Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grupa D [Francja, Holandia, Austria, POLSKA]

156 odpowiedzi w tym temacie

#26 Buziol

Buziol
  • Zarejestrowani użytkownicy
  • LokalizacjaBederowiec

Napisano 16 czerwiec 2024 - 15:59

Dobry mecz. Nie ma wstydu, Holandia wyszarpała 3 pkt ale ja jestem zadowolony jeśli chodzi jak to wyglądało.

I co z tego, że wstydu nie ma??? Licza się trzy rzeczy:

1. Wynik końcowy

2. Wynik końcowy

3. Wynik końcowy

Edit:

Jak można być zadowolonym po porażce? 

Użytkownik Buziol edytował ten post 16 czerwiec 2024 - 16:01

• kris80 i 19mózG64 lubią to

#27 Fjodor1964

Fjodor1964
  • SK1964
  • LokalizacjaImielin

Napisano 16 czerwiec 2024 - 15:59

Aaa...Weghorsta nie upilnowal Salamon...jest Beres, ale nie, po co...
#babieslivesmatter
#unbornlivesmatter

#28 Muerte

Muerte

ZGF

• SK1964
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:01

Na dłużej zapamiętam te porażkę z Holandią niż to gówno co zagraliśmy z Meksykiem na otwarcie w Katarze mimo, że zdobyli tam punkt. Takie mecze kadry dobrze się ogląda. Widać, że istnieje życie po erze Lewandowskiego i reszty
  • Krzyś i silny lubią to

#29 Daniello

Daniello
  • SK1964
  • LokalizacjaZalasowa

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:12

Mi Najbardziej podobała mi się flaga GieKSy za bramką
  • Foxu lubi to
"My jesteśmy tutaj w przewadze
Zawsze gramy u siebie
My trzymamy tu władzę"

#30 Rafał

Rafał
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:13

Ja zauważyłem coś innego. Skład Holandii to już prawie Afryka, a na trybunach tylko 1 czarny kibic w barwach Holandii (patrząc na urywki trybun w tv).
  • Bartek84 lubi to

#31 szwedzik

szwedzik

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:16

I co z tego, że wstydu nie ma??? Licza się trzy rzeczy:
1. Wynik końcowy
2. Wynik końcowy
3. Wynik końcowy

Edit:
Jak można być zadowolonym po porażce?

Połowa Polski waliła konia przed meczem czekając na 0:4 , byliśmy skazywani na pożarcie a zagraliśmy dobry mecz i z tego jestem zadowolony że nie można się wstydzić pomimo porażki.
  • Bartek84 i Krzyś lubią to

#32 Bartek84

Bartek84
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:21

Ja zauważyłem coś innego. Skład Holandii to już prawie Afryka, a na trybunach tylko 1 czarny kibic w barwach Holandii (patrząc na urywki trybun w tv).

To samo zauważyłem.

Bóg, Honor, Ojczyzna.

"Life is not a movie. Good guys lose, everybody lies, and love... does not conquer all"

#33 Krzyś

Krzyś
  • LokalizacjaLigota

Napisano 16 czerwiec 2024 - 16:21

Połowa Polski waliła konia przed meczem czekając na 0:4 , byliśmy skazywani na pożarcie a zagraliśmy dobry mecz i z tego jestem zadowolony że nie można się wstydzić pomimo porażki.

Może połoiwa Polski nie, ale forum to w większości przewidywało wpierdol.

Brawo Polacy, turniej trwa!

#34 Sivvy_Brynów

Sivvy_Brynów
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 17:00

Co to za roznica czy wpoerdol czy 1:2 za styl plt nie ma. Jak sie dostaje tak slaba holandie to sie przynajmniej remisuje a my jak zeykle zaloczamy wpierdol

#35 szwedzik

szwedzik

Napisano 16 czerwiec 2024 - 17:16

My dostali wpierdol 2:1 a Szkocja co dostała ?

#36 Buziol

Buziol
  • LokalizacjaBederowiec

Napisano 16 czerwiec 2024 - 17:33

No dobra ale wiesz, to nie łyżwiarstwo figurowe ani skoki narciarskie, żeby styl się liczył. Liczy się wynik i ten mecz przegraliśmy, więc w tym kontekście jest kiepsko. My nie jesteśmy niepełnosprytni, żeby ich chwalić po porażkach, to są profesjonaliści i tak należy na to patrzeć, celem jest zwycięstwo. OK, jeszcze bym mógł naszych chwalić, gdyby na serio dominacja z naszej strony, słupki, poprzeczki a oni dwa farfocle i niezasłużenie wygraliby z nami 2:1 cufalem. Ja będę zadowolony, jeśli wyjdziemy z grupy i uważam, że jest to możliwe. 

#37 Mayek

Mayek
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:02

Ja się dziwię tym, którzy wolą fajnie zagrać i przegrać, niż dupa wcisnąć i wyjąć z grupy jak w Katarze. Trenowanie można zostawić na ligę narodów, tu się liczy wynik i trzeba było się zamurować jak prime Mourinho i próbować z kontry, ale ważne, że naród zadowolony, bo "fajnie grali".
  • 19mózG64 lubi to

#38 Sinner

Sinner
  • SK1964
  • LokalizacjaGLIWICE

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:14

Ja chyba inny mecz oglądałem. Długimi momentami Polacy zamknięci jak w hokejowym zamku, kilka świetnych sytuacji holendrzy zjebali przez niedokładność, a w innych Szczesny ratował dupę.

Ok, bramka Buksy plus chyba jeszcze ze dwie groźne sytuacje, ale tak ogólnie to mecz pod dyktando Holandii, a tutaj ktoś w pełni odleciał i napisał, że z taką słabą Holandią to trzeba chociaż zremisować😂 Ta słaba Holandią miała ponad 60% czasu piłkę, wymieniła z 500 podań z 90% skutecznością, oddała 21 strzałów, które były wręcz próbą wejścia z piłką do bramki, a nie jakimś chuj wie czym w stylu Salomona na początku meczu.

Depay czy Gakpo z piłką przy nodze potrafili mijać obrońców jak tyczki i szczęście repry to, że oni nie mają napastnika czystej krwi, bo ten mecz mógłby się równie dobrze skończyć 5-1 i wtedy nikt by nie gadał, że fajnie grali. Wynik zaciemnia obraz całego meczu.

Te 2-1 to najmniejszy wymiar kary. Wpadnie Francja, która ma atak top i skończy się 5-1. Gra Polski będzie wyglądać tak samo jak dzisiaj i wtedy jestem ciekaw narracji.

#39 Bartek84

Bartek84
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:41

Kuman skumał że gakpo i Memphis kręcą beZ skutku i wprowadził siłowego i pykło.

Bóg, Honor, Ojczyzna.

"Life is not a movie. Good guys lose, everybody lies, and love... does not conquer all"

#40 szwedzik

szwedzik

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:49

Gdzie ktoś napisał że ktoś woli przegrać ładnie niż wyjść z grupy ? Ja pierdole , ze skrajności w skrajność.

#41 Sinner

Sinner
  • SK1964
  • LokalizacjaGLIWICE

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:49

Gakpo i Depay to się nadają na boki. Szybcy, świetnie technicznie, ale skuteczność u nich to jest dramat. Tam powinien stać jakiś slup soli w postaci van Nistelrooija, który gdzie nogę nie wsadził to był gol. Jakby holendrzy dzisiaj mieli takiego killera to ten mecz po pierwszej połowie mógłby się skończyć.

#42 Mayek

Mayek
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 18:59

Maja Weghorsta. Nie jest to poziom Ruuda, bo takiego chopa to w tej chwili w Europie chyba nie ma, ale obrali inna taktyke na ten mecz i wygrali. Jak bedzie taktyka na 9 to pewnie zagra Weghorst.

#43 mały

mały

Napisano 16 czerwiec 2024 - 20:06

Ten weghorst to wysoki jak koszykarz a żadnej główki nie wygrał. Ale jak trzebylo to z nogi wdupcył.

#44 tomzkat

tomzkat
  • SK1964
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 16 czerwiec 2024 - 20:27

Generalnie to euro w ogóle bez szału i pompowania balonika mam wrażenie, jakby wszyscy pogodzeni w Polsce że 3 mecze i do domu (co jest bardzo prawdopodobne ) - jak nie my, dziwne. Szkoda tego meczu dziś , że nie utarliśmy nosa tym ćpunom z holandii którzy nami tak gardzą. Swoją drogą tam holendrów tyle co u nas Chińczyków

#45 griszag

griszag
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 20:43

To samo zauważyłem.

Ja też. I to samo jak szwaby grali

#46 Fjodor1964

Fjodor1964
  • SK1964
  • LokalizacjaImielin

Napisano 16 czerwiec 2024 - 21:49

Co to za roznica czy wpoerdol czy 1:2 za styl plt nie ma. Jak sie dostaje tak slaba holandie to sie przynajmniej remisuje a my jak zeykle zaloczamy wpierdol

Może mieć bardzo duże znaczenie. W poprzednich turniejach wychodziły ekipy z 3 punktami i właśnie bramki tu decydowały.

Przy wygranej z Austria i niskiej porażce z Francja, która jeśli wygra 2 szpile Może wyjdzie rezerwami, jest szansa wejścia.

Użytkownik Fjodor1964 edytował ten post 16 czerwiec 2024 - 21:51

• butcher lubi to
#babieslivesmatter
#unbornlivesmatter

#47 19mózG64

19mózG64
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 21:51

Ale trzeba wygrac mecz żeby patrzeć na bramki. Na razie mamy minus 1 goli btw. Super pozycja wyjściowa przed Francją i Austrią

Dołącz do SK1964 <<< klik, klik

Kto kocha ten wierzy

GKS KATOWICE!

"Zrobimy wszystko by klub zagrał w Ekstraklasie, bo dla metropolii to wstyd, by tylko jedna drużyna grała w Ekstraklasie"

#48 Fjodor1964

Fjodor1964
  • SK1964
  • LokalizacjaImielin

Napisano 16 czerwiec 2024 - 21:53

No trzeba i uwazam, że na wygraną z Austria ich stać.

Przy porażce np. 0-4 sama wygrana z Austria nic by nie dawała.
#babieslivesmatter
#unbornlivesmatter

#49 sajmonczan

sajmonczan
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 21:57

Tylko jednej rzeczy nie widzicie. Holandia w 1 połowie mogła prowadzić 3:1 i nie moglibyśmy mieć pretensji. Ale ilość ich niecelnych strzałów w dobrych pozycjach przerażająca. Dodatkowo gość wychodzi sam na sam, Szczęsny leży i zamiast podnieść głowę to podaje ;) 

Holandia bardzo słaba w defensywie i wg mnie daleko nie zajdą. W defensywie jak dzieci we mgle. My dramatyczni w obronie, kręcili naszymi strasznie. 

• Bartek84 lubi to

#50 19mózG64

19mózG64
  • SK1964

Napisano 16 czerwiec 2024 - 22:08

Holandii brakuje tylko celownika na 10 metrze. Przecież oni wchodzili jak w masło w naszą obrone

Dołącz do SK1964 <<< klik, klik

Kto kocha ten wierzy

GKS KATOWICE!

"Zrobimy wszystko by klub zagrał w Ekstraklasie, bo dla metropolii to wstyd, by tylko jedna drużyna grała w Ekstraklasie"

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych