View Full Version : Sponsorzy/inwestorzy/Spółka akcyjna
Jak w temacie. Wraz z wejściem do II ligi w ich szeregach pojawiła się firma PKP Cargo.
http://www.pkp-cargo.pl/site/fileadmin/template/main/images/pkp_cargo_logo.gif
I tela.
Były przecieki o jakiś Czechach i ucichło :huh:
Jasne, że nie należy się nastawiać na same górnictwo. GZ pozyskał Allianza, no ale przykładów wielkich i dużych firm z branży/branż pokrewnych w Katowicach bez liku (2 poniżej).
http://www.tauron.com.pl/page-6.html
Grupa Tauron Polska Energia jest dziś jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, dysponującym kapitałem ok. 14 miliardów zł. Holding zatrudnia około 20 tys. osób. Pochwalić może się największą sprzedażą energii elektrycznej w kraju, której łączna wartość przekracza 9 miliardów zł.
:czytaj:
Niby też kopią w ziemi - Południowy Koncern Węglowy i jeszcze wraz wraz z Kompanią Węglową, więc pewnie "szanse marne". Ale bardziej spają.
http://www.famur.com.pl/
Grupa FAMUR jest największym w Polsce oraz liczącym się na świecie producentem i dostawcą zaawansowanych technologicznie maszyn i urządzeń przeznaczonych dla sektora górniczego. Działalność Grupy obejmuje bardzo szeroką, silnie zdywersyfikowaną gamę urządzeń i maszyn wykorzystywanych w górnictwie głębinowym i odkrywkowym, sektorze wydobycia ropy naftowej i gazu, kolejnictwie i przemyśle cementowym.
longman mozesz napisac co chciales osiagnac tym tematem? jaki jest jego zamiar?? mamy wpisywac takie charakterystyki tak jak Ty czy oczekujesz czegos od działaczy?? czy moze szersza dyskusja w tym temacie??
longman mozesz napisac co chciales osiagnac tym tematem? jaki jest jego zamiar?? mamy wpisywac takie charakterystyki tak jak Ty czy oczekujesz czegos od działaczy?? czy moze szersza dyskusja w tym temacie??
Od działaczy :piwo: chciałbym usłyszeć, że w przyszłym sezonie zostanie zwiększony znacznie budżet i od początku włączymy się do walki o awans :napinka:.
Oczywiście szersza dyskusja.
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5083023.html
"Po ubiegłotygodniowej - nagłośnionej za sprawą bukmacherów - domniemanej aferze z ustawieniem dokładnego wyniku meczu z ŁKS-em, życie w klubie z Sosnowca powoli wraca do normy. - Jeśli chodzi o wizerunek, straciliśmy bardzo dużo. Podły donos przekreślił dziewięć miesięcy naszej pracy. Czy to będzie mieć wpływ na rozmowy z potencjalnymi sponsorami? [z naszych informacji wynika, że o współpracy myśli towarzystwo ubezpieczeniowe Generali - przyp. red.]. Trudno przesądzać, od ostatniego piątku nie prowadziliśmy takich rozmów - wyjaśnia prezes Paweł Hytry."
Jak dla mnie zaskakujące jest to, jeżeli to prawda, że klubem zdegradowanym za korupcję, a więc i podupadłej marce, miało by się zainteresować duże towarzystwo ubezpieczeniowe. I trochę im zazdroszczę, że nie nami się interesują! W ogóle cały artykuł, jakoś bardzo pozytywny, a przecież ich degradują! U nas takich doniesień brak, a przecież zapowiadamy walkę o awans - w tym, czy przyszłym roku. Brak nowych sponsorów nie zaprzecza tym ambicjom, ale jakoś mniej wiarygodne są. W sprawie spotkania Odry W. z biznesmenami z Czech zrozumiałe było to, że było to ich spotkanie i o nas gazety nie wspomniały, nawet jeżeli w nim uczestniczyliśmy. Ale znowu - to Odrze było poświęcone spotkanie, nie nam. Ostatnie informacje prasowe dotyczące Piasta! Mi by starczył jeden nowy baner na stadionie (z jakąś poważniejszą firmą) i byłbym szczęśliwy. A tam OPEL się włączył w pozyskiwanie sponsorów i sam pewnie będzie się reklamował na koszulkach w OE!
Odra jakoś nakreśliła co ich interesuje. Plus to, że prasa o tym pisała. Nie dość, że pewnie uspokoiła swoich kibiców, co tak jak ja byli ciekawi co w trawie piszczy. To jeszcze się zareklamowali. Wpadli na ciekawy pomysł, choćby na to żeby o nich artykuł napisano - chyba pierwszy raz od roku. W Górniku wiadomo Allianz będzie prowadził ich interesy. W Gliwicach wspomaga ich Opel. Ruch myśli o giełdzie, się utrzymają czyli kasa z OE będzie. U nas cicho nawet o SSA. Zagłębie to spada do trzeciej ligi, więc bym o nich nie wspominał, gdyby nie to Generalli. A my "gdzie mierzymy"? W jednej grupie klubów jest Górnik, Piast, Ruch i trochę na wyrost chyba aspirująca Odra. Dalej w przypadkowej kolejności: GieKSa (sytuacja finansowa jest stabilna i nic nie wiadomo), Sosnowiec (chce wózek pociągnąć kibic biznesmen, wiadomo, że szatan to nie Klimek, a Zagłębie to nie Ruch, wycofują się włosi, więc szukają takich firm, jak Generalli, ), Polonia (spada, czy wpływy z C+ pokryją koszty roku zabawy w OE nie wiadomo, czy zostanie WASKO nie wiadomo, raczej na końcu stawki). Tak mi to przynajmniej wychodzi.
Ja uważam, że należy awansować kiedy można, bo w OE są pieniądze. Wiadomo, że w pierwszej czwórce zmieścić się będzie ciężko w tym roku. Jeżeli nie zaprzepaściliśmy szans w Stalowej Woli :kurwa: Ale bym się niecierpliwił na miejscu tych co mówili, że w tym roku to budujemy zaplecze, a w przyszłym walczymy o awans.
Temat założyłem, bo nic się w temacie nie dzieje! A z braku takiego tematu, trochę to umyka!
Ostatnie wiadomości o sponsorach to arabowie ze Świętej Wojny, a wcześniej koszmarny, jak dla mnie wywiad z przewodniczącym rady nadzorczej KHW:
http://miasta.**********/katowice/1,35026,4551614.html
Od niego żadnym info poważniejszych niż ta o spotkaniu Odry, to o GieKSie nie było.Na ile wiadomość z drugiej ręki, że byliśmy na spotkaniu zorganizowanym przez wodzisławski klub jest poważna.
Co do Tauronu, to moim zdaniem jeżeli kogokolwiek będą wspierać (co na 99,% jest nierealne) to raczej sport w Tychach, a wynika to z różnych przyczyn.
http://miasta.**********/katowice/1,35019,5086050.html
moze nie bezposrednio pod inwestorów w GieKSe ale skoro to jest w katowicach to chyba Uszok jakies spotkania prowadzi dowiaduje sie. Jednym z punktów takiej inwestycji powinna byc wspomaganie lokalnego sportu.. ja juz nawet nie mowie o GieKSie ale za kazdy supermareket jakby tak te firmy wybudowały boiska to by było lepiej itd.
Bez dwóch zdań - dużych i średnich firm w Katowicach jest mnóstwo, możliwości pozyskania sponsora są ogromne, do tego kibice, tradycja piłkarska, hokejowa, handballowa. Powinno starczyć na mocną piłkę, mocny hokej i nie tylko. Dlaczego jest inaczej, mimo, że nie ma już takich ludzi jak Dziurowicz, Burzyński, do tego moda na sport nawet wśród kół biznesowych w całej Polsce jest faktem?
moda na sport? na pilke ktora jest skorumpowana?, na hokej ktorego nikt nie chce ogladac? -patrz Wojas, ktory zastanawia sie czy nie wycfac sie z podhala.
Taki klimat i tyle. Ciezko o sponsorow, ktory odrazu wlozy pare parenascie milionow atyle tu trzeba
http://miasta.**********/katowice/1,35019,5086050.html
moze nie bezposrednio pod inwestorów w GieKSe ale skoro to jest w katowicach to chyba Uszok jakies spotkania prowadzi dowiaduje sie. Jednym z punktów takiej inwestycji powinna byc wspomaganie lokalnego sportu.. ja juz nawet nie mowie o GieKSie ale za kazdy supermareket jakby tak te firmy wybudowały boiska to by było lepiej itd.
Niestety w Katowicach się tyle buduje, że powinniśmy całować inwestorów po nogach, że chcą coś u nas stawiać. W zasadzie można by się zakładać, w którym z tych obszarów miasto bardziej kuleje. A o ich łączeniu w wykonaniu miasta nawet nie marzę. Jest jeszcze kwestia tego, czy z Uszokiem ktoś o tym rozmawiał, a wcześniej z Radą Miasta. Sam prezydent raczej wydaje się być nieświadomy, że tak w ogóle można, a przykłady innych miast pokazują, że można. Raczej w przypadku dworca sprawa jest bardziej drażliwa, ale SCC np. to stracona szansa. Jako, iż sprawa dworca może w depresję każdego mieszkańca Katowic wprowadzić, wolę żeby Uszok obchodził się z inwestorem jak z własnymi jajkami.
moda na sport? na pilke ktora jest skorumpowana?, na hokej ktorego nikt nie chce ogladac? -patrz Wojas, ktory zastanawia sie czy nie wycfac sie z podhala.
Taki klimat i tyle. Ciezko o sponsorow, ktory odrazu wlozy pare parenascie milionow atyle tu trzeba
E no kilkanaście milionów to chyba aż nadto. Jakbyśmy teraz dostali 3 mln rocznie więcej to myślę, ze awans byłby w zasięgu. Pewnie oscylujemy gdzieś koło czterech, ale koleś z rady nadzorczej KHW twierdził w wywiadzie, że nie są blisko 2,5 mln. Więc mniejsi sponsorzy i kibice na razie w dużej części sponsorują klub chyba. Coś w tym co mówisz o korupcji jest. Ale z drugiej strony wynegocjowano rekordową kwotę za prawa do transmisji OE (w środku afery korupcyjnej i ... niezbyt uczciwie :hihi:). ITI się nie wycofuje. Groclin na nowo inwestuje w fussball we Wrocławiu. Comarch się nie wycofuje. Telefonika trwa, KGHM, 18 mln budżet Arki w II lidze. Opel zachęca do sponosorwania Piasta itp. Jak na tak zjechaną reputację, jak ma OE znowu tragicznie nie jest. W Gliwicach się da, zobaczymy czy się da w Katowicach.
Jest jeszcze kwestia tego, czy z Uszokiem ktoś o tym rozmawiał, a wcześniej z Radą Miasta. Sam prezydent raczej wydaje się być nieświadomy, że tak w ogóle można, a przykłady innych miast pokazują, że można.
świadomy takiej możliwości jest na pewno. Od dawna podpowiadane są takie rozwiązania... nawet jeżeli nie bezpośrednio (choć takie sugestie też były osobiście przekazywane) to poprzez zaufanych ludzi prezydenta, innych ludzi, krótko mówiąc kogo sie da ...skutek na razie żaden.
Rada nie ma tutaj nic do powiedzenia. Prezydent i jego ludzie z otoczenia i poszczególnych wydziałów prowadzą rozmowy z inwestorami nie Rada. Z Radnymi nikt niczego nie konsultuje oraz nie przedstawia potencjalnych inwestorów.
Letnia rewolucja w GKS-ie Katowice
"Do nowego sezonu klub przystąpi jako spółka akcyjna. Już zadecydowano, że jej prezesem będzie Jan Furtok. Poważne zmiany zajdą też na stadionie przy Bukowej.
http://bi.**********/im/8/5001/z5001548N.jpg
Fot. Grzegorz Celejewski / AG
Jan Furtok
Obecnie GKS-em zarządza Stowarzyszenie Sympatyków Klubu, ale działacze już kilka miesięcy temu zapowiedzieli powołanie spółki, która przejmie ten obowiązek. W ten sposób klub chce wyjść naprzeciw wymogom ekstraklasy, w której docelowo chce się znaleźć.
Ten sam zarząd
- W ciągu kilku dni złożymy w sądzie wniosek o zarejestrowanie spółki. Zgodnie z naszymi założeniami spółka będzie działać już od 1 czerwca i to ona wystąpi o licencję na występy w przyszłym sezonie - obiecuje Artur Łój, wiceprezes klubu. Gotowy jest już statut nowej spółki - wiadomo, że będzie się nazywała GKS Katowice SA. Czy działacze nie boją się podobieństwa do niechlubnej GKS Katowice SSA kierowanej przez Piotra Dziurowicza? - Sprawdziliśmy - taka spółka nie istnieje. Inna sprawa, że wciąż nie wyrejestrowano ******u Katowice SSA [klub rządzony przez Dziurowicza, ale pod nazwą sponsora - przyp. red.] - zauważa Łój. Kapitał założycielski nowej spółki ma wynieść 1,1 mln zł.
Nie będzie niespodzianki we władzach spółki. Zarząd ma być ten sam, co w SSK, czyli prezesem "Gieksy" pozostanie Jan Furtok. To także stowarzyszenie kibiców obejmie 100 procent akcji nowego podmiotu, choć jeszcze kilka miesięcy temu wydawało się, że większościowy pakiet udziałów przejmie główny sponsor klubu, czyli Katowicki Holding Węglowy. - Podjęliśmy niedawno współpracę z Beskidzkim Domem Maklerskim. Specjaliści z tej firmy uznali, że będzie czytelniej, jeśli to SSK będzie na początku jedynym akcjonariuszem - wyjaśnia wiceprezes GKS-u. BDM - w zamian za reklamę na Bukowej - przygotuje także profesjonalny biznesplan spółki, który ma zachęcić potencjalnych inwestorów do przejęcia akcji klubu. Nie oznacza to jednak zawieszania współpracy z obecnymi sponsorami "Gieksy". Działacze są przekonani, że w najbliższym czasie klub wciąż będzie reklamował KHW, PKP Cargo i Pumar.
A jaki los czeka w przyszłości SSK? Stowarzyszenie na pewno będzie stałym - choć może mniejszościowym - udziałowcem klubu i to na specjalnych zasadach. Bez jego zgody nie będzie można zmienić nazwy i herbu GKS-u oraz wyprowadzić klubu z Katowic"...
...Kolejna dobra informacja płynąca z GKS-u to nawiązanie współpracy z Banikiem Ostrawa...Współpraca ma też dotyczyć wzajemnej promocji klubów. Przedstawiciele Banika zadeklarowali, że pomogą w szukaniu po ich stronie granicy sponsorów dla GKS-u (podobno tam ich nie brakuje). Czy współpraca przełoży się też na pierwszą drużynę? W Katowicach nie wykluczają zorganizowania meczu towarzyskiego z Banikiem (do ostatniego doszło we wrześniu 2006 roku) czy transferu czeskiego piłkarza. - Chcielibyśmy, aby to poszło właśnie w tym kierunku - zapowiada Łój
http://miasta.**********/katowice/1,35026,5122804.html
:lajkonik:
I nowy sponsor, na zasadzie barteru, ale sponsor, czyli Beskidzki Dom Maklerski.
http://www.bdm.com.pl/
ciekawy nawet artykuł... http://biznes.onet.pl/0,1477129,komentarze.html
szkoda że nasze władze miasta, nie do końca pojmują reklame miasta po przez sport - czyt. klub sportowy :kurwa:
stara ekipa
19-04-2008, 09:26
Prezydent Gdańska apeluje ...
http://2liga.ekstraklasa.net/news,6964,prezydent_gdanska_apeluje_do_sponsorow.h tm
... gdyby tak Prezydent Katowic
http://2liga.ekstraklasa.net/news,6964,prezydent_gdanska_apeluje_do_sponsorow.h tm
Prezydent Katowic to nie chciał sie nawet spotkac z herr Assauerem w sprawie ewentualnej budowy nowego stadionu,a ty wymagasz takich rzeczy?!
Skręć, usiądź wygodnie, zapal i daje się ponieść fantazji :faja: Zaraz zobaczysz tam nazwisko Uszok, miasto Katowice i GKS, ino się musisz wczytać...
Zobaczymy, jak to wypadnie ze stadionem. Do wyborów jeszcze chyba 3 lata!!!!!!!!!!!! To mimo wszystko bardzo dobrze, bo w 2 lata ściemniania bez budowy nikt nie uwierzy, a na Uszoka wszyscy kręcą bata! Wysokie poparcie dostał, ale właśnie wtedy kiedy do wyborów ruszyli kibice GieKSy, jak to będzie za te parę lat...
banery:
Getin Banku
www.getinbank.pl
i
portalu
www.nettg.pl
widziane na meczu. Baner nettg.pl jest też na stronie GieKSa.pl, szkoda, że Getin Banku nie.
zwierzak64
29-05-2008, 16:47
Ostatnimi czasy odnoszę wrażenie, że Zarząd strategie na najbliższe lata przyjął taką, że chce postawić głównie na rozwój szkolenia młodzieży i poprzez swoich wychowanków (ewentualnie zarabianiu na nich i kupowaniu innych piłkarzy) chce w przeciągu 4-5 lat walczyć o najwyższe cele w ekstraklasie.
Wiadomo, że nasze finanse są jakie są, a szkolenie (jeśli ma być robione naprawdę dobrze) musi swoje kosztować. Ja rozumie to tak, że strategia ta będzie ich zobowiązywała do przekazywania pieniędzy na ten główny cel nawet kosztem innych wydatków takich jak np. ściąganie bardziej znanych zawodników, działania promocyjne, itp.
Dlatego mam tutaj prośbę do ayer-a albo Juniora żeby jako osoby, które są najbliżej zarządu, a jednocześnie wypowiadają się na forum o dowiedzenie się, czy moje wrażenie jest dobre, czy może jednak się mylę.
Pytam tutaj, bo nie chce mi się jechać na Bukową, żeby uzyskać krótką odpowiedź TAK/NIE, a na spotkaniu jakoś nie przyszło mi to do głowy.
Pozdrawiam
PS. Może nieodpowiedni temat, ale bardziej odpowiedniego nie znalazłem. A po drugie dla potencjalnych sponsorów strategia klubu wydaje mi się być jednym z ważniejszych aspektów.
marcin GieKSa
30-05-2008, 10:12
Zwierzak nie jestem wprawdzie z zarzadu ale pozwole sie podzielic swoimi przemysleniami...mysle ze ostatnia runda dobitnie pokazala jak to w Naszym klubie bedzie sie stawialo na mlodziez...czy poprostu NIE BEDZIE stawialo...nie wiem jaki to ma sens na dluzsza mete...w innych klubach mozna stawiac na 18, 19 latkow(przyklad Legia) ale u Nas sa za mlodzi i sobie nie poradza..trener woli puscic chopa bez formy(Siera) niz jakiegos mlodego grajka...dopoki nie zmieni sie podejscie dalej tak to bedzie wygladalo...ehh gdzie te czasy co w naszym skladzie debiutowali 18 , 19 latkowie i sobie dobrze radzili
Zwierzak nie jestem wprawdzie z zarzadu ale pozwole sie podzielic swoimi przemysleniami...mysle ze ostatnia runda dobitnie pokazala jak to w Naszym klubie bedzie sie stawialo na mlodziez...czy poprostu NIE BEDZIE stawialo...nie wiem jaki to ma sens na dluzsza mete...w innych klubach mozna stawiac na 18, 19 latkow(przyklad Legia) ale u Nas sa za mlodzi i sobie nie poradza..trener woli puscic chopa bez formy(Siera) niz jakiegos mlodego grajka...dopoki nie zmieni sie podejscie dalej tak to bedzie wygladalo...ehh gdzie te czasy co w naszym skladzie debiutowali 18 , 19 latkowie i sobie dobrze radzili
debiutowali, bo z drugiej strony za bardzo nie było wyjścia .... Za starego Dziury, aż tak z tymi talentami nie było kolorowo, ale mogę sie mylić.
Pęki, Sznaucner, Kowalczyk, Gajtek, Plizga - to Ci z ostatnich lat. I kaj teraz są?! ech ...
marcin GieKSa
30-05-2008, 10:27
Krzys no zgadzam sie ze oszalamiajacej kariery nie zrobili(moze oprocz Sznaucnera) ale prezentuja solidny 1 ligowy poziom.....fakt ze nie bylo wyjscia za Dziury i musieli Ci mlodzi chlopcy debiutowac...ale spojrzmy sobie jaka teraz mamy sytuacje....ostatnie kilka meczow o pietruche spokojne utrzymanie.....az ZAL ze nie dalo sie sznasy jakims mlodym grajkom , nie mowie tutaj o graniu przez 90 minut ale np. 1 polowke spokojnie mogliby poszpilac a i dam sobie reke uciac ze by zapierdzielali az milo zeby sie pokazac trenerowi druga sprawa podzialalo by to motywujaco dla innych chlopakow ktorzy narazie nie lapia sie do 1 druzyny ze dobra gra w swoim roczniku mozna zadebiutowac w 1 druzynie
Krzys no zgadzam sie ze oszalamiajacej kariery nie zrobili(moze oprocz Sznaucnera) ale prezentuja solidny 1 ligowy poziom.....fakt ze nie bylo wyjscia za Dziury i musieli Ci mlodzi chlopcy debiutowac...ale spojrzmy sobie jaka teraz mamy sytuacje....ostatnie kilka meczow o pietruche spokojne utrzymanie.....az ZAL ze nie dalo sie sznasy jakims mlodym grajkom , nie mowie tutaj o graniu przez 90 minut ale np. 1 polowke spokojnie mogliby poszpilac a i dam sobie reke uciac ze by zapierdzielali az milo zeby sie pokazac trenerowi druga sprawa podzialalo by to motywujaco dla innych chlopakow ktorzy narazie nie lapia sie do 1 druzyny ze dobra gra w swoim roczniku mozna zadebiutowac w 1 druzynie
Marcin, ale mi własnie o to chodzi, ze kariery jako takie sobie zrobili, i trzymaja swój dobry poziom:)
Z reszta Twojej opini nt. wpuszczania młodych ABSOLUTNIE sie zgadzam.
Ale juz nie piszmy o tym, bo to nie ten temat:)
stara ekipa
31-05-2008, 08:28
debiutowali, bo z drugiej strony za bardzo nie było wyjścia .... Za starego Dziury, aż tak z tymi talentami nie było kolorowo, ale mogę sie mylić.
Pęki, Sznaucner, Kowalczyk, Gajtek, Plizga - to Ci z ostatnich lat. I kaj teraz są?! ech ...
Krzyś , za starego Dziury debiut wychowanka był praktycznie niemożliwy , zawsze była grupa zdolnej młodzieży , jednak przy tak mocnym składzie nie mieli większych szans na podpisanie dobrego kontraktu i grę w pierwszej drużynie , rola najzdolniejszych zaczynała się na noszeniu piłek i zakładaniu siatek na bramkach , potrenowaniu z najlepszymi , kończyła ściąganiem tych siatek i zabraniem całego ekwipunku do budynku klubowego , taka stara wojskowa "fala" .
Po zakończeniu sezonu "Magnat" dokupił kilku zawodników z polski a nasza młodzież odsprzedawana za bezcen do klubów 3 i 4 ligi województwa katowickiego , bielskiego i częstochowskiego , po krótkiej przygodzie w WIELKIM klubie u boku znanych zawodników a nie rzadko kadrowiczów i kilku klasowej degradacji , nie dziwi mnie że nastąpiło u nich załamanie , brak motywacji i perspektyw , odechciewało się grania , dobrze zapowiadające się kariery zdolnych wychowanków kończyły się tak szybko jak zaczęły ...
Wtedy jednak GieKSa jako górniczy klub , była jedną z największych potęg piłkarskich jak i finansowych w ekstraklasie , dlatego nie dziwiło takie podejście do wychowanków , "Magnatowi" zabrakło jednak pewnych sympatii i układów w kręgach najwyższych władz państwowych (resort) , dlatego nie było nam dane sięgnąć po mistrza Polski ... na osłodę pozostał tytuł wicemistrza lub zdobycie PP .
W końcowych latach 90-tych , gdy nastał "kryzys" w branży górniczej , kasy było jak na lekarstwo , przypominano sobie o własnym "narybku" , efektem była coraz większa liczba wychowanków debiutujących w GieKSie , część z nich poprzez bardzo dobrą grę w naszym klubie , zrobiła potem przyzwoitą karierę w bogatszych klubach ligowych .
Po przeczytaniu ze strony glownej wywiadu z Panem A. Łój mam miesznae uczucia. Nie wiem dlaczego ale albo ma taka niewdzieczna role, albo nie pasuje mi do Zarzadu. Jak slsze po raz kolejny z jego ust, albo czytam, ze sonduja rynek sponsorow, ze KHW nie mowi tak nie mowi nie od roku! jan nie dluzej - to mnie skreca. Nic konkretnego sie nie dowiedzialem z tego wywiadu i jest to taki mydlenie oczu knam kibicom. Takie odnioslem wrazenie. Sory Panie Łój, ale jakos mi Pan nie pasuje do Zarzadu. Zero konkretow, duzo pierdzielenia. I tak jest od ladnych ielu miesiecy w Pana wykonaniu.
Pozdro.
Co do SA to jeżeli się nie mylę miał być początek Czerwca, teraz jest 2-4 tygodni jeszcze z wycena będzie się robić i przebąkuje się o trwaniu już rozgrywek..
co do młodzików i talentów to zauwazcie jedno wszyscy oni byli doskonale wkomponowani do zespołu Kowalczyk Sznaucner Fonfara obrona pierwsza klasa przed nimi WIduch był i Adamczyk to im pomogło ale klasa tej trójki poswadczyła liczba bramek których nie traciilismy.Moskała Gajtek idealnie wpasowali sie w uwczesny styl GieKSy pamietam wywiad z prezesem Lecha kiedy Gajtek wrócił do Katowic i strzelil Lechowi bramke powiedzial on wtedy ze pierwszy raz widział Gajtka który nie wracał na swoja połowe.Idealnie pasowali do taktyki.Co dalej Peczak hmm dla mnie nigdy nie byl zbyt pewny(dyskusyjne dla mnie kazdy ma swoje zdanie) Plizga to samo w systemie ktory GieKSa rala to bylo pod 2niego to samo Górski przed kontuzja.Teraz nie rozumiem jednego trenerzy uparli sie na to 4-4-2 ale moze zawodnicy odnalezliby sie w innym systemie.Inaczej poukladania.Szkoda ze trener nie dotrzymal slowa slowa i nie wpuscil mlodziezy.
Krzyś , za starego Dziury debiut wychowanka był praktycznie niemożliwy , zawsze była grupa zdolnej młodzieży , jednak przy tak mocnym składzie nie mieli większych szans na podpisanie dobrego kontraktu i grę w pierwszej drużynie , rola najzdolniejszych zaczynała się na noszeniu piłek i zakładaniu siatek na bramkach , potrenowaniu z najlepszymi , kończyła ściąganiem tych siatek i zabraniem całego ekwipunku do budynku klubowego , taka stara wojskowa "fala" .
Po zakończeniu sezonu "Magnat" dokupił kilku zawodników z polski a nasza młodzież odsprzedawana za bezcen do klubów 3 i 4 ligi województwa katowickiego , bielskiego i częstochowskiego , po krótkiej przygodzie w WIELKIM klubie u boku znanych zawodników a nie rzadko kadrowiczów i kilku klasowej degradacji , nie dziwi mnie że nastąpiło u nich załamanie , brak motywacji i perspektyw , odechciewało się grania , dobrze zapowiadające się kariery zdolnych wychowanków kończyły się tak szybko jak zaczęły ...
Wtedy jednak GieKSa jako górniczy klub , była jedną z największych potęg piłkarskich jak i finansowych w ekstraklasie , dlatego nie dziwiło takie podejście do wychowanków , "Magnatowi" zabrakło jednak pewnych sympatii i układów w kręgach najwyższych władz państwowych (resort) , dlatego nie było nam dane sięgnąć po mistrza Polski ... na osłodę pozostał tytuł wicemistrza lub zdobycie PP .
W końcowych latach 90-tych , gdy nastał "kryzys" w branży górniczej , kasy było jak na lekarstwo , przypominano sobie o własnym "narybku" , efektem była coraz większa liczba wychowanków debiutujących w GieKSie , część z nich poprzez bardzo dobrą grę w naszym klubie , zrobiła potem przyzwoitą karierę w bogatszych klubach ligowych .
Rysio, a co ja mialem na mysli?
Dokladnie to co sam napisałeś!
Ten wywiad to jakaś powtórka czy coś nowego, bo jakby "stara płyta"...
Kto stoi w miejscu ten się cofa...
koles1989
31-05-2008, 23:40
Po przeczytaniu ze strony glownej wywiadu z Panem A. Łój mam miesznae uczucia. Nie wiem dlaczego ale albo ma taka niewdzieczna role, albo nie pasuje mi do Zarzadu. Jak slsze po raz kolejny z jego ust, albo czytam, ze sonduja rynek sponsorow, ze KHW nie mowi tak nie mowi nie od roku! jan nie dluzej - to mnie skreca. Nic konkretnego sie nie dowiedzialem z tego wywiadu i jest to taki mydlenie oczu knam kibicom. Takie odnioslem wrazenie. Sory Panie Łój, ale jakos mi Pan nie pasuje do Zarzadu. Zero konkretow, duzo pierdzielenia. I tak jest od ladnych ielu miesiecy w Pana wykonaniu.
Pozdro.
Jak zawsze narzekanie, czy ty(wy) nie macie nic innego do roboty?? Rozumiem jest to forum, można wyrażać własne opinie ale jak czytam ciągle narzekanie "to mnie skręca" podaj chociaż jakieś sensowne argumenty. Pan Łój odpowiadał na pytania dziennikarza i mówił o sytuacji która jest nie wymyśli czegoś nowego na Twoje życzenie by było w końcu coś nowego, bo to dla mnie by była głupota. A jakbyś czytał uważnie to było tam powiedziane kilka nowinek, wyjaśnione dlaczego to się tak dłuży, mowa o murawie że są jakieś protesty, a to że Pan Łuj nic nie mógł powiedzieć na temat KHW to ani on ani my nic nie poradzimy NIC na takim są etapie rozmów i oni nic więcej nie mogą zrobić bo wszystko zależy od KHW, i uwierz mi bo ja jestem przekonany w 1000% że robią wszystko co w ich mocy jest by sytuacje naszej GieKSy poprawić a Twoje narzekanie nic nie robi, bo narzekać zawsze można i na kimś psy wieszać.
wieszac psow na nikimnie wieszam. ajak nie potrafisz przyjac krytyki to twoj problem. Niestety ale po awansie z 4 do 3 ligi lekko sie zatrzymalismy...
i nie bede z toba polemizowal bo nie ma to najmniejszego sensu. obserwuje co sie dzieje w tym klubie od parunastu lat. Do momentu jak byL Magnat- to wszystko bylo ok. POtem juz niestety rownia pochyla i co pol roku co rok ta sama spiweka, tytlko sie zarzady zmieniaja. A sponsora strategicznego jak nie bylo tak nie ma od lat! I to jest smutne. NIe poto niektorzy ludzie w zarzadzie konczyli szkoly, studia odpowiednie zeby teraz siedziec i pierdziec w stolek. Ja mam ogromny szacunek do Furtoka, do ludzi, Stowarzyszenia Kibicow, ktore lekko podnioslo z dna klub kiedy upadal.
Ale niejestesmy jaims tam Zniczem czy Czuwajem Przemysl, zeby nam co jakis czas rzucano sciepy do czytania ze cos sie dzieje. Takie moje zdanie. A dzieje sie malo.\
Pozdro
wieszac psow na nikimnie wieszam. ajak nie potrafisz przyjac krytyki to twoj problem. Niestety ale po awansie z 4 do 3 ligi lekko sie zatrzymalismy...
i nie bede z toba polemizowal bo nie ma to najmniejszego sensu. obserwuje co sie dzieje w tym klubie od parunastu lat. Do momentu jak byL Magnat- to wszystko bylo ok. POtem juz niestety rownia pochyla i co pol roku co rok ta sama spiweka, tytlko sie zarzady zmieniaja. A sponsora strategicznego jak nie bylo tak nie ma od lat! I to jest smutne. NIe poto niektorzy ludzie w zarzadzie konczyli szkoly, studia odpowiednie zeby teraz siedziec i pierdziec w stolek. Ja mam ogromny szacunek do Furtoka, do ludzi, Stowarzyszenia Kibicow, ktore lekko podnioslo z dna klub kiedy upadal.Ale niejestesmy jaims tam Zniczem czy Czuwajem Przemysl, zeby nam co jakis czas rzucano sciepy do czytania ze cos sie dzieje. Takie moje zdanie. A dzieje sie malo.\
Pozdro
To zdanie utwierdza mnie jednak w przekonaniu, ze to co piszesz jest tylko po to zeby byc kontrowerysjny i zauwazony przez reszte uzytkownikow.
Lekko :lol2:
Od zimy klub zrobil bardzo duzy postep. Nie widac tego golym okiem, ale bardzo duzo i dobrze sie dzieje.
marcin GieKSa
01-06-2008, 09:50
Junior moze klub zrobil postep na innych polach dzialalnosci ...ale brak sponsora strategicznego i nowych sponsorow jest widoczny....no ale ja poczekam jeszcze te kilka tygodni zobacze kto wejdzie do tej nowej spolki....
Zauwazony?, Nie raczej nie Junior-poprostu wypowiadam sie w pewnych kwestiach, co mi na watrobie lezy-ale OK zrobie sobie przerwe od tematow organizacyjnych na forum i zobaczyymy co za rok sie zmieni:).
Pozdro.
PS kontrowersyjny, owszem jestem. Mowie prosto w oczy i bez owijania w bawelne i mydlenia oczu.Niektroym jak widac nie podoba sie taki punkt widzenia.
Junior moze klub zrobil postep na innych polach dzialalnosci ...ale brak sponsora strategicznego i nowych sponsorow jest widoczny....no ale ja poczekam jeszcze te kilka tygodni zobacze kto wejdzie do tej nowej spolki....
Z tego co godali to 100 % akcji bedzie mialo SSK, to chyba nikt niy wlezie przynajmni na razie...
Moze nie ma sponsora strategicznego, wymarzonego, z duza kasa, ale ile czasu inne kluby na niego czekaly? Na nas tez przyjdzie czas... Oby.
Da sie zauwazyc zwiekszona ilosc reklamodawcow. Zawsze dodatkowa kasa dla kluby, czy to Getin Bank czy Oferta.
Zauwazony?, Nie raczej nie Junior-poprostu wypowiadam sie w pewnych kwestiach, co mi na watrobie lezy-ale OK zrobie sobie przerwe od tematow organizacyjnych na forum i zobaczyymy co za rok sie zmieni:).
Pozdro.
PS kontrowersyjny, owszem jestem. Mowie prosto w oczy i bez owijania w bawelne i mydlenia oczu.Niektroym jak widac nie podoba sie taki punkt widzenia.
W sumie po przemysleniu przyznaje Ci racje. Z Waszego (sorry, ze tak pisze, ale wiecie o co mi chodzi...) punktu widzenia pisalbym tak samo. Bliskosc mojej osob z zarzadem i pewnymi informacjami sprawia, ze ja osobiscie widze duuuzy postep. Zreszta mozesz pogadac sobie z panem W. to potwierdzi pewnie moje slowa :). Juz kilkakrotnie pisalem na forum, ze bedzie dobrze. Tym razem tego nie zrobie, ale mowie wam, ze nasza krzywa idzie do gory, na pewnie nie na dol i nie stoi w miejscu.
Rozsmieszyl mnie jedynie tekst o tym, ze SSK lekko uratowalo klub :)
zwierzak64
01-06-2008, 13:44
Ostatnimi czasy odnoszę wrażenie, że Zarząd strategie na najbliższe lata przyjął taką, że chce postawić głównie na rozwój szkolenia młodzieży i poprzez swoich wychowanków (ewentualnie zarabianiu na nich i kupowaniu innych piłkarzy) chce w przeciągu 4-5 lat walczyć o najwyższe cele w ekstraklasie.
Wiadomo, że nasze finanse są jakie są, a szkolenie (jeśli ma być robione naprawdę dobrze) musi swoje kosztować. Ja rozumie to tak, że strategia ta będzie ich zobowiązywała do przekazywania pieniędzy na ten główny cel nawet kosztem innych wydatków takich jak np. ściąganie bardziej znanych zawodników, działania promocyjne, itp.
Dlatego mam tutaj prośbę do ayer-a albo Juniora żeby jako osoby, które są najbliżej zarządu, a jednocześnie wypowiadają się na forum o dowiedzenie się, czy moje wrażenie jest dobre, czy może jednak się mylę.
Pytam tutaj, bo nie chce mi się jechać na Bukową, żeby uzyskać krótką odpowiedź TAK/NIE, a na spotkaniu jakoś nie przyszło mi to do głowy.
Pozdrawiam
PS. Może nieodpowiedni temat, ale bardziej odpowiedniego nie znalazłem. A po drugie dla potencjalnych sponsorów strategia klubu wydaje mi się być jednym z ważniejszych aspektów.
Przypuszczam, że brak odpowiedzi wynika z tego, że post nie został zauważony, więc pozwole sobie go przypomnieć. Może uzyskam odpowiedź.
Pozdrawiam
koles1989
01-06-2008, 22:08
i nie bede z toba polemizowal bo nie ma to najmniejszego sensu. obserwuje co sie dzieje w tym klubie od parunastu lat. Do momentu jak byL Magnat- to wszystko bylo ok. POtem juz niestety rownia pochyla i co pol roku co rok ta sama spiweka, tytlko sie zarzady zmieniaja. A sponsora strategicznego jak nie bylo tak nie ma od lat! I to jest smutne. NIe poto niektorzy ludzie w zarzadzie konczyli szkoly, studia odpowiednie zeby teraz siedziec i pierdziec w stolek. Ja mam ogromny szacunek do Furtoka, do ludzi, Stowarzyszenia Kibicow, ktore lekko podnioslo z dna klub kiedy upadal.
Ale niejestesmy jaims tam Zniczem czy Czuwajem Przemysl, zeby nam co jakis czas rzucano sciepy do czytania ze cos sie dzieje. Takie moje zdanie. A dzieje sie malo.\
Pozdro
Potrafię przyjąć krytykę, ale jak oskarżasz konkretną osobę czyli Pana Łoja to by byś podał jakieś argumenty, by my kibice mogli zgodzić się z Tobą albo zaprzeczyć albo coś Ci wytłumaczyć. Mnie dziwi tylko fakt że tylko zwróciłeś uwagę na Pana wiceprezesa choć jest on małą częścią całego klubu.
Co do juniora to moim zdaniem powinno się grać w otwarte karty a nie to że informację mogą mieć tylko osoby najbliższe zarządowi, choćby to były tylko jakieś spekulacje czy plany to moim zdaniem powinny być one mówione kibicom, bo później co nie którzy myślą że zarząd kompletnie nic nie robi.
Fakt faktem zawsze było i będzie że GKS ma wielkie ambicje to charakteryzuje ten klub, ale nie można wszystkiego od razu, zrozumcie że ten klub został stworzony od początku, i to że nie ma sponsora strategicznego to boli ale takie są realia polskiej piłki nożnej, ile klubów ma tego sponsora w 2 lidze??
Trzeba iść do przodu i mam nadzieje że Junior mówi prawdę i wszystko idzie do przodu. Jedyne co mnie może martwić w tym wszystkim że nie ma doświadczonych ludzi w zarządzie którzy wiedza doskonale jak kierować drużyną.
Co do juniora to moim zdaniem powinno się grać w otwarte karty a nie to że informację mogą mieć tylko osoby najbliższe zarządowi, choćby to były tylko jakieś spekulacje czy plany to moim zdaniem powinny być one mówione kibicom, bo później co nie którzy myślą że zarząd kompletnie nic nie robi.
Taaa. Dobre... Gdzie sie takie cos praktykuje? Nigdzie. Lepiej dac znac, ze jest juz cos dograne nizeli wczesniejsze informowanie ludzi, napalanie sie na dany temat i potem klapa.
Trzeba iść do przodu i mam nadzieje że Junior mówi prawdę i wszystko idzie do przodu. Jedyne co mnie może martwić w tym wszystkim że nie ma doświadczonych ludzi w zarządzie którzy wiedza doskonale jak kierować drużyną.
Moglbys rozwinac?
koles1989
02-06-2008, 11:29
Taaa. Dobre... Gdzie sie takie cos praktykuje? Nigdzie. Lepiej dac znac, ze jest juz cos dograne nizeli wczesniejsze informowanie ludzi, napalanie sie na dany temat i potem klapa
Nie wiem czy to jest gdzieś praktykowane czy nie, ale chodzi o to że nie poniektórzy myślą że zarząd, Pan Łój sie nie nadawa ją na dane stanowiska i mają jakieś tam argumenty na to. Ja osobiście nie na leże do tych osób i wierze w to co ty mówisz że wszystko idzie do przodu, i jestem zadowolony z Tego co robi zarząd.
Moglbys rozwinac?
Sam Pan Łój powiedział że zrobili błędy na których się uczą. Dużo się słyszy o kolesiostwie w klubie, że stanowiska zajmują przyjaciele prezesa. I to się widzi.
Sam Pan Łój powiedział że zrobili błędy na których się uczą. Dużo się słyszy o kolesiostwie w klubie, że stanowiska zajmują przyjaciele prezesa. I to się widzi.
Kolesiostwo :)
Koledzy Prezesa? Watpie, ze ktos z nas pracujacych w klubie byl kolegom Prezesa przed wstapieniem czy to w szeregi SSK czy przed praca na GKS. To, ze pracownicy sie koleguja od wielu lat to chyba nie przeszkadza w pracy, baaa nawet lepiej miec zaufane osoby na stanowiskach do ktorych nieraz pasuja i dobrze wykonuja swoja robote.
O druzynie sie nie wypowiadam, bo nie znam tematu.
zwierzak64
02-06-2008, 13:04
Junior nie oczekuje, że odpowiesz mi na wcześniejsze pytanie. Z resztą chyba już znam odpowiedź.
Chciałbym jednak poznać twoje zdanie na temat tego jak rozwija się GKS w stosunku do innych klubów? Rozwijamy się szybciej, wolniej, a może tak samo??
Fakt, że się rozwijamy to nie wszystko. Pytanie gdzie chcemy być za 4-5 lat?? I czy obecne tempo rozwoju pozwoli nam za te 4-5 lat nawiązać walkę z innymi drużynami w Ekstraklasie??
Moim zdaniem jeśli w przeciągu tych czterech lat nie pojawi się w Katowicach drugi Cupiał będzie bardzo, ale to bardzo ciężko wytrzymać finansowo rywalizację z innymi klubami. A po 7-8 latach działalności klubu od nowa mało osób będzie cieszyła walka o utrzymanie, bo taka jest marka GKS Katowice.
Oczywiście zobaczymy jak będzie. Moge się mylić w 100%. Prorokiem nie jestem. Mój pesymizm wynika z tego, że znam koncepcje działalności kilku klubów, bo są one publicznie ogłaszane, a w dodatku całkiem realistyczne, a o koncepcji GieKSy wiem, a raczej nie wiem nic... Dlatego domniemam, że tak naprawdę jej nie ma - a to moim zdaniem jest podstawa.
Pozdrawiam
PS. Inne kluby to: - Lech Poznań, Legia Warszawa, Lechia Gdańsk, Cracovia Kraków, Zagłebie Lubin, Górnik Zabrze, Arka Gdynia, Śląsk Wrocław, Ruch Chorzów.
Edit. Mało realne wydaje mi się także, że ktoś pokroju Cupiała się nam zainteresuje. Nie mówiąc już o innych podmiotach. > To tak dla uzupełnienia. Choć nadzieje umiera ostatnia, to ja wolałbym widzieć realne podstawy tego niż tylko w to wierzyć i o tym marzyć.
Mialem wczesniej odpowiedziec na Twoje pytanie, ale zapomnialem.
A propo mlodziezy to chyba widac najwiekszy postep jesli chodzi o organizacje i zainteresowanie tym tematem. Na pewno nasz klub bedzie bazowal na wychowankach i moim zdaniem - tak jak to napisales - jest to u nas jedna z priorytetowych spraw w szczegolnosci, ze mamy bardzo uzdolniona mlodziez co potwierdzaja na wszelkich turniejach, ligach, zawodach itp.
Co do porownania nas na przykladzie klubow pierwszoligowych z duza kasa bedzie mi ciezko w dodatku nie wiem jak tam sytuacja wyglada od "zaplecza". Moge jedynie powiedziec, ze widze nasz rozwoj w stosunku do tego co bylo zima. Pojawia sie na miescie wiele akcji firmowanych nazwa GKS Katowice, czy to akcja gwiazdka, Male Euro, plakaty o KK, banery, plakaty meczowe - one najbardziej sa zauwazalne, akcja "zostan pilkarzem GieKSy" (to kolejne potwierdzenie, ze preznie dziala mlodziezowka), od nowego roku bodajze nowa klasa sportowa, naszczescie ruszylo cos ze stadionem, autobusy z dzielnic, akcja szkola, turnieje organizowane dla malolatow (wspolna inicjatywa klubu z kibicami), teraz nowa akcja o ktorej nie moge napisac, ale na pewno dowiecie sie o niej na dniach, no i hit na ktory duzo osob czeka, ale tez info niebawem...
O koncepcji dlugofalowej klubu ciezko mi sie wypowiadac, nie wiem tez o co Ci dokladnie chodzi, czy o sportowa, sportowo-organizacyjna czy tylko stricte organizacja polaczona z promocja, czyli sciaganie nowych ludzi na stadion. To ostatnie dopiero sie rozwija jak powstal dzial PR, ale chyba da sie zauwazyc dzialania. Nowy sezon to 15 autobusow na dzielnice (gra w Jaworznie), banery w Jaworznie, plakaty, promocja wraz z UN Jaworzna (tam jednak mozna co bardzo smuci). Wiele spraw bylyby latwiejsze do roziwazania jakby niektore podmioty od ktorych wiele zalezy szly nam na reke... No coz, taki jest swiat.
PS. Sorry, ze sie zagapilem i nie odp. na wczesniejsze pytanie, ale dopiero dzis widziales sie z koordynatorem ds. mlodziezy i troszke mi opowiedzial, niestety tez nie wszystko moge pisac. Taki rynek - kazdy pomysl moze byc wykorzystany przez przciwnika.
PS2. Czekam na dalsze pytanie ew. rozmowe - jest nareszcie gdzie sensownie pisac. Jesli cos napisalem nie wystarczajaco tez piszcie, a postaram sie wyjasnic.
PS3. Moze jednak na stronie glownej powinno sie pisac newsy o wszystkim co sie dobrze robi (tj. klasa sportowa, jakies spotkania z UM Jaworzno itp.) wtedy bedzie wiadomo co sie dzieje, moze jest tego za malo...
koles1989
02-06-2008, 13:58
Kolesiostwo :)
Koledzy Prezesa? Watpie, ze ktos z nas pracujacych w klubie byl kolegom Prezesa przed wstapieniem czy to w szeregi SSK czy przed praca na GKS. To, ze pracownicy sie koleguja od wielu lat to chyba nie przeszkadza w pracy, baaa nawet lepiej miec zaufane osoby na stanowiskach do ktorych nieraz pasuja i dobrze wykonuja swoja robote.
O druzynie sie nie wypowiadam, bo nie znam tematu.
Tym postem sam zaprzeczasz Sobie, pierw piszesz że wątpisz w to że ktoś był kolegą Prezesa przed pracą w GKS, a potem piszesz że to jest dobre. A czy wykonują dobrze to się okaże, na razie jest postęp moim zdaniem, ale jak będzie w przyszłości to zobaczymy czy naprawdę byli to sprawdzeni i wyszkoleni ludzie którzy zajmują odpowiednie stanowisko co do swoich umiejętności. Dlatego moje obawy są podobne co do zwierzaka, czy klub ma jakieś koncepcje??
koles1989
02-06-2008, 14:04
Junior, twój post moim zdaniem wyjaśnia wszystkie wątpliwości tych ludzi co uważają ze nic się nie dzieje. I dobrze napisałeś że takie infa powinny być na głównej, żeby było widać ze coś sie dzieje.
Tym postem sam zaprzeczasz Sobie, pierw piszesz że wątpisz w to że ktoś był kolegą Prezesa przed pracą w GKS, a potem piszesz że to jest dobre. A czy wykonują dobrze to się okaże, na razie jest postęp moim zdaniem, ale jak będzie w przyszłości to zobaczymy czy naprawdę byli to sprawdzeni i wyszkoleni ludzie którzy zajmują odpowiednie stanowisko co do swoich umiejętności. Dlatego moje obawy są podobne co do zwierzaka, czy klub ma jakieś koncepcje??
koles :) Piszac o kolezenstwie/kolesiostwie nie chodzi mi o to, ze ktos dostal prace po znajomosci. Chodzilo mi o to, ze pracownicy sie koleguja i dlatego praca wyglada efektowniej i lepiej sie pracuje, poniewaz wiesz do jakiego stopnia komus mozna ufac w pracy, bo kiedys "pracowalo sie razem", ale na innych plaszczyznach tj. np. Ultraska, wiec wiem na kogo i na co stac.
koles1989
02-06-2008, 14:16
koles :) Piszac o kolezenstwie/kolesiostwie nie chodzi mi o to, ze ktos dostal prace po znajomosci. Chodzilo mi o to, ze pracownicy sie koleguja i dlatego praca wyglada efektowniej i lepiej sie pracuje, poniewaz wiesz do jakiego stopnia komus mozna ufac w pracy, bo kiedys "pracowalo sie razem", ale na innych plaszczyznach tj. np. Ultraska, wiec wiem na kogo i na co stac.
A jesteś pewny że oni mają wystarczające umiejętności by podołać na danych stanowiskach?? Wiem to że można na nich liczyć i to że kochają swój klub ponad wszystko i to jest bardzo ważne. Druga sprawa to strona internetowa, tam ostatnio nic nie ma, ani nic nie jest napisane o rozgrywkach Rezerw GKS, ani o pożegnaniu z murawą. Tam powinny być infa które ty nam powiedziałeś w poprzednim poście.
Patrzac po pracownikach mysle, ze tak.
Marta, Arek i Mario - Nasi gadzetowcy, mysle, ze nic nie mozna im zarzucic, zobaczcie jak to rok temu wygladalo, dokladnie pamietam, bo wrocilem z UK i wydalem ok 400zł na gadzety z orkesu 7 m-cy (tyle mnie nie bylo), teraz musialbym wydac 4 a moze 5 razy tyle. Bardzo zwiekszyl nam sie asortyment. Nawet Prawnik browaru Warka jezdzac po klubach i spisujac liczby kapsli, powiedzial, ze mamy najladniejszy sklepik z najbogatszym asortymentem. Cos w tym jest... Widac, ze przynajmniej w tym temacie odskakujemy od reszty klubow na Slasku - to troszke nawiazanie do posta Zwierzaka gdzie prosil o porownanie z innymi klubami.
Witek - Kierownik ds. bezpieczenstwa - robi to od IV ligi, widac, ze organizacynie pod tym wzdledem byly problemy, czy to Scorpion czy to za malo ochorny. Wasze uwagi sa cenne, bo wyciagane sa z tego wnioski i chyba wszystko idzie w dobrym kierunku.
Dzial PR - nie chce pisac osobowo, bo duzo jest osob i ciezko byloby mi opisac kazdego z osobna, ale skoro wczesniejsze akcje, ktore tutaj wymienilem sa zauwazalne i nier az w calej Polsce tak jak Male Euro to znaczy, ze jednak jest dobrze...
Mlodziezowka - Juz wczesniej o tym pisalem w odpowiedzi dla zwierzaka, wiec tam szukajcie odpowiedzi... Moge napisac tyle, ze ten chop a dokladnie T.Wolny nawet w weekendy jezdzi ogladac tych bajtli jak graja - to jest wlasnie ta milosc do zawodu, ktory sie wykonuje.
Ogolnie przydaloby sie kilka osob do pewnych spraw, bo jesli dzial PR i Pozytywne Emocje nabieraja rozpedu to w parze z tym powinien isc tez marketing, ale taki scisle skierowany na firmy i przesiebiorcow - tego moim zdaniem u nas brakuje. Dzieje sie, bo sie dzieje, ale zawsze mogloby byc lepiej!
zwierzak64
02-06-2008, 15:15
Junior dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam i życze powodzenia w realizowanie tego, co sobie wymyśliliście/wymyślicie.
Druga sprawa to strona internetowa, tam ostatnio nic nie ma, ani nic nie jest napisane o rozgrywkach Rezerw GKS, ani o pożegnaniu z murawą. Tam powinny być infa które ty nam powiedziałeś w poprzednim poście.
Rzeczywiście, ostatnio kuleją rezerwy i młodzież - to jest sprawa, która szybko i że tak powiem "drastycznie" musi zostać poprawiona. O pożegnaniu z murawą będzie.
Junior co do działu PR to mam małe zastrzeżenie - owszem widoczne sa jego działania ale one skupiają sie tylko na celach charytatywnych na busowaniu wizerunkuu klubu poprzez takie akcje . Rozumiem to taktyka słuszna która nie tylko jest korzystna dla działu PR ale dla klubu tym bardziej ale ... dział PR kompletnie "zaniedbuje" kibiców. Od IV ligi nie odbyła sie zadna akcja na poziomie tych z kinem Helios czy kregielnia. Druzyne mamy jaka mamy niema w niej gwiazd ktoreby przyciagały kibiców ale spotkania z poszczegolnymi zawodnikami powinny być czescia promowania klubu. Fajnie ze sa wywiady na stronie czy bukowej ale kibice powinni miec mozliwosc zadania wlasnych pytań piłkarzom itd. Kompletnie brakuje takich akcji. To takie spostrzezenie.
a jesli chodzi o wspomniane przez was kolesiostwo to kazdy z was poniekad ma racje Junior bo sie lepiej pracuje to jest jakis argument rozumiem to. Z drugiej strony jakby ktos spoza "ukladu" przygladał sie i reagował na prace takiej grupy korzystniej byłoby dla klubu. Nie wiem czy podam dobry przykład osobowy ale zobrazuje to tak moim zdaniem klub działalby prezniej i szybciej sie rozwijał gdyby nad nimi czuwał w roli prezesa ktos taki jak m. Szczerbowski ... zeby nie bylo to tylko przyklad. Wtedy praca stałąby sie bardziej efektywna, sami wiecie jak to jest w grupie czasem sie niechce czasem ktos cos spieprzy czasem niema presji poprostu.
Bartek - Manager dzialu PR jest jak to nazywasz "spoza ukladu".
A ja chciałbym widzieć na stanowisku prezesa kogoś nowego. Jasiu jest świetny i powinien być w klubie cały czas pełniąc ważną rolę w zarządzie, ale przydałby się ktoś, ktoś z doświadczeniem w jakichś firmach, czy klubach. Powinien mieć smykałkę do biznesu, bo sport=biznes. A nam pieniądze są bardzo potrzebne, Fajnie by było gdyby do klubu zatrudnić kogoś za Piekarczyka na stanowisko dyr. sportowego...jakiegoś byłego piłkarza, którzy najlepiej pogrywał za granicą i byłby w stanie załatwić fajne obozy czy sparing partnerów, bo ile można grać z ROWem Rybnik z całym szacunkiem dla tego klubu. Ostatnio czytałem, że Radek Gilewicz, który miał pełnić taką funkcję w Polonii być może będzie wolny, bo nikt z tego klubu z nim się nie kontaktował i to byłby świetny ruch taki człowiek. Tą drogą poszły już Legia, czy Wisła i myślę, że wyszło im to na dobre. To dzięki Trzeciakowi w Legii pojawił się np. Astiz, czy w Wiśle za czasów Mielcarskiego Jean Paulista. A Bednarz też jest nie zły, tyle że na naszym podwórku ligowym bardziej działa. Ale to marzenia, ewentualnie daleka przyszłość, bo wszyscy wiemy, że pozycja Jasia i Piekarczyka jest nie zagrożona i tak będzie jeszcze przez dłuższy czas.
To dzięki Trzeciakowi w Legii pojawił się np. Astiz, czy w Wiśle za czasów Mielcarskiego Jean Paulista.
A nie za sprawa Wladyslawa Jagiello?
Na jakiej zasadzie krytykujecie Piekarczyka jako Dyrektora Sportowego?
Trenerzy grup mlodziezowych sa zachwyceni* ta wspolpraca - dlaczego chcecie ja konczyc?
* - relacja koordynatora ds. mlodziezowych.
Trenerzy grup młodzieżowych...ok, być może na stanowisku koordynatora jest świetny, ale w mojej opinii horyzonty Piekarczyka są zbyt wąskie jak na dyr. sportowego. Przydałby się ktoś ze znajomościami za granicą, ze znajomością innych rynków, a nie tylko śląskiego. Ktoś, kto będzie sprowadzał do klubu na testy zawodników, których sam znajdzie, a nie którzy sami się zgłoszą, czy poleci ich jakiś menadżer.
koles1989
02-06-2008, 19:05
Chyba chodzi Ci ogólnie o rozbudowę skautingu w naszym klubie, było to już gdzieś mówione. Mam nadzieję że ten element szybko się rozwinie w naszym klubie bo na razie jest beznadziejnie. Z drugiej strony skąd na to wszystko zarząd ma wziąć pieniądze bez porządnego sponsora?? Nie wiem kto by było w roli prezesa to bez pieniędzy nic się nie zrobi. Dlatego najważniejszą moim zdaniem rolą zarządu powinno być szukanie sponsora, i właśnie Junior co klub robi w tym kierunku??
O scautingu nawet nie marze, żeby scauting coś dał to musielibyśmy mieć całą siatkę i x ludzi do opłacenia, a na to nas na pewno nie stać. Dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia to szczyt moich marzeń na razie.
Bartek - Manager dzialu PR jest jak to nazywasz "spoza ukladu".
Ale on nie nadzoruje wszystkich tylko niejako prowadzi dział.WIec to troche co innego.
Chyba chodzi Ci ogólnie o rozbudowę skautingu w naszym klubie, było to już gdzieś mówione. Mam nadzieję że ten element szybko się rozwinie w naszym klubie bo na razie jest beznadziejnie. Z drugiej strony skąd na to wszystko zarząd ma wziąć pieniądze bez porządnego sponsora?? Nie wiem kto by było w roli prezesa to bez pieniędzy nic się nie zrobi. Dlatego najważniejszą moim zdaniem rolą zarządu powinno być szukanie sponsora, i właśnie Junior co klub robi w tym kierunku??
Dowiecie sie jeszcze w tym miesiacu...
koles1989
02-06-2008, 22:21
Dowiecie sie jeszcze w tym miesiacu...
No to dobrze. Ale co oni robili przez te 3 lata??
Wdupiali slonecznik i grali w lotki na korytarzu, a 2 liga jakos tak sama od siebie przyszla...
no i zapomniałeś dodać, że jeździli na te wyspy Bahama czy inne takie :jezor:
Bora, Bora krolewno :)
Troszke rozmylismy, ale skoro niektorzy nie widza sukcesu jakim jest 2 liga to o czym tu dyskutowac. Taki budzet jaki my wypracowalismy w 2 lata to MEGA sukces!
koles1989
02-06-2008, 23:40
Wdupiali slonecznik i grali w lotki na korytarzu, a 2 liga jakos tak sama od siebie przyszla...
Ale inteligentna odpowiedź, widać długo nie można prowadzić normalnej rozmowy.
Jak byś czytał uważnie to nie chodzi mi o budżet ani o to że dostaliśmy się do drugiej ligi. Tylko chodzi mi co zarząd robił w kierunku znalezienia sponsora, bo z tego co wiem to PKP Cargo samo przyszło do Zarządu, a z KHW nic nie wiadomo, chodzi mi też oto czy ktoś za to odpowiada, chodzi na rozmowy, organizuje spotkania tak jak to zrobiła min. Odra Wodzisław?? Sorki że zadaje pytania ale kilka postów wyżej napisałeś że czekasz na dalsze pytania bo "jest nareszcie gdzie sensownie pisać". Po drugie jakbyś czytał uważniej moje posty to kilka razy podkreśliłem że uważam że zarząd robi bardzo dobrą robotę i nic nie mam do niego... Liczę że tym razem normalnie mi odpowiesz...
Tylko chodzi mi co zarząd robił w kierunku znalezienia sponsora, bo z tego co wiem to PKP Cargo samo przyszło do Zarządu, a z KHW nic nie wiadomo, chodzi mi też oto czy ktoś za to odpowiada, chodzi na rozmowy, organizuje spotkania tak jak to zrobiła min. Odra Wodzisław??
Panowie to już lekka przesada. Przecież nikt na poważnie nie myśli (a przynajmniej tak mi się wydawało), że nasz klub z nikim nie rozmawiał i nie rozmawia na temat sponsoringu. Jestem gotowy się założyć, że takich rozmów było sporo. Niestety kasa nie rośnie na drzewach i zdobycie jej nie jest takie proste jak się niektórym wydaje. Ja rozumiem, że wiele osób jest niecierpliwych i chcieliby już teraz dużego budżetu, sponsorów, OE i europejskich pucharów (sam już przebieram nogami i nie mogę się doczekać na to wszystko) ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Przypominam,że polska piłka nie jest jeszcze tak medialnym produktem, żeby sponsorzy i reklamodawcy pchali się do niej drzwiami i oknami. Dominują w niej milionerzy - pasjonaci (Klicki, Drzymała, Cupiał czy w mniejszej skali chociażby Klimek), wielkie państwowe koncerny, które sponsorują lokalne kluby (Lubin, Bełchatów, Łęczna) oraz kluby które mają silne wsparcie w....samorządach lokalnych. Pojawienie się milionera - pasjonata to sprawa przypadku i szczęścia, któremu może pomóc...samorząd lokalny. Wielki państwowy kapitał to sprawa niekiedy długoletnich rozgrywek pllitycznych na które nie zawsze (a nawet rzadko) klub ma wpływ.
I w końcu samorząd: wiadomo jak to wygląda w Katowicach - po prostu tragedia. Przecież w skrajnych przypadkach samorządy przejmują nawet udziały w klubach (np. Zabrze, Wrocław a i Wodzisław gdyby nie miasto, miałby chyba tylko 3 ligę). W innych miastach samorządy (prezydenci) organizują spotkania miejscowego biznesu z klubami, lobbują u miejskich inwestorów, zachęcają podległe im firmy. A u nas? Przecież zarówno Klicki w Kielcach jak i Allianz w Zabrzu (który zresztą pojawił się w Zabrzu ze względów powiedzmy politycznych)powiedzieli, że interesuje ich budowa silnej drużyny jeśli władze miejskie wybudują stadiony. Już to widzę, że gdyby nawet u nas pojawił się jakiś inwestor to Uszok poszedłby na taki układ. Pewnie inwestor usłyszałby tylko, że Katowic na to nie stać. Wracając do spraw klubowych: przypominam, że 3 lata temu klub był odbudowywany od przysłowiowego ZERA. Nie było struktur, nie było drużyny i nie było budżetu. W ciągu 3 lat zanotowaliśmy dwa awanse i pewne utrzymanie w 2 lidze. Krytykowanie Jurka, Jasia czy wogóle zarządu jest w tej chwili co najmniej nie na miejscu. Czy dało się coś zrobić lepiej? Pewnie tak. Każdy popełnia błędy. Mam nadzieję, że zarząd potrafi się na nich uczyć (to nadzieja a nie pewność). Oczywiście powinniśmy (my kibice) krytykować konkretne działania, które nam się nie podobają. Powinniśmy podpowiadać różne rozwiązania, które być może są słuszne ale wywalanie Jurka czy Jasia w imię przyjścia na ich miejsce jakichś mitycznych ,,pozaukładowych" fachowców to już przesada.
Fuhrer ma rację - bardzo dużo pomogłoby większe zaangażowanie Miasta. Być może klika Oszuka źle rozumie problem? Może wystarczyłoby przy prawie zerowych nakładach i współpracy z Izbą Gospodarczą zorganizować tego typu spotkania z biznesem? Niestety jak jest wszyscy wiemy i na nasze argumenty Oszuk odpowie, że przecież buduje stadion to co jeszcze chcemy...
Wczoraj w Rzeczpospolitej podawano nakłady dużych miast na promocję - zgadnijcie gdzie były Katowice...
mnie tez denerwuje to ze nie ma sponsora co wylozy 20 baniek, rowniez drazni mnie to ze ten zarzad nic nie robi, ze kolesiostwo itd.
ale jak sobie tak usiade na spokojnie i poanalizuje to przez to ze ci ludzie robili te kolesiostwo mozemy lazic na szpile. w 2 lata wyszlismy z dna i wydaje mi sie ze mozna bylo niektore rzeczy lepiej zrobic ale ino ciut lepiej.
cieszcie sie co macie bo irytuje mnie taka polska postawa ze co jest to zle bo mogloby byc wiecej.
jak ktos wygra w totka to niech to inwestuje i daje na GieKSe a nei zdupia na Bahamy wtedy bedizemy se mogli w LM pograc!
Co do władz naszego Miasta, to z tego co wiem i widze, to one chyba "nie czują" klimatu sportu wogóle i dlatego jest tak jak jest. Już nie wspomne i wielkich impreazach rozrywkowych podobnego typu jakie mają miejsca w Toruniu, Wroclawiu, Krakowie czy Warszawie (koncerty w miastach).
Odnośnie sponsora to tak juz pisałem wcześniej, ni w ząb nie rozumiem dlaczego go jeszcze nie ma, no ale może to faktycznie wymaga czasu.
Mayek, co do wygranej w totka: tez tak kiedys sobie marzyłem, że jak wygram część dam na GKS (i to nawet za młodego Dziury:lol2:), ale to już przeszłość:)
No chyba, ze na jakiś cel: turniej dla bajtli, nagrody itp.
nie chodzi o to zeby czesc dac na Giekse tylko zeby rozkrecic taki biznes zeby calosc zyskow z niego szla na Giekse a ty sobie mozesz zyc z odsetek np z funduszu inwestycyjnego. ale to kwestia marzen.
co do bajtli to fajnie ze sa takie inicjatywy ale ostatnio klub sie chyba za bardzo nastawia na bajtli zapominajac ze w bale graja starsze chopy a nie rocznik 95
Ale inteligentna odpowiedź, widać długo nie można prowadzić normalnej rozmowy.
Jak byś czytał uważnie to nie chodzi mi o budżet ani o to że dostaliśmy się do drugiej ligi. Tylko chodzi mi co zarząd robił w kierunku znalezienia sponsora, bo z tego co wiem to PKP Cargo samo przyszło do Zarządu, a z KHW nic nie wiadomo, chodzi mi też oto czy ktoś za to odpowiada, chodzi na rozmowy, organizuje spotkania tak jak to zrobiła min. Odra Wodzisław?? Sorki że zadaje pytania ale kilka postów wyżej napisałeś że czekasz na dalsze pytania bo "jest nareszcie gdzie sensownie pisać". Po drugie jakbyś czytał uważniej moje posty to kilka razy podkreśliłem że uważam że zarząd robi bardzo dobrą robotę i nic nie mam do niego... Liczę że tym razem normalnie mi odpowiesz...
Odpowiedzialem tak, bo zadales tak pytanie, ze wynikalo z tego - no wlasnie, wynikala z tego moja odpowiedz, ktora byla adekwatna do tego pytania.
PKP Cargo samo nie przyszlo. Przed takimi spotkaniami wykonuje sie krecia robote trwajaca czasem po kilka miesiecy.
Panowie to już lekka przesada. Przecież nikt na poważnie nie myśli (a przynajmniej tak mi się wydawało), że nasz klub z nikim nie rozmawiał i nie rozmawia na temat sponsoringu. Jestem gotowy się założyć, że takich rozmów było sporo. Niestety kasa nie rośnie na drzewach i zdobycie jej nie jest takie proste jak się niektórym wydaje. Ja rozumiem, że wiele osób jest niecierpliwych i chcieliby już teraz dużego budżetu, sponsorów, OE i europejskich pucharów (sam już przebieram nogami i nie mogę się doczekać na to wszystko) ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Przypominam,że polska piłka nie jest jeszcze tak medialnym produktem, żeby sponsorzy i reklamodawcy pchali się do niej drzwiami i oknami. Dominują w niej milionerzy - pasjonaci (Klicki, Drzymała, Cupiał czy w mniejszej skali chociażby Klimek), wielkie państwowe koncerny, które sponsorują lokalne kluby (Lubin, Bełchatów, Łęczna) oraz kluby które mają silne wsparcie w....samorządach lokalnych. Pojawienie się milionera - pasjonata to sprawa przypadku i szczęścia, któremu może pomóc...samorząd lokalny. Wielki państwowy kapitał to sprawa niekiedy długoletnich rozgrywek pllitycznych na które nie zawsze (a nawet rzadko) klub ma wpływ.
I w końcu samorząd: wiadomo jak to wygląda w Katowicach - po prostu tragedia. Przecież w skrajnych przypadkach samorządy przejmują nawet udziały w klubach (np. Zabrze, Wrocław a i Wodzisław gdyby nie miasto, miałby chyba tylko 3 ligę). W innych miastach samorządy (prezydenci) organizują spotkania miejscowego biznesu z klubami, lobbują u miejskich inwestorów, zachęcają podległe im firmy. A u nas? Przecież zarówno Klicki w Kielcach jak i Allianz w Zabrzu (który zresztą pojawił się w Zabrzu ze względów powiedzmy politycznych)powiedzieli, że interesuje ich budowa silnej drużyny jeśli władze miejskie wybudują stadiony. Już to widzę, że gdyby nawet u nas pojawił się jakiś inwestor to Uszok poszedłby na taki układ. Pewnie inwestor usłyszałby tylko, że Katowic na to nie stać. Wracając do spraw klubowych: przypominam, że 3 lata temu klub był odbudowywany od przysłowiowego ZERA. Nie było struktur, nie było drużyny i nie było budżetu. W ciągu 3 lat zanotowaliśmy dwa awanse i pewne utrzymanie w 2 lidze. Krytykowanie Jurka, Jasia czy wogóle zarządu jest w tej chwili co najmniej nie na miejscu. Czy dało się coś zrobić lepiej? Pewnie tak. Każdy popełnia błędy. Mam nadzieję, że zarząd potrafi się na nich uczyć (to nadzieja a nie pewność). Oczywiście powinniśmy (my kibice) krytykować konkretne działania, które nam się nie podobają. Powinniśmy podpowiadać różne rozwiązania, które być może są słuszne ale wywalanie Jurka czy Jasia w imię przyjścia na ich miejsce jakiś mitycznych ,,pozaukładowych" fachowców to już przesada.
Z miastem jak i Fuhrer i reszta panow trafila w sedno sprawy.
nie chodzi o to zeby czesc dac na Giekse tylko zeby rozkrecic taki biznes zeby calosc zyskow z niego szla na Giekse a ty sobie mozesz zyc z odsetek np z funduszu inwestycyjnego. ale to kwestia marzen.
co do bajtli to fajnie ze sa takie inicjatywy ale ostatnio klub sie chyba za bardzo nastawia na bajtli zapominajac ze w bale graja starsze chopy a nie rocznik 95
Bajtle to narybek naszego klubu, wiec dla kogo innego organizowac takie turnieje? Dla 25 latkow? Nie ma z tego kapitalu na przyszlosc. Ludzie w naszym wieku i tak beda chodzic na GieKSe, a bajtli trza jakos przyciagnac.
chodzilo mi o to zeby sie skupic na tym zeby grac o sponsora a nie caly czas robic cos dla bajtli. zeby 100% energii nie szlo na bajtli ino 80% a 20 na sponsora. bo ciagle slyszymy o akcjach dla najmlodszych a Gieksa gra padake
Moze zabrzmi to troszke glupio, ale wszystko w swoim czasie...
koles1989
04-06-2008, 17:09
Tylko szkolenie młodych jest w zasięgu zarządu, robią to bo mogą i nie ma żadnych większych przeszkód, a żeby mieć sponsora to potrzeba udziału drugiej strony, bez chęci sponsorów władze niestety nic nie mogą zrobić w tym kierunku, jedynie rozmawiać, chodzić na spotkania. I jak to już było mówione bardzo dużo zależy od samorządu miasta, i ich udziału, bez wsparcia jest i będzie bardzo ciężko.
ja tam sie na tym nie znam ale myślę ze najlepiej zacząć od wizerunku ( promocje, dzieci, charytatywne imprezy) a dopiero potem przyciągać sponsora bo będzie do czego.
ja tam sie na tym nie znam ale myślę ze najlepiej zacząć od wizerunku ( promocje, dzieci, charytatywne imprezy) a dopiero potem przyciągać sponsora bo będzie do czego.
jak ty coś takiego wymyśliłeś :szok: Szukać sponsorów, szukać sponsorów!!!!!! A równolegle prowadzić akcje charytatywne i wśród młodzieży, zresztą na co też potrzeba sponsorów, więc nie wiem jak ty chcesz prowadzić akcje wśród młodzieży i charytatywne bez sponsorów. Bez sponsorów nie będziesz miał do czego przyciągać sponsorów, większych oczywiście. Co ty chciałeś zawiesić szukanie sponsorów, co nie jest tak chop siup i lata, które na to zostały poświęcone zaprzepaścić i od nowa wszystko zaczynać za parę lat w3,4 lidze? Potrzebujemy teraz szukać sponsorów, aby kilka lat awansować lub nie spaść....
Ciekawy jestem, czy nasza firma wzięła sobie na celownik potencjalnych sponsorów z JAWORZNA? Zarówno takich mniejszych (reklama na meczach jakiś firm w stylu MEGA Pizza, która dziś raczej odpada, bo firmy nie ma już w Katowicach, ale może, tak jak kiedyś TelePizza, mogła by sprzedawać pizzę na szpilach w Jaworznie?), jak i większych. Na pewno jacyś, chociaż może tylko reklamodawcy, się skuszą! Już pojawiają się o nas informacje prasowych w mediach w Jaworznie!
rafalbombel
05-06-2008, 19:37
W Katowicach swój drugi oddział w Polsce otwiera TU Link 4 i na pewno chcieli by się jakoś zareklamować ( tym bardziej że będzie również otwarty punkt obsługi klientów w budynku ALTUS). Widziałem już kilka reklam na autobusach komunikacji miejskiej. Pole do popisu dla zarządu - może warto było by uderzyć ????
I w końcu samorząd: wiadomo jak to wygląda w Katowicach - po prostu tragedia. Przecież w skrajnych przypadkach samorządy przejmują nawet udziały w klubach (np. Zabrze, Wrocław a i Wodzisław gdyby nie miasto, miałby chyba tylko 3 ligę). W innych miastach samorządy (prezydenci) organizują spotkania miejscowego biznesu z klubami, lobbują u miejskich inwestorów, zachęcają podległe im firmy. A u nas? Przecież zarówno Klicki w Kielcach jak i Allianz w Zabrzu (który zresztą pojawił się w Zabrzu ze względów powiedzmy politycznych)powiedzieli, że interesuje ich budowa silnej drużyny jeśli władze miejskie wybudują stadiony. Już to widzę, że gdyby nawet u nas pojawił się jakiś inwestor to Uszok poszedłby na taki układ. Pewnie inwestor usłyszałby tylko, że Katowic na to nie stać. .
Dodam tylko, że we wczorajszym Pulsie Biznesu było porównanie miast pod względem inwestycji, a w zasadzie ocena ekspertów jak miasta zachęcają firmy do lokowania działalności. Katowice oczywiście wypadają blado. Zgadnijcie ile osób jest u nas odpowiedzialnych za nawiązywanie kontaktów z inwestorami?? ........
Całe dwie osoby :lol2:
Dla porównania w Gdańsku jest 8 osób, w Poznaniu 12, a w Warszawie 20.
Nie zdziwię się jak tymi osobami będą: Oszuk i Bojarun :lol2: I teraz mamy już w zasadzie odpowiedź dlaczego w innych miastach można znaleźć inwestora, a u nas jest tak ciężko.
Do tego budżet na promocję gospodarczą to zaledwie 0,5 mln zł, dla porównania: Gdańsk - 1 mln zł, Poznań - 1,3 mln zł, a Warszawa 3,3 mln zł.
Eksperci uznali m.in. że Katowice nie potrafią wykorzystać swojego potencjału dla branży IT oraz nie potrafimy współpracować z Krakowem, co mogłoby przynieść nam korzyści.
zwierzak64
06-06-2008, 20:47
I w końcu samorząd: wiadomo jak to wygląda w Katowicach - po prostu tragedia. Przecież w skrajnych przypadkach samorządy przejmują nawet udziały w klubach (np. Zabrze, Wrocław a i Wodzisław gdyby nie miasto, miałby chyba tylko 3 ligę). W innych miastach samorządy (prezydenci) organizują spotkania miejscowego biznesu z klubami, lobbują u miejskich inwestorów, zachęcają podległe im firmy. A u nas? Przecież zarówno Klicki w Kielcach jak i Allianz w Zabrzu (który zresztą pojawił się w Zabrzu ze względów powiedzmy politycznych)powiedzieli, że interesuje ich budowa silnej drużyny jeśli władze miejskie wybudują stadiony. Już to widzę, że gdyby nawet u nas pojawił się jakiś inwestor to Uszok poszedłby na taki układ. Pewnie inwestor usłyszałby tylko, że Katowic na to nie stać. Wracając do spraw klubowych: przypominam, że 3 lata temu klub był odbudowywany od przysłowiowego ZERA. Nie było struktur, nie było drużyny i nie było budżetu. W ciągu 3 lat zanotowaliśmy dwa awanse i pewne utrzymanie w 2 lidze. Krytykowanie Jurka, Jasia czy wogóle zarządu jest w tej chwili co najmniej nie na miejscu. Czy dało się coś zrobić lepiej? Pewnie tak. Każdy popełnia błędy. Mam nadzieję, że zarząd potrafi się na nich uczyć (to nadzieja a nie pewność). Oczywiście powinniśmy (my kibice) krytykować konkretne działania, które nam się nie podobają. Powinniśmy podpowiadać różne rozwiązania, które być może są słuszne ale wywalanie Jurka czy Jasia w imię przyjścia na ich miejsce jakiś mitycznych ,,pozaukładowych" fachowców to już przesada.
Fuhrer dużo prawdy jest w tym, co napisałeś i trudno się z wieloma rzeczami nie zgodzić. Moim zdaniem jednak pomimo takiej a nie innej sytuacji można rozwijać się dużo lepiej. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie i się ze mną nie zgodzić. Dla mnie jednak mówienie, że jest dobrze, bo klub się rozwija jest przejawem minimalizmu.
Przyznam szczerze, że nie byłem na meczach europejskich pucharów, nie byłem na meczach w których GieKSa zdobywała puchar polski, ale właśnie przez taki pryzmat postrzegałem zawsze GieKSe. I chciałbym, żeby kiedyś znowu stało się to faktem. Dlatego nie zgodzę się z tym, że jest dobrze. Każdy kto choć trochę interesuje się rynkiem piłkarskim, ale nie od strony kibicowskiej, czy sportowej pewnie tak jak ja widzi, że ta dynamika postępu w wielu klubach jest większa, a w niektórych kolosalnie większe. Więc jeśli dzisiaj inne kluby nam uciekają, to jak chcemy z nimi walczyć jak równy z równym za kilka lat??
Realnie patrząc twierdze, że w perspektywie 4-5 lat będzie to nieosiągalne. Wątpię również w to, że GieKSa będzie klubem, który będzie silnym średniakiem ligowym potrafiącym ładnie namieszać. Realnie patrząc za 4-5 lat GieKSa będzie klubem balansującym pomiędzy 1 a 2 ligą. Mnie po ośmiu latach od powstania klubu od nowa taki wynik niezadowoli. Jeśli Ty po takim czasie ocenisz prace zarządu dobrze, ok. Uważam jednak, że to będzie właśnie minimalizm.
Na koniec chciałbym podkreślić, że być może całkowiecie się myle. Jako kibic mam nadzieje, że za tydzień zarząd ogłosi, że pozyskał nowego sponsora, że sprawy ze stadionem wyglądają korzystniej itp. itd. Chciałbym jednak zwrócić uwagę na to, żeby spojrzeć na klub w perspektywie długookresowej. Oczywiście działa to też w drugą stronę. Czasem trzeba się zastanowić, czy jedna, druga wpadka tak naprawdę ma istotne znaczenie.
Chciałbym również zaznaczyć, że nie krytykuje nikogo personalnie. Uważam, że nie ma lepszej alternatywy, biorąc pod uwagę okoliczności sprzed trzech lat. Poza tym nasz zarząd jest stosunkowo młody, a przy tym ma już pewne doświadczenie, więc będzie to pewnie owocować. Niemniej jednak wolą się uczyć na własnych błędach, niż robić to od innych, nie widać aby mieli jakąś koncepcje na przyszłość, dlatego ja bym ich nie usprawiedliwiał i nie pisał, że jest tak dobrze. Jeśli okaże się inaczej wtedy na pewno będzie im okazja podziękować i pogratulować.
Pozdrawiam!
PS. Jeśli którakolwiek z osób z zarządu poczuje się w jakikolwiek sposób urażona tym co napisałem, zawsze może się ze mną skontaktować. Postaram się wtedy swoje zdanie poprzeć konkretnymi argumentami o których nie chciałbym się tutaj rozpisywać.
PS2.Fuhrer jesteś ode mnie dużo starszy, więc mam nadzieje, że się nie obrazisz za ten „minimalizm”. Chciałem skomentować twojego posta, bo mądrze piszesz i mogę liczyć, że nawet jak się z Tobą nie zgodze, to odpowiesz argumentami, a nie (...). Trudno mi było ująć to w inny sposób, żeby mój post i moje zdanie było jasne, a nie kontrowersyjne.
Zwierzak ja nie jestem adwokatem naszego Zarządu. Sam w zarządzie nie jestem i tak właściwie to nikogo z zarządu osobiście nie znam . Być może rzeczywiście można rozwijać się szybciej, ale nie jestem do końca przekonany, że gdyby prezesem był u nas od początku nawet jakiś Napoleon zarządzania i marketingu to bylibyśmy dalej niż obecnie (nie wiem czy nie musielibyśmy z nim wogóle zaczynać od B klasy). Tzn. pewnie niektóre rzeczy zrobiłby lepiej, inne gorzej a resztę tak samo - jak by nie było mogę się założyć, że i tak przynajmniej 1/3 forum byłaby niezadowolona i domagała się jego głowy. Nie wiem co będzie za 4-5 lat, być może rzeczywiście powiem wtedy, że zarząd się już wypalił i jego misja powinna dobiec końca. Nie wiem, bo sytuacja zewnętrzna okołoklubowa (polityczna w kraju i co za tym idzie w państwowych spółkach, w Radzie i Urzędzie Miasta itp.)jest zmienna i nie wiadomo jak będzie się przekładała na naszą sytuację w niedalekiej przyszłości. Nie wiem, bo nie wiem jakie decyzje nasz zarząd będzie podejmował jutro, pojutrze i popojutrze. Nie wiem wkońcu jak podejmowane decyzje przez Zarząd do tej pory, będą rzutować na naszą sytuację w najbliższych latach. To samo dotyczy wpływu nie podejmowania pewnych decyzji, które być może trzeba było podjąć. Nie wiem wielu rzeczy, bo po pierwsze nawet ja nie na wszystkim się znam (sam nie potrafię uwierzyć, że to napisałem :jezor:), a po drugie jak już wspomniałem nie jestem w pobliżu zarządu (jak chociażby Junior) i nie znam wszystkich aspektów wielu spraw, które pewnie nie są z różnych powodów upubliczniane. Dlatego powtarzam jeszcze raz: pewnie nie jedną rzecz dało się zrobić lepiej. Możemy a nawet powinniśmy krytykować konkretne decyzje zarządu, ale nie urządzajmy polowań na czarownice (jak chcą niektórzy forumowicze)z powodu średniego sezonu w 2 lidze oraz braku strategicznego sponsora w klubie, który dwa lata temu grał w 4 lidze (a 3 lata temu praktycznie przestał istnieć). Zresztą na kogo mielibyśmy nasz zarząd wymienić? Ja osobiście nie wierzę, że na rynku ,,pozaukładowych fachowców" roi się od chętnych a zarazem rzeczywiście dobrych menagerów. Jesli są, to najczęściej prowadzą już własne firmy lub pracują w wielkich koncernach. Na rynku piłkarskim jest kilka dobrze zarządzanych klubów, ale po pierwsze tych klubów jest stosunkowo niewiele, po drugie działają w zupełnie innych warunkach (np. pomoc miasta lub milioner - pasjonat lub to i to), po trzecie swoje struktury budowali znacznie dłużej niż my. Zgadzam się, że my powinniśmy i możemy robić wiele rzeczy szybciej niż oni (czas nie jest naszym sprzymierzeńcem) ale na razie wyniki mimo wszystko bronią nasz zarząd. Pierwsze trzy lata ja osobiście oceniam pozytywnie i zarząd ma mój kredyt zaufania na kolejne powiedzmy...dwa lata. Wtedy mniej więcej minie termin ,,planowanego" przez nas powrotu do extraklasy. Tak więc krytykujmy ale konstruktywnie, podpowiadajmy konkretne pomysły i rozwiązania (mnie np. Twoje propozycje niejednokrotnie się podobały).
PS2.Fuhrer jesteś ode mnie dużo starszy, więc mam nadzieje, że się nie obrazisz za ten „minimalizm”.
Ledwo co człowiek wszedł w wiek średni i już mu wszyscy wiek wypominają. :foch:
:jezor:
To dużo długich słów a my jesteśmy prostymi kibicami.
Rozwijamy się organizacyjnie prawdopodobnie, bo SA jeszcze nie ma ale jeżeli powstanie to będzie sukces organizacyjny przez duże "S", a współpraca z Beskidzkim domem maklerskim daje nadzieje, że nie będzie to spółka założona tylko po to "bo taki jest wymóg". 2 najważniejsza sprawa, czyli stadion, bo to stadion zadecyduje kim będziemy! Ze stadionem na minimum 25 tys. z zapleczem na Śląskim na 50.000 i dobrze zorganizowani osiągniemy sukces, ze stadionem na 15.000 to druga liga lub ogon Ekstraklasy. Kto nie zbierał jeszcze podpisów niech to robi od dziś.
http://www.25000.pl/?go=formularze
Sportowo jest kiepsko i tu do działaczy można mieć lekkie "pretensje". W lidze zamykamy stawkę drużyn słabych organizacyjnie i biednych, a nie otwieramy lepiej zorganizowanych i nawet nie, że bogatych, tylko nawet nie zadłużonych. Sportowo klapa, po wzmocnieniach nie wyprzedziliśmy Jastrzymbioków, z którzy się w ogóle nie wzmocnili! Teraz ważne byłoby awansować przed Euro 2012, bo to czas kiedy będzie rządziła piłka, wzrosty frekwencji itd., potrzebujemy też większego stadionu przed Euro i mam nadzieję, ze nowe trybuny już staną do tego czasu!
marcin GieKSa
07-06-2008, 13:12
Longman czy to znaczy ze mamy dlugi , bo tak z Twojego posta wynika
tak z Twojego posta wynika
Tak?! Możliwe, ale nie o to mi chodziło. Pieniądze w miarę się przełożyły na wynik sportowy, niektórzy trochę gorszy wynik osiągnęli niż ich organizacja i finanse na to pozwalają , niektórzy lepszy. Nad nami jest GKS Jastrzębie, który podobno pieniędzy nie ma, a pod nami tylko klubu, których sytuacja organizacyjna/finansowa jest prawdopodobnie gorsza! Nie wyprzedziliśmy nikogo o większych możliwościach niż my i daliśmy się wyprzedzić Jastrzymbiokom, znowu i po wzmocnieniach, których oni nie mieli. Drużynę trzeba przemeblować i bez sentymentów, bo jeżeli nie stać nas na wzmocnienia to nie stać nas nas na sentymenty!
W lidze zamykamy stawkę drużyn słabych organizacyjnie i biednych, a nie otwieramy lepiej zorganizowanych i nawet nie, że bogatych, tylko nawet nie zadłużonych.
Longman nie do końca się z tym zgodzę. Pod względem organizacyjno-finansowym jestesmy gdzieś w środku 2-go ligowej stawki, co zresztą przełożyło się na wynik sportowy i miejsce w tabeli. No bo nie znam szczegółów ale nie wydaje mi się, że Kmita, Stalówka, Tur, Pelikan, Warta, Odra Opole, Motor czy nawet wyżej od nas sklasyfikowane Jastrzębie i Znicz miały od nas wyższe budżety. Oczywiście nie zmienia to faktu, że posiadanie wyższego budżetu niż wyżej wymienione ekipy jest bardzo umiarkowanym źródłem satysfakcji - nasze aspiracje są napewno duuużo większe. Jak czytam, że np. taki Piast Gliwice płaci więcej niż my to nóż mi się w kieszeni otwiera. Ale naprawdę mieliśmy bardzo mało czasu i pracowaliśmy (pracujemy) w naprawdę ciężkich warunkach.
2 najważniejsza sprawa, czyli stadion, bo to stadion zadecyduje kim będziemy! Ze stadionem na minimum 25 tys. z zapleczem na Śląskim na 50.000 i dobrze zorganizowani osiągniemy sukces, ze stadionem na 15.000 to druga liga lub ogon Ekstraklasy. Kto nie zbierał jeszcze podpisów niech to robi od dziś.
http://www.25000.pl/?go=formularze
Nic dodać nic ująć! Oczywiście sprawa stadionu jest bardzo bliska mojemu sercu. To absolutny priorytet! Tutaj nie ma miejsca na kompromisy. Jedyny kompromis na który możemy przystać nazywa się www.25000.pl
Teraz ważne byłoby awansować przed Euro 2012, bo to czas kiedy będzie rządziła piłka, wzrosty frekwencji itd., potrzebujemy też większego stadionu przed Euro i mam nadzieję, ze nowe trybuny już staną do tego czasu!
I znowu się absolutnie zgadzam. Sytuacja jest u nas specyficzna i konkurencja z innymi klubami jest bardzo ostra. Nie możemy sobie pozwolić na zbyt długie odstawanie od rywali. Niestety ale jeśli chcemy pozyskiwać nowych kibiców (a w naszym regionie jest jeszcze duży praktycznie niezagospodarowany potencjał - na jego zagospodarowanie jest 5-10 lat, no może góra 15) musimy mieć sukcesy. W innym wypadku zamkniemy się w tym co mamy, a może nawet coś możemy stracić. Brak nowych kibiców to tylko ,,pół biedy". Najgorsze jest to, że czego my nie zagospodarujemy to mogą to zagospodarować inni. Na to nie możemy absolutnie sobie pozwolić! Dlatego potrzebujemy jak najszybciej trzech uzupełniających się fundamentów do rozbudowy naszej bazy kibicowskiej: nowego dużego stadionu, dobrej gry (sukcesów!) oraz dobrego marketingu klubu (np. busy dla FC itp.).
Ja już nie wierzę w żadne europejskie puchary, ani nawet w szybki powrót do ekstraklasy. Katowice to miasto asportowe, gdzie nie ma szans ani na mocną Gieksę, ani na odbudowę hokeja, ani na rozwój drużyn w innych konkurencjach drużynowych. Muszą się po prostu zmieienić władze naszego miasta, a na to w perspektywie conajmniej kilku lat się nie zanosi.
:lol2: wystarczy w jednym roku nie awansować i już wszyscy tracą wiarę w cokolwiek :dead:
Skąd ten pesymism, bo nie rozumiem.
zmieienić władze naszego miasta, a na to w perspektywie conajmniej kilku lat się nie zanosi.
W 2010 mamy wybory i zmienimy miasto z asportowego na prosportowe! W miedzy czasie będziemy mieć nową podgrzewana murawę, oświetlenie, boiska treningowe i plan rozbudowy stadionu! Nigdy nam tak dobrze w tym mieście nie było, choć jest wiele braków, ale to akurat nasza wina, co w ostatnich wyborach mogliśmy wybrać ze trzech radnych z GieKSy, to może by nas częściej słuchano. Co do szans na normalnego prezydenta już po 2010 szanse są małe, na awans przed Euro nie do ocenienia to akurat prawda, ale zobaczymy. Ogólnie mamy się jednak bardzo dobrze i kibicowsko i sportowo. Rozumiem, że zbierasz krzyzak podpisy na stadion, bo chcesz coś zmienic a nie tylko gadać, że jest źle?!
Żeby nie było, że nie na temat, to głównym sponsorem klubu są kibice, a w przyszłym sezonie liga chyba nawet bardziej atrakcyjna pod względem kibicowskim będzie niż w tym! Tak w ogóle to ciekawy jestem przychodów z tytułu biletów, gadżetów, kiełbasek. Czy przekroczyły milion, który miała Polonia Bytom z wszystkich przychodów, gdy awansowała do OE.
Tak z ciekawości to czy klub/władze miasta nie mogłyby złożyc propozycji Drzymale? Wrocław się wycofał i będzie sam budował Śląsk, natomiast Drzymałą powiedział, że zainwestuje w inny klub z dużego miasta. Z tego co widzieliśmy podczas tej fuzji to chłop wydaje się kumaty i nie wchodziłby raczej w gre żadne zmiany herbu itp. Podobno ma już oferty z niektórych miast.
Tak z ciekawości to czy klub/władze miasta nie mogłyby złożyc propozycji Drzymale? Wrocław się wycofał i będzie sam budował Śląsk, natomiast Drzymałą powiedział, że zainwestuje w inny klub z dużego miasta. Z tego co widzieliśmy podczas tej fuzji to chłop wydaje się kumaty i nie wchodziłby raczej w gre żadne zmiany herbu itp. Podobno ma już oferty z niektórych miast.
jakoś sceptycznie podchodze do tego pomysłu....ale podobno już Łódź,Szczecin zaoferowały swoje "usługi" panu Drzymale....
adamo7489
11-06-2008, 23:33
Może by tak administrator usunął powyższego posta? Swoje można myśleć, ale pisać w ten sposób?
usunąłem, pomimo tego, że strasznie mi się podobał...taki życiowy był
miasto Wrocław przekaże Śląskowi 6-7 mln zł na transfery !
a u nas murawa jak stała tak stoi...stara..
Co do Drzymały to jeżeli się nie mylę kiedyś chciał mieć naszego prezesa u siebie. Nie mamy długów, niby budujemy stadion, jeszcze jest Śląski do tego, potencjał kibicowski i biznesowy Górnego Śląska. Ale przy Uszoku takie gdybanie to science-fiction. Ja tam też za fuzjami nie jestem i wolałbym, żeby Drzymała przetransferował wszystkich zawodników do nas i wywalczył awans, bo raczej z wygrana II ligi nie byłoby problemu! Musiałby Uszok dziś/jutro do Drzymały przedzwonić w co mało wierzę, no i najpierw nasi działacze musieliby uderzyć do Uszoka.
O Drzymale się już mówi, że jest dogadany z Polonią Warszawa
Kijowo. Już bym wolał żeby coś mu odbiło na punkcie Lecha i zaczął go sponsorować, jak to było z Amicą (wiadomo, że on chce rządzić, ale tak se gdybam), niż nam zabierał plac w OE z Polonią...
We wczorajszym Sporcie był artykuł o Śląsku Wrocław. Miasto chce aby tegoroczny budżet Śląska był na poziomie 30 mln. zł. To jest niesamowite. Jeszcze kilka lat temu ok. 20 milionowy budżet Wisły był ewenementem (no...zbliżała się do niego jeszcze Dyskobolia). Teraz budżety na poziomie 20-30 mln. stają się już standardem. W niektórych przypadkach są na poziomie 40 mln. (a Bełchatów miał mieć rzekomo 50 mln.). Budżety od 20 mln. wzwyż to Wisła, Legia, Lech, Groclin (nie piszę Dyskobolia, bo nie wiadomo gdzie oni w końcu będą grali), Bełchatów, Lubin, Górnik a to już prawie połowa ligi. Nie zdziwię się jeśli w przeciągu najbliższych 5 lat padnie magiczna granica 100 mln. No cóż...zobaczymy. Przerażające jest tylko to, jak dużo pracy nas czeka żeby ten peleton dogonić. Przecież za niedługo (a może właściwie już teraz) skompletowanie budżetu 20 mln. nie da (daje) żadnej gwarancji załapania się chociażby na europejskie puchary.
zwierzak64
15-06-2008, 17:08
Nie zdziwię się jeśli w przeciągu najbliższych 5 lat padnie magiczna granica 100 mln. No cóż...zobaczymy.
Ja przewiduje, że do 2015 roku, co najmniej dwa polskie kluby będą miały budżet minimum 30 mln €. Ciekawy jestem jak za te 6-7 lat będzie wyglądała GieKSa, bo w naszym przypadku trudno cokolwiek przewidywać. Nawet w znacznie krótszym okresie.
Pozdrawiam
Ja przewiduje, że do 2015 roku, co najmniej dwa polskie kluby będą miały budżet minimum 30 mln €. Ciekawy jestem jak za te 6-7 lat będzie wyglądała GieKSa, bo w naszym przypadku trudno cokolwiek przewidywać. Nawet w znacznie krótszym okresie.
Pozdrawiam
Tak, to jest bardzo możliwe że takie kluby będą co najmniej dwa. Nie wiem które, ale prawie na pewno będą to któreś z tych klubów, których stadiony są obecnie przebudowywane (Wisła, Lech) lub wkrótce mają byc budowane od podstaw. Czyli znów wracamy do kwestii stadionu. Te kluby. które za 5 lat będą grały na obiektach liczących trzydzieści parę do czterdziestu paru tysięcy widzów będą bardzo trudne do przeskoczenia dla innych (zarówno pod względem sportowym, marketingowym jak i co za tym idzie finansowym). A w Katowicach problemem jest 25-cio tysięcznik. Ech....
Zibowski
17-06-2008, 07:26
Zarząd Fabryki Maszyn Famur S.A. informuje, że powziął wiadomość o podpisaniu w dniu 14.06.2008 przez Kopex S.A. kontraktu z kontrahentem chińskim o wartości 85.000 tys. USD ( 183.600 tys. PLN). Realizacja kontraktu będzie odbywała się zgodnie z umową o współpracy zawartą pomiędzy Kopex S.A. i Famur S.A. w dniu 11 stycznia 2008 r., co oznacza, że zamówienie zostanie podzielone w równym stopniu pomiędzy Grupę Kapitałową Kopex S.A. i Grupę Kapitałową Famur S.A.. Szczegółowe zasady realizacji zamówienia zostaną określone w odrębnej umowie podpisanej pomiędzy podmiotami wchodzącymi w skład obu grup i będą one odzwierciedleniem postanowień kontraktu podpisanego przez Kopex S.A. i kontrahenta chińskiego. Powyższe oznacza m.in., że wejście w życie umowy nastąpi pod warunkiem wyrażenia zgody na realizację kontraktu podpisanego pomiędzy Kopex S.A. a kontrahentem chińskim przez odpowiednie organy rządowe Chińskiej Republiki Ludowej i Polski.
Te dwie firmy z Katowic w kilka lat zrobiły gigantyczny postęp - w ciągu kilku najbliższych lat będą z taką dynamiką rozwoju w 20 największych firm w Polsce - i wreszcie zaczęły z sobą współpracować. Może da się to jakoś wykorzystać - ale w tym głowa Zarządu
zwierzak64
17-06-2008, 13:13
Te dwie firmy z Katowic w kilka lat zrobiły gigantyczny postęp - w ciągu kilku najbliższych lat będą z taką dynamiką rozwoju w 20 największych firm w Polsce - i wreszcie zaczęły z sobą współpracować. Może da się to jakoś wykorzystać - ale w tym głowa Zarządu
A jaka forma współpracy z GieKSą byłaby twoim zdaniem odpowiednia, jeśli chodzi o Famur?
Hmmm sponsor strategiczny?? takie małe....no dobra duuuuże marzenie.
A co niby dałaby Famurowi współpraca z nami?
Zibowski
17-06-2008, 15:54
A co dała Tele - Fonice S.A.
A co niby dałaby Famurowi współpraca z nami?
A co dał sponsoring takim firmą jak Kolporter, Groclin, Tele-fonika, czy PGE??
Po co inwestuje się w sport?? Chyba nie muszę odpowiadać.
Z całym szacunkiem, ale ludzie z poza regionu nie mają pojęcia co to FARMUR.
Kolporter, Groclin, Telefonika inwestowały w sport, bo takie było hobby ich właścicieli. Po prostu mieli marzenie kierowac klubem piłkarskim i to próbowali zrobic.
Poza tym Kolporter sporo zyskał rozgłosu na tym.
PGE jest firmą panstwową, ale byłą z nią praktycznie tak jak z powyższymi. Władze firmy nie miały co robic z kasą, a chcieli pomóc klubowi któremu kibicują.
Co z tego, że FAMURu nikt poza Śląskiem nie kojarzy? A po co niby? Ta firma zajmuje się głównie produkcją maszyn górniczych. Chcesz sprzedawac te maszyny na Pomorzu?
Jeśli właściciel FAMURu (a tam nie ma z tego co wiem jednego właściciela) były naszym kibicem i interesowałby się sportem to dałoby się coś niby podziałac. Inaczej nie mamy nic do zaoferowania.
No zgadzam się, że "biznes is biznes" ale jednak po przez stworzenie silnej drużyny właściciel może nie tylko zrobić szum medialny wokół swojej firmy, ale i wokół swojej osoby,a media są potęgą.
Pakując w klub duze pieniądze, nie mysli sie tylko o wygraniu ligi ale też o Europie, a nawet swiecie. Wiadomo LM jest oglądana na całym świecie. A to już zminia postać rzeczy
Jeśli właściciel FAMURu (a tam nie ma z tego co wiem jednego właściciela) były naszym kibicem i interesowałby się sportem to dałoby się coś niby podziałac. Inaczej nie mamy nic do zaoferowania.
Jest jeden właściciel i sportem(przynajmniej w naszym rozumieniu sportu) to on się nie interesuje, więc lepiej skończyć temat Famuru.
p.s. co do PGE to nie jest tak jak piszesz
Ja w ogóle nie rozumiem idei wpisywania w tym temacie firm, które mają pieniądze. Można od razu przekleić listę 100 największych przedsiębiorstw, bo może 5 z nich zajmuje sie sponsoringiem sportowym. Cała reszta czeka, a jak wiadomo dziś sponsorzy strategiczni nie kierują się lokalizacją. Na takiej zasadzie.
Rozpoczyna się mniej więcej czwarty rok, w którym klub ze stolicy województwa śląskiego i jednego z najprężniej rozwijających się miast(pod względem biznesowym) nie ma sponsora strategicznego.
jesli chodzi o kopex to jego banery były pare lat temu na stadionie ale u sąsiadów za miedzom
http://www.manageria.pl/manageria/1,85811,5317744,100_najbogatszych_Polakow_2008___p owrot_Jana_Kulczyka.html
a tu macie liste 100 najbogatszych polaków na 14 miejscu własciciele kopexu
stara ekipa
18-06-2008, 08:45
Z całym szacunkiem, ale ludzie z poza regionu nie mają pojęcia co to FARMUR.
Przepraszam bardzo ja z regionu , jednak nie jestem zorientowany czym zajmuje się firma FARMUR ? :cham:
Zibowski
18-06-2008, 09:28
FLAME - tytuł forum - Sponsorzy/inwestorzy/Spółka akcyjna
W związku z faktem, iż nic się w temacie nie dzieje to o czym mamy rozmawiać - dywagować - chyba że to forum ma być dla głucho niemych i ślepych (bez urazy dla osób upośledzonych)
Ok już się tu nie wpisze
Zibowski, nie odbieraj tego tak osobiście.
Chodziło mi tylko o to, że wiele osób wpisuje tu duże śląskie(i nie tylko) firmy, ale generalnie to się nijak ma do rzeczywistości, gdzie jak w sprawie inwestorów była głucha cisza tak jest teraz.
Pozdro
Szukasz sponsora na auto? :)
oj moj blad :) nie ten temat :)
chodz jezeli bylby ktos zainteresowany to zapraszam na PW ::napinka:
Może nie temat o nas, ale z racji że wielu sympatyków GKS sympatyzuje z popularną Kociną, to warto pogratulować działaczom z Mysłowic zaradności.
Nowi sponsorzy wśród przyjaciół G09.
Do grona przyjaciół G09 dołączyły dwie kolejne bardzo poważne firmy, które w nadchodzącym sezonie będą wspierać nasz klub na arenach IV ligi. Udało nam się pozyskać do współpracy firmy MB EKO oraz STRABAG. Obie firmy wpłyną zapewne na kreowanie pozytywnego wizerunku naszego klubu i pozwolą na realizację naszych marzeń o III lidze.
Pięknie, za niedługo spotkamy sie z G09 podczas meczu w lidze;/
Graty!!!
Zgłoście się do Zibiego, Pogoń dała mu kosza...
czarny1125
03-08-2008, 21:29
nie wiem czy juz było < ew . prosze usunąć >
http://katowice.biznespolska.pl/gazeta/article.php?contentid=146328
marcin GieKSa
03-08-2008, 21:44
czarny tylko ze ten artykuł jest rok stary....a nowych sponsorow jak niema tak niema....no coz poczekamy do srody i wtedy ocenimy jakie to nowe firmy udało sie zaprosic do współpracy.....
czarny1125
03-08-2008, 21:54
o fakt :dead: data jest na górze jak BYK
a wiec poczekajmy jeszcze troszke
Nawet w tym biednym Bytomiu się coś ruszyło...
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5554420,Marzenie_Polonii_Bytom__budzet_na_ 10_mln_zl.html
A gdzie są akcjonariusze, którzy mogą wejść do naszej spółki, jeżeli ona w końcu powstanie?
marcin GieKSa
05-08-2008, 09:43
najgorsza jest ta cisza!!!nic na ten temat nie pisze sie o Nas w gazetach , zadnych przeciekow...
a z czym maja byc przecieki skoro niewiadomo czy w ogole sa chetni na spolke akcje itd.
marcin GieKSa
05-08-2008, 11:52
no wlasnie........i tj. najgorsze..widocznie u Nas nic komlpetnie sie nie dzieje pod tym wzgledem
nie raz cisza jest lepsza niż setki plotek, miało iśc w dobrą strone więc trzeba czekac
nie raz cisza jest lepsza niż setki plotek, miało iśc w dobrą strone więc trzeba czekac
Święte słowa! Panowie jeszcze się mocno zdziwicie (in plus). Więcej wiary i cierpliwości!
Gieeeekaes!!! :lajkonik:
łamie mnie takie pisanie ze sie jeszcze ktos zdziwi....
jako kibic tego klubu chce dla niego jak najlepiej i rozumie tych co pisza ze nic sie nie dzieje...to chyba normalne.bo jak by GieKSa grala zle i leciala na leb na szyje a kazdy by nic o tym nie pisal to chyba to bylo by chore .
a pewno sie zdiwie za lat x bo jak kazdy klub z duzego miasta znajdzie juz duzego sponsora to np za jakies 10 lat i do nas ktos zapuka by nas zasponsorowac ...to normalna kolej rzeczy...tylko ja wole by nasz GKS juz teraz byl silny a nie za lat cos tam kiedys
Czytałem już kilkakrotnie o inwestorach w Polonii Bytom, czytałem nawet że jakaś firma wybuduje im (i nie tylko im)nowy stadion, czytałem że Odra Wodzisław prowadzi rozmowy o sponsoringu z JSW oraz grupą firm z Czech, czytałem że francuski biznesmen Kita chce kupić Wisłę Kraków, czytałem że jakiś południowo koreański koncern ma wejść w Śląsk Wrocław. Takie przykłady mógłbym tutaj mnożyć prawie w nieskończoność. Wszyscy chcielibyśmy dużego inwestora ale dla mnie bardziej obiecująca jest ta cisza niż jakieś ciągłe przecieki, z których później nic nie wynika. Zresztą znamienny jest przykład tych piłkarzy i trenera, którzy już ,,prawie" podpisali z nami kontrakty. Zostało to upublicznione i wiadomo jak się skończyło. Nikt w Klubie nie siedzi w fotelu i nie wpatruje się w telefon, licząc że jakiś inwestor sam zadzwoni. Dajmy naszym działaczom czas.
marcin GieKSa
08-08-2008, 10:13
przedwczoraj na wlasne oczy przekonalem sie ile nowych firm udalo sie zaprosic do wspolpracy od konca poprzedniego sezonu...i wychodzi mi ze nikogo nowego nie udalo sie pozyskac!!!cos tu jest chyba nie tak , zreszta przyklad spolki pokazuje jak to u nas ze sponsoringiem jest....duzo mydlenia oczu a malo konkretow....ale pewnie zas sie usluszy ze trzeba czekac itd.
a tam opowiadasz, przecież Serek (Grzegorz Osyra) sobie pierdolnął baner na Bukowej, na którym zamiast Offu widać jego ryj :lol:
Zibowski
11-08-2008, 13:15
Amerykanie wierzą w Polaków
Katowice ściągnęły z Doliny Krzemowej firmę, która otworzy centrum badawczo-rozwojowe. Pobiły Warszawę, Wrocław, Poznań i Kraków. DisplayLink chce polskich inżynierów.
Dwaj brytyjscy naukowcy, którzy wynaleźli kamerę internetową i słownik T9, używany w komórkach, postanowili pomóc biednym szkołom w Afryce. Opracowali algorytm, który pozwala na wyświetlanie na wielu monitorach informacji z jednego komputera. Okazało się jednak, że w Afryce nie chcą ich wynalazku. W 2006 r., pojawił się inwestor i wizjoner z USA — Hamid Farzaneh. Trochę zmienił produkt i skierował ofertę do biznesu.
Dziś DisplayLink ma w akcjonariacie cztery fundusze venture capital, siedzibę w Dolinie Krzemowej, specjalne biuro zajmujące się stałym kontaktem z Microsoftem, produkcję układów scalonych na Tajwanie, biura sprzedaży w USA, Japonii i Niemczech oraz działy badawczo-rozwojowe w Cambridge i w Katowicach.
— Ruszamy 1 września. Zgodnie z biznesplanem, do końca 2009 r. będzie tu pracować 74 inżynierów, ale może się okazać, że to tylko mała część przyszłego zespołu — zapowiada Mariusz Tomaka, który organizuje katowickie biuro.
To taka informacja poza konkursem - o Katosach - mam nadzieję, iż to początek nowych ciekawych firm w mieście :pijaki:
prawda to, że na meczu z Górnikiem obecni byli przedstawiciele Mittala?
Dziesiej w Dzienniku zachodnim pisało , że ktoś z Mittala był ...
KRIS_BEMA
24-09-2008, 20:02
Dziennik Zachodni podaje dziś, że to prawda.
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/901419.html
tutaj link do dzisiejszego Dziennika Zachodniego
...i oby tylko nie okazało się, ze byli mecz obejrzeli i sobie poszli....
Należy Nam się w końcu sponsor z prawdziwego zdarzenia!! ;)
Dziesiej w Dzienniku zachodnim pisało , że ktoś z Mittala był ...
Pytanie tylko-który z grających klubów by ich ewentualnie interesował?!
Wiciowiec
25-09-2008, 11:56
Gruby - raczej nie Górnik bo tam głównym sponsorem jest Alianz a nie sądzę, by taka firma jak Mittal chciała być tylko "dostawką"...
Mittal sponsoruje już QPR wiec wątpię by pchał się w polską ligę
...i co z tego, wydatki na polski klub to byłby zapewne "pryszcz":)
Krzychu_1977
25-09-2008, 12:38
I znów nam wrócił na forum temat Mittala, zupełnie bezpodstawnie.
1. Nic mi nie wiadomo by ktoś z Mittala (nie licząc szarych pionków jak jo:) ) był na meczu, więc raczej jest to zwykła kaczka dziennikarska, bądź próba wywarcia nacisku na Mittalu, co do wejścia w sponsoring, nie majaca żadnego pokrycia z faktycznymi zamiarami Mittala.
2. Mittal nie ma zamiaru wejść w profesjonalną piłkę.
3. Jak by już miał w coś wejść (patrz punkt 2) to by wszedł w Hutnika Kraków, bo to ich klub.
zwierzak64
25-09-2008, 12:44
Deloitte
Raport: Finansowa ekstraklasa - kliknij! (http://www.deloitte.com/dtt/cda/doc/content/pl_FinansowaEkstraklasa_2008.pdf)
I znów nam wrócił na forum temat Mittala, zupełnie bezpodstawnie.
1. Nic mi nie wiadomo by ktoś z Mittala (nie licząc szarych pionków jak jo:) ) był na meczu, więc raczej jest to zwykła kaczka dziennikarska, bądź próba wywarcia nacisku na Mittalu, co do wejścia w sponsoring, nie majaca żadnego pokrycia z faktycznymi zamiarami Mittala.
2. Mittal nie ma zamiaru wejść w profesjonalną piłkę.
3. Jak by już miał w coś wejść (patrz punkt 2) to by wszedł w Hutnika Kraków, bo to ich klub.
1. A czemu akurat Tobie miało by być wiadomo??
2. A to info skąd? Z tego co czytałem to chcą być jednym ze sponsorów EURO, no i "wchłonęli" Ipsad, który sponsoruje Banika.
3.A co by im dało wejście w Hutnik?? Klub, który jest gorszy od GieKSy pod każdym względem. A po za tym ludzie zarządzający polskimi hutami mają siedzibę w Katosach. Człon "Hutnik" tutaj nie ma nic do rzeczy:D
Mittal już raz dementował rok temu to, że będzie inwestorem w Ruchu.
A to, że będą sponsorem Euro to możliwe, bo oni chcą się promować przez futbol globalnie, od momentu stworzenia Arceloru.(pierwsze pomysły to choćby Arena przy Spodku ostatnio)
Po pierwsze nie podgrzewajcie niepotrzebnie atmosfery jak coś będzie to będzie fajnie ale póki co to bezsensu pisać jakieś domysły.
Po drugie może był ktoś ale po prostu przyjechał sobie obejrzeć dobre widowisko i tyle.
Po trzecie dlaczego Mittal ma inwestować w Hutnika bo to jego klub? skoro główna siedzibe ma w Katowicach.
Krzychu_1977
25-09-2008, 13:33
1. A czemu akurat Tobie miało by być wiadomo??
2. A to info skąd? Z tego co czytałem to chcą być jednym ze sponsorów EURO, no i "wchłonęli" Ipsad, który sponsoruje Banika.
3.A co by im dało wejście w Hutnik?? Klub, który jest gorszy od GieKSy pod każdym względem. A po za tym ludzie zarządzający polskimi hutami mają siedzibę w Katosach. Człon "Hutnik" tutaj nie ma nic do rzeczy:D
1. Bo akurat pracuję w Mittalu i akurat po tej informacji dotarłem do Członków Zarządu ArcelorMittal Poland S.A. i nie potwierdzili oni swej bytności na GieKSie. Teraz wiem, że jednak "ktoś z Mittala" był na GieKSie, więc albo to był ktoś z Korporacji (więc czegoś nad "polskim Mittalem" - co juz kompletnie nie podejrzewam) albo ktoś z pomniejszych pracowników "polskiego Mittala". A cel mógł byc dokładnie taki jak pisze Flame.
2. Sponsor EURO to jedno a wejście w klub to inna brocha. Choć decyzje co do "sponsorowania" takich imprez jak Euro a także decyzje co do sponsorowanie klubów zapadaja na wyższym szczeblu niż "polski Mittal". Nasi tu akurat niewiele mają do gadania.
A swoją drogą, to już na tegorocznym Euro Mittal stworzył ogrodki piwne w Katosach i Krakowie, ale dalej podtrzymuje że to nie ma nic wspolnego z chęcia sponsoringu klubowego.
2. Mittal nie wchłonął Ispata, bo to jest to samo, tylko po zmianie nazwy. Jak juz to połączył sie z Arcelorem i po raz kolejny zmienił nazwę - tym razem na ArcelorMittal, więc mylisz fakty.
Nic mi tez nie wiadomo aby Mittal dalej sponsorował Banika, owszem Mittal Steel Ostrava sponsorował Banika, ale to już raczej przeszłość.
3. Hutnik to klub Huty im. T. Sendzimira z Krakowa która jest najwiekszym oddziałem "polskiego Mittala", połowa zatrudnionych w "polskim Mittalu: to własnie Krakusi...
3. Owszem "polski Mittal" na siedzibę w Katosach, siedzibe i nic więcej. Zatrudnionych w Katowicach jest dokładnie 0 pracowników. I dlatego mittal dba o szkoły (np. pracownie komputerowe), organizuje festyny, wspołpracuje z Urzedami Miast itp. w miastach gdzie sa oddziały a nie w Katowicach.
No i super wyjaśniłeś, więcej złudzeń nie mam:)
Wracamy do naszego ulubionego zajęcia czyli czekania na cud:-)
tak dla sprostowania Krzychu ok wyjaśniłeś i ale pierwszym zdaniem mnie nie przekonałeś.
Może i tak było, że ich nie było :) ale skoro określiłeś że jesteś pionkiem i nawet jeśli masz dojścia do asystenta, sekretarki czy kogoś tam nawet z zarządu to który prezes czy członek zarządu opowiada co robił wieczorem czy gra w golfa czy oglądał mecz czy jadł rolady i teściowej? :hihi:
Krzychu_1977
25-09-2008, 14:17
do asystentek:) Artsi, do asystentek; całkiem gryfnych zresztą:)).
a że mecz był o 16.00 to każdy z zarządu siedział jeszcze w robocie, czy w delegacji, na pewno daleko od stadionu GieKsy.
a tak totalnie OT, to Wiceprezes mieszka 10 minut z buta od stadionu GieKsy, ale niestety kompletnie nie interesuje go futbol:(
miastach gdzie sa oddziały a nie w Katowicach.
błąd. co z Pomocą Społeczną(na Dębie) w Katowicach, który jest 'sponsorowany' przez Mittal?
narobiliśćie se smaków z tym mittalem ale niestety rzeczywistość jest brutalna daj cie se już spokój
Nie wiem czy był to jakiś pionek z Mittala ale na pewno był czorny i wyglądoł jak hindus :-)
takich ciapatych ostatnio było na pęczki na targach górnictwa w sosnowcu może się który zabłąkał i nie poleciał jeszcze do indii i przywiało go na Bukową 1 i uznali go za szefa z Mittala
Patrząc na sprawę tych banerów na meczu z Motorem coraz bardziej wątpię w jakiegokolwiek nowego sponsora. Wiem, że to nie jest wina klubu, ale nikt nie będzie nas traktował poważnie jeśli wykupuje u nas reklamę, a w dniu meczu okazuje się jednak, że klub nie jest w stanie tej reklamy umieścić.
A co do Mittala to który to już raz słyszę o wspaniałym sponsorze który niedługo przyjdzie. Zawsze wszystko kończy się na tym, że rozmowy są na bardzo zaawansowanym poziomie, ale nic nie możemy zdradzić i tyle...
Gieksa ma problemy z pozyskaniem sponsorów a w sieci są ogłoszenia, że firmy szukają ludzi zajmujących się sponsoringiem. Czyli szukają ludzi, którzy zajmują się m.in. wchodzeniem w dupę klubom sportowym!!!!
To ja się pytam: kto siedzi w zarządzie i co on tam robi????
Dla tych, którzy szukają roboty pełne ogłoszenie poniżej:
Royal Unibrew Polska Sp. z o.o. należy do duńskiego koncernu Royal Unibrew A/S drugiego co do wielkości koncernu branży piwowarskiej w Skandynawii. W Polsce posiadamy trzy Browary: w Koszalinie, Łomży i Jędrzejowie. Na rynku polskim jesteśmy producentem i dystrybutorem m.in. takich marek jak: Faxe, Brok, Strzelec, Rybnicki, Łomża, Cooler, Kanclerz.
Do naszej firmy poszukujemy obecnie osób na stanowisko:
REGIONALNY KOORDYNATOR
DS. SPONSORINGU
Zakres obowiązków:
Organizacja eventów/ wydarzeń o różnej skali
Nadzór nad realizacją umów z klubami sportowymi i urzędami miast
Poszukiwanie nowych możliwości w dziedzinie sponsoringu
Prowadzenie ustalonych działań sponsoringowych i marketingowych w regionie i analiza ich efektywności
Monitoring działalności konkurencji w regionie i regularne raportowanie
Wsparcie Działu Sprzedaży w organizacji imprez lokalnych
Rekomendowanie sposobu wydatkowania budżetu przeznaczonego na sponsoring
Oczekiwania:
Wykształcenie wyższe / licencjat o profilu ekonomicznym, marketingowym, dziennikarskim lub pokrewnym
Min. 3 letnie doświadczenie w organizacji eventów / imprez i kontaktach z urzędami miast, klubami sportowymi, mediami
Samodzielność i gotowość do częstych wyjazdów służbowych
Umiejętność obsługi komputera (MS Office) prawo jazdy kat. B
Bardzo dobra organizacja pracy, samodyscyplina
Oferujemy:
Pracę w młodym i dynamicznym zespole
Samochód służbowy, laptop, telefon komórkowy
Osoby zainteresowane pracą na ww. stanowisku prosimy o przesyłanie pisemnych zgłoszeń zawierających życiorys zawodowy oraz list motywacyjny w terminie do 22.10.2008r. na adres: praca@royalunibrew.com (w tytule prosimy umieścić numer referencyjny: KS/2/Jędrzejów).
Prosimy o dopisanie następującej klauzuli „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)".
BTW. MAM nadzieje, że żaden admin nie skasuje tego tekstu...
broda1981
07-10-2008, 22:13
Jak zwykle niby Bóg wie jacy sponsorzy juz z nami rozmawiają( zawsze tak było) a na koniec jak dobrze pojdzie sponsorem bedzie babcia sprzedająca słonecznik pod stadionem...................
Ktore to firmy sie nie wywiazuja z sponsoringowym placeniem? Na miejscu zarzadu bym to podal do prasy, zeby inni kontrahenty naszych sponsorow sie dowiedzialy, ze z tymi firmami lepiej interesow nie robic.
Wiciowiec
09-10-2008, 12:00
A z drugiej strony odstraszymy też potencjalnych sponsorów, że nie potrafimy czasami ugryźć się w język. Każda firma może mieć kłopoty z terminową płatnością, w dzisiejszych czasach to, niestety, norma
w dzisiejszych czasach i aktualnej sytuacji gospodarki na świecie nie zdziwię się jak coraz więcej firm będzie miało problemy z płynnością
Ktore to firmy sie nie wywiazuja z sponsoringowym placeniem? Na miejscu zarzadu bym to podal do prasy, zeby inni kontrahenty naszych sponsorow sie dowiedzialy, ze z tymi firmami lepiej interesow nie robic.
Najdebilniejszy post jaki na tym forum przytrafiło mi się przeczytać.
Czy Wy czasem myślicie w ogóle nad tym, co piszecie?
http://wiadomosci.onet.pl/2699,1843025,jeden_z_piecow_w_hucie_katowice_jest_ wygaszany,wydarzenie_lokalne.html
wspominaliście o mittalu
http://wiadomosci.onet.pl/2699,1843025,jeden_z_piecow_w_hucie_katowice_jest_ wygaszany,wydarzenie_lokalne.html
wspominaliście o mittalu
Tylko to niewiele ma się do sytuacji tej firmy. Za 2007 mieli zysk netto na poziomie 2,8 mld PLN !!!. A w tym szacują o 10-15 % niższy w związku z sytuacją na rynkach.
\
Dziennik Zachodni (naszemiasto.pl)
Do umowy z PKE zabrakło 14 dni!
Południowy Koncern Energetyczny miał być zostać inwestorem strategicznym GKS Katowice, o którym od kilku tygodni mówiono w głębokiej tajemnicy. Czy nim zostanie? Od wczoraj rozmowy stanęły pod znakiem zapytania.
- Jestem załamany, Ta katastrofa wydarzyła się w najgorszym dla nas momencie. Prowadzimy po-ważne rozmowy z wielką firmą, do ich zakończenia potrzebowaliśmy co najwyżej dwóch tygodni. Gdyby wszystko skończyło się zgodnie z planem, przed GieKSą otworzyłaby się nowa przyszłość. Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone, że przekonamy naszych rozmówców, żeby się nie wycofywali, chociaż nie wiem, czy ja sam będę jeszcze te negocjacje prowadził- stwierdził prezes Jan Furtok, zastrzegając jednak, że więcej szczegółów ujawni dopiero, gdy sprawa się rozstrzygnie.
Według naszych źródeł tym potencjalnym inwestorem miał być PKE, gigant na rynku energii elektrycznej i sprzedaży ciepła, a budżet GKS miał oscylować na poziomie najbogatszych pierwszoligowców.
ultrasavanti
27-10-2008, 08:58
Jasne kurwa nagle po wczorajszym incydencie wszystko wypływa na powierzchnie, brakło 14 dni :( wszystko przez niedobrych kibiców hahah KURWA PARODIA JAK HUJ,otwórzcie oczy najprosciej zgonic wszystko na kibiców i miec problemy z głowy, Łój juz nawciskał teraz Furtok, kto nastepny ??
ogolnie to mnie smieszy ze nie moze byc czegos takiego jak plotka wsrod kibicow ze prowadzimy rozmowy z PKE. albo ze PKE moze byc naszym sponsorem.
ciekawe ile osob w to wierzy ze nagle mieli wylozyc 20 mln zł. kuzwa rece opadaja czemu sie nam wiecznie wciska ciemnote.
proste pytanie: co zmienilby fakt podanie informacji ze prowadzimy rozmowy z PKE? albo chociaz przemycic taka plotke w kuluarach. Az sie boje ze zaraz ktos napisze ze na spotkaniu kibicow z zarzadem byla prezentacja koszulki z logo pke i mialem byc to bym widzial
Teraz kazdy bedzie sobie morde nami wycieral.
Zarzad-sponsor.
Uszok-stadion.
TV-sensacja.
Szukaja winnego swoich niepowodzen i swojej nieudolnosci.Oni juz nie sa kibicami,najdobitniej swiadcza o tym slowa pana A.Łoja,ktory w wywiadzie z TVN24 chyba,stwierdzil,iz ma nadzieje,ze wszystkich"biegaczy"policja wylapie i ukarze.
Mniemam,ze teraz uciekna jak szczury z tonacego okretu,bo zbrzydlo im prowadzenie klubu,a maja idealna wymowke.
Szukaja winnego swoich niepowodzen i swojej nieudolnosci.Oni juz nie sa kibicami,najdobitniej swiadcza o tym slowa pana A.Łoja,ktory w wywiadzie z TVN24 chyba,stwierdzil,iz ma nadzieje,ze wszystkich"biegaczy"policja wylapie i ukarze.
A co miał powiedzieć pracownik klubu?
to akurat dobrze ze tak powiedzial bo to jest PR ale czemu nie powiedzial ze sedzia to jebany symulant?!! czemu nie powiedizal ze pilkarze gorolskiego jastrzebia nie chcieli wyjsc grac (tak kajs pisalo w gazecie i na forum pare osob o tym wspomnialo)
zawsze jest tak ze z kazdej sytuacji jest wyjscie agresywne a my zawsze podkulamy ogon, trza bylo jasno powiedizec ze skandaliczne zachowanie sedziego i symulacja 2 chopow spowodowala haje. a nie ze to kibice wtargneli.
nawet jezeli ktos personalnie uwaza wyskoczenie za przejaw debilizmu to jak sie zajmuje PR to powinien wyjsc z sytuacji w taki sposob jak napisalem. policja i tak nas chce udupic niezaleznie co powiemy w tvm, oszuk kasy nie da obojetnei co sie bedize dzialo, to przynajmniej bym robil wszystko zeby sponsor sie przekonal ze nie jest az tak zle
Lars Ulrich
27-10-2008, 09:45
nie no pewnie i w dupie byłem i gówno widziałem - ok , uprzedze ewentualną ripostę, ale naprawdę , na każdym kroku piszecie że nikt nigdy przed podpisaniem umowy nie zdradza nic na temat sponsora, nagle teraz po incydencie i przede wszystkim jeszcze nie po zakończonych rozmowach pełna nazwa ewentualnego sponsora,który miał dać miliardy i zrobić z nas potęgę polskiej piłki, z ostatniego zespołu pierwszej ligi,bez jupiterów,boisk treningowych,dobrego zaplecza ?? jeżeli z tym sponsorem to prawda to żal będzie, ale też nie łaknijmy teraz wszystkiego bo wiadomo że sponsor jak już będzie na wygodnej pozycji niesponsorowania (przy sytuacji gdzie się wahał ) to może mówić że nie wiadomo ile chciał dać, no ale z takimi kibicami nie warto, tak sobie luźno myślę,pewnie nie tylko ja .. jeżeli jest możliwość jeszcze jakiś negocjacji z nimi to po prostu szczerze życzę powodzenia i mam nadzieje że nie spękają i będą nadal chcieli w to wejść
A co miał powiedzieć pracownik klubu?
Ominac temat podawania na policje.Zrobic tyle ile musi i ani grama wiecej,darujac sobie oczywiscie spiewke o nadziejach na lapanke by sie wykazac w TV.Ja bym tak przynajmniej zrobil,no,ale ja to ja.
I to co napisal wyzej Mayek,o probach oczyszczenia sie kosztem sedziow i Jastrzebia,a nie kosztem swoich kibicow.
Jakikolwiek efekt by to dalo pokazaloby,ze ten zarzad jednak integruje sie z kibicami w ciezkiej chwili,a nie odcina sie od nich.
Koniec tematu z mojej strony,bo i tak nie przekonam tych,ktorzy maja wyrobione zdanie na ten temat.A ci,ktorzy maja takie jak ja dobrze o tym wiedza.
Najgorsze jest,ze to kibice podzielili sie na dwa obozy i nie potrafia sami ze soba sie ulozyc.
a tak swoja droga po co PKE ma miec reklame skoro jest wydaje mi sie jest monopolista?
tak samo jak KHW. dziwna sprawa ale Lars slusznie to zauwazyles, poza tym inna sprawa ze juz poszlo w swiat ze PKE ma GieKSe sponsorowac i reklame juz sobie zrobili. Ile razy juz tak bylo ze ktos takie cos wykorzystywal? plotka do prasy i reklama jest.
Sinner w jakiej kwestii sie maja kibice ułożyc? podaj jakis przyklad bo tego nie rozumiem
jasne, ci co wsykoczyli to pracownicy PKE :cham:, ino dlaczego zas o niczym nie wiedziałem? :)))
echhh, ludzie, to są tylko domysły z tym PKE!
Sam DZ tak pisze!
mega-kumaty
27-10-2008, 09:54
Dziennik Zachodni (naszemiasto.pl)
Do umowy z PKE zabrakło 14 dni!
Południowy Koncern Energetyczny miał być zostać inwestorem strategicznym GKS Katowice, o którym od kilku tygodni mówiono w głębokiej tajemnicy. Czy nim zostanie? Od wczoraj rozmowy stanęły pod znakiem zapytania.
- Jestem załamany, Ta katastrofa wydarzyła się w najgorszym dla nas momencie. Prowadzimy po-ważne rozmowy z wielką firmą, do ich zakończenia potrzebowaliśmy co najwyżej dwóch tygodni. Gdyby wszystko skończyło się zgodnie z planem, przed GieKSą otworzyłaby się nowa przyszłość. Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone, że przekonamy naszych rozmówców, żeby się nie wycofywali, chociaż nie wiem, czy ja sam będę jeszcze te negocjacje prowadził- stwierdził prezes Jan Furtok, zastrzegając jednak, że więcej szczegółów ujawni dopiero, gdy sprawa się rozstrzygnie.
Według naszych źródeł tym potencjalnym inwestorem miał być PKE, gigant na rynku energii elektrycznej i sprzedaży ciepła, a budżet GKS miał oscylować na poziomie najbogatszych pierwszoligowców.
tak kurwa, już miał sponsor wchodzić, już miał prezes PKE pióro w ręce i
chciał złożyć ostatni podpis, a tu nagle zobaczył wbiegających na murawę
"osiłków" i wystraszony uciekł. Do zrobienia z nas Barcelony zabrakło dosłownie
kilku sekund. Jak wy dziennikarze kochacie te sensacyjne wątki pełne napięcia:dead:
Lars Ulrich
27-10-2008, 09:55
domysły ale 90% ludzi elegancko łyka http://img232.imageshack.us/img232/8499/pelikanrd3.jpg (http://imageshack.us)
mega-kumaty
27-10-2008, 10:44
Dla takiej gazetki domysły to bardzo fajna sprawa.
wystarczy napisać kilka takich "domysłów" i już sprzedaż jest lepsza.
kaska musi się zgadzać, czyż nie, panowie z DZ?
A co to za różnica czy PKE, Mittal czy Zakład Stolarski pana Józefa...chodzi o to, że takie wydarzenia odbijają się na wizerunku klubu w sytuacji kiedy zespół potrzebuje każdego grosza, bo jak jest każdy widzi.
Ale niektórzy mogą być zadowoleni zaniedługo będą sobie mogli znowu pobiegać po murawie San Siro w Kromołowie, albo Nou Camp w Żarkach...
koles1989
27-10-2008, 12:10
Myślicie że gdyby to była nie prawda, i Jasiu kłamał to powiedziałby nazwę firmy?? Bo jeśli byłoby to kłamstwo to naraziłby sie na bardzo wielkie sankcje.
Szkoda słów... tak blisko
Myślicie że gdyby to była nie prawda, i Jasiu kłamał to powiedziałby nazwę firmy?? Bo jeśli byłoby to kłamstwo to naraziłby sie na bardzo wielkie sankcje.
Szkoda słów... tak blisko
dokładnie - wymieniając nazwę firmy niejako uwiarygodnił tą informację.
Poza tym dobrze że ten rok się już kończy ...
Furtok nie wymienił nazwy PKE tylko dziennikarz z DZ napisał, że według ich domysłów miał to być PKE.
Najwyraźniej ktoś z wybiegających na murawę wygrał te 100 milionów euro z włoskiego totka, więc już nie trzeba było się martwić sponsorami...
A co to za różnica czy PKE, Mittal czy Zakład Stolarski pana Józefa...chodzi o to, że takie wydarzenia odbijają się na wizerunku klubu w sytuacji kiedy zespół potrzebuje każdego grosza, bo jak jest każdy widzi.
Ale niektórzy mogą być zadowoleni zaniedługo będą sobie mogli znowu pobiegać po murawie San Siro w Kromołowie, albo Nou Camp w Żarkach...
Jak sie zadko zgadzamy tym razem MISTRZOWSKI post!
Flame, nie masz racji.
W Kromołwie nie graliśmy, więc słowo "znowu" jest bezpodstawne.
Z resztą oczywiście się zgadzam.
Piter_Jaw
27-10-2008, 20:41
Wielkie lol dla wszyskich, ktorzy uwierzyli w brednie z PKE...Nic mnie tak dzisiaj nie rozsmieszylo...
Furtok zapomnial dodac, ze PKE mial nam wybudowac nowy stadion na szopkach na 80 000 miejsc...
Cala ta sytuacja to kompromitacja zarzadu, nie kibicow...
Wielkie lol dla wszyskich, ktorzy uwierzyli w brednie z PKE...Nic mnie tak dzisiaj nie rozsmieszylo...
Furtok zapomnial dodac, ze PKE mial nam wybudowac nowy stadion na szopkach na 80 000 miejsc...
Cala ta sytuacja to kompromitacja zarzadu, nie kibicow...
Dla Ciebie to "lol" dla mnie mega zalamka, a wiem wiecej niz Ty, wiec wybacz, ale brednie to Ty piszesz. Smiesza mnie Wasze posty nt sponsora. Nie macie w ogole informacji, znikad, a jeszcze macie z tego smiechawe.
koles1989
27-10-2008, 21:07
O sponsorze była gadka już dawno, wystarczyło czytać miedzy wierszami.. a co teraz??
Junior powiedz nam, możemy mieć jeszcze jakiekolwiek nadzieje czy już totalna klapa??
Dla Ciebie to "lol" dla mnie mega zalamka, a wiem wiecej niz Ty, wiec wybacz, ale brednie to Ty piszesz. Smiesza mnie Wasze posty nt sponsora. Nie macie w ogole informacji, znikad, a jeszcze macie z tego smiechawe.
Junior! Uważaj, żebyś nie zasłużył sobie na miano pierwszego ultrahipokryty GieKSy.
Czas pajacowania skończył się w 51 minucie ostatniego meczu Gieksy.
Widzisz Junior Ty na pewno, wiesz więcej - pracujesz w końcu w klubie.
My kibice (tacy jak Piter) i jak ja (mimo że się udzielam, to akurat o sponsorach mało wiem - bo to nie moja sprawa i mnie to w sumie też nie interesuje) tego nie wiemy. Piszemy, tylko jakie mamy odczucia na ten temat.
Może jako kibice wbiliśmy gwóźdź w trumnę, ale trumne to nie tylko my zbudowaliśmy. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Zresztą w trumnę nie wierzę - spokojnie się odbijemy.
Co do oświadczenia zarządu jest dla mnie bardzo oki, a występ Jurka w TVS uważam za udany.
Oby sprawa dobrze się skończyła - ze sponsorem (obojętnie czy cos jest na rzeczy, czy nie), wynikami (oby się utrzymać), bez kłótni na Forum (czego juz w ogóle nie rozumiem) i bez żadnych przypałów.
Zresztą pogadamy na spokojnie wkrótce.
Pzdr
Ja pierdole Panowie tego się już nie da czytać. To już któryś post na tym forum w tym stylu. Jakie brednie ??? Z czego tu się śmiać ??? Z tego, że zamiast sponsora możemy zostać w głębokiej dupie ??? Mamy śmiać się z tego, że zamiast gry w europejskich pucharach możemy grać znowu z jakimiś wioskami??? Nie jestem pracownikiem klubu ale akurat o kwestiach związanych z naszymi potencjalnymi (i obecnymi) sponsorami wiem BARDZO DUŻO. Ty też ?
Edit: Teraz dopiero przeczytałem post kosy. Ok! Rozumiem, że można o pewnych rzeczach nie wiedzieć. Ja też o wielu rzeczach nie wiem, ale staram się wtedy na takie tematy nie wypowiadać a już tymbardziej nie insynuować komuś złej woli i kłamstwa.
Ja tego też nie rozumiem dlaczego wszyscy piszą, że rozmowy z PKE to ściema wymyślona po to, żebyśmy mieli większego kaca po niedzielnym szpilu.Piszecie, że to bzdury,ale na jakiej podstawie?Coś na rzeczy musi być!
moze temu pisza,ze nie mozna bylo nic o sponsorze powiedziec...wszystko scisle tajne.
a teraz nagle wszyscy bez jakis tam tajemnic o tym PKE mowia.skoro rozmowy jeszcze trwaja i ten potencjalny sponsor jeszcze sie nie wycofal ostatecznie to co sie zmienilo ,ze mozna juz o nim pisac a wczesniej nie?
Każdy, kto choć troche myśli powinien bez trudu domyśleć się skąd ten przeciek akurat w tej chwili...
W powyższej kwestii mam sporo pretensji do naszego Rzecznika.Najpierw na łamach prasy dementuje pogłoski o wycofaniu sie z klubu KHW.I co? Gdzie jest KHW? Następnie ściemnia gdzie tylko sie da na temat przyjścia strategicznego sponsora:mgliste obietnice,miraże wielkich pieniędzy,bez krzty konkretów.Ja wiem,że w tych sprawach nie można "wykładac kart na stół" pro publicum ( ewentualny kontrahent tez może wymagać dyskrecji),ale w końcu wiekszość kibiców to nie banda idiotów.Od tego jest rzecznikiem,by potrafił to zrobić tak,by zachowac tajemnicę handlową i jednocześnie przekonać kibiców o słuszności obranej przez Zarząd drogi.
...a w tym temacie znów zapadła błoga cisza ...mam nadzieję, że to dobry objaw i że jest wynikiem tego iż rozmowy jednak dalej trwają, i że nie zostały zerwane...
W powyższej kwestii mam sporo pretensji do naszego Rzecznika.Najpierw na łamach prasy dementuje pogłoski o wycofaniu sie z klubu KHW.I co? Gdzie jest KHW?
Nie wiem o co Ci chodzi, ale KHW się nie wycofało i nie miało takiego zamiaru. Moje słowa dementujące te pogłoski były prawdziwe i nie wiem co chcesz osiagnąć poprzez pisanie tego co piszesz?
Następnie ściemnia gdzie tylko sie da na temat przyjścia strategicznego sponsora:mgliste obietnice,miraże wielkich pieniędzy,bez krzty konkretów.
Czy posiadasz jakies informacje. że ktos gdzies sciemnia i nie mówi prawdy? Jeżeli tak to przytocz to wspaniałe źródło. Jeżeli będzie prawdziwe NATYCHMIAST podaje się do dymisji.
marcin GieKSa
30-10-2008, 22:22
...a w tym temacie znów zapadła błoga cisza ...mam nadzieję, że to dobry objaw i że jest wynikiem tego iż rozmowy jednak dalej trwają, i że nie zostały zerwane...
no wlasnie moglby ktos napisac jak sprawy wygladaja , czy potencjalni sponsorzy wycofali sie z rozmow czy rozwazaja taka opcje w dalszym ciagu???
tego nikt na forum nie napisze
KOWAL WNC
30-10-2008, 23:19
moje zdanie jest takie:
nikt z zarządu nigdzie nie podał nazwy PKE !!!
to może być wymysł gazety.
Nasz zarząd pewnie prowadził z kimś rozmowy, a z kim .... tego sie nie dowiemy.
no chyba ze... zostanie sponsorem, czego życzę klubowi i nam wszystkim.
Nikt z osób pracujących w klubie nie chce działać na jego szkodę-to niezaprzeczalny fakt, dajmy im szanse !!! marudzenie nic nie pomoże.
ciavinhos
01-11-2008, 00:07
popieram kolege wyzej moze i PKE moze kto inny lecz moi drodzy nam jest potrzebny kazdy grosz nie tylko na stadion ale takze na rozbudowe druyny ktura mogla by w przyszłym sezonie powalczyc o ekstraklase
Zibowski
01-11-2008, 17:52
Właśnie dajcie Zarządowi szansę a będzie dobrze
Zastanawiam się czy ostatniego miejsca w tabeli nie można próbować wykorzystać jako argumentu za wejściem w klub dla wahających się potencjalnych sponsorów? O Kmicie, która w poprzednim sezonie miała podobną sytuację mówiło się sporo (dobre wyniki i awans na bezpieczne miejsce w tabeli), tak samo może być pozytywnie odbierany sponsor, dzięki któremu byśmy zrobili dobre wzmocnienia i zakończyli sezon w środku tabeli.
Teraz chyba tworzy się budżety spółek na przyszły rok, więc jeśli w najbliższych tygodniach nic się nie dowiemy o nowych sponsorach, to czeka nas kolejny rok wegetacji?
koles1989
10-11-2008, 17:31
Ciekawy tok myślenia, a może masz rację
OBY
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5913878,Wielki_sponsor_blisko_GKS_u_Katowi ce_.html
Ciekawe czy cos w tym jest czy to kolejna plota.
wyborcza, ostatnio pisza takie pierdoly ze lepiej nie wierzyc bo po co sie zas denerwowac
KOWAL WNC
14-11-2008, 00:17
Mi cały czas brakuje stanowiska klubu na głównej stronie:/
np. tak, prowadzimy rozmowy, jednak nie chcemy zdradzać szczegółów.
Czy kiedy ci sponsorzy wejdą do klubu zostanie powołana SA, jeśli nie to kiedy to (utworzenie SA) nastąpi ??
"Duże firmy, rozpoznawalne w Polsce" Jeśli wejdę przynajmniej 2 z tych czterech, to nie wyobrażam sobie, żeby Nasz budżet nie miał 20mln zł. W końcu do "duże formy". Powiem szczerze, że teraz to się pod jarałem, jeśli teraz klub zdradza takie coś, to jak dla mnie musi być to ustalone z tymi potencjalnymi sponsorami, że akurat w tym momencie trzeba narobić trochę szumu w mediach, żeby za te kilkanaście dni balonik pękł i było na prawdę głośno w mediach, bo o to chodzi tym firmom.
Patyk TzN
14-11-2008, 11:12
ja mam tylko nadzieje ze te negocjacje nie beda trwaly kolejnymi miesiacami...
marcin GieKSa
14-11-2008, 11:45
no wlasnie i tego sie boje ze sprawa z tymi sponsorami beda sie ciagly i ciagly , marzy mi sie taki prezent na swieta aby Gieksa wkoncu miala porzadnych sponsorow.........hehehe jak widac jakos haja z jastrzebiem nie miala jakiegos powaznego wplywu na rozmowy ze sponsorami.....
czekam na podpisanie umow.....
Zibowski
14-11-2008, 11:53
jak widac jakos haja z jastrzebiem nie miala jakiegos powaznego wplywu na rozmowy ze sponsorami.....
Gratuluję dobrego samopoczucia :lol3:
marcin GieKSa
14-11-2008, 13:03
jakby miala to by nie bylo tematu sponosorow , napisalem POWAZNEGO , wiadomo jakis tam wplyw miala ale nie taki zeby rozmowy byly zerwane.......
Komanczz
14-11-2008, 18:44
już tyle razy była gadka o sponsorach...nic z tego nie wynikało...
Teraz mam nadzieje że wyniknie i mocno ściskam za to kciuki.
Ruszyło się w sprawie stadionu to może i w sprawach biznesowych się ruszy!Napewno jakiś tam wplyw na sponsorów ma to że stadion zaczyna być doprowadzany do "normalności".
SiurekGKS
15-11-2008, 08:48
jak dla mnie to większym problemem są beznadziejne wyniki sportowe, dramatyczna sytuacja w tabeli. Mało który potężny sponsor będzie chcial inwestować w drugoligowy klub piłkarski.
a ja coś czuję że w końcu musi sie coś udać w tym roku.Myślę że dzisiaj w końcu wygramy i wierzę w to że pojawi się jednak ten duży sponsor
Komanczz
15-11-2008, 11:16
Siurek no tak tylko że GKS to nie jakiś tam małomiasteczkowy klub bez sukcesów i tradycji.GKS Katowice to ciągle klub rozpoznawalny w Polsce i przy niektórych pierwszoligowych drużynach nie można nas stawiać w jednym szeregu.Pozatym ten nasz śląski region i pozycja miasta Katowice...
Jednym słowem jesteśmy skazani na sukces :zabki:
SiurekGKS
15-11-2008, 12:11
Siurek no tak tylko że GKS to nie jakiś tam małomiasteczkowy klub bez sukcesów i tradycji.GKS Katowice to ciągle klub rozpoznawalny w Polsce i przy niektórych pierwszoligowych drużynach nie można nas stawiać w jednym szeregu.Pozatym ten nasz śląski region i pozycja miasta Katowice...
Jednym słowem jesteśmy skazani na sukces :zabki:
zgodzę się z Tobą. Na pewno największym dla nas plusem jest tradycja i kawałek fajnej historii tego klubu, to co prezentują jednak piłkarze na tą chwilę woła o pomstę do nieba i psuje wizerunek naszego ukochanego klubu. Coś jednak czuję,że jednak wypali coś z tymi "wzmocnieniami" i do rundy wiosennej przystąpimy z solidnym budżetem :)
Zibowski
25-11-2008, 07:21
Tak do końca listopada miało być coś wiadomo w temacie sponsora - a mamy 25.11.08 - a tu cisza.
hmm Zibowski a ja nawet czytałem, że 14 dni od meczu z Jastrzębiem.
marcin GieKSa
25-11-2008, 07:49
Tak do końca listopada miało być coś wiadomo w temacie sponsora - a mamy 25.11.08 - a tu cisza.
ja daje Zarzadowi czas do konca roku......
...a ja zaczynam mieć obawy, czy to nie jest jakaś gra na czas, na zwłokę i ze żadnego sponsora nie będzie....i obym się mylił....
pablo1982r
25-11-2008, 09:21
nie ma żle. mi się śniło dzisiaj że go Gieksy wszedł sponsor i wyłożył na dzień dobry 300milionów hehe.
Zibowski
25-11-2008, 10:24
Nie kupuj już nic u tego dilera ten cię uszokuje :zabki:
pablo1982r
25-11-2008, 10:52
właśnie nie oszukuje wychodziło by na to że ma zajebisty towar haha.
marcin GieKSa
25-11-2008, 10:53
...a ja zaczynam mieć obawy, czy to nie jest jakaś gra na czas, na zwłokę i ze żadnego sponsora nie będzie....i obym się mylił....
pozyjemy zobaczymy, mysle ze sam zarzad zdaje sobie sprawe z powagi sytuacji , teraz jest ten moment aby udowodnili ile sa "warci" jako dzialacze w pozyskiwaniu kasy.........
Trzymam za Was kciuki
Na tego sponsora to jo już czekom 20 lot.Może się w końcu doczekom..
Wszystko spoko ale po co ta gadka , że za 2 tygodnie ma sie wszystko wyjaśnić ? Furtok gadał , że po meczu z Jastrzębiem do końca tygodnia da odpowiedź czy odchodzi czy nie , było to uzależnione ponoć od rozmów ze sponsorami....Nie było jeszcze tych rozmów , że taka cisza czy jak....? nie rozumie tego kompletnie
A ja bym się nie obraził gdyby Ayer napisał coś w temacie. Chociażby, że "nie jest źle" (mam nadzieje).
Tak sobie czytam te posty użytkowników i chciałbym tylko spytać, czy Wy na prawdę uważacie, że zdobycie JAKICHKOLWIEK środków dla dobra Klubu to jak wycieczka po bułki do sklepu? O żadną kasę nigdy nie było łatwo, teraz w dobie faktycznego kryzysu gospodarczego, który naszego kraju nie omija zdobycie środków jest dodatkowo utrudnione. Możecie wierzyć lub nie, ale swoja głowę stawiam na to, że firma dysponujaca ogromnym kapitałem każda złotówkę ogląda z trzech stron zanim ją wyda, tak było i przed kryzysem ( który szczerze mówiąc jest zupełnie naturalną cześcia spirali gospodarki bo średnio co 6 lat zawsze ma miejsce) i teraz w jego trakcie i zapewne po jego zakończeniu..Każdy z nas chciałby szejka, który wyłoży potężną sumę pieniędzy dla dobra naszego Klubu nie nakladając przy tym żadnych ograniczeń na Zarząd Klubu i nie wtracajac sie w jego funkcjonowanie. Mili Państwo takie rzeczy to tylko w Erze. Apeluje wiec o spokój i jeszcze chwilę cierpliwości. Ufam, że cała ta sytuacja zakończy się sukcesem i nawet minimalny sukces pozwalający odrobinę odbić sie od dna uznam za dar od Niebios.
Pozdrawiam:)
PKP Cargo rozpoczyna prywatyzacje...Maja byc ciecia kadrowe i ostre zaciskanie pasa. Do tego perspektywy dla transportu kolejowego sa bardzo pesymistyczne na nadchodzacy rok...PKPCargo pierwszy raz od kilku lat zanotowala strate...Ciekawe czy Nas dalej beda wspierac...
Tak sobie czytam te posty użytkowników i chciałbym tylko spytać, czy Wy na prawdę uważacie, że zdobycie JAKICHKOLWIEK środków dla dobra Klubu to jak wycieczka po bułki do sklepu? O żadną kasę nigdy nie było łatwo, teraz w dobie faktycznego kryzysu gospodarczego, który naszego kraju nie omija zdobycie środków jest dodatkowo utrudnione. Możecie wierzyć lub nie, ale swoja głowę stawiam na to, że firma dysponujaca ogromnym kapitałem każda złotówkę ogląda z trzech stron zanim ją wyda, tak było i przed kryzysem ( który szczerze mówiąc jest zupełnie naturalną cześcia spirali gospodarki bo średnio co 6 lat zawsze ma miejsce) i teraz w jego trakcie i zapewne po jego zakończeniu..Każdy z nas chciałby szejka, który wyłoży potężną sumę pieniędzy dla dobra naszego Klubu nie nakladając przy tym żadnych ograniczeń na Zarząd Klubu i nie wtracajac sie w jego funkcjonowanie. Mili Państwo takie rzeczy to tylko w Erze. Apeluje wiec o spokój i jeszcze chwilę cierpliwości. Ufam, że cała ta sytuacja zakończy się sukcesem i nawet minimalny sukces pozwalający odrobinę odbić sie od dna uznam za dar od Niebios.
Pozdrawiam:)
Czyli, jeżeli negocjacje zakończą się niepomyślnie i nie uda się pozyskać sponsora/inwestora(ów), to zarząd w twojej ocenie będzie usprawiedliwiony? kryzys kryzysem, ale w Zabrzu, Chorzowie, Wodzisławiu, Bielsku-Białej jakoś znajdują się środki na funkcjonowanie klubów i nie słychać o dużych zaległościach i złej kondycji finansowej. a Katowice są stolicą województwa, siedzibą 18 firm z listy 500 największych w kraju, a także siedzibą wielu średnich i mniejszych podmiotów gospodarczych. Zresztą kup sobie poniedziałkowy "Sport" i przejrzyj ekstraklasy dyscyplin zespołowych. Zobaczysz wiele mniejszych od Katowic miast, które w swoich nazwach mają sponsorów. Gdybyśmy byli jakimś małym miasteczkiem, gdzie funkcjonuje tylko jeden zakład produkcyjny, albo sytuacja byłaby tego typu, że wszyscy narzekają na brak sponsorów i mają problemy z regulowaniem należności, to przyznałbym Ci rację. ALE JESTEŚMY DUŻYM MIASTEM, STOLICĄ WOJEWÓDZTWA I SPONSOR MUSI SIĘ ZNALEŹĆ! I UFAM, ŻE SIE ZNAJDZIE, A WTEDY NASZA DYSKUSJA BĘDZIE BEZPRZEDMIOTOWA. POZDRAWIAM!
Ja proponuje odliczac dni do 30.11.2008:cham: bo skoro Zarzad ma nadzieje ze do tego czasu cos powinno sie rozstrzygnac to nalezy im ufac. Ale ja uwazam ze w tym miesiacu sie nic nie dowiemy(obym sie mylil). pzdr:prasa:
Zobaczysz wiele mniejszych od Katowic miast, które w swoich nazwach mają sponsorów.
tego samego oczekujesz od naszego ew. sponsora?
Chyba raczej chodziło mu, że mają takiego sponsora....mam nadzieje:)
[QUOTE=krzyzak;106840]Czyli, jeżeli negocjacje zakończą się niepomyślnie i nie uda się pozyskać sponsora/inwestora(ów), to zarząd w twojej ocenie będzie usprawiedliwiony? /QUOTE]
gdzie to wyczytałes w moim poscie? Ja tylko mówie, że zdobycie jakiegokolwiek wsparcia finansowego to cholernie trudna zabawa. Zarzad zarzadem ale w przytoczonym przykładzie Zabrza to watpliwym dla mnie jest aby sam Zarzad zorganizował firme allianz. Jesli miasto nie bedzie pomagalo w znalezieniu sponsora to sam zarzad ma cholernie trudny orzech do zgryzienia jak przyciagnac do klubu srodki, do klubu ktory miasto ma generalnie w dupie.
Ciekaw jestem na ile soltys jest zaangazowany w negocjacje i czy w ogole jest.
Ciekaw jestem na ile soltys jest zaangazowany w negocjacje i czy w ogole jest
:lol3: :lol3: :lol3: - ot caly komentarz!
marcin GieKSa
26-11-2008, 14:05
[QUOTE=krzyzak;106840]Czyli, jeżeli negocjacje zakończą się niepomyślnie i nie uda się pozyskać sponsora/inwestora(ów), to zarząd w twojej ocenie będzie usprawiedliwiony? /QUOTE]
gdzie to wyczytałes w moim poscie? Ja tylko mówie, że zdobycie jakiegokolwiek wsparcia finansowego to cholernie trudna zabawa. Zarzad zarzadem ale w przytoczonym przykładzie Zabrza to watpliwym dla mnie jest aby sam Zarzad zorganizował firme allianz. Jesli miasto nie bedzie pomagalo w znalezieniu sponsora to sam zarzad ma cholernie trudny orzech do zgryzienia jak przyciagnac do klubu srodki, do klubu ktory miasto ma generalnie w dupie.
Ciekaw jestem na ile soltys jest zaangazowany w negocjacje i czy w ogole jest.
przeciez kazdy z Nas zdaje sobie z tego sprawe, druga sprawa skoro nie da sie pozyskac duzych sponsorow typu Allianz to trzeba pozyskiwac tzw. drobnice!!!a ja sie pytam ilu to nowych takich malych sponsorow udalo sie pochytac w tym roku???
macheros
30-11-2008, 23:39
Ja proponuje odliczac dni do 30.11.2008:cham: bo skoro Zarzad ma nadzieje ze do tego czasu cos powinno sie rozstrzygnac to nalezy im ufac. Ale ja uwazam ze w tym miesiacu sie nic nie dowiemy(obym sie mylil). pzdr:prasa:No ayer, słuchamy - dawaj.
No ayer, słuchamy - dawaj.
Powiedział Ayer najpóźniej do końca roku. Kaj tam koniec roku:szpada:
Od dzisiaj w sklepiku klubowym przy ul.Bukowej (1 pietro pok. 122) mozna przynosic rzeczy na Akcje Gwiazdka, w sklepiku poza kartonem na "dary" stoi butla - skarbonka do ktorej mozna wrzucac pieniazki dla dziaciakow z Domow Dziecka, ktora zostanie przekazana organizatorom na zakup... Niespodzianki, nie jest ona najtansza, wiec zachecam wszystkich, ktorzy beda robili zakupy w sklepiku zeby ta reszte wrzucili do skarbonki - ew. pytania kierowac do Marty - Prezesowej sklepiku :)
Rzeczy, ktore sa potrzebne na AG:
- slodycze
- dezodoranty
- mydla
- kremy do rak
- kremy do twarzy
To sa najwazniesze potrzeby DD, jesli ktos ma inne, niepotrzebne rzeczy w domu, jakies kosmetyki, elektronike, zabawki edukacyjne itp prosze przynosic.
Sklepik jest czynny od poniedzialku do piatku od 9:00 - 17:00.
Dary zbieramy do 12 grudnia!
dzisioj w radiu godali ze lada dzien mo byc podpisano umowa przez GKS Katowice ze sponsorym :D
hanys 85
02-01-2009, 09:33
Łój.fm stary hit, idzie na okraglo
hmmm nie wiem czego tam matka sucho w kuchni :D ale chyba 90
dzisioj w radiu godali ze lada dzien mo byc podpisano umowa przez GKS Katowice ze sponsorym :D
który to juz bydzie "lada dzień"?:czytaj:
W 90 to chyba prędzej o Jastrzębiu, niż o nas mogli gadać... :cham:
Geczu_WNC
13-01-2009, 17:21
chopie ja to juz od kilkunastu dni sylsza "lada dzien" "w nastepnym tygodniu wszytsko sie wyjasni"
lada rok i byc moze. W sobote dowiemy sie prawdy langsam:)
PiekarskiGieKSiarz
13-01-2009, 22:53
http://miasta.**********/katowice/1,35024,6158032,Niech_Katowice_uratuja_upadajacy_G KS.html
"Miasto wydało i wydaje przecież wiele milionów złotych na modernizację stadionu "Gieksy"."
czy ja zyje w jakims innym swiecie ?
stara ekipa
14-01-2009, 10:06
http://miasta.**********/katowice/1,35024,6158032,Niech_Katowice_uratuja_upadajacy_G KS.html
"Miasto wydało i wydaje przecież wiele milionów złotych na modernizację stadionu "Gieksy"."czy ja zyje w jakims innym swiecie ?
Weź pod uwagę wykupienie gruntów , instalację oświetlenia , teraz podgrzewaną murawę , boiska treningowe i dalsze prace przy B1 ... już masz sporo wydanych baniek , jednak wszyscy czekają na sołtysową "perełkę" która kosztuje najwięcej , kto jak kto ale Katowice nie tylko stać ale MUSZĄ mieć stadion z prawdziwego zdarzenia , na miarę XXI-wieku ... teraz jednak najważniejsze aby GieKSa mogła na nim grać ...
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.