PDA

View Full Version : Rozsylajcie maile po wszystkich znajomych.

enri58
26-03-2008, 18:00
... a szczegolnie na portalu-nasza klasa. To przeciez wielomilionowy portal. Proscie swoich znajomych aby posylali to info dalej,kolejnym znajomym, slowem aby dowiedzial sie o tym caly swiat.

Pomoca w formulowaniu zwrotow w waszych mailach sluzy moja siostra ktora napisala tak:

Wczoraj w nocy udalo mi sie otworzyc to forumgieksy I dokladnie sobie wszystko poczytalam. Okropnosc.

Po glowie chodza mi rözne mysli. Pare takich zapisalam ci ponizej jako punkty, ktöre moze ci sie przydaja w twoich sformulowaniach, gdy bedziesz musial korespondowac z röznymi instytucjami:

- Bezprawie pod plaszczykiem prawa

- Prawo i godnosc czlowieka zdeptane policyjnymi buciorami –jak za czasöw dyktatury komunistycznej

- Podobno zyjemy w kraju, w którym szanuje sie prawa czlowieka (zapraszamy Dalai Lame, zeby pokazac jakie cenimy wartosci, w kraju który nalezy do EU

- To grubymi nicmi szyta prowokacja ze strony policji

- Poniewaz opieczetowano to zajscie mianem „Chuliganskich wybryköw“ funkcjonariusze (bez-)prawa wystawili sobie wolny bilet do znecania sie nad lezacymi na ziemi. Kto tu jest winny, decydowali policjanci, na oslep wyciägajac przypadkowo „wylosowane“ osoby z pociagu – przypomina selekcje transportöw wiezniöw przez gestapo. Jak na dzikim zachodzie wymierzono samosäd nie czekajac na to co wykaze dochodzenie, bijäc i maltretujac powyciaganych chlopcöw do nieprzytomnosci (zobacz: relacje swiadköw z pociagu ... a nastepnie odtransportowano ich do aresztu. Widzialem innych pobitych z pociagu, wyglädaja okropnie , wiec mam powazne obawy , ze ich obrazenia sa o wiele powazniejsze, bo on byl dlüzej bity na peronie nalezac do „Wybrancöw

- Na jakiej podstawie przetrzymuje sie tych chlopcöw? Nie mozna osadzac na oslep, na podstawie odpowiedzialnosci zbiorowe

Poszukaj w internecie pod haslem:

- Rzecznik praw czlowieka

- Prokuratura generalna

Odpowiednich adresöw internetowych i wyslij odpowiednie listy ¿±dajac odpowiedzi.

Poza tym möglbys jako zaläcznik do listöw to oficjalne stanowisko stowarzyszenie kibicöw doläczyc , a moze i pare szczegölnie brutalnych opisöw poszkodowanych z forum gieksy.