View Full Version : Wakacje 2011
w planach wypad na Węgry był ktoś? może coś napisać polecić? Jeśli nie Węgry to gdzie?
3 wymagania CCC-czysta cycata i cudza:hihi:
a tak na serio tanio bez bydła gdzie wypocznę.
kaos azul
12-01-2010, 13:10
w planach wypad na Węgry był ktoś? może coś napisać polecić? Jeśli nie Węgry to gdzie?
3 wymagania CCC-czysta cycata i cudza:hihi:
a tak na serio tanio bez bydła gdzie wypocznę.
ja bylem w zeszle lato w Balatonfoldvar 6 dni w 3 tyg. sierpnia,pogoda zajebista,non stop klara,ludzi nie max duzo,ale raczej pary i stare szwaby :lol2:,jak jedziesz z dziewczyna to ok jak na balety to kiepsko,slyszalem ze Siofok jest pod tym wzgledem stolica letnia wegier(imprezy).
woda w Balatonie zurek,i plytko,ale mielismy w domku basen takze sie tam nie kapalem,jedynie co to widzialem Balaton jak my sie wybrali na rejs dookola jeziora statkiem(w kazdej miescinie masz przystan z portem dla zaglowek-w cholere tam tego plywa).
Ceny : piwko w knajpie kolo 5-7 zeta,zarcie jakis lepszy obiad w granicach 20-30 zeta.Generalnie cenowo cos jak u nas...
Polecam Krym na wakacje.
Ciepło, tanio, bezpiecznie - taka prawdziwa bajka.
Czy tak super bezpiecznie to bym się kłócił :hihi:
Ale fakt, Krym jest świetny.
a moze był ktos na Fuercie, bo wybieram sie tam latem tylko nie wiem czy warto?
Polecam Krym na wakacje.
Ciepło, tanio, bezpiecznie - taka prawdziwa bajka.
samemu chytałeś, czy przez biuro jakieś?
Przecież mnie znasz :P
Wiadomo, że samemu.
Z biurem się nie opłaca - jakieś 4-5 razy drożej. Taniej wtedy wyjdą te Egipty i Tunezje.
Poza tym wyjazd samemu to zawsze fajna przygoda. W szczególności w Europie Wschodniej :)
Kosa przy najblizszej okazji musimy ten temat poruszyc :)
A jechał ktoś do Chorwacji własnym transportem? Słyszałem żeby omijać słoweńskie autostrady, bo są drogie i dziurawe...? Ktoś podzieli się opinią?
W Słowenii byłem tydzień temu. O ile dobrze pamiętam, to koszt winiety to jest 15 ojro za siedem dni, czyli dosyć dużo, w szczególności w porównaniu z np. bogatszą Austrią.
Natomiast stan techniczny tych dróg wcale nie był zły.
Kosa ten Krym chytając samemu jakie to są koszta? 2 osoby..
Już kiedyś o tym pisałem.
Ja za 16 dni na Ukrainie - Krym (kilka miejscowości - chyba około 11-12 dni), Lwów (2-3 dni), Kijów (2-3 dni) dałem 1600 złotych.
W tym było kompletnie wszystko, czyli:
-> spanie (kwatery prywatne, czyli mieszkania pod klucz),
-> jedzenie (głównie na mieście, raz jedynie zrobiliśmy sobie coś alla jajecznica),
-> alkohol (bardzo tani - dobra wódka 9 złotych),
-> dojazdy w Polsce,
-> lot Kijów - Katowice,
-> pociągi na Ukrainie,
-> bilety wstępu do zwiedzanych miejsc,
-> alkohol do Polski.
Była to typowa objazdówka.
U nas (trzy osoby) nikt nie znał języka rosyjskiego i daliśmy radę. Choć łatwo nie było - znajomość języka rosyjskiego otworzyła by nam dużo większe możliwości towrzysko-imprezowo-kulturalne. No ale chociaż mam jakąś mobilizację do nauki ;-)
Assmodeo
12-01-2010, 17:33
Ja byłem na Chorwacji i sobie chwalę. Nie jechało się aż tak źle. (ale jechałem autokarem więc kosztów opłat za dany odcinek nie znam).
W tym roku planuje Hiszpanie ;)
a jak wyglądają temperatury w Chorwacji we wrześniu ?
Chudy NFG
12-01-2010, 19:58
Nie wiem jak we wrzesniu (dokladnie) ... ja bylem w okolicach Zadaru w ostatnim tygodniu sierpnia i bylo cieplo ... z tego co wiem wrzesien tez cieply jest ... w tym roku 1 tydzien czerwca kierunek Spain (Costa Del Azahar) ... niestety moj wypad na Kube w styczniu/lutym zostal przelozony :( ... kierunek Kuba wybieram w pazdzierniku przd pora deszczowa :hihi:
wojtaskatowice
12-01-2010, 20:17
Budus, zależy gdzie się wybierasz do tej Chorwacji. W południowej Dalmacji czasami pogoda we wrześniu jest lepsza niż w sierpniu. Chyba że wybierasz się na Istrię albo gdzieś wyżej. Polecam Ci forum http://www.cro.pl/forum/index.php
Tam znajdziesz wszystko co Cię interesuje.
Pozdro i udanych wakacji w Croatii ;)
Jesli macie jakies pytania dotyczące urlopu w Hiszpanii lub Turcji....słuze pomocą , pracuje w jednym z biur podrózy i zajmuje sie logistyką turystów tych krajach
Lotus napisz coś więcej o tej wyprawie, może być na PW
Kosa przy najblizszej okazji musimy ten temat poruszyc :)
Jademy Skoda na Krym?
JohnyManhattan
12-01-2010, 21:06
J
-> alkohol (bardzo tani - dobra wódka 9 złotych),
:lool:
Twoja betlejemke to jo pierdola..
Zeby nie rozmywac to planuje tygodniowy wypad do Swinoujscia,oczywiscie w maju.
GliwickaGieKSa
13-01-2010, 09:14
A Ja sie chce wybrac na Mazury, tak na 5-7 dni.Poleca ktoś coś itp????Czekam na oferty i rady :)
Mazury raz w życiu Giżycko ale wrażenia bezcenne,jedyne co lekko zaważyło na pełnej satysfakcji to wyjątkowa ilość kozaczków/buraków...
Augustów fajne miasto całkiem, albo Ełk
ogólnie to gdzie byś nie pojechał tam co parę km jest jakieś jezioro itp
A Ja sie chce wybrac na Mazury, tak na 5-7 dni.Poleca ktoś coś itp????Czekam na oferty i rady :)
Cale mazury zajebiste, tylko nie zatrzymuj sie przy wiekszych masowkach takich jak np. Giżycko. Obowiazkowo poplywaj jachtem :)
Miłosz1964
13-01-2010, 14:54
Albo kajakiem gdzieś w okolicach Spychowa (nie pamiętam już ale przepiękna rzeka )
Kiedy najlepiej zaklepać sobie jakąś miejscówe nad morzem ? (w jakim miesiącu)
Kiedy najlepiej zaklepać sobie jakąś miejscówe nad morzem ? (w jakim miesiącu)
Zależy od miejscowości, ja np domek we władku mam zaklepany od tego miesiąca
No ja mysle albo Jurata albo właśnie władek. A jak sie ceny kształtują we Władku ? Bo w Juracie np w tamtym roku za noc 29zl.
maks_wnc
14-01-2010, 14:46
Ja w zeszłym roku we Władku płaciłem 32 zł za dobę i myślę,że w tym roku też wybiorę tą opcję :zabki:
Trzeba liczyć 30-50 zł za dobę. Zapraszam nad morze! :faja:
Polecam Władysławowo, ceny od 30 zł za pokój bez łazienki, największy minus jak dla mnie tego miasta to brudna plaża, choć zdarzają się fragmenty czystrze jak koło ośrodka COS-u, jest co robić, gdzie się pobawić, i tanio i smacznie zjeść. Co do tego ostatniego to polecam u "Kojota", ja w zeszłym roku rezerwowałem jakoś w maju już wtedy było ciężko coś znaleźć w niższej cenie. Kwatery o wyższym standardzie można w późniejszym terminie znaleźć. Nie polecam kwater na np. ulicy Morskiej i Sportowej i chyba Kolejowej, to głowne ulice prowadzące na plaże, jest tam mnóstwo knajp, dyskotek, napewno nikt nie odpocznie, cały czas larmo,a wieczorami pełno najebańców. Generalnie jest tam zajebiście!
właśnie jestem po powrocie z Sharm el-Sheikh (południowy Synaj) - hotel Beach Albatros ***
Polecam, dobre jedzenie, plaża z dobrze zachowaną rafą koralową, w miarę tanio.
marcin GieKSa
14-01-2010, 21:06
A jechał ktoś do Chorwacji własnym transportem? Słyszałem żeby omijać słoweńskie autostrady, bo są drogie i dziurawe...? Ktoś podzieli się opinią?
no ja bylem kilka razy na Chorwacji , zawsze jezdzilismy przed Slowacje i Wegry a pozniej sa same bany na Craoti...trzeba tylko placic za bane na Chorwacji wychodzi to cos chyba ponad 100 zeta...ale za to smigasz szybko na samo poludnie wybrzeza szybko i wygodnie...mnie zajelo przejechanie autostrada calej Chorwacji od Makarskiej do granicy w niecale 6 h(to jest cos niecale 600km )
a ktoś poleci jakieś tereny z basenami termalnymi gdzie w razie zjebanej pogody będzie można tam dupsko wsadzić? opcja tylko przy wypadzie do europy (wyłączając słowacje)?
Czechy Frydek Mistek, Węgry Miskolec, Węgry Lilafjured, Rumunia okolice Aradu oraz Timisoary.
Najbardziej polecam Ci Rumunie. Zajebiste klimaty. W Aradzie 10km od centrum masz baseny termy wykute w sklale a nad basenami zabytkowy zamek Drakuli. Zarcie, Picie Taniuskie. Imprezowac mozna. Niedaleko Aradu (duze miasto) jest jakies Jezioro nad ktorym znajduja sie kampingi i prywatne kwatery. Nie sluchaj przesadow o tym ze Rumunii Kradna itd. Brednie 7 razy przejezdzalem 2 razy przebywalem sa bardzo zyczliwi i pomocni. A jak chcesz Morze to wal na wschod rumunii nad morze czarne ceny nieco wyzsze niz w Aradzie ale klimat podobny.
Dla Tede'go
Baton wciep jakies foty abo linki z tego Aradu
Szczepan
16-01-2010, 14:06
macie namiary na jakieś tanie noclegi w Czechach w Ostavie albo w Pradze?
hanys 85
16-01-2010, 14:11
Ostrava to "pod mostem"
www.ubytovnapodmostem.cz/
19bboy85
16-01-2010, 16:10
byłem na Węgrzech w Hajduszoboszlo. byłem na koniec sierpnia i juz nie było tyle ludzi ale woda cieplutka, czysciutka, temp wysokie. www.ohb.hu/_photo/city/hajduszoboszlo3.jpg ogolnie polecam. jechałem w ciemno i od razu znalazłem nocleg. jedyny minus to pełno polaków
Ostrava to "pod mostem"
www.ubytovnapodmostem.cz/
zna ktoś jakieś namiary na bardziej exlusiv lokale w Ostravie na sen , ten troche jebie PRL,a kumpel chce się wybrać na 3-4 dni pozwiedzac..-)
zna ktoś jakieś namiary na bardziej exlusiv lokale w Ostravie na sen , ten troche jebie PRL,a kumpel chce się wybrać na 3-4 dni pozwiedzac..-)
Tyś chyba czeskiego PRLu nie widział :hihi: postaram się znaleźć stronke zajebistego hotelu robotniczego w Ostawie, w którym byłem na majówce. To był prawdziwy surwiwal - to co wrzucił hanys 85 to wypas;)
yogi_lgt
21-01-2010, 09:38
Hotel Kovak, Hotel Hlubina, Hotel El Montex
a moze był ktos na Fuercie, bo wybieram sie tam latem tylko nie wiem czy warto?
jest ok bylem w 2009, hotel monica beach przy samej plazy - mega zajebiscie...
Może ktoś polecić jakieś porządne hostele w Wilnie, Rydze i Talinie ?
Ceny,zakwaterowanie,posiłki.
Ja w Wilnie mam namiar na Polkę, która tam mieszka i wynajmuje jeden ze swoich pokoi (ma 4 łóżka). Bardzo czysto, rodzinna atmosfera. Blisko centrum.
Nie wiem jak z posiłkami, ale pewnie można się z nią dogadać. Obok niej mieści się już normalny hostel. Ona z nim nawet chyba współpracuje.
Jak coś to podam namiar telefoniczny na PW.
Cen nie pamiętam, ale nie były wysokie jak na Wilno.
Ogólnie te rejony wcale nie są tak tanie jak się wydaję, a Ryga to jest już masakra cenowa.
Kosa, jak jest z warunkami na tym Krymie?
Dziewczyny przyzwyczajone do troche większego komfortu wytrzymają tam czy lepiej jechać bez lasek?
Po co brać drzewo do lasu ;-)
A tak serio to pewnie będą miały ciężko, chyba że będziecie brali lepsze (droższe) miejscówki do spania. Ale pewnie nawet i wtedy dla nich będzie niekomfortowy bus bez klimy na kilka godzin lub brak czystej toalety gdzieś na mieście.
czy mając 3000zł budżetu można w 2 osoby pojechać gdzieś na 14 dni na ALL INCLUSIVE za granicę? pytanie dla zorientowanych w temacie.Jak tak to gdzie warto? z jakiego biura podróży?
dorzucę 1000 a ty mi znajdź takowy wyjazd
ułatwię jeszcze, nie musi to być prawdziwy „All’- wystarczy taki polski odpowiednik tylko tez w jakiś granicach normalności !!! Nie nabijam się ani nie szydzę tylko jak taka bzdura to może się nie znam wiec może pomożesz mi i koledze
miasto/wioska Krzyże bardzo fajnie byłem 2 tygodnie nie narzekałem :szpada:
Na szybko na wakacje.pl znalazłem all, samolot, Turcja terminy lipcowe za 1688 za osobę.
A na bank da się znaleźć dużo, dużo taniej.
Wystarczy szukać.
Więc odpowiedź: da się znaleźć coś dla dwóch osób all za 3000 złotych zagranica.
siedze w tym troche i jest to nie realne, najtansze sa Turcja i Bułgaria, ciut drozej jest w egipcie i tunezji,owszem znajdziesz oferte ale na tydzien i nastaw sie raczej na 3* a co to oznacza > warunki spartanskie,brud smrod i robactwo w koło , taki dolny próg na dwa tygodnie to 4000zł i za te pieniadze mozesz liczyc na jakies minimalne poczucie wygody bo na luksusy nie licz
Kosa 1688zł na osobe to albo ciulate biuro albo hotel do ktorego nikt nie chce sie wybrac albo oferta nie jest pełna i np.nie zawiera dopłat i opłat lotniskowych czy paliwowych
nie liczcie tez na cudowne oferty biur podrozy bo niestety trzesą dupami i zaraz zaczną podnosic ceny poprzez małe drobiazgi zawarte w umowie i sie okaze ze tu stówke trzeba dopłacic za to a tu 2 stowki za tamto a powód na dzien dzisiejszy jest tylko jeden dolar=2,95zł
siedze w tym troche i jest to nie realne, najtansze sa Turcja i Bułgaria, ciut drozej jest w egipcie i tunezji,owszem znajdziesz oferte ale na tydzien i nastaw sie raczej na 3* a co to oznacza > warunki spartanskie,brud smrod i robactwo w koło , taki dolny próg na dwa tygodnie to 4000zł i za te pieniadze mozesz liczyc na jakies minimalne poczucie wygody bo na luksusy nie licz
Kosa 1688zł na osobe to albo ciulate biuro albo hotel do ktorego nikt nie chce sie wybrac albo oferta nie jest pełna i np.nie zawiera dopłat i opłat lotniskowych czy paliwowych
nie liczcie tez na cudowne oferty biur podrozy bo niestety trzesą dupami i zaraz zaczną podnosic ceny poprzez małe drobiazgi zawarte w umowie i sie okaze ze tu stówke trzeba dopłacic za to a tu 2 stowki za tamto a powód na dzien dzisiejszy jest tylko jeden dolar=2,95zł
dzięki za pomoc,trzeba się rozejrzeć po własnym all inclusiv(Czytaj wyjazd woda i piwko:-)
Ok Rabin.
Ja tak nie jeżdżę, więc może rzeczywiście masz rację.
Ale jak jesteście młodzi, to dawać samemu - dużo większa przygoda ;-)
Tede a myslałes o FB na 10 dni ale autokarem , moge polecic swietne miejsce np. w Hiszpanii, ja wspominam duzo lepiej niz Turcje 5*
rabin, jak masz doswiadczenie to napisz tu co się opłaca a co nie, kaj warto pojechac z jakiego biora, jaka opcja etc - wielu to na pewno pomoze.
pozdro i z gory dzieki:)
Tede a myslałes o FB na 10 dni ale autokarem , moge polecic swietne miejsce np. w Hiszpanii, ja wspominam duzo lepiej niz Turcje 5*
a co to FB?
FullBoard, czyli 3 posiłki, ale zazwyczaj musisz płacić osobno za napoje, czasem jest coś tam wliczone. Z doświadczenia wiem, że bardziej opłaca się wziąć opcje all- in, ale nie wiem, czy wszędzie tak jest. T, kiedy chcesz jechać?
maj czerwiec lipiec wrzesień do wyboru...ALL bez sierpnia
W zeszłym roku za 1400 pojechałem na all in do Tunezji i było świetnie. Tylko, że to było last minute. Naprawde warto. Praktycznie nie trzeba brać hajsu z domu i z niczym się nie męczysz.
katowicer
01-03-2010, 22:19
co to za wakacje 2 tygodnie nic ino zrec i chlać.nuuuuuuuuuda.
Korzystajcie z tanich lotów,zwiedzajcie swiat samemu.
Potem nie bedzie na to czasu....
Lot do Rzymu 220zł w dwie strony a tam juz Sycylia na wyciagnięcie ręki...
Ja teraz lecę do Bolonii na 3 dni za 160 zł w obie strony wraz z noclegami... A te noclegi w hotelu czterogwiazdkowym, zdaje się, że nawet ze śniadaniem. Fajna sprawa.
katowicer
01-03-2010, 22:39
majówka w amsterdamie i świeto królowej.
był ktoś?
Tam i nazot lot wizzairem 160zł w dwie strony do Eindhoven...
basu ta oferta to z czego?
Marcin zapewne z własnego szukania - wizzair, ryanair + booking.com + hostele etc.
Basu na bank nie chyta nic z biura.
a ja kurwa na wakacje do Polski jade, i chuj :faja:
dajcie tylko znać, kiedy w krótkich galotach będzie można śmigać... :cham:
Ja teraz lecę do Bolonii na 3 dni za 160 zł w obie strony wraz z noclegami... A te noclegi w hotelu czterogwiazdkowym, zdaje się, że nawet ze śniadaniem. Fajna sprawa.
nie byłem, ale słyszałem, że miejscowe studentki (mieszanka z całej europy) rozkładają nogi od Sycylii po Alpy. fajnie miasto podobno :)
majówka w amsterdamie i świeto królowej.
był ktoś?
Tam i nazot lot wizzairem 160zł w dwie strony do Eindhoven...
Nie bylem, ale moze sie wybiore w tym roku. Dobra impreza podobno, ok. 30 roznych scen, 2 miliony ludzi, duza czesc to studenci + warto jechac do samego Amsterdamu, bo miasto sie zmienia, zamykaja coffeshopy i redlight...
katowicer
02-03-2010, 11:04
...zamykaja coffeshopy i redlight...
że co?
rabin, jak masz doswiadczenie to napisz tu co się opłaca a co nie, kaj warto pojechac z jakiego biora, jaka opcja etc - wielu to na pewno pomoze.
pozdro i z gory dzieki:)
żeby cokolwiek polecic trzeba wiedziec co Cie interesuje...jedni wolą fajną plaze inni chca siedziec tylko w hotelu i miec wszystko na miejscu jeszcze inni w hotelu tylko nocują bo kochają zwiedzac itd wiec chetnie doradze ,polece tylko napisz a czym Ci zalezy
FullBoard, czyli 3 posiłki, ale zazwyczaj musisz płacić osobno za napoje, czasem jest coś tam wliczone. Z doświadczenia wiem, że bardziej opłaca się wziąć opcje all- in, ale nie wiem, czy wszędzie tak jest. T, kiedy chcesz jechać?
czy sie opłaca All to kwestia umowna, jesli lubisz se chlapnąc to napewno tak ale np jak chcesz zwiedzac lub lezec plackiem na plazy to niekoniecznie bo i tak wiekszosc czasu spedzasz poza hotelem,biorąc all zamykasz sie troche w klatce bo szkoda wyskoczyc na miasto do fajnej knajpy i wypic pare piwek czy drinow bo trzeba płacic a przeciez w hotel masz za "free" , kolejny temat to jakosc all inclusive w niektorych hotelach woła o pomste do nieba no chyba ze wolisz whisky z wodą w ukurzonym plastikowym kubeczku to ok
miałem tez taką sytuacje ze FB zawierało duzo wiecej niz AI , wiec warto to przemyslec
maj czerwiec lipiec wrzesień do wyboru...ALL bez sierpnia
kwiecien- Egipt, Kanary (przereklamowane)
maj- Egipt, Tunezja
czerwiec- Egipt, Tunezja, Greckie wyspy(im mniejsze tym fajniejsze), Turcja (nie koniecznie Alanya), Tunezja (Hammamet Yasmine)
lipiec- wszystko oprócz Egiptu, polecam głównie Hiszpanie, nie polecam Bułgarii
sierpień- wszystko oprocz Egiptu i Turcji
andrew1948
02-03-2010, 15:15
A Na Slowacji ktos zna jakas zajebista miejscowka na wakacje ??
Basu na bank nie chyta nic z biura.
Wiadomo.
Trzeba po prostu szukać okazji i samemu kombinować. Są stronki, na których można znaleźć informacje o tanich lotach (przykład: http://www.fly4free.pl/do-wloch-nad-adriatyk-na-wakacje-za-60-zlotych/ ), do tego warto też zajrzeć na strony macierzyste tanich linii lotniczych, czasem udaje się znaleźć taką okazję, że grzech z niej nie skorzystać.
nie byłem, ale słyszałem, że miejscowe studentki (mieszanka z całej europy) rozkładają nogi od Sycylii po Alpy. fajnie miasto podobno :)
Się okaże :szpada:
A ten hotel to akurat kolega znalazł, ponoć jakiś hotel biznesowy, w którym, paradoksalnie, ceny w weekendy są znacznie niższe, niż w tygodniu. Jakieś 50 zł za nocleg w czterogwiazdkowym hotelu we Włoszech to chyba nieźle.
...zamykaja coffeshopy i redlight...
że co?
Ano tak, kumpel ostatnio przeslal mi takie cos:
(...)Besides this if you want to experience Amsterdam and all the crazy things, you should do it fast as our government (because of european union) is passing legislation which will lead to closing the coffeshops, the redlight district and clubs have to close earlier.(...)
Oczywiscie, nie jest to tak, ze jednego dnia zamkna wszystko. Ale znaczna czesc dzielnicy uciech juz nieczynna, podobnie rzecz ma sie z kofiszopami.:foch:
Był ktoś w Rosolina Mare ( czy jakoś tak :P ) we Włoszech?
Jakie wrażenia, atrakcje ?
Rabin czemu nie do Turcji w sierpniu?
co polecacie w lipcu/sierpniu? Jaki kraj? Budzet jest mozna powiedziec duzy jak na to co wymagam/y
hotel z basenem i plaza (w tamtym roku w biogradzie w chorwacji mielismy z domku jakies 700metrow do plazy i nam to nie przeszkadzalo). Zarcie na miejscu ale nie musi byc all-in bo alkohol lokalny nas nie interesuje (dotyczy to glownie turcji, egiptu i tunezji) i jakies imprezowe miasto (turcja, egipt i tunezja odpadaja nie?)
zostaje krym, bulgaria, grecja, czarnogora i chorawcja.
Najwazniejsze jest to zeby bylo to miasto kaj idzie walnac w morde i isc na bibe bo plaza to drugorzedny temat:) optymalnie jakby bylo miedzynarodowe towarzystwo (na majorke nie chce jechac bo same emeryty z niemiec beda:cham:)
Mayek Krym sobie odpuść. Tego nikt Ci nie poda na tacy i międzynarodowo nie pogadasz. Chyba, że po rosyjsku.
Mayek, Ayia napa- polecam
rozwin o tym krymie, myslalem ze jest tam pozytywnie grrrrr. Zlote piaski w bulgarii? co o tym sadzicie?
jakie ceny an tym cyprze? szczerze mowiac nie bralem pod uwage. jak z imprezami? nie chodzi mi o animatora czy cos takiego tylko po prostu gorzol i dobra imprezownia, techno, czarne rytmy, kij wie, byle nie koleczka i lokalna muzyka:)
w zlotych piaskach imprezy dobre w chuj :) :)
masa chetnych dup z obozow. miedzynarodowe towarzystwo, choc sporo bogatych ruskich. dojebane hotele, super plaza i cieple moze. zarcie na miescie - ryzykowne:)
bylem tam na obozie kiedys, niby hotel 2-3 gwiazdki podawali, a tak na prawde nie dałbym nawet -4. tylko te ich 5gwiazdkowe i niektore czwórki wyglądały normalnie lub bardzo fajnie.
ogolnie polecam, choc tylko samolotem - w autokarze 30h sie szło tylko najebac albo zesrac z nudow
kwiecien- Egipt, Kanary (przereklamowane)
maj- Egipt, Tunezja
czerwiec- Egipt, Tunezja, Greckie wyspy(im mniejsze tym fajniejsze), Turcja (nie koniecznie Alanya), Tunezja (Hammamet Yasmine)
lipiec- wszystko oprócz Egiptu, polecam głównie Hiszpanie, nie polecam Bułgarii
sierpień- wszystko oprocz Egiptu i Turcji
kwiecień przereklamowany ze względu na niską temperaturę wody?
Szukam czegoś na kwiecień (nawet koniec marca) lub maj.
Pracujesz w jakimś biurze podróży? prześlij przykładową ofertę.
Podstawowe warunki:
w miarę ciepło tzn od 25 stopni powietrza, woda z 22 chyba że jest jakiś ciepły basen
3 posiłki, najlepiej alkohole i napoje w cenie
nie musi to być w centrum, byle to nie był sam hotel, a cokolwiek innego 5 km dalej
ps znalazłem oferte allin, pokój jednoosobowy w tunezji, ze wszystkimi opłatami za 1089 zł!!! ale początek marca
nocleg byleby bylo lozko i prysznic:) standard mi niepotrzebny. Ruskich jako pojedynczych ludzi lubie, chyba ze kozacza?
jechalem autokarem do tego biogradu. We frydku mistku stalismy 8-9h bo sie autobus zjebal i z warszawy sciagali nowy :lol2: nigdy nie widzialem wiekszej alkoholizacji i integracji w busie. Jak trafisz na dobra bande, a my trafilismy na takich przestrzalow ze szok, to jest zajebiscie!
Szukam sprawdzonej miejscowosci w Chorwacji.Dojazd własny ,blisko plaza ,ciepłe morze.Jakies namiary na kwatery? Ile moze kosztowac w euro pokoj 2-os. bez wyzywienia w pensjonacie,kwatery w wrzesniu?
No piszesz o jakimś all na Krymie, międzynarodowym gadaniu.
Tam tego nie ma.
Nie ma też zajebistych warunków, standardów. To jest wschód tam życie ma trochę inne (dla mnie lepsze) reguły.
Dlatego tam jest tak zajebiście.
Albo jedziesz wypoczywać z dupą na plaży i all. Albo jedziesz na wielka przygodę akceptując niedogodności -> wtedy Krym. Ja np. nie umiem leżeć na plaży czy tylko jedno miejsce i basen. Mnie to męczy. Ja wypoczywam aktywnie.
Ty byś tam se radę dał, boś twardy. Gorzej jak jedziesz z kobieta.
kosa, widzę że jesteś w temacie :)
mnie trochę zaczyna kusić ten Krym - i broń Boże nie żaden "all" :zabki:
i tutaj pytania - jak to jest z dojazdem - czym najtaniej, najlepiej? Podejrzewam że samolot w wakacje to już najtańsza oferta nie będzie... Ale np pociąg? jest od nas Gdańsk - Odessa (przez Kraków i Przemyśl) pociąg. Jakby przejechać nim tylko granicę i kupić bilet do Odessy po ukraińskiej stronie, to chyba da radę co? :)
no i druga kwestia, to noclegi - gdzie spałeś i za ile mniej-więcej? Gdzie szukać ewentualnie ofert? ja na razie zerknąłem tylko na hostelworld i łóżko w pokoju 12 osobowym (mi to tam akurat pasi, bo pewnie moja ekipa będzie skromna, a tak to przynajmniej będzie się coś działo ;) ) wychodzi 47zł... Dobra cena jak na powiedzmy lipiec?
Jak na razie to etap planów przedwstępnych, no ale jakby ktoś coś wiedział, to byłoby miło.
Rabin czemu nie do Turcji w sierpniu?
40 stopni, 90% wilgotnosci, miasteczka od rana do godziny osiemnastej wymarłe ,słychac tylko ledwo chodzące klimatyzatory, Turcja najlepsza w czerwcu
co polecacie w lipcu/sierpniu? Jaki kraj? Budzet jest mozna powiedziec duzy jak na to co wymagam/y
hotel z basenem i plaza (w tamtym roku w biogradzie w chorwacji mielismy z domku jakies 700metrow do plazy i nam to nie przeszkadzalo). Zarcie na miejscu ale nie musi byc all-in bo alkohol lokalny nas nie interesuje (dotyczy to glownie turcji, egiptu i tunezji) i jakies imprezowe miasto (turcja, egipt i tunezja odpadaja nie?)
zostaje krym, bulgaria, grecja, czarnogora i chorawcja.
Najwazniejsze jest to zeby bylo to miasto kaj idzie walnac w morde i isc na bibe bo plaza to drugorzedny temat:) optymalnie jakby bylo miedzynarodowe towarzystwo (na majorke nie chce jechac bo same emeryty z niemiec beda:cham:)
Mayek .... COSTA DEL MARESME.....CALELLA...polecam
hotele : president lub kartagonova , swietne zarcie,cena jak na hiszpanie przystepna
kwiecień przereklamowany ze względu na niską temperaturę wody?
Szukam czegoś na kwiecień (nawet koniec marca) lub maj.
Pracujesz w jakimś biurze podróży? prześlij przykładową ofertę.
Podstawowe warunki:
w miarę ciepło tzn od 25 stopni powietrza, woda z 22 chyba że jest jakiś ciepły basen
3 posiłki, najlepiej alkohole i napoje w cenie
nie musi to być w centrum, byle to nie był sam hotel, a cokolwiek innego 5 km dalej
ps znalazłem oferte allin, pokój jednoosobowy w tunezji, ze wszystkimi opłatami za 1089 zł!!! ale początek marca
tunezja w marcu ...hmm nie wiecej niz 15-18stopni, brak kompieli w morzu i basenach stad ta cena, pogoda dobra na zwiedzanie tylko co zwiedzac w Tunezji?
na kwiecien w rozsądnych pieniadzach tylko Egipt, raczej wole Hurghade niz Sharm...chyba ze lubisz nurkowac to wtedy Marsa el alam
w sobote wylatuje do Aqua blue w hurghadzie byłem tam 5lat temu,wtedy hotel był nowiutki ,ale był naprawde dobrze zorganizowany,zobaczymy jak teraz to wygląda...cena około 1900zł z alincl. na tydzien
kosa, widzę że jesteś w temacie :)
mnie trochę zaczyna kusić ten Krym - i broń Boże nie żaden "all"
i tutaj pytania - jak to jest z dojazdem - czym najtaniej, najlepiej? Podejrzewam że samolot w wakacje to już najtańsza oferta nie będzie...
Wizzair - jak klepniesz np. do kwietnia to da radę tanio. Katowice - Kijów + Kijów - Symferopol. Lot ma teraz chyba Warszawa - Odessa w dwie strony 470. Według mnie drogo, ale jak na nich to good.
Ale np pociąg? jest od nas Gdańsk - Odessa (przez Kraków i Przemyśl) pociąg. Jakby przejechać nim tylko granicę i kupić bilet do Odessy po ukraińskiej stronie, to chyba da radę co? :)
Nie da się tak w tym pociągu. A tak to drogo w chuj wychodzi.
no i druga kwestia, to noclegi - gdzie spałeś i za ile mniej-więcej? Gdzie szukać ewentualnie ofert? ja na razie zerknąłem tylko na hostelworld i łóżko w pokoju 12 osobowym (mi to tam akurat pasi, bo pewnie moja ekipa będzie skromna, a tak to przynajmniej będzie się coś działo ;) ) wychodzi 47zł... Dobra cena jak na powiedzmy lipiec?
Zero rezerwacji. Tylko jazda w ciemno. Tam noclegi same Ciebie szukają. I to nie są jaja. Będziesz narzekał nawet na ilość ofert od ludzi z dworców - i zawsze się targuj! Ja spałem w pokoju np. 3 osobowym z łazienką za jakieś 19 złotych, więc masz porównanie ;-)
KRIS_BEMA
02-03-2010, 20:37
Jak ktoś z was trafi na Rodos to polecam odwiedzenie knajpy na Starym Mieście prowadzonej przez fanatyka Piłki Nożnej (zresztą Grecy to chyba sami fanatycy). W zeszłym roku byłem i żałuje, że nie wziąłem jakiegokolwiek gadżetu naszej GieKsy, bo z Polski żadnych pamiątek tam nie widziałem, a ściany knajpy są całe nimi obwieszone. Jak mi się uda to wrzucę fotkę.
Co do all to dla mnie jest to niesamowita wygoda. Nie wyobrażam sobie, że musiałbym płacić za napoje do posiłków. Nie przeszkadzało mi to w zwiedzaniu, po prostu jadłem i piłem sobie "na mieście" i tyle.
KRIS_BEMA
02-03-2010, 20:41
na kwiecien w rozsądnych pieniadzach tylko Egipt, raczej wole Hurghade niz Sharm...chyba ze lubisz nurkowac to wtedy Marsa el alam
w sobote wylatuje do Aqua blue w hurghadzie byłem tam 5lat temu,wtedy hotel był nowiutki ,ale był naprawde dobrze zorganizowany,zobaczymy jak teraz to wygląda...cena około 1900zł z alincl. na tydzien
Wtym roku wybieram się do Hurghady, a raczej w okolice ok. 15 km miasta. Hotel "Panorama & Panorama Bungalows". Sam jestem ciekawy Egiptu. Szkoda, że nie można nic zwiedzić na własną rękę, tylko wycieczki fakultatywne.
Wtym roku wybieram się do Hurghady, a raczej w okolice ok. 15 km miasta. Hotel "Panorama & Panorama Bungalows". Sam jestem ciekawy Egiptu. Szkoda, że nie można nic zwiedzić na własną rękę, tylko wycieczki fakultatywne.
które sa tragicznie zorganizowane i ogolnie zwiedzanie piramid,sfinksow i innych tego typu smrodów NIE POLECAM
A ten hotel to akurat kolega znalazł, ponoć jakiś hotel biznesowy, w którym, paradoksalnie, ceny w weekendy są znacznie niższe, niż w tygodniu. Jakieś 50 zł za nocleg w czterogwiazdkowym hotelu we Włoszech to chyba nieźle.
Ritz Carlton Jakarta***** pokoj jednoosobowy 220$, a w cenie raz w roku wybucha bomba podłożona przez islamskie małpki, tak więc 50 zł za **** to jak za darmo :szpada:
jakie prawko trzeba mieć na kampera ? myśle, czy nie wynając ze znajomymi i nie przyjebać gdzieś na mazury\pomorze...takiego polskiego Bang Busa bym zrobił haaa :cham:
wspomnieliscie o CALELLI w Hiszpani, Hotel President.
byłem tam teraz w sierpniu z dziewczyną i zajebiscie polecam!!
jechalem z Orlando Travel na 12 dni za ok 2k za osobe, wiec wyszlo dosc drogo. no i autokarem.
ale miasto super - w chuj imprez za tania kase,w chuj dup i ogolem spoko ludzie, hotel zajebisty, fajny poziom, ZAJEBISTE ZARCIE 3X na dzien, jeszcze lepsza plaza bliziutko. jedyne co to trzeba bylo placic za picie przy posilkach. basen jest, ale w ogole nie korzystalem z niego, wolalem lezec na plazy. podroz w chuj meczaca, ale da sie przezyc.
do Barcelony cugiem za 3 euro jedzie sie 25 min, wiec zajebiscie:) polecam bardzo.
w tym roku wlasnie nie wiem co, chyba jakis last minute wybiore bo wychodzi taniej. tylko nie wiem kaj, do brudasow ni chuja nie pojade. Grecja jest spoko, polecacie?
no ew furą jakis eurotrip, ale z dupą to moze byc troche dla niej meczace etc etc. chyba ze opcja 7 dni w jednym miejscu plus po 3-4 dni na dojazd wlasna fura ogladajac i zwiedzajac po drodze, to moze byc fajne.
rabin, pracujesz w biurze podrozy?
nocleg byleby bylo lozko i prysznic:) standard mi niepotrzebny
jesli Symferopol bez wygod, tanio i nie przeszkadza Ci opadajacy tynk w lazience to np. Sportiwnaja Gostinica dwa sezony temu oferowala pokoj 2-osobowy za jakies 20 zeta od glowy, hotel polozony przy bazarze i stadionie Tavrii Symferopol, wyglada to tak
http://images47.fotosik.pl/267/024c091c5e0abaf9m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/024c091c5e0abaf9.html)
przy lotnisku tez tani hotel Paradise, wtedy chyba 25 zeta od glowy ale stamtad daleki dojazd do centrum
3. na Krymie w Jalcie czy Aluszcie mozna dojrzec jak kelner donosi driny na niektore plaze, nie wiem ile kosztuja takie opcje ale tez sa tam grane
kurwa chopy jo chca odpoczac a nie na survival jechac:) ale temat ciekawy, ten wschod jednak moze sie okazac ze nei trafi w moj gust :cham:
Grecja jest spoko, polecacie?
TAK, ale Grecja to pojęcie względne, bo każda wyspa jest inna...Krete polecam, Mykonos także, na Santorini nie byłem, ale słyszałem że zajebiście...Lesbos też podobno daje radę.
Malta -> NIE, chyba że grasz w pokera..
Chorwacja jest dojebana..
ten hotel od DML niezły folklor :szok: myślałem, że większego syfu jak Hlubina w Ostrawie nie ma...myliłem się :cham:
No piszę Ci to od kilku stron - jak chcesz wypocząć i se poleżeć, to nie dasz rady na Krymie i wrócisz wkurwiony.
Leć se kajś do Grecji.
Tyś jeszcze survivalu synek nie widział :P
TAK, ale Grecja to pojęcie względne, bo każda wyspa jest inna...Krete polecam, Mykonos także, na Santorini nie byłem, ale słyszałem że zajebiście...Lesbos też podobno daje radę.
Malta -> NIE, chyba że grasz w pokera..
Chorwacja jest dojebana..
ten hotel od DML niezły folklor :szok: myślałem, że większego syfu jak Hlubina w Ostrawie nie ma...myliłem się :cham:
Santorini beznadzieja. Fajnie zobaczyć,ale na boga nie jedz tam na dłużej niż jeden dzień,bo zwariujesz !!
w srodku tez ciekawy design, w szufladach gumki, a o 4 nad ranem budzenie - mocno rozciagniete w czasie odglosy rznietej kobity pietro wyzej :cham:
No piszesz o jakimś all na Krymie, międzynarodowym gadaniu.
Tam tego nie ma.
Nie ma też zajebistych warunków, standardów. To jest wschód tam życie ma trochę inne (dla mnie lepsze) reguły.
Dlatego tam jest tak zajebiście.
Albo jedziesz wypoczywać z dupą na plaży i all. Albo jedziesz na wielka przygodę akceptując niedogodności -> wtedy Krym. Ja np. nie umiem leżeć na plaży czy tylko jedno miejsce i basen. Mnie to męczy. Ja wypoczywam aktywnie.
Ty byś tam se radę dał, boś twardy. Gorzej jak jedziesz z kobieta.
Pod wszystkim, co napisał Kosa, mogę się podpisać obiema rękami i nogami i wszystkim innym. Jeśli jedziesz z dziewczyną - odpuść sobie. Każdy wyjazd na Ukrainę to zajebista przygoda (jedna się dla mnie skończyła 'pamiątką' na całe życie :napinka: ), natomiast do odpoczynku jako-takiego się średnio nadaje. Trzeba pamiętać, że to jest jednak wschód, mentalność ludzi jest nieco inna, niż np. w Hiszpanii, a do tego Ukraina jest troszkę... Dzika. Nieokiełznana.
Mieszkać tam bym raczej nie chciał. Natomiast pojechać raz na jakiś czas - fantastyczna sprawa.
No i zawsze, jak tam jadę, kończy się dla mnie spotkaniem z milicją (albo wojskiem :rotfl: ), czasem nocą na komisariacie, a ja nie wiem czemu, ja spokojny i grzeczny jestem :foch:
Co do dojazdu - tak jak napisał Kosa, lot Katowice-Kijów + Kijów-Simferopol to opcja całkiem niezła, można też kombinować jazdę pociągiem do Przemyśla, potem Marszrutką do Lwowa, stamtąd lotami wewnętrznymi - ale nie wiem, jaki teraz to jest koszt. Można też ze Lwowa jechać pociągiem do Simferopolu czy Teodozji (fantastyczna sprawa! Byle nie brać najlepszej 'klasy', bo wtedy jest drogo i niefajnie, bo jesteś oddzielony od ludzi), z tym, że bilety trzeba kupić odpowiednio wcześniej, bo często ich brakuje.
40 stopni, 90% wilgotnosci, miasteczka od rana do godziny osiemnastej wymarłe ,słychac tylko ledwo chodzące klimatyzatory, Turcja najlepsza w czerwcu
przelom sierpnia i września też jest super!:)
Korci mnie ten Krym :) A da się przeżyć taką wycieczkę tym pociągiem? :zabki: A Ty Basu jak tam jechałeś/leciałeś?
W tamtą stronę leciałem właśnie Katowice-Kijów-Simferopol, a potem (poznana na Facebooku :lajkonik: ) koleżanka nas zawiozła autkiem do Teodozji. Droga powrotna to właśnie takim pociągiem - 30 godzin. Fajna sprawa, na stacjach są babuszki, które sprzedają wszystko, co jest potrzebne do życia (jedzenie, nieraz domowe - i chłodne piwo) za ceny niemalże sklepowe lub odrobinę wyższe. Nie spotkałem się z żadnym chamstwem ze strony współpasażerów, kilku się z nami napiło wódeczki (ale nie chlało jej na umór, tylko kieliszek-dwa do obiadu). Rzeczy trzyma się w łóżku, na którym śpisz albo siedzisz, tak więc żadna kradzież nie wchodzi w grę.
Wygląda to tak:
http://i45.tinypic.com/wl91h.jpg
Na pierwszy rzut oka może trochę przerażające, ale jest naprawdę w porządku :)
Ale zdecydowanym minusem są toalety. Te, które są w PKP, to szczyt luksusu w porównaniu z ukraińskimi (zdjęcie z google):
http://images.travelpod.com/users/lucinate/bedsandbogs.1192753800.chernivtsi_to_lviv_-_007.jpg
Nasza była ZNACZNIE gorsza. I nie było wody w kranie.
Ale i tak było super :)
byl ktos na teneryfie? jakies opinie?
w opcji mam tez tygodniowy dubaj w sierpniu, wiec dla zorientowanych prosze o info
wspomnieliscie o CALELLI w Hiszpani, Hotel President.
byłem tam teraz w sierpniu z dziewczyną i zajebiscie polecam!!
jechalem z Orlando Travel na 12 dni za ok 2k za osobe, wiec wyszlo dosc drogo. no i autokarem.
ale miasto super - w chuj imprez za tania kase,w chuj dup i ogolem spoko ludzie, hotel zajebisty, fajny poziom, ZAJEBISTE ZARCIE 3X na dzien, jeszcze lepsza plaza bliziutko. jedyne co to trzeba bylo placic za picie przy posilkach. basen jest, ale w ogole nie korzystalem z niego, wolalem lezec na plazy. podroz w chuj meczaca, ale da sie przezyc.
do Barcelony cugiem za 3 euro jedzie sie 25 min, wiec zajebiscie:) polecam bardzo.
w tym roku wlasnie nie wiem co, chyba jakis last minute wybiore bo wychodzi taniej. tylko nie wiem kaj, do brudasow ni chuja nie pojade. Grecja jest spoko, polecacie?
no ew furą jakis eurotrip, ale z dupą to moze byc troche dla niej meczace etc etc. chyba ze opcja 7 dni w jednym miejscu plus po 3-4 dni na dojazd wlasna fura ogladajac i zwiedzajac po drodze, to moze byc fajne.
rabin, pracujesz w biurze podrozy?hehe słynne Orlando ktore sie ze skarpy zjebało pod Grenoble... ogolnie opis Presidenta trafny, hotel ma tylko 3* a przewyzsza Tureckie,Egipskie 5*, ogolnie Hiszpania piekny kraj, a podroz autokarem 27h, ma swoje plusy bo na miejsce dojezdza wesoły bus, wszyscy sie juz znają ,bo zrobili zakupy w wolnocłówce.
a co do Grecji to im mniejsza wyspa tym lepiej rodos(plaza tsambikia,raj na ziemi) lepszy Korfu, zakynthos lepszy od Krety, a i unikajcie lądu chalkidiki fajne tylko z nazwy
"do brudasow ni chuja nie pojade"--- nie jedz do grecji:cham:
pracuje dla kilku biur ale zajmuje sie logistyką a nie sprzedazą
wiec na mega ofert nie liczcie tylko uwazajcie na super oferty...
przykład: Jungle aqua park 5*egypt/ nowy hotel otwarty rok temu ceny za tydzien siegały 2800zł, od kilku miesiecy wielka promocja pojedziesz tam za 1900zł, taaak biuro zrobiło ci super oferte.... tylko zapomniało dodac ze za płotem własnie pojawiła sie swiezutka spalarnia smieci ktora umila pobyt turystom codziennie od 18 do 21
i nie ufajcie ze jedno biuro jest lepsze od drugiego, bo wszystkim zadarzają sie wpadki a prym w tym wiedzie tak reklamowana itaka
byl ktos na teneryfie? jakies opinie?
w opcji mam tez tygodniowy dubaj w sierpniu, wiec dla zorientowanych prosze o info
teneryfe- + dobra baza hotelowa, rozrywkowe miasteczka, pogoda około 28stopni, brak uciązliwych upałów,
- słabe plaze, czasami dokuczliwy wiatr,chłodna woda w oceanie, cena,długi lot, mało do zwiedzania
ogólnie chyba lepsza Majorka (alcudia)
a w Dubaju nie byłem
majorka byla 2 lata temu
cene trafilismy calkiem przyzwoita, rozwin info o slabych plazach i malych miejscach do zwiedzania, bo wycieczki fakultatywne calkiem ciekawie sie prezentuja
ktoś był w Chorwacji na własną ręke i może coś opowiedzieć? Jakieś miasteczka z dobrymi imprezami - chcemy jechać pod koniec sierpnia. Jaką kase szykować na ok. 10 dni?
Chudy NFG
03-03-2010, 12:19
No ja w tym roku wybieram sie do Hiszpanii w czerwcu okolice Valencii (oczywiscie samochodem) w drodze powrotnej mamy zamiar zwiedzic Barcelone ... a w pazdzierniku Portugalia okolice Faro (tez samochod) w drodze powrotnej Lisbona ... jak sie dobrze poszuka to mozna trafic niezle ceny ja za apartamenty dla 4 osob placilem Hiszpania 138 funtow za tydzien a Portugalia 142 (cana za caly apartament). Jezeli byl ktos w okolicach Faro co tam moze polecic (zwiedzanie) a i pytanie czy mozna tam bez problemu do Maroka uderzyc jezeli tak to jaka cena i czy do Maroka potrzebna jest jakas wiza ???
Bart konkretnie to chcemy jechać na wyspe Pag do Novalji był tam ktoś takie imprezy ponoć tam są http://www.youtube.com/watch?v=rfJK1kavhv4
http://www.youtube.com/watch?v=aKUdQehPuOI&feature=related
wyglada ciekawie ktoś może tam był jakieś przykładowe ceny alko itp ?
Mara ja bylem na wyspie Pag.
Nocleg mialem normalnie w domu wczasow, blisko zatoki ok 100m. Plaza kamienista (moze sie cos zmienilo). Imprezy konkretne, miasto duze, uwaga na jaszczurki :cham:
jaszczurki to domy będę łapał bo hoduje:cham: napisz coś o tym domku wczasowym jak cenowo
Najlepsze sa drewniane zaluzje przeciw jaszczurka :cham:
Z tego co pamietam, za dobe bylo nie całe 20E. Nazwy Ci nie powiem, bo nie pamietam, ulicy tym bardziej.
Poleciłby mi ktoś jakieś fajne wakacje w Polsce, ( powiedzmy słowacja też), powiedzmy do 300 km od nas. gdzie idzie sobie wypocząć spokojnie z dzieckiem. Myślałem cos w tylu wisła, ustroń. może coś innego.
Był ktoś w Parali w Grecji? Jakie imprezki polecacie? Gdzie warto zjeść? Co warto zobaczyć? Gdzie warto robić zakupy? Ogólne opinie?
Swoją drogą ktoś coś wie na ten temat( poprzednie wakacje w Chorwacji- Makarska)
http://images41.fotosik.pl/263/a3dfc4867071f375med.jpg (http://www.fotosik.pl)
U góry ulicy Splitskiej. Pozdrowienia dla twórców, mogłem się pochwalić przed znajomymi :cham:
Ktoś był w Czarnogórze? Jak wrażenia ?
Ponawiam - Rosolina Mare we Włosech, był ktos ? :)
hanys 85
03-03-2010, 17:43
Jakby ktos chcial poznac moja opinie o miejscowosci Side w Turcji to pisac.
Bylem w czerwcu, all za nie cale 2000zl na glowe.jednym slowem SUPER
W tym roku Tunezja Monastir byl ktos?
Ja byłam :) ogólnie bardzo miłe wspomnienia. Byłam w takim hotelu, który był na uboczu, ale do miasteczka, marketu i jakis tam sklepów bylo blisko. Ja osobiście polecam :)
najwazniejsze zeby hotel byl daleko od lotniska i od tych jebanych swiatyn arabskich bo jak zaczna spiewy to nie wytrzymasz (nie bylem ale slyszalem ze kurwicy idzie dostac jak nawoluja z minaretow na msze)
J.O.H GieKSa
03-03-2010, 20:21
Proponuje wszystkim Mielno polska ibiza zabawy :D Najlepsze wakcje z znajomymi ! Może był ktoś w te wakacje ??
Proponuje wszystkim Mielno polska ibiza zabawy :D Najlepsze wakcje z znajomymi ! Może był ktoś w te wakacje ??
Ja byłem,bo jestem prawie co roku. Na początku sierpnia.
Z roku na rok jest gorzej,menelnia sie robi straszna. Fajnie w Mielnie to było ponad 5 lat temu.Teraz robi sie patologia.
J.O.H GieKSa
03-03-2010, 20:47
Może dlatego ze starszy wiek itp ;) Teraz jak byłem to w klubach same 17 18 lat wszedzie pełno ludu i czasem ekipa sportowa wpadała z Górnika pobliskiego nie pamietam dokładnie czy to był Koszalin ;) Mozna tam spotkac wiele klubów, wiekszości KOLEJORZ ;) oraz i kuRwy z nikisza ;)
Ja byłem,bo jestem prawie co roku. Na początku sierpnia.
Z roku na rok jest gorzej,menelnia sie robi straszna. Fajnie w Mielnie to było ponad 5 lat temu.Teraz robi sie patologia.
zgadzam sie, fajnie to było. A teraz przesada, chociaz w te wakacje byłam tam we wrześniu to cisza i spokój :zabki:
ja śmigam z rodzinką w tym roku.
Ciekawe jak to przeżyje, 4 razy tam bylem jako kawaler heheheheh
Może dlatego ze starszy wiek itp ;) Teraz jak byłem to w klubach same 17 18 lat wszedzie pełno ludu i czasem ekipa sportowa wpadała z Górnika pobliskiego nie pamietam dokładnie czy to był Koszalin ;) Mozna tam spotkac wiele klubów, wiekszości KOLEJORZ ;) oraz i kuRwy z nikisza ;)
Nie z Górnika,tylko z Gwardii Koszalin.
Mielno robi się lipne i tyle. Z roku na rok więcej rodzin,więcej straganów na głównej ulicy i co raz gorsza,bardzo komercyjna muzyka. Jak dla mnie to Mielno poszło w złą stronę. Kiedys nawet więcej tych wszystkich budek z żarciem było nocą otwartych,a teraz nawet nie połowa.
Nie z Górnika,tylko z Gwardii Koszalin.
Mielno robi się lipne i tyle. Z roku na rok więcej rodzin,więcej straganów na głównej ulicy i co raz gorsza,bardzo komercyjna muzyka. Jak dla mnie to Mielno poszło w złą stronę. Kiedys nawet więcej tych wszystkich budek z żarciem było nocą otwartych,a teraz nawet nie połowa.
Bugi, coś w tym jest.
Ostatni raz tam bylem w 1999 roku, 11 lat temu. I z latami poprzednimi 91,95 i 97 to już sie zaczęło źle robić. A dopiero jak jest teraz.
Ja milo wspominam dyski pod golym niebem na promenadzie, tam kaj te szacy dupne są/były.
Acha, i za każdym razem była tem ekipka erek z siemc.
Ja Polecam Sharm el Sheik zajebiste wrazenia jezeli juz sie wybierzecie polecam wycieczke na Gore Synaj (tam gdzie mojrzesz dostal 10 przykazan ) bajka poprostu.
W zeszlym roku bylem w Czarnogorze srednio polecam jest pare zabytkow ale wiecej nie wiem czy bym tam pojechal lepsza chorwacja nie jest jakos tak mega tanio bo jest Euro a w porownaniu do chorwacji to nastawienie na turystyke duzo gorsze chyba ze w tych wiekszych kurortach typu Budwa.
Ja Polecam Sharm el Sheik zajebiste wrazenia jezeli juz sie wybierzecie polecam wycieczke na Gore Synaj (tam gdzie mojrzesz dostal 10 przykazan ) bajka poprostu.
:lol2:
ta kurwa, egipt to szalowe miejsce, kumpela byla w Sharm el sheik (kij wie jak to sie pisze) na miescie a 30 minut potem wybuchla bomba, zajebiste wrazenia. Jebac arabow, nie ma co sie pakowac do kraju gdzie mozemy skonczyc wakacje jako proszek.
mam podobne odczucia co Whydack o tej gorzej synaj hahahhaha. 2300 metrow to lepiej sie na rysy powspinac
Co do opcji ze nie da sie znalezc All-In taniej niz 1700zl to poszukalem (na wlasna reke) i znalazlem All-In za 2500zl na dwie osoby. B&B za 1500zl za dwie osoby. Obie opcje za tygodniowy pobyt. Zamiast isc do biura i przeplacic, to internet i szukamy panowie. W pizdu kasy mozna zaoszczedzic.
Lajdak, dlaczego nie Malta? Bo wlasnie o tym mysle. Kazdy czegos innego oczekuje, wiec czego tam sie mozna spodziewac? Raczej nie nastawiam sie na bibe co wieczor, raczej jakas spokojna knajpka wieczorem itp. Nie, bo nie to ino Uszok odpowiada :hihi: Wiec prosze o jakies blizsze info
Foxu - gdzie takie all-in mozna znaleźć?
ryanair + strony z hotelami (jest tego w cholere). Ja znalazlem lot za 150 funtow za dwie osoby. A hotel 180 ze sniadaniem niecale 400 All-In. Wszystko za dwie osoby na tydzien.
Z lotem na Malte (bo tak jest w moim przypadku) mozesz miec problem bo z Polski nie ma bezposrednio, wiec moze wyjsc drozej. Ja mam bezposrednio z Edinburgha. Ale zawsze mozesz popatrzec gdzie lataja bezposrednio i gdzie znajdziesz tani lot w terminie Ci odpowiadajacym i wtedy do tego dobrac nocleg w tym miejscu.
katowicer
09-03-2010, 19:56
nooo Basu wspomnienia podróży wróciły.
10lat temu jakoś mnie to nie ruszało,mimo wszystko 30godzin w takim cudaku to niezły hard.
Kible i okna zakrytu na zimu tylko przez pierwsze 10 godzin szokowały:)
Ciekawiej było z marynarzami floty wracającymi z przepustek.
Mimo wszystko warto się przejechać i popróbowac żarełka ze stacji(nigdy nie byo wiadomo jak długi to postój)
Jah moi znajomi chcieli kamperem ruszyć do Norwegi niestety koszty ich rozwaliły(no chyba że będziecie robic transmisje on line z waszych ekscesów to mozę wam się zwrócic hehehehe)
Imielin http://campery24.pl/artykul/2/cennik_ogolny/
No a nam zostało jescze 10dni do wypadu na dechy.
7dni ostrego łojenia na krawędziach!!!
Warunki wyśmienite, euro tanie......czapeczki GieKSy kupione:)
Zillertalllllllllllllllllllll!!!!
Z lotem na Malte (bo tak jest w moim przypadku) mozesz miec problem bo z Polski nie ma bezposrednio, wiec moze wyjsc drozej.
są czartery, trzeba pytać w biurach podróży
tylko że z tego co pamiętam zaczynają się od kwietnia dopiero
Foxu, godosz ze hotele nie maja umow z biurami podrozy na rezerwacje hoteli np od kwietnia do sierpnia ino mozna napisac kajs do hotelu bezposrednio i sobie wszystko samemu zalatwic? Wszedzie tak jest czy tylko takie gorsze hotele?
Mayek, nie wiem czy nie maja. Pewnie maja ale moze nie na wszystkie miejsca. Do tego wydaje mi sie ze strony jak ta co napisal Basu (hotels.com?) czy ta (http://www.travelsupermarket.com/default.aspx) tez pewnie podpisuja jakies umowy z hotelami ale ze nie wynajmuja biur, nie zatrudniaja setek pracownikow to cena jest duzo nizsza.
Wiec nie wydaje mi sie ze dalbys rade cos zalatwic piszac bezposrednio, chyba ze bedziesz jezdzil w to samo miejsce co rok i po jakims czasie chycisz se kontakt na miejscu to mogli by Ci pojsc na reke.
Lajdak Ty mi napisz czego sie na Malcie spodziewac. Z gory pisze ze nie oczekuje imprezy 24/7.
Chce odpoczac, wygrzac sie i tyle
czy w Polsce można spotkać wakacje ALL IN? jeśli pytanie wyda się komiczne ,wybaczyć:-)
i popróbowac żarełka ze stacji(nigdy nie byo wiadomo jak długi to postój)
Hm hm nie wiem może się zmieniło, ale tam pociągi są punktualne niemal co do minuty. Postoje (kiedy i ile trwają) zawsze były wpisane na karteczce obok samowaru hehe.
Co do hoteli to polecam booking.com
Lajdak Ty mi napisz czego sie na Malcie spodziewac. Z gory pisze ze nie oczekuje imprezy 24/7.
Chce odpoczac, wygrzac sie i tyle
no ja to poza imprezą, apartamentem i kasynem to nie wiele widziałem przez te kilka miesięcy :cham:...ale jeśli liczysz na taki typowy chillout na plaży, to Malta napewno nie jest dobrym miejscem dla Ciebie. plaże mają fest ciulate, jedzenie średnie, kicie i imprezy całkiem całkiem. no i tanio nie jest.
Foxu, godosz ze hotele nie maja umow z biurami podrozy na rezerwacje hoteli np od kwietnia do sierpnia ino mozna napisac kajs do hotelu bezposrednio i sobie wszystko samemu zalatwic? Wszedzie tak jest czy tylko takie gorsze hotele?
Miałem sytuacje podczas rezerwacji hotelu, że na stronie www.alpharooms.com było taniej, niż zaoferowali mi bezpośrednio w hotelu, więc zapewne mają. Swoją drogą, polecam tą stronke.
Zna ktos moze AGENCJĘ TURYSTYCZNĄ (czy jak to sie zwie)
Dzieki ktorej moglbym z kolegami pojechac na oboz wakacyjny? Na mniej/wiecej 14dni za granicę.
Fajnie by było gdyby ktos mógł coś ciekawego polecić lub na cos naprowiadzic.
Oczywiscie nie mowie tutaj o wyjezdzie "all inclusive" z najwyzszej półki :)
Bo wiadomo, że spoko ekipa moze zastapic wszystko :)
Jak nie wyraziłem się jasno to piszcie.
z Góry Dzieki!
Co wy w szkolach teraz szczepienia na gugel macie?
pierwsza lepsza strona z google:
http://www.azymut-travel.com/obozy-mlodziezowe-za-garnica.html
Foxu, przecież Gała:], napisał że szuka porady, oczywiście można szukać po Googlach, ale chyba lepiej zawsze zasięgnąć RADY kolegi po szalu i zapoznać się ich doświadczeniami.
Byl ktos moze w hotelu Thalassa Sousse w Tunezji?
Mam pytanko był ktoś na wakacjach w Bułgarii ? Macie jakieś fajne miejsca tam do polecenia , nocleg itp . Może jakieś zdjęcia . Z góry dzięki za pomoc :piwo:
pisalem juz o Zlotych Piaskach - zajebiscie imprezowo, tanio w miare, dojebana plaza, ladne kobiety też gwarantowane. nocleg - minimalnie 3 gwiazdki, na nasze to i tak jest okolo 1 gwiazdka :)
tylko dojazd chujowy, chyba ze samolotem.
jak jechałem do Bułgarii, to strasznie mnie zdziwiły pola słonecznikowe, które się ciągną przez połowe Bułgarii, fajne miejsce na zdjęcia ;)
witam, planuje wyjazd do pragi. na 2 - 3 dni. interesuje mnie porada w sprawie dojazdu do samej pragi, z katowic oczywiscie:) ktos poleci jak wygodnie tam dojechac? interesuje mnie przejazd drogami bezpłatnymi, bo chyba wyjdzie taniej..
chyba ze w ogole nie oplaca sie jechac swoja fura tam ( 2 osoby) tylko jakims autokarem... ile takowy by kosztował - kolejne pytanie.. :)
kwestai noclegów. da sie dorwać jakieś w miare tanie i fajne?
z góry dzieki za odpowiedzi :)
POZDRO!
Ja byłem w Pradze pociągiem. Z resztą w czerwcu też się wybieram i też mam zamiar tak jechać. Jak byś chciał w ten sposób - to jedziesz do Bohumina (normalnie pociąg z Katowic bezpośredni osobowy), a w Bohuminue wsiadasz sobie w jakieś InterCity(są w tej samej cenie co pospieszne) i w wygodnych warunkach jedziesz sobie do Pragi jakieś 4 godziny. Wysiadasz w samym centrum miasta :)
tu znajdziesz ceny biletów i rozkład w sumie też - eshop.cd.cz. Na dwie osoby wychodzi 651,84 Kč w jedną stronę. Jak się kupuje tam i powrót to też jest jakoś taniej.
Kwestia noclegów - sprawdź na www.hostelworld.com - Praga ma sporo hosteli - są foty i lokalizacje - może coś wyszukasz :)
Panowie nocowol ktos w Berlinie może podać jakiś fajny tani nocleg nie koniecznie w samym centrum.
interesuje mnie przejazd drogami bezpłatnymi, bo chyba wyjdzie taniej..
chyba ze w ogole nie oplaca sie jechac swoja fura tam ( 2 osoby) tylko jakims autokarem... ile takowy by kosztował - kolejne pytanie.. :)
kwestai noclegów. da sie dorwać jakieś w miare tanie i fajne?
z góry dzieki za odpowiedzi :)
POZDRO!
-winietka na 10 dni to ~50zeta + paliwko z 200zeta, licze: trasa cieszyn-brno-praga + maly samochod, 1.9 diesel
-http://www.hostelatlas.cz/ <- w obsludze tego hostelu znajdziesz ludzi mowiacych po polsku ;)
Panowie nocowol ktos w Berlinie może podać jakiś fajny tani nocleg nie koniecznie w samym centrum.
http://www.hostel-adler.de/index.html, zajta po nimiecku, ale napiszesz maila i powiesz, ze z polski jestes to ci gosciu po polsku odpisze :)
ja placilem 10E/osoba, mielismy pokoj 6 osobowy,
ew. polecam dw. berlin lichtenberg :alcoholic::cham:
No w Berlinie Hostele najtansze. Od Miesiaca masz Easyhotel w Berlinie od 25 € noc.
ja bylem kiedys tu :-)
http://www.pegasushostel.de/
Moze vlepy jeszcze sa
MisiekWNC
01-04-2010, 21:36
Chorwacja - Basko Polje. Był ktoś? Hotel ALEM**+ ?
maks_wnc
03-04-2010, 18:43
Ma ktoś może namiary na jakieś fajne,sprawdzone,niezbyt drogie domki nad polskim morzem??
jakby ktoś miał to prosiłbym na pw
z centrum Ostravy daleko do tego jeziora? (Chyba Antosovice ?)
basen miejski jest na Porubie? to prawda, ze panienki sie tam topless opalają?
planuje znowu odwiedzić w wakacje te piękne miasto i myślę gdzie spędzać upalne dni (bo noce to wiadomo gdzie :cham: )
Ja planuje uderzyć w polskie morze z dziołchą na stopa
Ja tam sobie planuje tydzien w czechach nad jeziorkiem, no i jakis weekend we wrzesniu do Berlina na zwiedzanie może akurat BVB zagra z Herta jezeli ta nie spadnie a sie na to nie zapowiada.
Jeździł ktoś na wakacje z ofert last minute ? Zastanawiam się czy to są pojedyncze miejsca do wykupienia, czy też dało by radę zabukowac dla ok 6 osób.
basen miejski jest na Porubie?
Jeden basen jest w "centrum" po drugiej stronie rzeki na wysokosci Bazaly. Ale to chyba nie o tym piszesz. Z google wynika ze przy ulicy Sokolskiej
byl ktos w miejscowosci Budva w Czarnogorze?
Jeździł ktoś na wakacje z ofert last minute ? Zastanawiam się czy to są pojedyncze miejsca do wykupienia, czy też dało by radę zabukowac dla ok 6 osób.
dla 6 moze byc ciezko z uwagi na miejsca w samolocie, ale jesli autokarem to prędzej chyba...
Najlepiej chyba w 2 osoby, ja tak zawsze jeżdżę że przychodzę do biura i mówię że mogę jechać choćby jutro i zawsze sie cos fajnego znajdzie za pół darmo.
W zeszłym roku na pojechaliśmy w 6 osób na last minute bukując 4 dni wcześniej.
Tyle, że to było we wrześniu.
Nocleg u Banika?
W gościnę się jeździ jak się kogoś zna i jest się zaproszonym.
Chyba, że chodzi Ci o hotele i hostele w Ostravie. Te podane masz w temacie.
jak nikt nie byl w Budve to kto byl w Czarnogorze?
Gdzie lepiej/taniej/dobre alko? Czarnogora, Bulgaria czy Chorwacja?
ja byłem w Czarnogórze i Chorwacji i zdecydowanie polecam Chorwację.
i nie chodzi mi o alko w tym momencie. :)
W zeszłym roku na pojechaliśmy w 6 osób na last minute bukując 4 dni wcześniej.
Tyle, że to było we wrześniu.
Właśnie polujemy na ten miesiąc. W każdym razie dzięki za odzew, pochodzę jeszcze po jakiś biurach w okolicy i popytam!
jak nikt nie byl w Budve to kto byl w Czarnogorze?
Gdzie lepiej/taniej/dobre alko? Czarnogora, Bulgaria czy Chorwacja?
Bułgarie omijaj, Chorwacja piękna choc DROGA , na Czarnogóre jechac to chyba miny rozbrajac(słaba baza turystyczna)
ciepło, imprezowo, tanio ,dobre alko ..........TURKIYE
ciepło, imprezowo, tanio ,dobre alko ..........TURKIYE
jebać turków rakietami :cham:
nie ma to jak rzeczowe argumenty. Popieram, jebac kebabow, nie jade do tam:]
Bulgarie duzo osob chwali. Ostatecznie po paru forach, filmikach z YT wybiore sie jednak do tej Budvy, za rok moze Bulgaria.
Mayek, kiedy chcesz jechać ?
Wybieram sie ze znajomymi w tym roku w te okolice.
2 lipca prawdopodobnie, jade z ois.pl, bylem rok temu i dobry klimat byl, 95% to ludzie ponizej 26 lat
ja z tymi twoimi znajomymi studiuje;)
ktoś oprócz mnie to jeszcze widzi że Fluorek jest z Maykiem w pokoju :cham: ?
hahah idz se z migalskim pogadaj :cham:
nie ma to jak rzeczowe argumenty. Popieram, jebac kebabow, nie jade do tam:]
Bulgarie duzo osob chwali. Ostatecznie po paru forach, filmikach z YT wybiore sie jednak do tej Budvy, za rok moze Bulgaria.
faktycznie zapomniałem...rodowity Bułgar to czystej krwi aryjczyk:lool:
nie wiem o co ci chodzi? Bulgaria to Słowianie oraz Bałkany. Doprawdy nie wiem co ten twoj post znaczy?
Wojkowice to na pewno nie sa aryjczycy
nie wiem o co ci chodzi? Bulgaria to Słowianie oraz Bałkany. Doprawdy nie wiem co ten twoj post znaczy?
Wojkowice to na pewno nie sa aryjczycy
chodzi mi tylko o to że cenie Turków o wiele bardziej od pierdolonych Bułgarskich brudasów:piwo:
ktoś oprócz mnie to jeszcze widzi że Fluorek jest z Maykiem w pokoju ?
Goń sie, mam go w nosie :cham:chodzi mi tylko o to że cenie Turków o wiele bardziej od pierdolonych Bułgarskich brudasów
Jedno ścierwo :)
ja z tymi twoimi znajomymi studiuje;)
Wiem, na początku myslalem ze chcesz sie wkrecić :cham:
My jedziemy na własną ręke, mamy w miare pochytane juz wszystko, jak nas jakies albańczyki nie zajebią to powinno być spoko :)
Florek, myslałem podobnie jak Ty.
Do czasu.
Byłem w Turcji dwa lata temu i jak będzie okacja znów tam pojadę z rodzinką.
A byłem w Hiszpani i Grecji.
Najlepiej było właśnie w Turcji.
A turki to takie islamisty jak z nas katoliki:lol2:
ja myslalem ze ty chcesz tych albanczykow napierdalac i potrzebujesz wsparcia :lol2:
Kwestia religii jestr ważna, ale u mnie powodem takiego podejscia jest ogolna antypatia do tego narodu, spowodowana tym, ze przez dłuzszy czas musiałem z tymi młotami przebywaćź dosc intensywnie i poznałem troche ich charakterki.
Fałszywe kurwy ogolnie rzecz biorąc. Wiadomo ze jak pojedziesz do nich na wakacje to beda słitaśni bo sciagają z Ciebie kapuche :)
PS.
Hiszpanów też nie lubie :cham:
Kwestia religii jestr ważna, ale u mnie powodem takiego podejscia jest ogolna antypatia do tego narodu, spowodowana tym, ze przez dłuzszy czas musiałem z tymi młotami przebywaćź dosc intensywnie i poznałem troche ich charakterki.
Fałszywe kurwy ogolnie rzecz biorąc. Wiadomo ze jak pojedziesz do nich na wakacje to beda słitaśni bo sciagają z Ciebie kapuche :)PS.
Hiszpanów też nie lubie :cham:
A Polacy jacy są? Szczególnie do swoich (emigracja).
Może masz rację co do Turków, ale tam na miejscu tego nie widać.
Jest ok i to się liczy.
ale chyba wszyscy sie zgodzimy że na wakacjach zagranicznych najbardziej lubimy..............Rosjanki
ja najbardziej lubie gorzole na wakacjach :cham:
ale chyba wszyscy sie zgodzimy że na wakacjach zagranicznych najbardziej lubimy..............Rosjanki
Boś Cie Ukrainek nie widzieli :P
A zaraz Simao mnie wkurwi i napisze, że nie byłem na Białorusi hehe ;-)
Boś Cie Ukrainek nie widzieli :P
Widzieli widzieli :P
Juuuuuliaaa ooo ooo oooo Juuuuuuliaaaaaa :cham:
ja myslalem ze ty chcesz tych albanczykow napierdalac i potrzebujesz wsparcia :lol2:
nie wiem czy wiesz ale bije sie piesciami, a nie palcami stuka o klawiature....
BlackTiger
13-04-2010, 08:51
Kto zna kogoś w Ostrawie, kto ma tam coś powiedzenia (najlepiej z Banika Ostrava) i pomógłby zorganizować wizytę pewnej osoby. Planowany termin maj lub czerwiec 2010.
Wyjazd busem lub pociągiem. Może być też auto prywatne ale potrzebny jest odpowiedzialny i nie pijący kierowca.
Jak ktoś coś może doradzić w tej sprawie to pisać na gg 22406698
BlackTiger
13-04-2010, 09:36
Dla osoby która najkonkretniej pomoże przewidziana symboliczna nagroda. Ośmiopak firmy Harnaś.
Czasu zostało niewiele. Maj, najpóźniej Czerwiec 2010.
siatkarze
13-04-2010, 10:10
Ja jak co roku zamierzam wybrać sie do Londynu (wiem wiem to żadne wakacje i nic nadzwyczajnego) ale pojechać tam chce aby iść na trening drużyny w piłkę siatkową na siedząco w którą z różnym skutkiem trenuję. Chciałem się podzielić z nimi wiedzą którą posiadam a może się przyda i zaowocuje im na Igrzyskach bo naszej reprezentacji w tą dyscyplinę raczej nie grozi start w paraolimpiadzie w Londynie. Anglikom tym bardziej ale gospodarz musi mieć reprezentację więc boczna furtka będzie użyta.
zwierzak
16-04-2010, 15:29
Wyrabiał ktoś z Was może ostatnio paszport? Ile trzeba czekać?
P.
dokładnie 1 miesiac....składasz 15 odbierasz 15 nastepnego miesiaca
ja w poniedziałek wróciłem z 2-tygodniowego wypadu na Sardynie.
krotko i na temat- po prostu zajebiście :)
gdyby kogoś interesowało to PW lub moge tutaj napisać
Panowie u mnie malutka zmiana planów. We wrześniu Turcja ktoś coś może polecić.?? Jak to jest z tym All Exlusiv (chyba zle napisalem). Będe wdzieczny za kazde info. Aha i czy lepiej leciec z Last Minute czy jak ?Pozdro z klepy :)
Wyrabiał ktoś z Was może ostatnio paszport? Ile trzeba czekać?
P.
ja wyrabiałem na początku marca i po około 2 tygodniach odebrałem
Panowie u mnie malutka zmiana planów. We wrześniu Turcja ktoś coś może polecić.?? Jak to jest z tym All Exlusiv (chyba zle napisalem). Będe wdzieczny za kazde info. Aha i czy lepiej leciec z Last Minute czy jak ?Pozdro z klepy :)
jakies wytyczne,co jest dla Ciebie wazne ?
jesli wrzesien to last jak najbardziej wskazany
last minute z dziewczyną, najlepiej cena z jedynką z przodu, jak najdłuzej w jak najlepszym miejscu, lipiec/sierpien.
co polecacie?
samolot- Turcja
autokar-Hiszpania(POLecam)
Egipt -za ciepło
Rabin co do mojego tematu to nie mamy jakichś wielkich wymagań milo było by miec basenik w Hotelu (wyadaje mi sie ze to juz jest standard) oporcz tego byle było miło :)
Rabin co do mojego tematu to nie mamy jakichś wielkich wymagań milo było by miec basenik w Hotelu (wyadaje mi sie ze to juz jest standard) oporcz tego byle było miło :)
miasto czy zadupie ?
pierwsza linia brzegowa czy moze byc trocha dalej?
piasek czy moze byc zwir?
czas głownie spedzany w hotelu czy poza?
hotel mały ale cichy czy wielki i głosny?
alkohol spozywaz czy nie koniecznie?
lubisz jesc w hotelu o podanych godzinach czy wolisz probowac tubylczego zarcia w knajpach?
1 nie koniecznie miasto ale milo bylo by cos zwiedzic :)
2 obojetne
3 Preferuje piasek
4 mysle ze po za hotelem :)
5 Mały skromny hotelik
6 Spozywam alkohol ale nie koniecznie jade by upijac sie codziennie do nieprzytomnosci
7 W zaleznosci jakie zarcie raczej preferuje byc nie zalezny i probowac ichniejszego żarcia.
Jezeli to wystarczy to ok :D
Co ciekawego mozna zobaczyc w Walencji?
poszukam ci cos ,ale dopiero w poniedziałek bo jutro mnie nie ma
info dostaniesz na priv
napisz mi jeszcze max kwote i termin
biuro podrózy INDEX (siedziba znajduje sie na stawowej)
"testowal" ktos?
MisiekWNC
18-04-2010, 13:33
wode która dupi :cham:
Chyba cos Ci sie duplo z Wenecja :)
MisiekWNC
18-04-2010, 13:46
A no racja powaliło mi sie:lol2: bardziej w oczy rzuca mi Valencia.
Do Chorwacji pojade na dowód czy musze wyrabiac paszport? bo mam tylko do konca kwietnia.
paszport.
Rabin wieczorem Ci napisze PW. Co i jak bo trwaja ustalenia.
saYmn_1964
18-04-2010, 13:59
Estadio Mestalla :)
Nigdy nie jechałem nigdzie w Last Minute, ogólnie za granicą to tylko na koloniach lata temu byłem na wakacje, więc nie jestem w temacie. Czy będą problemy z połapaniem w lipcu, sierpniu Last Minute do Turcji, Egiptu, czy choćby Bułgarii? Chyba duże znaczenie będzie tu miała liczba osób prawda?
Chudy NFG
18-04-2010, 14:40
A kiedy sie tam wybierasz ??? Bedziesz w samej Valencii czy okolicach ???
Jest jakis kolejowy odpowiednik EuroLines?
MisiekWNC
18-04-2010, 14:43
Baton na 100% bo cos mi sie wydaje ze na dowód teraz spokojnie pojade.
Baton na 100% bo cos mi sie wydaje ze na dowód teraz spokojnie pojade.
Ja też słyszałem różne pogłoski zanim pojechałem - że otwarty dla turystów kraj itp itd, że na dowód spokojnie wpuszczają, ale w pociągu okazało się że wcale tak nie jest :D
Normalnie Guten tag passkontrole die Ausweisse bitte :cham: chyba ze 3 kolesi z różnych służb mi ten paszport sprawdzało. Także raczej na dowód nie wjedziesz ;)
Jest jakis kolejowy odpowiednik EuroLines?
hmm Interrail, ale to chyba nie o to ci do konca chodzi...
http://www.interrail.net/polski/oplata.php
Nigdy nie jechałem nigdzie w Last Minute, ogólnie za granicą to tylko na koloniach lata temu byłem na wakacje, więc nie jestem w temacie. Czy będą problemy z połapaniem w lipcu, sierpniu Last Minute do Turcji, Egiptu, czy choćby Bułgarii? Chyba duże znaczenie będzie tu miała liczba osób prawda?
spokojnie złapiesz lasta na te kierunki w lipcu czy sierpniu, tylko ze najlepsze hotele beda juz dawno sprzedane, w tym roku jest BUM na wakacje zagraniczne i na lasty zostaną odpadki
A kiedy sie tam wybierasz ??? Bedziesz w samej Valencii czy okolicach ???
Poczatek lipca lub koncowka sierpnia.
Jade na wlasna reke, wiec bedzie "wszedzie" :)
hmm Interrail, ale to chyba nie o to ci do konca chodzi...
http://www.interrail.net/polski/oplata.php
w sumie przyda sie - sa tam ciekawe informcje na temat hostelów
Jak wszystko wypali beda ciekawe wakacje :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Walencja
pod wzgledem zabytkow ogolnego uroku miasta oraz oczywiscie polozenie(nad samym morzem) to "wyglada" to poprostu zajebiscie....
Chudy NFG
18-04-2010, 20:13
Poczatek lipca lub koncowka sierpnia.
Jade na wlasna reke, wiec bedzie "wszedzie" :)
No to spoko ja bede 1 tydzien czerwca w tych okolicach wiec napisze ci co i jak ... jest tam kilka ciekawych miejsc do zwiedzenia ... pracowalem tam przez pol roku jako pilot wycieczek wiec jakies pojecie o tej czesci Spain mam ... po powrocie napisze ci konkretnie co i jak i jakie ewentualnie ceny ... wstepy
Chudy wpadniesz na mecz Polski do Murci?
Chudy NFG
18-04-2010, 20:57
Chudy wpadniesz na mecz Polski do Murci?
Niestety nie dam rady bo 6 musze byc w UK
Szkoda.
Ktoś coś może powiedzieć o Malcie? Jakie ceny piwa w knajpach? Za ile da się zjeść?
Jaaaaa :lol2:
I 2000€ za mandaty :hihi:
Gdzie w Katowicach jest ksiegarnia z duzym wyborem przewodników? (głownie pln. Włochy)
Gdzie w Katowicach jest ksiegarnia z duzym wyborem przewodników? (głownie pln. Włochy)
jesli chodzi o wydawnictwa to polecam zerkniecie na Bezdroza, jakis czas temu dlugo wybieralem ale jak zrobilem z nimi Wilno i Chorwacje to teraz planujac jakikolwiek wypad szukam tylko tam,
konkretne informacje zamiast nadmiaru zdjec,
Wlochy polnocne na bank maja w repertuarze
własnie głownie z wyd. bezdroza szukam ;) ewe. Pascal
Równiez wiele o tym wyd. dobrego słyszałem, no cóz, jutro trzeba ruszyc w miasto w poszukiwaniach :napinka:
A ktoś planuje jeździć jako wychowawca, opiekun kolonii?
http://www.tekstowo.pl/piosenka,king_africa,la_bomba.html nie ma to jak dobra impreza w cieplym klimacie
siatkarze
30-05-2010, 13:17
A ktoś planuje jeździć jako wychowawca, opiekun kolonii?
To jest dopiero fucha. I najlepiej zagranicznych. Praca odpowiedzialna mało płatna ale w życiu podobno nie to się liczy :) żartuje ale fajnie ma mój brat który jeździ z tymi urwisami.
MisiekWNC
30-05-2010, 14:54
uzi świetna ta piosenka, w Tunezji często była śpiewana przez tamtejszych brudasów na różnych zabawach, świetna zabawa :)
kepistol85
30-05-2010, 15:42
Jak ktos szuka tanich, z pewnego biura i w zajebistym miejscu wakacji to polecam Thassos z biura Witours. 2 tyg z wyzywieniem i przejazdem w tym roku w pokojach/hotelu w granicach 1 tys zl
Zaliczylem z tego biura juz 5 turnusow wiec moge polecic. Bulgaria do dupy, Grecja - Thassos zajebiste miejsce.
www.witours.pl
Ktos tu sie pytał co jest warte zwiedzania w naszych okolicach...
Otwarto juz cześciowo zamek w Bobolicach, z tego co wiem od sąsiada, narazie wpuszczaja na 100% za free w WEEKENDY, niewiem jak sytuacja wyglada w tygodniu, bede tam od piatku wiec napisze czy otwarte w tygodniu i jakie wrażenia.
http://www.zamekbobolice.pl/index.php
Chudy NFG
07-06-2010, 20:28
No ja wczoraj wrocilem z Costa del Azahar ... zaliczona Valencia, Peniscola i Barcelona i kilka innych malych miejscowosc ... wybrzerze owiele lepsze niz przereklamowana Costa Brava ... Junior pomykaj tam spokojnie ... a tak dokladnie gdzie ty bedziesz ???
Ja do Valencii, ale kaj dokladnie to nie mam pojecia. Na pewno bedzie akcja "on tour", bo jedziemy do znajomej :)
wypozycz se tam auto, za bodajże 7euro masz na cały dzien najnowszego Focusa lub Ibize :jezor: a bilet na busa kosztuje chyba 2€ / przynajmniej tak było rok temu :zabki:
Chudy NFG
07-06-2010, 22:45
Co do cen aut to nie mam pojecia bo bylem tam swoim autkiem ... ale jak bedziecie robic tour to polecam Peniscole fajne ruiny zameczku z zajebistym widokiem ... zwiedzanie zamku 3,5 euro paliwo tanie 1,15 ... owoce rowniez no i alko w cenach lepiej niz przyzwoitych :) zarcie w kafejkach tez w przyzwoitych cenach i bardzo smaczne ... zwlaszcza paella :)
Macie namiary moze na jakies domki letniskowe nad morzem? W jakis wiekszych miastach typu wladyslawowo, jurata moze byc.
był ktos teraz na słowacji? ja nie bylem odkąd wprowadzili euro.
mozecie podrzucic jakies przykładowe ceny typu piwo, obiad (przyblizone)?
co pic w Czarnogorze? jaki piwo i jakie alko jest dobre?
można na basenie miejskim Sareza na Porubie kupić piwo?
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.