PDA

View Full Version : Polecam Film

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17

Bulisx
21-12-2009, 13:48
Prawo Zemsty - oglądał ktoś? Jakieś opinie?

basu
21-12-2009, 13:58
Eee tam, ten film (edit: Frontiers) był zwyczajnie nudny - i głupi, ale w sensie głupi-denny, a nie głupi-śmieszny.
Dzisiaj obejrzałem to całe Pandorum, jak na survival s-f nawet nie takie złe.

Za to mogę Wam polecić dwa fajne filmy:
Gangster nr 001, oparty na faktach film o pewnym brytyjskim gangsterze; może film nie jest doskonały, ale na pewno solidny;
Oraz Porachunki (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) - bardzo fajna brytyjska komedia sensacyjna, w stylu np. Snatch. Jak ktoś lubi takie filmy, to na pewno się film spodoba.

Dobre jest też Missisipi Burning, kryminalno-obyczajowy film o dwóch agentach FBI szukających zaginionych na głębokiej, amerykańskiej prowincji (lata 60., południe) działaczy praw człowieka, a tak naprawdę przypowiastka o panującym tam rasizmie oraz prawach, jakimi rządzi się mała, zamknięta społeczność.

vincent
21-12-2009, 15:02
http://www.telemagazyn.pl/program/3503335301.html
&
http://www.telemagazyn.pl/program/3503335320.html

Wesołych Panowie i Panie... :)

JohnyManhattan
21-12-2009, 16:08
http://ocochodzi.pl/pub/uploadimages/popup/surf_nazis.jpg
Tak mi sie skojarzylo. :D

A zeby nie rozmywac, ogladnalem ta "Operacje dunaj" i sie zawiodlem, myslalem ze bedzie smieszniej. A tak toche nudnawo.

Pucha
21-12-2009, 16:18
"Przełamując fale" - Historia o potedze miłości przybierajacego w tym filmie wymiaru religijnego. Z pewnoscia jest to film bardzo oryginalny jezeli chodzi o nakrecenie filmu - zdjecia sa krecone z reki, w naturalnym switle, duzo zblizen na twarze, wyblakła kolorystyka obrazu kontrastuje z kolejnymi kolorowymi i pieknymi muzycznymi motywami zapowiedzi kolejnych 'czesci' filmu. Co do wspomnianej na poczatku fabuły - chco takie tematy kompletnie mnie nie interesuja i ogolnie nie lubie połaczen miłosc + kosciół to ten film podobał mi sie, i mile spedziłem czas. No koncowa scena mnie zniszczyła, jedna z najlepszych scen w historii kina, film mało znany a szkoda, pewnie dlatego ze to duński film, i krecony w ich jezyku, a takie filmy zadko sie wybijaja.
Polecam!
8.5/10

Adi
21-12-2009, 17:35

Oglądaj śmiało, bardzo dobry film, moim zdaniem.

lolo1989
21-12-2009, 17:57

Tak jak wyżej. Dla mnie jeden z lepszych filmów w tym roku.

kurpiq
24-12-2009, 11:29
Memento - ktoś tutaj go polecał i zgadzam się film naprawdę fajny i mimo wątku jaki jest nie wiesz co będzie dalej ;)

ziomek
24-12-2009, 11:34
wybiera się ktoś jutro na premiere avatar-a ?

Pucha
24-12-2009, 21:46
Panowie i panie, jak co roku w telewizji jest mase ciekawych filmów, ale w nablizszych dniach leca dwa ciekawe filmy obo ktorych nie mozna przejsc obojetnie :drwal:

W niedziele o 15.00 na TCM leci moim zdaniem najlepszy film w historii kina
2001: Odyseja Kosmiczna

a jutro 0 17.00 na rozgrzewke trzeba obejrzec na Zone Europa "Ran"
Kurosawy, równiez swietny film, w ten dzien nie chce mi sie o nim pisac, a pewnie mało osob zna ten film, wiec ja nie bede przekonywac was, lecz mysle ze ta recenzja najlepiej to zrobi:
http://ran.filmweb.pl/f32401/Ran,1985/recenzje?review.id=4642

Wesołych kinomaniacy :lajkonik:

Gumis
24-12-2009, 22:10
District 9 całkiem niezły, szczególnie pierwsza część (która tutaj chyba była opluwana:))

MALek
25-12-2009, 00:31
"Dr. Strangelove, czyli jak przestałem się martwić i pokochałem bombę - bardzo stary film Kubricka, technicznie film juz nieaktualny/meczoacy - ze strony artystycznej film jest ponad czasowy, swietnie ukazuje bezsensownosc wojny, i jak zwykle w stylu Kubricka - ta bezsensownosc i głupota jest pokazana od innej, ciekawszej trudniejszej strony, w tym filmie nie ma wybuchów, krwi tryskajacej z tetni, płaczu, cierpienia, wszystko jest pokazane z perpektywy niekompetentnych, szalonych dowodców. Swietna ponadczasowa satyra i dobrym przekazem, film idealny dla odprezenia. 8/10

Po przeczytaniu recenzji pobrałem se ten film.
8/10 to za mało film świetny dawno nic tak dobrego nie oglądałem, jebać jakieś Avatary, Transformersy czy inne chujstwa przeładowane efektami specjalnymi... ten film po 45 latach nadal zasługuje na to by go puszczać w kinach.
Nie zgadzam się tylko z opinią że film jest "idealny do odprężenia" bo wcale lekki nie jest.

PS: nie zgodzę się też z opinią że film jest męczący - nie jest.

blazej
25-12-2009, 08:26
Wczoraj obejrzałem stary ale dość zabawny film.
Kevin sam w domu.
Historia małego chłopca który przez dziwny zbieg okoliczności zostaje na święta sam w domu. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że ma 8 lat a jego dom chcą obrabować jego dom. Kevin postanawia walczyć o swój dobytek. 8/10
p.s jakby ktoś nie widział to dziś leci 2 część obie są tylko troszke połączone między sobą.

:cham:

Drugim filmem który widziałem to Artur i Miminki. Pierwszej częsci nie widziałem więc nie będe porównywać. Ta część średnio mi się podobała, akcja się wlecze do tego nudne to troche. Ciekawe są jedynie sceny kiedy Artur przenosi się do krainy Miminków. ( plus za fajne grafiki ) Do tego film typowo zrobiony pod 3 częśc. Może dzieciakom się spodoba mi niespecjalnie.

kurpiq
25-12-2009, 09:15
Terminal - fajny film nie jest specjalnie jakiś super, nie jest to komedia, nie jest to dramat, nie jest to film akcji. film godny uwagi i parę słów o nim :
Viktor Navorski (Hanks), imigrant pochodzący z fikcyjnego państwa środkowoeuropejskiego, Krakozji, wylądował na Międzynarodowym Lotnisku im. Johna F. Kennedy'ego w Nowym Jorku. Stało się to dokładnie w chwili, gdy doszło do politycznego upadku jego państwa na skutek wojny domowej. Ze skutkiem natychmiastowym rząd USA zerwał stosunki dyplomatyczne z krajem Navorskiego i zaprzestał uznawać dokumenty podróżne wystawiane przez upadły rząd Krakozji. Navorski z nieważnym paszportem zostaje pozbawiony prawa opuszczenia strefy przylotów lotniska i wejścia na teren Nowego Jorku. Dzieję się tak m.in. za sprawą urzędnika imigracyjnego-biurokraty, Franka Dixona. Navorski został również pozbawiony prawa powrotu do Krakozji.

Pozbawiony swobody człowiek, pod nadzorem kamer i urzędników, zaczyna na terenie terminalu lotniska przygotowywać sobie podstawy do egzystencji. Viktor unika codziennie różnych podstępów i zasadzek funkcjonariuszy i władz lotniska. Często niedoceniony w swej przebiegłości, w komiczny sposób wyczekuje nadejścia kolejnej okazji, aby osiągnąć swój cel. Po wielu miesiącach pobytu w zamkniętej strefie lotniska, imigrant zakochuje się w stewardessie Amelii. Do grupy ludzi dobrej woli, wspierających Viktora, należą głównie zagraniczni pracownicy lotniska. Hindus i Latynos są tymi, którzy najlepiej rozumieją niedolę Navorskiego.

Gorąco polecam tym którzy go wczoraj nie oglądali ;)

spajder
25-12-2009, 09:52
District 9 całkiem niezły, szczególnie pierwsza część (która tutaj chyba była opluwana:))
Pierwsza częsc? Rozwiń temat..

pooceq
25-12-2009, 09:53
Nie zgadzam się tylko z opinią że film jest "idealny do odprężenia" bo wcale lekki nie jest.

przeciez to jest komedia. z przeslaniem, ale jednak komedia. jak na Kubricka calkiem lekki film - moim zdaniem jego najlepszy, bo lubie do niego wracac

Pierwsza częsc? Rozwiń temat..

pierwsza polowa filmu, na ktora ktos tutaj przeklinal, ze okropna i podobno wyszedl z kina.
moim zdaniem caly fim byl swietny

Gumis
25-12-2009, 11:27
pierwsza polowa filmu, na ktora ktos tutaj przeklinal, ze okropna i podobno wyszedl z kina.
moim zdaniem caly fim byl swietny
dokładnie o to mi chodziło :)

basu
25-12-2009, 11:32

Zgadzam się, pierwsza część świetna, potem się z tego zrobiło klasyczne kino akcji ;)

PePe
25-12-2009, 11:55
kukłek "Dom Zły"
http://gfx.filmweb.pl/po/03/84/470384/7296558.1.jpg

film nie dla kazdego,,pozostaje pewien niedosyt ale film dla mnie ok
'

MarcinGKS
25-12-2009, 17:00
Paranormal Activity - szkoda czasu, znaczna czesc musialem przewijac bo nudne strasznie. Maka ? Duch zostawia slady ? :cham: nie polecam.

wg. mnie B.dobry film!:) fakt zachowanie tego chlopaka bylo troche zenujace , ale byly mocne sceny przy ktorych mozna bylo sie naprawde przestraszyc..

Mody18. - to nie był duch tylko Demon :lajkonik:

http://www.filmweb.pl/f483228/Stan+Helsing,2009 Dobry film :)

MaMut
25-12-2009, 17:25
Jestem po premierze avatara.
W sumie po zwiastunie spodziewałem się niesamowitych efektów ale trochę się bałem jakiegoś kiczu. Musze przyznać że film bardzo dobry. Efekty niemożliwe, wywaliły mnie z butów. Poza tym fabuła też trzymała poziom.
Jak najbardziej polecam!

Berki
25-12-2009, 17:26
coś ciekawego w kinie leci, co warto kuknąć?

czekam na opinie, panowie eksperci :)

ziomek
25-12-2009, 17:32
..

Pucha
25-12-2009, 22:17
"Łowca androidów" - bardzo pesymistyczny obraz przyszłosci, gdzie ludzkosc zatraciła sie wraz ze szybkim postepem technologicznym - gdzie sa granice człowieczeństwa, moralnosci, i kto ma decydowac o zyciu lub smierci i na jakich zasadach.
Ogolnie film bardzo ciekawy, ostatnie sceny filmu sa bardzo wzruszajace i dobitnie podkreslaja przekaz całego filmu, jak i pozostawiaja wiele niedomowien.
Zdecydowanie jest to film ponadczasowy, ktory swoim przesłaniem wyprzedza czas w jakim został wyprodukowany, podobnie jak z odyseja kosmiczna Kubricka w roku premiery oba filmy zostały dosc zimno ocenione, dopiero po wielu latach zostały docenione i zrozumiane, tylko dzieła wielkie i wiekopomne tak "koncza"
poelcam!
9/10

Łaku
26-12-2009, 02:17
Rzeka tajemnic (http://rzeka.tajemnic.filmweb.pl/)

Mystic River (2003 (http://www.filmweb.pl/szukaj/film?startYear=2003&endYear=2003&sort=COUNT&sortAscending=false))

Gatunek: Dramat, Kryminał
Adaptacja powieści Dennisa Lehane'a. Jimmy Markum (Sean Penn), Sean Davine (Kevin Bacon) i Dave Boyle (Tim Robbins) są przyjaciółmi z dzieciństwa. Ich niewinna, dziecięca przyjaźń została nagle przerwana przez pewne tragiczne wydarzenie. Latem 1975 roku porwany Dave był przez kilka dni więziony i wykorzystywany seksualnie przez dwóch mężczyzn. Po 25 latach mężczyźni spotykają się w tragicznych okolicznościach. Zamordowana została 19-letnia córka Jimmy'ego, Katie. Śledztwo prowadzi Sean, który jest policjantem i wpada na trop podejrzanego. Niestety, wszystko wskazuje na to, że jest nim Dave. Mężczyzna drugi raz w życiu moze stracić wszystko, co udało mu się stworzyć: rodzinę, pracę i spokojne życie.

reżyseria: Clint Eastwood
scenariusz: Brian Helgeland

cały film online (napisy) http://www.youtube.com/watch?v=46zgp3MriiI

Baudolino
26-12-2009, 10:09
"Łowca androidów" - bardzo pesymistyczny obraz przyszłosci, gdzie ludzkosc zatraciła sie wraz ze szybkim postepem technologicznym - gdzie sa granice człowieczeństwa, moralnosci, i kto ma decydowac o zyciu lub smierci i na jakich zasadach.
Ogolnie film bardzo ciekawy, ostatnie sceny filmu sa bardzo wzruszajace i dobitnie podkreslaja przekaz całego filmu, jak i pozostawiaja wiele niedomowien.
Zdecydowanie jest to film ponadczasowy, ktory swoim przesłaniem wyprzedza czas w jakim został wyprodukowany, podobnie jak z odyseja kosmiczna Kubricka w roku premiery oba filmy zostały dosc zimno ocenione, dopiero po wielu latach zostały docenione i zrozumiane, tylko dzieła wielkie i wiekopomne tak "koncza"
poelcam!
9/10

i dobra muzyczka...

madziuk
26-12-2009, 13:16
Ja też po premierze Avatara w 3d. Bardzo mi się podobał. Efekty super, połączenie fantastyki ze światem rzeczywistym genialne. Kasa, którą wydano na ten film myślę, że dobrze wykorzystana. Ja swoich 24zł za bilet też nie żałuję, co we współczesnym kinie jest ostatnio czymś rzadko spotykanym. Polecam! :)

Pucha
26-12-2009, 18:27
"Gorączka" - Kolejny swietny, mało znany film, moim zdaniem jeden z lepszych filmów sensacyjnych jakie widziałem, w poczatku moze wydawac sie ten film nijaki, no bo ile to juz powstało filmów o tematyce złodziej kontra policjant :) ale "Goraczka" jest całkiem inna, fabuła jest bardziej rozbudowana, nie ma duzo strzelanin (ale jak juz sa to miazdza jaja, tak realistycznej strzelanki jeszcze nie widziałem ) za to jest duzo o ludziach, o dwoch podobnych do siebie facetach, jednak dzieli ich jedna zasadnicza roznica - stoja po dwoch stronach barykady, film trwa około 160 minut, troche za długo jak na tego typu film, ale tematyka jest na tyle rozbudowana i trzyma w napieciu ze ani przez moment film mnie nie nudził, rowniez na plus zaskoczyła mnie obsada - same znane pyski :)
w głownej roli Al Pacino i De Niro - jak zwykle pozamiatali o potwierdzili ze sa najlepszymi aktorami w historii. Na dalszym planie sa Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Ted Levine, Ntalie Portman, Ashley Judd i jeszcze paru "mniej znanych" :)
Jestetm zaskoczony bo ten film miazdzy wiekszosc filmów sensacyjnych pokazywanych w megahicie polsatu czy superkinie tvn, a jak do tej pory nie przypominam sobie aby lecał on w tv, no cóz wiec zabiramy sie do ssania i ogladamy bo warto !
9/10

Pucha
26-12-2009, 23:00
"Transformers" - po tym "seansie" jestem mocno zawiedziony, rozczarowany, zniesmaczony itd. itp. film ten jest makabrycznie naiwny, banalny, roi sie w nim od absurdów/nonsensów, czyli typowe amerykańskie kino - efekty efekty i jeszcze raz efekty, zostało stworzone WIZUALNE dzieło (choc w koncowych scenach rozbolała mnie błowa od natłoku wybuchów), ale nadal ten film pozostaje tylko głupkowata nawalanka dla typowych dzieci - zjadaczy popcornu, chyba nie bez powodu premiera tego filmu miała miejsce w wakacje :cham:
Szkoda...Polecam te kino tylko... dzieciom :hihi:
4/10 za efekty, ale ogolnie strata czasu, jest masa znacznie lepszych filmów!

Tevez
27-12-2009, 09:12
Wczoraj widziałem "Avatar"
Od dawna nie widziałem nic w 3d, więc nie wiem jak to sie ma do innych filmów, ale ten jest naprawde świetny. Przez cały film czujesz się jakbyś tam rzeczywiście był. Zwłaszcza na początku zanim sie przyzwyczaiłem robiło bardzo duże wrażenie. Sam film w 2d raczej by mi sie nie spodobał. W skrócie: ziemianie podbijają kolejne planety dla kasy niszczac na nich wszystko i wszystkich. Teraz staną do walki z jakimiś niebieskimi ludkami (nie pamiętam jak sie nazywali), a grupa naukowców zostanie wrzucona do nich za pomocą specjalnych maszyn (też będą tymi niebieskimi ludkami). Ogólnie bardzo nie lubie filmów SF, ale ten był do przełknięcia. W dodatku z tymi efektami film na pewno polecam, ale tylko do kina. Raczej nie warto ściągać na kompa.

Widziałem też Gran Torino. Ogólnie po świetnych komentarzach i uwielbieniu dla tego filmu spodziewałem się czegoś troche lepszego.
Pewnie większość wie o czym jest więc nie będe nawet pisał. Nie powiem, ze mi sie nie podobał, bo spokojnie dałbym mu 8/10, ale to raczej nie jest film dla wielbicieli typowego amerykańskiego kina. Eastwood to jest klasa sama w sobie i jeden z najlepszych aktorów. Świetnie zagrane. Ostatnio tak mi sie podobał ten SSman w Bękartach Wojny. Na pewno warto obejrzeć.

Bartek84
27-12-2009, 12:56
"Gorączka"
Jestetm zaskoczony bo ten film miazdzy wiekszosc filmów sensacyjnych pokazywanych w megahicie polsatu czy superkinie tvn, a jak do tej pory nie przypominam sobie aby lecał on w tv, no cóz wiec zabiramy sie do ssania i ogladamy bo warto !
9/10

"Gorączka" leciała swego czasu na tvn - ale to było z 10 lat temu :P Dalej mam na vhs :zabki:

Ja daję 10 na 10

Ogólnie, tak jak ktoś pisał, dobre filmy polecasz.

koles1989
27-12-2009, 13:30
Ostatnie obejrzane filmy

"Zombieland" 6/10 gatunek: Horror, Komedia

Chcąc sobie jakoś poprawić humor, obejrzałem ten film. Nic specjalnego

Niewesołe jest życie nastolatka, zwłaszcza po zombie-apokalipsie. Kumple zredukowani do plątaniny jelit, dziewczyna nadgniła, rodzina w początkowym stadium analfabetyzmu (ciągle tylko "agh ugh" i "ble ble", jak u Żuławskiego). Kina pozamykane, w klubach pustki, na stadionach mało emocjonująca gra w zabijanego. Główny bohater zna ten ból. Siedząc na sedesie w publicznej toalecie i ściskając gorączkowo strzelbę, nie wygląda kwitnąco. Wkrótce do jego kabiny zapuka jednak przygoda.

-------------------------------------------------------------------

"W pogoni za szczęściem" 8/10 gatunek: Biograficzny, Dramat obyczajowy

Baardzo fajny film, momentami zanudzał, ale ciekawa historia i bardzo dobra gra aktorska Willa Smitha. Film motywuje do działania

"W pogoni za szczęściem" to kolejna opowieść oparta na autentycznej biografii. W latach 80-tych Christopher Gardner (Will Smith), drobny sprzedawca, przeszedł prawdziwą drogę przez mękę. Stracił pracę, mieszkanie, odeszła od niego żona, a do tego musiał jeszcze opiekować się ich pięcioletnim synem - Chrisem Juniorem (Jaden Smith). Niejeden w takiej sytuacji załamałby się i skończył ze sobą. Gardner wciąż jednak wierzył, że upór i ciężka praca muszą kiedyś przynieść owoce. Przez długi czas - razem z dzieckiem - tułał się po rozmaitych przytułkach i dworcach autobusowych, a jednocześnie starał się znaleźć dobrze płatną posadę. Zdobył staż w firmie maklerskiej, gdzie wreszcie mógł wykorzystać swój handlowy talent. Wysiłek się opłacił i Chris Gardner zaczął zarabiać coraz większe pieniądze...

-------------------------------------------------------------

Gothika 7/10 gatunek: Horror, Thriller, Psychologiczny

Calkiem, całkiem, można zobaczyć, a jak nie to wiele się nie straci

Historia zajmującej się kryminalistami pani psycholog (Halle Berry), która pewnego dnia budzi się jako pacjentka własnego szpitala psychiatrycznego, nie pamiętając nic w sprawie morderstwa, które rzekomo popełniła. Gdy usiłuje odzyskać i pamięć i dobre imię, odkrywa w sobie nadnaturalne zdolności.

Najlepsze filmy jakie obejrzałem:

1. Siedem dusz - dramat Film Siedem dusz to pełna tajemnic zaskakująca historia miłosna, która zadaje prowokacyjne pytania na temat życia i śmierci, żalu i przebaczenia, przyjaźni, miłości i odkupienia. Opowiada o związkach, które w bardzo nieoczekiwany sposób łączą ze sobą ludzkie losy. To poruszającą opowieść o człowieku nękanym pewną tajemnicą, który decyduje się odkupić swoje winy drastycznie zmieniając życie siedmiu zupełnie obcych sobie osób. Kiedy już wprowadza swój plan w czyn, nic nie jest w stanie zmienić jego postanowienia. A może tak mu się tylko wydaje... Ben Thomas/Will Smith/ nigdy nie spodziewałby się tego, że zakocha się w jednej z nieznajomych – i to właśnie ona zacznie go zmieniać.

2. Requiem dla snu - dramat Wstrząsająca opowieść o czwórce bohaterów z Brooklynu, którzy w pogoni za realizacją swoich marzeń odbywają podróż w głąb piekła uzależnień. Ucieczka od rzeczywistości kończy się dla rozprowadzającego narkotyki Harry'ego, jego uzależnionej od pigułek na odchudzanie matki, Sary, pogrążonej w nałogu dziewczyny, Marion, i najlepszego przyjaciela, tragedią. Każdy z nich, nie mogąc sobie poradzić z chaosem otaczającego ich współczesnego świata, popada w uzależnienie od narkotyków, słodyczy, czy telewizji. "Requiem dla snu" to hipnotyczna opowieść o tęsknocie za miłością, życiu w iluzji, kłamstwie i zjawisku uzależnienia.

3. Hancock- Fantasy, komedia Są na świecie bohaterowie... superbohaterowie... i jest Hancock (Will Smith). Duża władza wiąże się z dużą odpowiedzialnością i wszyscy o tym wiedzą... Wszyscy, z wyjątkiem Hancocka. Wiecznie podirytowany, skonfliktowany z otoczeniem, sarkastyczny i nierozumiany Hancock, może i ratuje życie wielu osób, dzięki swoim popisom, zawsze jednak pozostawia po sobie spore zniszczenia. Mieszkańcy Los Angeles mają tego dosyć – chociaż cieszą się, że mają swojego miejscowego bohatera, zastanawiają się jednak, co takiego zrobili, że zasłużyli właśnie na Hancocka. Mężczyzna zupełnie nie troszczy się o to, co myślą o nim inni – aż do dnia, w którym ratuje życie szefa ds. PR Raya Embreya (Jason Bateman). Wtedy właśnie zgryźliwy superbohater zaczyna zdawać sobie sprawę, że może posiada jednak tę drugą, wrażliwą stronę osobowości. Stawienie temu czoła może być największym wyzwaniem Hancocka. Żona Raya, Mary (Charlize Theron), twierdzi bowiem, że jest on nieuleczalnym przypadkiem.

MarcinGKS
27-12-2009, 14:15
"Piła 6" 9/10 jedna z lepszych czesci , duzo rzeczy sie wyjasniło , scena na poczatku filmu mocna :) , ale wyglada na to ze bedzie jescze 1 częsc: :)

dodo
27-12-2009, 14:17
lecial ostatnio w tv ale jak ktos przegapil to TRZEBA zobaczyc

Lord of War (2005)

Jedna broń przypada na 12 ludzi na planecie. Pytanie tylko... Jak uzbroić pozostałych 11?" To jedyne zmartwienie pana życia i śmierci. Jurij Orłow (Nicolas Cage) jest handlarzem bronią, który krok po kroku wspina się na "zbrojny Olimp". Nie interesuje go komu sprzedaje, często obu stronom konfliktu. Ostatnio największe zyski czerpie współpracując z krwawymi dyktaturami w Afryce... W rozkręcaniu biznesu pomaga mu brat (Jared Leto). Przychodzi jednak taki moment, w którym Jurij musi dokonać wyboru: rodzina (urodziwa żona i synek) albo styl życia do którego przywykł: często pełnego ryzyka i stresu, lecz również na bardzo wysokim poziomie, w otoczeniu pięknych kobiet. Wybór nie jest prosty, tym bardziej, że za każdy trzeba ponieść wysoką cenę...

spajder
27-12-2009, 15:18
dokładnie o to mi chodziło :)

Acha, no dla mnie cały film zajebisty. Ogólnie w tym temacie PePe,Pucha i Ty polecacie dobre filmy.
Sciąga mi sie Doktor Strangelove co polecał Pucha bo nie widzialem, obejrzę może wieczorem.

PS. Ma ktoś namiar na tego kawałka co leciał w Drzazgach - ta soulowa wersja "już mi niosą suknie z welonem..."

Gumis
27-12-2009, 19:43
Lektor (2008)
Oparty na bestsellerowej powieści o tym samym tytule „Lektor”, to hipnotyzująca historia pełnej tajemnic miłości, której akcja toczy się w targanych wojną i powojennych Niemczech. Hanna (Kate Winslet) udziela pomocy Michaelowi Bergowi (David Kross), który zasłabł na ulicy, wracając ze szkoły. W ten sposób krzyżują się losy młodego wrażliwego ucznia i pięknej, choć starszej od niego kobiety, którą jest zafascynowany od pierwszej chwili. To przypadkowe spotkanie staje się początkiem namiętnego romansu, zakończonego nagłym i tajemniczym zniknięciem kobiety. Mija osiem lat. Michael jest studentem prawa i śledzi procesy nazistowskich zbrodniarzy. W tych właśnie, jakże odmiennych, okolicznościach spotyka ponownie swoją dawną kochankę. Hanna oskarżona jest o popełnienie odrażających zbrodni.

Książki niestety nie czytałem, ale film oceniam jako bardzo dobry. Jedyne czego żałuje, że wątek wkroczenia Hanny do SS był tak okrojony, nie wiadomo nic więcej na ten temat. Miała swoją pracę, dostała nawet awans, a podczas rozprawy mówi tylko, że szukali strażniczek i po prostu się przyjęła. Można się domyślać, że jako Niemka miała w pewnym sensie obowiązek moralny /niemiecki charakter ukazany chociażby przez bezwzględne wykonywanie rozkazów/, ale szkoda że nie zostało to jakoś bardziej poszerzone, a nie rzucanie suchymi faktami. Nie mniej film oceniam dosyć wysoko i polecam obejrzeć.

PePe
27-12-2009, 22:40
http://www.theanimationblog.com/wp-content/uploads/2009/06/9poster-exclusive.jpg

http://www.megaupload.com/?d=JZZG903F
napisy:
http://rapidshark.pl/dmiyyldlvkjg/9.txt.html

może nie film ale animacja ,polecam troszka inno od innych ,nie głupkowato,opisuje apokaliptyczny świat, gdzie wszyscy ludzie zniknęli.bajka raczej nie dla najmłodszych ,świetna grafika

Yaro
27-12-2009, 23:50
http://i50.tinypic.com/oqy4jr.jpg

"Przyjaciele z kasą"

Oliwia ma trzy bardzo dobre przyjaciółki. Mimo, że wszystkie z nich są zamożne, jedna nawet bardzo zamożna, nie przeszkadza im, że Oliwia pracuje jako sprzątaczka. Przeszkadza to jednak Oliwii, która nie dość, że mało zarabia to jeszcze nie ma żadnego mężczyzny, podczas gdy jej przyjaciółki są zamężne już od kilku lat. Niebawem jednak to trzy przyjaciółki będą zazdrościć Oliwii, ponieważ życie każdej z nich zaczyna się w pewien sposób walić, podczas gdy szara sprzątaczka wychodzi na prostą.

Nieporozumienie. Nie polecam.

Mayek
28-12-2009, 00:28
Lord of War to jeden z najlepszych filmow jakie kiedykolwiek widzialem
avatar na kompie jest biedny, 25 minut i delete

Sinner
28-12-2009, 07:32
Haunting in Connecticut-dosyc dobry horror,cos w stylu Amityville.

Mozna obejrzec,nie przynudza.

pooceq
28-12-2009, 08:28
avatar na kompie jest biedny, 25 minut i delete

w 3D to co innego. nie wyobrazam sobie ogladania tego filmu na kompie. historyjka taka sobie, ale fajne efekty 3D i przeslanie nawet w miare

MALek
29-12-2009, 01:14
Dwa słowa do Petera Heyms'a:
Jesteś Chujem.

Właśnie obejrzałem "2010 Odyseja Kosmiczna", kurwa jak można tak pluć w twarz arcydziełu jakim była "2001"...
Sam film nawet jako odrębne dzieło jest słaby porównując z "2001" tragedia. Grupa naukowców z USA i ZSRR wyrusza w pobliże Jowisza zbadać "monolit", i zobaczyć co się stało z HALem . W międzyczasie wybucha Wojna Soviecko-Amerykańska. Po drodze na księżycu Europa zauważają ślady życia w postaci amoniaku, wysyłają bezzałogową sondę która jednak przy próbie zbliżenia się zostaje "wyrzucona" w przestrzeń.
Gdy docierają próbują zbadać Monolit ale jedna tego nie potrafią gdyż ten "się broni" a 1osobowa sonda podobnie jak ta pierwsz zostaje wyrzucona w przestrzeń. Załoga dociera do "discovery" właczają HALa kasując mu jednak dane z przebiegu poprzedniej misji. Na statku pojawia się "duch" członka 1sze zalogi discovery który ostrzega ziemian że musą "rozpocząć powrót" w przeciągu dwóch dni: bo stanie się coś wspaniałego - to zsamo przekazuję przez TV na ziemi swojej żonie. By muc powrócić tak szybko konieczne okazuje się zespolenie obu statków by z paliwo starczyło na powrót po gorszej niż zakładano początkowo trajektori.
Gdy dochodzi do powrotu na Jowiszu pojawia się czarna plama która okazuje się skupiskiem monolitów, ich liczba stale się powiększa zjadajac planetę, wybuchając tworząc nowe 2 słońce. Przekaz od monolitów z jowisza brzmi że zieminie mogą zasiedlać wszystkie światy opródz "europy (księżyca). Na ziemi zapanowywuje pokój.
Banalna historyja o mdlym przeslaniu które jóż nieco ze względu na sytuację geopolityczną się zdezaktualizowało.

Kurwa przed rozpoczęciem pisania recęzji chciałem dać 4. Ale po zastanowieniu, daje mocne
2/10.

Chujstwo.

Pucha - potwierdzisz ?

MALek
29-12-2009, 01:23
Mógł y ktoś usunąć poprzedni post za szybko i się wysłał i pozostawiłem tam za dużo "byków" i małych niedopowiedzeń.

Dwa słowa do Petera Heyms'a:
Jesteś Chujem.

Właśnie obejrzałem "2010 Odyseja Kosmiczna", kurwa jak można tak pluć w twarz arcydziełu jakim była "2001"...
Sam film nawet jako odrębne dzieło jest słaby. Oceniając go jako kontynuacje "2001" trzeba powiedzieć jasno katastrofa.

Grupa naukowców z USA i ZSRR wyrusza w pobliże Jowisza zbadać "monolit", i zobaczyć co się stało z HALem . W międzyczasie wybucha Wojna Soviecko-Amerykańska. Po drodze na księżycu Europa zauważają ślady życia w postaci amoniaku, wysyłają bezzałogową sondę która jednak przy próbie zbliżenia się zostaje "wyrzucona" w przestrzeń.
Gdy docierają próbują zbadać Monolit ale ro się nie udaje jedno-osobowa sonda podobnie jak ta pierwsza mająca zbadać Europe zostaje wyrzucona w przestrzeń. Załoga dociera do "discovery", włącza HALa kasując mu jednak dane z przebiegu poprzedniej misji. Na statku pojawia się "duch" członka pierwszej załogi discovery który ostrzega ziemian że muszą "rozpocząć powrót" w przeciągu dwóch dni: bo stanie się coś wspaniałego, to samo przekazuję przez TV na ziemi swojej żonie. By móc powrócić tak szybko konieczne okazuje się zespolenie obu statków by z paliwo starczyło na powrót po gorszej niż zakładano początkowo trajektorii.
Gdy dochodzi do powrotu na Jowiszu pojawia się czarna plama która okazuje się skupiskiem monolitów, ich liczba stale się powiększa zjadając planetę, wybuchając tworząc nowe 2 słońce. Przekaz od monolitów z Jowisza brzmi że ziemianie mogą zasiedlać wszystkie światy oprócz "europy (księżyca). Na ziemi nastaje pokój.
Banalna historyjka o mdłym przesłaniu które już nieco ze względu na sytuację geopolityczną się zdezaktualizowało.

Kurwa przed rozpoczęciem pisania recenzji chciałem dać 4. Ale po zastanowieniu, daje mocne
2/10.

Chujstwo.

Pucha - potwierdzisz ?

Tevez
29-12-2009, 08:01
Wczoraj po godzinie kombinowania z napisami (nawet jak sie zna angielski to ciężko obejrzeć beż chociaż angielskich napisów) udało mi się zobaczyć Kill The Referee (ZABIĆ SĘDZIEGO). Świetny film. W sumie to nie wiedziałem, że to wszystko jest aż tak rozbudowane. Sędziowie mają tak samo jak i piłkarze turniej. Walczą o finał, półfinał itp
Bardzo rozbudowany wątek Webba i naszych kibiców. Ogólnie to polecam.

Prawo zemsty.
Nie ma co dużo się rozpisywać. Polecam każdemu kto jeszcze nie widział. Jest pare rzeczy które mi się nie podobały, ale nie chce nikomu psuć filmu. 9/10

Pucha
29-12-2009, 09:32
Pucha - potwierdzisz ?
tego filmu nie zamierzam ogladac z racji tego ze 2001: Odyseja Kosmiczna jest arcydziełem i zarazem moim ulubionym filmem, wiec uwazam ze nic nie jest w stanie po smierci Kubricka pobic tego filmu, a kontynuacja Odyseji jest proba gwałtu, i oznaka braku szacunku na SK i Odyseji tymbardziej ze Kubrick zakaz produkcji kolejnej czesci (nawet zniszczył wszystki dokumenty dot. "2001" ) to marni producenci postanowili dla kasy zrobic kolejna czesc.
Wiec pewnie to jest turbo gniot i tylko bym sie wkurwił, wole nie ryzykowac bo by mi serce pekło :hihi:
I jak na ironie zycie ukazuje to co Kubrick w swoim filmie chciał ukazac - brak szacunku dla sprw wieliich.

Gumis
29-12-2009, 10:17
Dziś na TVP2 o 23:25 "Pająk", polecam.

Yaro
29-12-2009, 11:11
http://i47.tinypic.com/29xb59g.jpg

"Mamma Mia!"

Sophie jest młodą dziewczyną wychowywaną tylko przez matkę. Dziewczyna ma tylko jedno małe marzenie, chce, aby jej ojciec pojawił się na jej zbliżającym się ślubie. Problem w tym, że nie wie, kto nim jest. Chcąc się dowiedzieć prawdy, czyta pamiętnik matki i dowiaduje się, że ma trzech prawdopodobnych ojców. W tajemnicy przed mamą wszystkim możliwym kandydatom wysyła zaproszenia na ślub. Ku jej ogromnemu zdziwieniu wszyscy trzej przybywają...

Musical, ale spoko się oglądało. Można obejrzeć.

Gumis
29-12-2009, 17:16
Siekierezada (1985)

Scenariusz powstał na podstawie powieści tragicznie zmarłego poety Edwarda Stachury. Janek ( Edward Żentara ), wrażliwy poeta, nie chcąc utracić niezależności, opuszcza swą ukochaną, którą nazywa Gałązką Jabłoni. Rusza w świat. Znajduje pracę przy wyrębie lasu w Bieszczadach. Mieszka u babaci, zwanej Oleńką, zaprzyjaźnia się z Peresadą, Wasylukiem, Batiukiem, Selpką i jego wesołą żoną. Nie może jednak znieść rozłąki z ukochana. Postanawia do niej wrócić.

Trafiłem przypadkiem, polecam.

anetoshi
29-12-2009, 17:26
w 3D to co innego. nie wyobrazam sobie ogladania tego filmu na kompie. historyjka taka sobie, ale fajne efekty 3D i przeslanie nawet w miare

dokładnie dziś byłam w kinie efekty momentami bardzo fajne :)
mam nadzieje że będzie tego nakręcona 2 część jak się ludzie z ''nimi'' zintegrowali :))

pooceq
29-12-2009, 17:29
mam nadzieje że będzie tego nakręcona 2 część jak się ludzie z ''nimi'' zintegrowali :))

a ja mam nadzieje, ze nie! tyle starczy, niech tego nie psuja

Szpic
29-12-2009, 17:44
ja proponuje prequel o tym jak ludzie tam ladowali i uczyli angielskiego:D
a potem jak gwiezdne wojny zrobimy jeszcze 4 kolejne czesci :)

Pucha
09-01-2010, 20:12
"Sprawa Kramerów" - ten film mnie juz od dawien dawna intrygował, cały czas zastanawiałem sie jaki to dobry film w 1980 mogł "wygrysc" Copole i jego "Czas apokalipsy" ze zdobycia oscara za najlepsza rezyserie, najlepszy film i najlepszy scenariusz (adaptowany)
- do tej pory nie znam na to pytanie odpowiedzi... bo Sprawa Kramerów zdecydowanie w tych kategoriach wypada gorzej od "CA" Copoli, ale trzeba przyznac ze "SK" to solidny film, ze swietnymi ujeciami kamaera (pakowanie rzeczy Joanny przez Teda, scena w kawiarni itd.) no i przedewszystkim fenomenalny Hoffman (tutaj zasłuzony oscar), chyba nawet lepsza rola niz w Absolwencie...
Co do fabuły, jest dosc interesujaca, w madry sposob zostało pokazane ze Ojciec to taki sam rodzic jak matka ("Oczywiście miłość też jest ważna.I nie wiem, skąd wiadomo,że mężczyzna...ma tego uczucia mniej.") Inna wazna ukazana sprawa jest przedstawienie cierpienia wczasnie rozwodu i ostrej walki o dziecko, ale równiez ze w tej walce mozna "przeciwnikowi" okazac szacunek... bez watpienia "Sprawa Karmerów" to wartosciowy film, ale akademia filmowa przesadziła uwazajac ze jest on lepszy od Apokalipsy, sorry ale to nie ta liga, widocznie wizja Copoli przesdtawiona w filmie az tak bardzo zabołała władze usa ze musiała ujebac film.
co do "sk" to polecam, film godny uwagi
8.5/10

"Dziecko" (Enfant, L') - Francuzki dramat, tak samo jak w przypadku "Klasy" podchodzi dokumentem, prosta historyjka podana w bardzo prosty sposób, ale napakowana moralizatorstwem.
Głownym tematem filmu jest odpowiedzialnoasc, odpowiedzialnosc nie tylko za siebie, ale tez za drugiego człowieka, film ukazue błędy i proby odkupienia swoich win.
Ogolnie film zmusza do myslenia nad czynami głownych bohaterów, do refleksji. Całkiem dobrze i sie go ogladało, lecz bez szału.
7/10

"Podejrzani" - kolejny po "Gorączce" fenomenalny kryminał, wiele osob twierdzi ze ten film ma najbardziej zaskakujace zakonczenie, nie do konca sie z tym zgodze, racja, zakonczenie jest dosc mocne, moze nie sieka głowy jak Fight Club np. ale w FENOMENALNY sposob zostało to przedstawione, zgrane, przemyslane, dokładne, ciezko jest mi to szerzej opisac aby nie zdradzic koncówki :)kazdym badz razie z upływem kolejnych minuta filmu coraz bardziej on wciaga, jestemy coraz bardziej ciekawi jak to wszystko sie skonczy, kto to jest Soze i co sie takiego stało na statku, jednym słowem swietny scenariusz...
Druga bardzo wazna zaleta tego filmu to gra aktorska, Kevin Spacey rozjebał system, zagrał niesamowicie przekonujaco, w 100% wczuł sie w role "małego - wielkiego" złodziejaszka ktory wpadł w wielka intryge, ogladanie go na ekranie to wielka przyjemnosc, az zal mi było jak film sie skonczył ;) równiez Pete Postlethwaite bardzo mi sie podobał, bardzo tajenicza postac, i ten akcent hehe ;)
ogolnie to jest kurwa prawdziwy kryminał ;) POLECAM!
9/10

"Wierny Ogrodnik" - od dawien dawna słyszałem sprzeczne opinie na temat tego filmu, jedni sadzili ze jest fascynujacy, inni ze nudny, naciagany, takie zstawienie emocji gwarantowała ze moge oczekiwac czegos ciekawego, tym bardziej sie ucieszyłem gdy tvn postanowił puscic go w teleizji i tym samym iszczedił mi miejsca na dysku ;]
ale wracamy do filmu, swietny film, chciałem to napisac na koncu ale nie mogłem sie powstrzymac hehe, najbardziej podobał mi sie przekaz, nie banalny, jest wiele metafor ukrytych w scenach co buduje ogolne piekno filmu, no i film porusza wazne kwestie dla społeczeństwa - wyzysk korporacji, bardzo brutalniejest pokazzane jak dla pieniedzy wielkie firmy sa wstanie zabijac, kolejna ciekawa rzecza jest poąłczenie gatunków, filmu sensacyjnego i melodramatu, w sumie obawiałem sie ze film bedzie smierdziec tandeta kina sensacyjnego, ale nic z tego! Wszystko jest wywazone i odpowiednio zgrane wyzszy poziom poprostu ;), co do melodramatu, rowniez jest to temat nie banalny, w filmie nie ma wielu scen takich strikte miłosnych, tych typowo amerykanskich, miłosc jest tutaj ukazana jak jako cos wiecej, na co wskazuje sam tytuł, Justin po smieci swojej zony. mimo wielnych podejrzen o puszczaniu sie jej, nie wierzy w to, mimo jej smierci - nadal ufa, postanwia poszukac prawdy - jest wiernym ogrodnikiem ;) wieksozsc by ja zaszufladkowała jako szmate i starała sie zapomniec. No i zdjecia afryki sa magiczne, ukazuja piekna "strone" afryki, do tego kilmatyczna i swietna muzyczka, a co do poczatku mojej wypowiedzi, ze wiele osob uwaza go za nidny - bzdura, fabuła jest "poplatana" tzn jak w Memento, sceny nie sa w porzadku chronoligicznym (bardzo na plus), wiec widz musi byc cały czas skupiony, wiec nie ma tu mowy o nudzeniu sie.
Ten film jest w scisłej czołowce ostatnich lat, pieknie :)
9.5/10

"Barry Lyndon" - Koelejny swietny film Kubricka, choc troche czuje niedosyt po seansie, ale po kolei, fabuła i "szkielet" filmu bardzo przypomina mi film Da Palmy "Człowiek z Blizna" tak samo u Kubricka głowny bohater zaczyna od zera, osiaga wiele, by na koniec to wszystko stracic... co do plusów, to zdecydowanie na pierwszy plan wybijaja sie zdjecia, krajobrazy, ujecia kamera, kostiumy, budynki, (pierwsza scena juz mnie rozjebała - swietne ujecie, tylko Kubrick jednym ujeciem moze oddac klimat całego filmu..) widac tutaj wielka dokładnosc Kubricka do ktorej nas przyzwyczai, najlepszy film z tych gatunkach, kazdy rezyser powinien sie od tego filmu uczyc, no i oczywiscie jak to u Kubricka - swietnie dopasowana muzyka!
Co do minusów, jak na film Kubricka bedzie ich "sporo" ;))) przedwszytkim rzucały mi sie zle wykreowane postacie, sa troche za mdłe - nijakie, druga rzecza jest długosc filmu, trwa ponad 3 godziny, jak na tak powolne tempo tego filmu, to zdecydowanie za duzo (choc pierwsza czesc tego filmu była dosc dynamiczna i zaskakiwała, to druga jest znacznie słabsza...), trzecia rzecza jest scenariusz - fabuła ogolnie moze nudzic, mało sie dzieje, druga czesc jest przewidywalna, a czwarta najwazniejsza rzecz, nie ma tego Kubrickowego mocnego przekazu, oczywiscie przekaz jest (koncowy epilog daje duzo do myslenia) ale to nie to samo co w Odyseji, Mechanicznej, dr. Strangelov, ale ewidentnie widac ze ten film miał inne zadanie, miał byc WIZUALNYM dziełem i nim jest, kazda scena dokładnie przemyslana, precyzyjna, z najbardziej "pustych" momentów mozna wyjac cos ciekawego (np. jak Barry gra w karty z kuzynka, widac w scenie ze barry umyslnie przegrywa ;)) sama radosc dla oczu z ogladania.
Film ten jest głownie i w sumie wyłacznie dla pasjonatów kina, oni w nim znajda piekno i plusy, dla osob lubiacych kino akcji/ transformersów itd. sie ten film zdecydowanie nie spodoba ;]
8.9/10

"300" - w swoim czasie bardzo głosny film, wiec musiałem go obajrzec, i nie absolutnie nei załuje, fantastyczne widowisko, chuj z tym ze fabuła jest prosta jak włocznia, sa filmy ambitne i widowiskowe, ten jest z tych drugich i daje rade, piekne długie sceny walki, to jest prawdziwa rzez we walce, a nie to co w np. transformersach gdzie wszydtko wybucha, lata, pali sie i ogolnie niewiadomo co sie dzieje, a po 15 minutach ma sie atak epilepsji... tutak widz sie delektuje pryskajaca krwia.
Jets to przedwzytkim wielkie widowisko z honorem, odwaga, miłoscia, patriotyzmem w tle, moze troch draznic ilosc słow wypowiadananych przez leonidasa na temat ojczyzny, ale mi to nie przeszkadzało, wkoncu This is Sparta!
:) No i po tym filmie miałem sen ze jestem spartiata w miescie zabijam zombiee :szok:
Dla takich filmów zostało stworzone kino!
10/10

"2012" - Wiele sie nie spodziewałem po tym filmie i dobrze myslałem, bo ani sie bardzo nierozczarowałem, ani nie zostałem zaskoczony pozytywnie, kino rozrywkowe idealnie pasuje do tego filmu.
Przed sensem miałem nadzieje ze Emmerich nie przesadzi z naiwnoscia scen... taki chuj, takich bzdur i scen z kosmosu dawno nie widziałem, zero logiki, rozumiem spektakularnosc, no ale bez jaj, scena gdy głowni bohaterowie uciekaja autem przez miasto to jest kpina, czy twórcy tego filmu maja wieskzosc społeczenstwa za debili?
Drugim makabrycznym minusem (choc to normalka w filmach katastroficznych) to skrajna schematycznosc... szanujmy sie - efekty to nie wszystko...
...ale w tym filmie te efekty sa wszystkim i one go ratuja, widowiskowosc poraza, niby film jest głupi, schematyczny, wrecz idealny do skrytykowawania, a jednak mimo wszystko dobrze sie go oglada...
5/10

"Siekierezada" - Polski dramat psychologiczny z '85 roku, film opowiada o Janku, zagubionym poecie ktoy przytłoczony zyciem postanawia uciec przed siebie, po drodze zatrzymuje sie w "puszczy" na wyrabce lasu, w pracy poznaje ciekawe osoby - zaprzyjaznia sie z nimi i czesto po pracy przy wodce rozmawiaja wspolnie o swiecie, mimo tego Janek nadal czuje pustke...
wiecej nie pisze, ogolnie film ciekawy z bardzo klimatyczna muzyczka, dobre dialogi no i niektore ujecia kamera bardzo "filozoficzne", podkreslajace charakter filmu.
Jak na polski film to godnie, polecam
6.5/10

"Bracia" (Brothers) - w sumie nowy film z 2009 (grudzień), ciezki kaliber ufff, z kazda minuta film coraz bardziej szarpie nerwy, a koncówka rozsadza łeb, ogromne wrazenie na mnie wywarł, z pozoru banalna fabuła, ale swietniue tutaj widac uczucia bohatrów i jaki na nich wpływ miały zaistniałe sytuacje, Natli Portman zagrała wybornie, chyba zadna wczesniej aktorka nie zrobiła na mnie takiego wrazenia - chyba oscar poleci ;), miałem wrazenie ze jakby naprawde czuła to co pokazywała - czyli tak powinno byc ;], Jake Gyllenhaal równiez sildnie wykonał swoja prace, najbardziej fascynuje mnie pan spiderman - na poczatku wydawało mi sie ze gra strasznie dretwo, ze kreowana przez niego postac nie pasuje do tego wszystkiego, po powrocie z wojny miało to juz sens, a w koncówce filmu zas wszystko idealnie sie zgrało (ciekzo mi to opowiedziec, to trzeba zobaczyc i samemu ocenic) troche przypominał mi De niro w Taksówkarzu.
Film ogolnie godny obejrzenia i jak narazie nie doceniany i jest/było o nim mało szumu, ale jestem pewien ze jeszcze o nim usłyszymy (czekam na nominacje do oscarów, bo do złotych globów figuruje juz w dwóch kategoriach.)
8.5/10

"Chinatown" - film naszego rodaka - Romana Polańskiego, przed tym filmem uwazałem ze Roman jest przereklamowany w polsce z racji tego ze jest Polakiem ktory cos osiagnał w holywod, po 2 h z Nicholsonem uwazam ze Roman jest rezyserem swiatowej klasy i zajmuje wysokie miesce w czołowce swiatowych rezyserów, Chinatown to przedwszystkim swietny kryminał - trzymajacy w napieci, zaskakujacy, z wciagajaca fabuła, z Jackiem ktory zagrał swietnie, przyjemnie mi sie ten film ogladało, ani przez chwile sie nie nudziłem, Polański perfekcyjnie odtworzył klimat lat 30. widac ze wszyscy aktorzy "wczuli" sie na planie.
Bezapelacyjnie Roman stworzył dzieło w swoim gatunku, jest to kriminał idealny, czego chcieć wiecej od filmu? ZDECYDOWANIE POLECAM!
9.5/10

Trzeba nadrobic :faja:

sorry za błedy

dodo
09-01-2010, 21:27
"Podejrzani" - kolejny po "Gorączce" fenomenalny kryminał, wiele osob twierdzi ze ten film ma najbardziej zaskakujace zakonczenie, nie do konca sie z tym zgodze, racja, zakonczenie jest dosc mocne, moze nie sieka głowy jak Fight Club np. ale w FENOMENALNY sposob zostało to przedstawione, zgrane, przemyslane, dokładne, ciezko jest mi to szerzej opisac aby nie zdradzic koncówki :)kazdym badz razie z upływem kolejnych minuta filmu coraz bardziej on wciaga, jestemy coraz bardziej ciekawi jak to wszystko sie skonczy, kto to jest Soze i co sie takiego stało na statku, jednym słowem swietny scenariusz...
Druga bardzo wazna zaleta tego filmu to gra aktorska, Kevin Spacey rozjebał system, zagrał niesamowicie przekonujaco, w 100% wczuł sie w role "małego - wielkiego" złodziejaszka ktory wpadł w wielka intryge, ogladanie go na ekranie to wielka przyjemnosc, az zal mi było jak film sie skonczył ;) równiez Pete Postlethwaite bardzo mi sie podobał, bardzo tajenicza postac, i ten akcent hehe ;)
ogolnie to jest kurwa prawdziwy kryminał ;) POLECAM!
9/10

to jest to jak siedzi naprzeciwko gliniarza a ten go przesluchuje ??

jak tak to rowniez polecam moze az tak nie powala ale na pewno warto zobaczyc..widzialem to wieki temu ale dzisiaj lookne jeszcze raz

Loozak
10-01-2010, 07:15
Widział ktoś już może "Parnassus" albo "Głód"? Podobno oba są dobre, prawda czy nie? :D

Simao
10-01-2010, 11:54
http://gfx.filmweb.pl/po/61/29/326129/7178292.3.jpg?l=1195442891000
Trzej rezerwiści Armii USA mający lecieć do Iraku zostają przypadkowo zrzuceni nad meksykańską wioską, gdzie okrążają ich wrogie siły zbrojne. Żołnierze muszą przeciwstawić się Meksykanom...

Film bardzo luźny no i nie brakowało śmiesznych sytuacji. Dobra obsada na +.
Polecam :)

blazej
10-01-2010, 11:58
Ciacho - polska " komedia" z dobrą obsadą Karolak, Małaszyński, Trzebiatowska.
3 braci musi oczyścić Basie z zarzutów kryminalnych. taka generalnie jest fabuła tego filmu. Sam nie wiem co napisać o tym filmie widziałem go juz 2 razy i dla mnie jest śmieszny, nie jest to jednak typowa komedia romantyczna jest to film pełen absurdów ( jak np. pościg za zbiegiem gogartem :zabki: ) śą śmieszne momenty i dużo żartów sytuacyjnych. Troche słabiej jest z wątkiem sensacyjnym który nieco zaniża poziom filmu.
na dupny plus Małaszyński w roli upośledzonego Karolka. Dzieki niemu bardzo fajnie patrzy się na ten film. Generalnie jak macie iść na jakieś głupie Świty, Zmierzchy itd. to lepiej chyba na Ciacho się wybrać.

Shellu
10-01-2010, 13:02
"Barry Lyndon"

To co w tym filmie jest kapitalne to fakt, że ponoć wykorzystano tylko i wyłącznie naturalne oświetlenie. Dlatego sceny w pomieszczeniach różnią się od tych, które oglądamy w innych filmach.

JohnyManhattan
10-01-2010, 14:34
Ostatnio widzialem pare polskich filmow: "Rewers" "Dom zły" i "Tatarak"
Wiec po kolei.
"Rewers" zajebisty film. Fajny klimat powojennej Warszawy, swietna muzyka i czarnobialy obraz robia swoje. Super gra glownych postaci (Buzek, Janda, Polony i Dorocinski) Jedyne co mnie troche draznilo, to wstawki z czasow obecnych. Ciesze sie ze w koncu jakis dobry film bedzie polska propozycja do Oskarow.

"Dom zły" Kolejny czarno bialy film, trzymajacy w napieciu przez caly czas. Do konca nie wiadomo o co chodzi, a wszystko przeplatane smiesznymi scenami. Tu tez trzeba pochwalic aktorow, a przede wszystkim Dziędziela i Topę. Tez warto ogladnac.

"Tatarak" nudne smutastwo, nie dotrwalem do konca.

Z niepolskich to czasie swiatecznej nudy nawinalo sie co nastepuje:

"Wall-e" Bardzo fajna film animowany z morałem. Fajna lekka animacja.

"Klopsiki i inne zjawiska pogodowe" nie pytajcie mnie czemu to sciagnalem. :D Bajka o spadajacych z nieba hot-dogach. Szkoda czasu

"Ugly Truth" (Brzydka prawda ?) Fajna komedia romantyczna, z Gerardem Butlerem i ladna Pania blondynka Katherine Heigl, fajnie sie oglada (szczegolnie Pania blondynke) Duzo smiesznych sytuacji, mozna zobaczyc na rozluznienie lub z panną.

Jeszcze czeka na mnie The Blind Slide i pewnie cos dzisiaj sciagne (bo w tym tygodniu 5 kolosow :D).

Pucha
10-01-2010, 14:58
to jest to jak siedzi naprzeciwko gliniarza a ten go przesluchuje ??
tak, to ten ;)

"12 Gniewnych ludzi" - widac tutaj potege kina mowionego, choc scenografia jest uboga (akcja dzieje sie przez cały film w jednym pomieszczeniu) bohaterzy cały czas ci sami (12 ławników) to film wciaga i nie nudzi, fabuła i gra aktorska wysmienita, z poczatku wydaje sie ze cała narada ławy to bedzie krótka piłka - upalny dzień, kazdy z ławników ma juz ustawione popołudnie, dowody wskazuja "jednoznacznie" na winnego - przyklepac, i pojsc do domu... jednak sprawa sie komplikuje, wychodza na jaw nowe fakty, niektorzy reaguje gniewen, inni z pokora przyjmuja fakty. Naprawde swietnie sie bawiłem ogladajac zachowanie bohaterów, jak rodzi sie w nich watpliwosc.
No i cała ta sytuacja daje duzo do myslenia na temat sadownictwa w usa i kary smierci, gdyby nie ten 1 człowiek z 12... i czy wiecej takich sytuacji ma miejsce? Bo wkoncu człowiek nie jest doskonały i nic nie jest pewne na 100%.
Choc te dzieło ma juz ponad 50 lat to nadal jest aktualne i ponadczasowe. Polecam.

9/10

Bulisx
11-01-2010, 16:53
Dom Zły - w mojej ocenie jak na obecne polskie kino zajebista pozycja warta obejrzenia :)
Dziędziel kolejna bardzo dobrze zagrana rola. Nie porównywałbym jednak tego filmu tak ak to inni mówili z Tarantino, moim zdaniem z tym reżyserem film nie ma nic wspólnego

Yaro
11-01-2010, 17:48
http://i49.tinypic.com/212txs7.jpg

"Dom nad jeziorem"

Kate wyprowadza się z domu nad jeziorem. Przed odjazdem w skrzynce pocztowej zostawia list do następnego lokatora, który tu zamieszka. Gdy Alex się wprowadza znajduje list i postanawia odpisać, a ponieważ nie zna adresu Kate zostawia list w skrzynce. Od tej pory nowi znajomi wymieniają się w ten sposób korespondencją. Dziwne jest tylko te, że przekazując sobie wiadomości nigdy się nie spotkali. Niebawem jednak wszystko staje się jasne. Kate żyje w roku 2006, a Alex w 2004. Na początku żadna ze stron nie chce w to uwierzyć ale z czasem wszelkie wątpliwości znikają.

Dobry film. Polecam.

http://i50.tinypic.com/n1a2p3.jpg

"Bękarty wojny"

Akcja filmu rozpoczyna się w okupowanej Francji podczas egzekucji rodziny Shosanny Dreyfus, której dziewczyna jest świadkiem. Egzekucji dokonuje nazistowski pułkownik Hans Landa. Shosannie udaje się uciec i wyjechać do Paryża, gdzie, jako właścicielka kina, przyjmuje nową tożsamość. W innym miejscu w Europie, porucznik Aldo Raine organizuje grupę żydowskich żołnierzy, którzy mają dokonywać aktów zemsty. Do oddziału Raine'a dołącza niemiecka aktorka i agentka Bridget Von Hammersmark, której misją jest pozbawienie władzy przywódców Trzeciej Rzeszy. Losy tych ludzi zbiegają się pod kinowym afiszem, gdzie Shosanna przygotowuje własny plan zemsty...

Dla mnie film zajebisty. Polecam bardzo! Hans Landa według mnie najlepsza postać w tym filmie :hihi:

http://i49.tinypic.com/5upjqq.jpg

"Bruno"

Brüno to kolejna fikcyjna postać stworzona przez Sachę Barona Cohena. Tym razem wciela się on w homoseksualnego reportera z austriackiej telewizji interesującej się przede wszystkim modą, gwiazdami show biznesu i... homoseksualnością samą w sobie. Brüno wywraca świat mody i sław do góry nogami i zadaje pytania, na które nie ma odpowiedzi. Nikt nie jest w stanie mu sprostać.

Ten cały Ali G, Bruno czy Borat ładnie ma najebane w głowie. Nawet nie wiem jak tego wariata ocenić...

Przemek
11-01-2010, 18:33
Był ktoś na Ciacho, Avatarze i coś tam kto oszukał diabła ?

Bulisx
11-01-2010, 18:36

Ja na Avatarze nie b7yłem jeszcze. Moi znajomi którzy nie lubią filmów s-f skusili się i gorąco polecają, podobno zajebiste efekty no i poprostu cały film.. Zresztą widać ile on zarobił chyba warto się zdecydować

ziomek
11-01-2010, 18:37
o avatarze pare stron wcześniej

ToJa
11-01-2010, 20:04

Ciacho - polska " komedia" z dobrą obsadą Karolak, Małaszyński, Trzebiatowska.
3 braci musi oczyścić Basie z zarzutów kryminalnych. taka generalnie jest fabuła tego filmu. Sam nie wiem co napisać o tym filmie widziałem go juz 2 razy i dla mnie jest śmieszny, nie jest to jednak typowa komedia romantyczna jest to film pełen absurdów ( jak np. pościg za zbiegiem gogartem :zabki: ) śą śmieszne momenty i dużo żartów sytuacyjnych. Troche słabiej jest z wątkiem sensacyjnym który nieco zaniża poziom filmu.
na dupny plus Małaszyński w roli upośledzonego Karolka. Dzieki niemu bardzo fajnie patrzy się na ten film. Generalnie jak macie iść na jakieś głupie Świty, Zmierzchy itd. to lepiej chyba na Ciacho się wybrać.

W końcu ruszyłam tyłek do kina i nie żałuję. Dawno sie tak nie uśmiałam. Momentami myślałam że będę ryczeć ze śmiechu. Jak dla mnie najlepszy jest początek filmu i końcówka, w środku jest to głównie film troszkę za bardzo kryminalny ale ogólnie film na ogromny plus.
Śmieszne teksty dokładnie takie jak lubię. Scena przesłuchania ciasnego Wieśka czy fragment jak Karolek opowiada jak źli panowie uderzyli człowieka kołem ratunkowym zwala z nóg ;D

Polecam ;-)

Yaro
12-01-2010, 14:15
http://i50.tinypic.com/zagjt.jpg

"Wojna Charliego Wilsona"

Charlie Wilson (Tom Hanks) to kongresmenem z Teksasu, którego polityczny umysł, poczucie patriotyzmu oraz współczucie dla przegranych (na początku lat 1980-tych, na skutek rosyjskiej inwazji, takim przegranym był Afganistan) były dobrze maskowane przez wyjątkowo pogodną osobowość. Przyjaciółka Charliego, Joanne Herring (Julia Roberts) to jedna z najbogatszych kobiet w Teksasie i zagorzałą antykomunistką. Zdając sobie sprawę z tego, że amerykańska odpowiedź na inwazję w Afganistanie była bardzo anemiczna, Herring namawia Charliego, aby zrobił coś dla Mudżahedinów - pomógł usunąć sowieckich agresorów z ich ziemi zabezpieczając fundusze i broń. Partnerem Charliego w tym przedsięwzięciu był agent operacyjny CIA Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman), pracujący dla Ivy League, a przez to w znacznym stopniu pozbawiony możliwości korzystania ze swoich umiejętności. Charlie, Joanne i Gust przemierzali świat tworząc niezwykłe porozumienie między Pakistańczykami, Izraelitami, Egipcjanami, prawnikami, a także specjalizującą się w tańcu brzucha artystką. Ich sukces był imponujący. W czasie dziewięcioletniej okupacji Afganistanu, fundusze Stanów Zjednoczonych przeznaczone na tajne operacje wymierzone przeciwko Sowietom, wzrosły z 5 mln USD do 1 mld USD rocznie. Czerwona Armia zaczęła wycofywać się z Afganistanu.

Dobry film. Można zobaczyć.

http://i46.tinypic.com/2wozyxg.jpg

"Ojciec Chrzestny"

Rok 1945. Michael Corleone, weteran II Wojny Światowej powraca do Nowego Jorku, by spotkać się z rodziną na weselu jego siostry Constanzii. Ojcem Michaela jest Vito Corleone, gruba ryba w świecie przestępczym. Don Corleone jest głową jednej z pięciu mafijnych rodzin Nowego Jorku. Oprócz Corleone w mieście rządzą Barzini, Cuneo, Tattaglia i Stracci. Nadchodzi moment, kiedy Sollozzo, wysłannik czterech rodzin, przychodzi do Dona Corleone z propozycją udziału w handlu narkotykami, na którą Vito nie przystaje. Ta decyzja doprowadza do nieudanego zamachu na życie Dona Corleone. Aby odpłacić sprawcom tego czynu, jego najmłodszy syn Michael, publicznie zabija Sollozzo i skorumpowanego kapitana nowojorskiej policji McCluskeya. Rozpoczyna się wojna mafii.

Pierwszy raz na spokojnie miałem przyjemność zobaczyć ten film. Klasyk.

majk
12-01-2010, 17:12
ostatnio obejrzałem PRAWO ZEMSTY. na prawde super, ciekawy film, interesujaca fabula etc. wiadomo, jest pewien watek nie realistyczny, ale ogolnie film do polecenia;)

kosa
12-01-2010, 17:35
TVP 2 00:30

dzisiaj

"Przesłuchanie"

Świetny film o czasach PRL. Świetnie ukazuje brutalność jakich doświadczali ludzie w PRL skazywani przez aparat władzy.

Conrado1964
13-01-2010, 12:32
Universal Soldier III: A New BeginningAkcja filmu rozpoczyna się od przejęcia kontroli nad Czernobylem przez szalonego czeczeńskiego nacjonalistę. Z misją unicestwienia wroga i rozładowania bomb, których wybuch spowodować ma nuklearną katastrofę, wyrusza powołany na nowo oddział Uniwersalnych Żołnierzy, do których przyłącza się Deveraux. Okazuje się, że jednym z członków oddziału jest też klon sierżanta Andrew Scotta (w pierwszym filmie serii zagrał go Dolph Lundgren), który nie pamięta wydarzeń z przeszłości. W Czernobylu niebezpieczny Czeczen za pomocą chipa przejmuje kontrolę nad Andrew, a Luc musi stawić mu czoła.

Opis znalazłem Co do filmu chyba każdy lubi Van Damma stara fabuła filmu,ale takie bardzo sie podobaja Niby dużo osób narzeka ze powinniny byc lepsze ale mi sie podabał... napewno wam tak samo Poelcam...na nudne wieczory...

Blood and Bone

Isaiah Bone (Michael Jai WhiteMichael Jai White) właśnie wychodzi z więzienia. Natychmiast wynajmuję pokój i zaczyna brać aktywny udział w nielegalnych walkach na terenie LA. W końcu pokonuje on, najlepszego zawodnika należącego do lokalnego szefa mafii Jamesa (Eamonn Walker). Kiedy Bone odmawia szefowi mafii walki dla międzynarodowego konsorcjum, wszczyna tym samym wojnę między nimi dwoma, z której dowiemy się zaskakujących rewelacji na temat tego, co kierowało Bone'm że brał udział w walkach by znaleźć się blisko Jamesa.

Film walki może fabuła może prosta,powatrzajaca sie z wzgledu na zemste Ale powiem ze swietnie sie ogląda Głównego bohatera w walkach Polecam KAzdemu...Głowny bochater juz jest moi:zabki:m idolem hehe

mario
14-01-2010, 13:36
Wczoraj kuknięte Ciacho i mam mieszane uczucia. Z jednej strony świetne postaci i dobór aktorów (choć na Żmude nie mogłem patrzeć, a wcześniej było wręcz odwrotnie), niektóre gagi rzeczywiście zwalały z nóg, ale fabuła conajwyżej słabiutka, momentami za bardzo chcieli z tego zrobić kryminał.

Kilka kapitalnych scen i niestety nic poza tym. Widać połączenie humoru i akcji nam w polskim kinie nie wychodzi. Gdy tylko miejsce akcji jest stałe wygląda to już znacznie lepiej (Testosteron, Wesele).

Ogólnie 6/10, no może 7/10 za postać graną przez Małaszyńskiego :hihi:

Bulisx
14-01-2010, 13:45
STOP LOSS - wczoraj obejrzałem na HBO, film bodajże z 2008r. Amerykańscy żołnierze wracają do kraju z Iraku, zaledwie po 2 dniach imoprezowania zostają wezwani by pojechać tam znów. Naprade zajebisty film polecam!

MarcinGKS
15-01-2010, 14:14
http://chud.com/articles/content_images/5/supernatural.jpg

Nie z tego świata
Supernatural (2005) Serial TV

Historia zaczyna się 20 lat temu. Gdzieś w Kansas mieszka sobie przeciętne małżeństwo z dwoma synami. Pewnej nocy Mary, matka i żona, ginie w nie do końca wyjaśnionych okolicznościach. Jej mąż, John, postanawia zniszczyć to, co zabiło jego żonę, a swoich synów wychowuje na wojowników.
Wracamy do teraźniejszości. John i Dean (starszy z braci) wciąż polują na to, co zabiło ich żonę i matkę, likwidując przy tym inne potwory. Za to młody Sam, który właściwie nie pamięta matki, ma całkiem inne plany. Ma dziewczynę, chce zostać prawnikiem. Jednak los szykuje mu inne plany, w Halloween zjawia się u niego Dean. Mówi mu, że ich ojciec nie odzywał się od kilku tygodni i prosi go o pomoc w jego odnalezieniu. Sam zaraz po odnalezieniu ojca zamierza wrócić do swojego normalnego życia, ale tak to się nie skończy...

Gorąco Polecam ! :)

TedeGKS
15-01-2010, 16:34
może antytemat NIE POLECAM

http://www.traileraddict.com/content/universal-pictures/bruno.jpg

jestem właśnie po 1:20 zmarnowanego czasu przy filmie BRUNO,nie wiem albo humor juz nie ten teges ale te dowcipy gejowsko analne w ogóle mnie nie śmieszą,nie rozumiem ludzi z filmwebu którzy dają temu filmowi 6/10 ,i tak chwalą ten piekny obraz jako przyklad homofobi u odbiorcy.DNO DNA.Ostrzegam.

miras_tr
15-01-2010, 17:50
http://www.wildaboutmovies.com/images_4/IntoTheWildMoviePoster.jpg

Jestem świeżo po obejrzeniu i ciągle chyba pod wrażeniem. Film opowiada prawdziwą historie młodego absolwenta studiów, który mając dość wszechobecnego materializmu, ucieka na Alaskę. Podczas jego pieszej wędrówki spotyka wielu interesujących ludzi i odwiedza bardzo ciekawe miejsca. Typowy film drogi z przesłaniem. Bardzo długi, momentami się ciągnie, jednak warty obejrzenia.

ps szukam polskich bądz angielskich napisów do Metastazy

Gumis
15-01-2010, 18:40
Plac Zbawiciela - typowy pesymistyczny polski film, symetria i dług wymiekaja na przedbiegach... ogolnie juz mnie te polskie kino wkurwia, albo jakies romansidła dla kobietek, durnowate komedie, lub własnie takie mocne filmy co masakruja beret i po seansie masz ochote sobie strzelic w łeb.
Ogolnie nie polecam, no chyba ze komus za dobrze w zyciu to moze sie troche "ustawic do pionu" tej kreowanej polskiej rzeczywistoci, gdzie kazdego czeka chujowy los.
Całkowicie sie z Tobą zgadzam i sam już nie wiem czy film polecać czy nie.

blazej
16-01-2010, 10:09
Jakby ktos się wybierał do Silesi Cinema City na Sherlocka to polecam iśc na cyfrowego bowiem w kopi analogowej ktoś zrobił sobie żarcik i wytłoczył miniaturowe napisy :cham: są bardzo malutkie i Ci co chodzą raz na jakiś czas do kina mogą mieć na początku problemy z dostosowaniem sie do tego :)

Topór
16-01-2010, 11:11
Zajebisty jest avatar, gorąco polecam

Pucha
16-01-2010, 16:47
"Nocny Kowboj" - ten film chyba nie ma minusów... jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem, same plusy - łamanie schematów, ciekawa fabuła, przekaz, masa emocji/realnosci, wysmienite sceny i fenomenalne aktorstwo.
Fabuła filmu opowiada o "kowboju" z texasu ktory znudzony życiem postanawia wyruszyc do Nowego Yorku aby byc meska prostytutka, i w tym momencie konczy sie "amerykanski sen" a zaczyna sie zycie.... film porusza kwestie przyjazni, samotnosci, i amerykańskiej mitologi amerykańskiego snu, przekaz jest mocny i bezposredni.
Chyba najwazniejsza rzecza w tym filmie jest aktorstwo, Voight zagrał wybornie, ale to co odjebał Hoffman to jest poezja, jak on kurwa to zrobił? Idealnie wkomponował sie w tak skomplikowana postac - chocby dla samego Dustina warto zobaczyc ten film.
Zdecydowanie polecam, film miazdzy.
9.5/10

simon07
16-01-2010, 18:58
Dzisiaj na tvn o 21:05 "Monachium".Stary ale naprawdę dobry.

ziomek
16-01-2010, 21:33
ma ktoś film "Aleksander Newski" ?? rok 1938

Żaba-Bogucice
17-01-2010, 10:41
Avatar-piekne efekty:czytaj:,.Dzejms kamerkon wiedział co robi dopracowywujac go przez dwa lata na 3y deee....Ale własnie,-akcja filmu to fjuczer,ludzie wbijaja sie na planete po jej zasoby,tak jak juesej po rope do iraku i nie liczy sie nic procz zysku,gdzie jakas skamielina jest warta 10 raza wiecej od goldu,to skurwensoni sa w stanie wymordowac nie tylko piekny las,ale ich mieszkancow,ich wierzenia,ich korzenie.w skali 1-10 daje 8.5...
warto ogladnąć ,efekty 3y Deee,wymiatają.POLECAM.

Szpic
17-01-2010, 17:21
jakie efekty 3d?
bedac na tym filmie zauwazylem az 1. ( jak pocisk z granatu lecial )

pooceq
17-01-2010, 17:29
obejrzyj jeszcze raz i zaloz okulary podczas seansu. zauwazysz wiecej. efekty 3d to nie tylko rozne pierdoly lecace w kierunku widza (zwykle bezsensownie)

koles1989
17-01-2010, 18:38
Trzeba też siąść w odpowiednim miejscu, by poczuć tą przestrzeń. Ja siedziałem w 2 rzędzie, tak wyczytałem i fajnie się oglądało, choć już trochę kark bolał hehe co do filmu efekty bardzo dobre, ale sama treść nie za bardzo. Film stworzony dla nie wymagającego ludu, wszystko podane jak na tacy
Ocena hmm 6/10

Szpic
17-01-2010, 18:48
bylem na 3d. mialem zalozone okulary :)
moze to wina miejsc bo byly wyjatkowo chu&&&&
w kazdym razie nigdy bym temu filmowi nie dal 8.5
6 to max i na 2 czesc napewno nie bede szedl do kina

Gumis
17-01-2010, 18:48
gdzie najlepiej usiąść ?

katowicer
17-01-2010, 18:51
parnasum syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyf

koles1989
17-01-2010, 18:54
gdzie najlepiej usiąść ?
to zależy od kina do którego idziesz, poszukaj w google

a chciałem na to iść, ale jednak to ściągam huh

pooceq
17-01-2010, 19:25
bylem na 3d. mialem zalozone okulary :)
moze to wina miejsc bo byly wyjatkowo chu&&&&
w kazdym razie nigdy bym temu filmowi nie dal 8.5
6 to max i na 2 czesc napewno nie bede szedl do kina

ja siedzialem dosc nisko i na boku, efekty byly spoko. podoba mi sie to, ze nie zasypuja tym czlowieka, tylko sa dosc subtelne i pozwalaja sie fajnie wczuc w ta planete

a historyjka jest raczej slaba - to fakt i w zasadzie tylko dla tej dzungli warto isc

Ameba
17-01-2010, 20:21
masz na myśli parnassus? :zabki:

Lars Ulrich
17-01-2010, 22:14
nie,pegasus kurwa ... :cham:

koles1989
17-01-2010, 23:11
Właśnie obejrzałem "Bękartów wojny" iii jestem bardzo mile zaskoczony, bardzo podobał mi się ten film pod każdym względem, może dlatego, że nie lubię niemców :P

9/10

basu
18-01-2010, 12:49
No nie wiem, mi się Parnassus bardzo podobał, mimo, że nastawiałem się na coś innego.

Pucha
18-01-2010, 16:49
"Rewers" - od wielu osob słyszałem ze ten film jest swietny no i co najwazniejsze w gdyni film zgarnał prawie wszystko :szok: ze strony technicznej (ujecia kamera, obraz czarno biały, aktorstwo, dzwiek ) jest to jak na polskie kino wyjatkowo dobry film, wrecz europejski poziom, widac ze wkoncu cos w polskim kinie sie rusza, zmienia, juz dawno nie mielismy tak duzo dobrych filmów w jednym czasie... historyjka moze ciekawic, i nie jest to jakis schemat wiec i tutaj na plus, ale wyraznie czuc ze czegos tutaj brakuje - jakies ikry, zycia, zaskoczenia w sumie niewiem, moze jestem uprzedzony bo grała tam wałesówna ktorej strasznie nie lubie... ale szczerze to troche nudziłem sie i chciałem aby ten film sie juz skonczył :hihi: ogolnie rzecz biorac widac ze polskie kino idzie dobra droga, troche po omacku, ale mysle ze za kilka lat bedziemy ogladac w kinach filmy ktore beda walczyc o europejskie nagrody.

7/10 - chyba sprawiedliwa ocena

Kris
18-01-2010, 18:01
moze jestem uprzedzony bo grała tam wałesówna ktorej strasznie nie lubie
Chodzilo Ci raczej o Agata Buzek :)

Pucha
18-01-2010, 18:21
faktycznie :szok: tak czy siak - ta i ta nie lubie :cham:

francis
18-01-2010, 20:03
Ostatnio ogladalem Prawo zemsty,U pana Boga za miedza i wieczny student III oraz American Pie 7.Polecam wszystkie te filmy. Ciekawe.

ziomek
18-01-2010, 20:36
właśnie wróciłem z Avatar-a

Jestem zadowolony, lecz czegoś mi zabrakło w tym filmie, ale i tak na duży plus ;)

PePe
19-01-2010, 07:07
http://gfx.filmweb.pl/po/52/02/475202/7297945.2.jpg?l=1258732120000

Kod:
http://rapidshare.com/files/315636633/LaAbCiFn.part1.rar
http://rapidshare.com/files/315668701/LaAbCiFn.part2.rar

Napisy :
http://www.przeklej.pl/plik/law-abiding-citizen-2009-r5-line-xvid-fusion-txt-0005q32371dc

haslo : UpByLucas666

polecam filmik dobry

Tommywie
21-01-2010, 00:58
ja szczerze polecam film "30 dni mroku" - pierdoły jak to zwykle bywa z takimi science fiction/horror, ale naprawde mnie trzymal w napieciu, a do tego sceneria za oknem jest bardzo zblizona ze sceneria filmu, ktory rozgrywal sie gdzies na alasce :P bylem na tym w noc horrorow i z calego maratonu podobal mi sie najbardziej :) glupie moze zakonczenie i pare niedociagniec jest, ale ogolnie wg mnie film bardzo dobry :)

Yaro
22-01-2010, 12:55
http://i46.tinypic.com/2s8iozn.jpg

"Underworld 2 - Ewolucja"

Druga część hitu "Underworld". Po ostatniej walce najbardziej poszukiwanymi osobami są teraz Selene, kobieta wampir oraz Michael Corvin, hybryda człowieka i potomka Corvinusa. Ich jedyną nadzieją na przeżycie jest obudzenie Marcusa, który jako ostatni ze starszych nadal pozostaje w hibernacji. Jeśli nie zdążą Kraven przejmie całkowitą władzę. Tymczasem Marcus budzi się sam i zabija Kravena. Pewien wpływowy i posiadający swoją prywatną armię człowiek również wie o walce jaką stoczyli między sobą Lykanie i Wampiry, teraz i on tropi naszych bohaterów. Selene podczas poszukiwań Marcusa widzi jak ten odlatuje w stronę jej poprzedniego pobytu, czyli tam gdzie ukrywa się Corvin. Tymczasem Michael pomimo ostrzeżeń Selene wybiera się na miasto gdzie zostaje rozpoznany przez policję. W ostatniej chwili Selene ratuje go przed śmiercią. Wtedy odnajduje ich Marcus, który nie wierzy Selenie. Tak rozpoczyna się ich walka o przetrwanie, której stawką jest życie. Ich przeciwnicy nie tylko chcą ich śmierci, ale także tajemniczego medalionu, który jest w posiadaniu Michaela.

Jak na taki rodzaj filmu, to dobrze się oglądało. Polecam.

Pucha
22-01-2010, 14:19
"500 Dni miłosci" - komedia romantyczna - juz na starcie w reguły takie filmy sa przegrane i chujowe, skrajnme popadanie w schematycznosc, głupkowatosc, cukierkowosc itd. aaale od czasu do czasu powstanie komedia (nie)romantyczna opowiadajaca o przecienej miłosci w nieprzecietnym filmie i w nieprzecietny sposób, dziwnie brzmi? Oto chodzi, jebac schematy hehe ;)
Film jest bardziej pro - meski niz pro - babski, wiec nie bedzie tutaj wybuchu miłosci, cukierkowych scen, "motylków" w brzuchu przez 3/4 filmu, a za to bedzie wiecej goryszy, realizmu, prawdy. Film ukazuje etap zakochiwania sie i... odkochiwania sie oczami faceta, pokazzane jest ze miłosc to nie tylko piekno, i "ochy i achy" ale tez to ze miłosc moze bolec. Akcja nie jest w porzadku chronoligicznym - jest duzo przeskoków w czasie, co dobrze wpływa na całokrztałt. Chyba najwazniejsza rzecza w tym filmie jest wiele nie banalnych zabiegów, łaman schematów takich jak wprowadzenie narratora, głownym bohaterem jest facet i to jego oczami widziany jest swiat, humor na poziomie, i ogolna nie banalnosc fabuły, scen i realizm w tym gatunku.
Polecam.
8/10

mlodzikz16
22-01-2010, 18:26
Skin , Skin2 ? jakieś opinie ??
Funny people ??

PePe
22-01-2010, 22:46
co skin 2 bo nie czaja??? co do filmu "SKIN" to troszka slaby ,temat ok ,ale film bez rewelacji,fajny klimat lat 70 co lubia ale film troszka nudnawy,w porownaniu do innych filmow w tyj tematyce i klimacie

Ameba
23-01-2010, 08:45
Mnie sie też podobał Parnassus, ładny taki bajkowy. Tylko czuję sie troche oszukana co do "głównej" roli Johna Deepa, on tam gral 5 min ;/

Szpic
24-01-2010, 11:25
Mnie sie też podobał Parnassus, ładny taki bajkowy. Tylko czuję sie troche oszukana co do "głównej" roli Johna Deepa, on tam gral 5 min ;/
tez sie czuje oszukany.
na kasie za bilet :)
film nie warty tych 18zl

Uszaty
24-01-2010, 11:32
oglądał ktos moze ten nowy film świt ? jakies opinie o nim ?

cysiu
24-01-2010, 12:21
nie jestem pewien,czy warty oglądania w kinie ;)

bez rewelacji;

sporo rozrywanych kończyn, krwi itd..

taka sobie bajeczka ;)

Simao
24-01-2010, 17:17
http://www.atomicpopcorn.net/wp-content/uploads/2009/08/goat1.jpg
Zacznę od obsady:
George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Robert Patrick. Mogło by się wydawać, że dosyć mocna ekipa która może stworzyć ciekawy film.
O filmie:
Opowieść o dziennikarzu, którego życie zmienia się w momencie, gdy spotyka intrygującą postać - żołnierza Lyna Cassady (George Clooney). Reporter, który jest świeżym rozwodnikiem zaczyna romans z wojną. Od Cassadiego dowiaduje się o tajnym, amerykańskim batalionie, którego oficerowie mają paranormalne zdolności, a swych śmiercionośnych mocy mają użyć tylko w ostateczności.

Obejrzałem zwiastun i wydawało mi się, że będzie dobra komedia (humor w stylu Ocean).

Niestety film to jedne wielkie dno!! Najśmieszniejsze i jedyne akcje były pokazane w zwiastunie! Byłem zażenowany i zły, że poświęciłem czas na ten film.
Omijać z daleka, nawet jak się komuś fest nudzi..
http://www.youtube.com/watch?v=SreufFevUSw <- link do trailera

PePe
24-01-2010, 19:19
Simao obejrzołek tyn film przed twojom ocenom,żenada i chujnia totalno ,należom Ci sie podziekowania ,że mioles sila i ochota napisac posta ostrzegawczego,za takie żarty jak som w tym filmie to sie powinno rozstrzylać rezysera

MarcinGKS
25-01-2010, 09:48
http://www.eastwood.stopklatka.pl/obrazki/changeling-cover.jpg

Akcja filmu rozgrywa się w 1928 w Los Angeles. Skorumpowana miejska policja potrzebuje medialnych sukcesów, by w ten sposób odbudować swój autorytet wśród obywateli. Okazja nadarza się, kiedy na komisariat zgłasza się kobieta, której zaginął syn. Po kilku miesiącach poszukiwań, dziecko zostaje odnalezione. Szybko jednak okazuje się, że chłopak został podstawiony, zaś matka próbująca dowieść prawdy zostaje potraktowana jak wariatka.

Polecam !!:faja:

dodo
25-01-2010, 10:00
Oba oparte na faktach
The Blind Side

(2009)
Film oparty na prawdziwej historii Michaela Ohera, bezdomnego Afroamerykanina, którym zajęła się bogata rodzina i pomogła rozwinąć chłopcu talenty sportowe. Dzięki uzyskanemu stypendium chłopak idzie na studia i realizuje marzenie o zostaniu uznanym zawodnikiem footballowym.

z Sandra Bullock do tej pory za nia nie przepadalem ale jest naprawde niezla laska :))
Co do filmu to typowa amerykanska produkcja o tym jak to amerykanie sa wyrozumiali i szczodrzy...czy warto zobaczyc? raczej tak...ale nic na sile.

Into the Wild 2007W 1992 roku po ukończeniu Uniwersytetu Emory wybitny uczeń i sportowiec Christopher McCandless decyduje się zerwać z dotychczasowym, nudnym życiem. Rozdaje swoje rzeczy, przekazuje swoje oszczędności (24000$) na cele charytatywne i rusza autostopem na Alaskę, aby żyć w dzikiej głuszy. Spotyka go wiele przygód, które na zawsze ukształtują jego życie.

Szczerze to rozczarował mnie ten film mimo, ze nastawialem sie pozytywnie ..wg mnie troche za dlugie przestoje w akcji i za nudnawy(wiem ze to film na faktach ale taki mialem odbior) .. troche zbyt slaby przekaz glownej misji i za malo zapierajacych dech widokow Alaski i innych regionow..
jedno wiem po tym filmie ..nie moglbym byc samotnikiem :))

majk
25-01-2010, 13:09
wczoraj obejrzałem Surveillance - Dochodzenie.
na filmwebie 6,5/10, ja bym nie dał nawet 2/10.
film marny, całkowita strata czasu - NIE POLECAM

MarcinGKS
25-01-2010, 14:49
wczoraj obejrzałem Surveillance - Dochodzenie.
na filmwebie 6,5/10, ja bym nie dał nawet 2/10.
film marny, całkowita strata czasu - NIE POLECAM

Najgorszy film jaki w zyciu widzialem , jakos mnie strasznie po nim muliło :dead:

Simao
25-01-2010, 17:38
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTAwNzk4NTU3NDReQTJeQWpwZ15BbWU3MDg3OTEyODI@._ V1._SX272_SY400_.jpg
Ekranizacji bestsellerowej powieści Cormaca McCarthy'ego.

Akcja futurystycznego dzieła rozgrywa się w Ameryce zniszczonej wojną nuklearną. Głównym bohaterem filmu jest mężczyzna (Mortensen), który po wybuchu nuklearnym próbuje przetransportować swojego syna w bezpieczne miejsce. Droga to jednak prawdziwy koszmar, tym bardziej, że wszędzie grasują kanibale.

Film typowo z przesłaniem. W sumie bez rewelacji, akcji w nim zbyt dużo nie ma. Dziwne zakończenie no ale to pozostawiam fanatykom którzy lubią tego typu filmy.

JACA
25-01-2010, 23:08
http://pacific.hbo.pl/

Ja osobiscie czekam juz z niecierpliwoscia. Premiera 15 marca .Mam nadzieje ze bedzie to tak swietny serial wojenny jak Kompania Bracii i mysle ze sa na to szanse bo tworcy serialu Ci sami a budzet cholernie wysoki

TedeGKS
25-01-2010, 23:18
ENEN 2009

http://img121.imageshack.us/img121/1866/enen.jpg

jakoś nie lubie tych wszystkich filmów które na wejście chwalą się ile to nagród nie zdobyły ale mówie,szyc ogólnie lubię tego aktora,dobra ocena na filmwebie stestujemy.NA gniotach któe wychodzą typu cicacho w kinach i są promowane a co najgorsze ludzie sie tym jarają i dostają orgazmu film naprawdę dobry.POLECAM każdemu.
Ciekawe zakończenie filmu...

krótki opis!

W trakcie prac porządkowych we wrocławskim szpitalu, zniszczonym podczas powodzi, młody lekarz (Borys Szyc) zauważa, że dokumenty jednego z pacjentów (Grzegorz Wolf) przepadły bez śladu. Pacjent sam nie jest w stanie z nikim się porozumieć, nie reaguje na próby kontaktu. Lekarz postanawia zastosować wobec tajemniczego pacjenta terapię, która pozwoli odkryć jego tożsamość. W dodatku sam, niby detektyw, rozpoczyna prywatne śledztwo, które ma doprowadzić do wyjaśnienia zagadki. Nawet nie podejrzewa, że prawda, którą odkryje, może zagrozić życiu innych ludzi...

TedeGKS
25-01-2010, 23:21
Dom zły 2009

http://img686.imageshack.us/img686/9049/domzly.jpg

jako fan smarzowskiego za wesele,trzeba było stestować.Nie będę się dużo rozpisywał nad filmem,komedia to nie jest,w filmie większość wątków negatywnych,złych.Akcja za komuny przedstawiona.Zajebista rola Mariana Dziędziela,jako psychola:-)

jako Fan polskiej kinematografi polecam 9/10!!!

TedeGKS
25-01-2010, 23:27
8 procent z niczego

kino niezależne 21 minut

http://img509.imageshack.us/img509/952/187730nuijf.jpg

krótki filmik jak na niezależne kino dobre ujęcia a i sama tematyka nie najgorsza...

produkcja: Polska
gatunek: Dramat
data premiery: 2009-05-21 (Świat)
reżyseria Przemysław Filipowicz
scenariusz Przemysław Filipowicz
zdjęcia Artur Michalik
muzyka Mateusz Celmerczas
Obsada : Adam Uryniak, Barbara Szałapak, Jan Szetela
trwania: 21

Historia Andrzeja, pośrednika nieruchomości, który poprzez swoich klientów zostaje nieoczekiwanie wplątany w skomplikowaną intrygę miłosną.

Simao
26-01-2010, 07:57
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTAwNzk4NTU3NDReQTJeQWpwZ15BbWU3MDg3OTEyODI@._ V1._SX272_SY400_.jpg
Ekranizacji bestsellerowej powieści Cormaca McCarthy'ego.

Akcja futurystycznego dzieła rozgrywa się w Ameryce zniszczonej wojną nuklearną. Głównym bohaterem filmu jest mężczyzna (Mortensen), który po wybuchu nuklearnym próbuje przetransportować swojego syna w bezpieczne miejsce. Droga to jednak prawdziwy koszmar, tym bardziej, że wszędzie grasują kanibale.

Film typowo z przesłaniem. W sumie bez rewelacji, akcji w nim zbyt dużo nie ma. Dziwne zakończenie no ale to pozostawiam fanatykom którzy lubią tego typu filmy.

nie wiem dlaczego znikło zdjęcie. Chodził o film " The Road"
http://junkdrawer67.files.wordpress.com/2008/07/roadposter.jpg

Simao
26-01-2010, 12:48
W natłoku pracy obejrzałem dziś (wreszcie!), cały "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?".
Chyba nie muszę nikomu przedstawiać tego filmu. Jeden z klasyków polskiego kina.
Teraz czas na "Rejs".

PePe
27-01-2010, 22:29
http://img.nattawat.org/images/g0dxk4brs4qvjwuqpip.jpg

DVDScr
h264

Kod:
http://www.megaupload.com/?d=6ME1VKBP

napisy:

Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/nep-harryb-dvdscr-txt-0005q330r3he

bez zbyndnego pierdolenia :Bardzo dobre kino

PePe
28-01-2010, 01:56
własnie zoboczyłek "REWERS" zdaje sie Pucha go polecoł,chujnia straszno ,szkoda czasu ,

dziękuje dobranoc

Simao
28-01-2010, 07:31
http://film.onet.pl/_i/film/r/raj_dla_par/p/p1.jpg

Cztery pary przybywają na wakacje do tropikalnego kurortu. Jedna z nich pojawiła się w egzotycznym miejscu, by ratować swoje małżeństwo. Pozostałe przyjechały tu, by się zabawić. Szybko okazuje się, że terapia małżeńska nie sprzyja wypoczynkowi.

Sądziłem, że będzie bardziej śmieszne. Ogólnie nudy i gdyby nie Malin Akerman film byłby w ogóle do dupy.

bud
28-01-2010, 13:14
Wczoraj bylem na polskim filmie o nazwie "Ciacho"...dno nad dnem...tragedia...na tak słabym filmie jeszcze nie byłem w kinie...i ogólnie tak słabej komedii chyba nigdy w życiu nie widziałem.....
Sherlock Holmes- musze stwierdzic ze mi sie podobal i ogolnie pozytywne wrazenie na mnie zrobil...warto poświęcić dwie godzinki na ten film...
pozdrawiam

Tommywie
28-01-2010, 20:15
Ja byłem wczoraj na filmie "Nine" (9)

http://klient.stopklatka.pl/dat/img/ac73f8766187fab.jpg

Taki w sumie musicalowy, ale przyznam, ze calkiem przyjemnie sie oglada, duzo fajnych dup i ciekawie nakrecony :) moze nie jest to jakis ekstrafilm, ale na pewno mozna go spokojnie na luzie zobaczyc :)

Guido, światowej sławy egocentryczny reżyser filmowy, próbuje uporządkować swoje życie prywatne i odzyskać utraconą wenę twórczą. W zmaganiach z problemami pomaga mu - i przeszkadza - grono kobiet jego życia: zdradzana żona Luisa, kochanka Carla, przyjaciółka Lily, dziennikarka modowa Stephanie, muza Claudia oraz duch jego matki (w tej roli jak zawsze boska Sophia Loren). „Dziewięć” to ekranizacja uhonorowanego nagrodą Tony musicalu, zainspirowanego mistrzowskim obrazem „8 i 1/2” Federico Felliniego.

a ze starszych filmow zdecydowanie polecam film CZTEREJ BRACIA (Four brothers)

http://gfx.filmweb.pl/po/14/69/181469/7118557.3.jpg?l=1185190085000

Historia o czterech przyrodnich braciach, którzy spotykają się po latach na pogrzebie swojej przybranej matki, która została brutalnie zamordowana. Bracia postanawiają odszukać morderców i zemścić się.

co prawda widzialem go juz ladnych pare lat temu, ale zapadl mi w pamieci jako dobry film

Mayek
31-01-2010, 12:48
szczerze mowiac to ten Harry Brown mnie rozczarowal :/
40 minut mega nudnej akcji, tak wolne kino to jest tylko w testosteronie ktorego widzialem 20 minut.
niby pozniej jest jakas akcja ale jak dla mnie film daremny, wylaczylem po 40 minutach

zwierzak
31-01-2010, 15:29
Shake hands with the Devil / Podać rękę Diabłu - oglądał ktoś? Warto ściągać?

P.

Tommywie
01-02-2010, 01:21
Bylem dzisiaj na avatarze i uwazam, ze to jedne z najlepiej zainwestowanych 24-rech zl w ostatnim czasie :) naprawde wszyscy powinni ten film chociaz raz zobaczyc! ktos powie "glupia historyjka i glupie science fiction", ale wg mnie historia byla calkiem ciekawa, a do tego film naprawde warto zobaczyc dla efektow albo samych widokow :)

moze ja jestem malo wybredny, ale naprawde wyszedlem z kina mega zadowolony :)

Ptasior06
02-02-2010, 20:13
Polecam Pamiętnik oraz Jęk Czarnego Węża.

Bartek84
02-02-2010, 20:22
COŚ (the Thing - 1982)

http://gfx.filmweb.pl/po/47/13/4713/7146806.3.jpg?l=1185190085000

Zima, rok 1982. Przez niemal opustoszałą, śnieżną pustynię ucieka piękny pies. W jego oczach nie ma lęku, mimo tego, iż podąża za nim helikopter z szaleńcem, który ostrzeliwuje psa z karabinu. W końcu psiak dociera do stacji badawczej, gdzie przyjmują go amerykańscy naukowcy. Agresywny cudzoziemiec i pilot helikoptera giną. Pies zamieszkuje razem z Amerykanami. Choć zachowuje się podejrzanie, nie budzi niepokoju swoich wybawców. Do czasu, gdy wychodzi na jaw, iż z pozoru niegroźny pies jest w rzeczywistości kosmitą, który potrafi przejąć ciało innej istoty. Między naukowcami rozpoczyna się swoista rozgrywka. Nikt nikomu nie ufa, ponieważ żaden z nich nie ma pewności, który członek załogi może być zarażony. Atmosfera się zagęszcza...

Film stary ale jary, koniec i bomba, kto nie widział ten trąba

Loozak
03-02-2010, 11:00
U mnie z ostatnio obejrzanych z powodu sesji niewiele ale Sherlocka Holmesa widziałem i Requiem for a dream - klasyk więc musiałem nadrobić. Sherlock to przyzwoite kino, nie jest może jakiś wybitny ale przyjemnie się ogląda i nie nudzi się. A Requiem for a dream.. Jak to ujęła moja znajoma: "Jak by takie filmy puszczali w szkołach to byłoby znaczniej mniej narkomanów". Mocny film który polecam wszystkim którzy nie widzieli.

siemion
03-02-2010, 16:13
Dzis TVP1 23:35 Krulik po berlinsku -dobry dokument .

Lars Ulrich
03-02-2010, 16:18
kurwa żeby nie umieć przepisać tytułu to trzeba być geniuszem w chuj

dCkk
03-02-2010, 19:07
kurwa żeby nie umieć przepisać tytułu to trzeba być geniuszem w chuj

naleśnik :lol2::lol2:

Sir Bobby
03-02-2010, 20:19
Rikki OH

genialne psychodeliczne kino, mistrzowska gra aktorska, kapitalna muzyka i dojebane. efkety przy ktorych avatar sie kurwa chowa

oto fragment

http://www.youtube.com/watch?v=8vMKN1tYknE

C18
03-02-2010, 20:26
Ma ktoś linki do tego filmu? :lol:
Na serio; chętnie bym go zobaczył ;-)

koles1989
03-02-2010, 21:22
Ostatnio oglądane filmy:

Dorian Gray (2009)
Ekranizacja kultowej i kontrowersyjnej powieści Oskara Wilde'a z Colinem Firthem, znanym z "Dziennika Briget Jones" i hitu "Mamma Mia" oraz Benem Barnesem – księciem Kaspianem z "Opowieści z Narnii" w rolach głównych. Dorian Gray jest człowiekiem niezwykłej urody, lecz nie tylko jego aparycja czyni go niezwykłym... Jest on bowiem w posiadaniu obrazu, swojego portretu, który starzeje się zamiast swego właściciela.

Przesłanie podobne jak w Requiem.. Bardzo fajny film 9/10

Jestem Legendą (2007)
Akcja filmu rozgrywa się w scenerii zniszczonego Nowego Jorku. W wyniku tajemniczej zarazy ludzie na całym świecie zostali zamienieni w mutanty. Chorobie nie uległ jedynie główny bohater Robert Neville (Smith), który staje się celem ataków pragnących za wszelką cenę go zniszczyć krwiożerczych potworów.

Nie przesadzony, trzymiący w napięciu, jak na horror to bardzo mi się podobał
8/10

Sherlock Holmes (2009)
Sherlock Holmes i jego wierny przyjaciel dr Watson zostają poddani kolejnej próbie. Tym razem sławny detektyw, wykorzystując swoje nieprzeciętne umiejętności oraz legendarny intelekt, stanie do walki, podczas której zdemaskuje śmiertelny spisek mogący zniszczyć kraj. Jak ukarze jego twórców? Robert Downey Jr. odtwarza w filmie postać legendarnego detektywa w niespotykany dotąd sposób. Jude Law wciela się w zaufanego przyjaciela Holmesa, Watsona, lekarza i weterana wojennego, bardzo oddanego detektywowi. Rachel McAdams gra Irene Adler, jedyną kobietę w życiu Holmesa, którą łączy z nim burzliwy związek.

Ciekawy film, coś ala James Bond. 7/10

kurpiq
04-02-2010, 07:34
zobacz sobie jeszcze largo winch fajny film

Mientha
04-02-2010, 21:37
largo winch przereklamowana podróba jak cholera totalne badziewie nie warte nawet ściągania.... z tych kategorii to zdecydowanie najlepsza trylogia Bournea ;)

Yaro
04-02-2010, 23:40
http://i47.tinypic.com/4gkdfm.jpg

"Nie kłam, kochanie"

Marcin traci intratną posadę i popada w tarapaty finansowe. Byłe dziewczyny nie chcą go znać - nigdy nie kończył znajomości "w białych rękawiczkach". Jedyną nadzieją na powrót do dawnego stylu życia jest dla bohatera przyjazd bogatej ciotki z Anglii. Ciocia Nela chce przekazać jedynemu siostrzeńcowi swój majątek, ale stawia warunek: musisz się ożenić...

Słaby film. Widziałem już gorsze w stylu "Dlaczego nie!" czy "Samotność w sieci", ale ten też daremny. Polskie kino od lat zamiast iść do przodu, to chyba się cofa. Zdecydowanie odradzam.

Sinner
05-02-2010, 08:55
Mnie az dziw bierze,ze i tak macie tyle samozaparcia by ogladac te wszystkie Ciacha i inne buble made in poland.

Kiedys to byly dobre filmy robione w Polsce,ale i aktorzy byli z prawdziwego zdarzenia.Dzisiaj byle burak moze byc gwiazda co widac po zenujacym Tancu z Gwiazdami...

BTW.Nie orientuje sie ktos czy tego Avatara graja jeszcze w Walentynki?

Nie bylem na tym,a zeby ten dzien nie byl kompletnie stracony to bym sobie chociaz do kina poszedl :lol:

Toczmek89
05-02-2010, 09:03
Mnie az dziw bierze,ze i tak macie tyle samozaparcia by ogladac te wszystkie Ciacha i inne buble made in poland.

Kiedys to byly dobre filmy robione w Polsce,ale i aktorzy byli z prawdziwego zdarzenia.Dzisiaj byle burak moze byc gwiazda co widac po zenujacym Tancu z Gwiazdami...

BTW.Nie orientuje sie ktos czy tego Avatara graja jeszcze w Walentynki?

Nie bylem na tym,a zeby ten dzien nie byl kompletnie stracony to bym sobie chociaz do kina poszedl :lol:

graja ale zapewne imax jest full rezerwacja.. ale jeszcze leci cyfrowe 3d i ponoc jest lepszy ;) opinia pracownikow cc p44 :P

Ameba
05-02-2010, 09:21
Dzis TVP1 23:35 Krulik po berlinsku -dobry dokument .

Mogłeś napisać zając, połowa ludności nie wie że to osoby gatunek, więc nie zauważyła by zmiany, a tak za królika ci sie dostało :zabki:
Fajny ten królik po berlińsku, trochę smutne było to że po zburzeniu muru mieszkańcy do nich strzelali i na obiad spożywali.

niski
05-02-2010, 09:35
+1

Avatora :cham: tez mi polecili w 3D.

Wczoraj obejrzalem Bajzel po Polsku
http://img1.immage.de/edit_031017288969.3.jpg

Produkcja, to już piąta część śląskiej serii, którą tworzą filmowcy-amatorzy z Rybnika i okolic. Scenarzystą, reżyserem i autorem muzyki jest Eugeniusz Kluczniok. Operatorem kamery i montażystą - Mirosław Ropiak. Zdjęcia do filmu kręcono m.in. na terenie byłej kopalni Dębieńsko - tej samej, w której część zdjęć do nagradzanych „Drzazg” realizował Maciej Pieprzyca.

Film opowiada historię jednego dnia w pewnym feralnym zakładzie. Dla jego pracowników wykonanie nawet najprostszej czynności - takiej jak uruchomienie nowej lampy - urasta do niemal kosmicznego problemu. Historia, którą opowiada film, mogłaby wydarzyć się w każdym zakładzie, nie tylko na Śląsku.

Duzo gwary, pare dobrych motywow, generalnie same zycie.
Film mozna znalezc tez na YT: link (http://www.youtube.com/watch?v=30177olsLqg)

Tommywie
05-02-2010, 16:07
Jesli ktos jeszcze nie ogladal "to nie tak jak myslisz, kotku" to NIECH NIE OGLADA!!!

najwiekszy w zyciu syf jaki widzialem... autentycznie w czasie ogladania zrobilo mi sie niedobrze i musialem wyjsc...

pooceq
05-02-2010, 20:33
jakies scifi ktos poleci na weekend. najlepiej cos w stylu Blade Runner / Dark City (mrocznie i w klimacie kryminalu)

MarcinGKS
05-02-2010, 20:47
jakies scifi ktos poleci na weekend. najlepiej cos w stylu Blade Runner / Dark City (mrocznie i w klimacie kryminalu)

Moze " Sin City "

"Droga Bez Powrotu 3" -zdecydowanie najgorsza czesc , ale i tak warto zobaczyc ^:P

pooceq
05-02-2010, 20:57
zapomnialem dodac: cos mniej oczywistego, niz SinCity :)
ale dzieki i tak

chyba szuflade z dvd otworze i se cos odgrzeje, bo nie mam pomyslow

katidlaw
05-02-2010, 21:01
Marcin masz moze link do tej drogi bez powrotu 3 ?

Pucha
05-02-2010, 21:12
poocequ
"Moon"

Film zgarnia swietne recenzje, i jest nowy - z 2009m, wiec raczej nie ogladałes :)
ja polecam

MarcinGKS
05-02-2010, 21:32
Marcin masz moze link do tej drogi bez powrotu 3 ?

Łap http://peb.pl/dvdrip-hq-6/741930-mix-droga-bez-powrotu-3-wrong.html :)

MarcinGKS
05-02-2010, 21:37
Sory za 2 post ale nie da sie juz edytowac ;p

Pooceg zobacz sobie "V jak Vendetta" B.dobry film SF.,albo "Dystrykt 9" , a moze "Mad Max" :P :]

L.
05-02-2010, 21:42
Czarodziejskie buty Jimmy'ego / There's Only One Jimmy Grimble (AKA Jimmy Grimble / Mały mistrz)

Od dłuższego czasu poszukuje tego filmu, ma ktoś jakiś link? Najlepiej do obejrzenia online.

MarcinGKS
05-02-2010, 21:47
Pooceq albo sciagnij sobie taki serial "Supernatural" , zajebsity SF ..:) tu masz link do online jak ci sie spodoba po 1 odcinku to na ferie bedziesz mial co robic:)

http://iitv.info/supernatural/

pooceq
05-02-2010, 22:30
poocequ
"Moon"

Film zgarnia swietne recenzje, i jest nowy - z 2009m, wiec raczej nie ogladałes :)
ja polecam

mam go naewt gdzies pod reka, wiec chyba bedzie pierwszy

Sory za 2 post ale nie da sie juz edytowac ;p

Pooceg zobacz sobie "V jak Vendetta" B.dobry film SF.,albo "Dystrykt 9" , a moze "Mad Max" :P :]

dwa pierwsze bardzo lubie, ale juz widzialem i to niedawno, a Mad Maxa tez widzialem niedawno, ale jego juz tak nie lubie. szczegolnie jesdynki z jej dziwna glosnoscia jeszcze dziwniejszej i niepasujacej do niczego muzyki. ale samochody byly spoko :)

Pooceq albo sciagnij sobie taki serial "Supernatural" , zajebsity SF ..:) tu masz link do online jak ci sie spodoba po 1 odcinku to na ferie bedziesz mial co robic:)

http://iitv.info/supernatural/

dodany do zakladek... sie obada

dzieki za wszystkie propozycje

Maciek_91
06-02-2010, 10:04
wie ktoś skąd ściągnąć filmy Sól ziemi czarnej i Perła w koronie?

MarcinGKS
06-02-2010, 10:10
wie ktoś skąd ściągnąć filmy Sól ziemi czarnej i Perła w koronie?

http://peb.pl/dvdrip-hq-1/204996-rapidshare-sol-ziemi-czarnej-salt-black.html :faja:

MaMut
06-02-2010, 10:27
Ma ktoś linka do kilerów 2 (najlepiej nie podzielony)? Nie pogardziłbym inny kultowymi komediami ;)

Maciek_91
06-02-2010, 10:50
http://peb.pl/dvdrip-hq-1/204996-rapidshare-sol-ziemi-czarnej-salt-black.html :faja:

dzięki:piwo:

LUK833
07-02-2010, 19:44
http://www.youtube.com/watch?v=7nJEPwgBoAU nieliczna grupa fanów róhu na osiedlu Ohio w Tarnowskie Góry

pooceq
07-02-2010, 20:17
ze tak spytam: o co chodzi?

PePe
08-02-2010, 10:11
http://i49.tinypic.com/30mu3qf.jpg

Księga ocalenia-ostrzegom nudny,nie tracic czasu

za to polecom stary ale dobry film,ktory sciagłek bo ftos go tu polecil

http://gfx.filmweb.pl/po/06/60/660/7130688.3.jpg

Kod:
http://rapidshare.com/files/214859325/Goraczka.Lektor.TeQ.part1.rar
http://rapidshare.com/files/214892987/Goraczka.Lektor.TeQ.part2.rar
http://rapidshare.com/files/214915731/Goraczka.Lektor.TeQ.part3.rar

tyn tysz calkiem przyzwoity film oparty na autentycznych wydarzeniach
http://i39.tinypic.com/k3lz79.jpg

Kod:
http://www.rapidshark.pl/uk12bx1ylv1o/Changeling.2008.lektorPL.RMVB-TWR.part1.rar.html
http://www.rapidshark.pl//pq601cfw3s7q/Changeling.2008.lektorPL.RMVB-TWR.part2.rar

hasło: rmvboard.pl

C18
08-02-2010, 18:28
Ma ktoś linki do "Miasteczka Salem" ale tego z 1979 roku?

Yaro
08-02-2010, 19:02
http://i46.tinypic.com/8yb3au.jpg

"Miłość na wybiegu"

Młoda Julia (Karolina Gorczyca) mieszka z rodzicami w niewielkiej nadmorskiej miejscowości, gdzie każdego dnia oddaje się niezbyt ciekawym zajęciom, jak choćby smażenie ryb. Marzy o wyjeździe do Warszawy na studia artystyczne. Po przyjeździe do stolicy znajduje pokój u przyjaciółki swojej mamy, pani Marty, która daje jej adres agencji modelek. Dziewczyna zgłasza się tam i rozpoczyna karierę. Na swojej drodze spotyka Kacpra (Marcin Dorociński), doświadczonego fotografa, z którym zaczynają ją łączyć bliskie stosunki. Niestety, nie wszystko układa się idealnie i Julia doświadcza paru rozczarowań.

Słabizna. Zaczynają mnie wkurwiać polskie filmy. Same gówna kręcą.

MarcinGKS
08-02-2010, 20:23
Ma ktoś linki do "Miasteczka Salem" ale tego z 1979 roku?

http://rapidshare.com/files/118251798/SK_S_L79.part1.rar
http://rapidshare.com/files/118260928/SK_S_L79.part2.rar
http://rapidshare.com/files/118360816/SK_S_L79.part3.rar
http://rapidshare.com/files/118375477/SK_S_L79.part4.rar
http://rapidshare.com/files/118401380/SK_S_L79.part5.rar
http://rapidshare.com/files/118415257/SK_S_L79.part6.rar
http://rapidshare.com/files/118497323/SK_S_L79.part7.rar

Haslo -rmvb

C18
08-02-2010, 20:24
Znajdź nie na rapidzie... Błagam.

MarcinGKS
08-02-2010, 20:32
heh a co nie działa ci? mi wyskakuje ze juz cos sciagam i musze poczekac 2 minuty , i czekanie huja daje :/

MarcinGKS
08-02-2010, 20:39
http://torrenty.org/torrent/121961 ale muszisz zalozyc konto .. wysylając sms-a za 9 zl ^:P

C18
08-02-2010, 20:42
To wrzuć mi tego torrenta na hotfile... oczywiście jak możesz.

Gumis
08-02-2010, 20:45
w końcu zobaczyłem jedno z chyba najbardziej znanych dzieł Q.Tarantino - Pulp Fiction, filmu chyba przedstawiać nie trzeba i jeśli o mnie chodzi to bardzo polecam, na pewno obejrzę go jeszcze nie raz.

MarcinGKS
08-02-2010, 20:48
To wrzuć mi tego torrenta na hotfile... oczywiście jak możesz.

Niestety ale nie mam na tej stronce konta:szpada:

a ja moge polecic Klasyk z Dicaprio . "Niebiańska Plaża"

Yaro
08-02-2010, 21:28
http://i50.tinypic.com/2njew68.jpg

"Gazu mięczaku gazu"

Pięć lat temu Dennis stał już na ślubnym kobiercu ze swą ciężarną narzeczoną Libby, jednak w ostatniej chwili przestraszył się i uciekł. Mimo świadomości swego błędu, przez lata nie zrobił nic aby go naprawić. Sytuacja zmienia się kiedy Dennis odkrywa, że Libby znalazła nowego adoratora, ambitnego oraz energicznego Whita. Dennis wie, że oto nadeszła ostatnia szansa, aby odzyskać miłość życia. Aby zrealizować swój plan postanawia wziąć udział w maratonie. Chce przez to pokazać, że on także potrafi być wytrwały i nie poddaje się łatwo. Dennis jednak nie zdawał sobie sprawy z tego, ile potu, bólu oraz łez będzie to go kosztowało. Nikt nie daje mu szans na zwycięstwo, lecz on wie, że jest to jego jedyna szansa, aby zmienić swój wizerunek w oczach ukochanej.

Dobra komedia. Idzie się dobrze pośmiać z Dennisa. Polecam.

PePe
08-02-2010, 23:36
Yaro u mnie mosz Oscara za oglondanie starych chujowych filmów,
dziekuje ,dobranoc

dodo
10-02-2010, 12:07
Nie zgodze sie z Pepe jak ktos mial doczynienia z angolami to sie bedzie smial z tego filmu..a ten aktor jest poprostu idealny do tej roli...nic nie umie, niczym sie nie wyroznia a uwaza sie za supermana, wszystko wie najlepiej i oczekuje nie wiadomo czego :))

widzialem go dawno i sie smialem ..mozna zobaczyc

PePe
10-02-2010, 12:55
hehe niy godom akurat o tym ostatnim filmie tylko o wczesniejszych,ostatniego nawet niy widziołek,wciepcie link to kukna,pozdro Yaro hehe

spajder
10-02-2010, 18:08
ma ktoś skołowac polskie napisy do filmy Fish Tank?

Gumis
10-02-2010, 18:35
kuknąłem Lot nad kukułczym gniazdem z Nicolsonem, film bardzo dobry, podobny do "Przerwanej lekcji muzyki", jednak chyba pierwowzór /Lot/ wydaje mi sie lepszy.

Pucha
10-02-2010, 18:41
ma ktoś skołowac polskie napisy do filmy Fish Tank?
kurwa... ten sam problem
na ten film mam cisnienie od jakis kilku miechów, a nikaj nie ma napisów.... :huh:

Przemek
10-02-2010, 18:50
Ajlawju- jest kajś na necie ten film ?

C18
10-02-2010, 19:12
Ajlawju- jest kajś na necie ten film ?

Jest.
http://www.megavideo.com/?v=MWSTAQ31

Yaro
11-02-2010, 13:59
http://i49.tinypic.com/x51guu.jpg

"Pokuta"

Lato 1935 roku. Trzynastoletnia Briony Tallis z zamożnej angielskiej rodziny jest obiecującą młodą pisarką. Dziewczynka ma nadzieję, że jej kuzynka Lola oraz bliźnięta Jackson i Pierrot zagrają w najnowszej sztuce jej autorstwa, która ma zostać wystawiona podczas rodzinnego zjazdu. Kuzyni są jednak beznadziejnymi aktorami. W chwilach wolnych od pisania, Briony szpieguje syna służącej, Robbie'go Turnera, który romansuje z jej starszą siostrą Cecylią i odkrywa obsceniczny list miłosny, który młody człowiek do niej napisał. Płodna wyobraźnia Briony podsuwa jej coraz to okropniejsze obrazy. Kiedy jej kuzynka Lola zostaje zgwałcona, nasza bohaterka jest pewna, że widziała, jak zrobił to Robbie. Młody człowiek zostaje wtrącony, wbrew protestom Cecylii, do więzienia, a następnie wysłany do Francji, gdzie bierze udział w bitwie pod Dunkierką. Po latach, sprawy między poróżnionymi członkami rodziny powoli się wyjaśniają.

Spoko film. Myślałem, że będzie nieco lepszy, ale mimo wszystko dobrze się oglądało.

Lars Ulrich
11-02-2010, 15:11
ja obejrzałem Sherlocka Holmesa - jak dla mnie rewelacja,zajebiście nakręcone akcje i spora dawka humoru

JohnyManhattan
11-02-2010, 15:20
W koncu to Guy Ritchie

pooceq
11-02-2010, 21:06
a ja sie zawiodlem. nie byl moze zly, ale spodziewalem sie czegos lepszego/innego

PePe
11-02-2010, 22:57
ftos tu szukol napisow do fish tank
znodlek takie napisy do wersji 2CD

Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/fish-tank-n24-pl-32106-zip-0009jlbol3he

no i link do filmu
http://pixhost.ws/avaxhome/d4/f7/000ff7d4.jpeg

http://www.megaupload.com/?d=QG7IOI7P
http://www.megaupload.com/?d=E2RTOQ0X

http://www.zshare.net/download/7150312855e7bc37/
http://www.zshare.net/download/71504880a955489b/

jeszcze niy widziol som zasysom podobno dobry

dCkk
12-02-2010, 10:01
PePe z tych Twoich linków można na przemian sciągac ?

Gumis
12-02-2010, 10:12
Memento - film dosyć pojebany, trudno pokumać gdzie jest początek a gdzie koniec filmu, ale generalnie w na duży plus, z pewnością zobacze raz jeszcze dla upewnienia się czy wszystko zrozumiałem. Tak czy siak film niebanalny więc polecam

dCkk
12-02-2010, 10:40
Tylko mi w filmie Fish Tank od PePe nie działa dźwiek ? Obraz jest, dzwieku brak ...

Pucha
12-02-2010, 11:45
u mnie to samo....
brak dzwieku do tego napisy zle synchronizowane... do dupy :kac:
Pepe, wrzucaj nastepnym razem pliki z PEWNYCH zródeł.

dCkk
12-02-2010, 11:47
Nie krzycz na niego, napisał ze dopiero ściaga, i ze znalazl tylko takie cos :P

http://ugotfile.com/file/779774/Fish.Tank.2009.DVDRip.XviD.part1.rar?rid=8238
http://ugotfile.com/file/779776/Fish.Tank.2009.DVDRip.XviD.part2.rar?rid=8238
http://ugotfile.com/file/779777/Fish.Tank.2009.DVDRip.XviD.part3.rar?rid=8238
http://ugotfile.com/file/779769/Fish.Tank.2009.DVDRip.XviD.part4.rar?rid=8238

spróboj z tego, niby ponad 1GB, ale mi leci dosc szybko, nie wiem jak z limitami ... znalazlem jeszcze pare wersji w 2 partach DVDSCR, wiec podarowalem, wyzej masz linki do DVDRipa

dCkk
12-02-2010, 11:55
Limit pomiędzy partami wynosi 15 minut :)

PePe
12-02-2010, 14:11
a mi wogule nie poszly te linki nie chcom sie rozpakowac poszukom pewnego linka zassom i podom,godolek luloki ze znalezione nie sprawdzone

dCkk
12-02-2010, 16:09
Fish Tank

http://hyy.pl/images/232rfuiar.jpg

Fish Tank (2009) LiMiTED.DVDRip.XviD-ALLiANCE

http://rapidshare.com/files/338882375/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part1.rar
http://rapidshare.com/files/338882213/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part2.rar
http://rapidshare.com/files/338882843/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part3.rar
http://rapidshare.com/files/338881489/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part4.rar
http://rapidshare.com/files/338885326/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/338885133/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part2.rar
http://rapidshare.com/files/338885387/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part3.rar
http://rapidshare.com/files/338887771/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part4.rar

http://netload.in/dateifWSuHQ41Uw/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part1.rar.htm
http://netload.in/datei6Y8Rb6eqT5/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part2.rar.htm
http://netload.in/dateirOdNQuhshC/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part3.rar.htm
http://netload.in/dateiUB8saLCJMR/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part4.rar.htm
http://netload.in/dateilgEoO8EUy3/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part1.rar.htm
http://netload.in/dateigZXAlqydSD/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part2.rar.htm
http://netload.in/dateiT8XwjC1juf/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part3.rar.htm
http://netload.in/dateiklivUX2xtz/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part4.rar.htm

http://sharingmatrix.com/file/1152305/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part1.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152304/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part2.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152303/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part3.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152302/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD1.part4.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152313/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part1.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152311/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part2.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152307/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part3.rar
http://sharingmatrix.com/file/1152306/FT.DVDRip.XviD-ALLiANCE-CD2.part4.rar

Macie chłopy i zassysajcie ;) Linki są wymienne, czyli 3 party sciagacie naraz z dobrą predkoscią ;)

Limit czasu pomiedzy partami wynosi (na moje oko):

RapidShare: króko ;)
SharingMatrix: krótko ;)
NetLoad: troszke dłuzej, ale warto poczekac, bardzo dobre prędkości można uzyskac ;)

Jest to jedyna TAK DOBRA wersja tego filmu która znalazlem ..

Napisy znajdziecie na NapiProjekt, idealnie dopasowane ;)

enjoy watching

PS. WSZYSTKO SPRAWDZONE !

Pucha
12-02-2010, 16:17
Twój post jest dla mnie jak zbawienie :jezor:
własnie sciagem film z tych samych linków i tak sie zastanawiałem czy zas bedzie zonk hehe :hihi:

spajder
12-02-2010, 16:24
Kurwa jakie ciśnienie :) Mi napisy od PePe elegancko poszły na filmie z peba który leży u mnie tydzień (taki z dodoatkowo chyba francuskimi napisami ale trudno). Dziś może obejrze.

PePe
13-02-2010, 05:32
tu fish tank w jednym pliku sprawdzone

http://www.multiupload.com/HJ8ZAM5S3T

Hasło: rmvboard.pl

napisy:
Kod:

hanys 85
13-02-2010, 10:03
tu fish tank w jednym pliku sprawdzone

http://www.multiupload.com/HJ8ZAM5S3T

Hasło: rmvboard.pl

napisy:
Kod:

Przy rozpakowywaniu wyskakuje mi blad . (nie wlasciwe haslo)

hanys 85
13-02-2010, 10:10
Jednak wszystko ok , sorki za zamieszanie ale haslo dalem na zasadzie kopiuj wklej i wtedy wyskakiwal blad , a jak przepisalem je to bylo ok, nie wiedzialem ze to jakas roznica

nervous
13-02-2010, 17:12
Człowiek, który gapił się na kozy

http://gfx.filmweb.pl/po/03/21/490321/7289514.3.jpg?l=1256614019000

Ta niezwykle zabawna czarna komedia powstała w oparciu o prawdziwe, choć niezwykłe wydarzenia i jest adaptacją książki Jona Ronsona pod tym samym tytułem.

Polecam, choć nie każdemu pewnie się spodoba.

Simao
13-02-2010, 17:19
Człowiek, który gapił się na kozy

http://gfx.filmweb.pl/po/03/21/490321/7289514.3.jpg?l=1256614019000

Polecam, choć nie każdemu pewnie się spodoba.

jak bardzo pijany byłeś podczas oglądania tego filmu??
Wydaje mi się, że żeby polecić ten film to trzeba leżeć na zolu najebanym, co nie Pepe?

Gumis
13-02-2010, 17:35
Candy - kolejny film o narkotykowej tematyce, w bardzo ogólnej fabule dosyć podobny do Trainspotting+Requiem dla snu. Polecony chyba tutaj przez Puchę i był to dobry wybór, polecam.

nervous
13-02-2010, 17:57
Może źle tam wkleiłem ten cytat bo faktycznie ktoś się zawiedzie jak przeczyta niezwykle zabawna czarna komedia.

Warto jednak obejrzeć czytając dalej, że jest to w oparciu o prawdziwe, choć niezwykłe wydarzenia.

Trzezwy nie byłech ale najebany na zoli tez nie lezolech:pijaki:

MarcinGKS
13-02-2010, 23:22
heh to moze se teraz zobacze ten film jak sie uda szybko sciągnac,ledwo stoje na nogach to film powinien sie spodobac,swoja droga kto wymysla takie tytuly filmow :fly:

LUK833
14-02-2010, 09:44
http://www.youtube.com/watch?v=iSk30TQPYYk

LUK833
14-02-2010, 09:46
http://www.youtube.com/watch?v=5ehFagO3kNw

LUK833
14-02-2010, 09:47
http://www.youtube.com/watch?v=94vVU_GWLe4

PePe
14-02-2010, 10:07
co ty to kurwa tu wklejosz ,cos ci sie popierdolilo czy co?(luk833) synek synek!! co ty to robisz nima takiego wklejania!!
co do tego filmu o tych kozach to rezyser conajmnij w zawiasach powinien dostac za tyn film,mecza fish tank teraz ,rewelacji nima

Yaro
15-02-2010, 13:02
http://i49.tinypic.com/k9f6tg.jpg

"Anioły i Demony"

Robert Langdon zostaje pilnie wezwany do położonego koło Genewy centrum badań jądrowych CERN. Jego zadanie - zidentyfikować zagadkowy wzór wypalony na ciele zamordowanego fizyka. Langdon ze zdumieniem stwierdza, że jest to symbol tajnego bractwa Iluminatów - potężnej, aczkolwiek nieistniejącej od 400 lat organizacji walczącej z Kościołem, do której należały najświetniejsze umysły Europy, jak choćby Galileusz. Jak się okazuje, Iluminaci przetrwali w ukryciu do czasów współczesnych i planują straszliwą wendettę - wysadzenie Watykanu przy użyciu antymaterii wykradzionej z genewskiego laboratorium! Langdon i Vittoria Vetra, córka zamordowanego fizyka, mają zaledwie dobę, by odnaleźć utajnioną od XVI w. siedzibę Iluminatów i zapobiec niewyobrażalnej tragedii.

Można zobaczyć. Wiadomo, że dużo fantazji w filmie, ale dobrze się oglądało.

Tommywie
15-02-2010, 16:04
Można zobaczyć. Wiadomo, że dużo fantazji w filmie, ale dobrze się oglądało.

na mnie zrobil calkiem pozytywne wrazenie i w sumie siedzial mi w glowie przez nastepnych kilka dni :)

Simao
15-02-2010, 16:13
http://caffeine-headache.net/blog3/van_diemens_land.jpg
Prawdziwa historia Alexandra Pearce'a, najsłynniejszego skazańca w Australii. W 1822 roku, Pearce wraz z siedmiorgiem innych więźniów uciekają z Macquarie Harbour - miejsca ostatecznego wygnania i kary. Jednak trafiają na teren budzący większą grozę - Australijską dzicz.

Wg. mnie:
film zbyt długi i za często było sztuczne przeciąganie co prowadziło do przysypiania.
Akcji niestety zbyt dużo nie było, no może oprócz zabicia i spożycia którejś z osób.
Nie polecam nawet dla zabicia czasu, no chyba, że ktoś ma problemy ze snem to co innego.
W skali 1-10 daje 3

dzedik
15-02-2010, 17:30
Nie wiem czy było ale polecam

"Prawo zemsty"

Człowiek, który stracił wszystko nie cofnie się przed niczym. Gerard Butler w niezwykle mrocznej roli mężczyzny, który mści się po tym, jak jego rodzina została brutalnie zamordowana. Powstrzymać go może jedynie pewien prokurator Jamie Foxx. Konfrontacja obu jest nieunikniona. Nic jednak nie jest jednoznaczne.

Konkretny, warty obejrzenia film, trzyma w napięciu do ostatniej sceny, naprawdę polecam.

dzedik
15-02-2010, 17:33
Film do obejrzenia na www.efilmy.net należy kliknąć na wybrany film, a następnie na wersje bez limitu żeby obejrzeć w całości.

Gumis
15-02-2010, 18:02
Łowca androidów - nie wywarł na mnie większego wrażenia, poza tym nie lubie gry H.Forda wiec może to dlatego nie skupiłem sie jakoś specjalnie na samym filmie. Było minęło, osobiście jakoś specjalnie nie polecam 6/10

ziomek
15-02-2010, 19:35
Kołysanka

Najnowsza komedia mistrza gatunku - Juliusza Machulskiego („Seksmisja”, „Kiler”, „Ile waży koń trojański”), który tym razem postanowił stworzyć przewrotną mieszankę: połączyć humor z elementami grozy. „Kołysanka" będzie inteligentną i nietypową komedią, która proponuje widzom oryginalną zabawę konwencjami.

Jak najbardziej polecam

Przed chwilką wróciłem z kina

Film bardzo dobry

Tommywie
15-02-2010, 21:24
Ogladalem wczoraj El Orfanato (Sierociniec)

http://gfx.filmweb.pl/po/54/24/245424/7228023.3.jpg?l=1228879385000

przyznam, ze film raczej sredni... Taki niby horror, ale nie byl jakos specjalnie straszny - 5,5/10

Nekroskop
15-02-2010, 21:32
na mnie zrobil calkiem pozytywne wrazenie i w sumie siedzial mi w glowie przez nastepnych kilka dni :)

widocznie nie czytales ksiazki....film zostal spierdolony do granicy mozliwosci:kurwa:

Tommywie
15-02-2010, 22:21
nie, nie czytalem ksiazki na szczescie :) bo domyslam sie, ze bym sie wkurwil :P a tak mi sie podobal

Łaku
17-02-2010, 02:29
Harry Brown (2009)

http://klient.stopklatka.pl/dat/img/8093d5ae471e8b3.jpg

Podstarzały weteran wojenny i wdowiec pragnie zemścić się za morderstwo swojego najlepszego przyjaciela wymierzając sprawiedliwość we własny sposób.

http://sharingmatrix.com/file/1705457/up.nep-harryb-dvdscr.part1x.rar
http://sharingmatrix.com/file/1705759/up.nep-harryb-dvdscr.part2x.rar

napisy:
http://sharingmatrix.com/file/1705797

Loozak
17-02-2010, 08:01
To ja polecam film "Mechanik". Taki nieco inny jest nietypowy. Jednak mechanik to i tak nic w porównaniu z "Memento". :D Oba warte obejrzenia. :)

C64
17-02-2010, 15:21
To ja polecam film "Mechanik". Taki nieco inny jest nietypowy. Jednak mechanik to i tak nic w porównaniu z "Memento". :D Oba warte obejrzenia. :)

dla sprostowania dodam ze chodzi nie o mechanika tylko o maszyniste. Mechanik to jakis ciulaty film z dolphem ljundgrenem czy ki chuj wie jak sie to pisze. W podobnych klimatach - american psycho, Vanilla Sky, Donnie Darko, Secret Window. Wyższe pozycje rzeczywiście dobre... ale to i tak nic w porównaniu do jakiejkolwiek pozycji Lyncha :D (Mulholland drive, Lost highway, Inland Empire)

Loozak
17-02-2010, 23:32
dla sprostowania dodam ze chodzi nie o mechanika tylko o maszyniste. Mechanik to jakis ciulaty film z dolphem ljundgrenem czy ki chuj wie jak sie to pisze. W podobnych klimatach - american psycho, Vanilla Sky, Donnie Darko, Secret Window. Wyższe pozycje rzeczywiście dobre... ale to i tak nic w porównaniu do jakiejkolwiek pozycji Lyncha :D (Mulholland drive, Lost highway, Inland Empire)
No tak to już jest z tymi tłumaczeniami. :P Ale chodzi o ten film: http://mechanik.filmweb.pl/

Łaku
18-02-2010, 01:59
Boy A

http://gfx.filmweb.pl/po/72/73/477273/7197450.3.jpg?l=1224383298000
Obraz jest adaptacją powieści Jonathana Trigella (http://www.filmweb.pl/o870811/Jonathan+Trigell) pod tym samym tytułem. Film opowiada historię Jacka (Andrew Garfield (http://www.filmweb.pl/o502217/Andrew+Garfield)), 24-latka który opuszcza więzienne mury, do których został wysłany jeszcze jako dziecko za popełnienie morderstwa. Jack próbuje się odnaleźć w świecie i rozpocząć życie, którego tak naprawdę nigdy nie miał. Dzięki pomocy przychylnego mu kuratora, przeżywa spóźniony okres dorastania.

http://sharingmatrix.com/file/1731129/Boy.a.rmvb

whyduck
18-02-2010, 03:20
ja obejrzałem Sherlocka Holmesa - jak dla mnie rewelacja,zajebiście nakręcone akcje i spora dawka humoru

zajebisty film, i konkretny humor

dziś też oglądałem Rockenrolla, polecam również

loui2
19-02-2010, 15:32
Obejrzołech film Fourth kind po Polskiymu Czwarty stopień. Jak do mie bardzo dobry film.Mózg trocha zryty i za chuja niy leca nigdy na Alaska:) Sam jest wiyncyj o tym filmie http://www.filmweb.pl/f482468/Czwarty+Stopie%C5%84,2009
Jak do mie 8/10

Mathew
20-02-2010, 09:47
Idąc tropem Sherlock'a Holmes'a warto obejrzeć Prestiż. Film przy którym trzeba trochę myśleć, i interpretować go na różne sposoby. Jak dla mnie 10/10.

PRESTIŻ

http://gfx.filmweb.pl/po/99/45/259945/7128928.3.jpg?l=1251394382000

TedeGKS
20-02-2010, 14:08
dla ludzi młodszego rocznika polecam komplet Płytek

PROPAGANDA PRL!

ciekawe nagrania dla ludzi którzy nie żyli w tamtych latach(na szczęscie)

Rozjebała mnie sprawa taka że w latach 50tych milionowy :"klient"z Izby wytrzeźwień dostawał w nagrodę kiste mleka,telewizor haha:-)

http://img519.imageshack.us/img519/6863/okadkas.jpg

Lars Ulrich
20-02-2010, 14:48
płyta 7 , pozycja 14 , nie wiedziałem że już wtedy działali :cham:

Gumis
20-02-2010, 18:09
Nienawiść / La Haine (1995)

http://gfx.filmweb.pl/po/81/06/8106/7200447.2.jpg?l=1218075635000

Film polecony przez Puchę, właśnie obejrzałem i polecam w 100%. Dobre kino bez kolorowania i wazeliny, mimo, że nie pałam sympatią do francuskich produkcji.

PePe
21-02-2010, 01:55
Sherlock Holmes dobry ,

ostrzegom przed tym gównem
http://www.efilmy.net/images/thumbs/zabojcze-cialo--jennifer.jpg

film dlo pojebanych amerykanskich nastolatkow,conajmnij 3 na 2 w zawiasach za tyn film dla reżysera

Pucha
22-02-2010, 12:08
dzisiaj o 22 na Zone Europa (ogolnie polecam ten kanał, bo leci na nim masa swietnych filmów) leca "Niegrzeczni (Zli?) chłopcy" ( http://www.filmweb.pl/f4019/Niegrzeczni+chłopcy,1983 )
Na mnie ten film zrobił spore wrażenie!

ziomek
22-02-2010, 23:31
Nie ma to jak obejrzeć Człowiek w żelaznej masce

KLASYK

FzS
23-02-2010, 00:01
Nienawiść / La Haine (1995)

http://gfx.filmweb.pl/po/81/06/8106/7200447.2.jpg?l=1218075635000

Film polecony przez Puchę, właśnie obejrzałem i polecam w 100%. Dobre kino bez kolorowania i wazeliny, mimo, że nie pałam sympatią do francuskich produkcji.

rownież polecam, kiedys na tvp przez przypadek sie na ten film nadzialem.

końcóweczka zapadla mi w pamięci.

Gumis
24-02-2010, 19:34
Dług (1999)

http://gfx.filmweb.pl/po/07/81/781/6900968.2.jpg?l=1203650459000

Szczerze mówiąc perełka wśród polskich filmów, trzyma w napięciu i cały czas wzrasta ciekawość co będzie dalej. Dobra gra Chyry, polecam film.

Eve
24-02-2010, 22:46
Widzialam bd. " 13 Dzielnica " to jest cos

cysiu
25-02-2010, 12:08
film dlo pojebanych amerykanskich nastolatkow,conajmnij 3 na 2 w zawiasach za tyn film dla reżysera
dokładnie
jebnięty ten film jak nie wiem co..

ja z kolei polecam Blood & Bone
o czarnuchu co napierdala jak mało kto ;)

1,5ra roczny Patryk - kolejne ścierwo nudne jak flaki z olejem..

koles1989
25-02-2010, 12:26
Wczoraj zobaczyłem Sobie Donnie Darko.. masakra.. psychodeliczny film, daje do myślenia. No i ostatni utwór http://hakeryk2.wrzuta.pl/audio/1QWDUUTUeba/gary_jules_-_mad_world też całkiem całkiem

Junior
25-02-2010, 12:44
ja z kolei polecam Blood & Bone
o czarnuchu co napierdala jak mało kto ;)

Wczoraj ogladalem. Serio zajebisty film!

Gumis
25-02-2010, 13:39
Wczoraj na tvn leciał

Training Day / Dzień próby (2001)

http://gfx.filmweb.pl/po/16/86/31686/7155106.2.jpg?l=1216840053000

Niesamowita rola D.Washingtona, sam film świetny, mimo że trwa ok. 2h to wcale się nie dłuży.

solar
25-02-2010, 15:25
Ostatnio obejrzane:

Canibal Holocaust(1980)- miał robić za thiller, niby zabroniony w kilkudziesięciu krajach. Napewno jeden z najbrutalniejszych filmów jakie widziałem, zwierzęta na planie naprawdę zabijane, zresztą co do zabijanych ludzi też było takie podejrzenie, więc reżyser musiał pojawiac się publicznie ze wszystkimi aktorami. Ja w tym filmie próbowałem doszukać się głębszego sensu, nie zważając na tą całą brutalność, z pewnością ma ten film jakiś magnetyzm, do tego dobra muzyka.

Konklawe- już parę latek ma ten film. Fajnie pokazuje klimat Rzymu renesansowego, no i wchodzi w arkana Watykanu o wiele fajniej niż Anioły i Demony

Lektor - chyba ze 3-4 lata temu nakręcony. Historia naprawdę dobrze opowiedziana, zaczyna się od romansu 15 latka z doświadczoną kobitą, która wywiera spory wpływna jego dalsze życie. Sama kobieta ma też sporo za uszami. takie filmy warto oglądać - scenariusz a nie efekciarstwo.

Ostatni pociąg pancerny - ruska produkcja o fragmencie Fall Barbarossa, przydługawa, jak to u rusków odrobinę przekolorowana na ich korzyść, ale obejrzeć można.

1612 - warto obejrzeć choćby z tego powodu, że zlaliśmy wtedy rusków aż miło. Dobra gra aktorska, fajny klimat.

Tańczący z Wilkami - jeśli istnieje ktoś, kto jeszcze tego nie widział, to natychmiast się do tego zabierać ! Film z ponadczasowym przesłaniem, mógłbym go oglądać na okrągło. Nie piszę nic o fabule, bo po co psuć zabawę, a kto widział, ten wie.

Gumis
25-02-2010, 20:39
Ma ktoś link do Paranormal Entity?

anetoshi
25-02-2010, 21:06
Obsesja-Udane życie pewnego młodego człowieka, piękna żona, pasmo sukcesów w pracy zostaje powoli niszczone przez koleżankę z pracy, która ma obsesje na jego punkcie.
2009 | dramat, thriller | USA

film godny polecenia 8,5/10 ;)

Gumis
26-02-2010, 22:24
Hei tai yang 731 / Man behind the sun - film o japońskim oddziale 731, w którym dokonywano eksperymentów na ludziach i zwierzętach. Jeżeli kogoś interesuje jak torturowano japońskich jeńców to polecam.

AndrusWNC
26-02-2010, 22:39
Zna ktoś jakaś fajna komedie?:D

MisiekWNC
26-02-2010, 22:51
Gumis - Paranormal Entity (ok. 700mb):
http://www.megaupload.com/?d=92GAB9DW

NAPISY:
http://www.przeklej.pl/plik/ifn-pe-xvid-txt-0008ba3dl

Ogólnie niezły film, na prawdę musi być dobrze nakręcony, bo wygląda realistycznie (kto wie, może i tak było, chodź nie bardzo w takie rzeczy wierze). Szczególnie gdy coś (czego nie widać) wchodzi do pokoju, wchodzi pod kołdre i łapie za nogi i wyciąga z łóżka dużą siłą. A ogólnie to więcej tego za przeproszeniem "pierdolenie amerykańskiego" i naciąganie atmosfery, niż prawdziwego thrilera.

MarcinGKS
27-02-2010, 10:41
[QUOTE=Skorpion 16;283906]Zna ktoś jakaś fajna komedie?:D[/QU"OTE]

"Eurotrip"

Kris
27-02-2010, 12:55
Skad sciagne caly sezon (pierwszy) Czasu Honoru???

MALek
27-02-2010, 13:01
http://peb.pl/seriale/370236-rapidshare-czas-honoru-cichociemni-2008-sezon.html

Gumis
27-02-2010, 19:03
Canibal Holocaust(1980)- miał robić za thiller, niby zabroniony w kilkudziesięciu krajach. Napewno jeden z najbrutalniejszych filmów jakie widziałem, zwierzęta na planie naprawdę zabijane, zresztą co do zabijanych ludzi też było takie podejrzenie, więc reżyser musiał pojawiac się publicznie ze wszystkimi aktorami. Ja w tym filmie próbowałem doszukać się głębszego sensu, nie zważając na tą całą brutalność, z pewnością ma ten film jakiś magnetyzm, do tego dobra muzyka.
Rzeczywiście brutalny film, ale jak zrozumiem to, że aktorzy byli podłożeni, to nie rozumiem zabijania zwierząt na planie filmu. Może i nadaje to autentyczności filmowi, ale skoro potrafią podłożyć aktorów, to co za problem podłożyć zwięrzęta ?

Tak czy siak ciężko polecić, ale może ktoś doszuka sie jakiegoś głębszego sensu. Film o kanibalach, po prostu.

Lars Ulrich
01-03-2010, 21:50
podziemny krąg na polsacie - teraz