View Full Version : Polonia Bytom vs GKS Katowice (Zapowiedz)
Małe Derby Śląska. Tak można nazwać spotkania Bytomskiej Polonii z naszym kochanym GKS-em. Dotychczas obie drużyny spotkały się 25 razy. GieKSa wygrała zaledwie 5 spotkań i tylko jedno na wyjeździe (w 1970 roku). Polonia natomiast wygrała 12 spotkań (w tym 5 na własnym boisku), 8 spotkań zakończyło się podziałem punktów.
7.10.2011 roku odbędzie się 26-ste spotkanie obu drużyn. Historia uczy nas, że to Polonia Bytom jest lepszą drużyną ze Śląska w tych pojedynkach, jednak mamy nadzieje, że to Nasza GieKSa wygra ze spatkowiczem z ekstraklasy. Biorąc pod uwage pozycje w tabeli obu drużyn (GKS zajmuje 13 pozycje z dorobkiem 12 punków, Polonia 16 pozycje z dorobkiem zalednie 8 punków), oba zespoły nie zaczeły rozgrywek tak jaby chciały, dlatego spodziewamy się emocjonujących Derbów i walki o punkty !!!
2000 Polonia Bytom 1 1 GKS Katowice
1999 II ligaGKS Katowice 1 0 Polonia Bytom
1987 I liga GKS Katowice 4 1 Polonia Bytom
1986 I liga Polonia Bytom 0 0 GKS Katowice
1980 I liga GKS Katowice 2 0 Polonia Bytom
1979 I liga Polonia Bytom 3 1 GKS Katowice
1979 I liga Polonia Bytom 1 0 GKS Katowice
1978 I liga GKS Katowice 2 0 Polonia Bytom
1977 II liga GKS Katowice 0 2 Polonia Bytom
1976 II liga Polonia Bytom 0 0 GKS Katowice
1973 PucharPolonia Bytom 3 0 GKS Katowice
1973 PucharGKS Katowice 1 2 Polonia Bytom
1971 I liga GKS Katowice 0 0 Polonia Bytom
1970 I liga Polonia Bytom 0 2 GKS Katowice
1970 I liga Polonia Bytom 0 0 GKS Katowice
1969 I liga GKS Katowice 1 2 Polonia Bytom
1969 I liga Polonia Bytom 0 0 GKS Katowice
1968 I liga GKS Katowice 1 0 Polonia Bytom
1968 I liga GKS Katowice 0 2 Polonia Bytom
1967 I liga Polonia Bytom 2 1 GKS Katowice
1967 I liga Polonia Bytom 3 0 GKS Katowice
1966 I liga GKS Katowice 2 3 Polonia Bytom
1966 I liga GKS Katowice 0 3 Polonia Bytom
1965 I liga Polonia Bytom 0 0 GKS Katowice
1964 PucharGKS Katowice 2 5 Polonia Bytom
Adrian Napierała nie zagra w derbowym pojedynku z Polonią Bytom:
http://www.***************/adrian-napierala-nie-zagra-w-derbowym-pojedynku-z-polonia-bytom,sport-slaski,31655,info.html
Spotkanie bardzo wyrównane według bukmacherów:
Za każdą postawioną złotówke na Polonie Bytom wygra się 2,45 zl, za remis bukmacherzy są w stanie wypłacić 3,10 zl, za wygraną naszej GieKSy 2,75 zl.
Polonia Bytom 2,45 3,10 2,75 GKS Katowice
(Kursy wzięte ze strony unibet.com) - https://pl.unibet.com/betting
Czemu taka nietypowa godzina? Będzie jakaś transmisja z tego meczu?
19FanGieKSy64
05-10-2011, 22:21
Wyjazdu podobno nie mato to wszyscy na Hokej.
A co do meczu to 1-2 Dla nas
Wyjazdu nie ma(dostalismy mniej biletów niż mieliśmy dostać).
Co do transmisji telewizyjnej to OrangeSport nie puszcza tego meczu, a transmisja radiowa - to pytanie do Kosy (?)
Kadra GKS-u na mecz z Polonią Bytom:
Bramkarze: Witold Sabela, Krzysztof Kozik.
Obrońcy: Michal Farkas, Tomasz Rzepka, Mateusz Kamiński, Jacek Kowalczyk, Damian Kaciczak, Mateusz Niechciał.
Pomocnicy: Grzegorz Goncerz, Tomasz Hołota, Damian Chmiel, Dominik Kruczek, Bartłomiej Chwalibogowski, Jan Beliancin.
Napastnicy: Przemysław Pitry, Deniss Rakels, Dawid Jarka, Bartłomiej Pawłowski.
Co z Zacharą i McFerugą ?
Po przerwie wrócił Dawid Jarka, zastąpił Zachare.
a McFeruga zapewne nie ma formy :)
Maciek z TZN
06-10-2011, 20:26
Sabela-Rzepka, Kamiński, Kowalczyk, Kaciczak-Goncerz, Hołota, Beliancin, Chmiel-Pitry-Rakels
Ciekawe czy zagra niepełnosprawny Jarka.
kaciczak ?! dla mnie najwieksze nie porozumienie w defensywie..
nie wiem ale nie trawie tego goscia.. mnostwo niedokladnych podan.. nie umi w kluczowym momencie zapanowac jak by nad soba i pila byle jak zagrana..
jak dla mnie chyba najslabszy w naszym skladzie..
To chyba Ci sie z Farkasem pomyliło... co momentu powrotu Adriana do 11 to był nasz najlepszy obronca.
Kadra GKS-u na mecz z Polonią Bytom:
(...) Pomocnicy: (...) Tomasz Hołota (...).
Lepiej Tomka nie wystawiać! W meczu z Arką dostał czwarte żółtko w tej lidze.
A Rakels jest na reprezentacji prawdopodobnie......
Sędzią meczu będzie Sebastian Kraśny. Od tego sezonu sędziuje w rozgrywkach 1 ligi.
Relacja LIVE ze strony głównej www.gieksa.pl
wyślij SMS o treści GIEKSA.LIVE na numer 73601 , a otrzymasz 5 wiadomości: skład GieKSy oraz sytuacja w 25, 45, 70 i 90 minucie gry. Koszt SMS-a to jedyne 3 zł (+23% VAT).
Wynik
wyślij SMS o treści GIEKSA.WYNIK na numer 71601 , a bezpośrednio po meczu otrzymasz wiadomość z końcowym wynikiem i strzelcami bramek. Koszt SMS-a to 1 zł (+23% VAT).
Uwaga SMS-y przyjmujemy do momentu rozpoczęcia spotkania tj. do godziny 18.00!
Może będzie uważał, a wiemy że chłopak ma bardzo duży potencjał i lubi zaskakiwać, osobiście w niego wierze :)
To chyba Ci sie z Farkasem pomyliło... co momentu powrotu Adriana do 11 to był nasz najlepszy obronca.
hhhmm.. racja .. sory moj blad..
dla mnie Adrian to od zawsze byl filar naszej obrony !!
może się nasze Cidroki zepną na ten mecz, wiadomo dlaczego:)
Do tego Górak ma zostać "miło" tam przyjęty.
Więc, kurwa JAZDAAA!!!
http://radiointernetowe.net:7777/
Pod tym adresem bedzie radiowa relacja live z meczu Polonia Bytom - GKS Katowice.
może się nasze Cidroki zepną na ten mecz, wiadomo dlaczego:)
Do tego Górak ma zostać "miło" tam przyjęty.
Na specyficzne "przyjęcie" może też liczyć Kamyk, o ile, rzecz jasna, Górak go wystawi.
Oj to trzeba uważać faktycznie, tym bardziej że Polonia przeczulona jest i domaga sie waljiwera za mecz z ŁEczna za wystep nieuprawnionwgo zawodnika.
Hołota jednak w składzie a Kamiński w pomocy ?
Skład GKS:
Sabela - Niechciał, Kowalczyk, Beliancin, Rzepka, Pitry, Kamiński, Hołota, Chmiel, Goncerz, Rakels
Skład Polonii:
Balaż - Matusiak, Killar, Gamla, Chomiuk, Góral, Dziewulski, Świerczok, Mąka, Michalak, J. Paulista
Noo przejrzał na oczy i jest Kamyk ;)
Ławka rezerwowych :
GKS :
3. Krzysztof Kozik
8. Bartłomiej Pawłowski
11. Dominik Kruczek
14. Damian Kaciczak
15. Dawid Jarka
18. Bartłomiej Chwalibogowski
24. Michal Farkas
Polonia:
1. Michał Misiewicz
27. Paweł Alancewicz
20. Adrian Pietrowski
4. Marcin Ściański
30. Karol Tomczyk
14. Robert Wojsyk
37. James Sinclair
sylwek252
07-10-2011, 18:56
Kur 1:0 :(
"Błąd w polu karnym Kowalczyka i Kamińskiego" macie swojego Kamienia kurwa.
19Mody81
07-10-2011, 18:58
ledwo sie mecz rozpoczol mecz i juz przegrywamy. blad jabola i kamyka :/ widac brak adriana
chrzanowski64
07-10-2011, 19:00
tylko 3 pkt
Kowalczyk lepiej jak siedzi na ławie,bo jest tak nie pewny.
19Mody81
07-10-2011, 19:02
dziala
19Mody81
07-10-2011, 19:05
Tylko Zwycięstwo !!!
GieKSa Bogus
07-10-2011, 19:06
racja bez Adriana środek obrony traci na wartości !
19Mody81
07-10-2011, 19:09
czytam relacje i co rzut wolny to ładują w mur:P:P
no ładują w mur, ale głową...
Kowalczyk notorycznie popełnia błedy masakra
19Mody81
07-10-2011, 19:15
No niestety. robi błędy że masakra:/
19Mody81
07-10-2011, 19:22
Czas ucieka a tu dalej w plecy:/:/.. ciezko to widze dzisiaj:/
stawross
07-10-2011, 19:26
Czyzby kolejny spier.......weekend
19Mody81
07-10-2011, 19:26
jescze druga polowa ... u mnie weekend na pol udany :P hokej wygrywa jak narazie :P:
SiurekGKS
07-10-2011, 19:29
...
sylwek252
Już można liczyć tylko na HC GieKSe...
GieKSa Bogus
kur znów środkowi nie przypilnowali ?
19Mody81
hokej wygrywa 2:0 trwa 2 tercja
Niech spierdalaja ,szkoda nerwów.
stawross
07-10-2011, 19:30
jak my z polonia nie potrafimy wygrac to z kim sie pytam
19Mody81
07-10-2011, 19:30
no to byly sobiue 3 pkt:/ ku...nie mam juz pytan:/
ciekawe z kim oni chca wygrac jak nie umia z polonia:/
klonik1985
07-10-2011, 19:31
Qrwa mać !!!!!! :kurwa:
19Mody81
07-10-2011, 19:31
5 porazka:/ masakra jednym slowem:/
19Mody81
07-10-2011, 19:32
jak nie spadniemy to bedize cud:/
chrzanowski64
07-10-2011, 19:35
rafal gorak frajer burak !!!! Jeszcze jeden jeszcze jeden!!!!! Oby hokejowi grali fajnie mieli wiecej honoru ambicji i zeby im zalezalo a nie tak jak tym pokrakom
19Mody81
07-10-2011, 19:38
Górak Musi Odejść!!
Znowu to samo. Pierdolicie jak w dziale polityce. :dead:
Ide na piwo a wy płaczcie dalej i piszcie posty typu "won" "burak" "spierdalac" "chuje" "kurwa mac" . To jest nudne
hanibal009
07-10-2011, 19:40
Fakt jak nie spadną to będzie cud ... ale z ruchem też było 2 w dupę i dali radę na 2:2
19Mody81
07-10-2011, 19:42
wiem wiem że dali rade na 2:2 . miejmy nadizje ze tez tak beidze
To nie chodzi że nawet jak przegrają ale jak graja i jak są ustawieni ,jaka jedenastka wychodzi na murawę
chrzanowski64
07-10-2011, 19:44
WYgrac GIEKSIARZE a ja zadupacam do roboty
GliwickaGieKSa
07-10-2011, 19:45
Co za kurwa durnie debile pisza o Góraku itp.A po drugie to nie jest kurwa Hokej zeby pisac z kim wygrywamy na tafli, pojebalo sie co nie ktorym tematy.Koncowy gwizdek jeszcze nie zabrzmiał!!Mało wiary, kibice heh...
już sie zaczyna pierdolenie.... kogo bys wystawił ?
jarke?farkasa?macburgera?
hanibal009
07-10-2011, 19:46
To nie chodzi że nawet jak przegrają ale jak graja i jak są ustawieni ,jaka jedenastka wychodzi na murawę
nie oszukujmy się jak nie ma Napierały (obrońcy) to nie ma kto strzelać
hanibal009
07-10-2011, 19:47
Co za kurwa durnie debile pisza o Góraku itp.A po drugie to nie jest kurwa Hokej zeby pisac z kim wygrywamy na tafli, pojebalo sie co nie ktorym tematy.Koncowy gwizdek jeszcze nie zabrzmiał!!Mało wiary, kibice heh...
ja tam wierze będzie 3:2 dla nas
Dlatego pisalem potrzebny obronca na gwałt ale nie jakis karzełek ale chop typu Szewczyk
A co Górak moze zrobic.....kompletnie nic z takimi grajkami,na papierze skład wyglądał przed meczem nieźle....na papierze.Trenera absolutnie nie można winic,tu wina leży gdzie indziej.
Ofensywy to nie mamy od początku sezonu, ale przynajmniej defensywa funkcjonowała, aż do dzisiaj.
0:2 w plecy do przerwy ze słabą Polonią, co za wstyd...
hanibal009
07-10-2011, 19:55
mówiłem że będzie 3:2
wiadomy że my chcemy wygranej i kazdy jest w..A w nerwach głupoty piszemy i mówimy
1-2, piłka jest okrągła a bramki są dwie, mecz trwa
nie uznali gola dla poloni :D
Anulowali :)
Znaczy się futbol24 ;)
hehe jak ja w innych przypadkach nienawidzę tego dźwięku anulowania :D
Gorak you say goodbye
co to znaczy?:rotfl:
19Mody81
07-10-2011, 20:12
no i wszystko jasne
hanibal009
07-10-2011, 20:12
będzie 4:3 dla nas
Wstyd,Wstyd,Wstyd i Hańba !!!! niech idą se grać do Mcdonalda albo KFC !!!
19Mody81
07-10-2011, 20:13
ciekawe jak to teraz bedize wygladac w najblizszym meczu :/
19Mody81
07-10-2011, 20:13
i dalej bronce trenera:/ 4:1 ma poloni bytom .. Brawo pilkarze:/
hanibal009
07-10-2011, 20:14
a najbliższy mecz w telewizji i to dopiero będzie wstyd
19Kattowitz64
07-10-2011, 20:15
ja pierdole ale wstyd...
19Mody81
Masakra:/
hanibal009
będzie 5:4 dla nas :)
no oczywiście że tak :)
szkoda pisać ;/
Kopacze, jesteście PAJACAMI!
19Kattowitz64
07-10-2011, 20:17
wraz z trenerem ! tylko pośmiewisko z Nas robicie... GIEKSA TO MY !
Conrado1964
07-10-2011, 20:17
Griszag:rotfl::alcoholic:Ta gra 1bramke moze strzela...wstyd to malo posrod meczow z Polonia GieKSa mia wzgrana 4+1 a teraz
wszystkiego się spodziewałem, ale nie takich batów!!! WSTYD I HAŃBA!!!
Cutem teraz wiesz co znaczy to co napisałem
19Mody81
07-10-2011, 20:19
Po
hanibal009
07-10-2011, 20:20
GieKSa nie potrafi w tym momencie stworzyć składnej akcji. Cztery stracone bramki wyraźnie podcięłyskrzydła naszym piłkarzom. --- a to nowość....
chrzanowski64
07-10-2011, 20:20
biale hustki taczki i na Pogon
GliwickaGieKSa
07-10-2011, 20:21
biale hustki taczki i na Pogon
:dead:
19Kattowitz64
07-10-2011, 20:22
może poprostu zróbmy tak jak oni czyli miejmy ich w dupie głeboko na następnym meczu
Mamy dość minimalnie przestrzelił,minimalnie minął się z piłką,minimalnie był wolniejszy.Dość dziadostwa i wstydu.
grubasss
07-10-2011, 20:35
Szkoda punktów Gieksa jest głownym kandydatem do spadku wielka szkoda zasłużony klub
Mam kurwa dość!! To jest kompromitacja GieKSy znów!!! Wszyscy spierdalac na dół do kopalni!!
19Mody81
07-10-2011, 20:38
wow 4:2
Górak niech sam powie dość i powie że odchodzi.
Baroniasty73
07-10-2011, 20:40
może poprostu zróbmy tak jak oni czyli miejmy ich w dupie głeboko na następnym meczu
Jak to jest że jest tak dobrze są niby postępy a znowu jesteśmy upokorzeni . Na następny mecz powinniśmy iść ale zostać pod bramami i tam sobie pośpiewać . podwójna kara dla zarządu brak wpływu z biletów i upokorzenie dla pseudo kopaczy .
18-to latek strzela naszej drużynie trzy bramki Du.... Wstyd dla kopaczy i trenera.
CichyBob
07-10-2011, 20:44
Górak niech sam powie dość i powie że odchodzi. I co dalej ? Znaczy ze jak bedzie inny sciagnie mega gwiazdy którzy beda grac w zamian za drewniane bale ? Ten klub, z tym pseudo właścicielem, bedzie stac tylko na DÓŁ tabeli !!
19Kattowitz64
07-10-2011, 20:45
dlatego My jako kibice dajmy im jakiś wyraźny znak że mają spierdalać
mega gwiazda Swireczok strzela trzy gole
Baroniasty73
07-10-2011, 20:49
I co dalej ? Znaczy ze jak bedzie inny sciagnie mega gwiazdy którzy beda grac w zamian za drewniane bale ? Ten klub, z tym pseudo właścicielem, bedzie stac tylko na DÓŁ tabeli !!
Moim zdaniem z tych kopaczy ( bo nie piłkarzy ) można coś wyciągnąć tylko kto to zrobi bo Górak na pewno nie . Choć osobiście nic przeciwko niemu nie mam . Po prostu nie ten warsztat nie to miejsce nie ten czas . Najbardziej mnie wkurwia to jak pomyślę co miało być a wyszło jak zawsze
19Kattowitz64
07-10-2011, 20:53
co roku walczymy o to samo i wychodzi jak zawsze
Mecz o przysłowiowe 6 punktów przegrany. Możemy już dziś rozpocząć oficjalnie walkę o utrzymanie w I lidze.
kaos azul
07-10-2011, 20:57
tym bardziej ze plock pojechal polkowice 1-0,koncowka nas goni,trzeba zapierdlalac zeby sie nie obudzic pod kreska na zime.............
z paprykarzami tylko 3 punkty!!!!!!!!!!!!
19Kattowitz64
07-10-2011, 21:04
jeśli oni wygrają z Pogonią w co chce wierzyć to kurwa nie wiem co myślec już o nich...
Nie ma kto bronić, nie ma kto strzelać. Bez Napierały nie istniejemy...
kurwa mac! niech te kurwa wypierdalaja z tego klubu!! JA JEBIE! Pilkarze powinni dostac WPIERDOL! a nie kurwa wyplaty! Kurwa co to do kurwy nedzy jest ? Jako najwiekszy zwolennik Góraka na tym forum - WEZ SIE KURWA CHLOPIE OTUREJ! KURWA! Jutro, jakie jutro kurwa, DZIS chce przeczytac ze Feruga Jarka i reszta pierdolcow ma rozwiazane kontrakty a graja synki rocznik 92 ! chuj, niech bedzie 4-2 z jebana polonia kurwa ale przynajmniej nie pojdziemy z torbami przez takich pierdlolonych darmozjadów z MC i innych kurestw!! JA JEBIE! Ale jestem wkurwiony!
A co do trenera - albo on, albo piłkarze. W piascie sie dalo kurwa, BB sie dalo kurwa i poloni sie da ale nie kurwa u nas! DO CHUJA!
rafal gorak frajer burak !!!! Jeszcze jeden jeszcze jeden!!!!! Oby hokejowi grali fajnie mieli wiecej honoru ambicji i zeby im zalezalo a nie tak jak tym pokrakom
skond sie bierom takie ciule sie pytom???
GórnyŚląsk
07-10-2011, 21:48
jo nie wiym co sie z nami dzieje, tak jak Polonia ostatnio śpiywała, tak tera my by mogli: "ZERO AMBICJI!!"
rozpierdala mnie bronienie trenera.dostajemy w pizde a wiekszosc pisze,ze spoko trener,tylko jest w klubie taka a nie inna sytuacja.za Stawowego bylo eldorado?gdy machano mu chusteczkami to na murawie biegali super gracze a kasa klubowa pekala od gotowki?nie.. bylo to samo..wiec czemu broni sie trenera to nie wiem.trenera powinny bronic wyniki.jakie sa kazdy widzi
Na meczu nie byłem i całe szczęscie ale jedno jest pewne Górak raaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss sssssssssssssssssssssss!!!!
http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_11_12/polonia_gks/gks_0005.jpg
Fotogaleria z meczu Polonia-GKS jest na stronie gieksiarze.pl Zapraszamy.
Zdecydowanie protestuję przeciwko wyzywaniu piłkarzy i trenera!
GieKSa przegrała frajersko, a Polonia IDEALNIE wypunktowała nasz zespół i obnażyła braki.
GKS zagrał dziś niezłe spotkanie, do wychwalania daleko, ale - bramka na 1-0 po jakimś fatalnym błędzie w ustawieniu (nie potrafię powiedzieć, kto zawinił), na 2-0 po rożnym i śpiących naszych zawodnikach.
Gdy Pitry strzelił na 1-2 wydawało się, że naprawdę można wygrać. Polonia zepchnięta do defensywy, a my graliśmy w tej fazie meczu BARDZO DOBRZE. Jednak znów frajerstwo i strata bramki, a potem drugiej.
Krytyka - jak najbardziej - zasłużyli piłkarze na to, bo mając pod kontrolą początek drugiej połowy, dali sobie wbić gola. Nie mówiąc o frajerskich błędach z pierwszej.
Nie wiem, co o tym zadecydowało, że w tak głupi sposób traciliśmy bramki.
Ale jakby ktoś z olejem w głowie widział ten mecz, to nie wyzywałby piłkarzy, że mają wypierdalać, bo nie należy im się to.
Za to należy się zjeba porządna za przegrany wysoko mecz, który był DO WYGRANIA!
No ok coś grali, coś grają od iluś meczy.
Tylko, że to mało. Rozgoryczenie w chuj ich frajerstwem.
Mogli by kurwa sprawić trochę radości człowiekowi...
Shellu jesteś pierwszą osobą, przyjmującą z taką wyrozumiałością i spokojem, którą spotkałem :)
Dajmy im się jeszcze wykazać. Niech pokażą swą wartość, a ocen dokonamy po zakończonym sezonie. Muszą kurwa wreszcie kiedyś zaskoczyć..
Pomeczowa konferencja: http://www.youtube.com/watch?v=ZsOrX2AkGPk
JOHANGieKSa
07-10-2011, 22:56
Piłkarzyki to kuRwy!
JOHANGieKSa
07-10-2011, 22:57
Nie Górak a piłkarzyki wypieRdalać!
Dziwna atmosfera na tej konferencji. Czy ktoś wie może czym była spowodowana?
Zdecydowanie protestuję przeciwko wyzywaniu piłkarzy i trenera!
GieKSa przegrała frajersko, a Polonia IDEALNIE wypunktowała nasz zespół i obnażyła braki.
GKS zagrał dziś niezłe spotkanie, do wychwalania daleko, ale - bramka na 1-0 po jakimś fatalnym błędzie w ustawieniu (nie potrafię powiedzieć, kto zawinił), na 2-0 po rożnym i śpiących naszych zawodnikach.
Gdy Pitry strzelił na 1-2 wydawało się, że naprawdę można wygrać. Polonia zepchnięta do defensywy, a my graliśmy w tej fazie meczu BARDZO DOBRZE. Jednak znów frajerstwo i strata bramki, a potem drugiej.
Krytyka - jak najbardziej - zasłużyli piłkarze na to, bo mając pod kontrolą początek drugiej połowy, dali sobie wbić gola. Nie mówiąc o frajerskich błędach z pierwszej.
Nie wiem, co o tym zadecydowało, że w tak głupi sposób traciliśmy bramki.
Ale jakby ktoś z olejem w głowie widział ten mecz, to nie wyzywałby piłkarzy, że mają wypierdalać, bo nie należy im się to.
Za to należy się zjeba porządna za przegrany wysoko mecz, który był DO WYGRANIA!
dobrze.jestem zadowolony z osiaganych wynikow.za kazdym razem jest to samo.przegrywamy i jakies tlumaczenia ze bylismy lepsi,ze przegrywamy tak przez przypadek.ze trener jest taki fajny,super i cool.
jak spadniemy po tym sezonie licze na super fete w towarzystwie Goraka,pilkarzy,Twoim i innych obroncow tego marazmu.mam nadzieje ze napijemy sie szampana za dobrego trenera w 2 lidze
Dajmy im się jeszcze wykazać. Niech pokażą swą wartość, a ocen dokonamy po zakończonym sezonie. Muszą kurwa wreszcie kiedyś zaskoczyć..
tyle że ich pewnie u nas niebędzie a my będziemy w czarnej dupie!!!!!
Mam nadzieje że się w końcu obudzą(choć ile idzie czekać), potrzebny jest porządny wstrząs w postaci wyjebki kilku do rezerw!!!! Nie potrafią grać na ligowym poziomie niech się ogrywają ABC-ligach:zabki: Mamy młodzież w rezerwach która sobie radzi całkiem,całkiem i dlaczego na nich niestawiamy?
Moim zdaniem trzeba dać im szanse a poniektórych żelusiów poprostu odstawić...
A teraz cóż zostaje nam tylko walka o utrzymanie z zespołami w tarapatach kadrowych i finansowych....
A kto by kiedyś pomyślał że daleko nam do Niecieczy i Stróż pod względem piłkarskim? nawet w najgorszych snach pewnie nikt!!!!!!
Przeczytaj ze spokojem i zrozumieniem jeszcze raz mój post, zanim znów zaczniesz interpretować na swój sposób.
Powtarzam, krytyka jak najbardziej, porządna zjeba jak najbardziej, obrażanie piłkarzy i trenera za ten mecz - NIE NA MIEJSCU.
A co do dawania czasu... Nie ma czasu. My musimy punktować!
potwierdzam słowa Shella
gramy swoje, mamy kilka setek ... pierwsza akcja Polonii - blad - brama
to samo przy drugiej
itd
w ogóle 1 i 2 brama czysta parodia ... dramat
pozniej elwer z dupy
Polonia ograła nas zaangażowaniem, to wystarczyło na lepszy piłkarsko choć frajerski GKS
edit: na meczu bluzgi na Góraka, dużo na nas i na KSG - także inwektyw już wystarczy
mam nadzieje że piekło poloniści zobaczą u nas w Katowicach
I oby zobaczyli!
Jednak, póki co, ważniejsze jest, co my zobaczymy w Katowicach już w najbliższą środę.
Bramki i konferencja na profilu "Bukowej".
oldpunia
08-10-2011, 01:12
I oby zobaczyli!
Jednak, póki co, ważniejsze jest, co my zobaczymy w Katowicach już w najbliższą środę.
extraklasę albo śmierc...
Irishman
08-10-2011, 04:58
......Za to należy się zjeba porządna za przegrany wysoko mecz, który był DO WYGRANIA!
Który to już mecz??? Żeby się nie okazało, że spadliśmy, a mogliśmy awansować. Fakt, tu nie ma co obrażać kogokolwiek ale trzeba w końcu zacząć wyciągać wnioski.
Shellu jesteś pierwszą osobą, przyjmującą z taką wyrozumiałością i spokojem, którą spotkałem :)
Alum nie obraź się ale ja już po prostu RZYGAM TAKIMI TEKSTAMI....
extraklasę albo śmierc...
Śmiejesz się? Żebyś się nie okazał tym złym prorokiem... Tu się naprawdę nie ma z czego śmiać!
Co do meczu:
1. bramka
Niechciał nie daje rady zatrzymać akcji, Kowalczyk niepotrzebnie idzie mu na pomoc, przez co robi miejsce dla gościa, którego powinien pilnować, ten precyzyjnie zagrywa do Świerczoka. Dlaczego tego podanie nie przeciął Hołota?
2.bramka
Hołota daje się przepchnąć Świerczkowi przez co ten ma mnóstwo miejsca na precyzyjny strzał.
3.bramka
Wybicie z pola karnego, a tam poloniści są totalnie niepilnowani. Ładny strzał Paulisty - najbliżej jego zablokowania jest...Hołota, który niestety nie zdążył.
A teraz tak ku zastanowieniu cytat z innego tematu:
Holota w sobote ledwo stal na nogach pewnie wracal z okolic Mariackiej, pech chcial ze jechal w autobusie.
Powiem tylko tyle - MAM NADZIEJĘ, że albo Mateusz źle widział, albo wyciągnął złe wnioski, albo....trenerzy nie potrafią zdyscyplinować swoich piłkarzy.
Ale nie chcę tu obarczać winą jednego zawodnika. Tym bardziej, że meczu nie widziałem, a podobno grali nieźle. Przegraliśmy także dlatego, że Polonia ma takiego Świerczka, który potrafi przepchnąć się w polu karnym, celnie strzelić, a my nie.
Możecie mi wytłumaczyć jedno .
Wywalić kopaczy, wywalić Góraka, wywalić wszystkich i co dalej ?
Kononowicz nie będzie niczego ?
Tu potrzeba zmian u góry a na ten moment może to tylko miasto zrobić !!
Ja mam nieodparte wrażenie że Górak to był by dobry trener jak by miał większe możliwości, nawet nie finansowe tylko decyzyjne.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć bo 4 ostatnie mecze były naprawde dobre a z relacji tych co widzieli wynika że ten wczorajszy tez nie był w ich wykonaniu zły.
Jesli z Hołota to prawda ukarać konkretnie i rozliczać, a Górakowi dać większe możliwości - jeśli nie potrafią sie odżywiać i dobierać butów nauczyć, jeśli tak jak mówi Górak nie dociera to karać i tyle !!!
Przy pierwszych dwóch bramach zawalili obrońcy.Kamiński bez formy.Plątał się po polu karnym jak junior.Różnica między rezerwami a 1-szą ligą,jak na dzień dzisiejszy,zbyt dużą.Co do Hołoty:Jeśli prawdą jest jego "niedyspozycja",to po chuj w tej drużynie jest trener?! Po co bierze takie zwłoki do autokaru?! Następna "gwiazdeczka " nie do ruszenia?!Jeżeli zawodnicy nie potrafią wykonać poleceń meczowych trenera,to albo on wyraża się niejasno,albo oni są zbyt tępi by go zrozumieć.Tak czy owak,panu Górakowi powinniśmy już podziękować,bo chyba stracił autorytet u piłkarzy.Że o kibicach nie wspomnę...
Pablo NFG
08-10-2011, 08:50
Może ma taką ocene meczu, ponieważ widział ten mecz.
I Jego opinia mnie w zupełności wystarcza...
Nie ma już Polonii, teraz skupiamy się na Portowcach i... TYLKO 3 PUNKTY !!!
chrzanowski64
08-10-2011, 08:51
I oby zobaczyli!
jak to co piekło !!
Shellu ja patrzę na tabelę i GIEKSY nie widzę ani na 1 ani 2 ani 3 pozycji.
mega gwiazda Swireczok strzela trzy gole
Kompromitujesz sie tylko takimi tekstami. Podejrzewam że nazwisko to usłyszałeś pierwszy raz wczoraj , tak samo jak wykazales sie szczytem głupoty że 18 latek wbił nam 3 bramki. Poczytaj sobie ile lat mial ROnaldo jak zostawał krolem strzelców w Holandii. Chłopak w tej rundzie strzelił już 2 hattricki,w sumie chyba z 10 bramek na już na swoim koncie i w zimie dzieki niemu swój budżet znacznie podreperuje Polonia Bytom ,bo chłopak z cala pewnoscia trafi do ekstraklasy.
Co do samego meczu, nie bede sie wypowiadac o meczu ktorego nie widzialem. Martwi jedynie to że z nami wygrywa bez najmniejszych problemów druzyna, ktora od kilku meczy nie mogla odniesc zwyciestwa. To juz ktoras druzyna ktora na nas sie przelamuje. Jestesmy zwyklymi dostarczycielami punktow i posmiewiskiem tej ligi, dlatego bawi jak ludzie pisza ze wierza w nasze przelamanie poprawe wynikow itd. Kurwa za nami juz 12 czy 13 kolejek a wy ile tak jeszcze chcecie czekac?? Przed nami mecze z czołówka takze zime spedzamy pod kreska jak nic
Chyba ty pierwszy roz słyszysz że taki zawodnik gro .Mega talent jak inne a pózniej gaśnie
19Paweł64
08-10-2011, 10:20
Kompromitujesz sie tylko takimi tekstami. Podejrzewam że nazwisko to usłyszałeś pierwszy raz wczoraj , tak samo jak wykazales sie szczytem głupoty że 18 latek wbił nam 3 bramki. Poczytaj sobie ile lat mial ROnaldo jak zostawał krolem strzelców w Holandii. Chłopak w tej rundzie strzelił już 2 hattricki,w sumie chyba z 10 bramek na już na swoim koncie i w zimie dzieki niemu swój budżet znacznie podreperuje Polonia Bytom ,bo chłopak z cala pewnoscia trafi do ekstraklasy.
No nikko ma racje, ten Świerczok to pierdolona gwiazdeczka i tyle.
Ty nie porównuj go do Ronaldo ,bo to jest smieszne.
pepe samba ba
08-10-2011, 10:33
Nikko wez se odpocznij trocha
Musisz byc w kazdym temacie i wpisywać sie bezsensowanie kilka razy na jednej stronie?
Tylko narzekać potrafisz nic więcej.
Brawo dla naszych graczy fajnie grali-wystarczy
Przed Płockiem, Arką i Polonią pisałem że to będzie prawdziwy sprawdzian tej drużyny. Łącznie zdobyliśmy cztery punkty co świadczy o tym, iż mamy ekipę na mniej więcej 10-12 miejsce w tabeli.
Jak wygląda dzisiejsza GieKSa:
-> walcząca i chcąca,
-> z katastrofalną obroną,
-> bez napastników,
-> z trenerem który popełnia notorycznie te same błędy,
-> z częścią piłkarzy którzy źle się prowadzą,
-> trenerem który nie panuje chyba nad szatnią,
-> prezesem który udziela żenujących wywiadów, notorycznie kłamie i który nie ma za grosz godności,
-> klubem z za małą liczbą pracowników administracji z czego i tak kilku do odstrzelenia,
-> z rzecznikiem który jest baranem i idiotą,
-> "pseudosponsorem" który za cel numer jeden postawił sobie zniszczyć ten klub,
Taka drużyna i klub na mniej więcej 10-12 miejsce w tabeli. Spaść raczej nie spadniemy, ale szału też nie będzie. Zgadzam się z tym że ryba psuje się od głowy, więc teraz najważniejszy cel to pozbyć się CZ (albo wymusić od nich REALNĄ gotówkę). Bo to czy prezesem będzie pacynka Krysiak czy pacynka Koźmiński nie ma żadnego znaczenia. Problem GieKSy sięga Króla. Szkoda że te 1,5 roku temu miasto zaufało CZ a nie poszukało innej firmy. Teraz byśmy już byli w ekstraklasie albo się o nią bili. A tak przyszli nieudacznicy, złodzieje i mamy marazm który niszczy wszystko.
Galeria z meczu http://www.waszapilka.pl/galleries,874,0
[img]http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/874/big/24018.jpg?rand=643621242/img]
Wygrywamy-gloria Góraka , przegrywamy-Górak wyp.......!!!!! czy to wina tego chłopa? sam po meczu z Arką dał do zrozumienia że jego piłkarze to nie profesjonaliści.. sami niewiedzą co jeść ,jakie obuwie dobrać itd. Na meczach u siebie siadam na głównej i widze że facet żyje tymi meczami. Odrazu pisze że nie bronie go bo zmiana trenera może coś wnieśc tylko co będzie jak nie wniesie nic??? Czy następny trener będzie karmił piłkarzy i ubierał im odpowiednie buty?
Wygrywamy-gloria Góraka , przegrywamy-Górak wyp.......!!!!! czy to wina tego chłopa? sam po meczu z Arką dał do zrozumienia że jego piłkarze to nie profesjonaliści.. sami niewiedzą co jeść ,jakie obuwie dobrać itd. Na meczach u siebie siadam na głównej i widze że facet żyje tymi meczami. Odrazu pisze że nie bronie go bo zmiana trenera może coś wnieśc tylko co będzie jak nie wniesie nic??? Czy następny trener będzie karmił piłkarzy i ubierał im odpowiednie buty?
Nie, ale może zwróci im na to uwagę, ukarze dyscyplinarnie albo odeśle do rezerw na przemyślenia. Dodatkowo może przestanie bezwarunkowo ufać swoim pupilkom z poprzednich klubów ( dla mnie mecz z Arką nie wygrany przez wpuszczenie Farkasa i Ferugi na boisko).
Wczoraj po powrocie wyraziłem swoje zdanie odnośnie obrażania drużyny. Teraz kilka słów na temat samego meczu:
Pierwsza połowa z lekką przewagą optyczną GieKSy, z której nic nie wynikało, choć było trochę zamieszana pod bramką rywala w pierwszym kwadransie. Oczywiście ta przewaga optyczna wynikała bardziej z tego, że Polonia objęła prowadzenie i taką obrała taktykę, a nie stłamszenia jej przez nas. Niestety pierwsza bramka to jakiś totalny wielbłąd naszej obrony w ustawieniu - kilku piłkarzy leci do chopa z piłką, a dwóch Polonistów niepilnowanych przed bramką. Drugi gol to sen misia naszych piłkarzy w polu karnym, piłka spadła Świerczokowi prosto na głowę i nawet nie musiał specjalnie wyskakiwać.
W drugiej od początku GieKSa grała bardzo dobrze i szybko strzeliła bramkę. W tym momencie myślałem, że wygramy ten mecz, bo Polonia się bardzo pogubiła. Niestety brak koncentracji naszych piłkarzy i gol po rykoszecie z dystansu Paulisty. Zaraz karny i było po ptokach. GieKSa miała Polonię praktycznie na widelcu w drugiej połowie, ale nasz zespół zachował się fatalnie. Jak widać "krucha psychika" objawiła się tym razem w inny sposób, nie brakiem walki czy motywacji, tak jak kiedyś, tylko brakiem utrzymania koncentracji i pójścia za ciosem. Karny dla Polonii wg mnie z dupy, ale widziałem z daleka, więc jak se kuknę na jakimś zbliżeniu może zmienię zdanie.
Polonia wygrała zasłużenie, bo wykorzystała naszą słabość i wypunktowała nas niczym rasowy bokser.
Na wielki minus u nas stałe fragmenty gry, a zwłaszcza tragicznie wykonywane rzuty wolne. W pierwszej połowie mieliśmy z pięć wolnych na wprost bramki w odległościach typowo strzałowych. Chyba 4 z nich poleciały w mur, w czym brylował Beliancin.
Sabela tym razem niczym się nie wykazał, przy bramkach bez większych szans, choć jak wiemy bramkarz czasem powinien wyciągnąć coś trudnego.
Słaba obrona, Jacek Kowalczyk i Mateusz Kamiński jako najbardziej odpowiedzialni za tę formację trochę się gubili i z tego efekt w postaci straconych bramek. Kamiński plus za kapitalny strzał z 50 metrów.
Niechciał ma czasem tendencje do zapatrzenia się gdzieś po akcji ofensywnej i spóźnionych powrotów. Typowy brak koncentracji, musi nad tym popracować. Rzepka tym razem trochę słabiej, miał trochę strat, nie zaasekurował przy pierwszym golu. Plus za bramkę.
Jeśli chodzi o pomocników, to Beliancin natychmiast ława. Nic nie wnosi do gry, każdy jego kontakt z piłką jest niepewny i grozi stratą, często nie wie jak zachować się na boisku. Do tego tragiczne rzuty wolne.
Chmiel musi popracować nad koncentracją w decydującym momencie, bo znów w bardzo dobrej okazji nie strzelił gola.
Hołota miał 1-2 rajdy, raz też niepotrzebnie bardzo zwlekał ze strzałem. Tym razem słabiej niż z Arką.
Gonzo także tym razem bez błysku, ale starał się jak zawsze i miał dobre momenty.
Najlepszym naszym zawodnikiem był Pitry, który zadziwiająco dobrze grał o górne piłki, co widać choćby przy bramce. Poza tym podawał rozdzielał, naprawdę na plus. Jednak przy stałych fragmentach gry też się nie popisywał.
Deniss Rakels, ten chłopak walczy i wykonuję pracę z przodu, ale to za mało. Bramek nie strzela, a co gorsza nie ma sytuacji bramkowych. Napastnicy to nasz olbrzymi problem. Do tego Rakels wie, że w GKS nie zostanie, bo Krysiak takie rzeczy opowiada w prasie, więc może mieć problem z motywacją.
Większość naszych piłkarzy miała lepsze momenty i gorsze w tym meczu. Jednak zasadniczo większość zagrała poprawnie, ale zespół zawiódł bo zamiast zdobyć gola na 2:2, stracił na 1:3.
Brakuje lidera Napierały...
koles1989
08-10-2011, 13:53
ledwo sie mecz rozpoczol mecz i juz przegrywamy. blad jabola i kamyka :/ widac brak adriana
dziala
Tylko Zwycięstwo !!!
No niestety. robi błędy że masakra:/
Czas ucieka a tu dalej w plecy:/:/.. ciezko to widze dzisiaj:/
jescze druga polowa ... u mnie weekend na pol udany :P hokej wygrywa jak narazie :P:
hokej wygrywa 2:0 trwa 2 tercja
no to byly sobiue 3 pkt:/ ku...nie mam juz pytan:/
ciekawe z kim oni chca wygrac jak nie umia z polonia:/
5 porazka:/ masakra jednym slowem:/
jak nie spadniemy to bedize cud:/
Górak Musi Odejść!!
wiem wiem że dali rade na 2:2 . miejmy nadizje ze tez tak beidze
no i wszystko jasne
i dalej bronce trenera:/ 4:1 ma poloni bytom .. Brawo pilkarze:/
Masakra:/
Po
wow 4:2
Nie nabijaj tyle postów :czytaj:
lukasek1981
08-10-2011, 13:56
Witam.Byęłm na meczu wczoraj........I powiem tak.....
Gralismy o wiele lepiej niz polonia wiecej bylismy przy piłce i tak dalej.....
Brakuje napastnikow i to widac gołym okiem......
piłka konczy sie przed polem karnym i na tym koniec akcji......
Bramki stracone swiadcza osłabej linii obrony i było to widac na meczu....Fakt brak Napierały i Gorczycy pokazuje nam ze bez nich jestemy słabiutcy......
Brawo dla Pitrego facet pokazuje ze ma chec do grania i wygrywania....ale niestety sam nie wygra......
No i co najwazniejsze ze klimat na Bukowej jest o wiele fajniejszy niz na Polonii.....
Pozdrawiam
fjodor1978
08-10-2011, 15:38
Przed Płockiem, Arką i Polonią pisałem że to będzie prawdziwy sprawdzian tej drużyny. Łącznie zdobyliśmy cztery punkty co świadczy o tym, iż mamy ekipę na mniej więcej 10-12 miejsce w tabeli.
Jak wygląda dzisiejsza GieKSa:
-> walcząca i chcąca,
-> z katastrofalną obroną,
-> bez napastników,
-> z trenerem który popełnia notorycznie te same błędy,
-> z częścią piłkarzy którzy źle się prowadzą,
-> trenerem który nie panuje chyba nad szatnią,
-> prezesem który udziela żenujących wywiadów, notorycznie kłamie i który nie ma za grosz godności,
-> klubem z za małą liczbą pracowników administracji z czego i tak kilku do odstrzelenia,
-> z rzecznikiem który jest baranem i idiotą,
-> "pseudosponsorem" który za cel numer jeden postawił sobie zniszczyć ten klub,
Taka drużyna i klub na mniej więcej 10-12 miejsce w tabeli. Spaść raczej nie spadniemy, ale szału też nie będzie. Zgadzam się z tym że ryba psuje się od głowy, więc teraz najważniejszy cel to pozbyć się CZ (albo wymusić od nich REALNĄ gotówkę). Bo to czy prezesem będzie pacynka Krysiak czy pacynka Koźmiński nie ma żadnego znaczenia. Problem GieKSy sięga Króla. Szkoda że te 1,5 roku temu miasto zaufało CZ a nie poszukało innej firmy. Teraz byśmy już byli w ekstraklasie albo się o nią bili. A tak przyszli nieudacznicy, złodzieje i mamy marazm który niszczy wszystko.
jesteś pewien?:(
gadałem z trenerem co on ma zrobić jak na napastników klub nie stać a piłkarze sami wiecie .Ja myślę ze jak kibice się nie wezmą za piłkarzy to nikt i nic z tym nie zrobi"k....mac gieksa grac
gadałem z trenerem co on ma zrobić
I jak, posłuchał Cię czy dalej sam podejmuje decyzje?
I jak, posłuchał Cię czy dalej sam podejmuje decyzje?
Dalej sam podejmuje decyzje i dalej błedne i dalej bez mysli i dalej nic z tego nie bedzie , jak nie wydupi kolegów (Beliancin),nie zacznie grac 2 napastnikami , nie bedzie taktyki pod konkretnego przeciwnika , piłkarze muszą grac pressingiem , wiec taki Niechciał juz powinien wypasc ze składu ,grajki muszą myslec i wiedziec jak grac , a narazie jest wielkie gówno i Górak na ławce!
Czy w klubie ktos oglada przeciwników i ich rozpracowywuje?
Na treningu trenuje sie jakies inne zagrywki niz wrzut w pole karne na niskich napastników , przy asyscie o głowe wyzszych obronców.
Mozna by tak pisac i wymieniac bez konca , ale po co jak i tak Górak wie lepiej , a opowiastki jaki to słaby był Napierała i grał w rezerwach jest hitem!
Ale się Hołota dał przepchnąć przy bramce na 2:0, śniadania nie jadł : /
Świerczok,czy inny.Co za różnica? Ważne jest to,jak tracimy bramki.Jak nie mlodzian Świerczok,to emeryt Paulista,co przed przejściem do polonii nie grał przez pół roku.My też mamy w składzie 18-latków,którzy grają padakę i przy takim Świerczoku wypadają raczej blado.Trzęsienie ziemi w klubie potrzebne od zaraz,bo zima może być dla nas...gorąca!
Irishman
08-10-2011, 20:20
Tak :)
No to gratuluję optymizmu Kosa :)
No ja tez nie uważam, aby to był skład na spadek ale... jednak spokojny o to nie jestem.
gadałem z trenerem co on ma zrobić jak na napastników klub nie stać a piłkarze sami wiecie .Ja myślę ze jak kibice się nie wezmą za piłkarzy to nikt i nic z tym nie zrobi"k....mac gieksa grac
Kibice??? Czyli co mamy się zmienić miejscami? Cóż, wygląda na to, ze chłop się stara ale najzwyklej tego nie ogarnia....
Ale się Hołota dał przepchnąć przy bramce na 2:0, śniadania nie jadł : /
Nie wiem, czy nie było faulu ale fakt dał się przepchnąć.
A oprócz tego nie przeciął podania przy pierwszej bramce i nie zdążył do Paulisty przy trzeciej. Na jego usprawiedliwienie można tylko napisać, ze się przynajmniej stara, że był o krok od tego, żeby zapobiec bramce. A gdzie wtedy był drugi defensywny pomocnik - Belancin?
jak dla mnie trener widzi to co my.. ale boi sie wielkich zmian.. Adrianowi dał szanse wypalił ale mógł ją dać wcześniej. Jak dla mnie za mało jest odważny i zbyt bardzo wierzy w zawodników z Radzionkowa
W jakich wierzy z Radzionkowa!? Skonczcie pisac o kolesiorstwie bo to jest smieszne. Jarka gral chujowo - lawka. Farkas gral chujowo - lawka. Feruga odpierdala szopki - wgl. nie ma go w 18. Beliancin tylko gra bo chyba jako jedyny gra w miare rowno, Rzepka i Kaciczak dobrze. Nie mamy tak:
- prawy obrońca/środek
- lewe skrzydło
- środek pola (Cholerzyński, Kruczek, Feruga to sa prze chuje w swoim fachu wiec ich nie licze ale strasznie szkoda Cholerzynskiego)
- napastnikow
Kto powinien z miejsca wypierdalac? Chwalibogowski, Kowalczyk, Farkas, Feruga, Jarka, Rakels (jego wypozyczenie wgl bez sens). W ataku chcialbym zobaczyc w koncu kogos z juniorow. Kowalczyk i Chwalibogowski juz 2 sezon nic nie graja...
TVP K. o meczu ( rozmowy z Kamińskim i Świerczokiem ):
LYF0fV9tUhg
Dafcio64
09-10-2011, 11:21
Szkoda że nie udało się z Polonią wygrać bo to był rywal na naszym poziomie.. Trudno teraz trzeba nadrobić z Pogonią :fly:
19Kattowitz64
09-10-2011, 11:55
wie ktoś może czy jest jakaś szansa że Adrian wystąpi z Pogonią?
Po wnikliwym obejrzeniu skrótu stwierdzam, że 2 gole dla Polonii nie powinny zostać uznane. Przy bramce na 2-0 Hołota ewidentnie był faulowany (został odepchnięty w sposób trudny do niezauważenia), co bezpośrednio spowodowało zgubienie krycia zawodnika strzelającego bramkę. Więc według mnie gola nie ma! Przy bramce na 4-1 karnego nie było. Dokładnie widać na powtórce jak Kowalczyk najpierw wybija "czubem" piłkę na rzut rożny, zaraz potem napastnik Bytomian sam podkłada nogę pod nogi Kowala żeby się wywrócić i wymusić karny, co mu się niestety udaje.
Szkoda znowu tych paru dobrych okazji niewykorzystanych przez nas. Co tydzień jest to samo. Co ma trener zrobić jak nie ma z kim grać z przodu? Śmieszą mnie komentarze, że mamy katastrofalną obronę, proszę, użyjcie czasami swoich mózgów. Mamy 13 straconych bramek, przy naszej beznadziejnej grze w ataku (gdzie wiadomo, że najlepszą obroną jest atak). Atakując skutecznie przeciwnika zniechęcamy go do ataków. Nadmienić trzeba, że gdyby nie mecz z Polonią mielibyśmy straconych tylko 9 goli, pamiętać trzeba również, że dwie bramki straciliśmy niesłusznie. Więc skończcie pierdolić o katastrofalnej obronie i bądźcie obiektywni. Bo się naprawde wkurwić można czytając coś takiego.
Jeśli chodzi o Góraka, osobiście uważam, że powinien dalej prowadzić drużynę i nie tylko dlatego, że złym rozwiązaniem jest ciągła zmiana trenerów (to oczywiście też), ale dlatego, że wciąż w niego wierzę i wydaje mi się, że jest odpowiednią osobą na tym stanowisku.
obawiam się że w środe zostaniemy skarceni przez Pogoń i to dosyć ostro...
No jo mysla ze juz 29.10. w Satelicie bydom srogo skarceni ...
W sumie i tak pewnie byśmy przegrali, ale dawno nie widziałem takiego karnego z dupy...
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.