View Full Version : GKS Katowice - Arka Gdynia , 29.03.08 , godz. 15.00
przemol1984
25-03-2008, 22:44
W sobotę gramy bardzo ważny dla nas mecz , który pokaże nam nasze miejsce w szeregu . Przekonamy się czy jesteśmy w stanie jeszcze w tym sezonie walczyć o jakiś cel . Miejmy nadzieję , że w sobotę po meczu wszyscy będziemy mieć dobre humory
Jesli ktos nie posiada karty kibica bedzie mial mozliwosc doplaty 5 zl do biletu tak jak bylo na Slasku??
Jesli ktos nie posiada karty kibica bedzie mial mozliwosc doplaty 5 zl do biletu tak jak bylo na Slasku??
ja wczoraj tak kupiłem dwa bilety dla kumpla i dla laski. Jedno co musisz podać to imię i nazwisko oraz pesel.
Co do meczu to jestem ciekaw jak się nasi zaprezentują, myślę że będzie ciężko ale będzie dobrze. Przy pełnym zaangażowaniu mamy szansę zgarnąć 3 pkty. Mam nadzieję że frekwencja dopisze i pokażemy że mamy ambicję :lajkonik:.
dalej potrzebne 2 dziewczyny i 2 chłopaków do pomocy dla sissiego dostają bilet na mecz i koszulke zrobioną specjalnie na tą akcje chetnych prosze pisać na pw
Jedno Jest Pewne Przed Tym Meczem Kibice Muszą Pomóc Naszej Drużynie Na Maxa. Niby Mamy Tą Swoją 8 pozycje Ale Wystarczy Lekkie Potknięcie I Jastrzębie Nas Wyprzedzi A Tego Byśmy Nie Chcieli. Tak Więc Życze 3-0 Dla GieKSy xD
19SMOK64
26-03-2008, 20:07
Ja jadę jutro po bilety:) Bo już będą prawda?? To będzie Super mecz:P
Bilety już są w sprzedaży od kilku dni.
Sklepik miedzy 9.00 a 17.00
Zainteresowanie ... OGROMNE!!
Bilety już są w sprzedaży od kilku dni.
Sklepik miedzy 9.00 a 17.00
Zainteresowanie ... OGROMNE!!
a jak wygląda sprzedaż biletów przez neta? dużo osób tak kupuje?
Sporo ...choć odczuwalne jest że ludzie muszą sie do tego przyzwyczaić - tak jak do sprzedaży biletów na siatę czy koncerty...Wymaga to czasu...
ja tam przyzwyczaja do takich rzeczy się nie muszę :) tylko długo trzeba czekać aż przyjdzie potwierdzenie wpłaty.
Jeśli do meczu takie nie dostanę to biorę potwierdzenie przelewu. A jeśli przy wejściach będą sprawdzać na jaki sektor została załadowana karta a okaże się, że nie jest to przecież na potwierdzeniu nie jest napisane za jaki sektor płaciłem.
Czy na tym meczu też część sektora 3 zostanie wydzielona dla VIP'ów ?
No jeśli sie nieda zwolnic jednego trenera.... to zawsze można innego :hihi: Do Boju Trójkolorowi !!!
http://img141.imageshack.us/img141/6008/pstr0en0.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=pstr0en0.jpg)
http://img212.imageshack.us/img212/3927/obraz001tq4nc0.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=obraz001tq4nc0.jpg)
U nas zwolnienie jednego trenera nic nie da,ten drugi ma zbyt potężne wpływy na decyzje podejmowane przez pierwszego.
Właśnie obejrzałem skrót meczu Arki z Pelikanem... i o dziwo to Pelikan atakował praktycznie przez cały mecz. Arka popełnia głupie błędy w obronie. U siebie grają dobrze... ale da się ich przycisnąć gdy grają na wyjeździe. Bardzo dobrze broni Bledzewski. I jeszcze z tego co zauważyłem po skrótach, to też mają problemy ze skutecznością.
Skróty meczów Arki z tego roku:
Arka - Podbeskidzie (3:2) - http://arka-tv.pl/clip/arka-gdynia-ts-podbeskidzie-bielsko-biala-3-2/
Pelikan - Arka (0:0) - http://www.arka-tv.pl/clip/pelikan-lowicz-arka-gdynia-0-0-skrot/
Arka - Kmita (1:2) - http://www.arka-tv.pl/clip/arka-gdynia-kmita-zabierzow-1-2/
Mecz będzie sędziował Marek Karkut z Warszawy
http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=327&id_sezon=71
KRIS_BEMA
28-03-2008, 10:27
Bartek Karwan mój "ulubieniec" przyjedzie? Mam nadzieję że tak.
Mikulenas będzie grał czy jest zawieszony za zółte kartki, Wiem ze Kapias tak a Miki??
Nie jest zawieszony - ma tylko dwie żółte kartki.
A czy ktos wie czy tk jak przed meczem ze Ślaskiem beda kursowaly GieKSobusy?:)jak tak to podajcie jakies konkrety jesli chodzi o Bogucice
zagadaj pw do Chrmika, albo pana Janusza :cham: (Jas1u) jeśli chodzi o Boguciczanke Bogucice;)
ale z tego, co mi się obiło o uszy, to nie ma (już) busa z Bogucic..
Bartek Karwan mój "ulubieniec" przyjedzie? Mam nadzieję że tak.
http://www.*********/pilka/1,65063,5067699.html
A czy ktos wie czy tk jak przed meczem ze Ślaskiem beda kursowaly GieKSobusy?:)jak tak to podajcie jakies konkrety jesli chodzi o BoguciceBusa nie ma
Za to Bartuś chyba nie pamięta, jak chyba w pierwszym meczu w Legii zszedł z boiska w 13. minucie, bo nie zniósł... presji : )
Shellu brawo za pamięć...
http://www.gieksa.pl/mecz.php?nid=4&id_mecz=204
Wtedy przez te 13 minut był doping tylko anty-Ka(u)rwan :hihi:
Ale pamiętam też że potem nie grał chyba z 2 kolejki - po tej cięzkiej "kontuzji" :zabki:
Komar88l
29-03-2008, 13:17
http://www.ekstraklasakibice.fora.pl/gks-katowice,150/2-liga-gks-katowice-arka-gdynia-29-03-08r,4791.html
TylkoOna
29-03-2008, 14:54
Hmm.. Znaleziona relacja LIVE: http://emwu.net.pl/futbol/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=2
Już w domu. Emocjonujący mecz do samego końca...
Panowie TO JEST SUPER GKS!!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu jest pięknie dla takich chwil warto żyć!!!! Brawo piłkarze !!!! Dawno nie było na GIEKSIE takiego meczu walka,ambicja,akcje i dużo goli!!!O TYM ŻE TO BYŁ DOBRY MECZ W WYKONANIU NASZYCH PIŁARZY NIECH ŚWIADCZY TO ŻE MAŁO KTO PO MECZU WYCHODZIŁ.ite długie podziękowanie dla piłarzy SUPER!!Oby tak dalej szczególnie na wyjazdach.
Jak dla mnie najlepszy mecz w ostatnim 10 leciu na GIEKSIE.
A ARKA najlepsza drużyna która tu grała w tym sezonie przedwszystkim ofensywnie.
Chyba mi pikawa siadzie na ktoryms meczu :cham:
Teraz to sie dopiero zastanawiam sie co jest warta nasza druzyna... wygrana ze Śląskiem, przegrana ze Stala, wygrana z Arka... oby teraz 3ptk na wyjezdzie :)
Bramka Wijasa - stadiony świata :szok:
Prasnal zajebiście dziś czyścił w defensywie; zasługuje na to żeby w takiej formie grać w podstawowym składzie...
RobertSK
29-03-2008, 16:56
tsaaa...za to Mielnik jak był chujowy tak jest chujowy...to samo Plewnia...lewa strona do wymiany.
Po meczu ze sląskiem nic nie pisałem bo zwycięzców sie nie sądzi ale dzis to zrobie.
Lewa strona katastrofa!
Błędy w obronie mnozą sie co chwile...wybijanie piłki na kilka metrów...bardzo niepewnie.
Na + dzisiaj Wijas Iwan Prasnal i nasz atak, do tej formacji zero pretensji.
Najlepsi na boisku....Mikulenas i Kaliciak!Zapierdalali cały mecz ...az miło na to sie patrzy.
pozdro
mnie się dzisiaj prawie wszystko podobało,
jedynie nie rozumiem tych rożnych, bo wszystkie były oddane za darmo
tsaaa...za to Mielnik jak był chujowy tak jest chujowy...to samo Plewnia...lewa strona do wymiany.
Po meczu ze sląskiem nic nie pisałem bo zwycięzców sie nie sądzi ale dzis to zrobie.
Lewa strona katastrofa!
pozdro
KURWA A JA NIE MIALEM NIC PISAC A NAPISZE!!!
ZAłosne jest to Twoje i innych ciagłe biadolenie!!!!
KURWA zygac sie chce tym waszym ciaglym niezadowloleniem!
Tak nawiasem mowiac to Mielnik mial przykryc Karwana i wypełnił to w 200% wiec skoncz pierdiolic!!!
Dzis po meczu napisze tyle - WARTO ZYC DLA TAKICH CHWIL I BYC GIEKSIARZEM!!!
A wszystkim tym ciąglel narzekającym PAJACOM - TAKI CH.... !!!!
A teraz moge dostac bana
OOOOOOooooooo KAtowice Ooooooooo GKS!!!!
RobertSK
29-03-2008, 17:11
Zadnym pajacem nie jestem a wyrazam tylko swoją opinie.
A moja opinia jest taka ze lewa strona jest do wymiany. i Tyle...
A Ty Kolego ochłon troszke bo widze ze emocje z meczu jeszcze w Tobie siedzą:)
pozdro
KURWA A JA NIE MIALEM NIC PISAC A NAPISZE!!!
ZAłosne jest to Twoje i innych ciagłe biadolenie!!!!
KURWA zygac sie chce tym waszym ciaglym niezadowloleniem!
Tak nawiasem mowiac to Mielnik mial przykryc Karwana i wypełnił to w 200% wiec skoncz pierdiolic!!!
Uspokój się synek, zaparz se ziółek albo idź na spacer; od tego jest forum żeby każdy pisał co mu się podoba i jak jemu się nie podoba to ma do tego prawo żeby o tym pisać. Załóż se własne forum gdzie będzie można pisać tylko hymny pochwalne.
Zgadzam się z Robertem, że Mielnik grał słabo; z Karwanem nie miał problemów bo Karwan grał cieniutko
Najważniejszy 3 punkty ale ...
Przy spokojnym wyniku 2:0 dajemy sobie strzelić 2 bramki i mogło być różnie
Ciągle powtarzane krótkie rozegrania rogów chociaż nie wychodziły
Już w kolejnym meczu (ze Śląskiem też tak było) nie potrafimy wybić piłki z pola karnego i jest groźnie
albo tak jak dziś pada z tego gol...
Ale pomimo tego i tak szpil na + w naszym wykonaniu:szpada:
Piter_Jaw
29-03-2008, 17:45
Ten mecz dowiodl tylko jednego ! Mozna wygrac z kazdym ! Popatrzmy tylko na te nazwiska: Bledzewski, Baster, Mazurkiewicz, Sokołowski, Moskalewicz, Lawa, Nicinski, Wachowicz, Karwan !!! I niech mi ktos jeszcze pieprzy, ze za rok bedzie ciezko o awans... Dzisiaj pokazalismy, ze sama ambicja, wola walki i dobrym zgraniem mozna objechac kazdego !!! GieKSa !!!
Zwroccie uwage,ze Arka przegrywajac juz 0-2, podniosla sie i doprowadzila do wyrownania. Nam troche tego brakuje(zwlaszcza na wyjazdach), gdy juz przegrywamy, to rzadko sie podnosimy i odwracamy wynik meczu.
Brawo Arka pokonana obrońcy GieKSy oraz woda stojąca na murawie utrudniały gdynianom ataki. GieKSa wygrała dzięki umiejętnym odpieraniu ataków rywala oraz przy pomocy płatającej figle pogody.
TheBlackoutMenace
29-03-2008, 18:00
jonek jakbys nie zauwazyl to pogoda byla dla obu stron taka sama ;)
zawsze może być lepiej.. mimo to jednak uważam,że daliśmy z siebie wszystko i rzeczywiście.. po wygranej z Arką,czy Śląskiem widać,że można wygrać z każdym..
Dla takich chwil warto żyć!:))
Mecz sie fajnie ulozyl znowu dobra gra w srodku pola.Ladna bramka Wijasa atak na duzy plus idealnie sie wpasowali do siebie.Co do lewej strony to czy ja wiem czy Mielnik taki slaby dobrze zagral karwan nic nie gral nie przyczepialbym sie zabardzo do niego..
po tym meczu jestem jednego pewien trzeba szukac kolejnego napastnika w stylu Mikulenasa Gielza niema szans na taki poziom jaki gwarantuje Mikulenas przeciez to jest niebo a ziemia.
p.s czy Kaliciak jest ciagle wypozyczyony do nas? jesli tak to mam nadzieje ze kasa na jego wykupienie jest juz odlozona
p.s 1 plus dla dziewczyn ze im sie w ta ulewe chcialo tanczyc heh
Daras Lędziny
29-03-2008, 18:37
blazej jaki deszcze nawet grad padał a one dalej :D:D zajebiscie wywijały a na tekie mecze warto jezdzic BRAVO GIEKSA !!
fjodor1978
29-03-2008, 19:00
jonek jakbys nie zauwazyl to pogoda byla dla obu stron taka sama ;)
ja, ale było widac jak na dłoni, że nasi się o niebo do tej pogody przystosowali. Przez pierwsze 15 min drugiej połowy Arka nie istniała, mogli strzelić więcej, nie byłoby nerwówki w końcówce - myślołech, że mi pikawa stanie...
pozdro
Nie zgodzę się. Damian Mielnik moim zdaniem zagrał dziś bardzo dobrze, specjalnie przyglądałem się naszej lewej stronie z wysokości blaszoka. Miał kilka udanych wejść i z dużym zacięciem walczył o balik. Brakowało mi jedynie wejśc ofensywnych w jego wykonaniu. Jak dla mnie 7 w skali 1-10.
Co do Plewni - w pierwszej połowie tragedia. W drugiej natomiast rozegrał się, miał kilka ładnych wejśc ofensywnych, np. strzał z okolic 60 min, a i w końcówne w obronie fajnie pomagał. Brakuje mu jeszcze równości, ale chyba ze szpilu na szpil jest coraz lepiej. Ino dej se synek pokój z krótkim rozgrywaniem rogów, bo to niemożebnie wq...... Nota 6.
Reszta:
Gorczyca - w III lidze nie mogłem się do niego przekonać, grychtoł wydawał mi się lepszy. Ale mogę z pewną odpowiedzialniością stwierdzić, że mamy wreszcie od czasów Jarka Tkocza porządnego tormana. Chyba fatum Luncika czy Klytty na razie nam nie grozi. jedyna niepewna interwencja to po wolnym w końcówce, ale należy to złożyć na karb mokrego balika po tym gradobiciu. Nota 8.
Krysiński - bardzo poprawnie, kilka razy wyjaśnił sytuację, dużo grał w ofensywie, coraz bardziej mi się podoba. Nota 8.
Markowski - jak zwykle w defensywie dobre zagrania przeplatał koszmarnymi kiksami. Szkoda tego chopa do obrony, dużo lepiej wygląda w drugiej linii, kaj jest profesorem. Nota 6. Edit: sorry, nie zauwazyłem, że to on podawał do Mikiego przy torze na 2-0. Podanie erste Klasse, zatem nota 7.
Prasnal - od dawna mówiłem, że mały może grać w środku obrony i to z powodzeniem! Ozrech dopiero z niego skorzystał, kiedy pojawiła się taka konieczność. Zadziora, mimo, że Żabol, imponuje GieKSiarskim charakterem. kto wie, czy środem obrony nie powinien wyglądać Kapias-Prasnal. Nota 7.
Jaromin - Mniej krzyczał, mniej wymachiwał rękami, ale i ... mniej zagrażał niż np. ze Śląskiem. Poprawny, aczkolwiek nie błyskoltliwy. Nota 6.
Iwan - jw. Poprawnie, bez więskzych błędów, ale i bez wielkiego błysku. Podoba mi się jego zadziorność. Nota 6.
Wijas - lider środka pola pełną gębą!!! I nie chodzi tylko o bramkę, ale i o czytanie gry, podanie, podejmowanie decyzji. Kolejny zawodnik, któego grę obserwowałem szczególniej, ponieważ byłem nastawiony do jego drugoligowych umiejętności dość sceptycznie. Byłem... Nota 9.
Mikulenas - takiego napastnika nam trzeba było!!! Walka, pokazywanie się do gry, przetrzymanie balika, zimna krew... i wszystko jasne. Szczrzre mówiąc byłem sceptykiem odnośnie jego osoby, ale się myliłem, oj myliłem... Nota 9.
Kaliciak - w zasadzie mógłgbym skopiować to, co napisałem wyżej. mam andzieję, że znajdzie się kasa na jego wykupienie. (trochę mnie irytuje jedynie jego "pomysłowość", czułem pewnego rodzaju niesmak, oglądając pierwszą bramkę ze Śląskiem, dziś, gdyby strzelił po niewidocznym dla sędziego zagraniu ręką, też czułbym się głupio - należała mu się żółta kartka...) Nota 9.
Osobna kategoria to Sadzik - grał za krótko, zeby mu notę wystawiać, ale pokazał, że ma potencjał, od razu pierwszy jego kontakt z balem to wślizg, odebranie i groźna kontra.
Sędzia - daleko od ideału, klika neizrozumaiłych decyzji (patrz Kaliciak, dziwne rogi dla Arki), ale generalnie poprawny. W porównaniu z pseudosędzią ze Śląska - niebo a ziemia. Żenadą dla mnie jest, że na kilometr widać, jak nasz (chyba to był Wijas ale głowy nie dam sobie uciąć) sam się obala, gwizdek milczy, a od razu cały blaszok "j**ać PZPN". Stadion to nie kościół, ale pomyslcie niektórzy zanim coś zaśpiewacie.
O dopingu w tym miejscu nie piszę, bo tio temat piłkarski, a nie kibicowski.
Dla takich chwil warto żyć!!!!!!!!!! Chyba najlepszy szpil na GieKsie od czasu GKS - Legia z 2003 r (3-3: 0-1, 0-2, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3).
Edit: dzięki przedmówcom za przypomnienie, zapomniałem o jeszcze jednej cenzurce:
(.)(.) - unie, którym się chciało tańczyć w to gradobicie - Nota 11 w skali od 1 do 10 :P
Początek Pierwszej Połowy Super ale potem sie coś zepsuło OBRONA = TRAGEDIA. Dzięki Za Wygrany Mecz ! Wisła Przegrała Więc Tracimy Do Niej już tylko jedyne 2 PKT . Mam Nadzieję że Jeszcze W Tym Roku Bedzie PIERWSZA LIGA DLA KATOWIC ;]
na stornie głównaj na relacja z meczu na wodzie pisze ze pierwqszego tora strzelił kaliciak a przecież pierwszą brame strzelił Markowski??
gniotek1102
29-03-2008, 19:16
Heh meczyk super a arka zaliczyl dwa wyjazdy na raz jeden nieudany z czego sie cieszymy i jeden udany bo ruch przegral z Lechem 0-2
na stornie głównaj na relacja z meczu na wodzie pisze ze pierwqszego tora strzelił kaliciak a przecież pierwszą brame strzelił Markowski??
Pierwszego tora strzelił Wijas:jezor:
Najbardziej podobał mi sie pierwszy kontakt Sadzika, wślizg niczym wejście smoka :hihi:
Na pewno bedzie z niego pożytek, gdyby jeszcze Orzech wpuszczał go wcześniej (np. za często bezradnego Jaromina).
Udany rewanż GIeKSy!
Relacja z meczu GKS KATOWICE - Arka Gdynia.
Po przegranym tydzień temu spotkaniu ze Stalowa Wola (1:0), piłkarzom GKS-u Katowice przyszło spotkać sie z drużyna z Pomorza - Arka Gdynia.
Nastroje panujące przed spotkaniem u większości kibiców można z pewnością określić jako nienajlepsze. Wszystko za sprawa wydarzeń jakich doświadczyli kibice Naszej drużyny, obecni na meczu wyjazdowym w Stalowej Woli. Pozytywny dreszczyk emocji wywołał na samym początku spotkania widok sporej grupy kibiców gości. Kibice przyjezdni w kilkusetosobowej liczbie przebyli kilkaset kilometrów aby dopingować swoja drużynę, która do tej pory lepiej spisuje sie od drużyny Piotra Piekarczyka i zajmuje 4 miejsce w tabeli.
Spotkanie punktualnie o 15 rozpoczynają piłkarze Arki i to oni jako pierwsi poważnie zagrozili bramce gospodarzy, jednak na posterunku był Jacek Gorczyca, który piąstkując uratował zespól GKSu przed utrata gola.
Po 5 minutach gry na trybunach okazał sie transparent upamiętniający wydarzenia sprzed tygodnia, jakie miały miejsce w Krakowie i Tarnowie podczas powrotu kibiców z meczu wyjazdowego.
W 9 minucie po składnej akcji GKS-u bramkę zdobył Lukasz Wijas pięknym strzałem z dystansu. W 17 minucie spotkania było juz 2:0! Po błędach obrony Arki prowadzenie dla GieKSy podwyższył Mikulenas wykorzystując sytuacje 'sam na sam' z bramkarzem.
Radość gospodarzy z wysokiego jak na ten czas gry wyniku nie trwała zbyt długo. Juz 2minuty po bramce "Mikiego" drużyna Arki zdobyła kontaktowa bramkę. Wachowicz dobił odbita od słupka piłkę po strzale Mazurkiewicza. Wynik 2:1.
W 27 minucie spotkania kibice gości solidaryzują sie z GieKSiarzami i wywieszają transparent: STOP POLICYJNEJ PROWOKACJI.
10 minut przed końcem pierwszej części gry do siatki gospodarzy trafia ponownie Wachowicz, wyrównując wynik spotkania. Ostatnie minuty pierwszej polowy to okres, w którym obie drużyny miały dużo okazji na zmienienie losów spotkania, jednak nikomu sie to nie udało. Sędzia po doliczeniu 1 minuty zakończył pierwsza część meczu.
Przerwa w meczu to atrakcyjny popis tanecznego zespołu ("Daikiri?"). Dziewczyny, mimo iz nad Katowicami przechodziła nawałnica z gradobiciem nie dały za wygrana. Burza spowodowała, ze boisko stało sie bardzo nawodnione, miejscami były ogromne kałuże.
Mimo to, druga część spotkania rozpoczęła sie zgodnie z planem.
Juz w pierwszych minutach drugiej polowy widoczne były skutki anormalnych warunków pogodowych. Piłka miejscami odskakiwała bądź zatrzymywała sie nagle w miejscu, zaskakując przy tym piłkarzy.
Zawodnicy nie poddawali sie i w 51minucie pokazali, ze nawet w takich warunkach sa w stanie strzelać bramki. Na 3:2 dla GieKSy podwyższył Kaliciak, uwalniając sie spod opieki obrońcy.
Dalszy przebieg spotkania to nieustanne potyczki obu zespołów głownie w środku pola. GieKSa nastawiła sie na "grę z kontry". natomiast Arka próbowała atakować praktycznie bez przerwy. Obrona w tym bramkarz gospodarzy miała pełne ręce roboty.
Do końca spotkania wynik nie uległ zmianie. GieKSa wygrała z drużyną Arki Gdynia, skutecznie rewanżując sie za wynik z rundy jesiennej.
MiRO
Krzysiek1990
29-03-2008, 20:16
Z powodu problemów z serwerem na stronie WWW.SK1964.PL zdjęcia z meczu, które ukażą się w galerii w późniejszym czasie można pobrać przez poniższy link:
http://rapidshare.com/files/103367445/GKS_KATOWICE-ARKA_GDYNIA_29.03.2008.rar
Zapraszamy!
niema pliku, w tym linku co podałeś do ściągnięcia z rapida, wrzuć jeszcze raz :)
Ciężko ocenić cały mecz – właściwie można tylko odnieść się do I połowy, bo w drugiej rządził przypadek. Tak czy inaczej jednak, warto zauważyć, że GKS pomimo prowadzenie nie bronił się kurczowo, tylko non-stop próbował podwyższyć wynik. I dlatego wygraliśmy. Nareszcie rozpoczęliśmy mecz w optymalnym ustawieniu. Nie wiem co zrobić w tej sytuacji z Kapiasem ale moim zdaniem w środku powinien grać Markowski z Prasnalem. Tomek bardzo dobrze asekuruje z tyłu ofensywne wyjścia Maro, a także Mielnika. Niestety trochę ma tendencje do schodzenia na lewo – stąd pierwsza bramka dla Arki, no i brak mu zrozumienia z resztą obrońców. Ale wiadomo, że zgranie dla defensywy to podstawa i z czasem przyjdzie. Bardzo cieszę się z bramki Wijasa. Od początku tego roku gra on znacznie lepiej - może ten gol jeszcze bardziej pozwoli mu uwierzyć w siebie. Dla mnie zagadką jest Plewnia. Potrafi zagrać rewelacyjnie, co parę razy pokazał. Ale dlaczego potrzebuje tyle czasu na złapanie właściwego rytmu gry?
W ogóle jako zespół prezentowaliśmy się bardzo dobrze na tle dream-teamu z Gdyni. No a dzięki temu zwycięstwu wróciliśmy do gry o awans. Tylko, żeby znów po dobrym występie nie przyszedł słabsze z gorszym rywalem.
GieKSiarze.pl
29-03-2008, 20:54
www.GieKSiarze.pl - filmik z wypowiedziami piłkarzy po meczu (Markowski, Mikulenas, Wijas).
wkrótce nowe zdjęcia (m.in. kibice Arki na Załężu, kibice GieKSy w drodze na stadion).
Zapraszam!
Baudolino
29-03-2008, 21:33
ja to nie znam się na piłce ale
DZIĘKUJĘ PIŁKARZOM ZA ZWYCIĘSTWO, A PRZEDE WSZYSTKIM
DZIĘKUJĘ PANU PRASNALOWI ZA DOBRY WYSTĘP
p.s.
nie rozumiem wyjebania bramy na stadion mojego ukochanego Klubu...
Pio1989trek
29-03-2008, 21:43
achh GieKSa dziś dała popis :) świetny mecz , pokazała całej Polsce ,że umie wygrywać z każdym w tej II lidze ,a Śląsk to nie był przypadek. Gra może się podobać , bardzo ofensywny styl i co najważniejsze wygrywamy , tylko się cieszyć :) Dziękujemy !
Zwycięstwo się nam należało. Zdecydowanie lepsza gra niż ze Śląskiem. Chłopaki grali z pełną determinacją. Widać było, że bardzo chcieli wygrać. Cieszą pełne trybuny.
Dziś zdecydowanie najlepszym zawodnikiem był Kaliciak. Chłopak naprawdę zostawia zdrowie na boisku. Walczy cały czas. Na pełnych obrotach dziś też Mikulenas. Chłopak gonił za każdą piłką. Piękna bramka Wijasa. Dobrze w obronie Prasnal.
Z negatywów to bardzo chaotyczna obrona... gdy się ich przyciśnie bardzo się chłopaki gubią. Trzeba jakiegoś spokojnego meczu, może sparingu aby zagrali spokojnie. A od nowego sezonu ograny obrońca potrzebny, który będzie dawał spokój. Słabo natomiast Plewnia. Za długo trzyma piłkę. Nie wykorzystuje swojej lewej nogi na wrzutki, szczególnie przy takim boisku. Nie potrzebne zupełnie te krótki rożne. Było mokro i piłka mogłaby wpaść przypadkiem do bramki.
Dziś znów wyszedł stan murawy. Polało godzinę, mocniej przez 20 minut i bajorka na boisku. W sumie to nasi lepiej się czuli na tej nawierzchni, chociaż często piłka zatrzymywała się gdy szły prostopadłe podania do naszych napastników. Na szczęście idzie nowe... Mecz na duży plus.
Wielkie dzięki naszym chopcom za walke i ambicje.Pokazali na co ich stać.Oby tak dalej.Duzy szacunek kibicom Arki Gdynia,że nas wspomogli w wiadomo w jakiej sprawie STOP POLICYJNEJ PROWOKACJI.Super atmosfera i na koniec podziękowanie całej polsce za wsparcie kibicowskiej braci w wiadomej nam sprawie . podziękujmy wszystkim kibicom na tym meczu.
Pilkarsko wg.mnie bylo dobrze.
Po tym jak prowadzilismy 2-0 a potem 3-2 chyba bym sobie nie darowal gdyby nie wygrali :)
Swietnie Kaliciak.
Zaluje tylko tej nawalnicy bo kilka razy gdy juz 'odjezdzal' pilka stawala mu w kaluzy.
Obronce za to objechal w perfekcyjny sposob.Dobrze Miki.Widac doswiadczenie,ktore wyzwolilo mu wyczuc blad obrony Arki.Bramka Wijasa super.Przypomnial jak uderzal w 4 lidze.
Ogolnie wszyscy dobrze.Duzo walczylismy ,moglibysmy zdobyc jeszcze kilka bramek (Arka rowniez)
Jedyny minus dla mnie to gra Piotrka Plewni.
Tak jak on hamuje akcje to eh...
Dudi_1979
30-03-2008, 09:43
Plewnia - kapa totalna
Miki - wczoraj doznałem szoku że 35 letni chłop charuje na boisku przez 89 minut. Wieki szacun dla Mikiego
Reszta OK
jedyny "-" to pasywność naszych obrońców przy dobitkach. Pada strzał a oni stoją i patrzą ( obie bramki dla Arki )
cały czas nie przekonuje mnie Wijas. Po kapitalnej bramce zaczął popełniać dużo błędów, aczkolwiek ambitny i to duży +
AVE
p.s.
nie rozumiem wyjebania bramy na stadion mojego ukochanego Klubu...
Moze jakbys tal tyle co oni pod bramami czekajc zeby wejsc i obejrzec swoj UKOCHANY klub to bys zrozumial. Pozdro.
Co do Plewni to wymiana jego za Laska nasuwa mi tylko jedna mysl: z papucia na lać....
Plewnia faktycznie na minus... największy za to, że ma pierdolnego lenia w dupie... piłka trocha odskoczy to już jej przecież gonić nie będzie... kurwa ja bym ją jeszcze zdążył w boisku zatrzymać... gdyby nie to, to może byłoby ok, ale to mnie aż nadto razi w oczy i nie ma mowie o całej reszcie w tej sytuacji.
no i Jaromin... kurwa mać, chopie, 'czasami' lepiej PODAĆ!...
dziś Iwan na duży plus... Miki też się nieźle pokazał, ale niech się chopak czasami opanuje, bo kilka razy był bliski tego, żeby zebrać słuszną czerwień... na szczęście nie trafił ;)
Moze jakbys tal tyle co oni pod bramami czekajc zeby wejsc i obejrzec swoj UKOCHANY klub to bys zrozumial. Pozdro.
Co do Plewni to wymiana jego za Laska nasuwa mi tylko jedna mysl: z papucia na lać....
Czyli wszystko jest w porządku. Mieli powód no to są usprawiedliwieni. Przecież każdy normalny człowiek, jak zapomni kluczy do mieszkania, a nikogo nie ma w domu to po prostu wypie...la drzwi i wchodzi. A ja myślę, że jakby go kochali, to by go nie niszczyli. I tyle w TYM temacie.
Porównania Plewni do Laska są delikatnie mówiąc nie na miejscu, bo tyle celnych, dobrych wrzutek ile ma Piotrek w jednym meczu, to Robert, może z trudem uzbierałby przez całą rundę. Ale to prawda, że z reguły potrzebuje z pół godziny aby się rozkręcić. Może powinien zamienić się miejscami z Mielnikiem, bo ten jako lewy obrońca nie przekonuje, za to waleczności nie można mu odmówić.
Na duży plus dziś też Iwan - oprócz tego, że walecznie to dziś też jeszcze skutecznie i z korzyścią dla drużyny.
PS.
WIELKIE SłOWA UZNANIA ZA POKAZ NASZYCH CHEELIDEREK W PRZERWIE. Ino dobrze, że miały te pompony, to jak schodziły miały się czym zakryć
:) :) :)
Nie mowie ze jest wszystko w porzadku tylko nie zwalalbym calej winy na tych "zlych" ktorzy musieli stac jak ciule po bramami. Koniec teamtu z mojej strony.
Te dziewczyny są nie do zdarcia... Osobiście jestem pełen uznania.
Te dziewczyny są nie do zdarcia... Osobiście jestem pełen uznania.
dokładnie :) później jeszcze były na Rozwoju :D
Sam jesteś przeciep :-)))))
One mają tyle energii w sobie że hejjjj
To sie dobrze sklada bo ja tez mam w sobie duuuuzo energii. Musze je blizej poznac :hihi:
koles1989
30-03-2008, 11:51
Nie ma takiego tematu więc piszę tutaj. Jak grał GKS Katowice (2)
Mariuszz79
30-03-2008, 12:23
Dawno takiego szpilu nie widziałem na Bukowej. Poczatek drugiej polowy,to była walka jaka chce zawsze ogladac! Emocje były do ostatniego gwizdka, myslałem, ze te barierki na 2 z nerwow wpierdola :hihi: Niestety Plewia słabiutko, zwalnioł akcje bardzo. Moze to kwestia zgrania i odnalezienia sie w druzynie. I jeszcze te rzuty rozne :sportowiec:... reszta na dupny plus
http://i31.tinypic.com/2ep65ht.jpg stop katom w niebieskich mundurach
Wiele klubow z nami :)
Strasznie szkoda tych punktów ze Stalówki, bo dzisiaj bylibyśmy już tylko 5 pkt od 2 miejsca.
Joanna23
30-03-2008, 17:06
bałam się że będzie tak jak w Gdyni, 30 minut i po meczu Teraz już wiemy że wygrać można z każdym bo to naprawdę nie są wirtuozi piłki i awans możemy mieć tylko nie można powtórzyć błędów ze Stalowej Woli z Turem Turek, kolejna z drużyn z którą niby powinniśmy wygrać ale doświadczenie już nauczyło że nie ma nic za darmo. Koniec bezsensownego tracenia punktów. Wóz albo przewóz, Ekstraklasa albo rok straty, wybór chyba prosty. Do dzieła!!!!!!!!
Żaba-Bogucice
30-03-2008, 17:10
Asia mo recht,3a jej polac ino zmien awatar bo bedzie solowka;-):napinka::jezor::rotfl:
Joanna23
30-03-2008, 17:14
czekam...a tak żeby nie było OT, teraz chopaki nie mogą niczego odpuścić bo wiemy że można i się da i że ich na to stać
Specjalnie dla Ciebie Żaba zmieniłam avatar :)
bukowianin
30-03-2008, 19:35
Super mecz,dramaturgia ,walka na to czekałem, dawno nie było takiego meczu przy Bukowej,przeraża mnie dzisiejszy mecz rezerw z rezerwami Wawelu Wirek -skład bombowy-mam tylko pytanie co robili na boisku Gielza i Gruchalski nasi super napastnicy jeśli bramki muszą strzelać obrońcy Cholerzyński ,Gajowski i Sroka.Jak długo jeszcze Gielza będzie sie ośmieszał nie potrafiąc nawet w rezerwach strrzelic bramki,wg.mnie jest to już żenujące.
Wczoraj oglądałem Magazyn Orange Ekstraklasa i zaciekawiło mnie zdanie pana dziennikarza "nSport" przyznam że sam nie wiedziałem :] więc tak do OE z 2 ligi może awansować min.5 drużyn a max 8 bardzo ciekawe ... więc szanse na awans są i to duże tylko nie można przegrywać na wyjazdach.Teraz sobie przypomniałem że w następny sezonie są duże zmiany w ligach nazwy , liczby itd
edit : http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,title,-Canal-zmniejszy-ekstraklase,wid,9805078,wiadomosc.html?rfbawp=1206 950410.382&ticaid=15a0a
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.