View Full Version : Narciarstwo
ultrasavanti
10-01-2008, 12:42
Zima trwa więc temat musi być !!
Gdzie proponujecie jakis wyjazd na narty
Ja polecam Zwardon. Kiedys jezdzilem co zime i nigdy sie nie zawiodlem.
ultrasavanti
11-01-2008, 00:19
Ja polecam Nową Osade w Wiśle, w tygodniu bez kolejek, stok przygotowany na 5 ( jak na PL warunki )
Velka Raca! tam zawsze wszystko jest zajebiste ;)
Kotelnica w Białce Tatrzańskiej (dzisiaj wróciłem) - super przygotowane trasy, wszędzie krzesełka, trasy dla każdego. Tylko, że teraz zaczynają sie ferie i juz dziś po południu było zajebane ludźmi, wiec prawdopodobnie przez najblizszy miesiąc trzeba sobie odpuscić
ultrasavanti
11-01-2008, 18:05
Velka Raca-chce sie tam wybrac w lutym na dłuzszy wypad, mógłby ktos przesłac jakas mapke dojazdu ( moze byc z Katowic) i dobra miejscówke do zakwaterowania ??
Ja polecam wyjazd do Vratnej . Bardzo fajnie jest tam tutaj stronka jakby ktos sie chcial wiecej dowiedziec
http://zima.vratna.sk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Jutro wyjeżdżam szusować po muldach do Zuberca :napinka:
jeździł ktoś w Wierchomli? wybieram się w tym roku i chciałbym usłyszeć jakieś opinie. z góry dziękuje i pozdrawiam :)
w kazdym razie nie do polski!
Velka Raca jest ok po stronie slowackiej
Kiedys 10 lat pod rzad jezdzilem pod Chopok do Demanovskiej Doliny i bylo super a pewnie tam cos zmodernizowali wiec jest kaj jezdzic, trasy od takich dla dzieci po trase gdzie byl bieg zjazdowy organizowany.
W Słowacji w tej chwili kompletna klapa śniegowa....
już nawet armatek nie puszczają bo za ciepło...
Demanovską Doline polecam fajnie,blisko na Hopok.Jedyny minus dla mnie to to że nie ma tam kompletnie co robić po nartach... zadupie straszne. "sklep spożywczy" zaopatrzony jak u nas za prl-u.
Sam Hopok-góra bardzo fajna,można powalczyć,tylko tak jak pisze na chwile obecną pojeździć na Słowacji nie idzie...
ultrasavanti
11-02-2008, 09:29
Velka Raca- byłem wczoraj, warunki bdb, takze POLECAM wszystkim wybierającym sie na narty.
Dziś byłem w pracy na Skrzycznem-warunki narciarskie co najmniej dobre tylko no właśnie tylko luda tyle ,że masakra
PS nie ma jak pooglądać okolicę z wieży na Skrzycznem (w tym roku juz trzeci raz:))
bylem dzis na Siglanach w Wisle. Fajny stok, nawet nie jest drogo, nie bylo duzo ludzi, szkoda ze taka krotka trasa. Dobre dla poczatkujacych. www.siglany.wisla.pl
Witam!!! Polecam Kubinska Hole na Słowacji. Dobrze przygotowane stoki i dobre ceny Polecam http://www.skikubinskahola.sk/
Witam !! był ktoś dzisiaj w Wiśle ?? Wybieram sie jutro gdzieś w tamte rejony, tylko słyszałem ze warszawka ma ferie i nie chciałbym sie nadziec na jakies pierdolne kolejki...bede wdzięczny za jakiś cynk. Pozdro !!
ultrasavanti
19-02-2008, 01:16
Soszów--.najlepiej przygotowany na dzien dzisiejszy:)
słuchajcie chłopaków, zgadzam się w większości z tym co piszą
Białka T. - w/g mnie najlepsze miejsce w Polsce, najlepiej pojechac na tydzień w okresie gdy nie ma ferii, śmiesznie to zabrzmi (przez pryzmat polskich ośrodków narciarskich), ale naprawdę można się najeździć na 110 %
Zuberec - jest ok, w samym Zubercu nie ma może rewelacji, ale kilka kilometrów obok znajduje się Rohace Spalena, gdzie zarówno stoki jak i całe zaplecze są elegancko przygotowane. A sam ośrodek Rohace odkryłem przypadkowo, bo Słowacy z Zuberca zamiast w nocy przygotowywać sztuczny śnieg (akurat tylko w nocy były sprzjające temu temperatury) to lali w mordę, i przez 2 dni można było conajwyżej letnie grand prix uprawiać na tym stoku :)
Kubinska Hola - też super, w kategorii cena/jakość spokojnie 8/10 punktów można dać, jest fajne schronisko w połowie góry, ceny nawet w sezonie przystępne, napewno bardziej oszczędna opcja jak Białka T.
michal_91
19-02-2008, 08:19
Ja bylem wczoraj na Cieńkowie w Wiśle, całkiem ok. Nawet nie bylo kolejek 1 trasa przygotowana bardzo dobrze, 2 srednio ale i tak polecam. Soszów byłby ok gdyby nie te kolejki. Wczoraj otwarli Poniwiec w Ustroniu super stok ale teraz im chyba troche sniegu brak.
bylem na chopoku niestety wtedy kiedy gorole mieli ferie i bylo duzo ludzi. ale nawet pomimo to slowacy to cholerne lenia. ratraki kupili chyba tylko dla ozdoby. wiele sie zmienilo przez 6 lat keidy tak ostatni raz bylem ale trasy slabe a jak juz przyjdzie troche mgly to narty trzeba zamienic na gorzole.
za rok miejmy nadizeje Austria. do Polski nie jezdze bo za duzo ludzi a slowacy mnie w tym roku wkurzyli
katowicer
19-02-2008, 13:07
Euro staniało,na narty tylko austria,włochy....
Jebać szczyrk,szkoda kasy
Euro staniało,na narty tylko austria,włochy....
Jebać szczyrk,szkoda kasy
Nic dodać nic ująć.
Moje ostatnie wizyty w pracy na wież w Szczyrku potwierdzają :
zależnie od warunków trasy momentami kiepskie,sporo kamieni i to co najważniejsze jak poprawiają się warunki to proporcjonalnie rośnie kolejka na krzesełka
jakie warunki na górze Żar?
Widzę że sporo osób jeździ na nartach ;-)
Może się powtórzę ale może byśmy wyskoczyli w Beskid w sobotę w żółtych koszulkach i pokazali całej Polsce jak GieKSa jeździ na nartach.
Od 20 osób zaczynają się zniżki na skipassy.
katowicer
11-02-2009, 20:47
mimo że od mojego ostatniego wpisu w tym temacie troszkę minęło a euro troszkę:) podrożało to i tak lepiej raz a dobrze przez tydzeiń pośmigac na porządnych trasach niż męczyc sie na tych polskich łaczkach.
Wystarczy tylko raz wyjechać.
wtym roku Silwerata po raz 3 pokonana a za rok Zillertal??
Dziś bardzo dobre warunki w szczyrku. Co prawda trasy nie zawsze są idealnie zrobione ze względu na ciagle padający śnieg, ale za to jest go mega dużo i ponadto wyjątkowo mało ludzi. Jak dla mnie najlepszy dzień pod względem jazdy w Szczyrku w tym sezonie :]
Odnośnie postu wyżej, koszulki to raczej kiepski pomysł ale jak ktoś nie jeździ w kasku to czapeczki wyglądają naprawdę konkretnie! Zdjęcie zrobione w okolicach sylwestra na Pilsku:
http://i44.tinypic.com/2yxfxx3.jpg
JohnyManhattan
12-02-2009, 14:05
jakie warunki na górze Żar?
Bylem w weekend i bylo dobre, ale coraz gorsze, jesli dzisiaj dopada to spoko. Niewiele ludzi, a trasy jak na otaczajace stok zielone laki, calkiem dobrze przygotowane.
katowicer
17-02-2009, 07:33
http://photos.nasza-klasa.pl/2037842/58/other/std/87aba8380d.jpeg
ciekawe zdjęcie :piwo:
a gdzie to było robione ?
_______
w piątek znów zwiedzę Szczyrk - skrzyczne :)
zapraszam :>
katowicer
17-02-2009, 14:22
zdjęcie robione prawie na granicy Szwajcari i Austrii w regionie narciarskim
Silvretta.W skład tego regionu wchodzą ośrodki Ischgl/Sammnau, See,Kappl i Galtur.
Jest gdzie jeździc i gdzie kupić tanie alco(strefa bezcłowa z Samnau)
Mam jescze jedno zdjecie w klimatach GKS-Banik Niech ktoś,kto potrafi z komórki na kompa zrzucic zdjecie poda mi nr kom na pw.Mój kabelek sie zawieruszył:)
a ja miałem dzisiaj smażyć na skrzycznym a zaniosło mnie do Brennej na węgierską.
bardzo fajnie mi się tam jeździło - choć trasy są krótkie...
brak kolejek, dużo śniegu.. nie było źle ;)
mam do sprzedania bony do intersportu o wartości 1500 zł, jakby ktoś planował zakup albo jakiegoś innego sprzętu, to piszcie na priv:)
Jo niedziela spędzom na skrzycznym :) przynajmniej tak mi sie zdaje. Zobacza jak bydzie.
Ostatecznie wylądowałem w Ustroniu na Czantorii. Jak na niedziele to tak tragicznie nie było. Warunki super tylko potem duzo lodu. pozdro.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.