PDA

View Full Version : GKS - Flota 19 08 2011 godz 19 00 <Relacja radiowa za free>

pepe samba ba
18-08-2011, 21:18
Skoro do teraz nikt nie załozył ...
Jak w temacie
co do GieKSa fm
link do relacji pojawi sie jutro na forum , ilosc "miejsc" bedzie jednak ograniczona wiec obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy

hoops
18-08-2011, 21:26
jak Feruga lub Jarka wyjdą w pierwszym składzie to zacznę wątpić w Góraka...

aurel
18-08-2011, 22:14
Najlepiej fm będzie słychać na blaszaku na B. :))

hanys77gks
18-08-2011, 22:22
Najlepiej fm będzie słychać na blaszaku na B. :))

a kaj to dokładnie jest ?

kosa
19-08-2011, 01:01
http://radiointernetowe.net:7777/

i po prawej wybieracie m3u (pojawi się jak chłopaki podłącza się do transmisji) i otworzy Wam się transmisja (najlepiej przez Windows Media Player albo Winamp).

Będziemy się łączyć pewnie około 18:30.

Lars Ulrich
19-08-2011, 05:11
a kaj to dokładnie jest ?na szaberplacu, 3 sztand od lewej :rotfl:

jestem ciekaw jak dziś zagrają te mameje, powinni być zmęczeni ciężkim bojem pucharowym, daj Boże żeby wygrali ..

GliwickaGieKSa
19-08-2011, 06:22
Ten mecz bedzie przelamaniem zlej passy wg. mnie.Wygraja i bedziemy zadowoleni.Czuje to:faja:

Silence
19-08-2011, 07:12
Będzie dobrze zobaczycie.Popatrzcie na typera Kosa dał 4-1 dla Gieksy czyli dobry znak:jezor:(bez obrazy Kosa)

aurel
19-08-2011, 09:23
a kaj to dokładnie jest ?

łoj tam, łoj tam, tam kaj blaszok ;))

marlon
19-08-2011, 09:32
Kaj jest "Czarny",bo nie wiem ile mam postawić???
:rotfl:
Macie szczęście z Górakiem,że se na Man.U. odbijem.
:drewno:

Kristof
19-08-2011, 10:00
Flota to nasz specyficzny rywal, dlaczego? Gramy z nimi od 3 sezonów ( ten jest 4) i zawsze wygrywaliśmy u siebie i przegrywaliśmy na wyjeździe.

U Siebie:

1:0 sezon 08/09
2:1 sezon 09/10
5:3 sezon 10/11

Po Pucharowych rozgrywkach obie drużyny mają po 120min w nogach i po tym meczu zobaczymy która drużyna jest lepiej przygotowana fizycznie.
Mam nadzieje że seria zostanie podtrzymana.

PS. Licze na to że Zagra dzisiaj nasz nowy nabytek.

SteveG
19-08-2011, 11:05
Przynajmniej napierała jest w meczowej 18 a i mamy 4 napastników dawno tylu nie widziałem. Chyba taki skład jak dzisiejsza 18 to nasz max. Mam nadzieje że coś sie ruszy.

rafalbombel
19-08-2011, 11:19
Widziałbym taką jednestkę w dzisiejszym meczu:

Sabela
Rzepka-Napierała-Kowalczyk-Kaciczak
Goncerz-Kruczek-Beliancin-Chwalibogowski
Pitry-Rakels

Irishman
19-08-2011, 11:50
rafalbombel, prawie dokładnie też tak to widzę, tylko zacząłbym jednak w starym ustawieniu defensywy, czyli Farkas, Rzepka, Kowalczyk, Kaciczak, a Adrianowi dałbym szanbsę trochę później.

rafalbombel
19-08-2011, 11:58
Farkas ostatni nie rozgrywał najlepszych meczy.
Ja jednak od pierwszej minuty postawiłbym na Adrina a potem ewentualnie Rzepke ze skrzydła na środek i świeżego Farkasa na podmeczonych zawodników Floty.

Irishman
19-08-2011, 12:20
Wiem, też to zauważyłem, ale jednak trochę bałbym się rozbijać w sumie nieźle spisujący się środek naszej obrony - tym bardziej wstawiając tam Adriana, który bardzo długo nie grał na tej pozycji, w I składzie.

Liczę też, że w końcu Farkas odbuduje się po kontuzji i będzie solidnym wzmocnieniem, jakim miał być przychodząc jeszcze do Radzionkowa.

hoops
19-08-2011, 13:52
Widziałbym taką jednestkę w dzisiejszym meczu:

Sabela
Rzepka-Napierała-Kowalczyk-Kaciczak
Goncerz-Kruczek-Beliancin-Chwalibogowski
Pitry-Rakels

nierealna jedenastka...
w pierwszym składzie musi grać ktoś z trójki: Hołota, Pawłowski, Wierzbicki...
biorąc pod uwagę, że np Hołota wyjdzie od początku i będzie do zmiany i będzie musiał wtedy wejść Pawłowski typuję, że na bramce zagra dziś Wierzbicki...

Bart
19-08-2011, 14:14
Wydaje mi się że niekoniecznie musi grać ktoś z tej trójki ponieważ młodizeżowcem jest również Kruczek

19Paweł64
19-08-2011, 14:15
Rakels to młodzik nie ?

hoops
19-08-2011, 14:20
jeśli dobrze interpretuję przepisy PZPN-u, to wg nich ani Rakels ani Kruczek nie są traktowani jako młodzieżowcy...

Gregg
19-08-2011, 14:36
Ciekawe czemu niema Kufla ,z ostatnich relacji radiowych wynikało że lotoł aż miło za dwóch,a co do składu na ten mecz to jedynie za Kruczka wpuścilbym Hołote bo ten synek musi wreszcie załapać,a w drugiej na podmęczonego rywala wpuścić Kruczka.A co do obrony to nie wydaje mi sie żeby Adi z Kowolem razem zagrali ,chociaz jesli by znalejźli wspolny język to mogby być strzał w dycha.

DavGKS
19-08-2011, 15:13
No i co z tego ze lotoł za dwóch?
Hołota niech sie przełamuje w rezerwach a nie w I lidze.

Kamil
19-08-2011, 15:29
jeśli dobrze interpretuję przepisy PZPN-u, to wg nich ani Rakels ani Kruczek nie są traktowani jako młodzieżowcy...

Zarówno Kruczek, jak i Rakels to młodzieżowcy. Nie ma jakichś ograniczeń, co do miejsca urodzenia gracza itd. Wystarczy, że są z rocznika 91 lub młodsi i obaj spełniają te kryteria, więc Górak ma komfort jeżeli chodzi o młodzieżowców chyba największy w 1 lidze.

Kruczek
Rakels
Pawłowski
Sobotka
Hołota
Wierzbicki

hoops
19-08-2011, 15:54
nie masz racji...

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Federacja/Dokumenty/Regulaminy-rozgrywek

regulamin rozgrywek o mistrzostwo 1 ligi, strona 3, punkt 7

wojtekbezportek
19-08-2011, 16:13
nie masz racji...

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Federacja/Dokumenty/Regulaminy-rozgrywek

regulamin rozgrywek o mistrzostwo 1 ligi, strona 3, punkt 7

Cytat z regulaminu:
"Przyjmuję się, iż zawodnikiem o statusie młodzieżowca jest zawodnik szkolony w klubie zrzeszonym w PZPN urodzony w roku 1991 i młodszy. Zawodnik szkolony w klubie zrzeszonym w PZPN oznacza zawodnika, który bez względu na swoją narodowość lub wiek - był lub MOŻE BYĆ zarejestrowany w klubie lub kubach zrzeszonych w PZPN z przerwami lub nie, przez okres trzech pełnych sezonów lub przez 36 miesięcy..."

Czyli na moje zarówno Kruczek jak i nawet Rakels w myśl przepisów są młodzieżowcami.

Kruczek ma już dwa sezony w klubie zrzeszonym w PZPN u nas leci mu trzeci sezon.. więć "MOŻE BYĆ" jest spełnione..
Podobnie jest z Rakelsem.. teraz leci mu drugi sezon.. a jest rok młodszy, wieć trzeci sezon zaliczy z GieKSą w ekstraklasie :szpada:

hoops
19-08-2011, 16:40
36 miesięcy, czyli 3 pełne sezony:

Kruczek: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16395

2,5 sezonu wliczając obecnie trwający - za mało

Rakels: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19393

2,5 sezonu wliczając sezon obecnie trwający, jak również następny (jako, że jest rok młodszy)

obydwoje za mało...

Irishman
19-08-2011, 16:45
No właśnie, obaj przyszli na wiosnę, a mowa jest o trzech PEŁNYCH sezonach.
Mam nadzieję, że w klubie nad tym czuwają i ewentualnie wyjaśnili wątpliwości w PZPN?
Szkoda byłoby głupio stracić zdobyte punkty.

wojtekbezportek
19-08-2011, 16:54
36 miesięcy, czyli 3 pełne sezony:

Kruczek: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16395

2,5 sezonu wliczając obecnie trwający - za mało

Rakels: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19393

2,5 sezonu wliczając sezon obecnie trwający, jak również następny (jako, że jest rok młodszy)

obydwoje za mało...

Wszystko by się zgadzało gdyby decydujący był dzień ukończenia 21lat.. ale według przepisu cały sezon, w którym zawodnicy kończą 21 lat będzie można zaliczyć do tych 3 pełnych sezonów.
Kruczek kończy 21lat w listopadzie przyszłego roku, więc następny sezon też mu zaliczą w to "MOŻE BYĆ".
Podobnie jest z Rakelsem.. urodziny 20sierpnia, więc też już nowy sezon.

Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale w tym przypadku klub niczego nie spierdolił:)

DziEs
19-08-2011, 17:02
No ale mają jeszcze czas do ukończenia 21 roku życia - a to do tego momentu ich czas szkolenia w klubie zrzeszonym w PZPN powinien wynieść 3 pełne sezony.
Na mój gust wszyscy spełniają te wymagania ...

Adin1964
19-08-2011, 19:57
Znowu remis. Z relacji chlopakow mozna powiedziec, ze dobrze to wyglada. Brakuje szczescia, a moze umiejetnosci??

NIKKO
19-08-2011, 20:04
Niech zmienią te piatki na inny dzień,bo są bardzo pechowe

Wierny
19-08-2011, 20:18
Na szybko - Goncerz cieniutki

wyszo
19-08-2011, 20:19
Znowu remis. Z relacji chlopakow mozna powiedziec, ze dobrze to wyglada. Brakuje szczescia, a moze umiejetnosci??

Mysle ze BRAK SZCZESCIA to na pewno decydujacy czynnik ... Caly sport w Polsce cierpi na jego brak ... brakuje po prostu zdecydowania i wziecia odpowiedzialnosci za gre i wynik jak np w sytuacji Rzepki ktory mogl strzelac. Wydaje mi sie ze mimo ze Jabol dobrze sie spisuje to jednak jak na kapitana troche za malo daje druzynie takiego mentalnego kopa, czegos co potrafi pociagnac druzyne do przodu w decydujacych momentach ...

chrzanowski64
19-08-2011, 20:24

a moze byc tak kopa w dupe sprzedac Górakowi tak jak Fornalakowi ??? bo to kurwa juz 5 kolejka a wygranej nie widac choc lepsze 4 remisy niz 4 porazki wiec ja bym mu sprzedal szpica w dupe i na taczki

Adin1964
19-08-2011, 20:28
Przesadzasz. Zobaczycie kurwa, ze zaskocza.

Barth
19-08-2011, 20:29
Przed sezonem ktos napisał ze po 5 meczach musimy mieć 15 pkt inaczej Górak won.
a tak patrzać to bedzie dobrze jak 15 pkt bedziemy miec po całej rundzie.
Nie jestem zły na piłkarzy bo oni staraja sie a ze ich umiejetnosci sa jakie sa to zasługa trenera który po huj robił zaciąg jak byli fajni gracze na rynku (świątek,Iwan,stachowiak) i zarzadu i ludzi z góry którzy jeszcze muszą napełnić kieszenie kasa z UE a potem bedzie fest zle i pojda.

TedeGKS
19-08-2011, 20:30
Mysle ze BRAK SZCZESCIA to na pewno decydujacy czynnik ... Caly sport w Polsce cierpi na jego brak ... brakuje po prostu zdecydowania i wziecia odpowiedzialnosci za gre i wynik jak np w sytuacji Rzepki ktory mogl strzelac. Wydaje mi sie ze mimo ze Jabol dobrze sie spisuje to jednak jak na kapitana troche za malo daje druzynie takiego mentalnego kopa, czegos co potrafi pociagnac druzyne do przodu w decydujacych momentach ...

coś w tym jest,nie ma nikt jaj by tą grę pociągnąć,trener jakoś anty zmiany,ciekawe jaka panuje atmosfera w szatni....

znowu zaczynają grać intensywniej ostatnie 10 minut

tu trzeba zapierdalac jak to mówi M jak wsciekłe psy! od początku,od pierwszej minuty aby już ambicja i walka zamurowała rywala,a nie narzucić sobie warunki gości.

chrzanowski64
19-08-2011, 20:34
tak poza tematem cieszy mnie 3 bramka wjebana smrodom

Blejz
19-08-2011, 20:39
Przed sezonem ktos napisał ze po 5 meczach musimy mieć 15 pkt inaczej Górak won.
a tak patrzać to bedzie dobrze jak 15 pkt bedziemy miec po całej rundzie.
Nie jestem zły na piłkarzy bo oni staraja sie a ze ich umiejetnosci sa jakie sa to zasługa trenera który po huj robił zaciąg jak byli fajni gracze na rynku (świątek,Iwan,stachowiak) i zarzadu i ludzi z góry którzy jeszcze muszą napełnić kieszenie kasa z UE a potem bedzie fest zle i pojda.

iwan :lol: a moze iwan i delfin??

chrzanowski64
19-08-2011, 20:40
i ich czarne oczy

wangog
19-08-2011, 20:42
Jak zarząd zepnie poślady, i załatwi jeszcze jednego do ataku jak ten łotysz to będzie co mecz ze 3-4 bramki. Chłopak na dupny +. Jarka, Zachara i Pawłowski nie dają we 3 tyle co ten piłkarz. Jeszcze jeden pomocnik, lewe skrzydło albo taki ofensywny jakim był Iwan, co chuja robi cały mecz ale w tym jednym momencie umie posłać piłe na milimetry albo samemu jebnac.

blazej
19-08-2011, 20:45

Najlepszy w pierwszej połowie i do 70 w drugiej.

Wierny
19-08-2011, 20:49
Najlepszy w pierwszej połowie i do 70 w drugiej.

Najgorszy ze wszystkich nie był , ale nauczył się jednego zwodu , na zejście do środka i cały czas to robił , inna sprawa że piłkarze Floty praktycznie za każdym razem się na to nabierali. ALe strzały , podania i wrzutki jego, oraz zwlekanie z decyzją napsuły kibicom wiele nerwów...

polo77
19-08-2011, 20:51
...

blazej
19-08-2011, 20:52
Najgorszy ze wszystkich nie był , ale nauczył się jednego zwodu , na zejście do środka i cały czas to robił , inna sprawa że piłkarze Floty praktycznie za każdym razem się na to nabierali. ALe strzały , podania i wrzutki jego, oraz zwlekanie z decyzją napsuły kibicom wiele nerwów...

CR7 :cham: też ma jeden zwód i wszystko gra chodzi oto by go wykonywać w odpowiednim momencie i czasie. Gonzo to robił dlatego zawsze miał odpowiedni ciąg na bramkę jako chyba jedyny dzisiaj grał do przodu.Wrzutek nie zauważyłem by robił strzały owszem ale widać że szuka tego gola i jestem pewien że znajdzie. Dla porównania Chwalibogowski grał tragicznie, nie dawał drużynie tyle co drugie skrzydło.

Wierny
19-08-2011, 20:53
Grzegorz "Ronaldo" Goncerz? fajnie by było:hihi:

Szkoda że Rakels nie strzelił bramki w końcówce pierwszej połowy.

Sonny
19-08-2011, 21:00
Czuję, że Sabela już nie odda miejsca w składzie. Mokra nawierzchnia, śliska piłka, a on bardzo pewny chwyt i zero jakichkolwiek błędów. Do tego świetne wyjścia przy stałych fragmentach gry. Obronę też mamy na w miarę przyzwoitym poziomie. Tylko ta pomoc i atak... Atakujemy za małą liczbą zawodników, dlatego dziś Rakels praktycznie nie miał sytuacji poza jedną sam na sam z ostrego kąta. Nie wydaję mi się, żeby nam dziś zabrakło szczęścia. To samo może powiedzieć Flota, bo gdyby nie Sabela to mogliby szczęśliwie wygrać. Nie sposób na spokojnie patrzeć na ich grę i masę niedokładnych podań. Myślę, że następnym razem wato by było postawić na Kruczka. Może jako jedyny wziąłby sobie do serca wskazówkę kibiców o strzałach z dystansu:cham:

wojtaskatowice
19-08-2011, 21:03
Na pewno byłeś na meczu ???

mały
19-08-2011, 21:03
kto grał z 10 ? Feruga? Kurwa tragedia na nogach sie chłop utrzymac nie potrafił...

Wierny
19-08-2011, 21:05
Na pewno byłeś na meczu ???

owszem . może przesadziłem z tym , że cieniutki , widać że chce, czasem wychodzilo , ale w paru sytuacjach mnie "zdenerwował".

Bula
19-08-2011, 21:08
Bramkarz mistrz!! Szkoda, że nic nie wpadło

loui2
19-08-2011, 21:10
Gorczyca przi Sabeli i Koziku raczyj już niy pogro. Z przodku biyda jak c....

Pavveuek
19-08-2011, 21:12
jakby ten nowy wykorzystał tą sytuacje sam na sam to by było piknie a tak ch.j

Gonzo na plus
Pitry na minus

aurel
19-08-2011, 21:12
Bramkarz mistrz!! Szkoda, że nic nie wpadło
Dobrze godo, polać mu ... ;)):pijak2:

GliwickaGieKSa
19-08-2011, 21:15
Czy ktoś z obecnych na meczu, może powiedziec czy zaszly moze jakies zmiany jesli chodzi o gre naszych grajkow??Cos sie moze poprawilo badz zmienilo niz we wczesniejszych meczach????

m1964
19-08-2011, 21:16
Czuję, że Sabela już nie odda miejsca w składzie. Mokra nawierzchnia, śliska piłka, a on bardzo pewny chwyt i zero jakichkolwiek błędów. Do tego świetne wyjścia przy stałych fragmentach gry.

wyrzut reka ma jak paczek wykop noga ; ))

bardzo dobry zawodnik - brawo SABELA !!!

wangog
19-08-2011, 21:19
Sabela b. dobry mecz, rywalizacjia z Kozikiem tylko na plus, bo przy Wirzebie i Jacku to chyba za dużej konkurencji nie miał.

stawross
19-08-2011, 21:19
Wszyscy sie zbroja a my zas lebiody sciagamy Rasiak na testach w warcie

Narwany
19-08-2011, 21:20

chyba żeś na innym meczu był

bukowianin
19-08-2011, 21:21
Sabela rewelacja a Górak 10m do końca sciąga napastnika a wpuszcza Feruge jak dla mnie to sie ośmieszył.

m1964
19-08-2011, 21:24
Wszyscy sie zbroja a my zas lebiody sciagamy Rasiak na testach w warcie

chlopie zejdz na ziemie...

kasa rzadzi swiatem a nie akcje i takie tam : ((

stawross
19-08-2011, 21:26
chlopie zejdz na ziemie...

kasa rzadzi swiatem a nie akcje i takie tam : ((

No wlasnie kasa i chyba najwyzszy czas zeby Pan krol sie o tym dowiedzial i wylozyl cos na konkretne wzmocnienia bo jak tak dalej pojdzie to bedzie ostry bój o utrzymanie

km1234
19-08-2011, 21:29
owszem . może przesadziłem z tym , że cieniutki , widać że chce, czasem wychodzilo , ale w paru sytuacjach mnie "zdenerwował".

Goncerz to chyba jedyny zawodnik, którego można po każdym (lub większości) meczów pochwalić.

wangog
19-08-2011, 21:31
Sabela rewelacja a Górak 10m do końca sciąga napastnika a wpuszcza Feruge jak dla mnie to sie ośmieszył.

to jest obecnie jeden z najlepszych graczy ofensywnych w naszej kadrze, co pokazuje jak chujowy mamy skład.

mixer1964pl
19-08-2011, 21:34
Nie chce mi się nawet gadać......

Junior
19-08-2011, 21:34
Sabela bardzo pewnie. Mysle, ze na dzis bramkarz nr 1.

Ladnie walczyl Holote, lubie te jego "skurwysynstwo" boiskowe, nikomu nie popusci.

Dobrze ten nowy i Bielczanin. Pozytywnie tez lewa obrona, fajny ciag na brame.

Pavveuek
19-08-2011, 21:41
Mam nadzieję, że jak już raz wygrają to chwycą wiatr w żagle i będzie już tylko lepiej wystarczy trochę szczęścia którego nam ciągle brakuje ... za Nawałki przebudził się Kaliciak i on klupał gole, teraz też potrzeba takiego przebudzenia i będzie dobrze

jajo1964
19-08-2011, 21:47
Mecz stał na dobrym poziomie.Szkoda że nie udało się strzelić chociaż tej jednej bramki bo dzisiaj byliśmy zespołem o wiele lepszym.To nie jest ta Flota z zeszłego zespołu która biła się o awans.Cieszy też to że piłkarze się nie opierdalali!Oby tak dalej!Na ogromny plus postawa Sabeli.Linię defensywną mamy solidną choć dzisiaj parę razy zdarzyło im się kogoś puścić(zwłaszcza w pierwszej połowie problem z kryciem na prawej stronie obrony).TYLKO GIEKSA!!!

longman
19-08-2011, 21:47

taa, proponuje zmienic nazwę działu na - kopanina. Podobało mi się zagranie, kiedy piłka odbija się od nogi naszego piłkarza, potem od jego brody i leci do przeciwnika - ale niewiele poza tym. Dzisiejszego wieczoru nie było futbolu w Katowicach i tyle. Pewnie w I lidze cie zko oczekiwać jakiegoś poziomu, ale TO NIE JEST PIŁKA NOŻNA. Widziałem jak osoba wygladajaca na z wiekszym stażem na GieKSie - siadła i schowała twarz w rękach i to powinien być cały komentarz... Co do (nie)możliwości odniesienia zwycięstwa - nie wiem z kim w tym składzie możemy wygrać... Nie jebie tutaj piłkarzy, po prostu są słabi, a ze mamy słabych piłkarzy to wina zarządu/trenerów/dyr. sport. itp.

m1964
19-08-2011, 21:52
a ze mamy słabych piłkarzy to wina zarządu/trenerów/dyr. sport. itp.

zgodze sie do linii pomocy - totalnie nie mamy ataku ale to wina braku kasy bo jakby ktos mial cel eklasa to wiedzialby gdzie zainwestowac : ((

chyba ze jest nowicjuszem w branzy a za takego sie nie ma - glupek z paderewskiego...

ps czasy sexmisji minely i... : ))

wstawaj tu rzeczywistosc !!!

adamooo
19-08-2011, 21:54
Napisze dosadnie , lepiej juz nie bedzie z Górakiem!
Kurwa mecz na przełamanie , a My dzieki Sabeli remisujemy !
Czy nikt nie umie z piłkarzy pierdolnac z daleka ?
Zmiany tragedia , taktyka tragedia , trener tragedia!
Brak jakiejkiolwiek poprawy!
Jak mamy wygrac jak nie ma wogóle stzrałów?
Zmieniamy jedynego napastnika , i gramy na afere która nic nie daje poza wrzutkami w pole karne.
Zaciag z Radzionkowa z meczu na mecz słabiej.
Skrobacz zna wszystkich od poczatku okresu przygotowawczego , moze on ma jaja , i nie bedzie sie bał zaryzykowac bardziej ofensywnego ustawienia , bo bramkarz pokazał dzis ze szkoda ze nie mógł grac we wczesniejszych spotkaniach.
Jesli chodzi o Goncerza , to nie moge zrozumiec po co schodzi do srodka i nie moze uderzyc lewą.
Beliancin , coraz słabszy , holowanie i zwalnianie oraz podania za plecy są kompromitujące.
Rakels sam nic nie zdziała , i chocby na szpicy był Villa ,tez nic z tego nie bedzie !
Strzelac na bramke , a nie wrzucac , czy podawac to jest recepta na wygrane , oraz bardziej ofensywne ustawienie .
Miło byc przełamanie jest stagnacja , lub cofanie sie w tył .
Jedyny plus to Sabela , i kolejny po Niepołomicach mecz bez bramki!

m1964
19-08-2011, 21:58
Zmieniamy jedynego napastnika , i gramy na afere która nic nie daje poza wrzutkami w pole karne.
Skrobacz zna wszystkich od poczatku okresu przygotowawczego , moze on ma jaja , i nie bedzie sie bał zaryzykowac bardziej ofensywnego ustawienia , bo bramkarz pokazał dzis ze szkoda ze nie mógł grac we wczesniejszych spotkaniach.
Jesli chodzi o Goncerza , to nie moge zrozumiec po co schodzi do srodka i nie moze uderzyc lewą.
Beliancin , coraz słabszy , holowanie i zwalnianie oraz podania za plecy są kompromitujące.
Rakels sam nic nie zdziała , i chocby na szpicy był Villa ,tez nic z tego nie bedzie !
Strzelac na bramke , a nie wrzucac , czy podawac to jest recepta na wygrane , oraz bardziej ofensywne ustawienie .

Adas stary zgredzie na co liczyles skoro przez 4 kolejki gralismy jakby bez tormana lub napadziora - dziura w kieszeni jest tak duza ze nie styklo na "zakupy" - "kupujemy" co zostalo bo tak wypada : ((

GieKSa Bogus
19-08-2011, 21:59
miał być awans a t o utrzymanie walczymy :(
6 mecz i ciągle bez rewelacji, nie można już zrzucać winy na brak zgrania :(
zasięg z Radzionkowa, Tych słaby , co robi Napierała na ławce czy on słabszy od Rzepki ! wątpię !!!
Ale Wiara Czyni Cuda !!! GKS KATOWICE!!!!

lukas81
19-08-2011, 22:03
Fotogaleria jest na stronie gieksiarze.pl

http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_11_12/gks_flota/gks_0021.JPG

Zapraszamy

m1964
19-08-2011, 22:04
miał być awans a t o utrzymanie walczymy :(

Bogus masz racje wjebalismy tyle siana w ten "awans" niczym Barca w nie wiem co...

zyjemy z dnia na dzien myslac kiedy wpadnie w koncu kasa z um i da nam oddech na ... 3 dni : ((

z deszczu pod rynne : ((

Tommazi
19-08-2011, 22:12
(...) Ladnie walczyl Holote (...)

Junior. To ja chyba na innym meczu byłem...

Kamil
19-08-2011, 22:17
Zazdroszczę co poniektórym minimalizmu i optymizmu. W pierwszej połowie przy 4-4-2, którego się tak domagaliśmy wyglądało to tragicznie. Graliśmy z bardzo słabym zespołem, który jest w sporej mierze oparty na zawodnikach z 2-3ligi, bo tam finansowo też jest tragicznie. Nie zdarza mi się to, ale pokuszę się o ocenę w skali 1-10:

Sabela - poza jedną niepewną interwencją (złe wypiąstkowanie po wolnym) bardzo dobry mecz, super momentami te jego wyrzuty - 7
Farkas - słabo, słabo jak w każdym dotąd meczu. Czasem ma przebłyski, ale poza tym jest bardzo przeciętny i często w ofensywie zachowuje się bez sensu - 5
Kowalczyk - pewny, bez większych błędów, ostoja obrony od początku sezonu - 7
Rzepka - on to znów wręcz przeciwnie, z meczu na mecz coraz więcej błędów, tak jak z Olimpią miał piłkę meczową na nodze i spierdolił - 5
Kaciczak - obok Kowalczyka nasz najlepszy obrońca, równo gra, szkoda niewykorzystanej sytuacji - 7
Beliancin - stara się, ma te stałe fragmenty, ale tez kilka głupich strat, piłek za plecy - 6
Goncerz - na dziś nasz najgroźniejszy zawodnik, jedyny, który potrafi sam coś zrobić i przede wszystkim zapierdala jak nigdy, zaraz po stracie dostaje adrenaliny jak po koksie i zapierdala odzyskać piłkę - 7
Chwalibogowski - słabizna, jeszcze zatęsknimy za Sadowskim. Podejmuje złe decyzje, człapie po boisku, zero pożytku z niego - 4
Hołota - coś tam powalczył, ale też jego gra nic nie dała zespołowi w ofensywie, zepsół kilka kluczowych piłek - 5
Pitry - niewidoczny, nic szczególnego nie zawalił ale też nie dał za wiele zespołowi - 5
Rakels - bardzo przeciętny debiut, kilka razy mając piłkę kompletnie nie wiedział jak sikę zachować, ale też nie dostawał dobrych podań, raz ładnie zrobił obrońców Floty, na zachętę - 6

Rezerwowi nic nie zmienili w obrazie gry.

Nie myślałem, że na mecz z Dolcanem pojedziemy z taką obawą o wynik.

19dobrzyk64
19-08-2011, 22:22
Dzisiejszy mecz nie był taki zły. Dużo sytuacji bramkowych, niestety nie wykorzystane. Brak strzałów z dystansu, to boli... Torman dobrze. Z meczu na mecz grają lepiej (nie licząc Puszczy), ale jakieś fatum nad nami wisi że nie potrafimy strzelać tych goli. Przecież ze 2 razy z linii bramkowej wybijał piłkę ktoś z Floty.

Było widać zaangażowanie i tu mega plus dla graczy.

Kamil
19-08-2011, 22:22
Dodam jeszcze, że mamy za bardzo predyspozycji w ataku by grać, bo mamy 4 napastników 180cm i w dół. Jest Pitry, który wieżowcem nie jest, ale ma świetny wyskok i grę głową. Nie było chyba ani jednej próby, by zagrać długą piłkę na niego, by on przedłużył na dobieg szybkiemu Łotyszowi. Te 4-4-2 jest kompletnie bez pomysłu, już lepiej grajmy jak graliśmy, może szczęście dopisze.

Tommazi
19-08-2011, 22:26

Zupełnie jakbyś czytał w moich myślach. Dodam jeszcze tylko to ze nie można powiedzieć że oni nie chcą bo się starają. Ale jak się przez cały mecz tylko "gania" ale nie gra w piłke to trzeba przebranżowić klub z piłkarskiego na lekkoatletyczny. Mistrzostwa świata się zbliżają i tam o wynik byłbym spokojniejszy.

Napisałeś to ale ja napiszę jeszcze raz: Trener jest cienki jak makaron!!! A nawet cieńszy bo makaron zawsze jest ileśtam jajeczny......

wangog
19-08-2011, 22:34
Napisałeś to ale ja napiszę jeszcze raz: Trener jest cienki jak makaron!!! A nawet cieńszy bo makaron zawsze jest ileśtam jajeczny......

Już pisałem, napisze jeszcze raz:

Podaj nazwisko trenera, który zagwarantuje, że bramki zaczną padać i na którego nas stać. Tylko tyle chce wiedzieć.

Tommazi
19-08-2011, 22:48
Już pisałem, napisze jeszcze raz:

Podaj nazwisko trenera, który zagwarantuje, że bramki zaczną padać i na którego nas stać. Tylko tyle chce wiedzieć.

trener który już kolejny mecz (podobno zupełnie przypadkowo) pojawia się na Bukowej... Artur Płatek. Nie wiem czy zagwarantuje, że bramki zaczną padać. Nie wiem czy nas na niego stać, ale k.... albo rybki albo akwarium. To nie jest Guardiola. Takich trenerów jak nasz obecny to jest na pęczki. Nasz obecny trener to trener "Zero ryzyka" "Zero schematów" Albo (przy niekorzystnym wyniku) wymienia napadziora na napadziora, albo przy remisie (tak jak dziś) jedynego napadziora na pomocnika....

Mani
19-08-2011, 22:58
Co najmniej 7 długich wrzutek na młodzika z Łotwy, grającego pierwszy mecz w składzie, mierzącego na moje oko góra 175 cm - dla mnie awangarda. Nawet lepsza niż zmiana wspomnianego napistnika Łotysza na Tsubase pomocnikocośtama. Chyba, że Pan Grzegorz Rasiak jest jedną nogą w drużynie i już ćwiczyli grę na przyszłość.

Kamil
19-08-2011, 23:03
Jakiego jedynego napadziora? A Pitry gdzie grał w pierwszej połowie i 90% swojej kariery? Widocznie Kruczek lepiej prezentuje się od Pawłowskiego i wolał jego wpuścić licząc na jego strzały z dystansu, a Pitrego przesunął do ataku.

Co do schematów to się jednak zgodzę. Odkąd jest w GieKSie nie widzieliśmy chyba ani jednej wyuczonej akcji. Brak konkretnej strategii, pomysłu. Mimo to ciągle wierzę w zmianę na lepsze i nie chcę kolejnej zmiany trenera u budowy od nowa.

pepe samba ba
19-08-2011, 23:09
Skonczcie juz to pierdolenie z tym Płatkiem !!
Zupełnie nie rozumiem czym co poniektorym tak zaimponował . niewiele mu braklo a spadl by z ta Pogonia w tamtym sezonie . Ale napinka musi byc . Zreszta , nawet jak przyjdzie Płatek to i tak bedzie po 4 meczach pierdolenie: " KURWA wyjebac Płatka co za ciula zero schematow , zero ryzyka " Dajcie spokoj Skonczcie juz z tymi lamentami . Ktos skutecznie (wreszcie) uciszył Żabe to sie pojawiają nowi znawcy co w kazdym temacie dupcom bez sensu nic nie wnoszac do dyskusji a pojecia nie maja o czym piszą
Górak powinien zostac

Tommazi
19-08-2011, 23:16
Jakiego jedynego napadziora? A Pitry gdzie grał w pierwszej połowie i 90% swojej kariery? Widocznie Kruczek lepiej prezentuje się od Pawłowskiego i wolał jego wpuścić licząc na jego strzały z dystansu, a Pitrego przesunął do ataku.

Co do schematów to się jednak zgodzę. Odkąd jest w GieKSie nie widzieliśmy chyba ani jednej wyuczonej akcji. Brak konkretnej strategii, pomysłu. Mimo to ciągle wierzę w zmianę na lepsze i nie chcę kolejnej zmiany trenera u budowy od nowa.

W drugiej połowie Pitry był cofnięty i graliśmy jednym napastnikiem i to się do końca meczu nie zmieniło (ja to tak widziałem, nawet jeśli przeszedł do przodu to tego nie zauważyłem). Jeśli tak nie było to ja już kompletnie tego nie rozumiem. Co do zmiany trenera to też mam obawy bo równie dobrze może się to sypnąć jeszcze bardziej, ale z drugiej strony osobiście nie widzę w pracy obecnego trenera światełka w tunelu (na szatnie też nie ma wpływu...vide karne na Puszczy),a marzę o tym żeby się mylić.

Niestety tak to jest jak odpowiedzialność za wybór trenera pada na prezesa "koszykarza" który dopiero od niedawna jest "piłkarzem" ale to nie ten wątek

Tommazi
19-08-2011, 23:20
Skonczcie juz to pierdolenie z tym Płatkiem !!
Zupełnie nie rozumiem czym co poniektorym tak zaimponował . niewiele mu braklo a spadl by z ta Pogonia w tamtym sezonie . Ale napinka musi byc . Zreszta , nawet jak przyjdzie Płatek to i tak bedzie po 4 meczach pierdolenie: " KURWA wyjebac Płatka co za ciula zero schematow , zero ryzyka " Dajcie spokoj Skonczcie juz z tymi lamentami . Ktos skutecznie (wreszcie) uciszył Żabe to sie pojawiają nowi znawcy co w kazdym temacie dupcom bez sensu nic nie wnoszac do dyskusji a pojecia nie maja o czym piszą
Górak powinien zostac

Nie no jasne.Gramy zajebiście. Mamy super drużynę. Zajebiście zapierdalają od pola karnego do pola karnego. Trener tez jest cool. Po co dyskutować? Po co forum? Poco wymiana różnych opinii? Wszytko to pierdolenie.

A co ty wniosłeś do dyskusji swoim postem poza łaciną?

GliwickaGieKSa
19-08-2011, 23:25
Jak czytam nie które posty to tutaj są sami fachowcy:rotfl:

wangog
19-08-2011, 23:27
Ale Płatka nasz zarząd nie zatrudni, o to możecie być spokojni.

pepe samba ba
19-08-2011, 23:30
nie napisałem ze gramy zajebiscie
Ty nie napisałes co takiego osiagnal Płatek i co robi go lepszym od cocby Goraka ?
Kaj nie wleziesz to sie "trenerzy" wypowiadają to jest juz męczace w czytaniu
a i najlepsze sa teksty w stylu ze Probierz sie marnuje a my sie tu z Gorakiem meczymy
ludzie obudzcie sie w tym klubie nie ma pieniedzy zeby kupic napastnika a albo zaplacic ppracownikom a wy chcecie zeby Probierz sie tu znalazł?prosze was
tylko nie zapomnij napisac o tym Płatku

Tommazi
19-08-2011, 23:51
nie napisałem ze gramy zajebiscie
Ty nie napisałes co takiego osiagnal Płatek i co robi go lepszym od cocby Goraka ?
Kaj nie wleziesz to sie "trenerzy" wypowiadają to jest juz męczace w czytaniu
a i najlepsze sa teksty w stylu ze Probierz sie marnuje a my sie tu z Gorakiem meczymy
ludzie obudzcie sie w tym klubie nie ma pieniedzy zeby kupic napastnika a albo zaplacic ppracownikom a wy chcecie zeby Probierz sie tu znalazł?prosze was
tylko nie zapomnij napisac o tym Płatku

pepe to nie ten temat ale odpowiem ci. Płatek przejął Pogoń będącą po rundzie jesiennej na miejscu 14 z ta samą ilością punktów (17) co będąca na miejscu spadkowym Kolejarz Stróże. Ja odchodził Pogoń z palcem w dupie (51 pkt) utrzymała sie w I lidze (GieKSa miała 10 pkt mniej). To wszytko działo sie na szczeblu I ligi, a nie niżej gdzie Pan trener Górak osiągał tak "znaczace" sukcesy (nie bedę przytaczał opinii kibiców ani Radzionkowa ani Tychów). Płatek z gówna ukręcił bat. ostatni raz to udalo sie Nawałce. Liczy się wynik i liczą się punkty. Innych rzeczy się nie pamięta.

Żeby było jasne. Nie wiem czy teraz bym podjął decyzje o zmianie trenera...... Chyba nie.... ale.... Ale na pewno przed sezonem wybralbym Płatka...

P.S. Bardzo chętnie poznam Twoją opinię o meczu o grze o taktyce i o poszczególnych zawodnikach, ale jakoś nie bardzo chcesz sie wypowiadać tylko piszesz, że my mamy skończyć p.....

Pozdrawiam :piwo:

monk
19-08-2011, 23:53
Skrót meczu (w tym trochę trybun) jest już na http://www.facebook.com/Bukowa1

pepe samba ba
20-08-2011, 00:14
w fejsbukowym filmie skumajcie godka Piekarczyka z Hajerem w 5 min 12sek

wyszo
20-08-2011, 01:42
pepe to nie ten temat ale odpowiem ci. Płatek przejął Pogoń będącą po rundzie jesiennej na miejscu 14 z ta samą ilością punktów (17) co będąca na miejscu spadkowym Kolejarz Stróże. Ja odchodził Pogoń z palcem w dupie (51 pkt) utrzymała sie w I lidze (GieKSa miała 10 pkt mniej). To wszytko działo sie na szczeblu I ligi, a nie niżej gdzie Pan trener Górak osiągał tak "znaczace" sukcesy (nie bedę przytaczał opinii kibiców ani Radzionkowa ani Tychów). Płatek z gówna ukręcił bat. ostatni raz to udalo sie Nawałce. Liczy się wynik i liczą się punkty. Innych rzeczy się nie pamięta.

Żeby było jasne. Nie wiem czy teraz bym podjął decyzje o zmianie trenera...... Chyba nie.... ale.... Ale na pewno przed sezonem wybralbym Płatka...

P.S. Bardzo chętnie poznam Twoją opinię o meczu o grze o taktyce i o poszczególnych zawodnikach, ale jakoś nie bardzo chcesz sie wypowiadać tylko piszesz, że my mamy skończyć p.....

Pozdrawiam :piwo:

Prawda jest taka ze naszym pilkarzom najbardziej potrzeba dobrego trenera-psychologa ktory potrafilby do nich dotrzec, wiem ze Nawala mial swoje metody motywujace i jest wielu takich fachowcow ktorzy to potrafia "robic". Od kilku sezonow nasi kopacze choc "teoretycznie" przeciez wcale nie tacy zli bo z przeszloscia w e-klasie itd . to jednak czesto popelniaja wrecz podrecznikowe, szkolne bledy. Ile razy chwytalismy sie za glowe przy ich nieporadnosci np w zeszlym sezonie kiedy obrona - wydawaloby sie - byla solidna (Szala, Kowalczyk, cipka- Sokolowski to grubo ponad 400 meczy w ekstraklasie). Podobnie jest w ataku, mamy kompletnie niewykorzystanego Pitrego ktory miota sie na boisku a przeciez ma warunki fizyczne do gry, dobra lewa noge a bramek strzela jak na lekarstwo, zreszta nad przykladami moza by sie rozpisywac ... Brakuje nam zdecydowania, brania odpowiedzialnosci za wynik, malo jest graczy (albo brak wogole?) ktorzy daliby sygnal do ataku, pociagneli by sami gre - do tego nie potrzeba niewiarygodnych umiejetnosci ale przede wszystkim wiary we wlasne sily i checi zaryzykowania (wydaje mi sie ze cos takiego ma Goncerz). Innymi slowy troszke brakuje lidera ktory by tym zespolem juz na boisku pokierowal, dal sygnal ze trzeba zaatakowac, troche ryknac na niektorych jak pisalem wyzej, niby jest Jabol ale mozna by od niego wiecej oczekiwac ... Potrzeba nam tego zeby Ci ludzie ktorzy wychodza na boisko po prostu chcieli "umrzeć" za Nasz Klub !!!

butcher
20-08-2011, 02:52
Jak dal mnie to dramat. Takiej nieporadności w ataku to nie widziałem nawet w wykonaniu Źródła Kromołów, ŁTS-u Łabędy czy tam innych potęg 4-ligowych swego czasu. Zero pomysłu jak rozegrać piłkę z przodu ZERO wypracowanych akcji, ZERO schematów działania. I nawet kiedy już przypadkiem jakąś sytuację uda się stworzyć, to i tak na chuj się to zdaje, bo nawet nasz król strzelców Łotwy pudłuje sam na sam...

Ale akurat wracając do niego, to jak dla mnie pozytywna postać ataku. Widać, że jest to typowy snajper, łowca bramek. Wiele razy się pokazywał i bardzo dobrze ustawiał. Tylko naszym mistrzom drugiej linii to trzeba pewnie jeszcze z 10 meczów, żeby się nauczyć jak na niego grać. Bo niestety, ale jego próby cofnięcia się po piłkę to najlepszych lotów nie były... No ale miał chop jeden trening z drużyną i od razu wskoczył do pierwszego składu - o czymś to świadczy. Jego instynkt strzelecki wydaje się być większy niż całej reszty naszych, tfu, "napastników" do kupy wziętych. Oby zaskoczył!
No i dołączę się do poprzedników. BRAWO SABELA! Super mecz. Mega pewny punkt zespołu. Jak tak dalej będzie grał, to trochę "zer" zbierze do kolekcji. a wtedy to już nic, tylko o tym ataku cholernym myśleć!

Lars Ulrich
20-08-2011, 05:25
Torman naprawdę rewelacja, w takich warunkach bardzo pewnie, ogólnie walki nie zabrakło bo do każdej straconej piłki zapierdalali aż miło i to mnie bardzo cieszy, końcówka byla bardzo emocjonująca (jak ktoś się nie zgadza, może nawet napisać że jestem chuj i nie mam racji tylko nie piszcie kurwa "chyba byłem na innym meczu" bo mnie rozkurwi) Brakuje odpowiednich umiejętności, gdyby nasza gra była bardziej poukładana, zagrania wyćwiczone to naprawdę byłoby świetnie, bo trzeba przyznać, że zapierdalali, szkoda, że nie było tej kropki nad "i" , bo mimo walki to jednak tylko 1 pkt, który średnio cieszy

zbieg
20-08-2011, 07:46
wangog: skąd taka pewność, odnośnie Płatka? Masz na imię Jacek? A pierwsza litera nazwiska to K?

sikur26
20-08-2011, 07:53
to teraz moje wypociny;wczoraj z racji tego ze debiutował mój brzdąc na b1 spojrzałem na mecz z perspektywy sektora rodzinnego. oglądając ostatnio Wisły,Legie i inne chuje w pucharach niestety cisnie sie na usta,że to co sie u nas dzieje to jest kurwa mega dramat,połowa krzesełek na rodzinnym obsrane po oparcie(dobrze ze dzieciaki wolą biegac po schodach)blaszok w połowie pusty i do tego ta imitacja piłki.Ręce opadają, jestem zdruzgotany i robie sobie ze 2-3 kolejki przerwy bo nie bede płacił 30 zl za bilet i siedzaił na ptasiej giga kupie-wróce jak krzesełka umyją.w skali od 1-10 organizacyjnie 0 piłkarsko 0 kibicowsko(wczoraj) naciągane 3

Blejz
20-08-2011, 08:02
Ręce opadają, jestem zdruzgotany i robie sobie ze 2-3 kolejki przerwy bo nie bede płacił 30 zl za bilet i siedzaił na ptasiej giga kupie-wróce jak krzesełka umyją.w skali od 1-10 organizacyjnie 0 piłkarsko 0 kibicowsko(wczoraj) naciągane 3

w takim razie do zobaczenia na "nowym stadionie ":lol2:

Atest
20-08-2011, 08:22
A mnie sie podobają krzesełka na głównej.To juz część tradycji od kilkunastu lat
Czyli albo bierzesz na główną gazetę albo siedzisz na gównie.Proste.
Mnie będzie brakowało tej tradycji na nowym stadionie(jeśli będzie).

Valdano
20-08-2011, 08:23
Ja to widzę tak:W tej chwili nie ma co wykonywać gwaltownych ruchów odnośnie zmiany trenera.Jeszcze nie czas na to.Należy jednak rozważyć alternatywę dla p.Góraka,gdyby wyniki nie poprawiły się znacząco w kilku najbliższych kolejkach.Skoro Zarząd nie potrafi (nie chce?) sprowadzić dobrego,gotowego napastnika,to może zatrudnić trenera od tej formacji?Jest trener bramkarzy( którzy w tej rundzie prezentują się przyzwoicie) to może taka osoba w sztabie szkoleniowym byłaby jakimś antidotum na indolencję strzelecką naszych orłów?Wiem,że takowi ludzie pracują w większości liczących się klubów.Jest Jasiu Furtok.Może Koniarek,czy stary Janoszka?

byku brynow
20-08-2011, 08:34
kurwa blagam -wypierdolcie z tego klubu Feruge!!!ten kopacz sie nawet do rezerw nie nadaje!!albo Gorak jest slepy albo powaznie cos go laczy z tym chopkiem ze go do nas sprowadzil, w kazdym meczu wpuszcza - to jest tragedia.

sikur26
20-08-2011, 08:45
[QUOTE=Atest;496981]A mnie sie podobają krzesełka na głównej.To juz część tradycji od kilkunastu lat
Czyli albo bierzesz na główną gazetę albo siedzisz na gównie.Proste.
Mnie będzie brakowało tej tradycji na nowym stadionie(jeśli będzie).

no fakt moja wina zapomniałem gazety ale skoro organizacyjnie idziemy do przodu to moze jakies info na bilecie powinno byc np; sektor 2 rząd 5 miejsce 17 -uwaga zasrane na amen wez gazete

Bart
20-08-2011, 08:53
Powiem tak prawie wszyscy mówili że za Stawowego nie było żadnego pomysłu i taktyki. W takim razie co jest teraz???? Kompletnie brak jakiegokolwiek pomysłu na grę w ofensywnie w całym meczu żadnej przemyślanej składnej akcji, jedynie co to nie można chłopakom odmówić chęci ale to jest za mało. Dla mnie Góraka należy wyjebać. Trener totalnie bez charyzmy i pomysłu na grę .

Sonny
20-08-2011, 08:59
Ja tam do trenera nic nie mam. Próbuję rotować składem i przynajmniej w tym meczu udowodnił, że nie będzie za wszelką cenę stawiał na Ferugę i Jarkę. Do zawodników też nic nie mam. Rzeczywiście grają ambitnie i walczą. Są słabi, ale to nie ich wina ani Góraka. Ja tylko mam nadzieję, że mają kontrakty na poziomie 2000-4000zł, bo na więcej niestety nie zasługują, To, że w piłce kontrakty są wyśrubowane to jedno, ale to nie znaczy, że zawodnikom kopiącym się po czołach trzeba płacić niebotyczne kwoty.
Oczywiście pomijam fakt, że znając życie pewnie piłkarze i tak nie dostają pieniędzy, albo z dużym opóźnieniem...

sikur26
20-08-2011, 09:09
naprawde serce krwawi jak sie patrzy na ległą czy skisłe na ich młyn a wczoraj na nasz,wkrótce bedzie tak że junior bedzie krzyczał ;druga strona odpowiada i bedzie biegł przez murawe na główna i tam se bedzie odpowiadał.wybaczcie mój pesynizm zawsze tak mam dzien po meczu pewnie w poniedziałek wszystko wroci do normy.Co do gry to szkoda sytuacji Kaciczaka wystarczyło dzwignąc piłke natomiast najbardziej zawiódł Hołota jak tak ma grac nasza najwieksza nadzieja to ło boże.I na koniec pytanko w czym jest lepszy Farkas od Sroki?bo jak dla mnie to sroka czasem na farcie i trzech przedryblował wrzucił bądz strzelił tu komus zajebał tam kogos podrapał ,tu dostał kanał zeby zachwile pieknie wygarnać wslizgiem a farkas tzw gra na alibi niby nic nie zjebie ale chuja daje druzynie.pozdro

basu
20-08-2011, 09:17
Czuję, że Sabela już nie odda miejsca w składzie. Mokra nawierzchnia, śliska piłka, a on bardzo pewny chwyt i zero jakichkolwiek błędów. Do tego świetne wyjścia przy stałych fragmentach gry. Obronę też mamy na w miarę przyzwoitym poziomie. Tylko ta pomoc i atak... Atakujemy za małą liczbą zawodników, dlatego dziś Rakels praktycznie nie miał sytuacji poza jedną sam na sam z ostrego kąta. Nie wydaję mi się, żeby nam dziś zabrakło szczęścia. To samo może powiedzieć Flota, bo gdyby nie Sabela to mogliby szczęśliwie wygrać. N
Daj spokój, jak łapał wybicie bramkarza floty, kiedy piłka przeleciała całe boisko, to mało zawału nie dostałem :hihi:

Torman naprawdę rewelacja, w takich warunkach bardzo pewnie, ogólnie walki nie zabrakło bo do każdej straconej piłki zapierdalali aż miło i to mnie bardzo cieszy, końcówka byla bardzo emocjonująca (jak ktoś się nie zgadza, może nawet napisać że jestem chuj i nie mam racji tylko nie piszcie kurwa "chyba byłem na innym meczu" bo mnie rozkurwi) B

Chyba byłem na innym meczu!
:cham:

Końcówka bardzo emocjonująca, szkoda, że przy całej tej ofensywie nie wpadła bramka, bo blaszok by chyba eksplodował.

A dlaczego jednej bramki dla nas nie uznał sędzia?

Toczmek89
20-08-2011, 09:18
naprawde serce krwawi jak sie patrzy na ległą czy skisłe na ich młyn a wczoraj na nasz,wkrótce bedzie tak że junior bedzie krzyczał ;druga strona odpowiada i bedzie biegł przez murawe na główna i tam se bedzie odpowiadał.wybaczcie mój pesynizm zawsze tak mam dzien po meczu pewnie w poniedziałek wszystko wroci do normy.Co do gry to szkoda sytuacji Kaciczaka wystarczyło dzwignąc piłke natomiast najbardziej zawiódł Hołota jak tak ma grac nasza najwieksza nadzieja to ło boże.I na koniec pytanko w czym jest lepszy Farkas od Sroki?bo jak dla mnie to sroka czasem na farcie i trzech przedryblował wrzucił bądz strzelił tu komus zajebał tam kogos podrapał ,tu dostał kanał zeby zachwile pieknie wygarnać wslizgiem a farkas tzw gra na alibi niby nic nie zjebie ale chuja daje druzynie.pozdro

Hołota jedynie na poczatku drugiej polowy cos pogral, a Farkas w mojej ocenie od pierwszego meczu 0 pozytku w ofensywie..

Ogolnie wpuszczanie Feruge na podmeczonych rywali, patrząc na to ze glownie biega to nie jest glupie, z tym ze wczoraj jakos nie widac bylo zeby tym obronca wogole spierdzielal..

Maciek z TZN
20-08-2011, 10:15
A dlaczego jednej bramki dla nas nie uznał sędzia?

Któryś z naszych zawodników pomagał sobie ręką.

Pablo NFG
20-08-2011, 10:21
Któryś z naszych zawodników pomagał sobie ręką.

Pitry dokładnie... Jak dla mnie z perspektywy 5 to pomagał sobie ręką...

wangog
20-08-2011, 10:28
wangog: skąd taka pewność, odnośnie Płatka? Masz na imię Jacek? A pierwsza litera nazwiska to K?

Nie :) A dlaczego nie Płatek? Bo on by te całe towarzystwo w pizdu rozgonił. I nie mówie tu o piłkarzach.

Za Stawowego nie było:
- kondycji
- walki
- pomysłu
- grały pizdy po +30 lat
- bramek

Za Góraka nie ma:
- bramek

Jak wy nie widzicie pomysłu na grę? Każdy stały fragment to zagrożenie i to nie ważne czy rożny czy wolny - to jest WYĆWICZONE! Gra w ataku jest z meczu na mecz coraz to lepsza i do tego nie trzeba żadnego specjalisty. Jednego czego mi brakuje to takiego piłkarza, co ni z dupy strzeli z 20m, Beliancin gra za bardzo z tyłu, bo tylko on chyba umie strzelać. Kruczek zajebiście sie prezentował i co? Wszyscy chyba za dużo po nim oczekiwali. Nie ma kompletnie lewego skrzydła, dopiero jak Goncerz zszedł na lewo to tam coś się działo. Szkoda tego Sadowskiego bo teraz jesteśmy skazani na Chwalibogowskiego. Wszyscy mówili o zapierdalaniu - zapierdalają aż miło - a to że nie chce jakimś chujem wpaść to nie wiem czyja wina.

kazur91
20-08-2011, 10:38
W filmiku dokładnie nie widać, ale ja bym się jednak kłócił czy tam było zagarnie ręką Pitrego... Jednak to już nie jest ważne.

Nie rozumiem tylko dlaczego Rzepka mając piłkę na nodze i jakieś 3 metry do bramki zamiast w nią po prostu "pierdnolnąć" zgrywał koledze obok...

silny
20-08-2011, 10:44
Gorak zaczyna tak naprawdę od zera. Mamy teraz całkiem nowy zespół, porównywanie go do tego zeszlorocznego jest błędem. Mamy młodych chłopaków jakich chcieliśmy, możemy mieć z nich kiedyś pożytek. Awans w tym sezonie jest nierealny. Zejdzcie na ziemie. Nie rozumiem postów typu: zwolnić Goraka, Pseudograjki itp. Co wy chcieliscie? Żeby od razu jak Barcelona grali? Jeszcze wam nie przeszło po tamtym sezonie? Nabraliscie się na zapowiedzi Kinga i Krysiaka przed sezonem? Chłyt maketindody przed debiutem na NC!!! Ja widzę ze z meczu na mecz tych sytuacji jest wiecej. I jeśli dalej w tym kierunku będzie to iść to jestem spokojny. A żeby kiedyś tam stworzyć silna drużynę na awans to musimy zrobić chyba zbiórkę, ja odmowie sobie tego piwa w tygodniu, niech stracę...

Silence
20-08-2011, 10:51
Na meczu nie byłem,w skrótach ciężko ocenić debiut tego Łotysza.Tak,szczeże będzie z tego chłopaka coś?Ale tak obiektywnie.

żywiec
20-08-2011, 10:53
Tak

BadBoy
20-08-2011, 11:00
Skrót meczu (w tym trochę trybun) jest już na http://www.facebook.com/Bukowa1

7:27 uderzzzzzzz kurwa uderzzzzzzz, to jest niemozliwe:hihi:

Z tym składem, jak my sie utrzymamy to będzie cud:( Kolejna sprawa, jezeli ceny biletów od kolejnego meczu będą kosztować 20, 40 60, to można się spodziewać jeszcze mniejszej ilości kibiców, chyba że zarządowi na tym bardzo zależy?? Żeby mieć pretekst do opuszczenia klubu?? Tak do porównania bilet na mecz Crakowi w dniu meczu 15 zł.

Irishman
20-08-2011, 11:58
Nie wiem na jakiej zasadzie pokutuje opinia, że jak wygramy ten jeden mecz to będzie już OK? Gdyby tak miało być, tzn. że gra jest już poukładana, mamy wypracowane schematy gry w OFENSYWIE tak jak za Stawowego (ciekawe, kto pierwszy mnie z...bie?), mamy już wybrany pierwszy skład i teraz trzeba tylko spokojnie poczekać. Prawda jest taka niestety, że to wszystko niestety dopiero buduje się - na szczęście buduje się Z GŁOWĄ, od obrony.

Defensywa to jedyna nasza formacja (bardzo zyskała na dojściu Sabeli!!!), o której można powiedzieć, że jest zbudowana. Jasne, że popełniają jeszcze błędy ale jako całość to jest to, czego brakowało nam w poprzednim sezonie. Niestety ciężko będzie tu wskoczyć Napierale, bo Rzepka jest jednak bardziej gibki i lepiej uzupełnia się z Kowalczykiem. Kaciczak od początku gra świetnie, a Farkas MOIM ZDANIEM coraz lepiej, choć oczywiście jeszcze musi sporo popracować (porównanie go do Sroki, po prostu przemilczę).Widać jednak, że ma potencjał.

Problemy zaczynają się w pomocy, nie mówiąc o ataku. Tu naszym najlepszym zawodnikiem jest Gonzo - szybki, dobry technicznie, waleczny no i ma niesamowitą wytrzymałość. Byłem wczoraj pełen podziwu jak W SAMEJ KOŃCÓWCE zasuwał za piłką w trójkącie pomiędzy trzema zawodnikami Floty. Aż chciało się jednego z drugim szturchnąć, żeby pomogli koledze... Niestety to nasz jedyny atut w ofensywie. Belancin świetnie wykonuje stałe fragmenty gry (podaje, strzela), ale już podczas toczącej się gry wygląda to znacznie gorzej. Hołota, wczoraj mi się bardzo podobał, ale....jako defensywny pomocnik. Harował, na całym placu, przerywał akcje Floty, wygrywał indywidualne pojedynki. Niestety w ofensywie jeszcze mniej skuteczny od Belancina. Chwalibogowski to już wczoraj kompletna klapa. Nieruchawy, człapiący po boisku - jedno czy dwa ładne szarpnięcia do przodu to zdecydowanie za mało. Pitry wczoraj grał zrywami. Kilka razy potrafił ładnie wyjść, podać, wygrać pojedynek główkowy o piłkę, ale niestety zdarzały mu się długie przestoje, gdy był niewidoczny. No a to, że nie podążał za akcjami (głównie Goncerza) powodowało, że atakowaliśmy zbyt małą ilością zawodników i biliśmy głowa w mur.
Rakels, wczoraj był jeszcze trochę zagubiony. No ale to musiałby być cud, żeby po jednym dniu treningów rozumiał się z kolegami. Wyraźnie szukał swojego miejsca na boisku, bo nie jest to typowa "9-tka", która ustawia się na polu karnym i można na nią w ciemno grać. Na to nie pozwalają mu warunki fizyczne. Niemniej umiejętności ma i jak się zgra z resztą to może być z niego doży pożytek.
Kruczek moim zdaniem dał DOBRĄ ZMIANĘ. Próbuje ładnie grać z pierwszej piłki, ma dobry, silny strzał, technikę, szybkość. Początkowo trochę zagubiony, z minuty na minutę coraz groźniejszy. Spróbowałbym go na środku pomocy, obok Hołoty.
Feruga....nie można odmówić mu ambicji, waleczności, szybkości. No ale ta technika..... Raz swoim "przyjęciem" piłki zmylił nawet obrońców rywali i zrobiło się ciepło pod ich bramka. Ma jednak dobrą lewą nogę i tak się zastanawiam, czy przy naszych kłopotach na lewym skrzydle nie spróbować go właśnie tam. Na boku nie trzeba wielkiej filozofii - bij, szybko leć i podaj, to wszystko. Oczywiście musiałby mieć absolutny zakaz schodzenia do środka, gdzie się totalnie gubi.
Po wczorajszym meczu spróbowałbym w przyszłości takiego (fakt, ze dość odważnego) ustawienia:
Sabela
Farkas-Rzepka-Kowalczyk-Kaciczak
Goncerz-Hołota-Belancin-Feruga
Kruczek
Rakels

Co do zmiany trenera - nie sądzą, aby kto inny był w stanie więcej wycisnąć z tych piłkarzy. Po prostu musiałby znaleźć dla nich odpowiednie ustawienie, co Górak próbuje zrobić od początku sezonu. Zgadzam się, że nie widać w grze ofensywnej wypracowanych schematów, ale też trudno o to skoro na razie żonglujemy składem szukając optymalnego ustawienia.

Bart
20-08-2011, 12:02
Nie :) A dlaczego nie Płatek? Bo on by te całe towarzystwo w pizdu rozgonił. I nie mówie tu o piłkarzach.

Za Stawowego nie było:
- kondycji
- walki
- pomysłu
- grały pizdy po +30 lat
- bramek

Za Góraka nie ma:
- bramek

Jak wy nie widzicie pomysłu na grę? Każdy stały fragment to zagrożenie i to nie ważne czy rożny czy wolny - to jest WYĆWICZONE! Gra w ataku jest z meczu na mecz coraz to lepsza i do tego nie trzeba żadnego specjalisty. Jednego czego mi brakuje to takiego piłkarza, co ni z dupy strzeli z 20m, Beliancin gra za bardzo z tyłu, bo tylko on chyba umie strzelać. Kruczek zajebiście sie prezentował i co? Wszyscy chyba za dużo po nim oczekiwali. Nie ma kompletnie lewego skrzydła, dopiero jak Goncerz zszedł na lewo to tam coś się działo. Szkoda tego Sadowskiego bo teraz jesteśmy skazani na Chwalibogowskiego. Wszyscy mówili o zapierdalaniu - zapierdalają aż miło - a to że nie chce jakimś chujem wpaść to nie wiem czyja wina.

Stałe fragmenty gry o wiele grożniejsze były za Stawowego , przynajmniej padały z tego bramki, powiedz mi jaki jest pomysł na grę Góraka ???? Jedynym jaki widze to gramy na zero z tyłu i nic więcej...... Nie rośmieszajcie mnie z tym Górakiem kolesiostwo i tyle. Po co brał Jarkę ? JAk dla mnie to tylko po to żeby chłop miał szanse gdzieś zarobić , Feruga to samo.....

Shellu
20-08-2011, 12:13
7:27 uderzzzzzzz kurwa uderzzzzzzz, to jest niemozliwe

Znany wszystkim głos Hajera.

To jak ten chop przeżywał mecz to jest niesamowite :szok:

gober
20-08-2011, 12:21
Można spróbować

Można spróbować Niechciała na lewej stronie bo Chwalibogowski cieńki--można podpowiedzieć trenerowi jak on tego nie widzi.

wojtekbezportek
20-08-2011, 12:22
Stałe fragmenty gry o wiele grożniejsze były za Stawowego , przynajmniej padały z tego bramki, powiedz mi jaki jest pomysł na grę Góraka ???? Jedynym jaki widze to gramy na zero z tyłu i nic więcej...... Nie rośmieszajcie mnie z tym Górakiem kolesiostwo i tyle. Po co brał Jarkę ? JAk dla mnie to tylko po to żeby chłop miał szanse gdzieś zarobić , Feruga to samo.....

Po tym jak to przeczytałem najpierw pomyślalem "łosz kurwa", potem zarechotałem na głos, a na koniec skapłem się, że siedzę w banie i ludzie jakoś tak dziwnie na mnie patrzą.. bardziej merytorycznie ustosunkuję się do tej wypowiedzi jak dojadę do dom i przede wszystkim przestanę się śmiać.. Dzięki za umilenie czasu podróży:)

Sir Bobby
20-08-2011, 12:22
Feruga to samo.....

byś się zdziwił... :)

sikur26
20-08-2011, 12:34
a Farkas MOIM ZDANIEM coraz lepiej, choć oczywiście jeszcze musi sporo popracować (porównanie go do Sroki, po prostu przemilczę).Widać jednak, że ma potencjał.

masz wiecej tych różowych okularów?
nie mozemy byc takimi minimalistami trzeba wymagac od bocznego obroncy ze dwie centry na mecz w pole karne a nie do stawu i od srodkowego pomocnika (Hołota) zeby jak nie idzie prawa stroną to umiał bez wywrocenia sie przezucic na lewą.czy aż tak dużo wymagam?Niechciał na lewej pomocy? można mu dac ze 20 minut na spróbowanie moze cos z tego byc bo Chwalibogowski wczoraj cienizna

ethan
20-08-2011, 12:45
strzały z dystansu hej GieKSa z strzały z dystansu i tyle w temacie naszej gry. Zapachniało niezłą szyderą na blaszoku, ale jak u Nas nikt nie potrafi kopnąć piłki z 20 metrów to co się dziwić

GieKSa Bogus
20-08-2011, 14:40
ja odniosę się do konferencji prasowych , ile ma zamiar Górak po meczach mówić o poprawie wyniku gry i 3 pkt oby nie do ostatniej kolejki !!! Górak daj szansę GieKSiarzom prawdziwym Napierała , Cholerzyński, Sobotka oni będą gryźdz trawę na ten klub !

Bart
20-08-2011, 15:37
ja odniosę się do konferencji prasowych , ile ma zamiar Górak po meczach mówić o poprawie wyniku gry i 3 pkt oby nie do ostatniej kolejki !!! Górak daj szansę GieKSiarzom prawdziwym Napierała , Cholerzyński, Sobotka oni będą gryźdz trawę na ten klub !

Jak Cholerzyński będzie tak gryzł trawę jak w Niepołomicach to lepiej zeby nie wychodził naboisko

Bart
20-08-2011, 15:39
Po tym jak to przeczytałem najpierw pomyślalem "łosz kurwa", potem zarechotałem na głos, a na koniec skapłem się, że siedzę w banie i ludzie jakoś tak dziwnie na mnie patrzą.. bardziej merytorycznie ustosunkuję się do tej wypowiedzi jak dojadę do dom i przede wszystkim przestanę się śmiać.. Dzięki za umilenie czasu podróży:)

No to czekam na merytoryczne ustosunkowanie sie do tego .... Sportowo druzyna po odejściu Stawowego stracila i takie jest moje zdanie ( nie odnosze sie tutaj do tego jak wygladala sytuacja poza boiskowa za Stawowego )

Toczmek89
20-08-2011, 15:52
kurwa po ogladnieciu skrotu na gieksa.pl az proszi sie spytac Rzepki... na chuj podawales jak miales w chuj miejsca do strzalu z tych 2 metrow do pustej ;( nikt nie kryl w prostej lini tego...

kosa
20-08-2011, 16:16
Nie chce mi się czytać wszystkich Waszych postów, ale krótko napiszę swoje odczucia.

Drużyna walczy tak jak kiedyś, ale piłkarsko jest jedną z najsłabszych ostatnimi czasy. Jak ktoś ich nauczy grać, to będzie mieli dream team, tylko czy na naukę nie jest za późno?

Walka w tym meczu dobitnie pokazuje, że w Niepołomicach oddaliśmy mecz za free i tym bardziej dla grajków straciłem szacunek. Na szczęscie dla nich mamy ważniejsze problemy niż ich odpuszczanie. Teraz mają walczyć do końca w każdym meczu, ale u mnie i tak swoich win nie odkupią.

Rzepka zagrał słabo. Cieszy Sabela, który w dwóch meczach zagrał niesamowicie pewnie. Dawno nie widziałem u nas bramkarza, który w tyłach wprowadza tyle spokoju. Wszystko łapie i to pewnie, zero piąstkowania, wybijania. I ten jego wyrzut! Jacek będzie miał ciężko wrócić. Reszta walczyła, ale nie zbyt umiała.

Swoją drogą za Stawowego mieliśmy w chuj szczęścia, boi wygrywaliśmy bez walki. Teraz mamy dużegho pecha, bo od kilku spotkań pachnie bramkami, ale brakuje kropki nad i. W końcu musi zacząć to procentować.

Ciekawi mnie także jak drużyna będzie prezentować się na wiosnę po okresie przygotowawczym pod okiem Góraka. Oby kasy nie brakowało...

wojtekbezportek
20-08-2011, 19:04
No to czekam na merytoryczne ustosunkowanie sie do tego .... Sportowo druzyna po odejściu Stawowego stracila i takie jest moje zdanie ( nie odnosze sie tutaj do tego jak wygladala sytuacja poza boiskowa za Stawowego )

Sorki za poślizg czasowy, ale opanowanie śmiechu jaki mi towarzyszył zajął mi więcej czasu niż początkowo przypuszczałem, ale do rzeczy..

Tak szczerze, to co Ci ten Górak zrobił? Z tego co zauważyłem jest kilka jednostek na forum, które z łezką w oku wspominają miesiące spędzone ze Stawowym u boku.. ale zdecydowanie wiedziesz w tym prym. W sumie, to w zdecydowanej większości swoich wpisów na forum próbujesz zwrócić uwagę jak to za Stawowego było zajebiście.. nie chcę mi się teraz grzebać po wszystkich wątkach, więc tylko odniosę się do bełkotu (przepraszam, ale innego słowa nie znajduję) który zamieściłeś kilka postów wyżej.

Pisałeś, że za Stawowego zdobywaliśmy więcej bramek ze stałych fragmentów, niż za Góraka.. tutaj już mi się chciało i przejrzałem wszystkie bramki z wiosennej rundy poprzedniego sezonu.. wyszło mi, że bramek po stałych fragmentach gry zdobyliśmy.. 3 (słownie trzy!) w 17 meczach. Jak jest teraz.. 5 kolejka i na koncie są 2 lub 3 bramki ze stałych fragmentów gry (zależnie, czy sobie rzut karny w to wliczysz, czy nie). Jestem w stanie zaryzykować i się założyć, że jeżeli Beliancin nie łapnie kontuzji i będzie grał całą rundę, to w listopadzie będzie tych bramek około 10.

W powyższym przykładzie mogłeś się pomylić w obliczeniach.. zdarza się. Szczerze Twój drugi zarzut to już mnie delikatnie rzecz ujmując wkurwił.. myślę tutaj o zarzucie, że Górak kieruję się kolesiostwem i dlatego gra Feruga i ściągnął Jarkę. Serio trzeba być ślepym na ciele i umyśle, żeby nie zauważyć, że Górak rotuje składem i szuka optymalnego ustawienia. Jarka zawiódł i wylądował na ławie i wczoraj nawet nie powąchał murawy.. Feruga wszedł w końcówce. Serio mam Ci przypomnieć ile meczy poniżej krytyki zaliczył Sokołowski i kurwa był totalnie nie do ruszenia??!!! Serio mam Ci przypominać sprowadzonego w przerwie zimowej Mazurkiewicza??!!

Słowem podsumowania..
Zdaję sobie sprawę, że Twoja wymarzona GieKSa, z którą byś się utożsamiał to GieKSa z Pączkiem w bramce, Sokołowskim, Karwanem, Dziedzicem pewnie też Ławą, czy Wachowiczem.. na ławce Stawowy z Gaborem i styl gry a'la duma katalonii.. tłumacząc na polskie to będzie tak.. mamy bala, mamy bala, mamy bala, mamy bala.. przekraczamy środkowa linia boiska i teraz już nie mamy bali.. teraz to przeciwnik ma bala.. kurwa ale szybko biegnie z tą balą.. no i chuj.. znowu mamy bala.. zaczniemy budować kolejną akcję zaczepną od środka boiska, po tym jak straciliśmy brama! Chuj z tym.. wszystko, to pewnie dokładnie zostałoby przeanalizowane podczas słodkiego pierdzenia przy kawie i herbacie.

Czy się to komuś podoba, czy nie.. stylem GieKSy od zawsze była walka i ambicja, a nie umiejętności czysto piłkarskie. Jedno wiem na pewno bliżej drużynie Góraka do tego, aby zbliżyć się do tego stylu.. niż drużynie Stawowego, żeby zostać polską barceloną.. Im szybciej się z tym pogodzisz tym lepiej.. porzuć kościół wyznawców nieomylności i wspaniałości Wojtka Stawowego.. by żyło się lepiej;)

Im szybciej się z tym syndromem Stawowego uporasz, tym prędzej zauważysz, że w drużynie prowadzonej przez Góraka jest potencjał.. bo jest młoda, bo zapierdala (za wyjątkiem zawodów w Puszczy, które ciągle wierze, że były wypadkiem przy pracy), nie jest zmanierowana, dobrze fizycznie wygląda i ma perspektywy, że będzie lepsza.. ekipa Guardioli z Krakowa była stara (sorki doświadczona), zmanierowana, słaba fizycznie.. i lepsza to już by na pewno nie była.

Co do meczu.. to krótko i na temat: Torman na plus, walka i ambicja na plus.. skuteczność to wiadomo..

Pozdrawiam

Bart
20-08-2011, 19:32
Dalsza rozmowa na pw

NIKKO
20-08-2011, 19:33
Jedyne co można powiedzieć brak szczęścia,gra wygląda dobrze.Pomocnicy muszą wziąść na siebie ciężar gry i bardziej nacisnąć .Na dolkanie będzie zwycięstwo.

DziEs
20-08-2011, 20:39
Dalsza rozmowa na pw

a tam czemu na PW - niech wszyscy mają okazję poczytać polemikę ...

a tak merytorycznie to według mnie początki Stawowego były optymistyczne i było widać pomysł na grę - potem jak było to każdy wie - zwyciężyło kolesiostwo i twierdzenie że utrzymanie osiągnęliśmy to nie musimy już grać ...

jeśli chodzi o Góraka to niestety specjalnie pomysłu na grę nie ma - jedyny to próba "zaskoczenia" z rzutu wolnego walonego przez Janka lub jakaś akcja na zasadzie bij i leć i może coś z tego będzie - żadnych wyćwiczonych schematów w grze - a o naszej sile świadczy że mając w składzie 4 napastników /plus dwóch wysłanych na wypożyczenie/ prawie cały mecz na szpicy gra zawodnik który odbył z drużyną jeden trening i został zakontraktowany dzień przed meczem

niestety stałe fragmenty nie zawsze wystarczą i dlatego brakuje zwycięstw ...

A teraz możemy sobie gdybać co by było gdyby Krysiak nie wybrał Góraka tylko Płatka - ale tego pewnie się nigdy nie dowiemy

Shellu
20-08-2011, 20:50
a tam czemu na PW - niech wszyscy mają okazję poczytać polemikę ...

Zgadzam się, oczywiście nikt z was nie zmusza, ale forum jest od tego, żeby merytorycznie dyskutować, a wy właśnie w ten sposób dyskutujecie. Chętnie bym poczytał, co tam dalej napiszecie ; )

Shellu
20-08-2011, 21:42
Od siebie jeszcze dodam, że o ile kibice mają prawo krytykować Góraka za jego decyzje, to krytykowanie go za wypowiedzi jest klasycznym dopierdalaniem się...

Po krasomówczych wyczynach duetu GASTA, wypowiedzi Góraka są dość oszczędnem stonowane i wyważone. Nie pieprzy głupot i bardziej wypowiada się dla mediów, bo musi, a tak naprawdę wolałby robić swoje, a nie gadać.

Osobiście uważam, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu i ma trenerskie umiejętności, które wkrótce zobaczymy. Na razie metodą prób i błędów próbuje jednak z przeciętnego potencjału kadrowego coś zbudować. Dlatego tyle zmian w składzie. Momentami miałem wrażenie, że nasz szkoleniowiec nieco się pogubił, ale zrzucam to na właśnie poszukiwanie optymalnego ustawienia.

Toczmek89
20-08-2011, 22:04
apropo schematow... było pare akcji probowanych w takim stylu jak Kaciczak wyszedl po podaniu chyba Goncerza sam na sam z lewej strony. Wiec jeden schemat chyba jakis jest na skrzydle :) co prawda tylko raz sie udal :cham:

Irishman
20-08-2011, 22:16
wojtekbezportek, tak apropos przypomnianych przez Ciebie orłów Stawowego, to akurat oglądając wczoraj to bezproduktywne bicie głowa w mur, pomyślałem sobie, ze taki Karwan to by się przydał jak pieron!

.....Drużyna walczy tak jak kiedyś, ale piłkarsko jest jedną z najsłabszych ostatnimi czasy. Jak ktoś ich nauczy grać, to będzie mieli dream team, tylko czy na naukę nie jest za późno?......
Myślę, że się mylisz Kosa. Albo inaczej - OK, może na razie i są słabi ale mają ogromny potencjał. Jeżeli tylko Górak nie będzie trzymał się schematów, które sobie założył i znajdzie to najlepsze ustawienie to JESZCZE SIĘ WSZYSCY ZDZIWIMY.

Zgadzam się, oczywiście nikt z was nie zmusza, ale forum jest od tego, żeby merytorycznie dyskutować, a wy właśnie w ten sposób dyskutujecie. Chętnie bym poczytał, co tam dalej napiszecie ; )
Wiesz, Shellu tylko u nas to jest tak, że jak ktoś ma odmienne zdanie to zaraz atakuje się go personalnie, wykpiwa, oskarża, że ma w tym co pisze jakiś rodzinny albo prywatny interes.....

wojtekbezportek
20-08-2011, 22:41
Bart'owi odpisałem na priv, jak będzie miał ochotę ujawnić wymianę poglądów, to nie widzę problemu..

A tak poza tym, to co Wy z tymi schematami?! :)

Słowo to powoli staję się jakimś tajnym słowem kluczem na forum.. dość często się przewija ostatnimi czasy. Jest w stanie mi ktoś wytłumaczyć na przykładzie ostatniego meczu Wisły w eliminacjach LM jakie tam zauważył powtarzalne schematy w ofensywie?!

Oglądam ekstraklase i głównie to wszystko bazuje na kontrataku, stałych fragmentach gry i.. przypadku:) (no może poza Lechem, który gra aktualnie piłkę bardziej kombinacyjną.. ale to też pewnie jeszcze przez dwa tygodnie, do momentu jak przyjdzie zmęczenie sezonem).

Serio wymagacie od przeciętnej drużyny pierwszoligowej, która budowana jest co roku od nowa za jak najmniejsze pieniądze, żeby w ofensywie zaskakiwała przeciwników, nas i samych siebie pewnie jakimiś wyćwiczonymi schematami.. jak tak, to proponuję nowy model koszulek:
"To jest GieKSa, tu jest presja.. i nie ma schematów w ofensywie!" ;)

yoo
20-08-2011, 23:17
Serio wymagacie od przeciętnej drużyny pierwszoligowej, która budowana jest co roku od nowa za jak najmniejsze pieniądze, żeby w ofensywie zaskakiwała przeciwników, nas i samych siebie pewnie jakimiś wyćwiczonymi schematami.. jak tak, to proponuję nowy model koszulek:
"To jest GieKSa, tu jest presja.. i nie ma schematów w ofensywie!" ;)

i niech to wszyscy zrozumieją, na dzień dzisiejszy potrzebujemy solidnej pracy piłkarzy u boku Góraka, UM do RN, a od nas dopingu

efekty będą w kolejnym sezonie

a ekstraklasa na nowym stadionie w 2014/2015

Fuhrer
21-08-2011, 04:09
Zdaję sobie sprawę, że Twoja wymarzona GieKSa, z którą byś się utożsamiał to GieKSa z Pączkiem w bramce

Panowie, tak od dłuższego czasu się zastanawiam, co wyście się tak dopierdolili do tego Pączka. Trudno chłopa oceniać w sytuacji, kiedy rozegrał u nas jedno (niepełne) spotkanie, w którym, o ile mnie pamięć nie myli, nie puścił bramki i złapał kontuzję po ostrym wejściu przeciwnika. No chyba, że oceniamy go tak pośrednio, na zasadzie: ,,skoro nie gra w Ekstraklasie lub 1 lidze, to pewnie jest dramatycznie słaby.

Żeby nie było niedomównień, z ogólnym wydźwiękiem postu Wojtka się jak najbardziej zgadzam.

na dzień dzisiejszy potrzebujemy solidnej pracy piłkarzy u boku Góraka, UM do RN, a od nas dopingu

Otóż to! Praca, praca i jeszcze raz praca! Minusy widać gołym okiem. Nie wygraliśmy już od 6 spotkań, a jeśli uwzględnimy końcówkę poprzedniego sezonu, to znowu mamy śrubowaną jakąś chorą serię bez zwycięstwa. Nasza (nazwijmy to) kreacja gry, też pozostawia wiele do życzenia. Ktoś tu już pisał, że dominuje zasada ,,bij i leć" i ja się niestety z tym zgadzam. No...w ramach urozmaicenia pojawiają się jeszcze dalekie wrzutki ,,na aferę".

Nie sposób nie zauważyć jednak pewnych plusów, których powolutku jest coraz więcej. Budowanie drużyny powinno zacząć się od trzech rzeczy: mentalności, kondycji (motoryki) i defensywy. I tutaj trzeba przyznać jest nieźle, a może nawet dobrze. Drużyna walczy, gra z zaangażowaniem i nie odpuszcza (mówię o rozgrywkach ligowych i Puszczę pominę milczeniem). Kondycyjnie też wygląda to bardzo dobrze, co widać chociażby w końcówkach spotkań. I w końcu defensywa: na poczętku trochę mnie rozczarowywała (chociaż oczywiście i tak była o niebo lepsza od zeszłorocznej beznadzieji). Teraz wreszcie zaczynają się mecze na zero z tyłu - oby tak dalej. Na remisach oczywiście daleko nie zajedziemy, ale mimo wszystko pozytywne jest, że nie przegrywamy.

Bramkarz - Sabela już w okresie przygotowawczym wg mnie wyglądał ciekawie i jak widać, w meczach o punkty ma przysłowiowe ,,wejście smoka". Do tego jest jeszcze Kozik (nie wiem w jakiej formie, ale jeśli zaaprobował go Janusz, to pewnie dobrej), Jaca i coraz pewniejszy Mierzwa. Do tego można dołożyć Jojke jako trenera i niezwykle ważna na boisku pozycja bramkarza wygląda tak dobrze, jak przynajmniej w kilku ostatnich latach nigdy nie była.

Obrońcy - było nieźle, jest dobrze , a będzie jeszcze lepiej. Co ważne, mamy tutaj niezłych zmienników (chociaż dyspozycja Niechciała czy Adriana budzi pewien niepokój, a i Kamyk chyba jeszcze nie otrząsnął się do końca, po tych licznych zawirowaniach).

Pomoc i atak - cóż tu można napisać? Są to młodzi zawodnicy, którzy będą grać coraz lepiej ale na pewno przydałoby się parę wzmocnień. Dobrze zaprezentował się Łotysz. Widać u niego pomimo młodego wieku taką pewność siebie (brakuje mi tego np. u Zachary, chociaż nie odmawiam mu talentu). Gdyby rzeczywiście udało się zciągnąć Gikiewicza, to nasz atak zacząłby rzeczywiście wyglądać ciekawie. Do tego jakiś kreator gry do pomocy, który potrafi jednym podaniem otworzyć drogę do bramki (albo i sam strzelić). Nie wiem też do końca co zrobić z lewą flanką. Może dać jeszcze szansę Sobotce, może faktycznie dać tam Niechciała, a może to też pozycja, na którą przydałoby się wzmocnienie.

Powiem tak: już dawno nie byłem tak sceptycznie nastawiony do szans na awans, jak przed tym sezonem i biorąc pod uwagę, że po 5 kolejkach nie wygraliśmy meczu i jesteśmy (chyba) już w strefie spadkowej, ten sceptycyzm ani na jotę się nie zmniejszył. Ale kurde blade, mając w perspektywie jeszcze 29 kolejek uważam, że powinniśmy zrobić wszystko, żeby tego sezonu nie odpuszczać i spisywać już na straty. Głównie powinien teraz działać Zarząd. Po kilku kolejkach widać już gdzie na boisku są nasze słabości i co trzeba uzupełnić. Czas na uzupełnienie (wzmocnienie) składu jeszcze jest. Jesli nie mają kasy, to powinni ją kurde wyczarować! W tej lidze najzwyczajniej w świecie zupełnie nie opłaca się grać!

patter
21-08-2011, 06:51
GAleria z meczu http://www.waszapilka.pl/galleries,840,0

http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/840/big/22990.jpg?rand=897095191

DziEs
21-08-2011, 06:55
i niech to wszyscy zrozumieją, na dzień dzisiejszy potrzebujemy solidnej pracy piłkarzy u boku Góraka, UM do RN, a od nas dopingu

No niby dobrze powiedziane tylko jaki sens ma solidna praca u boku trenera Góraka pod kątem efektów w przyszłym sezonie skoro sporo piłkarzy wypożyczamy od innych na już - a tych co mogliby grać w przyszłym sezonie, czyli naszych młodych puszczamy na wypożyczenia do innych klubów.

Bart
21-08-2011, 08:26

Tutaj treść mojego pw do wpjtka z wczoraj

Powiem tak nigdy nie kryłem że byłem przeciwny zmianie trenera ( bazujac tylko i wyłącznie na aspektach sportowych , po tym jak dowiedziałem się pewnych rzeczy na temat spraw pozasportowych jego ocena jest w moich oczach troche inna ). Dalej uważam że za Góraka nie iwdze żadnego ale to żadnego pomysłu na gre w ofensywie, w 3 meczach które widizałem na żywo nie widziałem ani jednej wyćwiczonej akcji !!!! To że biegają to ich zasrany obowiązek skoro nie potrafią wygrywać bez biegania

Bart
21-08-2011, 08:27
Jeśli chodiz o bramki ze stałych fragmentów to za Stawowego były one w tym sensie groźniejsze według mnie i dpracowane że nie ograniczały się tylko i wyłącznie do strzałów, teraz bramki Beliancina z wolnych to moim zdaniem błędy bramkarzy

wojtekbezportek
21-08-2011, 09:26
Tutaj treść mojego pw do wpjtka z wczoraj

Moja odpowiedź:

Nie do końca rozumie, czy to pierwsze zdanie odnosi się do Stawowego, czy Góraka? Wobec kogo zmieniła się Twoja ocena jak dowiedziałeś się o sprawach pozasportowych?
Co do dalszej części Twojej wypowiedzi, to w sumie się zgadzam i też uważam, że w ofensywie to wygląda kiepsko.. tylko, że tak właśnie buduję się drużynę. Przynajmniej tak słyszałem przez całe życie.. że drużynę buduję się od obrony, a nie od formacji ofensywnych. Według mnie ten proces postępuje.. i tak jak pisałem.. ta drużyna rokuje, że będzie grała lepiej (choćby, ale nie tylko z racji średniej wieku), drużyna Stawowego rozwinąć by się już raczej nie rozwinęła..

Jeśli chodiz o bramki ze stałych fragmentów to za Stawowego były one w tym sensie groźniejsze według mnie i dpracowane że nie ograniczały się tylko i wyłącznie do strzałów, teraz bramki Beliancina z wolnych to moim zdaniem błędy bramkarzy

Serio nie widzisz, że teraz większość wolnych w wykonaniu Beliancina, to jest zagrożenie? Według mnie on te wolne bije zajebiście.. mocno i na odpowiedniej wysokości (myślę tutaj o wrzutkach). Po stałych fragmentach w piątek można było spokojnie z 3/4 bramki strzelić. (Rakels, Kowalczyk, Rzepka do pustej, i potem to wybycie z linii bramkowej)

A tak poza tym, to po przejrzeniu skrótu z meczu doliczyłem się około 6-7 sytuacji, gdzie powinna ta bala wpaść do siatki (w tym dwie sytuację sam na sam). Brakuję cwaniactwa i spokojnej głowy..

Do tego jeszcze (wiem że średnio jestem obiektywny) ale dla mnie Pitry przy bramce dla nas ręką nie zagrywał, a poza tym należał nam się karny (skrót na gieksa.pl 7:45) - mam nieodparte wrażenie, że tam była ręka (przynajmniej piłka zmieniła kierunek lotu), ręka przypadkowa, ale była. Podobna sytuacja była w pierwszym meczu rundy śmierdzieli z GKS Bełchatów (Lacic przypadkowo dotknął ręką piłkę w 90minucie i tam skończyło się to karnym i zwycięską bramką dla ruchu).

Panowie, tak od dłuższego czasu się zastanawiam, co wyście się tak dopierdolili do tego Pączka. Trudno chłopa oceniać w sytuacji, kiedy rozegrał u nas jedno (niepełne) spotkanie, w którym, o ile mnie pamięć nie myli, nie puścił bramki i złapał kontuzję po ostrym wejściu przeciwnika. No chyba, że oceniamy go tak pośrednio, na zasadzie: ,,skoro nie gra w Ekstraklasie lub 1 lidze, to pewnie jest dramatycznie słaby.

Masz rację może wrzuciłem wszystkich do jednego worka. Nie miał szans do końca pokazać swoich umiejętności.. z drugiej strony jak chłop jest w jakimś klubie przez 4 sezony (Cracovia) i nawet przez minutę nie gra w pierwszym składzie, to coś z nim jest nie tak. W sumie teraz to już nie nasz problem, Pączkowi życzę wszystkiego co najlepsze..

polo77
21-08-2011, 09:44
...

blazej
21-08-2011, 09:45
Włączę sie nieco do dyskusji:

1) stałe fragmenty gry- Plus dla Góraka- od czasów Nawałki nie mieliśmy tak dobrych fragmentów, za Nawałki strzelaliśmy dużo bramek, było zagrożenie. To było coś co wtedy było na dobrym poziomie. Teraz również jest na dobrym, praktycznie każdy rzut wolny czy też rożny to jest dobra wciepka i zagrożenie. Nie mówiąc już o wolnych z dalszych odległości.

2) Organizacja gry w ataku- Plus dla Stawowego- jeśli chodzi o samą grę w ataku to niestety wtedy wyglądało to o co najmniej 2 poziomy lepiej. Zgodzę się że GieKSa zawsze bazowała na sile, przygotowaniu, wybieganiu itd. Ale czasy się zmieniają, trzeba dodać coś od siebie,czegoś więcej. Popatrzcie jak na przestrzeni lat zmieniały się ustawienia taktyczne. Teraz gramy 4-4-1-1 Nie jest to ustawienie sprzyjające prowadzeniu gry i strzelaniu bramek.Ustawienie Stawowego było ofensywne, piłkarze mieli piłkę rozgrywali ją. Myślę że gdyby Zieliński mógł grać cały sezon bez kontuzji to tych bramek byłoby więcej. Widać było wtedy że prowadzimy grę i jest jakiś pomysł na grę. U Góraka pomysł kończy się ok 25 metrów przed bramką. Jeden napastnik wspomagany przez drugiego z głębi ( Pitry) to za mało. Goncerz na skrzydle łapie formę i pewnie w najbliższych meczach da więcej drużynie. Kompletnie zagubione jest drugie skrzydło. Chwalibogowski jest daleki od formy.

3) Ambicja walka etc. Gdybym na początku usłyszał zapewnienie działaczy że Górak ma 2 sezony na wejście do ekstraklasy i budujemy drużynę to po paru meczach byłbym zadowolony. Walka, jest, chłopaki biegają nie poddają się. Są wybiegani ( nie odstawaliśmy od nikogo). Uznałbym, że tworzy się drużyna z charakterem, która po ciągłej wymianie 2-3 zawodników za rok naprawdę rozpoczęłaby walkę o awans. Podstawą jest dobra obrona, która nie traci głupich bramek, bramkarz który ma formę i daje poczucie bezpieczeństwa.

4) Przeszłość

Patrząc na nasze ostatnie poczynania na rynku transferowym, trenerskim itd. To mam wrażenie, że ciągle ze wszystkim się mijamy. Mieliśmy Nawałkę i skład na awans nie mieliśmy sponsora. Mamy sponsora, jest entuzjazm. Niema drużyny. Jest Stawowy, dobry plan, zawodnicy ( mówię o początku, entuzjazmie, układaniu klocków itd.) to Stawowy to zjebał bo nie umiał tego poukładać.Do tego przegapiliśmy okazję z Drozdowiczem, sprowadzono nam złych graczy i musieliśmy budować drużynę od nowa.
Teraz mamy ambicje, Tworzy się drużyna ale nie mamy argumentów by zrobić z niej kandydata do awansu.

5) Co dalej ??
No właśnie to jest dobre pytanie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Z tym składem kompletnie nie mamy argumentów na to by awansować. Tworzy się drużyna ale ona się nie stworzy w 2 tygodnie. Idealnie byłoby gdybyśmy mieli czas to za rok możemy mieć drużynę ambitną, walczącą i skuteczną. Porządnego napastnika, pomocnika prawego, poważnej rozmowy motywacyjnej z Hołotą i Cholerzyńskim ( trzeba nimi wstrząsnąć chłopaki mają papiery na granie. ktoś z nich musi to wydobyć by brali odpowiedzialność za grę na siebie mają być liderami)
To tylko aspekt sportowy a jest jeszcze organizacyjny. Trzeba ułożyć nowy plan na prowadzenie klubu od strony organizacyjnej i sportowej bo prawda jest taka że poprzedniego nie zrealizujemy ( 2 lata na ekstraklasę)

Lars Ulrich
21-08-2011, 09:56
O, dobrze, że wspomniałeś o rzutach rożnych, bo zapomniałem, a też chciałem napisać, że bardzo mi się podobały mocne wrzuty, bez kombinowania, bez krótkich , bez piłki lecącej pół minuty w górze itp.

Irishman
21-08-2011, 11:16
.....Serio wymagacie od przeciętnej drużyny pierwszoligowej, która budowana jest co roku od nowa za jak najmniejsze pieniądze, żeby w ofensywie zaskakiwała przeciwników, nas i samych siebie pewnie jakimiś wyćwiczonymi schematami.....

Nie mówimy o jakichś skomplikowanych schematach w grze kombinacyjnej, w ataku pozycyjnym, bo na to trzeba czasu i wykrystalizowanego składu. Ale o coś najprostszego typu, przykładowo:
przejmujemy piłkę - skrzydłowi natychmiast zap...ja do przodu czekając na podanie
albo
Gonzo wychodzi po skrzydle - natychmiast podąża za nim środkiem Pitry
To takie trudne do zrealizowania?
A tymczasem klepiemy ten balik w obronie, bo nie ma na kogo zagrać, albo Gonzo walczy z trzema piłkarzami, asekurowanymi przez czwartego, bo nie ma komu odegrać.

gober
21-08-2011, 11:45
w pełni popieram za mało naszych zawodników włącza się do akcji ofensywnych -oddaje piłkę i patrzy zamiast zapierdalać do przodu.