PDA

View Full Version : Praca

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15

Amarant
05-12-2011, 21:10
Nie mam pretensji, że mnie wyrejestrowali bo bardzo dobrze o tym wiedziałem, że tak jest - ban na 120 dni.

Śmieszy mnie tylko to, że na wyznaczonych terminach babka sobie wchodzi na stronę UP i mi wielce przedstawia oferty, które sam sobie sprawdzam dziennie. Spotkanie trwa 3 minuty.

Jedyny pozytyw z tego, że jest się ubezpieczonym..

Jak ktoś się uprze to robotę dostanie interwencyjną/staz
One dobrze widzą że większość ludzi co tam przychodzi robi na czarno i interesuje ich tylko ubezpieczenie.
Poza tym jeśli masz pomysł na siebie to finansują kursy/szkolenia

tomzkat
05-12-2011, 22:35
Jak to się ma np ze szkoleniami właśnie? Dajmy na to ja im mówię że chce odbyć takie i takie szkolenie, np programowanie cnc i ono kosztuje 1200 i mi je finansują np w części? Czy tylko mogę zgłosić się na szkolenia które mają tam w bazie, czyli w większości jakieś bzdety?

Szpiechu
05-12-2011, 22:43
chyba jak dasz zaświadczenie od pracodawcy, że Cię zatrudni to finansują kurs, ja tak miałem

Jaworzno
05-12-2011, 23:03
Tak jak mówi Szpiechu, nie ma finansowania w części.

SPI1964
06-12-2011, 02:48
chyba jak dasz zaświadczenie od pracodawcy, że Cię zatrudni to finansują kurs, ja tak miałem

dokładnie pracodawca musi poswiadczyc ze zadrudnic Cie na okres minumum 6 miesięcy, wczesniej musisz isc do UP oni daja Ci taka kartke która musi wypisac pracodawca , jesli przejdziesz ten etap musisz z ta kartka poswiadczajaca zatrunienie isc do UP oni kieruja Cie do doradcy zawodowego i od tego czasu mają czas 30 dni na odpowiedz czy pozytywnie rostrzygneli wniosek czy tez nie, jezeli juz dostaniesz sie na ten wymarzony kurs znowu czekasz jak znajda Ci odpowiedni ośrodek szkolenia, tak to mniej wiecej wygląda w PUP Piekary Śl:cham: Reasumując w chuj czekania ale np w moim przypadku warto było bo zaoszczędziłem ponad 3 tysiaki

tomzkat
06-12-2011, 07:00
Ehh, to chyba wybule te 1200. Dzięki chopy.

Es
06-12-2011, 19:02
dziwie się ludziom. niby tyle osób szuka pracy,chce coś robić,ma ambicję coś zrobić,zarabiać,a odsetek osób,które bez żadnego uprzedzenia nie przychodzą na umówione rozmowy o pracę jest straszny. dziwię się. i nie rozumiem za cholerę.

Jaworzno
06-12-2011, 21:14
Jak byś był na 20 rozmowach z kurwami z UP i był mamiony jak emeryt w sklepiku po marchewkę to byś to popierdolil, uwierz mi.

Es
07-12-2011, 09:24
nie chodzi mi o UP,ale o moją firmę. co do UP to się nie dziwię,dziwię się ludziom którzy szukają już dość długo,dostają zaproszenie na rozmowę,nie pojawiają się,potem dzwonią i mówią,że coś wypadło,albo nawet nie to,i chcą znów przyjść. jako pracodawca już nie traktujemy takich ludzi poważnie.

Nekroskop
07-12-2011, 11:11
dziwie się ludziom. niby tyle osób szuka pracy,chce coś robić,ma ambicję coś zrobić,zarabiać,a odsetek osób,które bez żadnego uprzedzenia nie przychodzą na umówione rozmowy o pracę jest straszny. dziwię się. i nie rozumiem za cholerę.

kurwa rozpierdalasz mnie,bijesz do mojego brata a człowieku co ma myśleć o pracodawcy który robi ludzi w chuja???poza tym ma robote juz to nie przyszedł proste,reszte Twoich żali wysłucham na PW

Bugi
07-12-2011, 11:43
kurwa rozpierdalasz mnie,bijesz do mojego brata a człowieku co ma myśleć o pracodawcy który robi ludzi w chuja???poza tym ma robote juz to nie przyszedł proste,reszte Twoich żali wysłucham na PW

Życzę powodzenia z takim podejściem !

A eS ma 100% racji w tym temacie.

Bugi
07-12-2011, 11:50
nie chodzi mi o UP,ale o moją firmę. co do UP to się nie dziwię,dziwię się ludziom którzy szukają już dość długo,dostają zaproszenie na rozmowę,nie pojawiają się,potem dzwonią i mówią,że coś wypadło,albo nawet nie to,i chcą znów przyjść. jako pracodawca już nie traktujemy takich ludzi poważnie.

Ja miałem podobną sytuącję.

Laska szukała pracy dwa lata. Przysłała CV do nas,zdecydowaliśmy się na nią. Nie przyszła. Nie zadzwoniła, nie poinformowała. Siedziałem jak kretyn i czekałem na nią. W końcu przyszła kolejna osoba i o sprawie zapomniałem.
Jakiś czas później ponownie szukałem pracownika. Znowu dałem ogłoszenie na neta. I patrzę,a na mailu znowu jej aplikacja. Więc odpisałem jej,że już raz była zaproszona i nie rozumiem dlaczego wysyła ponownie swoją kandydaturę. To mi odpisała,że "wtedy nie mogła". To co kurwa robiła? Ja szukając pracy dwa lata na rzęsach bym stanął,żeby być na takiej rozmowie. Gdyby akurat wypadło mi spotkanie w innej,lepszej firmie w tym samym czasie,to postarałbym się o zmianę godziny któregoś ze spotkań.Ale nie,lepiej nie przyjść i mieć to w dupie,a potem płakać,że na robocie zależy.

Nekroskop
07-12-2011, 11:51
Życzę powodzenia z takim podejściem !

A eS ma 100% racji w tym temacie.

dziekuje,takze zycze powodzenia:*

jackss99
07-12-2011, 12:52
Oczywiście, że macie rację, w ogóle nie ma tematu.
Są telefony.

BTW: kilka rozmów przeszedłem,ale nigdy nie odpuściłem, zawsze się stawiałem, co najwyżej mając komfort innej pracy mogłem ponegocjowac warunki.

Mayek
07-12-2011, 12:58
poza tym ma robote juz to nie przyszedł proste,reszte Twoich żali wysłucham na PW

hahahah. Proste. Kurwa, bardzo proste. Za chwile nie bedzie mial roboty to potem mam nadzieje ze nikt go na rozmowe nie wezmie, proste. Rozne rzeczy sie w tym temacie czyta, wbijanie w pracodawce a prawda jest taka ze wiekszosc ludzi nie zasluguje zeby ich powaznie traktowac, co zreszta widac po takich postach. I jeszcze sie bezczelnie ciepie jakoby eS jakies personalne ataki robil i w ogole bezpodstawnie sie eS przypierdalsz! Chop ma juz robote, proste :lol:

Es
07-12-2011, 13:09
z Nekroskopem sobie wszystko wyjaśniliśmy,więc Wy nie rozdmuchujcie sprawy tutaj. nie piję personalnie do nikogo,fakt-akurat tutaj to jeden z przykładów,ale sprawa ma miejsce nie tylko u mnie w firmie,ale w większej ilości placówek i dotyczy wielu ludzi.

najciekawiej jak od agencji zewnętrznych dostajemy CV od ludzi,umówieni,nie przychodzą,za 2 miesiące znów ich CV dostajemy,bo dalej nie mają pracy i szukają.

chodzi mi o ogólną mentalność - dziwię się szukającym pracy,że z taką łatwością rezygnują choć z okazji rozmowy. często ich CV przez pośredników trafia do kilku firm,do jednej nie przyjdą,nie dadzą znaku życia,to i w reszcie są spaleni już i zamykają sobie drogę.

ot co.

Nekroskop
07-12-2011, 13:27
hahahah. Proste. Kurwa, bardzo proste. Za chwile nie bedzie mial roboty to potem mam nadzieje ze nikt go na rozmowe nie wezmie, proste. Rozne rzeczy sie w tym temacie czyta, wbijanie w pracodawce a prawda jest taka ze wiekszosc ludzi nie zasluguje zeby ich powaznie traktowac, co zreszta widac po takich postach. I jeszcze sie bezczelnie ciepie jakoby eS jakies personalne ataki robil i w ogole bezpodstawnie sie eS przypierdalsz! Chop ma juz robote, proste :lol:

ale ty jestes przyjebany synek,idz do kolegów z łagiewnik ucz ich bo w kazdym temacie jestes najmadrzejszy mayeRku....

Lars Ulrich
07-12-2011, 13:39
Widzę, że już się rozpalacie powoli, a w temacie chyba o to chodzi żeby nie palić jana, skoro ktoś dzwoni na rozmowę, a dana osoba ma już pracę, wystarczy powiedzieć "dziękuję, ale już znalazłem pracę" a nie umawiać się na rozmowę a potem nie przychodzić, chcemy być szanowani to szanujmy też innych.

Nekroskop
07-12-2011, 13:45
Widzę, że już się rozpalacie powoli, a w temacie chyba o to chodzi żeby nie palić jana, skoro ktoś dzwoni na rozmowę, a dana osoba ma już pracę, wystarczy powiedzieć "dziękuję, ale już znalazłem pracę" a nie umawiać się na rozmowę a potem nie przychodzić, chcemy być szanowani to szanujmy też innych.

źle to ująłem mody zajebał,tutaj racja,dostal zjebke przez telefon
i zadzwoni przeprosic,wyjasnilem to z eSem,ale niech mayeR sie nie wpierdala
kumam ze eS to jego kumpel ale z zyczeniami to niech do babci lata

Lars Ulrich
07-12-2011, 13:47
Nie no ja piszę ogólnie, bo wiem, że często się tak właśnie zdarza.

zwierzak
07-12-2011, 13:47
Pomijając to co piszecie to żyjemy w czasach, gdy telefon i internet jest ogólnie dostępny, więc całkowicie nie zrozumiałe jest dla mnie to, że komuś się nie chce przedzwonić, czy napisać głupiego maila typu: "Dziękuje za zaproszenie, ale niestety w umówionym terminie z powodów takich, a nie innych nie mogę się spotkać." i tyle..

Przecież to już nawet nie chodzi o szacunek do pracy, ale o szacunek do innych osób.

Edit. Lars mnie ubiegł :P

Mayek
07-12-2011, 14:38
Przecież to już nawet nie chodzi o szacunek do pracy, ale o szacunek do innych osób.

nie ma co tlumaczyc chopu co bez pierdolenia sie pisze ze ktos tam se znalazl inna robote to ma ta w dupie.
Ogolnie to zaczyna mnie zastanawiac czy takie zachowania ludzi wiaza sie z glupota czy z chamstwem. Rozkminiam to w kontekscie tej nieszczesnej jazdy srodkowym pasem hehe. Chce wierzyc ze Polacy sa po prostu glupim narodem bo chamstwa ciezko im przypisac. Takie niedzwonienie to tez wynika pewnie z glupoty niz z chamstwa, tym bardziej ze to jest wbijanie sobie samoboja.

spajder
07-12-2011, 17:46
Pamiętam kiedyś kilka razy umawiając się na rozmowe kwalifikacyjną wprost spytałem przez telefon czy to przypadkiem nie jest akwizycja czy jakiś telemarketing, bardzo miła pani zarzekała się jak tylko mogła że nie. Na pytanie co to za praca odpowiadała że trzeba przyjść na rozmowę. Napierdalałem autobusami, tramwajami przez całe miasto żeby miła pani za biurkiem uświadomiła mi że praca polega pozyskiwaniu klientów. Nic tylko wstać i przypierdolić w łep.
Wiec nie płaczcie jacy to pracownicy nie są chujowi.

Mayek
07-12-2011, 17:56
Wiec nie płaczcie jacy to pracownicy nie są chujowi

jedni i drudzy sa chujowi ale glupota jest usprawiedliwanie swojego zachowania przez pryzmat tego ze ktos kiedys nas wydymal.

Bugi
07-12-2011, 18:05
Panowie,nie zniżajmy się do czyjegoś poziomu. Jeśli rezygnujemy ze spotkania-informujmy o tym. Nigdy nie wiadomo z kim i kiedy się w życiu spotkamy. Lepiej,żeby nas zapamiętali z dobrej strony.

Nekroskop
07-12-2011, 21:15
jedni i drudzy sa chujowi ale glupota jest usprawiedliwanie swojego zachowania przez pryzmat tego ze ktos kiedys nas wydymal.

Kurwa nie moge synek z toba.ty jestes kurwa najpiekniejszy,najmadrzejszy i nigdy w zyciu nie zrobiles nic zle,poza lizaniem smRodow po jajach...kurwa ideał z lagiewnik!

SuchyTZN
07-12-2011, 21:51
Mnie zapraszali na rozmowe na aniola 1 zawsze, zawsze pisałem że przyjdę, a potem i tak znowu wysylali zaproszenia :D

MisiekWNC
07-12-2011, 22:05
Tam pracownika już z 4 miesiące szukaja :)

cysiu
07-12-2011, 22:08
Chciałeś napisać od (co najmniej) 10 miesięcy :cham:

Cóż, latanie z Cyfrą po domach, to nie jest najlepsza robota ;)

Lars Ulrich
07-12-2011, 22:47
Latanie z cyfrą to 10 lat szukają :rotfl:

Bugi
08-12-2011, 05:05
Latanie z cyfrą to 10 lat szukają :rotfl:

Mi też to kiedyś proponowali. Zadzwonli do mnie,że znaleźli mój profil chyba na Golden Line i mają dla mnie ofertę pracy. Jak przeczytałem opinie o firmie oraz o produkcie,to myślałem,że wyskoczę z kapci. Zadzwoniłem tam i zapytałem o stanowisko. Jak się dowiedziałem,że jest niższe od tego,na którym wtedy pracowałem o chyba dziesięć stopni,to zapytałem baby na jakiej podstawie sądzą,że zmienię pracę,ale nie potrafiła odpowiedzieć. Namawiała mnie,żebym przyszedł to się dowiem na spotkaniu. Odmówiłem.

Żałuję tego kroku do dziś :lol2:

Toczmek89
08-12-2011, 06:55
z tym anioła 1 to np ja mialem zaproszenie na rozmowe, ale nie poszedlem ani nic nie odpisalem... bo kurwa zaprosili mnie na rozmowe mailem czy tam smsem :| no kurwa szanujmy sie

kepistol85
08-12-2011, 14:34
ja jak kiedys szukalem pracy i przez telefon na temat pracy slyszalem tylko "wszystkiego sie pan dowie na spotkaniu" to juz wiedzialem, ze to bedzie ciulstwo na ktore nie warto tracic czasu a nie normalna oferta.

J.O.H GieKSa
09-12-2011, 13:10
Czy pracował ktos lub pracuje w firmie dpd w katowicach? moze ktos dac opinie bo z komentarzy na forach wnioskuje ze kapucha

Murzyn81
09-12-2011, 15:01
Od nowego roku w firmie Gemini na Witosa będą potrzebować magazyniera bo 1 będzie zwolniony info od żonki:)

waluś
11-12-2011, 16:21
a nie wiesz jaka kasa i umowa ??

Murzyn81
14-12-2011, 18:02
Najpierw umowa zlecenie a po 2 miesiacach o prace. W tej chwili prowadzą tez rekrutacje na przedstawiciela handlowego ktory jest potrzebny od zaraz, oczywiscie o niczym nie wiecie:)

Gumiś
14-12-2011, 20:45
jak robilem jeszcze w starej firmie to Gemini nas zaopatrywalo w towar nie narzekali jak przyjezdzali heh ale wszystko wychodzi w praniu

hanys 85
20-12-2011, 16:47
Jest jedno wolne miejsce pracy u mnie w firmie.
Prosze uważnie przeczytac post, jeśli Ci odpowiada i spelniasz wymagania to PW
Miejsce pracy Ochojec ul.Jankego
Lakiernia proszkowa nie mylic z samochodowa
stanowisko pomocnik lakiernika
Do zadan nalezy przygotowanie elementow do malowania, niby nic trudnego a jednak przez lakiernie przewinelo juz sie mnostwo nie kumatych ludzi.
Zadne doswiadczenie nie jest potrzebne tylko CHECI do pracy.
A wiec wymagania:
Wzrost 175-190cm bez duzej nadwagi (ma to znaczenie)
Wiek 20-30 lat
Bez wiekszych nałogów
Praca nie nalezy do czystych.
Pracujemy od pon-piatku 8-16 , jesli sa wieksze zlecenia to trzeba zostac dluzej, przyjsc w sobote itp.( bo juz mialem takich kolesi co nie chcieli zostac do 18 bo nie ma jak wrocic do domu)
Na probe 8zl/h, pozniej 10. Nadgodziny i soboty platne 100%
Co do umowy to juz do szefa bedzie sie trzeba zglosic po okresie probnym.
Jesli uwazasz ze nie dzwigniesz 50 kg bo masz za slaby kregoslup to nie jest to praca dla Ciebie.
Praca w malym 3-4 osobowym zespole.
Start praktycznie od zaraz, ale to mozemy dogadac.
Jesli chcesz sie przejsc tylko na jedna dniowke zobaczyc jak to jest to sobie odpusc, bo Ci sie nie spodoba.

Jaworzno
20-12-2011, 17:49
Wszystkich zachęciłeś :)

LTS
20-12-2011, 18:05
ja po raz kolejny przekonałem się że nie warto być dobrym, nie warto iść na rękę, pomagać. zwyczajnie nie warto.

trzeba być chamem i wymagać wymagać i jeszcze raz wymagać.

dziękuję dobranoc.

Jaworzno
20-12-2011, 18:53
O mnie mówisz?

Jeśli tak to pisałem to z przymrużeniem oka, biorąc pod uwagę dzisiejszą młodzież :)

LTS
20-12-2011, 18:54
ja o Tobie haha nie, piszę ogólnie o sytuacji która miała miejsce u mnie w robocie.

basu
21-12-2011, 09:41
No to skoro już zacząłeś to napisz, co się stało.

Bugi
21-12-2011, 11:00
ja po raz kolejny przekonałem się że nie warto być dobrym, nie warto iść na rękę, pomagać. zwyczajnie nie warto.

trzeba być chamem i wymagać wymagać i jeszcze raz wymagać.

dziękuję dobranoc.

Też już nie raz się na tym przejechałem. 100% racji.

Murzyn81
21-12-2011, 11:08
Dupcycie fleki oczywiście że trzeba wymagać ale jakieś normalne podejście do ludzi trzeba mieć. Jak ktoś nie umie wyczuc komu warto pomagać itp a komu nie to potem ma problem.

Pasztet
21-12-2011, 19:09
Witam.
Mozesz dac jakies namiary na ta firme kaj robisz by zadzwonic i ew umowic sie na rozmowe kwalifikacyjna?
Pozdrawiam

Zajczak Jr
21-12-2011, 19:22
tak widze jebiecie tych co na rozmowe nie przychodzą albo dają ku temu jakieś wymówki

a zapomnieliście ile to razy po rozmowie kwalifikacyjnej mieliście odzwaniać do swoich próbnych pracowników z informacją czy dostali tą prace albo nie?

hanys 85
21-12-2011, 20:43
Nie bede wszystkim z osobna odpisywal na Pw. Rekrutacje prowadze osobiscie.
Jestem tylko pracownikiem.
Wybrane osoby dostana PW , mysle ze w piatek

świstak
22-12-2011, 01:01
Może kogoś zainteresuje: http://www.wup-katowice.pl/news/?a=15130

DavGKS
22-12-2011, 07:22
Może kogoś zainteresuje: http://www.wup-katowice.pl/news/?a=15130

W Kielcach tez taka ofetra jest. W każdej szkole w woj. Swiętokrzyskim to przedtawiali ucznią.

Atest
22-12-2011, 07:29
W Kielcach tez taka ofetra jest. W każdej szkole w woj. Swiętokrzyskim to przedtawiali ucznią.

Oj.Chyba dostaniesz zjeby.

Lars Ulrich
22-12-2011, 08:24
Może łucznią ?

Swoją drogą min.3 lata nauki niemieckiego i bardzo dobra znajmość..

MiRO
22-12-2011, 09:38
Może łucznią ?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

DavGKS
22-12-2011, 14:18
Haha taa łucznią ;)

Silence
23-12-2011, 12:33
Jakby ktoś miał ochotę pracować w Oplu to niech sobie to wybije z głowy.Szkoda nerwów i czasu.Nawet się nie starajcie dobrze Wam życzę....Wesołych Świąt

Murzyn81
23-12-2011, 14:58
Mozesz powiedziec dlaczego?

Silence
23-12-2011, 19:01
Mozesz powiedziec dlaczego?

Odpowiedż masz na PW

_Bartos_
24-12-2011, 13:08
pracuje ktos w Biuro+ w katowicach na kolejowej ? prosze o PW

SuchyTZN
25-12-2011, 20:39
Podejmę się roboty, jakby ktoś potrzebował jakiegoś pracownika to chętny jestem na w miarę wszystkie (normalne) stanowiska.

hanys 85
26-12-2011, 07:19
pracuje ktos w Biuro+ w katowicach na kolejowej ? prosze o PW

Ja tam kiedys przeszedlem rozmowe kwalifikacyjna i powiedzieli mi za jakie pieniadze bede tam pracowal:rotfl:
Tylko bylo to kilka lat temu, ale podziekowalem od razu.

tomzkat
29-12-2011, 10:10
Zna ktoś jakieś agencje pracy które organizują z POlski wyjazdy do pracy do Anglii? Takie które może ktoś polecić bo np korzystał, bo sporo sie naczytalem że niektóre ciulają, np. biorą kasę na wyjazd a potem okazuje się że pracy nie ma.

astalavista
29-12-2011, 19:21
Jakby ktoś miał ochotę pracować w Oplu to niech sobie to wybije z głowy.Szkoda nerwów i czasu.Nawet się nie starajcie dobrze Wam życzę....Wesołych Świąt

Czyżby umowa przedłużona tylko do lutego? :hihi:

Chudy NFG
29-12-2011, 20:44
Zna ktoś jakieś agencje pracy które organizują z POlski wyjazdy do pracy do Anglii? Takie które może ktoś polecić bo np korzystał, bo sporo sie naczytalem że niektóre ciulają, np. biorą kasę na wyjazd a potem okazuje się że pracy nie ma.

Moim zadniem lepiej przyjechac tu i szukac czegos na miejscu ... bo sam znam ludzi ktorzy sciagaja tu kolesi placa im 6.08 czyli podstawe za godzine a sami kasuja sporo dla siebie ... jak jestes zainteresowany to moge podac ci kilka numerow do agencji tutaj i jak zansz podstawy angielskiego to mozesz sobie podzwonic i sie podowiadywac

tomzkat
29-12-2011, 21:52
Moim zadniem lepiej przyjechac tu i szukac czegos na miejscu ... bo sam znam ludzi ktorzy sciagaja tu kolesi placa im 6.08 czyli podstawe za godzine a sami kasuja sporo dla siebie ... jak jestes zainteresowany to moge podac ci kilka numerow do agencji tutaj i jak zansz podstawy angielskiego to mozesz sobie podzwonic i sie podowiadywac

Angielski to nie problem, już w anglii rok mieszkałem pare lat temu.. Problemem jest ewentualnie kasa. Nie mogę sobie pozwolić na pozostanie bez prace powiedzmy miesiąc, druga sprawa to nocleg bo w razie czego to nie mam tyle kasy. Dlatego chciałem najpierw porobić powiedzmy 3 miesiace przez agencje z polski co wszystko pochyta a potem się odłączyć i na własną ręke pochytać sie

SuchyTZN
01-01-2012, 11:40
Podejmę się roboty, jakby ktoś potrzebował jakiegoś pracownika to chętny jestem na w miarę wszystkie (normalne) stanowiska.

Na pewno nikt nie potrzebuje tak wykwalifikowanego pracownika jak ja ? :huh:

Podbijam :P

Bugi
01-01-2012, 21:23
Chopie,napisz co potrafisz,jaką masz szkołę,doświadczenie, w jakiej branży szukasz,a w czym nie. Przy takim ogólnym wrzucie "szukam byle jakiej roboty",to raczej pracy nie znajdziesz. A jest kilka osób na tym forum, które mogą Ci pomóc.

Marik
01-01-2012, 21:49
Przyjmę pracę, jako informatyk/serwisant/magazynier i tego typu rodzaje prac także może być fizyczna jako pomocnik bądź z przyuczeniem. Jestem po Technikum Informatycznym z maturą i Tytułem technika. Doświadczenie małe dopiero zaczynam "Karierę"

PW

Krist VB
02-01-2012, 07:20
Przegladając dziś forum, w ciągu 20min, przeczytałem "motoryzacja i interwencja" jako inwentaryzacja. czy to możliwe, ze jestem przepracowany?

Artis
02-01-2012, 07:53
Przegladając dziś forum, w ciągu 20min, przeczytałem "motoryzacja i interwencja" jako inwentaryzacja. czy to możliwe, ze jestem przepracowany?

przepity może :alcoholic:

marcinus
02-01-2012, 08:44
http://www.mecalux.pl/navigation/employment/OfferDetail.do?id=31565843

kgk
02-01-2012, 09:55
Gdzie potrzebuja ludzi do pracy na telefonie ?
dajcie namiary jakies gdzie takie firmy sie znajduja .

SuchyTZN
02-01-2012, 10:17

na necie w uj tego jest, co drugie ogloszenie to telemarketing.

tomzkat
02-01-2012, 11:06

Żywiec rekrutuje teraz na telemarketing. Mieszczą się chyba w tym nowym biurowcu obok silesii.

SuchyTZN
02-01-2012, 11:25
Katowice, ul. 3-go Maja 24/7 - ktoś kojarzy? Mam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna. Praca związana ze sprzętem RTV i AGD. Magazyn.

http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=342480813&MessageId=MSG.VIEW_AD.REPLY_TO_AD_SENT&secev=AQAAATSZI%2F4AAM0AAAACACIxMzQ5ZTI0MzA3My5hMj BiMjcxLjNlNWIzLmZmZjlhN2NmAAAAABRp160APU9qz3bXC6N9 audz%2F7KKmB3NLvE*

ktoś zna ? :P

Jaworzno
02-01-2012, 12:21
Potrzeba namiaru na kurs spawacza. 135 - spawanie MAG.

Żeby dobrze nauczyli i cenowo w miare.

MiRO
02-01-2012, 13:32

napisz do Toczmka

jackss99
02-01-2012, 16:43
Praca na duże auto dostawcze dla osoby mającej blisko na brzezinska w mysłowicach.

praca 2-3 dni( na pewno sb, reszta dni do uzg) w tyg, w dzikich godzinach po 2 w nocy do ok 10( roznie bywa, najczesciej powrót 9-11).

Zarobki dniówka: 70-80zł na reke

jak ktos by byl zaint to PW, ale tylko z dosw, auto jest duze jak na 3,5t.

Krist VB
02-01-2012, 18:57
przepity może :alcoholic:
w ryja moge dać.

Mayek
02-01-2012, 19:16
w dzikich godzinach po 2 w nocy do ok 10

jak widze takie ogloszenie to bym zajebal tych, ktorzy dopuscili do tego ze rynek pracy tak wyglada.
A ty generalnie jak na taka robote to placisz smieszna kase. Balbym sie tak malo placic w tak odpowiedzialnej robocie.

MisiekWNC
02-01-2012, 19:50
Praca na duże auto dostawcze dla osoby mającej blisko na brzezinska w mysłowicach.

praca 2-3 dni( na pewno sb, reszta dni do uzg) w tyg, w dzikich godzinach po 2 w nocy do ok 10( roznie bywa, najczesciej powrót 9-11).

jak ktos by byl zaint to PW, ale tylko z dosw, auto jest duze jak na 3,5t.
Wiadomo, oferta jest, kto będzie zainteresowany pracą to ją weźmie, ale jeśli jest to praca bez umowy, to kasa jest mega śmieszna. Co więcej, za taką kase (tak mi się wydaje) ciężko o pewnego, dobrego pracownika. Mimo wszystko powodzenia w szukaniu (bez szydery).

Mayek
02-01-2012, 19:59
Jestem liberalem wiec jestem za tym, ze mozna wystawic ogloszenie o robocie za 1zł za godzine ale druga strona jest to, ze potem pracodawca narzeka na pracownika a malo kto podchodzi powaznie do pracy za taka kase. Trzeba znalezc zloty srodek miedzy oszczednoscia i placeniem jak najmniej a posiadaniem lojalnego, przykladajacego sie do roboty pracownika. Za 70-80zł to raczej ludzie to beda mieli w dupie. Chcesz to placisz tyle i ok ale to sie moze negatywnie odbic. Jak na robote w nocy to taka kasa jest nie do przyjecia. Ew jakis malolat moze porobi ale nikt powazny z doswiadczeniem sie nie zglosi do takiej fuchy, chyba ze go bardzo przycisnie i bedzie robil na 2 zmiany. Powodzenia. Szanujcie pracownikow. Ja juz robilem w zyciu za rozne kwoty, za malolata robilem za smieszne pieniadze ale nigdy do takiego pracodawcy nie mialem szacunku. A slyszalem takie historie ze ktos jechal za 20zł na dzien (12h) robic, jechal z innymi pracownikami i jeszcze szef gadal wszystkim za ile ten ktos robi i zeby mu dac luzu bo sie uczy. Ci ludzie maja bardzo duzo kasy, generalnie kij im w oko za takie akcje (nigdy za tyle nie robilem ale sam fakt ze ktos robil jest kurestwem).

banan
02-01-2012, 21:00
dzisiaj do mnie dzwoniła baba ze potrzebuja statystów na widownie X-Factor. 3 dni pt,so,ndz od "przedpołudnia do 22/23" w Zabrzu. Ja mówie spoko za ile. Pado 100 zł brutto w sumie za 3 dni. Najpierw myslalem ze za kazdy dzien. Ale za 3 dni (to bedzie jakies 36 godzin w sumie plus dojazd) 100 zł brutto !!! Wyśmiałem ją i spytałem czy wie że niewolnictwo już dawno zniesiono.

Antek
02-01-2012, 21:04
wie ktoś gdzie da rade zrobić kurs na wózek widłowy tak w 2-3dni?

Jeździć potrafie bo już 2 lata pracuje na wózku tylko że potrzebuje papierek teraz...

MisiekWNC
02-01-2012, 21:07
Antek, dogadaj się w tej sprawie w Aspekcie na szopienicach najlepiej z szefem, ale z tym młodym też dogadasz.

cysiu
03-01-2012, 00:06
dzisiaj do mnie dzwoniła baba ze potrzebuja statystów na widownie X-Factor. 3 dni pt,so,ndz od "przedpołudnia do 22/23" w Zabrzu. Ja mówie spoko za ile. Pado 100 zł brutto w sumie za 3 dni. Najpierw myslalem ze za kazdy dzien. Ale za 3 dni (to bedzie jakies 36 godzin w sumie plus dojazd) 100 zł brutto !!! Wyśmiałem ją i spytałem czy wie że niewolnictwo już dawno zniesiono.
ale będziesz w telewizji !

Junior
03-01-2012, 06:55
Juz byl, w TVS ;)

banan
03-01-2012, 07:08
sława rozchodzi się tak szybko... wystarczy trochę z Andrutem do jednej grupy na uczelni pochodzić i już człowiek się staje celebrytą ;)

jackss99
03-01-2012, 11:21
zgadzam sie, praca ciezka, a kasa lipna.

jako przyklad tylko powiem,ze osoba smigajaca po bukowinie tatrzanskiej i okolicach za 6dni w tyg od 1 do 12-14 dostaje 2tys na reke.umowy nie ma.

koles potrzebuje te pieniadze, to robi, ktos na tym korzysta i sie kreci.ja mysle podobnie jak wy, ale posredniczyc moge.

SuchyTZN
03-01-2012, 15:28
agencja ochrony justus, ktos zna, opinie jakies o pracy tam ? bo znajomy tam zostal zaproszony o prace.

_Bartos_
03-01-2012, 18:19
agencja ochrony justus, ktos zna, opinie jakies o pracy tam ? bo znajomy tam zostal zaproszony o prace.

jako kto ? jak PH to łazisz od domu do domu i namawiasz na alarm

Simao
03-01-2012, 20:38
moze ktos polecic posrednika pracy za granica? moze byc Holandia/Niemcy/UK?
kuzyn potrzebuje pilnie prace gdzie mozna ciezka praca odbic sie od dna.

GliwickaGieKSa
03-01-2012, 21:59
Ty, Silence jak tam wyglada w Oplu??Kajs z miesiac temy wyslalem CV mailem i do tej pory cichosza.W Sumie powysylalem ok 10 maili z moim CV po roznych robotach w Gliwicach i Zabrzu m.in i nic do tej pory.Czyzby mamy kryzys w Polsce?:hihi::hihi:

Jaworzno
03-01-2012, 22:19
No co Ty, pierdolisz :lool:

Pasztet
04-01-2012, 00:36
Do mnie dzwonili z oferta pracy poprzez agencje w oplu. Pracowalem kiedys w ISUZU w Tychach i stad pewnie sie pofatyowali. Niestety odmowilem ze wzgledu na brak dojazdu. Ale przyjecia sa. Dzwonili jakos na poczatku grudnia...

Szukam pracy w charakterze sprzedawcy, na produkcji, w ochronie badz jako kierowca. Przypilolo niesamowicie... Doswiadczenie w kazdej z tych branz mam (w ochronie zaledwie pare miechow..).

No i ... sanepid jak zalatwic?

DavGKS
04-01-2012, 21:51
Przeglądając ogłoszenia o prace i widząc w każdym,ale to w każdym ogłoszeniu wymagane doświadczenie to mnie chuj chce strzelić. Gdzie mam zdobywac to pierdolone doświadczenie...

Junior
04-01-2012, 22:02
Staz i praktyka.

banan
04-01-2012, 22:13
pytanie brzmi ilu pracodawcow faktycznie Cie zatrudni po takiej praktyce. Przeważnie jest napisane "możliwość zatrudnienia na stałe po 3 miesięcznej praktyce". Jednak chyba w 90% przypadków jest to ściema, po to żeby nie płacić za pracownika który będzie zapierdalał za 3 i jeszcze podrzucał dobre pomysły na których oni zarobią. Taka jest rzeczywistość.

Toczmek89
04-01-2012, 22:21
pytanie brzmi ilu pracodawcow faktycznie Cie zatrudni po takiej praktyce. Przeważnie jest napisane "możliwość zatrudnienia na stałe po 3 miesięcznej praktyce". Jednak chyba w 90% przypadków jest to ściema, po to żeby nie płacić za pracownika który będzie zapierdalał za 3 i jeszcze podrzucał dobre pomysły na których oni zarobią. Taka jest rzeczywistość.

ale teoretycznie potem masz to doswiadczenie 3 miesieczne podczas praktyki:)
oczywiscie potem wyjdzie na to ze tak naprawde masz po 3 miesiace doswiadczenia w kazdej mozliwej kategorii pracy :cham:

Kamil
04-01-2012, 22:34
Staz i praktyka.

A mnie znów szlak trafia jak widzę ofertę stażu i wymagany tytuł magistra. To kiedy człowiek zacznie zarabiać konkretne pieniądze...z 30stką na karku?

Peps
04-01-2012, 22:47
Panowie, bez jaj...
Te wszystkie staże, praktyki, wolontariaty to zwykłe golenie frajerów. Za pracę nalezy się płaca i koniec. Człowiek może sobie robić za darmo jak ma taki kaprys, ale jak firma rzuca propozycję która tak naprawde brzmi "pozapieprzaj dla nas za darmo przez kwartał a potem się zobaczy" to trzeba się naprawde wysilić żeby zobaczyć w tym jakiś pozytyw. Doświadczenia nabierzesz? W czym? W zapierdalaniu na kogoś za free? Ile jest ofert gdzie precyzuje się o jakie doświadczenie chodzi, przy jakiej robocie? Co to znaczy "z doswiadczeniem"? Fakty są takie: branża nie daje ludziom roboty, ludzie łapią się desperacko wszystkiego więc i kwartał za frajer porobią. Na 100 "wolontariuszy" zatrudni się potem jednego i poszuka się następnej setki "ludzi dobrej woli". Zasada numer jeden - żeby sie za wielu w branży nie wyłamało i nie zaczeło zatrudniać normalnie. I szafa gra. To jest kuźwa dramat że faceci często będący już ojcami, mający na utrzymaniu rodzinę, przychodza na rozmowę i ktoś ma czelność całkiem poważnie proponować im staż, że "niby potem będzie lepiej". Tak, będzie, nie mówi tylko komu.
Napatrzyłem się na to przez lata. I wiem, jak się nazywa stażystów w kadrach. I wiem ilu rekrutujących, mówiąc o tym jak to staż daje "rozwój, doświadczenie, poszerza horyzonty, zwiększa konkurencyjność", tłumi wtedy śmiech.
Więc naprawdę, dajcie sobie spokój. Staż to desperacja i to skandal że tak wielu nie ma innego wyjścia. Staże i praktyki to są wybory uczniów i studentów a nie ludzi szukających pracy.

kosa
04-01-2012, 22:52
Tak ale zauważ, że tutaj szukającymi często są studenci.

Staż/praktyki nie są złe, ale trzeba trochę czasu poświęcić na znalezienie dobrej oferty. Dobra znaczy taka po której naprawdę mamy realne szanse na zatrudnienie albo takiej w której się czegoś nauczymy (a nie że będąc na stażu w e-marketingu sprzątam biuro).

U mnie na drugim roku na uczelni mamy zapowiedziane i pozałatwiane staże/praktyki (nigdy nie wiem co jest płatne) - 300 godzin za 6 tysięcy złotych. I nie za obsługę biura.

Mayek
04-01-2012, 22:53
A mnie znów szlak trafia jak widzę ofertę stażu i wymagany tytuł magistra. To kiedy człowiek zacznie zarabiać konkretne pieniądze...z 30stką na karku?

po 1 szlag.
Nie wiem gdzie masz takie oferty praktyk czy stazu ale sie z tym nie spotkalem. Musi to byc jakas kosmiczna firma, ze ma takie wymagania. Prawidlowy schemat to studia plus od 2-3 roku praktyki za darmo. Konczysz studia masz 2 letnie doswiadczenie zawodowe i tytul magistra. To jest optymalne rozwiazanie jak chce sie robic u kogos. Nie kazdy jednak moze sie przemoc zeby zapierdalac za darmo. Dla mojego ego jest to nie do przyjecia:)

Kosa, 20zł za godzine roboty na reke?! Co to za studia?

kosa
04-01-2012, 22:55
Matematyka dzienna (różne specjalizacje - modelowanie, statystyka, teoretyczna itd.). Stawka tak duża, bo to kierunek zamawiany i jest dotowane z Państwa i UE.

PS. Też nie wiem czy moje ego to zniesie - praca dla kogoś brrrrrrrrrr.

Peps
04-01-2012, 23:02
Jeśli jest płatny, albo w umowie z pracodawcą są jasno określone kryteria dalszego zatrudnienia to nie mam zarzutów.
Tak jednak niestety bywa rzadko.

kosa
04-01-2012, 23:05
Ja polecam ze swojej strony także zainteresowanie się organizacjami pozarządowymi. Jest tego coraz więcej, niektóre bardzo fajnie działają. Często można załapać się na staż/praktykę/wolontariat i wiele z tego wynieść. No ale to już bardzo specyficzna branża, choć na pewno przyszłościowa.

Mi SK 1964 wiele dało: doświadczenie w organizacji imprez, wyjazdów, umiejętność pisania pism, załatwiania spraw w urzędach, pisania projektów, rozliczania wniosków. Rzeczy które przydają się także w firmie i w życiu codziennym.

Nie mówiąc już o kontaktach ;]

Mayek
04-01-2012, 23:18
Ja z perspektywy czasu dam taka zlota rade;) Jak ktos ma dylemat czy isc na studia humanistyczne czy matematyczne bo jest ogolnie uzdolniony ze wszystkiego to radzilbym wziac w tej chwili ksiazke z histori i polskiego i wywalic przez okno a wziac sie za mate;)
Humanistyczne=wiecej luzu na studiach, wiecej trza robic zeby miec fajna robote ew miec pomysl na swoj biznes.
Scisle=wiecej zapierniczania na uczeni, setki projektow, prac itd ale jednoczesnie jak sie ma dobre oceny to robota sie sama pojawia. Znam ludzi, ktorzy byli mocno srednimi uczniami w liceum ale studia scisle daly im takiego kopa, ze teraz zarabiaja przyzwoita kase. Kumpel zarabia fajna kase, jest na dobrym kierunku na polibudzie, dopiero konczy a juz ma sensowne stanowisko gdzie zarzadza ludzmi (z tym ze musial z rozszerzonej maty dostac over 80% zeby sie dostac na ten kierunek).

Jurek
05-01-2012, 07:21
Mayek ma racje. Tytuł inżyniera jest teraz sporo wart, a studia humanistyczne, czy ekonomiczne to bzdura - tego się idzie i bez studiów nauczyć, albo byle jaką podyplomówkę zrobić na szybko.

Kamil
05-01-2012, 08:07
Mayek

http://www.praca.bielsko.pl/53283_oferta_pracy.html?zawod=0&miasto=0&rodzaj=0&data=0&opis=

Jas
05-01-2012, 08:36
Matematyka dzienna (różne specjalizacje - modelowanie, statystyka, teoretyczna itd.). Stawka tak duża, bo to kierunek zamawiany i jest dotowane z Państwa i UE.

PS. Też nie wiem czy moje ego to zniesie - praca dla kogoś brrrrrrrrrr.

Staże. Jednak albo jesteś na modelowaniu (choć tam był kierunek zamawiany chyba tylko 2 czy 3 lata temu), albo masz na myśli UPGOW. Generalnie większość kierunków technicznych, a często "technicznych" jest w projekcie UPGOW na UŚ i na wielu kierunkach są płatne staże. O ile dobrze pamiętam, to jest coś w granicach 1800 zł na rękę / miesiąc, gdzie dniówka liczona jest jakoś inaczej (dużo mniej niż normalne 160 godzin), ale dokładnie nie pamiętam.

Niemniej jednak pamiętaj, że w tym przypadku sprawa rozwiązana jest tak, że firma, w której masz staż dostaje 1800 zł za miesiąc - za to, że tam jesteś. Innymi słowy na miesiąc Twojej pracy przeznaczone jest 3600 zł i dzielone jest to po połowie - dla Ciebie i pracodawcy. To zasadniczo zmienia sytuacje. Uczelnia ma możliwość jakiegoś wyboru wśród firm i wybrania tego, co dla studentów lepsze. Z drugiej strony, jak ten wybór wygląda w rzeczywistości, to zależy od kierownika praktyk (stażów) w danej jednostce, więc i pewnie w tym przypadku będziesz mógł powiedzieć czy miało to sens, dopiero po odbyciu tych stażów.

Jakaś tam idea poprawy tych staży jednak jest i ciężko to porównać do staży "pracuj za darmo, a kiedyś może coś Ci zapłacimy".

Wyobraź sobie, że Ty dostajesz z UŚ 10 studentów na 3 miesiące i masz nagle 54 tyś zł. Podejrzewam, że starałbyś się, aby wszyscy wrócili zadowoleni i za rok UŚ znowu kogoś do Ciebie przysłał.

Mayek
05-01-2012, 09:48
Kamil ale zobacz jaka to jest robota. To nie jest robienie kawy. To jest staz po ktorym od razu bedzie robota. Chca studenta, ktorego naucza i ktory u nich zostanie robic. Nie ma co tego porownywac ze stazami studenckimi, poza tym napisali ze moze byc student.

basu
05-01-2012, 12:16
Ja polecam ze swojej strony także zainteresowanie się organizacjami pozarządowymi. Jest tego coraz więcej, niektóre bardzo fajnie działają. Często można załapać się na staż/praktykę/wolontariat i wiele z tego wynieść. No ale to już bardzo specyficzna branża, choć na pewno przyszłościowa.

Mi SK 1964 wiele dało: doświadczenie w organizacji imprez, wyjazdów, umiejętność pisania pism, załatwiania spraw w urzędach, pisania projektów, rozliczania wniosków. Rzeczy które przydają się także w firmie i w życiu codziennym.

Nie mówiąc już o kontaktach ;]
Potwierdzam słowa Kosy. Należę do 4 NGOsów, aktywnie działałem w dwóch (teraz niestety brak czasu i na to). Dzięki kontaktom i umiejętnościom nabytym w ten sposób start na rynku pracy był znacznie łatwiejszy. Robiąc coś, co sprawia przyjemność, działając w interesującej mnie branży, mając poczucie że robię coś dobrego oraz współpracując z grupą znajomych nabywałem bezcenne doświadczenie, a jednocześnie dobrze się bawiłem.

a studia humanistyczne, czy ekonomiczne to bzdura - tego się idzie i bez studiów nauczyć
Tak można napisać o wszystkim, również o przedmiotach ścisłych.

MisiekWNC
05-01-2012, 13:58
Mój znajomy, skończył z dobrym wynikiem automatyke, robotyke. W jednej pracy popracował za nawet dobre pieniądze, teraz się zwolnił i znalazł prace za 3 kafle na ręke, może nie jest to jakieś cudo ale sam fakt, że na razie ma umowe na 3 miesiące + szef go prosił, żeby chciał do jego firmy przejść to już coś znaczy. Na rynku brakuje ścisłowców, a jeszcze obrotnych to już w ogóle.

niski
05-01-2012, 15:56
Mayek

http://www.praca.bielsko.pl/53283_oferta_pracy.html?zawod=0&miasto=0&rodzaj=0&data=0&opis=

Kamil ale zobacz jaka to jest robota. To nie jest robienie kawy. To jest staz po ktorym od razu bedzie robota. Chca studenta, ktorego naucza i ktory u nich zostanie robic. Nie ma co tego porownywac ze stazami studenckimi, poza tym napisali ze moze byc student.

Niestety, grubo sie mylisz kolego ;) Wcale nie chca studenta, ktory u nich zostanie, oni tego nawet nie ukrywaja, ze po stazu cie najprawdopodobniej zwolnia (chyba, ze sam sie zwolnisz wczesniej)... bylem, widzialem, podziekowalem.

mariano1964
05-01-2012, 16:12
Niski moglbys cos wiecej napisac, bo samo ogloszenie wyglada hmmm dosc "atrakcyjnie".

Jurek
05-01-2012, 21:31
Tak można napisać o wszystkim, również o przedmiotach ścisłych.

bzdura

inżyniera do handlówki wezmą jak zobaczą że sobie radzi, ale magistra po ekonomi czy przedmiotach humanistycznych do robót "ścisłych" nawet na rozmowę nie zaproszą

Bugi
05-01-2012, 22:45
bzdura

inżyniera do handlówki wezmą jak zobaczą że sobie radzi, ale magistra po ekonomi czy przedmiotach humanistycznych do robót "ścisłych" nawet na rozmowę nie zaproszą

Po pierwsze to muszą zobaczyć,że sobie radzi. Po co ryzykować inżyniera,skoro sporo osób kończy ekonomię i studia pokrewne.
Po drugie to nie do końca w "handlówce" przyda się ktoś,kto wiecznie obcował z maszynami,a nie z ludźmi.

Murzyn81
06-01-2012, 06:44
A kto studiuje inzynierke zeby robic w handlu?

Pucha
06-01-2012, 13:59
Starał się ktoś z forum o staż z PUP?
Jakie szanse, wrażenia itd.
Ja jak ostatnio byłem to mi babka w PUP powiedziała że wiekszość chętnych dostaje staż,ale jak wszedłem na strone PUP to tam piszę że około 95% "wniosków nie została zrealizowana" lekkie dysproporcje :hihi:

Jurek
06-01-2012, 14:22
Po pierwsze to muszą zobaczyć,że sobie radzi. Po co ryzykować inżyniera,skoro sporo osób kończy ekonomię i studia pokrewne.
Po drugie to nie do końca w "handlówce" przyda się ktoś,kto wiecznie obcował z maszynami,a nie z ludźmi.

W firmach, nazwijmy je inżynieryjnych, budowlanych, energetycznych, węglowych. Często do handlu bierze się ludzi z którzy przeszli przez piony techniczne i znają się na tym czym potem muszą handlować(biorąc pod uwagę szerokie znaczenie tego słowa).

fakt, ale ja głupi jestem. Przecież sytuacja na rynku pracy jest taka zajebista, że każdy pracuje tam gdzie chce i pod jakim kierunkiem się kształcił...

Murzyn81
07-01-2012, 10:30
W moim poście chodziło o sam sens wyboru studiów pod kątem przyszłej pracy a nie samej pracy po studiach.

Pablo NFG
07-01-2012, 11:30

Ja :)

Skończyłem Transport na Polibudzie i teraz handluje w Inter Carsie :)

sid
09-01-2012, 13:46
Chłopaki powiedzcie mi jak jest z tym zawodowym wojskiem? ciężko sie dostać? Jakie zarobki, bo w to http://www.nasze-wojsko.pl/praca-w-wojsku/17/Korzysci/Korzysci jakoś mi sie średnio chce wierzyć? Jest jakaś szansa pojechać na jakąś misje i jak to wygląda zarobkowo, gdy jest sie na misji?

Mayek
09-01-2012, 13:56
co co ci sie ale nie chce wierzyc? Ze tak malo? Ze za duzo?
To masz stawki jak siedzisz w domu. Jak jedziesz na misje to sadze ze masz 2 razy wiecej, zalezy pewnie jaki region, jaka misja, oddzial, umiejetosci itd.

Peps
09-01-2012, 14:26
Chłopaki powiedzcie mi jak jest z tym zawodowym wojskiem? ciężko sie dostać? Jakie zarobki, bo w to http://www.nasze-wojsko.pl/praca-w-wojsku/17/Korzysci/Korzysci jakoś mi sie średnio chce wierzyć? Jest jakaś szansa pojechać na jakąś misje i jak to wygląda zarobkowo, gdy jest sie na misji?

Hmmm ale kim jesteś dla wojska? Rezerwistą? Masz odbytą zasadniczą? Pytasz o możliwość wyjazdu na misje. Powiem tak - jak w WKU powiesz że chcesz od razu na misję zeby zarobić i ile to będzie na rękę, to szanse masz niewielkie :)
Szeroki temat. Jeśli nie odbyłeś służby zasadniczej, szanse masz niemal zerowe, chyba że jesteś megasprawnym gościem i wszystkie ewentualne testy zdasz śpiewająco. Korzyści i socjale masz we własnym linku więc tu nie ma czego tłumaczyć.
Pensja podstawowa zależy od stopnia wojskowego. Za "moich czasów" w wojsku szeregowi mieli około 1200 na rękę pensji plus mieszkanie a i nierzadko wyżywienie, do tego różne dodatki które masz w tym linku. Ale już kapral miał około 2600 brutto, wyższe stopnie to wyższe pensje podstawowe. Ale to było parę lat temu.
Jak się nadajesz, lubisz wojsko i nie boisz sie zapierdzielu a nie masz innego pomysłu na życie, to spróbuj. Wojsko daje dach nad głową, papu, wypełni PIT-a i tak dalej. Jak lubisz żyć wygodnie, to się nie pchaj, szkoda Twojego czasu. Wojsko ma sporo plusów ale lekki chlebuś to nie jest. Jak masz jakieś pytania co do tego "jak jest w wojsku" wal na PW, jak bede umiał odpowiedzieć to to zrobię. Ale jak jest z przyjęciami, rekrutacją to nie wiem, więc mnie nie pytaj, po prostu rusz się do WKU.
Pzdr.

Pucha
09-01-2012, 16:38
Chłopaki powiedzcie mi jak jest z tym zawodowym wojskiem? ciężko sie dostać? Jakie zarobki, bo w to http://www.nasze-wojsko.pl/praca-w-w...zysci/Korzysci jakoś mi sie średnio chce wierzyć? Jest jakaś szansa pojechać na jakąś misje i jak to wygląda zarobkowo, gdy jest sie na misji?
Skoro piszesz tutaj to znaczy że raczej nie jesteś rezerwistą, bo od jakiegoś czasu wojsko same wysyła "oferty" do rezerwistów wsród których mają braki (np. łączność)
Bez służby zasadniczej - nie masz szans.
I też trzeba brać pod uwagę że obecnie w woju nie ma praktycznie szans na awans...

Miłosz1964
09-01-2012, 16:57
Ja z innym pytaniem.

Planujemy z kolegą wyjazd do pracy w Niemczech w okresie połowa czerwca-lipiec. Kolega dobrze zna niemiecki.
Wtedy będziemy mieć już 18 lat (on w kwietniu,ja czerwiec)

Jest jakaś szansa się załapać? Gdzie szukać? Ma ktoś jakieś znajomości?

Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Praca obojętnie jaka,nie boimy się ciężkiej,fizycznej pracy :)

Szukałem trochę na necie ale nabór przez urząd pracy był do 4 stycznia...

PS. Nie muszą być to koniecznie Niemcy ale tak było by najlepiej.

Stefano
10-01-2012, 10:38
Opłaca się jeszcze zrobić kurs na wózek widłowy? Gdzie wykonać taki kurs?

sowin
10-01-2012, 13:23
Opłaca się jeszcze zrobić kurs na wózek widłowy? Gdzie wykonać taki kurs?

ja robilem na terenach huty baildon. koszt kursu ok 299zl. Firma JGL Logistics

Czajnik
10-01-2012, 14:14
Ja z innym pytaniem.

Planujemy z kolegą wyjazd do pracy w Niemczech w okresie połowa czerwca-lipiec. Kolega dobrze zna niemiecki.
Wtedy będziemy mieć już 18 lat (on w kwietniu,ja czerwiec)

Jest jakaś szansa się załapać? Gdzie szukać? Ma ktoś jakieś znajomości?

Kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Praca obojętnie jaka,nie boimy się ciężkiej,fizycznej pracy :)

Szukałem trochę na necie ale nabór przez urząd pracy był do 4 stycznia...

PS. Nie muszą być to koniecznie Niemcy ale tak było by najlepiej.

Okres wakacyjny to ofert pracy pod dostatkiem. Od zbierania truskawek, ogórków itd itd albo w gastronomii czy hotelach. W hotelach ofert od zajechania, tak samo w knajpach. W hotelach trzeba znać przynajmniej komunikatywny niemiecki, w knajpach to zależy od stanowiska ;) Jechać w ciemno, zaopatrzyć się wcześniej w kasę na przynajmniej kilka dni szukania - proste. Kupić lokalną gazetę i ofert multum, do tego pełno ogłoszeń w tamtejszych urzędach itd. Absolutnie odradzam pracę u Polaków. W 90 % problemy z wypłatą i warunkami pracy.

SuchyTZN
11-01-2012, 14:56
Pracuje ktoś jako Kurier w Call Center dowożący dokumenty własnym samochodem ?

chodzi mi dokladniej o to czy oddaja za paliwo itp jak to działa bo nie wiem jak to działa :P

m4jki
11-01-2012, 21:18
Ja sie kiedys tam dowiadywalem (Katowice Slowackiego 18 chyba w siemcach to samo) to ogolnie kicha caly slask, a czasem jedziesz hektar i okazuje sie ze ktos umowe wcisnal po mimo ze ktos nie zainteresowany i nie masz placone za to...

SuchyTZN
11-01-2012, 21:55
Ja sie kiedys tam dowiadywalem (Katowice Slowackiego 18 chyba w siemcach to samo) to ogolnie kicha caly slask, a czasem jedziesz hektar i okazuje sie ze ktos umowe wcisnal po mimo ze ktos nie zainteresowany i nie masz placone za to...

aha czyli lipton dzięki.

MiRO
11-01-2012, 22:01
generalnie kurierka dla firm telekomunikacyjnych to lipa wielka, a jak ktoś ma możliwość pracy dla NOVUM to już w ogóle porażka największa z możliwych.

Korzystając z okazji przypomnę się jako kandydat do pracy jako kierowca ABC (może być z własnym autem), przedstawiciel handlowy (ale nie byle czego :cham: ), sprzedawca w branży najlepiej sportowej/motoryzacyjnej lub inne CIEKAWE zajęcia. Jakby ktoś coś słyszał, widział to czekam z niecierpliwością na informację, dziękuję za uwagę. :zabki:

gniotek1102
12-01-2012, 21:09
ktos pracował jako kurier w siódemce albo wie cos na temat tej firmy jakie opinie czy warto w ogole głowe sobie zawracac.

MiRO
16-01-2012, 12:43
rekrutował się ktoś do pracy przez firmę ADECCO? albo obecnie się rekrutuje :jezor:

MixedMartialArts
16-01-2012, 16:13
ktos pracował jako kurier w siódemce albo wie cos na temat tej firmy jakie opinie czy warto w ogole głowe sobie zawracac.

Ja pracowałem i nie polecam. Kierownik straszna menda (jeśli się jeszcze nie zmienił) jeździsz od rana do wieczora, telefony Ci się urywają, chuj Cię strzela w pewnym momencie. Poza tym zarobki bardzo słabe.

Greg
18-01-2012, 16:40
Tez slyszalem ze Lipa w siodemce.Sam teraz zwolnilem sie z UPS-u .kurierka nie dla mnie hehe.Wlasciwie chodzi tylko o godizny pracy, czysty wyzysk o 7 na magazynie powrót srednio okolo 19 zanim sie rolziczysz itd oddasz zwroty nadania.to chujnia swieta to nie mowie po ile sie jezdzilo hoho.do tego bez umowy za sredni zarobek wiec lipa.

bercik
18-01-2012, 16:46
Pracowalem w siodemce na magazynie w zeszlym roku i chyba nie bylo kuriera zadowolonego z tej roboty, a kierownik faktycznie straszna menda.

spajder
19-01-2012, 18:34
Jak podpisuje wypowiedzenie za porozumieniem stron to przysługuje mi zasiłek?

Bugi
19-01-2012, 18:53
Jak podpisuje wypowiedzenie za porozumieniem stron to przysługuje mi zasiłek?

A jaka przyczyna ? Bo to jest ważne z tego co pamiętam.

Es
19-01-2012, 18:58
Nie przysługuje.

Marcin1964
19-01-2012, 18:58
Za porozumieniem stron, to chyba nie.
W końcu się zgadzasz na rozwiązanie umowy, a nie jest Ci to nakazane.

Bugi
19-01-2012, 19:00
Przysługuje,przysługuje. Tylko musi być odpowiedni zapis traktujący o tym,że do porozumienia stron doszło z winy pracodawcy,np. przez zmniejszenie zatrudnienia w firmie. Wtedy przysługuje,dlatego pytam o przyczynę.

Ania
19-01-2012, 19:01
Ja miałam rozwiązanie umowy za porozumieniem stron i mi zasiłek przyznano.

Junior
19-01-2012, 19:06
Przysługuje,przysługuje. Tylko musi być odpowiedni zapis traktujący o tym,że do porozumienia stron doszło z winy pracodawcy,np. przez zmniejszenie zatrudnienia w firmie. Wtedy przysługuje,dlatego pytam o przyczynę.

Tak jak Bugi napisal. Przysluguje, tyle, ze strona zwalniajaca musi byc pracodawca.

KCK
19-01-2012, 20:15
za porozumieniem, stron tzn ze nie bedziesz ubiegal sie o zadne odprawy itp., wiec przysluguje jak wyzej napisane :)

spajder
20-01-2012, 15:39
Ok dzięki:)

SuchyTZN
20-01-2012, 16:08
4 smsy w ciągu 4 dni z anioła 1, co za desperaci... :hihi:

podejmę robotę jakąś, jakby ktoś szukał pracownika :napinka:

basu
20-01-2012, 16:16
http://www.kzkgop.com.pl/informacje/p-1-praca-dla-studentow.html

ziomek
20-01-2012, 16:23
4 smsy w ciągu 4 dni z anioła 1, co za desperaci... :hihi:
:napinka:

Anioła to nic nie przebije :rotfl:

CichyBob
20-01-2012, 16:40
Orientuje sie ktoś , czy z "taxi" w dobie obecnego czasu , da sie jakos z tego życ ? Warto robic kurs i zainwestowac w samochód ?

Bugi
20-01-2012, 18:30
Orientuje sie ktoś , czy z "taxi" w dobie obecnego czasu , da sie jakos z tego życ ? Warto robic kurs i zainwestowac w samochód ?

Wiesz co,ja pytałem dwóch taksiarzy,z którymi jechałem ostatnio,to narzekali. Ale na GieKSie kilka osób w ten sposób dorabia i to bardzo znane osoby. Mogę zapytać o szczegóły jak chcesz.

Lars Ulrich
20-01-2012, 18:32
Nie znam okresu kiedy taksiarze by nie narzekali...

pomp
20-01-2012, 18:42
Da się, ale musisz mieć też "stałych klientów", nie tylko ze słupka, czy radia,
edit: + wieksze auto na obwóz imprez.

MALek
20-01-2012, 18:55

Nie znam ludzi którzy by nie narzekali.

Shellu
20-01-2012, 19:45
Nie znam ludzi którzy by nie narzekali.

Ja znam.

mal
20-01-2012, 19:46
dokladnie jeden narzeka bo rzeczywiscie ma ciezko a drugi narzeka zeby zniechecic potencjalna konkurencje w biznesie

Mayek
20-01-2012, 19:59
znam takiego kolesia, ktory jest maksymalnie nieogarnieta osoba, nie ma stalych kllientow itd ale stoi na mariackiej i trzepie duza kase. Wkrecic sie w to ciezko. Musisz byc kumaty, najlepiej umiec po angielsku, byc mila osoba, miec dobre auto i byc obrotnym. Wyrabiasz sobie siatke klientow i ich wozisz. Jak ktos tylko stoi na postoju to raczej kokosow nie ma.

CichyBob
20-01-2012, 21:41
Czytałem po pewnych forach , ze akurat "busy" lub auta typu van sa odradzane na taxi .
Wg mnie nie ma konkretnego argumentu na to . Jak ktos ma dobre, wiarygodne zrodło do zaczerpniecia info , chetnie skorzystam z takiej wiedzy . Nie mówie o biciu kokosów , byle by auto zarabiało na mnie , nie ja na auto :)

kosa
20-01-2012, 21:55
Przede wszystkim na samym początku najlepiej wejść do korporacji. Nie zawsze jest to łatwe, ale naprawdę najbardziej opłacalne.

Mayek
20-01-2012, 21:59
tylko ze korporacja to jest taka sama organizacja jak stowarzyszenie notariuszy:) Zeby tam wejsc trzeba byc spokrewnionym w linii prostej z czlonkiem.

andrew1948
20-01-2012, 23:05

Oni tak zawsze pierdolą , żeby odstraszyć nowych driverów :) jakby sie nie opłacało to kro by jeździł?

gniotek1102
21-01-2012, 17:18
do tych co pracowali w "siódemce"
Jakie auta byłyby najlepsza opcja w tej robocie ?
Cos podobnego do Kangoo,transit czy jeszcze wieksze ?:D

*Piotrko*
21-01-2012, 17:32
To zależy od rejonu jaki zostanie Ci przydzielony. Przeważnie jeżdżą transitami ale większymi też się zdarza ale przeważnie gabaryciarze.

banan
21-01-2012, 18:23
czy jeżeli ktoś otrzymuje zasiłek dla bezrobodnych z UP to czy podejmując pracę na umowę o dzieło lub zlecenie traci prawo do zasiłku ?

Mayek
21-01-2012, 18:32
moim zdaniem tak, nie musisz byc zatrudnionym na etat zeby utracic. Kazde wykonywanie pracy oznacza utrate statusu bezrobotnego.

banan
21-01-2012, 18:41
no ale np. umowa na dzieło jest często zawierana na bardzo krótki okres typu 1 dzień lub tydzień. Trochę głupio by było się wyrejestrowywać i zaraz od nowa rejestrować.

Murzyn81
21-01-2012, 19:54

Oni tak zawsze pierdolą , żeby odstraszyć nowych driverów :) jakby sie nie opłacało to kro by jeździł?

No to Ci sie wydaje. Jezdza bo niektorzy musza bo ciezko sie przerzucic na cos innego a niektorzy sa na emeryturze i se dorabiaja to im wystarczy. Gdy jezdzisz na caly etat a nie masz innych dochodow to zeby zarobic po oplaceniu zusu itp musisz zapierdalac 12h i to nie znaczy ze masz sie super takze uwierz mi ze zlote czasy taxowkarzy juz minely. Sa tez zlodzieje ktorzy oszukuja tacy pewnie cos zarobia ale wiadomo nie kazdy da sie zrobic w ciula.

jackss99
21-01-2012, 20:27
W żadnej firmie kurierskiej nie zarobisz, chyba,ze masz paliwo za poł ceny auto za gotowke i jestes z oplaconym zusem. Im wieksze auto tym wieksze kłopoty, a rentowne rejony o ile jeszcze takie są są zajęte przez samochody kierownictwa.

ToJa
22-01-2012, 13:09
czy jeżeli ktoś otrzymuje zasiłek dla bezrobodnych z UP to czy podejmując pracę na umowę o dzieło lub zlecenie traci prawo do zasiłku ?
Podejmując jakąkolwiek pracę (umowa o pracę, zlecenie, o dzieło) bez względu na to czy na 1 dzień czy na rok tracisz zasiłek i musisz się wyrejestrować.

Lars Ulrich
22-01-2012, 16:04
A teraz odwrotnie, czy jak kończę pracę na umowę zlecenie, to od następnego dnia jestem bez jakichkolwiek świadczeń ? od razu muszę się zapisać do urzędu ?

Jurek
22-01-2012, 18:01
przymusu chyba nie ma, żeby się zapisywać.

MisiekWNC
24-01-2012, 17:00
Miałbym zlecenie dla ogarniętego grafika, na te wakacje, ale zgłoszać się trzeba już teraz PW!

SuchyTZN
25-01-2012, 12:26
Znowu anioła 1, oni to chyba mają wszędzie powtykane swoje ogłoszenia że nawet nie wiem z którego piszą smsa... Chyba się tam przejdę jak mi się zechcę :D

Simao
25-01-2012, 16:30
Znowu anioła 1, oni to chyba mają wszędzie powtykane swoje ogłoszenia że nawet nie wiem z którego piszą smsa... Chyba się tam przejdę jak mi się zechcę :D
inforumuja Cie o pracy poprzez sms? dla mnie to zart i to z niskiej polki..

SuchyTZN
25-01-2012, 16:33
inforumuja Cie o pracy poprzez sms? dla mnie to zart i to z niskiej polki..

Co 2 dzień przychodzi sms :), a jak raz napisałem jaka to praca to mi odpisali: prosze przyjsc a dowie sie pan o szczegóły. Jak już zlewałem ich w chuj razy to aż dostałem telefon.

wilku
25-01-2012, 17:34
Co 2 dzień przychodzi sms :), a jak raz napisałem jaka to praca to mi odpisali: prosze przyjsc a dowie sie pan o szczegóły. Jak już zlewałem ich w chuj razy to aż dostałem telefon.

kurwa, wymieńcie sie numerami gg.
poważni w chuj

katowicer
25-01-2012, 19:52
Tak się zastanawiam co ludzi ciągnie do pracy w psiarni?????
Teraz 7000sób na szkółke przylazło, następny nabór też ogromny.
co mnie dziwi na jednego psa 30osób kandyduje.
co za ludzie??????????
Wszystkich tak ciągnie by tymi pałami napierdlać???

Jurek
25-01-2012, 19:54
brak ambicji i tendencje sadystyczne, albo naiwny idealizm graniczący z głupotą

MisiekWNC
25-01-2012, 20:03
katowicer, nie koniecznie machanie pałkami, ale to lepszy zawód niż kelner, 80% ludzi daje Ci napiwki.

Goose
26-01-2012, 19:00

Byłeś tam już?
Jak nie... to... na bank jest to firma z Cyfry+, czyli chodzenie od drzwi do drzwi i dosłownie wciskanie dekodera;)

SuchyTZN
26-01-2012, 19:14
Byłeś tam już?
Jak nie... to... na bank jest to firma z Cyfry+, czyli chodzenie od drzwi do drzwi i dosłownie wciskanie dekodera;)

Wiem. Nie byłem i nie mam zamiaru nawet tam się wybrać :).... Niech tracą kasę na smsy.

Goose
26-01-2012, 20:38
Dobre postanowienie :)

Greg
28-01-2012, 12:28
Nie slyszal ktos cos o jakiejs robocie jakis magazyn albo cos?

MoDy BrW
29-01-2012, 13:42
Jak by ktos slyszal o jakies robocie na ferie to prosze PW! Nielat, za 8 miechow koncze 18-ske.

xxkornelxx48
29-01-2012, 14:14
Szukam roboty na ferie;] 19 lat;]

marcinus
29-01-2012, 14:50
jak ktos jest chetny na poczatek 1,750 tylko trzeba sie liczyc z wyjazdami ale 10 zawsze na koncie jest.http://www.mecalux.pl/navigation/employment/OfferDetail.do?id=31565843

BadBoy
29-01-2012, 18:03
Spółka Park Wodny w Rudzie Śl. szuka 130 pracowników. Potrzebni są m.in. ratownicy, masażyści oraz instruktorzy fitness, pracownicy techniczni, biurowi i do sprzątania. Szczegóły i wzory dokumentów znajdziecie na stronie internetowej aquaparku: http://wodny-rudaslaska.pl.

http://slask.naszemiasto.pl/artykul/1256725,jest-praca-w-rudzie-slaskiej-park-wodny-zatrudni-130-osob,id,t.html

whyduck
29-01-2012, 18:10
Tak się zastanawiam co ludzi ciągnie do pracy w psiarni?????
Teraz 7000sób na szkółke przylazło, następny nabór też ogromny.
co mnie dziwi na jednego psa 30osób kandyduje.
co za ludzie??????????
Wszystkich tak ciągnie by tymi pałami napierdlać???

w Gdańsku przy rekrutacji były kolejki jak za komuny...

...powód prosty. to ostatni rok kiedy można się*załapać na emeryturę po 15 latach.

whyduck
29-01-2012, 18:14

mój etatowy taksiarz gliwicki z długim stażem w branży mówi, że ledwo co wiąże koniec z końcem. mówił też, że koledzy jego pracują 24h na dobre z przerwami na drzemki na postojach, jeden się*ostatnio przekręcił w taksówce.

whyduck
29-01-2012, 18:19
Byłeś tam już?

pracowałem w takiej firmie, 3 miesiące wytrzymałem. kasa tylko z prowizji, na jakąś śmieciową umowę. na szczęście na wiosne to było, nie wyobrażam sobie łażenia w zimie z tym ciulstwem. ile sprzedasz tyle zarobisz, nie polecam...choć na pocztet plusów można zaliczyć naukę rozmawiania z ludzmi, która się później sprawdza w w rozmowach biznesowych :)

Lars Ulrich
29-01-2012, 18:26
Rozmawiasz z nimi jak na forum? :cham:

whyduck
29-01-2012, 18:27
spierdalaj :lol2:

MiRO
29-01-2012, 18:50
jeździ ktoś jako dostawca albo ma znajomych w Ustroniance?

załamać się można, wszędzie na 'C' chcą ludzi z doświadczeniem, a gdzie ja mam je zrobić jak nikt nie chce bez doświadczenia :kurwa:

Homer
29-01-2012, 19:03
mój etatowy taksiarz gliwicki z długim stażem w branży mówi, że ledwo co wiąże koniec z końcem. mówił też, że koledzy jego pracują 24h na dobre z przerwami na drzemki na postojach,

Inna sprawa, że taksiarze tak od 20 lat gadają, że niemal dokładają do interesu bo zarobić się nie da, a taksówek nie ubywa a wręcz przeciwnie.

whyduck
29-01-2012, 19:44
Inna sprawa, że taksiarze tak od 20 lat gadają, że niemal dokładają do interesu bo zarobić się nie da, a taksówek nie ubywa a wręcz przeciwnie.

chop nie ma powodów żeby ciulać, długo się znamy. jak było dobrze to gadał, wyciągał 3500-5000 na miesiac.

a taksowek przybywa bo rozdaja licencje na lewo i prawo.

Pasta
29-01-2012, 19:53
Może jak się pochwalił wypłatą to przestałeś mu tipy dawać, to teraz narzeka żebyś zaś zaczął :cham:

jackss99
29-01-2012, 20:06
Przemyśl tą Ustroniankę, ziomek robi w Dar Natury, minimalna podstawa, plus premia, w sezonie robota od 7 do 20 za 2100, poza sezonem 1300 zarobisz, strefa od Krupskiego Młyna do Sosnowca, 40-50 punktow, moim zdaniem przejebane.

Ja mam fuchę na 2 dni w tyg, poniedziałek- Kraków, od 7 do 14-16 i inny dzień tygodnia do wyboru na nockę.Stawka do uzgodnienia z szefem

basu
29-01-2012, 21:54
Może komuś się przyda.

Fantasy Park Ruda Śląska poszukuje chętnych do pracy na stanowisko PRACOWNIK TECHNICZNY - MECHANIK.
http://www.praca.pl/pracownik-techniczny-mechanik_185476.html

Fantasy Park Ruda Śląska poszukuje chętnych do pracy na stanowisko BARMANKA. Praca w weekendy. Preferujemy studentki. CV ze zdjęciem prosimy wysyłać na ruda@fantasypark.pl

Fantasy Park Sosnowiec poszukuje chętnych do pracy na stanowisko BARMANKA oraz KELNERKA. Praca w weekendy. Preferujemy studentki. CV ze zdjęciem prosimy wysyłać na sosnowiec@fantasypark.pl

Pasztet
31-01-2012, 16:10
Slyszal ktos o ATNT Group? Czy to domokrastwo w czystej postaci?

Pierre
31-01-2012, 17:24
Pasztet , już sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie ;) czysta akwizycja

mody18
31-01-2012, 18:05
http://katowice.gumtree.pl/c-Praca-praca-inne-Przedstawiciel-handlowy-W0QQAdIdZ350443570

Kojarzy ktoś taką firmę? Siedziba niby na Gliwickiej 2, ale google nie zna takiej firmy.

Mayek
31-01-2012, 18:07
pamietaj ze to ze firma ma jakis adres to nie znaczy ze bedzie tam biuro.
W tej chwili mozesz sobie kupic "biuro" w Berlinie, Londynie czy gdzie tam chcesz i sie firmowac jako firma z siedziba w tych miastach a listy beda dochodzily na inny wskazany przez ciebie adres.

mody18
31-01-2012, 18:12
Dlatego napisałem niby. W google nie znalazłem żadnej informacji na temat tej firmy, a (znów) niby, oferują zarobki od 2 tysięcy Netto + umowa o pracę. Ciekawe jaki w tym haczyk się kryje.

m4jki
31-01-2012, 18:39
taki ze mozesz smigac swoim autem, coraz czesciej mozna spotkac sie z takimi ofertami... Nie mowie ze w tym wypadku tak bedize...

SuchyTZN
31-01-2012, 18:59
taki ze mozesz smigac swoim autem, coraz czesciej mozna spotkac sie z takimi ofertami... Nie mowie ze w tym wypadku tak bedize...

Zazwyczaj PH to jest własny samochód... Ale to jest mierna robota bo na 90% nie zwracają kosztów paliwa itp. Nie ma co, 2 miesiące pracowałem wynajmując samochód własny (dostawca telepizzy) i nigdy w zyciu nie mam zamiaru więcej tego robic :) szkoda auta.

Artis
31-01-2012, 19:45
ale od razu widac, ze wałek :]

Kto sie nazywa Telpolkom i pisze ze to dominująca firma telekomunikacyjna na rynku :rotfl::rotfl:

jak ktyos podchyci to moze skojarzy z polkomtelem :rotfl::rotfl:

Kto od razu w ogłoszeniu pisze kwote zarobków na takie stanowisko i to jeszcze od 2000-4000? gdyby tyle płacił nie potrzebowałby myslę ogłoszenia
(Darmowego :jezor:)

wiodąca firma na googlach po wspisaniu same ogłoszenia o pracy + znalazłem że to jakas inna firma i zmieniała do ogłoszeń nazwe bo nikt nie chciał przyjść http://www.socio.com.pl/

po linku widać, że ta firma nic nie robi:

Jeżeli w zakładce FIRMA zdanie zaczyna sie od " naszym pracownikom oferujemy..." to :lol::lol::lol:
Na oficjalnej stronie nie można sie dowiedzieć czym tak na prawde sie zajmują bo same zwroty anglojęzyczne do zmyłki :lol:

z w zakładce praca ma identyczne ogłoszenie jakie jest na gumtree jako ten podrobiony polokmtel

dziekuje dobranoc :jezor:

Jaworzno
03-02-2012, 11:44
Czy przy wadzie wzroku -3,75 na jednym i -4,75 na drugim oku jest opcja pracy jako spawacz? Oczywiście w okularach

Pasztet
03-02-2012, 12:11
W zaleznosci od testu jaki bedzisz przechodzil, ale nie powinno byc problemu o ile nie masz innych wad wzroku- np. astygmatyzmu, ktory mnie przekreslil.

SuchyTZN
03-02-2012, 15:32
Ktoś robił jako asystent przedstawiciela handlowego ? Pisze że trzeba własny samochód w sumie mi tam pasuje jeździć itp. ale jeżeli koszty paliwa zwracają to mysle ze spoko robota.. Lepsze chyba to niz na dupie siedziec skoro stałe wynagrodzenie piszę 1700 netto + prowizja od sprzedaży...

Ktoś próbował ?

MisiekWNC
03-02-2012, 15:38
co niby może robić asystent PH?

cysiu
03-02-2012, 16:10
kawę

mariano1964
03-02-2012, 16:12
Suchy - nie ma czegos takiego jak asystent przedstawiciela handlowego, nie daj sie wpuscic w maliny.

SuchyTZN
03-02-2012, 16:50
Suchy - nie ma czegos takiego jak asystent przedstawiciela handlowego, nie daj sie wpuscic w maliny.

kk dzięki wielkie :)

MiRO
03-02-2012, 17:02
Ktoś robił jako asystent przedstawiciela handlowego ? Pisze że trzeba własny samochód w sumie mi tam pasuje jeździć itp. ale jeżeli koszty paliwa zwracają to mysle ze spoko robota.. Lepsze chyba to niz na dupie siedziec skoro stałe wynagrodzenie piszę 1700 netto + prowizja od sprzedaży...

Ktoś próbował ?

czy to jest standardowa oferta z gumtree, gdzie pracodawca nie informuje jak firma się nazywa, podaje mało szczegółów, a pensję wróży minimum 1700zł netto? :hihi: ściemy jakich wiele ostatnio, jak ja lubię takie ogłoszenia....... pewnie to coś jak wciskanie ofert telefonii NOVUM lub tym podobne robienie ludzi w chuja

sowin
03-02-2012, 18:58

Ktoś próbował ?

kiedys bylem na rozmowie z podobnego ogloszenia i mialem jechac z przedstawicielem zobaczyc jak to wyglada i okazalo sie ze bylo nas kilka osob i trenerow i wywiezli nas do Myszkowa (PKP), gdzie okazalo sie ze chodzilismy od domu do domu i telewizje "n" sprzedawali a my mielismy obserwowac jak to wyglada po czym mielismy miec test i od wyniku testu decydowalo dalsze zatrudnienie. Wytrzymalem 2 godziny i wrocilem do domu pociagiem (na szczescie wzialem pare groszy i nie musialem na gape jechac koleja) a oni nawet nie powiedzieli jak dojsc na dworzec

jackss99
03-02-2012, 19:37
sego czasu asystenta ph zatrudniało solid security,a była to typowa akwizycja, po znalezieniu chetnego, dawałes namiar, a ph zbierał plony.

SuchyTZN
04-02-2012, 13:08
Czyli nie warto ogólnie, nic, dzięki jak będą dzwonić to powiem że nie aktualne :cham:

Marcin1964
04-02-2012, 17:38
Jak kogoś to zainteresuje to w dawnym Huhtamaki się ponoć poprawiło,
1700 na rękę na początek, info pewne na 80%

Stefano
04-02-2012, 20:26
Pracował ktoś na magazynie w Farmacolu ?

19piotrek64
04-02-2012, 20:47
Miał ktoś styczność z pracą w okresie wakacji za granica ? Mam na myśli zbiory owocow itp. Mógłby ktoś rozwinąć temat ?

GieKSik
04-02-2012, 21:31
Jak kogoś to zainteresuje to w dawnym Huhtamaki się ponoć poprawiło,
1700 na rękę na początek, info pewne na 80%

Ja mam informacje że nowy na 3 zmiany 1100zł, a na 4 brygady 1350, więc wychodzi 1700 tyle że brutto :)

borg
04-02-2012, 22:21
Pracował ktoś na magazynie w Farmacolu ?
mialem znajomych co tam pracowali.jak praca na chwile to ok.straszny wyzysk a kasa marna.

cutem
06-02-2012, 14:41
bylo chyba pisane kilku krotnie ale ponawiam pytanie. co sadzicie o intercars? dzwonili ze robota jest dla studnentow na magazynie chyba. warto isc probowac czy padaka jest?

Mati0
06-02-2012, 15:38
hmmm, byłem chyba 1/2 roku temu na rozmowie w work express ws. tej firmy i stanowiska magazyniera. Po 3 miesiącach zadzwoniła babeczka ale już miałem pracę więc nie skorzystałem i dobrze bo poczytałem trochę o nich w necie i wyczytałem tylko bluzgi, a to że kierownicy wyśmiewają, a to że mordercza praca itp. aaa i najważniejsze ta firma podobno lubi zatrudniać na śmieciowych umowach na krótkie okresy czasu i zwalniać bez powodu.

Lars Ulrich
06-02-2012, 15:44
Swoją drogą chyba nie spotkałem się z pozytywnymi opiniami jakiejkolwiek firmy w necie :)

Mati0
06-02-2012, 16:06
bez przesady, jak jakaś firma jest ok w stosunku do pracownika to na 100% znajdą się pozytywne recenzje :)

MisiekWNC
06-02-2012, 16:38
kolega pracuje w IC, nie narzeka choć ma na zmiany, ale też nie chwali, jak bedzie miał możliwość to odejdzie, ale bez przesady, że mordercza praca :)

DavGKS
06-02-2012, 18:22
Pracuje ktoś jako magazynier-operator wózka widłowego ? Jakie zarobki ?

Pierre
06-02-2012, 20:52
od 1500 do ok.2000 zł jak znajdziesz w miarę fajną firmę ;]

Roger
07-02-2012, 15:35
Pracował ktoś lub miał kiedyś styczność z firma MODULO w Mikołowie? jakieś opinie nt firmy?

_Bartos_
07-02-2012, 17:34
w Praktikerze na 3stawach szukają kogoś na sprzedawce

Greg
08-02-2012, 10:23
Jakies opinie na temat Learu w Tychach?:)?

DavGKS
08-02-2012, 11:19
dzwoni dziś do mnie jakis pajac z TP i mówi:
On: Dzownie z TP i chciałbym przedstawic oferte
Ja: Jesli to rekama to nie bardzo mnie interesuje
ON Reklamy to w TVN
Ja: że co ?
ON: że Gówno !! - i sie rozlączył.

Rozpierdoliło mnie to jakie tam chamy pracują.

Toczmek89
08-02-2012, 11:22
jezeli rozmowa byla rejestrowana i zapamietales jak sie zwie to mozesz go ujebac :)

mal
08-02-2012, 11:46
i tak i nie. jezeli nie masz numeru a byl to telefon z centrali Telekomunikacji Polskiej SA to da sie go zidentyfikowac. jezeli z firmy podszywajacej sie pod tp sa a takich juz jest kilka na rynku albo z firmy pracujacej na zlecenie tp sa (tzw firmy zewnetrznej) to duzo ciezej chociaz nie jest to niemozliwe. wszystko rozbija sie o to czy udestepnia ci numer jesli dzwonil z zastrzezonego

banan
08-02-2012, 13:14
ja bym się bił o odszkodowanie i żądanie solówy z typem ;p

SuchyTZN
13-02-2012, 16:24
Mam jutro rozmowę w Bytomiu na ul. Korfanego 30a do sprzedaży telefonów komórkowych w punkcie. Ktoś coś wie na ten temat ?

banan
13-02-2012, 17:43
Polonia Bytomska królową całego Ślonska. Tyle wiem ;)

Wojta$
13-02-2012, 20:30
niewiele

19 AMB 64
15-02-2012, 19:47
słyszał ktoś o przyjęciach na magazyn wysokiego składowania w pobliżu Katowic ?

JuzNieSpie
15-02-2012, 23:30
podobno w Dąbrowie Górniczej na Roździeńskiego otwierają jakieś hale i szukają/szukali pracowników, o Katowicach nie słyszałem

*Piotrko*
16-02-2012, 02:04
słyszał ktoś o przyjęciach na magazyn wysokiego składowania w pobliżu Katowic ?

http://www.pracuj.pl/praca/magazynier-sosnowiec,oferta,2382251

sosnowiec

Mieszko
16-02-2012, 09:39
Jakie się teraz opłaca robić kursy ? Uzbierałem trochę kasy i chciałbym jakiś zrobić, ale taki żeby była po nim w miarę pewna robota i za jakąś normalną kasę :/ A co myślicie o szkołach pomaturalnych ? Warto takie kończyć ? Po jakich kierunkach można znaleźć dobrą pracę.

Bouni_Ledziny
16-02-2012, 17:30
Jakie się teraz opłaca robić kursy ? Uzbierałem trochę kasy i chciałbym jakiś zrobić, ale taki żeby była po nim w miarę pewna robota i za jakąś normalną kasę :/ A co myślicie o szkołach pomaturalnych ? Warto takie kończyć ? Po jakich kierunkach można znaleźć dobrą pracę.

spawacz, wszystko co zwiazane z suwnicami, koparko-ladowarki, HDS.

Homer
16-02-2012, 17:47
tokarz, frezer, ślusarz narzędziowy operator maszyn takich jak krawędziarki, wypalarki itp... to są zawody gdzie bez problemu znajduje się pracę i często za bardzo fajne pieniądze.
Tylko, że tu nie liczy się teoria (czyli to co masz przez większość kursów) a praktyka. Tak więc podstawa gdzieś się zaczepić tak żeby się przyuczyć i opanować.

19 AMB 64
16-02-2012, 19:18
podobno w Dąbrowie Górniczej na Roździeńskiego otwierają jakieś hale i szukają/szukali pracowników, o Katowicach nie słyszałem

Robia właśnie w D.G na prologisie ponad 2 lata i chca kajś bliżej domu znaleść robota

Mieszko
16-02-2012, 22:21
No ja już od dawna myślałem o kursie operatora koparko ładowarki, w pozostałych jakoś średnio się widzę, ale rozważyć trzeba wszystko. Najważniejsze żeby praca była bo ileż można robić za 1000zł :szok:

thor64
17-02-2012, 01:05
Poszukuje pracy...operator wózka widłowego/magazynier 10 lat doświadczenia w firmie kurierskiej na wózku.......Pilne...
Co do wysokiego składu to możesz uderzyć na Niedzwiedziniec w Chorzowie jest tam wiele firm i większośc ma wysoki skład min. FM Logistic i Raben..