PDA

View Full Version : Górnik Polkowice-GKS Katowice, 01.10.2010 godz.19

w3g
01-10-2010, 09:26
Za parę godzin będzie znany wynik meczu: mam nadzieję, że trzy punkty zostaną doliczone GieKSie, ale....
No właśnie: Górnik nie lubi przegrywać u siebie: z pięciu meczy które Górnicy rozgrywali na własnym boisku wygrali cztery ( Górnik Łęczna 2-1; MKS Kluczbork 2-0; Ruch Radzionków 1-0; LKS Nieciecza 2-1 ) a przegrali tylko raz, z drużyną Sandecji 1-2.

Górnik z GKS-em spotykał się się w ramach rozgrywek ligowych dwa razy, w sezonie 2003/04, bilans jest korzystny dla naszej drużyny. Wygraliśmy raz i raz padł remis, bramki 1-0.

W chwili obecnej Polkowice zajmują, w tabeli I ligi, wysokie siódme miejsce z dorobkiem 14 punktów. Ewentualna wygrana w meczu z GieKSą ( przy innych korzystych dla nich wynikach ) nawet czwartą lokatę.
Wygrana dla GieKSy może oznaczać awans na 9 miejsce w tabeli i oczywiście zwiększenie odległości punktowej od miejsc spadkowych.

W skład jedenastki meczowej GieKSy wchodzą:
Bramkarze: Maciej Wierzbicki, Jacek Gorczyca
Obrońcy: Paweł Olkowski, Jacek Kowalczyk, Gabriel Nowak, Tomasz Sokołowski, Arkadiusz Ryś
Pomocnicy: Grzegorz Goncerz, Piotr Piechniak, Janusz Dziedzic, Piotr Plewnia, Tomasz Hołota, Rafał Sadowski, Kamil Cholerzyński, Bartosz Sobotka
Napastnicy: Krzysztof Kaliciak, Przemysław Pitry, Michał Zieliński

P.S. W drużynie z Polkowic gra Daniel Małkowski - wielki kibic naszego klubu, który w sezonie 2009/10 rozegrał w GieKSie 14 spotkań....

Rahim
01-10-2010, 10:02
Coś bardzo konkretna ta 'jedenastka' :cham:

Tak po mojemu to remis będzie.

w3g
01-10-2010, 11:37
Rozmowa z Przemysławem Pitrym, zawodnikiem GKS Katowice

Po tym nie najlepszym początku ostatnie spotkania GKS w których to zdobyliście 7 pkt pokazały, że Wasza forma idzie w górę.
Jeżeli chodzi o wyniki to na pewno, bo najważniejsze jest to, że wreszcie zdobywamy punkty, a więc robimy to, czego nie udało nam się w poprzednich pojedynkach. Patrząc jednak o naszą formę, to staramy się aby była ona przede wszystkim stabilna, ale też z meczu na mecz coraz lepsza.

Po wysokiej porażce z Podbeskidziem doszło w GKS do zmiany trenera. Dotychczasowego szkoleniowca Dariusza Fornalaka zastąpił Wojciech Stawowy. Co zmieniło się w Waszej grze od tej pory?
Myślę, że gramy konsekwentniej, jesteśmy bardziej skoncentrowani i brakuje przestojów w grze. Przede wszystkim także zdobywamy punkty i to liczy się najbardziej.

O ile do wyników GKS na własnych boisku nie można mieć wielu zastrzeżeń to już w spotkaniach wyjazdowych tych punktów podobnie zresztą jak Górnik zdobywacie bardzo mało. Gdzie tkwi tego przyczyna?
Ciężko mi powiedzieć. Spośród rozegranych pojedynków wyjazdowych w tym sezonie tylko w meczu w Kluczborku przegraliśmy zdecydowanie. W pozostałych zabrakło nam trochę szczęścia jak choćby w Radzionkowie, gdzie nie wykorzystaliśmy kilku dogodnych sytuacji pod bramką rywala, i na przykład w meczu w Gliwicach, w którym straciliśmy gola tuż przed końcem tego spotkania.

W jutrzejszym pojedynku z Górnikiem będziecie więc grać o pierwsze wyjazdowe zwycięstwo w tym sezonie. Myślisz, że jesteście w stanie powalczyć o nie na tym trudnym terenie jakim są na pewno Polkowice?
Będziemy walczyć, ale wszystko zweryfikuje boisko. Górnik to bardzo groźna drużyna i nie mogę obiecać tego że wygramy to spotkanie, ale zapewnić, że będziemy walczyć do samego końca o to zwycięstwo.

http://www.ksgornik.com.pl/index.php?news=887

ziomtzn
01-10-2010, 12:04
P.S. W drużynie z Polkowic gra Daniel Małkowski - wielki kibic naszego klubu, który w sezonie 2009/10 rozegrał w GieKSie 14 spotkań....

oraz mlodszy brat - Łukasz, ktory czesto pojawial sie na Bukowej

w3g
01-10-2010, 15:21
Sędzią w meczu będzie Jarosław Rynkiewicz ze Szczecina. Ma 29 lat z zawodu jest informatykiem. Sędziuje od 10 lat: ale pierwszy sezon w I lidze.
W tym sezonie był rozjemcą w 5 meczach ( PP, ME, II liga i 2 razy I liga ). W tych meczach pokazał piłkarzom 15 żółtych kartek i 1 czerwoną.
W "naszej" lidze sędziował w meczach: Górnik Polkowice-Górnik Łęczna 2-1 oraz GKP-ŁKS 0-1.

GieKSa siemce
01-10-2010, 17:01
jeden z autokarów z naszymi kibicami wpadł do rowu na autostradzie na szczęście nic się nikomu nie stało

titox
01-10-2010, 18:33
Smiechowa sytuacja 1:1 w przeciągu 1 minuty... A już sie tak ucieszyłem :<

Silence
01-10-2010, 19:31
Mecz podobno słaby.Relacja też z błedami np

ŻÓŁTA KARTKA dla Pitrego. Głupia stara przed polem karnym rawala, po której porawił głupim faulem.

Narwany
01-10-2010, 19:54
. Głupia stara przed polem karnym [/I]
:rotfl::rotfl:
no gość szybko pisał hehe ale dobre:P

Maly Slowik
01-10-2010, 19:56
Z relacji wywnioskowałem, że znowu zawiodła skuteczność, szkoda bo mieliśmy swoje sytuacje i mogliśmy wygrać :( GIEKSA !!!

koles1989
01-10-2010, 19:57
Koniec meczu 1:1
Z relacji wyniki, że w GieKSie zagrał jeden zawodnik - Sadowski, reszta przeszła koło meczu. Szkoda straconych kolejnych 2 pkt.

RAF64
01-10-2010, 19:59
Piechniak z dwóch metrów nie trafił głową do siatki marnując najdogodniejszą sytuację w tym meczu, którą stworzył świetnym dośrodkowaniem Sadowski.

:rotfl:

Wierny
01-10-2010, 20:01
Jest dobrze!
Jeśli wygramy następne dwa mecze to będzie 10 pkt czyli wynik fajny :)

Shellu
02-10-2010, 00:20
Jako że bramki padły w ciągu jednej minuty umieszczam je jako jeden filmik.

Bramki z Polkowic (http://www.youtube.com/watch?v=dk4xt6iGBfg)

Rolmops
02-10-2010, 00:33
Pokaż lepiej wszystkim co Piechniak zrobił w 92min

wangog
02-10-2010, 00:54
hahahha ten Piechniak to jest prze chuj :/ Dobrze ze jest Karwan - moze on bedzie grac cos lepiej ;/ Najlepszy transfer Fornalaka to zdecydowania Sadowski :) Dobrze ze go poderbali Tyskim :))

Shellu
02-10-2010, 00:55
Sytuacja Piechniaka (http://www.youtube.com/watch?v=7hqjw6Ayh0k)

pipen
02-10-2010, 01:20
http://www.gieksa-tv.pl/bramki-z-meczu-g%C3%B3rnik-polkowice-gks-katowice.html

Miłosz1964
02-10-2010, 02:08
Sadowski pięknie ogra; 2 zawodnikow Gornika. Jedyny który na boisku zapierdalał!

pipen
02-10-2010, 02:19
Konferencja po meczu w Polkowicach
http://www.gieksa-tv.pl/konferencja-po-meczu-g%C3%B3rnik-polkowice-gks-katowice.html

kosa
02-10-2010, 02:33
Szkoda cholera, szkoda.

Dziś ten stadion był taki smutny - zimno, mało ludzi, średni mecz.

suchy1985
02-10-2010, 08:58
ogólnie jak grali? polkowice mocne czy my graliśmy słabo?

Kamil
02-10-2010, 10:36
Polkowice prawie cały mecz broniły się w 11-stu, nasi piłkarze mieli cholernie mało miejsca, byli dobrze kryci i praktycznie tylko indywidualnie coś dało się zrobić. Nie wiem czy sytuacja Piechniaka była taka łatwa, strzelał będąc na kolanach.... Najbardziej wkurwiał mnie ten Pitry, który na siłę chciał dryblować i non stop strata. Drugi mecz prowadzimy grę na boisku rywali, z tym że Radzionków w porównaniu do Polkowic i tak prowadził otwartą grę, Polkowice robiły wszystko byle nie przegrać. Tak to wyglądało z mojej perspektywy.

Dwa wyjazdowe remisy pokazują, że walki o awans niestety teraz i tak nie będzie, bo stracone punkty mieliśmy odrabiać na wyjazdach.

pipen
02-10-2010, 11:44
Polkowice prawie cały mecz broniły się w 11-stu, nasi piłkarze mieli cholernie mało miejsca, byli dobrze kryci i praktycznie tylko indywidualnie coś dało się zrobić. Nie wiem czy sytuacja Piechniaka była taka łatwa, strzelał będąc na kolanach.... Najbardziej wkurwiał mnie ten Pitry, który na siłę chciał dryblować i non stop strata. Drugi mecz prowadzimy grę na boisku rywali, z tym że Radzionków w porównaniu do Polkowic i tak prowadził otwartą grę, Polkowice robiły wszystko byle nie przegrać. Tak to wyglądało z mojej perspektywy.

Dwa wyjazdowe remisy pokazują, że walki o awans niestety teraz i tak nie będzie, bo stracone punkty mieliśmy odrabiać na wyjazdach.

O tym dla kogo ten remis był sukcesem świadczy chociażby fakt z 93 minuty, kiedy bramkarz Polkowic mówił do chłopaka podającego piłki żeby się nie śpieszył. Udało mi się to nagrać - będzie w relacji, która już się "wrzuca" na serwer.

Krist VB
02-10-2010, 12:01
Ja mysle, że w sytuacji Piechniaka 50% polskich gwizdaczy zrobiła by elwra. Gdyby to nie była ostatnia minuta oczywiście.

FC OLKUSZ
02-10-2010, 12:58
Którego i tak pewnie byśmy nie strzelili. U nas te karne to taka bolączka.

lukas81
02-10-2010, 13:08
http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_10_11/polkowice_gks/gks_0014.jpg

http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_10_11/polkowice_gks/gks_0030.jpg

więcej na www.gieksiarze.pl
Zapraszamy.

ireksl
02-10-2010, 13:23
Piechniak do rezerw jo juz kurwa paczec na niego nie moga

pipen
02-10-2010, 16:30
Relacja z Polkowic
http://www.gieksa-tv.pl/g%C3%B3rnik-polkowice-gks-katowice-11.html

blazej
02-10-2010, 16:54
Piechniak nic nie gra ale ja bym go nie przekreślał. Może się okazać że lepiej będzie go odbudować w zimie niż zatrudniać innych napastników i mieć kolejnych graczy w kadrze. Szkoda remisu niby cieszy ale prawda jest taka że znowu tracimy punkty.

Rolmops
02-10-2010, 17:06
Powoli się rozkręcamy,nie wydaje mi się żeby Podbeskidzie było w takiej formie przez cały sezon.. Gdybyśmy tak grali od początku jak teraz to te 2-4 miejsce by było.

wojtaskatowice
02-10-2010, 18:15
Piechniak do rezerw jo juz kurwa paczec na niego nie moga
Przecież gra w rezerwach. Jest przez trenera Stawowego powoływany do meczowej 18 pierwszego zespołu i wchodzi na końcówki meczy. Ale trzeba się trochę więcej interesowć piłką.

FC OLKUSZ
02-10-2010, 18:26
Powoli się rozkręcamy,nie wydaje mi się żeby Podbeskidzie było w takiej formie przez cały sezon.. Gdybyśmy tak grali od początku jak teraz to te 2-4 miejsce by było.

Zobaczcie na Sandecje, przed sezonem pisałem iż bedą drużyna jednego sezonu a tu się okazuje, że mimo osłabień są naprawde solidną drużyną! ŁKS się ślizga jak zawsze ale pkt gromadzi. Piast poleci z czasem w dół. Podbeskidzie jak sie nie wysprzeda to zrobi awans. Sezon dla nas stracony według mnie już niestety. Ale w sumie nie takie jaja się już zdarzały więc trzeba wierzyć. Ogólnie nasz trenejro bardzo mi przypomina Nawałke, szczególnie w kwestiach wypowiedzi. Widać, że są dobrymi fachowcami odnośnie motywacji piłkarzy

Rolmops
02-10-2010, 19:57
Zobaczcie na Sandecje, przed sezonem pisałem iż bedą drużyna jednego sezonu a tu się okazuje, że mimo osłabień są naprawde solidną drużyną! ŁKS się ślizga jak zawsze ale pkt gromadzi. Piast poleci z czasem w dół. Podbeskidzie jak sie nie wysprzeda to zrobi awans. Sezon dla nas stracony według mnie już niestety. Ale w sumie nie takie jaja się już zdarzały więc trzeba wierzyć. Ogólnie nasz trenejro bardzo mi przypomina Nawałke, szczególnie w kwestiach wypowiedzi. Widać, że są dobrymi fachowcami odnośnie motywacji piłkarzy

Na tą chwile 16 pkt do 1 miejsca straty 10 pkt straty do 2. Grać i zbierać punkty,a różnie może być. Aczkolwiek na pierwsze miejsce to raczej bym już nie liczył..

MisiekWNC
02-10-2010, 19:59
Problem Piechniaka jest taki, że jest on po prostu mega (żeby nie napisać ch*****) mega mega mega beznadziejny. Nie ma NIC przyśpieszenia (co z resztą widać na filmiku), dynamiki, szybkości, skuteczności i niestety mózgu chyba też. Jest graczem, który dużo zarabia a najmniej w klubie/drużynie robi. Jakbyśmy go wywalili, to z jego wymaganiami nie grałby nigdzie, a jeśli spuści z tonu to zagrałby pewnie w max. 2lidze.

19CHUDY64
02-10-2010, 22:10
Byle nasi grali rowno tk jak teraz ino jeszcze cos wygrywac na wyjazdach, czolowka nie da rady tak caly sezon szczegolnie podbeskidzie jestem pewny ze chyci zadyszke.przypmonijcie sobie jak wygladala tabela w zeszlym roku
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4390.html mysle ze jeszcze cos jest do ugrania.

Fuhrer
03-10-2010, 02:00
Żal straconych punktów ale nie jest źle. Gra jest niezła, to już czwarty mecz bez porażki (jak nie wygrywamy to przynajmniej remisujemy), mamy szeroką kadrę (patrząc na nazwiska, to moglibyśmy wystawić dwie jedenastki, które powinny sobie poradzić w 1 lidze - no ale oczywiście nazwiska nie grają) i tak właściwie to jeszcze wiele może się zdarzyć. W każdym bądź razie, po tym bolesnym początku sezonu nie napalam się ale gdzieś tam nadzieja na to, że ten sezon nie będzie stracony się we mnie tli. Najważniejsze w tej chwili, to wygrać następny mecz.

Fuhrer
03-10-2010, 03:16
Kurde czy tylko mnie denerwuje fakt, że jedyny punkt, który ma w tym sezonie Dolcan został zdobyty w meczu z nami?

Wierny
03-10-2010, 07:56
Nic na to nie poradzimy już ;-(

w3g
03-10-2010, 07:56
Oceny by Sport:

992

pipen
03-10-2010, 11:51
Oceny by Sport:

992

hahaha, przeważnie rozpierdalają mnie oceny dziennikarzy. Po nich widać jak wnikliwie obserwują mecz, albo jakiej maści co poniektórzy są fachowcami. Pierwszy przykład z brzegu - Wierzba. Może nie miał zbyt wielu okazji do interwencji, ale uratował nam punkt w 2 połowie gdy wybronił strzał po koźle. Każdy choć troche się znający wie, że dla tormana jest gorzej gdy ma mało okazji do interwencji i to że w takiej sytuacji nie dał się zaskoczyć jest na jego plus. No ale lepiej jebnąc całemu blokowi defensywnemu równo po 5 i wyróżnić Kowala bo gośc skumał że to on strzelił gola. Kurna jaki fachman te noty wystawiał :cham:

GieKSas85
05-10-2010, 05:50
Ja mam panowie jakieś dobre przeczucia co do Stawowego. I liga nie ma wielu "fachowców" na ławkach trenerskich, Stawowy jak ktoś pisał wcześniej przypomina Nawałkę. Pamiętamy że początki Adama były średnie, dopiero wiosna była piekna nasza. Tak samo będzie zaś teraz.
Take it easy