View Full Version : Prasa, Internet, TV - organizacyjnie
robson7415
21-12-2009, 23:52
http://katowice.**********/katowice/1,35026,7389125,Firma_Furtoka_raczej_nie_pomoze__G ieksie_.html
Profesjonalny zarząd:D
http://katowice.**********/katowice/1,35026,7389125,Firma_Furtoka_raczej_nie_pomoze__G ieksie_.html
Profesjonalny zarząd:D
piszesz o którym zarządzie?
Chyba nie o GKS?
O transferze Polczaka to można książkę napisać...ale nie grzebmy w historii, bo na dzisiaj jesteśmy w czarnej dupie, a perspektywy zamiast coraz bardziej się przejaśniać, stają się coraz bardziej mgliste.
Co do Nawałki, to jak pójdzie do Górnika to pewnie z misją kompletnego przemeblowania składu, więc pewnie wielu "gwiazdeczek" pokroju Gorawskiego czy Szczota nie będzie musiał znosić i będzie sam budował ten zespół. Problem jaki będzie miał to fakt, że tam ma być awans już na wczoraj, co przy budowaniu od podstaw może być kłopotliwe
katowicer
22-12-2009, 06:18
Nie chodzi mi o jakiej firmie pisze,ale o sposób ich traktowania.
Po kiego chuja ich zapraszaliście a potem tak "olaliście"??
Tak tak wiem wyborca to pisze wiec pewnei to pierdoły....
Ayaer mozesz mi wrzucic odp na pm.
Zacznijcie wreszcie powaznie do rozmów się przygotowywac ,bo w świat posżło jakimi jesteśmy matołami...
Byli rozczarowani brakiem pisma z ofertą objęcia akcji klubu. - Obiecano nam, że pismo szybko do nas trafi. Jednak do teraz do nas nie dotarło. Naszym zdaniem to zupełnie niepoważne. Nie otrzymaliśmy tego, co każdy potencjalny inwestor powinien dostać. Powiem więcej, jeśli ktoś zaprasza do zainwestowania w większościowy pakiet akcji i jednocześnie nie potrafi wyjaśnić, jaka będzie wielkość ich emisji, to słowo "niepoważne" to nawet za mało - przekonuje Tomasz Karczewski
skoro w taki sposób podchodzimy do potencjalnych inwestorów to gratuluje...
Prasa/Internet/TV - piłkarsko
Zamknąć jeden temat to się przeniosą do drugiego. Nie możecie dać sobie spokój na tydzień bez podniecania się wszystkim co tylko się w prasie pojawi? Mało to już kłamstw przeczytaliście?
No to trzeba było nie zamykać tamtego tematu; ludzie chcą pogadać, a od tego jest forum. U nas zawsze jakieś dziwne akcję są - o czym można pisać, a o czy nie. Może i prasa kłamie ale jak na razie to dalej jesteśmy w ciemnej dupie. Zresztą (co akurat jest smutne) z tej "kłamiącej" prasy częściej idzie się dowiedzieć jakiś informacji o klubie niż z oficjalnej strony klubu...
Nie chodzi mi o jakiej firmie pisze,ale o sposób ich traktowania.
Po kiego chuja ich zapraszaliście a potem tak "olaliście"??
Tak tak wiem wyborca to pisze wiec pewnei to pierdoły....
Ayaer mozesz mi wrzucic odp na pm.
Zacznijcie wreszcie powaznie do rozmów się przygotowywac ,bo w świat posżło jakimi jesteśmy matołami...
Byli rozczarowani brakiem pisma z ofertą objęcia akcji klubu. - Obiecano nam, że pismo szybko do nas trafi. Jednak do teraz do nas nie dotarło. Naszym zdaniem to zupełnie niepoważne. Nie otrzymaliśmy tego, co każdy potencjalny inwestor powinien dostać. Powiem więcej, jeśli ktoś zaprasza do zainwestowania w większościowy pakiet akcji i jednocześnie nie potrafi wyjaśnić, jaka będzie wielkość ich emisji, to słowo "niepoważne" to nawet za mało - przekonuje Tomasz Karczewski
to decyzja o zerwaniu rozmow nie bedzie kolor skarpetek naszych prezesow ???
hehehe
pisano wielokrotnie - skoro ktos nie chce lub nie ma srodkow to i tak nic nie zdziala...
p.s. wyszlo juz na jaw OFICJALNIE (urzedowo) w jaki sposob mialo przebiegac przejecie przez cz i sprytnych panow O i krola...
WSTYD I HANBA dlatego pisanie sztucznych ofert jest nie na miejscu wg mnie dla firmy ktora nie miala czystych intencji...
panie karczewski o letnim walku tez pan nie mial pojecia...
Zibowski
22-12-2009, 07:51
Ok m ale w mediach wydźwięk jest dość negatywny i trochę trąci brakiem profesjonalizmu z naszej strony (chyb, że tak miało być)
Ok m ale w mediach wydźwięk jest dość negatywny i trochę trąci brakiem profesjonalizmu z naszej strony (chyb, że tak miało być)
Niestety ale nie tylko w mediach... Rozmawiałem z kilkoma osobami reprezentującymi firmy zaproszone na prezentacje w dniu meczu z Pogonią... Oddźwięk : amatorka i brak konkretów przy których nikt wielkich pieniędzy nie wyłoży...
Nie bardzo rozumiem jak można nie wysłać przez taki czas głupiego pisma. To już nie jest śmieszne.
Wy dalej nie rozumiecie widze...
Nie pamietacie juz tekstu o kibicach malujacych bloki?
CZ jest bez kasy tak samo jak ich spolka CMS, wiec co mieli powiedziec w prasie? Ze sa pusci w ryj?
Krist VB
22-12-2009, 08:59
Trzeba było wysłać im te jebane białko, jeden argument mniej by mieli. Można było wysłac oferte, której i tak nikt by nie klepnął, cokolwiek. Nie trąciłoby to amatorką, co najwyżej byłoby pierdolenie, że słaba oferta. Nie stwarzajmy se sami powodów do obsmarowywania nas przez pismaków.
...słuchajcie, a to spotkanie z Bekdasem to w końcu było, nie było?? Przekładali je, najpierw o dzień, o dwa potem o tydzień....?
Trzeba było wysłać im te jebane białko, jeden argument mniej by mieli. Można było wysłac oferte, której i tak nikt by nie klepnął, cokolwiek. Nie trąciłoby to amatorką, co najwyżej byłoby pierdolenie, że słaba oferta. Nie stwarzajmy se sami powodów do obsmarowywania nas przez pismaków.
dokladnie, a tak znów po nas jada;/
Ja rzeczywiście nie rozumiem... Zaczyna się gadka i wyciąganie brudów sprzed niemal pół roku. Każdy wiedział że są tacy i tacy, to po co wznawiano z nimi negocjacje !? Bo efekt tego taki, że jesteśmy kolejne złe, obsmarowujące nas info (kto wie, być może nawet z ich strony uzasadnione w prasie) w plecy!
No Panowie - tego się dało uniknąć! Albo nie wracając do rozmów z tym tworem (wiedząc o jego sytuacji - i nie piszcie, że się chwalą że mają kasę, skoro minęło 2-3 tygodnie i znowu jest to samo - "a co wy nie wiecie, że są puści?" - a Wy nie wiedzieliście?) albo chociaż wywiązując się z ustaleń rozmowy i mieć czyste ręce. No ale skoro wysłanie jednego pisma (nawet wiedząc że to może być bezcelowe) to by było za dużo, no to co się dziwić...
a swoją drogą - jeśli jest z nimi tak źle i taka masakra - to czemu my nie możemy ujawnić nic w mediach? Żadnych kulisów rozmów itp... Uratujemy pół Śląskiej piłki przestrzegając inne kluby przed tą firmą :cham: To oczywiście żart - ale ile jeszcze damy się opluwać nie prostując takich informacji?
Chyba że nadal liczymy na wznowienie negocjacji z tą firmą i neverending story :hihi:
...słuchajcie, a to spotkanie z Bekdasem to w końcu było, nie było?? Przekładali je, najpierw o dzień, o dwa potem o tydzień....?
Uszok się rozchorował :cham:
......taaaa, jak Bekdas zostanie naszym sponsorem to mi chyab kaktus wyrośnie na dłoni.... tak coś czuję....
raczej kebab nie kaktus :lol:
Wierzcie we wszystko co pisze prasa(w szczególności wybiórcza), a daleko zajdziecie. Oni i tak nas będą obsmarowywać, choćbyśmy wysłali 20 pism do tej śmiesznej firmy i jak widzę wy będziecie wszystko łykać mimo że już wiele razy przekonaliście się że ulubiony temat wybiórczej to najeżdżanie na GieKSe.
Jesli pismo faktycznie nie poszło to zostało to zawalone...Mnie tylko dalej dziwi fakt ze niektorzy dalej mysla ze to Centro-Promo sport czy jak to tam sie zwie ze to powazna firme...Czy gdyby to była poważna firma, przede wszystkim z kapitałem czy zatrudniłaby Furtoka na takie stanowisko?? Furtoka ,ktory jest półanalfabetą, ani w mowie ani w pismie nie potrafi się wysłowic, nie odroznia tak prostych rzeczy jak zleceniodawca od zleceniobiorcy a o jakiejkolwiek wiedzy merytoryczniej nie wspominając...Czy takich ludzi dobiera sobie powazna firma, inwestujaca powazne kwoty?? Na to niech sobie kazdy z Was sam odpowie...
czarny1125
22-12-2009, 09:59
Wierzcie we wszystko co pisze prasa(w szczególności wybiórcza)
to gdzie mamy sie dowiadywać co w klubie sie dzieje
na http://gieksa.pl/ możemy co najwyżej poczytać o :
''Podsuwamy pomysły na prezent "
" "Złote Buki" - głosuj dalej "
"Gadżety ponownie w Supersamie "
i wiele innych " ciekawych " informacji
o Kaliciaku napisali dopiero wczoraj - a kiedy myśmy czytali to już w wybiórczej ?
robson7415
22-12-2009, 10:02
CZ jest bez kasy tak samo jak ich spolka CMS, wiec co mieli powiedziec w prasie? Ze sa pusci w ryj?
Więc pewnie by nie zainwestowali, ale pismo można było wysłać.
o Kaliciaku napisali dopiero wczoraj - a kiedy myśmy czytali to już w wybiórczej ?
Przecież Rolmops, Donald i M. już na forum wcześniej napisali co i jak z Kalim ...
Zresztą jakbyś był na spotkaniu SK z Jackiem to byś już wcześniej wiedział, że Kali pójdzie do Craxy ...
[QUOTE=DziEs;258173]Przecież Rolmops, Donald i M. już na forum wcześniej napisali co i jak z Kalim ...
Zresztą jakbyś był na spotkaniu SK z Jackiem to byś już wcześniej wiedział, że Kali pójdzie do Craxy ...[/QUOTE
Tylko że wielu kibiców,szczególnie starszych wiekiem nie zagląda na forum....co do stronki to faktycznie słabo z aktualizacją szczególnie w tym gorącym okresie....
Jestem zdania aby dać spokój prezasom ...niech działają ...nieraz wychodziliśmy z opałów obronną ręka i tak będzie i teraz ......
Wesołych Świąt Gieksiarze............
to gdzie mamy sie dowiadywać co w klubie sie dzieje
na http://gieksa.pl/ możemy co najwyżej poczytać o :
''Podsuwamy pomysły na prezent "
" "Złote Buki" - głosuj dalej "
"Gadżety ponownie w Supersamie "
i wiele innych " ciekawych " informacji
To jest właśnie różnica pomiędzy oficjalną informacją, a plotkami. Zadaniem zarządu nie jest informowanie kibiców co zrobili dzisiaj. Jak będą podpisane jakieś dokumenty, to wtedy będzie informacja. Cały czas się tylko podpalacie każdym bzdetem z mediów a jak przychodzi co do czego i nic nie wyjdzie z tego to są pretensje, że ktoś Wam nadzieję zrobił. Co do Kaliciaka to najśmieszniejsze jest to, że wszędzie napisali, że Kaliciak jest już piłkarzem Cracovii, ale przecież kluby się nie dogadały jeszcze i o tym gieksa.pl. informuje.
To jest właśnie różnica pomiędzy oficjalną informacją, a plotkami. Zadaniem zarządu nie jest informowanie kibiców co zrobili dzisiaj. Jak będą podpisane jakieś dokumenty, to wtedy będzie informacja. Cały czas się tylko podpalacie każdym bzdetem z mediów a jak przychodzi co do czego i nic nie wyjdzie z tego to są pretensje, że ktoś Wam nadzieję zrobił. Co do Kaliciaka to najśmieszniejsze jest to, że wszędzie napisali, że Kaliciak jest już piłkarzem Cracovii, ale przecież kluby się nie dogadały jeszcze i o tym gieksa.pl. informuje.
Właśnie to chciałem napisać, ale widzę że mnie uprzedziłeś i ja nie muszę nic dodawać.
Tylko że wielu kibiców,szczególnie starszych wiekiem nie zagląda na forum....
... ale narzekają stali bywalcy Forum ...
a oficjalne info o sprzedaży Kaliciaka pewnie będzie jak do sprzedaży dojdzie - na razie mamy tylko gazetowe wypociny o transferze i fakt dogadania się Kalego i Craxy ... kluby jeszcze nic nie uzgodniły ...
Uważam ze pismo do CPS trzeba było wysłać, byle jakie ale trzeba było. Generalnie każdy ruch w kierunku nowych inwestorów powinien być dokumentowany. Albo jesteśmy poważną drużyną albo nie. To był błąd ze nie dostali pisma i żadne usprawiedliwienia tu nie pomogą. TRUDNO STAŁO SIĘ nie ma już co więcej biadolić. Wiem ze nie wszyscy się ze mną zgodzą ale uważam ze poszukiwanie inwestora należy zacząć od...............poprawy PR i stosunków z prasą i to za wszelką cenę...
p.s. wyszlo juz na jaw OFICJALNIE (urzedowo) w jaki sposob mialo przebiegac przejecie przez cz i sprytnych panow O i krola...
Można prosić jaśniej? (podejrzewam, że chodzi o założenie SA przez Króla i przejęcie Klubu po skupieniu długów GKS, ale coś więcej?)
hubertoo
22-12-2009, 10:59
Uważam ze pismo do CPS trzeba było wysłać, byle jakie ale trzeba było. Generalnie każdy ruch w kierunku nowych inwestorów powinien być dokumentowany. Albo jesteśmy poważną drużyną albo nie. To był błąd ze nie dostali pisma i żadne usprawiedliwienia tu nie pomogą.
tak wielce w CZ są obrażeni, ale sami pewnie do tej pory nie wysłali do klubu oficjalnego pisma, o zerwaniu czerwcowych negocjacji.
widać, że ich głównym zadaniem są negocjacje za pomocą prasy. a pan wiceprezes za punkt honoru obrał sobie lamentowanie: "jak to mnie GieKSa olała."
ale fakt faktem, że skoro Nasz Rzecznik prasowy informuje media, że takie pismo zostanie wysłane, to dla świętego spokoju powinni je wysłać.
koles1989
22-12-2009, 11:15
od czego mamy Rzecznika Prasowego? Powinien takie artykuły prostować. Napisać dlaczego zerwali rozmowy z CZ. Taka chyba jest jego rola nie?
rolą Rzecznika Prasowego jest przekazywanie informacji, które Zarząd chce upublicznić.
co z tego, że np. Wyborcza napisała, że Kaliciak jest sprzedany, skoro jeszcze nie był.
czy to ma jakieś znaczenie? nie... ważne, że niusik się pojawił i dobrze sprzedał...
Mnie zastanawia co innego, że 15.12.2009 rzecznik stwierdził:
" - Przesłanie spółce CentroPromSport szczegółowej oferty współpracy to kwestia kilku najbliższych dni - mówi Piotr Hyla, rzecznik prasowy GKS-u Katowice. "
Akurat rzecznik na pewno kazał autoryzować swoje słowa, więc co się stało?
rolą Rzecznika Prasowego jest przekazywanie informacji, które Zarząd chce upublicznić.
A kto się w klubie zajmuje w takim razie PR ?? Bo skoro nie rzecznik to chyba nikt...Rzecznik prasowy powinien zbierać te wszystkie artykuly, pisać z miejsca sprostowania i tylko przedstawiac je do akceptacji zarządowi przed wysłaniem tego do mediów...Ale to tylko moje skromne zdanie...
Stara Gwardia
22-12-2009, 11:55
Witam bardzo niepokojace wiesci naplywaja na forum a radosci wiecej niewidac odnosie chetnych do zainwestowania w GieKSe czas ucieka wszedzie cisza sza kazdy nabiera wody w usta albo cos troche wie albo nic niechce przeżywac czarnego scenariusza który krazy nad Bukowa 1 od pewnego czasu niema pieniedzy na zalegle wyplaty zarzad chyba ma gdzies Nawalke z tego co czytam wszyscy pisza ze po Świetach a czas mimochodem bardzo ucieka a PERSPEKTYW PRAWIE ŻADNYCH czy Tym osobom jest dobro GieKsy na sercu czy wezma odpowiedzialnosc za to do czego przyłozyli reke??? Kto ich rozliczy z tego wszystkiego ciekawi mnie czy ostatnia transza pieniedzy z U.M. trafila na B1? Czy ktos rozliczył poprzednie pieniadze? bo taki byl warunek nastepnych pieniazkow . Co robi P. Pluta na razie cisza na temat jego działan !!!!!!!! Chyba tylko Go wybrali po to zeby Miasta niewprowadziło zarzadu komisarycznego na B1 . Wielu ludzi boli ze bardzo mało jest nadzieji na lepsze czasy i powatpiewa ze kiedys bedzie dobrze!!!!!! OBYM SIE MYLIŁ I TEGO PRAGNE ZEBY Nasza GieKSa wróciła tam gdzie jest jej miejsce Pozdrawiam i Zycze Wesołych Swiat !!! Oby ten Nowy Rok dał nam wszystkim nadzieje na LEPSZE CZASY!!!!!!!!!!!
koles1989
22-12-2009, 11:55
Nie chodzi mi tu akurat o Kaliciaka bo z tym się zgodzę. Ale GW nas obsmarowuje, stawia nasz zarząd w złym świetle pisząc że olali sprawę, a prawda jest inna, czyli to co pisał m1964. Ta kwestia powinna ujrzeć światło dzienne, a nie że tylko nasz klub dostaje po dupie od Króla, wtedy słowa murzyna będą bardziej wiarygodne, bo tak to zwykli kibice nie maja podstaw by wieżyc mu tylko wierzą pismakom.
te, co to godol King o naszym klubie? że kiedy go przejmie???
pamiętacie te slowa?
koles1989
22-12-2009, 12:04
Co robi P. Pluta na razie cisza na temat jego działan !!!!!!!! Chyba tylko Go wybrali po to zeby Miasta niewprowadziło zarzadu komisarycznego na B1 .
A myślisz kto zarządzał klubem jak Pan Worach był 3 tygodnie chory, kto wtedy spotykał się z potencjalnymi sponsorami, dopinał sprawy z SA?
A tu masz małą prasówkę:
http://***************/Kamyk-zostanie-w-GieKSie,sport-slaski,13971,info.html
"Jacek Pluta, wiceprezes GKS-u Katowice, spotkał się z działaczami Polonii Bytom, z której do końca roku wypożyczony jest Mateusz Kamiński. "
http://***************/GieKSa-Gornik-czy-klub-z-ekstraklasy-Finisz-rywalizacji-o-Nawalke-,sport-slaski,14634,info.html
"Dzisiaj, a najpóźniej jutro prezes Marek Worach i wiceprezes Jacek Pluta mają przekonywać Adama Nawałkę do dalszej pracy na Bukowej."
http://***************/Prezes-GieKSy-chetnie-radzi-sie-internautow-Ci-pytaja-go-o-wszystko,sport-slaski,13502,info.html
"Ciekawą drogę obrali na Bukowej. Konkretnie, zrobił to wiceprezes Jacek Pluta, który zasugerował swojemu szefowi, by ten dialog z sympatykami GieKSy prowadził przez... forum internetowe. "
Radosław
22-12-2009, 12:04
bo tak to zwykli kibice nie maja podstaw by wieżyc mu tylko wierzą pismakom.
Dobre rozwiązanie - 50% poprawnej pisowni, taktyk. :drewno:
Bez napinki, z pozdrowieniami ;)
i Wesołych :D :drwal:
koles1989
22-12-2009, 12:09
:eek: masakra, za szybko chciałem coś napisać
marcin GieKSa
22-12-2009, 12:54
co tu duzo mowic..sytuacja na dana chwile nie wyglada za ciekawie....niestety ale bardzo mgliscie wyglada pozyskanie jakiegos inwestora..p.Bekdas jesli sie pojawi w klubie to najwczesniej za kilka tygodni(a najpewniej za kilka miesiecy) jesli oczywiscie najpierw dogada sie z Uszokiem a nie wiadomo ile to moze trwac...dalej temat CMS jest spalony...w jakiegos tajemniczego inwestora z Niemiec tez nie wierze...wiec co Nam pozostaje...nadzieja ze jak powola sie spolke na poczatku stycznia znajda sie jakies male czy srednie firmy ktore Nas wspomoga plus cos moze kapnie miasto...tak skromnie liczac aby dograc sezon potrzeba Nam 1-1,5 mln. zł....czekamy na EFEKTY pracy zarzadu...bo juz najwyzszy czas...POWODZENIA!!
kaos azul
22-12-2009, 14:21
Trener Adam Nawałka w drodze z Katowic do Zabrza?
Wciąż nie wiadomo, kto poprowadzi w wiosennej rundzie oba śląskie zespoły. Szkoleniowiec katowickiej "Gieksy" uzgodnił warunki pracy w innym klubie. Nieoficjalnie wiadomo, że to Górnik Zabrze, który nie doszedł do porozumienia z Duszanem Radolskym.
Katowiccy działacze mają już tylko godziny, aby znaleźć sposób na zatrzymanie cenionego przez piłkarzy i kibiców Adama Nawałki w GKS-ie. Oficjalna decyzja o odejściu trenera z klubu spodziewana jest we wtorek lub środę. Nawałka uzależniał przedłużenie kończącego się wkrótce kontraktu od ustabilizowania sytuacji finansowej klubu. Do wczorajszego wieczora nie otrzymał jednak żadnej gwarancji, że tak się stanie. - Czasu było mało, a teraz po prostu już go brakuje - przyznaje trener.
Kilka dni temu Nawałka rozpoczął negocjacje o pracy z jednym z klubów ekstraklasy i pierwszoligowcem.
- Teraz w grę wchodzi już tylko jeden klub, ale nie zdradzę jego nazwy. W każdym razie uzgodniłem już z nim wszystkie strategiczne sprawy dotyczące mojej ewentualnej pracy w nim. Czekają tam już tylko na moje "tak". Telefon od działaczy GKS-u z pozytywnymi informacji mógłby jeszcze coś zmienić, ale bądźmy jednak realistami - sytuacja w Katowicach jest bardzo trudna - mówi Nawałka.
Nieoficjalnie wiadomo, że klubem, który go kusi, jest Górnik. Klub z Zabrza po zwolnieniu Ryszarda Komornickiego od dłuższego czasu poszukuje jego następcy. Zatrudnienie Nawałki w Zabrzu jest tym bardziej prawdopodobne, że wczoraj z rywalizacji o stanowisko trenera Górnika odpadł Słowak Duszan Radolsky.
- Moje rozmowy z Górnikiem zakończyły się negatywnie. Nie ma już tematu mojej pracy w Zabrzu - poinformował wieczorem Radolsky, który jesienią został zdymisjonowany z Polonii Warszawa. Słowakowi stanowisko szkoleniowca Górnika przeszło koło nosa już po raz drugi. W lipcu 2007 roku przegrał rywalizację z Ryszardem Wieczorkiem.
...
kaos azul
22-12-2009, 14:22
zrodlo gw
zrodlo gw
I wszystko jasne..
marcin GieKSa
22-12-2009, 16:04
wiadomo jekie jest gw..ale zas nie przesadzajcie...akurat teraz nie myla sie za bardzo...Zarzad Gieksy to nie czarodzieje ktorzy Ci pochytaja inwestora w 3 dni..skoro im sie nie udalo przez pol roku...kasa i tyle..zreszta to jest pewne po spotkaniu zarzadu z Nawałka...sam Worach przyznal ze na inwestora na juz nima szans
I wszystko jasne..
co wszystko jasne?chyba co po niektórzy popadaja w paranoje z ta gw.
pewno tak jest jak napisali.nie jestem obronca gazety ale negowanie wszystkiego co w niej o nas napisza jest smieszne.zamiast ukladac sobie dobre kontakty z dziennikarzami,prasa to robimy sobie z nich wrogow.jesli chcemy by pisali o nas tak jaki jest stan faktyczny to moze nasz rzecznik wreszcie sie zabierze do robienia tego od czego on jest..niech umawia sie na wywiady,prostuje jak jest cos zle napisane na konferencjach i tyle.
W paranoje popadają ci którzy czytają tą gazetę i później wypisują głupoty, chodzi mi o to żeby nie wierzyć we wszystko co jest tam napisane, ta wypowiedź Nawałki mogła być prawdziwa, ale i również wymyślona, a założę się że wielu ludzi to łyknęło..
qwerty123
22-12-2009, 17:34
Nie wierze by utrzymali P Nawałke. On nie jest fanatykiem takim jak my i nie bedzie sie taplał w tym syfie przez kolejne lata, tak jak my. On ma po prostu dosc burdelu i obiecanek i przejdzie sobie do KSG, gdzie tez moze nie jest rozowo ale lepiej i przynajmniej pieniadze bedzie dostawal za wykonywana prace. To samo bedzie z pilkarzami, jak odejdzie trener, odejda i oni i cofniemy sie o jakies 2,3 sezony, zaczynajac wszystko od nowa, ze swiadomoscia, ze znow 2,3 sezony bedzie trzeba pracowac by marzyc o takiej jak miniona rundzie i by wreszcie zapachnialo powrotem do e-klasy.
Jak Nawalka odejdzie (a wszystko na to wskazuje) to znow czeka nas burdel syf i żenująco niski poziom.
Nic nowego.. pytam tylko DO CHUJ* ILE JESZCZE??
Ruch, Lech, Slask, Arka, Lechia - wszystkie te firmy byly w takiej samej sytuacji jak my, ale jakos se poradzily i wrocily tam gdzie ich miejsce. Szykuje sie ze w tym sezonie powroci tam rowniez Widzew i moze Pogoń. LKS-owi miasto pomaga i wyklada bodaj okolo 1mln z rezerw na ratowania klubu, zapewne tez minimum sezon i wroca do ekstraklasy, KSG rowniez nie bedzie sie kisic w I lidze dluzej niz kolejny sezon. Zaraz awansuje Radzionkow i bedzie nam spuszczal lomot.
Czemu u nas sie do kurw* nedzy nie da? Czemu non stop jest syf i burdel?
Kiedy i gdzie znajdziemy inwestora, jak nie teraz kiedy mamy w rece takie karty przetargowe jak swietnie zakonczona runda i porządna druzyna? Po nowym roku jak wszyscy od nas odejda i bedziemy grali chlopakami z rezerw dostajac w plecy? Walka o utrzymanie Nawalki, to walka o to by bylo normalnie i by za okolo rok witac 2011 rok na pierwszym miejscu UNIBET ligi z perspektywa awansu. Jak to sie posypie to wszystko sie posypie i bedziemy znow w dupi*, wszelkie teksty typu "utrata trenera to nie koniec" wsadzcie sobie w dup*, wszyscy wiemy ze z odejsciem Nawalki skonczy sie pewien dobry etap i nadejdzie powrot do przeszlosci..
Co robi P. Pluta na razie cisza na temat jego działan !!!!!!!! Chyba tylko Go wybrali po to zeby Miasta niewprowadziło zarzadu komisarycznego na B1
kolejny zgred mogacy zadzwonic, zapytac na gg wylewa swe zale na forum...
J Pluta od prawie 3 tygodni praktycznie sam stoi na strazy w tym klubie, chodzi na spotkania, organizuje kase i co tylko trzeba poniewaz M Worach byl czy jest od 3 tygodni CHORY i bywa tylko tam gdzie musi !!!
idealnie sprawa ma sie z tym pismem ktore nie wyszlo z klubu a powinno mimo wszystko by nie dawac PUSTAKOM mozliwosci MEDIALNYCH NAPINEK...
czemu zalatwiaja to przez media a nie siada do stolu-wszystko pod publiczke a ze teraz jest martwy okres dla prasy to szuka sie sensacji by bylo z czego wziazc wierszowke...
zamknijcie te tematy bo takie dupcenie na forum do niczego nie prowadzi
poczekajmy do jutra wieczora jutro bedziemy wiedzieli czy pan Trener zostaje u nas czy bedzie trenowal Gornik. Mimo wszystko osobiscie mam wyjebane na to co pisza w GW czy innych gazetkach. Oficjalne info sie ukaze wtedy mozemy albo sie cieszyc, albo miec do kogos żale.
Narazie jest jak jest nic nie wiemy.
pablo1982r
22-12-2009, 18:13
Problem jest w tym Baton że my nigdy nic nie wiemy.
Jak mówicie człowiek ciągle ma nadzieję na lepsze jutro....ale ile można. Mnie odejście Nawałki już nie zdziwi bo nie liczę na nic innego. Chłop jest słowny i skoro stawiał jakieś warunki i nie zostały spełnione to podziękuje za współpracę.
Wcześniej przynajmniej pojawiały się teksty pewnych osób typu "będzie dobrze" i podobne. Teraz cisza totalna.
Życzę Wesołych Świąt Wszystkim.
dla netowych narzekaczy...
proponuje Wam poczytac forum Gornika Zabrze - brak wizji zarzadu na awans do eklasy, 4 kopaczy na wigilii klubowej, zalegle wyplaty dla pilkarzy, brak atmosfery w druzynie, brak kasy na nowe transfery (podublowane pozycje za ktore placa comiesieczne wyplaty niegrajacym pilkarzom, jesli sprzedadza kogos z "gwiazd" zainwestuja w nowe twarze), "stare" zaleglosci-problemy z licencja, BRAK KARNETOW...
jabym czytal nasze forum (pozmienialiscie nicki) czy co ...???
jutro ostatnia w tym roku szansa kupna karnetów!
sklepik klubowy na Bukowej otwarty jest w dniu jutrzejszym w godzinach 10-18.
marcin GieKSa
22-12-2009, 19:48
no i co z tego M...skoro i tak sa lata w chuj przed Nami...maja inwestora...ktorego u Nas nie bylo chyba nigdy....przyjdzie Nawałka i wszystko tam sie pouklada.....pod kazdym wzgledem...chcialbym miec takie problemy jak w Gorniku Zabrze!!
to nie jest takie jasne, czy sie poukłada, bo Górnik zwyczajnie nie ma kasy...
więc A. Nawałka nie będzie miał wolnej ręki w tworzeniu składu, a raczej będzie musiał kombinować z tym, co jest..
A. Nawałka nie będzie miał wolnej ręki w tworzeniu składu, a raczej będzie musiał kombinować z tym, co jest..
z tym, co jest.... ma co najmniej kilkanascie kombinacji wiecej niz u nas;)
Szczerze to sie nawet nie łudze ze Nawałka zostanie... 95% tego forum na jego miejscu dawno spaliło gumy z B1,
Mam tylko nadzieje, że ta zwłoka z podaniem ostatecznej decyzji to szczere chęci pozostania na B1 (czekanie na cud - inwestora), a nie próba odejścia z twarzą...
Amunt A.N. :)
Sprawa wygląda następująco :
Jutro w historii GieKSy zamknie się rozdział zatytułowany Adam Nawałka
Od zarządu pozostaje wyjaśnić nam nawet z brutalną szczerością dlaczego ich priorytet
chuj szcelił
pozdro
to nie jest takie jasne, czy sie poukłada, bo Górnik zwyczajnie nie ma kasy...
Jest kasa, gdyby Alianz tylko chciał to mógłby od ręki ciepnąć kilka baniek na transfery, tyle że po prostu nie chcą, bo już miliony wydali a jak grali chuja, tak grają teraz i zakręcili kurek. Jak Nawałka awansuje do E-klasy to jestem pewien, że kurek znowu się odkręci bo będą chcieli szybko się dostać do czołówki.
Podsumowując, żebyśmy się dobrze zrozumieli. Właściciel Górnika ma kasy w chuj, ale już więcej nie da, co nie zmienia faktu, że za jeden transfer choćby takiego Pazdana Nawałka może sobie sprowadzić te lepsze pół naszej drużyny. Coś czuję, że Iwan pierwszy pójdzie do Zabrza za Nawałką i wtedy już kompletnie posypie się gra ofensywna tego zespołu. Pod warunkiem, że Nawałka odejdzie a na razie jest pracownikiem GieKSy:szpada:
Sprawa wygląda następująco :
Jutro w historii GieKSy zamknie się rozdział zatytułowany Adam Nawałka
Od zarządu pozostaje wyjaśnić nam nawet z brutalną szczerością dlaczego ich priorytet
chuj szcelił
pozdro
Bo nie ma kasy?.....co tu wyjaśniać. Z pustego i Salomon nie naleje.
Ja jakoś nie wypowiadałem się ostatnio na te tematy na forum. Trochę z racji braku czasu, trochę dlatego, że każda strona grubo przesadza. Kłótnie nam są w ogóle niepotrzebne.
Jedno tylko napiszę - jeśli Nawałka odejdzie do Górnika, to NIE jest dla nas koniec świata. Jasne - będzie wielka szkoda, ale damy radę.
I tak jak większość uważam, że jeśli trener odejdzie, to za rok już nie będzie go w Zabrzu. Tam jest problem z piłkarzami i atmosferą, a nie trenerem. I nawet Nawałka tego nie zmieni, a pewnie będzie pod koniec maja kolejną ofiarą kliki piłkarzy KSG.
Jakby został (w co jakoś nie wierzę), wtedy... oj wtedy czuję że będzie dla nas ciekawa wiosna. A Górnik daleko za naszymi plecami.
Pożyjemy, zobaczymy.
qwerty123
22-12-2009, 20:37
"Jedno tylko napiszę - jeśli Nawałka odejdzie do Górnika, to NIE jest dla nas koniec świata. Jasne - będzie wielka szkoda, ale damy radę."
Pojda za nim pilkarze na pewno czesc z nich, zreszta pewnie sam bedzie chcial sprowadzic tych lepszych bardziej perspektywicznych, sklad sie posypie, kto to ogarnie? Moze Gornik? Abo Wijas i bedziemy zamiast kasy dawac pilkarza po meczu puszke tyskiego?
Jak odejdzie Nawalka to budowa druzyny zacznie sie od nowa, co oznacza minimum dwa sezony kiszenia sie w dole lub srodku tabeli I ligi ktora juz zygam (chyba nie tylko ja)...
Jak pójdą za nim piłkarze to i kasy nam trochę przybędzie, ludzie nie dramatyzujcie, wiadomo że jak Nawałka odejdzie to będzie nie za dobrze, ale nie przesadzajmy to nie będzie koniec świata
Jak pójdą za nim piłkarze to i kasy nam trochę przybędzie, ludzie nie dramatyzujcie, wiadomo że jak Nawałka odejdzie to będzie nie za dobrze, ale nie przesadzajmy to nie będzie koniec świata
Młody jesteś dlatego tak twierdzisz... Uwierz mi że starsi mają już dość
marcin GieKSa
22-12-2009, 21:02
dostaniemy jakies grosze jak za Kaliciaka..albo co gorsza taki Iwan podpisze teraz kontrakt z kims innym a na wiosne bedzie w chuja lecial..
Młody jesteś dlatego tak twierdzisz... Uwierz mi że starsi mają już dość
Racja.Ile mamy czekać na lepsze czasy.?Hasła,że będzie dobrze już mi się znudziły,tracę pomału cierpliwość....
Racja.Ile mamy czekać na lepsze czasy.?Hasła,że będzie dobrze już mi się znudziły,tracę pomału cierpliwość....
tego sie nie da czytac...
wszyscy maja klopoty tylko my wyolbrzymiamy swoje...
starzy/starsi (od kogo,czego???) maja dosc to co zmienicie barwy czy pojdziecie do domu starcow hehehe...
niesamowite... ; ))
Tak jak Kosa uważam że Nawała to nie jest nasz największy problem.
Mam nie odparte wrażenie że tym problemem jest brak przepływu wiadomości w klubie ( specjalny czy nie, to juz inna sprawa ) i brak "cwaniactwa"
Z całym szacunkiem dla poniektórych osób wypowiadających sie o sytuacji w klubie mówienie, że w Górniku niema kasy, że organizacyjnie jest krucho, to taki śmiech przez łzy, kogoś kto niema gdzie mieszkać ( GIEKSA), a nabija sie z kogoś koggo nie stać na nowy samochód ( Górnik ).
Co do braku komunikacji i braku cwaniactwa - Ajer mówi że prześlemy CZ dokumenty i ich nie przesyłamy ( wynika to z czego : Ajer tego nie powiedział ? naprawdę nie wysłaliśmy?
czy CZ kłamie ? )
Ktoś napisał że CZ nie rozmawiamy bo nas oszukał i to już jest potwierdzone i takie tam inne ciekawe sprawy - ogólnie nie mają kasy )
Tylko to wszystko jest pisane tylko tu ( bez żadnych dowodów ) --- oni nas kopią i ośmieszają, a do tego tak naprawdę i najważniejsze obnażają naszą wiarygodność : ktoś nas opluwa a my nic !!!! Ciekawe bo w śród większości i to zdecydowanej jest to zwykle przyznanie sie do winy !!!!
Ja naprawdę nie neguje tu personalnie nikogo bo nie oto mi chodzi tylko wygląda to tak że skomlemy że wszyscy sa źli i głupi a my tacy wspaniali, tylko jakoś dziwnie wygląda to zgoła inaczej !!
Obrażamy się na GW, na Uszoka, na CZ, na byłego prezesa, na kopaczy że chcą odchodzić !!!!
My może po prostu nie potrafimy się dogadać z nikim !!! więc może należy przemyśleć co poniektóre kwestie i wyciągnąć jakieś wnioski bo może nie jesteśmy tacy wspaniali jak się nam wydaje ?
WESOŁYCH ŚWIĄT mimo wszystko :pijaki:
PS. M możesz mnie teraz zjebać :cham:
nikogo nie zamierzam zjebac bo za zainstanial sytuacje z cz i brakiem odpowiedz winna jest ylko i wylacznie jedna osoba...
ale tak jak pisze jest to jednorazowa akcja (wypadek przy pracy) a ktos znow to wykorzystuje...
jakiekolweik oficjalne MEDIALNE prostowanie tematu ze strony klubu bedzie kopaniem sie z koniem KTORE NAM NIC NIE DA a przyniesie tylko kupe problemow...
ktos zawalil i tyle trza dzialac dalej bo teraz priorytetem dla NAS JEST SA bo ciagle "wahania" formy (niedogadanie sie Zaboli z Radolskym) Nawalki w kwesti byc albo nie byc z nami sa juz meczace i dobrze by sie skonczyly z gory zalozonym finalem bo teraz wyszlo w koncu ze on tez ciagle nie byl pewien siebie u nih i ZOSTAWIAL SOBIE FURTKE U NAS !!!
http://www.dziennikzachodni.pl/sport/201324,stracili-wazny-glos,id,t.html
organizacyjne dno dna.To jest ta Gieksa...
Nie tylko wy macie dość ja też i to jest niezależne od wieku, ale ja nie powiedziałem że będzie dobrze i wszystko się ułoży, tylko że odejście Nawałki wcale nie oznacza naszego upadku :)
http://www.*********/pilka/1,65063,7393693,Pismo_z__Gieksy__wyladuje_na_biurk u_Furtoka.html
teksty wklejajcie, nie linki!!!
ktoś może sprostować czy to jest prawda co napisali 2 lata temu w GW.
http://katowice.**********/katowice/1,35026,4246350.html
z tego artykułu wynika że już 2 lata są czynione te starania o SA?
"- Jest jednak jeden konkretny warunek ze strony KHW: holding wejdzie w klub pod warunkiem, że miasto przejmie wreszcie stadion przy ul. Bukowej."
czy lekki kryzys węglowy zatrzymal procedurę? wyniki sportowe?
:lol3::lol3::lol3::lol3:
na błędach człowiek się uczy:szok:
organizacyjne dno dna.To jest ta Gieksa...
jak to ktoś napisał parę postów wcześniej ..... "jednorazowa akcja .... "wypadek przy pracy......"
jak to ktoś napisał parę postów wcześniej ..... "jednorazowa akcja .... "wypadek przy pracy......"
a czy Wy tutaj jakiś problem widzicie?
Jasiu ma z nami juz tyle w wpólnsego co nic.
mamy swoje problemy, niz wypcie i zeżarcia czegoś tam przez naszego Prezesa w Szeratonie.
a Furtok jest żałosny...Mógł już sobie darować ten żałosny tekst że jego przynajmniej wpuścili na sale a Woracha już nie...Furtok poraz kolejny pokazał jak malutkim jest człowiekiem...
a Furtok jest żałosny...Mógł już sobie darować ten żałosny tekst że jego przynajmniej wpuścili na sale a Woracha już nie...Furtok poraz kolejny pokazał jak malutkim jest człowiekiem...
JACA zobacz kto to pisal:)
to wtedy sie okaże czy Jasiu tak powiedzial ....
ZOSTAWIAL SOBIE FURTKE U NAS !!!
ja Cie prosze juz przestan teorie spiskowe dopisywac
qwerty123
23-12-2009, 10:39
Nie tylko wy macie dość ja też i to jest niezależne od wieku, ale ja nie powiedziałem że będzie dobrze i wszystko się ułoży, tylko że odejście Nawałki wcale nie oznacza naszego upadku :)
OZNACZA !!! Zrozum ze wszystko sie niestety zacznie od nowa, cala budowa druzyny, nowy trener, inni pilkarze bo na pewno przeciez czesc z obecnego skladu odejdzie (co zapowiadali ze stanie sie jesli Nawalka odejdzie z druzyny). Budowanie zespolu to nie jest kwestia trzech miesiecy, na to trzeba czasu, jeden sezon to jest minimum i to zakladlajac ze bedziemy mieli farta i przyjdzie trener ktory szybko wszystko pouklada, nie zrazi sie, to samo pilkarze - ja osobiscie w to nie wierze, wiec pewnie bedziemy czekac ze dwa trzy sezony na taka runde jak poprzednia, gdzie mamy realne szanse na awans w tym lub nastepnym sezonie.
A tak, jak odejdzie nawalka i czesc graczy, zas bedziemy czekac. Zaczna sie kolejne lata naszej nedznej egzystencji...
MajsterBGC
23-12-2009, 11:00
niekoniecznie, patrz przykład Mandrysz, nakupowała Pogoń zawodników jak weszla do 1 ligi a Mandrysz pieknie to poukladal i maja teraz najbardziej realny 2 plac na koniec sezonu. Nie lubie ani Pogoni ani ich trenejro ale fakt faktem ladnie ta druzyne poukladal.
WESOŁYCH
ADAM NAWAŁKA DZIĘKUJEMY!!!!!!!
trener nie przedłużył kontraktu.........:(
http://www.90minut.pl/news/111/news1114184-Nawalka-odchodzi-z-GKS-Katowice.html
Adam Nawałka ogłosił w środę, że nie przedłuży kończącej się wkrótce umowy z GKS Katowice - poinformowała "Gazeta Wyborcza".
- To już postanowione. Odchodzę z GKS-u Katowice. Wkrótce wydam w tej sprawie specjalne oświadczenie - ogłosił Nawałka.
Trener pracował w Katowicach od 21 września 2008. W zeszłym sezonie zajął z GKS 11. miejsce, a w tym sezonie zostawia zespół na 7. miejscu w tabeli.
Nawałka zostanie prawdopodobnie nowym trenerem Górnika Zabrze.
źródło: **********
Nawałce wypada podziękować za to co zrobił, bo pracował w trudnych warunkach i nie dziwię mu się, że kiedyś musiał powiedzieć pass, jak co przerwa między sezonowa słyszał, że "będzie dobrze: i "trzeba czekać" .
W nowej pracy trzeba mu życzyć powodzenia. To pierwsza porażka obecnego zarządu.
amen
...a w Święta wznosimy modły o dobrego trenera i sponsora....
pablo1982r
23-12-2009, 12:05
ja się już nie modle bo od tego modlenia się ręce mi zrosną do siebie. ile się idzie modlić i żyć nadzieją. gdzies był artykuł kiedyś że jeśli odejdzie to zabiera ze sobą Tkocza i Zająca ciekawe czy tak się stanie. nie tak sobie te święta wyobrażałem.
....i oby to nie był początek lawiny....
Niestety to spora porażka zarządu, który zapowiadał, że ma być wieloletnia umowa, ze nawet nie rozglądają sie za innym trenerem - bla, bla, bla....jak to u nas jest już tradycyjnie....
Von Baron
23-12-2009, 12:34
Nasza tradycja ostatnich lat to wielki mieszong,nikt nic nie wie.Wiadomo było jak sprzedaja Kaliciaka to i Nawałka odejdzie.
I ch.j bombki strzelił. Teraz zapewne potoczy sie lawina odejść- z pewnością Goncerz, Iwan pewnie już podpisze z kimś kontrakt i u nas przeczłapie pół roku, Mikulenas skończy karierę.. Niedobrze to wszystko wygląda.
być moze to nadinterpretacja, ale nachodzi mnie czasem mysl, ze Bekdas to był "manewr" w stylu tego z Jędruchem, tyle, ze tym razem nikt się nie nabrał... tylko na forum zaczęła się burza...
ech, beznadziejma wiadomość, beznadziejna pogoda...do dupy to wszystko....
Ja tylko dodam że zarząd robił co mógł aby go za trzymać ale Pan Adam wybrał lepszą ofertę, prawdopodobnie Górnik Zabrze. Pożegnano się w dniu dzisiejszym w miłej atmosferze..
Adik1964
23-12-2009, 12:40
Jak narazie wszystko co gazety pisza się sprawdza :szok:
być moze to nadinterpretacja, ale nachodzi mnie czasem mysl, ze Bekdas to był "manewr" w stylu tego z Jędruchem, tyle, ze tym razem nikt się nie nabrał... tylko na forum zaczęła się burza...
Ty myślisz że takie sprawy da się załatwić w kilka dni?!
Zibowski
23-12-2009, 12:45
Tylko rodzi się pytanie kto następny odejdzie ???
Goncerz i Kamiński pewnie pójda za Nawałką.
Iwan? On ma kontrakt do czerwca przyszłego roku.
Iwan? On ma kontrakt do czerwca przyszłego roku.
Oby nie było tak, że trzeba go sprzedać żeby mieć za co grać na wiosnę...
Ty myślisz że takie sprawy da się załatwić w kilka dni?!
nie, wcale tak nie uważam, ale skoro trener nie dał wiary słowom i zapewnieniom zarządu, a jest bliżej i wie więcej niż ja czy większość kibiców, to co mam sobie pomysleć? Rysuje się obraz nędzy i rozpaczy z sponsorem w tle.... może przesadzam, ale mam podły nastrój i jakieś zwątpienie mnie dopadło... wierzę, że kiedyś nasz los się odmiieni i normalność zawita na b1, nie neguę starań zarządu, ale na chwilę obecną wieści, które docierają do takich szaraczków jak ja nie napawją optymizmem...
MisiekWNC
23-12-2009, 12:50
Apropo, co z Bekdasem? Od kilku dni, nie czytałem nic na jego temat (troszkę mało czasu było). Jest dalej nami zainteresowany? Czy odpuścił?
nie, wcale tak nie uważam, ale skoro trener nie dał wiary słowom i zapewnieniom zarządu, a jest bliżej i wie więcej niż ja czy większość kibiców, to co mam sobie pomysleć? Rysuje się obraz nędzy i rozpaczy z sponsorem w tle.... może przesadzam, ale mam podły nastrój i jakieś zwątpienie mnie dopadło... wierzę, że kiedyś nasz los się odmiieni i normalność zawita na b1, nie neguę starań zarządu, ale na chwilę obecną wieści, które docierają do takich szaraczków jak ja nie napawją optymizmem...
Nie było żadnych słów,zapewnień i obietnic! Za co trener podziękował w oświadczeniu które możesz przeczytać na stronie głównej!
Apropo, co z Bekdasem? Od kilku dni, nie czytałem nic na jego temat (troszkę mało czasu było). Jest dalej nami zainteresowany? Czy odpuścił? Jest dalej zainteresowany i to tyle co moge wam powiedzieć!
Apropo, co z Bekdasem? Od kilku dni, nie czytałem nic na jego temat (troszkę mało czasu było). Jest dalej nami zainteresowany? Czy odpuścił?
U nas wszyscy odpuszczają.
Trza było z nim negocjować pół roku przed zakończeniem kontraktu, a nie modlić się na 2 dni przed końcem kontraktu. a moze podpisze.
teraz jestesmy w Ciemnej murzyńskiej dupie. Ciekawe co za przydupas będzie nowym trenerem
zejdz na ziemię, jeśli w ogóle dojdzie do jakiegoś porozumienia z Bekdasem czy innym inwestorem jego pokroju to BĘDĄ TO MIESIĄCE. tym bardziej, że w grę wchodzi przekazanie gruntów, a wszyscy pamiętamy nasze stadionowo/gruntowe perypetie, które ciągneły się latami. gorąco głowym, którzy myślą że z dnia na dzień ktoś przyjdzie na Bukową, spłaci długi i zobowiązania i zacznie inwestować pieniądze w nowych zawodników proponuję zaprzestać wypatrywania na horyzoncie takiej osoby...teraz wzrok powinniśmy skierować na UM.
[wegetacja]
nasz klub jest jak człowiek warzywko w śpiączce, niby żyje ale tak naprawdę tylko wegetuje podpięty do aparatury zapewniającej podstawowe zapotrzebowanie organizmu.
qwerty123
23-12-2009, 13:04
Z Nawalka podzie Tkocz i Zajac, czyli zostajemy z niczym... Ciekawe kto zastapi Pana Nawalke...
Jesli nie znalazl sie sponsor jak byly zwyciestwa, dobra pozycja w tabeli, dobre wyniki, dobrzy pilkarze i dobry trener to NIE ZNAJDZIE się tym bardziej teraz.
Dziekowac tylko A Nawalce ze wytrzymal tu tak dlugo, szczerze watpie by na horyzoncie pojawil sie kolejny tak konkretny trener ktory bedzie chcial pracowac w takich warunkach..
jaki włożył w zbudowanie na Bukowej solidnej drużyny, która walcząc z pełną determinacją wywalczyła utrzymanie na zapleczu ekstraklasy, a w nowym sezonie jest liczącą się siłą w lidze
chyba BYŁA liczącą się siłą w lidze...
I jest jasne w tym sezonie walczymy o byt i utrzymanie, nieprzerwanie od kilku lat NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO
U nas wszyscy odpuszczają.
Trza było z nim negocjować pół roku przed zakończeniem kontraktu, a nie modlić się na 2 dni przed końcem kontraktu. a moze podpisze.
teraz jestesmy w Ciemnej murzyńskiej dupie. Ciekawe co za przydupas będzie nowym trenerem
Człowieku nie wiesz nie pisz!! Chcieli już dawno z nim podpisać nowa umowe ale nie chciał!!
....no dziwne, że nie chicał... przecież u nas Eldorado;-)
....no dziwne, że nie chicał... przecież u nas Eldorado;-)
Nie bądz złośliwy, bo każdy robi co może..
Rolmops, wierzę Ci.... ale efekty (przynajmniej te medialne) mizerne.... no nic, zaczynamy nowy rozdział i jeżeli tylko w końcu znajdzie się sponsor to będzie dobrze....
Ciekawe co za przydupas będzie nowym trenerem
Widzę, że dajesz nowemu trenerowi spory kredyt zaufania :)
Ja się nie martwię. U nas i w ogóle na Śląsku zawsze jakoś było tak, że im było gorzej tym było lepiej. Jak wszyscy myśleli, że jest lepiej (były transfery Bonków, Teres i innych) to było gorzej. To samo w Górniku.
Najlepsza szansa dla młodych trenerów by wypłynąć na szersze wody, taką przynajmniej mam nadzieję na nowy rok
MisiekWNC
23-12-2009, 13:29
whydack, pytałem. Nie mówiłem nic, w stylu "za niedługo będzie porozumienie z Bekdasem, i będzie $$$" więc odpowiadaj na pytanie, a nie przekręcaj, zresztą Rolmops wcześniej odpisał. Pozdro.
pablo1982r
23-12-2009, 13:35
będzie dobrze panowie.....tylko musimy trochę poczekać hahaha
Nawałce wypada podziękować za to co zrobił, bo pracował w trudnych warunkach i nie dziwię mu się, że kiedyś musiał powiedzieć pass, jak co przerwa między sezonowa słyszał, że "będzie dobrze: i "trzeba czekać" .
W nowej pracy trzeba mu życzyć powodzenia. To pierwsza porażka obecnego zarządu.
w sumie Flame napisał to co chciałem
Życzyłbym sobie żeby tylko nie było jakiś podtekstów teraz głupich jak to Nawałka nas wystawił zamiast poczekać aż "będzie dobrze"
Bekdas może i jest zainteresowany, ale od zainteresowania do konkretów to długa droga to raz; a dwa, że to cwany Turek i raczej nie wyłoży złotówki zanim nie będzie pewien, że zarobi z tego dwa złote
Damianos
23-12-2009, 13:58
Bekdas może i jest zainteresowany, ale od zainteresowania do konkretów to długa droga to raz; a dwa, że to cwany Turek i raczej nie wyłoży złotówki zanim nie będzie pewien, że zarobi z tego dwa złote
Jesli bedzie mialo cos ztego wyjsc to do meczu z Gornikeim przystapiamy z nowym sponsorem ;)
Czy cwany to nie wiem... Nauczony doswiadczeniem z wladzami miasta; i wchodziac w jakikolwiek biznes jego celem jest zarobek; i chce miec teraz jasnoc a nie ze za rok ktos mu powie nara
pablo1982r
23-12-2009, 14:13
Trener Adam Nawałka ogłosił, że nie przedłuży kończącego się wkrótce kontraktu z GKS-em Katowice. - To już postanowione - mówi szkoleniowiec, który pojawił się w Zabrzu.
- To już postanowione. Odchodzę z GKS-u Katowice. Wkrótce wydam w tej sprawie specjalne oświadczenie - ogłosił Nawałka.
Trener pracował w Katowicach od 21 września 2008. W zeszłym sezonie zajął z GKS-em 11. lokatę, a w tym sezonie zostawia zespół na 7. miejscu w tabeli.
Jak udało nam się ustalić, Nawałka przebywa aktualnie ze swoimi asystentami, Jarosławem Tkoczem i Bogdanem Zającem, na Roosevelta, gdzie wkrótce ma podpisać kontrakt z Górnikiem. Być może nastąpi to w najbliższych godzinach.
niby odszedł tylko trener a zaraz sie okaże że nie ma trzech ludzi....a to zapewne dopiero początek
zgodnie z zasadą " co nas nie zabije to nas wzmocni " jesteśmy chyba najmocniejsi na świecie:-0
Chujnia z mułem, niech ktoś kumaty wreszcie odpowie "CZY TEN MARAZM W GIEKSIE SIE KIEDYŚ SKOŃCZY czy zawsze będzie wiatr w oczy ehhh
qwerty123
23-12-2009, 14:18
tak skonczy sie juz niebawem wejdzie inwestor z niemiec/turcji/uzbekistanu!! ino nie mozna nic zdradzic, poczekajcie jeszcze troche, juz niebawem juz niebawme!!!!
juz widze ta runde wiosenna, trener z dup* byle tani, gra fatalna bo i pewne motywacje ktore wniosl Nawalka sie skoncza, a czesc graczy ans oleje, niech jeszcze zamkna trybune gosci i na kazdy mecz zapewne kazdy z nas bedzie czekal z MEGA CISNIENIEM !!!!!
Marcin83
23-12-2009, 14:27
tak skonczy sie juz niebawem wejdzie inwestor z niemiec/turcji/uzbekistanu!! ino nie mozna nic zdradzic, poczekajcie jeszcze troche, juz niebawem juz niebawme!!!!
juz widze ta runde wiosenna, trener z dup* byle tani, gra fatalna bo i pewne motywacje ktore wniosl Nawalka sie skoncza, a czesc graczy ans oleje, niech jeszcze zamkna trybune gosci i na kazdy mecz zapewne kazdy z nas bedzie czekal z MEGA CISNIENIEM !!!!!
Zmień stadion i po krzyku...
"bedzie dobrze","mamy plan awaryjny" "wiara czyni cuda" to trzy podstawowe frazesy ktorymi czlonkowie SSK i Zarzad GieKSy mydla nam oczy ukrywajac swoja nieudolnosc ....niestety panowie prawda jest jedna idziemy na dno:((
Wesolych swiat dla wszystkich "normalnych "GieKSiarzy!
MisiekWNC
23-12-2009, 14:28
Przetrwamy, o to się nie boje, szkoda, że akurat teraz, w tym sezonie nie znaleźliśmy sponsora, bo w końcu pod wodzą Nawałki graliśmy ładną piłkę, miła dla oka, był zespół który był drużyną w każdym calu, a tak znowu od nowa.
"bedzie dobrze","mamy plan awaryjny" "wiara czyni cuda" to trzy podstawowe frazesy ktorymi czlonkowie SSK i Zarzad GieKSy mydla nam oczy ukrywajac swoja nieudolnosc
Kiedy nowy zarząd coś takiego powiedział? Podaj mi przykłady
Mnie najbardziej martwi frekwencja na meczach, z którą już w tej rundzie nie było najlepiej, a jeżeli nie znajdziemy inwestora i zaczniemy przegrywać w lidze to może być bardzo kiepsko. Niestety kibiców sukcesu nie brakuje..
widze ze wysoko oceniasz prace nowego Zarzadu KrzYchU.....racja zapomnialem ze udalo im sie zalatwic nowego sponsora,zatrzymac trenera Nawalke itd.....jednym slowem Brawo Zarzad ,Brawo SSK
Gieksa sie przez odejscie Nawalki pewnie rozpadnie , Gornik raczej nie awansuje bo tam problemem nie byl trener ale rozkapryszona , leniwa druzyna a jedynym , ktory skorzysta bedzie Nawalka bo wyciagnie dobra kase z Gornika.I taka oto jest to troche bezsensowna decyzja dla obydwu klubow.
koment z 90 minut.
coś w tym może być ...
marcin GieKSa
23-12-2009, 14:55
no niestety ale prawda jest taka ale powoli wyczerpuje sie kredyt zaufania jaki ma Nowy zarzad.....czas leci a efektow dalej brak!!!1 wtopa zaliczona.....poczekajmy kogo to nowego uda sie pochytac do nowej spolki....chyba tylko ta nowa spólka daje nadzieje na normalnosc w tym klubie i ....U.M!!!bo nie ma co sie zawracac glowe jakimis Bekdasami...sprawa moze sie toczyc 2 miesiace ale rownie dobrze o wiele dluzej...
KRIS_BEMA
23-12-2009, 14:55
Mnie najbardziej martwi frekwencja na meczach, z którą już w tej rundzie nie było najlepiej, a jeżeli nie znajdziemy inwestora i zaczniemy przegrywać w lidze to może być bardzo kiepsko. Niestety kibiców sukcesu nie brakuje...
To my mamy tylu kibiców sukcesu???!!!! Nie rozumiem tego pojęcia w ogóle. Poza tym wydawało mi się, że my nigdy takich kibiców nie mieliśmy???!!!
P.S. Proszę o jakąś definicję kibica sukcesu.
A co do całej sytuacji to czeka nas znów ciężka wiosna. Przynajmniej będzie emocjonująca.
anetoshi
23-12-2009, 14:59
widze ze wysoko oceniasz prace nowego Zarzadu KrzYchU.....racja zapomnialem ze udalo im sie zalatwic nowego sponsora,zatrzymac trenera Nawalke itd.....jednym slowem Brawo Zarzad ,Brawo SSK
Stop forumowym erudytą
Myślisz, że znalezienie sponsorów itp. jest tak łatwo?
Tak, najlepiej jest zrzucić winę na obecny zarząd, który jest najmniej winny...
Bo przecież od zawsze mieliśmy kasę, super trenerów, zawodników z najwyższej półki i frekwencje maksymalną.
Skończcie pisać takie głupoty, tego się czytać nie da...
Nikt tu nie ma 5 lat i chyba nie trudno było przewidzieć że p. Marek Worach za pomocą czarodziejskiej różdżki cudów nie zdziała.
Dla nie których wogóle się nie liczą spotkania, rozmowy itp. Wy chcecie już teraz mieć niewykonalne efekty do uzyskania.
pewnych rzeczy nie rozumiem.
jestem jeszcze młody fest, na GieKSie dopiero kilka sezonów.
powiedzcie mi, Wy, którzy macie po 30-40 lat, o co robicie takie halo?
czy to pierwsza sytuacja, w ktorej okazuje sie, ze organizacyjnie czy sportowo stoimy na takim a nie innym poziomie? pierwszy raz opuscil Nas trener? pierwszy sezon nie mamy sponsora?
GieKSa ma za sobą duzo wieksze kryzysy, ktore wcale jej nie zniszczyły, a Wy płaczecie i lamentujecie, bo trener odchodzi. no i co z tego, ze odchodzi? nie wazne, czy ci pilkarze beda pod wodza Benhakkera czy Osyry, dla mnie wazne, aby zostawiali serce na boisku i zawsze walczyli pokazujac GieKSiarski charakter.
nie umiem zrozumiec tych tekstów - "czekamy", "bedzie dobrze", "kiedy sponsor?", "zarząd to, zarząd tamto", "oh nie, teraz to juz koniec GieKSy", "spadamy na dno". Będą sponsor/trener/sukcesy, to będą, a jak nie - i tak bede dalej chodził na mecze i robił tyle, ile mogę!
obojętnie, czy jest Nawałka czy go nie ma - GieKSa to coś więcej niż trener, sponsor i piłkarze.
przynajmniej dla mnie...
Kiedy nowy zarząd coś takiego powiedział? Podaj mi przykłady
Mnie najbardziej martwi frekwencja na meczach, z którą już w tej rundzie nie było najlepiej, a jeżeli nie znajdziemy inwestora i zaczniemy przegrywać w lidze to może być bardzo kiepsko. Niestety kibiców sukcesu nie brakuje..
Heh. Kibice sukcesu to raczej na Bukowej wesołego życia nie mają :hihi:
Chyba, że za sukces uznamy awans z IV do III ligi albo utrzymanie w I
Marcin83
23-12-2009, 15:20
Będą sponsor/trener/sukcesy, to będą, a jak nie - i tak bede dalej chodził na mecze i robił tyle, ile mogę!
obojętnie, czy jest Nawałka czy go nie ma - GieKSa to coś więcej niż trener, sponsor i piłkarze.
przynajmniej dla mnie...
:piwo::piwo::piwo:
wojtekbezportek
23-12-2009, 15:22
Mówi się trudno.. żyje się dalej!
P. Nawałce dziękuję za pracę i życze powodzenia. Osobiście jakoś czuję, że na pseudograjkach pokroju Gorawski i Szczot się przejedzie. Z tego co się czyta forum Górnika, to organizacyjnego eldorado to tam też nie ma (łącznie z niewypłaconą kasą). Dodatkowo dochodzi presja wyniku i wygórowane oczekiwania w terminie na już.. a że konkurencja w I lidze dość duża.. bo wg mnie Widzew już poza zasięgiem, więc do awansu pozostaje raptem jedno miejsce. Według mnie P. Nawałka podzieli rolę Koko. Czyli runda i temu Panu już dziękujemy.
Co do nas.. to piłkarzy którzy przebierają nóżkami, żeby lecieć za Nawałką puściłbym w pizdu. Byle za nich jakaś kasa kapła..
DLA MNIE PRIORYTET, TO POUKŁADANIE SPRAW ORGANIZACYJNYCH I ZROBIENIE PORZĄDKÓW W PAPIERACH - zawiązanie spółki akcyjnej i poszukiwanie drobnych sponsorów! Zbudowanie bazy partnerów biznesowych w regionie.. spłacenie zaległości wobec ZUS, US i byłych zawodników. Doprowadzić sprawy organizacyjne do porządku, to i sukces sportowy będzie, i sponsor się znajdzie i trenerzy z nazwiskiem sami będą CV przysyłać..
Więcej optymizmu z okazji Świąt życzę!
qwerty123
23-12-2009, 15:22
Heh. Kibice sukcesu to raczej na Bukowej wesołego życia nie mają :hihi:
Chyba, że za sukces uznamy awans z IV do III ligi albo utrzymanie w I
Jest masa ludzi ktorzy nie laza bo poziom zenujacy, slaby, jest brudno, szaro i ponuro, nie ma czasu itd i znajda milion jeszcze dodatkowych powodow zeby ci wytlumaczyc dlaczego juz nie laza na mecze GieKSy i szybko sie tam nie pojawia
Jak nie awansujemy do ekstraklasy i nie bedzie nowego stadionu o duzej frekwencji nie ma co marzyc, 8-10 tys to bedzie max i to dosc rzadki (szpile z KSG na inauguracje rundy np)
czy to pierwsza sytuacja, w ktorej okazuje sie, ze organizacyjnie czy sportowo stoimy na takim a nie innym poziomie? pierwszy raz opuscil Nas trener? pierwszy sezon nie mamy sponsora?
GieKSa ma za sobą duzo wieksze kryzysy, ktore wcale jej nie zniszczyły, a Wy płaczecie i lamentujecie, bo trener odchodzi. no i co z tego, ze odchodzi? nie wazne, czy ci pilkarze beda pod wodza Benhakkera czy Osyry, dla mnie wazne, aby zostawiali serce na boisku i zawsze walczyli pokazujac GieKSiarski charakter.
nie umiem zrozumiec tych tekstów - "czekamy", "bedzie dobrze", "kiedy sponsor?", "zarząd to, zarząd tamto", "oh nie, teraz to juz koniec GieKSy", "spadamy na dno". Będą sponsor/trener/sukcesy, to będą, a jak nie - i tak bede dalej chodził na mecze i robił tyle, ile mogę!
przynajmniej dla mnie...
heheheh ... he ... heee.
no tak, ale ileż mozna tak egzystować?
Może skumasz za jakis czas, ale trwaj w tym co uważasz za dobre.
wojtekbezportek
23-12-2009, 15:33
Do skutku :)
heheheh ... he ... heee.
Może skumasz za jakis czas, ale trwaj w tym co uważasz za dobre.
otóż to
jeden i drugi ma racje, z tym że jeden myśli emocjonalnie a drugi (starszy) racjonalnie
qwerty123
23-12-2009, 15:40
Bardzo zła (dobra?) wiadomość / czado.blox.pl
Bez bicia przyznaję się, że kiedy we wrześniu zeszłego roku działacze GKS-u Katowice zastanawiali się kto mógłby zastąpić nieszczęsnego Jana Żurka (Henryk Górnik jak zwykle był tymczasowy) optowałem raczej za Piotrem Rzepką, bo podobała mi się jego praca w Jastrzębiu niż za Adamem Nawałką, który wcześniej, owszem, w Wiśle Kraków zdobywał mistrzostwo, ale z taką Wisłą to nie była przecież jakaś wielka sztuka. Nawałka kojarzył mi się wtedy raczej jako ględzący i przynudzający współkomentator telewizyjny niż zdolny szkoleniowiec.
Okazało się jednak dość szybko, że działacze GKS-u wybierając Nawałkę trafili w dziesiątkę. Były reprezentacyjny pomocnik wykazał się w Katowicach talentami na wielu frontach. Bez przesady stał się na Bukowej prawdziwym skarbem: potwierdził smykałkę jako szkoleniowiec, wyszukiwacz talentów, motywator, a także wyszukiwacz... sponsorów. Dawno tak wszechstronnego fachowca w Katowicach nie było. Poświęcał się tej robocie bez reszty i na Bukowej to szybko dostrzegli. Bez przesady można uznać dziś, że dla Nawałki pobyt w Katowicach w dotychczasowej karierze trenerskiej był szczytowym osiągnięciem.
Adam Nawałka
Teraz Nawałka z Katowic odchodzi. To zła wiadomość dla GKS-u, bo szkoleniowiec zarówno w tym jak i w poprzednim sezonie udowodnił, że daje radę z tego zespołu wycisnąć więcej niż można, niż ten właściwie potrafi. Moim zdaniem pozycja katowickiej drużyny w pierwszoligowej tabeli jest dziś lepsza niż jej realna siła. To właśnie jest zasługa Nawałki.
Dla GKS-u najgorsze jest, że odejście szkoleniowca to chyba nie najpoważniejszy obecnie problem. Działacze muszą zrobić wszystko, żeby zespół nie posypał się teraz jak domek z kart, bo piłkarze niejednokrotnie dawali dowody, że w Nawałkę są zapatrzeni, ufają mu i chcą z nim pracować. Pojawia się niebezpieczeństwo, że po dzisiejszej informacji też będą chcieli odejść, sytuacja organizacyjna klubu na pewno ich nie trzyma.
Zła wiadomość dla GKS-u może być dobrą dla Górnika, stąd taki dziwaczny tytuł. Jeśli właśnie do Zabrza trafi Nawałka (choć nie jest to pewne, mówi się przecież jeszcze o Probierzu) - to działacze Górnika zrobią moim zdaniem dobry ruch. Czy za Nawałką na Roosevelta przeniosą się najlepsi piłkarze Gieksy?
Na zakończenie pięć najwiekszych hitów Nawałki podczas pracy w Katowicach:
5.) 26 kwietnia 2009 i 17 października 2009: zwycięstwa z Flotą Świnoujście (1:0 i 2:1);
4.) 4 listopada 2009: wyjazdowe zwycięstwo 3:1 z Podbeskidziem Bielsko-Biała;
3.) 13 października 2009: zwycięstwo 4:1 z KSZO Ostrowiec;
2.) 7 czerwca 2009: wyjazdowe zwycięstwo z GKS-em Jastrzębie 1:0 i utrzymanie się w lidze;
1.) 16 maja 2009: największy hit. Zwycięstwo 3:2 w Jaworznie nad znacznie silniejszym Widzewem, mimo że do przerwy Gieksa przegrywała 0:1.
marcin GieKSa
23-12-2009, 15:55
Mówi się trudno.. żyje się dalej!
P. Nawałce dziękuję za pracę i życze powodzenia. Osobiście jakoś czuję, że na pseudograjkach pokroju Gorawski i Szczot się przejedzie. Z tego co się czyta forum Górnika, to organizacyjnego eldorado to tam też nie ma (łącznie z niewypłaconą kasą). Dodatkowo dochodzi presja wyniku i wygórowane oczekiwania w terminie na już.. a że konkurencja w I lidze dość duża.. bo wg mnie Widzew już poza zasięgiem, więc do awansu pozostaje raptem jedno miejsce. Według mnie P. Nawałka podzieli rolę Koko. Czyli runda i temu Panu już dziękujemy.
Co do nas.. to piłkarzy którzy przebierają nóżkami, żeby lecieć za Nawałką puściłbym w pizdu. Byle za nich jakaś kasa kapła..
DLA MNIE PRIORYTET, TO POUKŁADANIE SPRAW ORGANIZACYJNYCH I ZROBIENIE PORZĄDKÓW W PAPIERACH - zawiązanie spółki akcyjnej i poszukiwanie drobnych sponsorów! Zbudowanie bazy partnerów biznesowych w regionie.. spłacenie zaległości wobec ZUS, US i byłych zawodników. Doprowadzić sprawy organizacyjne do porządku, to i sukces sportowy będzie, i sponsor się znajdzie i trenerzy z nazwiskiem sami będą CV przysyłać..
Więcej optymizmu z okazji Świąt życzę!
jak sie to latwo pisze...a niestety zycie pokazuje ze to nie jest takie proste....poki co to zaliczamy same wtopy....ale chuj z tym ja jestem przyzwyczajony do biedy w Gieksie( zreszta nie pamietam kiedy za mojej kadencji byla jakas konkretna kasa)....jak to sie mowi co Nas nie zabije to Nas wzmocni....zal tylko tego ze z odejsciem Nawalki pozbylismy sie szansy na realna walke o awans...niestety ale cofamy sie conajmniej o rok albo dwa....kurwica tylko bierze jak takie wodzislawy czy Piasty Gliwice potrafia kase sobie pochytac...na takiej wsi jak wodzislaw jest budzet w chuj wiekszy od Nas...a i sponsorzy tam ida...ino kurwa u Nas wiecznie sie nie da!!!!!!!!!juz nie mowie o takim Gorniku(gdzie jesli allianz by chcial) to sypnol by paroma bankami....wiec naprawde jest to nie na miejscu takie wypominanie jak to w zabrzu jest chujowo bo w porownaniu z tym co jest u Nas to tam jest Eldorado...zrozumcie to wkoncu...a i o Nawałke sie nie boje bo on to ogarnie predzej czy pozniej....czekamy do poczatku stycznia..poznamy wtedy co jest warty zarzad i oby sie udalo jesli nie to.....
smutne bede te swieta....
Po ch.. wielki lament???piłkarze,trenerzy,działacze itp..odchodzą itp....
Pamiętajcie GieKSa to MY....ile było już trudności ????a my dalej zasiadamy na swych miejscach na B1....a gdzie są Gielzy i inne chopy ????przyjdą ...pograją trocha i pójdą...herb i barwy zapomną a my nie...
Po ch.. wielki lament???piłkarze,trenerzy,działacze itp..odchodzą itp....
Pamiętajcie GieKSa to MY....ile było już trudności ????a my dalej zasiadamy na swych miejscach na B1....a gdzie są Gielzy i inne chopy ????przyjdą ...pograją trocha i pójdą...herb i barwy zapomną a my nie...
...Świete słowa, ale miło byłoby powalczyć o coś więcej niż tylko przetrwanie... :)
Szkoda ze Nawałka odszedł,ale nie ma ludzi niezastapionych.Mam nadzieje ze zespol sie nie posypie,teraz ino czekac co bedzie w nowym roku.
Wesolych Swiat GieKsiarze.
Górnik Zabrze ma nowego trenera
Adam Nawałka, który rozstał się z GKS Katowice, został nowym trenerem piłkarzy Górnika Zabrze - informuje oficjalna strona śląskiego klubu.
W środę, 23 grudnia, zarząd klubu doszedł do porozumienia z Adamem Nawałką. 52-letni szkoleniowiec od 1 stycznia 2010 roku przejmie obowiązki trenera pierwszego zespołu Górnika Zabrze - brzmi oświadczenie klubu.
Asystentem Adama Nawałki zostanie Bogdan Zając. Propozycję współpracy otrzymał także trener bramkarzy Jarosław Tkocz, jednak nadal rozważa on ofertę złożoną przez zarząd klubu.
W swojej karierze trenerskiej Nawałka, który był asystentem selekcjonera reprezentacji Polski Leo Beenhakkera, prowadził m. in. Wisłę Kraków, Zagłębie Lubin i Jagiellonię Białystok.
jak by nie było odejście Nawałki to zajebisty prezent na święta!!!
DZIĘKUJEMY
nie wiem czemu straciłem już nadzieje na lepsze jutro ale wiem WIARA CZYNI CUDA:(
Do tych wszystkich co teraz piszą GieKSa to My, ja zawsze będę kochał GieKSę, ja zawsze będę chodził na mecze:
Ja też zawsze będę kochał GieKSę i chodził na mecze co nie znaczy, że nie mogę pisać, że wkurwia mnie ten marazm, który trwa od lat. Wiem, że znalezienie dobrego sponsora to nie jest łatwa sprawa ale jakoś innym to się udaje, a my zdaje się będziemy w styczniu musieli liczyć tylko na Urząd Miasta. Co chwilę ktoś piszę, że w innych klubach też nie ma wesoło, ale w porównaniu z naszą sytuacją to mają tam eldorado. Już nie mówię o jakimś dużym sponsorze, ale nam brakuje nawet kilku średnich, którzy jako tako zapewnili by nam funkcjonowanie.
Cały czas wierzę w nasz zarząd ale nie działają od wczoraj i muszą się liczyć z tym, że za jakiś czas pojawią się pytania o efekty.
....a ja już sam nie wiem czy wierzę, czy nie w tą lepszą przyszłość. Pamiętam WIELKĄ GieKSę, emocje, gdy cała Polska śledziła z zapałem nasze poczynania w Europejskich Pucharach, a teraz?? Agonia? Wegetacja (jak ktoś to trafnei określił). Podobno cuda się zdarzają i ze stanu wegetatywnego ludzie wychodzą....ale ilez można....
...jakoś do ostatniej chwilii wierzyłem, ze Nawałka zostanie co by było znakiem, że jest szansa na lepsze jutro...
Cwaniak64
23-12-2009, 16:30
moge tylko powiedziec trenerowi to co on nam powiedzial do zobaczenia.
moge tylko powiedziec trenerowi to co on nam powiedzial do zobaczenia.
...i to już na wiosnę na meczu z Górnikiem....
Gratulacje dla pana Trenera Adama Nawałki
Panie trenerze wiem że od czasu do czasu czyta pan te forum w imieniu całego (lub prawie całego) Stowarzyszenia KLUB 1964 chciałem panu seredcznie podziękować za to co zrobił dla Gieksy i pogratulować że wreszcie będzie pan mógł pracować w normalnych warunkach życzymy panu dużo sukcesów a w Styczniu zadzwonimy i jeśli się pan zgodzi to zapraszamy na pożegnalną kolacje a tak naprawdę to może nie pożegnalną bo my starsi kibice przez niektórych ( kilku) odsyłani do domu starców lub na inny stadion wierzymy że jeszcze dla Gieksy zaświeci słońce i porowadzi pan nas do sukcesów.Jeszcze raz wielkie dzięki TRENERZE
Do tych wszystkich co teraz piszą GieKSa to My, ja zawsze będę kochał GieKSę, ja zawsze będę chodził na mecze:
Ja też zawsze będę kochał GieKSę i chodził na mecze co nie znaczy, że nie mogę pisać, że wkurwia mnie ten marazm, który trwa od lat. Wiem, że znalezienie dobrego sponsora to nie jest łatwa sprawa ale jakoś innym to się udaje, a my zdaje się będziemy w styczniu musieli liczyć tylko na Urząd Miasta. Co chwilę ktoś piszę, że w innych klubach też nie ma wesoło, ale w porównaniu z naszą sytuacją to mają tam eldorado. Już nie mówię o jakimś dużym sponsorze, ale nam brakuje nawet kilku średnich, którzy jako tako zapewnili by nam funkcjonowanie.
Cały czas wierzę w nasz zarząd ale nie działają od wczoraj i muszą się liczyć z tym, że za jakiś czas pojawią się pytania o efekty.
Drogi Homerze a zauważyłeś że mamy problemy praktycznie co sezon ogórkowy??niezdążyłeś się przyzwyczaić?pisać mogemy wiela wlezie a i tak wszystko bedzie jak mo być.....problemy mo teraz każdy klub...
Coper tyskie dla ciebie....
Straciliśmy najlepszego trenera jakiego nie mieliśmy bardzo długo. Szkoda, głownie dlatego, że to był prawdziwy profesjonalista. Może dlatego odszedł? No, ale się mówi trudno. Nie ma co płakać, miejcie chopy jaja. GieKSa nigdy nie zginie, jakoś to będzie...
maly1982
23-12-2009, 16:57
straciliśmy dobrego trenera ale jak czytam niektóre narzekania,pesymistyczne wizje to słabo się człowiekowi robi, przecież tak jest już od hmmm zawsze ... (???) więc nie dziwi mnie taki stan rzeczy, sponsora jak Wisła nie mamy i prędko nie będziemy mieć, chyba że zmieni się sposób myślenia niektorych (np Uszok)
marcin GieKSa
23-12-2009, 17:07
Drogi Homerze a zauważyłeś że mamy problemy praktycznie co sezon ogórkowy??niezdążyłeś się przyzwyczaić?pisać mogemy wiela wlezie a i tak wszystko bedzie jak mo być.....problemy mo teraz każdy klub...
Coper tyskie dla ciebie....
a mnie sie zygac juz chce jak ktos tak godo....problemy kazdy niby ma...ta jasne...kto ???Piast , Odra , Podbeskidzie???a moze Gornik co??chcialbym miec "problemy" tych druzyn
przynajmniej dla mnie...
Bo mamy dosyć już pustych obietnic,czekania na sponsora,nowego stadionu etc,etc
a mnie sie zygac juz chce jak ktos tak godo....problemy kazdy niby ma...ta jasne...kto ???Piast , Odra , Podbeskidzie???a moze Gornik co??chcialbym miec "problemy" tych druzyn
Marcin każdy ma swoje problemy
Górnik=licencja/stadion
Piast=stadion
Odra=kasa i stadion
Pamiętacie lato jak zaczynaliśmy od 4 ligi???było mniej lamentu i co daliśmy rade???..jesteśmy w tym miejscu na które aktualnie zasługujemy...organizacyjnie i sportowo
Panie trenerze wiem że od czasu do czasu czyta pan te forum w imieniu całego (lub prawie całego) Stowarzyszenia KLUB 1964 chciałem panu seredcznie podziękować za to co zrobił dla Gieksy i pogratulować że wreszcie będzie pan mógł pracować w normalnych warunkach życzymy panu dużo sukcesów a w Styczniu zadzwonimy i jeśli się pan zgodzi to zapraszamy na pożegnalną kolacje a tak naprawdę to może nie pożegnalną bo my starsi kibice przez niektórych ( kilku) odsyłani do domu starców lub na inny stadion wierzymy że jeszcze dla Gieksy zaświeci słońce i porowadzi pan nas do sukcesów.Jeszcze raz wielkie dzięki TRENERZE
szkoda ze ci sie limit na karcie skonczyl bo jak ja zamiast pisac to wole do ciebie zadzownic...
skoro Nawalka nie PRACOWAL U NAS W NORMALNYCH WARUNKACH (i wszelkie jego zachcianki byly spelniane) to o GKS masz takie pojecie LEGII ze o sytuacji w zabrzu nie wspomne...
zamiast zapraszac trenera na kolacje tak szanowne grono jak klub 64 mozecie zdecydowanie bardziej pomoc klubowi.. ale wy przeciez macie inne wydatki-jak zwykle i nie podkrecaj mnie bym nie pisal dalej...
nie rob wstydu wez telefon w reke jak zes taki wygadany...
ps Coper nie zasmiecaj forum jak chcesz pogadac bo numer znasz a jak ja mam cos do ciebie to dzwonie a nie placze jak baba...
Miłosz1964
23-12-2009, 17:38
O ile się nie mylę to pierwszy mecz A.Nawałki z Górnikiem będzie na.... Bukowej
ps Coper nie zasmiecaj forum jak chcesz pogadac bo numer znasz a jak ja mam cos do ciebie to dzwonie a nie placze jak baba...
A czy są jakieś pozytywne przesłanki żeby nie płakać? Wygląda to wszystko bardzo nieciekawie... A czepianie się Gieksiarza z krwi i kości jakim jest Coper (założyciel Klubu 1964 - wspomagający również finansowo po upadku do IV ligi) jest delikatnie mówiąc nie na miejscu... Tylko dlatego , że ma inne zdanie? Tylko dlatego , że i pewnie słusznie obawia się o przyszłość klubu?
astalavista
23-12-2009, 18:05
Należy pamiętać że trener nie jest nigdy na "zawsze"....raz jest dobrze,lepiej,najlepiej a potem jest słabiej, gorzej a potem trener "leci"... tak też pewnie by było z Nawałką w Gieksie (kwestia czasu)...jak sobie poradzi w Górniku?..będzie baaaardzo ciężko... oby wpadki nie zdarzyły się odrazu w czasie pierwszych meczy bo skończy jak Wieczorek...
z drugiej strony szacunek za to co zrobił u Nas...w wielkim skrócie "zrobił coś z niczego"
...czas leci dalej...
A wracając przinajmnij na chwila do tematu :) za sprortslaski:
- Z odejściem trenera Adama Nawałki już od dłuższego czasu się liczyliśmy, dlatego przygotowaliśmy plan awaryjny - mówi Worach. Zmiana szkoleniowca nie będzie miała wpływu na plan przygotowań do rundy wiosennej. - Pracujemy normalnie, przygotowując drużynę do rundy wiosennej. Treningi rozpoczną się planowo, czyli 12 stycznia - potwierdza Worach. - Kompletujemy kadrę, prowadząc rozmowy z zawodnikami, którym w grudniu kończą się umowy. Mamy tu na myśli Grzegorza Goncerza i Mateusza Kamińskiego - dodaje.
Momy plan awaryjny.
A czy są jakieś pozytywne przesłanki żeby nie płakać? Wygląda to wszystko bardzo nieciekawie... A czepianie się Gieksiarza z krwi i kości jakim jest Coper (założyciel Klubu 1964 - wspomagający również finansowo po upadku do IV ligi) jest delikatnie mówiąc nie na miejscu... Tylko dlatego , że ma inne zdanie? Tylko dlatego , że i pewnie słusznie obawia się o przyszłość klubu?
a ja jestem z gipsu hehehe ???
on zalozyl klub 1964 a ja robilem w tym czasie co innego (priv)...
mogl/mogli do innego zdania sie przylozyc jak kilka osob w pazdzierniku ale woli to robic na necie (zeby nie bylo jego frakcja wiedziala o co chodzi)...
obawiamy sie WSZYSCY, tylko niektorzy chcieliby bardziej...
"Nigdy się na nikim z nich nie zawiodłem i mogę śmiało powiedzieć, że wszystko czego oczekiwałem podczas mojego pobytu w Katowicach zawsze było spełnione. Zaangażowanie wszystkich tych ludzi w pracę na rzecz GKS było i jest ogromne, a kibice to wielki potencjał tego klubu!"
A. Nawalka.
my trochę młodsi i pyskaci kibice też się pod tym podpisujemy..
nie musi Pan wracać (choć było by pięknie), do tej pory i tak Pan zrobił DUŻO ZA DUŻO niż normalny przeciętny treneiro by zrobił. nie jest łatwo zdobyć sobie szacunek u kibiców na Bukowej, Pan zdobył go w rekordowym tempie i w 100 %.
marcin GieKSa
23-12-2009, 18:21
Marcin każdy ma swoje problemy
Górnik=licencja/stadion
Piast=stadion
Odra=kasa i stadion
Pamiętacie lato jak zaczynaliśmy od 4 ligi???było mniej lamentu i co daliśmy rade???..jesteśmy w tym miejscu na które aktualnie zasługujemy...organizacyjnie i sportowo
dobra zeby juz dalej nie ciagnac tematu...pierwsze slysze o klopotach Ksg z licencja chyba daje sie ja na rok...a i mysle na nowy sezon bez problemu sie spreza...stadion w fazie realizacji...
Odra z tego co wiem to wszystko maja placone na czas nawet premie, stadion jak to stadion furory nie robi ale grac moga i to sie liczy..a co do Piasta to szczerze nie wiem jak ze stadionem..ale finanse maja ok
dodam jeszcze, że wielu trenerów "z nazwiskiem" pracowało w Katowicach: Kaczmarek, Broniszewski, Lorens (tfu)...żaden z nich nie zapracował nawet na 10 % tego co A. Nawałka. W mojej 15 letniej historii na Gieksie nie było lepszego trenera...
marcin GieKSa
23-12-2009, 18:29
"Nigdy się na nikim z nich nie zawiodłem i mogę śmiało powiedzieć, że wszystko czego oczekiwałem podczas mojego pobytu w Katowicach zawsze było spełnione. Zaangażowanie wszystkich tych ludzi w pracę na rzecz GKS było i jest ogromne, a kibice to wielki potencjał tego klubu!"
A. Nawalka.
skoro bylo tak zajebiscie to czemu jest tak jak wyszlo....gadanie nic wiecej
KRIS_BEMA
23-12-2009, 18:30
Należy pamiętać że trener nie jest nigdy na "zawsze"....raz jest dobrze,lepiej,najlepiej a potem jest słabiej, gorzej a potem trener "leci"... tak też pewnie by było z Nawałką w Gieksie (kwestia czasu)...jak sobie poradzi w Górniku?..będzie baaaardzo ciężko...oby wpadki nie zdarzyły się odrazu w czasie pierwszych meczy bo skończy jak Wieczorek...
z drugiej strony szacunek za to co zrobił u Nas...w wielkim skrócie "zrobił coś z niczego"
...czas leci dalej...
Akurat w pierwszym meczu wiosną życzyłbym wpadki:lool: ale potem już samych sukcesów
Kasa misiu, kasa...
kasa kasą, nie jeden by sie złamał jakby mu zaproponowali tyle co w Zabrzu na miesiac. Ale nie chce mi sie wierzyć ze tylko kasa.
kasa kasą, nie jeden by sie złamał jakby mu zaproponowali tyle co w Zabrzu na miesiac. Ale nie chce mi sie wierzyć ze tylko kasa.
To co jeszcze? Wiecej kibicow na meczu? Wiekszy stadion? Moze gorszy dojazd?
Przeczytajcie sobie forum Gornika albo zapytajcie znajomych kibicow KSG co sie u nich dzieje... Wiem, ze u nas jest zle i sie nie powinno porownywac sytuacji klubow, ale w tej sytuacji trzeba, bo tego wymaga.
moje zdanie: to że Nawałka zrobił z nami co zrobił, nie znaczy, że w GZ zrobi to samo.
I nie zrobi!
nash: kasa, bo co innego?
pewnie lepsze perspektywy, bo u Nas niestety to jak narazie tylko mgliste perspektywy
To co jeszcze? Wiecej kibicow na meczu? Wiekszy stadion? Moze gorszy dojazd?
tak, nagle sie okazuje, że wszystko w klubie jest na profesjonalnym poziomie organizacyjnym i Nawałka sprzedał sie za paredziesiąt klocków.
Juz zapomnieliście jak sam załatwił Vere?
Dalsza moja dyskusja nie ma tutaj sensu. Ślepota nie zna granic :)
dzis rano kolo 10 spotkalem pana ADAMA...
na dzien dobry stwierdzilem ze mam zesputy dzien bo go spotkalem (w domysle ze odchodzi...)- odpowiedzial ze trza pogadac!!!
pogadalismy pol zartem pol serio, podziekowalem w NASZYM IMIENIU ale od razu zapytalem czy nie boi sie zadluzenia Gornika/klopoty z licencja, niezaplaconych pensji (zalegaja za 2 miesiace), braku atmosfery (4 kopaczy na wigiliii klubowej) czyi "PROFEZJONALIZMU" ktorego u nas brak...
do tego moze robic nowe zakupy - jak pozbedzie sie STARYCH ZAKAL TYPU gorawski...
on sie nie przejmuje bo lubi wyzwania i za to go cenimy bo z nami bylo tak samo mimo ze on sam mial malo osiagniec (sami to pisaliscie)...
zawsze jest czas powitan i czas pozegnan powiedzial Nawalka tylko pytam dlaczego pan wpada do nas po drodze na konferencje do zabrza... ( no tak przeciez pan jest centusiem z krakowa stwierdzilem)...
wszyscy w nienajlepszych humorach rozeszlismy sie, jedni majac swiadomosc utraty SWOJEGO CZLOWIEKA (trenera/ow), inni (trenerzy) majac swiadomosc ze odchodza z miejsca gdzie byli KIMS a za chiwle zacznie sie NOWY kociol...
katowicer
23-12-2009, 18:55
dlaczego poszedł do zabrza?
zmienił prace,tak jak każdy z nas by to zrobił jesli dostalibyśmy lepsze warunki,szanse na rozwój,lepsze pieniadze...
normalne zycie i tak za długo to wytrzymał.
Szcunek za to że przez chwilę mogliśy dyć dumni ze swojej drużyny.
a nasza GiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeKKKKKKKKKKSSSSSSSSSSSa wciaż gra:lajkonik:
Krzychu_1977
23-12-2009, 18:55
moje zdanie: to że Nawałka zrobił z nami co zrobił, nie znaczy, że w GZ zrobi to samo.
I nie zrobi!
nash: kasa, bo co innego?
Szczerze, to mam w dupie co Nawałka zrobi w Górniku, leje na to, choć zarówno jemu jako człowiekowi, jak i Górnikowi dobrze życzę...
Interesuje mnie za to co będzie u nas, ale tak nauczony doświadczeniem wielu ubiegłych lat, łatwo przewidzieć co będzie...
UM nam teraz coś pomoże (tak akurat na podtrzymanie wegetacji) no bo wybory się zliżają więc wypada z każdej strony zjednać se elektorat, z Bekdasem i innymi mniej lub bardziej mitycznymi firmami huja wyjdzie, bo Bekdas interesuje się jednocześnie innymi miastami klubami jak np. Płockiem i jak któremuś z miast/klubów się uda to na pewno nie nam, z KHW będziemy x lat się droczyć / sądzić o te zalegle 400 czy 500 kawałków; co któryś kopacz lepiej będzie pogrywał to będzie stad spierdalał byle dalej bo jak ma oglądać pensje z półrocznym poślizgiem to będzie miał to w dupie. Frekwencja na trybunach pewnie będzie "wzrastać" tak jak w ostatnim czasie, ale z drugiej strony co się dziwić tym mniej fanatycznym, ja ich rozumiem, nie każdy ma tyle samozaparcia by oglądać walkę o utrzymanie na 2 froncie...
Ehh kurwa, w huj ciężki jest los kibica naszego klubu...
decyzja
Nawałki - jego sprawa, z mojej strony dziękuje za to co zrobił na jesieni teraz można przesiedzieć rundę ogrywać młodych i zając się tym co tu kulało od lat organizacją....
aż się boje co na forum by było jakby przykładowo trenerem jesieni był piekarczyk i zostawił GieKSe na 14-15 placu i spierdolil...wtedy by było 40 zakładek lamentowania,wiadomo każdemu szkoda Nawałki,ale wierze że zarząd zrobił wszystko co mógł na Nasze warunki,gramy za to co mamy..!My róbmy swoje zostało dużo?/mało czasu do początku ligi,zarząd swoje.Przez okres funkcjonowania zarządu jakbym oceniał więcej na plus niż spierdolone.
tak, nagle sie okazuje, że wszystko w klubie jest na profesjonalnym poziomie organizacyjnym i Nawałka sprzedał sie za paredziesiąt klocków.
Juz zapomnieliście jak sam załatwił Vere?
Dalsza moja dyskusja nie ma tutaj sensu. Ślepota nie zna granic :)
Zobacz sobie co sie dzieje w Gorniku, bo brak wiedzy razi na kilometr.
Od 3 m-cy brak wyplat, 4 pilkarzy na wigilii klubowej, brak atmosfery, sfochowani i wygwiazdorzeni pilkarze...
tylko dlaczego Wy patrzycie co się dzieje tam, a nie co się dzieje u Nas i co się będzie dziać po odejściu Nawałki.
heja, co Wy macie do obecnego zarządu? Jaja se robicie?
To nasza poprzednia wielka trójca narobiła co narobiła.
Ile? .... pierdolonego DŁUGU!
A od obecnego zarządu w chuj kroków w bok!
sorry, nnie mogłem ;/
Od 3 m-cy brak wyplat, 4 pilkarzy na wigilii klubowej, brak atmosfery, sfochowani i wygwiazdorzeni pilkarze...
ok, ale skończmy podawać przykład GZ, bo oni mają sponsora i się w końcu ogarną!
Chyba, że chcesz zrobic zasłone dymną.
dzis rano kolo 10 spotkalem pana ADAMA...
na dzien dobry stwierdzilem ze mam zesputy dzien bo go spotkalem (w domysle ze odchodzi...)- odpowiedzial ze trza pogadac!!!
pogadalismy pol zartem pol serio, podziekowalem w NASZYM IMIENIU ale od razu zapytalem czy nie boi sie zadluzenia Gornika/klopoty z licencja, niezaplaconych pensji (zalegaja za 2 miesiace), braku atmosfery (4 kopaczy na wigiliii klubowej) czyi "PROFEZJONALIZMU" ktorego u nas brak...
do tego moze robic nowe zakupy - jak pozbedzie sie STARYCH ZAKAL TYPU gorawski...
on sie nie przejmuje bo lubi wyzwania i za to go cenimy bo z nami bylo tak samo mimo ze on sam mial malo osiagniec (sami to pisaliscie)...
zawsze jest czas powitan i czas pozegnan powiedzial Nawalka tylko pytam dlaczego pan wpada do nas po drodze na konferencje do zabrza... ( no tak przeciez pan jest centusiem z krakowa stwierdzilem)...
wszyscy w nienajlepszych humorach rozeszlismy sie, jedni majac swiadomosc utraty SWOJEGO CZLOWIEKA (trenera/ow), inni (trenerzy) majac swiadomosc ze odchodza z miejsca gdzie byli KIMS a za chiwle zacznie sie NOWY kociol...
niewątpliwie najbardziej wartościowy post m1964 na tym forum
Trener Nawałka zrobił dobra robote. Nawet spekuluje sie ze Jarek Tkocz pójdzie za nim do Górnika. co dalej?? czy tylko Tkocz. A moze kilku piłkarzy GieKSy widziałby w Górniku trener Nawałka. Coś czuje że ten team sie rozpadnie.Jesli nie bedzie sponsora to czeka nas powolna śmierć.
Chciałbym usłyszeć,poczytać po świetach że GieKSa ma sponsora ze piłkarze zostaja ze mamy nowego trenera że mamy wzmocnienia....
Tego sobie i wszystkim GieKSiarzą zycze....
Wesołych Świąt
Krzys TY/my wygracie ze mna te butelki ktore z mila checia postawie po wygranej z Zabolami !!!
Cwaniak64
23-12-2009, 19:27
Trener Nawałka zrobił dobra robote. Nawet spekuluje sie ze Jarek Tkocz pójdzie za nim do Górnika. co dalej?? czy tylko Tkocz. A moze kilku piłkarzy GieKSy widziałby w Górniku trener Nawałka. Coś czuje że ten team sie rozpadnie.Jesli nie bedzie sponsora to czeka nas powolna śmierć.
Chciałbym usłyszeć,poczytać po świetach że GieKSa ma sponsora ze piłkarze zostaja ze mamy nowego trenera że mamy wzmocnienia....
Tego sobie i wszystkim GieKSiarzą zycze....
Wesołych Świąt
tam coś UM gadał, że pomoże od nowego roku wiec nawet jak sie sponsor nie znajdzie to hajs bedzie, ale i tak wolalbym sponsora, bo UM to Oszuk- moga nas wyjebac.
Ty wiedzą też nie błyszczysz
-wczoraj część wypłat uregulowana, pozostają zaległe listopadowe i grudniowe, które wpłyną na konta piłkarzy tuż po nowym roku i nie będzie żadnych zaległości
ponadto tam jest inwestor, co prawda sfochowany, ale JEST
gwoli ścisłości na ich wigilii kluibowej było 3 kopaczy
Von Baron
23-12-2009, 19:49
Nawałka uwierzył że jest już Bogiem czas to pokaże,bo z tym że został trenerem to jest trochę śmieszne .Gdyby odszedł do ekstraklasy to tak .W sporcie trzeba miec szczęcie i Nawałka pracując w GIEKSIE miał.Druga sprawa piłkarze chcieli grać,ale jak dostanie te gwiazdy żelowe to zobaczymy.Oby Bóg nam sprzyjał i przyszedł do nas dobry trener. WESOŁYCH ŚWIĄT.
Wywołałeś mnie znów do tematu!
O pisaniu na forum to możesz być spokojny to mój ostatni wpis.Płakać jak baba to ja nie będe szkoda tylko że (obym się mylił )to płakać nie długo będziemy wszyscy.
Jeżeli chodzi o Klub 1964 to w imieniu 99% moge się wypowiedzieć że spełniliśmy swoją rolę od 4 ligi a że teraz już dalej 90 % Stowarzyszenia chce jego likwidacji to juz nie moja wina Zycze wszystkim Gieksiarzom Wesołych I Zrowych Świąt a tobie szczególnie bo jesteś naprawdę oddanym Gieksie Kibicem a że nasze wizje klubu się trochę różnią to już inna sprawa.
czy Wy sie kurwa tu zawsze musiecie wadzić?
I JAK W TYM KLUBIE MA BYC NORMALNIE, JAK MIEDZY NAMI SĄ WAŚNIE???!!!
Cytat:
Napisał m1964
Kolego m1964, o zaśmiecaniu tego forum, to Ty mozesz faktycznie co nie co powiedzieć, akurat pouczanie Copera było z Twojej strony co najmniej nie na miejscu, to po pierwsze
Po drugie, KLub 1964 jest stowarzyszeniem, i pozwolisz że sami będziemy decydować o tym na co przeznaczamy nasze składki, a pomoc finansowa z naszej strony począwszy od IV była dość zauważalna. Również ostatnio wydatkowaliśmy środki na pokrycie zobowiązań klubu (skoro masz tak dobre info na co Klub 1964 przeznacza srodki, to zapewnie o tym też już wiesz) Ale nie zamierzam tutaj podawać dalszych szczegółów...
Po trzecie wreszcie, jeśli masz jakieś uwagi do KLubu 1964 to masz również okazję przekazać je Prezesowi Worachowi, bo on również jest członkiem naszego stowarzyszenia...
Na sytuacje trzeba spojrzec z kilku perspektyw.
Trener Nawałka odszedl bo.. zarzad nie dal mu wyjscia. Wiele miesiecy wczesniej przedstawil swoje oczekiwania a one nie zostaly spelnione. Wypelnil kontrakt, stwierdzil ze sytuacja nie ulega poprawie, nie ma gwarancji normalnej pracy, klub ciagle balansuje na granicy przetrwania. A przeciez on ma swoje ambicje, chce grac o coraz wyzsze cele, a w Gieksie poprostu sie nie da...
Panie prezesie melduje NIEWYKONANIE zadania. Niestety, nie udalo sie wypelnic glownego sportowego zadania i zatrzymac trenera Nawałkę. To bardzo duza strata, a jesli pociagnie za soba odejscie kluczowych zawodnikow bedzie oznaczala zaprzepaszczenie dorobku sportowego ostatniego roku, a w perspektywie byc moze walke o utrzymanie do ostatniego meczu.
Panie prezesie dlaczego sie nie udalo? Kiedy powstanie SA? Kiedy mozemy spodziewac sie EFEKTÓW pracy zarzadu? Kto bedzie doradzal zarzadowi przy wyborze nowego trenera?
Cytat:
Napisał m1964
Kolego m1964, o zaśmiecaniu tego forum, to Ty mozesz faktycznie co nie co powiedzieć, akurat pouczanie Copera było z Twojej strony co najmniej nie na miejscu, to po pierwsze
Po drugie, KLub 1964 jest stowarzyszeniem, i pozwolisz że sami będziemy decydować o tym na co przeznaczamy nasze składki, a pomoc finansowa z naszej strony począwszy od IV była dość zauważalna. Również ostatnio wydatkowaliśmy środki na pokrycie zobowiązań klubu (skoro masz tak dobre info na co Klub 1964 przeznacza srodki, to zapewnie o tym też już wiesz) Ale nie zamierzam tutaj podawać dalszych szczegółów...
Po trzecie wreszcie, jeśli masz jakieś uwagi do KLubu 1964 to masz również okazję przekazać je Prezesowi Worachowi, bo on również jest członkiem naszego stowarzyszenia...
napisalem ci pw by nie zasmieca tematu... sporo wiesz ale jeszcze wiecej cie minelo i mysle ze wiele postow wymienimy a zmienisz tym samym patrzenie na swojego pracodawce hehehe
Na sytuacje trzeba spojrzec z kilku perspektyw.
Trener Nawałka odszedl bo.. zarzad nie dal mu wyjscia. Wiele miesiecy wczesniej przedstawil swoje oczekiwania a one nie zostaly spelnione. Wypelnil kontrakt, stwierdzil ze sytuacja nie ulega poprawie, nie ma gwarancji normalnej pracy, klub ciagle balansuje na granicy przetrwania. A przeciez on ma swoje ambicje, chce grac o coraz wyzsze cele, a w Gieksie poprostu sie nie da...
Panie prezesie melduje NIEWYKONANIE zadania. Niestety, nie udalo sie wypelnic glownego sportowego zadania i zatrzymac trenera Nawałkę. To bardzo duza strata, a jesli pociagnie za soba odejscie kluczowych zawodnikow bedzie oznaczala zaprzepaszczenie dorobku sportowego ostatniego roku, a w perspektywie byc moze walke o utrzymanie do ostatniego meczu.
Panie prezesie dlaczego sie nie udalo? Kiedy powstanie SA? Kiedy mozemy spodziewac sie EFEKTÓW pracy zarzadu? Kto bedzie doradzal zarzadowi przy wyborze nowego trenera?
jesli teoretycznie ale zawsze...
SA powstanie w styczniu (od poczatku do konca), a nowego trenera doradzi nam Adam Nawalka to co wtedy ???
bedziesz zadowolony ???
czy to gwarantuje jakis sukces, czy kasa gawarantuje sukces sportowy - na 200% NIE???
kto rok temu stawial na Adama Nawalke, ty sam ???
pozdrawiam
jesli teoretycznie ale zawsze...
SA powstanie w styczniu (od poczatku do konca), a nowego trenera doradzi nam Adam Nawalka to co wtedy ???
bedziesz zadowolony ???
czy to gwarantuje jakis sukces, czy kasa gawarantuje sukces sportowy - na 200% NIE???
kto rok temu stawial na Adama Nawalke, ty sam ???
pozdrawiam
Z ostatnich zapowiedzi wynikalo ze SA powstanie do konca roku.
Ostatnia wiadomosc prasowa w tej sprawie byla taka, ze zarzad nie byl w stanie udzielic odpowiedzi CentroPromo o wielkosc emisji akcji.
Przy wyborze Nawałki doradzal Furtok, teraz znowu potrzebny jest czlowiek futbolu, ktory pomoze znalezc (znaczy ze trzeba szukac) godnego nastepce. Zarzad przeciez nie ma kompetencji do merytorycznej oceny trenerow.
KASA JEST NIEZBĘDNA DO ROZWOJU.
koles1989
23-12-2009, 21:29
Furtok też wybierał Osyre bez licencji czy Żurka..
Z ostatnich zapowiedzi wynikalo ze SA powstanie do konca roku.
Ostatnia wiadomosc prasowa w tej sprawie byla taka, ze zarzad nie byl w stanie udzielic odpowiedzi CentroPromo o wielkosc emisji akcji.
Przy wyborze Nawałki doradzal Furtok, teraz znowu potrzebny jest czlowiek futbolu, ktory pomoze znalezc (znaczy ze trzeba szukac) godnego nastepce. Zarzad przeciez nie ma kompetencji do merytorycznej oceny trenerow.
SA jest koneiczna czy na koniec grudnia czy stycznia...
cms to nie jest firma dla nas pod wieloma wzgledami gdzie swoja wartosc pokazala juz latem : ((
widac po notowaniach Nawalki przed i po odejsciu od nas ,ze to moze sie superowo zmienic niczym notowania a gieldzie (od "zera" do bohatera)...
teraz tez sa jakies plany na treneiro i blagam wstrzymajmy sie z ocenami (Flame i inni sprzed roku) bo naszego skauta juz tu nie wiedziec czemu nie ma (stara ekipa) a szkoda... !!!
nie ma co marudzic,trza kompletowac sklad,trenerow i przypomniec Nawalce co to "lojalnosc" o ktorej tak wiele mowil...
Furtok chciał Płatka,tylko on w ostatniej chwili wybrał Craxe i został Nawałka
Po Życia Kres
23-12-2009, 22:37
Czy ktoś z Was może mnie uspokoić i zapewnić, że bedzie dobrze? Jestem człowiekiem wielkiej wiary, ale ona ma też swoje granice... znowu przerwa w rozgrywkach i znowu to samo. Boże jak ja bym chciał żebyśmy znaleźli inwestora i żeby nadeszły wkońcu tłuste lata...
zapytam w imieniu CALEJ SPOLECZNOSCI GIEKSY (bez podzialu na mlodych i starszych)...
kto by nie chcial unormowania i tzw normalnosci o ktorej piszesz, ktorej nawet najwiekszy budzet nie gwarantuje...
kto ???
Czy ktoś z Was może mnie uspokoić i zapewnić, że bedzie dobrze? Jestem człowiekiem wielkiej wiary, ale ona ma też swoje granice... znowu przerwa w rozgrywkach i znowu to samo. Boże jak ja bym chciał żebyśmy znaleźli inwestora i żeby nadeszły wkońcu tłuste lata...
boże a kto by nie chciał ? ja bym za to nerkę oddał i co z tego ? jest chujowo więc nikt cię nie uspokoji...wszystko w rękach WŁADZ MIASTA. to od nich zależy czy takie miasto jak Katowice stać na liczącą się drużynę w najwyższej klasie rozgrywkowej, czy mają to w dupie i chcemy być miastem Silesii i emerytów...
Po Życia Kres
23-12-2009, 23:02
no właśnie chodzi mi o to czy ktoś wie, czy te WŁADZE MIASTA chcą mieć taka drużyne!?
tak chca ale nie po drodze im z SSK
jak już się tak licytujemy tymi postami z forum Górnika to coś na temat Iwana, Goncerza: Jest taka szansa tym bardziej ze te chłopaki rwą sie do Górnika....i z powodu Nawałki bo tam facet stworzył wysmienitą atmosfere w drużynie i co nie jest bez znaczenia jednak Górnik to mimo wszystko Górnik ....jezeli GIEKSA nie bedzie złosliwa Iwan zimą moze byc nasz, z Goncerzem łatwiej jemu konczy sie kontrakt a Ruch go nie widzi u siebie...
Iwana Gornik chce za DARMOWO wiec my na bank nie bedziemy "zlosliwi" i oddamy im go bez kasy bo "MUSIMY" zrozumiec sytuacje ze Zabole nie maja kasy na nowe transfery z alinasu...
gdzie tu logika ???
http://bi.**********/im/1/4089/m4089801.gif
Nawałka w Katowicach okazał się trenerem-cudotwórcą
Trener Adam Nawałka osiągnął z piłkarzami GKS-u Katowice wyniki więcej niż przyzwoite. Wprowadzona przez niego zasada "pracować i nie narzekać" przynosiła zaskakujące efekty. O kulisach odejścia szkoleniowca pisze Maciej Blaut.
Pamiętacie Fabrizia Piccaretę? Gdy jesienią 2008 roku z GKS-u zwolniono Jana Żurka, niezbyt znany włoski szkoleniowiec zgłosił w katowickim klubie chęć przejęcia jego obowiązków. Oczywiście nikt nie brał tej egzotycznej kandydatury na poważnie. Dla wszystkich było jasne, że szkoleniowcem "Gieksy" musi zostać... Piotr Rzepka. Sympatyczny i znany na Śląsku trener był zdecydowanym faworytem do zastąpienia Żurka. Dlatego konsternacja była olbrzymia, gdy okazało się, że działacze GKS-u ostatecznie postawili na Adama Nawałkę. Wiadomo było o nim przecież tylko tyle, że niegdyś był znakomitym piłkarzem, ale już jako trener nie osiągał rewelacyjnych wyników (nie licząc mistrzostwa Polski z Wisłą).
Gdy Nawałka po raz pierwszy wszedł do szatni "Gieksy", z miejsca wygłosił 40-minutowe przemówienie na temat swojej filozofii futbolu. Do niektórych "gwiazd" katowickiego zespołu te słowa chyba nie dotarły, bo początki Nawałki w GKS-ie były fatalne! Katowiczanie przegrywali mecz za meczem, a po pierwszej wygranej Nawałka stwierdził, że w grze jego zespołu panował "totalny chaos".
Rok temu GKS znalazł się agonalnym stanie. Z klubu uciekli wszyscy teoretycznie najlepsi piłkarze, a klubowi groził rozpad. Jedyną osobą, która zachowała spokój w tym chaosie, był właśnie Nawałka. Zamiast narzekać na pecha, zaciągnął tych, którzy zostali, do ciężkiej pracy. Piłkarze GKS-u zaczęli trenować dużo i dobrze. Szkoleniowiec głównie swoich podopiecznych chwalił za zaangażowanie i chęć do pracy, ale po przegranym sparingu potrafił ich w niewiarygodny sposób zrugać za popełnione błędy.
Efekty przyszły błyskawicznie - wiosną GKS w wielkim stylu utrzymał się w pierwszej lidze. Od tego momentu wszystko w Katowicach miało być już normalnie - sponsor, transfery, regularne wypłaty... Zamiast tego działacze znów zafundowali kolejne miesiące niepewności. W tych trudnych warunkach Nawałka po raz kolejny osiągnął wynik więcej niż przyzwoity. Wprowadzona przez niego zasada "pracować i nie narzekać" przynosiła zaskakujące efekty. Gdyby sytuacja organizacyjna klubu była choć odrobinę lepsza, "Gieksa" biłaby się o awans do ekstraklasy! Nie dziwię się trenerowi, że nie chciał dłużej firmować bałaganu w GKS-ie. Jednocześnie jestem pewien, że gdyby zapewniono mu przynajmniej znośne warunki pracy, to nie opuściłby Katowic.
Niedawno napisaliśmy w "Gazecie", że Nawałka to najlepszy trener GKS-u w XXI wieku. To jednak nie do końca precyzyjna informacja. Nawałka to najlepszy szkoleniowiec, jaki pracował na Bukowej od czasów pierwszej kadencji Piotra Piekarczyka, czyli od prawie 15 lat. Teraz pozostaje mu życzyć, aby podobną renomę wyrobił sobie w Zabrzu.
kurde nie moge jednak przebolec Nawałki! wiem ze niby swiat sie nie zawalil ale wiedziac jak Pan Adam zapieprzal czasami od rana do nocy zeby wszystko bylo dopiete i jak bardzo sie angazowal w swoja prace i widzac tego efekty jednak jest to ogromna strata!!! smutna prawda jest taka ze nasi " wspaniali" ligowi trenerzy patrza tylko na wysokosc swoich kontratkow a jak pozniej sie bedzie druzyna spisywac to juz inna ,malo wazna sprawa. niestety ale tak wyglada w tej chwili nasza pilka! z tego co wiem Nawalka inaczej podchodzil do sprawy! a gadanie ze przyjdzioe ktos inny i bedzie dobrze mnie nie przekonuje ! przyjdzie taki Zurek ,ktorego "trenerka" polega na tym ze ma licencje i moze prowadzic zespol I ligowy, i to jego caly warsztat .( przypomne ze jak zrobil z nami 3 miejsce w polsce ,gdzie wiekszosc szpili byla kupiona ,to on jakos o niczymj nie wiedzial ,ze dziura handlowal na prawa i lewo.) kurwa smieszne to i smutne jednoczesnie!!! zycze Wesolych i mimo wszytsko spokoj nych Swiat!!!!!!!!!
Łysy - Olkusz
24-12-2009, 09:50
wiekszosci z was zal wrzucic 1zl do puszki a dziwicie sie ze odszedl Trener - on tego nie robi z pasji,to jego praca,on na tym ma zarabiac,miec normalne warunki itd.
jak nie bedziemy mieli sponsora tak bedzie wiecznie,od jednej przerwy w rozgrywkach do drugiej.....
teraz przed nami kibicami jest tez nowe wyzwanie - ale to inny temat
Krist VB
24-12-2009, 10:18
Mysle, ze jeśli chodziłoby tylko o kase to Nawałka klepąłby nowy "kontrakt". Tu chodzi chyba o cos wiecej. Może poprostu nie wierzył, że taka runda sie powtórzy i znów spadnie na niziny rankingów. Teraz ma okazje udowodnic czy kaj indziej znajdzie taki posłuch w szatni jak u nas.Boje sie (tzn generalnie mam to gdzieś) ze całą jego magie i warsztat trenerski zamulą Górnicy z Zabrza prędzej niż sie tego spodziewa. A my? Tak naprawde od zaraz stracimy tylko Goncerza i Kamińskiego. Oczywiście, kożdego szkoda ale nikt nie jest niezastąpiony, co pokazali wyzej wymienieni gdy odeszły doswiadczone, zblazowane "gwiazdy" polskiej szmacianki. W młodości siła. Jeszcze nie jednemu urwiemy punkty. Spaść nie powinniśmy, chyba że organizacyjnie ktos cos totalnie spieprzy.Ale tym będziemy przejmować sie w nowym roku. Idą wybory. Pan prezydent będzie chciał Nas mieć po swojej stronie, co daje nadzieje na nastepny łyk tlenu na podtrzymanie wolnego oddechu, który za pół roku znów pewnie bedzie tylko charczeniem gruźlika ale póki serce bije zgonu stwierdzić nie można, a to serce bić nie przestanie NIGDY!
I chuj :cham:
Łysy - Olkusz
24-12-2009, 10:52
Mysle, ze jeśli chodziłoby tylko o kase to Nawałka klepąłby nowy "kontrakt".
Oswiec mnie - jaki kontrakt?? Bo z tego co ja wiem to my nie mamy sponsora.Mamy za to dlugi i to pewnie nie male. Postawil warunki? Nie udalo sie ich spelnic i po ptokach,proste. Myslisz ze jakby udalo mu sie awansowac z KSG to tez odejdzie bo sie bedzie bal kompromitacji w Ekstralasie??
Taka smutna prawda - bez kasy nie ma nic,wiec skonczcie zyc marzeniami,jest zle i taka prawda.
qwerty123
24-12-2009, 11:26
http://www.gornikzabrze.tv/newsy/i-druzyna/231209/adam-nawalka-trenerem-gornika-zabrze
jak bylo to usuncie..
Iwana Gornik chce za DARMOWO wiec my na bank nie bedziemy "zlosliwi" i oddamy im go bez kasy bo "MUSIMY" zrozumiec sytuacje ze Zabole nie maja kasy na nowe transfery z alinasu...
gdzie tu logika ???
Tylko żeby nie skończyło się tak, że Iwan napisze do PZPN, że klub ma takie i takie zaległości wobec niego i rozwiąże kontrakt z winy klubu, bo wtedy sobie go rzeczywiście za darmo wezmą.
A tak to koniecznie trzeba go teraz sprzedać, bo za pół roku nic za niego nie dostaniemy, a on podpiszę w styczniu kontrakt gdzie indziej i będzie bumelował przez 6 miesięcy.
byku brynow
24-12-2009, 13:01
moim zdaniem najlepszym tekstem jest: "Efekty przyszły błyskawicznie - wiosną GKS w wielkim stylu utrzymał się w pierwszej lidze. Od tego momentu wszystko w Katowicach miało być już normalnie - sponsor, transfery, regularne wypłaty... Zamiast tego działacze znów zafundowali kolejne miesiące niepewności."
Panowie powiedzmy sobie wprost - jest tragicznie a teksty o sponsorach, które słyszymy juz od X czasu sa śmieszne!! jedyne co to możemy podziękować trenerowi Nawałce za tyle zgromadzonych punktów na jesień bo dzięki temu mamy spokojną zimę ( w sensie sportowym) a nie powtórke z poprzedniego sezonu!!! pamietajcie że słowami prezesa o przyszłych sponsorach sie rodziny nie wykarmi a u Nas jak narazie perspektyw na przyszłość nie widac!!! WESOŁYCH ŚWIĄT!!
marcin GieKSa
24-12-2009, 13:17
Tylko żeby nie skończyło się tak, że Iwan napisze do PZPN, że klub ma takie i takie zaległości wobec niego i rozwiąże kontrakt z winy klubu, bo wtedy sobie go rzeczywiście za darmo wezmą.
A tak to koniecznie trzeba go teraz sprzedać, bo za pół roku nic za niego nie dostaniemy, a on podpiszę w styczniu kontrakt gdzie indziej i będzie bumelował przez 6 miesięcy.
tylko obawiam sie tego ze jak rozsprzedamy Giekse(filary typu Iwan , Cholerzynski , Napierała , Hołota)to zwyczajnie nie bedzie mial ktos grac...a zmiennikow trzeba bedzie poszukac...a wiadomo co Nam zostanie na rynku transferowym bez pieniedzy(same odpady).....dlatego trzeba WSZYSTKO zrobic aby Ci pilkatrze u Nas pozostali!!Nie mozemy popelnic bledu jak z Nawałka!!niech zarzad wkoncu pokaze ze jest cos wart!!!!
pytanie to samo od LAT: jakim cudem druzyna ze stolicy GŚ nie może mieć jako takiej normalności?! Przeciez to jakieś SF!
Odra, Piast, Polonia ... tam można. Dlaczego? Ponieważ tam są ludzie z nazwiskami i kontaktami. A u nas co?
Nasi wakcza, walczą ... szacunek, ale co z tego mamy?
szlag człoweika trafia, bo teraz był taki moment, żeby isć z pierdolnięcim do przodu. Nawałaka zrobił taka drużynę, że w koncu my starsi kibice zobaczyliśmy grą i wyniki jakie były parenascie lat temu.
Przykład meczu z Pogonia i żale i pretensje gwiazdek szczecińskich zawodników (jakbym słyszał legionistów jak przyjeżdżali z Wójcikiem hehheheheh). Walka, nieodpuszczanie, akcje, no i wyniki wymierne.
A teraz co? Wielkie G!!!
Wsio się posypało jak domek z kart, a miało byc tak zajebiście: Nawałka zostaje na parę lat i buduje spokojnie zespół .... ech.
Co sie musi stać? Szczerze: wchodzi inwestor, wprowadza swoich ludków, robi przy okazji biznes, my na tym tez zyskujemy, a kibice interesuja sie TYLKO meczem, oprawą i innym sprawami, a nie zajmuja się sprawami klubu.
Proste, co? Czy u nas? Zobaczymy.
katowicer
24-12-2009, 13:37
krzys ale jęczysz:)
Krist vb
Ale tym będziemy przejmować sie w nowym roku. Idą wybory. Pan prezydent będzie chciał Nas mieć po swojej stronie
el presidente uszok zdobył lekkim chu... 70%poparcia w miescie,slawni potitolodzy wypowiadaja sie tak,że bedzie tak długo nam urzedował jak bedzie chciał.....
katowice jako miasto nie chca zmian.Tyle.
nasze głosy moga najwyzej liczyc sie w wyborach samorządowych....
Wtedy pokazmy czy mamy jakąś siłe.Mam nadzieję,ż eostanie wybory nas czegoś nauczyły..
krzys ale jęczysz:)
Krist vb
Ale tym będziemy przejmować sie w nowym roku. Idą wybory. Pan prezydent będzie chciał Nas mieć po swojej stronie
el presidente uszok zdobył lekkim chu... 70%poparcia w miescie,slawni potitolodzy wypowiadaja sie tak,że bedzie tak długo nam urzedował jak bedzie chciał.....
nasze głosy moga najwyzej liczyc sie w wyborach samorządowych....
Wtedy pokazmy czy mamy jakąś siłe.Mam nadzieję,ż eostanie wybory nas czegoś nauczyły..
zaś ... następny ...
nasze głosy sie liczą w wyborach samorządowych? Od kiedy? Jaki był ostatnio wynik? JEDEN ...
Było by dwóch, ale Andrutowi :hihi: pare głosów brakło.
Dobra, co napisałem, to napisałem.
Wierzmy w lepszą przyszłość:)
Oswiec mnie - jaki kontrakt?? Bo z tego co ja wiem to my nie mamy sponsora.Mamy za to dlugi i to pewnie nie male. Postawil warunki? Nie udalo sie ich spelnic i po ptokach,proste. Myslisz ze jakby udalo mu sie awansowac z KSG to tez odejdzie bo sie bedzie bal kompromitacji w Ekstralasie??
Taka smutna prawda - bez kasy nie ma nic,wiec skonczcie zyc marzeniami,jest zle i taka prawda.
Co nie zmienia faktu, że Nawałka miał by pensje co miesiąc dobrą i ciepłą posadkę u Nas, niekoniecznie przecież płaconą przez GieKSe. Problemem były zaległości wobec piłkarzy i brak perspektyw na lepsze jutro. Takie jest moje zdanie.
Co nie zmienia faktu, że Nawałka miał by pensje co miesiąc dobrą i ciepłą posadkę u Nas, niekoniecznie przecież płaconą przez GieKSe. Problemem były zaległości wobec piłkarzy i brak perspektyw na lepsze jutro. Takie jest moje zdanie.
Kamil, tak miało właśnie być, ale ... nie umniejszając nic Panu Adamowi, to jest to Krakus. A jak sie na nich mówi?:)
W GZ bedzie mieć ponoć o wiele, wiele wiekszą.
zaś ... następny ...
nasze głosy sie liczą w wyborach samorządowych? Od kiedy? Jaki był ostatnio wynik? JEDEN ...
Było by dwóch, ale Andrutowi :hihi: pare głosów brakło.
Dobra, co napisałem, to napisałem.
Wierzmy w lepszą przyszłość:)
tak krzysiu ale wtedy do jednego okredu startowalo 2 kandydatow GKS, gdyby startowali pojedynczo to kazdy by sie pewnie dostal
tak krzysiu ale wtedy do jednego okredu startowalo 2 kandydatow GKS, gdyby startowali pojedynczo to kazdy by sie pewnie dostal
o tym wszyscy wiemy.
tak jak pisał Marcin: nie powtórzyć tego błędu.
MisiekWNC
24-12-2009, 19:06
Nawałka po prostu chciał walczyć z jedną drużyną o coś więcej, e-klasa, później wysokie miejsca w ekstraklasie,... Osiągnął z nami dużo, był tu bardzo lubiany i szanowany. Zależało mu, żeby obietnice się spełniły i żeby był sponsor, wtedy o organizacje nie musiałby się martwić i mógłby budować sobie drużynę, taką jaką by chciał. Nie chce znów zaczynać od zera (bo w końcu jesteśmy drużyną, co dawno tutaj nie było, i nagle będziemy musieli sprzedawać najlepszych, żeby jakoś się utrzymać w lidzie) a i tak nie ma pewności, że będzie lepiej. Byłby sponsor np. miesiąc wcześniej, to jestem pewny na 100% że o ofercie z KSG by nawet nie pomyślał. No niestety wyszło jak zawsze.
Katowicer, i co zrobi Uszok? Sypnie 5mln. i powie "bawcie się"? On i tak wygra wybory, ma wielką przewagę w mieście, zresztą nawet nie ma kontr-kandydata. Teraz będzie gadał trochę więcej o GieKSie ale wygra wybory znów bd miał 70-80% i będzie miał GieKSe w dupie jak zawsze zresztą. Mu GieKSa do niczego nie jest potrzebna, bo wyników mu nie poprawi, może jakieś śladowe ilości. Ostatecznie mógłby tak załatwić, aby sam na tym nie stracić a zyskać (np. dać tereny dla Bekdasa, turek zbuduje, a mieszkańcy będą zadowoleni, bo Uszok załatwił).
katowicer
25-12-2009, 19:17
Pprzeca Krzysiu napisałem o wyborach samorzadowych
Wtedy pokazmy czy mamy jakąś siłe.Mam nadzieję,że ostanie wybory nas czegoś nauczyły..
Myśle że taraz moga wejsc 2-3 osoby.
Misiek wydaje mi sie że jasno napisałem -
że el presidente ma nas w dupie i wala go nasze głosy,moze nie dac ani 1 złotówki na GieKSe i tak bedziemy mogli sobie ponarzekac,tyle.
Stara Gwardia
25-12-2009, 20:52
kolejny zgred mogacy zadzwonic, zapytac na gg wylewa swe zale na forum...
J Pluta od prawie 3 tygodni praktycznie sam stoi na strazy w tym klubie, chodzi na spotkania, organizuje kase i co tylko trzeba poniewaz M Worach byl czy jest od 3 tygodni CHORY i bywa tylko tam gdzie musi !!!
idealnie sprawa ma sie z tym pismem ktore nie wyszlo z klubu a powinno mimo wszystko by nie dawac PUSTAKOM mozliwosci MEDIALNYCH NAPINEK...
czemu zalatwiaja to przez media a nie siada do stolu-wszystko pod publiczke a ze teraz jest martwy okres dla prasy to szuka sie sensacji by bylo z czego wziazc wierszowke...
Witaj ten zgred o ktorym tak napisales mimo 45 lat dalej jezdzi na wyjazdy dziala na dzielnicy zalatwia z malolatami pewne sprawy angazuje sie w sprawy sportowe ma kuzwa babe i dzieci i CHCIAŁBYM CIE ZOBACZYC ZA PARE LAT GDZIE Ty BEDZIESZ ??? Czy dalej na B1 czy juz dasz sobie spokuj z meczami z cala ta otoczka i usiadziesz z rodzinkom na grilu albo kaj indziej i wezmiesz dziennik albo zydowska do reki i bedziesz szukal wyników GieKsy ??? Takze mi nieopowiadaj bo Nawałka był caly czas mamiony a gdzie PRSPEKTYWA na dalsze działanie kolego wszyscy pisza ze po nowymn roku cos sie bedzie dzialo od ktorego nowego roku pytam sie ??? od 4 stycznia druzyny zaczynaja obozy zimowe od 6 marca zaczyna sie liga i co P .Pluta ino był w Bytomiu z jakim skutkiem mysla ze zerowym kolego czas ucieka !!!!!!!! ale dosc odpisalem ci na posta tylko ze napisales jakis zgred obiecalem M.ze sie juz nie bede wypowiadal w pewnych gestiach i sprawach dlatego nieodpisuj i Pozdrawiam
100% poparcia dla postu"Stara Gwardia"....:)))Ps..szacunek dla "zgreda"
Witaj ten zgred o ktorym tak napisales mimo 45 lat dalej jezdzi na wyjazdy dziala na dzielnicy zalatwia z malolatami pewne sprawy angazuje sie w sprawy sportowe ma kuzwa babe i dzieci i CHCIAŁBYM CIE ZOBACZYC ZA PARE LAT GDZIE Ty BEDZIESZ ??? Czy dalej na B1 czy juz dasz sobie spokuj z meczami z cala ta otoczka i usiadziesz z rodzinkom na grilu albo kaj indziej i wezmiesz dziennik albo zydowska do reki i bedziesz szukal wyników GieKsy ??? Takze mi nieopowiadaj bo Nawałka był caly czas mamiony a gdzie PRSPEKTYWA na dalsze działanie kolego wszyscy pisza ze po nowymn roku cos sie bedzie dzialo od ktorego nowego roku pytam sie ??? od 4 stycznia druzyny zaczynaja obozy zimowe od 6 marca zaczyna sie liga i co P .Pluta ino był w Bytomiu z jakim skutkiem mysla ze zerowym kolego czas ucieka !!!!!!!! ale dosc odpisalem ci na posta tylko ze napisales jakis zgred obiecalem M.ze sie juz nie bede wypowiadal w pewnych gestiach i sprawach dlatego nieodpisuj i Pozdrawiam
Chłopie toś dojeboł teroz do pieca i zmusiłeś mnie jednocześnie do napisania tego posta! Z jednej strony cię rozumie dlaczego tak piszesz, ale czytaja to wszyscy i dlatego się z tym nie zgadzam. Nie znasz prawdy i nie wiesz jak jest a więc po co piszesz głupoty?! Co ty sobie myślisz że co, my nie chcieliśmy aby Nawałka został??!! Zarząd walczył o niego do samego końca i gwarantuje że nie czekali na ostatni moment! Nawałka nie był niczym mamiony bo nikt nie miał takiego celu, zresztą przeczytaj sobie jego oświadczenie co pisze to później głupot nie będziesz pisał! M się czepia bo jak dwa miesiące temu była potrzeba aby pomóc to większość paliła janka a tak naprawdę to jak by nie pomoc wtedy kilku osób to dzisiaj GieKSy mogło by już nie być! A więc bajek tutaj nie pisz jak nie znasz prawdy! Ale ci co mieli to w dupie oczywiście teraz mają najwięcej do powiedzenia! Błędy zostały popełnione dwa lata temu i dlatego teraz za nie płacimy! Gwarantuje ci że zarząd zapierdala jak może i staje na głowie żeby to wszystko poprostować! A twój tekst Pluta ino był w Bytomiu to mnie już totalnie rozjebał! Widać że czerpiesz info z gazet.. Pluta zapierdala od rana do wieczora i robi to kolego za darmo! To tak dla twojej informacji jak byś nie wiedział! Pozdrawiam..
I jeszcze jedno kolego ze starej gwardi, miejsca jeszcze wolne sa w zarządzie a więc jeśli masz ochote POMÓC to zapraszamy może tobie się uda to wszystko odmienić, może ty znajdziesz sponsora albo masz większe przełożenie na naszego Prezydenta? Mogło by się to wtedy wszystko odmienić po nowym roku i wtedy nie będziemy musieli już dłużej czekać!
Rolmops gadales na M. a sam sie nakreciles :hihi:
Pierdol to, sa swieta :) My wiemy kto pomogl jak trza bylo i nie bylo nagle "naglych wydatkow" i "kredytow".
My wiemy swoje i to styknie, te pierdolenie na necie i tak nic nie zmieni.
Rolmops gadales na M. a sam sie nakreciles :hihi:
Pierdol to, sa swieta :) My wiemy kto pomogl jak trza bylo i nie bylo nagle "naglych wydatkow" i "kredytow".
My wiemy swoje i to styknie, te pierdolenie na necie i tak nic nie zmieni.
W sumie i racja.. Ale nie wytrzymałem jak zobaczyłem jeszcze że Gebelss pisze 100% poparcia a młode pokolenie to czyta i co sobie ma wtedy myśleć?
Zdrowych..
Junior nie uzywaj wulgaryzmow w czasie swiat:))))).. a tak na marginesie skoro" WY"
wiecie to moze uswiadomcie wszystkich forumowiczow i bedzie po sprawie
ultrasavanti
25-12-2009, 22:11
W takim razie rolmops po co pisałeś tydzień temu że w jakimś tam dniu nie pamiętam jaki wszystko się wyjaśni panowie, jest dobrze !! jeszcze chwila ;] i będzie już......mogłeś se oszczędzić, to też czytają młodzi się jarają a wychodzi na koniec smród z pizdy, oszczędziłbyś se czasem.
300 znaków zapytania jeszcze daj...
poza tym, Ameryki to nie odkryłeś, jeśli chodzi o tożsamość tych dwóch osób. :lol2: tylko co to zmienia, kto jest kim?
Stara Gwardia
25-12-2009, 22:38
Chłopie toś dojeboł teroz do pieca i zmusiłeś mnie jednocześnie do napisania tego posta! Z jednej strony cię rozumie dlaczego tak piszesz, ale czytaja to wszyscy i dlatego się z tym nie zgadzam. Nie znasz prawdy i nie wiesz jak jest a więc po co piszesz głupoty?! Co ty sobie myślisz że co, my nie chcieliśmy aby Nawałka został??!! Zarząd walczył o niego do samego końca i gwarantuje że nie czekali na ostatni moment! Nawałka nie był niczym mamiony bo nikt nie miał takiego celu, zresztą przeczytaj sobie jego oświadczenie co pisze to później głupot nie będziesz pisał! M się czepia bo jak dwa miesiące temu była potrzeba aby pomóc to większość paliła janka a tak naprawdę to jak by nie pomoc wtedy kilku osób to dzisiaj GieKSy mogło by już nie być! A więc bajek tutaj nie pisz jak nie znasz prawdy! Ale ci co mieli to w dupie oczywiście teraz mają najwięcej do powiedzenia! Błędy zostały popełnione dwa lata temu i dlatego teraz za nie płacimy! Gwarantuje ci że zarząd zapierdala jak może i staje na głowie żeby to wszystko poprostować! A twój tekst Pluta ino był w Bytomiu to mnie już totalnie rozjebał! Widać że czerpiesz info z gazet.. Pluta zapierdala od rana do wieczora i robi to kolego za darmo! To tak dla twojej informacji jak byś nie wiedział! Pozdrawiam.. Masz racje ja tu tylko pierdole i zasmiecam forum takze czekam z niecierpliwoscia do marca na pierwsza kolejke i wtedy zobaczymy jak to jest a swoja droga gdzie mamy sie wypowiadac dobrze czy zle o sytuacji w GieKSie na to jest forum KAZDEMU ZALEZY NA NASZYM KLUBIE I JEGO dalszej drodze dojscia do sytuacji stabilnej i spokojnego egzystowania przynajmniej na poziomie 1ligii bo wyzej to narazie sa tylko marzenia i mysle ze wezmiecie se moje słowa do serca i piszcie tutaj na forum w miare sensowne wiadomosci odnosnie sytuacji w klubie dla mniej zorientowanych a nie zeby na forum bylo tabu odnosnie naszej GieKSy !!!!!!!!!!!!1
czyzby historia zataczala krag, niczego zescie sie nie nauczyli. Przypomina mi sie pewien okres historii kiedy to Blaszok mocno zaiskrzyl i pewnie doskonale pamietacie to o czym pisze. teraz moze i nieco inaczej ale znow swoj staje przeciwko swojemu. Do czego chcecie doprowadzicc do jasnej cholery powtorka z rozrywki. Bracia po szalu opamietajcie sie bo kurwa tego sie juz nie da niezauwazac.
mam pytanie, zakladajac ze jestem jakims dupnym sponsorem z duza kasa postanawiam pewnego pieknego ranka wejsc - przejac GieKSe i :
chce miec cala ale to cala wladze nad calym klubem, wykladam okreslona sume i dostaje to czego chce ? czy np bedzie mnie cos blokowalo w rzadzeniu np stowarzyszenie lub ktos inny ?
tak z ciekawosci pytam bo jezeli "cos" bedzie blokowalo to chyba nikt tutaj nigdy nie wejdzie i zawsze bedzie gdybanie ze jest "dobrze" albo ze jest "prawie" dobrze
wykladam kase i chce miec samodzielnosc w rzadzaniu tą "firma" tak bynajmniej ja bym to rozumial jakbym byl sponsorem.
pewnie bedzie spor ze moglbym zmienic nazwe klubu itp ale chyba mozna jakos nie wiem "pojsc na ugode" albo cos w tym stylu..
zdrowych
Krist VB
26-12-2009, 08:19
Gwarantuje ci że zarząd zapierdala jak może i staje na głowie żeby to wszystko poprostować!
To bez to tako bida bo im szystkie klepoki z kapsy powypadały :hihi:
hehehe nie moge...
PSZ... to ja m hehehe i to ze mna gadales...
za duzo makowek hehehe
Wesolych !!!
p.s.
Gebels gg...
W takim razie rolmops po co pisałeś tydzień temu że w jakimś tam dniu nie pamiętam jaki wszystko się wyjaśni panowie, jest dobrze !! jeszcze chwila ;] i będzie już......mogłeś se oszczędzić, to też czytają młodzi się jarają a wychodzi na koniec smród z pizdy, oszczędziłbyś se czasem.
Masz racje, w takim razie to ja juz tu nic nie pisze bo nie potrzebnie widze robie zamieszanie. Pozdrawiam
Ja nie mam najmniejszych pretensji do zarządu... bo z Tego co można wyczytać to starają się i to starają się bardzo :)
Nie mniej jednak na tablicy świetlnej zarządu widnieje wynik 0:1 (odejście Nawałki). Wiem, że płacimy za poprzednie 2 lata. Wiem, że działaja dopiero pół roku... a i tak wg mnie należy się duży minus zarządowi. Bo zostanie Nawałki na B1 było jednym z głównych działań zarządu, jak nie najważniejszym...bo i może z Nawałką łatwiej byłoby o sponsora.
Wiem też, że jak zarządowi należy się minus... to należy im się też czas i zaufanie od nas kibiców...bo w końcu musi byc lepiej. Więc zamiast krytykować poczekajmy jeszcze trochę:lajkonik:
Ps. Trochę czytam te forum i ta nagonkę na GW (Gówno prawda?). Widzę jednak, że ostatnimi czasy to co piszą sprawdza się. Nie mówie nawet, że są lata świetlne z przekazem informacji niż nasza strona gieksa.pl (transfer Kaliciaka 2 tygodnie po sprawie). więc chyba cos tu jest nie tak.. :)
No i prośba do ludzi odp na forum... tych, którzy coś "wiedzą" :
1.
"Wiem, ale nie mogę powiedzieć..."
"Wiem coś, ale nie powiem..."
"Napisze, jak się wszystko wyjaśni... póki co nie mogę"
2. "Spokojnie..."
"Będzie dobrze..."
"Wszystko się wkrótce wyjaśni...jest dobrze"
"spokojnie jest dobrze... poczekajcie jeszcze chwilę:
3. "zrobiliśmy wszystko co mogliśmy... niestety"
Nie bawmy się w dzieci z pierwszej klasy podstawówki...
nagle wszyscy sobie zdają sprawę, że "płacimy za ostatnie dwa lata"
a ja się pytam: KTO PRZEZ OSTATNIE KILKA LAT KILKUKROTNIE UDZIELAŁ WOTUM ZAUFANIA ZARZĄDOWI ?
odpowiedź: w większości te same osoby, które nadal są w SSK...
no ale przecież kolega koledze syfu nie będzie robił na walnym.
zakładajmy tą S.A. (która była obiecywana już od xxx lat, teraz już wiecie dlaczego nie powstała), bo obecny "ustrój" sprowadzi nas na dno.
kompetentne osoby w Zarządzie to nei wszystko, muszą być jeszcze kompetentne osoby nad nimi do nadzorowania ich pracy. coś czego nie było przez kilka ostatnich lat, i coś dzięki czemu jesteśmy w....sami wiecie gdzie.
Po Życia Kres
26-12-2009, 10:40
Rolmops nie odbieraj tego jako ataku, ale wiesz duzo wiecej niz ja i inni uzytkownicy tego forum. Napisales ostatnio, ze wszystko sie wyjasni z inwestorem w jakis tam dzien, takze wytlumacz mi co sie znowu stalo, ze sie nie wyjasnilo? Przeciez nie wyssales sobie tego z palca...?
Komanczz
26-12-2009, 11:45
ja to bym proponował kupić se po karnecie.Wy będziecie zadowoleni a i klub zarobi...jak już macie karnet to przysponsorujmy małolatów i będzie git.KUPUJCE KARNETY!!!
http://www.pracuj.pl/praca/Vice%20Prezes%20Klubu%20Sportowego;jt/%c5%9bl%c4%85skie;r,13/oferta,1581901
1) może to nasz przyszły inwestor szuka? ;)
2) myślę, że Pan Jan miałby szanse :hihi:
jak juz o karnetach mowa...
moze mi ktos powiedziec kiedy je wkoncu mozna bedzie kupic????
dzis bylem po raz 3 po niego i zas nie mozna bylo kupic....
no co się to dzieje z tym sprzętem ....
FC OLKUSZ
28-12-2009, 15:43
Jeżeli za te stanowiska z tym sprzętem płaci sie tak dużo, a tak czesto nie działaja to chyba ktoś za to musi odpowiadać???
A wracajac do tematu Hattricka z wczorajszego wieczoru - to prowadzacy z uporem osła chce wcisnac telewidzom I.K i centromedia cos tam, oraz pomysły innych szmatławców.
Kraj mediów i rendżersów
wystarczy czytać odpowiedni temat, żeby wszystko było jasne:
http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=4064&page=12
karnety będą ponownie w sprzedaży od 4 stycznia.
jednocześnie przypominam, że Promocja Świąteczna została przedłużona do dnia 8 stycznia 2010.
Taka informacja powinno znalezc sie na stronie glownej a nie tylko na forum.
Amatorka z tymi karnetami jak ch..
czarny1125
28-12-2009, 17:04
"Gieksa" szuka sponsora nawet na Półwyspie Iberyjskim
Katowiccy działacze namawiają do zainwestowania w klub hiszpańską firmę, która chce wejść na polski rynek. - Prowadzimy cały czas korespondencję w tej sprawie. Trudno jednak oczekiwać bardzo szybkich efektów - mówi Marek Worach, prezes GKS-u.
Piotr Stach
Fot. Marcin Tomalka/Agencja Gazeta
Piotr Stach
Przypomnijmy, że inni potencjalni inwestorzy "Gieksy", to turecki biznesmen Sabri Bekdas oraz katowicka firma CentroPromSport, kierowana przez Jana Furtoka. - CentroPromSport dostał od nas na piśmie, tak jak chciał, ofertę zainwestowania w GKS. Dodam, że prowadziliśmy też rozmowy z jedną z niemieckich firm, ale ten temat ostatnio nieco przycichł - mówi Worach.
W katowickim klubie tematem numer jeden są obecnie poszukiwania trenera, który zastąpi Adama Nawałkę. - Zarząd klubu wybrał trzech-czterech kandydatów, z którymi już we wtorek rozpocznie szczegółowe rozmowy. Sprawę trenera chcielibyśmy zamknąć nawet w tym roku - mówi Piotr Hyla, rzecznik GKS-u.
Jako potencjalnego następcę Nawałki najczęściej wymienia się Piotra Stacha. Obecny szkoleniowiec Pelikana Łowicz jeszcze pół roku temu pracował w Katowicach jako asystent Nawałki. Na stanowisko trenera GKS-u rekomendował go teraz... Nawałka. - Rozmawiałem niedawno z trenerem Nawałką i potwierdził mi, że "namaścił" mnie na swojego następcę. To bardzo miły gest. GKS przechodzi obecnie trudne chwile, ale takiej firmie na pewno bym nie odmówił. Mój kontrakt z Pelikanem nie jest żadnym problemem, w każdej chwili mogę go rozwiązać - mówi Stach.
Kłopotem jest jednak brak odpowiednich uprawnień 36-letniego trenera. - Aby dostać się na kurs trenerski UEFA PRO musiałbym przepracować jeszcze pół roku w Łowiczu. PZPN mógłby mi jednak dać warunkową zgodę na prowadzenie zespołu pierwszej ligi, jeśli zaliczyłby mi do stażu półroczny pobyt w Katowicach oraz wcześniejszą samodzielną pracę w klubach trzeciej ligi. Wszystko zależy jednak od związku - przyznaje Stach.
Wśród innych potencjalnych następców Nawałki wymienia się jeszcze m.in. Marka Motykę i Roberta Moskala.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
i kto jeszcze powie ze działacze nie zapierdalają - chyba że gw znowu coś wymyśla :czytaj:
Pewnie chodzi o firme NEINVER ktora przebuduje katowick dworzec ,bo to firma hiszpanska i dobrze im sie uklada z UM.
albo jakiś pismak z gw regularnie czyta to forum i na nim sie opiera- bardzo zbieżne informacje co do trenerskich kandydatur. Oficjalnie jak sam Stach twierdzi, jeszcze o niczym nie gadał z nikim
bla, bla, bla, bla blaaaaaaaaaa :cham:
durś to samo ...
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.