PDA

View Full Version : 10.03.2010 Komisja ds. sportu

kosa
10-03-2010, 23:17
Dzisiaj odbyło się spotkanie Komisji Sportu.

Głosowano na temat możliwości debaty na temat naszego klubu.

Ogólnie postawiono pytanie: Czy temat GKS KATOWICE i jego problemów ma być tematem debaty podczas najbliższej sesji Rady Miasta?

Trzy osoby były za, trzy się wstrzymały, dwie były przeciw.

Jutro podamy personalia i zdjęcia radnych, którym los GKS Katowice nie jest obojętny, a także tych dla których NASZ KLUB jest niczym.

Myślę, że weźmiecie to pod uwagę podczas przyszłych wyborów.

Mayek
10-03-2010, 23:26
na 31 radnych bylo 8 na sali?

Mayek
10-03-2010, 23:28
edit, pomylilo mi sie ze to komisja sportu
to jest PATOLOGIA zeby komisja sportu byla przeciw takiej debacie

butcher
10-03-2010, 23:29
ale Mayek - to tylko jedna komisja obradowała, na to wygląda (a prznajmniej to info jej obrad się tyczy)

swoją drogą tutaj będzie można znaleźć zapewne sprawozdanie z tychże obrad:
http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=20&id=6
jeszcze się nie pojawiło, ale daję już linka - jak ktoś zauważy że już jest, to niech uaktualni.

Mayek
10-03-2010, 23:34
tak, zauwazylem i dopisalem posta, prosze moderatora o poprawienie tego.
Zastanawia mnie czym w takim razie zajmuje sie komisja sportu, jestem przekonany ze czlonkowie tej komisji sa ewidetnie nam nieprzychylni, nie wiem co oznacza wstrzymanie sie? Taki czlonek nie ma zdania ze sie wstrzymuje?

zakladam ze Hyla i Szczerbowski za. Ciekawe kto jeszcze. Zydorowicz jak znam go z wczesniejszych "wystepow" to pewnie przeciw

borg
10-03-2010, 23:41
toz to kurwa jawna kpina z tymi radnymi z komisji sportu..to czym oni sie chca zajmowac i pobierac za to kase?
skoro byli przeciwko zajmowaniu sie sprawami GieKSy to co innego mieli w tym czasie w planach?czym sie chcieli te darmozjady zajac?
ps..czy nasz radny Ayer cos lobbuje za nami?:)

borg
10-03-2010, 23:44
aha...z tego co pamietam to w 4 i 3 lidze na nasze mecze na Bukowej czy tez chyba na Rozwoju bylo sporo radnych ..czemu teraz sie tak od klubu odwrócili?

Mayek
11-03-2010, 00:00
bo nie ma co roku awansu i trzeba wiecej kasy w wyzszych klasach rozgrywkowych

Franz
11-03-2010, 00:16
na poczatku mam pytanie czy ta debata odbedzie sie ? bo czytam ze 3TAK vs 2NIE (3neutrali nie licze) wiec chyba przeglosowali tak ?

a tak poza tym to jest kpina bo wszyscy URZEDNICY MIEJSCY powinni byc za poniewaz GKS to KLUB MIASTA (podobno?) wiec nie wiem dlaczego paru nie chce a paru innych moze sie boi o nim rozmawiac... widac jak nas traktuja,jak piatke kolo u wozu uszatego woznicy...

Mayek
11-03-2010, 00:47
zwykla wiekszosc glosow w komisji wiec sie odbedzie bo jest 3 vs 2

Krzyś
11-03-2010, 05:40
MK K-ce już padło, GKS jest następny w kolejce ....
za co te ludzie tam bierą kase, ZA CO!?

Za upadek sportu w Katowicach?

19dobrzyk64
11-03-2010, 06:28
Dobra nie ma co się użalać na nich... Mają to gdzieś to MY zróbmy im też kampanie pokazującą gdzie my ich mamy w takim razie.

Na razie czekamy na sesje...

Pączek
11-03-2010, 07:34
Skład komisji
Jerzy DRYNDA
Piotr HYLA
Dawid KOSTEMPSKI
Barbara KOŻUSZNIK
Dariusz ŁYCZKO
Piotr PIETRASZ
Marek SZCZERBOWSKI
Stanisław WŁOCH
Andrzej ZYDOROWICZ - Wiceprzewodniczący Komisji Rady Miasta

Teraz pytanie kto?

Junior
11-03-2010, 08:07
Hyla, Szczerbowski i Zydorowicz ZA NAMI!

Reszta przeciw, bo skoro ktos sie wstrzymuje to znaczy, ze nie chce pomoc!

Pączek
11-03-2010, 08:18
Dzięki Junior.
Z panem Łyczko będę się kontaktował osobiście, szkoda że dziś mam 2 zmianę bo miałby mnie na dyżurze.

Ale z przerażeniem stwierdzam że państwo: Drynda, Kostempski i Kożusznik są z okręgu gdzie powinno się myśleć o GieKSie, to samo dotyczy pana Włocha czy Pietrasza.

Teraz wystarczy aby każdy sprawdził jak można się z nimi skontaktować i grzecznie zapytać: dlaczego? Czy w Katowicach nie ma miejsca na Sport?

Paweł
11-03-2010, 08:30
ręce opadaja na 9 osob tylko 3 sa za ratunkiem Naszej GieKSy, a reszta ma w dupie ten temat... mam nadzieje ze przejrzą kiedyś na oczy, jesli przyjdzie im stanać twarzą w twarz z mieszkańcami (czyt. kibicami)

Skandal

Lars Ulrich
11-03-2010, 08:30
w sumie tak jak Junior pisze,jak ktoś się wstrzymuje to też nie pomaga, ale żeby być PRZECIW ? jedyny klub, który może reprezentować miasto (bo inne już wykończyli)i oni są PRZECIW ? to są pewnie typowe mameje co nigdy w życiu nie oglądali bo woleli poczytać gazetę i zapalić fajkę w fotelu, bo piłka nożna go nie interesuje, zobaczcie że każdy kto zagłosował interesuje się piłką, Szczerbowski SŚ, Hyla wiadomo,Zydorowicz też , kurwa to jakby ich nie było to w ogóle wszystko na nie ? strach pomyśleć !! Jak my mamy myśleć pozytywnie jak tam w sumie za nami jest kilka osób przeciw kilkudziesięciu?
My musimy wziąć sobie do serca kto jest za nami a kto przeciw i oddzielić ich grubą kreską i przy wyborach zrobić wszystko żeby ich udupić tak jak oni udupiają nas, to jest jedyna możliwość na spowodowanie tego żeby ich zabolało ..

Damianos
11-03-2010, 08:32
Wychodzi ze nie było jednej osoby.... Kogo??

Artis
11-03-2010, 08:38
Lars ja mam inny tok myslenia troche. Jesli ktos zasiada w komisji sportu to chyba sie sportem interesuje co nie? Jesli sie interesuje sportem to trudnoi zeby sie nei interesowac piłką nożną - sportem nr 1 w Polsce. wiec jesli sie głosuje przeciw debacie na ten temat, to jest jawne przeciw GieKsie. i tyle.

nie mówię jzu o tym, że członkowie komisji powinni być wszyscy ZA jeśli chodzi o debate na temat nawet curlingu na radzie miasta. Oni pewnie wolą pogadać o sporcie niz o ochronie środowiska bo to nie ich działka co nie? wiec głosując przeciw tej debacie po prostu dali nam wyborcom do zrozumienia ze członkowie komisji sportu mają w dupie sport. czy jebane nieroby wolą sobie pobierać dietę nic nie robiąc.

Artis
11-03-2010, 08:39
Damianos wg mnie nie powinno byc Stanisława Włocha. bo jeśli był i nie zagłosował na nas to ... policzek dla nas dwóch miedzy innymi.

Krzyś
11-03-2010, 08:40
w sumie tak jak Junior pisze,jak ktoś się wstrzymuje to też nie pomaga, ale żeby być PRZECIW ? jedyny klub, który może reprezentować miasto (bo inne już wykończyli)i oni są PRZECIW ? to są pewnie typowe mameje co nigdy w życiu nie oglądali bo woleli poczytać gazetę i zapalić fajkę w fotelu, bo piłka nożna go nie interesuje, zobaczcie że każdy kto zagłosował interesuje się piłką, Szczerbowski SŚ, Hyla wiadomo,Zydorowicz też , kurwa to jakby ich nie było to w ogóle wszystko na nie ? strach pomyśleć !! Jak my mamy myśleć pozytywnie jak tam w sumie za nami jest kilka osób przeciw kilkudziesięciu?
My musimy wziąć sobie do serca kto jest za nami a kto przeciw i oddzielić ich grubą kreską i przy wyborach zrobić wszystko żeby ich udupić tak jak oni udupiają nas, to jest jedyna możliwość na spowodowanie tego żeby ich zabolało ..

Rulon, ale tam jeden to tleniony, to co się dziwisz?

Mayek
11-03-2010, 08:46
Artis, uzupelnie jeszcze twoja wypowiedz o to ze ci co odpowiadaja za marketing w Katowicach to banda idiotow. Mozna sie kompletnie nie interesowac pilka, mozna mowic ze to gra gdzie 22 spoconych chopow lata z napompowanym jelitem (tak mi kiedys chop z polskiego powiedzial :dead:) ale zeby nie wiedziec ze to promuje miasto trzeba byc skonczonym idiota. Nie lubie lyzwiarstwa figurowego ale jakby Kato mialo organizowac jakies pokazy w spodku to obiema rekami jestem za. Tak to jest jak przedstawiciele ludu decyduja a nie fachowcy

Pączek
11-03-2010, 08:49
Niestety nie wszyscy muszą sie w niej interesować sportem bo:

Komisja Kultury, Rekreacji i Sportu
1) kultura,
2) ochrona zabytków i opieka nad zabytkami,
3) kultura fizyczna i turystyka,
4) tereny rekreacyjne, obiekty i urządzenia sportowe,
5) organizacja rekreacji i sportu.

Ale, powinni się interesować dobrem Katowic. A tu jest jak najbardziej miejsce dla Sportu!

Lars Ulrich
11-03-2010, 08:52
heh Artis no fakt.. komisja sportu ... Mayek też ma rację, gdyby była drużyna koszykówki w Katowicach,Siatkówki, jakie mieściny mają drużyny które grają w lidze mistrzów, piłka ręczna, a u nas ? hokej i piłka nożna na skraju upadłości ... nie ma chyba bardziej anty sportowego miasta w Polsce niż Katowice a wy radni przeciw nam nie jesteście przeciw nam ale też przeciw Januszom takim jak Wy którzy tak czy tak chętnie by zobaczyli mecz o mistrzostwo Polski w piłce ręcznej wy jebane konie z klapkami na oczach !!!!!!!

Artis
11-03-2010, 09:03
heh a jak tak sie wczytuje w osiagnięcia niekórych radnych to dreszcze mnie ogarniają

Pani Barbara Kożusznik - złożyła az 1 interpelacje w ciagu 4 lat sie napracowała kurwa :d

Mayek
11-03-2010, 09:54
ha, kurwa jako przecinek bo cie proces czeka :lol2:

Komisja Kultury, Rekreacji i Sportu
1) kultura,
2) ochrona zabytków i opieka nad zabytkami,
3) kultura fizyczna i turystyka,
4) tereny rekreacyjne, obiekty i urządzenia sportowe,
5) organizacja rekreacji i sportu.

czyli wychodzac z logiki radnych to jak ja zalozmy nie lubie zabytkow i nie lubie chodzic do teatru czy opery to dam popasc w ruine tym obiektom bo mnie to nie interesuje. Banda dziadow. Poza tym to jest dopiero debata, to nie bylo glosowanie nad 12 mln zlotych dla Gieksy, nie wiem jak bardzo ogarniczonym trza byc. Po prostu byli na nie zeby nie miec roboty z tytulu uczestnictwa w debacie

Artis
11-03-2010, 10:06
oczywiście słowo na k miało zaakcentować ton mojej wypowiedzi,a nie nazwać obraźliwie szanowną naszą panią radną. Zrobiłem błąd interpunkcyjny. Powinienem postawić między słowami napracowała a k... przecinek. Niestety, nie mam możliwości edytowania postu, więc te słowa proszę przyjąć jako moje wyjaśnienia w tej kwestii.

pocket
11-03-2010, 10:28
Dziwi mnie jak osoby z tej komisji mogly sie wstrzymac, a juz nie do pomyslenia jest oddac glos przeciw...

Dariusz ŁYCZKO - Dariusz Łyczko jest radnym z Giszowca (to jego pierwsza kadencja), a na co dzień instruktorem karate. W zeszłym roku jego młodszy syn został ciężko pobity. Kiedy go napadli, miał na szyi smycz GKS-u. - Jak każdy chłopak mój syn sympatyzuje z jakimś klubem. Przed napadem był tylko dwa razy na meczu. Ze mną! Ci, którzy go pobili, dostali wyroki - dwa lata więzienia w zawieszeniu na trzy. Chodzą po osiedlu, śmieją się i zachowują się jak bohaterowie - mówi Łyczko.

Jasne wydawaloby sie ze Łyczko powinien być za GieKSą skoro jego syn kibicuje GieKSie, to zapewne i on też, skoro syn był z nim dwa razy na meczu, podejrzewam, że nie na Cichej czy Roosvelta, tylko na Bukowej skoro paradowal po giszu z nasza smycza. Wiec z jakiej paki ten klient ma w zyci nasz klub?

Piotr PIETRASZ - cytat z jego stronki ze starych wyborow- Dzisiaj mieszkańcy Katowic starają się spędzać czas wolny poza naszym miastem - jakby żyli nadal w zanieczyszczonym mieście przemysłowym. Uczestnictwo osobiste w imprezach sportowych i kulturalnych to jeden z najlepszych sposobów ograniczania przestępczości. Tymczasem w Katowicach obiekty sportowe budowane są rzadko, są drogie, mają małą przepustowość i wysokie ceny. Stanowiący wizytówkę miasta w przeszłości klub GKS Katowice nie uzyskał znaczącej pomocy samorządu. Czołowe imprezy kulturalne w naszym mieście ograniczają się do gościnnych występów gwiazd i nie angażują znaczącej części społeczności.

Gosciu pisze, ze GKS nie uzyskal pomocy, a teraz jak juz doszedl i dorwal sie do koryta, sam nie robi nic by tej pomocy klubowi udzielic. Zwykły KŁAMCA I OSZUST.

Ale glosow bylo 3 za 3 wstrzymane i 2 przeciw czyli jednej osoby nie bylo, czy sie myle?

pocket
11-03-2010, 10:36
Pani Barbara Kożusznik - złożyła az 1 interpelacje w ciagu 4 lat sie napracowała

Czlowieku, co ją to..............!!!!!!!!! Ona jest prof dr nadzw na UŚ, trzepie se kaske, popija kawke, wdupia ciasteczka, a konto w banku puchnie, co ją obchodzą zwykli mieszkańcy i ich głupie uciechy takie jak sport czy mecze?

Edward Teach
11-03-2010, 10:40
heh a jak tak sie wczytuje w osiagnięcia niekórych radnych to dreszcze mnie ogarniają

Pani Barbara Kożusznik - złożyła az 1 interpelacje w ciagu 4 lat sie napracowała kurwa :d

mozna gdzies w necie znalezc info o aktywnosci innych radnych w kontekcie interpelacji ?

pocket
11-03-2010, 10:54
mozna gdzies w necie znalezc info o aktywnosci innych radnych w kontekcie interpelacji ?

http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=21&k=5

klikasz na dana osobe i masz jej profil dane osw majatkowe i interpelacje

Mayek
11-03-2010, 11:02
Czlowieku, co ją to..............!!!!!!!!! Ona jest prof dr nadzw na UŚ, trzepie se kaske, popija kawke, wdupia ciasteczka, a konto w banku puchnie, co ją obchodzą zwykli mieszkańcy i ich głupie uciechy takie jak sport czy mecze?
na tym polega glupota demokracji, ludzie wybieraja madrzejszego od siebie bo mysla ze to cos da. Wiadomo bylo ze taka osoba ma malo czasu na sprawy miasta i tez niespecjalnie jej zalezy bo jak nie zostanie zas wybrana to wiele kasy nie straci w porownaniu do zarobkow na uczelni

Artis
11-03-2010, 11:03

tutaj masz: http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=21&k=5

wchodzisz na kogos i tam na dole masz interpelacje szczegóły

Krzyś
11-03-2010, 11:31
tutaj masz: http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=21&k=5

wchodzisz na kogos i tam na dole masz interpelacje szczegóły

uuuu Piotr Hyla w czołówce chyba:szpada:

Pucha
11-03-2010, 12:26
uuuu Piotr Hyla w czołówce chyba
huhu ładnie zarabia pan Piotr w sk - ponad 13 koła :szok:

ciekawe jak zarabiaja w innych klubach :huh:

Damianos
11-03-2010, 12:36
huhu ładnie zarabia pan Piotr w sk - ponad 13 koła :szok:

ciekawe jak zarabiaja w innych klubach :huh:

No za rok... czyli 1100 miesiecznie;)

Pucha
11-03-2010, 12:43
haha faktycznie ;)

ładna lipa... 1100 zł na miesiac :szok:
chyba to najlepiej swiadczy o naszej sytuacji w klubie...

pipen
11-03-2010, 13:02

Nie ma lepszej metody niż przed wyborami zrobić dupne plakaty z tymi nierobami. Zdjęcie, a pod nim ile się każdy z nich "napracował" przez 4 lata. Oczywiście pozytywnie tylko o przychylnej nam trójce.

lukas81
11-03-2010, 13:26
Wybory są na jesień, wcześniej mamy Tour de Pologne z metą w Katowicach, pewnie będzie obecny nasz prezydent, można to wykorzystać, odpowiednie transparenty na trasie, przy rondzie.

Waldas
11-03-2010, 13:38
czy dowiemy sie kto byl nieobecny z komisji? bo brakuje jednego glosu? kogo?

Mam taki pomysl.
Wiemy, ze Hyla, Szczerbowski i Zydorowicz byli za. Wchodzimy na ta stronke:
http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=21&k=5
bierzemy maila i numery telefonow i piszemy lub dzwonimy do pozostalych czlonkow komisji
(tutaj jest sklad: http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=20&id=6) i KULTURALNIE, BEZ BLUZG pytamy sie jak glosowali i dlaczego. Niech odbieraja przez caly dzien telefony i niech wiedza, ze jest duuuuuzo osob zainteresowanych tematem GKS Katowice!

Lars Ulrich
11-03-2010, 13:47
lepiej na żywo porozmawiać na spokojnie, niech przedstawią rzeczowe argumenty, wyślimy Edy'ego :cham:

MisiekWNC
11-03-2010, 16:39
Z Edym na argumenty wygrać się nie da, przydałby się :cham:

Czy w tym głosowaniu brał udział Jerzy Drynda? Jak tak, to powiedzcie mi jak głosował? Troszkę go znam, zawsze wydawał mi się w huj spoko, jak się z nim rozmawiało (już bardzo dawno), zawsze skóra, fura i komóra (nokia 3100, ciekawe czy ma ją do dziś :cham:).

Homer
11-03-2010, 16:56
Dokładnie skontaktować się z kandydatami i dać im 48 godzin na wyjaśnienia dlaczego głosowali tak a nie inaczej.
Poinformować, że informacja o tym jak głosowali ukaże się na stronie gieksa.pl, a przed wyborami na meczach będą rozdawane ulotki z informacją, którzy radni byli nam przychylni a którzy nie i tak dalej...

Mayek
11-03-2010, 17:02
to ale musi ktos z zarzadu przyklepac, ja moge takiego maila napisac tylko na ile taki chop mi uwierzy ze to sie ukaze na gieksa.pl? Najlepiej jakby Kosa to w imieniu stowarzyszenia napisal

Bartek84
11-03-2010, 17:03
Ja mam na kompie wypisane osoby, które przed wyborami (chyba w 2006) były za nami i przeciwko w jakiejś ważnej dla nas sprawie - nie pamiętam o co chodziło

na plus - Kołodziej, Depta, Szpyrka, Zawadzki, Szczerbowski

na minus - Gierlotka, Forajter, Zydorowicz, Cebula, Raj

Oczywiście z czasem poglądy człowieka się zmieniają.

yoo
11-03-2010, 17:07
Kostempski to kibic Ruchu - wiec na niego nie ma co liczyć:

co ciekawe dostał się z Okręgu wyborczego: Wełnowiec - Józefowiec - Koszutka - Bogucice - Zawodzie

dramat

HANSS
12-03-2010, 00:13
Kostempski to kibic Ruchu - wiec na niego nie ma co liczyć:

co ciekawe dostał się z Okręgu wyborczego: Wełnowiec - Józefowiec - Koszutka - Bogucice - Zawodzie

dramat

mam nadzieje, że na tych dzielnicach przed następnymi wyborami da rade mu zrobić jakąś konkretną antyreklamę

Mayek
12-03-2010, 00:28
najnowsze info, ten koles prowadzi biuro Buzka wiec trzeba sie bedzie baaardzo wyslic

TedeGKS
12-03-2010, 00:31
a buzek fan ruchu wiec kolega po szalu

tolog
12-03-2010, 01:00
te wszyskie informacje o kostempskim byly znane juz 4 lata temu i nie przeszkodziły mu wejsc....

Tommywie
12-03-2010, 04:42
ale przeciez to nie sa zadne nowosci - wystarczylo spojrzec na ta liste nazwisk i ja osobiscie np od razu wiedzialem kto byl "za"... teraz trzeba sie zastanowic co ta reszta tam robi i jak sie dostala...

Pączek
12-03-2010, 10:14
Mam pewną prośbę. Piotr Hyla wie kto czym w Komisji się zajmuje, bo chyba oczywistym jest dla Nas wszystkich że Komisja nie zajmuje sie tylko Sportem. Dlatego prosiłbym aby umożliwiono mu zabranie tu głosu i przedtawienie, kto i czym zajmuje się w niej zajmuje. Osób przeciwnych Nam raczej nie przekonamy, ale te które się wstrzymały od głosu może sie uda, bo mogą być to osoby zajmujace się np. Zabytkami i nie mające nic wspólnego ze sportem dlatego też mogą być nie zorientowane w sprawie.

Mayek
12-03-2010, 10:58
juz to kajs pisalem. Komisja dziala jako calosc, nei moze byc tak ze komus sie nie podoba teatr to bedzie na nie w kazdym glosowaniu nt. sztuki, utrzymania budynku itd.

Pączek
12-03-2010, 11:19
Pracowałeś kiedykolwiek w Komisji która ma więcej niż jedno pole działania? Ja tak. I ... zawsze jest ktoś kto się wstrzymuje od głosu, bo dany temat jest mu obcy, do takich trzeba dotrzeć i przekonać.

pocket
12-03-2010, 11:54
te wszyskie informacje o kostempskim byly znane juz 4 lata temu i nie przeszkodziły mu wejsc....

Ja np. nie mialem bladego pojecia ze to smrod, wielu moich znajomych tez, a oddajemy glos z tamtego okregu.. teraz trzeba zrobic wszystko zeby takie elementy nie przeszly. A tak nawiasem mowiac, to w innym temacie jest ze kostempski chce kandydowac w tym roku na prezydenta chyba Swion..

Mayek
12-03-2010, 12:04
Pracowałeś kiedykolwiek w Komisji która ma więcej niż jedno pole działania? Ja tak. I ... zawsze jest ktoś kto się wstrzymuje od głosu, bo dany temat jest mu obcy, do takich trzeba dotrzeć i przekonać.

jezeli sie nie znam na zabytkach ale mam ogolne pojecie ze TRZEBA O NIE DBAC! to glosuje za tym zeby o tym POROZMAWIAC! To jest glosowanie co poddac pod obrady rady miasta. Idac twoim tokiem rozumowania jezeli 5 osob na 9 w komisji sie na tym nei zna to wszystkie wnioski o rozmowe o zabytkach beda przeciw?!

Pączek
12-03-2010, 12:11
Jeżeli nie mam o czymś pojęcia to nie głosuję ani za, ani przeciw, tylko wstrzymuję się od głosu, a wtedy zwykłą większością decydują ci którzy mają wiedzę w temacie. Rozumiesz o co mi chodzi? I tylko nie wiem czy 3 osoby które się wstrzymały od głosu, zrobiły to bo nie mają o tym zielonego pojęcia lub sprawę olewają. I to jest pytanie. Bo jeżeli nie mają pojęcia o sprawie, to trzeba im ją po prostu na spokojnie wyjaśnić. Do tej pory wiadomo o jednym z głosujących przeciw, a kim jest drugi?

Ja w każdym razie w przyszłym tygodniu pofatyguję się na dyżur do Radnego Łyczki.

Mayek
12-03-2010, 12:14
ile mozna mowic, przeciez to nie jest merytoryczne glosowanie w sprawie np. zabytku. Wtedy jak sie nie znam to nie glosuje. Ale to jest tylko glosowanie czy poddac pod obrady dany temat. Powinno przechodzic wszystko za wyjatkiem np tego czy nazwac ulice w Katowicach im. Stalina i inne takie skrajnie glupie projekty. Reszta powinna przechodzic bo cos ta rada musi robic a ona sie zbiera raz na miesiac!!

pocket
12-03-2010, 12:17
Jeżeli nie mam o czymś pojęcia to nie głosuję ani za, ani przeciw, tylko wstrzymuję się od głosu, a wtedy zwykłą większością decydują ci którzy mają wiedzę w temacie. Rozumiesz o co mi chodzi? I tylko nie wiem czy 3 osoby które się wstrzymały od głosu, zrobiły to bo nie mają o tym zielonego pojęcia lub sprawę olewają. I to jest pytanie. Bo jeżeli nie mają pojęcia o sprawie, to trzeba im ją po prostu na spokojnie wyjaśnić. Do tej pory wiadomo o jednym z głosujących przeciw, a kim jest drugi?

Dla mnie to jest niezrozumiałe że ktoś nie ma pojęcia o sprawie nad którą głosuje... Przecież to jest ich praca i ich psim obowiązkiem jest dowiedzieć się o głosowaniu, czego dotyczy, jak wygląda sprawa itd. Dla mnie osoby ktore sie wstrzymały przyszły po prostu nie przygotowane, żeby odbębnić i mieć z głowy. Ogólny zarys sprawy wystarczyłby by podjąć odpowiedni głos (za/przeciw) przecież to glosowanie nie dotyczyło przyznania GieKSie 17 mln zł, tylko tego czy poruszać ta kwestie w debacie podczas sesji Rady Miasta czy nie..

Osobną kwestią jest juz glosowanie przeciw bo to jawne podniesienie reki na mieszkancow miasta i ich dobro. Ci ludzie niech jada zbierac ogorki do Niemiec nie maja prawa po raz drugi tam sie dostac.

Mayek
12-03-2010, 12:25
poza tym ta komisja nie powinna sie zajmowac sportem i zabytkami bo to sa 2 odlegle dziedziny, nie wiem kto te komisje tak podzielil

Daniel
12-03-2010, 12:30
poza tym ta komisja nie powinna sie zajmowac sportem i zabytkami bo to sa 2 odlegle dziedziny, nie wiem kto te komisje tak podzielil

może i odległe ale nie w Katowicach! Fajny mamy stadion, prawda?

:cham:

Pączek
12-03-2010, 12:31
Czy myślicie że w tej Komisji, która przecież ma kilka zakresów działań, są tylko takie osoby które interesują się ogólnie sportem, nawet nie GieKSą? A może są tam osoby dla których Kultura jest ponad wszystko i problemem jest obcięcie funduszy na ESK i sport ich totalnie nie interesuje? I tłumaczę, że do nich trzeba dotrzeć, bo kalkulują czy rozmawiać o GieKSie i sporcie na Radzie Miasta, czy za tydzień lub dwa Komisja będzie miała na karku kogoś z Rady ESK? A może są jeszcze inne ustalenia wewnatrz Komisji, może ktoś się wsztrzymał z głosem, pozwalając w ten sposób na dyskusję w trakcie Rady miasta w zamian za poparcie, czy wstrzymanie się z głosem w innym temacie?
Przerabiałem to na własnym tyłku i zdaję sobie sprawę że nie zawsze jest tak, jak wygląda pierwszy rzut oka. Dlatego interesuje mnie zdanie naszedo radnego.

Ps. O i mnie Mayek uprzedził, w tym jest sedno tej Komisji, zbyt szeroki zakres działań które mogą sobie wzajemnie szkodzić.

Mayek
12-03-2010, 13:52
jakby odpowiedni ludzie byli to by sobie te zakresy nie szkodzily. Zydorowicz z Hyla bylibi za sportem i wspierali rowniez zabytki glosuja na tak przy propozycji poddania pod glosowanie stanu teatru w Katowicach

Pączek
12-03-2010, 14:07
I tu się z Tobą w całej rozciągłości zgadzam. Bardzo wiele będzie wkrótce zależało od nas samych i naszych rodzin, czy znajomych.

Waldas
12-03-2010, 20:20
Dzis porozmawiałem telefonicznie z radnymi z komisji sportu na temat środowego głosowania. Każdemu zadałem te same pytania (czy uczestniczył w środowym spotkaniu komisji, jak głosował i dlaczego?)
Radny Piotr Pietrasz był na ważnym spotkaniu (poinformował mnie o tym przed zadaniem pytań, wiec rozumiem) i nie mógł rozmawiać. Numer telefonu do pani Kożusznik znam tylko stacjonarny, więc nie dzwoniłem, ale napisze do niej maila. Do radnych: Hyli i Szczerbowskiego nie dzwoniłem, bo wiemy jak głosowali.
Dodzwoniłem się do pięciu radnych: Łyczko, Drynda, Włoch, Zydorowicz i Kostempski.

Pan Łyczko wstrzymał się w środe od głosu. W rozmowie ze mna, która trwała ok. 15 minut, powiedział m.in., że złożył wniosek, aby na nadzwyczajne posiedzenie komisji (które odbędzie się przed forum Rady Miasta) zaproszono członka zarządu GKS i wtedy porozmawiać o problemie GieKSy (więcej można poczytać na stronie http://www.dariusz-lyczko.pl/). Śląski Klasyk oglądał na nastepny dzien w tv z synem (syn obecny był na Bukowej).

Radny Włoch był nieobecny na posiedzeniu komisji w środę z powodu dyżuru. Rozmawialiśmy bardzo krótko, ale jak mnie zapewniał, jest za sportem w Katowicach i za rozwiązaniem problemów GieKSy.

Radny Zydorowicz odpowiedział, że głosował za. Wspomniał również o nadzwyczajnym posiedzeniu komisji (to samo o czym mówił pan Łyczko). Nasza rozmowa przechodziła na różne inne tematy związane z GKS (był na Śląskim Klasyku, pochwalił naszych piłkarzy) i ogólnie sportem w Katowicach.

Radny Drynda troszkę się zmieszał moimi pytaniami w sprawie spotkania komisji. Najpierw powiedział, że wyszedł przed głosowaniem, potem, że nie pamięta jak głosował, by na końcu stwierdzić, że był przeciw!

Radny Kostempski zanim odpowiedział na pytanie jak głosował (powiedział, że był za), to ja musiałem odpowiedzieć na szereg jego pytań, jaka organizacje reprezentuje, kim jestem, czy jestem z zarządu GKS, czy kibicem GieKSy itp. Poradził, abym przyszedł porozmawiać na jego dyżur w tej sprawie albo mogę jako mieszkaniec Katowic przyjść na posiedzenie i zadać komisji te pytania.

Z moich telefonów wynika, że w głosowaniu „za” było 4 radnych, jeden się wstrzymał, jeden był „przeciw” i jeden nieobecny. Nie rozmawiałem z dwoma radnymi, ale już mogę napisac, ze nie mogę się doczekac protokołu z posiedzenia komisji. Jak wiadomo (i niektórzy radni potwierdzili), wniosek przeszedł stosunkiem 3 (za)-2(przeciw), a u mnie jest 4-1.
Ktoś tu oszukuje i chyba wiemy kto, hehe :D

MisiekWNC
12-03-2010, 21:25
Dlatego się pytałem wczęśniej, czy Drynda głosował w ogóle. Szczerze, jeśli to prawda to bardzo mnie to zdziwiło, bo jak na wnc jechał samochodem i było rozpowiadane przez głośnik "głosuj na..." to było ok, wydawał się kumatym gościem i w miare normalnym. Przy najbliższej okazji, pogadam z nim i popytam, dlaczego.

katowicer
12-03-2010, 21:32
mam nadzieję,że Pana Kostępskiego w niedługim czasie na jego dyżurze odwiedzą mieszkańcy i wyborcy z okregu i pypytają sie go o to co zrobił dla okregu.

b11964
12-03-2010, 21:32
Choć nie wierzę w jakieś super ruszenie u nas to sobie przeanalizowałem twoja super robote. Bo tak nalezy na to patrzeć. I co mi wychodzi. Hyla, Szczerbowski wiadomo i tu sie zgadzam. Zydorowicz - przeczytałem kilka protokołów z sesji i to jest chyba jedyny radny Forum Uszoka który głosno mówi o problemach miasta. Reszta z forum siedzi cicho. Plus za akcję dla niego. Włoch nieobecny wiec bez zdania. Drynda. To ciekawosta w radzie. Właściciel kantoru lub kantorów w radzie. Biznesmen. Przewodniczący czy tam prezes katolickiego odłamu sportu. Cholera wie co to za gość. Kostempski - JAWNY, bo sie z tym nie kryje, kibic Ruchu, startuijacy z WNC (SZOK). Ktos na niego zagłosował, no nie? Jeżeli był przeciw to nic dziwnego. Nastepny to Łyczko - nie wnosi nic. Zero poważnych inicjatyw. Jego syn , to kibic GieKSy ale to tyle dla GieKSy. Karateka. Chyba patrzy na nastepne wybory i już liczy na dobre miejsce w okręgu dlatego przed Uszokiem nie wychyla się. Uszok w Forum rozdaje m iejsca. Zero inicjatyw. Poza tymi wyżej radnymi. Kozusznik. Typowa belferka tylko w randze profesora. O sporcie nikłe pojęcie o kulturze już pewnie tak czyli ma pojęcie. Przewodniczacy Jędrzejek. Nizany wcale. Młody. Kto to jest? Reprezentuyje Stowarzyszenie Śląsk XXI teraz, a wczesniej był PiS. S XXI to ugrupowanie Mikuły i Polaczka. Tez byli PiSowcy ze Ślaska. Zupełnie nie wiadomo czy sport czy kultura. Z tego co tutaj pisze był przeciw czyli chyba bardziej kultura choć też bez inicjatyw. No i to chyba wszyscy nie? Od nas zalezy kto tam będzie na następne 4 lata. Zobaczymy. Ot tak mi się zachciało grzebac w sieci :-)

katowicer
12-03-2010, 21:37
Mam nadzieję, ze w zbliżajających sie wyborach wszystkie grupy,oficjalne i nieoficjalne stowarzyszenia kibiców GieKSy zewrą szeregi i ostro zadziałają w promocji własnych kandydatów lub tych ludzi którzy sa przychylni naszemu klubowi.
Kilkustet wolontariuszy może wiele.....

Krzyś
12-03-2010, 21:50
Mam nadzieję, ze w zbliżajających sie wyborach wszystkie grupy,oficjalne i nieoficjalne stowarzyszenia kibiców GieKSy zewrą szeregi i ostro zadziałają w promocji własnych kandydatów lub tych ludzi którzy sa przychylni naszemu klubowi.
Kilkustet wolontariuszy może wiele.....

fakt, faktem ostatnie wybory nia za bardzo nam kibicom wyszły, a już wybrani radni, to już wogóle.
teraz, jak pisze Marcin, trza ich przefiltrować 100 razy.
jakby nie było, jesteśmy siłą (uśpioną jak do teraz i miejmy nadzieję, że to sie zmieni) i możemy, ba musimy coś zmienic.
I teraz miasto, UM się z nami musi liczyć, bo te popierdółki myślą, że nie muszą nic robić. Koniec z tym
Tylko trza nakreślić jakić plan.

fjodor1978
12-03-2010, 23:06

To akurat nie ma nic do rzeczy:) Od wykładowców proszę się odstosunkować :) :sportowiec:

butcher
13-03-2010, 02:06
Ja np. nie mialem bladego pojecia ze to smrod, wielu moich znajomych tez, a oddajemy glos z tamtego okregu.. teraz trzeba zrobic wszystko zeby takie elementy nie przeszly. A tak nawiasem mowiac, to w innym temacie jest ze kostempski chce kandydowac w tym roku na prezydenta chyba Swion..

A propo... Ja też jestem z tego okręgu (WNC). I chciałem zwrócić uwagę jakie to jest zajebiście proste. Gdybyście mi powiedzieli że jakiś kurwa Stefan Hula, czy inny Jan Kowalski startowali z tego okręgu i np byli przeciw - to ni huja we wsi - w życiu bym typów nie kojarzył! (tak jak ludzi, którzy z naszego okręgu weszli - ni w huj nie wiem kto to był)
a tego gościa kojarzę po prostu po nazwisku. I wcale nie wiedziałem że to śmieRdziel! Wystarczyło że dostałem kiedyś ulotkę i CD od typka którego znam (nie jest to bynajmniej aktywny GieKSiarz, ale na bank też nie smród...). Ale poza tym widziałem w huj plakatów, widziałem jakiś trans, jakieś ulotki, dużo polepionych kartek, że typek załatwia dla studentów stypendia z UE.
I co? I to wystarczyło!! Nieważne kim jest, co zrobił wcześniej i jaki ma program - po prostu ludzie kojarzyli to nazwisko - i zapewne zakreślali! no bo kogo innego wybrać?
(P.S. żeby nie było, że nabrałem się na tą propagandę - ja głosowałem na kogoś z GieKSy - była dwójka, to nie wiem na kogo już. I namówiłem do tego też Matkę - i wiecie czemu - bo przeczytała tekst z podsuniętej przeze mnie "Bukowej"! - i na tym się skończyła kampania naszych kandydatów - więc co się dziwić że nie weszliśmy, skoro postronni ludzie w ogóle nie kojarzyli nazwisk...)

Nie wiem czy jest taki plan - bo i już zarządzanie klubem inne... ale dobrze by było, gdyby ludzie związani z klubem, czy po prostu kibice znowu startowali. Bogatsi o ostatnie doświadczenia już wiemy, że na okręg musi być jedynie jeden kandydat. Widząc też przykład pana śmieRdziela widać też że wygranie we własnym okręgu jest dziecinnie proste! Potrzeba tylko trochę kasy (na te wszystkie materiały i plakaty) i mobilizacji żeby te wszystkie materiały rozklejać! - ale taka mobilizacja jest i na meczach, wiec o to by nie było się co martwić :) Nawet np kosztem kasy na oprawy ja jestem w stanie nawet przeznaczyć i większe środki na taki cel!

żywiec
13-03-2010, 07:18
Ten śmierdziel to skąd jest ( jaka dzielnica/okręg wyborczy )?
Wygląda na to że naszym głównym celem nie powinno być wsadzenie jak największej ilości radnych ( bo tego nie damy rade zrobić 3 to już Bedze mega sukces ) a musimy się skupić żeby nie dopuścić tych co bruźdź – a już śmierdziel takiego kalibru to skandal i tyle – głosować na nie bo nie to typowo śmierdząca sprawa
:foch:

adamo7489
13-03-2010, 07:21
Takie sytuacje są nie do pomyślenia, żeby nie było naszych ludzi w RM a są sympatycy ..... Zdecydowałem, że będę startował z tej samej listy co Marek Szczerbowski, bo próbować pomóc trzeba. Zamierzam kandydować z okręgu Tysiąclecie, Witosa - sprawy są w toku. Jestem kibicem GieKSy od 1981 roku. Jeżeli nie będziecie mieć innych kandydatów w tym okręgu, to proszę o głosy dla klubu poprzez moją osobę. Jeżeli są pytania to chętnie odpowiem.

Foxu
13-03-2010, 09:08
chyba Ayer startuje z tego okregu o ktorym Ty piszesz Adamo7489. A ten okreg sobie mozna wybrac czy trzeba kandydowac tam gdzie sie mieszka/jest zameldowanym?

adamo7489
13-03-2010, 11:02
Nie trzeba kandydować tam gdzie się jest zameldowanym

Waldas
13-03-2010, 11:56
Nie trzeba być zameldowanym, ale wiadomo, ze jak mieszkasz w danym okregu (dzielnicy), to jesteś bardziej rozpoznawalny ("swój człowiek").

Oto radni i okręgi wyborcze http://bip.um.katowice.pl/index.php?s=223
Według mnie PRZY PEŁNEJ MOBILIZACJI GIEKSIARZY, plan mógłby być następujący:

Do okręgu 1000lecia i Wełnowiec moglibyśmy dać po dwóch kandydatów (jeden z lewicy i drugi z prawicy). Głosujemy/przekonywujemy ludzi zgodnie z ich poglądami, np okręg 100lecia- tych z lewicy - adamo (zrozumiałem Twoj post, że chcesz kandydowac z SLD), tych z prawicy - Hyla (PO). Wełnowiec - Szczerbowski (SLD) i kogoś z PO,PIS lub Forum. Przy odpowiedniej kampanii i frekwencji na wyborach myślę, że jesteśmy w stanie z któregoś okręgu dwóch kandydatów przecisnąć.

Gorzej już z okręgami Ligota i Giszowiec. Tam ludzie z przyzwyczajenia będą głosować na Uszoka i Forajtera, więc proponowałbym w ten okręg dać po jednym kandydacie i cisnąć kampanie pod nich.
Ze Środmieściem nie wiem co zrobić :P Ostatnio dużo głosów dostał w tym okręgu Szpyrka. Czasami zagląda na Bukową, ale czy mógłby być to nasz kandydat, to nie wiem. Jest też Zydorowicz, który jest pro-sport i raczej pro-GKS.

To jest luźny pomysł, do przedyskutowania na forum. Wiadomo, że zadecydują odpowiednie osoby. Trzeba jednak mieć plan, wybrać kandydatów i zrobić odpowiednią kampanie.

adamo7489
13-03-2010, 13:06
tych z lewicy - adamo (zrozumiałem Twoj post, że chcesz kandydowac z SLD)

dokładnie tak. Jak już pisałem, jestem GieKSiarzem od 29 lat, przez trzy lata trenowałem w GKS za czasów trenera Bogackiego ( trampkarze ). Wspominam ten czas bardzo miło i nie wyobrażam sobie, żeby w Katowicach nie było profesjonalnego klubu sportowego na poziomie ekstraklasy, szkolącego młodzież i prowadzącego różnego rodzaju sekcje. Jeżeli można lekką ręką dać 2 miliony na organizację kilkudniowej imprezy muzycznej, równie dobrze można wesprzeć podobną lub większą sumą najważniejszy klub sportowy w mieście ( w mojej ocenie oczywiście ).
Poza tym gram w filmach i reklamach, więc gdyby trzeba było zrobić jaką "reklamówkę" to ma się rozumieć, że za darmo chętnie zagram. Reklama jest ważna.

Slavoy
14-03-2010, 22:01
Radny Kostempski zanim odpowiedział na pytanie jak głosował (powiedział, że był za), to ja musiałem odpowiedzieć na szereg jego pytań, jaka organizacje reprezentuje, kim jestem, czy jestem z zarządu GKS, czy kibicem GieKSy itp. Poradził, abym przyszedł porozmawiać na jego dyżur w tej sprawie albo mogę jako mieszkaniec Katowic przyjść na posiedzenie i zadać komisji te pytania.

Skoro wiadomo, że radny kłamie lub nie chce przekazać informacji o glosowaniu, to czy nie można z tym czegoś zrobić?

yoo
15-03-2010, 14:23
świetna robota Waldas - przykład jednak można działać z pozycji komputera czy swojego domu !!

i to jest nasza oręż - patrzenie na ręce naszym radnym

szczególnie na pana K. z Wełnowca

whyduck
15-03-2010, 14:36
kurwa napisałbym coś o tym Kostempskim, ale zrobię to po moich wakacjach w kraju... :faja:

Marik
15-03-2010, 18:45
a w okręgu Koszutki startuje ktoś z naszych ?
albo ktoś na kogo nie można głosować ?;>

krejzol
15-03-2010, 23:11
dokładnie tak. Jak już pisałem, jestem GieKSiarzem od 29 lat, przez trzy lata trenowałem w GKS za czasów trenera Bogackiego ( trampkarze ). Wspominam ten czas bardzo miło i nie wyobrażam sobie, żeby w Katowicach nie było profesjonalnego klubu sportowego na poziomie ekstraklasy, szkolącego młodzież i prowadzącego różnego rodzaju sekcje. Jeżeli można lekką ręką dać 2 miliony na organizację kilkudniowej imprezy muzycznej, równie dobrze można wesprzeć podobną lub większą sumą najważniejszy klub sportowy w mieście ( w mojej ocenie oczywiście ).
Poza tym gram w filmach i reklamach, więc gdyby trzeba było zrobić jaką "reklamówkę" to ma się rozumieć, że za darmo chętnie zagram. Reklama jest ważna.

moim skromnym zdaniem chcesz wykorzystać nasza frustracje, i chęć działania przykrywając się kibicowaniem, a moze przedstawisz swoje zamiary, postulaty coś czym możesz nas przekonać do swojej kandydatury ( bo partią lewicową napewno tego nie czynisz)

adamo7489
15-03-2010, 23:27
Przykro jak kumpel po szalu mówi takie rzeczy, ale staram się zrozumieć. Napisałem o tym, że chcę kandydować, gdyż wcześniej pojawił się taki pomysł na forum. Nie mam zamiaru się wybić na nieszczęściu "mojego" klubu. Co do partii lewicowej - każdy ma oczywiście swoje przekonania, zbyt dużo wiem o PIS-ie, mało mnie łączy z PO, a w SLD są naprawdę fajni ludzie. Ale nie o to chodzi. Piszesz o przekonywaniu - nie wiem czym mam Cię przekonać - bilety z poprzednich lat mogłem kupić na allegro, podpisy piłkarzy GieKSy z lat 1982 - 2000 z dedykacją dla Adama mogłem kupić od innego Adama. Nie pozostaje mi nic innego jak powołać się na zorganizowaną manifestację pod Teatrem Wyspiańskiego i wyreżyserowanie spektaklu o Mydlnikach, przedstawionego w Korezie, gdzie grałem jedną z ról. Poza tym ( nie wiem czy powinienem się powoływać ) zna mnie Kosa ( Piotrek - przepraszam jeżeli Cię uraziłem ), wspólnie zorganizowaliśmy akcję WOŚp 2 lata temu. A zamiary i postulaty? W sumie poza najważniejszym - bronieniem interesu GieKSy w UM - nie zastanawiałem się. Ale za kilka dni w tym miejscu forum napiszę co poza powyższym postulatem byłoby dla mnie priorytetem. Ale jeżeli jest więcej osób chętnych do kandydowania, które są bardziej wiarygodne, ja chętnie się wycofam ze starań o poparcie kibiców. Nie o to chodzi, żeby walczyć ze sobą, ale z tym, któremu nie zależy na sporcie przez duże S w Katowicach. Pozdrawiam

wnc
15-03-2010, 23:34
jak komuś to pomoże w podjęciu jakiejś decyzji to potwierdzam powyższy post adamo...

...bez wazeliny :]

SIMON
16-03-2010, 07:04
Kostempski ma dyzur w co druga srode miesiaca. Wybieramy sie tam delegacja z Bogucic ( jako ze na jednym z osiedli ma swoje biuro ). Rzecz jasna kulturalnie porozmawiac y wycuiagnac jakies konstruktywne wnioski dla Nas co do dalszego działania.

krejzol
16-03-2010, 10:20
Przykro jak kumpel po szalu mówi takie rzeczy, ale staram się zrozumieć. Napisałem o tym, że chcę kandydować, gdyż wcześniej pojawił się taki pomysł na forum. Nie mam zamiaru się wybić na nieszczęściu "mojego" klubu. Co do partii lewicowej - każdy ma oczywiście swoje przekonania, zbyt dużo wiem o PIS-ie, mało mnie łączy z PO, a w SLD są naprawdę fajni ludzie. Ale nie o to chodzi. Piszesz o przekonywaniu - nie wiem czym mam Cię przekonać - bilety z poprzednich lat mogłem kupić na allegro, podpisy piłkarzy GieKSy z lat 1982 - 2000 z dedykacją dla Adama mogłem kupić od innego Adama. Nie pozostaje mi nic innego jak powołać się na zorganizowaną manifestację pod Teatrem Wyspiańskiego i wyreżyserowanie spektaklu o Mydlnikach, przedstawionego w Korezie, gdzie grałem jedną z ról. Poza tym ( nie wiem czy powinienem się powoływać ) zna mnie Kosa ( Piotrek - przepraszam jeżeli Cię uraziłem ), wspólnie zorganizowaliśmy akcję WOŚp 2 lata temu. A zamiary i postulaty? W sumie poza najważniejszym - bronieniem interesu GieKSy w UM - nie zastanawiałem się. Ale za kilka dni w tym miejscu forum napiszę co poza powyższym postulatem byłoby dla mnie priorytetem. Ale jeżeli jest więcej osób chętnych do kandydowania, które są bardziej wiarygodne, ja chętnie się wycofam ze starań o poparcie kibiców. Nie o to chodzi, żeby walczyć ze sobą, ale z tym, któremu nie zależy na sporcie przez duże S w Katowicach. Pozdrawiam

no moje skromne zdanie:) ale że znasz kose to chyba nie pomoże nikomu:) jakbys znał marszałka sejmiku:) to tak:)
po za tym wypisz coś konkretnego:) dane swoje, wykształcenie, szkoły,studia:) żeby ludzie coś wiecej wiedzieli aniżeli że znasz kose i jestes aktor:)

adamo7489
16-03-2010, 11:17
To, że napisałem o "kosie", nie świadczy, że ja go znam, ale że on zna mnie i wie, że nie urwałem się nagle z choinki. Co do szczegółów - z danych osobowych mogę Ci podać
- wykształcenie wyższe - ukończone Technikum Elektroniczne oraz Wyższa Szkoła Pedagogiczna na kierunku społecznym,
- od 10 lat ( z jednoroczną przerwą ) jestem szefem sztabu WOŚP w Siemianowicach Śląskich, gdzie na co dzień pracuję,
- przez 5 lat byłem głównym organizatorem jednej z większych imprez muzycznych w Siemianowicach Śląskich - Wojewódzkiego Festiwalu Piosenki, w którym co roku brało udział kilkuset wykonawców,
- należę do MENSY POLSKA.
- jestem członkiem SK1964 ( ale to zapewne dla Ciebie nie ważne, bo to nie pomoże nikomu? :) )

krejzol
16-03-2010, 12:08
To, że napisałem o "kosie", nie świadczy, że ja go znam, ale że on zna mnie i wie, że nie urwałem się nagle z choinki. Co do szczegółów - z danych osobowych mogę Ci podać
- wykształcenie wyższe - ukończone Technikum Elektroniczne oraz Wyższa Szkoła Pedagogiczna na kierunku społecznym,
- od 10 lat ( z jednoroczną przerwą ) jestem szefem sztabu WOŚP w Siemianowicach Śląskich, gdzie na co dzień pracuję,
- przez 5 lat byłem głównym organizatorem jednej z większych imprez muzycznych w Siemianowicach Śląskich - Wojewódzkiego Festiwalu Piosenki, w którym co roku brało udział kilkuset wykonawców,
- jestem członkiem SK1964 ( ale to zapewne dla Ciebie nie ważne, bo to nie pomoże nikomu? :) )

wszystko jest ważne:) i bardzo porządny post:) z większą dawką informacji, który napewno pomoże przy urnach:)

KCK
16-03-2010, 12:12
jak zes jes z sld to glosuja na Ciebie ;-)

kosa
16-03-2010, 12:12
Ja dodam, że wszystko co pisze Adam jest prawdą.

Tacy ludzie powinni być właśnie radnymi - altruiści, z pasją angażujący się w sprawy lokalne i żyjące miastem.

Tylko ta lewica może bardzo, bardzo zaszkodzić.

adamo7489
16-03-2010, 12:25
Nie wiem czy mnie zaszkodzi, nie wiem jak głosuje Witosa w wyborach, wiem jedno Piotrku, że w Katowicach do tej pory była jedna osoba ( M.Sz. ), która pytała o nasz klub na sesjach RM i interesowała się tym, co się u nas dzieje ( no może dwie ), a jest ta osoba z SLD. Poprawcie mnie jeżeli nie mam racji.

Pączek
16-03-2010, 12:37
Bardzo ciekawie to się zaczyna toczyć. Adamie wielkie brawa za odwagę. Choć Witosa to nie mój okręg, to gdy poznamy już skład list postaram się zainteresować tobą znajomych z tamtej okolicy.

Lars Ulrich
16-03-2010, 12:52
czy naprawdę ważne jest to, kto z jakiego jest ugrupowania,nawet jeżeli jawnie chce działać przede wszystkim dla dobra GieKSy ?

krejzol
16-03-2010, 12:58
czy naprawdę ważne jest to, kto z jakiego jest ugrupowania,nawet jeżeli jawnie chce działać przede wszystkim dla dobra GieKSy ?

tak Lars, może działać dla dobra GieKSy on sam, ale jeśli jest w parti to musi dzialać tak samo jakie partia ma stanowisko, wczoraj było to bardzo fajnie pokazane i wyjaśnione na TVN-ie reportaż Sekielskiego, gość z SLD jakis tam typ wesliz do biura poselskiego i przez głosowaniem za uchwala wysłał esa do wszystkich posłow jak maja głosować, za czy przeciw.
Takze na grubsza mete, kandydat SLD moze byc kontrolowany nie przez nas a przez partie, która bedzie miec wiekszosc w radzie miasta

Lars Ulrich
16-03-2010, 13:04
no to chyba tyczy się każdego, kto jest w jakiejś partii na chłopski rozum

cysiu
16-03-2010, 13:21
a nie boicie się, że z takim patrzeniem, czy ktoś jest z SLD czy PO czy PiS to raczej nie uda nam się nikogo wprowadzić do rady..

krejzol
16-03-2010, 13:34
"Wójkowski jest pewien, że szybko zbierze wymagane dwa tysiące podpisów. Potem uchwałą zajmą się radni. Czy ją przyjmą? Wójkowski wierzy, że tak. W końcu tylko kilku z nich zdobyło więcej niż dwa tysiące głosów, a głos wyborców powinien być dla nich najważniejszy."

cytat z artykułu: http://katowice.**********/katowice/1...atowicami.html

jak widać przy nastepnych wyborach jesli dobrze nagłośni sie to na meczach, mozna w radzie miasta mieć samych kibiców GieKaeSu, jesli oczywiscie znajda sie tacy kandydaci, dysponujemy jako grupa społeczna bardzo duża ilościa głosów + głosy naszych rodziców i sąsiadów ktorym trza pomoc przy wyborze:) i zachęcić do głosowania wszystkich.

Da to ogromna ilość głosów bo chyba frekwencja ostanich wyborów była ponizej 40%:) w nas drzemie ogromna siła głosów:)

Lepiej prawicowe partie z tego co wiem:)

siemion
16-03-2010, 14:03
http://katowice.**********/katowice/1,35019,7666443,Co_trzeci_katowiczanin_nie_zaglosu je_na_Piotra_Uszoka.html o wyborach w Katowicach

adamo7489
16-03-2010, 14:08
Zapomniałem dodać, że piszę na ithink. Oto moje artykuły o Mydlnikach:

http://www.ithink.pl/artykuly/sport/pilka-nozna/do-zamieszek-nie-doszlo-najbardziej-ruchliwi-byli-fotoreporterzy/

http://www.ithink.pl/artykuly/aktualnosci/polska/wojna-tarnowska-trwa/#

whyduck
16-03-2010, 15:01
Panie Katecheta, odbiegasz Pan trochę od tematu...

adamo7489
16-03-2010, 17:15
whydack - chyba pomyliłeś osoby :)

maly1982
16-03-2010, 17:35
tak wszystko zaczyna nabierać tempa ale panowie trzeba też pomyśleć jak przekonać ludzi z takich dzielnic jak Nikisz, Szopki gdzie naszych jest mały procent, a ruszki na pewno zagłosują "na złość". Tam trzeba również uderzyć!

kluska
16-03-2010, 17:57
widze ze juz ktos probuje wylaniac po 2 osoby na okreg. widze ze nie uczymy sie na bledach. chcemy znowu cala lape zamiast palca. niech przejdzie jeden chlop od nas i juz jest sukces a tak glosy sie rozejda na 2 i zas dupa. po 2 proponuje na jakims szpilu przed wyborami rozdawac przy wejsciach kartki z informacja kto i z jakiego okregu bedzie od nas startowal , rzecz latwa do pykniecia a duzo da!!

Pączek
16-03-2010, 18:09
Na Szopienicach ludzie jak zawsze zagłosują na tych którzy znają, więc tu trzeba szukać jakiegoś Sojuszu z kimś z aktualnych Radnych.

adamo7489
16-03-2010, 18:34
proponuje na jakims szpilu przed wyborami rozdawac przy wejsciach kartki z informacja kto i z jakiego okregu bedzie od nas startowal , rzecz latwa do pykniecia a duzo da!! - uważam to za dobry pomysł

Na Szopienicach ludzie jak zawsze zagłosują na tych którzy znają, więc tu trzeba szukać jakiegoś Sojuszu z kimś z aktualnych Radnych.
__________________ - oby ten Sojusz był z obydwu stron uczciwy

Lepiej prawicowe partie z tego co wiem:) - może i racja, że prawica ma lepsze notowania, jednak SLD było podczas ostatnich wyborów trzecią siłą polityczną, a przy obecnych może być blisko PIS-u, bo PO jest absolutnym liderem

Takze na grubsza mete, kandydat SLD moze byc kontrolowany nie przez nas a przez partie, która bedzie miec wiekszosc w radzie miasta - podobnie jak w innych partiach, jednak są wyjątki od reguły.

adamo7489
16-03-2010, 18:38
A jeszcze nawiązując do wyborów - w SLD mamy sporo przychylnych sobie ludzi. Bo oprócz p. Szczerbowskiego na spotkaniach, kiedy poruszam temat klubu jest wiele osób przychylnych GieKSie - są m.in rodzice kibiców aktywnie działających w klubie... A w wyborach osoba zdobywająca największą ilość głosów nie zawsze dostaje się do RM, to zależy od wyników partii politycznej i poszczególnych liderów.

tolog
16-03-2010, 18:40
temat jest o komisji sportu a nie o kampanii wyborczej...

Jurek
16-03-2010, 19:01
Nie wiem czy mnie zaszkodzi, nie wiem jak głosuje Witosa w wyborach, wiem jedno Piotrku, że w Katowicach do tej pory była jedna osoba ( M.Sz. ), która pytała o nasz klub na sesjach RM i interesowała się tym, co się u nas dzieje ( no może dwie ), a jest ta osoba z SLD. Poprawcie mnie jeżeli nie mam racji.

Witosa głosuje na Piotrka Hyle, który startuje z tego okręgu :czytaj:

Chyba wszyscy pamiętamy jak się ostatnio skończyło wystawianie dwóch kandydatów w rejonie.

Adamie życzę powodzenia, ale w innym okręgu, a przede wszystkim jeśli ktoś ma być kandydatem GieKSy to nic na własną rękę.

Krzyś
16-03-2010, 19:05
Witosa głosuje na Piotrka Hyle, który startuje z tego okręgu :czytaj:

Chyba wszyscy pamiętamy jak się ostatnio skończyło wystawianie dwóch kandydatów w rejonie.

Adamie życzę powodzenia, ale w innym okręgu, a przede wszystkim jeśli ktoś ma być kandydatem GieKSy to nic na własną rękę.

jeżeli tak, to Adam śmigej z innego miejsca.
WNC, południe czyli Piiotro, Brynów, Ligota ....
Na pewno się da.

adamo7489
16-03-2010, 19:06
Na własną rękę???
Ok, z mojej strony temat zamknięty. Życzę powodzenia w ustalaniu kandydatów. Jak jeszcze ktoś coś do mnie chciałby napisać to na priv.

kluska
16-03-2010, 19:43
czemu zaraz na wlasna reke? jezeli kolega adamo7489 jest zxdecydowany to czemu ma nie startowac z naszym poparciem. mysle ze bledem bedzie wystawiac 2 ludzi z jednego okregu (przejechalismy sie na tym w ostatnich wyborach). mysle ze mozesz startowac z innego okregu jezeli z Twojego bedzie startowac Piotrek. nie widze zadnego problemu!

Jurek
16-03-2010, 20:49
Na własną rękę???
Ok, z mojej strony temat zamknięty. Życzę powodzenia w ustalaniu kandydatów. Jak jeszcze ktoś coś do mnie chciałby napisać to na priv.

się nie spinaj, bo Cie nie atakuje.

Ogłosiłeś kilka stron wcześniej że będziesz startował z okręgu Witosa/Tysiąclecie/Dąb, a chyba tego z nikim nie konsultowałeś.

Są osoby które planują wybory i do nich powinieneś się zgłosić. pozdrawiam i jeszcze raz życzę powodzenia

adamo7489
16-03-2010, 21:08
Ogłosiłeś kilka stron wcześniej że będziesz startował z okręgu Witosa/Tysiąclecie/Dąb, a chyba tego z nikim nie konsultowałeś.

Bardzo Cię przepraszam, ale w Polsce jeszcze nie trzeba pytać o zgodę na start w wyborach. Wystarczy, że zgłosiłem w SLD chęć startu. Gdybym napisał, że startuję z Waszym poparciem, to byłoby działanie na własną rękę. Napisałem, że startuję, bo kilka postów wcześniej ktoś rzucił pomysł, żeby kibice w poszczególnych okręgach znaleźli wśród siebie chętnych. A jako że i tak się do tego przymierzałem, to tylko umocniło moją decyzję. A post był informacyjny, a nie mówiący o tym, że ktoś ma na mnie głosować.

Wydaje mi się, że SK lub jakaś grupa kibiców, powinna zebrać kandydatury chętnych, wybrać w każdym z okręgów po 1 kandydacie ( może 2 ? ) i wydrukować na ulotkach, żeby powiadomić kibiców.

koles1989
16-03-2010, 21:25
Najlepiej takową informację zamieszczać w każdym numerze "Bukowej", zrobić osobny temat lub dział na naszym forum. To są dwa największe źródła informacji dla Kibiców. Trzeba działać

Junior
16-03-2010, 21:34
Izi mennnnnnnnn

Nie bojcie sie. O wszystkim myslimy! :)

Dolaczac do nas!!!! Jak to mozliwe, ze taki klub ma tylko 200 czlonkow? Zapisywac sie!

M_S
17-03-2010, 08:29
jeżeli dobrze się orientuję to okręgów jest 5 - czy 5 radnych to nasz cel czy atakujemy więcej?

basu
17-03-2010, 08:49
Do ustalenia ostatecznego kształtu list wyborczych jest jeszcze mnóstwo czasu, tak więc nie dmuchajcie balonika... Póki co wszystko zależy od wewnętrznych przepychanek w komitetach.

SIMON
17-03-2010, 11:08
na Piotro to Andrut o mały włos by sie dostał - chyba 7 glosow mu brakowało. Dobry kandydat na pewno w tym rejonie wygra bo potencjał w sile głosów jest ogromny

Krzyś
17-03-2010, 11:12
na Piotro to Andrut o mały włos by sie dostał - chyba 7 glosow mu brakowało. Dobry kandydat na pewno w tym rejonie wygra bo potencjał w sile głosów jest ogromny

potwierdzam, choc ja slyszalem o 12 głosach.
że, bardzo mało brakowało wtedy:)))
choć ja slyszalem o 12 głosach.

Jak w tym regionie będzie solidny od nas kandydat, to myślę, że wygra w cuglach:)

krejzol
17-03-2010, 12:20
http://www.***************/Przedstawiciel-Urzedu-Miasta-zajrzal-wczoraj-do-szatni-GKS-u-Katowice,sport-slaski,17076,info.html

Radni chyba zaczynaja czuć presje:)

Andrut
17-03-2010, 13:48
potwierdzam, choc ja slyszalem o 12 głosach.
że, bardzo mało brakowało wtedy:)))
choć ja slyszalem o 12 głosach.

Jak w tym regionie będzie solidny od nas kandydat, to myślę, że wygra w cuglach:)

Potwierdzam, było to zaledwie 12 głosów...
Kilka osób zasiadających obecnie w Radzie zdobyła mniejszą ilość głosów.
Mimo to staram się działać dalej...:)

Andrut
17-03-2010, 13:49
http://www.***************/Przedstawiciel-Urzedu-Miasta-zajrzal-wczoraj-do-szatni-GKS-u-Katowice,sport-slaski,17076,info.html

Radni chyba zaczynaja czuć presje:)

To akurat nie Radni, a urzędnicy :)

b11964
18-03-2010, 22:56

huhu nie ma mnie na forum dwa dni a tutaj jak już jakaś kampania wyborcza się tworzy :-) To nawet dobrze, byleby więcej zainteresowania było. O to kto wystartuje jestem spokojny, bo wiem że ktokolwiek zostanie zaakceptowany przez GTW to bedzie nasz człowiek, tak jak było poprzednio. Chociaż poprzednio to był błąd z dwoma kandydatami na okręg. Ale pierwsze koty za płoty :-) . Bardziej interesuje mnie to jaka frekwencja GieKSy będzie. Oby była wyższa niz poprzednio ale jak to zrobić? Kibice to nie polityka, a polityka to NIESTETY jest sport. Jak to pogodzić? To jest zadanie dla nas. Juz wiem jak tutaj czytam że będzie problem z kandydatami. Mamy zakorzenionego w PO naszego człowieka. Teraz widzimy że mamy lansujacego sie człowieka z SLD, a jak znam zycie to jeszcze dojdzie ktoś z Forum Uszoka. Może Andrut? A pewnie zgłoszą sie inni im bliżej będzie wyborów. Komu zaufać? Jak głosować? Ja liczę że GTW podejmie decyzje i będzie lansowało tych najlepszych ludzi, ale jak będziemy mieli na listach 5 z PO , 2 z SLD a 3 z Forum Uszoka to nie wiem na kogo mam głosować. Jak sie rozdrobnimy to chuj z tego będzie jak ostatnio. Tutaj jest potrzebna decyzja GTW i nasza chęć. Osobista decyzja i zaangażowanie jest potrzebne. Jak głosujemy na PO to na PO, jak na Forum Uszoka to na Forum, a jak na SLD to na SLD i każdy musi to przyjąć do wiadomości wbrew swoim przekonaniom politycznym. Przy głosowaniu nie liczy sie polityka a GKS. Ciekawe czy to wyjdzie, bo jak znam Polaków to nie.

b11964
18-03-2010, 23:04
k... ZAPOMNIAŁEM PODSUMOWANIA. No to podsumowanie. Czy każdy z nas jest w stanie poświęcić swoje sympatie polityczne na rzecz GieKSy? To jest pytanie, hehe. Obawiam sie że nie. I to jest nasz problem. W ogóle Polaków problem. Moim zdaniem jak zostana podani kandydaci GieKSy to bez względu na ugrupowanie powinniśmy na nich głosować. Tylko tak możemy wygrać.

Lars Ulrich
18-03-2010, 23:19
Czy każdy z nas jest w stanie poświęcić swoje sympatie polityczne na rzecz GieKSy? takie pytania powinny być retorycznymi ale niestety nie są.. i właśnie tu się zastanówcie niektórzy,czy ważniejsze jest w tym momencie dobro GieKSy czy... hmm no właśnie , czego?

Krzyś
19-03-2010, 05:08
k... ZAPOMNIAŁEM PODSUMOWANIA. No to podsumowanie. Czy każdy z nas jest w stanie poświęcić swoje sympatie polityczne na rzecz GieKSy? To jest pytanie, hehe. Obawiam sie że nie. I to jest nasz problem. W ogóle Polaków problem. Moim zdaniem jak zostana podani kandydaci GieKSy to bez względu na ugrupowanie powinniśmy na nich głosować. Tylko tak możemy wygrać.

jeżeli chodzi o mnie to, mnie to serdecznie pierdoli z jakiej partii będzie.
Kiedyś jakby byl z ZChN to bym za nim glosowal, byle by byl z GKS:)

Marik
19-03-2010, 05:47
jeżeli chodzi o mnie to, mnie to serdecznie pierdoli z jakiej partii będzie.
Kiedyś jakby byl z ZChN to bym za nim glosowal, byle by byl z GKS:)

ja rodzinie zapowiedziałem, że każdy idzie głosować ze mną na wybranego kandydata oczywiście z GieKSy i parta się nie liczy :cham: byle by na GieKSiarza GŁOSOWAĆ !

krejzol
19-03-2010, 12:46
ja rodzinie zapowiedziałem, że każdy idzie głosować ze mną na wybranego kandydata oczywiście z GieKSy i parta się nie liczy :cham: byle by na GieKSiarza GŁOSOWAĆ !

i o to chodzi, własnie:) ale można tez brać sąsiadów, bo Ci nie zawsze chodzą, ponieważ sa juz starsi, nie maja sił, albo ich juz to nie obchodzi:) o takich wyborcach należy też pamietać:) i kibic GieKSy zaprowadzi sasiada:) chocby to trwało cały dzien:) po kolei z każdym:) to nie boli

Lars Ulrich
19-03-2010, 13:04
prawda jest taka że jak każdy z nas z danego okręgu oprócz siebie załatwiłby 5 osób oprócz niego do głosowania, to byłoby dobrze, a wydaje mi się że jest to do załatwienia lekkim pierdnięciem.

JACA
19-03-2010, 17:27
Ale ja sie Lars nie zgodzez Twoimi teoriami. Obojetnie kto by nie startował z list czerwonych , ja na komucha nigdy w życiu głosu nie oddam takze mysle ze nad doborem partii z ktorych wystartuja nasi kandydaci nalezy sie zastanowic bo takich jak ja moze byc zdecydowanie wiecej

Valdano
19-03-2010, 17:32
Ale ja sie Lars nie zgodzez Twoimi teoriami. Obojetnie kto by nie startował z list czerwonych , ja na komucha nigdy w życiu głosu nie oddam takze mysle ze nad doborem partii z ktorych wystartuja nasi kandydaci nalezy sie zastanowic bo takich jak ja moze byc zdecydowanie wiecej
Jacy to w Polsce są "czerwoni"? SLD,moim zdaniem to najbardziej bezideowa ekipa na naszej scenie politycznej.

kosa
19-03-2010, 17:33
Dobra panie i panowie - przyjdzie czas i na wybory.

Temat jest zupełnie o czym indziej i tego się trzymamy.

Wszystko inne będę ciął.

MisiekWNC
25-03-2010, 17:31
http://www.tvs.pl/informacje/sport/22712/ nie wiem czy było, ale bardzo ciekawy reportaż.