View Full Version : GKS Katowice - Kolejarz Stróże
fanfootball coś się ostatnio ociąga z zakładaniem tematów meczowych (a szkoda, bo fajnie to robi) a zostało zaledwie 26 godzin do meczu
o meczu za gieksa.pl:
Sobotnie spotkanie GieKSy z Kolejarzem Stróże na pewno przejdzie do historii. Jeśli nie dzięki fantastycznej grze katowiczan (choć wierzymy, że taką zobaczymy na Bukowej), to na pewno dzięki temu, iż będzie to pierwsze oficjalne starcie obu zespołów. Nieoficjalnie graliśmy ze sobą raz i nie wspominamy tego meczu dobrze…
Ten jedyny mecz odbył się w lipcu ubiegłego roku na stadionie Rozwoju Katowice. Ośmiu zawodników dzisiejszej GieKSy wystąpiło w sparingu, w którym lepsza okazała się ekipa Kolejarza, strzelając jedyną bramkę meczu w ostatniej minucie gry. Tym razem liczymy na znacznie lepszy wynik, choć o punkty łatwo nie będzie, z czego zdaje sobie sprawę trener Wojciech Stawowy: - Spodziewam się bardzo trudnego meczu, w którym sporo będzie ostrej, twardej, męskiej gry. Kolejarz myśli o utrzymaniu w lidze i każdy zdobyty punkt jest dla niego ważny.
Do tej pory nasz sobotni rywal zdobył punktów dziewięć, czyli o trzy więcej niż GKS. Będzie zatem szansa, by w sobotę przeskoczyć go w tabeli. Na ten dorobek Kolejarza złożyły się dwie domowe wygrane – 2:1 z GKP Gorzów Wielkopolski i 2:0 w ostatniej kolejce z Odrą Wodzisław. Do tego doszły trzy remisy i trzy porażki. Co ciekawe, siedem goli dla Kolejarza zdobyło sześciu graczy, a jedynym który trafił do siatki więcej niż raz jest strzelec dwóch goli Bartłomiej Socha.
W naszej drużynie także nie ma lidera strzelców. Po dwa trafienia zanotowali Kaliciak i Nowak, a pozostałe cztery bramki zdobyli Piechniak, Olkowski, Pitry i Sadowski. Sporo pochwał zbiera zwłaszcza ten ostatni i – jak zaznaczył trener Stawowy – jest duża szansa, że Messi zagra w sobotę od pierwszej minuty. Na pewno w pierwszym składzie nie wyjdzie Adrian Napierała, który wprawdzie wyleczył już kontuzję ścięgna Achillesa, ale przerwa w treningu spowodowała, że nie jest na 100% gotowy do gry. W wyjściowej jedenastce nie należy się spodziewać wielkich zmian, choć pewne roszady są niewykluczone. Czy historię oficjalnych spotkań z Kolejarzem Stróże zaczniemy od zwycięstwa? Zawodnicy zapewniają, że zrobią wszystko, by tak się stało. A kibice powinni przekonać się o tym na własne oczy wypełniając Bukową i niosąc drużynę gorącym dopingiem!
Spotkanie poprowadzi Erwin Paterek z Lublina.
Warto dodać, iż Kolejarz nie zanotował jeszcze zwycięstwa na wyjeździe (0-1-2, bramki 1:6).
Żaba-Bogucice
25-09-2010, 00:35
Jo byda,a TY?:czytaj:
:faja:
Lars Ulrich
25-09-2010, 11:59
liczę na gładkie zwycięstwo, grę na pełnym luzie - 3:0
Już dawno nie czekało się na mecz w takim dobrym nastroju - pozytywne nastawienie i duże oczekiwania.
Mam nadzieję, że piłkarze nas dziś nie zawiodą
FC OLKUSZ
25-09-2010, 12:15
Spotkanie poprowadzi Erwin Paterek z Lublina.
Warto dodać, iż Kolejarz nie zanotował jeszcze zwycięstwa na wyjeździe (0-1-2, bramki 1:6).
My to chyba mamy gorszy bilans na wyjazdach ostatnio od nich. Dlatego niech nas dogonią :-) Mecz bedzie ciężki bo się bedą bronić
cieżki mecz ale wygramy!ino GieKSa
Jak na parę godzin przed meczem to mało wpisów. Chyba się wszyscy obawiamy jak zagrają nasi: czy wygrana i remis to faktycznie powrót na właściwe tory czy nie. . . Nam nadzieję że tak.
Mam nadzieję, że po dwóch lepszych meczach frekwencja na Bukowej będzie lepsza niż w innych meczach tej rundy
*Piotrko*
25-09-2010, 16:05
Jak ten czas wolno płynie, już się nie mogę doczekać pierwszego gwizdka :D
Ja mam ten sam problem, nie mogę usiedzieć :P
czy ta relacje onine na gieksa.pl zawsze tak "wspaniale" dziala?
Nic sie nie pojawia, a juz ponad 10minut graja
http://live.sportowefakty.pl/launch_football_3562.html
masz-tu lepsza
czy ta relacje onine na gieksa.pl zawsze tak "wspaniale" dziala?
Nic sie nie pojawia, a juz ponad 10minut graja
Generalnie te relacje na GieKSa.pl sa totalnie do dupy. Nie wiem kto sie tym zajmuje i ile mu za to placa, ale jesli placa to dziwie sie, ze jeszcze nie zmienili "uslugodawcy".
GieKSas85
25-09-2010, 20:06
ile nas było na Estadio?
dziwne jest to, że inne strony podają minuta po minucie czyli można i problemy techniczne odpadają. Szkoda, że ja jako kibic, który nie może sie wybrać na mecz nie może live oglądać ze strony klubowej tylko jakieś innej. PARANOJA
Generalnie te relacje na GieKSa.pl sa totalnie do dupy. Nie wiem kto sie tym zajmuje i ile mu za to placa, ale jesli placa to dziwie sie, ze jeszcze nie zmienili "uslugodawcy".
Informujemy, że z przyczyn technicznych dzisiejsza relacja live ze spotkania GKS Katowice - Kolejarz Stróże nie odbędzie się.
Przepraszamy wszystkich kibiców za zaistniałą sytuację.
GieKSa.pl
Brawo 3 punkty są nasze !
Na dobrą sprawę Kolejarz dziś nie istniał; ile oni stworzyli sytuacji - dwie, trzy.. ?
My mogliśmy wygrać więcej: zmarnowany karny Goncerza, zmarnowane sam na sam Zielińskiego (słupek) i zupełnie nieudana dobitka Goncerza po tej akcji na pustą bramkę (jakieś trzy metry ponad bramkę)
1:0 to najmniejszy wymiar kary. W ciule zmarnowanych sytuacji.Spokojnie mogło być 4:0
teraz personalnie:
Wierzbicki - bardzo ładnie, wybronił z dwa trudne strzały choć w I połowie zdarzyły mu się dwa bardzo głupie wybicia po których mogliśmy mieć kłopoty
defensywa: bardzo dobrze, bez większych błędów, Kowalczyk chyba złapał formę na dobre. Czy Olkowski schodził z kontuzją ? Sokołowski super! Zmiennik Sroka poprawnie, a nawet dwa razy coś tam ładnie poszarpał z przodu
Goncerz, jak zawsze ambitnie ale bardzo słabo strzelony rzut karny, tragiczna dobita po strzale Zielińskiego, pod koniec bez sił, ale brawa się należą bo sporo sił zostawił. Plewnia - wciąż uważam, że jest zbyt słaby na GKS, zdarzy mu się dobry odbiór i rozprowadzenie piłki ale "playmaker" to nigdy nie będzie. Dziedzic - wciąż nie rozumiem dlaczego wciąż wychodzi w podstawowej jedenastce, truchta większość meczu, nie szuka gry, nie walczy;
Pitry - jedno z lepszych spotkań jakie widziałem w jego wykonaniu co wcale nie znaczy, że było jakoś super. Nie bał się brać ciężaru gry na siebie, ale kilka razy zmarnował dobrze zapowiadające się akcje. Sadowski - brawa za świetną asystę, były momenty, że czarował techniką, wychodził do piłki i szukał gry gdy inni jako kołki stali w miejscu; w II połowie zupełnie opadł z sił i był niewidoczny. Hołota według mnie słaba zmiana, dużo mu brakuje do firmy z jakiej go pamiętamy.
Zieliński brawa za bramkę, szkoda niewykorzystanych sytuacji; dobra szybkość, dobra technika, trochę mu jeszcze brakuje ale myślę, że będzie z niego pociecha. Kaliciak miał mało okazji żeby się pokazać
Kolejarz też zagroził pare razy, kilka groźnych kontr mieli, więc nie można mówić, że nie istnieli w tym meczu. Nerwówka nie potrzebna do końca. Sadowski pięknie dryblował. Brawo!
MisiekWNC
25-09-2010, 20:37
Trzeba też zwrócić uwagę, że po wygranym meczu ze Stilonem 4:2, to od dwóch meczów nie straciliśmy bramki, co jest mega ważne (w 1 lidze mamy najwięcej bramek puszczonych), cieszy ten fakt bo to pokazuje, że bramkarz i przede wszystkim defensywa daje rade powoli pod wodzą nowego szkoleniowca, a to cieszy :)
Bardzo mnie ciszy to ile sytuacji mieliśmy !!!! poprawi się skuteczność i nie będzie czego zbierać.
czy wy tez drzeliscie do ostatniego gwizdka? bylo tyle sytuacji, ze czym wiecej nie strzelallismy to bylem prawie pewien ze tego nie wygramy bo kontr sporo wychodzilo Kolejarzowi. ceisza trzy punkty i to ze stworzylismy sobie multum sytuacji, a pierwsze dwie centry Messiego bajka ( z tym przelozeniem nogi nad pilka i centra ). Mysle ze postawa Zielonskiego na +. dobrze tez w obronie
Skoczek1312
25-09-2010, 21:07
o mało zawału nie dostałem przy akcji Kolejarza w 93min! dobrze nasi zagrali, każde następne niewykorzystane sytuacje przeistaczały się w komedie ale na szczescie pomyslnie sie skonczylo! powie krotko Sokołowski nam się przydał i ten Messi dawno w GieKSie nikt tak nie szalal przy linii :)
Co tu dużo mówić Sadowski po prostu trafił z formą i tyle.
czarny1125
25-09-2010, 21:19
dobry mecz szkoda straconych okazji no i co cieszy mnie najbardziej WRESZCIE BEZ KARTEK po naszej stronie
Zieliński to powinien orać pole, a nie grać w piłkę :rotfl:
Jego skuteczność jest bliska zeru, raz mu się udało, a zmarnował tyle okazji, że szkoda gadać. Jak on nie trafia z najbliższych odległości po dobrym dograniu to raczej żałość.
Zwycięstwo cieszy. Skuteczność już nie. Mieliśmy tyle akcji że spokojnie powinniśmy strzelić z 4 gole. Personalnie: Wierzbicki sprawia lepsze wrażenie niż Gorczyca aczkolwiek były dwie takie akcje w których nie wyszedł z bramki i było groźnie. Musi nad tym popracować. Osobiście trzymam kciuki za transfer Peskovicia bo swego czasu był jednym z ciekawszych bramkarzy w ekstraklasie. Podobał mi się Sokołowski, ale zawalił jedną akcję w której pachniało golem dla gości. Kowalczyk - kolejny mecz na dobrym poziomie. Nowak - solidnie, kilka razy ładnie wyczyścił w obronie, mam wrażenie że byłby znacznie lepszym środkowym obrońcą niż środkowym pomocnikiem bo nie umie kreować gry. Olkowski - dobry mecz, walczak. Plewnia - jak zwykle. Wrzutki na poziomie kolan, jego słynne kółeczka irytują. Na plus dobrze wykonany rzut wolny. Dziedzic - nie wiem czemu gra w 1 składzie, wg. mnie najsłabszy z piłkarzy GKSu. Pitry zagrał dobry mecz, podoba mi się w grze ten zawodnik, nie ma łatwego zadania w środku boiska ale sobie radzi. Sadowski bez kompleksów, wykreował kilka fajnych akcji. Goncerz rozegrał najsłabszy mecz w tej rundzie, jak zwykle ambitny ale dzisiaj mało co mu wychodziło. Nie wiem po co na siłę podchodził do karnego. Zieliński - plus za bramkę i waleczność, ale mnie jeszcze do końca nie przekonał.
Który piłkarz zablokował strzał zawodnika Kolejarza z I połowy gdzie miał praktycznie przed sobą bramkarza? I kto wybił piłkę w 93 minucie po groźnym ataku Kolejarza?
jeszcze się chłopaki rozstrzelają ! :) Zieliński te sytuacje co zmarnował ... Goncerz... szkoda gadać pech jak niewiem jakaś klątwa była nad tą bramką od strony północnej ;/
ale widze to bardzo optymistycznie ! Obrona świetna robota Sokołowski to jest TO !! drugi Napierała, walczy nie daje się ograć widzi kolegów z drużyny. Nowak ma naprawdę dobry instynkt i do strzelania brameczek i do rzucenia się gdy jest strzał czy wejście by odebrać piłkę, Kowalczyk wraca do swojej formy ? bardzo dobre jego kolejne spotkanie ;) do tego Olkowski ładnie grał, Sroka na szczęscie zastąpił go godnie :) Hołota mi się coś nie podoba ostatnio próbuje ale nie wychodzi mu. c
PS. co jest z Chwalibogowskim ?
PS2. zamiast Hołoty wstawił bym jednak Piechniaka .... chcąc niechcąc ma doświadczenie i potrafi grać w bale a to że nie wytrzyma 90min wiadomo ale jako zmiennik dałby rade :)
Zieliński 1:0
http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_10_11/gks_kolejarz/gks_0013.jpg
http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_10_11/gks_kolejarz/gks_0016.jpg
http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_10_11/gks_kolejarz/gks_0030.jpg
Więcej na www.gieksiarze.pl
Zapraszamy
Klątwa tej bramki z północnej to może dlatego że znajduje sie w Chorzowie? :cham:
Który piłkarz zablokował strzał zawodnika Kolejarza z I połowy gdzie miał praktycznie przed sobą bramkarza? I kto wybił piłkę w 93 minucie po groźnym ataku Kolejarza? strzal zablokowol Olkowski.Mysla za Goncerz powinien zmienic szczewiki bo te jaskrawe chyba mu nie pasuja.
Zieliński to powinien orać pole, a nie grać w piłkę :rotfl:
Jego skuteczność jest bliska zeru, raz mu się udało, a zmarnował tyle okazji, że szkoda gadać. Jak on nie trafia z najbliższych odległości po dobrym dograniu to raczej żałość.
Synek ciulnij se w łeb. Ty chyba się nie znasz na balu ( zresztą wiek wszystko mówi) przyjęcie piłki ,szybkość , zwrotność to wszystko ma Zieliński i dawno nie mieliśmy tak dobrego i inteligentnego napastnika jedyne za co go dziś trzeba ganić to brak skuteczności !!
Juz chcialem to samo napisac JAGO, jak by bylo 1-1 to by szlo ich zjebac ze slabo skuteczni, ale kurwa wygrali ! to sie liczy. W druzynie Stawowego widac pomysl na gre, wszyscy (poza wyjatkami) walcza (nawet Kowalczyk gra az milo patrzec) teraz czas na Polkowice!
postawa Stawowego tez godna odnotowania .. Zielu w jednej akcji chcial przyciac wala i sie nie wrocic za obronca i dostal zjebke .. o to chodzi .. jedno to zalozenia taktyczne przed meczem a drugie to konsekwentne egzekwowanie ich od zawodnikow podczas meczu
na minus Dziedzic wg mnie .. tylko cudem nie dostal zoltek za lapanie przeciwnikow
Synek ciulnij se w łeb. Ty chyba się nie znasz na balu ( zresztą wiek wszystko mówi) przyjęcie piłki ,szybkość , zwrotność to wszystko ma Zieliński i dawno nie mieliśmy tak dobrego i inteligentnego napastnika jedyne za co go dziś trzeba ganić to brak skuteczności !!
A Twój post wnosi tylko Twój brak myślenia ;] Napastnik bez skuteczności to miernota i nie jest lepszym od Kaliciaka. Zreszta nie ma co dyskutowac, pokazal jak sie marnuje okazje, nie potrafi nawet dobrze bala przyjac. Zreszta widac jak Ty sie znosz na balu, pewnie tyla co na placu sie gralo.. A co do zwrotnosci.. Boska, tracil pilke przez to. Tyle na ten temat, bez odbioru.
nie potrafi nawet dobrze bala przyjac
chyba se jaja robisz
Chyba, żeś nie ten szpil oglądoł co był, jak tela bali stracił to mi nie powiesz, że potrafi przyjmować, bo większość tego szpil słabiutko. Niestety nie jest odpowiednim napastnikiem.
Nie bede sie wdawal w szczegoly, ale totalne bzdury wypisujesz.
To najlepszy napastnik jakiego mielismy od czasow 4 ligi jak narazie.
Rasowy napastnik nie marnuje tyle okazji.
Nie bede sie wdawal w szczegoly, ale totalne bzdury wypisujesz.
To najlepszy napastnik ktorego mielismy od czasow 4 ligi jak narazie.
jestem tego samego zdania. tylko skutecznosc poprawic i jest bajer.
posiadan najlepsze cechy jakie powinien miec napastnik. zauwazcie jak non stop czai sie na lini obrony i tylko pilki mu grac, a swoja szybkoscia wszystko zalatwi i tylko strzelic
kurwa to idz i ty tam zapierdalej przez caly mecz, strzelaj bramki i zajebiscie pilka przyjmuj...
Rasowy napastnik nie marnuje tyle okazji.
tylko ten co nic nie robi nie popelnia bledow
marcin GieKSa
25-09-2010, 22:38
Chyba, żeś nie ten szpil oglądoł co był, jak tela bali stracił to mi nie powiesz, że potrafi przyjmować, bo większość tego szpil słabiutko. Niestety nie jest odpowiednim napastnikiem.
czasami odnosze wrazenie ze niektore osoby chyba wogole nie sa na meczu??jak dla mnie Zielinski zagral dzisiaj na wielki plus!!pozatym Gieksa wkoncu gra tak jak ma grac!!widac reke Stawowego..naprawde cieszy ze Nasi maja ta "jakosc" w grze i nie graja na pałe tak jak to mialo miejsce wczesniej!!wkoncu potencjal personalny powoli sie przeklada na gre na boisku!!
Lars Ulrich
25-09-2010, 22:43
szkoda, że nie przypieczętowali gry większym wynikiem,bo sytuacje aż się prosiły,żeby je wykorzystać, 3:0 to najniższy wynik jaki powinien paść i jaki obstawiałem w głowie,obrona nie do końca pewna, nie mniej widać wielki postęp w grze, luz,ogranie i wiele zagrań mogło się podobać, no i najważniejsze - 3pkt , w tym przypadku nieważny wynik,czy styl mamy kolejne 3 pkt :)
OmegaOpio
25-09-2010, 22:44
Zgadzam sie z opinią, że Zieliński grał bardzo poprawnie. Podobało mi się to jedno przyjęcie na klatę przed polem karnym. Co mi się podoba w GieKsie w ostatnich meczach, to że widać jak buduje się drużyna. Są efekty. Za Fornalaka nie było widać żadnej poprawy, może oprócz pierwszej połowy z Wartą. Widać Stawowy chyba robi "praktyczniejsze" treningi. Co do meczu dziękuję za dobrą grę i zwycięstwo. Momentami myslałem, że mnie karetką wywiozą. Koleś koło mnie przy entej niewykorzystanej 100% szansie o mało nie rozłupał głowy o krzesełko.
Lars Ulrich
25-09-2010, 22:49
Pitry - jedno z lepszych spotkań jakie widziałem w jego wykonaniu byłeś na pierwszym meczu w sezonie ? :cham:
po pierwszej połowie powiedziałem, że jak nie dołożą drugiej bramy to będzie nerwowa końcówka i tak też się stało. To już chyba tradycja, rzadko kiedy do ostatniego gwizdka przy Bukowej potrafie być spokojny.
Co do Zielińskiego to widzę u niego taki minus, że czasem zachowuje się jak gwiazdka i gdy sędzia dziś parokrotnie się mylił, w tym w sytuacjach w których parokrotnie był bohaterem, to jak przykładowo nie odwizdał faulu, to wstał, rozłożył bezradnie ręce i chyba z 10sekund stał w miejscu, a akcja zapierdalała dalej. Plus dla Stawowego że to wyczaił i go opierdolił. W końcu jest ktoś na miarę Nawałki :) widać że żyje tym co robi, taka ciekawostka że sie zawsze się przeżegna równo z pierwszym gwizdkiem, zależy mu jak mało komu, a troche się trenerów na obserwowałem będąc tuż obok na meczach :))
Sokołowski super walczak, tego nam brakowało. Kowalczyk jak dostał opaskę kapitana to zmienił się o 180 stopni. Na minus wejście Sroki ale wymuszony bo Olkowski skarżył się na uraz nogi, Sroka jak dla mnie jest bardzo niepewny... Nowak chyba z 2 razy dziś wybijał w polu karnym tak, że myślałem że wbije kolejnego samobója, na szczęście tak się nie stało. Wierzbicki na plus mimo paru niecelnych wybić. Szkoda mi Goncerza, musi się w końcu przełamać i coś strzelić bo zapierdala jak mało kto, o Messim wszystko zostało już powiedziane więc nie będe sie powtarzać.
Na minus wejście Sroki ale wymuszony bo Olkowski skarżył się na uraz nogi, Sroka jak dla mnie jest bardzo niepewny... .
Ale dlaczego tak bardzo na minus to wejście Sroki? Wszedł bo musiał (kontuzja Olkowskiego) i jakoś żadnego głupiego błędu nie popełnił,a nawet w dwóch akcjach ofensywnych był jednym z trzech zawodników GieKSy który biegł do przodu za akcją.
Mam wrażenie, że niektórzy jak słyszą nazwisko Sroka to już się nakręcają...
czasami odnosze wrazenie ze niektore osoby chyba wogole nie sa na meczu??jak dla mnie Zielinski zagral dzisiaj na wielki plus!!pozatym Gieksa wkoncu gra tak jak ma grac!!widac reke Stawowego..naprawde cieszy ze Nasi maja ta "jakosc" w grze i nie graja na pałe tak jak to mialo miejsce wczesniej!!wkoncu potencjal personalny powoli sie przeklada na gre na boisku!!
Każdy ma prawo do własnego zdania, a ja nie popieram wychwalania go, bo przed Zielińskim jeszcze daleka droga. Nie jest orłem, bo zmarnował sporo sytuacji i tak to po prostu wyglądało. Lepiej dmuchać na zimne niż przedwcześnie wywyższać zawodnika. Jeśli poprawi skuteczność i przyjęcie, bo nie zawsze mu to wychodzi to będzie perełką, lecz na dzień dzisiejszy ta pierwsza rzecz dosyć zawodzi, oby tylko się odblokował i strzelał bramkę za bramką.
Ale szczytem było trafienie piłką zwijającego się przy bramce Dziedzica, który chwile wcześniej został kopnięty w głowę :)
Na youtube krążył filmik jak masażysta wślizgiem atakuje zwijającego się piłkarza... teraz mamy drugą część :D
A co do meczu to bardzo ważne 3 punkty... dla mnie wielki postęp w grze Jacka Kowalczyka, Olkowski jak profesor...
W piątek czas wygrać na wyjeździe... do POLKOWIC po 3 PUNKTY !!!
Zibowski
25-09-2010, 23:28
Świetnie grał Kowalczyk i Olkowski, na duży plus Nowak + Torman
Doskonały Sadowski
Nieźle Goncerz, Pitry oraz Zieliński
Trochę słabo Plewka i nie przekonał mnie Dziedzic
wojtaskatowice
25-09-2010, 23:50
Każdy ma prawo do własnego zdania, a ja nie popieram wychwalania go, bo przed Zielińskim jeszcze daleka droga. Nie jest orłem, bo zmarnował sporo sytuacji i tak to po prostu wyglądało. Lepiej dmuchać na zimne niż przedwcześnie wywyższać zawodnika. Jeśli poprawi skuteczność i przyjęcie, bo nie zawsze mu to wychodzi to będzie perełką, lecz na dzień dzisiejszy ta pierwsza rzecz dosyć zawodzi, oby tylko się odblokował i strzelał bramkę za bramką.
Gdyby był supersnajperem to juz dawno grałby w Wiśle lub Lechu. Trzeba jednak przyznać, że ma chyba jeszce zbyt gorącą głowę.
Jestem przekonany, że ręka trenera Stawowego zrobi z niego dobrego i skutecznego napastnika.
Cieszą 3 punktu , smuci nieskuteczność , brakuje piłkarskiego abecadła, sorry ale karne trzeba strzelać , a rzuty rożne w wykonaniu Plewni to klasa okręgowa.
Sadowski przewyższa resztę drużyny.
No, ale 3 punkty cieszą.
caly mecz przypominal spotkanie z Warta...
ciagle atakujemy ale nic z tego nie wychodzi a jedna grozna akcja gosci mogla zakonczyc sie znow remisem...
cale szczescie ze mielismy farta i skonczylo sie jak skonczylo ; ))
co do nowego bramkarza to obawiam sie ze moze nie dojsc do jego angazu ze wzgledu na dziwne zapedy niektorych osob na inna persone kompletnie do nas nie pasujaca (Paczek)...
my nie potrzebujemy taksowkarza a bramkarza...
ogolnie nasza kadra (i pilkarska i trenerska) przypomina ta za czasow liska chytruska z krakowa - czyli pelen przerost tresci nad forma i czas juz myslec kogo tu gdzies wypozyczyc, zrezygnowac bo za chcwile bedziemy oplacac 50 osob gdy trza nam max 25 (od sciecia kadry zaczela sie jego praca AN w Gorniku) !!!
chyba ze nas na to stac w co WATPIE !!!
Cieszy, ze wreszcie skonsolidowała się obrona.Pewny Kowalczyk,walczący Sokołowski,wszędobylski Olkowski,poprawny Nowak...Powrót Napierały i Szali jeszcze poprawi ogólny wizerunek tej formacji.Trochę martwi nieskuteczność,bo z mocniejszymi rywalami tylu sytuacji mieć nie będziemy.Dobrze że przełamał się Zieliński.Furtokiem z najlepszych lat pewnie nie będzie,ale w kilku sytuacjach pokazał,że może być grożny.Katastrofalnie wykonany karny przez Gonza.Nie sądziłem,że to właśnie on jest wyznaczony do ich wykonywania.Ale...ważne trzy punkty!
ogolnie nasza kadra (i pilkarska i trenerska) przypomina ta za czasow liska chytruska z krakowa - czyli pelen przerost tresci nad forma i czas juz myslec kogo tu gdzies wypozyczyc, zrezygnowac bo za chcwile bedziemy oplacac 50 osob gdy trza nam max 25 (od sciecia kadry zaczela sie jego praca AN w Gorniku) !!!
Nie do końca się zgodzę, bo Arek Kowalczyk, Suda, Szafrański, Sobotka, Wierzbicki, Wiśniewski - jestem pewny, że zarabiają w porównaniu do reszty mało, nie wiele więcej Ryś, Nowak, Olkowski, czy Sadowski - zawodnicy na dorobku. Co do długości kadry to Suda, Szafrański i Kowalczyk chyba na dłużej zagrzeją w rezerwach i w kadrze 1 drużyny po wywaleniu smroda pozostało 24 zawodników, czyli jednego więcej, niż optymalnie Stawowy chce mieć w pierwszej drużynie. Oczywiście, że dojdzie Szala ale z Karwanem pół rundy do formy dochodzą.... W zimę do odstrzału Sroka i Piechniak jak na razie. Nie ma też chyba sensu trzymać kolejny rok na ławce Arka Rysia, który ma już 22 lata a nigdzie na poziomie seniorskim dobrze jeszcze nie pokopał. Obecna kadra trenerska to jest MINIMUM w nowoczesnym, profesjonalnym futbolu. Na zachodzie z 1 drużyną pracuje nawet i kilkunastu ludzi!
mnie natomiast podoba sie zajebiscie to, ze kolejny mecz na 0 z tylu. Obrona wyglada naprawde fantastycznie, a jak tam jeszcze dojdzjdzie pojeb Napierala to beda nie do przejscia. Jedyna rzecza jaka mnie martwi to, ze maja wciaz za duzo pracy. Caly srodek pomocy do wyjebania. Plewnia moze i ma fajne wolne, rozne i podanka natomiast w srodku biega jak panienka. a tam jest potrzebny ktos kto bedzie czyscic. Dziedziec najwieksza zenada. Oby Tomek Holota gral za niego w nastepnym szpilu. Gra Goncerza i Zielinskiego na duzy plus, szkoda tylko ze to sam na sam lubikiem nie wpadlo. O Messim nie pisze :)
, a jak tam jeszcze dojdzjdzie pojeb Napierala to beda nie do przejscia.
:szok:
Lars Ulrich
26-09-2010, 08:53
hahaha :rotfl: ostro,ostro
Hunt, to kogo sciagamy do GieKSy w miejsce Zielinskiego? Krystyne, a moze Huaquina? Real wczoraj oddal cos ok 25 strzalow na bramke a zremisowal 0-0. To co takie miernoty maja szukac w GieKSie, co nie?
Sir Bobby
26-09-2010, 09:39
Sheeeeellu kaj jest bramka ?!
Tu :zabki:
Bramka na 1:0 (http://www.youtube.com/watch?v=zoDR3JBlk3I)
Niewykorzystany karny Goncerza (http://www.youtube.com/watch?v=2tvLryYBaAA)
Ale szczytem było trafienie piłką zwijającego się przy bramce Dziedzica, który chwile wcześniej został kopnięty w głowę :)
Dziedzic podwójne KO (http://www.youtube.com/watch?v=hiN3kv5WIXU) : )
dobry mecz w wykonaniu GieKSy ! tylko fatalna skuteczność,gdybysmy grali z bardziej klasowym zespolem te niewykorzystane sytuacje mogły by sie zemscić!ciesza 3 punkty!gramy dalej
mecz mogliśmy wygrać i ze 3:0 ale mogliśmy też i zremisować. W pierwszej połowie chyba dwie ofiarne interwencje najpierw obrońca potem bramkarz zajebiście wyciągnął. W drugiej może Stróże nie miały już takich klarownych sytuacji ale jednak miały. Nasza skuteczność bliska 0 masakra. Ale najważniejsze że jednak coś się wkulało i 3 pkty zostają u Nas.
ogolnie nasza kadra (i pilkarska i trenerska) przypomina ta za czasow liska chytruska z krakowa - czyli pelen przerost tresci nad forma
Tylko ten lisek chytrusek był najlepszym trenerem (choć mam nadzieję, że kolejny krakus go przebije) jaki się nam tafił od lat, więc może darujmy już sobie już te docinki.
Co do ilości zawodników to się zgadzam. Gdy Fornalak chciał jeszcze jednego napastnika to nasz były dyr sportowy ostro ucinał, że już nikogo nie szukamy, bo kasy nie ma. A tu minął miesiąc i ściągamy graczy, którzy do tanich nie należą (na całe szczęście potwierdzają to na boisku).
Odnośnie Pączka to się na razie nie wypowiadam, jeśli to prawda co mówisz to kiepsko to wygląda, ale każdy popełnia jakiś błąd - Tkocz ściągnął Judkowiaka;)
Sytuacja z podwójnym KO Dziedzica może byłaby i zabawna gdyby nie wylądował w szpitalu:/
Słabe Stróże, nasza niezła gra, ale bardzo nieskuteczna.
Cieszy wygrana.
Teraz z tych czterech meczy (Stróże, Polkowice, Nieciecza, Wodzisław) najtrudniejsza przeprawa - wyjazd do Polkowic.
Jak tam wygramy, to te 10 punktów, czyli plan minimum powinien zostać spełniony.
MisiekWNC
26-09-2010, 12:28
A dla mnie Stróże zagrali na prawdę nieźle, tylko, że my po prostu byliśmy lepsi. Troszeczkę szczęścia mieliśmy, ale taktycznie graliśmy na tyle ładnie, że nie bardzo dawaliśmy Kolejarzowi dojść do klarownych sytuacji. Nie zapominajmy, że ten Kolejarz remisował z klubiami z którymi mi dostawaliśmy niezłe baty jak np. Kluczbork czy Podbeskidzie. Tak jak Kosa pisze, teraz trudny wyjazd do Polkowic, tam będziemy mogli zobaczyć na ile nas stać, u siebie grają Polkowice na prawdę dobrze.
Ja twierdzę, że ten wyjazd jest trudny patrząc na te cztery drużyny, które mamy w terminarzu. Ogólnie (patrząc na całą ligę) ten wyjazd jest średni - Polkowice niby dobrze u siebie, ale ogólnie taka kadra jaką mamy powinna ich spokojnie pyknąć.
Mecz dobry w naszym wykonaniu, Zieliński z Messim na duży plus i Kowalczyk w obronie też, ale dla mnie cichym bohaterem tego meczu jest Olkowski. Chłopak dwa razy wybijał piłkę lecącą do naszej bramki. Kilka razy jako ostatni obrońca ścigał się z napastnikami gości i wszystkie pojedynki jeden na jeden wygrywał. Jego szybkość może imponować tak samo jak szybkość Messiego, Gonza albo Zielińskiego. Do tego często podłączał się do ataków skrzydłem.
Szczerze mówiąc, to nie widzę miejsca dla Szali (w tym momencie) na boisku. Chyba że bez formy będzie Napierała, bo Kowalczyk z formą z ostatnich meczów jest nie do ruszenia. Chociaż Nowak też gra bardzo solidnie. Z lewej Sokołowski a z prawej wspomniany Olkowski. Nic tylko się cieszyć.
Sytuacja z podwójnym KO Dziedzica może byłaby i zabawna gdyby nie wylądował w szpitalu:/
co dokladnie sie stalo..?
Wiele osób pisze o szybkości zawodników i to samo zauważyłem wczoraj. Mamy naprawdę bardzo szybką drużynę, przecież tacy Zieliński, Sadowski, Goncerz i Olkowski to co rajd zostawiali zawodników Kolejarza za plecami. Do tego Kaliciak i wczoraj nawet Sokołowski dobrze biegał i mamy pół składu sprinterów.
Dla mnie metamorfozą roku jest Jacek Kowalczyk. Na początku to było dno-dna! Od 3 meczy Jabol gra rewelacyjnie.
Dla mnie zwycięstwo jest tym bardziej cenne, gdyż okazało się, że Kolejarz wcale nie jest słaby. Znaczy jest dość slaby w defensywie, co dziwi bo mają bardzo doświadczonych zawodników, ale w ofensywie są naprawdę dobrzy. I tym większe słowa uznania dla naszej defensywy, która zagrała naprawdę bardzo dobry mecz.
Cieszmy się, że możemy narzekać na skuteczność. Lepsze to niż narzekanie na brak sytuacji. Powoli acz systematycznie idzie to w dobrym kierunku. Drugi mecz nie tracimy bramki, do tego stwarzamy masę sytuacji. Teraz tylko poprawić celowniki. W meczach w Radzionkowie i wczoraj mieliśmy tyle sytuacji co we wszystkich poprzednich (może oprócz Warty).
Ostatnie trzy mecze to siedem punktów i o to chodzi!
Polkowice - trudno ocenić. Raz wygrywają, raz przegrywają. A skoro tak to znaczy, że są do pokonania i o to musimy walczyć. Czas w końcu na wygraną na wyjeździe.
Bardzo podobała mi się gra Wierzbickiego. Poza jedną sytuacją, gdzie wyszedł poza pole karne i za słabo podał, przez co zrobiło się gorąco. Ale ogólnie duży plus.
Obrona - tak jak napisałem, bardzo dobry mecz - w porównaniu do poprzednich. Ale na tle szybkich piłkarzy Kolejarza poradzili sobie.
Messi tym razem od pierwszej minuty i dobry mecz, ale widać, że musi się jeszcze trochę pouczyć. Dużo już umie i materiał na bardzo dobrego piłkarza jest.
Natomiast co do Zielińskiego to mam mieszane uczucia. Zagrał dobrze, ale mnie do końca nie przekonał, czegoś mu brakuje. Ja bym dawał pograć po połówce Zielińskiemu i Kalemu w tej chwili, a potem w zależności od ich postawy żonglował. A może obaj mogliby raz zagrać? Co prawda mają podobny styl gry, oparty na szybkości itd. i rzadko się wystawia dwóch takich zawodników, ale ciekaw byłbym takiego eksperymentu.
Tomek 20
26-09-2010, 18:21
Mnie martwi skutecznosc naszych napastników tyle okazji ile zmarnowali wczoraj Zielinski i Goncerz wola o pomste do nieba.Gonzo wczoraj slaby mecz w pierwszej polowie wogole niewidoczny w drugiej troche bardziej widoczny daremnie wykonany karny.Dla mnie najlepszy wczoraj Kowalczyk walczyl na calym boisku gosc wczoraj nie do przejscia.Ogólnie gra niezla jak popracujemy nad skutecznoscia to mysle ze mozemy juz w tej rundzie skonczyc na wysokim miejscu
Krist VB
26-09-2010, 18:48
11pkt. Tyle straty do lidera/miejsca premiowanego. Odrobić w tej rundzie 1-3 pkt i na wiosnę mozemy dołaczyć sie do walki o pełną pule. Biorac pod uwage, ze Górale i tak nie będą chcieli awansować, zostaje 5 druzyn na dwa miejsca, łącznie z nami. Mysle, ze jesteśmy w stanie jeszcze cos ugrać w tym sezonie.
Biorac pod uwage, ze Górale i tak nie będą chcieli awansować
A skąd taki wniosek?
FC OLKUSZ
26-09-2010, 19:10
11pkt. Tyle straty do lidera/miejsca premiowanego. Odrobić w tej rundzie 1-3 pkt i na wiosnę mozemy dołaczyć sie do walki o pełną pule. Biorac pod uwage, ze Górale i tak nie będą chcieli awansować, zostaje 5 druzyn na dwa miejsca, łącznie z nami. Mysle, ze jesteśmy w stanie jeszcze cos ugrać w tym sezonie.
Straty mamy 14 pkt a nie 11:czytaj:
Dlaczego maja nie chcieć awansowac, budowa stadionu ??? Nie sądzę. Prędzej scenariusz może być taki, że chłopaki się wybiją i ich sprzedadzą do innych klubów. Np tak jak było z Chrapkiem
Natomiast co do Zielińskiego to mam mieszane uczucia. Zagrał dobrze, ale mnie do końca nie przekonał, czegoś mu brakuje. Ja bym dawał pograć po połówce Zielińskiemu i Kalemu w tej chwili, a potem w zależności od ich postawy żonglował. A może obaj mogliby raz zagrać? Co prawda mają podobny styl gry, oparty na szybkości itd. i rzadko się wystawia dwóch takich zawodników, ale ciekaw byłbym takiego eksperymentu.
Tutaj muszę się z Tobą nie zgodzić ;)
Zieliński ma 100% lepsza technikę użytkową.
Kali prosta gra, kopnij, może sie uda ;)
Zieliński jak i Sadowski nie boja się grać jeden na jeden, Kaliciak też tylko rzadko mu to wychodzi.
jeśli Zieliński nastawi celownik, to będzie sialala ;))))
pozdrawiam
Zieliński wypożyczony bodajże?
Obejrzałem skrót na GieKSaTV.pl i kurczę rzeczywiście mieliśmy masę sytuacji, ale ta skuteczność... Najważniejsze jednak, że powoli widać pomysł na grę i kto wie może jeszcze coś z tej drużyny będzie. Zajebiście patrzy się na te pojedynki jeden na jeden wygrywane przez Sadowskiego.
marcin GieKSa
26-09-2010, 20:24
tak , wypozyczony , mam nadzieje ze mamy mozliwosc pierwokupu!?tak pozatym zgadzam sie z tym co napisal Vip , dawno takiego napastnika u Nas nie widzialem , troche mi to przypomina gre Gajtka czy tez Tomka Moskały..oby tak dalej!!
MisiekWNC
26-09-2010, 20:31
Po dwóch stronach mamy świetne skrzydła, i Gonzo i Messi, świetnie grają jeden na jednego, fajnie się na to patrzy, tu i tu mocne skrzydło.
Po dwóch stronach mamy świetne skrzydła, i Gonzo i Messi, świetnie grają jeden na jednego, fajnie się na to patrzy, tu i tu mocne skrzydło.
Obecnie boki obrony wcale nie gorsze.
i żeby środek pomocy był taki stabilny z formą i ogólnie :cham:
Krist VB
26-09-2010, 22:47
Straty mamy 14 pkt a nie 11:czytaj:
Dlaczego maja nie chcieć awansowac, budowa stadionu ??? Nie sądzę. Prędzej scenariusz może być taki, że chłopaki się wybiją i ich sprzedadzą do innych klubów. Np tak jak było z Chrapkiem
Spojrzałem na tabele za wcześnie widocznie.
Nie raz juz Podbeskidzie miało być pewniakiem do Extraklasy i zawsze jakos spuszczali z tonu. Chociaż tak szczerze, argument, ze nie stać ich na E. jest głupi bo przecież wpływy z cyfry, na dzień dobry sa większe niż ich(i nie tylko) budżet na 1lige .
Dudi_1979
27-09-2010, 07:58
Obecnie boki obrony wcale nie gorsze.
dokładnie i to co zrobił Olkowski - dla mnie gracz meczu. Zajebiscie mieć takich walczaków w drużynie.
Widzę że przy Stawowym wiekszość odżyła, nie rozumiem tylko waszych zachwytów nad PItrym. Moim zdaniem on w tej chwili gra na 120% swoich mozliwosci a i tak odstaje od reszty zespołu. Nowak i Plewnia tez mnie nie przekonują
Obejrzałem skrót na GieKSaTV.pl i kurczę rzeczywiście mieliśmy masę sytuacji, ale ta skuteczność... Najważniejsze jednak, że powoli widać pomysł na grę i kto wie może jeszcze coś z tej drużyny będzie. Zajebiście patrzy się na te pojedynki jeden na jeden wygrywane przez Sadowskiego.
Mieliśmy ich jeszcze więcej :zabki:, ale możemy pokazać tylko 180 sekund wydarzeń boiskowych. Oglądając "surowy" materiał byłem pod wrażeniem pewnych niekonwencjonalnych rozwiązań z rozegraniem piłki i przejściem do ataku, które choć nie zawsze kończyły się groźnym strzałem to bardzo mi się podobały. Teraz najważniejsza jest poprawa skuteczności i gdy to się stanie powinniśmy wrócić do gry w tej lidze. I jeszcze jedna rzecz, oczywiście moja subiektywna ocena. Maciek Wierzbicki czuje się coraz pewniej w bramce. Chyba jeszcze nigdy w historii GieKSy nie mieliśmy aż dwóch młody bramkarzy na tak dobrym poziomie. Messi to - jak powiedział trener - diamencik, ale w bramce mamy perełki, a przecież jeszcze w polu są Olkowski, Gonzo, wierze też, że Hołota, Cholerzyński i może Nowak na wiosnę znów zaczną spełniać nadzieje i możemy mieć naprawdę ciekawy i co najważniejsze perspektywniczny zespół.
Mnie zastanawia jedno.Czemu tyle kibiców stało za blaszokiem zamiast dopingować w środku ze wszystkimi??Wstydzą się czegoś czy jak.Przecież Junior nie gryzie:lool:
Łyżka dziegciu w sprawie Olkowskiego.
Fakt - ładnie wychodził do przodu.
Niestety wielokrotnie poważnie zaniedbywał powrót - akcja Kolejarza poprzedzająca bramkę dla nas również sprowokowana przez zagapienie Olkowskiego - na szczęście ich piłkarz źle trafił w piłkę, a do tego ładnie zachował się Wierzbicki.
Nie ujmuję Olkowskiemu bo ładnie zagrał ale przez jego nieuwagę (kilkakrotnie odpuszczał powrót co dawało dobre szanse Kolejarzowi) bardzo niewiele brakło by zamiast 1:0 było 0:1.
Pewnie trener zwróci na to uwagę i będzie jeszcze lepiej :)
Ale z drugiej strony kilka razy jako jedyny pociągnął za napastnikiem i skutecznie odbierał piłkę. Jeżeli obrońca idzie do przodu, to ktoś powinien zostać na jego pozycji, tak jak to było z Sokołowskim gdy wychodził do przodu.
:)
Napisałem, że ładnie wychodzi do przodu.
u Shella na filmiki z bramką dokładnie widać co mam na myśli - stoi z przeciwnikiem w okolicach linii środkowej ale ten mu ucieka, w momencie, na kilkanaście metrów. Nasz środkowy obrońca musi za nim do boku wyjść i robi się kłopot.
Jasne, że czasem po szybkiej akcji może nie zdążyć wrócić ale takie odpuszczanie nie może mieć miejsca.
na koniec powtórzę:
Pewnie trener zwróci na to uwagę i będzie jeszcze lepiej :)
Ten chłopak zdobywa doświadczenie, to jego pierwszy sezon w piłce seniorskiej. Ja widzę u niego postęp z meczu na mecz i jest to budujące. Tak jak w przypadku Messiego już w grudniu bez wahania wykupiłbym ich karty i podpisał 3-4 letnie kontrakty.
Pytanie pewnie glownie do Kosy...
Za co byl podyktowany rzut wolny pośredni dla nas?? (3:10 w relacji z meczu)
Jeśli był faul, a za to chyba zawodnik Kolejarza dostal zolta kartke to powinien byc karny?
19Paweł64
27-09-2010, 13:03
Za nakładkę. W przepisach jest, że za nakładkę w polu karnym przeciwnika jest pośredni a nie rzut karny.
troche to dziwne bo sie Dziedzic za glowe trzymal i tez wydawalo mi sie ze byl faul a nie gra niebezpieczna.
a jeszcze tez zapytam o sytuacje co przeciwnik padl w naszym polu karnym , ktos tam chyba nie trafil w pilke. z daleka niestety wygladalo to na faul i spodziewalem sie karnego
wojtekbezportek
27-09-2010, 14:28
W moim odczuciu była to gra niebezpieczna; za wysoko uniesiona noga za co sędzia podyktował rzut wolny pośredni - według mnie słuszna decyzja. Swoją drogą na przyszłość można by tego opatrywanego zawodnika przenieść przynajmniej za siatkę ("troche" bezpieczniej), niż go opatrywać przy samym słupku.
Co do samego meczu, to jak dla mnie wieje optymizmem, że hej. Pozytywów jest wiele o których tutaj dużo zostało napisane.. dla mnie najważniejsze jest to, że fizycznie wyglądamy lepiej.
Poza tym fajnie wyglądają próby gry kombinacyjne w środku pola (Plewnia, Pitry, Goncerz, Zieliński). Niezawsze to jeszcze wychodzi pewnie tak jak powinno i idzie kontra (słychać wtedy z trybun kur.. chu... i ja pierdo...:), ale widać, że jest pomysł i z każdym meczem wygląda to lepiej.
Dalej to skrzydła.. nareszcie grają tam chłopy co się nie boją grać jeden na jeden.
No i na koniec widać, że trener Stawowy wymaga gry ofensywnej. Nie ma sytuacji jak za poprzednika, że wynik 1:0 to już powód do zmiany taktyki na ultradefensywną. Jak są zmiany, to napastnik wchodzi za napastnika, pomocnik za pomocnika i dalej narzucamy swój styl gry - czyli dalej do przodu. A nie jakieś murowanie bramki i modły, żeby tylko utrzymać wynik do końca.
Dla mnie są powody do radości, więc z optymizmem w przyszłość...
Trzy mecze: siedem punktów, jak dla mnie całkiem nieźle...
Ciekawe czy Messiego-Sadowskiego ma kto zastąpić? Bo Jego brak będzie bardzo odczuwalny....
Piter_Jaw
27-09-2010, 18:53
Trzy mecze: siedem punktów, jak dla mnie całkiem nieźle...
Ciekawe czy Messiego-Sadowskiego ma kto zastąpić? Bo Jego brak będzie bardzo odczuwalny....
Chwalibogowski...jeśli dojdzie do swojej optymalnej formy, to myślę, że będzie świetna konkurencja na skrzydła :)
Chwalibogowski...jeśli dojdzie do swojej optymalnej formy, to myślę, że będzie świetna konkurencja na skrzydła :)
Jest jeszcze Bartek Sobotka
Dafcio64
27-09-2010, 21:54
No i nie zapominajmy o Karwanie :D
Krist VB
27-09-2010, 22:20
no i musiałeś wszytsko spierdolić :cham:
Dafcio64
27-09-2010, 23:05
No sorry nie mogłem się powstrzymać:zabki:
Powinienem dodać na tym samym poziomie...
Dafcio64
27-09-2010, 23:16
Nie no mam nadzieję że Karwan chociaż raz zagra bo jak nie to po chuja go tu ściągneli?
Żeby podnieść średnią wieku w drużynie ?
Czekam też na Szale chociaż Olkowski jest teraz w formie więc bd duża rywalizacja:zabki:
przecież Szala se dał spokój z piłką.
Trenuje ten Szala z GieKS-a czy nie bo sa rozne info??
Żaba-Bogucice
28-09-2010, 00:53
Karwan sam powiedział ze jak narazie to zapierdala zeby jakos sie wkrecic w skład.Jest co spiel i obserwuje (trocha z trudem bo mu zasłaniają :lool:).Szala tez był ale co dalej?chuj wii. :huh:
fjodor1978
28-09-2010, 01:07
Wszystko już zostało napisane, ale z jednym się nie zgodzę, że niby Dziedzic bezproduktywny. Był to chyba najczęściej faulowany chop u nas. Nie zmienia to faktu, że na dzień dzisiejszy środek pomocy to u nas najsłabsze ogniwo.
Jedni dostają wysypki na nazwisko Sroka, inni chwalą go za wyjścia do przodu. Cóż, prawda leży pośrodku, faktem jest, że w końcówce sprokurował zagrożenie w postaci wolnego dla Kolejarza.
Nie kumam, dlaczego niektórzy piszą, że Nowak nie przekonuje. Moim zdaniem środek obrony (zresztą jak i boki) zajebiście.
Mimo, że Wierzbicki się podobał, czekam niecierpliwie na Peskivicia, byłoby to b. duże wzmocnienie.
Mimo, że Wierzbicki się podobał, czekam niecierpliwie na Peskivicia, byłoby to b. duże wzmocnienie.
obawiam sie ze sie nie doczekasz...
poza tym po co nam 4 tormanow, mamy za duzo kasy ???
Nie rozumie czemu niektorzy tam wierza w umiejetnsci PEskovicia...Kto sledził jego wystepy w Polonii ten dobrze wie ze rozegrałw barwach Polonii tyle amo dobrych meczy co puścił baboli...A dwa...Dla mnie to najzwyklejszy najemnik...W Polonii nie miał zle to przy pierwszej nadarzajacej sie okazji wyjechał do Grecji i jakby był dobry to by nie wracał do kraju. Mi sie Wierzbicki z kazdym meczem coraz bardziej podoba...O awans nie gramy to grajmy tym co mamy, po co mamy sobie robić niepotrzebne koszty
marcin GieKSa
28-09-2010, 07:47
no wlasnie co z Szalą?kiedy wkoncu podpisze kontrakt??
FC OLKUSZ
28-09-2010, 11:08
Pewnie jak zasłuży. Po co gościowi płacić wiele pieniedzy za samo trenowanie. Niech trenuje i jak nadrobi zaległości to wtedy z nim podpisać. Karwanowi pewnie już płacimy pieniązki a on ciągle jest jak na razie w dupie. Może nie chcieli powtórki??
Dla mnie to najzwyklejszy najemnik...W Polonii nie miał zle to przy pierwszej nadarzajacej sie okazji wyjechał do Grecji i jakby był dobry to by nie wracał do kraju.
każdy piłkarz to najemnik..może są tylko jednostki co od urodzenia są za jednym klubem i tam tylko grają..
a co do okazji,to wolisz grać w Ex polskiej czy greckiej? wypromował sie w Polsce to wyjechał,nie udało się mu tam to pewnie znów chce się wypromować u nas w kraju.
Dafcio64
28-09-2010, 16:26
znów chce się wypromować u nas w kraju
Bardziej odbić od dna ;)
Wierzbicki narazie dobrze broni chociaż w pierwszej połowie te jego podania były ryzykowne, ale później jedną ładnie wyciągnął :D
Żaba-Bogucice
28-09-2010, 16:57
no wlasnie co z Szalą?kiedy wkoncu podpisze kontrakt??
2-3 tydnie temu godoł ze za tydzien:lol:
hubertoo
29-09-2010, 07:54
puki co nie podpisał i za to go szanuje :P
Ciekawe czy się jego baba w domu denerwuje, że codziennie do roboty wyłazi, a pieniędzy z tego ni ma :D
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.