View Full Version : 11.11.2010 - Warszawa \ Bytom \ Wrocław
Open Your Eyes
06-11-2010, 18:38
Białe Orły & NS-Zadruga zapraszają:
11.11.2010 - Bytom
"Nacjonalistyczny Marsz Niepodległości"
Więcej informacji znajdziesz na plakacie:
http://i51.tinypic.com/73gwb7.png
..........................................
Jeżeli popierasz Nasz Marsz ustaw sobie opis:
11.11.2010 - Bytom - Nacjonalistyczny Marsz Niepodległości =>http://i54.tinypic.com/au7143.png
Najbardziej mnie śmieszy jak narodowi socjaliści zaciekle walczą z komunistami, a w gruncie rzeczy chodzi im o to samo.
Inna sprawa, że Polska odzyskała niepodległość już w październiku, a 11 listopada to data przekazania władzy Piłsudskiemu przez Radę Regencyjną.
A ja mam inne pytanie. O co chodzi z tym wspieraniem "was" przez "Aktyw Lubuski" ?
Open Your Eyes
07-11-2010, 16:23
Po prostu pojawi sie ktos z OSN Aktyw Lubelski tak samo Zadruga bedzie.
Najbardziej mnie śmieszy jak narodowi socjaliści zaciekle walczą z komunistami, a w gruncie rzeczy chodzi im o to samo.
Absolutnie nie. Postulaty i programy narodowych socjalistów znacząco różniły się od postulatów i programów socjalistów czy komunistów. To są dwie kompletnie różne idee, zresztą obie strony zajadle się zwalczały, a na łamach NS pism wydawanych na przykład u nas na Śląsku przed wybuchem II WŚ praktycznie w każdym numerze pojawiała się krytyka socjalistów/komunistów na tym samym poziomie co krytyka kapitalistów.
Oczywiście oba nurty są skrajnie anty kapitalistyczne, ale tylko to je łączy.
http://img600.imageshack.us/img600/2042/sssssh.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/3296/ssssil.jpg
Tu jest fragment który mam na dysku, jak kogoś ciekawi to polecam wybrac sie do Biblioteki Slaskiej gdzie mozna obejrzec numery archiwalne narodowego socjalisty, polskiej karty itp czasopism socjal narodowych.
Z tego co wiem zadruge/biale orly od organizacji NS dzieli jedynie spojrzenie na kwestie wiary. Przed wojna opcje socjal narodowe zdecydowanie bardziej akcentowaly przywiazanie do nauki katolickiej anizeli dzisiejsze obie formacje (zadruga to w ogole jest antyklerykalna).
Procz marszu w Bytomiu odbywa sie rowniez marsz w Warszawie (bedzie najwiekszy jak do tej pory bo organizowany wspolnie przez MW i ONR). Jak komus sie nie chce jechac do Bytomia, to w Archikatedrze bedzie msza jak co roku, a pozniej przemarsz pod pomnik - niestety pilsudzkiego - i tam dalsze uroczystosci. Minus to oczywiscie obecnosc na oficjalnych uroczystosciach roznych złodziejskich kanalii pokroju Łukaszczyka, Smigielskiego, Oszukow i innych.
czemu ten marsz ma przymiotnik nacjonalistyczny? Czemu nie moze byc po prostu marsz niepodleglosci?
Open Your Eyes
07-11-2010, 17:04
Bo jest organizowany przez nacjonalistow Polskich.
Open Your Eyes
07-11-2010, 17:59
I beda hasla o takiej tresci.
tak jak myslalem, nie chodzi wam o swietowanie niepodleglosci tylko o zrobienie z tego nacjonalistycznego happeningu. Powodzenia:)
dobrze ze w pore zmieniles podpis :cham:
Open Your Eyes
07-11-2010, 18:10
Wiadomo ze to jest wazne swieto dla Wszystkich Polakow.
A nacjonalistyczny by podkreslic jego charakter i przywiazanie Poludnia do Polski.
pocket, program to miała i PO i PiS i LSD.
I jedni i drudzy opierają swoje działania na socjalizmie, a poszczególne różnice w sposobie doprowadzenia do niego nie mają dla mnie jakiegoś większego znaczenia, bo prowadzą do tego samego bagna. To jest tak jakbym się miał zastanawiać, czy lepiej żeby GieKSa przegrywała każdy mecz i spadła, a może co drugi mecz remisowała i spadła. Każda opcja prowadzi do spadku więc nie ma się co czarować, która z opcji jest ładniejsza, czy łagodniejsza bo obie są złe.
Przeciez juz z tych postulatow ktore wkleiłem wyraznie widac, ze to z faktycznym socjalizmem ma niewiele wspolnego. Jest to bardziej proba nakreslenia trzeciej drogi, porównywanie tego do komunizmu czy realnego socjalizmu to jest lekkie nieporozumienie. Poza tym zważ na czasy w ktorych ten program byl pisany.
Aktualna opcja socjal narodowa, ta ktora organizuje marsz, nie ma okreslonego jakiegos programu politycznego, skupia sie na krytyce obecnego systemu neokapitalistycznego (slusznie), propagandzie w kwestiach obyczajowo-moralnych i pomniejszych akcjach spolecznikowskich. Twoje oskarzenia wiec o komunizm sa zupelnie nie na miejscu moim zdaniem.
Absolutnie nie. Postulaty i programy narodowych socjalistów znacząco różniły się od postulatów i programów socjalistów czy komunistów. To są dwie kompletnie różne idee, zresztą obie strony zajadle się zwalczały, a na łamach NS pism wydawanych na przykład u nas na Śląsku przed wybuchem II WŚ praktycznie w każdym numerze pojawiała się krytyka socjalistów/komunistów.
Zawsze najbardziej zwalczają się te organizacje, te idee, które mają do siebie najbliżej...
Zarówno komuniści jak i narodowi socjaliści opierają swoją ideologię o szeroko rozumiany kolektywizm. W jednym wypadku kolektywem, ważniejszym od jednostki, jest naród, w drugim - klasa.
Oczywiście - ostatecznym celem komunizmu miało być zniknięcie państwa, które jest nadrzędną wartością dla narodowego socjalisty (w komunizmie państwo jest narzędziem opresji jednej klasy wobec drugiej), jednak dla komunisty socjalizm miał być formą przejściową państwowości, po której miała nastąpić likwidacja państwa (co, jak wiemy, nigdy nie nastąpiło - i nastąpić nie może). Zresztą socjalizm sowiecki był silnie nacechowany nacjonalizmem, co jeszcze bardziej upodabnia go do socjalizmu narodowego. I koniec końców efekt jest ten sam. Socjalizm jest złem w każdej postaci. Bez znaczenia, czy nacjonalistycznej, czy też internacjonalistycznej.
pilsudzkiego
Piłsudskiego.
Zawsze najbardziej zwalczają się te organizacje, te idee, które mają do siebie najbliżej...
I właśnie dlatego toczy się taki wielki spór na linii kapitalizm - komunizm/socjalizm. Bo to dwie różne strony, ale tej samej monety. W gruncie rzeczy to te same materialistyczne, niewolnicze systemy.
Zarówno komuniści jak i narodowi socjaliści opierają swoją ideologię o szeroko rozumiany kolektywizm. W jednym wypadku kolektywem, ważniejszym od jednostki, jest naród, w drugim - klasa.
Oczywiście - ostatecznym celem komunizmu miało być zniknięcie państwa, które jest nadrzędną wartością dla narodowego socjalisty (w komunizmie państwo jest narzędziem opresji jednej klasy wobec drugiej), jednak dla komunisty socjalizm miał być formą przejściową państwowości, po której miała nastąpić likwidacja państwa (co, jak wiemy, nigdy nie nastąpiło - i nastąpić nie może). Zresztą socjalizm sowiecki był silnie nacechowany nacjonalizmem, co jeszcze bardziej upodabnia go do socjalizmu narodowego. I koniec końców efekt jest ten sam. Socjalizm jest złem w każdej postaci. Bez znaczenia, czy nacjonalistycznej, czy też internacjonalistycznej.
No i bardzo dobrze, że ważniejszy od jednostki jest Naród. A państwo ma służyć Narodowi, a nie Naród państwu jak mamy obecnie.
Co do kolektywizacji to widzimy we wrzuconym przeze mnie programie punkt mowiący iż "własności prywatnej nie ruszam ale chce stworzyć jej jak najlepsze warunki". Pisze również, iż ustrój ma być budowany raczej na Roosvelcie/Mussolinim, niż na narodowym komunizmie Hitlera, czy komunizmie Stalina. Wyraźnie widać, że ten program to próba nakreślenia trzeciej drogi, co biorąc pod uwage przywiazanie NS przed wojna do nauki KK w cale nie wydaje sie byc dziwne.
Socjalizm oczywiście jest złem, podobnie jak jego niższa forma - kapitalizm, dlatego nalezy szukac czegos pomiedzy i narodowi socjaliści próbowali to robić.
PS Jak odpowiesz to moze w innym temacie? Bo zaczniemy zaraz rozbijac ten o marszu.
No i bardzo dobrze, że ważniejszy od jednostki jest Naród. A państwo ma służyć Narodowi, a nie Naród państwu jak mamy obecnie.
Niby czemu? Kto tak powiedział i kto ma prawo decydować za innych co jest dla nich ważniejsze? Ty? Niby dlaczego?
pocket, ta trzecia droga, której tak szukasz jest właśnie realizowana pod nazwą Unia Europejska z tą tylko różnicą, że dąży do likwidacji państw a nie do ich wzmocnienia.
Niby czemu? Kto tak powiedział i kto ma prawo decydować za innych co jest dla nich ważniejsze? Ty? Niby dlaczego?
Ale o czym decydować?
pocket, ta trzecia droga, której tak szukasz jest właśnie realizowana pod nazwą Unia Europejska z tą tylko różnicą, że dąży do likwidacji państw a nie do ich wzmocnienia.
Nie rozumiem co UE ma z tym wspólnego? Ja jestem za wyjściem z UE i za suwerennym państwem Polskim w ramach którego przeprowadzona zostanie restrukturyzacja i reformacja obecnego systemu.
Ale o czym decydować?
Że naród jest ważniejszy niż jednostka
Że naród jest ważniejszy niż jednostka
Przecież ja Ci nie każe tak twierdzić.
Open Your Eyes
08-11-2010, 19:27
To nie jest dyskusja o NS tylko o Marszu!
katowicer
08-11-2010, 21:17
Aktualna opcja socjal narodowa
hmmmmmmm piękne wzorce.
poco ja tu sie wpisuję??:)
mam nadzieję że proponowana akcja Kazika wypali:)
Aktualna opcja socjal narodowa
hmmmmmmm piękne wzorce.
poco ja tu sie wpisuję??:)
mam nadzieję że proponowana akcja Kazika wypali:)
Co Ty zniewieścialcu zas tam mamroczesz? Na co sie wpisujesz jak nie masz nam NIC merytorycznego do przekazania?
Żeby nie rozbijać, stricte infromacyjnie:
W czwartek 11 listopada przypada Narodowe Święto Niepodległości. Uroczystą Mszę św. w intencji Ojczyzny, w 92 rocznicę odzyskania niepodległości, z udziałem Władz, Wojska, Policji, Straży Pożarnej i Harcerstwa, odprawi Metropolita Górnośląski Arcybiskup Damian Zimoń w naszej archikatedrze o godz. 10.30. W tej Mszy św. udział weźmie Chór Filharmonii Śląskiej pod dyrekcją Jarosława Wolanina i Orkiestra Wojskowa. Po Mszy św. nastąpi przemarsz uczestników Uroczystości pod pomnik Marszałka Józefa Piłsudskiego. Tam odbędą się główne uroczystości z uroczystym Apelem Poległych, Defiladą i pokazem Musztry Paradnej, sprzętu wojskowego, itp
katowicer
08-11-2010, 21:37
merytrorycznie?
wy to wogóle nie macie prawa bytu.
narodowy socjalizm już był.
wystarczy?
niechce mi się z koniami kopać wiec nie zasmiecajcmy waszego tematu świeta prazywiązania Śląska do Polski
merytrorycznie?
wystarczy?
niechce mi się z koniami kopać wiec nie zasmiecajcmy waszego tematu świeta prazywiązania Śląska do Polski
Kolejny wyedukowany przez system oświaty. Ale czego moglem sie spodziewac? Lec sluchac kazika
merytrorycznie?
wystarczy?
Marcinku, wszyscy znamy od dawna Twoje poglądy...i wiemy, że bardziej przeszkadzają Ci patrioci na ulicach, tudzież narodowcy niż pedały czy czarnuchy...więc po co znowu wsadzasz kij w mrowisko ? gdyby nasi dziadkowie kilkadziesiąt lat temu wiedzieli, że będą walczyć o skrawek ziemi dla wyżej wymienionych pojebów to pojechali by w chuj na ryby i mieli by tą całą wojnę w dupie...nie zrobili tak, więc zamilcz proszę gdy ktoś chce zamanifestować swój szacunek dla ich czynów...
patrioci, nacjonaliści i kibice - to jedyny ratunek dla Polski na najbliższe kilkadziesiąt lat...
tak btw, to centrum Warszawy było dziś całe poklejone plakatami z jakimś bełkotem "powstrzymajmy marsz niepodległości" etc. mówi się, że stoi za tym GW...kupili nawet 50 tys. gwizdków i mają w planach je rozdawać podczas kontrmanifestacji...będzie gorąco w czwartek, na 1000%.
pozdrawiam, i jebać lewaków :)
tak btw, to polecam poniższą pozycję, którą kolega powyżej opisuje na blogu:
http://openyoureyes14.blogspot.com/2010/10/zjednoczony-ursynow-krolestwo-polskie.html
dla mnie płyta roku, już nawet nie przez wzgląd na klimatyczne teksty (jest trochę kibicowskich wątków)...ale bity i produkcja Waco na tym albumie to jest mistrzostwo świata...kupiłem kilkanaście, a zostało mi kilka sztuk :)
http://i794.photobucket.com/albums/yy227/GuyFawkes64/2010-11-03120134.jpg
tak btw, to centrum Warszawy było dziś całe poklejone plakatami z jakimś bełkotem "powstrzymajmy marsz niepodległości" etc. mówi się, że stoi za tym GW...kupili nawet 50 tys. gwizdków i mają w planach je rozdawać podczas kontrmanifestacji...będzie gorąco w czwartek, na 1000%.
Jedzie ktos autem i ma miejsca?
PW
A płytke Zjednoczonego Urysynowa również polecam :)
Kilka naprawde konkretnych wałków!
Byle do przodu!
Misiek1964
08-11-2010, 22:33
Jak tam dojechać z Centrum ?
Jesli chodzi o Bytom to tramwajem nr 6 lub 19 z katowickiego rynku, wysiadasz na przystanku Bytom Plac Sikorskiego. Stamtad do dworca jest blisko (to sobie juz obczaj na mapie).
820, 830 ze Stawowej http://rozklady.kzkgop.pl/index.php
Lub Pociągiem http://rozklad-pkp.pl/
w tych manifestacjach nacjonalistycznych jest taki problem ze ja jestem jednoczesnie antylewacki a z drugiej strony z Polska flaga stac nie bede. Szkoda ze nie ma posredniej opcji ale co zrobic. W kazdym razie plusem dla mnie jest to ze wszystkie propolskie organizacje sa antylewackie co pozwala mi je po czesci poprzec. wyborcze scierwo to jest dramat, nie wiem jak takie cos moze sie w takim nakladzie rozchodzic.
Misiek1964
08-11-2010, 23:24
dzięki
Dla mnie organizacje nacjonalistyczne są jak PiS. Próbują doprowadzić do wzmocnienia pozycji Polski i ogólnie wzmocnić poczucie patriotyzmu co jest oczywiście dobre, ale jednocześnie chcą dokonać tego przy pomocy lewackiego socjalizmu. Polityka jest za bardzo związana z gospodarką, by można było stać równocześnie z lewej i prawej strony piaskownicy.
a z drugiej strony z Polska flaga stac nie bede
Jak znosisz posiadanie dowodu osobistego na ktorym jest flaga, samochodu z rejestracja PL, prawa jazdy?
Tak normalnie pytam, z ciekawosci.
Przecież ja Ci nie każe tak twierdzić.
Jak ja bym twierdził, że ważniejszy od jednostki jest to, żebym ja był panem i wladcą i dążył do realizacji tego to dotyczyłoby cię to?
Ogólnie to mam podobny pogląd, ale odpowiadam tylko za siebie, więc nigdy nie powiem, że ważniejszy od jednostki jest naród.
HYLA Piotr
09-11-2010, 08:52
O jojoj...Z tego co czytam w necie i słysze w TV to tam w tej Warszawie może być ostro.
Ciekawe, ciekawe...
Jak znosisz posiadanie dowodu osobistego na ktorym jest flaga, samochodu z rejestracja PL, prawa jazdy?
Tak normalnie pytam, z ciekawosci.
Junior, prosze cie. Rozumiem ktos inny ale ty? Po co takie pytania skoro to juz x razy bylo walkowane. Mam wybor miec prawo jazdy bez fany? (ha, wydaje mi sie ze nie ma polskiej flagi na prawie jazdy;P). Nie.
Mam wybor siedziec w domu? Mam.
Dla Ślązakow zakonczenie 1 wojny, w przeciwienstwie do 2, bylo dobre wiec w sumie ja ten dzien traktuje jako pozytywny (mam na mysli zakonczenie wojny). Ale marsz nacjonalistyczny nie zacheca:) Nie chce ciagnac tematu z toba, nie pytaj o rzeczy na ktore juz odpowiedzialem nie raz.
Jak ja bym twierdził, że ważniejszy od jednostki jest to, żebym ja był panem i wladcą i dążył do realizacji tego to dotyczyłoby cię to?
Ogólnie to mam podobny pogląd, ale odpowiadam tylko za siebie, więc nigdy nie powiem, że ważniejszy od jednostki jest naród.
Nie bardzo rozumiem dalej. Są sytuacje w którym sprawy Narodu są stawiane ponad sprawami jednostki, w którym pewne rzeczy robi się nawet pomimo oporu jakiegoś tam procenta ludzi, bo zdecydowana wiekszosc wie i rozumie ze to dla dobra nas wszystkich i dla dobra kraju. I nie myl tego z typowo socjalistycznym postawieniem państwa ponad ludzmi, ze wszystko sie upanstwawia a czlowiek jest zwyklym trybikiem w panstwowej machnie. To w ogole nie ma z tym nic wspolnego.
Jak idzie hasło że przychodzimi na szpil w zoltych koszulkach i bez takich ludzie nie beda wpuszczani, to tez wszyscy sie podporzadkowuja. Jak jest rozkladana oprawa i komus zaslania to widok, to tez jest jego problem, bo jego widocznosc meczu w tym momencie schodzi na drugi plan, a najwazniejsze jest zaprezentowanie sie.
Dla mnie organizacje nacjonalistyczne są jak PiS. Próbują doprowadzić do wzmocnienia pozycji Polski i ogólnie wzmocnić poczucie patriotyzmu co jest oczywiście dobre, ale jednocześnie chcą dokonać tego przy pomocy lewackiego socjalizmu. Polityka jest za bardzo związana z gospodarką, by można było stać równocześnie z lewej i prawej strony piaskownicy.
Twoj blad polega na tym, ze dla Ciebie istnieje podzial na prawo i lewo, z czego prawo to kapitalizm, a lewo socjalizm (i wszystko co nie jest kapitalizmem jest socjalizmem a wiec lewactwem). Wybacz ale to kompletna bzdura. Ja rozgraniczam pojecie prawica/lewica pod wzgledem kwestii obyczajowo-moralnych, bo inaczej sie po prostu nie da. W kwestiach gospodarczych staje na pozycji ani lewica, ani prawica tylko Polska. Nie zawsze ustrój quasi wolnego rynku jest dobry dla Polski (a wiec dla nas), tak jak nie zawsze dobry jest ustrój socjalistyczny, korporacyjny itd. Tu się balansuje i podejmuje różne decyzje, bo dziś nie da sie prowadzic polityki tylko za pomocą wojska jak twierdzi Korwin, bo nie zyjemy w sredniowieczu i utrata pewnych strategicznych sektorow gospodarki na przyklad moze doprowadzic kraj do ruiny i anarchii.
Cieszy, że ten marsz w Warszawie został w końcu zorganizowany dla wszystkich, a nie jak zazwyczaj dla wąskiej grupki zamkniętych i zapatrzonych w siebie nacjonalistycznych organizacji (często jeszcze skłóconych ze sobą).
Może w końcu najważniejsze osoby w tych organizacjach poszły po rozum do głowy i zaczną promować Polskość i patriotyzm, a nie grać w swoje gierki. Trzeba wychodzić do ludzi.
Nie raz uczestniczyłem w różnych marszach (tych legalnych i tych mniej), ale zawsze denerowował mnie ten podział i nieumiejętność przyciągania nowych twarzy.
Niestety w Warszawie nie będę mógł być.
Panowie to temat o marszu. Więc trzymajmy się tego.
Na posty ludzi typu katowicer nie ma co zwracać uwagi, bo strasznie żałosne są takie typy, więc w internecie najlepiej ich olać.
Tak jak było wspomniane wcześniej najlepiej z Katowic udać się autobusem 820 , lub 830. Najszybszy dojazd prosto na miejsce zbiórki. Z powrotem też nie powinno być problemu bo te autobusy kursują dosyć często.
Na pewno cieszy fakt że z roku na rok 11 w Bytomiu widać coraz to więcej twarzy z GieKSy.
Kosa ma dużo racji w tym co piszę. Na szczęście szeroko pojęty ruch patriotyczny/nacjonalistyczny w ostatnich latach wyszedł po za wąskie ramki subkulturowe co wychodzi mu zdecydowanie na dobre, choć oczywiście jest jeszcze dużo do zrobienia.
tak mi się powoli zaczyna układać wszystko...GW kilka lat temu zaczeła krucjatę przeciwko kibicom...jechali najpierw po Legii, potem po Lechu, a nawet po nas (pozdrawiamy pania pietraszewska)...wrzucano wszystkich do jednego worka nazywajac ich bandytami. pozniej zaczela sie nagonka na opozycje, "krzyżowcy, wariaci, sekciarze, chorzy psychicznie"...teraz chyba idzie decydujacy cios - przyszla pora na narodowców...w.g. GW "faszystów".
mam bardzo poważne obawy co do czwartku...oby się nie sprawdziły...
pytanie tylko, komu jest na rękę destabilizacja kraju i odciaganie uwagi od spraw ważnych...ja wiem, mam nadzieję że wy też.
Szkoda, że Białe Orły nie jadą też do Warszawy, a jeszcze lepiej jakby wzięły na siebie organizację jakiegoś autokaru (autokarów).
katowicer64
09-11-2010, 19:55
Falanga, ONR, NOP, Wszechpolacy, Zadruga i inne...
moglby ktos ogolnie opisac kazda, roznice miedzy nimi i dlaczego zra sie miedzy soba?
dzieki
Szkoda, że Białe Orły nie jadą też do Warszawy, a jeszcze lepiej jakby wzięły na siebie organizację jakiegoś autokaru (autokarów).
To samo Wrocław.... lepiej raz a porządnie!
Jedzie ktoś w czwartek rano bazz ewentulnie jutro pod wieczór do Warszawy i ma miejsca w aucie?
Kosa, parę osób z BO pojawia się w Warszawie co roku. Jednak jako całość organizujemy manifestacje w Bytomiu.
Co do autokarów, to Śląski ONR często organizował autokar na swoje "imprezy" i nie wiem czy w tym roku nie jest podobnie, ale mogę się mylić.
Można oczywiście stwierdzić czy nie lepiej aby wszyscy jechali do Warszawy.
Oczywiście wzrosła by wtedy frekwencja w stolicy. Ale z drugiej strony spora ilość osób i tak by się tam nie wybrała (z przyczyn różnych). Wiec lepiej zrobić dla tych ludzi manifestacje w ich okolicy. Tym bardziej że jest to już małą tradycją że takie obchody odbywają się w Bytomiu. I frekwencja też jest nie najgorsza, a i ludzie miło wspominają mniej oficjalne części imprezy:)
Pewnie, liczby cieszą, szczególnie że w tamtym roku w Warszawie pękła magiczna liczba 500 osób. Ale moim zdaniem lokalne inicjatywy mają sens.
Tak jak napisał Pucha, we Wrocławiu kibice Sląska i Sparty wpierają marsz we własnym mieście. Gdzieś chyba na pomorzu też coś się odbywa jeśli się nie mylę.
Aha i panowie którzy się wybierają do Bytomia. Nie ma co demonizować wroga, ale różne kurwy chodzą po naszych miastach, wiec najlepiej być czujnym a i z kolegami raźniej:)
Open Your Eyes
10-11-2010, 08:41
Dodatkowa informacja dla uczestników marszu z okazji dnia 11 listopada: UWAGA!
Osoby które będą:
- Nietrzeźwe
- Zakłócać obchody
- Wykrzykiwać hasła niezwiązane z repertuarem
- Prowokować niebezpieczne sytuacje
ZOSTANĄ USUNIĘTE Z POCHODU ORAZ UZNANE ZA PROWOKATORÓW CHCĄCYCH ZNISZCZYĆ OBCHODY 11 LISTOPADA!!!
I jeszcze raz zapraszam na Marsz.
Mozna sie jakos w Katowicach ustawic i jechac wieksza ekipa do Bytomia. Jak cos to na PW.
No i sie zaczelo...
http://katowice.**********/katowice/1,35019,8641230,Trzeba_zatrzymac_bytomskich_faszys tow.html
hastKOREA
10-11-2010, 15:55
po co nacjonalistą symbole takie jak swastyga niemiecka? (troszke przekręcona)
Ludzie przez tę swastyge kojarzę nacjonalizm z farzyzmem ( wyżej wklejony link)
No i sie zaczelo...
http://katowice.**********/katowice/1...faszystow.html
najlepsze jest to ze z jednej strony uwazam ze wiekszego ciulstwa juz nie mozna napisac ale z drugiej powinienem byc jako, w rozumieniu bialych orlow, Niemiec i germanofil, za tym co pisze GW zeby byc przeciwko pierdoleniu ze Śląsk zawsze polski itd
Dziwny przyklad zbiegu lewactwa z interesami GŚ. Mimo wszystko jebac czerwona propagande. Ciekawy jestem jak to bedzie wygladalo, przyjda zieloni z gwizdkami? Nie kapuje jak mozna miec stosunek nijaki do 11 listopada. Albo sie ma poglad pro albo anty i ma sie argumenty ale to co te cale lewackie scierwo robi to jest nielogiczne.
Einherjer
10-11-2010, 16:20
po co nacjonalistą symbole takie jak swastyga niemiecka? (troszke przekręcona)
Ludzie przez tę swastyge kojarzę nacjonalizm z farzyzmem ( wyżej wklejony link)
po 1 naucz sie pisac
po 2 to nie swastyka niemiecka tylko symbol slonca i slowianskiego Boga Swaroga.
po 3 faszyzm byl wloski a nie niemiecki, co za tym idzie ludzie (w tym pewnie ty) blednie kojarza go ze swastyka i ns.
no to kojarza z nazizmem. Wielkiej roznicy nie ma.
dobrze wiemy jak to jest. Jakby te ruchy nie chcialy byc kojarzone z nazizmem to by nie uzywaly podobnych symboli zeby ludzie nie mieli negatywnych skojarzen.
Prawda jest taka ze te organizacje dzialaja w bezmyslny sposob. 15 organiazcji po 200 osob. Kazdy chce byc przywodca. Jakby im rzeczywiscie zalezalo to by byla 1 ew. 2 organizacje skupiajace duza liczbe czlonkow... na szczescie tak nie jest przez to te organizacje nic nie znacza.
Hast z całym szacunkiem, ale chyba nie uważasz ze swastykę wymyślił wujek Adolf i jego wesoła kompania? Zresztą ten symbol mnie ani ziębi ani grzeje. Jednak myślę samodzielnie więc nie trzęsie mnie na widok tego symbolu. Jak komuś się podoba niech sobie go używa. Zresztą ludzie mało kiedy w ogóle mają pojęcie czym jest nazizm a tym bardziej faszyzm, utożsamiają jedynie te terminy właśnie z wyżej wymienionym symbolem i tym co im media wbijają do pustych główek.
Co do GW to sporo można napisać, ale po co? Powtarzają te swoje wypociny raz po raz jeśli ma miejsce jakakolwiek manifestacja patriotyzmu. Wiec darujmy sobie zniżanie się do poziomu podrzędnych pismaków szukających taniej sensacji.
Przede wszystkim trzeba myśleć samodzielnie.
Ale nie rozmywajmy tematu.
hastKOREA
10-11-2010, 16:34
kurwa nie
hastKOREA
10-11-2010, 16:37
różnego rodzaju swastygi są na całym swiecie od ponad 10000lat, ale połamany krzyż grecki, zaadaptowali Hitlerowcy i z robili mu tako a nie inkszo fama, kozfy wi jako. Więc nie uważam że nos nie stać na własny symbol, ino muszymy przeinaczać inksze symbole kere kojarzą sie zle
Polskie wojsko przed II WŚ też używało tego symbolu. Więc myślę że akurat przypisywanie na "własność" komukolwiek tego znaczku jest trochę bez celowe.
A czy nie stać nas na własny symbol? Odd tysiąca lat jest nim biały orzeł, wiec chyba sprawa jest bezdyskusyjna co jest naszym symbolem. A co jaka organizacja ma na własnych logach to inna bajka.
I myślę że naprawdę nie ma sensu dalej ciągnąć dyskusji, jako że temat był czysto informacyjny:)
hastKOREA
10-11-2010, 16:52
przeca nie godomy o białym Orle. Niestety nie uważom że "przyklejanie" sobie tych symboli przyczyni się do rozpowszechnienia idei nacjonalizmu, wręcz przeciwnie.
I tu się z Tobą zgodzę w 100%. Ale jednak coraz bardziej odchodzi się od używania go, co mnie osobiście cieszy. Przeważnie zostają przy nim organizacje które kultywują rodzimą wiarę, ale to ich prywatna sprawa.
no to kojarza z nazizmem. Wielkiej roznicy nie ma.
dobrze wiemy jak to jest. Jakby te ruchy nie chcialy byc kojarzone z nazizmem to by nie uzywaly podobnych symboli zeby ludzie nie mieli negatywnych skojarzen.
Organizacje o profilu narodowo radykalnym nie odwołują się do symboli pogańskich, więc nie używają swastyk czy run pogańskich. Zadruga jednak odwołuje się do pewnych pogańskich wierzeń, więc trudno zabraniać jej np. używania symbolu bóstwa nieba i słońca - Swaróga.
różnego rodzaju swastygi są na całym swiecie od ponad 10000lat, ale połamany krzyż grecki, zaadaptowali Hitlerowcy i z robili mu tako a nie inkszo fama, kozfy wi jako. Więc nie uważam że nos nie stać na własny symbol, ino muszymy przeinaczać inksze symbole kere kojarzą sie zle
Tylko nikt nie używa swastyki ze względu na hitlerowców, tylko ze względu na kwestie do których się odwołuje. Poza tym tego symbolu używa tylko neopogańska Zadruga (i to nie używa dokładnej swastyki hitlerowskiej), ale oczywiście GWno robi od lat aferę, że to symbol wszystkich narodowców, którzy wielbią Hitlera, co jest kompletną bzdurą.
Jako symbol oporu przed lewackim reżimem najbardziej upowszechniony jest krzyż celtycki, w cale nie swastyka i używa go zdecydowanie większość organizacji nacjonalistycznych.
Jakby te ruchy nie chcialy byc kojarzone z nazizmem to by nie uzywaly podobnych symboli zeby ludzie nie mieli negatywnych skojarzen.
Nie do końca tak jest jak piszesz, tutaj nie chodzi tylko o symbol lecz o prawde.
A prawda jest taka ze spora cześc tych symboli Hitler troche przekształcił i wykorzystał do swoich celów, chocby taki rzymski salut, przed II WŚ bardzo popularny gest powitania, uzywany równiez w innych krajach, niestety teraz media pokroju gw dopisuja mu straszne złe rzeczy... podobnie z krzyzem celtyckim - odrazu neonazizm itd.
Partie/grupy narodowe tak juz maja ze róznia sie od zwykłych parti politycznych tym ze bazuja na prawdzie i sa stałe w swoich przekonaniach, a nie populistyczne jak reszta ze jak jest nagonka ze strony mediów to sie "odcinamy" i płyniemy wraz z nurtem, trzeb ich za to docenic, inna sprawa ze moim zdaniem ta "Połamana Swastyka" jest niepotrzbna, i bo nie ma jakiegoś głebokiego Polskiego przesłania, wiec mozna ja sobie odpuścic... ale to ich sprawa.
nie kapuje jak organizacja narodowa moze sie opierac na wierzeniach poganskich skoro panstwo zostalo zbudowane wlasciwie m.in. dzięki kosciolowi.
Pierdolone gowno wyborcze juz sie popisało piszac pseudoartykulik. Od zawsze za durniów miałem wszelkiej masci zielonych ale ich debilizm juz tez siegnał apogeum skoro dali sie wciagnac w gierki tego michnikowego szmatławca. JAk to sie czyta, szczegolnie wypowiedzi tej baby z zielonych to az to jest niemozliwe co ten szmatlawiec wyprawia
krew mnie zalewa jak widzę tych lewackich brudasów z gwizdkami od michnika co mówia (doslownie) "w Polsce nie ma miejsca na cos takiego jak naród" (tvn24) !! !!
katowicer, nie wiem jak ty mozesz stac po tej samej stronie co takie scierwo.
kula w łeb i do piachu
Na bank ktoś używa swastyki, żeby chwalić Boga Slońca :)
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20169/onr550.jpeg
Obie strony się w pełni skompromitowały.
Od razu dodam, że nie chodzi mi tutaj o wszystkich uczestników marszu, bo większość to normalni ludzie, ale wszystkie ONRy i inni chwalący Boga Słońca to kompromitacja.
Zadruga została założona w roku 1935, wiec przed wojną, przed Hitlerem i całym jego cyrkiem, jako organizacja o charakterze nacjonalistycznym i odwołująca się do rodzimych wierzeń.
Oto swastyka jakiej używała i używa po dziś dzień zadruga: http://republika.pl/blog_qc_3323611/3959249/tr/szg_poznan_2007__1_.jpg
Prócz tego używają jeszcze symbolu toporła: http://republika.pl/blog_ue_3124538/3226261/tr/nnst_sam_dol.jpg
Oni po prostu odwołują się do rodzimych wierzeń i nie ma to żadnego związku z Adolfem Hitlerem.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ręce_Boga
Możesz sie z tego smiac, mozesz kpic, mozesz posadzac ich o hitleryzm, ale nie masz racji. Mogles dzis pojechac do Bytomia i pogadac na ten temat z ludzmi z zadrugi.
Co do zdjęcia wyjętego sprzed 5 lat.
Wszyscy odwoluja sie do swojej tradycji. Obóz Narodowo Radykalny rowniez ma prawo odwolywac sie do przedwojennej tradycji endeckiej - wykonywania salutu rzymskiego. Oni nie "hajlują" 'bo Hitler', tylko wznoszą ręce w pozdrowieniu tak jak robili to przedwojenni narodowcy, ktorzy odcinali sie od ideologii Hitlera/Mussoliniego, napientowali ja, a pozniej z nia walczyli zbrojnie. Brunatne koszule to tez odwolanie sie do tradycji endeków którzy takie koszule przywdziewali, a bylo to grubo przed dojsciem Hitlera do wladzy.
Co do kompromitacji - to kto i czym sie skompromitował?
Z Bytomia:
http://www.youtube.com/watch?v=PV4jcAiUaeM&feature=player_embedded
Zadruga została założona w roku 1935, wiec przed wojną, przed Hitlerem i całym jego cyrkiem, jako organizacja o charakterze nacjonalistycznym i odwołująca się do rodzimych wierzeń.
Obawiam sie Hitler i reszta wybrali sobie swastyke jako znak przed 35 rokiem...
Ale zadruga nie wybrała sobie tego znaku ze względu na Hitlera/nazizm/III Rzeszę. To są ludzie czczący dawne wierzenia, równiez pogańskie, palą sobie swastyki w lasach, urządzają różne inne dziwne rzeczy i też raczej nie jest to związane z A. Hitlerem, tylko próbą odtworzenia i celebracją dawnych rytuałów itp rzeczy.
Co do marszów w Bytomiu było od 200-300 osób, we Wrocławiu ok 500, w Warszawie od 1500 do 2000 i co ciekawe w stolicy po ryju dostał Ikonowicz, a policja zatrzymała Biedronia :lol2: trafił swój na swego i teraz pewnie nawzajem sobie na komisariacie pałki obciągają. Prócz tego w wawie masa lewaków dostała po ryjach, pokrojono w ciul fan, a 1000 gardeł nie były w stanie zagłuszcyć nawet żydowsko-pedalskie gwizdki. Z narodowcami szlo rowniez UPR i WiP, Korwin, Zawisza i Ziemkiewicz.
Cytat:
Napisał Szpic Zobacz post
Ale zadruga nie wybrała sobie tego znaku ze względu na Hitlera/nazizm/III Rzeszę
nie, prosze cie. W to to chyba nikt oprocz ciebie nie wierzy:)
Ja sie nie znam na tych tematach ale jak ktos mowi ze hitler wybral sobie swastyke przed 35 (a wybral ja za symbol NSDAP w 1920 roku) a potem powstaje ta organizacja i uzywa TEGO SAMEGO ZNAKU to w tym nie ma przypadku. Tego nam nie wmowisz.
nie, prosze cie. W to to chyba nikt oprocz ciebie nie wierzy:)
Ja sie nie znam na tych tematach ale jak ktos mowi ze hitler wybral sobie swastyke przed 35 (a wybral ja za symbol NSDAP w 1920 roku) a potem powstaje ta organizacja i uzywa TEGO SAMEGO ZNAKU to w tym nie ma przypadku. Tego nam nie wmowisz.
http://files.sharenator.com/coca_cola_lucky_watch_fob_All_the_world_loved_Swas tika_before_WWII-s400x457-100099-580.jpg
http://files.sharenator.com/coca_cola_poster_with_swastika_All_the_world_loved _Swastika_before_WWII-s600x473-100101-580.jpg
1925 Coca Cola - w tym nie ma przypadku!
http://files.sharenator.com/old_carlsberg_bottles_All_the_world_loved_Swastika _before_WWII-s420x940-100108-580.jpg
1930 Carlsberg - w tym nie ma przypadku!
http://tinyurl.com/45th-Infantry-Division
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e1/USA_-_45_INF_DIV_Swastika.svg/220px-USA_-_45_INF_DIV_Swastika.svg.png
1930 US Infantry Division - w tym nie ma przypadku!
wkleiles jakies wycinki bez zadnego wyjasniania. Nie chce mi sie samemu szukac o co ci chodzi.
Co do tej dywizji to nie jest analogiczny przyklad.
Jak to nie? Oskarzanie ich o zwiazki z Hitlerem jest tak samo absurdalne jak oskarzanie o nie zadrugi.
Zadruga to opcja nacjonalistyczna ktora kultywuje rodzime wierzenia, pogaństwo i tym podobne sprawy. Gdyby byli germanofilami czy neonazistami, to na pewno nie organizowaliby Dnia Niepodleglosci, nie lazili z flagami Polski i nie wspominali o bolesnej utracie niepodleglosci w 1939 roku, czyz nie?
Czy w tym kraju człowiek nie moze byc juz poganinem, bo go uznaja za naziola?
Ja od organizacji typu zadruga sie odcinam, choc kilku ludzi z GS znam dosc dobrze, ale jestem Katolikiem i daleko mi do tego typy przekonan, tylko do cholery maja prawo wierzyc w co chca i robic co chca.
I gdyby byli hitleromaniakami to nie mialbym zamiaru ich bronic, uwierz mi.
Wierzysz w to co piszesz czy próbujesz zrobić z nas idiotów?
Jak np. podpaliłbym krzyż, a ty byłbyś zagorzałym katolikiem to łyknąlbyś moje wytłumaczenie, że to jest jakiś tam symbol słonca używany przez jakąś gównianą organizacje od tysięcy lat?
Ci ludzie często mają dziwnie zbieżne poglądy z hitlerowcami. Jak dla mnie to se mogą manifestować, nie bronie im, ale tu mam zdanie jak większość ludzi w Polsce.
Różnica pomiędzy mną a Tobą jest taka, że ja znam w miare dobrze słowiańską tradycję i jej historie więc potrafię odróżnić swarzycę od swastyki hitlerowskiej. Wiem, że chrześcijanie krzyży nie palą, ani nie palili, natomiast dla rodzimowierców palenie swarzycy to obrządek religijny - jak ktoś sobie w lasach go reaktywuje - jego sprawa. Znam też treści broszurek zadrugi sprzed wojny, pare zinow z czasow obecnych, znam ludzi z zadrugi mialem okazje nie raz dyskutowac i wiem po co ta organizacja powstala, jakie miala cele, jakie ma cele dzis itd.
Dla Ciebie to moga byc neonazisci, ale w glebi duszy odpowiedz sobie na pytanie czy aby sam nie robisz z siebie idioty opierajac sie na wyczuciu i prasie, a nie choc ulamku wiedzy czy faktow.
Z mojej strony koniec tematu, bo dotyczy on marszu, a zeby nie rozwalac nie na temat:
http://autonom.pl/index.php/relacje/z-kraju/753-pierwsze-zdjcia-z-marszu-niepodlegoci-w-warszawie
http://www.nacjonalista.pl/2010/11/11/fotorelacja-marsz-patriotow-we-wroclawiu.html
chopie. Patrz co wkleiles. 45 dywizja miala symbol pozniejszego hackenkreuza przed 1930 rokiem ale potem go zmienila bo hitler zaczal uzywac tego symbolu.
Zadruga uzyla tego symbolu PO tym jak hitler go uzyl. Widac roznice czy dalej mam tlumaczyc?
Ci przed a ci po. Kolosalna roznica.
Zero wiedzy ale dalej ciagniesz temat, znasz jakiekolwiek pozycje ideowe zadrugi? Czytales cos Jana Stachniuka? Antoniego Wacyka? A historie slowianskich wierzen?
Nie? To dajmy spokoj z tym tematem juz bo to nie ma sensu.
Z narodowcami szlo rowniez UPR i WiP, Korwin, Zawisza i Ziemkiewicz.
+ Kukiz
Zero wiedzy ale dalej ciagniesz temat
ciagne temat bo niby mi cos chciales wyjasnic ale wkleiles jakies nie trzymajace sie kupy rzeczy. Zadruga wziela symbol od hitlera i tyle. Przyznajmy ze to fakt. Co do reszty nie oceniam tej organizacji. Nie znam, nie zalezy mi. Nie przeszkadza itd. Niech se dzialaja.
Fakt faktem ze znak maja po hitlerze.
Cieszy to ze lewakom nie udalo sie powstrzymac tego marszu i ze pare znanych ludzi szlo z prawica tym marszem.
Jakaś sciem... własnie wróciłem z Warszawy, jedna z najpikenijszych chwil mojego zycia byc czescia czegos wspaniałęgo, i z ręka na sercu nie widziałem ANI JEDNEJ osoby która wznosiła rzymski salut - ANI JEDNEJ, zero przyspiewek anty jude itd. pełna kultura, a to ze lewaki w jednym miejscu zostałe pogonione... nie popadajmy w skrajnośc, ludzie gineli kiedyś za ojczyzne, wiec pogonienie obszczymurów ktorzy kpia z Polski jest obowiązkiem a nie chańba.
Na marszu ponad 2 tys. osob (masa rodzin, kobiet, starszych osob), za bardzo sie jeszcze nie orientuje co media za bdzury nawciskały kit społeczeństwu, ale zadnu "antyfaszysci" nas nie powstrzymali tylko policja, gdyby nie oni nowoczesni mieliby małe kłopoty, ale nie o to chodziło w tym marszu... na wielki plus JKM który był z nami od początku do końca, chwała dla komatntów z NSZ, cieszy równiez sporo liczba kibiców na marszu - widziane takie ekipty jak Zwisza, Eleana T., Pogoń Łwów (z flaga), BKS, Zagłebie, Motor, Wisła P., no i Legia co uwazam za oczywiste, no i MASA osob z ŁKS Łodz, swietna sprawa, nie dośc ze duzo osob to do tego dobr jakościowo... z Gieksy około 10 osob jadących wspolnie, ze Śląska ogolnie z organizowanego wyjazdu ponad 100 osob.
Naprawde zachęcam wszystkich do brania udziału w takich rzeczach.... fantastyczna sprawa!
Tu jest Polska!
Kukiz
nie było go. za to był DZAMBODZET :)
chańba.
hehe sorry za bład, ale nrak edycji i zmęczenie robi swoje ;)
dziwne, czytałem gdzies ze byl..
Dzambodzet - wiadomo.
dziwne, czytałem gdzies ze byl..
udzielił poparcia, ale go nie było ostatecznie... info pewne na 90%
PS: Z tego co było gadane na marszu to nasza manifestacja nacjonalistyczna była jedna z największych jak nie największa w Europie w tym roku :)
Na dniach powinnien byc zmontowany filmik z pochodu, reakcja tłumu i policji przy siedzibie kgb (sld) w wwa bezcenna :))))
a teraz dobranoc
Pucha, ja nie mówie o uczestnikach marszu, bo według mnie to świetna sprawa. Nie twierdze też, że było jakieś Heilowanie. Zdjęcie które wkleiłem jest sprzed kilku lat.
I mówie o tym, że w życiu nie chciałbym iść w jedym szeregu z ONRowcami po tego typu sytuacjach.
Sam marsz to bardzo dobry pomysł.
Jakaś sciem... własnie wróciłem z Warszawy, jedna z najpikenijszych chwil mojego zycia byc czescia czegos wspaniałęgo, i z ręka na sercu nie widziałem ANI JEDNEJ osoby która wznosiła rzymski salut - ANI JEDNEJ, zero przyspiewek anty jude itd. pełna kultura, a to ze lewaki w jednym miejscu zostałe pogonione... nie popadajmy w skrajnośc, ludzie gineli kiedyś za ojczyzne, wiec pogonienie obszczymurów ktorzy kpia z Polski jest obowiązkiem a nie chańba.
Na marszu ponad 2 tys. osob (masa rodzin, kobiet, starszych osob), za bardzo sie jeszcze nie orientuje co media za bdzury nawciskały kit społeczeństwu, ale zadnu "antyfaszysci" nas nie powstrzymali tylko policja, gdyby nie oni nowoczesni mieliby małe kłopoty, ale nie o to chodziło w tym marszu... na wielki plus JKM który był z nami od początku do końca, chwała dla komatntów z NSZ, cieszy równiez sporo liczba kibiców na marszu - widziane takie ekipty jak Zwisza, Eleana T., Pogoń Łwów (z flaga), BKS, Zagłebie, Motor, Wisła P., no i Legia co uwazam za oczywiste, no i MASA osob z ŁKS Łodz, swietna sprawa, nie dośc ze duzo osob to do tego dobr jakościowo... z Gieksy około 10 osob jadących wspolnie, ze Śląska ogolnie z organizowanego wyjazdu ponad 100 osob.
Naprawde zachęcam wszystkich do brania udziału w takich rzeczach.... fantastyczna sprawa!
Tu jest Polska!
Jak sie takie cos czyta to aż sie lzej robi na sercu człowiekowi ze sa jeszcze tacy ludzie jak Pucha i jemu podobni, ktorzy nie dali sie przemielic obecnie panujacym trendom i modzie lansowanym przez wszelkiej masci czerwone scierwa na czele z towarzyszyszem walterem i obronca ubeków michnikiem.
Pucha, ja nie mówie o uczestnikach marszu, bo według mnie to świetna sprawa. Nie twierdze też, że było jakieś Heilowanie. Zdjęcie które wkleiłem jest sprzed kilku lat.
I mówie o tym, że w życiu nie chciałbym iść w jedym szeregu z ONRowcami po tego typu sytuacjach.
Sam marsz to bardzo dobry pomysł.
Nie ogarniam takiego myslenia, przeciez nikt nie zmusza Cie do wstąpienia do ONR, czy noszenia ich flagi, wiec po te komentarze w temacie o marszu? A to ze oni go organizowali, chwała im za to, ktoś to musiał ogarnąc...nie rozumiem twoich kometarzy, domyslam sie ze chodzisz nadal na mecze i stoisz na Blaszoku wsród WIELU osob, i zapewniam Cie ze znajda sie na stadionie osoby/grupki ktore maja znacznie wiecej na sumieniu nic ta grupa z ONR która wznosi ten nieszczesny ZLE ROZUMIANY rzymski salut, i dobrze o tym wiesz, wiec teraz jak jestes taki honorowy powinnes to pierdolic i powiedziec "ze ja z nimi nie bede stać" i odpuscic Giekse, a tak nie jest, bo kazdy z nas rozumie (?) ze sa wsprawy wazne i wazniejsze, a miłosc do tych spraw sprawia ze jestesmy zdolni do poświęcen DLA WSPOLNEGO INTERESU.
Wiec dlatego ja nie wiedz nic złego z wspólnego maszerowania z ONR czy MW, bo w tym danym momencie kazdy był równy i kazdy miał jeden cel, pokazanie ze Polska jest dla niego wazna tak jak ty idziesz na Blaszok wspomoc dopingiem Giekse pokazująć jak ważny jest dla Ciebie ten Klub. W takich wypadkach - Wspólne działanie ponad podziałami.
Z Warszawy nasza mycka:
http://img254.imageshack.us/img254/4537/img6343.jpg
Jak z blaszoka polecą piosenki o Hitlerze czy ludzie zaczną hailować to na pewno bym gdzie indziej kibicował (hipotetycznie, bo i tak już od kilku lat jestem na głównej).
Skomentowalem tylko teksty pocketa.
Jak z blaszoka polecą piosenki o Hitlerze czy ludzie zaczną hailować to na pewno bym gdzie indziej kibicował (hipotetycznie, bo i tak już od kilku lat jestem na głównej).
Skomentowalem tylko teksty pocketa.
Weź sie opanuj i zapoznaj z historia obozu narodowego, a pozniej nazywaj kogos hitlerowcami. Bo to jest jakies nieporozumienie zeby osoby - nie obraz sie - ale z gowniana wiedza w tym temacie zabierały głos.
I nikt z ONR do chuja nie hajlował, tylko kurwa wykonywał gest SALUTU RZYMSKIEGO, odwołując się do tradycji endeckiej, która nie ma nic wspólnego z pajacem hitlerem. Jesli takich podstaw nie potrafisz zrozumiec, to nawet najbardziej prosty przekaz jak widac do Ciebie nie dociera.
Podejrzewam ze w latach 90 nie pojawilbys sie na zadnym stadionie, na zadnej trybunie z takimi haslami ktore tu wysuwasz.
http://www.nacjonalista.pl/2010/11/11/fotorelacja-marsz-patriotow-we-wroclawiu.html
W Bytomiu dużo większe zainteresowanie niż w tamtym roku, oczywiście nie ma co w ogóle porównywać z Warszawą, jednak frekwencja na pewno cieszy:)
Żadnej blokady jakiejś bandy wykolejeńców nie stwierdzono, mimo że się zapowiadali.
Co do akcentów kibicowskich to: Nas z GieKSy parę osób. Z Górnika i Ruchu podobnie. Najwięcej Polonii której było naprawdę sporo i dobrą bandą. Więc można powiedzieć że Śląskie kluby trzymają poziom. A ludzie nie dają się ogłupić medialnej propagandzie.
Po oficjalnej części odbyła się impreza muzyczna z jedną z czołowych kapel sceny patriotycznej grającą trochę mocniejszą muzykę:)
Tak więc widzimy się na następnych podobnych tego typu akcjach:)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs578.ash2/150020_166594640030145_117060251650251_405489_4445 724_n.jpg
czy biedroń już wie co go czeka na celi ? :cham:
katowicer pewnie załamany... :lol2:
W/G metra obszczymurów było 2 koła, narodowców kilkaset i zostali rozgonieni, w/g wsi24 było nas 200 :)))
Poznaj prawde:
http://www.youtube.com/watch?v=oih9rEVWyZk
Skąd masz te dane wg. WSI ?
Bo jak oglądałem serwisy informacyjne 11tego, to WSI mówiło o 2000 narodowców i 3000 ich przeciwników.
I tu mała ciekawostka, stacja ta mimo wszystko "starała" się zachować pozory "obiektywizmu" zapraszając po manifestacji min. Zawiszę [który ostro pojechał jakiegoś tam gościa z czegoś przeciw wojnie], natomiast nie da się tego powiedzieć i TV Info i Holeckiej która dość ostro wyrażała się o narodowcach.
ja ogladalem wsi24 przez ponad godzine i wywiady\komentarze byly tylko i wylacznie jednej strony...
ja ogladalem wsi24 przez ponad godzine i wywiady\komentarze byly tylko i wylacznie jednej strony...
Dlatego też w moim stwierdzeniu najważniejszym słowem jest "starała" celowo także ujęte w cudzysłów, zresztą jak i słowo "obiektywizmu". Z drugiej jednak stwierdzenie Puchy o podawaniu, że na marszu było 200os wydaje mi się nagięte, no chyba że mówił tak nie dziennikarz a ktoś w stylu tego kryminalisty biedronia, ale wtedy nie można mówić o bym że takie info podała stacja.
Z drugiej jednak stwierdzenie Puchy o podawaniu, że na marszu było 200os wydaje mi się nagięte
Mówił to zyd Blumsztajn w wsi24, ale przeciez co to za róznica skoro tak jak pisze whydack wsi rozmiawiało tylko i wyłącznie z lewakami ktorzy gadali bzdury ze nas 200 a ich tysiące?
Przeciez to jawna manipulacja jak podpuszcza sie do głosu tylko jedna strone i to ta strona ich wyręcza w kłamstwach, wszędzie czytam informacje ze antyfaszystów było około 3 tys, gdzie na moje około było ich maks 500 osob...
To samo w wieczornych Faktach... narodowcy rozrabiali, biedny Biedroń pobity, i jak zwykle najwięcej do powiedzenia miało sld i jak zawsze pierdolili od rzeczy, ale w sumie im sie nie dziwie skoro jak marsz przechodził obok ich siedziby to policja tak na wszelki wypadek postawiła tam polewaczke i kordon policji :cham:, a tłum wykrzyczał co o nich mysli :
"sld - kgb" "raz sierpem raz młotem..." itd. niszcza tych przed którymi czuja strach.
Poza tym dobry tekst Ziemkiewicza...
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/blumsztajn-i-jego-faszysci,1556590
jakis filmik spod siedziby sld ?
Sorry, że się Wam wtrącę. Przeczytałem cały ten temat dokładnie i się tak zastanawiam, co właściwie organizacje nacjonalistyczne chcą osiągnąć. No, bo piszecie, o symbolach boga Słońca etc. , że to związane z historią tych organizacji, że chodzi o prawdę, a nie o to, by przypodobać się społeczeństwu. Jednak czy nie sądzicie, że symbole kojarzące się z swastyką (nawet nią nie będące) odstraszają zwykłych obywateli od takich organizacji. Czy nie myślicie, że nie lepiej byłoby je chociaż na jakiś czas usunąć i przekonać zwykłych obywateli do swoich postulatów bez tego dorobionego (przez GW&co) faszystowskiego ogona, który się za tymi organizacjami ciągnie? Zdobylibyście władzę i mogli zmieniać ten kraj, a tak pozostaniecie tylko grupą ludzi organizującą marsze i przez dziesięciolecia nic z tego nie będzie, bo przez ogół będziecie nazywani faszystami/ naziolami etc (nie ważne czy słusznie czy nie). Poza tym mnogość organizacji nacjonalistycznych też nie sprzyja przejęciu władzy i zmienianiu czegoś.
Btw. Pierwsze co mi się rzuca w oczy na tym filmiku z marszu to ilość policji ochraniająca ten marsz, wygląda to tragicznie. Dla mnie to nie do pomyślenia, żeby idąc z polskimi flagami w niepodległej Polsce być otoczonym przez taką ilość psiarni. Przecież to wygląda jakby to była demonstracja Polaków we Lwowie, a nie w Warszawie.
Cała ideologia zadrugi opiera się na kultywowaniu dawnych wierzeń, wiec trudno zeby z tego rezygnowali. Ale ja do zadrugi nie naleze wiec ciezko mi pisac.
Natomiast organizacje narodowo radykalne, takie jak ONR czy NOP, organizacje chrześcijańskie takie jak MW nigdy nie maszerowały ze sztandarami z symbolami np. swaróga (tej niby swastyki).
Wykonywanie salutu rzymskiego przez ONR/NOP też przeszło juz do historii czego przyklad mielismy wczoraj, a Tevez wrzucił fotke sprzed dobrych kilku lat.
A narodowcy i tak beda przez gw nazywani faszystami/nazistami/antysemitami, tak jak kibice sa nazywani kibolami, bandytami i dilerami narkotykowymi. Ten kłamliwy typ tak ma po prostu i tyle.
A narodowcy i tak beda przez gw nazywani faszystami/nazistami/antysemitami, tak jak kibice sa nazywani kibolami, bandytami i dilerami narkotykowymi. Ten kłamliwy typ tak ma po prostu i tyle.
macie jakieś pomysły, by to zmienić? Jak chcecie przekonać do siebie obywateli?
nie mam zdania co do tej manifestacji..ale pucha ogladalem ja na tvn24 i nigdzie nie bylo powiedziane ze bylo was 200 czy kilkuset ale ze bylo was 2 tys,a przeciwnikow 3 tys.jak masz taki material to go wklej z ciekawosci to zobacze.
ps..mam takie pytanie do ciebie bo byles na tym marszu...jak wygladala sprawa z pocieciem przez Legie kibica Polonii i przekopaniem kogos z Widzewa..bo jesli to prawda to w glowie sie nie miesci ze takie cos moglo miec miejsce
macie jakieś pomysły, by to zmienić? Jak chcecie przekonać do siebie obywateli?
A masz jakiś pomysł by zmienić myślenie GW o kibicach ?
GW, to GW, organ nie reformowalny, ich zmienić się nie da. Zwalczać i owszem ale nie zmienić.
nie mam zdania co do tej manifestacji..ale pucha ogladalem ja na tvn24 i nigdzie nie bylo powiedziane ze bylo was 200 czy kilkuset ale ze bylo was 2 tys,a przeciwnikow 3 tys.jak masz taki material to go wklej z ciekawosci to zobacze
Czytaj uważniej forum, takie pytanie już padło, zresztą padła na nie i odpowiedź.
PS: Sory za post pod postem, ale piszę z topornego laptopa w szkole i nie zmieściłem się w 2 min.
PS2 Borg, piszesz o tym widzewie który startuje z list sld ?
borg, daj sobie spokoj bo jak zwykle jestes obektywny na maksa, zarzucasz mi mijanie sie z prawda, a sam pisesz o rzeczach zasłyszanych z internetu, z tym rts to juz w ogole parodia, nikt nigdzie tak nie napisał, z tego co wiem był tylko JEDEN post na kibice net ze ktoś z widzewa pogoniony a nie przekopany... sam lepiej zadbaj o wiarygodnośc swoich zródeł a pozniej zarzucaj innym takie rzeczy.
Co do tych 200, nie udowodni ci tego bo to jest czas przeszły i jak ma to zrobic? Cofnąc czas czy jaki chuj, na marszu dostalismy telefon od chłopaka ze media "na zywo" podały takie liczby (tvp/wsi24), co zreszta pozniej okazało sie prawda - poczytaj sobie fora internetowe, jest masa wpisów potwierdzających to o czym pisze... jeden z nich:
http://rebelya.pl/discussion/11549/tvp-info-kilkuset-nacjonalistow-5-tysiecy-przeciwnikow-marszu/
co do tego typa z KSP, niewiem... mało osob wie naprawde co tam sie stało, nei zmienia to FAKTU ze stało sie to PO marszu.
http://www.youtube.com/watch?v=oih9rEVWyZk tutaj widać te rzekome 200 osób
http://www.youtube.com/watch?v=oih9rEVWyZk tutaj widać te rzekome 200 osób
miazga!!!
nie moge skumać, jak tak można kłamać?
gw przechodzi samą siebie;/
i to obojętnie za kim/czym stoi ...
Wywiad z Kukizem
W Święto Niepodległości Kukiz z narodowcami
Rozmawiała Anita Dmitruczuk2010-11-12, ostatnia aktualizacja 2010-11-12 19:48
.Paweł Kukiz poparł swoim nazwiskiem zorganizowany przez Młodzież Wszechpolską i środowiska prawicowe czwartkowy Marsz Niepodległości. - Mam poglądy prawicowe i ten marsz był dla mnie swoistego rodzaju odtrutką na bezideowość lewicy - mówi.
Fot. Rafał Mielnik / AG
Paweł KukizZOBACZ TAKŻE
Narodowcy cieszą się z marszu. "To był sukces" (13-11-10, 09:00) Komentarz Gazety: Z Kukiza został tylko prawicowiec (12-11-10, 21:13) Kukiz: tylko thrash metal obudziłby Opole (12-11-10, 19:48) Anita Dmitruczuk: Poparł Pan Marsz Niepodległości, w którym szli działacze ONR-u szczycący się tradycją przedwojennego ugrupowania, znanego m.in. z antysemityzmu.
Paweł Kukiz: Poparłem manifestację, która miała na celu uczczenie Święta Niepodległości i złożenie kwiatów pod pomnikiem Romana Dmowskiego. Brali w niej udział przedstawiciele różnych środowisk, którym na sercu leży dobro naszego kraju. List z prośbą o poparcie przysłali mi ludzie z Młodzieży Wszechpolskiej, których znam z forów internetowych i którym ufam. Zapewnili mnie, że będzie to manifestacja pokojowa i taką się okazała.
Czy widziała pani, żeby ktoś w czwartek hailował? To środowiska lewackie, gejowskie i anarchistyczne postanowiły zrobić kontrmanifestację, chociaż nie przypominam sobie, żeby o niepodległość Polski walczył jakiś pułk pod tęczowym sztandarem.
W tym marszu szli ci sami ludzie, którzy rok wcześniej robili manifestację pod hasłami "Polska dla Polaków", "Precz z żydowską okupacją" oraz "Wielka Polska katolicka".
- To nie są bliskie mi hasła. Postulaty, żeby Polska była tylko dla katolików, są śmieszne, bo idąc tym tropem, doszlibyśmy do wniosku, że Piłsudski nie był Polakiem. Gdybyśmy zaczęli szukać prawdziwych, czystych Polaków, to byśmy ich nie znaleźli, bo coś takiego jak "rasa polska" po prostu nie istnieje.
Mam poglądy prawicowe i ten marsz był dla mnie swoistego rodzaju odtrutką na bezideowość i skundlenie obyczajów, jakie widzę w SLD i, niestety, w mojej - kiedyś - Platformie Obywatelskiej, która coraz bardziej mentalnie do SLD się upodabnia. Przykładem na to jest choćby awans generalski dla Andrzeja Treli, zastępcy komendanta głównego policji, ZOMO-wca z 1982 roku, który pracę w MO rozpoczął z puli wakatów Służby Bezpieczeństwa.
Nie jestem za tym, żeby gejów, Żydów czy lewaków wysyłać na Madagaskar, ale to nie znaczy, że mam ochotę poddać się terrorowi tych środowisk, prowadzonych zresztą przewrotnie pod hasłami "europejskiego liberalizmu". Kiedy widziałem w TVN-ie wypowiedź młodego chłopca, który mówił, że w nowoczesnym społeczeństwie nie ma miejsca na takie pseudowartości jak naród, to mi ręce opadły. Gdyby nie Dmowski, pod którego pomnik szli wczoraj ludzie z różnych środowisk, żeby złożyć kwiaty, ten chłopak mówiłby dzisiaj po rosyjsku albo niemiecku, zaś Polska byłaby odległym wspomnieniem, znanym jedynie z przekazów historycznych.
DB Schenker
Najlepsze połączenia dla Twoich towarów. Przyjazne dla środowiska.
www.schenker.pl
Bezpieczna przesyłka z DHL
Doręczenie tego samego dnia, przed określoną godziną 9:00 lub 12:00.
simplydhl.com/poland
DB Schenker
Szybki i niezawodny transport towarów. Dowiedz się więcej.
www.schenker.pl
Gazeta Biznes Poparciem tego marszu postawił się Pan w jednym rzędzie z ludźmi, którym marzą się getta ławkowe, którzy hailują na Górze św. Anny albo przeczą ewolucji.
- To, że uważam Romana Dmowskiego za wizjonera, wcale nie oznacza, że muszę firmować jego antysemickie obsesje i absolutnie wszystkie działania. Wracając do ONR-u - po pierwsze, uważam, że nazywanie ich faszystami jest dużym nadużyciem, nie tylko nazewniczym, a po drugie, nikt przecież na tym marszu nie hailował.
Wolę prawicę, nawet jeśli jest czasem śmieszna (bo takie było kwestionowanie ewolucji) niż totalną i bezrefleksyjną bezideowość lewicy. Nikomu z tych chłopców, którzy szli we wczorajszym marszu, nie przyszłoby do głowy, żeby wywracać krzyże na cmentarzach albo niszczyć pomnik przy Pawiaku. Ba, nie wpadliby na pewno, żeby gwizdem i zadymami okazywać pogardę celebrującym Święto Niepodległości własnego kraju. Zwłaszcza tak ciężko historycznie doświadczonego.
Moje poglądy i mój patriotyzm nie mają jednak niczego wspólnego z ustawkami politycznymi. Taką, niestety, mamy w Polsce prawicę, jak i lewicę. Wcale nie uważam, żeby Jarosław Kaczyński i PiS był lekarstwem na całe zło, wręcz przeciwnie, w ogóle nie budzi on mojej sympatii. Ale to nie zmienia faktu, że ten marsz w rocznicę odzyskania niepodległości miał służyć złożeniu kwiatów pod pomnikiem osoby, która do jej odzyskania wydatnie się przyczyniła. Dlatego go poparłem.
Kiedyś śpiewał Pan piosenkę "ZChN zbliża się", dzisiaj wspiera Pan marsze organizowane przez te środowiska.
- Gdybym wiedział, że ta piosenka tak spodoba się SLD, to pewnie bym jej nie napisał albo jakoś zabezpieczył się przed jej nadinterpretacją. Chciałem nią zaprotestować przeciw polityce takich ludzi jak Marcinkiewicz, Niesiołowski czy Czarnecki. I dużo się nie pomyliłem. Ideały katolickie Marcinkiewicza szlag trafił, gdy poznał dwa razy młodszą od żony pannę, Czarnecki śmiga z jednej partii do drugiej, wypowiedzi Niesiołowskiego, choć zupełnie inne niż w czasach ZChN-u, ciągle sprawiają, że ręce opadają. Tak bardzo się więc nie pomyliłem.
Polska pod znakiem ONR-u byłaby lepsza?
- Powtarzam - poparłem manifestację na prośbę Młodzieży Wszechpolskiej. Wracając do pytania - gdyby w Polsce ONR doszedł do władzy, to musiałbym twierdzić, że z "Gazetą Wyborczą" rozmawiałem przymuszony przez nóż na gardle, a potem pewnie wytatuować sobie jakieś dziwne symbole na plecach i biegać po ulicach z trupią czaszką na ramieniu. Ale nie histeryzujmy. Objęcie władzy przez ONR jest równie prawdopodobne jak rząd utworzony przez koalicję mniejszości seksualnych z premierem Biedroniem na czele.
Źródło: Gazeta Wyborcza Opole
Moge podpisać sie pod tym w 100 % bo oddaje to moje przemyslenia ....
Po ostatnich wydarzeniach dochodze do wniosku ze naprawde pewen sprawy są wa zniejsze między nnymi od spraw gospodarczych ( to się zawsze jakos unormuje )
http://www.nacjonalista.pl/2010/11/12/fotorelacja-marsz-niepodleglosci-w-warszawie.html dobry artykuł, chyba nie było to tu wrzucane
“Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej”
Stalinowska Dyrektywa, rok 1943
Za kibice.net / nacjonalista.pl
http://www.11-11-2011.pl/
W przyszłym roku 11.11 wypada w piatek a wiec jest to idealny dzien na to aby wybrac sie do Warszawy. Mam cicha nadzieje ze sie na nastepny rok jakos zorganizujemy i pojedziemy wieksza grupa
A masz jakiś pomysł by zmienić myślenie GW o kibicach ?
GW, to GW, organ nie reformowalny, ich zmienić się nie da. Zwalczać i owszem ale nie zmienić.
A czy pytałem o zmiane myślenia GW, czy zwykłych obywateli? To co myśli o nas GW, czy zwykły obywatel mam w dupie. Natomiast narodowcy raczej tak podchodzić nie powinni, bo chyba powinno im zależeć na głosach obywateli, chyba, że nie chcą przejąć władzy i czegokolwiek zmienić.
http://www.sadistic.pl/pics/26f8e38f8d11.jpg
Jebane brudne cwele z antify!
A czy pytałem o zmiane myślenia GW, czy zwykłych obywateli? To co myśli o nas GW, czy zwykły obywatel mam w dupie. Natomiast narodowcy raczej tak podchodzić nie powinni, bo chyba powinno im zależeć na głosach obywateli, chyba, że nie chcą przejąć władzy i czegokolwiek zmienić.
Szeroko pojęte działania, miedzy innymi spoleczne, dla Polski i Polakow. Tak najlepiej docierac do ludzi. Trzeba opierac na ludziach w 100% zaufanych, a w naszym przypadku szczegolnie nie mozna sobie pozwolic na zadna wpadke, dlatego to wszystko idzie bardzo powoli, ale jednak do przodu pomału rusza. Flagowym przykladem jest ONR Podhale, czy na przyklad LOS Gdańsk.
http://www.sadistic.pl/pics/26f8e38f8d11.jpg
Jebane brudne cwele z antify!
Ten banner anitfa zajebała dziadkom ze Stronnictwa Narodowego im. Dmowskiego i to zajebała dosłownie, bo on stał wbity w ziemie obok ich namiotu. Goscie z SN maja kolo 50-tki, takze idealny oponent dla antify. Nastepnym razem pewnie połaszą się na szmatę "Putin=Zamach" babć od Kaczyńskiego.
Szeroko pojęte działania, miedzy innymi spoleczne, dla Polski i Polakow. Tak najlepiej docierac do ludzi. Trzeba opierac na ludziach w 100% zaufanych, a w naszym przypadku szczegolnie nie mozna sobie pozwolic na zadna wpadke, dlatego to wszystko idzie bardzo powoli, ale jednak do przodu pomału rusza. Flagowym przykladem jest ONR Podhale, czy na przyklad LOS Gdańsk.
dzieki za odpowiedź, coś takiego właśnie chciałem usłyszeć.
Jaworzno
14-11-2010, 08:58
Ma ktoś fotę tej smiesznej antify bez zasłoniętych mord?
Bo na tej powyżej, napinką kandytują do Anty Wisla :)
niech sie smiecie tak nie chwala....
http://autonom.pl/images/11marsz2010/0marsz10.gif
to oni stracili swoj glowny baner
marcin GieKSa
14-11-2010, 11:46
http://www.youtube.com/watch?v=FysVpG9Yy6I
JKM vs Legierski
niestety ale słuchajac tej dyskusji musze przyznac ze poraz kolejny JKM sie wygłupił , argumenty z dupy...ten cwel legierski go punktował...nie było kogoś bardziej ogarnietego do dyskusji z tym pedalem??
a tak pozatym ciesze sie ze należe do tych faszystow , homofobow i rasistow:zabki:
brawo ONR za marsz , za rok trzeba sie bedzie pokazac w Wawie..
pozdro
jeszcze filmik z Bytomia
http://www.tvs.pl/informacje/30697
Misiek1964
14-11-2010, 22:06
http://picasaweb.google.com/pszmitkowski/MarszNiepodlegOsciIKontrmanifestacja11112010#55384 04432823548562
Pozdro dla chłopaka na zdjęciu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=OeiXXvlXI6g&feature=player_embedded
Mina czerwonego pedałka bezcenna!
Bierdon psychicznie torturowany :(
Pili na jego oczach wode, jedli a jemu nic nie dali
ten Napieralski to jednak jest pedryl
kurwa, ja to jestem przekonany ze on jest pedałem..
CGFbhKUB7XE
http://www.youtube.com/watch?v=OeiXX...layer_embedded
Mina czerwonego pedałka bezcenna!
Akurat ma rację, że ten z MW, przekreślił wydźwięk swojej wypowiedzi wspominając o Biedroniu, więc ostatecznie bardzo dobrze z tego wybrnął i jakoś nie rozumiem tego tytułu, że "MW masakruje Napieralskiego", bo ten filmik w ogóle nie pokazuje żadnej masakry.
No a w filmiku od Whyducka rzeczywiście Napieralski wyszedł jak rasowy gej, mógłby się rękę (i nie tylko) z Biedroniem podać.
http://www.youtube.com/watch?v=X1yFCPeMnfg&feature=player_embedded
Głupia cipa kręciła filmik w Warszawie. Załapał się też biedryl, który tłumaczy się, że przyszedł tylko oglądać.
NOP_Wroclaw
17-11-2010, 08:30
film z Marszu Patriotów we Wrocławiu
http://www.youtube.com/watch?v=I_xL4dKdlbs
zdjęcia z marszu
http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_01.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_02.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_03.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_04.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_05.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_06.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_07.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_08.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_09.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_10.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_11.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_12.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_13.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_14.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_15.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_16.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_17.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_18.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_19.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_20.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_21.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_22.jpg http://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_23.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_24.jpghttp://www.wroclawianie.info/galeria/albums/wroclawianie/rozmaitosci/11112010/thumb_25.jpg (http://www.wroclawianie.info/galeria/thumbnails.php?album=280)
http://www.youtube.com/watch?v=X1yFCPeMnfg&feature=player_embedded
Głupia cipa kręciła filmik w Warszawie. Załapał się też biedryl, który tłumaczy się, że przyszedł tylko oglądać.
Która sekunda?
Od 4.48
widac ze nie jest tam przypadkowo tylko sam sie pchal to 1 rzedu przepychajacego sie z policja
Wielkie zwycieństwo Marszu Niepodległosci :)
Lewaki z porozumienia 11 Listopada oficjalnie przepraszaja za "mowe nienawiści" na łamach GW :)
Na forum lewicy ostra krytyka Porozumienia 11 Listopada i PRZYZNANIE NAM RACJI, oto kilka cytatów z lewica.pl:
"Po prostu wstyd
a mnie jest zwyczajnie wstyd.
budra i bandyctwo...
nie czarujmy się, nie ma żadnego antyfaszyzmu
jest zwykły bandytyzm
szkoda mi tylko że na lewicy bandyci są otaczani swoistą czcią a nie wykluczani...
taka sytuacja utrzymuje się od dawna
zakrywający twarze bandyci tacy jak ci co zorganizowali i wykonali napad w pociągu cieszą sie powazaniem wielu "lewicowców"
są uważani za swoistych bohaterów
ale to sa przecie zwykli bandyci
niczym nie zasługujący na podziw (o ataku na narodowców w pociągu)
Grzesiek Nowicki piszecie brał udział w tych burdach?
no ciekawe...
chodzi o Grześka z Lublina?
no zapytam go przy okazji
i jeśli to on to zakończymy znajomość...
Nie wyobrażam sobie bym jako PPS-owiec mógł tolerować zwykły bandytyzm.
zwrócę wam też uwagę że jedynym celem który udało się wam osiagnąć jest osmieszenie samych siebie i uwiarygodnienie ONR-u.
bo taki jest własnie efekt burd i bandyckich napadów.
Przemek Leniak
ps. oczywiście cenzura znowu posta nie puści
a kij wam w bandyckie oko...
"Podsumowanie:
- młodzież narodowa nie ma nic wspólnego z faszyzmem
- faszyzmu w Polsce nie ma w ogóle
- gdyby nawet faszyzm wegetował gdzieś na marginesie, to nie byłby żadnym zagrożeniem dla demokracji, lewicy itd.
- nie ma więc żadnego uzasadnienia dla udziału w demonstracjach Gazety Wyborczej, zwoływanym pod hasłem walki z mitycznym "faszyzmem"
- uczestnikom demonstracji Gazety Wyborczej należy się - znana ze stanu wojennego - etykietka "Miś Kolabo"
"Co,
Potworniuszu, mają wspólnego polscy nacjonaliści z Auschwitz? Chyba tyle, ze ginęli w tym obozie.
swój wywód, yono, opierasz na założeniu, że w Polsce są jakowiś faszyści, którzy zagrażają imigrantom, azylantom i wszelkiej maści ofiarom "represji" i "dyskryminacji".
Niestety, ci faszyści istnieją na sposob wirtualno-astralny.
Są produktem fantazji pewnej gazety.
Widać tu, przy okazji, dlaczego odnoszę się do GW. Bo medium to jest - często, niestety, skutecznym - źródłem szkodliwych mitów o sytuacji w Polsce.
Jeśli GW straci tego typu wpływ na lewicę, przestanę się nią w ogóle interesować.
yono,
analogia do niczego.
Narodowcy nikogo nie napadali. Co najwyżej bronili się przed agresją "antify" i chroniącej ją policji
Dowodem na to jest reakcja porozumienia 11 listopada o której pisał wyżej, oto fragment z gw (linka nie daje, bo po co)
Koleżanko, to forum automatycznie zmienia link, więc pytanie nie do mnie, tylko do administracji. Mimo to wrzucę najciekawszy fragment:
Przedstawiciele koalicji Porozumienie 11 Listopada przeprosili za mowę nienawiści na organizowanych przez nie manifestacjach antyfaszystów w Dzień Niepodległości. - To się nie powinno tam pojawić - powiedziała Monika Kłosowska z tej koalicji.
Halina Bortnowska z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka mówiła w Radiu TOK FM, że w czasie demonstracji antyfaszystów w Warszawie miało miejsce nawoływanie do przemocy. - Jedna z piosenek była straszna i mówiła o zabijaniu faszystów - stwierdziła.
(...)
Monika Kłosowska i Jakub Karwowski z Porozumienia 11 Listopada tłumaczyli, że manifestacja organizowana przez nich była jak Hyde Park, który bardzo trudno kontrolować.
Pięknie...juz nie moge sie doczekać nastepnego roku :)
Możesz podać źródło z którego to kopiowałeś ?
Bo równie dobrze mogą być to posty "narodowców" którzy sprawnie zorganizowali "wjazd na forum".
Przeciez podałem... lewica.pl
http://www.lewica.pl/forum/index.php?fuse=messages.22819
Niektore zacytowane posty sa użytkowników co maja po 14 TYS. postów, więc wątpie aby komuś sie chciało nabijac 14 tyś postów aby byc wiarygodnym haha
Ogolnie bardzo krytyczne posty względem gw, oby ten szmatławiec wkońcu padł.
http://www.youtube.com/watch?v=D8QFesfzeC4&feature=player_embedded#!
Co do Gw ;)
Dowodem na to jest reakcja porozumienia 11 listopada o której pisał wyżej, oto fragment z gw (linka nie daje, bo po co)
Koleżanko, to forum automatycznie zmienia link, więc pytanie nie do mnie, tylko do administracji. Mimo to wrzucę najciekawszy fragment:
Całość:
Przedstawiciele koalicji Porozumienie 11 Listopada przeprosili za mowę nienawiści na organizowanych przez nie manifestacjach antyfaszystów w Dzień Niepodległości. - To się nie powinno tam pojawić - powiedziała Monika Kłosowska z tej koalicji.
Halina Bortnowska z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka mówiła w Radiu TOK FM, że w czasie demonstracji antyfaszystów w Warszawie miało miejsce nawoływanie do przemocy. - Jedna z piosenek była straszna i mówiła o zabijaniu faszystów - stwierdziła.
Zaznaczyła, że każdy uczestnik manifestacji musi uważać na swoje i innych bezpieczeństwo. - Słowo "bezpieczny" funkcjonuje tu w dwóch znaczeniach. Jedno jest takie: jestem bezpieczna, bo nie oberwę. Drugie, że nie zacznie się w moim imieniu coś, na co się nie zgadzam - stwierdziła. Monika Kłosowska i Jakub Karwowski z Porozumienia 11 Listopada tłumaczyli, że manifestacja organizowana przez nich była jak Hyde Park, który bardzo trudno kontrolować.
- Ale dołożymy wszelkich starań, by w przyszłym roku nie pojawiła się mowa nienawiści. Przepraszamy w imieniu Porozumienia - powiedziała Kłosowska. 11 listopada antyfaszystowskie organizacje skupione w Porozumieniu 11 Listopada stanęły na drodze Marszu Niepodległości skrajnie prawicowych ONR i Młodzieży Wszechpolskiej. Doszło do starć, interweniowała policja. Zatrzymano 33 osoby, zarówno wśród przeciwników, jak i zwolenników Marszu.
Rzecznik praw obywatelskich Irena Lipowicz z urzędu zbada sprawę zatrzymania Roberta Biedronia, działacza Kampanii przeciw Homofobii podczas demonstracji 11 listopada.
Na stronie internetowej RPO pojawił się komunikat, że przedstawiciele rzecznika monitorowali zajścia w zeszły czwartek w Warszawie, w Dniu Niepodległości. Nie dopatrzyli się niczego niepokojącego: "Według obserwacji i informacji zgromadzonych przez przedstawicieli Biura RPO, Policja i Urząd m.st. Warszawy działały w ramach swoich uprawnień i obowiązków" - czytamy w notatce.
RPO nie odniosła się do pojawiających się zarzutów, że zatrzymanym osobom uniemożliwiono - wbrew przepisom - poinformowania osób bliskich o zatrzymaniu, nie dano im dostępu do adwokata, a niektóre pobito po zatrzymaniu. Jest natomiast informacja, że RPO zbada "możliwość nadużycia siły" wobec Roberta Biedronia.
Więcej... http://************/1,75478,8666099,Antyfaszysci__Przepraszamy_za_mowe _nienawisci.html#ixzz15Y838M3D
Dziś (środa) Krzysztof Bosak (MW/N44) wraz z Ziemkiewiczem (Rz), Sutowskim (KP) i Hartmanem (UJ) będą rozmawiać o Marszu Niepodległości w "Warto Rozmawiać" w TVP1 o 23.20. Będzie ciekawie :)
Widząc po obsadzie bedzie masakra lewactwa - Sutowski to ten od tekstu "wypierdolić faszyzm z ulic Warszawy", Hartman również oderwany od rzeczywistości wiec z nim tez problemu wiekszego nie będzie :) Miło sie zapowiada, czas się oderwać od tej lewackiej nagonki w TV ;)
Faktycznie moje nieopatrzenie, trochę z "winy" portalu który nie jest zbyt funkcjonalny a google nie pokazywało wyników z poszczególnych fraz wypowiedzi, ale to mnie nie usprawiedliwia.
Co to ww. wypowiedzi, faktycznie widać tam przyznanie racji narodowcom ale też należy pamiętać, że Lewica to nie jeden organ i ma wiele "płaszczyzn" które ze sobą rzadko współgrają (tak jak np NOPy i Zadrgugi które różni de facto wszystko od religi po gospodarkę), tak też tu cześć starych socjalistów musiała być wkurzona że "postępowa" cześć lewicy dała się tak zmanipulować wybiurczemu gównu, niemniej cieszy że istnieją nawet na lewicy ludzie którzy nie popierają polityki tego szmatławca.
Dziś (środa) Krzysztof Bosak (MW/N44) wraz z Ziemkiewiczem (Rz), Sutowskim (KP) i Hartmanem (UJ) będą rozmawiać o Marszu Niepodległości w "Warto Rozmawiać" w TVP1 o 23.20. Będzie ciekawie :)
Że nie mogli zrobić tego wcześniej. O 23:20 większość ludzi śpi tak więc mało kto to obejrzy, a jutro jak już coś pokażą to sprytnie zmontowane urywki.
Komanczz
17-11-2010, 23:11
Gumiś-zajebisty link.Dzięki!Koleś super to wszystko podsumował.Brawo!
Że nie mogli zrobić tego wcześniej. O 23:20 większość ludzi śpi tak więc mało kto to obejrzy, a jutro jak już coś pokażą to sprytnie zmontowane urywki.
jakby ktoś jutro zapodał jakieś linki do tej dyskusji, to byłbym wdzięczny, bo nie wszyscy maja telewizor w domu :cham:
Tu jest link do programu ktory sie dzis odbyl http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/17112010-2320/3146114
Program Pospieszalskiego zostal przesuniety (i skrócony), a niebawem pewnie zniknie z antenty bo porusza kwestie niepoprawne politycznie, a Pospieszalski ma poglady konserwatywne. Ot, mamy po prostu dekomratyczna wolnosc slowa. Jak nie liczyc antysalonu Ziemkiewicza (ktory mimo wiekszej ogladalnosci w zyciu nie wskoczy na miejsce najwiekszej ogladalnosci w niedziele zamiast programu lewaka Żakowskiego, a nawet prawdopodobnie zostanie zawieszony) to program Pospieszalskiego jest ostatnim o zabarwieniu lekko prawicowym i poruszajacym ciekawe tematy w calej polskiej telewizji. Jeszcze troche wiec i pozostaniemy bez zadnego prawicowego programu w Polsce.
http://c0834752.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/1_on5RCLiojejdqZlrb6KzyVvNsOroaWUL.jpg
Jest i Biedroń walczący z policją na pierwszym planie. :lol2:
Open Your Eyes
18-11-2010, 11:24
Wyjsciem do ludzi z pogladami Nacjonalistycznymi jest Autonomiczny nacjonalizm. ale to pozniej o tym napisze wiencej.
Tu jest link do programu ktory sie dzis odbyl http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...0-2320/3146114
dzięki za ten link, właśnie obejrzałem. Trzeba jednak przyznać, że program prowadzony tendencyjnie, w odpowiednich momentach przerywane wypowiedzi etc., tak by odbiorca miał wrażenie, że rację ma prawica. Może i dobrze, bo lewica ma wystarczająco dużo "swoich" programów.
Niestety, aby taki program mógł próbować kreować poglądy Polaków, musiałby być w porze największej oglądalności.
P.S. Patrzcie od 1.45s , Ikarus w tle :napinka:
jakis filmik spod siedziby sld ?
http://www.youtube.com/watch?v=j3zjNRYAB_8&feature=player_embedded#!
od 6:50
mało, ale zawsze to cos ;)
Jeśli jest ktoś tutaj kto ma kontakty z ONRem proszę o odpowiedź na PW. Chciałbym wstąpić w ich szeregi, a polecenie kogoś "po szalu" to inaczej.
http://www.youtube.com/watch?v=sq5j5aYiL34&feature=related
Relacja z marszu amtora kamery ;)
Świetnie sie ogląda niepopawnie polityczna relacje "juzkowa", częsci jest kilkanascie, każda ma swój klimat, ogolnie przejabany mistz cietej riposty - wdupia sie z kamera w tłum lewaków i ich sprawnie punktuje ;)
Oczywiscie cenzura dosięgła tego pana, ostatnio jak wchodizłem na jego profil, pisało ze ma tylko 3 filmy dodane, dzisiaj dostałem od niego takie PW:
INFORMACJA I PROSBA
Witam.
Informuje uprzejmie, ze moja relacja z Marszu Niepodleglosci czyli 15 filmow- lacznie 1 godzina i 45 minut napotyka na trudnosci w ogladaniu.
Serwis YOUTUBE raczyl byl ustawic na stronie profilu mojego drugiego konta: http://www.youtube.com/user/JuzkowZbigniew/
informacje, ze: "JuzkowZbigniew nie ma dostępnych żadnych filmów wideo" . Tymczasem tych filmow jest juz 28 w tym 15 z
Marszu Niepodleglosci.
Napisalem list z protestem w tej sprawie do tego serwisu.
Prosze o pomoc w rozpowszechnianiu adresow tych filmow.
Podaje je ponizej:
11.11.2010 15.32 CZ. 1 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=sq5j5aYiL34
11.11.2010 15.53 CZ. 2 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=LWsctkbNirY
11.11.2010 16.14 CZ. 3 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=hFjifbtQ8BM
11.11.2010 16.31 CZ. 4 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=tjwL1F_7APE
11.11.2010 16.45 CZ. 5 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=cTrGUNpMc5U
11.11.2010 16.52 CZ. 6 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=GYuw5wGhUd4
11.11.2010 16.57 CZ. 7 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=B_Xxv89nKmk
11.11.2010 16.59 CZ. 8 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=x-AsBPrL7wY
11.11.2010 17.11 CZ. 9 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=SwHuItc5rJI
11.11.2010 17.16 CZ. 10 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=tCFWk4_2tkE
11.11.2010 17.22 CZ. 11 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=7cfWsODZrMc
11.11.2010 17.49 CZ. 12 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=tP9lGVvXXxY
11.11.2010 17.54 CZ. 13 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=zwv3D-opP1s
11.11.2010 18.15 CZ. 14 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
http://www.youtube.com/watch?v=SMB_tEqwAzk
12.11.2010 00.10 CZ. 15 MARSZ NIEPODLEGLOSCI W WARSZAWIE W LISTOPADZIE ROKU 2010
chttp://www.youtube.com/watch?v=fqt0daNuWCQ
Wszystkie te adresy dostepne sa tez pod ponizszym adresem:
http://www.esnips.com/doc/8849d985-84b7-491a-837d-47cef76681ce/MARSZ_NIEPODLEGLOSCI
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Zbigniew Juźków
http://www.youtube.com/watch?v=fV7DPmidCLU
nowy filmik z 11.11 Warszawa
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.