View Full Version : Obóz na Węgrzech, czyli "Bukowa" zawsze z Wami :)
Nasi od dzisiaj są na Węgrzech niedaleko Budapesztu na prawie dwutygodniowym obozie.
Warunki mają zajebiste - trenuje tam zazwyczaj kadra reprezentacji Węgier i inne lepsze piłkarsko kadry i drużyny. Tak więc po raz kolejny robione jest wszystko pod piłkarzy - bardzo dobrze bo dzięki temu mamy prawo wymagać (awansu).
Relacje - TV, foto i tekstową można śledzić na profilu "Bukowej" (wydawanej przez Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964) na FB -> http://www.facebook.com/Bukowa1 (nie trzeba być zalogowanym i zarejestrowanym na Facebook'u).
Relacje przeprowadzą dla Was Shellu, Monk i Mario. Pojechali tam za własną kasę i wykorzystując własne urlopy, więc w razie wpadek pamiętajcie że robią to typowo non profit i ważny jest dla nich też wypoczynek, a nie tylko siedzenie na naszych treningach.
Proszę o sugestię czego byście chcieli, co poprawić itd. Chłopaki mają dostęp do internetu, więc na pewno będą śledzić ten temat.
Lars Ulrich
05-07-2011, 09:35
chcielibyśmy podziękować :)
Coby przypominali kopaczom każdego dnia, że mają wygrać wszystkie sparingi pińć do zera i że w lidze oczekujemy samych zwycięstw ;)
Coby przypominali kopaczom każdego dnia, że mają wygrać wszystkie sparingi pińć do zera i że w lidze oczekujemy samych zwycięstw ;)
Bo jak nie to taczka:rotfl:
Żaba-Bogucice
05-07-2011, 10:28
chcielibyśmy podziękować :)
i przekazac Schelowi zeby przywiozł tokaj:pijak2::zabki: odwdzieczymy sie tyskaczami:kwiaty:
fjodor1978
05-07-2011, 10:35
i przekazac Schelowi zeby przywiozł tokaj:pijak2::zabki: odwdzieczymy sie tyskaczami:kwiaty:
Ha ha... i Palinta, nawet lepsza od Tokaja :)
albo piwem GKS :rotfl:
Skąd takie dobre lokum dla piłkarzy?
Może było pisane i przegapiłem ...
Terminy sparingów?
Wiadomo, że z Honvedem w sobotę, a reszta?
a co do pracy dla nas przez chłopaków tam: nie wymagajmy wiele, niech sobie też dychną. Wystarczy małe info, parę fotek co dnia i git:)
Plany chłopaki mają na pewno ambitniejsze niż kilka fotek na dzień ;)
Terminy sparingów - myślę, że dziś je przekażą na profilu "Bukowej".
Pierwsze wieści z obozu na Węgrzech (http://www.facebook.com/#!/notes/bukowa/pierwsze-wie%C5%9Bci-z-obozu-na-w%C4%99grzech/216476861720927)
Zapraszamy na profil FB "Bukowej"!
Szkoda że Gabora nie wzieli ze sobą :)
nie wiem dlaczego, ale pierwsze co mi się rzuciło na fotkach z I wszego dnia, to nasz kierownik teamu i jego białe skarpetki w klapkach:rotfl:
nie wiem dlaczego, ale pierwsze co mi się rzuciło na fotkach z I wszego dnia, to nasz kierownik teamu i jego białe skarpetki w klapkach:rotfl:
Hahaha mi tez :jezor: dośc wysokie te skarpetki ;)
Moglibyście wrzucać newsy i zdjęcia na forum? Nie wszyscy korzystają z facebooka.
Z góry dzięki ! :piwo:
Trójkolorowy64
05-07-2011, 15:19
Moglibyście wrzucać newsy i zdjęcia na forum? Nie wszyscy korzystają z facebooka.
Z góry dzięki ! :piwo:
Nie musisz mieć konta na Facebooku żeby to przeglądać.
Tak mnie tylko zastanawia z tych zdjęć po co oni tyle tej wody ze sobą przywieźli ? Nie ufają węgierskiej butelkowanej wodzie, albo taniej to wychodzi ??
Wodę pewnie mamy od firmy JurOff za darmo. Oni nam wodę, a my ją pokazujemy na fotkach.
Kamil ma chyba rację, ale ostatnia część zdania zabrzmiała jakby ktoś prosił redaktorów "Bukowej" albo od nich wymagał by te wody pokazać na zdjęciach. A coś takiego na pewno nie miało miejsca.
To jest zwykła fotka.
scarface 1964
05-07-2011, 17:11
jest już filmik :)) to łamagi wody nie umieją zawieźć pare metrów :)
Lars Ulrich
05-07-2011, 17:43
ale zajebisty ośrodek w ogóle trzeba przyznać, warunki jak widać pierwsza klasa
ps. Shellu już na bombie chyba :rotfl:
I ten jego beben,niech facet zacznie ćwiczyć !Warunki mo idealne do zrzucenia paru kilo,bo inaczej beda go wozić na wózku zamiast mineralnej ...
:rotfl:
Szkoda że Gabora nie wzieli ze sobą :)
Gabor nie ma czasu, bo siedzi w Monachium i doradza Bayernowi jak odzyskać tytuł :rotfl:
Ośrodek rzeczywiście fajny, zobaczymy jaką formę tam wypracują...
Ale warunki O_O dobrze że na odludziu :)
Nie wiedziałem że takie wyjebane ośrodki sa na Węgrzech szacun
PS: Pani przy Biurku :mordka::mordka:
Assmodeo
05-07-2011, 19:20
Shellu treser kotów. :cham:
Warunki świetne, oby przyjechali ze świeżością i chęcią do gry z tego zgrupowania.
Time4GKS
05-07-2011, 19:44
Trzeba przyznać że jeżeli chodzi o kwestie ośrodków do przygotowania przed sezonem, naprawdę niezłe mają warunki zapewnione przez Klub. Wcześniej Turcja, teraz wypasiony ośrodek na Węgrzech... Trenować i pchać nas do E-klasy !
GliwickaGieKSa
05-07-2011, 19:47
Trzeba przyznać że jeżeli chodzi o kwestie ośrodków do przygotowania przed sezonem, naprawdę niezłe mają warunki zapewnione przez Klub. Wcześniej Turcja, teraz wypasiony ośrodek na Węgrzech... Trenować i pchać nas do E-klasy !
Oby żaden piłkarz nie nabawił sie kontuzji i ten obóz na Węgrzech świetnie ich przygotował na najbliższą rundę!Nie mam zamiaru patrzeć na mecze po 0-3 albo chodzących grajków.
warunki mają maks zajebiste, ale ja cały czas mam polewę z tych klapek i sandał w skarpetkach:rotfl: za dużo się niemieckiej mody niektórzy naoglądali :))))
a co do przewozu wody.
To jest tak, że jak się dobrze czegoś nie nałozy na np. wózek, to tak potem to wygląda:)
A kierownik, jak nie te skarpetki, to chodzi jak Dyzma po tym boisku (mina poważna, brzusio, ręce z tyłu i ta zaduma :rotfl:
jak na rzie jest fajnie:)
ps. Shellu już na bombie chyba :rotfl:
O dziwo byl na maxa trzezwy. Filmiki z wyczynami Shella po %% zostawimy sobie na lepsze okazje:alcoholic:
http://www.facebook.com/notes/bukowa/plan-sparingow-gks-katowice-na-wegrzech/216647728370507
Wszyscy sparingpartnerzy grają w najwyższych klasach w swoich krajach. Poniżej trochę informacji z neta nt przeciwników:
7.07 godz. 17.00 GKS Katowice - Szombathelyi (Telki)
Klub założony w 1919. Zdobywca Pucharu Węgier w 1975, 1993, 2002. Obecny sezon zakończyli na 8 miejscu ( na 16 drużyn ): stosunek bramek 42-36.
Ciekawostka: W sezonie 2009/10 w eliminacjach Ligi Europejskiej wyeliminowali Irtysz Pawłodar ( odpadli w następnej rundzie z Elfsborgiem ).
9.07 godz. 17.00 GKS Katowice - Honved Budapeszt (Budapeszt)
Klub powstał w 1909. Najbardziej znany klub wśród sparingpartnerów: 13-krotny mistrz Węgier ( ostatni tytuł 1992/93 ), 7 krotny zdobywan Pucharu ( ostatni w sezonie 2008/09 ). W latach 50 XX wieku złota drużyna z m.in Puskás-em i Bozsik-em. Sezon 2010/11 zakończyli na 10 pozycji. Bramki 36-39. Właściwa nazwa: Kispest Honved ( Kispest to historyczna nazwa klubu, po II wojnie "sposnorem" było wojkso i zmieniło nazwę na Honved ).
12.07 godz. 17.00 GKS Katowice - Gloria Bistrita (Telki)
Klub założono w 1922. Największym sukcesem jest zdobycie Pucharu Rumunii w 1994 roku i III miejsce w I lidze w 2003. Gloria przebywa na obozie w Pesc ( ok. 200km od Telki ), które wg. oficjalnej strony klubu ma się zakończyć 10.07.... Sezon zakończyła sezon 2010/11 na 14 miejscu ( na 18 drużyn ). Bramki: 34-49. Ciekawe przydomki: Skład Draculi, niebieskie wampiry... W sezonie 2010/11 w drużynie grał Łukasz Szukała.
14.07 godz. 17.00 GKS Katowice - Victoria Branesti (Telki)
Klub powstał w 1968 roku w miejscowości w której jest ok. 8 000 mieszkańców ( stadion ma pojemność 2 500 ). Największym sukcesem jest awans do I ligi Rumuńskiej ( sezon 2009/10 ) i utrzymanie ( cudem ) w ostatnim sezonie na 16 miejscu ze stosunkiem bramek 35-61.
zrób stójeczkę :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl:
"yhy, dobra.. " (Shellu) :rotfl:
Doslownie przed kilkoma minutami na oboz GKS Katowice dojechal nowy zawodnik - napastnik Michal Steć. Wychowanek Orlat Czyzew przez ostatnie kilka lat wystepowal w Jagiellonii Bialystok. Byly to glownie mecze w Mlodej Ekstraklasie, ale zaliczyl tez trzy spotkania w ekstraklasie. Dwa w ostatnim sezonie - z Korona (7 minut) i Cracovia (5 minut) oraz w sezonie 2009/10 - przeciwko GKS Belchatow (45 minut w podstawowym skladzie).
Facebook/Bukowa
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9654
Czy ja dobrze widziałem jak tam Sadowski wysiadał z autokaru??? Miał dojechać a chyba jednak pojechał razem z zespołem a dalej nie widze info o kontrakcie?
Czy ja dobrze widziałem jak tam Sadowski wysiadał z autokaru??? Miał dojechać a chyba jednak pojechał razem z zespołem a dalej nie widze info o kontrakcie?
pojechał na darmowe wakacje :hihi:
Jaworzno
06-07-2011, 14:16
Już się łasi tekstem przed wyjazdem gdzie stwierdził plus minus: Jedziemy ciężko trenowac dla kibiców... i jakiś tam usmiech.
relacje miszcz :D :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl:
Treningi Jojki Mega miszcz :rotfl::rotfl::rotfl:
I wypowiedz Góraka na końcu :D:D:D
Shellu - yhy, yhy
Tu Shellu. Też mnie to wkurwia, ale tak już mam :cham: Nie no na serio, to trza coś z tym zrobić, ale nie wiem czy mam głowę do tego :hihi:
"Znalazł sie kurwa Maskant z Katowic kurwa ";D
Ja pierdole nie spodziewałem się,że te materiały będą takie zajebiste:)
Szczególnie podoba mi się,że pokazujecie jak oni zachowują się w swoim towarzystwie:) Taka relacja jest dużo lepsza niż ukazywanie wszystko jak w TVN24...tam pasuje krawat Stawowego,pokerowa mina i pierdolenie o pogodzie jego pazia.
Naprawdę zajebista robota chopy! Czekam na kolejne relacje z obozu:rotfl:
Żaba-Bogucice
07-07-2011, 13:46
he he.3ech pokolei trzimało kamera.Ino jedyn wytrzimoł tempo i zdołoł to poskładac.Mniemam ze reszta zaliczyła zgon:rotfl:
A tak na powaznie to dobro robota chopy.Fajnie sie oglondo i słyszy godka po slonsku.
Nie no, chłopaki odpierdalają tam naprawdę kawał dobrej roboty. Brawo Panowie! Relacje są super!
Irishman
07-07-2011, 14:40
Szacunek Panowie!
Bardzo ciekawy materiał!
Chociaż trochę szkoda, że nie ma tam opisów w stylu:
,,Czwartkowy poranek przywitał nas zdradliwie – chmury pokrywały całą połać nieba, słońce nie miało szans zajrzeć do przestronnego wnętrza hotelu."
albo
,,Każdy wieczór to jeden wielki dylemat. Czego się napić? Czego jeszcze spróbować? A dlaczego nie wszystkiego po trochu? Pytania niezwykle trudne, ale odpowiedzi nastręczają jeszcze więcej kłopotów."
:jezor:
fjodor1978
07-07-2011, 16:22
Kurde, na wszelkich livescore'ach Żabole lech, Lubin, a GieKsy niet. Pewnie tylko extraklasę pokazują. Z drugiej strony, Szombathely to chyba węgierska extra, więc jak ktoś jakiś madziarski livescore wyczai, niech linka zapoda:)
Jojko absolutnie miażdży na tych treningach :rotfl:
fjodor1978
07-07-2011, 18:32
GKS - Szombately 0-2
http://www.facebook.com/Bukowa1
Gdzie jest Napierała???
pewnie jakiś drobny uraz, Jacka też nie ma
fjodor1978
07-07-2011, 18:37
Kurwa, oby... ale ok, nie siejmy fermentu...
Artur2907
07-07-2011, 18:47
ten obóz w Telki wydaje sie być znacznie bardziej rozsądnym rozwiazaniem niz ostatni pobyt GieKSy w Turcji.Warunki maja super wiec miejmy nadzieje ze dobrze ten wyjazd zostanie wykozystany do przygotowania calej druzyny do sezonu.Mysle ze narazie na sparingi nie ma co patrzec dopoki druzyna sie nie zgra i nie powstanie jakis konkretny szkielet pierwszej 11.Dobrze ze mamy teoretycznie silniejszych sparing partnerow bo mozna sprawdzic jak jest z walecznością naszych kopaczy.Z oceną bym się wstrzymał do konca obozu.Wielkie Dzieki chłopakom za te relacje!
GKS - Szombately 0-2
http://www.facebook.com/Bukowa1
Gdzie jest Napierała???
Mial lekka kontuzje (dlatego tez jezdzil na rowerze zamiast normalnie trenowac), ale trener zapowiedzial, ze na sobotni sparing bedzie gotowy. Za to Stec prawdopodobnie skrecil dzis kostke:/
fjodor1978
07-07-2011, 19:00
Mial lekka kontuzje (dlatego tez jezdzil na rowerze zamiast normalnie trenowac), ale trener zapowiedzial, ze na sobotni sparing bedzie gotowy. Za to Stec prawdopodobnie skrecil dzis kostke:/
No i git:) tzn nie git, ze Steć skręcił kostkę, ino, że Adrian nie grał z przyczyn obiektywnych.
Dzięki za wszelkie dementi spiskowych teorii :piwo:
:))))
koment ws kompa Góraka:rotfl:
a Napierała miał karne kółka nam kole:)?
Jojko!!!
Brawo Panowie za relacje!!!!
Irishman
07-07-2011, 19:40
Chociaż trochę szkoda, że nie ma tam opisów w stylu:
,,Czwartkowy poranek przywitał nas zdradliwie – chmury pokrywały całą połać nieba, słońce nie miało szans zajrzeć do przestronnego wnętrza hotelu."
albo
,,Każdy wieczór to jeden wielki dylemat. Czego się napić? Czego jeszcze spróbować? A dlaczego nie wszystkiego po trochu? Pytania niezwykle trudne, ale odpowiedzi nastręczają jeszcze więcej kłopotów."
Za to mamy konkretny, bez p....a wywiad z Górakiem i gadkę po treningu bramkarskim Jojki (na filmiku): "K...a! Ja p...ę!" Nie żebym był jakiś niewychowany ale zdecydowanie wolę właśnie to!
A ja już myślałem, że albo Adrian drapnął rower trenerowi, albo tworzymy sekcję kolarską.
Za to mamy konkretny, bez p....a wywiad z Górakiem i gadkę po treningu bramkarskim Jojki (na filmiku): "K...a! Ja p...ę!" Nie żebym był jakiś niewychowany ale zdecydowanie wolę właśnie to!
Kurde Irishman, przecież żartowałem! :foch:
wielkie oklaski dla Bukowej za to co robią,niech się gieksa.pl BETA uczy.!!!
Irishman
08-07-2011, 04:36
Kurde Irishman, przecież żartowałem! :foch:
Ha! Ha! Ha! No przecież wiem! Ale te teksty to trzeba by zachować i może opublikować w kolejnej monografii???
Swoją drogą - czy tylko mi się wydaje czy na treningach bramkarskich Jacek odstaje skocznością, zwinnością i szybkością od dwójki pozostałych GK? Nawet od Wierzby...
A myślałeś, że z wiekiem człowiek staje się coraz szybszy i zwinniejszy? Inna sprawa Jacek nigdy nie należał to wyjątkowo uzdolnionych pod tym względem zawodników. Raczej bym się martwił gdyby jego młodsi koledzy nie prezentowali się fizycznie lepiej od weterana. Nie zdziwi mnie, jeżeli numerem 1 zostanie Sabela.
A co Ty sie dziwisz,ma juz swoje lata,ale w meczach o stawke nadrabia innymi zaletami,ograniem , wiedza jak sie ustawic,pojedynkami sam na sam,itd. jak dla mnie na pierwsza lige jeszcze sie nadaje,a gdybysmy jakims cudem awansowali to dac mu zagrac jedna runde i facet napewno bedzie happy.A i jeszcze jedno chcac kogos zostawiac w klubie jako kadre to wlasnie takiego czlowieka jak Jacek,a nie jakiegos Kurwana.
Z tego co widziałem Wierzba dobrze się prezentuje na treningach, oby tak dalej. :)
Marian Koniuszko
08-07-2011, 16:40
Swoją drogą - czy tylko mi się wydaje czy na treningach bramkarskich Jacek odstaje skocznością, zwinnością i szybkością od dwójki pozostałych GK? Nawet od Wierzby...
Nie tylko Tobie :)
Jedyne co Gorczyca ma dobre wg. mnie to umie bronić sam na sam bardzo dobrze. Tragiczny przy rzutach wolnych, średni przy rogach, umiejętność kierowania obroną powiedziałbym średnie.
Panowie, trochę spokojniej. Jacek był na antybiotykach, więc w tej sytuacji nie można oceniać jego dyspozycji. Nawet przecież nie grał w sparingu, poczekajcie na ocenę jego kondycji PRZYNAJMNIEJ do najbliższego meczu w sobotę.
Irishman
09-07-2011, 06:11
Jak tak i to i tak wielki szacunek, że tak dawał radę w tym upale. Żeby tylko się nie przeforsował, bo w ten sposób łatwo sobie rozwalić serducho.
Artur2907
09-07-2011, 09:15
Jacek ma serce do walki.Miejmy nadzieje ze konkurecja ze strony mlodszych GK dobrze na niego wpłynie i pozwoli mu złapac dobra forme.
a Mi jest ciężko oceniać Jacka bo to PRAWDZIWY GieKSiarz. Ma słabsze momenty, czasem nie starcza umiejętności, aczkolwiek on jako jeden z nielicznych walczy do upadłego i nigdy się nie poddaje. A tego przecież My kibice oczekujemy od piłkarzy. Jeśli chodzi o wiek to się nie zgodzę że już jest za stary, bramkarze mogą bronić nawet do 40-stki na wysokim poziomie (przykład to Jojko) jeszcze Jacek spokojnie z dwa sezony może dograć na wysokim poziomie, tylko musi bardzo ciężko pracować.
W najgorszym razie będzie Naszym "GieKSiarskim Jurkiem Dudkiem" który siedzi na ławce tworząc w ten sposób super atmosfere w drużynie, będąc jej autorytetem :cham::hihi:
Irishman
09-07-2011, 11:08
Zielu88, Ty pamiętasz Jojkę, a ja jeszcze Franka Sputa, którzy bronił na naprawdę dobrym poziomie jeszcze dłużej. Ale z całym szacunkiem dla Jacka, to byli jednak lepsi bramkarze. Natomiast, nie żaden Karwan ale właśnie on jest dla mnie ikoną GKS i powinien jakoś w klubie pozostać.
ps. W ogóle skąd ten prezes wymyślił sobie TAKIE ikony????? No to już prędzej, ewentualnie, z trudem itd. itp. można by się zastanowić nad Szalą. Ale gdzie mu tam do Sputa, Piekarczyka, Furtoka, Ledwonia czy ewentualnie Węgrzyna
Do tych ikon można i należy zaliczyc Widucha i Grzesika .
Ja bym dorzucil Adama Kucza jeszcze.
Pablo NFG
09-07-2011, 13:12
Ja bym dorzucil Adama Kucza jeszcze.
Mały niGdy nie powinien być ikoną Naszego Klubu !!!
Czemu? Pytam powaznie, bo moze jest cos czego nie wiem...
Artur2907
09-07-2011, 22:02
Grzesika bym raczej nie proponował bo o ile dobrze pamietam to zmienil GieKse na....ale Widuch to juz inna sprawa.Chyba najdluzej trzymal sie klubu kiedy ten siegal dna.Sam zawsze myslalem ze jak Miruś odejdzie to znaczy ze to koniec GieKSy i mozna powiedziec ze tak sie stalo.
Czemu? Pytam powaznie, bo moze jest cos czego nie wiem...
Rzut karny na Łks, do teraz piłki szukają...... Decydujący mecz o utrzymaniu, jedną z gwiazd chyba tez tam luncik był. Reszte juz Starsi by musieli :faja:dopowiedziec...:szpada:
Irishman
10-07-2011, 04:42
Rzut karny na Łks, do teraz piłki szukają...... Decydujący mecz o utrzymaniu, jedną z gwiazd chyba tez tam luncik był. Reszte juz Starsi by musieli :faja:dopowiedziec...:szpada:
Taaaaa, Luncik to była "gwiazda"...... Nigdy go nie zapomnę!
Grzesika bym raczej nie proponował bo o ile dobrze pamietam to zmienil GieKse na....ale Widuch to juz inna sprawa.Chyba najdluzej trzymal sie klubu kiedy ten siegal dna.Sam zawsze myslalem ze jak Miruś odejdzie to znaczy ze to koniec GieKSy i mozna powiedziec ze tak sie stalo.
Grzesik nigdzie nie odszedłby, gdyby go śp. Dziurowicz nie wywalił za to, że chyba jako jedyny wstawił się za wyrzucanym za słabe wyniki W SPARINGACH Piekarczykiem.
Kto wie, czy wtedy nie straciliśmy szansy na majstra?
FC OLKUSZ
10-07-2011, 06:56
W innych czasach także Piotrek Lech był dobry dając Górnikowi utrzymanie w ostatnich minutach robiąc karnego :-)
Wracając do tematu. Dobrze że poznali sie na gościu z NBA
oldpunia
10-07-2011, 09:15
Z całym szacunkiem dla Ciebie ODPIERDOL SIE OD ADAMA KUCZA !!! Pamiętam jak strzelał bramki chorzowskim i jak sie z nich cieszył! Dla mnie bezcenne!!!
Artur2907
10-07-2011, 10:07
Po kolejnym sparingu widać że Górak "szuka" składu.Myśle że w takich okolicznościach porażka 2-1 to nie tragedia i to z silniejszym zespołem.Oby te "poszukiwania"daly dobre owoce.
Widziałem wczorajszy spraing od okolo 25min. Wstep płatny 1000Forint = 16zł. W tym czasie na boisku panowal straszny haos w naszych szeregach, brak pomysłu na grę. Drugie 45 min to już nasza optyczna przewaga wiele składnych akcji dobrych podań. Bramka na 1:2 bardzo ładna po pięknej akcji. Naszą piętą achillesową są wrzutki w pole karne. Muszą ćwiczyć nad tym bardzo bardzo bo będzie cięzko.
Ośrodek zajebisty. Warunki do treningów mają i myślę że wykorzystują je w 100%.
Będzie dobrze panowie. Farkas na wielki plus w meczu sparingowym.
to samo z Widuchem.
---
też zauważyłem, że Jacek odstaje motoryką od reszty, ale z drugiej strony śmieszą mnie smarki cisnące w jego stronę...a większość z nich pewnie nawet nie ma pojęcia, że Gorczyca grał w GieKSie już w latach 90-tych. pewnie wcześniej niż oni się urodzili.
mam takie zdjęcie gdzies w Polsce kadry z tamtego okresu, i Jacka z takim konkretnym studenckim wąsem ;) niech ktoś wrzuci jak ma to się pośmiejemy ;)
że Gorczyca grał w GieKSie już w latach 90-tych
nie do końca ;) Był trzecim bramkarzem przez pół roku - nie zagrał ani minuty ;)
grał, w sensie "grał".
był naszym piłkarzem. był w kadrze.
mam takie zdjęcie gdzies w Polsce kadry z tamtego okresu, i Jacka z takim konkretnym studenckim wąsem ;) niech ktoś wrzuci jak ma to się pośmiejemy ;)
Jaca z wąsem normalnie :hihi:
Chyba żartujesz?!!Mały zapierdalał dla GieKSy jak mało kto i miał serce do walki!!
to samo z Widuchem.
---
też zauważyłem, że Jacek odstaje motoryką od reszty, ale z drugiej strony śmieszą mnie smarki cisnące w jego stronę...a większość z nich pewnie nawet nie ma pojęcia, że Gorczyca grał w GieKSie już w latach 90-tych. pewnie wcześniej niż oni się urodzili.
poza tym Jacek ma charakter i faktycznie zależy mu na GieKSie, takich piłkarzy jest coraz mniej. Pewnie nadejdzie dzień w którym będzie musiał sobie dychnąć, ale należy mu się szacunek.
o co chodzi z Widuchem?:szok:
"Takich piłkarzy jest coraz mniej" i tu się zgodzę z Jurkiem,ale za to mamy coraz więcej pożal się Boże działaczy niezwykle" przywiązanych" do naszego klubu.
fjodor1978
11-07-2011, 12:24
o co chodzi z Widuchem?:szok:
Kolegom wyżej chodziło o karnego w meczu z GKS-em Bełchatów w ostatnich minutach, też jednego z ważniejszych szpili decydujących o utrzymaniu.
Z drugiej strony czy są podstawy do stawiania takich zarzutów? Idąc tą drogą, to można by i skreślić śp. Ledka, który brał udział w ustawionym szpilu z Widzewem 3:4 i wespół z Wojciechowskim pokazywali coś tam blaszokowi (choć chyba bardziej Wojciech). Napisałem to celowo prowokacyjnie, bo takie były wtedy czasy i nikt na pewno nie da sobie ręki uciąć, ze te wszystkie nasze symbole nie były w nic umoczone.
Inną sprawą jest to, że Widzew to był klasyczny układ "coś za coś", a jeśli Bełchatów czy eŁKSa były ustawione, to jest to typowe działanie na szkodę klubu.
A teraz można wrócić do tematu, bo chyba zaczęliśmy rozmywać:)
karny z Bełchatowem to kropla w całym morzu...
wracamy do tematu, wątek byłych piłkarzy proszę przenieść do "Wspomnień Czar"
Muszę przyznać że koledzy z Bukowej robią kawał dobrej roboty,to dzięki wam jesteśmy wszyscy blisko naszej ukochanej drużyny! Prosiłbym was o podsumowanie na koniec jak waszym okiem wypadł cały obóz. Pozdro
Na profilu "Bukowej" do obejrzenia skrót ze sparingu z LAFC Lučenec. Filmik tym razem nieco dłuższy, bo dobrych akcji nie brakowało:)
http://www.gieksa.pl/index.php?idS=54670
4,57 pierwszy z lewej,kto to jest?
http://www.gieksa.pl/index.php?idS=54670
4,57 pierwszy z lewej,kto to jest?
Hmm.. Omar?
FC OLKUSZ
14-07-2011, 15:49
ano Omar. Chyba, że któryś tak zarósł podczas zgrupowania
konik.1964
14-07-2011, 16:27
ano Omar. Chyba, że któryś tak zarósł podczas zgrupowania
A to z niego Górak czasami nie zrezygnował ??
Hmm.. Omar?
No właśnie i o co tu chodzi?
Jak dla mnie to chlopaki z Bukowej dali im troche starego materialu do poklejenia :)
hmm to w takim razie prosimy o wypowiedź któregoś "zorientowanego"
Na facebook.com/bukowa1 do obejrzenia ostatni filmik związany ze zgrupowaniem. Jak komuś było tęskno do "jaj" z Shellem w tle, to tym bardziej polecam:)
PS. Dysponuję jeszcze ciekawszymi materiałami z Shellem, numer konta na PM, jakoś się dogadamy.
Martin73
17-07-2011, 18:03
Panowie z Bukowej realizatorzy zgrupowania , chciolech Wom bardzo podziekowac za materialy przez Wos zebrane i udostepnione nom kibicom GieKSy przedewszystkim tym jak jo mieszkajacym poza Katowicami majacymi duzo mniej stycznosci z ukochanom druzynom na co dzien , to co zrobiliscie poswiecajac swoj urlop za to Mega Szacun :piwo:
Jeszcze roz dzieki
FC Brigade Germany
Dołączam sie do podziekowan,swietna robota,szkoda wielko że nie kontynuujecie stronki Bukowa 1 i robic to samo bo wychodzi wom to naprowdy dobrze a jakos żol że niemomy oprócz naszego forum zadnej nieoficjalnej stronki.Jeszcze roz wielkie dzięki.
Tak swoją drogą to coś pozwiedzaliście tam na Węgrzech Panowie w tym czasie, czy tylko praca na urlopie?:)
Nie no, coś tam pozwiedzaliśmy;) udało się na cały dzień pojechać na Balaton, odwiedzić Hungaroring - niestety na sam tor nie wpuścili, ale i tak dużo udało się zobaczyć i przy okazji zaliczyć mały off-road Mazdą Maria (takich kraterów jeszcze nie widziałem!). No i sam Budapeszt - jak na wielkość tego miasta udało się chyba dość sporo miejsc zobaczyć, w tym wyspę na środku Dunajca, która pełni rolę parku z aquaparkiem, jakimiś ruinami zamku i takie tam. Wielkość dość imponująca jak na wyspę na rzece - tak myślę 1/3 WPKiW.
Ale i tak największe wrażenia zapewniał nam właściciel hostelu wraz z jego regulacjami. Nie wolno było nic, przez co złamaliśmy chyba wszystkei zakazy, wliczając używanie prywatnego piekarnika, lodówki, czajnika elektrycznego i żelazka w pokoju. Shellu został przyłapany na złamaniu zakazu... jedzenia w pokoju.
fjodor1978
17-07-2011, 20:45
No i sam Budapeszt - jak na wielkość tego miasta udało się chyba dość sporo miejsc zobaczyć, w tym wyspę na środku Dunajca
Oooo, to faktycznie tam mieliście nieźle, skoro w Budapeszcie Dunajec widzieliście :) Dajcie namiar na dilera :)
Oooo, to faktycznie tam mieliście nieźle, skoro w Budapeszcie Dunajec widzieliście :) Dajcie namiar na dilera :)
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
A tak na powaznie to kawal zajebistej roboty odwaliliscie. Dziekuwa za to:piwo::piwo::piwo:
Mysleliscie moze o kontynuacji? Miazdzycie materialy z glownej bez dwoch zdan!
fjodor1978
17-07-2011, 22:09
No ja oczywiście też dziękuję, żeby nie było, że się tylko przypierdalam:) Ale to się chyba rozumie samo przez się :)
A co tam było :szok:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dunaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dunajec
to w Polskich górach była taka pogoda.. ? i takie ośrodki tam mają ? ME 2012 dla ZAKOPANEGO !:lool: a tak też na poważnie.. dziekówaa za zajebisteee materiałyy :D
Lars Ulrich
18-07-2011, 08:00
podziękowania podziękowaniami ale piwo trzeba postawić na prezentacji chłopakom nie ma co
Piwo? Wy im lepiej robote pochytajcie.
Mysle, ze chopcy sie nieobraza, ze to napisze, bo az mi sie krew gotuje.
Dzis mario i shellu zostali wyjebani* z roboty na GieKSie.
Shellu swiadczyl uslugi dla GieKSy krecac mecze.
Chcieli zrobic cos dobrego dla nas kibicow, dla GieKSy jako ogolu. Widocznie kogos zjadla zazdrosc i musial sie jakos odegrac.
Nekroskop
18-07-2011, 22:22
Piwo? Wy im lepiej robote pochytajcie.
Mysle, ze chopcy sie nieobraza, ze to napisze, bo az mi sie krew gotuje.
Dzis mario i shellu zostali wyjebani* z roboty na GieKSie.
Shellu swiadczyl uslugi dla GieKSy krecac mecze.
Chcieli zrobic cos dobrego dla nas kibicow, dla GieKSy jako ogolu. Widocznie kogos zjadla zazdrosc i musial sie jakos odegrac.
KURWA!!!
Ci ludzie zrobili w chuj i jeszcze troche dla GieKSy!
Relacje z obozu to po prostu mistrzostwo świata!
"Bukowa" Mistrzostwo Świata!
A tak sie im dziekuje?
ŻAŁOSNE!Kto za tym stoi? marionetka Krysiak czy nagi król?
Filmiki są faktycznie w pytke, ale ten film podsumowujący zgrupowanie to jest prawdziwy hardcore, w sumie nie zdzwiwiłbym się jakby komuś w klubie się on nie spodobał z racji tego że zostało w nim dużo pokazane...
I podkreślam że mi się wszystkie filmiki bardzo podobały, ale my jesteśmy kibicami i na takie <jaja> inaczej patrzymy niż niektóre typy w garniturach co są pospinani jak bawole jaja.
fjodor1978
18-07-2011, 22:30
A oni formalnie robili w GieKSie do tej pory i ich wyjebali?
Kurwa, nic z tego nie rozumiem...
Filmiki są faktycznie w pytke, ale ten film podsumowujący zgrupowanie to jest prawdziwy hardcore, w sumie nie zdzwiwiłbym się jakby komuś w klubie się on nie spodobał z racji tego że zostało w nim dużo pokazane...
A co tam było Hardcore'owe? Jak Górak klnie? Banda chuja! I pomyśleć, że sami broniliśmy tego Krysiaka, który okazuje się być po prostu ciulem.
RobertSK
18-07-2011, 23:58
kuRwa śmiech na sali. Nie dość że mamy w klubie śmieRdzące władze z nagim królem na czele to jeszcze takie szopki są odstawiane. To na pewno nie przez ostatni filmik który nagrali bo był naprawdę fajny...jeśli chodzi o zazdrość to pewnie dlatego ze chłopaki firmowali wszystko marką BUKOWA która jak zawsze była od Kibiców dla Kibiców a nie oficjalnie Klubem...gieksa.pl czasem wrzucała jakies krótkie wypowiedzi a Facebook Bukowej aż huczał od nowości , wywiadów i filmów. Pewnie stąd ta zazdrość ale żeby aż takie decyzje podejmować??
Ktoś robi coś bezinteresownie i jeszcze dostaje po dupie...dramat!!
Lars Ulrich
19-07-2011, 00:09
ja nie wiem o co wam chodzi (:rotfl:) , to jest specyficzne podziękowanie za to, że pojechali ZA SWOJĄ KURWA KASĘ za GieKSą tylko po to, żebyśmy my szarzy kibice mieli wieści na bieżąco bo kurwa nie ma kasy na to żeby wysłać ludzi, nie dość, że zrobili to za własną kasę to jeszcze jak profesjonalnie, co za kurwa parodia, kto tak zadecydował i dlaczego ??
Marian Koniuszko
19-07-2011, 07:20
Brak slow...
fjodor1978
19-07-2011, 08:30
kto tak zadecydował i dlaczego ??
No właśnie, kto i jaką podał przyczynę? Napisz coś, Junior, więcej, może być PW.
Przecież my stoimy murem za Krysiakiem...
Pamiętacie?
Tak poza tym, to jakaś paranoja - ciekaw jestem, jaki był oficjalny powód...
Przecież te materiały były świetną promocją klubu, jedyną promocją... Powinni dostać dodatki / nagrody, a nie zwolnienie.
Irishman
19-07-2011, 09:06
No prawdopodobnie zabrakło w nich opisów przyrody oraz rysu historycznego tych piękny miejsc, które chłopaki pokazywali. Te materiały w ogóle były dość płytkie, nie zawierały głębokich przemyśleń, nie próbowały rozwikłać dylematów moralnych, typu - czego tu się napić?
A tak serio, to była, można powiedzieć profesjonalna robota. Jak sięgam pamięcią to nikt tak dobrze nie pokazał żadnego dotychczasowego obozu przygotowawczego GieKSy. To było naprawdę ciekawe!
Czyżby to co zrobili było zbyt dobre, czyżby przekraczające obowiązujące u nas standardy?
No prawdopodobnie zabrakło w nich opisów przyrody oraz rysu historycznego tych piękny miejsc, które chłopaki pokazywali. Te materiały w ogóle były dość płytkie, nie zawierały głębokich przemyśleń, nie próbowały rozwikłać dylematów moralnych, typu - czego tu się napić?
A tak serio, to była, można powiedzieć profesjonalna robota. Jak sięgam pamięcią to nikt tak dobrze nie pokazał żadnego dotychczasowego obozu przygotowawczego GieKSy. To było naprawdę ciekawe!
Czyżby to co zrobili było zbyt dobre, czyżby przekraczające obowiązujące u nas standardy?
może uściślijmy trochę, Nikt nigdy nie pokazywał :), a to było pierwszy raz i jak na pierwsze takie sprawozdanie to poprzeczkę zawiesili wysoko !!
W tym momencie powinno być uruchomione konto, na którym przez pół roku będzie zbierana kasa na sfinansowanie wyjazdu na zimowy obóz przygotowawczy dla chłopaków, bo chyba wszyscy byśmy tego chcieli.
Wystarczy, że będziecie kupować "Bukową", korzystać z radia internetowego itd. a wszystko się "samo" sfinansuje ;]
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.