View Full Version : GKS Katowice vs Arka Gdynia (organizacja)
BillyKid
29-03-2008, 17:09
Mam pytanie po co sa te karty kibica ? Podobno po to aby niebylo kolejek, a kolejki sa i to dupne, a ludzie jak zwykle cierpliwosci niemaja i wcale sie temu niedziwie, dlatego skonczylo sie to niemilym incydentem i napewno klub to odczuje :/
Pozatym byla mowa ze jak bedziemy mieli karty i kupimy sobie wczesniej bilet czy to w sklepiku czy tez doladowujac sobie karte przez neta, wejdziemy szybko i niebedziemy musieli stac w uciazliwych kolejkach, a niestety tak niejest, przyjezdzam sobie godzine przed szpilem i musze czekac 40 minut w kolejce ktora prowadzi do bramy wejsciowej, mowie sobie okej mozna postac jakos to zleci ale nie bo banda idiotow bo inaczej tego nemozna nazwac wpycha sie od przodu do kolejki, dobrze ze jeden starszy pan zareagowal i wygonil paru chlopakow na tyl kolejki, ale niestety gdy zobaczyl ze takie sytuacje sie zdarzaja coraz czesciej odpuscil, jeden kolo nawet przeskoczyl przez plot, mial bilet ale niechcial czekac. Czy niemoze byc tak ze ktos tej kolejki bedzie pilnowal, niewiem postawic jakies slupki zeby ludzie niepchali sie jak by to byla kolejka po chleb w latach PRL. Pozatym ochrona czy oni musza tak skrupulatnie macac wszystkich, kiedys takie opszukiwanie nietrwalo wiecej niz 10 sekund a teraz trawa 30 sekund, pozatym czemu jest tylko jeden czytnik na wejscie ? przez to tez sie kolejki robia bo zanim ta zielona lampka pokarze mi ze moge wejsc na stadion mija kolejne 15 sekund, jak byly jeszcze bilety papierkowe to stalo 4 kolesi i szybko darli te bilety i szlo to o wiele szybciej niz teraz. Mam nadzieje ze zarzad klubu cos z tym zrobi i pomalu komfort wpuszczania na mecz bedzie o wiele lepszy i szybszy. Pozdrawiam.
To nie jest kwestia tego że ochrona wolno przeszukuje, tylko tego że jest jeden czytnik na bramkę i z tego co zauważyłem po każdym sczytaniu kodu on "pika" przez kilka sekund zanim znowu będzie gotowy do użycia. Gdyby były dwa czytniki nie było by takich kolejek.
jedn czytnik na bramke to zdecydowanie za malo musza byc co najmniej dwa przez to sa kolejki prosze cos z tym zrobic bo zalezy wszystkim nam na pelnych trybunach
nooo,kolejki są okropne.... :/
*Kamilkaaa*
29-03-2008, 20:33
trzeba poprostu sie przyzwyczaić. Z każdym szpilem będzie coraz lepiej... tak myśle ;)
Dodam że czytnik nie czyta niektórych biletów(papierkowych), w końcu wszedłem nie odczytany. I po co te całe czytniki? ale czego możemy sie spodziewać po tym że za każdym razem jak jestem na GieKSie to fachowiec szpera w tych skanerach...
Z drugiej strony to i nawet 3 czytniki na bramkę by nie zadowoliła kibiców.
Kolejki nie tworzą się przez ochroniarzy którzy nas obszukują tylko przez ten cały elektryczny system !
Ten co wbijał bilety na czytnik to 3 razy próbował żeby mu coś tam piknęło i przez to robi się taka kolejka.
Jak dla mnie powinni chwilowo zawiesić cały ten system, do momentu kiedy go usprawnią. Bo tak nie może być że trzeba będzie przychodzić 2 godziny wcześniej na mecz.
Kolejna porażka zbyt wolnego systemu. Coś trzeba z tym zrobić.
Może rzeczywiście dokupić kilka czytników?
maniak1964
29-03-2008, 22:55
jezeli niebedzie jakiejs poprawy sytuacji z tymi wejsciami to beda sie powtarzac sytuacje z dnia dzisiejszego.....chyba kazdy wie o co mi chodzi
Tymbardziej to istotne że gramy bez światła - czyli zawsze w porze, bądź co badź, dla niektórych roboczej... Więc ewentualne nawoływania o wcześniejsze przybycie na stadion mogą nie być skuteczne...
Nie można otworzyć jeszcze jednej bramki? Co jest w ogóle z tą 1-szą bramką na blaszok od strony bramy głównej - kiedy ona ostatnio była w użyciu i czemu przestała (teraz jest tam chyba jakiś "bufor" więc zapewne odpada (?) - ale ona nie działa już od ładnych kilku lat - dlaczego? )
Z tym jednym czytnikiem to jest porażka (aż strach myśleć co by było gdyby kiedyś, odpukać, się zjebał przed meczem) - potrzeba ich co najmniej 2-óch, 3-ech! (tak jak ludzi przedzierających bilety zawsze było)
P.S. Dzisiejsza metoda rozładowania kolejki też bardzo ciekawa...
trzeba poprostu sie przyzwyczaić. Z każdym szpilem będzie coraz lepiej... tak myśle ;)
Dlaczego mamy się przyzwyczaić? Po to zostały wprowadzone te karty, aby kolejki zniwelować, i żeby wchodzenie na stadion trwało bardzo szybko.
Jeden czytnik przy wejściu na Blaszok to jets parodia.
Zauwazcie, ze pol godziny przed meczem bylo bardzo malo osob na stadionie, wiec jak sobie wyobrazacie wejscie np 5000 ludzi w 30minut?
Autobusy z dzielnic przyjechaly godzine przed meczem, lecz wiekszosc wolala stac na zewnatrz i pogadac zamiast wchodzic juz na stadion.
*Kamilkaaa*
30-03-2008, 09:56
w sumie racja..
Junior, ok... fakt, ludzie przyszli na ostatnią chwile... ale prawda jest taka, że system nie działa jak powinien, zawsze ludzie przychodzili na ostatnią chwile, ale takich kolejek sobie nie przypominam, a system miał usprawnić wejście.
I usprawni...trochę czasu i poprawek potrzeba...
Oczywiście w systemie jest co usprawniać, tak samo jak ochrona powinna szybciej sprawdzać (czyli powinno ich być więcej). Ale pamiętać trzeba, że nie za często bywały mecze przy pełnych trybunach, a ludzie przychodzą coraz później. Przypomnijcie sobie na ile przed początkiem spotkania z Tychami, czy też przy barażach trybuny były już pełne. Nie wiem, dlaczego teraz ludzie tak późno się schodzą.
Z pewnością jest co poprawiać w tej kwestii i pewien jestem, że wchodzenie na kolejny mecz będzie juz znacznie lepiej wyglądać.
Oczywiście w systemie jest co usprawniać, tak samo jak ochrona powinna szybciej sprawdzać (czyli powinno ich być więcej). Ale pamiętać trzeba, że nie za często bywały mecze przy pełnych trybunach, a ludzie przychodzą coraz później. Przypomnijcie sobie na ile przed początkiem spotkania z Tychami, czy też przy barażach trybuny były już pełne. Nie wiem, dlaczego teraz ludzie tak późno się schodzą.
Z pewnością jest co poprawiać w tej kwestii i pewien jestem, że wchodzenie na kolejny mecz będzie juz znacznie lepiej wyglądać.
to o ile w/g ciebie jest to wczesniej?...ja bylem na godzine przed meczem i kolejki byly takie,ze gdyby nie to ze padla ta brama to kolejna godzine bym stal i wszedl na 2 polowe
ludzie maja inne zajecia takze niz to by 3 godz.przed meczem siedziec na stadionie
to o ile w/g ciebie jest to wczesniej?...ja bylem na godzine przed meczem i kolejki byly takie,ze gdyby nie to ze padla ta brama to kolejna godzine bym stal i wszedl na 2 polowe
ludzie maja inne zajecia takze niz to by 3 godz.przed meczem siedziec na stadionieNie wiem, może ja jestem dziwny, ale o 14:27 wysiadłem z tramwaju, 10 minut później byłem pod stadionem i zdążyłem wejść na blaszok przed pierwszym gwizdkiem. Nawet jeszcze po drodze miałem extra postój na zakup "Bukowej". Więc jak widać można. Co nie zmienia faktu, że druga maszynka do sprawdzania biletów byłaby przydatna
Sorry, ale coś trzeba zrobic z najebanymi. Najgorzej jest oczywiście na 5 (bo można siedziec i najtansze bilety na głównej). Nie może byc tak, że koles po prostu leci w dół sektora, bo nie jest w stanie robic czegokolwiek innego poza leżeniem.
A rzigoł??
Ja. Ino ze na swojo kurtka.
Snickers
30-03-2008, 20:19
macie może fotki z tej awanturki????
te, chuligan. weź sie lepiej wyluzuj...
To fakt, na 5 było paru takich ledwo trzymających sie na nogach i oczywiście z ich strony kilkukrotnie leciały bluzgi na Arke.
Propo jeszcze wejść to na tym meczu było po jednej kobiecie z ochrony na każde wejście i to tez tamowało ruch. Np. ja musiałam czekać aż sprawdzi jakąś inna dziewczynę i w tym momencie wszyscy musieli stać za mną i czekać. Także dobrze by było, żeby tez jeśli sie da były 2 kobiety do sprawdzania. Widać po trybunach ze na mecze zaczyna chodzić coraz więcej płci pięknej.
Sorry, ale coś trzeba zrobic z najebanymi. Najgorzej jest oczywiście na 5 (bo można siedziec i najtansze bilety na głównej). Nie może byc tak, że koles po prostu leci w dół sektora, bo nie jest w stanie robic czegokolwiek innego poza leżeniem.
No nas sie pytał czemu takie kijowe schody są u nas zrobione:hihi:
czy nieszłoby mniej stromych
I usprawni...trochę czasu i poprawek potrzeba...
Oj Piotruś Piotruś . Chyba z tym systemem trzeba zacząć ...od zera. Pogadałem z chłopakami od czytników...
My wiemy !!!
Ktoś chyba jednak powinien publicznie przyznać ,że to wszystko zostało wprowadzone za szybko, stąd problemy.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.