PDA

View Full Version : Ligi Zagraniczne

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14

Shellu
29-12-2011, 09:40
Widzialem tylko ostatnie 30 minut, ale niepokazanie czerwonej kartki Healy'emu to skandal.

Bombon
29-12-2011, 12:44
Czerwona kartka to jedno, ale odgwizdanie spalonego, którego nie było, gdy Hooper szedł z kontrą 1 na 1, akcja na 2:0 to też duży błąd. W całym meczu słabo gwizdał sędzia, na szczęścia wygrał lepszy.

Foxu
29-12-2011, 12:56
Tu atmosfera z derbow z poprzedniego sezonu, ale tez byl ogien jak wczoraj
http://www.youtube.com/watch?v=ZCAN_F-nPC8

Furtok
29-12-2011, 14:43
od kilku tygodni oglądam regularnie angielską piłke i jesli chodzi o kibicowski aspekt,to najbardziej wkurza mnie,że ciągle słysze te same przyspiewki (spiewane przez prawie wszystkie zespoły)

Axel
31-12-2011, 14:50
O chuj. Przecież ten mecz był taki biedny, że narzekać można przez cały kolejny rok. 4 środkowych obrońców kontuzjowanych, ale to nie powód by carrick grał na na tej pozycji. Po cichu wierzyłem w hiszpańskiego bramkarza gospodarzy, ale to co dzisiaj pokazał było nie od opisania. Musi iść w odstawkę. Rafael też na początku meczu w drugiej linii, tak jakby nie można było zmienić jego pozycji z carrickiem.
Liczę na jutrzejszy mecz sunderlandu z city, że zakończy się niespodzianką. W końcu byle kto nie jest trenerem kotów ;)
ps. do siego roku :)

Czajnik
31-12-2011, 15:11
Niespodzianki nie będzie, zwłaszcza po wyniku United...

Studi
31-12-2011, 17:33
A ja patrzac na Dart mysle ze tam sie lepiej bawia niz na stadionach w Angli

Bhoy
31-12-2011, 18:23
United bieda jak ciul! Arsenal w ciul sytuacji i tylko RVP znów nie zawiódł. Setka Walcotta miazga:) Ciekawe co Henry pokaże?

wangog
31-12-2011, 19:02
Chelsea 1-3, Tottenham 1-1 ze słabiutkim Swansea, United 2-3 z Blackburn... jak nie bylo niespodzianki w ciul... oby z czołówki tylko Arsenal zdobył komplet.

Bhoy
01-01-2012, 11:08
Chelsea 1-3, Tottenham 1-1 ze słabiutkim Swansea, United 2-3 z Blackburn... jak nie bylo niespodzianki w ciul... oby z czołówki tylko Arsenal zdobył komplet.

no zdobył przeciez...

Foxu
01-01-2012, 12:05
ale jeszcze nie wiadomo czy tylko Arsenal, bo ManCity dzisiaj gra

wangog
01-01-2012, 12:22
oto to :)

pooceq
01-01-2012, 16:55
no i masz... pięknie!

wangog
01-01-2012, 16:58
pięknie :)
O'Neill to jednak fachura :)

Shellu
01-01-2012, 17:59
Ładne kwiatki w Premiership, widać że wszyscy chcą zdobyć mistrzostwo ; )

pooceq
01-01-2012, 18:16
Za 10 funtów postawionych na Ville, Blackburn i Sunderland podobno było do wygrania 16500.. skromnie ;)

Axel
01-01-2012, 20:41
jak tam Czajnik? :cham:

Bhoy
01-01-2012, 20:58
Hehe petro-dolary mające taką siłę ognia, drugi szpil bez gola! Gol dla Sunderlandu ze spalonego, ale chuj z tym. A wczesniej WBA-Everton poziom meczu polska a-klasa.

mos
02-01-2012, 19:22
niespodzianek w premier league ciąg dalszy
Fulham - Arsenal 2:1

wangog
02-01-2012, 19:54
Arsenal fajną szopke dzis odjebal, nie ma co.
Chelsea ma tyle farta ze to glowa mala. Jak sie Chelsea nie wzmocni to moga miec problemy nawet z tym 4 msc...

Shellu
02-01-2012, 20:53
Ano Arsenal lekko się skompromitował, nie wygrywając z Fulham, którego defensywa jest żenująca. Trzeba było już do przerwy załatwić sprawę, ale oprócz będącego w słabszej formie Van Persiego Arsenal nie ma napastników, bo i Gervinho nie strzela goli, mimo że robi dużo szumu. Ogólnie frajerska przegrana, ale do tego Arsenal nas przyzwyczaił. Mówi się, że kryzys Arsenal ma za sobą... No nie wiem, skoro u siebie ostatnio strzelają max jedną bramkę i ogólnie nie imponują. Kryzys to może za duże słowo, ale na pewno gra poniżej oczekiwań (często przede wszystkim skuteczność).

Szczytem szczytów jest jednak Walcott, ten piłkarz jest słaby, po prostu słaby - poza szybkością nie ma nic. Najczęściej na szybkości jedzie po skrzydle i ma mnóstwo miejsca na dośrodkowanie, drybling itd., a on zazwyczaj wali na ślepo w pierwszego obrońcę. Potencjał niby ma, ale nie rozwija się od czasu, kiedy się pojawił czyli już z 5 lat.

Szczęsny dzisiaj zawalił bramkę, a popełnił jeszcze jeden poważny błąd. No ale bywa, musi nabierać doświadczenia.

A Lampard w meczu Chelsea powinien wylecieć z hukiem z boiska, ale jak to często bywa - obroniło go nazwisko. A potem strzelił zwycięskiego gola.

wangog
03-01-2012, 23:20
Dzis 2 dobre spotkania.
Liverpool bez Suareza w ataku jest o 70% mniej groźny. Najpierw Downing spierdolił 200% sytuacje a potem Reina też sie nie popisał...

Na Bernabeu dziś szok po 1 połowie. 2 rzuty rożne i 2 bramki a Real bez pomysłu i 2-0 do przerwy. Po przerwie inna gra i 3-2 ale rewanż będzie w ciul ciekawy ;)

multi
04-01-2012, 11:57
Liverpool ( ogladalem od 2 polowy ) pieknie se zajebol mecz, dostawali 2-0 po czym czerwono kartka dla Barrego, wykonali wolny, strata, kontra i karny i 3-0 a tak moze by cos tam ukulali chodz grali bez wiekszego pomyslu i na 1 napastnika tylko

Shellu
04-01-2012, 19:59
Nikt nie jest w stanie zagrozić obu Manchesterom, a już w szczególności MC, które będzie mistrzem.

Arsenal to frajerzy i nie mają ataku, Chelsea notorycznie remisuje, Liverpool od kilku lat jest cienki. Jeszcze wierzyłbym w Tottenham, ale im się często zdarzają dziwne remisy i nie wygrywają z potentatami. Ogólnie biednie grają te teamy.

Real grał słabo, ale w końcu zaczął grać swoje i mógł więcej bramek strzelić. Myślę, że w rewanżu pykną Malagę z 2:0.

świstak
04-01-2012, 20:55
Czemu Suarez nie grał? Zaczęło mu się zawieszenie za rasizm?

Foxu
04-01-2012, 21:53
Nikt nie jest w stanie zagrozić obu Manchesterom

No rzeczywiscie nikt:jezor:

ManU nie jest nawet cieniem druzyny z przed roku

Bhoy
04-01-2012, 21:54
Czemu Suarez nie grał? Zaczęło mu się zawieszenie za rasizm?

8 spotkań kary, Liverpool postanowił się nie odwoływać.

Miazga Newcastle- Man Utd 3:0. Man U nie istniał. Gol na 2:0 bajka!

Ponoć Howard z Evertonu ( bramkarz ), strzelił gola z własnego pola karnego:)

świstak
04-01-2012, 22:00
8 spotkań kary, Liverpool postanowił się nie odwoływać.
To dlaczego nie rozpoczął kary od razu po "wyroku" tylko akurat w meczu z City? Już wiem, władze angielskiej federacji (kibic czy tam jakiś były działacz City...) :dead:

multi
04-01-2012, 22:00
gol na 3-0 tez calkiem niezly hehe

swoja droga

BVB wita latem w swoich szeragach niejakiego Marco Reus, oby trzon sie utrzymal a bedzie masakryczna sila razenia w szeregach zolto-czarnych

Bhoy
04-01-2012, 22:05
To dlaczego nie rozpoczął kary od razu po "wyroku" tylko akurat w meczu z City? Już wiem, władze angielskiej federacji (kibic czy tam jakiś były działacz City...) :dead:

miał ileś tam dni na odwołanie sie od decyzji, i chyba zwlekał na maxa, dłużej sie nie dało. A mecz wcześniej chyba tez pauzował za fucka w strone kibicow Fulham czy cus:)

Shellu
05-01-2012, 20:59
Foxu miałem na myśli całą tabelę, a nie pojedyncze mecze. Nadal myślę, że nikt nie dogoni MU (no może ewentualnie Tottenham), bo drużyny goniące są frajerami do potęgi.

Ogólnie mistrzem będzie City i tutaj nie ma bata, żeby było inaczej.

A w niedzielę derby i ciekaw jestem, jak MU się zaprezentuje.

BTW mecze Pucharu Króla trochę mniej ciekawe niż rok temu w tej fazie, ale np. zakończony przed chwilą Cordoba - Espanyol był kapitalny w II połowie. Barcelona jak kończyła stary, tak zaczęła nowy - czyli mega piłką. A zaraz Valencia - Sevilla, mam nadzieję, że nie rozczaruje.

Ogólnie piłka jest zajebista ; )

A no i szacun dla Newcastle, ale jak Demba Ba pojedzie na PNA, to będą słabi. Natomiast atak Senegalu Demba Ba - Sow, jeśli taki będzie, zapowiada się kapitalnie ; )

Now
05-01-2012, 22:13
z tym Marco Reus em świetna informacja! Dodam, że Marco pochodzi z Dortmundu i zaczynał kopać w piłkę w BVB

Yaro
05-01-2012, 22:36
Shellu uparty jesteś z tym Manchesterem City, ale poczekam cierpliwie do 38 kolejki :drwal:

Foxu
05-01-2012, 22:42
Za United przemawia tylko to, ze mniej meczow maja do zagrania niz "grupa poscigowa", bo nie graja w LM. Forma, sklad to tragedia. Man City ma olbrzymie szanse na mistrzostwo, nie dosc ze przewage sobie wypracowali, to jeszcze mocniejszy sklad i nawet drugi garnitur jest mocny, w porownaniu do reszty. Co wychodzi przy takim natloku jak byl ostatnio.

kosa
05-01-2012, 22:48
A według mnie City mistrzem nie będzie. Nie pasuje mi to do nich.

PS. Nie widziałem żadnego meczu w tym sezonie hahaha.

multi
06-01-2012, 01:23
z tym Marco Reus em świetna informacja! Dodam, że Marco pochodzi z Dortmundu i zaczynał kopać w piłkę w BVB

a ja dodam ze Kevin chyba bedzie jego szwagrem heh ;)

ponoc jest cos jeszcze na rzeczy w transferze Hermana z MBG w zamian za Kube i .... gadka jeszcze jest o poworcie SAHINA, poszedl na siano ale jakby wrocil ( bo w madrycie i tak nie pogra ) to sklad bylby juz calkiem calkiem

wangog
06-01-2012, 09:24
Sahina Real nie odda po 1 sezonie gdzie praktycznie stracił połowe przez kontuzje.
Reus dobre wzmocnienie ale tak jak pisze multi - Kuba porzegna się z Dortmundem bo już teraz ma problem z grą a jak będzie Reus to wgl może zapomniec o pierwszej 11

City będzie mistrzem. Jednak ja cały czas kibicuje Tottenhamowi żeby chociaż na pudle skończyli. Chelsea i Arsenal grają tak frajersko ze szkoda gadac a United zagra pare spotkan w miare a potem slabo. Brak obrony, brak ataku - sam Rooney nie wygra im ligi. W zeszłym sezonie braki w obronie nadrabiał Sar a teraz jego zastepca gra strasznie slabo.

Shellu
06-01-2012, 12:10
Mnie tak ostatnio zastanawia, że najlepsi swego czasu napastnicy grają bardzo słabo. Torres, Arszawin, Caroll, Dżeko, Pedro. Ja rozumiem obniżki formy, ale oni ostatnio spisują się poniżej krytyki. Dżeko na początku sezonu grał super, ale ostatnie dwa miesiące tragedia. Caroll wg mnie jest przeciętnym piłkarzem. Za to najbardziej irytuje mnie postawa Pedro, który chyba uwierzył za szybko, że jest wielką gwiazdą i w Barcie odstawia niezłą padlinę i chyba powinni go gdzieś oddać lub wypożyczyć. Zwłaszcza że w jedenastce pojawiają się coraz częściej młodzi jak Cuenca, który niedługo będzie podstawowym zawodnikiem, a także ci, którzy grali z BATE i Hispitaletem (a grali kapitalnie) np. Tello czy jak mu tam.

pepe samba ba
06-01-2012, 14:11
PEDRO ?????
hahahaha

Shellu
06-01-2012, 14:55
Wyniki Barcelony od przegranego spotkania z Getafe:

4:0, 5:0, 4:0, 3:1, 4:0, 4:0, 9:0, 4:0. Robi wrażenie.

Tym bardziej z niecierpliwością można czekać na dwumecz Gran Derbi w Copa del Rey, czy Real będzie się w stanie przeciwstawić.

Czajnik
06-01-2012, 15:36
Jeśli Gladbach zająłby miejsce na podium to wątpię żeby Reus odszedł :) Ale jeśli tak to Dortmund potrzebowałby tylko bramkarza bo Weidenfeller nie jest pewnym punktem.

BadBoy
06-01-2012, 15:38
Wyniki Barcelony od przegranego spotkania z Getafe:

4:0, 5:0, 4:0, 3:1, 4:0, 4:0, 9:0, 4:0. Robi wrażenie.

Tym bardziej z niecierpliwością można czekać na dwumecz Gran Derbi w Copa del Rey, czy Real będzie się w stanie przeciwstawić.

Mam jakies dziwne wrażenie, że Real odpadnie z Malagą, i nie z powodu, że jest słabszy...

Shellu
06-01-2012, 15:43
Nie wierzę w to. Real jest za dobry, żeby odpaść z Malagą, nawet jeśli sędziowie będą sprzyjać lekko gospodarzom (nie mówię o jakimś mega-przekręcie, bo nie wierzę w niego).

A czysto sportowo to Malaga wiele nie pokazała na Santiago Bernabeu poza fantastycznym wykonaniem dwóch rogów, a pomógł też błąd Casillasa. No i Real grał słabo przez 60 minut, a wystarczyło że przycisnął w swoim stylu i walnął szybko 3 gole.

wangog
06-01-2012, 15:44
Cuenca - no fajnie nurkuje :) Z tym Pedro trzeba przyznać dojebałeś. Gracz dobry ale żeby mówić w jego przypadku o byciu gwiazdom mocno na wyrost.
Torres i Caroll od roku chuja grają, zmiany źle na nich wpłynęły a Arszawin to po Euro miał chyba 1.5roku b. dobre potem to w dół leci ostro.
Co do wyników Barcelony - zobacz wyniki Realu od meczu z Santander :) Praktycznie w każdym meczu ok. 4 bramek poza tym kurewskim meczem z Barceloną. Mecze w CdR mogą być ciekawe w ciul ;) Chyba że znowu Real wyjdzie z powiązanymi chujami to moze znowu zle sie skonczyc.

Real nie moze odpasc z Malaga, jak by chcieli to by 2 polowe zagrali tak samo jak 1. I potem poajwily sie takie komentarze jak BadBoya

Shellu
06-01-2012, 15:50
Z tym Pedro trzeba przyznać dojebałeś. Gracz dobry ale żeby mówić w jego przypadku o byciu gwiazdom mocno na wyrost.

No swego czasu grał rewelacyjnie i strzelał masę bramek, awansował do reprezentacji (w której chuja pokazał), a teraz znacznie obniżył loty w Barcie.

BadBoy
06-01-2012, 16:00
Nie wierzę w to. Real jest za dobry, żeby odpaść z Malagą, nawet jeśli sędziowie będą sprzyjać lekko gospodarzom (nie mówię o jakimś mega-przekręcie, bo nie wierzę w niego).

A czysto sportowo to Malaga wiele nie pokazała na Santiago Bernabeu poza fantastycznym wykonaniem dwóch rogów, a pomógł też błąd Casillasa. No i Real grał słabo przez 60 minut, a wystarczyło że przycisnął w swoim stylu i walnął szybko 3 gole.

Shellu chyba źle zrozumiałeś mój post, wydaje mi się, że Mourinho i zawodnicy nie będą chcieli kolejny raz przezywac porażki z Barceloną;) Na co teraz Mourinho zwali porażkę? na sędziego? na to ze Barcelona wygrała przypadkowo? Perez juz tego nie łyknie i moze go wyjebac z hukiem, tym bardziej ze Mourinho cały czas przebłąkuje o Premiership. To tylko moja teoria, za drobne zagram Win Malagi;)

wangog
06-01-2012, 16:57
Pedro grał rewelacyjnie ale to bardziej zasługa całej drużyny gdzie nawet chujowy Bojan strzelał.

A może w końcu Real będzie chciał wygrać z Barceloną? Mou nie odejdzie z RM bo kto za niego? Chce do PL - ale gdzie? Kto mu da 10mln za sezon? United nie zwolnią SAF, Chelsea dała 15mln za AvB a City mają Mancinego który mimo iż jest chujowy to z takim składem nie może nic nie wygrać. Mou jest skazany na Real do czasu końca kariery SAF albo zwolnienia Manciniego który został wybrany 5 trenerem...

Shellu
06-01-2012, 17:45
Pedro grał rewelacyjnie ale to bardziej zasługa całej drużyny gdzie nawet chujowy Bojan strzelał.

Tak, ale teraz drużyna też gra bardzo dobrze, a Pedro odstaje mocno. Co do Bojana, to właśnie za dużo nie strzelał, bo on jest tak chujowy, że nawet w Romie sobie nie poradzi ;) Jego bramkarska interwencja z meczu z Fiorentiną była kwintesencją jego kariery.

roGal
06-01-2012, 18:24
Henry znow w Arsenalu,ciekawe jak bedzie sie pisywal atak Henry,RvP,Walcott.

pepe samba ba
06-01-2012, 18:41
No swego czasu grał rewelacyjnie i strzelał masę bramek, awansował do reprezentacji (w której chuja pokazał), a teraz znacznie obniżył loty w Barcie.

Mnie sie wydaje Shellu ze jak by Ciebie , Mnie czy nawet Feruge wystawili obok Lionela a przed Xavim i Iniestą to bysmy tez strzelali mase bramek i awansowali do reprezentacji (gdzie chuja bysmy pokazali)
btw
gdzies isałes o ataku Senegalu - i tu sie z Toba zgodze sa dojebani a jest jeszcze PD Cisse z Fraiburga co ciulo drugi sezon w bundes az milo i swego czasu przekozak Mamadou Niang tylko niewiem czy on jeszcze jest powolywany na kadre , ale jak gral we OM to byl swietny,ale to juz stary chop

Es
06-01-2012, 21:39
może nie do końca,bo wiele razy to Pedro brał na siebie ciężar strzelania bramek i strzelał bardzo ważne bramki,ale mimo wszystko przy reszcie składu to raczej rzemieślnik,ale dość mocny psychicznie. klasą nie umywa się choćby do Silvy czy Maty,ale do Barcy jako uzupełnienie bardzo pasował. jednak teraz trochę przestał pasować...

Shellu
06-01-2012, 21:51
Ale Caroll strzelił piękną bramkę, minutę po wejściu na boisko :lol2:

Shellu
08-01-2012, 12:33
Bardzo ciekawe derby się zapowiadają.

MU ma nóż na gardle, odpadli już z Carling Cup i LM, jeśli dziś odpadną to pozostanie im praktycznie tylko liga (nie liczę LE). Jak na styczeń bardzo kiepsko. Dodatkowo w lidze tracą punkty i mają stratę do City.

No i właśnie ten nóż na gardle wynika po pierwsze z tego co napisałem, a po drugie i najgorsze, że sprawcą tego dzisiaj może być ich odwieczny rywal, tego by już kibice MU nie ścierpieli.

Liczę więc, że MU zagra na pełnej k..., a City pokaże również kawał dobrej piłki.

mody18
08-01-2012, 12:43
Gdzieś na cyfrowym polsacie do obejrzenia, czy nie bardzo ?

Lars Ulrich
08-01-2012, 12:43
linka można prosić?

Shellu
08-01-2012, 12:49
W Sportklubie to leci, który podobno jest w kablówkach.

Lars Ulrich
08-01-2012, 12:53
ooo to zapierdalam do rodziców, dzięki !

19mÓzG64
08-01-2012, 13:00
tu macie linka

http://www.drhtv.com.pl/transmisja-7629.html

DavGKS
08-01-2012, 13:12
City gra a United strzela. Pięknie Rooney! Jeszcze czerwien dla Kompany
Jazda!!!

gieksiarz.wnc
08-01-2012, 13:17
Za taką czerwona to ten sędzia powinien odpocząc z pół roku od piłki

Shellu
08-01-2012, 13:51
Szacun dla United za pierwszą połowę, ale czerwona kartka w znaczącym stopniu wpłynęła na przebieg meczu.

Czerwona kartka z totalnej dupy...

JACA
08-01-2012, 14:06
Mam dziwne wrażenie ze United by sobie dziś poradziło nawet gdyby grali po 11. Mnie najbardziej zdziwił Mancini, który po czerwonej kartce nie sciagnal napastnika ,w jego miejsce nie dał obroncy i mysle ze wynik moglby byc jeszcze sprawa otwarta.

Shellu
08-01-2012, 14:58
Dupiata taktyka City, rozumiem że grali w 10, ale mimo 2 bramek nie zrobili za dużo, żeby awansować.

Zagadką pozostanie, jakby wyglądał mecz, gdyby były pełne składy. Ale MC grając w 10 grało ultradefensywkę, no i przede wszystkim stracili najlepszego obrońcę Kompanyego. Myślę, że w pełnych składach byłaby wymiana ciosów.

wangog
08-01-2012, 15:05
Czerwona kartka to jakieś nie porozumienie, ale sędzina rozdawał te kartki tam gdzie ich wgl nie było a gdzie powienien dać nie reagował.
United rozegrał chyba najlepsza 1 polowe w sezonie (moze poza meczem z Arsenalem) w 2 gral to co zawsze czyli chuja. City tez za duzo sie nie nameczylo. Nie rozumiem po co Mancini sciagal Silve a zostawia Nasriego. Mieli wynik 3-0 do przerwy i wchodzi obronca... czego on chcial bronic?

Bhoy
08-01-2012, 17:36
Cieszy mnie zwycięstwo United, ale czerwona kartka to skandal jak chuj!! Warto odnotować powrót Scholesa!!:szok:

Yaro
08-01-2012, 19:15
Szacun dla United za pierwszą połowę, ale czerwona kartka w znaczącym stopniu wpłynęła na przebieg meczu.

Czerwona kartka z totalnej dupy...

Uważam, że jakby Nani zostawił nogi, to kurwowalibyście na Vincenta Kompanego od brutalów itp. Czerwona kartka zdecydowanie wpłynęła na przebieg meczu. Uważam też, że gdyby było 11 na 11, to Manchester City mógłby nawet wygrać, bo ambicji nie można byłoby im odmówić, ale takie same zdanie mam, gdyby na Old Trafford przy stanie 0:1, czerwonej kartki nie dostał Johnny Evans. Manchester United wygrywa na City of Manchester Stadium i to On gra dalej.

Szkoda, że United ma rotację z bramkarzami, bo David De Gea i Andreas Lindegaard reprezentują bardzo podobny poziom i nie wiadomo, kto ma być numerem 1 a moim zdaniem, to Tomasz Kuszczak spokojnie mógłby być numerem 1, jednak z Sir Alexem Fergusonem musi mieć nieciekawe stosunki.

Paul Scholes zaskoczył wszystkich, ale zagrał zajebiście i miło było oglądać jego krosy ponownie.

Axel
08-01-2012, 19:37
tym Scholsem się zdziwiłem, bo na powtórkach go nie widziałem, a meczu mi nie było dane zobaczyć.
Wiele ludzi pyta czemu kuszczak nie broni, skoro dea gea i lindegard są chujowi. Też tego nie rozumiem, ferguson mógłby go puścić do innego klubu skoro nawet w jednym meczu nie dał mu szansy. Taki krul by się przydał :)

Shellu
08-01-2012, 20:19
Kompany powinien dostać żółtą za niebezpieczną grę, przede wszystkim nie miał wyprostowanych nóg, a to zmienia postać rzeczy, nóg by nie połamał.

A co do Evansa to się zgadzam, ale jednak różnica między wynikiem 1:6 i 2:3 jest znaczna.

Co nie zmienia faktu, że MU wygrało ten mecz, bo zagrało kapitalnie w I połowie. Teraz czekają na mecz z Liverpoolem pod koniec stycznia - kolejny szlagier :]

komar75
08-01-2012, 20:26
Paul Scholes zaskoczył wszystkich, ale zagrał zajebiście i miło było oglądać jego krosy ponownie.

Yaro przecież Scholes zawalił 2 bramkę. W 2 połowie to żal było patrzeć na poczynania United. Wszystko za wolno, schematycznie.

Yaro
08-01-2012, 20:36
Yaro przecież Scholes zawalił 2 bramkę. W 2 połowie to żal było patrzeć na poczynania United. Wszystko za wolno, schematycznie.

Też, ale głównym zawaleniem drugiej bramki jest Andreas Lindegaard. Banalna piłka do złapania, a mógłby jeszcze awaryjnie sparować w drugą stronę. W drugiej połowie była nonszalancja, ale kto to będzie pamiętał? Teraz kolejny szlagier jak wspomniał Shellu, wyjazd na Anfield Road.

Shellu
08-01-2012, 21:27
Ale Messi zagrał w piłkę ręczną w pierwszej połowie...

Najlepszy piłkarz świata, ale głowę do takich małych oszustw to on ma hehe

wangog
08-01-2012, 22:26
No i ta ręka im się wróciła :)
Sędzia pomógł, ale waleczność wiecznie w cieniu Espanyolu w meczach z Barceloną mnie zawsze zadziwia :)

zwierzak
08-01-2012, 22:48
Barca ostatni sezon miała bardzo udany pod względem liczby zdobytych pucharów, a ten to może być mega słaby. Liga hiszpańska jest taka, że nie wystarczy pokonać Realu, żeby zdobyć mistrza, tym bardziej że Mourinho pewnie ligi nie odpuści za huja, bo to "najprostsza" droga do utarcia nosa balugrenie. Zdobycie LM też nie jest takie pewne. Nie odbieram FCB tego, że są najlepszą drużyną na świecie, bo są, ale jeden słabszy dzień, dwie pomyłki sędziowskie i ich przygoda może się z LM skończyć.

Guardiola pewnie też zdaje sobie z tego sprawę, więc nic tylko czekać na spotkania w CdR, bo pewnie ani jedni, ani drudzy (czyt. Real) nie odpuszczą :) Ktoś zna dokładne terminy?

wangog
08-01-2012, 22:51
Jak Real przejdzie Malagę 11 stycznia a Barcelona odhaczy mecz z Osasuną to 1/4 CdR to Gran Derby 18 i 25 stycznia

JACA
09-01-2012, 21:34
Ale ten Arsenal jest żałosny, w moim rankingu najgłupszych drużyn Arsenal zajmuje bezkonkurencyjnie pierwsze miejsce. Tyle minut sie meczyli z Leeds i dopiero emeryt Henry strzela gola heheh

Shellu
09-01-2012, 21:43
To samo odczucia Jaca, te cioty Chamakh, Arszawin i inne Walcotty powinny zawiesić buty na kołku, to jest trochę upokorzenie, że przyjeżdża emeryt i pokazuje im jak się gra w piłkę. Lekko, technicznie, pyk i brameczka. A Arszawin się spina i chuj mu wychodzi. Chamakh to się w ogóle nie stara.

Bhoy
09-01-2012, 22:04
Nie da się patrzeć na Arsenal ostatnio. Henry po profesorsku rozwiązał sprawę. Nie wiem czy Arsenal się załapie do pucharów z taką grą. Bo pierwsza 4 odpada.

PJK
10-01-2012, 16:44
Thierry jak za starych dobrych czasów. aż się łezka w oku zakręciła :)

kaos azul
11-01-2012, 13:09
rzeczywiscie,szkoda ze nie pokazal znow tego http://www.youtube.com/watch?v=9OiWTFg1-zo

cheater is back, hehe

Yaro
11-01-2012, 23:50
Tym razem Manchester City przegrywa u siebie z FC Liverpoolem i także odpada z Carling Cup. Teraz podejście Roberto Manciniego będzie wyglądało tak, że w LE drugi garnitur, gdzieś koło półfinału zagra na poważnie podstawowym składem, zaś cała motywacja zespołu będzie skupiona na lidze.

Tottenham Hotspur w ładnym stylu ogrywa Everton i zrównują się punktami z Manchesterem United.

jaśka
12-01-2012, 01:21
Tym razem Manchester City przegrywa u siebie z FC Liverpoolem i także odpada z Carling Cup.

to był pierwszy szpil, rewanż 25.01 na Anfield Road

Yaro
12-01-2012, 10:36
to był pierwszy szpil, rewanż 25.01 na Anfield Road

Zapomniałem, że w Carling Cup od półfinału są rewanże. FC Liverpool raczej nie odpuści jedynej szansy na trofeum w tym sezonie :jezor:

pooceq
12-01-2012, 12:50
rzeczywiscie,szkoda ze nie pokazal znow tego

cheater is back, hehe

znow? mowisz tak, jakby mu to w nawyk weszlo. pokaz mi takiego pilkarza, ktory nigdy nie oszukal... faktem tez jest, ze Henry mial jaja, zeby przeprosic za swoje zachowanie
za 3 tgodnie mam nadzieje, ze zobacze gre krola na zywo. Come on Arsenal!

kaos azul
12-01-2012, 13:29
z tego co pamietam to po meczu sie wypieral na goraco tego w zywe oczy

dopiero pozniej (pewnie po namowie jakiegos szpeca od PR) moze cos tam rzucil w formie przeprosin

ale ale,bez spiny,tak tylko chcialem przypominiec, ze nie taki ten idol/krol dla fanow AFC nieskazitelny

Shellu
12-01-2012, 23:41
18.01.2012 g. 22:00 Real Madryt - FC Barcelona
25.01.2012 g. 22:00 FC Barcelona - Real Madryt

:zabki:

multi
13-01-2012, 04:00
znowu 2 jednostronne widowiska nas czekaja, Real nic nie ugra

Es
13-01-2012, 08:20
a mi się wydaje,że Barca na tym etapie nie wystawi najmocniejszego składu i nie mówię tylko o Pinto w bramce. tak czy inaczej czeka na kolejna uczta :)

pooceq
13-01-2012, 10:31
ale ale,bez spiny,tak tylko chcialem przypominiec, ze nie taki ten idol/krol dla fanow AFC nieskazitelny

W Arsenalu był nieskazitelny, tylko to się będzie dla fanów AFC liczyć ;)
Faktem jest też, że nie jestem do końca obiektywny w tej kwestii ;)

Shellu
13-01-2012, 12:30
Nie no Real Barca to bardzo prestizowe starcie, ciagla chec udowodnienia czegos, zwlaszcza przez Real. Dlatego zagraja w najmocniejszych skladach, tak mysle.

multi
13-01-2012, 16:03
Real ma znisczona psyche przez Barcelone, w momencie konfrontacji nawet jesli ekipa z Madrytu jest w lepszej formie to i tak daje klopsa, chyba lata za nimi te 5-0

ostatnie Gran Derby to mega Real ktory miazdzyl wszystko i Barcelona ktorej nie szlo najlepiej, mecz uklada sie zajebiscie bo od szybkiego 1-0 a potem ? znowu w leb,

gwiazdy z Madrytu nie wytrzymuja cisnienia zwiazanego z tym meczem, a Krystyna w konfrontacji z Barca to nie wiem czy strzelil w ogole jakas brame

Shellu
13-01-2012, 16:12
Ano strzelił w poprzednim sezonie w lidze z karnego i w Pucharze Króla. Jednak generalnie CR7 ma straszną spinkę w meczach z Barcą i mało co mu wychodzi.

Oprócz psychiki, to jednak Barca ma lepszą ofensywę.

wangog
13-01-2012, 21:29
ostatnie Gran Derby to mega Real ktory miazdzyl wszystko i Barcelona ktorej nie szlo najlepiej, mecz uklada sie zajebiscie bo od szybkiego 1-0 a potem ? znowu w leb,

gwiazdy z Madrytu nie wytrzymuja cisnienia zwiazanego z tym meczem, a Krystyna w konfrontacji z Barca to nie wiem czy strzelil w ogole jakas brame

Strzelil. Strzelił nawet 3. w lidze na 1-1, w finale i w superpucharze.

Teraz Barcelona miażdzy wszystkich a Real ledwo ciuła (bramki bardziej szcześliwe niż jakieś tam zajebiste i przemyślane akcje)
Jak zdąży Di Maria się wykurować to razem z Benzemą i Ozillem który wraca do formy mogą zagrozic a jak by zagrał Pipita jeszcze zamiast Ronaldo to siła ataku paradoksalnie wzrasta. Problem Realu będzie z prawą stroną. Ramos gra juz jako srodkowy obronca, wypadł Arbeloa. Nominalnie powinien tam zagrac Lass ale znowu robi sie dziura w srodku boiska bo wypada jeszcze Khedira takze ciekawe jak to Mou pouklada.

I pierdolenie, że Barcelona zjedzie Real znowu pasuje jak świnia do karety bo derby to derby, i od ost 5-0 wyniki są blisko siebie.

Bhoy
14-01-2012, 18:14
Scholes jak Henry:) bramka po powrocie. Kurcze coś jest w tej generacji piłkarzy do których zaliczam w/w czy tez Giggsa. Stare chopy tyle osiągnęli a jeszcze zapierdalaja na maxa i zawstydzają te młode nażelowane gwiazdki. United dziś 3:0 po nawet fajnym szpilu. Koguty potknęcie u siebie, Liverpool zaś lipa. Skromna Chelsea.

Shellu
14-01-2012, 18:21
Walka o mistrzostwo trwa :lol2:

Tottenham u siebie remisuje z Wolverhampton... Chelsea by też nie wygrała, gdyby w 93. minucie nie skompromitował się Bendtner, który zmarnował setkę. Liverpool remis u siebie, ale Stoke jest mocne.

Ciekawe co pokaże w poniedziałek City.

Bombon
14-01-2012, 21:05
Real Mallorca - Real Madryt 1:2. Słabiutki mecz. W dodatku przy 1:0 dla Mallorci sędzia ich przekręcił ze spalonym, którego nie było i padła bramka w sytuacji sam na sam. Faul Ramosa na bramkarzu przy nieuznanym golu też wątpliwy. Jedynie to minimalny spalony można uznać.

wangog
14-01-2012, 21:11
Bramkarz był chyba poza "5" i bramka powinna być uznana tak samo ta na 2-0 co sędzia jebnął straszny błąd (myślalem ze takie ogorki tylko u nas sedziuja). Real zagrał słabo a Mallorca bardzo dobrze zdyscyplinowana w obronie ale z taką gra to Real może ostro dostać po dupie w CdR.

Shellu
14-01-2012, 21:14
Real nic nie grał, ale wygrał. Wykorzystał frajerskie błędy Mallorki, zwłaszcza przy drugim golu.

Co do tego spalonego przy nieuznanym golu Mallorki, to mega-kuriozum, bo zawodnik wychodził z własnej połowy... Spalony przy nieuznanym golu Ramosa był, a co do faulu to chyba jak Wangog pisze - poza piątką, więc gramy dalej (jeśli chodzi o faul).

Ogólnie Mallorca za bardzo się cofnęła i popełniła wspomniane błędy, więc nawet słabo grający Real to wykorzystał i ma trzy punkty. Jednak Real musi poprawić swoją grę, bo może potracić punkty, a i w Lidze Mistrzów z CSKA Moskwa łatwo nie będzie.

Bhoy
14-01-2012, 21:35
Real słabo, Barca ostatnio też dała dupy. Kto pogubi mniej punktów ten będzie miała majstra. Real jednak dość konsekwentnie i ambitne w drugiej połowie dążył do zwycięstwa. Dla mnie oprócz wymienionych już kontrowersji, jeszcze można by się doczepic gola na 1:1, bo w tej akcji Higuan chyba faulował obrońcę Majorki.

Shellu
14-01-2012, 21:45
Bhoy, nie przyglądałem się, ale ja tam faulu nie widziałem. Natomiast po raz kolejny powtórzę, Higuain jest tak niedocenianym zawodnikiem, pomijanym w jakichś klasyfikacjach itd., nie ma też pewnego miejsca w składzie, a dla mnie to jest kapitalny zawodnik i jako napastnik, w trójce na świecie. Powinien grać wszystkie mecze w całości.

wangog
14-01-2012, 21:54
Jaki faul ? Oo
http://www.youtube.com/watch?v=h1dJqWxaH94&feature=autoshare

Pipita to napadzior co jak ma okazje 1 w meczu to ją wykorzystuje ale sam sobie nie wypracuje okazji jak to robi Benzema ale z kolei jak Benzema ma sytuacje to nie zawsze trafia.

majk
14-01-2012, 22:38
Real niby tak krytykowany a w 23 ostatnich meczach 22 zwyciestwa.

Shellu
14-01-2012, 23:06
No oczywiście, bo każdy sam sobie wyznacza standardy i zawiesza poprzeczkę. Real to druga najlepsza drużyna na świecie i nawet jak wygrywa, to jest krytykowany (jeśli w mękach). Grunt, żeby właśnie wygrywał cały czas.

Mam tu na myśli porażkę ze Sportingiem Gijon u siebie w zeszłym sezonie, która według mnie była główną przyczyna utraty szans na mistrzostwo. Każda wpadka się liczy, a jeśli kilka kolejek przed końcem to tym bardziej. A obecna gra Realu zwiększa prawdopodobieństwo nieoczekiwanego remisu czy porażki.

A pamiętajmy, że mistrzostwo nadal jest w rękach Realu niezależnie od meczu z Barcą, więc muszą być skoncentrowani.

Ogólnie w cholerę interesująca rywalizacja : )

zwierzak
15-01-2012, 02:35
Dokładnie tak Shellu. Niby dzisiaj taki mecze z Mallorcą, a jednak presja, żeby wygrać widać była duża. To samo tydzień temu miała Barca w meczu z Espaniolem. Ani jedni, ani drudzy nie mogą sobie pozwolić na słabszy dzień i chociażby zremisowanie jakiegoś meczu i to na pewno dodaje smaczku tej (nie)bezpośredniej rywalizacji. Ale i tak czekam już na GD ;)

Jutro za to "mały" przedsmak w lidze włoskiej. Inter ostatnie gładko wygrał i chyba powoli się odradzają, a wiadomo, że derby ich na pewno jeszcze trochę zmotywują. AC Milan z kolei ściga się z Juve, więc teoretycznie też "muszą".

Bombon
15-01-2012, 18:03
Kolejne frajerstwo Arsenalu. A gol na 3-2 dla Swansea to kolejny popis duetu Kościelny-Szczęsny. Naprawdę źle się ogląda mecze Arsenalu w ostatnim czasie. Bez pomysłu na grę.

Shellu
15-01-2012, 18:04
Arsenal znów się sfrajerzył. Brak słów.

Swansea oczywiście zagrało bardzo dobry mecz, ale Walcottowi raz coś wyszło ("raz do roku i kura pierdnie") i wyrównał, to za minutę Arsenal traci bramkę...

komar75
15-01-2012, 18:52
A za tydzień mecz z Manchesterem United. Z taką grą ciężko będzie im się zrewanżować. Mnie dziś najbardziej zadziwiło to, że to Swensea była dłużej w posiadaniu piłki ( w 1 połowie nawet 62:38 ).

multi
15-01-2012, 18:58
no ale the gunners chyba nie mieli zbyt duzo do gadania w tym spotkaniu, szybki pressing i kolektyw wygral z naszpikowanym Arsenalem, ktory prowadzac 1-0 dal sie ograc 3-2

Axel
15-01-2012, 19:17
piękna druga połowa w wykonaniu swansea :) taką piłkę można oglądać cały czas. Odpowiedź gospodarzy po bramce walcotta niesamowita. Ogromna chęć walki i ambicja. Nie bali się również zaryzykować, grając cały czas krótkimi podaniami.

Bhoy
15-01-2012, 19:19
multi czym ten Arsenal naszpikowany?? Walijczycy zagrali super zawody,a Arsenal ma kadre typowego przecietniaka. Bardzo są słabi, wynik jak najbardziej sprawiedliwy. Ciekawe jak jutro City?? A za chwilę derby Mediolanu.

multi
15-01-2012, 21:49
no moze przesadzilem ale na tle Swensea takie nazwiska jak RVP, Rosicky, Ramsey i paru inny powinni robic roznice, ta druzyna nie jest gotowa do gry o mistrza, moze czas na zmiane na lawce trenerskiej,

marcin GieKSa
15-01-2012, 22:11
No to derby dla Interu:zabki:Wygrana Interu absolutnie zasłuzona teraz walka o scudetto nabierze rumieńcow.
Warto rowniez zwrocic uwage na swietny mecz Swansea a Arsenalem i bardzo dobra gre Walijczykow.

Axel
16-01-2012, 08:17
nieuznana bramka dla interu w 5. minucie. Choć pierwsza połowa dla gospodarzy. Jednak wynik zadowalający :)

Wojta$
17-01-2012, 08:11
Ze składu Realu wypadł Di Maria i najprawdopodobniej Pepe, do tego Arbeloa i Khedira też odpadają. Nie chce mi się wierzyć , że Real jutro coś wyczaruje.
kurewnie szkoda

pepe samba ba
17-01-2012, 08:25
kurewnie fajnie własnie:hihi:

multi
17-01-2012, 11:43
i tak sa skazani na pozarcie, psychicznie niepodolaja, nie wierze ze sa w stanie ugrac jakis dwumecz na swoja korzysc

Bhoy
17-01-2012, 20:54
Kasa to jednak nie wszystko. 400mln funtów wydane na transfery w ostatnich 4latach przez Man City, a tu wczoraj wymęczone 1:0 z ostatnim Wigan. Pod koniec wprowadzanie defensywnych piłkarzy, gra na czas i trzesienie dupa!! United beda mistrzem!

Es
18-01-2012, 08:00
Ligę Angielską wygrywa się takimi meczami,czego nie potrafi między innymi Arsenal. Dlatego nadal uważam,że mistrzem będzie ten,kto będzie potrafił ogrywać ogórków kiedy nie ma się dnia. Bo już wszyscy tracili punkty ze słabeuszami,kto straci ich najmniej ten wygra. A City straciło póki co swój mózg w osobie Yayi Toure,więc mają teraz trudniej. Czasami są gracze niezastąpieni dla drużyn.

Czajnik
18-01-2012, 13:13
Lewandowski blisko Bayernu :cham: :cham: :cham:

Jeśli rozmowy są faktycznie prowadzone to Lewy byłby idiotą gdyby przeszedł do FCB. Przecież byłby tam napastnikiem nr 3, jak nie 4 bez jakiejkolwiek perspektywy na pierwszy skład.

Bombon
18-01-2012, 14:49
Idiotyzm jakich mało. Nie dość, że jest zawodnikiem pierwszego składu (to że Barrios odejdzie jest praktycznie przesądzone) to jeszcze ma realne szanse znów zdobyć mistrza i zagrać ponownie w LM. Już nie wspominając, że może być najlepszym polskim strzelcem w Niemczech w trakcie jednego sezonu (rekord Furtoka 20 goli). W Niemczech praktycznie wszystko osiągnął, więc jak już transfer to tylko do ligi angielskiej (albo charytatywnie do GieKSy:jezor:) tak jak to zrobił Dembe Ba, przechodząc z Hoffenheim do Newcastle. Teraz gra tam kolejny życiowy sezon i możliwe, że pójdzie do Man UTD. Tym zagraniem Lewy by stracił szacunek i w BVB i w Bayernie.

Bhoy
18-01-2012, 15:11
Lewy ma mózg na bank zostanie w BVB. Demba Ba przeszedl najpierw do West Ham za kase chyba, a potem do Newcastle.

Czajnik
18-01-2012, 15:12
Dlatego jestem pewien że do transferu nie dojdzie. Czuję, że tu Kucharski macza palce i mąci w głowie Lewemu. Przejście do Bayernu złamie mu karierę. Gomez, Olić, Muller i Petersen gdzie Gomez i Muller mają podstawowy skład z obowiązku. Olić jak wróci do dawnej dyspozycji również dwie klasy wyżej niż Lewy, Petersen porównywalny, ale to że jest Niemcem działa na jego korzyść. Nie ma tu możliwości gry dla Lewego i tyle.

Chudy NFG
18-01-2012, 20:57
Co do meczu WHU - Millwall ... niezle szopki urzadzili tu z biletami sprzedaza itp ... aby otrzymac bilet na ten mecz musisz miec odpowiednia ilosc meczy u siebie plus minimum jeden wyjazd ... nie wiem ile ostatecznie Millwall dostal biletow ... ale zajmuja caly sektor za bramka tzn z tego co pisza to maja zajmowac czesc reszta bufor ... na ten mecz zostal powolany specjalny sztab kryzysowy :) w okolice stadionu beda tylko wpuszczani ludzie z biletami lub karnetami ... porzadku ma pilnowac okolo 3 tys policjantow ... chyba szykuja sie na wojne ... w wolnej sprzedazy bylo okolo 700 biletow

KCK
18-01-2012, 21:01
piekne derby :))))))))))

ja tez chcialbym te prawdziwe derby!!

Es
18-01-2012, 22:52
po raz kolejny Barca lepsza od Realu,chyba bez wątpliwości. Bramka Ronaldo,ale poza tym nic nie pokazał. Ogólnie Real słabo... Barca grała to co zawsze. Poziom aktorzenia jak zawsze w Gran Derbi,choć Pepe przebił wszystko znów - tak symulką,jak i swoim chamstwem.

Ogólnie znów jestem rozczarowany Realem. A już strzelcy bramek dla Barcy wyjątkowo mnie cieszą. Z braku LM CdR też dobry.

wangog
18-01-2012, 23:01
Cały Real chujowo. Ile razy można grać przez 10min ! Ronaldo dobrze, sam w ataku chuja zrobi. Brak Di Mari to główny problem. Benzema strasznie. Higuain sam okazji sobie nie wypracuje. Ramos kolejne derby strasznie nie pewnie i nie wiem co w nim ludzie widzą na środku. Carvalho nie grał od bodajże października i to jest klasa. Altintop też bardzo dobrze. Pepe jak zawsze w Derbach musi coś odjebać. 2 razy śmieszne symulowania i nadepnięcie Messiego to przesada, ale nie dziwie mu się. Ile razy można grać twardo i sędzia gwiżdże a zawodnik barcelony turla się po murawie jak pokurwiony.
Genialne podanie Messiego, cały mecz nic a tu jeb.
Cały atak Barcelony opierał sie na Iniescie (już któreś Derby) i nie wiem jakim cudem znowu Mou nie potrafi go powstrzymać - to jest zawodnik nr 1 na świecie.
Real odpada ale jest jeszcze walka w lidze i LM i w sierpniu licze na kolejny Superpuchar.

Es
18-01-2012, 23:08
jedno zwróciło moją uwagę - zachowanie Puyola i Carvalho po starciu. Klasa! Tak to powinno wyglądać.

Shellu
19-01-2012, 00:31
Pepe po raz kolejny udowodnił, że jest zwyczajną kurwą. Tym razem oprócz chamstwa, czyli tego nadepnięcia, ładnie sam się turlał po murawie, choćby wtedy, co któryś mu musnął nos, a on minutę leżał. Z tej strony go nie znałem, dla mnie tej kurwie powinni połamać nogi.

Ogólnie słabszy mecz, Real słabo, ale Barcelona niewiele lepiej, choć znów wypunktowała Królewskich. Super Altintop zagrał. Co do Barcy, to zawsze się zastanawiam, czy Pinto czegoś nie odjebie :D

pepe samba ba
19-01-2012, 08:32
@Czajnik
nie przesadzaj z tym złamaniem kariery . Sam bym sie wkurwil jak by Lewy tsam poszedl, ale nie mozesz tak slepo patrzec na ten swoj "baja" przeciez gomez ,muller , olic czy kurwa jakis petersen to sa tacy sami ludzie jak Lewy . nie maja trzech nog ani huj wie czego . jakby by byli wielce tacy zajebisci to by mieli majstra rok w rok , a tutaj prosze co drugi sezon ktos tą bande pseudogwiazdorow sprowadza na ziemie . Mam wrazenie ze by se tam Robert poradzil ale tez wielka nadzieje ze nie bedzie trzeba sie o tym przekonywac .zreszta jak muller wchodzil do pierwszego skladu pewnioe gadales tak samo a tu prosze - z urzedu ma pierwszy sklad
@wangog
to samo co do Czajnika tylko w innym kolorze

ps
pepe z Realu to stara kurwa i dupią go konie

LTS
19-01-2012, 09:38
w sprawie Lewego na pewno miesza Kucharski, to taki typowy warszawski cwaniaczek. gdyby poszedł do bayernu zrobiłby najgorszy ruch z możliwych.

multi
19-01-2012, 10:12
nikaj nie pojdzie, tym bardziej ze juz niebawe Euro na ktorym jego cena moze ino wzrosnac wiec BVB po poprostu by sie go nie pylalo sprzedawac

Kamil
19-01-2012, 13:27
w sprawie Lewego na pewno miesza Kucharski, to taki typowy warszawski cwaniaczek. gdyby poszedł do bayernu zrobiłby najgorszy ruch z możliwych.

Pytam bo zwyczajnie jestem ciekaw. Dlaczego twierdzisz, że Kucharski miesza i, że jest typowym warszawskim cwaniaczkiem?

Jak na razie to kariera Lewego jest prowadzona przez Kucharskiego wzorcowo... Powinien jeszcze 1,5 roku zostać w BVB i jeżeli nadal będzie pełnił w tej ekipie taką rolę jak teraz, to kwestią czasu będzie transfer ale do żadnego z klubów Bundesligi bo w takim Bayernie się wiele bardziej nie rozwinie, Premiership byłaby idealna.

Shellu
19-01-2012, 13:39
Ano bo Kucharski zawsze byl mega cwaniakiem, wyszczekany w wypowiedziach itd., a jak opisywal Kowal w swojej ksiazce, ciagle byl na telefonie. Oczywiscie mozna powiedziec, ze jest obrotny, jedno drugiemu nie przeczy, a wrecz potwierdza.

Natomiast mysle ze bardziej payrzy na kapsie niz na realny rozwoj zawodnika. Podobnie jak wiekszosc menadzerow. W sumie to ich praca.

LTS
19-01-2012, 22:02
nic dodać nic ująć

Studi
20-01-2012, 16:55
Jak Dortmund bedzie tak dalej robic i grac jak na razie to po co wogule ma isc kajs indziej? Beda co rok grali w LM i troche lepiej niz w tym Sezonie to oprocz €€€ nie widze powodu isc do Angli, Hiszpani itd...

zwierzak
20-01-2012, 17:39
Natomiast mysle ze bardziej payrzy na kapsie niz na realny rozwoj zawodnika. Podobnie jak wiekszosc menadzerow. W sumie to ich praca.

Jeżeli zawodnik jest perspektywiczny tak jak to jest w przypadku Lewandowskiego to w interesie menadżera jest jego realny rozwój, bo w dłuższej perspektywie zarobią więcej.

Inna sprawa to zawodnicy jednej rundy, jak np. Świerczok. Takich to wiadomo najlepiej sprzedać, jak najszybciej.

19marek64
20-01-2012, 17:58
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/jan-furtok-niech-lewandowski-pobije-ten-rekord,1,5003847,wiadomosc.html
Nawet o Jasiu wspomnieli:) szkoda z z polańskim w tle...

Shellu
20-01-2012, 21:03
Bayern już 0:3 przegrywa lol

pepe samba ba
20-01-2012, 21:41
baja munsia hahaha
pieknie ich MG pozamiatała
wczoraj trener dunczykow , dzis uli henes ciekawe kogo jutro zobacze z "huji" z takim pieknym ryjem hehe
Reus juz sie Borussi zwraca

Bhoy
20-01-2012, 21:41
Bayern słabiutko. Młodzieniaszki z Gladbach super szpil.

multi
21-01-2012, 14:34
pieknie, przyszle gwiazdy BVB pokonaly gwiazdeczki z Munchen

teraz ino czekac na oficjalne info ze Hermann jest w BVB, wysokosc tranferu podobno opiewa na 10 mln e

Yaro
22-01-2012, 15:24
Tottenham Hotspur, to są największe pajace tej ligi jednak. W 92 minucie nie powinno a miało być 2:3 a matoły w 94 minucie z głupoty robią rzut karny i 3:2 przegrywają. Szkoda tylko 90 minut, które wybiegali.

Shellu
22-01-2012, 15:29
Yaro takie rzeczy się zdarzają, akurat dla mnie dramaturgia meczu była taka, jaka była, ale nie nazwałbym tego frajerstwem całej drużyny. Bale źle zagrał do Defoe to fakt, sam faul w polu karnym też bez sensu, ale taka jest Premiership. Frajerami w tej lidze to są Arsenal i Liverpool.

Balotelli powinien wylecieć z boiska, za nadepnięcie z premedytacją głowy Parkera i odpocząć kilka meczów. Oczywiście ciul Webb tego nie widział.

Dżeko dno, nie wiem czy on taki słaby czy bez formy.

wangog
22-01-2012, 15:29
powinno być 3-2 dla Tot ale wg. mnie to źle podał Bale, Defoe czekał na piłke w środku pola karnego potem już nie zdążył. Ale głupota Kinga nie zna granic... bramke na 3-2 zdobył ten co powienien poleciec za kopniecie...

Yaro
22-01-2012, 15:34
Yaro takie rzeczy się zdarzają, akurat dla mnie dramaturgia meczu była taka, jaka była, ale nie nazwałbym tego frajerstwem całej drużyny. Bale źle zagrał do Defoe to fakt, sam faul w polu karnym też bez sensu, ale taka jest Premiership. Frajerami w tej lidze to są Arsenal i Liverpool.

Balotelli powinien wylecieć z boiska, za nadepnięcie z premedytacją głowy Parkera i odpocząć kilka meczów. Oczywiście ciul Webb tego nie widział.

Dżeko dno, nie wiem czy on taki słaby czy bez formy.

Akurat jeszcze FA takie rzeczy karze odpowiednio. Luis Suarez odpoczywa za rasizm wobec Patrice Evry.

Mam dużą nadzieję, że Manchester United dzisiaj wygra na Emirates Stadium, ale jakoś Thierry'ego Henry'ego się obawiam. Widowisko pewne. Do zobaczenia koło 19:00 :hihi:

wangog
22-01-2012, 15:36
podobno Henryego ma nie być, tak coś te komentatorki mówiły w meczu City.

DavGKS
22-01-2012, 15:36
Henry nie gra. Ma kontuzje kostki

Assmodeo
22-01-2012, 15:58
BVB prowadzi 3:0 bramki Lewego i Błaszczykowskiego :)
polaki strzelaja.

DavGKS
22-01-2012, 16:05
już 0:4
2 razy Kuba;)

multi
22-01-2012, 16:24
no i 5-1 dla BVB

5 bramka niczego sobie, dobrze ze to bylo tylko jakies tam HSV a nie FCB .. : )

BadBoy
22-01-2012, 16:40
Lewandowski rozwija sie kapitalnie, spokojnie mógł ustrzelić hattricka dzisiaj, takiej skuteczności w Polsce nawet nie miał! Kuba tez dobrze, brakowało mi trochę ofensywnych wejść Piszczka. Ogólnie Polacy na dupny plus.

Yaro
22-01-2012, 18:00
Zasłużona wygrana! Mecz bardzo emocjonujący. Ogólnie Manchester United miał dużo sytuacji, ale Robin Van Persie zrobił babol meczu. Jestem bardzo szczęśliwy z 3 punktów, bo zostały w ładnym stylu zdobyte. Teraz pozostało czekać jak ze zdrowiem Phil Jonesa i Wayne Rooneya.

Shellu
22-01-2012, 18:02
Kilka osób z Arsenalu do wyjebania - Djouru, Arszawin, Walcott i już naprawdę Wenger...

Jak można zdejmować dobrego Chamberlaina, który dopiero zaliczył asystę i wprowadzać Arszawina?? I oczywiście ten cieć zajebał bramkę...

Ten Wenger jest jakiś popierdolony...

Oba Manchestery wygrały i to one rozstrzygną mistrza między sobą :]

JACA
22-01-2012, 18:55
A najsmieszniejsze ze na trybunach transparenty popracia dla Wengera. Arszawin to jest chlop bez jakich kolwiek ambicji.W zasadzie do posta Shella nic wiecej dodac nie mozna. Mnie rozwala Wenger że tam pieniadze na transfery sa to on zmaiastk upic jakiś 2-3 powaznych grajków to nakupuje tkaich osłów pokroju Frimponga. Bardzo fajny dzien dzis z Premier Leauge, co prawda pierwsza polowa city beznadziejna ale druga wynagrodzila wszystko hehe

komar75
22-01-2012, 19:21
Yaro zapomniałeś o kontuzji Naniego. Jestem ciekaw co Welbeck chciał zrobić w ostatniej akcji meczu?

pooceq
22-01-2012, 19:35
nakupuje tkaich osłów pokroju Frimponga

od kiedy kupuje sie wychowankow? Frimpong od dziecka trenuje w Arsenalu, podobnie jak Wilshere i kilku innych

JACA
22-01-2012, 19:49
No ok , podalem zły przykład co jednak nie przekresla mojej teorii że cała polityka kadrowa arsenalu od kilku lat jest o dupe rozbić i Arsenal w tej chwili jest posmiewiskiem nie tylko na podwórku angielskim ale chyba i w całej europie się z Arsenalu śmieja. Brak jakiego kolwiek pucharu od 2005 z niczego sie nie bierze.

Foxu
22-01-2012, 21:42
Moze Ty sie teraz smiejesz, ale ciekawe kto sie bedzie smial za kilka lat. Arsenal splaca kredyt jaki zaciagli na wybudowanie stadionu W roku podatkowym ktory sie konczyl w kwietniu 2010 splacili 60mln ze 130mln ktore im zostaly, nie znalazlem nigdzie danych za rok 2011, ale mozna sie spodziewac, ze podobna kwota to byla i pewnie na koniec roku podatkowego ktory teraz trwa i konczy sie w kwietniu 2012 wyjda na czysto, a wtedy sumy jakie wydawali na splaty beda mogly isc na transfery. Zobaczymy kto sie bedzie wtedy smial. Fani ManU ktorych klub ma 700mln dlugu?
Druga rzecz, ze zarzad Arsenalu nie chce windowac plac i dlatego odszedl m.in Nasri, bo chcial wiecej (mial 90tys na tydzien), podobno ustalili sobie limit na 100tys. ManCity mu placi teraz 140tys.
I jeszcze na koniec zapytam (retorycznie) czy zdajesz sobie sprawe za ile Wenger kupil vanPersi'ego i ile teraz by za niego zaplacily czolowe kluby europy, to samo z Vermaelen'em, juz nie wspomne o wychowankach jak Wilshiere czy Walcott.

Bhoy
22-01-2012, 22:49
Ja tylko się odniose do ambicji Arszawina. Moim zdaniem chłopak chce, ale jest poprostu bez formy, jak chocby Berbatow w Man U. Arszawin, zeby grac w Arsenalu swego czasu doplacil do wlasnego transferu, bo chciał grac w Anglii, wiec jakies tam ambicje ma. W Arsenalu polityki transferowej nie ma wcale, skoro wiedzieli o odejsciu Cesca i Nasriego i Clichego dawno temu, to dlaczego nie bylo przemyslanych wzmocnien z tej kasy? Bo Wenger dalej chcial oszczedzac, ale kleska 8:2 z Man U spowodowała, ze w ostatnich godz okienka latem, zrobili łapanke. A teraz czytam, ze chca dac kontarkt 5-letniemu synowi Van Persiego:) szał.
A tak wogóle to żal Tottenhamu jak jasna holera.

pooceq
23-01-2012, 07:33
Foxu, Walcott to nie wychowanek, w Southampton mial juz chyba profesjonalny kontrakt

poza tym nie wiem co w Arsenalu jest takiego smiesznego... klub nie szasta pieniedzmi na lewo i prawo, a mimo to 14 sezon z rzedu gra w fazie grupowej LM. wiem, ze sie to prawdopodobnie zmieni, ale na razie bardzo zabawne... ha-ha. ciekawe, ile klubow w Europie moze pochwalic sie takim wynikiem?
slaba forma nie jest tez wynikiem polityki kadrowej, tylko polityki zdrowotnej, bo co roku liczba kontuzjowanych przyprawia o bol glowy, a jestem pewien, ze pelny sklad (z dodatkiem moze jednego-dwoch zawodnikow) bylby w stanie skutecznie walczyc o trofea. ale coz, Wenger jest uparty, a skapa rada nadzorcza tez nie pomaga

A teraz czytam, ze chca dac kontarkt 5-letniemu synowi Van Persiego
chca go wziac do akademii, a to jest troszeczke co innego, niz profesjonalny kontrakt. media po prostu lubia wyolbrzymiac normalne rzeczy

JACA
23-01-2012, 07:40
Moze Ty sie teraz smiejesz, ale ciekawe kto sie bedzie smial za kilka lat. Arsenal splaca kredyt jaki zaciagli na wybudowanie stadionu W roku podatkowym ktory sie konczyl w kwietniu 2010 splacili 60mln ze 130mln ktore im zostaly, nie znalazlem nigdzie danych za rok 2011, ale mozna sie spodziewac, ze podobna kwota to byla i pewnie na koniec roku podatkowego ktory teraz trwa i konczy sie w kwietniu 2012 wyjda na czysto, a wtedy sumy jakie wydawali na splaty beda mogly isc na transfery. Zobaczymy kto sie bedzie wtedy smial. Fani ManU ktorych klub ma 700mln dlugu?
Druga rzecz, ze zarzad Arsenalu nie chce windowac plac i dlatego odszedl m.in Nasri, bo chcial wiecej (mial 90tys na tydzien), podobno ustalili sobie limit na 100tys. ManCity mu placi teraz 140tys.
I jeszcze na koniec zapytam (retorycznie) czy zdajesz sobie sprawe za ile Wenger kupil vanPersi'ego i ile teraz by za niego zaplacily czolowe kluby europy, to samo z Vermaelen'em, juz nie wspomne o wychowankach jak Wilshiere czy Walcott.

Arsenal jest tak śmieszny i żałosny że dopóki tam nie dojdzie to trzesienia ziemi to sięw tym klubie nic nie zmieni. Podajesz przykład United, który ma 700 mln długu. No i co z tego ja sie pytam?? Barcelona tonie w długach i jakośto jej nie przeszkadza sięgać po trofea, United tonie w długach też im to nie przeszkadza. Ja nie twierdze że rozsadna polityka finansowa Arsenalu jest zła, tylko niech jasno powiedza kibicom gramy o miejsca 5-10 bo na tyle pozwalaja nam finanse a nie co roku Wenger dupi ze graja o mistrza a potem przyjdzie im zagrac final pucharu ligi z ogorkami lecacymi z ligi z Brimingham i Arsenal dostaje w łeb. Wymienileś nazwiska miedzy innymi Walcotta. WLasnie to jest głowny problem Arsenalu, ze sie ludzie jarają tam tkaimi ogórami jak Walcott. Powiedz mi w czym takim Walcott jest dobry?? Ten chłop poza bieganiem nic nie potrafi.

Axel
23-01-2012, 09:15
Yaro zapomniałeś o kontuzji Naniego. Jestem ciekaw co Welbeck chciał zrobić w ostatniej akcji meczu?

chciał zrobić zwód i tym samym ukraść parę sekund więcej. Moim zdaniem mógł jebać w bramkę jak już był wystarczająco blisko :)
ps. bale, gdyby nie bramka to nota wyglądałaby kiepsko. Parker wczoraj miał słabszy mecz. Modrić wiele też nie pokazał. Oby to nie była oznaka zniżki formy. Lennon to też taki jeździec bez głowy trochę :)

bud
23-01-2012, 11:59
A więc tak:
Co do Arsenalu - był moment że naprawdę dobrze ich gra wyglądała - chodzi mi o moment w sezonie...teraz jest dużo dużo gorzej ale tak jest gdy grę się próbóje opierać tylko na jednym zawodniku w napadzie - Van Persie...Pada w tym temacie wiele, wiele słów gorzkich na temat polityki transferowej AFC - ale ja jako kibic Arsenalu jestem przyzwyczajony do spokojnych transferów i na taktyce klubu polegającej na szkoleniu młodzieży - takie założenie ma ten klub i zapewne dopóki będzie Wenger trenerem to będzie takie dalej...Co do Wengera - zgadzam się kilka pomyłek mu się zdarzyło w tym sezonie - ale czy to jest powód aby go wyrzucać??Wg mnie nie bo wg mnie to on stworzył Arsenal...Jedyne co mnie wkurza w Wengerze to te jego zapowiedzi że walka o mistrzostwo i takie tam - a sam w glowie wie ze to nierealne...Ogólnie ciężkie jest życie bedąc Kanonierem i nie za łatwe...ale nic się na to nie poradzi...jeśli Arsenal będzie w 4 - w co wierzę i jeśli coś ugrają w LM to ten sezon nie będzie aż taki stracony...ale to będzie ciężkie nie powiem...ale wiarę trzeba mieć...

Co do Tottenhamu... - to naprawdę mają mocny sezon i dobrze grają i życze im jak najlepiej w tym sezonie...

Jeśli chodzi o Liverpool - to wg mnie tragedie grają - trener tam to nie trener - robi wzmocnienia za wielkie wielkie pieniądze a Live totalnie nic nie gra...więc jak ktoś mówi że Wenger to nie trener to niewiem jak nazwać tą sytuację...

I na koniec - Lewandowski mnie po prostu zachwyca w tym sezonie...taki pierwszy naprawdę pierwszy od dawna grajek co karierę może zrobić wielką za granicą baaa już robi....

multi
23-01-2012, 15:25
a tutaj 11 kolejki wg bundesliga.de
http://images47.fotosik.pl/1326/f7c5bbf1aae6bda9.jpg

Reus juz w BVB a Hermann podobno bardzo blisko :)

Pasta
23-01-2012, 16:10
W nawiasach podane który raz dana osoba jest w jedenastce kolejki czy co?

multi
23-01-2012, 16:44
dokladnie tak, osobiscie troche mnie dziwi zawsze ta 11stka kickera, duzo / za duzo czasami tam jest grajkow z BVB

wg mnie bardziej chyba obiektywne jest zestawienie z Kickera, a wyglada ono tak
http://images38.fotosik.pl/1315/d4c7b4be27ad1da7.jpg

zwierzak
23-01-2012, 17:09
Kurde zajebiście się patrzy na taką 11 kolejki bundesligi z 2-3 polskimi piłkarzami :) zobaczymy, czy w lato Lewandowski odejdzie z BVB. Z jednej stronie fajnie gdyby poszedł do jeszcze silniejszego klubu, a z drugiej w Dortmundzie powstanie naprawdę silna ekipa i trochę szkoda.

W lidze włoskiej niesamowicie odpalił Inter. Juve gra teraz z Udine u siebie, a Milan za dwa tygodnie na Lazio. Inter w tym czasie z Lecce (wyjazd) i Palermo (dom), więc jest szansa, że doskoczą na 3-4 punkty, a to już kwestie dosłownie jednego meczu :) a w pewnym momencie wydawało się, że szczytem marzeń będzie w tym sezonie awans do LM.

Yaro
23-01-2012, 17:30

Faktycznie. Okazało się, że skręcona kostka i na razie nie wiadomo kiedy powrót, ale najpoważniejszą kontuzję ma Phil Jones, który wypadł na kilka tygodni. Sytuacja kadrowa przede wszystkim w defensywie jest w takim stanie, że nawet Scott Wootton, który był wypożyczony do Peterborough United a nigdy nie zagrał na Old Trafford został przedwcześnie ściągnięty z wypożyczenia.

Foxu, Walcott to nie wychowanek, w Southampton mial juz chyba profesjonalny kontrakt

poza tym nie wiem co w Arsenalu jest takiego smiesznego... klub nie szasta pieniedzmi na lewo i prawo, a mimo to 14 sezon z rzedu gra w fazie grupowej LM. wiem, ze sie to prawdopodobnie zmieni, ale na razie bardzo zabawne... ha-ha. ciekawe, ile klubow w Europie moze pochwalic sie takim wynikiem?
slaba forma nie jest tez wynikiem polityki kadrowej, tylko polityki zdrowotnej, bo co roku liczba kontuzjowanych przyprawia o bol glowy, a jestem pewien, ze pelny sklad (z dodatkiem moze jednego-dwoch zawodnikow) bylby w stanie skutecznie walczyc o trofea. ale coz, Wenger jest uparty, a skapa rada nadzorcza tez nie pomaga

Co w tym wspaniałego? Manchester United międzyczasie nie wyszedł 2 razy z grupy, ale zdobył 2 razy trofeum i jakoś to lepiej się wspomina.

Globalne kluby mają ogromne długi, ale mają taką płynność finansową, że nie odczuwają tego, spłacają kredyt a międzyczasie zdobywają trofea. Arsenal Londyn nie wykorzystał okazji, że nie zainwestował poważnie w transfery, mógł pozdobywać jakieś trofea a teraz doszedł Manchester City, po Chelsea Londyn, który poprzez wkład finansowy kupuje klasowych zawodników i co roku zdobywa jakieś trofeum. FC Liverpool też kiedyś odpali, więc nie wiem na co czekał Arsenal, jak teraz będzie im coraz trudniej.

Szkoda mi Arsenalu, bo to klasowy zespół, ale źle zarządzany. Jednak w tym sezonie w LM będę im kibicować. Życzę im nawet zdobycia ligi mistrzów.

pooceq
23-01-2012, 20:15
Co w tym wspaniałego? Manchester United międzyczasie nie wyszedł 2 razy z grupy, ale zdobył 2 razy trofeum i jakoś to lepiej się wspomina.

teraz porownaj wielkosc inwestycji w sklad i poziom zadluzenia obu klubow... mi nie chodzi o to, ze jest to szczyt marzen kazdgo, ale biorac pod uwage wszystkie czynniki, jest to tez jakies osiagniecie, ktorego wiekszosc klubow bedzie miala ciezko powtorzyc, albo nawet sie zblizyc. z ust wielbicieli Zydkow to juz wogole nie powinny padac slowa krytyki... ale to w sumie nie moja sprawa, juz zreszta przywyklem do tego poziomu dyskusji.

Życzę im nawet zdobycia ligi mistrzów.
przejscie Milanu bedzie niezwykle trudne, ale milo z Twojej strony :)

Moze totalna katastrofa (brak awansu do LM) cos zmieni w kwestii trenera i zawodnikow. jak nie, to coz, moze w koncu bilety beda tansze... moze nawet kilka miejsc w kolejce na karnet sie zwolni, bo po pieciu latach czekania, dalej to slabo idzie... :)
a teraz: cheer up and bring on Villa!

Bhoy
23-01-2012, 22:23
Tam na Arsenal są jakieś bilety w wolnej sprzedazy kiedykolwiek??

Chudy NFG
23-01-2012, 22:55
Tam na Arsenal są jakieś bilety w wolnej sprzedazy kiedykolwiek??

Z tego co sie orientuje to na Carling Cup sa , czasami na FA a z liga to bywa ciezko z lepszymi przeciwnikami ... ale to niech napisze Pucek bo on tam chodzi :lool: ogolnie na lige angielska na te lepsze teamy trudno dostac bilety ... choc czasami szybciej dostaniesz bilet na wyjazd niz u siebie :kurwa: ja osobiscie mialem taka sytuacje ze mialem problem z dostaniem biletu na UP na MU ... a na wyjazd bez problemu 2 razy bylem ... podobnie bylo z City :lajkonik:

pooceq
24-01-2012, 06:22
Wolna sprzedaz w Premiership pojawila sie w zeszlym sezonie, bylo to moze z 2-3 razy. W tym sezonie juz jest to coraz czestsze zjawisko. Oczywiscie mecze takie, jak Manchester United lub derby, to zupelnie inna sprawa i na nie jest bardzo ciezko coklwiek dostac, jak sie nie ma srebrnej karty.
Carling Cup to inna sprawa, bo zawsze byl od poczatku w wolnej sprzedazy i bilety na ten puchar kosztuja £10 i £20 odpowiednio na dol i gore. FA Cup i faza grupowa LM tez czesto ida do ogolnej sprzedazy, glownie z powodu tego, ze wiekszosc meczy jest w tygodniu.
Najgorzej jest z wyjazdami, szczegolnie tymi bliskimi. Jedynie chyba na Wigan nie ma problemu, bo jest to zadupie i zawsze daja ogromna ilosc biletow, bo w tym miescie jest male zainteresowanie pilka

kaos azul
24-01-2012, 10:07
[QUOTE=bud;549053]A więc tak:
Jeśli chodzi o Liverpool - to wg mnie tragedie grają - trener tam to nie trener - robi wzmocnienia za wielkie wielkie pieniądze a Live totalnie nic nie gra...więc jak ktoś mówi że Wenger to nie trener to niewiem jak nazwać tą sytuację...
QUOTE]

ja bym to nazwal po prostu - budowaniem druzyny:faja:

wiadomo,ze jest duzo nowych grajkow i troche zajmie zanim to zatrybi...

jakby sie udalo do top4 wskoczyc na koniec,bylby wielki sukces,mysle ze wciaz jest to realne

pepe samba ba
24-01-2012, 10:50
pierdolicie o tym arsenalu a i tak beda w czworce na koniec sezonu

Foxu
24-01-2012, 22:27
Mirandes wlasnie wyeliminowalo Espanyol i (wg komentatorow) pierwszy raz w historii druzyna z Segunda B zagra w polfinale Pucharu Krola

Shellu
24-01-2012, 22:33
Piękny mecz : )

zwierzak
25-01-2012, 05:30
SBBKFswDxn4

Stary dobry Alex ;)

bud
25-01-2012, 08:19
ja bym to nazwal po prostu - budowaniem druzyny:faja:

wiadomo,ze jest duzo nowych grajkow i troche zajmie zanim to zatrybi...

jakby sie udalo do top4 wskoczyc na koniec,bylby wielki sukces,mysle ze wciaz jest to realne[/QUOTE]

Trochę się nie zgodze z Tobą a to ze względu że drużyna ta już jest budowana praktycznie od połowy tamtego sezonu (transfery za 40 mln bodajże) i jeszcze doszło kilku zawodników i dalej nic...zresztą jak widziałem jak czasami Suarez który jest w gazie siedzi na ławce, wchodzi strzela 1 bramkę i wypracowuje drugą w 10 minut na boisku, a w następnym meczu znów zaczyna na ławce to wg mnie coś tam z tym trenerem nie gra...

Shellu
25-01-2012, 14:59
Pepe w kadrze na Barce. Teraz tylko zeby ta swinia wybiegla w pierwszym skladzie.

Shellu
25-01-2012, 17:35
Mecz na wodzie w Pucharze Narodów Afryki. Deszcz zenitalny pozamiatał dziś sprawę.

Bhoy
25-01-2012, 23:11
Piękne Gran Derbi. Real szacun z całokształt, ale awans Barcy mnie cieszy. Gol Ramosa na 2:1 powinien zostać uznany, ale ogólnie na czerwone kartki zapracowali oprocz Ramosa również Pepe i Lass. Słaby sędzia.

Man City odpadł z The Reds i finał Pucharu Ligi Liverpool vs Cardiff

zwierzak
26-01-2012, 07:37
No sędzia nie pokazując czerwonej kartki Lassowi mógł wypaczyć wynik spotkania, ale Barca i tak awansowała, więc w sumie rozeszło się po kościach, a za to w drugiej połowie nie brakowało emocji. W ogóle wydaje mi się, że Real był znacznie bardziej ofensywnie nastawiony i im to służyło. Remis przegrany, ale w kontekście ligi na pewno budujący, bo po poprzednim meczu już każdy dopisywał 3 pkt Barcelonie w pojedynku z Realem.

Oglądał ktoś może Napoli - Inter?

kaos azul
26-01-2012, 10:26
Liverpool w finale mickey mouse cup:)
Teraz na tapete biora MU w sobote,w tym sezonie Anfield jeszcze niezdobyte,takze powinien byc awans do.5 rundy...Dobry mecz bedzie

Berki
26-01-2012, 15:17
Oglądał ktoś może Napoli - Inter?

ja oglądałem, a co?

zwierzak
26-01-2012, 17:22
ja oglądałem, a co?

Byłem ciekawy komentarza, czy Inter odpuścił ten mecz, ale widziałem już dość obszerny skrót i widać, że się starali, szczególnie przy stanie 1:0.

Berki
26-01-2012, 17:25
była kontrowersyjna sytuacja z karnym dla Interu, kilka sytuacji. generalnie Neapol to ciężki teren, także można było wkalkulować porażkę.

Shellu
27-01-2012, 21:00
Fenomenalny mecz Gabonu z Marokiem na PNA. Warto oglądać ten turniej dla takich szpili!

zwierzak
28-01-2012, 23:09
No to mamy nowego mistrza Primera Division. Nie wierze, że Real straci punkty w co najmniej trzech meczach, a tym bardziej nie wierze, że Barcelona nie potknie się już do końca sezonu.

Shellu
28-01-2012, 23:15
Fakt. Będzie bardzo ciężko Barcelonie zdobyć mistrzostwo. Ale jak pamiętam przewagi nawet ośmiopunktowe były nawet w poprzednim sezonie, a później znów bywały tylko dwa punkty.

No ale raczej Real nie powinien dać sobie wydrzeć mistrzostwa.

Bhoy
29-01-2012, 14:38
Ciekawie sie zapowiada walka o majstra w Bundeslidze. Ciekawe czy Bayer wytrzyma presję, bo BVB I S04 mogą a oni muszą.
Super mecz w Pucharze Anglii Liverpoolu z MU.

majk
29-01-2012, 16:08
odnosnie Realu:

Real Madryt pobił rekord strzelonych bramek w pierwszych dwudziestu kolejkach Primera División i ma już ich na koncie 70. Poprzedni należał do Valencii z sezonu 1941/1942. Nietoperze strzelili wówczas 67 bramek.

odnośnie CR7:
‎31 goli w 31 meczach. 24 w La Liga, 3 w Copa del Rey, 3 w Lidze Mistrzów i 1 w Superpucharze Hiszpanii.

Shellu
29-01-2012, 18:05
AV zaś pokazała, że jest najśmieszniejszą drużyną w Premiership.

Szpic
29-01-2012, 18:11
odnosnie Realu:

Real Madryt pobił rekord strzelonych bramek w pierwszych dwudziestu kolejkach Primera División i ma już ich na koncie 70. Poprzedni należał do Valencii z sezonu 1941/1942. Nietoperze strzelili wówczas 67 bramek.

odnośnie CR7:
‎31 goli w 31 meczach. 24 w La Liga, 3 w Copa del Rey, 3 w Lidze Mistrzów i 1 w Superpucharze Hiszpanii.

i 117 goli w 120 meczach w Realu.
Btw Real ma jeszcze po drodze derby z Athleticiem, Getafe oraz Barce
ja tutaj widze bez problemu potencjal na stracenie z 9 pkt ;)

Kisiel
29-01-2012, 18:16
hehehe kiedy ostatnio atletico wygrało z Realem ?

wangog
29-01-2012, 19:52
Real ost. przegrał z Atletico 12 albo 13 lat temu. Także trochę wody już upłynęło.
Real nie może już świętować mistrzostwa. Do zebrania zostało 54 pkt i każdy mecz jest b. ważny.
@Szpic
a to Barcelona już się nie potknie?
Real ma na wyjeździe Athletic, Atletico, Barcelone, Villarreal i nieobliczalny Betis.
Barcelona ma tylko Atletico i Seville na wyjeździe także będzie bardzo ciekawie

AV - kiedyś z przyjemnością się ich oglądało. Ale sprzedanie największych giwazd i brak wzmocnien na ich pozycje robi z tego klubu pośmiewisko, a szkoda.

zwierzak
29-01-2012, 23:43
Real - Atletico 4:1
Real - Villareal 3:0
Real - Betis 4:1
Real - Athletic 4:1

To są wyniki z meczów u siebie. Wiadomo, że wyjazd to wyjazd i tak łatwo nie będzie, ale jednak po wynikach pierwszych spotkań widać, że każdego rywala od Realu dzieli co najmniej jedna klasa. Zgodzę się, że mogą się gdzieś potknąć, ale trudno zakładać przy tych wynikach, że zrobią to więcej niż jeden raz. A po ostatnim GD to i zwycięstwo FCB nie jest już takie pewne. Zobaczymy. Będe się jednak upierał przy swoim zdaniu, że Barcelona wczorajszym remisem straciła szansę na mistrzostwo, choć oczywiście różnica w punktach może się na koniec sezonu znacznie zmniejszyć.

Szkoda dzisiaj przegranej Interu, bo przy tak skutecznej grze Juve i Milanu ciężko się będzie im już realnie włączyć w walkę o mistrzostwo.

multi
30-01-2012, 09:16
Barrios jedna noga w Fulham, ciekawe czy tam sobie cos pogra, wydaje mi sie ze w lidze angielskiej ktora preferuje dosyc twardy futbol moze miec problem no ale zobaczymy

BVB pozbywajac sie Barriosa zostaje z Lewandowskim w ataku i.... no i mozna powiedziec ze to juz koniec napastnikow, jest jeszcze Zidan ale nie wiem czy jest jeszcze w stanie zagwarantowac pare bramek w rundzie, oby kontuzje omijaly Lewego

Wojta$
30-01-2012, 09:20
Zdecydowanie za wcześnie na przypisywanie mistrza Realowi. Jeszcze mnustwo punktów do stracenia a przewaga 7 to zadna przewaga :)

Nie zmienia to faktu, że Real jest bliżej sukcesu. Terminarz gorszy ma Real ale jak do każdego meczu będą podchodzić tak jak teraz, czyli wojna totalna to mistrz w Madrycie.

hfc
30-01-2012, 10:45
Zdecydowanie za wcześnie na przypisywanie mistrza Realowi. Jeszcze mnustwo punktów do stracenia a przewaga 7 to zadna przewaga :)

Nie zmienia to faktu, że Real jest bliżej sukcesu. Terminarz gorszy ma Real ale jak do każdego meczu będą podchodzić tak jak teraz, czyli wojna totalna to mistrz w Madrycie.

to znaczy ile?

Wojta$
30-01-2012, 11:36
i tu mnie masz, oczywiście chodziło o "mnóstwo"

Yaro
31-01-2012, 19:39
W dzisiejszym meczu Manchester United - Stoke City, tym razem w bramce Ben Amos a na ławce Tomasz Kuszczak. I tak dobrze, że Sir Alex Ferguson o nim pamięta, ale uważam i życzę mu, że powinien być numerem 1. Takiej rotacji w bramce na Old Trafford nie było bardzo długo. Niestety, ale David De Gea, to kasa wyrzucona w błoto, bo np. Artur Boruc spokojnie by lepiej bronił. Anders Lindegaard podobnie jak De Gea słaby na przedpolu i górnych piłkach. Mam nawet przeczucie, że Kuszczak w tym sezonie pobroni.

pomp
31-01-2012, 20:43
Everton - City. Póki co mecz przerwany - kibic przypiął się kajdankami do słupka :cham:

Shellu
31-01-2012, 21:00
Kolejka Premiership trwa w najlepsze, ale zaraz zaczyna się pierwszy mecz 1/2 finału Copa del Rey Mirandes - Athletic Bilbao. Mam nadzieję, że Mirandes wejdzie do finału :]

pomp
31-01-2012, 21:57
Everton - City:

Ogólnie mecz na remis. City strasznie nonszalancko. Everton zagrał mądrze - bronili się 10 i grali dużo z kontry. Bramka trochę przypadkowa (piłka odbita po strzale).

United wygrywa i robi się ciekawie.

Yaro
31-01-2012, 21:58
Darron Gibson dziękujemy :zabki:

Shellu
31-01-2012, 22:00
Nie ma to jak wspomóc swoją byłą drużynę zaraz po odejściu ; )

Yaro
31-01-2012, 22:17
Liga wyrównała się. Chelsea Londyn po raz kolejny traci punkty, jednak w niedzielę będą się spinać na Manchester United, więc kolejny ciekawy mecz się zapowiada. Manchester City od dłuższego czasu ma kryzys, ale nie da się ukryć, że u siebie z Fulham Londyn passa będzie przerwana. Dla United zapowiada się ciekawe 2 tygodnie. Po Stamford Bridge klasyk na Old Trafford z FC Liverpoolem, czyli klasyk i rewanż za FA Cup. Następnie ciekawy dwumecz z Ajaxem Amsterdam.

Warte podkreślenia jest fakt, że Andres Lindegaard nabawił się poważnej kontuzji, David De Gea gra fatalnie a nie wierzę, że Ben Amos stanie się podstawowym bramkarzem, więc czekam kiedy Tomasz Kuszczak nareszcie zacznie bronić.

W ofensywie United zrobiła się też mała czystka. Federico Macheda został wypożyczony do Queens Park Rangers (lepiej byłoby go sprzedać), Mame Biram Diouf odszedł do Hannoveru 96 (bardzo dobrze) i dzisiaj Ravel Morrison zasila West Ham United. O Darrenie Gibsonie pewnie wielu dowiedziało się dzisiaj :zabki:

Federick Veseli zasila za grosze United i może być talentem, jakim jest teraz Phil Jones.

Liga coraz ciekawsza i dobrze!

kaos azul
01-02-2012, 10:29
no i prosze,tydzien temu narzekania na Dalglisha a tymczasem...

MC pykniete w Carling Cup i final na Wembley staje sie faktem

MU odpada na Anfield i kolejny final na Wembley coraz blizej (jedynie Chelsea i Arsenal zostaly z TOPu w puli FA CUp,obie druzyny juz przegraly z the reds w tym sezonie po dwa razy:)

Wolves wczoraj zdeklasowane,CFC traci punkty,TOP4(Champions League) coraz blizej

Mowilem Wam,dajcie chlopowi popracowac,oceniac mozecie po sezonie.

PS. Carrol wreszcie sie odblokowal,takze teraz juz z gorki dla niego.

JACA
01-02-2012, 10:43
MU odpada na Anfield i kolejny final na Wembley coraz blizej (jedynie Chelsea i Arsenal zostaly z TOPu w puli FA CUp,obie druzyny juz przegraly z the reds w tym sezonie po dwa razy:)

Zatrzymają się na Evertonie :)

Co do wspomnianego tutaj Gibsona to on zagrał już w trzecim czy czwartym meczu Evertonie i w kżdym meczu jest wyrozniajacym sie zawodnikiem na plus. Jednak prawdziwym objawieniem ostatnich dni w Evertonie jest Stracqualursi, który za wczorajszy mecz z City dostał owację na stojąco. Everton na dniach pozyskał z Rangersów Jelavica oraz wypożyczył z Tottenhamu dobrze znanego kibicom Evertonu Pienaara także Everton lada chwila powinien być znów groźny.

Kaos nie piałbym z zachwytu nad Carrolem, dla mnie to jest dalej drewno za ktorego Liverpool mocno przepłacił, w dodatku ponoć ma problemy z alkoholem .Mamy ponad połowe seoznu a Caroll który kosztował majątek ma na swoim koncie strzelonych tyle samo bramek co bramkarz Evetonu:)

kaos azul
01-02-2012, 13:17
a propos Carolla to oczywiscie ze przeplacony,nie ma co do tego watpliwosci

wspomnialem o jego bramce w sensie ,ze moze to byc punkt zwrotny dla niego i sie chlopak odblokuje,oby...

Shellu
01-02-2012, 16:38
Ja tam w Carolla nie wierzę, drewniany strasznie, nie wiem jak on mógł tyle bramek w Newcastle nastrzelać.

Chudy NFG
01-02-2012, 20:56
A na 2 froncie w Anglii tez robi sie ciekawie ... wczoraj Mloty przegrywaja na Ipswich 1-5 ... ale dzieki remisowi Southampton z Cardiff nadal sa liderami ... wczoraj Mlotow w Ipswich na sektorze dokladnie 2053 tyle bylo biletow, w sumie bylo ponad 22 tys. ludzi ... a w sobote zapowiada sie wojna na wschodnim Londynie ... WEST HAM UNITED - Millwall ... mecz bedzie grany o 12.30 poniewaz musza zabezpieczyc go ... porzadku na UP ma pilnowac okolo 6 tys policjantow i porzadkowych ... ale mysle ze mimo tego bedzie mega ciekawie :)
Wczorajszy mecz oczywiscie zaliczony :)

wangog
01-02-2012, 22:17
Piekny mecz Valencia - Barcelona. Barcelona powinna konczyc w 10 bo rece Pinto, Messi gra chyba najslabiej od kad zaczal grac w Barcelonie. Valencia solidnie ale przez glupote Miguela mogla przegrac ale dobrze obroniony karny przez Alvesa :)
Ciekawie zapowiada sie rewanz na CN.

Shellu
02-02-2012, 00:08
Messi może trochę słabiej, ale i tak miał kilka bardzo dobrych akcji, tylko koledzy nie strzelali, Alexis Sanchez jakiś niepociumany w tym meczu. Szkoda, że Tello dłużej nie zagrał. Jak sędzia mógł nie widzieć ręki Pinto?...

Kapitalny mecz Boltonu z Arsenalem mimo 0:0. Ale Arsenal ogólnie przerażająco słaby. No i ściągnięcie Henryego to jakaś kompromitacja Wengera, bo Henry gra ogony, w których i tak nic nie pokazuje.

mariano1964
03-02-2012, 11:51
Wengera powinni wywalic juz jakies 4 lata temu; Arszawin, Chamakh ,Gervinho - Wenger przystopował ich kariery.

Kurwa, jak widze że tą kurwą Witselem interesuja sie najwieksze kluby europy i jego cena rosnie to mnie huj strzela. Zniszczyl kariere Wasylowi, powinien byc zdyskwalifikowany dozywotnio, a tu zachwyty nad jego gra. Jebaną malpe, czy huj wie co to jest powinni powiesic za te kudly. Rzeznik jebany jeszcze gruba kase zarabia i przebiera w ofertach.

Bombon
03-02-2012, 21:26
FC Nurnberg - Borussia Dortmund 0:2
Pewne zwycięstwo BVB. Jedynie przez pierwszy kwadrans pierwszej połowy była seria rzutów rożnych gospodarzy i festiwal nieskuteczności. Po drugiej stronie marnowali Greusskreutz, Kagawa i 2 razy Lewandowski. Szczególnie w tej akcji sam na sam się nie popisał. Na szczęście tuż po przerwie Kehl i 10 minut przed końcem Barrios zdobywają bramki, dając zasłużone zwycięstwo Borussii. Przy pierwszym golu asysta Piszczka. On jak i Błaszczykowski dziś dobrze na prawym skrzydle, ciężkie życie z nimi mieli obrońcy Norymbergi. Przynajmniej do jutra na fotelu lidera BVB będzie.

pomp
04-02-2012, 14:35
Arsenal ładnie jedzie z Blackburn :szok:

Maciek z TZN
04-02-2012, 15:01
Koniec. 7:1 i Henry dobija rywala.

Bombon
04-02-2012, 15:02
Rzeźnia. Bez RvP Arsenal daleko nie zajedzie ani w lidze, ani w LM.
A Henio znów strzelił gola typowego dla siebie :)

Chudy NFG
04-02-2012, 22:02
No wiec tak juz po derbach ... ktore tym razem nie beda tak opisywane w gazetach jak ostatnio :) Mloty wygrywaja 2-1 ... ale wynik byl sprawa otwarta za sprawa sedziego ktory chcial chyba na sile remisu :) ... osobiscie sie troche zawiodlem na kibicach Millwall, strasznie sie napinali a w sumie nic nie pokazali ... ekipa ktora byla przed 1 gwizdkiem byla czesciowo sportowa :) ale poza pokazywaniem fakow zza plecow policji nie pokazali nic ... troche sie osmieszyli swoim zachowaniem na sektorze po rozwieszeniu flagi ... flage rozlozyli na dole sektora ... po kilku minutach przyszlo 2 policjantow i flage poprostu zawineli i zlozyli ... dodam ze w miejscu gdzie byla rozlozona flaga nie stala ekipa jakis ludzi ktorzy nie kumaja o co biega :) po zlozeniu flagi polozyli ja na schodach i sobie poszli ... potem sportowa ekipa Millwall wziela flage i uzywala jej podczas meczu jako taka mala sektorowke :) ... myslalem ze pokaza chociaz lepszy doping ... ale byli dobrze slyszalni tylko po zdobyciu gola ... ale 2 minuty pozniej juz byla cisza :) po meczu psiaki tak ich obstawili ze nie mozna tam bylo szpilki wsadzic ... auto mialem od strony gdzie jest wyjscie z sektora przyjezdnych wiec widzialem to z bliska :) po meczu pakuja ich do autokarow i koniec zabawy. Ogolnie psow to tu chyba na pieciu ligowych meczach w sumie tylu nie ma ... nastepne derby ... ktoz to wie :( dzis poczulem sie troche jak w PL ... i poczulem troche klimatu lat 90 z PL.

KCK
04-02-2012, 22:17
lubie West HAm :)ale druga bramka dla WHU to parodia :))))))

wazne zwyciestwo. a w tv nie bylo widac nic kibicow. tylko pusta trybune.

Chudy NFG
04-02-2012, 22:20
lubie West HAm :)ale druga bramka dla WHU to parodia :))))))

wazne zwyciestwo. a w tv nie bylo widac nic kibicow. tylko pusta trybune.

Tam siedzieli kibice Millwall na gornej trybunie dolna byla zamknieta ze wzgledow bezpieczenstwa

Es
05-02-2012, 16:33
wczoraj HSV-Bayern i racowisko HSV,dziś zaczyna się właśnie K'lautern-Koln i znów piękne racowisko...ciekawe czy tam to komuś przeszkadza. ktoś się orientuje czy tam za to są jakieś kary wysokie?

Borysiuk i Peszko w pierwszych składach.

Roma-Inter 4-0 :szok:

Simao
05-02-2012, 17:40
?
Borysiuk i Peszko w pierwszych składach.

i juz po 41 minutach borysiuk zakonczyl swoj debiut w K'lautern (druga zolta kartka).

Shellu
05-02-2012, 18:03
Webb się skompromitował dyktując drugiego karnego dla MU.

Ale szacun dla MU za pogoń za wynikiem.

wangog
05-02-2012, 18:04
to kartka dla Borysiuka za odepchnięcie Peszki...gupi ciul...

Ale mecz w PL! Chelsea 3-3 United. W tym meczu było wszystko to, co najlepsze w PL! United brawa za walke z 0-3 na 3-3 ! Dobry mecz Cecha i to jemu chyba zawdzięczają, że nie wjebali tego meczu. De Gea parada sezonu, jak on wyciągnął ten strzał Maty to on sam chyba nie wie!
Webb to jest pizda a nie sędzia - jakim cudem wzięli go na EURO?
A dziś jeszcze 2 dobre mecze - w lidze francuskiej Lyon - Marsylia i w Hiszpanii Atletico Valencia :)

komar75
05-02-2012, 18:05
Shellu to nie był jedyny błąd Webba. Bo pierwszy karny też był naciągany. Do tego wg mnie powinien wywalić Cahilla za faul na wychodzącym sam na sam z Cechem Welbecka.

Yaro
05-02-2012, 18:17
Mecz świetny. Przy stanie 3:0 już pogodziłem się z porażką, ale przy bramce na 3:1, wiedziałem, że jeszcze bramka padnie, ale 3:3 nie spodziewałem się. David De Gea zdecydowanie interwencja sezonu. Jak on to ściągnął? Niewiarygodne, jeszcze w 92 minucie taka parada! Teraz pozostało czekać na klasyk z FC Liverpoolem za tydzień.

Shellu
05-02-2012, 18:21
Shellu to nie był jedyny błąd Webba. Bo pierwszy karny też był naciągany. Do tego wg mnie powinien wywalić Cahilla za faul na wychodzącym sam na sam z Cechem Welbecka.

Co do pierwszego karnego, to na jednej z powtórek jednak było widać, że Sturridge zahaczył nogę Evry, także ten karny słuszny ;) Ale do pomyłek Webba dodam jeszcze podyktowanie wolnego za nurkowanie Luiza, po którym to właśnie De Gea zaprezentował interwencję sezonu. Ogólnie bramkarze na plus, choć De Gea za te dwie interwencje z końcówki, bo ogólnie niepewny.

Torres? Dno. W takim meczu mógł wszystkie swoje grzechy zmazać, miał ku temu sytuacje. Drogba siedzi w Afryce i wyrywa sobie włosy z głowy.

Bhoy
05-02-2012, 18:42
Drugi karny na wyrost, ale Chelsea juz od poczatku meczu powinna grać w "10". Webb to kurwa żałosny sedzia a promuja go jak chuj. Piękna pogoń za Chelsea, super mecz ogromna moja radość:) no i ta interwencja De Geeii maras!

Topór
06-02-2012, 10:53
to kartka dla Borysiuka za odepchnięcie Peszki...gupi ciul...

Ale mecz w PL! Chelsea 3-3 United. W tym meczu było wszystko to, co najlepsze w PL! United brawa za walke z 0-3 na 3-3 ! Dobry mecz Cecha i to jemu chyba zawdzięczają, że nie wjebali tego meczu. De Gea parada sezonu, jak on wyciągnął ten strzał Maty to on sam chyba nie wie!
Webb to jest pizda a nie sędzia - jakim cudem wzięli go na EURO?
A dziś jeszcze 2 dobre mecze - w lidze francuskiej Lyon - Marsylia i w Hiszpanii Atletico Valencia :)

Był sędzią głownym w finale MŚ w RPA w 2010...

Shellu
06-02-2012, 11:08
Nie oszukujmy sie dzisiaj glownym kryterium w ocenie "najlepszych" sedziow nie jest ich poziom, a medialnosc. Na tym jedzie fatalny Webb, na tym jechal kiedys Colina, ktory sedzia byl naprawde beznadziejnym.

pepe samba ba
06-02-2012, 11:28
Tak poza dyskusja to "moje" druzyny nie przegrywają ostatnio wogole .
Borussia i Marsylia -nie pamietam kiedy ostatnio , a Juve jeszcze w tym sezonie wogole!
no i trzeba GieKSie tez przeciez liczyc ładną serie bez porazki hehe

a tu masz Shellu cos o Łykomskiej
http://www.*********/pilka/56,65044,11084884,Izabella_Lukomska_Pyzalska_blysz czy_na_Twitterze.html

Axel
06-02-2012, 13:21
Ogólnie można powiedzieć, że chelsea jest chujowa. Po tym co zaprezentowała i jak się mecz skończył. Nie można im odmówić ambicji, ale poza dno. Wszystkie trzy bramki strzelili z dupy, bo akcji bramkowych mieli tyle, że szkoda gadać. Oczywiście były dobre, ale jednak utrzymywanie się przy piłce nie oznacza, że jest się lepszym. Pierwsza samobój, druga strzał życia, a trzecia bo rykoszecie. Więc o czym tu gadamy.
Tak samo sprawa wygląda z torresem, który niby w drugiej połowie nabrał więcej pewności siebie i potrafił przytrzymać piłkę, ale i tak jest mega słaby, bo mieć na nodze 4 bramkę i tak to spierdolić.
Webb na siłę szuka w każdej akcji swojej racji. Jak można takiego sędziego dawać do takich spotkań? Akcja z welbeckiem na rzut wolny i co najmniej żółtą (a prawie na pewno czerwoną) kartkę. Ten drugi karny też taki naciągany. I faul na luizie pod koniec, który był chyba tylko w wyobraźni sędziego.

Trzeba dodać, że fulham też zostało ładnie wyjebane przez sędziego. Pierwszy karny w ogóle parodia. Druga podobna kacja gdzie johnson schodzi do linii i wbiega w pole karne, po chwili się przewracając. Po dwie żółte za obie ściemy i mecz wygląda inaczej. Że też ci boczni nic nie widzą.

Mecz ogólnie piękny :)

mariano1964
06-02-2012, 13:28
Co do Torresa - nie rozumia jak idzie placic mu taka kase i trzymac na boisku, tylko dlatego ze "ma dobry wplyw na druzyne".

Shellu
06-02-2012, 13:45
Axel blagam. Trzy przypadkowe bramki? A jakby strzelili piec to czwarta by byla w wyniku oslepienia bramkarza przez jupiter, a piata bo czrny kot przebiegl. Jakie bramki z dupy? Wypracowane i tyle.

Axel
06-02-2012, 14:06
wypracowane może i tak, ale mi chodziło o to, że niezasłużone. Bo jednak z gry mieli więcej goście. Zrobili 3 akcje po których padły bramki i 4 po której de gea obronił super strzał.

Shellu
06-02-2012, 14:10
Na tym polega pilka :]

wangog
06-02-2012, 14:20
A co United zrobił? Dojeżdzali do 20metra, piłka do Rooneya i albo coś wymyśli albo strata piłki :) I 2 bramki z karnych ;)
Szukanie na siłe problemu, mecz zajebisty i dla takich meczy warto poświęcić 2godziny i pooglądać najlepszy futbol - może kiedyś w Polsce taki mecz będzie.

multi
06-02-2012, 15:01
wie ktos moze ile kosztuje bilet na Liverpool ?

na ich stronie

http://www.liverpoolfc.tv/tickets/latest-ticket-news

jest kilka rodzajow biletow i nie wiem ktory wybrac, interesuje mnie cena "normalnego" biletu tak zeby zwykly smiertelnik mogl wejsc

pomp
06-02-2012, 15:48
wie ktos moze ile kosztuje bilet na Liverpool ?

na ich stronie

http://www.liverpoolfc.tv/tickets/latest-ticket-news

jest kilka rodzajow biletow i nie wiem ktory wybrac, interesuje mnie cena "normalnego" biletu tak zeby zwykly smiertelnik mogl wejsc

http://www.liverpoolfc.tv/tickets/ticket-prices

Tu masz ceny i rodzaje biletów, z tym że widzę że wszystkie są wyprzedane.

Nie wiem jak jest u nich, ale jak ja chodziłem na City, to logowałem się na swoje konto na karcie kibica i pomimo, iż w ogólnej sprzedaży już nie było, to tam jeszcze można było coś trafić, ale szybko się rozchodziły.

Będziesz miał ciężko teraz :)

kaos azul
06-02-2012, 16:02
jak ja bylem w 2008 na meczu z M'boro na Anfield bilet na trybune zaraz obok gosci chodzil po cos kolo 35 £,ogolnie polecam o wiele bardziej jakikolwiek mecz wyjazdowy lub klasyk na anfield (MU,Everton,CFC,Arsenal) ale wiadomo,zdobyc bilet na taki mecz graniczy z cudem...

JACA
07-02-2012, 11:38
Ja polowałem dość długo w grudniu na Arsenal bo bedac w Londynie chciałem obejrzec Everton i nie było żadnych szans na bilet. Ogłoszenie nawet było dane to zgłosiło się kilka osób ktore bilety o nominale 35 funtów oferowały od 100 funtów wzwyż także wydatek dość spory jak na polskie realia.

multi
07-02-2012, 21:36
tak zerkam na te bilety i moze byc ciezko z ich kupnem, raz ze finansowo moze okazac sie problem a dwa ze w ogole ciezko je dostac

cza bedzie poszukac chyba czegos innego

Chudy NFG
07-02-2012, 21:45
Ogolnie na mecze Arsenalu, Chelsea, MU, M City, Spurs, Everton, Liverpool ciezko jest dostac bilety na lige ... czasami w Carling lub FA sa dostepne ... wiem ze Pucek ma membera na Arsenal i czasami kupuje bilety ... ja na WHU nie mam problemu z kupnem biletow na lige ... problem byl jak kiedys pisalem z zakupem na derby plus jakis MU itp. czasami predzej kupisz na wyjazd bilet MU i City niz u siebie :)

pooceq
07-02-2012, 21:59
jak ktos kiedys bedzie chcial bilet na Arsenal, to moge sluzyc pomoca... tak jak Chudy napisal, czasem zdarza mi sie wybrac na mecz - na przyklad bylem w sobote. coraz latwiej kupic bilety na Arsenal, coraz wiecej pustych miejsc na stadionie (ale dalej podaja, ze stadion pelny jest, co ciezko zrozumiec), wiec i o bilety zwykle latwo dla posiadaczy karty czlonkowskiej. no moze za wyjatkiem lepszych meczow i derbow z kurczakami.

Foxu
07-02-2012, 23:05
iPucek, bo oni podaja ilosc sprzedanych biletow, a nie ilosc widzow ktorzy na ten stadion weszli.

pooceq
08-02-2012, 07:10
wiem, ale nie potrafie tego zrozumiec... zarzad robi z tego klubu posmiewisko. czuje rowniez, ze bedzie coraz gorzej pod tym wzgledem
przyklad z soboty... kibicow na oko 54-55 tys, a oni podaja prawie 60. sam sektor gosci byl prawie pusty, ale jakos nikomu w zarzadzie to nie przeszkadza. oni mysla, ze sponsorzy sa slepi i nie zauwaza pustych krzeselek.
z drugiej strony zauwazylem, ze wraz ze spadkiem ilosci widzow, atmosfera sie odrobine polepsza, wiec moze wyjdzie to tez na dobre

pomp
08-02-2012, 08:20
wiem, ale nie potrafie tego zrozumiec... zarzad robi z tego klubu posmiewisko. czuje rowniez, ze bedzie coraz gorzej pod tym wzgledem
przyklad z soboty... kibicow na oko 54-55 tys, a oni podaja prawie 60. sam sektor gosci byl prawie pusty, ale jakos nikomu w zarzadzie to nie przeszkadza. oni mysla, ze sponsorzy sa slepi i nie zauwaza pustych krzeselek.
z drugiej strony zauwazylem, ze wraz ze spadkiem ilosci widzow, atmosfera sie odrobine polepsza, wiec moze wyjdzie to tez na dobre

może akurat karnetowicze nie przychodzą, a że karnet liczy się jako bilet sprzedany to mają zawsze komplet sprzedanych :hihi:

a co tam się dzieje? jakiś konflikt z kibicami, bo nie jestem na bieżąco...

pooceq
08-02-2012, 13:33
wiele osob ma karnety tylko po to, zeby pozniej bilety odsprzedawac... obecnie wynikow nie ma, to tez troche im nie idzie i tu jest problem. w tym sezonie zanotowalem najwyzszy skok w kolejce po karnet - jakies 8-9 tys pozycji bodajze, wiec to o czyms musi swiadczyc

konfliktu jako takiego nie ma. kibice maja swoje postulaty, a klub sie przed czescia ugina... szkoda, ze nie ustepuje w najwazniejszej kwestii - ceny biletow, bo to jest jakas parodia. za sobotni mecz zaplacilem £100 funtow za dwa bilety... a trzeba jeszcze doliczyc dojazd i ewentualnie cos do zarcia i picia... na dwie osoby to wychodzi nawet kolejne £100. to moze byc tez drugi powod pustych krzeselek
jedyna grupa, bedaca w konflikcie z klubem, to The Herd, ale z nimi raczej klub nie bedzie rozmawial ;)

zwierzak
08-02-2012, 15:09
Rywalizacja Lewandowski - Barrios nabiera rumieńców. Dobrze, że wczoraj strzelił bramkę.