PDA

View Full Version : GKS Katowice - Sandecja Nowy Sącz

Homer
27-10-2011, 21:35
Bukowa 1, sobota 29 października godzina 18:00
za gieksiarze.pl:

Przed nami ostatnia 17 kolejka I rundy rozgrywek. W tym roku to jednak nie koniec emocji, zostaną jeszcze rozegrane trzy kolejki rundy rewanżowej.
GKS Katowice zagra z Sandecją Nowy Sącz, w sobotę 29 października. GieKSa po zwycięstwie nad Piastem zajmuje 14 miejsce. Sandecja jest na 7 miejscu w tabeli, w meczach wyjazdowych zanotowała 2-zwycięstwa, 4-remisy i 1-porażkę, bramki: 6-4.
GieKSa przegrała dwa ostatnie spotkania z drużyna z Nowego Sącza rozegrane przy Bukowej. W sezonie 2009/2010 0:1 a w sezonie 2010/2011 2:3. Początek meczu o godzinie 18:00.

PS. fanfootball co się z tobą dzieje ?

Homer
27-10-2011, 21:36
Osobiście mam nadzieję, że pójdziemy za ciosem i przy takiej grze jak w ostatnią niedzielę nie powinniśmy mieć problemu żeby trzy punkty zostały w Katowicach.

w3g
28-10-2011, 05:28
Sandecja na wyjeździe jest bardzo groźna: przegrała tylko z Pogonią ( 0:1 ), zremisowała z Polkowicami i Olimpią E. ( po 0:0 ), Zawiszą i Cidrami ( po 1:1 ) a wygrała z Łęczną ( 2:0 ) i Dolcanem ( 2:1 ).

Absolutnie nie można lekceważyć: trzeba zagrać lepiej niż z Piastem.

P.S. Ostatnio M/M fajnie zakładał tematy.

Jurek
28-10-2011, 06:28
będzie Urban na trybunach??

m1964
28-10-2011, 06:33

; ))

Picapao
28-10-2011, 06:51

Niech zatrudnią go na etat, niech pojawia sie na meczach ino hehe :lool:

Krzyś
28-10-2011, 07:13

ponoć jest blisko Zabrza, więc kto wie:)

szyderco:lool:

Sandecja widać, gra ofensywnie, więc może być fajny mecz, oby z miłym końcem.

Jurek
28-10-2011, 07:42
ponoć jest blisko Zabrza, więc kto wie:)

Gdyby zaprosić na mecz dodatkowo Michniewicza i zestawić atak Rakels-Pawłowski? :napinka:

byłby rozpierdol jak na MU-Arsenal :hihi:

Shellu
28-10-2011, 07:46
Na FB Bukowej (http://www.facebook.com/#!/Bukowa1) możecie sobie przypomnieć wszystkie bramki, jakie padały w meczach obu drużyn w ostatnich dwóch sezonach.

Irishman
28-10-2011, 09:19
Gdyby zaprosić na mecz dodatkowo Michniewicza i zestawić atak Rakels-Pawłowski? :napinka:

byłby rozpierdol jak na MU-Arsenal :hihi:

Jak nie zapomnimy jeszcze o Nawałce i Kasperczyku to NA BANK! ;)

Edy
28-10-2011, 10:46
Jak już tak rozpędzamy się z tymi trenerami w charakterze straszaka i "motywatora", to nie do przebicia byłaby obecność... Stawowego!

Shellu
28-10-2011, 10:57
Natomiast Gabor nakreśliłby super taktykę, za pomocą której nasi piłkarze stłamsiliby przeciwnika i znaleźlibyśmy się w panteonie polskiej piłki.

Shellu
28-10-2011, 11:54
Sandecja nie przegrała od 10 spotkań, trzeba mieć się na baczności.

M/M
28-10-2011, 12:41
Już jutro (29.10.2011) odbędzie się mecz pomiędzy GKS Katowice a Sandęcją Nowy Sącz. Będzie to 5 spotkanie obu klubów. Na 4 pojedynki Sandencja była górą aż 3 razy, jedno spotkanie zakończyło się podziałem punktów.

1. 2009/10 I liga Sandecja NS 1:0 GKS Katowice
2. 2009/10 I liga GKS Katowice 0:1 Sandecja Nowy Sącz
3. 2010/11 I liga GKS Katowice 2:3 Sandecja Nowy Sącz
4. 2010/11 I liga Sandecja NS 1:1 GKS Katowice
Bramki ogółem (3 - 6)

Drużyna z Nowego Sącza ostatnio bardzo dobrze radzi w I lidze, zajmuje 7 pozycje w tabeli z dorobkiem 24 punktów. Od 10 kolejek jest niepokonana.
Ostatnie 3 mecze rozegrane przez Sandencje utwierdzają nas w przekonaniu, że mają piekielnie dobrą forme - 2 zwycięstwa (oba na wyjeździe) i jeden remis (7 punktów):

GKS Bogdanka Łęczna 0 : 2 Sandecja Nowy Sącz
Sandecja Nowy Sącz 1 : 1 Kolejarz Stróże
Dolcan Ząbki 1 : 2 Sandecja Nowy Sącz

Trener Mariusz Kuras powołał już na sobotnie spotkanie "osiemnastke":
Bramkarze: Marek Kozioł, Mariusz Różalski.
Obrońcy: Marcin Dymkowski, Sebastian Fechner, Jano Frohlich, Marcin Makuch, Tomasz Midzierski, Marcin Woźniak.
Pomocnicy: Rafał Berliński, Filip Burkhardt, Dariusz Gawęcki, LukasJanic, Patryk Jędrzejowski, Paweł Leśniak, Sebastian Szczepański.
Napastnicy: Arkadiusz Aleksander, Marcin Chmiest, Bartosz Wiśniewski.
Z powodu choroby w kadrze zabrakło Pavla Eismanna.

Sytuacja w GKS-sie wygląda bardzo ciekawie. W ostatnich 3 kolejkach GieKSa zdobyła 4 punkty i można powiedzieć, że się rozkręca. Najpierw przegrała z Pogonią Szczecin 0-2 na własnym boisku, następnie zremisowała z Wartą w Poznaniu 2-2 a na koniec wygrałą w bardzo emocjonującym pojedynku derbowym z Piastem 3-2. Miejmy nadzieję, że GKS będzie odniesie kolejne zwycięstwo. 3 ostatnie pojedynki GieKSy :

GKS Katowice 3 : 2 Piast Gliwice
Warta Poznań 2 : 2 GKS Katowice
GKS Katowice 0 : 2 Pogoń Szczecin

Niestety nie ma jeszcze decyzji Trenera GieKSy Rafała Góraka o naszym składzie na to spotkanie.

OrangeSport nie interesuję się transmisją tego spotkania. Jutro puszcza mecz Pogoń Szczecin - Arka Gdynia.

henka
28-10-2011, 14:23
Natomiast Gabor

krążą plotki że chce się wcisnąć na Twoje stanowisko komentatorskie :cham:

Flame
28-10-2011, 14:44
Gabor doradza teraz Juppowi Heynckesowi w Bayernie, więc nie ma czasu na komentowanie.

silny
28-10-2011, 14:59
Slyszalem, ze Gabor pracuje dla firmy kosmetycznej w Hong Kongu. Jego cera idealnie nadaje sie do testow nad srodkiem pryszczobujczym.

Homer
28-10-2011, 18:55
Kadra Sandecji na mecz z GKS-em

Obrońcy: Marcin Dymkowski, Sebastian Fechner, Jano Frohlich, Marcin Makuch, Tomasz Midzierski, Marcin Woźniak.

Pomocnicy: Rafał Berliński, Filip Burkhardt, Dariusz Gawęcki, LukasJanic, Patryk Jędrzejowski, Paweł Leśniak, Sebastian Szczepański.

Z powodu choroby w kadrze zabrakło Pavla Eismanna

Homer
28-10-2011, 18:56
ze strony Sandecji:

GKS jest tuż nad kreską. Sandecja po zwycięstwie w Łęcznej złapała kontakt z czołówką (cztery punkty straty do drugiej w tabeli Floty). Trener Mariusz Kuras spodziewa się jednak ciężkiego meczu przy Bukowej.

- GKS gra charakterną śląską piłkę, nie brak w jego składzie graczy bardzo dobrych technicznie, jak Pitry czy Goncerz. Z tyłu mają doświadczonych Napierałę i Kowalczyka. To solidny zespół i na pewno pojedynek z nim nie będzie należał do łatwych, jak żaden zresztą w tej lidze.

Sandecja do tego meczu przygotowywała się jak zwykle na własnych obiektach. Nie trenowała ciężko, ale solidnie.

- Nie szafujemy siłami, bo koniec rundy jest już blisko, a gramy jeszcze trzy mecze awansem - dodaje trener Kuras.

Spotkanie w Katowicach zamyka pierwszą rundę rozgrywek, lecz piłkarze w I lidze wybiegną jeszcze na murawę w tym roku trzykrotnie. Sandecja zmierzy się jeszcze z Zawiszą Bydgoszcz (ten mecz w TV Orange Sport o godz. 19.15), Wisłą Płock i Arką Gdynia. W Płocku Sandecja zagra nie w niedzielę, ale w sobotę (12 listopada) o godz. 15.

- Te trzy spotkania też będą bardzo ważne - zaznacza trener Kuras. - Mam nadzieję, że ten rok zakończymy z ponadtrzydziestopunktowym kontem. To zapewni nam miejsce blisko czołówki i spokojną głowę, jeśli chodzi o przygotowania zimowe.

MiRO
28-10-2011, 19:10
GKS Katowice - Sandecja Nowy Sącz, godz. 18:00, sędzia: Jacek Zygmunt (Jarosław).

M/M
28-10-2011, 19:16
Kadra Sandecji na mecz z GKS-em

Z powodu choroby w kadrze zabrakło Pavla Eismanna

To juz było napisane wcześniej :)

loui2
28-10-2011, 19:28
Kadra Sandecji jest a kaj jest kadra GieKSy na szpil??? Na stronie wielkie g....

Shellu
28-10-2011, 22:10
Na FB Bukowej (http://www.facebook.com/#!/Bukowa1) rozmowa przedmeczowa z Adrianem Napierałą.

mixer1964pl
28-10-2011, 22:23
Na FB Bukowej (http://www.facebook.com/#!/Bukowa1) rozmowa przedmeczowa z Adrianem Napierałą.

Da się to jakoś obejrzeć bez logowani? Nie mam fb...

rabin
28-10-2011, 22:26

Jak wpłynęło na was zwycięstwo z Piastem?

Na pewno jesteśmy zadowoleni, ale już nie myślimy o nim. Interesuje nas tylko Sandecja. Będzie to bardzo ciężkie spotkanie, bo nasi rywale nie przegrali od dziesięciu meczów.

W drużynie z Nowego Sącza gra najskuteczniejszy napastnik I ligi – Arkadiusz Aleksander. Czy do pojedynków z nim przygotowujecie się jakoś specjalnie?

Sandecja ma wielu dobrych zawodników jak Marcin Chmiest czy Filip Burkhardt. Są zespołem bardzo groźnym i trzeba będzie zwracać szczególną uwagę na każdego zawodnika.

Jutrzejsze spotkanie będzie miało duży wpływ na ustawienie w tabeli. W przypadku zwycięstwa oddalicie się od strefy spadkowej, a w wyniku porażki znów znajdziecie się „pod kreską”.

Jesteśmy w takiej sytuacji, że każdy mecz jest o życie. Nasza pozycja w tabeli nie jest najlepsza, ale mamy nadzieje, że na koniec tej rundy będziemy jak najwyżej.

W poprzednim sezonie nie udało wam się wygrać z drużyną z Nowego Sącza (2:3 i 1:1). Czy traktujecie ten mecz jako rewanż za poprzedni sezon?

Nie podchodzimy do tego w ten sposób. Od ostatniego spotkania zmieniło się bardzo wiele, jest nowy trener i wielu nowych zawodników. Teraz piszemy nowy rozdział GKS i chcemy wygrywać z każdym.

Po meczach z Polkowicami, Zawiszą i Wisłą Płock wiele osób twierdziło, że GieKSa się już przełamała - niestety życie brutalnie zweryfikowało te fakty. Czy po meczu z Piastem można znów mówić o przełamaniu?

Najbliższe mecze pokażą - jeżeli będziemy grać z takim zaangażowaniem jak z Piastem to jestem dobrej myśli.

mixer1964pl
28-10-2011, 22:29
Wielkie dzięki Rabin...pozdro

Shellu
28-10-2011, 22:32
Osiemnastka meczowa również na naszym FB (http://www.facebook.com/#!/Bukowa1)

Gregg
28-10-2011, 23:08
Noż ku... to była przez treneiro podana po treningu a na stronie oficjalnej ,żadnej wzmianki,wstyd że nasz klub znowu ma nieudacznika na tak odpowiedzialnym stanowisku.

NIKKO
29-10-2011, 01:08
Jutro prosza o zaj.... doping HEJ GIEKSA GOL!!!!!!!!!!!

NIKKO
29-10-2011, 01:21
TZN .dziś

w3g
29-10-2011, 06:29
To ciekawe: też nie mam konta na FB a czytam wiadomości...

Z sześciu strzelonych bramek przez Sandecję na wyjeździe, połowę z nich, piłkarze z Nowego Sącza zdobyli w ostanich minutach meczu.
Przeciwnicy Sandecji najczęściej trafiali w "okolicy" połowy meczu: od 42 do 51 minuty Sandecja straciła trzy z czterech bramek.

Maciek z TZN
29-10-2011, 09:25
Sabela- Sobotka, Kowalczyk, Napierała, Rzepka- Hołota- Zachara, Chmiel, Pitry, Goncerz- Rakels

Chociaż znając naszego trenera w środku zobaczymy Beliancina.

Shellu
29-10-2011, 09:59
Oczywiście dla wszystkich nieobecnych na meczu, a mających dostęp do kompa przeprowadzimy relację radiową live pod adresem. Zapraszamy od godziny 17.50.

http://radiointernetowe.net:7777/

Sponsorem transmisji jest:

Biuro nieruchomości AiCo invest

www.aicoinvest.pl

- Pełen zakres usług - kupno i sprzedaż, wynajem nieruchomości
- Profesjonalne działanie
- Bezpieczeństwo transakcji
- Znajdziemy dla Was najlepszą ofertę nieruchomości
- Dzięki współpracy z ponad 20 bankami zapewnimy znalezienie najlepszego finansowania także dla klientów, którzy kupują nieruchomość bez naszego pośrednictwa.

Na hasło GieKSa duża zniżka w prowizji aż do 50%.

Shellu
29-10-2011, 13:40
UWAGA!!!

Relacja radiowa z meczu z Sandecją Nowy Sącz będzie pod innym adresem. Nie pod tym, który został podany powyżej, tylko pod:

http://bh2.pl:7777/

Początek ok. 17.50.

sylwek252
29-10-2011, 18:42
1:0 !!!

mixer1964pl
29-10-2011, 18:43
Nareszcie !!!!!

whyduck
29-10-2011, 18:44
Gogoogogogogogogoogogogogooooooooollllllllllllllll lllllllllllllllllll !!

~~mały-1964
29-10-2011, 18:51
2-0:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mixer1964pl
29-10-2011, 18:51
2:0 i 3 pkt. !!!! Brawo GieKSiarze !!!

Blejz
29-10-2011, 19:03
idziemy na awans

sikur26
29-10-2011, 19:05
ekstraklasa albo smierc -musiałem:jezor:

GieKSas1985
29-10-2011, 19:19
Wreszcie druga wygrana z rzędu!!!
Jest wreszcie powód by się napić z powodu GieKSy nie topiąc smutków a świętując kolejne 3 pkt.

Homer
29-10-2011, 19:24
Pierwsze 85 minut tego meczu to był typowy mecz na 0:0, a potem... strzeliliśmy Sandecji dwa gole.

Mecz nudny, mało sytuacji z obydwu stron choć z naszej strony na pewno było ich więcej, szczególnie na początku I połowy. Obrony nawet nie ma co oceniać bo tak mało miała pracy. Irytowało to, że wciąż nie jesteśmy w stanie konstruować akcji ofensywnych, a nasz główny pomysł w ofensywie to: wypieprzyć piłkę do przodu; mnóstwo piłek przez to traciliśmy.

Oprócz tego granie na stojąco, nikt nie wychodzi do piłek, biegnie ktoś piłką do przodu, to nikt nie włącza się do akcji, nie wbiega w pełnej szybkości w pole karne itd...

Słabiej dziś graliśmy w porównaniu z niedzielą. Gorzej grał Sobotka (non stop niedokładne wrzutki, w ofensywie bezużyteczny), Pitry i Chwalibogowski.

Hołota dobra zmiana. Napierała chyba znów ten sam mięsień więc w tym roku pewnie już nie zagra.
Trzy punkty są, więc pomimo nie za dobrej gry mam dobry humor i życzę wszystkim miłej soboty :piwo:

MAJCK
29-10-2011, 19:46
MAJCK
Zwycięzców się nie sądzi ale pierwsze 45 minut lepsze od drugiej połowy,zgranie ,komunikacja drużyny,jak i dokładność podań,....i te hasło gdzie by była teraz GieKSa!!!!!
Ludzie stojący za tym hasłem dajcie jakąś alternatywę a zarząd klubu,więcej informacji o sytuacji klubu.
Katowice Katowice GKS
GieKSa TO MY

Mader
29-10-2011, 20:01
4 mecz w tym roku, na którym byłem i wreszcie zobaczyłem jakąś bramkę dla nas (!) Wcześniej Nieciecza, Flota i Zawisza...I w sumie graliśmy podobnie jak w przypadku tych meczy, z tym że wreszcie uśmiechnęło się do nas szczęście.
Wszystkie te mecze łączy też to, że ogólnie ciśniemy i w okolicach 60-70 minuty pojawia się rozrężenie. Tym razem się nam upiekło (dwie główki Sandencji)...
Nie można im ogólnie odmówić ambicji, ale faktycznie mało jest "gry bez piłki" kiedy prowadzimy grę. Na plus Rakels, Sabela, skrzydłowi...na minus przede wszystkim Feruga:)
Nasza gra powinna wystarczyć na utrzymanie i...tyle.

Krzyś
29-10-2011, 20:06
Rakel: kopia bramki z Piastem?

Mecz typowy na remis, główka kogoś tam z Sandecji i po nas, wtedy powiedziałem, że to się na nich zemści i stało się:P)

Ogólnie, chwała za walkę i 3 punkty!

Pisarro
29-10-2011, 20:19
Mnie drażnił Pitry.. Kółeczka i często spowalnianie akcji.. gra bez głowy. Miałem nawet stracha że znowu podejdzie do jedenastki :cham:

Podobała mi się gra Kowalczyka nawet, dużo czyścił. Rakelsowi widać, że bardzo zależy, życzę mu jak najlepiej. Ogólnie było widać że ambicja była! Oprócz wacianych nóg Ferugi :rotfl:

Ale po zwycięstwie.. Szaleństwo!

Fontoni
29-10-2011, 20:33
Kowalczyk dobrze zagrał dzis i o dziwo Chwalibogowski, to On asystował wrzutką nie??,
starał się też strzelać. Ogólnie nieźle dziś zagrali

lukas81
29-10-2011, 20:46
Fotogaleria z meczu jest na stronie gieksiarze.pl. Zapraszamy.

ciavinhos
29-10-2011, 20:54
a tam taki mecz na+ do nas ,udokumentowane 2 torami end history:kwiaty::kwiaty:

Crimson
29-10-2011, 20:56
Nie wiem, czy dobrze widziałem, ale faul na Chmielu to chyba przed polem karnym był. Feruga niech zmieni numer, bo obraża wielu dobrych graczy, którzy grali z 10. Najlepiej niech mu dadzą jakiś ułamek, ledwo wszedł na boisko, pierwsza piłka i przewraca się o własne nogi, żenujące. Sobotka strasznie niepewny, jakby przestraszony, dostaje piłkę i jak ma pograć do przodu to robi wszystko, żeby się jej pozbyć jak najszybciej, stąd tyle niedokładnych podań z jego strony, szczególnie w pierwszej połowie. Martwi zmiana Gonza w przerwie, chyba zimę spędzi na leczeniu kontuzji.

Tomson
29-10-2011, 21:09
http://fotosk.pl/2011/10/gks-katowice-sandecja-nowy-sacz/

suhy64
29-10-2011, 21:10
Po zejściu Goncerza nasza gra widocznie zwolniła, wcześniej po zejściu Napierały straciliśmy na pewności w obronie, a mimo to wygraliśmy - to chyba dobry prognostyk.

A tak trochę poza tematem:

Dziś na meczu pomyślałem o jednym - nie pamiętam już naprawdę kiedy na GieKSie była taka sytuacja, że idzie dwóch naszych na 100% sytuację i jeden z nich zamiast podać strzela i psuje akcję. Kiedyś tego typu akcji było pełno mam wrażenie, teraz w ogóle nie ma już tak zepsutych zagrań, jakoś w ogóle egoizmu u nich nie ma. Niby dobrze, ale trochę tego ciągu na brame więcej by się przydało.

marcin GieKSa
29-10-2011, 21:30
ogolnie zdjecia sa ok , ale po co umieszczac zdjecia jakiegos telewizora czy kogos kto jara szluge??ja rozumie na meczu szału nie było ale mozna bylo te kilka zdjec pominac.

silny
29-10-2011, 22:03
Jestem dzis szczesliwy :)) Pozdro GieKSiarze!!!

monk
29-10-2011, 22:37
http://www.facebook.com/Bukowa1 - bramki i konferencja pomeczowa.

marcin GieKSa
29-10-2011, 22:57
To jest niesamowite jak człowiekowi brakuje takich zwyciestw. Radosc jest taka, jakbysmy conajmniej awans uzyskali. Wracajac do meczu ciesza 3pkt. na ktore w przeciagu całego meczu zasłuzylismy. Mam wrazenie ze teraz karta sie odwrociła i to co stracilismy pechowo na poczatku rundy teraz nadrabiamy. Mam nadzieje ze w pozostałych 3 meczach zagraja z takim samym zaangazowaniem i ambicja wtedy bedzie szansa na dobra zdobycz punktowa.
Minusem tego spotkania sa kontuzje Adriana i Gonza oby szybko wrocili do zdrowia.

SteveG
30-10-2011, 00:17
jesli następne 3 mecze wygramy to bardzo zbliżymy sie do czołówki i wzmocnimy swoją pozycje. Dziś dobry mecz w obronie Kowalczyka bardzo pewny a Beliancin zagrał też dość dobrze nie miał głupich strat choć kilka razy jak miał piłke to biegał z nią niepotrzebnie. Nasza gra jest jaka jest bo nie mają pewności po tych wszystkich porażkach i remisach pechowych. Dobre jest to że mimo nie najlepszej gry potrafimy strzelić 2 bramki i tak powinno być. Fajnie jest zobaczyć jak cała ławka leci do strzelca bramki i sie cieszą wszyscy razem. A na konferencji trener sandecji widać że ma respekt przed GieKSą bo mimo że są od nas dużo wyżej to on cieszy sie z tego co tu zagrali a mieli z 1 lub 2 dobre okazje po za tym nic ciekawego wiec dzieki tym zwycięstwom przeciwnicy też mają sie już czego bać.

Tomson
30-10-2011, 01:01
ogolnie zdjecia sa ok , ale po co umieszczac zdjecia jakiegos telewizora czy kogos kto jara szluge??ja rozumie na meczu szału nie było ale mozna bylo te kilka zdjec pominac.

Nie rozumiesz, bo masz problemy z rozszyfrowaniem tego przekazu. Ja Ci nie pomogę, ale jak skumasz jaka jest sytuacja z Królem to zrozumiesz, ze te zdjecia poruszaja wazniejsze tematy niz tylko "telewizor".

pepe samba ba
30-10-2011, 01:19
jak zawsze Tomuś- zdjecia pierwsza klasa

JACA
30-10-2011, 01:45
Zwyciezcow sie nie sadzi, tym bardziej ze kopacze zrobili to co do nich nalezy i zgarneli 3 pkt ale ja mam jedno zasadnicze pytanie do Rakelsa i Chwaligobowskiego...W porze meczu byłu powyżej 10 stopni celsjusza...Czy to jest temperatura w ktorej wam odmarzaja łapy ze gracie w rekawiczkach?? Dla mnie to jest zwykłe pizdzielstwo i tylko obraz totalnego znianczenia i pierdolowatosci naszych piłkarzy...Tak przejrzalem lige+ dzis i zaden w extraklasie nie wyskoczyl w rekawiczkach, rozumiem ze my dzis gralismy w arktycznej pogodzie...Skoro w takiej temperaturze gracie w rekawiczkach to ja sie az boje pomyslec w czym wy kurwa wyleziecie na boisko jak tempratura spadnie w okolice zera?? w skafandrach?? w kombinezonach?? Kiedys pilkarze grali przy -20 bez zadnych masci rozgrzewajacych, teraz widze synonimem piłkarza sa kolorowe buty i rekawiczki z termoforem przy wiosennej temperaturze...DLa mnie maks zenada gra w rekawiczkach w takiej temperaturze i jest mi przykro ze kopacze GieKSy sa takimi pizdzielcami bo inaczej tego nie potrafie nazwac...

Shellu
30-10-2011, 01:55
Jaca naprawdę błagam Cię. Oskar za przypierdalanie się.

Znów piłeś!

Berki
30-10-2011, 01:56
Podczas dzisiejszej sprzedaży vlepek udało nam się uzbierać 621,3 zł. Dziękujemy bardzo wszystkim, którzy się dorzucili.

Lars Ulrich
30-10-2011, 02:22
kuuuuurwa Jaca :rotfl:

Kolejny mecz w którym dało się poczuć klimat dawnych lat, że nie ma totalnej zamuły tylko są emocje, wygrana cieszy, łzy w oczach po zwycięstwie, jakie to piękne uczucie, mam nadzieję, że wracamy powoli do czasów kiedy Bukowa była nie do zdobycia

Żaba-Bogucice
30-10-2011, 04:42
mam nadzieje ze pojda za ciosem.druga wygrana z rzędu,zajebioza.Oby tak dalej Panowie:pijaki:Jaca.Co Ty chopie spożyłes?Niech szpilajom nawet w kombinezonach z NASA,bele by wygrywali.Pozdro.

Irishman
30-10-2011, 05:25
Znów piłeś!

Niestety nie mogłem być na meczu (impreza rodzinna) więc nie wiem jak to wyglądało. Rozumiem, ze nie było do czego przyp....ić się więc trzeba było do...rękawiczek. Ogólnie Oscar się należy i dodatkowo tytuł I-go malkontenta naszego forum!
A co tam, przynajmniej się z rana pośmiałem i... kac szybciej mija :):):)

Żaba-Bogucice
30-10-2011, 06:53
IRISCH.Wpadej na Bastion,20 tyskich w lodowce,leczymy kaca i zaleczony.Teroz przyszły smaki:cham:GKS GKS GKS!!!:pijaki:wypijmy za zdrowko Gorniczego Klubu Sportowego!!!

misz
30-10-2011, 07:13
To wszystko dlatego, że PO wygrała wybory...

cysiu
30-10-2011, 09:24
Kolejny mecz w którym dało się poczuć klimat dawnych lat, że nie ma totalnej zamuły tylko są emocje, wygrana cieszy, łzy w oczach po zwycięstwie, jakie to piękne uczucie,

Myślałem, że tylko ja tak miałem :cham:

Lars Ulrich
30-10-2011, 09:28
Ja myślałem, że tylko ja, musiałem myśleć o czymś innym, bo u małolatów nie widać takich emocji, nie ma co siary robić :cham:

Jurek
30-10-2011, 10:03
Kolejny mecz w którym dało się poczuć klimat dawnych lat, że nie ma totalnej zamuły tylko są emocje, wygrana cieszy, łzy w oczach po zwycięstwie, jakie to piękne uczucie, mam nadzieję, że wracamy powoli do czasów kiedy Bukowa była nie do zdobycia

jak to Artis wczoraj powiedział "te dwa zwycięstwa z rzędu to prawie jak 10 lat w pucharach" :hihi:

basu
30-10-2011, 10:14

Widzisz, a mi takie zdjęcia-ciekawostki podobają się znacznie bardziej, niż np. kolejne zdjęcie biegnącego piłkarza.

koles1989
30-10-2011, 10:54
Zwyciezcow sie nie sadzi, tym bardziej ze kopacze zrobili to co do nich nalezy i zgarneli 3 pkt ale ja mam jedno zasadnicze pytanie do Rakelsa i Chwaligobowskiego...W porze meczu byłu powyżej 10 stopni celsjusza...Czy to jest temperatura w ktorej wam odmarzaja łapy ze gracie w rekawiczkach?? Dla mnie to jest zwykłe pizdzielstwo i tylko obraz totalnego znianczenia i pierdolowatosci naszych piłkarzy...Tak przejrzalem lige+ dzis i zaden w extraklasie nie wyskoczyl w rekawiczkach, rozumiem ze my dzis gralismy w arktycznej pogodzie...Skoro w takiej temperaturze gracie w rekawiczkach to ja sie az boje pomyslec w czym wy kurwa wyleziecie na boisko jak tempratura spadnie w okolice zera?? w skafandrach?? w kombinezonach?? Kiedys pilkarze grali przy -20 bez zadnych masci rozgrzewajacych, teraz widze synonimem piłkarza sa kolorowe buty i rekawiczki z termoforem przy wiosennej temperaturze...DLa mnie maks zenada gra w rekawiczkach w takiej temperaturze i jest mi przykro ze kopacze GieKSy sa takimi pizdzielcami bo inaczej tego nie potrafie nazwac...

Goncerz też grał w rękawiczkach. Czyli jaki z tego wniosek? Ci co wczoraj najbardziej zapierdalali za piłą byli w rękawiczkach.. więc oczekuje, że w następnym meczu wszyscy będąc je mieli :lajkonik:

KMJNS
30-10-2011, 11:36
co by nie mówić o stylu to wolę zwycięstwa dwiema bramkami w chujowym stylu, niż piękne porażki, jeśli o mnie chodzi to mogą tak grać w każdym meczu

irytuje mnie "moda" na jebanie Pitrego, faktem jest, że łazi po boisku, czasem nie wchodzi w pole karne w czasie bicia wolnego (tego nie rozumiem, bo jest jednym z wyższych w składzie - brak kondycji do powrotu?), tyle że jako jeden z niewielu potrafi stworzyć przewagę. Mijając kogoś lub nieszablonowo podając. Poza tym choćby wczorajsza poprzeczka - jeden zwód i mogła być bramka. Wszyscy tylko czekają, aż coś zjebie. Tu karny, tu nieudane minięcie, strata...

P.S. Przyśpiewki dnia - Daniel Feruga sialalalalala i Janusz Jojko GKS ;)

DavGKS
30-10-2011, 11:40
Tutaj prawie wszyscy czekaja na jebanie naszej drużyny. Gdyby był remis albo przegrana to nie bylibysmy teraz na 9 stronie tego tematu tylko 28. i połowa postów była by "Górak Won" "wypierdalac" "barany" Górak-Burak" itp. a tego sie czytac nie da.

Lars Ulrich
30-10-2011, 11:47
Ale coś w tym jest, drużyna gra dobrze, jest ok, jedno, dwa podania spierdolą i kurwa gwizdy jakby cały mecz grali nie wiadomo jaką żenadę.. nie róbmy się pudelkami kurwa

Foxu
30-10-2011, 11:50
Wam w Polsce chyba cos do wody dodaja, bo to jest jakas epidemia

basu
30-10-2011, 12:05
Wiadomo, że narzekanie to jest tutaj sport narodowy, a jest dobrze tylko, jak jest źle.

Kto w pierwszej połowie nie trafił do pustej bramki? Rakels?

Krzyś
30-10-2011, 12:09

Znów piłeś!

:hihi:

dokladnie.
JACA Ty już nie masz o cos sie dojebać?:jezor:

A niech graja w kalesonach i niebieskich szalikach na chuju ale żeby wygrywali:zabki:

Foxu
30-10-2011, 12:16
Tylko nie niebieskich

Krzyś
30-10-2011, 12:21
Tylko nie niebieskich

ale zobacz na czym:jezor:

a co do meczu, to ja do teraz jestem w lekkim szoku jak oni to wygrali 2-0.

wojtekbezportek
30-10-2011, 12:25
O kurwa.. że się tak wyrażę. Myślałem, że niewiele rzeczy może mnie już w życiu zaskoczyć, ale jednak życie jest pięknie nieprzewidywalne. Człowiek wchodzi sobie na forum po wygranym szpilu, poczytać jak to jest zajebiście, a tutaj afera, bo strzelec bramki i ten co mu idealnie piłkę dograł założyli rękawiczki. Idąc tym tokiem rozumowania proponuję zjebać połowę Blaszoka, bo śmiała założyć czapki na głowy.. A, że śpiewają, fajnie się bawią i trzymają poziom.. kij tam, z czapką na głowie się nie liczy. Z całego serca próbuję zrozumieć co autor miał na myśli po przeczytaniu takiego posta, ale za chuja się w tym sensu dopatrzyć nie mogę.

Co do strony piłkarskiej, to początek super! Kilka razy fajnie pressingiem zagrali i jak zwykle zjebali idealne sytuacje.. potem kontuzja Napierały i przeżyłem deja vu. Miałem wrażenie, że siedzę na szpilu z Arką. Dla mnie dwa identyczne mecze.. znaczy tak do 84 minuty. Potem to już euforia na całego.. dla takich chwil warto żyć!

Podsumowując:
na +
- początek szpilu, gdzie Sandecja do 15minuty totalnie nie istniała,
- kolejna dobra zmiana Chwalibogowskiego i super asysta,
- kilka fajnych akcji,
- dużo walki z naszej strony
- radość ławki po bramce!!!!!!

na -
- skuteczność, a raczej jej brak.. ale to wiadomo ;)
- kilka razy zaś się nasi z gracją na tej śliskiej murawie wypierdalają?! Jest to ktoś wstanie logicznie wytłumaczyć? Bo ja nie..
- długimi momentami gra typu wypierdalanie piłki na Rakelsa i jakoś to będzie (znaczy osobiście nie widzę niczego złego w grze długą piłką, ale jak już to na dobieg za plecy obrońców - coś a'la bramka z Piastem, a nie na Rakelsa, który jest przyklejony do stoperów i musi się z nimi szarpać i walczyć o górne piłki).

Dzięki za zwycięstwo Piłkarze i Trenerzy! A tak przy okazji, bo bym zapomniał.. Centrozap wypierdalać!!!

Teraz nie wypada inaczej tylko.. 3pkt na Niecieczy!!!

m1964
30-10-2011, 13:02
super sportowy weekend - wygrana w hokeju, wczoraj piekne chwile na Sandecji...

do tego brakuje tylko zwyciestwa dzis z Orlikiem w Opolu...

do tego nasza forma kibicowska ; ))

ps do sylwestra zostalo 62 dni ; ))

Tomson
30-10-2011, 14:32
Wychodząc naprzeciw wielbicielom naszych piłkarzy uzupełniamy galerię o czysto piłkarskie zdjęcia wykonane przez Mario :)

MarcoPolo81
30-10-2011, 14:41
Ja nie wiem co oni maja na tych nogach , ze sie tak slizgaja jak na lyzwach , ale uwazam , ze powinni dostac kare finansowa za zle dobrane buty to powinno ich zmotywowac do stania na nogach a nie fikania fikolek , tym bardziej ze graja u siebie i murawe powinni dobrze znac!!!

Silence
30-10-2011, 15:14

Nie denerwuj sie bo złość piękności szkodzi.A piłkarze Podbeskidzia też grali w makówach więc luz.Grunt że 3 pkt.

Jurek
30-10-2011, 18:05
wygrana nad Piastem to lipa, bo na trybunach Urban siedział. Nad Sandecją - też nie ma się co cieszyć bo w rękawiczkach gamonie grały. Ciekawe jakie nieszczęście na nas spadnie po kolejnej victorii :hihi:

JACA
30-10-2011, 18:08
Z tymi z którymi byłem na meczu wiedza ze o te rekawiczki dopieprzałem sie przez cały mecz bo dla mnie to szok że przy temperaturze + 10 ktos gra w rekawiczkach. Takie jest moje zdanie, ktore wyrazilem i tyle. Zawsze mnie to irytowało i to nie tylko jesli chodzi o naszych piłkarzy.

Krzyś
30-10-2011, 18:14
Z tymi z którymi byłem na meczu wiedza ze o te rekawiczki dopieprzałem sie przez cały mecz bo dla mnie to szok że przy temperaturze + 10 ktos gra w rekawiczkach. Takie jest moje zdanie, ktore wyrazilem i tyle. Zawsze mnie to irytowało i to nie tylko jesli chodzi o naszych piłkarzy.

no ok :kwiaty:

wygrali:)

FC OLKUSZ
30-10-2011, 18:24
A z jakiej firmy te rękawiczki bo to też jest ważne.

:dead:

monk
30-10-2011, 18:55
Skrót meczu na fejsbukowym profilu "Bukowej".

silny
30-10-2011, 19:07
Jak sie zapierdala po boisku to temperatura odczuwalna jest duzo nizsza niz 10 stopni, stad te rekawiczki.

kosa
30-10-2011, 19:07
Byliśmy lepsi i wygraliśmy zasłużenie, choć teoretycznie 0:0 też mogło paść. W końcu zaczyna nam wpadać, to co przy meczu choćby z Elblągiem u siebie nie chciało. Brawo.

Numer 16 u nas miał trochę strat, a tak to według mnie wszyscy ok.

Ogólnie jest korba - walka, wynik, kibolstwo. Jeszcze wyjebać złodziei z CZ oraz zarządu i w końcu będzie ok :)

monk
30-10-2011, 19:52
Te:sportowiec:, to ja po to mozolnie przepisuję składy, żeby nasz reprezentacyjny Tomek Hołota był dla Ciebie anonimowym "numerem 16"?

:foch:

Shellu
30-10-2011, 19:54
Za chwilkę startujemy z audycją po meczu z Sandecją, można się już łączyć!

http://bh2.pl:7777/

Pisarro
30-10-2011, 19:58
Tak off: Dobra muza leci teraz! :D

w3g
30-10-2011, 20:25
Materiał TVP K. z meczu:

2T5ouWfULWg

fjodor1978
31-10-2011, 00:53
Hm, to ja wtrącę swoje 3 grosze. Cieszy, ze Chwalibóg drugi szpil z rzędu daje dobrą zmianę. Nie wiem, czy nie powinien grać w podstawie kosztem np. Zachary, choć ten drugi umie przypierdolić z dystansu. Hołota - cóż, pierwszą połowę przeszedł totalnie obok meczu, potem OK, choć pechowo. O dziwo poprawnie Beliancin, dla mnie ambicję ten chłop ma, stara się, szczerze cię cieszył po tej bramce, mimo że to elwer, chyba miał świadomość, ze jest na każdym kroku jebany. Tak szczerze żal mi było tego chopa, limit pecha mam nadzieję wyczerpał. Rakels, jak zwykle, ogromnie pracowity. Pitry, OK, może dreptać, ale inteligentny, chociaż moim zdaniem bardziej nadaje się do środka, gdzie chyba Hołota-Pitry-Chmiel to optimum ba dziś. Gonzo super, miejmy nadzieję, że nie pogorszył swojego stanu... Adrian i on chyba zimę spędzą na leczeniu niestety, oby nie odbiło się to na formie. Sobotka poprawnie, choć nieudane wciepy były cholernie irytujące. Chętnie zobaczyłbym na swojej pozycji Kaciczaka, a nie w środku, gdzie się kompletnie nie nadaje. Rzepka i Jabol dobry, solidny poziom. Chmiel - mam wrażenie, ze trochę słabiej niż kilka szpili temu, ale również poprawnie. Feruga - jedno kabaretowe zagranie, a w poprzeczkę strzelił on czy Pitry? Sabela - poprawnie, choć raz w ciul niepewnie. Czasem ten bal łapie na raty, ale z drugiej strony nikt mu na razie nie dobił, dobry refleks.

Optimum, przy założeniu, ze Adrian i Gonzo wypadają? Na środek chyba mimo wszystko Janko, chyba że dać szansę Kamińskiemu, na razie zagrał słąbo w 1 szpilu, tam, kaj cała drużyna zagrała kiepsko w obronie (Polonia). NA skrzydło Chmiel lub Zachara, wtedy Pitry do środka, a na lewą Chwalibóg.

Sabela

Rzepka, Jabol, Beliancin (Kamiński), Kaciczak (Sobotka, Niechciał)

Zachara, Hołota, Pitry, Chwalibóg

Chmiel

Rakels

Pod nieobecność Gonza chyba spróbowałbym go na skrzydle, chyba, ze Zachara tam zagra.

fjodor1978
31-10-2011, 00:58
Edit - w lata ciulnoł Pitry. Feruga kolejny roz padaka.

skoczek88
31-10-2011, 08:25
Panowie, pytanie z innej beczki wiecie może jak się nazywa nuta, która leciała przed szpilem oraz w przerwie? z góry dzieki!

adamooo
31-10-2011, 08:43
Radosc z trzech punktów , jakie dawno nie był !!!
Styl jest mało wazny , szczescie sie do Nas usmiechneło.
Sabela , ładnie na swoi poziomie .
Obrona na + , szkoda jednak strat poprzez wybijanie na oslep Sobotki.
Pitry , musi grac bo to jest jedyny chop myslący na placu , Chmiel walczy , a to juz w tej lidze max wazne.
Rakels strzelił i mamy 3 pkt.
Cieszy asysta Chwalibogowskiego , oraz pisze to z nieukrywaną radoscia , wkoncu poprawnie zagrał Beliancin!!!
Prawda jest taka , ze Beliancin z Pitrym oraz Adrian powinni ciagnąc ten zespół !!!
Słabszy wystep Rzepki i Zachary w drugiej połowie.
Wejscie Ferugi poraz kolejny udowadnia ze Górak ma jakis biznes aby Nas osłabic?
Pytanie do sztabu szkoleniowego ,czy gre górnymi piłkami MUSIMY ogladac gdy obroncy i bramkarz przeciwników maja ponad 190 cm?
Bramkarz Sandecji był tak niepewny ze wystarczyło tylko strzelic (wolne takze)w swiatło bramki , a juz pachniało golem.
Gra z zaskoczenia to takze element do poprawy w grze ,gdzie wystarczyło ze Pitry poszedł na swoją gorsza noga ,a była by bramka kolejki.
WALKA o kazdy metr w tej słabej lidze moze dac na punkty i licze z Niecieczy wrócimy z punktami!!!

ertai
31-10-2011, 09:27
Panowie, pytanie z innej beczki wiecie może jak się nazywa nuta, która leciała przed szpilem oraz w przerwie? z góry dzieki!

http://www.youtube.com/watch?v=ooZwmeUfuXg

skoczek88
31-10-2011, 09:31
ertai bardzo dziękuje! ;)

Zajczak Jr
01-11-2011, 11:58

a o tym że grali w koszulkach z krótkim rękawem czemu nie napisałeś ;)?

SteveG
01-11-2011, 16:32
każdy kto lata na powietrzu w takiej temp wie że w dłonie jest zimno nawet jesli całe ręce nie jest.

FC OLKUSZ
01-11-2011, 21:01
Hah dobre, żeby to było przy minusie i ewentualnie zimnej wodzie albo, że sa banany! to tak!!

griszag
02-11-2011, 10:28
Powiedzcie mi jak teraz wygląda ustawienie drugiej linii i ataku u nas? (w tych dwóch ostatnich meczach, bo nie byłem)
Czy Pitry za plecami Raklasa, czy Chmiel (a może obaj). Kto na boku, gdzie Hołota i Beliancin (zanim zastąpił Napierałę).
Najlepiej jakby kto narysował :)

pablo1982r
02-11-2011, 10:46
napisz do gmocha to Ci to rozrysuje perfekcyjnie. tyle strzełek kółek ile on robi to przez całe życie nie widziałeś:)

loui2
02-11-2011, 14:40
Dopiyro tera prziszło mi do gowy że te tormany to som jednak c...y cały rok w rękawiczkach. Niy dogrzone jakieś czy jak.:)

DziEs
02-11-2011, 14:41
Powiedzcie mi jak teraz wygląda ustawienie drugiej linii i ataku u nas? (w tych dwóch ostatnich meczach, bo nie byłem)
Czy Pitry za plecami Raklasa, czy Chmiel (a może obaj). Kto na boku, gdzie Hołota i Beliancin (zanim zastąpił Napierałę).
Najlepiej jakby kto narysował :)

Pitry lewe skrzydło,
Chmiel za Rakelsem,
Hołota i Beliancin na środku,
Goncerz prawe skrzydło,

z tym że Chmiel, Pitry i Goncerz mieli za zadanie zamieniać się pozycjami.

griszag
02-11-2011, 15:49
Pitry lewe skrzydło,
Chmiel za Rakelsem,
Hołota i Beliancin na środku,
Goncerz prawe skrzydło,

z tym że Chmiel, Pitry i Goncerz mieli za zadanie zamieniać się pozycjami.

A Zachara? Coś chyba nie tak to rozpisałeś ;)

DziEs
02-11-2011, 17:21
A Zachara? Coś chyba nie tak to rozpisałeś ;)

Masz racje Zachara razem z Chmielem grali ofensywnych pomocników i wymieniali się ze skrzydłowymi - reszta tak jak napisałem.