View Full Version : Zatrzymani
Na 39 osób zatrzymanych, 9-ciu dziś opuściło areszt. 30 osób otrzymało 3 miesięczne sankcje, obecnie są rozwożeni po aresztach śledczych w małopolsce. To info na obecną chwilę.
Jeśli są jakiekolwiek pytania co do losu zatrzymanych to proszę je kierować do mnie na PW. Na obecną chwilę nie posiadamy informacji o tym kto konkretnie został zatrzymany na dłużej.
W samym temacie z wiadomych powodów proszę się nie wypowiadać, jednakże poprzez PW postaramy się odpowiedzieć na każde pytanie, na które znamy odpowiedź.
to samo co wyzej ino Gazela z Tauzena
jakby co to prosze o kontakt na telefon 692XXXXXX
EDIT by Admin: jak ktoś będzie chciał to się zwróci na PM, chyba że bardzo Ci zależy na publikacji swojego numeru telefonu to napisz go jeszcze raz. Nie będę się już wcinał ;-)
Lars Ulrich
26-03-2008, 22:59
to odezwij sie do Mayka na PW to ci wyjaśni o co chodzi
moj brat trafil na 3 miesiace do nowego sacza, nie wiemy dlaczego akurat on, nie wiemy co sie z nim dzialo, dlaczego 9 osob zostalo wypuszczonych? gdyby te osoby sie odezwaly i cokolwiek powiedzialy cala rodzina martwi sie o łukasza a przy okazji chce w imieniu swoim i rodziny podziekowac wszyskim kibicom pozdrawiam
maga1984
27-03-2008, 14:40
witam , moj brat CZAIK siedzi w wadowicach potrzebni swiadkowie ktorzy razem z nim jechali w pociagu w jednym przedziale ... GG 3012693
mart84zaw
27-03-2008, 18:13
Pilne!!!!
Jeśli ktos zna, osoby, ktore zatrzymano, a przebywaja w nastepujacych miastach PILNIE niech sie do mnie zglosza:
Tarnow
Nowy Sacz
Krakow
PW
PS:tylko powazne wpisy
intruzik
27-03-2008, 21:41
...
krepel83
27-03-2008, 22:27
Pilne!!!Poszukuje osób które w drodze powrotnej jechały razem z Batonem.Sorry Baton że tak o Tobie pisze ale Ciebie znają wszyscy a mój kumpel który teraz siedzi a jechał razem z nami jest raczej anonimowy (to był jego pierwszy wyjazd).Prosze o ewentualny kontakt na PW.Pozdrawiam i liczę na Was
PRZYBYSZ
28-03-2008, 12:36
MART84 ZAW>Jeśli ktos zna, osoby, ktore zatrzymano, a przebywaja w nastepujacych miastach PILNIE niech sie do mnie zglosza:
Tarnow pisalem do Ciebie na PW i co ??????????????? czemu niema odpisu lub odezwij sie do TALFA PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szukamy światków dla Gazeli , jeżeli ktoś był z nim w przedziale i jest w stanie to zeznać .
to czekam siostra aresztowanego
mart84zaw
28-03-2008, 22:34
Na wszystkie wpisy odpowiem w niedziele
Jest mozliwosc pomocy na miejscu w w/w miastach osobom aresztowanym.
tyle
pozdr
YaroTauzen
29-03-2008, 14:29
Moj Kuzyn z TauZena został zatrzymany :/ Rafał ( Cokół ) jak cos jego koledzy z przedziału wiedzą napiszcie na PW Proszę.
Poszukuje świadków niewinności ZUPY którzy razem byli w przedziale . Bardzo proszę o pomoc!!!
siwy żory
30-03-2008, 18:30
Witam, na początek chciałabym złożyć wyrazy współczucia dla rodzin i przyjaciół tych kibiców, którzy siedzą gdzieś za coś, czego nie zrobili. Wiem, co przeżywacie. Tak jeszcze gwoli formalności dodam, że zawsze dziwiłam się i klnąłam na tych, którzy wykrzykiwali hasła typu "policja to bandyci" i HWDP. Wierzyłam, że nasi stróże prawa jeżeli biją kogoś, to musiał na to zasłużyć. Tak myślałam... do nie niedawna- teraz z chęcią poszłabym na czele manifestacji pod Komendę Główną.
Mój chłopak(zwany dalej mężem) pojechał pierwszy raz na wyjazdowy mecz. Pierwszy i ostatni! Jestem tą szczęściarą, która odzyskała swojego ukochanego po tym jak sąd zlitował się, na wieść, że jestem w ciąży i oskubał nas z 5 tysięcy( pożyczonych zresztą).
To, co usłyszałam od męża po prostu nie mieści mi się w głowie; a to co tu przeczytałam to po prostu jakaś paranoja. Nie będę opisywać tego, czego dowiedziałam się od chłopaków z Żor, bo już nawet nie ma czego dodawać.
Dopóki starczy nam sił i pieniędzy, będziemy walczyć o to, żeby ktoś-prócz kibiców- nam uwierzył. Cała Polska myśli, że mój mąż to jakiś ćwok rzucający się na policję bez specjalnego powodu; Materiałam dowodowym były zeznania 4 psów, którzy twierdzili, że mają nagrane jak mój mąż rzuca kamieniami i takie tam
To co mój chłopak przeżył, to zostanie z nim na zawsze. Ja tylko widzę to, jak wspamniale bawią się nasi dzielni policjanci z zatrzymanymi.Zainteresowanym, mogę przesłać zdjęcia na maila, mogę też opowiedzieć, jak widzimy z mężem całą sprawę i co w związku z tym zamierzamy.
Mam nadzieję, że ci, którzy teraz siedzą wkrótce z naszą pomocą stamtąd wyjdą. Modliłabym się o to, gdybym wierzyła w coś.
Nasz mail : istanbul@o2.pl Gdyby ktoś chciał, mam parę "ciekawych" fotek reakcji ludzkiego ciała na czterdziestoośmiogodzinne lanie pałką, które wkrótce -mam nadzieję- ujrzą światło dzienne. Z góry zaznaczam, że od takiej zainteresowanej osoby oczekuję numeru telefonu w celu weryfikacji, czy ten ktoś nie jest z psiarni.
Pozdrawiam serdecznie i cóż...trzymajmy się!! Musimy dać radę tym bandytom!!!!
Poszukuje potencjalnych świadków mogacych i chcących zeznawać na korzyśc zatrzymanych z Mysłowic.
Kto jest troche zorientowany o kogo chodzi - PW
Oczywiście nie musze przypomniać jak bardzo jest to ważne!
maniak1964
31-03-2008, 23:39
Ja mam takie pytanie czy ruszylo cos w tej sprawie??jakies przesluchiwania juz byly??i co z mailami rozsylanymi do amnesty international i innych organizacji praw czlowieka??sa jakies odpowiedzi jest nam ktos chetny pomoc??
Mam pytanko czy jest jakiś kontakt z osobami które zostały wypuszczone po tych 48 godz.
stara ekipa
02-04-2008, 09:48
Chybił trafił ciąg dalszy ...dzisiaj o 6 rano - Jaro
Moj brat wlasnie dzisiaj o 7:00 zostal zatrzymany w zwiazku z Tarnowem ;( Mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy
mariuszeeek
03-04-2008, 21:20
http://sport.onet.pl/74325,1248759,1723225,,kolejne_zatrzymania_kibicow _gks_katowice,wiadomosc.html
oprocz 1 osoby cala reszta sanki
jp
No ale żeby kogoś posadzić to musieli udowodnić ze brał udział w tych zamieszkach nie? A nie że tych przypadkowo zatrzymanych posadzili?
W wiekszosci przypadkow po ubiorze identyfikowali...a teraz to niby stroze prawa "rozpoznali" jak aresztowani na nich "napadli"
mariuszeeek
04-04-2008, 15:39
czytaj chybił trafił:sportowiec:
Moj brat dostał 3 m-ce, jest w ZK Wadowice
Wczoraj sie dowiedzialam o 22:00
Aż serce ściska na myśl jak oni "maglowali" wszystkich na dołku.....
Niektórzy mieli już widzenie z rodziną, coprawda żadnych "ciekawych" faktów nie było bo rozmowa była przez szybe(tak by lepiej to wyobrazić to coś a la amerykańskie filmy) i pewnie nagrywana.
Martwiłem się o te osoby które były typowo niewinne i charakterem nie pasują do takich klimatów nawet w 0,01% ale podobno teraz to już mają tam "wakacje" w porównaniu z tym co się działo w Tarnowie na 48h.
Pozostaje czekać na wtorek bo wtedy sąd rozpatruje zażalenia i miejmy nadzieje,że to będzie jakiś przełomowy dzień w tej sprawie.
Pies to pies,ale sumienie to im wyssali wraz z mózgami w szkole policyjnej. Wiadomo debile też muszą być,tylko czemu jako stróże prawa?
Dzisiaj było podanie paczki ubraniowej. Widzenie za 2 tygodnie
Te Wadowice bardziej ludzkie. Mnie paczke przeslaną pocztą do innego aresztu zwrócono. Napisali na kartonie: brak talonu. A jak dzwonilem w sprawie paczki przeslanej poczta to mowili, ze bez problemu mozna poslac. Powinni poinformowac ze trzeba to czy tamto.
a to nasza paczka byla podana osobiście na bramie. dzwonilam wczoraj do zk i pytalam jak to jest. powiedziano, ze na bramie przy podaniu mam powiedziec, ze talon ma przy sobie aresztowany. jak podawano paczke dzisiaj osobiscie na bramie, nie chcieli przyjac, bo nie mielismy talonu, ale ludzie ktorzy odwiedzali innych podpowiedzieli, zeby poprosic opiekuna grupy. przyszedl i przyniosl wypisany talon od brata. i tak podalismy paczke, ktora oczywiscie byla przejrzana i niektore rzeczy odrzucone
mój syn jest w Krakowie Podgórzu
potrzebuje namiary na ludzi osadzonych w Wadowicach w celu podania paczek przez kibicow Beskidu Andrychow, ktorzy w dniu dzisiejszym zadeklarowali pomoc i prosili mnie o to.
ps. w dniu jutrzeszym aresztowany z MG ma widzenie z rodzina ...
Potrzebuje informacje na temat zakladu karnego w wadowicach. Piszcie na prywatna wiadomosc
Żaba-Bogucice
06-04-2008, 19:22
Potrzebuje informacje na temat zakladu karnego w wadowicach. Piszcie na prywatna wiadomosc
http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/6/317
alicemugshot
07-04-2008, 01:39
No wiec ja mysle ze wiadomo ze ci co byli zatrzymani i wypuszczeni to chca o tym jak najszybiej zapomniec i nie miec z tym nic wiecej wspolengo. to logiczne. ale moze ktos kogos takiego zna moze moze z nim pogadac zeby sie przynajmniej odezwali do rodzin i znajomych tych co jednak tam zostali i powiedzieli cos. sami tego nie zrobia od siebie bo nie wierze ze maja wiare ze to cokolwiek wniesie. sa rzeczy o ktorych c hce sie normalnie zapomniec aby moc dalej zyc... k... nie wiem co robic. czuje bezradnosc bezsilnosc ale nie moge uwierzyc ze tak jest. dwa dni do wtorku, a jak sie okaze ze..., kurwa ludzie w mediach trabili ze kary beda do 10 lat. ludzie! za co? chce wiedziec co znaczy czyna napasc na policjnta!!! bo jakby mnie wyciagneli z pociagu na tory to zaatakowalabym samo ufo ! a wiem ze tak bylo. kurwa ludzie obudzicie sie. tak nie moze byc!
Piszesz, ze dwa dni do wtorku ? A co sie wydarzy we wtorek ?
Przeciez, trzeba miec chyba dowody, ze sie na kogos napadło, a nie przypuszczenia.
alicemugshot
07-04-2008, 09:26
we wtorek, jak pisalam w innym poscie jedzie znow od nas rodzina do tarnowa, wiec bedziemy wiedzieli cos wiecej, pisalam tez ze jakby cos podac albo co to sluzymy. ale z tego co tu czytam to same talony i tak naprawde to nie wiem czy cos sie da w ogole zrobic.
Jak już pisałem wcześniej jutro zbiera się sąd by rozpatrywać zażalenia które zostały wysłane.
Jest szansa(ale jak duża to już nie chce zabierać głosu bo każdy ma inną teorię na to),że kilku/kilkunastu chłopaków jutro wyjdzie. Jak ktoś będzie miał jakieś info,niech pisze tutaj.
Ja ze swojej strony napisze jak to wyglada u chłopaków z Mysłowic bo w tej sprawie jestem w miare na bieżąco
kobra100
08-04-2008, 10:25
O której zbiera sie Sąd?
posiedzenie juz trwa od 10
Miejmy nadzieje, ze sprawa chlopcow z dwoch tygodni bedzie wygrana. Jeszcze zostali chlopcy co byli teraz zgarnieci.
Salvator
08-04-2008, 13:19
i jak wiadomo juz cos ? rozpatrzyli pozytywnie choc kilka wnioskow dotyczacych zazalen ?
eh.. az serce sie kraja czlowiekowi czytajac ten temat..
alicemugshot
08-04-2008, 13:28
3-ch wypuszczaja
DiDuLa16
08-04-2008, 14:07
Mam pytanie : wiecie może czy chłopaków zwozili do prokuratury? i skąd informację o tym że 4 wypuszczają ?
miki1983
08-04-2008, 14:17
cześć skad są chłopacy którzy dziś wychodzą, za info z góry dzięki
DiDuLa16
08-04-2008, 14:18
to juz wszystkie zażalenia sprawdzali?? Nie wiecie którzy wychodzą?
jeden ponoc sie przyznal i go wypuscili, moj brat dalej siedzi:(
Skąd macie takie informację ??
od adwokatow i osob ktore tam dzis byly
Jeszcze większy chuj do dupy!
DiDuLa16
08-04-2008, 16:29
wiecie coś nowego? skończyło sie już to rozpatrywanie?
YaroTauzen
08-04-2008, 16:33
3 wypuszcono za kaucja. A o innych stwierdzono zatrzymujemy ich dalej. :/
kobra100
08-04-2008, 16:46
Na jakiej podstawie wypuścili tych 3 chłopaków? Czy to prawda że wypuścili tylko tych co sie przyznali??
........
ja slyszalem ze goscia ktory sie przyznal nie puscili takze trzeba poczekac na pewniejsze informacje!
edythka 88
08-04-2008, 17:41
racja PISZCIE TYLKO PEWNE I SPRAWDZONE INFORMACJE! bo każdy wypowiada sie inaczej jedni ze wypuścili 3 inni ze 4 jedni ze sie przyznali inni ze nie! Niewiadomo co już jest prawda co nie!
*Kamilkaaa*
08-04-2008, 17:58
więc 3 czy 4 ?
kobra100
08-04-2008, 18:31
Przestraszyłaś wsztystkich... edythka 88
Każdy pisał co wiedział, albo co usłyszał...
A teraz Cisza heh ;)
Chudy NFG
08-04-2008, 18:50
Mysle ze Don ma najbardziej sprawdzone info wiec jak napisal ze 4 to chyba tak jest i pewnie jak bedzie wiedzial cos wiecej to napisze tutaj
Niestety, jak pisano wcześniej - Wypuścili 4, w tym 3 za kaucją (2x10.000zł i 1 x 5.000zł)
Jeden z urazem nogi również ma szanse wyjść lecz lekarze sądowi muszą orzec czy 3-miesięczna przerwa w rehabilitacji znacząco wpłynie na jego stan zdrowia.
Takie info dostałem od baardzo zainteresowanej osoby która była dziś w Tarnowie, mogą być jakieś niejasności ale niech najwyżej Don sprostuje
Piter - WNC
08-04-2008, 21:55
Ten z naga to znaczy chodzi chyba dokładniej o kolano to jest ziomek z WEŁNOWCA ja juz dzsiaj myslałem ze wyjdzie bo naprawde z tym kolanem to nie sa zarty Miejmy nadzieje ze wypuszca go szybko
żarty to są w tarnowskiej prokuraturze
"sąd kapturowy" to najłagodniejsze określenie przytaczane przez adwokatów, którzy zajmują się sprawą zatrzymanych przez kryminalistów z krakowskiej prewencji
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 05:52
powiedz jeszcze ze beda chopcow sadzic w Tarnowie i wiem juz wszystko jakie wyroki zapadna:sportowiec:
Żaba o czym Ty piszesz? jakie wyroki?
kobra100
09-04-2008, 14:09
Zapewne o tym ze policjanci z Tarnowa piją wódeczke z sądownictwem.... wiec sprawa jest jasna. -Winni.
No ten 3 miesięczny areszt to jest tylko środek zapobiegawczy, właściwy proces i zarzuty dopiero bedą.
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 17:01
czytaj całosc ZE ZROZUMIENIEM,jesli masz problem to chodzi o to ze wyroki jesli zapadna beda niesprawiedliwe,i jak ktos wyzej pisał reka-reke myje,innymi słowy Tarnow to zadupie,gdzie kazdy pies i prorok sie zna,ale chodzby nawet to w takiej sprawie wymiar sprawiedliwosci moze sie zemscic za naruszenie ich pionkow.Ferstein?
Ma byc dobrze, musi byc dobrze ! Trzeba trzymać kciuki za wszystkich, a ja najbardziej trzymam za mojego brata !
bylam dzis w prokuraturze i u adwokata wypuscili tych co sie przyznali ale ich nie rozpoznali reszte sedzia nie puscil bo to zbyt za powazna sprawa i zbyt wysokie wyroki ich czekaja takze nie jest dobrze
czytaj całosc ZE ZROZUMIENIEM,jesli masz problem to chodzi o to ze wyroki jesli zapadna beda niesprawiedliwe,i jak ktos wyzej pisał reka-reke myje,innymi słowy Tarnow to zadupie,gdzie kazdy pies i prorok sie zna,ale chodzby nawet to w takiej sprawie wymiar sprawiedliwosci moze sie zemscic za naruszenie ich pionkow.Ferstein?
Raczej Ty powinienes bardziej sie skupic,bo wedlug mnie chodzilo o to,ze zadnych wyrokow skazujacych nie bedzie.Nie moga byc skazani za niewinnosc.
Pozatym ciagle sie dziwie jak to jest,ze siedza w wiezieniu choc nie ma zadnych konkretnych dowodow na nich i jak Ci adwokaci sie staraja w zwiazku z tym.
Choc ja wiele nie wiem,zaznaczam.
kobra100
09-04-2008, 18:49
Dowody to zeznania 4 psów. Jak widosc to wystarczy żeby zatrzymać, później skazać niewinnych...
Grrrr oby nie :(
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 19:09
Raczej Ty powinienes bardziej sie skupic,bo wedlug mnie chodzilo o to,ze zadnych wyrokow skazujacych nie bedzie.Nie moga byc skazani za niewinnosc.
Pozatym ciagle sie dziwie jak to jest,ze siedza w wiezieniu choc nie ma zadnych konkretnych dowodow na nich i jak Ci adwokaci sie staraja w zwiazku z tym.
Choc ja wiele nie wiem,zaznaczam.
przeston synek,jo cie prosza...modl sie tylko zeby wszystkich nie skazali bo wiekszosc skaża,tzn tych co maja na filmach....
Adik1964
09-04-2008, 19:11
bo wiekszosc skaża,tzn tych co maja na filmach.... to chyba mniejszość mają na filmach o ile mają wogóle filmy.
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 19:14
Dowody to zeznania 4 psów. Jak widosc to wystarczy żeby zatrzymać, później skazać niewinnych...
Grrrr oby nie :(
4 psow pomawia ale maja tez nagrania oczywiscie nie wszyscy na nich sa ale widac wystarcza to zeby pozamykac nawet niewinne osoby,pojebany kraj.acha,słuchaja psow dlaczego nie słuchaja kogos z pociagu?czyzby cały pociag był albo winny albo wspołwinny lub mataczył?sa swiadkowie przeca dla chopcow ze nawet nosa nie wynurzyli ale nikt ich nie wzywa tylko prorok słucha jak psy łżą jak swinie:kurwa:
kobra100
09-04-2008, 19:15
Może użyją ich na Sprawie... Mam nadzieję ze użyją, bo moj zajebisty kumpel jest niewinny...
W sumie gdyby one były az tak bardzo obciążające to juz by ich użyli...
Filmy mają napewno, bo był urywek owego filmu pokazany w faktach na tvn jakis czas temu.
moj brat tez jest niewinny a ponoc zostal rozpoznany, dowody ponoc sa zatajone i dopiero na rozprawie zostana pokazane, a przesluchania swiadkow beda ponoc na slasku bo jest ich duzo
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 19:21
sranie w banie,maja film i chca rozpoznac jak najwiecej osob ale czy im sie to uda to zobaczymy,mam nadzieje ze nie.
to nie miejsce aby brnąć w szczegóły
kobra100
09-04-2008, 19:23
W amerykańskich filmach jest tak, że nawet z złego jakościowo filmu idzie przybliżyc twarz, odpowiednio wyostrzyć i juz widać kto to jest.. heh..
W ogóle dlaczego policja nagrywa owe filmy skoro ich jakość i tak nie pozwala na rozpoznanie kogokolwiek...;/
Żaba-Bogucice
09-04-2008, 19:25
to nie miejsce aby brnąć w szczegóły
RACJA,CIACH BAJERA....:drewno:
W amerykańskich filmach jest tak, że nawet z złego jakościowo filmu idzie przybliżyc twarz, odpowiednio wyostrzyć i juz widać kto to jest.. heh../
To nie amerykański film, tylko polskie realia. Niestety.
moj brat tez jest niewinny a ponoc zostal rozpoznany, dowody ponoc sa zatajone i dopiero na rozprawie zostana pokazane, a przesluchania swiadkow beda ponoc na slasku bo jest ich duzo
Nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że adwokat powinien od samego początku mieć dostęp do dowodów obciążających jego klienta a nie dopiero na rozprawie...
Nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że adwokat powinien od samego początku mieć dostęp do dowodów obciążających jego klienta a nie dopiero na rozprawie...
Mylisz się w postępowaniu przygotowawczym udostępnienie dowodów zależy od prokuratora. A ci najczęściej ich nie udostępniają zasłaniając się dobrem śledztwa. Dopiero z chwilą wniesienia skargi do sądu, podejrzany i jego obrońca mają wgląd do akt sprawy.
Krzychu_1977
10-04-2008, 07:49
Artykuł z dzisiejszego Sportu (podziękowania dla Krzysia z banicji).
Brawo dla Pana Dariusza i Mamy Damiana za działanie i oby WAM się udało doprowadzic do skazania winnych sadystów - zomowców!
http://i30.tinypic.com/23m1lpx.jpg
http://i32.tinypic.com/28k6heb.jpg
przeston synek,jo cie prosza...modl sie tylko zeby wszystkich nie skazali bo wiekszosc skaża,tzn tych co maja na filmach....
Ja ciagle jestem dobrej mysli i mam nadzieje,ze skonczy sie na tym jak jest teraz plus na strachu.Z 700 osob wycalowali 40 kilku metoda na chybil trafil.Jesli ten nasz sad niezawisly bedzie w pelni obiektywny to nic nie bedzie,bo psiarnia ma chuja,a nie dowody.To te kurwy z prewencji powinny siedziec i tak jak chyba Granczas ma w opisie-dzien w dzien modle sie oprocz wolnosci dla chlopakow o to by w ich rodzinach zdarzaly sie tragedie,ktore zniszcza ich co do jednego.
Jutro znowu idziecie na mecz. Życzę Wam siły i wiary , że będzie dobrze .
Nie dajcie się sprowokować.
Niektórym bardzo zależy pokazać Was ze złej strony.
Dla tych co oskarżeni to kolejny dzień próby , tęsknoty i nadzieji że niebawem do Was dołączą.
Trzymajcie fason 'chłopaki i dziewczyny GIEKSY' pozdrawiam Was !!!
Male sprostowanie: nie jutro tylko w sobote.
To też ludzie . Piszmy na Ich Forum ale bez wyrazów i gróźb .
Nie chcemy zaszkodzić Tym , ktorzy teraz na Ich łasce .
Chcemy tylko dotrzeć do OBROŃCÓW , ktorzy mało mogą .
Chcemy by niewinni poprostu zostali zwolnieni.
Dwa tygodnie to szmat czasu dla rozeznania prawdy.
http://www.bochnianin.pl/3084_14_brzeskich_policjantow_rannych_w_starciu_z_ kibolami.html
Politycy, obrońcy ! do roboty tam są niewinni !! Cud , że nie my??
UWAGA
Na w/w forum pokjazują tylko banalne i niepotrzebne wpisy
RESZTA JEST MILCZENIEM!!!
NIE OBRAŻAĆ!!! bo zaszkodzicie -zamiast pomoc nieść -!!
Nie masz co pisać to nie pisz tylko poczytaj
UWAGA!!!
Nie wszystkie PRZEKAZY są pokazywane. Nie zaszkodzić wyzwiskami .
Oni są w Ich rękach.
kobra100
11-04-2008, 09:43
I Ty myślisz ze jak tam napiszemy coś to im sie odwidzi?? I że wypuszczą niewinnych??....
Przecież oni doskonale wiedzą jaka jest prawda....
Pisać trzeba wszędzie PRAWDĘ!!
nie wyzwiska
Wszędzie są ludzie , do których dociera SŁOWO .
Jest też SUMIENIE , które należy ruszyć - wtedy nie daje spać TYM , którzy je mają.
Nie można pozwolić na komfort , że nic się nie dzieje
TO NIESPRAWIEDLIWE DLA KAZDEGO Z NIEWINNYCH.
Potrafisz spać??? miłego dnia
kobra100
11-04-2008, 10:52
Pisać trzeba wszędzie PRAWDĘ!!
nie wyzwiska
Wszędzie są ludzie , do których dociera SŁOWO .
-Pokaż mi choćby JEDNEGO człowieka którego przekonałes do Naszego zdania. Do prawdy.
Wszyscy chcemy pomóc, to oczywiste, ale na wypisy mało kto zwraca uwagę.. Niestety.
I tu gratulacje dla rodziców zatrzymanych! Za artykuł w "Sporcie" :)
dzis zwolniono z aresztu chlopa od nas.
-Pokaż mi choćby JEDNEGO człowieka którego przekonałes do Naszego zdania. Do prawdy.
Wszyscy chcemy pomóc, to oczywiste, ale na wypisy mało kto zwraca uwagę.. Niestety.
może akurat nie On ale ja ci powiem że moja Mama powiedziała że policja to skurwysyny jak jej opowiedziałem o ty wszystkim:)
Puk masz racje........... moja mama po przeczytaniu relacji z forum stwierdziła, że nie będzie już tak tolerancyjna do mundurów...... starszy miał wątpliwości aż do dzisiaj...... przyniosłem mu BUKOWĄ... przeczytał.... obejrzał zdjęcia i stwierdził że to SKURWYSYŃSTWO
Wszędzie są ludzie , do których dociera SŁOWO .!!!!
Jest też SUMIENIE , które należy ruszyć - wtedy nie daje spać TYM , którzy je mają.!!!!
Nie można pozwolić na komfort , że nic się nie dzieje
TO NIESPRAWIEDLIWE DLA KAZDEGO Z NIEWINNYCH.
wstaw link
w naszej klasie w miejscu :'cos o sobie:' http://www.forumgieksy.pl/forumdisplay.php?f=37
jest szansa , że przeczyta to TEN co więcej może niż Ty i ja i wielu z nas.
p.s
dotyczy NIEWINNYCH !!!! - :drewno: hooliganom STOP !!!:prasa:
ŻYCIE TO JEST SZCZĘŚCIE! ! (Cz.Miłosz)
Puk masz racje........... moja mama po przeczytaniu relacji z forum stwierdziła, że nie będzie już tak tolerancyjna do mundurów...... starszy miał wątpliwości aż do dzisiaj...... przyniosłem mu BUKOWĄ... przeczytał.... obejrzał zdjęcia i stwierdził że to SKURWYSYŃSTWO
Bo niystety prowda jest tako ze ludzie patrzacy na to postronnie , dowiadujacy sie z mediow majom o nos jak nojgorsze zdanie i ze zomo zrobilo dobrze.Dopiyro jednak po naswietleniu calyj sprawy obraz sie obroco o ponad 110% i ludzie wierzom nom ale trza im to wszystko godac i pokazywac jak bylo.Jo tyz jak sie kontaktuja ze znajomymi w Polsce to najpierw jest oburzenie w stosunku do nos kibicow ze bandyci itp. itd. a potym przyznajom mi racja jak im wszystko pstawia w jasnym swietle.
Takze godac tlumaczyc i co ino bo inaczyj zawsze bydymy kojarzeni z bandyctwem a te zomwoskie sq******* bydom wybielani a to oni powinni siedziec a niy my kibice :!:
Pzdr Asta
kobra100
13-04-2008, 14:11
No niby macie racje... ale to tylko kropla w morzu potrzeb... W ten sposob nie przekonacjie Polski ze policja jest jaka jest, a że w areszcie siedzą niewinni.Dla przeciętnego Kowalskiego to w ogóle nie do pomyślenia że tak może być...że policja zła itd... :huh:
Wiec nadal uważam że najlepszym ( jeśli nie jedynym skutecznym) sposobem jest TV, prasa... media ogółem etc.
Jeśli przekonamy media- przekonamy Polske.:szpada:
Czy ten "chłop od nas"to jeden z tych z pamiętnego wtorku czy ktoś nowy?
To juz trzeci tydzien , jak nasz syn siedzi w więzieniu za niewinność ,jedyna jego wina to że pojechał obejżeć mecz,
wiemy że jest niewinny ,sa na to świadkowie,a traci pracę ,traci studia ,
rodzina pogrąża sie w smutku i w długach-adwokaci kosztują.Rujnują normalną polską rodzinę która uczciwie pracuje ,
uczciwie płaci podatki i nigdy nie miala konfliktu z prawem. Teraz już wiemy jakie to bagno.
I to wszystko w imię bezsilności policji która przeciez musiala miec kogos na podkladkę ,
pytam sie gdze jest sprawiedliwość ? Już nigdy nie uwierze w doniesienia że policja złapała
najbardziej agresywnych ,agresywni są zazwyczaj i sprytni , szybko sie zmywają a policja zgarnia niewinnych gapiów,
przeciez musza mieć kogos na podkładkę!, to cianiaże !, niedlugo bedą robic łapanki na ulicach
zeby miec winnych na podkładki a winę zawsze można udowodnić bo oni i prokuratura to jedna klika.
W Tarnowie kilkudziesieciu pseudokibiców zaatakowalo policję , zaatakowali i uciekli, ubolewamy nad tym co sie tam stało
oczywiście że winni powinni byc ukarani . Ale w Krakowie Mydlinkach kilkuset policjantów w kominiarach
zaatakowało pociąg z kibicami i przez wiele godzin znęcali sie i katowali wszystkich bez wyjątku ,
gehenna czekala jeszcze w aresztach tych 39 kibiców których wybrano na chybił trefił.
Tak policja witała dzień Zmartwychwstania Pańskiego .
Pytam sie czy to jest policja? OPRAWCY i CIANIAŻE!!!!
Pytam się tarnowskiej prokuratury, czy wy macie SUMIENIE? Nasz syn siedzi niewinnie w więzieniu
traci pracę ,traci studia ,normalna rodzina pogrąża sie w smutku i w długach.
Żaba-Bogucice
13-04-2008, 19:22
dajcie nam człowieka,my dopasujemy do niego odpowiedni artykuł,tak było za komuny tak jest i teraz...pewne rzeczy zmowcy przekazli swoim dziatkom-prewencji...a pan minister juz wszystkich skazał i jedzie po wszystkich rowno...załosne panstwo prawa....jakiego prawa?chyba ich prawa i ich panstwo.panstwo prywatne.:huh:
W sumie pisałem już o tym dziasiaj szerzej w temacie Polska Piłka (w Pierdolniku), ale jeszcze raz nie mogę się powstrzymać, żeby nie wyrazić swojej najgłębszej dezaprobaty dla ministra Drzewieckiego, który dzisiaj publicznie na zjeździe PZPN-u nazwał zatrzymanych pod Krakowem bandytami. Bez sądu, bez wyroku, bez domniemania niewinności. Tak jak w tym artykule w Sporcie powiedział jeden z rodziców zatrzymanych, to wszystko przypomina ,,Proces" Kafki. Na naszych oczach tworzy się ,,demokratyczny totalitaryzm", którego ofiarą na razie padają kibice. Oni nie mają praw takich jak ogół społeczeństwa. Stosowana wobec nich jest przemoc, odpowiedzialność zbiorowa, zakaz wyrażania swoich poglądów i opinii (vide ,,afera transparentowa"), a wysocy urzędnicy państwowi w wystąpieniach transmitowanych przez telewizję nie boją się nazywać zatrzymanych ,,bandytami" przed zakończeniem postępowania procesowego (nie mówiąc juz o wyroku sądu).
P.S. A może pana ministra Drzewieckiego oskarżyć o zniesławienie? Media chyba nie przemilczą pozwu na ministra (powtarzam chyba).
stara ekipa
13-04-2008, 22:28
Aby nam się żyło lepiej , wiecie na czym to polega ? ... gdyby ta sytuacja była za rządu PiS pewne media jak i ugrupowania polityczne które są dzisiaj u władzy , zrobiły by z tego piekło na ziemi aby na świat dzienny wyszła brutalna pacyfikacja i katowanie kibiców przez podległe organom rządu służby . Dzisiaj ci ludzie którzy sprawują władzę sami wygłaszają kompromitujące oskarżenia , nie znając prawdziwych faktów dotyczących aresztowań (chybił-trafił) oraz sadystycznych metod jakimi posługują się "strażnicy" prawa ...
P.S. A może pana ministra Drzewieckiego oskarżyć o zniesławienie? Media chyba nie przemilczą pozwu na ministra (powtarzam chyba).
i kto to myślisz zrobi ?
klub ? hahaha, wolne żarty. nie mają na to jaj
w rachube wchodzi tylko pozew cywilny tych, ktorzy sa zatrzymani a nie sadze, ze to w obecnej chwili wchodzi w rachubę
i kto to myślisz zrobi ?
klub ? hahaha, wolne żarty. nie mają na to jaj
w rachube wchodzi tylko pozew cywilny tych, ktorzy sa zatrzymani a nie sadze, ze to w obecnej chwili wchodzi w rachubę
Na pewno nie zrobię tego ja ani pewnie ty, ale być może mógłby to zrobić któryś z rodziców zatrzymanych. Wiem, że oni mają teraz na głowie inne problemy niż bełkot pana Drzewieckiego, ale gdyby mojego syna jakiś polityk-palant nazwał publicznie bandytą to bym się z leksza wkurwił. Tzn. nie wiem czy na 100% bym się na to zdecydował (to zależałoby od kilku czynników) ale na pewno poważnie bym się nad taką możliwością zastanowił.
No niby macie racje... ale to tylko kropla w morzu potrzeb... W ten sposob nie przekonacjie Polski ze policja jest jaka jest, a że w areszcie siedzą niewinni.Dla przeciętnego Kowalskiego to w ogóle nie do pomyślenia że tak może być...że policja zła itd... :huh:
Wiec nadal uważam że najlepszym ( jeśli nie jedynym skutecznym) sposobem jest TV, prasa... media ogółem etc.
Jeśli przekonamy media- przekonamy Polske.:szpada:
Zgadza się....... tylko , że napisołeh maile naprawde chyba do wszystkich gazet jakie znom i do wszystkich stacji TV................ i niestety......zero odzewu......... Media to już w życi mają:/ Była sensacja trza było szrajbnąć o nij...... a teroz już szukają innyj sensacji ....... Bo to Polska:/
aktualnie w radio KATOWICE jest dobra audycja w temacie w/w
http://www.radio.katowice.pl/program,426-jaka-polska.html
dobra audycja . mam nadzieję , że ktoś to nagrał i wstawi link
wyrazy szacunku dla RADIO KATOWICE
kobra100
14-04-2008, 18:50
Eeee, ale możesz napisać o czym głównie było, kto był gościem etc?
kobra100
14-04-2008, 18:51
Już widze, spoko ;)
a czy ktos kto sluchal moglby strescic cala rozmowe w kilku zdaniach?
rozmowa trwała 45 minut w linku masz skrót i kto brał udział Tego się nie da streścić to trzeba wysłuchać i wyciągnąć własne wnioski. Poczekajmy ktoś to pewnie podepnie .
kobra100
14-04-2008, 20:20
Najbardziej jestem ciekawa jak ten nadkomisarz sie motał w tym wszystkim i co tam gadał...
kaj to kliknac zeby odsluchac?
Pan nadkomisarz o sytuacji w Mydlnikach nie wypowiadał sie tłumacząc to iż lezy to w gestii krakowskiej policji, co w sumie nie dziwi. O samej akcji pacyfikacyjnej "o dziwo" praktycznie nic nie wiedział.
Bardzo pozytywne wrażenie zrobił tata jednego z zatrzymanych. Konkretne zarzuty w strone policji, raczej nieodparte przez pana nadkomisarza. Pan redaktor raczej bezstronny...i dobrze.
PS
Nie słuchałem od poczatku...ale i tak audycja na duży plus
podobno ruszyła TV SILESIA na ********** jest nowy wątek na FORUM walczmy 'OBCY' - jak mówi pani psycholog
SylwiaRuda
15-04-2008, 18:05
Długo się tu nie odzywałam, ale dziś już jestem na maksa wkur*!:kurwa:
oczywiście od samego początku prokurator z Tarnowa "ogłosił", iż odwiedziny aresztowanych przez osoby z nimi niespokrewnione jest niemożliwe! żadne dziewczyny, narzeczone, które są w ciąży itd. tylko rodzice i rodzeństwo, ale spróbowałam i wysłałam prośbę o widzenie. Oczywiście -->odmowa, a dziś dowiaduje się, że wszystkich aresztowanych w Wadowicach, gdzie siedzi ... odwiedzają dziewczyny!!! więc co jest do chuj*:kurwa: oni mają jakieś inne prawa?! i inne traktowanie;/
Ogólnie wiem, że to nie czas i nie miejsce, ale WSZYSCY (każdy wie czym sie "zasłużył") macie podziękowania i pozdrowienia od Czaika!!!
Pozdrawiam gorąco, bo nie wiem co bym bez Was wszystkich zrobiła!!;(
siwy żory
15-04-2008, 18:33
kaj to kliknac zeby odsluchac?
Też chciałabym to wiedzieć
Co do widzen, to wiem, zeby zalatwic widzenie, to trzeba osobiscie jechac do Tarnowa i prosic o takie pozwolenie prokuratora ktory prowadzi sprawe. Wysyłanie prosb nic nie da, zawsze bedzie odmowa. Sama dzwonilam do Prokuratury i sie dowiadywalam jak to jest.
SylwiaRuda
15-04-2008, 19:23
No właśnie rozmawiałam z tym imbecylem i tak mi odpowiedział, jak przytoczyłam powyżej;/ ale będę jeszcze próbowała!
dzięki za info
Żaba-Bogucice
16-04-2008, 02:11
prokuratorzy to takie m..dy ktore bez podania przyczyny moga odmowic widzenia kazdemu i nic z tym nie zrobisz...trza jechac do niego osobiscie i wyprosic wtedy ewentualnie jasnie pan szanowny zechce udzielic takowego....nie cierpie prorokow.
sosendqd
16-04-2008, 19:15
tvn24 - właśnie trwa program Moniki Olejnik - gościem pan drzewiecki (celowo z małej litery) - generalnie rozmowa o korupcji w polskiej piłce i ponowne nawiązanie do zatrzymanych chuliganach po wydarzeniach w Tarnowie :/ istny wyrok bez sądu i prawa do obrony :(((
widzenia
co do widzen to raczej nie kombinujcie tylko najblizsza rodzina i co 2 tygodnie bo ponoc sa tacy co oszukuja potem moga wam wstrzymac
Tak, ja sie zgadzam z poprzedniczka. Wczoraj byli moi rodzice w Tarnowie po zezwolenia i dosłownie powiedzieli: "tylko najblizsza rodzina, czyli : tata, mama, siostra, brat, żona". I co 2 tygodnie. Przepustki sa jednorazowe
................TO NIE MOŻE przecież WIECZNIE TRWAĆ.....
Potrzebny jest wiarygodny , ogólnie szanowany MEDIATOR , który wyjaśni i załagodzi ten pat.
SUMIENIE rusz się!!!!!!!!! jeszcze nie jest za późno .........
a Ci od ZADYMY
co z Waszym SUMIENIEM -
czekacie na cud ??
Żaba-Bogucice
17-04-2008, 12:05
a Ci od ZADYMY
co z Waszym SUMIENIEM -
czekacie na cud ??
a to co to za wpis?
a Ci od ZADYMY
co z Waszym SUMIENIEM -
czekacie na cud ??
a ty czego oczekujesz??? bo chyba cos Ci sie w glowie popierdolilo!!!
Chyba nie wiesz o co tutaj chodzi.
to znaczy tyle : Jeżeli RZUCAŁEŚ KAMIENIAMI
i wiesz , że siedzą niewinni i że siedzieć mogą do u..śmierci
to miej odwagę przyznać się !!!
TEGO OCZEKUJĘ od honorowego i prawego człowieka.
KRZYWDA POWRACA czy tego chcesz czy nie.
Myslisz ze to cos zmieni?? Idz stad zeby nie napisac brzydko.
Żaba-Bogucice
17-04-2008, 16:52
to znaczy tyle : Jeżeli RZUCAŁEŚ KAMIENIAMI
i wiesz , że siedzą niewinni i że siedzieć mogą do u..śmierci
to miej odwagę przyznać się !!!
TEGO OCZEKUJĘ od honorowego i prawego człowieka.
KRZYWDA POWRACA czy tego chcesz czy nie.
wiem ze pewne rzeczy Cie bola,ale chodzby nawet ktos sie przyznał to co myslisz ze niewinnych wypuszcza?ile masz lat ze jestes osoba tak naiwną?honor?nie myl pojec i nie czepiej sie wyswiechtanych sloganow,honor to nie jest argument w tej kwestii...
Nie pisz wiecej takich rzeczy bo po pierwsze to nic nie da a po dwa brzmi to łak rozpaczliwe walenie łbem o betonowy mur...wiesz ze czaszke se rozwalisz a on i tak nie peknie.
BRANIK_GT
17-04-2008, 17:05
Dajmy na to że pan X pujdzie na policje i powie: "Tak to ja rzucałem w waszych kolegów kamieniami i chce poddać sie dobrowolnie karze"
I co dalej?
Prokurator powie: "Ok pokażemy panu zatrzymanych a pan powie którego mamy wypuścić na pana miejsce?"
Troche to nielogiczne...
w tej sytuacji bydom siedziec i ci co sie przyzanli i ci co już siedzą.
SylwiaRuda
17-04-2008, 17:19
widzenia
co do widzen to raczej nie kombinujcie tylko najblizsza rodzina i co 2 tygodnie bo ponoc sa tacy co oszukuja potem moga wam wstrzymac
Spoko nikt tu nic nie "kombinuje", ani nie oszukuje! Ale pięknie to brzmi, że osoby bliskie, a nie spokrewniione "TYLKO W TEJ SPRAWIE" absolutnie nie dostaną pozwolenia na widzenie. Może ja byłam z jakimś seryjnym mordercą i psychopatą, który musi mieć specjalny dozór?!?;/ dobra koniec tematu
no sorry ale powtarzam to co powiedzial prokurator takie przepisy i musimy sie ich trzymac
PRZYBYSZ
18-04-2008, 08:15
Jutro znowu idziecie na mecz. Życzę Wam siły i wiary , że będzie dobrze .
Nie dajcie się sprowokować.
Niektórym bardzo zależy pokazać Was ze złej strony.
Dla tych co oskarżeni to kolejny dzień próby , tęsknoty i nadzieji że niebawem do Was dołączą.
Trzymajcie fason 'chłopaki i dziewczyny GIEKSY' pozdrawiam Was !!!
.................................................. .. Kurw a nierozumiem tutaj CIEBIE wcale a w innym piszesz żeby ktoś sie przyznał :drewno: MASZ TY ROZUM BO z TEGO CO CZYTAM TWOJEGO POSTA TO NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PRZYBYSZ
18-04-2008, 08:17
a Ci od ZADYMY
co z Waszym SUMIENIEM -
czekacie na cud ??
SAM wbijasz sobie gwozdzia myslisz że TY JESTES TYLKO JEDEN CO MYSLĄ O ZATRZYMANYCH ???????????????? TYLKO POZOSTALI CO MAJA BLISKICH POZA MURAMI MYSLA OD ciebie INACZEJ !!!!!!!!!!:golebie::golebie:
Jest dobry artykuł w dzisiejszym Dzienniku Zachodnim
sosendqd
25-04-2008, 15:56
prosiłbym o skan tego artykułu
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.