View Full Version : Traktat Lizboński
za albo przeciw
zachecam do dyskusji
ja oczywiscie przeciw
art 3a pkt 3
Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań i powstrzymują się od
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii.”.
nie chce zeby moje dzieci wychowywaly sie w kraju nadwislanskim
jak mowil hitler zabrac narodowi historie/tozsamosc/ a nie bedzie go w 2 pokoleniu
http://youtube.com/watch?v=YKjjUj-fKpY
http://youtube.com/watch?v=GLgBplvmw7M&feature=related
PS 1 prosze nie utozsamiac mojego veta z pogladami PiS
PS 2 prosze kogos kumatego o wstawienie ankiety ;)
ja też jestem przeciw. staniemy się "wojewódzctwem" Unii i tracimy dużo z naszej suwerenności. Po ratyfikacji traktatu reformującego nie będzie można odrzucić dyrektyw unijnych. Polska (póki co pisana z dużej) może odrzucić traktat, bo jest suwerennym krajem. Po ratyfikacji takiej możliwości po prostu nie będzie.
Mnie bardziej całe te socjalne bzdury od tego traktatu odrzucają niż te całe "patriotyczne" gadanie.
jakbym byl Polakiem to moze bylbym na nie. A tak to jestem na tak, wole miec w portfelu euro i zyc w cywilizowanym kraju. im wiecej unii tym lepiej dla mnie jako jednostki.
btw tez mnie denerwuje ten caly socjal ale co zrobic nie ma rzeczy idealnych
ChillyWilly
19-03-2008, 23:13
Polska województwem UE?! głupota największego polskiego internauty.
Traktat porządkuje już obowiązujący system, a nawet zwiększa rolę parlamentów narodowych, więc nie grozi nam utrata suwerenności państwowej.
Ratyfikować!
art 3a pkt 3
Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań i powstrzymują się od
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii
to jest artykul z nowego traktatu jakos nie widze zeby bronil on interesow
panstw narodowych a wrecz przeciwnie
przeciw a czemu?
bo kiedyś ZSRR to teraz UE.
Będziemy pachołami Brukseli i będziemy tańczyć jak nam zagrają.
Będziemy mieli tyle do gadki o swoim losie Żyd co za czasów okupacji.
Chcę Wolnej i Silnej Polski.
art 3a pkt 3
podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii
wszystko na temat.
Gdyby nie Unia to byśmy dalej w dupie siedzieli, a te całe nacjonalistyczne gadanie było dobre ale w poprzednim wieku.
Patrząc na poziom jaki reprezentują Polscy politycy to już wolę, by rządzili Ci z Brukseli.
jakbym byl Polakiem to moze bylbym na nie. A tak to jestem na tak, wole miec w portfelu euro i zyc w cywilizowanym kraju. im wiecej unii tym lepiej dla mnie jako jednostki.
btw tez mnie denerwuje ten caly socjal ale co zrobic nie ma rzeczy idealnych
100% racji
jestem ZA..
pozdro
dziwnym trafem wiekszosc europejczykow jest przeciwna temu traktatowi
dlatego o ratyfikacji maja zdecydowac parlamenty reprezentujace estblshment
gdyby we wszystkich krajach odbyly sie referenda traktat przedpadlby z kretesem
co do politykow/urzednikow z brukseli sa tak samo glupi jak nasi
to na deser
http://zdziwiony.salon24.pl/67193,index.html
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.