PDA

View Full Version : Traktat Lizboński

Blejz
19-03-2008, 21:26
za albo przeciw

zachecam do dyskusji

ja oczywiscie przeciw

art 3a pkt 3
Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań i powstrzymują się od
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii.”.

nie chce zeby moje dzieci wychowywaly sie w kraju nadwislanskim

jak mowil hitler zabrac narodowi historie/tozsamosc/ a nie bedzie go w 2 pokoleniu

http://youtube.com/watch?v=YKjjUj-fKpY

http://youtube.com/watch?v=GLgBplvmw7M&feature=related

PS 1 prosze nie utozsamiac mojego veta z pogladami PiS
PS 2 prosze kogos kumatego o wstawienie ankiety ;)

majk
19-03-2008, 21:29
ja też jestem przeciw. staniemy się "wojewódzctwem" Unii i tracimy dużo z naszej suwerenności. Po ratyfikacji traktatu reformującego nie będzie można odrzucić dyrektyw unijnych. Polska (póki co pisana z dużej) może odrzucić traktat, bo jest suwerennym krajem. Po ratyfikacji takiej możliwości po prostu nie będzie.

Facundo
19-03-2008, 22:50
Mnie bardziej całe te socjalne bzdury od tego traktatu odrzucają niż te całe "patriotyczne" gadanie.

Mayek
19-03-2008, 23:07
jakbym byl Polakiem to moze bylbym na nie. A tak to jestem na tak, wole miec w portfelu euro i zyc w cywilizowanym kraju. im wiecej unii tym lepiej dla mnie jako jednostki.
btw tez mnie denerwuje ten caly socjal ale co zrobic nie ma rzeczy idealnych

ChillyWilly
19-03-2008, 23:13
Polska województwem UE?! głupota największego polskiego internauty.
Traktat porządkuje już obowiązujący system, a nawet zwiększa rolę parlamentów narodowych, więc nie grozi nam utrata suwerenności państwowej.
Ratyfikować!

Blejz
20-03-2008, 07:36
art 3a pkt 3
Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań i powstrzymują się od
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii

to jest artykul z nowego traktatu jakos nie widze zeby bronil on interesow

panstw narodowych a wrecz przeciwnie

Gumi$
20-03-2008, 09:19
przeciw a czemu?
bo kiedyś ZSRR to teraz UE.
Będziemy pachołami Brukseli i będziemy tańczyć jak nam zagrają.
Będziemy mieli tyle do gadki o swoim losie Żyd co za czasów okupacji.
Chcę Wolnej i Silnej Polski.

art 3a pkt 3
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii

wszystko na temat.

Facundo
20-03-2008, 10:59
Gdyby nie Unia to byśmy dalej w dupie siedzieli, a te całe nacjonalistyczne gadanie było dobre ale w poprzednim wieku.

Patrząc na poziom jaki reprezentują Polscy politycy to już wolę, by rządzili Ci z Brukseli.

qwazi
20-03-2008, 11:09
jakbym byl Polakiem to moze bylbym na nie. A tak to jestem na tak, wole miec w portfelu euro i zyc w cywilizowanym kraju. im wiecej unii tym lepiej dla mnie jako jednostki.
btw tez mnie denerwuje ten caly socjal ale co zrobic nie ma rzeczy idealnych

100% racji
jestem ZA..
pozdro

Blejz
20-03-2008, 11:16
dziwnym trafem wiekszosc europejczykow jest przeciwna temu traktatowi

dlatego o ratyfikacji maja zdecydowac parlamenty reprezentujace estblshment

gdyby we wszystkich krajach odbyly sie referenda traktat przedpadlby z kretesem

co do politykow/urzednikow z brukseli sa tak samo glupi jak nasi

Blejz
26-03-2008, 18:27