PDA

View Full Version : Rafał Górak trenerem GieKSy! Presja ;)

whyduck
21-06-2011, 19:13
Ławka trenerska GKS-u Katowice nie jest już pusta. Schedę po Wojciechu Stawowym przejmie Rafał Górak. 38-letni szkoleniowiec, pracujący ostatnio w GKS-ie Tychy, we wtorek uzgodnił szczegóły kontraktu z GieKSą.

Rafał Górak urodził się 30 marca 1973 roku w Bytomiu, gdzie stawiał pierwsze piłkarskie kroki w barwach Polonii. Na boisku występował jako obrońca, a koledzy mówili o nim „Perła”. Dotychczasowa kariera trenerska Rafała Góraka w znacznym stopniu związana była z Ruchem Radzionków, w którym pracował od sezonu 2005/2006 jeszcze jako grający trener. Później przyszły sukcesy w postaci awansu z „Cidrami” do drugiej ligi, a w kolejnym sezonie na zaplecze ekstraklasy. Z Radzionkowa trener Górak odszedł w grudniu ubiegłego roku, kiedy „Cidry” zajmowały 6 miejsce w I-ligowej tabeli i objął posadę trenera GKS-u Tychy. Wiosną tyszanie grali bardzo dobrze i niewiele brakło, a trener Górak świętowałby w Tychach awans do I ligi.

Witamy trenera Rafała Góraka na Bukowej życząc powodzenia i kolejnego sukcesu w postaci awansu – tym razem z GieKSą do Ekstraklasy.

powodzenia.

marlon
21-06-2011, 19:14
Źródło: *************** / GKS Katowice
Ławka trenerska GKS-u Katowice nie jest już pusta. Schedę po Wojciechu Stawowym przejmie Rafał Górak. 38-letni szkoleniowiec we wtorek uzgodnił szczegóły kontraktu z GKS-em Katowice.

Górak ostatnio pracował w GKS-ie Tychy, z którym zajął 3. miejsce w II lidze zachodniej. - Jestem wdzięczny obu klubom, że tak to wszystko między sobą załatwiły. Ostatnie dni były bardzo dynamiczne - przyznaje 38-letni szkoleniowiec

Szkoleniowcy rzadko zostają "transferowani" z klubu do klubu. Pan w dodatku ledwie pół roku temu był bez pracy, a teraz GKS Katowice musiał się dogadać z GKS-em Tychy w temacie pana przejścia. Pewnie w marcu nie uwierzyłby pan, że wszystko tak ciekawie się potoczy...

- Na pewno trudno byłoby mi wtedy uwierzyć w taki scenariusz. Ale tak się stało! Pracowałem w Tychach, teraz jestem już w Katowicach. To fakt dokonany. Pora zrobić kolejny krok do przodu.

Standardowe pytanie. Jakie ma pan zadanie do zrealizowania? Przypomnę, że działacze zapowiadali, że GKS ma w najbliższym sezonie walczyć o awans...

- Długo rozmawiałem z zarządem klubu na temat piłki, ale o naszych celach nie chciałbym już teraz mówić. Na pewno odbędzie się konferencja prasowa, na której zostaną one postawione. Póki co, musimy się skupić na pracy. Bo dużo roboty przed nami.

Będzie pan potrzebował czasu, by poznać zawodników GKS-u? Pana poprzednik, Wojciech Stawowy, nie krył, że jeśli zostanie, to część z nich odejdzie, bo nie spełniła oczekiwań...

- Wydaje mi się, że 3/4 kadry GKS-u Katowice jest mi znana. Większych problemów z określeniem umiejętności danego zawodnika mieć nie powinienem. A jakie mam o nich zdanie? Każdy na Śląsku zdaje sobie sprawę, w której lidze powinien grać GKS. Ludzie, którzy nie potrafili unieść ciężaru oczekiwań, są surowo oceniani przy Bukowej. Część zawodników "egzaminu" w Katowicach nie zdała. Wstrząśnięcie tą kadrą jest potrzebne.

Sporo mówiło się w ostatnich miesiącach przy Bukowej, by zespół budować w oparciu o ludzi ze Śląska, o wychowanków. Pan, jako Ślązak, pewnie popiera ten kierunek?

- To co było najlepsze w GKS-ie Katowice, czyli jego duch i styl grania, było śląskie. Dlatego przyznaję, że chcę stawiać na ludzi stąd. To nie znaczy, że przekreślam tych spoza naszego regionu, bo jest wielu chłopaków, którzy charakterologicznie pasują do tego zespołu.

Jeszcze tydzień temu pisaliśmy, że Rafał Górak zamierza ściągnąć do Tychów zawodników, których dobrze znał z Ruchu Radzionków. Co z nimi?

- Na pewno ich rozmowy z GKS-em Tychy będą trwały. A może któryś z nich trafi do GKS-u Katowice? Nie chciałbym teraz o transferach głośno mówić, bo to może im tylko zaszkodzić.

A co ze sztabem szkoleniowym?

- Powoli się krystalizuje. Podałem swoje propozycje, co do jego składu.

Na koniec. Spotkał się pan z opiniami, że GKS Katowice to specyficzny klub, w którym wielu trenerom trudno było się odnaleźć?

- Owszem, zdaję sobie sprawę, że wielu poprzedników w tym klubie "poległo". Ale ja wiem, co biorę. Moim pierwszym zamiarem jest to, by się odpowiednio przy Bukowej zaaklimatyzować.

i tu mo dupny +

Fiat_1964
21-06-2011, 19:17
myslę ze trza dać chłokowi szanse może to byc szczał w dziesiątkę

silny
21-06-2011, 19:18
Da rade:) Niemoge sie doczekac sezonu hihihihihihhihiihihihhiii :)

Krzyś
21-06-2011, 19:24
ma pełne nasze poparcie!
Mylę się?!

Oby w końcu!

wojtekbezportek
21-06-2011, 19:28
Witamy na pokładzie!
Z mojej strony pełen kredyt zaufania.. do pierwszego remisu, potem się zobaczy :) :)
A tak serio, to powodzenia na nowej drodze życia!

Kristof
21-06-2011, 19:28
jakie ust on preferuje ?

Cappy
21-06-2011, 19:29
Jeżeli ma roczny kontrakt to sądzę, że cel mu postawiono jasny. Awans do Ekstraklasy. Chyba, że zarząd GKS-u nie chcą popełnić błędu jaki trafił się ze Stawowym (kontrakt na dwa lata).

PATYK
21-06-2011, 19:33
mylę ze trza dać chłokowi szanse może to byc szczał w dziesiątkę

ee lepiej nie szczać na dziesiątke. Jak coś nie wyjdzie to będziemy szczali ale pod siebie :cham:

Mam nadzieje ze trener widział tych dwóch zagranicznych piłkarzy i zostaną oni w GieKSie. Coś mi mówi że to mogą być duże wzmocnienie.

A jak presja to ja chce kurwa wszystkie wygrane! O! :cham:

Lars Ulrich
21-06-2011, 19:36
Tak czy tak, zaczęła się karuzela, jestem podekscytowany,czy będzie dobrze ? na pewno bardzo ostrożnie podchodzę do wszystkiego, ale pragnienie powrotu do ekstraklasy jest tak wielkie, że znów wierzę i znów zaczyna być ciśnienie, kurwa rok w rok to samo

KosaIrl
21-06-2011, 19:36
a mial byc pan Majewski:))Powodzenia i Witamy na Bukowej1!

marlon
21-06-2011, 19:41
Będzie pan potrzebował czasu, by poznać zawodników GKS-u? Pana poprzednik, Wojciech Stawowy, nie krył, że jeśli zostanie, to część z nich odejdzie, bo nie spełniła oczekiwań...
- Wydaje mi się, że 3/4 kadry GKS-u Katowice jest mi znana. Większych problemów z określeniem umiejętności danego zawodnika mieć nie powinienem. A jakie mam o nich zdanie? Każdy na Śląsku zdaje sobie sprawę, w której lidze powinien grać GKS. Ludzie, którzy nie potrafili unieść ciężaru oczekiwań, są surowo oceniani przy Bukowej. Część zawodników "egzaminu" w Katowicach nie zdała. Wstrząśnięcie tą kadrą jest potrzebne.

Sporo mówiło się w ostatnich miesiącach przy Bukowej, by zespół budować w oparciu o ludzi ze Śląska, o wychowanków. Pan, jako Ślązak, pewnie popiera ten kierunek?
- To co było najlepsze w GKS-ie Katowice, czyli jego duch i styl grania, było śląskie. Dlatego przyznaję, że chcę stawiać na ludzi stąd. To nie znaczy, że przekreślam tych spoza naszego regionu, bo jest wielu chłopaków, którzy charakterologicznie pasują do tego zespołu.

Z tych słów będziemy Pana rozliczać :czytaj:

Krzyś
21-06-2011, 19:42
Tak czy tak, zaczęła się karuzela, jestem podekscytowany,czy będzie dobrze ? na pewno bardzo ostrożnie podchodzę do wszystkiego, ale pragnienie powrotu do ekstraklasy jest tak wielkie, że znów wierzę i znów zaczyna być ciśnienie, kurwa rok w rok to samo

a ja się cieszę jak małe dziecko:)))

Będzie cool!

SteveG
21-06-2011, 19:45
Hah czuje się teraz jakby awans miałby być pewny w przyszłym sezonie. Napewno z Górakiem jesteśmy o połowe bliżej niż z Stawowym !!

Krzyś
21-06-2011, 19:50
ależ presja na tym człowieku będzie ...
strach sie bać, naprawdę.

Oby dał radę. Ja jestem optymistą.

Jak się nie uda, nie będę wieszał na nim psów, piszę to już teraz.
Wiadomo, człowiek na dorobku, ale ma już pewne sukcesy.

Fontoni
21-06-2011, 20:03
Wbrew wszystkiemu Awans !
Powodzenia dla nowego Trenera
Jeśli nie będziemy naciskać na awans
nie którzy mogą nie zrozumieć o co chodzi
nie dajmy się zrobić kolejny sezon w chuja
Nasze miejsce to ekstraklasa i bez pierdolenia.
Tu jest GieKSa tu jest presja !

marcin GieKSa
21-06-2011, 20:15
Wypada tylko zyczyc panu Górakowi sukcesow.Dam sobie reke uciac ze grajac normalna taktyka pod zawodnikow(a nie na odwrot) efekty beda widoczne. Wiadomym jest ze prace trenera bedzie mozna ocenic z grubsza gdzies we wrzesniu ale cos czuje ze 3/4 zawodnikow z obecnej kadry nagle przypomni sobie ze jednak w bale potrafia grac.Podoba mi sie to co powiedział trener ze potrzebne jest przewietrzenie szatni i to ze u Nas jest presja i ambitne cele. Pozostaje tylko czekac na jakies wzmocnienia w kadrze(3,4 grajkow z Radzionkowa plus jacys testowani zawodnicy) i mozemy bic sie o czolowe lokaty.GieKSo , trenerze powodzenia!!!.Bo po wyjebaniu Stawowego pojawilo sie swiatełko w tunelu.

Crimson
21-06-2011, 21:16
Górak może prowadzić drużynę w e-klasie, czy ta jego licencja jest do max. I ligi ?

whyduck
21-06-2011, 21:24
Tu jest GieKSa, tu jest presja !

niech ktoś to podrzuci gniazdowemu na pierwszym meczu :)

TedeGKS
21-06-2011, 21:25
Wypada tylko zyczyc panu Górakowi sukcesow.Dam sobie reke uciac ze grajac normalna taktyka pod zawodnikow(a nie na odwrot) efekty beda widoczne. Wiadomym jest ze prace trenera bedzie mozna ocenic z grubsza gdzies we wrzesniu ale cos czuje ze 3/4 zawodnikow z obecnej kadry nagle przypomni sobie ze jednak w bale potrafia grac.Podoba mi sie to co powiedział trener ze potrzebne jest przewietrzenie szatni i to ze u Nas jest presja i ambitne cele. Pozostaje tylko czekac na jakies wzmocnienia w kadrze(3,4 grajkow z Radzionkowa plus jacys testowani zawodnicy) i mozemy bic sie o czolowe lokaty.GieKSo , trenerze powodzenia!!!.Bo po wyjebaniu Stawowego pojawilo sie swiatełko w tunelu.

ja bym chciał żeby jeszcze z tych 3/4 1/4 poszukała sobie miejsca w 3, 4 lidze na ich poziom

TRENEROWI? sukcesów nie aktorzenia,ciężkiej pracy a efekty będą.

Irishman
21-06-2011, 21:25
Rolmops, z tym Stawowym to dziś K.....WA PRZEGIĄŁEŚ!!! Olać!

Moim faworytem, przy bardzo bardzo mało prawdopodobnym przyjściu Nawałki był Płatek. Z tym, że on i jego polityka transferowa byłyby droższe. Górakowi tez może się udać, bo myślę, że facet ma pomysł na GieKSę i to całkiem niezły!
No więc Panowie za Góraka w górę szkło! Oby to wszystko szybko ogarnął!

pomp
21-06-2011, 21:27
Jestem ciekaw transferów....

Powodzenia i bez dmuchania... znowu :napinka:

TedeGKS
21-06-2011, 21:28
aha co do nowych pracodawców ktorzy szukają tu opini na temat Stawowego...

Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą

Lars Ulrich
21-06-2011, 21:28
to sie kurwa samo dmucha, nie da się powstrzymać tego :)

wyszo
21-06-2011, 21:30
Własnie, nie pompujmy balonu bo upadek moze jeszcze bardziej bolec ... Niech robi swoja robote ... zobaczymy co bedzie po rundzie jesiennej ... A no i "oLo" musi zostac ... :)

suhy64
21-06-2011, 21:37
Nie! Ograniczania pompowania balonu już też próbowaliśmy. Niech patrzą jak skończył w Katowicach Stawowy, jak mam nadzieje skończą jego pupile. Jak ich presja na początku wszystkich spali to najgorsze będą mieli za sobą. Pierwszy raz Whyduck ma 100% racji - PRESJA!

Zielu88
21-06-2011, 21:41
Osobiście miałem innego faworyta co do Góraka to trochę się obawiam czy ma na tyle doświadczenia że wytrzyma presję ze strony kibiców:sportowiec: i zarządu:sportowiec:. I czy rzeczywiście jest na tyle dobrym trenerem żeby nas wprowadzić na ekstraklasowe salony...

Mimo Wszystko ma na początek 100% MOJEGO POPARCIA i doping od pierwszej minuty na pełnej piz**. Jako kibice postaramy się wspierać ile możemy:pijaki:.

Co tu dużo pisać: Panie Górak od pierwszego meczu walczymy o awans i Musi Pan być tego świadomy !! (Mam nadzieje że będzie Pan przeglądał Forum żeby zobaczyć co sądzą o Panu kibicie i to przeczyta :czytaj:)

MaMut
21-06-2011, 21:48
Pod artykułem na 90 minut 2 ciekawe komentarze. Zwłaszcza drugi na ostudzenie nastrojów. Ciekawe ile w nich prawdy co nie zmienia faktu że też czuję ze będzie już u nas tylko lepiej :)

1.
"Jakie nowe twarze.. a to jest akurat bardzo proste:
Jan Belianczin, Michal Farkasz, Mateusz Cieluch czy Piotr Gierczak.
Sprowadzi tych co chciał do Tychów ściągnąć(...)"

2.
"Zobaczycie że będziecie mieli jeszcze gorzej, w Tychach Górak przyszedł od razu do poukładanego zespołu przez p. Noconia i drużyna grała podobnym stylem. Co najwyżej czeka was środek tabeli, z tym trenerem daleko nie dojdziecie. "

mati
21-06-2011, 21:51
Kurwa jakie tu jest ciśnienie to z tego nikt nie zdaje sobie sprawy:)
Balon musi być bo jakże inaczej ma być,skoro każdy z nas chce byśmy już wreszcie wrócili do tej upragnionej Ekstraklasy. To wychodzi samo z siebie

Dziki
21-06-2011, 22:03
GieKSa to nie bajka, tu nie głaszcze sie po jajkach!

Powodzenia Panie trenerze!

Tevez
21-06-2011, 22:09
Przede wszystkim to mam nadzieje, że Krysiak zapanuje nad transferami i wszystko będzie dokładnie przemyślane. Nie może się powtórzyć sytuacja w której trener ma 100% władzy w sprawie transferów, potem wylatuje, a my zostajemy z tym złomem w cenie złota.

Baton
21-06-2011, 22:22
No i pięknie :) Sądzę że podoła zadaniu i wyrzuci tych nie potrzebnych. Wierzę że w końcu się uda. I mam też nadzieje że nie będzie budowal GieKSy na bazie FC Barcelony :)

Powodzenia i powrotu z GieKSą do Ekstraklasy !!

Irishman
21-06-2011, 22:30
Panowie, to nie żaden balon tylko tu jest GKS Katowice, który tak jak kandydatem do mistrzostwa jest co roku w Niemczech Bayern, w Anglia Manchester U., w Hiszpanii Barcelona też jest faworytem do awansu. BO NASZE MIEJSCE JEST W EKSTRAKLASIE i tyle w temacie....

dar26ber
21-06-2011, 22:44
Swiete slowa Irishman
Przychodzac do nas nie ma gdybania o celach.
CEL JEST JEDEN AWANS.
Jak ktos ma problemy z presja niech trenuje dzieci.

Picapao
21-06-2011, 22:48
Taka refleksja po spotkaniu przy piwku..... Ja wiem, ze Osyra to nie to samo co Górak, ale wtedy panował identyczny entuzjazm na forum co teraz....
Oczywiście bądźmy dobrej myśli :zabki:

Trenerze rzycze powodzenia :lajkonik:

silny
21-06-2011, 22:54
Poczekajmy do konferencji, mowil ze rozmawial z zarzadem dlugo o celach. Zarzad najlepiej wie na jakich zawodnikow nas stac, bez stawowego bajerowania. Wiec spokojnie, tydzien temu bylismy w dupie, nagle ma byc team na awans???? Zalezy od transferow, pilkarzyki stawowego sa kurwa rozwydrzeni, bujaja sie po imprezach,zamiast trenowac, moze to nie byc takie latwe, aby od razu zaczeli grac jak z nut!!!

Oczywiscie, ze bym chcial abysmy jechali ze wszystkimi, ale odnosze wrazenie, ze znowu niektorym forumowiczom brakuje spokoju. Nawet tym bardziej doswiadczonym wiekowo, ktorzy z tego spokoju zawsze slyna. Wiec apeluje: bez podniety!!!

Oczywiscie nowy trener jak najbardziej ma u mnie poparcie 100%. I jakos taki spokojny jestem, bo drugiego takiego frajera jak Stawowy to raczej ciezko znalezc.

marcin GieKSa
21-06-2011, 22:57
Badzmy dobrej mysli skoro Łksowi(Pyrdoł) i TSP(Kasperczyk) sie udało to dlaczego nie nam??Wcale to nie sa glosne nazwiska a zespoł poukladac umieli.

silny
21-06-2011, 22:58
w Hiszpanii Barcelona też jest faworytem do awansu

Ej to BARCA spadla??? Kurde to mnie oszukali bo powiedzieli mi ze majstra zrobili, hehehe kurde czlowiek taki naiwny...

Dudi_1979
21-06-2011, 23:04
Dajmy Chłopu ZACZĄĆ pracę !!!
Jeżeli GieKSa ZACZNIE MIEĆ SWOJ styl gry i widać będzie że praca Trenera Góraka przynosi efekty, to nikt nie będzie miał pretensji jak nie awansujemy w tym roku. Pamiętajcie "z gówna czekolady nie zrobisz" więc nie oczekujmy cudów.

Jak dla mnie - awans w tym sezonie - 15% szans, awans w przyszłym sezonie 85% ( bez CZ )

Lepiej się zastanówmy jaka jest szansa zmiany właściciela bo przy CZ na awans nie mamy co liczyć. Niestety King to taki bardziej wpływowy Stawowy - kto pracuje w energetyce ten wie co to CZ

KCK
22-06-2011, 00:02
ja odpukac, jakos srednio wierze w naszego nowego trenera.

POWODZENIA

nouzie
22-06-2011, 00:15
Czytając komentarze na 90minut mój optymizm troszkę zmalał, różnie to może z nim być. Mam nadzieje, że Górak ma charakter i nie pozwoli sobie wejść na głowę. Przewietrzenie kadry dobrze powinno zrobić - bo kilku skórokopów nie nadawało się do naszego klubu. Presja? Oczywiście, że tak... pompowanie baloniku? zdecydowanie nie... przy tak krótkim okresie przygotowawczym, niemożliwe jest odpowiednie ustawienie drużyny do walki o awans. Jadnak nowemu trenerowi udzielam 100% poparcia, jeśli drużyna zacznie walczyć grać z charakterem będę usatysfakcjonowany, a awans? Najlepiej jak najszybciej :)

ejr
22-06-2011, 00:31
Dajmy Chłopu ZACZĄĆ pracę !!!
Jeżeli GieKSa ZACZNIE MIEĆ SWOJ styl gry i widać będzie że praca Trenera Góraka przynosi efekty, to nikt nie będzie miał pretensji jak nie awansujemy w tym roku. Heh, w polsce sie tego zrobic NIE DA. Tu sie nigdy nie buduje druzyny na kilka lat gdyz po pierwsze zaden trener nie planuje swojej pracy na kilka lat do przodu bo poleci najpewniej po 1/4 tego czasu. Po drugie to jest zaplecze ekstraklasy. Tu sie popierdala i strzela bramki, styl jest gowno wart, lepszy juz jest cufal i ambicja bo na tym poziomie tylko to sie liczy, po awansie zawsze trzeba ukladac inaczej.Pamiętajcie "z gówna czekolady nie zrobisz" więc nie oczekujmy cudów. Tylko ta metoda i ewentualnymi zakupami meczow w Polsce sie robi ekstraklase. Nikt nigdy nie "zbudowal" od podstaw druzyny na awans z tej ligi (moze z wyjatkiem Lecha po spadku do drugiej ligi niegdyś, z tym, że tam mieli od dawna warunki i w koncu ktos wpadl na to jak to wykorzystac najpierw organizacyjnie i marketingowo, a dopiero potem sportowo)

Jak dla mnie - awans w tym sezonie - 15% szans, awans w przyszłym sezonie 85% ( bez CZ ) Jak nie teraz to kiedy?! Czytaj powyzej. Balon musi byc dmuchany co sezon. Ktos nie wytrzymuje to wypad, ludzie, przeciez GKS sie stal klubem typowo prowincjonalnym. To juz ponad 15 lat od jakiegos wiekszego sukcesu, a od 6 nie gramy w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Pamietacie jakis transfer za pieniadze? Kiedy tu gral jakis reprezentant seniorski? Nie ma planow dlugofalowych, tu jest Polska, tu sie takie rzeczy jak awans na chama robi, bo jak nie, to co pol sezonu spierdoli wiekszosc grajkow na ktorych "buduje" sie druzyne, a za kolejne pol sezonu "buduje" sie od nowa na kolejne pol sezonu.

Lepiej się zastanówmy jaka jest szansa zmiany właściciela bo przy CZ na awans nie mamy co liczyć. Nas ratuje tylko jakis brudny katarczyk z papą i transfery za miliony, a i tak nad zmiana wlasciciela to sie mozemy zastanawiac przy browarze do pierwszych oznak alkoholizmu. Ma byc presja wyniku i koniec, a nie pierdolenie jak przez ostatni rok o stylu, postepach, naukach, zdobywaniu doswiadczenia i analizie bledow (prosze co wyszlo z tego przez ostatni rok - zmiana trenere, sztabu szkoleniowego i polowa skladu bedzie inna - ot cale wnioski). MA BYC WYNIK I CHUJ.

Irishman
22-06-2011, 04:49
Ej to BARCA spadla??? Kurde to mnie oszukali bo powiedzieli mi ze majstra zrobili, hehehe kurde czlowiek taki naiwny...
A tam, zapomniałem przecinka, a Ty się zaraz czepiasz.

A co Wy zaś z tymi balonikami? To, że się mówi o awansie to nie znaczy, że od razu je pompuje. No bo jaki ma być nasz cel? Utrzymanie???
A przecież nikt tu nie mówi, że będziemy faworytem ligi, bo to się okaże:
1) po kadrze
2) po kilkunastu meczach

wangog
22-06-2011, 05:17
kto bedzie faworytem to sie okaze po transferach.
Jak dla mnie, na te chwile kandydat nr. 1 to Arka i dlugo dlugo nic. Potem Pogon i dalej nic. Ale jak bedzie to sie okaze za rok o tej porze. Bylem za Górakiem od początku - chyba jako jeden z 1 podałem jego nazwisko jako następce Stawowego - i ciesze sie, ze to on nim zostal. Mowi sie, ze do Tychow chcial nasciagac swoich z Radzionkowa - ale to nimi zrobil awans do tej 1 ligi, i ci pilkarze sa 2x lepsi niz ci obecni tam. Zadaniem zarzadu, jest teraz kupic kogo bedzie potrzebowal, a my sami - kibice, wiemy kto to ma byc. I kazdy z nas wie, kto ma wypierdalac. Plakanie z Olkowskim mnie doprowadza do smiechu - jedyne co pokazal, to ze trafil 5 bramek, i byl wyrozniajaca sie postacia NA TLE CHUJOWO GRAJACYCH PUPILKACH STAWOWEGO! I jedyne, co go odroznialo od nich to to, ze umial czasami pomyslec. I nie ma co plakac po nim ! Sa lepsi! A 300tys jakie legia daje to pic na wode fotomontarz.

A wiec - zarzad niech do poniedzialku dopnie transfery do klubu, a w poniedzialek dopina z klubu a pan Gorak niech pracuje ile moze :)

POWODZENIA!

Crimson
22-06-2011, 07:07
Mnie się nie podoba to, że też będzie próbował swój radzionkowski zaciąg brać za sobą, bo to znowu będzie granie pupilkami i rozwalanie szatni.

JACA
22-06-2011, 07:28
Jaki tu hurraoptymizm...Ludzie zejdzcie troche na ziemie, jak na razie nie wiadomo kto do nas przyjdzie, kto zostanie, przyszedł tylko na razie za trenera facet, który nie ma żadnych znaczących wyników a w dodatku ciągnie się za nim bardzo śmierdząca sprawa, która w moich oczach dyskwalifikuje go jako człowieka. Trzeba dać chłopu czystą kartę i niech obroni sie wynikami i stylem prezentowanym przez zespół ale bez sensu traktować z miejsca chłopa jak zbawiciela.

Flame
22-06-2011, 07:52
Trudno akurat w tym temacie się z Jacą nie zgodzić. Wstrzymajmy się z hurra optymizmem, bo ostatnimi czasy poza Nawałką nie mieliśmy zbyt wiele radości z pracujących trenerów.

Druga rzecz, nie wiadomo jakie warunki stworzy mu klub, bo o tym że finansowo się nie przelewa ćwierka coraz więcej wróbli...

Zielu88
22-06-2011, 08:07
Druga rzecz, nie wiadomo jakie warunki stworzy mu klub, bo o tym że finansowo się nie przelewa ćwierka coraz więcej wróbli...

Jak się nie przelewa ??:lool::lool: Przecież Król chwalił się ostatnio w jakimś wywiadzie że jeździ na polowania na Ukrainę i Rosję i rozmawia z potencjalnymi sponsorami -carami. Już za niedługo bydziemy mieć logo Lukoila albo Gazpromu na koszulkach :cham::cham:

Flame
22-06-2011, 08:32
Jak się nie przelewa ??:lool::lool: Przecież Król chwalił się ostatnio w jakimś wywiadzie że jeździ na polowania na Ukrainę i Rosję i rozmawia z potencjalnymi sponsorami -carami. Już za niedługo bydziemy mieć logo Lukoila albo Gazpromu na koszulkach :cham::cham:

A to dziwne, gdzie był ten wywiad?

Bo jak dla mnie to oni już nawet nie ściemniają, że szukają dodatkowych inwestorów czy sponsorów.

Gregg
22-06-2011, 08:32
W tej sytuacji Platek moglby zostac drugim trenerem ,odpowiedzialnym za transfery i scouting,cos na wzor dyrektora sportowego,ktorego juz ma niebyc.Widac ma facet oko do wyszukiwania ciekawych zawodnikow ,a z tym to u nas jest kiepsko.

SPI1964
22-06-2011, 08:38
Moze nie na temat ale wiadomo kiedy będzie terminarz pierwszej ligi. Jakby na to niepatrzec do inauguracji został miesiąc, a gdzie czas na sprzedaz karnetów...

Kamil
22-06-2011, 08:47
ja jestem ciekaw dlaczego po raz kolejny nie dogadali się z Płatkiem.
gdyby to ode mnie zależało na kogo postawić w naszej obecnej sytuacji wybrałbym Płatka.

Ja również brałbym Płatka dlatego, że ma oko do wyłapywania piłkarzy oraz wie co to znaczy praca pod presją (Jaga, Pogoń, Cracovia) i ogólnie wydawał mi się mieć więcej atutów. Widać Górak był nr 1 na liście, bo nie wierzę, że by się z Płatkiem nie dogadali, który wyraźnie chciał pracować w GieKSie. Co do Góraka to obawiam się tego, że jego znajomości oraz wiedza ograniczają się do naszego regionu, a piłkarzy trzeba szukać wszędzie, również za granicą. Uważam, że mając tak młodego i niedoświadczonego trenera potrzeba nam teraz dyrektora sportowego. Kogoś z doświadczeniem, znajomościami itd. Ja bym tu widział na przykład Łukasza Mazura - byłego prezesa Górnika. Podoba mi się jego wizja futbolu. A że zna się nie tylko na zarządzaniu ale również na piłce pokazał nie raz. Może Piotr Świerczewski jak gdzieś pisali w mediach? Liznął trenerki, znajomości ma w wielu miejscach, zna języki, kto wie, może odnalazłby się w tej roli podobnie jak nie dawno Wałdoch. Albo sam Płatek.

Irishman
22-06-2011, 08:55
kto bedzie faworytem to sie okaze po transferach.
Jak dla mnie, na te chwile kandydat nr. 1 to Arka i dlugo dlugo nic. Potem Pogon i dalej nic. Ale jak bedzie to sie okaze za rok o tej porze. Bylem za Górakiem od początku - chyba jako jeden z 1 podałem jego nazwisko jako następce Stawowego - i ciesze sie, ze to on nim zostal. Mowi sie, ze do Tychow chcial nasciagac swoich z Radzionkowa - ale to nimi zrobil awans do tej 1 ligi, i ci pilkarze sa 2x lepsi niz ci obecni tam. Zadaniem zarzadu, jest teraz kupic kogo bedzie potrzebowal, a my sami - kibice, wiemy kto to ma byc. I kazdy z nas wie, kto ma wypierdalac. Plakanie z Olkowskim mnie doprowadza do smiechu - jedyne co pokazal, to ze trafil 5 bramek, i byl wyrozniajaca sie postacia NA TLE CHUJOWO GRAJACYCH PUPILKACH STAWOWEGO! I jedyne, co go odroznialo od nich to to, ze umial czasami pomyslec. I nie ma co plakac po nim ! Sa lepsi! A 300tys jakie legia daje to pic na wode fotomontarz.
A wiec - zarzad niech do poniedzialku dopnie transfery do klubu, a w poniedzialek dopina z klubu a pan Gorak niech pracuje ile moze :)
POWODZENIA!

Dokładnie, tak w naszym jak i w każdym innym przypadku boisko zweryfikuje możliwości każdej z drużyn.
Na dziś zaliczyłbym do faworytów Arkę, Piasta i Pogoń, a jeżeli sprawy organizacyjno-finansowe zostaną podpinane, to także GieKSę, Wartę może Polonię. Może ktoś jeszcze nieoczekiwanie zamieszać - moim cichym faworytem jest Górnik Łęczna.

Faktycznie chyba nawet jako pierwszy pisałeś o Góraku. Moim faworytem był zdecydowanie Płatek (Nawałki nie wliczamy). Wybór Góraka świadczy, że przyjęliśmy wariant oszczędny - nie twierdzę, że to błąd! Stawiania na "gwiazdozbiór" już chyba wszyscy mamy dość. Może faktycznie postawienie tym razem na mniej znanego trenera oraz piłkarzy przyniesie efekt? Czas pokaże.
Ciekawe jak dogadano się z Tychami? Czy to trener miał jakiś zapis w umowie, czy może działacze się dogadali? Fajnie byłoby jakby przy okazji zostało to wykorzystane do podjęcia z nimi ściślejszej współpracy. Jakby tak na przykład podesłać im Stacha z kilkoma naszymi piłkarzami byłoby nieźle z korzyścią dla obu klubów. Myślę tu raczej o starszych graczach, bo młodzi niech lepiej powalczą w okręgówce o awans.

Olkowski nie jest nie do zastąpienia. W jego przypadku to bardziej mi żal, tej kasy, którą straciliśmy za jego przyszły transfer, czy udział w kolejnych transferach. Oj coś czuję, że jeszcze nie raz będziemy sobie pluć w brodę, że go tak frajersko straciliśmy czytając do jakich to klubów i za ile przechodzi... TO BYŁO MISTRZOSTWO ŚWIATA. I też mi się nie chce wierzyć, ze to tylko zwykłe niedopatrzenie.

Flame
22-06-2011, 09:09
Ja wbrew pozorom nie przekreślałbym Polonii po tym jak się tam zaangażowało WASKO i katowicka ARMADA.

Irishman
22-06-2011, 09:14
http://www.***************/kto-zastapi-rafala-goraka-w-gks-ie-tychy-negocjacje-trwaja,sport-slaski,28969,info.html

A więc po prostu miał w kontrakcie odpowiedni zapis.

Flame - dokładnie. Pakę mają niezłą, a nawet jak tam ktoś odejdzie to w I lidze powinni się liczyć. Z resztą przykład Gónika pokazuje, że nawet błędem jest po spadku pozostawienie kadry bez zmian z myślą, że szybko awansuje.

wangog
22-06-2011, 09:20
W Poloni nie zainwestowali, tylko z zrzekli sie obecnych naleznosci - tak wnioskuje. Ale ekipa im sie rozsypala konkretnie i watpie by Fornalak umial to tak raz dwa poukladac.

marlon
22-06-2011, 09:27
niech ktoś to podrzuci gniazdowemu na pierwszym meczu :) pod
"gołe pity"
Tu jest GieKSa,Śląsk,tradycja.
Tu jest walka i ambicja.
Tu jest GieKSa,tu jest presja.
Tu z Blaszoka,wrzeszczy bestia.:rotfl::rotfl::rotfl:

pipen
22-06-2011, 12:58
na stronie głównej jeszcze "gorący" wywiad z naszym nowym trenerem - o presji też jest

Junior
22-06-2011, 12:59
Bez pierdolenia, krotko, zwiezle i na temat. Tego mi brakowalo :)

PS. Dzien dobry :)

pipen
22-06-2011, 13:01
Bez pierdolenia, krotko, zwiezle i na temat. Tego mi brakowalo :)

PS. Dzien dobry :)

Dzień dobry mnie rozwaliło :-)
Poza tym napewno teraz będzie mniej lania wody.

wangog
22-06-2011, 13:03
Skrobacz na asystenta? No to głupie nie jest. Widać konkretnie a nie żadne lelum polelum :) Będzie OK.

Suja
22-06-2011, 13:08
No mnie jakoś Skrobacz na asystenta nie przekonuje. Widziałbym raczej jakiegoś byłego zawodnika Gieksy np. Widucha albo Świerczewskiego....
A na dyrektora sportowego Marka Świerczewskiego, zna języki, trochę obycia za granicą ma i też człowiek konkretny.

Dafcio64
22-06-2011, 13:09
Ten Skrobacz to były trener Odry tak?

Suja
22-06-2011, 13:11
Tak, wywalili go z Odry to szuka gdzie się załapać. W Odrze promował swojego synka, który grał taki piach że szkoda gadać, a w pierwszej 11 miejsce miał :huh:

wangog
22-06-2011, 13:15
hahahaha a kto tam lepiej gral? I tak duzo ugrali w tym sezonie, nie ma co sie czarowac.

Crimson
22-06-2011, 13:18
Skończcie z tym Świrem, przyszedłby do klubu i zawodnicy zamiast zapieprzać na treningach, to bujaliby się z nim po dyskotekach.

Dafcio64
22-06-2011, 13:19
Mam nadzieję że nie przyprowadzi tutaj swojego synka.Ale tak jak co niektórzy piszą wolałbym jakiegoś starego GieKSiarza.

Bhoy
22-06-2011, 13:20
Ten sam Skrobacz był trenerem Odry również jesienią, wtedy zlali między innymi dream team Stawowego u siebie. Wicisnął z grającej za darmo Odry wszystko co się dało moim zdaniem.

Miłosz1964
22-06-2011, 13:25
Teraz tylko my musimy pomóc w zapełnieniu stadionu i będzie dobrze :)

Kamil
22-06-2011, 13:27
Skrobacz był bardzo lubiany w Wodzisławiu, bo ma twardy charakter. Dla mnie wporzo pod warunkiem, że synka do nas nie sprowadzi;)

gorski1991
22-06-2011, 13:41
Jak dla mnie zajebista informacja! Górak Skrobacz :) Powodzenia chłopaki

Żaba-Bogucice
22-06-2011, 13:45
to sie kurwa samo dmucha, nie da się powstrzymać tego :)

załóz gacie i skoncz:lool: Panowie bez ekscytacji.Pozyjemy zobaczymy

sawio
22-06-2011, 14:02
Widzę, że żyły pękają z podniety...awans? kim? chcieć a móc?? bez konkretnych transferów po raz kolejny wizja ekstraklasy to marzenia...chyba pora opaść na ziemię.

Fontoni
22-06-2011, 14:12
nie, nie pora tu ma być zawsze walka o ekstraklasę
a skoro część z nas tego nie rozumie to jak to wpoić do łba
piłkarzom, działaczom, trenerom. Bez pierdolenia WALKA

pipen
22-06-2011, 14:21
[QUOTE=Fontoni;476338]nie, nie pora tu ma być zawsze walka o ekstraklasę
a skoro część z nas tego nie rozumie to jak to wpoić do łba
piłkarzom, działaczom, trenerom. Bez pierdolenia WALKA[/QUOTE

Obaj trenerzy dobrze o tym wiedzą

Fontoni
22-06-2011, 14:25
Tak wszyscy dobrze o tym wiedzą :)
a potem na koniec sezonu dowiadujemy się od co po nie których,
że się spokojnie utrzymaliśmy i cel został osiągnięty
Mam nadzieje, że masz racje i trenerzy doskonale o tym wiedzą,
oby wiedzieli to jeszcze piłkarze i kierujący naszym klubem:)

pipen
22-06-2011, 14:29
Tak wszyscy dobrze o tym wiedzą :)
a potem na koniec sezonu dowiadujemy się od co po nie których,
że się spokojnie utrzymaliśmy i cel został osiągnięty
Mam nadzieje, że masz racje i trenerzy doskonale o tym wiedzą,
oby wiedzieli to jeszcze piłkarze i kierujący naszym klubem:)

Po tym co ktoś mówi po fakcie też można ocenić człowieka. Masz rację, że to się dopiero okaże, ale na dziś wiem jedno. Na pewno nasz nowy duet trenerski różni się znacząco od poprzedniego w tym również pod względem mentalności. Akurat trenera Góraka miałem swego czasu okazję obserwować podczas jego pracy w "Cidrach" gdy robił awans do I ligi i można się spodziewać, że "nowej" GieKSie będzie znacznie bliżej do śląskiego niż barcelońskiego stylu.

Fontoni
22-06-2011, 14:38
Twoje słowa napawają optymizmem, obyśmy w końcu zobaczyli to na co wszyscy tak czekamy czyli walkę i ambicje na całym boisku

Stęga
22-06-2011, 14:43
Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

tego sie trzymajmy a będzie dobrze

Conrado1964
22-06-2011, 15:40
Powodzenia czuć ze niby skuma zespoł szybko Oby jak najszybciej 2-napastnikow.. srednio -dobrych a walczacych...po 20stce.. Obrona i te osoby wyrozniajace sie na 1-szej gierce..Ten co tak umie ładnie podawać na Youtobie

pomp
22-06-2011, 16:05
Co z CD-Gaborem?

adampol
22-06-2011, 16:12
Ponoć miał w kontrakcie zapis że jak zgłosi sie klub z wyższej ligi to daja mu zielone światło na odejście

konik.1964
22-06-2011, 16:21
Ponoć miał w kontrakcie zapis że jak zgłosi sie klub z wyższej ligi to daja mu zielone światło na odejście

Gabor ?? To gdzie on poszedł ?

Crimson
22-06-2011, 16:21
Do Bundesligi :)

bukowianin
22-06-2011, 16:23
Gabor został asystentem Guardioli w Barcelonie.

Gregg
22-06-2011, 16:24
Bale podawac:)

Kristof
22-06-2011, 16:25
sPakował sie i odjechał dzisiaj z Bukowej razem ze Stawowym

Daniel87
22-06-2011, 16:26
Przynajmniej nie pierdoli bez sensu. Zobaczymy co za grajków będziemy mieli... Kto zostanie, kto do odstrzału... Jaka taktyka... Czy to będzie ta GieKSa ? Odpowiedź poznamy przy drugiej kolejce. Oby tylko gryźli trawę i żeby wrócił GieKSiarski charakter! Jeśli to będzie, to jestem spokojny; jeśli nie to ch**! GieKSa to MY !!!

Crimson
22-06-2011, 16:36
Trzeba śledzić wypowiedzi w mediach tych dwóch złotoustych, bo coś mi mówi, że nieraz przyjdzie posłuchać, jaka to nasza GieKSa jest "be".

sj1964
22-06-2011, 16:42
W awans nie wierzę ale wskazane by były wkońcu przekonywujące zwycięstwa, np 5:0 z którymś z benjaminków, jakieś z 4:1 ze spadkowiczem z ekstraklasy np. z Bytomia. Najważniejsze, by Bukowa stała się twierdzą nie do zdobycia. Komplety punktów w dwumeczach z Niecieczą, Stróżami, Ząbkami, Polkowicami i minimalna ilość bramek straconych w całym sezonie :szok:

mati
22-06-2011, 17:00
Według Ciebie wskazane są takie zwycięstwa a w awans nie wierzysz? Bez przesady:cham:

adampol
22-06-2011, 17:09
Gabor ?? To gdzie on poszedł ?

nie mówie o nowym trenerze jak odchodził z Tychów :lool:

koles1989
22-06-2011, 17:10
Tak, wywalili go z Odry to szuka gdzie się załapać. W Odrze promował swojego synka, który grał taki piach że szkoda gadać, a w pierwszej 11 miejsce miał :huh:

Promował hehe ale plotki siejesz. Na jasień zagrał zaledwie pare meczy, dopiero na wiosnę zaczął na niego stawiać bo po prostu nie miał kim grać.

Moim zdaniem zatrudnienie Skrobacza to bardzo dobre posunięcie.

pipen
22-06-2011, 17:32
Promował hehe ale plotki siejesz. Na jasień zagrał zaledwie pare meczy, dopiero na wiosnę zaczął na niego stawiać bo po prostu nie miał kim grać.

Moim zdaniem zatrudnienie Skrobacza to bardzo dobre posunięcie.

Też tak uważam. Na jesień Odra jak jeszcze całkiem tam się nie pojebało, grałą bardzo przyzwoicie o czym sami się przekonaliśmy. Wydaje mi się, że mamy jeden z lepszych duetów trenerskich na przestrzeni kilku, kilkunastu lat i obecnie jeden z ciekawszych w 1 lidze. Ważne też, że obaj pracowali w trudnych warunkach a jednak ich drużyny miały charakter i niezłe wyniki. Co śląski charakter to śląski.

koles1989
22-06-2011, 18:48
A niedoszła synowa pana Skrobacza napisała mi takie coś o nim:
"uważam go za bardzo dobrego trenera, który całkowicie poświęca się swojej pracy. Ma bardzo dobry kontakt z piłkarzami, jest wykształcony pod tym kątem pracy, codziennie analizuje różne mecze, prowadzi urozmaicone treningi, nie boi się ryzyka, a przede wszystkim można na nim polegać, bo jak pewnie wiesz prowadził odrę ponad rok, choć wiedział, że nie dostanie za to ani 1zł! Jest miłym facetem, więc możesz być spokojnym o swoją ukochaną drużynę. Z trenerem Górakiem ma bardzo dobre relacje, więc będzie z nich wielki duet"

Walec
22-06-2011, 18:51
Narazie podoba mi sie to u Góraka , że nie fandzoli jacy to jestesmy zajebiści i mamy super sklad na ekstraklase. Troche pokory panowie.

Fontoni
22-06-2011, 19:12
No i ma racje co nie zmienia fakty, że musimy mierzyć wysoko:)

w3g
22-06-2011, 19:24
Trener, Prezes ( sporo news'ow o transferach ) dla TVP K:

pl07yQglhSY

nervous
22-06-2011, 19:43
Przy kawie o Gieksie - Wydanie Specjalne!

http://www.youtube.com/watch?v=graVmAOgwtQ&

19Kattowitz64
22-06-2011, 19:59
to chyba nie ten temat :)

twardziel64
22-06-2011, 21:16
Jaki tu hurraoptymizm...Ludzie zejdzcie troche na ziemie, jak na razie nie wiadomo kto do nas przyjdzie, kto zostanie, przyszedł tylko na razie za trenera facet, który nie ma żadnych znaczących wyników a w dodatku ciągnie się za nim bardzo śmierdząca sprawa, która w moich oczach dyskwalifikuje go jako człowieka. Trzeba dać chłopu czystą kartę i niech obroni sie wynikami i stylem prezentowanym przez zespół ale bez sensu traktować z miejsca chłopa jak zbawiciela.
Nareszcie dobry post!!!! Poczekajmy miesiąc to zobaczymy w jakim kierunku wszystko zmierza. Dotychczasowe posty wskazuja że Bóg przygrał barwy GieKSy i awans jest formalnością. Nie zapominajmy jednak że skład mamy niestety bardzo mizerny a w zajebiste zakupy nie wierzę. Zresztą takie już mieliśmy rok temu. Trener musi mieć czas na budowę drużyny a nasze gwiazdki ciężko będzie poukładać. Skórokopy muszą czuć na plecach oddech Kinga bo presję kibiców mają w dupie. Mam nadzieję, że połowa tych mamlasów wyleci z drużyny, a nowi będą premiowani za zwycięstwa a nie za truchtanie po placu. PZP!!!!!! (Precz Z Piechniakiem)))

Bart
22-06-2011, 21:32
Ode mnie ma 5 meczy jak nie bedzie wyników to wypad...:hihi:

ozi64
22-06-2011, 21:34
Ode mnie ma 5 meczy jak nie bedzie wyników to wypad...:hihi:

Ta, 15pkt w 5 meczach albo won

Bart
22-06-2011, 21:36
Ta, 15pkt w 5 meczach albo won

A czenu nie jestem w stanie sie zgodzic na 13

Toczmek89
22-06-2011, 21:41

czemu nie jestes w stanie sie zgodzic ? Bo za wymagajacy jestes :cham:

Tommazi
22-06-2011, 21:42

Bart jesteś zbyt pobłażliwy..... 4 mecze 12 pkt a jak nie to taczka na konferencji....:kurwa::rotfl:

Sydney
22-06-2011, 21:48
(Precz Z Piechniakiem)))

Piechniaka juz nie ma u nas !!!!!!!!!!

Cobden
22-06-2011, 21:51
Wygląda obiecująco!

Chłopy stond, wiedzą co to robota. Na dzień dobry mamy świetne rozeznanie w byłych/obecnych zawodnikach Ruchu R., Odry i Tychów. Skrobacz jako 2 to prawie hicior dla mnie, robił coś z niczego.

Dzień dobry i powodzenia trenerzy!

Crimson
22-06-2011, 22:08
Rok temu też było dobre rozeznanie w byłych graczach Odry i jak się to skończyło ...

Sydney
22-06-2011, 22:09
racja poczekajmy co z tego bedzie

Piter_Jaw
23-06-2011, 05:35
Wydaje mi się, że mamy jeden z lepszych duetów trenerskich na przestrzeni kilku, kilkunastu lat i obecnie jeden z ciekawszych w 1 lidze.

Sorry pipen, ale żałosne...juz mam dosc tego forum i kurwa Waszego pisania...przed Fornalakiem to samo, przed Stawowym i Gaborem to samo...przed Gorakiem i Skrobaczem to samo..

nędzna polityka tego klubu, o ile jakakolwiek istnieje..

Irishman
23-06-2011, 06:02
Sory Piter_Jaw, ale żałosne to dla mnie jest takie jęczenie. Faceci jeszcze dosłownie nic nie pokazali, a już mamy ich skreślać? Nie wiem jeszcze czy mamy "jeden z lepszych duetów trenerskich na przestrzeni kilku, kilkunastu lat i obecnie jeden z ciekawszych w 1 lidze", czy dwóch nieudaczników, czy może gdzieś po środku? Ale dajmy im szanse to się przekonamy.
Dla mnie taki wybór jasno pokazuje, ze następuje zwrot w polityce transferowej klubu, na ludzi i piłkarzy z regionu. No, a chyba tego po "gwiazdozbiorze" Stawowego wszyscy oczekiwaliśmy, no nie?

w3g
23-06-2011, 07:48
Skrobacz był bardzo lubiany w Wodzisławiu, bo ma twardy charakter. Dla mnie wporzo pod warunkiem, że synka do nas nie sprowadzi;)

Parę cytatów z http://www.90minut.pl/news/160/news1603700-Jaroslaw-Skrobacz-w-sztabie-szkoleniowym-GKS-u-Katowice.html

Odra - 22 czerwca 2011, 14:19:06 - aarv60.neoplus.adsl.tpnet.pl
A w Odrze nim gardzili.

olo - 22 czerwca 2011, 14:38:19 - ccb28.neoplus.adsl.tpnet.pl
No to spadek GKS-u pewny!!!!!!

Skandal - 22 czerwca 2011, 16:31:49 - 88.208.106.88
Skrobacz to największa fajtłapa trenerska w całej historii Odry Wodzisław tzw człowiek porażka.
W odrze buntował chłopaków ,żeby nie grali ostatnich meczy , żeby nie ucierpiała jego wartość trenerska o której wszyscy wiedzą że jest zerowaa!
Skandal!! Szkoda mi GKSy...

wodziu - 22 czerwca 2011, 19:39:12 - 77-253-245-37.adsl.inetia.pl
Dla mnie Skrobacz to byl najslabszy trener jaki mnie prowadzil. I nie mowie dletgo, ze mnie odsuwal czy cos bo ogolnie regularnie gralem i mnie ciagnal. W rzeczywistosci jego wiedza o pilce jest marna a skupia sie wokol robienia PR o samym sobie. Wszystko zwala na dzialaczy, asystetow czy 1 trenera, zawodnikow lub sedziow. Nigdy nie mowi nic zlego na osobe z ktora rozmawia, obgaduje jedynie tych ktorych nie ma. Idzie do A nadaje na B idzie do B nadaje na A i C. I tak sie interes kreci. Przez rok czasu w I lidze nie bylo treningu taktycznego, odpraw szkoleniowych powaznej videoanalizy nie mowiac juz o jakims rozsadnym trenowaniu. Ogolnie leniwy i pracuja za niego asystenci, kierownik czy masazysci. On i tak na wszystkich nadaje. Teraz bedzie budowal swoja osoba podkopujac Rafała, ktorego oczywiscie bedzie utwierdzal w przekonainu ze on nie jest niczemu winni tylko wszyscy wokol. Mimo wszystko panie Skrobacz polecam superzawodnika Lukasza MKS!

Dużo gorsze opinie od Góraka.
Pożyjemy, zobaczymy...

Bart
23-06-2011, 08:38
Parę cytatów z http://www.90minut.pl/news/160/news1603700-Jaroslaw-Skrobacz-w-sztabie-szkoleniowym-GKS-u-Katowice.html

Odra - 22 czerwca 2011, 14:19:06 - aarv60.neoplus.adsl.tpnet.pl
A w Odrze nim gardzili.

olo - 22 czerwca 2011, 14:38:19 - ccb28.neoplus.adsl.tpnet.pl
No to spadek GKS-u pewny!!!!!!

Skandal - 22 czerwca 2011, 16:31:49 - 88.208.106.88
Skrobacz to największa fajtłapa trenerska w całej historii Odry Wodzisław tzw człowiek porażka.
W odrze buntował chłopaków ,żeby nie grali ostatnich meczy , żeby nie ucierpiała jego wartość trenerska o której wszyscy wiedzą że jest zerowaa!
Skandal!! Szkoda mi GKSy...

wodziu - 22 czerwca 2011, 19:39:12 - 77-253-245-37.adsl.inetia.pl
Dla mnie Skrobacz to byl najslabszy trener jaki mnie prowadzil. I nie mowie dletgo, ze mnie odsuwal czy cos bo ogolnie regularnie gralem i mnie ciagnal. W rzeczywistosci jego wiedza o pilce jest marna a skupia sie wokol robienia PR o samym sobie. Wszystko zwala na dzialaczy, asystetow czy 1 trenera, zawodnikow lub sedziow. Nigdy nie mowi nic zlego na osobe z ktora rozmawia, obgaduje jedynie tych ktorych nie ma. Idzie do A nadaje na B idzie do B nadaje na A i C. I tak sie interes kreci. Przez rok czasu w I lidze nie bylo treningu taktycznego, odpraw szkoleniowych powaznej videoanalizy nie mowiac juz o jakims rozsadnym trenowaniu. Ogolnie leniwy i pracuja za niego asystenci, kierownik czy masazysci. On i tak na wszystkich nadaje. Teraz bedzie budowal swoja osoba podkopujac Rafała, ktorego oczywiscie bedzie utwierdzal w przekonainu ze on nie jest niczemu winni tylko wszyscy wokol. Mimo wszystko panie Skrobacz polecam superzawodnika Lukasza MKS!

Dużo gorsze opinie od Góraka.
Pożyjemy, zobaczymy...

Ale czemu cytujesz anonimy z 90 minut, na weszlo.com nic nie napisali złego na Góraka i Skrobacza więc sa ok.
Tak jak naipsałem 5 meczy i 13 punktów jak nie to taczki :lol2::lol:

siemion
23-06-2011, 08:46
Na stronie głównej pisze ze do sztabu Górak-Skrobacz szukaja jeszcze trenera bramkarzy i odnowy biologicznej,moim zdaniem najlepsze rozwiazanie to powierzyć te obowiazki Jackowi Gorczycy.Z całym szacunkiem do Jacka,jednak myślac o awansie musimy postawić na bramkarza który prezentuje równy poziom przez cały sezon a Jacek jako dobry duch druzyny napewno bedzie tylko wzbogaceniem obecnego sztabu trenerów.

wangog
23-06-2011, 08:50
Jacka jako trenera już przerabialiśmy - i jak to wyglądało to wszyscy wiemy. Skrobacz to dobry ruch - we 2 nie pozwolą se w kasze dmuchać, towarzystwo Stawowego rozpierdola, poukladaja wszystko na tip top i bedzie OK :)

Krzyś
23-06-2011, 08:52
co do II trenera, to chyba sam Górak sobie go wybrał, więc chyba wie co robi.
A co do trenera bramkarzy: Janusz Jojko:)

Crimson
23-06-2011, 08:55
Albo Tkocza wyciągnąć z Zabrza.

siemion
23-06-2011, 09:02
Jacka jako trenera już przerabialiśmy - i jak to wyglądało to wszyscy wiemy. Skrobacz to dobry ruch - we 2 nie pozwolą se w kasze dmuchać, towarzystwo Stawowego rozpierdola, poukladaja wszystko na tip top i bedzie OK :)

Tylko wdedy miał podwójne obowiązki trener-zawodnik ...

wojtekbezportek
23-06-2011, 09:53
A niedoszła synowa pana Skrobacza napisała mi takie coś o nim...

Czy my aby nie przekraczamy jakiś granic absurdu? Rozumie, że jest sezon ogórkowy i tutaj też jest potrzeba pisania pierdół, ale ludzie szanujmy się. Tego typu teksty na oficjalnym forum kibiców GieKSy z lekka nas kompromitują. Jeżeli wyrabiamy sobie zdanie na temat nowych trenerów na podstawie opinii byłej synowej i anonimowych wpisów na jakimś portalu, to może idźmy też dalej.. proponuję też zapytać o zdanie naczelnych mend gazety wybiórczej, poszukać jakiś opiniotwórczych komentarzy na forum onetu, albo zrobić zrzutkę na forum i przedzwonić do znanego i szanowanego wróżbity Macieja (jak widać na zdjęciu element piłkarski jest, więc można na nim polegać):
http://img233.imageshack.us/img233/8544/wrozbitamaciejkiedy5016.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/233/wrozbitamaciejkiedy5016.jpg/)

U mnie kredyt zaufania dla Stawowego skończył się po wygranym meczu z Polkowicami na wiosnę, kiedy na boisku widziałem mega piach w grze naszego zespołu, a wyżej wymieniony Pan twierdził, że wygraliśmy zasłużenie.. (jednym słowem robił ze mnie ślepego idiotę). Czyli zacząłem go jebać niemiłosiernie po kilku miesiącach pracy i obozie przygotowawczym, który się odbył w zajebiście malowniczych okolicznościach przyrody (ukłon na pożegnanie w stronę p. Gabora).

Teraz też będę spokojnie czekał na rozwój wypadków, mecze będą weryfikować wszystko.. Dmuchać balonika z awansem już na pewno nie będę.. najwyżej będę miał więcej radochy, jak mnie życie mile zaskoczy.

ziomtzn
23-06-2011, 09:58
co do trenera bramkarzy wedlug moich informacji jest juz prawie zaklepany i nie jest to zaden z tych, ktorych typujecie :) aczkolwiek wybor ciekawy i dla GKSu najlepszy - JJ

Valdano
23-06-2011, 10:01
Myślę,że p.Górak to na chwilę obecną najlepsza opcja.Sam jest młody,więc raczej nie będzie ściągał do drużyny pacjentów oddziału geriatrycznego.W Radzionkowie dawał szanse pograć i pokazać się młodym chłopakom.W klubie się nie przelewało,a mimo to prezentowali się całkiem przyzwoicie.Ważne,by od początku miał poparcie kibiców.Niestety,bez odpowiednich wzmocnień,to nawet jak przyjdzie Guardiola,to niewiele zrobi...

Kamil
23-06-2011, 10:03
w3g ja sugeruję się opinią kumpla, którego trenował Skrobacz. Uczciwie powiedział, że Skrobacz do prowadzenie samodzielnie drużyny nie ma papierów, ale na asystenta się nadaje. Do zespołu wprowadzał podobno dobrą atmosferę, zawsze był w porządku wobec graczy i klubu no i niby synka faktycznie nie faworyzował. Wątpię, że Górak sobie pozwoli, żeby mu asystent wszedł na głowę jak to było z Gaborem.

w3g
23-06-2011, 10:16
Ale czemu cytujesz anonimy z 90 minut, na weszlo.com nic nie napisali złego na Góraka i Skrobacza więc sa ok.
Dobrze jest znać zdanie/opinie innych osób. Chyba pisali to rozżaleni kibice Odry: myśleli, że mimo wszystko utrzymają się w I lidze.

Tak jak naipsałem 5 meczy i 13 punktów jak nie to taczki
Minimalizm...

Czy my aby nie przekraczamy jakiś granic absurdu? Rozumie, że jest sezon ogórkowy i tutaj też jest potrzeba pisania pierdół, ale ludzie szanujmy się. Tego typu teksty na oficjalnym forum kibiców GieKSy z lekka nas kompromitują. Jeżeli wyrabiamy sobie zdanie na temat nowych trenerów na podstawie opinii byłej synowej i anonimowych wpisów na jakimś portalu, to może idźmy też dalej..

Od tego jest forum. Piszący na 90minut są mniej anonimowi niż Ty czy ja na naszym forum.
Jeżeli na podstawie tych kilku cytatów wyrobiłeś sobie opinie o Skrobaczu to radzę poczekaj trochę: GieKSa nie rozegrała nawet jednego meczu po objęciu stanowiska przez II trenera.
Nie wiemy jaką wartość może wnieść do GieKSy...

koles1989
23-06-2011, 10:25
Czy my aby nie przekraczamy jakiś granic absurdu? Rozumie, że jest sezon ogórkowy i tutaj też jest potrzeba pisania pierdół, ale ludzie szanujmy się. Tego typu teksty na oficjalnym forum kibiców GieKSy z lekka nas kompromitują. Jeżeli wyrabiamy sobie zdanie na temat nowych trenerów na podstawie opinii byłej synowej i anonimowych wpisów na jakimś portalu, to może idźmy też dalej..

Mam informacje z pierwszej ręki o naszym trenerze, od dziewczyny która od wielu lat jest wierną kibicką tego klubu i ma bardzo dużą wiedze na temat tego co tam sie dzieje. Moim zdaniem rzetelniejszej opinii na temat tego trenera ciężko szukać, więc nie wiem czego sie czepiasz.

Kristof
23-06-2011, 11:02
http://www.***************/byly-bramkarz-gks-u-katowice-woli-iv-lige-od8230-pracy-przy-bukowej,sport-slaski,29008,info.html

loui2
23-06-2011, 11:09
Spore problemy finansowe hmm ciekawe czy bydzie jakoś odpowiedź klubu?

wiokoz
23-06-2011, 11:29
Spore problemy finansowe hmm ciekawe czy bydzie jakoś odpowiedź klubu?

Tak, pozew sądowy.

Gregg
23-06-2011, 11:54
Panowie kiedy i o ktorej ma odbyc sie ta konferencja prasowa ??

wojtekbezportek
23-06-2011, 12:30
Jeżeli na podstawie tych kilku cytatów wyrobiłeś sobie opinie o Skrobaczu...

Żartujesz, prawda??? Serio myślisz, że na podstawie wyżej wymienionych przykładów wyrobię sobie zdanie na temat kogokolwiek? Nawet gdybym się bardzo postarał, to ciężko będzie, skoro:

Była synowa uważa, że: Skrobacz to bardzo dobry trener, tytan pracy, który żyje głównie piłką, można na nim polegać i jest bardzo miłym facetem.

Wodziu (z portala 90minut.pl) charakteryzujący się adresem: 77-253-245-37.adsl.inetia.pl, twierdzi natomiast, że: Skrobacz, to najsłabszy trener z jakim pracował, ma marną wiedzę o piłce, jest chorobliwym egocentrykiem, wszystkich w koło obgaduje i ogólnie plotkara z Niego, że hoho..

Kumpel Kamila zwraca uwagę na to, że: Skrobacz na drugiego trenera jest w sam raz i znany jest z tego, że wprowadza do drużyny dobrą atmosferę (to też można różnie rozumieć, bo takiego to my już tu mieliśmy całkiem niedawno;))

Natomiast Wróżbita Maciej ma to wszystko w dupie, bo nikt do niego nie dzwoni i czuje się samotny..

Nie mam pojęcia, do jakiego wzoru mam te dane podstawić, żeby mi wyszło co i jak z tym Skrobaczem ;)) Tak jak pisałem, życie wszystko zweryfikuje, a wnioski wyciągne za parę miesięcy.

Ps.
Koles1989 nie czepiam się absolutnie.. takie moje luźne przemyślenia.
Miłego weekendu!

PATYK
23-06-2011, 12:36
http://www.***************/byly-bramkarz-gks-u-katowice-woli-iv-lige-od8230-pracy-przy-bukowej,sport-slaski,29008,info.html Oni chyba sami nie wiedzą co piszą. Na początku jest napisane że wybrał już Sarmacje a tamten wypowiada się że chyba wybierze Sarmacje. Więc chbya jest coś nie tak? Piszą byle by pisać. A pewnie sam zainteresowany nic o tym nie wiem.

wangog
23-06-2011, 12:42
jak dla mnie, to Skrobacz jest wersja awaryjna - cos pojdzie nie tak Gorakowi (odpukac, bo musi byc dobrze) to Skrobacz bedzie mial za zadanie dokonczyc sezon czy tam runde.

Kristof
23-06-2011, 12:49
jak dla mnie, to Skrobacz jest wersja awaryjna - cos pojdzie nie tak Gorakowi (odpukac, bo musi byc dobrze) to Skrobacz bedzie mial za zadanie dokonczyc sezon czy tam runde.

Imponują mi wasze teorie.... zacznijcie pisać książki

Ja myśle że Górak przyszedł do nas, bo KSG chce u nas ogrywać zawodników i potem ich będzie sprzedawał do qataru za rope...

Krzyś
23-06-2011, 12:56
http://www.***************/byly-bramkarz-gks-u-katowice-woli-iv-lige-od8230-pracy-przy-bukowej,sport-slaski,29008,info.html

43 lata :lol2:

oj rzetelność :czytaj:

Irishman
23-06-2011, 12:56
Tak, pozew sądowy.

JEŻELI TO NIEPRAWDA, to najpierw żądanie zamieszczenia sprostowania, a w przypadku braku reakcji TO JAK NAJBARDZIEJ POZEW. Bo O I OLE TO NIEPRAWDA, to takie teksty są działaniem na niekorzyść spółki, tym bardziej jeśli chcemy wejść na giełdę!

wangog
23-06-2011, 13:04
Imponują mi wasze teorie.... zacznijcie pisać książki

jak sie bawic to sie bawic :cham:

z mojej strony to byla czysta ironia, bo wiem, ze Gorak odniesie sukces ;)

Sydney
23-06-2011, 13:05
Ja myśle że Górak przyszedł do nas, bo KSG chce u nas ogrywać zawodników i potem ich będzie sprzedawał do qataru za rope...

:lol3: rozjebales mnie z tym

Shellu
23-06-2011, 14:08
Trenerem GKS Tychy w miejsce Rafała Góraka został Piotr Mandrysz.

Zychu_64
23-06-2011, 14:41
Musimy awansować w nadchodzącym sezonie i chuj. Nie wyobrażam sobie gnicia kolejny rok w tej nędznej lidze.

jacek82
23-06-2011, 20:08
Hehe widzę, że euforia zapanowała na forum po zatrudnieniu Góraka, ale to dobrze, że powiało optymizmem! Mam nadzieję, że nowy sztab i piłkarze pokażą w nowym sezonie jak powinno się grać w GieKSie a nie jak poprzednicy, że na boisku chujnia a dupna napinka podczas stękania przy kawie i w mediach!

silny
23-06-2011, 20:14
Dokladnie Jacek, niech pokaza im jak to powinno wygladac. Mam dobre przeczucie, takie samom jak mialem gdy Nawalka przychodzil, a sytuacja byla ekstremalnie dramatyczna. Ja naprawde juz zygalem tym pierdoleniem dwoch takich co ukradli ksiezyc. Podobala mi sie wypowiedz Goraka dla GieKSa TV. Zycze powodzenia trenerom.

Lars Ulrich
23-06-2011, 20:44
Zawsze są nadzieje z nowym sezonem, choć dużą rolę gra kasa, transfery, stadion, a w tych tematach cichutko... Jedyny na razie plus jest taki że nie ma wąsa z nami, ale co pokaże to przekonamy się na początku ... przydałaby się jakaś wygrana wysoka, co dodałoby wiary naszym piłkarskim tuzom

pipen
23-06-2011, 20:54

Z tego co wiem to sam Górak zaproponował Skrobacza na drugiego

Slavoy
23-06-2011, 22:08
Bez sensu stawiać ultimatum typu 5 meczy 13 punktów, zależy z kim to będa mecze, jak będzie to Łęczna, Arka, Pogoń, Warta i Sandecja, to i 7 punktów będzie dobre (Stawowy nawet 3 by nie ugrał swoim drink-teamem).

Krzyś
23-06-2011, 22:29
Bez sensu stawiać ultimatum typu 5 meczy 13 punktów, zależy z kim to będa mecze, jak będzie to Łęczna, Arka, Pogoń, Warta i Sandecja, to i 7 punktów będzie dobre (Stawowy nawet 3 by nie ugrał swoim drink-teamem).

Panie trenerze!

102 pkt., a jak nie to wypad!:cham:

silny
23-06-2011, 22:35
Plus bedzie taki, ze kibic nie bedzie robiony w chuja, nie bedzie mu mowione, ze druzyna zaprezentowala sie dobrze, skoro 99% kibicow widzialo inaczej, nie bedzie mu wciskane, ze druzyna robi progres, jak niemal wszyscy widza ze jest calkowicie odwrotnie, nie bedzie obiecywane kibicom, ze w nastepnym meczu zagramy mlodymi zawodnikami i damy pograc np. Napierale, a zrobimy inaczej. Nie bedzie kurwa opisow przyrody, tylko beda opisy do kurwy nedzy wlasnie meczy! Nie bedzie wkoncu pedalskiego wąsa.

Bart
23-06-2011, 22:44

Nie ma sentymentów 5 meczy 13 punktów i nic innego mnie nie interesuje...:lol2:

Irishman
24-06-2011, 03:33
A mnie 15 i ch...j!

A tak serio to początek może być trudny! Byleby to szybko zaskoczyło i właśnie po tych 5 meczach żebyśmy nie mieli zbyt dużych strat. Oczywiście o ile teksty o naszych "poważnych problemach finansowych" to plotki i jednak będzie kasa na zakontraktowanie kilku nowych, solidnych piłkarzy. Bo jak nie to i tak o nic więcej jak o spokojny środek nie powalczymy.

w3g
24-06-2011, 05:24
Panowie kiedy i o ktorej ma odbyc sie ta konferencja prasowa ??

Oficjalnie chyba nie było powiedziane. Wydaje mi się, że dziś: tak pomyślałem po tym (http://www.youtube.com/watch?v=pl07yQglhSY) materiale dla TVP K. Powiedział w tym wywiadzie, że jeszcze 48 godzin będzie "główkował jak to zrobić ta drużyna była naprawdę...."

Gregg
24-06-2011, 07:09
No oby tak bylo,bo ta cisza transferowa plus ten news o powaznych problemach finansowych nie napawa optymizmem.Tam pazerny nie jestem ,licze na 5 nowych nazwisk i tyle samo jak nie wiecej wypad.

m1964
25-06-2011, 07:59

sport slaski reprezentuje inetresy kilku kopaczy i nie zdziwilbym sie gdyby chodzilo kogos kto wypadl z obecnej kadry i stad placz...

whyduck
25-06-2011, 11:23
sport slaski reprezentuje inetresy kilku kopaczy i nie zdziwilbym sie gdyby chodzilo kogos kto wypadl z obecnej kadry i stad placz...

dokładnie

Prezesem jest Zimonczyk Paweł, który jest agentem kilku zawodników (Kapiasa np.), w Zarządzie są Śrutwa i Cienciała, a redaktorem naczelnym - śmierdziel - Kubicki, ten który przez lata redagował oficjalną stronę smrodów. Oficjalna siedziba spółki to dom Śrutwy w Bytomiu.

Sir Bobby
25-06-2011, 15:20
no i?

co to ma sie do tego ze w srodowisku krazy info o tym ze w klubie nie ma kasy i sa zaleglosci? dziennikarze to wymyslaja? czy dostaja takie info od samych zainteresowanych... jakby bylo inaczej to nie byloby takich newsow...

Sir Bobby
25-06-2011, 15:25
nie wspominam o wisle, legii czy blechatowie ale o np niecieczy, zabkach czy swinoujsciu nie mowi sie w kontekscie zaleglosi finansowych...

dziwicie sie takiemu Rydlowi? ktory ma swoje lata, dom, rodzine na utrzymaniu, pewnie jakis kredycik.... lepiej dostac 2,5 co miesiac niz 4-5 co miesiac na papierze...

Krzyś
25-06-2011, 15:29
no i?

co to ma sie do tego ze w srodowisku krazy info o tym ze w klubie nie ma kasy i sa zaleglosci? dziennikarze to wymyslaja? czy dostaja takie info od samych zainteresowanych... jakby bylo inaczej to nie byloby takich newsow...

dziennikarze to jedno, smrody to drugie. Wiadome, że wykorzystają wszystko, żeby na dopiec.
Niestety, na dzień dzisiejszy mają ta przewagę, np. właśnie z tym serwisem. Robią co chcą. A my? Nie mamy takiego oręża.

Sir Bobby
25-06-2011, 15:31
:D

tjaaaa

wangog
25-06-2011, 15:37
nie wspominam o wisle, legii czy blechatowie ale o np niecieczy, zabkach czy swinoujsciu nie mowi sie w kontekscie zaleglosi finansowych...

Powiedz mi, jak nazywa się ta strona?

Sir Bobby
25-06-2011, 15:45
google.pl

bardziej od dziejowych spiskowych teorii ciekawi mnie i martwi fakt ze od przejecia klubu przez centrozap nie pojawil sie w klubie żaden konkretny reklamodawca, ze dzial marketingu praktycznie nie istnieje (na chwile obecna sportowy praktycznie tez nie, a za tydzien na oboz...) nie wspominajac juz o rozlatujacym sie stadionie... (tu akurat zarzut do um, chociaz tez nie do konca bo nie liczac chin i krajow tego typu to chyba jako jedyni budujemy stadiony za panstwowe pieniadze...)

wangog
25-06-2011, 16:05
Pierwsze info o braku kasy, i ogólnie o brakach w wypłatach mamy z *************** - inne portale przescigaja sie w wyszukiwaniu informacji i pisza jak leci. A to, ze na *************** nie pisze o legi to chyba wiadomo dlaczego. KING mial EP ale ci nas wychujali, pojawilo sie agito co nie "sponsoruje" tylko nas - ciekawe czy cos kasy daja bo to podobno do KINGA nalezy.

Sir Bobby
25-06-2011, 16:11
przeciez agito to firma krzak od krola...

sporoboj tam cos kupic za kwote wieksza niz 200-300 zlotych... lepiej przelej mi te pieniadze, zainwestuje w tobeta....

sportslaski pisal rowniez o zaleglosciach / klopotach finansowych Radzionkowa, Górnika, Bytomia czy ruchu rowniez.... niestety nie ma w naszym regionie klubu bez klopotow finansowych, a na chwile obecna i z perspektywa zeby sie z tego wygrzebac... taki ruch czy Górnika ratuje to ze graja w ektraklasie i maja sianko z c+...

loui2
25-06-2011, 16:32
Sir Bobby jakieś 3 lata nazot kupiłech z agito tv lcd i jakoś niy mom do czego sie przyczepić. Chyba że od tego czasu coś sie w tyj firmie zmiyniło ( jak do mie niy bo rok nazot do znajomego tysz żech zamawioł tv.)

Sir Bobby
25-06-2011, 16:46
no to widocznie kumpel zamawiajacy tam aparat foto mial pecha

co nie zmienia faktu ze to jest firma od Króla i de facto zaden dodatkowy sponsor czy reklamodawca....a o tu sie rozchodzi a nie czy mozna tam co kupic czy nie ;)

wangog
25-06-2011, 16:50
OK, ale pisałeś dlaczego nie ma info o problemach Legi, Wisły - ile w Polsce jest klubów w których jest kasa na czas? Moim zdaniem można je policzyć na palcach jednej ręki. Taka Legia ma sponsora w postaci ITI. W Wiśle inwestuje Cupiał (najbogatsi w Polsce ludzie) - i to są ich pieniądze, bo im zależy na mistrzostwie czy tam pucharach. U nas takiego ciśnienia na sukces nie ma, bo kurwa dla nas sukces będzie awans. Ale co potem? Skończymy jak Bytom czy Odra bo na walkę o utrzymanie stać nas nie będzie. Dobrym przykładem jest Craxa gdzie "kupiono" utrzymanie. Mam nadzieję, że Górak wprowadzi nas w końcu na salony (kurwa jak to brzmi, w Polsce takie potęgi że niech to chuj) i tam wkońcu się ktoś obudzi i znajdzie się X milionów na walkę o puchary do ostatniej kolejki.

Irishman
25-06-2011, 19:29
Cóż, ja też liczę, że Górak wprowadzi nas na salony, że zbuduje podstawy drużyny na lata. Ale jak on to chce zrobić ogrywając chorzowskim zawodników?

Gregg
25-06-2011, 19:32
Panowie ,krótko i zwięźle bez nowego stadionu o pucharach ,sponsorach i sukcesach możemy sobie pomarzyć.

robertgacmanga
26-06-2011, 19:53
Czy ktos mi moze powiedziec o której jutro tj. poniedzialek.Bedzie trening??gdzie??

robertgacmanga
26-06-2011, 19:56
Czy moze mi ktos powiedziec o ktorej jutro tj. PonIedzialek beDzie trening na B1??

robertgacmanga
26-06-2011, 19:57
sorki za dubla!!!!Skasujcie!!!

siemion
26-06-2011, 20:01
11.30

Drozdzik15
26-06-2011, 21:08
Aja kocham GIEKSE dajmy im szanse i zobaczymy co z tego bedzie.....do GIEKSY nie przyjdzie od razu kasperczak czy skorza ---- pozyjemy zonaczymy GIEKSA do ekstraklasy pozdro TROJKOLOROWA IRLANDIA

Drozdzik15
26-06-2011, 21:09
Panowie ,krótko i zwięźle bez nowego stadionu o pucharach ,sponsorach i sukcesach możemy sobie pomarzyć.

Jezeli nie nedzie wynikow nie bedzie stadionu --nie bedzie wynikow nie bedzie kibicow....pozdro

MAJCK
26-06-2011, 22:58
http://vod.gazetapolska.pl/226-donald-gra-kibice-przypominaja-sie

Foxu
26-06-2011, 22:59
http://vod.gazetapolska.pl/226-donald-gra-kibice-przypominaja-sie

Co to ma wspolnego, z tym ze Rafal Gorak zostal trenerem GieKSy?

Kondzio1989
27-06-2011, 14:19
Co to ma wspolnego, z tym ze Rafal Gorak zostal trenerem GieKSy?

moim zdaniem nic :cham::cham::rotfl:

Czaik
27-06-2011, 19:43
Wie ktoś jak te nasz asy będą trenowały przez resztę tygodnia ?

siemion
27-06-2011, 19:46
Skrobacz dla aktualności mówił ze 2x dziennie do piatku,sobota sparing.

Crimson
27-06-2011, 20:11
2 treningi dziennie i sparing w sobotę będzie mocno chodzony. Ale pożyjemy zobaczymy. Wydaje mi się, że przy Góraku trzeba będzie się przyzwyczaić do niewielkiej ilości bramek w meczach, ale przynajmniej liczę na dobre ułożenie obrony, za którą nie trzeba będzie się w końcu wstydzić.

Czaik
27-06-2011, 20:13
Skrobacz dla aktualności mówił ze 2x dziennie do piatku,sobota sparing.

Dzięki.

Wie ktoś może w jakich godzinach ?

Kristof
27-06-2011, 20:33
Dzięki.

Wie ktoś może w jakich godzinach ?

chyba o 10 i o 16

Piter_Jaw
28-06-2011, 18:30
Pisze tego posta tylko i wylacznie, zeby go zacytowac po zakonczeniu rundy..

Juz Was kurwa widze jak wszyscy piszecie: "Górak, kurwa to nic nie potrafi..jedyne co, to założyć ręce na ręce i głowa w dół!"

Do zobaczenia :cham:

_PM_
28-06-2011, 18:33
obyś się mylił;-)

silny
28-06-2011, 19:00
A bedziesz sie cieszyl jesli bedziesz mial okazje do zacytowania???

hajer72
22-07-2011, 20:53
jo mom ino jedno pytanie...co pan trener robił na Wyngrach???skoro dzis wystawił lewonoznego Sobotke na prawym???kuzwa cołkie skrzydło wolne a tyn co bal to łamie do srodka...presjaaaaa...

stawross
22-07-2011, 20:58
jo mom ino jedno pytanie...co pan trener robił na Wyngrach???skoro dzis wystawił lewonoznego Sobotke na prawym???kuzwa cołkie skrzydło wolne a tyn co bal to łamie do srodka...presjaaaaa...

Dobrze sie bawili jak widac

rafalbombel
22-07-2011, 20:59
gdzie ta walka i ambicja o której mówił Górak, że niby ją zaszczepił w grajkach... ach płakać się chce

stawross
22-07-2011, 21:04
Do czasu dopóki ktos nie wylozy kasy na transfery i scouta tylko bedziemy zbierac pleps z rynku to jeszcze dlugo pogramy w tej badz nizszej lidze i niczemu nie jest winny trener

m1964
22-07-2011, 21:08
na kilka kolejek 200% poparcia dla trenera...
ale chopie mysl o tym zes nie jest w Radzionkowie ani w tychach...

tu jest presja tu jest GeKSa !!!

walka walka walka od poczatku szpilu a nie jak sie dupa smazy...

ps
mimo wszystko wierza w sukces !!!

Suja
22-07-2011, 21:11
Jak nie trener to kto jest winny tego że:
- wystawił tragicznego Sadowskiego, który co miał piłke to strata albo leżał na ziemi,
- Pitrego który chodzi po boisku w okolicach środka boiska a miał być drugim napastnikiem (przejął chyba role Plewni pod jego nieobecność), a jak miał bale to grał tak anemicznie, że nim pomyślał co zrobić, to cały zespół Niecieczy zdążył już wrócić na swoją połowę a potem mu jeszcze bale odebrać
- Sobotkę, lewego pomocnika na prawej stronie WTF :szok:
- Ferugę, pewnie po znajomości, bo miał to być rozgrywającym, grać za napstnikami, a ja go widziałem raczej w okolicach pozycji naszych obrońców, przez co z przodu był tylko Zachara który sam nic nie mógł zrobić. Zresztą po 60 min Feruga już też tylko człapał po boisku

Bida straszna

stawross
22-07-2011, 21:13
Jak nie trener to kto jest winny tego że:
- wystawił tragicznego Sadowskiego, który co miał piłke to strata albo leżał na ziemi,
- Pitrego który chodzi po boisku w okolicach środka boiska a miał być drugim napastnikiem (przejął chyba role Plewni pod jego nieobecność), a jak miał bale to grał tak anemicznie, że nim pomyślał co zrobić, to cały zespół Niecieczy zdążył już wrócić na swoją połowę a potem mu jeszcze bale odebrać
- Sobotkę, lewego pomocnika na prawej stronie WTF :szok:
- Ferugę, pewnie po znajomości, bo miał to być rozgrywającym, grać za napstnikami, a ja go widziałem raczej w okolicach pozycji naszych obrońców, przez co z przodu był tylko Zachara który sam nic nie mógł zrobić. Zresztą po 60 min Feruga już też tylko człapał po boisku

Bida straszna

Winni sa co ktorzy nie chca badz nie maja kasy na konkretne transfery chlop gra tym kim kogo ma chodz z sadowskim feruga i pitrym to raczej nic nie ugramy

monk
22-07-2011, 21:17
Dobrze sie bawili jak widac

Kurwa, bo nie wytrzymia:kurwa: Skończ pierdolić takie głupoty. Jak mnie wkurzają ludzie, którym z taką łatwością przychodzi gadanie o tym, że nic tam nie robili, że się dobrze bawili... Kurwa, coś się przebroł za kota Laszlo i po kryjomu obserwował zgrupowanie?

Jak dla mnie nie ma co na razie robić jakichś dupnych analiz, prognoz itd. Ja się na kilka kolejek wstrzymuję z jakąkolwiek oceną.

GieKSas85
22-07-2011, 21:18
Kupujesz sobie Przegląd sportowy patrzysz zestawienie a tam:
Pogoń Szczecin 10 baniek
Arka Gdynia 8 baniek
GieKSa 7 baniek
.....
Nieciecza 4,5
I jak to się ma kurwa do naszej kadry?
I nie żaden tam dług ten ponoć juz prawie spłacony.
Gdyby naprawde chcieli ekstraklasy to nie czekalibyśmy k.... na napastników do ostatniej chwili, miałby Górak kadrę kompletną już przed albo chociaż na obóz

stawross
22-07-2011, 21:24
Kurwa, bo nie wytrzymia:kurwa: Skończ pierdolić takie głupoty. Jak mnie wkurzają ludzie, którym z taką łatwością przychodzi gadanie o tym, że nic tam nie robili, że się dobrze bawili... Kurwa, coś się przebroł za kota Laszlo i po kryjomu obserwował zgrupowanie?

Jak dla mnie nie ma co na razie robić jakichś dupnych analiz, prognoz itd. Ja się na kilka kolejek wstrzymuję z jakąkolwiek oceną.

Czlowieku nie chodzi ze nic nie robili troche wypalilem nie stresuj sie Ale powiedz mi poc wybrali sie na zgrupowanie bez w pelni zamknietej kadry co to mialo niby na celu bo chyba nie zgrywanie druzyny mozna bylo udac sie do wisly a za kasa ktora poszla na zgrupowanie pociagnac jakiegos zawodnika (napastnika)

Slavoy
22-07-2011, 21:25
Myślałem że wystawianie piłkarzy na obce im pozycje skończyło się wraz z odejściem Stawowego, ale niestety nie - Sobotka na prawej był niewidoczny.

szocik88
22-07-2011, 21:27
Kto tak zajebiście wybił ta bala prosto do Pawlusińskiego??
Sędzia swojego debiutu w I lidze raczej też do najlepszych nie powinien zaliczyć... masa błędów.

rabin
22-07-2011, 21:29
Kto tak zajebiście wybił ta bala prosto do Pawlusińskiego??
Sędzia swojego debiutu w I lidze raczej też do najlepszych nie powinien zaliczyć... masa błędów.

beliancin

yorkers
22-07-2011, 21:31
Feruga katastrofa. Najgorszy piłkarz meczu.

Lars Ulrich
nie było źle, chcieli dobrze,na końcu walczyli, po prostu dopóki nie KUPIMY kogoś na miarę awansu to będzie musiała starczyć ambicja, moim zdaniem dziś była, gwizdy niepotrzebne i wrzuty, wszystkim się spodobało wrzucanie na piłkarzy i wygwizdywanie a jakby wdupili na 1-1 to byście się zesrali z radości, dziękuję dobranoc

Zniesmaczony Roman

Tu jest GieKSa tu jest Presja, ciekawe czy tak samo myślicie co niektórzy jak wdupiają słoniol zamiast drzeć ryja

Irishman
Czlowieku nie chodzi ze nic nie robili troche wypalilem nie stresuj sie Ale powiedz mi poc wybrali sie na zgrupowanie bez w pelni zamknietej kadry co to mialo niby na celu bo chyba nie zgrywanie druzyny mozna bylo udac sie do wisly a za kasa ktora poszla na zgrupowanie pociagnac jakiegos zawodnika (napastnika)

A choćby po to tam pojechali, żeby stawić czoła drużynie, która se kupowała piłkarzy jak moja kobieta towar w markecie. I grali z nią jak równy z równym i gdyby nie jeden głupi, wręcz śmieszny błąd pewnie by zremisowali...
Mam nadzieję, ze jak zacznie im iść to będzie Cię stać na przeproszenie tych, których tak szybko skreśliłeś.

SIMON
22-07-2011, 21:36
chuj w dupe tym co przyszli na mecz tylko sie posmiac...
Trener chuja winny - gra tym co ma - przynajmniej ma jaja chop

Irishman
22-07-2011, 21:38
nie było źle, chcieli dobrze,na końcu walczyli, po prostu dopóki nie KUPIMY kogoś na miarę awansu to będzie musiała starczyć ambicja, moim zdaniem dziś była, gwizdy niepotrzebne i wrzuty, wszystkim się spodobało wrzucanie na piłkarzy i wygwizdywanie a jakby wdupili na 1-1 to byście się zesrali z radości, dziękuję dobranoc

Zniesmaczony Roman

DOKŁADNIE Lars - dla mnie kibice GieKSy tez przegrali ten mecz. Chłopaki naprawdę zap....li, w tych warunkach, w których nie było przyjemne nawet stanie w kurtce, pod dachem. Co dostali w zamian? Gwizdy, bluzgi i szyderę.... No i ta sytuacja przy niesłusznym wolnym, pod Blaszokiem.
Sory Panowie za ostre słowa, ale podobno graliśmy z wiocha, a to na Bukowej zapachniało mi właśnie taką wiochą.
CO MY K....A JESTEŚMY KIBICAMI SUKCESU, ŻE NIE POTRAFIMY PRZYJĄĆ PECHOWEJ PORAŻKI PO MĘSKU, NA KLATĘ????????

monk
22-07-2011, 21:39

Po pierwsze takie zgrupowanie załatwia się dużo prędzej (to pochytali jeszcze poprzednicy), Górak pojechał z takim składem, jaki dostał. Co do kosztów zgrupowania i propozycji pojechania do Wisły, to mógłbyś się nieźle zdziwić.

PS. za kilkanaście minut na http://www.facebook.com/Bukowa1 bramka z meczu i konferencja prasowa (mega krótka:) )

hajer72
22-07-2011, 21:51
Hołota to chory jest moze???bo chyba nie słabszy łod Ferugi...jo im nie odmawiom woli walki,pewnie chcieli,ino pytanie czy w tym ustawieniu mogli???

silny
22-07-2011, 21:54
Nie ma co oceniac po pierwszym meczu. Odeszlo bodajrze 12 zawodnikow i tyle samo przyszlo. Frekwencja... 3200? Co to ma byc? Ile ja bym kurwa dal zeby moc na GieKSe przychodzic.

Dudi_1979
22-07-2011, 21:54
DOKŁADNIE Lars - dla mnie kibice GieKSy tez przegrali ten mecz
chuj w dupe tym co przyszli na mecz tylko sie posmiac...
Trener chuja winny - gra tym co ma - przynajmniej ma jaja chop

na plus
- ambicja grajków ( to co robił Pitry w destrukcji - miazga. Tylko czy on jest od tego? )
- OBRONA ( niebo a ziemia w porównaniu z BARCELONA WS )
- przetrzymywanie piłki ( chociaż ostatnie 15 minut meczu to troche przegięli )
- dużo więcej ruchu niż Barca
- do pomocy wszystko wygląda ok

na minus
- Sadowski - cień chopa z poprzedniej rundy
- kondycja do 70 minuty
- brak ataku

reasumując
Nieciecz wygrała zasłużenie będąc ZESPOŁEM lepszym. Pawlusiński zachował sie jak profesor bo większość młodych "waliła by " na pałe byle mocniej. Patrząc na warunki dobry szybki mecz.

Z TEJ MĄKI BĘDZIE CHLEB
pyrsk

PS. Pierwsza wbita na Niecieczę - Juniora bezsensu
JEŻELI CHCEMY ABY NAS SZANOWANO, ZACZNIJMY SZANOWAĆ INNYCH

wyszo
22-07-2011, 21:56
DOKŁADNIE Lars - dla mnie kibice GieKSy tez przegrali ten mecz. Chłopaki naprawdę zap....li, w tych warunkach, w których nie było przyjemne nawet stanie w kurtce, pod dachem. Co dostali w zamian? Gwizdy, bluzgi i szyderę.... No i ta sytuacja przy niesłusznym wolnym, pod Blaszokiem.
Sory Panowie za ostre słowa, ale podobno graliśmy z wiocha, a to na Bukowej zapachniało mi właśnie taką wiochą.
CO MY K....A JESTEŚMY KIBICAMI SUKCESU, ŻE NIE POTRAFIMY PRZYJĄĆ PECHOWEJ PORAŻKI PO MĘSKU, NA KLATĘ????????

ja jestem zdecydowanie przeciwko wrzucaniu pilkarzom , nie tedy droga. Ale do jasnej cholery to sa ZAWODOWCY !!! Czy graja w sloncu czy w deszczu ... jakie to ma do cholery znaczenie ? Maja grac chocby z nieba lecialy gorace parowki. Po to trenuja CALE ZYCIE pilke nozna zeby potem z tej pracy byc rozliczani. Niestety jakos nieszczesiwie akurat u nas te rozliczenia wygladaja jak wygladaja.... a czy porazka byla pechowa ? Nie zwalajmy na pecha po prostu nasi pilkarze byli bezradni kompletnie bez pomyslu atakowali (albo i nie ) bramke Niecieczy, najgorsze ze na razie nie bardzo widac druzyny tylko zbieranine kopaczy ktorzy nie bardzo wiedza co maja robic na boisku. Oby Gorak ogarnal to towarzystwo bo kolejne starty punktow moga stac sie nie do zniesienia ...

Irishman
22-07-2011, 21:59
Hołota to chory jest moze???bo chyba nie słabszy łod Ferugi...jo im nie odmawiom woli walki,pewnie chcieli,ino pytanie czy w tym ustawieniu mogli???

Dokładnie, facet był do zmiany w połowie meczu. Tak samo jak Sadowski. Ale trzeba przyznać, że Rafała bez przerwy faulowali, gdy wychodził z piłką. Aż to chyba jakąś kontuzją przypłacił.
W ogóle przegraliśmy z takimi cwaniakami, którzy wiedzieli kiedy sfaulować, żeby przerwać groźną akcję. Do tego świetnie byli ustawieni taktycznie. Naprawdę szkoda tej głupio straconej bramki.

Junior
22-07-2011, 22:05
Zapraszam do tematu meczowego.

Zielu88
22-07-2011, 22:07

Ja rozumiem że przegraliśmy mecz i tez Mnie to mocno boli ale co to ma być ŻE POŁOWA BLASZOKA wychodzi w 75 minucie ?? :kurwa::kurwa::kurwa:
aż tacy kibice sukces zaczeli na Blaszok chodzić?? i co to ma znaczyć że pierwszy mecz minęło może z 30 minut i od razu hasła typu "kur** mac GieKSa grać, gwizdy , buczenie" to byl dopiero pierwszy mecz

na sektorze C na którym stałem każdy zamiast dopingować tylko cichutko nucił coś pod nosem NO PANOWIE MY CHCEMY DO EKSTRAKLASY a nasz doping jest na 4 ligę.....:kurwa::kurwa::kurwa:

Jak dla Mnie Góraka można po 5-6 kolejkach dopiero osądzać i ewentualnie coś mu zarzucać. Narazie ma moje 100% poparcie!! :lajkonik::lajkonik::lajkonik:

Irishman
22-07-2011, 22:09
ja jestem zdecydowanie przeciwko wrzucaniu pilkarzom , nie tedy droga. Ale do jasnej cholery to sa ZAWODOWCY !!! Czy graja w sloncu czy w deszczu ... jakie to ma do cholery znaczenie ? Maja grac chocby z nieba lecialy gorace parowki. Po to trenuja CALE ZYCIE pilke nozna zeby potem z tej pracy byc rozliczani. Niestety jakos nieszczesiwie akurat u nas te rozliczenia wygladaja jak wygladaja.... a czy porazka byla pechowa ? Nie zwalajmy na pecha po prostu nasi pilkarze byli bezradni kompletnie bez pomyslu atakowali (albo i nie ) bramke Niecieczy, najgorsze ze na razie nie bardzo widac druzyny tylko zbieranine kopaczy ktorzy nie bardzo wiedza co maja robic na boisku. Oby Gorak ogarnal to towarzystwo bo kolejne starty punktow moga stac sie nie do zniesienia ...

No i właśnie w tych warunkach GRALI JAK ZAWODOWCY, AMBITNIE, BEZ OP...ANIA SIĘ!!! Nie wyszło, TRUDNO! Ale na pewno nie zasłużyli na gwizdy i bluzgi gdy schodzili po meczu, TYLKO DLATEGO, ŻE PRZEGRALI! Sory, ale tak nie zbudujemy ekipy zdolnej walczyć o awans. Nie mamy wybitnych piłkarzy, ale ambicji im nie brakuje. I razem z kibicami, mogą stworzyć coś fajnego. Tylko, że dziś, pokazaliśmy im, że mamy w dupie ich starania.
Nieciecza była świetnie ustawiona taktycznie, ciężko było w tych warunkach przepchnąć ten mur, który ustawili na swojej połowie, a który zaczynał się już na naszej. Liczyli na nasz błąd...i doczekali się.

Junior
22-07-2011, 22:10
Temat meczowy!