View Full Version : Pytania / odpowiedzi
Time4GKS
24-03-2008, 22:31
Czy gdy chłopaki wyjdą z aresztu opiszecie jak to wyglądało na prawdę na dworcu w Krakowie?
Lars Ulrich
24-03-2008, 22:33
kurwa człowieku czy to dla Ciebie jest cel życia ?nie masz kolegów którzy tam byli ? czy to jest teraz najważniejsze ? żebyś TY sie dowiedział ?
gdy chłopaki wyjdą z aresztu...
chyba to nie będzie takie proste...
DiDuLa16
24-03-2008, 22:41
sankcja czyli jakieś 3 miesiące.. jakichś 6 z całośći wypuścili.. miejmy nadzieje ze bedzie wszystko ok..
BRANIK_GT
25-03-2008, 07:43
Prosze napisać jaki grożą im zarzuty <-
z tego co slyszalem w przedziale : czynna napasc na funkcjonariusza , nsizczenie mienia
intruzik
25-03-2008, 08:15
Odpowiadać mają za czynną napaść na policjanta, znieważenie funkcjonariuszy i niszczenie mienia.
Zajczak Jr
25-03-2008, 11:04
mam pytanie co do odzyskikwania materialow z telefonow komorkowych gdzie sie z tym zwrocic ? bo ja na ten temat nie mam nic pojecia najlepiej opiszcie mi co i jak .. nagrywalem same glosy
na pewno idzie odzyskać materiały z kart wymiennych w telefonach karty SD micro SD...są od tego firmy które sie tym zajmują....z wbudowanych kart w telefonach może być ciężej...
mam pytanie co do odzyskikwania materialow z telefonow komorkowych gdzie sie z tym zwrocic ? bo ja na ten temat nie mam nic pojecia najlepiej opiszcie mi co i jak .. nagrywalem same glosy
zajrzyj tu:
http://www.forumgieksy.pl/showthread.php?t=555
pierwszy post.
odzyskanie danych z kart jest jak najbardziej mozliwe. najlepiej taka taka wyciagnac, by nie nadpisac tych informacji. nie potrzeba specjalnej firmy do tego, a jedynie odpowiedni program (ktorych na necie nie brakuje) i osobe ktora bedzie wiedziala jak je odzyskac.
----------
wiecej na priv do mnie lub do janka
Jest jakieś konto gdzie można wpłacić jakąś kase na chłopaków? ( adwokat i te sprawy... )
pozdRawiam, Kibice Zawsze Razem! CHWDP!
Rijkaard
25-03-2008, 13:39
witam
siedziałem w ostatnim przedziale pierwszego składu - bez jednego okna (wypadło w Stalowej W. przy próbie otwarcia), tego z jednym wejściem środkowym - w pewnym momencie w przedziale naprzeciwko został wyniesiony ktoś na noszach - z tego co psy się naśmiewały ("jeden załatwiony - kto następny") to miał podejrzenie urazu kręgosłupa - coś wiadomo co z tym ziomkiem ???
teraz to nie ma sensu, ale może po wyjaśnieniu chociaż części okoliczności można spróbować. Chodzi o coś w stylu ultrasprotest - może nie jakaś stronka, ale coś graficznego. Jeśli pomysł jest zły to przemilczcie go.
teraz to nie ma sensu, ale może po wyjaśnieniu chociaż części okoliczności można spróbować. Chodzi o coś w stylu ultrasprotest - może nie jakaś stronka, ale coś graficznego. Jeśli pomysł jest zły to przemilczcie go.
Albo stop policyjnej prowokacji
Dudi_1979
25-03-2008, 14:59
wysłałem oswiadczenie do 90minut.pl i tvn24.pl zobaczymy. PANOWIE NIE MY ROZPOCZĘLIŚMY TE WOJNĘ ALE MY JĄ WYGRAMY. Najlepsze jest że mamy poparcie kibiców z całego kraju
AVE
i wysyłać gdzie się da to przynosi efekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://i27.tinypic.com/4t36lf.jpg - może jakis garfik zrobi cos na podobieństwo tego ( nie mam talentu do takich rzeczy
tomekk_86
26-03-2008, 00:52
wysłałem oswiadczenie do 90minut.pl i tvn24.pl zobaczymy. PANOWIE NIE MY ROZPOCZĘLIŚMY TE WOJNĘ ALE MY JĄ WYGRAMY. Najlepsze jest że mamy poparcie kibiców z całego kraju
AVE
i wysyłać gdzie się da to przynosi efekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piszą gdzieś o tym poparciu dla nas od innych kibiców?
Na forach albo może stronkach klubowych?
http://www.mks-korona-kielce.pl/news/show/213/
http://www.chachari.cz/vyjadreni-sdruzeni-quot-sk-1964-quot-k-sobotnim-udalostem-rn599
grozi im od roku do 10 lat pozbawienia wolnosci, moi rodzice wynajeli adwokata miejmy nadzieje ze jednak wyjdzie na wolnosc
kepistol
27-03-2008, 16:09
Czy to mozliwe ze w Krakowie byli tez policjanci z Katowic? znajomy policjant ktory pracuje w Katowicach smial sie ostatnio na osiedlu jak to swietnie sie bawili podczas tego wyjazdu.
tomekk_86
27-03-2008, 18:00
Będa zbierane pieniądze dla zatrzymanych na meczu z Arką??
Oświadczenie poszło też do Uwagi
Czy to mozliwe ze w Krakowie byli tez policjanci z Katowic? znajomy policjant ktory pracuje w Katowicach smial sie ostatnio na osiedlu jak to swietnie sie bawili podczas tego wyjazdu.
wg mnie mozliwe , ba nawet prawie pewne
chocby ten starszy tajniak ktory jezdzi za nami wszedzie ...
Na 100% był właśnie ten co jeździ za nami z kamerą, chyba nawet jak nasz przedział wyjebali na peron to on nas kręcił, pewnie więcej osób wie o jakim typie mowa.
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=2919&st=360
http://wiaralecha.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=1
z naszego forum:
Ważna prośba do wszystkich. Nie można kręcić opraw podczas meczów, żeby nie psuć efektu i się nie dekoncentrować, ale macie inną okazję, żeby się spełnić jako fotograf lub kamerzysta.
Już od wyjazdu do Chorzowa, proszę robić jak najwięcej zdjęć, szczególnie twarzy, blach i innych oznaczeń, wszystkich policjantów i ochroniarzy, których spotkamy na swojej drodze oraz numerów i tablic rejestracyjnych radiowozów. Tak na wszelki wypadek.
I róbcie to bezczelnie, tak żeby widzieli.
Jednocześnie proszę kręcić filmiki KAŻDEGO nieodpowiedniego, niezgodnego z prawem zachowania policjantów i ochroniarzy. Nieważne czy będzie to uderzenie pałką, popychanie czy chamskie odzywki. Wszystkie takie zachowania, które będą udokumentowane, będziemy zgłaszać do odpowiednich organów.
Prawo obowiązuje wszystkich, nawet policję.
Parafrazując komendanta głównego policji"
"Zero tolerancji dla policyjnych prowokacji".
http://www.polskatimes.pl/592,28758.htm
"500 podpitych i agresywnych kibiców"
autora tego tekstu bym po mordzie lał...
nie wiem jak to sie ma prawnie ale czy takie kłamstwa można oskarżyć do jakiej s organizacji zrzeszającej prasę?
Ps czemu nie podaje autor ilu naszych niewinnych kibicow zaliczyło szpital albo ma trwałe urazy?
Wierutnik
28-03-2008, 00:23
no nie oszukuj sie my jesteśmy scierwem w tym wszystkim wiec nawet jakby ktos oko albo noge stracił to i tak bylibyśmy chołota najebanego bydła której sie to należy
PRZYBYSZ
28-03-2008, 07:38
Paweł Chwał25.03.2008, aktualizacja: 25.03.2008, 09:11 to ten gostek to pisał na a co chcecie jak to była Gazeta Krakowska!!!!!!!!
http://www.polskatimes.pl/592,28758.htm
"500 podpitych i agresywnych kibiców"
autora tego tekstu bym po mordzie lał...
nie wiem jak to sie ma prawnie ale czy takie kłamstwa można oskarżyć do jakiej s organizacji zrzeszającej prasę?
Jasne, że można, tylko chyba najlepiej do sądu. Przecież już nie raz były procesy dziennikarzy, którzy pisali brednie. Pozdro
Miałem z miesiąc temu egzamin z prawa prasowego i autorskiego.
http://www.freepress.org.pl/old/Moduly.doc - tutaj jest w skrócie opisane, co w tej sytuacji można zrobić.
Obawiam się, że raczej niewiele.
Tommywie
28-03-2008, 12:55
Spoko... gadalem wlasnie z tym redaktorem przez prawie 8 minut przez telefon i powiedzial ze to bylo wszystko pisane na zywo w poniedzialek i kierowal sie podaniami policji i informacjami z innych stron... powiedzial ze juz dzisiaj napisal tam jakies relacje kibicow i ze jeszcze bedzie probowal... mowil tez, ze juz rozmawial z ktoryms z kibicow i podalem mu tez nr do Kosy
pozdro
kobra100
29-03-2008, 15:55
Zastanawiam sie czy są jakieś postepy w tej sprawie. Czy to prawda że jest wiecej filmików? Bo w mediach widzieliśmy tylko jeden... I niestety w nim nie widac co tam naprawde się działo... Jedynie krzyki i grożby tych pseudosadystów... A obawiam sie ze to za mało... I czy sprawa pójdzie do sądu, o ile juz nie poszła, i co na to prawnicy... czy są w stanie wygrać tę sprawe.
Aha i czy wiadomo co jest z zatrzymanymi? Mam nadzieje ze udupią tych niebieskich ufoludów.
cHwdp
Przepraszam, że się pytam ale co delegatom PZPN nie pasuje w transparentach?? Ciągle grożą przerwaniem meczów. A na nich nie ma nic brzydkiego :jezor:
Chciałem się dowiedziec czy w AŚ w Wadowicach są jacy Kibice Gks bo chcielismy jakieś paczki zrobic dla nich jeżeli jest to mozliwe jak coś to pisac na PW.
Conrado Coneri
04-04-2008, 17:39
Mógł by ktos napisac jak jest z dowodami (filmiki(jest duzo jch),odukcjie )i jak z ta sprawa wogole bo juz jnne osoby sie pytaja o to na forum Kazdy by chciał zeby Byli ukarani tez za Prowokacjie,bicije pałkami,wyzwiska,kradzieze i skandaliczne zachowanie Policji w Krakowie itd.--a jeszcze do tego Zarzad ukarał klub zakazem wyjazdow meczowych a kiedy sie skonczy ta sprawa to nie wiadomo ,albo ukarza tylko kibicow i koniec Mysle ze sie wezmiecie za to
Każda Gazeta Która Napisze Głupstwa Nt. Wydarzeń Ma Prawny Obowiązek Zamieszczenia Naszej Odpowiedzi Lub Sprostowania !
kobra100
04-04-2008, 17:53
No ale pewnie sprostowanie umieszczą dopiero, kiedy sprawe wygramy.. czyli dobre pary miesięcy... A odpowiedz tzn, że każdy ma prawo wysłanie do gazety swojego zdania czy jak? Bo pewnie musi być czymś potwierdzone tak czy siak.
Troche to wątpliwe dla mnie... Niestety
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.