PDA

View Full Version : Tur Turek - GKS Katowice 5 kwietnia, 16:00

Picapao
01-04-2008, 00:16
Może za wczas, ale co tam temat Piasta w dziale Kibice już sie pojawił, a tu czeka GieKSe Bardzo ważny mecz na wyjeździe. Mam nadzieje, że piłkarze nie "oleją" przeciwnika i w końcu wygrają wyjazd :szpada:

Troche infa...

Pełna nazwa: Miejski Klub Sportowy MKS Tur Turek

http://img106.imageshack.us/img106/5659/turturekfx7.gif (http://imageshack.us)

Rok założenia: 1921
Barwy: zielono - żółto - czarne
Sponsor: Andrewex
Prezes: Andrzej Opłatek
Trener: Adam Topolski

Stadion:
Nazwa: Stadion 1000-lecia
Pojemnosć: 2.400 miejsc
Wymiary boiska: 105x68 m
http://img370.imageshack.us/img370/82/stadion1dt3.jpg (http://imageshack.us)
http://img502.imageshack.us/img502/3742/stadion2sp6.jpg (http://imageshack.us)

Troche historii:
Drużyna Tura Turek powstała w lipcu 1921 roku z inicjatywy Saturnina Kinkiela, Zenona Czeremuzińskiego i Romana Cyrulewskiego. Pierwszy mecz rozegrano 6 sierpnia 1921 roku w Turku, przeciwnikiem była Olimpia Koło. W 1924 roku wybrano pierwszy zarząd Tureckiego Klubu Sportowego Tur Turek, i ten właśnie rok uznawany jest przez niektóre źródła jako faktyczne powstanie klubu. 23 lipca 1926 drużynę zarejestrowano jako stowarzyszenie w Urzędzie Wojewódzkim w Łodzi. Od tego momentu wzrosło zainteresowanie piłką nożną w mieście. W dalszym ciągu Tur nie posiadał własnego boiska, w związku z czym mecze rozgrywano na placu targowicy miejskiej. W tym samym roku w związku z wielkim zainteresowaniem futbolem w Turku powołano drugą drużynę pod nazwą Tur II. Do wojny klub nie brał udziału w rozgrywkach ligowych.
…….
W 2005 roku miał miejsce historyczny sukces w Pucharze Polski, kiedy po wyeliminowaniu Arki Gdynia, drużynę Tura pokonała w 1/16 finału Polonia Warszawa. W sezonie 2006/2007 Tur kolejny raz dociera do 1/16 finału PP, pokonując KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. W 1/8 finału przegrywa na swoim stadionie 1-3 z I-ligową Koroną Kielce i odpada z pucharu.

2 czerwca 2007 piłkarze Tura zdobyli mistrzostwo III ligi grupy II, dzięki czemu uzyskali awans do II ligi.

Runda rewanżowa:

Kolejka 20 Tur Turek 0-0 Warta Poznań
Kolejka 21 Podbeskidzie Bielsko-Biała 2-0 Tur Turek
Kolejka 22 Tur Turek 0-2 Pelikan Łowicz
Kolejka 23 Kmita Zabierzów 2-0 Tur Turek

źródła: tur-turek.pl, 90minut.pl
no ja :alcoholic:

cysiu
01-04-2008, 00:26
Barwy: zielono-żółto-czarne
nie podupcyły Ci się trochę kolory? :)
chodzi o kolorystyke w tym napisie

ja mam nadzieję, że wygrają ten mecz.. w końcu Turek nie wygrał jeszcze w tym roku..mam nadzieje, iż nie będzie miał pierwszej wygranej.. ani drugiego remisu...

basu
01-04-2008, 07:08
STS twierdzi, że przegramy :(

Mam nadzieję, że piłkarze wiedząc, przed jak wielką szansą na awans stoimy (o ile nie zmniejszą ligi), dadzą z siebie wszystko i jeszcze więcej, będą gryźć murawę, aby tylko zdobyć te 3 punkty...

Mayek
01-04-2008, 11:49
kurs 2.5 to sie nawet oplaca za 100zł zagrac. a kurs na X2 jest 1.38 - pojebalo ich rozumiem jakbysmy z Legia grali ale z Turkiem ?

ertai
01-04-2008, 11:56
Mayek tylko zauważ że my nie potafimy grać na wyjeździe. W tym sezonie wygraliśmy tylko 2 mecze wyjazdowe - z Łomżą gdy rywal był od nas zdecydowanie lepszy a my mielismy praktycznie tylko 2 akcje i z Kmitą gdy obudziliśmy sie dopiero w końcówce.

JOH
01-04-2008, 12:13
No fakt na wyjazdach gramy , kiepsko, ale jak chcemy mieć jeszcze odrobinę nadzieji
na awans liczą sie tylko 3 punkty, myślę że mobilizacja w zespole będzie wielka dlatego mój
typ w stsie 2.
Remis nic nam nie daje.

Mayek
01-04-2008, 12:15
w koncu wygramy. kiedy jak nie teraz?

basu
01-04-2008, 17:23
O, rano było jeszcze 2,7 (albo i więcej, nie pamiętam) na Katowice i (chyba) 2,3 na Turka. Widać dużo osób obstawia Katowice i musieli skorygować :>

RobertSK
01-04-2008, 21:42
Bez dupczenia o Bukmacherce panowie...

Tak jak teraz spojrzałem z Turem nie zagra Larry...to dobra okazja zeby w srodku spróbowac duetu(który mi sie marzy zresztą) Iwan Markowski...Maro wiele wniesie do srodka pola a za niego z tyłu zagra Hupek i pozamiatamy tymi turkami;)

Juz sie szpilu nie moge doczekac...Napewno wygramy!!!!

pozdro

mejas
02-04-2008, 13:38
Ile dostaliście od nas biletow, tzn. od Tura? I ilu was przyjedzie?

Krist VB
03-04-2008, 13:17
Pincet dziewincet :cham:

Prawdopodobnie nikt nie pojedzie wiec mocie wieksze szanse na punkty. Nasze grajki nie umią grać bez kibiców

robertgacmanga
03-04-2008, 18:46
No panowie ten mecz z Turkami odpowie w jakim miejscu jestesmy,w wypadku nie wygrania tego meczu to marzenia o awansie mozemy odłożyc na nastepny sezon.A co do absencji Larrego to szkoda tego walecznego zawodnika,co raz bardziej przypomina swojego ojca!!! Mój sklad na ten mecz Gorczyca,Prasnal,Kapias,Markowski,Krysiński,Sadows ki,Iwan,Jaromin,Górski,Mikulenas,Kaliciak!!!! Zmieniłem Plewnie i Mielnika bo wydaje mi sie ze potrzebujemy troszeczke dynamiczniejszych zawodników na boku,a Mielnik gra zbyt defensywnia a Plewnia moim zdaniem jest troszeczke za wolny!!!! Choć i tak wydaje mi sie ze wyskoczy skład z meczu z Arką.Pozdrawiam i wierze że marzenia o awansie nie umrą w Turku!!!!

Taz
03-04-2008, 19:00
Absencja Wijasa stwarza okazję, aby w pomocy zagrał Maro, a w obronie Prasnal i Kapias.

kamilosgks
03-04-2008, 20:27
Sędzią spotkania 24. kolejki II ligi Tur Turek - GKS Katowice będzie Szymon Marciniak z Płocka.

Arbiter jesienią sędziował w trzeciej lidze. Ponadto poprowadził trzy spotkania Młodej Ekstraklasy i jedno Pucharu Ekstraklasy (Lech Poznań - Zagłębie Lubin).

Na wiosnę otrzymał szansę w drugiej lidze i zdążył poprowadzić mecz ŁKS Łomża - Odra Opole. Spotkanie w Turku będzie więc jego drugim na zapleczu ekstraklasy.

W pięciu spotkaniach III ligi i jednym II ligi pokazał 26 żółtych kartek (4,33 na mecz) i ani jednej czerwonej. Podyktował 2 rzuty karne - oba dla gości.

ConnoR-Turek
04-04-2008, 05:40
Odchodząc od tematu czy mamy większe szanse na dobry wynik bez kibiców GKSu Katowice to jednak szkoda, że Was nie będzie. Mecze z udziałem kibiców przyjezdnych są zawsze bardziej emocjonujące a i poziom sportowy jest wyższy. Pozdrawiam.

kimgaj
04-04-2008, 08:07
No panowie ten mecz z Turkami odpowie w jakim miejscu jestesmy,w wypadku nie wygrania tego meczu to marzenia o awansie mozemy odłożyc na nastepny sezon.A co do absencji Larrego to szkoda tego walecznego zawodnika,co raz bardziej przypomina swojego ojca!!! Mój sklad na ten mecz Gorczyca,Prasnal,Kapias,Markowski,Krysiński,Sadows ki,Iwan,Jaromin,Górski,Mikulenas,Kaliciak!!!! Zmieniłem Plewnie i Mielnika bo wydaje mi sie ze potrzebujemy troszeczke dynamiczniejszych zawodników na boku,a Mielnik gra zbyt defensywnia a Plewnia moim zdaniem jest troszeczke za wolny!!!! Choć i tak wydaje mi sie ze wyskoczy skład z meczu z Arką.Pozdrawiam i wierze że marzenia o awansie nie umrą w Turku!!!!

Ten mecz prawdopodobnie będzie wyglądał tak, że będziemy musieli poradzić sobie ze skomasowaną obroną Tura (no chyba, ze Topolski będzie chciał czymś nas zaskoczyć). W takim wypadku dośrodkowania Plewni ze stałych fragmentów mogą okazać się bezcenne (o ile da sobie spokój z krótkim rozgrywaniem rogów). Ale fakt, że Piter nie ma predyspozycji na klasycznego bocznego pomocnika. Dlatego spróbowałbym go przesunąć na lewą obronę a do przodu przesunąłbym Mielnika, lub dał tam szansę Górskiemu.
Moim zdaniem jednak optymalne ustawienie naszej defensywy to Markowski z Prasnalem w środku. Fakt, paru błędów w meczu z Arką nie ustrzegli się, ale to dlatego, ze są nie zgrani. Mam jednak wątpliwości, czy Kapias poradziłby sobie w pomocy, bo jego gra ofensywna nie przekonuje - z resztą defensywna w tej rundzie też... Może więc postawić na Roberta Sierkę?
Moja propozycja:
Gorczyca
Krysiński, Markowski, Prasnal, Plewnia
Jaromin, Sierka, Iwan, Mielnik/Górski
Kaliciak, Mikulenas

W przerwie zmęczonego Roberta zmienia Kapias i wchodzi albo do środka, jeśli prowadzimy, albo do obrony jeśli trzeba atakować, a do pomocy wchodzi Markowski lub Prasnal. No i oczywiście dałbym szansę Sadzikowi, który jako zmiennik potrafi zrobić niezły dym z przodu.

KOYOT
04-04-2008, 13:43
Hmm widzę że Iwan do Turka nie pojechał to będzie ciężki mecz dla nas coś czuję, aczkolwiek grając z głową powinniśmy wygrać. W obliczu braku Iwana pewnie zagra Siera a za nim Maro. Jeśli Siera nie wytrzyma kondycyjnie to może być mały problem. Tak czy siak mecz da odpowiedź w jakim miejscu jesteśmy.Mimo że gramy na wyjeździe powinniśmy wygrać bo Tur w końcu jest na 14 miejscu.

dodo
04-04-2008, 14:28
to ze jest na 14 nic nie znaczy ..przeciez zostal wzocniony drugim garniturem z Lecha

Pierre
04-04-2008, 15:07
Tur Turek - GieKSa | czy Katowicka twierdza znów straci punkty jako gość ?

qwazi
04-04-2008, 15:45
mecz bedzie do 1 bramki oby to nasi grajkowie strzelili te jedna jedyna-chociaz jak dla mnie bedzie 0-0

blazej
04-04-2008, 19:59
na stronie glownej o fatalnej passie Tura ktory nie strzelil bramki zeby to nie bylo wywolanie wilka z lasu jak z ta porazka w swieta wielkanocne.. mam nadzieje ze nie bedzie przestapnej pierwszej polowy i bedzie moblizacja od poczatku i atak.Nie mozemy przespac tego meczu i zremisowac czy tez przegrac jesli chcemy by bylo jeszcze ciekawie w tym sezonie.. szczegolnie w kontekscie meczu z Piastem nastepnym

Slavoy
04-04-2008, 20:02
Wg mnie tak to powinno wyglądać:
Kaliciak Mikulenas
Górski Sierka Markowski Sadowski (Jaromin)
Plewnia Kapias Prasnal Krysiński
Gorczyca

CHIUłAłA
04-04-2008, 20:13
Piast- Kmita 3-0 no ale myślę ze w następnej kolejce nie będzie tak łatwo dla Piasta

Pavel64
04-04-2008, 21:06
Wg mnie tak to powinno wyglądać:
Kaliciak Mikulenas
Górski Sierka Markowski Sadowski (Jaromin)
Plewnia Kapias Prasnal Krysiński
Gorczyca

Według mnie Siera nie powinien zagrać o pierwszej minuty dlatego że jest to jego pierwszy mecz po kontuzji która wyeliminowała go z gry na dosyć długi czas

KOYOT
04-04-2008, 22:06
Z tym rozgrywającym to będzie problem i boję się tylko że Orzech wpadnie na pomysł 4-5-1:/. Siera chyba jednak zagra od początku bo za bardzo nie ma kto gry prowadzić jedyne zadatki żeby jakieś bale dawać ma Maro ale on mi bardziej na defensywnego pomocnika pasi.

żaba
05-04-2008, 00:39
gonzo siera nosz chop musi grac jutro

stara ekipa
05-04-2008, 05:47
http://www.90minut.pl/news.php?id=704459

Kosztowy'64
05-04-2008, 07:11
Jaromin do srodka pomocy, a za niego na prawa strone Sadzik... warto by dac szanse od poczatku Gorskiemu na lewym skrzydle za Plewnie... a Sierka TAK ale na ostatnie 15-20minut by sie rozruszal przed meczem z Piastem... DO BOJU GKS :szpada:

Gorczyca - Krysinski, Kapias, Prasnal, Mielnik - Sadowski, Jaromin, Markowski, Gorski - Kaliciak, Mikulenas

scarface 1964
05-04-2008, 10:57
Ewidentnie zbyt słaby Plewnia. Dać szansę Grzesiowi Górskiemu - czas rekonwalescencji u niego dawno przeminął - myślę że pokaze się na 110 % w Turku. Piekarczyk co? GRZESIU GÓRSKI NA BOISKO !!!

Kapeć
05-04-2008, 14:13
Mógłby ktoś zarzucić linkiem do czatu ? gdzieś mi się adres zapodział.
z góry dzięki : )

Krzychu_1988
05-04-2008, 14:16
Mógłby ktoś zarzucić linkiem do czatu ? gdzieś mi się adres zapodział.
z góry dzięki : )

Zapraszam wszystkich:

http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=gks_katowice

IRON
05-04-2008, 14:29
coś chat mi nie działa :szok:

Zarzuciłby ktoś linkiem gdzie jest relacja na żywo? z góry dzięki !

Tomi_89
05-04-2008, 14:31
Chyba nie będzie żadnej relacji Live ?? :(

Pierre
05-04-2008, 14:41
na szczęscie zawsze pozostaje serwis typu livescore :) stawiam że nasi strzelą w pierwszych 30 minutach meczu

Piter_Jaw
05-04-2008, 14:50
Gorczyca
Krysiński
Kapias
Prasnal
Mielnik
Markowski
Jaromin
Plewnia
Górski
Kaliciak
Mikulenas

IRON
05-04-2008, 15:01
http://emwu.net.pl/futbol/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=2

tutaj się coś znajdzie ;)

Wojta$
05-04-2008, 15:03
a co z Ivanem ?

Seba
05-04-2008, 15:07
a co z Ivanem ?
jakiś drobny uraz podobno i nie pojechał, o ile sie nie myle

IRON
05-04-2008, 15:12
00. Początek meczu
1. Pierwsza akcja, i już gospodarze powinni prowadzić! W sytuacji sam na sam znalazł się Łagiewka, ale jego strzał przeszedł nad poprzeczką bramki Gorczycy

* Przewagę uzyskują piłkarzy gospodarzy, Gieksa broni się na własnej polowie

7. Uderzenie Burkhardta, ale nad poprzeczką bramki Gorczycy

Pierre
05-04-2008, 15:25
LKS Lomza 0 - 1 Motor Lublin 72"

Stal Stalowa Wola 0 - 1 Slask Wroclaw 37"

cysiu
05-04-2008, 15:26
Jest relacja na czacie (http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=gks_katowice), po co tu piszesz?
Nie ma sensu tu pisać 'relacji'.
Każdy zacznie pisać i zaś będzie burdel;
poczekajmy do końca meczu z wpisami.

Pierre
05-04-2008, 15:39
Jest relacja na czacie (http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=gks_katowice), po co tu piszesz?
Nie ma sensu tu pisać 'relacji'.
Każdy zacznie pisać i zaś będzie burdel;
poczekajmy do końca meczu z wpisami.

a nie pomyślisz ze komuś nie działa czat ? PS.przypadkiem nie odpisuj na ten temat bo to nie do tego służy

IRON
05-04-2008, 15:39
38. Gol dla Gieksy! Dobra kontra Giekaesu! Kaliciak minął Sabele, uderzył, na linii stało dwoch obrońców Tura, ale nie zdołali wybić piłki!

Jest dobrze, tylko żeby nie zmaścili czegoś po drodze

kamilosgks
05-04-2008, 15:47
LKS Lomza 0 - 1 Motor Lublin 72"

Stal Stalowa Wola 0 - 1 Slask Wroclaw 37"

http://www.forumgieksy.pl/showthread.php?t=455

Źeby nie rozmywać BRAWO GIEKSA:zabki:

Piter_Jaw
05-04-2008, 16:02
Sedzia z Plocka..Jesli wygramy to miniemy Wisle... hmmm :)

sowin
05-04-2008, 16:04
a czy mi sie wydaje, czy dzis Mikulenas dostal swoja druga zolta kartke i wypadnie ze skladu na mecz z Piastem?

MichalS78
05-04-2008, 16:08
Mikulenas dwie żółte kartki dostał już w meczach ze Śląskiem i Stalówką. Dziś to jego trzecia.

Pierre
05-04-2008, 16:42
1-1

bari
05-04-2008, 16:43
Niech mi tu jeszcze ftos napisze ze lone chca do 1 ligi wlez w tym sezonie to mie CH szczeli

Pierre
05-04-2008, 16:45
Stal Stalowa Wola 1 - 1 Slask Wroclaw

Rahim
05-04-2008, 16:53
Dobra...po tym wyniku moze niech nikt juz nie pisze "zobaczymy co zrobia w kolejnym meczu i wtedy bedziemy wiedzieli czy gramy o to czy o tamto"
Bo co kolejny rozczarowujacy wynik na wyjezdzie polowa osob pisze ze zobaczymy co zrobia z jakims faworytem u siebie.
Nie potrafiac wygrywac z kelnerami na wyjazdach niestety nic specjalnego nie zwojujemy...szkoda bramki w dodatku z wolnego.Jestesmy poprostu za slabi na slabych...az dziw ze z dobrymi nam lepiej idzie.

TedeGKS
05-04-2008, 16:59
ja jestem mega wku..... ehh zreszta szkoda gadać....juz nie moge patrzec jak kolejne kluby nam pokazuja jak sie gra...

rafalbombel
05-04-2008, 17:00
z relacji wynika że początek meczu znów przespali :( aaa i pewnie boisko było krzywe i kibiców nie było...... :(

Kisiel
05-04-2008, 17:01
kurwa cały mecz przespali !!!
pewnie zas nierówno murawa była....ja pierdole...

Pacior88
05-04-2008, 17:03
Nie rozumiem Ich z mocnymi rywalami tak zajebiście grają a na wyjazdach szkoda gadać

Trojkolorowy1964
05-04-2008, 17:05
I znów strata punktów ze słabszymi przeciwnikami na ich terenie ;/

lolo1989
05-04-2008, 17:07
Ten mecz pokazał że na awans nie ma co liczyć w tym sezonie.Takie moje zdanie

Blejz
05-04-2008, 17:07
dobrze ze cos strzelieli

Fanatyk'1964
05-04-2008, 17:12
Nasi piłkarze niestety nie maja koncepcji gry -> Taka smutna prawda !!! U siebie jakoś grają i wygrywają !!! Wyjazdy to totalna klapa!!!! I jak tak dalej pójdzie o awansie możemy zapomnieć, bo zabraknie nam kilku punktów !!!

Pierre
05-04-2008, 17:15
Ten mecz pokazał że na awans nie ma co liczyć w tym sezonie.Takie moje zdanie

Zobaczymy ile drużyn spadnie , więcej niż 5 :> ?

loki266666
05-04-2008, 17:15
Brawo dla Piekarczyka dla którego najważniejsza jest obrona :/

bukowianin
05-04-2008, 17:23
Orzech i Hajer super taktycy,znów zwalą wine na brak Iwana nierówne boisko itd,zamydlą nam oczy i karuzela jedzie dalej.

Rahim
05-04-2008, 17:24

A skad wiesz czy nie zmniejsza faktycznie ligi?
Poreszta...jak nie wygrywamy na wyjazdach to nie mamy co liczyc nawet na jakies 6-7 miejsce w tabeli.
Tak czy siak
Przeciwnicy sie obudza a i my zaczniemy tracic punkty na Bukowej...

longman
05-04-2008, 17:24

Na razie 3, max. chyba 4 (nie wiadomo co z Lubinem).

A skad wiesz czy nie zmniejsza faktycznie ligi?

No faktycznie, wtedy może i więcej.

Szanse na awans w tym sezonie to straciliśmy w zeszłej rundzie. Jeżeli przełożą degradację Lubina na przyszły rok (plus jeszcze kogoś ukarają degradacją w tym sezonie, czyli zanim sie zdążą rozpatrzyć odwołanie spadnie w przyszłym sezonie), nie awansuje Śląsk, do trzeciej spadną Widzew i Sosnowiec, się wzmocnimy (!), przyjdzie nowy trener, to duże szanse możemy mieć w przyszłym sezonie, jak nie zmniejszą ligi! Ale drużyna potrzebuje kopa, bo ta dwa razy nie umiała wygrać z Turkiem, ich pogromcą były m.in.: Znicz, Stalówka, Odra, Podbeskidzie.

19PrZEMOO64
05-04-2008, 17:53
Jak mogli nie wygrać...:/ i oczywiście z nami Tur strzelił pierwszego swojego gola na wiosnę... Na awans rzeczywiście już od dłuższego czasu mieliśmy małe szans... w tej chwili już ich nie ma :( teraz rehabilitacja na mecz z Piastem!!! Pozdrawiam

tylko_GieKSa
05-04-2008, 17:55
koniec marzeń o OE i koniec z zajebistą frekwencją na Bukowej na wiosne bo jak porażke na Stalówce kibice wzięli jako wypadek przy pracy to remis z słabiutkim Turkiem,który pierwszą bramke na wiosne strzela ... właśnie GieKSie już oznacza ze jesteśmy za słabi nawet na pierwszą piątke w 2 lidze

longman
05-04-2008, 18:00
koniec marzeń o OE i koniec z zajebistą frekwencją na Bukowej na wiosne bo jak porażke na Stalówce kibice wzięli jako wypadek przy pracy to remis z słabiutkim Turkiem,który pierwszą bramke na wiosne strzela ... właśnie GieKSie już oznacza ze jesteśmy za słabi nawet na pierwszą piątke w 2 lidze

E tam ja liczę na dobrą frekwencję - ciekawe drużyny, drużyna wygrywa u siebie i to po emocjonujących meczach i można wygrać bilet na Euro :hihi: Najważniejsze, żeby była mobilizacja, bo trzeba coś udowodnić UM i naszym przeciwnikom.

Junior
05-04-2008, 18:03
Od 10 meczy bez wygranej na wyjazdach!!!

wyszo
05-04-2008, 18:08
Po co sie wszyscy napinacie ? Awans w tym roku, nawet jesliby nasi pilkarze go zrobili bylby na wyrost. Nauczmy sie grac najpierw z drugoligowcami, niech nasi pilkarze okrzepna bo widac ze niestety nie dojrzali do awansu. Szkoda tych głupio straconych punktów, bo przecież nie pierwszy raz tracimy je z teoretycznie słabszym zespołem ale to niestety swiadczy o tym ze na ten awans nie zasluzylismy. Ale trzeba tez pamietac ze jestesmy w II lidze beniaminkiem i mamy kilku mlodych pilkarzy ktorzy nigdy nie grali tak wysoko i moze to choc troche nas tlumaczy, mysle tez ze mimo wszystko do awansu potrzeba troche swiezego spojrzenia na chlopakow z lawki trenerskiej a tego ostatnio chyba brakuje w naszej druzynie ... Mam nadzieje ze mimo to napsujemy jeszcze sporo krwi naszym kolejnym rywalom i kolejne mecze u nas (Piast, Jastrzebie, Lechia, Podbeskidzie) skoncza sie naszymi zwyciestwami. Mam nadzieje ze za tydzien znów będzie Nas pelno i wygramy z Piastem !!!

blazej
05-04-2008, 18:09
Junior 10 meczów bez wygranej kilka porażek troche brak szczescia u siebie w paru meczach a my w srodku tabeli.. z nadziejami na awans bylismy .. czy tak liga jest taka slaba ze wygrywajac u siebie i remisujac na wyjazdach idzie awansowac? moze i tak tylko szczesciu trzeba dopomoc.. a my tego nie robimy... frekwencja powinna byc o.k mamy dobre mecze szkoda ze praktycznie juz o nic bo gdybysmy dzis nawet beda slabsi wygrali to byloby jeszcze ciekawie.

Dokad zmierzasz GieKSo stawiam to pytanie do zarzadzajacych klubem... zakaz wyjazdow dla kibicow.. to tylko jedna z wielu czesci ktore ostantio zle sie dzieja slaba poczatkowa organizacja kart kibica... sprzedaz Polczaka i brak sygnałów wykupienia Kaliciaka chcac budowac druzyne nie mozna go odpuscic chlopak jest dobry zaaklimatyzowal sie juz a za chwile ktos nam go sprzatnie sprzed nosa...
Co dalej ze stadionem remontem swiatlami... mysle ze potrzebne jest spotkanie z Prezesem albo wywiad w bukowej trudne pytania wymagaja odpowiedzi. tak mi sie przynajmniej wydaje.

Kapeć
05-04-2008, 18:12

Mnie już osobiście irytuje te ciągłe liczenie na cud i patrzenie dookoła. Powinniśmy wygrywać takie mecze. A tu co ? wdupimy mecz, kilka wytłumaczeń, że murawa nie taka czy kurwa boisko za szerokie. Awans jest dla zespołu, który pokazuje grę na równym poziomie i stosuje założenia taktyczne. Jestem wkurzony strasznie dzisiaj, a nasz sztab szkoleniowy powoli zaczyna mnie przerastać :/

Pierre
05-04-2008, 18:29
Odra Opole 1 - 0 Lechia Gdansk 35"
GKS Jastrzebie 2 - 0 Podbeskidzie 75"
Polonia Warszawa 0 - 0 Warta Poznan 75"
Wisla Plock 0 - 0 Pelikan Lowicz 75"

Nash
05-04-2008, 18:35
Czekam na wypowiedź pomeczową o stanie murawy w Turku :lol2:

Flame
05-04-2008, 18:37
Myślę, że tym razem będzie gadka o braku Iwana.

Piekarczyk kończ waść wstydu oszczędź...

Koniar
05-04-2008, 18:49
Niestety, ale wydaje mi sie ze w tym roku mamy po Awansie...
Murawa byla hujowa...

Pierre
05-04-2008, 18:53
póki piłka w grze .... nadzieje są ale przed nami trudne mecze .... PS. dzisiaj dzień remisów w 2 lidze

Snickers
05-04-2008, 19:20
chłopcy zremisowali ok lepsze to niż przegrana ale tym że zdobyliśmy 1 a nie 3 punkty możemy pożegnać się z walka o OE

Fuhrer
05-04-2008, 19:25
Cóż...nasi rywale robią wszystko aby nam ułatwić włączenie się jeszcze do walki o OE. Punkty zgubiły dzisiaj Polonia, Wisła, Podbeskidzie, Jastrzębie, Śląsk i miejmy nadzieję Lechia (na razie wtapiają 0-1 z Odrą). Ale co z tego? Ile można nie wygrywać na wyjazdach? Rok? Wręcz przez ,,przypadek" powinniśmy gdzieś wygrać, a tu nic. 8 miesięcy bez wyjazdowego zwycięstwa - koszmar.

Pierre
05-04-2008, 19:25
jesteście jak nudne dzieci .... co chwile "nie bedzie awansu" nudne to sie robi , jesteście kibicami GieKSy czy nie ? troche wiary panowie !

żaba
05-04-2008, 19:28
bo murawa byla za slona

Yildiray
05-04-2008, 19:42
Szkoda dwoch punktów bo rywale do awansu remisowali.

Pierre
05-04-2008, 19:44
Odra Opole 2 - 1 Lechia Gdansk 90" PS. Po ostatnim meczu na Bukowej przy ew. braku awansu można zaspiewać http://pl.youtube.com/watch?v=sSBDLMAa3mo

przemol1984
05-04-2008, 19:46
Nie mam już ani sił , ani sumienia pastwić się na sztabie szkoleniowym , ale ja po prostu NIE NADĄŻAM ZA TĄ DRUŻYNĄ!!! Jeżeli potrafią się sprężyć i wygrać z najsilniejszymi to powinni też wygrywać z tymi nieco słabszymi . Co trzeba zrobić , aby nasi grajkowie traktowali wszystkich przeciwników równo? A może tak powinno być ino , że ja nie jestem w stanie tego zrozumieć? Może powinniśmy zatrudnić w drużynie psychologa ? Problem nie tkwi w braku umiejętności naszych grajków ino w ich podejściu serio do każdego przeciwnika...

Fuhrer
05-04-2008, 20:06
Odra - Lechia 2-3 ! Trochę szkoda, Lechia zdobywa 2 bramki w 90 i 92 min. Wracając do meczu, czy dobrze interpretuję nasz skład, że Maro grał w drugiej linii a Prasnal w obronie?

kamilosgks
05-04-2008, 20:07
Odra - Lechia 2-3 !

Do 88minuty było 2:1 dla Odry

http://www.forumgieksy.pl/showthread.php?p=32555#post32555

adamooo
05-04-2008, 20:41
Krótko i w temacie z tymi trenerami (Orzech i Hajer )to za 3 lata nie bedzie awansu.
Jedyne rozwiązanie to zmiana trenera , oczywiscie na lepszego:hihi:
CNN

Von Baron
05-04-2008, 21:00
Pytanie w czym tkwi problem?

arekk
05-04-2008, 21:34
Panie trenerze wystarczy... Zamiast 6 pkt. w dwóch ostatnich wyjazdach mamy zaledwie 1. Jak można u siebie wygrać z czołówką i przegrać z klnerami... To dość nie (profesjonal)ne podejście piłkarzy. W domu zapepszają bo to widzą i wymagają kibicę. Na wyjazadch mają to głęboko w d.... Dlatego Orzch zwijaj się jak nie umiesz nad tym zapanować... Dość wstydu

ConnoR-Turek
05-04-2008, 22:02
Generalnie jestem życzliwy dla kibiców drużyn przeciwnych. Twierdzę, że każdy z nas ma drużynę, której kibicuje i każdego z nas martwi postawa drużyny gdy jej nie idzie.
Nazywanie jednak przeciwników kelnerami to brak szacunku i traktowanie innych z góry. Jeśli jednak w ten sposób lubicie się dodatkowo samobiczować to możecie drużynę z Turku nazwać kelnerami, stolarzami i jak tam sobie chcecie.

Co do spotkania...mecz wyrównany. Każda z drużyn mogla go wygrać. Obie ekipy stworzyły sobie dogodne sytuacje do strzelenia bramek. Każda strzeliła jedną i ten wynik jest jak najbardziej sprawiedliwy.

Sędziów liniowych należałoby wysłać na gruntowny kurs szkoleniowy z zakresu interpretacji pozycji spalonej.

Wy narzekacie na swojego trenera, my narzekamy na swojego i z dużym prawdopodobieństwem się z nim w poniedziałek pożegnamy.

Pozdrawiam Kibiców GKSu Katowice. Powodzenia w następnym meczach.

Flame
05-04-2008, 22:36
Wy narzekacie na swojego trenera, my narzekamy na swojego i z dużym prawdopodobieństwem się z nim w poniedziałek pożegnamy.

I tym się niestety różnimy...

Co do Waszego trenera, to się wcale nie zdziwię jak wkrótce usłyszymy o Adamie T.

wyszo
05-04-2008, 22:47
Uczepiliscie sie tylko i wyłącznie trenera, a kto biega po boisku ? Ciekawe jest to, że jak gramy u siebie to wszystko jest pięknie - bo rzeczywiscie ze Slaskiem i z Arka zagralismy bardzo dobre mecze ale za to nikt trenera nie pochwali, ale jak przegrywamy ze Stalówka czy remisujemy z Turem to od razu wszystko leci na sztab szkoleniowy. Moze po prostu pilkarze czują sie troszke za pewnie i jada na kazdy wyjazd w glorii i chwale ?? Czy za to, ze po naprawde znakomitym meczu z Arka tydzien pozniej ledwo remisuje się z 14 druzyna w II lidze, jest wina tylko i wylacznie trenera? Mozna by bylo powiedziec tak jesli trener zmienialby co mecz ustawienie czy zawodnikow, ale my gramy prawie tym samym skladem co tydzien temu i jestesmy cieniem tej druzyny !!! . Tutaj chodzi o podejscie do rywala, i faktycznie trenerzy moga miec w tym swój udzial, ale po boisku biega 11 zawodników i to oni przede wszystkim ambicja i walka musza wygrac mecz.

Dlatego smiesza mnie komentarze po meczu z Turem typu: "Piekarczyk musi odejsc", "koncz wasc wstydu oszczedz" itp. Czemu po meczach wygranych nie ma tych komentarzy? Nie bronie trenera i nie mowie ze jest najlepszy (wydaje mi sie, ze jesli mamy zrobic awans to trzeba odswierzyc lawke trenerska, no chyba ze w tym roku sie uda :) ) ale trzeba widziec nie tylko te zle strony ale tez dostrzec to co dobre.

GieKSiarze.pl
05-04-2008, 23:18
zdjęcia z meczu Tur Turek - GKS Katowice są na stronie www.GieKSiarze.pl

Zapraszam!

przemol1984
05-04-2008, 23:33
Zgadzam się z tym , że Orzech i Hajer powinni odejść . Po prostu ''wypalili'' się jako trenerzy w naszym klubie i tyle . Poza tym , jak już parokrotnie na forum wspominałem - Piekarczyk zbyt długo siedział w IV lidze (czyt. z dala od pierwszo lub drugoligowej piłki ) , co zaszkodziło mu jako trenerowi , który musi się rozwijać . Świat idzie do przodu , nawet świat naszej polskiej piłki kopanej ( mówię o wątku sportowym , nie o korupcji ). Trenerzy wyjeżdżają na staże do zagranicznych klubów , a nasz Orzech nigdy nie był na czymś takim . I teraz mamy efekty tego wszystkiego . Jednak mimo wszystko Piekarczyk zrobił dla nas bardzo dużo , i jako piłkarz i jako trener . Jestem przeciwny gwałtownym i niesympatycznym tekstom nawołującym go do odejścia . I nie zarzucajcie mi , że żyję przeszłością . On powinien odejść , ale nie traktujmy go jak najgorszego wroga , bo on oddał trochę zdrowia dla naszego klubu . Faktem jest już raczej to , że u nas prochu już nie wymyśli , ale ja zawsze będę go szanował za to jaki był kiedyś...

Flame
06-04-2008, 07:40
On powinien odejść , ale nie traktujmy go jak najgorszego wroga , bo on oddał trochę zdrowia dla naszego klubu . Faktem jest już raczej to , że u nas prochu już nie wymyśli , ale ja zawsze będę go szanował za to jaki był kiedyś...

Tylko, że to właśnie w tym rzecz, że Piekarczyk kurczowo trzyma się stołka, a jestem pewien że sam jest też przekonany o tym, że już prochu nie wymyśli.

Wiadomo, że zarząd (mam tu głównie na myśli prezesa) z oczywistych przesłanek towarzyskich z trenerem się nie rozstanie, więc inicjatywa powinna wyjść od samego trenera.

Ogranie Śląska Wrocław(grającego o pietruszkę) czy Arki Gdynia(która nie umniejszając naszego sukcesu, chyba trochę lekceważy resztę zespołów, bo kadrę na II ligę, ma jak Wisła na I ligę) to mimo wszystko duży sukces, trzeba jednak pamiętać, iż w tych meczach mnożyły się błędy w defensywie, które przysłaniały jednak korzystne wyniki.

Co gorsza w takim Turku ewidentnie analizując relację na naszej stronce, można dojść do wniosku że przez większość meczu przewagę jednak miał Turek i kolejny raz nie narzucamy stylu gry, ale tu problem jest szerszy bo jakiegoś konkretnego stylu nie wypracowaliśmy od początku tej kadencji Piekarczyka i to właśnie jest jego największa porażka.

Blejz
06-04-2008, 08:24
Flame zeby narzucic styl gry najpierw trzeba go miec

TedeGKS
06-04-2008, 08:39
dokładnie dla mnie te wygrane u siebie to po części tez efekt przypadku a nie jakiegoś wypracowanego stylu...bo jaki można mieć styl, czasem mam wrażenie że piłkarze biegają,atakują a potem myślą ok jestem pod bramką co zrobić jak sie zachować....i już piłeczki nie ma.

Blejz
06-04-2008, 09:16
przepraszam my mamy styl

to jest styl bij a lec

cechujacy sie zagraniami typu na afere oraz do mlyna

plus jeszcze efektowne i jakze efektywne wykonywanie stalych fragmentów gry np roznych

Suja
06-04-2008, 10:05
Jak dla mnie Piekarczyk nie ma wizji gry. Marzy mi się w GKS młody trener z ambicjami pokroju Probierza albo Brosza, bo naprawde przydało by się trochę nowej myśli szkoleniowej i nowych pomysłów. A nie koncepcje gry z lat 80 ;/

kimgaj
06-04-2008, 10:24
Panowie, tak trochę chce mi się śmiać jak tak czytam te komentarze - wybaczcie. Z jednej strony trenerzy, piłkarze tłumaczą porażki np. złym stanem murawy itp. Z drugiej strony kibice "tłumaczą" nasze sukcesy przypadkiem, olaniem nas przez przeciwników itp.

Moim zdaniem rozpoczęliśmy rozgrywki II-ligowe przeciętnym składem. Obecnie jest już znacznie lepiej, ale jednak nie na tyle lepiej aby stać się "rycerzami wiosny", a tylko to umożliwiłoby włączenie się do walki o awans, bo na awans 7-8 drużyn już na pewno nie ma co liczyć. Sztab szkoleniowy to nie jacyś nieudacznicy, ale do wybitnych przecież też nie należą. Pod każdym względem (także finansowym) jesteśmy takim, może trochę lepszym, II-ligowym średniakiem i takie też mamy wyniki. Zresztą, spójrzmy na nas samych, na kibiców. U siebie jest REWELACJA, ale wyjazdy....też powinniśmy w końcu skończyć z dymieniem. A stadion, zaplecze...podobnie.
Ale spokojnie Panowie. Dwa lata temu marzyliśmy... o derbach z Rozwojem. Tymczasem część naszych tegorocznych rywali już planowało atak na ekstraklasę.
Zresztą moim zdaniem na wiosnę i tak gramy nieźle, a jedyna prawdziwa wpadka to porażka ze Stalową Wolą. Z resztą spójrzmy chociażby na ostatnią kolejkę, na wyjazdowe remisy drużyn jednak od nas lepszych.

Tak czy inaczej trzeba chyba zacząć już od przygotowywać się do przyszłego sezonu w II lidze. Przecież kończą się kontrakty Prasnala, Markowskiego, Kaliciaka... nie wiem kogo jeszcze? Jeśli teraz olejemy sprawę to znów zaczniemy rozgrywki jesienne przeciętnym składem i potem będziemy próbować na siłę nadrabiać straty do czołówki.

rafalbombel
06-04-2008, 11:01
KONFERENCJA PRASOWA PO MECZU TUR TUREK - GKS KATOWICE :

http://kibol23.wrzuta.pl/audio/6UhoRnWHnM/

Rahim
06-04-2008, 11:29
Tak czy inaczej trzeba chyba zacząć już od przygotowywać się do przyszłego sezonu w II lidze. Przecież kończą się kontrakty Prasnala, Markowskiego, Kaliciaka... nie wiem kogo jeszcze? Jeśli teraz olejemy sprawę to znów zaczniemy rozgrywki jesienne przeciętnym składem i potem będziemy próbować na siłę nadrabiać straty do czołówki.

Jesli teraz olejemy sprawe i oni odejda to nie bedziemy nadrabiac straty do czolowki tylko rozpaczliwie bronic sie przed spadkiem.Pamietac nalezy ze nasza lige 'wzmocni' teraz kilka zespolow OE a wiec bedzie ona napewno silniejsza niz jest w chwili obecnej.

marcin GieKSa
06-04-2008, 11:36
powiem szczerze jestem wkurwiony i to bardzo!!! jak mozna z takimi druzynami(Stalowka , TUR) tracić punkty ...ok rozumiem 1 słabszy mecz moze sie zdarzyć..........ale nie 2 pod rzad na wyjeżdzie najbardziej boli to ze niejako zaprzepaszczamy nasz dorobek u siebie , tracac punkty ze slabeuszami....
ja sie pytam z czego to wynika??? przeciez oni nie sa wogole bez formy , wystarczylo zagrac chocby w 80 % tak jak z Arka i zwyciestwo mamy w kieszeni...dziwi ta niemoc w grze na wyjazdach...wynika to albo ze zlekcewazenia rywala poraz ktorys tam (konsekwencje wtedy powinny byc wyciagniete w stosunku do pilkarzy jak i trenera ktory ewidentnie nie umie dobrze ustawic jak i zmotywowac pilkarzy) albo no wlasnie albo jest jakis inny powod o ktorym my nie wiemy...
jestem wkurwiony na maksa

anarhool
06-04-2008, 12:05
nie dramatyzujcie bo jak czytam przepowiednie przyszlych sezonow i przyszlosci GieKSy to az strach sie bac. Ja bylem przygotowany na poczatku sezonu na mniej wiecej srodek tabeli a wierze ze za jakis czas zbudujemy mocna druzyne na OE i nie wpadam w panike po kilku porazkach. Jak zostaniemy w 2giej lidze to przynajmniej bilety nie zdrozeja a to juz jakis plus ;) ale moze ja mam na to inne spojrzenie bo na Bukowa jezdze tylko po to by dopingowac GieKSe a jak chce poogladac ladna pilke to se ogladam LM :P
chuj z wynikami GKS jestesmy z Wami!

kimgaj
06-04-2008, 12:12
...ja sie pytam z czego to wynika??? przeciez oni nie sa wogole bez formy , wystarczylo zagrac chocby w 80 % tak jak z Arka i zwyciestwo mamy w kieszeni...dziwi ta niemoc w grze na wyjazdach...
jestem wkurwiony na maksa

Moim zdaniem tu nie chodzi o to aby zagrać w 80% jak z Arka, ale że w takich meczach trzeba zagrać w 100% INACZEJ (nie lepiej albo gorzej). A tego niestety oni nie potrafią. Nawet nie o to chodzi, ze nie mają na to składu, ale raczej koncepcji. A może jednego i drugiego??? No bo naszym najlepszym rozgrywającym ma być nominalny stoper-defensewny pomocnik Markowski?
Tym bardziej szkoda, ze nie mógł grać Iwan i Wijas. Może trzeba było zaryzykować Sierkę?

Teraz to se możemy pogdybać.

PS.
Anarhool, dokładnie tak jak mówisz! Piękna gra na Bukowej była dawno temu, kiedy Piekarczyk jeszcze jako piłkarz ogrywał z kolegami np. Widzew, który wygrywał z Liverpoolem albo Juventusem. No i może jeszcze potem kiedy już jako trener ogrywał Legię z Kowalczykiem w składzie oraz Aris i Bordeaux . A tak, to się zawsze chodziło na szpile dla samej drużyny, dla klubu

przemol1984
06-04-2008, 13:38
Trener tłumaczy ten wynik m.in. eksperymentalnym ustawieniem , że nie było Wijasa i Iwana...Niestety drużyna , która chce awansować do I ligi musi umieć sobie dawać rade nawet z gorszymi sytuacjami...

Tomson
06-04-2008, 16:13
Trener tłumaczy ten wynik m.in. eksperymentalnym ustawieniem , że nie było Wijasa i Iwana...Niestety drużyna , która chce awansować do I ligi musi umieć sobie dawać rade nawet z gorszymi sytuacjami...

Do tego powinna mieć zmienników grających na podobnym poziomie.

Pierre
06-04-2008, 16:16
Polonia Warszawa traci punkty w meczu z Warta Poznań 0-0
Wisła Płock traci punkty w meczu z Pelikan Łowicz 0-0
Arka Gdynia remisuje 2 - 2 z Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław remisuje ze Stalówka
No i my tracimy punkty

Jak widać prawie cała czołówka traci oprócz Lechi :)

_Adi
06-04-2008, 16:17
Polonia Warszawa traci punkty w meczu z Warta Poznań 0-0
Wisła Płock traci punkty w meczu z Pelikan Łowicz 0-0
Arka Gdynia remisuje 2 - 2 z Znicz Pruszków
Śląsk Wrocław remisuje ze Stalówka

Jak widać prawie cała czołówka traci oprócz Lechi :)

a my jak zwykle w tej rundzie nie umiemy tego wykorzystać...

grzana
06-04-2008, 18:00
kur*a jesteśmy najgorsi na wyjazdach!Trzeba sie zacząć rozglądać za nowym trenerem!!!!!!Najpierw Stal teraz Tur.

blazej
06-04-2008, 18:22
i jeszcze jedno mnie zastanawia do srodka przesunal Piekarczyk Plewnie.. ciekawe czy Plewnia w ogole kiedys gral na srodku pomocy albo czy w ogole w sparingach to bylo testowane.. szkoda gadac brak koncepcji widoczny az nadto

Foxu
06-04-2008, 18:27
na Bukowa jezdze tylko po to by dopingowac GieKSe a jak chce poogladac ladna pilke to se ogladam LM :P
chuj z wynikami GKS jestesmy z Wami!

To sobie powinni niektórzy wziąść do serca. W innym temacie jak proponowałem graczy odrzuconych ze szkockiej ligi to mnie zjebali, ze my to nie te progi, a teraz im się Real Madryt w Katowicach marzy. Mamy druzyne na okolice miejsca 6-10 i tak gramy. Pozatym po wynikach widać jak 2 liga jest równa i tu Kmita może wygrać z Arką i GKS może zremisować z Turem.

Inna rzecz, że bramke stracilismy po rzucie wolnym. Jak by postawić w miejsce naszych graczy Man Utd to tez by wpadło. Taki to urok piłki noznej.

W weekend kolejny mecz i tego się trzymajmy, a nie kombinujecie jak na 1000 sposobów obrazić trenera i/lub graczy. Jak im zarzucić brak umiejetności, nieudolność itp.

Pozdrawiam i oby z Piastem były 3 pkty

kimgaj
06-04-2008, 20:12
Foxu, gdyby taki skład był tu od lata to myślę, że moglibyśmy nawet włączyć się do walki o bezpośredni awans, a już co najmniej o 3-4 miejsce. No ale nie był więc faktycznie przy bardzo sprzyjających okolicznościach zajmiemy to 8-10 miejsce

Do tego powinna mieć zmienników grających na podobnym poziomie.
Facet, my dopiero od kilku tygodni mamy 11 zawodników na dobrym poziomie, a co tu myśleć o zmiennikach...

robertgacmanga
07-04-2008, 09:25
Jezu ludzie czy wy czytacie samych siebie????Po meczu z Arka to wszyscy z małymi wyjatkami zrobili by laske kazdemu piłkarzowi i trenerom!!!! A teraz to juz oczywiscie Piekarczyk won!!!! Gramy takimi zawodnikami jakich mamy,wypadł ze składu Iwan,Wijas. Sierka nie jest w pełni zdrów,Cholerzynski złamał nos na treningu.No to kogo miał wstawic Orzech do środka pola??Wstawił by kogos innego na miejsce Iwana to po remisie pisalibyscie dlaczego on nie spróbował tam wstawic np Plewnie? Sami nakreciacie sie na forum,ale my musimy pamietac ze przed sezonem nikt nie myslał o awansie.Ja jednak wierze ze jeszcze nie raz przeczytam na tym forum ze trener i zawodnicy staneli na wysokosci zadania i szanse na awans nadal sa.A juz ku temu jest okazja za tydzień w meczu z Piastunkami!!!!! I pamietajcie WIARA UMIERA ZAWSZE OSTATNIA!!!! DO BOJU GKS GKS GKS!!!!!

marcin GieKSa
07-04-2008, 09:40
Jezu ludzie czy wy czytacie samych siebie????Po meczu z Arka to wszyscy z małymi wyjatkami zrobili by laske kazdemu piłkarzowi i trenerom!!!! A teraz to juz oczywiscie Piekarczyk won!!!! Gramy takimi zawodnikami jakich mamy,wypadł ze składu Iwan,Wijas. Sierka nie jest w pełni zdrów,Cholerzynski złamał nos na treningu.No to kogo miał wstawic Orzech do środka pola??Wstawił by kogos innego na miejsce Iwana to po remisie pisalibyscie dlaczego on nie spróbował tam wstawic np Plewnie? Sami nakreciacie sie na forum,ale my musimy pamietac ze przed sezonem nikt nie myslał o awansie.Ja jednak wierze ze jeszcze nie raz przeczytam na tym forum ze trener i zawodnicy staneli na wysokosci zadania i szanse na awans nadal sa.A juz ku temu jest okazja za tydzień w meczu z Piastunkami!!!!! I pamietajcie WIARA UMIERA ZAWSZE OSTATNIA!!!! DO BOJU GKS GKS GKS!!!!!
Tutaj chodzi o to ze niejako " marnuje" sie dorobek(zwyciestwa z druzynami z czolowki) tracac pozniej punkty ze slabeuszami...czlowieka ogarnia tylko wkurwienie...zobacz gdzie bysmy byli gdybysmy wygrali ze Stalówka i Turem??a tak AWANS to mrzonki!!

KOYOT
07-04-2008, 09:43
Na awans to ja się przestałem dawno napalać jesteśmy tej chwili typowym średniakiem raz wygramy raz zremisujemy a raz przegramy. Na awans w tym momencie nie jesteśmy w tej chwili gotowi sportowo i organizacyjnie, a nawet jeśli jakiś cudem awansujemy to będzie 2 razy ciężej się utrzymać:/

Krist VB
07-04-2008, 09:44
Jo już przestałem winić trenerów za to co grajki robią na wyjazdach. To kajś musi w nich siedzieć na tela głęboko, że nie umią sie tego gówna pozbyć. O ile ze Śląskiem mieliśmy w chuj farta, to z Arka gra wyglądała bardzo dobrze (nie pisza o II połowie bo wiadomo jaki był plac) z wyjątkiem słabych wybić obrony. Spielu, jak większość nie widziałem więc nie beda pisoł o braku zaangażowania, złej taktyce itp.
Dziwne bo w awans to właśnie piłkarze wierzyli (wierzą?) nojbardziej, a na boisku rywala plączą im sie nogi.
Fusbal to guwniany sport, kożdy może wygrać z kożdym nawet bez cufal. Ino, że nom go zdecydowanie brakuje. Jak usłyszołech wynik, wkurwiłech sie niemożebnie ale nie beda po nikim "jechoł" bo o ile ze Zniczem i Stalówką męczyłem sie patrząc na naszą gre, to teroz czekom na skróty zeby cokolwiek widzieć. Nie bydzie awansu w tym roku i wszyscy muszymy se z tego zdać sprawa bo popadniemy w jakies skrajności i za chwila wszyscy bedom chcieli piłkarzom napierdolić. Awanse, majstry zdobywo sie na wyjazdach, a my tam grać nie umimy. Osobiście mi nie zawadzo, że gromy w II lidze. możemy jeszcze ze dwa lata skuli mie pograć. Pamietocir przeca kaj my byli dwa lata nazot... ?
Zycza piłkarzom przełamania na wyjazdach i licza na dobry spiel z Piastem.

marcin GieKSa
07-04-2008, 11:25
jak najszybciej zapewnijmy sobie utrzymanie ...a pozniej mozna ogrywac mlodych i grac na luzie...

qwazi
07-04-2008, 12:05
Jo już przestałem winić trenerów za to co grajki robią na wyjazdach. To kajś musi w nich siedzieć na tela głęboko, że nie umią sie tego gówna pozbyć. O ile ze Śląskiem mieliśmy w chuj farta, to z Arka gra wyglądała bardzo dobrze (nie pisza o II połowie bo wiadomo jaki był plac) z wyjątkiem słabych wybić obrony. Spielu, jak większość nie widziałem więc nie beda pisoł o braku zaangażowania, złej taktyce itp.
Dziwne bo w awans to właśnie piłkarze wierzyli (wierzą?) nojbardziej, a na boisku rywala plączą im sie nogi.
Fusbal to guwniany sport, kożdy może wygrać z kożdym nawet bez cufal. Ino, że nom go zdecydowanie brakuje. Jak usłyszołech wynik, wkurwiłech sie niemożebnie ale nie beda po nikim "jechoł" bo o ile ze Zniczem i Stalówką męczyłem sie patrząc na naszą gre, to teroz czekom na skróty zeby cokolwiek widzieć. Nie bydzie awansu w tym roku i wszyscy muszymy se z tego zdać sprawa bo popadniemy w jakies skrajności i za chwila wszyscy bedom chcieli piłkarzom napierdolić. Awanse, majstry zdobywo sie na wyjazdach, a my tam grać nie umimy. Osobiście mi nie zawadzo, że gromy w II lidze. możemy jeszcze ze dwa lata skuli mie pograć. Pamietocir przeca kaj my byli dwa lata nazot... ?
Zycza piłkarzom przełamania na wyjazdach i licza na dobry spiel z Piastem.

dobrze mowisz Krist.realia sa jakie sa, druzyne mamy taka jaka mammy, treneratez. Juz gdzies to wczesniej napisalem-przeciez plan na awans do OE byl 5-letni z tego co pamietam??? Zreszta Ayer niedawno tez to potem potwierdzil.
Wiec o co Wam chodzi, mamy jeszcze ze 2 lata zeby zbudowac druzyne na Ekstraklase.
Po2 nawet jak teraz bysmy weszli to bez kasy, z hukiem bysmy spadli.
Spokojnie Panowie. Chcielibyscie coponiektorzy wszystko odrzau, a widac nie da sie, bez kasy, bez dobrych grajkow.
I tyle w temacie-ja juz sie w tym sezonie nie emocjonuje bo nawet jakbysmy zajeli w optymistycznej wersji 4 miesjce to i tak nie wejdziemy, bo PZPN cos wymysli zeby za duzo drugoligowcow nie weszlo do OE, a jeszcze na dodatek GKS Katowice.
Dajcie spokoj. Ten sezon jest juz stracony i tyle w temacie.
trzeba budowac zespol na najblizsze 2 lata, ktory powalczy o awans i w cuglach wygra te 2 lige zeby pewnie awansowac.
Gra jest kiepska i tyle w temacie. 8-7 miejsce to odzwierciedlenie naszego potencjalu
Pozdor.

Gumis
07-04-2008, 12:17
moim zdaniem tutaj potrzeba psychologa dla grajków

pzdr.

qwazi
07-04-2008, 12:30
moim zdaniem tutaj potrzeba psychologa dla grajków

pzdr.

dobry sztab szkoleniowy, przewietrzenie druzyny i tyle w temacie-ale na to trza miec pieniadze...
psychologa to moze miec malysz...
pozdro

Picapao
07-04-2008, 12:58
Wydaje mi sie, że dobry szkoleniowiec czy tam inny trener powinien być równiez dobrym psychologiem żeby obojętnie jaki przeciwnik umiał na tyle zmotywować drużyne, żeby grali na 100 a nawet na 110% swoich mozliwości...:huh:

Tomi_89
07-04-2008, 14:10
Zobaczcie co zmiana trenera dała Rozwojowi Katowice!!! Idą teraz jak burza!!!! Ich średnia bramek na mecz to zawsze była około jednej a teraz już mecz za meczem wygrywają i ambicje znacznie im wzrosły.... gdyby nie słaba pierwsza część sezonu to istniała by realna szansa na powtórkę derbów. Jednak co trener to trener:D

Kris
07-04-2008, 14:58
W dzisiejszych czasach to ja juz nie wierze w zadnych trenerow magikow...

Maleks
07-04-2008, 15:16
od początku SSK, tj. jeszcze przed 4-tą ligą, była mowa o awansie z marszu do drugiej ligi (co się udało) i potem 2-3 sezonach na zapleczu Ekstraklasy. Każdy by chciał, żeby GieKSa grała na najwyższym szczeblu, ale mogę się założyć że większość płaczków na forum, jechałoby po Zarządzie, trenerach i grajkach jeszcze bardziej, jak zaraz po ewentualnym awansie w tym roku spadlibyśmy z hukiem do drugiej ligi w następnym (wtedy to już będzie pierwsza). Wtedy to dopiero byłby lament.

Czego się zresztą spodziewać, skoro większość tutaj daje się ponosić niezdrowym emocjom i płodzi kompletnie bezwartościowe komentarze, nie wnoszące nic do tematu. Wydawałoby się, że to takie proste, pomyśleć przed napisaniem czegokolwiek, ale jak widać bardzo wielu to zadanie najzwyczajniej przerasta.

Tomi_89
07-04-2008, 15:57
Zobaczcie co zmiana trenera dała Rozwojowi Katowice!!! Idą teraz jak burza!!!! Ich średnia bramek na mecz to zawsze była około jednej a teraz już mecz za meczem wygrywają i ambicje znacznie im wzrosły.... gdyby nie słaba pierwsza część sezonu to istniała by realna szansa na powtórkę derbów. Jednak co trener to trener:D

blazej
07-04-2008, 21:48
Dobra Maleks to o czym piszesz to jedno a druga strona medalu jest taka ze kazdy powinien sobie odpowiedz na pytanie czy w warunkach jakich jestesmy dalo sie zrobic cos wiecej poprzez takie a nie inne decyzje? czy dalo sie cos wycisnac wiecej niz tylko srodek tabeli?

wg. mnie dalo sie wycisnac z tym skladem wiecej punktow ktore w niektorych meczach w glupi sposob nam uciekly moim zdaniem z winy blednych decyzji trenera.

p.s czy mozna zrobic wywiad z Furtokiem jak kidys z Piekarczykiem? ze nadeslemy pytania?

Flame
07-04-2008, 21:56
Maleks tu nie chodzi o awans, bo akurat na niego klub nie jest gotowy, ani piłkarsko, a tym bardziej organizacyjnie.

Tu chodzi o to, że przez całą kadencję Piekarczyka nie widać, żeby ta drużyna wyrobiła sobie jakiś styl, a i zawodnicy jakoś wędrują w dziwne miejsca na boisku bez ładu i składu(że wspomnę tylko Plewnie w ostatnim meczu), a druga rzecz to większość już ma dość tych beznadziejnych "w sumie" wypowiedzi po meczu o murawie, kłopotach kadrowych itd.

Zresztą w historię niedawną patrząc to Kaczmarek wypracował styl techniczny z klubem(w bardzo krótkim czasie), Żurek dla odmiany oparł grę na świetnie funkcjonującej defensywie, Białek świetnie wykorzystywał skrzydła. Każdy z tych trenerów miał wizję, a przynosiła ona różne skutki. Prowadzenie zespołu przez Orzecha, przypomina bardzo to co prezentował Borecki na ławce trenerskiej, czyli taktykę "jakoś to będzie"

Maleks
07-04-2008, 23:46
blazej, jasne że się dało wycisnąć, tylko tak patrząc na sprawę, to każda drużyna w lidze mogłaby mieć kilka punktów więcej. Zawsze ktoś musi stracić, by inny zyskał. Co mają powiedzieć kibice takiej Arki, która z tymi wszystkimi "nazwiskami" jest murowanym kandydatem do awansu, mimo 5 karnych punktów, a na wiosnę seryjnie traci punkty? Patrz chociażby ostatni mecz ze Zniczem i strata gola w 93 minucie? Że o wcześniej porażce z nami i remisem z Pelikanem nie wspomnę. Przy ich porażce z Kmitą i remisie z Pruszkowem na pewno im nie przeszkadzała murawa, która wg naszych piłkarzy, prezesa i trenerów jest równa jak stół.

Wiem, że można powiedzieć co nas obchodzą inni, ale to mi przypomina, że to "tylko" piłka i tylko sport, w którym nie zawsze teoretycznie lepszy wygrywa.

Flame, co do trenerów i taktyki się nie wypowiadam. Raz że nie powinienem, a dwa że się na tym nie znam. Nie wszystko mi się podoba, ale jakkolwiek byłbym niezadowolony to moje narzekanie niczego nie zmieni. Szczególnie jak będę zrzędził w tak żenujący sposób jak kilku moich poprzedników w tym temacie.

Zanim ktoś źle zrozumie - nie chodzi o to żeby nie krytykować, ale żeby tą krytyką wyrazić coś konkretnego, chociażby bardzo kontrowersyjnego. Tyle, że jak widać, niektórych nie stać na nic innego niż smutne, emocjonalne pierdolenie.

M_S
08-04-2008, 06:22
Maleks - po pierwsze 2 lata temu nikt nie zakładał, ze do ekstraklasy będzie tak łatwo awansować (pewnie nigdy tak łatwo nie było i prędko się nie powtórzy - oczywiście jak się nie okaże w przyszłym sezonie w ekstraklasie grać będzie 12 dużyn...), po drugie nikt nie zakładał, ze ekstraklasa w sezonie 2008/2009 będzie taka słaba, więc nie typowałbym dla nas spadku z hukiem, po trzecie jak nie awansujemy (nadal jest szansa) w tym roku to kilkuletni pobyt na zapleczu ekstraklasy mamy gwarantowany - jak spadnie do naszej ligi Widzew, Zagłębie?, Jaga, Korona? i być moze inne kluby to przy założeniu ze w nastpnych sezonach awansować będą tylko 2 drużyny to łatwo nie będzie.
Poza tym, jako niepoprawny optymista, chciałbym usłyszeć co w przyszłym sezonie się zmieni w GieKSie że wtedy już klub będzie organizacyjnie gotowy a teraz nie?

kimgaj
08-04-2008, 15:31
Pamiętam oglądany za bajtla film z Bruce'em Lee, w którym on mówi: "Mój styl, to brak stylu!" - może to o to chodzi? A tak już całkiem poważnie, to drużyna może grać po trochu technicznie, po trochu pressingiem, może grać raz z kontry, a raz atakiem pozycyjnym - BYLEBY BYŁA SKUTECZNA. Tylko, że niestety nie zawsze jest... Nie zgadzam się za to z pretensjami, że "zawodnicy jakoś wędrują w dziwne miejsca na boisku". Moim zdaniem to akurat pozytyw - na przykład Krysiński, może se grać jako lewy napastnik. Najważniejsze, żeby go ktoś na obronie skutecznie zaasekurował, a poza tym żeby z tego był pożytek dla drużyny. Zupełnie nie zgadzam się też z tym, że ustawienie Plewni na środku było błędem. Ten zawodnik potrafi inteligentnie i dokładnie podać do partnera, ma niezły strzał, mógł więc okazać się bezcenny na Tura. Niestety jako lewy pomocnik nie przekonuje - brakuje mu szybkości, zadziorności, no więc pomysł aby ustawić go albo na lewej obronie albo właśnie w środku pomocy uważam za bardzo dobry. Nie widziałem meczu więc nie wiem jak mu poszło.
Panowie, nie wiem czy nie przesadzacie trochę z tymi oczekiwaniami. Moim zdaniem drużyna dopiero od początku tej rundy, po wzmocnieniach jest pełnowartościowym II-ligowcem. Widać to z resztą po wynikach, które nie są złe. No ale musi minąć trochę czasu, żeby była w stanie wygrywać wszystko jak leci. Nasz problem polega na tym, że po jesieni nie mogliśmy sobie pozwolić już na żadne straty punktowe. Co gorsza, latem pewnie opuszczą nas najlepsi zawodnicy i znów trzeba będzie budować wszystko od początku, a zwróćcie uwagę jak trudno zastąpić jednego tylko Polczaka (mam wrażenie, że na jesieni środek naszej defensywy prezentowa się trochę pewniej). Gdyby jednak udało się ich zatrzymać, to moim zdaniem spokojnie w tym składzie, tyle że już zgranym, możemy włączyć się do walki o awans już za rok! I TO BEZ WZGLĘDU NA TO Z ILOMA OBECNYMI I-LIGOWCAMI BĘDZIEMY MUSIELI RYWALIZOWAĆ.
Jeśli chodzi o Piekarczyka to nie uważam go ani za złego trenera (o czym świadczą zwycięstwa z Arką, Śląskiem, a wcześniej z Legią i Zagłębiem), ani za bardzo dobrego (o czym świadczą porażki i remisy ze słabszymi rywalami). Nie wiem ile on tam zarabia, choć pewnie nie mało - ale aby zatrudnić u nas ZNACZNIE lepszego trenera musielibyśmy wydać naprawdę duże pieniądze, a rezultatu i tak nie bylibyśmy pewni. Bo czasy "cudotwórców", którzy robili awanse dzięki... "swoim metodom" na szczęście już odchodzą do przeszłości. Właściwie to widzę tylko jeden plus takiej zmiany - nowy szkoleniowiec traktowałby wszystkich zawodników tak samo, a Piekarczyk ma jednak czasem tendencję do opierania się na swoich zaufanych piłkarzach i trzeba przyznać, że jest w tym twierdzeniu trochę za bardzo konserwatywny.