PDA

View Full Version : GKS Katowice - Piast Gliwice 12 kwietnia, 17:00

Picapao
09-04-2008, 08:39
Temat kibicowski jest juz jakiś czas więc teraz czas na piłkarski:prasa: Mecz na który czeka wielu..........w Gliwicach :cham: Mam nadzieje z resztą jak zawsze, że wygramy ten mecz tak piłkarsko jak i kibicowsko bo podobno przyjedzie troche kibiców Piasta hehe. Powinno być dobrze bo jak wszyscy zauwarzyliśmy GieKSa mobilizuje sie na dobre zespoły, a bez wątpienia Piast jest takim zespołem co pokazuje jego pozycja w tabeli. Osobiście licze na piłkarską powtórke meczu z Arką :faja:

a teraz troche infa...

http://img145.imageshack.us/img145/9444/piastgliwiceta5.gif (http://imageshack.us)

Pełna nazwa: Gliwicki Klub Sportowy Piast Gliwice
Rok założenia: 1945
Barwy: Niebiesko-czerwone
Adres: ul. Zwycięstwa 36, 44-100 Gliwice

Prezes:

Jacek Krzyżanowski (od 25 kwietnia 2005)

Trenerzy:

Jacek Zieliński (od 31 grudnia 2004)
Jan Furlepa (od 14 września 2006)
Bogusław Pietrzak (od 20 września 2006)
Piotr Mandrysz (od 3 lipca 2007)

Sukcesy:

Finalista Pucharu Polski - (2x) - 1977/78, 1982/83
2. miejsce w II lidze - (4x) - 1962, 1975/76, 1976/77, 1980/81

Historia:

18 czerwca 1945 roku, w dzisiejszym klubie "Perełka" przy ulicy Zwycięstwa, powołano organizację sportową, którą 19 czerwca 1945 roku zarejestrowano w Zarządzie Miejskim jako Klub Sportowy Piast Gliwice. W sezonie 2007/2008 Piast Gliwice jest jednym z głównych kandydatów do awansu do 1 ligi, co byłoby historycznym momentem dla tego kubu, gdyż nigdy wcześniej Piast nie grał w 1 lidze. Wiążą się z tym także pewne trudności - Piast między innymi musi zostać spółką akcyjną, co spowoduje, że Miasto Gliwice nie będzie mogło przekazywać tak dużych środków na rozwój klubu. Piast liczy na to, że w końcu znajdzie sponsora.

Runda rewanżowa:

Piast Gliwice 3-0 Lechia Gdańsk 9 marca, 14:40
Warta Poznań 0-1 Piast Gliwice 16 marca, 12:00
Piast Gliwice 0-0 Podbeskidzie Bielsko-Biała 22 marca, 18:00
Pelikan Łowicz 0-0 Piast Gliwice 30 marca, 11:15
Piast Gliwice 3-0 Kmita Zabierzów 4 kwietnia, 19:00

źródła: to tu to tam...

Picapao
09-04-2008, 08:56
http://img187.imageshack.us/img187/323/2zfl3pimn3.jpg (http://imageshack.us)

W ostatnich meczach, trener Piasta miał kłopot z wybraniem wyjściowej jedenastki. Od początku sezonu, Piotr Mandrysz nie miał możliwości, aby wystawić najsilniejszy skład, i skorzystać ze wszystkich zawodników podczas wybrania jedenastki meczowej. Teraz, to się powoli zmienia, gdyż do pełni zdrowia wracają Mirosław Widuch, Jarosław Kaszowski, oraz po dłuższej przerwie Rafał Andraszak.

Całe trio zawodników, będzie do dyspozycji trenera na zbliżające się spotkanie derbowe, z GKS Katowice. Dodatkowo, po absencji "kartkowych" wracają Marcin Nowak, i Adam Kompała. Lecz, żeby nie było za różowo, pauzuje z kolei Daniel Chylaszek, który w ostatnim meczu z Kmitą, dostał czwartą żółtą kartkę. Paradoksalnie powrót kluczowych graczy do składu, może być większym problemem dla Piotra Mandrysza, ponieważ zmiennicy spisywali się bardzo dobrze, więc szkoda ich zmienić.

info.. http://www.piastgliwice.xt.pl/

JASIEK
09-04-2008, 17:22
Tutaj tak jak w temacie meczu z Piastem (kibicowsko) poruszyłem taką propozycja żeby podczas tego meczu podziękować za lata spędzone na Bukowej Mirkowi Widuchowi.

gorski1991
09-04-2008, 18:43
Bardzo dobry pomysł :):)

Picapao
09-04-2008, 22:26
za www.gieksa.pl

W sobotę o godzinie 17.00 rozpocznie się kolejny mecz GKS w drugiej lidze. W Katowicach zapowiada się wielkie wydarzenie, gdyż na Bukową zawita lider II ligi - Piast Gliwice.

Piast pewnie zmierza do ekstraklasy, a meczu w lidze nie przegrał od 21 kolejek. Co ciekawe w pierwszych dwóch spotkaniach sezonu gliwiczanie ponieśli porażki, jednak potem byli już niepokonani. Runda wiosenna również jest bardzo udana dla Piasta, który wygrał w niej cztery mecze i zremisował trzy (w roku 2008 trzy zwycięstwa i dwa remisy). Dodać należy, że w pięciu tegorocznych spotkaniach Piastunki nie straciły bramki.

Właśnie w tym roku Piast miał już przetarcie z mocnymi przeciwnikami - przy Okrzei wygrał z Lechią Gdańsk i z rewelacją rundy Kmitą Zabierzów oraz zremisował z Podbeskidziem. Na wyjazdach przeciwnicy byli już słabsi - Warta Poznań i Pelikan Łowicz. Właśnie na obcych boiskach Piast miał trochę problemów, a mecz z GKS będzie na pewno pierwszym tak trudnym wyjazdowym zadaniem w tym roku.

W spotkaniu z GKS Katowice nie wystąpi Daniel Chylaszek, który dostał czwartą żółtą kartkę w meczu z Kmitą. Nie wiadomo, czy w pojedynku z GieKSą zagra Mirosław Widuch. Największe zagrożenie ze strony gliwiczan będą stanowiły akcje i strzały Wojciecha Kędziory (na zdjęciu), który pokazał w meczu z Kmitą, iż znajduje się w bardzo dobrej formie.

GKS zagra natomiast w najmocniejszym składzie, z wyjątkiem kontuzjowanego Bartosza Iwana. Po pauzie kartkowej wraca Łukasz Wijas, do pełni formy dochodzi natomiast Robert Sierka.

W ostatnim meczu z Turem GKS nie zachwycił, jednak na swoim boisku gospodarze zapowiadają walkę o trzy punkty. Na trybunach można spodziewać się kompletu widzów, a i sympatycy Piasta pojawią się na Trybunie Północnej w sile kilkuset osób.

Taz
10-04-2008, 13:31
Sędzia spotkania - Mariusz Trofimiec z Kielc

W tym sezonie sędziował nam już spotkanie, na Bukowej przeciwko Zniczowi, który przegraliśmy 1:2.

Rahim
10-04-2008, 16:05
Taaa pamietam tego lysego ciula
Szczegolnie zapamietalem go jak nie podyktowal dla nas ewidentnego karnego po rece w polu karnym Znicza
Aaa i cos wywalil z boiska chyba Kapiasa.
Jeszcze ktos kulą inwalidzka rzucil w kierunku...jego chyba
Oby nie bylo powtorki nieudolnosci z tamtego spotkania...
A co do meczu.
Fakt ze gramy lepiej u siebie i to z dobrymi zespolami (na wiosne) ale pytanie czy bedziemy ciagle ogrywac potentatow?
Ciezko na nie odpowiedziec...
Chociaz jesli juz Sierka jest w pelni gotowy do gry i inni rowniez wiec powinno byc dobrze.
Moze byc horror byleby ze szczesliwym koncem.
A kurs na nasza wygrana na bukach pewnie bedzie mocno ponad 3. :)
Trzeba zagrac (bo u siebie)

jonek
11-04-2008, 17:36
Piast będzie chciał potwierdzić pozycję dominatora na zapleczu ekstraklasy. GKS musi jednak obudzić się i wykorzystać ostatni dzwonek na włączenie się do batalii o awans. Jesienią w końcówce Piast zapewnił sobie zwycięstwo. Presja wyniku jest duża na obydwu zespołach.

qwazi
11-04-2008, 18:04
ostatnimi czasy zawszejakas druzyna grajac z nami konczyla pewna passe-np TUr kilka spotkan chyba 5 bez zdobycia bramki, przelamali ja znami. Teraz PIast od 5 nie stracil gola i od 20-21 jest niepokonany. Ja czasmi wierze w takie statystyki i jestem pewien ze mimo wszystko wygramy, doping + wlasna murawa dodaja naszym "kopaczom" skrzydel. mnie wystarczy 1-0 z tymi panienkami zGliwic.

bari
12-04-2008, 16:52
jaromin 1-0 :)

majk
12-04-2008, 17:11
1-1

Picapao
12-04-2008, 18:39
Mecz zremisowany, a ja sie czuje tak jakbyśmy go przegrali:dead:
Pierwsza połowa jako tak, ale druga kaplica :kurwa:
Dzięki Bogu mamy Jacka Gorczyce ufff :alcoholic:

dodo
12-04-2008, 18:44
Brawo Jacek Gorczyca !!!!!!
reszty nie bede ocenial bo Piast byl o milion razy lepszy ...
a co poniektorzy niech sie zastanowia po co w ogole przychodza na stadion ..ja pierd **** zeby tylko Je**** pilkarzy ...od gory do doly ..idzcie se na ruch ...moze tam wam sie spodoba

RobertSK
12-04-2008, 19:26
Ehhh...szkoda ze sie dzis nie udało bo szanse były....druga strona medalu jest jednak taka ze Jacek Gorczyca wiecznie nie moze ratowac dupy naszym obroncom...Piast troszke lepszy miał kilka sytuacji ale albo szczescie nam pomagało albo tak jak wczesniej pisałem Gorczyca...Brawo dla Niego za ten mecz!!!

Nasza defensywa...dziurawa...

pozdro

JASIEK
12-04-2008, 19:39
Wielkie brawa dla Jacka Gorczycy!!!!!!!

Mariuszz79
12-04-2008, 20:16
Ehhh...szkoda ze sie dzis nie udało bo szanse były....druga strona medalu jest jednak taka ze Jacek Gorczyca wiecznie nie moze ratowac dupy naszym obroncom...Piast troszke lepszy miał kilka sytuacji ale albo szczescie nam pomagało albo tak jak wczesniej pisałem Gorczyca...Brawo dla Niego za ten mecz!!!

Nasza defensywa...dziurawa...

Takie same mam odczucia po szpilu. Piast gdyby miał lepsza skutecznosc.... to az sie boje pomyslec :kurwa: Jacek Gorczyca znow pokazał swoj GieKSiarski charakter!!! Plewia jak dla mnie znow nie zabłysnął, mam nadzieje, ze sie chopek wyrobi ale jak na razie to kapa :dead: Zreszta jakis dziwny był dzis ten szpil... kupa kiksow, nieudolnosc napastnikow Piasta, ( albo zajebista forma i szczescie Gorczycy :zabki: )
Remis to dobry wynik tego szpilu ale niedosyt jest :zabki:

Gumis
12-04-2008, 20:27
Brakuje strzałów z dystansu mimo, że było ku temu kilka okazji.

Nie po raz pierwszy świetny mecz Gorczycy.

Dużo głupich strat i brak porozumienia między piłkarzami. Troche brakuje Iwana, bo nie ma komu rozprowadzać piłek (mimo obecności Markowskiego).

ps1. Nie przekonuje mnie zarówno gra Plewni jak i Górskiego (wiem wiem, żadko gra, ale jednak niczym nie błyszczy).

ps2. Wiadomo coś na temat Krysińskiego ?

bartekkkkk
12-04-2008, 20:43
Hej ! Tu Kibic Piasta! Rzeczywiscie nasz dawny bramkarz uratowal Wam remis, ale i tak zle nie bylo. DObra atmosfera, mam nadzieje ze i nas bylo troche slychac, zycze Wam i Nam derbow w ekstraklasie!. Pozdrooo

*Kamilkaaa*
12-04-2008, 20:50
jak zawsze na plus Jacek Gorczyca, reszta szpilu żadna... i tyle

Dudi_1979
12-04-2008, 21:09
po raz pierwszy od jakiegoś czasu zawitałem na główną i powiem bardzo się zawiodłem kiepskim dopingiem. Ogólnie remis ze zdecydowanym wskazaniem na Piasta, gdyby nie "Jack" Gorczyca to 4-5 powinno być. Doping nasz na 5, Piasta na 7 ( głównie ze względu na aktywność przez cały mecz )

To co nasze grajki zrobiły przez 20 minut 2 połowy woła o pomstę do nieba. No i zgodnie z regułą "Orzecha" jeden pinokio zawsze musi być w wyjściowej 11, wcześciej Gielzinio teraz Plewninio. Daremny transfer chłop nie miał ani jednego dobrego zagrania, w ogóle lewa strona kiepska bo Mielnik jest cieniem chłopa z przed kontuzji.

Boisko dramat - praktycznie brak mozliwości zagrania długiej piły po ziemi

Piast nie bez powodu jest w czubie 2 ligi bo grali mądrze ale bez fajerwerków. Obrona solidna i zabójcze kontry, wydaje mi się ze bedą wyglądali w przyszłym sezonie jak Ruch czy Odra w tym.

O awansie możemy zapomnieć, nawet już nie chcę żebyśmy awansowali. Lepiej 2-3 sezony pograć w 2 lidze zdobyć sponsora i potem w ekstraklasie powalczyć niż być jak Zagłębie Sosnowiec.

w tej rundzie mamy zajefajną średnią na meczach, po raz kolejny komplet - Suuuuuuper
AVE

_Adi
12-04-2008, 21:22
Mecz z naszej strony jak do tej pory najsłabszy ze wszystkich u siebie w tej rundzie, jednym słowem zagraliśmy do dupy. Jakby nie Gorczyca mogły by spokojnie paść z 2-3 bramki dla Piasta. Niby remis z liderem to niezły wynik, ale jeśli patrząc w perspektywie awansu to jak dla mnie porażka...

wallace
12-04-2008, 21:34
Cos trzeba zrobic z lewa stona. jak nie Lasek to Plewnia

bastek_13
12-04-2008, 21:39
Mam wrażenie, że byłem na innym meczu. Jak dla mnie to Plewnia zagrał całkiem przyzwoicie, a Górski za to dał kompletnie fatalną zmianę- zagubiony i w defensywie i w ofensywie. Nie rozumiem też czego chcecie od Mielnika ?! Boczni obrońcy zagrali dobry mecz- fatalnie środek defensywy, Prasnal po prostu tragedia. Przez niego też- gdy już przeszedł na prawą stronę- mogliśmy stracić gola w końcówce, bo został i nie było spalonego... całe szczęście był Jacek. :-)

szarlej
12-04-2008, 21:51
A co z prawą,oprócz tego,że drze ryja.

stara ekipa
12-04-2008, 21:51
Z mojej strony tylko tyle ... wyraźnie widać było brak Iwana i środka , słabiutkiego Plewnie zastąpił jeszcze słabszy Górski .
Krótkie rzuty rożne ... przecież to najgorsze z rozwiązań jakie kazał grać zawodnikom Piekarczyk .
Dlaczego Piekarczyk nie da pograć dobrze spisującemu się w zimowych sparingach Sadowskiemu ???
Kolejny mecz gdzie widać brak myśli szkoleniowej ... byle do przodu
Remis jest dla nas dobrym wynikiem , Piast na obecną chwile jest zdecydowanie lepiej poukładanym zespołem ...

baziur
12-04-2008, 22:12
bo jest jeszcze słabszy
2 liga to juz nie gra odtak sobie, bylo widac jak pilkarze z Gliwic dzis szarapali ostro kazdy kawalek, grali dosc ostro, pewnie w obronie i szybko, to nie miejsce dla niektorych naszych pilkarzy ktorzy sie dupcza z ta pilka na tej murawie, nawet przejsc chopa zwodem nie potrafia, przyklad Gorski

Tevez
12-04-2008, 22:13
Kapias, dzisiaj poziom jak najbardziej 1 ligowy. Miki, słabszy dzien. Markowski jak zwykle dobrze. Ogólnie nasi zagrali kiepsko, ale też nie można od nich wymagac cudów, w koncu grali z liderem.

Rahim
12-04-2008, 22:27
No wiec tak.
Mecz ogolnie w naszym wykonaniu DNO. Wielkie szczescie ze chociaz go zremisowalismy.
Sedziowanie na poziomie A-klasy mimo ze jednak w sytuacji gdy wszyscy chcieli karnego po 'faulu' na Kapiasie(bodajze) tego faulu nie bylo i kartka dla naszego w 100% zasluzona.Dziwi ze ogladajac mecz na 'piatce' widac bylo iz tego faulu nie bylo kompletnie a 90% ludzi zaczelo krzyczec 'sedzia chuj' . Jeden pan obok obiektywnie ujal ze faulu nie bylo-rowniez.
Dalej.
Brawo do Gorczycy bo mimo jakis niepewnych interwencji przy rogach w 1 polowie wyciagnal nam ten remis.
Plewnia jak dla mnie tragedia. Zal patrzec na to ze zarzad sciaga pseudowzmocnienia a nie potrafi wykupic Kaliciaka ktory mogl byc naszym bohaterem gdyby "x" ( nie pamietam) zdobyl gola z 7 metrow przed bramka a nie uderzyl tak jakby gral w rugby.
Nie musi sie nikt zgadzac z moja opinia ale pisze to co widac nie tylko dzisiaj ale ogolnie w tej rundzie.
Wracajac do sedziowania. Ten pan juz nie sie na Bukowej nie pokazuje bo swoimi nieudolnymi decyzjami sam rodzi nie zdrowe emocje.
Tyle...(ps.żal niektorych ludzi ktorzy zaczeli sie drzec do Stasia Wrobla schodzacego z boiska "wypierdalaj") a brawo dla tych ktorzy mu przyklasneli) aaa i dla tych zal ktorzy chyba krzyczeli Wilus wypierdalaj (cos takiego chyba na piatce mialo miejsce w 2 polowie)
Pozdro

Mayek
12-04-2008, 22:30
moim zdaniem grali dobrze, jakby ta murawa byla rowniejsza to tez by inaczej pograli, podania dobre walka byla, derby. ogolnie na plus

qwazi
12-04-2008, 22:32
Kapias, dzisiaj poziom jak najbardziej 1 ligowy. Miki, słabszy dzien. Markowski jak zwykle dobrze. Ogólnie nasi zagrali kiepsko, ale też nie można od nich wymagac cudów, w koncu grali z liderem.

Kapias i Gorczyca Extraklasa, ale co do Markowskiego? To chyba inny mecz widzielismy, bo to co dzisiaj druga linia wyprawiala to wola o pomste do nieba. To podbijanie pilki za kazdym razem, te krotkie podania! Masakra!
A Wijas poraz kolejny utwierdzil mnie w przekonaniu ze ten facet nie ma jaj i jego miesjce w pierwszej 11 to JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE!. Raz na 10-20 spotkan wyjdzie chopu bramka taka jak z Arka i tyle w temacie-cienki jest jak chuj. Ten facet nie ma pojecia o pilce.
Napastnicy dzisiaj mieli slabszy dzien. Miki szczegolnie. Kali troche lepiej.MArkowski dzisiaj tez baaardzo slaby dzien (masa niecelnych podan itp.), Jaromin in plus TYLKO BRAMKA. Oprocz Plewniktory jeszcze momentami probowal walczyc, zapierdalal, a z tych jego podan niestety gowno wynikalo tocala druga linia powolna, slamazarna ruszali sie jak muchy w smole.DlaczegoPiekar ni wystawil Sadowskiego? Jego tajemnica.
Obrona to KApias.Mielnik-jak widze koordynacje tego chopa to mi sie plakac chce.
I tyle odnosnie gry naszych.
Pozdro

Slavoy
12-04-2008, 22:44
Przy Plewni Lasek to był wirtuoz piłki...
Może Kaliciak na lewe skrzydło, Jaromin do ataku, a na prawą Sadowski?

qwazi
12-04-2008, 23:14
fotki
http://picasaweb.google.pl/rafalkielbasa/GKSPIAST_12042008

tabor64
12-04-2008, 23:37
a więc:

Mecz ogólnie na średnim poziomie ze względu na stan murawy na naszej bukowej (niestety)..... poziom sędziowania...... bez komentarza....bo to zaczyna być już śmieszne...... pseudosędziowie ............... Doping ogólnie dobry chociaż na Arce było lepiej :)....... Gorczyca tak jak od kilku spotkan MISTRZ..... nareszcie po Tkoczu jest w GieKSie bramkarz z ambicjami. teraz wyjazd na Płock....... a potem Jastrząbki :):) pozdrawiam wszystkich!

Homer
13-04-2008, 00:04
Ile jeszcze rzutów rożnych muszą piłkarze spieprzyć żeby Piekarczyk doszedł do wniosku, że krótkie rozegranie rożnego nam wogóle nie wychodzi ?

borg
13-04-2008, 00:13
Ile jeszcze rzutów rożnych muszą piłkarze spieprzyć żeby Piekarczyk doszedł do wniosku, że krótkie rozegranie rożnego nam wogóle nie wychodzi ?

dzis o tym samym na meczu myslalem...nasze rzuty rozne to zero zagrozenia dla przeciwnikow...a od poczatku sezonu nie gramy nic innego tylko krotkie rozegranie,,,

czacha
13-04-2008, 00:32
Jeśli nasza murawa jest taka kiepska to czemu Piast potrafil kilka razy wyjść na "sam na sam" po prostopadlym podaniu po ziemi??

blazej
13-04-2008, 09:01
Moim zdaniem

Plewnia- wrzutek 0 jakis rajdów 0 start do piłki zerowy niestety ten chlopak nie istnieje... a teraz pomyslcie sobie skoro on na lewej stronie gra slabo to co dopiero gral gdy piekarczyk dal go na srodek pola w ostatnim meczu.
Górski tez nie zagrał dobrego meczu.

Co do ataku Miki slabiej Kaliciak o.k p.s kto sie zastawil przy bramce? chyba Miki to na plus dla niego. Ale trzeba przyznac ze obrońcy Piasta grali dobrze moze to tez sie przełozyło na słabsza dyspozycje.

Srodek pola akurat moim zdaniem nie zagrali zle.. krotkie podania czasem im wyjda czasem pojdzie głupia strata... ale jak dla mnie nie grali zle.Tylko jedno "ale" WIjas nie jest od robienia presingu chlopak sie nalata na szpicy i potem dziura w srodku jest.
Prawa strona o.k bramke strzelił... lewa patrz wyzej
Obrona Prasnal sie nienadaje na srodek obrony jest niepewny woli walke w srodku.boki obrony dla mnie o.k .
Rogi tragedia.Strzal WIjasa no coz mam nadzieje ze mu to podskoczylo a nie spudlowal fatalnie.

blazej
13-04-2008, 09:02
a i jeszcze jedno Kiedy Kaliciak zostanie wykupiony?? naprawde jeszcze troche i nam go ktoś sprzatnie !!

Von Baron
13-04-2008, 09:06
I co się okazało pan trener nie ma obrońcy,pomocnika.I co to za trener że mu to wcale nie przeszkadza.I jaką taktykę ma pan trener.I jakie zmiany robi pan trener.Jeżeli chodzi o Laska to synek ze żar by trawę.A pan Plewnia mo ciężkie jaja.I Górski ,Sierka brak ogrania i przygotowania.

Von Baron
13-04-2008, 09:09
I jeszcze jedno MARKOWSKI nie może byc obrońcą .A jak pan trener wie że nie ma obrony to dziurę nim łata.

lechu_85
13-04-2008, 09:14
moim zdaniem grali dobrze, jakby ta murawa byla rowniejsza to tez by inaczej pograli, podania dobre walka byla, derby. ogolnie na plus

Strach się bać na którym miejscu bylibyśmy gdyby wszędzie była równa murawa :rogacz:

Był to najgorszy mecz u siebie w tej rundzie. Brak koncepcji był aż nadto widoczny. W całym meczu oddaliśmy 2 (słownie: dwa) celne strzały. Brak Iwana bardzo ogranicza nasze możliwości ofensywne.
Z ciekawości przejdę się kiedyś na trening żeby zobaczyć jak rozgrywane są stałe fragmenty gry, może wtedy dopatrze się jak trener to sobie zakłada...

Plewnia baaaaaaardzo źle, brak szybkości, celnych podań a nawet wychodzenia na pozycję.
Najlepszy tradycyjnie Gorczyca, dobrze Kapias i Kaliciak. Reszta poniżej oczekiwań (zwłaszcza Markowski).

Co do Kaliciaka, to Zarząd powinien czym prędzej wykupić go z Polkowic. Jest on najrówniej grającym naszym graczem ofensywnym, dysponuje niezłą szybkością, zwinnością, umie kiwnąć i dobrze dograć. Z zachowaniem wszelkich proporcji przypomina mi Moskałę. Moim zdaniem powinien być priorytetem naszych poczynań transferowych po zakończeniu sezonu.

dodo
13-04-2008, 09:22
mnie z Kali irytuje to ze mu daja gorne pilki na przyjecie a on kurna o glowe nizszy niz obroncy ...albo niech rzucaja za plecy obroncy i niech sie Kali sciga albo do nogi a nie taki bezsens ze on podskakuje ze niby chce siegnac pilki...widac brak Iwana w srodku pola..nikt nie chcial wziac odpowiedzialnosci za rozkrecenie srodka..Wijas slabszy mecz ale niech sie chlopak troche odwazy poprowadzic gre..bo rozgrywanie w stylu przyjme i z pierwszej komus oddam to mozna rozgrywac i z obrony

Sir Bobby
13-04-2008, 09:45
szkonczcie pierdolic o tym Lasku bo czytac sie tego nie da, mial swoja szanse, nie jedna, szybko biegal i nic poza tym...

do pierwszego skladu potrzeba gdzies 4 ludzi, bez tego nie mamy o czym myslec w przyszlym sezonie bo jak ktos muslal ze w tym, z ta ekipa ugramy awans to jest naiwny i nie ma pojecia o pilce...

odrazu zaznaczam ze nie krytykuje wszystkich naszych pilkarzy, moim zdaniem pozycja w tabeli na chwile obecna jest adekwatna do tego co mamy i mozemy miec, ambicja uda sie ograc Arke i za to chwala, ale na awnas jestesmy za slabi personalnie, tyle

qwazi
13-04-2008, 10:32
I jeszcze jedno MARKOWSKI nie może byc obrońcą .A jak pan trener wie że nie ma obrony to dziurę nim łata.

po wczorajszym meczu? zdecydowanie w tej rundzie MArkowski lepiej gra w obronie. Wczoraj gral faatalnie i tyle, zero motorki i masa niecelnych podan-oddawal pilke rywalom za darmo!

blazej
13-04-2008, 10:50
dokladnie wielu z was chyba zapomnialo co wyrabiał Lasek najlepiej zapomnijmy o nim czym predzej

RobertSK
13-04-2008, 11:06
hehe niektórzy sie chyba za bardzo rozpędzili z Tym Laskiem:))))

Wczoraj panowie powiem szczerze wcale nie zagralismy gorzej niz z Arką czy Sląskiem....

Gralismy to samo tylko poprostu na Piast to nie wystarczyło....

Ten sam sposób gry , te same błędy w obronie(MASA BŁĘDÓW) , te same dobre parady naszego tormana i te same kiksy graczy druzyny przeciwnej dały nam tylko remis a nie zwycięstwo...

Jedziemy dalej od szpilu do szpilu:)zobaczymy co bedzie w Płocku....

pozdro

Kris
13-04-2008, 11:07
poziom sędziowania...... bez komentarza....bo to zaczyna być już śmieszne...... pseudosędziowie ..........

:szok: Jak dla mnie jeden z lepszych sedziow od dlugiego czasu

RobertSK
13-04-2008, 11:11
:szok: Jak dla mnie jeden z lepszych sedziow od dlugiego czasu

A własnie...bym zapomniał o chopcu z gwizdkiem...

Kurde skubany, musze powiedziec szczerze ze dał w derbach pograc piłkarzom...niekiedy nie odgwizdywał fauli ale to było w obie strony.Faktycznie jeden z lepszych w ostatnim czasie przy Bukowej....

pozdro

Mayek
13-04-2008, 11:17
sedzia sie pomylil moze 2 razy
chyba nikt nei sadzil ze sie da nabrac na teatralny upadek naszego zawodnika w polu karnym widoczny nawet z trybun :lol:

hajer72
13-04-2008, 11:25
Jak dla mnie beznadziejnie słaba wczoraj Gieksa fuksem zremisowała z niewiele lepszym Piastem...Gorczyca na duzy +,niezle Kali,przyzwoicie boczni obrońcy,Hubert i Miki (akurat w tym meczu przy fatalnym srodku pomocy mógł ino szarpac...).Prasnal gro w obronie z koniecznosci i szkoda go tam bo lubi szarpnac do przodu,kompletnie zawiódł Wijas,co zapewne miało tyz wpływ na gra Maro...
O Plewnii szkoda nawet godac,poru z nos tu ostrzegało juz przed rundom,ze to zamiana papucia na lać:(
Takze j.w. podziekowania dla Jacka za tyn szczensliwy remis...i prosba skonczcie fandzolic o OE w tym sezonie...

pozdr.

jonek
13-04-2008, 11:52
To, że GKS-owi udało się wywalczyć jeden punkt to zasługa Jacka Gorczycy, który był niczym tygrys.
http://img160.imageshack.us/img160/5774/logoforumll1.jpg

skrin
13-04-2008, 12:06
To, że GKS-owi udało się wywalczyć jeden punkt to zasługa Jacka Gorczycy, który był niczym tygrys.
http://img160.imageshack.us/img160/5774/logoforumll1.jpg

Gdyby nie nasz Jacek to nie wiem co by bylo ale tez troche szczęscie mu pomogło ;)

rafalbombel
13-04-2008, 12:39
Na duży plus Gorczyca, Kapias super reszta niczym nie zabłysnęła :(

totu
13-04-2008, 12:42
Moze mały "doping" na trenigach by sie co niektórym przydał heheh

Piekarczyk!
co : AUTY kurwa auty

JAGO75
13-04-2008, 12:43
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=2&k2_id=2&dzial_id=6&news_id=256610

Wypowiedzi po meczu trenerów.
CIEKAWE SŁOWA Mandrysza na koniec. Niech nasze piłkarzyki się wezmą za gre a nia za gadanie ,szczególnie nasz kapitan....

Lars Ulrich
13-04-2008, 13:19
dla mnie gra dramatyczna, można walczyć ale nie popełniać dziecinnych błędów,dla mnie najrówniej grającymi zawodnikami są Gorczyca, Prasnal i Markowski, wejście Sierki który po 10 minutach nie ma siły walczyć, Grzesiu Górski też nie bardzo, źle się patrzy na taką grę, Mikulenas też zawiódł, ja nie wiem przecież oni cały czas trenują a ciągle nie widzę pomysłu ,Piast wyszedł z 2 razy z takimi akcjami w tym jedna bramkowa że nas po prostu rozpykali jak w gierce treningowej, tak zresztą jak na Bukowej nasz przyszły rywal, aż strach pomyśleć co będzie w Płocku jak na wyjazdach gramy 2 razy gorzej, choć wiadomo jak zwykle liczę na zwycięstwo :)

skrin
13-04-2008, 13:21
Teraz musimy sie przygotowac na jastrzębie !

qwazi
13-04-2008, 15:11
Najgorsze jest to, że wszyscy dla Nas grają, a my nie potrafimy tego wykorzystać. Zresztą z taką grą to nie mamy co liczyć na awans. Taka prawda. Już bez emocji podchodzę do następnych szpili.
Gorczyca, Kapias, Iwan, Sadowski, Kaliciak-wokół tych zawodników powinno się zbudować mocną drużynę, która w ciągu najbliższych 2 lat zdobędzie awans do OE.
Ewentualnie Markowski, jako doświadczony szpiler, powinien zostać (wczoraj miał kiepski dzień). Jaromin, Siera-to już stare dziadki, a wczoraj pokazali, że już brak szybkości i co najważniejsze woli walki. Tyle ode mnie.
Pozdro.

longman
13-04-2008, 15:37
Jesteśmy po prostu słabi. Wygraliśmy ze Śląskiem i Arką (ale ponizej). Nie ma co liczyć, że nasi będą wykorzystywać szanse jaką dają im inne zespoły. Przecież w 3 lidze było to samo. Dzięki cufalowi awansowaliśmy, marnując przewagę z rundy jesiennej.

Ale Arka jest w poważnym kryzysie i nie wiadomo, jak by to wyglądało w normalnych warunkach, a był mecz na wodzie.

Arka Gdynia 3-2 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Pelikan Łowicz 0-0 Arka Gdynia
Arka Gdynia 1-2 Kmita Zabierzów
GKS Katowice 3-2 Arka Gdynia
Arka Gdynia 2-2 Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław 2-0 Arka Gdynia

Ale Śląsk był w kryzysie, jak grał z nami, grali z nami w 10.
Śląsk Wrocław 1-3 Kmita Zabierzów
GKS Katowice 2-0 Śląsk Wrocław
Śląsk Wrocław 0-3 Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław 3-0 ŁKS Łomża
Stal Stalowa Wola 1-1 Śląsk Wrocław
Śląsk Wrocław 2-0 Arka Gdynia

rafalbombel
13-04-2008, 16:55
Nasi piłkarze im więcej trenują pod okiem naszych trenerów tym gorzej grają. Np. Mikulenas z meczu na mecz coraz słabszy....reszta też zamiast się rozwijać , grać coraz lepiej to się piłkarsko cofa..... :(

kimgaj
13-04-2008, 17:26
Jak było wszyscy widzieli. Wczoraj mieliśmy przedsmak, jak to mogłoby wyglądać w I lidze, a i tak Piast jest dziś znacznie słabszy od znacznej większości drużyn OE.

Czeka nas DłUGA DROGA DO DOMU.... a jeśli weźmiemy pod uwagę, że pewnie latem odejdą najlepsi zawodnicy to JESZCZE DłUżSZA!!!

bukowianin
13-04-2008, 20:05
Nasi Trenerzy niszczą naszych wychowanków a ponadto pozwalają krzykaczowi Jarominowi na wszystko,przykład 82 min. wczorajszego meczu Górski traci piłke a krzykacz Jaromin nie wraca tylko doskakuje do Górskiego i na niego krzyczy ,nasi pseudo Trenerzy na to nie reagują.Który z naszych utalentowanych wychowanków zrobił przy tych Trenerach postępy wg .mnie żaden i jest to nie tylko moje zdanie.Zmiana Trenerów jak najszybciej bo oni nie panują nad tą Drużyną.

Shellu
13-04-2008, 20:08
Ten krzykacz Jaromin póki co jest najskuteczniejszym strzelcem drużyny. Napastnicy mogą się schować (na razie).

bukowianin
13-04-2008, 20:19
Tak Shellu zgadza sie że jest najskuteczniejszym strzelcem lecz nie usprawiedliwia to jego niekontrolownych zachowań,a Ty chyba zgodzisz sie ze mną że nasi wychowankowie nie robią postępów przy tych Trenerach?

szarlej
13-04-2008, 20:22
Wszystko się zgadza.Jest najskuteczniejszym zawodnikiem ,tylko,że przez niego nie ma drużyny.

siano75
13-04-2008, 20:26
Piekarczyk nie zasługuje na prowadzenie 2 ligowej drużyny,jest on naprawde słabym trenerem i dopuki on będzie prowadził Giekse to nie będziemy wygrywać na wyjazdach nawet z najsłabszymi drużynami.jest to trener który wiekszość swojego piłkarskiego życia spędził jako ostatni obrońca i tego sie trzyma w swojej pracy. Dla niego podstawa to nie stracić bramki a niestety nawet to mu niewychodzi.

Prawda jest taka PIEKARCZYK musi odejść i to jak najszybciej bo będzieto z korzyścią dla drużyny

Picapao
13-04-2008, 20:26
Nasi piłkarze im więcej trenują pod okiem naszych trenerów tym gorzej grają. Np. Mikulenas z meczu na mecz coraz słabszy....reszta też zamiast się rozwijać , grać coraz lepiej to się piłkarsko cofa..... :(
Nic dodać nic ująć...

Ale nasuwa sie pytanie, co sie musi wydarzyć, żeby nastąpiła zmiana trenera ????? :huh:

Shellu
13-04-2008, 20:49
Bukowianin co do wychowanków to nie będę się wypowiadać, choć wydaje mi się że Wijas po regresie znowu dochodzi do dobrej formy. No i zgadzam się, że "niekontrolowanych" zachowań powinno być jak najmniej. Ale mnie się wydaje że Hubert nieco już przystopował, pamiętając jego poprzednie rundy.

w3g
13-04-2008, 20:51
Górski sobie zasłużył bo nie grał nic. Z tych meczy które widziałem to Plewnia na plus, Siera w Turku i teraz z Piastem to pomyłka. Dla Gorczycy to chyba sezon marzeń-pokazał na co Go stac.
Trenera proponuję zostawic w spokoju... Chyba część z nas ma za duże ambicje w stosunku do możliwości zespołu ! !

Von Baron
13-04-2008, 21:26
Dobrze robi H.Jaromin musi jebać młody aby grali z jajami a nie jak cioty.Gdyby nie było Huberta to ta druzyna całkowicie by sie rozkleiła .

RobertSK
13-04-2008, 21:53
Hubert nie moze tak robic bo to naprawde nie pomaga w grze!Pomysl jak by do Ciebie do roboty przyszoł szef i zjebał cie na maxa za to ze kiepsko pracujesz....chciało by ci sie dalej robic czy powiedział bys pod nosem lub na głos spierdalaj??Tu jest taka sama sytuacja....na boisku jest sie druzyną i kazdy powinien sobie POMAGAC zachęcac do walki i do wiekszego zaangażowania w gre a nie jebac z góry na doł i wkurwiac ludzi....

Macie własnie powód tego dlaczego nasi juniorzy w ŚLJ spadli z tej ligi....

pozdro

Lars Ulrich
13-04-2008, 22:16
jakby Jaromin krzyczał na innych grając wzorowo ok , z tym że on najczęściej sapie do sedziego za rzekome faule na nim gdzie wcześniej sam wpierdala się na przeciwnika z nadzieją że chyba jest duchem i przez niego przeniknie kurwa..nie mamy zespołu i tyle, choć sądzę że można z nich wiele wykrzesić, ale powinni wnieść dużo zmian, począwszy od wykonywania rzutów rożnych

adamooo
13-04-2008, 23:33
Szczesliwy remis dzieki Gorczycy,z przodu jedynie Kali cos gra.Reszta bez zmian , czyli styl bij i lec ,gra bez mysli i koncepcji.
Za 3 sezony nic sie nie zmieni z tymi trenerami , jedynie indywidualnie mozemy cos ugrac (Kali , Miki Iwan)Jednak mozna składnie pograc i zagrozic ze stałego fragmentu gry co pokazał Piast.Nasza gra to 60% prostych strat po niecelnych podaniach , Maro gra jak panna jedyny plus to wolny w II połowie.Zmiany osłabiły tylko zespół ,ale jak to stwierdził trener były wymuszone.Ogólnie punkt z lepszym liderem po takiej grze to Nasz sukces.
Najgorsze to ze gramy tak jak przed 1,5 roku , jedynie mamy lepszych wykonawców z przodu.
P.S. Panie trenerze jak pana ulubieniec Gielza w rezerwach strzela???:lol2:
Na treningach do gierki dalej jest "rozchwytywany"?:lol2:

kimgaj
14-04-2008, 05:36
Panowie, przyczepiliście się do tego Jaromina za to...że chce wygrać? To ambitny zawodnik, który w każdym meczu zostawia na placu 100% zdrowia i zaangażowania. No więc jak ktoś coś spieprzy to mu to mówi i tyle. Tacy są z resztą potrzebni drużynie. - pooglądejcie se ligowe mecze w Europie. Z resztą nie jest tak, że ino naokoło szuka winnych. On akurat w wywiadach nie zwala winy na boisko czy coś tam innego, ale jak coś zawali to się przyznaje. No ale przecież na szpilu nie zacznie sam na siebie ryczeć! A z resztą już i tak wyluzował, no ale dostał łatkę i wystarczy, że raz coś powie i już sie nazywa, ze zaś dre pysk...

Tak się zastanawiam, jak to jest z tymi rożnymi? Czy to trenerzy tak to każą robić, czy wybór mają sami zawodnicy. No dyć jak raz, drugi coś nie wyjdzie to szukam innych rozwiązań...

KOYOT
14-04-2008, 07:34
Nie ma taktyki stałe fragmenty gry nie są ćwiczone nie ma zrozumienia na boisku wygląda to jak przypadkowy zlepek ludzi co się spotkali 3 tyg temu i zaczęli razem grać. Zmiana trenera to jedna ale dochodzą jeszcze zmiany personalne przy założeniu że nikogo z obecnego składu nie stracimy. Drużyna gra słabo bo trener już nie potrafi nic z nimi zrobić.Utrzymanie mamy pewne więc czas pomału szukać kogoś solidnego do gry.

Flame
14-04-2008, 07:53
Wynik jak wynik, przed meczem z liderem pewnie nikt się cudów nie spodziewał.

Natomiast masakryczne jak zawsze są wypowiedzi Orzecha:
wypracowaliśmy bramkę i straciliśmy ją w naszym stylu(cholera jasna to jest ten styl Panie trenerze), no i jak zwykle bełkot o kontuzjach i jak to on musiał pozmieniać w składzie. Zabrakło tylko nierównej murawy, ale to sobie pewnie trener zostawi na Płock.

wyszo
14-04-2008, 08:04
Zabrakło tylko nierównej murawy, ale to sobie pewnie trener zostawi na Płock.

Miejmy jednak nadzieje że nie bo w Płocku murawa jest dosyć równa:). Mam nadzieje ze przywieziemy stamtad upragnione 3 pkt i przeskoczymy w koncu spisującą się słabo w tej rundzie Wisłę...

Żaba-Bogucice
14-04-2008, 11:20
Miejmy jednak nadzieje że nie bo w Płocku murawa jest dosyć równa:). Mam nadzieje ze przywieziemy stamtad upragnione 3 pkt i przeskoczymy w koncu spisującą się słabo w tej rundzie Wisłę...

bramka bedzie okragła i dwie piłki...Wisła ma spadek formy ale zas my kibel gramy na wyjazdach:pijaki:

papniok
14-04-2008, 12:13
I Laska to synek ze żar by trawę..
:lol: kurwa pojebało sie w głowach :lol:

Hallo moze zacytowac zeszłoroczne opinie n/t Laska????
Ech... Jak trzcina na wietrze....

qwazi
14-04-2008, 12:48
:lol: kurwa pojebało sie w głowach :lol:

Hallo moze zacytowac zeszłoroczne opinie n/t Laska????
Ech... Jak trzcina na wietrze....

to jest wlasnie paradoks tego forum:)
Pozdro papniok.
PS czasmi odnosze wrazenie ze coponiektorzy tutaj nie maja pojecia o pilce, a zdanie na temat pilkarzy itp itd zmieniaja co tydzien:). zalosne.
Apropo Laska-ten chopbyl daremny i dobrze ze spierdolil z naszego klubu.
Prawda jest taka ze od czasow gdy na skrzydlach smigali Ledwon, Andrut, Karwan czy nawet Wojciechowski, to nikt nie pojawil sie godny uwagi w naszym klubie.A niestety jak da mnie i pewnie wielu z was skrzydlowi to podstawa, szybcy i skuteczni skrzydlowi.

blazej
14-04-2008, 13:14
ja ostatnio stwierdzilem ze juz nawet przebłyski Bały były dla mnie do przyjecia bardziej niz to co ostantio grali lewoskrzydłowi... Szczerze to od poczatku myslalem ze Plewnia sie nie nadaje do gry u nas.. kolejny ktory pewnie przyjdzie niedlugo po starej znajomosci to pewnie bedzie Owczarek a i jego bym tu niechcial

Gruby
14-04-2008, 17:37
Piast był bez watpienia najlepsza druzyna,jaka w tym roku pojawiła sie na Bukowej,i nie przypadkiem byli na pierwszym placu.druzyna jest poukładana,widac u nich "myśl przewodnią",koncepcję gry.Gieksa miała zbyt mało atutów,by ich ograć.Chociaż gdyby zagrali tak jak z Arką,to kto wie?!Moim zdaniem nasi napastnicy prezentuja sie o niebo lepiej niz w poprzednim sezonie,jednak druzyna oddaje zbyt mało strzałów na bramkę rywala.do tedo dochodza błędy w obronie,i tak traci sie punkty.

kimgaj
14-04-2008, 17:42
ja ostatnio stwierdzilem ze juz nawet przebłyski Bały były dla mnie do przyjecia bardziej niz to co ostantio grali lewoskrzydłowi... Szczerze to od poczatku myslalem ze Plewnia sie nie nadaje do gry u nas.. kolejny ktory pewnie przyjdzie niedlugo po starej znajomosci to pewnie bedzie Owczarek a i jego bym tu niechcial

Żebyś ty widział jak Bała śmigał przed kontuzją - nie było obrońcy, który by za nim nadążył.
A co do Laska, to już widzę jak Ci którzy teraz pierdoły wypisują na jego temat, powitaliby go z otwartymi ramionami. Choć kto wie, może się synek wyrobił???

A Plewnia? Dla mnie duże rozczarowanie....ale i tak mamy teraz silniejszą lewą stronę niz jeszcze w rundzie jesiennej.

longman
14-04-2008, 18:46
Może Plewnia to taki "koń trojański", żeby przygotować teren i na koniec sezonu przedłużymy kontrakt Laskiem. Lasek umiał się przedrzeć w miejsce z którego powinien dośrodkować, ale nie umiał dośrodkować, czyli biegał na darmo. Plewnia na odwrót. To może niech we dwóch zagrają. Plewnia pobiegnie za Laskiem ten mu wyłoży i brameczki posypią się jak z kapelusza :lol2: Jak się bierze zawodników, którym wolną rękę dała Odra Opole to nie mam pytań :huh:

Czas zacząć ogrywać zmienników i młodzież co obecnie gra w rezerwach! Bo zaś zmarnujemy ten rok! Sadowski, Mieszczak i Cholerzyński, Gajowski, Sroka powinni spróbować się w kilku meczach. A przecież ostatnio było info o naszych młodzieżowcach strzelających i występujących w kadrze Polski. Nie wiem, czy są uprawnieni do gry w seniorach, ale na zachodzie zdarzają się występy takich młodych np. w pucharze UEFA, czy kadrze seniorów kraju.

Komu sie w ogóle kończą kontrakty teraz? Prasnalowi się kończy wypożyczenie chyba.

NO I NASZ REZERWOWY BRAMKARZ TEŻ POWINIEN ZAGRAĆ! W ostatnim meczu niech Gorczyca gra to się mu podziękuje za sezon, ale w przedostatnich...

kimgaj
14-04-2008, 19:45
Masz rację Longman - fajnie podsumowałeś Plewnie z Laskiem. Zaraz mi się przypomniał ten stary kawał - dlaczego milicjanci zawsze chodzą parami :):):). Tylko jeśli jest tak jak piszesz to nie kapuje dlaczego Piotrek nie robi użytku ze swojego największego atutu i rozgrywa te krótkie rogi z najbliższym partnerem....

Ja też myślę, ze powoli powinniśmy zacząć ogrywać młodzież - tym bardziej, ze kontrakty kończą się chyba Markowskiemu, Kaliciakowi, Prasnalowi i chyba nie tylko!

Von Baron
14-04-2008, 20:06
A wy co myślicie że np.Ledwoń,czy Lesiak byli od razu wirtuozami piłki.I Ciągle szczekacie na Laska.

szarlej
14-04-2008, 20:08
Na grę Sadowskiego,czy Mieszczaka nie będzie przyzwolenia,ponieważ są poważną konkurencją dla niezatapialnych.

Von Baron
14-04-2008, 20:15
Orzech powinien cofnąć Mikiego do pomocy,a do ataku dać Sebę.A z Górskiego -Sadzika lub Srokę.

Homer
14-04-2008, 20:45
A wy co myślicie że np.Ledwoń,czy Lesiak byli od razu wirtuozami piłki.I Ciągle szczekacie na Laska.

Błagam cię chłopie, nie porównuj Ledwonia do Laska !
Nikt tu na Laska nie szczeka ale chłopak po prostu był słabiutki i drugim Ledwoniem to on już nigdy nie będzie. Zabawne jaką niektórzy mają krótką pamięć...

Homer
14-04-2008, 20:46
Orzech powinien cofnąć Mikiego do pomocy,a do ataku dać Sebę.A z Górskiego -Sadzika lub Srokę.

Gielza i Sroka ? :lol2:

Shellu
14-04-2008, 21:04
Longman, przepraszam ale co Ty masz do Gorczycy?

MiRO
14-04-2008, 21:45
NO I NASZ REZERWOWY BRAMKARZ TEŻ POWINIEN ZAGRAĆ! W ostatnim meczu niech Gorczyca gra to się mu podziękuje za sezon, ale w przedostatnich...
dziwie sie, ze chcesz wycofac z gry z naszej druzyny kluczowego, chyba jedynego pewnego zawodnika, na ktorym w wiekszosci sytuacji mozna polegac.. To nie sparing, zeby dac pograc drugiemu bramkarzowi:>

Von Baron
14-04-2008, 22:08
Homer -Gielza i Sroka chyba są w pierwszym składzie.Bo jak nie to mnie popraw lub coś wiesz co my nie wiemy.

GieKSiarze.pl
15-04-2008, 00:50
na stronie www.GieKSiarze.pl można zobaczyć filmiki z meczu.

Zapraszam!

kimgaj
15-04-2008, 09:01

Von Baron - takie porównania są nie na miejscu. To w ogóle były inne czasy, dyć wtedy przychodzili do nas piłkarze, którzy COś potrafili, których to my chcieliśmy. Tymczasem obecna drużyna powstała w oparciu o tych którzy sami chcieli (i CHWAłA IM ZA TO). Przecież dopiero teraz zaczęliśmy ściągać piłkarzy na konkretne, najsłabsze pozycje, a i tak paru nam odmówiło.
Ja też dostrzegałem poprawę w umiejętnościach Laska, ale te braki były wcześniej tak duże, ze nie wiem czy uda mu się kiedyś osiągnąć poziom I-ligowy, a takich piłkarzy musimy mieć chcąc kiedyś awansować. Życzę mu oczywiście jak najlepiej.
Plewnia ocierał się już o I ligę, co oczywiście niczego nie przesądza, ale umiejętności czysto piłkarskie ma (miał???) znacznie większe od Roberta. Jego podstawowy problem to jest to, ze nie ma szybkości, a przez to przegrywa sytuacje 1 na 1. No i chyba też brakuje mu trochę wiary w siebie.
Ale... tak jak sam pisałeś wszystko i przed Plewnią i przed Laskiem, choć mimo wszystko chyba jednak prędzej Piotrek może osiągnąć zadowalający wszystkich poziom.

RobertSK
15-04-2008, 14:11
Na chuja nam Miki w pomocy?Jak juz to Kaliciak bo to on szarpie skrzydłami....nie widze jednak sensu przesuwac któregos z napastników do 2 linii mamy zawodników którzy mogą tam grac...Jesli plewnia nie daje rady zawsze jest Góral...jesli on sie nie sprawdzi to mozna NARESZCIE dac szanse Sadzikowi...prawa lewa strona mysle ze nie bedzie miał problemów....Jaromin tez jak mu sie nie podoba to niech wypierdala(Sytuacja z Grzesiem Górskim).

Jak bym był trenerem to bym sobie nie pozwolił na takie "szczekanie" bo potem druzyna sie dzieli na dwa obozy i atmosfera jest do dupy....ktos musi przytemperowac tego ciulika i tyle.

pozdro

kepistol
15-04-2008, 16:12
Rozwalaja mnie te komentarze do meczu.. 90% ludzi ocenia gre na podstawie wyniku bo zapewne gdyby z ta sama gra mecz sie skonczyl 3-0 to wszyscy by sie podniecali jak to cudownie grali.. a skoro nie ma 3pkt to juz trzeba krytykowac i zwalniac trenerow.. chyba polowa zapomniala, ze to jest GKS a nie Barcelona i ze nie kazdy mecz sie bedzie wygrywac.. gralismy z liderem tabeli i z remisu sie raczej trzeba cieszyc a jesli chodzi o komentarze dotyczace gry podobnie brak slow.. chyba bylem na innym meczu bo w moich oczach gra szczegolnie w pierwszej polowie wygladala bardzo przyzwoicie.. szczegolnie w srodku pola Markowski i Wijas fajnie sie uzupelniali, mieli kilka bardzo dobrych prob rozegrania i widac ze w porownaniu do poprzedniej rundy duzo lepiej wyglada teraz gra 4 w linii a ze druga polowa juz nie byla az tak dobra to chyba z braku sil i slabych zmian (Gorski nic nie wniosl niestety)

broda1981
15-04-2008, 16:15
Bylo jak bylo , przecietnie ale w sumie jakie to ma znaczenie skoro przed sezonem bylismy kandydatami do spadku. Gdyby druga polowa byla grana przez GieKSe jak pierwsza to wynik bylby otwarty.A tak ciesze sie z 1pkt ktory w sumie przy innych wynikach zbliza nas do top5 a nie oddala

longman
15-04-2008, 16:30
Longman, przepraszam ale co Ty masz do Gorczycy?

Co mam mieć do Gorczycy? Chyba najlepiej się spisuje na boisku z naszych kopaczy. Mówiłem ino żeby Budka se zagrał dwa, czy trzy mecze pod koniec. Sprawdzić się go powinno, synek by trochę ligi posmakował.

Shellu
15-04-2008, 18:12
No jeśli nie będzie już walki o awans to faktycznie Budka może zagrać.

Ale póki co mamy dobrego pierwszego bramkarza, który ratuje nam mnóstwo punktów.

Von Baron
15-04-2008, 19:08
Do ROBERTA SK to byłwariant na piasta z MIKIM po zmianach.A jakich my mamy pomocników to wszyscy widzieli.Danke.

hajer72
15-04-2008, 19:16
Sprawa jest prosta...kiedys to Gieksa brała tych grajków kierych chciała,a dzis u nos grajom w wiekszosci piłkarze kierych nie chcieli kajs indziej...ale chyba stac nos na choc odrobina selekcji???

pozdr.

bukowianin
15-04-2008, 22:28
To co zrobił Jaromin przy blaszoku szarpiąc naszego wychowanka G.Górskiego woła o pomste do nieba ,nie można tego podarować ,jeżeli trener Piekarczyk nie wyciągnie konsekwencji z tego to niech natychmiast rezygnuje.ATMOSFERA W DRUżYNIE ZALEżY OD TRENERA.

szarlej
16-04-2008, 09:55
Podobna sytuacja była u naszych sąsiadów Dwukrotnie skonfliktowany przez Śrutwe zespół walczył w barażach 2 ligi o utrzymanie.Nie mągący znieść terroru,będący na celowniku idola kibiców,po prostu opuszczali zespół.Mniej pokorni musieli znosić upokorzenia.Dopiero zdecydowana postawa trenera Wleciałowskiego położyła temu kres i Ruch z powodzeniem gra w 1 lidze.U nas ,jeżeli nie podejme ktoś zdecydowanych kroków,jest już podobnie,a będzie gorzej,bo ryczący bawoł,jak ranne zwierzę-im będzie słabszy,tym będzie głośniej ryczał.To jest typ zawodnika,u którego agresja nie wyzwala się do przeciwnej drużyny,tylko do kolegów z zespołu(podobno nie ma ani jednego kolegi),zwłaszcza na pozycjach bezpośrednio jemu zagrażających.Oby opamiętanie nie przyszło za póżno.

qwazi
16-04-2008, 12:58
Podobna sytuacja była u naszych sąsiadów Dwukrotnie skonfliktowany przez Śrutwe zespół walczył w barażach 2 ligi o utrzymanie.Nie mągący znieść terroru,będący na celowniku idola kibiców,po prostu opuszczali zespół.Mniej pokorni musieli znosić upokorzenia.Dopiero zdecydowana postawa trenera Wleciałowskiego położyła temu kres i Ruch z powodzeniem gra w 1 lidze.U nas ,jeżeli nie podejme ktoś zdecydowanych kroków,jest już podobnie,a będzie gorzej,bo ryczący bawoł,jak ranne zwierzę-im będzie słabszy,tym będzie głośniej ryczał.To jest typ zawodnika,u którego agresja nie wyzwala się do przeciwnej drużyny,tylko do kolegów z zespołu(podobno nie ma ani jednego kolegi),zwłaszcza na pozycjach bezpośrednio jemu zagrażających.Oby opamiętanie nie przyszło za póżno.

dla mnie Hubercik jest do wyjebania po zakonczeniu sezonu, wiek, szybkosc juz marna, tylko krzyczec potrafi a sam pierdoli akcje jak chuj.
+jedynie za bramki. W zeszlej rundzie jeszcze jakos gral, ale od poczawszy spaingow, ktorych wiekszosc widzialem iliga Jaromin sie juz marnie prezentuje-jemu juz trzeba podziekowac po zakonczeniu sezonu. Zreszta jak jeszcze paru "zawodnikom".

kimgaj
17-04-2008, 07:49
qwazi, tylko że jak paru sami wyrzucimy, a paru odejdzie bo skończy im się kontrakt to... chyba trzeba będzie przywrócić do I składu Srokę, Gielzę no i oczywiście ściągnąć z wypożyczenia Laska, bo nie będzie komu grać.
Moim zdaniem akurat Jaromin prezentuje PRZYNAJMNIEJ drugoligowy poziom i głupotą byłoby pozbywać się takiego zawodnika. A od tego, żeby go trochę ostudzić są trenerzy - w ostateczności prezes.

yoo
17-04-2008, 11:52
3 wnioski po tym meczu:

1) nie mamy skrzydeł: Plewnia tradycyjnie słabo, Hubert - wyjątkowo słabo - do zmiany już w pierwszej połowie,

2) archaiczny trener który czeka ze zmianami do 70 minuty - bo być może zawodnik się obudzi :)

3) trener ?? - no własnie, jaki to jest trener, który boi się zmian, po czym wpuszcza dwóch zupełnie nieprzygotowanych zawodników na boisko: Sierka i Górski (jeden ledwo biega, drugi ledwo biega i przewraca się o własne nogi, myślę że zarówno Sadzik jak i Mieszczak - przynajmniej szybko biegają)

na miejscu Piekarczyka byłoby mi wstyd jak chuj i przeprosiłbym kibiców za tą padlinę i zmiany - które dyskwalifikują go jako 2 ligowego trenera

ps. za akcję przy której Grzesiu Górski sam się obalił o bala - warto było przyjść na mecz ;)

ps1. pytanie: czy pamiętacie kiedy ostatnio Orzech zrobił niewymuszoną (nie z powodu kontuzji) zmianę w pierwszej połowie ??

Padrino
17-04-2008, 12:17
dla mnie Hubercik jest do wyjebania po zakonczeniu sezonu, wiek, szybkosc juz marna, tylko krzyczec potrafi a sam pierdoli akcje jak chuj.
+jedynie za bramki. W zeszlej rundzie jeszcze jakos gral, ale od poczawszy spaingow, ktorych wiekszosc widzialem iliga Jaromin sie juz marnie prezentuje-jemu juz trzeba podziekowac po zakonczeniu sezonu. Zreszta jak jeszcze paru "zawodnikom".

co do pozostałych argumentów się nie wypowiadam, ale jeśli chodzi o wiek to Jaromin jest chyba w najlepszym wieku dla piłkarza

apocomi
17-04-2008, 17:06
3 wnioski po tym meczu:

1) nie mamy skrzydeł: Plewnia tradycyjnie słabo, Hubert - wyjątkowo słabo - do zmiany już w pierwszej połowie,

2) archaiczny trener który czeka ze zmianami do 70 minuty - bo być może zawodnik się obudzi :)

3) trener ?? - no własnie, jaki to jest trener, który boi się zmian, po czym wpuszcza dwóch zupełnie nieprzygotowanych zawodników na boisko: Sierka i Górski (jeden ledwo biega, drugi ledwo biega i przewraca się o własne nogi, myślę że zarówno Sadzik jak i Mieszczak - przynajmniej szybko biegają)

na miejscu Piekarczyka byłoby mi wstyd jak chuj i przeprosiłbym kibiców za tą padlinę i zmiany - które dyskwalifikują go jako 2 ligowego trenera

ps. za akcję przy której Grzesiu Górski sam się obalił o bala - warto było przyjść na mecz ;)

ps1. pytanie: czy pamiętacie kiedy ostatnio Orzech zrobił niewymuszoną (nie z powodu kontuzji) zmianę w pierwszej połowie ??

A ja się pytam kogo miał wpuścić? Ok, zamiast jednego z nich mógł wpuścić Sadzika, ale drugi i tak by musiał wejść. Ławka rezerwowych to u nas niestety tragedia. Budka, Cholerzyński (w meczu z Piastem po kontuzji i de facto powinien mieć przerwe jeszcze z 3 tyg.), Sierka (wiadomo), Górski (sparingi i treningi spoko, ale mecz to już nie), Gruchalski, Sadzik, Gielza. Albo kontuzjowani albo nie nadający się do gry na tym poziomie, a kogoś wpuścić trzeba. Wina trenera? Czy może braku kasy w naszym klubie?

Co do zmian. Kto zmienia kogoś w pierwszej połowie? Z całego ubiegłego roku umie sobie przypomnieć jedną taką sytuacje (dobrze) i z 2, że takie coś było. Nikt tak nie robi, chyba że ktoś nie umie kopnąć prosto piłki. Poza tym nie było by bramki, gdyby Hubert zszedł wcześniej.

I teraz taka ogólna konkluzja na koniec.
W poprzedniej roku 3/4 osób mówiło jaki to Orzech jest zły trener. Podobne skład i kasa co Jastrzębie, a to oni są lepsi. Jaki to Orzech słaby, a jaki Rzepka świetny trener. Teraz w tym temacie cisza, Jstrzębie zaczęło źle, wyprzedziliśmy ich. To co? Orzech taki dobry czy Rzepka taki słaby?

Gramy naprawdę to, co możemy. Miejsce w tabeli odpowiednie do umiejętności, kasy i klasy piłkarzy. Jesień słabsza, ale wiosna przypuszczam, że będzie lepsza(były transfery). Jakby tak jeszcze kilku piłkarzy przyszło to przed następnym sezonem możemy walczyć o lepsze pozycje, także z Orzechem. Gdyby nie on nie mielibyśmy też tej 2 ligii, bo co jak co, ale z Górnikiem nigdy byśmy nie zajęli nawet tego 2 miejsca w 3 lidze.

pzdr

Flame
17-04-2008, 17:48
Jak się mnie pytasz to akurat wolałbym Rzepkę od Orzecha i to sto razy.

W Jastrzębiu sprawa gry, akurat nie jest tylko wynikiem działań trenera, ba powiedziałbym nawet, że takie a nie inne wyniki to może jedynie w 10% jego "zasługa". Zresztą zobacz jakim murem za nim stoją kibice Jastrzębia.

Zresztą ostatnio kolejny dowód na to, że nasz trener się nie chce rozwijać był w czasie szkolenia Leo na Śląskim.
Z klubów naszego regionu szczebla centralnego byli wszyscy trenerzy poza Radolskim(co akurat zrozumiałe, zresztą sam jest uczniem obecnego w Chorzowie Venglosa), Pierścionkiem(w Zagłębiu to już nikt nie wie kto jest dokładnie trenerem) i.... Piotrem Piekarczykiem.

ayer
17-04-2008, 18:15
Tutaj muszę przerwać tą dyskusję choć to forum i w zasadzie można pisać co ślina na język przyniesie. Jednak aby tak drastycznie oceniać chęci trenerów do nauki trzeba mieć odpowiednią wiedzę na temat ich pracy.
Trener Piekarczyk jak i trener Górnik w dniu wykładu Leo mieli nieco ważniejsze obowiązki od słuchania wykładu.
O tym sie nie informuje, ponieważ takie sytuacje w klubie uznajemy za normalne kiedy obowiązki służbowe przeszkadzają w np. wysłuchaniu wykładu...nawet Leo.

Marcino
17-04-2008, 18:34
Nie wiem czy wiecie, ale od przyszłego sezonu trener żeby prowadzić klub pierwszoligowy lub drugoligowy będzie musiał posiadać licencje UEFA Pro.

Flame
17-04-2008, 18:53
Tutaj muszę przerwać tą dyskusję choć to forum i w zasadzie można pisać co ślina na język przyniesie. Jednak aby tak drastycznie oceniać chęci trenerów do nauki trzeba mieć odpowiednią wiedzę na temat ich pracy.
Trener Piekarczyk jak i trener Górnik w dniu wykładu Leo mieli nieco ważniejsze obowiązki od słuchania wykładu.
O tym sie nie informuje, ponieważ takie sytuacje w klubie uznajemy za normalne kiedy obowiązki służbowe przeszkadzają w np. wysłuchaniu wykładu...nawet Leo.

ayer sorry, ale o tym kiedy będzie ta konferencja było wiadomo było już dużo wcześniej.

Jestem pewien, że gdyby trenerowi na tym naprawdę zależało, to naprawdę nie byłoby z tym kłopotu, żeby się tam znalazł. Druga sprawa, że mamy jeszcze kilku innych trenerów w klubie, którzy mogli się tam udać w miejsce Piekarczyka.

A jeszcze co do licencji UEFA PRO, to akurat jak się patrzy to większość trenerów ją już ma, albo jest w trakcie wyrabiania.

ayer
17-04-2008, 19:31
Jeżeli piszę o "nieco ważniejszych" to znaczy, pisząc swobodnie, że BARDZO WAżNYCH DLA KLUBU. To że było wiadomo , nie zmienia zaszeregowania tego wydarzenia. Nie wiem jak Ci to inaczej przetłumaczyć. Są dla nas, jako klubu, sprawy ważniejsze niż wykład Leo.
Pozdrawiam.

ayer
17-04-2008, 19:39
Nie. Uważamy, że nasz trener (także Twój) miał ważniejsze obowiązki od obecności na wykładzie.

apocomi
17-04-2008, 19:57
A jeszcze co do licencji UEFA PRO, to akurat jak się patrzy to większość trenerów ją już ma, albo jest w trakcie wyrabiania.

Piekorz ma.

A co do sprawy Rzpeka vs. Orzech.

W tamtej rundzie wszyscy mówili (tak, na tym forum). Rzepka super trener patrzcie na wyniki i ich gre. Teraz czytam, że wyniki to już od niego nie zależą. Kibice za nim stoją bo z 3 ligowej drużyny zrobił drugoligowego średniaka... i tak być powinno.

U nas niestety niektórzy myślą, że GKS nieważne jak, w jaki sposób, nie ważne z jakimi piłkarzami powinien być w czubie i awansować. Przepraszam, ale nie mamy składu na to. Mamy 12-13 zawodników zdolnych do gry na tym poziomie i to nie jest wina Orzecha.
Jak dla mnie to, ze mamy takie miejsce to ZASŁUGA Orzecha, a NIE jego PORAŻKA.

Flame
17-04-2008, 20:01
apocomi z całym szacunkiem, ale Twoim zdaniem na wyniki ma wpływ tylko trener?

Picapao
17-04-2008, 20:09
Jak dla mnie to, ze mamy takie miejsce to ZASŁUGA Orzecha, a NIE jego PORAŻKA.
No i spoko niech bedzie, że to jego zasługa, że mamy takie miejsce w lidze a nie inne, ale jak dla mnie to kres JEGO możliwości... ( i nie wygląda na to, że coś sie zmieni w kwestii trenera, chociaż........... nadzieja umiera ostatnia :huh: )

apocomi
17-04-2008, 20:55
apocomi z całym szacunkiem, ale Twoim zdaniem na wyniki ma wpływ tylko trener?

Flame, jasne, że nie tylko trener ma wpływ na wyniki. Kasa, zarząd, sami piłkarze, ba nawet kibice. Mnie chodziło o to, że jak Rzepka miał wyniki to na naszym forum był wielbiony i pisano "Rzepka to jest trener, patrzcie jakie ma wyniki". teraz gdy tych wyników nie ma pisze się, że "Rzepka nie ma wyników, bo inni mu na to nie pozwalają". Powiem tak, nie siedzimy w tamtym klubie, nie wiemy jak jestl. Jego i jego drużyne rozlicza się z wyników, a teraz mają je gorsze od nas to nagle "Rzepce ktoś przeszkadza". Przypomina mi to jak po wygranym meczu mówi się, że wygrała cała drużyna, cała drużyna zagrała dobrze, a jak się przegrywa to winna jest jedna osoba.

Piekorz ma ten problem, że ambicje u nas są ogromne (i dobrze, taki klub powinien mieć duże ambicje), ale nie mamy na razie materiały aby te ambicje zrealizować. Za dużo osób patrzy przez pryzmat historii i nie potrafi do wielu osób dojść, że nie mamy takiego potencjału jak kiedyś. Musimy mozolnie to budować.

Ktoś pisał, że gdyby nie wylosowanie KSZO to byśmy nie awansowali. Możliwe. Dlatego tym fajniej się patrzy, że w tabeli jesteśmy w środku, a nie zamiatamy gdzieś w końcówce. No bo tak też przecież mogło być. A awans? Przyjdzie czas. Mam nadzieje, że w przyszłym roku...jeden warunek. Musi być kasa :/

pomp
17-04-2008, 21:35
chyba już co poniektórzy zapomnieli, kiedy to przy starcie II ligii, padały teksty:" z takim składem to jak się utrzymamy to będzie dobrze.... na II ligę jesteśmy za słabi, trzeba się wzmocnić... etc"... teraz kiedy jesteśmy średniakiem II ligii z 9 pkt. stratą do 3 miejsca (dającego awans) to już też mało - pomimo, iż skład za bardzo się nie zmienił...

kiedy wygrywamy to ok - mamy super zespół etc., kiedy przegrywamy to wszystkiemu winny trener, nawet temu że młodzi się nie rozwijają, zapewne zła jakość murawy to też wina Orzecha, bo w sumie mógł przypilnować... :lol2:

panowie nie czarujmy się to nie jest "paka" na pierwszą ligę!!! Zagraliśmy z liderem, z solidną żelazną defensywą, która "puściła" bodajże najmniej bramek w II lidze... Piast pokazał nam miejsce w lidze i tyle... gdyby nie nasz bramkarz, wynik odzwierciedlałby różnice miedzy nami a liderem... mają solidny zespół, który z drobnymi zmianami, może powalczyć o byt w I lidze, my takiego "teamu" nie mamy i tyle... takie jest moje zdanie... :napinka:

wyszo
17-04-2008, 22:08
Zgadzam sie z apocomim i pompmajstrem. Jestesmy w tej lidze beniaminkiem, spojrzmy kilka lat wstecz ile np. taki Piast gral sezonów zeby dojsc do tego co ma teraz (chodzi mi przede wszystkim o ogranie w II lidze, o dobór do zespołu odpowiednich pilkarzy którzy moga dac awans). My mamy w wiekszosci mlodych grajkow ktorzy po prostu sami nie sa wstanie wziasc na swoje barki takiego ciezaru a Ci bardziej doswiadczeni którzy powinni to robic raz graja lepiej a raz gorzej. W tym wypadku sama marka klubu nie wystarczy. Wydaje mi sie ze tutaj trzeba po prostu ogrania bo nagly przeskok z IV do III a potem do II ligi niestety byl i jest pewnym "szokiem" dla wielu pilkarzy. Przykro to mowic ale niestety pilkarze w Polsce nie dojrzewaja tak szybko jak w innych krajach i mimo mlodego wieku nie moga stanowic o duzej sile swojej druzyny (poza nielicznymi wyjatkami oczywiscie). Mimo wszystko mysle ze w przyszlym sezonie moze byc tylko lepiej i juz realnie włączymy sie w walke o awans. No chyba ze w tym roku nam sie to uda czego życze sobie i wszystkim Kibicom :)

bukowianin
17-04-2008, 23:06
Mamy młodych grajków Gorczyca-Krysinski-Markowski-Prasnal-Jaromin-Sierka-Plewnia-Mikulenas-Gielza.To jest nasza przyszłosc.

bukowianin
17-04-2008, 23:17
Trenerzy dobrali super napastnika Gruchalskiego który nie potrafi w A Klasie strzelic bramki a nasz wychowanek Gajowski-obrońca strzela 3 bramki w 3 meczach i nie miesci sie w 18 meczowej.

w3g
17-04-2008, 23:38
Mamy młodych grajków Gorczyca-Krysinski-Markowski-Prasnal-Jaromin-Sierka-Plewnia-Mikulenas-Gielza.To jest nasza przyszłosc.

Średnia wieku całego zespołu 25,8..... Wymienionych panów 31 lat. Pozostałej ekipy 22,3....

kimgaj
18-04-2008, 09:23
Gdybyśmy z tym składem jaki jest teraz wystartowali jesienią to myślę, że bylibyśmy w gronie 3-4 drużyn walczących bezpośrednio o awans. Ale i tak nie jest to jakiś wunderteam, który ten awans mógłby zagwarantować (nawet gdyby taki był od lata). Bo spójrzcie choćby na zmienników. Wyleciał ze składu Iwan i już mamy problem - jak Markowskiego przesunięto do środka to obrona gra niepewnie, jak jest z tyłu to nie ma kto rozgrywać. Trzeba przyznać rację Piekarczykowi, że te wymuszone rotacje w składzie bardzo nam nie służą. Fusbal to nie matematyka, gdzie 2+2 jest zawsze 4. Drużyna piłkarską - tym bardziej taki beniaminek jak my, na dorobku jest raczej jak domek z kart - jedną wyciągniesz i już trzeba budować wszystko od początku.

Ja mam właściwie tylko jedną uwagę i to nawet nie wiem, czy tylko do trenerów, czy też do prezesów.... Mogliśmy od początku stawiać na to, że budujemy skład na awans za 2-3 lata.
Może trzeba było od razu w lipcu podziękować kilku zawodnikom, którzy całą jesień po prostu blokowali miejsce w składzie naszej młodzieży. I właśnie o te trzymanie się kurczowo niektórych nazwisk, o taki jakiś strach przed ryzykiem, przed postawieniem na jakiegoś zdolnego juniora mam żal do sztabu szkoleniowego.

Z drugiej strony teraz to jesteśmy mądrzy. Ja na przykład wcale nie byłem taki pewien, czy przypadkiem nie będziemy się mocno bronić przed spadkiem. Po jesieni było już wiadomo, że nie ale znów przez aferą korupcyjną otwarła się szansa awansu. Trudno w takim przypadku zdobyć się na ryzyko, choć i tak myślę, że o niektórych piłkarzach już latem było wiadomo, ze wręcz dla dobra drużyny I SWOJEGO mogą spokojnie odejść...

Flame, oczywiście, ze za wyniki nie odpowiada wyłącznie trener - cały czas to powtarzam. Więc jeśli wygrywamy to WSZYSCY, ale jeśli przegrywamy TO TEŻ WSZYSCY (trenerzy, piłkarze, działacze, a nawet my kibice).

yoo
18-04-2008, 11:17
A ja się pytam kogo miał wpuścić? Ok, zamiast jednego z nich mógł wpuścić Sadzika, ale drugi i tak by musiał wejść. Ławka rezerwowych to u nas niestety tragedia. Budka, Cholerzyński (w meczu z Piastem po kontuzji i de facto powinien mieć przerwe jeszcze z 3 tyg.), Sierka (wiadomo), Górski (sparingi i treningi spoko, ale mecz to już nie), Gruchalski, Sadzik, Gielza. Albo kontuzjowani albo nie nadający się do gry na tym poziomie, a kogoś wpuścić trzeba. Wina trenera? Czy może braku kasy w naszym klubie?

Co do zmian. Kto zmienia kogoś w pierwszej połowie? Z całego ubiegłego roku umie sobie przypomnieć jedną taką sytuacje (dobrze) i z 2, że takie coś było. Nikt tak nie robi, chyba że ktoś nie umie kopnąć prosto piłki. Poza tym nie było by bramki, gdyby Hubert zszedł wcześniej.

pzdr

kogo miał wprowadzić ?? np. Mieszczaka, Sadzika,

poza tym to Orzech przygotował ten zespół, to on dobiera zawodników, trenuje ich, ma wpływ na politykę transferową - nawet jeśli mamy ograniczone środki finansowe (choć z tego co wiem jest u nas lepiej niż np. w Poloni Bytom czy Jastrzebiu) - to on odpowiada za to że wprowadza dwóch nieprzygotowanych zawodników na mecz z Piastem !!

tak samo jak on odpowiada za pozyskania Gruchalskiego, Nikodema, utrzymania Gielzy i Sierki, zajechania ?? Górskiego, nie dania szansy Mieszczakowi

na jego plus jest sprowadzenie: Mikiego, Iwana i Kaliciaka - tylko z tego co wiem nie była to zasługa Orzecha - bardziej Furtoka

ps. moje zdanie jest taki że jest to archaiczny trener, nawet za czasów naszych sukcesów, nasza gra była defensywna, oparta na wybieganiu i dyscyplinie taktycznej, bez finezji i polotu, niestety w obecnych czasach to jest stanowczo za mało,

ps1. brak zmian w pierwszej połowie: jest to tylko przykład filozofii piłkarskiej Piekarczyka - nazwijmy ją "asekurancki rzemieślnik"

Shellu
18-04-2008, 11:32
W pierwszej połowie zmiany przeprowadza się gdy wybitnie nie idzie, gra jest żenująca itd.

Tym razem gra w I połowie była średnia, ale nienajgorsza. Do tego po pierwszej połowie prowadziliśmy.

Postulat o zdjęciu jeszcze w I połowie Jaromina doprowadziłby do tego, że... nie strzeliłby bramki, a to mogłoby się wiązać z porażką zamiast remisu.

Na koniec powiem jeszcze jedno. W trzeciej lidze po meczach ze Świebodzinem, Stilonem naczytałem się wielkiej żenady na tym forum, że GKS "nie ma szans na awans", że "nie awansujemy", "gra jest żałosna i na awans musimy poczekać". Skończyło się oczywiście awansem.

przed sezonem czytałem, że "utrzymanie będzie wielkim sukcesem" albo "nie mamy żadnych szans na utrzymanie".

Po rundzie jesiennej i teraz jesteśmy w środku tabeli. To skoro nie mieliśmy szans na awans do drugiej ligi, a teraz nie mieliśmy szans na utrzymanie, to do cholery czemu wszyscy tak tu najeżdżają na drużynę, skoro zrobiła ona tak dużo więcej niż się spodziewaliście?!

Jeżeli GKS w tym sezonie awansuje, w przyszłym zajmie drugie miejsce w ekstraklasie to też chyba będziecie mówili, że "żałośni grajkowie, żałosny trener", bo przecież nie zdobyli mistrzostwa Polski...

Dychnijcie se i zrozumcie, że ta drużyna gra na miarę swoich możliwości - czasem wchodzi na wyżyny (Arka), czasem gra słabiej niż potrafi (Stal, Tur). Na dzień dzisiejszy GKS to jest solidny drugoligowiec i z tego zadania spisuje się bardzo dobrze. A jeśli wzniosą się na wyżyny to mają szanse powalczyć o awans, ale jeśli to się nie uda, to nie będzie tragedii.

apocomi
18-04-2008, 12:20
To skoro nie mieliśmy szans na awans do drugiej ligi, a teraz nie mieliśmy szans na utrzymanie, to do cholery czemu wszyscy tak tu najeżdżają na drużynę, skoro zrobiła ona tak dużo więcej niż się spodziewaliście?!

Czemu wszyscy najeżdżają?Bo niektórzy żyją przeszłością, kiedy byliśmy w Polsce "kimś". To się zmieniło, wszyscy chcą żeby tak było, ale to musi potrwać. Nie można od kogoś wymagać, żeby grał piękną piłkę skoro takiej nie potrafi. A co do boiska...ostatnio widziałem je z bliska, to nie jest boisko :/

Co do transferów. Czemu pozyskanie Mikiego, Iwana to zasługa prezesa, a pozostawienie Gielzy, Nikodema to już wina Orzecha? Według mnie to decyzje są podejmowane przez obu wspólnie, a decydujący głos ma Orzech. Miał sie wszystkich tych co się nie nadają pozbyć? To ławki już w ogóle byśmy nie mieli.

I na koniec. Wszyscy chcemy być w pierwszej lidze, grać ładną piłkę...ale nie tak dawno byliśmy, że tak użyje cytatu "w ciemnej dupie". Jesteśmy średniakiem w 2.lidze, jak na pierwszy rok spoko. Trzeba w końcu się ustabilizować, znaleźć sponsorów, przygotować baze itd. a będzie dobrze.

hajer72
19-04-2008, 11:53
No i "chłopaki " z Pruszkowa pokozali jak sie ogrywo Piasta...to tak apropo tych wpisów-jaki to niby tyn Piast mocny i jakim suksesem był remis z nimi

mario
19-04-2008, 14:11
A widzisz na którym miejscu jest Znicz?