View Full Version : Liga Mistrzów i Liga Eurpejska
Strony :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
ja pierdole i wisła gro dalij
Odense strzela Fulhamowi na 2:2 w ostatniej minucie i Wisła awansuje.
Niezły fuks...; ale dobrze, dwie polskie drużyny grają dalej
Szacun dla Wisły, za to że wygrali ten mecz - swoje zrobili, a los był po ich stronie
bardzo dobrze ze polskie graja dalej. Ruch bedzie mial latwiej zajac wyzsze miejsce. Hurra, witat Polska.
Kto tu jest smrodem ja czy ci co za wisla kibicuja? :cham:
Jebac Wisle. Brama na 1:1 i cisza na trybunach. U nas bylby mocniejszy doping po stracie gola!
Ruch bedzie mial latwiej zajac wyzsze miejsce.
Offtop, ale na szczęście Grodzicki od nich odchodzi. :zabki:
Nie wiem czy na szczescie. Niektorzy znawcy futbolu za miedza zacieraja rece ze to ich pierwsze wzmocnienie. Ale nie o tym, ich sytuacja kadrowa mnie jebie, nie bedzie u nas stadionu to i tak bedziemy w dupie i tak. Jest idealny okres zeby to wykorzystac bo oni sa w czubie i 4 tys ludzi na meczu raptem ale dobra. Temat o LM i LE.
Jebac wisle. Legie to jeszcze mimo tego ze to Legia to idzie dopingowac. Pokazuja jaja zarowno jako pilkarze jak i kibice. A wisla to zwykle ciule, ktorym sie ujebalo ze twente przyjechalo ogorkami i ze fulham to sa ciule. Fart stulecia dla nozownikow.
zwierzak
14-12-2011, 22:27
Fajnie, że mamy dwie drużyny w pucharach. Szkoda, że tą drugą drużyną jest akurat Wisła...
Wisła jeszcze większy fart niż repra dyzmy w losowaniu grup do Euro. Tym bardziej, że ostatnie 2 kolejki to były same kalkulacje co zrobić, by awansować...
Teraz w takiej sytuacji, jeśli Wisła i Legia na wiosnę wygrają wspólnie min. 2 mecze to jak dobrze pamiętam późniejszy mistrz Polski będzie rozstawiony w 4 rundzie el. do LM. I znów na wiosnę będzie liczenie tych małych punkcików do rankingu. Tak czy owak, dobre przetarcie dla kilku zawodników przed Euro 2012
1/8 finału Ligi Mistrzów:
Olympique Lyon - APOEL Nikozja
SSC Napoli - Chelsea Londyn
AC Milan - Arsenal Londyn
FC Basel - Bayern Monachium! Brawo Breitner! 1/4 finału na luzie!
Bayer Leverkusen - FC Barcelona
CSKA Moskwa - Real Madryt
Zenit St.Petersburg - Benfica Lizbona
Olympique Marsylia - Inter Mediolan
Ogromny pech Leverkusen, ale sami są sobie winni, bo mogli wygrać grupę. Bayern bez problemu awansuje. Nie zlekceważy Basel jak ManU.
1/16 finału Ligi Europy
FC Porto - Manchester City
Ajax Amsterdam - Manchester United
Lokomotiw Moskwa - Athletic Bilbao
Red Bull Salzburg - Metallist Charków
Stoke City - Valencia CF
Rubin Kazań - Olympiakos Pireus
AZ Alkmaar - Anderlecht Bruksela
Lazio Rzym - Atletico Madryt
Steaua Bukareszt - Twente Enschede
Viktoria Pilzno - Schalke 04
Wisła Kraków - Standard Liege
Sporting Braga - Besiktas Stambuł
Udinese Calcio - PAOK Saloniki
Trabzonspor AS - PSV Eindhoven
Legia Warszawa - Sporting Lizbona
Hannover 96 - Club Brugge
Dla zespołów niemieckich losowanie średnie :) Schalke nie powinno mieć problemów z awansem. A Hannover - debiutant w europejskich pucharach trafił z kolei źle. Brugge ma o wiele większy potencjał niż Niemcy i będzie ciężko.
Wisła bez wzmocnień nie da rady. Legia ze Sportingiem Lizbona nie ma czego szukać. Dwie klasy niżej od Portugalczyków.
A z innych par to Manchestery powinny odpaśc i to z hukiem już teraz.
jak Legia jakims cudem wygra to gra z Porto - City :hihi:
Znaczy i tak pewny wpierdol. Jakby jeszze Legia grala z Liege to moze by sie cos dalo zrobic.
1/8 finału Ligi Europy
Salzburg/Metallist - Kazań/Olympiakos
Legia/Sporting - Porto/City
Steaua/Twente - Viktoria/Schalke 04
Wisła/Standard - Hannover/Brugge
Stoke/Valencia - Trabzonspor/PSV
Alkmaar/Anderlecht - Udinese/PAOK
Lazio/Atletico - Braga/Besiktas
Ajax/Manchester Utd - Lokomotiw/Athletic
marcin GieKSa
16-12-2011, 12:49
Wiadomym było ze piłkarsko z kazdym bedzie ciezko.Liczyłem ze choc kibicowsko zmierza sie z jakimis dobrymi firmami typu Grecy czy Turasy. Niestety ale i tu i tu trafili chujowo.
pepe samba ba
16-12-2011, 14:24
kurwa jeszcze sie nie nauczyliscie???
wczesniej lech jak dostał grupe było tak - 1 pkt z salbzurgiem to bedzie szczyt
efekt znamy
pozniej grupy legii i wisły - powalcza z zydkami i odense o honor
bla bla
i zas to samo sie zaczyna ....
to jest liga europy a przede wszystkim sport.....
takze mozliwe jest wszystko
zwierzak
16-12-2011, 15:14
Wiadomym było ze piłkarsko z kazdym bedzie ciezko.Liczyłem ze choc kibicowsko zmierza sie z jakimis dobrymi firmami typu Grecy czy Turasy. Niestety ale i tu i tu trafili chujowo.
Żal, że nie trafili greków, ale co do turków... Standard i Sporting przynajmniej powinni pojawić się w Polsce.
Ogólnie Liege to najlepsza ekipa w Belgii, a Sporting też na pewno jest w pierwszej dwójce w swoim kraju, więc zobaczymy jak dużo im brakuje do polaków. Może się miło rozczarujemy :)
kurwa jeszcze sie nie nauczyliscie???
wczesniej lech jak dostał grupe było tak - 1 pkt z salbzurgiem to bedzie szczyt
efekt znamy
pozniej grupy legii i wisły - powalcza z zydkami i odense o honor
bla bla
i zas to samo sie zaczyna ....
to jest liga europy a przede wszystkim sport.....
takze mozliwe jest wszystko
brawo!
ale tak jak pisze Mayek, powinni się zamienić, to wtedy Legia miałaby większe szanse.
Cóż, zobaczymy.
Ja, jako GieKSiarz kibicuje Legii:lajkonik:
Do czego to doszło:cham:
1,55 na awans Liege. Przecieram oczy ze zdumienia. Teraz sie nie oplaca bo szkoda mrozic kase ale wydaje sie to prezent. Nasi pilkarze powinni zagrac, akurat za wygrana zalapia sie na przeceny w SCC :cham:
W ciul dobre losowanie dla Wisły, Standard teoretycznie jest od nich o klasę lepszy...ale już wyeliminowali o dwie klasy lepszy Fulham... to samo dalej, Hannover/Brugge są do ogrania... oczywiście nie przeceniał bym Wisły, oni nadal są tymi słabszymi, ale z ich kurewskim szczęściem... AW !
Do czego to doszło:cham:
No właśnie :szok:
Ostatnio w modzie jest mówienie, że "w sumie to kibicuje Legii" albo "do Legii nic nie mam".
Zadziwiająca przemiana u niektórych osób, które pewnie kiedyś "nienawidziły" Legii.
Pewnie za pięć lat moda wymusi zdanie sobie sprawy, że "w gruncie rzeczy ta Wisła nie jest taka zła", a za piętnaście "w sumie to nie rozumiem tej kosy z Ruchem, przecież to spoko goście"...
Ja tam lubię jak polskie drużyny przechodzą dalej, wszystkie oprócz R. i zawsze tak było.
Ostatnio w modzie jest mówienie, że "w sumie to kibicuje Legii" albo "do Legii nic nie mam".
Zadziwiająca przemiana u niektórych osób, które pewnie kiedyś "nienawidziły" Legii.
Pewnie za pięć lat moda wymusi zdanie sobie sprawy, że "w gruncie rzeczy ta Wisła nie jest taka zła", a za piętnaście "w sumie to nie rozumiem tej kosy z Ruchem, przecież to spoko goście"...
Ja tam lubię jak polskie drużyny przechodzą dalej, wszystkie oprócz R. i zawsze tak było.
Ciekaw jestem co miało wpływ na ta przemianę, o której piszesz.
zapewne to ze kbice Legii nie raz pokazali jaja. Nie przepadam za Legia ale mam szacunek za te wszystkie akcje kibicowskie, ktore robicie.
Martin73
17-12-2011, 21:06
Krzys Ty fujaro jakos mie to niy dziwi , zamowiles juz karnet na zyleta lebrze ???
a tak ogolnie to zenada roku , nawet jak poleglej kibicujesz to takich rzeczy niy wypisuj na ogolnodostepnych forach bo robisz posmiewisko przedewszystkim z ... siebie , dziwi mie ino ze jestes ze starej ekipy GieKSy a piszesz takie farmazony kejby to jakis malolat napisol moznaby zrozumiec ...
legla polegla a zaglombie ch***
a Ty masz karnet na GieKSie? :lol2: :lol2:
smiesza mnie takie "lebry" jak Ty :)
niech se ta Legia awansuje. jebana wisla powinna odpasc juz w el. LM
szkoda ze MY nie mozemy jechac sobie do Belgii, czy do Portugalii
GliwickaGieKSa
18-12-2011, 04:16
Legia i Wisla maja takie same szanse na awans, tak samo jak ich przeciwnicy.Co z tego ze wylosowalo sie Sporting i od razu Legia ma sie zegnac z pucharami???Lech tez byl pogrzebany w grupie z Juve m.in i co????Duza wiekszosc mysli, aaaa Sporting L. to pewnie dostana po 4-0 i nara.To sa puchary i wszystko sie moze zdarzyc.Dlaczego taka Wisla czy Legia ma byc gorsza???
i tak jakby Legia do nas przyjechała to wszyscy zgodnie by jechali 'Legia to stara...' :szpada:
co nie zmienia faktu,że ich szanuję - tak piłkarsko - jak i kibicowsko. Piłkarsko - bo jako drużyna mają jaja i stawiają na młodych Polaków,co może przynieść tylko dużo dobrego dla nas jako Polaków. I przede wszystkim za upokorzenie Spartaka w Moskwie. a kibicowsko - to chyba już każdy wie dlaczego.
Co innego nienawiść bez krzty szacunku - jak w przypadku Ruchu,a co innego nienawiść z szacunkiem - jak do Legii czy chociażby jak w kontaktach Legia-Lech jest.
a Barca do przerwy 3-0,znów pięknie grają. ciekawe ilu piłkarzy poleciało by w polu karnym patrząc na sędziego w sytuacji,w jakiej był Messi przy bramce na 3-0.
a Barca do przerwy 3-0,znów pięknie grają.
E tam, i tak zaraz ktoś napisze, że słaba Farsa chuja grała :cham:
Krzys Ty fujaro jakos mie to niy dziwi , zamowiles juz karnet na zyleta lebrze ???
a tak ogolnie to zenada roku , nawet jak poleglej kibicujesz to takich rzeczy niy wypisuj na ogolnodostepnych forach bo robisz posmiewisko przedewszystkim z ... siebie , dziwi mie ino ze jestes ze starej ekipy GieKSy a piszesz takie farmazony kejby to jakis malolat napisol moznaby zrozumiec ...
legla polegla a zaglombie ch***
Mozna kogos nienawidzic, ale mozna zarazem szanowac i to sie nie wyklucza.
Roznica jest tylko taka, czy jesli ten ktos ustawi sie na trasie na ciebie to czy wyjdziesz sie lac.
Nie wiem czy wiesz, ale masa GieKSiarzy utrzymuje pozytywne kontakty z roznymi ekipami, to ze ty jezdzisz na Borussie/Dynamo Drezno(swoja droga Dynamo ladnie pokroilo fanow BVB - gratulacje !) i slyszysz jakies tam pozytywne glosy na temat GKS to nie znaczy, ze wszyscy maja odrazu kochac Borussie, osobiscie znam aktywnego kibica Stilonu Gorzow to rowniez wszyscy tam wypowiadaja sie w samych superlatywach o GKS(glownie za sprawa Kostuchny), ale ze Ty tam nie masz kontaktow to juz sa same kurwy i tak dalej :lol2:
Nikt nie mowi, ze trzeba kochac Legie, powiem wiecej trzeba ich nienawidzic, ale zaraz nalezy im sie szacunek.
A te swoje kurwy w swoich postach to pokazuj podczas walki z dana ekipa.
Na jednym z wyjazdow KSG mialem okazje poznac chlopakow z Torcida Germany i oni tez regularnie smigaja na mecze niemieckich klubow, stoja mlynie i tak dalej, ale nie robia odrazu jakis wirtualnych zgod.
ciekawe ilu piłkarzy poleciało by w polu karnym patrząc na sędziego w sytuacji,w jakiej był Messi przy bramce na 3-0.
Nie bylo faulu:
http://www.youtube.com/watch?v=5x1N_UDsAy4&feature=player_embedded
Messi w koncu podal, swieto haha.
Nie bylo faulu:
http://www.youtube.com/watch?v=5x1N_UDsAy4&feature=player_embedded
Messi w koncu podal, swieto haha.
nie było,ale położyć się można i popatrzeć na sędziego i pomachać rękami :)
Martin73
18-12-2011, 12:19
... osobiscie znam aktywnego kibica Stilonu Gorzow to rowniez wszyscy tam wypowiadaja sie w samych superlatywach o GKS(glownie za sprawa Kostuchny), ale ze Ty tam nie masz kontaktow to juz sa same kurwy i tak dalej :lol2: ...
Nojpierw sie dowiedz o pewne rzeczy a potym sie slin
bo akurat w Gorzowie na naszym ostatnim wyjezdzie to wlasnie my z ekipom Kosty , pozdro WB :piwo: , byli ze Stilonowcami w pewnym zajebistym miejscu za co im wielkie dziyki i oni dobrze o tym wiedzom.
I mom prosba na przyszlosc co do ripost na moje posty niy pisz prosza takich bzdur ze jo uwazom ze " ... to som same kurwy ... " bo akurat w tym przypadku to zjecholes trocha ponizyj pasa i sie niy zycza taki pomowien kiere som nieprowdom ...
Racja mosz w tym ze kozdy mo prawo do swojego wyboru kibicowania ale do mie jako starego GieKSiorza kiery nigdy niy nawidziol takiego klubu jak L niyma miejsca na "im" kibicowanie i dziwi mie postawa Krzysia ale to juz jego wybor , moze sie zaroz ktos odezwac ze ze KSG tyz my sie ciulali a teroz momy "przyjazn" , my z naszego FC spotkali sie z ekipom TG na ich spotkaniu w Gelsenkirchen wyjasnili my sie wiele spraw owszem dobre kontakty momy jest obustronny szacunek ale milosci nigdy niy bydzie i to wiedzom i oni i my , nastepnie jest to klub Slonski i chopcy som od nos z kierymi idzie sie rewelacyjnie dogodac ...
Tyla odymie w tym starym roku
Wesolych Swiat wszystkim GieKSiorzom na calym swiecie
i oby Szczesliwszego Nowego Roku 2012
ps. do KCK : jak Cie to tak fest interesi to mom karnet na mój ukochany GKS i oprocz tego jak jestech w Katowicach to kupuja ekstra bilet na dany szpil , pyrsk
asta, Ty sieroto ruda!
Pisałem, że kibicuję Legii w pucharach, a nie takiej bylejakiej wiśle!
Od pewnego czasu podoba mi sie podejście kibiców L, za co pełen szacun, a to co było kiedyś ... Było. Pamiętasz, byłeś (stara gwardia jak piszesz :cham:) Finał PP w łodzi 1990? I co było po meczu? Taka kosa była, a jednak skończyło się fajnie?
Wspomniałeś KSG no i co?
Spodek 1998, wcześniej mecze i wjazd do nich z bramą i inne takie.
Ty sobie wyjaśniłeś, ale inni może nie, he?
Bez sensu.
Legia mi się podoba z podejściem do kibicowania i tyle. I tak jak piszesz, to mój wybór. Nie pałam do nich sympatią, ale szacunek jest.
Martin73
18-12-2011, 20:31
Krzys juz zech kejs Ci godol ze rudego szukej sie u siebie we famili
a sytuacja z kibicowaniem L w pucharach , mom nadzieja odswietnym przez Ciebie , napewno uleczyla by naszo lepszo sytuacja pilkarsko niy byloby wtedy godki ze ktos kibicuje innemu klubowi jak GieKSie.
Krzys juz zech kejs Ci godol ze rudego szukej sie u siebie we famili
a sytuacja z kibicowaniem L w pucharach , mom nadzieja odswietnym przez Ciebie , napewno uleczyla by naszo lepszo sytuacja pilkarsko niy byloby wtedy godki ze ktos kibicuje innemu klubowi jak GieKSie.
sie uczepiłeś mnie ostatnio:foch:
A te kibicowanie, to hmmmm, to tak z przymróżeniem oka, a Ty się ciśniesz, nie wiem o co.
Luzik:)
Martin73 "asta" ,Mia San Herbstmeister-FC Bayern München.Glück sowie Gesundheit für 2012.
Martin73
31-12-2011, 12:17
Hehhehehhee onkel Texas kajs Ty sie podziweol colki rok :alcoholic:
Glückwunsch auf die Herbstmeisterschaft nach München :piwo:
Cale Moje Zycie GKS KATOWICE !!!!!!
Wczoraj pierwsze mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów.
Lyon - APOEL nudny, wbrew zachwycającym się komentatorom. APOEL niestety nie pokazał kompletnie nic - grał identycznie ultradefensywnie, jak z Zenitem w fazie grupowej (to był mecz, który zapewnił im awans). Wtedy zremisowali 0:0, tu przegrali 0:1. Mimo to myślę, że są w stanie awansować. Szanse oceniam na 65-35 dla Lyonu.
W drugim meczu Barcelona pewnie pokonała na wyjeździe Bayer 3:1. A wynik mógłby być inny, gdyby Bayer nie narobił w portki w szatni. W pierwszej połowie nic nie grali, w drugiej były momenty, kiedy przycisnęli i Barcelona mogła stracić co najmniej jeszcze jedną bramkę. Natomiast Barca grała na spokojnie, bez polotu, a i tak zdobyła trzy gole. Z taką grą jednak z lepszym rywalem mogliby mieć sporo problemów.
Dzisiaj Zenit - Benfica i Milan - Arsenal. Zenit już poradził sobie z innym portugalskim zespołem - FC Porto - a grając na wyjeździe zagrał kapitalnie taktycznie. Tutaj w temperaturze -56 stopni będzie miał sprzyjające warunki. Bardzo ciekawy mecz. Natomiast Milan - Arsenal to już deser na ten tydzień - Milan formą nie imponuje, ale myślę, że w dwumeczu poradzi sobie ze słabym Arsenalem. Z zastrzeżeniem, że Arsenal zawsze w Lidze Mistrzów gra dużo lepiej niż w Premiership.
Shellu wez pod uwage ze w Milanie 14 zawodników jest kontuzjowanych. Zawsze mnie takie informacje rozwalaja bo ja rozumiem ze 3-4 zawodnikow zlapalo kontuzje ale jak w druzynie jest 14 kontuzji to znaczy ze ktos tych zawodnikow gdzies zajechal
Albo Milan Lab to fikcja ;)
takie sprawy jak milan lab czy laby stosowane w stanach daja na pewno jakas przewage i szersze spojrzenie ale "kodami na niesmiertelnosc" na pewno nie sa
Piter_Jaw
15-02-2012, 17:37
taaa 21 kontuzjowanych:))
Kto jak to, ale myslalem ze Ty Shellu sie na to nie nabierzesz;)
Zwykle czcze gadanie i zaslony dymne..
Kto jak to, ale myslalem ze Ty Shellu sie na to nie nabierzesz;)
Toć nie ja o tym pisałem :]
Milan kapitalny mecz, beznadziejny Arsenal, co nie dziwi. Ale nie spodziewałem się takiej deklasacji.
Dwa czy trzy tygodnie na forum toczylismy rozmowe o Arsenalu, że to jest smieszny klubik a fani Arsenalu pisali swoje i podawali jakie to Wenger robi kapitalne transfery w postaci Vermalena. Naprawde nic tylko pogratulowac nosa Wengerowi do transferow. Bawi mnie ten Arsenal i ta naiwonosc kibicow Arsenalu ktorzy dalej wierza w Wengera heheh Kolejne 5 sezonow bedzie znow bajdurzyc o budowaniu druzyny a cala reszta bedzie jak zwykle lała Arsenal.
niby sie ciesze bo mialem racje ze Arsenal to dno ale z drugiej strony zal mi tego klubu i szkoda kibicow a przede wszystkim nie podoba mi sie ze Milan awansowal.
Arsenal gral taka fajna pilke a teraz stal sie dnem. O ile jeszcze zdarzy im sie rozbic Blackburn to czesto graja totalne dno i przegrywaja ze sredniakami a teraz sie skompromitowali z Wlochami. Anglia i dostaje ostro w leb we Wloszech.
Nie ma sie jednak co dziwic skoro jedynym mocnym punktem jest RvP i to jego wystarczy kryc zeby nie bylo gry. Szkoda. Teraz niech kibice Arsenalu oddadza to co mi sie nalezy czyli przyznanie racji po tym jak jebalem polityke Wengera polegajaca na zaciaganiu murzynow i prowadzeniu zlej polityki transferowej.
Ino niech zas jakis geniusz nie wyskoczy ze my z Jaca mamy jakas komitywe na to samo zdanie haha
niby sie ciesze bo mialem racje ze Arsenal to dno ale z drugiej strony zal mi tego klubu i szkoda kibicow a przede wszystkim nie podoba mi sie ze Milan awansowal.
nie mów hop :) chociaż patrząc na grę arsenalu, nadzieja jest nikła. Ale jednak jest. Warto wspomnieć deportivo - milan 1:4 i 4:0 :D
mariano1964
16-02-2012, 12:10
Obrona Arsenalu - dno. Rosicky i Arteta bardzo słabo, Henry bardzo słabo. Ramsey to jakieś nieporozumienie, Walcott przypomina mi Peszkę - robi dużo wiatru przy linii, ale nic z tego nie wynika, Wenger każe mu grać tak jak kiedyś grał Overmars w Arsenalu, ale niestety czasy gdzie tak grali skrzydłowi minely 10 lat temu. Do tego każdy z obrońców nie grał na swojej pozycji, zmiany które nic nie wniosły, potem Wenger probowal jakos ratowac twarz i zostawil 3 obroncow - to byl gwozdz do trumny. Przy tym meczu widac bylo jak bardzo brakuje Fabregasa.
zwierzak
16-02-2012, 12:50
nie mów hop :) chociaż patrząc na grę arsenalu, nadzieja jest nikła. Ale jednak jest. Warto wspomnieć deportivo - milan 1:4 i 4:0 :D
hop, hop, hop ;) Ciekawie za to zapowiada się rewanż wczorajszego drugiego meczu. Jak dla mnie to szanse na awans kształtują sie 51 do 49% dla Benfici. Wczoraj mimo wszystko udało im się strzelić dwie bramki, więc i u siebie pewnie też coś strzelą.
Wiecie, czy na polsacie w tym studiu o 23 puszczają skróty innych spotkań?? Nigdy tego nie oglądałem, a dzisiaj praktycznie każde spotkania zapowiada się ciekawie.
Jesli chodzi Ci o studio na Polsacie Futbol to zawsze po meczach są pokazywane skróty ze wszystkich spotkań.
co tam myślicie o dzisiejszych spotkaniach wisły i legi? wg mnie obydwie zanotują porażkę.
Chudy NFG
16-02-2012, 14:28
Ja osobiscie mysle ze L ma szanse na awans a milicyjne psy niech odpadna ... juz i tak za duzo szczescia mieli w tym sezonie
Jak standard nie odpusci to wisła dostanie trojke. Legia ma minimalnie większe szanse bo sporting gral słabo ale zmienili trenera więc sądzę że się ogarna. Piłkarsko niebo lepsi.
Będzie ciężko, myślę że na więcej stać Legię, sądzę że mogą ugrać remis lub minimalnie wygrać. Wisła jest słaba i remis będzie sukcesem.
Jeśli coś mają ugrać w tych dwumeczach, to dzisiaj, bo na wyjazdach Wisła dostanie 1:4, a Legia 0:2.
dzisiaj to najlepiej jakby obie zagraly na 0:0 i szukaly okazji na wyjezdzie. Jak dzisiaj beda remisy bramkowe to juz odpadli.
co tam myślicie o dzisiejszych spotkaniach wisły i legi? wg mnie obydwie zanotują porażkę.
a mnie się wydaje, że zaprezentują się dobrze.
szczególnie Legia ma duże szanse przejść dalej.
Sporting ma nie lada kłopoty.
Ale boisko zweryfikuje:)
Krzysiu, widziales kiedys mecz sportingu w ostatnich latach? Legia gra specyficznie, ambicja moze nadrobic a przede wszystkim pogoda. Sporting jak zagra zmotywowany, a z tym ostatnio byl problem, co przyznal trener, to rozjedzie Legie. Oni graja bardzo szybka pilke, poza tym liga portugalska to nie Polska. Ok, sa takie druzyny jak Leira czy Beira Mar no ale jest tez Porto, Braga, Benfica. Inny poziom.
Krzysiu, widziales kiedys mecz sportingu w ostatnich latach? Legia gra specyficznie, ambicja moze nadrobic a przede wszystkim pogoda. Sporting jak zagra zmotywowany, a z tym ostatnio byl problem, co przyznal trener, to rozjedzie Legie. Oni graja bardzo szybka pilke, poza tym liga portugalska to nie Polska. Ok, sa takie druzyny jak Leira czy Beira Mar no ale jest tez Porto, Braga, Benfica. Inny poziom.
ciii, mecz trwa.
jak napisałem: boisko wsio zweryfikuje:)
Chudy NFG
16-02-2012, 18:50
Poki co L po 1 polowie prowadzi
Poki co L po 1 polowie prowadzi
no i git!
ino mnie te snieżki wkurwiają;/
Chudy NFG
16-02-2012, 19:58
No i skonczylo sie 2:2 mecz dobry ... ale zobaczymy po rewanzu kto awansuje ... bo ze Spartakiem wiemy jak to wygladalo
Szkoda Legii, dobry szpil, ale Ljuboja zawalił równo sam na sam, taką sytuacje powinien wykorzystać każdy zawodnik na takich poziomach...
Ljoboja i Zyro mieli swoje szanse, które powinni wykorzystać. Nie udało sie i trzeba byc dobrej myśli przed rewanzem. Sporting jest niezwykle grozny na swoim boisku, ale nie jest to zespół w najwyzszej formie, przed którym trzeba pasc na kolana.
Bramka na 2-2 piękna, chyba "życiówka".
Chudy NFG
16-02-2012, 21:16
Szawar lecisz do Lizbony ???
Legia 2:2, Wisła 1:1.
Legia dobry mecz, szczególnie w pierwszej połowie. Indywidualne błędy w kryciu spodowodowały niepotrzebne straty. Żyro i Ljuboja zbłaźnili się w akcjach 1 na 1. Awans wciąż możliwy, ale będzie trzeba ewidentnie poprawić grę w obronie.
Wisła fartem remisuje. Słaby mecz, a Nunez to największa łamaga tego meczu. Genialna "asysta" przy karnym na spółkę z Czekajem. Standard wydawał się być leniwy i zadowolony z wyniku i to się zemściło.
Ogółem nikłe szanse na awans i jednych i drugich, jedyny plus na dziś to kolejne punkty do rankingu.
podoba mi się gra Cezarego Wilka i chciałbym takiego walczaka widzieć w GieKSie.
jak myślicie, przyjdzie grać za akcje? skusiłby się? :cham:
dzisiaj szlo zrobic ladne pieniadze na LE, praktycznie bez niespodzianek.
Sobiech man of the match aczkolwiek ma na razie chlopak farta, znajduje sie tam gdzie powinien i doklada noge. Zobaczymy jak dalej mu pojdzie, oby jak najgorzej bo % z transferu idzie do Chorzowa.
Manchester City potwierdza ze araby jakims sposobem kupili kurewskiego farta :cham:
Ciekawi mnie co to za trener siedzi w Charkowie ale jak ktos wygra w eurolotto to trzeba go sprowadzic na Bukowa:)
Wlosi po raz kolejny olali LE, albo sa za slabi na nia. Lazio raczej za slabe, Udinese bez Di Natale remis z Grekami, w sumie niespodzianka ale tak czulem ze to oleja.
kaos azul
17-02-2012, 08:00
Metalist Charkow to jest mistrzostwo swiata.....Druzyna przegrala chyba tylko 1 raz na wyjezdzie w ostatnich 2 latach (liga ukrainska,puchar,liga europy)
W nastepnej rundzie graja z OLY/Kazan i juz trzeba szykowac znow gruby pocisk na nich na wyjezdzie :)
Szawar lecisz do Lizbony ???
Nie, ale wiem kto leci. :hihi:
Legia srednio, bedzie im ciezko na wyjezdzie po tak nieorzystnym remisie u siebie... ogolnie zmarnowlai szanse przy tak kiepsko grajacym Sportingu, ten sporting wygladal nie lepiej niz jakis klub z naszej eklasy...
Co do Wisly, ogladalem mecz tylko do 30 minuty, po tm karnym i czerwieni bylem pewny ze Wisla wdupic z 0-2/3.... jestem w szoku ze wyrownali, szkoda, mogli wdupic, dobrze ze chociaz fajna oprawe zarezentowali :cham:
Chudy NFG
17-02-2012, 09:18
Nie, ale wiem kto leci. :hihi:
Ja tez :cham:
druga bramka legii ze spalonego i to ewidentnego
druga bramka Legii ze spalonego i to ewidentnego
Oj tam oj tam
Oj tam oj tam
legię jeszcze przeżyję, ale te kurwy z wisły jak awansują to będzie to mega fart
http://i39.tinypic.com/msf3tt.png
Takich spalonych sie nie gwiżdze
nie bylo spalonego. Legia ujdzie, nie zebym im kibicowal ale jak na boisku wygraja to niech se wygraja. Natomiast jebac psow z wisly.
Przez postac Starucha i akcje Legii polubilem ich, niepoprawne to jest ale coz, pewnie to wynik braku meczy bezposrednich.
andrew1948
17-02-2012, 19:47
a mi to lotto.
Wisła powinna juz dawno odpaść,ale dzięki odense graja dalej.
A Legia jak to Legia za ukradziony majster lata wstecz - chwd.
Wg mnie oba nasze teamy polegną na wyjazdach.
Zobaczymy jak dalej mu pojdzie, oby jak najgorzej bo % z transferu idzie do Chorzowa.
a nie do Grunwaldu Ruda Śl. przypadkiem? To był jego pierwszy klub.
O ile pamiętam to Grunwald się prosił o te pieniądze (z transferu z Ruchu do Polonii W.) i były jakieś problemy. Nie wiem czy od kolejnego transferu też mają dostać kasę.
ci i ci maja dostac kase.
ci i ci maja dostac kase.
a Grunwald juz dostał za pierwszym razem?
Bo coś tam nie szła ze smrodowa za bardzo transza.
Nie wiem, takich szczegolow to nie znam.
Nie wiem, takich szczegolow to nie znam.
hmm, pisało to juz w prasie, że juz miei dać, nawet taki dupny czek był :cham:, a potem gówno z tego i sie Wawoczny rzucał.
Później znow, że tym razem smrody dadzą tą kasę .... i cisza.
z tą legią to miałeś rację, że nie było spalonego. Mój błąd. Ale oglądając to jako powtórkę z różnych ujęć, bez pomocy zatrzymania w odpowiednim momencie ciężko wychwycić idealne tempo podania.
brawa dla CSKA za walkę - zasłużony remis, ba - powinni wygrać bo grali po prostu lepiej. Real miał 1 okazję w 1 połowie i dwie w 2 i to by było na tyle z gry w ataku. Fajnie zapowiada się rewanż.
Wydaje się że tak, ale komentatorzy mówili że uderzył barkiem...
Hardstyle
21-02-2012, 20:48
ręka,ręka co nie zmienia faktu że chelsea nie gra nic
Biedna ta Chelsea. W Anglii fuksem udawało im się remisować, dziś trafili na mocniejszego przeciwnika i popłynęli.
19mÓzG64
21-02-2012, 22:31
to był pewniak na dziś a nie że biedna Chelsea
;)
jutro inter na wysoki X myślę że będzie (2:2)
Przypomni mi ktoś datą ostatni sezon, gdzie w ćwierćfinale nie było żadnego angielskiego klubu w lidze mistrzów!? :szok:
przypomni mi ktoś datą ostatni sezon, gdzie w ćwierćfinale nie było żadnego angielskiego klubu w lidze mistrzów!?
1996/97
1996/97
Wtedy był Manchester United i przegrał z Bayernem, coś tam nijaki Treschtok strzelił takiego loba chyba, z tego co pamiętam.
Nie wiem jak to później wyglądało, ale za to rok wcześniej czyli 95/96 Blackburn nie wyszło z grupy z Legią. Tylko wtedy w LM grał jeszcze tylko mistrz kraju, a po fazie grupowej od razu były ćwierćfinały, więc jak ktoś odpadał, to od razu eliminował swój kraj : ) Wicemistrza wprowadzili jakoś w sezonie 97/98, a niedługo później kolejne drużyny.
City(6) - Porto(1): 4:0
Teraz czekają na parę Legia/Sporting :faja:
Bardzo ciekawe wyniki wczoraj w LM.
OM i Inter rozegrały nudny mecz, Inter totalnie bez błysku, choć na pewno lepiej niż ostatnio. Marsylia natomiast też nic wielkiego, mieli wielki problem z końcówką akcji. Wywalić Brandao powinni już dwa lata temu, nie wiem po co to drewno trzymają (akurat wczoraj był po prostu niezbyt widoczny).
Za to Basel - rewelka. Grali jak równy z równym i w końcu dopięli swego. Życzę im jak najlepiej w rewanżu. Bayern słabiutko.
Oba rewanże zapowiadają się kapitalnie.
No rewanże konkretnie się zapowiadają..
Basel zasłużył na zwycięstwo, już na początku mogło być 3:0 (słupek, poprzeczka i zmarnowane sam na sam).
Co do LE to mam nadzieję, że Legia dzisiaj da radę, chociaż jak i tak wygrają to ich kariera kończy się, bo na City lecą..
zwierzak
23-02-2012, 13:39
OM i Inter rozegrały nudny mecz
Pierwsza połowa nie była taka zła. OM atakował, Inter fajnie kontrował. W drugiej siadło tempo.
Rewanże tak jak piszesz będą bardzo ciekawe.
mariano1964
23-02-2012, 13:40
Wkurwiony prezes wielkiego Bayernu, bezcenne: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/uli-hoeness-wsciekly-po-meczu-bayernu-z-fc-basel,1,5035107,wiadomosc.html :cham:
Nie wiem, co Borek się nałykał i przez cały mecz pierdolił, że Wisła gra dobry mecz.
Zero strzałów na bramkę to dobry mecz?
Grali z beznadziejnym, tragicznym Standardem i nie potrafili wygrać. Żenada i frajerstwo.
Po prostu Standard był faworytem i zagrał mega chujnie i na tym tle w dodatku znów w"10" Wisła zagrała dobrze. Ogólnie szkoda, bo ci Belgowie to totalna padaka i żenada. Ale jak sie u siebie nie wygrywa to po ptokach:)
Według mnie Wisła zagrała totalnie przeciętny mecz, średni w obronie i słaby w ataku. Te wszystkie Genkowy, Kirmy to tragedia, a obrona Jovanić, Jaliens, Chavez, Junior Diaz jest gwarantem traconego worka z bramkami w grze z lepszym zespołem.
i chuj z nimi, bardzo dobrze :)
19FanGieKSy64
23-02-2012, 21:26
Nie wiem, co Borek się nałykał i przez cały mecz pierdolił, że Wisła gra dobry mecz.
Zero strzałów na bramkę to dobry mecz?
Grali z beznadziejnym, tragicznym Standardem i nie potrafili wygrać. Żenada i frajerstwo.
Ten typ już tak ma.Nawet jeśli by komentował GieKSa z Podbeskidziem 1-6 też by powiedział że GieKSa gra dobrze
Żenująca gra na czas Sportingu jak na razie.
19FanGieKSy64
23-02-2012, 21:52
Sporting prowadzi z Legią 1-0
No i Legła frajerska, czyli mamy do kompletu obraz nędzy i rozpaczy polskiej piłki.
michi1964
23-02-2012, 22:05
No i Legła frajerska, czyli mamy do kompletu obraz nędzy i rozpaczy polskiej piłki.
Patologia ta Polska Piłka co tu dużo mówić ..... szkoda,nic tylko albo się śmiać z tego jak grają albo płakać :lool:
Szpiechu
23-02-2012, 22:08
oni to przynajmniej coś mają z tej piłki bo Nasza GieKSa to ma ciężko skończyć sezon w 1 lidze nad strefą spadkową. To jest dopiero rozpacz
michi1964
23-02-2012, 22:10
oni to przynajmniej coś mają z tej piłki bo Nasza GieKSa to ma ciężko skończyć sezon w 1 lidze nad strefą spadkową. To jest dopiero rozpacz
Niby tak ale jak się patrzy jak grają to nóż w kieszeni się otwiera ...., ale nie tylko legia chodzi o wszystkie Polskie klubu,co mamy jakiegoś lepszego zawodnika to go sprzedajemy albo wypożyczamy .... To kim oni chcą grać :szok:
zwierzak
23-02-2012, 22:15
Nie przesadzajcie. Od lat nie mieliśmy dwóch drużyn na wiosnę. Wisły nie oglądałem, więc wypowiadać się nie będę, ale kto wie jakby się potoczył mecz Legii, gdyby w pierwszym spotkaniu Ljuboja trafił na początku drugiej połowy, albo gdyby ten chłop ze Sportingu nie oddał strzału życia i nie doprowadził do remisu.
Co do polskich wątków to bardzo słaby mecz Sznaucnera. W pierwszej połowie żółta kartka, w drugiej sfaulował w polu karnym rywala przez co mecz praktycznie się skończył. Zresztą za raz po tej sytuacji został zmieniony.
Szpiechu
23-02-2012, 22:15
Niby tak ale jak się patrzy jak grają to nóż w kieszeni się otwiera ...., ale nie tylko legia chodzi o wszystkie Polskie klubu,co mamy jakiegoś lepszego zawodnika to go sprzedajemy albo wypożyczamy .... To kim oni chcą grać :szok:
Jak właścicielom klubów będzie zależało na wynikach bardziej niż na kasie to liga zrobi się mocniejsza, więcej zawodników zostanie i będzie chciało przychodzić.
Bo po co maja tutaj zostawać, skoro w innych krajach więcej zarobią, ale też będą grali w ligach na wyższym poziomie, trenowali z zawodnikami lepszymi więc oni też się rozwiną proste. A u nas ktoś zagra pare dobrych spotkań i już sprzedawany
michi1964
23-02-2012, 22:23
Wisła powiem ze nic specjalnego czerwona jedna karta co pogrążyła totalnie wisłe, pod koniec fajne spiny bramkarz wisły się ciulał tam z kimś a po Gwizdku wszyscy się bili ;). Moim zdaniem legia lepiej się zaprezentowała w dzisiejszym meczu od wisły no ale cóż zabrakło szczęścia i wykończenia ;)
michi1964
23-02-2012, 22:26
Jak właścicielom klubów będzie zależało na wynikach bardziej niż na kasie to liga zrobi się mocniejsza, więcej zawodników zostanie i będzie chciało przychodzić.
Bo po co maja tutaj zostawać, skoro w innych krajach więcej zarobią, ale też będą grali w ligach na wyższym poziomie, trenowali z zawodnikami lepszymi więc oni też się rozwiną proste. A u nas ktoś zagra pare dobrych spotkań i już sprzedawany
No i o to mi chodzi ... przecież tak było sprzedali Lewandowskiego dobra rozwinął się w Borussi ale Peszko ani słuchu ani widu o nim nie słyszałem o nim odkąd odszedł z lecha,i co lech pozbył się wszystkich dobrych piłkarzy a teraz już nie maja szans na mistrza ..... Taka jest Polska piłka ;)
Nie przesadzajcie. Od lat nie mieliśmy dwóch drużyn na wiosnę.
No więc właśnie. Panowie, mimo wszystko ja widzę w ostanich latach spory postęp. Przecież jeszcze nie tak dawno, już w sierpniu kończyła się nasza przygoda z pucharami (często odpadając z zupełnie anonimowymi ogórkami). Teraz gramy jak równy z równym z europejskimi średniakami, a i parę niezłych ,,firm" udało się w ostatnich latach ukłóć.
wczorajszy mecz manchesteru zapowiadał się nieźle. Po pierwszym gwizdku gospodarze osiągnęli przewagę, grając szybko i z pomysłem, dokumentując to bramką. Następnie cofnęli się i oddali pole przeciwnikowi. Pierwsza połowa wyglądała nie najgorzej. Gol ajaxu trochę z przypadku, ale chyba im się należał. Druga połówka zagrana z nonszalancją, dużo kombinacji i niedocenienia przeciwnika. Niektórzy grali tak jakby im się po prostu nie chciało. Przegrana pewnie da trochę im do myślenia.
Ja równiez nie rozumiem zadowolenia komentarów postawą Legii i Wisły. Wisła grała z bardzo słabą drużyna, która nie potrafila wygrać pomimo tego że ponad 90 min w tym dwumeczu Standard grał z przewagą jednego zawodnika. Zresztą drużyna która w meczu nie potrafi oddać celnego strzału moim zdnaiem się kompromituje. Legia również słabo. Sporting w tej chwili to jest drużyna która prezentuje się jeszcze słabiej od Standardu. Do wyeliminowania byli bez dwóch zdań. Inna sprawą jest polityka prowadzona przez ITI. ITI co prawda ma problemy finansowe ale za 3 miesiecy przychody mogliby mieć dużo większe. Na meczu z City mogliby zarobić bardzo dużo, za Rybusa po euro również mogli skasować więcej kasy. JAk dla mnie imponująca liczba Legii w Lizbonie. Ktos wie ile LEgii z wysp było w Lizbonie bo obiło mi sie o uszy że duża liczba LEgii w Lizbonie to własnie wyspiarze.
Redaaaaaktor ;-)
Ja pie...le.:jezor: Stanowczo za długo przebywam na forum.
Lars Ulrich
25-02-2012, 07:26
Nie pierdol, na tym forum zdecydowana większość pisze poprawnie :cham:
nie rozumiemJak już Jaca się nauczył
http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/12/mother-of-god-meme.jpg
Jeżeli chodzi o Polskie zespoły w pucharach to trzeba przyznać, że postęp jest duży, ale patrząc na drużyny z ligi rosyjskiej, ukraińskiej to tam dopiero jest postęp.
Chudy NFG
25-02-2012, 22:40
Co do L w Lizbonie to z tego co wiem to z Londynu lecialo ich troche ponad 20 ... ze Szkocji pewnie tez cos kolo tego ... ale to niech napisze Daniel ... z tego co mi sie obilo o uszy to mialo ich byc z Wysp okolo 100 ... wisla z Londynu jechala w 30 osob
zwierzak
06-03-2012, 12:33
Jak obstawiacie dzisiejsze spotkania Benfica - Zenit? Jak patrze na kursy u bukmacherów to ruskich chyba nie doceniają. Może jakiejś super zaliczki, ale jednak ją mają. W każdym razie ciekawy mecz się zapowiada.
Super mecz sie zapowiada, wedlug mnie wszystko zalezy od tego czy Benfica znajdzie sposob, by sforsowac mur Zenita. Ogladalem mecz FC Porto - Zenit (0:0) w fazie grupowej i dawno nie widzialem tak dobrze zdyscyplinowanej taktycznie druzyny. Jednak atakiem nie byli zainteresowani. Mysle ze jak Benfica strzeli gola szybko, to Zenit sie jeszcze moze przestawi na ofensywe, ale w przypadku gola ok. 60. minuty bedzie im juz duzo trudniej.
Jest jeszcze opcja gola Zenitu na poczatku, ale wtedy tak ich Benfica zaatakuje, ze bedzie mecz do 1 bramki.
Arsenal Milan tez z mila checia obejrze, mimo ze jest po ptokach to fajny mecz moze byc.
rynek zweryfikowal. 1,77 do 2,20
Ciezko powiedziec, postawilem, ze obie strzela bo licze na overowy mecz ale z drugiej strony jak Benfica strzeli to sie bedzie murowac. Obrona ostatnio gra slabo wiec powinno byc duzo goli. Zenit w pucharach umie grac.
Arsenal Milan tez z mila checia obejrze, mimo ze jest po ptokach to fajny mecz moze byc.
pieron wie, moze nie dadza dupy, narazie idzie dobrze
ARSENAL! Matko Boska :) - jeszcze tylko 1 bramka :)
3:0 co tu się dzieje?! maras!
BVB tez kiedys jeblo Milan 4-0 :)
zeby potem na milanie wymeczyc 3-1 i grac w wielkim finale pucharu uefa z Feyenoordem
idzie kajs to na cyfrze obejrzec ??
chyba nie
ale
http://www.lshunter.tv/football-live-streaming-video.html
1 link z sopcasta daje rade
Miłosz1964
06-03-2012, 20:59
http://sportltv.com/mecze-na-zywo.html
ibrahimovic dzisiaj jak drzewo
Respekt, Arenal jest wielki.
Braklo lawki rezerwowych i Milan bylby pozamiatany
pokazali charakter chłopaki
a teraz pomyslec ze w przyszlym sezonie Arsenal bedzie mial Podolskiego (na 90% pewne), dzisiaj slyszalem pogloski o Robbenie, do tego wroci Wilshere i teksty o odejsciu RvP do lepszego klubu bedzie mozna miedzy bajki wlozyc
Ja słyszałem o Yeti :cham:
Skończy się na tym, że kidnaper ściągnie utalentowanego 8 latka.
nie uzywaj slow, znaczenie ktorych nie rozumiesz
a teraz pomyslec ze w przyszlym sezonie Arsenal bedzie mial Podolskiego (na 90% pewne), dzisiaj slyszalem pogloski o Robbenie, do tego wroci Wilshere i teksty o odejsciu RvP do lepszego klubu bedzie mozna miedzy bajki wlozyc
jedynie z tym sie zgodze, bo o ile mi wiadomo od jednego z pracownikow, to on sam nie chce odejsc z klubu... w negocjacjach bedzie chodzilo glownie o to, zeby sciagnac kilku innych zawodnikow klasy swiatowej, co niestety nie bedzie latwe (choc 100 milionow maja na czysto na koncie, to watpliwe jest, aby choc 1/4 z tego uzyli)
Pucku, przecieki o Podolskim mowia, ze wszystko juz jest klepniete i tylko czekaja na okno transferowe. Tutaj sie bardzo zdziwie jak on nie trafi do Londynu. O Robbenie slyszalem od kumpla w robocie, napisalem to jako ciekawostka, bo o tym narazie nigdzie infa nie widzialem.
Biorac pod uwage to co Ty teraz napisales (o sciaganiu zawodnikow klasy swiatowej dla RvP), to plotka z Robbenem wydaje sie logiczna. Kumpel z reprezentacji, nie wiem czy nie grali razem gdzies wczesniej (nie chce mi sie szukac).
Do tego w sobote przy okazji meczu Liverpool-Arsenal, w studiu tez mowili o tym ze Arsenal zatrzymie RvP (kasa nie gra roli) i o Podolskim tez wspomnieli. Podejrzewam, ze moje przypuszczenia z przed dwoch lat moga sie sprawdzic, ze kredyt na stadion sie splacil i Arsenal w koncu zacznie cos wydawac.
Podolski, Robben (o ile to prawda), Hazard i bylbym zadowolony
Pucku, przecieki o Podolskim mowia, ze wszystko juz jest klepniete i tylko czekaja na okno transferowe
klepniete bedzie, jak oficjalnie zalozy koszulke, na razie to bajki gazet (wiele juz takich bylo)
Do tego w sobote przy okazji meczu Liverpool-Arsenal, w studiu tez mowili o tym ze Arsenal zatrzymie RvP (kasa nie gra roli)
kasa to akurat w tym przypadku najmniejszy problem
ze kredyt na stadion sie splacil i Arsenal w koncu zacznie cos wydawac
kredyt jeszcze jest i jakis czas bedzie... poczytaj sprawozdanie finansowe, na oficjalnej stronie byl PDF
dywagacje transferowe Arsenalu to można na razie odłożyć na bok. Najpierw muszą się do LM zakwalifikować. Na razie są bliżej niż dalej ale zobaczymy jak to będzie.
Sam mecz to dobry początek Arsenalu ale w 2 połowie Milan już się pozbierał i wyszło na 0-0. Brakło niektórym graczom Milanu doświadczenia. Najlepszy był Van Bommel chyba najlepszy DM w tej chwili.
Nie ze sie Milan pozbieral, tylko Arsenalowi braklo sil na tempo jakie narzucili. A ze lawka "pusta" to nie mial kto wejsc z lawki i zrobic roznicy. Braklo Henry'go :)
Mam nadzieje ze Arsenal bedzie gral tak jak powinien czyli na top 4.
Podolski juz dawno powinien grac w lepszym klubie, nie rozumiem jak taki dobry chop mogl grzac lawe w bayernie a teraz jak on moze grac w Koln.
Pierwszy krok to wyjebac murzynow i zadnych frimpongow nie sciagac.
Pierwszy krok to wyjebac murzynow i zadnych frimpongow nie sciagac.
... i grac jak Liverpool? nie, dziekuje! cale szczescie, ze to nie Ty odpowiadasz za sklad. ciekaw jestem kim bys Song'a i Sagn'e zastapil?
juz to piszalem, ale byc moze bedziesz zaskoczony faktem, ze wychowankow naprawde nie trzeba znikad sciagac
Kibicom Arsenalu troche wody na głowe by się przydało bo jak czytam o wielkości Arsenalu to mnie pusty śmiech ogarnia. Drużyna bodajże 7 sezon bez żadnego pucharu, wczoraj odpadła z ostatniego pucharu, przegrała dwumecz z Arsenalem a tutaj idylla jakby co najmniej Arsenal mistrza Anglii zdobył hehehe. To że Arsenal w przeciagu 4 dni zagrał dwa dobre mecze, za które należa mu sie brawa nie znaczy że ta drużyna jest wielka.
ilu tych kibicow o wielkosci Arseanlu pisalo? czasem pomysl, zanim cokolwiek napiszesz... choc w sumie nie, zignoruj porade! smiesznie jest dzieki takim postom (szczegolnie w polaczeniu z Twoim avatarem!)
A co z tym ma wspólnego mój avatar?
kojarzy mi sie z czyms, ale i tak nie zrozumiesz, wiec zostawmy temat...
na razie zajmijmy sie tym, ze uzywanie liczby mnogiej w stosunku do jednej osoby jest bledem!
No pisz z czym Ci sie kojarzy a nie wychodzisz z założenia jakbyś pozjadał wszystkie rozumy że nie zrozumie tego. Wiem ale nie powiem hehehe myślałem że dorośli ludzie w takie klimaty się już nie bawią.
zwierzak
07-03-2012, 09:19
Żałuje, że zdecydowałem się oglądać Benfica-Zenit. Rosjanie totalnie nic nie grali. Ciekaw jestem statystyk pokazujących ile dany zawodnik przebiegł w ciągu meczu...
Wielki szacun dla Arsenalu za walke. Poszli na zywiol i w pierwszej polowie pokazali co to znaczy grac na maxa. Milan totalnie pogubiony.
W drugiej juz Arsenal opadl z sil, a Milan doswiadczeniem ich zneutralizowal. Plus kapitalna interwencja Abiattiego po strzale Gervinho i dobitce RvP.
Ten mecz utwierdzil jednak w przekonaniu, ze Walcott poza szybkoscia nie ma nic. Tyle sytuacji, w ktorych mial strzelac, a tego nie robil to jest skandal. Zero wziecia odpowiedzialnosci w kluczowych momentach.
Rosicky w koncu sie odbudowuje, moze wrocic do wielkiej formy z czasow BVB.
Benfica - Zenit nudy. Dyscyplina taktyczna byla, ale zero w ataku.
Nie ze sie Milan pozbieral, tylko Arsenalowi braklo sil na tempo jakie narzucili. A ze lawka "pusta" to nie mial kto wejsc z lawki i zrobic roznicy. Braklo Henry'go :)
No na ławce Milanu siedzieli Cassano,Boateng,Flamini,Nesta,Pato,seedorf i inni. Milan się pozbierać zagrał mądrze druga polowe i tyle.
Fajnie ze się Arsenal pozbierał ale generalnie awansowała drużyna lepsza w dwu meczu. Sukcesem Arsenalu będzie w tym sezonie 4 miejsce w lidze.
Ten mecz utwierdzil jednak w przekonaniu, ze Walcott poza szybkoscia nie ma nic. Tyle sytuacji, w ktorych mial strzelac, a tego nie robil to jest skandal. Zero wziecia odpowiedzialnosci w kluczowych momentach.
Rosicky w koncu sie odbudowuje, moze wrocic do wielkiej formy z czasow BVB.
.
Ilekroć widze Walcotta w akcji to sie zastanawiam co takie drewno może robic w Arsenalu a tym bardziej w reprezentacji Anglii. Mi Walcott przypomina troche Adasia Bałe :cham: Co do Rosickiego to facet w tych wszystkich ostatnich meczach Arsenalu ktore widziałem był zawsze wiodącym zawodnikiem w swojej drużynie, dodatkowo znowu zrobił się skuteczny bo znów przypomniał sobie jak się strzela gole.
Co do Rosickiego to się zgodzę jego przemiana mnie zadziwia ostatnio. Postanowił walczyć o swoje, inaczej niż Arszawin.
Gdybynierzy znowu w akcji. Przyjdzie Robben, Podolski, Hazard może jeszcze Guardiola na ławke i weźmie ze sobą Messiego i C.Ronaldo.
Lars Ulrich
07-03-2012, 12:38
jak czytam o wielkości Arsenalu to mnie pusty śmiech ogarnia. Drużyna bodajże 7 sezon bez żadnego pucharu, przegrała dwumecz z Arsenalem:cham: Mecz ciekawy, ale dziwi mnie zawsze, że w jednym meczu drużyna potrafi wcisnąć 4 bramy a w rewanżu niemalże traci całą przewagę.. i to jeszcze zespoły takiego pokroju
Milan już kiedyś z pewną angielską drużyną prowadził do przerwy trzema bramkami, żeby potem w drugiej połowie wszystko zmarnować ;)
Ilekroć widze Walcotta w akcji to sie zastanawiam co takie drewno może robic w Arsenalu
O to mnie zaskoczyles. Moim zdaniem dobry koles, fakt ze glownym atutem jest szybkosc ale nie jest on drewniany, przesadzasz. Potrafi samemu zrobic akcje odmieniajaca mecz wiec do Rasiaka go nie porownuj :cham:
Tak, raz na 100 meczow mu cos wyjdzie i wtedy wszyscy sie zachwycaja. Duzo lepszy juz jest Aaron Lennon, choc ten tez partaczy niemilosiernie.
Mayek pisząc drewniak nie miałem na myśli Rasiaka a chodziło mi o brak jego umiejętności technicnzych. Zauważ ze ten facet czy to w kadrze czy w Arsenalu ma olbrzymie problemy z dośrodkowaniami w biegu. Sztuką nie jest dobrze dośrodkować ze stojącej piłki a Walcott tylko to potrafi. Jego dośrodkowania w biegu to dno.
Jak drzewo to wczoraj Ibrahimovic grał...
z akcentem na wczoraj, nie lubie go szczerze mowiac ale jest swietnym zawodnikiem. Do niego to sie akurat obiektywnie nie mozna przyczepic. Barca zrobila blad, ze go sprzedala do Milanu.
też za nim nie przepadam. Nie mówię, że jest kiepski, ale wczoraj mu coś nie szło, chciał, ale nie mógł...
kazdemu sie taki mecz zdarza, poza tym nie musial. Tzn przy 3:0 to juz pewnie musial. No w kazdym razie poza boiskiem jest burakiem, na boisku czasami tez ale strzelac umie i jest dobry. Akurat jak zagral wczoraj nie widzialem. Nie wiem w czym Sanchez jest lepszy od Ibry, tak samo Villa. Dziwna polityka. Chyba ze Ibra jest takim burakiem, ze psul atmosfere w druzynie i dlatego polecial z Barcy.
widze ze juz wiekszosc widzi Poldiego w szeregach Arsenalu, na forach BVB znowu pisza odwrotnie, potwierdzone jest to ze Poldi w okienku odejdzie ale "podobno" najlepiej bedzie mu w niemczech tylko w lepszym klubie, poczekamy zobaczymy osobiscie jakby BVB udalo sie pozbyc Bariossa to chetnie bym go widzial w jego miejsce
Co do Rosickiego to za czasow gry w BVB tworzyl mega trio, Rossicky - Koller - Amoroso, moza jeszcze byloby dorzucic brazylijczykow Dede, Ewerthona i Evanilsona, wowczas to rzadzila samba w bundeslidze, szkoda ze potem przyszly suche lata
firmowym zagraniem Rosickiego byla zawsze pilka zagrana wewnetrzna strona stopy, no i prostopadle pily tez niezle gral. Chlopak w Arsenalu miala ciezko bo mial tam chyba pare kontuzji ktore go elminowaly, dodatkowo przesiadak z niemickiej na bardziej agresywna pilke angielska, no ale ciezki zapierdol w koncu przynosi efekty i chlopak gra, oby kontuzje go omijaly
. No w kazdym razie poza boiskiem jest burakiem,
Skąd wiesz jaki jest poza boiskiem??
liczne filmiki na necie z jego zachowan z treningow. Ok, moze poza boiskiem to zle slowo, chodzilo bardziej o "poza meczami".
liczne filmiki na necie z jego zachowan z treningow. Ok, moze poza boiskiem to zle slowo, chodzilo bardziej o "poza meczami".
Kiedyś czytałem o Benzemie że na początku w LYONie wszedł do szatni i się z niego śmiali to im odpowiedział że "Teraz się śmiejecie ale wkrótce zajmę wasze miejsce" pewnie takich sytuacji jest więcej w piłce ale jak się ktoś kogoś uczepi to potem tak to jest . Zlatan może miał jedną taką sytuację.
Jedni robią głupie kawały zabierając koszulkę a Zlatan robi kawał ciosem karate. Taki urok.
Choć nie da się zaprzeczyć, że Zlatan strzelałby więcej bramek i był efektywniejszy, gdyby nie jego czasami irytująca nonszalancja. No i głupie zachowania typu czerwień z Napoli, po której musiał pauzować 3 mecze.
z akcentem na wczoraj, nie lubie go szczerze mowiac ale jest swietnym zawodnikiem. Do niego to sie akurat obiektywnie nie mozna przyczepic. Barca zrobila blad, ze go sprzedala do Milanu.
Największy błąd zrobiła Barca, że go kupiła i oddała Eto, oprócz dobrego początku sezonu oraz bramki w Gran Derbi, nie pokazał niczego wielkiego, wygryzł go ze składu Bojan, i zaczął sie zachowywać jak rozkapryszona cipa, pomijam już fakt, ze po roku gry, w Dumie Kataloni, jego priorytetem było przejśćie do Realu! Transfer został zablokowany przez Barce.
Koleś ma dla mnie lekko zaburzoną psychikę;)
Największy błąd zrobiła Barca, że go kupiła i oddała Eto, oprócz dobrego początku sezonu oraz bramki w Gran Derbi, nie pokazał niczego wielkiego, wygryzł go ze składu Bojan, i zaczął sie zachowywać jak rozkapryszona cipa, pomijam już fakt, ze po roku gry, w Dumie Kataloni, jego priorytetem było przejśćie do Realu! Transfer został zablokowany przez Barce.
Koleś ma dla mnie lekko zaburzoną psychikę;)
Chyba z transferem do Realu nie masz racji. BO to jego agent wymyślił by puścili go do Milanu. Fajny fragment jest w jego biografii o konflikcie z Guardiolą. Zlatan niby nic nie grał a w Barcelonie miał statsy na poziomie Villi. Z tym że Ville się chwali a Zlatana uważano za słabego.
Chyba z transferem do Realu nie masz racji. BO to jego agent wymyślił by puścili go do Milanu. Fajny fragment jest w jego biografii o konflikcie z Guardiolą. Zlatan niby nic nie grał a w Barcelonie miał statsy na poziomie Villi. Z tym że Ville się chwali a Zlatana uważano za słabego.
Snajper AC Milan Zlatan Ibrahimović oznajmił, że Barcelona przeszkodziła mu w transferze do madryckiego Realu.
Ibrahimović był w 2010 roku skłonny do opuszczenia Barcelony na rzecz właśnie Realu, który był jego priorytetem. We fragmencie książki szwedzkiego gwiazdora , opublikowanym przez "AS", możemy przeczytać:
"Prezes (Sandro Rosell) powiedział: Rozumiem twoją sytuację. Do którego klubu chcesz odejść. Odpowiedziałem: Real. Rosell odparł: To niemożliwe. Możesz odejść gdziekolwiek, ale nie tam
Villa jest bardziej uniwersalnym zawodnikiem, pasującym idealnie do gry Dumy Kataloni.
Ibrahimovic zaczął sie obrażać, że w kilku meczach był wystawiany na samej szpicy.
Pisze nawet o tym w książce...
Spotkałem się z Guardiolą - żeby podyskutować, a nie się kłócić. Powiedziałem, że nie wykorzystuje moich najlepszych cech i że nie powinien mnie kupować jeśli potrzebował inny typ zawodnika.
Snajper AC Milan Zlatan Ibrahimović oznajmił, że Barcelona przeszkodziła mu w transferze do madryckiego Realu.
Ibrahimović był w 2010 roku skłonny do opuszczenia Barcelony na rzecz właśnie Realu, który był jego priorytetem. We fragmencie książki szwedzkiego gwiazdora , opublikowanym przez "AS", możemy przeczytać:
"Prezes (Sandro Rosell) powiedział: Rozumiem twoją sytuację. Do którego klubu chcesz odejść. Odpowiedziałem: Real. Rosell odparł: To niemożliwe. Możesz odejść gdziekolwiek, ale nie tam
Villa jest bardziej uniwersalnym zawodnikiem, pasującym idealnie do gry Dumy Kataloni.
Ibrahimovic zaczął sie obrażać, że w kilku meczach był wystawiany na samej szpicy.
Pisze nawet o tym w książce...
Spotkałem się z Guardiolą - żeby podyskutować, a nie się kłócić. Powiedziałem, że nie wykorzystuje moich najlepszych cech i że nie powinien mnie kupować jeśli potrzebował inny typ zawodnika.
miało być oczywiscie:
że w kilku meczach nie był wystawiany na samej szpicy
Chlopak w Arsenalu miala ciezko bo mial tam chyba pare kontuzji ktore go elminowaly, dodatkowo przesiadak z niemickiej na bardziej agresywna pilke angielska, no ale ciezki zapierdol w koncu przynosi efekty i chlopak gra, oby kontuzje go omijaly
Rosicky rewelacyjnie sie przystosowal do angielskiego futbolu, ale doznal kontuzji, ktora go wykluczyla na 18 miesiecy, a po powrocie mial ciezko wrocic do starej formy. na szczescie w koncu sie odnalazl i licze, ze na dlugo pozostanie w formie. zawsze lubilem tego zawodnika i bardzo sie cieszylem, jak Arsenal podal do wiadomosci, ze podpisal z nim kontrakt
Chudy NFG
07-03-2012, 22:28
I APOEL gra dalej
APOEL zasłużenie awansował, choć po tym meczu tę cipę Ailtona (napastnik APOELu) powinni za jaja powiesić, a w najlepszym przypadku zesłać do kamieniołomu. Tak partaczyć wysiłek kolegów - nie podawać, tylko kiwać się, jak na podwórku, z czego były same straty. Ciul mi ciśnienie podniósł.
W drugim meczu - Messi :szok: nie przestaje zadziwiać.
zasluzenie? Calego meczu nie widzialem ale poczatek i druga polowa sklonily mnie do postawienia dnb w dogrywce na Lyon. Cisneli masakrycznie tylko za mocno dosrodkowywali przy wbijaniu pilki w pole karne. Ostatecznie zwrot. Zle ze takie lebiody awansowaly ale takie prawo pilki. 4 karny to byl banker ze strzeli w prawo haha, 3 kumpli wali w lewo a ten zamiast cos wymyslec to kula w prawo po ziemi. Bramkarz Apoelu w ogole bardzo dobry instynkt, 1 karny na rekach a drugi pechowo wpadl.
Skoro gra teoretycznie słabszy, z teoretycznie mocniejszym, a mecz jest w miarę wyrównany, to jak wygrywa słabszy to zasłużenie.
Skoro z takimi ogórkami Lyon chuja grał, bo jakaś tam lekka przewaga, a sytuacji niewiele, to znaczy że zasłużenie odpadł, bo jest frajerskim zespołem.
Kurwa, ta Barcelona ... Ten mecz był wczoraj aż nudny. Dominowała tylko Barca. Te podania, kurwa no geniusze jak dla mnie. Nie jestem ich fanem, ale kurwa podania na przestrzeni kilku metrów, szybkość dokładność ... Szkoda, że tak nie grają z Realem.
Bayer był wystraszony: tylko nie wiem czego...
pewnie tego,co i tak ich spotkało. Barca od kilku lat nie ma litości dla Niemców,pamiętam jak po Bayernie się przejechali. a wczoraj to była rzeź niewiniątek,Messi znów na wielkim luzie,choć wyglądało na to,że niespecjalnie mu przeszkadzali.
brawo APOEL! świeży powiew w LM zawsze mi się podoba,choć do Napoli jeszcze im brakuje.
Mody z Realem tez im sie tak zdarzalo grac ale duzo rzadziej, bo Real ma bardzo dobra defensywe. Dlatego Barca musiala szukac innych srodkow, prostszych i udawalao im sie to regularnie.
Real ma bardzo dobra defensywe.
w meczach z Barcelona tylko PEPE coś gra w obronie, Ramos i Marcelo zagubieni jak dzieci we mgle a Arbeloa mocno przeciętnie.
Strasznie chujowa LM w tym roku Wczoraj oglądając mecze sprawdziłem 2x czy to aby jest mecz w LM. Poziom meczu APOEL z Lyonem to też śmiech przez łzy a to co pokazało Leverkusen nawet nie można opisać. Jedyny konkretny mecz jaki był w tej LM to Arsenal - Milan i... tyle, może w ćwierćfinałach będzie coś konkretniejszego.
jak Barca bedzie grala ciagle pod Messiego to odpadnie w polfinale z Milanem czy kims takim. Ino wlasnie z kim? Mozliwe ze im taka gra ujdzie na sucho i podniosa puchar bo nie ma w tym sezonie przeciwnika, chyba ze zlapia zadyszke. Milan ewenualnie, reszta nie ma szans.
Ja liczę, że Chelsea na Stamford nie da dupy z Napoli jak ostatnio...
Mayek ale Barcelona nie gra tylko pod Messiego, on po prostu jest bardzo skuteczny. Jak ktos inny ma lepsza pozycje to dostaje pilke. Wszechstronnosc atakow Barcy poraza.
Aczkolwiek zawsze moze znalezc sie ktos kto Barce zneutralizuje. Moze to byc Milan, moze Napoli. Ale i tak czekam na kolejne Gran Derbi :-D
czesto jest tak ze jest lepsza pozycja ale szukaja Messiego bo jest skuteczny. Tyle ze przy lepszej obronie moze nie byc tak skuteczny, Bayer oddal mecz bez walki, Messi byl zabojczy ale mial sporo miejsca. Zobaczymy dalej.
Czelsi nic nie zrobi.
w tym sezonie w LM tylko Real jest w stanie zastrzymać Barcelonę. Chelsea, Milan, Inter czy Bayern nie dysponują odpowiednią siłą, w swoich ligach grają w kratkę (poza Milanem). Natomiast Barca już praktycznie odpuściła ligę, na krajowym podwórku zostały jej w tym sezonie tylko dwa mecze, więc resztę sił może zaakumulować na LM. Tylko kataklizm może zapobiec obronie tytułu.
http://www.dailymotion.com/video/xp9wa8_christian-abbiati-saves-ac-milan_sport?start=0#from=embed
nie kapuje! Ten koles strzela z kazdej pozycji a tutaj mial 4 mozliwosci a dupnal w tormana. Prawa noga w prawo, lewa w lewo dol, lewa w lewo gora i mijac i do pustej. Szkoda. Milan by pobil wlasny rekord grrr.
Też mnie to zdziwiło, ale trzeba przyznać, że Abiatti kapitalnie się zachował. Podobnie jak Szczęsny po drugiej stronie, jak ktoś strzelał do pustaka i niby trafił w Wojtka, ale tak naprawdę to on jeszcze popisał się kapitalnym refleksem i wystawił nogę.
najwazniejsze w meczu 7:1 bylo to ze Messi dostawal pilki od najlepszego zawodnika na swiecie -Andresa Iniesty. Tyle w temacie. Jakby nie Iniesta, Xavi oraz caly zespol to Messi nie strzelilby polowy tych bramek, ktore strzela.
pepe samba ba
08-03-2012, 17:29
abiatti i dobitka- nic innego jak 100 procentowy FART jakich mało
dudek w doliczonym, w finale lm szewczence wyciagnal podobnie ,takze to byla zemsta!
Gdybynierzy znowu w akcji. Przyjdzie Robben, Podolski, Hazard może jeszcze Guardiola na ławke i weźmie ze sobą Messiego i C.Ronaldo.
Prosze bardzo Panie Gdybynier
http://www.guardian.co.uk/football/2012/mar/07/lukas-podolski-arsenal-cologne-transfer
A do problemu uzywania slow ktorych sie nie rozmumie, widze dochodzi kolejny, czytania ze zrozumieniem.
no i Sporting pogonił troszku MC.
Z nimi może byc to samo co z Bragą, keidy walczyli z Lechem i zaszli bardzo daleko. W lidze graja cianko, ale tutaj, no proszę:)
Jak MC nie oleje pucharu to ich przejdą, ale ...
Ładnie Bilbao ciśnie MU. Oby tak do końca.
najwazniejsze w meczu 7:1 bylo to ze Messi dostawal pilki od najlepszego zawodnika na swiecie -Andresa Iniesty. Tyle w temacie. Jakby nie Iniesta, Xavi oraz caly zespol to Messi nie strzelilby polowy tych bramek, ktore strzela.
Przyznawanie ciągle Złotej Piłki Messiemu jest śmieszne. Wg. mnie to Iniesta jest obecnie nr.1. Podania, waleczność i strzela ważne bramki! Messi owszem - strzela ważne i piękne bramki ale bez Iniesty i Xaviego tak wiele już nie potrafi (np. reprezentacja Argentyny) a Iniesta wygrał wszystko co można było...
Tak ogladam te puchary w miare regularnie i poprostu szlag mnie trafia jak widze co UEFA z tymi pucharami porobila. Kiedys w PZP czy UEFA były emocje, pełne stadiony, człowiek w czwartek zawsze od południa na niemeickich stacjach ogladał mnostwo meczy ,ktore sie zarabiscie ogladalo. W tamtych czasach druzyny nie lekcewazyly pucharow, teraz parcie jest tylko na LM, ktora i tak zostala rozlozona na kilka dni przez co jak dla mnie duzo traci na swoim uroku. Nie wiem jakie Wy macie odczucia ale dla mnie to juz nie jest ani w polowie to samo co bylo jakies 15 lat temu.
Ale ogień na Old Trafford pod koniec..
ale ładnie Bilbao
Ostatnie sekundy meczu St Liege : Hannover, zamieszanie w polu karnym Hannoveru, piłka trafia do jakiegoś murzyna, bramkarz leży a ten zamiast to normalnie wykończyć strzela z krzyżaka i nie trafia. Dobre kino :D
Jaca masz rację, dlatego ja LE w ogóle nie oglądam, tylko polskie drużyny i takie rodzynki jak MU-Athletic, które zdarzają się niezwykle rzadko.
Co właściwie odgwizdał sędzie chwilę przed bramką na 1-3 ?
Mnie te puchary już w ogóle nie interesują od czasu,gdy w "Lidze Mistrzów" grają (nie)mistrzowie...Bezsens totalny.
Ja, lepiej jakby grala Wisla i Litex, to by dopiero bylo zajebiscie. 10:0 z Barca jakby bardzo chcieli. Szkoda ze Santos czy Universidad de Chile nie graja w LM. W ogole te klubowe MŚ to jest parodia. To powinien byc jakis wiekszy turniej, organizowany raz na 4 lata np z wieksza liczba druzyn a nie ze zwyciezca afrykanskiej ligi mistrzow.
Mayek a widział byś "mistrzostwa świata" bez zwycięzcy Afrykańskiej LM ?
To nie lata 70, w Afryce potrafią grać dobry football, może nie by taki turniej wygrać ale Ghana czy Nigeria też na MŚ nie jadą po zwycięstwo. Poza tym Ligi Arabskie, Chińska, Japońska czy MLS to ligi w których są teraz naprawdę wielkie pieniądze a co za tym idzie i klasowi piłkarze... Jeśli kiedyś by jakieś sensowne MŚ zorganizowano to z Azji, Afryki czy Ameryki Północnej powinny w szesnastce po 2 drużyny się znaleźć... inna sprawa że Fifa jakoś nie bardzo chce się za to zabrać, opłaca jej się rozgrywanie tego komicznego turnieju po jakiś emiratach nie zważając na to że poza okolicą mało kogo ten turniej obchodzi...
ciagle w finale tych klubowych MŚ gra Europa i Ameryka Poludniowa. Raz na osiem byli afrykance i dostali 0:3.
Poza tym niech graja ale nie zeby te mistrzostwa byly w takiej formie jak sa teraz, ze zwyciezca LM jedzie tam zagrac 2 mecze i ma puchar.
Tak ogladam te puchary w miare regularnie i poprostu szlag mnie trafia jak widze co UEFA z tymi pucharami porobila. Kiedys w PZP czy UEFA były emocje, pełne stadiony, człowiek w czwartek zawsze od południa na niemeickich stacjach ogladał mnostwo meczy ,ktore sie zarabiscie ogladalo. W tamtych czasach druzyny nie lekcewazyly pucharow, teraz parcie jest tylko na LM, ktora i tak zostala rozlozona na kilka dni przez co jak dla mnie duzo traci na swoim uroku. Nie wiem jakie Wy macie odczucia ale dla mnie to juz nie jest ani w polowie to samo co bylo jakies 15 lat temu.
mam podobnie.
A pamiętasz pewnie czasy gdy się mówiło "piłkarska środa"?
Otóż tylko wtedy grano w piłkę, oraz weekend. I stałe godziny były:))))
Krzyś ja bardziej kojarze ze PMK był rozgrywany w środy a w czwartki UEFA i PZP i własnie w czwartki był zawsze niesamowity natłok meczy. Te piłkarsie środy coś mi się kojarza że były jeszcze przed tym rozwiazaniem gdy wszystkie mecze były z trzech pucharów były w środe, jednak wraz z rozwojem TV zdecydowano że PMK gra w środy a pozostałe puchary w czwartki. Jak sie myle to mnie sprostuj.
Krzyś ja bardziej kojarze ze PMK był rozgrywany w środy a w czwartki UEFA i PZP i własnie w czwartki był zawsze niesamowity natłok meczy. Te piłkarsie środy coś mi się kojarza że były jeszcze przed tym rozwiazaniem gdy wszystkie mecze były z trzech pucharów były w środe, jednak wraz z rozwojem TV zdecydowano że PMK gra w środy a pozostałe puchary w czwartki. Jak sie myle to mnie sprostuj.
nie no, masz rację, tylko mnie tak ogólnie chodziło o środy i soboty: liga, puchary PEMK, reprezentacje.
Tak sobie człowiek wbił, że to te dni. A teraz to taki mętlik;/
Krzyś ja bardziej kojarze ze PMK był rozgrywany w środy a w czwartki UEFA i PZP i własnie w czwartki był zawsze niesamowity natłok meczy.
we wtorki była UEFA, w środy LM a w czwartki PZP. Puchary miały wtedy swóch charakter.
Jurek tak jak piszesz było chyba chyba w poźniejszym etapie już jak w europie jak grzyby po deszczu powstawały stacje TV, szczególnie w Niemczech. Ale w poczatkowej fazie moim zdaniem puchary były rozgrywane środa,czwartek a we wtorki ewentualnie jak jakieś mecze kolidowały ze sobą w danym mieście.
ja to tak zapamiętałem z końcówki lat 90tych, że każdy dzień miał swój puchar, kiedy liga mistrzów była jeszcze ligą mistrzów, a puchar UEFA i PZP miały swój prestiż.
Zresztą sprawdziłem na przykładzie naszych meczy z 94 roku (Aris, Inter Cardiff, Bordeaux) wszystkie mecze UEFA we wtorki. To właśnie później jak się zaczęło łączenie UEFA z PZP to się to popierdoliło wszystko.
A masz mozliwosć sprawdzenia jak wyglądało to w końcówce lat 80?? Wydaje mi sie że na mecze z Rangersami i z Rovaniemi były w czwartki. Wtedy nie fukncjonowały kablówki ,nie było internetu i wyniki śledziłem jedynie w Tempie czy w Trybunie Slaskiej i jakoś tam mi własnie to zapadło w pamiec , szczególnie te tabelki z Trybuny Sląskiej że jedna tabela to była środa na PMK a druga to czwartek i UEFA i PMK.
Ogólnie albo już jestem stary albo się jakiś sentymentalny robie bo tak ostatnio z perspektywy czasu widze ze wszystkie zmiany jakie były to na gorsze. Tutaj zmiana z pucharami moim zdnaiem do dupy, teraz wspomniala mi sie Trybuna Slaska, ktora była bardzo fajna lokalna gazeta , o niebo lepsza niz DZ .Juz chyba z dobre 10 lat jak TS znikla...A szkoda bo w TS mielismy zawsze dobrą prase...
A masz mozliwosć sprawdzenia jak wyglądało to w końcówce lat 80?? Wydaje mi sie że na mecze z Rangersami i z Rovaniemi były w czwartki. Wtedy nie fukncjonowały kablówki ,nie było internetu i wyniki śledziłem jedynie w Tempie czy w Trybunie Slaskiej i jakoś tam mi własnie to zapadło w pamiec , szczególnie te tabelki z Trybuny Sląskiej że jedna tabela to była środa na PMK a druga to czwartek i UEFA i PMK.
każdy ma możliwość ;)
http://www.gieksa.pl/index.php?idSea=8179&mode=gt&idT=6070&me=&id=
z tego by wynikało że Rangersy były w środę, rok wcześ niej PZP mecz w UEFA w czwartek i środę. Tak jak piszesz, wtedy jeszcze tv nie miała takiego przełożenia, więc pewnie terminy były bardziej luźne. Niemniej w latach osiemdziesiątych nie wiedziałem jeszcze że coś takiego jak piłka nożna istnieje, dlatego w mojej świadomości istnieje już porządek z lat 90 wtorek(UEFA)-środa(LM)-czwartek(PZP) i będę uparcie twierdził, że dzisiejsze puchary nawet do tamtych nie podchodzą
telewizja, telewizją, ale wtedy było mnie drużyn.
Z rangersami mecz był w środę. Ja jeszcze wtedy kibic nie określony:)
tzn fan na tamte czasy widzewa, ale trza było się już określić co do własnego podwórka:faja:
W latach 90. schemat był taki - wtorek PUEFA, sroda LM, czwartek PZP. Ten schemat byl w zasadzie niezmienny.
z pzp pamiętam tylko jeden mecz, a mianowicie finał (chyba nawet ostatni w tych rozgrywkach) w którym grało chyba lazio.
Potem, nie pamiętam dokładnie, ale we wtorki grała lm, dzień później też, a czwartek uefa. Teraz to trochę pojebali, bo mecze różnych pucharów są w różne dni.
Przypominam sobie jak jeszcze we wtorki leciała lm na dwójce (?), w środę na jedynce, a w czwartek na polsacie uefa. Wtedy to się oglądało :)
Lazio z Mallorcą grało w ostatnim finale PZP. jeden z najlepszych dwumeczów pucharowych jakie oglądałem to był Liverpool-Roma w UEFA już za czasów połączenia PZP z UEFA.
ogólnie Shellu ma na 100% rację co do rozkładu dni. mi się wydaje, że duży wpływ na postrzeganie tego wszystkiego o czym piszecie ma wiek. jak byłem młodszy to się jarałem samą piłką nożną i oglądaniem. był mniejszy dostęp do wszystkiego więc mecz w TV to było święto. jak był rok MŚ czy ME, to odliczałem dni do turnieju od początku danego roku. a teraz to nie dość, że wszystko spowszedniało, to jeszcze wszelkie represje dookoła piłki nożnej sprawiają, że to wszystko zaczyna być sztuczne.
Fuck UEFA :)
Kto wtedy słyszał o Gran Derby wszyscy żyli tym ze Seaman puścił bramkę z połowy w finale pucharu.
Kto wtedy słyszał o Gran Derby wszyscy żyli tym ze Seaman puścił bramkę z połowy w finale pucharu.
Ci którzy mieli filmnet i się jarali prawdziwym Ronaldo w Barcelonie:napinka:
Powoli sie tu robi wspomnien czar :-P
Ten dwumecz Liverpoolu z Roma to ten co w obu meczach wygrywali goscie? Pamietam tez ze sedzia podyktowal karnego i juz niemal pilka byla ustawiona, ale zmienil decyzje. To chyba bylo na Anfield.
Saragossy z Arsenalem chyba nie ogladalem, bo nie interesowalem sie pilka. Ale gola Nayima czy jakos tak pamietam ze Sport Telegramu :-D
Powoli sie tu robi wspomnien czar :-P
Ten dwumecz Liverpoolu z Roma to ten co w obu meczach wygrywali goscie? Pamietam tez ze sedzia podyktowal karnego i juz niemal pilka byla ustawiona, ale zmienil decyzje. To chyba bylo na Anfield.
Saragossy z Arsenalem chyba nie ogladalem, bo nie interesowalem sie pilka. Ale gola Nayima czy jakos tak pamietam ze Sport Telegramu :-D
dokładnie o tym dwumeczu pisałem. Liverpool wygrał 2-0, a Roma 1-0.
a ja się interesowałem piłką od najmniejszego bajtla. 2 bundesliga zawsze leciała na SAT 1 w poniedziałki o 20:15, do tego z filmnetu najbardziej zapamiętałem ligę włoską w niedzielę o 15:00. jak ten kanał odłączyli (co się z nim stało? przeobraził się w jakąś inną stację?) to się czułem jakby mi dzieciństwo zabrali :) na filmnecie leciał mecz Spartak-Inter w półfinale UEFA chyba w 1997, co później Inter wygrał finał z Lazio. od tego meczu zacząłem kibicować Interowi.
Wydaje mi sie ze Inter z Lazio gral w 1998, pamietam kapitalna bombe Zanettiego :-)
Rok wczesniej Schalke wygralo w finale z Interem po karnych, rewanz byl na San Siro. Wychodzi na to ze to byl ostatni finalowy dwumecz.
Lars Ulrich
09-03-2012, 12:19
Na Filmnet kodowali pornole kurwa :cham:
Na Filmnet kodowali pornole kurwa :cham:
nie miał Ci kto dekodera zalatwić? :hihi:
hehe niezle, ja w wieku 7 lat to telewizora nie miałem, ogólnie to nigdy się piłką jako tako nie interesowałem, można powiedzieć że od małego AMF :rotfl: klubowa to już w ogole, pamietam jedynie że podczas finałów MŚ 2000 Francja- Włochy były takie emocje że na podwórku dochodziło nawet do mordobicia na tym pukcie :hihi: no i w między czasie była moda na koszulki z szaberplacu z beckhamem, cole, zidane, klajvert itd. wszyscy się napinali a tak na prawdę chuja wiedzili o tych klubach, ja miałem z "bekającym chamem" mimo że nie widziałem ani jednego meczu MU :cham:
Wydaje mi sie ze Inter z Lazio gral w 1998, pamietam kapitalna bombe Zanettiego :-)
Rok wczesniej Schalke wygralo w finale z Interem po karnych, rewanz byl na San Siro. Wychodzi na to ze to byl ostatni finalowy dwumecz.
Kiedy by nie grali to zawsze można napisać o strzale tego zawodnika. Gra tam już ze 20 lat :)
p.s Pucha ja miałem Shearer"a z Newcastle co było wtedy rarytasem i tradycyjnego odblaska z Dortmundu z Mollerem :]
Pewnie popierdalales w nich na WF-ach, a tak w ogole to Ty sobie robiles kolnierzyk a la Cantona? :lol:
Nie ja tylko po strzelonej bramce podnosiłem rękę jak Alan :)
pepe samba ba
09-03-2012, 20:50
ja pamietam te karne i pamietam ze mnie wtedy tam tak lehman wkurwil ze juz zawsze go nienawidziłech . Noge komus tak chamsko podstawil niby przypadkowo ale kamery na powtorkach ladnie to wychwycily , chyba jakos tak bylo , ktos pamieta
a pierwsze wieksze wydarzenie pilkarskie jakie pamietam ogladalem to euro 92 w szwecji , jeszcze tak sporadycznie mam migawki . Z kolei mundial USA94 pamietam juz bardzo dokladnie , juz patrzylem na duza wiekszosc szpili , kibicowalem wtedy brazylii bo mieli ten duet bebeto romario i , wstyd przyznac Rumunom ...
Lars Ulrich
09-03-2012, 21:55
Kurwa to były czasy, naklejki pannini - Szwecja 92, potem 94' oglądanie na Eurosporcie zawsze rano "good morning America" powtórek.. :)
Lars Ulrich
09-03-2012, 21:56
wstyd przyznac Rumunom ...jak mawiał wielki komentator Dariusz Szpakowski "Popescu, Petrescu, Dumitrescu i co wyniknie z tego testu ? he he he "
Vija redsky vija vite via danske dynamite :D
pepe samba ba
09-03-2012, 22:16
jestesmy czerwoni jestesmy biali jestesmy cracovia ??hehe
zydor wtedy zamiatał bardziej chyba
ja zawsze ogladalem LAOLA na DSF :) i te teskty "braziliana" :)))))
i eurogol od zawsze na eurosporcie :)
LM powinna byc dla mistrzow. PU dla innych :) ale kasa rzadzi sportem......... niestety.
Marsylia przegrywa z Ajaccio, a kilka dni temu z Evian. Kompromitujące wyniki. Inter w końcu wygrał, ale w końcówce z Chievo. Nie wiem, która z tych drużyn jest słabsza i jak będzie wyglądał ich mecz na San Siro. Wygrana OM jednak daje im przewagę.
Napoli urządziło sobie trening strzelecki przed rewanżem z Chelsea. Niby Chelsea ma małe szanse na awans, ale nieraz w piłce bywało, że mobilizacja jakaś dziwna nadchodziła i udawało się drużynie w słabej formie wygrać. No ale nie wyobrażam sobie, by Napoli odpadło, bo byłoby to ze szkodą dla LM.
Piter_Jaw
10-03-2012, 09:14
Napoli jest w świetnej sytuacji..mają miażdżące kontry..a właśnie tak będą grać w Londynie..nie wierzę, że nie ustrzelą. A jak już strzelą to Chelsea sobie może;)
Dla mnie pewny awans Napoli.
Jeśli chodzi o Inter to wczoraj pierwszy raz w tym sezonie widziałem chęci do biegania i walki a co najważniejsze..wielką radość. Zeszło z nich niesamowicie, Ranieriemu aż łezka się kręciła..Oni naprawdę chcą jeszcze coś z tego sezonu wycisnąć. Położenie jest fajne, bo gorzej być już nie może..może być tylko lepiej, co ugramy to nasze. Z OM może jeszcze być różnie, bo kto nie strzela na wyjeździe to zazwyczaj się żegna..jednak mobilizacja Nerazzurrich będzie ogromna.
Tak każdy jechał po Interze..ale wydaje mi się, że końcówka sezonu będzie zajebista;)
pepe samba ba
10-03-2012, 11:41
jak Marsylia nie wydupi w koncu Didi Deschampsa to sie wkurwie
Baja Mynsien już odrobiła straty. Wyczuwam Niemiecki pogrom :drewno:
Ucinając od razu wszelkie spekulacje - nie lubie Baja :jezor:
Kurwa to były czasy, naklejki pannini - Szwecja 92, potem 94' oglądanie na Eurosporcie zawsze rano "good morning America" powtórek.. :)
Wy wtedy za jakimis zagraniczakami.
A ja z kumplami na placu: Boniek, jakis paralittyk na obronie to Wójcicki:hihi:, a ja ... Smolarek. Tak, tak smarki. Smolar i nie pisze tego z okazji jego smierci, bo to był pierwszy gośc, którego nazwisko wymówiłem jako piłkarza.
To był wzór! ESPANA 82!!!
A nie jakieś Cantony;/
A co do naklejek czy tym podobnych: gumy TURBO i postery w nich z Mundialu 1990:)
Chce ktoś?:))))
To były czasy hehehe
szkoda tego Basel. Kurwa fajna ekipka a tu już 5-0.
ino bastian wrocil do FCB i zaczynaja chopy grac, niezle gromia
zwierzak
13-03-2012, 21:53
szkoda tego Basel.
Dokładnie! Fajnie grali, a tak mimo wszystko wynik ten rzuci spory cień na ich dotychczasowe poczynania.
mecz Basel pokazal, ze plany rozszerzenia LM do 64 druzyn i likwidacja LE bedzie pomylka.
Glupi argument, ze kluby odpuszczaja LE i nie ma prestizu. Ok, chca niech odpuszczaja, AZ Alkmaar chetnie powalczy o puchar europy. Co z tego ze jest to jakby 2 liga europejska ale fajnie wygrac trofeum. A to ze tym lepszym sie podobno nie chce to o nich swiadczy. Zamiast podniesc atrakcyjnosc LE to chca ja likwidowac. Juz widze grupe gdzie gra Real, Juventus, Sparta Praga i Borac Banja Luka a w innej Barca, Szachtar, Odense i Skonto Ryga.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Mistrz%C3%B3w_UEFA_%282011/2012%29
Zagraja wszystkie druzyny z fazy grupowej, play-off, III rundy i az 24 druzyny z obecnej II rundy czyli 75% z tych ogorkowych druzyn. To nie ma najmniejszego sensu. Beda takie mecze jak United - Ekranas czy Bayern - Flora Tallinn. Jedyne wyjscie to jakas wstepna runda eliminacyjna, gdzie ogorki graja ze soba ale to i tak nie ma sensu. Kurwa, lesne dziadki zabijaja futbol, kiedys to byly dobre mecze a teraz po 7:0 w poznych fazach LM!
zwierzak
14-03-2012, 11:07
Kurwa, lesne dziadki zabijaja futbol, kiedys to byly dobre mecze a teraz po 7:0 w poznych fazach LM!
Połączenie LE i LM to zły pomysł, ale sama reforma Platiniego, które daje większe szanse awansu słabszym zespołom była dobra. Druga strona medalu to te wyniki, które padają. Zwycięstwo Bayernu, Barcelony, czy wcześniej Lyonu są mocno zastanawiające. Wiadomo, że te drużyny były lepsze od swoich rywali,a kurde nawet jak się gra z dużo słabszym rywalem to nie jest taką prostą sprawą strzelić mu aż tyle bramek. Szczerze mówiąc nie wiem skąd to się bierze... może psychika??
Właśnie z tego powodu zastanawia mnie dzisiejsza postawa Napoli w Chelsea. Niby mają dwie bramki przewagi... Mam jednak nadzieje, że awansują, bo to taki naprawdę fajny powiew świeżości w LM zarówno piłkarski, jak i kibicowski.
Chelsea to dno, Napoli awansuje, nie porownujmy Basel z Napoli.
W grupie moze byc 7:1, trudno, jest tyle druzyn, chodzi o podzial kasy i wzmocnienie innych lig, niech to juz bedzie. Ale nie moze byc tak ze w pozniejszej fazie jest 7:1 i 7:0. Generalnie Leverkusen zrobil wielki przypal lidze niemieckiej. Zwlaszcza ze oni nie atakowali i tracili tylko stali na boisku.
Bywaly juz takie wyniki, United wygral z Roma 7:1, innych wynikow nie pamietam. Swego czasu Milan z Deportivo wygral 4:1 a potem dostal 0:4 ale bez jaj zeby co chwile takie wyniki padaly. Kiedys to bylo 2:1, 0:1 mega szachy do konca, teraz takich meczow brakuje.
Nie ma sensu zeby ogorki graly z potentatami bo to sie nie sprzeda. Kto bedzie chcial ogaldac Barca - Ekranas? Chyba tylko fanboye. Jak juz to lepiej dopuscic wieksza liczbe druzyn z silniejszych lig do LM a reszta niech gra w LE. Wiadomo, ze i tak Wisla czy inne wschodnie kluby beda sprzedawaly najlepszych zawodnikow na zachod. Udzial w LM i poprawa budzetu tego nie zmieni. Tak jak Pukki przeszedl z Helsinek do Schalke, Lewy do BVB tak przez najblizsze 30 lat bedzie sie tak dzialo czy na wschod pojdzie lacznie 20mln euro do 10 klubow czy nie.
mariano1964
14-03-2012, 11:35
Mayek, nie przesadzaj były tez w tej rundzie mecze po 1-0, 1-1. Popatrz na taki APOEL, jakos nie spekali przed Lyonem.
Moim zdaniem LM i LE uatrakcyjniłoby to że druzyny z 3 miejsc w grupach LM odpadalyby wogole z rozgrywek, wtedy bylaby wieksza walka o dwa pierwsze miejsca w grupach, a tak to druzyny które zajmuja 3 miejsca i przechodza do LE juz to pierdola, bo co mialy zarobic to zarobily na LM.
Zamiast tych druzyn zrobic wieksze grupy w LE i byloby super.
Krist VB
14-03-2012, 19:53
macie jakiegoś sopcasta po polsku na real: cska ?
niezły szpil Chelsea z Napoli...
ale trybuny ciiiiisza.. jak na Anglię przystało..
niech chelsea tak gra w weekend z city i jako kibic united bede zadowolony. Czuje ze teraz graja a tam sie zas podloza.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.