View Full Version : Telefony komórkowe
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
Moja baba. Najszybsza jesli chodzi o dotykowy panel. O baterii ciezko mi sie wypowiedziec, bo malo dzwoni.
Fajna jest opcja z radiem internetowym, chyba kilkanascie, jak nie klilkadziesiat stacji radiowych.
radio internetowe ma kazda komorka z andkiem wiec az taka zaleta to nie jest ;)
(wystarczy z marketu aplikacje zassac)
Do sprzedania dwie półroczne Xperie X8 (jedna biała, druga czarna), oczywiście cały komplet, pudełko, gwarancja etc. Stan bardzo dobry.
[QUOTE=MiRO;541410]tzn ile Ci trzyma? :jezor: konkretna propozycja do rozważenia :zabki:
a ktoś używa może Nokii 500 i się wypowie
proponuje Ci Galaxy Ace (do 500 moze Ci sie uda kupic) po tyg uzywania smiga wszystko ok tylko bateria lipa 1dzien max przy graniu-wi fi-i zakupach w markecie.
tzn ile Ci trzyma? :jezor: konkretna propozycja do rozważenia :zabki:
zależy jak często używasz :P na początku do tygodnia powinna spokojnie dociągnąć :)
ps. w ogóle to telefon z symbianem, ale mi to w ogóle nie przeszkadza.
a co do tego radia internetowego to w powyższym modelu też jest. Po prostu wybierasz zamiast normalnego katalog internetowy i wyświetla Ci milion pińćset stacji. Ale do tej funksji lepiej mieć połączenie przez wifi :P
proponuje Ci Galaxy Ace (do 500 moze Ci sie uda kupic) po tyg uzywania smiga wszystko ok tylko bateria lipa 1dzien max przy graniu-wi fi-i zakupach w markecie.
to akurat norma w tych telefonach , ja tez od niedawna mam tyle ze GIO, jestem włąśnie przed skalibrowaniem baterii i mam nadzieje ze to ją troche wzmocni.
Posiadaczom abonamentu w PLAY'u polecam sprawdzić sobie ile będą mieli dopłaty do rachunku za noworoczne życzenia, bo w ich regulaminie jest taki zapis, że od 23:59 ostatniego dnia miesiąca, przez jakiś czas (nie pamiętam dokładnie, trochę temu już to czytałem) powiedzmy, że godzinę, wszystkie koszty rozmów i sms'ów są naliczane poza abonament.
Jest to taki ich "czas przejścia" ze starego okresu rozliczeniowego, na nowy. Przeważnie się tego nie zauważa, bo mało kiedy się zdarzy, że akurat na koniec miesiąca w środku nocy, po 24 do kogoś dzwonimy, ale jest to szczególnie "uciążliwe" właśnie w Nowy Rok.
Mi za jedną krótką rozmowę naliczyło 2zł z tego co widzę.
A to chujaszki...
Na szczęście nie każdy ma okres rozliczeniowy od pierwszego.
konczy sie mi teraz umowa w dawnej erze.chuja mi daja.czytalem ze idzie wiecej dostac poprzez serwis utrzymania klienta.wiec mam pytanie.jak idzie do nich napisac czy z nimi pogadac bo babka,ktora do mnie dzwonila z oferta powiedziala ,ze takiego dzialu to oni nie maja.
Niech ktoś jeszcze odpowie, ale wiem że przekierowywali do tego działu ( nie wiem czy ta sieć tak ma), gdy dzwoniłeś mówiąc, że chcesz zrezygnować z umowy
Mam problem z Xperia X10 mini
Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów. Ja inne dostaję, mi niestety przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje "wysyłanie", które nigdy nie dochodzi do skutku :) Z innych forów już wyczytałam, że chodzi o numer centrum sms. Okazało się, że w ogóle nie jest on u mnie wpisany, jednak gdy próbuję go wpisać, wyskakuje mi error. Miał ktoś podobny problem?
Ja z X10 mini pro jak miałem jakieś problemy tego typu to wystarczało wyłączyć i włączyć ponownie - rzadko, ale się zdarzało, że w domu gubił mi zasięg.
Baudolino
02-01-2012, 14:54
Sprzedam nową Nokię E52 z darmową nawigacją.
Telefon gada w Orange, ma wszystkie papiery, gwarancję i dowód zakupu.
cena: 500pln
Właśnie w zasięgu problem nie leży - jest pełno. Czy rzeczywiście jest możliwe, że to karta sim jest za stara i telefon przestal współpracować? Co prawda mam ją już prawie 10 lat, ale nigdy wcześniej problemów nie było :) A takie opinie wyczytałam. No i czy jak nie mam już kodu PUK, to będą w stanie mi wyrobić duplikat karty?
Ma ktoś jakieś kody lub ' prezent ' nie wykorzystany na esy do orange? :) pw.
Czy ktoś z osób używających telefon z androidem ma problem z lagami?
(W moim przypadku jest to Xperia x10)
W czym problem:
- zacina się
- nie mogę odblokować koma (pasek mi nie dochodzi do końca i tak się przewija w prawo i w lewo)
- nie mogę odebrać telefonu (j/w)
- przy pisaniu esów wyskakują różne inne niż chce literki, kasują się etc
Częstotliwość w/w - chyba każdego dnia się co najmniej raz tak zrobi (któreś z w/w).
Soft - najnowszy 2.3
Może być to wina typowo sprzętowa, w sensie spowodowana np. upadkiem jakimś?
Wirus?
FANFOOTBALL
11-01-2012, 06:58
Czy ktoś z osób używających telefon z androidem ma problem z lagami?
(W moim przypadku jest to Xperia x10)
W czym problem:
- zacina się
- nie mogę odblokować koma (pasek mi nie dochodzi do końca i tak się przewija w prawo i w lewo)
- nie mogę odebrać telefonu (j/w)
- przy pisaniu esów wyskakują różne inne niż chce literki, kasują się etc
Częstotliwość w/w - chyba każdego dnia się co najmniej raz tak zrobi (któreś z w/w).
Soft - najnowszy 2.3
Może być to wina typowo sprzętowa, w sensie spowodowana np. upadkiem jakimś?
Wirus?
Kumpel ma ten sam telefon i identyczny problem jak u Ciebie występuje.
Potrzebuje kupić telefon dla seniora, ma mieć duży wyświetlacz, duże klawisze, bez zbędnych bajerów, może ktoś polecić jakiś konkretny model, bo widzę ze na allegro jest tego masa.
mam tego nowego sony ericson walkman.mam pytanie co do baterii.w ogole nie chodze po necie,nie gram,max jakies 10-15 min rozmow dziennie i kilka sms,a bateria trzyma mi jeden dzien i to z bieda.mozna reklamowac ze cos jest nie tak czy po prostu ten tel tak ma.
A formatowałeś baterię po odebraniu?
A tak co do telefonów, wypowiem się.
Dużo było spekulacji nt. Androida i Symbiana.
Wszyscy mówili, że Android niszczy systemy Nokii.
Od niedawna posiadam Nokie 500, wybrałem ją spośród HTC WILDIFRE S, CHA CHA, i Galaxy 551...
Nie mam zastrzeżeń zbytnio żadnych, może jedna wada, że nie ma lampy błyskowej/latarki ale jest mowa o systemie.
Aplikacji także nie brakuje w sklepie OVI czy internecie..
Jednak żeby zainstalować niektóre rzeczy, trzeba złamać system, ale w to się nie bawię..
dodatkowo w lutym wychodzi nowy system, Nokia Belle, który zastąpi Symbiana.
Czekam na aktualizację.. co do telefonu OK.
500? przeciez gdy sie tym bawilem to to bylo powolne w chuj,nawet proste gierki potrafily przymulic pomimo 1ghz procka.Aparat jak na 5mpx tez tandeta,ale wiekszosc telefonow tak ma,ze k800 je zjada i wypluwa
borg zmniejsz jasność ekranu
Mam zawaloną całą pamięć tele i karty i śmiga konkretnie, gierki też bez zarzutu...
Toczmek89
16-01-2012, 22:01
z tego co slyszalem to nokia 500 to jeden z chujowszych smartfonow przez to ze jest w nim mega dobry sprzet a dziala jak krew z nosa.. i ponoc angry birds nie chodzi! :cham: a to tragedia :cham:
A formatowałeś baterię po odebraniu?
podobno tych nowych baterii sie juz nie formatuje.
podobno tych nowych baterii sie juz nie formatuje.
niby tak, ale każdy sprzedawca doradza jednak dla bezpieczeństwa sformatować
z tego co slyszalem to nokia 500 to jeden z chujowszych smartfonow przez to ze jest w nim mega dobry sprzet a dziala jak krew z nosa.. i ponoc angry birds nie chodzi! :cham: a to tragedia :cham:
Nie wiem, nie mówię, że jest super ogółem, mam go tydzień i zero zastrzeżeń.
Co do Angry Birds to są i działają bez problemu.
Toczmek89
17-01-2012, 22:41
Nie wiem, nie mówię, że jest super ogółem, mam go tydzień i zero zastrzeżeń.
Co do Angry Birds to są i działają bez problemu.
oszukaly mnie chuje w takim razie!
bawilem sie ta Nokia 500 przez tydzien.powiem ze fajny telefon.mam teraz tel na androidzie ale nie zauwazylem by symbian byl gorszy.
Lars Ulrich
18-01-2012, 14:27
Chopy, usłyszałem o usłudze skarbonka w orange, wszedłem na konto i faktycznie mi się nazbierało nieźle, chcialem przelać i ni chuja się nie da, pokazuje mi komunikat, że nie mam wystarczających środków ...
Marcin DM
23-01-2012, 02:15
Jest na forum jakiś spec, lub ma ktoś znajomego z serwisem naprawy telefonów? Muszę wymienić obudowę + wyświetlacz i poskładać slider w Nokii N95 8gb :)
Mam problem z K800i.
Na początku były problemy, że wieszał się joy i napierdalał cały czas, klawisze wieszaly sie itd, wyczyszczone i pomogło na chwile. Teraz znowu problem. Jak wlanczam fona to wlancza sie lampa z aparatu, robia sie same "zdjecia" tzn blyski fleszy itd. klawisze na klawiaturze swiruja, prawa strona wylancza telefon, lewa dziala czasami, joy sie znowu wiesza. Czyszczenie nie pomaga - wie ktos na czym moze polegac problem i ile kosztuje naprawa?
Jondro64
23-01-2012, 11:49
Możliwe że soft padł. Jak masz kabel to możesz spróbować sobie sam wgrać, wystarczy na necie poszukać dobrze.
Jondro64
23-01-2012, 11:52
MARCIN moze sam sprobujesz:
http://www.youtube.com/watch?v=_5tbTo2mtKk
Marcin DM
23-01-2012, 19:30
Jondro potrzebuje torxa 5 ;) bez tego ani rusz bo nie wymienie inaczej wyświetlacza :) Nie mam już siły na ten telefon i nie chce mi się go znowu składać :)
http://allegro.pl/nokia-e72-kompletna-10m-sc-gwarancja-i2084284034.html
Jondro64
27-01-2012, 20:31
No to jest trochę skomplikowana i delikatna cegła :) Sam ją ostatnio próbowałem otwierać ale na szczęście się okazało, że tylna obudowa jest tylko na zatrzaskach.
Aha jakby ktoś miał jakieś części do n95 to niech da znać.
Marcin DM
28-01-2012, 02:19
Jondro rozebrać to nie problem, musze mieć ino torxa 5, dlatego najlepiej dać do serwisu, szkoda czasu na dłubanine
JOHAN 13
28-01-2012, 12:32
Czy w Orange można przelać jakos środki z konta promocyjnego na konto zwykłe?
Jondro64
28-01-2012, 13:53
No na pewno ktoś by ci tego torxa pożyczył zawsze to pare złotych w kieszeni więcej :)
Może mi ktoś polecić słuchawki do Nokii C3-01, ale nie "nokiowskie", tylko z innej firmy, gdzie bass fajnie napierdala pod hip-hop?
w jakiej sieci aktualnie najlepiej jest wziasc telefon na na abonament?
KurczaK90
13-02-2012, 14:44
Może mi ktoś polecić słuchawki do Nokii C3-01, ale nie "nokiowskie", tylko z innej firmy, gdzie bass fajnie napierdala pod hip-hop?
Polecam słuchawki MONSTER BEATS od Dr Dre :) idealne do iPodów i iPhonów, ale w telefonach z wejściem jacka 3,5mm też dają dobrze radę :)
A co myślicie o Sony Ericsson Live with Walkman??
Mam Nokie N8 i doprowadza mnie do szału...a że umowa się kończy... to zastanawiam się nad zmianą tel.
chopy da sie odpalic jw player na telefonie przez neta? android
FANFOOTBALL
13-02-2012, 16:31
chopy da sie odpalic jw player na telefonie przez neta? android
jasne że tak wystarczy że ściągniesz Adobe Flash Player. Tu masz link --> https://market.android.com/details?id=com.adobe.flashplayer&hl=pl
19CHUDY64
14-02-2012, 12:17
Przyszedł mi list z sieci PLAY i pisze tam że od marca zmienia się umowa w związku z tym ze UOKiK im tam coś nakazał...itd. itd. i na końcu jest napisane że w związku z tym mogę wypowiedzieć im umowę ale jeżeli to zrobię to zostanę obciążony kwotami rabatów jakie mi przyznali przy podpisaniu umowy.Moje pytanie jest takie czy mogą mnie czymś obciążyć kiedyś ktoś tu pisał ze można rezygnować jak coś zmieniają w umowie. Chętnie bym łyknął nowy telefon lub lepsze warunki:)
nie wydaje mi sie ze moga. jak im uokik cos nakazal to musza zmienic umowe a jak zmieniaja umowe to masz prawo ja wypowiedziec bo ci nie odpowiada. straszenie obciazeniami kwotami rabatow to dla mnie farmazon i pewnie znowu im uokik cos za to dopierdzieli. tak uwazam.
19CHUDY64
14-02-2012, 12:32
Tu jest skan tego co mi przyszło:
http://img703.imageshack.us/img703/9681/img164zd.jpg
http://img542.imageshack.us/img542/6487/img165.jpg
I co wy na to???
19FanGieKSy64
14-02-2012, 12:41
Nie mają prawa tego zrobić.
a mi wydaje się, że mogą.
zmiana regulaminu nie jest wymysłem Play, a podyktowana przez UOKiK.
jakiś czas temu wszyscy operatorze zmieniali bo musieli dostosować do prawa i też nie można było zerwać umowy.
tam jest napisane ze "maja prawo dochodzic" a czy zostanie im to przyznane w mojej opinii nie ale przyznam szczerze ze nie wnikalem w to za gleboko
19CHUDY64
14-02-2012, 18:35
a mi wydaje się, że mogą.
zmiana regulaminu nie jest wymysłem Play, a podyktowana przez UOKiK.
jakiś czas temu wszyscy operatorze zmieniali bo musieli dostosować do prawa i też nie można było zerwać umowy.
No tylko zmiana jest z tego względu iż mieli nielegalne wpisy w umowie. A to już nie jest wina UOKiK !no ale z tego co tak patrze po necie to ciężko będzie zerwać żeby nie wjebali tej kary.
Jest na forum ktoś kto użytkuje smartfona z systemem Windows Phone 7?
19slawkow64
18-02-2012, 05:50
Kończy mi sie abonament i nie wiem który telefon wybrać mianowicie mam do wyboru : N8 , N9 albo Lumia 800 . Pomoże ktoś?
Kończy mi sie abonament i nie wiem który telefon wybrać mianowicie mam do wyboru : N8 , N9 albo Lumia 800 . Pomoże ktoś?
a czego oczekujesz od telefonu? wybieraj miedzy N8 a Lumią
To właśnie zależy czego wymagasz od telefonu.
Lumia - Windows
N8 - Nokia Belle
Jeżeli moja umowa z T-Mobile wygasa 11.09.2012, to kiedy mam złożyć, że nie chcę przedłużać z nimi umowy, i kiedy iść do Play w celu przeniesienia numeru ?
Jeżeli moja umowa z T-Mobile wygasa 11.09.2012, to kiedy mam złożyć, że nie chcę przedłużać z nimi umowy, i kiedy iść do Play w celu przeniesienia numeru ?
miesiac przed koncem umowy.ale nie badz taki wyrywny do rezygnacji.jak skonczy ci sie umowa zadzwon do serwisu utrzymania klienta.ja tak zrobilem i dostalem w chuj minut do wszystkich plus telefon obnizony o kilka setek.
a ten serwis utrzymania klienta jest tylko w T Mobile?
loki266666
20-02-2012, 19:22
Sprzedam telefon Sony Ericsson Xperia Neo V
Telefon prosto z salonu Orange. Co do ceny powinniśmy się dogadać.
Chętni pisać na PW lub numer gg 9116131
Bouni_Ledziny
22-02-2012, 13:47
Sprzedam:
Samsung galaxy mini, nówka, simlock orange.
HTC Wildfire A3333, bez simlocka
Nokia c2-01 bez simlocka.
loki266666
22-02-2012, 18:27
Sprzedam etui do Sony Ericssona Neo V
Chętni pisać na PW lub numer gg 9116131
nie wie ktos o chuj chodzi w samsungu c6712 star duos,ze nie da sie wrzucac gier na karte pamieci tylko wszystko z automatu laduje na pamieci telefonu ktorej jest chyba z 30 mb? przeciez to popierdolone i nie da sie tego w ogole zmienic w opcjach.Nie zna ktos jakiegos modu albo triku na to?
też tak mam na swoimi galaxy gio,nic się nie da zrobić.
na galaxy gio to chyba wystarczy wgrac rom na andka odpowiedni
wiesz coś więcej na ten temat?
http://s5660.pl/temat-poradnik-instalacja-aplikacji-na-karcie-pamieci
http://s5660.pl/archive/index.php/thread-837-1.html
musisz sie zarejestrowac
Idzie jakoś zrobić aktualizację softu (chyba symbian) w Nokii 6220 Classic, i wrzucić jakiś porządny odtwarzacz muzyczny?
I czy kupię jakieś dobre słuchawki z małym jackiem do tej Nokii, czy muszę się bawić w przejściówki (wiadomo, utrata na jakości).
Jondro64
04-03-2012, 20:53
Żeby zrobić aktualizację ściągasz ze strony nokii program nokia suite, podłączasz tel do kompa i po wykryciu telefonu sprawdzasz czy jest dostępna nowsza wersja, połapiesz się. Tylko najlepiej wyciągnąć karte pamięci i importować kontakty na kompa bo mogą zostać usunięte.
Jondro64
04-03-2012, 20:57
Aha i telefon porządnie naładuj przed.
jak wyżej, lub wgrać softa przez phoenixa bez branda, czyli bez śmieci od operatora wrzucanych na telefon..
Dzięki Panowie, wieczorem spróbuję to ogarnąć, tylko czy istnieje jakieś ryzyko, że telefon mi się uszkodzi? Oczywiście zrobię sobie jakiś back up kontaktów itd.
SuchyTZN
05-03-2012, 13:41
Mam pewien problem...
telefon: samsung galaxy ace
Od paru dni nagle telefon się zaczął bardzo szybko rozładowywać. Zazwyczaj trzymał 2-3 dni bez problemowo. Coś się bateria spieprzyła, czy wystarczy spróbować zformatować baterie, czy reklamować ?
zainstalowałeś ostatnio coś ? gra , aplikacja itp. ?
Jondro64
05-03-2012, 14:14
mody jak ci podczas wgrywania prąd wyłączą to może być problem ale skoro nokia umoziliwia taką opcje to jest to raczej bezpieczne.
SuchyTZN
05-03-2012, 15:28
zainstalowałeś ostatnio coś ? gra , aplikacja itp. ?
Cos tam instalowałem, ale to dawno dość, bardzo dawno.
Bouni_Ledziny
05-03-2012, 21:07
Mam HTC wildfire, dlaczego nie moge obejrzec filmiku przez przegladarke tylko musze wchodzic w oddzielna aplikacje np. youtub?
bo przegladarka nie obsluguje flash pewnie... zaktualizuj oprogramowanie, powinno pomoc
Bouni_Ledziny
06-03-2012, 14:00
ok, dzieki. A jak zaktualizowac oprogramowanie?
tu chyba chodzi o zainstalowanie aktualizacji do programu np.opery z android market o ile taka aktualizacji zawiera obsługę flash
wejdz w ustawienia -> informacje o telefonie i tam bedzie gdzies opcja aktualizacji Androida... jak masz wesje 2.1, to ona ma tylko flash mobile, ktory ma ograniczone mozliwosci. Android 2.2 ma juz pelnego flasha.
druga rzecz, to zaktualizowanie flasha, czyli musisz wejsc w market, nacisnac Menu i wybrac 'Moje aplikace', a nastepnie zainstalowac odpowiednie aktualizacje, powinien byc flash gdzies na liscie. uzywanie standardowej przegladarki tez pomaga, bo mi kiedys opera nie wyswietlala wogole flasha i nie wiem czy to poprawili, bo nie zawracalem sobie nia glowy
SuchyTZN
06-03-2012, 23:00
Mam pewien problem...
telefon: samsung galaxy ace
Od paru dni nagle telefon się zaczął bardzo szybko rozładowywać. Zazwyczaj trzymał 2-3 dni bez problemowo. Coś się bateria spieprzyła, czy wystarczy spróbować zformatować baterie, czy reklamować ?
ogolnie rozładowałem fona do konca, potem do konca zaladowałem, po usuwałem aplikacji pare i wróciło wsio do normy.
jak masz root'a, to 'Battery Calibration' tez pomaga, szczegolnie po wgraniu nowego ROM'u
Mariuszz79
07-03-2012, 18:05
Chopki mam niedlugo Samsunga Wave 3. Przez pare dni normalnie odbierałem rozmowy. Dzis cos sie podupcyło i gdy odbieram jak ktos do mnie dzwoni to po sekundzie rozlacza polaczenie. I tak teraz mam za kazdym razem. Mial ktos cos takiego? Jeszcze jedno, jak zakoncze rozmowe, tzn ktos sie rozlaczy to telefon sie automatycznie nie rozlacza tylko dalej nalicza. Idzie gdzies to przestawic albo na serwis z ciulstwem.
kupilem sobie dzis sluchawki do samsunga galaxy ace, sluchawki firmy samsung, gdy chce posluchac muzyki to slysze sama melodie, bardzo chujowej jakosci i w tle ledwo co slysze slowa piosenek, mial ktos taki problem?
Bouni_Ledziny
12-03-2012, 11:02
kupilem sobie dzis sluchawki do samsunga galaxy ace, sluchawki firmy samsung, gdy chce posluchac muzyki to slysze sama melodie, bardzo chujowej jakosci i w tle ledwo co slysze slowa piosenek, mial ktos taki problem?
zwarcie sie moze robic, pokombinuj z glebokoscia wlozenia wtyczki i poyginaj kabel, a najlepiej oddaj je i powiedz ze zjebane.
Do sprzedania kilka rzeczy zalegających na półce :)
Nokia N73 w fajnym stanie (feler to cichy głośnik-słabo słychać rozmówcę - pewnie da się naprawić... nie wiem) + słuchawki + ładowarka
Cena: 100 PLN
http://img26.imageshack.us/img26/8620/imag0124vl.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/26/imag0124vl.jpg/)
Stara służbówka Nokia E51 bebechy sprawne obudowa nieźle porysowana dodatkowo nigdy nie używane słuchawki, brak ładowarki
Cena: 50 PLN
http://img41.imageshack.us/img41/4571/imag0127pp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/41/imag0127pp.jpg/)
Słuchawka bluetooth Nokia bh-207 użyta ze dwa razy, brak ładowarki
Cena: 30 PLN
http://img33.imageshack.us/img33/4372/imag0125a.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/33/imag0125a.jpg/)
Przedpotopowy odtwarzacz mp3 creative MuVo V200, pojemność całe 512 MB brak słuchawek
Cena: 2 browary
http://img718.imageshack.us/img718/144/imag0130m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/718/imag0130m.jpg/)
Jeśli ktoś był by zainteresowany pisać PW albo GG 31545621 to ponegocjujemy :)
Ma ktoś Samsunga c3530, jakieś opinie?
Ewentualnie moze ktoś polecić jakis telefon w metalowej obudowie.
skapinka
14-03-2012, 20:28
sprzedam nokie c3 caly zestaw
Sprzedam SE C902
Prawdopodbnie uszkodzona płyta główna, stąd telefon lekko szwankuje, ale poza tym wszystkie części sprawne.
Jakby co PW
Sprzedam tanio nową nokie 500 prosto z salonu.
Chopki mam niedlugo Samsunga Wave 3. Przez pare dni normalnie odbierałem rozmowy. Dzis cos sie podupcyło i gdy odbieram jak ktos do mnie dzwoni to po sekundzie rozlacza polaczenie. I tak teraz mam za kazdym razem. Mial ktos cos takiego? Jeszcze jedno, jak zakoncze rozmowe, tzn ktos sie rozlaczy to telefon sie automatycznie nie rozlacza tylko dalej nalicza. Idzie gdzies to przestawic albo na serwis z ciulstwem.
to na Androidzie jest ?
mam podobnie z Samsungiem Galaxy S, choć bardziej skłaniam się ku wersji, że to wina roamingu albo jakiegoś gumowego ucha
mam iphona 3g i chcialbym zmienic w nim obudowe ? ktos wie gdzie moge to zrobic ? bylem dzis w kilku salonach na centrum ale nic takiego nie robia..
19FanGieKSy64
27-03-2012, 22:00
mam iphona 3g i chcialbym zmienic w nim obudowe ? ktos wie gdzie moge to zrobic ? bylem dzis w kilku salonach na centrum ale nic takiego nie robia..
Z tego co mi wiadomo to się nie da.
Mam SE xperia x10 (mini) jak chce się z kimś połączyć albo ktoś że mną to muszę dawać na głośnik by go słyszeć.Wcześniej tak nie było.
Wie ktoś jak to naprawić
Z tego co mi wiadomo to się nie da.
Co się nie da :) jak się da.
http://zmianaobudowy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=73
:zabki:
CichyBob
28-03-2012, 16:24
http://nt.interia.pl/telekomunikacja/gsm/news/formula-40-nielimitowane-rozmowy-do-wszystkich-sieci,1777901 Co o tym sądzic ? gdzies muszą byc jakies haki .
Niedługo kończy mi sie umowa w Play.
Jest sens dzwonić do nich na infolinie, w celu negocjacji nowej umowy?
Czy też proponują warunki te co w salonach.
Dzieki za odpowiedz.
http://nt.interia.pl/telekomunikacja/gsm/news/formula-40-nielimitowane-rozmowy-do-wszystkich-sieci,1777901 Co o tym sądzic ? gdzies muszą byc jakies haki .
haczyk pewnie w tym, że w najniższym abonamencie dostajesz 200MB za 7zł miesięcznie, a to raczej na smartfona jest mało. i coś o uszy mi się obiło, że oferta dla osób przenoszących numer i to numer z abonamentu
19mÓzG64
28-03-2012, 20:58
Tam jest napisane:
Formuła 4.0 ma być dostępna także dla abonentów Play, nowych klientów nie przenoszących numeru oraz osób przenoszących numer z karty od innego operatora. W przypadku takiego rozwiązania - miesięczny koszt umowy wzrasta o 10 zł.
nie zmienia to faktu, że 200MB to mało.
przy wyższym abonamencie 2GB spokojnie starcza
Pracuje ktoś w play? Przenoszę numer z T-mobile do Play, i biorę abonament Super All Inclusive Max 85, i nie wiem kompletnie jaki smartphone wybrać do 300-400 zł. Nie znam się na Nich w ogóle, a nie chce wydać kasy w błoto. Dodatkowo czy istnieje jakiś odpowiednik na android'a programu komputerowego CCleaner? Żeby poczyścić go z syfu?
Do sprzedania bardzo fajna nokia 6300 (oczywiście używana, oczywiście widać ślady użytkowani) co nie zmienia faktu że jest w całkiem niezłym stanie... Nie jest to allegrowy telefon (niby nowy, a włożona obudowa HQ za 30 zł ifolie są hehehe). Wszystko jest oryginalne, jakiś czas temu wymieniona została bateria (stara trzymała ale nie za dobrze). Teraz jest miodzio :) Do telefonu Ładowarka i słuchawki. Telefon nie posiada sim locka.
Jak to ładnie na aledrogo piszą dołączam real foto :P
Zapomniał bym Cena :) wywoławczo 199,99 (do negocjacji oczywiście)
http://img3.imageshack.us/img3/7218/dsc05007e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc05007e.jpg/)
Info na PW albo gg nr: 31545621
Pracuje ktoś w play? Przenoszę numer z T-mobile do Play, i biorę abonament Super All Inclusive Max 85, i nie wiem kompletnie jaki smartphone wybrać do 300-400 zł. Nie znam się na Nich w ogóle, a nie chce wydać kasy w błoto. Dodatkowo czy istnieje jakiś odpowiednik na android'a programu komputerowego CCleaner? Żeby poczyścić go z syfu?
Chyba najlepsza będzie Xperia Arc.
aha , na gruponie jest bon/voucher na zakup telefonu/modemu/tabletu płacisz 19zł i dostajesz 200 zł rabatu w sklepie orange.
znajdę jakiś telefon z normalną klawiaturą standardową, który będzie miał WiFi i dobrą baterię?
Nokia C3-01
http://infonokia.pl/opisy-telefonow/nokia-c3-01-touch-and-type/
Jak coś mam taką nówkę do sprzedania z Ery :hihi:
Niedługo kończy mi sie umowa w Play.
Jest sens dzwonić do nich na infolinie, w celu negocjacji nowej umowy?
Czy też proponują warunki te co w salonach.
Dzieki za odpowiedz.
Na infolini zawsze dostaniesz lepszo oferta niż w salonie. Pół roku nazot przedłużołech umowa w Play, telefonicznie wiyncyj minut tel w tyj samyj cenie a wszysko kurierem do dom za friko. Dzwoń na 100% bydziesz na plus.Pyrsk
znajdę jakiś telefon z normalną klawiaturą standardową, który będzie miał WiFi i dobrą baterię?
Nokia E52, bardzo dobra bateria niby jest, ludzie piszą, że wytrzymuje nawet miesiąc, innym 3 tygodnie itd, ale to zależy też, u mnie matka ma dość sporo dzwoni to na kilka dni jej wystarcza.
Jeśli chodzi o bajery to chyba full wypas jest jeśli chodzi o zwykły telefon a nie smartfon. Duże możliwośći jak ADobe Reader itd.
Chyba najlepsza będzie Xperia Arc.
Widziałem jeszcze, że Sony Ericsson Neo V wróciła w Play, tzn. sprowadzili ją, i wybieram właśnie między:
- Sony Ericsson Xperia Neo V
- Sony Ericsson Xperia Arc
- HTC Desire Z
Co powiecie o tych telefonach?
I mam na sprzedaż za 200 zł Nokie 6220 Classic.
Bezdyskusyjnie, że ARC S, lepszy procek, nowszy i ogólnie lepszy od Desire, tylko że jedna wada wszystkich XPERI to dziadowskie wykonanie (plastikowa obudowa) i trzeba uważać na nie więc obowiązkowo folia futerał... Nie ma co porównywać NEO-V zbytnio z ARC bo trochę inna półka.. ARC najlepsze z tego trio.
Z HTC zbytnio do czynienia nie miałem ,ale mnie nie przekonują.
Tylko mowa tutaj o zwykłym Sony Ericsson Xperia Arc, a nie Arc S - ta kosztuje kilkaset złotych w abonamencie All Inclusive Max .. 75 !
HTC to chyba najlepiej wykonane Androidy na rynku. do thego interfejs HTC Sense naprawde rzadzi... naprawde ciezko jest przejsc z Sense na golego Androida
jezeli Sony robi w dalszym ciagu telefony o jakosci wykonania Xperii X10, to wogole nie bral bym pod uwage tej firmy, chociaz Desire Z to nie jest najlepszy wybor, bo HTC juz chyba nie bedzie aktualizowac tego telefonu
Widziałem jeszcze, że Sony Ericsson Neo V wróciła w Play, tzn. sprowadzili ją, i wybieram właśnie między:
- Sony Ericsson Xperia Neo V
- Sony Ericsson Xperia Arc
- HTC Desire Z
Co powiecie o tych telefonach?
I mam na sprzedaż za 200 zł Nokie 6220 Classic.
Oglądałem ostatnio Neo V i muszę powiedzieć że tak plastikowego telefonu dawno nie widziałem , osobiście preferuje telefony z wyświetlaczem "4" + , plusem tego telefonu zapewne będzie aktualizacja do ICS.
Xperia Arc i Xperia Neo V , mają niemal te same podzespoły (1gHz , 512RAM i ROM , bateria 1500mAh) i roznią się np. ekranem,aparatem.
Desire Z nie dostanie ICS , na plus można zaliczyć Sense ale ma baterie na poziomie 1300mAh.procesor 800mHz,512 ROM i 1 albo 1,5gb RAM.
jeśli chcesz coś z tych wymienionych przez siebie to albo Arc lub Neo V jeśli chodzi o wydajność telefonu względem bebechów ;d
Jest jeszcze Desire S (369zł) ,
ekran 3,7
Aktualizacja do ICS
Procesor 1GHz
RAM 768 , ROM 1GB ROM
bateria 1450mAh
a od siebie mogę polecić HTC Evo 3D ale to musiałbyś wydać 449zł , na wolnym rynku chodzi po 1299zł.
Dwurdzeniowy procesor 1,2GHz
Aktualizacja do ICS
Ekran 4.3
1GB RAM i 1GB ROM
1730mAh bateria
ja tam evo 3d nie polecam,ciulaty telefon duzo lepszy jest LG 3d
wiadomo że jeśli chodzi o efekt 3D to HTC jest do duszy , ale kolega chce abonament i telefon do 300-400zł.ten LG w tym abon. koszt 1000zł ;p , tu chodzi jakie można mieć podzespoły dokładając ok.100-200 zł niż np.Neo V , Arc czy Desire Z.
JohnyManhattan
31-03-2012, 15:53
Nokia E52, bardzo dobra bateria niby jest, ludzie piszą, że wytrzymuje nawet miesiąc, innym 3 tygodnie itd, ale to zależy też, u mnie matka ma dość sporo dzwoni to na kilka dni jej wystarcza.
Jeśli chodzi o bajery to chyba full wypas jest jeśli chodzi o zwykły telefon a nie smartfon. Duże możliwośći jak ADobe Reader itd.
A czemu e52 nie jest smartfonem? Pytam powaznie.
ktory z ponizszych telefonow byscie polecili:
-Samsung Galaxy Y
-Nokia C2-O2
-Nokia C3 Touch&Type
-Nokia E5
-Nokia Asha 302
-Nokia C301i
Z gory dzieki
duzo lepszy jest LG 3d
oczywiscie jedynie w wypadku, gdy komus wogole nie zalezy na jakosci wykonania
Simao, HTC Wildfire S w tej klasie bedzie dobrym wyborem
Co do LG oraz Samsungów - zraziłem się do tych marek jakiś czas temu, i nie bardzo chciałbym do Nich wracać.
Zostało mi nie całe 2 miesiące do przejścia z T-Mobile > Play, więc albo się zmienią oferty i ceny, albo po prostu dozbieram.
Czyli Pooceq, Pierre i inni - dobrym wyborem będzie dozbieranie do tego Arc S ? Czy coś jeszcze ? W kwocie do 450 zł, jakbym uzbierał, to są jeszcze HTC EVO 3D, HTC Desire, HTC Desire S. A Motorola Milestone za 1 zł, albo coś z Nokii? Chociaż tam są inne systemy ...
z tego co mialem do czynienia, to odradzam Sony - jakosciowo stoja na poziomie Samsungow (czyli OK, ale bez rewelacji), ale maja za to bardzo slaba skore na Androidzie i dawniej byli mocno do tylu z aktualizacjami (choc to sie pewnie poprawilo)
z Androidow z czystym sumieniem moge polecic jedynie HTC - aluminiowe obudowy oraz wysokiej jakosci plastik w polaczeniu z HTC Sense to naprawde rewelacyjna kombinacja. jedyna wada to dyskusyjny rozmiar baterii w niektorych modelach (min Desire HD)
co do Motoroli - kumpel ma Atrix'a i jestem pod wrazeniem jakosci oraz szybkosci dzialania (Tegra robi swoje), jednak ta Milestone to telefon z 2009 roku, wiec raczej nie bral bym jej pod uwage. Motorola DEFY - moze nie jest to demon szybkosci i wyposazenia, ale wstrzasodporna budow na pewno robi wrazenie i warto sie nad tym telefonem zastanowic
co do Nokii - symbiana radze unikac w dzisiejszych czasach, a o Windows Phone 7 ciezko mi na dzien dzisiejszy cokolwiek powiedziec... moze niedlugo sie to zmieni
HTC EVO 3D, HTC Desire, HTC Desire S,Arc S z tych wszystkich najlepsze podzespoły ma Evo3D. Arc S w tym twoim abonam. kosztuje ponad 600zł a na wolnym rynku 950-1200 więc uważam że play za dużo sobie liczy przy takiej kwocie abonam. i nie warto dokładać.
HTC Desire nie dostanie ICS.
Arc S byl w orange za 1zl w abonamencie 69 jeszcze nie dawno
Ja bym bral tego Evo 3d osobiscie
kuleczka
01-04-2012, 13:14
Od wczoraj mam Nokia N8. Chciałabym się dowiedzieć skąd można ściągnąć polskie menu i jak pobrać mapę Polski. Tego niestety nie mam szukałam w necie i nie potrafię tego znaleźć. Proszę o szybką odpowiedź. I dlaczego za każdym razem ciągnie mi opłatę z Ovi Map??? 12groszy. Pozdrawiam
Jaki soft? Anna czy Belle?
Dziwne, że nie ma polskiego, poszperaj w ustawieniach.
Jeżeli posiadasz Symbian Anna to poczytaj w internecie jak wgrać Belle przez program phoenix, bo to jest o wiele lepszy i płynniejszy soft.
jeżeli będziesz miał już to wgrywasz mapy przez Nokia Suite, ale powinienes miec w Belli na start mapy Polski, Czech, Slowacji i Węgier potem wystarczy wejść
w Opcje>Telefon>Ustalanie pozycji>Zintegrowany GPS
kuleczka
01-04-2012, 16:16
Jaki soft? Anna czy Belle?
Dziwne, że nie ma polskiego, poszperaj w ustawieniach.
Jeżeli posiadasz Symbian Anna to poczytaj w internecie jak wgrać Belle przez program phoenix, bo to jest o wiele lepszy i płynniejszy soft.
jeżeli będziesz miał już to wgrywasz mapy przez Nokia Suite, ale powinienes miec w Belli na start mapy Polski, Czech, Slowacji i Węgier potem wystarczy wejść
w Opcje>Telefon>Ustalanie pozycji>Zintegrowany GPS
A żebym to ja wiedziała. :P Nie mam pojęcia, ale wiem że to Symbian. Telefon został sprowadzony z USA i dlatego nie ma polskiego menu. Phoenix mam ale nie wiem co dalej. Pomocy!!!
więc tak musisz pobrać najnowszą wersje aplikacji Phoenix.
potem : http://www.symbianmobile.pl/faq/symbian/ogolny/jak-wgrac-najnowsza-wersje-firmware-za-pomoca-programu-phoenix.html
mam nadzieje że pomogłem ;)
http://symbiane.pl/hack-i-wgrywanie-softu-phoenixem-s60v3-s60v5-s3-vt19935.htm
poradnik, ale ciężko się trochę połapać nie ma co, więc lepiej żeby ktoś ci to pomógł zrobić, ewentualnie do komisu oddać, ale to się wiąże z kasą.
ja też miałem pewne wątpliwości jak wgrywałem niebrand. soft na swojego androida czy nie uwale telefonu itd./p i ostatecznie poszło gładko.
Ogółem lepiej na początku wgrać niebrandowany system, nie ma paści od operatora i tym podobne rzeczy
oczywiscie jedynie w wypadku, gdy komus wogole nie zalezy na jakosci wykonania
Simao, HTC Wildfire S w tej klasie bedzie dobrym wyborem
tyle, ze w ofertach do zaakceptowania nie ma htc do wyboru. Wiec pozostaje mi cos z tej listy.
a co to za "oferta" ? jak można wiedzieć. ;)
kuleczka
01-04-2012, 21:15
więc tak musisz pobrać najnowszą wersje aplikacji Phoenix.
potem : http://www.symbianmobile.pl/faq/symbian/ogolny/jak-wgrac-najnowsza-wersje-firmware-za-pomoca-programu-phoenix.html
mam nadzieje że pomogłem ;)
No ale nie wiem jak zainstalować w Nokia N8 język polski. ;( GPRS już mam mapkę Polski. :) A czy można zmienić przelicznik mil i jardów na nasze kilometry i metry? Czy ktoś wie jak to zrobić?
obstawiam, że jak zainstalujesz symbiana na rynek polski/europejski to za pewne język się pojawi. nie wiem jak w symbianie ale tak właśnie jest w androidzie
tak jak mówi Budus , jak zainstalujesz firmware na rynek polski to z racji bytu będzie tam wersja PL ;p czy nawet wersje na EU - również bedzie pl
NaviFirm+ obowiązkowo musisz mieć żeby ściągnąć softa EURO.
kuleczka
01-04-2012, 21:30
NaviFirm+ obowiązkowo musisz mieć żeby ściągnąć softa EURO.
I co dalej bo nic z tego nie wiem.
drugi raz to wklejam ;]
http://www.symbianmobile.pl/faq/symbian/ogolny/jak-wgrac-najnowsza-wersje-firmware-za-pomoca-programu-phoenix.html
w internecie jest pełno taki poradników jak wgrać nowe firmware (krok po kroku)
http://n8-forum.pl/poradniki/wgrywanie-belle-przez-phoenixa-t490.html - tu też
tyle, ze w ofertach do zaakceptowania nie ma htc do wyboru. Wiec pozostaje mi cos z tej listy.
no to nokia e5 w takim razie. wyglada na najlepszy z tego zestawu i takie tez ma recenzje
Geczu_WNC
03-04-2012, 11:48
co powiecie o nokii 5800 xpressmusic ?
Jondro64
03-04-2012, 14:07
Nie jest źle lecz symbianowi zdarzy się przymulić.
Do sprzedania bardzo fajna nokia 6300 (oczywiście używana, oczywiście widać ślady użytkowani) co nie zmienia faktu że jest w całkiem niezłym stanie... Nie jest to allegrowy telefon (niby nowy, a włożona obudowa HQ za 30 zł ifolie są hehehe). Wszystko jest oryginalne, jakiś czas temu wymieniona została bateria (stara trzymała ale nie za dobrze). Teraz jest miodzio :) Do telefonu Ładowarka i słuchawki. Telefon nie posiada sim locka.
Jak to ładnie na aledrogo piszą dołączam real foto :P
Zapomniał bym Cena :) wywoławczo 199,99 (do negocjacji oczywiście)
http://img3.imageshack.us/img3/7218/dsc05007e.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc05007e.jpg/)
Info na PW albo gg nr: 31545621
Podbijam :) kasa potrzebna więc nowa przefantastyczna i jakże atrakcyjna cena to: 130 PLN taniej się nie da :P Zapraszam na gg i PW
kuleczka
05-04-2012, 18:43
http://n8-forum.pl/poradniki/wgrywanie-belle-przez-phoenixa-t490.html - tu też
Coś nie wychodzi. ;(
kuleczka
05-04-2012, 22:00
Jakiś dziwny mam ten program Phoenix. ;( Nic nie da się w nim wykonać. ;( Skąd można ściągnąć dobrą wersję tego programu. A najlepiej polską.
http://nokiahacking.pl/nokia-phoenix-service-software-2012-04-003-47798-vt23393.htm
Mam do kupienia za 300 zł nówkę Nokia 500, oraz za 310 zł również nówkę Samsung Galaxy GT-S5570 Mini. Warto brać któryś z nich?
Do końca umowy jednak zostało mi 2 miesiące dłużej niż przypuszczałem (wcześniej przedłużałem dwa miesiące przed końcem umowy, stąd błąd przy dacie teraz ...).
Nokia jest na Symbianie, a Samsung na Androidzie ...
380-390zł na allegro na Galaxy mini za nówkę a poza tym ma zrypaną rozdziałke px. to samo dotyczy się nokii co do ceny no i symbian (-). co masz za ofertę w przedłużeniu ?
No tylko tego Samsunga mam dogadanego po za allegro :-)
Tzn. to jest tak. Myślałem, że będę mógł przedłużyć/zmienić 20.04 (3 miesiące wcześniej), ale jako, że 2 lata temu przedłużałem dwa miesiące przed końcem umowy, to nie mogę zmienić 20.04, a 20.06. Stąd szukam na teraz jakiegoś telefonu, najlepiej nowego do 350 zł. A idzie coś złapać. Np. Też teraz oglądam Samsung Galaxy Spice i5700 w tej cenie.
Koleś mi też odpisał - nówka SE X8 za 330 zł.
SE X8 unikaj, jezeli mozesz. ten telefon to porazka pod kazdym chyba wzgledem
Posiadam jeszcze przez najbliższe 500tke, ale mi ten telefon nie odpowiada, tzn. jeśli potrzebujesz telefon do dzwonienia, sms, muzyki to jest ok, ale jeśli wymagasz czegoś więcej np. gier, wielu aplikacji itd to telefon z symbian nie jest najlepszym wyborem.
No to X8 odpada wraz z 500 ...
A ta Spice i5700/galaxy mini? Jednak chciałbym androida, bo w pracy dobrze mieć internet w telefonie, tak jak teraz nudy w pracy, to szło by coś porobić na smartfonie, a stacjonarny ma 50% stron poblokowanych.
zwroc uwage, zeby mial przynajmniej Androida 2.1 wgranego, bo upgrade z 1.x do 2.x to nie jest latwe zadanie
Ja bym już na starcie mini odrzucił i wybrał x8 / i5700.
mini nie bierz ze względu na rozdziałkę px. jest zbyt mała
Zaraz się dowiem jakiego ma Androida. Więc jeżeli będzie 2.x to za 270 zł, z gwarancją producenta tego Spice i5700 łyknąć? Stan na prawdę konkret.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2255353374
samsung wydal 2.1 dla i5700 i dodatkowo są nie oficjalne wersje softu 2.x i 4.x
Dokładnie, siedzi w nim 2.1, z tego co mi koleś napisał. Czyli warto go łyknąć na okres jakiś 3-4 miesięcy za 270 zł ? Gwarancja producenta do 17.03.2013 roku.
samsung wydal 2.1 dla i5700 i dodatkowo są nie oficjalne wersje softu 2.x i 4.x
4.0 na Spicy? to musi byc moc ;)
ciekawe ile rzeczy dziala na takim porcie
ja czekam na jakis port softu z HTC One X dla mojego Desire HD
ciekawe ile rzeczy dziala na takim porcie
nie działa :
- Kompas/Magnetometr
- Kamera
- Bluetooth audio
- Sprzętowe en-kodowanie/de-kodowanie video
kuleczka
06-04-2012, 21:52
http://nokiahacking.pl/nokia-phoenix-service-software-2012-04-003-47798-vt23393.htm
Coś tutaj nie gra. Robię krok po kroku, ale nic z tego. Czy można jakoś inaczej wgrać język polski do Nokia N8?
chyba nie, musisz coś źle robić, wiem, że to skomplikowane, ale za pierwszym razem też się męczyłem, ale byłem w stałym kontakcie z autorem poradnika i poradziłem sobie.
z tego co wiem to nie nie ma takiej możliwości >>> jeszcze jeden poradnik znalazłem ;)
http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=124&t=52510
takie pytanie z innej beczki
przenosząc numer do Playa można z nimi negocjować warunki umowy/koszt telefonu?
nie działa :
- Kompas/Magnetometr
- Kamera
- Bluetooth audio
- Sprzętowe en-kodowanie/de-kodowanie video
no to tak, jak na wiekszosci telefonow... kamera to luz, bo zawsze mozna uzyc jakiejs innej z marketu, ale BT to juz spora strata
posiada ktoś z użytkowników zrootowanego SGS2 ? najlepiej już na Androidzie 4.0.3
potrzebuję dwóch plików
kuleczka
08-04-2012, 21:17
chyba nie, musisz coś źle robić, wiem, że to skomplikowane, ale za pierwszym razem też się męczyłem, ale byłem w stałym kontakcie z autorem poradnika i poradziłem sobie.
No to jak już wiesz jak to zrobić to czy mógłbyś mi napisać wszystko krok po kroku. Pozdrawiam
ja już nie pamiętam jak to robiło się, autor poradnika mi tłumaczył, a jak raz się zrobi to potem już jest zapisane w Phoenixie wszystko i jak wgrywałem jeszcze raz Belle na odświeżenie tele to tylko dwa kliknięcia i już, więc nie dam rady na tę chwilę pomóc.
Nokia Lumia 800, wszelkie opinie mili widziane :)
Toczmek89
09-04-2012, 22:21
z tego co widzialem po cenach i ogolnego opisu telefonu, nie warto bardziej lumii 710 ? roznica w cenie jest megaa
telefon ogolnie fajny z tym ze nie ma tak prostych opcji jak wysylanie plikow przez bluetooth jak masz jakies pytania to pw
jackss99
12-04-2012, 21:21
Witam,
dla Pani jakiś smartfon marka obojętna, byle nie se, za 400- 600zł,jakis znawca poleci?
ja zostałęm na etapie 6310i i sie nie znam.
warto brac te podstawowe ubezpieczenie w Orange? nie ma w tym jakiegos haczyka?
ChillyWilly
21-04-2012, 11:15
szukam telefonu, planuje wydać max 500zł.
zastanawiam się nad Nokią 500, ale może ktoś bardziej zorientowany doradzi coś ciekawego w tej cenie?
telefon ogolnie fajny z tym ze nie ma tak prostych opcji jak wysylanie plikow przez bluetooth jak masz jakies pytania to pw
Podobno na ten telefon nie da się wgrać nawigacji,tyle słyszałem.Ja mam oko na Sony Xperia S ma go ktoś??Jakie wrażenia?Porady mile widziane:)
Podobno na ten telefon nie da się wgrać nawigacji,tyle słyszałem.Ja mam oko na Sony Xperia S ma go ktoś??Jakie wrażenia?Porady mile widziane:)
wedlug recenzji, Nokia ma wbudowana nawigacje...
jezeli chodzi o porady odnosnie Sony: radze unikac - maja strasznie opoznione aktualizacje Androida oraz okropny interface. jakosc tez jest dyskusyjna
mi się podoba nakładka od Sony , w przeciwieństwie do tej od Samsunga.
jak ktos sie przyzwyczail, to mu sie moze podobac. Najdluzej uzywalem iPhone oraz HTC Sense, w porownaniu z nimi, nakladka od Sony jest brzydka i niewygodna... Samsunga nie jest duzo lepsza, ale telefon jest przynajmniej mniej ceglowaty oraz ma juz ICS, w ktorym interfejs jest juz o wiele lepszy
Sony to telefon jedynie dla zagorzalych fanow marki, ale w tym przypadku zadne argumenty na nic sie nie zdadza
przecież zawsze można zainstalować launcher i dostosować wygląd do własnych potrzeb :)
interfejs to nie tylko wyglad
wiem, ze to kwestia gustu ale z tych androidow, ktore widzialem, te od Sony sa najslabsze
oj chyba od LG jest najgorsza ....
przepraszam, moj blad... 100% racji. oni niech sie skupia na telewizorach, bo to im jeszcze wychodzi
Mam taki problem: posiadam iphone 4 i od pewnego czasu nie moge go zsynchronizowac z komputerem. Gdy podlaczam go do kompa, wlaczam itunes, wybieram synchronizacje to zatrzymuje mi sie na drugim kroku, ktory sie nazywa archiwizacja danych i tak to moze trwac do usranej smierci. Mial ktos podobny problem?
HTC Mozart 7 czy Samsung Galaxy Ace. Co z tych dwóch lepsze do zdjęć (wiem, że są inne lepsze ale nie chce wydawać na telefon bo mało dzwonie). Czy lepiej jednak dołożyć pare złotych i np SE xperia Neo V
Mam taki problem: posiadam iphone 4 i od pewnego czasu nie moge go zsynchronizowac z komputerem. Gdy podlaczam go do kompa, wlaczam itunes, wybieram synchronizacje to zatrzymuje mi sie na drugim kroku, ktory sie nazywa archiwizacja danych i tak to moze trwac do usranej smierci. Mial ktos podobny problem?
zaktualizuj iTunes oraz sprobuj inne gniazdko USB
HTC Mozart 7 czy Samsung Galaxy Ace. Co z tych dwóch lepsze do zdjęć (wiem, że są inne lepsze ale nie chce wydawać na telefon bo mało dzwonie). Czy lepiej jednak dołożyć pare złotych i np SE xperia Neo V
Mozart ma teoretycznie lepsza kamere, ale wybralbym sie do sklepu i zrobil kilka probnych fotek... Ogolnie HTC ma lepsze bebechy, wiec wydaje sie lepszym telefonem od tego Samsunga
zaktualizuj iTunes oraz sprobuj inne gniazdko USB no wlasnie probowalem juz:/
sprobuj na innym komputerze. moze to cos da. pamietam, ze tez tak mialem, ale nie pamietam juz, jak sobie z tym poradzilem (wyrzucenie tego szajsu i kupienie czegos na Androidzie/WP7 powinno zalatwic sprawe, polecam takie rozwiazanie :))
Tez juz do takiego wniosku doszedlem, tylko ze chcialbym odzyskac to co juz mam na tym szajsie, czyli zdjecia i filmy...:/
Co lepiej wybrać: SE Xperia Neo V czy Samsung S5830 Galaxy Ace?
Tez juz do takiego wniosku doszedlem, tylko ze chcialbym odzyskac to co juz mam na tym szajsie, czyli zdjecia i filmy...:/
zainstaluj dropbox i wrzuc tam, a na kompie sciagnij... nastepnie wyrzuc ten ogryzek do smietnika (lub lepiej do pieca) :)
zainstaluj dropbox i wrzuc tam, a na kompie sciagnij... nastepnie wyrzuc ten ogryzek do smietnika (lub lepiej do pieca) :)
Dzieki mistrzu:piwo:
Co byście polecili z podanej trójki ?(telefon głównie do pracy):
Nokia E6
BlackBerry 9780 Bold
Sony Ericson Xperia Arc S
do pracy to Blackberry ze wzgledu na klienta e-mail i klawiature qwerty
ps.Blackberry - będę miał do sprzedania model 9900 w zaplombowanym pudełku ;)
Jaką polecacie mi sieć, żebym mógł doładować za dyche, i mógł kupić pakiet smsow do wszystkich sieci ? :D
żebym mógł doładować za dyche, i mógł kupić pakiet smsow do wszystkich sieci ? :D
raczej tak nie ma . chyba ino abonament
Trójkolorowy64
23-04-2012, 19:54
Jaką polecacie mi sieć, żebym mógł doładować za dyche, i mógł kupić pakiet smsow do wszystkich sieci ? :D
http://www.play.pl/pl/promocja/play-karta/nielimitowane-smsy-do-wszystkich-sieci/index.html
Miłosz1964
23-04-2012, 20:08
A co,zmieniasz numer? :lol3:
Zamknij ryj :lol:
Dzięki Trójkolorowy :piwo:
Jak zrzucić filmik z telefonu HTC na dysk twardy?
Po podłączeniu USB wybieram opcję "Użyj jako przenośna pamięć",ale w folderach które się pojawiają nie jestem w stanie w ogóle znaleźć tych filmików. Kaj tego szukać?
Pawcio64
24-04-2012, 06:17
pewnie Ci ino wyskakuje pamiec telefonu lub pamięc memory stick zaleznie od ustawienia. Identycznie masz w samsungach
Jak zrzucić filmik z telefonu HTC na dysk twardy?
Po podłączeniu USB wybieram opcję "Użyj jako przenośna pamięć",ale w folderach które się pojawiają nie jestem w stanie w ogóle znaleźć tych filmików. Kaj tego szukać?
powinno byc tam, kaj sa zdjecia
zerknij w folder (mam nadzieję, że taki posiadasz) DCIM, video
Wierutnik
24-04-2012, 16:31
mom SE u 100i mo wbudowany GPS, ino nie mo symbiana, mo ktos jakoś nawigacja co by mi za darmo poszła? orientuje sie ktoś
za darmo wystarczy wgrać pirata i będzie śmigała, ale może ktoś wgrywał już navi do tego modelu, wtedy więcej info Ci poda
HTC Evo 3D czy Samsung SII lub Xperia Arc S ?
Najlepszy pod względem wydajnosci Galaxy SII. Reszta to kwestia gustu/upodoban co do wygladu telefonu i jego uzytkowania.
jeśli jest ktoś zainteresowany najnowszym modelem Blackberry 9900 to proszę o kontakt ;)
posiadam SGS II i wziąłbym go drugi raz :)
PS.
poczekaj na SGS III - premiera na dniach
nie mam tak grubego portfela max 1300-1400 ;p
SGS pod wzgledem wydajnosci wymiata... cala reszta - geyPhonowy design, interfejs i ogolna plastikowosc (tu jest naprawde zle) nie kazdemu musza do gustu przypasc... z tych trzech to chyba jednak najlepszy wybor
Coś dziwnego mi się porobiło z telefonem. Nie mozna się do mnie dodzwonić bo od razu słychać ze abonent czasowo niedostępny, ja tez nie mogę nigdzie dzwonić. Na wyświetlaczu w miejscu nazwy operatora od wczoraj pojawia mi się napis: "brak zasięgu sieci". Kiedy przekładałam kartę do innego telefonu wszystko było ok.
Co to moze być? Antena czy jakieś inne pieroństwo? I ile kosztowałaby ewentualna naprawa?
mom SE u 100i mo wbudowany GPS, ino nie mo symbiana, mo ktos jakoś nawigacja co by mi za darmo poszła? orientuje sie ktoś
nie da rady zeby GPS smigal za darmo...
We Travel
GpsMidPl
TrekBuddy
Pracuje ktoś w Orange??PW
HTC Evo 3D czy Samsung SII lub Xperia Arc S ?
http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-ii-i9100-i2324791727.html
mogę Ci go odłożyć jeśli byłbyś zainteresowany :)
ile za niego , chcesz ? chociaż chyba wole nówkę :faja:
gdzie w Katowicach albo okolicach znajdę firmę która naprawi mi HTC?
http://www.regenersis.pl/posy.aspx?id=Gliwice
to jest ich autoryzowany serwis
Czy w Playu przy przedluzaniu umowy da sie wytargowac jakies lepsze warunki od tych podanych na ich stronie?
kuleczka
06-05-2012, 20:24
Hejka wszystkim! Dlaczego moja Nokia N8 nie łączy się z netem kiedy podepnę ją do komputera? Nic nie mogę pobrać. ;( Czy ktoś z Was wie jak to zrobić? Moja Nokia niestety ma oprogramowanie w języku angielskim.
Sony Ericsson Xperia arc
Samsung S8530 W
Sony Ericsson X8ave II
Sony Ericsson Xperia neo V
jest tu coś wartego? wszystko za 1zł oprocz ostatniego
mi go odłóż!!!!!!! :faja:
Czy w Playu przy przedluzaniu umowy da sie wytargowac jakies lepsze warunki od tych podanych na ich stronie?
Mnie również kończy się umowa, byłem dziś w salonie i koleś proponował mi dokładnie to co jest na ich stronie. Wcześniej przez parę lat byłem w Plusie i kiedy kończyła mi się umowa zawsze dzwonili z jakiegoś Biura Obsługi z ciekawszą ofertą niż w salonach.
Więc pytanie do osób będących dłużej w Play? Czy oni również kontaktują się oferują jakieś lepsze warunki czy brać coś z oferty będącej na stronie Play?
Pozdr.
Spadł mi telefon i zrobiła się pajęczynka na wyswietlaczu, dotyk działa wszystko okej. Ile może kosztować naprawa, zajmuje się ktoś tym ? Telefon sony ericsson live with walkman
Gdzie w Katowicach lub miastach ościennych jest jakiś sklep z naprawdę porządnym wyborem akcesoriów komórkowych (nie takie stoisko 2 na 2 metry jak w marketach)?
Chce kupić parę rzeczy ale wolałbym to najpierw zobaczyć i przymierzyć więc allegro tu odpada.
Orientuje sie ktos, czy kupujac pakiet 600 smsow z orange, mozna go wykorzystac pisząc za granice ?
(w tym wypadku z Katowic do Budapesztu i w drugą strone)
za granicę na Orange pisać w ramach pakietu możesz.
w drugą stroną już nie.
Jakie opinie jeśli chodzi o Play? Jak z zasięgiem i awaryjnością?
Zamierzam przejść z Plusa.
hanys77gks
16-05-2012, 21:06
Jakie opinie jeśli chodzi o Play? Jak z zasięgiem i awaryjnością?
Zamierzam przejść z Plusa.
miałem tel. w Orange i Erze ,teraz mam Play trzeci rok i nie zamierzam zmieniać - żadnych problemów z zasięgiem ,oferta moim zdaniem najlepsza na rynku
Jak chodzi o zasięg, to ew. różnice na plus możesz mieć w T-mobile, w Playu możesz przełączyć na nadajniki Orange i Plusa jak masz problemy z zasięgiem, bo mają z nimi umowy podpisane. Co innego jak chodzi o internet, tam Play może działać tylko na własnych nadajnikach.
w samsungu galaxy ace gdy telefon lezy normlanie na biurku to co jakis czas mam tak ze miga mi wyswietlacz, tzn podswietla sie do ekranu aby odblokowac i gasnie, i tak pare razy pod rzad, cos nie tak z telefonem czy olac to?
FirstToFight
17-05-2012, 13:57
w samsungu galaxy ace gdy telefon lezy normlanie na biurku to co jakis czas mam tak ze miga mi wyswietlacz, tzn podswietla sie do ekranu aby odblokowac i gasnie, i tak pare razy pod rzad, cos nie tak z telefonem czy olac to?
czujnik światła, ja mam to samo w lumi 710 olej to a jak ci to wadzi to przeciez masz na przeciwko swojego bloku serwis idz i zapytaj :D
Jak chodzi o zasięg, to ew. różnice na plus możesz mieć w T-mobile, w Playu możesz przełączyć na nadajniki Orange i Plusa jak masz problemy z zasięgiem, bo mają z nimi umowy podpisane. Co innego jak chodzi o internet, tam Play może działać tylko na własnych nadajnikach.
O jakim internecie mówisz? W abonamentach all inclusive z internetu możesz korzystać też na nadajnikach plus i orange.
czujnik światła, ja mam to samo w lumi 710 olej to a jak ci to wadzi to przeciez masz na przeciwko swojego bloku serwis idz i zapytaj :D
my sie znamy ze wiesz gdzie mieszkam?:D dobra, jesli to jakis zwykly czujnik swiatla to wale to, dzieki:)
O jakim internecie mówisz? W abonamentach all inclusive z internetu możesz korzystać też na nadajnikach plus i orange.
Może tylko o online'y z playa chodziło, musiałbym sprawdzić.
A tak z innej beczki, miał ktoś styczność z Xperią S od Sonego?
bo szykuje mi się wymiana i myśle m.in. nad tym cholerstwem.
Play Online zgadza sie. Ale w abonamentach all inclusive i formula 4.0 internet na nadajnikach orange i plus dziala bez dodatkowych oplat.
19marek64
19-05-2012, 10:35
Wie ktoś gdzie znaleźć na necie albo posiada polską instrukcję obsługi do SonyEricksona WT19i? Proszę o wiadomość na PRV.
19Kattowitz64
21-05-2012, 19:32
Panowie mam nowy telefon z orange i nowa karte do niego i po włożeniu pisze mi że karta sim jest niekatywna, co zrobic ?
obstawiam, że aktywować kartę - poszukaj na Orange.pl
https://www.orange.pl/portal/map/map/activation_form
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.