View Full Version : Oświadczenie Stowarzyszenia "SK1964" od. sobotnich wydarzeń
OŚWIADCZENIE STOWARZYSZNIA KIBICÓW GKS-U KATOWICE „SK1964” DOTYCZĄCE WYDARZEŃ Z TARNOWA I KRAKOWA W DNIACH 22 I 23 MARCA
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”, reprezentujące wszystkich kibiców naszego klubu, pragnie ustosunkować się do pojawiającej się w mediach informacji na temat wydarzeń z dni 22 i 23 marca.
Z relacji przedstawianej w środkach masowego przekazu możemy dowiedzieć się, iż zatrzymano 39 kibiców, którzy w dniu 22.03.2008 na dworcu kolejowym w Tarnowie zaatakowali policję „ochraniającą pociąg”.
Niestety nie poinformowano o przyczynie, która wywołała ten atak. Kibic naszego klubu został brutalnie poturbowany przez funkcjonariuszy prawa, gdy przechodził z jednego wagonu do drugiego. Ta policyjna prowokacja wywołała opisane w mediach wydarzenie.
Jako Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964” ubolewamy nad rozwojem wypadków oraz zdecydowanie potępiamy akty wandalizmu i chuligaństwa. Należy, jednak zadać sobie pytanie: „Czy policja, mieniąca się stróżami prawa, swoim zachowaniem nie spowodowała całego zajścia?”. Duża cześć winy za zaistniałe wydarzenia leży po stronie funkcjonariuszy. Prawdę tą media umyślnie (?) starały się przemilczeć.
Z wielkim zdziwieniem odebraliśmy także brak informacji w relacjach mediów, jak wyglądało zatrzymanie podejrzanych kibiców.
Pociąg został zatrzymany na stacji Kraków – Mydlinki. Tam na kibiców GKS-u Katowice czekały już wzmożone oddziały prewencji. Policjanci używając gumowych pałek oraz gazu wdarli się do wynajętego przez nas pociągu i sterroryzowali wszystkich fanów każąc im się kłaść na ziemię w wąskich przedziałach. Temu rozkazowi towarzyszyły liczne ciosy pałką, gazowanie, kopanie, uderzenia pięścią oraz słowne obrażanie. Następnie kilku zamaskowanych policjantów weszło do każdego przedziału i wybierało osoby, które rzekomo uczestniczyły w zajściach w Tarnowie. Wskazani byli wywlekani z pociągu i następnie katowani gumowymi pałkami po całym ciele. Wszyscy oni zostali następnie przewiezieni do komendy w Tarnowie.
Po dłuższym czasie mundurowi zaczęli wyciągać kibiców - grupami - po kilkanaście osób, na całkowicie ciemny peron (oświetlone było jedynie miejsce gdzie robiono zdjęcia). Zdecydowana większość sympatyków naszego klubu (zaraz po spisaniu danych) została siłą zmuszona do położenia się w ciemnym miejscu na peronie, gdzie dochodziło do iście dantejskich scen: uderzanie, poniżanie, skakanie po plecach czy plucie to tylko wybrane metody "rozrywki", którą zafundowali sobie młodzi stróże prawa z krakowskiej oraz tarnowskiej policji. Najbardziej dziwi fakt, że wszystko działo się za przyzwoleniem wysokich rangą funkcjonariuszy, oraz policjantów nieumundurowanych, którzy legitymowali kibiców. Na zakończenie ponownie wszyscy dostawali ciosy gumowymi pałkami, a następnie zostali wpędzeni z powrotem do pociągu. Wcześniej wszystkie przedziały zostały przeszukane przez policję (przy okazji przeszukania funkcjonariusze kradli szaliki, czapki oraz pieniądze kibicom) oraz zagazowane. Oczywiście dalej wszyscy zmuszeni byli leżeć na podłodze.
Ogólnie ponad sześciuset kibiców GKS-u Katowice spędziło pięć godzin leżąc na ziemi. Byli bici, poniżani, okradani oraz gazowani. Katowano wszystkich, bez żadnych wyjątków. Jeden z kibiców otrzymał ponad 20 uderzeń pałką w górne partie ciała, i od tragedii uratował go jedynie fakt, iż pałka w pewnym momencie najzwyczajniej się złamała. Kilka chwil później funkcjonariusz, który dokonał tego samosądu ukradł pieniądze z portfela na oczach kilkudziesięciu osób będących w tym samym wagonie. Policyjną pałką dostała nawet jedna z dziewczyn jadących na mecz. Wśród katowanych kibiców była osoba mająca astmę, która inhalatora mogła użyć dopiero po dłuższym czasie. Również kilka innych osób, cierpiących na różne choroby, przez bierność policjantów było narażonych na utratę zdrowia i życia. Bezpodstawnie zatrzymano młodego kibica, którego dręczono psychicznie. Jeden z organizatorów wyjazdu i pracowników klubu GKS Katowice, który wyszedł porozmawiać z policją został brutalnie pobity oraz okradziony z pieniędzy wyjazdowych – 4 tys. złotych. Kilkadziesiąt osób zostało pozbawionych wolności na okres 48 godzin i spędziło święta wielkanocne na komendzie. Trzydziestu zostanie w areszcie przez najbliższe trzy miesiące. Oprócz zeznań policjantów nie ma żadnych innych dowodów.
Z godziny na godzinę otrzymujemy coraz bardziej niepokojące informacje dotyczące zatrzymanych kibiców. Rodziny podejrzanych po wczorajszej wizycie w tarnowskiej prokuraturze nie mają wątpliwości, ze ich bliscy byli w areszcie dotkliwie pobici. Niektórym z nich zabrano ubrania oraz wyłączono ogrzewanie w celach. Adwokaci podejrzanych podkreślają skandaliczne zachowanie zarówno policji, jak i pracy tarnowskiego sadu. Absurdem najwyższego stopnia jest niechęć poinformowania rodzin podejrzanych o aktualnym miejscu przebywania ich bliskich - zostali oni rozwiezieni po aresztach w całym województwie małopolskim.
Zastanawiający jest fakt, iż równo z pojawieniem się oddziałów policji na dworcu kolejowym w Tarnowie pojawiła się także ekipa telewizyjna, natomiast podczas „pacyfikacji” pociągu telewizja nie dojechała, mając na to, co najmniej dwa razy więcej czasu. Zbieg okoliczności? Czy może policja nie zgodziła się na obecność kamer, które mogłyby przeszkodzić w radosnym katowaniu kibiców? A może to telewizja nie chciała pokazać prawdy?
Polskie prawo cechuje między innymi zasada domniemania niewinności. Jak ona ma się do wydarzeń z Krakowa i Tarnowa? „Sprawiedliwość” wymierzono siłą, bez dowodów i procesu, kierując się nienawiścią do kibiców. Jak dużo jeszcze czasu musi upłynąć, nim policja oprócz zmiany nazwy z milicji, zmieni także swoje postępowanie i sposób podejścia do obywateli?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964” rozważa wniesienie sprawy o pobicie do prokuratury. Wszyscy skatowani kibice poddali się obdukcji lekarskiej. Jesteśmy także w posiadaniu filmów, kręconych aparatami komórkowymi, a wskazujących na winę funkcjonariuszy. Głęboko wierzymy, iż policjanci, którzy dopuścili się powyższych przestępstw zostaną ukarani.
Pragniemy także przypomnieć, iż kibice organizują wiele akcji charytatywnych oraz pozytywnie promują klub GKS Katowice. Ubolewamy nad wydarzeniami z tych dwóch dni, mając nadzieję, iż nie będziemy kojarzeni, jako chuligani tylko jak kibice działający pozytywnie na rożnych płaszczyznach życia społecznego.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”
Dziennikarzy, którzy chcieliby dowiedzieć się więcej o wydarzeniach z dni 22 i 23 marca prosimy o kontakt z poniższą osobą.
Piotr Koszecki
prezes Stowarzyszenia Kibicow GKS-u Katowice "SK 1964"
tel. +48 696 714 901
Komórka włączona 24 godziny na dobę.
Relacje poszkodowanych są dostępne pod tym adresem: http://forumgieksy.pl/forumdisplay.php?f=32
Zainteresowałem tą sprawą 2 znajomych dziennikarzy ( jeden z TVP 3 drugi z TV Sielesia ) czy sie tym zainteresuja i czy to da jakiś pozytywny skutek dla Nas nie wiem.
Kosa przekazałem im Twoje dane.
Krzychu_1977
25-03-2008, 09:14
proponuję słać ten tekst plus link do opisów wydarzeń na adres kontakt@tvn24.pl
moim zdaniem im więcej osoób wyśle, tym szansa że się ruszą z tym jest większa...
Krzychu_1977
25-03-2008, 09:16
PS. Nie da sie wrzucić tego oświadczenia na stronę główna GieKSy?.
tvn ma to w dupie, taki drugi fakt. wazne zeby swieze info kibice rozjebali dworzec informacja poszla na swiat i juz ich to wali. teraz sie beda zajmowac radiem maryja, poslem Palikotem czy pytaniem w milionerach kim z zawodu jest marysia z serailu ktory oczywiscie leci na tvn.
zeszli na psy wiec nie ma co liczyc na rzetelnosc dziennikarska
Żaba-Bogucice
25-03-2008, 10:17
Zainteresowałem tą sprawą 2 znajomych dziennikarzy ( jeden z TVP 3 drugi z TV Sielesia ) czy sie tym zainteresuja i czy to da jakiś pozytywny skutek dla Nas nie wiem.
Kosa przekazałem im Twoje dane.
rozmawiałem telefonicznie z gosciem ktory napisał artykuł w D.Z.,osobiscie stwierdził ze został on przeinaczony,a pewne rzeczy zmienione,tez zostawiłem numer telefonu.
rozmawiałem telefonicznie z gosciem ktory napisał artykuł w D.Z.,osobiscie stwierdził ze został on przeinaczony,a pewne rzeczy zmienione,tez zostawiłem numer telefonu.
Zaba, niestety nie ma czegos takiego jak wolnosc słowa. Po wydarzeniach na Rozwoju tez mial ukazac sie artykuł o "działaniach" psiarni i dziwnym trafem nagle zostal usuniety z druku...
Zadzwoniłem do Echa Miasta z tym tematem.
Dziennikarz piszący o sporcie wziął dane kontaktowe i podziekował za cynk.
zwierzak64
25-03-2008, 10:54
Zachowajcie te zdania dla siebie. A nóż jakiś dziennikarz zainteresuje się sprawą, wejdzie na forum przeczyta jakie to media za hujowe i sobie odpuści. Chcemy od nich pomocy to nie jebcie ich skoro jeszcze nic nie wiadomo (a nie wiadomo, bo nie widze tu postu Kosy, że nikt do niego nie zadzwonił).
dokladnie i nie zakladac ze ktos juz wyslal pewnie do tej i do tej redacji albo na pewno ktos tam wysle ...tylko wysylac..ja tak robie..wszedzie gdzie sie da i ma to sens
napewno niezaszkodzi zadzwonic. Sądze ze jesli w polsce nieda rady podjac jakichs krokow w kierunku ukarania funkcjonariuszy to trzeba zadziałac za granica w helsinkach albo strasbourgu.
Musi byc jakis sposob zeby ich ukarac...
Moze ktos z was ma dojscie/zna Kamila Durczoka?
Jakby co to iech mnie nikt nie jebie ale jakas pozycje w TVN-ie ma a i podobno kibicuje GieKSie.Jest z Katowic wiec mozna sprubowac.
Nie moze ujsc na sucho tym psycholom to co zrobili.
Jak to przeczytalem to jestem w szoku.
Zdemoralizowany kraj.
Dudi_1979
25-03-2008, 12:00
właśnie wysłałem w/w oświadczenie do TVN24. Myślę ze powinniśmy zasypać mailami wszystkie większe redakcje w tym kraju!!!!!!!1
AVE
TVN bedzie trudno przekonac, zeby teraz zmienili wersje i przyznali nam racje, ale mimo wszystko wysylajmy! Juz bardziej POLSAT (jako wielka konkurencja TVN) powinien sie to sprawa zainteresowac, bo dotychczas (chyba) nic nie mowiono w tej stacji o tej akcji.. a mysle ze na reke bylo by im ZANEGOWANIE tego co mowiono w TVNie;]
WYSYLAMY WSZEDZIE!!
http://s24.pl/oswiadczenie_kibicow_gks_u_katowice-s42427.html
wrzuc skany jesli mozesz. Media przeciw nam, ale czego mozna sie spodziewc po brukowcach których hitem na 1 strone jest nieszczescie innych ludz.
Z kibice.net
OZSK:
Otrzymują:
Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
Sejm i Senat Rzeczypospolitej Polskiej
Kancelaria Prezesa Rady Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej
Prokurator Generalny Rzeczypospolitej Polskiej
Rzecznik Praw Obywatelskich
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji
Komenda Główna Policji
Polski Związek Piłki Nożnej
Ekstraklasa Spółka Akcyjna
Media
Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców, działając w interesie wszystkich kibiców piłki nożnej w Polsce, zwraca się do wszystkich instytucji stojących na straży praworządności Rzeczypospolitej Polskiej, a także do wszystkich instytucji związanych z piłką nożną: organizatorów i media - bezwzględnego i jak najszybszego wyjaśnienia sprawy opisanej w oświadczeniu Stowarzyszenia Kibiców GKS Katowice "SK 1964", przytoczonym poniżej.
OZSK i wszystkie stowarzyszenia kibiców w Polsce usilnie pracując nad zwalczaniem tzw chuligaństwa stadionowego wśród kibiców wzywają dziś, aby w przypadku potwierdzenia choć jednego zarzutu zawartego w opisie Stowarzyszenia Kibiców GKS Katowice, surowo i sprawiedliwie osądzić i ukarać również brutalnych i bezprawnie zachowujących się funkcjonariuszy zatrudnionych przez krakowski oddział Policji Państwowej.
http://i28.tinypic.com/2ileir5.jpg Skan z fAKTU. No qwa to sie nazywa niekompetencja dziennikarska. Caly tekst pozostawiam bez komentarza.
http://www.tvn24.pl/0,1543586,wiadomosc.html chyba pierwszy artykul pokazujacy rowniez stanowisko drugiej strony.
Dudi_1979
25-03-2008, 14:57
wysłałem do 90minut.pl zobaczymy. PANOWIE NIE MY ROZPOCZĘLIŚMY TE WOJNĘ ALE MY JĄ WYGRAMY. Najlepsze jest że mamy poparcie kibiców z całego kraju
AVE
i wysyłać gdzie się da to przynosi efekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mariusz1964
25-03-2008, 15:05
Podajcie Konto Na Ktore Mozna Wplacac Pieniadze Na Adwokatow Itp
Rozmaiwalem z Naczelnym Sportcom.pl - wyslalem w formacie Word oswiadczenie i zgodzil sie opublikowac, zobaczymy.
Proboje dalej i gdzie indziej.
pozdro
Sportowefakty.pl rowniez
Na TVN24 teraz mówili o tym zdarzeniu i że bedzie konferencja prasowa milicji o 16:30 min. na temat tych zdarzeń.
aaaaa boja sie ze oberwie sie im za ta akcje, wiec robia kontrataki, teraz nie mozna sie poddac!
kurwa ale szopka !!! az mi sie cisnienie podnioslo
sylwek252
25-03-2008, 15:34
gadają o tym na TVN24
na TVP 3 konferencja na ten temat głównie z Komendy głównej! może się przydać!
EDIT: Koniec, sam niewiele widziałem :/ szkoda że oświadczenie nie pojawiło się przez weekend - może wtedy któryś z obecnych dziennikarzy mógłby je wykorzystać do zadania pytania :/
na tvp3 dalej leci ta śmieszna konferencja
FC OLKUSZ
25-03-2008, 15:37
Kurwa znowu mówili tylko o sobie!!!!
Suki Krakowskie
"kompromitacja kibicow", a kompromitacji pal mowy nie bylo!
Tak jak wyzej zostalo napisane-boja sie i konferencje!
no comments
w klubie tez powinna zostac zorganizowana konferencja, zaprosic tv i druga strone medalu tez przedstawic.
Pozdro
Z jego wypowiedzi wynika że jesteśmy siatką przestępczą zbierająca pieniądze na adwokatów dla swoich kolegów
Mozna sie było tego spodziewac... psy znowu pokazaly sie w roli bohaterow, pierdola o stworzeniu komórek rozpoznawczych ktore juz istnieja wiec co ten ciul chce powolywac... JP!!!
Ale szopke odwalili !
Takie kity wciskaja
Ale musieli cos popieprzyc
klamcy zasrani
teraz najwazniejsze zeby ukazali te wszystkie filmy
!
Niech luzie zobacza czy 15 letni chlopcy badz dziewczyny sa PSEUDOKIBACIMI !
CHWDP
Lepiej napierdalać 24 na dobe, że stan kolarzy się poprawia.
komendant głowny - wina organizatora i kolei, że nie było w pociągach miejsca i wagonu dla policji...
Klub powinien szybko zareagować i zrobić podobna konferencje....
To nie może ucichnąć bo nas media zniszczą!
RobertSK
25-03-2008, 15:42
Tak obywatele mozemy spac spokojnie bandyci juz nie bedą w naszych mistach czuli sie bezkarni...ufff co za ulga!
Zaraz zwymiotuje kurwa!NIe mogłem słuchac tego pierdolenia...cisnienie sie podnosi jak sie tego słucha.....
Brawo za OSWIADCZENIE SK1964!Mam nadzieje ze wszyscy damy rade i Ci co naprawde na to zasługuja zostaną ukarani!!
GKS KATOWICE Trzymajcie Sie Chłopaki!!
nalepsze bylo haslo ZERO TOLERANCJI DLA KIBICOW :))))
wnioski z konferencji prasowej i pytań dziennikarzy: banda uzbrojonych po zęby pseudokibiców napadła na biednych niespodziewających się niczego policjantów z Torunia i tylko bohaterska postawa prokuratora z Torunia spowodowała, że bandyci zostali aresztowani ...
żenada ...
a może by tak ktoś prawdę powiedział jeszcze przed głównymi wydaniami Faktów, Wiadomości i innych takich dupereli ??
Lars Ulrich
25-03-2008, 15:43
Tak obywatele mozemy spac spokojnie bandyci juz nie bedą w naszych mistach czuli sie bezkarni...KIBICE powiedział KIBICE !!
W skrócie z wypowiedzi policji:
-zero tolerancji dla pseudokibiców
-policja jest cacy i nie może bać sie używać środków przymusu bezpośredniego
-będą tępić "kibiców, tzn pseudokibiców"
-W ogóle to przedstawił tak jakby zatrzymali ich na gorącym uczynku a nie w Krakowie
-mówił że będzie bardzo szczegółowe rozpoznanie po komisariatach czy zatrzymany jest przestępcą czy pseudokibicem (zapomniał dodać czy normalnym Kowalskim nie mającym kartoteki)
Czy w grupie "400" kibiców GieKSy, byli SAMI pseudokibice, bandyci i przestępcy? BO WSZYSCY BEZ WYJĄTKU leżeli na zolu. Teraz moje pytanie. Gdzie są Ci "prawdziwi kibice", których wspomniał ten koleś? Jak potraktowano tych "prawdziwych kibiców", których ONI WIELCE BRONIĄ?!
Paranoja. Najgorsze, że ludzie w to wszystko wierzą.
Poczuli łogień pod dupa wiecsie tlumacza!!!!!!
Znaczy ze mamy szanse!!!!
Lars Ulrich
25-03-2008, 15:45
w ogóle że przewchuj szczegółówe zatrzymania , rzeczywiście kurwa " o kurwa co sie patrzysz , dawać go "
Na TVN24 teraz mówili o tym zdarzeniu i że bedzie konferencja prasowa milicji o 16:30 min. na temat tych zdarzeń.
Może to ktoś wciepnąć
kurwa mac! chlopcy nie mozemy teraz tego zostawic i sie poddac ! musimy zrobic wszystko zeby nie ucichlo a ma sie zrobic glosno o sprawie. sprawa koniecznie musi isc do sadu! kurwa ale mam nerwy. bedzie jakies konto podane. przeciez trzeba ratowac dobrych chlopakow!!! wszyscy dzialajmy!!!
Pierwsza chyba wzmianka w większym medium!
http://www.tvn24.pl/0,1543586,wiadomosc.html
Oby tak dalej!
Kosa wciepnij na forum Kibice.net numer konta, bo było kilku chetnych zeby wplacic pieniądze dla chlopaków ktorzy zostali zatrzymani.
Rolmops Zaraz pewnie na stronie tvn24 pojawi się skrót z tej konferencji
fajną sprawą byłaby konfrontacja (dobrze zorientowany przedstawiciel kibiców kontra przedstawiciel policji) tylko organizacja takiego czegoś graniczy z cudem.
Trzeba to nagłośnić jak najbardziej, nawet jak dałem do przeczytania oświadczenie SK1964 (które moim zdaniem zajebiście napisane i za to brawa) to mimo swojej ogromnej niechęci do kibiców była mówiąc delikatnie oburzona
Zwróćcie uwage że organizując konferencje teraz, milicja daje materiał do głównego wydania wiadomości w kulku stacjach a wiadomo że kłamstwo powtarzane odpowiednio długo staje się prawdą
takim czymś bardzo utrudniają bo teraz media nie do końca będą chciały przyznać sie do tego że nie do końca zbadały sprawe (mam nadzieje że sie myle)
http://gieksa.pl/news.php?id_news=2692&nid=gl
Wielkie brawa dla zarządu!!!
Kosa wciepnij na forum Kibice.net numer konta, bo było kilku chetnych zeby wplacic pieniądze dla chlopaków ktorzy zostali zatrzymani.
Podaj ten nr konta, bo chętnie coś wpłace.
pozdRawiam, CHWDP!
http://gieksa.pl/news.php?id_news=2692&nid=gl
Wielkie brawa dla zarządu!!!
BRAWO za już i prosimy o jeszcze ...
W szczególności, że pracownik klubu kolega ...... został jednoznacznie zakwalifikowany przez policję jako pseudokibic i bandyta ...
Marcin1964
25-03-2008, 16:05
Jeżeli chodzi o Zarząd to oświadczenie nie wystarczy!!!
Panie Viceprezesie czekamy na kontraatak,
bo chyba każdy zdaje sobie z tego sprawe że nie można poprzestac na na jednej notce!!!!!!!!!!!!
Zarówno jesli chodzi o Kibiców jak i Klub.
Milicja zaatakowała wszystkich,nie ma co czekać.
Musi być przeprowadzona konferencja prasowa,
bo inaczej wygląda suchy papier,a inaczej masowy przekaz medialny.
http://www.tvn24.pl/12694,1543586,wiadomosc.html
michal_91
25-03-2008, 16:20
Rozsyłac Wszedzie, Interia, Onet Itp. Prosze!
Może to ktoś wciepnąć
http://rapidshare.com/files/102277950/PICT0029.MOV.html
http://i28.tinypic.com/fnrbwo.jpg proszze czytac
Widzielismy juz to
A najlepsze jest ze jakis inny kolek z tego forum kilka postow nizej wytknal komus ze jakis koles ktory napisal oswiadczenie kibicow ma w podpisie na forum
"Katowice z tego slyna ze smieRdziele tutaj gina"
i cos tam dopisane
Zenada
Jeżeli chodzi o Zarząd to oświadczenie nie wystarczy!!!
Panie Viceprezesie czekamy na kontraatak,
bo chyba każdy zdaje sobie z tego sprawe że nie można poprzestac na na jednej notce!!!!!!!!!!!!
Zarówno jesli chodzi o Kibiców jak i Klub.
Milicja zaatakowała wszystkich,nie ma co czekać.
Musi być przeprowadzona konferencja prasowa,
bo inaczej wygląda suchy papier,a inaczej masowy przekaz medialny.
konferencja prasowa? jak najbardziej. nalezy pamietac przede wszystkim o zapewnieniu mozliwie jak najwiekszej ilosci przedstawicieli mediow, jak rowniez ofiar (bo chyba to slowo nie jest przesada... Media to wielka sila, pamietajmy o tym! To na pewno zadziala.
Wazne tez jest, zeby robic to "na goraco", im pozniej tym gorzej. Zeby nie bylo tak jak z Rozwojem! Emocje opadly i rozeszlo sie po kosciach. Nie mozemy tego tak zostawic!
Tu nie chodzi tylko o nasza GieKSe! Cytujac TVN24 "stop bandytom"!!!
Mąż koleżanki mojej matki jest reportrem w tvp3 wiec poprosiłem ją by znim pogadała i ze jak co to podam mu namiary na ludzi zjmujących się tą sprwą w naszym klubie. Zobaczym co z tego wyniknie!
kuźwa nie idzie czytać tego psiarskiego forum. Co jeden tam to mądrzejszy. Mam nadzieje, dostanie się kundlom za to!
legion111
25-03-2008, 16:55
Przydałoby się jeśli gdziekolwiek trafi do mediów podkreślić że osoby poszkodowane to np przedstawiciel Stowarzyszenia, działacz klubu, magister,lekarz,górnik,dziewczyna itd itp...
Może jakaś duża manifestacja - w centrum Katowic i w ogóle w wielu miastach przeciw brutalności policji.... Tysiąc czy dwa tysiące osób to już bez echa przejść by nie mogło przynajmniej w lokalnych mediach a jakby było w wielu miastach w tym samym czasie?
BillyKid
25-03-2008, 17:15
http://i28.tinypic.com/2ileir5.jpg
Kurwa Jebany FAKT !!
Może jakaś duża manifestacja - w centrum Katowic i w ogóle w wielu miastach przeciw brutalności policji.... Tysiąc czy dwa tysiące osób to już bez echa przejść by nie mogło przynajmniej w lokalnych mediach a jakby było w wielu miastach w tym samym czasie?
sam nie korzystam z forum kibice.net ale kumpel wyslal mi dzis link do tematu o naszym oświadczeniu... wszyscy kibice sa zgodni! tu potrzebna jest solidarność bo to nasza wspólna walka! już są propozycje transparentów itp na meczach... mysle że wspólna ogolnopolska akcja jest możliwa!!!
kamilosgks
25-03-2008, 17:50
Z tym transparentem to naprawdę dobry pomysł powinien on już sie pojawić jutro na meczu Polski ale niestety zostało mało czasu.
Każdy klub powinien taki transparent zrobić od okręgówki po OE:zabki:
Np.takie hasło:STOP POLICYJNEJ PROWOKACJI-GKS JESTEŚMY Z WAMI!!!
http://newseuro2012.info/news.php?id=45
Answerno
25-03-2008, 18:29
http://sportcom.pl/index.php?o=wiecej&id=74600
http://sport.onet.pl/0,1248759,1716634,,reakcja_gks_katowice_na_wydarze nia_z_tarnowa,,wiadomosc.html
Szkoda że info o tarnowie było na 1-szej stronie, a to cięzko znaleźc...
http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/reakcja-gks-katowice-na-wydarzenia-z-tarnowa,1081384/7e2eee1aa155f67715ff833c4ac81348?source=rss
http://sportcom.pl/index.php?o=wiecej&id=74600
Wielki Szacun za tak szybkie umieszczenie tego Oswiadczniea-jak z nim gadalem myslalem ze sie nie zgodzi, ale jednak Portal dla Kibicow Pilki.
Dalej wysylam i rozmawiam z naczelnymi roznych stronek, zobaczymy co bedzie:/
Pozdro
z tego co widze to na wiekszosci portali jest druga strona medalu...
Incrediboy
25-03-2008, 19:05
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5054775.html
rafalbombel
25-03-2008, 19:19
Coś w temacie z forum Jagieloni:
"Wszyscy wiemy, w jaki sposób zostali potraktowani przez policję nasi kibice po meczu z Kmitą Zabierzów w Krakowie. Brutalna akcja „stróżów prawa” na naszych kolegach i koleżankach jadących do domu zakończyła się nie tylko siniakami, ale też karami finansowymi. Jutro na meczu Jagiellonia – Polonia Bytom starsi kibice będą zbierali na trybunach środki z przeznaczeniem na te niesłusznie nałożone kary. Zachęcamy wszystkich aby nie żałowali pieniędzy, mamy do uzbierania około 10 tysięcy złotych i liczymy na to, że pokażemy Jagielloński Styl również w tej kwestii. Liczymy na Was!! "
vAn Daal
25-03-2008, 19:29
Kurwa no krew mnie zalewa!!! ...MIlicja i ich bezkarność!!! Bezapelacyjnie trza działać!
(...) jesteś odważny za swoje czyny polska policja to sk......ny!!!
Z tym transparentem to naprawdę dobry pomysł powinien on już sie pojawić jutro na meczu Polski ale niestety zostało mało czasu.
Każdy klub powinien taki transparent zrobić od okręgówki po OE:zabki:
Np.takie hasło:STOP POLICYJNEJ PROWOKACJI-GKS JESTEŚMY Z WAMI!!!
z tym transparentem na jutrzejszym meczu to bardzo dobry pomysl!bardzo duzo ludzi to zobaczy !! nie wiem moze ktos odpowiedni od nas porozmawia z przedstawicielami kibicow wisly na pewno macie jakis kontak! tak tylko mysle jak to mozna zalatwic. a moze dotrze to jakos do nich i sami wpadna na taki pomysl nie wiem ale trzeba dzialac
Panowie jazda! Musimy dać rade cała Polska liczy ze wkoncu ktos utrze nosa skurwysyną.
Mamy wsparcie całej Polski!
Wysyłać listy do redakcji, zasypywac znajomych linkami z oswiadczeniem.
Calej polski?
zapomniales dodac kibicowskiej.
Bo stare babcie itd.ktore uslysza w mediach ze kibice sa blee albo jak ojciec Rydzyk ratuje swiat to zaraz maja takie kielbie we lbie zrobione !
Aczkolwiek trzeba wszystkie materialy wykorzystac.Wszystko co sie da.Naglosnic to i nie dac bezkarnie przejsc tym zomowskim skurwy... !
A w pierwszym rzedzie trzeba jakos oczyscic chlopakow ktorzy przez widzimisie zyciowych nieudacznikow musza teraz siedziec w syfie !
Milicja banda tchorzy !
CHWDP
http://s24.pl/szokujace_zeznania_kibicow_gks-s42439.html
Już wkrótce serwis s24.pl przedstawi wywiady z przedstawicielami obu stron - rzecznikiem Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice oraz rzecznikiem policji.
Na tym policyjnym forum jest świetny wpis któregoś z naszych starszych kibiców - takich ludzi i takich opinii nam potrzeba! Mam nadzieję że macie z tym kibicem jakiś kontakt - że wiecie kto to...
Witam wszystkich.
To naprawde smutne co wy, osoby mieniące się stróżami prawa wypisujecie i co wyprawiacie z kibicami. Szczególnie w tym systemie o który tak wałczyłem.
Mam 48 lat, mieszkam w Katowicach i od wielu wielu lat kibicuje mojej GieKSie, od przeszło 28 lat z przerwami pracuje jako górnik. Byłem w "Wujku" pamiętnego roku. Strajkowałem oraz brałem udział w ulicznych manifestacjach. Działalem w "Solidarności". W trakcie wyborów w 1990 siedziałem w komisji. Przez wiele lat kibicowania, byłem na wielu wyjazdach (także tych za czasów PRL), wtedy milicjanci strasznie nas kibiców nienawidzili (podobnie jak wy spatkobiercy tego organu dzisiaj) i czesto dostawaliśmy od nich lolami. To były inne czasy uważalismy, że milicja (zomo) to banda degeneratów, która nie ma ambicji, że są to chłopaczki ze wsi, którzy potrafią tylko lać pałą swoich rodaków, za czerwone ideały; aparat znienawidzonej władzy. Uważaliśmy ze milicja to źli, agresywni ludzie. Po wydarzeniach z 23/24 marca z przykrością zauważam, że dorównujecie swoim kolegom z tamtch lat.
Nie jeździłem na wyjazdy w latach 90 z racji na obowiązki rodzinne oraz przez to że chuligaństwo na dobre zagnieździło się na naszych trybunach i uznałem takie eksapady za zbyt niebezpieczne. Dopiero 4 latat temu wróciłem na wyjazdowy szlak i podążam za moją GieKSą. Realia bardzo się zmienił od lat 80. Teraz wyjazd to bardzo piknikowa zabawa. Jest pociąg specjalny, który przewozi bezpośredni na miejsce, można miło spędzić czas, pośmiać się, pogadać przy wspólnym piwku z kolegami. Mecz to też swietna sprawa, śpiewy dla swojej drużyny, flagi itp. Własnie dlatego wróciłem do jeżdzenia bo jest bezpiecznie.
Zdaje sobie sprawe, że zawsze gdzieś jest ten "margines" powiedzmy te 31 osób, które się awanturują, jednak to chyba nie powód aby pozostałe 600 osób traktować jak więźniów KL Auschwitz lub bydło jak wyzej określił kibiców w tym mnie użytkownik saxon. To co policja wyprawiala tamtego wieczora to bylo jawne pogwalcenie kilku paragrafow z ustawie o policji. Pierwszy raz spotkala mnie taka sytuacja od wlasnie wyjazdow z lat 80, myślałem że takie sytuacji to już przeszłość. Prewencja (przeważnie gówniarze w wieku mojej córki) szydzili z nas, mnie nazywając "dziadkiem", pluli nam na siedzenia, szalik mojej GieKSy, który miałem od 13 lat, a który dostałem od mojej żony przepadł bezpowrotnie. Mojemu koledze zginęła czapka, 2 pasażeróm z mojego wagonu zginęły pieniądze. Pseudo policjanci skrupulatnie pilnowali, aby nikt ich nie mógł zarejestrować na telefonach. Ja starszy już człowiek musiałem leżeć 2h na podłodze jak szmata, sciśnięty z innymi na przestrzeni paru metrów kwadaratowych. Nie chodzi o nie wygode bo w kopalni jest jeszcze gorzej ja to wytrzymam, ale mój honor naprawde cierpi kiedy "szczyl" w policyjnym mundurze drze się na mnie używając co drugiego słowa powszechnie uznanego za obraźliwe i każe mi kłaść się na ziemi bo jak nie to mnie "rozp......". Gdzie szacunek dla obywateli/starszych? O ile młodym może jeszcze buzuje od władzy, to nie mogę pojąć jak starszy wysocy rangą policjanci na to pozwalają? Pozwalają młodym bezkarnie tłamsić osoby starsze od siebie, które nie jednokrotnie mają firmy, lub udzielają sie charytatywnie (prezes stowarzyszenia).
Piszecie, że jesteśmy jakąś grupą przestępczą, ludzie opanujcie się! Na mecze jeżdżą bardzo porządni ludzie, niekiedy porządniejsci od was. Poza tym są kobiety, które ponoć też się tego dnia nasłuchały od waszego kwiatu polskiej młodzieży. Ciesze się jedynie, że na tym wyjeździe nie było żadnych rodziców z dziecmi (a tacy też się zdażają!!! ale na bliskich wyjazdach).
Saxon zauważył, że nie mamy żadnych praw? Jak to? Czy jeżeli bedzię akacja gdzie zakładamy że wrkoczy 31 terrorystów to oznacza że razem z nimi trzeba uśmiercić 550 zakładników?
Siedzenia po turecku na zimnej podłodze, oraz siedzenie zimną nocą na kamieniach + pałowanie za każdy sprzeciw pozostawie już bez komentarza. Tak jak rzucanie kamieniami w pociąg przez policje z Tarnowa, to naprawde zasługuje na pochwałe. Czlowiek placi podatki liczy, że policja będzie dobrze wyposażona, a oni meldują się na dworcu z kamieniami.
W wielka niedziele pojechalem na święta do Krakowa do córki, córcia pytała mnie jak było na meczu, bo słyszała, że była jakaś awantura. Ja odpowiedziałem, że to tylko mała część się awanturowałą. Dobrze, że policja ma bardzo dobrą propagande i do mediów przeciekła tylko ta 1/4 prawdy, bo nie wyobrażam sobie mojej córki jakby się dowiedziała że jej tata przeleżał 2h głową do podłogi w pociągu lub że musiał siedzieć na kamieniach i przechodzić "scieżke zdrowia" jakbym znowu był wrogiem socjalizmu
swietny tekst !
mysle ze potrzeba jak najwiecej takich glosów szczegolnie ze to starsza osoba jej wypowiedz nie bedzie kolejnymi "wypocinami mlodych" jesli bedzie organizowana konferencja prasowa to proponuje zaprosic tego Pana.Jego glos przemowi bardziej niz mlodych.tak mi sie wydaje.
Jak tak sobie czytam fora roznych klubow to na wszystkich sa glosy poparcie dla nas.
Tylko oczywiscie nie na jednym-'kolegow' zza miedzy.
Widac ze tam wiele osob nawet jakby...popieralo ta akcje psycholi.
Coz nie ma co im zyczyc podobnych rzeczy ale musieli by przezyc co wiele osob tutaj piszacych to zapewne zmienili by swoj chory poglad.
Dzialac chopy ! (moze jacys pracownicy PKP cos widzieli i mogli by zeznawac?)
Krzychu_1988
26-03-2008, 08:01
Na tvn 24 teraz będzie relacja o tym !!!!
Arni KSG
26-03-2008, 08:59
GieKSa trzymajcie się cała Polska jest z wami walczmy razem z zomo!!!
http://pl.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ
BillyKid
26-03-2008, 09:19
http://img186.imageshack.us/my.php?image=20080326dpaferagkskattr2.jpg
cały mój post to tylko moje przemyślenie sprawy:
przypuśćmy:
Wszyscy policjanci którzy byli na stacji Kraków - Mydlniki zostają ukarani karą pieniężną w wysokości (powiedzmy przykładowo) 1500 PLN i nie ważne czy był kierowcą pojazdu stojącego z boku czy pałował i poniżał kibiców, czy był dowódcą czy zwykłym szeregowcem. Jestem ciekaw ilu z nich oburzyło by się i odmówiło zapłacenia takiej kary??? Bo dlaczego maja płacić skoro w niczym nie brali udziału i dlaczego ma to dotyczyć wszystkich tam obecnych??? po drugie tak jak wybierano ludzi z pociągu - 600 ludzi wybiera i wskazuje powiedzmy 30 z policjantów (podejrzewam że wskazywani byli by także Ci policjanci którzy nie mieli nic z tym do czynienia, po prostu mieli pecha że tam byli)którzy dostają nagany i wylatują z pracy za udział w akcji na stacji Kraków - Mydlniki ( za zbytnią brutalność, głupotę i poniżanie ludzi) ciekawi mnie ilu z nich by się odwoływało od decyzji ??? dlaczego by się odwoływali – bo to niesprawiedliwe ??? żeby komuś coś można było zarzucać samemu najpierw trzeba być w porządku w tych samych kwestiach
http://pl.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ
tylko wtedy TVN to byla inna telewizja... teraz mozna dac na tacy jasne dowody na to że psiaki nie zachowaly sie zgodnie z prawem to i ta nie pokażą tego bo jest to niezgodne z ogólnym dobrem społecznym... wyznaja zasade ze nawet 95% ludzi może się mylić...szkoda..
proponuje relacje kibiców itp przetłumaczyć na ENG.... i rozsyłać do organizacji europejskich, tam na to popatrzą obiektywnie...
z tvnem nie ma co. Oni walczą z Kibicami Legii wiec na pewno nie puszcza takich materiałów teraz.
Za niedługo na tvn24 ma być znów relacja na żywo z Bukowej. Byliśmy rano - były dwie już relacje.
Poza tym nagrywane teraz było/jest dla TVN (Fakty o 19.00) rozmowy z kibicami; poza tym rozmowy z TVP3; Silesia tv(?) i jeszcze jakieś jedne media przybyły..
co z tego będzie - zobaczymy..
Bitwa o Tarnów na peronie drugim
Pociąg specjalny zatrzymuje się na stacji Tarnów
W senne, wielkosobotnie popołudnie ostatni spóźnialscy nieśli w koszyczkach święconkę, zmierzając do kościoła pod wezwaniem Świętej Rodziny, zwanym zwyczajowo "kościołem misjonarzy". Tymczasem nieopodal miały miejsce zdarzenia, dzięki którym miasto mogło zagościć - jak to ma w zwyczaju raz na dwa, trzy lata - w czołówkach ogólnopolskich serwisów. Otóż nieopodal, po drugiej stronie Krakowskiej, za Plantami, tuż przy wiecznie remontowanym, i wiecznie zaplutym dworcu, zatrzymał się pociąg.
W tym jeszcze nie było nic osobliwego. Na stacji Tarnów zatrzymują się co jakiś czas pociągi. Różne - osobowe, pospieszne, ekspresy. Ba, nawet Inter City się zatrzymują. Pociąg, który zatrzymał się na stacji Tarnów w to senne, wielkosobotnie popołudnie, był jednak pociągiem szczególnym.
Był pociągiem specjalnym.
Kilka faktów
22 marca odbył się mecz piłkarski w ramach rozgrywek drugiej ligi. Stal Stalowa Wola pokonała GKS Katowice 1 – 0. Bramkę strzelił niejaki Tadeusz Krawiec. W trzydziestej trzeciej minucie. Spotkanie obejrzało 4 tys. kibiców. W tym ponad sześciuset fanów GKS-u, którzy po meczu odjechali pociągiem specjalnym na Śląsk. Pociąg dotarł do Tarnowa, gdzie zatrzymał się przy drugim peronie.
Peron drugi po bitwie
Dlaczego pociąg zatrzymał się w Tarnowie? "Prawdopodobnie ktoś z pasażerów użył hamulca bezpieczeństwa".
Kilkudziesięciu pseudokibiców wysiadło i w stronę stojących na peronie policjantów poleciały butelki, kamienie i elementy ławek – mówi A. Sus, rzecznik tarnowskiej policji.
Krótki materiał filmowy nie pozostawia wątpliwości, że "kamienie" i "elementy ławek" poleciały. Ławki są zniszczone, kosze w holu powywracane.
"Dwudziestu jeden funkcjonariuszy zostało poszkodowanych, z czego dwóch trafiło do szpitala z podejrzeniem wstrząśnienia mózgu" - czytamy. Internauci komentują. "Czy w jakimś innym kraju policja tak się cacka z tym bydłem?" – pyta jeden z nich. "Wstrząśnienia mózgu?" – zastanawia się inny.
Pytania
Pytań i wątpliwości jest o wiele więcej. To zasadnicze dotyczy przyczyny zdarzeń. Kibol już tak ma, ktoś powie. Ale nawet kibol wie, że "piękne lata dziewięćdziesiąte", gdy stadionowe i pozastadionowe awantury uchodziły bezkarnie, odeszły już w zapomnienie. Wszak o ile gospodarczo budujemy z zapałem drugą Irlandię, o tyle na stadionach zaprowadzamy iście angielski ordnung. Akcja zupełnie bezsensowna, zwyczajne zrobienie kupy do własnego gniazda (czytaj: do własnego pociągu specjalnego). Cóż - ktoś powtórzy uparcie - kibol już tak ma.
Internauci spekulują. Może ktoś przypomniał sobie o świątecznych zakupach, a kordon policjantów chciał wytłumaczyć, że w Tarnowie już wszystko o tej porze pozamykane. A może kibice chcieli zobaczyć jedyną w Europie stałą ekspozycję dotyczącą romskiej kultury – w Katowicach, a rzekomo również wśród sympatyków GKS-u, jest wielu *****ów, więc niewykluczone.
I kolejne zasadnicze pytanie – dlaczego, do cholery jasnej, po regularnej bitwie, pociąg, ot tak, odjechał sobie na zachód?
W materiale filmowym kilkunastu policjantów biega po budynku dworca. Pociąg specjalny już odjechał, ale ta bitwa chyba jeszcze nie dobiegła końca.
Jak GieKSiarze Tarnów zdobywali
Tarnowianie nie doczekali się medialnego rozsławienia ich miasta. W "Faktach" jedynie lakoniczna wzmianka o ataku pseudokibiców na ochraniających ich (sic!) policjantów, kilka ujęć zniszczonego peronu i krótki wywiad z rzecznikiem tarnowskiej policji.
Ten, wyraźnie zakłopotany, mówi: "najważniejsze, że udało się powstrzymać kibiców i nie dopuścić, aby zamieszki przeniosły się do miasta".
A więc jednak! Niewykluczone, że kibice z Katowic chcieli sterroryzować całe miasto! Teraz wszystko układa się w dość logiczną całość. Wyobrażamy sobie z łatwością złoto-zielono-czarny (barwy katowickiego klubu) sztandar powiewający na budynku ratusza i nałożenie na mieszkańców dodatkowego podatku z przeznaczeniem na finansowanie – skądinąd bardzo interesujących – opraw drugoligowych meczów GKS-u.
Happy end, czyli pociąg specjalny zatrzymuje się na stacji Kraków - Mydlniki
Dość tych żartów. Ostatni tarnowianie donieśli w spokoju swe święconki do domów, a lokalni herosi w mundurach i pełnym rynsztunku dostali - jak to się pospolicie ujmuje - wycisk od grupki wyrostków ze Śląska.
Najważniejsze, że wszystko kończy się szczęśliwie. Tarnowską klęskę pomszczono w Mydlnikach, gdzie "policja zatrzymała 39 pseudokibiców używając m.in. miotaczy gazu i pałek". Oczywiście - tych samych trzydziestu dziewięciu, którzy próbowali zdobyć Tarnów. Chyba nikt nie ma wątpliwości.
Audiatur et altera pars
Kibice GKS-u opisują swoją (w gruncie rzeczy jedyną!) wersję wielkosobotnich wydarzeń w wydanym oświadczeniu. Twierdzą, że awanturę na dworcu w Tarnowie wywołało brutalne poturbowanie jednego z kibiców przez policjanta, które uznają za zwykłą prowokację. Dziwią się, że media zupełnie przemilczały okoliczności zatrzymania kibiców w Krakowie - Mydlnikach.
Ze szczegółami opisują bicie i poniżanie przez zamaskowanych policjantów. Kibice byli - ich zdaniem - wyciągani grupami na całkowicie ciemny peron, gdzie uderzano ich pałkami i pięściami, skakano im plecach i opluwano – wszystko pod czujnym okiem funkcjonariuszy wyższych rangą, legitymujących w tym czasie innych zatrzymanych. Sześćset osób, bez wyjątku, spędziło pięć godzin na ziemi – bici i poniżani. Jedna z pałek po kolejnym uderzeniu zwyczajnie się złamała.
W trakcie przeszukania przedziałów, zabrano kibicom nie tylko klubowe akcesoria, ale i pieniądze.
"Z godziny na godzinę otrzymujemy coraz bardziej niepokojące informacje dotyczące zatrzymanych kibiców. Rodziny podejrzanych po wczorajszej wizycie w tarnowskiej prokuraturze nie mają wątpliwości, że ich bliscy byli w areszcie dotkliwie pobici. Niektórym z nich zabrano ubrania oraz wyłączono ogrzewanie w celach. Adwokaci podejrzanych podkreślają skandaliczne zachowanie zarówno policji, jak i pracy tarnowskiego sadu. Absurdem najwyższego stopnia jest niechęć poinformowania rodzin podejrzanych o aktualnym miejscu przebywania ich bliskich - zostali oni rozwiezieni po aresztach w całym województwie małopolskim.
Zastanawiający jest fakt, iż równo z pojawieniem się oddziałów policji na dworcu kolejowym w Tarnowie pojawiła się także ekipa telewizyjna, natomiast podczas „pacyfikacji” pociągu telewizja nie dojechała, mając na to, co najmniej dwa razy więcej czasu. Zbieg okoliczności? Czy może policja nie zgodziła się na obecność kamer, które mogłyby przeszkodzić w radosnym katowaniu kibiców? A może to telewizja nie chciała pokazać prawdy?"
Bitwa skończona, wojna trwa
Nie tak dawno policja, w ramach pacyfikacji innego pociągu specjalnego, pobiła brutalnie, podróżującego z kibicami, działacza. Rzecznik policji wytłumaczył, że ubolewa nad tym faktem, ale nikt nie mógł wiedzieć, kim on jest.
Żeby więc – jadąc na mecz – nie być prewencyjnie pobitym, należy mieć napisane na czole, że nie jest się wyjętym spod prawa.
"Chociaż tyle, że ktoś nie odpuścił i w Krakowie nastąpił rewanż" - pisze bez ogródek jeden ze stróżów prawa na policyjnym forum.
Kibice zapowiadają wniesienie sprawy do sądu.
A zwykły, szary, człowiek coraz bardziej nie wie, co ma o tym myśleć. Bo – wiadomo – z bydłem cackać się nie wolno, ale co wtedy, gdy dojdzie do tragedii?
W styczniu minęła dziesiąta rocznica zdarzeń słupskich.
za: http://www.fp.boo.pl/forum/viewtopic.php?p=58220&sid=0d30f83fe1258a3141e93e30de1b4166
http://www.stopprowokacji.glt.pl/
ja bym tego nie nazywal prowokacja. to jest zwykly bandytyzm rodem z prl czy chin.
nazywajmy rzeczy po imieniu. Banda idiotow w mundurach policji lamie prawo
zwierzak64
26-03-2008, 11:34
http://i28.tinypic.com/fnrbwo.jpg
Jeśli odbędzie się konferencja myśle, że warto skopiować i przekserować pare postów z tego forum policyjnego. Niech media zobaczą jakie niektórzy policjanci mają podejście do zawodu...
i w podpisie wrog nr 1 Helsinska Fundacja ....
Conrado Coneri
26-03-2008, 12:26
Bedzie moze jakas strona zrobiona na zbieranie podpisow od kibicow za Policja prowokuje ?Przyda sie wogole takie cos czy nie ?bo duzo osob w Polsce by z przyjemnoscia by sie zdeklarowało...
tylko wtedy TVN to byla inna telewizja... teraz mozna dac na tacy jasne dowody na to że psiaki nie zachowaly sie zgodnie z prawem to i ta nie pokażą tego bo jest to niezgodne z ogólnym dobrem społecznym... wyznaja zasade ze nawet 95% ludzi może się mylić...szkoda..
proponuje relacje kibiców itp przetłumaczyć na ENG.... i rozsyłać do organizacji europejskich, tam na to popatrzą obiektywnie...
Jeśli potrzebna jest angielska wersja oświadczenia, to przygotuje ją na jutro.
Niech tylko ktoś "władny" da znać.
Wczoraj wysłałem maila do faktu, z prosba o zapoznanie sie z oswiadczeniem Sk1964 i relacjami swiadkow.
Dałem tez namiary na Kose i poprosilem, aby przyjzeli sie temu jeszcze raz i napisali wiekszy artykuł obfitujący w prawdę.
http://www.mks-korona-kielce.pl/news/show/213/
http://www.tvn24.pl/0,1543678,wiadomosc.html
Fanatyk'1964
26-03-2008, 13:24
Chłopaki z Korony wielkie dzięki !!!
http://www.mks-korona-kielce.pl/news/show/213/
Byliśmy na TVN24 własnie - relacja chyba nawet na żywo spod stadionu. Wypowiedź Żaby, potem rzecznika policji w Tarnowie, że z doświadczenia wiedzą czym się kończą wyjścia z pociągu na miasto, tym bardziej tak agresywnej grupy kibiców... i co ciekawe pokazany filmik z telefonu kogoś z naszych gdzie niewiele widać, więcej słychać - coś się ruszyło!
na TVP3 we wiadomosciach flesz godali o tym powiedzieli ze wiecej informacji o godzinie 18:00
http://i32.tinypic.com/2ykf8g4.jpg
cala Polska sie jednoczy ! trzeba to wykorzystac!!!juz sa pierwsze efekty!! mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie!!
No tak na kibice.net to widzialem :)
Dobra praca wislakow
Teraz przydaloby sie zeby na meczu polski byl odpowiedni transparent ustosunkujacy sie do tych wydarzen...
Wiadome ze mecz polakow bedzie ogladalo iles milionow ludzi nie tylko pewnie w polsce !
Kto jak kto ale polacy czytac w swoim jezyku potrafia
Conrado Coneri
26-03-2008, 17:10
widziałem na Tvp3 narazie pierwsza wypowiedz z Juniorem na czele ładnie wyszło mysle ze to poczatek bedzie Stop policyjnym bandytom Jak ktos ma z aktualnosci filmik to wzudcie stronke
http://punkforum.hottrick.org/viewtopic.php?t=1880
AllanKSG
26-03-2008, 17:25
3mejcie sie! A.C.A.B!
widziałem na Tvp3 narazie pierwsza wypowiedz z Juniorem na czele ładnie wyszło mysle ze to poczatek bedzie Stop policyjnym bandytom Jak ktos ma z aktualnosci filmik to wzudcie stronke
będą te aktualności dostępne na necie?
http://ww6.tvp.pl/2858,20080326684125.strona
mam dziwne wrażenie, że te relacje w tvn i tvp3 niczego sensownego.Jakieś takie ogólne info, a raczej przypomnienie wydarzeń z Tarnowa.Chyba nie tak to miało wyglądać
rafalbombel
26-03-2008, 18:13
potrzebnych jest więcej nagrań z zachowaniem tych chamów- to przemawia najbardziej do ludzi - jest ciężko ale na pewno teraz nie można się poddać - damy rade
http://forumjagiellonii.pl/viewtopic.php?t=5852
Relacja w TVP3 wg mnie niezła - dużo wypowiedzi kibiców.
TVN = dno.
Przeciez kazdy wie jak szef tego syfu pajac Walter przeszkadza kibicom Legii.
Sorry jak niszczy ich.
Jak bilety na smieszny mecz pucharu polki czy tam ekstraklasy u siebie z POLONIA BYTOM (z calym szacunkiem) zaczynaly sie od kwoty 70 zlotych !
Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.
A w TVP o wiele lepiej wg mnie !
katowicer
26-03-2008, 18:33
czemu tam nic nie piszą o brutalności bezprawiu i żadzy odwetu policji???
Panowie musimy kontaktować sie z "UWAGĄ". Skoro taki program pokazuje historię "Dżejsona z Youtube" to nie mam pytań. Niech sprawdzą sie ich słowa, że zajmą sie każdą sprawą która dotyczy dobra ludzkiego!!
Radosław
26-03-2008, 18:41
jest ciężko ale na pewno teraz nie można się poddać - damy rade
Budujące jest w tym wszystkim, że sporo kibiców z różnych klubów nas popiera. I tak jak mówisz jakoś damy rade i chociaż nie byłem jednym z uczestników wyjazdów, to łączę się w bólu.
A propos, jakby się udało sporo udało nazbierać takich materiałów jak ten jeden filmik, to może jakiś program typu "Uwaga" (który podaje jedynie jako przykład bo są przecież jeszcze inne "interwencje" itp) pokazałby to wszystko najlepiej. ...ale wracając do realiów to tylko Polska. :(
Pozdro!
EDIT:
Dokładnie tak jak powyżej, bo nie zauważyłem tego posta :)
http://www.ocb03.pl/news.php?readmore=106
tylko mam pytanie powiedziec zeby wkleili info o koncie bankowym ?
http://www.oleska51.com/strona/co/news/id/164/
Answerno
26-03-2008, 19:11
Panowie musimy kontaktować sie z "UWAGĄ". Skoro taki program pokazuje historię "Dżejsona z Youtube" to nie mam pytań. Niech sprawdzą sie ich słowa, że zajmą sie każdą sprawą która dotyczy dobra ludzkiego!!
UWAGA to program, który w wydatny sposób przyczynił się do negatywnego wizerunku kibica, więc nawet jak się zainteresują sprawa to raczej przyniesie to odwrotny skutek...
Ja proponuje wysłanie listu do Tomasza Lisa - z tego co kiedyś mówił był szalikowcem(cokolwiek by to nie znaczyło) i identyfikował sie z kibicami więc może jest jakaś mała szansa na zainteresowanie z jego strony...jednakże bez dowodów w postaci nagrań nie ma co nawet zaczynać gdziekolwiek bo w walce na argumenty(poparte zdjęciami z zadym) zostaniemy "zjedzeni"!!
Lis jest z Zielonej Góry, nawet chyba nadal ma styczność z tamtejszym falubazem, z tego co mi wiadomo w tym sezonie ma się pojawić na derbach z Gorzowem. Czyli jakąś styczność z kibicami ma co prawda żużlem. Jeśli chodzi o TVN to faktycznie nie ma sensu zwracać się do nich o pomoc, ponieważ każdy ich krok w kierunku wyjaśnienia tej sprawy, będzie krokiem ku temu aby pokazać że nie mieli racji w sporze z Legią. Jest jeszcze Polsat i Interwencja oraz coś w publicznej.
Jedno jest pewne nie możecie się PODDAĆ GieKSiearze! Jesteśmy z wami.
A i jeszcze jedno na TVN24 leci program "Szkło kontaktowe" o 22, jak za pewne niektórzy z was wiedzą można tam dzwonić i wypowiedzieć się na jakiś temat, ma się na to minutę. Jak mi się uda to spróbuję sie dodzwonić w waszej sprawię, mimo że mnie tam nie było to jednak czytając wasze przeżycia wiem co się mniej więcej działo. Postaram się użyć argumentów typu, policja was okradła, pobili, poniżali, a TV odwraca uwagę o tego co bezkarna policja robi itp. Jeśli chcecie dzwonie a nuż się komuś uda!
Jedna miłość, jeden wróg!HWDP
nie wiedxilem kaj wkleic
Kolejny wrzut z Krakowa :
http://i27.tinypic.com/2u6mkw9.jpg
wczoraj kontaktowalem sie z UWAGĄ i zero odzewu.
Dzis odezwał sie do mnie reporter TVN24 i m.in. powiedzial, ze jak przesle sie im KONKRETNE dowody ukazujące bezapelacyjnie winę policji, to nagłośnią tę sprawę...
Do TVNu raczej nie ma co bić...
trzeba naglosnic wszystkie dowody.
jutro spotyka sie kaczor z tuskiem wiec jak to sie rozejdzie to zostanie nam tylko sad
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=2&k2_id=2&dzial_id=6&news_id=253530&kom=1
Tak wiec skoro chcą dowodów musimy nagłośnić sprawe odzyskiwania filmów, zdjęć i nagrań audio z telefonow i aparatów cyfrowych!
Jak stoi sprawa, są one oddawane czy ślad zaginął ?
http://lukmal84.wrzuta.pl/audio/waMeroEmFR/wypowiedz_anonimowego_pracownika_kolei
Godne Uwagi !
a może by tak wśród naszych grajków też zrobić zbiórke? Przecież to również dla nich jeździmy na dalekie wyjazdy!! Oni chyba źle nie zarabiają i bez choćby 100 zł od łebka na chleb im nie braknie.
nie, od nich bym kasy nei bral.
im bym przygotowal koszulki niech w nich wyjda.
ciekawe czy prezes sie zgodzi.
jakby wyszli w koszulkach STOP BANDYTOM W MUNDURACH to by to moze poruszylo telewizje i media!!
to jest moim zdaniem wykonalne ino zarzad klubu musi stac murem za sprawa pobicia kibicow GieKSy
Lepiej nie mieszać w to klubu w ten sposób. Pokazane to będzie jako popieranie chuliganów przez klub, a na dodatek jeszcze przez piłkarzy. Niech stowrzyszenie zdobędzie poparcie dla swoich działań prawno-sądowcyh od zarządu, ew. np. pomoc prawną ze strony klubu, ale bez takich koszulek. Jeśli nie chcemy żeby klub ucierpiał to pomysł z koszulkami trzeba odpuścić.
Co jakiś czas zdarza mi się stawać przed podobnym problemem - nieuprawniona agresja ze strony policji - po różnego rodzaju akcjach (pikietach, demonstracjach). Dość skuteczne jest masowe wysyłanie e-maili na skrzynkę komendy ze skargami np. na ten adres prewencja@malopolska.policja.gov.pl
lub inny znaleziony na stronie krakowskiej KWP. Można rozesłać ten list znajomym za granicę z prośbą o wysyłanie (Wasi koledzy w Czechach i Niemczech?). Nie ruszy to sumień "stróżów prawa", ale jak dostaną kilka tysięcy maili, to może ktoś coś przemyśli...Pamiętam jak po jednej z akcji w Częstochowie, kiedy policja napadła na niezależne centrum bijąc i okradając mieszkańców, pani policjant od mediów skarżyła się w TV, że są zalani mailami i telefonami w tej sprawie (pytania o zatrzymanych czy zaginione rzeczy albo po prostu dlaczego moi koledzy zostali pobici i ze ja jestem tym zaniepokojony). Duże wrażenie robiły na nich telefony z innych krajów. Można również pisać do komendy głównej:
skargi.kgp@policja.gov.pl
czy ministerstwa sprawiedliwości.
NAJWAżNIEJSZE!!! BEZ żADNYCH WYZWISK I INWEKTYW. KRóTKO I RZECZOWO!!!
Dobrze by było, gdyby ktoś z Was po prostu sklecił jakiś list, który każdy chętny będzie mógł skopiować i rozesłać.
To działa - wiem z doświadczenia!
powodzenia-krakow punx;)
ja powiem tak... skoro w ciężkich czasach jako kibice byliśmy z GieKSą, to teraz niech klub pokaże,że jest z nami.
Koszulki to bardzo dobry pomysł, wydatek nie za duży i można je wykorzystać kilkanaście razy...
osobiscie to pilkarzom to pewnie wisi w czym wyjda na murawe o ile bedzie zgoda zarzadu, zgody zarzadu mogloby nie byc gdyby mialy byc sankcje od pzpn. policja nam juz teraz w ramach rewanzu chyba, podkreslam chyba nie moze zamknac stadionu bo jest miejski i od razu miasto moze interweniowac a pewnie policja se kosy z miastem nei chce robic (zakladajac ze miasto jest za Gieksa co tez moze byc watpliwe)
wiec nie widze tutaj przeciwskazan co do takiej akcji. jak to moze zaszkodzic klubowi? jakich klub chroni chuliganow. chyba mamy prawo jako kibice wymagac od klubu stanowczych dzialan zwlaszcza ze wszyscy wiedza ze nie nie prowadzilismy regularnej wojny z policja i popracie kibicow nie spowoduje tego ze na 2 dzien ktos przedstawi jakis film z realnych wydarzen gdzie widac cos co zaszkodziloby wizerunkowi klubu gdyz takich dzialan z naszej strony nie bylo.
licze ze ktos z zarzadu cos albo napisze albo zrobi!
LechuBRN
26-03-2008, 21:12
http://lukmal84.wrzuta.pl/audio/waMeroEmFR/ taa ten koleś gada od rzeczy :) warto posluchac naprawde :)
NIestety taka jest "medialna prawda" ze bez dowodów medialnych ciezko bedzie jeszcze to naglosnic tym bardziej ze teraz Tusk Kaczyński tutaj POlska -Usa masa tematów zastepczych..na gazecie wyborczej sie nerwuja ze rzecznik praw obywatelskich trzyma strone Legii ze trzyma z kibolami.W radiu bardziej sie interesuja tym ze na WIsle nozem ktos rzucil.Przykre to niestety ale taka jest u nas rzeczywistosc.
licze ze ktos z zarzadu cos albo napisze albo zrobi!
Co niby... oprócz tego co robi? Czego jeszcze żądasz?? Robi tyle ile może bez skutków ubocznych dla klubu, które mogłyby mieć miejsce. Chyba, że nie wiesz co robi to juz inna bajka. Stowarzyszenie SK robi wszystko co może i powinno. Skup sie na tym , a nie szukaj winy w klubie.
Pozdrawiam.
http://i32.tinypic.com/2ivzfgp.jpg
chodzilo mi o zrobienie w tym kierunku tych koszulek albo napisanie : "nei nei robimy tak" i tyle.
nie szukam winy w klubie... mimo to ze dobrze wiemy ze niektorym sie myslenie zmienilo po wejsciu na stolek...
jak to moze zaszkodzic klubowi?
Ano tak, że klub stanie się stroną w tej sprawie. Będzie klub+kibice przeciwko policji. Wniosek dla mediów jeden, klub wspiera bandyckie działania części kibiców. Ta sprawa jest bardzo śliska i trzeba naprawdę uważać na to co i jak się zrobi, bo mimo dobrych chęci sprawa może zostać inaczej przedstawiona. Oczywiście zgadzams się, że klub w jakiś sposób powinien pomóc całej sprawie, tylko, że nie w taki. Może np. wydać oświadczenie podobnej treści, że: "Klub odcina się stanowczo od chuligańskich wybryków. Popiera natomiast prawną walkę i w związku z zaistniałą sytuacją i wieloma głosami krytyki wobec działań krakowskiej policjii klub GKS Katowice postanawia pomóc swoim kibiców i organizuje pomoc prawną". Coś takiego np., a osbiór społeczny zupełnie inny.
Tak jak mówie, trzeba uważać co i jak się zrobi. Trzeba robić tak, aby media nie mogły w żaden sposób przekręcić znaczenia jakiegoś wydarzenia, a koszulki "Stop policyjnej prowakacji" lub coś w tym stylu będzie można zinterpretować w zupełnie inny sposób niż byśmy chcieli. pzdr
Szok
Raczej nie jest to podpucha kibica,gdyz 154 postow na takim forum raczej nie nabija sie w ciagu dnia.
Ale jedna jaskolka wiosny nie czyni chociaz jeden pies widac jako tako prawie normalny jest.
To czy pikarze zaprotestuja podczas meczu to i tak bedzie wylacznie zalezalo od nich samych, bo nie wierze zeby zarzad zgodzil sie na cos takiego.
Nie wymagajcie za duzo od zarzadu, skoro nawet nie wiecie co sie dzieje wewnatrz. Najwazenijsze ze mamy spore poparcie-narazie tylko wsrod kibicow, ale media tez zaczynaja cos pisac. Oby tak dalej.
chodzilo mi o zrobienie w tym kierunku tych koszulek albo napisanie : "nei nei robimy tak" i tyle.
nie szukam winy w klubie... mimo to ze dobrze wiemy ze niektorym sie myslenie zmienilo po wejsciu na stolek...
Stwierdzenie - "ze niektórym sie myślenie zmieniło po wejściu na stołek..." jest żenując ...tyle mam do powiedzenia na temat Twojego wpisu...
Prowadzenie klubu to nie jest prowadzenie firmy budowlanej (z całym szacunkiem )... Jeżeli nie masz odpowiednich wiadomości na ten temat to po co siejesz ferment? Nie życzę Ci sterowania klubem sportowym. To powinno dać Ci do myślenia.
Pozdrawiam.
LechuBRN
26-03-2008, 21:37
Taa to co zostało napisane przez tego kolesia na forum to duzo dla nas znaczy :)
Widac ze jest poparcie i mamy spora siłe, teraz to trzeba wszystko wtłoczyc na swiatło dzienne mam nadzieje ze sie uda wszytko po naszje mysli :)
Klub pomaga jak może. Wiem, bo siedzę tam teraz trochę czasu.
Wysłałem to oświadczenie do paru stacji radiowych jednak odzewu zadnego nie ma...
Zresztą nie tylko Ja, bo na naszym forum też wiele osób stara się w podobny sposób pomóc.
Zabolało mnie, że ktoś napisał tutaj, że kibice Wisły mają coś wspólnego z tymi skur******mi dlatego
chciałbym wam coś pokazać
trzymajcie sie!
edit. postanowilem zmienic ten post bo nie bede w takiej chwili polemizowal w smiesznej sprawie
Wysłałem to oświadczenie do paru stacji radiowych jednak odzewu zadnego nie ma...
Zresztą nie tylko Ja, bo na naszym forum też wiele osób stara się w podobny sposób pomóc.
Zabolało mnie, że ktoś napisał tutaj, że kibice Wisły mają coś wspólnego z tymi skur******mi dlatego
chciałbym wam coś pokazać
trzymajcie sie!
nie ma co komentowac ciuli ktorzy pisza cos o Wisle
nawet jakby ten pies w pociagu mial wpinke Wisły to mam na to wyjebane, kibice Wisły to Ci z ul. Reymonta i wiem jak ich odroznic od prewencyjnego scierwa
DJSNAJPER1964
26-03-2008, 22:01
nie ma co komentowac ciuli ktorzy pisza cos o Wisle
nawet jakby ten pies w pociagu mial wpinke Wisły to mam na to wyjebane, kibice Wisły to Ci z ul. Reymonta i wiem jak ich odroznic od prewencyjnego scierwa
...
Tak myślisz??? to zobaczymy gdzie zapalą nasze szale
nie rozmywaj!!! chcesz zaczac klotnie to na priv!
Pisano ze wyrzucali je pod wagony, i w krzaki..
Ale kuzwa ktos je musial wziasc, nawet jak je ciepali pod wagony, no chyba ze sami je ...zlikwidowali.
Jest planowana jakas konfrontacja ( jako konferencja) obu stron w telewizji?
co wy kurwa piszecie zajeba*a nam szale i inne gadżety Milicja a nie Kibice.
nie macie większych problemów?
taa spala na olimpiadzie milicyjnej a nie na Wisle. ludzie na jakim swiecie wy zyjecie
Pucha i Snajper dostali ostrzeżenie za pierdolenie głupot, każdy następny agent pierdolący o szalikach ukradzionych przez kibicow Wisły zostanie zbanowany
Mayek skoncz juz pierdolic jesli nie masz pojecia o sprawie...
Lars Ulrich
26-03-2008, 22:21
Tak myślisz??? to zobaczymy gdzie zapalą nasze szalezmiękczyłeś mi pięty..
z tego co widzę media na razie niechętnie podchodzą do sprawy, kluczem okażą się nagrania, choć skoro jest nawet nagranie pracownika kolei spałowanego no to ja nie wiem jakich dowodów trzeba żeby coś w mediach rozpętało burzę, w jakim my kurwa kraju żyjemy że jesteśmy bezsilni, poniżani, bici, niesłusznie osadzani w aresztach, oczerniani przez media i nijak możemy udowodnić naszą rację przy tylu świadkach i tylu np poszkodowanych co jest widoczne. czy pasja jaką dla nas jest piłka nożna jest na tyle niebezpieczna że niszczy niektórym życie ?że ludzie są osadzani w areszcie bo mają bluzę z kapturem ? bo tak właśnie było !! czy ludzie nie potrafią zrozumieć że jak ktoś jest w dresie to mu tak wygodnie? czy wy ludzie spoza świata kibicowskiego jezdzicie na wycieczki w garniturach? czy nie pijecie piwka po drodze? nie pasjonujecie sie czymś ? kiedy wreszcie zrozumiecie że szalikowiec to człowiek który ma szalik czyli 12 latek ,20 latek i 70 latek, kiedy zrozumiecie że wyjazd to okazja do spotkania ze znajomymi, odpoczęcia od codzienności,pośpiewanie razem pieśni kibicowskich , dlaczego nie chcecie poznać tej sprawy i przyjąć do wiadomości że byliśmy katowani?poniżani?pluci? życzę wam wszystkim społeczniaki żeby wasze dziecko zostało niesłusznie osadzone, pobite, wtedy żyły byście wypruli żeby skazać policjantów co zrobili waszemu dziecku, teraz równi waszym dzieciom w waszym mniemaniu są zwierzętami , bandytami .. kibolami..
tym razem tvn pokazal wiecej kibicow i zachowania policji niz ostatnio . Chya sie przejeli naszymi wypowiedziami
Tutaj nie chodzi o ilość, ale o jakość (patrz. tvp3).
i caly go tez wyswietlili w tv i nie pokazali tego z Tarnowa
A co konkretnie pokazali w faktach? Jaki był wydźwięk?
I widzieliście może coś na ten temat w innych serwisach informacyjnych?
Chyba chodzi o to
http://pl.youtube.com/watch?v=1nFguNEnf1E
A co konkretnie pokazali w faktach? Jaki był wydźwięk?
I widzieliście może coś na ten temat w innych serwisach informacyjnych?
http://ww6.tvp.pl/16013,20080326684142.strona
http://pl.youtube.com/watch?v=1nFguNEnf1E
Co pokazali w faktach? Bohaterską policję która musiała powstrzymać awanturujących się kibiców którzy chcieli wyjść z pociągu i zrobić zadymę. Oraz kibiców którzy mają pretensję do policji. Normalny widz który nie zna relacji kibiców, poprze policje i im przyklaśnie po tym krótkim materialnie. Który zakończył się czymś w rodzaju. Że na dzisiejszym meczu Polska USA tych kibiców nie będzie, bo materiał by połączony z nożem rzuconym z trybun na Reymonta. Ogólnie to Policja jest "super" bohaterowie.:/
http://www.mmsilesia.pl/1163/2008/3/26/kibice-gksu-katowice-oskarza-krakowska-policje?category=sport
REWELACJA!
WSZEDZIE WYSYŁAC, DAC DO OPISOW W GG!
http://tinyurl.com/2fk4d9 - skrot do opisu na gg
kiubz(L)
26-03-2008, 23:34
Może się przyda opinia kogoś z zewnątrz, starajcie się w wypowiedziach wszelkich odnosić się do tych najgorszych i najbardziej sensacyjnych faktów (KL Auschwitz, sikanie po kibicach, koleś z astmą, bicie kobiet). Ja wiem, że media i tak wykorzystają z 30 minutowego wywiadu tylko słowa: "lżyli z nas", ale musicie zrobić wszystko, aby na jaw wyszły te najgorsze fakty, żeby nawet co poniektórzy niebiescy byli oburzeni. To okrutne, ale niestety tylko tak zwrócicie na siebie uwagę. Dzisiaj w TVN24 widziałem już obszerniejszy filmik, gdzie było widać, że to piszecie jest prawdą. Tak trzymać!
ewentualnie http://artykul.skroc.pl
wedlug mnie priorytetem dla nas powinno byc ujawnienie zapisu operacyjnego z akcji w Krakowie przez policaje ...wedlug mnie tylko to moze rzeczywiscie wstrzasnac opinia publiczna nie liczac kibicow... naciskac i jeszcze raz naciskac(prokurator, gazety, adwokaci) .. na pewno sa swiadkowie ze krecili zatrzymanie wiec nie bedzie problemow ...nie moga sie migac ze to material do zbadania bo to zapis samego zatrzmania ....naciskac ...mysle ze w to moglby sie nawet Klub wlaczyc... zadanie ujawnienie prawdy co sie stalo w Krakowie nie powinno byc negatywnie odebrane...kilka godzin katowania nie moze umknac na kamerach ..wiec o przerobce nie ma mowy ..
sosendqd
27-03-2008, 00:33
wedlug mnie priorytetem dla nas powinno byc ujawnienie zapisu operacyjnego z akcji w Krakowie przez policaje ...wedlug mnie tylko to moze rzeczywiscie wstrzasnac opinia publiczna nie liczac kibicow... naciskac i jeszcze raz naciskac(prokurator, gazety, adwokaci) .. na pewno sa swiadkowie ze krecili zatrzymanie wiec nie bedzie problemow ...nie moga sie migac ze to material do zbadania bo to zapis samego zatrzmania ....naciskac ...mysle ze w to moglby sie nawet Klub wlaczyc... zadanie ujawnienie prawdy co sie stalo w Krakowie nie powinno byc negatywnie odebrane...kilka godzin katowania nie moze umknac na kamerach ..wiec o przerobce nie ma mowy ..
NIe ujawnią zapisu z akcji za nic w świecie... bedą sie tłumaczyli to tym że to dla dobra śledztwa itp itd.
Nawet jeśli po jakimś czasie zdecydują sie pod naporem zapis z interwencji przekazac opinii publicznej to materiał ten bedzie tak zmanipulowany, że i tak wyjdzie im to na + :(((
podobnie jak to z materiałami zrobiła "telewizja tvn" :/
Conrado Coneri
27-03-2008, 00:36
ja tam nie byłem na Wyjezdzie ,ale mam pytania jest wiecej filmikow z Tarnowa i Krakowa jak tak to bardzo dobrze ,i przydał by sie jeszcze reportaz w którym bedzie opisane wszytko jak było i jak sie zachowali panowie stróze Prawa w Tarnowie (Prowokacjia Policji do której Stróz prawa nie powinnien dopuszczac,tylko rosadnie podejsc do sprawy )i Krakowie ,a do tego jesze jnne kluby kibicow miały przygody z Krakowska prewencjia chyba Jagielonia Białystok jak dobrze pamietam z opisow ,a jnne kluby tez cos miały to bradzo sie tez przyda w jaki sposob ukazywali swoje naganne zachowanie podejscie do osob(kibicow )w czasie wyjazdy na mecz ,ale niejednkokrotnne ponizanie ittd.--RÓbcie Wszystko zeby wszytko wyszło jacy oni sa Nie dac sie
Wierutnik
27-03-2008, 00:39
po pierwsze to ktoś jest zajebisty że se to kręcił szkoda gadać
CW(L)KS_LEGIA
27-03-2008, 01:56
Trzymajcie sie GieKSiarze. Solidarnosc kibicowska nie zginie zwlaszcza jesli chodzi o takie rzeczy. Wracajcie do zdrowia i na stadiony. P.S. Napisalem do Interwencji Moze cos sie uda zrobic z ta sprawa.Przeciez to byla mega przesada!!
Sprawa jest dość mocno rozdmuchana ale praktycznie TYLKO kibice wierzą w wersję opisaną w oświadczeniu. Tutaj pomogą WYŁĄCZNIE nagrania z komórek. Ktoś pisał, ze można je odzyskac - oczywiście, ze tak ale nie za darmo (jesli ktoś miał taki materiał to nawet lepiej nie próbowac samemu odzyskiwać...).
Zbiórka pieniędzy na odzyskanie danych jest równie istotna jak opłacenie adwokatów (a może nawet bardziej bo to dowód z którym każdy adwokat będzie miał łatwiejsza sprawę).
Ponieważ na meczu z ARKĄ zapowiada się duża liczba kibiców proponowałbym wydrukować oświadczenie i rozdać przy wejściu 1 kartkę każdemu wchodzącemu. A następnie chodzić z puszką - efekt powinien być znacznie lepszy (najlepiej jakby na dole kartki dopisac na co konkretnie zbieracie - na odzyskanie dowodów na brutalność policji).
Napisze więcej - na meczu w sobotę będzie dużo osób które znają wersję wyłącznie z TV i zbieranie na "wyciągniecie chłopaków z aresztu" nie skłoni ich do sięgniecia do kapsy bo powiedzą że oni to potępiają (a jak nie powiedzą to tak pomyślą).
Tommywie
27-03-2008, 13:39
Moze w tych kontaktach z mediami ustalic co bysmy chcieli przekazac w relacji? I zacznijcie mowic o tym jak to wygladalo w tarnowie - ze byl tam planowany postoj i ludzie zostali zaatakowani za przechodzenie z jednego skladu do drugiego (przynajmniej tak mowil Junior w tym wywiadzie)! Bo teraz media podaja, ze kibice zatrzymali pociag i zaczeli sie bic z policja... I pisac ze chcemy przekazac w relacji np:
- prowokacje w tarnowie
- prawde co tam sie wydarzylo
- zachowanie policji w krakowie
- wszystkie zajscia, pobicia, kradzieze i PRZEDE WSZYSTKIM to jak wybierano tych zadymiarzy z tarnowa!
Warto przy okazji napomknąć, a może i pokazać krążące w internecie nagrania np. z wyjazdu kibiców na mecz Avia Świdnik - Hetman Zamość oraz inne tego typu, gdzie widać czarno na białym, że to policja odpowiada za wszczynanie rozrób.
I koniecznie wykorzystać wypowiedź kierownika pociągu.
Moze w tych kontaktach z mediami ustalic co bysmy chcieli przekazac w relacji? I zacznijcie mowic o tym jak to wygladalo w tarnowie - ze byl tam planowany postoj i ludzie zostali zaatakowani za przechodzenie z jednego skladu do drugiego (przynajmniej tak mowil Junior w tym wywiadzie)! Bo teraz media podaja, ze kibice zatrzymali pociag i zaczeli sie bic z policja... I pisac ze chcemy przekazac w relacji np:
- prowokacje w tarnowie
- prawde co tam sie wydarzylo
- zachowanie policji w krakowie
- wszystkie zajscia, pobicia, kradzieze i PRZEDE WSZYSTKIM to jak wybierano tych zadymiarzy z tarnowa!
a co myślisz, że o czym mówiliśmy wczoraj?
tak to miało wyglądać..
ale wiadomo, że dziennikarze i tak zrobią po swojemu.. nagrają wszystko co mówimy a i tak powybierają pewne tylko wątki.. (tak jak w faktach na tvn)..
przykład - wysłuchali nas m.in tvn24 i puścili to w miarę dobrze..
ale ten sam materiał dostało tvn i juz jest inna relacja..
http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=27304&postdays=0&postorder=asc&start=75
ostatni post - ciekawe co to za kozak
ogolnie czytajac to ich smieszne forum cisnienie skoczylo mi do 200, tez tam maja temat o naszym oswiadczeniu (temat ma juz chyba 7stron), trzeba im przyznac ze sa zajebiscie obiektywni - widzac foty z artykuly mmsilesia napisali ze te siniaki na nogach sa efektem prawidlowego lania pala ... ale juz o siniakach na pol plecow ktore byly pokazane calej Polsce w faktach ani slowa ... tak samo o filmiku ze stronki tvnu (ten gdzie wszyscy sa na ziemi a psy dra mordy) ani slowa nie napisali ...
Franz niema nawet co komentowac tego forum , czego mozna spodziewac sie po człowieku który ukonczył podstawówke tylko dlatego ze matka byla w szkole sprzątaczka a jego najwiekszym marzeniem jest dostac sie do policji. Brak zyciowych perspektyw i tyle.
Jakies info odnosnie ilosci filmów, zdjeci obdukcji i innych dowodow bedzie , czy dla dobra sprawy niebedzie podana taka informacja ?
Wydarzenia po meczu Stal St. Wola - GKS Katowice odbiły się szerokim echem w mediach. Niestety, nie za sprawą wydarzeń sportowych. Po meczu doszło do gorszących wydarzeń. Najpierw na dworcu w Tarnowie, następnie na stacji Kraków-Mydlniki. Przedstawiamy państwu relację jednej ze stron. Serwis s24.pl przeprowadził rozmowę z Prezesem Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964", Piotrem Koszeckim.
http://s24.pl/koszecki_bylismy_palowani_torturowani-s42486.html
Już wkrótce przedstawimy rozmowę z przedstawicielem policji.
maks_wnc
27-03-2008, 16:14
NIe ujawnią zapisu z akcji za nic w świecie... bedą sie tłumaczyli to tym że to dla dobra śledztwa itp itd.
ale wydaje mi sie,że gdyby prokurator wystąpił do nich o ujawnienie tego zapisu to nie mięli by nic do gadania...
Guziczek
27-03-2008, 16:26
http://www.gornikforum.com/viewtopic.php?t=8795
Wydarzenia po meczu Stal St. Wola - GKS Katowice odbiły się szerokim echem w mediach. Niestety, nie za sprawą wydarzeń sportowych. Po meczu doszło do gorszących wydarzeń. Najpierw na dworcu w Tarnowie, następnie na stacji Kraków-Mydlniki. Przedstawiamy państwu relację jednej ze stron. Serwis s24.pl przeprowadził rozmowę z Prezesem Stowarzyszenia Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964", Piotrem Koszeckim.
http://s24.pl/koszecki_bylismy_palowani_torturowani-s42486.html
Już wkrótce przedstawimy rozmowę z przedstawicielem policji.
Świetny wywiad.. Ciekaw jestem co powie policja, pewnie znów to samo że kibice pociągnęli za hamulec ręczny i rzucili się na policjantów w Tarnowie przez zemstę za przegrany mecz, bo nic innego nie umieją wymyślić :/
http://www.gornikforum.com/viewtopic.php?t=8795
Co tam jest? Nie mam tam konta...
http://netwars.pl/forumview.php?t=82699
Jak czytam niektóre wpisy, to zaczynam się zastanawiać, czy nie powinno wprowadzić się obowiązkowych testów na IQ przed podłączeniem ludziom internetu :/ a zdawałoby się, że przynajmniej internauci to grupa statystycznie bardziej rozwinięta od przeciętnego czytelnika faktu...
Tommywie
27-03-2008, 17:01
No wreszcie pierwszy PORZADNY wywiad!!! Zeby wszystkie takie byly i gdyby jakies TV takie cos puscilo... Czy kontaktowal sie ktos ze stacjami radiowymi?
Co tam jest? Nie mam tam konta...
Cutuje z forum Gornika:
"Wszyscy wiemy, co się przydarzyło kibicom GKS-u Katowice powracającym ze Stalowej Woli.
Wiele niewinnych osób zostało zatrzymanych przez policję, która zamiast przestrzegać prawa, wielokrotnie je łamała "katując" kibiców.
Każdemu z nas może się to kiedyś zdarzyć, a nie jeden z nas odczuł bezprawne działania policji na swojej skórze.
Tutaj zwracam się do wszystkich kibiców Górnika, którzy chcą się solidaryzować z kibicami GIEKSY, aby w miarę możliwości wpłacali pieniądze na konto, z którego wszystkie pieniądze zostaną przekazane na poszkodowanych przez działania policji:
-------------------------------------------------------
STOWARZYSZENIE KIBICÓW GKS-U KATOWICE SK 1964
UL.BUKOWA 1
40-108 KATOWICE
PKO Inteligo
06 1020 2313 0000 3102 0173 6131
Dopisek "pomoc dla zatrzymanych"
-------------------------------------------------------
Niech każdy działając w zgodzie ze swoim sumieniem zrobi, co uważa za stosowne.
GKS potrzebuje już teraz 70 tysięcy PLN.
W tej chwili kibice z całej Polski muszą się trzymać razem, aby taka sytuacja już nigdy nie miała miejsca.
Pozdrawiam"
ale wydaje mi sie,że gdyby prokurator wystąpił do nich o ujawnienie tego zapisu to nie mięli by nic do gadania...
dokladnie ..zreszta to ponoc zapis samego zatrzymania .mam nadzieje ze ponaciskamy tam gdzie trzeba ....
ODRA WODZISŁAW
27-03-2008, 19:14
Witam kibiców GieKSy pozdrawiam was i życze szybkiego powrotu do zdrowia i na stadion!!! razem będziemy walczyć jako kibice z tymi "stróżami" !!! pozdro dla was!!!
ODRA WODZISŁAW
rafalbombel
27-03-2008, 19:18
http://img106.imageshack.us/img106/6811/acab0ov.jpg
CALA POLSKA NAM POMAGA :napinka:
A U NAS-- BRAT ZA BRATA ---- KPINA
7 :szok: słownie-- siedem ---- Kosa ma racje zakaz stadionowy dla reszty powinien być za coś takiego :dead:
Możecie mi dać bana na zawsze
NIC Z TEGO NIE BĘDZIE I TYLE
mimiczka931
27-03-2008, 21:58
ja rozesłałam to juz wszedzie gdzie mi do głowy przyszło... do polsatu tvp i tvn, jak jeszcze przyjdzie mi cos do gowy to tez prześle...
mimiczka931
27-03-2008, 22:02
i mam nadzieje ze ktos zainteresuje sie ta sprawa... to co stało s ie w sobote nigdt stac sie nie powinno...
Answerno
27-03-2008, 22:14
CALA POLSKA NAM POMAGA :napinka:
A U NAS-- BRAT ZA BRATA ---- KPINA
7 :szok: słownie-- siedem ---- Kosa ma racje zakaz stadionowy dla reszty powinien być za coś takiego :dead:
Możecie mi dać bana na zawsze
NIC Z TEGO NIE BĘDZIE I TYLE
co 7? tyś? jak coś zaczynasz pisać to pisz do końca a nie jakieś grypsy...
mart84zaw
27-03-2008, 22:45
zwlaszcza,ze jest ok.
damianoshp
28-03-2008, 06:08
wyciepnijcie to na hasiok bo mi cisnienie podnosi!
Co ci kolego cisnienie podnosi ? Zrobiles cos w kierunku pomocy zatrzymanym chlopakom? Mam nadzieje ze tak ale jesli nie to skoncz farmazonic na necie i rob cos zeby pomóc, opcji jest wiele.
Kolego damianoshp to jest kolezanka jak juz cos a zrobila juz do tej pory wiecej niz Ty i ja razem wzieci podejrzewam bedziemy w stanie zrobic przez caly ten glupi okres.Obiektywnie to pisze bo wiem kto to i nie pisze zadnych farmazonow.
Ps.jesli mi zaraz napiszesz to samo co jej to nie oczekuj na odp.
Kobiety nalezy bronic :-P
Uwaga, dziennikarze Onetu i Interii, gazety Siemianowickie, Dziennik Zachodni i Gazeta wyborcza.... dzisiaj dalej roześle.
pIerwsza sprawa, nie unikajcie tarnowa - dym z Policja ok.
Druga sprawa - nie chodzi tu o unikanie winy za Tanow <bo policja tyklo o tym> ale chodzi o zachowanie w Krakowie.
Wiec na kazdy glos - dym w Tarnowie
odpowiadalbym
tak, ale my chcemy wyjasnic Krakow.
pozdro i trzymajcie sie
Ogólnopolskie efekty tarnowskiej bijatyki
Dodano: 2008-03-28
Jak informują dziennikarze Radia Eska-Tarnów, Komendant główny policji zapowiada zaostrzenie przepisów związanych z postępowaniem wobec pseudokibiców piłkarskich. To echa bijatyki, która rozegrała się na tarnowskim dworcu w wielką sobotę. Przypomnijmy, grupa kilkuset kibiców GKSu zaatakowała policjantów zabezpieczających przejazd pociągu Stalowa Wola – Katowice.
Komendant główny policji zapowiada zaostrzenie przepisów związanych z postępowaniem wobec pseudokibiców piłkarskich. To echa bijatyki, która rozegrała się na tarnowskim dworcu w wielką sobotę. Przypomnijmy, grupa kilkuset kibiców GKSu zaatakowała policjantów zabezpieczających przejazd pociągu Stalowa Wola – Katowice.
W wyniku starć rany odniosło ponad trzydziestu funkcjonariuszy.
Tymczasem tarnowscy kibice przekonują, że zaostrzanie zasad bezpieczeństwa na meczach mija się z celem. Od kilku ładnych lat na naszym terenie nie było żadnych incydentów z udziałem „szalikowców” - przekonują.
Dodajmy, że lista zatrzymanych w święta chuliganów może znacznie się powiększyć.
Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, policjanci zatrzymali kilka telefonów komórkowych, na których znaleziono filmy ilustrujące wielkosobotnie zajście zrobione przez samych kibiców. Ten materiał dowodowy wzbogaci akta sprawy.
Ogólnopolskie efekty tarnowskiej bijatyki
Dodano: 2008-03-28
Jak informują dziennikarze Radia Eska-Tarnów, Komendant główny policji zapowiada zaostrzenie przepisów związanych z postępowaniem wobec pseudokibiców piłkarskich. To echa bijatyki, która rozegrała się na tarnowskim dworcu w wielką sobotę. Przypomnijmy, grupa kilkuset kibiców GKSu zaatakowała policjantów zabezpieczających przejazd pociągu Stalowa Wola – Katowice.
Komendant główny policji zapowiada zaostrzenie przepisów związanych z postępowaniem wobec pseudokibiców piłkarskich. To echa bijatyki, która rozegrała się na tarnowskim dworcu w wielką sobotę. Przypomnijmy, grupa kilkuset kibiców GKSu zaatakowała policjantów zabezpieczających przejazd pociągu Stalowa Wola – Katowice.
W wyniku starć rany odniosło ponad trzydziestu funkcjonariuszy.
Tymczasem tarnowscy kibice przekonują, że zaostrzanie zasad bezpieczeństwa na meczach mija się z celem. Od kilku ładnych lat na naszym terenie nie było żadnych incydentów z udziałem „szalikowców” - przekonują.
Dodajmy, że lista zatrzymanych w święta chuliganów może znacznie się powiększyć.
Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, policjanci zatrzymali kilka telefonów komórkowych, na których znaleziono filmy ilustrujące wielkosobotnie zajście zrobione przez samych kibiców. Ten materiał dowodowy wzbogaci akta sprawy.
Juz 30? Za tydzien bedzie 50,za miesiac 100 i 2 ofiary smiertelne itd...Proponuje by dla nas kibicow stworzyc juz krzyze i nas ukrzyzowac...
A co do materialow na komorkach to tego sie obawialem...
O
Przypomnijmy, grupa kilkuset kibiców GKSu zaatakowała policjantów zabezpieczających przejazd pociągu Stalowa Wola – Katowice.
Ilość kibiców która brała udział w starciu w Tarnowie też rośnie.... Na poczatku było kilkudziesięciu, później stu, teraz kilkuset.... niedługo napiszą że tysiące kibiców GKSu zaatakowało grupkę policjantów...
marcin GieKSa
28-03-2008, 09:56
zygac sie chce jak sie czyta te wypociny , tych pseudodziennikarzy i zale tych skurwieli w mundurach.......
WIELKI MURZYNSKI CHUJ wam W DUPE!!
A.C.A.B
skoczk00
28-03-2008, 09:58
Paweł Chwał
25.03.2008, aktualizacja: 25.03.2008, 09:11
Dworzec PKP w Tarnowie stał się w Wielką Sobotę miejscem regularnej bitwy pseudokibiców z policjantami. W ruch poszły kamienie, butelki, fragmenty ławek i kosze na śmieci. Ucierpiało 21 funkcjonariuszy. Dwaj z nich, młodsi aspiranci: Grzegorz Kasprzyk i Grzegorz Matura z Brzeska, spędzili święta w szpitalu. Zatrzymano 39 chuliganów ze Śląska.
Godz. 19.18. Wielka Sobota. Na tarnowski dworzec wjeżdża specjalny pociąg, którym wracają z meczu w Stalowej Woli kibice GKS-u Katowice. W sumie 500 agresywnych i podpitych mężczyzn. Pociąg się zatrzymuje, a z wagonów wyskakuje kilkudziesięciu młodych ludzi. - Wszystko wskazuje na to, że jeden z pasażerów użył hamulca bezpieczeństwa i w ten sposób zatrzymał skład kolejowy - relacjonuje Andrzej Sus, rzecznik prasowy tarnowskiej policji .
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że pociąg już wcześniej miał kilkuminutowy przystanek w rejonie Dębicy. Tam pasażerowie dozbroili się w kamienie i butelki, które wykorzystali do zaatakowania policjantów.
- Zostaliśmy wcześniej powiadomieni przez śląską policję, że przez Tarnów przejeżdżał pociąg z kibicami - Sus wyjaśnia zmobilizowanie blisko 30 policjantów w kaskach i z tarczami w ręku na peronie. Twierdzi, że podobna akcja została zarządzona we wszystkich miastach na trasie przejazdu pociągu.
Godz. 19.21. Rozpoczyna się bitwa pseudokibiców z policją. W powietrzu lata grad kamieni, metalowe kosze na śmieci, deski, fragmenty ławek, butelki.
Godz. 19.33. Po 12 minutach na dworcu panuje spokój. 21 rannych policjantów zostaje odwiezionych do szpitala. Siedmiu z nich na co dzień pracuje w komendzie w Tarnowie, 14 w Brzesku.
Godz. 19.36. Pociąg rusza. Chuligani wskakują do wagonów.
Godz. 20.55. Skład wjeżdża na stację Kraków-Mydlniki. Tam czekają już na niego zmobilizowane siły policyjne. Z wagonów funkcjonariusze wyławiają 39 najbardziej agresywnych podczas zajść w Tarnowie.
Godz. 21.16. Jest po akcji. Chuligani trafiają do aresztów w Krakowie, Nowym Sączu, Bochni, Brzesku i Tarnowie. Wczoraj byli doprowadzani do tarnowskiego sądu, gdzie usłyszeli m.in. zarzuty czynnej napaści na funkcjonariuszy i uszkodzenia mienia, za co grozi od roku do 10 lat pozbawienia wolności. Zatrzymani to mieszkańcy Śląska w wieku 17-35 lat.
Większość poszkodowanych policjantów wypisała się na święta ze szpitali - poza dwójką aspirantów z Brzeska, którzy doznali wstrząśnienia mózgu. - Tak mocno dostałem kamieniem w głowę, że straciłem przytomność - Grzegorz Kasprzyk opowiada dramatyczne chwile. Uderzenie było tak silne, że pękła szybka na kasku chroniąca jego oczy.
Podobnie mówi Grzegorz Matura. - Nagle zobaczyłem, że w naszą stronę leci lawina kamieni. Nie było gdzie uciekać, bo cała akcja rozgrywała się w przejściu podziemnym pod peronem. Ja stałem w pierwszym szeregu i najbardziej ucierpiałem - nie kryje.
Dziś obaj funkcjonariusze mają być poddani konsultacji neurologicznej i okulistycznej.
PKP nie oszacowały jeszcze strat. Po sobotniej bijatyce rozbity jest m.in. zegar oraz jedna z tablic wyświetlających godziny odjazdu pociągów, uszkodzone są ławki. Policjantom udało się zapobiec wejściu pseudokibiców do miasta.
Współpraca Zofia Sitarz
BRAWA DLA TEGO PANA...OBYM CIE NIE SPOTKAL REDAKTORKU:szpada:
Z czego to masz? Rece opadaja jak sie czyta takie pierdolenie...
Na dworzec w Mydlnikach wjechaliśmy dokładnie o 21:45.
To świadczy o tym, że jesteśmy niesamowici bo wjeżdzamy o 21:45 a wyjeżdzamy o 21:16.
Jak czytam ten artykuł, to ciśnienie skacze mi nieziemsko, bo wiem, że nie mamy żadnych szans odpowiedzi na ten zakłamany artukuł pierd***nego oszusta. ehh jak tu wierzyć w sprawiedliwość?
21:16 po akcji policji :rotfl:, wynika ze kibice zrobili sobie nocny piknik na stacji,albo steroryzowali maszyniste i nie pozwolili odjechac :dead: Co jeszcze napisza,moze ze GieKSa zniszczyla kopiec Kosciuszki, albo spladrowali Wawel, napadli na lotnisko w Balicach...czekam na nastepne ich rewelacje...A i wstyd panowie,wstyd,zeby sie dozbrajac w Debicy, ja kumam rzucac lawkami, ale dozbrajac sie w Debicy? To nie honorowe :jezor:
Dopiero po niedzieli maja zostac udostepnione
ja rozesłałam to juz wszedzie gdzie mi do głowy przyszło... do polsatu tvp i tvn, jak jeszcze przyjdzie mi cos do gowy to tez prześle...
Ja proponuję CNN, BBC, RTL itd.
Bo polskie media współpracują z policją i nie chcą sobie robić, z nimi problemów.
Tommywie
28-03-2008, 12:31
Wlasnie! Ktos pytal o tlumaczenie tekstu na inny jezyk - jaka byla decyzja? Byly proby kontaktu z zagranicznymi mediami? I ze stacjami radiowymi?
I gadalem z tym redaktorem ktory pisal o koncu akcji o 21:16 przez prawie 8 minut przez telefon i powiedzial ze to bylo wszystko pisane na zywo w poniedzialek i kierowal sie podaniami policji i informacjami z innych stron... powiedzial ze juz dzisiaj napisal tam jakies relacje kibicow i ze jeszcze bedzie probowal... mowil tez, ze juz rozmawial z ktoryms z kibicow i podalem mu tez nr do Kosy.. zobaczymy co teraz wysmazy
pozdro
http://images4.fotosik.pl/101/9c78034680ef3194.jpg
I tyle w temacie
Wlasnie! Ktos pytal o tlumaczenie tekstu na inny jezyk - jaka byla decyzja? Byly proby kontaktu z zagranicznymi mediami? I ze stacjami radiowymi?
I gadalem z tym redaktorem ktory pisal o koncu akcji o 21:16 przez prawie 8 minut przez telefon i powiedzial ze to bylo wszystko pisane na zywo w poniedzialek i kierowal sie podaniami policji i informacjami z innych stron... powiedzial ze juz dzisiaj napisal tam jakies relacje kibicow i ze jeszcze bedzie probowal... mowil tez, ze juz rozmawial z ktoryms z kibicow i podalem mu tez nr do Kosy.. zobaczymy co teraz wysmazy
pozdro
W zasadzie powinien teraz przeprosić kibiców za kłamstwa pod ich adresem a jeśli nie to kibice mogliby oskarżyć go o zniesławienie
mimiczka931
28-03-2008, 14:34
słuchajcie mam znajomego który gadał z komendantem głównym katowickiej policji.
nie ma wogole mowy o tym zeby kibice mieli jakies szanse bo psy nie dopuszczaja wersji ze oni sa winni...
wiem też ze w katowicach maja byc aresztowania bo podobno z nagran na kamerach dworcowych ktos zostal rozpoznany...
PRZYBYSZ
28-03-2008, 14:43
Mało mnie interesuje to oswiadczenie i w ogole korespondencja na zgrany do cna temat. Ale, aby uciac temat raz na zawsze, mam kilka pytan. Czy kibice wysiedli z pociągu w Tarnowie na zakupy? Tak. Fakt. Czy zlamali tym samym prawo? TRak. Fakt. Czy podporząskowali się ogolbnie obowiązującym przepisom kolejowym? Nie. Fakt. Czy zdemolowali dwoprzec w tarnowie? Tak. Fakt. Czy policja miala z nimi mediować. Nie, bo nie jest od tego. TO JEST OPOWIEDZ PANA ATLASA NA oswiadzczenie GieKSy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRZYBYSZ
28-03-2008, 14:49
:golebie:[QUOTE=mimiczka931;29402]słuchajcie mam znajomego który gadał z komendantem głównym katowickiej policji.
nie ma wogole mowy o tym zeby kibice mieli jakies szanse bo psy nie dopuszczaja wersji ze oni sa winni... MYSLE ZE tego nie powinismy brac pod uwage prosze zwrócic uwage kiedy ta p. sie zarejestrowala na forum????????????:golebie::golebie:
http://celticpoland.com/pokaz_news.php?id_newsa=5261
Mało mnie interesuje to oswiadczenie i w ogole korespondencja na zgrany do cna temat. Ale, aby uciac temat raz na zawsze, mam kilka pytan. Czy kibice wysiedli z pociągu w Tarnowie na zakupy? Tak. Fakt. Czy zlamali tym samym prawo? TRak. Fakt. Czy podporząskowali się ogolbnie obowiązującym przepisom kolejowym? Nie. Fakt. Czy zdemolowali dwoprzec w tarnowie? Tak. Fakt. Czy policja miala z nimi mediować. Nie, bo nie jest od tego. TO JEST OPOWIEDZ PANA ATLASA NA oswiadzczenie GieKSy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy policja ma prawo katować podejrzanego ?? Nie. Fakt. Czy policja ma prawo katować najgorszego bandyte ?? Nie . Fakt. Czy manipulowanie i zmenianie relacji z wydarzen to przestępstwo ?? Tak .Fakt.Czy policjant łamiący prawo to bandyta ?? Tak .Fakt Czy do obowiązków policjantów podczas zatrzymania , należy katowanie , plucie , ponizanie , okradanie i zastraszanie ?? Nie. Fakt. Czy w Polsce obowiazuje odpowiedzialnosc zbiora tzn . dwoch sie bije a wszyscy dostaja wpierdol ?? Nie.Fakt. Czy agresja skierowana w kibicow , zaprowadzi porzadek na stadionach ?? Nie. fakt. Czy wpuszczanie policjantow-bandytow ktorzy katuja zatrzymanych , wplynie pozytynie na akcje bezpieczny stadion ??
Nie.fakt. i mozna tak bez konca ..
cisnienie mi sie podnosci jak czytam tych pismakow
PRZYBYSZ
28-03-2008, 16:37
http://www.pilkanozna.pl/board/viewtopic.php?p=1104573 to sobie poczytajcie !!!!!!!!!!!!! i P Atlasa pijaka jednego!!!!!!!
Dziennikarska kurwa, co można więcej powiedzieć.
marcin GieKSa
28-03-2008, 17:08
mi to sie w glowie nie miesci jak mozna byc takim dziennikarskim scierwem.....pozostaje nic innego jak tylko zyczyc tego co Nas spotkalo.....
http://i29.tinypic.com/jze651.jpg
mimiczka931
28-03-2008, 18:14
PRZYBYSZ: to ze sie niedawno zarejestrowalam nie znacz ze nie mam rzetelnych wiadomosci!!
to ze wczesniej sie nie zarejestrowalam bylo spowodowane tym ze nie interesowalam sie zadnym for
mimiczka931
28-03-2008, 18:26
PRZYBYSZ: to ze sie niedawno zarejestrowalam nie znacz ze nie mam rzetelnych wiadomosci!!
to ze wczesniej sie nie zarejestrowalam bylo spowodowane tym ze nie interesowalam sie zadnym forum ale jestem kibicem GieKSy nie od dziś... na tym forum sie zarejestrowalam bo kumpel podal mi ta stronke z oswiadczeniem... ta sprawa interesuje mnie tak jak was wszystkich bo moi znajomi tez tam byli!!
Na Polonii od pierwszych minut transparent "Stop bandytom w niebieskich mundurach".
Brawo.
Czekam tylko, że zaraz ciul delegat przerwie mecz...
Odnośnie tego hasła na obrazku wstawionym przez Irasa - prowokacja była w Tarnowie, w Mydlnikach miało miejsce zupełnie coś innego, takie hasło marginalizuje cały problem dla kogoś postronnego. Jeśli wywieszać to tylko coś podobnego do tego z Bytomia, trzeba nazywać rzeczy po imieniu.
http://pl.youtube.com/watch?v=V3uMsH4yVfY
Kurwa oglądać to! zaraz mnie cos strzeli
Tommywie
28-03-2008, 21:43
W zasadzie powinien teraz przeprosić kibiców za kłamstwa pod ich adresem a jeśli nie to kibice mogliby oskarżyć go o zniesławienie
wazne, ze powiedzial, ze bedzie teraz pisal o tych prawdziwych wydarzeniach...
aha i co do tych 500 pijanych i agresywnych kibicow, to powiedzial, ze on sie podpisal pod tym artykulem, ale przed drukiem ktos w Krakowie lub Katowicach postanowil to podkolorowac troche
aha i co do tych 500 pijanych i agresywnych kibicow, to powiedzial, ze on sie podpisal pod tym artykulem, ale przed drukiem ktos w Krakowie lub Katowicach postanowil to podkolorowac troche
z tego, co mówiła pewna pani - w dzisiejszych czasach już takich rzeczy nie ma.. jeśli pod artykułem widnieje jego nazwisko, tzn. że on to zatwierdził.. i (ponoć) nie ma opcji, żeby ktoś to jeszcze zmieniał..
a to, że powie, że on tak nie napisał.. może być zwykła ściema.. zwykła obrona..
Mogę tylko potwierdzić... A taka gadka "że opierał się na danych policji" to świadczy albo o jego marnej reputacji jako dzinnikarza, albo o marnym wytłumaczeniu słabej jakości (lekko mówiąc) tekstu.
http://pl.youtube.com/watch?v=4JPhintzF3o&feature=related -apropo niewłaściwych zachowan policji wobec kibiców
mimiczka931
29-03-2008, 08:18
nom biorac pod uwage ten filmik to mamy szanse... tylko zeby ktos zajal sie ta sprawa...
W dzisiejszym Sporcie na str.10 jest dosc duzy artykul o nas i zajsciach sprzed tygodnia...
Info telefoniczne od Krzysia na banicji ;-)
a co ten filmik ma do naszych zajsc?
to ze OGOLNIE policja to h** nie znaczy ze taka zasada sie bedzie kierowal sad tym razem.
Jak by ktoś miał ten Sport to prosze o skan
Jak by ktoś miał ten Sport to prosze o skan
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=20p7iti&s=3
mimiczka931
29-03-2008, 09:55
wysłałam maila z tym oswiadczeniem do wiadomosci24 i dostalam maila z taka odpowiedzia:
A może ktoś u nas sie zarejstrować i pod wlasnym imieniem i nazwiskiem to opublikować.
To proste...
Paweł Nowacki
redaktor naczelny
www.wiadomosci24.pl
p.nowacki@wiadomosci24.pl
jest ktos chetny zeby sie zarejstrowac?? dajcie znac na gg 8309457
Dzisiaj mecz z Gdynią(wszyscy wiedza ), pamiętajcie ze dzisiaj Psiarnia będzie robiła wszystko żeby nas prowokować --- nie możemy sie dać nawet w najmniejszym stopniu podpuścić bo wtedy jesteśmy spaleni całkowicie i już nic nam nie pomoże
( chłopakom którzy porozrzucani są po Aresztach)
Zwłaszcza wszyscy którzy będą jechać autobusami w zorganizowanych grupach.
wysłałam maila z tym oswiadczeniem do wiadomosci24 i dostalam maila z taka odpowiedzia:
A może ktoś u nas sie zarejstrować i pod wlasnym imieniem i nazwiskiem to opublikować.
To proste...
Paweł Nowacki
redaktor naczelny
www.wiadomosci24.pl
p.nowacki@wiadomosci24.pl
jest ktos chetny zeby sie zarejstrowac?? dajcie znac na gg 8309457
Ja się tym zajmę , ale wieczorem . Jak wrócę z meczu to coś pomyślę. Już jestem tam zarejestrowany.
mimiczka931
29-03-2008, 10:50
dzieki ze ktos sie zaintereswal tym artykulem!! mam nadzieje ze razem stworzymy super artykul...
mam jeszcze jedna prozbe... ma ktos jakis filmik do opublikowania gdzie widac co psy naszym robily?? jakby co to slijcie na poczte... moj mail to mimiczka931@amorki.pl
z gory dzieki
ARKA Jest Z Wami !! Stop Policyjnej Prowokacji !!
kobra100
29-03-2008, 19:23
Widzieliście TVP2? Wybiraja świry roku... i padają texty jak publicznosc długo się śmieje z czegoś tam a prowadzący- " bo was każe spałowac i później nie bedziecie wiedzieć za co..." etc.. ;/
Oczywiscie wszytko to tak bawi publiczność maxowo...
szkoda słów
http://www.goool.pl/main.php?id=11158#komentarze
bardzo ciekawy artykol.
*Kamilkaaa*
30-03-2008, 09:54
chyba jedyny taki.. oby więcej było tych,które oddają relacje również kibiców
IV-ligowy Zawisza Bydgoszcz, podczas meczu wyjazdowego z Olimpią Grudziądz solidaryzował sięz kibicami GKS-u Katowice. 1500 typa na wyjeździe wywiesiło flagę "Stop katom w niebieskich mudurach"...
Pozdro od Zawiszy! Jesteśmy z Wami!
Załączam linki do fotek:
http://img241.imageshack.us/img241/4417/26wd8.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/5458/11te9.jpg
W Słupsku protestowali przeciwko tarczy antyrakietowej, potem była impra u kogoś na chacie, wjechali "stróże prawa" i wszystkich spałowali.
Przeczytajcie zwłaszcza tłumaczenia "stróżów porządku"
Cały artykuł tutaj:
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80273,5069861.html
http://wiadomosci.onet.pl/upload/28689,login.html, moze tu niech ktos sprobuje
mimiczka931
01-04-2008, 21:53
http://wiadomosci.onet.pl/upload/28689,login.html, moze tu niech ktos sprobuje
już póbowałam....
http://sport.onet.pl/0,0,1722415,wiadomosc.html
maniak1964
02-04-2008, 22:43
po tym co przeczytalem na onecie watpie aby ktos nam wogole uwierzyl i wymierzyl sprawiedliwosc tym "policjantom" ktorzy zlamali prawo....
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.