View Full Version : Telefony komórkowe
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
bateria,aparat,2.3 juz wgrane na korzysc SE.Wyswietlacz pewnie bedzie lepszy w HTC bo jednak Samsungowy Amoled.a nie masz moze do wyboru czegos z Galaxy S + albo II? tez powinien byc w podobnych cenach,a parametrowo wg mnie sporo leszy
Samsung mi jakoś nie podchodzi, wole od nich TV niż telefony, a htc to htc.
Lars Ulrich
04-09-2011, 15:21
kod puk jest na karcie w której jest umieszczona nowa karta sim to ja wiem, ale ta karta ma 5 lat
jeśli się zarejestrowałeś na stronie, a pisałeś że tak, to w salonie powinni Ci go podać
jakos w SE lezy niestety. po przejscia tego kumpla i paru innych znajomych nie dotkne tego nawet dlugim patykiem... niestety firma ta nie ma doswiadczenia w smartfonach i to widac
Desire Z i HD maja SLCD, bo Samsung 'podobno' nie moze naprodukowac tyle AMOLEDow, zeby starczylo dla wszystkich i od jakiegos czasu tylko telefony tej firmy maja te wyswietlacze (o ile sie cos nie zmienilo od marca)
w sumie, jakbym mial teraz kupowac telefon, to wybralbym wlasnie Samsunga Galaxy S II... na budzecie zastanowilbym sie nad Google Nexus S
Galaxy S i S+ maja sporo wad, ktore moga byc naprawde uciazliwe. nawet pierwszy Desire bedzie lepszym wyborem
a to, ze Arc ma wgrany Android 2.3, to na serio jest zaleta, bo nie jestem pewien, czy SE zrobilo juz aktualizacje On The Air
czas pracy na baterii to tez kwestia tego, jak uzywasz telefonu... w zasadzie wszystkie smartfony sa pod tym wzgledem zblizone. moze jedynie Motorola Atrix troche sie wybija ponad przecietnosc
jeśli się zarejestrowałeś na stronie, a pisałeś że tak, to w salonie powinni Ci go podać
to mi babka w salonie gadała, jak przyszedłem z pewnym problemem, żebym jej podał mój kod puk, bo ona inaczej nie może tego zgłosić... :kac:
ja jak byłem zarejestrowany na stronie to podali mi i kod puk i puk2. trafiłeś może na jakąś niedoinformowaną.
ważne żeby karta była zarejestrowana u nich i mieli jak sprawdzić jakiekolwiek dane
Panowie dostałem telefon Nokia C5, muszę pozbyć się simlocka, jednak wyczytałem że w komisach cena sie wacha w granicach 100 zł. Nie wiedziałem że tak dużo, znacie jakieś tańsze sposoby albo tani komis gdzie to ściągną?
Jondro64
05-09-2011, 20:36
Zobacz może kodem będzie taniej: http://simlock24.pl/
Ma ktoś może Nokie X1-01?
Zastanawiam się nad kupnem. Może ktoś coś o nim powiedzieć?
gniotek1102
06-09-2011, 19:20
warto wydac 1100-1500 za HTC Desire Z ?
GieKSiarz(BGW)
07-09-2011, 20:39
Zna ktoś jakieś strony gdzie znalazłbym jakieś ciekawe aplikacje na aville typu latarka itp :)
GieKSiarz(BGW)
07-09-2011, 22:02
Zna ktoś jakieś strony gdzie znalazłbym jakieś ciekawe aplikacje na aville typu latarka itp :)
już mam :)
Gniote 1100 a 1500 to spora roznica to raz. A dwa,ze za ta cene bedziesz mial lepsze telefony na pewno.
GieKSiarz- wszystkie aplikacje i gry na wszystkie systemy komorkowe masz na: http://ipmart-forum.pl/ .
Pozdrawiam
Ja ostatecznie zrezygnowałem z HTC Desire Z na HTC Desire HD ;-)
Musze przyznać ze ten system htc Sense ciekawy jest :)
Teraz tylko czekam na futerał i mozna uzywać
Zrezygnowalem z abonamentu w T-mobile i teraz automatycznie zostawiam tam u nich numer. To teraz wystarczy ze kupie doladowanie Tak Tak i moge dzwonic?
Ściągał ktoś simlock z SE Xperia X8 ? Jaka jest mniej więcej cena takiej usługi ?
Ściągał ktoś simlock z SE Xperia X8 ? Jaka jest mniej więcej cena takiej usługi ?
ok 50-60 jak się pytałem, ale koleś nie był pewny.
19CHUDY64
08-09-2011, 16:56
Dostałem z roboty nowy telefon nokia C5 i mom z nim problem.Przy robieniu zdjęcia słychać dźwięk (standartowy- 4 do wyboru). Czy ktoś wie jak można wyłączyć całkowicie ten wkurzający dzwonek tak żeby szło cichaczem robić foto???Ja próbowałem ale ciągle cyka...
kod ORANGE to GRATULACJE na 80101 ,200smsów do orange przed 2 dni,pozdrawiam (kod ważny prawdopodobnie do jutra rana)
*Piotrko*
08-09-2011, 23:56
Który się bardziej opłaca?
SAMSUNG GT-S5620 MONTE
Samsung Galaxy Mini
NOKIA C3
SuchyTZN
09-09-2011, 00:32
Który się bardziej opłaca?
SAMSUNG GT-S5620 MONTE
Samsung Galaxy Mini
NOKIA C3
Nokia c3 bardzo dobry telefon, znajoma ma i chwali sobie bardzo.
ja bym bral Galaxy mini
parametry te same co monte ale masz go na androidzie,a C3 zwykly telefon z qwerty
Dostałem z roboty nowy telefon nokia C5 i mom z nim problem.Przy robieniu zdjęcia słychać dźwięk (standartowy- 4 do wyboru). Czy ktoś wie jak można wyłączyć całkowicie ten wkurzający dzwonek tak żeby szło cichaczem robić foto???Ja próbowałem ale ciągle cyka...
jaki masz system?
19CHUDY64
09-09-2011, 17:12
symbian s60 v3 czy jakos tak
NIEBO na nr 80101 10 zł na konto promocyjne ważne 3 dni
chudy musiz złamac symbiana i wgrac odpowiedni patch/program zeby usunac te dzwieki migawki inaczej sie nie da
chudy musiz złamac symbiana i wgrac odpowiedni patch/program zeby usunac te dzwieki migawki inaczej sie nie da
a mozna wgrac jakis swoj dzwiek, zamiast tych standardowych ktore sa w telefonie? Jesli tak to mozna sobie nagrac mp3 (czy jaki tam format tego jest) z "cisza" i ustawic jako dzwiek
19CHUDY64
10-09-2011, 19:44
w sumie to za chuj nie wiem jak to zrobić.Poczytałem na jakimś forum o tym ale pierdola to bo jeszcze popsuja tego fona.Ale już w życiu noki nie biorę przecież to jest chore że dzwonka aparatu nie można wyciszyć.
*Piotrko*
10-09-2011, 21:01
Jaki polecacie telefon do 300-400zł ???
w sumie to za chuj nie wiem jak to zrobić.Poczytałem na jakimś forum o tym ale pierdola to bo jeszcze popsuja tego fona.Ale już w życiu noki nie biorę przecież to jest chore że dzwonka aparatu nie można wyciszyć.
http://www.sisx.pl/cenrep-wylacz-dzwiek-aparatu-t11162.html
miałem to na noki e52 i działało
od ponad miesiąca używam jednocześnie BlackBerrego 9780 oraz Samsunga GalaxyS I
i stwierdzam, że BlackBerry fajny (w szczególności z pakietem RIM, internet i inne ciulstwa za darmo), bezpieczny (szyfrowanie), diznajn też ok...ale jakoś nadal Samsung wydaje mi się bardziej poręczniejszy, szybszy...BlackBerry to pierwszy telefon przy którym poczułem się jak stary dziadek, który prosi wnuczka żeby mu pokazał co i jak bo nie ma pojęcia o co tu chodzi. Tak napierdolonych tych opcji ma, że szok...wręcz wkurwia czasami.
No i kolejna przewaga Samsunga to Android Market, BB nie posiada aż takiego wielkiego wyboru aplikacji jak bazujący na Androidzie Samsung.
Geczu_WNC
14-09-2011, 15:52
Mam prosbe moze mi ktos polecic jakis telefon z dobrym wifi ??
Jakies opinie na temat LG gd880? Fajny telefon z opisu,ale jakoś nigdy nie mialam przekonania do Lg. Czy zabrać może lepiej xperie mini pro, jeszcze zastanawiam sie na samsung galaxy i5700. Który poleciacie?
Mama poszukuje taniego telefonu komórkowego. Żadnych wielkich bajerów, prosty w obsłudze. Jakiś aparat, odtwarzacz mp3.
Lars Ulrich
26-09-2011, 22:22
Mam litlle problem, otóż nagle pojawił się komunikat że karta sim nie działa, zrestartowałem , telefon działa, ale spierdoliło mi większość książki telefonicznej, a zapisując nowy numer pojawia się komunikat, że "pamięć docelowa jest przepelniona"
Że tak powiem , się wkurwiam lekko ..
i stwierdzam, że BlackBerry fajny (w szczególności z pakietem RIM, internet i inne ciulstwa za darmo), bezpieczny (szyfrowanie), diznajn też ok...ale jakoś nadal Samsung wydaje mi się bardziej poręczniejszy, szybszy...BlackBerry to pierwszy telefon przy którym poczułem się jak stary dziadek, który prosi wnuczka żeby mu pokazał co i jak bo nie ma pojęcia o co tu chodzi. Tak napierdolonych tych opcji ma, że szok...wręcz wkurwia czasami.
haha mam to samo. dwa dni rozgryzałem smsy :cham:
ale powoli ograniam i narazie jestem zadowolony z BB.
Mam takie pytanie:
Mam telefon na kartę,z Orange. I dostałem informację,że mam zablokowane środki (3zł),ale jeśli doładuję konto do 30.09,to zostaną mi wrócone. Wczoraj zakupiłem doładowanie,ale nie mogę doładować,bo w telefonie mam komunikat "Nieudana rejestracja karty SIM". Jak to rozwiązać? Numer jest mi potrzebny,bo podałem go kilku osobom w pracy.
Lars Ulrich
27-09-2011, 12:54
O, widzę, że to problem nie tylko mój z tą kartą sim...
Kupował ktos kiedys telefon na takich aukcjach jak np. ta ?
http://allegro.pl/sciphone-s888-4g-wifi-tv-dual-sim-menu-pl-100-i1824729975.html
Czyli telefon z Chin,wysyłka około 70zł. Jest w tym jakis haczyk czy mozna śmiało decydowac sie na kupno ?
haczyk jest taki, że możesz go dostać w częściach - taki model z Ikei :hihi:
Lepiej unikać takich aukcji, niby tanio itd. ale telefon to szmelc gdzie 1/3 nie działa a druga 1/3 się wiesza. Znajomy dał się nabrać i mówi, że nigdy więcej.
http://allegro.pl/sciphone-s888-4g-wifi-tv-dual-sim-menu-pl-100-i1824729975.html
Czyli telefon z Chin,wysyłka około 70zł. Jest w tym jakis haczyk czy mozna śmiało decydowac sie na kupno ?
haczyk jest taki, że możesz go dostać w częściach - taki model z Ikei :hihi:
Lepiej unikać takich aukcji, niby tanio itd. ale telefon to szmelc gdzie 1/3 nie działa a druga 1/3 się wiesza. Znajomy dał się nabrać i mówi, że nigdy więcej.
Dzięki !
prosze o więcej opini bo juz raz mnie z tel wyjebali ale gośc sprawe w sądzie przegrał i kase oddał po dłuuugim czasie.
puszczę komuś aville jak jest jakiś chętny
95% takich aukcji to sciema poprostu. Jedynie 5% sprzedajacych jest wart uwagi. Poczytaj w necie co warteuwagi a co nie.
Znajomy kupil najnowszego "blackberry" z chin i jest zadowolony. TV, 2 karty sim, .... symbian najstarszy. Chwali sobie. Lacznie 200 zl zaplacil z przesylka. Natomiast wiele jest ofert sciemniarzy, ktorych unikac nalezy.
Który telefon lepszy:
Samsung Galaxy Mini czy HTC Wildfire S?
albo jaki telefon polecacie do 700zł
Jaki telefon polecacie tak do 500 zł, ważne żeby długo trzymał, był solidny, dało się słuchać mp3 i jakiś aparat żeby miał w miare?
Jaki telefon polecacie tak do 500 zł, ważne żeby długo trzymał, był solidny, dało się słuchać mp3 i jakiś aparat żeby miał w miare?
jak Ci symbian nie przeszkadza to nokia e52 ;)
bateria wymiata
może uda się trafić na okazję poniżej 500zł
Żadnych symbianów, zwykły prosty telefon.
Pawcio64
30-09-2011, 15:37
samsung c3530 bateria trzyma ok tygodnia
Samsung E2370
telefon prosty, a na baterie nie ma mocnych, u mnie (służbówka, gdzie co chwile dzwonią i dupe trują :P) po 3ch tygodniach i 10 godzinach (tak, wiem dokładnie, bo sobie musiałem zapisać kiedy ładowałem z ciekawości) zaczął się dopominać o ładowanie (więc pewnie z dzień by jeszcze pociągnął) ;)
no i solidniejszy od przeciętnych telefonów teraz ;)
jak aparat ma byc w miare to c3530 faktycznie jest dobrym telefonem.do 500zl to mozesz sie pokusic o jakiegos SE hazela/elma albo cos z takiej polki
To nie do mnie ale faktycznie ten c3530 wydaje się być dobrym wyborem :)
Dzięki chopy.
Lars Ulrich
04-10-2011, 13:43
2 pytania, orange na kartę ale nie POP , są jakieś pakiety smsów ?
Pytanie nr 2, muszę babci kupić telefon, oglądałem te co wyglądają jak kalkulatory, jak z ich żywotnością i ogólnym działaniem, dają radę ?
Pytanie nr 2, muszę babci kupić telefon, oglądałem te co wyglądają jak kalkulatory, jak z ich żywotnością i ogólnym działaniem, dają radę ?
Ostatnio takie cudo kupowołech do teściów. Dwa abo trzi dni kombinowali a tera nawet poradzom sms pisać! Bateria kajś 4 dni trzimie. Po 3 miechach używanio wydaje sie że warto.
2 pytania, orange na kartę ale nie POP , są jakieś pakiety smsów ?
Orange one. Jest pakiet 600sms do orange za 6zł.
Poza pakietem smsy po 15 groszy, a rozmowy po 29gr/min
kuleczka
05-10-2011, 13:18
Witam
Na razie jestem w sieci Plus GSM do 24 listopada. Wczoraj do mnie zadzwonili z ofertą Play abonament 29zł i 240 minut. I dają jeszcze do tego 50 minut. I tak wiem,że nie wygadam tego wszystkiego w jeden miesiąc. Czy warto skorzystać z takiej atrakcyjnej oferty? Co sądzicie o Tym? Pozdrawiam
jak wiesz ze nie wygadasz to wez sobie karte w play i masz rok waznosc konta wiec ladujesz se tyle ile potrzebujesz
gniotek1102
05-10-2011, 20:50
Witam
Na razie jestem w sieci Plus GSM do 24 listopada. Wczoraj do mnie zadzwonili z ofertą Play abonament 29zł i 240 minut. I dają jeszcze do tego 50 minut. I tak wiem,że nie wygadam tego wszystkiego w jeden miesiąc. Czy warto skorzystać z takiej atrakcyjnej oferty? Co sądzicie o Tym? Pozdrawiam
to mozesz sobie wziasc abonament za 19 zł i dostac 120 minut i na połroku 50 :)
sms o tresci START na numer 8002 przedluzenei stanu konta w orange na 2 lata
Witam
Dolicz do tego aktywację i uważnie czytaj zasady i regulamin promocji.
konczy mi sie umowa z era..pracuje ktos w tym calym T Mobile z forum z kim mozna by pogadac o przedluzeniu umowy.lub ktos w Orange by pogadac o przeniesieniu nr.
borg jak chcesz przeniesc numer to sprawdz oferte w Playu.
Tak samo mam problem, jak kolega kilka stron wcześniej z wyborem telefonu.
Budżet - do 500 zł. Obecny telefon to Nokia 6620 Classic, i też chciałbym przy Nokii pozostać, aczkolwiek rozważe inne opcje. Głównie chciałbym aby bateria trzymała mi więcej niż 2/3 dni, było wejście na jack'a 3,5mm, dobrej jakości odtwarzacz mp3, no i duża pamięć. Nie zależy mi na wifi, dotyku, aparacie itp.
Chyba, że do 6620 idzie kupić jakąś lepszą baterię, a zainwestować sobie w mp3/mp4 ?
borg jak chcesz przeniesc numer to sprawdz oferte w Playu.
sprawdzalem i maja najlepsza..na erze mi nie zależy bo praktycznie sam w niej jestem...natomiast w orange prawie 80%moich znajomych czy bliskich ma...wiec jak przejde do Playa to mnie zastrzela bo podobno jakos drozej jest do tej sieci.
sprawdzalem i maja najlepsza..na erze mi nie zależy bo praktycznie sam w niej jestem...natomiast w orange prawie 80%moich znajomych czy bliskich ma...wiec jak przejde do Playa to mnie zastrzela bo podobno jakos drozej jest do tej sieci.
Jak będziesz w Orange, to z kolei sam się zastrzelisz :cham: telefon jest dla Ciebie, nie dla innych, chyba że zawodowo (służbowy). Poza tym nie ma już chyba tej nagonki na Play'a i te ceny już się nie różnią.
Ja byłem 14 lat w Plusie i stwierdziłem że nie mam zamiaru się umartwiać i za nich umierać. W Playu za tą samą cenę mam 3-4 razy tyle + dostałem promocję na przeniesienie numeru.
Tak samo mam problem, jak kolega kilka stron wcześniej z wyborem telefonu.
Budżet - do 500 zł. Obecny telefon to Nokia 6620 Classic, i też chciałbym przy Nokii pozostać, aczkolwiek rozważe inne opcje. Głównie chciałbym aby bateria trzymała mi więcej niż 2/3 dni, było wejście na jack'a 3,5mm, dobrej jakości odtwarzacz mp3, no i duża pamięć. Nie zależy mi na wifi, dotyku, aparacie itp.
Chyba, że do 6620 idzie kupić jakąś lepszą baterię, a zainwestować sobie w mp3/mp4 ?
SE K850i, ewentulanie K810i
edit: tam nie ma jack'a, ale w słuchawki są fajnie rozpinane z jackiem - taki bajer ;)
borg, na swoim przykladzie. Teraz za ok 85zł mam 360min w Orange, a Play zaproponowal mi (z tego co pamietam) 800minut.
tez wezme Playa.jak tam wyglada z zasiegiem w tej sieci?
Chwala sie bardzo dobrym, ale roznie z tym bywa. Czasem znika, ale np. u kolegi w domu/hali Makro gdzie Orange w ogole nie chyta w Play mam pelny zasieg.
mariano1964
06-10-2011, 13:04
Jeżeli ktoś chce Playa na firmę to zapraszam na priv - pracuję w salonie:zabki:
tez wezme Playa.jak tam wyglada z zasiegiem w tej sieci?
Gdzie nie maja swojego, to przechodzi w Plusa.
Tylko popytaj ile kosztuje aktywacja, bo chujki nie informują o tajemniczych 48zł za aktywacje internetu :cham:
mariano1964
06-10-2011, 13:51
1 zl
W Play jest teraz tanio, ale w umowie masz podpisane, że mogą w każdej chwili zmienić cennik. To nie jest tak, że przez pierwsze 5 lat nie muszą płacić jakiegoś podatku czy czegoś tam ? Bo z tego co się orientuje to teraz jest ich 4 rok w Polsce.
Pisze jak słyszałem, moge sie mylic, ale nie zmienia to faktu ze obecnie nikt im nie dorównuje
mariano1964
06-10-2011, 20:54
Cenniki zmieniają sie codziennie - znaczy ceny telefonow. Jak podpiszesz umowe to nie mozna jej zmienic, chyba ze klient chce zmienic taryfe.
gniotek1102
06-10-2011, 20:58
1 zl
gdzie kosztuje aktywacja 1 zł ?
w abonamencie z telefonem jest miedzy 49 a 29 a na firme 29zł.
jedynie bez telefonu aktywacja kosztuje 1 zł ale dopiero od abonamentu za 49 zł.
mariano1964
06-10-2011, 21:06
Sorki, dupło mi sie - masz racje.
Tym co mi sprzedawali PLAY'a, też się "dupło". Tylko ja na tym straciłem 200zł, bo brałem 4 numery. :dead:
mariano1964
07-10-2011, 19:20
To trzeba było dalej w Plusie siedzieć i tracić kase co miesiac. Przecież Ci sie te 200 zl szybko zwroci niż gdybys dalej w Plusie był. Wiadomo że żeby cos miec trzeba na starcie dac wiecej a potem sie to zwraca. Tym bardziej że za przejscie masz zniżki. Ale nie typowe myślenie - straciłem 200 zl. Jak sobie dobrą taryfe wybrałes dostosowana do twoich potrzeb to w 3 miesiace Ci sie zwroci te 200.
To trzeba było dalej w Plusie siedzieć i tracić kase co miesiac. Przecież Ci sie te 200 zl szybko zwroci niż gdybys dalej w Plusie był. Wiadomo że żeby cos miec trzeba na starcie dac wiecej a potem sie to zwraca. Tym bardziej że za przejscie masz zniżki. Ale nie typowe myślenie - straciłem 200 zl. Jak sobie dobrą taryfe wybrałes dostosowana do twoich potrzeb to w 3 miesiace Ci sie zwroci te 200.
Mi nie chodzi o te 200zł, tylko o fachowość obsługi w sieci PLAY.
kuleczka
07-10-2011, 20:35
Hejka
Chciałabym przenieść numer z Plusa do Playa bez zakupu nowego telefonu. Umowę mam do 24 listopada. Wybieram np. Stan darmowy bez telefonu abonament za 29zł z 240 minutami lub 386 smsami. I stan darmowy przez 6 miesięcy w Playu za darmo. Czyli mam rozumieć, że będę mogła rozmawiać tyle ile będę chciała Play do Playa. Ile będzie kosztowała aktywacja bez telefonu? I czy w Playu zdejmą mi blokadę simlooka w telefonie czy będę musiała iść do salonu Plusa? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Umowa bez telefonu jest na rok. Z tego co pamiętam przy Twoim abonamencie 49 (po obniżce 20 zł - 29) aktywacja wynosi 1 zł. W stanie darmowym możesz przez te pół roku gadać za darmo z wszystkim w Play. Po tym czasie możesz włączyć stan darmowy za bodajże 10 zł miesięcznie (ale nie dam se ręki uciąć). I do tego masz przez pół roku 50 min. do wszystkich sieci.
gniotek1102
08-10-2011, 15:19
Hejka
Chciałabym przenieść numer z Plusa do Playa bez zakupu nowego telefonu. Umowę mam do 24 listopada. Wybieram np. Stan darmowy bez telefonu abonament za 29zł z 240 minutami lub 386 smsami. I stan darmowy przez 6 miesięcy w Playu za darmo. Czyli mam rozumieć, że będę mogła rozmawiać tyle ile będę chciała Play do Playa. Ile będzie kosztowała aktywacja bez telefonu? I czy w Playu zdejmą mi blokadę simlooka w telefonie czy będę musiała iść do salonu Plusa? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
dokładie tak jak wyzej pisze Toja.
Jedyne co zle napisałas to ze masz 240 minut wymiennych na 386 sms a nie to lub to :)
kuleczka
09-10-2011, 16:49
A jeszcze jedno mam pytanko. Czy warto przenosić numer do Playa czy pozostać w Plusie? Gdzie można za darmo zdjąć simlooka z komórki? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
A jeszcze jedno mam pytanko. Czy warto przenosić numer do Playa czy pozostać w Plusie? Gdzie można za darmo zdjąć simlooka z komórki? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
zrób sobie podsumowanie tego ile płacisz teraz i za co. Rozeznaj się co Ci Play i Plus mogą dać i wtedy podejmij decyzje. Nikt Ci tutaj nie powie na 100% czy warto. Każdy przypadek jest inny w zależności od stażu itd.
Czy osoba nieletnia-pracująca legalnie może wziąć abonament/mixa w jakiejś sieci?
Dostałem w prezencie iphona 4 z niemiec, telefon jest nowy, nie moge jednak goi odpalić, prawdopodobnie trzeba ściągnąć simloka, może ktos w tek kwesti pomóc, ewentualnie polecić kogoś?
najlepiej aby ten, co Ci to wyslal, zglosil sie do swojego operatora... ja tak musialem. zglaszasz sie i podpinasz do kompa i wszystko
Sprzedam telefon iPhone 3GS 16GB
Telefon kupiony w erze (t mobile). Użytkowany niecałe 2 lata. Na wyświetlaczu nie ma ani jednej rysy, niewielkie ślady użytkowania na tylnej klapce. Sprzedaję cały komplet tj. telefon, słuchawki, ładowarka, etui, pudełko. Z tego co zdążyłem się rozglądnąć to takie telefony schodzą po około 800 PLN i taka cena właśnie mnie interesuje (możliwa rozsądna negocjacja)
Ewentualnych zainteresowanych zapraszam na PW.
http://img843.imageshack.us/img843/3042/dsc04899b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/dsc04899b.jpg/)
http://img18.imageshack.us/img18/8428/dsc04900sy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsc04900sy.jpg/)
http://img849.imageshack.us/img849/3403/dsc04908pf.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/dsc04908pf.jpg/)
http://img408.imageshack.us/img408/697/dsc04906jj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/408/dsc04906jj.jpg/)
http://img840.imageshack.us/img840/6913/dsc04896g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/840/dsc04896g.jpg/)
http://img36.imageshack.us/img36/4454/dsc04885l.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/36/dsc04885l.jpg/)
Potrzebuje ściągnąć simlocka z Nokii 5130 XM. Ile taka przyjemność może kosztować?
kuleczka
13-10-2011, 21:14
Potrzebuje ściągnąć simlocka z Nokii 5130 XM. Ile taka przyjemność może kosztować?
Podobno 20 - 30zł.
kuleczka
13-10-2011, 21:16
A ja potrzebuję ściągnąć simlooka z Nokii 2680 i 2700. Kto wie jak ściągnąć to proszę pisać. Pozdrawiam
Pracuje ktoś może w serwisie i może mi za browara wgrać na Samsunga Avile nowego softa przez boxa? Telefon ujebany podczas flashowania. Jak coś to więcej info na PW.
GliwickaGieKSa
16-10-2011, 05:26
Ktoś, kto sie Zna fachowo na telefonach: opłaca mi sie kupić Nokie N8, uzywka, stan idealny naprawde, za 180 ojro?
cena niby w miare dobra, ale ten telefon nie jest tego wart. ja bym wzial cos na Androidzie, lub iPhone (minimum 3GS) - o wiele lepsze opcje
GliwickaGieKSa
16-10-2011, 07:10
Mnie podjarał m.in aparat (12mpx).Ale kumpel go ma rok, i nigdy nie narzekal.Jest bardzo zadbany itp, wiec chyba go hapne:P
aparat to jedyna dobra rzecz w tym telefonie... reszta bardzo odstaje od reszty producentow (szczegolnie ekran i ergonomia). nawet dla fana Nokii jest to czesto spory problem.
chcesz aparatu - kupa aparat
chcesz telefonu wygodnego w obsludze z duzymi mozliwosciami - kup Android albo iPhone
GliwickaGieKSa
16-10-2011, 07:29
Po jakimś czasie, po pół roku zobaczymy jak sie sprawuje.Najwyzej przyznam Ci racje :)
jak nie miales nigdy smartphona, to byc moze wady N8 nie beda Ci przeszkadzac
GliwickaGieKSa
21-10-2011, 06:55
Czy zza granicy działa sms za 1 grosz (ten pakiet 600 sms-ow) z orange, czy bierze kase jak za normalnego smsa?
Pawcio64
21-10-2011, 07:05
bierze kase
Misiek1964
21-10-2011, 23:23
Nokia N73 przy dodawaniu.pobieraniu piosenek.aplikacji wyskakuje, że pamięć pełna. Wie ktoś o co chodzi ?
*Piotrko*
22-10-2011, 09:19
może zmień scieżke zapisywania na karte pamięci?
*Piotrko*
22-10-2011, 20:36
Ma ktoś może aplikacje latarki na Nokie C5-00 tak by świeciła bez włączania nagrywania kamerą i bez mieszania w systemie?
Te co znalazłem na forum symbiane.pl nie działa nic.
ja na symbiana mam phonetorch. Nie wiem czy ten program sprawdzałeś. U mnie działa bez zarzutu.
*Piotrko*
23-10-2011, 21:57
ja na symbiana mam phonetorch. Nie wiem czy ten program sprawdzałeś. U mnie działa bez zarzutu.
mógłbyś mi posłać download na PW dokładnie to co Ty masz?
Używa(ł) ktoś HTC Desire Z?
Jakieś opinie?
Slider się sypie, czy jest dobrze zrobiony?
czy jest na forum , konsultant sieci Orange ?
kurasvip
25-10-2011, 08:02
panowie ktory z tych tel najlepszy ?
samsung galaxy 2
sony ericsson arc
nokia n9
Sony Ericsson Xperia Arc czy Sony Xperia NEO? Co wygrać?
I dlaczego?:zabki:
jak to jest ta zwykla neo bez zadnego dodatku w stylu V czy cos takiego to ja bym bral nia,glownie przez cene bo powinna byc sporo tansza,a parametry w sumie ma podobne
Potrzebny nowy tani telefon, z allegro rzuciły się w oczy Nokia 1280 i 1616.
Podziałają troche czy zabawka na 2-3miesiące?
Plus zostal przejety przez solorza - czy w związku z tym moge rozwiazac umowe z plusem?
Sony Ericsson Xperia Arc czy Sony Xperia NEO? Co wygrać?
I dlaczego?:zabki:
Samsung lub htc... Ponieważ Sony ma strasznie powolne wdrażanie nowych wersji Androida
sprzedam - LG GT 540 (Swift) ;) wersja czarna + karta pamięci + kabel usb / 200zł z gwarancją do 31.08.2012
wie ktoś moze czy jak mi sie ekran w telefonie zepsol w se c510 to mozna przegrac telefonu numery na karte sim ? dzieki za odp
Plus zostal przejety przez solorza - czy w związku z tym moge rozwiazac umowe z plusem?
jeszcze nie. wczoraj dostali zgodę UOKiK ja przejęcie
Używa(ł) ktoś HTC Desire Z?
Jakieś opinie?
Slider się sypie, czy jest dobrze zrobiony?
Mam go od dwóch tygodni. Jak dla mnie dobrze wykonany. Slider specyficzny, ale nie wiem na co ludzie narzekają. Duży.
Bateria dramat przy włączonym Wi-Fi + wielu aplikacjach, które c chwila coś aktualizują. Jeśli tego nie wyłączę to raz dziennie trzeba go ładować. O tym jednak wiedziałem.
Poza tym niewiele więcej mogę napisać. Mi tam się podoba.
Sprzedam telefon komórkowy LG GT540 , na dole link do aukcji ;)
http://allegro.pl/lg-gt540-czarny-gw24-m-sc-i1897955637.html
w telefonie samsung galaxy ace mialem blokade telefonu w postaci takiej ze aby go odblokowac bylo trzeba zaznaczyc wzor, moja laska chciala go sama odblokowac i po ktorejs tam probie telefon mi sie zablokowal tak ze nic nie moge zrobic, procz tego zeby sie zalogowac na koncie google, z tym ze ja tam nie mam zadnego konta, na necie przeczytalem ze moge zrobic hard reset trzymajac klawisz od podgłasniania + HOME + klawisz wylaczenia/wlaczenia telefonu albo sam klawisz HOME + wlacznik/wyłącznik lecz oba te sposoby nie działaja:dead:
ma ktos jakas propozycje co moge jeszcze zrobic?
musiala sie niezle nameczyc, zeby go na dobre zablokowac. po trzech nieudanych probach blokuje na kilka minut... polecam telefon do serwisu/operatora... troche ironiczna porada :)
na necie przeczytalem ze moge zrobic hard reset trzymajac klawisz od podgłasniania + HOME + klawisz wylaczenia/wlaczenia telefonu albo sam klawisz HOME + wlacznik/wyłącznik lecz oba te sposoby nie działaja:dead:
ma ktos jakas propozycje co moge jeszcze zrobic?
próbowałeś te kombinacje zrobić na wyłączonym telefonie ? przy pierwszym wariancie telefon powinien wejść w tryb recovery i tam jest możliwość zrobieniu hard reset.
nic nie moge zrobic, procz tego zeby sie zalogowac na koncie google, z tym ze ja tam nie mam zadnego konta,
Konto google musisz miec. To jest chyba 1 rzecz jaka android wymusza przy 1 uruchomieniu
a) utworzenie konta
b) zalogowanie sie na istniejace i powiazanie
nie musisz miec konta. sam mialem dlugo przed kupnem Androida, ale sporo ludu nie ma konta na google i uzywa ich systemu
Siema Chopy.
Możecie doradzić jaki telefon wybrć?
Myśle o iPhone 4s albo Samsung Galaxy S II...
Chyba,że macie jeszcze jakieś propozycje.
W sumie jestem w 60% za iPhonem(dla mnie jego miejszy rozmiar jest zaletą),ale Samsung galaxy jest szybszy i ma flasha, strone GieKSy czyta w całości. Jest jakaś opcja (aplikacja), żeby na iPhonie też można było?
mniejszy rozmiar ekranu... sam iPhone ma mniej wiecej te same rozmiary.
mniejszy rozmiar ekranu... sam iPhone ma mniej wiecej te same rozmiary.
Nie no jest różnica,wczoraj oba miałem w dłoni
no dobra
jakby kobieta pytala, to pod wzgledem wielkosci tylko iPhone
w kazdym innym wypadku Samsung (tudziez inny Android z duzym ekranem). sam kiedys myslalem, ze Desire HD bedzie za duzy, ale po 9 miesiacach z tym telefonem, nie potrafie sobie wyobrazic nic mniejszego!
Czyli co Pooceq ...Samsung ?
Mam nadzieje, że nie będzie wku...wiał w kapsi.Szczególnie w robocie.
No i filmy z Gieksa.pl bedzie sie dało pooglądać.
Prześpie sie z tym...obym sie z jeszcze większym bajzlem w głowie nie obudził.
Jak masz te dwa telefony do wybor jest oczywisty. Samsung Galaxy S 2 (mimo,ze nie jestem wielbicielem Samsungow)!!
Flash, android market nomalny (a nie cenzury jakies w apstore). Dalej chyba w iphone nie mozna wgrac normalnie np muzyki tylko przez itunes.
Po za tym brak flasha, brak wejscia na karte pamieci. A do tego cena... drozszy a gorszy.
Jedyny plus to muzyka. Chyba zaden inny tel tak dobrze nie gra (chyba,ze Sensation od HTC z tym systemem audio beats- nie wiem, nie mialem z nim stycznosci).
Z mojej strony polecam Ci wlasnie podstawowa wersje HTC Sensation.
Nt Sensation moge sluzyc rada;)
Pozdrawiam
Dzięki Pasztet.
Ciężko wyczaić w co zainwestować,tymbardziej, że nie zmieniam telefonów często. Generalni chodzi o to, żeby wybrać rozsądie.Też nie jestem zwolennikiem samsunga, ale poczytałem troche opini i nawet oponenci przyznają, że galaxy 2 im wyszedł.Jest przedewszystkim bardzo szybki i ma dobry jakościowo skreen i faktycznie w sklepie tak to wyglądało.Audiofilem nie jestem,bardziez zależy mi chyba na szybkim otwieraniu stron. Zresztą przy tej klasie telefonów żaden jak "kasprzak" nie powinien chodzić.
Ale SGS 2 nie ma ponoc, wbrew temu co Samsung pisze, gorilla glass (szklo bardzo odporne na zarysowania). Rowniez nie zmieniam telefonow za czesto. Co pare lat;)
SGS 2 wyszedl im dobrze, na pewno. Ale i tak wole HTC. Zaufanie, pewnosc dobrego sprzetu zazwyczaj jednak za mna przemawia.
Co do tych stron. Zarowno SKS 2 jak i np HTC Sensation (ktory ja Ci osobiscie polecam, cenowo podobne) nie maja zadnych problemow ze stronami. Rowniez we flashu.
A jednak flashu u iphone nie zaznasz. Wiec smartfon bez flashu na nic Ci sie zda :).
W razie pytan wal na pw.
Pozdrawiam
Bier chopie SGS 2, tez mialem obawy... a smiga jak lala, na szklo zawsze idzie przykleic poliweglan
Na pewno smiga;) Ja polecam HTC Sensation. Dla mnie SGS2 jest zbyt cukierkowy.
Masz porownanie obu telefonow: http://www.chip.pl/artykuly/porownania/2011/05/pojedynek-htc-sensation-kontra-samsung-galaxy-s-ii
Swoja droga napisze rowniez tu... do sprzedania Sony Ericsson Xperia Neo V.
Nowka z Orange (simlock).
Samsung , albo wlasnie Sensation XE. na chwile obecna najlepsze telefony, jakie sa na rynku. wielkosc nie powinna Cie wkurzac. szczerze mowiac, ja tez mialem watpliwosci przy zakupie Desire HD, ale mam go juz chyba 9 miesiecy i nigdy nie wydal mi sie za duzy
co do filmikow, to na iPhone ich nie obejrzysz, a na Androidach owszem. poszukaj tylko oferty Unlimited Data, bo przy odswiezaniu wszystkiego 1GB to czasem malo :)
osobiscie wzialbym Sensation XE, pozniej Galaxy S2, pozniej iPhone 4S
Samsung , albo wlasnie Sensation XE. na chwile obecna najlepsze telefony, jakie sa na rynku. wielkosc nie powinna Cie wkurzac. szczerze mowiac, ja tez mialem watpliwosci przy zakupie Desire HD, ale mam go juz chyba 9 miesiecy i nigdy nie wydal mi sie za duzy
co do filmikow, to na iPhone ich nie obejrzysz, a na Androidach owszem. poszukaj tylko oferty Unlimited Data, bo przy odswiezaniu wszystkiego 1GB to czasem malo :)
osobiscie wzialbym Sensation XE (bo ma mega szybki procesor - 1.5 GHz), pozniej Galaxy S2, pozniej iPhone 4S
Polecam sgs2 wyswietlacz jest bardzo ok ( genialnie sie oglada filmy na nim)
flash normalnie dziala
tak jak pooceq pisal na poczatku wydaje sie duzy, ale teraz nie moge sobie wyobrazic mniejszego ekranu, taka wygoda ;)
OK.iPhona wybiliści mi z głowy.
Szpicu albo Boll99, jak wygląda sprawa nawigacji w sgs2.Przyznam, że nawigacja pozwalająca pobrać na kartę pamięci za free mapy dowolnych regionów i używać ich offline w HTC jest dla mnie zajebistym plusem.Wiem, że jest w sgs2 opcja głosowa.Mowisz miejsce do którego chcesz jechać a on to wyszukuje, ale to traktuje jako mało przydatny bajer.
Chopy i jak z aplikacjami, iPhon (który odpadł) większość apl. miał płatnych.
Jak sie ma sprawa w HTC i Samsungu?
zalezy jakie aplikacje potrzebujesz. ale naprawde sporo jest takich, ktore sa bardzo przydatne i sa kompletnie za darmo (czasem jedynie jest pasek reklamy). najlepiej sprawdz sobie strone Android market i poszukaj tych aplikacji, ktore Cie interesuja...
HTC ma nawigacje, ale jest ona platna. calkiem niezle sie sprawuje, ale nie jest to to samo, co Navigon. tym bym sie akurat nie sugerowal, bo nawigacja z google tez jest dobra. Najwieksza zaleta HTC to dobre sluchawki Beats Audio i SenseUI
A ja mam inne pytanie, zgubiłem telefon... Czy w Playu jest możliwość otrzymania duplikatu karty SIM od ręki ?
Poproszę o opinie na temat NOKIA 8800 scirocco
Panowie mam Problem z WiFi w telefonie Samsung Ch@t. Nie wiem jak sie połączyc z tym internetem (jebana neostrada) Wyszukuje mi liveboxa i kazało mi wpisac hasło,gdzies znalazłem ze hasło trzeba wpisac "admin" no wpisałem ale jak szuka wyskakuje mi błąd. Połączenie sie nie powiodło , błąd uwierzytelniania czy jakos tak. Co mam z tym zrobic zeby działało tak jak trzeba?
zalezy jakie aplikacje potrzebujesz. ale naprawde sporo jest takich, ktore sa bardzo przydatne i sa kompletnie za darmo (czasem jedynie jest pasek reklamy). najlepiej sprawdz sobie strone Android market i poszukaj tych aplikacji, ktore Cie interesuja...
HTC ma nawigacje, ale jest ona platna. calkiem niezle sie sprawuje, ale nie jest to to samo, co Navigon. tym bym sie akurat nie sugerowal, bo nawigacja z google tez jest dobra. Najwieksza zaleta HTC to dobre sluchawki Beats Audio i SenseUI
ja na sgs2 mam jedynie nawigacje google. Dziala calkiem ok. Tylko mapy na bieżąco sobie dosysa z neta. Ale jak ktos bieze taki telefon to przewaznie ma jakis pokazny pakiet internetu lub calkowicie bez limitu.
Na sklepiku sa jakies navigony do kupienia itp ale nie testowałem.
ja mam jeszcz Waze. calkiem niezla nawigacja, dziala podobnie do Google (internet), ale ma dodatkowo kamery, korki i remonty. nie jest moze najwygodniejsza w obsludze, ale dziala i jest za darmo :)
Chopy i jak z aplikacjami, iPhon (który odpadł) większość apl. miał płatnych.
Jak sie ma sprawa w HTC i Samsungu?
Duzo aplikacji przydatnych masz za darmo. Zazwyczaj jednak sa te wersie okrojone. Dobrym rozwiazaniem jest http://www.ipmart-forum.pl/ . Wszystkie aplikacje na wszystkie mozlliwe systemy za free.
Wgranie nawigacji na androida troszke zajmuje. Ja mam Sygica i zadowolony jestem.Niestety na chwile obecna nie ma na Androida najlepszej nawigacji- Automapy.
OK.iPhona wybiliści mi z głowy.
Szpicu albo Boll99, jak wygląda sprawa nawigacji w sgs2
Nawigacje tez smigaja, osobiscie zostalem przy Sygic Aura i z niej korzystam.
bralem z http://androidpolska.pl
Dzięki Chopy za wszyskie rady i odpowiedzi.
Ostatecznie, po waszych radach i licznych porównaniach zdecydowałem sie na HTC Sensation XE.Co prawda Samsung w większości testów wypadał odrobine lepiej i jest tańszy (kupywałem bez abonamentu), to HTC wydaje się poręczniejszy i obudowa ciut solidniejsza.Mimo, że jak pisałem audiofilem nie jestem, to walory dźwiękowe i słuchawki też miały wpływ na wybór.
Za 2-3 dni dostawa, wtedy się okaże...
Pewnie jakieś pytania się pojawią, to ewentualnie się dopytam co i jak.
Dziekówka i strzała.
abonamencik sim-only sobie jakis doloz do tego. najlepiej, jakby mial nielimitowany internet. na pewno sie cos ciekawego znajdzie
Panowie mam Problem z WiFi w telefonie Samsung Ch@t. Nie wiem jak sie połączyc z tym internetem (jebana neostrada) Wyszukuje mi liveboxa i kazało mi wpisac hasło,gdzies znalazłem ze hasło trzeba wpisac "admin" no wpisałem ale jak szuka wyskakuje mi błąd. Połączenie sie nie powiodło , błąd uwierzytelniania czy jakos tak. Co mam z tym zrobic zeby działało tak jak trzeba?
albo złe hasło wpisujesz, hasło admin może być do ustawień routera albo masz w ustawieniach routera włączone access list wtedy korzystać z neta mogą tylko osoby których mac adres wpisany jest na tej liście
więc sprawdź czy na pewno dobre hasło jak tak to wejdź do ustawień routera i albo wyłącz ta access list albo dodaj do listy swój adres mac telefonu
abonamencik sim-only sobie jakis doloz do tego. najlepiej, jakby mial nielimitowany internet. na pewno sie cos ciekawego znajdzie
Abonament mam ok z nielimitowanym internetem.Teraz kwestia z oswojeniem się, ale jak coś, to Was będe męczył:piwo:
jak cos bedziesz potrzebowal, to chetnie sluze pomoca
Jamnik91
31-10-2011, 18:33
Poproszę o opinie na temat: Nokia C7
Wiadomo kiedy na rynek polski ma wejsc Nokia Ashe 303?
g_londyn
02-11-2011, 19:58
htc hd2 touch do sprzedania, ang menu, komplet w dobrym stanie, cena do uzgodnienia na priv, pozdro
Jak wygląda sprawa z tefonami w marketach typu MediaMarkt/Saturn/ElectroWorld/RTVAGD itd. można sprawdzić dostępność modeli telefonów w ich ofercie? Numery telefonów? WWW? Jakoś nie chce mi się biegać po wszystkich sklepach w poszukiwaniu konkretnego modelu... telefon z końca 2010 roku, w sklepach internetowych jest łątwo dostępny - ale wole go dotknąc/zobaczyć na żywo itd.
Co za problem wklepac w szukajce "Saturn", "Mediamarkt" czy inne?
Masz strone np Saturna.
http://www.saturnpolska.com/
Co za problem wklepac w szukajce "Saturn", "Mediamarkt" czy inne?
Masz strone np Saturna.
http://www.saturnpolska.com/
taki problem ze nie widze cen.nie podaja zadnych cen oprocz produktow ,ktore maja w promocji.
Jak wygląda sprawa z tefonami w marketach typu MediaMarkt/Saturn/ElectroWorld/RTVAGD itd. można sprawdzić dostępność modeli telefonów w ich ofercie? Numery telefonów? WWW? Jakoś nie chce mi się biegać po wszystkich sklepach w poszukiwaniu konkretnego modelu... telefon z końca 2010 roku, w sklepach internetowych jest łątwo dostępny - ale wole go dotknąc/zobaczyć na żywo itd.
Ja dzwonilem po saturnach i innych rtv, w media markcie nawet zjechali mi z ceny.
Ktoś miał do czynienia z Samsungiem 1130B Solid?
Wczoraj przyszedł mój HTC sensation xe ...
Tak jak pisaliście, rozmiar działa tylko naw plus. Dźwięk naprawdę konkretny, słuchawki które były w komplecie super jakosci.
Musze trochę nad nim posiedzieć i wgryzc sie w jego możliwości, a jest czym sie pobawić.
Tutaj pierwsze pytanie: jakie aplikacje polecacie?
Wczoraj wgralem skype i chula, pewnie jakieś by albo aqq.
Potrzebowałbym coś do oglądania filmów i coś do gierek, bo w robocie coś robić trzeba ;)
Generalnie doradźcie co jeszcze może sie przydać?
Wczoraj przyszedł mój HTC sensation xe ...
Tak jak pisaliście, rozmiar działa tylko naw plus. Dźwięk naprawdę konkretny, słuchawki które były w komplecie super jakosci.
Musze trochę nad nim posiedzieć i wgryzc sie w jego możliwości, a jest czym sie pobawić.
Tutaj pierwsze pytanie: jakie aplikacje polecacie?
Wczoraj wgralem skype i chula, pewnie jakieś by albo aqq.
Potrzebowałbym coś do oglądania filmów i coś do gierek, bo w robocie coś robić trzeba ;)
Generalnie doradźcie co jeszcze może sie przydać?
Angry birds i masz co robic w robocie do konca roku :cham:
Angry birds i masz co robic w robocie do konca roku :cham:
Poszło... I takim, to sposobem chop mo co w robocie robić ;)
Proszę o więcej, bo przy mojej robocie
za tydzień będzie po złych ptakach.
Jak taki szybki jestes to polecam gierke Alchemy. Polega to na laczeniu elementow w celu uzyskania czegos nowego. Zaczyna sie od: ognia, wody, powietrza i ziemi.
Z przydatnych aplikacji to np Livescore
PS. Angry birds seasons sobie jeszcze zapodaj
z gierek masz angry birds za free
filmy - YT
polecam Handcent SMS do smsow - duzo lepsza aplikacja, niz standardowa. mozna w niej wlaczyc zamienianie sms na mms, jak jest wiadomosc za dluga
Widgedsoid - ma kilka przydatnych widgetow
Waze - dora nawigacja online
jeszcze zobacze czego uzywam, a da sie polecic. gratulacje, tez bym takiego chcial, ale jestem skazany na Desire HD przez jeszcze troche ponad rok :)
g_londyn
03-11-2011, 13:48
pooceq nigdy nie jestes skazany :) sprzedaj i kup nowy :) htc juz zdazylo XL wypuscic ale jest gorszy od XE. XE naprawde wymiata a dodatek beats audio masakra ..
to fakt, na razie jednak bede musial na nowe zeby zbierac, bo mi sie zachcialo skakac na rowerze, a wspanialy NHS mostkow (ani tym bardziej implantow) nie refunduje
pomyslalbym nad tym w sumie, ale DHD jest naprawde zajebisty i ciezko mi czegokolwiek wiecej wymagac od telefonu... no ok, moglby miec kamere z przodu :)
Jak taki szybki jestes to polecam gierke Alchemy. Polega to na laczeniu elementow w celu uzyskania czegos nowego. Zaczyna sie od: ognia, wody, powietrza i ziemi.
Z przydatnych aplikacji to np Livescore
PS. Angry birds seasons sobie jeszcze zapodaj
Tu nie chodzi o szybkość, a o ilość czasu "do zabicia" w robocie.
Livescore to raczej obowiązek ;)
pooceq nigdy nie jestes skazany :) sprzedaj i kup nowy :) htc juz zdazylo XL wypuscic ale jest gorszy od XE. XE naprawde wymiata a dodatek beats audio masakra ..
Co fakt, to fakt, G a Ty masz telefon ino do muzy, czy Ci klawisz do odbierania sie zjebal:cham:
Dzięki pooceq ;)
g_londyn
03-11-2011, 14:48
M jak robia to nie odbieram ..a pozniej to juz skleroza .. wiec sms najlepszy
Pooceq zeby rob w Polsce :)
Oko G.
Mom nadzieja, że pojutrze dosz rada ;)
Dzięki pooceq ;)
nie ma za co
do zabicia czasu polecam tez gre Apparatus - choc niestety platna jest (ok £2), ale jak ktos ma zaciecie do konstruowania rzeczy, to da sporo rozrywki
Pooceq zeby rob w Polsce :)
wiem, wiem. na razie nie moge za bardzo jeszcze, wiec zostaje sztuczna szczeka z NHS. jak ogarne kase i mi sie wszystko zagoi, to bede kombinowal... niestety bedzie to droga zabawa
http://allegro.pl/samsung-gt-b7610-omnia-pro-kurier-gratis-i1905634820.html
Nie chce ktoś kupić takiego telefonu? używanego?
Miałem go nówkę, używałem go może z rok czasu i leży od 3 miechów w szufladzie.
Stan dobry. Na wyświetlaczu była folia ochronna. Jedyne zadrapania sa na rogu telefonu koło rysika. Sprzedaje go bo przesiadłem się na androida a tam jest Windows. Dużym plusem tego telefonu była obsługa Automapy i działała świetnie.
Cena wywoławcza 400 zł. Myślę, ze to nie za dużo.
Jaka sięc jest lepsza T-Mobile czy Play (obonament)
Chodzi mi o ucziciwość w rachunku, zasięg/dochodzenie esów, serwis itd. nie pytam się o ceny abonamentu po to sobie już sprawdziłem :P
Byłbym wdzięczny za wszelkie "donosy" na podane sieci ;]
T-Mobile wg mnie lepszy. Play może Ci w każdej chwili zmienić cennik, do tego trochę słabo z zasięgiem było (nie wiem jak teraz, ale u mnie w mieszkaniu nie wszędzie był).
Jamnik91
07-11-2011, 12:12
Sprzedam Nokie x3-00 + pudelko( caly komplet ładowarka itd) tanio! Zdjecia na pw
PILNE :)
PILNIE sprzedam:
http://www.nokia.pl/PRODUCT_METADATA_0/Products/Phones/N-series/N8/Images_New/nokia_n8_light_silver_front_400x400.png
NOKIA N8 - cały komplet, chyba jest jeszcze na gwarancji.
cena: 650 zł.
ATEST - nie wiem czy jeszcze aktualne Twoje pytanie o NOKIE 8800, jeśli tak to nie polecam.
nie wiem jak Ty użytkujesz telefon ale ja raczej nie szanuję, często łażę po budowach itd. i po pół roku użytkowania zaczęły wypadać mi klawisze.
miałem go jakieś 2 lata temu.
wytrzymałem z nim niecały rok.
T-Mobile wg mnie lepszy. Play może Ci w każdej chwili zmienić cennik, do tego trochę słabo z zasięgiem było (nie wiem jak teraz, ale u mnie w mieszkaniu nie wszędzie był).
Mozesz rozwinąć co to znaczy ze moze zmienic cennik, cennik czego i jaki wpływ ma to na klienta, który ma podpisany aneks ?
nawet jak ci cos zmienia to mozesz se odstapic od umowy
oferte ma napewno lepsza play,gorzej z zasiegiem
kagan_sk
07-11-2011, 21:53
z zasięgiem to jest różnie w zależności od pokrycia,
a w ostatni łikend t-mobile miał problemy w kilku województwach (północnych) więc na chwilę obecną każdy jest nieprzewidywalny :)
kuleczka
08-11-2011, 22:45
Witajcie
Jestem już w Play, ale komórkę mam z Plusa. Czy ktoś z was wie jak można skonfigurować komórkę Nokia 2700 classic? Bo na dole po włożeniu karty Play widnieje nadal plus.pl. Pozdrawiam i życzę miłej nocki. Dobranoc :)
Mamy na forum kogoś kto naprawi mi głośniczek w nokii 6210 navigator taniej niż w serwisach? Coś sie stało, że raz działa, raz nie... jakby jakieś luzy na stykach - takie mam wrażenie.
Proszę o opinie o telefonach :
1.Samsung Galaxy Gio
2.Samsung Galaxy Mini
Na iphone4 dostane darmowa nawigacje działającą offline??
19FanGieKSy64
12-11-2011, 14:25
Co lepsze
Samsung Galaxy mini
czy
Sony-Ericsson XPERIA X10 mini pro
GieKSiarz(BGW)
12-11-2011, 22:13
A co możecie powiedzieć o noki N8? Wady, zalety?
A co możecie powiedzieć o noki N8? Wady, zalety?
Symbian- odpada!
Nie oplaca sie brac telefonow z symbianem juz.
Chyba,ze zalezy Ci na aparacie foto w telefonie- bierz wtedy w ciemno.
Sam tel drogi, kiepskie bebechy. Strata kasy.
GieKSiarz(BGW)
13-11-2011, 20:33
dzięki :)
Jest w ogole jakiś tańszy abonament (do 40 zł) aby w nim były darmowe minuty i esemesy DO WSZYSTKICH sieci?
Narazie T-Mobile spełnia te warunki, tylko że oni olewają Play i mają darmowe minuty do "wszystkich sieci" oprócz Play... bezsens
Czy ktoś z was wie jak można skonfigurować komórkę Nokia 2700 classic? Bo na dole po włożeniu karty Play widnieje nadal plus.pl
Nie jestem pewien, czy w ustawieniach w telefonie tego nie zmienisz. Jak nie, to musisz zmienić soft na niebrandowany.
Narazie T-Mobile spełnia te warunki, tylko że oni olewają Play i mają darmowe minuty do "wszystkich sieci" oprócz Play... bezsens
Nie ma czegoś takiego, że do wszystkich :)
Wszyscy olewają Play z wiadomych przyczyn :)
Nie ma czegoś takiego, że do wszystkich :)
Wszyscy olewają Play z wiadomych przyczyn :)
Teraz z ciekawości sprawdziłem sobie oferte Play Fresh, za 30 zł doładowanie dostaje 1000 esemesów do wszystkich sieci, do tego zostaje mi te 30 zł z doładowania co daje ponad 100 minut rozmów... (30zł = 1000 sms, 100 min) Oferta bardzo korzystna biorąc pod uwagę ze to jest oferta na karte (niezależność), nawet lepsza niż abonamenty z innych sieci, play sieka konkurencje
liczyłem, że Play wykluczasz bo ludzie chyba tylko między 3 firmami wybierają - Orange, Play i T-Mobile. Play ma najtaniej do wszystkich i to jest na +, ale niestety do Ciebie maja drozej i to jest - bo musisz oddzwaniać:hihi: Play oferuje najlepsze warunki i ja jakbym mial wybierac to tylko miedzy Play i T-Mobile.
Jak tak czytam o tych ofertach, to sie nadziwic nie moge jak oni was rzna. Ale ktos musi placic, zeby w innym kraju mieli fajne oferty.
Dla przykladu. Siec w ktorej ja jestem, w ofercie na karte ma nielimitowane smsy (od kwoty £10 doladowania), a od £15 miesiecznie doladowania maja nielimitowane minuty do tej samej sieci.
Chudy NFG
15-11-2011, 19:10
Jak tak czytam o tych ofertach, to sie nadziwic nie moge jak oni was rzna. Ale ktos musi placic, zeby w innym kraju mieli fajne oferty.
Dla przykladu. Siec w ktorej ja jestem, w ofercie na karte ma nielimitowane smsy (od kwoty 10 doladowania), a od 15 miesiecznie doladowania maja nielimitowane minuty do tej samej sieci.
czyzby o2 ... Ja mam za 37 funtow miesiecznie 3200 minut plus 1gb netu ... Do tego do pl dzwonie na stacjonarne za 1p a na komorki po 4p
Tak, o2, ale ja i tak mam abonament
19piotrek64
20-11-2011, 14:28
Gdzie ściagne tanio simlocka z Samsunga Avilli ?
ma ktoś iPhone 4? jak sie sprawuje? jakieś minusy? planuje na dniach kupić telefon i w gre wchodzi właśnie iPhone 4 lub Samsung galaxy S II. Która opcja lepsza? dzięki za wszytskie odpowiedzi :)
ja mogę z czystym sumieniem polecić SGS II.
jedyny minus to ładowanie co 24h przy włączonych non stop pakietach danych, pocztą firmową, gmailu i FB z synchronizacją.
a w grudniu ma wyjść IceCream Sandwich na SGS II.
i często są aktualizacje romów a ich instalacja jest łatwa i bezproblemowa.
simlocka też da się ściągnąć za free z tego telefonu.
a to jeszcze jakby ktoś mógł sie wypowiedziec na temat iphona, szczególnie o baterii i jej koniecznosci wymiany w serwisie apple...
który telefon wybrać na androidzie taryfa all inclusive 85:
http://www.play.pl/pl/telefony/Telefony_mnp/index.html#
myślałem o HTC Wildfire S albo Samsung Galaxy S Plus tylko czy wart jest te 300 różnicy?
PS. Jak by ktoś przenosił numer do play niech da znać, potrzebuje 1 osoby, na pewno się dogadamy...
edit:
zapomniałem dodać. musi być gps.
z tej oferty to Desire Z albo Desire zwykly... sa o wiele lepsze, niz Wildfire
nie uzywalem tego Galaxy, ale wyglada niezwykle ciekawie i mysle, ze warto by bylo doplacic
damiann37
28-11-2011, 19:19
ale tam sa dziwne ceny Galaxy S + tańszy od zwykłej S
Ktoś wie jak wyłączyć usługę "Wieczory i weekendy" w mixie na doładowania w T-mobile? Szukałam na stronie ale albo jestem ślepa albo nic tam nie ma.
w itaktak.pl mozna to zrobic, musisz sie ino tam zalogowac, reszte z pewnoscia sama znajdziesz;)
No właśnie nawet po zalogowaniu takiej opcji nie było. Zadzwoniłam do Biura Obsługi i wyłączyli to cholerstwo (mam nadzieję).
Ale dzięki ;-)
Jak zrobić żeby telefon nie musiał być połączony z netem przy odbieraniu MMS'ów? Telefon to Galaxy S
Mam MMS'y skonfigurowane, ale nie dochodzą. Dopiero po włączeniu przesyła danych MMS'a da się otworzyć ale kase bierze.
musi być włączone pobieranie danych aby ściągnąć MMSa
No właśnie nawet po zalogowaniu takiej opcji nie było. Zadzwoniłam do Biura Obsługi i wyłączyli to cholerstwo (mam nadzieję).
Ale dzięki ;-)
Wyslij numer na priv, sprawdze, czy masz juz wyłączoną.
Samsung Gio (S5660) czy Samsun Galaxy Mini , który wybrać i dlaczego ? Jakie macie o nich opinie ?
O gio nic Ci nie powiem ale Mini ma bardzo dużo ludzi i ogólnie jak do mnie przychodzą (pracuje w punkcie GSM) to na niego nie narzekają. Telefon w miarę tani, ma androida, dobre bebechy, jest przejrzysty, funkcjonalny ot taki Galaxy s II dla ubogich :)
PS. http://www.youtube.com/watch?v=gM5rLV56afo
kupię nokia 500 bez simlocka nowa na gw w atrakcyjnej cenie.
Telefon w miarę tani, ma androida, dobre bebechy, jest przejrzysty, funkcjonalny ot taki Galaxy s II dla ubogich :)
tylko dwie pierwsze cechy to prawda... jest on dobry jedynie, jak ktos szuka taniego telefonu i nie oczekuje od niego za duzo... (na przyklad wyraznego ekranu, czy dobrej reakcji na dotyk)
Rozwiązanie: http://allegro.pl/samsung-s8500-wave-gwar-24m-ce-szybka-wysylka-i1959642877.html
Dla mnie bajer telefon, wyświetlacz miazga tylko że nie badałem w nim tego bada ale podobno nawet lepszy niż android.
ale podobno nawet lepszy niż android
nie wiem skad bierzesz swoje informacje, ale zanim wyglosisz jakas opinie, to warto sie tematem choc troche zainteresowac...
Bada moze nie jest zlym systemem, ale wybor aplikacji wola o pomste do nieba... ze 3 gry i jakies 2 programy uzytkowe... nawet Skype nie ma na niego.
Poza tym Wave to calikiem niezly telefon, ale ciezko go do kategorii "Smartfonow" zakwalifikowac, bo tak naprawde nie ma do niego oprogramowania. a szkoda, bo procesor jest ten sam, co w pierwszym Galaxy, czyli calkiem dobry sprzet siedzi w srodku. Ekran tez ma swietny (jak ktos lubi AMOLEDy, ja nie jestem w 100% do nich przekonany)
Powiem Ci że informacje jakie mam to są wrażenia od klientów którzy na co dzień używają tego systemu i po jednej takiej rozmowie z pewnym miłym panem wysnułem stwierdzenie że "podobno jest lepszy"
bada taka kupa, tak jak pisał pooceq, system nierozwinięty pod względem aplikacji, odejdzie tak szybko jak szybko powstał, kilka telefonów pewnie jeszcze na nim wyjdzie, ale bez rewelacji.
w takim razie napisz, na czym ta domniemana lepszosc ma niby polegac? na tym , ze nie ma wogole aplikacji do niego?
Wave ma trzy zalety: niezly wyswietlacz, szybkosc dzialania i w miare dlugi czas pracy na baterii... ale dwie ostatnie wynikaja w zasadzie z najwiekszej wady tego systemu, czyli niemozliwosci obciazenia (calkiem dobrego) procesora!
podaj jakies swoje argumenty, bo kontakt werbalny z jakims milym (i anonimowym) panem, to nie jest zaden argument
SAŁEK, Wave II to chyba ostatni, jaki wyszedl na tym systemie... to bylo jakis rok temu, wiec mozna spokojnie zalozyc, ze smierc tego wynalazku juz nastapila...
oo, sorry... Samsung sie jeszcze nie poddal i przymierza sie do Bada 2.0, ktory bedzie juz mial cechy porzadnego systemu (VoIP, multitasking, HTML5 i Flash)... tylko pytanie brzmi: po co, skoro na rynku sa juz systemy, ktore to od dawna oferuja? watpie, ze zdobedzie to popularnosc, ale dodatkowa konkurencja powinna pomoc w rozwoju Androida i iOS...
Samsung wypuścił teraz wave III na badzie, ale co z tego :) Tak samo Nokia zrobiła z maemo a teraz z meego, robią system a dbają w małym stopniu o niego.
Samsung ma pewnie jakies nadzieje na ten system... Nokia wiedziala, ze nie bedzie MeeGo rozwijac, wiec wypuszczanie telefonu na tym systemie bylo troche dziwne... troche szkoda, bo wyglada na to, ze jest to naprawde swietny system
@pooceq Ja napisałem już w 1 poście że " nie badałem w nim tego bada ale podobno nawet lepszy niż android." więc sam powinieneś się domyślić że nie będę miał własnych argumentów...
no skoro sam mowisz, ze sie nie znasz na temacie, to dlaczego zajmujesz stanowisko? skoro ktos pisze jakas opinie, to ja domyslam sie, ze cokolwiek wie na ten temat, a slowo "podobno" nie jest wytlumaczeniem
Do sprzedania Samsung Galaxy S plus
http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-plus-nowy-i1979315138.html
Nówka odebrany w piątek z T-Mobile
Do sprzedania w czwartek: Nokia 500, nowka z Playa.
500zł.
Ktoś robi w PLAY i przedłuża umowy telefonicznie? Jak jest ktoś taki proszę o PW.
FranklinWNC
06-12-2011, 21:26
Wie ktoś cos wiecej na temat kupna PLAY przez Orange?
Wlasnie przeczytalem czyjś post na ten temat ale po przeszukaniu kilku stron w internecie jedyne co znajduje do zrodla z 2010 roku i starsze. Gdzie mozna o tym poczyac? czy to pewne? co to zmienia?
Toczmek89
06-12-2011, 21:51
Wie ktoś cos wiecej na temat kupna PLAY przez Orange?
Wlasnie przeczytalem czyjś post na ten temat ale po przeszukaniu kilku stron w internecie jedyne co znajduje do zrodla z 2010 roku i starsze. Gdzie mozna o tym poczyac? czy to pewne? co to zmienia?
ja to napisalem z pewnym dystansem do tego :) otoz babka na szkoleniu z innej sieci ( czyli wiadomo, konkurencja) mowila z przekonaniem ze play uzyskal planowana ilosc klientow i wystawil sie na sprzedaz, na zasadzie kto da wiecej. Orange ponoc dalo najwiecej i czekaja na jakies potwierdzenia w UIK? czy jakos tak. Trzymaja to w scislej tajemnicy, bo ludzie raczej by nie byli chetni przedluzenia umowy. Babka tez z 100% przekonaniem twierdzila ze w umowach maja jakis zapisek ze oni moga kiedy chca podwyzszyc plan taryfowy, ale abonamentu nie moga tykac. Osobiscie nie widzialem zadnej umowy, wiec luzno, niech sie nikt ze mna nie wykloca :)
ja osobiscie podszedlem do tego z dystansem bo sie na tym nie znam dokladnie. Mimo wszystko bogatszy o taka wiedze czy tam ploty poczekalbym te 2,3 tygodnie, w ktorych niby sprawa sie ma wyjasnic
skoro jakas pierwsza lepsza babka ze szkolenia ma takie info to by juz bylo 1000 informacji w necie o tym jak znam zycie.Pozatym nie mozna zmienic warunkow umowy,nawet jak operator zmieni to mozna sobie rozwiazac umowe bo to chyba zapewnia jakis urzad konsumenta czy cos takiego.Play pochytal sobie roaming krajowy orange na wschodzie kraju moze stad te plotki no i koncza sie plejowi konkurencyjne stawki MTR czyli po malu oferty innych sieci zaczynaja sie rownac z tym co play dawal juz dawno
Sprzedam Samsung Omnia HD komplet bez simlocka za 450zl stan bardzo dobry.
Sprzedam Nokie 5140i sluchawki org i ladowarka za 50 zl
Do sprzedania Sony Ericsson Xperia Neo V
Nówka z salonu wczoraj odebrana.
http://allegro.pl/sony-ericsson-xperia-neo-v-nowy-z-salonu-i1996636860.html
Dla forumowiczów cena niższa o 50pln.
Zapraszam.
No właśnie nie wiem jak to jest z tym play orange ale ja mam playa abonament i w mojej robocie niemam zasięgu z playa tylko w niektórych miejscach bo na halach są tylko nadajniki z oranga a od trzech dni niedość że mom z playa to widnieje mi też orange pl ?? mam avile i poprostu mam PLAY i ORANGE PL ale nie wiem o co chodzi i zasięg na full i właśnie mi się przypomniało że ktoś coś tu wspominał o kupnie playa przez orange i se pomyślałem że jak kupili to i zasieg wciepli do nadajników no ale to za szybko raczej ? ktoś wie dlaczego mogą mi się wdupcać dwa infa od dwóch róznych operatorów ze zasiegiem od trzech lat nigdy ze nie mioł a terozz pakiet full.
Play chyba pdopisal umowe z Oragne na korzystanie z ich nadajnikow.
Play chyba pdopisal umowe z Oragne na korzystanie z ich nadajnikow.
dokładnie!
Orange udostępni sieć użytkownikom Play, gdy ci stracą zasięg
W ciągu najbliższych kilku tygodni klienci Play zyskają dostęp do sieci Orange w przypadku braku zasięgu sieci własnej, szczególnie na terenach słabiej zaludnionych.
Tam gdzie Play traci zasięg, wspomoże go Orange
Operatorzy podpisali aneks do umowy o roamingu krajowym, który znacznie zwiększa wielkość ruchu wykonywanego przez klientów PLAY, jaka będzie obsługiwana przez sieć Orange. Umowa została podpisana w lipcu 2010 r. Do tej pory jednak, ruch klientów Play odbywający się z wykorzystaniem sieci radiowej Orange był relatywnie niewielki i ograniczony terytorialnie.
Korzystając z możliwości jakie daje konkurencja na rynku hurtowym, obie strony postanowiły rozszerzyć współpracę i podpisały w listopadzie 2011 r. aneks do umowy, w wyniku którego znacznie zwiększy się wielkość ruchu telekomunikacyjnego klientów Play obsługiwanego przez sieć Oragne. Pozwoli to operatorowi sieci Play zdywersyfikować swoje usługi realizowane za pomocą roamingu krajowego i lepiej zarządzać jego kosztami. Klienci Play zyskają możliwość korzystania z sieci aż trzech operatorów
Proces technicznego wdrażania ustaleń między operatorami potrwa kilka najbliższych tygodni. Uruchomienie dostępu do sieci Orange zostanie zrealizowane w sposób nie wymagający żadnych zmian w telefonach, ani na kontach abonenckich klientów sieci Play.
http://www.chip.pl/news/internet-i-sieci/telefonia/2011/11/orange-udostepni-siec-uzytkownikom-play-gdy-ci-straca-zasieg
http://allegro.pl/nokia-5310-xpressmusic-2gb-bcm-stan-bd-polecam-i1998986833.html
sprzedam taki telefon caly komplet 100zl bez simlocka
SPRZEDAM SONY ERICSSON X8 uzywany bez simlcoka na rocznej gwarancji 250zł
Dzien dobry mieszkam na Wełnowcu , dzis mam do zaoferowania Sony Ericsson XPERIA X8 , cena to 300 zł ale zawsze mozemy sie dogadac , telefon posiada na obudowie tylnej slady uzywania ( normalne ) telefon posiada gwarancje do stycznia 2013r. wszystkie papiery mam .
W zestawie : telefon , pudelko , ladowarka , kabel USB , karta pamieci 2GB , w razie pytan pisac 510105244 lub na gg 9652402 z gory dziekuje i na 110 % sie dogadamy
MoDy BrW
16-12-2011, 14:10
chopcy ktory telefon lepszy Se txt pro, czy Se txt ??
loki266666
16-12-2011, 14:10
W środę dostaję z Orange telefon Sony Ericsson Xperia NeoV. Cena jaka mnie za niego interesuje to 700zł. Chętni pisać na PW lub na nr gadu 9116131
Kupię to paru dyszek dowolny, sprawny telefon.
Do dzwonienia i SMS + dobrze by były jakby karta pamięci i MP3 było. :)
Szkielet
23-12-2011, 09:09
Panowie jaki polecacie telefon za mniej więcej 4 stówki??
Jaka różnica mieszy SG Mini a SG Y?
co do gabarytów to bardzo podobne, ale może ktos miał styczność i co by polecił bardziej?
mlody_1964
28-12-2011, 12:06
Wymieniał ktoś gniazdo fastport w Sony Ericssonie? Gdzie w Katowicach będzie najtaniej?
Jaka różnica mieszy SG Mini a SG Y?
co do gabarytów to bardzo podobne, ale może ktos miał styczność i co by polecił bardziej?
w mini masz lepszy i większy wyświetlacz, aparatem sie również różnia, ale za to Y jest tańszy o połowe ...
dzięki za opinie. Padło jednak na GIO :)
możesz byc troche rozczarowany baterią
zobaczymy, właśnie ją docieram.
szukam telefonu z WIFI, koło 500zł, najlepiej Nokia, choć ostatnio zastanawiałem się nad Samsungiem. Ktoś coś poleci?
szukam telefonu z WIFI, koło 500zł, najlepiej Nokia, choć ostatnio zastanawiałem się nad Samsungiem. Ktoś coś poleci?
e52 :)
bateria wymiata :P
tzn ile Ci trzyma? :jezor: konkretna propozycja do rozważenia :zabki:
a ktoś używa może Nokii 500 i się wypowie?
Moja baba. Najszybsza jesli chodzi o dotykowy panel. O baterii ciezko mi sie wypowiedziec, bo malo dzwoni.
Fajna jest opcja z radiem internetowym, chyba kilkanascie, jak nie klilkadziesiat stacji radiowych.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.