PDA

View Full Version : MŚ w siatkówce mężczyzn - Włochy: 24.09-10.10.2010

w3g
27-09-2010, 23:11
Od trzech dni trwa turniej o tytuł Mistrza Świata w piłce siatkowej mężczyzn, rozgrywana we Włoszech.

Udział biorą drużyny z 24 państw ( w nawiasie miejsce w rankingu FIVB ):
Włochy (5), Japonia (12), Egipt (14), Iran (18)
Brazylia (1), Kuba (9), Hiszpania (37), Tunezja (22)
Rosja (2), Portoryko (17), Australia (31), Kamerun (21)
USA (3), Argentyna (9), Wenezuela (15), Meksyk (26)
Bułgaria (7), Chiny (10), Francja (12), Czechy (36)
Serbia (4), Polska (6), Niemcy (11), Kanada (20)

Zasady rozgrywek:
Zespoły zostały podzielone w I fazie na sześć grup, w każdej cztery drużyny ( A-F: Polska w grupie F ). Do II fazy awansują trzy pierwsze zespoły z każdej grupy i zostaną stworzone kolejnych sześć grup ( oznaczone od G do N ). W tych grupach występują po trzy drużyny.
Polska awansowała i trafia do grupy N grającej w Anconie gdzie przeciwnikami będą Brazylia i Bułgaria.

Z tej fazy dwa pierwsze miejsca są premiowane grą w III fazie Mistrzostw ( grupy O - R ). W każdej grupie są po trzy zespoły.

Drużyny które wygrają swoje grupy zagrają następnie w półfinałach, pozostali o miejsca 5 - 12.

marcin GieKSa
27-09-2010, 23:24
kurwa mogli jeszcze dojebac jedna runde z grupami!wogole dla mnie jakies te grupy sa dziwaczne z jednej strony takie Ruski z grupa z ogorkami albo grupa gospdarzy z drugiej my z Niemcami i Serbia...smierdzi mi to ustawianiem..druga sprawa to zas dalej trafilismy do grupy smierci z Brazylia i Bulgaria..jestem ciekaw na kogo np. trafia takie Wlochy czy Niemcy??pewnie na jakis ogorkow typu Australia...niesprawiedliwe sa te zasady w chuj aha i mam nadzieje ze pkt z wczesniejszych grup zostaja??!!bo jak nie to ja nie mam pytan...jedyny sposob wygrywac i miec wszystko w dupie..

kosa
27-09-2010, 23:28
Hahaha jaki popierdolny system z tymi grupami :) Dobrze, że piłka jest mniej skomplikowana.

w3g
27-09-2010, 23:45
mam nadzieje ze pkt z wczesniejszych grup zostaja??!
W każdej grupie punkty i zwycięstwa liczy się od nowa....
Z tymi fazami skandal: przy dobrym układzie można wygrać tylko 5 z 10 meczy i zdobyć złoty medal.
Albo wygrać 9 z 10 i mieć brąz.

Grupy drugiej fazy:

grupa G: Włochy, Niemcy, Portoryko
grupa H: Meksyk, Serbia, Kuba
grupa I: Hiszpania, Egipt, Rosja
grupa L: Kamerun, Czechy, USA
grupa M: Japonia, Argentyna, Francja
grupa N: Polska, Brazylia, Bułgaria

Gramy dwa dni pod rząd: 30.09 ( z Brazylią ) i 01.10 ( z Bułgarią ).

fjodor1978
28-09-2010, 01:24
Cóż, szacun, że o pietruszkę zagrali do końca i konsekwentnie, ale wjebali się niemożebnie tym pierwszym miejscem. Dlaczego? Otóż, jak napisał przedmówca, skład 2 rundy przedstawia się jak niżej:

natomiast dalsza drabinka wygląda następująco:

Grupa O: G1, L2, M2;
Grupa P: H1, I2, M1;
Grupa Q: H2, I1, N1;
Grupa R: G2, L1, N2.

Reasumując - nie dość, że znaleźliśmy się w grupie śmierci, dużo trudniejszej niż Serbowie, to, jeszcze dalszy układ gier mamy również chujowszy. W razie awansu do 3. rundy w lepszym wypadku trafiamy bowiem na Ruskich, a w najgorszym - na USA. Czyli nawet mało prawdopodobne zwycięstwo z Brazylią nie uchroni nas przed grą z którąś z potęg. Natomiast Serbowie, nie dość, ze w 2. rundzie mają łatwiej (przepraszam Meksykanów, ale przy pełnym szacunku nie są poważnym rywalem), to jeszcze potem w najlepszym wypadku trafiają na Francję, a w najgorszym - na Ruskich.

Pojebany ten system, wymyślony zdecydowanie pod Włochów, ale nie można mieć pretensji, zawsze gospodarze mają łatwiej. Na poprzednich MŚ my byliśmy w łatwiejszej połówce.

Mam jednak nadzieję, że w pierwszej kolejności na tym niesprawiedliwym systemie przejadą się makarony, pod których był on wymyślony, a w drugiej - cwaniaczki Serbowie, którzy kunktatorsko podłożyli się Kanadzie, a potem - znając wynik poprzedniego szpilu - zagrali na pół gwizdka z nami. Inna sprawa to to, że szpile w ostatniej rundzie powinny odbywać się równolegle i to, że tak nie jest, to kolejne sk....syństwo.

A nasi? Cóż, dla mnie po tym, co napisałem o drabince, medal każdego koloru będzie miłym zaskoczeniem. Pozostaje 3mać kciuki w autokarze z Polkowic, kiedy nasi będą się mierzyć z Bułgarami:)))

marcin GieKSa
28-09-2010, 07:58
W każdej grupie punkty i zwycięstwa liczy się od nowa....
Z tymi fazami skandal: przy dobrym układzie można wygrać tylko 5 z 10 meczy i zdobyć złoty medal.
Albo wygrać 9 z 10 i mieć brąz.

Grupy drugiej fazy:

Gramy dwa dni pod rząd: 30.09 ( z Brazylią ) i 01.10 ( z Bułgarią ).
no pieknie ..to ja nie mam poprostu pytan!!chuj w dupe makaroniarzom ktorzy wymyslili ten pojebany system!!mam nadzieje ze szybko odpadna!!zreszta tak samo jak Serbowie!!tak niesprawiedliwego systemu dawno nie widzialem!nie moze byc tak jak jest na MŚ w pilce nożnej..jest jedna grupa a pozniej faza pucharowa!??..wygrywa najlepszy..

Bombon
28-09-2010, 09:48
Prawdą jest, że to chory system i z tym zgadza się sam Piotrek Gruszka. Ale dobrze, że nie kalkulują. Ponoć zwycięstwa przychodzą w bólach.
Z tego wszystkiego też jest plus. Widać, że są w formie i silni psychicznie, skoro nie straszna im taka grupa. I niech zrobią to co zapowiadali, a udało się na ME, niech wygrają wszystkie spotkania.

Krzyś
30-09-2010, 09:39
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103091,8444403,_Szpilki_na_Giewoncie__wygraly_z_ siatkarzami___w_Polsacie.html

Mistrzowie Europy przegrali z ... chuj wie co;/

w3g
30-09-2010, 20:08
Zaczęli.... Ide oglądać: Lecha też ! ! !

Simao
30-09-2010, 21:33
kompleks Brazylii trwa..

w3g
30-09-2010, 21:35
Zgodnie z planem. Szkoda dużych strat w małych punktach. Tylko żeby Bułgarzy z Brazylią zagrali fair....

Krzyś
01-10-2010, 05:19
Zgodnie z planem. Szkoda dużych strat w małych punktach. Tylko żeby Bułgarzy z Brazylią zagrali fair....

najpierw wygrać z Bułgarią, która nam chyba jednak leży.
Szkoda tego wczorajszego meczu, bo najwyraźniej Polakom on nie wyszedł. Przy takiej formie to chyba każdy by nas ograł.
Simao ma rację, siatkarze Polscy mają mega kompleks Brazyli, ale to takie Polskie, jeżeli chodzi o sam naród.
Jak przegramy z Bułgarią, to będą Polaków nazywać frajerami, a taka Serbia bedzie się szyderczo hihitać za plecami.

Ale chłopaki Castellaniego pokażą na co ich naprawdę stać i pojadą Bułgarów:szpada:

w3g
01-10-2010, 07:20
najpierw wygrać z Bułgarią, która nam chyba jednak leży.

Przegraliśmy 19 małymi punktami: czyli musimy wygrać większą różnicą i obojętne czy zagramy 3, 4 czy 5 setów. Wtedy na bank awansujemy...

Jeżeli wygramy z mniejszą różnicą musimy kibicować Brazyli: ich wygrana też daje nam awans.

JACA
01-10-2010, 08:48
Dzis poprawi Bułgaria i będą wracać do domu a nawet jak wygraja to mam dziwne przeczucie ze sie Bułgaria z Brazylią dogada i wywalą naszych z hukiem z tych mistrzostw i sie zacznie w Polsce cyrk, że wracaja z honorem bo grali uczciwie itd. Gówno prawda, to są mistrzostwa ,tutaj też trzeba byćcwaniaiem i umieć kombinować a jak nasi są tacy swiętojebliwi to będa z domów oglądać jak Serbia gra o medal.

Krzyś
01-10-2010, 18:54
Dzis poprawi Bułgaria i będą wracać do domu a nawet jak wygraja to mam dziwne przeczucie ze sie Bułgaria z Brazylią dogada i wywalą naszych z hukiem z tych mistrzostw i sie zacznie w Polsce cyrk, że wracaja z honorem bo grali uczciwie itd. Gówno prawda, to są mistrzostwa ,tutaj też trzeba byćcwaniaiem i umieć kombinować a jak nasi są tacy swiętojebliwi to będa z domów oglądać jak Serbia gra o medal.

ale poracha!!!

tam coś sie musiało wydarzyć, bo nie wierze, że nagle przestali umieć grać ...
kurwa;/

co jest przyczyną??
coś mi sie zdaje, że niedługo się dowiemy.

Silence
01-10-2010, 19:19
Trener poddał sie do dymisji.Nie wierze w nagły spadek formy.Dla mnie trener powinien zostać

JACA
01-10-2010, 19:22
Krzys a co sie miało takiego stac?? Prawda taka chuja grali całe mistrzostwa. Z kelnerami z Kanady wygrali 3:0 ale kto ogladal to widział ze to była meczarnia, potem z Niemcami tez chuj grali ale na ambicji zagrali bo to Niemcy i Lozano i wymeczyli 3:2, z Serbia wygrali bo Serbowie nie chcieli wygrac a jak zmierzyli sie z Bułgaria i Brazylia to wygladali jak chłopcy do bicia w wieku juniorskim. Tylko dziennikarze dmuchali balon jak pojebani po rozgrywkach grupowych ze ida na mistrza...To sie naszli, tak jak pisałem rano, beda teraz z domu ogladac jak Serbowie walcza o medal.

Krzyś
01-10-2010, 20:05
Krzys a co sie miało takiego stac?? Prawda taka chuja grali całe mistrzostwa. Z kelnerami z Kanady wygrali 3:0 ale kto ogladal to widział ze to była meczarnia, potem z Niemcami tez chuj grali ale na ambicji zagrali bo to Niemcy i Lozano i wymeczyli 3:2, z Serbia wygrali bo Serbowie nie chcieli wygrac a jak zmierzyli sie z Bułgaria i Brazylia to wygladali jak chłopcy do bicia w wieku juniorskim. Tylko dziennikarze dmuchali balon jak pojebani po rozgrywkach grupowych ze ida na mistrza...To sie naszli, tak jak pisałem rano, beda teraz z domu ogladac jak Serbowie walcza o medal.

czyli jak ich nazwać?
frajerami, że grali fer????

Ja ich nie bronię, ale cały ten regulamin jest do dupy.

Oby się nie okazało, że padła im psycha.

Ale i tak są lepsi o lata świetlne niż nasze kopacze!

janek86
01-10-2010, 21:20
http://www.*********/siatkowka/1,106368,8455159,Wlazly__Przykro_mi__Gruszka__To_j akas_masakra.html

Polscy siatkarze po klęsce z Bułgarią i odpadnięciu z mundialu: - Dziwny jest ten sport. Już w pierwszym secie czuliśmy w różnych częściach ciała, że nic nie idzie. Normalnie powiązało nam członki

:hihi:

wangog
01-10-2010, 21:27
mnie sie podoba postawa Castelaniego - przegralismy i bierze cala odpowiedzialnosc na siebie, nie zwala na sedziow itd powiedzial ze zawodnicy wykonali jego robote i to jego wina, szkoda ze w innych dyscyplinach nie mamy takich trenerow - powinien zostac!

JACA
01-10-2010, 22:10
Krzys nie zwalaj winy na regulamin. Regulamin był znany od dawna i dotyczył wszystkich druzyn. Slabi i nieprzygotowani byli na te ms. Mnie to akurat cieszy ze wracaja do domu bo jakos za nimi nie przepadam, szczegolnie za tymi tabunami wynalazkow na trybunach ktore z nimi sie identyfikuja...

Krzyś
02-10-2010, 07:27
Krzys nie zwalaj winy na regulamin. Regulamin był znany od dawna i dotyczył wszystkich druzyn. Slabi i nieprzygotowani byli na te ms. Mnie to akurat cieszy ze wracaja do domu bo jakos za nimi nie przepadam, szczegolnie za tymi tabunami wynalazkow na trybunach ktore z nimi sie identyfikuja...

że co? Ale ... Twoje prawo.
Mistrzowie Europy, Vice Mistrzowie Świata, piekne podejscie do wykonywanego zawodu, profesjonalizm.
Raz chłopakom od lat nie wyszło i zacznie się po nich jazda.
Takie to Polskie ...
Polscy kopacze mogą im buty czyścić.

JACA
02-10-2010, 11:31
Mam prawo ich nie lubiec, nigdzie nie napisałem ze piłkarze sa cacy a oni do dupy, sukcesy osiagneli ale mimo tego ja dalej ich kojarze jako facetow bez jaj ktorzy potrafia upierdalac wygrane mecze przy prowadzeniu w setach nawet 24:17. Szczególnie te z Serbią w Spodku i z z Serbami w finałach LS. I przede wszystkim drazni mnie ta cała otoczka przy siatkarzach...Gdzie Ci wszyscy dupni fani siatkowki byli jak gralismy pierwsze mecze w LŚ w Spodku ?? Po 300-400 osob wtedy chodziło na mecz, na trybunach SPodka wiekszosc to były geby widziane z Bukowej, doping nawet prowadził Gucio heheheh A jak to teraz wyglada?? na trybunach w 90 % same wynalazki jakies ktore tylko chodza po to bo jest taka moda i zeby byc kumatym to sie trzeba tam wybrac a potem zdjecie na nk wrzucic. DLatego cieszy mnie to ze wracajaja do domu moze troche sie to zmieni

Krzyś
02-10-2010, 12:56
Mam prawo ich nie lubiec, nigdzie nie napisałem ze piłkarze sa cacy a oni do dupy, sukcesy osiagneli ale mimo tego ja dalej ich kojarze jako facetow bez jaj ktorzy potrafia upierdalac wygrane mecze przy prowadzeniu w setach nawet 24:17. Szczególnie te z Serbią w Spodku i z z Serbami w finałach LS. I przede wszystkim drazni mnie ta cała otoczka przy siatkarzach...Gdzie Ci wszyscy dupni fani siatkowki byli jak gralismy pierwsze mecze w LŚ w Spodku ?? Po 300-400 osob wtedy chodziło na mecz, na trybunach SPodka wiekszosc to były geby widziane z Bukowej, doping nawet prowadził Gucio heheheh A jak to teraz wyglada?? na trybunach w 90 % same wynalazki jakies ktore tylko chodza po to bo jest taka moda i zeby byc kumatym to sie trzeba tam wybrac a potem zdjecie na nk wrzucic. DLatego cieszy mnie to ze wracajaja do domu moze troche sie to zmieni

godosz kocopoły:)

a jak napiszesz w przypadku lepszej gry Gieksy, gdy bedzie przychodzic komplet? Przeciez to normalne, że wynik przyciąga.
Sam chciałem iść do Spodka jak był bum, ale jakoś nie wyszło (podobnie skoki heheheh).
Ty JACA jakis taki pesymistycznie nastawiony ostatnio na wszystko jesteś;/

Siata ostatnio robi wyniki, to samo handbal i to źle???
Przynajmniej mamy co oglądać i bic komu brawo.
Nie marudź:)

JACA
02-10-2010, 15:20
Nie Krzysiu, recznych bardzo lubie i szanuje. Małyszowcow tez nie trawie tak samo jak kibicow siatkowki, jak jezdzilem dod Zakopca na skoki to na Krokiew przychodzilo po 500 osob i to byli raczej swiadomi ludzie znajacy zasady dyscypliny i zawodnikow.A teraz kto jezdzi na skoki dobrze wiesz. Nigdzie nie mowie ze zle ze siatkarze maja wyniki. Krew mnie tylko zalewa jak widze jak sie pierdoli o kibicach siatkowki i ta cala otoczka. Kiedys miałem przyjemnosc spania kilka dni w tym samym hotelu co nasi siatkarze i poprostu napatrzylem sie na ich gwiazdorskie zachowania i nie lubie ich . Ujebali MS w zenujacym stylu i bardzo mnie to cieszy bo lekcja pokory im sie przyda.

Lars Ulrich
02-10-2010, 15:21
Swoją drogą teraz jakoś powinno być mniejsze bum na skoki nie ? bo naprawdę chciałbym na żywo zobaczyć, pewnie przeżycie jest niekiepskie jak się stoi w odpowiednim miejscu ? tak na wysokości progu :))

Krzyś
02-10-2010, 15:57
Ujebali MS w zenujacym stylu i bardzo mnie to cieszy bo lekcja pokory im sie przyda.

no ok, obyś miał tutaj rację.
Może Oni cos z tego wyciagną, bo co do fussbalu chyba nie na to szans.

Natomiast nie miej za złe dla małyszowców, kibiców sukcesu siaty.
Ot, taka kolej rzeczy.
Też mnie to wkurwiało, ale co zrobisz?

oni, jej, on, jemu, ona piszemy z małej litery. Z wielkiej pisze się tylko wtedy, gdy dotyczy to zmarłych. - kosa

Lars Ulrich
02-10-2010, 16:01
aha kurwa to nie temat "spam sportowy" - sorry :hihi:

blazej
02-10-2010, 18:06
mam podobne zdanie jak Jaca. Szanuje to co zrobili ale moim zdaniem czegoś im zawsze brakowało. Dla mnie to była mentalność. Tutaj przegrywali wiele meczów. Teraz była idealna mieszanka rutyna, młodość i nie wykorzystali tego. Niestety przyszłość nie będzie taka kolorowa bo mam wrażenie że jak skończy kariere Zagumny to zostaniemy z niczym przez długie lata.

Krzyś
02-10-2010, 21:09
Brazylia-Bułgaria buahahhahahahahaaaaa

Polska też miała kalkulować, ale widać mają to od zarania dziejów, grac fair.

No nic, za 4 lata MŚ u nas:)

JACA
02-10-2010, 23:46
Krzys szkoda ze takie formazony pociskasz...Cofnij sie tam kilka postow wstecz...Pisalem o tym...A teraz wielce oburzonego zgrywasz...Nasze cipki dały dupy, mysleli ze sa kims a sa zwyklymi frajerami...A Ty swietojebliwy oburzonego wielce zgrywasz...Daruj se, wyjebali ich bez mydła bo se dali ale teraz mozna pisac ze regulamin do dupy itd....Nie ma Ci glupio za tych pajacykow???I za zrzniecie glupa tu na forum??

w3g
03-10-2010, 08:05
Podejrzewam, że jakby u nas były mistrzostwa z takim regulaminem nikt by złego słowa nie powiedział.
A naszych zgubiła pycha i napompowany balon w mediach.

P.S. Jaca: zawsze przychodzi "moda" na jakąś dyscypline i pojawiają w większej ilości kibice... "sukcesu". W przypadku siatkówki bum zaczął się wcześniej jak były małe sukcesy klubowe ( chyba jakieś 10 lat temu ).

Krzyś
03-10-2010, 08:46
Jaca - :)))))

Krzyś
05-10-2010, 06:33
USA-Francja 3:0
Serbia-Argentyna 3:1
Brazylia-Czechy 3:2
Hiszpania-Bulgaria 1:3

Serbia planowo, męczarnie Brazyli, pobudka USA no i Bułgaria.
Jak tak dalej będą grać, to nasz wynik też będzie troche inaczej wygladać.

KarlikOHC
06-10-2010, 17:11
Krzys szkoda ze takie formazony pociskasz...Cofnij sie tam kilka postow wstecz...Pisalem o tym...A teraz wielce oburzonego zgrywasz...Nasze cipki dały dupy, mysleli ze sa kims a sa zwyklymi frajerami...A Ty swietojebliwy oburzonego wielce zgrywasz...Daruj se, wyjebali ich bez mydła bo se dali ale teraz mozna pisac ze regulamin do dupy itd....Nie ma Ci glupio za tych pajacykow???I za zrzniecie glupa tu na forum??

hmm źle się czyta to co piszesz ... cipkami to se nazywaj pseudokopaczy naszej reprezentacji. Cipkami nazywasz byłych juz niestety vice mistrzów świata i obecnych Mistrzów Europy.

Szyjesz z siebie znawcę siatkówki i obytego na meczach, ale w Spodku nawet na pierwszych meczach nie było 300 osób jak piszesz tylko o wiele więcej. Wiem bo chodzę na LŚ właściwie od samego początku i niewiele meczy w Spodku przez te wszystki lata opuściłem. Wiadomo że teraz na trybunach jest to banda marionetek prowadzonych przez gościa co gra na cymbałkach ale .... prawie każdy dre ryja, REPREZENTACJA ODNOSI SUKCESY, o meczach w naszym kraju mówi się NA CAŁYM ŚWIECIE, dzięki reprezentacji wpadły duże pieniądze dla obu lig siatkówki itd itp a Ty mówisz o jakimś tworze i dobrze że dostali wpierdol. Z naszego ostatniego 1:6 też się tak cieszyłeś?Z palcem w dupie możemy się starać o największe światowe imprezy i dostajemy je (i nikt przez to nie chodzi kilka lat z namiotem w galotach, tak jak to ma miejsce z okazji Euro 2012). LŚ, Finały LŚ, Final Four ligi mistrzów - na wszystkich tych imprezach byłem w naszym kraju.
A wielkie imprezy piłkarskie w naszym kraju? Zapomniałem!! Mamy przecież krajowe Mistrzostwa orlików czy coś tam podobnego i wymodlony przez wieki 2012 rok
Zwycięzcy tegorocznej edycji mistrzostw Polski w mini siatkówce (kilkadziesiat dzieciaków z podstawówek i ich trenerów) pojechali na MŚ do Triestu!
A zwycięzcy orlikowej rywalizacji dostaną uścisk ręki Tuska ...
Tak sie ma w obecnej chwili siatkówka do piłki noznej.

Ja siedząc na trybunach w Trieście byłem dumny ze napierdalają każdemu i nie odpuszczają meczów na które jechałem 1000 km. To że potem dostali wpierdol to nie był dla mnie wstyd tylko było mi przykro. Oni przegrali z najlepszą drużyną ostatnich 10 lat i z 3 drużyna ostatnich MŚ.
Nasze 1:6 można porównać do wpierolu reprezentacji siaty z drużyną trynidadu i tobago (a nie z Brazylią)i to po 1:6 czułem wstyd (w sumie jak myślę o tym meczu to ciągle mi wstyd).

Na bank bym nie pojechał na lotnisko śpiewać im 100 lat po przylocie ale jak ktoś nazywa reprezentację naszych siatkarzy Cipami to mnie mocno wkurwia

Krzyś
06-10-2010, 20:20
ciekaw jestem riposty:)

Brawo Karlik!

Obok hanbalistów to siatkarze nam doetarczali niezapomnianych wrazeń w grach zespołowych. Teraz czas na Panie!

Lars Ulrich
06-10-2010, 21:53
ciekaw jestem riposty:)

Brawo Karlik!a Ty nie umiesz Jacy zjebać jak Cię wkurwia co pisze? :)

JACA
06-10-2010, 22:17
Hehhe nie bede sie licytowac. Dla mnie sa ciulikami i tyle. Nie znam sie na siatkowce, nie jestem znawca ale widzialem na tych mistrzostwach to czego najwyrazniej Ty nie zauwazyles. Pwtorze jeszcze raz nasi gówno grali na tych mistrzostwach. Z kim taki mecz dobry zagrali?? Z kelnerami z Kanady wygrali to jest powod do dumy?? Ze sredniakiem jakim sa Niemcy ?? Czy jako sukces traktujesz wygrany mecz z Serbami ktorzy nie chcieli go wygrac a po wygraniu seta przez Serbow dziennikarze serbscy zaczeli drzec o wynik meczu bo grubo pograli na porazke Serbow przed meczem bo takie informacje dostali od sztabu serbskiego ze mozna smialo grac. I jak nie nazwiesz ciulikami zawodnikow ktorzy zamiast budowac forme w LS nie brali udziału bo sie tlumaczyli ze urlopow potrzebuja bo sa przemeczeni. No i faktycznie potrzebowali urlopow na przyklad konczyli budowy domow. To sa profesjnalisci?? Banda primadonn ktorym sie w łebie popierdoliło i słusznie dostali sroga lekcje pokory i siatkowki od Bulgarow i BRazylijcyzkow. POkaz mi choc jeden dobry ich mecz w tym roku?? Tylko nie mow mi ze wygrali z Brazylia na otwarcie hali na POmorzu bo sie tylko osmieszysz. I zmien kolego płyte. Pisz sobie co chcesz o piłkarzach prownuj ich dalej z siatkarzami, mnie to wali bo swoje zdanie o piłkarzach mam chyba takie jak 90 % ludzi ktorzy interesuja sie pilka . Zawod pilkarza dzis to powod do wstydu a nie do dumy i nie wiem po co ich porownujesz.I daruj sobie te porownania obu dyscyplin bo nie widze zadnego zwiazku tymbardziej ze nie identyfikuje sie z piłkarzami bo mam ich za zwykłych darmozjadow. A i ogolnie porownanie piłki nożnej do siatkowki to tez bezsensowne jest. Ile ludiz na swiecie gra w siatke a ile w noge?? Nie ma nawet co porownywac, zobacz na ilu kontynentach siaktowka jest na zenujacym poziomie. Wez taka Afryke choćby. I jak uwazasz ze poziom w osiagnieciu sukcesow jest identyczny tak samo dla siaktowki jak i dla pilki noznej to zejdz na ziemie. A pisanie o jakims uscisku dłoni od Tuska to tylko swiadczy o Twojej skończonej głupocie ,szkoda ze naszym siatkarzom nie sciskal tak dłoni jak z Włoch wrocili:) W koncu jak to napisales byles dumny z tego jak to napierdalali w Triescie innych:). I jeszcze porownanie , nasi kopacze przegrali z MS Hiszpanami 0:6, siatkarze dostali od potegi siatkarskiej Brazylijczykow 0:3 a w malych punktach to byl dramat. Jedni i drudzy od MS dostali okropny wpierdol takze dalej nie widze tej roznicy. Chcesz sobie porownywac ,porownuj i pokaz mi ten caly swiat ktory mowi o naszych siatkarzach. A cipkami nie zabronisz mi ich nazywac, nie kazdy potrafi przegrywac mecze w tkaim stylu i przy tkaim prowadzeniu jak nasi kilkukrotnie chocby z Serbia...

Krzyś
07-10-2010, 05:24
a Ty nie umiesz Jacy zjebać jak Cię wkurwia co pisze? :)

nie, bo po prostu nie potrafię:)

a Ty czasem mozesz wziąść udział w czymś, a nie być takim szpiegiem amatorem tego forum i wyskakiwać raz na jakiś czas żeby komuś dosrać?:jezor:

JACA uparłeś się na tych siatkarzy jak cholera. Ponoć sam nie lubisz tej dyscypliny i całej tej otoczki.
Polki będziesz obserwować? Wiesz, babki to baki jednak:)

JACA
07-10-2010, 07:16
Nigdzie nie napisałem że nie lubie siatkowki, siatkowka to widowiskowy sport i fajnei sie oglada. Wkurwia mnie tylko to zagłaskiwanie siatkarzy i ten cały cyrk jaki jest wokół tej dyscypliny za sprawa tych niby to najlepszych kibicow na swiecie. Babki z miłą chęcia bede ogladał, moze gra nie jest tak widowiskowa ale za to jest oko na czym zawiesic :)

KarlikOHC
07-10-2010, 09:21
Jaca jak się nie znasz na siatkówce to po co te Twoje wywody. Tylko ludzi denerwujesz.
Porownanie do piłkarzy było tylko po to zeby pokazać różnicę osiągnięć obu dyscyplin w ostatnich latach. Nazywasz Mistrzów cipami i to mnie denerwuje.

W siatkówce łatwiej odnieść sukces? Może i tak bo mniej popularna dyscyplina od piłki nożnej ale to żaden argument. Idąc twoim tokiem myślenia to moglibyśmy spokojnie zostać potentatami np. w bobach i innych tego typu dyscyplinach. Nikt np. Gielzie nie bronił zostać siatkarzem może teraz byłby wicemistrzem świata i mistrzem Europy? A tak zostaje mu król strzelców na niższych szczeblach rozgrywkowych.

"Najlepsi kibice na świecie" to wymysł mediów. Na świecie mówi się o meczach u nas bo na trybunach jest pełno ludzi i nie ma przeraźliwej ciszy. Ten hałas u nas na meczach to nie doping i tego nie kwestionuje to raczej śpiewy i dobra zabawa do czego z resztą chcemy dążyć również u nas na stadionie? Doping w PLS i na meczach reprezentacji to są 2 różne sprawy przecież. Na reprezentacji to marionetki i często lanserzy.

Nie chce mi się dyskutować na ten temat bo pewnie każdy z nas mógłby przytaczać różne argumenty za swoimi racjami.

Najbardziej zdenerwowało mnie to że nazwałeś ich cipami. Tak się składa że są mistrzami i nie ważne czy w siatkówce czy w bobslejach. I nikt im tego nie odbierze. Na mistrzostwach najwyżej mogli zagrać jak cipy (po prostu słabo lub gorzej od przeciwników), ale cipami nie są.

JACA
07-10-2010, 10:55
W bobach nie zostaniemy potentatami bo nie ma ani torów ani pieniedzy na ta dyscypline. Wszyscy sie zachwycaja jaka Chiny są potęga sportowa ale juz nikt nie pomysli dlaczeli akurat Chinczycy. Otoz Chinczycy kilka lat temu zrobili analize i postanwili szkolic młodych CHinczykow w bardzo niszowych dyscyplinach które jednak sa w programie olimpijskim...Skoro maja tak zajebisty sytem szkoleniai zdobywaja tyle złotych medali to czemu nie opanowali kazdej dyscypliny ?? TAk samo ma sie porównanie siatkowki do piłki noznej...O wiele łatwiej osiagnac sukces sportowy w siatkowce niz w pilce noznej...Zreszta zobacz jaka jest popularnosc obu dyscyplin...Na MS we Włoszech poza meczmi gospodarzy hale swieca pustkami i to w kraju ktory ma wiele wspolnego z siatkowka jak i posiada duzo sukcesow...A Ty piszesz że o naszych siatkarzach cały świat mówi...SPore naduzycie ten cały swiat...Porownujesz rowniez organizacje imprez...Tez argument ktory do mnie nie trafia bo o wiele łatwiej , prosciej i taniej jest zorganizowac impreze rangi mistrzowskiej w siatkowke niz w pilke noznej...Chocby ze wzgledu na sama ilosc kibicow...I kolega dalej nie odniosłes sie do masakrycznych porazek i upokorzen jakich doznali w swojej karierze nasi siatkarze...Piszesz tylko o sukcesach tak jakbys nie chcial widziec ile razy kibice siatkarscy czeciej wylewali łzy z rozpaczy niż z radosci...Ostatni tytuł ME tez mnie jakos nie przekonuje...JAkos dziwnie wtdy wszystkie silne europejskie kapele nie grały tego co potrafia, niektore kadry były przebudowywane no ale nie mam zamiaru im zabierac tego ze tytuł ten zdobyli...Juz widac kolega zapomnial jak nasze zdobyły w Turcji pierwsze zlłoto ile to sie pisalo ze baby im pokazały a banda ciulikow jak zawsze gadka o medalu a impreza konczona przedwczesnie...Powtorze sie na koniec...Polscy siatkarze jak dla mnie poniesli wiecej upokarzajacych klesk niz odniesli sukcesow...A te sukcesy ktore odniesli to z reguły dzieki słabości pozostałych drużyn...

Lars Ulrich
07-10-2010, 11:35
a Ty czasem mozesz wziąść udział w czymśmogę wziąć udział Krzysiu ale ja ogólnie działam tylko na forum i wypowiadam się w tematach które mnie nie dotyczą

Krzyś
07-10-2010, 12:19
mogę wziąć udział Krzysiu ale ja ogólnie działam tylko na forum i wypowiadam się w tematach które mnie nie dotyczą

ech, nie o to mi chodziło:)

a co do siatkówki Pań, tam jedno jest na pewno ciekawe: nigdy nie wiadomo jak dany set się zakończy. Babki potrafią i 10 piłek z rzędu zepsuć:). Bardzo dużo huśtawka wyniku. No ale, kobiety zmienne przecież są:)

Grupa A
(Tokio)
Japonia
Serbia
Polska
Peru
Algieria
Kostaryka

Zaczynają z gospodyniami, to wg mnie najlepsze rozwiązanie.
W meczach otwarcia, czy pierwszych bywa przecież różnie.
Potem oprócz Serbek jest już lajtowo.
4 lata temu, nasze panie były 15 ...
Czas na rehabilitacje i pokazać, że liczymy się nie tylko w Europie.

a temat panów chyba juz zakończmy, było minęło.

KarlikOHC
07-10-2010, 14:35
i mówiłem że nasza dyskusja będzie brnęła w nieskończoność. Miałem napisaną długą odpowiedź na temat organizacji i frekwencji we Włoszech ale ją skasowałem. Robią mi się przez pisanie tych wypocin zaległości w robocie:)

Mam swoje zdanie na pewne tematy, myślę że zaczerpniecie kilku pomysłów z organizacji meczów siatkówki mogło by podnieść frekwencję. Fanatyków trzeba wychować i z dnia na dzień ich nie przybędzie. Pikników spotyka się na każdym kroku, tylko trzeba dać mu powód do wizyty na stadionie. Bez atrakcji pozameczowych nasza frekwencja będzie ciągle mała. Takie moje zdanie na nasze problemy z frekwencją na B1.

I tak w ogóle to nie jesteśmy kolegami więc nie wiem czemu się tak do mnie zwracasz ...

JACA
07-10-2010, 17:23
I tak w ogóle to nie jesteśmy kolegami więc nie wiem czemu się tak do mnie zwracasz ...

Toś Pan zabłysnał...Dowartosciowales sie tym?? Kolego, forma grzecznościowa tymbardziej ze sie nie znamy no ale coz widze bez kija nie podchodz...A wiec prosze Pana nie wiem co Pan chciałes pokazac w swoim poscie ktory skasowales na temat frekwencji ale tak sie składa ze stacje TV transmituja rozgrywki siatkowki we Włoszech i tez na trybunach tam sa pustki...Jak na mecze jednej z najlepszej lig na swiecie i to zarowno tej kobiecej jak i meskiej przychodzi garstka osob ( co fajnie widac chocby w transmisjach na Eurosporcie2) to tylko to znaczy jak niskim zainteresowaniem cieszy sie siatkowka a idealne przełozenie tego jest własnie na MS we włoskich halach...Włosi nawet nie umieli zapełnic hali w meczu z USA, z mistrzami olimpijskimi ...

Krzyś
07-10-2010, 19:31
JACA, do chuja jasnego!
Co Ty masz do pikników?!
Jak zapełnić ew. B1 Fanatykami?!
Takie pikniki są potrzebne od zaraz!
Atmosfera na siacie jest super, to samo na handbalu, dlaczego tego nie ma być i na bali?
Oczywiście uświadamiając pikników co i jak, na fusbalu.

JACA
07-10-2010, 19:49
A pokaz mi w ktorym miejscu ja cos napisalem o frekwencji na Bukowej?? :szok: 90% obecnych kibicow siatkowki to sa kibice z przypadku...Widze to chocby po babach u mnie w robocie...Ida raz do roku na LS do Spodka, nie maja pojecia jak nazywaja sie zawodnicy, w jakich klubach graja, jaki poziom reprezentuja rywale ale pojdzie na taki mecz wroci i pierdoli 3 po 3 jak to było zajebiscie i jacy to kibice sa zajebiscie nie to co tumani i chuligani na pilce noznej...

Krzyś
08-10-2010, 05:56
A pokaz mi w ktorym miejscu ja cos napisalem o frekwencji na Bukowej?? :szok: 90% obecnych kibicow siatkowki to sa kibice z przypadku...Widze to chocby po babach u mnie w robocie...Ida raz do roku na LS do Spodka, nie maja pojecia jak nazywaja sie zawodnicy, w jakich klubach graja, jaki poziom reprezentuja rywale ale pojdzie na taki mecz wroci i pierdoli 3 po 3 jak to było zajebiscie i jacy to kibice sa zajebiscie nie to co tumani i chuligani na pilce noznej...

To było porównanie.
ale dobra, my się znów nie rozumiemy.
skończmy temat.

KarlikOHC
08-10-2010, 07:30
na pan mi nie musisz mówić. Nie lubie jak ktoś kogo nawet nie widziałem lub rozmawiam z nim pierwszy raz zwraca sie do mnie kolego, przyjacielu lub stary - stąd ta docinka.

Są rzeczy które mnie drażnią i nie umiem przejść obok nich obojętnie. Dlatego mimo ze nie wypowiadam się tu prawie wcale musiałem się odezwać jak nazwałeś siatkarzy cipami no i mówiłeś do mnie kolego:)

Ja do naszej frekwencji na B1 nawiązałem bo uważam że jest kilka prostych rzeczy które można przenieść na nasze podwórko i mielibyśmy stadion pełny pikników. Coś przed meczem - coś na rodzaj festynu - zjeżdzalnie dla dzieci, trampoliny, popcorn + jakieś ogródki z cocacolą. Firmy które to postawią czerpią zysk, a wejście na festyn to bilet na mecz. Chcesz to zostajesz na meczu, nie to nie.

Strzelanie karnych nie zwiększy nam frekwencji na meczach.

Z resztą nie ważnie. Skończmy te rozkminy już, szkoda czasu ...

w3g
10-10-2010, 07:22
O 17 mecz o 3 miejsce: Włochy - Serbia;
o 21 finał: Brazylia - Kuba.

Może Kuba wybije Brazyli złoto z głowy?

świstak
10-10-2010, 11:42
Kubie się należy mistrzostwo, za to, że grali bez układów, ale nie chce mi się wierzyć, by 2 razy na tej samej imprezie pokonali Brazylijczyków.

yorkers
10-10-2010, 12:24
Ja trzymam kciuki za Kubę. Będzie bardzo ciekawy finał.

Chrmik
10-10-2010, 18:40
Kuba jest niemożliwa, co turniej to praktycznie nowa, młoda drużyna, a zawsze swoje grają... jakby to był normalny kraj, normalnie ułożone repra... to Brazylia nie miałaby w ostatnich latach takiej dominacji :)

w3g
11-10-2010, 07:39
Pozamiatane - prawie jak z tym hasłem o Niemcach: że na końcu i tak wygrywają.
Ale trzeba przyznać, że nie dali szans Kubie... Brak mi słów, żeby to określić.

P.S. A Włochów mi nie szkoda...

pocket
11-10-2010, 11:18
Kuba faktycznie rozlozona na loptaki, a szkoda, bo chcialem zeby wygrali.

Za 4 lata MŚ u nas, z finałem w Spodku, to sie ich pocisnie za kare i przekrety!

volek83
14-10-2010, 00:24
ogolnie mistrzostwa przekretów sedziów i kalkulacjii!miejmy nadzieje ze nastepny turniej takiej rangii odbedzie sie na normalnych zasadach !