PDA

View Full Version : Stal Stalowa Wola - GKS Katowice (22.03 - sobota, godź. 12:00)

Taz
19-03-2008, 10:16
Stal gra w tym sezonie nierówno, choć lepiej spisuje się przed własną publicznością (4 zwycięstwa, 2 remisy, 4 porażki - bramki 11-11). Na wiosnę nie potrafiła u siebie wygrać z Pelikanem (0:0), a w ostatniej kolejce przegrała w Zabierzowie z Kmitą 0:2.

Spotkanie poprowadzi pierwszoligowy sędzia z Wrocławia, Mariusz Podgórski.

SI1964
19-03-2008, 10:43
miejmy nadzieje, że wywieziemy stamtąd kolejne 3 punkty

Madafaka
19-03-2008, 11:06
wlasnie sedzia z wrocka . moze byc wredny

RobertSK
19-03-2008, 12:06
Jak dobrze zagramy to sedzia bedzie mógł nam naskoczyc. Mysle ze Orzech po szpilu
ze Sląskiem nie bedzie juz kombinował z taktyka i jakimis smiesznymi ustawieniami typu 4-5-1.

Gramy takim samym ustawieniem tylko za Plewnie Górski a za mielnika Prasnal....

Jestem dobrej mysli:))

pozdro

Madafaka
19-03-2008, 13:09
Mielnik do boku i zmienic Plewnie za Prasnala . Oczywiscie Prasnal do obrony .

blazej
19-03-2008, 23:25
Jesli rzeczywiscie mamy sie liczyc w gornej polowce to ten mecz trzeba wygrac. Moze byc ciezej niz ze Slaskiem.Licze na 3 pkt spokojne swieta i dobra gre po ktorej bedziemy mogli sie zastanawiac jak tu pokonac Arke i patrzec dalej w nowe kolejki..

dubi84
20-03-2008, 00:42
sędzia po pierwsze jest z Wrocławia a po drugie został zdegradowany z pierwszej ligi za słabe sędziowanie! obawiam się powtórki z niedzieli ale tak czy siak trzy punkty będą nasze

stara ekipa
20-03-2008, 19:50
Arka Gdynia - Kmita 1:2
Dobrze że graliśmy już z Kmitą ... za tydzień gramy z Arką

ertai
20-03-2008, 21:15
Arka narazie forma nie błyszczy. Szczęsliwa wygrana z Bielskiem, tydzień temu remis z Turkiem. Trzeba to wykorzystać i zgarnąć za tydzień 3 pkt i jeśli pomyślnie skończy sie mecz w Stalowej Woli pozwoli się zbliżyć do Arki na 2 pkt

mariuszeeek
20-03-2008, 22:42
mógłby ktoś potwierdzić moją informację o braku Plewni w Stalowej Woli ?

dym
21-03-2008, 12:45
Ahoj Chopy wie ktos ilu Nas jedzie do Stalowej godać

Padrino
21-03-2008, 13:06
zarejestrował się wczoraj...

Żaba-Bogucice
21-03-2008, 13:16
Ahoj Chopy wie ktos ilu Nas jedzie do Stalowej godać
w ciul nos jedzie...a Ci co wiedza ilu liczbowo milcza jak zakleci.:foch:

MichalS78
21-03-2008, 13:23
Arka narazie forma nie błyszczy. Szczęsliwa wygrana z Bielskiem, tydzień temu remis z Turkiem.

Remis z Pelikanem na wyjeździe, nie z Turkiem.

przemol1984
21-03-2008, 13:49
Witojcie , mam pytanko - bedzie jutro relacja live ze szpilu albo czat ?

Grześ
21-03-2008, 14:17
chat jest zawsze a relacja cóż zobaczymy*...

* jo niy bo byda w robocie :/

przemol1984
21-03-2008, 14:29
A mógłby ktoś wciepnąć link do tego czatu , bo jutro przed meczem nie wiadomo czy ktoś go na forum da , a ja nie wiem kaj on jest

Grześ
21-03-2008, 15:31
http://s1.polchat.pl/chat.php?_room=gks_katowice

robson1986
21-03-2008, 15:37
o ktorej jest wyjazd na emcz do stalowej woli moze mi ktos powiedziec z gory dziekuje?

Bonus
21-03-2008, 15:40
o ktorej jest wyjazd na emcz do stalowej woli moze mi ktos powiedziec z gory dziekuje?

no kurwa chyba se zartujesz:dead::dead::dead::dead::dead: wszystko pisze dupnymi literami tylko trzeba umiec szukac

4 rano odjazd 4:15

robson1986
21-03-2008, 15:43
dzieki brachu to czuje ze zaskoczymy to stal i chyba panowie cos nie ebde mic mrawych min znow ebdzie taki wjazd jak kiedys na pucharze polski pod kasy czy teraz spokojenie ahah:P

Pavel64
21-03-2008, 18:41
Wygramy Wygramy Wygramy, Stalówke pokonamy !!! :) nie wyobrazam sobie innego scenariusza niż wywiezienie 3pkt z Podkarpacia...

Pio1989trek
21-03-2008, 22:29
nooo dokładnie forma świetna , byle udało się wygrać choć 1-0 bo jaki sens wygrywać z jednym z najlepszych zespołów w lidze , a potem tracić punkty ze słabymi . GKS Tylko 3 pkt. !

wujekdobrarada15
22-03-2008, 08:26
Wiadomo już czy będzie audycja jakaś? "minuta po minucie"???

stara ekipa
22-03-2008, 08:36
Nasi dotrą chyba na II-połowę ... awaria cugu

Rahim
22-03-2008, 09:02
Chyba tzw. "awaria" ehh

Now
22-03-2008, 09:36
już jadą. ale to chyba nie ten temat :P

Rahim
22-03-2008, 11:06
...
sorry
na sportowych faktach nie podali na poczatku Kaliego
:zabki:

marcin85
22-03-2008, 11:50
1-0 stal

Momo_Group
22-03-2008, 12:12
Nerwy mam jak **** ! Poszedłem sobie jajka spokojnie święcić z przekonaniem że wywieziemy ze Stalowej Woli 3 pkt., a tu kapa...

DO BOJU TRÓJKOLOROWI, BRAMECZKI STRZELAMY, TRZY PUNKTY JUŻ MAMY... !!!

Krzyś
22-03-2008, 12:53
I oto weryfikacja naszych moziwości;/
szkoda.
ale przynajmniej ze spokojem mozna patrzeć na next szpile.
spaść nie spadniemy, awans nam nie grozi.
po prostu luz:)

Maleks
22-03-2008, 12:56
ciąg dalszy relacji ze strony, która ze względu na zbyt duże zainteresowanie nie wydala

90+4' koniec meczu. Pierwsza porażka w roku katowiczan.
90+2' Iwanicki po kontrze uderza z dystansu, Gorczyca na raty broni.
90+1' zmiana w Stali - Trela opuszcza boisko, zastąpiony przez Łukasza Stręciwilka.
85' kolejne żółte upomnienie - winowajca Uwakwe ukarany za faul.
83' ostatnia zmiana w drużynie Katowic - za Krysińskiego Sebastian Gielza.
81' kartka dla Gheczy za opóźnianie gry.
80' rzut wolny z lewej strony pola karnego, po dośrodkowaniu Plewni piłkę wybijają obrońcy, Prasnal bez namysłu uderza z powietrza, lecz Wietecha paruje strzał do boku.

ejr
22-03-2008, 13:01
Koniec, szkoda straty punktow :/

ZIGRIN
22-03-2008, 13:02
i po marzeniach o awansie...

stara ekipa
22-03-2008, 13:03
Szkoda że piłkarze zjebali nam Swieta i nadzieję na awans ze słabiutką Stalówką ... Zdrowych,Wesołych Panie i Panowie

JAGO75
22-03-2008, 13:06
C...Z WYNIKAMI GKS jesteśmy z Wami!!!

Fuhrer
22-03-2008, 13:09
Święta zjebane dokumentnie a najgorsze jest to, że z tych relacji wynika, że Stal wygrała w pełni zasłużenie.

rafalbombel
22-03-2008, 13:10
Troche to smutne - ale prawdziwe - "JESTEŚMY ZA SŁABI NA 1. LIGE a nawet na podbój 2. LIGI"
1) W pruszkowie ledwo remis
2) Ze Śląskiem wygrana z drużyną która już ma awans i gra bez ambicji a nawet z przewagą jednego zawodnika nie byliśmy drużyną lepszą na boisku
3) Porażka na słabiutkiej, wykartkowanej Stali

WESOŁYCH ŚWIĄT

Homer
22-03-2008, 13:14
Porażka w kiepskim stylu ze słabą Stalą. Kadrę aż taką słabą nie mamy. Jakieś wnioski trenerze Piekarczyk ?

przemol1984
22-03-2008, 13:18
Z tego co słyszeliśmy w tej relacji to wynik w pełni odzwierciedla to co było na boisku...a mogło być gorzej , niestety . Już po meczu ze Śląskiem Orzech martwił sie , że Jacek ma za dużo roboty w tej bramce , teraz też dzięki niemu nie było gorzej dla nas . Jeżeli nic sie nie zmieni to nici z awansu . Nie dość , że wszyscy już mamy po świętach to zostaliśmy ''uraczeni'' przedwczesnym śmigusem - dyngusem...

Krzyś
22-03-2008, 13:18
Jaromin dzis w Sporcie, sie dziwił dlaczego buki na nich nie stawiają.
teraz widac dlaczego.

Najgorsze jest to, że teraz będa mecze o nic.

WESOŁYCH ŚWIĄT!

GieKSiorz87
22-03-2008, 13:19
Krótko i na tymat:
Przegrać tam kaj nawet PELIKAN rymisuje = jajco już inakszy smakuje :/

gorski1991
22-03-2008, 13:21
Na awans w tym roku nie ma co liczyc :/ Albo że Piekarczyk dostanie pizde w łeb i zacznie myśleć !!!

Fuhrer
22-03-2008, 13:23
Nie mamy niestety prawa myśleć o awansie, skoro na 11 meczów wyjazdowych wygraliśmy tylko 2. Ostatni mecz wyjazdowy wygraliśmy 15 sierpnia ubiegłego roku! Ponad 7 miesięcy temu!!! Ja już zaczynam zapominać co to za uczucie, gdy wygrywa się mecz wyjazdowy...

przemol1984
22-03-2008, 13:24
Myślę ,że bardziej niż Orzech wnni są piłkarze , którzy już chyba myślami byli przy Wielkanocnym stole , jedyny nasz zawodnik , który zasłóżył na wyróżnienie to Jacek Gorczyca

Bebok
22-03-2008, 13:45
Co do relacji i tego co sie działo na boisku to nie przesadzajcie. Fakt jestesmy 3 punkty w dupe ze słaba Stalą, ale jeśli chodzi o przebieg spotkania to nie wiecie jak było. Relacje dla Sportowych faktów piszą zwykle kibice gospodarzy, stąd są one średnio obiektywne. Zawsze z tych relacji wynika że gospodarze graja lepiej, prowadzą gre i miażdzą dopingiem....

Wint
22-03-2008, 13:49
- W Wielką Sobotę w czwartej lidze było zwycięstwo z ŁTS Łabędy, w trzeciej – remis z Gawinem Królewska Wola... oby teraz nie pójść dalej tym ciągiem. i wykrakał. A się dziwiłem, że kursy minimalnie niższe na Stal... :dead:

przemol1984
22-03-2008, 13:49
Jakby nasi przeprowadzali grozne ataki to na pewno byłoby to odnotowane , przynajmniej w sportowych faktach...

Homer
22-03-2008, 13:50
Co do relacji i tego co sie działo na boisku to nie przesadzajcie. Fakt jestesmy 3 punkty w dupe ze słaba Stalą, ale jeśli chodzi o przebieg spotkania to nie wiecie jak było. Relacje dla Sportowych faktów piszą zwykle kibice gospodarzy, stąd są one średnio obiektywne. Zawsze z tych relacji wynika że gospodarze graja lepiej, prowadzą gre i miażdzą dopingiem....

Grali ciulato uwierz mi, wiem to nie tylko z relacji. Stal była od nas o wiele lepsza...

Wint
22-03-2008, 13:51
Co do relacji i tego co sie działo na boisku to nie przesadzajcie. A radia słuchałeś? Po I połowie: 0:4 w celnych, 2:7 w niecelnych dla stali... zresztą słychać było co się działo.

scarface 1964
22-03-2008, 13:56
panowie - za krótko ten skład gra ze sobą, żeby były cuda....i zwycięstwa na wyjazdach.
musi być czas na to, by zawodnicy zaczęli się rozumieć na boisku.
niektórzy chyba naoglądali się gieksa.tv i myśleli, że już jutro będzie u nas orange ekstrklasa .
mecze wygrywa się na treningach poprzez wylane hektolitry potu, mozolne powtarzanie pewnych schematów w grze oraz pracą nad indywidualnymi umiejętnościami oraz co najważniejsze walką do samego końca...
nie oczekujcie, że wszystkie klocki uda się poukładać w 2 lub 3 mecze - na to potrzebny jest czas...

scarface 1964
22-03-2008, 13:59
widać brak Polczaka w obronie...
i lepszej współpracy między formacją pomocników i napastników....
nie pozostaje nic innego jak życzyć naszym piłkarzom poprawy tych elementów po świętach.
apropos Świąt
wesołych :)))

przemol1984
22-03-2008, 14:00
Szkoda tylko naszych rozbudzonych nadziei na awans...gówno bedzie z taką grą...najbliższy mecz z Arką zweryfikuje wszystko

Flame
22-03-2008, 14:11
Wypada tylko powiedzieć niestety...a nie mówiłem.

Poczekam jeszcze kilka meczy i czekam na weryfikację słów rzecznika prasowego o wzmocnieniach, zamieszczoną na tym forum.

Kadra, kadrą ja uparcie twierdze, że największym problemem jest trener, który zatrzymał się w taktycznej epoce kamienia łupanego. Ale wiem wiem wiem, na rozliczenia przyjdzie czas po sezonie, jak przez ostatnie 1,5 roku.

longman
22-03-2008, 14:23
Wypada tylko powiedzieć niestety...a nie mówiłem.

Poczekam jeszcze kilka meczy i czekam na weryfikację słów rzecznika prasowego o wzmocnieniach, zamieszczoną na tym forum.

Kadra, kadrą ja uparcie twierdze, że największym problemem jest trener, który zatrzymał się w taktycznej epoce kamienia łupanego. Ale wiem wiem wiem, na rozliczenia przyjdzie czas po sezonie, jak przez ostatnie 1,5 roku.

Czekałem na taka wypowiedź, żeby se ją zacytować i samemu nie musieć się wysilać. Jak kilku rzeczy dodatkowo naprawdę nie rozumiem, np. czemu nie powstała spółka akcyjna i nie pozyskaliśmy sponsora! Bo nawet jeżeli sponsora się szuka trudno, to było mówione, że ten, czy inny dałby więcej kasy, gdyby była spółka akcyjna. No to my nie chcemy mieć więcej kasy, czy jak to jest? No bo jeżeli nie było kasy na większe wzmocnienia i jeżeli rozumiem wytłumaczeniem jest brak sponsora, to jak wytłumaczyć to że nie ma Spółki Akcyjnej, gdzie przejrzyste finanse miały by zachęcić sponsora. Bo jeżeli nie awansujemy, to trzeba mieć inne argumenty. Może dużo, dużo słabsze, ale powinny być.

W meczu ze Śląskiem to przeciwnik dominował, mimo jednego zawodnika mniej. Z niby słabym Zniczem remisujemy. W meczu ze słabiutką Stalówka, którą męczą kontuzje, czy też kartki - wdupiamy. Jeżeli zawodnicy są OK, to trener do zmiany. Jeżeli trener jest OK, to potrzebne są duże wzmocnienia. A nawet jeżeli zawodnicy są kiepscy, a trener OK, to jeżeli nie mamy na nowych zawodników, to trza zmienić trenera, bo ten nic z nich nie wyciągnie już, a może przy nowym trenerze z innym podejściem, zawodnicy mogą pokazać coś więcej. A na zmianę trenera nie trzeba chyba tyle kasy, co na transfer 5-6 zawodników, więc bez wymówek.

gieksiarz2
22-03-2008, 14:29
Od pół roku słabo gromy.A co jest z Górskim,że wcale nie gro?Czy może mu dać szansa jak na Legii ?Cos trzeba czynić,aby wygrywać.Nasza gieksa ,nasi gracze

FC OLKUSZ
22-03-2008, 14:29
Piłkarsko po prostu wracamy do normalności - a odnośnie struktur wypowiadał się nie będę bo się nie znam.

Brawa dla tych panów co się tam udali!!

majk
22-03-2008, 14:37
moim zdaniem skład mamy nawet na awans, chłopakom trochę ogrania brakuje, natomiast sądzę, że Pan Piekarczyk nie jest trenerem, który może dać nam awans.

Krzyś
22-03-2008, 14:37
Jedyna siłą GKS, na dzien dzisiejszy to KIBICE!

Tylko Oni prezentuja się na najwyższym poziomie (doping, marketing - tak, tak, to Oni go prowadzą i to jeszcze z własnych funduszy).

qwazi
22-03-2008, 14:56
a tak wychwalaliscie zespol po Slasku. Napisalem swoj pierdolny wywod na temat poszczegolnych formacji i gry zespolu. a wlasciwie jego brak, ze nasi nie wiedzieli co ze soba zrobic, jak podac napisalem o wijasie, ze kurwa nie nalezy mu sie jedenastka bo chopsie bal kopnac pilke. taka prawda-jak pisalem po Slasku-NASI KOMPLETNIE NIE MAJA KONCEPCJI GRANIA DO PRZODU. Teraz mam nadzieje ze wiekszosc ppojdzie po rozum do glowy i wie o czym mowie.
Wygralismy ze slaskiem bo gralismy u siebie. Oni grali w 10 a po grze naszych kopaczy tego widac nie bylo.
Serce mowilo ze moze ten remis wywalczymy w Stalowej, rozum-ze wpierdol.
U nas jeszcze jakos to wyglada bo sa kibice, na wyjazdach, kazdy sie spona na GieKSe i tak to marnie wyglada.
Awans-pomarzymy:). i Teraz zobaczymy Panwie ilu "wiernych", tych co sie domagalo gry na Slaskim i stadionu na 30 przyjdzie na kolejne mecze:)
pozdro

RobertSK
22-03-2008, 15:12
Ja po meczu ze Sląskiem nie zabierałem głosu bo widziałem swoje...nieporadnosc, niedokłądnosc , brak taktyki.Było oczywiscie kilka pozytywów ale nie wybijały sie one tak bardzo...

Dzis mamy tylko suchy wynik bo szpilu nie widzielismy ale z relacji było widac ze nie istenielismy WCALE na boisku.Moze druga połowa troszke lepsza(koncówka) ale to nam nawet punktu nie dało...

marnie oj bardzo marnie

Chwała tym co pojechali!!

pozdro

Blejz
22-03-2008, 15:25
bilans wiosny jeden remis /ze sredniakiem/ jedno zwyciestwo /z druzyna ktora o nic nie gra w meczarniach/

jedna porazka /z druzyna walczaca o utrzymanie/

trenara rozlicza sie nie po wynikach a nie przez pryzmat sympatii

dubi84
22-03-2008, 15:43
Czekałem na taka wypowiedź, żeby se ją zacytować i samemu nie musieć się wysilać. Jak kilku rzeczy dodatkowo naprawdę nie rozumiem, np. czemu nie powstała spółka akcyjna i nie pozyskaliśmy sponsora! Bo nawet jeżeli sponsora się szuka trudno, to było mówione, że ten, czy inny dałby więcej kasy, gdyby była spółka akcyjna. No to my nie chcemy mieć więcej kasy, czy jak to jest? No bo jeżeli nie było kasy na większe wzmocnienia i jeżeli rozumiem wytłumaczeniem jest brak sponsora, to jak wytłumaczyć to że nie ma Spółki Akcyjnej, gdzie przejrzyste finanse miały by zachęcić sponsora. Bo jeżeli nie awansujemy, to trzeba mieć inne argumenty. Może dużo, dużo słabsze, ale powinny być.

W meczu ze Śląskiem to przeciwnik dominował, mimo jednego zawodnika mniej. Z niby słabym Zniczem remisujemy. W meczu ze słabiutką Stalówka, którą męczą kontuzje, czy też kartki - wdupiamy. Jeżeli zawodnicy są OK, to trener do zmiany. Jeżeli trener jest OK, to potrzebne są duże wzmocnienia. A nawet jeżeli zawodnicy są kiepscy, a trener OK, to jeżeli nie mamy na nowych zawodników, to trza zmienić trenera, bo ten nic z nich nie wyciągnie już, a może przy nowym trenerze z innym podejściem, zawodnicy mogą pokazać coś więcej. A na zmianę trenera nie trzeba chyba tyle kasy, co na transfer 5-6 zawodników, więc bez wymówek.

mówisz że Znicz jest słaby? spójrz w tabele! Znicz jest wyżej od nas i ma 5 punktów wiecej od nas! A do tego pewnie wygra dzisiaj na Śląsku! To co my mamy o sobie w takim razie powiedzieć?

bukowianin
22-03-2008, 15:44
Już widze te tłumaczenie Orzecha,nierówna murawa itd.Nasi Trenerzy są zaślepieni i wrogo nastawieni do naszych wychowanków dlaczego nie gra Gajowski nasz najlepszy obrońca rok temu,Sadzik w gazie pokazał to w meczu z Beskidem 45 min. rewelacja,Górski tak chwalony po Legii,ale drugi mecz pod rząd wchodzi super Joker Gielza pupilek naszych pseudo Trenerów ja przynajmniej tego nie rozumie.

Von Baron
22-03-2008, 15:57
Panowie GIEKSA potrzebuje trenera i Mężyka z Bytomia.

papniok
22-03-2008, 16:14
wchodzi super Joker Gielza ... ja przynajmniej tego nie rozumie.

Z znasz sie troche na piłce??Wiesz za Kogo wszedł Gielza?????

Pierre
22-03-2008, 16:23
Von Baron zgadzam sie z tobą w 100% potrzebny jest nowy trener który ożywi gre GieKSy

longman
22-03-2008, 16:26
mówisz że Znicz jest słaby? spójrz w tabele! Znicz jest wyżej od nas i ma 5 punktów wiecej od nas! A do tego pewnie wygra dzisiaj na Śląsku! To co my mamy o sobie w takim razie powiedzieć?

To - chyba to - powiedział Krysiński, nie ja. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! Nie ma baraży z trzecioligowcami, ale jakby były, to od miejsca barażowego tylko 4 punkty nas dzielą!

Snickers
22-03-2008, 16:31
Kuźwa chopy potrafią wygrać z dobrymi klubami z czołówki tabeli a przegrywają z dziadamy którzy walczą o utrzymanie

Mike
22-03-2008, 16:31
myślałem że remis to najgorsze co może nam się przytrafić w Stalowej Woli, szkoda, meczu nie widziałem więc co tu pisać...
niektórzy przesadzają z tym trenerem, porażka i do wymiany? bez sensu. trenera to będziemy po zakończeniu sezonu oceniać.

Wiciowiec
22-03-2008, 16:36
Mike - to samo było mówione pół roku temu. Udało się awansować, bo KSZO nie zagrało w barażach, ale wszyscy pamiętamy jak wyglądała nasza gra. Jak dla mnie Piekarczyk musi odejść!

Von Baron
22-03-2008, 16:36
Czasami jest tak że zmiany są potrzebne.

przemol1984
22-03-2008, 16:38
Tutaj przede wszystkim piłkarze sami są sobie winni , a Piekarczyk swoją drogą...

longman
22-03-2008, 16:41
Mike - to samo było mówione pół roku temu. Udało się awansować, bo KSZO nie zagrało w barażach, ale wszyscy pamiętamy jak wyglądała nasza gra. Jak dla mnie Piekarczyk musi odejść!

Problem jest w tym, że w przyszłym sezonie będą ZL i Widzew w II lidze i będzie usprawiedliwienie jeżeli nie awansujemy i kolejne 2 lata w plecy (bo na kolejny sezon pewnie nic się nie zmieni).

Tutaj przede wszystkim piłkarze sami są sobie winni , a Piekarczyk swoją drogą...

No ja drużyna co mówi, ze chce awansować, to ze stalą powinna wygrać nawet jeżeli taktyką trenera było by strzelanie sobie goli samobójczych, prokurowanie karnych.

Kuźwa chopy potrafią wygrać z dobrymi klubami z czołówki tabeli a przegrywają z dziadamy którzy walczą o utrzymanie

Powiedz, że żartujesz. Ucufaliło im się ze Śląskiem, bo wyglądali marnie w tym meczu!

remisy/przegrane z czołówką (z tą lepszą czołówką zwykle przegrana, z Rozwojem trzy remisy, remis z Jastrzębiem i Zniczem, może z kim tam jezscze):
26-05-2007 GKS Jastrzębie III liga
19-05-2007 Rozwój Katowice III liga
09-05-2007 Rozwój Katowice PP
14-04-2007 Raków Częstochowa III liga
07-04-2007 Gawin Królewska Wola III liga
07-10-2006 Rozwój Katowice III liga
08-08-2007 Znicz Pruszków
12-08-2007 Śląsk Wrocław
22-08-2007 Arka Gdynia
03-09-2007 Piast Gliwice
09-09-2007 Wisła Płock
14-09-2007 GKS Jastrzębie
19-09-2007 Polonia Warszawa
07-10-2007 Lechia Gdańsk
09-03-2008 Znicz Pruszków
Ciężko wyczaić ze strony gieksa.pl (90 minut się nie ładuje) co jest porażką, a co zwycięstwem, ale jeżeli dobrze pamiętam te mecze właśnie przegraliśmy/ewentualnie zremisowaliśmy. To pewnie nie wszystko w tej kategorii.

Natomiast jeżeli chodzi o drużyny z czuba to wygrali, chyba tylko ze Śląskiem w 11 na 10 (wiem może znajdziecie jeszcze jeden, 2 szpile), od czasu zwycięstwa 1:0 z Jastrzębiem w III lidze w rundzie jesiennej, na początku 3 ligi chyba!

majk
22-03-2008, 16:49
zgadzam sie, ze Piekarczyk musi odejsc, ale znajac zycie Jasiu Furtok go nie pusci bo przeciez "kumpla nie wyleje". ja to tak widze...

szarlej
22-03-2008, 17:01
zgadzam sie, ze Piekarczyk musi odejsc, ale znajac zycie Jasiu Furtok go nie pusci bo przeciez "kumpla nie wyleje". ja to tak widze...

Dobrze to widzisz,ale tu chodzi nie o jednego kumpla,a o dwóch.

hareson
22-03-2008, 17:08
Prawda jest taka,ze gdyby nie szczescie nie bylo by Nas teraz w drugiej lidze nawet.Jestesmy bardzo przecietna druzyna, z bardzo przecietnymi pilkarzami.Dopoki cos sie w klubie nie ruszy w sprawie inwestora strategicznego to tak wlasnie bedziemy wygladac.
Tu za przyklad niech posluzy klub ktorego fani jeszcze w zeszlorocznym sezonie drugiej ligi latali na stadion jak opetani a w pierwszej lidze oprocz malej masowki na "slaskim" ich faktyczny stadion swieci pustymi krzeselkami. Pytanie wiec nasuwa sie taki: jaki jest sens wchodzic jesli sie nie ma z czym??

Jestesmy lepsi na papierze w porownaniu z bytomska Polonia,ale brakuje kogs kto potrafi zespol zmotywowac, krzyknac w przerwie kiedy trzeba...Czy ktorys z Was jest w stanie wyobrazic sobie Piekarinho krzyczacego??

Gumis
22-03-2008, 17:23
Być może problem jest w głowach piłkarzy i ich motywacji ? Jeśli tak - psycholog potrzebny, od zaraz

Flame
22-03-2008, 17:23
hareson z całym szacunkiem, ale Polonia Bytom ma na dzisiaj z pewnością kadrę mocniejszą, niż my.

Co do Piekarczyka o tym, że on dalej nie ma żadnej koncepcji świadczy choćby mecz ze Zniczem. Wszystkie sparingi prawie gra 4-4-2, raz asekuracyjnie ze strachu zagrał z rezerwami Legii 4-5-1 i akurat się udało. No więc próbuje tak grać, a może się uda. Jak było to wiemy, potem wrócił do 4-4-2 udało się wygrać ze Śląskiem grającym o pietruchę, no więc tak jedziemy na Stalówkę i gramy ustawieniem ze Śląska. Na Arkę wcale się nie zdziwię, jak będzie znowu 4-5-1.

Co do dzisiejszego spielu, to pewnie będzie tłumaczenie nie murawy, ale że kilku piłkarzy było przeziębionych, albo coś w tym stylu.

Wint
22-03-2008, 17:32
szkoda, że naszych fanów nie było w pierwszej połowie, bo myślę że inaczej by to wyglądało Rozwiążmy te problemy z docieraniem na wyjazdy bo je wszystkie przegramy ;)

Rahim
22-03-2008, 17:42
Rozwiążmy te problemy z docieraniem na wyjazdy bo je wszystkie przegramy ;)

O kur.. :szok:
Bez kitu
Takiego wywiadu udzielil?
ja pierdo..
No to faktycznie beda teraz zwalac na wszystko co sie tylko da
Murawa juz wyszla z mody to trzeba zwalac ze kibicow na trybunach nie bylo
:hihi:
Profesjonalizm...

rafalbombel
22-03-2008, 17:58
A ja myślę że najwyższa pora na zmiany w sztabie w szkoleniowym. Mam ogromny szacunek dla Pana Piekarczyka i Górnika za to co zrobili na GieKSy, ale sami już powinni zrozumieć że dalej tego wózka nie pociągną. Tak naprawde wygrana ze Śląskiem zasłoniła tylko jakość gry naszej drużyny (no bo przecież zwyciężców się nie sądzi). Znów było wiele kiksów, niecelnych podań i ZEEERROOO pomysłu na grę. Liczyłem że po długim okresie przygotowawczym drużyna będzie miała jakąś myśl taktyczną na boisku, ale się przeliczyłem. Śmiem nawet twierdzić że nasi piłkarze cofają się w rozwoju (mam na myśli zdolności fizyczne). GIEKSE STAĆ NA COŚ WIĘCEJ !!!

longman
22-03-2008, 18:16
myślałem że remis to najgorsze co może nam się przytrafić w Stalowej Woli, szkoda, meczu nie widziałem więc co tu pisać...
niektórzy przesadzają z tym trenerem, porażka i do wymiany? bez sensu. trenera to będziemy po zakończeniu sezonu oceniać.

Ba! Awans nam nie grozi, spadek nam nie grozi - w pewnym sensie sezon zakończono. Wg mnie przynajmniej, wyniki gdy się o nic nie gra często zaciemniają obraz. Vide wygrana Polaków w Korei-Japonii ze USA! Grali na większym luzie i pyknęli USA, które pewnie też o nic nie grało - nie pamiętam. W USA piłka wszystkich jebie, a Polacy mieli tą motywację, ze o honor i ich pyknęli. Oceniając trenera należałoby to robić do tego szpilu, no chyba, że awansujemy, wtedy trza mu pomnik postawić na rondzie!

blazej
22-03-2008, 18:17
Dodam jeszcze ze druzynie potrzebne jest wzmocnienie pilkarzem typu Peczak czy Andruszczak ktory bedzie walczyl i biegal ktory nie odstawi nogi i pociagnie zespol.
Moze rzeczywiscie mamy slaby sklad nasze miejsce jest odzwierciedleniem tego jak gramy i jakich mamy pilkarzy...o.k mozna to zrozumiec i niemialbym do nikogo pretensji o ta pozycje czy ilosc punktow gdybym nie widzial ze "dzieki" trenerowi potracilismy troche tych punktow bo jego decyzje byly bledne poprostu.Prawda na wyjazdach nie umiemy grac szczegolnie gdy dla rywali to miejskie swieto bo przyjezdza GieKSa tylko mam juz dosc robienia prezentów takim zespolom i miejscowoscia ktore zwyciestwo z GKSem beda wspomiac latami... folklor sie skonczyl trzeba takie mecze wygrywac a jak sie nie umie grac od poczatku stawiajac na swoim to potem mamy takie wyniki jak ze Stalowka.

stara ekipa
22-03-2008, 18:25

Od roku jestem za zwolnieniem Piekarczyka , teraz jednak dałem sobie spokój aby obrońcy jego trenerskiej wiedzy i kunsztu przejrzeli na oczy że ten człowiek stoi w miejscu , już mu dużo nie zostało do końca rozgrywek , niemniej szkoda straconego półrocza i kilku talentów ...

przemol1984
22-03-2008, 18:42
Na SportowychFaktach.pl Piekarczyk narzekał na murawę , Plewnia - że w I poł. nie było kibiców , ciekawe co jeszcze ???

Krzyś
22-03-2008, 18:44
Na SportowychFaktach.pl Piekarczyk narzekał na murawę , Plewnia - że w I poł. nie było kibiców , ciekawe co jeszcze ???

my za to mamy murawe super:jezor:

co za goscie;/

longman
22-03-2008, 18:51

Z tą murawą to jednak podobno Stalówka grała na nowiutkiej, ino my mieli starą. Stalowa Wola po prostu nie gra fair play. Wiadomo, że jakbyśmy mieli te same warunki, to mogło być inaczej. W dodatku jesteśmy przyzwyczajeni do grania na murawie określanej jako "najlepsza w Polsce", na Bukowa Arena.

rafalbombel
22-03-2008, 18:55
KURWA już się tych tłumaczeń nie da słuchać....Kmita jakoś kurwa nie narzeka tylko gra swoje....

Krzyś
22-03-2008, 18:59
NOWA MIOTŁA!

Tylko pytanie: czy sie ktoś na to odważy?

Flame
22-03-2008, 19:01
Nie ma się co dziwić przecież Piekarczyk we wcześniejszych meczach odnosił zwycięstwa na murawie przygotowanej specjalnie przez ogrodników z Pałacu Buckingham.

Ośmieszania się Piekarczyka ciąg dalszy...

rafalbombel
22-03-2008, 19:05
Jakoś nie trafiają do mnie słowa że zmiana trenera nic nie da. A popatrzcie na Stal jak grali u nas to wogóle nie istnieli, wynik 2:0 to był dla nich najniższy wymiar kary,...a teraz mają nowego trenera i co ???....a wzmocnień też przecież żadnych nie mieli...i nas mało nie roznieśli w pył bo gdyby nie Jacek na bramce to by się skończyło z 4:0 :(

rafalbombel
22-03-2008, 19:07
Hubert Jaromin (GKS Katowice): - Przyjechaliśmy po trzy punkty, a niestety przegraliśmy. Jest nam przykro bo gramy o awans jeżeli by jeszcze ktoś o tym nie wiedział. Straliśmy ważne trzy punkty i myślę, że awans po tym meczu będziemy mogli odłożyć. Z całego spotkania wydaje mi się, że Stal była lepsza w pierwszej części gry, my w drugiej.

Piotr Plewnia (GKS Katowice): - Przegraliśmy, zagraliśmy przeciętny mecz no i przegraliśmy. Mieliśmy sytuacje, ale nie strzeliliśmy bramki. Tak to już bywa. Piłka jest dla kibiców, szkoda, że naszych fanów nie było w pierwszej połowie, bo myślę że inaczej by to wyglądało. Z drugiej strony nie możemy patrzeć tylko na to, że bez kibiców nie graliśmy swojego. Po tej porażce nie możemy siąść na krześle i zacząć płakać. Nie uważam, żebyśmy dalej nie mieli matematycznych szans na awans, zwłaszcza, że w tym sezonie nie wiadomo co się będzie działo do końca sezonu. Gramy dalej, gramy dla kibiców i gramy w każdym meczu. Jedno spotkanie nam nie wyszło, trudno. Myślę, że inne zespoły także nie wygrają swoich meczy. Nie powinno być tragedii.

Damian Mielnik (GKS Katowice): - Przegraliśmy dzisiejsze spotkanie. Potoczyło się tak, jak się potoczyło. Bramka padła w pierwszej połowie, potem ciężko już było odrobić. Przeciwnik się cofnął, grał z kontry. Wyszło jak wyszło. 1:0 wygrała Stalówka i trzy punkty zostały tutaj.

blazej
22-03-2008, 19:08
teraz jest dobry moment nato by szukac nowego trenera zeby sie przyjrzal zawodnikom z boku z trybun a od lata przejal zespol na powaznie.. mysle ze ktos sie odwazy.Wlasnie patrze na WIsle z Odra trenerem jest Bialek kiedys za niego dobrze gralismy mimo ze nie mielismy kasy i super zawodnikow.

a i jeszcze jedno... klubem zarzadzaja kibice i niestety niema komu przeprowadzic jakiejs akcji na trybunach Blaszoka a szkoda.. przydaloby sie i to bardzo.

rafalbombel
22-03-2008, 19:08
"Jedno spotkanie nam nie wyszło, trudno" - tych spotkań już było w chuj !!! i pora się z nich rozliczyć !!!

blazej
22-03-2008, 19:10
Plewnia "nie powinno byc tragedi inne zespoly tez przegraja" od poczatku mi sie ten transfer nie podobal.. i widze ze w gadce tez swoje Plewnia powie... szykuje sie drugi Lasek

przemol1984
22-03-2008, 19:10
I tylko jemu (Jackowi Gorczycy) należą się ukłony za to , że nie doszło do kompromitacji...

Dziki
22-03-2008, 19:18
Z tego co widze to nikt tu nie jest zwolennikiem trenera Piekarczyka. Jakby jednak ktoś był to proszę mi odpowiedzieć dlaczego nikt nie zainteresował się takim fachowcem po wyeliminowaniu Bordeux? Dlaczego nie pracował nigdzie poza prowincjonalymi klubami? Nie zadawala mnie odpowiedź, że nie interesowały go oferty. Bo jeśli go nie interesowały to znaczy, ze bał się wyzwania i wiedział, że jest za słaby. Temat rozwinąć można bardziej, ale obowiązki świąteczne nie pozwalają :alcoholic: Oczywiście szacunek za to co zrobił, ale DOŚĆ!

Druga sprawa to problem ze zwolnieniem kolegi (przyjaciela).

JASIU, przyszłość i sukces wiąże się nierozerwalnie z takimi trudnymi decyzjami!!!

_GKS_
22-03-2008, 19:25
"Jedno spotkanie nam nie wyszło, trudno" - tych spotkań już było w chuj !!! i pora się z nich rozliczyć !!!

tak tych spotkań było w chuj właśnie ogladam ślask (ktory gra calkiem inaczej niż z nami) tez brawo dla jacka bo z tego co wiem to on uratował GieKSe!!:lajkonik:

Dlaczego nie było GieKSy an 1 polowie?? sorry za głupie pytanie ale naprawde nie wiem

IGREK
22-03-2008, 19:28
niby sie pociąg zjebal i podstawiali
info z forum

stara ekipa
22-03-2008, 19:53
Z tego co widze to nikt tu nie jest zwolennikiem trenera Piekarczyka. Jakby jednak ktoś był to proszę mi odpowiedzieć dlaczego nikt nie zainteresował się takim fachowcem po wyeliminowaniu Bordeux? Dlaczego nie pracował nigdzie poza prowincjonalymi klubami?

Chociaż jestem zdecydowanym przeciwnikiem jego kunsztu trenerskiego odpowiem że z takim składem który wówczas miała GieKSa to i ja jako trener bym sie naddał :hihi:

Maleks
22-03-2008, 19:54
co do bramki - piłka po strzale Krawca odbiła się od nogi Krysińskiego i wpadła w długi róg bramki Gorczycy.

we wcześniejszej sytuacji po rzucie wolnym i rykoszecie od muru piłka uderzyła w poprzeczkę, ale Gorczyca jej nie dotknął jak sam przyznał po meczu.

ogólnie pierwsza połowa słabo, chociaż dwie dobre sytuacje (Mikulenas i Jaromin). W drugiej trochę lepiej, ale bez wyraźnego pomysłu. Najlepsza sytuacja wypracowana przez Kalego, który pociągnął lewą stroną i wyłożył piłkę Hubertowi, ten uderzył, ale bramkarz rzucający się w swoją lewą stronę zostawił rękę i udało mi się odbić piłkę. Później jeszcze ładne uderzenie Prasnala z woleja (też obronione). GieKSa mocno naciskała, ale bez efektu i porażka stała się faktem. Cóż, gra toczy się dalej.

stara ekipa
22-03-2008, 19:57
gra toczy się dalej.

przepraszam że pytam , ile do końca i jaki wynik ? :cham:

loui2
22-03-2008, 20:04
Jo ino jednyj rzeczy niy rozumia skuli czego niy gro taki facet z ambicjami jak Prasnal??? Przeca to jes ksero Ledwonia kilka lot nazot. Walka,walka i jeszcze roz walka a orzech mo to w żici bo lepszy jes inkszy leber. Dziadki czyli Piekarczyk i Górnik czas na emerytura cheba.

arekk
22-03-2008, 20:37
Śląsk-Znicz, 69 min wynik 0-3!!!

CichyBob
22-03-2008, 20:50
Dobra ni mo kłutni bo was do kąta wsadze :alcoholic:
Co do Piekarczyka .. sadze ze nastepne mecze (moze 4 kolejki ? ) udowodnia WSZYSTKIM razem z Jasiem , ze nic nie osiagniemy a to co bylo zakładane przed sezonem zostało spartaczone w pierwszych kolejkach. Moze sam sie poda wtedy do dymisji ? :lajkonik:

Pierre
22-03-2008, 20:55
http://pl.youtube.com/watch?v=0wuZ4D97WFU - gol dla Stalowych :(

Flame
22-03-2008, 21:03
CichyBob, przeca on nigdzie indziej nie znajdzie takiej ciepłej posadki, z komfortem kumpla prezesa jak u nas.

CichyBob
22-03-2008, 21:12
Flame, racja ale jakies resztki honoru wypadalo by miec, skoro cos nie idzie to czas samemu głowe podniesc i powiedziec "dość ja nie dam jednak rady". Nowy trener to świezosc dla zawodnikow, kazdy musiałby dawac na treningu od nowa 110% z siebie

Krist VB
22-03-2008, 21:15
Możemy sie cieszyć, ze po I połowie nie przegrywaliśmy 2,3-0 . Stal robiła z nami co chciała, a takiego zawodnika jak ten murzynek u nich to my sie nie doczekomy chyba już nigdy. W pierwszej połowie GieKSa spała cięzkim snem i mogli tylko plecy rywali oglądać. To, że w drugiej połowie mieliśmy przewage to tylko zasługa Stali, która broniła sie całą drużyną. Zaś słaby sędzia doł znać o sobie. Wyniku nie wypaczył ale czerwień dla Kapiasa sie należała, a i po naszej stronie nie obyło sie bez krwi. W jednym zdaniu: Powtórka z Pruszkowa, tyle tylko, że tam udoło nom sie nie stracić gola. Cytując pewnego pana ze Stalowej: "Jesteśmy nojsłabszą drużyną z jaką groła Stal " Wiele sie nie pomylił. Wyglądo to tak, jakby nasi piłkarze grali na pół gwizdka. Plewnia nie powinien dostać szansy z Arką. Ten chop nie ma jaj.To samo tyczy sie Wijasa choć ten przynajmniej walczy, a Maro nie może grać ostatniego bo zawału idzie dostać. Dziś zaś wyłożył gościowi na "sam na sam ", tymczasem pomógłby rozgrywać piłe środkiem. Iwan sie staro ale niestety mo klapki na oczach i brakuje podań do partnerów. Szkoda, że tak słabo zagroł Krysinski ale podejrzewam, że w jego przypadku to tylko słabszy dzień. Niestety Stal wykożystywała jego słabośc i grała non stop lewą stroną. Momy jeszcze Sadzika i Górskiego... panie trenerze

Dupca to, ida spać

Edit: PS My to jeszcze momy zajebisto murawa

Mariuszz79
22-03-2008, 21:37
Chopy trocha luzu... Niy pierwszo i niy łostatnio porazka... Trzicwierci forum sie narobiyło smaka na oranżada i terozki wylewo łzy, ze niy wyszło po trzeciyj kolyjce :hihi:
Co sie wlazło na forum bez zima, to co chwila ftos krykloł, ze momy tako szansa na ekstraklasa, ze o mało co,to jo som w to uwierzyłek :lol:
Tak na powaznie, to wiekszosc chyba zapomniała jak naszo GieKSa prezentowała sie na jesien. Bez zima trocha my sie wzmocnili i juz jakis ciulik :) jebnał, ze momy szansa na OE i poł forum kisiel w galotach. Ludzie, cieszcie sie z tego co momy! Z takim skladem i z takim sztabem osiagnelismy ich wyzyny. Momy prawie pywne miejsce w 2 (1) lidze i trza byc z tego zadowolonym!
Co do zmiany trenera, to działacze powinni wziasc przikład z Bełchatowa. Tam sie tyz w koncu przeloła czara goryczy... i takiego chopa z ktorym zdobyli wicemajstra, mieli odwaga wyjebac! Ino, ze skorokopy z Bełchatowa sie roz sprawdzili i pokozali na co ich stac!
Na prziszłosc co niykerym zycza by liczyli siły na zamiary!!! :zabki:
Wesołych Swiat!!!

Ps. I jeszce jednyj rzeczy niy rozumia ... fto sie boi 2(1) ligi we prziszłym syzonie???
Kluby pryzyntujace poziom Widzewa, Zagłymbia itp( dobry jak na ta klasa ) zawszy bydom! I tyn co pado, ze GieKSa niy mo szans za rok flezc do OE to skazuje GieKSa na wieczno 2 liga!!! Jak bydzie wszystko szło we dobrym kierunku, tranfery, sztab trynyrski itd to niy ma sie czygo obawiac!!! Czy to bydzie za rok, za dwa, czy za dwajscia to trza ta naszo GieKSa durs trzimac za rynka i durs wierzyc,ze bydzie dobrze!!! Po to MY som!!!!

Krzyś
22-03-2008, 21:44
:lajkonik:Chopy trocha luzu... Niy pierwszo i niy łostatnio porazka... Trzicwierci forum sie narobiyło smaka na oranżada i terozki wylewo łzy, ze niy wyszło po trzeciyj kolyjce :hihi:
Co sie wlazło na forum bez zima, to co chwila ftos krykloł, ze momy tako szansa na ekstraklasa, ze o mało co,to jo som w to uwierzyłek :lol:
Tak na powaznie, to wiekszosc chyba zapomniała jak naszo GieKSa prezentowała sie na jesien. Bez zima trocha my sie wzmocnili i juz jakis ciulik :) jebnał, ze momy szansa na OE i poł forum kisiel w galotach. Ludzie, cieszcie sie z tego co momy! Z takim skladem i z takim sztabem osiagnelismy ich wyzyny. Momy prawie pywne miejsce w 2 (1) lidze i trza byc z tego zadowolonym!
Co do zmiany trenera, to działacze powinni wziasc przikład z Bełchatowa. Tam sie tyz w koncu przeloła czara goryczy... i takiego chopa z ktorym zdobyli wicemajstra, mieli odwaga wyjebac! Ino, ze skorokopy z Bełchatowa sie roz sprawdzili i pokozali na co ich stac!
Wesołych Swiat!!!

Ps. I jeszce jednyj rzeczy niy rozumia ... fto sie boi 2(1) ligi we prziszłym syzonie???
Kluby pryzyntujace poziom Widzewa, Zagłymbia itp( dobry jak na ta klasa ) zawszy bydom! I tyn co pado, ze GieKSa niy mo szans za rok flezc do OE to skazuje GieKSa na wieczno 2 liga!!! Jak bydzie wszystko szło we dobrym kierunku, tranfery, sztab trynyrski itd to niy ma sie czygo obawiac!!! Czy to bydzie za rok, za dwa, czy za dwajscia to trza ta naszo GieKSa durs trzimac za rynka i durs wierzyc,ze bydzie dobrze!!! Po to MY som!!!!

SZACUN!

CZY TO I CZY II CZY III LIGA, NIEWAŻNE!
Ja cały czas wierze, że bedzie lepiej, ale jak długo?

dodo
22-03-2008, 21:47
w sumie racja..chyba sami napompowalismy ten balon ze druzyna ma szanse na OE ,co nie zwalnia ich oczwiscie od prezentowania max. mozliwosci w kazdym meczu... przyszly dwa wzmocnienia zima tak naprawde ..Plewnia sie chyba jeszcze przyzwyczaja do tego zespolu..a stracilismy Sierke w srodku pola i Polczka w obronie..

nie ma co sie zalic , ekstraklasa bedzie za rok w drugiej lidze, bo doborowe towarzystwo ma niby poleciec za korupcje... wiec nie jest tak zle ... ;)))

Mariuszz79
22-03-2008, 22:07
:lajkonik:

Ja cały czas wierze, że bedzie lepiej, ale jak długo?

Krzys ja tez cały czas wierze...:zabki: Mam chwile zwatpienia, a za chwile znow wierze...
Taki nasz los... :zabki:
Pozdro!

koles1989
22-03-2008, 22:57
Jak to miało być w trzech meczach 7-9 pkt?? Są 4, chyba o czymś to świadczy.. Niestety ten mecz otworzył mi oczy i chyba nie Tylko mi. Szkoda...

wyszo
22-03-2008, 23:10
No trudno przegraliśmy mecz z kategorii tych, które powinno sie wygrać ... to smuci najbardziej bo przeciez do czołówki przed tą kolejką nie brakowało aż tak dużo, ale nie ma co teraz rozpaczac, tak czy tak trener nie zostanie zmieniony do konda rundy (wg mnie to nawet dobrze bo takie posunięcie moglby sporo namieszac na niekorzysc),a jedyną nadzieją na lepszą grę są tak naprawde Kibice i pełen stadion na kolejnym meczu z Arką. Mam nadzieję ze bedzie podobnie jak ze Sląskiem wtedy jest szansa ze powalczymy i przy odrobinie szczescia 3 pkt zostana u Nas ... Do zobaczenia na Arce

wyszo
22-03-2008, 23:12
Chopy trocha luzu... Niy pierwszo i niy łostatnio porazka... Trzicwierci forum sie narobiyło smaka na oranżada i terozki wylewo łzy, ze niy wyszło po trzeciyj kolyjce :hihi:
Wesołych Swiat!!!

Podpisuje się pod tym obiema rekami :)

Fuhrer
23-03-2008, 02:13
Skoro awans nam nie grozi, to może zacznijmy ogrywać Cholerzyńskiego, a Maro niech wraca do drugiej linii. Będą z tego dwa plusy: może druga linia zacznie w końcu grać, a z każdym rozegranym ligowym meczem wartość sportowa Cholerzyńskiego zacznie wzrastać. Na razie nie przekonują nasze zimowe wzmocnienia - może to ciągle kwestia aklimatyzacji i zgrnia, a może nie...Wogóle gramy jak typowy ligowy średniak (co zresztą odpowiada naszemu miejscu w tabeli),jakoś tak bez wyrazu i koncepcji. Martwi mnie np. to, że Piekarz praktycznie od początku sezonu nie wie co zrobić z Prasnalem. Właściwie to żadna nasza formacja nie wzbudza zaufania (z wyjątkiem bramkarza). Dawniej GieKSa prezentowała różne style: w czasach Jasia i Koniarka ofensywny, poźniej zabójczo skuteczny defensywny, ale zawsze był to futbol oparty na walce i tzw.GieKSiarskim charakterze. Dlatego szlag mnie trafia jak któryś już raz w tym sezonie czytam, że np.: ,,pierwszą połowę przespaliśmy" albo ,,przeciwnicy zaskoczyli nas swoją agresywnością", albo ,,liczyliśmy na to, że przeciwnik się cofnie i będzie się bronić. A oni ostro nas atakowali." Niedobry przeciwnik! Mieli się tylko bronić bo przyjechała Wielka GieKSa, a oni bezczelnie ,,nas zaatakowali". Przecież taka sytucja ,,przesypiania" sporych fragmentów meczów zdarza się nam nie pierwszy raz. Niech w końcu ktoś coś z tym zrobi! Nie wierzę, że indywidualnie zawodnicy Stalówki są lepiej wyszkoleni od naszych, a mimo tego ponieśliśmy kolejną już w tym sezonie zupełnie NIEPOTRZEBNĄ porażkę. Mam nadzieję, że kiedyś doczekamy się jeszcze GieKSy grającej ,,jak za dawnych lat". Mam nadzieję.

hareson
23-03-2008, 05:21
hareson z całym szacunkiem, ale Polonia Bytom ma na dzisiaj z pewnością kadrę mocniejszą, niż my.

Co do Piekarczyka o tym, że on dalej nie ma żadnej koncepcji świadczy choćby mecz ze Zniczem. Wszystkie sparingi prawie gra 4-4-2, raz asekuracyjnie ze strachu zagrał z rezerwami Legii 4-5-1 i akurat się udało. No więc próbuje tak grać, a może się uda. Jak było to wiemy, potem wrócił do 4-4-2 udało się wygrać ze Śląskiem grającym o pietruchę, no więc tak jedziemy na Stalówkę i gramy ustawieniem ze Śląska. Na Arkę wcale się nie zdziwię, jak będzie znowu 4-5-1.

Co do dzisiejszego spielu, to pewnie będzie tłumaczenie nie murawy, ale że kilku piłkarzy było przeziębionych, albo coś w tym stylu.
Flame powinienem napisac o Poloni Bytom ktora wywalczyla awans w zeszlym sezoni.Moj blad, Twoja sluszna uwaga.

bochu
23-03-2008, 09:09
Ten sezon zostajemy w drugiej, a w przyszłym awans. I dobrze

dodo
23-03-2008, 10:33
Stal – stop żelaza z węglem plastycznie obrobiony i plastycznie obrabialny o zawartości węgla nieprzekraczającej 2,11% co odpowiada granicznej rozpuszczalności węgla w żelazie (dla stali stopowych zawartość węgla może być dużo wyższa). Węgiel w stali najczęściej występuje w postaci perlitu płytkowego. Niekiedy jednak, szczególnie przy większych zawartościach węgla cementyt występuje w postaci kulkowej w otoczeniu ziaren ferrytu.Stal obok żelaza i węgla zawiera zwykle również inne składniki

kimgaj
23-03-2008, 10:47
Jak sięgam pamięcią wstecz, to z reguły mecze w Wielką Sobotę nam nie służyły. U siebie czasem jeszcze wymęczyliśmy jakieś 1:0 po nudnej grze. Na wyjazdach z reguły było kiepsko. INO ŻEBY ZAŚ NIE BYŁO, ŻE TŁUMACZĘ KOGOŚ ŚWIĘTAMI.
Cóż, nie byłem na meczu, więc piszę wyłącznie na podstawie przeczytanych relacji. Według nich drużyna nie podjęła walki w pierwszej połowie. Dopiero, po reprymendzie w szatni było lepiej - czyli jednak ten Piekarczyk potrafi jakoś dotrzeć do zawodników. Pytanie tylko dlaczego po raz kolejny dopiero w przerwie? Przecież tak działo się prawie w każdym, tegorocznym meczu!
Ale wychodzi na to, że jednak trener miał rację stawiając w Pruszkowie na defensywne ustawienie. Faktem jest, że wzmocniliśmy skład (Flame, mów co chcesz, ale nadal uważam, że więcej zrobić się nie dało! No chyba, że wolałbyś znów zadłużyć się, aby ściągnąć lepszych zawodników. Jeśli tak, to tu się całkowicie nie zgadzamy). Wygląda jednak na to, że nowi zawodnicy potrzebują więcej czasu na zgranie się z resztą. Tak więc niestety na razie jesteśmy takim może trochę lepszym średniakiem i nie możemy sobie pozwolić na otwartą grą na wyjazdach - nawet w meczu z zespołami broniącymi się od spadku. Niestety, po jesieni mamy takie straty, że remisy na wyjazdach oznaczają, że awans możemy osiągnąć co najwyżej w przypadku gdy awansuje 7-8 drużyn.... Z drugiej strony, sporo dzieję się w tej II lidze - faworyci nie zawsze są lepsi od potencjalnych outsiderów. Więc myślę, że dopóki piłka w grze - MUSIMY WALCZYĆ!!! Tak czy inaczej teraz to już chyba jednak trzeba powoli budować skład na przyszły sezon, czyli stawiać na piłkarzy, którzy u nas zostaną na jesień. No może poczekajmy jeszcze na Arkę i jeśli nie wygramy to, czas zacząć myśleć ogrywaniu Cholerzyńskiego, Sadowskiego, Górskiego, Mieszczaka i innych. Niestety w tym gronie nie będzie Markowskiego, Kaliciaka i Prasnala, których latem pewnie pożegnamy...
Jak zwykle, po KAŻDEJ porażce wraca jak bumerang temat odejścia Piekarczyka. Pamiętam go jeszcze jako zawodnika, potem trenera. Niestety drużyny prowadzone przez niego nie potrafią grać ze słabszymi drużynami, za to są one bardzo skuteczne w rywalizacji z faworytami. Paradoksalnie, gdybyśmy jednak jakimś cudem awansowali..... to będziemy grać wyłącznie z lepszymi od siebie. A nawet jak nie awansujemy, to przecież za rok II liga może być... prawie tak silna jak OE(!!!).
Generalnie wszystko kręci się wokół kasy. Nie wiem ile zarabiają nasi trenerzy, ale podejrzewam, że nie znajdziemy dobrego trenera, który za taką pensję zgodziłby się u nas pracować. Ludzie, zrozumcie wreszcie, że mamy przeciętne jak na II ligę finanse, a co za tym idzie takich trenerów i piłkarzy. I jeśli to pozwoli jednak awansować, to będzie to ogromny sukces!
Wkurzają mnie natomiast teksty, o "resztkach honoru" Piekarczyka, czy "kumplach prezesa". Bo jestem pewien, że ani Piekarczyk, ani Górnik, ani Furtok nie zrobią nic co mogłoby zaszkodzić naszej Gieksie, a jeśli trzeba to odejdą. Bo to jest ich HEIMAT, dla którego oni poświęcali zdrowie, gdy RODZICE większości z forumowiczów chodzili jeszcze do szkoły...

Mimo wszystko życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT - świąt, które pokazują, że nadzieja nigdy nie umiera do końca. I choćby wydawało się, ze to koniec...to dopiero początek czegoś wspaniałego. Z reszta my, Gieksiarze wiemy chyba o tym najlepiej, bo chyba pamiętacie w jakiej sytuacji byliśmy 4 lata temu? A poza tym, czy to nie na tym forum, czy nie w tym klubie mówiło się kiedyś - DOPÓKI WALCZYSZ JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ!?

Wszystkiego dobrego :)

misiek85
23-03-2008, 11:21
Narzekacie i płączecie ino na forum ze Piekarczyk won itd !! TO CZEMU TEGO NIE POKAZECIE NA BUKOWEJ !! TYLKO ZALICIE SIE I PŁĄCZECIE JAK CIOTY NA TYM FORUM !!

Blejz
23-03-2008, 11:43
pisze to w tym watku bo drugi jest zablokowany

modowie sie za bardzo przejeli swoja rola zablokowany temat a i tak

wszystko juz napisane powiedziane i pokazane w tivi

straszenie banami jest smieszne czekam na bana (?)

Berki
23-03-2008, 12:01
Ci którzy byli wiedzą jak było i tyle wystarczy.

Rahim
23-03-2008, 12:05
Widzi mi sie ze nie tylko Ci co byli wiedza
Dobra skonczcie rozmywac ten temat bo przez forum i tak sie chuja dowiecie najprawopodobniej.

Madafaka
23-03-2008, 12:21
ZNALEZIONA CZAPKA Z GieKSy TA CZARNA KTO ZGUBIL NIECH PISZE NA PRIV !!!!!!!!!!!!

koles1989
23-03-2008, 12:33
Narzekacie i płączecie ino na forum ze Piekarczyk won itd !! TO CZEMU TEGO NIE POKAZECIE NA BUKOWEJ !! TYLKO ZALICIE SIE I PŁĄCZECIE JAK CIOTY NA TYM FORUM !!

Po to jest FORUM by się wypowiedzieć :/ i podzielić się swoim zdaniem z innymi. Takie to trudne do zrozumienia?? Gościu zrozum że nikt się nie żali i nie płacze tylko wypowiada swoje zdanie i to chyba jest normalne nie uważasz??

marcin GieKSa
23-03-2008, 14:00

Blejz nie pierdol...byles widziales??? cos czuje ze nie , wiec daruj sobie swoje mądre komentarze....
natomiast pilkarzyki pokazaly " ta walke i gryzienie trawy"...ale chuj z nimi GieKSa to My..

Piter_Jaw
23-03-2008, 14:18
Jedyny pozytyw z wczorajszego dnia...to nasza porazka! Wreszcie skonczy sie glupie pieprzenie, ze mamy szanse na awans buahaha:) Bardzo dobrze sie stalo.. Z chlopakow zejdzie niepotrzebna presja, z Arka znowu zagramy wysmienicie jestem tego pewien. W przyszlym sezonie spokojnie zaczynamy walke na awans, od zera! JP !

Shellu
23-03-2008, 14:24
natomiast pilkarzyki pokazaly " ta walke i gryzienie trawy"...ale chuj z nimi GieKSa to My..

Ale pierdolenie...

Przegrali bo zagrali słaby mecz. W drugiej połowie gryźli trawę, ale nie mieli pomysłu na grę - dlatego przegrali.

Kurwa, dlaczego zawsze po jednej porażce od razu lecą teksty "chuj z piłkarzami", "GieKSa to my"... Żenada na maxa.

Blejz
23-03-2008, 14:51
Blejz nie pierdol...byles widziales??? cos czuje ze nie , wiec daruj sobie swoje mądre komentarze....

jakby to chodzilo o ustawke albo ten klimat to ja rozumiem

a nie o kolejna policyjna prowokacje

pamietasz rozwoj ?? o pewnych rzeczach nie pownno byc "forumowej rozkmniki"

ale nt EMOGESTAPO jak najbardziej

Madafaka
23-03-2008, 14:51
dokladnie powinnismy ich wspierac po przegranym meczu bo jak bedziemy tak gadac to oni pomysla ze nie musza grac dobrze . oni graja dla NAS !!!!!!!!

marcin GieKSa
23-03-2008, 14:53
nie sadzisz ze to jest cos nie tak ...ze mozna zagrac dwa takie odmienne spotkania..cos jest nie tak...
druga sprawa piszesz ze nie mieli pomyslu na gre..to ja sie pytam od czego tam jest Piekarczyk???
Leca takie teksty bo jedziemy , czesto przez cala Polske nie dla pilkarzy bo oni sie zmieniaja ale dla tego KLUBU...

whyduck
23-03-2008, 15:28
swoja cegielke pod ten wynik dorzuciliscie WY, nagminnie piszac o łatwych 3 punktach na Stalowej

myslicie,ze pilkarze nie czytaja forum?

a to,ze Piekarczyk to cienki trener to osobna sprawa, ale nie sadze aby nas bylo stac na kogos lepszego

qwazi
23-03-2008, 15:37
swoja cegielke pod ten wynik dorzuciliscie WY, nagminnie piszac o łatwych 3 punktach na Stalowej

a to,ze Piekarczyk to cienki trener to osobna sprawa, ale nie sadze aby nas bylo stac na kogos lepszego

Swieta Prawda.
Pozdro

Shellu
23-03-2008, 15:43
Nie jeteśmy faworytem w wielu meczach tej ligi i takie spotkania będą się jeszcze zdarzać. Nie jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w drugiej lidze.

Nie chcę tylko, żeby każda porażka była zwalana na brak ambicji. Po prostu to jest taka drużyna, że czasem uda się wygrać z kimś wyżej notowanym, a czasem przegramy z jakimiś Pelikanami czy Turami. Mimo wszystko wierzę, że tych drugich przypadków będzie mniej i awans uda się wywalczyć. A jak nie - to nie będzie tragedii.

Z Arką będzie ciężko - ale w tym meczu każdy wynik jest możliwy i realny - po 33%.

Junior
23-03-2008, 15:46

Chopcy, ktorzy tam byli nie zycza sobie tego. Ciezko Ci to tak zrozumiec? Czy bedziesz dalej weszyl i nie uszanujesz ich woli?

Flame
23-03-2008, 16:01
Nie jeteśmy faworytem w wielu meczach tej ligi i takie spotkania będą się jeszcze zdarzać. Nie jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w drugiej lidze.

Nie chcę tylko, żeby każda porażka była zwalana na brak ambicji. Po prostu to jest taka drużyna, że czasem uda się wygrać z kimś wyżej notowanym, a czasem przegramy z jakimiś Pelikanami czy Turami. Mimo wszystko wierzę, że tych drugich przypadków będzie mniej i awans uda się wywalczyć. A jak nie - to nie będzie tragedii.

Z Arką będzie ciężko - ale w tym meczu każdy wynik jest możliwy i realny - po 33%.

Tu nie chodzi o brak ambicji, bo akurat jej w wielu meczach ciężko odmówić większości piłkarzy(z małymi wyjątkami), a o absolutny brak stylu od czasu początków trzeciej ligi. Za to nie ma co winić piłkarzy, tylko mizerny i słaby sztab szkoleniowy.(z wyłączeniem chwalonego Jarka Tkocza)

Tevez
23-03-2008, 16:01
Napisze to tu, bo temat w kibicach jest zamknięty.

Czy klub nie mógłby chociaż na stronce wystosowac jakiegoś oświadczenia o tym co działo się w Krakowie? Chodzi mi o potępienie tego co psy zrobiły.

19lukasbytkow64
23-03-2008, 16:03
wciepnijcie jakies swoje foto albo filmiki z meczu

Blejz
23-03-2008, 16:07
Chopcy, ktorzy tam byli nie zycza sobie tego. Ciezko Ci to tak zrozumiec? Czy bedziesz dalej weszyl i nie uszanujesz ich woli?

wiesz doskonale ze nie chodzi o zadne weszenie czy brak szacunku

tylko o prosta rzecz tu zamykany temat etc a na wszystkich innych forach

az kipi od "kumatych" wpisow analiz i opinii EOT

kluska
23-03-2008, 16:30

glupie tlumaczenie porazki.

bukowianin
23-03-2008, 16:47
Energetyk po odejsciu Piekarczyka odżył ,w Radzionkowie i Myszkowie też mile nie wspominają Orzecha i Hajera,to nie są Trenerzy na 2 Lige.

Pablo NFG
23-03-2008, 17:11
ale nie sadze aby nas bylo stac na kogos lepszego

Myśle, że za 10.000PLN nie jeden trener z młodego pokolenia, z nową myślą szkoleniową chciałby u nas pracować...

Żaba-Bogucice
23-03-2008, 17:27
ja wiem ze to raczej moj ostani wyjazd zzugiemjak sie wybiore to furaszim

ROBOGKS
23-03-2008, 18:04
teraz FAKTY, na TVN pismaki cos maja gadać w wiadomym temacie!

Joanna23
23-03-2008, 18:07
Przegraliśmy i nie ustrzegliśmy sie błędów w grze. Jestem kibicem i nie mam zamiaru być 101 trenerem na tym forum. Wierze w trenera i zespół i na pewno nie oddadzą skóry tak łatwo!!! Czas na Arkę i 3 pkt Do Boju GKS!!!!!!!!!!!!!

DaSKat
23-03-2008, 18:15
ahh co za herosi nas bronią. Powstrzymali tych bandziorów przed wejściem do miasta:lol2:

media ehhh

Krzyś
23-03-2008, 18:16
achaaaa, fajny raport na tvn buahahahahhahaaaa

Dostane 3 upomnienie???

Bo napisałem cos nie tak?

A najlepsze jest to to, ze dostalem je nie związane z pieknym miastem Tarnów, tylko za krytykę i troske w innym temacie;/

Prosze o jeszcze ...

kosa
23-03-2008, 18:19
Dostałeś je za to, że w temacie kibicowskim pisałeś o czymś innymi niż kibicowanie. W uzasadnieniu kazdego paska też miałeś to napisane.

Podczas następnego wyjazdu wpisy nie na temat nie będą karane śmiesznymi paskami, ale banami. Dziś poszło chyba jakieś 70 ostrzeżeń.

Pozdrawiam

PS. Wygasną po 5 dniach.

Co do meczu - byly okazje w koncówce na remis.

Flame
23-03-2008, 18:29
Przegraliśmy i nie ustrzegliśmy sie błędów w grze. Jestem kibicem i nie mam zamiaru być 101 trenerem na tym forum. Wierze w trenera i zespół i na pewno nie oddadzą skóry tak łatwo!!! Czas na Arkę i 3 pkt Do Boju GKS!!!!!!!!!!!!!

Tu nie trzeba być 101, albo 57839 trenerem, tylko mieć minimalne pojęcie o futbolu, żeby zobaczyć, że mamy trenera bez koncepcji i wiedzy szkoleniowej. Każdy kolejny mecz, utwierdza mnie w przekonaniu o teorii którą mi przekazali niektórzy starsi kibice, mówiącą o tym że Piekarczyk dostał za Bordeaux świetnego samograja i dzięki swojemu postępowaniu "nihil novi" niczego nie spartolił.

Poza tym jak piszę Czesio, myślę że za nawet dużo mniej niż 10 tyś zł moglibyśmy się pokusić o dobrego trenera.

Joanna23
23-03-2008, 18:36
a przedstaw swoje zdanie Zarządowi i Trenerom, z tego co wiem były takie spotkania organizowane! Byłeś??

Flame
23-03-2008, 18:49
No zarząd chyba widzi sam polot i styl gry i brak jakiegokolwiek postępu od półtora roku.

A co do trenera to wystarczają mi wytłumaczenia typu nierówna murawa, przeziębienie, albo że zawodnicy przespali którąś połowę, albo że Gielza umie się zostawić i zostanie naszym jokerem w ostatnich minutach itd.

Joanno bronisz trenera od kiedy pamiętam i masz do tego pełne prawo.

Pozdrawiam

dziobas
23-03-2008, 19:07
wedlug mnie zmiana trenera musi byc na jakiegos bardziej mlodszego ktory ma ambicje a nie spoczywa na laurach i wystarcza mu przecietna gra zespolu

dziadkom juz dziekujemy

katowicer
23-03-2008, 19:21
Bardzo dobry trener i jak to spece z małopolski mowia przychylny GieKSie to trener Kmity.
Jak widac potrafi zmobilizowac słaba drużynę do wypruwania żył....

PHela
23-03-2008, 19:42
czy nikt nie znalazl wczoraj czarnego szalu z centrum na jednej stronie GKS KATOWICE BANIK OSTRAVA a na drugiej EKIPA CENTRUM bo jak okolo 3 wysiadlem "na chwile" z pociagu zeby "rozprostowac kosci" to po powrocie go juz nie bylo jezeli ktos znalazl to prosze na PW a jezeli nie to :(( "trudno.." :(

Krzyś
23-03-2008, 19:43
gra grą, ale jak ostatnie wydarzenia wpłyną na wizerunek klubu?
to martwi.

Pavveuek
23-03-2008, 19:44
wątpie żeby go ktoś znalazł bo wiele szali zgineło ...

Joanna23
23-03-2008, 19:46
Flame po prostu taki mam charakter. Od mojego narzekania nie zaczną grac skuteczniej!!! Od połowy III Ligi jest narzekanie i co pomogło?? Będę chodzić na mecze i zdzierać gardło niezależnie Kto będzie trenerem i Kogo będziemy mieć w składzie, bo i jedni i drudzy się zmieniają. Tak już jest, chociaż czasami nie wyobrażamy sobie bez Kogoś drużyny taka jest kolej rzeczy!!!

loki266666
23-03-2008, 19:59
Piekarczyk musi odejść, tyle w temacie

Homer
23-03-2008, 20:57
Niech Piekarczyk dogra z zespołem do końca rundy wiosennej a zarząd niech po cichu szuka kogoś na jego miejsce. Od nowego sezonu powinniśmy grać z nowym trenerem; z całym szacunkiem do Orzecha jako do piłkarza i trenera ale mam wrażenie, że jako trener zatrzymał się on mentalnie w I połowie lat 90-tych i tak właśnie wygląda gra jego (naszego) zespołu...

Junior
23-03-2008, 21:00
Nie mowie, ze zle czy dobrze, ale...

Tydzien temu nikt nie pisal o zwolnieniu trenera, a po porazce znow do tego wracacie.

Flame
23-03-2008, 21:09
Junior bo pewnie większość zobaczyła, że mecz ze Śląskiem to raczej wynik tego, że piłkarze z Wrocławia grają tak naprawdę o pietruszkę. Zresztą na tym forum sporo osób mimo zwycięstwa wskazywało wiele błędów.

Mariuszz79
23-03-2008, 21:17
Nie mowie, ze zle czy dobrze, ale...

Tydzien temu nikt nie pisal o zwolnieniu trenera, a po porazce znow do tego wracacie.

Zwyciezcow sie nie rozlicza , a przegranych...:zabki:
Sam jestem ciekaw jakby na grajkow podziałała zmiana trenera! Przy Piekorzu pokazała wiekszosc na co ich stac... Pewnie nowo miotła by troszka pozamiatała :jezor: i niektorzy o swoja pozycje by musieli znow zapieprzac !

Homer
23-03-2008, 21:18

O zwolnieniu Piekarczyka pisze się od miesięcy na forum.
Fakt, że tydzień temu sporo osób tryskało optymizmem po zwycięstwie nad pozbawionym ambicji Śląskiem, który pomimo osłabienia dominował przez większość meczu, ale ja do tych osób nie należałem.

Pisanie na forum to jedno a co zrobi zarząd to drugie.

przemol1984
23-03-2008, 23:14
Mecz z Arką ostatecznie zweryfikuje nasze obecne możliwości . Zobaczymy jakie jest nasze miejsce w szeregu...Co do Piekarczyka to on już rok temu tymi szesnastoma sparingami pokazał , że sie pogubił . Zawodnicy wdupili ostatni sparing . Brak im było świerzości i tak wyszliśmy na ligę...Awansowaliśmy kuchennymi drzwiami , bo jakbyśmy mieli zagrać mecze z KSZO o II ligę to , przy ówczesnej formie , musielibyśmy liczyć na duuużo szczęścia , żeby wygrać baraż . Podzielam zdanie innych , że zatrzymał sie na połowie lat 90-tych . Myśle , że jemu bardzo zaszkodził pózniejszy rozbrat z futbolem na najwyższym , polskim poziamie . Sezony spędzone w Myszkowie i IV ligowym Energetyku zrobiły swoje...Teraz widzimy po co nasi ligowi trenerzy wyjeżdzają na staże na Zachód...

Robin
23-03-2008, 23:26
Te transfery to na duzo sie nie przydały. Jesteśmy wiernymi kibicami ale czasem to ręce opadają. Taki znicz ogrywa wrocław 3-0. Mogliśmy troche punkcików odrobić ze stalówką i co?! Robimy takie święto na Bukowej (np. z wrocławiem) staramy sie a tu taki prezent!!! Niestety ale za wyniki odpowiada trener!

OCZYWIŚCIE Z GIEKSĄ NA DOBRE I NA ZŁE!!

wyszo
23-03-2008, 23:59
Junior bo pewnie większość zobaczyła, że mecz ze Śląskiem to raczej wynik tego, że piłkarze z Wrocławia grają tak naprawdę o pietruszkę. Zresztą na tym forum sporo osób mimo zwycięstwa wskazywało wiele błędów.

O pietruszkę ?? A kto ich zatrudni jak będą grali słabo przez całą rundę ? Przecież wszyscy piłkarze z Groclinu mają praktycznie pewne miejsce w "nowym" Sląsku, wiec obecni gracze muszą zapracować sobie dobrą grą na nowego pracodawcę (przy ogromnym szcześciu może zostaną we Wrocławiu). Smieszy mnie takie pisanie bo piłkarze Sląska graja o swoją przyszłość w tej chwili.

kimgaj
24-03-2008, 00:06
Tu nie trzeba być 101, albo 57839 trenerem, tylko mieć minimalne pojęcie o futbolu, żeby zobaczyć, że mamy trenera bez koncepcji i wiedzy szkoleniowej. Każdy kolejny mecz, utwierdza mnie w przekonaniu o teorii którą mi przekazali niektórzy starsi kibice, mówiącą o tym że Piekarczyk dostał za Bordeaux świetnego samograja i dzięki swojemu postępowaniu "nihil novi" niczego nie spartolił.

Poza tym jak piszę Czesio, myślę że za nawet dużo mniej niż 10 tyś zł moglibyśmy się pokusić o dobrego trenera.

Flame możemy dyskutować o obecnej "formie" Piekarczyka. A najlepiej byłoby jego samego zaprosić do tej dyskusji. Mnie na przykład spotkanie z nim na jesieni otworzyło oczy na kilka niezrozumiałych wcześniej decyzji.
Faktem jest, ze wyników nie ma, a jedyne zwycięstwo odniesione nad grającym w 10 Śląskiem wygląda dziś inaczej w kontekście 0:3 tej drużyny ze Zniczem.

Ale BąDźMY SPRAWIEDLIWI! To on przecież zrobił z Marka Świerczewskiego doskonałego stopera (tak samo jak później z Widucha), to on "wrzucił" w meczu z Bordeaux Strojka na prawe skrzydło i to on postawił na niedocenianego gdzie indziej Maciejewskiego.

Obecna krytyka naszego sztabu trenerskiego jest jak najbardziej na miejscu. Też zastanawia mnie dlaczego pomijany jest w składzie na przykład Prasnal, Sadowski czy choćby Górski (jako zmiennik) ale przeszłości nie czepiajmy się! Bo zaraz dojdziemy do przekonania, że wszystko co złe to wina trenarów, a co dobre to zasługa kogoś innego...

Flame
24-03-2008, 00:12
O pietruszkę ?? A kto ich zatrudni jak będą grali słabo przez całą rundę ? Przecież wszyscy piłkarze z Groclinu mają praktycznie pewne miejsce w "nowym" Sląsku, wiec obecni gracze muszą zapracować sobie dobrą grą na nowego pracodawcę (przy ogromnym szcześciu może zostaną we Wrocławiu). Smieszy mnie takie pisanie bo piłkarze Sląska graja o swoją przyszłość w tej chwili.

Większość graczy Śląska to zawodnicy znani jak na drugoligowe warunki, mający świadomość że ta połowa sezonu niczego nie zmieni, bo chętni na ich usługi się znajdą. Zresztą generalnie wyniki wrocławian w tej rundzie to pokazują.

przemol1984
24-03-2008, 00:20
Wiadomo , że Orzech zrobił dla GieKSy strasznie dużo , i jako piłkarz i jako trener . Ale liczy się to co jest teraz . Ja mam do niego olbrzymi szacunek za wszystko co zrobił dla naszego klubu . Ale teraz od dłuższego czasu nie ma efektów lub jak są to wyglądają one mizernie w konfrontacji z tym co on ''osiągnął'' przez ostatnie 1.5 roku . Zmiany są potrzebne , potrzeba trochę luftu w sztabie szkoleniowym...

Homer
24-03-2008, 06:02
Ale BąDźMY SPRAWIEDLIWI! To on przecież zrobił z Marka Świerczewskiego doskonałego stopera (tak samo jak później z Widucha), to on "wrzucił" w meczu z Bordeaux Strojka na prawe skrzydło i to on postawił na niedocenianego gdzie indziej Maciejewskiego.

To były lata 90-te i mam wrażenia, że Piekarczyk się w nich zatrzymał trenersko. Potrzebujemy trenera na rok 2008

baziur
24-03-2008, 13:38
Młody i ambitny, najlepiej po 30-stce przed 40stka, ktory ma swoja wizje budowania druzyny, ktory ksztalci sie w roznych obozach szkoleniowych jak Skorża, Furtok ma znajomosci w duzej ilosci klubow, wiec dawac przyszlemu trenerowi rozwoju i wtajemniczania trenerki w zagranicznych klubach...

Tomson
24-03-2008, 13:40
Ja proponuje Benhauera. :hihi: Ponoć dobry jest.

przemol1984
24-03-2008, 14:08
Bardzo ważne dla trenera dla rozwoju jego warsztatu trenerskiego są staże w klubach zagranicznych np. w Niemczech , Anglii czy Francji . Przykłady z ostatnich lat - Marek Wleciałowski , jak Ruch był w 2 lidze , awansował , Dariusz Fornalak , jak Polonia była w 2 lidze , awansował , Piotr Rzepka , jak Jastrzębie było w 3 lidze , awansował...Trener musi się rozwijać jak chce odnosic sukcesy . Orzech niestety stoi w miejscu i wyglada to jak wszyscy wiemy...

inger
24-03-2008, 15:53
Rzadko zdarza mi sie zabierac glos, ale tym razem sie skusze ;)
Abstrahujac juz od stylu gry naszych pilkarzy zwroccie uwage na pomeczowe wypowiedzi.
Najwiekszy laik wie, ze pilka nozna polega na strzelaniu bramek. Nie sztuka stworzyc 10 sytuacji i ich nie wykorzystac, sztuka stworzyc 1, po ktorej padnie zwycieska bramka. Jezeli nasi zawodnicy tego nie zrozumieja i beda gdybac zamiast grac nie bedzie dobrze. (gdybysmy strzelili w 1 polowie 2 bramki......)
Ale nie strzeliliscie tylko straciliscie!
A jak czytam o przespaniu 1 polowy to juz mnie szlag trafia. Zadaje sobie pytanie po co oni w takim razie wychodza na boisko skoro przesypiaja 1 polowe. Nie jest tajemnica ze, mecz trwa 90 minut, a nie 45. Gratulacje dla Stali, bo wlasnie o to sie rozchodzi, zeby strzelic 1 bramke wiecej niz przeciwnik. Ich gra moze nie porywajaca, ale skuteczniejsza od naszej i maja 3 punkty.
Tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych Kibicow.
Do roboty GieKSa!

GieKSiarze.pl
24-03-2008, 18:07
kilka zdjęć z wyjazdu jest na stronie www.GieKSiarze.pl

Zapraszam!

gieksiarz2
24-03-2008, 19:30
My piszymy,my godomy a nikt nos nie popiero.W sląskiej prasie sportowej o Gieksie piszą cacy.Coś tu chyba nie tak jest ?

qwazi
24-03-2008, 21:49
po spadku byl plan powrotu do OE rozlozony na 4-5 lat. Najpierw dwa szybkie awanse do 3 potem do drugiej i min 2 sez, a max 3 sezony na awans do OE. Mam przeczucie ze Orzech zostanie do konca rundy a byc moze i rozpocznie przygotowania do nowego sezonu w drugiej lidze, bo szczerze mowiac watpie czy awansujemy:/. A druga sprawa jest brak finansow pewnie na dobrego szkoleniowca.

ayer
24-03-2008, 22:59
po spadku byl plan powrotu do OE rozlozony na 4-5 lat. Najpierw dwa szybkie awanse do 3 potem do drugiej i min 2 sez, a max 3 sezony na awans do OE.

Dokładnie taki był plan.. :zabki:

kimgaj
25-03-2008, 07:53
Dokładnie taki był plan.. :zabki:

Ayer, był czy nadal jest???

Taki plan był oczywiście jak najbardziej logiczny. Ale przyznasz, że sytuacje zmieniła się w związku ze spadkiem do II i III ligi 5-6 lepszych od nas (na dzień dzisiejszy) drużyn. Do tego z III ligi awansuje pewnie Łęczna. Oczywiście nie można zakładać, że będziemy za rok, za dwa gorsi od nich wszystkich, ale z pewnością będzie trudniej. Teraz nie da się wywalczyć awansu przeciętną drużyną, która jeśli się ewentualnie uda może być później wzmocniona do obrony przed spadkiem z OE. Obecnie jeżeli mamy awansować to będziemy musieli mieć zespół na poziomie ekstraklasy, a co za tym idzie takie też zaplecze finansowe. I tu mamy kolejny zgryz, bo przecież zmieniła się sytuacja w zarządach firm, które miały nam pomóc w tym awansie i coś mi tu wygląda na to, że również nasz plan marketingowo-finansowy musi ulec zmianie.

Myślę więc Ayer, że odpowiedź na pytania o cele na najbliższe lata nurtuje niejednego z nas.

Co do pomeczowych wypowiedzi piłkarzy i trenerów, to brzmiało to mniej więcej tak:

Byliśmy lepsi, ale przegraliśmy, bo przespaliśmy pierwszą połowę, a potem ciężko było wyrównać na ciężkiej nawierzchni. Nie wiemy dlaczego tak się stało - musimy to przeanalizować.

Powiem więc tak - byłem jednym z nielicznych na naszym forum, którzy starali się dostrzegać przede wszystkim pozytywy w naszej drużynie. Ale powoli kończą mi się już argumenty..... I sam zaczynam się zastanawiać, czy nam wszystkim nie wyszedłby na dobre taki wstrząs jaki może przynieść zmiana szkoleniowców??? I nie oceniam tu bynajmniej warsztatu trenera Piekarczyka, bo jest on NIEDOśCIGNIONY dla wielu, którzy jadą dziś po nim jak po łysej kobyle. Tak czy inaczej jeśli nie wygramy z Arką to trzeba się nad tym poważnie zastanowić. Bo za chwilę Panowie pełen stadion na Bukowej może stać się tylko wspomnieniem....

jonek
25-03-2008, 13:59
Piłkarze GKS-u Katowice przespali pierwszą połowę meczu

hajer72
25-03-2008, 18:01
Tak po cichutku...Piekorz zatrzymoł sie w rozwoju-stracił odwaga i refleks...trzymie sie jednej koncepcji,tych samych nazwisk,a czas reakcji na wydarzenia boiskowe jest szokujoncy...Trza mu piyknie podzienkowac i tyle:))) I nie godejcie ,ze nos nie stac na modego i ambitnego trenera-kiery wpusci do druzyny modo krew!
vide np: A . Sermak czy nawet sprobowac D.Grzesika...Patrzonc na tabela -to moze byc jedyno szansa ,na spokojno przebudowa druzyny(dyc nom durs rosnie srednio wieku 1 składu:((( ) Zbyt wielu grojkow zrobiło sie z Gieksy cicho przystan przedemerytalno....i tyle

pozdr.

Flame
27-03-2008, 11:28
(...)Szkoda, że nie graliśmy po swojemu. Zły stan boiska nie jest żadnym wytłumaczeniem. Graliśmy niedokładnie, zbyt często głupio traciliśmy piłkę.(...)

(...)Na nierównym boisku trudno o konstruowanie finezyjnych akcji - przede wszystkim liczyła się tu walka.(...)W drugiej połowie - zwłaszcza po wejściu Tomka Prasnala - podjęliśmy walkę, jednak przeciwnik cofnął się na swoją połowę i tak jak wspomniałem ciężko było na takim boisku konstruować akcje.(...)

Jak to jest, że jeden z najbardziej zasłużonych trenerów na świecie, przyznaje się normalnie do porażki i nie tłumaczy mizernym boiskiem, a nasz trener ma w 90% wytłumaczenie murawą, zmęczeniem, przeziębieniem itd., a nigdy nie bierze porażek na siebie.

No, a jak sobie zapecza w jednej wypowiedzi trener, widać jak na talerzu po Stalówce,

kimgaj
27-03-2008, 13:18
Hmmmm....no jakoś faktycznie trudno mi przypomnieć sobie stwierdzenie Piekarczyka w rodzaju: "Popełniliśmy błędy taktyczne" albo: "Mogłem ustawić zespół bardziej ofensywnie/defensywnie". Ale może zawodzi mnie pamięć albo sami piłkarze nie realizują przedmeczowych ustaleń...

Tu jednak muszę się z nim zgodzić. Na złym boisku zwycięstwo trzeba "wybiegać". Grając na stojąco prędzej czy później oddaje się piłkę rywalowi.