View Full Version : 11 września 2001
Cała prawda o 11 września 2001 ?? :szok::szok::szok:
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 1/9
http://pl.youtube.com/watch?v=Si178q5zxxE
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 2/9
http://pl.youtube.com/watch?v=EDUPr_WXJKc
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 3/9
http://pl.youtube.com/watch?v=ECyKczhcZSI
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 4/9
http://pl.youtube.com/watch?v=lrg6uvgj3U8
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 5/9
http://pl.youtube.com/watch?v=3uU3ulw-3tU
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 6/9
http://pl.youtube.com/watch?v=rO_7W21hWQU
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 7/9
http://pl.youtube.com/watch?v=DxQHQ70TV6k
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 8/9
http://pl.youtube.com/watch?v=qXDW4zYzVlw
11 Września - Niewygodne Fakty Lektor PL cz. 9/9
http://pl.youtube.com/watch?v=D5tzSoccUmU
chwytejcie tyn sam film ale w 1 kąsku, bardziej poręcznie
http://video.google.pl/videoplay?docid=1364247616051038290
P.S jeśli mi wiadomo to kiedyś już łon był w tym temacie na starym forum
Stary temat ale film wpłynął na moje podejście do USA i przynajmniej wiem dlaczego Bin Laden nie był i nie zostanie złapany. Takiego scenariusza amerykańskiego rządu nawet Spilberg może pozazdrościć.
Jeżeli ten film byłby zgodny z prawdą, to była by wielka afera na cały świat, a jest cisza. Lecz moim zdaniem coś w tym wszystkim jest...
A jak doszedłeś do tego, że te filmy są prawdą?
nie moją broszką jest osądzać czy faktycznie zamachy byly, czy to upozorowany atak, faktem jest, że zginęły tam tysiące ludzi (i to jest największa katastrofa), nie ważne czy zabitych przez rząd czy terrorystów.
Jeżeli ten film byłby zgodny z prawdą, to była by wielka afera na cały świat, a jest cisza. Lecz moim zdaniem coś w tym wszystkim jest...
A według Ciebie przynajmniej jeden wątek nie jest tam podejrzany? Najbardziej szokujące są nagrania detonującego WTC. Uderzony "samolot" w Pentagon, skradzione kilkaset miliardów dolarów z kasy, które znajdowała się w budynku czy utracone nagrania gdzie "samolot" całkowicie płonie i znika z powodu jakiś tam związków chemicznych w bodajże 12 minut. USA to najbardziej popierdolony kraj na świecie a nasz zaraz po nim, bo się pucuje do Buszów, którzy sobie wybierają gdzie powstanie tarcza antyrakietowa, ilu potrzeba żołnierzy do Iraku, Czeczenii, Afganistanu i chuj wie gdzie jeszcze. W nagrodę nasz kraj jest wymieniany w ustach Busha jako sojusznik i dostajemy za to używane F-16, czołgi i Magnumy. Ogólnie trochę mnie poniosło, ale takie właśnie są Stany Zjednoczone. Najbardziej jebnięty kraj jaki kiedykolwiek widział obecny świat. A założę się, że gdyby była wojna Polska-Niemcy to USA by nie pomogło nam, bo pewnie nie będzie się mieszać w sprawy swoich sojuszników. Szkoda mówić ale trzymając się tematu to największa ściema wszech czasów jaką ujrzał świat. Szkoda, że głośno o tym się nie mówi.
to tego typu nieprawdopodobnych akcji mozna dodac
2-krotne odpuszczenie dr.mengele przez izraelski mossad
takie opowiesci jak kilkaset milionow dolarów ze skarbca WTC, czy ubezpieczenie na ogromna sumę WTC na tydzien przed atakami to można miedzy ksiazki wlozyc razem z innymi tego typu prawdziwymi lub i nie opowiesciami
niepodważany jest jeden fakt - nie ma takiej opcji zeby dwie tak potężne konstrukcje zawaliły się w pył, w 10 sekund z powodu małego pożaru na jednym z najwyższych pięter. Powie Wam to każdy budowniczny, nie ma takiej poprostu możliwości i tyle. Prawdopodobieństwo, że na skutek pożaru obydwa budynki runeły w dół pod idealnym kątem 90 stopni i został z nich tylko gruz wynosi 1:324623426234572456
nie ma takiej opcji zeby dwie tak potężne konstrukcje zawaliły się w pył, w 10 sekund z powodu małego pożaru na jednym z najwyższych pięter. Powie Wam to każdy budowniczny, nie ma takiej poprostu możliwości i tyle. Prawdopodobieństwo, że na skutek pożaru obydwa budynki runeły w dół pod idealnym kątem 90 stopni i został z nich tylko gruz wynosi 1:324623426234572456
To zastanówcie się: Czy nie łatwiej byłoby Amerykanom (jeśli to niby oni upozorowali te ataki) podłożyc bomby i rozwalili by WTC bez problemu. Po co się tak kłopotali? Skoro w Pentagon walnęły rakiety to gdzie są ci ludzie z samolotu?
BRANIK_GT
23-02-2008, 19:35
Może o tym nie wiecie ale wieże WTC były budowane tak by przetrwać uderzenie dużego samolotu w konstrukcje budynku gdyż pod koniec lat 40tych amerykański samolot wojskowy podczas mgły wrąbał w Empire State co prawda wtedy 3 piętra poszły z dymem i zgineło pare osób ale budynek w 3 miechy odbudowano! To był po za wiatrem drugi aspekt budowania WTC pod względem bezpieczeństwa!
BRANIK_GT
23-02-2008, 19:35
A samolot co miał uderzyć w pentagon zestrzeliły dwa F15 nad morzem
To zastanówcie się: Czy nie łatwiej byłoby Amerykanom (jeśli to niby oni upozorowali te ataki) podłożyc bomby i rozwalili by WTC bez problemu. Po co się tak kłopotali? Skoro w Pentagon walnęły rakiety to gdzie są ci ludzie z samolotu?
są miliony spraw i czynników o których nie mamy pojęcia, dlatego pisanie "dlaczego.." mija się z celem
wyszło jak wyszło, wątpie, że kiedykolwiek dowiemy się prawdy, w tym co się stało ktoś miał swój cel - nawet nie wiemy czy go osiągnął
można się tylko domyślać..
Tevez nie. Scenariusz z porwanymi samolotami pierwsza klasa, ale zsypanie się dwóch budynków WTC jak domino to już efekty specjalne w psychice człowieka. Sami konstruktorzy w filmie gadali, że specjalnie są umocnione budynki nawet gdyby miał Dżabmo-Dżet w to miał zajebać w ogromną prędkością (potem "nagle" zmienili zdania, że to możliwe). Bajka, bajka i jeszcze raz bajka i żal tych policjantów, strażaków i ochotników co ratowali ludzi w budynku, gdzie zostali później przez swoich zasypani tonami betonu. Ten film "Lot 93" też mnie zastanawia czy nakręcili go jako "kamuflaż". Ogólnie ten temat ma tyle sekretów, że pewnie to jedna setna tego całego burdelu co kryje amerykański rząd. Bush swoją "mądrością" przebił nawet aferę "Watergate" i jest uznawany za najgorszego prezydenta USA wszech czasów.
dobra, my całujemy tylki usa, jak lat temu zsrr.
polska jest jak DZIWKA i tyle!!!
tylkio zo z tego całowania mamy?
wizy maja dostać min, słowacy, a my???
kurwa dajcie spokój!!!
do tego ta serbia i kosowo;/
ponoc sam kaczor jest przeciwko uznania niepodległosci kosowa.
ja mam wrazenie ze usa i inne cipy chca grac na nosie Rosji;/
Yaro
A ty jesteś oczywiście specem od budownictwa, lotnictwa, fizyki, stosunków międzynarodowych, wiesz co myśli Bush. Zastanówcie się: Ile osób musiałoby byc w to zamieszanych? Do dzisiaj nikt nie sypnął? Czy rozegranie czegoś takiego jest warte korzyści? Czy nie dałoby się tego zrobic łatwiejszą drogą?
Dlaczego nie wierzysz w nic co mówi tv, ale jak jakiś nie wiadomo jaki koleś gada rzeczy wymyślone przez jego samego to wierzysz w każde jego słowo i jesteś w stanie walczyc o to jak lew?
Zresztą nie będę się tu już wypowiadał i dyskutował, bo zauważyłem, że każdy argument można zbic czymś zupełnie wymyślonym i nieprawdopodobnym, więc to nie ma sensu.
wizy maja dostać min, słowacy, a my???
Warunki tego, żeby jeździc bez wiz są jasno określone. Nikt za darmo tego nie dostaje. Po prostu przez to, że wschodnia Polska dalej uważa USA jako raj na ziemi i składa mnóstwo podan tracimy szansę. Słowacja czy Czechy spełnia warunki USA (z tego co pamiętam to góra 10% podan może byc odrzuconych), więc mają ruch bezwizowy.
Dlaczego nie wierzysz w nic co mówi tv
Jak ty ślepo wierzysz we wszystko co powiedzą w tv to gratuluje :zabki:
Yaro
A ty jesteś oczywiście specem od budownictwa, lotnictwa, fizyki, stosunków międzynarodowych, wiesz co myśli Bush. Zastanówcie się: Ile osób musiałoby byc w to zamieszanych? Do dzisiaj nikt nie sypnął? Czy rozegranie czegoś takiego jest warte korzyści? Czy nie dałoby się tego zrobic łatwiejszą drogą?
Dlaczego nie wierzysz w nic co mówi tv, ale jak jakiś nie wiadomo jaki koleś gada rzeczy wymyślone przez jego samego to wierzysz w każde jego słowo i jesteś w stanie walczyc o to jak lew?
Zresztą nie będę się tu już wypowiadał i dyskutował, bo zauważyłem, że każdy argument można zbic czymś zupełnie wymyślonym i nieprawdopodobnym, więc to nie ma sensu.
Warunki tego, żeby jeździc bez wiz są jasno określone. Nikt za darmo tego nie dostaje. Po prostu przez to, że wschodnia Polska dalej uważa USA jako raj na ziemi i składa mnóstwo podan tracimy szansę. Słowacja czy Czechy spełnia warunki USA (z tego co pamiętam to góra 10% podan może byc odrzuconych), więc mają ruch bezwizowy.
nie zgrywaj mądrali, bo nie masz pojęcia jaką siłę rażenia mają ludzie o których publicznie głośnio się nie mówi
specjalistą nie jestem, ale w takim czymś mogło by zorganizować bezpośrednio kilka-kilkanaście osób (pośrednio oczywiście troche więcej)
jak pokusisz się o podważenie tego co mówię, to idź do Empiku i kup ostatnią książkę Litwinienki i Felsztinskiego, to dowiesz się ile warte jest życie przeciętnego obywatela dla ludzi z FSB i innych tego typu tworów
zdecydowana większość "czeczeńskich" zamachów, które miały miejsce w Rosji w latach 90, a przypisane były Czeczenom zorganizowało FSB, Litwinienko z palca tego nie wyssał, sam fakt, że zginął zaraz po tym jak zabrał się do pisania książki potwierdza wiarygodność tego byłego pracownika KGB i FSB
nie twierdzę, że CIA stoi za 9/11
ale przez pryzmat WIELU historycznych przypadków, gdzie za sprawą tajnych służb giną obywatele tego samego kraju, co ma na celu przypisanie aktów terroru stronie trzeciej...nie można wykluczyć tego, że CIA maczało palce w 9/11
Myśle , że takie gdybanie niema sensu..?? Równie dobrze można zadać pytanie dlaczego Taliby nie podłożyli bomb??
Ja przed obejrzeniem tego filmu byłem przekonany że to Taliby stoją za zamachami... po obejrzeniu filmu jestem w szoku :szok: Jest wokół 11 września tyle niewyjaśnionych zagadek?? Zastanawia mnie że ogromne wieże WTC gdzie rozbiły się samoloty zawaliły się w ciągu godziny natomiast Pentagon gdzie podobno również 'rozbił się samolt' , uległ stosunkowo niewielkim zniszczenią... Nieprawdopodobne że nieodnaleziono czarnych skrzynek , natomiast znaleziono paszport Taliba który sterował samolotem...
Ja jestem skłonny zgodzić się z Donem. Być może prawdopodobnie nigdy sie nie dowiemy jak było naprawde i kto ma na sumieniu śmierć tysięcy niewinnych ludzi...Warto się zastanowić kto na tym skorzystał?? Osama nie przyznał się do ataków na WTC. Talibą i Afganistanowi to się nieopłacało...Natomiast Bush dzięki 'atakom terrorystycznym' miał pretekst aby zaatakować Afganistan i Irak (w którym znajdują się złoża ropy).
nie zgrywaj mądrali, bo nie masz pojęcia jaką siłę rażenia mają ludzie o których publicznie głośnio się nie mówi
specjalistą nie jestem, ale w takim czymś mogło by zorganizować bezpośrednio kilka-kilkanaście osób (pośrednio oczywiście troche więcej)
jak pokusisz się o podważenie tego co mówię, to idź do Empiku i kup ostatnią książkę Litwinienki i Felsztinskiego, to dowiesz się ile warte jest życie przeciętnego obywatela dla ludzi z FSB i innych tego typu tworów
zdecydowana większość "czeczeńskich" zamachów, które miały miejsce w Rosji w latach 90, a przypisane były Czeczenom zorganizowało FSB, Litwinienko z palca tego nie wyssał, sam fakt, że zginął zaraz po tym jak zabrał się do pisania książki potwierdza wiarygodność tego byłego pracownika KGB i FSB
ale przez pryzmat WIELU historycznych przypadków, gdzie za sprawą tajnych służb giną obywatele tego samego kraju, co ma na celu przypisanie aktów terroru stronie trzeciej...nie można wykluczyć tego, że CIA maczało palce w 9/11
Dla osób które są u władzy życie przeciętnego obywatela nic nie znaczy...Tacy ludzie dla władzy i pieniędzy zrobią wszystko.
A co powiecie na to ??? :szok:
http://video.google.pl/videoplay?docid=6195365240783031758&q=zatoka+%C5%9Bwi%C5%84&total=1&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
okazuje się że ameryka finansowała nazistowskie niemcy podczas II wojny światowej...
Dokładnie. Nikt nie wie Co się tak naprawdę stało, ja też nie. Dlatego nie oskarżam wielu ludzi o coś takiego.
Właśnie o tych pośrednich mi chodzi. Ilu musiałoby byc zamieszanych? Zależy od wersji wydarzen jaką rozważamy, w każdym razie dużo.
Czy uważasz, że ci wszyscy super cwani agenci, którzy potrafią porwac samolot, rozbic go, zestrzelic, podłożyc ładunki wybuchowe pod największe budynki świata i zorganizowac taką operację dałoby się rozpracowac przez pierwszego lepszego kolesia?
Nie mówie, że Amerykanie są święci. Nie podoba mi się strasznie to co robią dzisiaj np. z Serbią, Irakiem itp. Ale w to, że sami rozwalili WTC nie wierze.
Wierzyć medią które często są tylko narzędziem w ręku polityków??
http://video.google.pl/videoplay?docid=3380300119978616916&q=media+manipulacja&total=11&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
Nie mówie, że Amerykanie są święci. Nie podoba mi się strasznie to co robią dzisiaj np. z Serbią, Irakiem itp. Ale w to, że sami rozwalili WTC nie wierze
Hitler również spalił niemiecki parlament obwiniając oto komunistów...Jeżeli ktoś na 11 września skorzystał to Ameryka(tzn. ludzie znajdujący się u władzy) dziś czerpią zyski z ropy w Iraku...który zresztą zaatakowano pod pretekstem znajdującej się tam broni nuklearnej , której nie znaleziono do dzisiaj...
Warto się zastanowić kto na tym skorzystał??
i to jest najbardziej istotne zdanie w całej dyskusji, jak ktoś ma jakieś wątpliwośći (a jest osobą rozumną) to niech się dobrze zastanowi, KTO TAK NAPRAWDĘ SKORZYSTAŁ NA ATAKU NA WTC I JEGO NASTĘPSTWACH.
Uwielbiam te tematy - polecam Wam stronę : http://prawda2.info/prawda/
jest tam parę ciekawych filmików na różne tematy - może znajdziecie coś dla siebie...
polecam ten : http://video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947
I wszystko jasne. Tevez nie jestem znawcą więc nie znam się ale na ludzki rozum wystarczy podać przykład jednego budynku. Pokazali kilkanaście potężnych konstrukcji, które za chuja nie ugięły się a tu nagle dwie wieże? Dwa giganty, które runęły "elegancko wymierzone"? Nie wciskaj mi kitu, że nie wierzysz w przynajmniej jeden zastanawiający argument, który podjął autor tego materiału. Ludzi opłakują i wyzywają arabów od skurwysynów a nie są świadomi, że mogli ich pozabijać swoi. Kłócić się możemy, ale ja się nie ugnę i będę cały czas twierdzić, że za tym wszystkim stoi USA. Najśmieszniejsze jest dla mnie (dosłownie) to, że USA potrafi wszystkich znaleźć i pozabijać (nawet Hussajna) ale nie potrafią Bin Ladena? Był wyjątek niepowodzenia obalenia Fidela Castro ale sprawa Bin Ladena to coś zupełnie innego. Ta sprawa ma coś więcej niż zwykłe poszukiwanie terrorysty, którego najnowocześniejszy kraj świata nie potrafi namierzyć...
http://911research.wtc7.net/pentagon/evidence/photos/rotor.html
http://911research.wtc7.net/pentagon/evidence/photos/parts.html
http://911research.wtc7.net/pentagon/evidence/photos/compressor.html
Pewnie podrzucili.
http://pl.youtube.com/watch?v=--_RGM4Abv8 Jak wygląda zderzenie samolotu rozpędzonego do 800 km/h ze ścianą
Główny architekt ataku terrorystycznego na USA 11 września 2001 r. Chalid Szejk Mohammed, i jego czterej wspólnicy zawiadomili, że chcą przyznać się do winy. Terroryści poinformowali o tym sędziego ze specjalnego wojskowego trybunału w amerykańskiej bazie Guantanamo na Kubie, gdzie wszyscy czterej są przetrzymywani w oczekiwaniu na proces.
Oskarżeni w tej sprawie postanowili, że chcą wycofać wszystkie wnioski przedprocesowe i przyznać się do winy.
Oskarżeni w tej sprawie postanowili, że chcą wycofać wszystkie wnioski przedprocesowe i przyznać się do winy - powiedział sędzia, pułkownik Stephen Henley.
Poza Mohammedem pozostali oskarżeni to: Ali Abd al-Aziz Ali, Ramzi bin al-Shibh, Mustafa al-Hawsawi i Walid bin Attash. Wszystkim grozi kara śmierci.
Informując o zamiarze przyznania się oskarżonych do winy, organizacja obrony praw człowieka Human Rights Watch oświadczyła, że byli oni torturowani w śledztwie, m.in. w tajnych więzieniach CIA poza granicami USA.
Human Rights przypomina, że według przepisów określających procedury trybunałów wojskowych sędzia nie może zaakceptować przyznania się do winy, jeżeli nie ustali, iż nastąpiło to dobrowolnie, a nie pod przymusem.
Myślałem, że jak zostanie wybrany nowy prezydent, to nie będą dalej ludziom kitów wciskać. Przynajmniej nie wspomnieli o fikcji, jaką jest Osama Bin Laden. 7 lat od największej ściemy świata i dalej cisza o tym. Szkoda, że o tym głośno się nie mówi.
BRANIK_GT
20-01-2009, 17:43
http://pl.youtube.com/watch?v=kv4s3fn8jDc
Filmik o przebiegu ataku na WTC jakich setki jednak 2:48sek mrozi krew w żyłach
zatakowania państw opływających ropą (czyt. Irak, Afganistan...)
To mocno kontrowersyjna teza, że Afganistan ,,opływa ropą".
napewno oplywa makiem ; )
wiec potem moga widziec tam rope
ja wierzę,że ataki na WTC były przeprowadzone przez tajne służby USA. Ameryka potrzebowała pretekstu do zatakowania państw opływających ropą (czyt. Irak, Afganistan...) Pod pozorem walki z terrorem położyli łapę na rynku paliwowym.
W tym momencie USA ma pod całkowitą kontrolą rynek paliw.
Na pewno pamiętacię te wysokie ceny z wiosny i lata tego roku. Dlaczego tak było?? Dlaczego baryłka ropy była tak droga??
Bo lobby paliwowe w Ameryce kiedy dowiedziało się że Chiny robią niebotyczne zapasy ropy, specjalnie wywindowało ceny do góry kilkunastokrotnie, robiono wirtualne zamówienie byle tylko podbić cenę Chinczykom. Chińczycy w penym momenciepowiedzieli pas bo mieli już pełen zapas i ceny znowu spadły do zwykłego poziomu.
To jest pewne dla mnie. George Bush dzisiaj odszedł jako prezydent z największą tajemnicą świata.
Bartek84
20-01-2009, 20:11
ja wierzę,że ataki na WTC były przeprowadzone przez tajne służby USA.
Możesz podzielić się swoimi przypuszczeniami co do samego planowania i wykonania ataku przez tajne służby?? Jak wg ciebie to wyglądało?? Bo mnie ciężko jest uwierzyć że poradziliby sobie z tyloma okolicznościami naraz. Przekonaj mnie :)
Bartek84
20-01-2009, 20:22
Za długie do mie.
Wolałbym żebyś mi je tu przybliżył.
Yaro a czy myślisz ,że Obama będzie inny??
on juz jest inny :cham: :hihi:
Jaworzno
20-01-2009, 23:38
Ale mnie wkurwiaja ludzie jak sie przypalaja na obame. To taki ladny czarny sexiboy, ktory ladnie ubiera kazde slowo. Ale barany nie widza ze nie zmieni sie doslownie nic w tej pojebanej demokracji, nie wazne kto by rzadzil. Chuj w dupe tym ktorzy sie nim zachwycaja.
bartek poswiec chwilke i zobacz sobie ten filmik ( tych czesci pare juz chyba jest ), warto
bart_wnc
21-01-2009, 12:43
na filmiku jest przedstawione wiele faktow ktore zaprzeczaja przypadkowemy atakowi terrorystow.
Np. jak Boeing wdupil sie w Pentagon to czemu zostawił dure tak malych rozmiarow, ze nie ma spadow po skrzydlach, ze latarnie ktore stoja przed pentagonem nie sa uszkodzone, czemu nie ma sladow po silnikach ktore sa robione z jakiegos tam stopu ktory potrzebuje bardzo wysokiej temperatury zeby sie stopic a takowej po wybuchu nie bylo, ze FBI czy jakis inny shit od razu po katastrofie zabral z tankszteli kasety z kamer no i ze w pentagonie slyszeli pare wybuchow.
Albo ze jak samolot wlatuje podajrze w polnocna wierze to uderzenie poprzedza wybuch, uwazaja ze jest to jakas rakieta odpalona z samolotu. A w samym momencie zawalania sie zarowno pierwszej jak i drugiej wierzy towarzysza wybuchy nizszych pieter. No i czemu zawalily sie one w taki sposob jak sa przeprowadzane fachowe wyburzenia budynkow ?? Ze nie przewrocily sie na bok tylko zlozyly sie jak harmonijka ?? Moze to dlatego ze pod wierzami byl skarbiec ze zlotem i znalezli w zgliszczach ciearowke wypakowana zlotem ?? kto wie ??
Jezeli stal za tym Bush ja bym go powiesil !!
P.S. a film na prawde warto obejrzec
Tak, budynek wykonany ze stali, która się topi w takich warunkach miał się przewrócić na bok :D. To właśnie po jakiejś mocnej rakiecie mógłby się tak przewrócić.
Cały ten filmik jest zrobiony jakimś niby mądrym językiem, wszyscy zgrywają profesorów i wciskają wam konkretne kity, bo się na tym nie znacie.
Zapomniałeś jeszcze dodać wspaniałej historii o swobodnym spadaniu.
Czy nie kaliło by się im bardziej wbić ten samolot w Pentagon zamiast jakieś rakiety montować? Przecież z tym porwanym samolotem i ludźmi z niego coś trzeba było zrobić. W takim spisku musiałoby brać udział co najmniej z tysiąc ludzi, a kilku z nich musiałoby poświęcić życie.
A widzisz tu chociaż jedno zdanie na temat wojny? Po prostu Amerykanie to wykorzystali i wbili się w te kraje.
Podaj mi dane według których ten budynek miał wytrzymać temperature jaka działała w na części stalowe.
Bo z tego co widziałem to budynek uderzenia samolotu wytrzymał (chociaż na tych naukowych filmach mówią inaczej).
bart_wnc
21-01-2009, 13:49
to czemu niby sie tak latwo awalil ?? stal ktora nie byla rozgrzana na nizsych pietrach powinna dawac jakis opor a wcale tak nie bylo ...
Jakby na ciebie spadło pół najwyższego budynku świata, nawet z kilku metrów też byś nie dawał oporu, a co dopiero na niższch piętrach jak to wszystko nabrało pędu.
bart_wnc
21-01-2009, 14:57
po pierwsze to nie bylo pol tylko 1/3, a po grugie stal jest duzo bardziej wytzymala od ciala ludzkiego, a opor musiala jakis dawac przynajmniej zniemic troche kierunek spadania a tu huj, wszystko zapadlo sie pieknie i zgrabnie jak w zaplanowanych wyburzeniach :/
BRANIK_GT
21-01-2009, 16:39
Może o tym nie wiecie ale wieże WTC były budowane tak by przetrwać uderzenie dużego samolotu w konstrukcje budynku gdyż pod koniec lat 40tych amerykański samolot wojskowy podczas mgły wrąbał w Empire State co prawda wtedy 3 piętra poszły z dymem i zgineło pare osób ale budynek w 3 miechy odbudowano! To był po za wiatrem drugi aspekt budowania WTC pod względem bezpieczeństwa!
O ile WTC który pierwszy sie zawalił można uznać za prawdopodobny to zawalenie sie drugiej wieży jest po prostu niezrozumiałe,
http://img294.imageshack.us/img294/7113/pentagonplanewb7.jpg (http://imageshack.us)
http://img294.imageshack.us/img294/pentagonplanewb7.jpg/1/w1438.png (http://g.imageshack.us/img294/pentagonplanewb7.jpg/1/)
2 największe argumenty przeciw oficjalnej wersji
Zawalenie sie pierwszej wiezy mogło kurewsko nadwuręzyc wytrzymałość drugiej.
Jestem daleki od stwierdzania faktu jak było naprawde.
Prawda jest taka, ze sie tego nie dowiemy chyba nigdy.
A jesli ktoś pisze, ze jest pewny, ze było tak a nie inaczej to mnie to smieszy. Na jakiej podstawie tak rozumuje ten ktos ? Na podstawie jakegos filmu ? Filmy mozna krecic mniej lub bardziej obiektywnie, dowody mozna fabrykowac jak sie chce.
I nie zgrywajcie tu ekspertów, robią to już Ci ktorzy sie chcą administracji Busha dobrac do dupy. Kazdą tragedie moze wykorzystac do swoich celów. I mogą to zrobic obie strony.
A nakrecic film na ktorym pare osob gada mądre słowa nie jest trudno.
A jesli ktoś pisze, ze jest pewny, ze było tak a nie inaczej to mnie to smieszy. Na jakiej podstawie tak rozumuje ten ktos ?
dokładnie...też mnie rozśmiesza jak ktoś przeczyta jedna książke czy oglądnie krótki filmik nieraz na bardzo złożony temat i twierdzi że jest tak albo tak na 100%
http://www.youtube.com/watch?v=ORWeABzN8TQ
bart_wnc
21-01-2009, 17:33
http://pl.youtube.com/watch?v=0KYSp_wRfMI&feature=related
i niby ta konstrukcja byla bardziej wytrzymala od WTC ze zrobila jakis opor ??
WTC było troche wyzsze jednak :)
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i nie wiem jak sie ma to, gdzie przypierdoliły samoloty, ile bylo w nich paliwa, jaka była temperatura podczas wybuchu itd do tego czy i jak powinny zawalic sie obie wieze.
Podejrzewam ze nikt z nas nie wie :) Ty, Bart tym bardziej :cham:
Ale ludzie lubią wszelkiego rodzaju teorie spiskowe. Gdyby nie to, nie sprzedawałby sie Fakt a PiS nie miałby elektoratu :cham:
http://pl.youtube.com/watch?v=0KYSp_wRfMI&feature=related
i niby ta konstrukcja byla bardziej wytrzymala od WTC ze zrobila jakis opor ??
I według ciebie nie ma żadnej różnicy w wielkości tych budynków? Poza tym podaj jakieś dane, liczby a nie tylko to, że nie powinno się to tak zawalić.
Ja dalej nie kumam po co niby byłaby ta cała szopka? Czy nie łatwiej byłoby im po prostu wbić te samoloty w ten budynek? Nawet jakby się nie kipło to i tak cel by osiągneli.
A co z czwartym samolotem? Przecież spadł, po co mieliby go porywać?
Ja nie mam 100% pewności, że to nie był żaden spisek, ale byłoby to dla mnie bardzo dziwne, bo sam bym lepszy zaplanował. Ci którzy to zrobili musieliby być niezłymi mułami, żeby popełnić tyle błędów, które się im zarzuca. Poza tym można to było zrobić 100 razy prościej, a wyszłoby na to samo.
Bobul_a.c.e_LiGota
21-01-2009, 18:00
Ci którzy to zrobili musieliby być niezłymi mułami, żeby popełnić tyle błędów, które się im zarzuca. Poza tym można to było zrobić 100 razy prościej, a wyszłoby na to samo.
Bush jest był i będzie idiotą i mułem :) :czytaj:
I według ciebie nie ma żadnej różnicy w wielkości tych budynków? Poza tym podaj jakieś dane, liczby a nie tylko to, że nie powinno się to tak zawalić.
Ja dalej nie kumam po co niby byłaby ta cała szopka? Czy nie łatwiej byłoby im po prostu wbić te samoloty w ten budynek? Nawet jakby się nie kipło to i tak cel by osiągneli.
A co z czwartym samolotem? Przecież spadł, po co mieliby go porywać?
Ja nie mam 100% pewności, że to nie był żaden spisek, ale byłoby to dla mnie bardzo dziwne, bo sam bym lepszy zaplanował. Ci którzy to zrobili musieliby być niezłymi mułami, żeby popełnić tyle błędów, które się im zarzuca. Poza tym można to było zrobić 100 razy prościej, a wyszłoby na to samo.
Według filmu "Lot 93" terroryści chcieli lecieć do Waszyngtonu, jednak pasażerowie zaczęli z nimi walczyć, pilot (terrorysta) stracił panowanie i rozbili się w lesie.
nie wiem, czy wiecie, ale w Empire State Building tez wpierdolił się kiedyś samolot, i co? mimo ze starszy, gorzej zbudowany itp itd - stoi i nic mu się nie stało.
nie jestem przychylny opcji, że to rząd powybijał tych ludzi, bo chyba nikt nie jest taki popierdolony. jakby to wyszło na jaw, to przecież byy ich ludzie rozszarpali zywcem. za cene czego? ropy? nie warto...
natomiast teza, ze to terrorysci itp tez ma zbyt wiele luk.
nigdy nie poznamy prawdy;)
Lars Ulrich
21-01-2009, 18:53
Bush jest był i będzie idiotą i mułem :) :czytaj:dlaczego ?
broda1981
21-01-2009, 18:57
Mnie nawet ten film przekonuje
bobul chce zablysnac ;p
ps. w empire uderzyl bodaj bombowiec.
a on byl napewno mniejszni niz jumbo jet
a i paliwo z jumbojeta zadzialalo jak napalm. Chociaz cala budowla musiala byc z zalozenia budowania z ognio odpornych ( w miare ) materialow
z drugiej strony takie budynki sa projektowane aby sie zaawalic idealnie ; )
chociaz moim zdaniem predzej by dol kajs zjechal na bok.
nie sadze aby uderzenie gdzies w 1/3 budynku mogl tak oslabic konstrukcje ze by poszlo tak pieknie
Kattowitz
21-01-2009, 21:22
nie wiem, czy wiecie, ale w Empire State Building tez wpierdolił się kiedyś samolot, i co? mimo ze starszy, gorzej zbudowany itp itd - stoi i nic mu się nie stało.
nie jestem przychylny opcji, że to rząd powybijał tych ludzi, bo chyba nikt nie jest taki popierdolony. jakby to wyszło na jaw, to przecież byy ich ludzie rozszarpali zywcem. za cene czego? ropy? nie warto...
natomiast teza, ze to terrorysci itp tez ma zbyt wiele luk.
nigdy nie poznamy prawdy;)
powaznie tak myslisz ? a wg ciebie Niemcy rozpoczely II wojne swiatowa zeby podbic nowe ziemie dla aryjskiej rasy ? heh KASA zawsze miala wieksza wartosc niz ludzkie zycie, i to nie od ostatnich stu lat,tylko od zarania dziejow, kiedys ludzie sie zabijali za dukaty teraz za dolary
Bush jest był i będzie idiotą i mułem :) :czytaj:
i to wlasnie zapewnie on osobiscie podlozyl ladunki pod WTC, prawda?
mnie te filmiki nie przekonaly specjalnie, nie widzialem tez niezbitych dowodow na potwierdzenie spisku, wiec trzymam sie oficjalnej wersji. moze obecny prezio tego balaganu zawezmie sie za jakies sledztwo (juz to widze...)
mnie najbardziej przekonala teoria pokazana w 9 odcinku 10 serii South Parku. moim zdaniem dosc ladnie sie z tymi wszystkimi konspiracjami rozprawili
Bartek84
21-01-2009, 21:53
Mi głównie chodziło o to kto pilotował samolotem jeśli to był spisek. Arabusy? Jeśli tak tzn że byli podstawieni przez rząd USA? To są oszołomy to mogli to zrobić ale czy udałoby się to utrzymać w tajemnicy? 18 ich było w sumie.
Jeśli nie araby to kto pilotował? Zwykli piloci?
A co do rakiety rakiety w WTC to po co ona, skoro i tak samolot w nią wpierdolił?? Dla pewności? To kilkadziesiąt ton rozpędzonej stali nie starczy?
Czemu Alkaida sie przyznała do ataków?? Co na tym zyskała?
Jeśli nie samolot uderzył w pentagon, a tamten drugi się nie rozbił to gdzie się podziali pasażerowie??
Jak dla mnie to za dużo tu niedociągnięć. Łatwiej jest porwać samolot niż kogoś w to wrobić. Jak dla mnie to za dużo się naoglądaliście amerykańskich filmów o spiskach :P
Ciągle mnie wasze argumenty nie przekonują.
Według filmu, Pilotowali zwykli piloci a araby wykorzystali bombe, i przejeli sterowanie samolotem.
ale nie bardzo mi się wierzyć w to chce :x
Jeśli nie samolot uderzył w pentagon, a tamten drugi się nie rozbił to gdzie się podziali pasażerowie??
ja pierdole, to akurat najmniejszy problem co się z nimi stało. co to za sztuka sprawić żeby znikło 300 ludzi, mając nie ograniczone środki i cały kraj pod sobą ?
ja tam nadal nie mam zdania, choć napewno zbyt wiele wątpliwości jest w tej sprawie żeby mogli sami Arabowie to zrobić bez niczyjej pomocy
prawda jest taka, że gdyby rząd USA chciał raz na zawsze rozwiać wątpliwości to by to zrobił ! ja pierdole, mamy kurwa XXI wiek...każdy z nas ma cały świat w swoim komputerze i może sprawdzić w każdej chwili np. na Google Maps co sąsiad trzyma w ogródku. to sobie pomyślcie jaką technologię mają wojskowi, jeżeli my cywile już mamy dostęp do takich rzeczy...i co ? nie potrafią pokazać ludziom, jak było naprawdę ?
pamiętacie afere Kaczmarka w Polsce ? jak PiS i CBA pokazywali na konferencji jak Kaczmarek jechał przez miasto ? przejechał przez całą Warszawę a Oni znali jego każdy krok, wszędzie go mieli na miejskich kamerach...aż po windę w Marioccie wiedzieli w każdej chwili gdzie jest i co robi...więc kurwa nie wmawiajcie mi, że pod najbardziej strzeżonym budynkiem świata jakim jest Pentagon nie było żadnej konkretnej kamery która by pokazała światu jak ten samolot się wpierdala w niego ! jeśli ktoś wierzy, że nie ma w całym Waszyngtonie nagrania które wyraźnie pokazuje co rąbneło w Pentagon to jest idiotą. rozumiem, w Senegalu...ale kurwa nie w USA gdzie kamery są na każdym kroku.
smutna prawda jest taka, że 90 % ludności myśli tak jak powiedzą w mediach.
i tylko mi nie mówcie, że jest nagranie z tym samolotem...bo to co jest opublikowane to wygląda jakby było nagrane Nokią 3310
Kattowitz
22-01-2009, 14:35
Moze mi ktos udownodnic ze Amerykanie byli na ksiezycu ? bo nie daje mi to spokoju :)
Bartek84
22-01-2009, 16:38
ja pierdole, to akurat najmniejszy problem co się z nimi stało. co to za sztuka sprawić żeby znikło 300 ludzi, mając nie ograniczone środki i cały kraj pod sobą ?
a teraz zimny/ciepły prysznic i kilka ćwiczeń :zabki:
Chodzi mi o to że ciężko by było taką tajemnice utrzymać bo potrzeba by było kilkudziesięciu czy kilkuset ludzi którzy nie zdradziliby tej tajemnicy ani pod wpływem kłótni, załamania czy wyrzutów sumienia. Skoro jednak mamy wersję o spisku to może komuś zmiękło serducho i coś szepnął na ucho.
Dlatego uważam tak jak Florek napisał - "A jesli ktoś pisze, ze jest pewny, ze było tak a nie inaczej to mnie to smieszy".
Moze mi ktos udownodnic ze Amerykanie byli na ksiezycu ? bo nie daje mi to spokoju :)
zawiez Cie ktos tam ma, czy jak? powiedzieli, ze byli i nikt nie moze udowodnic, ze to nieprawda, wiec z logicznego punktu widzenia byli na ksiezycu. niestety juz dawno juz nie zajmowalem sie logika, zeby przeprowadzic dowod na prawidlowych wzorach.
niby byl jakis film, w ktorym ktos znowu jakis spisek w tej dziedzinie udowadnial, ale obalono wszystkie tezy w nim zawarte
Chodzi mi o to że ciężko by było taką tajemnice utrzymać bo potrzeba by było kilkudziesięciu czy kilkuset ludzi którzy nie zdradziliby tej tajemnicy ani pod wpływem kłótni, załamania czy wyrzutów sumienia.
przy dzisiejszych służbach specjalnych, ilość osób wtajemniczonych w taką operację można zamknąć w liczbie 10 + prezydent + sekretarz stanu.
dla Mossadu na stale pracuje około 15-20 oficerów operacyjnych (czyli agentów, ale agent to błędne określenie) na calym swiecie. a w kilka dni od rozkazu są w stanie obalić nie jeden rząd...wyszkolona na maxa kadra+ nieograniczone srodki = władza absolutna. Mossad to cholernie wpływowa firma, i cholernie interesująca...ale niestety rządząca się chorymi prawami.
nie ulega to wątpliwości..
nie siedzę w militariach, ale ich armia zmiotła by nas w pył w kilka dni
a przypominam, ze w Izraelu mieszka 5 razy mniej ludzi niż w Polsce
co do Mossadu, Shinbetu, Amanu i innych służb Izraela - nie negując ich genialności, uważam że są równie niebezpieczne dla ludu Izraela jak Hamas czy inne turbany. ale to już dłuższy temat
nie siedzę w militariach, ale ich armia zmiotła by nas w pył w kilka dni
a przypominam, ze w Izraelu mieszka 5 razy mniej ludzi niż w Polsce
Ale obowiązek odbycia służby wojskowej ma każdy, niezależnie od płci, tego czy studiuje, czy chuj wie czego jeszcze.
Dlatego też mowa o tym, że podczas jakiegoś zamachu zginęło iluśtam cywili Izrealeczyków nie do końca jest prawdą, bo de facto wszyscy przeszli odpowiednie szkolenie (pomijam dzieci, kaleki, starców).
Ale obowiązek odbycia służby wojskowej ma każdy, niezależnie od płci, tego czy studiuje, czy chuj wie czego jeszcze.
Dlatego też mowa o tym, że podczas jakiegoś zamachu zginęło iluśtam cywili Izrealeczyków nie do końca jest prawdą, bo de facto wszyscy przeszli odpowiednie szkolenie (pomijam dzieci, kaleki, starców).
No większej bzdury już dawno nie czytałem.
W Izraelu nie ma cywili tylko sama armia ?
kiedyś gdzieś czytałem właśnie ,że Izrael ma najlepsze na świecie służby wywiadowcze i specjalne.
i niestety jeszcze lepsza propagande
www.jude.pl = www.********** ;))
przy dzisiejszych służbach specjalnych, ilość osób wtajemniczonych w taką operację można zamknąć w liczbie 10 + prezydent + sekretarz stanu.
Jak mi powiesz, że 10 osób jest w stanie porwać samolot, ukryć go gdzieś w miejscu super tajnym po czym zabić wszystkich pasażerów, załatwić i wystrzelić rakiete w Pentagon i ukryć wszelkie ślady po tych działaniach to na prawde zaczynam się bać.
I jeśli już jakimś cudem ta wasza teoria byłaby prawdziwa to po co wam zawsze ten prezydent? Nie kumam do czego on niby jest potrzebny. Tylko wszystko może spieprzyć. On sam przecież o wojnie nie zdecydował.
http://video.google.pl/videoplay?docid=-2147432141700087937
http://video.google.pl/videoplay?docid=1364247616051038290
NAJPIERW niech kazdy obejzy Film, a poźniej niech dyskutuje, a nie odwrotnie. Bo widze ze niektorzy koledzy zadaja pytania, na ktore znajda odpowiedzi wlasnie w tym filmie.
No większej bzdury już dawno nie czytałem.
W Izraelu nie ma cywili tylko sama armia ?
w izraelu kazdy odbywa OBOWIAZKOWA sluzbe wojskowa
faceci bodaj 2 lata a kobiety 1.
Bez pobytu w wojsku nie masz szans na lepsza prace itp.
i automatycznie po koncu sluzby kazdy jest przenoszony do rezerwy i w kazdech chwili jak teraz atak mozesz byc wezwany i nie ma gadania ;)
broda1981
29-01-2009, 17:11
Czyli w.g takiej logiki , jak u nas odbyłeś zasadniczą służbe i tyle masz z wojskiem wspólnego to i tak jesteś wojskowym a nie cywilem ?
nie wiem jaka logike ma tamta osoba ;)
ja tylko napisalem jak wyglada sprawa z wojskiem w Izraelu.
http://************/1,75248,6242040,Gliwiczanin_z_al_Kaidy_skazany_za_ zamach_w_Tunezji.html polak z al-kaidy
a tak na marginesie nie zastanawia Was, że praktycznie w każdej kwestii zamachów na WTC pojawiają się persony żydowskiego pochodzenia ?
właścicielem WTC, który otrzymał w związku z zamachami 4,6 mld dolarów odszkodowania był Larry Silverstein (http://pl.wikipedia.org/wiki/Larry_Silverstein)
rządowym przewodniczącym komisji d.s. wyjaśnienia zamachów był Henry Kissinger (http://pl.wikipedia.org/wiki/Henry_Kissinger)
projektantem nowego kompleksu WTC, którego budowa rusza w tym roku jest urodzony w Łodzi Daniel Libeskind (http://pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Libeskind)
Ta sama izraelska firma ochroniarska sprawowała kontrolę na wszystkich lotniskach związanych z 9/11, w londyńskim metrze i na dworcu w Madrycie.
To wszystko są fakty, nawet nie potrzeba specjalnie na to szukać dowodów. Wystarczy internet i chwila wolnego czasu. A dowody się same znajdą.
Zbieg okoliczności, he ?
Tu nie ma zbiegu okoliczności. To są z góry zaplanowane wydarzenia, które mają wpłynąć na opinię publiczną. Teraz trzeba myśleć jak się przed tym uchronić.
beatdown
03-03-2009, 19:17
lepszy zarobiony Żyd jak uzbrojony arab. ci pierwsi nie wysadzą w powietrze pociągu, którym akurat jadę, a że rządzą w USA, z którymi nie mam nic wspólnego, nic mi do tego
beatdown, a nie widzisz w tym wszystkim wlasnie wyglada, ze te zarobione zydki wysadzali? Rekami "arabow", tylko medal temu kto odrozni Araba od Zyda jak mu sie postawi dwoch mieszkancow Jerozolimy w rzedzie.
beatdown
03-03-2009, 19:58
ja jestem z tej grupy, która nie doszukuje się wszędzie spisków.
teorie spiskowe, fahrenheity itd nie przekonują mnie.
nie twierdzę, że to o czym jest mowa w temacie, jest bajką i wymysłem tych, co 'przejrzeli na oczy', mam po prostu inne problemy i brak czas/chęci na doszukiwanie się tajemnic rządowych
i o ile 11.09 to nie do końca zasługa arabów, to Madryt i London jest ich dziełem w 100%.
tępić i mordować w zarodku
wystarczy ze sie zydow pozbedziemy i bedzie pokoj na ziemi
beatdown
03-03-2009, 20:50
spokój będzie jak każdy wróci do siebie
arabusy won na bliski wschód, z londynostanu znowu zrobi się Londyn
turasy won do siebie, będzie Berlin a nie berlinbuł
a z żydami róbcie co chcecie ;)
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.