View Full Version : Hokej
komu kibicujecie.kogo widzicie jako mistrza olimpijskiego?
ja kibicuje Rosji i mysle ze z tym skladem jaki wystawili tylko jakas katastrofa mogla by ich pozbawic zlota
Może taką katastrofą będzie Kanada ?
Ogólnie to nie wiem jak teraz jest, ale kiedyś Kanada jebała jak chciała ;)
Dla mnie mistrzem zostanie ktoś z trójki Canada,Rosja,Szwecja. Oczywiscie,że stawiam na Canadę.
Maciek z TZN
06-02-2010, 10:50
Jak dla mnie to Kanada wygra i jej też będe kibicował.
Kanada zdobędzie złoto, a Rosja srebro
Kanada i Rosja zagrają o złoto, kto wygra to ciężko ocenić, a może trafi się jakaś niespodzianka? Zobaczymy
jedyna dyscyplina, ktora ogladam na zimowych olimpiadach,
moje sympatie to przede wszystkim Czesi ale aktualnie na zloto sie raczej nie beda porywac,
pozycja nr 2 to Szwedzi (szkoda ze juz bez Sundina),
ostatecznie pokibicuje tez Rosji,
ogolnie nie lubie Ruskich jako narodu ale w hokeja i siate ich reprezentacje wyjatkowo toleruje
nie obrazilabym sie gdyby byla powtorka z Turynu jednak wynik z korzyscia dla Finow. Calym sercem za nimi. Sklad dobry i doswiadczony dla niektorych moze ostatnia wielka impreza, walka o bramke zacieta, 3 dobrych klasowych brmkarzy z NHL, mysle ze powinni sie liczyc.
Jesli nie oni to kibicuje Rosjanom, Czechom. zdecydowanie nie moga zgarnac zlota Szwedzi czy Amarykanie.
Bartek84
06-02-2010, 12:33
http://www.vancouver2010.com/ - oficjalna strona
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/115541/igrzyska-olimpijskie/hokejowe-vancuover-w-tvp -no co za złodzieje, zas ino tvp sport
Wie ktoś jak wygląda sprawa fazy pucharowej? Bo są 3 grupy.
Do ćwierćfinałów awansują po 2 najlepsze, a pozostałe 3 grają baraże czy jak?
a Czechy ?
Czesi też na pewno powalczą, ja tam wole nie stawiać na konkretną drużynę, bo wszystko się może zdarzyć, oprócz Czechów można wymienić tez kilka innych reprezentacji
Bartek84
06-02-2010, 12:36
dobra, już znalazłem
też kibicuję Finlandii
Baudolino
06-02-2010, 12:55
Olimpiada jest w Kanadzie i chyba właśnie ekipa Klonowego Liścia jest faworytem turnieju, sądzę jednak, że Rosjanie i Szwedzi są bardzo mocni i mogą włączyć się w walkę o złoto. Ekipa USA będzie silna jeżeli potraktują Igrzyska poważnie, po cichu liczę na Finów o ile znów na ich drodze nie stanie Szwecja (chyba mają jakiś kompleks). Pamiętajmy o Szwajcarii gdzie hokej zrobił zawrotną karierę. Niemcy chyba bardzie szykują się na "swoje" mistrzostwa świata, o Białorusi, Łotwie czy Norwegii trudno mi coś napisać, chociaż może ci pierwsi sprawią jakąś niespodziankę? Czesi i Słowacy to wielka niewiadoma - zawodników mają dobrych a reprezentacje rozczarowują.
W moim finale niech zagra Kanada z każdym tylko nie ze Szwecją - mam dość oglądania szwedzkich szachów na lodzie
Mysle, ze duze szanse na zloto ma Kanada i Rosja. Kanadyjczycy graja u siebie i zdecydowanie beda chcieli sobie odbic porazke z Turynu, a Rosjanie maja mocny skład a w nim Ovechkin'a :D
Ja ze swojej strony bede kibicowal Lwom z Finlandii i mam nadzieje, ze stana na podium. :szpada:
Niech ktoś wklei plan gier w fazie grupowej - dzień i godzina (najlepiej polskiego czasu), by można było szukać sobie na sopcaście.
Bartek84
06-02-2010, 13:40
http://www.vancouver2010.com/olympic-hockey-schedule-results/ -jak sie nie mylę to plus 9 godzin
Ja jak na kazdej tego typu imprezie MS czy IO bede kibicowac Trzem Koronom. To juz nie jest ta sama ekipa co z Sundinem ale Szwedzi beda grozni. Wszysyc pisza tutaj o Kanadzie...Owszem graja na wlasnych smieciach,sa glownym faworytem ale...ROk temu czy dwa na MS w Kanadzie, przegrali finał z Rosja, w tym roku byly MS juniorow w Kanadzie, gdzie w ciemno wszyscy stawiali na Kanade a tu w finale po dogrywce przegrali z USA...Zapowiadaja sie zajebiste 2 tygodnie z hokejem...Tylko zeby Eurosport pokazywal duzo hokeja bo w TVP hokej na pewno bedzie komentowac SNopek ze Szpakiem a Snopka to ja nie potrafie sluchac...
Niech ktoś wklei plan gier w fazie grupowej - dzień i godzina (najlepiej polskiego czasu), by można było szukać sobie na sopcaście.
U gory ktos podal juz linka: http://www.hokej.sport24.pl/news/show/115541/igrzyska-olimpijskie/hokejowe-vancuover-w-tvp
czyli z tego widac to jak ktos nie ma tego tvp sport to moze zapomniec o ogladaniu meczow az do polfinalow.
wie ktos moze czy erosport transmituje hokej?
czyli z tego widac to jak ktos nie ma tego tvp sport to moze zapomniec o ogladaniu meczow az do polfinalow.
wie ktos moze czy erosport transmituje hokej?
Arku:), jeżli TVP Sport jest mega chujowo dostępne, a jurosprt przeciwnie, to wątpię, czy ci drudzy mają transmisję.
jestem wogóle maks zaskoczony, bo nie sprawdzałem kto co pokazuje.
Bo jeżeli ZIO to winno to być ogólnie dostępne;/
kurwa, co za czasy;/
fjodor1978
06-02-2010, 22:10
HEJ! HEJ! SLOVENSKO!!! Ale będę równie szczęśliwy, jeśli wygrają Czesi albo Suomi:)
Ostatecznie mój usmeich na ryju wywoła jakakolwiek europejska ekipa, byle nie Kanada ani USA... Kanada w hokeja to dla mnie analogia do Italii w fussball... przede wszystkim ciulać po bandach i wybijać zęby umieją, a nie grać. USA podobnie, ale że są ciensi, to bardziej ich toleruję:) Ale ogólnie FUCK THE AMERICA:)
Ok wiec teraz moja kolej Oczywiscie kibicuje Norweskim Niedzwiadka i reszcie Skandynawow.turniej jednak wygraja Kanadyjczycy po finalowym meczu z SUOMI albo SZWECJA.Ruscy dostana ostro po dupie najpuzniej w polfinale.Czarnym koniem USA albo NORWEGIAFiodor troche pojechales z ta ocena kanady,jest tam wielu wirtuozow w skladzie.A ze hokej to meska gra to i troche wbijania gwozdzi w bande potrzeba.W Kazdym razie HEIA NORGE!!!!!!!!!!!!!!!!
Moim faworytem sa Rosjanie. Bedzie ciezko ale dadza rade :)
Fjodor skad Ty się wziołeś:) Fizycznie gra już cały świat:)Mając w składzie takich wirtuozów jak Ovieczkin,Malkin,Crosby czy bracia Sedinowie hokej jest dużo ciekawszy niż parę lat wstecz.Amerykanie również się poprawili co pokazały ostatnie mistrzostwa do lat 21 w Kanadzie. Czesi ostatnie lata chyba przespali.
kaos azul
07-02-2010, 13:20
tylko SUOMI!!!!
do boju lwy finskie!
pierwszy szpil o 22 czasu polskiego,2 nastepne w grupie o 7 rano ,zajebiscie nic w nocy obejrze wszystkie
.Czarnym koniem USA albo NORWEGIA
Co do USA sie zgode,tylko torche dziwne jest nazywanie USA czarnym koniem,badz co badz jednego z faworytow do medali...A co do Norwegii to bez jaj...
Bartek84
07-02-2010, 14:04
Przyjrzeliście się systemowi rozgrywek? Trochę nowych rzeczy wprowadzili; no chyba że zawsze tak na olimpiadzie grali
Co do USA sie zgode,tylko torche dziwne jest nazywanie USA czarnym koniem,badz co badz jednego z faworytow do medali...A co do Norwegii to bez jaj...
zaś tak nie stawiaj amerykanów. Zawsze niby faworyt do medali, a konczyli na 1/4.
zobaczymy jak będzie teraz.
fjodor1978
07-02-2010, 20:13
Fjodor skad Ty się wziołeś:) Fizycznie gra już cały świat:)Mając w składzie takich wirtuozów jak Ovieczkin,Malkin,Crosby czy bracia Sedinowie hokej jest dużo ciekawszy niż parę lat wstecz.Amerykanie również się poprawili co pokazały ostatnie mistrzostwa do lat 21 w Kanadzie. Czesi ostatnie lata chyba przespali.
No może:) poprzestańmy na tym, że subiektywnie ich nie lubię i ch*j:)
Jaca jeszcze sie zdziwisz z tym bez jaj apropo NORGE.Jak sie spreza(my) i bedzie troche lutu szczescia Norwegia jest w stanie powalczyc z kazdym.Przyklad ostatnich mistrzostw swiata i chociazby mecz z kanada 2-1.W kazdym razie bedzie ostro!!!
Kosa na tych mistrzostwach są 3 grupy po 4 drużyny.
Na poprzednich były 2 grupy po 6 zespołów.
W 2002 i 1998 były fazy eliminacyjne w których grało 8 drużyn w 2 grupach, zwycięzcy grup grali dalej z 6 drużynami rozstawionymi.
Tak więc po raz kolejny zmienili system rozgrywek, wg mnie na gorsze.
Pozdrawiam
A jeśli chodzi o faworytów to oczywiście murowanym kandydatem do złota jest Kanada, dwa pozostałe medale powalczą Amerykanie, Rosjanie i Szwedzi... ja oczywiście liczę na Czechów (w dalszej kolejności na Rosjan) ale niestety nie upatrywał bym w nich kandydata na medal...choć kto wie.
Jeszcze raz pozdrawiam.
pytanko:
jaki jest system premiowania do 1/4 finalu?
po dwie najlepsze plus dwie z najlepszym bilansem?
czy jak?
do 1/4 z automatu wchodza 4 najlepsze druzyny pierwszej fazy, cala reszta nadal walczy systemem 5-12, 6-11, 7-10, 8-9 (wygrani tych meczow dolaczaja do pierwszej czworki)
Z tego co zrozumiałem z terminarza to to do ćwierćfinałów z grup bezpośrednio awansują 4 drużyny - tak więc 3 pierwsze i jedna drużyna z 2 miejsca, wyłoniona zapewne za pomocą małej tabeli drużyn z 2 miejsc. Pozostałe 8 drużyn - dwie drugie, trzy trzecie i trzy czwarte zagrają w "barażach o awans" do ćwierćfinałów.
Jak dla mnie system mega skopany, bo teoretycznie wszystkie mecze będą o coś, ale w praktyce można pierwsze 3 mecze przegrać a i tak zdobyć złoto...
Z tego co zrozumiałem z terminarza to to do ćwierćfinałów z grup bezpośrednio awansują 4 drużyny - tak więc 3 pierwsze i jedna drużyna z 2 miejsca
niekoniecznie, bedzie stworzona tabela wszystkich 12 druzyn z dorobkiem z 3 meczow grupowych i moze sie okazac ze zwyciezca ktorejs z trzech grup zajmie w niej np. 5 miejsce wiec wygranie grupy nie gwarantuje udzialu w 1/4
fjodor1978
09-02-2010, 01:46
niekoniecznie, bedzie stworzona tabela wszystkich 12 druzyn z dorobkiem z 3 meczow grupowych i moze sie okazac ze zwyciezca ktorejs z trzech grup zajmie w niej np. 5 miejsce wiec wygranie grupy nie gwarantuje udzialu w 1/4
Czyli system z dupy wzięty.
Wiecie, gdzie przez internet będzie można oglądać mecze? Pewnie przez sopcast, ale zna ktoś dobry adres, żeby można było chociaż krążek zobaczyć? A eurosport albo tvp sport puszczają też obraz przez internet?
www.rojadirecta.com - polecam.
To ja dorzucę taka stronę z transmisjami:
PLAN TRANSMISJI INTERNET (http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=zimowe)
trochę bardziej przejrzyście.
http://www.*********/vancouver2010/1,103365,7558672,Vancouver_2010__Kanadyjskie_hokei stki_rozgromily_Slowacje.html Poprostu Kanada:)
...Słowaczki przegrały aż 0:18, ale same też wiedzą, co to znaczy gromić. Półtora roku temu w turnieju kwalifikacyjnym do igrzysk rozgromiły Bułgarię... 82:0.:szok::szok:
Dziewczyny musiały z trenerem przez cały mecz omawiać chyba taktykę przy boxach :cham:
Ja jak na kazdej tego typu imprezie MS czy IO bede kibicowac Trzem Koronom. To juz nie jest ta sama ekipa co z Sundinem ale Szwedzi beda grozni. Wszysyc pisza tutaj o Kanadzie...Owszem graja na wlasnych smieciach,sa glownym faworytem ale...ROk temu czy dwa na MS w Kanadzie, przegrali finał z Rosja, w tym roku byly MS juniorow w Kanadzie, gdzie w ciemno wszyscy stawiali na Kanade a tu w finale po dogrywce przegrali z USA...Zapowiadaja sie zajebiste 2 tygodnie z hokejem...Tylko zeby Eurosport pokazywal duzo hokeja bo w TVP hokej na pewno bedzie komentowac SNopek ze Szpakiem a Snopka to ja nie potrafie sluchac...
Przeglądałem program TV i wynika z tego, że Eurosport będzie transmitował na żywo, głównie mecze o 6.00 rano. Najciekawsze spotkania: czwartek 18 lutego Czechy - Słowacja, piątek 19 lutego: Rosja - Słowacja, poniedziałek 22 lutego: Szwecja - Finlandia. Pozdrawiam, kibicuję jak zawsze Słowakom i Finom.
procz tego co podales o tych szpilach to jest gdziekolwiek jakas konretna rozpiska hokeja - kto z kim i o ktorej ? mam rozumiec ze tylko eurosport robi relacje live ?!
procz tego co podales o tych szpilach to jest gdziekolwiek jakas konretna rozpiska hokeja - kto z kim i o ktorej ? mam rozumiec ze tylko eurosport robi relacje live ?!
Jak masz TVPSport to tam obejrzysz hokej,każda sięc kablowa czy platformowa cyfrowa ma ten kanał w swojej ofercie oprócz pierdolonej UPC.
http://sport.tvp.pl/vancouver2010/plantransmisji
Tam sobie mzieniasz dzien ktory Ciei ntereusje i jest program transmisji .W srode juz pierwszy hit Rosja -USA
Heheh pomylilem sie w srode Rosja-Kanada to babski hokej
nie polecam oglądać hoka z IO ,po wekendzie w spodku można popaść w depresje:-)
szwajcaria zajebiscie sie trzyma równy z równym strzał w okno zadecydował o wyniku 1 T
Piękny meczy, nareszcie można odpocząć od tej padaki :) w naszej lidze jakby była taka ostrość w grze to połowa graczy miała by karę meczu, a druga połowa kontuzje.
dobra stronka z transmisjami w niezłej jakości
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
po dzielnej walce w 1 tercji Niedzwiedzie Polarne(Norwegia)ulegly faworyzowanej Kanadzie 8-0.Mecz mogl sie podobaci wierze ze w nastepnych wikingowie pokaza swoje atuty.USA i Rosja planowo wygrywaja swoje mecze.Korde to byla dluga noc a teraz czas do pracy.HEIA NORGE!!!
jakie te atuty maja ci twoi wikingowie?mysle ze w calym turnieju wiecej niz 5 bramek nie zdobeda.zakoncza z zerem punktow.
a co do turnieju Rosja i Kanada zgodnie z planem.chociaz widac jeszcze brak zgrania.
Baudolino
17-02-2010, 18:17
a mnie rozjebał komentarz Snopka w meczu Szwajcaria - USA - akcja za akcję, to pod jedną to pod drugą bramką, kości trzeszczą a ten powiada: - "obie drużyny nie forsują tempa..."
jeszcze będzie czas by odpoczywać... :hihi:
dziś o 1:30 SZWECJA : NIEMCY
a o 6:00 CZECHY : SŁOWACJA
transmisja na TVP SPORT i pewnie kajś w necie.
przez tą olimpiadę niejedna noc będzie bezsenna ale coż...
z niedzieli na poniedziałek to dopiero będzie noc dla koneserów hokeja!!
21.00 Czechy - Rosja TVP Sport
01.40 Kanada - USA TVP
06.00 Finlandia - Szwecja TVP Sport, Eurosport
No no faktycznie, zapowiadają się niezłe mecze
Plan hokejowych transmisji TVP
data grupa:mecz godz. antena
16/02 wt A:USA - Szwajcaria 21:00 TVP SPORT
A:Kanada - Norwegia 01:30 TVP SPORT
B:Rosja - Łotwa 06:00 TVP SPORT
17/02 śr C:Finlandia-Białoruś 21:00 TVP SPORT
C:Szwecja - Niemcy 01:30 TVP SPORT*
B:Czechy - Słowacja 06:00 TVP SPORT
18/02 cz A:USA - Norwegia 21:00 TVP SPORT
A:Szwajc. - Kanada 01:30 TVP SPORT*
B:Słowacja - Rosja 06:00 TVP SPORT
19/02 pt C:Białoruś - Szwecja 21:00 TVP SPORT*
B:Czechy - Łotwa 01:30 TVP SPORT
C:Finlandia - Niemcy 06:00 TVP SPORT
20/02 sb A:Norwegia - Szwajc. 21:00 TVP SPORT**
B:Łotwa - Słowacja 01:30 TVP SPORT
C:Niemcy - Białoruś 06:00 TVP SPORT
21/02 nd B:Rosja - Czechy 21:00 TVP SPORT
A:Kanada - USA 01:40 TVP 1
C:Szwecja - Finlandia06:00 TVP SPORT
23/02 wt Play-off #1 21:00 TVP SPORT
Play-off #2 01:40 TVP SPORT
Play-off #3 04:00 TVP 1
Play-off #4 06:00 TVP SPORT
24/02 śr Ćwierćfinał #1 21:00 TVP 2
Ćwierćfinał #2 01:40 TVP 1
Ćwierćfinał #3 04:00 TVP SPORT
Ćwierćfinał #4 06:00 TVP2,TVP SPORT
26/02 pt Półfinał #1 21:00 TVP 1
26/02 pt Półfinał #2 03:30 TVP 1
27/02 sb Mecz o 3.miejsce 04:00 TVP 1
28/02 nd Finał 21:15 TVP1,TVP SPORT
świetny mecz dziś rano Rosja : Słowacja , trzymający w napięciu do końca. Wygrana w karnych tych drugich. W tej grupie robi się naprawdę ciekawie.
Maciek z TZN
19-02-2010, 08:22
Zgadzam się dobry szpil był, mi osobiście podobał się Demitra ze Słowacji, super asysta przy golu a potem wspaniale wykonany decydujący karny. Wydaje mi się, że Rosja troche zlekceważyła Słowaków i spodziewała się dość łatwego zwycięstwa.
Oby więcej takich meczy.
kibicuje Sbornej ale tak grajac jak dzis ze Slowacja to nawet nie zalapia sie na podium.obrona robi bledy i lepszy zespol niz Slowacja to bezlitosnie wykorzysta.
jedyna nadzieja ze napastnicy moze sie odblokuja i pokaza na co ich stac:)
Bens1986
19-02-2010, 11:55
Kanada też wczoraj ledwo wygrała po karnych ze Szwajcarami zobaczymy co pokażą z USA
Finowie kolejna lekka wygrana, z lekkim przeciwnikiem jednak. Nie potrafie sie juz doczekac meczu ze Szwedami, to bedzie tak na prawde mecz a nie tak jak dotychczasowe rozgrzewki.
Z ciekawostek Teemu Selanne, asystowal przy jednej bramce o tym samym zostal rekordzistą w liczbie punktów zdobytych na IO.
moge prosic o linka z adresem do jakiegos kanalu tv na necie gdzie obejrze mecz Rosja-Czechy.oraz pytanie co trzeba zainstalowac by to ogladac.
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/, wersja bez żadnego komentatora, trzeba trafić w jeden z kanałów żeby oglądać (zwykle 5 albo 6)
Chyba też będzie transmisja na http://sport.tvp.pl/vancouver2010/plantransmisji.
Na obu stronach Firefox automatycznie wykrywa brakujące oprogramowanie (silverlight, jakieś kodeki itp), koniecznie wyłącz Adblocka na tych stronach.
Wypada mieć łącze min 500kbit, żeby dało radę oglądać.
Bens1986
21-02-2010, 14:41
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Gmplace-pano.jpg
prawie jak Nasza Satelita...
Dziś ciekawe mecze o 21:00 Rosja-Czechy stawiał bym na Ruskich
2:00 Kanada-USA dał bym na Kanade
6:00 Szwecja-Finlandia na Szwedów
Baudolino
21-02-2010, 15:33
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Gmplace-pano.jpg
prawie jak Nasza Satelita...
a frekwencja identyczna...
Dziś ciekawe mecze o 21:00 Rosja-Czechy stawiał bym na Ruskich 2:00 Kanada-USA dał bym na Kanade 6:00 Szwecja-Finlandia na Szwedów
Ja stawiam na Czechy, Kanadę i Finlandię
piękny mecz,nie wiem jak Wam ale mi się marzy takie spotkanie Rosja-Czechy zobaczyć na żywo to są zapewne wspomnienia do końca życia...
1-1 END 1 T
szkoda bramki straconej przy podwójnym osłabieniu
Bens1986
21-02-2010, 20:53
Ładnie grają a remis daje ciekawsze widowisko bo walka od nowa ja tam mówie ze Ruskie dają rade jak nerwy ich nie zniszczą
kurwa mać ! Ogladam transmisje na TVP SPORT i chuj przerwali bo biatlon ważniejszy bo Polski biegną... rzeczywiscie emocje jak chuj zobaczyć nasze panie w trzeciej dziesiątce... kurwa jebane złodzieje. Korzeniowski Ty kurwo.
kurwa mać ! Ogladam transmisje na TVP SPORT i chuj przerwali bo biatlon ważniejszy bo Polski biegną... rzeczywiscie emocje jak chuj zobaczyć nasze panie w trzeciej dziesiątce... kurwa jebane złodzieje. Korzeniowski Ty kurwo.
Też się wkurwiłem, taki piękny mecz, a oni puszczą biatlon :/ Szmaciarze
2:1 dla Rosji. Tyle wiem kurwa (z relacji na jednym z Livescore) kurwy i złodzieje... a na tvp 1 leci to samo. Jest to mądre?!
http://sport.tvp.pl/vancouver2010/dyscypliny/hokej/wideo/hokej-na-lodzie-rosja-czechy-m-komentuje-jaroslaw-krzoska
Ogladajcie chlopcy i nie plakac ; )
dzięki Rahim :piwo: sory ale nie wytrzymałem
Bens1986
21-02-2010, 21:41
A jak to wyglada teraz? Awans mają wszystkie z 1wszych miejsc jedna z 2giego a reszta gra o pozostałe 4 miejsca?
Dobra znów puścili na TVP Sport
Korzeniowski Ty kurwo.
Przecież Korzeniowski nie ma z tym już nic wspólnego. Teraz za sport w TVP odpowiada pan Szaranowicz.
Baudolino
21-02-2010, 22:07
O fak - Jagr dostał jak młotkiem...
:szok: Konkurencja, gdzie toczy się walka o medale, jej uczestniczkami są 3 Polki - wszystkie będące w pierwszej 15 ostatniego biegu! A dwie nawet w pierwszej dziesiątce. I to jest mniej istotne od fazy eliminacyjnej hokeja? Gdzie nawet przegrywająca wszystko drużyna może zdobyć złoto? :szok:
Konkurencja, gdzie toczy się walka o medale, jej uczestniczkami są 3 Polki - wszystkie będące w pierwszej 15 ostatniego biegu! A dwie nawet w pierwszej dziesiątce. I to jest mniej istotne od fazy eliminacyjnej hokeja? Gdzie nawet przegrywająca wszystko drużyna może zdobyć złoto?
To mogło lecieć sobie na TVP 1, a na TVP Sport hokej, po co na 10-ciu kanałach puszczać to samo
Co do meczu to był na najwyższym poziomie, szkoda że Czesi przegrali, ale nadal liczę na to że uda im się zdobyć medal na tych igrzyskach
Baudolino
21-02-2010, 22:26
no urwa na obu kanałach - szkoda, że nie dali jeszcze na trójce i polonii...
dokładnie... :| ajj grzechem jest dziś isc spać :) fantastyczny mecz Rosja : Czechy a przed Nami jeszcze 2 cudeńka :D
TAK*
Dobrze że mam ĆT2 to se pooglądałem.
A te pajace z TVP pewnie by puściły bierki wodne jeśli tylko by Polacy mieli szanse na medale :pomnik:
A co do meczu....kozak.
* wcześniej użyłem bardziej dosadnego stwierdzenia ale co mi tam, nie będę przeklinał.
Edit - była to odp na post butcher (http://forumgieksy.pl/member.php?u=814)a
aa, no jak na dwóch kanałach było to samo to sory... zwracam honor, faktycznie kolejna świetna decyzja miłościwej TVP... Myślałem, że transmisja była tylko na jednym kanale :)
2:1 dla Rosji. Tyle wiem kurwa (z relacji na jednym z Livescore) kurwy i złodzieje... a na tvp 1 leci to samo. Jest to mądre?!
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
nastęnym razem ...bez pierdolonego bełkotu czerkawskiego
kanał 5-6 zazwyczaj!
no i wiadomo jebać TVP -przerywaja 4 minuty meczu do konca i kurzajewski wpierdala na wizje...PARANOJA
nastęnym razem ...bez pierdolonego bełkotu czerkawskiego
A myślałem że tylko mnie on denerwuje..
aa, no jak na dwóch kanałach było to samo to sory... zwracam honor, faktycznie kolejna świetna decyzja miłościwej TVP... Myślałem, że transmisja była tylko na jednym kanale :)
ostrzegam Was jak czekacie na hokej na TVP(Kanada) to pewnie nie będzie w tym samym czasie jest taniec figurowy na lodzie,:hihi:
Panowie, rozmawialismy na temat nowego regulaminu na poczatku tego tematu i sam pisalem, ze zwyciestwo w grupie nie gwarantuje gry w 1/4
teraz juz zglupialem bo Czerkawski i Krzoska twierdza inaczej
mnie wychodzi ze mozna bylo wygrac grupe majac np 5 pkt a w innej grupie mozna zajac 2. miejsce majac 7 pkt
czy sie myle?
Bens1986
21-02-2010, 23:01
ja zrozumiałem ze 1wsze 3 zespoły z 3ch grup awansują od razu ale już sie pogubiłem
mnie wychodzi ze mozna bylo wygrac grupe majac np 5 pkt a w innej grupie mozna zajac 2. miejsce majac 7 pkt czy sie myle?
Nie nie mylisz się, można zająć 2 miejsce w grupie z 7 pkt i można zająć 1sze miejsce mając 5 pkt, ale to chyba nazbyt oczywista oczywistość.
Ale przecież jakoś niezwykłe to to nie jest, a regulamin sprawiedliwie premiuje zwycięzców grup.
ja zrozumiałem ze 1wsze 3 zespoły z 3ch grup awansują od razu ale już sie pogubiłem
biorą przykład z PZHL:-)
"Do rywalizacji w turnieju hokejowym przystąpi 12 drużyn, podzielonych na trzy grupy. W grupach drużyny rywalizują systemem każdy z każdym. Cztery najlepsze drużyny z trzech grup automatycznie zapewniają sobie awans do ćwierćfinału. Pozostałe drużyny zagrają ze sobą o awans do najlepsze ósemki. Systemem 5-12, 6-11, 7-10, 8-9 a zwycięzcy zagrają również w ćwierćfinale. Mecze rozgrywane zostaną w dwóch halach: General Motors Place oraz w UBC Winter Sports Centre. "
Nie nie mylisz się, można zająć 2 miejsce w grupie z 7 pkt i można zająć 1sze miejsce mając 5 pkt, ale to chyba nazbyt oczywista oczywistość.
Ale przecież jakoś niezwykłe to to nie jest, a regulamin sprawiedliwie premiuje zwycięzców grup.
a miala być jakas "wirtualna" tabela zrobiona dla wszystkich 12 druzyn z dorobkiem trzech kolejek,
gdyby ktos wygral grupe z 5 pkt a w pozostalych dwoch grupach drugie miejsca mialy po 7 pkt, to ci z 5 pkt zostaliby wyautowani poza pierwsza czworke
Bens1986
21-02-2010, 23:39
Bezpośredni awans do 1/4 finału przysługuje triumfatorom grup i zespołowi z najlepszym bilansem, spośród tych, które pierwszą fazę zakończą na drugich miejscach w grupie. Pozostałe osiem czekają mecze play off, a zwycięzcy tych pojedynków dołączą do czterech wyłonionych wcześniej ekip.
Takie coś wyszperałem
ja sie caly czas opieralem na informacji ze sport24.pl czyli wychodzi na to, ze strona z dupy
Playoff information
Upon completion of the preliminary round, teams will be ranked 1D through 12D. The top four ranked teams (1D though 4D) will receive byes to the quarter-final round. The remaining eight teams will compete for the remaining four quarter-final positions.
To jest podane na oficjalnej stronie. To chyba wynika z tego, że DML ma rację?
Ale początek meczu Kanada-USA... Chyba nikt się nie spodziewał!
rafalsky ależ on się potrafi znaleźć..piękne spotkanie
brakło 4 minut i by wlazła kanada 2.15 na 2T,jak zwykle kurwa.Mam wrażenie że wyjatkowo im ściany nie pomagają,w 40 sekund widziałem tu więcej akcji sam na sam,niż na GieKSie w 3 meczach.Trzecia bramka stracona typowe frajerstwo .Usa wygrywa ten mecz odrobiną cfaniactwa.
Bens1986
22-02-2010, 02:35
no i chyba po meczu 4:2 dla USA
5:3 dla USA. Wiem, że liczy się wynik, ale dla mnie to Kanada jest murowanym kandydatem do złota. Zdecydowanie warto było oglądać!!!
Nawet przez chwilę nie zagrożone zwycięstwo USA,spokój niesamowita skuteczność,oraz gra na najwyższym poziomie Millera.Piękny hockey.Zaskoczony byłem nieporadnością w niektórych momentach ekipy klonowego liścia.Młoda waleczna ekipa Stanów pokazała że poza rusami i kanada będą jednym z głównych faworytów do złota!
Kursy na gold
12->7.80 USA
2.4-> 2.90 KANADA
5:3 dla USA. Wiem, że liczy się wynik, ale dla mnie to Kanada jest murowanym kandydatem do złota. Zdecydowanie warto było oglądać!!!
A ja po tym meczu faworyta upatruję w teamie USA, zagrali bardzo mądrze, w Bramce cuda wyprawiał Miller i jeśli tak będą grać dalej to oni powinni wywalczyć złoto. Kanada ? Grała dobrze ale przegrała, wcześniej mieli kłopoty z Szwajcarami, a teraz jeszcze do rozegrania mecz z Niemcami (chyba) który też łatwy nie będzie i trochę sił będzie ich kosztował - a wielka 4 odpoczywa.
Szwecję z Finami se na 95% odpuszczam, ale liczę na Finów, nie z jakiejś sympatii, po prostu jeśli wygrają to 4 teamem w ćwierćfinałach będą Czesi.
Stawiam na Rusów chociaż mieli wczoraj problemy z Czechami (no ale Czesi to nie byle kto w hokeja). Pewnie zloty medal zdobedzie ktos z czwórki Rosja, Kanada, USA, Czechy. Skandynawów spisałbym już na straty ;)
Bens1986
22-02-2010, 10:18
A co myślicie o parze Szwecja-Słowacja (jak wygra z Norwegia)? Słowacja może daleko zajść jak przycisną
napiszcie pary ćwierćfinałowe. Kto może na kogo trafić w przypadku wygranej w tym pojedyńczym meczu PLAYOFF.
USA - Szwajcaria/Białoruś
Rosja - Kanada/Niemcy
Szwecja - Słowacja/ Norwegia
Finlandia - Czechy/Łotwa
W półfinałach na 90% 1-4, 2-3
A co do samych par, faktycznie Słowacy mogą namieszać, Szwedzi są w ich zasięgu, myślę że zwycięzca pary Rosja Kanada mimo wszystko też choć w tej czwórce można upatrywać wszystkiego. Jednak raczej to Rosjanie powinni wg. mnie awansować do finału.
USA raczej bez problemu powinno ograć Szwajcarów, pokazali już to w grupie gdzie mecz co prawda był dość wyrównany ale dzięki świetnej grze ciałem kontrolowali sytuacje.
Czechy powinny wygrać z Łotwą ale czy poradzą sobie z finami...ciężko powiedzieć.
Co do szans Kanady i Finlandii: gospodarze juz chyba drugi raz plamy nie dadza i czas w końcu na rewanż na rosjanach.
Finowie, to ostatnio czarny koń ostatnich lat zawodów, więc bedzie ciekawie.
A USA ze Szwajcarią, hmmmm :zabki:, będą mieć ciężko.
boje się ze sędziowie będą dokonywali cudów by Kanada czasami z Rosja nie przegrała .
ale mimo to licze ze Rosja wygra no i ze Ilja sie przebudzi:)
Bens1986
24-02-2010, 09:43
http://pl.tinypic.com/player.php?v=eskzmo&s=6
Faul z meczu Słowacja-Norwegia
fjodor1978
24-02-2010, 21:03
Schweiz! Schweiz! Do toho:)
3majcie się chłopaki!!!
Dobrze, że sędzia nie pozwala się a takie walenie pięściami jak w NHL...
fjodor1978
24-02-2010, 21:27
Haha..
Ta - ki Ch*J! :)
Ale końcówka tercji :szok:
Haha..
Ta - ki Ch*J! :)
kurwa no niezly fuks,
radosc publiki priceless :)
No dzisiaj czeka mnie nocka z hokejem, bo meczu Kanada- Rosja sobie nie odpuszczę :D
Co do aktualnego meczu, to ładny fart, sekundę wcześniej i ten gol by był uznany
fjodor1978
24-02-2010, 21:34
radosc publiki priceless :)
Ta... Ale konstrenacja publiki jak obie amerykańskie drużyny się pożegnają będzie jeszcze bardziej priceless :)
Mimo, że Ruskich też nie lubię, ale mam nadzieję, że w półfinale Słowacy zrobią replay:)
fjodor1978
24-02-2010, 21:38
No dzisiaj czeka mnie nocka z hokejem, bo meczu Kanada- Rosja sobie nie odpuszczę :D
Co do aktualnego meczu, to ładny fart, sekundę wcześniej i ten gol by był uznany
A mnie akurat ten najbardziej zwisa, jednych i drugich nie lubię... Coś jakk Inter - Chelsea:) Kibicuję Ruskim, bo myślę, że łatwiej ich będzie wykolegować w półfinale.
Chętniej bym Czechów albo Slovensko zobaczył, ale pewnie do 5 nie dotrwam... :(
32-8 strzały a szwajcaria dalej się trzyma sądzę że usa włączy 2 level teraz
A mnie akurat ten najbardziej zwisa, jednych i drugich nie lubię... Coś jakk Inter - Chelsea:) Kibicuję Ruskim, bo myślę, że łatwiej ich będzie wykolegować w półfinale. Chętniej bym Czechów albo Slovensko zobaczył, ale pewnie do 5 nie dotrwam... :(
Ja też chociaż wole żeby Ruscy wygrali, ale chodzi i sam poziom meczu, chyba będzie najlepszy na tych Igrzyskach
32-8 strzały a szwajcaria dalej się trzyma sądzę że usa włączy 2 level teraz
no i poczatek genialny
2 bramki strzelone :)
fjodor1978
24-02-2010, 22:01
No niestety:( Mam nadzieję, że im Czesi w półfinale dowalą, im się zazwyczaj z Amerykanami dobrze grało:) Idąc tym tokiem, Ruskim z Kanadą się też grało fajnie, a Słowakom z Rosją również:)
zrobiłem se dzbanek kawy , ciepłe kapcie i nocka z hokejem... Kanada : Rosja , Szwecja : Czechy , Finalndia : Słowacja :)
ps: tłustym drukiem drużyny którym będe kibicował :)
SPORTOWYCH EMOCJI WSZYSTKIM ŻYCZĘ :)
Szkoda Szwajcarów, ale może to lepiej dla igrzysk że lepsi Amerykanie zagrają w półfinale...
to ja mam prośbę do magistra logistyki,jak to pochytać mam na 8 do roboty 6:30 wstaje chce obejrzeć mecz ROSJA KANADA..iść spac na 2h? wstać? potem mecz i 2h snu? ktoś ma jakieś pomysłu? pytanie całkiem poważne.POZDRAWIAM HOKEJOWYCH FANATYKÓW
PS: piękny mecz,szwajcaria respekt!
a pracujesz jako kierowca ? Wazne czy musisz byc wyspany czy możesz gdzieś w kacie palić jana.
Szkoda Szwajcarów, ale może to lepiej dla igrzysk że lepsi Amerykanie zagrają w półfinale...
Tez po cichu liczylem na Szwajcarow, dobra taktyka na ten mecz, szkoda ze nie udalo im sie strzelic :szpada:
PS Kurwa mom dos tych komyntatorow z TVP, a jestem na nich skazany niestety, grrrr
a pracujesz jako kierowca ? Wazne czy musisz byc wyspany czy możesz gdzieś w kacie palić jana.
robie przy kompie, stan czuwania muszę mieć tak na 40%
Grzes Szwedzi graja ze Słowakami, a Finowie z Czechami, chyba, ze mi sie cos ryplo.
wszystkie mecze transmituje tvp oprocz oczywiscie Suomi, stad moje pytanie gdzie moge obejrzec ten mecz? na eurosporcie Szwedzi o 6.
Szwajcarzy pokazali klase, ladna walka, gdyby ta brama na 1:1 weszla... eh.
Grzes Szwedzi graja ze Słowakami, a Finowie z Czechami, chyba, ze mi sie cos ryplo.
wszystkie mecze transmituje tvp oprocz oczywiscie Suomi, stad moje pytanie gdzie moge obejrzec ten mecz? na eurosporcie Szwedzi o 6.
tak , mój błąd. Myslałem dobrze a napisałem żle. Dzięki za czujność. Zaraz poprawie :)
wszystkie mecze transmituje TVP SPORT a jesli nie masz to spróbuj poszukac tutaj :
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/ lub
http://sport.tvp.pl/vancouver2010
robie przy kompie, stan czuwania muszę mieć tak na 40%
więc nie idz spać bo takie spanie na raty (przyjamniej mnie nie wychodzi na dobre) wiem łatwo powiedzieć , ja mam dopiero na 15stą ale zapytałes więc odpowiadam co ja bym zrobił na Twoim miejscu.
Np. tutaj: http://sport.tvp.pl/vancouver2010/plantransmisji
nawet smiga, od razu mowie, ze trza miec zainstalowane albo Windows Media 11 w przegladarce albo Silverlight'a, zeby to moc ogladac, no to dobranoc wszystkim.
Bens1986
24-02-2010, 23:50
Ja osobiście kibicuje Ruskim bo grają fajny siłowy, twardy hokej ten mecz to powinien być półfinał minimum szkoda ze tak szybko na siebie trafili... w pozostałych spotkaniach myśle że Czesi sobie poradzą no i czarny koń Słowacja
jak narazie to ładnie się Kanada rozpędziła i 3:0 się zrobiło, no, no... widać, że mają nieziemskie ciśnienie ;)
miazga , tak mogę podsumować I tercję... 4:1 , coś pieknego :)) ależ noc się zapowiada...
Bens1986
25-02-2010, 01:18
Obrona Ruskich coś nie działa ale myśle że jeszcze mogą być emocje
ja pierdole komentatorow nie da sie sluchac. Dla nich wazniejsze jest by Kanada rozpierdlila jak najbardziej Ruskich nize emocje w meczu;/ Obaj sie juz chyba z 10 razy spuscili na gre kanady;/ To kolejny powod dla ktorego nie bede w zadnym meczu kibicowal Kanadzie;/
i jeszcze ten smutek w ich glosach jak ruski strzelil na 3-1 ...
A propo komentarza, to trochę denerwujące jest że jest "szybszy niż gra"...
A c do gry...cóż Kanada gra po po prostu świetnie.
Piękny meczyk, a wynik taki którego chyba nikt się nie spodziewał, zobaczymy jak to się skończy bo w hokeju wszystko jest możliwe
szkoda Rosjan..baty dostaja konkretne
Czerkawski nie ukrywał przed meczem (podobnie jak ja :cham: ) że kibicuje Kanadzie , a Szpakowski no coż... on jest jak chorągiewka... faworytów faworyzuje pierdoląc przy tym niezłe głupoty... zgodze się z Wami i nie pierwszy raz żałuję że nie mam opcji wyłączenia komentarza.
7:3 Go Canada Go ! :)
No to Finowie trzecim półfinalistom, nie byli lepsi od Czechów ale tego samego nie można też powiedzieć o tych drogich dlatego myślę że wynik jest sprawiedliwy, ktoś wygrać musiał. Liczę że Finowie ograją Amerykanów.
choć kibicowałem Czechom muszę stwierdzić ze wg mnie Finowie byli ciut lepsi choć obie druzyny jakoś super nie wypadły... Czechy w kosciach miały chyba jeszcze wczorajszy mecz ze Szwajcarią co widać było w pojedynkach szybkościowych.
Liisa pewnie szczęśliwa :)
Co do szans Kanady i Finlandii: gospodarze juz chyba drugi raz plamy nie dadza i czas w końcu na rewanż na rosjanach.
Finowie, to ostatnio czarny koń ostatnich lat zawodów, więc bedzie ciekawie.
A USA ze Szwajcarią, hmmmm :zabki:, będą mieć ciężko.
Prorok czy co:napinka:
:)
Kolejny wyrównany mecz, Słowacy zwycięstwo zawdzięczają temu że popełniali mniej błędów, 2 brami przy zgubionym przez rywala kiju to dużo szczególnie gdy wygrywa się tylko jedną. Oglądając mecz zastanawiałem się kto by miał większe szanse w meczu z Kanadyjczykami, wydaje mi się, że ze swą dokładną grą w zamku mieli by Szwedzi, a Słowacy skończą jak dziś Rosjanie, ale oczywiście im będę kibicował. Drugi pojedynek półfinałowy powinien bardziej zacięty i trudniej mi jednoznacznie wskazać faworyta. W każdym razie i tak będzie to mecz tylko o srebro bo Kanadyjczycy zdają się być nie do zatrzymania.
dziś jest dzien przerwy czy grają ?
dziś jest dzien przerwy czy grają ?
dzień przerwy. Półfinały odbędą się:
piątek 21.00 USA - Finlandia
noc z piątku na sobotę, bodajże o 1.30 Kanada - Słowacja
Mecz o 3 miejsce w niedzielę o 4.00
Finał niedziela 21.00
Grzes jestem wrecz przeszczesliwa, Szwedzi mi tylko poprawili i tak juz wysmienity humor : ) Na poczatku powiedzialam, ze dla mnie medal Finow w hokeja na IO jest wazniejszy niz ich wszystkie medale w innych dyscyplinach... i licze, ze sie doczekam. Hagman ladnie strzela, Koivu asysta przy drugiej. Bedzie dobrze.
z USA, moze byc ciezko ale jestem dobrej mysli. Co do Kanady to nawet jakby slabiej grali sedziowie wraz z trybunami pomoga. Jednak zlota im nie zycze.
MisiekWNC
25-02-2010, 12:23
Czyli jak się pary układają półfinałów?
Bens1986
25-02-2010, 12:38
Dziś jest Finał kobiet a Kanadyjki grają całkiem ciekawy hokej myśle ze warto zobaczyć
Liisa,prawda jest taka,że Kanada gra najlepszy hokej. Porażka z USA to wypadek przy pracy. Jak narazie za Amerykanami przemawia tylko wyśmienity bramkarz. Szkoda mi Szwedów. W hokeju niestety lepsi czasami przegrywają(bramkarze czynią cuda).
ehhh szkoda że finałem nie może być mecz USA-Finlandia. Finowie, których zawsze uwielbiałem w hokeja jednak obawiam się, że w starciu z Kanadą byliby bez szans dlatego tym razem będę kibicował USA. Owszem w pierwszym mecu z Kanadą grali słabszy hokej jednak mają przewagę psychologinczą po tamtym zwycięstwie.
fjodor1978
25-02-2010, 13:40
Niestety, wszystko bierze w łeb i zmierza do finału Kanada - USA. Jakoś nie liczę na niespodziankę, chociaż jeśli byłby finał Slovensko - Suomi, byłbym przeszczęsliwy:)
Co do USA to trochę tak jak Francja w ręczną - Rafalski powinien grać dla Polski, Stiastny dla Słowacji etc...
Aktualnie nie mam faworytów, chociaż jestem pewny że Kanada zdobędzie złoto, USA srebro, a brąz Finowie. Chciałbym kibicować Finom, ale że pokonali Czechów to nie mogę. Życzę szczęścia Słowakom, którzy i tak już bardzo daleko zaszli.
Maciek z TZN
25-02-2010, 13:44
Czyli jak się pary układają półfinałów?
USA-Finlandia
Kanada-Słowacja
Ogladalem Kanade z Rosja, swietny mecz, dobre tempo, duzo bramek, baja, momentami rozpierdalala mnie nieporadnosc Owcy, Sborna nie miala swojego dnia, ewidentenie.
Oczywiscie Lwy przespalem :kac: rano pierwsza rzecz to sprawdzenie wyniku i :faja: dobrze, ze polfinal o ludzkiej porze graja.
Potem obejrzalem niecale 2 tercje Slo-Swe, mecz tez cieszyl oko, co przy tym poziomie chyba oczywiste, tez po cichu liczylem, ze moze Slowacy pokusza sie o jakas niespodzianke i udalo sie.
Suomi FTW!
kaos azul
25-02-2010, 15:43
a ja wstalem specjalnie o 3 w nocy na Finow i.....zaczelo jebac sniegiem i nie mialem sygnalu na satelicie,sie wkurwilem i poszedlem kimac dalej hehe
rano sprawdzam i zgodnie z planem-Finlandia po zloto!!!!
a ja wstalem specjalnie o 3 w nocy na Finow i.....zaczelo jebac sniegiem i nie mialem sygnalu na satelicie,sie wkurwilem i poszedlem kimac dalej hehe
rano sprawdzam i zgodnie z planem-Finlandia po zloto!!!!
no nie pierdol:lol:
my tu w mamy wsio ok z przekazem:)))
Kanada!
Kanada jest mocna, fakt. Chcialabym zeby Finowie pokonali USA i wtedy zobaczymy, wiadomo ze jak gospodarze wejda do finalu to bedzie cisnienie na nich jescze wieksze. no ale to jest sport, tu wsyztsko jest mozliwe.
widze, ze nie tylko ja mialam problem wstac na Finow, a jak juz wstalam to na ostatnia tercje ; ) dlatego ciesze sie ze te polfinaly bda transmitowane o normalnych godzinach.
Maciek z TZN
25-02-2010, 21:04
Według mnie do finału wejdą (raczej bez niespodzianki) Kanada i USA, ale tym razem to Kanada powinna być górą. W meczu o trzecie miejsce zdecydowanie będe liczył na Słowacje, ponieważ ich hokej jakoś mi przypadł do gustu. tyle
niestety cala trojka moich faworytow sie pozegnala z turniejem w 1/4, a Kanada potwierdzila stara maksyme, ze najwazniejsze jest pierwsze pierdolniecie,
no i komu teraz kibicowac? z braku laku stawiam na Finow bo primo - lubie Saku Koivu i Teemu Selanne, a secundo - Finlandia Cranberry dobrze mi wchodzi
widze, ze nie tylko ja mialam problem wstac na Finow, a jak juz wstalam to na ostatnia tercje ; )
aa nie gadaj nawet, na jutro zaprosilem znajomych, po czym sie zorientowalem, ze jest mecz :faja:
teraz nie maja wyjscia, beda ogladac ze mna ;p
Suomi FTW!
Bens1986
26-02-2010, 00:06
Kanadyjki grają z USA 2:0 jak na razie bardzo ciekawy szpil
uuu ładnie ich przyciśli już 4:0 a dopiero 10 minuta, wymarzony finał Kanada-USA coraz bardziej prawdopodobny :)
to tylko pokazuje jak cierpialy te igrzyska jak nhl gralo w tym czasie
MisiekWNC
26-02-2010, 20:41
Pogrom finów :cham:. Następny półfinał wygra Kanada, i w finale Kanada da rade USA. USA w tym meczu gra pięknie, ot co.
fjodor1978
26-02-2010, 20:44
najwazniejsze jest pierwsze pierdolniecie
... amen
Kurde, nie cierpię ich, za zarozumialstwo, za imperializm, za Busha, za mordowanie dzieci, ale za to, co zrobili.... SZACUN...
miazga....
Finowie normalnie się posrali. USA na niesamowicie wysokim procencie skuteczności.
co sie dzieje? pierwsze 10 minut to taki malo smieszny trening chyba. jak tak dalej beda grac to ja bym im kazala piechty do domu wracac... a woda po drodze to ich problem.
Kiprusoff taki malo smieszny byl w tym co robil, licze ze Bäckström bedzie teraz łapał wszystko a reszta sie obudzi... a jak nie to przynajmniej niech pokaza ze twarda walke maja we krwi, chociaz boje sie pomyslec co sie bedzie dzialo jak USA bedzie gralo w przewadze ; ) grali jakby sie wystraszyli... no szczerze mowiac lekki dol heh. byle zaczeli teraz grac a nie jezdzic jak statysci.
co by nie bylo, Suomi on paras! Medal bedzie.
Europejskie zespoły MUSZĄ pościągać trenerów z NHL, sami zawodnicy nie wystarczą w przypadku gdy trener ustawia zawodnikom taktykę jaką grało się... no właśnie jeszcze 5 lat temu.
USA - Szwajcaria 3-1
USA - Norwegia 6-1
USA - Kanada 5-3
USA - Szwajcaria 2-0
USA - Finlandia ...
Kanada - Norwegia 8-0
Kanada - Szwajcaria 3-2d
Kanada - USA 3-5
Kanada - Niemcy 8-2
Kanada - Rosja 7-3
Tak analizując te wyniki... póki co jedyną drużyną która potrafiła jak równy z równym powalczyć z Kanadyjczykami i Amerykanami byli niedoceniani Szwajcarzy. Myślę że gdyby trafiła im się lepsza grupa to naprawdę mogli by wiele namieszać.
niedocenieni chyba przez polskich komentatorow. Finlandia sie chyba broni bo ciagle 6:0
MisiekWNC
26-02-2010, 22:26
Raczej USA kontroluje, bo już nie gra tym pressingiem.
fjodor1978
27-02-2010, 05:00
SKURWYSYNY!!! Jak ja ich nie cierpię! Farciarze jebane! Ciekawe, czy Słowakom sędzia uznałby taką bramkę na 1-0! Kurwa, szkoda, trochę zimnej krwi zabrakło w końcówce, trzeba było jechać z k**ami od początku!
A niektórzy się uśmiechali, jak przed całym turniejem mówiłem, że Słowacy są jednym z faworytów... Mam nadzieję, że W szpilu o brąz suomi zostaną rozniesieni... A finał, którym się wszyscy obsrywają, mi zwisa i powiewa...
Demitra :szok: a mogla byc dogrywka, Kanada chyba juz sie szanowala na final, a Slowacy do konca, sama koncowka masakra, no i ten Demitra, szkoda, szkoda...
A poprzedni mecz, mialo byc Suomi FTW! a bylo WTF Suomi?, sami Finowie mowia o zenyjacym widowisku, ktore z ich strony, w 1 tercji ze sportem mialo malo wspolnego.
Braz dla Slowacji (?).
Fjodor co Ty pierdolisz. Z całym szacunkiem Słovacja dużo słabsza,Kanada przez ponad 50 minut robiła z nimi co chciała.Sama końcówka ok dla Słowacji(Kanadyjczycy poprostu się oszczędzali i o mało co zostali by skarceni).Co do 1 bramki -to jak najbardziej prawidłowa.W ogóle jeżeli chodzi o to spotkanie to bardzo czyste,gra ciałem USA czy Kanady to poprostu bajka.
Baudolino
27-02-2010, 10:18
SKURWYSYNY!!! Jak ja ich nie cierpię! Farciarze jebane! Ciekawe, czy Słowakom sędzia uznałby taką bramkę na 1-0! Kurwa, szkoda, trochę zimnej krwi zabrakło w końcówce, trzeba było jechać z k**ami od początku!
A niektórzy się uśmiechali, jak przed całym turniejem mówiłem, że Słowacy są jednym z faworytów... Mam nadzieję, że W szpilu o brąz suomi zostaną rozniesieni... A finał, którym się wszyscy obsrywają, mi zwisa i powiewa...
z całym szacunkiem fjodor1978 ale czy czasem negatywne emocje nie przesłoniły zdrowego rozsądku? Jedziesz równo jak tylko coś się dzieje nie po Twojej myśli...
Jeśli chodzi o Słowaków to mimo wszystko niespodzianka, że zagrają o medal, a ich taktyka na Kanadę o włos nie przyniosła sukcesu.
Bramka dla Kanadyjczyków prawidłowa - art. 492, pkt. a przepisów gry w hokeja na lodzie (PZHL 2009).
MisiekWNC
27-02-2010, 10:37
Ciekawy będzie mecz o brąz, kiedy go grają?
Baudolino
27-02-2010, 10:51
w nocy z soboty na niedzielę o 4
o 4:00, TVP 1.
Licze, ze Finowie sie podniosa i zatrzymaja Słowacje. Medal musi byc.
MisiekWNC
27-02-2010, 11:02
O ja... A mecz o finał?
KRIS_BEMA
27-02-2010, 11:11
Fiodor zgodzę się z tobą co do pierwszej bramki dla Kanady. Ciekawe co by było gdyby to Słowak tak zagrał. Oglądałem powtórkę 20 razy i moim zdaniem bramki nie było. Poza tym Szpakowski, dla mnie dno. Chyba przy bramkach dla Kanady Czerkawski mu dobrze robił tak wył. Przy golach dla Słowaków cisza lub niepokój. Mam nadzieje, że to jego ostatnie igrzyska w roli komentatora.
Final w niedziele o 21:15.
co do naszych komentatorow, to jest jedna wielka porazka. Podnieta Czerkawskiego w tarkcie meczu USA - Suomi, no sluchac sie nie dalao, a Szpakowski prawie to samo. Zero obiektywizmu, co moge jeszcze jakos zrozumiec (Czerkawski pol zycia tam spedzil) no ale jesli juz sie ktos podejmuje komentowac mecze w telewizji publicznej to powinni choc zachowac resztki profesjonalizmu i nie narzucac sie w tak bezczelny sposob ze swoimi typami.
fjodor1978
27-02-2010, 11:18
Fjodor co Ty pierdolisz. Z całym szacunkiem Słovacja dużo słabsza,Kanada przez ponad 50 minut robiła z nimi co chciała.Sama końcówka ok dla Słowacji(Kanadyjczycy poprostu się oszczędzali i o mało co zostali by skarceni).Co do 1 bramki -to jak najbardziej prawidłowa.W ogóle jeżeli chodzi o to spotkanie to bardzo czyste,gra ciałem USA czy Kanady to poprostu bajka.
z całym szacunkiem fjodor1978 ale czy czasem negatywne emocje nie przesłoniły zdrowego rozsądku? Jedziesz równo jak tylko coś się dzieje nie po Twojej myśli...
Jeśli chodzi o Słowaków to mimo wszystko niespodzianka, że zagrają o medal, a ich taktyka na Kanadę o włos nie przyniosła sukcesu.
Bramka dla Kanadyjczyków prawidłowa - art. 492, pkt. a przepisów gry w hokeja na lodzie (PZHL 2009).
A przesłoniły, pewnie, że przesłoniły:)
Pode mną w bloku mam małe dziecko, więc chociaż tu sobie mogłem w nocy głośno pokurwować, sorry:)
Zresztą się obudziłem w 2 tercji przy stanie 2-0:) Bramkę na 1-0 widziałem w powtórce, ja nie mówię, że nieprawidłowa, wyraziłem tylko wątpliwości, czy Słowakom by taka uznali. Wiadomo, ściany etc.
Zgodzę się również na chłodno, że Kanada lepsza, ale właśnie za taki lekceważący stosunek do rywali ich nie lubię. Szkoda, że nie zostali skarceni:(
Nic, anatomicznie rzecz ujmując, w sercu mam nadzieję na brąz dla Słowaków, a w dupie wielki finał:)
Ja właśnie szanuję za to Kanadę,że nikt tak bardzo nie kocha tej gry jak ONI. Kanadyjczycy potrafią docenić przeciwnika(patrz kibiców jak się zachowali po meczu z Rosją),a że w podświadomości zaczeli sie trochę oszczędzać na Amerykanów:) Przecież wiadomo,że Amerykanie i Kanadyjczycy stanowią zdecydowaną większość w NHL. Teraz wyobrażcie sobie,że za kilkadziesiąt godzin ktoś z kogoś będzie szydził z szatni:)
ps. Europa dostała po dupie i patrząc na mistrzostwa świata juniorów to ciężko będzie dogonić Kanadę i USA.
Meze i Finowie nie powtorzyli sukcesu z Turynu ale braz tez cieszy. Tymbardziej, ze zdobyty po klesce z USA. W 3 tercji dali Słowakom lekcje hokeja a Kiprusoff odkupil sobie wszytskie bledy broniac w koncowce kazdy strzal. Warto bylo czekac cala noc na ten mecz : )
dzisiejszy final obejrze, jednak emocje juz opadly. nie mam nawet faworyta. Niech wygra lepszy i tyle.
wyjątkowo mi dziś zależy(nie wiem czemu) aby USA rozjebało Kanade w finale i 2 raz utarli nosa cfaniakom;-)
Podawałem w temacie bukmacherka kanada win tournament 2.30 wiem wiem:)
Słowacja mogła wygrać, ale przegrała na własne życzenie. Pierwsza tercja była wyrównana, w drugiej wyraźna przewaga Słowaków, a trzecia to już kompletna porażka, gdyby tylko zagrali mądrze to bez problemu by sobie poradzili. Szkoda kibicowałem im. Jeżeli chodzi o dzisiaj to z dwojga złego wole żeby wygrała Kanada, chociaż z drugiej strony myślę tak samo jak Tede:
wyjątkowo mi dziś zależy(nie wiem czemu) aby USA rozjebało Kanade w finale i 2 raz utarli nosa cfaniakom;-)
Czyli sam już nie wiem kogo bym wolał
Ja tam kibicuje dziś USA
Mam nadzieje, że będzie fajny szpil :)
fjodor1978
28-02-2010, 17:10
Wielka, naprawdę wielka szkoda Słowaków:( Druga tercja miazga, bramka w osłabieniu palce lizać, a trzecia... chyba się wystraszyli historycznej szansy:( Inaczej nie potrafię wytłumaczyć, dlaczego jeden z najczyściej grających zespołów i raczej poniewierany przez rywali (mecz ze Szwecją i kałuża krwi) w meczu pzreciwko chyba najbardziej po chamsku grającej drużynie (np. faul Petkinena ze wspomnianą) Szwecją... no nie potrafię skumać, dlaczego ci pierwsi łapią 3x więcej kar, w dodatku słusznych:(((
Szkoda, wielka szkoda, ale naprawdę jeszcze raz:
DAKUJEM VAM, SLOVACI!!! Hraliste najkrajnse!!!
Koniec 2 T a ja mam jakieś dziwne wrażenie że jest prowizora w tym meczu,emocje jakieś takie plastikowe,bardziej się jarałem meczem USA- Szwajcaria.Czy wy też macie takie wrażenie że ten mecz jakiś taki bez charakteru?Dobry wynik wróży pierdolnięcie na 100% w 3 T.Czy Czerkawski pierdoli czy serio te kije warte 200$?
Są warte 200$.Teraz to jeszcze można je taniej kupić(konkurencja),parę lat wstecz kosztowały około 600 pln.Mecz to poprostu napierdalanka:)
to co nastęny NHL 2011 z szpakowskim hehe mam nadzieje że twórcy EA nie czytaja tego forum:-)
po chuj ten trener brał czas? jak dzieci wyjebani,życzę im aby te złoto przepierdolili bo byli 40 sek od odbierania medali...piękno hokeja wychodzi:-) naleje jeszcze jednego whiskeya:)
Baudolino
28-02-2010, 22:36
Nie ma szans - to pierdolenie hokejowego dyletanta musieliby dołożyć na 12 płytach DVD do gry...
nie wiem jak wy ale szpaku to i tak jest klasa przy kurzajewskim?(swoją drogą wygląda jak spedalony Ken) kurwa co ten koleś myśli że jest znawca wszelakich sportów,Ci o jednym on o drugim,serio niech sobie z paulinką prowadzi skoki,albo niech wraca do TVN na twój problem nasza głowa,bo ze sportem to on ma mało wspolnego.
na wlasnie zyczenie Kanady dogryweczka w finale. ciekawy szpil, licze ze USA jednak dostanie w plecy:)
Kanada ma srake w majtkach,czuje że po tylu setkach niewykorzystanych USA im jebnie na GOLD medal
no to jednak GOLD MEDAL! Wspaniały mecz i wspaniałe IO hokejowe.
PS:mam nadzieje że w podobnej ilości co dziś gospodarze,stawimy się w piątek przy ulicy korfantego lol15
Amerykanie wyjechali na 20 min dogrywki i to się na nich zemściło.
Czerkawski sie na bank spuscil :cham:
To dobra olimpiada byla i chyba najlepsze zakonczenie jakie mozna sobie bylo zazyczyc. Dobranoc.
Bens1986
28-02-2010, 23:09
Mam nadzieje że Nasi sobie nagrali ten mecz i zobaczą go kilka razy przed szpilem z Sanokiem
Ogolnie Kanada zagrała lepiej zasłużyli na złoto
Nasi powinni przez tydzień być zamknięci w jednym pokoju i powinni ogladac wszystkie mecze tej olimpiady
Nasi powinni przez tydzień być zamknięci w jednym pokoju i powinni ogladac wszystkie mecze tej olimpiady
chcecie porównywać zawodników najlepszej ligi hokejowej do 2 ligi polskiej? jak ekstraliga to zaplecze europy,nie popadajmy w paranoje.Mamy co mamy,ale czy nie może być lepiej?czy szkolenie młodzieży aż tak fatalnie? czy to następuje później na stołkach w PZHL te skurwienie rodzimego hokeja.
chcecie porównywać zawodników najlepszej ligi hokejowej do 2 ligi polskiej? jak ekstraliga to zaplecze europy,nie popadajmy w paranoje.Mamy co mamy,ale czy nie może być lepiej?czy szkolenie młodzieży aż tak fatalnie? czy to następuje później na stołkach w PZHL te skurwienie rodzimego hokeja.
Gdyby było co dobrego z Czerkawskiego to by się zajął tym burdelem w Polskim hokeju, bo on mógłby dużo, ale niestety nie ma na co liczyć, bo on woli komentować IO
Gdyby było co dobrego z Czerkawskiego to by się zajął tym burdelem w Polskim hokeju, bo on mógłby dużo, ale niestety nie ma na co liczyć, bo on woli komentować IO
Z pustego to i Salomon (Czerkawski) nie naleje .
Bens1986
02-03-2010, 12:03
Akurat lepiej żeby On sie w to nie mieszał bo jego pomysł wg mnie jest bez sensu (chciał zmniejszyć Ekstralige do 8 zespołów) jak wiadomo do 1 ligi ciężko sponsorów przyciągnąć więc 2 zespoły by straciły poziom zamiast polepszyc 1 lige przynajmniej takie jest moje zdanie
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.