PDA

View Full Version : Komentarze do tematu „Historia wyjazdowa…”

GieKSa on Tour
25-12-2009, 16:09
Zapraszamy do komentowania oraz dzielenia się swoimi wyjazdowymi doświadczeniami!!

SK1964

MALek
25-12-2009, 16:27
Czemu na Jastrzębiu na Zakazie są 2os ?

zwierzak
25-12-2009, 17:39
Podobno te 2 osoby nie wiedziały nic o zakazie i normalnie przyjechały sobie na mecz. Czy to jest jednak prawda, czy tylko dopowiedziana historyjka tego nie wiem. Pewne jest jednak to, że dwóch kibiców GieKSy znajdowało się w trakcie meczu na naszym sektorze, co było widać oglądając relację z tego meczu w TV.

Pozdrawiam
Przemek

Chudy NFG
25-12-2009, 18:03
Co do meczu w Lubinie w 2004 roku przegranym przez nas 7:0 ... 40 osob zawroconych we Wroclawiu ... 1 osoba na sektorze w Lubinie z fana (nie jestesmy zwierzetami ...) nas 10 na stadionie (8 osob w sektorze rodzinnym, 2 w mlynie Zaglebia), pozniej ekipa z jednego z samochodow udaje sie w dalsza podroz do Drezna. 2 auto wraca w troche przeladowanym skladzie w kierunkow Katowic :)

TedeGKS
26-12-2009, 15:21
czy mecz w dobrzeniu to ten gdzie odbywał się jakiś festyn z okazji 100 lecia klubu? sympatyczny wyjazd..:-)

Mateusz
26-12-2009, 15:24
Ten sam:)

Z tych wszystkich wiosek ktore odwiedzilismy najbardziej podobalo mi sie w Graczach.

Jaworzno
26-12-2009, 15:47
Dlaczego staty są akurat od sezonu 1994/95?

Nie ma infa co do wcześniejszych sezonów czy jak...

pseudoW
26-12-2009, 15:51
brakuje meczu z arka gdynia w 2003 roku we wrzesniu.ponad 300 osob z tego co pamietam

mhtn
26-12-2009, 16:05
i pamietnego PP ze stalowka

Mateusz
26-12-2009, 16:21
brakuje meczu z arka gdynia w 2003 roku we wrzesniu.ponad 300 osob z tego co pamietam

Dokladnie chyba 333osoby.

zwierzak
26-12-2009, 16:22
Dlaczego staty są akurat od sezonu 1994/95?

Nie ma infa co do wcześniejszych sezonów czy jak...

Od czegoś trzeba byłą zacząć. To był taki pierwszy mały kroczek. Teraz trzeba zrobić kolejne (pozbierać opisy, zdjęcia, itd.). Zobaczymy, jak to pójdzie... jak się uda to na pewno wtedy fajnie byłoby się cofnąć dalej, czy też tak, jak ktoś napisał uwzględnić takie mecze, jak ten wyjazd na PP na Arkę. Ale tak jak mówie wszystko powoli... chociaż jak się coś pojawi, czego nie ma w tabelce to chętnie każdy przeczyta :)

Pozdrawiam
Przemek

Jaworzno
26-12-2009, 16:36
Tak pytam bo coś właśnie kojarze, że w pamietnym ''Zin Zinów'' szczegółowa statystyka była właśnie od sezonu 94/95 :)

Yaro
26-12-2009, 21:18
Dokladnie chyba 333osoby.

325 (w tym 8 Banik).

Yaro
27-12-2009, 19:47
99. 2000 Włókniarz Kietrz - GKS Katowice (320 GieKSiarzy)

Zbieramy sie na parkingu pod Wesołym Miasteczkiem. Jedziemy busami ikarusy (godzin nie pamiętam) wiem ,że to były rekolekcje.

Pakujemy się do busów po drodze okazuje sie ,że jeden z nich sie psuje ekipa zostaje zaladowana do reszty busów.

Docieramy na miejsce bez większych atrakcji. Na miejscu oczywiście zamieszanie z kupnem biletów. Pamiętam , że można było kupić cały bilet lub jego połówkę za połowe ceny. Włókniarz zbiera sie w całkiem spory młyn. Pod koniec pierwszej połowy atakuje nas Odra Opole? ( tego nie jestem pewien) rozkręca się konkretna zadyma. Przed stadionem ,pare osób od nas zawiniętych. Z Załęża ok 8 os. jeden od nas trafia na tamtejszy komisariat ,ucieka przy pomocy kibica Włókniarza (niejaki Niebieski) i w osotaniej chwili przed naszym odjazdem wskakuje do busa. Na mieście sporo się dzieje. Mamy okazje przygladac się z busa jak działa tamtejsza policja. Powrót spokojny.

SK1964

Raczej na pewno Odra Wodzisław, bo Włókniarz Kietrz jest ich fan clubem.

Bugi
11-01-2010, 21:51
Raczej na pewno Odra Wodzisław, bo Włókniarz Kietrz jest ich fan clubem.

Jakoś sobie nie przypominam tego ataku Odry. Przed meczem to wiem,że ktoś od nas szalik stracił,bo wylezli z aut prosto na miejscowych. Podczas meczu awantura była,ale nie piszcie o "ataku Odry",bo co najwyżej to była napinka w naszą stronę.
Pozdro,bilet mam do dziś:)

zwierzak
20-01-2010, 13:44
146. 15.03.2003. Widzew Łódź (280 GieKSiarzy, 10 Banikowców)
(...)

Po meczu nic się nie działo, kolejowi fani GKS-u wracali do Katowic aż 9 godzin!

Czemu tak długo wracaliście do Katowic?

P.

Bugi
20-01-2010, 17:08
Czemu tak długo wracaliście do Katowic?

P.

Bo takie było połączenie kolejowe. Kilka przesiadek (nawet w Dabrowie Górniczej mieliśmy przesiadke,z chyba godzinnym oczekiwaniem na pociąg).

mhtn
21-01-2010, 22:25
a nie w czestochowie? i przemarsz z jednej stacji na inna

Bugi
21-01-2010, 22:42
a nie w czestochowie? i przemarsz z jednej stacji na inna
Też. Pamiętam,że w Cżestochowie podczas przesiadki zerwaliśmy się w jakieś 20 osób i poszliśmy na miasto w poszukiwaniu pożywienia i napojów:) Łaziliśmy trochę po mieście ( bo na PKP kolejka w barze). Potem dostaliśmy telefon od J.,że za 10 minut jest pociąg i mamy przyjść. My w sumie nie wiedzieliśmy ,że reszta grupy przemaszerowała gdzie indziej. No to pytamy skąd ten zug? A J. na to,że ze stacji Częstochowa-Stradom. No to my biegiem w tym kierunku.Tyle,że nikt z nas nie znał Częstochowy. Biegliśmy i nawet nie było kogo zapytać jak trafić na ten Stradom,bo to było nad ranem i ludzie spali. Wreszcie po jakimś czasie jakis chop z psem sie napatoczył. I tu tekst wyjazdu:
-Panie,którędy na Stradom?
-Prosto i Kościuszki w prawo:)
U nas beka,bo nie mieliśmy pojęcia gdzie ta ulica jest:) (Nazwa ulicy to tylko przykład,po tylu latach nie pamiętam jaka była oryginalna nazwa).
Na pociąg zdążyliśmy:)

Potem właśnie z pociągu do którego wsiadaliśmy na Stradomiu,musieliśmy wysiąśc w DG,bo pociągi ze Stradomia nie jadą do Katowic.Jakoś tak to jest.

KARAMBA
21-02-2010, 17:10
Smile
24. 04.11.1995 Lech Poznań (6 GieKSiarzy)

To był mecz kiedy prawie całą GieKSe "wysadzili" na Batorym w drodze do Poznania. Jednak 6 osób dotarło na stadion Lecha. Siedzieliśmy normalnie na sektorze dla przyjezdnych. Także wyjazd jak najbardziej zaliczony. Pamiętam, że było ze mną dwóch gości i jedna dziewczyna (Jaworzanka czy Jagodzianka) z Jaworzna, jeden koleś z Siemianowic i jeszcze jeden koleś nie wiem skąd no i ja. Teraz na B1 widuje tylko tych dwóch ostatnich.

JA BYŁEM TĄ 6 OSOBĄ,W TAMTYCH CZASACH REPREZENTOWAŁEM FC. BEMA-PANEWNIKI.WRACALISMY Z PIŁKARZAMI.
PODOBNIE BYŁO W SZCZECINIE GDZIE BYŁO NAS 9 OSÓB W TYM OBECNY KIEROWNIK DRUŻYNY WOJTEK MAŻNIEWSKI Z KTÓRYM NIERAZ JECHAŁEM NA WYJAZD GIEKSY POCIĄGIEM.

wnc
21-02-2010, 18:57
...nie wojtek tylko paweł.

KARAMBA
21-02-2010, 19:02
...nie wojtek tylko paweł.

sorki za pomyłka oczywiście paweł ;-))