View Full Version : Motoryzacja
Nawet przy swapie silnika 1.2 16V do seja i przeróbkach ciężko jest osiągnąć moc 100 KM i przyspieszenie rzędu 6.0s do 100Km/h. Bardziej realny rezultat (przy wielu przeróbkach) to moc w granicach 85 - 90 KM i przyspieszenie rzędu 8.0s do 100Km/h. Filtr stożkowy to mit w tych silnikach, żeby był skuteczny trzeba by oprócz filtra zmienić cały kolektor dolotowy i przepustnicę na odpowiednie o większej średnicy - inaczej równie dobrze można usunąć obudowę filtra i zostawić otwarty dolot (co jest oczywiście niebezpieczne). Podobnie ma się sprawa z tłumikiem końcowym. Wymiana na tłumik typu przelotowego może powiększy moc o 1 - 2 KM a może nie zmieni nic poza hałasem. Aby skutecznie "odblokować" silnik od strony wydechu konieczna jest wymiana kompletnego układu wydechowego (często razem z kolektorem) na wydech przelotowy o zwiększonym przekroju i najlepiej wewnętrznie polerowany.
Nash :rotfl:
Nowaczenko
28-11-2010, 15:45
Mało tego, tak dobrze zrobiony wydech i tak sprawdzi się dopiero w mocno zmodzonym silniku. Przy seryjnym poprawi nieco elastyczność.
miał ktoś do czynienia z Hondą Hornet 600S? i oprócz Jarka, z Kawasaki ZX6R?
Konkurs motoryzacyjny na Interii.Trzeba skumać odgłos silnika i podać jakie to auto.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/znasz-sie-na-dzwiekach,1564040
fiat punto 1 na sprzedaz na chodzie 2500zł jak cos mozna sie dogadac 98 rok 1,2 16v 85 koni :) jest pare rzeczy do zrobienia ale mi sie nie chce tego robic a i tak chce zmienic w razie czego pw
używać wycieraczek po odśnieżeniu auta ?
czy mogą się zjebać pióra ?
MisiekWNC
29-11-2010, 15:20
Na co patrzeć przede wszystkim przy zakupie Hondy Civic 1.5 16V w gazie 90KM?
Nowaczenko
29-11-2010, 15:41
Jaki rok?
MisiekWNC
29-11-2010, 16:00
Hatchback 92r. ale stan idealny, wizualny jak i sprawnościowy.
Nowaczenko
29-11-2010, 16:10
Dużo japończyków z zewnątrz ładnych od spodu kryją dużo tajemnicy. Sprawdź dokładnie blachę: progi od spodu, mocowania amortyzatorów, podłużnice, podłogę ogólnie. Silnik, jak masz możliwość to kompresje, czy się dobrze grzeje, równo pracuje, zawieszenie to raczej usłyszysz czy coś nie stuka itp. Czy jedzie prosto czy nie ściąga czy to przy normalnej jeździe czy przy hamowaniu. Warto na stacje podjechać sprawdzić sprawność amorków, hampli. Ogólnie w tym roczniku nie ma co się cudów i nowego auta spodziewać, ale też nie daj się nadziać na Totalną igłę.
MisiekWNC
29-11-2010, 16:20
Ok dzięki za cenne rady :piwo: sprawdze wg. tych ustaleń.
Na co patrzeć przede wszystkim przy zakupie Hondy Civic 1.5 16V w gazie 90KM?
"założenie gazu w Hondzie Civic to największa możliwa kara dla niej" :jezor:
MisiekWNC
29-11-2010, 18:23
Świeżo po założeniu :) Civic przy ciężkiej nodze pali jak głupi benzyny, a kolega w gazie ma i dobrze się prowadzi ;)
Moja civica spalała ok. 8 litrów, ale to jak już faktycznie dawałem popalić.
a ja nie rozumie jak można wjebać do tico lub seicento gaz, niektórzy gdyby mogli zaoszczędzić to by nawet rower zagazowali
No cóż tak sobie pokomentuję , a ja nie rozumię jak można nie rozumieć kogoś kto wykastrował swojego Tictaca lub seja ,żeby mieć jeszcze więcej ekonomi. nie rozumieć to można kogoś kto kastruje kilkulitrowego benzyniaka. Są zalety i wady kastracji "maluchów i innych" wszystko jest kwestią gustu , przyzwyczajenia i zasobności portwela.
szmajgel
29-11-2010, 20:34
Ponawiam pytanie. Ma ktoś wśród swoich znajomych kogoś kto posiada Lancera Evo IX lub X ewentualnie Subaru Imprezę WRX STI?
Potrzebny dobry mechanik... Potrzeba wymienić kompletny rozrząd w Renault Master Maxi... Możecie kogoś polecić??
Na co zwrócić uwagę przy zakupie nawigacji samochodowej?jakie nawigacje możecie polecić?
Na co zwrócić uwagę przy zakupie nawigacji samochodowej?jakie nawigacje możecie polecić?
Nawigacja firmy MIO , polecam :) w media na paderewie dałam za nią 309 zł. Polska mapa wgrana już - dosyć aktualna bo z czerwca 2009 roku. Ale w komplecie jest płytka do kompa skąd można ściągnąc aktualizacje z 2010r. Do tej pory nie pomyliła się ani razu, potrafiła wyprowadzić z konkretnego zadupia i doprowadzić pod sam budynek - do celu:) wiec polecam :) mi w sumie też ją polecono bo wypróbowana i narazie jestem zadowolona:)
Nie orientuje sie ktoś może gdzie można zakupić w Katowicach ( w pobliżu) łańcuchy śniegowe - koła 13 - w miare przyzwoitej cenie? Albo może ma ktoś na zbyciu? Troche zasypało a wybieram sie w góry i boje sie że mój 'bolid' może nie podołać. Jednorazowy wypad i nie chce dać dużo kasy za to bo mi to potem nie będzie potrzebne.
Szpiechu
30-11-2010, 10:18
Mam Rover 200 chuj spala mi z 10L benzyny przy ekonomicznej jeździe bo się boje depnąć nim żeby mi nie wpierdolił całego paliwa :hihi:
Co moge zrobić żeby zmniejszyć to spalanie? tzn czy w ogóle się da?
Dziś będę wymieniał olej, filtry i świece mam nadzieje, że da to jakiś efekt przynajmniej minimalny.
Ciśnienie w kołach też podobno ma znaczenie, jakie powinno być?
Wymienie gdzies od reki opony w samochodzie dostawczym ? PILNE
Co moge zrobić żeby zmniejszyć to spalanie? tzn czy w ogóle się da?
Montuj gaz :cham:
Nowaczenko
30-11-2010, 13:39
Szpiechu, zimą auto dłużej się nagrzewa przez co potrzebuje wiecej paliwa, termostat sprawny? Silnik szybko łapie temperaturę?
A tak to standard: świece, przewody WN, filtr paliwa, powietrza. Można też sprawdzić hamulce. YY w ogóle to nie określiłeś jaki masz silnik? Roverowsko-hondowskie silniki na ogól dużo palą czy 1,4 czy 1,6 około 8,6 w zwyż pociągnie..
Szpiechu
30-11-2010, 13:46
taaa gaz to ostatnia rzecz którą potrzebuje.
Silnik 1.4 ja mówie o jesieni w zime teraz to bedzie hardcore bede musiał chyba tak jak Sasha polubić komunikacje miejska haha
termostatu nie sprawdzałem hmm ja wiem czy szybko chyba standardowo bo troche poczekać trzeba
jak by mi do 8L na 100km zeszło to bede zadowolony, a jak słucham moich znajomych i narzekają że im pali 7-8 L benzyny, albo 12L gazu to mnie coś bierze
Panowie wazna sprawa. Musze dokladnie wiedziec jakiego rodzaju opony mam zamontowane w samochodzie (letnie czy zimowe). Wybieram sie w miejsce gdzie sniegu po pas i nie chce pojawic sie na letnich :) Samochod to Citroen Berlingo, opony z przodu jednakowe, z tylu obie rozne marki. Ale chyba wazniejsze sa przednie, co nie?
Wiec spisalem wszystkie informacje:
Kumho Radial 857, 175/65R14C, 90/87C Tubeless, E4(w kolku), Dot Cont YB1X 4209.
Na stronie opony.com czy jakos tak wyszlo mi, ze sa to letnie ale dla pewnosci jak by ktos bylby mi to w stanie potwierdzic. Z gory dzieki
kluczyk cały nie chce wejść do zamka od strony pasażera
co to może być ?
mróz czy może ktoś mógł coś tam natkać i ewentualnie czym to wyjąć
co to może być ?
Jesli dzis to mozliwe ze mroz.
dziś zostawiłem samochód od 8 do 16 i dupa nie chce cały kluczyk wejść
(rano było wszystko okej)
Da rade wyrejestrowac samochod tylko z prawem jazdy bez dowodu osobistego?
dziś zostawiłem samochód od 8 do 16 i dupa nie chce cały kluczyk wejść
(rano było wszystko okej)
Mróz... Dziadek Mróz :zabki:
Da rade wyrejestrowac samochod tylko z prawem jazdy bez dowodu osobistego?
Tak, jakikolwiek dokument ze zdjęciem
co to może być ?
ja dziś rano chciałem otworzyć kumpeli drzwi od strony pasażera :dżentelmen: :lool: iiiii...... może klucz wchodził cały, ale nie dało się przekręcić. Więc musiałem przez ten mróz poczuć się jak szofer,sadzając dziewczynę z tyłu..
co jak sie potem okazało miało swój pozytyw :cham:
Panowie wazna sprawa. Musze dokladnie wiedziec jakiego rodzaju opony mam zamontowane w samochodzie (letnie czy zimowe). Wybieram sie w miejsce gdzie sniegu po pas i nie chce pojawic sie na letnich :) Samochod to Citroen Berlingo, opony z przodu jednakowe, z tylu obie rozne marki. Ale chyba wazniejsze sa przednie, co nie?
Wiec spisalem wszystkie informacje:
Kumho Radial 857, 175/65R14C, 90/87C Tubeless, E4(w kolku), Dot Cont YB1X 4209.
Na stronie opony.com czy jakos tak wyszlo mi, ze sa to letnie ale dla pewnosci jak by ktos bylby mi to w stanie potwierdzic. Z gory dzieki
podbijam, sprawa dla mnie wazna..
Lars Ulrich
30-11-2010, 21:01
co jak sie potem okazało miało swój pozytywbyła tak brzydka że nie musiałeś jej oglądać ? :cham:
http://www.motogen.pl/aktualnosci/z-kraju/motocyklista-mial-wypadek-policjanci-nie-udzielili-mu-pomocy,art639.html BEZMÓZGIE KURWY Z POLICJI...
"...zarzuty motocyklistów i strażaków, będących na miejscu wypadku, padające w stronę policjantów: o nieudzielenie pierwszej pomocy rannemu motocykliście. Podczas gdy funkcjonariusze kontrolowali samochód, pierwszej pomocy udzielili Bartkowi jego koledzy i przejeżdżający obok miejsca wypadku strażak po służbie. Niestety, informacja o tej sytuacji nie została wpisana do policyjnego protokołu zdarzenia."
Krist VB
01-12-2010, 15:25
podbijam, sprawa dla mnie wazna..
Zimówka powinna mieć płatek śniegu (tako gwiazdka na boku) chyba, jeśli nie ma to pewnie letnie.
Nie przejmuj sie, jak tam dojedziesz to bardziej ci sie ponton przydo bo bedzie lało ;)
Nawigacja firmy MIO , polecam :) w media na paderewie dałam za nią 309 zł. Polska mapa wgrana już - dosyć aktualna bo z czerwca 2009 roku. Ale w komplecie jest płytka do kompa skąd można ściągnąc aktualizacje z 2010r. Do tej pory nie pomyliła się ani razu, potrafiła wyprowadzić z konkretnego zadupia i doprowadzić pod sam budynek - do celu:) wiec polecam :) mi w sumie też ją polecono bo wypróbowana i narazie jestem zadowolona:)
Na co jeszcze zwrócić uwagę oprócz firmy
Nowaczenko
01-12-2010, 16:44
Siemka, pilnie sprzedam mój dupowóz Opel Astra F 93r. 1.4 benzyna, foto niżej:
http://lh3.ggpht.com/_eNPliJR3Y4U/TOhb4rnI9sI/AAAAAAAABMU/wSus8KYMDwE/s800/30102010106%20%282%29.jpg
http://lh3.ggpht.com/_eNPliJR3Y4U/TOhb5IgidDI/AAAAAAAABMc/4qkVzPBoUkQ/s576/30102010108.jpg
http://lh6.ggpht.com/_eNPliJR3Y4U/TA4miVZ6LmI/AAAAAAAABBY/Yf80KizIcY8/s576/P260510_10.320001.JPG
PILNE CENA 2.000ZŁ Telefon kontaktowy: 516397262 - obecnie na felgach stalowych!
Na co jeszcze zwrócić uwagę oprócz firmy
myślę że głównie aktualizacja mapy żeby była dość aktualna i zasięg jaki osiąga. Dwie takie najważniejsze rzeczy.
Mam taki problem przestał mi współpracować centralny w aucie.
Jak je otwieram przez pilota i otwieram włącza się alaram...
Na chwilę obecną mogę je otworzyć tylko z kluczyka, ale też dość szybko musze go przekręcić w stacyjce, bo włączy się alarm.
Nie ukrywam, że jest to dość uciążliwe. W Skodzie "na oko" padała kwota kilkuset złotych, a tu chodzi chyba tylko o przeprogramowanie kluczyka. Choć nie znam się na tym i tylko tak mi się wydaje.
Do sprzedania OPEL VECTRA 2000r. 2500 cm³, automat, Benzyna+Gaz
http://otomoto.pl/opel-vectra-C16442947.html
szukam namiarów na firmę która jest w stanie kompletnie wyczyścić/wyprać wnętrze kabiny ciężarówki Tapicerka+łóżka.
jest może gdzieś w Katowicach bądź okolicach taka firma? :>
potrzebuje też jakiś dobry serwis webasto, bo coś ostatnio mi moje szwankuje, a w te mrozy jednak jest potrzebne.
cena nie gra roli byle by było zrobione profesjonalnie :)
katowice na wisiniowej masz :P ino maja sajgon bo dzwonilem przed wyjazdem w srode tam bo tez cos mi sie pierdoli
ps. dzwoniles ja jade z angli do szwecji dzisiej
Chopy wczoraj skonczyl mi sie gaz i po zatankowaniu nie reaguje mi wogole ten przełącznik na gaz (lampki wogole sie nie swieca). Co to moze być mam mazde 323f gaz 2 generacja. pozdro
W pierwszej kolejności jeśli Ci zamonowali, a powinni sprawdz bezpiecznik. Czasem sie przepali.
Odłącz na chwile klamre minusa z akumulatora
chwila musi potrwac z 10 minut, Czaik jeli piszesz do bari to czytaj ze zrozumieniem - gaz mu sie skonczyl a nie zalozyli.
Wiem o co mu chodzilo. "Jesli Ci zamontowali" - mialem na mysli bezpiecznik, bo już widziałem instalacje robione bez żadnych zabezpieczeń.
orientuje się ktoś o ile większe jest spalanie benzyny przy włączonej klimatyzacji?
ponizej 4 st celc klima nie powinna sie wlaczyc, moze rozjebac parownik
Gdzie w okolicach dabrowki-bogucic albo ligoty-piotrowic znajde jakis serwis lpg?
na Korczaka 19 na Szopkach...
Tel.: 032 256 92 93
wiem, że kumpel tam serwisuje swoją Bete na gaz,ale żadnych szczegółów więcej nie znam.
Kilka osób polecało mi na Ceglanej (obok kortów) oraz na Kolejowej (tam, gdzie są firmy logistyczne etc)
Ma ktoś koło zamachowe do Suzuki Vitara 1,6 80 km 1991?
Albo widział gdzieś?
Kilka osób polecało mi na Ceglanej (obok kortów) oraz na Kolejowej (tam, gdzie są firmy logistyczne etc)
hm na kolejowej to mają sklep z magazynem i sprzedają cześci do gazu ale nie widziałem żeby był jakiś serwis/naprawa, a jestem tam codziennie.
to źle patrzysz :jezor:
przejeżdżasz przez szlaban i skręcasz w prawo - > do końca i zaraz za zakrętem po prawej stronie jest warsztat
czy orientuje się ktoś kaj dostane zestawy naprawcze hamulców/zacisków do Opla Kadetta 1988 1,6D ?
Krist VB
07-12-2010, 22:38
Kosa, http://allegro.pl/listing.php/search?string=suzuki+vitara+ko%C5%82o+zamachowe&category=0&change_view=1
Krist VB
07-12-2010, 23:37
Przeglądzik potrzebuje zrobić tanio ;)
Nic z tego się nie nadaje (a jak nadawało to już sprzedane).
Krist VB
08-12-2010, 08:31
Uderz do PabloNFG moze ci coś dopasuje.
Nowaczenko
08-12-2010, 14:13
Przeglądzik potrzebuje zrobić tanio ;)
Nie zrobisz przeglądziku tanio. Jeśli chodzi o przegląd rejestracyjny. A jeśli chodzi o ogólny auta to napisz co mniej więcej chcesz w aucie zrobić i do jakiej kwoty, pomijając fakt, że oczywiście zapomniałeś napisać jakie to auto, co ma duże znaczenie.
Krist VB
08-12-2010, 14:36
nie zrozumieliśmy sie :) ja potrzebuje taka kwadratową pieczątke
Krist VB
10-12-2010, 05:46
Dlaczego, kurwa mać benzyna za +5zł :shock: ?????????
gaz też już ponad 2,5 zł :dead:
Chociaż sezon raczej narciarski to ja ma propozycję związaną z letnim sportem :)
Po samochodzie został mi się bagażnik/uchwyt rowerowy renomowanej szwedzkiej firmy Thule model clip on 9103. Taki jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-th...346962973.html
Z tą jednak różnicą że mój został kilka razu użyty ;) Nie więcej niż 5 razy.
Tu macie foty mojego:
http://img651.imageshack.us/img651/2407/img0419vs.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/52/img0422o.jpg
Cena jaka mnie interesuje to 280 (do małej negocjacji)
Bagażnik jak widzicie w świetnej formie więc jeśli ktoś by potrzebował będzie na pewno zadowolony tak z wyglądu jak i z ceny
No i najważniejsze, poniżej lista aut do jakich pasuje:
ALFA ROMEO 147, 3/5-dr Hatchback, 01-03, 04-
AUDI A3, 3-dr Hatchback, 03-
AUDI A3, 3-dr Hatchback, 96-02
AUDI A3, 5-dr Hatchback, 99-03
AUDI A4, 5-dr Avant, 96-01
AUDI A4, 5-dr Avant, 02-04
AUDI A4, 5-dr Avant, 05-
BMW 3-serie, 5-dr Touring, 96-99
CHEVROLET Matiz, 5-dr Hatchback, 04-04
CHEVROLET Matiz, 5-dr Hatchback, 05-
CHEVROLET Karlos, 5-dr Hatchback, 04-
CITROEN C3, 5-dr Hatchback, 02-
CITROEN Saxo, 3/5-dr Hatchback, 96-03
DAEWOO Matiz, 5-dr Hatchback, 98-00
DAEWOO Matiz, 5-dr Hatchback, 01-
DAEWOO Nubira, 5-dr Estate, 97-
DAIHATSU Charade, 3/5-dr Hatchback, 93-00
FIAT Bravo, 3-dr Hatchback, 96-02
FIAT Marea, 5-dr Estate, 96-03
FIAT Punto, 3-dr Hatchback, 03-
FIAT Punto, 3/5-dr Hatchback, 94-98
FIAT Grande Punto, 5-dr Hatchback, 06-
FIAT Uno, 3/5-dr Hatchback, 84-98
FORD Fiesta, 5-dr Hatchback, 06-
FORD Focus, 3/5-dr Hatchback, 98-03
FORD Ka, 3-dr Hatchback, 97-
FORD Scorpio, 5-dr Estate, 85-94
FORD Scorpio, 5-dr Estate, 95-98
FORD Sierra, 5-dr Estate, 84-94
HONDA Civic, 5-dr Hatchback, 01-03
HONDA Civic 1.4, 3/5-dr Hatchback, 04-
HONDA Jazz, 5-dr Hatchback, 02-
HONDA Logo, 3/5-dr Hatchback, 95-02
HYUNDAI Elantra, 5-dr Estate, 96-00
HYUNDAI Getz, 3/5-dr Hatchback, 02-
KIA Cerato, 5-dr Hatchback, 04-
KIA Pride, 3/5-dr Hatchback, 95-
KIA Rio, 5-dr Estate, 02-
KIA Rio, 5-dr Hatchback, 05-
MAZDA 323 F (1,5), 5-dr Hatchback, 98-00
MERCEDES C-klasse (W202), 5-dr Estate, 93-99
MITSUBISHI Colt, 3-dr Hatchback, 92-95
MITSUBISHI Colt, 3-dr Hatchback, 05-
NISSAN Almera, 3/5-dr Hatchback, 00-
NISSAN Almera, 5-dr Hatchback, 95-99
NISSAN Micra (K11), 3/5-dr Hatchback, 93-02
NISSAN Note, 3/5-dr Hatchback, 06-
NISSAN Sunny, 3/5-dr Hatchback, 86-90
NISSAN Sunny, 3/5-dr Hatchback, 95-99
OPEL Corsa, 3/5-dr Hatchback, 93-00
OPEL Corsa, 3/5-dr Hatchback, 01-03
OPEL Corsa, 3/5-dr Hatchback, 04-
PEUGEOT 1007, 3-dr Hatchback, 05-
PEUGEOT 106, 3/5-dr Hatchback, 92-04
PEUGEOT 206, 3/5-dr Hatchback, 98-
PEUGEOT 307, 3/5-dr Hatchback, 01-04
PEUGEOT 307, 3/5-dr Hatchback, 05-
RENAULT Clio, 3-dr Hatchback, 06-
RENAULT Twingo, 3-dr Hatchback, 93-02
RENAULT Twingo, 3-dr Hatchback, 03-
SEAT Arosa, 3-dr Hatchback, 98-00
SEAT Arosa, 3-dr Hatchback, 01-
SEAT Cordoba Vario, 5-dr Estate, 98-99
SEAT Cordoba Vario, 5-dr Estate, 00-
SEAT Ibiza, 3/5-dr Hatchback, 93-99
SKODA Fabia, 5-dr Hatchback, 00-
SKODA Octavia, 5-dr Estate, 98-00
SKODA Octavia, 5-dr Estate, 01-04
SUZUKI Alto, 3/5-dr Hatchback, 94-01
SUZUKI Alto, 5-dr Hatchback, 02-
SUZUKI Baleno, 5-dr Estate, 95-98
SUZUKI Baleno, 5-dr Estate, 99-
SUZUKI Ignis, 3/5-dr Hatchback, 00-
SUZUKI Swift, 3/5-dr Hatchback, 05-
SUZUKI Swift/Maruti, 5-dr Hatchback, 05-
TOYOTA Corolla, 3/5-dr Hatchback, 02-04
TOYOTA Corolla, 5-dr Estate, 88-92
TOYOTA Yaris, 3/5-dr Hatchback, 99-03
TOYOTA Yaris, 5-dr Hatchback, 04-05
TOYOTA Yaris, 5-dr Hatchback, 06-
VOLKSWAGEN Golf II, 3/5-dr Hatchback, 84-91
VOLKSWAGEN Golf III, 3/5-dr Hatchback, 92-97
VOLKSWAGEN Golf IV, 3/5-dr Hatchback, 98-03
VOLKSWAGEN Lupo, 3-dr Hatchback, 97-
VOLKSWAGEN Passat, 5-dr Variant, 88-96
VOLKSWAGEN Polo, 3/5-dr Hatchback, 95-01
VOLKSWAGEN Polo, 5-dr Variant, 96-01
VOLKSWAGEN Polo, 3/5-dr Hatchback, 02-04
VOLKSWAGEN Polo, 3/5-dr Hatchback, 05-
VOLVO V40, 5-dr Estate, 96-99
VOLVO V40, 5-dr Estate, 00-03
VOLVO V50, 5-dr Estate, 04-
Szukam miejsca dla Malucha, moze ma ktos jakis garaz, szope, budke na działce albo cokolwiek z dachem,zeby przezimowac autko?
Gdzie jest jakiś szrot / złomowisko w katosach gdzie moglby moj znajomy zezłomować swojego fiata?
Chłopaki potrzebny dobry mechanik (nie piszcie MUSTAFA bo sie do chopa nie umia dodzwonić) jak możecie kogoś polecić to bardzo chętnie. Do zrobienia Rozrząd wymiana świec Żarowych i oleju i filtrów w Renault Master. Z góry dzięki chopy za pomoc
Chłopaki potrzebny dobry mechanik (nie piszcie MUSTAFA bo sie do chopa nie umia dodzwonić) jak możecie kogoś polecić to bardzo chętnie. Do zrobienia Rozrząd wymiana świec Żarowych i oleju i filtrów w Renault Master. Z góry dzięki chopy za pomoc
Ciekawe na jaki numer dzwonisz, ze nie potrafisz się do mnie dodzwonić. Na chwilę obecną mam w związku z sezonem na stłuczki roboty na najbliższy miesiąc w przód niestety. Masz długiego Mastera czy krótszego i jaki motor?
Krist VB
11-12-2010, 10:06
chopy, autko na wolnych obrotach zachowuje sie jakby nie paliło na 1 gar, przy jeździe jak sa wyższe obroty , silnik pracuje normalnie. Sprawdzałem świece, kable i kompresja na garach ok. Co to może byc, wkurwia mnie to bo jak stoje na swiatłach to mi calą budą trzesie i obawiam się, ze moge zrobić mu większą krzywde jak tego nie naprawie. cordoba 1,6, to dziadek na monowtrysku. nic nie faluje, poprostu chodzi jak traktor i aż mi sie wydech o coś obija na wolnych. odpala igiełka, jak zawsze. Zresztą wiesz jak sie silnik zachowuje jak nie pracuje jeden gar- tak własnie na ok 900 obrotach chodzi. Przy jeździe nie przerywa, jedzie płynnie, nie strzelo z ruły.
Przeklejam tu bo moze sie komus przydać na przyszłosć.
Wymiana podstawy wtrysku (rozjebana) + węzyk z serwo załatwiło sprawe.
Wcześniej poprosty łapał wiecej luftu niz paliwa chyba ;)
Koszt 140zł z robotą.
Do sprzedania opony zimówki 16'
http://allegro.pl/semperit-speed-grip-stan-bardzo-dobry-i1363559614.html
Jeździ ktoś 156, 1,9 lub 2,4 jtd?? jakie opinie?
Oczywiście użytkowników
Chudy NFG
11-12-2010, 19:39
Jeździ ktoś 156, 1,9 lub 2,4 jtd?? jakie opinie?
Oczywiście użytkowników
Nie wiem jak z tymi silnikami ale 156 sie strasznie sypie ... ogolnie auto mega awaryjne (przynajmniej ta co ja jezdzilem) ale z opowiadan innych ludzi wiem ze tez narzekali na ten model ... ja mialem ten silnik 1.9 jtd w sluzbowym doblo i silnik byl mega kozak nie wiem jak z tym 2.4 ??? Na tym 1.9 natrzaskalem okolo 200 tys i nic w silniku sie nie dzialo ... inaczej wygladalo auto :lool:
kupie opla tigre lub coś podobnego.
ma ktoś na sprzedaż?
Ma ktoś jakiekolwiek pojęcie o alkomatach ?
Autkiem sie człowiek porusza codziennie a i zdarza się popic wiec wypada sie zaopatrzyc w jakis sprzęcik
http://allegro.pl/alkomaty-alkomat-alcoalert-handy-ustniki-fv-i1319093098.html
brać ,nie brać ?
z tego co wiem to takie alkomaty są do dupy i żeby kupić coś dobrego to musisz wydać minimum 500 PLN.
PS. bylem na imprezie firmowej w Kocierzy. piłem zdrowo 4 piwka, 4 50 ml wódki, a na koniec flaszka na dwóch. Był tam alkomat taki profesional z tych co mają psy. babka gadala, że normalnei oddają go do kalinracji co jakis czas itp. zkończyłem pić o godzinie 3 w nocy a rano o 9 miałem 0,00, dwa razy dmuchałem <szok>
do teraz w to nie wierze bo czułem, że jechać to ja nie mogłem :)
jak sie duzo pije to organizm sie przyzwyczaja i szybciej wydala alko. Podobno ( tak mi gadał znajomy lekarz )
Mam do zrobienia 'pare' rzeczy w cinquecento, gdzie mi to zrobia za uczciwe pieniadze? (najlepiej gdzies w poludniowych dzielnicach)
mixer1964pl
12-12-2010, 14:31
Nie będzie przypadkiem miał ktoś do sprzedania taniego autka przed świętami?....jakiegos Cinqecento,Seicento lub Punto...dla żonki chciałem,w miare żeby można było troche pojeździc...jakby ktoś miał to na priv prosze..
ja mam do klepania :cham:
mixer1964pl
12-12-2010, 14:44
Nash ja potrzebuje do jazdy niech się uczy bo ma 2 miechy białko...:)
http://m89.pl/sejom.jpg
1500zł i oddaje :) uszkodzone to co widać, pali na dotyk.
Szpiechu
12-12-2010, 22:16
ooo szalony
mixer1964pl
12-12-2010, 22:17
Ja potrzebuje do jazdy nie do naprawy...nie mam czasu na remont,ale dzieki Nash..
1500zł i oddaje :) uszkodzone to co widać, pali na dotyk.
coś Ty z nim zrobił? :szok:
Tommywie
13-12-2010, 02:30
Nie będzie przypadkiem miał ktoś do sprzedania taniego autka przed świętami?....jakiegos Cinqecento,Seicento lub Punto...dla żonki chciałem,w miare żeby można było troche pojeździc...jakby ktoś miał to na priv prosze..
tanio, tzn?
mixer1964pl
13-12-2010, 06:37
2000,3000 zł...moze jakiś golf 3? To ma byc dla kobiety,to dlatego chce zeby był w miare do jazdy..
Polećcie jakiegoś taniego mechanika w Katowicach. Padło mi jedno światło mijania w samochodzie.
Potrzeba zrobić przegląd, oczywiście auto dojedzie tylko ze pieczątka była na bank :zabki:
coś Ty z nim zrobił? :szok:
ewakuacja przed czołowym :) szkoda tylko, że typek uciekł i teraz musze to robić z własnej kasy.
ale składam seja, do piątku będzie śmigać :cham:
Nowaczenko
13-12-2010, 21:52
Tragedii nie ma :P
Damianos
14-12-2010, 13:13
ewakuacja przed czołowym :) szkoda tylko, że typek uciekł i teraz musze to robić z własnej kasy.
ale składam seja, do piątku będzie śmigać :cham:
Ty se lepiej walca złoz ;)
Trza było juz isc na te czołowe; przynamniej poszło by z tatego OC :cham:
panowie dziwna sprawa mi sie dzieje.
Gdy samochod stoi cala noc z rana nieraz 15 min nie umiem go odpalic (Citroen Berlingo 2.0 hdi). W ogole silnik nie kreci. Slychac takie a'la 'syczenie'. Podczas pierwszego zapalania przekrecam kluczyk ale nie by odpalic, tylko by 'aktywowac' wszystkie kontrolki, po czym gasze i powtarzam, z tym, ze probuje juz zapalic. No ale to nie zmienia faktu, ze nadal samochod ma problemy z odpalaniem. Zauwazylem, ze dzieje sie tak po ok 7 godzinach 'postoju'. Co to moze byc?
Krist VB
14-12-2010, 15:49
Auto ci sie zepsuło :cham:
panowie dziwna sprawa mi sie dzieje.
Gdy samochod stoi cala noc z rana nieraz 15 min nie umiem go odpalic (Citroen Berlingo 2.0 hdi). W ogole silnik nie kreci. Slychac takie a'la 'syczenie'. Podczas pierwszego zapalania przekrecam kluczyk ale nie by odpalic, tylko by 'aktywowac' wszystkie kontrolki, po czym gasze i powtarzam, z tym, ze probuje juz zapalic. No ale to nie zmienia faktu, ze nadal samochod ma problemy z odpalaniem. Zauwazylem, ze dzieje sie tak po ok 7 godzinach 'postoju'. Co to moze byc?
Sprawdź sobie świece żarowe. I przed uruchomieniem spróbuj 2 razy włączyć zapłon , a co do "syczenia" to w którym miejscu to dochodzi bo jest dużo opcji.
Nowaczenko
14-12-2010, 21:51
A czy syczenie jest podobne do tyrkania? :P Pytam poważnie, bo może warto zainteresować się również rozrusznikiem.
http://policyjni.**********/Policyjni/1,91152,8816692,Nowe_policyjne_alfy_romeo__Zmierza _predkosc_jadac.html
Od jutra na polskich drogach kierowcy będą mogli spotkać radiowozy marki alfa romeo. Policja zakupiła aż sto dwadzieścia sztuk tych samochodów wyposażonych w najnowocześniejszy sprzęt.
....
Oprócz alf policja w tym roku kupiła również 127 nieoznakowanych Renault megane, 368 motocykli marki Honda CBF 1000F. Dodatkowo funkcjonariusze dostali do dyspozycji nowe furgony techniki drogowej i ekologii wykorzystywane podczas wypadków oraz ambulanse pogotowia ruchu drogowego. Między innymi dzięki temu dziś prawie połowa wszystkich samochodów policyjnych ma nie więcej niż trzy lata.
/// nie, nie odwiedzam portalu policyjni.pl, przypadkiem tam trafiłem :cham:
Tommywie
15-12-2010, 05:27
nic, tylko patrzec, az radiowozy beda wygladac jak te z nfs: hot pursuit 2010 ;]
Nowaczenko
15-12-2010, 15:02
To dobrze, że się zbroją, lecz dalej za wolno i za mało mocy :)
Tommywie
16-12-2010, 00:24
To dobrze, że się zbroją, lecz dalej za wolno i za mało mocy :)
na 98% samochodow i kierowcow w polsce wystarczy ;) na co im wieksza moc? na tico czy 15-letnia astre? :P
raczej 1000-konnej supry to nigdzie nie spotkaja ;)
Damianos
17-12-2010, 09:07
Sprzedam Seata Cordobe 2003 rok 1,9 TDI 101 KM; przebieg 142000 ; udokumentowany -ksiazka serwisowa
gdzie kupie najtaniej akumulatory ?
z gwarancją
mixer1964pl
17-12-2010, 11:46
Damianos ile cenisz ?
Sprawdź sobie świece żarowe. I przed uruchomieniem spróbuj 2 razy włączyć zapłon , a co do "syczenia" to w którym miejscu to dochodzi bo jest dużo opcji.
jak wlacze ok 5,6 razy to odpala 'od strzalu' :) Czy to znaczy, ze swiece do wymiany?
Genewa:
http://www.youtube.com/watch?v=sKxy5Vst7Mo&feature=player_embedded#!
:))
jak wlacze ok 5,6 razy to odpala 'od strzalu' :) Czy to znaczy, ze swiece do wymiany?
No jestem pewien w 99,9 procentach ze tak , ale dla bezpieczeństwa sprawdź sobie świece żarowe żeby nie pakować kasy w błoto bo tanie to nie są.
Po prostu weź miernik żeby mierzył omy ściągnij taki kapturek czarny z świecy i przyłóż końcówkę miernika do cewki a drugą do masy np. pompy nie wiem co tam masz najbliżej , albo jak ci się chce to możesz wykręcić świece i przy okazji oglądniesz stan czy są popalone itp.. No i sprawdzasz wartość powinna być tak 0,5-1,5 oma coś takiego.
mamy na forum jakiegoś elektromechanika?
uszaty64
18-12-2010, 20:31
a co chcesz zrobic? :)
wymieniłem drzwi na nowe, zamki działały z automatu a dziś cos padło...
na pewno to nie wina alarmu bo w seju jest tak, że jak zamykasz z jednej strony na klucz drzwi to z drugiej automatycznie tez sie zamknie a teraz lipa... szukałem jakiegoś bezpiecznika od tego ale nic nie umiałem znaleźć.
teraz jak zamykam na pilot to alarm sie zabezpieczy ale drzwi nie zamknie, a jak zamknę kluczem drzwi to tylko te do których włożyłem klucz, a te drugie nie reagują.
uszaty64
18-12-2010, 20:37
ja bym sprawdził wszytskie bezpieczniki na poczatku, moze byc tez ze jakis przekaznik sie zjarał
wymieniłem drzwi na nowe, zamki działały z automatu a dziś cos padło...
na pewno to nie wina alarmu bo w seju jest tak, że jak zamykasz z jednej strony na klucz drzwi to z drugiej automatycznie tez sie zamknie a teraz lipa... szukałem jakiegoś bezpiecznika od tego ale nic nie umiałem znaleźć.
teraz jak zamykam na pilot to alarm sie zabezpieczy ale drzwi nie zamknie, a jak zamknę kluczem drzwi to tylko te do których włożyłem klucz, a te drugie nie reagują.
Ja miałem tak, że się same po jakimś czasie naprawiało... Nie wiem jak to się stało, ale jednego dnia też musiałem kombinować a następnego od razu się zamykały.
Dziś pociągam za klamkę i się urwała :O
Plastikowa-kasetowa z nissana primery 1999 r.
Czym najlepiej przykleić ???
przy takich temperaturach to raczej niczym:(
ziomek idz do motoryzacyjnego i tak klamke za 20zł kupisz ;]
siema, dwa pytanka.
gdzie znajde elektryka ktory po taniemu sprawdzi mi instalacje el od swiatel
i czy orientuje sie ktos kaj mozna kupic cięgno do escorta 96r? albo moze ma ktos sprzedac.
priorytet sprawy nr 1 - wysoki:D pozdro
zdejmujcie antenę CB z dachu nawet jak idziecie na 3minuty do piekarni po chleb... jebane cwele, kurwa pierdolona mać!!!!!!! po chuj im sama antena bez kabla?!?!?!
Toczmek89
21-12-2010, 12:24
nie zakladaj jak idziesz do piekarni po chleb :cham:
Gdzie zakupie żarówy R2 bo mi pieczątki na przeglądzie nie chce podbić :/ ?
Pablo NFG
21-12-2010, 14:23
Gdzie zakupie żarówy R2 bo mi pieczątki na przeglądzie nie chce podbić :/ ?
H4/R2 12V 45/40W P45t STANDARD (stare mocowanie)
Inter Cars ul. Obroki 77 Cena 20.07pln/szt. detal
Niezłe posranie 40zł za dwie żarówki :dead:
Na allegro są po 5zł tylko nic z okolicy ...
Nowaczenko
21-12-2010, 20:44
Zapomniałem jaka to ulica, Boczna katowickiej, za tym targowiskiem. Jest tam sklepik motoryzacyjny prowadzi go taki starszy gościu. Uderz tam na bank będzie miał :) Ew. motoryzacyjny na witosa.
MisiekWNC
21-12-2010, 22:05
Ordona?
Dzięki chłopaki, na Warszawskiej w motoryzacyjnym mi na dzisiaj dowiózł :)
mam odpowiednik briefu, dokumenty włoskie dowodu rejestracyjnego... musze przetłumaczyć na polski. Ktoś poleci kogoś do współpracy?
Damianos
23-12-2010, 08:47
mam odpowiednik briefu, dokumenty włoskie dowodu rejestracyjnego... musze przetłumaczyć na polski. Ktoś poleci kogoś do współpracy?
W celnym na placu Grunwaldzkim ..napewno sa tam i tlumacze wloskiego
Cos za "przystanek" przytargał ?? :cham:
Pablo NFG
23-12-2010, 09:25
Cos za "przystanek" przytargał ?? :cham:
Pewnie tą maszyne z awataru :)
Honda Hornet 600s, ale nie ja przytargałem tylko znajomy :) jak ktoś ma przez przypadek polskie blaty motocykla obojętnie jakie to chętnie pożyczę :cham: bo rejestrować będę dopiero na sezon, a jak będzie częściej taka pogoda jak dziś (9st i słońce :szok: ) to na pewno z niej skorzystam :hihi:
Es, Damianos wielkie dzieki :piwo:
o zesz bambus przecez to jest nielegalne:lol2::lool::faja:
Damianos
23-12-2010, 18:49
Honda Hornet 600s, ale nie ja przytargałem tylko znajomy :) jak ktoś ma przez przypadek polskie blaty motocykla obojętnie jakie to chętnie pożyczę :cham: bo rejestrować będę dopiero na sezon, a jak będzie częściej taka pogoda jak dziś (9st i słońce :szok: ) to na pewno z niej skorzystam :hihi:
Es, Damianos wielkie dzieki :piwo:
Pamietaj ze masz 5 dni od przekroczenia granicy na zlozenie papierow do UC.
Wiadomo ze skladasz oswiadczenie ale jak masz slad (przeglad etc) to od razu niech składa kumpel papiery
dobrze wiedzieć, mam nadzieje że takie sprawy to on ma pochytane :)
z innej beczki...
jakby ktoś widział ogłoszenie sprzedaży Mercedesa W124 (roczniki 93-95 w silnikach diesla 2,5 i 3,0) to mam kupca! :faja:
http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/13/81/96/73/1381967374
Miał ktoś doczynienia z warsztatami Q-Serwice? Jakieś opinie ?
http://www.q-service.com.pl/
do sprzedania Skoda Felicia ze specjalnej wersji FAMILY. Silnik 1,3, przebieg 125tys. km, rocznik 2000. Kolor granatowy metallic, krajowy, drugi właściciel. Samochód pewny-chce zostawić w rodzinie albo wśród znajomych, tani w utrzymaniu, cena wysoka. Więcej info na pw.
PILNIE do sprzedania:
AUDI A2, rok. prod. 2003, 1.4 benzyna.
21.000 zł (do końca tygodnia)
MisiekWNC
27-12-2010, 17:36
Co powiecie o silnikach z BMW 318 TDS 90 konnych? Wytrzymałe, czy się psują już po 200-300tys. km?
To zalezy jaki egemplaz i jak juz TDSa 1.8 to tylko w compaccie, spalanie bardzo niskie jak na BMW, na trasie to juz w ogole. niby 90 koni a daje rade :)
MisiekWNC
27-12-2010, 20:11
Na jakim poziomie spalanie? Nie masz problemów z tym silnikiem, nie psuje sie?
Robi ktoś w Inter Carsie? Potrzebowałbym amortyzatory do fury. Ktoś pomoże?
Krist VB
28-12-2010, 15:19
PabloNFG
Tommywie
29-12-2010, 14:49
Mam pilne pytanie - jak sie ma sprawa zmian przepisow dot. np prawa jazdy kat. A dla osob, ktore rozpoczely kurs przed ich wejsciem w zycie? Bo mozliwosc robienia kat. A od 24tego roku zycia troche mnie wkurza i jesli by to pomoglo, to bym sie jeszcze jutro zapisal. Wiec jak to jest?
hanys 85
29-12-2010, 17:05
Tak na logike to jak zaczniesz kurs to na starych zasadach powinno sie to odbyc. Zadzwon do byle jakiego osrodka nauki jazdy i sie spytaj, skoro nie ma takiej informacji na necie
mój bracik ma do końca kursu na moto kilka godzin i będzie zdawał na starych zasadach więc wnioski sa chyba jasne;>
mlodzikz16
02-01-2011, 13:48
http://otomoto.pl/volkswagen-passat-C16732624.html
zaznaczam że auto nie moje, kumpel prosił o wstawke więc wrzucam
http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.php?uid=2569927 jak by ktos chętny
Co sądzicie o tej Vectrze?
http://otomoto.pl/opel-vectra-dti-klimtronic-C16707220.html
w okolicach os gwiazdy jest jakis sklep z czesciami blacharskimi?
potrzebuje pare żelastwa, a podobno tam gdzieś jest dośc tani.
Co sądzicie o tej Vectrze?
http://otomoto.pl/opel-vectra-dti-klimtronic-C16707220.html
ciezko powiedziec ale mi podpadają dwie sprawy :
-przebieg ...sorry ale 120tys na 10letniego disla :)... gdy byłem w maju po swoje auto w Niemczech , był gosc ktory szukał takiej vectry 2000-02 tylko kombii , znalazł tylko jedną ktora miała 230tys km, reszta miały od 300 do 500tyskm przelotu
- ktos kto sprowadza do polski auto 2.2litra musi liczyc na wysoki zysk bo zapłacił bardzo wysokie cło/akcyze ,to tez powinno dac Ci do myslenia.
i jeszcze teksty "pierwszy wlasciciel" i "po oplatach akcyzowych" jakos tak nie za bardzo do siebie pasuja
lepiej poszukaj auta tu na miejscu bo na zdjeciach auta wygladaja fajnie a pojedziesz i sie mozesz zdziwic szkoda czasu i pieniedzy, a koledzy wyzej dobrze mowia. Auta z Francji sa czesto poobijane a u nas je robia na tiptop nie mowie ze w tym wypadku tez tak bedzie. A przebieg udokumentowany ks serwisowa tez nie daje gwarancji - pisze ze serwisowany w aso to dlatego wspominam ze moze byc ksiazka
lepiej poszukaj auta tu na miejscu bo na zdjeciach auta wygladaja fajnie a pojedziesz i sie mozesz zdziwic szkoda czasu i pieniedzy, a koledzy wyzej dobrze mowia. Auta z Francji sa czesto poobijane a u nas je robia na tiptop nie mowie ze w tym wypadku tez tak bedzie. A przebieg udokumentowany ks serwisowa tez nie daje gwarancji - pisze ze serwisowany w aso to dlatego wspominam ze moze byc ksiazka
kumpel kupił mazda6 z 2004r z pełną ksiazką ,piekne pieczatki, wpisy itd. , 165tys przelotu, po 4miesiacach autko sie przytarło z powodu szlamu w misce olejowej,przy dogłębnym sprawdzaniu ksiazki okazało sie ze została ona wydrukowana w 2006r :) choc pierwszy wpis i przeglad był wpisany listopad 2004r ,panewki chuj strzelił i teraz szuka silnika.
no dokladnie dlatego pisze ze nie daje gwarancji jeszcze jak sa faktury to juz bardziej wiarygodnie ale mamy za duzo kombinatorow w komisach i nie tylko, wydaje mi sie jak auta maja przeglad w tuv i jest przebieg podany to jeszcze mozna uwierzyc, ale to rzadkosc . NIestety uzywany samochod to wielka nie wiadoma...
kepistol85
04-01-2011, 18:41
Jest na forum jakis mechanik - elektryk? potrzebuje pomierzyc w fiacie ducato co jest przyczyna tego ze rozrusznik nie kreci... wymienilem szczotki, bendiks bo myslalem ze to bedzie przyczyna a sie okazuje ze dalej nic to nie dalo... rozrusznik na sucho kreci normalnie a zalozony nie... dziala tylko wtedy automat
No wielka nie wiadoma, dlatego lepiej wszystko co sie da posprawdzać żeby potem nie żałować... Właśnie że szukam już od dłuższego czasu i nic nie moge znaleźć ciekawego
Potrzebuję kogos kto usunie, czy też naprawi, immobilaizer.
Świeci się ikona klucza na desce i nic...Klucza zapasowego brak.
Ja troche latam Ducato blaszak, jestem bardzo zadowolony, zarowno 2,3 jak i 3,0.
Spalanie czasem mi schodzi do 8litrów, zrywny, przyjemny.Ja bym polecił
kepistol85
04-01-2011, 20:29
nigdy więcej Fiata Ducato, nawet za darmo nie chce. co aj z tym autem przezyłem.
ja tez nigdy wiecej... koszty napraw juz przebily wartosc tego auta przez 2 lata jak je mam... chyba gorzej trafic sie nie dalo... jak jest miesiac bez jakiejs naprawy to czuje sie nieswojo :hihi:
Mam do sprzedania 30 litrów (6 butelek po 5 litrów) płynu do chłodnic KONCENTRAT.
50% Płynu i 50% wody daje temperatur krzepnięcia ponad -35 stopnie
40% Płynu i 60% wody wychodzi -25
Za 5L za 30zł, a za całość 150zł
Jak coś to pisać na gg 5226396
2,8 JTD miałem i nie ma bata nifdy więcej, koniec końców oddałem za pół darmo bo już nerwów nie miałem.
a mój Ojciec sobie chwalił Ducato Maxi 2,8JTD 1999r. Sam nastukał od nowości koło 180tysi po czym śmieciarka wpierdolila w niego tak że autozłom się ucieszył...
a może samochodzik nie dożył awaryjności o której piszesz :huh:
Przepraszam do kogo należy przejazd kolejowy jak się jedzie na Piekielnik od strony Brynowa/Ligota.
Tam się po prostu nie da przejechać, wczoraj urwał mi się tłumik masakra..
Czy jest jakaś szansa o odszkodowanie, czy Bóg wie co ?
Nowaczenko
05-01-2011, 14:18
Jest na forum jakis mechanik - elektryk? potrzebuje pomierzyc w fiacie ducato co jest przyczyna tego ze rozrusznik nie kreci... wymienilem szczotki, bendiks bo myslalem ze to bedzie przyczyna a sie okazuje ze dalej nic to nie dalo... rozrusznik na sucho kreci normalnie a zalozony nie... dziala tylko wtedy automat
A do rozrządu ktoś zaglądał?
Na moje oko auto nie ma masy
A jak ogolnie wiadomo bez masy nie ma klasy :D
kepistol85
05-01-2011, 19:26
Rozrzad raczej tutaj nie ma nic do rzeczy bo to nie problem z silnikiem tylko z niekrecacym sie rozrusznikiem :)
Masa byla sprawdzana i jest wszystko ok
Wczoraj zawiozlem rozrusznik na Opolska 16... i odradzam ten warsztat bo albo nie znaja sie na tym co robia, nie potrafia zdiagnozowac albo naciagaja ludzi na czym sie da... (warsztat typowo zajmujacy sie rozrusznikami i alternatorami) wymienili mi w nim wszystko tylko nie to co jest prawdopodobnie przyczyna czyli jak sie dzisiaj dowiedzialem automat (elektromagnes) rozrusznika. W piatek kupie nowy to sie wszystko okaze.
kepistol85
05-01-2011, 20:41
No wlasnie najlepsze, ze tam bylem w pierwszej kolejnosci i stwierdzili, ze jest z nim wszystko ok i przyczyny szukac w przewodach :lol: wymienilem i nic
teraz sobie przypominam ze miałem problemkiedys z ducatem , nie chciał palić, gasł itd. też duzo szukania , duzo podejrzen, okazało się że przegnite styki ( w 2 letnim wówczas aucie :) )
nie aucie tylko fiacie :)
kepistol85
06-01-2011, 06:36
Faktycznie Fiat to gowno. W Doblo po pierwszym roku od wyjechania z salonu do wymiany juz byl akumulator, dwa razy zamek w drzwiach i czujnik poduszki powietrznej... wszystko co prawda na gwarancji wiec nic mnie to nie kosztowalo ale nie chcialbym widziec koniecznych napraw po 10 latach uzytkowania
Zajmuje sie ktoś sprowadzaniem aut? Szukam bryki, więcej szczegółów podał bym na PW
Zajmuje sie ktoś sprowadzaniem aut? Szukam bryki, więcej szczegółów podał bym na PW
po cholere sprowadzic ? W tym kraju tyle samochodów, szukaj a znajdziesz
chyba ze zadbane z niemiec o niskim przebiegu:lol2:
Nowaczenko
06-01-2011, 14:57
Stefano jaki budżet i jakiej klasy auto?
Wojta$, bez komentarza...
FC OLKUSZ
06-01-2011, 17:09
Panowie potrzebuje się dowiedzieć jaka jest żarówka do normalnych świateł (nie długich) w fordzie mondeo station 2008, 2.0 tdi.
Jakoś nie moge tego znalesc a żeby wykrecić samemu ponoć jest problem, sprawdzi sie jutro dopiero.
FC OLKUSZ
06-01-2011, 18:22
Dzięki Pablo.
Nieaktualne
po cholere sprowadzic ? W tym kraju tyle samochodów, szukaj a znajdziesz
chyba ze zadbane z niemiec o niskim przebiegu:lol2:
powiedziałem sobie ze nie kupie juz nigdy auta w Polsce, jednak fakt ze poluje na samochód o silniku 2,5 lub 3,0 sprawia ze jestem praktycznie zmuszony do tego. Nie będe placic kosmicznej akcyzy za sprowadzanie takiego auta zza granicy więc to się wiążę z tym że odbędę pewnie z kilkadziesiąt wycieczek krajoznawczych zanim zdecyduję sie na zakup auta w Polsce... a przynajmniej bede to robil do czasu utraty cierpliwosci, a dobrze ze na czasie mi nie zalezy.
Gdyby nie powyzszy fakt pierdolonej akcyzy powyzej litrażu 2,0 to TYLKO I WYŁĄCZNIE BYM SPROWADZAŁ,co też zrobiłem już raz w czerwcu i każdemu proponuje i polecam!!!!!! ;]
http://otomoto.pl/opel-signum-elegance-C16910335.html
Opel Signum Elegance, 1.9 CDTI, 2004 - 32 900 zł do negocjacji
kepistol85
08-01-2011, 18:42
No i tak jak podejrzewalem na koniec... po wymianie automatu rozrusznika - dziala.
Damianos
09-01-2011, 09:33
Stefano jaki budżet i jakiej klasy auto?
Wojta$, bez komentarza...
Czemu?? Bardzo madrze Wojtas gada....
I nie mam na mysli auta od handlarza ..duzo jest juz zadbnych aut szczegolnie nowszysch od pierwszego wlasciciela..
A szrto takis sam kupisz a Niemczach jak i w Polsce
Poza tym nigdy w zyciu juz auta z Niemiec i Francji ..
Jak juz to Belgia Holandia Luxemburg
Nowaczenko
09-01-2011, 10:34
Wszystkie czynniki maja znaczenie od języka zaczynając. Już nawet nie chodzi, że niemiec lepiej dba od Polaka czy coś. Ale o stan dróg, mentalność itp. Kup auto w Polsce od pierwszego właściciela i kup auto w Niemczech tez od pierwszego. Niech oba mają po 150. tys. nalotu. I porównaj sobie stan techniczny. Niestety taki mamy kraj, drogi, że nawet dbając o auto, szybciej się się pewne rzeczy zużywają, zawieszenie, koła, buda. Polecasz Holandie co, już mi daje do myślenia, że ze sprowadzaniem aut miałeś mało do czynienia. Więc wydaje mi się, że z mojej strony nie warto kontynuować tematu sprowadzenia auta skąd kolwiek, z ludźmi którzy tylko na ten temat coś gdzieś tam słyszeli.. pozdro
Poza tym nigdy w zyciu juz auta z Niemiec i Francji ..
Jak juz to Belgia Holandia Luxemburg
w miarę jedzenia apetyt rośnie... :jezor:
uwaga na akcje trzeźwość, wczoraj łapanka odbyła się na trasie Mikołów Katowice za wiaduktem przy SEWERZE...
Mam do sprzedania 30 litrów (6 butelek po 5 litrów) płynu do chłodnic KONCENTRAT.
50% Płynu i 50% wody daje temperatur krzepnięcia ponad -35 stopnie
40% Płynu i 60% wody wychodzi -25
Za 5L za 30zł, a za całość 150zł
Jak coś to pisać na gg 5226396
Tommywie
10-01-2011, 01:44
uwaga na akcje trzeźwość, wczoraj łapanka odbyła się na trasie Mikołów Katowice za wiaduktem przy SEWERZE...
to chyba nie 'uwaga na akcje trzezwosc', tylko 'baranie, jak piles to nie jedź'?
jakie auto byscie polecili do 15000zl, od 2000 rocznika, 5-drzwiowe z gazem? silnik najlepiej 1.6-2.0?
bo mi sie znalazly takie propozycje jak: vw golf IV (kombi lub hb), audi a4, volvo s40, nissan primera, nissan almera, honda accord, renault laguna, renault scenic, saab, ford mondeo, ford focus, citroen c5 lub seat toledo..
na ktorym najlepiej sie skupic? moze jeszcze cos innego wartego polecenia?
Damianos
10-01-2011, 09:26
Wszystkie czynniki maja znaczenie od języka zaczynając. Już nawet nie chodzi, że niemiec lepiej dba od Polaka czy coś. Ale o stan dróg, mentalność itp. Kup auto w Polsce od pierwszego właściciela i kup auto w Niemczech tez od pierwszego. Niech oba mają po 150. tys. nalotu. I porównaj sobie stan techniczny. Niestety taki mamy kraj, drogi, że nawet dbając o auto, szybciej się się pewne rzeczy zużywają, zawieszenie, koła, buda. Polecasz Holandie co, już mi daje do myślenia, że ze sprowadzaniem aut miałeś mało do czynienia. Więc wydaje mi się, że z mojej strony nie warto kontynuować tematu sprowadzenia auta skąd kolwiek, z ludźmi którzy tylko na ten temat coś gdzieś tam słyszeli.. pozdro
Wlasnie tu jest chora mentalnosc niemieckie drogi i ze niby Niemiec lepiej dba o auto..
Zalezy jak trafisz i nie wazne czy to Niemiec Polak czy Meksykanin fleja zawsze bedzie fleja .. Kupilem auto do Niemki i do zadbania pozostawalo wiele do zyczenia..
Holandie wymienilem w porownaniu do Niemiec i Francji a nie ze polecam
Jeszzce jedno sprowadzajac auto z Niemiec czy Franjci masz gwarancje 99% ze jest bite... Oszczedz sobie wywodow ze wszytsko mozna sparwdzic bo tak naprawde nie masz metody na 100 % pewnosc..
Nawet kupujac z salonu nei masz 100% ( masz jakies tam pojecie to wiesz o czym gadam )
to chyba nie 'uwaga na akcje trzezwosc', tylko 'baranie, jak piles to nie jedź'?
można i tak, ale ja czy jest akcja trzezwosc, czy predkosc, czy po prostu ciule stoją i łapią dla jaj, to nie chce mieć z policją nic wspólnego. (ah jak to łagodnie napisałem :zabki: )
Tommywie
10-01-2011, 12:20
Wlasnie tu jest chora mentalnosc niemieckie drogi i ze niby Niemiec lepiej dba o auto..
Zalezy jak trafisz i nie wazne czy to Niemiec Polak czy Meksykanin fleja zawsze bedzie fleja .. Kupilem auto do Niemki i do zadbania pozostawalo wiele do zyczenia..
tylko jest taka roznica, ze tam auto w zlym stanie technicznym ni chuja nie przejdzie badania...
Chudy NFG
10-01-2011, 14:47
tylko jest taka roznica, ze tam auto w zlym stanie technicznym ni chuja nie przejdzie badania...
I tu sie mylisz ... wszedzie jak masz znajomosci to przeciszniesz szrota :jezor:
Lars Ulrich
10-01-2011, 14:50
czy muszę odpowiednio wcześniej wypowiedzieć ubezpieczenie ? bo nie mam zamiaru przedłużać, ani jeździć żelazowozem, a mam OC do 20 stycznia ..
ps. 99 r. 800 zł . okazja :D
Sprzedam
http://otomoto.pl/ford-mondeo-C16920435.html
czy muszę odpowiednio wcześniej wypowiedzieć ubezpieczenie ? bo nie mam zamiaru przedłużać, ani jeździć żelazowozem, a mam OC do 20 stycznia ..
musisz, gdy nie wypowiesz automatycznie polisa zostanie wznowiona
Lars Ulrich
10-01-2011, 15:20
ale to wystarczy przed 20 a nie np miesiąc wcześniej czy coś ?
kepistol85
10-01-2011, 15:36
jesli sie nie myle to nie wczesniej jak 2 tyg przed koncem i nie pozniej jak dzien przed zakonczeniem ubezpieczenia trzeba dac wypowiedzenie
Oszczedz sobie wywodow ze wszytsko mozna sparwdzic bo tak naprawde nie masz metody na 100 % pewnosc..
Nawet kupujac z salonu nei masz 100% ( masz jakies tam pojecie to wiesz o czym gadam )
Nawiązując w szczególności do ostatniego zdania, prosiłbym o rozwinięcie wątku.
Poza tym czy salon w 100% może potwierdzic czy licznik był kręcony czy nie ? Ile taka diagnostyka kosztuje ?(typu sprawdzenie kilometrażu, lakieru itp.)
Zadaję pytanie, ponieważ na ofertach używanych samochodów, często widnieje możliwosc sprawdzenia auta. Tylko po co wtedy mieliby kręcic liczniki skoro zaraz wszystko wyjdzie?
Na chłopski rozum skoro proponuja Ci sprawdzenie samochodu to maja swoich ludzi którzy wiedzą jak utaić parawdę.
Jako przykład przekretu licznika poda typa ze Świętochłowic który chciał mi i kumplowi wcisnąć Renault Master 2007 rok itd. Po podjechaniu na Renault i podłączenie do kompa oraz sprawdzeniu nr VIN okazało się że auto jest z 2004roku ma przejechane bagatela 950 000 km a nie jak wskazuje licznik 273 000. Także jak kupujesz auto używane koniecznie podjedz na serwis i sprawdz nr VIN.
Damianos
10-01-2011, 17:26
Dzien przed musisz pisemnie wypowiedziec
Przynajmniej tak robilem w PZU jakis czas temu przechodzac do Avivy
Damianos
10-01-2011, 17:32
Nawiązując w szczególności do ostatniego zdania, prosiłbym o rozwinięcie wątku.
Poza tym czy salon w 100% może potwierdzic czy licznik był kręcony czy nie ? Ile taka diagnostyka kosztuje ?(typu sprawdzenie kilometrażu, lakieru itp.)
Zadaję pytanie, ponieważ na ofertach używanych samochodów, często widnieje możliwosc sprawdzenia auta. Tylko po co wtedy mieliby kręcic liczniki skoro zaraz wszystko wyjdzie?
Pisac moze wszystko ... Brdziej chodzi o sprawdzenei pod wzgledem technicznym..auto za kilak tysicy malo komu chce sie placic na autoryzowanej stacji by sprawdzili doklanie auto i zaplacic za o 200 albo i wiecej
Najprosciej mozesz zadzwonic do serwisu z ostaniej pieczatki serwisownego auta i zapytac o historie ... tylko musisz miec mocne nerwy ;)
ciezko napisac ale czasami wystarczy spojrzec na kilka elemntow i wodomo czy auto trzaskane czy przebieg niewspolmiernie wiekszy niz pokazuje
Coraz wiecej samochodow serwisowanych jest po okresie gwarancji
bo mi sie znalazly takie propozycje jak: vw golf IV (kombi lub hb), audi a4, volvo s40, nissan primera, nissan almera, honda accord, renault laguna, renault scenic, saab, ford mondeo, ford focus, citroen c5 lub seat toledo..
ja bym odpuścił na bank-volvo,laguna,scenic,saab.
Damianos
10-01-2011, 18:03
jakie auto byscie polecili do 15000zl, od 2000 rocznika, 5-drzwiowe z gazem? silnik najlepiej 1.6-2.0?
Za te kase i wymagania co masz to zapomnij o Golfie IV Audi Saabie Volvie Toledo i nawet Mondeo nie kupisz za 15 000
Nie gadm o autach firmowych czy total zajechanych czy szrotach...gadam o aucie do normalnej jazdy przebiegu do 200 000 baaaardzo male szanse do kupienia (ale nie niemozliwe)
ale to wystarczy przed 20 a nie np miesiąc wcześniej czy coś ?
jutro sie dopytam dokladnie zeby miec pewnosc 100% tym bardziej ze w tej branży siedze.
Na 100% wystarczy złożyć pisemne wypowiedzenie w ostatnim dniu umowy, nie ma czegoś takiego jak np w tel kom - miesięczny okres.
Nowaczenko
10-01-2011, 21:29
Damianos proszę Cię przeczytaj jeszcze raz mój tekst ale ze zrozumieniem. Pracowałem na różnych autoryzowanych serwisach i temu podobnych, sprowadzałem auta, codziennie mam doczynienia z róznymi pojazdami i jestem z nimi obyty i z mojego doświadczenia dużo rzeczy wydaję się już być smieszne i mogę już sobie pozwolić obiektywnie wypowiadać. Są auta, w których po prostu się nie opłaca kręcić przebiegu, by nie zostało to w jakikolwiek wykryte, reszta prób nie wychodzi i jest tak jak jest, później masa historii typu Batona, które są niestety prawdziwe. Rynek motoryzacyjny w Polsce jest taki a nie inny. Kupując samochód przede wszystkim nie patrzy się na przebieg lecz na stan. Niestety dalej ludzią szkoda wydać, na porządne sprawdzenie auta, dalej ludzie chcą jeździć Volvo, BMW 7, Mondeo 2005< najlepiej za 10.000 PLN. Taka mentalność jak najlepiej i jak najtaniej. A każde używane auto to inwestycja, i do każdego trzeba coś dołożyć nie ma TOTALNYCH IGIEŁ.
Lars Ulrich
10-01-2011, 22:22
dzięki chopy za info
Damianos
11-01-2011, 07:24
Damianos proszę Cię przeczytaj jeszcze raz mój tekst ale ze zrozumieniem. Pracowałem na różnych autoryzowanych serwisach i temu podobnych, sprowadzałem auta, codziennie mam doczynienia z róznymi pojazdami i jestem z nimi obyty i z mojego doświadczenia dużo rzeczy wydaję się już być smieszne i mogę już sobie pozwolić obiektywnie wypowiadać. Są auta, w których po prostu się nie opłaca kręcić przebiegu, by nie zostało to w jakikolwiek wykryte, reszta prób nie wychodzi i jest tak jak jest, później masa historii typu Batona, które są niestety prawdziwe. Rynek motoryzacyjny w Polsce jest taki a nie inny. Kupując samochód przede wszystkim nie patrzy się na przebieg lecz na stan. Niestety dalej ludzią szkoda wydać, na porządne sprawdzenie auta, dalej ludzie chcą jeździć Volvo, BMW 7, Mondeo 2005< najlepiej za 10.000 PLN. Taka mentalność jak najlepiej i jak najtaniej. A każde używane auto to inwestycja, i do każdego trzeba coś dołożyć nie ma TOTALNYCH IGIEŁ.
No ok teraz z tym co napisales sie zgadzam...
Ja zakwestionowałem slepe wierzenie ze auto z Niemiec to idealne a w Polsce to szrot a tak prwda ze zaczyna sie to zmienic i w Polsce tez mozna kupic dobre auto z oryginalnym przebiegiem i nie trzaskane..
SuchyTZN
11-01-2011, 16:04
Chcę przyciemnić sobie szyby na wiosne, ktos poleci jakiś warsztat dobry i tani?
Panowie,potrzebuja kogoś kto sprawdzi mi wtryski w 1.8 tddi.Prawdopodobnie któreś ciekną bo kopci jak smok!!
Nowaczenko
11-01-2011, 20:01
Podjedź se do jakiegoś ASO Forda(bo to silnik forda tak?), Cena za sprawdzenie jest w większości warsztatów podobna. A w większości ASO mają maszyne by sprawdzić.
Podjedź se do jakiegoś ASO Forda(bo to silnik forda tak?), Cena za sprawdzenie jest w większości warsztatów podobna. A w większości ASO mają maszyne by sprawdzić.
jo tam wola omijać tych łapiduchow z ASO z daleka :)) Tak,to jest silnik Forda..
Chcę przyciemnić sobie szyby na wiosne, ktos poleci jakiś warsztat dobry i tani?
http://przyciemnianie-jaworzno.info/ chcesz to na pw Ci wysle fote jak wyszło u mnie.
SuchyTZN
11-01-2011, 23:17
http://przyciemnianie-jaworzno.info/ chcesz to na pw Ci wysle fote jak wyszło u mnie.
Chętnie :).... dzieki wielkie
Nowaczenko
12-01-2011, 15:56
jo tam wola omijać tych łapiduchow z ASO z daleka :)) Tak,to jest silnik Forda..
Jak tam wolisz. Akurat cena za tą usługę jest bardzo podobna czy to ASO czy jakiś normalny warsztat.
Jakby ktoś poszukiwał auta :jezor:
http://otomoto.pl/opel-astra-C16968116.html
SuchyTZN
12-01-2011, 20:32
Teraz kolejne pytanko, ktoś zna jakiegoś dobrego blacharza który mi tylnia klape w bravo zrobi na płasko ?
a dokladniej
z tego http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/93/84/27/1393842706 w to -> http://bbtp.pl/download.php?id=4865
Ale żeby ze srebrnego zrobić czerwony to chyba do lakiernika trzeba iść a nie do blacharza* ;-)
*Przepraszam musiałam :mordka::mordka:
Toczmek89
14-01-2011, 17:09
http://autozadarmo.pl/
czy ktos mial z tym doczynienia ? ciekawy pomysł jakby to polaczyc z jakas robota jako dostawca to sie ma fajna fure mega tanio :) bo za friko to oczywiscie nie bo przy dostepnosci auta jest link do otomoto w ktorym pisze, zaleznie od auta np: auto z reklama 199zl/mc
CichyBob
14-01-2011, 21:40
Witam , mam opinię odnośnie takiej jednej firmy Auto Za Darmo i stanowczo odradzam. Firma nie jest rzetelna i uczciwa. Co chwilę coś wymyślają aby nie płacić comiesięcznej kwoty za reklamę i w związku z tym Ty musisz sam płacić za ratę samochodu do banku.
Mają tak sprytnie zrobioną umowę aby Ci nie płacić nawet za to że masz ciut mokry samochód a w tym dniu pada deszcz , absurd.
Stanowczo odradzam , ja jestem poszkodowanym przez tą firmę i wiem że jest więcej osób. Auto Za Darmo lub Total - Finance to jest to samo. Jak sprzedadzą mają Cię gdzieś , podobno samochód jest na gwarancji , ale jak mi się popsuł po 14 dniach od kupna to okazało się że nie ma , bo nie ma tego w umowie. Mówili mi to jak zachęcali. Wszystko ładnie i pięknie wygląda ale w rzeczywistości jest to lipa
za darmo to mozna po głowie dostac :)
Toczmek89
14-01-2011, 21:54
tez to znalazlem, ale w necie anonimowo to mozna duzo rzeczy pisac :) a na forum moze by ktos sie znalazl kto ma z tym doswiadczenie. pomijajac fakt tego ze oni na aucie w chuj zarobia, bo sprzedaja auta w chuj eksploatowane, drozej niz standardowa cena + jeszcze z banku wiadomo jak wypisuja se kredyt to maja z 2x tyle, ale z 2 strony patrzac na to, jakby sie potrzebowalo auto do rozwozenia czegos, to sie przerobi te min km, ma sie nawet mlode auto i na paliwo tez sie ma bez problemu.
Lars Ulrich
15-01-2011, 08:26
tez to znalazlem, ale w necie anonimowo to mozna duzo rzeczy pisac :) Tyś jest kurwa naiwny,nie nauczyła Cię sytuacja z Twoim autem, które kupiłeś od dobrego kolegi, igłaaa !!! chyba kurwa w stogu napraw .
auto za darmo w zamian za umieszczenie reklamy
nie mogę uwierzyć, że ludzie jeszcze się na to nabierają...
Znajdę gdzieś czynną stację diagnostyczną jutro w Katowicach bądź Mysłowicach ?
Napewno ul.Obroki na terenie MPGK.
Opłaca się oglądać za Octavią w Czechach?
Gdzie tanio wymienią mi szybę do auta???
szocik88
18-01-2011, 22:11
Gdzie tanio wymienią mi szybę do auta???
W Katowicach na Ściegiennego 7 auto kram szyby z pillingtona lub ta sama firma jest na rożdzienskiego koło forda
http://katowice.autoteam.pl/katalog/czesci-i-akcesoria/szyby/auto-kram-spj,26951.html
przedzwoń mają dużo szyb na stanie szcególnie do tych popularnych modeli
mam opla astra 2, sedan, 2002, benzyna. 160000
rozwalony z mojej winy, szkoda całkowita.
ubezpieczalnia chce mi dać 5100zł, znaleźli też kolesia co daje 6050zł za wrak.
opłaca sie? brać auto czy kase do dom?
mlodzikz16
21-01-2011, 20:54
no ale przecież kase weźmiesz od ubezpieczalni i sprzedasz wrak..przynajmniej moi rodzice tak kiedyś mieli...tylko że auto skasował im drugi uczestnik zdarzenia....za auto dostali kase z ubezpiezalni i wrak sobie sprzedali....
mam opla astra 2, sedan, 2002, benzyna. 160000
rozwalony z mojej winy, szkoda całkowita.
ubezpieczalnia chce mi dać 5100zł, znaleźli też kolesia co daje 6050zł za wrak.
opłaca sie? brać auto czy kase do dom?
nie wiem kaj masz AC i jakie oni dokladnie maja warunki ale sprawa całki jest dosc prosta.
wartość pojazdu przed szkodą - wartość pojazdu po szkodzie = 5100zł w tym akurat przypadku + wrak który wystawili na auto online
Powinienes dostać kaske + oferte kupna pojazdu z której możesz skorzystać do określonego dnia.
wystaw osobno wrak na innych portalach, może ktoś da więcej niż 6050
Tylko tak jak mówię, AC jest ubezpieczeniem dobrowolnym i każde towarzystwo ma swoje warunki, u mnie dostałbyś dokładnie jak napisałem wyżej
Lars Ulrich
22-01-2011, 09:27
kurwa !!!!!!!! zapomniałem iść do ubezpieczalni... kurwa kurwa kurwa !! co teraz ?
teraz już kupa, polisa sie z automatu wznowiła więc idz na gibko i ją wypowiedź, powinienes zabulić grosze.
pamiętaj, że oc musisz mieć mimo tego, ze auto sobie stoi i nim nie jeździsz, bo dojebie cie ufg bodajrze i zabulisz kare. najlepiej sprzedaj auto albo wyrejestruj
Lars Ulrich
22-01-2011, 12:34
wszystko przez to że te chuje przenieśli siedzibę po raz 2 kurwa, byłem tam,pocałowałem klamkę i zapomniałem o tym całkiem, auto chcę sprzedać to nikt tego złoma nie chce, nie wiem jak to ogarnąć , a chce sprzedać za grosze dosłownie ...
ma ktos doblo cargo lub transit connect? jakies opinie poprosze?
kepistol85
22-01-2011, 13:53
ja mam doblo 1,3 multijet 2008 rok. Po miescie przy normalnej jezdzie pali 6 litrow. Na trasie udalo mi sie zejsc max do 4,9 jadac oszczednie. Jak narazie nie narzekam. Moze dlatego, ze naprawy byly do tej pory na gwarancji :hihi: Przez 2 lata 2 razy wymieniony zamek w tylnich drzwiach i akumulator.
Potrzebuję prawy przedni błotnik do lanosa sedana '98. Najlepiej w kolorze morskim? jakoś taki.. Niema ktoś na stanie?? Wiem że mogę szukać na szrocie ale lepiej dać zarobić kumplowi po szalu.
zna ktos jakies sprawdzone sklepy internetowe gdzie kupie nowe felgi stalowe w rozsadnej cenie ?
np opony.com kupował ktos tam cos?
nie wiem czy wiecie, ja nie wiedziałem więc podziele się linkiem: http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/krokodyle-sprawdza-kazde-auto,1586480 Krokodyle mogą kontrolować osobówki i karać jak policja :dead:
bardzo dobrze, wkońcu troszkę Nas kierowców dużych odciążą :) :P
ale tak szczerze Miro to przy ostatniej kontroli ITD rozmawiałem z krokodylem to będą bardziej zwracać uwagę na auta dostawcze, gdzie często gołym okiem widać że auto nie powinno jeździć, a dotychczas prawnie ich nie mogli zatrzymywać i karać....
o osobówki bym się nie martwił, od początku roku ani razu nie widziałem żeby krokodyle trzepali małe auto.
Podczas przeglądu wyszedł mi na jaw luz końcówki drążka kierowniczego z jednej strony. Ile może kosztować naprawienie tego? Polecacie jakiś warsztat? Opel Corsa C z 2002 roku.
podjedź se do Jacka na Giszowcu ul Karolinki 1 KWK Staszic robią tanio i dobrze
20 grudnia zakupiłem akumulator nowy, a dziś już padnięty..
podjedź se do Jacka na Giszowcu ul Karolinki 1 KWK Staszic robią tanio i dobrze
Dzięki za namiary, podjadę w tym tygodniu.
20 grudnia zakupiłem akumulator nowy, a dziś już padnięty..
polecam sprawdzic ładowanie alternator...
A ja gwarancje.
Miałem podobnie, w sprawnym aucie -sprzedali mi pierwotnie uszkodzony akumulator.
Jacek a gdzie kupowałeś ?
W dużej hurtowni, znanej, nie pamiętam nazwy koło plejady Sosnowiec.
Wymienią Ci gdziekolwiek byś nie kupował pokaż paragon i już.
kepistol85
25-01-2011, 14:55
Podjedz do elektryka zeby sprawdzil czy nie pobiera cos za duzo pradu jak auto jest wylaczone bo moze w tym problem
Renualt Clio
-1996r
-1.4 benz.
-centralny zamek
-elektryczne szyby
-do poprawek lakierniczycz ale nie KONIECZNIE
Cena 1600zł
Krist VB
25-01-2011, 16:10
Polonez Atu '97r 1,6 79tys przebiegu (powaga)
Sprawny, wsiadać i jechać. Wymieniony pasek rozrządu, hamulce przód, pompka paliwa w zeszłym roku, rozrusznik i żarówka.
przegląd z pół roku, OC kończy sie w lutym.
Benzyna bez wspomagania, do poprawek blacharskich (rdza)
Za tałka pójdzie.
Czy ma ktoś namiary na DOBREGO i niedrogiego lakiernika samochodowego ?
Orientuje się ktoś czy odcinek autostrady A1 od Gliwic do Łazisk Górnych jest płatny?
vBulletin Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.