View Full Version : Spam sportowy
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/piotr-swierczewski-bedzie-pracowal-w-lks-lodz,1,5019029,wiadomosc.html
no to po ŁKS.
szkoda.
Pierwszy sparing ŁKS-u pod wodzą Piotra i przegrana z Kluczborkiem... oj coś mi się wydaje że ŁKS długo się tą Ekstraklasą nie nacieszy ;/ a szkoda bo za Probierza to nawet wyniki mieli :)
Pierwszy sparing ŁKS-u pod wodzą Piotra i przegrana z Kluczborkiem... oj coś mi się wydaje że ŁKS długo się tą Ekstraklasą nie nacieszy ;/ a szkoda bo za Probierza to nawet wyniki mieli :)
Pyjter chce przenieść na siłe standarty zachodnie do Polski:zabki:
Już nie jeden był taki mądry.
Chociaż Hajcie na razie idzie:)
Bo Hajto potrafi powiedzieć stanowczo KURWA MAĆ a Pan Piotr to raczej tylko kukuuurfa :D
btw. http://www.youtube.com/watch?v=ijmRwQFgx_M niezapomniane słowa :D
nie ma to jak buc ktory zarabiajac milion euro na sezon kupuje fajki bez akcyzy komentuje zachowanie innego buca
nie ma to jak buc ktory zarabiajac milion euro na sezon kupuje fajki bez akcyzy komentuje zachowanie innego buca
tylko, że ja smiem twierdzić, że ta ekipa młodych jakby zastapiła tych staruchów to by sie coś zmieniło na lepsze.
inne spojrzenie na piłkę, kibiców, infrastrukturę itp.
to samo sie tyczy zibiego, nie lubie go, ale smykalke do interesów to on ma. jest tez znany na świecie.
mogę sie oczywiście mylić, ale nie stwierdzimy jak nie zobaczymy:)
Dudek wespol z Zibim to sie zgodze jakies szanse sa ale na pewno nie ze Swierczewskim i Hajto.
Inna sprawa to to czego oczekujemy ze sie zmieni ?
Dudek wespol z Zibim to sie zgodze jakies szanse sa ale na pewno nie ze Swierczewskim i Hajto.
Inna sprawa to to czego oczekujemy ze sie zmieni ?
będzie na pewno inaczej:)
a tak na serio, masowe przeniesienie zachodnich nawyków do skostniałej polskiej piłki.
to samo sie tyczy hokeja.
spójrz jak fajnie do przodu poszedł kosz, siatka, żużel ...
pełne zawodostwo i oprawa.
w kosza to raczej potega nie jestesmy ale rzeczywiscie szkolenie liga i kadra mimo ze maja slabe wyniki maja rece i nogi
przesniesc wzorce to z zachodu to nie problem. problemem jest kto to powinien finansowac: panstwo? , pzpn ? czy kluby ?
w sportach ktore wymienilesc szkolenie bazuje glownie na smsach i azsach. z pilka jest inaczej bo panstwo nie chce finansowac bagienka i skapi na to kasy. panstwo przerzuca szkolenie na pzpn. pzpn na kluby a kluby twiedza ze u nich bieda az piszczy i oprocz kilku wyjatkow sprowadzaja szkolenie do minimum
w kosza to raczej potega nie jestesmy ale rzeczywiscie szkolenie liga i kadra mimo ze maja slabe wyniki maja rece i nogi
przesniesc wzorce to z zachodu to nie problem. problemem jest kto to powinien finansowac: panstwo? , pzpn ? czy kluby ?
w sportach ktore wymienilesc szkolenie bazuje glownie na smsach i azsach. z pilka jest inaczej bo panstwo nie chce finansowac bagienka i skapi na to kasy. panstwo przerzuca szkolenie na pzpn. pzpn na kluby a kluby twiedza ze u nich bieda az piszczy i oprocz kilku wyjatkow sprowadzaja szkolenie do minimum
trza chcieć, a pzpn nie chce, państwo, samorządy może tylko pomóc.
utopia jak na razie.
a najlepsze w Polsce dyscypliny, no może dla nas, kuleja;/
acha, hokej też ma sms-y.
chciał cos z hokejem Mario zrobić, ale był chyba sam i dupa.
czego my oczekujemy jak najbogatsi czy firmy bogate w Polsce nie chcą inwestować w sport? Jest jeden Wojciechowski który wykłada gigantyczne pieniądze i w końcu zbuduje na prawdę silny klub. Taki kurwa Solorz ma WKS i to pierdoli, bo nie dostoł galerii.
Jedyny sport za jaki nie musimy się wstydzić (poziom klubowy) to tylko siatkówka i 1 klub w piłce ręcznej który i tak nie jest finansowany przez Polaka.
W siatkówce inwestuje PGE, Jastrzębski Węgiel itp. Jest w miarę dobre szkolenie a w nodze? Nawet jak jest 17 latek to nikt na niego nie postawi. Teraz pomalutku się to odwraca i np. lech czy legła stawiają na młodych ale gdzie reszta? To nie w 1 lidze powinien być obowiązek po 1 młodzieżowcu ale w ekstraklasie i to nie 1 a co najmniej 2-3.
Taki Hajto czy Świerczewski może chodź po trochu wniosą zachodu bo obecnie to nawet Kazachy są przed nami.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/listkiewicz-to-skandal-i-osmieszanie-samych-siebie,1,5020348,wiadomosc.html
można na niego kurwować, ale on nie był i nie jst zły, ino się ciulami obłożył.
Racje chop ma i tym razem.
mixer1964pl
08-02-2012, 08:50
http://sport.onet.pl/inne/sporty-zimowe/grzegorz-burzynski-uratowal-zycie-hiszpanskiemu-ma,1,5020403,wiadomosc.html
Nasz chłop, gratulacje za postawe...
Capello nie jest już trenerem Anglików
Jak podała agencja Reuters Fabio Capello podał się do dymisji, a władze angielskiej federacji ją przyjęły. Współpraca została zakończona w trybie natychmiastowym. Następca nie został jeszcze ogłoszony, głównym kandydatem jest Harry Redknap, obecnie trener Tottenhamu.
Ogladal ktos polfinaly CAF?
Jeden wielki cyrk :lol2: Mecz Ghana - Zambia to bardzij przypominal mecz U19 niz polfinal reprezentacji kraju, w pewnym momencie komentatorzy zaczeli szydzic ze skoro pilkarze nie potrafia celnie podac pilki z autu do kolegi to co dopiero noga :rotfl:
Masa kiksow, podan chuj wie gdzie, bezmyslinych akcji, nie wykorzystane karne Mecz WKS - Mali juz troche lepszy, ale tez byly komiczne sytuacje ze np. bramkarz bronil twarza zamiast lapami :rotfl:
Najlepsze bylo jak pilkarze zambii totalnie olewali instrukcje swojego trenera, biedny chop, prawie salta odpierdalal przy lini bocznej a te czarne chuje i tak swoje haha czarny cyrk
Czarny charakter chyba :cham:
Ogladalem ostatnie minuty jakiegos meczu gdzie bylo 2:2. Bodajze Zambia.
Jedyne w czym oni przewyzszaja slabe druzyny europejskie to kondycja. Mysle ze takie druzyny jak Belchatow, Kielce czy Cracovia wygralyby z murzynami.
Przede wszystkim bambusy psuja takie sety, ze nawet nasi kopacze by mieli lepsza skutecznosc.
Taki Drogba czy Sow graja fajnei w swoich druzynach, jada do Afryki i nagle im zanikaja reszty mozgu i graja jak ta reszta bambusow. Zamiast grac w bale to sie kopia po czole :lol:
Nie ogladam bo wieksza spina jest na placu i lepsze akcje niz w PNA.
Cały PNA poza kilkoma ogólnie wyjątkami jest dramatycznie słaby. Gra taktyczna afrykanskich druzyn to jest ogólnie ich pięta achilesowa ale to co wczoraj odpierniczała Zambia w końcówce meczu to było lepsze niż futbolowe jaja. Murzyny serio są jakieś lewe ,zreszta nie trzeba oglądać PNA , tylko wystarczy często obejrzec co wyrabiaja murzyny w Arsenalu:) Juz to zreszta kiedys tu pisałem, zwórccie uwage w meczach jak sa karne, z reguły ta druzyna u którje mniej murzynow strzela karne wygrywa heheh a przepis na niestrzelenie karnego to jest dac strzelic lewonoznemu murzynkowi karnego hehe
oj tutaj Jaca sie nie zgodze. Przy calej niecheci do czarnych w futbolu popartej ich glupota, gdybym mial w druzynie murzyna to dawalbym mu strzelac karne. Pamietasz pare lat temu karne z udzialem Kamerunu gdzie strzelali po 13 karnych (na koncu Eto'o spudlowal) i wiekszosc z nich byla w okno? Wiekszosc murzynow nie ma takiej rozkminy typu: "kurde, nie trafie, co bedzie, bede wysmiany przez kibicow, kurwa, nie awansujemy itd". Podlazi murzyn i ciula w okno, te nie myslenie o tym mu ulatwia wiec murzyni moimi faworytami do strzelania karnych.
tak lewonożny strzeli gorzej od tego który strzela prawą, a czarny mimo tego że jest czarny to karne strzela tak samo jak normalny człowiek, raz trafia innym razem nie
ja pierdole co za bzdurne teorie :lol3:
Ja też zawsze jak widzę czarnego podchodzącego do karnego, to myślę, że nie strzeli, ale to taki stereotyp, statystycznie strzelają pewnie tyle samo, co biali ludzie.
Poziom piłki afrykańskiej się obniżył w chuj, nie wiem czy tym gwiazdorkom się nie chce, czy co, ale faktem jest, że jak napisał Mayek zanika im mózg jak jadą do siebie, ale wg mnie nie w kwestii kopania się po czole, tylko jakiejkolwiek kwestii taktycznej. Oni wracają do korzeni, kiedy kopali szmaciankę, a bramki robili z pędów bambusa.
Z tym, że o ile jeszcze do niedawna to zaniedbanie taktyki było fajne, bo widzieliśmy taką żywiołową grę, nie skażoną rygorami, to teraz i tej pięknej gry nie ma, tylko błędy i jakaś kopanina. Nie kumam tego.
Natomiast Mayek nie mów, że te prześmieszne ekipy z polskiej ligi wygrałyby z afrykańskimi. Może z Botswaną i Nigrem tak, ale na pewno nie z Ghaną, WKS, Zambią, Mali, Tunezją, Marokiem czy Angolą. Nie przesadzajmy.
Natomiast też nie rozumiem, czemu śmiejecie się tak z Zambii, że wyczyniała takie "cuda" w końcówce meczu, w kontekście tego, co wyprawiała Valencia, która kompromitowała się w obronie 100 razy bardziej.
tak lewonożny strzeli gorzej od tego który strzela prawą, a czarny mimo tego że jest czarny to karne strzela tak samo jak normalny człowiek, raz trafia innym razem nie
ja pierdole co za bzdurne teorie :lol3:
I po chuj sie tak spinasz...Zarzucasz komus że pisze bzdury a sam palnales bzdure...Zapoznaj sie z oficjalnymi statystykami Castrola...odsetek strzelonych karnych przez prawonoznych pilkarzy wynosi 69%, przez lewonoznych 50%...Na drugi raz zanim zabierzesz głos poczytaj sobie a potem mędrkuj...Dla zainteresowanych podaje inne ciekawe statystyki dotyczace karnych :
– pomocnicy wykonują rzuty karne z zaledwie 58% skutecznością, podczas gdy napastnicy mogą się pochwalić wynikiem 74%, a obrońcy 69%.
– im starszy zawodnik, tym gorzej strzela „jedenastki”, procent wykorzystanych karnych dla zawodników powyżej 28. roku życia to 71%. Dla porównania piłkarze do 23 lat strzelają z 85% skutecznością, a ci pomiędzy 23. a 28. rokiem życia z 78%.
– jeszcze nigdy w historii mistrzostw świata bramkarz ubrany w czerwoną bluzę nie obronił rzutu karnego! Najlepiej radzą sobie bramkarze w zielonych strojach, broniąc średnio 38% strzałów z jedenastu metrów.
Analiza potwierdziła również zależność pomiędzy presją ciążącą na zawodniku a jego skutecznością. W historii mistrzostw świata, podczas konkursów rzutów karnych, tylko 40% wykonywanych „jedenastek” zakończyło się bramką, jeśli od tego strzału zależał awans drużyny. W przypadku kiedy rzut karny nie decyduje bezpośrednio o odpadnięciu z rozgrywek, wykonawca ma aż 92% szans ma bramkę.
Maciek z TZN
10-02-2012, 08:57
Lazio 3:2 Cesena
Lazio do przerwy przegrywa 0:2 i od 34 minuty gra w dziesięciu, po czym w drugiej połowie w 10minut wbija przeciwnikowi trzy gole...Szacun.
Lazio 3:2 Cesena
Lazio do przerwy przegrywa 0:2 i od 34 minuty gra w dziesięciu, po czym w drugiej połowie w 10minut wbija przeciwnikowi trzy gole...Szacun.
Jak to mawia Kaos Słoneczna Italia heheh ciekawe co bukmacherzy na to bo smierdzi z daleka mi to hehe
kaos azul
10-02-2012, 10:42
wg mnie czysty mecz
walek to byl w srode ,remis Romy na Sycylii chodzil po max 1,95 przed meczem,mysle sobie -tak wczesnie zaczeli w tym roku???odpuszczam
Catania na 1-0 w 24 min ASR odpowiada 5 min pozniej,FT 1-1 ,wszyscy happy :)
zaczeynaja wczesnie w tym roku hiehie
Kaos ROma to nie była ustawka, tylko dokonczenie meczu ze stycznia, w srode Catania z Romia dograła brakujące minuty z przewanego meczu stad kurs na remis taki niski.
kaos azul
10-02-2012, 13:20
lo ciul to mnie pojebalo troche teraz,hehe
od ktorej minuty dokanczali ?
Jakos od 55 minuty czy od 60 .
Zapoznaj sie z oficjalnymi statystykami Castrola...odsetek strzelonych karnych przez prawonoznych pilkarzy wynosi 69%, przez lewonoznych 50%...Na drugi raz zanim zabierzesz głos poczytaj sobie a potem mędrkuj...
dziwne jest dla mnie opieranie czegokolwiek na statystykach, tymbardziej w futbolu
dalej nie zgodze się z teorią że lewonożny/czarny piłkarz będzie gorzej wykonywał "11" od prawonożnego/białego, karne są sprawą indywidualną i to którą nogą kopie piłkarz ma najmniejsze znaczenie bardziej siedzi to w głowie
pytanie tylko czy w statystykach jest podana ilość strzałów lewnożnych bo jest ich zapewne dużo mniej więc może to tak tylko wygląda.
".odsetek strzelonych karnych przez prawonoznych pilkarzy wynosi 69%, przez lewonoznych 50%.."
wiecie co to jest odsetek?
100 prawonoznych strzela, 69 trafia.
50 lewonoznych strzela i 25 trafia.
Statystyka to statystyka.
dziwne jest dla mnie opieranie czegokolwiek na statystykach, tymbardziej w futbolu
dalej nie zgodze się z teorią że lewonożny/czarny piłkarz będzie gorzej wykonywał "11" od prawonożnego/białego, karne są sprawą indywidualną i to którą nogą kopie piłkarz ma najmniejsze znaczenie bardziej siedzi to w głowie
sam to napisales sprawa INDYWIDUALNA czyli wiadomo kto czesciej nie wykorzysta karnego. Czarni za bardzo sie podpalaja jak maja okazje strzelic.
Czarni za bardzo sie podpalaja jak maja okazje strzelic.
prosze o liczby. To jest jakis rasistowski komentarz. Moim zdaniem czarni lepiej strzelaja karne co juz wyzej napisalem i podalem jakis argument. Biali sie podpalaja a scislej za bardzo mysla o konsekwencjach niestrzelenia.
19mÓzG64
10-02-2012, 16:56
i tu przydałby się rzut karny Beckhama z meczu z Turcją
http://www.youtube.com/watch?v=ROvCTscV__s
o i nawet go znalazłem po pół godziny...klasa światowa
Pamiętajcie, że o wielu rzeczach w naszym ciele decydują półkule mózgu, które są odpowiedzialne za różne rzeczy (często przeciwna półkula jest odpowiedzialna za coś). I w tym kontekście faktycznie mogą być różnice w czynnościach wykonawczych, w tym wykonywaniu karnych, dlatego jakby były jakieś super dokładne badania, mogłyby być ciekawe wnioski. Karny to karny, ale nie zapominajmy, że wielu świetnych egzekutorów rzutów wolnych było lewonożnych.
Natomiast kolor skóry nie ma tutaj znaczenia. Wiele zależy od psychiki. Czarni wg mnie bardzo dobrze wykonują karne (poza Asamoahem Gyanem).
Natomiast jedno co jest pewne, to że czarni bramkarze są słabsi od białych. Nie wiem, dlaczego tak jest, ale to się potwierdza prawie zawsze. Oczywiście są wyjątki jak Mandanda czy Kameni, ale to są właśnie wyjątki, które zrobiły kariery w Europie.
prosze o liczby. To jest jakis rasistowski komentarz. Moim zdaniem czarni lepiej strzelaja karne co juz wyzej napisalem i podalem jakis argument. Biali sie podpalaja a scislej za bardzo mysla o konsekwencjach niestrzelenia.
tak jest rasistowski. swoja opinie na temat ich gry obralem tylko i wylacznie po zobaczeniu praktycznie wszystki meczow mistrzostw swiata w RPA i pojedynczymi w miedzy czasie. niestety nie posiadam telewizora w pokoju zeby mecze ogladac. moim zdaniem to co zaprezentowaly afrykanskie zespoly tam to szczyt niewykorzystanych sytuacji. wszystko pieknie ladnie dochodza do bramki i jak tylko mieli okazje by oddac strzal chociaz koelga z zespolu stal na lepszej pozycji strzelali co niekonczylo sie bramka. no i na tym oparlem swoj stereotyp : http://www.youtube.com/watch?v=1vEmtPZ3n68
w sumie chodzi bardziej o to jak graja cale afrykanskie druzyny a nie poszczegolni zawodnicy w danych klubach bo to tez niebo a ziemia
Pamiętajcie, że o wielu rzeczach w naszym ciele decydują półkule mózgu, które są odpowiedzialne za różne rzeczy (często przeciwna półkula jest odpowiedzialna za coś). I w tym kontekście faktycznie mogą być różnice w czynnościach wykonawczych, w tym wykonywaniu karnych, dlatego jakby były jakieś super dokładne badania, mogłyby być ciekawe wnioski. Karny to karny, ale nie zapominajmy, że wielu świetnych egzekutorów rzutów wolnych było lewonożnych.
Natomiast kolor skóry nie ma tutaj znaczenia. Wiele zależy od psychiki. Czarni wg mnie bardzo dobrze wykonują karne (poza Asamoahem Gyanem).
Natomiast jedno co jest pewne, to że czarni bramkarze są słabsi od białych. Nie wiem, dlaczego tak jest, ale to się potwierdza prawie zawsze. Oczywiście są wyjątki jak Mandanda czy Kameni, ale to są właśnie wyjątki, które zrobiły kariery w Europie.
dlatego Shellu możesz odnieść wrażenie że czarni lepiej strzelają karne bo na tych turniejach u nich bramkarze są słabi. Oni nawet rzadko kiedy wyczują gdzie leci piłka. Większość lig europejskich które oglądacie to karniaki strzelają biali. Na razie nawet nie przychodzi mi do głowy czarny w europie co karne wykonuje. Przychylam sie do zdania że biali są w tym lepsi.
pierdolenie. Statystyki statystykami ale albo umiesz strzelać, albo nie. Do tego trzeba doliczyć zmęczenie, stres i pogode. Kolor skóry, religia nie ma tu nic wspólnego. Wielcy nie trafiali karnych w ważnych momentach i tak zostanie.
Na trenignach możesz mieć 100/100 ale w finale MS mozesz i tak nie trafic.
dlatego Shellu możesz odnieść wrażenie że czarni lepiej strzelają karne bo na tych turniejach u nich bramkarze są słabi.
Błażej nie mówię o PNA, tylko właśnie rozgrywkach w Europie. Oczywiście, że biali strzelają częściej, ale czarni jak strzelają to zazwyczaj wykorzystują. Czasami są konkursy karnych w krajowych pucharach i nie zawodzą. Przykładów z głowy Ci nie podam, ale jakby tak przeanalizować, to na bank by się znaleźli pewni czarni egzekutorzy karnych.
Poza tym stwierdzenie, że nie ma dobrze obronionych karnych, są tylko źle strzelone jest bardzo mądre. Akurat słabość bramkarzy afrykańskich nie ma znaczenia w karnych, bo tutaj wszyscy mają takie same szanse obrony (i czarni, i biali).
jak kolo skory nie ma znaczenia to pokaz mi dobrych czarnych obroncow i bramkarzy oraz playmakerow? Tylko nie mow ze Mandanda i Evra. Chce inne nazwiska.
Czarni czesto wala karne pod late czy jakies lufy przy slupki bo nie mysla o konsekwencjach i to im paradoksalnie pomaga. Sadze ze strzelaja lepiej ale to by tak miec statsy zeby byc 100% pewnym ze tak jest.
Czarni czesto wala karne pod late czy jakies lufy przy slupki bo nie mysla o konsekwencjach i to im paradoksalnie pomaga.
Mayek, ale to nie jest kwestia koloru skóry, tylko kulturowa (są może bardziej luzaccy).
jak kolo skory nie ma znaczenia to pokaz mi dobrych czarnych obroncow i bramkarzy oraz playmakerow? Tylko nie mow ze Mandanda i Evra. Chce inne nazwiska.
hahaha, no tak, bramkarze sie kurwa siatki boją...
Cała reszta to masz w Kamrunie, WKS, Ghanie i trochu z Mali. Do tego masz piłkarzy we Francji (Henry, Trezeguert, Desailly) + paru w innych repreztnacjach.
Nie mow o tym ze Henry jest murzynem bo to jest naduzycie. Ja mowie o takich klasycznych zawodnikach wychowanych w afryce a nie szkolonych od bajtla wg europejskiej mysli szkoleniowej. Henry to jest jakis tam murzyno-arab czy cos takiego, od bajtla szkolony we francji. Takie cos sie nie liczy.
Tak samo jak Podolski sie nie liczy do polskiej mysli szkoleniowej:]
To porównywanie czarnych do białych ma taki sam sens ;) Biali mają super warunki. pieniądze ale i tak czarni dużo nie odstaja - mowie to jako wielki rasista.
Popatrz na lige francuska, tam w każdej drużynie jest paru konkretnych czarnych. Nie są to super gwiazdy ale bardzo solidni gracze jednej z najlepszych lig świata.
mnie tu chodzi tylko o karne. Ogolnie 11 murzynow nigdy nic nie ugra w starciu z bialymi i to nie jest zaden rasizm ino fakt. A karne wydaje mi sie ze lepiej strzelaja, trzeba troche meczy poogladac i zobaczyc. Po tym meczu Kamerunu gdzie bylo 13:14 czy 13:12 jakos tak i 20 karnych poszlo w okno smiem twierdzic ze czarni nie znaja strachu i umieja wdupic karnego pod late.
nie ma bardizej skurwialej dyscypliny niz WTA.
Trenuje w domu to se ogladam bo akurat leci Vinci z Bartoli. Fajny kurs to gram na Vinci, gra lepiej.
6:4. Drugi set jest 4:1. Juz otwieram szampana. Konczy sie 4:6. 2 set. Jest chyba 3:1 ale gram kontre bo nie ufam babom i to jest moj ostatni zaklad na WTA. Bylo 5;2. Mecz konczy sie 6:7.
Niemozliwe zeby miec 4:1 i 5;2 i przegrac oba sety. Wiecej nie ogladam kobiecego tennisa, nawet podczas treningu bo jest to zmarnowany czas.
Henry to jest jakis tam murzyno-arab czy cos takiego
jego rodzina pochodzi z Karaibow, jednak urodzony we Francji... tak tylko dla scislosci
Poza tym stwierdzenie, że nie ma dobrze obronionych karnych, są tylko źle strzelone jest bardzo mądre. Akurat słabość bramkarzy afrykańskich nie ma znaczenia w karnych, bo tutaj wszyscy mają takie same szanse obrony (i czarni, i biali).
z tym się pozwole nie zgodzić. Akurat wydaje mi się że to ma znaczenie. Bramkarze są słabi, bardzo słabi niekiedy. I przy karnych to też wychodzi. Kiedyś oglądałem mecz w PNA i chyba było już po 8-8 w karnych to bramkarze nawet nie powąchali piłki. Jak dla mnie to bardziej była wina bramkarzy niż zasługa strzelców.
19mÓzG64
11-02-2012, 12:55
gdyby ktoś zapomniał a chciał zobaczyć
ManU -Liverpool
grają od 13.45
http://www.drhtv.com.pl/transmisja-8660.html
koniec ery hegemonii Barcelony. Czuje ze teraz bedzie bardziej zacieta walka o LM. Pique fajny synek ale ostatnio marny obronca.
http://www.dailymotion.com/video/xokfak_sunderland-v-arsenal_sport
niehonorowe kurwy z sunderlandu, dobrze ze Heniek wdupil brame na wina.
Bez przesady, zawodnik Arsenalu się przewrócił a gość z Sunderlandu był przed nim 3 sekundy, przez kolejne 9 biegnąc na bramkę miał się zastawiać czemu tamten się przewrócił ? Rozumiem czepianie się gdyby piłka była w obiegu dłużej, ale nie kurwa 15 sekund.
Lars Ulrich
12-02-2012, 12:09
Moim zdaniem zachował się normalnie, zobaczył, że się potknął więc pobiegł i strzelił. Nie był w stanie zobaczyć, że to nie potknięcie tylko kontuzja w ułamkach sekundy.
straszna sierota z tego Mertesackera,jakby sędzia podyktował karny za reke to Arsenal miałby bardzo utrudnione zadanie.
moim zdaniem byl w stanie to zauwazyc. Ja rozumiem jak oni by mieli zajebista akcje i skurcz to jeszcze idzie ale oni by tej pilki w ogole nie mieli gdyby chop nie dostal skurczu, kurewstwo i brak fair play. Ok, mozna grac jak chop lezy kajs z boku a my rozgrywamy pilke ale nie jak Arsenal ma pilke, chop skurcz i przez to gol. Jebal ich pies, dobrze ze przegrali bo mam dosc frajerstwa w bali.
Rybus prawdopodobnie w Terek-u Grozny...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,title,Rybus-bliski-transferu-do-Tereka-Grozny,wid,14245820,wiadomosc.html
znowu przegrywali
znowu karny
znowu czerwona kartka
i znowu pewnie wygraja
ah ten galaktyczny Real
wlasnie chcialem pisac ze pozdrawiam kibicow klubu real "karny" madryt :lol:
Barca daje dupy, to niczego nie zmiania ale to co przeciwnicy robia w meczach z realem to sie idzie wkurwic.
a i bym zapomnial, ten Ramos to tez jest niezle ziolko, czerwien jak nic za tego kopa co wyplacil jeszcze w pierwszej polowie, cwaniak sie z niego robi cos na wzor jego kolegi z obrony
No Galaktyczny - Ronaldo przepiękna bramka :)
22 mecze 27 bramek - kolejny złoty but dla niego ;)
i bodaj 13 z karnych.
Mayek znowu ma racje :cham:
europejskie bambusy nie trafily karnych a swiezaki z afryki po oknach strzelaly.
Piękna sprawa z tą Zambią.
Kapitalna oprawa i radość zwycięzców.
fajne to ze sie modlili, fest mi sie podoba ten klimat.
Dobrze ze wygrali bo z tym powtorzonym karnym to ich wydymali.
Dobrze ze wygrali bo z tym powtorzonym karnym to ich wydymali.
Nosz kurwa, jakby przez to przegrali, to powinni wtedy zajebać sędziego.
BRANIK_GT
13-02-2012, 07:17
http://www.video.banzaj.pl/film/11536/zambia-vs.-wybrzeze-kosci-sloniowej---seria-rzutow-karnych/
Seria Karniaków
Swoją drogą ciekawe czy za pół roku nasi tak samo sie bedą cieszyli :) ?
i bodaj 13 z karnych
10 z karnych, 17 z gry. Nie wiem co się czepiasz tych karnych, była ręka jak byk więc i karny się należał. Inna sprawa, że bije je tylko Ronaldo i bije je na maxa skutecznie.
Szkoda, że Messi tak nie strzela karnych a z tego co kojarzę Messi nie jest murzynem.
to co przeciwnicy robia w meczach z Realem to sie idzie wkurwic
Też bym się wkurzył gdyby Real tracił punkty z teoretycznie słabszymi a Barca by każdego punktowała :) 10
10
10 meczy pod rzad Real nie potrafi wygrac z Barca?
W 6 minut 2 zolte 1 chop i nie jest to pierwszy raz ze jakies jaja sa. Na necie wyczytalem ze ramos powinien wczesniej wyleciec. Nie widzialem.
Tu sie niby napinasz ale przypomne jeden fakt. Gieksa ruch, lepszy bilans bezposredni, mistrzow 0. Tyle w temacie napinki.
Fakt, Barca gra totalny piach ale tez Real ma podane punkty na tacy.
Powinieneś iść na jakąś terapie, podpiąć do prądu, cokolwiek bo tracisz synek kontakt z bazą.
Nie wiem jakim prawem dyskutujesz na temat meczy których nawet nie oglądasz, potem sie tu wpierdalasz i piszesz co przeczytałeś w internecie.
Argument z "10" też lekka plama. Wygrali w pucharze króla. Cała seria nie trwa tyle meczy.
Na temat żółtej kartki a właściwie dwóch z tobą nie gadam bo przecież meczu nie oglądałeś.
"Tu sie niby napinasz ale przypomne jeden fakt. Gieksa ruch, lepszy bilans bezposredni, mistrzow 0. Tyle w temacie napinki."
Pozdro i poćwicz. W bezspośrednich meczach pomiedzy Realem i Barca jest remis, mistrzów więcej ma Real
"Fakt, Barca gra totalny piach ale tez Real ma podane punkty na tacy"
"strasznie" mi przykro, że Barca gubi punkty. Żal ci dupe ściska, że Real łatwo swoje mecze wygrywa, musisz oczywiście sukces umniejszyć, dodać troszke teorii spiskowej, ogółem nochal wcisnąć w coś czego nawet nie oglądasz
Ramos powoli chyba chce dołączyć do duetu z Pepe, wstyd
nie odpisuj i wio na terapie.
ale tez Real ma podane punkty na tacy.
no tak tak, całe Primiera Division, UEFA, FIFA i nawet KZK GOP chcą pomoć Realowi w zdobyciu mistrzostwa:))
Nie jestem ani kibicem BArcelony ani Realu ale smiac mi sie chce z kibicow Realu. Jak Barca lała niemiłosiernie jak trampkarzy Real ostatnimi czasy to siedzieliscie pochowani jak szczury w kanałach, Barca przegrała kilka meczy to zaczynacie ujadac jak kundelki...Jakbyscie obiektywnie umieli spojrzeć na swoją druzyne to byście napisali że wczoraj sędzia pomylił się na korzyść Realu bo powinien Ramosa wywalić na zbity pysk. Zreszta z czego tu sie cieszyc, Barcelona tak jakby odpuscila walke o mistrzostwo o czym swiadczy sklad Barcelony i zmiany dokonane przez Guardiole w przerwie.
Zreszta z czego tu sie cieszyc, Barcelona tak jakby odpuscila walke o mistrzostwo o czym swiadczy sklad Barcelony i zmiany dokonane przez Guardiole w przerwie.
Ciekawa teoria
Dobrze Jacku, nie będziemy się w takim razie cieszyć z ewentualnego mistrzostwa bo Barca odpuściła ligę i gra rezerwami.
A ujadasz jak kundelek to ty, szczególnie kiedy ktoś coś napisze maykowi. Prześledź sobie ten tamat, wystarczy 1-2 strony wstecz które dotyczyły wpisów Real- Levante i zobacz kto ujada i sapie pod nochalem
Wojtas tak jak jaca tez nie sympatyzuje ani Realowi ani Barcelonie ale czy nie maja racji w tym co napisali ?
Ramos na stowe powinien wyleciec a bylo to bodaj przy stanie 1-0 dla Levante, wowczas mecz moglby sie calkiem inaczej potoczyc.Nikt tutaj nie ubliza Realowi tego ze zrobia mistrza, bo rozjebac 10 punktow przewagi bedzie nie lada sztuka tylko jak juz tutaj napisano nie jest to pierwszy mecz gdzie Real przegrywal potem jest karny, czerwona kartka i na koniec odwracaja losy spotkania. Nie mowie ze jest to ukartowane czy cos ale napewno dziwne, bo ile juz takich meczow mieli ? Napewno na plus Realu jest to ze potrafia podnies sie z wyniku 0-1 na jakis inny korzystny dla nich
niech zrobia tego mistrza, wkoncu Murinho jakos ich poskladal do kupy i jako tako graja
tak od siebie to dziwie sie ze Sahina nie wpuszcza, w BVB gral calkiem wporzadku a przy prowadzeniu moglby dac mu szanse gry
Ramosowi gdybym mógł to bym dał nawet 2 czerwone kartki, bo napewno nie popieram tego typu akcji.
Nie widze nic dziwnego w tym żeby przegrywać i odrabiać straty, nie widzę nic dziwnego w tym, że sędzia wczoraj dał karnego za rękę i nie widzę nic dziwnego w tym, że sytuacja miała miejsce ostatnio kilka razy, szczególnie ta kiedy tracą z początkiem meczu meczu a kończą z 3-ma punktami.
Jak by się mecz skończył gdyby Ramos wyleciał ? nikt tego nie wie, w każdym razie wczoraj wygrali po dobrym meczu, bo ciąg na bramke mieli ogromny od pierwszej minuty i mamy 10 punktów przewagi z czego się cieszę, a chyba nie powinienem według teorii Jacy.
I osobiście nie wierzę, że Barca tak łatwo odda ligę
Hehhe nie mam pytań. Ja w tym temacie rzadko kiedy zabieram głos to nie wiem skad Ci sie wzielo że robia za adwokata Mayka, może sam powinienes udac sie na kozetke bo wszedzie widujesz Mayka. Napisałem dosłownie to samo co napisał multi i jakoś do niego sie nie dojebales no ale to tylko świadczy o Twoim obiektywizmie i o braku chłodnego spojrzenia. Barca lige już oddała bo gdyby jej nie oddała to by w sobote zagrała innym składem. I swojego postu o ujadaniu kundelków nie pisałem majac na mysli nasze forum tylko ogólnie widze po innych forach czy to bukmacherskich czy innych jak po utracie kilku punktow przez Barce, szczury z kanałów powychodziły. Po takich kleskach i upokorzeniach jakie Barca zafundowala Realowi w ostatnim czasie to w takich kanalach kilka lat kibice Realu powinni siedziec a nie ujadaja bo Barca przegrała z Osasuna. Niech Real wygra na Camp Nou ze 3:0 , wtedy to bedzie cos i bedzie to powod do zadowolenia.No ale rozumiem kibicow Realu bo jak sie nie ma tego co sie lubi to sie lubi co sie ma a Barcelona dla Realu to jest cos nieosiągalnego w chwili obecnej.
Szczerze mowiac Real zasluzenie prowadzi w lidze, ma 10 pkt. przewagi i to mimo porazki z Barca czyli de facto odrobil 13. Ma duzo karnych, ale jak ogladam mecze to w wiekszosci sluszne. Tylko niech Mourinho nie pieprzy o tym, ze sedziowie okradaja Real. Ile on by chcial tych karnych - 30 w sezonie?
Barca jest lepsza od Realu i to nie podlega watpliwosci. W pilce jak sie porownuje dwie druzyny to licza sie przede wszystkim bezposrednie pojedynki. A roznica miedzy oboma klubami jest taka, ze jak Real wzniesie sie na wyzyny to remisuje 2:2, jak ostatnio. Barca na wyzynach gromi go 5:0 czy 6:2, jak gra slabiej to remisuje. Ale szacun dla Realu, ze mimo to potrafi wykorzystac potkniecia Barcy w innych meczach.
Natomiast Wojtaś po prostu rozwalilo mnie Twoje "mamy 10 punktow przewagi" haha coz za identyfikacja
Zeby niektorzy tyle zaangazowania mieli w GieKSe co w te pedalskie hiszpanskie kluby...
Tego u niektorych nie zmienisz, licza sie sreale, szajsrusie, srajerny itd. Ludzie potrafia sie pozabijac. A jesli chodzi o GKS to lajcik, olewka totalna.
Barca jest lepsza od Realu i to nie podlega watpliwosci. W pilce jak sie porownuje dwie druzyny to licza sie przede wszystkim bezposrednie pojedynki.
rozpierdala mnie takie coś. Niech dają wygrane całej ligi za ładną grę, bo chuj z tego skoro drużyna zdobywał kilku punktów na koniec sezonu więcej niż rywal, ale gorzej kopie piłkę i ma gorszy bilans z drugim miejscem.
I jak można mówić, że odpuścili ligę. Trzeba być frajerem żeby w takiej sytuacji się poddać. Najlepsza drużyna świata i po 7 punktach straty wywiesza białą flagę :lol3: Daremni są fest, i nie piszcie takich głupot, że się poddaje, bo każdy normalny klub walczy do końca. A tutaj z dumą katalonii jest chyba coś nie tak.
ps. nie kibicuję żadnemu z powyższych.
Zeby niektorzy tyle zaangazowania mieli w GieKSe co w te pedalskie hiszpanskie kluby...
Jak nasz klub dostarcza tylko złych emocji, to czego oczekujesz? Fajnie się idzie na stadion podrzeć ryja, ale jak chcesz pooglądać prawdziwy futbol to musisz mieć C+ (i nie mam tu na myśl naszej ligi). W dodatku przerwa więc na temat innych drużyn można podyskutować :)
Iborra dostał nie czerwoną kartke ale żółtą a to, że miał już 1 nie jest niczyją winą. Zawodnik prawie złapał piłke w rece w polu karnym - oczywisty karny.
Nikt nie pisze, że sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki na 1-1 gdzie Higuain nie dotknął piłki - minęła go z 0,5m.
Ramos powinien wylecieć i moim zdaniem w Hiszpanii powinna działać ta sama metoda co w PL - że nawet po meczu zawodnika można ukarać.
Co z tego, że Barcelona wygrała ligowy mecz? Wygrali mecz bezpośredni i mają jeszcze 10pkt straty...
Jak nasz klub dostarcza tylko złych emocji, to czego oczekujesz?
Wiary.
jak chcesz pooglądać prawdziwy futbol to musisz mieć C+ (i nie mam tu na myśl naszej ligi). Ja tam oglądam tą naszą Ekstraklasę i nie narzekam, kopacze są jacy są ale idzie niekiedy dostrzec walkę i determinację a to się podoba :)
Nikt nie pisze, że sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki na 1-1 gdzie Higuain nie dotknął piłki - minęła go z 0,5m.
Totalnie mi to umkneło, ale o takich rzeczach się nie pisze, wrzawa powstaje gdy jest kontrowersja w drugą stronę, czyli na ewentualną korzyść Realu.
Padł zarzut zbyt dużego zainteresowania "pedalskimi klubami z hiszpanii". Trudno się nie zgodzić z wangogiem. Oglądanie GieKSy jest czystym masochizmem a pójście na mecz to chyba tylko żeby wydrzeć jape.
Nie chodzi mi o poziom pilkarski tylko o Wasze podniecenie tymi pedalskimi klubami.
Dziwne, ze nikt nie kibicuje innym klubom z ligi hiszpanskiej tylko realowi lub barcelonie. Zwykli kibice sukcesu.
Nie chodzi mi o poziom pilkarski tylko o Wasze podniecenie tymi pedalskimi klubami.
Dziwne, ze nikt nie kibicuje innym klubom z ligi hiszpanskiej tylko realowi lub barcelonie. Zwykli kibice sukcesu.
bardzo trafne podsumowanie:lol2:
Ja tam do pewnego czasu kibicowałem Villareal, ze wzgledu na kolor strojów:hihi:, ale od momentu jak zaczęli grac w huja, inaczej, ja mi nie szło u bukow to mam ich gdzieś:hihi:
Jest i Real, ale bez podniety, jak tutaj.
Wadzicie się, a nie wiadomo o co:szok:
Dziwne, ze nikt nie kibicuje innym klubom z ligi hiszpanskiej tylko realowi lub barcelonie
bo sociedad gra jak Gieksa :cham:
trzeba bylo wybrac za kim sie idzie w gran derbi. Poza tym Barca w tamtym okresie miala fajnych pilkarzy, sporo sympatycznych Holendrow, blyskotliwego Ronaldo, walecznego Puyola.
To samo w Anglii, jest duzo klubow a ja wybralem United po wygranej 2:1 z Munchen w LM. Wlosi to nudna pilka to nikomu nie kibicuje a w niemcach BVB z wiadomych powodów. Francja tez ciule, jakos lubie Marsylie tyle szkoda ze to lewaki.
A trudno zeby kibicowac za Levante, Wigan, Freiburg, Genoa, Lorient czy Austria Wieden.
A trudno zeby kibicowac za Levante, Wigan, Freiburg, Genoa, Lorient czy Austria Wieden.
Dlaczego?
Brak sukcesow?
Kibicowanie r czy b to idealne porownanie do "malyszow".
nie, bo to jest kibicowanie w Lidze Mistrzow, trudno zeby ogladac przez prawie 20 lat lige mistrzow i nikomu nie kibicowac. Nie ogladam wszystkich meczow Barcy, co wiecej, jak graja z jakimis leszczami to tylko mam dzwonek ustawiony jak bramka wpadnie bo szkoda zycia to ogladac. Wiadomo, ze chce sie ogladac wielki futbol a nie to co sie ma u siebie na stadionie.
bo sociedad gra jak Gieksa :cham:
trzeba bylo wybrac za kim sie idzie w gran derbi. Poza tym Barca w tamtym okresie miala fajnych pilkarzy, sporo sympatycznych Holendrow, blyskotliwego Ronaldo, walecznego Puyola.
To samo w Anglii, jest duzo klubow a ja wybralem United po wygranej 2:1 z Munchen w LM. Wlosi to nudna pilka to nikomu nie kibicuje a w niemcach BVB z wiadomych powodów. Francja tez ciule, jakos lubie Marsylie tyle szkoda ze to lewaki.
Jakie sa wiadome powody kibicowania bvb?
Barwy, podobny region, tradycje gornicze, wzór kibicowski, silna rywalizacja klubowa jak na GŚ.
Dżunior, zaś nie wciepuj wszystkich do jednego wora.
Oglądanie GieKSy jest czystym masochizmem a pójście na mecz to chyba tylko żeby wydrzeć jape.
Co za słownictwo.
Pewnie jakbyś poszedł na mecz Realu, to po to by dopingować i wspierać. Na GieKSie natomiast można "wydzierać japę".
No właśnie prawdziwe kibicowanie ma w sobie coś z masochizmu często, ale z wiarą w lepsze czasy. Nasz kibicowski sukces też się rodzi w bólach.
Łatwo faktycznie kibicować Realowi czy Barcie, piękna piłka itd.
Ja oglądam w chuj meczów ligi angielskiej, włoskiej, hiszpańskiej, trochę francuskiej i mało niemieckiej, no i polską ekstraklasę. I lubię patrzeć na poziom, bo jest wysoki (oprócz Polski). Ale to dlatego, że bardzo lubię piłkę. I idę często za kimś tam w konkretnym meczu (najczęściej za słabszym).
Niepojęte dla mnie jest podniecanie się tak bardzo emocjonalne tymi najlepszymi drużynami. Ma to w sobie coś z kibicowania sukcesu. Coś... Wszystko!
Lars Ulrich
13-02-2012, 17:17
Wydaje mi się, że kibicowanie największym klubom w Europie wynika z tego, że jako bajtel oglądało się z zaciekawieniem i identyfikowało z takimi własnie klubami, piłkarzami , Baggio, Massaro, Papin, nie myślało się wtedy o innych zespołach, więc może do nie do końca kibice sukcesu, nie mniej kłótnie wielokrotnie przewyższają zaangażowaniem mecze GieKSy...
Może dlatego że nigdy nie strzele jak rooney a wielokrotnie strzele lepiej niż te nasze gamonie.
Wydaje mi się, że kibicowanie największym klubom w Europie wynika z tego, że jako bajtel oglądało się z zaciekawieniem i identyfikowało z takimi własnie klubami, piłkarzami , Baggio, Massaro, Papin, nie myślało się wtedy o innych zespołach, więc może do nie do końca kibice sukcesu, nie mniej kłótnie wielokrotnie przewyższają zaangażowaniem mecze GieKSy...
A u nas na placu ta zawsze byla chaja kto bedzie Wojciechowskim, a kto Ledwoniem:lool:
kaos azul
13-02-2012, 18:39
ja tam sie juz nie moge doczekac derbow z RR a jak mi k...y przeloza na piatek to nie recze ...
bylem i na Celticu i LFC i juz bym drugi raz nie pojechal,popatrzec w tv mozna i tyle,tez nie rozumiem ,jak tu sobie Gieksiarze wrzucaja jeden drugiemu, identyfikujac sie z klubami jak Real czy Barca...
nie ma jak Bukowa,nic to ze stadion ruina a kopacze na poziomie daremnym od wielu lat,tak jak Shellu pisal jest ta wiara na lepsze jutro,jest ta magia jak sie idzie na mecz Gieksy ,nigdzie indziej tego nie ma na swiecie
jest takie dobre podsumowanie: SUPPORT YOUR LOCAL FOOTBALL CLUB i tyle w temacie
http://euro2012.interia.pl/news-maciej-rybus-podpisal-kontrakt-z-terekiem,nId,434076
Masakra jak kasa ludziom w głowach przewraca.
gniotek1102
13-02-2012, 20:55
no w ogole dziwi mnie ten kierunek polskich piłkarzy.
Chyba lepsza opcja byłoby pojscie do jakiegos sredniaka ligi niemieckiej nie dość ze
moze sie duzo lepiej wybić to jeszcze łatwiej mu bedzie do kadry se dostac i do silniejszego klubu.
Jedyna opcja na plus to przedewszystkim kasa ale patrzac na polskich piłkarzy to chyba zaden kariery nie zrobił w tej lidze a wręcz odwrotnie.
Klub z Czeczenii... na trening to chyba rosomakiem będzie jeździł ;p
mnie to do konca nie dziwi, po 1 zarobi a po drugie jak bedzie gral dobrze w Tereku to sie moze wybic do lepszego klubu. Poza tym smiejecie sie a podam wam sklad ligi i wiecej o tym nie dyskutuje bo chyba lepiej grac w Rosji niz z Belchatowem!
Sklad ligi:
Anży Machaczkała
CSKA Moskwa
Dinamo Moskwa
Lokomotiw Moskwa
Rubin Kazań
Spartak Moskwa
Zenit Sankt Petersburg
tyle w temacie smiania sie z Rybusa.
Tylko, że jak Legła przejdzie dalej, to już sobie nie pogra. A czy Terek występuje w jakiś pucharach? W ogóle jego menadżer śmiesznie postąpił. Mógł przynajmniej poczekać do zakończenia Euro - jeżeli by się pokazał w reprze, to na bank by się silniejszy zespół po Niego zgłosił.
a jakby zlamal noge to by nie mial kasy z gory za 3 lata? (czy na ile ma kontrakt, kij wie ale pewnie przynajmniej 2 lata). Wiekszosc z was by wziela kase i nie ma co gadac. Ja bym akurat wolal isc do slabej druzyny do mocnej lig niz grac w Legii.
Legia po meczu ze Sportingiem tez nie bedzie wystepowac w pucharach wiec co za roznica?
Legia finansowo cieńko przędzie ponoć dlatego jak dostali dobre oferty za Borysiuka i Rybusa to kazali im się dogadać i pakować.
zwierzak
15-02-2012, 20:44
Istnieje jakaś strona gdzie wrzucane są linki do całych spotkań piłkarskich??
Z bramkami i skrótami jest pełno...
Chudy NFG
16-02-2012, 14:36
Tylko, że jak Legła przejdzie dalej, to już sobie nie pogra. A czy Terek występuje w jakiś pucharach? W ogóle jego menadżer śmiesznie postąpił. Mógł przynajmniej poczekać do zakończenia Euro - jeżeli by się pokazał w reprze, to na bank by się silniejszy zespół po Niego zgłosił.
Tak jak pisze Mayek ... mogl poczekac ale czy jego cena by wzrosla ??? teraz mial okazje zrobic na nim kase to zrobil i dobrze ... tu podam Ci przyklad Citki ... ktory swojego czasu mogl wybierac w ofertach jak chcial ... manager i zydki chcieli zrobic na nim nie wiadomo jaki interes i co ??? synek pojechal na lige do Zabrza i ... tak zakonczyla sie jego wielka kariera ... pare miesiecy wczesniej byl warty na tamte czasy majatek a tak dupa ani on ani klub ani manager nie zarobili
i po Kowalczyk. Odpadla w cwiercfinale
i po Kowalczyk. Odpadla w cwiercfinale
Bjorgen tyż:hihi:
Fajne zawody.
http://www.snowpark.wpkiw.com.pl/
Masakra ta transmisja biegów w TVP. 70% transmisji to pokazywanie "januszów" z wąsem i trąbką na trybunach. Praktycznie zero jakiś obrazów z trasy...
Masakra ta transmisja biegów w TVP. 70% transmisji to pokazywanie "januszów" z wąsem i trąbką na trybunach. Praktycznie zero jakiś obrazów z trasy...
na brytyjskim Eurosporcie to samo, chyba polski realizator był
tak czy siak, Justyna jest niesamowita :)
angielscy komentatorzy podniecali się w chuj jej dyspozycją i całymi zawodami
Justyna, miazga ale ...
To nie koniec.
Pierwsze zawody w Polsce, super. Wygrana.
Ale ta cholera z norwegii nie da za wygraną, aż do Falun. I dobrze.
Będzie co oglądać i te emooocje:piwo:
hahaha to juz sie robi smieszne. To juz nie jest wkurwiajace, to jest smieszne.
Kolejny weekend, kolejny mecz realu, kolejny red!
Polecam wszystkich zobaczyc za co, chop przy dosrodkowaniu dostaje w reke i sedzia mu daje reda. Jak Barca byla druzyna Uefa to nie wiem jak okreslic real.
Parodia futbolu. Teraz jeszcze karny musi byc.
19mÓzG64
18-02-2012, 20:11
a jednak oglądasz? :cham:
śmieszne nie śmieszne, jak nie lubie realu to ich passa wygranych w lidze robi wrażenie. Gdyby nie mecze z Barceloną to by jakiś rekord pobili
Nie no już dajmy spokój. Real zasłużenie będzie mistrzem.
Tylko po raz kolejny powiem, niech Mourinho nie pierdoli, że sędziowie okradają Real, bo to jest naprawdę żenujące.
Tylko po raz kolejny powiem, niech Mourinho nie pierdoli, że sędziowie okradają Real, bo to jest naprawdę żenujące.
I to zajebiscie podsumowuje obecny sezon w la liga. To ze Barca nie gra jak mistrz i zasluzenie przegra to jedno, druga sprawa to kurewskie sedziowanie, chyba chca "uatrakcyjnic" lige.
A mecz oglada, rozne mecze ogladam, wylaczylem po czerwonej kartce.
a co nie nalezała sie czerwona ? kurewskie sedziowanie ? a ile razy sedziowie pomagali barcelonie w lidze i lm to juz nie pamietasz...
kolejna czerwona ewidentna, jedyny błąd sędziego to bramka na 2-0 która padła po minimalnym spalonym.
Istnieje jakaś strona gdzie wrzucane są linki do całych spotkań piłkarskich??
Z bramkami i skrótami jest pełno...
allgoals.pl
mayek przelaczyl na replay slask smrody haaaaaaaaaaaaaa
Nudy, drugi mecz Realu pod rząd i ta sama śpiewka.
Sugerujesz, że sędzia wczoraj pomógł Realowi ? To chyba nie jest wina Realu, że ich przeciwnicy robią głupoty i wylatują z boiska. Tydzień temu chop w polu karnym prawie złapał piłke do rąk, druga żółta i papa.
Wczoraj dokładnie to samo, nawet mentor wszystkich mentorów Lesiu Orłowski nie dyskutował jakoś szczególnie. Wczoraj druga żółta za rękę (dość prowokacyjną) i poleciał.
Ciekawe co byś zaśpiewał z mayerem gdyby obydwie sytuacje dotyczyły meczu Barcy? Zgaduję , że była by cisza bo ..... decyzje sędziego były słuszne :)
pozatym Mou nie pierdoli, że sędziowie okradają Real, coś ci się przyśniło
mariano1964
19-02-2012, 11:01
pozatym Mou nie pierdoli, że sędziowie okradają Real, coś ci się przyśniło
To sobie przypomnij wszystkie mecze z Barca.
Wojtaś, gdzieś ja napisałem, że decyzje były niesłuszne? Akurat meczu nie widziałem, więc na temat sytuacji się nie wypowiadam. Co więcej - sam widząc większość meczów Realu, uważam że te karne zwłaszcza - w większości były raczej bezdyskusyjne.
Chodzi mi tylko o to, że Real ma powiedzmy 20 karnych (słusznych) w sezonie, ale Mourinho i tak jedzie po tych sędziach, bo nie podyktowali kolejnych 30.
Są trenerzy, którzy rzadko narzekają na sędziów. Ale są i tacy, którzy jak tylko powinie im się noga, to od razu widzą winę tylko u arbitrów, a nie u siebie. Do nich należą właśnie Mourinho czy Ferguson. Ja tam ogólnie lubię Mourinho, ale tym mnie wkurwia. Tak jak kiedyś na jakiejś konferencji wytknął sędziemu z kilkanaście konkretnych błędów - biedak.
To sobie przypomnij wszystkie mecze z Barca.
tu sie zgadzam, ale w wielu przypadkach miał rację. Miałem na myśli jego narzekania poza meczami z Barcą
Shellu a wg przepisow gry w pilke noznej jest jakis limit karnych druzyna moze dostac w sezonie czy meczu? Czy to wina Murinhio, ze przeciwnicy fauluja po kilka razy w meczu w polu karnym?
Mayek, jestes strasznie nieobiektywny. Wg mnie ten koles juz za pierwsza reke powinien dostac czerwona, upierdolilo mu sie.
Dodam, bo moze nie kazdy o tym wie, ze w hiszpanskiej lidze za zagranie reka ZAWSZE jest pokazywana (conajmniej) zolta kartka. Takie maja przepisy i dlatego nawet za najmniejsze dotkniecie zawodnik dostaje zolta.
Foxu, jest tez taki przepis jak reka przy ciele, no chyba ze la liga to takie placowe rozgrywki kaj sie gwizdalo KAZDA reke zeby nie bylo haji. Jest tez taki przepis ze jak chop kopnie z bliskiej odleglosci komus w reke to nie ma reki bo uznaje sie to za nabite itd.
kto wygral turniej ? Zawodzie czy LTSB ( Ligota ? )
Foxu, jest tez taki przepis jak reka przy ciele, no chyba ze la liga to takie placowe rozgrywki kaj sie gwizdalo KAZDA reke zeby nie bylo haji. Jest tez taki przepis ze jak chop kopnie z bliskiej odleglosci komus w reke to nie ma reki bo uznaje sie to za nabite itd.
Co nie zmienia faktu ze za pierwsza juz powinien wyleciec z czerwona kartka
ta ręka była z bliskiej odległości?
Wczoraj Barcelona przejechała się po Valencii. Valencia dobrze zaczęła ale potem znowu błędy w obronie i b. dobra gra linii ataku Barcelony - zasłużone wysokie zwycięstwo
ta reka byla przypadkowa. Chop wyskakiwal, trzymal rece przy sobie i w nia dostal. Tak ja to widzialem, jak ktos mi pokaze film, ze ten chop robi ruch ta reka to ok, nalezala sie kartka.
Mnie nawet nie chodzi o to czy ten chop zrobil ruch do pilki czy nie tylko dlaczego? Czemu grajac z realem przeciwnikom sie wylacza mozg? Czy to jest jakis sezon promocji? Nie kumam tego. Real sie wiecej kiwa to ma te karne ino po co przeciwnicy fauluja.
Dobra, koniec tematu, teraz Barca musi pocisnac w LM. Widze ze jest forma to sa nadzieje duze.
W tym sezonie jest bardzo slaby sklad LM wiec powinni wygrac. W sumie nie ma przeciwnika. Moze Milan ale czuje ze Milanowi ten styl Barcy nie spasuje.
Valencia dobrze zaczęła ale potem znowu błędy w obronie
To co wyprawiała Valencia w obu meczach na Camp Nou woła o pomstę do nieba.
Messi jak był zablokowany w ostatnich meczach, tak się ładnie odblokował - choć ja dalej twierdzę, że u niego zawodziła skuteczność, bo poziom gry cały czas miał wysoki.
Co do tej ręki i nieszczęsnego Realu:
Tu są bramki, ręka chyba jednak była (2:00):
http://www.dailymotion.com/video/xou02n_real-madrid-4-racing-santander-0_sport?start=134#from=embediframe
http://i39.tinypic.com/160o4lu.png
Dla mnie druga bramka ze spalonego, trzecia nie wiem czy nie po faulu (na tym filmiku tego nie widać).
Tu ten faul (3:00) - przynajmniej takie mam wrażenie że nie atakował piłki tylko piłkarza:
http://www.dailymotion.com/video/xoty3m_real-madrid-4-0-racing-santander-all-goals_sport#from=embediframe
Summa summarum i tak by wygrali, chodzi tylko o sam fakt.
pomp, reka byla ale czy to sie kwalifikuje na kartke? Przesada.
Mayek, a przeczytales moj post? W Hiszpani obowiazuja takie przepisy, ze za kazda reke sie dostaje kartke, nie ma znaczenia w jakich okolicznosciach.
Kurde w sumie co za dyskusje, faul, ręka, karny, Real wygrał 4:0 przecież, wynik nie jest stykowy, nawet w 11 by spokojnie to wygrał.
Spalony znaczy, nie karny.
Oglądam właśnie studio na Polsacie Sport, i kurwa powiem Wam, że ten Szpilka to całkowicie nie potrafi się wypowiedzieć. Również prowadzący się nie popisał kilka razy na początku. Dno zleksza.
ten chop sie ma ciulac a nie gadac. Nie kazdy jest kumaty i nie kazdy umie gadac, wazne ze znalazl sobie swoje zajecie i zarobi na tym kase. Kiedys pilkarze tez nie umieli gadac i grali dobrze, teraz umieja gadac i tylko Lewandowski gra dobrze.
Pieknie ze Basel wygral. Szkoda ze mieli takiego pecha bo juz by mecz rozstrzygneli. Jak tak zagraja jak u siebie to przejda dalej.
Oglądam właśnie studio na Polsacie Sport, i kurwa powiem Wam, że ten Szpilka to całkowicie nie potrafi się wypowiedzieć. Również prowadzący się nie popisał kilka razy na początku. Dno zleksza.
Przypomnij sobie Adasia z początku swoich suukcesów:) A jego żona:)!
A teraz? Zmiana na dupny plus.
Ogólnie skoczkowie nie rozpieszczają widzów poprawna polszczyzną. Ot, prości górale.
Ale jak pisze Mayek, maja robić to co do nich zależy.
acha, Mayek, Jasiu do teraz godo jak naćpany:lool:
Problem Szpilki polega na tym, ze chce gadac "madrze". Wyszukuje trudnych slow w glowie i czesto nie maja one w ogole sensu w jego wypowiedziach.
eeee, nie jest zły. ja tam go lubię, ale obawiam się, że trochę za szybko zaczęto pompować ten balon.
Przypomnij sobie Adasia z początku swoich suukcesów:) A jego żona:)!
A teraz? Zmiana na dupny plus.
Ogólnie skoczkowie nie rozpieszczają widzów poprawna polszczyzną. Ot, prości górale.
Ale jak pisze Mayek, maja robić to co do nich zależy.
acha, Mayek, Jasiu do teraz godo jak naćpany:lool:
Niestety Krzyś, nie da rady przypomnieć sobie, bo jak Adaś zaczynał, to ja jeszcze nie wiedziałem co to skoki :cham:
Whyduck ma tutaj 100% rację. Szpilka jest na siłę promowany, co raz częściej znajduje się w różnych studiach. Rozumiem, Wisła to Jego klub, ale mogli kogoś innego dobrać.
eeee, nie jest zły. ja tam go lubię, ale obawiam się, że trochę za szybko zaczęto pompować ten balon.
W jego przypadku balon pt. "celebrity".
jak tylko zmieni to swoją brzydką dupę na jakąś długonogą sierkierę to znaczy, że poszedł w celebrytę na całego..
ponoc ma tatuaz z jej imieniem . chyba jeszcze nie poznalem osoby ktora by potem tego nie zalowala.
"U kibiców Cracovii z Wieliczki wypierał się już nie raz i nie dwa. A pokonany to on jest odkąd wypisał się ze szkoły po tym jak mu jeden z naszych napluł w twarz i on nic nie zrobił. Pokonywany też bywał w Wieliczce... W ringu może i jest niepokonany, na ulicy jest nikim - z resztą jak traktować typa, który o sprawach "podziemnych" mówi otwarcie w mediach, budując w ten sposób swój PR. Chyba już tylko jako boksera, boksera który w swoim rodzinnym mieście będzie musiał poruszać się na oriencie." - to na temat Szpilki.
Ogólnie jebał go pies. Wiślak, więc mu nie kibicuję.
19mÓzG64
24-02-2012, 16:07
http://tnij.org/pk7z
Radwańska awansowała do finału WTA w Dubaju
ogladacie skoki ? Rusek i Francuz odpowiednio 232 i 225m. A dopiero sie konkurs rozpoczal :szok: Tepes tez prawie 230 :szok:
Stoch poza finalem.
Jebane chuje!!!
Anulowac konkurs!!!
Jakby to był austriak i inny chuj to wiecie co by było.
Kurwa fajnie szło, ale jak Kamil to chuj;/
Turiej 4 skoczni i Szliri, źle i powtarzamy.
Wydymali go chuje. Dobrze mówisz, jakby to był szkop albo austriak to by anulowali. No ja pierdole co za barany!!
Kruczek dostał sms, że Kamil miał dobre warunki:lol2:
kurwa, jedziemy na insbgruck!!!
ale co buduje: Kamil po skoku żadnych faków, wała itp.
Wylądował.
A pamiętamy jak na podobne warunki reagowali niemiaszki i temu podobne.
19mÓzG64
24-02-2012, 19:04
anulowali wyniki pierwszej serii
nieoficjalnie myślą o zrobieniu 3 serii jutro
ale co buduje: Kamil po skoku żadnych faków, wała itp.
Wylądował.
A pamiętamy jak na podobne warunki reagowali niemiaszki i temu podobne.
Krzys ojciec Stocha jest psychologiem to od dziecka mu tam wpajał te wszystkie syndromy grzecznego zachowania itd. Moze i ładnie to dla oka wyglada ze tak sie zachowal ale ja uwazam ze sportowiec czasami musi umiec pokazac jaja. Stocha juz nie pierwszy raz skrecili i on potem nawet w wywiadach praktycznie nie reagował na to co z nim zrobili. Na plus wlasnie zdziwil mnie Kruczek bo on juz tam przed skokiem mocno protestowal i sugerowal aby Stocha nie puszczac w tych warunkach.
Jacenty, to Twoim zdaniem Adas nie miał jaj?
On tez się nie rzucał, bo co by to dało?
Dobra, zobaczymy co dziś będzie:)
Coś czarno widze ten konkurs. Znowu ten wiatr....
Kurwa, ale warunki :szok: Oby Naszych nie skrzywdzili ...
Kurwa, ale warunki :szok: Oby Naszych nie skrzywdzili ...
sami sie kurwa skrzywdzili.
I zaś to samo, od lat ...
Krzyś, co masz na myśli ?
Kurwa, zobacz jakie nazwiska, a gdzie skaczą :szok: 2 metry bliżej od rekordu skoczni i świata, a kto? Jakiś Norweg, Anders Fannemel! Ależ On był wysoko.
Edit. Jakby nie ten zjebany system punktacji za wiatr, miałby przynajmniej podium już.
Krzyś, co masz na myśli ?
Kurwa, zobacz jakie nazwiska, a gdzie skaczą :szok: 2 metry bliżej od rekordu skoczni i świata, a kto? Jakiś Norweg, Anders Fannemel! Ależ On był wysoko.
Edit. Jakby nie ten zjebany system punktacji za wiatr, miałby przynajmniej podium już.
miałem na myśli to, że dwóch Polakow już może iść na kawę ...
chuj z tymi skokami, Radwanska klepie niemre właśnie
Brawo Kranjec!!!
a Koch ? ... no cóż to austriak w końcu:lol:
nooo i Agaaaaa!!!!!
19mÓzG64
25-02-2012, 17:10
no to Agnieszka wskoczy do najlepszej "5" na świecie aktualnie
:kwiaty:
coś w tym jest że jak nie ma przy niej ojca to gra lepiej(chyba że coś przegapiłem?)
no to Agnieszka wskoczy do najlepszej "5" na świecie aktualnie
:kwiaty:
coś w tym jest że jak nie ma przy niej ojca to gra lepiej(chyba że coś przegapiłem?)
tak jest.
Odkąd nie jeździ z ojcem to gra w końcu równo dobrze.
Teraz jej trenerem jest jej facet?
19mÓzG64
25-02-2012, 17:23
takie coś urwałem jak mi się przycięła transmisja na moment
http://i42.tinypic.com/154kswh.jpg
tylko mnie się tak widzi jakby się czaili na ten puchar :cham:
miała ciężkie rywalki (Wozniak, Peer, Lisicki, Jankovic, Georges) ale fantastycznie że jej się udało
dobry tenis gra, mało kto potrafi tak podebrać piłkę spod nogi jak ona, tym samym ratuje sytuacjie nie do uratowania
Teraz jej trenerem jest jej facet?
Bikic to byly trener Jeleny Dokic, ma mega chujowa reputacje w srodowisku tenisowym..mowi sie o nim, ze jest playboyem podrywajacym zawodniczki tylko. oficjlanie jest jej trenerem, ale chuj wie jak to jest.
calkiem mozliwe, ze Aga w koncu zaznala smaku jednookiego jaszczura :cham: i moze sie teraz skupic na tenisie calkowicie.
dobry tenis gra, mało kto potrafi tak podebrać piłkę spod nogi jak ona, tym samym ratuje sytuacjie nie do uratowania
Bikic to byly trener Jeleny Dokic, ma mega chujowa reputacje w srodowisku tenisowym..mowi sie o nim, ze jest playboyem podrywajacym zawodniczki tylko. oficjlanie jest jej trenerem, ale chuj wie jak to jest.
calkiem mozliwe, ze Aga w koncu zaznala smaku jednookiego jaszczura :cham: i moze sie teraz skupic na tenisie calkowicie.
hę?:)
On i Playboy? Chyba Desperado Playboy.
Aga za śliczna, i to delikatnie mówiąc, nie jest:)
Lepsza już siostra.
Brawo:
http://sport.onet.pl/zimowe/skoki/msj-w-skokach-bialo-czerwoni-na-podium,1,5037573,wiadomosc.html
Brawo i jest nadzieja, bo to są chlopaki, którzy zaczęli od Lotos Cup swą karierę.
Zniszczoł będzie perełką:)
hę?:)
On i Playboy? Chyba Desperado Playboy.
Aga za śliczna, i to delikatnie mówiąc, nie jest:)
Lepsza już siostra.
ja nie wiedzialem ze one sa takie mlodziutkie ;)
Agnieszka 89 rocznik
a Ula 90 :D biera sie za Ula.. ni ma co ;)
ostatnio ogladalem szpil z Jeleną Janković i powiem wam ze miala na nia takiego haka.. tak pieknie pilka jej siedziala ze az milo sie ogladalo ;)
pięknie Błachowicz prostuje nogami zmarszczki na czole brazyla
http://euro2008.blox.pl/2012/02/Alez-gol-Cristiano-Ronaldo-wideo.html#ListaKomentarzy
nie ogladalem ale sledze blog tego kolesia i po tych komentarzach zaczynam zalowac ze tego nie widzialem na wlasne oczy. Szukam powtorek:] Widzial ktos opisywane w komentarzach sytuacje?
ale czego konkretnie szukasz lowco sensacji i spisku:lool:
czerwien niesluszna, zwykla pomylka sedziego, na pierwszy rzut oka widac bylo chamski atak od tylu.
rayo dzis podarowalo 3p realowi, cufal
http://www.youtube.com/watch?v=hEL9u7B-liM
:szok:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iz3v5em1Vug
Jak dla mnie to powinna fukncjonowac taka instytucja jak zawieszenie mozliwosci grania w druzynach stowarzyszonych w Fifa czyli w praktyce zakaz profesjonalnej gry w pilke.
Ja pierdolę :szok:
Przecież to się w głowie nie mieści.
Dożywotnie zawieszenie, bez drugiej szansy!
gniotek1102
04-03-2012, 09:33
a propo brutalnych fauli.
http://***************/ekstraklasa/10,91668,11276256,Brutalny_wslizg_Widanowa__Skoncz ylo_sie_tylko_na_zoltej.html
moze nie skonczyło sie jakoś groźnie dla poszkodowanego ale ten Widanow popierdolony wchodzi (a raczej leci) w powietrzu wyprostowana noga.
gniotek1102
04-03-2012, 09:37
sory ze post pod postem.
http://www.meczyki.pl/skroty/14358/cracovia_zaglebie_02.html
od 2:10
hahah slask wroclaw frajerzy do potegi. 2:2 w 95 min z nic nie grajacym widzewem. Zamiast przytrzymac bale 20 sekund dluzej to dali im zrobic akcje. Co za matoly.
SZOK!!!:szok::szok::szok:
Wlodzimierz Smolarek nie zyje! RIP
19mÓzG64
07-03-2012, 19:46
tottenham przegrywa ze stevenage u siebie w FA Cup :szok:
mecz pilkarski trwa 90 min plus to co doliczy sedzia.
19mÓzG64
07-03-2012, 21:05
Niby tak ale nie spodziewałem się, że będą tak grali przeciw 3 zespołowi w Anglii
po niewykorzystanej sytuacji na gola stracili na 1:1 potem karny i 2:1 dla tottenhamu
w międzyczasie poprzeczki dla obu zespołów i kilka ciekawych akcji zarówno 'Kogutów' jak i 'the Boro'
edit: już 3:1 piękne uderzenie
a Barca już 6:0
bravo Betis Sevilla. Postawili sie realowi jak nalezy a nie jak te cipy np z espanyolu co oddali mecz bez walki.
93 minuta, reka w polu karnym ramosa ale kurwa, kto by tam gwizdal skoro federacja juz koronowala mistrza.
Chuja tam się postawili, widziałem 2. połowę i Betis owszem strzelił bramkę, w 2. połowie miał jedną znakomitą sytuację, ale po za tym nic. Real grał spokojnie i z palcem w dupie 2 bramki strzelił. Jakby Betis strzelił 3. to Real by strzelił 4.
Nie ma mocnych na Real, majstra zdobędą z 7-8-10 albo więcej punktową przewagą (w zależności od wyniku meczu z Barcą).
nie widzialem tam reki, ale moze to ze wzgledu na jakosc transmisji.
natomiast musze przyznac ze w porownaniu z innymi przeciwnikami w lidze Betis zagral dzis fajnie.
jakby byl karny w 93 min to real juz by 4 nie strzelil.
tylko czy tam była ręka czy udo ? Wg. dziennikarzy w Hiszpanii jednak udo...
Dla mnie udo, a potem ręka. Sędzia spokojnie obroni swoją decyzję.
Karny dla Betisu powinien być wcześniej, za inną rękę.
nie ma mowy o karnym w 93 minucie.
spokojnie mozna bylo gwizdac wczesniej karnego za inna reke
mayek zapomnial dodac, ze gracz betisu przy pierwszym golu podczas odbioru pomogl sobie reka. widocznie o tym nie doczytal w komentarzach na blogu:lol2:
nie ma mowy o karnym w 93 minucie.
nie ma mowy... no chyba zeby Gieksa o majstra grala, to wtedy by byla mowa. Ja bym przynajmniej tak nie pierdolil bo u nas by sedzia za taka decyzje znowu od kogos po ryju podstal.
Maciek z TZN
11-03-2012, 09:30
Powinien być ten karny w doliczonym czasie. Zdecydowanie było to zagranie ręką.
http://www.youtube.com/watch?v=he-o53J2mcI&feature=player_embedded#!
ja juz widze takie "udo" w derbach haha. Serio, jakby to byla Gieksa to ja bym moze tez gadal ze to nie reka, ze to cos tam ale kurwa, to sa kluby w hiszpanii to by sie przydalo chociaz troche obiektywizmu!
jestes ostatnia osoba ktora sie moze wypowiadac o obiektywizmie. inna sprawa ze chyba twoim sensem zycia staly sie co weekendowe sledztwa czy w meczu realu sedzia odgwizdal badz nie. w poprzednich 3 latach siedziales cichutko w tych sprawach bo przeciez bylo cacy
19mÓzG64
11-03-2012, 10:40
nie ma mowy... no chyba zeby Gieksa o majstra grala, to wtedy by byla mowa. Ja bym przynajmniej tak nie pierdolil bo u nas by sedzia za taka decyzje znowu od kogos po ryju podstal.
no właśnie ale to nie był mecz GieKSy! :szpada:
szykować się na sobotę i bez spiny :faja:
http://www.youtube.com/watch?v=he-o53J2mcI&feature=player_embedded#!
ja juz widze takie "udo" w derbach haha.
z tego co mi wiadomo to nie było w 93minucie, tu była ręka ewidentna i karny powinien być, w 2 sytuacji nie ma mowy o karnym
Ta 2 sytuacja to była właśnie 93 minuta. Też bym nie gwizdnął.
Wangog ma rację, to jest właśnie ta wcześniejsza sytuacja, która jest ewidentna, Xabi Alonso pomaga sobie opanować piłkę ręką, tu powinien być karny.
W drugiej sytuacji jest najpierw udo, potem ręka i to taka sytuacja na dwoje babka wróżyła, nie można mieć pretensji do sędziego.
Edit
Oj choć jak teraz patrzę, to może ona nie trafiła w udo i jednak chyba powinien być karny :szok:
No co Wy gadacie ze tam karnego nie było. Ramos zrobił ruch reka w strone piłk. Czerwona kartka z miejsca i karny. To juz któryś mecz w ostatnim czsie w ktorym Ramos powinien dostac reda i wyleciec z boiska. Mnie tylko ciekawi ile Real miałby tych punktów mniej gdyby nie ewidentne pomyłki sędziowskie.
Reka ewidentna. Zatrzymanie pilki reka. Mayek ma racje, wojtas blefuje.
to ze Real lepiej ogrywa ogorkow to jest bezapelacyjne. Natomiast 10pkt to jest przesada, to nie odzwierciela rzeczywistego stanu rzeczy. Gdzies wyczytalem trafna mysl, ze ten sezon bylby niezwykle zaciety gdyby nie pomylki sedziow. 2 razy sie tak jebli zalozmy to sa 4pkt czyli jest juz 6 i gran derbi przed nimi to mozna zalozyc ze 3. A tak nie ma rywalizacji bo jest 10pkt. To ma takze wplyw na lige mistrzow. Real bedzie mogl w kwietniu wystawiac rezerwy i skupic sie na LM a reszta bedzie grala na 2 frontach.
w tym sezonie byc kibicem United i Barcy to ciezka sprawa.
Swansea - City, karny do Swansea, podchodzi Sinclair, koles, ktory juz bodaj 6 karnych strzelil. Pisze kumplowi na gg: "nie trafi bo a) w koncu musi nie trafic b) city ma kurewskiego farta w tym sezonie". Kula po ziemi i nie trafia. Ja pierdole.
Dodatkowo Hart nie dostal zadnej kartki za wykoszenie napastnika.
zycie
za to przez ostatnie 3 lata bardzo latwo i przyjemnie bylo dopingowac barce, nic nie trwa wiecznie, i cale szczescie
''Real bedzie mogl w kwietniu wystawiac rezerwy i skupic sie na LM a reszta bedzie grala na 2 frontach''
barca juz teraz podobno gra rezerwami (nie wiem,nie ogladam) wiec juz teraz moga sie skupic na lm. real do nich dolaczy jak bedzie mial majstra na papierze, o ile bedzie mial
Ale z Ciebie chuligan Barca z małej :napinka:
Ilość błędów na korzyść Realu w tym sezonie i błędy na niekorzyść Barcy to gdzieś mniej więcej ta 10 pkt różnica.
plamka
zauwaz ze real tez napisalem z malej, awaria klawiatury
Natomiast 10pkt to jest przesada, to nie odzwierciela rzeczywistego stanu rzeczy. Gdzies wyczytalem trafna mysl, ze ten sezon bylby niezwykle zaciety gdyby nie pomylki sedziow.
Tylko to wygląda tak, Real wygrywa, więc od razu przy wygraniu jedną bramką ludzie doszukują się błędu który mógłby doprowadzić do remisu, ale nikt nie patrzy w drugą stronę czyli ile razy sędzia pomylił się na niekorzyść Realu, oczywiście to samo dotyczy meczów Barcy i ogólnie faworytów.
tyle ze zauwaz do czego ja sie przyczepiam. Do karnego w 93 min, bez szansy odrobienia.
Barca tez miala niegwizdane karne, z Atletico z tego co pamietam. Ogolnie Barca rok temu bodaj miala kurewskiego pecha gdzie nie zagwizdali spalonego z Interem, dobra. To juz historia i trudno. Pomylki moga byc. Ale nie co 1,5 meczu Realu bo to naprawde pieprzy ciekawa rywalizacje. Real w tym sezonie zasluguje na tytul bo punktuje wszystkich oprocz Barcy ale szkoda ze da tego sedziowie gwizdza jak za Franco.
Barca rok temu bodaj miala kurewskiego pecha gdzie nie zagwizdali spalonego z Interem, dobra.
Nie mów o LM i jak to w LM Barcelona miała źle
Ręka byłaby mocno kontrowersyjna bo nawet powtórki tego nie wyjaśniają, mógł gwizdnąć mógł nie gwizdać.
Barcelona miała mecze co im sędzia nie gwizdał karnego (np. z Espanyolem) ale przewaga 1-0 to żadna przewaga i te mecze powinna wyjaśniać wcześniej.
Taki jest sport, raz Ty, raz ja, ale pisanie, że w federacja już koronowała mistrza itd jest po prostu śmieszne.
to jest smieszne gadanie ze skoro maja taki sklad to powinni wygrywac po 3:0 a jak ich sedzia skrzywdzi i sie mecz konczy 1 golem to praktycznie jeszcze moze za to powinny byc 2pkt jak Real czy Barca wygraja tylko 1 golem. Bardzo smieszny post. "Powinna wyjasniac", w pilce chodzi o to zeby strzelic 1 gola wiecej a nie 3.
Barca miala de facto 1 mecz z Chelsea gdzie sedzia im pomogl, ten gdzie Iniesta dupnal na 1:1 w 93 min. 1 mecz gdzie mozna powiedziec ze sedzia pomogl Barcy. Reszta to sa jakies wymysly fanbojow a juz na pewno mecze z Interem to jest jedno wielkie pierdolenie gimnazjalistow ze sadzia pomogl Barcy.
Nie widze zadnej kontrowersji w zablokowaniu reka pilki lecacej do bramki. Skoro nie leciala to po co dotykac wyciagnieta prawie rownolegle do plaszczyzny boiska?
Zmianiajac temat to w koncu Manchester United na czele premier league. Mam nadzieje ze szczescie opusci City. Dobrze graja ale tez maja duzo farta, idealnie im sie ulozyl kalendarz, co ktos ma zadyszke to gra z City. Teraz 1 raz sie stalo na odwrot. Rywalizacja pewnie do ostatniej kolejki o mistrza.
Nie chodzi o to, że mają wygrać 3-0 bo taki mają skład, ale klepiąc piłke Valdes-obrona-pomoc i tak przez 3/4 meczu i do tego marnując bardzo dobre okazje nie można mieć pretensji do sędziego.
co do ręki: http://www.youtube.com/watch?v=9WPO9qbs4IY
oczywiscie ze jak jest 1:0 i prowadzisz a sedzia cie wydyma i jest 1:1 (w ktoryms meczu tak bylo) to mozna miec pretensje do sedziego. Co mnie to obchodzi ze zdupilem 20 sytuacji skoro jest 1:0 i mi sie naleza 3pkt a jak sedzia mnie dyma to mnie dyma, niezaleznie czy jest 5:0 czy 1:0. Jakby tak Gieksa miala to bys tak nie gadal ze trzeba bylo wczesniej wykorzystac karny, 5 setek itd. W fusbalu liczy sie to co w siatce a nie to ile okazji kto mial i jakie akcje robil. Serio to sie juz robi mega smieszne. Jak se klepia z Valdesem to zakladasz presing i odbierasz pilke. Poza tym z bramkarzem graja tylko z Realem, ktory zaklada nieudolny presing.
Filmik jest tak propagandowy jakby go Goebbels przygotowywal. Z tej kamery mogli tez spalonego pokazywac (z kamery wzdluz boiska :cham:)
http://www.youtube.com/watch?v=_Kz8DHUeXO0
10-11 sekunda.
Wiecej juz na ten temat nie rozmawiam bo ten filmik pokazal tylko i wylacznie to jaka propagande zrobia kibice Realu. Pokazywac filmik z 1 ujecia i gadac ze nie bylo reki skoro tam nie widac tego. Pilka sie odbila od uda i OD RĘKI. Proste. Intencjonalny ruch reka, czerwona i karny. Ale Ramos czerwona dostanei tylko wtedy jak komus przywali w gebe a i to jeszcze nie gwarantuje reda.
Wiecej juz na ten temat nie rozmawiam bo ten filmik pokazal tylko i wylacznie to jaka propagande zrobia kibice Realu.
:lol3:
Masz racje, koniec tematu.
Wangog ale filmik, który wkleiłeś daje złudzenie, że było udo i sam się na to dałem nabrać.
http://www.youtube.com/watch?v=he-o53J2mcI&feature=player_embedded#
Tutaj widać ewidentną intensjonalną rękę.
ale co pokazuje filmik Mayka ? NIC! To samo, tylko że widać jak piłka leci w kierunku ręki a nie, że zagrał. Jak widać sytuacja kontrowersyjna i tyle.
Link co dałeś - tak, ewidentna ręka i karny bez dwóch zdań.
no przeciez na filmiku co wkleilem w 10-11 sekundzie jest dokladny ten sam zapis wideo co na tym co wkleil Shellu (44 sekunda!), powiedz mi czy ty masz jakis problem do mnie, ze takie glupoty gadasz? :lol:
nie oglądałem całego filmiku od Shella i tyle,
jednak była ręka :huh:- zwracam honor ;)
ale, co nie zmienia faktu, że sytuacja mocno kontrowersyjna a ręke widać dopiero po paru powtórkach...
Nie mogę tego czytać. Jak widzę, że np. wielka barcelona na 12 (słownie dwanaście!) kolejek przed końcem ligi już nie widzi szansy dogonienia realu, do którego strata wynosi 10 punktów i gra słabszym składem to mnie chuj strzela. Po pierwsze, jak można się tak zachowywać?! Gdzie oni mają ambicję?! Rozumiem 5 kolejek do końca już można jakoś odpuścić, oczywiście nie na całego. Ale jak jest jeszcze 36 punktów do zdobycia? To ja się pytam w czym ta wielkość barcelony się przejawia? Po drugie, jeśli grają zmiennikami to chyba nie są oni 8 klas gorsi od tych z pierwszego składu i nie powinno to być żadną przeszkodą dla dobrej gry całego zespołu. Tyle w temacie.
19marek64
12-03-2012, 09:29
http://www.youtube.com/watch?v=Q2zISotIcC4
Haineken wkręca kibiców:) naprawdę fajny pomysł. Ciekawe jak u Nas by to wyglądało heh
Akcja fajna, ale co to za kibice? Zwykła zbieranina piknikowych fanów od święta i w kapciach przed TV.
katowicer
12-03-2012, 12:55
tacy to kibice którzy zapełniają stadiony na 80tys ludzi.
inna bajka.
19marek64
12-03-2012, 12:57
tego nie wiesz:) akcja super ale wątpię czy by mnie ktoś do tego przekonał:P
19marek64
12-03-2012, 13:00
dokładnie. są na każdym meczu ale uważani mogą być za pikników tylko właśnie przez takich ludzi mają zapełnione dupne stadiony...
U Nas pewnie będzie tak samo tylko 2 warunki: stadion i ekstraklasa
Jak są na każdym meczu skoro wybrali jakąś operę? Wy widzieliście ten film w ogóle?
Jak są na każdym meczu skoro wybrali jakąś operę? Wy widzieliście ten film w ogóle?
do Madrytu mieli wszyscy z Mediolanu jechać??
nie chce na nowo odgrzewac dyskusji ale wklejam jako ciekawostke.
ponizej opinia kilku sedziow ktorzy sedziowali w primera division, teraz dla kilku gazet opisuja sporne sytuacje.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=38332
do Madrytu mieli wszyscy z Mediolanu jechać??
Jakby byli prawdziwymi kibicami, to by pojechali.
hahaha.
"Jeśli ręka była, to niezamierzona"
aha, ok to nie ma karnego! Ja pierdole to jest jakas madrycka farsa spod znaku madryckich dziennikow as i marca. A ktora reka kiedykolwiek jest zamierzona? (oprocz reki Suareza na mś?)
http://www.blaugrana.pl/news/6537/manipulacja_dziennika_as.html
prosze bardzo dziennik AS :lol:
Niezamierzona reka, no ubaw po pachy.
"Moje kryterium: ręka wzięła się z odbicia od nogi. "
aha to jak chop jest szpotlok i przyjmuje tak pilke ze ta trafia go w reke to trzeba mu wybaczyc ze nie umie przyjmowac.
realmadrid.pl to jednak potrafi obiektywne opinie zebrac.
czego sie spodziewales ?
madrycka prasa wspiera real, katalonska barce.
tam kazdy ma tyle samo za pazurami, katalonskie gazety czasem lepsze kwiatki pisza
Spodziewalem się że jak podasz argumenty to nie będą one stronnicze i nie będą pochodziły że skompromitowanych dzienników. Ja widze reke. Wangog już też widzi reke. Trzeba to przyznać i olac temat, może za rok będzie normalnie.
Jakos Waszych wpisow nie widac ws. dramatycznej sytuacji GieKSy...
Mam wrazenie, ze bardziej jaracie sie tymi pedalskimi klubami nizeli naszym klubem
Tu akurat się mylisz, zresztą gadalem o tym prywatnie z Kosa. W obecnej sytuacji nie da się nic zrobić więc nawet o tym na forum nie pisze, czekam na stadion i rezygnacje cz.
Po przeczytaniu kilku stron naraz miałem napisać coś w stylu Juniora.
Muszę przemyśleć czy ja jeszcze interesuje się piłką nożną bo za chuja by mi się nie chciało tak analizować występów zagranicznych drużyn. To chyba z wiekiem tak przychodzi. Obejrzeć od czasu czasu. Nic więcej.
INO GieKSa!
Tu akurat się mylisz, zresztą gadalem o tym prywatnie z Kosa. W obecnej sytuacji nie da się nic zrobić więc nawet o tym na forum nie pisze, czekam na stadion i rezygnacje cz.
Zycie GieKSa to nie tylko stadion i czp. Ale... Zreszta niewazne.
reszta na pw, nie ma co o tym rozmawiac na forum. Ostatnia mysl a propos tego tematu, napsialem to Kosie. Teraz mamy taki okres zaborow wiec i robic nie ma jak. Bedzie szansa cos zrobic i przelozy sie to na okreslone rezultaty to bede robic, juz robilem i sie przekladalo i mialo to sens, bedzie taka okazja to bede sie udzielal. Zreszta nie wiem czemu akurat ja sie musze tlumaczyc:)
A zainteresowanie zachodnimi druzynami nie ma nic do Gieksy, tu jest walka i kopanina, tam jest dobry futbol, kazdy chce ogladac United, Barce, Bvb itp.
Mayek ma trochę racji, ale to że jest okres jaki jest nie znaczy że nic się nie da zrobić. Kwestia czy komuś chce się działać.
Teraz mamy taki okres zaborow wiec i robic nie ma jak. Bedzie szansa cos zrobic i przelozy sie to na okreslone rezultaty to bede robic, juz robilem i sie przekladalo i mialo to sens, bedzie taka okazja to bede sie udzielal.
Im wiekszy marazm tym wiecej trza dzialac zeby bylo lepiej.
Jak jest dobrze to kazdy moze sie "wykazac". Sukces ma wielu ojcow.
kazdy chce ogladac United, Barce, Bvb itp.
Raczej nie.
kazdy chce ogladac United, Barce, Bvb itp.
no chyba jakies bajtle co śmigaja w ich koszulkach po placu albo jakies fanatyki tych drużyn.
Co do wpisu Juniora, to chwała tym co cos robia, aby nasz GieKSa nie zginęła.
Niech każdy coś robi, choćby 1%, a będzie zbawiony:zabki:
Jak jest dobrze to kazdy moze sie "wykazac". Sukces ma wielu ojcow.
nie mowie o tym zeby robic jak jest dobrze ino zeby robota miala efekt czyli np: jak byla akcja odsniezanie murawy x lat temu, zeby mogl sie odbyc mecz to ta robota miala sens bo sie mecz odbyl.
Jak ktos lubi pilke jako pilke a nie jako kibicowanie tylko i wylacznie Gieksie to lubi poogladac precyzyjne podania przez 70 metrow. Rajdy, kiwki, strzaly pod late itd a nie kopanie bali w wydaniu ligi polskiej.
Miedzy Gieksa a United jest wieksza roznica niz miedzy Gieksa a graniem z kumplami na placu wiec milo popatrzec na dobry futbol.
trochę ta dyskusja jest dziwna, bo czemu oglądanie Barcy, BVB czy MU miałoby się kłócić z aktywnością na rzecz GieKSy? jedno drugiemu nie przeszkadza.
Dla mnie nie kłóci się jedno z drugim, tylko...
Ja jako fanatyk piłki (niech tak będzie), interesuję się zarówno polską piłką, jak i zagraniczną, a sprawy kibicowskie są mi ważne w GieKSie. Natomiast zawsze sobie marzyłem, żeby u nas fanatyzm piłkarski był większy, żeby było tak jak w Anglii czy Włoszech, gdzie futbol to religia i długo po meczach analizowane są sytuacje boiskowe - zarówno w studiach przez ekspertów, jak i pubach przez kibiców. U nas nie ma takiego zainteresowania piłką i to mnie boli. Jak już o czymś dyskutujemy, to jedynie, kto komu obił pyska, a najczęściej gadki o pierdołach i najebaniu się.
Dlatego tym bardziej przykre dla mnie jest kłócenie się o rękę Ramosa, rozpatrywanie tego wobec wielu różnych kryteriów.
Chciałbym, żeby takie dyskusje były prowadzone w tematach piłkarskich o GieKSie i naprawdę brałbym w nich udział i byłbym przeszczęśliwy.
U nas futbol niestety to nie religia.
Shelu u nas ludzie nie pasjonują sie piłką, bo nie ma się czym pasjonować. Od 97 roku jest chujnia (z drobnymi przebłyskami), więc zostaje nam fanatyzm czysto kibicowski.
Czy jest gdzieś w TV transmisja meczu Gryfa z Legią?
TVP Sport chyba transmituje.
I tak ten mecz jest huja warty bo jest rewanz. Teraz juz taki Gryf ma minimalne szanse przejscia (tzn oni by w ogole nie mieli szans jakby kluby 1 ligi nie odpuscily meczow).
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17417973
Co to sie dzisiaj dzieje?
Trochę wspomnień...
http://www.youtube.com/watch?v=YE6OiX46t1U
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.