View Full Version : GRUPA B [Austria, Chorwacja, Niemcy, POLSKA]
Krzychu_1988
13-06-2008, 08:17
Komentarz
"Mariusz Lewandowski: - To jest k... jakiś skandal. Zawodnik potknął się o własne nogi. Powinien dostać kartkę za symulowanie. Tyle się przed mistrzostwami o tych kartkach mówiło. To ja się pytam, gdzie są te kartki? Ja ich nie widzę. Daj spokój, jakie szarpanie? Człowiek się na mnie oparł, położył. Przewrócił się sam. Nie było karnego. Wszyscy to widzieli i wszyscy mówią, że nie było tego karnego. Co za różnica - 93. minuta czy pierwsza? Może padłby gol, gdybym odpuścił. Nie rozumiem, o co chodzi. Sędzia jest z Anglii, prowadzi mecze w dobrej lidze, na dobrym poziomie. Każdy może popełnić błąd. Ale taki? Ciężko mi myśleć po tym meczu, tak bardzo jestem wk....... . Inaczej by było, gdybyśmy to przegrali jakoś normalnie, po stracie bramki w prawidłowy sposób."
Itak juz nie mamy szans na wyjście, bo sie załamali. Wdupimy z Chorwatami i będzie tyle z tego jebanego syfu. Powinni sie spakować i wracać do dom. Nie ma co patrzec na ustawione Euro. Co 2 gol pada ze spalonego, karne z kapelusza.
PS.
A ja myślałem że tylko nasi sędziowie są do dupy.....
Leo: Why? Sędzia: For money!
:rotfl:
a chuj, mnie już przeszło, teraz na spokojnie dokończe to całe EURO!
http://img118.imageshack.us/img118/4959/screenhr2.png :rotfl:
Jaworzno
13-06-2008, 09:21
Nie czytałem tych Waszych wszystkich postów ale spodziewam się że wszyscy płaczą na karnego. A powiem Wam że to była kara boska za tą k.... w kadrze co bramke strzeliła. Roger NIGDY nie bedziesz Polakiem. Trzymajmy się tego konsekwetnie, bo tak czy inaczej on wydyma swoich zwolenników jak olisadebe. Zachowam tego posta dla siebie i kiedy to sie stanie wkleje Wam go na forum:-)
Łosz ciul....to, że prezydenta momy "wybitnego" wiedziołech od dawna, ale jak widza takie fotki....:rotfl:
http://89.149.227.127/dev264/0/259/702/0259702000.jpg
To tak w celu rozluźnienia tematu :)
http://89.149.227.94/dev261/0/259/700/0259700114.jpg
http://republika.pl/blog_ax_3443101/3979779/tr/euro2012.jpg
wszyscy z kregu "władzy" u nas tacy zdolni :cham:
Jaworzno
13-06-2008, 11:30
Zabijesz go? :-)
Juz dostal policyjna ochrone po powrocie do anglii : )
Jaworzno
nie pierdol ze jakaś kara boska bo tego sie czytać nie da :/
Jak narazie Roger pokazał, ze potrafi grać w bale i to na wysokim poziomie udowodnił to wczoraj
Żałosny kawał ten z nekrologiem.
Pozytywne jest to, że wogóle regularnie grywamy w ostatnich latach na dużych imprezach. A że odpadamy zawsze jako jedni z pierwszych? No cóż, chyba po prostu rzeczywiście na więcej nas nie stac. Jestem jednak przekonany, że sytuacja w naszej piłce będzie się systematycznie poprawiac i jeszcze będziemy mieli w przyszłości powody do dużej satysfakcji. Oby...
Pozytywne jest to, że wogóle regularnie grywamy w ostatnich latach na dużych imprezach. A że odpadamy zawsze jako jedni z pierwszych? No cóż, chyba po prostu rzeczywiście na więcej nas nie stac. Jestem jednak przekonany, że sytuacja w naszej piłce będzie się systematycznie poprawiac i jeszcze będziemy mieli w przyszłości powody do dużej satysfakcji. Oby...
Amen
Ja dodam tylko, coby pozostawić LEO na stanowisku selekcjonera i niech dalej robi to co robi. Mały retusz kadry i jazda dalej. To tez dla Niego było duże doświadczenie.
Był spalony, ale teraz nie chce mi sie tego tłumaczyć.
sedzia przekupiony!!! zadnego faulu nie było!!!
Lol pincet
przekupiony byc raczej nie mogl...
co najwyzej 'chcial oddac' austriakom co zabral wczesniej nie dyktujac ewidentnego karnego dla nich...
Poreszta to takie imprezy ze na tym szczeblu i na takich turniejach przekupowanie juz sie raczej nie zdarza.
Krzychu_1988
13-06-2008, 13:36
http://photos49.nasza-klasa.pl/dev92/0/259/696/0259696037.jpg :lol:
No Nic, trzeba rozegrac ost mecz i wracać do domu
Licze na to że Listek nie wywali Leo
Moze przesadziłam z ta korupcją ale i tak uwazam że karny z 11metrów nie powinien sie odbyc poniewaz nie było do tego podstaw, a co do spalonego to uwazam, ze to jedno przeoczenie sedziego mozemy zostawic bez komentarza.
Był spalony, ale teraz nie chce mi sie tego tłumaczyć.
Właściwie będę wdzięczny za wyjaśnienie.
Mnie się wydawało, że spalony jest, jeśli zawodnik do którego była skierowana piłka znajduje się bliżej linii bramkowej niż przedostatni zawodnik z drużyny przeciwnej (oczywiście pomijam fakt, że podanie musi być na połowie przeciwnika, bo nie ma to w tym przypadku znaczenia). Tutaj Brazylijczyk był najbliżej linii bramkowej i między nim a "podającym" było trzech zawodników Austriackich, a więc nie był bliżej niż przedostatni.
Podpowiedz proszę co źle interpretuję, bo do czasu przeczytania Twojego postu sądziłem, że wyraźnie spalonego nie było.
EDIT: Zamieszałem w opisie.
Żałosny kawał ten z nekrologiem.
tez tak uwazam
Wiele bylo juz pewnie meczy gdzie kibice roznych krajow maja pretensje o zle sedziowanie, jakies karne z kapelusza itd, ale chyba nigdzie nie robi sie takiego show jak skrzywdzą nas.. Jak czytam rozne fora i wpisy o zajebaniu sedziego, zgwalceniu mu żony i najlepiej zapierdolic cala jego rodzine to juz mi sie rzygac chce... Przeciez Polska to taki katolicki kraj. Pokolonie JPII
Czytalem juz dzisiaj o wyslaniu skargi do Trybunalu arbitrażowego w Lozannie i wogole o bojkotowaniu ostatniego meczu z Chorwatami. Dziwne ze tak malo osob zauwaza ze nasi zawodnicy jakos nie zachwycili w tych meczach, nie wspominajac o lini defensywnej, ktora wczoraj grala katastrofalnie. Ale teraz bedzie na co zrzucac, i znowu bedzie moznazaspiewac ulubionapiosenke: Nic sie nie stało, Polacy nic sie nie stało....
http://i28.tinypic.com/9vjlvq.png
Roger w momencie podania (de facto strzału Saganowskiego, ale to nie ważne bo liczy się skutek nie zmiar) jest bliżej bramki niż przedostatni zawodnik drużyny broniącej.
Dzięki za linka i wyjaśnienie. Zdawało mi się, że Roger był bliżej bramki niż bramkarz. Wtedy (chyba :P) nie byłoby spalonego.
Też byłby. Bramkarz jest traktowany jako normalny zawodnik. Zawsze chodzi o przedostatniego zawodnika drużyny broniącej. Ale logiczne, że jeśli jest bliżej bramki niż ostratni, to automatycznie jest bliżej bramki niż przedostatni, więc spełniona jets reguła spalonego.
http://i28.tinypic.com/9vjlvq.png
Roger w momencie podania (de facto strzału Saganowskiego, ale to nie ważne bo liczy się skutek nie zmiar) jest bliżej bramki niż przedostatni zawodnik drużyny broniącej.
a nie liczy sie to, że piłka przeszła po nodze Austriaka(który wślizguje sie Saganowi), zanim Rodżer strzelił? Pytam bo sie nie znam.
Nie liczy się. Gdyby została przez niego kopnięta, zagrana, ale ona się prześlizgnęła.
Nie liczy się. Gdyby została przez niego kopnięta, zagrana, ale ona się prześlizgnęła.
a wyjaśnij dlaczego został ponownie rozegrany feralny dla nas rzut wolny? czego sędzia się dopatrzył?
Dokladnie.
Pilka odbita wiec nie ma co.
Gdyby Austriak ja podawal i zagral do polaka ktory jest na spalonym wowczas nie powinien zostac odgwizdany chociaz juz nieraz zdarzalo mi sie ogladac jakis mecz i sytuacje ze przeciwnik typowo podal pilke do kolesia ktory stoi na spalonym i sedzia ...gwizdal spalonego.
A co do tego pisania co sedziemu sie zrobi, dodawania fotek prze roznych na NK itd. to wg mnie buractwo wiekszosci osob...
"wielcy kibice" reprezentacji a robia rozne lancuszki na gadaczach ze sie zebrac trzeba , jechac do Anglii i zajebac sedziego itp. i zeby sie dopisywac a jak sie tego nie zrobi to sie jest jakims cwelem czy czyms...
Ludzie pokazuja tylko jakimi sa pajacami.
A ja dalej utrzymuje ze sedzia chcial oddac to co 'zabral' Austriakom w tym meczu wczesniej czyli ewidentny karny.
Chamstwo...ale coz.
PS. jak dla mnie rzut wolny zostal powtorzony zapewne ze sie przepychali...podobnie jest przy roznych.
I przy tym 'karnym' tak naprawde powinien zostac raz jeszcze powtorzony w mojej opinii.
Simao tego zrozumieć nie mogę.
Kosa dzięki za dokładne wyjaśnienia. Teraz już chyba wszystko rozumiem :)
Pozwole sobie skopiowac moj post z jednej z poprzednich stron, gdyz obawiam sie, ze wiele osob moglo go nie przeczytac,a ta piosenka jest warta tego, by ja rozszyfrowac :) Czy zna ktos tytul piosenki, ktora leciala wczoraj w "miasteczku pod Spodkiem" (w przerwie meczu a byc moze i przed)? Pamietam fragment piosenki: "Polska gra, moje serce wytrzyma, kochana druzyno, wygrywaj!" :) Tak na marginesie, wczoraj byla tam super atmosfera, ciekaw jestem kim sa osoby, ktore prowadzily doping i komu na co dzien kibicuja :) Naprawde nikt nie zna tej piosenki? :(
Wypowiedz Kurskiego
http://www.dziennik.pl/multimedia/article190458/Wydarzenia_Polsatu_Posel_Kurski_o_meczu.html?view= large
Mo ktoś z wos adres tego (sędziego) pośla mu list albo email
nie wiem czy ja jestem jakiś przewrażliwiony już na tego sędziego czy co, ale wydaje mi się, że powtórzył specjalnie, bo Boruc już złapał piłkę (w tym momencie zagwizdał) i udawał, że coś tam jest nie tak z zawodnikami na polu karnym.
A poza tym skąd wy wiecie, że był spalony? Może jakiś Materazzi leżał za bramką :lol:
Bardzo regularnie :lol2:
pierwsze ME w histori polskiej pilki noznej.
a 2012 w telewizji bo UEFA szuka tylko mozliwosci, zeby je zabrac polsce i ukrainie.
z taka amatorska gra podejzewam, ze nie dozyjesz czasow do satysfakcji.
mecz z austria szczesliwie zremisowany, wpierdol od niemcow i moze remis albo slabiutkie zwyciestwo, zeby latwiej pakawalo sie walizki.
smiechu warte ta pseudo reprezentacja. a leo po ME podziekuje za uwage, bo nie widzi w tym kraju przyszlosci.
taka jest momentalnie prawda o polskim fusbalu
Bardzo regularnie :lol2:
pierwsze ME w histori polskiej pilki noznej.
No właśnie. Wreszcie doczekalismy się pierwszego awansu do ME, a wcześniej awansowaliśmy do dwóch finałów MŚ pod rząd. W ostatnich 6 latach nie wystąpiliśmy tylko na Euro w Portugalii.
a 2012 w telewizji bo UEFA szuka tylko mozliwosci, zeby je zabrac polsce i ukrainie.
Uwierzę jak zobaczę.
z taka amatorska gra podejzewam, ze nie dozyjesz czasow do satysfakcji.
mecz z austria szczesliwie zremisowany, wpierdol od niemcow i moze remis albo slabiutkie zwyciestwo, zeby latwiej pakawalo sie walizki.
smiechu warte ta pseudo reprezentacja.
Zgoda. Przecież nikt tutaj nie zachwyca się grą polskiej reprezentacji. Na drużyny występujące na Euro jest za słaba. Czy nie doczekam się wreszcie dobrej gry? Zobaczymy. Gwarancji oczywiście nie ma ale z różnych względów sądzę, że w najbliższych latach może być tylko lepiej. :napinka:
broda1981
14-06-2008, 08:57
Ciągle ino narzekania. A czego sie spodziewaliscie? 2 brazylii? Grają jak umieją , czyli jak przeciętniak europejski. Zresztą z fotela przed telewizorem dobrze sie pierdoli(lub z krzesełka na stadionie). Oli umiesz lepiej? Jesli tak to to pokaz jak nie to daruj sobie złośliwości
niestety polska pilka jest w takim stanie jakim jest nasze awanse w ostatnich latach
do MŚ czy ME to sprawa szczescia w miare latwych przeciwnikow etc
Benhaker podobnie jak Salomon z pustego nie naleje
nasi pilkarze graja w przecietnych klubach europejskich i graja przecietnie
wyjatkiem jest Boruc ktory udowadnia po raz kolejny ze ma charakter i i nalezy do
scislej czolowki 5 najlepszych bramkarzy swiata /notabene uwazam ze powinien
nosic opaske kapitana/
ale pozostaje pytanie z czego sie to bierze ? dlaczego w 40 milionowym kraju w ktorym wszyscy
graja w pilke nie da sie skompletowac 15 dobrych pilkarzy ?
po pierwsze i najwazniejsze nie slaba infrastruktura ale kompletny jej BRAK
nie ma boisk nie ma klubow nie ma obiektow sportowych
do tego dochodzi slabosc i skostnialosc tzw struktur ktore powinny odpowiadac za
rozgrywki nie tylko na poziomie ogolnokrajowym /czyli zawodowym/ ale przede wszystkim amatorskim
kolejnym elementem jest kondycja zdrowotna polskiej mlodziezy
jeden z najwazniejszych przedmiotow czyli wf jest traktowany jak jakis bekart
zarowno przez nauczycieli i szkolne grona pedagogiczne ale co gorsza przez samych rodzicow
ktorzy chetnie wypisuja zwolnienia swoim dzieciom w mysl zasady nie biegaj bo sie spocisz
potem ze szkol wychodza dzieci kaleki-paralityki ktorzy nie umieja stanac na rekach
zrobic mostka a za to maja skolioze
EOT
Kosztowy'64
14-06-2008, 12:51
http://www.*********/sport/1,90858,5313145,Nowe_wyliczenia__Feralny_karny_z_A ustria_nie_mial.html :czytaj:
Jaworzno
16-06-2008, 08:53
Bardzo mozliwe, że my dziś wygramy z Chorwacją, ale Niemcy na 100% wygrają z Austrią. Także mimo małego przelicznika na Niemców warto zagrać za więcej
Ten, kto wybiera sie dzis do miasteczka przy spodku, niech wezmie cos do nagrywania, bo trzeba wreszcie nagrac ta piosenke, ktorej nikt nie zna i nie ma jej w necie :)
Właśnie właśnie wyczaił już ktoś tą piosenkę??
Dzisiaj gramy bez Bąka i Smolarka, patrząc na ich niefrasobliwość w meczu z Austrią to słuszna decyzja.
W drużynie niemieckiej Friedrich zastąpi Jansena.
BORUC PANY!!!
RESZTA TO ŁAJZY, lekko pisząc;/
kurwaaaaaa dlaczego te ciule tak grają??!!!
chuj, kibicuje austrii!!!
heee widze Krzys sie wkurwil...
tez mialem napisac swoje ale nie chce za bardzo wyklinac...
Jeden Boruc szacun za taka gre !
Gdyby nie on to i dzisiaj powinno byc 0-3 do przerwy.
A tamte kurwa lajzy to jest parodia ...
Polska obiektywnie patrzac na tych mistrzostwach jest chyba najslabsza druzyna ...
A obrona jest zdecydowanie najslabsza z obron wszystkich zespolow wystepujacych na tych mistrzostwach.
Ten Krzynowek,Lewandowski i Lobodzinski...kopacze od siedmiu bolesci.
tyle.
Salvator
16-06-2008, 20:31
wiekszosc naszego skladu nadaje sie tylko i wylacznie do tarcia chrzanu..
jestesmy najgorsza druzyna w tym turnieju, juz nawet grecy grali lepszy futbol..
mecz tak nudny ze gdybym nie zmienial kanalu na vive to pewnie bym juz spal..
za co Ci ludzie biora pieniadze ?
Niemcy jakimś cudem jeszcze nie prowadzą, oglądam na dwa kanały.
Polska koszmar, niestety taki mamy poziom futbolu.
Rahim a jak to inaczej odbierać???
Oni grają z rezerwami croatii!!!
Leo chyba mógł wziąść grajków z naszej ligi, przynajmniej miał by wytłumaczenie!
"Wziąłem TYCH co chcieliście"!!!
To sie tyczy tych mega ekspertów w Polsacie: Hajto, boniek, i pijak kowalczyk!
pizdy gupie, jak ja ich nie cierpie, i wszystko zwalają na na LEO!!!;///
michal_91
16-06-2008, 20:39
Ja napisze od siebie... 0 emocji przy tym spotkaniu. Wszystkie inne były nerwy jak... ale to jest poprostu tak nudne spotkanie, ze sie nie da denerwować
No tak
A Ci co komentuja juz co chwile dopierdalanie ze Leo to Leo tamto
Pierw ze siedzi spokojnie na lawce i nic nie robi
a potem ze co chwile biega i na sedziego napierdala.
Ogolnie media to jest rowniez banda oslow.
Dwa tygodnie temu dupe lizali by Leo a jak troche nie poszlo to tak naprawde zaczynaja psy wieszac .
I oczywiscie pierdolenie w ciagu polowki meczu 3/4 czasu o wszystkim innym tylko nie o spotkaniu.
Ogolem mecz chujnia jakich malo...
Boruc-Croatia 0-0
ciekawe jak po meczu bedzie...
Salvator hahaha czuje sie jakbym ja to pisal.
Mialem napisac jeszcze o grekach ;)
serio ze oni przynajmniej nie maja dziurawej obrony.
Pozdro panowie
No tak
A Ci co komentuja juz co chwile dopierdalanie ze Leo to Leo tamto
Pierw ze siedzi spokojnie na lawce i nic nie robi
a potem ze co chwile biega i na sedziego napierdala.
Ogolnie media to jest rowniez banda oslow.
Dwa tygodnie temu dupe lizali by Leo a jak troche nie poszlo to tak naprawde zaczynaja psy wieszac .I oczywiscie pierdolenie w ciagu polowki meczu 3/4 czasu o wszystkim innym tylko nie o spotkaniu.
Ogolem mecz chujnia jakich malo...
Boruc-Croatia 0-0
ciekawe jak po meczu bedzie...
Salvator hahaha czuje sie jakbym ja to pisal.
Mialem napisac jeszcze o grekach ;)
serio ze oni przynajmniej nie maja dziurawej obrony.
Pozdro panowie
otóż to!!!
Polska ...
dziwie sie tylko kibicom Polski, ze nie spiewają kURWA MAC POLSKA GRAC!!!
wszystko zwalają na na LEO!!!;///
Dokładnie, z tego co jest na Euro nie da się nic więcej wycisnąć. Niektórym z tych co są wahałbym się zostawić pole do zaorania :cham: A jak już słyszę, przed meczem narzekania tego skrzata z polsatu dlaczego nie gra Smolarek to się we mnie gotuje. O Smolarku to może pierdolić, ale jak już zaczyna komentować to w Polsce ludzie kable przecinają z rozpaczy. Pierwsza połowa to taki standard + bonus jakim jest Boruc.
Zaczynamy drugą połowę ... na wiele nie licze szczerze mówiąc.
Boruc 0 - 1 Croatia
tak gra polaków na tych mistrzostwach nie jest dobra,brakuje nam szczęście jakie mielismy podczas eliminacji...
jesli w tym meczu osiągniemy remis to będzie sukces dla nas,chyba ze (nie)mamy taki charakter
jak Turcja i pykniemy dwa gole pod koniec.
Ogolnie jedno co mi sie podobało na tych Mistrzostwach ze strony naszej to postawa Boruca
i za klimatyzowanie sie w zespole Rogera
Von Baron
16-06-2008, 21:12
Jesteśmy bardzo słabi!!!!!!!!!!1
Jak wygrywali to zasługa LEO, jak przegrywają to wina piłkarzy. A GÓWNO!!! Nie chce mi się zagłębiać, ale LEO dał dupy. Też byłem jego OGROMNYM zwolennikiem, ale od ogłoszenia kadry na ME zacząłem wątpić. A na samych mistrzostwach to nie widział, że wystwia chłopów bez formy? JOP,BĄK, GOLAŃSKI, KRZYNÓWEK, SMOLAREK, ŻURAWSKI(kapitan) Poza tym widać, że atmosfera się spierdoliła, skąd nagle Piszczek??? Ile meczów w eliminacjach zagrał? Czemu wywalił Błaszczykowskiego? Od początku grali bez przekonania. I tak można bez końca. Teraz to se można gadać zresztą. Bądźmy obiektywni, nie róbmy z niego Boga. Już od dłuższego czasu nie można złego słowa na Leo pwiedzieć bo nie wypada. Mam wrażenie, że jakby naturyzował 11 chińczyków i wystawił ich w pierwszej 11 to wszyscy Polacy byliby zachwyceni niekonwencjonalnym pomysłem. KURWA!
Zdecydowanie kurwa jego mac brak Błaszczykowskiego jego porywające akcje...
Jesteśmy bardzo słabi!!!!!!!!!!1
co Ty nie powiesz :lol2:
michal_91
16-06-2008, 21:26
Zdecydowanie kurwa jego mac brak Błaszczykowskiego jego porywające akcje...
Błaszczykowski z Borucem we 2 by nie wygrali tych Euro, a wydaje mi się, ze grałby jak reszta
Ja nie wiem co na boisku robi Zahorski?
a Borek też jest zajebisty"to nie są wakacje,a Euro"-przypomniało mu sie w 88 min. ostatniego naszego meczu...
najgorsze mistrzostwa jakie oglądałem w wykonaniu polaków
już wole zebyśmy dostawali 4-0 niż 1-0 i 2-0 po dobrych meczach,a z słabą Austrią nie ma co sie ukrywać
tylko remis....
Chorwacja w rezerwowym składzie nas objechała,jeszcze dwa lata temu wygraliśmy z nimi 1-0...
a my niby przez te dwa lata zrobiliśmy bardzo duży przeskok
NO COMMENT
Von Baron
16-06-2008, 21:34
co Ty nie powiesz Napisał ziomek pierdol się!!
Zostawiajac narazie dywagacje na temat dobory zawodników ich formy oraz ustawienia( nie wiem czy my jestesmy w stanie grac z najlepszymi tylko z jednym napastnikiem) to powiem tak.
Krzynowek oddal jeden dobry strzal z wolnego w calym turnieju i to był jego wkład w ten turniej, mam nadzieje ze ktos go zastapi niedlugo zal patrzec na niego.
andrew1948
16-06-2008, 21:50
Ja nie wiem co na boisku robi Zahorski?
NO COMMENT
Jak na 20 min. gry byl 4 ray lepszy od Lobodzinskiego... gdyby strzelil brame pewine bbys tak nie gadal..:szpada:
Piłkarzy mamy jakich mamy. Póki są eliminacje, gdzie najlepsi jak Portugalczycy czy Serbowie traktują je po macoszemu i raczej jako odpoczynek od co tygodniowych gier w najlepszych ligach europejskich jest jeszcze dobrze. W momencie w którym wszyscy już jadą na maxa,czy to na Euro czy MŚ, widać jak odstajemy od reszty stawki.
Oczywiście uważam, że Leo powinien zostać. Tyle tylko, że niestety w młodszym pokoleniu ze świeczką szukać dobrych piłkarzy.
Na tym Euro osobiście nie zawiedli mnie tylko Boruc, Lewandowski, Roger i mimo wszystko Saganowski.
Patrząc na chłodno grupa zakończyła się tak jak to zakładano, z tym że część jako zwycięzców widziała Niemców.
a Brożek i Sikora Euro w domu z piwkiem w ręku :D Cóż, trener powinien bronić swoich decyzji wynikami, czy ewentualnie grą - nie obronił niczym...
Patrząc na bilans Leo, to nie jest to trener turniejowy, chyba lepiej pracuje na okazje eliminacji, ale powinien zostać, zasłużył na kolejne eliminacje i kolejny turniej!
Co do Sikory można polemizować, natomiast Brożek nigdy w Wiśle w grze na arenie międzynarodowej niczym się nie wyróżnił.
Zresztą gwiazda OE niejaki Murawski, dziś pokazał jaka przepaść dzieli go od Chorwatów.
Heeehe dokladnie...
Sikora pokazal swoje nie tylko w lidze.
Wtedy nawet jak dzialaczom Crzvenej wpadl w oko...
A Brozek...coz on chyba tylko na polska lige...
A Murawski faktycznie dzisiaj pokazal.
Koles ktory byl kreowany na gwiazde ligi itd. a jak zagral z Chorwatami to zanotowal wiekszosc prostych strat a od przeciwnikow odbijal sie jak pileczka od paletki do ping-ponga...
Wg. mnie wynik beznadziejny.
Wstydu chlopaki narobili...
Boruc pokazal ze jest w swietnej formie i ze wart jest tego zainteresowania tych swietnych klubow a takze grubejjj kasy.
Roger mimo ze od poczatku bylem zdecydowanie na NIE sprawil ze chociaz widze iz nie byl to taki duzy blad...w sensie ze koles wniosl cos do gry tego zespolu a myslalem ze bedzie jednym z takich pionkow.
Szkoda ze bramkarzy mamy tylko na tak wysokim poziomie bo zamiast tych pozostalych Kuszczakow itd mogloby byc ze 3 dobrych kolesi w polu .O tym jak slabych graczy mamy z przodu swiadczy to ze 2/3 narodu widzialo zbawienie w naturalizowanym brazylijczyku Rogerze...
I sprawa Leo.
Wg.mnie powinien zostac bo widac ze jakis tam postep poczynilismy .Szkoda ze z forma na euro kompletnie nie trafili pilkarze .Jedyne co bym sie do niego dowalil to te Pazdany itd. a wlasnie brak m.in Kazmierczaka badz Sikory na euro (no i wywalenie Kuby )...
Ale widac ze ma chop leba i moze jeszcze wykrzesa cos porzadniejszego z tej naszej "kadry".
RobertSK
16-06-2008, 22:21
Kiepsko Ci piłkarze wyglądali w tym turnieju...ale boje sie ze Brożek czy Majewski wypadli by jeszcze gorzej!
W tym turnieju zawiedli Ci którzy mieli nas pociagnąc do walki....Krzynówek dramat w każdym meczu!Zurawski nawet nie pograł...Smolarek dzis ok ale to juz był mecz o nic...Na ich doswiadczenie liczylismy najbardziej mieli byc gwiazdami tych mistrzostw a teraz wracaja do domu!
Leo tez popełniał błędy i tego nikt nie podwarzy!A odwoływanie sie do meczu który miał miejsce dwa lata temu to śmiech na sali...
Piłkarsko i szkoleniowo ten turniej to istny DRAMAT!!
Te mistrzostwa wyszły ,zresztą jak zawsze, tylko Kibicom!Tylko Kibice stanęli na wysokosci zadania!
pozdro
Bravo dla Jacka Krzynówka za to co powiedział dzienikarzowi przed momentem (Polsat)
Za co brawo??? Za to, że grał beznadziejnie i nie potrafi się do tego przyznać i jeszcze się rzuca?! Żałosne...
A co powiedział, bo ja Polsatu nie oglądam, bo tego ciula Kołotnia zdzierżyć nie mogę.
Prawda jest taka, że przy obecnym stanie naszej piłki (korupcja, afery, stadiony itd.) i tak sukcesem jest, że ostatnio regularnie występujemy na ME i MŚ. Ja dziękuję piłkarzom i Leuooo :jezor: że kolejny raz mogłem się przejechać za reprezentacją na finały dużej imprezy.
Będzie lepiej :zabki:
Nic szczególnego, ale zamiast stulić głowę to się rzuca. Pierwsze zdanie: to nie mój problem, że tak widzicie moją grę. A na koniec: jak się kiwam to mówice, że za dużo, a jak się nie kiwam to że za wcześnie wrzucam.
chuj! jeden z niewielu plusów tej porażki na euro jest taki, że listek i inne paciulajdy z pzpn nie będą sie wozić sukcesem!!! wracać darmozjady i głowić sie jak rozwikłać zagadkę pt. Liga 2008/09:cham:
banda ciuli!!!
http://sport.onet.pl/0,1264200,1770555,wiadomosc.html
Podkreślił, że jest gotowy na "polskie piekiełko".
- To normalne i nie charakterystyczne tylko dla Polski. Podobne dyskusje trwają już we Włoszech czy Francji. Ja jestem na to gotowy i życzę wszystkim dobrej zabawy - stwierdził. ROFTL!
Kurwaaa, BRAWO LEO!!!! Tak trzymac, nie daj się! Olej ich ciepłym moczem!
Jak na 20 min. gry byl 4 ray lepszy od Lobodzinskiego... gdyby strzelil brame pewine bbys tak nie gadal..:szpada:
ta a najlepszą akcje polski w meczu zjebał- sam na sam
Już widzę wilcze zęby pseudoekspertów starych pierdół Lato i Piechniczka...
A ja nie rozumie dlaczego niektórzy dalej tak zaciekle bronią Leo. Prawda jest taka,że nasi piłkarze nie zostali odpowiedno przygtowani na turniej.Sztab trenerski liczył 8-9 trenerów co wogóle nie przełozyło sie to na grę naszych piłkarzy.W oczy przede wszystkim rzucał się brak przygotownaia szybkościowego, można mieć wątpliwości co do obsady na poszczególnych pozycjach a już niezauważenie na treningach fatalnej dyspozycji Jopa i wstawienie go do składu to już jest całkowite nieporozumienie. Wg mnie turniej do udanych mogą zaliczyć jedynie Boruc oraz Roger. I jeszcze jedna bardzo przykra rzecz. Chorwaci jakoś mogli zagrać z czarnymi wstęgami na ramionach na znak żałoby po zmarłym kibicu. Nasi piłkarze jakoś nie chcieli i bzdury w stylu że UEFA zabrania jakoś mnie nie przekonują.Skoro Chorwaci mogli??
JACA z jednym sie zgodzę, co do liczby trenerów w kadrze: za dużo!!!
Za dużo to i świnia nie zeżre.
Leo dostał swojego rodzaju nauczke na tym turnieju, oby wyciągnął z niej wnioski.
I zgodzić sie można z Nim, że faktycznie, liderzy drużyny kompletnie nie trafili z formą na EURO.
tak krawiec kraje, jak mu materii staje ...
Co powiecie na jakas petycje aby tomaszewskiego deportowac kajs na antarktyde. Moze tam sobie pingwiny taktyki uczyc ......
Tak Leo jest najgorszym trenerem ostatniego 10lecia. Gorszy od janasa i engela!
Jest slaby bo na mistrzostwach swiata nie potrafil dowiesc trynidadu do finalu ....
Mistrzu przemawiaj czesciej!
Nic tak nie poprawia humoru rano jak wywiad z jakims debilem....
Jak wygrywali to zasługa LEO, jak przegrywają to wina piłkarzy. A GÓWNO!!! Nie chce mi się zagłębiać, ale LEO dał dupy. Też byłem jego OGROMNYM zwolennikiem, ale od ogłoszenia kadry na ME zacząłem wątpić. A na samych mistrzostwach to nie widział, że wystwia chłopów bez formy? JOP,BĄK, GOLAŃSKI, KRZYNÓWEK, SMOLAREK, ŻURAWSKI(kapitan) Poza tym widać, że atmosfera się spierdoliła, skąd nagle Piszczek??? Ile meczów w eliminacjach zagrał? Czemu wywalił Błaszczykowskiego? Od początku grali bez przekonania. I tak można bez końca. Teraz to se można gadać zresztą. Bądźmy obiektywni, nie róbmy z niego Boga. Już od dłuższego czasu nie można złego słowa na Leo pwiedzieć bo nie wypada. Mam wrażenie, że jakby naturyzował 11 chińczyków i wystawił ich w pierwszej 11 to wszyscy Polacy byliby zachwyceni niekonwencjonalnym pomysłem. KURWA!
a widziałeś kogoś w polskiej drużynie w formie oprócz Boruca? Bo ja nie. Więc nie dziw się, że wystawiał ludzi bez formy, jak prawie wszystkim Polakom jej bardzo często brakuje.
andrew1948
17-06-2008, 08:57
ta a najlepszą akcje polski w meczu zjebał- sam na sam
Moze on zjebal....ale ile on gral a ile Lobodzinski i co pokazal???:cham:
http://sport.onet.pl/0,1264200,1770857,wiadomosc.html
dobrze prawi!
zmiana systemu, bo i z pustego to i Salomon nie naleje!
Leo - zostań!
Dokładnie !!
Właśnie trwa konferencja i tam padły te słowa co Krzyś cytuje
Znalazł już ktoś tę piosenkę co leciała w namiocie pod spodkiem??
Moze on zjebal....ale ile on gral a ile Lobodzinski i co pokazal???:cham:
Ja szczerze mówiąc w Zahorskiego specjalnie nie wierzyłem, bo w sparingach mnie jakoś nie przekonywał. Przyznaję jednak, że w tej ogólnej naszej mizerii na Euro nie wypadł źle. Trudno go oceniac za 20 minut gry, ale było to niezłe 20 minut.
Beenhaker cholernie mi zaimponował tą dzisiejszą wypowiedzią, niech się wszyscy opamiętają, bo mamy zawodników jakich mamy, a w młodszym pokoleniu w ogóle nie widać nikogo kto mógłby zmienić oblicze.
Ktoś pisze, że nasi piłkarze są szybkościowo źle przygotowani, błąd...oni właśnie tak potrafią biegać, a nie inaczej. Dlatego większość z nich siedzi na ławkach rezerwowych lub trybunach itd.
I zgodzić sie można z Nim, że faktycznie, liderzy drużyny kompletnie nie trafili z formą na EURO. [...]
To po co było te wciskanie kitu pare dni przed pierwszym meczem, o super przygotowaniu, o dobrej formie graczy itd...?
A co miał powiedzieć, że są nie przygotowani. Zresztą moim zdaniem byli przygotowani, niestety reszta też była przygotowana, a różnica w poziomie piłkarskim jest widoczna gołym okiem.
Znalazł już ktoś tę piosenkę co leciała w namiocie pod spodkiem??
..
kepistol
17-06-2008, 16:00
Rozwalaja mnie opinie wszystkich polskich ekspertow.. skoro te głąby sa takie wszechwiedzace to dlaczego plaszcza dupy w naszym skorumpowanym kraju zamiast ta swoja zajebista wiedza dzielic sie z pilkarzami w jakis liczacych sie zachodnich klubach.. tacy eksperci sa dla mnie gowno warci, potrafia tylko pieprzyc na temat pracy innych. Sami nigdy nie grali w mistrzostwach europy, paru z nich udalo sie czyms zablysnac raz w karierze pilkarskiej i teraz do smierci beda zajebistymi ekspertami, do ktorych pacany w stylu Kołtoń itp sie beda wiecznie odwoływac.
Jak takie durnie zwolnia faceta z takim doswiadczeniem i wiedza jak Leo to juz bedzie totalna kpina.
A po pilkarzach trudno bylo sie wiecej spodziewac.. ugrali tyle na ile ich bylo stac. Nasza liga to totalne dno pod kazdym wzgledem, infrastruktura, stadiony i system szkolenia rowniez pozostawia wiele do zyczenia.. jesli szkoleniem zajmuja sie tak "znakomici" eksperci jak cala ta grupa ekspertow krytykujaca reprezentacje po kazdej porazce to ja sie nie dziwie, ze wiekszosc talentow jest marnowanych i poziom ligi i reprezentacji tak odstaje od tych najlepszych w Europie.
Dziękuje Leo Beenhakerowi jest on naprawde dobrym trenerem ... ale nie cudo twórcą bo jak mozna z reprezentacji kraju W którym korupcja w piłce nożnej jest na porządku dziennym a o jej zlikwidowaniu tylko i wyłącznie sie mówi zrobić drużyne która wyjdzie z grupy mistrzostw europy ...
teraz pozostaje czekac na wypowiedzi tej bandy kretynów która bedzie chciała zabłysnąć w mediach krytykując Leo
Co do piłkarzy to jedynym POLAKIEM który dobrze zagrał był Boruc wielkie brawa dla tego pana !
Mariusz Śrutwa
były napastnik Ruchu Chorzów
Występ na Euro to najlepsze świadectwo stanu polskiego futbolu i całego sportu. Uważam, że na tym turnieju poległa polska myśl szkoleniowca. To jasne, że selekcjonerem jest Holender, a wielu piłkarzy gra w klubach zagranicznych. Chodzi mi o nawyki, jakich zawodnicy nabrali, grając w polskiej lidze. Przecież Beenhakker nie zabronił bocznym obrońcom biegać do przodu. Dlatego za zły wynik nie odpowiada sztab szkoleniowy reprezentacji, ale cały system szkolenia. Wiele się mówi o jakichś licencjach trenerskich, stażach zagranicznych, a to wszystko to jakieś kuriozum i mistyfikacja. Oczywiście samego Beenhakkera też całkowicie bym nie rozgrzeszał, bo także popełniał błędy. Zimny prysznic się przyda, bo jeszcze lepiej pokaże bałagan, jaki panuje w polskiej piłce. Przez pewien czas żyliśmy w świecie iluzji, ale lepszego wyniku na mistrzostwach po prostu być nie mogło.
Jak tej kanalii nie lubię, to wypowiedź tego byłego juz zawodnika jest strzałem w 10!!!
Jaworzno
18-06-2008, 10:21
Czy to żart?
http://sport.onet.pl/0,1264200,1771482,wiadomosc.html
mariano1964
18-06-2008, 10:22
niektórzy chyba nie pamiętają wypowiedzi Leo po meczu z Portugalia, przypominam: "stać nas na to żeby być w pierwszej 8 drużyn europejskich, mamy potencjał i zdolnych młodych graczy". a teraz co odpadliśmy w beznadziejnym stylu to wypalil tekstem typu nie mamy Villi ani Torresa-sam sobie zaprzecza bo widzi ze ciepla posadka moze przejsc bokiem (zerknijcie na to ile zarabia). do tego robi laske ze prowadzi jeszcze nasza druzyne-przeciez mial propozycje z wielkiego Meksyku. Leo zupelnie pogubil sie na tych mistrzostwach, nie potrafil sie pogodzic z nasza slaba gra, czego przykladem sa dyskusje z arbitrem w meczu z Austria i wywiad po meczu z Chorwacja, gdzie byl obrazony na caly swiat tylko nie na siebie.
wielkiego Meksyku
Ten Meksyk może nie jest taki wielki ale tam przy pomocy państwa, poszukaniu odpowiednich sponsorów ruszyli rodzimą lige z marazmu, a budżet prawie wszystkich klubów jest wiekszy niż budżet "najmożniejszych" w naszej lidze.
Nasza piłka kuleje, młodzież nie ma gdzie trenować, od małego jest uczona przez pseudo trenerów, cała piłka łącznie z tą młodzieżową przesiąknięta jest korupcją więc nie ma się co dziwic, że na tych mistrzostwach tak to wyglądało. Jeżeli nic się u nas nie zmieni na szczeblach władzy w związku, a nic na to nie wskazuje to dalej będziemy mogli traktować 1 punkt na mistrzostwach jako sukces.
P.S.
Dzisiaj ustanowiono rekordowy transfer w naszej seperhipermocnej lidze Maciej Iwański przeszedł do Legii Warszawa za magiczną sume 650 tysięcy euro :lol3:
W Polsce nie ma zawodników którzy mogliby reprezentować swój kraj na różnego rodzaju imprezach sportowych (jedyną osobą jest Artur Boruc). To co pokazali polscy piłkarze było wręcz żenujace. Jak juz ktoś pisał dzieci nie chcą brać udziału w zajęciach lekkoatleycznych. Często załatwiaja zwolnienia lekarskie lub rodzice ich zwalniaja i jak potem trener ma powołać skład reprezentujący Polskę skoro nie ma młodych ludzi, którzy mieliby dobra kondycję. Powinno sie wprowadzić ustawę, ze jeśli nie masz zaliczonej lekkoatleyki to nie masz zaliczonego w-f.
Często załatwiaja zwolnienia lekarskie lub rodzice ich zwalniaja i jak potem trener ma powołać skład reprezentujący Polskę skoro nie ma młodych ludzi, którzy mieliby dobra kondycję. Powinno sie wprowadzić ustawę, ze jeśli nie masz zaliczonej lekkoatleyki to nie masz zaliczonego w-f.
Właśnie problemem lewych zwolnien nie jest często brak chęci do ćwiczenia, ale bycie za to ocenianym. Według mnie głupota jest ocenianie z takich przedmiotów jak WF, muzyka, plastyka, technika itp. WF powinien być przyjemnością, a nie karą. Dużą winę ponoszą wuefiści, którym wydaje się że ich przedmiot jest najważniejszy w szkole. Przede wszystkim bawić, wychowywać, a nie zniechęcać!
kosa
powinny byc oceny bo tylko one motywuja
nie robmy z siebie jakis pedalow ktorzy nie umieja kopnac bali czy przebiec 100 metrow
kosa
powinny byc oceny bo tylko one motywuja
nie robmy z siebie jakis pedalow ktorzy nie umieja kopnac bali czy przebiec 100 metrow
zgadzam się!!! Pamiętam, jak za czasów pedałbudy, czy potem technikum, goście - paralityki do potegi dostawali na koniec takie same oceny z w-f, jak Ci coś cos naprawde umieli, uczestniczyli w zajęciach, miast stać i dupić fleki o zjawiskach fizycznych itp.
Ale szokło mnie (ale nie do końca, bo gość był z mojej byłej pedałbudy, to wiedziałem od początku na co Go stać), jak w GWSH na ostatnim roku, mając zajęcia z wf, dostawaliśmu tęgie lanie na sali i trza było sie naprwdę wykazać co sie umie.
Ja do teraz nie rozumie tych co sie migają od wf:huh:
Praktycznie się już w szkołach wogóle nie uprawia lekkoatletyki. To jest największy błąd. O ile się oriętuję to jedyne rzeczy do zdania to 100 i 600 u dziewczyn a 1000 u chłopaków i nie rozumię jak można jeszcze wtedy nie ćwicyzć skoro to są tylko dwie lekcje na semestr... Uważam że powinno się wprowadzić więcej godzin lekcyjnych właśnie z lekkoatleyki.
Heh...
ja pamietam sam na wlasnym przykladzie chociaz to tylko kilka lat wstecz (ale bylem w sportowej klasie)
Bylo do zaliczania od uja rzeczy...
stanie na rekach,60 metrow,1000 metrow,skok w dal,pchniecie kula,rzut palantowka,skok z miejsca...
Od cholery bylo roznych rzeczy.
Nawet teraz w liceum sa skoki w dal czy pchanie kula badz bieganie.
Ale teraz koles nie musi chodzic na w-f wystarczy ze przyjdzie raz albo dwa badz da zwolnienie lekarskie (wiadomo jakie) i juz ma tego dopa na koniec i elegancko.I tak rosna kaleki a potem sie dziwic ze coraz mniej medali na olimpiadach a wiecej przypadkow ze dziecko kogos zajebie jak sie nagra w jakas popierdolana gre caly dzien na qmpie zamiast pokopac pilke na polu...
Oj chyba wszystkiego nie wymieniłeś ;-) mi chodziło głównie o kierunek związany z lekkoatletyką. O ile sie orientuję to naprawdę jest dużo rzeczy do zaliczenia, ale wkońcu sport to zdrowie ;-) a jak się naprawdę czegoś chce to zrobi się to bez żadnych trudności...
Ja tylko w podstawowce ćwiczyłem na wf'ie. W gimnazjum pokarano nas wf'istą, który miał chyba z 70 lat, i którego nie interesowało czy mam stroj np... Zawsze jeździłem na wszystkie zawody itd. Teraz od 2 lat omijam wf w technikum szerokim łukiem, a mam 5. Po prostu nudzi mnie granie w ping-ponga na przemian z siatkówką po 2 lub 3... Przychodze ze szkoły, jade na trening. Nie mam treningu to albo biore piłke albo ide biegać. Ogolnie zawsze robie cos zwiazanego ze sportem, a wf po prostu mnie nudzi..
a wf po prostu mnie nudzi..
sedno sprawy
obecnie wf jest po prostu nudny.. i przez nauczycieli i przez same dzieciaki, bo im się nie chce..(to można zauważyć w gimnazjum czy też liceum itp)
i potem wygląda to tak, że chce (i potrafi) grac kilka osób, a potrzeba więcej..
inni moga grac ale nie umieją, i potem Ci ktorzy umieja, to sie wkurzaja i im sie nie chce cwiczyc na takim slabym poziomie..
z kolei, jesli nauczyciel chce robic cos nowego (w sensie nie piłka nożna, kosz i siatka + pingiel) to wtedy wielkie młodziezy oburzenie..
wiadomo, ze nie kazdy musi byc sportowiec..
ale wszystko powinno byc zapoczatkowane w podstawowce, przez nauczycieli i (wg mnie przede wszystkim) rodziców, bo oni mają b.duży wpływ na dzieci..
zobaczcie ile teraz dzieci gra w pilke po lekcjach?
kilka(nascie) lat wstecz, to zeby zagrac w pilke, to albo trzeba bylo wczesniej przychodzic, albo byc naprawde dobry, bo tyle ludu bylo..
a teraz? pustki..
Tylko niestety trzeba przyznac ze we wsiach nie ma boisk . Dzieci chociaz by chcialy to nie maja gdzie rozwijac swoich umiejtnosci . Gdyby minister sportu zrobil cos z tym problemem to napewno znalazloby wiele osob ktore pokochalyby pilke nozna i kto wie moze w przyszlosci chcialby reprezentowac nasz kraj na roznego rodzaju imprezach sportowych .
Kurwa ! jakby wf-iści mieli możliwość zabierać młodzież na baseny albo jakieś lepsze boiska (często w szkołach boiska wyglądają jak średniowieczne ruiny) gdyby mogli jakoś urozmaicić zajęcia , uatrakcyjnić to młodzież na pewno by się zainteresowała tymczasem w wielu szkołach brakuje nawet na piłki ! . Druga sprawa szkoła po zajęciach szkolnych jest dla uczniów nieczynna ! nic nie organizują żadnych zajęć ... i tu tkwi sedno sprawy niestety w Polsce nie ma pieniędzy na najważniejsze rzeczy takie jak np. wychowanie młodych Polaków , są za to pieniądze na rządowe wózki i inne bajery ... tyle ode mnie
Najlepszy przykład jest u nas. Technikum elektroniczne w Sosnowcu, ul. Jagiellońska. Kto się zna ten wie - marki przedstawiac nie trzeba. A boisko szkolne dzielone z Gimnazjum... pełno szkła i syfu, gdyż pod wieczór ciagle kreci sie tam menelstwo. Bieznia obrosnieta korzeniami itd.
Niestety tak jest prawie w kazdej szkole ;-( jesli nie nalezysz do zadnego klubu to nie masz mozliwosci rozwijania swoich umiejetnosci. Ale tego pomysłu to naprawde nie moge pojac ze szkoly sa zamykane po lekcjach. Powinno sie udostepniac uczniom (i nie tylko) korzystanie z hali czy boiska sportowego ale to sa juz tylko nasze skromnie marzenia...
Niestety tak jest prawie w kazdej szkole ;-( jesli nie nalezysz do zadnego klubu to nie masz mozliwosci rozwijania swoich umiejetnosci. Ale tego pomysłu to naprawde nie moge pojac ze szkoly sa zamykane po lekcjach. Powinno sie udostepniac uczniom (i nie tylko) korzystanie z hali czy boiska sportowego ale to sa juz tylko nasze skromnie marzenia...
W dużym procencie tych "klubów" i tak umiejętności nie rozwiniesz.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.