PDA

View Full Version : Polecam Film

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17

Pasta
27-12-2011, 14:03
A że obejrzałem go akurat w Święta to też bardzo polecam :)

multi
27-12-2011, 21:40
warrior fajny film ale bez przesady, mozna kuknac ino momenty na klatce a reszta jest juz fest banalna, chodz wymyslec jakas bardziej skaplikowna fabule w takim filmie to pewnie nie lada sztuka

Zabojczy numer, siedem dusz, Milleniu albo jak kto woli dziewczyna z tatuazem, patologia dosyc zakrecone filmy i chyba nie az tak banalne, mozna smialo kukac chyba ze ktos woli calkiem inne ekranizcje

Murzyn81
28-12-2011, 11:24
Przeciez nikt tu nie pisze ze Warrior to jest jakis amitny film tylko ze fajny do obejrzenia. Nawet mojej babie sie podobal bo kazdy cos znajdzie dla siebie w tym filmie.

whyduck
28-12-2011, 16:35
nie wiem jakim cudem ale umkneło mi, że wychodzi druga część las vegas parano :szok: jeszcze w tym roku

XwKAjDnx5YE

szocik88
28-12-2011, 17:29
Ma ktoś napisy do filmu Moneyball? Sciągnąłem już trzy razy ten film i za każdym razem nie ma napisów. Jak pobrałem to się nie pokrywają z wersją filmu i mi sie rozjeżdzają.
MAM wersje "Moneyball.2011.BRRip.XviD-BiDA".
Ew. jak ktos ma linka do całego filmu z dobrymi napisami do Prosiłbym o link
Pozdro

Es
28-12-2011, 17:41
warrior fajny film ale bez przesady, mozna kuknac ino momenty na klatce a reszta jest juz fest banalna, chodz wymyslec jakas bardziej skaplikowna fabule w takim filmie to pewnie nie lada sztuka

Zabojczy numer, siedem dusz, Milleniu albo jak kto woli dziewczyna z tatuazem, patologia dosyc zakrecone filmy i chyba nie az tak banalne, mozna smialo kukac chyba ze ktos woli calkiem inne ekranizcje

nie mylić Millenium z Dziewczyną z tatuażem - to pierwsze to szwedzka ekranizacja książek,a to drugie to wersja z Hollywood - dopiero wejdzie do kin.

nie śledzę na bieżąco tematu,więc nie wiem czy było o tym filmie - wczoraj byłem na 'Szpiegu' i jestem pod dużym wrażeniem,aktorstwo absolutne mistrzostwo. rewelacja.

whyduck
28-12-2011, 17:53
wczoraj byłem na 'Szpiegu' i jestem pod dużym wrażeniem,aktorstwo absolutne mistrzostwo. rewelacja.

+1

blazej
28-12-2011, 18:00
nie mylić Millenium z Dziewczyną z tatuażem - to pierwsze to szwedzka ekranizacja książek,a to drugie to wersja z Hollywood - dopiero wejdzie do kin.

od siebie dodam że Dziewczyna z Tatuażem (amerykańskie premiera jakoś za 2 tygodnie w PL) i Milenium (szwedzka) opowiadają tą samą historię tylko że mają różne tytuły. W książce dziewczyna z tatuażem to chyba była 2 pozycja.

Bojar
28-12-2011, 18:26
Oglądał ktoś "Kreta" z Szycem? Warto na to rzucić okiem?

wangog
28-12-2011, 18:49
Oglądałem, w porównaniu do ost. polskich "super" produkcji to dosyć dobre i fajnie się ogląda.

Mariuszz79
28-12-2011, 19:28

Wczoraj akurat go ogladalem. Mnie sie nawet spodobal.

NICKczemNICK
28-12-2011, 20:16
nawet nie usnąłem na nim, a ostatnio sporo filmów biore na dwa razy ;)
sama akcja dzieje się niedaleko bo w BB a jest chyba też jakaś scena kręcona w Katosach.

Szawar
28-12-2011, 22:07

Mimo dobrego scenariusza i dobrej gry aktorskiej, filmy rozczarowuje. Jak dla mnie za mało watków zwiazanych z teczką i otoczką SB-ecką. Mozna mimo wszystko zobaczyc, bo film wyróznia sie sposród polskiego gówna, który ostatnimi czasy sie kręci. ( małe wyjątki w postaci Czarnego Czwartku, czy Wymyk.)

Szawar
29-12-2011, 10:59
Przeciez nikt tu nie pisze ze Warrior to jest jakis amitny film tylko ze fajny do obejrzenia. Nawet mojej babie sie podobal bo kazdy cos znajdzie dla siebie w tym filmie.

Pod względem dramatu rodzinnego film bardzo dobry, z ciekawymi dialogami i bardzo dobra gra N. Nolte.
Jesli chodzi o aspekt sportowy, to przewidywalny i juz na poczatku mozna bylo sie domyslec kto stanie w finałowej walce i kto wyjdzie z niej zwycięski.
Film jako całość dobrze sie ogladało, ale jego przewidywalność powoduje, ze duzo traci w moich oczach.

Pisarro
29-12-2011, 12:10
Ja polecam film 'United' z tego roku. Opowiada o legendarnych Dzieciach Busby'ego i katastrofie w Monachium. Bardzo ciekawy, poruszający film.

Pablo NFG
29-12-2011, 12:37
Kret dobry film...

Z podobnych filmów z tamtych czasów można zobaczyć Różyczke (wspaniała wlepa GieKSy :)), Zwerbowaną Miłość...

ACG
29-12-2011, 14:19
Polecam film do obejrzenia z całą rodziną
Mój Przyjaciel Delfin
http://www.youtube.com/watch?v=sQtqNNZPj0w

Film na faktach.

wangog
30-12-2011, 04:44
Nie wiem czy ktoś polecał
Moneyball
http://www.filmweb.pl/film/Moneyball-2011-490838

B.dobry film :)

Es
30-12-2011, 08:17
od siebie dodam że Dziewczyna z Tatuażem (amerykańskie premiera jakoś za 2 tygodnie w PL) i Milenium (szwedzka) opowiadają tą samą historię tylko że mają różne tytuły. W książce dziewczyna z tatuażem to chyba była 2 pozycja.

gwoli ścisłości to żadna z książek nie ma takiego tytułu,wymyślili sobie w Hollywood. jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tej produkcji...

druga sprawa - oglądał ktoś serial Sherlock w wydaniu BBC? serial w postaci trzech 1,5 h odcinków. miał być ciąg dalszy w grudniu i cisza. a główny aktor grający właśnie Sherlocka świetnie się sprawdził w 'Szpiegu'.

Rutek
30-12-2011, 08:45
w styczniu będzie kolejny sezon Sherlocka,ale dokładnej daty nie znam

Silence
30-12-2011, 13:11
Pytanie mam.Czy ktoś orientuje się czy będzie w polsce film Transformers 4 Syn kajś wyczaił zwiastun ale nie widzę go na następny rok.

Toczmek89
30-12-2011, 14:41
zwiatun ? :D

z tego co kojarze jezeli bedzie to i tak rezyser poprzednich czesci powiedzial ze nie nakreci kolejnych i glowni aktorzy tez nie sa tym zainteresowani. Jakbys znalazl ten zwiastun to wklej link :)

Silence
30-12-2011, 15:45
zwiatun ? :D

z tego co kojarze jezeli bedzie to i tak rezyser poprzednich czesci powiedzial ze nie nakreci kolejnych i glowni aktorzy tez nie sa tym zainteresowani. Jakbys znalazl ten zwiastun to wklej link :)

http://www.youtube.com/watch?v=LVMzNOJmrSU&feature=related

Toczmek89
30-12-2011, 21:44
zrobiony przez fanow :) pierwsza wstawka ze zwiastunu batmana nowego, potem motyw z poprzednich czesci transformers, potem z batmana poczatek, nastepnie znow z poprzednich czesci i ta ostatnia animacja to koles sie musial napocic i samemu to zrobic a koncowy napis tylko zmienione ostatnie dolne slowo :)
tzn tak mi sie wydaje :cham: :)

Rolmops
30-12-2011, 23:35
Klasyk

http://www.ekino.tv/film,Gangster-Hoodlum-1997-Lektor-PL,13451.html

Bojar
31-12-2011, 08:11
Setup nie najgorszy film, można obejrzeć w wolnej chwili.

Silence
31-12-2011, 12:26
zrobiony przez fanow :) pierwsza wstawka ze zwiastunu batmana nowego, potem motyw z poprzednich czesci transformers, potem z batmana poczatek, nastepnie znow z poprzednich czesci i ta ostatnia animacja to koles sie musial napocic i samemu to zrobic a koncowy napis tylko zmienione ostatnie dolne slowo :)
tzn tak mi sie wydaje :cham: :)

To dobrze bo młody mi dziurę wierci w brzuchu kiedy ten film będzie....:zabki:

Pucha
01-01-2012, 10:39
http://rebelya.pl/post/556/hobbit-thatcher-waesa-hemingway-lincoln-i-inni-

20 filmów na 2012

Niezły pocisk na Wałęse :cham: ale w sumie podzielam zdanie autora, ciekawe jakie bajkopisarstwo zobaczymy na temat tej mendy bolka

jaśka
02-01-2012, 00:17
polecam dobry dramat z Russell`em Crowe, "Dla niej wszystko"

Baudolino
02-01-2012, 13:44
Czarny czwartek. Janek Wiśniewski Padł.
polecam
http://www.youtube.com/watch?v=ZEGEPWKU5kA

bart-EM
04-01-2012, 00:16
Czarny czwartek. Janek Wiśniewski Padł.
polecam
http://www.youtube.com/watch?v=ZEGEPWKU5kA

właśnie też obejrzałem i też polecam jak najbardziej

Axel
05-01-2012, 20:35
Siedem dusz.
Zagadkowa i nieoczekiwana historia urzędnika podatkowego. Właśnie skończyłem oglądać i grzechem byłoby nie polecić. Świetna gra aktorska i scenariusz. Można się wzruszyć. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem.

ACG
05-01-2012, 22:03
film OJCZYM polecam.
http://www.sonypictures.com/homevideo/thestepfather/

jaśka
05-01-2012, 22:58
Siedem dusz.
Zagadkowa i nieoczekiwana historia urzędnika podatkowego. Właśnie skończyłem oglądać i grzechem byłoby nie polecić. Świetna gra aktorska i scenariusz. Można się wzruszyć. Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem.

oglądałem ten film we wtorek, również polecam

Axel
06-01-2012, 16:45
dzisiaj dane mi było zobaczyć to właśnie miłość. Coś na kształt listów do m. tylko w dużo lepszej wersji. Widać to chociażby po muzyce (w tle wherever you will go ;)) czy po ilości humoru i ciekawych dialogów. Dobrze się ogląda pomimo, że film trwa ponad 2 godziny. Nie jest cukierkowy, ale optymistyczny, a to w komediach romantycznych jest wymagane. Polacy powinni się uczyć jak robić dobre filmy w tym gatunku. Dla takich produkcji warto żyć :) po prostu świetny film. Warto obejrzeć z kobietą, na pewno będzie zachwycona, a my nie poczujemy, że czas poświęcony na ten film został zmarnowany. Przyjemny i ciepły film dla dwojga :)
ps. w niektórych momentach można się wzruszyć (prawdziwa angielska robota :))

NICKczemNICK
06-01-2012, 21:14
"zamiana ciał" - wreszcie się pośmiałem. nie tak jak na spalonym wg. mnie "kac vegas 2"

Szawar
06-01-2012, 21:26
"zamiana ciał" - wreszcie się pośmiałem. nie tak jak na spalonym wg. mnie "kac vegas 2"

Dla mnie bez rewelacji.

Sinner
06-01-2012, 21:58
Dla mnie bez rewelacji.

Kolejny film z tego gatunku.Bieda z nedza,nie ma juz smiesznych komedii.

Toczmek89
06-01-2012, 22:46
Kolejny film z tego gatunku.Bieda z nedza,nie ma juz smiesznych komedii.

dla mnie tez film tzw kolejny w temacie. Ale dobre komedie sa czasem: hall pass np lub horrible bossess :)

dzis ogladalem kota w butach :) dla mnie bajka calkiem przyzwoita, mnie ten kot rozpierdalal juz wczesniej w shrekach, calkiem dobry efekt 3d (na imax), a kot co jest pare razy w tle, m.in. na koncu i robi uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i zakrywa lapa usta to mnie rozkurwil totalnie :lol: jak znajde jakis urywek na yt to wkleje bo kurwa to spokojnie konkuruje z: no zarycz, no! :cham:

Toczmek89
06-01-2012, 22:51
kurwa znalazlem tak szybko :cham:
http://www.youtube.com/watch?v=C1Dh5x-T8uE&feature=related

ostatnie 10 sekund :)

EDIT:
to jest lepsze :D
http://www.youtube.com/watch?v=8T0sFpDGUoI&feature=related

Lars Ulrich
06-01-2012, 23:00
i co baranie wklejasz, potem się będzie źle oglądało jak będzie się znało scenę :cham:

wangog
06-01-2012, 23:13
Ale to najlepsza z tych co ostatnio wychodza.

borg
06-01-2012, 23:28
byl juz ktos na filmie ,,w ciemnoci,,?warto sie wybrac?bo reklamy zewsząd atakuja ze film bardzo dobry.
dzis natomiast bylem na nowym Sherlocku i wg mnie sredni. poprzednia czesc o wiele lepsza.

KCK
07-01-2012, 00:44
zamiana cial przewidywalny, bez rewelacji,
nowy sherlock dobry, ale pierwsza czesc lepsza. bo to bylo cos nowego.
tak samo jak i kac w vegas 1 :)))

Toczmek89
07-01-2012, 12:06
byl juz ktos na filmie ,,w ciemnoci,,?warto sie wybrac?bo reklamy zewsząd atakuja ze film bardzo dobry.
dzis natomiast bylem na nowym Sherlocku i wg mnie sredni. poprzednia czesc o wiele lepsza.

ten film podobno w chuj oddzialuje na psyche bo wojna jest pokazana z innej perspektywy, z tego co slyszalem genialna rola Więckiewicza i Sylwii Preiss(nie wiem czy dobrze pisze). Ja mam zamiar sie wybrac w przyszlym tyg, nominacja do oskara za cos jednak musi byc..:)

whyduck
07-01-2012, 13:05
nominacja KRAJOWA do Oskara, biorąc pod uwagę poziom polskiej kinematografii to wielki wyczyn to nie jest.

filmu nie widziałem, ale na rzygi mnie zbiera gdy po raz N-ty ktoś robi film o ratowaniu żydów. jakoś wszyscy kurwa potrafią pokazać bohaterstwo swoich przodków na dużym ekranie, nawet Niemcy, tylko u nas się nie da.

my, którzy tych historii mamy miliony nie doczekaliśmy się ani jednego dobrego filmu w czasach powojennych. ale o żydach to jaaa, jak najbardziej.

wszyscy się teraz srają, bo pizda Holland zrobiła dobry film, a "Historia Roja" prawdopodobnie pójdzie do szuflady, bo brakuje jakiś śmiesznych pieniędzy żeby to ukończyć.

Pucha
07-01-2012, 13:29
No nie pierdolcie ze to też jest o żydach :lol2:
Chociaż teraz wiem dlaczego film zbiera dobree recenzje, przecież wszystko co opowiada o biednych zydach jest zajebiste hehe :hihi:
Jak teraz przeczytałem opis tego filmu "w ciemnosci" to ja jestem pełny obaw co do przekazu filmu, ale wrażenia napsize jak zobacze to ścierwo, aż z ciekawosci się przejde :cham:

Swoją drogą przecież za jakiś czas wychodzi "Pokłosie" Pasikowskiego, też o zydach w czasie wojny... Co za nonsens że ta farsa cały czas jest dofinansowane z naszej kasy.
Ileż można, i tutaj się w pełni zgadzam z jahem, nasza historia związana z IIWŚ jest tak barwna i ciekawa że aż się prosi o zrobienie dobrego filmu!

Pavveuek
07-01-2012, 21:06
Sherlock Holmes: Gra cieni bardzo fajny film warto iść do kina (chociaż wydaje mi się że pierwsza część lepsza)

blazej
07-01-2012, 21:32
A mnie tam ten Sherlock kompletnie nie wciągnął. Fajne niektóre momenty i tyle, a już najbardziej drewniany jest Watson.

Polecam za to kota w butach szczególnie jak ktoś ma kota w domu i zna zachowania zwierzaka.Motyw jak łapie zajączka najbardziej mi się podobał.

NICKczemNICK
08-01-2012, 19:04
No nie pierdolcie ze to też jest o żydach
nie robisz filmu o żydach to nie jesteś zauważony w USA. pewnie całe to oskarowe "żirii" jest - co najmniej - w połowie żydowskie.

zwierzak
08-01-2012, 20:20
Oglądałem za waszym poleceniem ten film warrior. Ogólnie konkret, ale całkowicie zjebali końcówkę. Koleś dostaje w łomot w czterech walkach, do tego ma rywala, który wcześniej walki kończył po 5 sekundach i wygrywa. To już było lekkie przegięcie nawet jak na tego typu film. Mogli to inaczej rozwiązać.

Lars Ulrich
08-01-2012, 20:29
Mam to samo odczucie, końcówka tak hamerykańska, że szło się porzygać, ale obejrzeć na pewno warto :)

borg
08-01-2012, 22:19
ja wlasnie jestem po obejrzeniu filmu w "ciemnosci".bardzo dobry film i z czystym sumieniem polecam.

whyduck
10-01-2012, 10:47
A mnie tam ten Sherlock kompletnie nie wciągnął. Fajne niektóre momenty i tyle, a już najbardziej drewniany jest Watson.

Polecam za to kota w butach szczególnie jak ktoś ma kota w domu i zna zachowania zwierzaka.Motyw jak łapie zajączka najbardziej mi się podobał.

a ogląda ktoś serial z BBC Sherlock ? objerzałem pierwszy odcinek i jest kozak w chuj :faja: zdecydowanie polecam

Pucha
10-01-2012, 19:06
ja wlasnie jestem po obejrzeniu filmu w "ciemnosci".bardzo dobry film i z czystym sumieniem polecam.
Dla mnie to średni film, w pewnym aspektach podchodzący pod dobry (zależy kto na co zwraca bardziej uwagę) ale moim zdaniem on nic ciekawego nie prezentuje, jest to typowo Polska cieżka progukcja - ileż można? Ciągle ten sam schemat - filmy z ubogą scenerią, dużo ciemnych kolorów, smutny, dużo nijakich dialogów, a to wszystko upieprzone w spermie, kurwa... czy Polak MUSI do filmu władować scene ruchania? Musi ona być nawet w kanałach razem z szczurami, i to 3 razy! :szok:
I mamy taką dawke prostych emocji - cieżki, surowy, ciemny klimat przplatany seksem, po takiej dawce każdy w głowie ma sajgon i uczucie zajebistego filmu... tutaj nawet nie było elementu zaskoczenia, przyśpieszenia tempa akcji... cieżko w chuj i nic więcej ;)
Ogólnie to niech oni kurwa nie idą na łatwizne tylko zrobią coś pozytywnego a zarazem na poziomie, coś co zamiast przygnębić rozpali dusze :) Szczególnie w tematyce IIWŚ, ale to chyba za dużo...

Co do przekazu, całej tej otoczki z żydami, w sumie jest to w miare obiektywne, choć oczywiście były niepotrzebne, naciagane momenty "narodowego biczowania" i inne schematy którymi jesteśmy karmieni na co dzień w stylu złotych żniw, końcowe napisy rozjebały mi suty, momentalnie film z oceny dobrej, poleciał na średnia... Holland by się zesrała jakby nie dodała czegoś takiego...
za to na ogromny plus dialogi, nie spodziewałem się że częsć aktorów będzie mówić przeplatanym ukraińskim./Lwowskim, zajebiście się to słuchało ;)
Rola Więckiewicza rewelacja, na plus również ukazanie oddziałów UPA, nie spodziewałem się tego.

Ogólnie moim zdaniem gdyby nie fabuła około żydowska, to film przeszedł by bez nagród

Ameba
10-01-2012, 19:31
Dzisiaj na tvp1 o 22.15 Kandahar, film wojenny, dramat. Mnie się podobał. tak więc polecam jak ktoś nie śpi o tej porze :)

KCK
10-01-2012, 20:22
bardzo dobry film :)

jaśka
11-01-2012, 22:07
byłem dziś w multikinie, w huj ludzi przed kasami, ledwo co zdążyliśmy ze znajomymi na film "pokaż kotku, co masz w środku", ogólnie nie polecam

Es
12-01-2012, 10:53
a ogląda ktoś serial z BBC Sherlock ? objerzałem pierwszy odcinek i jest kozak w chuj :faja: zdecydowanie polecam

pierwszy pierwszy czy ten,który teraz wyszedł?

potwierdzam,dobre kino,choć niby serial (dla niezorientowanych-jeden odcinek,a są już 4,trwa 1,5h).

cysiu
12-01-2012, 13:25
Ja polecam film "Eksperyment" - przypadkowo zebrani ludzie (ochotnicy) uczestniczą w eksperymencie - zostają podzieleni na 2 grupy: strażnicy/więźniowie i zamknięci w więzieniu.

mody18
12-01-2012, 13:29
Zaciekawiłeś mnie tym filmem, tylko powiedz jeszcze z którego roku. Są dwa: z 2001 i z 2010.

tomzkat
12-01-2012, 13:31
Ja bym do tego dodał że są 2 wersje: pierwsza niemiecka i druga amerykańska. Jak dla mnie zdecydowanie lepsza niemiecka.

spajder
12-01-2012, 13:40
Dodać można że film opiera sie na faktach.

Lars Ulrich
12-01-2012, 14:23
Niemiecka wersja lepsza o wiele.

wangog
12-01-2012, 14:32
Ale co nie zmienia faktu, że film jak dla mnie pokurwiony na maxa ;) Oglądałem 2 wersje i niemiecka lepsza

Oglądałem Szpiega z Oldmanem - dobry film, ale trzeba mieć klimat do oglądania :)

whyduck
12-01-2012, 14:49
pierwszy pierwszy czy ten,który teraz wyszedł?

pierwszy sezon

zajebisty jest

cysiu
12-01-2012, 14:55
Amerykańska z 2010 roku.

Z ciekawości obejrzę też tą niemiecką z 2001 roku.

tomzkat
12-01-2012, 15:02
To jak przy takich klimatach jesteśmy to ja polecę też inny niemiecki film :
"Fala" ( Die Welle)

Niemcy. Mając do wykonania tygodniowy projekt, nauczyciel Rainer Wenger (Jürgen Vogel) proponuje swoim uczniom przeprowadzenie eksperymentu, by dzięki niemu mogli lepiej zrozumieć, na czym polegają totalitarne rządy. Zaczyna się swoista gra z podziałem na role z tragicznym zakończeniem. W ciągu kilku dni wprowadzona dyscyplina i poczucie więzi społecznej przeradzają się w prawdziwy ruch: FALĘ. Trzeciego dnia eksperymentu uczniowie zaczynają bojkotować i straszyć innych. Kiedy pojawiają się pierwsze wybuchy przemocy, nauczyciel postanawia przerwać eksperyment. Niestety jest już na to za późno. FALA wyrwała się spod kontroli.

Bardzo ciekawy film, przyjemnie się ogląda. Co ciekawe też bazuje na podstawie projektu przeprowadzonego w stanach tyle że tam w porę to zakończyli.. Polecam!

mody18
12-01-2012, 19:48
Ja polecam film "Eksperyment" - przypadkowo zebrani ludzie (ochotnicy) uczestniczą w eksperymencie - zostają podzieleni na 2 grupy: strażnicy/więźniowie i zamknięci w więzieniu.

Właśnie skończyłem oglądać, i również polecam. Film jest kozak, i jeżeli on jest na faktach, to są jakieś informacje o tym eksperymencie? Zaciekawiło mnie to w ch*j. A gra Foresta Whiteker'a (czy jak tam się pisze) fenomenalna.

ToJa
12-01-2012, 19:51
Właśnie skończyłem oglądać, i również polecam. Film jest kozak, i jeżeli on jest na faktach, to są jakieś informacje o tym eksperymencie? Zaciekawiło mnie to w ch*j
Proszę bardzo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_wi%C4%99zienny

mody18
12-01-2012, 19:52
No i lektura mnie pochłonie na dzisiejszy wieczór ... Dzięki :)

wangog
14-01-2012, 04:04
Kill The Irishman

http://www.filmweb.pl/film/Zabi%C4%87+Irlandczyka-2011-529619

Polecam, na prawde zajebisty film. "Najlepszy gangsterski film od czasu Chłopców z Ferajny" - i z tym trudno się nie zgodzic!

zdred
14-01-2012, 08:28
zajebiste, lekko science fiction filmy: In time, The Adjustment Bureau. Pierwszy z justinem Timberlakiem a drugi z Damonem. Oboje graja u boku fajnych dup
.

Byku
14-01-2012, 20:28
Kill The Irishman

Polecam, na prawde zajebisty film. "Najlepszy gangsterski film od czasu Chłopców z Ferajny" - i z tym trudno się nie zgodzic!

Bardzo dobry film!

wangog
15-01-2012, 03:42
Człowiek ringu/Cinderella Man

http://www.filmweb.pl/Czlowiek.Ringu
Bardzo fajny film! Polecam :)

donald
15-01-2012, 17:43
Dziewczyna z tatuażem - dobry film, polecam!

borg
15-01-2012, 22:36
Kill The Irishman

wlasnie go obejrzalem.dla mnie przecietny.od ,,chlopcow z ferajny,,dziela go lata swietlne.zreszta nie ma startu do takich filmow jak ,,kasyno,,czy ,,zycie carlita,,

wangog
16-01-2012, 01:23
Ale od początku lat 90 - jak wychodziły "Chłopcy z ferajny", "Casino" czy "Życie Carlita" nie wszyło nic co by nawet można by przyrównać do tych produkcji.
Do Ojca Chrzestnego czy Chlopcow z ferajny nie ma co porównywac ale od Zycie Carlita wg. mnie jest lepszy :)

Lars Ulrich
16-01-2012, 08:45
Nie no kurwa z chłopcami z ferajny to pojechałeśod ,,chlopcow z ferajny,,dziela go lata swietlne dokładnie.

Pablo NFG
16-01-2012, 09:36
Sztos 2 oglądał już ktoś ? Warto ?

HANSS
16-01-2012, 09:58
Jak ktoś lubi kino akcji to polecam film "Colombiana" i "A Lonely Place to Die". Tak samo bardzo dobry film to "Porwanie" i "Geneza planety małp".
Rewelacja jak dla mnie to "Ip Man cz. 1 i 2" - bardzo polecam

wangog
16-01-2012, 10:00
Nie no kurwa z chłopcami z ferajny to pojechałeś dokładnie.

O co kaman?
Gdzie napisałem, że jest lepszy niż Chłopcy z ferajny? :foch:

Lars Ulrich
16-01-2012, 11:14
Dobra, cicho :P Ale moim zdaniem lepszy jest chociażby American Gangster, także z opinią chyba przesadzili, którą zacytowałeś :)

spajder
17-01-2012, 23:36
Gdzie ściągne/obejrze ten film http://www.filmweb.pl/film/Oslo,+31+sierpnia-2011-603781
??

borg
17-01-2012, 23:46
do sciagania filmow polecam te forum http://www.other.pl/forum.php

Pasta
18-01-2012, 14:55
Ja polecam Bit Torrent i stronke http://isohunt.com/ filmy, całe sezony seriali itp.

mody18
22-01-2012, 19:25
Arena (2011) - polecam. L.Jakson znów zamiata swoją grą. Swoją drogą ciekawe kto wymyśla tak poryte filmy.

Foxu
22-01-2012, 19:50
Polecam Limitless.

bud
24-01-2012, 08:13
Ma ktoś linki do pierwszego sezonu Dextera w wersji oryginalnej??jakieś aktywne??typu hotfile, rapid i takie tam...

NICKczemNICK
25-01-2012, 16:53
Jak ktoś lubi kino akcji to polecam film "Colombiana" i "A Lonely Place to Die". Tak samo bardzo dobry film to "Porwanie" i "Geneza planety małp".
Rewelacja jak dla mnie to "Ip Man cz. 1 i 2" - bardzo polecam

"colombiana" wg. mnie przereklamowana, "geneza planety małp" również polecam. pozostałych dwóch nie widziałem ale wkrótce nadrobię.
wczoraj obczaiłem zalegający mi "warrior" o którym już chyba ktoś pisał. jest zajebisty i do tego długi.

Rutek
28-01-2012, 11:32
"Kontrabanda" oglądał ktoś?

Lars Ulrich
28-01-2012, 18:07
Widziałem dziś Dziewczynę z tatuażem, fajny film.

LTS
28-01-2012, 18:10
sztos 2 - fajny

borg
28-01-2012, 23:22
poratuje ktos linkiem o ile akta nie zablokowala:) do filmu ''nieznajomi''

Toczmek89
28-01-2012, 23:51
sztos 2 - fajny

tez mi sie podobał o dziwo. Typ, łysy ktory pierdolil o tym, ze jak komus nie wpierdoli to sie czuje chory to rozjebal system :cham: jak w kazdym filmie najlepsze role w tle ma :)

19dobrzyk64
29-01-2012, 07:58
Oglądałem ostatnio film "Jak pozbyć się cellulitu" - BADZIEWNY!

http://www.youtube.com/watch?v=mfSlaE_HITw
Po tej scenie myślałem że będzie dobry...

wangog
30-01-2012, 00:11

Też oglądałem i polecam. Ale trzeba mieć w chuj czasu i spokoju do oglądania ;)

Lars Ulrich
30-01-2012, 00:52
Kino jak znalazł :) godzina 12:00, 6 osób na sali, zero chrupania, szeleszczenia, gadania..

wangog
30-01-2012, 01:34
no to miałeś szczęście, ja w domu musiałem 2x zobaczyć... czasami sam się dziwie skąd tacy ludzie sie urwali...

Polecam jeszcze 1 film ;)
"Dziennik zakrapiany rumem"

http://www.filmweb.pl/film/Dziennik+zakrapiany+rumem-2011-119724

mac
30-01-2012, 06:51
Sztos 2- żadna tam kontynuacja pierwszej cześci, to raczej próba filmu z jakimś przesłaniem, albo pastisz, sam nie wiem.
Fajne przytyki i cytaty (dziadek z wermachtu, fundusz operacji specjalnych, zomo itd).
Zajebiści aktorzy.

klimat lat 80'- słabo
jako sequel- bardzo słabo
aktorzy- świetni
fabuła- z dupy
ogolnie - trza obejrzeć, ale nie traktować jako sequel

multi
30-01-2012, 09:13
jak ktos nie widzial jeszcze filmu

http://1.fwcdn.pl/po/52/73/475273/7355138.3.jpg?l=1296876685000

opisy filmu Inhale

Paul Stanton (Dermot Mulroney) pracuje w prokuraturze, ma piękną żonę i kilkuletnią córeczkę. Szczęście rodziny jest jednak zaburzone przez chorobę córki, dla której jedynym ratunkiem jest przeszczep płuc. Lista osób oczekujących na przeszczep jest długa, a choroba postępuje i wkracza w ostatnią fazę. Od lekarza dowiadują się, że istnieje jeszcze jedna możliwość, jednak jest ona nielegalna i wiąże się ze sporym ryzykiem. Paul za namową żony wyrusza do Meksyku a jedyne co wie to nazwisko tajemniczego doktora...

to polecam w wolnych chwilach

whyduck
05-02-2012, 20:53

zajebisty bym rzekł

mobilo
05-02-2012, 22:47
Na nPremium od środy leci cała trylogia z 2009 roku (po dwa odcinki każda część), produkcja Szwecja, Dania, Niemcy, Norwegia

1) http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni,+kt%C3%B3rz y+nienawidz%C4%85+kobiet-2009-465857

2) http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+Dziewczyna%2C+kt%C3%B3ra+igra%C5%82a +z+ogniem-2009-485856

3)http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+Zamek+z+piasku,+kt%C3%B3ry+run%C4%85 %C5%82-2009-505440

Artis
06-02-2012, 12:21
tez mi sie podobał o dziwo. Typ, łysy ktory pierdolil o tym, ze jak komus nie wpierdoli to sie czuje chory to rozjebal system :cham: jak w kazdym filmie najlepsze role w tle ma :)

mi sie podobało w Sztosie jak po mistrzowsku rozjebał kolesi w ustawionym Pokerze

Jurek
06-02-2012, 12:25
mi sie podobało w Sztosie jak po mistrzowsku rozjebał kolesi w ustawionym Pokerze

ja, tyś w piątek też rozjebał wszystkich na pokerze :cham:

Junior
06-02-2012, 12:31
:rotfl:

Skok na pysk hahahaha

Artis
06-02-2012, 13:37
spierdalać, słaby dzień :faja:

donald
06-02-2012, 19:22
jaaaaaaaaaaaaaaaasne, wszystko przez to białko :rotfl:

Toczmek89
06-02-2012, 20:32

ogolnie Pazura przejebany, czy w restauracji jak ta kase owijal :D
Człowiek na krawędzi - ogolnie mozna sie przyczepic do paru motywow, ale film zajebiscie sie oglada, co chwile akcja. Na pewno warto w kinie oblukac

Sinner
07-02-2012, 07:13
Panowie,zna ktos tytul filmy o kitajcu zamknietym w pokoju na kilka/nascie lat,a potem wypuszczony na tydzien chyba i ma sie dowiedziec kto,i dlaczego go uwiezil pod kara smierci?

Film tez jakiejs azjatyckiej produkcji.Podobno dobry.

basu
07-02-2012, 07:34
Panowie,zna ktos tytul filmy o kitajcu zamknietym w pokoju na kilka/nascie lat,a potem wypuszczony na tydzien chyba i ma sie dowiedziec kto,i dlaczego go uwiezil pod kara smierci?

Oldboy. Dobry.

Popkorn
07-02-2012, 07:36

http://www.filmweb.pl/Old.Boy

Sinner
07-02-2012, 10:45
Ooo,wlasnie to,dzieki wielkie:)

Toczmek89
08-02-2012, 10:32
http://www.youtube.com/watch?v=-tnxzJ0SSOw&feature=youtu.be

jakby ktos nie wiedzial, w lipcu na imax wchodzi spider-man, zapowiada sie dobrze:)

PePe
09-02-2012, 11:02
Dziewczyna z tatułażem-dobry,ale..(spojler)ta laska psychopatka dała sie zgwałcic w dupabyle jakiemuś grubemu patafianowi?!no tego nie kumom ,mogła z nim zrobic co chciała a dala sie wyruchac jak mało dziewczynka,tego nie kupuja

whyduck
09-02-2012, 11:10
Rum Diary (jakby nie bylo kontynuacja Las Vegas Parano) mega miazga. Film ma tylko 6.5/10 na IMDB, ale dla mnie bomba. J. Depp jest prze chujem dla mnie.

Pablo NFG
09-02-2012, 11:12
Dziewczyna z tatułażem-dobry,ale..(spojler)ta laska psychopatka dała sie zgwałcic w dupabyle jakiemuś grubemu patafianowi?!no tego nie kumom ,mogła z nim zrobic co chciała a dala sie wyruchac jak mało dziewczynka,tego nie kupuja

Przypięta do łóżka była przecież...

PePe
09-02-2012, 11:16
ok ale sie dała złapac jak mało dziewczynka,a była zajebiście bystra,psychopatka,haker komputerowy,przejawy agresji,a byle gamoń jom zarznol w żic ,no prosze Cie

whyduck
09-02-2012, 11:19
dziewczyna z tatułażem-dobry

genialny

PePe
09-02-2012, 11:22
wlasnie ze niy genialny,wyłapołek pare bubli,nawet do pierwszej 50-tki ulubionych sie nie załapołby

whyduck
09-02-2012, 11:22
wlasnie ze niy genialny,wyłapołek pare bubli,nawet do pierwszej 50-tki ulubionych sie nie załapołby

pierdolicie hipolicie

rafalbombel
09-02-2012, 11:28
oglądałem szwedzką trylogię Millenium (Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet; Dziewczyna, która igrała z ogniem; Zamek z piasku, który runął) - POLECAM !!!

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" to odpowiednik filmu Dziewczyna z tatuażem.

NICKczemNICK
09-02-2012, 12:20
Rum Diary (jakby nie bylo kontynuacja Las Vegas Parano) mega miazga. Film ma tylko 6.5/10 na IMDB, ale dla mnie bomba. J. Depp jest prze chujem dla mnie.

właśnie skończyłem oglądać i qrcze - wbrew opiniom - nie powalił mnie.
wg. mnie wart zobaczenia, ale 6/10 to max.

spajder
09-02-2012, 14:31
a była zajebiście bystra,psychopatka,haker komputerowy,

..i do tego była strasznym paszczurem :)

KrzYchU
09-02-2012, 15:36
pierdolicie hipolicie

A oglądałeś szwedzką wersję? Jeżeli nie to naprawdę warto, Szwedzi już dawno zrobili całą trylogię na podstawie książek, które swoją drogą też były świetne, a Amerykanie zrobili tylko remake szwedzkiej wersji, której jeszcze nie oglądałem, ale z tego co słyszałem to jest gorsza od szwedzkiej wersji.

http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+M%C4%99%C5%BCczy%C5%BAni%2C+kt%C3%B3 rzy+nienawidz%C4%85+kobiet-2009-465857
http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+Dziewczyna%2C+kt%C3%B3ra+igra%C5%82a +z+ogniem-2009-485856
http://www.filmweb.pl/film/Millennium%3A+Zamek+z+piasku%2C+kt%C3%B3ry+run%C4% 85%C5%82-2009-505440

ToJa
09-02-2012, 18:58
Natchnęło mnie kupić w biedronkowej promocji film "Śniadanie do łóżka", żeby nadrobić kinowe zaległości. Ani to śmieszne ani romantyczne. Głupszego filmu dawno nie widziałam. Jedyny śmieszny moment kiedy koleś mówi o glonach.
Zdecydowanie nie polecam.

PePe
09-02-2012, 22:43
cos ty chciała w biedronce kupic? kurwa trufle?

no i co z ta dziewczyna z tatułazem? ,abo jo jest psychopata abo w tym filmie pewne scyny to absurd :golebie:

wangog
09-02-2012, 22:50
Poszła po kasa, mysłała, że znowu bedzie koles chcial zeby mu obciagla, przykul ja kajdankami, probowala uciec ale byl silniejszy - czego tam nie rozumiesz?
Dobry film ;)
wie ktos kiedy wychodzi nowy sherlock na dvd?
nie polecam nowych muszkieterow, dawno takich pierdol nie ogladalem...

PePe
09-02-2012, 22:55
poszła po kasa? jako wyjabany haker co moze przelac taka kwote jak pod koniec filmu ???!!ze potrzebuje na chleb?itp nie kurde brak logiki

Toczmek89
09-02-2012, 23:06
Kronika... kurwa co za dno, ja pierdole, nuda jak chuj przez caly film. Niby fajny motyw z tym kreceniem kamera, ale to juz bylo.. ale kurwa synek emo ktorego nikt nie lubi oczywiscie musi rozpierdalac :lol:
jezeli chodzi o Dziennik Zakrapiany Rumem, to rola Deppa jest dojebana faktycznie, ale oceniajac calosc nie powala

PePe
10-02-2012, 06:22
Dziennik zakrapiany rumem-uwialbiam taki narkotyczno pijacki klimat;-)film nie każdemu przypadnie do gustu,mnie sie podobał.

Lars Ulrich
10-02-2012, 06:41
Pepe spierdalaj mi z takimi rozkminami bo zacznę za dużo myśleć :cham:

Może ona chciała żyć uczciwie, a potem się wkurwiła :)

PePe
10-02-2012, 07:44
nie no przeciez pracowała dla tych gosci co ja wynajeli ,żeby śledziła tego dziennikarza,po co była ta scena,po to by pokazać coś mocnego,miała w cv wpisane agresja,problemy z psychika,a laska idzie do goscia z mopsu a ten ja wali w dupsko:-)
no to jak ,jestem jebniety czy jak czy to bez sensu?

LTS
10-02-2012, 09:58
teee chopy to ino film jest :cham:

mehow
10-02-2012, 14:16
leci teraz cos fajnego w kinach?

wangog
10-02-2012, 14:21
PePe
Ona musiała iść do niego po kase, bo była kontrolowana. Potem ten ja w kakao pocis i sie na nim zemscila. Miala papierek zapewniony, bo zastraszyla kolesia i od nowa zaczela kantowac - proste ;)

Dziennik zakrapiany rumem - dobry film jak pisałem wczesniej, ale strasznie chujowe zakonczenie, tak nagle po jednej imprezie w barze wszystko sie konczy...

Ma ktos torrenta do Las Vegas Parano? Bo kurwa teraz te hostingi by chuj strzelił - transfer po 30kb nawet na kontach premium kurwa...

Lars Ulrich
10-02-2012, 15:24
No właśnie ! Przecież on sie przypierdolił do niej o kasę, że za dużo zarabia jak na pomoc w biurze ! Pepe Ty chuju ! :lol:

blazej
10-02-2012, 15:37
jak macie się wybrać na walentynki do kina, albo zaprosić dziewczynę na film w klimatach romantycznych to polecam wam "VOW- że Cie nie opuszczę". W skrócie to historia pary która się zakochała w sobie, żyją już pare lat i nagle mają wypadek samochodowy. Laska nic nie pamięta i gościu musi znowu sprawić żeby się w nim zakochała. Nie jest to płytki film jak większość komedii. Idzie obejrzeć. Napewno najlepszy film z pozycji walentynkowych.

whyduck
10-02-2012, 17:38
Ma ktos torrenta do Las Vegas Parano?

musisz szukać pod oryginalną nazwa, "Las Vegas Parano" to jakieś nieudolny tytuł na Polskę, pod tą nazwą nikt tego filmu nie zna na świecie..

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

PePe
10-02-2012, 19:09
mogła go zastraszyc bez tego zerzniecia w dupsko,stary ,portret psychola i niezmiernie inteligentnej osoby,zerznietej przez grubasa z mopsu nie przemawio do mnie,to jo rżna kogo chca, nie na odwrót! ok ale koniec pierdolynio juz:-)ozi może by to ubroł w jakos filozoficzno szata:-)

wangog
10-02-2012, 19:27
musisz szukać pod oryginalną nazwa, "Las Vegas Parano" to jakieś nieudolny tytuł na Polskę, pod tą nazwą nikt tego filmu nie zna na świecie..

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Szukałem pod obiema i lipa ;/
w końcu znalazłem na jakimś chujowym hostingu i telepie sie 50-80kb... kurwa niech wraco już filesonic, MU albo niech coś nowego zrobia :kurwa:

C18
10-02-2012, 20:27
http://thepiratebay.se/torrent/6025600/Fear_And_Loathing_In_Las_Vegas_1998_720p_x264_BRRi p_GokU61[Z_War

472 seedy.

"Powiedziałem to czy tylko pomyślałem"? :)

Pucha
10-02-2012, 21:45
Dziewczyna z tatuazem - w chuj konkretny film pod kazdym wzgledem ;) POLECAM!

whyduck
10-02-2012, 22:16
XSXy30lqvtw

widzieli trailera?

wangog
10-02-2012, 22:22
wyszło to już? Bo premiera miała być 27 stycznia.
Jak ty umiesz dobrze angielski - ciesze się. Ja niestety nie.

whyduck
10-02-2012, 22:35
ale film jest po włosku ;)

wangog
10-02-2012, 23:01
472 seedy.

"Powiedziałem to czy tylko pomyślałem"? :)
Jak ty umiesz dobrze angielski - ciesze się. Ja niestety nie. - tak miało być

A co do filmu, fajnie sie zapowiada i wiem, że po włosku :zabki:

mehow
10-02-2012, 23:14
Dziewczyna z tatuazem - w chuj konkretny film pod kazdym wzgledem ;) POLECAM!

jak dla mnie kopia skandynawskiej wersji, tyle ze z innymi aktorami
co nie zmienia faktu ze film konkretny

PePe
10-02-2012, 23:34
http://1.fwcdn.pl/po/18/18/601818/7405458.3.jpg

czas trwania: 1 godz. 41 min.
gatunek: Horror
premiera: 23 stycznia 2011 (Świat)
reżyseria: Lucky McKee
scenariusz: Lucky McKee, Jack Ketchum

Kod:
https://www.rapidshare.com/files/2153442708/TWOMEN.2011.720p.650MB.ShAaNiG.com.rar

napisy:

Kod:
http://www.mediafire.com/?gq29tfmp7wskm8p

C18
10-02-2012, 23:49
Jak ty umiesz dobrze angielski - ciesze się. Ja niestety nie. - tak miało być

A co za problem dopasować napisy przez NapiProjekt?

roGal
11-02-2012, 00:05
Eden Lake-po raz któryś dziś oglądałem idalej mi się podoba
http://www.filmweb.pl/film/Eden+Lake-2008-444400

mody18
11-02-2012, 07:32
Wiadomo kiedy wyjdą Gwiezdne Wojny 3D? I to będzie każda część w 3D czy ino te jedne, co reklamują teraz w TV?

Co do Torrentów - czytałem, żeby lepiej na razie nie ściągać, bo automatycznie się udostępnia, przez co mogą Cię chycić. I już tak kilkadziesiąt osób poleciało. Nie wiem ile w tym prawdy.

Silence
11-02-2012, 09:05
Wiadomo kiedy wyjdą Gwiezdne Wojny 3D? I to będzie każda część w 3D czy ino te jedne, co reklamują teraz w TV?

Co do Torrentów - czytałem, żeby lepiej na razie nie ściągać, bo automatycznie się udostępnia, przez co mogą Cię chycić. I już tak kilkadziesiąt osób poleciało. Nie wiem ile w tym prawdy.

18 lutego wchodzą do kin.Na razie Mroczne Widmo ale mają puszczać całą sagę.

Silence
11-02-2012, 09:08
Polecam 22 kule z J.Reno,świetne kino,polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=qFdJo-ZOBN0

mody18
11-02-2012, 09:48
18 lutego wchodzą do kin.Na razie Mroczne Widmo ale mają puszczać całą sagę.

Ekstra. Nigdy nie miałem okazji zobaczyć całej sagi. Dzięki za info.

KCK
11-02-2012, 14:10
Polecam 22 kule z J.Reno,świetne kino,polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=qFdJo-ZOBN0

na poczatku troche baja, ale ogolnie film bardzo dobry ;]

mixer1964pl
11-02-2012, 17:42
Obejrzałem i spoko film. Reno zarąbisty...

Conrado1964
11-02-2012, 20:15
A tak zapytam ,jak teraz ogladacie filmy przez neta-wcześniej omijałem na każdym kroku wrzuc.tv,itd

wangog
11-02-2012, 20:56
Ale nie wszystko jest niestety.
www.odsiebie.pl

KCK
11-02-2012, 21:12
Obejrzałem i spoko film. Reno zarąbisty...

jak Francuzi cos wypuszcza, to jest to naprzwde dobre kino ;]

zna ktos wiecej w takim stylu filmow francuskich?

mixer1964pl
11-02-2012, 22:44
A tak zapytam ,jak teraz ogladacie filmy przez neta-wcześniej omijałem na każdym kroku wrzuc.tv,itd

Ja oglądałem na youtube...nic nie tnie i normalnie oglądam...

mixer1964pl
11-02-2012, 23:17

Tu masz linka do filmu z Reno..
http://www.youtube.com/watch?v=_yLvdVLmkD4&feature=related

PePe
12-02-2012, 00:17
Doberman-chyba najlepszy francuski film

Sinner
12-02-2012, 07:57
Zobaczylem Oldboy'a i musze powiedziec,ze widzialem juz lepsze filmy,ale ten napewno jest wart obejrzenia.Dosyc chora koncowka,zreszta caly film kopniety,ale jak na koncu powychodzilo to co mialo powychodzic to sie zrobilo smiesznie i wariacko:)

Zdradzac nie bede,a polece tym,ktorzy nie ogladali.

NICKczemNICK
12-02-2012, 09:50

wszystkie części "transporter", "uprowadzona", "trzynasta dzielnica" - dwie części, "mechanik" ale ten to już chyba nie francuski.

zdred
12-02-2012, 10:02
z francusiego kina to tylko La Haine.
http://www.filmweb.pl/film/Nienawi%C5%9B%C4%87-1995-8106

polo77
12-02-2012, 10:14
36 jeszcze i Prorok a ze starszych to Purpurowe rzeki 1 i 2 ( w pierwszej części gra też chyba Reno)

KCK
12-02-2012, 11:09
Prorok, Transportery i 13 dzielnica(jedna czesc) widzialem ;)

36 sciagam i Doberman ;]

a azjatyckie kino? lubia?:)

_Siwy_
12-02-2012, 15:03
Chopy na co brac babe do kina? Co teraz polecacie?

Sinner
12-02-2012, 17:11
a azjatyckie kino? lubia?:)

No to wyzej pisalem o Oldboy'u,azjatyckie,w stylu Tarantino,mocne.Polecam.

blazej
12-02-2012, 17:21
Chopy na co brac babe do kina? Co teraz polecacie?

jak ma być Romantico dla niej to VOW- że Cie nie opuszczę

jak obojętnie co to

-Dziewczyna z Tatuażem
-Człowiek na krawędzi

_Siwy_
12-02-2012, 21:23
dzieki

Atest
12-02-2012, 21:27
[QUOTE=_Siwy_;556654]Chopy na co brac babe do kina?

Racja .Moja tez zawsze w domu siedzi.

Stęga
12-02-2012, 21:58
:lol2::lol2::lol2:

mody18
13-02-2012, 07:47
Jaki serial możecie polecić na wieczory? Coś bardziej pod styl horroru/dreszczowca, jeżeli tak owy istnieje. I czy jest jakaś strona, skąd mogę pobrać w HD albo przynajmniej w 720p seriale?

tomzkat
13-02-2012, 10:47
American horror story, Masters of Horror

Axel
13-02-2012, 11:14
Jaki serial możecie polecić na wieczory? Coś bardziej pod styl horroru/dreszczowca, jeżeli tak owy istnieje. I czy jest jakaś strona, skąd mogę pobrać w HD albo przynajmniej w 720p seriale?

na pebie masz specjalny dział filmów w hd. Na nedds chyba też :)

multi
13-02-2012, 22:12
pany macie moze linka do Baby sa jakies inne ?

a tak przy okazji to co powiecie na trasfery z peba itp ? u mnie szalu nie ma, nie wiem czy udalo mi sie ostatnio kas przekroczyc 50kb

HWDACTA

Ameba
13-02-2012, 22:31
Obejrzałam Wojownika (Warrior) jak dla mnie dobry film, wzruszyłam się jak na Rockym ;) Polecam

mehow
14-02-2012, 14:33
polecam Tron z 1982 r., efekty specjalne jak na te czasy miazga

ACG
14-02-2012, 17:51
Film Kontrabanda nawet dobry. Główną role zagrał ten sam aktor co w filmie Warrior.
Polecam.

KrzYchU
14-02-2012, 17:57
Film Kontrabanda nawet dobry. Główną role zagrał ten sam aktor co w filmie Warrior. Polecam.

Mark Wahlberg grał w filmie The Fighter, a nie Warrior :)

Axel
15-02-2012, 07:39
jak ktoś jeszcze nie widział "jak zostać królem" to powinien tę zaległość jak najszybciej nadrobić. Dobry film z nutką humory i wyrazistymi rolami, które nadały tej produkcji specjalnego uroku.

Baudolino
15-02-2012, 15:44
polecam film "Korkociąg"
http://youtu.be/xxCSghm1aVk

słomka
15-02-2012, 17:03
Polecam fajną komedię,, Bez smyczy'' niby romantyczna ale dawno się tak nie uśmiałem:lol2:

Szawar
16-02-2012, 20:55

Wyspa Harpera

mac
17-02-2012, 01:02
Ma ktoś może link do Rumu? Za chuja nic na pebie nie dziala, a jeżeli ma być to kontynuacja Las Vegas Parano to musze zobaczyć.

Ktoś pytał o LVP, mam na dysku w wersji z lektorem PL, chodź tej nie najlepszej, także służe.

Sinner
17-02-2012, 06:45
Wyspa Harpera

Odpusilbym sobie tylko ostatni odcinek,azeby nie zepsuc wrazen po skad inad calkiem nie zlym serialu:)

Lepiej zostawic ten serial niedomowiony niz zpesuc go tak fatalnie.

PePe
17-02-2012, 08:04
jestem po 1 odcinku,rewelacji niema ,ile jest wszystkich odcinków tej Wyspa Harpera ?

mody18
17-02-2012, 08:04
Ściągam i zabieram się od wieczora za: American Horror Story. Wyczytałem, że na razie jest 1 sezon, i tylko 12 odcinków ?

Sinner
17-02-2012, 08:26
jestem po 1 odcinku,rewelacji niema ,ile jest wszystkich odcinków tej Wyspa Harpera ?

12.Cudu sie nie spodziewaj,poprostu calkiem nie zla zapchaj dziura pomiedzy nowymi odcinkami Supernatural i nowym sezonem Dextera:)Jak dla mnie:)

tomzkat
17-02-2012, 08:31
Tak na razie 1 sezon i historia w nim raczej zakończona. Podobno ma być druga seria ale raczej o innych rzeczach.

Do postu modego18

mody18
17-02-2012, 09:22
Ok dzięki. Czyli idzie szybko ten serial ogarnąć. Z tego co widziałem na p2mforum, to jest masa seriali, ale pewnie tylko nie liczne można obejrzeć z ciekawością.

Szawar
17-02-2012, 12:42

E tam, pierwsze odcinki to dopiero wprowadzenie. Rozkreca sie z kazdym nastepnym odcinkiem.

zapomniałem o jednym serialu, który dla mnie jest najlepszym, który widziałem w 2011 The Killing.
Mozna tez zerknac na The Walking Dead, choc trwajacy drugi sezon z racji obcięcia budżetu jest gorszy od pierwszego.
Z senstymentu Opowiesci z krypty yeah !!!

whyduck
17-02-2012, 14:10
Ma ktoś może link do Rumu? Za chuja nic na pebie nie dziala, a jeżeli ma być to kontynuacja Las Vegas Parano to musze zobaczyć.

ludzie złoci, thepiratebay.se nadal działa i ma się dobrze...odrobinę chęci.

NICKczemNICK
19-02-2012, 08:17

http://turbobit.pl/buiqsx44ytwa.html

^^ spróbuj tutaj. napisy wtopione o ile dobrze pamiętam i bardzo dobra kopia.

blazej
19-02-2012, 11:28
This Means war- dwójka agentów CIA zakochuje się w jednej babce. Rywalizując ze sobą przy pomocy nowoczesnych gadżetów do inwigilacji. Dobry film na obejrzenie w domu do kina jeśli nic lepszego nie będzie.

mody18
19-02-2012, 17:50
Poleciliście mi American Horror Story. Jestem właśnie po pierwszym odcinku, i ni chuja nie rozumiem. Z początku ok, potem wprowadza się rodzinka. Koleś ma urojenia, że młoda gosposia chce się z nim pukać, a jest starą prókwą. Zaś żona, się kopci z kimś kurwa w lateksie, i zachodzi (pewnie z nim). W piwnicy zaś jakieś potwory. O ch*j tu chodzi :szok:

wangog
19-02-2012, 18:27
Polecam filmy:
Bóg zemsty
www.filmweb.pl/film/Bóg+zemsty-2011-485629
Zemsta cieciów
http://www.filmweb.pl/film/Tower+Heist%3A+Zemsta+cieci%C3%B3w-2011-288207

PePe
19-02-2012, 20:31
http://1.fwcdn.pl/po/41/85/544185/7420154.2.jpg?l=1324310289000

Download:

Kod:
https://rapidshare.com/files/4246303672/Und.rar

Hasło: rmvboard.pl

borg
19-02-2012, 20:55
wlasnie obejrzalem film "diabel".nawet ciekawy horror. http://www.filmweb.pl/film/Diabe%C5%82-2010-538571

Szawar
20-02-2012, 13:37
Poleciliście mi American Horror Story. Jestem właśnie po pierwszym odcinku, i ni chuja nie rozumiem. Z początku ok, potem wprowadza się rodzinka. Koleś ma urojenia, że młoda gosposia chce się z nim pukać, a jest starą prókwą. Zaś żona, się kopci z kimś kurwa w lateksie, i zachodzi (pewnie z nim). W piwnicy zaś jakieś potwory. O ch*j tu chodzi :szok:

Nieźle poryty serial, ale spokojnie rozwiazanie znajdziesz w nastepnych odcinkach.

Axel
21-02-2012, 07:14
oglądałem wczoraj skazanych na shawshank. Film bardzo dobry, ale jednak nie wybity tak jak uważa większość. Brakowało mi tego czegoś. 8/10

silny
21-02-2012, 10:45
Poleccie jakis film 10/10 :)

mal
21-02-2012, 10:50
Gra z Michaelem Daglasem . nie wiem jak sie to pisze

silny
21-02-2012, 10:53
A o czym to z grubsza?

mal
21-02-2012, 10:58
hmm calosci nie moge Ci opowiedziec bo spale film.

wkleje to co na filmwebie :
Nicholas Van Orton (Michael Douglas) kończy 48 lat. Rocznica jak rocznica, Van Orton nie przejmowałby się nią, gdyby nie pewna zbieżność: jego ojciec popełnił samobójstwo, gdy miał właśnie 48 lat. I jeszcze ten prezent od młodszego brata (Sean Penn): zaproszenie do Gry, która odmieni monotonne i nudne życie oderwanego od rzeczywistości bogacza. Nie bez ociągania Nicholas przyjmuje prezent. Od tej pory świat wokół niego zmienia się, życie nabiera tempa, wkrada się w nie strach i prawdziwe, wręcz namacalne poczucie zagrożenia. Na uczestnika Gry czyhają setki nic z pozoru nie znaczących prowokacji, a najdrobniejsze nawet ustępstwo powoduje, że każda sekunda zamienia się w walkę o przetrwanie. Ta Gra nie ma reguł, a być może nie ma i końca...

silny
21-02-2012, 10:59
Ok dziekowka :)

Axel
21-02-2012, 12:17
ta gra co kolega opisuje dość dobry film, śmiało można obejrzeć :)

blazej
21-02-2012, 12:38
Gra jest dobra.Dla mnie dobry do obejrzenia Gran Torino.

silny
21-02-2012, 12:41
Ja polecam "Najszybszy indianin na swiecie" z Hopkinsem jesli ktos nie widzial i "Gran torino" z Eastwoodem koniecznie zobaczyc jak ktos jeszcze nie widzial.

rafalbombel
21-02-2012, 13:06
Kwiat pustyni (2009)

http://www.filmweb.pl/film/Kwiat+pustyni-2009-495616

silny
21-02-2012, 14:10
To ten o tej czarnej co jej wycieli? To widzialem. Calkiem fajny.

19marek64
21-02-2012, 22:26
dawno dawno temu oglądałem taką komedia pamiętam tylko że czarny student potrzebował kasy i załapał się na jakiś eksperyment, po łyknięciu tego po jakimś czasie dostawał paraliżu różnych części ciała. Pamiętam że nawet fajna komedia to była ale nichuja nie pamiętam tytułu i nigdzie nie potrafię jej znaleźć. Kojarzy ktoś taki film??

19m64k
22-02-2012, 09:32
Senseless (Bez czucia)

19marek64
22-02-2012, 11:47
jak tyś to znalazł?:):szok: dzięki stary :piwo:

mody18
22-02-2012, 16:26
Nieźle poryty serial, ale spokojnie rozwiazanie znajdziesz w nastepnych odcinkach.

Szawar - właśnie zobaczyłem drugi odcinek, i powiem Ci, że tak porytego serialu to chyba w życiu nie widziałem. Dużo historii tego domu się nakłada na raz, i ciężko to ogarnąć, w dodatku ta sąsiadka. Porycie, poryciem, ale wciąga i coś czuję, że do jutra/piątku cały zobaczę.

Pytanie - czy oglądał ktoś serial "The Rock" ? Czytałem ten artykuł:
http://www.swiatseriali.pl/news/news-na-calkiem-nowej-wyspie,nId,435013 i serial o Alcatraz też może być całkiem ciekawy ...

hfc
22-02-2012, 17:28
Alcatraz póki co taki średniawy.

Jurek
23-02-2012, 07:03
widziałem wczoraj "Sponsoring", czy może mi ktoś wyjaśnić, o co w tym filmie do kurwy nędzy chodzi?
nie powiem, z uwagi na bogactwo i urozmaicenie krajobrazu te półtrorej godziny upłynęło całkiem przyjemnie, ale zupełnie nie ogarniam warstwy merytorycznej.

niski
23-02-2012, 08:57
Spadkobiercy, letko nudnawy...

Najnowszy film Alexandra Payne’a, trzykrotnie nominowanego do Oscara twórcy "Bezdroży" i "Schmidta", ekranizacja bestsellerowej powieści Kaui Hart Hemmings. Gdy jego żona trafia do szpitala po wypadku, wpływowy biznesmen z Hawajów musi zaopiekować się dwiema kilkunastoletnimi córkami, z którymi wcześniej niewiele go łączyło.

basu
23-02-2012, 09:27
Idy Marcowe - mocno średni. Bardzo lubię klimat thrilerrów politycznych, ale ten film był zwyczajnie słaby. I jakie tu przesłanie, że w polityce zdarzają się osoby grające nieczysto? Dużo lepszy był chociażby Stan Gry.

Rzeź - przyzwoicie nakręcone i świenie zagrane, nie żałuję czasu spędzonego w kinie. Na pewno film nie dla wszystkich (nie ma akcji, są tylko dialogi), jednak warto zobaczyć. Chociaż mogę być nieobiektywny, widziałem to wczesniej w teatrze (jako Bóg Mordu). Co ciekawe - z innym zakończeniem.

Toczmek89
23-02-2012, 10:17
Idy Marcowe - mocno średni. Bardzo lubię klimat thrilerrów politycznych, ale ten film był zwyczajnie słaby. I jakie tu przesłanie, że w polityce zdarzają się osoby grające nieczysto? Dużo lepszy był chociażby Stan Gry.

Rzeź - przyzwoicie nakręcone i świenie zagrane, nie żałuję czasu spędzonego w kinie. Na pewno film nie dla wszystkich (nie ma akcji, są tylko dialogi), jednak warto zobaczyć. Chociaż mogę być nieobiektywny, widziałem to wczesniej w teatrze (jako Bóg Mordu). Co ciekawe - z innym zakończeniem.

apropo Rzezi, właśnie w teatrze jak dla mnie zdecydowanie lepiej:)

Artis
23-02-2012, 14:25
widziałem wczoraj "Sponsoring", czy może mi ktoś wyjaśnić, o co w tym filmie do kurwy nędzy chodzi?
nie powiem, z uwagi na bogactwo i urozmaicenie krajobrazu te półtrorej godziny upłynęło całkiem przyjemnie, ale zupełnie nie ogarniam warstwy merytorycznej.

trza było łapy trzymac przy sobie i skupić sie na filmie :cham:

Lars Ulrich
23-02-2012, 14:26
dobierał się do Ciebie ?

Artis
23-02-2012, 14:32
spierdalaj :lol2::lol2:

po prostu domyślam sie ze nie wybrał sie tam sam :lol2:

Lars Ulrich
23-02-2012, 15:02
jeszcze 15 latek :lol2:

Jurek
23-02-2012, 15:21
muszę zadzwonić do Kingi żeby nie puszczała Cie samego do kina :cham:

19marek64
23-02-2012, 16:13
są jeszcze jakieś stronki z filmami online co nie trzeba sie rejestrować a co najważniejsze nie płacić tej kasy?

Dezydery64
23-02-2012, 17:09
są jeszcze jakieś stronki z filmami online co nie trzeba sie rejestrować a co najważniejsze nie płacić tej kasy?

ekino.tv
zalukaj.pl

Bens1986
23-02-2012, 17:45
http://iptak.pl/

Całe filmy na Youtube może jakość nie zawsze dobra ale całkiem ciekawa stronka i na lajcie sie bada bez ściągania

Bojar
23-02-2012, 17:55
Zalukaj.tv - jest płatne, możesz oglądać darmo ale tylko (chyba) 70min/doba

19marek64
23-02-2012, 18:39
dzięki, bo co gdzieś wchodziłem to wszystko płatne

borg
23-02-2012, 22:16
zalukaj i ekino do dupy bo sa limity czasowe.zreszta takich stron z limitami jest bez liku.takich calkowicie darmo i caly film na raz chyba nie ma.

PaczekMG
23-02-2012, 22:21
Polecam tv.wrzuc.to ,darmowa stronka, bez limitów. Kiedyś głównie służyła do omijania limitów megavideo, ale teraz spokojnie można tam film wyszukać :)

Lars Ulrich
24-02-2012, 11:33
zalukaj wysyłasz sms 3,66 i masz spokój z limitami, choć szczerze to większość filmów ma tam niespecjalną jakość, a niektóre mają strasznie cichy dźwięk, no ale sporo filmów obejrzałem nie powiem.

Ja wczoraj po raz drugi obejrzałem GRAN TORINO, Eastwood zagrał niesamowicie, znów się kurwa wzruszyłem wczoraj :((

mody18
24-02-2012, 20:52
Powie mi ktoś, czemu w American Horror Story, np. zabita Heiden pojawia się znowu ? I te inne duper szwance, które dawno nie żyją? Jestem po 5 odcinku, i nie wiem czy coś przegapiłem.

Person Unknown - oglądał ktoś ten serial ?

wangog
26-02-2012, 01:40
Spadkobiercy, letko nudnawy...

straszna chujowizna....

Polecam: J.Edgar

http://www.filmweb.pl/film/J.+Edgar-2011-564833

Silence
26-02-2012, 19:02
Jestem Bogiem całkiem ciekawy film

19mÓzG64
26-02-2012, 19:30
Polecam "Jestem numerem cztery" oraz "Amores Perros"

Miłosz1964
26-02-2012, 19:34
Zarzuci ktoś linkiem do Harrego Pottera Kamień Filozoficzny z lektorem i napisami po angielsku?

Ja jestem zielony i nie wiem gdzie szukać.

blazej
26-02-2012, 22:58
[QUOTE=19mÓzG64;562007]Polecam "Jestem numerem cztery"

Niema co polecać
szkoda czasu na takie gnioty

wangog
26-02-2012, 23:20
to tak, jak by polecić komuś
http://www.filmweb.pl/film/Ludzka+stonoga-2009-542284

Mayek
27-02-2012, 14:07
bron boze nie ogladajcie Rozstanie (Separation).
Wczoraj pisalem kumplowi ze jak ten film iranskiego rezysera dostanie oscara to bedzie to niechybny znak ze USA zaczna wojne z Iranem (oskar na pocieszenie)
Ogladalem 30 minut tego filmu, takiego ciulstwa juz dawno nie widzialem.
Zawsze wiedzialem ze showbusiness to dziadostwo ale po tym oscarze to juz uwazam ze to dno.

IRON
27-02-2012, 14:46
Był ktoś na Sztos 2? Warto iść na niego, czy szkoda kasy?

GzG Antos
27-02-2012, 15:36
Był ktoś na Sztos 2? Warto iść na niego, czy szkoda kasy?

szkoda kasy !

Jurek
27-02-2012, 15:37
Wczoraj pisalem kumplowi ze jak ten film iranskiego rezysera dostanie oscara to bedzie to niechybny znak ze USA zaczna wojne z Iranem (oskar na pocieszenie)

całe szczęście że Holland nie dostała :hihi:

Mayek
27-02-2012, 15:58
czemu? Nie widzialem filmu, nie znam jej filmow, tak naprawde to mnie to jebie kto jest tym producentem byleby dobry film byl :lol:

Generalnie branza muzyczna i filmowa pierdoli jak to zle, jak niedobrze a wypuszczaja takie gnioty ze szkoda isc do kina.

Nie wiem czy to pisalem, polecam film the Mechanic.

Lars Ulrich
27-02-2012, 15:59
Ze Stathanem co uczył tą lebiodę fachu ?

andrew1948
27-02-2012, 17:18
Powie mi ktoś, czemu w American Horror Story, np. zabita Heiden pojawia się znowu ? I te inne duper szwance, które dawno nie żyją? Jestem po 5 odcinku, i nie wiem czy coś przegapiłem.

Person Unknown - oglądał ktoś ten serial ?

Jak najbardziej do polecenia... wciąga strasznie tak jak Homeland którego obejrzałem w 2 dni. Co do Persona to szkoda ze to mini-serial i nie ma wiecej odcinkow. Ja z kolei zapytam o : Luck ,Boardwalk emipre oglądał ktoś te seriale? warto?

Ameba
27-02-2012, 21:24
bron boze nie ogladajcie Rozstanie (Separation).
Ogladalem 30 minut tego filmu, takiego ciulstwa juz dawno nie widzialem.
Zawsze wiedzialem ze showbusiness to dziadostwo ale po tym oscarze to juz uwazam ze to dno.
Mnie się bardzo podobał ten film, obejrzałam go z koleżanką i obie jesteśmy pod wrażeniem. Film porusza trudne tematy- współczesne co jest ważne. W przeciwieństwie do "W ciemności", no bo w końcu ileż można...
Film Rozstanie trzyma nawet w napięciu :) Uważam że zasłużenie ten film dostał oscara! Polecam