View Full Version : Transfery na wiosne 2010/2011
chyba stary temat juz jest nieaktualny
proponuje przerzucic watki zwiazane z Gajtkiem TU :)
http://***************/Gajtkowski-pojdzie-sladem-Michala-Zielinskiego-i-trafi-do-GKS-u,sport-slaski,22574,info.html
Dafcio64
03-11-2010, 18:56
Jestem za ;)
Tak jak mówiłem napastnik może być Gajtek środkowy pomocnik i bramkarz to powinny być nasze cele ;)
Gajtek jest nam potrzebny i to bez dwóch zdań.
Może wraz z kolegą z Korony stworzą dobry duet.
A o Jego zaangażowanie mozna być spokojnym.
Ja licze, ze jakis ciekawy pilkarz z II ligi nas wzmocni. Gajtek - co do niego nie mam zdania - bedzie OK, nie bedzie nie bede plakal.
Co do bramkarza, to może udałoby się dogadać z Górnikiem w sprawie Nowaka? Jest rezerwowym, a pewnie chciałby grać. To bardzo pewny bramkarz. W biednej Warcie stabilną formę od kilku sezonów ma Radliński. Potrzebujemy kogoś solidnego. o nazwiskach pokroju Pilarza nawet nie ma co pisać. Ewentualnie jak Pilarz pójdzie do Craxy, to Merda będzie pewnie do wyciągnięcia, chociaż z Cracovią to my prędko interesów robić nie będziemy;)
Dafcio64
03-11-2010, 21:15
No właśnie :D Co do Nowak byłbym za ;)
Sebastian Nowak... Solidny bramkarz... A warunki fizyczne ma imponujące... Gdyby chciał przyjść z Górnika byłby sporym wzmocnieniem...
Myslę, że Gajtkowski byłby dobry zawsze mu w GieKSie jakoś szło
pamiętam na wiosne Sasal bardziej na niego stawiał to Gajtek robił szum z przodu nawet mój kuzyn z Kielc mówił, że to nie ten sam piłkarz co wcześniej
a nigdy go za bardzo nie cenił ponoć był największym walczakiem wtedy
teraz nie gra, ale myśle, że po przepracowanej zimie byłby sporym wzmocnieniem
wole jego niż Tomka Moskałe, przydałby się też jakiś drugi napastnik taki coby zagwarantował 6-8 brameczek na wiosnę , chyba warto takiego poszukać w naszym szczeblu rozgrywkowym(niech będzie sprawdzony) i w końcu wyłożyć jakieś pieniądze na transfer... oprocz tego jest jeszcze Zieliński jakoś by to wyglądało:) do tego rozgrywający jakiś bramkarz i bedzie dobrze:)
bo jeszcze wykraczesz :cham:
Wichniarek wolny :jezor:
On to jest dobry ale może do naszej WARTY
chrzanowski64
04-11-2010, 15:58
panowie dosc "gwiazdek" i staruszkow potrzeba nam energicznych i zdolnych pilkarzy
GieKSiarz1964
04-11-2010, 19:00
Dawid Marek typowy napastnik, młody, szybki, i nie naganny technicznie a co najważniejsze ma instynkt strzelecki z tego co wiem jest obecnie w rezerwach klubu i występuje tam regularnie, miał już kiedyś przygodę z pierwszą drużyną.
Trener GieKSy szykuje transfer przez duże "T". Przyjdą obcokrajowcy?
Po zakończeniu rundy do GKS-u Katowice przyjedzie na testy kilku piłkarzy. - Każdego z nich obserwowaliśmy po parę razy. Osobiście, a nie na youtube czy płytach - mówi Wojciech Stawowy.
Chwilę po pojawieniu się w GKS-ie Katowice trener Wojciech Stawowy i dyrektor sportowy Piotr Stach zakomunikowali, że zaczynają już pracować nad zimowym okienkiem transferowym. - Chcemy być do niego dobrze przygotowani. Nie może być tak, że za pięć dwunasta człowiek zastanawia się, kogo ściągnie do zespołu - mówił wówczas szkoleniowiec. Ale ani on, ani Stach żadnych nazwisk zdradzać nie chcieli...
Dziś o personalia nadal trudno, ale wiadomo jednak nieco więcej. Przede wszystkim to, że Stawowy myśli o pewnym poważnym - jak sam przekonuje - piłkarzu z zagranicy. - To może być prawdziwy strzał w dziesiątkę, transfer przez duże "T". Mówimy o zawodniku, który miał grać w Bundeslidze - zdradza i od razu dopowiada. - Wiem, to, że ktoś taki może do nas trafić, brzmi nieco dziwnie. Kiedyś opowiem o kulisach tej historii. Na razie zbyt wielu szczegółów ujawniać nie chcę - akcentuje.
Stawowy przyznaje też, że na jednym obcokrajowcu wcale nie musi się skończyć. - Ale nie mogę powiedzieć, że - przykładowo - myślimy tylko o piłkarzach z Afryki albo tylko o piłkarzach z Bałkanów. Każdy kierunek jest dobry, jeśli płyną z niego dobrzy zawodnicy. Zasada jest jedna: wolę jeden czy dwa transfery z przytupem niż kilka byle jakich - zaznacza trener GieKSy, który planuje zaraz po zakończeniu rundy sprawdzian dla potencjalnych nowych twarzy. Innymi słowy, taki typowy casting? - To za duże słowo. Używalibyśmy go, gdybyśmy mogli stworzyć z testowanych graczy dwie drużyny i ustawić je naprzeciw siebie. Tymczasem tych, których chcemy sprawdzić, nie będzie więcej niż siedmiu-ośmiu - precyzuje.
- Chcę też podkreślić, że podeszliśmy do tematu bardzo prężnie. Zawodników, którzy do nas przyjadą, nie obserwowaliśmy na youtube czy jakichś płytach z ich zmiksowanymi zagraniami. Każdego z tych graczy oglądaliśmy osobiście na żywo co najmniej trzy razy. I to nie tylko w trakcie meczów, ale również podczas treningów.
żródło SŚ
Ciekawe, ciekawe
gieksiarz.wnc
11-11-2010, 18:07
No i chyba o to chodzi ,miejmy nadziej ze wszystko idzie ku lepszemu
ciekawe czy wśród zawodników znajdzie się jakiś Yahaya czy Guruli :cham:
Jeśli prawdą jest to jak oglądają zawodników to fajnie, bo w końcu się wybiera zawodników, a nie odbiera od managerów od lodówek i zamrażarek.
OmegaOpio
11-11-2010, 21:20
Hmmm mówią, że transfer przez duże "T". Może chodzi o Carlosa Teveza hehe. A tak już na poważnie. Podoba mi się takie podejście. W lecie nie mieliśmy czasu i wyszło jak wyszło. Na szczęście widać, że nasza ekipa ma pomysł na prawdziwe tworzenie wartości klubu. Powodzenia zyczę
Tylko jeśli chcemy kupić kilku zawodników, to kilku trzeba się pozbyć, bo już na dzień dzisiejszy mamy za dużo zawodników w kadrze, nie wspominajac już o ich umiejętnościach.
W kadrze mamy już za dużo kopaczy o 7/8 a jeszcze ma dojść 7/8 !!!
Czyli co ? mam nadzieje że co najmniej tylu samo wywalą
po1. Czytaj uważnie.
po2. A dlaczego niby wszyscy maja przyjsc a tylu samo odejsc???? - ABSURD
po3. Moze przyjdzie 1-2 a moze i wiecej, a niekoniecznie musi ktos odejsc.
po4. Owszem moze naprawde jakies wzmocnienia, a pozatym wzmocnienie rywalizacji i tyle.
Jak czytam takie posty jak Twoje, to lepiej zebys nic nie pisal.
Pozdro.
hubertoo
12-11-2010, 09:38
co nie zmienia faktu, że paru zawodników poprostu na II lige sie nie nadaje i nie powinno ich być w GKS
owszem, ale mysle ze 2-4 naprawde dobrych zawodnikow podniosloby konkkurencje w zespole.
Zreszta nie ma sie co goraczkowac zobaczymy na wiosne.
Moze przyjdzie 1-2 a moze i wiecej, a niekoniecznie musi ktos odejsc
żartujesz, prawda? W kadrze mamy 28 zawodników. Jak zatrudnimy jeszcze 2 nie zwalniając nikogo będziemy mieć 30-stu. Rozumiem, że Twoim zdaniem trzech zawodników na każdą pozycję nie jest przesadą i możemy sobie pozwolić na płacenie pensji 30 zawodnikom? Moim zdaniem kadra złożona z 25 grajków jest to maks.
Lars Ulrich
12-11-2010, 10:10
Moze przyjdzie 1-2 a moze i wiecej, a niekoniecznie musi ktos odejsc.może nie musi, ale wypadałoby :hihi: bo naprawdę kilku zawodników gra taki piach że szkoda gadać
W niektorych ligach (chocby Premiership od tego sezonu) jest limit 25 graczy + juniorzy, ktorzy nie musza byc rejestrowani do "25". Czyli musimy sie kilku pozbyc. Wypozyczenia (jesli chodzi o mlodych) i kop w d... (jesli chodzi o starych ktorzy nic nie prezentuja). Uwazam ze 25 graczy to jest optymalnie, tymbardziej ze nasza liga gra o wiele mniej meczy niz zagraniczne ligi.
po1. Czytaj uważnie.
po2. A dlaczego niby wszyscy maja przyjsc a tylu samo odejsc???? - ABSURD
po3. Moze przyjdzie 1-2 a moze i wiecej, a niekoniecznie musi ktos odejsc.
po4. Owszem moze naprawde jakies wzmocnienia, a pozatym wzmocnienie rywalizacji i tyle.
Jak czytam takie posty jak Twoje, to lepiej zebys nic nie pisal.
Pozdro.
Napisze ci tak żebyś zrozumiał !!
po raz kolejny mówi się o wzmocnieniach i po raz kolejny nie mówi się nic o pozbywaniu się zawodników którzy nic nie wnoszą do tego zespołu, a o konkurencji tu mowy być nie może - bo to nie o to chodzi żeby było 40 kopaczy tylko 20 piłkarzy !!! Gdzie niby jest napisane że nie weźmiemy wszystkich ? masz jakiś problem z moja osobą to mnie ignoruj i nie czytaj moich wypowiedzi i tyle !!!
Żywiec ma rację, wystarczy nam kadra, która będzie miała maks 23-24 piłkarzy.
Jako, że nie wyobrażam sobie żebyśmy się nie wzmocnili na kilku pozycjach (choćby na bardzo słabym u nas środku pola) to w przerwie powinno się podziękować pewnej grupie piłkarzy chyba, że ktoś wpadnie na genialny pomysł żeby mieć 35-osobową kadrę.
Ja ze swojej strony mam nadzieję, że oprócz transferów przez duże T uda się nam również pozyskać 2-3 młodych, zdolnych piłkarzy z niższych lig, coś pokroju naszego Sadowskiego z którego może być naprawdę dobry piłkarz jeśli się będzie dobrze rozwijał.
http://www.90minut.pl/news/140/news1400681-Gracze-Elany-zaproszeni-na-testy-do-klubow-Ekstraklasy.html
"nasz" Daniel Onyekachi trafi do Arki ?
jak grał u nas podobał mi się ten zawodnik na pewno więcej byłoby z niego pożytku niż np z Kaliciaka w obecnej formie co jest ;)
Moskała, Gajtkowski?! Co wy wypisujecie...
Ja wiem, że oni kiedyś tutaj grali i to w miarę, ale właśnie to było kiedyś. Dziś prezentują się co najwyżej jak Piechniak. Ja byłbym za tym, żeby zarząd powalczył o zawodników, którzy wybijają się w tej pierwszej lidze. Można powiedzieć takich co znają ją od środka. Tak zrobiło Podbeskidzie przed tym sezonem i mamy efekt. Warto też stawiać na młodszych graczy. Nie wiem na cholerę mamy znów sprawdzać zawodników tylko z nazwiskiem...Już chyba wystarczająco się na tym przejechaliśmy...
Moskała, Gajtkowski?! Co wy wypisujecie...
No tak...jak widać dla niektórych za mało mamy emerytów w kadrze, którzy ostatni raz dobrze grali w piłkę w 2007 roku.
Jak słyszę te argumenty, że u nas Gajtek znowu wróci do formy i że to jest zawodnik, którego GiekSa właśnie teraz potrzebuje to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
Pewnie jak by się teraz w "Super Express" ukazało info, że Piotr Świerczewski myśli o tym żeby wznowić karierę i wrócić do GieKSy to połowa forum by z radości sikała w gacie przed klawiaturą, że czeka nas takie mega wzmocnienie.
Ale taki nie wiem czy taki Piotruś Świerczewski nie rozgrywałby lepiej niz nasz aktualny duet srodkowych pomocnikow... Ja licze ze wzmocni nas ze 2 walczakow, takich od czarnej roboty z nizszych lig, takiego co bedzie mu sie chcialo zapierdalac zeby GieKSa nie spadla, zeby znowu nie musial grac w 2 lidze.
Irishman
13-11-2010, 03:56
Żywiec, gdzie Ty wyczytałeś, że ma tylu dojść? Testy, to jeszcze nie angaż w klubie! No, a chyba to dobrze, że rozglądamy się, szukamy talentów, no nie? Tak właśnie cegiełka, po cegiełce śp. Marian zbudował kiedyś silną drużynę (na wychowanków stawialiśmy jak nie mieliśmy innego wyjścia, ale o nich też trzeba oczywiście pamiętać).
Fakt, kadrę mamy teraz dość liczną i czas, aby ilość zamienić w jakość. Myślę, że 18-20 naprawdę dobrych piłkarzy, uzupełnionych o kilku młodszych, zdolnych to optimum.
Nie skreślałbym nikogo z tych, którzy są dziś w klubie ale o ich przydatności zadecyduje trener PO PORZĄDNYM OKRESIE PRZYGOTOWAWCZYM. Nie zmienia to faktu, że 2-3 piłkarzy nowych zawodników powinno się w tej dwudziestce znaleźć, aby była naprawdę wartościowa. Tak więc czaka nas ciekawa zima i mam nadzieję całkiem inna wiosna. I mam też nadzieję, że w dwóch ostatnich meczach piłkarze będą dosłownie gryźć trawę, aby udowodnić w nich swoją przydatność do drużyny.
http://www.***************/gornik-chce-wypozyczyc-swiatka-do-katowic,sport-slaski,22788,info.html
Myśle że gdyby zastąpił Kaliciaka to nie było by źle, tyle że to znowu te nieszczęsne wypożyczenie
Irishman
13-11-2010, 09:25
Światek to bardzo dobry zawodnik. Bardzo pomógł Górnikowi w awansie, ale po letnich zakupach przegrywa rywalizację o miejsce w składzie.
Tyle tylko, że my sami musimy budować skład na przyszły sezon, więc ogrywając innym piłkarzy tylko tracimy czas.
hubertoo
13-11-2010, 09:28
a po co nam zawodnik bez formy, który siedzi na ławie w Górniku. był już taki Dudzic teraz jest Kaliciak. jak będziemy jechali cały czas na zawodnikach, którzy nie grają u siebie w klubach to za 10 lat do I ligi nie wejdziemy.
W I lidze to my juz jestesmy....
Swiątek jest to dobry zawodnik,ale sa lepsi w Górniku od niego.Szkoda ze to wszystko wypożyczenia.
hubertoo
13-11-2010, 11:53
W I lidze to my juz jestesmy....
Swiątek jest to dobry zawodnik,ale sa lepsi w Górniku od niego.Szkoda ze to wszystko wypożyczenia.
I=ekstrakalsa, II=I, mam tak jak kiedyś ze: stare pieniądze i nowe
ŁÓJ Artur
13-11-2010, 12:08
Światek to bardzo dobry zawodnik. Bardzo pomógł Górnikowi w awansie, ale po letnich zakupach przegrywa rywalizację o miejsce w składzie.
Tyle tylko, że my sami musimy budować skład na przyszły sezon, więc ogrywając innym piłkarzy tylko tracimy czas.
Dokładnie, wiosnę trzeba poświęcić na budowanie drużyny na kolejny sezon, zgrywanie składu, wprowadzanie nowych zawodników.
Ciekaw jestem jakie ruchy kadrowe poczyni nasz sztab szkoleniowy, liczę na transfery tego typu http://www.***************/news.php?id=22750&title=nowi-gorale-przyczynili-sie-do-kazdego-zdobytego-gola
Ci zawodnicy przychodząc do Podbeskidzia nie byli gwiazdami, widać że jest to efekt licznych obserwacji i selekcji kandydatów do wzmocnienia drużyny.
ale już nieco wiedzieli o tych zawodnikach,bo oprócz Rogalskiego to zawodnicy wymienieni w artykule grali w Podbeskidziu wcześniej.
Do GieKSy ja bym pochytał kogoś z Sandecji,może napastnik,Aleksander?
Jakieś młodsze Petasze i inne Golińskie.. Cracovia jak spadnie to też można coś wziąć od nich:cham::czytaj:
Dafcio64
13-11-2010, 13:59
Zgodzę się matim że od Cracovii coś można by wziąść :D
Nie zgodzę się z tym że wszyscy z Podbeskidzia byli tacy super. Np. Rogalski w Lechii nie grał a teraz w Podbeskidziu sobie radzi.Moim zdaniem jesteśmy przewrażliwieni na temat transferów starszych zawodników. Nie dziwię bo to co Piechniak robi to jakaś tragedia jest..
Ale kilku piłkarzy mogło by być wzmocnieniem jak Rogalski dla Lechii.
Z Cracovi już lepiej nikogo nie bierzmy.
Sa inne kluby gdzie jest w chuj fajnych chłopaków.
To podaj nazwiska tych fajnych chłopaków...
Z tego co tu piszecie, to wynika, że za każdym rogiem czai się jakiś talent do wzięcia. W tym kraju na prawdę nie jest zbyt wielu zawodników, którzy mogliby nas wzmocnić i byliby na naszą kieszeń. Tylko mi tu nie wyjeżdżajcie z tekstem o Błaszczykowskim:hihi:
Z tego co tu piszecie, to wynika, że za każdym rogiem czai się jakiś talent do wzięcia. W tym kraju na prawdę nie jest zbyt wielu zawodników, którzy mogliby nas wzmocnić i byliby na naszą kieszeń. Tylko mi tu nie wyjeżdżajcie z tekstem o Błaszczykowskim:hihi:
a to moja robota???
płacą mi za to??
od tego są inni, a my tylko dzieki netowi możemy podpowiedzieć.
ŁÓJ Artur
13-11-2010, 15:32
sam przykład Podbeskidzia pokazuje że można z niższych lig i mniej znanych klubów wyciągnąć zawodników którzy stanowią potem o sile zespołu walczącego o awans. Każdy zawodnik który zdążył powąchać ekstraklasę na dzień dobry zawoła kilka razy więcej niż ten który dopiero chce zaistnieć.
Ja proponowałem się zainteresować Kucharczykiem przed tym sezonem. Chłopak grający wówczas w Świcie Nowy Dwór teraz całkiem nieźle radzi sobie w Legii Warszawa. Drugim takim ciekawym piłkarzem jest Rafał Pietrzak obecnie Zagłębie Sosnowiec. W lecie miał oferty z Lechii Gdańsk, Śląska i Górnika, ale zdecydował się pozostać w Sosnowcu. Trzeci zawodnik, który prezentuję się całkiem nieźle Mateusz Zachara. Rocznik 90 napastnik Rakowa. Obecnie najlepszy strzelec w II lidze zachodniej - 10 goli. W naszej lidze wyróżniający się pomocnik Michał Ciarkowski z Floty Świnoujście. Chłopak rocznik 89 nie dość, że asystuję przy golach to ma także kilka bramek. Ja nie jestem jakimś znawcą, ale wystarczy dokładnie pooglądać zawodnika jak się stara na boisku. W Polsce są piłkarze, którzy potrafią grać i mają jakieś ambicję. Tylko trzeba ich wyszukać i dać szanse, a nie sprowadzać drewno z nazwiskiem...
Ja proponowałem się zainteresować Kucharczykiem przed tym sezonem. Chłopak grający wówczas w Świcie Nowy Dwór teraz całkiem nieźle radzi sobie w Legii Warszawa. Drugim takim ciekawym piłkarzem jest Rafał Pietrzak obecnie Zagłębie Sosnowiec. W lecie miał oferty z Lechii Gdańsk, Śląska i Górnika, ale zdecydował się pozostać w Sosnowcu. Trzeci zawodnik, który prezentuję się całkiem nieźle Mateusz Zachara. Rocznik 90 napastnik Rakowa. Obecnie najlepszy strzelec w II lidze zachodniej - 10 goli. W naszej lidze wyróżniający się pomocnik Michał Ciarkowski z Floty Świnoujście. Chłopak rocznik 89 nie dość, że asystuję przy golach to ma także kilka bramek. Ja nie jestem jakimś znawcą, ale wystarczy dokładnie pooglądać zawodnika jak się stara na boisku. W Polsce są piłkarze, którzy potrafią grać i mają jakieś ambicję. Tylko trzeba ich wyszukać i dać szanse, a nie sprowadzać drewno z nazwiskiem...
Pietrzak nie podpisał już kontraktu ( został kupiony) z Górnikiem Zabrze
Pietrzak jest na wypożyczeniu w Górniku.
Dziś zagrał mecz przeciwko Śląskowi i nic wielkiego nie pokazał.
Ja proponowałem się zainteresować Kucharczykiem przed tym sezonem. Chłopak grający wówczas w Świcie Nowy Dwór teraz całkiem nieźle radzi sobie w Legii Warszawa.
Kucharczyk jeszcze grając w Świcie był już od dawna dogadany z Legią. Oprócz Legii miał propozycję z innych klubów ekstraklasy tak więc był na 100% nie do wyjęcia
banditen
13-11-2010, 19:42
emil drozdowicz ze stilonu brac
Dokładnie to samo miałem pisać :)
Irishman
14-11-2010, 08:30
Zgadzam się, że trudno liczyć na NATYCHMIASTOWE WZMOCNIENIE biorąc zawodnika z niższej ligi. Czasem trzeba poczekać klika miesięcy.
Ale zgadzam się z Arturem, że na pewno jest to dobry i przede wszystkim tańszy sposób na zbudowanie silnej drużyny (oczywiście pod warunkiem, że nie oczekujemy natychmiastowych efektów).
Tylko, aby takich znaleźć nie wystarczy posłuchać rad ich menedżerów, czy przejrzeć rankingi niższych lig, ale to trzeba pojeździć i poobserwować ich na żywo, w kilku meczach - tak jak to mówi Stawowy.
Kamil, jakby mi ktoś zapłacił dobre pieniądze, to jutro rzucam robotę, wsiadam w samochód i ruszam w Polskę. Wtedy za miesiąc mogę Ci wtedy podać kilka ciekawych nazwisk, których nie brakuje. Na tym polega profesjonalny skauting, którego u nas brakowało ale myślę, że już nie brakuje.
Sprawa jest prosta, należy brać takich zawodników jakich dotychczas sprzedawaliśmy. Młodych, utalentowanych, ambitnych, takich właśnie jak Sadowski i Olkowski (Chyba jedyny pozytyw "epoczki" Fornalaka, ale oddać mu to trzeba.).
Znanych nazwisk Ci u nas dostatek.
Ps. Pietrzak czy Kucharczyk byli do wyjęcia z 2 lata temu;]
Ja wierze w dobre rozeznanie rynku przez dyr. Stacha i trenera Stawowego teraz mają czas załątwić coś konkretnego bo poprzednio to była łapanka.
Jesli mamy grac w Ekstraklasie za 2 lata to budowanie druzyny powinnismy zaczac teraz w przerwie zimowej, bo z takimi zawodnikami jakich mamy teraz nie da sie wybiegac meczu, a szukanie zawodnikow po awansie mija sie z celem, nie bedzie czasu na zgranie itd, mozemy szybko zleciec
Irishman
15-11-2010, 14:26
Ja to zawsze powtarzam - drużynę na następny sezon buduje się pół roku wcześniej, podczas przerwy zimowej! Właśnie dlatego polskie drużyny w europejskich pucharach regularnie dają ciała, bo latem następuje tam wymiana kadry.
Miedzy innymi także my mieliśmy takie problemy pośredni dlatego, że zmarnowano ubiegłoroczny, zimowy okres przygotowawczy.
Wszelkie ewentualne ruchy transferowe należy rozpocząć od ściągnięcia bramkarza.Najlepiej już gotowego do gry.W wielu klubach,na ławach kisi się wartościowy torman,który nie ma szans na grę w obecnym klubie.Może tym tropem powinni pójść nasi spece? No bo następny "młody,perspektywiczny" to nam chyba potrzebny nie jest? W tym kontekście szkoda,że tak łatwo zrezygnowano w klubie ze Sławika.
Merda grzeje ławe w Cracovii, tyle że z nimi to mamy teraz nie po drodze
DAWID1987
15-11-2010, 16:20
Charles Uchenna Nwaogu napastnik Floty który strzelił wczoraj 2 bramki raczej nas nie zasili.
Na meczu byli scouci Legii ( Marek Jóźwiak ) i Wisły ( Marcin Kuźba ) i ... Aj Axerreu ( Andrzej Szamach ) :D
Odnosnie meczu w Szczecinie może być ciężko bo nowym trenerem Pogoni został Artur Płatek ( do niedawna scout Górnika był na każdym meczu na Bukowej )
Żeby uspokoić naszym nowym zawodnikiem niezostanie raczej Artur Sobiech także będący na wczorajszym meczu :P:P
Na transfery przyjdzie czas po czwartkowym meczu
Coś pisali że Górnik wypożyczy nam Świątka?
Coś pisali że Górnik wypożyczy nam Świątka?
Wypożyczenia to wiesz gdzie se mogą wsadzić ?
TO MY MOŻEMY wypożyczyć paru grajków, bo mamy szeroką kadre
Dafcio64
15-11-2010, 17:00
Popieram Kristof'a. Co z Merdą raczej nie bo Craxa go nam raczej nie puści.Są inni jak np. Kurto z Wisły podobno dobrze gra Cierzniak w Koronie też nie gra w podstawowym składzie zawsze Nowak z Górnika. Z 1 Ligi to Radliński z Warty, Warta dużo bramek straciła, ale przez swoją obronę Janicki z Gorzowa, ale z tego co wiem ma kontuzje Jakub Wierzchowski doświadczony bramkarz z Górnika Łęczna i Kiełpin z Radzionkowa o czym się dobrze przekonaliśmy. To takie moje propozycję każdy ma swoje zdanie ;)
Popieram Kristof'a. Co z Merdą raczej nie bo Craxa go nam raczej nie puści.Są inni jak np. Kurto z Wisły podobno dobrze gra Cierzniak w Koronie też nie gra w podstawowym składzie zawsze Nowak z Górnika. Z 1 Ligi to Radliński z Warty, Warta dużo bramek straciła, ale przez swoją obronę Janicki z Gorzowa, ale z tego co wiem ma kontuzje Jakub Wierzchowski doświadczony bramkarz z Górnika Łęczna i Kiełpin z Radzionkowa o czym się dobrze przekonaliśmy. To takie moje propozycję każdy ma swoje zdanie ;)
RR ma kłopoty z kasą, a bramkarz całkiem dobry !
Dafcio64
15-11-2010, 18:32
Dlatego postarałbym się go ściągnąć bo nawet młody a już trochę doświadczenia zebrał i umiejętności też niczego sobie ;)
Irishman
15-11-2010, 19:43
Naprawdę uważacie, ze wypożyczenia to dla nas dobry interes??
z ofertą pierwokupu tak. jak ma być tak że już zawodnik u nas się ogra,skoczy z formą i spierdoli do innego klubu to już nie(przykład-Ł.Janoszka).Niby u nas tak zajebiście nie grał ale wrócił do smrodów i zaczął popierdalać aż miło
fjodor1978
16-11-2010, 18:31
Tylko zwycięstwo! Pogoń jest słaba jak nigdy. Sportowo prezentuję się jak my na początku sezonu, w zimie ma być rewolucja i część zawodników nie ma szans na pozostanie w Szczecinie, więc z motywacją będzie u nich kiepsko. Organizacyjnie też nie jest dobrze, bo miasto postanowiło przestać finansować klub, nie przelali ostatniej transzy ze względu na słabe wyniki. Płatek to nie jest zły trener, ale z charyzmą u niego średnio. Jak nie wygramy z Pogonią w takim momencie to jesteśmy frajerami.
Skąd masz to info? Czyżby okazja na pozyskanie kogoś tanio? Mnie się dobrze kojarzy jedno nazwisko - Piotr Petasz, w zeszłym sezonie pierdolnął nam dwie bramy z wolnych, moim zdaniem ciekawa alternatywa dla Plewni jako defensywnego pomocnika.
fjodor1978
16-11-2010, 18:34
A propos bramkarzy Gorzowa. Wie ktoś, w jakiej formie jest Dawid Dłoniak? Z czasów, kiedy graliśmy ze Stilonem w III lidzie pamiętam go jako zajebistego, a także ciepło się wypowiadającego o naszym klubie bramkarza (był chyba na naszym szpilu z Lechią ZG). Wiem, ze go ze Stilonu wyjebali za jakieś podskakiwanie zarządowi, nie wiem, co teraz robi ani w jakiej jest formie...
Skąd masz to info? Czyżby okazja na pozyskanie kogoś tanio? Mnie się dobrze kojarzy jedno nazwisko - Piotr Petasz, w zeszłym sezonie pierdolnął nam dwie bramy z wolnych, moim zdaniem ciekawa alternatywa dla Plewni jako defensywnego pomocnika.
Od kibica Pogoni. Widzisz, Petasz to taka gwiazda jednej rundy. W ruchu się nie sprawdził, potem był jeszcze gdzieś i też słabo. Potrafi pierdolnąć z dystansu, ale to chyba na tyle. Zdecydowanie wolę Sokołowskiego. Nie "wzmacniajmy" się zawodnikami, którzy grają padakę gdzie indziej. Druga sprawa to Petasz jest na lewą stronę, a nie do środka.
Wolne w jego wykonaniu przypominają te, które wykonywał Juninho Pernambucano, gdy grał jeszcze w Olympique Lyon.
Czy alternatywa? Na pewno dobrze wykonuje stałe fragmenty gry (w przeciwiństwie do Plewki nie robi "kiksów" przy wrzutkach). Jednak to jest zawodnik usposobiony ofensywnie (u nas jest takich kilku chłopa -> Hołota, Dziedzic, Pitry), a nam brakuje typowego zawodnika od "czarnej roboty", który by czyścił w obronie. Takim ostatnim z prawdziwego zdarzenia był Mirek Widuch. Najsolidniejszy zawodnik ostatnich lat na Bukowej. Petasz ma też poważną wadę, nie potrafi utrzymać nerwów na wodzy. Często zbiera kartki za dyskusje, potrafi też brutalnie sfaulować.
Ale przecież ta Pogoń to jest obok nas główny kandydat do tytułu "największe rozczarowanie rundy", a zawodnicy tam grają taki piach, że aż oczy bolą od patrzenia. Bez sensu myśleć o kupowaniu kogoś z tej ekipy.
Ja mam nadzieję, że oprócz transferów "przez duże T" mamy na oku kilka wyróżniających się nazwisk z II i III ligi....
Dafcio64
16-11-2010, 20:52
Z Pogoni widziałbym Ławe Stawowy go zna i wie na co go stać.Janukiewiecz bramkarz kiedyś dobry teraz nie wiem jak broni.No i Bojarski to zawodnik ofensywne, ale widziałbym go bardziej z sentymentu ;)
DAWID1987
16-11-2010, 21:05
Dafcio64 ...
janukiewicz niech wypier.....
Dafcio64
16-11-2010, 21:06
Mówiłem o stronie sportowej jc ;)
DAWID1987
16-11-2010, 21:11
to jest marny skórołapacz jeśli mam spekulowac to wole Kiełpina z RR
Dafcio64
16-11-2010, 21:25
Też go wolę i mam nadzieję że się postarają przynajmniej o bramkarza podobnej klasy i umiejętnościach.
Kiełpin do RR jest tylko wypożyczony z PB.
koles1989
16-11-2010, 22:05
"Dziś o personalia nadal trudno, ale wiadomo jednak nieco więcej. Przede wszystkim to, że Stawowy myśli o pewnym poważnym - jak sam przekonuje - piłkarzu z zagranicy. - To może być prawdziwy strzał w dziesiątkę, transfer przez duże "T". Mówimy o zawodniku, który miał grać w Bundeslidze - zdradza i od razu dopowiada. - Wiem, to, że ktoś taki może do nas trafić, brzmi nieco dziwnie. Kiedyś opowiem o kulisach tej historii. Na razie zbyt wielu szczegółów ujawniać nie chcę - akcentuje."
Tomasz Bobel albo Tomasz Zdebel - młodzi perspektywiczni ;)
Bobla to w życiu nie widziałem, ale teraz to nie ciężko o kogoś lepszego od naszych tormanów;)
Irishman
17-11-2010, 09:10
Ale przecież ta Pogoń to jest obok nas główny kandydat do tytułu "największe rozczarowanie rundy", a zawodnicy tam grają taki piach, że aż oczy bolą od patrzenia. Bez sensu myśleć o kupowaniu kogoś z tej ekipy.
Ja mam nadzieję, że oprócz transferów "przez duże T" mamy na oku kilka wyróżniających się nazwisk z II i III ligi....
DOKŁADNIE TAK!!! Tylko takie transfery mają sens w naszym przypadku.
Przecież Pogoń nie odda dobrych zawodników. A jak mamy brać takich co się tam nie sprawdzili, licząc, że u nas przełamią się, to już wolę aby trener spróbował wykrzesać coś więcej z Cholerzyńskiego, Hołoty, Niechciała, Dziółki, Owczarka, Chwalibowskiego, Nowaka czy Piechniaka. Oni już się tu przynajmniej zaaklimatyzowali.
A propos bramkarzy Gorzowa. Wie ktoś, w jakiej formie jest Dawid Dłoniak? Z czasów, kiedy graliśmy ze Stilonem w III lidzie pamiętam go jako zajebistego, a także ciepło się wypowiadającego o naszym klubie bramkarza (był chyba na naszym szpilu z Lechią ZG). Wiem, ze go ze Stilonu wyjebali za jakieś podskakiwanie zarządowi, nie wiem, co teraz robi ani w jakiej jest formie...
W tamtym sezonie bronil w Motorze Lublin. Gdzie teraz to nie wiem. Wiem też ze 2 lata temu powazne starania o niego czyniła Polonia Bytom jednak Stilon za dużo sobie za niego życzył.
W tamtym sezonie bronil w Motorze Lublin. Gdzie teraz to nie wiem. Wiem też ze 2 lata temu powazne starania o niego czyniła Polonia Bytom jednak Stilon za dużo sobie za niego życzył.
wg 90minut.pl gra teraz w IV lubuskiej w Pogoni Skwierzyna
..a tymczasem Górnik już sprawdza młode talenty z Rozwoju:
"We wtorek treningi z Młodym Górnikiem rozpoczęli piłkarze trzecioligowego Rozwoju Katowice Arkadiusz Milik oraz Wojciech Król. Obaj będą trenować przez najbliższe dwa tygodnie. Testowani piłkarze zostali także zgłoszeni do rozgrywek Młodej Ekstraklasy, która dopuszcza możliwość występów zawodników sprawdzanych przez dany klub."
przemol1984
17-11-2010, 20:49
... i juz chyba o Miliku mozemy pomarzyc... a tak liczyłem na jego pozyskanie... Moze wartoby spojrzec na Czestochowe (Raków, Skra), mam tu na mysli m.in. Mateusza Zachare, takze GKS Tychy (Krzysztof Zaremba)...
Zaremba jest wypozyczony z BB o ile pamietam, i powienien miec 2x tyle bramek co teraz, bo podobno marnuje 100 za 100 wiec na niego bym nie liczyl. Licze ze Pan Stach ma jakies perelki w nizszych ligach :)
Żaba-Bogucice
17-11-2010, 22:37
Marcin Bojarski rozwiazał kontrakt.Waleczny synek zawsze był,no ale 33 lata juz tyz mo synek...
Żaba a myślisz dlaczego rozwiązał kontrakt? Po prostu gra padlinę i przestał się łapać do 1 składu.
Żaba a myślisz dlaczego rozwiązał kontrakt? Po prostu gra padlinę i przestał się łapać do 1 składu.
Przynajmniej ma swój honor, godność i ambicje.
Z 90minut.pl :
Przychodzą: Andrzej Rybski (N - Odra Wodzisław Śląski)
Odchodzą: Michał Brzozowski (P - ?)
Rybskim tez jest zainteresowana Polonia Bytom
Rybski ?
w 2 lidze by pojeździli trenerzy,np. do Bydgoszczy.
Jak patrzyłem na forum Pogoni to byli z niego zadowoleni i zdziwieni, ze rozwiązał kontrakt, a z samym rozwiązaniem chodziło raczej o sprawy poza boiskowe.
Zajczak Jr
18-11-2010, 13:35
Brać czrnego z floty.
przydałby sie rzeczywiscie bo ambicji jak umiejetnosci mu nie brakowało
Jak patrzyłem na forum Pogoni to byli z niego zadowoleni i zdziwieni, ze rozwiązał kontrakt, a z samym rozwiązaniem chodziło raczej o sprawy poza boiskowe.
dokladnie w szczecinie uwazali go za jedynego goscia z jajami, cholernie ich boli ta strata
O Uchenna Nwaogu z Floty pytają już kluby z ekstraklasy więc raczej nie ma dużych szans żeby go pozyskać (a przydałby się nam taki typ zawodnika)
Bojarski to charakter i ambicję ma, ale ma też 33 lata a my na wiosnę mamy budować zespół, który wywalczy w sezonie 2011/2012 awans do ekstraklasy więc ja jestem na nie
Na dzień dzisiejszy najważniejszy transfer to BRAMKARZ, to jest konieczność...Ciekawi mnie jak wygląda sprawa testowanych wcześniej Pączka i Peskovica - Z tego co pamiętam wypowiedzi sztabu szkoleniowego mówiły że jeden z nich może do nas trafić...Widziałem ich obu na treningach 2 - krotnie i muszę przyznać że o dziwo Pączek zrobił na mnie zdecydowanie lepsze wrażenie...
ŁÓJ Artur
19-11-2010, 17:33
Z tej kadry raczej trzeba zwolnić kilka gwiazd, bo na ławce jest za dużo zbędnych osób które tylko blokują miejsce.
Jeśli chodzi o pozycję które należy wzmocnić to praktycznie tylko bramka, choć Wierzbickiego i Wiśniewskiego bym nie skreślał
~~mały-1964
19-11-2010, 17:58
Górnik Zabrze i GKS Katowice wymienią się zawodnikami?
Obrońca Paweł Olkowski i pomocnik Gabriel Nowak z GKS-u Katowice mogą trafić do Górnika Zabrze, w drugą stronę zaś bramkarz Sebastian Nowak i napastnik Adrian Świątek - donosi "Fakt".
- Na razie nic nie słyszałem o tym, że miałbym trafić do Górnika. A jeżeli pojawi się taka propozycja, to będę się zastanawiał. Mój kontrakt z GKS-em jest ważny do końca czerwca 2011 roku - wyjaśnia Nowak, którego Adam Nawałka, trener Górnika, zna świetnie jeszcze z czasów wspólnej pracy w GKS-ie. W jego barwach bardzo udanie poczyna sobie Olkowski, który do zespołu z Katowic jest wypożyczony z zabrzańskiego Gwarka.
Jak wygląda z kolei sytuacja duetu z Roosevelta? Świątek miał bardzo dobrą wiosnę, strzelał gola za golem, ale później znacznie spuścił z tonu i teraz z rzadka pojawia się w składzie. Nowak zaś strzegł bramki zabrzan na początku sezonu. Potem stracił miejsce na rzecz Adama Stachowiaka, by ostatnio znów wskoczyć do wyjściowej jedenastki.
http://***************/gornik-zabrze-i-gks-katowice-wymienia-sie-zawodnikami,sport-slaski,22926,info.html
~~mały-1964
19-11-2010, 17:59
Górnik Zabrze i GKS Katowice wymienią się zawodnikami?
Obrońca Paweł Olkowski i pomocnik Gabriel Nowak z GKS-u Katowice mogą trafić do Górnika Zabrze, w drugą stronę zaś bramkarz Sebastian Nowak i napastnik Adrian Świątek - donosi "Fakt".
- Na razie nic nie słyszałem o tym, że miałbym trafić do Górnika. A jeżeli pojawi się taka propozycja, to będę się zastanawiał. Mój kontrakt z GKS-em jest ważny do końca czerwca 2011 roku - wyjaśnia Nowak, którego Adam Nawałka, trener Górnika, zna świetnie jeszcze z czasów wspólnej pracy w GKS-ie. W jego barwach bardzo udanie poczyna sobie Olkowski, który do zespołu z Katowic jest wypożyczony z zabrzańskiego Gwarka.
Jak wygląda z kolei sytuacja duetu z Roosevelta? Świątek miał bardzo dobrą wiosnę, strzelał gola za golem, ale później znacznie spuścił z tonu i teraz z rzadka pojawia się w składzie. Nowak zaś strzegł bramki zabrzan na początku sezonu. Potem stracił miejsce na rzecz Adama Stachowiaka, by ostatnio znów wskoczyć do wyjściowej jedenastki.
http://***************/gornik-zabrze-i-gks-katowice-wymienia-sie-zawodnikami,sport-slaski,22926,info.html
Rybski by się przydał, to dobry zawodnik.
O Uchenna Nwaogu z Floty pytają już kluby z ekstraklasy więc raczej nie ma dużych szans żeby go pozyskać (a przydałby się nam taki typ zawodnika)
i jakby na potwierdzenie moich słów, artykuł z GW:
Czołowi zawodnicy z pierwszej ligi bardzo szybko mogą stać się gwiazdami Ekstraklasy, co pokazały ostatnio przykłady Roberta Lewandowskiego i Sławomira Peszki. Czy kolejnym będzie lider strzelców, 20-letni Charles Nwaogu z Floty Świnoujście? Nigeryjczyka obserwuje między innymi Widzew, Wisła i Legia.
Charles Uchenna Nwagou w siedemnastu kolejkach 1. ligi zdobył 13 bramek i przewodzi klasyfikacji strzelców. Obserwuje go Widzew Łódź, który liczy się z odejściem Darvydasa Sernasa, a także Legia Warszawa i Wisła Kraków. Nwaogu ma na swojej liście również Maciej Bartoszek, szkoleniowiec Bełchatowa. Polskie początki napastnika Floty Świnoujście nie były jednak tak różowe.
Jóźwiak nie poznał się na Rooney'u z Afryki?
Nwaogu jako 16-latek rozpoczął treningi z juniorami Polonii Warszawa, ale szybko trafił do pobliskiego Znicza Pruszków, który akurat awansował na zaplecze Ekstraklasy. - To taki Wayne Rooney z Afryki - chwalił go menedżer Mirosław Skorupski. - Jest dobry, ale na razie na czwartą ligę - odpowiadał Marek Jóźwiak, wówczas skaut Legii Warszawa.
Kolejni trenerzy Znicza dostrzegali u Charlesa duży potencjał, ale krytykowali zbyt egoistyczną grę, nieskuteczność pod bramką oraz nie wracanie do defensywy. W jednym ze spotkań trenujący wówczas pruszkowian Jacek Grembocki wprowadził go na boisko w drugiej połowie, po czym po 15 minutach posadził z powrotem na ławce. - W drugiej części popełniłem błąd, wprowadzając Charlesa, który w ośmiu kontaktach z piłką miał osiem strat. To moja pierwsza zmiana powrotna w trenerskiej karierze. Nie będę już promował obcokrajowców, którzy są słabsi od Polaków - stwierdził Grembocki, który obok Roberta Lewandowskiego wystawiał doświadczonego Tomasza Feliksiaka lub wypożyczonego z Legii Adriana Paluchowskiego.
W Pruszkowie Nwagou na grę się nie doczekał. Po sezonie 2007-08 odszedł do Odry Opole.
Grał, ale nie strzelał
W Opolu Nwaogu grał więcej. Zagrał w 26 spotkaniach, w 17 spędził na boisku 90 minut. Gole strzelał jednak głównie w sparingach ze słabszymi rywalami. W lidze trafił... raz. - Dobrze czuję się w Odrze, zostaję tutaj przynajmniej do końca sezonu, a co będzie dalej, trudno powiedzieć - mówił w przerwie zimowej napastnik z Nigerii.
Odra po słabym sezonie zajęła 17 miejsce, i pożegnała się z zapleczem Ekstraklasy.
Charles de Gol
Nwaogu dostał jednak kolejną szansę. Podpisała z nim umowę Flota Świnoujście. - Polecałbym go do drużyn ekstraklasy, bo technikę ma świetną, ale kondycyjnie wyglądał w Opolu źle - oceniał były szef banku informacji w Pogoni Szczecin Miłosz Stępiński.
Pod okiem Petra Nemeca młody zawodnik zaczął wreszcie zdobywać bramki. Pierwsze dwie strzelił w meczu ze... Zniczem. - Charles de Gol - okrzyknął go z humorem rzecznik klubu Waldemar Mroczek. W sumie w debiutanckim sezonie w Świnoujściu w 30 meczach ligowych zdobył osiem bramek.
Pełnię swoich możliwości Nwaogu udowadnia jednak od początku tego sezonu. Strzelał bramki w czterech pierwszych kolejkach z rzędu. Po rundzie jesiennej ma na koncie 13 bramek, ale nie wiadomo, czy nie zatrzyma się na tej liczbie. W przerwie zimowej kluby Ekstraklasy stoczą o niego zaciętą walkę. Żaden z nich nie będzie chciał stracić szansę na wykreowanie nowego Roberta Lewandowskiego.
Inna sprawa to to, że ten Nwaogu mi bardziej wygląda jakby miał koło 30-tki niż 20 lat
http://legia.net/images/news/new/nwaogu_1286810616.jpg
Żaba-Bogucice
19-11-2010, 19:06
Żaba proszę Cię, mam nadzieję że żartujesz...
a co nie był waleczny?chyba ze odbierasz z góry mojego posta tak jak ja bym juz go widział w pierwszym składzie?
Dafcio64
19-11-2010, 19:12
Co do Olkowskiego i Nowaka.
Olkowski musi zostać Nowak moim zdaniem może odejść i zamiana Nowak za Nowaka ;)
Nie potrzebujemy Nowaka bo też jest cienki .Nie możemy puścić Olkowskiego,ani Gabriela.I po co nam zawodnicy na wypożyczenie zaś mamy komuś ogrywać zawodników chyba że za dużą kasiurę nic za darmo,nic bez nas!
Irishman
19-11-2010, 20:02
Przede wszystkim ani Nowak, ani Olkowski nie nadają się jeszcze do ekstraklasy i jak pójdą to mogą skończyć jak Kamiński. To raczej wygląda na to, że Górnik szuka talentów, którzy mogą kiedyś tam odpalić i zarobić dla klubu sporo kasy.
Gdyby jednak tak się stało to z naszej perspektywy, NA DZISIAJ i pod warunkiem, że byłyby ton DEFINITYWNE TRANSFERY chyba byłby to nie najgorszy interes. Jak wróci Napierała, to wtedy Szala może iść na prawa stronę i będzie OK. Nowak jest niezły, ale myślę, że jak wróci Owczarek, to na jego pozycji tez będzie ciasno. My natomiast najbardziej potrzebujemy takich piłkarzy jak Świątek i Nowak.
Kamiński przeszedł do Górnika po namowie Nawałki ale każdy wie jak sie to skończyło.A grając u nas mógłby szlifować karierę.Teraz to chyba jest po nim chyba że ktos poda mu pomocną dłoń.Trochę zrobili go w Zabrzu w balona.
Nawałka niech szuka w małopolce a od nas krok w bok już swoje żniwa zrobił zabrałTkocza. ,Spałka izniszczył Kaminskigo to wystarczy my ich zawodników nie potrzebujemy.
Irishman
20-11-2010, 07:01
Kamiński swój rozum miał, więc jak już to sam se zaszkodził, że posłuchał złej rady. Na pewno dużo stracił ale to jeszcze młody synek więc jak znajdzie klub to za jakiś czas się odbuduje.
Mam tylko nadzieje, że to da do myślenia naszym młodzianom.
Natomiast nie zgadzam się co do tego, że Świątek i Nowak nie przydaliby się nam. Pod warunkiem, ze nie byłoby to wypożyczenie, bo my musimy JUŻ TERAZ BUDOWAĆ SKŁAD NA JESIEŃ.
Takich bramkarzy jak Nowak to jest pełno ,ale fajnie broni KIełpin.
Kamiński swój rozum miał, więc jak już to sam se zaszkodził, że posłuchał złej rady. Na pewno dużo stracił ale to jeszcze młody synek więc jak znajdzie klub to za jakiś czas się odbuduje.
Mam tylko nadzieje, że to da do myślenia naszym młodzianom.
Natomiast nie zgadzam się co do tego, że Świątek i Nowak nie przydaliby się nam. Pod warunkiem, ze nie byłoby to wypożyczenie, bo my musimy JUŻ TERAZ BUDOWAĆ SKŁAD NA JESIEŃ.
Wczoraj na Górniku kibice byli zadowoleni że nie gra Nowak bo on podobno
przyspawany do lini.Jeśli chodzi o Świątka to mówili że to dobry napastnik
i wiele by nam pomógł choć podobno na ekstraklase za lichy.Zgoda co do tego że nie powinniśmy wypożyczać zawodników chyba że z opcja pierwokupu
PZDR
Zauważcie jedną rzecz, jak wypożyczamy zawodników, to żrą trawę, żeby pokazać się dobrej strony, a jak już zostają wykupieni, to mocno spuszczają z tonu (Niechciał, Goncerz).
A skąd wiesz w jakiej formie jest Niechcioł?
Trener GieKSy szykuje transfer przez duże "T". Przyjdą obcokrajowcy?
Po zakończeniu rundy do GKS-u Katowice przyjedzie na testy kilku piłkarzy. - Każdego z nich obserwowaliśmy po parę razy. Osobiście, a nie na youtube czy płytach - mówi Wojciech Stawowy.
Chwilę po pojawieniu się w GKS-ie Katowice trener Wojciech Stawowy i dyrektor sportowy Piotr Stach zakomunikowali, że zaczynają już pracować nad zimowym okienkiem transferowym. - Chcemy być do niego dobrze przygotowani. Nie może być tak, że za pięć dwunasta człowiek zastanawia się, kogo ściągnie do zespołu - mówił wówczas szkoleniowiec. Ale ani on, ani Stach żadnych nazwisk zdradzać nie chcieli...
Dziś o personalia nadal trudno, ale wiadomo jednak nieco więcej. Przede wszystkim to, że Stawowy myśli o pewnym poważnym - jak sam przekonuje - piłkarzu z zagranicy. - To może być prawdziwy strzał w dziesiątkę, transfer przez duże "T". Mówimy o zawodniku, który miał grać w Bundeslidze - zdradza i od razu dopowiada. - Wiem, to, że ktoś taki może do nas trafić, brzmi nieco dziwnie. Kiedyś opowiem o kulisach tej historii. Na razie zbyt wielu szczegółów ujawniać nie chcę - akcentuje.
Stawowy przyznaje też, że na jednym obcokrajowcu wcale nie musi się skończyć. - Ale nie mogę powiedzieć, że - przykładowo - myślimy tylko o piłkarzach z Afryki albo tylko o piłkarzach z Bałkanów. Każdy kierunek jest dobry, jeśli płyną z niego dobrzy zawodnicy. Zasada jest jedna: wolę jeden czy dwa transfery z przytupem niż kilka byle jakich - zaznacza trener GieKSy, który planuje zaraz po zakończeniu rundy sprawdzian dla potencjalnych nowych twarzy. Innymi słowy, taki typowy casting? - To za duże słowo. Używalibyśmy go, gdybyśmy mogli stworzyć z testowanych graczy dwie drużyny i ustawić je naprzeciw siebie. Tymczasem tych, których chcemy sprawdzić, nie będzie więcej niż siedmiu-ośmiu - precyzuje.
- Chcę też podkreślić, że podeszliśmy do tematu bardzo prężnie. Zawodników, którzy do nas przyjadą, nie obserwowaliśmy na youtube czy jakichś płytach z ich zmiksowanymi zagraniami. Każdego z tych graczy oglądaliśmy osobiście na żywo co najmniej trzy razy. I to nie tylko w trakcie meczów, ale również podczas treningów.
żródło SŚ
Ciekawe, ciekawe
dziwne bo na jakiejs konferencji mowil ze bedzie chcial sprowadzic max 2-3 zawodnikow..
ale coz zobaczymy co to bedzie!
Niech najpierw wywali kilku którym płaci się niebotyczne sumy za siedzenie w rezerwach albo na ławce. Bez sensu sprowadzać nowych bez pozbywania się starych. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mogli wystawić trzy tak samo beznadziejne jedenastki.
toldigks
20-11-2010, 17:32
a co teraz robi Grzegorz Kasprzik ?? Bardzo dobry bramkarz może będzie chciał wrócić na Śląsk :)
Na 90min pojawiła się wzmianka o Andrzeju Rybskim z Odry.
a co teraz robi Grzegorz Kasprzik ?? Bardzo dobry bramkarz może będzie chciał wrócić na Śląsk :)
Z tego co pamietam to mial podpisany jakis dlugi kontrakt z Lechem (3-4 lata). Potem jakas kontuzja i teraz chyba trenuje z ME Lecha. Swego czasu dobry bramkarz, ale nam nie potrzebny taki, bo przez rok nie gral o pkt. Rybski moglby byc, ale czy Odra go pusci. Bo tam to chyba jest najwazniejszy pilkarz.
Gieksiarz92
20-11-2010, 18:07
Grzegorz Kasprzik ? chyba żartujesz to Alkoholik takich nam nie trzeba :)
na 90min kolejna wzmianka transferowa, tym razem chodzi o Sylwestra Sikorskiego (O - Karpaty Krosno).
na stronie głównej więcej nowych nazwisk z test meczu
Na głównej pisze,że te3stowano w klubie 6-ciu mlodych zawodników.Fajnie,tylko dlaczego ani jeden z nich nie jest bramkarzem?!
koles1989
22-11-2010, 13:37
Szymon Matuszczek http://www.90minut.pl/kariera.php?id=10608
Waldek Gancarczyk http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14599
Mateusz Bukowiec http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5072
Sebastian Szweda http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16149
Sylwester Sikorski http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9951
Rene Putt http://www.transfermarkt.de/de/rene-puett/profil/spieler_57658.html
Nico Paralampou ?? nic o nim nie umiem znaleźć
A jak tam Ci zawodnicy w FMie wyglądają? ;)
Rene Putt: http://www.ism-sport.de/00000198670088307/0000009b9e0e95348/index.html
Tego Nico Paralampou szukałem na stronie Energie Cottbus i Alemannia Aachen we wszystkich rocznikach ale nie znalazłem.
Dafcio64
22-11-2010, 14:12
Rene Putt : Dynamics, wytrzymałość, szybkość, dobra technika, taktyczne bystry, wszechstronny.
Zarówno defensywnego i ofensywnego odtworzenia Rene "z niezwykłą minimalne błędy w grze.
Co do reszty to znam tylko Bukowca z Zagłębia Lubin.Gancarczyk może odziedziczył talent po braciach? Matuszek jeszcze wygląda interesujące, ale nie wiem nie sztab ich oceni ;)
Mam nadzieję, że GKS zaprosi Zacharę z Rakowa na testy. To jest drugi Lewandowski. Chłopak rocznik 90, a dla Rakowa w tej rundzie strzelił 10 goli!
No ten Putt wyróżniał się, szkoda że nie miał z kim pograć, ale ten Rene Putt i nasz Kędzierski na duży +. Reszta bieda
Fajnie, ze juz teraz sie tym zajmuja, a nie jak bedzie za 5 12, zawodnicy beda mieli czas na poznanie siebie, wspolnie przepracuja zgrupowanie i do przodu!.
Martin73
22-11-2010, 16:14
Mo moze ktos jakies przecieki o obozie zimowym kajs na terenie Niymiec ??
Za wszelkie wskazowki wiylkie dziyki.
Dejcie namiary tyz jak gro kajs naszo mlodziez tyz ich chetnie wspomozemy
pozdro GieKSa z Rajchu
Pozytywnie, że już zaczynamy testować i oglądać zawodników z niższych; mam nadzieję, że na wiosnę trafią do nas jakieś 2,3 młode talenty.
Inna sprawa, że na chwilę obecną zanim kogoś do nas weźmiemy to powinniśmy odchudzić kadrę bo jest ona zbyt duża.
lechu_85
22-11-2010, 17:04
Ciekawi mnie czy zaproszeni piłkarze to już wyselekcjonowani obserwowani wcześniej gracze czy po prostu jakiś menadżer przywiózł zawodnika z myśląc, że uda się go wkręcić...
Jeśli wierzyć serwisowi internetowemu to Papalamprou w tym sezonie nigdzie nie grał, a Putt zagrał 6 (z 15) spotkań w najsłabszej drużynie niemieckiej Regionalligi (4 klasa rozgrywkowa?).
Papalamprou (http://www.transfermarkt.co.uk/en/nico-papalamprou/leistungsdaten-detail/spieler_42242.html)
Putt (http://www.transfermarkt.co.uk/en/rene-puett/leistungsdaten-detail/spieler_57658.html)
Czy naprawdę nasi juniorzy są gorsi od tego typu zawodników?
Czy w Polsce w niższych ligach nie ma zawodników o podobnych umiejętnościach?
..a tymczasem Górnik już sprawdza młode talenty z Rozwoju:
"We wtorek treningi z Młodym Górnikiem rozpoczęli piłkarze trzecioligowego Rozwoju Katowice Arkadiusz Milik oraz Wojciech Król. Obaj będą trenować przez najbliższe dwa tygodnie. Testowani piłkarze zostali także zgłoszeni do rozgrywek Młodej Ekstraklasy, która dopuszcza możliwość występów zawodników sprawdzanych przez dany klub."
No i właśnie testowany przez Górnika młody Milik z Rozwoju strzelił dla Górnika bramkę w Młodej Ekstraklasie
Mateusz Bukowiec swego czasu był jednym z większych talentów polskiej piłki, grał w Górniku Zabrze.
lechu_85
23-11-2010, 14:49
Mateusz Bukowiec swego czasu był jednym z większych talentów polskiej piłki, grał w Górniku Zabrze.
Marcin Siedlarz, który był u nas w zeszłym sezonie, też swego czasu został obwołany "megatalentem" więc nie ma się co opierać na opinii sprzed lat.
Nie zmienia to faktu, że miło byłoby żeby (w przypadku kiedy do nas trafi) pokazał wysokie umiejętności
DAWID1987
23-11-2010, 17:03
Bukowiec Siedlarz i Gonzo maja w swoje krótkiej przygodzie łatke " megatalentów "
Grzesiu gra u Nas Siedlarz gdzies w 3 lidze to samo Bukowiec
kopecman
23-11-2010, 19:01
coo? Media i wielka propaganda Górnika Zabrza próbowały zrobić z niego na siłę gwiazdę. Zaistniał w KSG tylko dlatego, że nie miał wówczas z kim rywalizować w składzie. Z dużej chmury mały deszcze. Lepiej się nim nie interesować
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/koncze-z-hazardem-wracam-do-pilki,1,3794461,wiadomosc.html
Czasem takie powroty to strzał w dziesiątkę :-)
Ponawiam pytanko co się dzieje z MATEUSZEM NIECHCIAŁEM,bo ostatnio przeczytałem że jest do odstrzału.A tak walczyliśmy o niego z podbeskidziem.Młody zawodnik fajnie grał z teraz nawet na ławie go nie ma.
MisiekWNC
24-11-2010, 13:35
Może źle został przygotowany do sezonu? albo po prostu Sokołowski wydaje się być lepszy od niego w oczach trenera? Nie wiadomo, ale to bardzo wartościowy zawodnik.
Dobrze Wam zycze,a wiec Szymona Matuszka sobie odpusccie..
Gosc zarabia gruba kase,a kazde pojawienie sie go na boisku powoduje strach w oczach naszych kibicow.Cala jego charakterystyka to wybic pilke byle do przodu choc i to zdarza mu sie bardzo rzadko,poniewaz jego najczestrze zagrania to kiksy w strone bramkarza lub wykop w trybuny.Obecnie pilkarz drugiego skladu Piasta,bez zadnej mozliwosci zagrania w pierwszej druzynie,a nasza lawka i tak na kolana nie powala...ZDECYDOWANIE ODRADZAM !
Zycze utrzymania,a za rok wejscie do ekstraklasy. GŚ.
Moglby ktos na priv napisac jak wyglada sprawa z klatka na stadionie przy Bukowej ?
przemol1984
24-11-2010, 16:27
Moze my go chcemy ino wypozyczyc co by było dla niego korzystne w obecnej sytuacji...
suchy1985
24-11-2010, 17:41
Dobrze Wam zycze,a wiec Szymona Matuszka sobie odpusccie..
Gosc zarabia gruba kase,a kazde pojawienie sie go na boisku powoduje strach w oczach naszych kibicow.Cala jego charakterystyka to wybic pilke byle do przodu choc i to zdarza mu sie bardzo rzadko,poniewaz jego najczestrze zagrania to kiksy w strone bramkarza lub wykop w trybuny.Obecnie pilkarz drugiego skladu Piasta,bez zadnej mozliwosci zagrania w pierwszej druzynie,a nasza lawka i tak na kolana nie powala...ZDECYDOWANIE ODRADZAM !
Zycze utrzymania,a za rok wejscie do ekstraklasy. GŚ.
Moglby ktos na priv napisac jak wyglada sprawa z klatka na stadionie przy Bukowej ?
trybuna na której był sektor dla kibiców przyjezdnych jest przeznaczona do rozbiórki, dlatego nie przyjmujemy gości...
*Piotrko*
24-11-2010, 19:11
http://***************/sprawy-mateusza-kaminskiego-ciag-dalszy-polonia-bytom-sie-odwolala,sport-slaski,23028,info.html
Co się porobiło... szkoda chopa ale sam chciał iść do Górnika a tak by u nas grał bez problemu a teraz nikt go nie chce.
Rafał Łybyk
kadraPozycja na boisku: pomocnik
Data urodzenia: 11.02.1988
Miejsce Urodzenia: Bystrzyca Kłodzka
Wzrost: 178cm
Waga: 75kg SKAŁKA Żabnica,może warto zobaczyć tego zawodnika.
Vladimir Vesely
kadraPozycja na boisku: obrońca
Data urodzenia: 08.07.1976
Numer na koszulce: 25
Miejsce Urodzenia: Żylina
Wzrost: 188cm
Waga 82kg
Poprzednie kluby: MŚK Żylina, ZTS Dubnica nad Vahom, FK Ozeta Dukla Trencin, SK Ceskie Budjejovice, SK Tatran Postorna, 1. FC DAC Dunajska Streda, FK Dukla Bańska Bystrzyca, FO ZP Sport Podbrezova, Skałka Żabnica
timewaster
29-11-2010, 12:02
Rafał Łybyk
kadraPozycja na boisku: pomocnik
Data urodzenia: 11.02.1988
Miejsce Urodzenia: Bystrzyca Kłodzka
Wzrost: 178cm
Waga: 75kg SKAŁKA Żabnica,może warto zobaczyć tego zawodnika.
Jeśli nic nie pomieszałem to Rafał jest bratem Tomka Łybyka i obaj u nas grali jako juniorzy/trampkarze, więc nasi trenerzy dobrze ich znają.
Jest kupa zajebistych młodych piłkarzy w 5 lidze niemieckiej do ściągnięcia za grosze. Wystarczy pojechać na weekend do BRD, oblukać kilka meczów i już można wyłowić perełki... O wiele lepsze niż Piechniakowe wynalazki...
chrzanowski64
29-11-2010, 20:08
pojezdzic wystarczy po wioskach w promilu 70km od Katowic i tez znajdziemy perełki ale nasze bo wiecie : DOBRE BO POLSKIE
koles1989
30-11-2010, 13:03
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ambitne-plany-transferowe-cracovii,1,4011945,wiadomosc.html
"Klub z Krakowa musi zastanowić się także nad przyszłością trójki piłkarzy, bowiem kontrakty kończą się Marcinowi Cabajowi, Tomaszowi Moskale i Dariuszowi Pawlusińskiemu."
Cabaj w FM-ie nieźle mi bronił :hihi:
Irishman
30-11-2010, 14:23
.....
Cabaj w FM-ie nieźle mi bronił :hihi:
Żartujesz, kupiłeś se do drużyny Cabaja????????
http://www.90minut.pl/news/141/news1416362-Marek-Paczek-bliski-gry-w-GKS-ie-Katowice.html
I pytam sie po co nam taki torman?
W trasnfer Pączka uwierzę jak będzie info na głównej.
Czy przypadkiem nie interesowaliśmy się nim już w poprzednim okienku?
tak i podobno sie nie sprawdził....
bukowianin
30-11-2010, 18:56
Pączek jest nam potrzebny żeby wozic Stawowego na treningi.Jeśli on nie wygrał rywalizacji ze słabiutkim Cabajem to orłem nie jest,niektóre żródła podają że ma 176 cm wzrostu.
niektóre żródła podają że ma 176 cm wzrostu.
Mozna w to uwierzyc, bo widzac go kiedys na zywo wygladal na malego, a jesli on ma 182cm, to ja mam prawie 2m.
Trenował cały czas z 1 drużyną, z tym podrzucaniem trener-a to chyba nie trafione bo widziałem jak nasz sztab jeździł samochodem od Centrozapu.
Może przekonał Stawowego, pożyjemy zobaczymy.
sztab szkoleniowy bardzo często z rana jeździł karlikiem linii 6 :cham:
Mozna w to uwierzyc, bo widzac go kiedys na zywo wygladal na malego, a jesli on ma 182cm, to ja mam prawie 2m.
Jak pojawił się w zimie, to akurat byłem w klubie i go mijałem i na moje oko te 182 będzie miał. Nie po wzroście zresztą go oceniać. Dziwne, że w zimie był za słaby, a teraz już się nadaje? Nie takiego wzmocnienia na bramkę się spodziewałem. Ten chłop chyba przez ostatnie pół roku nigdzie nie grał!
Jak kolejne zapowiadane wzmocnienia (ofensywny pomocnik i napastnik) będą tego samego kalibru jak ten bramkarz to nie spodziewam się niestety fajerwerków:dead:
mam nadzieje ze sie myle i bedzie to torman klasy minimum Petra Czecha...
duzo wczesniej pisalem o tym pilkarzutaksowkarzu - no to chyba zostal w koncu chop z seksmisji przekonany ; ))
za duzo pieniedzy jak czy jak ?
Nie da sie tego czytac same narzekanie, jak przychodzili Sokolowski, Szala Dziedzic to wszyscy krytykowali a dzisiaj trudno wyobrazić sobie druzyne bez tych zawodników. więc może troche zaufania do sztabu trenerskiego
Nie da sie tego czytac same narzekanie, jak przychodzili Sokolowski, Szala Dziedzic to wszyscy krytykowali a dzisiaj trudno wyobrazić sobie druzyne bez tych zawodników. więc może troche zaufania do sztabu trenerskiego
spokój i zaufanie.
Brawo Bart!
Dafcio64
30-11-2010, 20:18
Kto krytykował ten krytykował.. Do nich miałem przekonanie do niego NARAZIE go nie mam, ale trudno pożyjemy zobaczymy ;)
182,176... a może 160 chuj z tym kurwa Wierzba ma + 190, a kolesie go lobowali z wolnych. Niech pokaże co potrafi, a potem płaczcie. Koleś ma 25 lat nie jest emerytem. Trenował całą runde z naszym zespołem, a więc koleś z dupy nie przyszedł.
Przyjdzie koleś z nazwiskiem - to nie bo kurwa strzelił tylko 3 gole i sie przyszedł odbudować.
Przyjedzie koleś bez nazwiska - to nie bo kurwa my potrzebujemy ukształtowanych zawodników, a nie jakiś cieciów bez nazwiska.
Super solidni do nas nie przyjdą, bo nie gramy w ekstraklasie, a ściąganie tylko przez to ze damy i kupe kasy mija się z celem.
1 już wiem, wiem kogo obserwował całą runde Mr Furtok, przynajmniej nie tracił kasy na paliwo. Tylko ciekawe kurde jak on go wytropił.
gorski1991
30-11-2010, 21:33
Dobre słowa .... Dajmy mu szanse a nie juz na starcie w morde lejemy:/
Trenował całą runde z naszym zespołem
Jesteś pewny?
Kristof - wez sie pochwal kogo to nasz spec wytropil, bo jak zas jakies perelki to mnie chuj strzeli.
Ciekawi mnie jakie źródła podają że Pączek ma 176???(ja takich nie znalazłem)Byłem na test meczu ostatnio i Pączek tam grał(ma na pewno powyżej 180)zresztą nawet jakby miał 160 czy 2m to bez znaczenia bo ważne jak broni...W tym test meczu muszę przyznać że REWELACJA, to może być odkrycie Roku...Gra strasznie wysoko od bramki, to co się rzuca w oczy to świetnie czyta grę, jest szybki, zwinny i bardzo dobrze gra nogami, piątki kopał raz prawą raz lewą (to się też rzuciło w oczy...Myślę że to będzie wielkie wzmocnienie.Zresztą pożyjemy zobaczymy
Ale przecież my mamy mamy znawców którzy twierdzą że to ... .
Kiedyś przyszedł do nas Janusz Jojko, człowiek spalony z łatką degradatora i sprzedawczyka. Do tego nie za wysoki i ze straszną "szopą". Czy ktoś się ośmieli napisać że był złym bramkarzem?
Ale przecież my mamy mamy znawców którzy twierdzą że to ... .
zapytam wprost...
po co nam 3 torman skoro mamy non stop niby 3 na jednym poziomie ???
mamy zamienic Wierzbe czy Wisnie na takiego samego (???) Paczka - gdzie tu logika skoro gosc malo co gral (moznaby rzec ze wogole) wiec porownanie do Jojki jest mega nietrafione bo chop byl ciagle w grze...
chyba ze mamy tak bogatych sponsorow i stac nas na obstawianie kazdej pozycji po 3 "rownorzednych" kopaczy...
zdrowy rozsadek kaze sie zastanowic 100x przed taka decyzja ; ))
koles1989
01-12-2010, 07:51
zapytam wprost...
mamy zamienic Wierzbe czy Wisnie na takiego samego (???) Paczka - gdzie tu logika skoro gosc malo co gral (moznaby rzec ze wogole) wiec porownanie do Jojki jest mega nietrafione bo chop byl ciagle w grze...
chyba ze mamy tak bogatych sponsorow i stac nas na obstawianie kazdej pozycji po 3 "rownorzednych" kopaczy...
Skąd wiesz że Pączek reprezentuje ten sam poziom co Wierzba czy Wiśnia?
Sokołowski czy Dziedzic stali się praktycznie z miejsca czołowymi zawodnikami naszego klubu a też przez dłuższy okres nie byli w rytmie meczowym ani odpowiednio przygotowani do sezonu. Aa taki Piechniak który świetnie zaprezentował się w okresie przed sezonowym, stał się kompletnym nie wypałem. Więc powstrzymajcie się od jakichkolwiek ocen jak nawet nie wiecie jak ten torman broni.
Takie same płaczki były, jak do klubu przyszedł Jarek Tkocz, też że za niski, że się nie nada. A potem jak nam fajnie bronił.
Jak broni Kiełpin w Radzionkowie? Też nie za wysoki, a jednak daje radę.
Irishman
01-12-2010, 09:23
Też przypomniał mi się Jojko, który nie był zbyt wysoki, a kto pamięta to wie jak bronił. No ale jednak miał te 6 cm więcej.
To, że potrzebujemy wzmocnień na torze to rozumie większość z nas. Tylko czy Pączek to wzmocnienie????? Hmmm..... dobre pytanie ale na szczęście nie my tu decydujemy tylko fachowcy, którzy go przez te parę tygodni pewnie porządnie sprawdzili.
Właśnie. Nasi młodzi bramkarze to pewnie melodia przyszłości i choć twierdzę że mają talent, to muszą się ograć. Mimo ambicji nie do końca wyszły im mecze w których bronili, sposób na to jest jeden, obu wypożyczyć do np. 4 ligi. Pewnie się ktoś chętny znajdzie i niech grają, grają, a dla Jacka potrzeba alternatywy. Czy to będzie Pączek czy ktokolwiek inny nie jest dla mnie istotne, byle był to dobry bramkarz.
Nie narzekajcie tak że Pączek jest maly może to nadrobić skocznością,zwinnością i zdecydowaniem a po drugie Jojko był tylko o 4cm. wyzszy zaufajmy trenerom cyba sobie nie zrobią pod górkę.
Kiedyś przyszedł do nas Janusz Jojko, człowiek spalony z łatką degradatora i sprzedawczyka. Do tego nie za wysoki i ze straszną "szopą". Czy ktoś się ośmieli napisać że był złym bramkarzem?
Pamiętaj tylko kogo zdegradował i w jakich okolicznościach! Za to m.in go kochano na Bukowej.
Moim zdaniem dobry torman powinien mieć te 190cm.Przez to wyjdzie do górnej piły,co teraz u naszej "trójcy" wygląda koszmarnie.Podobają mi sie bramkarze o gabarytach Nowaka,Mielcarza,Czecha.Cechy motoryczne można poprawic specjalistycznymi treningami,ale brakujących centymetrów niezbędnych w tym fachu nadrobic nie sposób...Chociaż...Franek Sput też nie był gigantem,a jak bronił,to starsi pamietają.Mimo to pomysł z Pączkiem mnie nie zachwyca.
Na warunki fizyczne można by patrzeć gdyby miał te 170cm, ale ma 182, czyli 3cm mniej od najlepszego bramkarza świata Casillasa. Mnie martwi, że ma już swoje lata i nie przebił się przez kilka sezonów w Cracovii walcząc o plac z chimerycznym Cabajem. Swoją drogą to taki Cabaj fizycznie(skoczność, refleks, szybkość) jest na poziomie najlepszych bramkarzy w Europie, ale psychicznie nie nadaje się do bronienia na poziomie.
zapytam wprost...
M dla mnie Wierzba i Wiśnia to poziom naprawdę bardzo słaby i tak jak widziałem Pączka i rozmawiałem z ludźmi z Krakowa to może to być naprawdę wzmocnienie
Casillas tez według niektórych źródeł ma 182 cm
Co ma wzrost do dobrego bronienia? Wielu światowych bramkarzy jest niskich, ale nie przeszkodziło im to w osiągnięciu celów. Pierwszy przykład z brzegu Shay Given. Chłop ma "ledwie" 183 cm, a od kilku lat świetnie sobie radzi w Angielskiej Premier League (śmiało można rzec legenda Newcastle United). Takich przykładów jest mnóstwo Iker Casillas 182 cm, Fabien Barthez 181 cm, Steve Mandanda 185 cm. Więc nie wiem dlaczego wielu z was spogląda na to jak na wyrocznie. Zresztą co nasi bramkarze Wierzba i Wiśnia przy wzrostach odpowiednio 190 cm i 188 cm pokazywali? Lobowali ich jak jakiś karłów. Dla mnie ten transfer nie jest jakimś wielkim wzmocnieniem, ale jest. Do tego jak Jacek ruszy tyłek i zacznie bronić jak za czasów Nawałki to może w końcu na tej pozycji w rundzie wiosennej będziemy mieli porządek.
Tu nie chodzi o wzrost tylko to, że bierzemy kolejnego zawodnika, który nie gra regularnie i jego forma jest dużą niewiadomą.
Może będzie grać super, a może kiepsko; według mnie problem w tym, że nie możemy sobie pozwolić na to "może", tylko powinniśmy się rozglądać za graczami, którzy aktualnie regularnie grają i są na tak zwanym gazie.
Sokołowski czy Dziedzic stali się praktycznie z miejsca czołowymi zawodnikami naszego klubu
a to ciekawe z tym Dziedzicem bo ja pamiętam, że pierwszą połowę rundy miał tragiczną
A jak przychodził Piechniak, Kaliciak i Goncerz to wszyscy się radowali, a dziś te nazwiska to spore rozczarowania.
Jedni się sprawdzą, a inni nie. Mi chodzi o to, że jak już mamy budować drużynę na sezon 2011/2012 to musimy brać pewnych piłkarzy, którzy grają regularnie w swoich klubach
a to ciekawe z tym Dziedzicem bo ja pamiętam, że pierwszą połowę rundy miał tragiczną
tzn. pierwsze mecze, które grał; o to mi chodziło bo na początku rundy to go nie było
Tu nie chodzi o wzrost tylko to, że bierzemy kolejnego zawodnika, który nie gra regularnie i jego forma jest dużą niewiadomą.
Może będzie grać super, a może kiepsko; według mnie problem w tym, że nie możemy sobie pozwolić na to "może", tylko powinniśmy się rozglądać za graczami, którzy aktualnie regularnie grają i są na tak zwanym gazie.
cale sedno tematu...
czy stac nas na kolejne sprawdzanie, dawanie szans i czekanie kiedy takich chopow juz na ta pozycje mamy ???
koles1989
01-12-2010, 18:47
Niestety żadne trener na świecie nie jest nostradamusem i nie przewidzi jak dany zawodnik będzie grał. Więc "może" zawsze było i zawsze będzie. Pączek jest już od dłuższego czasu obserwowany, a Ja ufam Stawowemu i jego nosowi. Tylko nie rozumie waszej krytyki jak nawet nie macie pojęcia jak broni.
Niestety żadne trener na świecie nie jest nostradamusem i nie przewidzi jak dany zawodnik będzie grał. Więc "może" zawsze było i zawsze będzie. Pączek jest już od dłuższego czasu obserwowany, a Ja ufam Stawowemu i jego nosowi. Tylko nie rozumie waszej krytyki jak nawet nie macie pojęcia jak broni.
Właśnie dlatego, że żaden trener nie jest Nostradamusem ja tak mocno podkreślam żeby brać graczy, którzy mają aktualnie miejsce w swoich drużynach, którzy grają regularnie w swoich zespołach i którzy wysoko formę podkreślają podczas meczów a nie podczas treningów.
Skończmy z braniem rezerwowych i zawodników, którzy ostatni dobry sezon mieli 3 lata temu. Jeden się sprawdzi, ale dwóch będzie bezużytecznych. Nie stać nas na to, albo budujemy drużynę na awans w przyszłym sezonie, albo eksperymentujemy z rezerwowymi innych drużyn !
Kristof - wez sie pochwal kogo to nasz spec wytropil, bo jak zas jakies perelki to mnie chuj strzeli.
Jak to kogo? Pączka :rotfl:
Irishman
01-12-2010, 23:24
Pączek spędził u nas trochę czasu, więc trenerzy mogli mu się dobrze przyjrzeć. Jeśli go chcą, tzn. że jest coś wart. Oczywiście nie grał ostatnio więc potrzebuje czasu, aby dojść do pełni dyspozycji, ale my potrzebujemy bramkarza dopiero na jesień. Do tego czasu może dojść do wysokiej formy, a jak nie to przecież nie odpuszczamy Wiśniewskiego i Wierzbickiego, którzy dziś robią proste błędy ale kiedyś będą z nich ludzie.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=11182&id_sezon=77
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=14371&id_sezon=77
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=14343&id_sezon=77
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7148
można sprawdzic młodzi i perspektywiczni :)
Właśnie dlatego, że żaden trener nie jest Nostradamusem ja tak mocno podkreślam żeby brać graczy, którzy mają aktualnie miejsce w swoich drużynach, którzy grają regularnie w swoich zespołach i którzy wysoko formę podkreślają podczas meczów a nie podczas treningów.
Skończmy z braniem rezerwowych i zawodników, którzy ostatni dobry sezon mieli 3 lata temu. Jeden się sprawdzi, ale dwóch będzie bezużytecznych. Nie stać nas na to, albo budujemy drużynę na awans w przyszłym sezonie, albo eksperymentujemy z rezerwowymi innych drużyn !
Homer postepowaniWSE twoim tokiem myslenia tez nie gwarantuje sukcesu patrz Piechniak który by podstawowoym zawodniekiem Odry i dobrze sie w niej prezentował
CichyBob
02-12-2010, 09:29
Rozeznanie mają osoby które są z tymi zawodnikami , obserwują je . Napewno lepsze niz osoby tu w kapciach zza monitora . Po drugie jak ktos wkleja zawodników,to na jakiej podstawie ocenia ich przydatnośc ? Sam ich podgladał ? Po strzelonych golach ? Lepiej sie nie odzywac, niz oceniac zawodników przez pryzmat gier komputerowych.
można sprawdzic młodzi i perspektywiczni :)
Ten Dariusz Anduła to rzeczywiście młodzik jak się patrzy. :)
Gieksiarz92
02-12-2010, 09:46
Tylko 28 lat ...
Jeszcze przed nim 12 lat kopania w piłkę :)
MisiekWNC
02-12-2010, 15:01
Przecież Pączek trenował z 1drużyną dłuższy okres w dodatku był obserwowany przez trenerów, to jeśli by go kupili to na pewno będzie to przemyślana decyzja, ale na pewno niektórzy i tak będą wiedzieć lepiej, choć synka ani raz nawet nie widzieli.
Zgadam sie w 100% co do opini wyżej...Poczytałem też trochę forum Cracovii i tam jasno wynika że on jest naprawdę świetnym Tormanem...Dajmy mu wszyscy kredyt zaufania i ocenimy po wiosennych meczach, oczywiście jeśli wygra rywalizację,Cały sztab szkoleniowy myślę że ocenił GO obiektywnie.Skoro decyzja jest na TAK to oznacza że on jest bramkarzem który może nam pomóc,a inna sprawą jest to że wielu pisze o nim źle nawet nie widząc jak gra.
19TylkoGieKSa64
02-12-2010, 17:24
Skład na wiosne:
S. NOWAK
SZALA NAPIERAŁA KOWALCZYK SOKOŁOWSKI
DZIEDZIC GONCERZ HOŁOTA PLEWNIA
PITRY ZIELIŃSKI
ew. GAJTKOWSKI, GORCZYCA, CHOLERZYŃSKI, KARWAN, G. NOWAK, SADOWSKI, PIECHNIAK, MATUSIAK(?), WICHNIAREK(?) + reszta same MŁODE TALENTY!!
i będzie git:lool:
Jeszcze Świerczewski i Bąk.
Do podanego wyzej skladu nalezy dodac zblizajacy sie transfer niezmordowanego snajpera Grzegorza Pawluszka ;P, ktory jest w niezlej formie, a i wiekiem wpasowalby sie w nasz team (40 lat, wnioslby troche doswiadczenia po licznych wojazach ;p).
A tak powaznie, to dla wspomnienia tego "snajpera": http://www.futbolnews.pl/informacje/informacje-regionalne/pomorskie/art,86,grzegorz-pawluszek-czyli-40-letni-snajper-z-zoltaczka.html
Moze juz bedac w Katowicach byl chory i dlatego takie wystepy notowal?
marcin GieKSa
02-12-2010, 20:00
Jak dla mnie to do odstrzału są:
Sroka , Ryś , Dziółka , należało by także gdzies wypożyczyć jednego z Naszych młodych tormanów , Sobotkę , Cholerzyńskiego i młodego Kowalczyka. Wypozyczenia najlepiej jakby były na poziomie 2-3 ligi , wtedy byłoby optymalnie.W miejsce tych zawodnikow wzmocnic sie porzadnym ofensywnym pomocnikiem , bramkostrzelnym napastnikiem no i bramkarzem.Wtedy kadra liczyła by optymalnie 25 zawodników. Co z tego wyjdzie życie pokaże.
Irishman
02-12-2010, 20:05
19TylkoGieKSa64 - no facet poszedłeś na całość!
ejr, a co się teraz dziej z naszym supersnajperem?
Irishman
02-12-2010, 20:24
Jak dla mnie to do odstrzału są:
Sroka , Ryś , Dziółka , należało by także gdzies wypożyczyć jednego z Naszych młodych tormanów , Sobotkę , Cholerzyńskiego i młodego Kowalczyka. Wypozyczenia najlepiej jakby były na poziomie 2-3 ligi , wtedy byłoby optymalnie.W miejsce tych zawodnikow wzmocnic sie porzadnym ofensywnym pomocnikiem , bramkostrzelnym napastnikiem no i bramkarzem.Wtedy kadra liczyła by optymalnie 25 zawodników. Co z tego wyjdzie życie pokaże.
A ja powtarzam w kółko swoje - wszyscy, nawet Ci, którzy na dziś wydają się pewniakami do "odstrzału" mogą okazać się jeszcze pomocni, pod warunkiem, że porządnie, pod okiem obecnego sztabu szkoleniowego i NARESZCIE W DOBRYCH WARUNKACH przepracują okres przygotowawczy.
Ryś - jest jeszcze młody i może się rozwinąć
Sroka - obrońca kiepski, ale skrzydłowy, już lepszy
Dziółka - tak naprawdę jeszcze nie miał okazji porządnie zaprezentować się
Cholerzyński - gdybym brał pod uwagę TYLKO rok 2010 zgodziłbym się, biorąc pod uwagę to co wcześniej prezentował powinien być dziś liderem naszej pomocy.
I tak można wymieniać i wymieniać kolejnych piłkarzy. Dla mnie mijający rok był totalną porażką i absolutnie na jego podstawie nie wyciągam żadnych wniosków co do przydatności poszczególnych zawodników.
gorski1991
02-12-2010, 21:07
Wiśniewski na testach w Sosnowcu.
Dziółka - tak naprawdę jeszcze nie miał okazji porządnie zaprezentować się
On jako pierwszy do odstrzalu bez wzgledu na wszystko obok, zwrotnosci juz sie nie nauczy
Jak nie Pączek to może Piotr Leciejewski?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5610
Miał u nas mały epizod w sezonie 2004/05. Obecnie bramkarz numer 1 Sogndal IL z którym awansował do Tippeligaen. Puszczając w 28 meczach ledwie 28 goli. Do tego Polak zbiera niezłe recenzje za występy w tej norweskiej drużynie.
W ogóle w I lidze Norwegii pełno młodych talentów.
A ja mam mimo wszystko nadzieje ze naszym Tormanem będzie Pączek!!!
Widziałem Go w akcji na 2 treningach jak był z Peskovicem i na ostatnim test meczu.
Z testowanych zawodnikow chyba nikt nie przekonal trenera do siebie,tylko ten Pączek bo na 90minut.pl juz nie ma tych nazwisk w transferach co były wczesniej...
- Potrzebujemy piłkarzy, którzy wzmocnią nas z miejsca, a nie przyjdą do Katowic, by dopiero się rozwijać, bo my takich graczy mamy już wielu - mówi Wojciech Stawowy, trener GKS-u Katowice.
W poprzednim tygodniu doszło na Bukowej do test-meczu, w którym szansę pokazania się otrzymali zawodnicy, jakim katowiczanie przyglądali się przez co najmniej kilka tygodni. Jak zapewniali w Katowicach, byli to piłkarze wyselekcjonowani. - A ten sparing miał przesądzić o ich przydatności do zespołu - tłumaczy trener Wojciech Stawowy. A więc? Okazuje się, że... cała ósemka testowanych egzamin oblała.
- Żaden z nich nie podniósłby poziomu drużyny. Chcę jednak podkreślić, że to nie są źli piłkarze. Chodzi po prostu o to, że my potrzebujemy zawodników, którzy wzmocnią nas z miejsca, a nie przyjdą do Katowic, by dopiero się rozwijać, bo my takich graczy mamy już wielu. Mam tu na myśli wychowanków, którym też musimy dawać szanse - wyjaśnia szkoleniowiec GKS-u.
Odnotujmy więc - do GKS-u na pewno nie trafią: Szymon Matuszek (Piast Gliwice), Mateusz Bukowiec (LZS Leśnica), Sebastian Szweda (Skra Częstochowa), Adrian Bobrowicz (WSP Wodzisław), Waldemar Gancarczyk (Czarni Żagań), Sylwester Sikorski (Karpaty Krosno), Rene Putt (Turkiyemspor Berlin 1978) i Nico Paralampou (Alemania Aachen)
"Szkoleniowiec GKS-u Katowice chętnie sprowadziłby Bartosza Ławę, doświadczonego pomocnika szczecińskiej Pogoni, z którym miał już okazję współpracować w Arce Gdynia.
Ława nie należy do zawodników młodych - ma już 31 lat. Inna sprawa, że forma nadal dopisuje. Potwierdził to chociażby w kończącym rundę jesienną starciu z GKS-em, kiedy to strzelił katowiczanom dwa gole.
- Przyznaję, że rozmawiałem z trenerem Stawowy. Obowiązuje mnie jednak kontrakt z Pogonią i nic w tej chwili nie wskazuje na to, bym miał ze Szczecina odejść - komentuje piłkarz, który ma na swoim koncie 175 spotkań w ekstraklasie."
Mom nadzieja że jednak do nos niy przidzie. Nom tera trzeba ludzi w wieku 18-22 lata.
Co do tematu bramkarzu - mimo iż obaj nasi wychowankowie nie są pewnymi punktami drużyny, to runda wiosenna powinna być po to, by któregoś z nich ograć, a drugiego wypożyczyć. Awansować nie awansujemy, o spadek też się nie ma co obawiać dlatego to jest moment przećwiczenie czegoś na przyszły sezon. Tak samo liczę, że więcej szans będzie otrzymywać Sobotka
bukowianin
04-12-2010, 19:52
Prawdopodobnie Wisniewski będzie od stcznia na wypożyczeniu w Zagłębiu Sosnowiec.
Co do tematu bramkarzu - mimo iż obaj nasi wychowankowie nie są pewnymi punktami drużyny, to runda wiosenna powinna być po to, by któregoś z nich ograć, a drugiego wypożyczyć. Awansować nie awansujemy, o spadek też się nie ma co obawiać dlatego to jest moment przećwiczenie czegoś na przyszły sezon. Tak samo liczę, że więcej szans będzie otrzymywać Sobotka
po co nam "obcy"-niegrajacy-do grania skoro mamy SWOICH CHOPOW !!!???
1000X wole swojego jak obcego na tym samym poziomie !!!
Panowie ja już latym godołech Krzysztof Chrapek.Ten człowiek pasuje do Nos jakt nikt inny
Irishman
05-12-2010, 12:55
po co nam "obcy"-niegrajacy-do grania skoro mamy SWOICH CHOPOW !!!???
1000X wole swojego jak obcego na tym samym poziomie !!!
DOKŁADNIE!!!
Tak samo myśli też trener Stawowy: "Potrzebujemy piłkarzy, którzy wzmocnią nas z miejsca, a nie przyjdą do Katowic, by dopiero się rozwijać, bo my takich graczy mamy już wielu - mówi Wojciech Stawowy, trener GKS-u Katowice."
Irishman - może i tak myśli, ale sprowadza nie grającego Pączka, który ch*j wie na jakim gra poziomie, i czy rzeczywiście będzie lepszy, niż nasi obecni bramkarze. Nie żebym coś do niego miał, ale nie przekonuje mnie ten transfer.
A Chrapek jest dalej w Lechu ? Bo ostatnio podają, że w Lech jest ino 1 napastnik.
bukowianin
05-12-2010, 14:53
Jeśli Stawowy kogoś sprowadzi to tylko z rezerw Cracovi lub Arki,takie jest moje zdanie.
Chrapek ma chyba zerwane więzadła krzyżowe.
Skoro Stawowy sprowadza Pączka to jasne jest że widocznie jest lepszy niż nasi obecni bramkarze...Przecież nie strzelał by sobie w kolano nie będąc przekonanym co do tego transferu...Ja Pączka widziałem na własne oczy na 2 treningach i w test meczu i mówie to z czystą odpowiedzialnością że Synek bronic potrafi i to naprawde dobrze
bukowianin
05-12-2010, 17:19
Jak ten Pączek taki dobry to dlaczego nie bronił w Cracovi tylko bronił słabiutki Cabaj ?
MisiekWNC
05-12-2010, 17:23
Jak ten Sadowski taki dobry, to dlaczego gra "na ławce" w 2ligowym Wigry Suwałki? Tak samo pisałeś, przed transferem Sadowskiego do nas? To nie gadaj nic, tylko zaufaj trenerom.
gorski1991
05-12-2010, 18:25
Najgorsze u nas jest to że nikt z kibiców nie widział zawodnika w akcji a juz wie ze jest słaby.... pisali Dziedzic po co ?? Słaby!! a najlepszy strzelec ....
Jeśli chodzi o mnie,to najbardziej rajcował by mnie jakiś bramkarz "numer dwa" z klubu ekstraklasowego.Trenujący w dobrym klubie,w dobrym towarzystwie,pod okiem dobrego fachowca,ale z jakiegos powodu nie zawsze znajdujący uznanie u trenera.I przez to majacy cos do udowodnienia.Perspektywa-gram w pierwszej lidze,albo grzeje ławę w ekstraklasie.
Jeśli chodzi o mnie,to najbardziej rajcował by mnie jakiś bramkarz "numer dwa" z klubu ekstraklasowego.Trenujący w dobrym klubie,w dobrym towarzystwie,pod okiem dobrego fachowca,ale z jakiegos powodu nie zawsze znajdujący uznanie u trenera
Ciekawy, który klub ekstraklasy łatwą ręką puści drugiego bramkarza? Na tym poziomie rozgrywek normą jest, że trzeba mieć równorzędnego zmiennika dla tormana nr 1.
Trener Stawowy jak dla mnie wszystkie transfery udane.
skonczy sie jak w Arce - trener broni pilkarzy, ci graja otwarta pilke tylko nie ma z tego punktow i leci sie ze swojej klasy rozgrywkowej...
oni maja byc rozliczni z punktow a nie z czegos innego...
poki co ledwo jestesmy na strefa spadkowa a gdyby nie 3 osatnie kolejki bylibysmy na SAMYM DNIE !!!
jedna jaskolka wiosny nie czyni a obciach kilkunastu meczy bez zwyciestwa tak szybko nie zostanie tu zapomniane...
o spadek też się nie ma co obawiać
Piłkarze się będą musieli zdrowo napocić żeby nam spadek nie groził.
Szkoleniowiec GKS-u Katowice chętnie sprowadziłby Bartosza Ławę
W zeszłym tygodniu podobno Stach był w Zagłebiu S. i chodziło o M. Lachowskiego.
M tyle ze te kilkanasice meczy bez zwyciestwa to nie za czasu Stawowego.
Gdyby nie 3 ostatnie mecze to faktycznie bylybyśmy na dnie ale gdybye nie 3 mecze przegrane gdzie mielismy duze szanse na zwyciestwo to bylibyśmy jeszcze wyżej.
suchy1985
06-12-2010, 10:57
Piłkarze się będą musieli zdrowo napocić żeby nam spadek nie groził.
W zeszłym tygodniu podobno Stach był w Zagłebiu S. i chodziło o M. Lachowskiego.
niewiem czemu ale Lachowskiego nie lubie i zawsze będzie mi się kojarzył z korupcją, a po drugie moim zdaniem to już wypalony gracz...; troche wkurzające jest to że Stawowy sprowadza zawodników tylko z Cracovi i byłych z Arki,,, stojąc z "boku" możnaby pomyśleć "ściąga pupilków", choć z drugiej strony jak narazie większość tych transferów jest udana... pozostaje nam czekać do wiosny która wszystko wyjaśni...
pozdrawiam
Irishman
06-12-2010, 11:28
skonczy sie jak w Arce - trener broni pilkarzy, ci graja otwarta pilke tylko nie ma z tego punktow i leci sie ze swojej klasy rozgrywkowej...
poki co ledwo jestesmy na strefa spadkowa a gdyby nie 3 osatnie kolejki bylibysmy na SAMYM DNIE !!!
jedna jaskolka wiosny nie czyni a obciach kilkunastu meczy bez zwyciestwa tak szybko nie zostanie tu zapomniane...
No ale chyba nie winisz Stawowego za to co zrobił Moskal i Fornalak?
M, przecież tak jak ja zęby zjadłeś na fusbalu więc chyba sam wiesz, jak trudno jest przejmując drużynę w środku sezonu zmienić to co zrobił poprzednik. No więc właśnie to co było na koniec świadczy o Stawowym. Gdyby drużyna zaczęła punktować zaraz po jego przyjściu to twierdziłbym, że albo wcześniej grała przeciw trenerowi, albo nowy trener ma "szerokie znajomości" i bogatego prezesa. Ale u nas następowało to normalnie - coraz lepsza gra, aż przyszły wyniki. Dlatego oceniając z boku to co robi Stawowy uważam, że możemy spodziewać się bardzo udanej wiosny.
A jeśli chodzi o transfery to w przeciwieństwie do tego co było wcześniej, ostatnio wszystkie są trafione. Więc jak facet mówi, że z Pączka będzie dobry torman, to nie mam podstaw aby w to wątpić.
Panowie - nasza kadra liczy 28 zawodników, jeśli się nie mylę - więc logicznym jest, że powinna zostać odczudzona o 4 - 5 nazwisk( w przypadku wzmocnień - odpowiednio o większą liczbę) Tymczasem ciągle w prasie przewijają się wypowiedzi trenera, że każdemu trzeba dać szansę itd... Stać nas na utrzymanie tak rozbudowanej kadry? A może młodzi pójdą w odstawkę - Sobotka, Kowalczyk, Szafrański?? Poza tym martwi mnie polityka klubu (a może samego Stawowego, który ma w tym zakresie wolną rękę?) pozyskiwania wyłącznie starych wyjadaczy liczących sobie 30 i więcej wiosen.. Rozumiem, w każdym klubie są potrzebni z różnych względów doświadczeni zawodnicy, ale u nas za niedługo będzie zakład geriatryczny. Co do wzmocnień to potrzebujemy przede wszystkim tormana, później być może napastnika, ale przede wszystkim sztab powinien położyć nacisk na uporządkowanie defensywy, Miejsce Plewni w środku pola powinien zająć ktoś lepiej znający się na grze defensywnej, najlepiej ktoś z dwóji Cholerzyński-Hołota. Pozdrawiam
Co z Bartkiem Kędzierskim?
Bartek K. żeby nie napisać za młody to troche "za słabą tężyznę" ma spójrz na Hołote a Bartka rok różnicy ? a sporo się różnią jak na warunki fizyczne.
myślę że jak by Sobotka był troszke "większy" to byłby w stanie walczyć o miejsce z Goncerzem/Sadowskim bo technike ma świetną oraz szybkość
myślę że jak by Sobotka był troszke "większy" to byłby w stanie walczyć o miejsce z Goncerzem/Sadowskim bo technike ma świetną oraz szybkość
No tak, Sadowski to chłop jak dąb:rotfl:
Co do Kędzierskiego to racja, technicznie dobry ale fizycznie jednak nie ma szans w walce o piłkę.
ale Kamil jak widzisz Sadowski potrafi walczyć chodź nie ma tej tężyzny i trener to widzi bo jednak stawia na niego, a czy Sobotka potrafił by tak? myślę że dałby radę ale nie miał szansy jeszcze by się pokazać. chodź raz wszedł na boisko na bukowej w około 80min i na mnie zrobił dobre wrażenie 2 kontakt z piłką i leci po skrzydle i niemalże po jego dośrodkowaniu mogła by paść bramka
koles1989
06-12-2010, 19:12
ohh ty chyba za dużo lat przeżyłeś w niedoli z GieKSą, ciągle krytyka i bawienie się w gdybologie. A może skończy się jak w Krakowie.. a może jak w Arce nikt tego nie wie, wiec po co takie gadanie, które nic nie daje.
Irishman
06-12-2010, 19:13
Panowie - nasza kadra liczy 28 zawodników, jeśli się nie mylę - więc logicznym jest, że powinna zostać odczudzona o 4 - 5 nazwisk( w przypadku wzmocnień - odpowiednio o większą liczbę) Tymczasem ciągle w prasie przewijają się wypowiedzi trenera, że każdemu trzeba dać szansę itd... Stać nas na utrzymanie tak rozbudowanej kadry? A może młodzi pójdą w odstawkę - Sobotka, Kowalczyk, Szafrański?? Poza tym martwi mnie polityka klubu (a może samego Stawowego, który ma w tym zakresie wolną rękę?) pozyskiwania wyłącznie starych wyjadaczy liczących sobie 30 i więcej wiosen.. Rozumiem, w każdym klubie są potrzebni z różnych względów doświadczeni zawodnicy, ale u nas za niedługo będzie zakład geriatryczny. Co do wzmocnień to potrzebujemy przede wszystkim tormana, później być może napastnika, ale przede wszystkim sztab powinien położyć nacisk na uporządkowanie defensywy, Miejsce Plewni w środku pola powinien zająć ktoś lepiej znający się na grze defensywnej, najlepiej ktoś z dwóji Cholerzyński-Hołota. Pozdrawiam
krzyzak, niedawno ktoś tu wrzucił link do bardzo ciekawych statystyk z 90minut.pl GieKSa zajmuje PIĄTE MIEJSCE (!!!) jeśli się weźmie ilość minut przebywania na boisku zawodników poniżej 21-go roku życia w stosunku do reszty. To chyba nie za bardzo pasuje do "zakładu geriatrycznego", no nie?
To, ze każdemu trzeba dać szansę wcale nie oznacza, że nie mamy odchudzać kadry. Tylko, ja osobiście nie wierze, że to co się działo w mijającym roku jest szczytem możliwości niektórych zawodników. Jestem pewien, ze po NARESZCIE NORMALNYCH przygotowaniach w NARESZCIE NORMALNYCH warunkach możemy się bardzo zdziwić ich formą. I pewnie tylko o to chodzi trenerowi. To, że nawet Ci najsłabsi w minionym roku mają u niego szansę, nie oznacza, że najsłabsi PO OKRESIE PRZYGOTOWAWCZYM nie odejdą.
koles1989
06-12-2010, 21:14
Młodzi muszą od kogoś brać przykład, od kogoś się uczyć, już to wiele razy podkreślali ile im daje takie podpatrywanie się Karwana czy Szali.
Conrado1964
06-12-2010, 22:11
Pisali w mediach kto ma odejść z GieKSy ,czy cisza ?:faja:
*Piotrko*
07-12-2010, 10:44
Pisali w mediach kto ma odejść z GieKSy ,czy cisza ?:faja:
Stawowy wszędzie podkreśla, że nie chce się rozstać z żadnym z piłkarzy chociaż ja bym się kilku pozbył.
Stawowy wszędzie podkreśla, że nie chce się rozstać z żadnym z piłkarzy chociaż ja bym się kilku pozbył.
Trener zawsze będzie chciał mieć jak najszerszą kadrę i jak największy wybór zawodników.
Na 90min. podają że Pitry odchodzi do Arki jest jakieś pewniejsze info z klubu bo szkoda chłopa nie jest zły?
przemol1984
07-12-2010, 12:33
To ze Arka jest Pitrym zainteresowana to nie znaczyze my zezwolimy na jego odejscie, bo puki co ma u nas jeszcze kontrakt, a poza tym nic mu u nas nie brakuje. Stawowy nigdy nie zgodzi sie na jego odejscie...Poza tym na *************** pisze wyraznie o ZAINTERESOWANIU Arki a nie o transferze. Obiektywnie patrzac po tak udanym finiszu rundy musimy sie liczyc ze inni beda chcieli pozyskac naszych piłkarzy... :)
Conrado1964
07-12-2010, 12:47
To nawed pan Piechniak nie odejdzie(ja bym nic nic do niego nie miał ,ale jemu brakuje dynamiki) Wolał bym zeby odszedło od 3-5 zawodników I przyszły młode bardziej ambitne osoby! Kadre to mamy sporą Tylko nie szkoda tak piniędzmi żucać Ostatnie lata to była taka bieda-nie moge sie przyzwyczajc ze jest kasa:huh:
To ze Arka jest Pitrym zainteresowana to nie znaczyze my zezwolimy na jego odejscie, bo puki co ma u nas jeszcze kontrakt, a poza tym nic mu u nas nie brakuje. Stawowy nigdy nie zgodzi sie na jego odejscie...Poza tym na *************** pisze wyraznie o ZAINTERESOWANIU Arki a nie o transferze. Obiektywnie patrzac po tak udanym finiszu rundy musimy sie liczyc ze inni beda chcieli pozyskac naszych piłkarzy... :)
Po tak pieronowo udanym finiszu,już widzę tabuny klubów ustawionych po naszych zawodników.Dobrze,że nie wiedzą o naszych "asach" grających w lidze okręgowei,gdzie nawet LZS Łąka gra z nimi w dziada.
To nawed pan Piechniak nie odejdzie(ja bym nic nic do niego nie miał ,ale jemu brakuje dynamiki) Wolał bym zeby odszedło od 3-5 zawodników I przyszły młode bardziej ambitne osoby! Kadre to mamy sporą Tylko nie szkoda tak piniędzmi żucać Ostatnie lata to była taka bieda-nie moge sie przyzwyczajc ze jest kasa:huh:
Conrado zrób coś,może jakieś programy:pomnik:
Nic tylko czekać na komentarz Króla do ew. przymiarek Arki :)
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.