PDA

View Full Version : Spam

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94

whyduck
02-02-2012, 00:21
A gdybyś porównał twórczość Szymborskiej i Kaczmarskiego, to ta pierwsza nawet zapiąć rzemyków u stóp niegodna.

!!

wszystko w temacie.

Miłosz, Szymborska - do wora

Pucha
02-02-2012, 00:24
Szybciej bym dał już Herbertowi Nobla.
Herbert 100000 razy bardziej zasłużył na Nobla, ale on to bym znienawidzony przez "salon" bo ich jebał i mówił o nich prawdę więc oczywiście został zepchnięty na margines, a powinnien być na piedestale, w końcowym etapie zrobiono z niego wariata, tak oto pogrywali/pogrywają koledzy i koleżanki naszej wiecznie uśmiechniętej noblistki...

Mayek
02-02-2012, 00:34
http://mediowo.salon24.pl/244830,iti-powstalo-na-zlecenie-sluzb-brzmi-oszolomsko-prawda-sprawdz

whyduck
02-02-2012, 00:36
http://mediowo.salon24.pl/244830,iti-powstalo-na-zlecenie-sluzb-brzmi-oszolomsko-prawda-sprawdz

stare, znane fakty

zresztą, mediowo prowadzi mój dobry kolega, oszołom i faszysta :)

Jurek
02-02-2012, 06:37
od poezji też tu mamy samych specjalistów...

Można być fanem jej poezji lub nie, o gustach się nie dyskutuje. Co za tym idzie można było ją uważać za autorytet, bądź nie, ale szacunek się należy (tym bardziej zmarłej).

Będą wieszać psy na zmarłej noblistce, bo wyżej cenią Herberta i Kaczmarskiego...:dead:

MALek
02-02-2012, 08:37
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424450_266533210085967_100001878710657_688657_2003 835752_n.jpg

Ryan
02-02-2012, 08:43
Siemka mam do was ogromna prośbę startuje w konkursie karpiowym ;D i potrzebuje jak najwięcej głosów żebym mógł wygrać.

NR 43. http://www.carpteam*********/
każdy głos strasznie ważny jest.
Z góry dzięki za pomoc :) Pozdrawiam

Katowicki GKS !

Jurek
02-02-2012, 08:47
Może niech lepiej politycy z lewej strony ograniczą swoje kondolencje do zwykłej :cham:

wcześniej Jahho wkleił babola nowickiej... tak to jest jak ktoś na siłę chce błysnąć inteligencją...

Ryan
02-02-2012, 08:50
aaa i chyba żeby móc zagłosować trzeba się najpierw zalogować ;//
Ale wierze w was :)

pomp
02-02-2012, 09:09
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/424450_266533210085967_100001878710657_688657_2003 835752_n.jpg

No co, może Napieralski doszukał się w jej poezji pozytywizmu :cham:

kosa
02-02-2012, 09:17
Zasada by o zmarłych mówić z szacunkiem (lub wcale) jest dla mnie mega głupia. Jeśli ktoś całe życie pracował na to by go nie darzyć szacunkiem, to po śmierci nic się nie zmienia. Jakieś śmieszne zahamowania te niegadanie źle o zmarłych.

Psy są wieszane na noblistce nie dlatego, że lepszy jest Herbert, ale dlatego że ona była sługsem komuchów.

Piszesz że szacunek się należy. Za co? Za to że jej się zmarło? Za to że dostała nobla (który jest już tak skorumpowany, że stracił kompletnie na wartości)? A szanujesz Obame? Jeśli wyznacznikiem szacunku jest zdobycie nagrdy, a życie jak sprzedajna szmata to ja dziękuje za taki światopogląd.

Kuźwa ludzie jak ktoś całe życie jest chujem, to po śmierci nim dalej zostaje. I należy o tym głośno mówić, by inni nie wybielili czegoś co jest czarne. Śmierć nie rehabilituje, nie usprawiedliwia i nie pomaga.

JACA
02-02-2012, 09:20
Az strach pomysleć jak będzie wybielany i opłakiwany morderca Jaruzelski gdy w końcu zejdzie z tego świata...Ciekawe ilu idiotów też będzie go opłakiwać, wstawiać swieczki i pisać że o zmarłych nie wypada źle mówić...

pomp
02-02-2012, 09:23
Może nawet dostanie Nobla :cham:

Jurek
02-02-2012, 09:40
Zasada by o zmarłych mówić z szacunkiem (lub wcale) jest dla mnie mega głupia. Jeśli ktoś całe życie pracował na to by go nie darzyć szacunkiem, to po śmierci nic się nie zmienia. Jakieś śmieszne zahamowania te niegadanie źle o zmarłych.

Psy są wieszane na noblistce nie dlatego, że lepszy jest Herbert, ale dlatego że ona była sługsem komuchów.

Piszesz że szacunek się należy. Za co? Za to że jej się zmarło? Za to że dostała nobla (który jest już tak skorumpowany, że stracił kompletnie na wartości)? A szanujesz Obame? Jeśli wyznacznikiem szacunku jest zdobycie nagrdy, a życie jak sprzedajna szmata to ja dziękuje za taki światopogląd.

Kuźwa ludzie jak ktoś całe życie jest chujem, to po śmierci nim dalej zostaje. I należy o tym głośno mówić, by inni nie wybielili czegoś co jest czarne. Śmierć nie rehabilituje, nie usprawiedliwia i nie pomaga.

problem polega na tym, że polityczny ultraradykalizm prezentowany tutaj karze nazywać chujem każdego kto nie podziela jedynie słusznej myśli, a to jest groźne i smutne zarazem. Od PRL-u różni sie tym tym, że ma inną podszewkę ideologiczną.

Nie da się napisać, że nie zgadzam się z tym czy tamtym, albo że ktoś się mylił w jakimś zakresie... chuj, jak tylko w jakiejś cząstce odbiegał od wzorca to zaraz się wrzuca do jednego wora z największymi chujami, zdrajcami, komuchami itp. sami żydzi, zdrajcy, komuchy, nie ma miejsca na obiektywną ocenę całego dorobku.

basu
02-02-2012, 11:02
problem polega na tym, że polityczny ultraradykalizm prezentowany tutaj karze nazywać chujem każdego kto nie podziela jedynie słusznej myśli, a to jest groźne i smutne zarazem. Od PRL-u różni sie tym tym, że ma inną podszewkę ideologiczną.

Nikt nikogo tutaj nie karze.

mal
02-02-2012, 11:38
sługsem komuchów

komuchami

a mozecie mi wyjasnic co takiego zlego jest w zalozeniach komunizmu bo ja za bardzo nie rozumiem takiego jebania. dla mnie to system jak kazdy inny ma wady i zalety a spierdzielili go ludzie ale to inna opowiesc

Blejz
02-02-2012, 11:40
a mozecie mi wyjasnic co takiego zlego jest w zalozeniach komunizmu bo ja za bardzo nie rozumiem takiego jebania. dla mnie to system jak kazdy inny ma wady i zalety a spierdzielili go ludzie ale to inna opowiesc

komunizm - brak wolnosci jednostki czy brak prywatnej wlasnosci

jeszcze?

basu
02-02-2012, 11:45
Jak w tym dowcipie - czym różni się komunista od antykomunisty? Komunista przeczytał "Kapitał". Antykomunista "Kapitał" zrozumiał.

Odsyłam więc do książek.

Jurek
02-02-2012, 11:57
Nikt nikogo tutaj nie karze.

pipcaj się :jezor:

Nie mylcie tego czym miał być komunizm w założeniu, a tego co wprowadzono różnych republikach radzieckich, socjalistycznych itp.

Co nie zmienia faktu że jedno drugie jest chujnią

mal
02-02-2012, 12:01
Co nie zmienia faktu że jedno drugie jest chujnią

na dzien dzisiejszy sie z tym zgadzam ale mam tez to na uwadze ze jak za kilkaset lat zarzygamy sie ta pseudo demokracja i wiekszosc uzna ze trzeba zmienic system na cos innego to pewnie takie same opinie beda o pseudo demokracji ktora stworzono bo sorry Panowie ale co to jest za sprawiedliwosc ze mamy wyscig pinokiow przed wyborami a potem robia co chca. zrzygac sie tym idzie

ozi64
02-02-2012, 12:03
a mozecie mi wyjasnic co takiego zlego jest w zalozeniach komunizmu bo ja za bardzo nie rozumiem takiego jebania. dla mnie to system jak kazdy inny ma wady i zalety a spierdzielili go ludzie ale to inna opowiescSocjalizm czy komunizm jest ustrojem wewnętrznie sprzecznym i każda próba utrzymania kończy się na totalitarnym terrorze. Vide: Kuba, ZSRR, Rumunia, KRLD etc.
Socjalizm utopijny to, nomen omen, utopia; podobnie jak anarchosyndykalizm czy anarchokomunizm. Nie do zrealizowania.

Jurek
02-02-2012, 12:05
można to skwitować wytartym cytatem z Churchilla: "Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego"

mal
02-02-2012, 12:05
do ozi64

podobnie jak demokracja w obecnej formie .. do tego zmierzam :)

pomp
02-02-2012, 12:15
Nie ma i nie będzie idealnego systemu, bo nie ma idealnych ludzi. Człowiek potrafi spierdolić najbardziej idealny w założeniach plan. Są tylko systemy lepsze i gorsze.

Mayek
02-02-2012, 12:34
mowic ze komunizm nie jest zly bo demokracja jest taka sama to smieszne.
Najlepsza jest arystokracja tylko wtedy lud nie moze sie buntowac a tu juz ciezko zrealizowac. Najlepiej zeby bylo jak najwiecej wolnosci i bedzie lepiej niz w policyjnej demokracji.

ozi64
02-02-2012, 12:40
Ostatnio coraz bardziej mnie fascynuje idea anarchokapitalizmu, zwłaszcza po tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=wP4mpkoWZ28

whyduck
02-02-2012, 12:57
Będą wieszać psy na zmarłej noblistce, bo wyżej cenią Herberta i Kaczmarskiego...

Będą wieszać psy na zmarłej noblistce, bo pisała peany na cześć czerwonych ze Stalinem na czele.

ozi64
02-02-2012, 13:08
Nie chodzi tylko o poglądy, bo taki Okudżawa też był komunistą, Jesienin wychwalał Stalina, a Szostakowicz (chociaż to nie poeta) wręcz gloryfikował reżim, a całą trójkę uwielbiam.

Ale Szymborska nie dość, że podlizywała się PRL-owskiej władzy, to jeszcze chujowo pisała.

Jurek
02-02-2012, 13:23
Ozi, ale zgodzisz się że to kwestia gustu.

BRANIK_GT
02-02-2012, 18:24
Ostatnio w temacie "Szukam/Proszę o pomoc itp." pytałem się odnośnie kwitku za brak uiszczenia opłaty w parkomacie (Bytom) czy płacic czy olac >?

A więc co się wywiedziałem:

Centrum Bytomia, nie tylko ścisłe centrum handlowo - biznesowe, ale zasadniczo obszar historycznego centrum, na północ od linii kolejowej znajduje się w strefie płatnego parkowania. Za możliwość parkowania trzeba płacić w godzinach 8.00 – 18.00 od poniedziałku do piątku oraz od 8.00 do 14.00 w soboty. Nie znam drugiego miasta, w którym opłaty obowiązywałyby w tak szerokim paśmie czasowym (przykłady: Katowice 9.00 – 17.00 od poniedziałku do piątku, w soboty 10 – 14.00, Poznań 10.00 – 18.00, w soboty bezpłatnie). Niezależnie od opłat, trudno jest znaleźć wolne miejsce parkingowe, bo cała inwencja władz miejskich poszła w kierunku poszerzania strefy płatnego parkowania, a nie w kierunku tworzenia parkingów. Trzeba dodać, że przepisy regulujące strefę płatnego parkowania są niezwykle restrykcyjne. Po pierwsze: firma rejestrująca przypadki parkowania bez wnoszenia opłat działa w sposób niezwykle sumienny – nie należy liczyć, że samochód pozostawiony choćby na 5 minut nie zostanie przez kontrolerów zauważony. Po drugie: opłatę należy uiszczać w automatach, które akceptują tylko monety, a po wtóre nie wydają reszty. Należy więc mieć przygotowaną i odliczoną gotówkę. Jeśli gotówki nie mamy, nie powinniśmy liczyć na łut szczęścia, bowiem w czasie gdy będziemy próbowali rozmienić banknot na drobne w okolicznym sklepie, najprawdopodobniej kontroler strefy parkowania obfotografuje nasz pojazd i wystawi wezwanie do opłaty dodatkowej w wysokości 30 złotych. Po trzecie: Firmy spedycyjne i dostawcze również nie mogą liczyć na taryfę ulgową – kierowcy nieuiszczający opłaty są traktowani podobnie jak właściciele samochodów osobowych, nawet w przypadku, gdy pozostawiają samochód „bez opieki” na krótką chwilę. Na marginesie: nikt z włodarzy miasta do tej pory nie zauważył, że zniechęca to do prowadzenia działalności gospodarczej na terenie Bytomia, bo zwiększa koszty operacyjne tejże działalności. Po czwarte: Od opłaty karnej można odwołać się tylko w przypadku, gdy czas od chwili zarejestrowania pojazdu przez kontrolera strefy płatnego parkowania do uiszczenia opłaty wynosi nie więcej niż 5 minut. W innym wypadku, również gdy samochód pozostawiliśmy zbyt długo, nie mamy możliwości odwołania się od wniesienia opłaty „karnej”. Procedura odwołania wymaga stawienia się w określonym punkcie, gdzie raczej należy dojść piechotą (ul. Krakowska jest wyłączona z ruchu), oczywiście po wcześniejszym zaparkowaniu w strefie płatnego parkowania i wniesieniu opłaty. Dla porównania – w innych miastach, jak chociażby w Katowicach za postój bez opłaty otrzymuje się wezwanie do zapłaty – w ciągu 7 dni należy uregulować realną opłatę za parkowanie, a dopiero po tym czasie miasto domaga się opłaty dodatkowej w kwocie 50 złotych. Nadmienić trzeba, że w Bytomiu strefa jest co prawda oznaczona w sposób zgodny z prawem: przy wjeździe do strefy widnieje znak drogowy zgodny z przepisami kodeksu drogowego „początek strefy”, ale jednocześnie nigdzie dalej nie ma informacji o tym, że za parkowanie należy płacić (o konieczności zapłaty informują jedynie parkomaty). Kierowca spoza Bytomia, który zwyczajnie przeoczy ten znak może nie być świadomy konieczności wnoszenia opłaty. Mam wrażenie, że jest to celowy zabieg władz miejskich Bytomia, bo nawet uczeń szkoły specjalnej wie, że 30 złotych to więcej niż 2 złote (te trzy dychy będą ściągane w zbójnicki sposób, czyli w drodze egzekucji administracyjnej). W innych miastach w strefach płatnego parkowania każde miejsce na postój jest poprzedzone wyraźną informacją o opłatach i ich wysokości. Dodam (o ile mnie pamięć nie myli), że w skali kraju Bytom zajmuje 1 miejsce w kategorii wielkości kar nałożonych za parkowanie bez wniesienia opłaty. Opócz tego bryluje, ale już tylko w kategorii najbrzydszych miast.

Wolałem zapłacic te 35zł niż potem sie szlajac po Bytomiu i tłumaczyc.

KUBIK
02-02-2012, 18:36
Panowie, wejde do energy z ligitka policealna? Bo jest wejscie "STUDENT FREE" chopy mi tu wmawiaja ze wejde za free ale wydaje mi sie ze sie myla

GzG Antos
02-02-2012, 19:31
wątpie bo ta legitka niewygląda tak jak normalna .

Blejz
02-02-2012, 19:52
Ostatnio w temacie "Szukam/Proszę o pomoc itp." pytałem się odnośnie kwitku za brak uiszczenia opłaty w parkomacie (Bytom) czy płacic czy olac >?

A więc co się wywiedziałem:

Centrum Bytomia, nie tylko ścisłe centrum handlowo - biznesowe, ale zasadniczo obszar historycznego centrum, na północ od linii kolejowej znajduje się w strefie płatnego parkowania. Za możliwość parkowania trzeba płacić w godzinach 8.00 – 18.00 od poniedziałku do piątku oraz od 8.00 do 14.00 w soboty. Nie znam drugiego miasta, w którym opłaty obowiązywałyby w tak szerokim paśmie czasowym (przykłady: Katowice 9.00 – 17.00 od poniedziałku do piątku, w soboty 10 – 14.00, Poznań 10.00 – 18.00, w soboty bezpłatnie). Niezależnie od opłat, trudno jest znaleźć wolne miejsce parkingowe, bo cała inwencja władz miejskich poszła w kierunku poszerzania strefy płatnego parkowania, a nie w kierunku tworzenia parkingów. Trzeba dodać, że przepisy regulujące strefę płatnego parkowania są niezwykle restrykcyjne. Po pierwsze: firma rejestrująca przypadki parkowania bez wnoszenia opłat działa w sposób niezwykle sumienny – nie należy liczyć, że samochód pozostawiony choćby na 5 minut nie zostanie przez kontrolerów zauważony. Po drugie: opłatę należy uiszczać w automatach, które akceptują tylko monety, a po wtóre nie wydają reszty. Należy więc mieć przygotowaną i odliczoną gotówkę. Jeśli gotówki nie mamy, nie powinniśmy liczyć na łut szczęścia, bowiem w czasie gdy będziemy próbowali rozmienić banknot na drobne w okolicznym sklepie, najprawdopodobniej kontroler strefy parkowania obfotografuje nasz pojazd i wystawi wezwanie do opłaty dodatkowej w wysokości 30 złotych. Po trzecie: Firmy spedycyjne i dostawcze również nie mogą liczyć na taryfę ulgową – kierowcy nieuiszczający opłaty są traktowani podobnie jak właściciele samochodów osobowych, nawet w przypadku, gdy pozostawiają samochód „bez opieki” na krótką chwilę. Na marginesie: nikt z włodarzy miasta do tej pory nie zauważył, że zniechęca to do prowadzenia działalności gospodarczej na terenie Bytomia, bo zwiększa koszty operacyjne tejże działalności. Po czwarte: Od opłaty karnej można odwołać się tylko w przypadku, gdy czas od chwili zarejestrowania pojazdu przez kontrolera strefy płatnego parkowania do uiszczenia opłaty wynosi nie więcej niż 5 minut. W innym wypadku, również gdy samochód pozostawiliśmy zbyt długo, nie mamy możliwości odwołania się od wniesienia opłaty „karnej”. Procedura odwołania wymaga stawienia się w określonym punkcie, gdzie raczej należy dojść piechotą (ul. Krakowska jest wyłączona z ruchu), oczywiście po wcześniejszym zaparkowaniu w strefie płatnego parkowania i wniesieniu opłaty. Dla porównania – w innych miastach, jak chociażby w Katowicach za postój bez opłaty otrzymuje się wezwanie do zapłaty – w ciągu 7 dni należy uregulować realną opłatę za parkowanie, a dopiero po tym czasie miasto domaga się opłaty dodatkowej w kwocie 50 złotych. Nadmienić trzeba, że w Bytomiu strefa jest co prawda oznaczona w sposób zgodny z prawem: przy wjeździe do strefy widnieje znak drogowy zgodny z przepisami kodeksu drogowego „początek strefy”, ale jednocześnie nigdzie dalej nie ma informacji o tym, że za parkowanie należy płacić (o konieczności zapłaty informują jedynie parkomaty). Kierowca spoza Bytomia, który zwyczajnie przeoczy ten znak może nie być świadomy konieczności wnoszenia opłaty. Mam wrażenie, że jest to celowy zabieg władz miejskich Bytomia, bo nawet uczeń szkoły specjalnej wie, że 30 złotych to więcej niż 2 złote (te trzy dychy będą ściągane w zbójnicki sposób, czyli w drodze egzekucji administracyjnej). W innych miastach w strefach płatnego parkowania każde miejsce na postój jest poprzedzone wyraźną informacją o opłatach i ich wysokości. Dodam (o ile mnie pamięć nie myli), że w skali kraju Bytom zajmuje 1 miejsce w kategorii wielkości kar nałożonych za parkowanie bez wniesienia opłaty. Opócz tego bryluje, ale już tylko w kategorii najbrzydszych miast.

Wolałem zapłacic te 35zł niż potem sie szlajac po Bytomiu i tłumaczyc.

w skoroce jebac koja kurwe gnoja :P

mobilo
02-02-2012, 22:41
Półroczna Magda z Sosnowca nie żyje - poinformował radio RMF FM Krzysztof Rutkowski. Detektyw dodał, że ciało dziewczynki wskazała jej matka w okolicy Huty Buczek. Córka wypadła jej z ręki. Dziewczynka zginęła w ubiegły wtorek. Jej ojciec nic nie wiedział o tragicznym wypadku.

To już wiadomo dlaczego nie chciała poddać się badaniu wariografem

borg
02-02-2012, 22:48
ostatnio ogladalem wywiad z Dziewulskim i taki wlasnie scenariusz wydarzen podejrzewal.
mnie tez sie to wszysto wydawalo dziwne.ten spokoj rodzicow mnie powalal,chociaz mowia ze ojciec nic nie wiedzial.

Grosik
02-02-2012, 22:48
Jeśli to prawda to chuj jej w dupe. Larmo na całą Polskę, a tu taki psikus...

SAŁEK
02-02-2012, 22:53
takie rzeczy tylko w sosnowcu

mal
02-02-2012, 22:55
to sie w pale nie miesci .. a potem sie ludzie dziwia ze jest znieczulica i ogolnie brak wspolczucia

Mayek
02-02-2012, 22:56
takie rzeczy sie czesto zdarzaja ze rodzina okazuje sie sprawcami. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, za nic sie nie ginie, nie porywa sie dzieci biednych ludzi bo to nie ma najmniejszego sensu. Do tego sie nie robi tego tak zeby afera byla na caly kraj. Pewnie jakby ktos takie cos napisal przed prawdziwym info to by go mieli za wariata:)

mobilo
02-02-2012, 22:56
Ciekawe jak oni szukali tego dziecka jak z ul. Legionów gdzie niby był napad do huty Buczek gdzie znaleźli ciało jest może z 1,8km w linii prostej.

whyduck
02-02-2012, 23:01
podobnie pewnie było z dzieckiem tej brytyjskiej pary, które zagineło w Portugalli na wakacjach.

borg
02-02-2012, 23:04
whyduck tam nawet znaleziono krew w hotelu i to nic nie dalo.
zreszta rodzina tamta byla ciagle w podejrzeniu czu to o morderstwo czy to o sprzedaz pedofilom.tylko ostatecznych dowodow nie bylo.

Mayek
02-02-2012, 23:04
pewnie ja. To jest wina prawa bo dzieje sie wypadek i ludzie sie boja przyznac bo czeka ich odpowiedzialnosc karna. To jest ciezki problem bo jak to zalatwic. Bezkarnosci nie moze byc bo ludzie bija dzieci ale normalni ludzie troszcza sie o dziecko i jak sie stanie wypadek to to juz jest wystarczajacy szok dla nich. Jak to rozwiazac?

Ciekawe jaka kasa poszla na poszukiwania. Pewnie w ciul a wszystko nadaremno.

cysiu
02-02-2012, 23:07
Głupia pizda.

Jeśli ojciec o tym nie wiedział, to tylko mu współczuć...

jajo1964
02-02-2012, 23:12
Dziś wieczorem w Sosnowcu odnaleziono zwłoki półrocznej Madzi. Ciało odnalazła grupa Krzysztofa Rutkowskiego - dowiedział się Onet. Z informacji do których dotarliśmy wynika, że dziewczynka zginęła w wyniku wypadku, a ciało ukryła matka.

W godzinach wieczornych grupa detektywa Rutkowskiego odnalazła ciało półrocznej Madzi. Zwłoki dziewczynki były ukryte pod drzewem nad Czarną Przemszą. Miejsce wskazała matka dziewczynki.

Z informacji do których dotarł Onet wynika, że dziewczynka zginęła przez przypadek. Według relacji matki dziecko wypadło jej z kocyka w domu, uderzyło główką o próg i zmarło. Będąca w szoku matka ukryła zwłoki. Historia z napadem i porwaniem została przez nią wymyślona.

Informacje uzyskał od matki detektyw Krzysztof Rutkowski po "grze operacyjnej" jaką przeprowadził ze swoimi ludźmi. Według informacji do których dotarliśmy, matka zgodziła się na rozmowę wyłącznie z detektywem podczas której przyznała się do wszystkiego i wskazała miejsce ukrycia zwłok.

Informację Rutkowski potwierdził także na antenie TVP Info. Powiedział, że śmierć dziewczynki była nieszczęśliwym wypadkiem. To nie było zabójstwo. Madzia wypadła matce z rąk i uderzyła główką o ziemię, w wyniku czego zmarła.

- Dziecko wypadło jej z ręki. Później nie wiedziała co zrobić z nim. Zostawiła je przy drzewie, przy którym toczyły się poszukiwania. Były one niedokładne, dziecko nie było zakopane, leżało tuż przy drzewie - mówił Rutkowski. Dodał, że policja jest już na miejscu znalezienia dziewczynki. Dodał, że ojciec ani świadkowie nie wiedzieli o tym co się stało. Matka jest zatrzymana przez Rutkowskiego i czeka na przekazania policji. - Matka wyrażała żal - dodał dedektyw.

Magda zaginęła tydzień temu we wtorek wieczorem w Sosnowcu. Jej matka – jak mówiła być może w wyniku uderzenia - straciła przytomność, a gdy się ocknęła, dziewczynki nie było w wózku.

Podczas przesłuchań matka mówiła m.in., że miała wrażenie, iż w czasie jej spaceru z dzieckiem w stałej odległości szedł za nimi jakiś wysoki mężczyzna; podała jego pobieżny rysopis. Policjantom nie udało się zebrać wystarczających danych o cechach mężczyzny, dlatego nie przygotowali jego portretu pamięciowego. Jak się okazuje, to wszystko było nieprawdą.

Onet.pl

majk
02-02-2012, 23:21
głupio zrobiła, jakby się przyznała to nawet siedzieć by nie poszła.

Mayek
02-02-2012, 23:26
czasami od wiezienia gorszy jest strach przed opinia spoleczna. Nie kazdy ma na to wyjebane.

cysiu
02-02-2012, 23:29
No to teraz szczególnie opinia publiczna będzie ciekawa...

whyduck
02-02-2012, 23:30
sorry, ale wersji z nieszczesliwym wypadkiem nie kupuje.

nie potrafie sobie jakos wyobrazic, ze wypada jej dziecko z rak, a ona zamiast na pogotowie to pakuje je w kocyk i wyrzuca pod drzewem.

borg
02-02-2012, 23:34
ogladam teraz tvn24 i jak widze jak policja sie miota tlumaczac sie czemu przeszukiwali ten teren a nic nie znalezli to mnie slabosc bierze.dziecko jak sie okazalo nie bylo nawet ukryte tylko lezalo pod drzewem.

Mayek
02-02-2012, 23:36
ja cysiu ale ona liczyla ze nikt sie nie dowie. Nie usprawiedliwiam ale trzeba zrozumiec ze ludzie maja rozne jazdy. Ja tez sobie tego nie moge wyobrazic ale psychologia opisuje takie stany, ze ktos jest w stanie sobie cos wyobrazic i zyc w przeswiadczeniu ze to mialo miejsce. Niekoniecznie nawet celowo to wymysla tylko jest w takim szoku ze uraja mu sie obraz napastnika itd i potem w to wierzy. Ciezka sprawa, oby o tym szybko zapomniec bo dziecko i tak nie zyje.
Policja jak zwykle stanela na wysokosci zadania. Rutkowski zrobil to co nalezy do obowiazkow panstwa. Z radarem kurwy stoja a dziecka nie umieja znalezc, do tego nie zakopanego tylko lezacego na powierzchni.

Chudy NFG
02-02-2012, 23:36
No wlasnie to co ten koles wygadywal to masakra oni przeszukiwali rzeke a nie nadbrzeze ... kurwa co za matol

MALek
02-02-2012, 23:52
takie rzeczy sie czesto zdarzaja ze rodzina okazuje sie sprawcami. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, za nic sie nie ginie, nie porywa sie dzieci biednych ludzi bo to nie ma najmniejszego sensu. Do tego sie nie robi tego tak zeby afera byla na caly kraj. Pewnie jakby ktos takie cos napisal przed prawdziwym info to by go mieli za wariata:)

Ale to ma sens, sprzedaż do adopcji czy handel organami to całkiem realne możliwości.

ogladam teraz tvn24 i jak widze jak policja sie miota tlumaczac sie czemu przeszukiwali ten teren a nic nie znalezli to mnie slabosc bierze.dziecko jak sie okazalo nie bylo nawet ukryte tylko lezalo pod drzewem.

Ja pierdolę, banda partaczy...pewnie jak by im dziecko położyć na stole w komisariacie to też by go nie znaleźli...

Mayek
02-02-2012, 23:59
handel organami ok. Powiedz mi jak ma wygladac sprzedaz do adopcji?
Poza tym cos mi sie wydaje ze taki proceder jest oplacalny w "dzikszych" krajach niz Polska.

wangog
03-02-2012, 01:32
To był szok, nie wiedziała co robić - podjęła decyzję w ostrym szoku.
Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że dziecko umarło od upadku...

mobilo
03-02-2012, 07:26
No wlasnie to co ten koles wygadywal to masakra oni przeszukiwali rzeke a nie nadbrzeze ... kurwa co za matol

Farsa z ta sprawą jak chuj. Teraz okazuje się, że jak na razie we wskazanym miejscu nie ma dziecka tylko była zwinięta kurtka. Wszyscy biegają szukają, a na placu poniżej -20.

Artis
03-02-2012, 07:50

nie potrafie sobie jakos wyobrazic, ze wypada jej dziecko z rak, a ona zamiast na pogotowie to pakuje je w kocyk i wyrzuca pod drzewem.

e szukasz znowu sensacji.
To akurat jest możliwe, że dziecko sie wyślizgneło.
Rozumiem również szok, obawę i początkowe działanie pod wpływem szoku.
Nie rozumiem natomiast skąd sie tam wzięł Rutkowski? sam przyszedł za darmochę żeby zrobić dobry PR? czy oni go wynajęli?,

Jedno jest pewnie kobita powinna oddać moje pieniądze które poszły na poszukiwania.

Artis
03-02-2012, 07:56
aha, a co do Psów do nie mam pytań ale to są po prostu bezmózgi.
Ktos im kazał szukać w rzece to szukali, bo nie kazali na brzegu.

ale co sie dziwić jak oni ćwiczą np pościgi i zatrzymania, pchając samochód bez silnika.

Jurek
03-02-2012, 08:25
Rutkowski sam się zgłosił... charytatywnie... Głośna sprawa, więc idealna szansa na reklamę i rozgłos. Dobrze się stało, bo tak to by jeszcze przez kolejne dwa lata trwały poszukiwania...

Ciekawe jak te gamonie przeszukiwały teren. Chodzili i wołali co chwilę "Magda jesteś tu?", po czym nie było odpowiedzi, szli dalej kilkaset metrów i powtarzali procedurę...

co do baby to działała w szoku pourazowym i ciężko jej się dziwić, choć równie ciężko ją zrozumieć.

Atest
03-02-2012, 10:13
W szoku to mozna być dzień lub dwa a nie 2 tygodnie.
Moim zdaniem dziecko nie wypadło z kocyka.
Działała raczej z premedytacja,bo stwierdzono ślady ogłuszenia matki.
Nie zdziwiłbym się gdyby tatuś dobrze o wszystkim wiedział,bo mamusia raczej nie wymyśliła tej bajki sama.

mal
03-02-2012, 10:23
dobrze powiedziala babka psychlog w tvp info w tym przypadku nadmiar informacji prowadzi do dezinformacji. teraz przelomem bedzie znalezienie ciala i wtedy po sekcji wyjasni sie przyczyna zgonu. nie mozna wykluczyc niczego np.utopienia.

zachowanie Rutkowskiego bylo dobrym posunieciem bo cos peklo ale do wyjasnienia sprawy uwazam ze jeszcze daleko.

wczoraj wydawal mi sie za pewnik to co mowi Rutkowski ale po opiniach innych osob znowu pojawiaja sie watpliwosci

SAŁEK
03-02-2012, 11:07
to wszystko przez sesje na uczelni, co ona robi z ludzi...

Pucha
03-02-2012, 11:10
Dajcie spokój z tekstami że szkoda kasy, czy aby oddawali za akcje :rotfl:.... już dziwaczniejsze rzeczy działy się w tym kraju i mało kogo to obchodziło ;)

Ale szczerze, jak zobaczyłem wypowiedź tego ojca to odrazu poczułem że coś tu śmierdzi, dziwnie gadał, nie wyglądał na typa który był tak zdesperowany aby kręcić taka afere.

SAŁEK
03-02-2012, 12:00
konferencja rutkowskiego na tvp info ma być teraz

MALek
03-02-2012, 12:03
Znajdę na necie stronę na której są wypisane jakie mecze będą dziś/jutro w TV - na żywo ?
Bo meczy w Tv pełno, ale 3/4 to retransmisje i się ciężko w tym połapać...

Mayek
03-02-2012, 12:07
http://liveonsat.com/2_day.php?start_dd=03&start_mm=02&start_yyyy=2012&end_dd=03&end_mm=02&end_yyyy=2012

SAŁEK
03-02-2012, 12:19
zjebał policje, dziewczyna jeszcze męża uderzyła, co za jaja, szopki jakich mało

MisiekWNC
03-02-2012, 13:33
kurwa, tyle takich rzeczy się dzieje, że nie mamy o tym w ogóle pojęcia, dziennie ginie, morduje się setki dzieci, czy osób starszych a jakąś Magde rzekomo porwali i media robią otoczke tak by każdy przed TV się na niego spuszczał, chuj mnie obchodzi jakaś rodzina z sosnowca.

Krzyś
03-02-2012, 13:55

dokładnie.
wypadnięcie dziecka z rą i śmierć nagle. No sorry.
To nie takie proste.
Dziecko, niemowle ma inne kości, nie tak stabilne jak dorosłego. Bardziej giętkie, wiotkie. No, chyba że chodzi o głowę.
Ale ... ona je zabiła. To nie był wypadek.

Ale nieźle zrobiła w balona psychologów ....
acha i niezłe tłumaczenie tego rzecznika milicji (jak ja go nie trawię!), że oni nie mogli wićej niż Rutkowski.

Jest tak w istocie?

Axel
03-02-2012, 14:04
niby nie można w procedurze karnej sugerować odpowiedzi podczas przesłuchań czy wyjaśnień, ale jak jest to wszyscy wiemy.

Sir Bobby
03-02-2012, 14:09
z tej calej historii moral jest taki ze jak na wiosne bede prac swojego kota to musze uwazac co by mi z recznika nie wypadll !

Rutek
03-02-2012, 14:25
a jeszcze wczoraj podawali że mają kolejnego świadka który może pomóc hehe i co ci świadkowie niby widzieli kurwa co to za ludzie? na dodatek matka dziewczynki musiała czymś sobie w łeb przypierdolić bo na obdukcji potwierdzili że dostała tępym narzędziem

whyduck
03-02-2012, 14:29
e szukasz znowu sensacji.

nie szukam sensacji tylko mówie, że obojętnie jak ktoś pokurwiony by nie był nie łykam sytuacji, że dziecko jej wypada z rąk a ona sama stwierdza zgon i idzie je zakopać nad rzekę.

tego się już raczej nie dowiemy, czy dziecko same jej wypadło z kocyka czy może mniej lub bardziej pomogła mu wypaść. gdyby to faktycznie był wypadek to kurwa nie dającym oznak życia dzieckiem by zapierdalała do szpitala szybciej niż pomyślała o czymś innym.

whyduck
03-02-2012, 14:31
a jeszcze wczoraj podawali że mają kolejnego świadka który może pomóc hehe i co ci świadkowie niby widzieli kurwa co to za ludzie? na dodatek matka dziewczynki musiała czymś sobie w łeb przypierdolić bo na obdukcji potwierdzili że dostała tępym narzędziem

to mogła być gra operacyjna, żeby docisnąć matkę.

niech ktoś mi lepiej wytłumaczy jak to jest, że ta menda Rutkowski nadal się lansuje przed kamerami jak gdyby nigdy nic ? przecież on siedział x czasu, zabrali mu licencje detektywa i nie ma prawa wykonywać zawodu.

whyduck
03-02-2012, 14:31

ta tak w ogóle to cześć Krzysiu! fajne okulary :cham:

Krzyś
03-02-2012, 14:34
ta tak w ogóle to cześć Krzysiu! fajne okulary :cham:

???

chyba, że to do Rutka:zabki:

whyduck
03-02-2012, 14:35
póki co to nie ma ciała, czyli nie ma zbrodni.

Szpic
03-02-2012, 14:39

niech ktoś mi lepiej wytłumaczy jak to jest, że ta menda Rutkowski nadal się lansuje przed kamerami jak gdyby nigdy nic ? przecież on siedział x czasu, zabrali mu licencje detektywa i nie ma prawa wykonywać zawodu.
Ma zatrudnionych detektywów z licencjami.
On jest tylko wlascicielem i sie lansuje ;)

whyduck
03-02-2012, 14:43
Ma zatrudnionych detektywów z licencjami.
On jest tylko wlascicielem i sie lansuje ;)

wiem o tym, ale przecież ewidentnie widać że to on wszystkie czynności prowadzi. licencje detektywistyczne chyba psiarnia nadzoruje, więc dlaczego się*za tego chuja osmolonego nie zabiorą ?

monk
03-02-2012, 15:09
Rutkowski może i jest dobrym detektywem, ale showmenem też niezłym. Wczoraj w nocy na żywo był pewny w 100%, że tam leży to dziecko. Wręcz się oburzył na dziennikarza, jak ten dopytywał, czy jest pewność. Odpowiedział coś w stylu "a co tam może być wg pana? ktoś podrzucił stare mięso? Wyraźnie czuć było smród rozkładającego się ciała". Potem w innej rozmowie jeszcze raz powtórzył, że czuł swąd. Dziś na tej ponad godzinnej konferencji nie zająknął się na ten temat, a żadnemu z tych dziennikarskich mózgów też nie przyszło do głowy o to zapytać.

Mało, dopierdolił się do policji, że wezwali psy do tropienia w takim mrozie i że to bez sensu. Aha, psy nie wytropią, ale jego nos czuł kurwa swąd ciała, którego nie było. I był wczoraj tego tak samo w 100% pewny, jak tego, że ojciec nic nie wiedział. Więc dla mnie już nic co on mówi z takim przekonaniem nie jest pewne.

Nikt nie wie jak było, ale w przeciwieństwie do niego policja przynajmniej nie wyklucza jeszcze niczego i nie zamyka sprawy. On za to czym prędzej odtrąbił sukces (który jakiś tam jest, bo jest przełom, ale nie zakończenie sprawy). No ale co, w końcu za to robił, za darmową reklamę, więc co mu się dziwić z drugiej strony.

JACA
03-02-2012, 15:15
To że Rutkowski w tą cała sprawe jest tak mocno zamieszany i to ogólnie jemu udało się docisnąc matke świadczy tylko i wyłącznie o słabości milicji. Tam swego czasu najwieksi idioci robili w prewencji a w sledczej robili w miarei ntleigentni ludzie ale jak widac kompetencje i poziom intelektualny idzie tam równo w dół. Teraz sa znowu sa olbrzymie nabory do milicji to mozna sobie wyobrazic jakich imbecyli naprzyjmuja. Ja czekam tylko az gajowy wyskoczy i ogłosi że państwo polskie kolejny raz zdało egzamin...

monk
03-02-2012, 15:27
Nie mogłem się powstrzymać:) Babka na tvn24 kilka sekund temu: "poszukiwania Magdy przerwane, zrobiło się już ciemno, dlatego poszukiwania wznowione zostaną jutro"

Ten Sosnowiec faktycznie leży chyba w innej strefie czasowej:)

Krzyś
03-02-2012, 15:51
Nie mogłem się powstrzymać:) Babka na tvn24 kilka sekund temu: "poszukiwania Magdy przerwane, zrobiło się już ciemno, dlatego poszukiwania wznowione zostaną jutro"

Ten Sosnowiec faktycznie leży chyba w innej strefie czasowej:)

tvn jest jebniety do bólu!
od kilku dni, trąbią że w autobusach i tramwajach wieje mrozem.
jasne.

Kurwa, czy oni nie wiedzą, że to nie te czasy już?

wszędzie szukaja sensacji.

acha, tak z innej beczki.
po chuj nam nowe stadiony, jak nie można meczu rozegrać?
Super puchar.

kurwa co za kraj

spajder
03-02-2012, 16:40
... Wręcz się oburzył na dziennikarza, jak ten dopytywał, czy jest pewność. Odpowiedział coś w stylu "a co tam może być wg pana? ktoś podrzucił stare mięso? Wyraźnie czuć było smród rozkładającego się ciała". Potem w innej rozmowie jeszcze raz powtórzył, że czuł swąd...

Hahaha, jak może się ciało zacząć rozkładać przy temperaturze -10stopni? :zabki: Rutkowskiemu pobyt w Bytomiu chyba nie posłużył :D

Jaworzno
03-02-2012, 16:44
To w ogóle jest pajac. Do tej pory mam w pamięci jak Lech go wyjebał ze swojego stadionu na butach :)

pomp
03-02-2012, 16:52

i tak się właśnie ta cała szopka skończy

MiRO
03-02-2012, 16:53
Dajcie spokój z tekstami że szkoda kasy, czy aby oddawali za akcje :rotfl:.... już dziwaczniejsze rzeczy działy się w tym kraju i mało kogo to obchodziło ;)

skoro za fałszywe alarmy bombowe itp. karę finansową ponosi sprawca, to tutaj też by można to jakoś pod to podciągnąć, choć jest to kontrowersyjne. Ale ile zachodu z tym, służb było postawionych na nogi przez parę dni, jakie poruszenie w mediach... Dziś jedno z pierwszych zdań które usłyszałem od rodziców i dziadków jak wróciłem do domu to informacje o tej sprawie :dead: jest to w chuj przykre, ale jeśli hipoteza jest prawdziwa to zwłoki dziecka leżały tam parę dni, więc nie zdziwiłbym się jakby zostały zjedzone przez bezpańskie psy, dziki itp :szok: i szukać se mogą........

Rutek
03-02-2012, 16:57
To w ogóle jest pajac. Do tej pory mam w pamięci jak Lech go wyjebał ze swojego stadionu na butach :)

http://www.youtube.com/watch?v=N3vM0d_U7iw

Zajczak Jr
03-02-2012, 18:20
za brudy z przeszłości rutkowskiemu dalej dopierdalają mediach w sumie nie interesowałem się tym nigdy ale gadanie że przesłuchanie i zapis wideo odbył się bez wiedzy matki dziewczynki no to kurwa jego mać kaj my żyjemy . Pieski zajebały tak naprawde sprawe a teraz ich wybielają na siłe , wystarczyły zezniania podstawowych świadków żeby się przyznała . Zresztą ona dalej coś kręci , ciało niby pod drzewem ukryte a tu nie ma ani śladu która matka czy ojciec by tak postąpił żeby stwierdzić samemu zgon swojego dziecka niż np. mieć caly czas jeszcze nadzieje do przyjazdu pogotowia czy przeprowadzenai pierwszej pomocy widocznie sprawy mają się inaczej niż wyślizgnięcie się z kocyka

P.S. jeszcze brak świadków na tej ulicy w godzinach które podała że została zaatakowana to też fajna ściema , tam ludzie wychodzą co chwile z psami czy przechadzają na centrum sosnowca

Lars Ulrich
03-02-2012, 18:27
jasne.Jeździsz tramwajami ?

mal
03-02-2012, 18:28
beda jaja jak teraz dziewczyna zaprzeczy, cialo sie nie znajdzie a rodzina nabierze wody w usta bo zglupieje od tego wszystkiego . Rutkowski sie przysluzy jak nie wiem co

Jurek
03-02-2012, 18:31

zdaje się że ta zasada obowiązuje w stanach, ale u nas nie(tzn w naszym systemie prawnym)

Zajczak Jr
03-02-2012, 18:33
Cytat: Napisał Krzyś
jasne.

Jeździsz tramwajami ?

właśnie miałem o to samo pytać , te kurwy i w busach w banach nigdy jeszcze nie włączyły ogrzewania w busie w którym jechałem swego czasu , ja tam zazwyczaj umiałem sobie z zimnem poradzić ale starszym osobom które dymiły do kierowcy mogli usłyszeć że nie może włączyć ogrzewania bo mu benzyny więcej idzie ale u siebie w tej kitce to ma kurwa saune

monk
03-02-2012, 18:36
zdaje się że ta zasada obowiązuje w stanach, ale u nas nie(tzn w naszym systemie prawnym)

Jest tak jak mówisz, wypowiadał się dziś jeden prawnik na ten temat, ALE... on przytoczył przykład, że np. ktoś zabił, ciało zostało spalone a prochy gdzieś tam rozsypane (inna sprawa kto ma prywatne krematorium, heh), ale w tym momencie MUSZĄ mu udowodnić w inny sposób, że zabił i spalił. A tu jaki jest dowód na cokolwiek, jak nie znajdą ciała, to faktycznie nie ma sprawy. No chyba, że nie wycofa zeznań i dobrowolnie podda się winie, ale jaki jej adwokat na to pozwoli?

Mayek
03-02-2012, 18:37
u nas tez obowiazuje bo samo przyznanie sie nie oznacza, ze ktos pojdzie siedziec. Musza byc niezbite dowody, ze ktos popelnil przestepstwo czyli upraszczajac, nie ma ciala=nie ma zbrodni.
Zdarza sie ze ktos sie przyznaje bo jest zastraszony itp wiec nie mozna dac temu wiary. Ktos mogl porwac dziecko na organy a teraz zastraszyl babe i sie przyznala. Whydack ma racje, Jurek blefuje:)

mal
03-02-2012, 18:40
jasne ze mozna skazac bez ciala. tutaj problem jest inny. nie ma dowodow. nie ma przyznania sie i nie ma poszlak wskazujacyn na kogokolwiek

Mayek
03-02-2012, 18:41
tak ale sa za to Polacy, ktorzy sa ekspertami we wszyskim, wiedza prawnicza nie jest potrzebna bo na googlach czy w tvn napisali ze nie ma poszlak. Kurwa. Widziales jeden z drugim zeby sad opieral sie na poszlakach w przypadku braku ciala i kogos skazal (w przypadku, gdy nie jest to kibol).
Dajcie sie pokoj.
Przyznanie sie i poszlaki to se mozna wsadzic ...

W.
03-02-2012, 18:45
ak ale sa za to Polacy, ktorzy sa ekspertami we wszyskim

Jest też jeden hanys co jest ekspertem od wszystkiego. Kojarzysz?

monk
03-02-2012, 18:55
Widziales jeden z drugim zeby sad opieral sie na poszlakach w przypadku braku ciala i kogos skazal

Ale kto mówi o poszlakach? Nie jestem prawnikiem, ale wg mnie twarde dowody to np znalezienie przy oskarżonym narzędzia zbrodni ze śladami DNA ofiary, może wyraźny monitoring na którym widać jak ktoś dokonuje morderstwa? Potem ciało znika i nikt go nigdy nie znajduje. A powyższe myślisz by nie wystarczyło? A zresztą nieważne, znów niepotrzebnie wchodzę w polemikę która w krótkim czasie zawsze kończy się tak samo - niepotrzebną pyskówką.

Paweł
03-02-2012, 18:58
w ten sam dzień w którym pierwszy wystąpiła na konferencji prasowej, poprosiła męża aby poszła z nim do kina na horror. No Qrwa czy tak zachowuje sie załamana, zszokowana tfu matka "porwanego" dziecka? Nie zdziwie sie jak wyjda jakies rewelacje, że sprzedała dziecku cięższego klapsa i ciśnie kit o śliskim ręczniczku.

ozi64
03-02-2012, 19:07
u nas tez obowiazuje bo samo przyznanie sie nie oznacza, ze ktos pojdzie siedziec. Musza byc niezbite dowody, ze ktos popelnil przestepstwo czyli upraszczajac, nie ma ciala=nie ma zbrodni.
Zdarza sie ze ktos sie przyznaje bo jest zastraszony itp wiec nie mozna dac temu wiary. Ktos mogl porwac dziecko na organy a teraz zastraszyl babe i sie przyznala. Whydack ma racje, Jurek blefuje:)
Confessio est regina probationum. Zdaje się, że studiujesz prawo, to powinieneś znać to ;-)

Zajczak Jr
03-02-2012, 19:13
Mayek znam osobe która się do czegoś przyznała czego nie zrobiła (wiadomo nie na tym szczeblu) i jakoś w tych zbitych dowodach nigdzie nie było jego wizerunku a osądy padły. Więc chyba u nas to najlepszy przykład że nawet przy braku dowodów możesz iść posiedzieć , sprawdź sobie sprawe Andrzeja Żuromskiego ;)

BadBoy
03-02-2012, 19:15
za brudy z przeszłości rutkowskiemu dalej dopierdalają mediach w sumie nie interesowałem się tym nigdy ale gadanie że przesłuchanie i zapis wideo odbył się bez wiedzy matki dziewczynki no to kurwa jego mać kaj my żyjemy . Pieski zajebały tak naprawde sprawe a teraz ich wybielają na siłe , wystarczyły zezniania podstawowych świadków żeby się przyznała . Zresztą ona dalej coś kręci , ciało niby pod drzewem ukryte a tu nie ma ani śladu która matka czy ojciec by tak postąpił żeby stwierdzić samemu zgon swojego dziecka niż np. mieć caly czas jeszcze nadzieje do przyjazdu pogotowia czy przeprowadzenai pierwszej pomocy widocznie sprawy mają się inaczej niż wyślizgnięcie się z kocyka

P.S. jeszcze brak świadków na tej ulicy w godzinach które podała że została zaatakowana to też fajna ściema , tam ludzie wychodzą co chwile z psami czy przechadzają na centrum sosnowca

Sprawa od początku śmierdziała na kilometr, nie wierze tej lasce w ani jedno słowo, pierwsze co by normalny człowiek by zrobił gdyby spadło mu dziecko, dzwonił by po pogotowie, wołał by o pomoc, a ona w spokoju stwierdziła zgon??? Nie przemawia to do mnie. Mam uwieżyc, ze była w szoku, i sfingowała tak dokładnie uprowadzenie? Zastanowiłbym sie nad zabiciem z premedytacją dziecka, bądź nawet sprzedażą, dla mnie to dopiero początek sprawy, ale czy kiedykolwiek dowiemy sie prawdy?

odnosnie rutkowskiego. w tajemniczych okolicznościach włączył się w poszukiwania dziecka, ufundował dodatkowo 20 tysięcy złotych nagrody dla osoby która wskaże miejsce przebywania dziecka, wyraźnie zaznaczał ze że bierze udział w poszukiwaniach za darmo! Zrobił sobie darmową reklamę, chuj mu w dupsko.

Psy mogły prowadzić działania operacyjne, i dlatego specjalnie były podawane do mediów informacje głównie o porwaniu, żeby uśpić czujność matki.

Krzyś
03-02-2012, 19:57
Jeździsz tramwajami ?

nie, ale busami czasem tak.

sugerujesz, że w bankach piździ?

To mnie z leksza dziwi, bo miały byc takie och, ach ...

Lars Ulrich
03-02-2012, 20:09
nie sugeruje kurwa tylko jeżdżę dziennie rano kwadratowymi chujstwami gdzie para z ryja leci mi bardziej gęsta niż jakbym jarał cygaro.

Krzyś
03-02-2012, 20:17
nie sugeruje kurwa tylko jeżdżę dziennie rano kwadratowymi chujstwami gdzie para z ryja leci mi bardziej gęsta niż jakbym jarał cygaro.

heh, no to chujowo, myślałem, że sie poprawiło po tych jebanych latach ...
sorka.

ale busy to już chyba tak nie przeginają?

tak trochę żartem, to jak dalej tak trzęsą banki to źle nie ma.
Można się rozruszać:zabki:

Mx
03-02-2012, 20:21
nawet jest zimniej niż na dworze,do tego w tych odrestaurowanych wagonach z tych smiesznych małych grzejników leci zimne powietrze.Jedynie karliki trzymaja poziom ale ich akurat nie ma na linii zawodzie-centrum:foch:

Pucha
03-02-2012, 20:23
A czego się spodziewałeś? Kurwa skąd wam się bierze te narzekanie na kzk gop?
W banie w busie powinno być nieznacznie cieplej niż na dworze, ja jeżdze banami i jak się wchodzi z dworu do bany to jets ZNACZNA ulga i człowieka już nie telepie, nie moz ebyć ciepło bo jak na dworze jak jest -25C to jesteś w chuj ciepło ubrany, i ile bys chciał mieć tej banie? 0C? 5 C? Tak aby para z ust nie leciała i Zębym się spocił jak świnia a może mają zamontować wieszaki na kurtke?

Dla mnie w banach jest w sam raz, w niektórych busach jest za ciepło bo człowiek posiedzi kilka przystanków to jest w chuj spocony... wiadomo czym to się może skończyć jak wyjdzie spocony na -20...

Lars Ulrich
03-02-2012, 20:35
kurwa ale o to chodzi, że właśnie telepie w tych starych heblach !! wierz mi, że nie ma znacznej ulgi, przejedź się o 6 rano linią 19 to zobaczysz różnicę :))

hajer72
03-02-2012, 20:49
ja pierdole,zapraszom o 5,30 do 130,tam jest dopiero nagrzane;P

i chuj kierowca co pado ze jest łod jazdy a nie łod grzanio...jaa kzkgop nos ropieszczo...

Shellu
03-02-2012, 20:53
A ja muszę pochwalić autobusy, przynajmniej te w których jeżdżę (np. 11), że grzeją nawet w Ikarusach, co kiedyś było nie do pomyślenia.

Mayek
03-02-2012, 21:21
Confessio est regina probationum. Zdaje się, że studiujesz prawo, to powinieneś znać to ;-)

no tak ale mamy XXI wiek a nie XVI. Zdaje mi sie tez ze jak nie studiujesz to nie powienes rzucac sloganami. Tak samo jak nie powinno sie rzucac sloganem "prawo nie dziala wstecz" nie wiedzac co ta sentencja oznacza.

Mayek znam osobe która się do czegoś przyznała czego nie zrobiła

mowie o sytuacji gdzie nie wystepuje patologia. Nie bede sie odnosil do pojedynczego przypadku gdzie takie cos zaistanialo. Tutaj jest sprawa publiczna wiec nie powinno dojsc do czegos takiego.

Jest też jeden hanys co jest ekspertem od wszystkiego. Kojarzysz?

jest jakis postep, juz przynajmniej do mnie per Polak nie mowisz :cham:

mal
03-02-2012, 22:52
mowie o sytuacji gdzie nie wystepuje patologia. Nie bede sie odnosil do pojedynczego przypadku gdzie takie cos zaistanialo. Tutaj jest sprawa publiczna wiec nie powinno dojsc do czegos takiego.

Mayek troche bez sensu piszesz albo nieuwaznie uzywasz slow. Najpierw piszesz ze nie mozna skazac jak nie ma ciala (ta patologie to troche znowu bez sensu uzyles bo mordestwo i kazdy morderca pod patologie sie podpina) a potem uzywaz slowa "powinno" ktore dopuszcza taka mozliwosc. Bez sensu wywod jak dla mnie albo Twoja nieuwaga w doborze slow.

kapusta
03-02-2012, 22:55
http://www.youtube.com/watch?v=fjHRR4xNaxU&feature=g-vrec&context=G2cdffc7RVAAAAAAAAAQ

Mayek
03-02-2012, 23:01
patologia oznacza oprocz osoby rowniez sytuacje. Tutaj patologia = sytuacja patologiczna, sytuacja niezgodna ze stanem rzeczy, ktory powinien zaistniec.

Na chlopski rozum musze pisac bo widze ze polski jezyk jest ciezki a do tego jeszcze smiesznie to wyglada jak ktos nie rozumie tekstu pisanego mowi mi, ze ja nie potrafie pisac i zle uzywam slowa haha.
Czyli na chlopski:
kodeksowo jest tak, ze przyznanie sie NIE JEST krolowa dowodow. Przyznanie sie nie oznacza ze kogos mozna skazac. Zawsze trzeba sprawe wyjasnic. Skoro zaistniala w przypadku opisywanym przez Zajczaka (przypadku jakiegos znajomego czy kogos tam) jakas patologia (stan niezgodny z tym co powinno byc, z przepisami, z kodeksem) to nie znaczy ze zawsze wystepuje. Zazwyczaj wystepuje stan normalny czyli taki ze nie ma dowodow = nie ma skazania. Napisalem ze w tym przypadku nie powinno sie tak zdarzyc ze wystapi taki niezgodny z kodeksem stan rzeczy bo ta sprawa jest zbyt publiczna i za duzo ludzi patrzy wymiarowi sprawiedliwosci "na rece". Nie mozna teraz bez wyjasnienia skazac tej baby czy uwierzyc jej na slowo bo a) juz krecila i nie wiadomo czy teraz nie kreci dalej b) zbyt wiele ludzi chce zeby ta sprawa byla rozwiazana.

Ja pierdole nie zmuszajcie mnie wasza nieumiejetnoscia czytania i rozumienia tekstu do takich wywodow. Ostatni raz to robie. Nastepnym razem olewam niezrozumienie i nie tlumacze.

Ja przewaznie, w wiekszosci przypadkow, poprawnie uzywam jezyka polskiego.

mal
03-02-2012, 23:34
Mayek sam sobie przeczysz i nie dokladnie widzisz ta sprawe. Ale to juz chyba norma. I dalej sie bede upieral ze w Polsce mozna skazac bez ciala i byly takie przypadki.

To ze przyznanie sie nie jest krolowa dowodow to wiadomo. Sad musi sprawdzic czy zaden z zebranych dowodow nie wyklucza sprawstwa osoby ktora sie przyznaje. Ale jak zaden dowod nie wyklucza wersji przyznajacego sie to taki wyrok moze pasc. I na tym koncze polemike

Nie mozna teraz bez wyjasnienia skazac tej baby czy uwierzyc jej na slowo bo a) juz krecila i nie wiadomo czy teraz nie kreci dalej b) zbyt wiele ludzi chce zeby ta sprawa byla rozwiazana.

zapominasz ze na teraz to tylko to co powiedzala na komedzie sie liczy to co sie spowiadala u Rutkowskiego nie ma sie nijak do procesu i sad tego na bank nie uwzgledni.

W sumie to sie tak zastanawiam czy wyciagnelaby z tego jakas kase od Rutkowskiego gdyby teraz na komendzie wrocila do swoich pierwotnych zeznan i dalej utrzymywala ze bylo porwanie i oczywiscie zwloki by sie nie znalazlu. Poddanie silnej presji, wyciaganie zeznan,i upublicznienie kompromitujacych materialow jak domniemam bez jej zgody. Mogloby sie naprawde ciekawie zrobic.

Dobranoc

Chudy NFG
03-02-2012, 23:43
Cialo juz maja wiec bedzie sprawa ... tylko ciekawe co wykarze sekcja zwlok

mobilo
03-02-2012, 23:44
Niby maja ciało....ale trzeba czekać aż się rozmrozi - znalzione ok 2,5km od wcześniejszej lokalizacji

monk
03-02-2012, 23:48
Ooo no to niezłe zaskoczenie. Mieli nie szukać w nocy. Czyli jednak jedyne pytanie to czy był to wypadek, czy zabójstwo, ale nic innego. Sprawa zakończona w sumie. Medialnie.

Chudy NFG
03-02-2012, 23:51
Ooo no to niezłe zaskoczenie. Mieli nie szukać w nocy. Czyli jednak jedyne pytanie to czy był to wypadek, czy zabójstwo, ale nic innego. Sprawa zakończona w sumie. Medialnie.

Z tego co mowili w tv matka sama okolo 23 zdecydowala sie wskazac miejsce gdzie ukryla zwloki ... miejsce bylo oddalone o okolo 1 km od miejsca niby pierwotnego ukrycia zwlok ... cialo bylo ubrane w rzeczy ktore przedstawiala matka

mobilo
03-02-2012, 23:54
Nawet mniejsza jest ta odległość jak sprawdziłem na mapie - ok 1,1-1,3km.
Wszystko działo się w promieniu 1-1,5km od ulicy Legionów.
Dwa tereny zielone w pobliżu,a tu sobie ktoś nieźle poleciał przy przeszukiwaniu tych miejsc.

Chudy NFG
04-02-2012, 00:00
Przeciez oni szukali w rzece ... osmieszyla sie ta milicja jak nic

Zajczak Jr
04-02-2012, 02:15
patologia oznacza oprocz osoby rowniez sytuacje. Tutaj patologia = sytuacja patologiczna, sytuacja niezgodna ze stanem rzeczy, ktory powinien zaistniec.

Na chlopski rozum musze pisac bo widze ze polski jezyk jest ciezki a do tego jeszcze smiesznie to wyglada jak ktos nie rozumie tekstu pisanego mowi mi, ze ja nie potrafie pisac i zle uzywam slowa haha.
Czyli na chlopski:
kodeksowo jest tak, ze przyznanie sie NIE JEST krolowa dowodow. Przyznanie sie nie oznacza ze kogos mozna skazac. Zawsze trzeba sprawe wyjasnic. Skoro zaistniala w przypadku opisywanym przez Zajczaka (przypadku jakiegos znajomego czy kogos tam) jakas patologia (stan niezgodny z tym co powinno byc, z przepisami, z kodeksem) to nie znaczy ze zawsze wystepuje. Zazwyczaj wystepuje stan normalny czyli taki ze nie ma dowodow = nie ma skazania. Napisalem ze w tym przypadku nie powinno sie tak zdarzyc ze wystapi taki niezgodny z kodeksem stan rzeczy bo ta sprawa jest zbyt publiczna i za duzo ludzi patrzy wymiarowi sprawiedliwosci "na rece". Nie mozna teraz bez wyjasnienia skazac tej baby czy uwierzyc jej na slowo bo a) juz krecila i nie wiadomo czy teraz nie kreci dalej b) zbyt wiele ludzi chce zeby ta sprawa byla rozwiazana.

Ja pierdole nie zmuszajcie mnie wasza nieumiejetnoscia czytania i rozumienia tekstu do takich wywodow. Ostatni raz to robie. Nastepnym razem olewam niezrozumienie i nie tlumacze.

Ja przewaznie, w wiekszosci przypadkow, poprawnie uzywam jezyka polskiego.

Mayek nawiązuje do mydlnik , sprawa była rozdmuchana przez media przez pewien czas tak jak ta o magdzie i jak sie skonczylo wszyscy wiemy , a byly bite dowody na to jak bylismy traktowani przez te pare godzin . Nie wazne w sumie jaki szczebel posiada dana sytuacja prawo to prawo i czy media maja w wglad w sprawe czy nie powinna byc rozwiazana dokladnie w kazdym przypadku. Wtedy psy umiały wymusić przyznanie się do winy chłopaków którzy tak naprawde nie uczestniczyli w zamieszkach bo chodziło o nich samych, a teraz ktoś wyżej pierdoli wyżej że to dla dobra śledztwa były jakieś przeprowadzane dzięki mediom działania operacyjne czy jak to sobie ktoś tam ujął wyżej. Dwa, brawa dla Rutkowskiego najprostszym sposobem doszedł do tego kto zawinił i nie rozumiem jak można jeszcze w tym temacie bronić nieudolnych psów i dziwić się że sam wypowiada się bezkompromisowo na ich temat , przecież nie bedzie ich głaskać po głowie skoro pare lat temu(?) zrobili na niego na ogólno polską skale nagonke

Krist VB
04-02-2012, 06:38
Miałem nadzieję, ze jednak pocisła córke jakimś niemcom, czy innym holendrom. Teraz mam nadzieje, ze okaze sie, że rzeczywiście schowała ją tam martwą. Wy sie tu wadźcie jakie dowody sa mocne, jakie nie ale ja też mam małą córkę i jak se pomyślę, ze mogła tą Magdę tam skitrać zywą, na zimnie to podwójny szlag mnie trafia.

ziomek
04-02-2012, 08:07
Powinni tą matkę wsadzić do obozu na ciężkie roboty, a po tygodniu do pieca.

Dziękuje :czytaj:

Paweł
04-02-2012, 08:10
puścić wolno w centrum miasta. Szmata by sie nasłuchała, a może i znalazł by sie ktoś komu by ona "wypadła z ręczniczka".

Junior
04-02-2012, 08:17
kurwa, tyle takich rzeczy się dzieje, że nie mamy o tym w ogóle pojęcia, dziennie ginie, morduje się setki dzieci, czy osób starszych a jakąś Magde rzekomo porwali i media robią otoczke tak by każdy przed TV się na niego spuszczał, chuj mnie obchodzi jakaś rodzina z sosnowca.

Skad te statystyki???? hahahahaha

Junior
04-02-2012, 08:19

Podobno cisnie na licencji "wspolnika".

Junior
04-02-2012, 08:29

http://www.youtube.com/watch?v=N3vM0d_U7iw :)

Jaworzno
04-02-2012, 08:49
Junior chyba na kacu :)

Junior
04-02-2012, 08:53
Nieeee, nadrabiam 2 dniowe braki w forum :)

MiRO
04-02-2012, 09:22
A ja muszę pochwalić autobusy, przynajmniej te w których jeżdżę (np. 11), że grzeją nawet w Ikarusach, co kiedyś było nie do pomyślenia.
:szok: pozytywny wpis o linii 11 z Twojej strony! :hihi:

pomp
04-02-2012, 11:08
Przeciez oni szukali w rzece ... osmieszyla sie ta milicja jak nic

Jaja by były, jakby się okazało że znaleźli sprawcę :cham:

Zajczak Jr
04-02-2012, 12:12
Jaja by były, jakby się okazało że znaleźli sprawcę :cham:

ty sie smiej jakby ta dziwka sie nie przyznała to pewnie by kogoś znaleźli :cham:

whyduck
04-02-2012, 13:28
Podobno cisnie na licencji "wspolnika".

no to wiadomo

ale są*kurwa odpowiednie organy, które wydają\odbierają licencje (pewnie w ramach milicji)

jeżeli gość się lansuje jako głowa prywatnego dochodzenia, a jednocześnie nie ma nawet licencji to coś tu nie gra

prawo jest aż tak dziurawe ?

na chuj te licencje w takim razie, niech jeden Zenek z Zakopanego zrobi dla siebie, a cała Polska będzie jechać na "wspólnika". od morza po tatry.

whyduck
04-02-2012, 14:15
- dziś Fakt pokazuje zdjecia ojca jak pozuje na wulkolaka na zydowksim cmentrzu, przyznaje tez, ze fascynuje go smierc
- przebieral sie za kostuche
- fascynuja go wampiry i wilkolaki
- sa tez zdjecia, na ktorej pozuje z bronia
- na jednym ze zdjec podpisal sie jako likan (jakas sekta ktora ponoc wierzy, ze mozna sie przemienic w wilkolaka pijac krew dziecka)
- mieli załozoną niebieską kartę. czesto odwiedzala ich policja

http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634639055556801544.jpg

http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634639063390601680.jpg

http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634638797714397988.jpg

ozi64
04-02-2012, 14:19
Ciekawy też jest fakt, że dziecko zaginęło we wtorek, a ojca już od poprzedniego czwartku nie było w robocie.

whyduck
04-02-2012, 14:30
Skumajcie na podpis pod ostatnim zdjęciem na nk.pl.

A teraz na ten cytat ze strony (http://www.dragonsblood.za.pl/wilkolaki.htm):

Jeden z mitów greckich opowiada o Likanie, który złożywszy w ofierze dziecko na ołtarzu Zeusa Lykajosa, został przez niego zamieniony w wilka.

Artis, nadal sądzisz, że szukam sensacji ? Czy to zbieg okoliczności ?

Pucha
04-02-2012, 14:30
Takie rzeczy to tylko w Sosnowcu...

Krist VB
04-02-2012, 14:55
Jeszcze wyjdzie na to, ze tatusiek jest winny, a kasiula tylko wykonywała jego polecenia. W ogóle wkurwiają mnie komentarze niektórych bałwanów, którzy robią z tej szmaty ofiarę, biedną, zszokowaną matke Polke. Powinni kurwiszczem wytrzeć bruki i wpierdolić do rawy z palem w dupie.

mal
04-02-2012, 18:41
w poniedzialek sekcja to sie nowych faktow dowiemy . hipotezy nalezy oczywiscie stawiac ale moze z ich interpretacja lepiej wstrzymac sie do poniedzialku bo bedziemy wiedziec duzo wiecej.

w tvp przed chwila Rutkowski sie kompromituje. chwali swoje metody i je*** policje.

smerf wazniak chociaz za nim nie przepadam ma racje. trzeba sprawdzic kazdy motyw i postepowac rozwaznie w takich sprawach. nos i przeczucie jest wazne ale trzeba przyjac ze nie jestesmy nieomylni.

Zajczak Jr
04-02-2012, 18:52
a to zły rutkovvski jebie policje :( pravvda jest taka ze gdyby nie on ta szmata do dzisiaj by robila za chuja tych pachołóvv vv mundurach. Bardzo ladnie navviazal do szacunku ktory przyvvolyvval mu piesek na tej tzvv. debacie ale ok nie o tym to. Czuc nagonke navvet ze strony reporterki tvn

JohnyManhattan
04-02-2012, 18:57
Ukradli Ci "W" na klawiaturze?

mariano1964
04-02-2012, 19:16
Ogladaliscie teraz fakty po faktach ? - Rutkowski ladnie jechal po tym psie, a ten nie mial zadnych argumentow tylko sie caly trzasl i "byly prowadzone czynnosci", "sa prowadzone czynnosci":lol2: , nawet Kolenda - Zalewska juz nie wiedziala jak go bronic.

Mayek
04-02-2012, 19:26
tvn ma przejebane w takim razie, oni sa w takiej komitywie z psami ze teraz bekna ze zaprosili rutkowskiego do studia, ktory pojechal po psie hahah.

mariano1964
04-02-2012, 19:35
Ciekawe czy ten ciul z milicji jak sie dupi to tez powtarzo ze "sa prowadzone czynnosci":lol2:

Szpic
04-02-2012, 20:19
Rutkowski ma doswiadczenie w dociskaniu ludzi wkoncu doswiadczony milicjant i zomowiec

19CHUDY64
04-02-2012, 21:23
w tvp przed chwila Rutkowski sie kompromituje. chwali swoje metody i je*** policje.

smerf wazniak chociaz za nim nie przepadam ma racje. trzeba sprawdzic kazdy motyw i postepowac rozwaznie w takich sprawach. nos i przeczucie jest wazne ale trzeba przyjac ze nie jestesmy nieomylni.

HAHAHA rozjebałeś mnie:Dco ty bierzesz???

Krzyś
04-02-2012, 21:33
a tam.
zajebisty film leci na polsacie.

poezja kina nic więcej:)

mal
04-02-2012, 21:39
HAHAHA rozjebałeś mnie:Dco ty bierzesz???

nic nie biore . po prostu uwazam ze jednorazowo taka akcja moze i przejdzie ale na dluzsza mete tak nie mozna pracowac bo skonczy sie to jak za starych :dobrych: czasow milicji

Krzysiu rzeczywiscie pokazali nowosc. ktory raz to juz leci ? chyba zaczne placic abonament :D

Krzyś
04-02-2012, 21:45
nic nie biore . po prostu uwazam ze jednorazowo taka akcja moze i przejdzie ale na dluzsza mete tak nie mozna pracowac bo skonczy sie to jak za starych :dobrych: czasow milicji

Krzysiu rzeczywiscie pokazali nowosc. ktory raz to juz leci ? chyba zaczne placic abonament :D

ja mam tak, że niektóre filmy ogladam po chuj wie ile razy.
Za każdym razem mam z nich przyjemność oglądania.
Takim filmem jest "Skazani ..."

borg
04-02-2012, 22:00
dzis ogladalem te fakty po faktach w tvn24.ta Koleda-Zalewska nieźle pierdolnieta jest.tak siadla na Rutkowskim i bronila tej babki co zabila dziecko jakby co najmniej sama miala cos podobnego na sumieniu.

19CHUDY64
04-02-2012, 22:25
dzis ogladalem te fakty po faktach w tvn24.ta Koleda-Zalewska nieźle pierdolnieta jest.tak siadla na Rutkowskim i bronila tej babki co zabila dziecko jakby co najmniej sama miala cos podobnego na sumieniu.

Dokładnie mam takie samo zdanie.Kurwa wkurwia mnie na maksa jak z tej jebanej gorolicy chcą nagle anioła zrobić i patrzą jak ją wybielić.Kurwa wogóle jak widza TVN to mnie chuj strzela kurwa obiektywni w chuj są ...A co do faktów po faktach to już ta jebana Pani szmata redaktor od początku przegieła pałę co ja kurwa obchodzi na co Rutkowski nosi ciemne okulary tak samo by szło ją spytać na chuj jej rajty... Dziennikarz powinnien być obiektywny a w ostatnich paru latach w chuj trudno o takiego...rozpisał bym się jeszcze trochę ale nie ma sensu

mal
04-02-2012, 22:29
dlatego nie ogladam tvn.

Axel
04-02-2012, 22:43
ciekawi mnie jak ta sprawa się rozwinie i czy serio będziemy wiedzieli jak było naprawdę ze wszystkimi szczegółami. Bo jednak może być tak, że odtrąbią sukces, przed zbadaniem wszystkich mogących się nasuwać wątpliwości.
Rutkowski zrobił sobie darmową reklamę i musiał działać szybko żeby był szoł. Dlatego tą laskę przycisnął, czego nie mogła zrobić policja (lub miała inny plan). Można powiedzieć, że chujnie zrobił z tym filmikiem, gdzie matka się przyznaje, bo został on upubliczniony. Jasne, że nie jest policjantem ani nawet detektywem, ale tym rozkurwił całą etykę. Wszystko wyłącznie dla własnego interesu.
Poza tym ta laska jest już skończona, bo jakby od razu powiedziała co się stało, a nie kryła się z tym, to teraz byłaby inaczej traktowana. Jednak po każdej jej wypowiedzi nadal nie będziemy pewni tego czy mówi prawdę czy może kłamie.

19CHUDY64
04-02-2012, 22:52
ciekawi mnie jak ta sprawa się rozwinie i czy serio będziemy wiedzieli jak było naprawdę ze wszystkimi szczegółami. Bo jednak może być tak, że odtrąbią sukces, przed zbadaniem wszystkich mogących się nasuwać wątpliwości.
Rutkowski zrobił sobie darmową reklamę i musiał działać szybko żeby był szoł. Dlatego tą laskę przycisnął, czego nie mogła zrobić policja (lub miała inny plan). Można powiedzieć, że chujnie zrobił z tym filmikiem, gdzie matka się przyznaje, bo został on upubliczniony. Jasne, że nie jest policjantem ani nawet detektywem, ale tym rozkurwił całą etykę. Wszystko wyłącznie dla własnego interesu.
Poza tym ta laska jest już skończona, bo jakby od razu powiedziała co się stało, a nie kryła się z tym, to teraz byłaby inaczej traktowana. Jednak po każdej jej wypowiedzi nadal nie będziemy pewni tego czy mówi prawdę czy może kłamie.
Wiesz co mnie wkurwia to że jak wyjdzie ze dziecko umarło od uderzenia laska dostanie jak piszą od 3miesiecy do 5 lat a jak ja zajebala w ten sposob ni chuja nie udowdnia jej.Ja za zwykłe pobicie miałem gorszy wyrok...To jest śmiech na sali.Rutkowski jak dla mnie powiedział to co wiedział to że sie wylansował to chuj dla mnie a pieski pierdolą ....

ozi64
04-02-2012, 22:53
Nie wydawajcie osądów, zanim nie poznacie szczegółów.

Być może rzeczywiście to był nieszczęśliwy wypadek, a kobieta zszokowana nie wiedziałą co robić i wybrała najgorsza możliwość. Też nie wierzę w tę hipotezę, ale dopóki nie wiemy, co się stało, to nie wyzywajmy jej od jebanej gorolicy itd.

19CHUDY64
04-02-2012, 22:57

Być może rzeczywiście to był nieszczęśliwy wypadek, a kobieta zszokowana nie wiedziałą co robić i wybrała najgorsza możliwość. Też nie wierzę w tę hipotezę, ale dopóki nie wiemy, co się stało, to nie wyzywajmy jej od jebanej gorolicy itd.
a ty co jakaś gorolska miłość???Jak słysza takie opinie to się zastanawiam nad inteligencją takiego osobnika!!!chuj spadło ci dziecko i kurwa idziesz je zakopać pierdolisz pogotowie itd???Wiela ty mosz lat, nie pija do ciebie ale nie usprawiedliwaj takiego zachowania,s

borg
04-02-2012, 23:17

tak ozzi64 ta kobieta byla tak zszokowana ze w ciagu kilku godzin zakopala dziecko,wymyslila historie porwania na ktora nabrala psychologow,robila wszystkich na okolo w chuja.wrecz bil przez nia szok.

Blejz
04-02-2012, 23:41

glos rozsadku na pustyni........

Shellu
05-02-2012, 00:35
Tu nie jest kwestia usprawiedliwiania czy nie. Szczerze mówiąc gówno mnie obchodzi cała ta historia, babka jest albo chora, albo pierdolnięta, co nie zmienia tego, że prawdopodobnie wydarzyła się jej tragedia, bo zmarło jej dziecko i jeszcze pójdzie siedzieć. No chyba, że chciała śmierci tego dziecka, to inna sprawa.

I to nie jest żadne bronienie czy miłość gorolska tylko fakt, podobnie jak to, że wydajecie osądy, a też w dupie byliście, gówno widzieliście. Wszyscy by ją ukamienowali od razu, a tak naprawdę nie wiadomo dokładnie, co się stało. Wszyscy tak napierdalają, że kibiców się nazywa bandytami bez dowodów, a co sami robicie?

Wiadomo tylko, że w chuj cholera kręci, podejrzewam, że totalnie się pogubiła, pewnie był szok na początku, a potem zaczęła kombinować na ślepo. Oczywiście każdy tutaj by się zachował zupełnie inaczej, zachowałby zdrowy rozsądek i zrobił to co należy. Ludzie robią różne dziwne rzeczy w różnych dziwnych sytuacjach. Oczywiście za te dziwne rzeczy powinna spotkać odpowiedzialność bez dwóch zdań. Ale takie rzeczy się zdarzały i zdarzać się będą, ludzie mają różny poziom intelektualny, odporności, prostoty i prostactwa itd. To tylko na naszym forum każdy ma stalowe nerwy ; )

Generalnie wasze reakcje tutaj mnie nie dziwią, poddajecie się stereotypom, bo nie macie własnego zdania. A już ogólnopolska akcja na FB o jakimś zajebaniu jej czy coś takiego to w ogóle szczyt tępoty.

Ogólnie wszyscy się tym tak emocjonują, bo znowu wygrały media i zasiały zamęt. Brawo!

Zajczak Jr
05-02-2012, 02:07
to że ktoś podziela czyjeś zdanie nie odrazu można gadać o tym że poddaje się stereotypom ale czasami czyjeś domysły sprowadzają się blisko tym naszym dlatego jesteśmy zgodni z wieloma decyzjami. Są i też tacy którzy właśnie mówią że media zasiały przy jakieś okazji zamęt ;) Kibic pójdzie siedzieć za to że przypadkiem znalazł się nie w tym zbiorowisku ludzi którym powinien , a ludzie wytłumaczą to tym że mógł tam nie iść to nie było by problemu tak samo my możemy snuć sobie sytuacje w której matka dzwoni na pogtowie i próbuje ratować to dziecko inaczej (przynajmniej dla mnie) w sprawie jest albo zamieszany ktoś trzeci , była skutecznie zastraszona albo po prostu jest głównym lub jednym ze sprawców.

19mÓzG64
05-02-2012, 03:37
A to nie będzie tak że...
mąż tej kobiety spowodował śmierć dziecka
Kobieta zaczęła coś gadać o jakimś kolesiu który uprowadził dziewczynkę, potem mąż przyznał się żonie że to on zabił dziecko
Aby mąż nie poszedł do więzienia kobieta wszystko wbija na siebie i będzie udawała niepoczytalną żeby mieć nadzór kuratora bez kary więzienia ew. najniższy wymiar kary

to ma jakiś sens
:cham:

weźcie już odpuście ten sosnowiecki temat

Pisarro
05-02-2012, 16:01
Tak naprawdę to te dziecko zostało złożone w ofierze do latającego potwora spaghetti :kac: I dzisiaj na TVN nagle mówili jak puszczali nagranie z tą matką jak się przyznaje, że z uwagi na szacunek puszczą tylko kawałek, kto by pomyślał że TVN to taka stacja humanitarna :cham:

Ale czuje, że jak coś się jeszcze ujawni w tym śledztwie to nas to wypierdoli z kapci :hihi:

ToJa
05-02-2012, 17:45
Tu nie jest kwestia usprawiedliwiania czy nie. Szczerze mówiąc gówno mnie obchodzi cała ta historia, babka jest albo chora, albo pierdolnięta, co nie zmienia tego, że prawdopodobnie wydarzyła się jej tragedia, bo zmarło jej dziecko i jeszcze pójdzie siedzieć. No chyba, że chciała śmierci tego dziecka, to inna sprawa.

I to nie jest żadne bronienie czy miłość gorolska tylko fakt, podobnie jak to, że wydajecie osądy, a też w dupie byliście, gówno widzieliście. Wszyscy by ją ukamienowali od razu, a tak naprawdę nie wiadomo dokładnie, co się stało. Wszyscy tak napierdalają, że kibiców się nazywa bandytami bez dowodów, a co sami robicie?

Wiadomo tylko, że w chuj cholera kręci, podejrzewam, że totalnie się pogubiła, pewnie był szok na początku, a potem zaczęła kombinować na ślepo. Oczywiście każdy tutaj by się zachował zupełnie inaczej, zachowałby zdrowy rozsądek i zrobił to co należy. Ludzie robią różne dziwne rzeczy w różnych dziwnych sytuacjach. Oczywiście za te dziwne rzeczy powinna spotkać odpowiedzialność bez dwóch zdań. Ale takie rzeczy się zdarzały i zdarzać się będą, ludzie mają różny poziom intelektualny, odporności, prostoty i prostactwa itd. To tylko na naszym forum każdy ma stalowe nerwy ; )

Generalnie wasze reakcje tutaj mnie nie dziwią, poddajecie się stereotypom, bo nie macie własnego zdania. A już ogólnopolska akcja na FB o jakimś zajebaniu jej czy coś takiego to w ogóle szczyt tępoty.

Ogólnie wszyscy się tym tak emocjonują, bo znowu wygrały media i zasiały zamęt. Brawo!
No właśnie tak na prawdę jeszcze nie wiemy co sie dokładnie stało, co tą matką kierowało, a wszyscy już po niej jadą. Dopiero po sekcji będzie coś konkretnego wiadomo. Jak się okaże że dziecko zmarło z wychłodzenia albo zostało zamordowane to dopiero wtedy będzie można ją wyzywać. Na razie wiemy niewiele. Nikogo z nas tam nie było, a robimy się najmądrzejsi i wszechwiedzący. Wszyscy nagle twierdzą że wezwaliby pogotowie, że ratowaliby dziecko i nie wiadomo co jeszcze, a prawda jest taka że nikt nie wie jakby zareagował będac w jej skórze i tego się nie dowie dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji.
Nie wiem ile w tym prawdy ale w jakimś programie było mówione że była w konflikcie z teściową. Jeśli to prawda że dziecko wypadło z kocyka, nic dziwnego że tak zareagowała, wiedząc jaka może być reakcja teściowej, mogła się bać jej docinek i pouczeń. Może to się wydawać głupie, ale jeśli ciągle jej wmawiała jaką jest złą matką to nie dziwie się że ukryła ciało dziecka po wypadku.
I od razu mówię że to nie usprawiedliwianie jej tylko próba zrozumienia dlaczego tak a nie inaczej postąpiła.
Inna sprawa, to że sporo osób doczepia się zdjęć, że broń, że wilkołaki, itd., tylko że wiele osób wrzuca na NK albo FB głupie fotki. Więc dopóki nie udowodnią że to ma jakieś znaczenie w tej sprawie możemy se te wycieczki na profile rodziców darować.
Albo te wypowiedzi sąsiadów przed kamerą, że tak myśleli że zabiła, że ona na taką wyglądała, że wiedzieli że tak się to skończy, że sobie nie radziła. Tylko gdzie oni byli wcześniej? Czemu nie zareagowali skoro sobie nie radziła z dzieckiem? Sami cholerni wszechwiedzący plotkarze osiedlowi.
Dopóki się nie dowiem w jaki sposób dziecko zmarło mogę ją tylko je*ać za to że kłamała i tyle czasu zwlekała. Jak się okaże że zostało zabite albo jeszcze żyło jak je ukrywała, wtedy dopiero mogę ją wyzwać od najgorszych i zacząć oceniać.

Zajczak Jr
05-02-2012, 20:23
http://www.youtube.com/watch?v=lbwkNIQjA70&feature=related z boku jest druga część bo akurat skopiowałem link który zacząłem w chwili obecnej oglądać nie widziałem początku ale krew mnie zalewa jak z tej szmaty robią ofiare dwa jescze ten jebany pies gada o etyce i szacunku do człowieka . Czy te kurwy zapomniały jakie mają metody wydobywania informacji na komendach? w tej czesci pod koniec rutkowski swietnie podsumowuje cala rozmowe na temat szacunku

19CHUDY64
05-02-2012, 21:34
Fajna zagrywka TVN wszystkie fakty po faktach znajdziesz na ich stronie są już nawet te dzisiejsze ale tych z Rutkowskim, pieskiem i tą kurwą Zalską nie ma;]

Krzyś
06-02-2012, 07:02
Prokuratura chce wniśc sprawę przeciko Rutkowskiemu, a policja go oskarża że mąci w śledztwie i gówno wie.

A płemieł człowiekiem roku.

Witam po urlopie :)))

mal
06-02-2012, 08:12
zerknalem na ten fragment tego programu z tvn i jestem naprawde pod wrazeniem podejscia do tematu "etyka w pracy"

prowadzacy:
Zalewska( etycznie podchodzaca do sprawy dziennikarka, ktora wyrzucili z tvp za razaca stonniczosc w strone po, skonczyla w tvn stacji politycznie poprawnej ) jeden wtyk o zapachu rozkladajacego sie miesa uwazam za sluszny, reszta to czyste k*******

Rutkowski- ktorego metody moze i w pewnych akcjach sa skuteczne ( no ale dlaczego metody starej milicji mialby byc nieskuteczne) tylko ze potafi tez bez skrupulow doic kase ze swoich klientow macac ich nadzieje i sporo jego bylych klientow mu to wytyka

i gwiazda programu

Sokolowski- z ktorym moze i w tej sprawie zgadzam sie bardziej niz z Rutkowskim ale na litosc boska czy on uwaza ze ogladaja go debile i kupia kazdy kit. repezentuje instytucje ktora za uszami ma wiecej niz urban, zamiatanie syfu, wymuszanie zeznan, olewanie spraw i krycie swoich sa na porzadku dziennym (btw ustalili juz moze personalia tego psa co kopal osobe uczesniczaca w marszu ?) dlatego z szacunku do podatnikow ktorzy placa jego pensje moze niech nie wciska im kitu ze oolicja pracuje idealnie.

podumujac w/w filmik FARSY w tvn ciag dalszy.

Mati0
06-02-2012, 08:39
A płemieł człowiekiem roku.
Facet którego pół polski nienawidzi a drugie pół ma w dupie zostaje człowiekiem roku...

pepe samba ba
06-02-2012, 09:32
zerknalem na ten fragment tego programu z tvn i jestem naprawde pod wrazeniem podejscia do tematu "etyka w pracy"

prowadzacy:
Zalewska( etycznie podchodzaca do sprawy dziennikarka, ktora wyrzucili z tvp za razaca stonniczosc w strone po, skonczyla w tvn stacji politycznie poprawnej ) jeden wtyk o zapachu rozkladajacego sie miesa uwazam za sluszny, reszta to czyste k*******

Rutkowski- ktorego metody moze i w pewnych akcjach sa skuteczne ( no ale dlaczego metody starej milicji mialby byc nieskuteczne) tylko ze potafi tez bez skrupulow doic kase ze swoich klientow macac ich nadzieje i sporo jego bylych klientow mu to wytyka

i gwiazda programu

Sokolowski- z ktorym moze i w tej sprawie zgadzam sie bardziej niz z Rutkowskim ale na litosc boska czy on uwaza ze ogladaja go debile i kupia kazdy kit. repezentuje instytucje ktora za uszami ma wiecej niz urban, zamiatanie syfu, wymuszanie zeznan, olewanie spraw i krycie swoich sa na porzadku dziennym (btw ustalili juz moze personalia tego psa co kopal osobe uczesniczaca w marszu ?) dlatego z szacunku do podatnikow ktorzy placa jego pensje moze niech nie wciska im kitu ze oolicja pracuje idealnie.

podumujac w/w filmik FARSY w tvn ciag dalszy.

http://www.milanos.pl/vid-63191-Rutkowski-vs-policja.html

masz w takim razie ten cyrk na kolkach
JEBAC PSY

mal
06-02-2012, 10:31
moglem tego nie ogladac bo prowadzenie Zalewskiej to naprawde FARSA. Zreszta wszyscy w tym dziennikarze radiowi sie z niej nabijaja.

bezinteresowny Rutkowski przesluchuje podejrzana przy kamerach super expressu, rozwiazuje sprawe w taki sposob ze wystawia policji trefne miejsce gdzie nie ma ciala (a on twierdzi ze czuje rozkladajace sie ludzkie szczatki LOL). daje duze mozliwosci kolejnych matactw ze strony podejrzanej. dalej twierdze ze gdyby dostala dobrego papuga przed przesluchaniem przez policje po zatrzymaniu a ciala by nie odnleziono to byloby wieksze zamieszanie jak jest teraz.

nie robcie z niego nieomylnego supermena bo takim nie jest. szacun za sprawy ktore rozwiazal ale oceniajmy go na trzezwo

Krzyś
06-02-2012, 12:29
http://wiadomosci.wp.pl/title,Rutkowski-mial-przeciek-z-policji-w-sprawie-Madzi,wid,14228690,wiadomosc.html?ticaid=1ddf6

ale dostali wścieklizny.
będą robić wszystko, by wyszło na ich.

Jurek
06-02-2012, 13:07
taaa, nagle milion informacji które wskazują, że policja o wszystkim wiedziała, wszystko rozpracowała i w ogóle jeszcze kilka dni to by dali radę dziołszkę wskrzesić z martwych...
a nawet gamonie nie potrafiły dobrze nabrzeża rzeki przeszukać...

BRANIK_GT
06-02-2012, 13:10
To mnie rozjebało

Mój kierownik z roboty umarł jakoś półtora roku temu a w zeszłym tygodniu na NK kilka osób złożyło mu życzenia urodzinowe :/

Tak to jest z tymi znajomymi na takich portalach...

Lars Ulrich
06-02-2012, 13:47
Mógł skasować konto :/

Assmodeo
06-02-2012, 14:10
Mógł skasować konto :/

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Rozpierdol :rotfl:

whyduck
06-02-2012, 14:12
ale dostali wścieklizny.
będą robić wszystko, by wyszło na ich.

chuj w dupe Policji, ale postępowanie co do Rutkowskiego jak najbardziej właściwe, co już pisałem kilka dni temu.

nie może być tak, że chop nie ma licencji a lansuje się przez działania typowo detektywistyczne

równie dobrze mógłby być jeden detektyw z licencją*w Polsce, a cała reszta by pracowała u niego

Shellu
06-02-2012, 14:13
A Branik sam wszedl na jego konto ciekawe po co :-P pewnie zobaczyc czy nie dodal nowych fotek :-D

whyduck
06-02-2012, 14:13
szacun za sprawy ktore rozwiazal

właśnie problem w tym, że rozwiązał ich bardzo mało

Jacas
06-02-2012, 14:17
Słyszał ktoś może o jakis SKI BUSach z centrum Wisły pod Soszów?
Albo może ktoś sie jutro wybiera i znalazłby miejsce w aucie ??:zabki:

DavGKS
06-02-2012, 16:13
- Słuchając TVN24 dochodzę do wniosku że powinno się ufundować nagrodę dla matki, która zabiła swoje dziecko - napisała na twiterze Izabella Łukomska-Pyżalska, prezes Warty Poznań

Sprawa małej Madzi od kilkunastu dni wywołuje sporo emocji w polskim społeczeństwie. Głos w tej sprawie zabrała także pani prezes Warty Poznań. I w dość stanowczych słowach wyraziła co myśl o TVN24 i redaktor Kolendzie-Zalewskiej.

Na swoim twiterze napisała:

Oglądam TVN24. Słuchając Kolendy-Zaleskiej dochodzę do wniosku, ze powinno się ufundowac nagrodę dla matki,która zabiła swoje dziecko
Dalej Łukomska-Pyżalska pisze:

Chcący lub niechcący.Mówi ona o godności kobiety, która zagrzebala swoje dziecko pod kupa gruzu i kpila z całej Polski przez ponad tydzień.
Na koniec pani prezes pisze ironicznie:

Może jeszcze tej matce pomnik postawić? Żenujące widowisko Kolendy-Zaleskie

Krzyś
06-02-2012, 16:22
chuj w dupe Policji, ale postępowanie co do Rutkowskiego jak najbardziej właściwe, co już pisałem kilka dni temu.

nie może być tak, że chop nie ma licencji a lansuje się przez działania typowo detektywistyczne

równie dobrze mógłby być jeden detektyw z licencją*w Polsce, a cała reszta by pracowała u niego

no tak, ale wolę już jego mordę i działania, od paplania i wyglądu lalusiowatego kastraty zwanym dalej rzecznikiem policji ...

Krzyś
06-02-2012, 21:04
TVP 2:)

sokołowski vs rutkowski

a tak wogóle, to sie robi niezły szoł, i to nie za sprawa detektywa ....

whyduck
06-02-2012, 21:08
robi, robi - bezrobocie najwyższe od 5 lat

http://www.rmf24.pl/raport-kryzys/raportkryzysfinansowynajnowsze/news-bezrobocie-najwyzsze-od-prawie-pieciu-lat,nId,432899

ale luzik, zaraz wpadnie Damianos & company i powiedzą, że ta sprawka Kaczafiego. i jak to zwykle bywa przy takich informacjach, spodziewajmy się większego poparcia dla PO w sondażach. by żyło się*lepiej, wszystkim !

Jurek
06-02-2012, 21:09
sokołowski vs rutkowski

to jak dysputa puszczalskiej szmaty ze starą kurwą na temat moralności i cnoty...

Jurek
06-02-2012, 21:12
p.s. nie ma to jak wkleić linka i się nim jarać, jak się go nawet nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem :hihi:

Krzyś
06-02-2012, 21:14
to jak dysputa puszczalskiej szmaty ze starą kurwą na temat moralności i cnoty...

plus chytrus:)

ale co jak co, rutkowski, wg mnie na plus, bo takie są fakty.

a policja, sie musi przygotować, cały czas prowadzi sledztwo i tekie tam.

acha kastrat pado: działamy zgodnie z prawem:dead:

Jurek
06-02-2012, 21:17
Krzyś mi się nawet tych ciuli słuchać nie chce...

Rutkowski ma trochę racji, ale jest mendą ostatnią, a sokołowski to taka zakłamana faja, że jak go widzę to przełączam kanał żeby sobie ciśnienia nie podnosić.

Fajny filmy na TCM leci ;)

kosa
06-02-2012, 21:21
Fajnie że ktoś dojebał Sokołowskiemu :)

Szkoda tylko że to druga menda czyli Rutkowski.

Choć w sumie patrzeć jak się Sokołowski poci - bezcenne :)

whyduck
06-02-2012, 21:26
p.s. nie ma to jak wkleić linka i się nim jarać, jak się go nawet nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem

co Ty znowu pierdolisz powiedz mi ?

borg
06-02-2012, 22:59
w jakim programie byli Rutkowski z Sokolowskim na tvp2?bp z checia bym to obejrzal

kapusta
06-02-2012, 23:29
Tomasz Lis na żywo

Damianos
07-02-2012, 08:20
robi, robi - bezrobocie najwyższe od 5 lat

http://www.rmf24.pl/raport-kryzys/raportkryzysfinansowynajnowsze/news-bezrobocie-najwyzsze-od-prawie-pieciu-lat,nId,432899

ale luzik, zaraz wpadnie Damianos & company i powiedzą, że ta sprawka Kaczafiego. i jak to zwykle bywa przy takich informacjach, spodziewajmy się większego poparcia dla PO w sondażach. by żyło się*lepiej, wszystkim !

Odpowierdol sie ode mnie nieudaczniku z Malty

mal
07-02-2012, 08:31

mam takie samo wrazenie

Jurek
07-02-2012, 09:31
tak z innej beczki, bo w tym temacie znalazły się kiedyś niepochlebne i fałszywe opinie na temat tej mieszkanki mysłowic:

Elżbieta Bieńkowska wyróżniona przez Nowy Przemysł i wnp.pl
Redakcja miesięcznika gospodarczego "Nowy Przemysł" i portalu wnp.pl postanowiła przyznać wyróżnienie "Zmieniamy Polski Przemysł" minister rozwoju regionalnego Elżbiecie Bieńkowskiej, która jest kompetentnym politykiem będącego symbolem skutecznego wykorzystywania środków unijnych na rozwój regionalny.
Zgodnie ze sprawdzoną od lat formułą i w tym roku nagradzamy za konkretne dokonania, a nie za całokształt działalności. Pozwala nam to uchwycić na gorąco zjawiska i tendencje zmieniające na naszych oczach obraz polskiej gospodarki.

Dziesięciu nominowanych znaleźliśmy - z cenną pomocą laureatów z lat poprzednich, którzy służą nam swoją radą i rekomendacją - dbając o to, by różnorodne kandydatury tworzyły urozmaicony pejzaż tego, co najważniejsze w polskim życiu gospodarczym roku 2011.

Elżbieta Bieńkowska piastuje tekę ministra rozwoju regionalnego od 2007. Dzięki kompetencjom i konsekwencji Minister Bieńkowskiej jesteśmy w czołówce krajów najlepiej wykorzystujących unijne środki finansowe i skracamy dystans do najbogatszych krajów.

Pani Minister, której resort uważany jest za jeden z filarów rozwoju naszego kraju, konsekwentnie dąży do tego, by polityka spójności była powszechnie postrzegana jako instrument wspomagający rozwój wszystkich regionów Unii Europejskiej. Znana jest jej stanowczość, gdy chodzi o wykorzystanie pieniądze przeznaczone na rozwój polskich przedsiębiorstw.

Kolejnych wyróżnionych tytułem "Ten, który zmienia polski przemysł" będziemy ogłaszać codziennie do 7 lutego

whyduck
07-02-2012, 10:37
Odpowierdol sie ode mnie nieudaczniku z Malty

:lol2:niepochlebne i fałszywe opinie na temat tej mieszkanki mysłowic:

tak, ja je popełniłem bazując na ocenie zachowania tej pudernicy w samolocie

nie chce mi się nawet pisać o wiarygodności takich konkursów jak ten Nowego Przemysłu. łatwość manipulacji takimi zależy tylko od grubości koperty lub też podstaw programowania. słowo klucz -> Gospodarcze Maliny

Znana jest jej stanowczość, gdy chodzi o wykorzystanie pieniądze przeznaczone na rozwój polskich przedsiębiorstw.

no pierdolne ze śmiechu.

http://pokl.parp.gov.pl/files/74/108/208/279/7091.pdf

pierwszy z brzegu przykład. polecam spojrzeć na kwoty. kilkaset milionów wyrzuconych w błoto. i tak jest co roku. na niepochlebne sama sobie zasłużyła.

- Portal E-SYNDYK - bogata skarbnica wiedzy z zakresu likwidacji przedsiębiorstw oraz efektywne e-narzędzie kompleksowej obsługi syndyka i procesu upadłości. Wysokość dotacji: 791 840,00 zł.

- Globalny zintegrowany system biblioteczny oparty na standardzie Marc 21.
Wysokość dotacji: 849 745,00 zł.

- Opracowanie i wdrożenie zaawansowanej e-usługi typu Business Intelligence opartej o algorytmy sztucznej inteligencji (Mober)
Wysokość dotacji: 579 206,85 zł.

- Utworzenie serwisu Uczdziecko.pl - wdrożenie nowej e-usługi w obszarze edukacji i rozwoju dziecka. Wysokość dotacji: 420 155,00 zł

- "Key2vacation - nowatorski system wymian" Wysokość dotacji: 655 000,00 zł
key2v.com

ten ostatni to jest niebywały hit, polecam wejście na linka :lol:

to tylko kilka przykładów, a są ich setki. nie trzeba być znawcą tematu żeby wiedzieć, że dochodowych może być max 1-2%. pieniądze wyrzucone w błoto.

whyduck
07-02-2012, 10:38
h) Internetowa Przymierzalnia Ubrań i Okularów
Wysokość dotacji: 575 152,50 zł

:lol2:

y) Z nami dajesz radę - Stworzenie internetowego portalu profesjonalnych porad w innowacyjnej formie video. Wysokość dotacji: 665 380,00 zł

aa) Stworzenie automatycznych narzędzi wspierających funkcjonowanie branży łowieckiej w gospodarce elektronicznej. Wysokość dotacji: 262 310,00 zł

ae) Stworzenie bazy dokumentującej wydarzenia sportowe w kraju i jej udostępnienie w formie e-usługi dla odbiorców. Wysokość dotacji:
397 885,00 zł

bf) Stworzenie internetowej platformy automatycznego wyboru posiłków przez przedsiębiorstwo Aprowizacja Sp. z o.o.
Wysokość dotacji: 729 334,00

Jurek
07-02-2012, 10:51
naczelny agitator IV RP znowu w akcji :hihi:

nie słyszałem żeby ktoś wczesniej podważał wiarygodność wnp.pl, raczej cieszą się dobrą opinią i są wiarygodnym źródłem informacji gospodarczych. No ale dla Jahha głównym zagrożeniem gospodarki jest rozdawanie darmowych prezerwatyw, więc z jego autorytetem gospodarczym nie wypada polemizować :hihi:

whyduck
07-02-2012, 10:54
No ale dla Jahha głównym zagrożeniem gospodarki jest rozdawanie darmowych prezerwatyw, więc z jego autorytetem gospodarczym nie wypada polemizować

odpowiedź z jałowymi argumentami podownie. o kondomach pisał Pucha, nie ja.

innej zresztą się*i tak nie spodziewałem, jeszcze brakuje czegoś*o Kaczafim, kocie, i radiu maryja :lol2:

pomp
07-02-2012, 10:58
Jak patrzę na te kwoty i co ma za to powstać.... wał, wałem pogania. Połowa z tego, albo więcej idzie do kieszeni decydenta. A za resztę odjebią jakąś fuszere, żeby się nazywało że powstało.

whyduck
07-02-2012, 10:59
Jak patrzę na te kwoty i co ma za to powstać.... wał, wałem pogania. Połowa z tego, albo więcej idzie do kieszeni decydenta. A za resztę odjebią jakąś fuszere, żeby się nazywało że powstało.

co z tego, durny Jurek i tak Ci powie, że to kaczystowska agitacja a Bieńkowska jest super dżezi ok.

Jurek
07-02-2012, 11:02
odpowiedź z jałowymi argumentami podownie. o kondomach pisał Pucha, nie ja.

innej zresztą się*i tak nie spodziewałem, jeszcze brakuje czegoś*o Kaczafim, kocie, i radiu maryja :lol2:

o Kaczafim, kocie i radiu sam ciągle piszesz i się tym w kółko brandzlujesz, o kondomach pisałeś Ty i Pucha, ale jakbym ja pisał takie pierdoły to pewnie też wolałbym o tym zapomnieć :hihi:

nie nudzi Cie ta ciągła agitacja? na etacie jesteś?

Jurek
07-02-2012, 11:04

może tak może nie, ciężko to określić na podstawie wybiórczego zestawienia wyrwanego z kontekstu. Zresztą przy ogromie ilości projektów i ich wartości normalną rzeczą jest że prześlizgną się jakieś rodzynki.

whyduck
07-02-2012, 11:09
może tak może nie, ciężko to określić na podstawie wybiórczego zestawienia wyrwanego z kontekstu. Zresztą przy ogromie ilości projektów i ich wartości normalną rzeczą jest że prześlizgną się jakieś rodzynki.

wkleiłem cały dokument, więc nic wybiórczego nie ma. rodzynkami w tych projektach są te które mają ręce i nogi, cała reszta to marnotrawienie pieniędzy, a wszystko pod oczami Bieńkowskiej.nie nudzi Cie ta ciągła agitacja? na etacie jesteś?

spierdalaj

nie rób z forumowiczów debili, nie są głupi i potrafią odróżnić "agitację" jak to nazywasz od zwykłego jebania twoich peowskich pupilków za gówno, które nam pichcą każdego dnia.

na teksty o agitacji już nikt się nie złapie. ale argumentów ci brakuje od dawna już, więc nie dziwi mnie twoje pierdolenie od rzeczy i odwracanie kota ogonem. słaby zawodnik jesteś :cham:

Jurek
07-02-2012, 11:20
nawet w najsłabszej formie i bez zbędnego wysiłku na Ciebie to wystarcza :hihi: Szkoda tylko czasu i energii na dyskusję z kimś kto po pierwsze, dyskutować na argumenty nie potrafi, po drugie jak tylko traci grunt (z reguły bardzo szybko) to: zmienia temat/kasuje rozmowę/banuje oponenta.

Masz rację forumowicze debilami nie są, więc po cholere agitujesz ich non stop przy każdej okazji? Macie swoje super tajne forum dla "kumatych" to się tam topcie we własnym sosie.

Jurek
07-02-2012, 11:21
p.s. główne argumenty Jahha "spierdalaj" "zamknij ryj" itp. itd.

Stęga
07-02-2012, 11:26
internetowe maczety poszły w ruch :cham:

Jurek
07-02-2012, 11:31
wykiłem cały dokument, więc nic wybiórczego nie ma. rodzynkami w tych projektach są te które mają ręce i nogi, cała reszta to marnotrawienie pieniędzy, a wszystko pod oczami Bieńkowskiej.

Bińkowska, a dokładnie jej resort, nie odpowiada za to na jakie cele przyznawane są fundusze europejskie. O tym decydują w Brukseli i tu się można rozwodzić godzinami na sensem i zasadnością tych funduszy. Niemniej wspomniany resort odpowiada za to żeby nasz kraj sprawnie i w największym możliwym wymiarze z tych środków korzystał. To też była i jest główna bolączka wielu krajów.
Jeśli złożony wniosek spełnia wymagania formalne to urzędnik nie może go odrzucić, za to że "głupio wygląda". W wielu przypadkach jeśli pieniądze nie zostaną na wniosek przyznane, to przepadną(nasz kraj ich nie dostanie-wrócą do budżetu).
Nawet jeśli jakiś projekt wydaje się głupi (zwróć uwagę na "wydaje się", bo często coś może wyglądać nieracjonalnie eg. tytułu a tak na prawdę mieć ręce i nogi), to przyznane na niego pieniądze trafiają do naszej gospodarki. Przecież nikt nie pali tymi pieniędzmi w piecu, tylko napędzają one PKB. W każdym razie Bińkowską rozlicza się głównie za sprawność wykorzystywania środków unijnych i w tym zakresie zdaje się że nawet opozycja nie ma jej nic do zarzucenia.

skoro taki głodny argumentów jesteś,

starałem się prosto napisać, żebyś nie musiał za długo tego trawić.

JACA
07-02-2012, 11:34
Jak ktoś myśli że jakieś nagrody , wyróżnienia są prawdziwe to znaczy że jest skończonynym baranem. Te wszystkie plebiscyty, nagrody przyznawane przez wszelkiej maści kapituły działaja na zasadzie kto zapłaci ten ma. Szkoda że pierdolnał mi dysk w laptopie to bym wkleił ile kosztuje takie "wyróznienie" z Teraz Polska albo innych tego typu podobnych . Na takiej samej zasadzie działa wnp.pl . Dali pierwsza nagrode pani minister "ą ę bez kija do mnie nie podchodź" dla nadania prestiżu a reszta będzie już nagradzana za kase. Zreszta wystarczy spojrzec na liste kolejnych laureatów :

Kolejnych wyróżnionych tytułem "Ten, który zmienia polski przemysł" będziemy ogłaszać codziennie do 7 lutego. Na liście laureatów, oprócz Grupy Allegro, znalazły się już:

Zakłay Azotowe w Tarnowie - Mościcach
Grupa Allegro
WSK PZL Rzeszów
KGHM Polska Miedź
Jastrzębska Spółka Węglowa
Gaz-System
Zakłady Azotowe Puławy
Autostrada Wielkopolska
Carbonautyka

Jednym słowem wnp.pl zarobiło piękną kase i jest to kwota sześciozerowa bo taka promocja myśle wyceniona jest na jakieś minimum 100 000 zł jak nic.KIlka lat temu tytuł pracodawcy roku, który był w modzie wahał sie w granicach 50 000 zł a była to najtańsza opcja .

Jurek
07-02-2012, 11:40
Dali pierwsza nagrode pani minister "ą ę bez kija do mnie nie podchodź" dla nadania prestiżu

no więc skoro dla nadania prestiżu to musiał to być wybór racjonalnie uzasadniony :)

nie wiem skąd te prytyki o podchodzeniu bez kija. Sprawia pozytyne wrażenie i jest dosyć bezpośrednia w rozmowie.

JACA
07-02-2012, 11:47
Jak jezdzisz na jakieś peowskie spędy na których se pstrykacie fotki to jest pewnie przyjemna :faja:. Ja byłem już na dwóch konferencjach na których miała występy to sprawiała wrażenie jakby pozjadała wszystkie rozumy, do ludzi mówiła jak do imbecyli a w kuluarach nie rozmawiała ze słuchaczami jak inni mówcy, ba nawet nie korzystała z tej samej jadalni hotelowej co inni. A inne nazwiska tam były dużo głośniejsze od tej pani chociaz obiektywnie stwierdzajac na tle innych ministrów trzyma jakiś poziom. Głupia napewno nie jest w porownaniu z taka Mucha ,Grabarczykiem czy innymi debilami z tekami ministerialnymi ale albo mozliwe że sodowka jej odbiła. I to co tu pisał whyduck kiedys o jej zachowaniu w samolocie wlasnie przypomnialo mi moje konferencje na ktorych jej zachowanie było wypisz wymaluj. Wyzej sra niz dupe nosi.

whyduck
07-02-2012, 11:48
Bińkowska, a dokładnie jej resort, nie odpowiada za to na jakie cele przyznawane są fundusze europejskie. O tym decydują w Brukseli i tu się można rozwodzić godzinami na sensem i zasadnością tych funduszy.

cele są jak najbardziej ok, tylko trafiają nie do tych ludzi do których powinny. i za to odpowiedzialni są niekompetentni urządnicy, za których Bieńkowska odpowiada.

porozmawiaj sobie z kimś kto działa w branży startupów (jeśli wiesz co to znaczy w ogóle). od razu Ci powie jak wiele konkretnych wniosków odpada przez niekompetencje, korupcję urzędników rozpatrujących wnioski. i tak to wygląda od lat. nie ma opcji, żeby Bieńkowska o tym nie wiedziała.

http://antyweb.pl/oszukani-przez-part-pl/

tutaj link do poczytania jak "sprawnie" działa PARP pod rządami Bieńkowskiej.

jakiekolwiek nagrody dla tej pudernicy to śmiech na sali

Blejz
07-02-2012, 11:50
a w przyszlym roku nagrode zgarnie pewnie mucha :P

Krzyś
07-02-2012, 11:55
JACA, swego czasu Godło Teraz Polska kosztowało coś kole 80 tys.

Potem utrzymanie poniżej 50 koła.
+-

To tylko tak dla informacji:)

JACA
07-02-2012, 12:02
Te wszystkie osoby, z tytułami naukowymi ktore zasiadają w tych pseudokapitułach powinny z miejsca dostawać zakaz pracy na uczelniach. Jak takiego profesora potem traktować który skasuje swoją działkę tylko za to że w kapitule wisi jego nazwisko. Krzyś te stawki teraz są wyższe bo z tych pieniedzy trzeba sfinansowac całą gale, oplacić kapitułe no i dla organizatorow musi coś zostać ale zgadzam sie że jakis czas temu miescilo sie to w widełkach kwotowych podanych przez Ciebie.

Krzyś
07-02-2012, 12:11
Te wszystkie osoby, z tytułami naukowymi ktore zasiadają w tych pseudokapitułach powinny z miejsca dostawać zakaz pracy na uczelniach. Jak takiego profesora potem traktować który skasuje swoją działkę tylko za to że w kapitule wisi jego nazwisko. Krzyś te stawki teraz są wyższe bo z tych pieniedzy trzeba sfinansowac całą gale, oplacić kapitułe no i dla organizatorow musi coś zostać ale zgadzam sie że jakis czas temu miescilo sie to w widełkach kwotowych podanych przez Ciebie.

"swego czasu" - z 10 lat temu, zapomniałem dodać:)

ale już tego nie mamy:zabki:

Jurek
07-02-2012, 12:26
Jak jezdzisz na jakieś peowskie spędy na których se pstrykacie fotki to jest pewnie przyjemna

jak do niej podchodzisz z wizerunkiem Jarosława w klapie i obrazkiem św. Ojca Rydzyka w ręku to się nie dziw że obeszła się względem Ciebie z dystansem.

Jurek
07-02-2012, 12:31
cele są jak najbardziej ok, tylko trafiają nie do tych ludzi do których powinny. i za to odpowiedzialni są niekompetentni urządnicy, za których Bieńkowska odpowiada.

porozmawiaj sobie z kimś kto działa w branży startupów (jeśli wiesz co to znaczy w ogóle). od razu Ci powie jak wiele konkretnych wniosków odpada przez niekompetencje, korupcję urzędników rozpatrujących wnioski. i tak to wygląda od lat. nie ma opcji, żeby Bieńkowska o tym nie wiedziała.

http://antyweb.pl/oszukani-przez-part-pl/

tutaj link do poczytania jak "sprawnie" działa PARP pod rządami Bieńkowskiej.

jakiekolwiek nagrody dla tej pudernicy to śmiech na sali

Pokaż mi instytucję, może być w skali całego świata, która jest w 100% wolna od korupcji, niekompetencji urzędników i na którą nie ma zażaleń odrzuconych petentów.

Takie argumenty zawsze się znajdą względem każdego i ciężko się odnieść do subiektywnych zarzutów nie znając konkretnego zagadnienia.

Faktem obiektywnym jest, że w Polsce mamy bardzo dobre wskaźniki wykorzystania środków unijnych i ratuje to w ostatnim czasie naszą gospodarkę.

JACA
07-02-2012, 12:42
jak do niej podchodzisz z wizerunkiem Jarosława w klapie i obrazkiem św. Ojca Rydzyka w ręku to się nie dziw że obeszła się względem Ciebie z dystansem.

Argument i odpowiedz w Twoim stylu także mogę się tylko uśmiechnać. Na GieKSie wystarczy taki jeden co sobie napierdala sweetasne fotki i nie bede robił Ci konkurencji:) Zauważyłem ogólnie że wchodzisz ostatnio w dupencje aż miło peowcom. Na Bronka gwizdać na Wujku nie wypadało,jakiegos tam apartczyka peowego tam nie wypada obrażać, Bińkowska bardzo przyjemna kobieta...Ja rozumiem że pracujesz w społce skarbu państwa a wiadomo jak sie tam trafia i szybko awansuje za zasługi ale troche śmiesznie sie to czyta jak w każdym temacie osoby z jednego klucza politycznego wybielasz hehe

Jurek
07-02-2012, 12:52
p.s. Pamiętaj, że ja wiem kto założył i rządzi SKOKiem Wesoła, więc mogę conieco napisac o kulisach twojego zatrudnienia i utrzymywania się w tej instytucji, a tego byś nie chciał :cham:

JACA
07-02-2012, 12:56
No tak inteligencie jeden, podaj jeszcze moj adres zamieszkania na forum. I jak podajesz nazwiska to podawaj je dokładnie bo podałeś niewłaściwe. No ale jak ktoś jest starym koniem i podaje nazwiska do sieci to czego sie po nim spodziewac. A co do reszty mojej wypowiedzi, nie ma tkaiej opcji żebyś bez znajomosci trafił tam gdzie robisz i w tak szybkim czasie został kierownikiem bez żadnego doświadczenia zawodowego bo trudno doświadczeniem nazwać rozłożenie na łopatki GieKSy. Ktos w temacie Wujka wytłumaczył Ci dlaczego ludzie gwizdali i tak sie zachowywali ale widocznie tez Ci to nie przeszkadza ze morderca po ktorym spływa krew górników z wujka jest dobrym funflem gajowego.

JACA
07-02-2012, 13:00
Napisz bo sam jestem ciekawy, najwyżej będziesz miał okazje do odszczekania swoich insynuacji nie tylko na nastepnej karczmie piwnej.

Jurek
07-02-2012, 13:06
ehh gadaj z gamoniem.
No tak inteligencie jeden, podaj jeszcze moj adres zamieszkania na forum. I jak podajesz nazwiska to podawaj je dokładnie bo podałeś niewłaściwe. No ale jak ktoś jest starym koniem i podaje nazwiska do sieci to czego sie po nim spodziewac.

Zawsze mi sie podobało jak ktoś się pucuje na fejsach, ankach i fotkach, a potem się oburza że mu anonimowość kradą. Ty możesz mi robić durne przytyki wyciągająć mój życiorys?

A co do reszty mojej wypowiedzi, nie ma tkaiej opcji żebyś bez znajomosci trafił tam gdzie robisz i w tak szybkim czasie został kierownikiem bez żadnego doświadczenia zawodowego bo trudno doświadczeniem nazwać rozłożenie na łopatki GieKSy.

Trudno żebyś mógł się wypowiedzieć nie znając mojego CV, ani nie wiedząc gdzie, jak długo i w jakim charakterze pracuje - o czym świadczy twoja wypowiedź.

Co do rzekomego rozłozenia GieKSy na łopatki to się nie odnosze, bo świadczy to tylko o twojej indolencji.

Brniesz w krainę fantazji dalej, czy pokażesz mi te przyklady bronienia PO?

Blejz
07-02-2012, 13:53
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/378327,podpisy-pawla-grasia-byly-autentyczne.html

JACA
07-02-2012, 14:14
Zawsze mi sie podobało jak ktoś się pucuje na fejsach, ankach i fotkach, a potem się oburza że mu anonimowość kradą. Ty możesz mi robić durne przytyki wyciągająć mój życiorys?

Nie wiem co masz na mysli pod pojeciem pucowanie ale nie zauważyłem żeby ktos tu czyjeś nazwiska wklejał, w dodatku błedne nazwisko. Pomijam już fakt że to forum kibicowskie no ale jak Ci to roznicy nie robi to ok.

Trudno żebyś mógł się wypowiedzieć nie znając mojego CV, ani nie wiedząc gdzie, jak długo i w jakim charakterze pracuje - o czym świadczy twoja wypowiedź.

Wykorzystujać Twój slang moge powiedzieć że przypucowałeś się na goldenline.pl stad wiem co się miesci w Twoim CV bo sam je tam umieściłes.

Nie chce mi sie teraz szukać na forum Twojej obrony swoich współtowarzyszy zdjęc i nie wiem dlaczego się tego wypierasz. Przy najbliższej okazji Ci zwróce poprostu uwagę bo być może robisz to nieświadomie nawet.

Jurek
07-02-2012, 15:01
Nie chce mi sie teraz szukać na forum Twojej obrony swoich współtowarzyszy zdjęc i nie wiem dlaczego się tego wypierasz. Przy najbliższej okazji Ci zwróce poprostu uwagę bo być może robisz to nieświadomie nawet.

między "nie chce" a "nie jestem w stanie" jest zasadnicza różnica, zwłaszcza jak się jedzie na farmazonie.

Wykorzystujać Twój slang moge powiedzieć że przypucowałeś się na goldenline.pl stad wiem co się miesci w Twoim CV bo sam je tam umieściłes.

w takim razie albo jesteś analfabetą wtórnym, albo głąbem który nie potrafi czytać ze zrozumieniem prostego CV :hihi:

p.s. przepraszam za błędne napisanie twojego nazwiska Jacku Czajowski, błąd nie był celowy.

LTS
07-02-2012, 15:21
Jurek idź się leczyć

Jurek
07-02-2012, 15:23
jeszcze tylko dwa barany i będzie komplet.

LTS
07-02-2012, 15:28
tylko potwierdziłeś to co napisałem wcześniej.

GZG64
07-02-2012, 15:34
chopcy piszą o ciekawych rzeczach a były prezes co prawie GIEKSE pogrzebał i z TUSKIEM zdjęcia robił jak zwykle się im wpierdala !!

Jurek
07-02-2012, 15:37
jeden :hihi:

Krzyś
07-02-2012, 15:44
a tymczasem w naszej "kochanej" stolicy:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/superpuchar-przelom-ws-stadionu-narodowego,1,5019856,wiadomosc.html

decyzja w piątek, mecz w sobotę:rotfl:

kurwa, niby nie jest do śmiechu, ale co zrobić:foch:

sytuacja w tym chorym kraju coraz bardziej jest jebnięta.

Nowiutki stadion, za ponad miliard peelenów, a grać przy kibicach nie można:kac:

Kto tu jest jebnięty? Może ja, bo juz coraz więcej spraw nie kumam?

A Wy Jurek i JACA nie ma cie o coś sie już wadzić?

Jurek
07-02-2012, 15:53
Nowiutki stadion, za ponad miliard peelenów, a grać przy kibicach nie można

no to jest paranoja, a najgorsze ze to się powtarza przy wszystkich nowych stadionach. To, że w Poznaniu dopiero po zakończeniu budowy skumali się że przyjezdni nie mają którędy wejść to jeszcze nie dziwiło (ten stadion to jedna wielka niedoróbka), ale to samo jest teraz we Wrocławiu.

Cyrk przy superpucharze kompromituje tych którzy byli za ten stadion odpowiedzialni i opiniowali jego budowę pod względem bezpieczeństwa.

Ciekawe co by zrobili jakby na euro Chorwacja z Serbią na siebie trafiły.

Krzyś
07-02-2012, 16:00
nie wiem czy pamiętacie, ale jak Polska była wygrała te EURO to byłem sceptykiem, i to wielkim, ba nawet twierdziełem, że stadionow za chuja nie wybudujemy, a jednak. Tylko , jakie to stadiony? Drogi? Hotele?

Nic z tego. A po Euro te stadiony pójda w nicość, ot co. Szczególnie ten w stolicy.

Mi sie podobali austriacy i szwajcarzy, gdzie dobudowywali tymczasowe trybuny, a potem wyjazd.
Tylko, że oni je mieli do czego dobudować:)

Jurek
07-02-2012, 16:15
Stadiony zostaną i z czasem zyskają pełną funkcjonalność, trochę to potrwa zanim nauczymy się nimi dobrze zarządzać, ale to się musi stać. Fakt że połowy inwestycji nie zrealizowali, ale jakby nie dyktat euro to nie byłoby nawet połowy tego co jest.

Jurek
07-02-2012, 16:16
a z jeszcze innej beczki, ciekawe na ile zwolnienie Lisa z Wprost, miało z wiązek z ich ostatnią nagrodą dla Tuska.

mal
07-02-2012, 16:46
Prosze zalozcie sobie temat polityka . Ja go sobie dam do ignorowanych i bede mial spokoj i wesole zycie bez tego bajzlu.

Taka prosba.

BRANIK_GT
07-02-2012, 16:53
Właśnie, dlaczego został zamknięty ten dział w którym sie gadało o polityce, tolerancji, wydarzeniach i wielu innych tematach ?

MALek
07-02-2012, 17:01
Sasha za duży rozpiedol robił w temacie o KZK GOPie.

Krzyś
07-02-2012, 17:11
Właśnie, dlaczego został zamknięty ten dział w którym sie gadało o polityce, tolerancji, wydarzeniach i wielu innych tematach ?

no właśnie.
bo tego tam brakowało, jak i wzajemnego poszanowania.

whyduck
07-02-2012, 17:11
a z jeszcze innej beczki, ciekawe na ile zwolnienie Lisa z Wprost, miało z wiązek z ich ostatnią nagrodą dla Tuska.

z tego co mówią to Lis wyląduje na fotelu prezesa TVP

FirstToFight
07-02-2012, 17:19
http://images.chomikuj.pl/banners/chomik468x60.gif (http://chomikuj.pl/?page=489040)

Jurek
07-02-2012, 17:30
z tego co mówią to Lis wyląduje na fotelu prezesa TVP

ciekawe czym na to zasłużył :hihi:

whyduck
07-02-2012, 17:32
Ty dobrze wiesz czym, dlatego robisz to samo mua mua mua mua mua hahahahahahha :lol2:

Jurek
07-02-2012, 18:31
przynajmniej nie muszę agitować w internecie :hihi:

ToJa
07-02-2012, 19:24
A mnie od dłuższego czasu zastanawia czemu Whyduck stawia gwiazdki między niektórymi wyrazami?
O np: zresztą się*i tak nie spodziewałem
czegoś*o Kaczafim, kocie

Poważnie pytam.

whyduck
07-02-2012, 19:34
Kod Macierewicza

a tak na serio to nie wiem, robią się same i to tylko na forumgieksy i tylko jak piszę z Macbooka

Baudolino
07-02-2012, 19:34
A mnie od dłuższego czasu zastanawia czemu Whyduck stawia gwiazdki między niektórymi wyrazami?
Poważnie pytam.

to nie gwiazdki tylko ślady po kulach...

jackss99
07-02-2012, 20:07
Pierdolisz do Łajdaka o jakiejś agitacji, a chłopak przedstawia przynajmniej swoje poglądy, jak mniemam obiektywne, a ty jesteś przykładem karierowicza po protekcji,a jako POwiec agitujesz dla własnych korzyści.
Podajesz kolesia nazwisko, a on w przeciwieństwie do ciebie nie był ani nie jest osobą publiczną.pomyśl trochę matole.