View Full Version : O hokeju
Czyli stary temat powraca. Piszemy wszystko...o hokeju
Na początek
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/46414
cieszy przede wszystkim że wkońcu do klubu trafił obrońca!
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie bramka na 2:0 z SMSem to "stadiony Świata" a raczej "lodowiska Świata" ... Tylko dziw, że Sosiński dziury nie zrobił w siatce ...
Oj DziEs to jeszcze było nic w porownaniu z bramka Sebastiana Fonfary w meczu z Krynica chyba :) Bramakarz wyszedł do krazka seba go wyprzedził ominol i na pusta bramke gola strzelił :) Ale jak by nie było Sosna mo uderzenie :) miejmy nadzieje ze nasi hokeisci sporstaja zadaniu jakie ich czeka juz od 26(?) lutego :D
Potrzebne mi terminy spieli w finale chodzi mi dokladnie spiele u nas.z gory dzieki
PLAY-OFF:
I RUNDA: 24, 26, 29 luty, 2, 4 marzec 2008r.
II RUNDA (o miejsca 1-2): 9, 11, 14, 16, 18 marzec 2008r.
II RUNDA (o miejsca 3-4): 9, 14, 16 marzec 2008r.
Czy jest opcja żeby gdzies w jakimś widocznym miejscu był odnośnik do terminarza meczy GieKSy? Dzisiaj gdyby nie to że nie lubię mieć nieprzeczytanych postów wszedłem do typera i zobaczyłem że jutro i pojutrze szpil. Nie ma ludzi bo jest absolutne zero promocji. Szukam od kilku minut i nie umiem znaleść - o której godzinie będą mecze?
podinam sie pod Zbysia . najlepiej zeby w tym temacie podwiesic terminarz wszystkich meczy hokeja
o której godzinie będą mecze?
o 18:00
Zbysiu jak juz bylo na poprzednim forum napisane, nie znaszej winy padla strona hokejowa, lecz z winy portalu hokej24.pl. Niestety przywracanie, a raczej budowa nowej strony jest czasochlonna, i narazie udalo sie Hofiemu odboudowac podstawowy panel, by informacje byly na biezaco, a z czasem miejmy nadzieje pojawi sie terminarz, sklady itp.
Sowin dzieki za odpowiedz ale tyle i ja tez zobaczylem.Chodzi mi o to kiedy bedziemy gospodarzami w finale.Do ilu zwyciestw gramy?3?.kto bedzie gospodarzem 1 meczu/2 itd.Wazne
gra sie do 3 zwyciestw i w I meczu bedziemy gospodarzami, lecz w drugim raczej nie, chyba ze Jastrzebie przegra w I rundzie, a my wejdziemy do finalu.
Mecze u nas : I runda 24, 29 luty i 4 marzec (jak zajdzie taka potrzeba, rozegrania 4 spotkania)
Runda finalowa : 11 i 16 marzec w Spodk, z tym ze 16 jezeli bedzie wynik 2-1 w rywalizacji
http://pl.youtube.com/watch?v=MsL1ZK8GR-Y
Jakby ktoś nie zdążył zobaczyć na starym forum
legia wczoraj krynica znowu pokaz jak się można bawić na hokeju i promować ten sport...
zapraszam do oglądniecia
http://www.legialive.pl/news/24554_Hokej_Legia_2-7_Krynica.html#komentarze
http://pl.youtube.com/watch?v=b03krEf9eew
no i czekamy na play-off dajmy z siebie wszystko;-)
Mom pytanko
Na jakiej ulicy w Opolu znajduje sie lodowisko na ktorym Orlik rozgrywa swoje mecze ?? Jak tam dotrzec z dworca głównego ??
Baudolino
14-01-2008, 13:57
http://www.orlik.ow.pl/
http://miasta.**********/katowice/1,35024,4840722.html
mam pytanko a co jest z Rosa?? ( L :D )
i z Masternakiem.
Masternak byl w boksie na ostatnich meczach z MMKS-em ale na lod nie wyjechal
fajnie że już ruszyła nowa strona ciekawa koncepcja :napinka:
dzieki:) Narazie widze strona bardzo słaba pod wzgledem tresci ale domyslam sie ze wszystko bedzie uzupelniane (wyniki, strzelcy bramek, moze zdjecia hokeistow i ich kariery) Taka uwaga co do tabeli - po co koluna remisów skoro ich nie może byc;)
http://e-hokej.pl/newsydetal.php?d=6,1,944 hokejowa liga mistrzow
Legia Warszawa
* 37:52 Grunwald
1 (0) (1) (0)
JKH Czarne Jastrzębie
* 1:21 Kiełbasa
1:48 Szkoe
3:21 Danieluk
4:15 Rajski
13:50 Danieluk
17:38 Wolf
19:01 Kiełbasa
21:29 Bernacki
26:16 Danieluk
33:59 Pavlacka
38:22 Bibrzycki
45:00 Piotrowski
48:15 Bernacki
48:48 Kiełbasa
15 (7) (4) (4)
Władze hokejowej sekcji CWKS Legia szykują dla kibiców nie lada niespodziankę. Być może ostatni mecz w sezonie odbędzie się w głównej hali Torwaru, która może pomieścić prawie pięć tysięcy widzów.
"Postanowiliśmy wyjść na przeciw ogromnemu zainteresowaniu, jakim zaczął cieszyć się hokej na lodzie w Warszawie. Od razu muszę jednak zaznaczyć, że wcale nie jest pewne, iż mecz z SMS PZHL Sosnowiec faktycznie odbędzie się na Torwarze I. Na drodze stoi jeszcze wiele przeszkód" - mówi dziennikowi "Polska" kierownik sekcji hokeja na lodzie Wiktorian Pawłowski.
Główną przeszkodą są oczywiście pieniądze. Według wstępnych szacunków zorganizowanie takiego meczu może kosztować około 50 tys. zł.
"Ceny biletów będą musiały wzrosnąć, ale tylko tyle, by pokryć koszty organizacji. Myślę, że byłyby to kwoty rzędu 15 zł za bilet ulgowy i 20 zł za normalny. Do zorganizowania meczu bardzo przydałby nam się sponsor. Do zaoferowania mamy bandy okalające lodowisko" - dodaje Pawłowski.
Inną przeszkodą jest to, że przystosowanie Torwaru do hokejowego meczu zajmie sporo czasu. Z tego względu władze Legii musiałyby uzyskać zgodę na przeniesienie spotkania na koniec lutego.
Źródło: legialive.pl
mozna brać tylko z nich przyklad
haha :D Finał w głównym spodku :) było by napewno ciekawie ;) aczkolwiek watpliwe by trybuny sie zapełniły :) Może jak zagramy o majstra :)
Nierealne. Za duze koszta zrobienia lodowiska. 3 lata z rzędu walki o majstra zawsze w Satelicie. Przynajmniej odlatywała :zabki:
http://e-hokej.pl/videodetal.php?d=6,20
Stare dobre czasy, pamieta ktos jeszcze ten mecz?
Baudolino
28-01-2008, 10:46
wynik sondy na stronie hokejowej - zastanawiający, dziwne
Hehe chyba nikt Sowin :zabki:
Baudolino
31-01-2008, 20:41
a to pierdolone chujaszki z jastrzębia....
TDI Power
31-01-2008, 21:44
Badulinio pierdol..y chujaszek to jestes Ty, najwidoczniej co niektórzy zdają sobie sprawę że szanse macie nikłe na awans. Cóż taka prawda.
a to pierdolone chujaszki z jastrzębia....
Whatzzz up, Baudolino? Stwierdzasz ten fakt tak ad hoc, czy coś nabroili? :zabki:
PS. W przygotowaniu są wywiady z Bartłomiejem Szafrańcem oraz Robertem Grobarczykiem. Pierwszy powinien ukazać się jutro, drugi w niedzielę. Oczywiście na stronie www.hcgks.katowice.pl :napinka:. Pzdr
Baudolino
01-02-2008, 12:34
Badulinio pierdol..y chujaszek to jestes Ty,
ja również pozdrawiam cię serdecznie i cieszę się, że odebrałeś mojego posta tak bardzo osobiście...
TDI Power
02-02-2008, 00:37
ja również pozdrawiam cię serdecznie i cieszę się, że odebrałeś mojego posta tak bardzo osobiście...
Jako że jestem z Jastrzębia to tyczy się równierz mnie jak go miałem inaczej odebrac ?
A tak na marginesie mozecie sobie zerknąc
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/48267/
PLay - off coraz blizej :)
Pozdrawiam
Sobotnio-niedzielne mecze orlików będą ostatnimi spotkaniami sezonu zasadniczego na Toropolu w sezonie 2007/2008. Za dwa tygodnie opolan czeka jeszcze wyjazd do Janowa na dwumecz z rezerwami miejscowego Naprzodu, a później już bezpośrednia walka o awans. Co prawda do końca rozgrywek pozostały jeszcze cztery kolejki, ale nie będą one miały żadnego wypływu na układ w czołówce. Już dziś wiadomo bowiem, że sezon zasadniczy wygrają jastrzębianie, a za nimi uplasują się GKS Katowice, KTH Krynica i Orlik. W pierwszej rundzie play-off nasz zespół zmierzy się z liderem, a katowiczanie z kryniczanami. Zwycięzcy tych pojedynków zagrają o bezpośredni awans do ekstraligi, przegrani - o trzecią pozycję w I lidze. Przegrani finału rozegrają baraże o awans z Polonią Bytom.
Co jest :szok: ?
to by było dobre
TDI Power spadaj na swoje Forum.
TDI Power
02-02-2008, 10:02
to by było dobre
TDI Power spadaj na swoje Forum.
To żeś błysnął inteligencją. Pisz coś sensownego a nie jakieś głupoty.
[QUOTE=Now;8779]Zwycięzcy tych pojedynków zagrają o bezpośredni awans do ekstraligi, przegrani - o trzecią pozycję w I lidze. Przegrani finału rozegrają baraże o awans z Polonią Bytom.[/B]
Nawet jeśli to prawda w co wątpię to skąd wiadomo by było że przegrany finału gra akurat z Polonią Bytom ? Chyba głownym kandydatem do zajęcia ostatniego miejsca w ekstralidze jest Unia a nie Polonia.
Ostatni leci, a przedostatni gra baraż. Ja tak to kumam.
No tak. ale Grzesiowi chyba chodzi o to, ze oni skreslili już Unie, pisząc, że o baraże zagra przedostatnia Polonia.
Baudolino
02-02-2008, 18:24
Sobotnio-niedzielne mecze orlików będą ostatnimi spotkaniami sezonu zasadniczego na Toropolu w sezonie 2007/2008. Za dwa tygodnie opolan czeka jeszcze wyjazd do Janowa na dwumecz z rezerwami miejscowego Naprzodu, a później już bezpośrednia walka o awans. Co prawda do końca rozgrywek pozostały jeszcze cztery kolejki, ale nie będą one miały żadnego wypływu na układ w czołówce. Już dziś wiadomo bowiem, że sezon zasadniczy wygrają jastrzębianie, a za nimi uplasują się GKS Katowice, KTH Krynica i Orlik. W pierwszej rundzie play-off nasz zespół zmierzy się z liderem, a katowiczanie z kryniczanami. Zwycięzcy tych pojedynków zagrają o bezpośredni awans do ekstraligi, przegrani - o trzecią pozycję w I lidze. Przegrani finału rozegrają baraże o awans z Polonią Bytom.
Co jest :szok: ?
napisz skąd to wkleiłeś to Ci napiszę co to jest warte
Baudolino
02-02-2008, 18:29
A tak na marginesie mozecie sobie zerknąc
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/48267/
PLay - off coraz blizej :)
Pozdrawiam
ano właśnie o to mi chodziło tytułując was tak sympatycznie bo ten wasz nadworny pisarz nie wie w jakich okolicznościach Spirin pojawił się w jastrzębiu
TDI Power
02-02-2008, 21:45
ano właśnie o to mi chodziło tytułując was tak sympatycznie bo ten wasz nadworny pisarz nie wie w jakich okolicznościach Spirin pojawił się w jastrzębiu
Czy to ważne w jakich,w Krakowi go nie chcieli i tyle. Ważne że bedzie grał u Nas a z jakim skutkiem to się niebawem zobaczy. A co do play-off to awansuje tylko zwyciężca finałowej rozgrywki. Ządnych barazy nie będzie.
Baudolino
02-02-2008, 21:55
Czy to ważne w jakich.
bardzo ważne - bo właśnie dlatego tak pieszczotliwie was nazwałem - byliście, jesteście i będziecie - ty już wiesz czym
P.S.
śpij spokojnie miszek czuwa...
TDI Power
03-02-2008, 00:36
bardzo ważne - bo właśnie dlatego tak pieszczotliwie was nazwałem - byliście, jesteście i będziecie - ty już wiesz czym
P.S.
śpij spokojnie miszek czuwa...
Ja kolego bede spał spokojnie, a Ty chyba przeczuwasz ze Wasza GKS-a nie wywalczy awansu stad Twoje rozgoryczenie.
Tez spij spokojnie chociaż będzie cięzko.
Pozdrawiam
CichyBob
03-02-2008, 00:50
chyba komus sie fora popierdoliły
Baudolino
03-02-2008, 01:13
ciii - oni nie mają forum...
Wom sie chyba wszystkim nudzi temat dotyczy ciekawostek hokejowych a nie żebyscie sie wadzili z jakims Gorolem smiem twierdzic i wnosze o usuniecie ostatnich postow dotyczacych sprzeczek :)
Żeby nie było :) Tak czy siak to my zagramy w Ekstralidze oczywiscie bez napinki bo Jastzebie na nia po prostu nie zasługuje to tyle.
Może jeszcze napisze niewiem na jakim etaie jestesmy ale bardzo dobrym posunieciem byłoby przyjrzenie sie bramkarzowi HC Sareza Ostrava który nazywa sie Cech !! Chłopak jest poprostu niesamowity :)
czyli rozumiem że JKH uczy sie pozyskiwania zawodników od "najlepszych" ( czyt.Cracovia )
TDI Power
03-02-2008, 11:08
Wom sie chyba wszystkim nudzi temat dotyczy ciekawostek hokejowych a nie żebyscie sie wadzili z jakims Gorolem smiem twierdzic i wnosze o usuniecie ostatnich postow dotyczacych sprzeczek :)
Żeby nie było :) Tak czy siak to my zagramy w Ekstralidze oczywiscie bez napinki bo Jastzebie na nia po prostu nie zasługuje to tyle.
Może jeszcze napisze niewiem na jakim etaie jestesmy ale bardzo dobrym posunieciem byłoby przyjrzenie sie bramkarzowi HC Sareza Ostrava który nazywa sie Cech !! Chłopak jest poprostu niesamowity :)
Kolego kto zasługuje na e-lige okaże się po ostatnim meczu finałowym play-off a co do Spirina to jest a co do Spirina to trochę przekombinowano bo mamy już 3 zawodników zagranicznych : M.Pavlacka, R.Wolf i A. szoke. Więc nie wiem kiedy ten nowy zawodnik będzie grał i za kogo.
P.S. W przeciwięństwie do Cracowi u nas gra 10 wychowanków w składzie.
wiesiek21
05-02-2008, 08:16
Wynik meczu waszych mikrusów z naszymi :
HC Katowice - Naprzód Janów 1:9 plus sztafeta dla Janowa.
Mecz zupełnie jednostronny, nasza nieskuteczność uratowała was od dwucyfrówki.
jaka nasza?
TO JEST FORUM GIEKSIARZY!
wiesiek21
06-02-2008, 12:14
Juz napisałem jakiemus modowi. Zamiesciłem informacje no chyba że macie gdzies wyniki waszej młodzieży to wykasujce post. Tak czy siak od najmłodszego rocznika dostajecie baty od Janowa ;)
Bens1986
09-02-2008, 11:52
mam pytanie bedzie dziś jakaś relacja z meczu na zywo?
mam pytanie bedzie dziś jakaś relacja z meczu na zywo?
DZISIAJ liga nie gra:szok::zabki:
Bens dzis GieKSa nie gra dopiero za tydzien !! W Krynicy ostatnie 2 szpile zasadniczej rundy
Bens1986
16-02-2008, 14:32
no to dziś ponawiam pytanie czy będzie na żywo gdzieś ralacja z meczu z Krynicą??
mariuszeeek
16-02-2008, 15:32
http://kth.i24.pl/kth/index.html
www.hcgks.katowice.pl bedzie relacja live
Pytanie dlaczego nie gra SebastianFonfara??
Z tego co mi wiadomo dostal wolne od trenera. ale nic wiecej nie wiem
Baudolino
17-02-2008, 21:02
a znalazłem takie foto
http://www.streemo.pl/Image/190676.jpg
Baudolino
21-02-2008, 19:08
i jeszcze kilka
http://picasaweb.google.com/baudolino.baudolino/Hokej
Baudolino
24-02-2008, 11:34
PZHL zapełni lodowiska kibicami?
PAP info wł
Jak poinformował jeden z członków zarządu PZHL rozważany jest w trybie pilnym przepis dotyczący frekwencji na meczach hokejowych. I tak drużyna gospodarzy karana będzie walkowerem jeśli na trybunach zasiądzie mniej niż 1000 osób aby uniknąć zapraszania sztucznych klakierów każdy z widzów musi posiadać szalik bądź inne akcesoria w barwach swojego klubu i aktywnie uczestniczyć w dopingu. Dozwolone jest wspomaganie dopingu bębnami zabronione natomiast są trąbki-małyszówki, absolutny zakaz dotyczy też wdupiania słoniola. Przepis miałby obowiązywać już od najbliższych meczów fazy Play-Off.
PAP 24.02.2008 12.01
ups. to chyba od dzis :P dobrze ze beben mozna :D
kefir1981
26-02-2008, 19:15
Cóż, trudno się nie zgodzić: jest niesamowity. Ale precyzując: nie jest on zawodnikiem Sarezki, ale HC Zlin.
Swoją drogą nieźle kombinujesz... ale chyba za bardzo. ;)
Generalnie byłyby 3 powody zainteresowania się tym zawodnikiem:
1) Naprawdę jest dobry.
2) Raczej nie ma (?) zbyt wygórowanych wymagań płacowych (skoro gra w Sarezie, która, delikatnie mówiąc, do bogatych klubów nie należy).
3) Z tego co wiem Zlin nie jest zainteresowany przedłużaniem kontraktu temu zawodnikowi.
Z drugiej strony wątpliwe jest, żeby zgodził się grać w Katowicach. Po pierwsze jest to zawodnik młody, więc chce grać jak najwięcej na możliwie nawyższym poziomie. Sareza, z całym szacunkiem dla GKSu, reprezentuje jednak wyższy poziom (np. pół roku temu rozbiła niekiepski przecież Naprzód Janów i to na jego lodzie). Z częstymi startami też nie powinno być problemu, bo zakładam, że Stepanek będzie coraz częściej bronił (nawet jako rezerwowy bramkarz) we Vitkovicach, a zarówno Ilas jak i Masny to nie jest jeszcze poziom 1ligowy.
Co więcej system tzw. "stridavych startów" daje mu możliwość "zahaczenia" się gdzieś w jakimś klubie ekstraligowym.
Generalnie zatem, podzielam Twoje zdanie na temat umiejętności Cecha... Ale raczej nie ma sensu go obserwować.
A jeżeli już mowa o Sarezce, to zapewne (?) Twoje zainteresowanie wzbudził też któryś z dwójki: Svacina lub/i Radek Hubacek. Tylko, że oni to już na 100% nie są dla GKSy (zresztą pewnie nie dla żadnego klubu z Polski), bowiem w zasadzie częściej niż w Sarezie grają w Vitkovicach.
Svecina ma zajebiste rozegranie krazka :) chłopak ambitny co do Cecha mysle ze sprowadzenie go do Ekstraligi w Polsce nie bylo by problemu
kefir1981
26-02-2008, 19:31
Do Extraligi - być może masz rację, choć szczerze wątpię czy polska Extraliga jest lepsza od czeskiej 1 (oczywiście zależy od drużyny). Ale GieKSa na razie w Extralidze nie jest... Poza tym wiele zależy od tego czy Cech by się załapał do jakiegoś klubu z czeskiej Extraligi.
No chyba, że zdarzy się cud i Sareza awansuje do Extraligi...:zabki: byłoby super... ale Olmik prowadzi już 2:0 i możliwe, że w tym tygodniu w Ostrawie sezon się zakończy.
A co do Sarezy, to na początku sezonu znalazłoby się jeszcze kilku interesujących zawodników: Rimmel, Sochorek, Bohac, Sebesta, Mocek... Szkoda, że większości juz w Ostrawie nie zobaczymy... :(:(:(
Dokładnie jak mowisz Cech ma to do siebie że boi sie troszke jak wychodzi 2 na 1 ale kto sie nie bal mialem go przyjemnosc ogadac na 3 meczach sarezy w tym na meczu z Olomucem i przynam że jego postawa jest fenomenalna takigo bramkarza nie pwstydził by sie zaden klub Extraligi Polskiej :) A co do pozostałych zawodnikow ograniczenia sa w ligach co do obcokrajowcow i to najbardziej boli nalezy szukac w lidze polskiej :) pozdro :)
Bens1986
27-02-2008, 02:56
A po co nam bramkarz? 2 lata i Goj będzie najlepszy w Polsce :D Jak narazie moim zdaniem służą Mu zmiany z Batkiewiczem.
kuriozalna bramka http://pl.youtube.com/watch?v=QAX3CgnSNPo
Cracovia Mistrzem Polski bo dosyc ciekawym widowisku pokonala Tychy 2:0. Sobecki dla mnie to on powinien grac w kadrze jako pierwszy bramkarz przynajmniej po tym co dzis pokazal. Troche nerwowki bylo w drugiej tercji i zamieszania z karami, sedziowie w boksach sie pogubili i troche zepsuli widowisko. Moim zdaniem Cracovia dzis zasluzenie wygrala a Tychy zgubily faule i czesta gra w oslabieniu, jak sie nie myle to przez 6-7 min grali w trojke przeciwko piatce Krakowian
Tak naprawdę to dzisiaj Cracovia zagrała lepiej od Tychów i wygrała zasłużenie. Inna rzecz, że MAtczak to nie jest najlepsze rozwiązanie na ławce szkoleniowej.
Zobaczymy co będzie w przyszłym sezonie, czyli ile wyjdzie z mocarstwowych zapowiedzi Naprzodu Janów oraz jaki skład zmontują Tychy i Cracovia. Moim zdaniem z czołówki może odpaść Podhale, którego sponsor ponoć jest bardzo niezadowolony z tego roku. Na pewno ogromne możliwości organizacyjno-finansowe ma Zagłębie Sosnowiec.
Nie przypominam sobie żeby Podhale kiedykolwiek odpadło z czołówki. Z tego co wiem to najgorsze miejsce w historii to chyba 6 mieli. Myślę że Krakowia jeszcze się wzmocni. Filipiak wyciągnie kase i znowu kogoś podkupią. Jastrzębie moim zdaniem nic nie zdziała jako beniaminek bowiem przeskok między ekstraklasą a I ligą jest ogromny.
Mariusz Czerkawski zakończył kariere
http://e-hokej.pl/newsydetal.php?d=5,1,1725
Pytanie do bardziej zorientowanych, Cracovia nie może wycofać rezerw bo musiała by wycofać także i 1szę drużynę (każdy klub musi posiadać 4 drużyny) ...i właśnie ilu zawodników jest w składzie rezerw Cracovii i jakie jest prawdopodobieństwo że mecz z GieKSom podobnie jak ten z Unią się nie odbędzie ?
Młody Matthias Płachta jest uważany za jeden z największych talentów w niemieckim hokeju. Ma dopiero 17 lat i podwójne obywatelstwo. Tata Jacek mówi, że syn będzie musiał sam dokonać wyboru.
"Sport"
właśnie chciałem pisać o tym
Baudolino
02-10-2008, 21:35
Pytanie do bardziej zorientowanych, Cracovia nie może wycofać rezerw bo musiała by wycofać także i 1szę drużynę (każdy klub musi posiadać 4 drużyny) ...i właśnie ilu zawodników jest w składzie rezerw Cracovii i jakie jest prawdopodobieństwo że mecz z GieKSom podobnie jak ten z Unią się nie odbędzie ?
Nie wiem ilu zawodników ma Cracovia II ale te dwa mecze z Unią przegrali przez WO - decyzja WGiD - pewnie będzie odwołanie jednak trzeci walkower wyklucza drużynę z rozgrywek a w przypadku Cracovii ma to poważne skutki więc myślę że nie będą ryzykować i przyjadą... I raczej nie wzmocnią się pierwszym garniturem bo wtedy przez 2 tygodnie nie mogą grać w ekstralidze...
Asystentem trenera reprezentacji Polski Erkotha został Wojciech Tkacz. Info za www.pzhl.org.pl
jutro o godzinie 21-55 na antenie TVP KATOWICE 1 ''odcinek'' magazynu ''PO BANDZIE''. trwać będzie pół godziny.
Baudolino
04-10-2008, 00:51
Pamiętajcie o hokeju...
http://zbarana.blox.pl/2008/10/Jesli...eli-to-co.html
Na temat konferencji prasowej i kar jakie posypały się na oświęcimskich zawodników napisały już wszystkie media hokejowe. Stan na dzień dzisiejszy jest taki, że trenująca gościnnie na lodowisku w Oświęcimiu, Cracovia zobaczyła więcej zawodników Unii na lodzie niż sami posiadają.
Dziś na lodowisku można było zobaczyć nie tylko trenującego z zespołem Szałaśnego, ale również i Sękowskiego. Oprócz tego pojawiły się na lodzie dwie nowe twarze z Janowa - napastnik Michał Gryc oraz obrońca Tomasz Peksa. Najprawdopodobniej zasilą oni wkrótce pierwszoligowy klub.
O Michale Grycu bardzo pochlebnie po treningu wypowiadał się Karel Horny i być może tych panów zobaczymy razem w jednym ataku. Tak więc po Rafale Twardym, który niedawno dołączył klubu będą to kolejne nowe nabytki. Ale na tym nie koniec - planowane są kolejne wzmocnienia, tak więc trudno będzie mówić dalej o zespole, że jest drużyną wychowanków. Tak więc Unia po niedawnej burzy powinna wyjść na lód wzmocniona.
Definitywnie zakończył swoją krótką seniorską karierę Rafał Noworyta, który rozliczył się już ze sprzętu.
Przejściowo na co najmniej miesiąc Unia straciła natomiast Michała Zubka. Powodem jest kontuzja barku, której nabawił się podczas niedzielnego meczu z Krynicą. Biorąc pod uwagę, że najtrudniejsze mecze Unia w tej rundzie ma za sobą Michał będzie mógł się spokojnie kurować.
za www.hokej.net
Bisset Polonia Bytom
Tak teraz będzie się nazywać klub z Bytomia. W czwartek prezes klubu Adam Fras podpisze stosowną umowę sponsorską z włascicielem firmy MR-Mirosławem Minkiną.
Bisset wywodzi się z branży zegarmistrzostrzowskiej oraz jubilerskiej. Józef Mirosław Minkina posiada prawo wyłączności do marki Bisset oraz jest promotorem na rynku polskim. Pieniążki te pomogą Polonii na spokojne funkcjonowanie do końca sezonu oraz na pozyskanie wartościowych zawodników, którzy pomoga w utrzymaniu się w PLH.
Jak Unia się tak wzmacnia to delikatnie mówiąc, mamy przesrane jak co rok...
Jeden z najzdolniejszych młodych rosyjskich hokeistów, Alieksiej Czieriepanow zmarł w poniedziałek w wieku 19 lat.
www.hokej.net/news.php?id=7624&wys_licz=tak
:(
Wyobrażam sobie co Jagr musi czuć...wielka tragedia 19 lat...
Jeśli masz na myśli zdeżenie Jagra z Alieksiejem , to cytuje
nie zderzył się przed śmiercią z Jaromírem Jágrem. Potwierdzają to zarówno rosyjskie media, jak i sam Jágr. Pojawiły się za to informacje o problemach z sercem Czieriepanowa.
http://hokej.net/news.php?id=7628&wys_licz=tak
Jak Unia się tak wzmacnia to delikatnie mówiąc, mamy przesrane jak co rok...
Najgorsze jest to że my piszemy z Grycnerem petycje i protesty a ta menda wzmacnia naszego najgroźniejszego konkurenta w walce o awans.Ot katowickie bagienko.
Najgorsze jest to że my piszemy z Grycnerem petycje i protesty a ta menda wzmacnia naszego najgroźniejszego konkurenta w walce o awans.Ot katowickie bagienko.
Co się dziwisz? Katowickie kluby w stosunku do innych nie maja podstaw tzw. fundamentów. Właśnie o te fundamenty jestesmy słabsi od innych. My musimy pracować miesiącami na to co inni juz maja na dzień dobry. To jest walka o kasę na tym małym rynku.
Co się dziwisz? Katowickie kluby w stosunku do innych nie maja podstaw tzw. fundamentów. Właśnie o te fundamenty jestesmy słabsi od innych. My musimy pracować miesiącami na to co inni juz maja na dzień dobry. To jest walka o kasę na tym małym rynku.
OK Ayer rozumiem sam protest jestem jak najbardziej za ale zawsze mówiłem że Grycner to menda i tyle .Chodzi mi tu o konkretną sytuację czyli wypożyczenie 2 zawodników Naprzodu do Unii czyli zwykłe ludzkie( sąsiedzkie) zachowanie(przysługa)czyli telefon nie wiem cokolwiek z propozycją wypożyczenia nam czyli hokejowej Gieksie tych zawodników.
masakra z tym małolatem z Rosjii...
Panie Rzeczniku, mam pytanie. Nie orientuje się Pan dlaczego KHW wspiera wszystkie większe kluby katowickie oprócz naszych hokeistów? Widzę, że jest taka tendencja sponsorowania przez Holding klubów przykopalnianych, jak to ongiś bywało Co prawda kopalnia Katowice, która od lat 50 do połowy lat 90 ubiegłego stulecia była głównym mecenasem Naszych Hokeistów już nie istnieje, ale właśnie biorąc pod uwagę wieloletnie więzi, historię i największe sukcesy hokeistów jako reprezentantów Katowic uważam, iż skoro KHW sponsoruje piłkarzy GKS, a także hokeistów naprzodu, to również i Naszych Hokeistów mogliby wspierać. Ta pomoc mogłaby okazać się decydująca w walce o ekstraklasę. Czy Pan Rzecznik miałby możliwość zrobić coś w tym kierunku? i czy może już próbował coś działać? Pozdrawiam
Pytanie należy zadać działaczom HC lub Zarządowi KHW.
Nie jestem pracownikiem HC, nie jestem pracownikiem KHW. Nie mam kompletnie żadnych informacji o ew. rozmowach pomiędzy KHW a HC.
Nie widzę możliwości zadziałania w tym temacie, bowiem nie mam takich uprawnień, aby rozmawiać o jakimkolwiek sponsoringu HC czy "wchodzić" w rozmowy pomiędzy w/w firmami.
Patrick Flasar nie gra już w Unii prawda?
przeniosł sie gdzieś?
prosze mi wyjasnic o co chodzi w pierwszej lidze. jest 10 druzyn. teraz jest podzial na pierwsze 6 i pozostale 4. no i co teraz? jak wyglada walka o mistrzostwo i ile spada do 2 ligi?
Prosze o wyrozumialosc jestem poczatkujacy:)
dzieki i pozdrawiam!
I liga, czyli nasza- jest to najniższa. wyżej jest tylko EKSTRALIGA do której chcemy awansować
po sezonie zasadniczym zaczynają sie play-off'y czyli w wypadku 1 ligi wygląda to tak : 1 drużyna gra z 4 a 2 drużyna z 3. gra sie do trzech zwycięstw, i zwyciezcy tych pojedynków walczą o wejście do ekstraligi (do 3 zwyciestw) . a przegrani, o 3 miejsce ktore nie daje nic. awansuje zwyciezca. sms, mmks oraz II durzyny nie mogą awansować.
pierwsza szostka ma awnas w play-off zapewniony i walcza jedynie o miejsce w tabeli przed runda PO, natomiast pozostala czworka takze walczy o udzial w rundzie PO, ale z tej grupki do PO awansuja druzyny z miejsc 7 i 8 a druzyny z miejsc 9 i 10 zagraja o utrzymanie, gdyz do 1 ligi spada jedna druzyna, tzn tak jest w EKSTRALIDZE
pierwsza szostka ma awnas w play-off zapewniony i walcza jedynie o miejsce w tabeli przed runda PO, natomiast pozostala czworka takze walczy o udzial w rundzie PO, ale z tej grupki do PO awansuja druzyny z miejsc 7 i 8 a druzyny z miejsc 9 i 10 zagraja o utrzymanie, gdyz do 1 ligi spada jedna druzyna, tzn tak jest w EKSTRALIDZE
a w play off w ekstralidze zagra 1 z 8, 2 z 7...?
teraz kazdy z kazdym zagrał juz 4 razy i widze ze druzyny z pierwszej 6 graja miedzy soba. graja 1 mecz czy z rewanżami?
dzieki!
aha, bo tobie chodzi o ekstra, zle zrozumiałem :zabki: pozdro! z tego co pamietam, to tak, 1 z 8 , 2 z 7 , 3 z 6 itp
http://www.youtube.com/watch?v=KAdg2Gy09sg gol Ovechkina :szok:
http://miasta.**********/katowice/1,35024,6109393,Prezes_PZHL_u__osiem_druzyn_w_ekst ralidze_.html
Ten człowiek żyje w innym świecie.
http://miasta.**********/katowice/1,35024,6109393,Prezes_PZHL_u__osiem_druzyn_w_ekst ralidze_.html
Ten link jest właściwy.
Baudolino
04-01-2009, 15:38
czy ktoś jest zalogowany na hockey.pl - potrzebuję login i hasło
http://kth.i24.pl/kth/index.html
Wszędzie się da tylko nie u nas. Nasze szanse maleją coraz bardziej.
Nie wiem co zarząd tam kombinuje ale jak narazie powinni sie wstydzić. Taki klub, takie tradycje a siedzimy w 1 lidze!!!! ah
Jest gdzieś możliwość sprawdzenia składu SMS Sosnowiec?
Jest gdzieś możliwość sprawdzenia składu SMS Sosnowiec?
jedynie składy z protokołów meczowych http://www.pzhl.org.pl/readarticle.php?article_id=6#1Liga
ewentualnie http://www.e-hokej.pl/kluby-1-liga/19/SMS-I-Sosnowiec/
Ten Nikifor Szczerba, to ten talent o którym swego czasu sporo się mówiło?
Ten Nikifor Szczerba, to ten talent o którym swego czasu sporo się mówiło?
Ten sam który bronił w ubiegłym sezonie w Krynicy.
Bens1986
09-02-2009, 19:26
http://hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-35-20659-odnalezli,slaskiego,hannibala,lectera
Bardzo fajny artykuł po części tyczy sie naszego klubu.
Czy finał GKS Tychy - Cracovia będzie tylko na TVP Sport?
Witam po dluzszej przerwie.Wynik 1 meczu Krynicy z Unia niekorzystny dla nas,patrzac z perspektywy przyszlego sezonu.
haha, ale Tychy frajersko przegrały dziś pierwszy mecz finału. (Chociaż szczerze mówiąc to Cracovia frajersko przegrywała cały mecz...)
na 27 sekund do końca 2-4 jeszcze było :szok: , a Cracovia wygrała po karnych 5-4
Taa oglądałem :D Tychy same sobie zjebały ten mecz
http://www.e-hokej.pl/1-liga-aktualnosci/2235/Ograniczona-liczba-kibicow-/ moze nie dotyczy to naszego klubu, ale glupota kibicow Unii kiedys ich i klub moze zgubic
Ano ladna sobie rzucili klode pod nogi,i to zupelnie bez sensu.Ale coz to nie nasz problem.Wracajac do finalu Brawo Craksa!!!Tylko szkoda ze to nie Podhale gra w finale.
No i 2-0 dla Craksy!!!Pieknie jazda z tyskimi!!!Podhale tez ladnie,i na szczescie Unia wygrala(korde do czego to doszlo zebym kibicowal uni).Mysle ze nam bedzie latwiej szpilac z Krynica o awans w przyszlym sezonie.
A ja mam cały czas nadzieję, ze o awans będziemy już szpilać w nowym systemie.
Mam nadzieje że nowy sezon będzie pod inna formułą rozgrywany a my będziemy mieli jakiegokolwiek trenera!!! a no i koniec finałów Craxa-Tychy :) chodź mam nadzieję że ich Tychy pocisną!!!
Fotogaleria z 1/4 play-off HC Vitkovice - Slavia Praha na stronie www.sportowe.katowice.pl
http://sportowe.katowice.pl/albums/fotki/hc_vitkovice_slavia_2/normal_0008.jpg
http://sportowe.katowice.pl/albums/fotki/hc_vitkovice_slavia_2/normal_0023.jpg
http://sportowe.katowice.pl/albums/fotki/hc_vitkovice_slavia_2/normal_0028.jpg
http://sportowe.katowice.pl/albums/fotki/hc_vitkovice_slavia/normal_0006.jpg
http://sportowe.katowice.pl/albums/fotki/hc_vitkovice_slavia/normal_0007.jpg
Projekt reformy
Nawet najbardziej emocjonujące mecze fazy play-off nie mogą przysłonić faktu, że liga była w tym roku nudna i rozgrywki wymagają reformy.
Czas na zmiany! W to chyba nikt nie wątpi. PZHL rozesłał do klubów projekt autorstwa Mariusza Czerkawskiego z prośbą o jego zaopiniowanie. Zatem także w Związku dostrzeżono, że rozgrywki czas zreformować. Niestety, Związek nie zdecydował się upublicznić projektu, a wewnętrzna dyskusja ma tę wadę, że sami zainteresowani, czyli kluby mogą obawiać się zbyt radykalnych zmian. Zbyt odważne zmiany mogą doprowadzić wszak, że trzeba będzie mocno konkurować, aby utrzymać się w lidze, a przy 10 zespołach jest to zadanie umiarkowanie trudne.
Proponuję, aby od sezonu 2010/2011 ekstraligę tworzyło 8 zespołów. Dlaczego? Ot, proste: wymusi to konkurencję zarówno między klubami, jak i zawodnikami chcącymi grać w najwyższej klasie rozgrywkowej. Ciekawsza stanie się również I liga. Ale to nie jedyna zmiana jaką proponuję.
Cała Europa gra trzy razy w tygodniu, tymczasem u nas zaczyna się mówić, że ligę winno rozgrywać się tylko w weekendy. Hm, niech wypowiedzą się trenerzy i fizjolodzy, co jest korzystniejsze. Moim zdaniem, nie ma co wyważać otwartych drzwi i trzeba grać dużo. Argument, że nie ma czasu na treningi, można podważyć. Większość trenerów, z którymi rozmawiałem mówił jednym głosem: że żaden trening nie zastąpi meczu, że mecz jest najlepszym treningiem.
Jak zatem powinny wyglądać rozgrywki?
1. Osiem zespołów gra 6 lub 7 kolejek każdy z każdym – daje to łączną liczbę 42 lub 49 meczów w sezonie zasadniczym. Jeśli zdecydowałoby się na 7 kolejek, to jest ona bonusowa, czyli gospodarzami są drużyny, które mają korzystniejszy bilans z rywalami. Jeśli Naprzód czterokrotnie pokonał Sanok, to ostatni mecz grany jest w Janowie, itd.
2. Po sezonie zasadniczym tylko dwie pierwsze drużyny mają zapewniony udział w fazie play-off. Obecnie, kiedy 8 zespołów gra play-offy, trudno zmusić graczy, by w każdym meczu trwała walka o punkty. Mecze o nic, to chleb powszedni.
3. W play-off w walce o medale biorą udział cztery najlepsze zespoły. Ten i poprzedni sezon pokazały, że w pierwszej fazie play-off można się emocjonować tylko jedną parą. Pozostałe rozstrzygnięcia były przewidywalne. Do czasu, kiedy poziom drużyn nie wyrówna się w górę i będzie można liczyć na pasjonujące mecze, jest to – wydaje mi się – rozsądne rozwiązanie.
4. Zespoły, które zajęły miejsca 3, 4, 5, 6 grają dwumecz o awans do fazy medalowej play-off. Awansują drużyny mające lepszy bilans w dwumeczu. Zespół z miejsca trzeciego ma prawo wyboru rywala z pozostałych trzech drużyn. Ma również prawo określić, czy pierwszy mecz chce grać u siebie czy na wyjeździe.
5. Przegrani w dwumeczu wraz z zespołami z pozycji 7, 8 grają play-out o utrzymanie. Wciąż zatem mamy mecze o stawkę. A to oznacza, że nie będzie takie sytuacji, jak w tym roku, że drużyny które odpadały w I fazie play-off grają mecze o miejsca 5-8 i są z tego powodu bardzo nieszczęśliwe.
6. W grupie drużyn grających o utrzymanie, czyli miejsca 5-8, zespół który zajął najwyższe miejsce ma prawo w I rundzie wybrać sobie rywala z zespołów, które zajęły miejsca 6, 7, 8.
7. I runda play-off i I runda play-out rozgrywana jest do czterech zwycięstw. Wygrani w grupie medalowej grają o złoty medal (do czterech zwycięstw), przegrani o brązowy medal do trzech zwycięstw. W grupie o utrzymanie wygrani kończą sezon, ponieważ rozgrywanie meczów o miejsce 5-6 nie jest wydarzeniem, które elektryzuje ani kibiców, ani kluby. Przegrani grają o utrzymanie do 4 zwycięstw. Zespół gorszy spada do I ligi, wygrany gra baraż o drugim zespołem I ligi.
Założeniami tego systemu jest zlikwidowanie meczów o „nic”. Nie będzie również sytuacji takiej, że po I rundzie play-off zmusza się zespoły do gry o miejsca 5-8, aby grający w nich kadrowicze nie wypadli z rytmu treningowego.
Zastanowić się można również nad dodatkowymi bonusami, np., że I rundzie play-off i paly-out zespół, który ma z rywalem w parze lepszy bilans meczów z sezonu zasadniczego przystępuje do gry z zaliczonym jednym zwycięstwem, a to oznacza, że do awansu wystarczy mu nie cztery a trzy zwycięstwa.
Można i należy się również zastanowić, czy dla dobra hokeja i wzmocnienia konkurencji między zawodnikami nie powinien się znaleźć obowiązek wystawiania w każdym meczu pięciu młodzieżowców. Duża liczba meczów w sezonie spowoduje, że ci młodzi zawodnicy będę musieli grać!
Jeśli PZHL uchwali reformę PLH do 8 zespołów, to już w najbiższym seoznie, kiedy z ligi spadną trzy drużyny, rozgrywki zapowiadały by się ekscytująco...
Być może te rozważania i reforma nie będzie potrzebna, bo wieści dochodzące z klubów nie są najweselsze i może się okazać, że w przyszłym sezonie z powodów finansówych wystartuje w lidze nawet mnie niż 8 zespołów...
Mariusz Surosz
no i w Pucharze Polski trafilismy na naprzód Janów!
info bedzie na www.hcgks.katowice.pl
krepel83
14-03-2009, 09:13
Nawiązując do reformy rozgrywek to dla Nas w najbliższym sezonie pewnie byłby lepszy "projekt Czerkawskiego" choć ma on tez swoje słabsze strony.Moim zdaniem zespoły (choć pewnie nie wszystkie)które awansują po sezonie zasadniczym do pierwszej 6 będą tam grały sobie w ciula.Wiadomo że widmo spadku im nie grozi, nie wszystkim tez zależny na zajęciu jak najlepszego miejsca przed play offami wiec po co haratać jak i tak prawdziwa walka zaczyna się w PO.Reasumując na pewno najciekawsza będzie pierwsza cześć sezonu do momentu podziału na grupy.Potem emocje (i to nie małe) będą tylko w "strefie spadkowej" no i wiadomo w play offach.Bardziej mi przypadł do gustu projekt zamieszczony powyżej bo ogranicza on do minimum mecze o "czopka śliwek" ale przy nim to nie wiem kiedy zrobimy ten upragniony awans.Co by nie mówić każdy projekt jest lepszy od aktualnego i mam nadzieje że w najbliższym czasie obojętnie który zostanie zatwierdzony.
Unia wygrała dziś w Krynicy 5:4 mimo iż kryniczanie prowadzili 1:0, 2:1, 3:2, 4:3 to jednak końcówka meczu należała do Unii, która po roku przerwy powraca do elity, wygrywając w rywalizacji do 3 zwycięstw 3:1
Zibowski
17-04-2009, 06:58
Naprzodowi Janów rozpadła się drużyna
ksb
2009-04-16, ostatnia aktualizacja 2009-04-16 17:04
Nawet kilkunastu hokeistów może opuścić latem klub z dzielnicy Katowic.
ZOBACZ TAKŻE
* Żegnaj elito. Włosi za mocni (16-04-09, 19:11)
Lista zawodników, którzy odchodzą z piątej drużyny minionego sezonu ekstraligi jest wyjątkowo długa. W sumie z Janowem może pożegnać się aż 14 hokeistów! W Naprzodzie na pewno nie zagrają już Adrian Kowalówka, Piotr Cinalski, Wojciech Stachura, Waldemar Klisiak (wszyscy odchodzą do Unii Oświęcim) oraz Jerzy Gabryś i Wojciech Wojtarowicz (podpisali kontrakty z Zagłębiem Sosnowiec).
- Nasza grupa "oświęcimska" była bardzo związana ze swoim dawnym klubem i to była tylko kwestia czasu, kiedy wrócą do Unii - przyznaje Jaroslav Lehocky, trener Naprzodu.
Z kolei działacze z Janowa nie widzą już miejsca w drużynie dla Zbigniewa Szydłowskiego (wrócił do Polonii Bytom) oraz - prawdopodobnie - Marcina Frączka i Andrzeja Gretki. Nad zakończeniem kariery zastanawia się Marek Koszowski. Możliwe, że Naprzód opuszczą też obcokrajowcy Ondrej Lauko (najlepszy strzelec Naprzodu), Marek Klaczansky, Peter Gallo i Peter Tabaczek! - Lauko rzeczywiście rozegrał u nas kilka dobrych meczów, ale czy rzeczywiście można go uznać za gwiazdę? Rynek za południową granicą jest na tyle duży, że jesteśmy w stanie znaleźć mocniejszych obcokrajowców - mówi Rufin Włodarczyk, dyrektor klubu.
Co z transferami polskich zawodników? Na razie potwierdzono tylko dwóch nowych graczy - bramkarza Piotra Jakubowskiego (GKS Jastrzębie) oraz napastnika Błażeja Salamona (Polonia Bytom). - Nie wpadamy w panikę, mamy jeszcze sporo czasu na zakontraktowanie nowych graczy - uspokaja Włodarczyk.
Lehocky nie ukrywa jednak, że powtórzenie w nadchodzącym sezonie dobrego wyniku z poprzednich rozgrywek będzie wyjątkowo trudne. - Takie zmiany w kadrze to dla mnie niespodzianka. W procesie budowania zespołu znaleźliśmy się w miejscu, w którym byliśmy dwa lata temu - mówi trener. Hokeiści Naprzodu wznawiają treningi 4 maja.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
W środę, podczas hokejowych mistrzostw świata w Toruniu, odbyło się spotkanie prezesów klubów PLH i zarządu PZHL. Kiedy dyskutowano o reprezentacji i jej potrzebach, stanowisko było jednolite. Nawet osiągnięto konsensus w sprawie reformy systemu rozgrywek, która ma obowiązywać od nowego sezonu.
Ale gdy doszło do kwestii liczby obcokrajowców, rozpoczęła się wielka kłótnia. Prezes Zdzisław Ingielewicz postawił sprawę jasno - tylko trzech albo jego dymisja.
W kwestii reprezentacji, jako najpoważniejszego "produktu", wszyscy byli zgodni. To zdecydowany priorytet dla polskiego hokeja. I trzeba uczynić wszystko, aby kadra znowu znalazła się w światowej elicie. Reprezentacja ma być lokomotywą napędową polskiego hokeja. Kadrowiczom nie może nie tylko niczego brakować, ale należy uczynić wszystko, aby w tej drużynie grali... najlepsi. Do tego kluby winny ją wspierać, chociażby poprzez reklamę - na klubowych koszulkach lub na bandach - firm sponsorujących reprezentację.
Jeżeli mowa o reformie rozgrywek, pojawiły się dwa projekty. Pierwszy, Mariusza Czerkawskiego, mający oczywiście poparcie Związku oraz drugi sygnowany przez wydział szkoleniowy PZHL, czyli Wiktora Pysza.
Po dość krótkiej dyskusji przeszedł ten pierwszy. Chociaż należy się spodziewać poprawek. Ma on być obowiązujący już od września tego roku.
Runda zasadnicza obejmie 10 drużyn, które rozegrają dwie rundy spotkań. Po czym nastąpi podział na grupy zespołów 1 - 6 (cztery rundy) oraz 7 - 12, czyli z dwiema najlepszymi drużynami z I ligi, dokooptowanymi po rundzie zasadniczej elity. Osiem najlepszych drużyn wejdzie do fazy play off, dwie (miejsca 9 i 10) zagrają w kolejnym sezonie w PLH, a dwie najsłabsze (miejsca 11 i 12) spadną do 1. ligi.
Propozycja Wiktora Pysza radykalnie się różni od tego tego systemu. Dziesięć drużyn rozgrywa cztery rundy (36 meczów każda). Po czym pierwsze cztery mają fazę play off. Natomiast do pozostałych dołączają dwie drużyny z I ligi i wszyscy (8 ekip) grają mecz i rewanż, a dwie najsłabsze spadają do 1. ligi. Jednakże najpoważniejszym zarzutem była mała liczba spotkań. W wersji minimalnej mistrz Polski mógłby rozegrać zaledwie 44 mecze. Teraz kluby mają odpowiedzieć na te propozycje w ciągu dwóch tygodni. Chodzi o to, żeby na czas ustalić terminarz, kluby ułożyły swoje budżety, a trenerzy wiedzieli, ile meczów czeka ich drużyny.
Podczas wzmiankowanego spotkania poruszano też sprawy sędziowskie. Ale głównie od strony organizacyjnej i finansowej.
Na koniec sprawa obcokrajowców, która zebranych rozgrzała do białości. Prezes Zdzisław Ingielewicz stanowczo obstaje przy maksymalnej liczbie trzech od nowego sezonu. Rzucił na szalę cały swój autorytet, mówiąc, że jeżeli ten projekt nie przejdzie, zrezygnuje ze stanowiska.
Przedstawiciele praktycznie wszystkich klubów byli zdecydowanie za opcją pięciu stranieri. Z czasem łagodzili to stanowisko, godząc się na przesuniecie w czasie ich ograniczenia. Nie robiły na prezesie wrażenia argumenty działaczy, że brak pięciu obcokrajowców spowoduje obniżenie poziomu w lidze.
Prezes Ingielewicz, i to nie bez słuszności, argumentował, że brak w drużynach po dwóch graczy z zagranicy tego na pewno nie mieni. Tym bardziej że za wykładane przez kluby pieniądze na piątkę stranierich można będzie zakupić lepszą trójkę. I to faktycznie będą gwiazdy.
Kluby ripostowały, że jest za mało krajowych graczy, aby kadry liczyły po 25 zawodników. Co było o tyle ciekawe, że na pytanie, ilu mają potwierdzonych graczy, przedstawiciele klubów zapewniali, że po ponad dwudziestu. Ale chodziło tak w rzeczywistości o to, że w sprawie obcokrajowców niektóre kluby się pośpieszyły.
Zdecydowanie popieram Pana Ingielewicza w lidze powinno być maksymalnie 3 obcokrajowców, a co do systemu rozgrywek to myślę że w dzięki niemu w końcu zrobi się trochę ciekawiej szczególnie dla naszego klubu, który mam nadzieję że znajdzie się w pierwszej dwójce w I lidze.
Zdecydowanie popieram Pana Ingielewicza w lidze powinno być maksymalnie 3 obcokrajowców, a co do systemu rozgrywek to myślę że w dzięki niemu w końcu zrobi się trochę ciekawiej szczególnie dla naszego klubu, który mam nadzieję że znajdzie się w pierwszej dwójce w I lidze.
I pewno 20 najlwpszych zawodników 1 ligi trafiło by do ekstraligi żeby załatać dziure po obcokrajowcach - bo innego rozwiazania za bardzo nie ma - czyli z GKS-U odeszło by ze 4 - 5 najlepszych zawodników.Pozdrawiam
Ten system już wprowadzono?
O dwójkę będzie cholernie ciężko.
IIHF zmienia przepisy
ongres Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie (IIHF) podjął decyzję o zmianach w przepisach rozgrywek od sezonów 2009-10 i 2010-11. Zmienione zostały także niektóre przepisy transferów międzynarodowych.
Wprowadzane do rozgrywek toczonych pod egidą IIHF zmiany w przepisach nie są nowym pomysłem, bowiem w większości od przynajmniej roku obowiązują już w NHL. Nowe zasady zostaną wprowadzone do Przepisów IIHF od 1 lipca 2010 roku, a więc de facto od początku sezonu 2010-11, z wyjątkiem trzech które zadebiutują w rozgrywkach międzynarodowych już podczas przyszłego sezonu.
Oto przyjęte przez Kongres IIHF zmiany:
3 wprowadzone od sezonu 2009-10:
- Drużyna wybijająca krążek na uwolnienie nie ma prawa do zmiany formacji w przerwie następującej po wybiciu. Przepis ten obowiązywał już w ostatnim sezonie szwedzkiej Elitserien.
- Wznowienie po nałożeniu kary następuje w tercji obronnej drużyny winnej przewinienia.
- Wznowienia mogą mieć miejsce tylko w dziewięciu wyznaczonych do tego punktach na lodzie (cztery punkty w kołach wznowień, cztery w tercji neutralnej i środek tafli).
Zmiany wchodzące w życie od sezonu 2010-11:
- Rzut karny musi wykonywać faulowany zawodnik.
- Gdy podczas odłożonej kary nałożonej na drużynę grającą już w osłabieniu przeciwnik zdobywa gola kończy się pierwsza kara, a kara odłożona musi zostać odbyta.
- Gracz tracący na lodzie kask musi zjechać na ławkę. Nie ma prawa założyć kasku i grać dalej.
- Kara meczu z automatycznym zawieszeniem na jeden mecz może być nałożona na członka sztabu drużyny obecnego w boksie.
Po ubiegłorocznym letnim zamieszaniu transferowym pomiędzy NHL a KHL, którego szczytem był nielegalny w świetle międzynarodowych przepisów transfer Aleksandra Radułowa z Nashville Predators do Saławata Jułajew Ufa IIHF postanowiła także zaostrzyć sankcje za zrywanie przez zawodników kontraktów. Zgodnie z nową propozycją Międzynarodowych Przepisów Transferowych każdy zawodnik zrywający kontrakt z klubem ma być automatycznie zawieszony na cztery miesiące w krajowych i międzynarodowych oficjalnych rozgrywkach. Sekretarz Generalny IIHF może podjąć decyzję o dalszych sankcjach, ale zawieszenie nie może przekroczyć długości sześciu miesięcy.
Kary będą także grozić za grę bez ważnej Międzynarodowej Karty Transferowej (ITC). Zgodnie z nowymi regulacjami będzie to groziło następującymi sankcjami:
- Dla zawodnika - Zawieszenie w rozgrywkach pod egidą IIHF na okres od roku do trzech lat;
- Dla klubu - Zakaz transferów międzynarodowych przez okres od trzech miesięcy do dwóch lat;
- Dla krajowego Związku - Grzywna w wysokości od 5 do 150 tysięcy franków szwajcarskich za każdy mecz rozegrany przez zawodnika bez ITC od momentu interwencji IIHF.
Bens1986
14-05-2009, 00:13
Wieloch w Uni Robert Grobarczyk w Naprzodzie,wiadomo już kiedy zaczynają sie treningi w GieKSie? a może jakieś wzmocnienia?
Czyli Tychy raczej będą dysponować niższym budżetem, skoro biorą takiego zawodnika. Na I ligę był dobry, szkoda go, ale napewno nie jest to zawodnik na miarę druzyny z takimi aspiracjami. Grobarczyk się wypalił, Janów nie będzie miał z niego pożytku. Co do Wielocha, wiadomo było, że odejdzie. A tak na marginesie - w tym roku 40 urodziny stuknęły (bądź stukną) 3 naszym wychowankom, przez długie lata reprezentującym z powodzeniem barwy naszego klubu: CZESŁAWOWI NIEDŹWIEDZIOWI, JANUSZOWI STRZEMPKOWI I WOJCIECHOWI TKACZOWI. 70 lat o ile się nie mylę! powinien w tym roku skończyć ANDRZEJ FONFARA, legenda naszego klubu! SERDECZNE GRATULACJE!!
http://miasta.**********/katowice/1,35024,6627049,Trzech_obcokrajowcow_w_hokejowej_e kstralidze.html
No to będzie okazja w końcu zobaczyć trochę dobrego hokeja w Spodku. Jak będziemy w pierwszej dwójce to załapiemy się na 4 ostatnie zespoły z ekstraligi...:) http://www.hokej.sport24.pl/news/show/92860/plh/pzhl--nowy-system-rozgrywek
Bens1986
22-05-2009, 23:06
do kiedy bedzie remont satelity? zdążą przed sezonem?
adam1705
24-05-2009, 09:26
Może by ktoś coś napisał co sie dzieje w HC bo to że Wieloch trenuje w Unii,Grobarczyk w Naprzodzie i Cichoń w Tychach to już wiemy.Ale co z resztą???czy już trenują czy co i czy sa planowane jakieś wzmocnienia???i jak wygląda sytuacja finansowa????
Na to pytanie chyba nikt Ci nie odpowie.
ja to się dziwię, że się niektórym jeszcze chce..
z punktu widzenia zwykłego człowieka, a nie kibica.
patrząc na to jak miasto ma serdeczne w dupie piłkarski GKS, to nawet nie chcę myśleć jak się sprawy mają z HC.
LATAMI będziemy czekać na powtórkę finałów z Unią. na hokeju w Katowicach zależy może 50 osobom w tym mieście.
I będzie zależeć do samego końca - nie zależnie od tego czy innym się chce czy nie !
Dokładnie Nedved nie damy rozbic tego klubu !! Chociazby łazic na Juniorow ale zawsze to GieKSa :)
Bens1986
26-05-2009, 12:59
Po zakończeniu sezonu było mówione ze hokejowa GieKSa nie przestanie istnieć więc tego sie trzymajmy:)
Nie chodziło nam teraz o zaprzestanie działalności czy coś.
Mówimy poprostu, że nawet gdyby grali w okręgówce z HKS Szopienice , to nic nas do nich Wierności, Miłości i Uwielbienia nie pozbawi !
Mówimy poprostu, że nawet gdyby grali w okręgówce z HKS Szopienice , to nic nas do nich Wierności, Miłości i Uwielbienia nie pozbawi !
a na ilu meczach byłeś w sezonie zasadniczym ? 2-3 ?
No 2 lub 3 mecze opuściłem.
:))
Nedved łaził na kozdy szpil prawie. Chopcy mom nadzieja i wy pewnie tez ze bedzie dobrze :)
No 2 lub 3 mecze opuściłem.
:))
zwracam honor i podziwiam :piwo:
panowie ja sie juz nie moge doczekać kolejnego sezonu :zabki: Ale ja juz o awansie nie mysle bo 2 lata temu bylem pewny swego, w tamtym sezonie pewny swego no i dupa była a nie awans :)
Nowy ... sam wiesz jacy pewni byliśmy ... sam wiesz jak na szpilu z KTH prawie płakałem, zniszczyłem troche prawego glana, w przerwie 'zapijaliśmy smutki' - a to wszystko przez to, że byliśmy za pewni!
Pomimo tego i tak wiem, że nam się uda - a jak będzie słabo to w końcu spełnie swoje groźby - wezmę łyżwy i tam wjade ;P / Albo co gorsza, Ty przełączysz na Easy Mode i będzie poklepane ;)
Whydack - :piwo:
SuchyTZN
27-05-2009, 16:18
No tak, tylko ktoś ci te zapijanie smutków musiał wnieść do satelity :lol:
haha ja już odłączyłem pada bo 2 lata sie nie udało :( hehehe
Ja też w tym roku nawet nie liczę na awans, no ale może chociaż zmieścimy się w pierwszej dwójce żeby pogra z lepszymi, a nie z tymi juniorami bo to już jest nudne :D
No jak byłem, w krókiej koszulce to jak miałem to wnieść :)) .
Pierwsza dwójka ? Będziemy pierwsi , nic się nie bójcie ... GieKSa jest GieKSa, kiedy trzeba to nie wygra, kiedy nie ma nadziei Oni robią niespodzianki ;)
GieKSa jest GieKSa, kiedy trzeba to nie wygra, kiedy nie ma nadziei Oni robią niespodzianki ;)
Obyś się nie mylił :D
Baudolino
27-05-2009, 20:03
zaraz się tu wpisze wujek dobra rada - Stasiu z Janowa i wszystko Wam wyjaśni...
a na poprawę humoru - wspomnień czar...
http://streemo.pl/Image/434026.jpg
Zobaczymy jak bedzie. Mam nadzieje ze do polowy czerwca bedzie wiadomo czy wogole wystartujemy a potem to stale juz z górki:) Pamietam nedved Bolsika :D "Co to mosz??" Bolsa "Skad to mosz" Kupilem i 300 chopa do 1 0,7 bolsa <lol2> :D
Zawsze możecie przyjechać na hokej do Janowa przez kilka lat kibice Naprzodu jeżdzili oglądać GKS jak nie było u nas hokeja
ps.Mam nadzieję że cię nie zawiodłem Baudolino :D :)
Stasiu chyba se zartujesz ze pojada na trybuny na Naprzód <lol2> Śmieszny klubik jak dla mnie ale mniejsza o to.
Przed nami w Sierpniu mecz w PP z Naprzodem. Cza zaczac dzialac panowie. Pokazmy kto panuje w tym miescie !!
Bez przesady kurwa. Wole oglądać grę 15 latków w barwach GieKSy niż podpierdalać na jakiś zajebany Naprzód.
Naprzód ? Pomyślmy ... NIE!
Baton ... no trzeba się ugadać z ludzmi na piwo browara jakiegoś i ugadać co robimy z tym szpilem .
Zawsze możecie przyjechać na hokej do Janowa przez kilka lat kibice Naprzodu jeżdzili oglądać GKS jak nie było u nas hokeja
ps.Mam nadzieję że cię nie zawiodłem Baudolino :D :)
Stasiu różnica jest taka, że w Katowicach nikt na Naprzód nie nap...lał, a w Janowie na GieKSę pewnie nadawają w co drugiej śpiewce.
Nie dzięki, to ja już w ogóle wolę przestać interesować się (polskim) hokejem.
tak było kiedyś ale teraz to pozostało z tego tylko jedno GOROLE,GOROLE na sosnowieckich myslę że teraz już nie te klimaty co 20 lat temu
myslę że przyśpiewki typu Buda buda łańcuch pies.......................... to juz prawie nikt po za nami prykami nie pamieta.Pozdro
Być może nie, ale chcąc iść pojeździć na tamto lodowisko, wyłapuje za każdym razem wpierdol już w bramie - myślisz, że na szpil moga się tam pokazać ? :D
(jeżdze ino w spodku, ale no nieraz nie chodze sam to dlatego tam się pojawiam)
Kurka, brakuje mi tu opcji popraw. Stasiu, jestem z Szopienic, więc nie kłam.
na meczu nie ma tego typu przyśpiewek do ci moge potwierdzić w 100% nie wiem jak tam w kręgach jakich sie obracasz jak widzisz ja mam 40 na karku to wokól moich znajomych takiego czegoś nie uświadczysz , wiem że wszędzie można znaleść ludzi niecenzurowanych ale ostatni byłem na większości wyjazdów po za Gdańskiem i Sanokiem i mozna powiedzieć że było OK
no jak to mówią wszędzie znajdzie się ta 'ciemna strona mocy ' . Niestety, chociazby nie wiem jaka to byłą drużyna, grupa ludzi czy nawet instytucja państwowa wszędzie znajdziesz ludzi normalnych i 'buraków' .
Oglądałem przed chwilą zdjęcia z remontu satelity i nie chce mi się wierzyć żeby po takim remoncie nie znalazły się pieniądze na to żeby nasz HC mógł wystartować. Więc jakiekolwiek rozmowy na temat chodzenia na gówniany janów to jakieś nieporozumienie. Wartało by tyko się bardziej zmobilizować i przypomnieć o hokeju większe ilości kibiców.
Pozdrawiam i już nie mogę się doczekać pierwszych meczów.
http://www.hcgks.katowice.pl/www/index.php?option=com_content&view=article&id=228:trwa-remont-satelity-fotogaleria&catid=34:ostatnie&Itemid=74
Daku ma racje ...polac mu!!... a tak na marginesie Naprzod to zabawka smierdzieli:)))
Bens1986
31-05-2009, 13:59
Zawsze można jezdzić na hokej do Ostravy...ale mam nadzieje ze bedzie dobrze i zostaniemy przy GieKSie:)
Przy GieKSie zostaniemy i tak i tak. Jak tam nadmieniał wyżej Baton - chociażby przy tych łebkach co grają - w sumie byłem na kilku ich meczach i nie wyglądało to źle ;P
Oglądałem przed chwilą zdjęcia z remontu satelity i nie chce mi się wierzyć żeby po takim remoncie nie znalazły się pieniądze na to żeby nasz HC mógł wystartować.
Mozna gdzies znalezc szczegoly dot. remontu, co ma byc (jest) zrobione itd...
Dzieki :piwo:
Był link gdzieś tam na górze - http://www.hcgks.katowice.pl/www/ i tam masz 1 'news' .
mają być ławki zmieniane na krzesełka z tego co kojarze (ale to chyba kropla w morzu?) . ogolnie to remontuja spodek duzy też chyba, wiec 'mały' takze
http://miasta.**********/katowice/1,72935,6100797,Spodek_po_remoncie_kosmicznie_nowo czesny.html O Spodku piszą tutaj, a jak z małą halą będzie to nie wiem
Zawsze można jezdzić na hokej do Ostravy
jaki hokej masz na myśli ? Vitkovice ? to tak jakby Banik jezdził na mecze siatkówki do Jastrzebia.
Bens1986
02-06-2009, 20:31
myślałem o Porubie
ogólnie mówię
znam takich co jeżdzą na Vitkovice częsciej jak na wyjazdy Gieksy
a mienią się Gieksiarzami
Bens1986
02-06-2009, 21:30
A ile jest takich co jeżdżą na wyjazdy a na hokej nie chodzą wcale? to działa w dwie strony
a z tym remontem Satelity to nie jest tak że oni ją głównie przystosowują do jakiegoś centrum ( konferencyjnego czy technicznego ) odnośnie tych mistrzostw??
co do Vitkovic tam się raczej jeździ ogladać hokej ( chodź są też takie wypadki jak ludzie w szalikach Gieksy :) ) a nie kibicować,
Poruba to raczej poziom naszego średniaka z ekstraligi ( tym bardziej że spadli do 2 ligi)
Poruba to fajny zespol zaliczylem kilka meczy ich i powiem że jak na tak niski poziom jaki tam panuje mozna dostrzec kilka ciekawych rzeczy.
Na Vitkovicach nie bylem i nie mam zamiaru. Natomist bylem na Trincu gdy grali ze Zlinem i powiem ze nasza hokejowa ekstraliga niech sie schowa. Tamten mecz byl meczem sredniakow a stal na bardzo wysokim poziomie.
zaplanowany mecz na 20.08.2009 Akuna Naprzód Janów - HC Katowice (Puchar Polski) prawdopodobnie nie dojdzie do skutku bo drużyna GKS w chwili obecnej nie ma zawodników którzy by mogli w niej zagrać
genialnie...
RIP HC GKS??
Andrzej Masewicz i Mieczysław Nahunko zostali nowymi trenerami reprezentacji Polski U-18 i U-20 od sezonu 2009/2010. Andrzej Masewicz został także nowym dyrektorem sportowym Szkoły Mistrzostwa Sportowego PZHL w Sosnowcu.
Asystentem Mieczysława Nahunki w „20” będzie Mariusz Kieca, a Andrzejowi Masewiczowi pomagać będzie Jarosław Morawiecki. Nowych trenerów mają także reprezentacje do lat 23 (Włodzimierz Urbańczyk) i lat 16 (Ireneusz Jarosz).
Baudolino
29-09-2009, 17:49
Lubos Zetik zadebiutował w drużynie Jastrzębi z Prostejowa (2. liga czeska). Drużynę prowadzi........ Ales Flasar
pieknie cza zobaczyc kiedy gra z nimi Poruba i zobaczyc co ona tam gra ;d
platforma N po raz kolejny dała dupy i nie ma zamiaru pokazywać NHL,szkoda było to jedno z tych sportów które trzymało mnie przy tej TV..
w ESPN AMERICA w bardzo słabej jakosci z ENG komentarzem mozna będzie coś zobaczyć...
chyba mecze DETROIT w HD to juz historia...a szkoda coś pięknego
platforma N po raz kolejny dała dupy i nie ma zamiaru pokazywać NHL,szkoda było to jedno z tych sportów które trzymało mnie przy tej TV..
nie tylko Ciebie
pora oddać dekoder
btw
Danny Heatley w San Jose, Nichols to samo oraz Manny Malhotra. jak nie w tym roku, to już chyba nigdy... :faja: go for Stan Sharks!
http://www.***************/GKS-wychodzi-do-kibicow,sport-slaski,12403,info.html i napewno na tym nie stracą
Baudolino
05-10-2009, 21:30
szukam tego filmu po polsku ---> http://www.youtube.com/watch?v=iVgbYdds5gA&hl=pl
jak by cię interesowały napisy to tu: http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3213943/youngblood-pl
Zetikowi sie cos nie powiodlo w Jastrzebiach z Prostejova bo juz go nawet w skladzie nie ma wiec niewiem o co chodzi.
Bens1986
20-10-2009, 23:28
Pewnie nie zapłacił kary do PZHL i nie może grać
Jebac PZHL
2 grudnia prostejov gra w Orlovej wiec warto by sie wybrac zobaczyc czy dalej graj jak gral u nas. Narazie 1 mecz i 1 bramka po dobrej akcji.
ciekawe spotkanie w Krakowie pomiędzy Cracovia Kraków a Sary-Arka Karagunda gdzie po 40 minutach "pasy" prowadza 2:1. Szybki i ciekawy mecz, ktory moze zdecydowac o awansie do kolejnej rundy Pucharu Kontynentalnego. Dla zainteresowanych mecz transmitowany na TVP Sport
No i Craxa awansowala po 2 swietnych meczach i wczorajszej zabawie z litwinami.ciekawe co pokaza na Lotwie,ja po cichu licze na mala niespodzianke.Pozdro
Flasar trenerem Unii
Po porażce z TKH Nesta Toruń zarząd Aksam Unii Oświęcim postanowił odwołać ze stanowiska trenera pierwszej drużyny Józefa Dobosza, który objął ją przed początkiem obecnych rozgrywek. Dobosz poprowadził w naszej lidze 15 spotkań, z których zdołał wygrać tylko 4. Już wcześniej mówiło się o jego zwolnieniu ale wygrany mecz z GKSem Tychy dał mu kolejny kredyt zaufania u włodarzy oświęcimskiego klubu.
Nowym trenerem Unitów został Aleš Flašar, 44 letni szkoleniowiec który ostatnio prowadził HK Jestřábi Prostějov (2 liga czeska). Karierę zawodniczą zakończył po sezonie 99/00, występował na pozycji obrońcy w klubach z Vítkovic, Ołomunica, Opavy, Weißwasser (1 liga niemiecka) Rosice, słowacka Skalica. Jako trener prowadził HC Havirov Panthers (2003-2005), . Zajmował się też szkoleniem młodzieży w HC Frýdek-Místek i Sareza Ostrava (2005-2006). W Polsce miał krótki epizod w grającym ówcześnie w 1 lidze HC GKS Katowice (2007-2008). Kilkakrotnie trenował HK Jestřábi Prostějov z którego ostatnio został zwolniony.
Baudolino
03-11-2009, 12:57
krótki epizod... - autor tego newsa jest śmieszny - ponad 1,5 roku to dłużej niż w Prostejowie i chyba najdłużej jako pierwszy trener...
znając obiektywność mediów w stosunku do GieKSy pewnie gdyby to była Unia czy Tychy to by to nie był epizod, wkurwiające ale prawdziwe
Baudolino
05-12-2009, 16:18
ciekawa/pomocna stronka
http://www.silesiasedziahokeja.pl/index.html
na razie ubogo ale regulaminy i przepisy chyba najbardziej czytelne i przystępne ze wszystkich stron hokejowych w Polsce
http://katowice.**********/katowice/1,35024,7378211,Lzy_mlodych_hokeistow__Pan_dyrekto r_przerwal_im_mecz.html
Skurwysyństwa ciąg dalszy.Już nawet im dzieci przeszkadzają !!! Dupki i tyle.
Co za szmaciarz i jeszcze ma czelnośc pisac że leży mu na sercu dobro dzieci..
Niestety, tak traktuje się naszych hokeistów odkąd pamiętam - jeszcze w pierwszej połowie lat 90 (wtedy zacząłem chodzić na mecze) spotkania były przekładane ze względu na jakieś imprezy organizowane s Satelicie. Już wtedy nachodziła mnie myśl, że miasto będzie chciało wygnać hokeistów, a halę przeznaczyć do celów targowo-imprezowych, czyli komercyjnych. Teraz mają okazję - nasz klub podupadł, kibiców nie ma za wiele, więc mogą swoje plany niestety zrealizować. Gdyby to jeszcze było jedyne lodowisko w mieście, jak jeszcze 5 lat temu, to inna sprawa. Ale od tego czasu wyremontowali jantor, zakupili otwarte lodowistko przeznaczone do ślizgawek, więc mogą powiedzieć, że 3 lodowisk nie potrzebują. Nasz klub jest praktycznie ostatnią przeszkodą..
Bens1986
18-12-2009, 17:43
Następne posunięcie żeby uśmiercić naszą hokejową GieKSe!!!!!!Do pieca z tym bydlakiem!!!!Normalnie nerwy puszczają po takim czymś...
http://hokej.net/pl/news,artykul,19,22951,reprezentacja-u-18-zagrala-z-gks-em-katowice.html
http://katowice.**********/katowice/1,35024,7382441,Po_co_komu_taka_Polska_Liga_Hokejo wa_.html
A co powiecie na sensacyjna wtope Polski z Chorwacja?!?!?!?i spadku do nizszej dywizji?Ja nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac.Cale szczescie ze terozki mieszkam w kraju kaj hokej rozwija sie dobrze i wciz sie rozpedza.11 miejsce na swiecie zobowiazuje ;-) Pozdro
http://katowice.**********/katowice/1,35024,7378211,Lzy_mlodych_hokeistow__Pan_dyrekto r_przerwal_im_mecz.html
Skurwysyństwa ciąg dalszy.Już nawet im dzieci przeszkadzają !!! Dupki i tyle.
idzie kajś obejrzeć na necie ten cały "magazyn po bandzie"?
to co Wąsala odjebał to już jest szczyt szczytów :szok:
jest na stronie tvp info.
to co Panowie po nowym roku widzimy sie na Spodku?
Tego bym życzył w nowym roku Wszystkim Hokejowym Fanatykom! a pan wasala niech zajmie się innym stanowiskiem kierowniczym,proponuje kierownik budowy na warszawskiej bo za jakiś czas remont.
Baudolino
26-12-2009, 18:12
taa i z lodowiska garaż trzeba zrobić bo się beemki nie zmieszczą...
komentarze po przerwanym meczu - polecam:
http://forum.**********/forum/w,424,104512896,,Lzy_mlodych_hokeistow_Pan_dyrekto r_przerwal_im_.html?v=2
kanada karlove wary ktos wie gdzie obejrzymy?
Co tu czytać komentarze, wystarczy przeczytać wypowiedź dyrektora...
Jako jednostka budżetowa są ZOBOWIĄZANI zarabiać pieniądze... Ktoś tu nie czyta aktów normatywnych ustanawiajacych jego własna jednostkę publiczną. Nie ma tam słowa o zarobku, za to jest dużo o propagowaniu sportu i rekreacji...
Lepiej nic nie będę mówił, bo wyjdzie że jestem uprzedzony bo mosir swego czasu odrzucił (a raczej prawdopodobnie nigdy nie zapoznał sie z papierami) moje podanie o pracę. Widać jestem za mało kompetentny. Mam to w nosie. Na szczęscie są jeszcze ludzie "działający w sporcie od 50 lat" jak szanowny pan dyrektor, oni wiedzą jak to działa.
Szkoda tylko, że parę lat zaangażowania w hokej poszło się chędożyć bo w Katowicach nikt nie uznał mnie za wartego uwagi i potrzebnego i chleba muszę szukać poza nim. Ale to nie interesuje nikogo poza mną i klubem.
Pzdr
Tu mocie Po bandzie z 19 grudnia:
http://video2.v2.tvp.pl/2009/12/20/225558/film.asf
W tym wydaniu magazynu Po Bandzie między innymi - mecz Zagłębia Sosnowiec z GKS Tychy i podsumowanie całej serii spotkań w Polskiej Lidze Hokeja, wyjazd reprezentacji Polski do Kijowa na mecze towarzyskie z Ukrainą, a także pierwszy historyczny turniej minihokeja na lodowisku w Rudzie Śląskiej.
Zapytamy także, czy dla katowickiego MOSiR-u ważniejsza jest działalnośc komercyjna czy udostępnianie obiektów drużynom młodzieżowym, do czego jest zobowiązany jako jednostka finansowana, podobnie jak owe drużyny, z miejskiej kasy.
Proponuję sprzedawanie precli pod rondem. Pewny zarobek dla MOSiRu skoro to jego główne zadanie. Najlepsze jest to, że na stronie MOSiR, na stronie głównej są zadania tej jednostki. I nie ma tam nic o zarabianiu, za to jest np. punkt 3, polecam przeczytanie niektórym.
Tak czy inaczej, powodzenia, może akurat na przekór wszystkim coś się uda, ja dopóki nie znajduję zatrudnienia w Katowicach, przy hokeju pomóc nie mogę, fizycznie niemożliwe. A MOSiR swojego cennego czasu mi nie poświęci, nawet sekundy. Może to i lepiej :) Szkoda. Pzdr.
Baudolino
26-12-2009, 23:00
Co ciekawe gość pierdoli o zaleglosciach za korzystanie z lodowiska choć ma wszystkie faktury płacone na bieżąco, a swoją drogą to miasto daje zajebistą dotację (60 tyś.) a MOSiR (miasto) kasuje z tego ok. 45 tyś własnie za lód...
http://hokej.net/pl/news,artykul,13,23103,wielka-bijatyka-w-khl-+video.html
niezły fight calutka drużyna jazda hehe
Dobra co powiecie na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dlatego wlasnie kanada rzadzi w hokeju!!!Ps:firmA Z NORWEGI chce budowac takie cudenka tu w norwegii.
http://i49.tinypic.com/2znwu41.jpg
http://i46.tinypic.com/2d1pt03.jpg
Chciałbym widzieć to u Nas:zabki:
Martin73
14-01-2010, 18:52
Bryla rewela jakbych miol takie cos dziennie po szychcie smigom na szlyjach z kryjom.
Juz myslolech ze Asta sie to na placu wybudowol ;] By szkolic swojo mlodziez ;]
Bens1986
26-01-2010, 12:35
W sobotę 30 stycznia w hali lodowiska katowickiego Spodka odbędzie się turniej Silesia Cup 2010. Uczestnikami będą dzieci z rocznika 1998 oraz młodsi. Patronem medialnym turnieju jest portal Hokej.Net
R E K L A M A
Udział wezmą 4 drużyny: HC GKS KATOWICE, MUKS NAPRZÓD JANÓW, MOSM BYTOM ORAZ ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC.
Rozegrany zostanie też mecz pokazowy, w którym zmierza się najmłodsi adepci hokeja z Katowic oraz najmłodsi z klubów aglomeracji śląskiej.
Odbędzie się także uroczystość podziękowania za wkład w wieloletnie wychowywanie kolejnych pokoleń hokeistów jednemu z wybitnych trenerów katowickich.
Mecz pokazowy będzie sędziowany przez byłych wybitnych sędziów hokejowych, którzy zgodzili się wrócić wyjątkowo na jeden mecz w związku z turniejem.
Turniej ten jest próbą jego reaktywacji, który odbywał się cyklicznie w styczniu w Katowicach, a ostatnia jego edycja była 26 lat temu.
http://hokej.net/pl/news,artykul,9,23223,wraca-silesia-cup--po-26-latach.html
I chwala za to!!!Oby wiecej takich imprez w Kato i calej Polsce.Jak ktos bedzie to niech porobi troszke fotek.Dzieki
po jakiego diabla ten turniej jak i tak przerwa bo slizgawka wazniejsza.
PLH: Sezon 2010/2011 w nowej formule. Wraca normalność
Wydziału ds. Polskiej Ligi Hokejowej podjął decyzję o systemie rozgrywek w sezonie 2010/2011.
- Według nowego systemu sezon zasadniczy będzie rozgrywany w ramach 10-zespołowej ekstraligi w systemie czterech rund (każdy z każdym) bez podziału na grupy mocniejszą i słabszą. W play off sezonu 2010/11 obowiązywać będzie system bonusów zapewniający możliwość gry w I rundzie play off słabszej drużynie w roli gospodarza drugiego meczu. Kolejne posiedzenie Wydziału planowane jest na początku marca, po którym projekty regulaminów zostaną przesłane klubom - poinformował Rafał Wysocki, Przewodniczący Wydziału i Wiceprezes PZHL.
Decyzję reformie rozgrywek podjął Wydział ds. Polskiej Ligi Hokejowej w składzie: Rafał Wysocki (Przewodniczący), Adam Bernat, Adam Zięba i Marek Sokołowski przy udziale Kierownika Wyszkolenia Mariana Pysza i trenera reprezentacji Wiktora Pysza.
Powrót do 10-zespołowej ekstraligi bez podziału na grupy mocniejszą i słabszą to krok w dobrym kierunku. System, zgodnie z którym rozgrywany jest obecny sezon, nie sprawdził się i jest powszechnie krytykowany.
źródło: interia.pl (http://sport.interia.pl/hokej/plh/news/reforma-plh-wraca-normalnosc,1437335)
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,10,23336,nhl-premiere-w-trzech-europejskich-miastach.html
NHL zawita to Pragi może być ciekawie,trzeba pomyśleć nad wybraniem się!
Jezeli bedzie spore zainteresowanie ze strony GieKSiarzy to mozna skoczyc :) Tylko zca bilety pochytac
głodny? na co czekasz!!!!!
http://i45.tinypic.com/aynhgz.jpg
WSZYSCY NA HOKEJ !!!! SOBOTA -NIEDZIELA 13-14 LUTY!!!
pragnienie nie ma szans!
http://www.*********/hokej/1,64952,7547153,Wojciech_Todur__Srodkowe_kije_dla_ PZHL_u.html
Wierutnik
14-02-2010, 01:42
jest kajs do kupienio bluza hokejowo?
W sklepach internetowych jest dużo takowych. Ale czy porządne są to nie wiem.
Trochę wspomnień :) http://katowice.**********/katowice/1,35055,6247973,Odnalezlismy_slaskiego_Hannibala_L ectera.html Trzeba było być niezłym kozakiem:)
bluzy hokejowe http://www.hokej.com.pl/index.php?strona,menu,pol,oferta,10022,0,10011,,an t.html
Fajny artykuł, Pan Józef Wacław był naszym pierwszym bramkarzem w złotych latach 50 i 60, bodajże w 1967 lub 1968 zastąpił go Andrzej Tkacz.
A swoją drogą, wie ktoś może czy była kiedyś wydana jakaś monografia o naszym klubie?
Hokejowy mistrz Polski - Comarch/Cracovia dostała propozycję wyprowadzenia się z polskiej ligi i dołączenia do międzynarodowej austriackiej Erste Bank Eishockey Liga. - Poważnie się nad tym zastanawiamy - powiedział nam prezes klubu, prof. Janusz Filipiak.
Całość tutaj: http://sport.interia.pl/hokej/plh/news/mistrz-polski-zagra-w-lidze-austriackiej,1441542
to tak można? kompletny bezsens? rozumień że craxa może zdobyć mistrza Ostrelich?
Świat schodzi na psy
coraz bliżej do absolutnego hitu ( 22.02 Kanada - USA),po obejrzeniu kilku szpili muszę stwierdzić że niezwykle wyrównany poziom IO,szybka agresywna gra.Jako przedsmak 21 mamy meczyk Rosja -Czechy tez szykuje się zajebiste widowisko.Wszystkie mecze na ITVP dla maniaków obrazu zapraszam na TVP HD(PlatformaN) albo na eurosport2HD!
Baudolino
20-02-2010, 13:49
to tak można? kompletny bezsens? rozumień że craxa może zdobyć mistrza Ostrelich?
Świat schodzi na psy
nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie...
to bardzo dobre rozwiązanie - zamiast użerać się z debilnym pzhl, słabymi sędziami, limitami obcokrajowców itd., zagrają w poukładanej lidze, gdzie hokej to atrakcyjny "produkt" dla widza. Na 100% zabraknie biletów na halę gdyby Cracovia zagrała w tej lidze, a do tego poziom meczów chyba lepszy niż w meczach np. z Toruniem
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.