View Full Version : Szama
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
Jedliście kiedyś pizzę w pizzerii Maccolino w Szopienicach? Jakie są wasze opinie?
Bens1986
10-03-2011, 17:27
Gdzie w Katowicach kupie taki prawdziwy kebab z baraniną ?
Nikaj bo jest za drogi na Katowicka rzeczywistość ;) albo Cie wyciulają i Ci wołowine wcisną
No zgadza się, w Katowicach raczej nie do kupienia.
Polecacie jakas pizze dobra w dostawie??jest jakas lepsza niz telepizza na grubym ciescie w dostawie??
FranklinWNC
13-03-2011, 12:00
Polecacie jakas pizze dobra w dostawie??jest jakas lepsza niz telepizza na grubym ciescie w dostawie??
http://www.laprimera.pl/
Za to w Mad Mixie czy jakoś tak na Plebiscytowej są bardzo dobre domowe hamburgery.
Cenowo też ok, ale jednak wydaje mi się że "Magiel" jest dużo lepszy.
teraz w maglu jest kuchnia amerykanska burgery bodajze wolowe i nugetsy w sosie barbecue
Jesteś pewny że w maglu, a nie obok?
obok to hambki są podstawą menu, a w maglu mają te czasowe akcje i teraz kuchnia amerykańska... tak mówi ich profil na fb :)
Jakby ktoś był w Wiśle: nie polecam pizzerii Amadeo, pizza mała, mięso suche i mało smaczne, do tego brak toalety (tzn. płatna w pensjonacie obok).
Za to polecam knajpkę Olipia (w Wiśle-Kopydle), o ile jedzenie dosyć standardowe (czyt. smaczne, ale bez fajerwerków), o tyle mają przepysznego grzańca (nie jestem jakimś wielkim fanem, ale tak dobrego dawno nie piłem) i bardzo miła obsługa.
szmajgel
14-03-2011, 12:41
w Wisle jeszcze dobrej pizzy nie jadlem...
Mad Mixie
MadMick
Co ciekaw tytułowy Mick istnieje na prawdę, jest to 70letni irlandczyk z Dublina,
knajpa nazwana na jego cześć, w co on sam nie wierzy.
Damianos
14-03-2011, 15:21
a jest Burger gdzies w Katowicach?
Grill Point jak juz chcesz zjesc porzadnego hamburgera; rozne kombinacje z dodatkami etc etc i rozne wielkosci ale zajebiscie smaczne
A jest w Belgu tam gdzie kiedys Grecka byla ;)
pytalem o Burger Kinga:)
w Bytomiu najbliżej
Może ktoś wie jak krok po kroku przygotować smaczne golonko? Zachęcony na wpół gotowymi z marketu, postanowiłem wysilić się i zrobić takie kompletnie surowe z mięsnego. Wiem, że jest to czasochłonne, ale czekam na rady.
http://www.yopi.de/image/prod_pics/5185/e/5185396.jpg
rzadko się tu w pisuje ale to co dziś przeżyłem to jest mega pierdolniecie
kupiłem w lidlu pizze 5zł inferno alfredo ja jako fan ostrych potraw i co?
MEGA PIERDOLNIĘCIE W PODNIEBIENIE!!!!!!
ktoś chce sprawdzić czy jest kozak ? stestujcie sobie 2 kawałki... z 12 ja mam dość posmarkałem sie i popłakałem z ostrego!!!!!
zmieniłem zdanie po tej potrawie daleko mi do smakosza ostrych potrwa
podsumowując ogień z dupy!!!! polecam dla tych co szybko chca otrzeźwieć!
nie wiesz co to jest ostrosc... ta pizza jest maksymalnie slaba.nawet porzadnych papryczek w niej nie ma, same jakies piklowane dziadostwo. polecam Habanero wkroic na pizze, a jak naprawde lubisz ostre, to moge Ci podeslac pare linkow z sosikami.
Panie i Panowie żaloba
kebab za 5.50 jest juz za 7zł :sportowiec:
to jest gówno nie kebab, nie jem tam już od dawna. Ostatnie 3 razy co byłem to nie dało sie tego zjeść, ciasto suche i twarde jak maca. W mięsie jakieś chrząstki.Zapach z budki też nie zachęcający. Z ciekawych kebabów na mieście to polecam na mariackiej pod lemoniadą jest takie zejscie w dół i tam daja duzy i inny niz wszystkie kebab. Bardziej polski taki, rube ciasto, w ciula surówek, idzie se pojeść.
Bizancjum? Tam był zajebisty w bułce.Dawno tam nie jadłem.
nie wiesz co to jest ostrosc... ta pizza jest maksymalnie slaba.nawet porzadnych papryczek w niej nie ma, same jakies piklowane dziadostwo. polecam Habanero wkroic na pizze, a jak naprawde lubisz ostre, to moge Ci podeslac pare linkow z sosikami.
albo burger z wasabi :hihi: raz zamowilem i to bylo traumatyczne przezycie, ale dalem rade
Bizancjum? Tam był zajebisty w bułce.Dawno tam nie jadłem.
Kebab Max, w tej samej kamienicy, co Lemoniada.
Sredni na jeża ten Magiel, porcje średniej wielkości, ale za to faktycznie smaczne, choć surówki mega kiepskie.
Lokal na straszny minus, mały, siedzenia nie wygone, no i w kurwe ciemno - po 15 minutach głowa mnie bolała, do tego jeszcze te menu w ciemnych kolorowach :kac:
Ogolnie wole (Biała) Europe, za 10 zł tam to sie najem jak wielki knur :cham: a zmagla wyszedłem ze sporym niedosytem
Mnie nurtuje taka sprawa, o co chodzi że niby kebab z "ciasta, mięsa, z surówką i sosem" (pisze w cudzysłowie, bo taki jest niby skład) za te 5,5zł jest tańszy niż zwykłe kartofle smażone w tłuszczu czyt. frytki. Nawet w McD. ta jakaś podstawowa kanapka z mięchem i buła jest tańsza (chyba coś 3zł?) niż te ich fryty. Skąd oni biorą te kartofle że muszą takie ceny nakładać?
taka sprawa do przemyślenia heh...
(btw. nie jadam ani tego, ani tego na mieście)
frytki to od wieków najlepszy biznes na świecie ;p przebicie na kilogramie jakieś 3500 procent przynajmniej...
Swoja drogą ziemniaki teraz mocno zdrożały 2,80kg chociaż nie wierze , że są one z ziemniaków robione.
Pucha: Nie zgodzę się. Surówki bardzo dobre, siedzenia wygodne, obsługa fajna. A posiłek w sam raz, człowiek się nie nażre jak sam szatan, ale też głodny potem nie chodzi.
albo burger z wasabi :hihi: raz zamowilem i to bylo traumatyczne przezycie, ale dalem rade
wasabi w burgerze... ciekawy pomysl, musze sprobowac kiedys. choc to jeszcze nie to... idz do Tesco i kup sobie papryke Scotch Bonnet, albo Dorset Naga, jak macie. to jest power!
Surówki bardzo dobre
Jak dla mnie za suche i za drobno pokrojone, co do siedzeń - sofa w rogu tragiczna.
Obsługa spoko, ino że głucha na jedno ucho :cham:
(Tak przynajmniej powiedziała ta blondynka hehe)
Obsługa spoko, ino że głucha na jedno ucho
proszę się odpierdolić od ludzi głuchych na jedno ucho :cham:
Chata z Zalipia, jakieś opinie?
dobre żarełko... takie swojskie właśnie
duże porcje
osobiście polecam :)
BRANIK_GT
26-03-2011, 15:32
Robiłem tam Stype dla ojca i niezłe jedzonko ceny jak na zamawianą "impreze" na drugi dzień to pozytywne
Jedzenie pyszne,bardzo fajna i mila obsluga,ale tylko w Katowicach bo w Sarnowie maja 2 punkt ale mniej smacznie.Ogolnie wszystko pyszne.Czasami mozna kupic kupon w gruponie za pol ceny to dopiero sie oplaca.
fasfoodowcy można gdzies kupic kebaba na dowóz w Katowicach? wypilem browca wiec jechac nie moge a mnie ochota naszla na kebaba dobrego, dawno nie jadłem.
seveneleven z zawodzia. Na dowoz jest, ale mięcho z kurczaka.
proszę się odpierdolić od ludzi głuchych na jedno ucho :cham:
Chata z Zalipia, jakieś opinie?
Kuponik z grupona? :)
Też skorzystałem, wrażenia bardzo korzystne, chleb ze smalcem na początek, darmowy bar sałatkowy, micha pierogów z różnym nadzieniem (ruskie, z mięsem, z kapustą) naprawdę domowej roboty, pyszne ciekawie podane szaszłyki, kurczak ze szpinakiem, polędwiczki z czosnkiem no i prawdziwy kompot do obiadu :)
Osobiście bardzo polecam
Kuponik z grupona? :)
nie, po prostu parę razy obok przechodziłem i zastanawiałem się czy warto tam wejść. Dzięki za wszystkie opinie.
Haha walek, dobry avatar!
A ja mam codziennie ochotę na kukurydzę z KFC. Co za bezsens, że zlikwidowali KFC na Stawowej na rzecz księgarni. Książek nie czytam, wolę jeść, dlatego ta zmiana była, jest i będzie niekorzystna.
Baklazan, awokado, ser mozzarella, mieso (wlasnie jakie?).
Wczoraj probowalem cos skleic z ww. plus papryka (slodka/standardowa), troche cebuli oraz przyprawy. Nie wyszlo rewelacyjnie, choc zle tez nie bylo. Dodalem jeszcze sos slodko kwasny (mango-papryka, lub cos w tym stylu). Probowalem z miesem mielonym, a baklazan pokrojony na plastry i na patelnie (dosyc dobry ale musi byc oczywiscie miekki). Probowal ktos cos ugotowac z baklazanem w skladzie?
A i dla lubiacych gotowac polecam strone kotlet.tv, sporo roznych przepisow, wideo jak przyrzadzic itd.
A ja mam codziennie ochotę na kukurydzę z KFC. Co za bezsens, że zlikwidowali KFC na Stawowej na rzecz księgarni. Książek nie czytam, wolę jeść, dlatego ta zmiana była, jest i będzie niekorzystna.
Książki > KFC. Sorry.
Wiosna idzie wiec pewnie zaczne sie sezon na salatki. Oto Szybki i prosty przepis na salatke Z kurczakiem
1 salata lodowa
2-3 ogorki kiszone (w zaleznosci od wielkosci i grubosci)
puszka kukurydzy
1 srednia piers z kurczaka
2-3 srednie bulki
sos czosnkowo - ziolowy
Kurczaka pokroic w kostke doprawic przyprawa do kurczaka i odlozyc na 20 minut. W tym czaseiSalate pokroic dodac ogorki pokrojone w kostke, i kukurydze. Bulki pokroic w kostke i podsmazyc na patelni (na grzanki) i wsypac do salaty z ogorkami i kukurydza a nastepnie na patelni podsmazyc kurczaka. Kurczak dodac do reszty i sos (sosu mozna poszukac na necie przepisu ale ja dalem sos czosnkowo ziolowy firmy develey). Wszystko wymieszac.
Czas przygotowania ok 15-20 minut
andrew1948
31-03-2011, 16:33
Ostatnio jadłem champka, w budce obok PKS w Kato , takiej lipy dawno nie jadłem , małe ,zimne,drogie (6 zl ) nie polecam:czytaj:
jadł już ktoś w tym nowym kebabie na Brynowie na Mikołowskiej przy technikum ? jakieś opinie, cena, godziny otwarcia
8zł ciasto, podobno smaczne.
miejscówka GieKSiarska:)
Shellu ta kukurydza jest miodzio, z tym masełkiem i lekko posolona. :)
widze ze na forum więcej fanów kolby ja mogę jeść i srać!
czekamy na sezon ! lipiec sierpien
PS:jebać koński ząb!
No właśnie też ostatnio się babki w warzywniaku pytałem o kukurydzę i mówi mi, że raczej sierpień, przy dobrych wiatrach lipiec. Tyle czekania : (
Jakie opinie o Kebabie koło przystanku na Sokolskiej ? Jak stoi cenowo, smakowo, jaka wielkość porcji ? A może w razie konieczności wybrać coś innego w okolicy ?
Ja bym tego mięsa swemu psu nie dał. Lepiej idź do City, które ostatnio się zjebało, ale na bank pojesz tam lepiej, niż w tym chlewie na Sokolskiej.
http://gruper.pl/x.php/1,3096/Stara-Basn-restauracja-Katowice.html?utm_source=newsletter-katowice-2011-04-10&utm_medium=e-mail&utm_term=katowice&utm_campaign=newsletter-katowice-2011-04-10 bardzo ciekawa promocja
Jest gdzies w Katowicach lub okolicach restauracja z kuchnią Austryjacką ??
Franz Josef kiedyś miał , weź sprawdź na stronie;)
Franz Josef juz nie istnieje
Co się z nim stało?
Szkoda, dobrą zupę czosnkową mieli : (
Co się z nim stało?
pojęcia nie mam, od dłuzszego czasu na drzwiach jest kartka, że lokal zamknięty
MoDy BrW
10-04-2011, 12:20
jadł już ktoś w tym nowym kebabie na Brynowie na Mikołowskiej przy technikum ? jakieś opinie, cena, godziny otwarcia
8zł ciasto, 7 bułka, a 10 duże ciasto
Od 10-22
Dobry jest, ale nie każdemu musi smakować,
Zawsze ktoś od nas tam jest, i właściciel tez nasz chłop ;)
Z tego co słyszałem to zaleganie z czynszem itp.. jeszcze do niedawna na drzwiach były plomby
Gliwice, ale nie wiem, czy Cię to urządza.
Co się z nim stało?
przyjechała ta babka z TVNu (Gessler?) i zjebała im opinie, po czym splajtowali. Info telefoniczne :cham:
przyjechała ta babka z TVNu (Gessler?) i zjebała im opinie, po czym splajtowali. Info telefoniczne :cham:
ja sie nie dziwie ze to padlo..mialem tam spotkanie z pracy jeszcze przed przyjazdem Gesler i sie zastanawialem jak sie to utrzymuje bo gdyby nie to ze bylem wlasnie ze znajomymi z pracy to by nikogo nie bylo.
THRASHER64
11-04-2011, 09:11
Dwie najlepsze miejscówki Katowic jak dla mnie to
Restauracja wegetariańska Złoty Osioł- danie 12 zł i w tym masz olbrzymie porcje (lazanie ,makarony ,placki itd - wybór olbrzymi). Do tego sałatek dobierasz ile chcesz. Polecam
Kebab "Petra" - Zajebiście podany ,fajnie dobrane składniki i chyba jako jedyni na Śląsku robią falafle (jeśli się mylę to dajcie znać gdzie jeszcze w regionie falafle robią) .
Basu jak najbardziej.
Restauracja Casa Austria, Barlickiego 8 (kilka minut piechotką od dworca/Placu Piastów). Jadłem tam z pół roku temu i było smacznie, do tego ceny niewygórowane (acz przesadnie tanio też nie jest). Jednak zwolennikom zdrowej, dietetycznej kuchni zdecydowanie nie polecam ;)
http://www.casaaustria.pl/
Jaka jest zawartość papryki w papryce? Okazuje się, że różna w zależności od tego, w jakim kraju jest sprzedawana. Międzynarodowe firmy spożywcze wysyłają lepsze produkty do Niemiec i Austrii, a mieszkańcy Europy Środkowej dostają gorsze jakościowo jedzenie - pisze portal Euractiv, powołując się na badania przeprowadzone przez słowackie Stowarzyszenie Konsumentów
Ta sama kawa kupiona w sklepie w Berlinie i Warszawie smakuje inaczej? To całkiem prawdopodobne - czytamy na portalu Euractiv.
Jak pokazały badania przeprowadzone przez słowackie stowarzyszenie konsumentów, te same produkty różnią się składem w zależności od tego, na jaki rynek są przeznaczone. Pod lupę słowackich inspektorów poszły napoje Coca-Coli, czekolada Milka, pieprz i papryka Kontanyi oraz kawy Nescafé Gold, Jacobs Kronung i Tchibo Espresso, kupione w ośmiu państwach: w Polsce, Czechach, Słowacji, Bułgarii, Rumunii, Niemczech, Austrii oraz na Węgrzech. Co się okazało? Tylko czekolada Milka była taka sama w każdym kraju.
Pozostałe produkty znacznie się od siebie różniły, także pod względem jakości. Czerwona papryka sprzedawana w Austrii zawierała 140g ekstraktu z czerwonej papryki na kilogram. Ta sama papryka kupiona w Bułgarii miała 109,9 g papryki w papryce. W bułgarskim opakowaniu pieprzu było też więcej zniszczonych i połamanych ziaren. Coca-cola ze Słowacji, Bułgarii i Rumunii była słodzona tańszym słodzikiem, zrobionym z kukurydzy. Ten sam napój sprzedawany w Polsce, Austrii i Niemczech miał w sobie droższą sacharozę. - Produkty o gorszej jakości były przeznaczone dla tak zwanych "nowych państw członkowskich". Nigdy nie zdarzyło się, żeby gorszy produkt trafił do sklepu w Niemczech lub w Austrii - mówi Miloš Lauko, prezes stowarzyszenia.
katowicer64
16-05-2011, 19:56
ODRADZAM jedzenie w Timgadzie na Słowackiego. Wczoraj wziąłem zestaw z frytkami na wynos. Zaraz po otworzeniu pojemnika, z zestawu wyszedł mały karaluch. Jebać brudnego chuja co tam sprzedaje...
panowie pewnie nie jeden z was żyjących na własną ręke ma ten problem, co zjeść żeby było najtaniej, najsmaczniej i przy okazji się najeść. Napiszcie swoje rady co kupić, gdzie w Katowicach kupić jak najlepszej jakosci i tanio różne produkty, a przepisy to już w ogóle.
Chyba że uważacie że zasługuje to na osobny temat, to przenieść
FranklinWNC
17-05-2011, 20:47
Zalezy co lubisz i co wg Ciebie tanio.
Ogolnie wszelkie miksy z ryzem, tj czy to sos + troche cyckow kura/indyk lub z warzywami. szaszlyki z ryzem
makaron na rozne sposoby, czy to z tuna w sosie smietanowym, czy z ziolami i boczkiem to juz wg uznania.
Albo zwykle nalesniki, puszka fasoli + kukurydzy + troche kurczaka+ cebula poddusic do nalesnika ser zolty na gore i do piekarnika.
racuchy, placki ziemniaczane, kopytka
Albo cycki w ciescie nalesnikowym z przyprawami i zapiekane do tego salatka + ziemniak/ryz.
Duzo komplikacji.
Ogolnie polecam kanal: http://www.youtube.com/user/videokuchniapl
Proste i wiekszosc normalne przepisy bez chuj wie jakich sosikow i mies, wystarczy przeszukac.
Baklazan, awokado, ser mozzarella, mieso (wlasnie jakie?).
Wczoraj probowalem cos skleic z ww. plus papryka (slodka/standardowa), troche cebuli oraz przyprawy. Nie wyszlo rewelacyjnie, choc zle tez nie bylo. Dodalem jeszcze sos slodko kwasny (mango-papryka, lub cos w tym stylu). Probowalem z miesem mielonym, a baklazan pokrojony na plastry i na patelnie (dosyc dobry ale musi byc oczywiscie miekki). Probowal ktos cos ugotowac z baklazanem w skladzie?
A i dla lubiacych gotowac polecam strone kotlet.tv, sporo roznych przepisow, wideo jak przyrzadzic itd.
http://www.mniammniam.com/Salata_de_vinete__czyli_baklazanowa_salatka-5763p.html
Salata de vinete - czyli sałatka z bakłażana, osobiście jadłem ją kilkakrotnie w Rumuni razem z pomidorami,coś pysznego naprawdę polecam!
Gdzie najlepszy kebab w centrum?
jakieś potrawy z pieczarek?
tylko nie pisać zapiekanka coś bardziej wyrafinowanego na "niedziele"
Petra - najlepszy kebab w mieście, uwierzcie mi ;)
SuchyTZN
19-05-2011, 08:52
Petra - najlepszy kebab w mieście, uwierzcie mi ;)
Ja tam ostatnio jadłem, i prócz miłej obsługi i fajnego lokalu nic więcej. Ale każdy ma inne smaki ;)... Jeżeli mówimy oczywiście o tym na 3 maja ( tam chyba jest ta Petra nie ?) Osobiście dla mnie Nazar jest był i będzie najlepszy. Zależy kto jak zrobi.
Nazar ? no dobra ale każdy ma różne smaki :lool:
W gastromatiku burgery zjebane, nie to co kiedyś..
A co do kebabu to Sezar na Piotrowicach wymiata
FranklinWNC
19-05-2011, 18:33
jakieś potrawy z pieczarek?
tylko nie pisać zapiekanka coś bardziej wyrafinowanego na "niedziele"
nafaszeruj je miesem mielonym (+ papryka) posyp serem i zapiec.
Pless
- 2 udka z kurczaka (lub inne części) + w markecie kupisz dosłownie jedna marchewkę, pietruszkę itd, kostka rosołowa, makaron i ryż
za 5 zł masz sporo gotowanego mięsa z ryżem i rosół z makaronem na co najmniej 2 dni.
- pizza - przepis na ciasto znajdziesz w necie, na górę przecier pomidorowy, cebula, kiełbaska czy co tam lubisz, jak ograniczysz ser to w 5 zł też się zmieścisz
co powiecie na temat bizancjum w kato ? kiedyś było ok
jest jakis sensowny kebab w miescie teraz? Kebs za 5.50zł (już 7zł) syfiaty jak chuj
Petra i Timgad, w którym grasują karaluchy
W City kebabie na Skargi za 10.5 zł duży kebab, jak ktoś jest głodny i chce się najeść po prostu to polecam. Nie ma może jakiegoś szału smakowego, ale jest krowa zawinięta w ciasto. Przynajmniej dwa razy mi się tak trafiło, że koleś tam wsadził chyba pół kilo woła.
pół kilo starego, zajechanego żula z berzy... - City Kebab :)
Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :lool:
BRANIK_GT
04-06-2011, 21:30
Powiem wam że hot-dogi z IKEI za 1zł są nawet niezłe ale pulpeciki z frytkami to już niezła opcja za 8zł
Powiem wam że hot-dogi z IKEI za 1zł są nawet niezłe ale pulpeciki z frytkami to już niezła opcja za 8zł
co do ikei to odradzam te pseudo szaszłyki
czerwone niedosmarzone więcej cebuli niż mięsa
i te soczyste żyły...prosto ze Szwecji
Spotkał się ktoś w KAtowicach lub miastach ościennych z kuchnią bułgarską???
Na ul. Kościuszki, trochę powyżej placu Miarki otwarli dziś kebaba
Na razie wygląda to super w środku czysto i schludnie.
Kebab w cieście 8 zł, w bułce 7zł, mięsa sporo, sałatki świeże ogólnie naprawdę polecam po dzisiejszej wizycie tam. Ciekaw jestem tylko czy utrzymają taki standard, jednak Turek to Turek..
Stołował się ktoś w Chacie z Zalipia?
ja i polecam :) bier tego groupona :)
Chata z Zalipia super smaczne żarcie,zawsze kupuja kupony do nich POLECOM :)
ja i polecam :) bier tego groupona :)
hehe, biera :zabki:
No to spotkamy się na pierogach :lajkonik:
jebać pierogi, polędwiczki na patyku!
jakieś lokale, poza pizzeriami, z żarciem na dowóz ktoś poleci?
thai-express na pocztowej
Dziś pozawierane wszystko czy jakaś pizzeria jest czynna lub KFC czy coś podobnego jest czynne ?
normalnie otwarte są knajpy dziś.
Nowy kebab na Pl. Miarki bardzo dobry i mięsny :)
Pizzeria Batman jest otwarta.
polecić mogę, dzisiaj sprawdzone, miła obsługa, smaczne żarcie, czysto, schludnie, wszystko git, można uderzać:
http://www.littlehanoi.pl/
:)
Big kebab w bułce za 14 zeta w Sezerze po prostu zajebisty, nie te szity co są w Nazarach itp..
Big kebab w bułce za 14 zeta w Sezerze po prostu zajebisty, nie te szity co są w Nazarach itp..
Co tu dużo mówić - 100% racji : )
SuchyTZN
25-06-2011, 19:20
A jest jutro otwarty ten Sezer ?:D
19Paweł64
25-06-2011, 21:57
Gdzie ten kebab jest?
Na Piotrowicach na przeciwko poligrafa.
A w niedziele nie wiem, ale chyba jest otwarte.
Jakim busem wysiądę koło tego Sezara?
Najlepiej 9, ponadto np. 11, 688, 689. Jeszcze są jakieś, ale nie pamiętam jakie.
W sobotę jadłem kebaba na Brynowie na W. Pola (nie pamiętam nazwy, koło przystanku). Na taką chujnię dawno nie trafiłem, mięso prawie surowe, sos mdły, bułka twarda. Nie polecam.
Sir Bobby
26-06-2011, 16:28
nie no bez jaj zeby jechac przez cale katowice busem na kebaba :szok: :lol:
na welnowcu daja kebaby z mielonym i jest git, interes sie kreci :cham:
Ja tam jadam kebaby tylko w 7ELEVEN koło UE i zawsze jestem zadowolony.
A w Tychach to polecam kebab przy pętli na Paprocanach.
Jakim busem wysiądę koło tego Sezara?
292 z Janowa ;)
SuchyTZN
27-06-2011, 14:10
A jaka to Ulica jest dokładnie ? :D
A jaka to Ulica jest dokładnie ? :D
http://tinyurl.com/6zdtgon
ul. Fredry 18
ozi podpowiedziałeś chujowo bo kebab nazywa sie Sezer a nie Sezar
ul. Fredry 18
ozi podpowiedziałeś chujowo bo kebab nazywa sie Sezer a nie Sezar
I tak adres pojawia się w pierwszym wyniku.
EOT
http://i52.tinypic.com/1smuyu.jpg
za 8zł zajebisty biały wuszt polecam!
katowicer
04-07-2011, 21:47
kebabożercy jeszcze nie sprawdzli nowego lokalu na Mariackiej?
wegetarianski dupiaty:)
ZAJEBISCIE!!!!Jadlem tam w Krk i Wawie i naprawde zajebista szama,z tym ,ze dosc droga.
http://nowekatowice.blogspot.com/2011/07/jeffs-nowym-najemca-scc.html?m=1
w Katowicach gdzieś robią burger kinga ?
bo na necie widziałem oferty pracy :huh:
szmajgel
26-07-2011, 19:14
chyba w silesi bedzie
ZAJEBISCIE!!!!Jadlem tam w Krk i Wawie i naprawde zajebista szama,z tym ,ze dosc droga.
http://nowekatowice.blogspot.com/2011/07/jeffs-nowym-najemca-scc.html?m=1
No trzeba będzie wpaść, brakuje takiej kuchni u nas. Ogólnie u nas brakuje praktycznie wszystkiego, baza gastronomiczna w regionie jest masakrycznie uboga. Trzy knajpy na krzyż...
chyba w silesi bedzie
na 100% w silesi
No trzeba będzie wpaść, brakuje takiej kuchni u nas. Ogólnie u nas brakuje praktycznie wszystkiego, baza gastronomiczna w regionie jest masakrycznie uboga. Trzy knajpy na krzyż...
knajpy tzn restauracje czy fast food bo to jest roznica ;)
Kupie gdzie w Katowicach Świyncelnik (Szołdre)?
Czy muszę sam zrobić ewentualnie czy w wielkanoc okazjonalnie można go gdzieś dostać?
ostatnio zawitałem do Magla i ser smazony z frytkami palce lizac do tego piwa regionalne typu mazowieckie czy raciborskie wymiataja. A 6 zl za piwo regionalene ktorego w markecie sie nie kupi to cena warta tego piwa. A teraz maja jeszcze jakas kuchnie afrykanska ale podejrzewam ze jak wszystko co w menu jest smaczne i swieze
Tylko w Maglu każde jedzenie jest praktycznie podawane tak samo z tymi samymi surówkami. Powoduje to że po pewnym czasie Magiel się nudzi i już np. mnie tam nie ciągnie.
MoDy BrW
31-07-2011, 16:48
gdzie w kato zjem dobrego kebaba??
Assmodeo
31-07-2011, 17:09
Plac Andzrzeja.
gdzie w kato zjem dobrego kebaba??
Na Kościuszki ten nowo otwarty polecam
19marek64
01-08-2011, 17:15
Na Manhatanie na targowisku w miarę nowy kebab. Jako że uwielbiam tego rodzaju żarcie to polecam! mega duże w chuj dobrego mięsa i świeże surówki
andrew1948
01-08-2011, 18:06
Kebab to syf :) robią ludzi za chuja te , arabskie chuje ! to co w polsce dawaja to 1/3 tego co w Niemczech czy Turcji... ale Ci co tego nie znają to kupują taki syf i sponosrują tych judaszy :)
Ogólnie na całym śląsku sie pootwierali bo ludzie tego nigdy nie znali i trzepią kasa....:cham:
BRANIK_GT
01-08-2011, 18:33
Na Manhatanie na targowisku w miarę nowy kebab. Jako że uwielbiam tego rodzaju żarcie to polecam! mega duże w chuj dobrego mięsa i świeże surówki
Jadłem za 11zł tam w Cieście
Zrobili mi takiego bydlaka że na dwa razy musiałem go jeść :szok: a już nie jednego "Big'a" jadłem... surówki świetne choć mięsko może dla mnie zbyt miękkie ale polecam naprawde!
Cytat:
Napisał 19marek64 Zobacz post
Jadłem za 11zł tam w Cieście
Zrobili mi takiego bydlaka że na dwa razy musiałem go jeść a już nie jednego "Big'a" jadłem... surówki świetne choć mięsko może dla mnie zbyt miękkie ale polecam naprawde!
Podajcie dokładnie adres albo chociaż nazwę :)
Ja dziś po raz kolejny Sezer big ostry i jak zwykle rewelka. W zasadzie nigdzie już nie jadam kebabów, bo te coraz to nowootwierane to jakieś totalne syfy, ale w Sezerze jest pyszka.
joł
dzis bylem w 2 miejscach po raz pierwszy (bo ja tak nie chodze po lokalach wcale a wcale) : KatoBar tam ino wbitka na piwko - slyszalem ze tam tak wyglada, bylem na wejsciu lekko w szoku ale daje rade mozna posiedziec na tych klockach z pilsni...
i poszlismy do MAD MICK zapomnialem ulice ale na serio trafie tam jeszcze kiedys bo tez mnie zszokowalo w srodku lecz mega pozytywnie :szok: lokal maly (na 24osoby) ale przytulny i zadbany, z glosnikow lecial jazzik a zarcie i alko rewela.... zakochalem sie w tym miejscu hehe i + dla jedynego pracownika tej knajpy bo zna sie na fachu
http://pl-pl.facebook.com/pages/MAD-MICK/117818568291264?sk=wall
poszlismy do MAD MICK zapomnialem ulice
Plebiscytowa. Mogłeś od razu zahaczyć o Magiel, bo jest obok ; )
Bardzo dobre domowe hambki. A barman "Ssssssuper" też ok ; )
Właśnie, pracuje tam jako kelner w ogóle ktoś poza nim? Bo nigdy nie zdarzyło mi się tam spotkać jakiegokolwiek innego pracownika. A czasem mam wrażenie, że jest on jednocześnie też kucharzem.
19marek64
01-08-2011, 22:49
dokładnego adresu nie znam, przystanek koło targu na dole osiedla. Na prawdę zajebisty!!
Oprócz tego fajne zestawy godne polecenia. Jutro w robocie zrobię fote ulotki jak ktoś chce
Przystanek Osiedle Odrodzenia Szewska ;) 297 tam zajechać można. z przystanku widzisz targowisko i chyba 3 kiosków od ulicy jest Kebab.
Ararat kebab na Załężu tez dobry, BIG za dyche elegancko na mase wchodzi :hihi:
katowicer
02-08-2011, 21:02
Plebiscytowa. Mogłeś od razu zahaczyć o Magiel, bo jest obok ; )
Bardzo dobre domowe hambki. A barman "Ssssssuper" też ok ; )
Dzis od razu tam wpadłem na degustacje. "suuuuuuuuuuupeeeeeeeeeeeeer":pijaki:
Dobre menu, piwko, klimat. Fajne miejsce w nieciekawej okolicy:)
Tylko nie nieciekawej! Mieszkam w tej okolicy i jest ok :).
BTW: Placki po węgiersku z magla zaaaaaaaaaajeeebiste! Polecam :D!
może mu chodzi o dolną Plebiscytową, tam jest nieciekawie :pijaki:
katowicer
02-08-2011, 21:17
ciężko w tej okolicy utrzymac knajpke, ale za te 2 trzymam kciuki.
dowożą jeszcze jakąś szame o tej porze ?
Panowie wy tak ino kebaby i kebaby. Kaj można Panne zabrać na jakiś obiad/kolacje??
Panowie wy tak ino kebaby i kebaby. Kaj można Panne zabrać na jakiś obiad/kolacje??
do Marysienki:P(zart)
ja lubie wyskoczyc do Hipnozy lub do Kredensu na Paderewie
http://www.czardasz.com/menu.html
Węgierska knajpa na kopernika. Polecam :)
Troche tańsza opcja to rzecz jasna magiel na plebiscytowej :P
hanys 85
03-08-2011, 17:37
Odwiedzilem te kebab na targu . Spoko w sumie , porcja ok, sporo miesa.
Ale jak zapuszczac sie na Piotrowice na kebaba to i tak lepiej tam kolo poczty przy Poligrafie
Ostatecznie stwierdzam. Nie jedzcie w tym chujowym/gównianym/żałosnym kebabie Nazar na Placu Andrzeja.
Jak ktoś uważa, że tam jest dobry kebab, to chyba jest niespełna rozumu.
Same żyły i ogólnie jedno wielkie gówno, a nie mięso.
STANOWCZO ODRADZAM!
Ten kebab jedzie na opinii stowrzonej 10 lat temu (bo nie było innych kebabów). Teraz to jest GÓWNO, a nie KEBAB!
ja lubie wyskoczyc do Hipnozy
az mnie trzepie na sama mysl o tej knajpie. Pare lat temu moze i mialo to jakis poziom ale teraz?! obsluga daremna, jak nie wiesz gdzie usiasc to wyjdziesz przeziebiony (wentylatory/klimatyzatory zle ustawione), muzyka czesto gra tak glosno,ze nie da sie uslyszec glosu osoby siedzacej na przeciw (nie mowie o koncertach), a szczytem wszystkiego to sa ubikacje. Normalnie w podrzednej spelunie w Rumunii widzialem lepsze - przynajmniej byly osobne,a nie slyszales jak ktos robi 2 lub jakas dziewczyna sika za 'plastikowa?' sciana. Oczywiscie ubikacja jedna dla wszystkich i stworzone jakies boxy z ww materialu. Jedyne co w miare trzyma poziom to jedzenie ale od ilu lat maja jednakowe menu? Dla mnie powinni zamknac to ciulstwo bo przynajmniej czlowiek by sie nie musial denerwowac.
az mnie trzepie na sama mysl o tej knajpie. Pare lat temu moze i mialo to jakis poziom ale teraz?! obsluga daremna, jak nie wiesz gdzie usiasc to wyjdziesz przeziebiony (wentylatory/klimatyzatory zle ustawione), muzyka czesto gra tak glosno,ze nie da sie uslyszec glosu osoby siedzacej na przeciw (nie mowie o koncertach), a szczytem wszystkiego to sa ubikacje. Normalnie w podrzednej spelunie w Rumunii widzialem lepsze - przynajmniej byly osobne,a nie slyszales jak ktos robi 2 lub jakas dziewczyna sika za 'plastikowa?' sciana. Oczywiscie ubikacja jedna dla wszystkich i stworzone jakies boxy z ww materialu. Jedyne co w miare trzyma poziom to jedzenie ale od ilu lat maja jednakowe menu? Dla mnie powinni zamknac to ciulstwo bo przynajmniej czlowiek by sie nie musial denerwowac.
z ubikacja masz racje.ale jedzenie jest nawet dobre..przynajmniej mi smakuje.
ps..niedawno jadlem w Myslowicach w barze Brax.polecam..dobre jedzenie i w miare tanio.
Ostatecznie stwierdzam. Nie jedzcie w tym chujowym/gównianym/żałosnym kebabie Nazar na Placu Andrzeja.
Jak ktoś uważa, że tam jest dobry kebab, to chyba jest niespełna rozumu.
Same żyły i ogólnie jedno wielkie gówno, a nie mięso.
STANOWCZO ODRADZAM!
Ten kebab jedzie na opinii stowrzonej 10 lat temu (bo nie było innych kebabów). Teraz to jest GÓWNO, a nie KEBAB!
100% racji,ten karton do jedzenia ma tam tyle wspolnego z mięsem co Magiera z marketingiem.
ciekawe tak te budy podpierdolic ,ile by sanepid dopuscil....
tak basu,jest on wlascicielem,kelnerem, kucharzem etc. :) typ mega wporzadku,szuka innego lokalu podobno
A nie szuka kogoś do pracy na gastronomię ? :cham:
tak basu,jest on wlascicielem,kelnerem, kucharzem etc. :) typ mega wporzadku,szuka innego lokalu podobno
A ja słyszałem, że właścicielem jest jakiś dziany cudzoziemiec, który ma w posiadaniu też kilka innych knajp m.in. El Popo w Piotrowicach i pub na Kilińskiego (nie pamiętam jak się nazywa). Ogólnie w tych miejscach leją Primatory.
wejdzcie na tego fanpage Mid Micka to w galerii jest ten dziadek chyba wlasciciel hehe a knajpe faktycznie przenosza bo maja kose z wlascicielem familoka ale mowil ze beda gdzies niedaleko sie otwierac za 1-3 miesiece :)
To nie jest właściciel, podobno historia założenia tej knajpy jest taka, że ten koleś to jakiś sympatyczny Irlandczyk i przy piwie właściciel zażartował, że jak kiedyś założy knajpę, to nazwie ją Mad Mick (czyli ksywa tego człowieka) i da jego twarz w logo.
JohnyManhattan
05-08-2011, 11:01
A ja słyszałem, że właścicielem jest jakiś dziany cudzoziemiec, który ma w posiadaniu też kilka innych knajp m.in. El Popo w Piotrowicach i pub na Kilińskiego (nie pamiętam jak się nazywa). Ogólnie w tych miejscach leją Primatory.
El Popo, Atmo na Kilińskiego, Presje na Tyskiej i hurtownie czeskich piw ma jeden koleś, Polak z dziada pradziada. I wlascicielem Mad Mick, czy jak to tam sie nazywa, na pewno nie jest.
Włascicielem MAd Micka jest mlody koles taki czarny interes prowadzi z żoną pracował kiedys jako kelner po knajpach i ogarnia teraz swój interes,a żarcie dobre i z dobrego mięsa a nie jakieś udawane mielone dziadostwo ;)
z dobrego mięsa a nie jakieś udawane mielone dziadostwo ;)
mięso pycha , świeże , dobre ale właśnie mielone i to na miejscu ;-)
joł
dzis bylem w 2 miejscach po raz pierwszy (bo ja tak nie chodze po lokalach wcale a wcale) : KatoBar tam ino wbitka na piwko - slyszalem ze tam tak wyglada, bylem na wejsciu lekko w szoku ale daje rade mozna posiedziec na tych klockach z pilsni...
i poszlismy do MAD MICK zapomnialem ulice ale na serio trafie tam jeszcze kiedys bo tez mnie zszokowalo w srodku lecz mega pozytywnie :szok: lokal maly (na 24osoby) ale przytulny i zadbany, z glosnikow lecial jazzik a zarcie i alko rewela.... zakochalem sie w tym miejscu hehe i + dla jedynego pracownika tej knajpy bo zna sie na fachu
http://pl-pl.facebook.com/pages/MAD-MICK/117818568291264?sk=wall
Lane czeskie piwko i zajebisty hamburger.
Ogólnie bardzo dobra szama.
miras_tr
05-08-2011, 22:53
Co do Mad Mick to rzeczywiście właścicielem, kucharzem i kelnerem jest jeden koleś. kilka lat temu wyjechał na Wyspy za kasą i po powrocie za zarobione pieniądze otworzył knajpę wraz z żoną. Odwiedzam to miejsce raz na jakiś czas. Ceny wyższe niż w Maglu ale żarełko konkretne - chyba jedyna knajpa w okolicy gdzie można zjeść prawdziwego burgera (?). Co do magla to jestem zauroczony tym miejscem, ale tak jak kosa pisze jest to pewnie faza początkowa. Smażony Ser klasa sama w sobie, afrykańską kuchnie również polecam. Za 9,90 można porządnie pojeść. No i ten Ciechan miodowy... :)
Wybiegne troche do przodu własciciele magla BĘDĄ otwierac nowy lokal. Lokalizacja niedaleko magla bowiem na Ligonia mniej wiecej w polowie od radia katowice a tym sklepie na rogu. Bedzie wyzszy standard inne dania i alkohol mocniejszy niz w maglu i ceny nieco wyzsze. Lokal bedzie nosil nazwe GRAMOFON. Jednak Magiel bedzie dalej funkcjonowal
Kaj ten Magiel szefy? Chyba sie tam przejda bo tak zachwalocie...
Na Piotrowicach również jest zajebisty kebab. Zaraz obok Poligrafa.
Krist VB
06-08-2011, 09:20
Na Załęzu obok wiśniowej (chyba ararat) też daje rade.
dla wszystkich miłośników KEBABÓW:
PIOSENKA (http://muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/zacier-kebab-w-cienkim-ciescie,255601)
bylem dzis w tym Maglu i polecam jak najbardziej.dobre jedzenie i bardzo mila obsluga.
Byłem 2 dni temu w Maglu i też polecam . Za 9:90 zł można zjeść dobry obiad w miłym lokalu + do tego szybka obsługa POLECAM !
Pavveuek
07-08-2011, 11:53
http://i53.tinypic.com/juc09f.jpg
Po siłowni czas na posiłek :cham:
Krist VB
07-08-2011, 12:00
A jo to dupca, przy niedzieli antykatabolik :cham:https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=9a0c201c33&view=att&th=131a3e42daa1eca9&attid=0.1&disp=emb&zw
Ja bardzo polecam restaurację "Fantasmagoria" na Gliwickiej naprzeciw Punktu 44.
Kuchnia litewska i kresowa, świetne zupy, mają grilla drzewnego więc świetnie mięso robią. Obiad dla dwóch osób (zupa, II danie i po piwie) to wyjdzie tak od 80 do 110 złotych ale warto.
Mają fajny ogródek letni teraz na dziedzińcu kamienicy, a na upały polecam jako zupę świetny chłodnik litewski
Co do knajp...polecam little hanoi co do wyjścia jakiegoś z kobietą czy coś...byłem dwa razy i zadowolony jestem...obsługa super jedzenie też kuchnia taka orientalna ale bardzo bardzo dobra...cenowo jak post wyżej ale czasem na jakieś wyjątkowe dni nie powinno się żałować:)...knajpa na staromiejskiej naprzeciw "Tatiany":)...a jesli ktos ma ochotę na zajebistego hamburgera to grill point w 100% polecam w belgu:)...mieso tak zajebiście wysmażone że fast- foody inne sie chowają...
jak komuś sie znudzi magiel to niedaleko na jagielońskiej polecam pierogi świata (dawniej faraon)
naprawde spory wybór pierogów, nie wiedzialem ze takie cudeńka można do środka napchać:) do tego smaczne, świetnie pdoane, robione ręcznie i ciasto i farsz a nie jakieś kupne mrożonki
moze porcja mniejsza niz np w hipnozie ale za to znacznie smaczniejsze
Ja tam bym chyba musiał wydać 100 złotych żeby się tymi mikro porcjami najeść.
Ja bardzo polecam restaurację "Fantasmagoria" na Gliwickiej naprzeciw Punktu 44.
Kuchnia litewska i kresowa, świetne zupy, mają grilla drzewnego więc świetnie mięso robią. Obiad dla dwóch osób (zupa, II danie i po piwie) to wyjdzie tak od 80 do 110 złotych ale warto.
Mają fajny ogródek letni teraz na dziedzińcu kamienicy, a na upały polecam jako zupę świetny chłodnik litewski
Właśnie szukałem opinii na jej temat, thx
Ja tam bym chyba musiał wydać 100 złotych żeby się tymi mikro porcjami najeść.
Może jakiś zakład ? :huh:
Może jakiś zakład ?
:hihi:
19marek64
11-08-2011, 12:47
http://www.groupon.pl/deals/katowice/nalesnikarniapodlipami-katowice/655639?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_223&a=414
fajna promocja:) jadł już ktoś tam? dobre?
DR.JONES
15-08-2011, 16:16
Są dziś czynne pizzerie?
Są. Przynajmniej telepizza
19holi64
15-08-2011, 16:54
Są dziś czynne pizzerie?
Batman tez
Kiedy te otwarcie burger kingu w silesi ?
JohnyManhattan
17-08-2011, 15:42
Jesli ma byc w nowej czesci, to polowa pazdziernika.
w starej, na miejscu Pizza Pai
katowicer
17-08-2011, 18:45
jak chcecie isc kajs z baba, to nowy/stary lokal polecam
Siesta na Wita Stwosza, tam gdzie wczesniej była pizzeria.
JEst czesc pubowa i restauracyjna, ceny dobre,spory wybór jedzenia, browar 6zł.
Dobry klimat na "randke":)
a i jest
GieKSiarski akcencik:)
Pawcio64
01-09-2011, 20:02
jaka jest największa pizza w katowicach i jaka cena ??? Maja jakas strone internetową ???
Panowie takie pytanko.
Co przyrządzić na przyjęcie do piwka i wodeczki? Jakaś sałatka, coś na gorąco? Może ma ktoś przepis na fajne nie drogie ciasto ?
FranklinWNC
01-09-2011, 20:27
Jak chcesz cos konretnego jako podstawie pod alko np kitki z kurczaka zapiec i do tego pieczywo/ryz. Jezeli mneij pierdolenia to moze jakies kabany, kielbaski z sałatka badz upierdol gar bigosu/lecza itp itd.
Co do ciasta:
Ciasto z owocami
5-jajek
1i1/2 szklanki cukru
1 szklanka i 6 łyżek mąki
8 łyżek oleju
2 łyżki octu
1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
owoce tak na oko 2-3 garsci (wg uznania, brzoskiwnie z puszki, wisnie, truskawki, maliny)
+ aromat do ciasta wg uznania
SPOSÓB WYKONANIAOddzielić
białka od żółtek .białka ubić, nastepnie dodwac cukier pozniej dodawać stopniowo żółtka, następnie dodać mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej ,ocet. Dokładniewymieszać wylać na blachę, ułożyć owoce obtoczone w mące.Ciasto nie może być bardzo gęste ,można doda łyżkę oleju.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Ciasto smakuje jak biszkopt z owocami, dodatkowo mozna u gory posypac cukrem pudrem. A jak jeszce wieksza awangarda to po zrobieniu jednolitego ciasta podzielic na rowne czesci i do jednej z polowek dodac lyzke kakao wtedy bedzie mieszane z owocami.
Sir Bobby
01-09-2011, 20:33
jaka jest największa pizza w katowicach i jaka cena ??? Maja jakas strone internetową ???
jakbys robil kiedys w gastronomi to bys wiedzial ze nie zamawia sie najwiekszych pizz, w zasadzie te 40 - 42 cm to max chociaz tez juz zaduze (wiadomo, cena robi swoje, sam takie czasem zamawiam) takie wielkie pizze sa chujowsze bo jest na nich mniej skladnikow (proporcjonalnie do wielkosci, zwyczajnie sypie sie mniej) i w chuj ciezko dobrze taka wielka pizze wypiec...
Kiedy te otwarcie burger kingu w silesi ?
otwarty od wczoraj, mieli nawet promocję: zestaw za 50% ceny...
co do Silesii to kadra się zmienia ale o której godzinie byś nie wpadł to prawie zawsze jakiś naszych grajków na kawie zobaczysz...
Dzisiaj byłem w Grill Poincie pierwszy raz, trzeba przyznać, że dobre hambki, spory wybór (nie tylko hamburgery, ale i inne amerykańskie rzeczy).
Mankamentem jest to, że sosy, które podają są bardzo rzadkie i bardzo wylewają się z hamburgera. No i przynajmniej dla mnie niewygodne jest to, że mięso jest na górze w bułce, a pod nim cała reszta, przez co łatwiej coś wysypać na zewnątrz.
Ale ogólnie smacznie, frytki dobrze wysmażone, obsługa miła. Tylko trochę drogo.
Ja tam co jakiś czas będę zaglądał, choć kolosalnego wrażenia na mnie to nie zrobiło. Może jak popróbuje innych dań. Mają bardzo ciekawą ofertę śniadaniową, a można śniadania zamawiać przez cały dzień. Do tego jest też coffee-fill, czyli dolewka kawy, jak w amerykańskich filmach ; )
Ja miałem egg burgera : )
Dzisiaj byłem w Grill Poincie pierwszy raz, trzeba przyznać, że dobre hambki, spory wybór (nie tylko hamburgery, ale i inne amerykańskie rzeczy).
Mankamentem jest to, że sosy, które podają są bardzo rzadkie i bardzo wylewają się z hamburgera. No i przynajmniej dla mnie niewygodne jest to, że mięso jest na górze w bułce, a pod nim cała reszta, przez co łatwiej coś wysypać na zewnątrz.
Ale ogólnie smacznie, frytki dobrze wysmażone, obsługa miła. Tylko trochę drogo.
Ja tam co jakiś czas będę zaglądał, choć kolosalnego wrażenia na mnie to nie zrobiło. Może jak popróbuje innych dań. Mają bardzo ciekawą ofertę śniadaniową, a można śniadania zamawiać przez cały dzień. Do tego jest też coffee-fill, czyli dolewka kawy, jak w amerykańskich filmach ; )
Ja miałem egg burgera : )
byles w tym na Paderewie w Belgu?..jak tak to jedzenie dobre ale ceny powalaja.polecam skrzydelka w miodzie.
ps..jest moze cos podobnego w Katowicach jak Magiel?chodzi mi o to ze mozna dobrze zjesc za takie pieniadze jak tam.
Grill Point - niby wszystko ok, ale płacić za kawałek bułki 30zł to dziękuję...Jak już coś zjeść to Adong albo na Staromiejskiej Fanaberia (jak dobrze zapamiętałem). Może nie jest tanio, ale można się najeść...
fanaberia na dyrekcyjnej jak juz
Dzięki za poprawkę.
Fanaberia, bardzo dobre jedzenie. Polecam
Jadłem dziś w burger kingu, wszystko smacznie tylko dość drogo..
Jadłem dziś w burger kingu, wszystko smacznie tylko dość drogo..
Apropo tego typu jadla.
Wlasnie w wiadomosciach na BBC mowili o McDonaldzie. Zestaw: BigMac, duze frytki i duza cola ma 1160kcal. Najgorsze ze po takim posilku za godzine czlowiek jest glodny znowu.
Cale szczescie ostatni raz kiedy jadlem cos z McDonalda bylo kilka jak nie kilkanascie lat temu
Foxu ja po MC'Donalds albo KFC nie mam ochoty nic jeść przeważnie do końca dnia. Oczywiście nie popieram jedzenia w tych lokalach.
Ma ktoś jakieś przepisy w miarę proste, żeby jakoś inaczej przyrządzić kurczaka, czy indyka? Chodzi o to, żeby za bardzo węgli nie było. Pomysł na danie z tofu też przygarnę.
Kamil, polecam www.sfd.pl i dział kuchnia. Mega zajebiste przepisy.
Kamil, polecam www.sfd.pl i dział kuchnia. Mega zajebiste przepisy.
Rzeczywiście zajebiste, dzięki;)
czy jest w Katowicach jakis lokal gdzie zje sie dobra salatke (np z tunczykiem) - najlepiej jakis sprawdzony bar salatkowy...
Ma ktoś jakieś przepisy w miarę proste, żeby jakoś inaczej przyrządzić kurczaka, czy indyka? Chodzi o to, żeby za bardzo węgli nie było. Pomysł na danie z tofu też przygarnę.
ja uczylem sie gotowac poprzez www.kotlet.tv
Dobre i ciekawe przepisy, polecam
Mam takie pytanie: zna ktoś jakieś miejsca w Katowicach - chodzi o kawiarnie gdzie podają dobrą kawę i w której przy piciu kawki można sobie spokojnie legalnie zapalić??
Mam takie pytanie: zna ktoś jakieś miejsca w Katowicach - chodzi o kawiarnie gdzie podają dobrą kawę i w której przy piciu kawki można sobie spokojnie legalnie zapalić??
Jak jest takie miejsce to jeszcze spytaj czy fajny kibel tam jest :cham:
Rybnik, Żory, Jastrzębie i okolice. Będę potrzebował tam coś dobrze i tanio zjeść.
Co możecie polecić ? Mile widziane bary mleczne, bo Mc czy Hot-Dogami ze stacji benzynowych już się człowiekowi rzygać chce.
mam pytanie jak powyżej tylko rejon: Rybnik/Wodzisław/Racibórz/Chałupki. Od jutra będę tam prawie codziennie więc by się przydało rozeznać temat :faja:
Jodl ktos z wos w tej nowej "jadlodajni" na Mikolowskiej,tam kaj byla staro pizzeria Avanti,dzisiej tam przelazilech i ceny BARDZO PROMOCYJNE.
ostatnio jadlem kebap na mariackiej kolo meduzy i w smaku byl dobry
Jodl ktos z wos w tej nowej "jadlodajni" na Mikolowskiej,tam kaj byla staro pizzeria Avanti,dzisiej tam przelazilech i ceny BARDZO PROMOCYJNE.
Gdzie była pizzeria Avanti albo jak nazywa się ta knajpa?
Pizzeria Avanti jak się nie mylę była zaraz obok Pomarańczy/Wyższego Wymiaru (Matejki)
To jest dokładnie to miejsce.
W zeszłym tygodniu było otwarcie tego. Przechodziłem tam kilka razy i żywego ducha tam nie widziałem. Za to panie cały czas wszystko pucują na glanc.
19marek64
14-09-2011, 09:05
Ktoś kiedyś gdzieś pytał gdzie można kupić Frugo - Pigwa na Witosa wszystkie smaki za 1,99:)
andrew1948
14-09-2011, 18:43
http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/miszmasz/1091/1/1/czym-sie-rozni-polski-kebab-od-tureckiego-kebapu-.html
100% Prawdy... jebać polskie kebaby i turasów co zarabiają na naiwniakach :)
katowicer
15-09-2011, 22:08
Hipnoza po remoncie nie podniosła cen.Pare nowinek w menu.
Bardzo dobre i duże(ogromne) ciabaty w
City Pubie. Cena tylko 10zł.
Gdzie zjem coś w tygodniu w Katowicach po 23:00, bo wczoraj miałem z tym problem i zjadłem dopiero na Mariackiej?
Shellu napisz gdzie ostatnio byliśmy (niedaleko Magla) bo jedzenie dużo większe niż w Maglu i tańsze w sumie.
Po 23 jedzenie jest niezdrowe:P
Obecnie mogą sobie na to pozwolić.
Obecnie mogą sobie na to pozwolić.
uważaj, bo Cie złapie efekt jojo :cham:
Ja się nie odchudzałem, więc mnie nie może złapać.
To co pisze Kosa to Złoty Imbryk na Ligonia. Mają co prawda problem z menu (często nie mają tego co w nim jest), dlatego tez ostatnio mogli nam zaproponowac tylko pierogi i zupe grzybowa . Zupa gesta i dupna porcja, ze w zasadzie wystarczy dla niektorych za caly obiad. Pierogi natomiast w liczbie osmiu bardzo smaczne i grube. Za takie porcje cena 7-8 zl wydaje sie batdzo kuszaca. Do tego bardzo fajny wystroj niczym knajpki na Kazimierzu.
Pawcio64
17-09-2011, 07:15
Otwarty nowo kebab na murckach na rynku
bardzo duze kebaby i w miare dobre za 10zl
Jakie polecacie jedzenie na dowoz max do 25zł oprócz pizzy?
Jadł któś nudle w pudle na mariackiej?
merr1000
18-09-2011, 06:58
Uciecha na Paderewie.
Jadł ktoś pierogi w Genezie? tj. przy senatorze na rogu
nudle w pudle taki syf że nie da sie jesc
19marek64
19-09-2011, 08:46
wczoraj zamawiałem obiad z Dębowej z Podlesia. Rolada, kluski (10), czerwona i biała kapusta za 13zł i muszę przyznać że żarcie na prawdę dobre no i cena ok.
Marek a jak sie nazywa knajpa? To moze byc ciekawa alternatywa.
19marek64
19-09-2011, 08:51
Dębowa na Podlesiu
19marek64
19-09-2011, 08:52
http://www.restauracjadebowa.pl/
19marek64
19-09-2011, 08:55
Z Uciechy są dobre pizze szczególnie Diablo:) polecam
Lars Ulrich
19-09-2011, 16:23
Stara Piekarnia, zestaw obiadowy 12 zł. bardzo duża porcja i bardzo smaczna
http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Tak-powstaje-kebab,wid,13805997,wiadomosc.html?ticaid=1d0ef do milosnikow kebaba.Wklejilech link bo tam jest filmik jak powstaje kebab.Ciekawe informacje.
Raz jeszcze.
Możecie polecić jakieś dobre bary z daniami obiadowymi w Żorach, Rybniku, Jastrzębiu i okolicach ?
Raz jeszcze.
Możecie polecić jakieś dobre bary z daniami obiadowymi w Żorach, Rybniku, Jastrzębiu i okolicach ?
W Żorach na przeciwko PKS jest chińska A Dong, na prawdę dobre jedzenie, szybka i przyjemna obsługa, przystępne ceny. Chyba moja ulubiona knajpa z żarełkiem w Żorach. Dalej w jednej z bocznych ulic od rynku (nie pamiętam nazwy) jest bar mleczny, na prawdę dobre żarcie, duże porcje i tanio. W porach obiadowych są jednak często kolejki.
Co do Rybnika, to na rynku przy Galerii Focus Mall jest Sioux i to jest moja ulubiona knajpa w tym mieście. Normalne dania są drogie, ale są tam w ofercie lunche, i masz chyba 2 zupy + z 10 dań do wyboru i jest to w miarę tanie i bardzo dobre. Obok tego zaraz jest bar mleczny, też smacznie. Typowe obiadowe i tanie jedzenie jest też w barach na UŚ i Polibudzie na kampusie, to jest jakieś 5min spacerkiem od rynku.
Lars Ulrich
26-09-2011, 22:20
Idzie coś zamówić teraz na dowóz do żarcia ?
cinkowski
26-09-2011, 22:44
http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Tak-powstaje-kebab,wid,13805997,wiadomosc.html?ticaid=1d0ef do milosnikow kebaba.Wklejilech link bo tam jest filmik jak powstaje kebab.Ciekawe informacje.
Kebaby od tego producenta dostępne w Cieszynie przy ul. Kolejowej (w budynku Biedronki) polecam. Właściciel GieKSiarz ;-)
Idzie coś zamówić teraz na dowóz do żarcia ?
oj nieładnie nieładnie :cham:
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.