PDA

View Full Version : Bilety - Karnety na GieKSe

Strony : [1] 2 3

stara ekipa
14-07-2009, 19:45
Proszę o informacje dotyczące propozycji cen biletów na GieKSe w rundzie jesiennej .

Uważam że po tych wszystkich zawirowaniach dotyczących klubu , gościnnych występach w Jaworznie , zawirowaniach wokół Uszokowej "perełki" , nadszedł czas na odbudowanie wizerunku klubu i wielką mobilizację kibiców do powrotu na Bukową 1 !!!
Trzeba zrobić wszystko (tu apel do działaczy) aby jak największa ilość kibiców dopingowała GieKSe , dobrym magnesem będzie odpowiednia (promocyjna) cena biletów ... taniej i więcej nie równa się mniej i drożej , pamiętajcie że kibice to nie tylko dwunasty zawodnik , ale największy skarb !!!

żywiec
14-07-2009, 20:05
Karnety, Karnety i jeszcze raz karnety tylko tak co by znowu karnetowicze nie byli stratni !!!!
Pilnie to załatwcie czyli na wczoraj a nie 2 dni prze pierwszym spotkaniem !!!

Rolmops
14-07-2009, 20:08
Moja propozycja to:
- Blaszok 5zł dla wszystkich
- Główna 15zł,dzieci do lat 15-5zł

żywiec
14-07-2009, 20:11
5 zł na "Blache" to jak na moje oko za tanio 10 zł było by tak w sam raz ?

nely
14-07-2009, 20:13
bkaszok z 7 zł
główna ceny Rolmopsa

Rolmops
14-07-2009, 20:14
Zróbcie sonde..:pijaki:

.grs
14-07-2009, 20:16
Rolmops ale co nam z sondy, jak to nie od Nas zależy tylko od działaczy - a oni się raczej nie zgodzą na takie ceny... :(

PS: 5zł to ja płace za bilet w "okręgówce" :hihi: :lool:

Marcin DM
14-07-2009, 20:19
Na blaszok niech bdzie w granicach jak Nely pisał z 7 zł
a na główną jak pisał Rolmops ;>

czarny1125
14-07-2009, 20:25
Blaszok 7 - 8 zeta
T. Główna 15 zeta
Rodzinny 15 zeta < osoba dorosła >+ za każdego dzieciaka 1 zł.

Rolmops
14-07-2009, 20:29
Rolmops ale co nam z sondy, jak to nie od Nas zależy tylko od działaczy - a oni się raczej nie zgodzą na takie ceny... :(

PS: 5zł to ja płace za bilet w "okręgówce" :hihi: :lool:

Jeśli ma być ful na blaszoku to dobrze by było gdyby te 5 zł było, jeśli nawet nie to na pierwszy szpil zrobiłbym promocyjne ceny biletów bo na pewno pierwszy mecz będzie przy światłach i dużo ludzi przyjdzie i to jest szansa aby tych kibiców zatrzymać. Trzeba stwożyć zajebistą atmosferę tak aby każdy kto przyjdzie na ten mecz po jego zakończeniu już nie będzie się mógł doczekać następnego!

Krzychu_1977
14-07-2009, 20:33
karnet w cenie około 2/3 cen biletów na wszystkie mecze, a nie tak jak zazwyczja u nas w cenie 90 i więcej procent.

SIMON
14-07-2009, 20:33
Tak jak pisze Rolmops , zapelnic nawet nei blaszok a caly stadion do meczu z Gornikiem. Potem bedzie juz z górki :)

Marcin DM
14-07-2009, 20:35
Hmm ja bym się nawet pokusił o zrobienie 1 meczu za darmo (blaszok) jak z Dolcanem w zeszłym roku nie wiem czy to dobry pomysł ale pewnie był by zapełniony (chyba) napewno cały :)

żywiec
14-07-2009, 20:37
Cena nie może być zbyt niska bo odniesie odwroty cel niż ściągnięcie "klienta"
jak cos jest zbyt tanie to jest mało atrakcyjne, ja uważam ze 10 zł to jest granica której nie powinniśmy przekraczać ( mam namyśli przekraczać w dół ) wszyscy wiemy co się działo jak było za darmochę i na pewno nie chcemy tego powtórzyć.
Ludzie muszą wiedzieć że to nie kicha i musza docenić ten towar, co za tym idzie musi mieć swoją cenę, choć jakaś promocyjna cena – ale jakoś 5 zł to za mało - może jakieś 8,5 na start faktycznie mogło by być :lool:

stefanosk
14-07-2009, 20:37
Hmm ja bym się nawet pokusił o zrobienie 1 meczu za darmo (blaszok) jak z Dolcanem w zeszłym roku nie wiem czy to dobry pomysł ale pewnie był by zapełniony (chyba) napewno cały :)
Był to jeden z gorszych pomysłów zarządu - mecz za darmo, nie chodzi o frekwencje itp. (jak chcesz szczegóły wal na pw)

griszag
14-07-2009, 20:48
Blaszok- 9 zł
Główna -16 zł
sektor 3 i 4- 20 zł

IRAS
14-07-2009, 20:50
Mam nadzieję ze 1 mecz u siebie zagramy z atrakcyjnym przeciwnikiem np ŁKS Łódz wtedy zrobić bilety za 5zł i robimy tym jednym meczem frekwencje na dalszą cześć sezonu gdzie idealnie bilet by mógł kosztować 10zł. Myślę że to przyniesie większe zyski niż bilety ciągle np po 15zł. No i tworzymy nową historie silnej GieKSy.

cosmo
14-07-2009, 20:56
Panowie bez jaj jakie 5zł. Klub nie może tracic na organizacji meczu.

Blaszok- 10 zł
Główna -15 zł
sektor 3 i 4- 20 zł

Dla młodszych można wprowadzić darmowe karty wstępu (np. 500szt.) rozdawane po szkołach w ramach promocji klubu.

dodo
14-07-2009, 21:00
jak wyzej i rodzinny na dwojke i jedynke 20 (2+1 badz 1+2 )

Max1986
14-07-2009, 21:06
Nie rozumiem dlaczego na blach nie może być 5zł?? Jak bezie po 10zł to więcej wiary przyjdzie a jak 5zł to mniej?? Niby w jaki sposób?? Niska cena przyciąga i potencjalny Janek którego namówi kolega że można by pójść na mecz bo 5zł to nie drogo i się skusi i nawet może się wkręcić na dłużej. Na blache 5zł wg. mnie jest trafnym pomysłem. 10zł nie jest zapełniony blaszok a przy 5zł może by był zapoełniony i wtedy kasa byłaby porównywalna dla Kluby jak za 10zł wjazd.

Max1986
14-07-2009, 21:07
Sorry za literówki:)

MisiekWNC
14-07-2009, 21:08
Jak cosmo:
Blaszok- 10 zł
Główna -15 zł
sektor 3 i 4- 20 zł

Jakie 5zł?! To nie okręgówka... 10zł to na prawde nie dużo, a to jest GieKSa a nie kurwa jakiś taboret bytom...

Baku8
14-07-2009, 21:10
5zł może, ale jednorazowo, na pierwszy mecz. Bilety po 5zł sprawią, że na blaszoku bedzie sporo przypadkowych osób/najebusów/lanserów. A myśle że gdzie jak gdzie, ale na blaszoku nie powinno być tylko tłoczno, ale tez głośno.

Nash
14-07-2009, 21:11
Jakie 5zł?! To nie okręgówka... 10zł to na prawde nie dużo, a to jest GieKSa a nie kurwa jakiś taboret bytom...
ni chuj.

powinno być 5zł na blache.

stadion otwarty to i zrobi się z początku mały boom na mecze, więc powinno się specjalnie obniżyć ceny.

Max1986
14-07-2009, 21:19
no własnie a najebusy zawsze są

Marcin DM
14-07-2009, 21:33
chyba, że takich nie bdziemy wpuszczali :cham:

blazej
14-07-2009, 21:35
zawsze mozna raz sprobowac systemu ze atrakcyjne mecze 10 zeta mniej 5 zeta.

Drian
14-07-2009, 21:35
Bilety po 10 zł to bardzo dobry pomysł. Nie za drogo więc przyciągnie dużo soob, nie za tanio nie będzie odpychało

Yaro
14-07-2009, 21:52
Pamiętam, że przez kilka sezonów ceny biletów nie ulegały zmianie. Blaszok kosztował 8 zł, trybuna główna 13 zł a bilet ulgowy 5 zł dla osób do 16 roku życia. Jak graliśmy z Amicą Wronki czy Dyskobolią Grodzisk niezależnie od naszego i ich miejsca w tabeli, to przychodziło tak i tak średnio widzów. Jak graliśmy z Legią Warszawa czy Wisłą Kraków, to Blaszok pełny. Wiem, że porównuję ekstraklasę za starych dziejów, ale ta liga jest podobna. Na meczu z Dolcanem Ząbki, Wartą Poznań czy Zniczem Pruszków będzie średnio widzów, nawet jak będziemy liderem, zaś na mecz z Górnikiem Zabrze, GKS-em Jastrzębie czy ŁKS-em Łódź pewne, że Blaszok pełny. Ktoś jedynie dobrze wspomniał, że zarząd powinien lepiej zająć się w tym sezonie organizacją. Wcześniejsze informacje, gdzie dostępne bilety, karnety itd. Niech wszystko będzie dobrze zorganizowane. No i mam nadzieję, że zarząd zadba aby mecze były częściej rozgrywane przy normalnych godzinach. Zaś mecze w tygodniu niech się odbywają później, aby każdy zdążył ze szkoły lub pracy na mecz, bo po to te jupitery są.

Ava
14-07-2009, 21:54
Blaszok - 10 pln
Glowna odpowiednio 15 - 20 pln

Mar1964ciN
14-07-2009, 21:55
Blaszok- 8 zł
Główna -12 zł
I przydałoby się wprowadzić tak jak ktoś pisał darmowe wejściówki do szkół. Na głównej zawsze są jakies wolne miejsca.

donald
14-07-2009, 22:08
5 zł na wszystkie mecze na Blaszaku!
lepiej mieć pełny stadion po 5 zł, niż prawie pusty po 10, czy 15 zł.

Junior
14-07-2009, 22:21
Blaszok - 8zł (w tym zlotowka na oprawe)

Glowna - 13zł na 1-2 + 5-6 oraz 16zł na 3 i 4 (w tym zlotowka na oprawe)

Obowiazkowo bilety rodzinne na 2jke za 20zł (3 osoby - 1+2, czyli 1 dorosla i 2 malolatow badz 2+1 odwrotnie...)

JointGOS
14-07-2009, 22:27
8zł to naprawde jest dobra cena nawet dla miejscowych z Katowic ale również dla FC. Bo naprawde dla małolatów bilet za 15 a za 8 to jest duża różnica, coś sam o tym wiem...

tolog
14-07-2009, 22:34
Panowie bez jaj jakie 5zł. Klub nie może tracic na organizacji meczu.

Blaszok- 10 zł
Główna -15 zł
sektor 3 i 4- 20 zł

Dla młodszych można wprowadzić darmowe karty wstępu (np. 500szt.) rozdawane po szkołach w ramach promocji klubu.

najlepsza propozycja

chyba niektorzy nie zdają sobie sprawy z ksoztow organizacji meczow jak chca bilety za piątaka

gdyby przy cenie 5 zł przyszło rzeczywiscie dwa razy wiecej kibicow to miało by to sens, ale bedac realistami to nie ma na to szans.

i popieram żywca- jak najmocniej promować karnety

mati
14-07-2009, 22:37
junior,jointGOS maja racje sam tez wiem coś o tym.chodzę na blaszok na B bo lubię sie bawić,jedyne co mnie wkur...ia to to ze ludzie przychodzą mecz obejrzeć na blaszoku bo tam jest tanio zamiast śpiewać, a i oprawa dobra rzecz

Nash
14-07-2009, 22:38
chyba niektorzy nie zdają sobie sprawy z ksoztow organizacji meczow jak chca bilety za piątaka gdyby przy cenie 5 zł przyszło rzeczywiscie dwa razy wiecej kibicow to miało by to sens, ale bedac realistami to nie ma na to szans.
ale o 50% więcej bardzo możliwe.

co w przypadku meczu z górnikiem byłoby b. dobrym posunięciem.

koszta organizacji meczu i tak sie nie zwrócą nawet jesli cena biletu to 10zł...

w polsce niestety póki co, zysk z biletów można liczyć w paru tysiącach....

zobacz na górnik który dwa lata temu obnizył kosza biletu na 5zł.

jaki efekt? każdy widzi... dwie godziny przed meczem ludzie rozpychają sie pod bramami zeby wejsc i zajac najlepsze miejscówy... a u nas?... heh.

Junior
14-07-2009, 22:42
chyba niektorzy nie zdają sobie sprawy z ksoztow organizacji meczow jak chca bilety za piątaka

Jesli nic sie nie robi by wypromowac mecze to trza zachecic ludzi do przychodzenia na nie poprzez ceny biletow.

Ceny podane przez Ciebie sa na takim samym poziomie co w poprzednim sezonie, efekty byly widoczne, wiec jesli nie zmniejszymy ceny dalej bedziemy przychodzic po 3-4tys na meczu.

Urbis
14-07-2009, 22:44
Moze juz tego wystarczy ze kibice maja taki wpływ na obraz klubu????!!!! Wybieraja sponsora u stalają ceny biletów TO NIE JEST NORMALNE!! tym powinien zajmowac sie zarzad z dobrze wyedukowanym składem!! niech bilet bedzie drogi to bedzie mniej najebanych osob na stadionie!!

Nash
14-07-2009, 22:47
tyś sie z choinki urwoł.

wiesz co to jest badanie rynku w marketingu?

blazej
14-07-2009, 22:49
mniej najebanych mozna wymusic w inny sposob np dobrze dzialajaca ochrona ktora nie bedzie bala sie nie wpuscic delikwenta na mecz. Inna sprawa to biernosc kolegów takiego delikwenta. Niestety to szwankuje.

Urbis
14-07-2009, 22:50
Najlepszy przykład to zachowanie podczas dojazdu do Jaworzna! Kazdy mniej dwa piwa i od lebka 5zl wiecej do kasy klubowej!!
STADION TO NIE BAR ANI PUB!!!

Urbis
14-07-2009, 22:53
tyś sie z choinki urwoł.

wiesz co to jest badanie rynku w marketingu?

Badanie rynku swoja droga ale trzeba miec ceny biletów z krórych bedzie część budzetu!! to jest normalne na zachodzie!! trzeba bardziej rozpropagowac karnety!!

Nash
14-07-2009, 22:56
ty chyba nie mówisz poważnie.

zeby sie oplacalo to bilet musiałby kosztowac okolo (strzelam) 20-30zl na blaszok, przy frekwencji 4-5tysiecy.

teraz powiedz mi jakim cudem uzyskasz frekwencja 4 tysiecy ludzi przy cenie 30zl na blaszok ?

to tak jak ja bym rozprowadzał wode w cenie paliwa.

Urbis
14-07-2009, 23:01
[QUOTE=Nash;194677]ty chyba nie mówisz poważnie.

zeby sie oplacalo to bilet musiałby kosztowac okolo (strzelam) 20-30zl na blaszok, przy frekwencji 4-5tysiecy.

teraz powiedz mi jakim cudem uzyskasz frekwencja 4 tysiecy ludzi przy cenie 30zl na blaszok ?

QUOTE]

jak by była ekstraklasa to ceny biletów byly by wyzsze to jest normalne!!

10 zl to jest idealna cena nie kazdy kto wchodzi to musi wypic 2-3piwa po 2zl to jest 6zl ktore moze to oddac na klub ktory tak kocha...
a główna za 25zl to jest cena odpowiednia.
Ciekawy jestem ile na zaszła runde zostało sprzedanych karnetów....?

Nash
14-07-2009, 23:02
to jest normalne na zachodzie!! trzeba bardziej rozpropagowac karnety!!
no i na zachodzie masz wyzsze pkb przez co ich stac na bilet za 100zl na mecz.

po za tym tam ludzie sa nakreceni na fussball, 30-40tystys w premierleague to standar i na mecz taki arsenal zgarnia za wejsciowki 3 miliony.

tam działa takie cos jak PR. i nie maja problemu ze sprzedaza takich wejscowek.

spójrz na to realnie.

koles1989
14-07-2009, 23:05
ilość nie przełoży się na jakość dobrze o tym wiemy, jak będą bilety po 5 zł to będzie więcej pikników na blaszoku czyli gorszy doping. Rozumiem bilety po 5 zł + bardzo dobra promocja na 2-3 mecze w rundzie z jakimiś mniej atrakcyjnymi rywalami, ale stała cena powinna wynosić 10zł na blaszok, 15 zł główna

Urbis
14-07-2009, 23:06
ale mamy patrzec na tych lepszych jak anglia czy hiszpania a nie na lige San Marino dla nich nawet GieKSa to szczyt marzen!

Nash
14-07-2009, 23:08
to ustalmy ceny na żywność tez takie jak na zachodzie.

i zarabiajmy dalej po 2000 zl :lol2:

dalsza dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu.

Urbis
14-07-2009, 23:12
mamy patrzec do przodu a nie do tylu! takie moje zdanie!! przy obecnych cenach to koszty za mecz napewno zjadaja zysk z biletów....

FC OLKUSZ
14-07-2009, 23:22
to porównaj zarobki i standart życia i wtedy możemy pogadac

marcin GieKSa
14-07-2009, 23:49
ja mysle ze bilet na blache powienien kosztowac 8-10 zeta.......a na gorszych przeciwnikow powinien kosztowac 5 zeta.wiadomo jak bedziemy grac z eŁKS-ą to kazdy pojdzie z uwagi na ciekawego przeciwnika a grajac z takim powiedzmy Kluczborkiem(nic im nie ujmujac) ludzie nie beda miec takiego "cisnienia" na taki szpil i trzeba ich bedzie zachecic inaczej do przyjscia na mecz.
natomiast co do glownej to sektor 1 i 6 cena 15 zł reszta 20 zeta.plus oczywiscie nalezy wprowadzic bilet rodzinny(3 osoby za powiedzmy 30-35 zeta) , warto tez rozwazyc sprawe nad przeznaczeniem jednego sektora dla małolatow na glownej (ktorych bedzie mozna przyciagnac w ramach akcji szkola np.)

Kahan
14-07-2009, 23:50
8 złotych to odpowiednia cena za bilet na Blaszok.
Przy zakupie karnetu cena za jeden mecz zmniejsza się do 5 złotych.
Np. cena karnetu przy 8 szpilach wynosiłaby 40 złotych (karnetowicz oszczędzałby 24 zł), a przy 9 szpilach 45 (karnetowicz oszczędzałby 27 zł).
Na Główną na sektory 1, 2, 5, 6
Karnety do kupienia 2-3 tygodnie przed pierwszym szpilem "u siebie" (o ile pierwsze mecze "u siebie" ze względu na prace na Bukowej nie zostaną przeniesione na wyjazdy to ten termin nie jest niestety do dotrzymania). Jak najbardziej reklamować kupno karnetów na Dzielnicach/FC tak, żeby znowu ilość sprzedanych karnetów nie była tylko symboliczna.
Do tego bilety na poszczególne mecze dostępne na Dzielnicach/FC tydzień - dwa tygodnie przed danym szpilem i myślę, że frekwencja powinna się poprawić.

Dobrze jakby z każdego biletu jakaś kwota szła do SK1964/UG tak, żeby z tej kwoty szła kasa zarówno na oprawy jak i np. dofinansowania wyjazdów dla Młodych itp. Wtedy by to była dla nas dodatkowa motywacja, żeby ludzi było jak najwięcej.

MisiekWNC
14-07-2009, 23:58
Ja myślę, że 8-10zł to optymalna cena, no może bardziej się przekonałem do tych 8zł, robić boom na GieKSe!

stara ekipa
15-07-2009, 01:29
Badanie rynku swoja droga ale trzeba miec ceny biletów z krórych bedzie część budzetu!! to jest normalne na zachodzie!!!

Kolego , nie pisz tu o zachodzie , chyba że słońca :hihi:
Przykładowo Niemiec zarabia 2000 ojro (najtańszy bilet 10 ojro)
Polak zarabia 2000 zł (najtańszy bilet 10 zł) ... standard życia , ceny oraz to co nas głównie interesuje czyli wygląd stadionów i poziom meczów , możesz porównać sam ... tak można porównać zachód do Polski , dlatego najpierw trzeba zacząć od podstaw , czyli budowy nowoczesnych stadionów , potem można windować ceny , pod warunkiem że będzie komu ...

Moje propozycje cen biletów :

Blaszok - 7 zł
Główna -15 zł
Sektor rodzinny (sektor 1-2) - 20 zł w tym żona + dwoje dzieci do 15 lat

Na początek (runda jesienna) trzeba zrobić wszystko aby ściągnąć na Bukową jak największą ilość kibiców , tu MUSI być prawdziwe pierdolnięcie pro GieKSa !!!
Dlatego nie ma co ukrywać czy się wstydzić , zarząd musi zrobić tak jak kiedyś działacze Górnika Zabrze !!!

MUSI BRAKNĄĆ MIEJSC NA BUKOWEJ ... UWIERZCIE ŻE JEST TO SWOBODNIE DO ZROBIENIA , KATOWICE MAJĄ TAKI POTENCJAŁ , TRZEBA TO TYLKO ODPOWIEDNIO NAGŁOŚNIĆ I WYPROMOWAĆ , NIECH RAZ NA ZAWSZE ZNIKNIE "śmierdząca" ZAKAŁA KATOWIC a lokalne władze NIECH ZROZUMIEJĄ ŻE GieKSa JEST KLUBEM I DUMĄ MIASTA Z OLBRZYMIĄ RZESZĄ KIBICÓW , KTÓRZY CHCĄ SILNEGO KLUBU I DUŻEGO ORAZ NOWOCZESNEGO STADIONU !!!

Marcin DM
15-07-2009, 01:35
Blaszok - 8zł (w tym zlotowka na oprawe)

Junior to jak już można zrobić bilet za te 10 zł i po 1 czy 2 zł na oprawe i SK :)

jak tak czytam wypowiedzi zaczynam sie rzeczywiście zastanawiać czy my jesteśmy GKS Katowice czy jakiś Hamulec Będzin że chcemy robić bilety po 5 zł na blaszok, nie koniecznie muszą to być wszystkie mecze ale te mniej ważniejsze jak już wcześniej pisaliście ;)

Rahim
15-07-2009, 03:03
Bilety na główna minimalnie tańsze niż na blaszok. Przynajmniej na skrajne sektory.
To 'wyrzuci' z blaszoka większość tych osób które przychodzą sobie m.in poskubać słonia , albo pooglądać laski . Będą Ci na blaszoku którzy powinni. Towarzystwo od lansu przeniesie się na główną.
Wiem nierealne z tymi niższymi cenami na główną , więc blaszok 7 zetek , główna 12-15-20 i jest git.

borg
15-07-2009, 05:47
blaszok -7
glowna-12,15
na mecze z lepszym przeciwnikiem odpowiednio 10-blaszok i 15,18 glowna

katowicer
15-07-2009, 06:30
Bilet na mecz 5zł???
Piwo na stawowej 6-7,5 trochę szacunku dla tego klubu...
Karnety powinny być w atrakcyjnych cenach.

mustafa
15-07-2009, 06:55
Popieram mocne promowanie karnetów (oczywiście w rozsądnych cenach). Co do cen biletów na blaszok i tak decyzję p[odejmie zarząd i z marzeń o 5 złotych nic nie zostanie...

M_S
15-07-2009, 07:22
Po pierwsze: piszecie o cenach prawie wyłącznie w kontekście blaszoka. Ja na GieKSę od kilku lat jeżdże na główną (przeważnie na sektor 5) i szczerze mówiąc wisi mi czy będzie to 15 zł czy 20 zł. Absolutnie nie przkonuje mnie argument, że ktoś komu zależy nie jedzie na GieKSę bo mu brakło 3 zł do biletu. Może niech w piątek przed meczem wyjątkowo nie wpierdala chipsów na przerwie szkolnej. Jeżeli do szkoły już nie chodzi niech w przeddzień meczu obali 1 browca mniej.
Po drugie: znów piszemy prawie tylko o biletach na jeden mecz - jeśli ustalicie cenę na blaszok na 5 zł to ile ma kosztować karnet na rundę? żeby się opłacało musiał by kosztować ok 25 zł (kpina) a jak się ustawi na 35 zł to znów będzie jazda, że karnetów się nie opłaca
Po trzecie:trzeba bardzo poważnie wziąć pod rozwagę argument Skalpela - w tej rundzie kluczowa dla nas jest frekwencja ale nie dzięki akcjom: "wszyscy za darmo" bo Uszok to wykorzysta.

Podsumowując:
- blaszok - 8
- główna - 15,20
- karnety powinny dawać oszczędność conajmnieJ 25% kosztów biletów pojedynczych
- promocje w podstawówkach - rozdawać choćby 3 tysiące za darmo (wejście za okazaniem darmowego biletu i legitymacji szkolnej podstawówkowej - żeby ukrócić obrót wtórny)

DziEs
15-07-2009, 07:26
Podsumowując:
- blaszok - 8
- główna - 15,20
- karnety powinny dawać oszczędność conajmniej 25% kosztów biletów pojedynczych
- promocje w podstawówkach

I to jest rozsądna propozycja.
Od siebie dodam tylko, że na rodzinny do ceny biletu dla rodzica 2 PLN za każdego bajtla ...

No i z każdego biletu 1 PLN na Ultrasów :lool::lool::lool:

kimgaj
15-07-2009, 08:12
Moim zdaniem ceny powinno się skalkulować tak:

Blaszok: 12 zł
Sektor gości: 14 zł
Głowna:
Sektory 2, 5, 6 - 16 zł ,
Sektory 3, 4 - 20 zł
Sektor rodzinny 1 - 20 zł, ale dwóch bajtli i kobieta wchodzą gratis.

Tak powinno być docelowo. Ale coby nakręcić frekwencje na mecze w czasie wakacji ustaliłbym promocję - co najmniej 50%. Moim zdaniem, potem to się zwróci z nawiązką, bo jak komuś przez wakacje spodoba się (A SPODOBA SIĘ NA PEWNO) to już zostanie w sezonie. No a my musimy przygotować grunt pod WŚK z Górnikiem, no i będziemy mieć argumenty dla Uszoka.

pomp
15-07-2009, 08:37
a czy u nas dopasowanie cen biletu do przeciwnika to aż taka trudna sprawa?

gramy hiciora bilety droższe, gramy z plebsem bilety tańsze... takie to trudne?

wiadomo że na mecze "fajniejsze" przyjdzie więcej ludzi mimo, iz bilet byłby droższy o parę złotych, a z kolei brak klasy rywala trzeba nadrabiać tańszym biletem! tak jest wszędzie!!! czy u nas to taki problem organizacyjny?!

edit:

Przykład: Premier League: Mecz klasowy 30L, mecz z plebsem 15L

Max1986
15-07-2009, 08:48
Bilet na mecz 5zł???

Piszecie zeby wypić o jednego browara mniej i będzie miał te 3zł i juz bilet kupi za 10zł czyli wychodzi na to ze kazdy przed meczem pije i jak mu braknie to nie pojdzie? no ciekawe skad ta pewnosc ze kazdy wali browar przed meczem i nagle sie okazuje ze nie ma na bilet.
Znam pare osob i mnie samemu brakowało tych 2-3 zł bo bilet był po 10 czy 12zł a browara nie pije przed meczem i znajomi tez nie! tym bardziej jak mam mało kasy i jak kupie browar to braknie mi na bilet to chyba oczywiste i wole pojsc na mecz!
Duzo osób by poszło ale cena ich odpycha, liga w której jesteśmy i poziom. Takze niska cena wg. mnie sprawila by liczniejsze wizyty na stadion a to ze piknik to co z tego??? na mecz z Górnikiem przyjdzie 20tys Fanatycznych GieKSiarzy??

lechu_85
15-07-2009, 09:03
Trochę z innej beczki...
Czy w dalszym ciągu będzie działał system kart kibica i czy wprowadzono jakieś zmiany?
Z góry dzięki za informacje :piwo:

kimgaj
15-07-2009, 09:06
Max1986, tu nie ma co dyskutować. I my i wiele innych klubów to przerabiało, ze jak obniżyli ceny biletów - nawet o te 3 zł to im frekwencja rosła. To są normalne prawa rynku niezmienne od setek lat.
Oczywiście zagorzały kibic pójdzie na mecz, czy za 10, czy za 20 zł, ale nie tylko tacy przychodzą na stadion.

Silesian
15-07-2009, 09:12
Jeżeli już piszemy o promocjach uważam,że powinniśmy pomyśleć o promocjach dla najdalszych Fc-Żory i okolice ,Małopolska.Jeśli chcemy mieć dobrą frekwencje trzeba zadbać o wszystkie tereny na których mamy fanów.Bilety dla młodzieży uczącej się można by obniżyć tak by przy większych kosztach za dojazd na Bukową był rozsądny i zachęcał do przyjazdu.

stara ekipa
15-07-2009, 09:13
Padają coraz większe kwoty za bilety czy związany z tym brak "szacunku" do klubu ? ...
Panowie , po beznadziejnej grze w rundzie jesiennej , przymusowym wiosennym "oddelegowaniu" do Jaworzna , wielkich zawirowań wokół sponsora i dalszego funkcjonowania klubu , przyszedł czas normalności i powrotu na "stare śmieci" .
Chciałbym aby nikt nie odebrał propozycji "promocyjnych" cen biletów za jakieś zło , dlatego dziwią mnie niektóre wpisy i propozycje ... przecież tylko w ten sposób jesteśmy w stanie coś udowodnić , dać do myślenia , aby potem żądać i wymagać a czasu mamy coraz mniej !!!

Panowie chociaż są to nasze kibiców dyskusje , chodzi przecież o dobro naszego klubu GieKSy !!!
Dlatego uważam że konieczne jest aby w rudzie jesiennej klub zrobił teoretycznie pozorowany "gest" promocyjno-marketingowy w stronę obecnych i przyszłych kibiców GieKSy , który w najbliższej przyszłości przyniesie wiele korzyści i dla klubu i dla kibiców . Przecież chodzi tutaj o dobro naszej GieKSy !!!

kimgaj
15-07-2009, 09:23
Silesia, z drugiej strony akcje w szkołach położonych bliżej będą skuteczniejsze. A pamiętaj, że my przede wszystkim tu na miejscu musimy walczyć o kibiców, bo sąsiedzi tylko czekają, aby nam ich podebrać.

Oczywiście mam ogromny szacunek dla tych, którzy przyjeżdżają na Bukową z daleka ale nawet gdyby taka akcja zakończyła się tam sukcesem, to trudno będzie utrzymać taki stan rzeczy przez dłuższy czas.
Ekipom z odległych terenów najprościej byłoby pomóc zapewniając transport, ale to już przekracza możliwości naszego klubu.

Silesian
15-07-2009, 09:35
Kimgaj- nie miałem na myśli tego by skupiać się głównie na FC tylko aby o nich nie zapominać bo często koszto dojazdu przekracza dla wielu z nich wejściówke na Bukową.Jeśli chcemy promować GieKSe poprzez tańsze bilety,darmówki dla dzieciaków z podstawówki to warto myśle zadbać także o FC.

Szafa
15-07-2009, 09:39
Piszecie zeby wypić o jednego browara mniej i będzie miał te 3zł i juz bilet kupi za 10zł czyli wychodzi na to ze kazdy przed meczem pije i jak mu braknie to nie pojdzie? no ciekawe skad ta pewnosc ze kazdy wali browar przed meczem i nagle sie okazuje ze nie ma na bilet.
Znam pare osob i mnie samemu brakowało tych 2-3 zł bo bilet był po 10 czy 12zł a browara nie pije przed meczem i znajomi tez nie! tym bardziej jak mam mało kasy i jak kupie browar to braknie mi na bilet to chyba oczywiste i wole pojsc na mecz!
Duzo osób by poszło ale cena ich odpycha, liga w której jesteśmy i poziom. Takze niska cena wg. mnie sprawila by liczniejsze wizyty na stadion a to ze piknik to co z tego??? na mecz z Górnikiem przyjdzie 20tys Fanatycznych GieKSiarzy??

nie pisal o wypiciu 1 piwa mniej chwile przed meczem tylko np w przeddzien meczu. jezeli dla ciebie 10zl to za duzo to ile wg ciebie te bilety powinny kosztowac? 2zl? 10 zl za mecz przy zalozeniu ze gramy 2 mecze u siebie w miesiacu (i to tylko w sezonie!) daje miesiecznie mniej niz jednorazowe wyjscie do kina (z popcornem) czy to duzo?

Lars Ulrich
15-07-2009, 10:15
moim zdaniem 10 zł na blaszok to odpowiednia kwota,ewentualnie wlasnie na mecz z Górnikiem można by zrobić nieco taniej żeby blacha pękła w szwach,tak samo nie piszcie że dla was to nie istotne czy 10 czy 30 bo i tak przyjdziecie,bo dla wielu różnica 5 zł to bardzo dużo w kontekście kilku meczy,no i przede wszystkim zrobić karnety tak żeby się to opłacało to na pewno zejdzie spora ilość,przykładowo niech karnetowiczowi wyjdzie na blaszoku na rundę bilet po 7 zł - przy jednorazowym bilecie w cenie 10 zł na pewno to przyciągnie rzeszę karnetowców

suhy64
15-07-2009, 10:36
Tańsze wejście na mecz przy zakupie karnetu mało kogo chyba przyciąga, bo trzeba całą kasę wyłożyć. Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem jest dodawanie do karnetu np. koszulki klubowej, czegoś, czego nie mozna kupić w żaden inny sposób

Junior
15-07-2009, 10:40
Bilety na Blaszok musza byc tansze niz 10zł w szczegolnosci dla mlodziezy ponizej 15lat!

Wypowiadaja sie tu osoby starsze, sami pewnie zatraciliscie juz "wartosc" pieniadza w takich kwotach, bo dla nas to piwko a dla malolata juz wieksza kasa. Sami pewnie pamietacie, ze jak dostaliscie 10zł to 3 razy sie zastanowiliscie co z tym zrobic. Fanatykow trzeba wychowac, a zeby ich wychowac pierw ich musimy tutaj zaciagnac, wiec moze warto pomyslec o dzieciakach i zeby wszystkie sie zbilansowalo to osoby pow. 14lat - 10zł, ponizej 5zł?

Skoczek1312
15-07-2009, 11:42
Apropo karnetów ci którzy bankowo wiedzą, że mają weekend wolny śmiało mogą w karnecik się zaopatrzyć, natomiast osoby pracujące, które w weekend też pracują i biorą wolne np. w sobotę specjalnie na szpil jest ryzykowne,ponieważ ile razy była już taka sytuacja że ni z dupy ni z pietruchy zmieniono termin na niedzielę bo jakiemuś krawaciorzowi tak pasowało.Przykład mojego Ojca ile razy planował wolne na mecz tylko po to by dowiedzieć się że szpil jest dzień później i cały dzień wolny zmarnowany a domyślam się że nie tylko on w takiej sytuacji wyrywał sobie włosy z głowy ale równiez wielu z was.Pozdrawiam

Dziki
15-07-2009, 12:10
Pomysł z biletem na GKS KATOWICE za 5 zł jest delikatnie mówiąc absurdalny.
(Porównanie przez kogoś biletu na GieKSe do piwa na Stawowej jest jednocześnie trafny i tragiczny w sobie)

10 - Blaszok

15;20 - Główna

Do tego zniżki dla rodzin, młodzieży i do karnetów. A jeszcze jakby rozdać kilkaset biletów po szkołach to już jest max szczęścia i zaspokojenia potrzeb ludzi mniej zamożnych i mniej zainteresowanych chodzeniem na mecze.

pomp
15-07-2009, 12:19
ja bym jednak przewidział znizki dla bajtli do któregos roku zycia, tak jak napisał Junior

Marcin_64
15-07-2009, 12:27
blaszok 7 ,dzieci ponizej 15 lat -5 a na główna 15

19holi64
15-07-2009, 12:37
Zgadzam sie z JUNIOREM ;D;D 10 ZŁ A poniżej 15 lat 5zł ;d

hubertoo
15-07-2009, 12:38
dobry pomysł to zróżnicowanie cen biletów w zależności od tego rywala. no i zniżki dla młodych na blaszok i na Główną na sektor rodzinny.
myśle, ze te 5 zł jako ulgowy dla młodych to bardzo dobry pomysł.

camber
15-07-2009, 12:41
Bilet na mecz 5zł???

bardzo mi sie podoba to porownanie :lol2::lol2:

zeby wszystkie sie zbilansowalo to osoby pow. 14lat - 10zł, ponizej 5zł?

mysle ze to jest najlepsze rozwiazanie. rowniez wierze ze karnety beda w cenie 75% tego co by normalnie wyszlo na biletach. i mam jeszcze pytanie co z elektronicznym systemem kart kibicami?

Bytków
15-07-2009, 12:48
Postarajcie się o darmowe bilety dla szkół. Napewno nakręci to dodatkowo frekwencje. Nie każdy małolat który dostanie bilet będzie mógł iść sam, wyciągnie ze sobą czy to ojca, czy to wujka czy całą rodzine a to dodatkowa frekwencja. druga sprawa że takaa akcja na terenach podzielonych pomoże nam lepiej przyciągnać młodzież na właściwą stronę.

kimgaj
15-07-2009, 13:07
Bilety na Blaszok musza byc tansze niz 10zł w szczegolnosci dla mlodziezy ponizej 15lat!
ponizej 5zł?

Racja Junior, sam tak myślałem o 8 zł. Tylko się obawiam, zbyt niska cena przyciągnie tam zwykłych pikników, którzy będą się opierdalać a nie kibicować. Tymczasem to jest przecież "serce" Bukowej, które ciągnie cały doping.

No ale może można to jakoś inaczej rozwiązać poprzez system zniżek?

Marcin DM
15-07-2009, 13:18
Kimgaj jak bdzie za dużo pikników/lanserów/wpierdalaczy słonecznika którzy dopingowanie mają na ostatnim planie dźwignie się najwyżej cene i może to ich troche odstraszy/zmniejszy ich liczbe ;)

tak samo jak trzeba zmieniać cene biletów jak pare osób wyżej wspomniało wiadomo ze jak bdzie szpil z jakimś przeciętniakiem a bilet bdzie kosztował 10 czy tam 12 zł nie przyjdzie tyle osób co np z ełksą o tym faktycznie też trzeba pomyśleć ;>

Cwaniak64
15-07-2009, 13:18
Blaszkok-10zl
Glowna-15zl
Vip-20zl

Stęga
15-07-2009, 13:24
Blaszkok-10zl
Glowna-15zl
Vip-20zł

:lol2:

8 zł na blachę i na 1 na Głównej, na Blache przyjdą Ci, którzy wiedzą po co tam się chodzi :napinka:

Izmo
15-07-2009, 13:44
Myśle że następujące ceny są jak najbardziej trafne:
10zł - Blaszok
20zł - Główna 1,2
25zł - Głowna 3,4
15zł - reszta (5,6)

Pytanie się pojawilo ale powtorze: co z systemem Kart Kibica? Będzie używany?

Junior
15-07-2009, 13:50
Mysle, ze tak, bo taki jest wymog...

marcin GieKSa
15-07-2009, 14:03
apropo mojego ostatniego posta w tym temacie dodałbym jeszcze tansze bilety dla Małolatow na blache(5 zeta).........

suhy64
15-07-2009, 14:10
Bardzo dobry pomysł ze zrównaniem cenowym jednego z bocznych sektorów głownej z Blaszokiem. Najczęsciej i tak są w większości puste a słonecznikowcy se tam siedną w spokoju i będą konsumować a nie obniżać morale :)

koles1989
15-07-2009, 14:59
zgadzam się co do małolatów, ale nie lepszym rozwiązaniem by było gdyby mieli po 5zl bilet ale na główną a nie na blaszoka?

misz
15-07-2009, 16:45
Blaszok - 10 zł
główna 3,4 - 20 zł
głowna 1,2,5,6 - 15 zł
ulgowe dla kobiet i do 15 lat - 5 zł (do wybory blaszok i główna sektory 1,2)

karnety przy 8 spotkaniach:
blaszok - 60 zł
główna 3,4 - 120
główna 1,2,5,6 - 90
ulgowe - 30

stara ekipa
15-07-2009, 18:28
Panowie uwierzcie że nie zawsze Ci którzy są kibicami GieKSy i są w wieku 30-50 lat mają "kolorowo" ... osobiście znam wiele przykładów że chop lub żona są na bezrobociu , mają dwójkę dzieci i dochody w wysokości 1200 zł na cztery osoby .
Myślicie że takiego kibica jest stać kupić bilet dla siebie i rodziny ? ... tak samo kombinują jak "małolaty" aby wykombinować te 15 zł na mecz dla siebie ... NIE wszystkim się w życiu powiodło , czasy są coraz cięższe , widmo kryzysu dopiero nadciąga , zobaczycie to po okresie wakacyjnym , nawet największemu wrogowi tego nie życzę ... dlatego nie patrzcie co poniektórzy przez pryzmat własnych wysokich zarobków i życia kawalerskiego , mieszkając do tego za friko u rodziców !!!

Slavoy
15-07-2009, 19:42
na mecze z mniej znanymi zespołami:
blaszok B i C wstęp tylko w żółtej koszulce za 5 zł
blaszok A (i D) oraz sektor 6 za 8 zł
sektory 2 i 5 za 10 zł
sektory 3 i 4 za 15 zł
sektor 1 rodzinny (2 dorosłe rożnej płci i 2 dzieci za 25 zł) i szkolny (darmowe dla dzieci rozdawane w szkołach), dla dorosłych 10 zł

na mecze z lepszymi rywalami:
blaszok B i C wstęp tylko w żółtej koszulce za 8 zł
blaszok A (i D) oraz sektor 6 za 10 zł
sektory 2 i 5 za 15 zł
sektory 3 i 4 za 20 zł
sektor 1 rodzinny (2 dorosłe rożnej płci i 2 dzieci za 35 zł) i szkolny (darmowe dla dzieci rozdawane w szkołach), dla dorosłych 12 zł

od każdego biletu 1 zł na luksemburską fundację praw czlowieka ;)

Bebok
15-07-2009, 20:11
5 zł Blaszok ? 10 zł główna ? to raczej nie pokryje kosztów organizacji meczu...

Moim zdaniem
10 zł Blacha,
15 zł (1256)
20 zł (34)
dodatkowo na dwójke jakiś tańszy rodzinny i na sektor 1, a nie Blaszok bilety za 5 zł dla podstawówek i gimnazjum.

co do karnetów myślę że sprawdziła by się formuła z repliką koszulki na bieżący sezon bądź szalika gratis

Anty rUCH
15-07-2009, 21:03
Czy jak już kupię karnet , to na mecz będę musiał mieć KK ?

hanys 85
17-07-2009, 14:02
Wiadomo powinny byc tansze bilety dla bajtli, ale jak na C sie zwalą same bajtle to bedzie lament ze nie spiewaja a jak juz sie cos zacznie dziac to :huh:

hubertoo
17-07-2009, 14:48
to tanie bilety na 1

Rahim
17-07-2009, 15:36
No to jezeli takie ceny jakie sa opisane na bukowa1.pl sie utrzymaja to...juz wiadomo , ze blaszok bedzie pelen roznej maści lanserow itp. ...

marcin GieKSa
17-07-2009, 15:39
bardzo dobra propozycja cen biletow!!oby to wypaliło!!

camber
17-07-2009, 16:00
No to jezeli takie ceny jakie sa opisane na bukowa1.pl sie utrzymaja to...juz wiadomo , ze blaszok bedzie pelen roznej maści lanserow itp. ...

nie wiem o co Ci chodzi? chyba nie o lanserow z 1995 rocznika? :lol2:

ANGERFIST WNC
17-07-2009, 16:03

Nie Liczy sie kto bydzie na szpilu ino WIELA NOS BYDZIE I Z JAKIM PIERDOLNIENCIEM BYDZIEMY SPIEWOC !!

Cwaniak64
17-07-2009, 16:07
Rahim napisales glupote teraz jak dla mnie,

ANGERFIST WNC - 90% racji

Rahim
17-07-2009, 16:12
Chyba jednak mam sporo racji. Przewaznie lanserzy przychodza na mecz , zeby sie przylansic przed innymi (znajomymi) i b.czesto takie osoby akurat maja w d... doping .
Wiec jednak liczy sie kto bedzie. Nie liczy sie ilosc. Liczy sie jakosc to akurat prawda. Tyle, ze mam wciaz w pamieci jak na blaszoku polowa osob stoi i wykonuje wszystkie inne czynnosci od spiewania. Slonecznik, zarywanie lasek itp. Tylko niech mi nikt nie pisze , ze moglem podejsc i strzelic w dzioba ktoremus. Od pilnowania dyscypliny powinny byc odpowiednie osoby.

Mateusz
17-07-2009, 16:13
A Ty jestes od plakania na forum?

Zas sie zaczyno temat o lanserach masakra..

Ceny dobre.

Rahim
17-07-2009, 16:15
nie wiem o co Ci chodzi? chyba nie o lanserow z 1995 rocznika? :lol2:

Bilety po 5 zl byly by akurat bardzo dobre. Takie malolaty beda mialy o wiele latwiej skolowac 'piataka' niz 'dyszke' i szybko ich atmosfera blaszoka wciagnie.
Ale...
Bilety na jeden z sektorow na glownej moglyby byc po te 10 zl. Akurat bylaby szansa, ze osoby nie zainteresowane dopingiem, ktore przychodza na blache tylko dlatego , ze jest tani bilet przenioslyby sie na glowna. Przy okazji zapelniajac troche ktorys ze skrajnych sektorow , bo przewaznie sa one puste.

JohnyManhattan
17-07-2009, 16:17
Nie Liczy sie kto bydzie na szpilu ino WIELA NOS BYDZIE I Z JAKIM PIERDOLNIENCIEM BYDZIEMY SPIEWOC !!

Niestety to z jakim pierdolnieciem bedziemy spiewac zalezy od tego kto bedzie na szpilu, a nie ilu nas bedzie. Ale chuj nie ma co pierdolic na forum, trzeba sie mobilizowac.

Junior
17-07-2009, 16:19
...

MisiekWNC
17-07-2009, 16:42
Ceny dobre, oby z BW ugadali dobre ceny co do "rodzinnych". 5zł na bajtla do 14roku to świetny pomysl, zeby sie wkrecili w atmosfere. Nie gadajcie o 14latkach lanserach, bo to jest po prostu smieszne... Dobre ceny, szkoda tylko, że na sektor 1 i 6 nie ma biletów po 12zł, wtedy pewnie więcej osob nie spiewajacych na blaszoku (a chodzacych tam tylko dla atrakcyjnej ceny) przeniosly by sie na 1 bądź 6.

Drian
18-07-2009, 20:52
Widocznie klub miał powody że nie zrobił takich tanich biletów na Główną

Cosak
19-07-2009, 19:08
moze boi sie ze dochod z biletow tylko pokryl by straty tak jak w Jaworznie i dopiero na wiosne sie cos zmieni(jesli nic sie nie wydarzy)? zobaczymy wazne ze na "Blache" nie ma drozej :)

MisiekWNC
20-07-2009, 14:16
http://gieksa.pl/news.php?id_news=4515&nid=gl

Za ile na GieKSę - bilety i karnety

20-07-2009 14:55

Po półrocznej przerwie spowodowanej remontem płyty głównej w nadchodzącym sezonie GieKSa znowu będzie grać na Bukowej. Znamy już ceny wejściówek, obowiązujące na ten sezon.

W porównaniu z poprzednim sezonem, ceny są bardziej atrakcyjne. Ponadto, premiowany będzie zakup biletów w przedsprzedaży - w zależności od rodzaju wejściówki można zaoszczędzić nawet 5 złotych na pojedynczym bilecie. Przedsprzedaż będzie prowadzona zawsze do dnia poprzedzającego mecz ligowy.

Do kibicowania GieKSie zachęcamy również kobiety oraz najmłodszych kibiców. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy bilety ulgowe w cenie 5 zł.

Dokładny cennik biletów przedstawia się następująco:

a) Trybuna Centralna – 10 złotych (w przedsprzedaży 8 zł)

b) Trybuna Główna

* Sektory 1, 6 – 15 złotych (w przedsprzedaży 12 zł)
* Sektor 2 (bilety rodzinne – uprawniają do wejścia max. 3 osób – dorosły + 2 dzieci) – 21 złotych (w przedsprzedaży 17 zł)
* Sektory 3, 4 – 25 złotych (w przedsprzedaży 20 zł)
* Sektor 5 – 20 złotych (w przedsprzedaży 16 zł)

c) bilet ulgowy dla młodzieży do 14 lat - 5 zł (tylko na Trybunę Centralną)

d) bilet ulgowy dla kobiet - 5 zł (tylko na sektor rodzinny)

e) kibice gości – 15 złotych

Stałych bywalców na meczach GKS-u zachęcamy do zakupu karnetów na całą rundę jesienną. W tym roku rozegramy 9 meczów ligowych. Ponadto, zakupiony karnet upoważni do obejrzenia ewentualnego meczu GieKSy w Pucharze Polski. Pozwala to zaoszczędzić od 40 do 90 zł, w zależności od wybranego sektora.

Z myślą o kobietach i najmłodszych kibicach wprowadzono również ofertę karnetu ulgowego.
Przedstawiamy ceny karnetów:

a) Trybuna Centralna – 60 złotych

b) Trybuna Główna (karnety indywidualne)

* Sektory 1, 6 – 95 złotych
* Sektor 2 (rodzinny) – 134 złote
* Sektory 3, 4 – 159 złotych
* Sektor 5 – 126 złotych

c) karnet ulgowy dla młodzieży do 14 lat - 40 zł

d) karnet ulgowy dla kobiet (tylko na sektor rodzinny) - 40 zł.

Wkrótce ruszy sprzedaż karnetów. O terminie jej rozpoczęcia, jak również o aktywacji kart kibica i możliwości wyrobienia nowych, poinformujemy niebawem w naszym serwisie.

Informacje o cenach biletów i karnetów oraz terminach sprzedaży są również dostępne w menu BILETY (zakładka KIBICE).

Świetne posunięcie zarządu z tymi biletami w przedsprzedaży, brawo! Co do karnetów, to jeśli na 9 spotkań bym kupił karnet to bym zaoszczędził 12zł (jeśli bym kupował w przedsprzedaży na blaszok), jeśli dojdzie do tego np. jeden mecz w PP to już 20zł w przód, dobre posunięcie zarządu!

19VIP64
20-07-2009, 14:21
c) bilet ulgowy dla młodzieży do 14 lat - 5 zł (tylko na Trybunę Centralną)

d) bilet ulgowy dla kobiet - 5 zł (tylko na sektor rodzinny)

Te dwa podpunkty moim zdaniem niezbyt trafione. Na blaszoku znowu spadnie średnia wieku. Ja bym zrobił im wjazd za 5zł wszędzie.

Jeśłi chodzi o kobiety- dlaczego 5zł tylko na sektor rodzinny? Na przykład gdybym chciał wziąć ze sobą moją dziewczynę, to będzie problem.

Yaro
20-07-2009, 14:22
Z przedsprzedażą (cennik) bardzo dobra decyzja.

MisiekWNC
20-07-2009, 15:03
19VIP64 bo jak by dali na wszystkie (może na VIPY jeszcze? :hihi:) to będzie bez sensu, będą ważniejsze mecze, gdzie będzie zapełniony stadion to większość biletów wykupi dzieciarnia za 5zł, którzy pierwszy raz są na meczu, na blaszaku będą śpiewać nie bój sie.

żywiec
20-07-2009, 15:20
Powiem że jestem mile zaskoczony :zabki:
Nowy prezes i jak na razie rośnie na człowieka który może naprawdę z tym klubem cos osiągnąć ---
i nawet nie chodzi o względy sportowe bo na to to jeszcze za wcześnie, ale marketingowo i medialnie na pewno będziemy się rozwijać :zabki:

w3g
20-07-2009, 16:21
Wkrótce ruszy sprzedaż karnetów. O terminie jej rozpoczęcia, jak również o aktywacji kart kibica i możliwości wyrobienia nowych, poinformujemy niebawem w naszym serwisie.

Czyli karty się na coś przydadzą tylko nie wiadomo na co...?
Poprzednio były zniżki.

Generalnie dobry cennik.

Lars Ulrich
20-07-2009, 18:53
super sprawa z przedsprzedażą i ceny niezłe,bardzo moim zdaniem trafiony cennik i pomysł

KrzYchU
20-07-2009, 18:56
Myślę że cennik karnetów też trafiony

czarny1125
20-07-2009, 19:09
ceny biletów = wielkie zaskoczenie < oczywiście pozytywne >
atrakcyjne ceny biletów w przedsprzedaży pozwolą w dużej mierze wyeliminować kolejki w kasach
GieKSa POZYTYWNE EMOCJE :lool:

MisiekWNC
20-07-2009, 20:08
Czyli karty się na coś przydadzą tylko nie wiadomo na co...?
Poprzednio były zniżki.

Generalnie dobry cennik.
Tak karty kibica przydadzą się, Junior mówił, że dostaniemy chipa (czyt. czipa :hihi::hihi:) którego będziemy na kartę przyklejać, chip będzie za darmo.

Izmo
20-07-2009, 20:27
Tak karty kibica przydadzą się, Junior mówił, że dostaniemy chipa (czyt. czipa :hihi::hihi:) którego będziemy na kartę przyklejać, chip będzie za darmo.
Z tym czipem to na 100% ?

Anty rUCH
20-07-2009, 20:28
Albo będzie można wyrobić nowe karty z tym chipem , tak ?

kosa
20-07-2009, 21:14
Tak.

Albo dasz stara i dodadzą Ci chip

Albo wyrobisz nową odrazu z chipem.

Jackoow
20-07-2009, 22:41
Kiedy będzie się można spodziewać konkretów w sprawie wyrobienia nowych kart/dodania chipów?

Czy to już będzie obowiązywać od pierwszego meczu na Bukowej? Jeżeli tak, to fajnie, by coś się zaczęło w tym temacie dziać konkretnie. Potem może być kolejka i sporo zamieszania z wymianą kart. Znając życie dla kogoś się z tym nie wyrobią i będzie płacz.

Czy karta wyrabiana jest na poczekaniu?

KrzYchU
21-07-2009, 00:02
Potem może być kolejka i sporo zamieszania z wymianą kart. Znając życie dla kogoś się z tym nie wyrobią i będzie płacz. Czy karta wyrabiana jest na poczekaniu?

Nie będzie wyrabiana nowa karta tylko przyklejany chip do starej :czytaj:

MALek
21-07-2009, 00:50
Albo wyrobisz nową odrazu z chipem.

Nowa odpłatnie ?

w3g
21-07-2009, 07:18
Z chipem czy bez, dla mnie bez różnicy: chodzi mi o to do czego będą służyć??

Czy będą swego rodzaju biletem elektronicznym ( kiedyś były takie plany ), czy tylko do identyfikacji ??

Co z ludźmi którzy chcą przyjść na jeden, dwa mecze ( muszą sobie wyrobić? )...

ziomek
21-07-2009, 09:00
bez karty z CZIPEM wejde na mecz ?

pablo1982r
21-07-2009, 09:37
bez karty z CZIPEM wejde na mecz ?

tak jak wezmiesz jeszzce deila to na rodzinny za 17 zł:P

GliwickaGieKSa
21-07-2009, 09:59
Ja wogule nie mam karty to wejde na mecz czy nie?

basu
21-07-2009, 10:49
Co to jest wogul? :szok:

MG
21-07-2009, 13:08
Basu, naprawde nie wiesz co to wogul?
Wogule to przedziwne maszkary, zrodzone w otchłaniach zgnilizny i zepsucia. Miejscami cienkie jak patyki, gdzie indziej grube niczym barman, pracujący trzydzieści lat w swym fachu. W miejscu głowy posiadają trzy stalagmity - najprawdopodobniej wynik ewolucji...
(źródło: wikipedia.org)

19ziemowit64
21-07-2009, 13:44
A co z kartami kibica?

adi_GKS
21-07-2009, 14:04
na stronach 12 i 13 tego tematu masz odp.

ertai
24-07-2009, 18:59
a jak mam w tym temacie ino 7 stron ? :D

MALek
24-07-2009, 19:00
To musisz poczekać :cham:

Cosak
24-07-2009, 21:09
Ja wogule nie mam karty to wejde na mecz czy nie?

W OGÓLE! KuRwa ludzieee:dead:

camber
25-07-2009, 12:43
mogliby juz dac info o wyrabianiu nowych kart. bo duzo ludzi czeka, chce kupowac karnety a kart jeszcze nie ma :kurwa:

żywiec
25-07-2009, 16:48
Liga lada chwila co z karnetami panowie :zabki:

Budus
25-07-2009, 16:49
jak zwykle nic nie wiadomo:/ poza cenami

Junior
25-07-2009, 16:49
Ciekawe co z kartami... 2 tyg do meczu a trza ich aktywowac 5 tysiecy.

Budus
25-07-2009, 16:52
no i dodać tego chipa. i wyrobić nowe

Junior
26-07-2009, 10:36
Podczas meczu ze Zniczem Pruszkow odbedzie sie zbiorka pieniazkow na oprawe meczu wyjazdowego z Gornikiem Zabrze!

Liczymy na hojnosc kazdego z Was, bo to od Was zalezy jak sie zaprezentujemy na tym meczu!

Pieniazki mozna rowniez wrzucac do puszki, ktora znajduje sie w sklepiku na Bukowej!

Wysylac to wszystkim na GG, NK, itp.

Anty rUCH
27-07-2009, 18:56
Można już wyrabiać te nowe karty ?

Budus
27-07-2009, 19:02
Można już wyrabiać te nowe karty ?
O terminie rozpoczęcia sprzedaży karnetów oraz możliwości wyrobienia nowych Kart Kibica poinformujemy w najbliższych dniach.
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=4545&nid=gl

MisiekWNC
27-07-2009, 20:33
Jest możliwość doklejenia tego chipa w inny dzień niż jest to napisane na gieksa.pl ?

Budus
27-07-2009, 20:36
mam nadzieje, że tak. bo jak nie to lipa;/

kazur91
27-07-2009, 21:10
Jutro (wtorek 28 lipca) zostanie uruchomiony system, służący aktywacji Kart Kibica.

Jak dla mnie oznacza to, że od jutra można doklejać, a nie tylko jutro.

żywiec
27-07-2009, 21:25
A karnet to kupie juz ???

mario
28-07-2009, 06:36
A czytać umisz?:P

"O terminie rozpoczęcia sprzedaży karnetów oraz możliwości wyrobienia nowych Kart Kibica poinformujemy w najbliższych dniach."

żywiec
28-07-2009, 06:47
Nie, jestem tylko po 3 klasach edukacji podstawowej :dead:
Nie przeglądam oficjalnej strony, grzecznie się zapytałem, ale wygląda na to że tu należy drzeća mordę to wtedy jest w porządku ...........

Junior
28-07-2009, 09:54
Zas karnety na tydzien przed meczem :lol3:

Filip
28-07-2009, 09:58
Za to informacja o niewdziecznych kibicach GieKSy, ktorzy to nie kupuja karnetow bedzie na drugi dzien po ich dostarczeniu do kas.

mario
28-07-2009, 10:24
żywiec nie bierz wszystkiego tak do siebie;)

donald
28-07-2009, 10:43
nie będzie żadnego doklejanie czipów.

stare karty kibica mają kod kreskowy, który trzeba tylko przystawić do czytnika w klubie, żeby aktywować kartę w nowym systemie.

ertai
28-07-2009, 10:50
wiadomo ile bedzie trwalo wyrobienie nowej karty? Bo cos czuje ze na pierwszy mecz u siebie to sie nie uda

19marek64
28-07-2009, 10:51
rozumiem że w tym sezonie przy zakupie biletu na karte nie będą dołączane bilety papierowe?

ultrasavanti
28-07-2009, 11:09
rozumiem że w tym sezonie przy zakupie biletu na karte nie będą dołączane bilety papierowe?

znając zycie to pewnie taka sama sciema z tymi kartami jak rok temu :kac: a biletu i tak nie bedzie szło nabic na kup bilet.

gorski1991
28-07-2009, 11:13
Jestem teraz w Szczecinie na wakacjach i mam pytanie czy wejde na nasz sektor czy bede musiał siedziec na pogoni ?? Prosze o szybka odpowiedz !!

donald
28-07-2009, 14:05
jak kupisz bilet, to będziesz mógł wejść

Junior
28-07-2009, 14:52

Tak :lol3:

nie będzie żadnego doklejanie czipów.

A jednak :)

zsikin
31-07-2009, 12:24
A karnet to kupie juz ???
Jak na chwilę obecna to karnetów w sklepiku nie ma może będą przed Zniczem bo mają być to plastikowe karty ! :pijak2:

scarface 1964
31-07-2009, 12:58
byłem potwierdzam... bajzel jak chuj... i jeszcze jedno info jak ktoś będzie chciał kupić karnet to niech sobie przygotuje gotówkę bo kartą nie da rady zapłacić...

Budus
31-07-2009, 14:58
byłem potwierdzam... bajzel jak chuj... i jeszcze jedno info jak ktoś będzie chciał kupić karnet to niech sobie przygotuje gotówkę bo kartą nie da rady zapłacić...
dzięki za info :)
bym się zdenerwował.

a ja sobie napisałem maila i otrzymałem taka oto odp.
"w kwestii karnetów informuję, że brak sprzedaży jest spowodowany faktem iż stosowne blankiety nie zostały jeszcze dostarczone do siedziby klubu
jest to niezbędne ponieważ karnety będą obecnie drukowane w miejscu zakupu w formie kart,

w chwili obecnej zapraszamy do aktywacji kart kibica
karnety powinny się pojawić w sprzedaży na początku przyszłego tygodnia"

janas
31-07-2009, 16:48
Mom pytanie mieszkom w niemcach w pazdzierniku byda w katowicach i chca isc na gieksa ale czytolech ze przy zakupie biletu czeba miec pesel to znaczy ze bez peselu biletu niekupia ?

Cosak
31-07-2009, 17:04
karnety sa imienne?

Mayek
31-07-2009, 17:05
w takim przypadku musisz podac rodzaj, serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość. Wynika to z ustawy o bezpieczenstwie imprez masowych. W kazdym razie na stadion wejdziesz, o ile klub przestrzega prawa
(artykul 13. punkt 4 ustawy)

mkc
31-07-2009, 17:10

w związku z czym ten bajzel ?

nigdy nie można było płacić za bilety/karnety/karty kartą wiec nie wiem skad takie zdziwienie ?

Cosak
31-07-2009, 17:14
dzisiaj po sprzataniu dowiedzielismy sie ze karnety beda do odbioru w czwartek,wiec sa one imienne? i trzeba czekac na ich wyrobienie? no i drugie pytanie czy bede mogl odebrac w terminie pozniejszym gdyz jestem nad morzem w tym czasie,ale przed nastepna kolejka spotkan? ktos kumaty zna odpowiedz?

mario
01-08-2009, 10:29
Tak, karnety są imienne ze zdjęciem (wykonywane będą na miejscu). Przypuszczam, że będziesz je mógł odebrać później, ale to już pytanie do tych, którzy karnety rozdają.

Wyrabianie kart i sprzedaż karnetów powinna ruszyć od poniedziałku, ale czekajcie na info na stronie głównej - żeby nie było nieporozumień.

Cosak
01-08-2009, 12:43
dzieki

Budus
02-08-2009, 18:28
Tak, karnety są imienne ze zdjęciem (wykonywane będą na miejscu). Przypuszczam, że będziesz je mógł odebrać później, ale to już pytanie do tych, którzy karnety rozdają.

Wyrabianie kart i sprzedaż karnetów powinna ruszyć od poniedziałku, ale czekajcie na info na stronie głównej - żeby nie było nieporozumień.
jutro wybieram się na B1. info o karnetach jeszcze nie ma. jeśli ich nie będzie od jutra to jest możliwość zrobienia zdjęcia i ktoś inny odbierze/kupi mi karnet?

Precel
03-08-2009, 12:47
Dziś byłem na Bukowej zakupić bilety, piąty w kolejce, stałem ponad pół godziny. Trzeba się uzbroić w iście anielską cierpliwość, bo istota wyrabiająca karty i sprzedająca karnety nie należy do gigantów, jeśli chodzi o obsługę klienta, na kasę w tesco na pewno by się nie załapała.

czarny1125
03-08-2009, 13:32
...

Junior
03-08-2009, 13:52
Dziś byłem na Bukowej zakupić bilety, piąty w kolejce, stałem ponad pół godziny. Trzeba się uzbroić w iście anielską cierpliwość, bo istota wyrabiająca karty i sprzedająca karnety nie należy do gigantów, jeśli chodzi o obsługę klienta, na kasę w tesco na pewno by się nie załapała.

Wydaje mi sie, ze to nie wina jej umiejetnosci - chociaz przy tym mnie nie bylo - a raczej wina systemu, ktory zawiesza sie co kilka osob.

Ciekawe co bedzie w piatek przed kasami...

Budus
03-08-2009, 14:25
a nauczyli się już kadrować zdjęcie? bo jaj mam cała sylwetkę wydrukowaną:]
podobno byłem pierwszy po karnet i jeszcze do tego nie doszli

katowicer64
03-08-2009, 14:44
Cytat ze strony:

Jeżeli natomiast kibic nie ma możliwości przyjechać na Bukową, zakupu karnetu na jego nazwisko może dokonać inna osoba, wyłącznie na podstawie dokumentu tożsamości zawierającego nr PESEL kibica, którego dane zamieszczone zostaną na karnecie.

Jak to w koncu jest, bo slyszalem, ze dzis babka co sprzedaje karnety, nie chciala komus sprzedac, twierdzac ze musi zrobic zdjecie...

Budus
03-08-2009, 14:46
a czemu nikt nie poinformował, że karnet jest na konkretne miejsce? na bank się znajdzie ktoś co akurat będzie chciał usiąść na swoim :]
była możliwość wyboru miejsca ??

Precel
03-08-2009, 14:49
Junior, system działał wyjątkowo sprawnie, ale jak klient powtarza trzy razy na głos na jaki sektor chce karnet, po czym zostaje wydrukowany karnet na inny sektor i jest ups ojej to jest coś na rzeczy. Jak uderzy przed meczem większa ekipa do niej, to ją tam chyba rozszarpią.

Krzyś
03-08-2009, 15:09
czy woda w kranach też sie zacina?
czy może w tym klubie juz nic nie działa normalnie?

a co do piątku: karty mamy juz ponad rok, system musi działac juz na cacy.
O to jestem spokojny. LUUUUUZ:))))

:zabki:

Junior
03-08-2009, 15:35
System jest nowy, "dziala" od ponad tygodnia :hihi:

Marcin
04-08-2009, 17:27
Panowie, takie glupie pytanie, ale wole wiedziec:

Jak juz beda te elektroniczne czytniki do wejscia na stadion, to osoby ktore maja karnet wkladaja w ten czytnik? no wlasnie, co? karte kibica, karnet?

Bo na stronie pisze jedynie, ze aby wejsc na stadion kibic wklada do czytnika papierowy bilet.

Junior
04-08-2009, 17:37
http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=3461

Wpisywac sie!

Pomoc dla Ultrasow! Nic Cie to nie kosztuje, a mozesz pomoc w wielkim wymierze!

mkc
04-08-2009, 17:45
Panowie, takie glupie pytanie, ale wole wiedziec:

Jak juz beda te elektroniczne czytniki do wejscia na stadion, to osoby ktore maja karnet wkladaja w ten czytnik? no wlasnie, co? karte kibica, karnet?

Bo na stronie pisze jedynie, ze aby wejsc na stadion kibic wklada do czytnika papierowy bilet.

w przypadku osób posiadających karnet, do dziurki w jeżu wkładają karnet.

w przypadku osób posiadających bilet, do dziurki w jeżu wkładają bilet.

Precel
04-08-2009, 17:55
Coś mi się widzi, że w piątek trza będzie być pod stadionem o 18. Na pewno będzie masa niekumatych ludzi, którzy zapchają jeże. Oby nie było powtórki z Białegostoku.

szczur
04-08-2009, 18:42
Byłem dzisiaj kupić bilet na mecz ze Zniczem.
Z tego jak wygląda obecnie sprzedaż biletów można chyba wywnioskować jedno, w piątek będą pod kasami duże kolejki.
Na każdym bilecie trzeba drukować imię, nazwisko oraz pesel, jak ktoś ma aktywną kartę kibica to pół biedy, dane są pobierane z karty i bilet szybko się drukuje. Jednak jak ktoś chce kupić bilet z dowodem osobistym to pewnie te dane trzeba będzie wpisywać ręcznie w kasie:(

czy może jestem w błędzie?

Berki
04-08-2009, 19:04
ma być w piątek 6 kas obsługujących bilety/karnety, także może będzie dobrze...

mario
04-08-2009, 20:20
Ale jedno jest istotne - przed kupnem biletu trzeba będzie aktywować karte na OSOBNYM stoisku.

Jeśli ktoś nie ma karty to od razu ciśnie do kasy po bilet, ale jak ktoś ma nieaktywowaną karte to najpierw musi ją aktywować (czyli sprawdzić z dowodem z nr pesel), a dopiero potem może w kasie kupić bilet.

Pewnie szczegółowe info się pojawi (łącznie z tym gdzie będzie to stoisko do aktywacji), ale wole już teraz wytłumaczyć.

Junior
04-08-2009, 20:24
Trza cos z tym calym systemem zrobic...

Tylko jedno: odlozyc go w czasie, bo klub jest w ogole nie przygotowany do jego wdrozenia!

JohnyManhattan
04-08-2009, 20:51
Moge kupic bilet znjomemu w przedsprzedazy jak bede mial jego dowod?

jochem
04-08-2009, 20:53
nawet dowodu nie potrzebujesz, tylko Imie Nazwisko i PESEL.

Nash
04-08-2009, 21:04
Trza cos z tym calym systemem zrobic...

Tylko jedno: odlozyc go w czasie, bo klub jest w ogole nie przygotowany do jego wdrozenia!

czyli drugi raz to samo :dead:

a mówi sie, że mądry polak po szkodzie :)

Slavoy
04-08-2009, 22:28
Czy niejaki Uszok aktywował już swoją kartę? :hihi:
http://www.gieksa.pl/gieksapl/newsy/uszok2.jpg

donald
04-08-2009, 23:43
na razie nie, przecież potrzebna mu będzie dopiero w przyszłym roku, przed wyborami.... :cham:

suhy64
05-08-2009, 11:58
Czy jest opcja, żeby przy każdym wejściu stał ktoś z Klubu, kto będzie uspokajał nastroje jak się coś będzie pieprzyło z nowym systemem kart/jeży/biletów? (a coś będzie nie tak na pewno:) ).

Wystarczy często w takich sytuacjach głośno wszystkich przeprosić, powiedzieć, że to dopiero pierwszy raz i poprosić o wyrozumiałość. Tak żeby uspokoić co bardziej nerwowych kibiców i tez kontrolować ochronę.
Były juz takie sytuacje i trza się uczyć na własnych błędach

Krzyś
05-08-2009, 12:06
Czy jest opcja, żeby przy każdym wejściu stał ktoś z Klubu, kto będzie uspokajał nastroje jak się coś będzie pieprzyło z nowym systemem kart/jeży/biletów? (a coś będzie nie tak na pewno:) ).

Wystarczy często w takich sytuacjach głośno wszystkich przeprosić, powiedzieć, że to dopiero pierwszy raz i poprosić o wyrozumiałość. Tak żeby uspokoić co bardziej nerwowych kibiców i tez kontrolować ochronę.
Były juz takie sytuacje i trza się uczyć na własnych błędach

wg mnie bardzo dobry pomysl!

glandi
05-08-2009, 15:28
To jest skandal jak wygląda sprzedaż karnetów.
Dzisiaj po przyjeździe o 15.15 okazało się że nie ma w sprzedaży karnetów bo się ,,rolka skończyła".Na pytanie kiedy można przyjechać, odpowiedź brzmiała może jutro,ale proszę dzwonić.
Z takim podejściem już nic mnie nie dziwi co do istniejącej sytuacji klubu.
Gdyby to było w sklepie to bym do niego już nie wrócił.
Ale to nie jest sklep więc jutro powtórka z rozrywki.

DJSNAJPER1964
05-08-2009, 15:49
To jest skandal jak wygląda sprzedaż karnetów.
Dzisiaj po przyjeździe o 15.15 okazało się że nie ma w sprzedaży karnetów bo się ,,rolka skończyła".Na pytanie kiedy można przyjechać, odpowiedź brzmiała może jutro,ale proszę dzwonić.
Z takim podejściem już nic mnie nie dziwi co do istniejącej sytuacji klubu.
Gdyby to było w sklepie to bym do niego już nie wrócił.
Ale to nie jest sklep więc jutro powtórka z rozrywki.

Dokładnie, nie ma to jak czekać w kolejce ponad 1h i odejść z kwitkiem ehh

Marcin DM
05-08-2009, 16:04
jak by nie mogli przewidzieć że więcej niż 50 czy ileś osób bdzie chciało karnety... -.-" i jak tu nie pić ? nic jutro powtórka z rozrywki bdzie... :/

Lars Ulrich
05-08-2009, 16:25
-.-" O_o xD ^^

co jak co ale z takim podejściem to kurwa niejeden sie wkurwi i zrezygnuje,przecież zawsze jest sporo czasu żeby takie coś przygotować,niejeden by pomógł czy coś,ehh

Marcin DM
05-08-2009, 16:37
ja bym se już dawno odpuścił ino ciężkie jest życie dzielnicowego... xD
zobaczymy jak to jutro bdzie wyglądało... oby nie jak dzisiaj :/

glandi
05-08-2009, 17:05
P.S.
Do wszystkich wybierających się w czwartek na stadion samochodem po godz.15
Uwaga jutro w okolicach Naszego stadionu mogą być korki ponieważ na Śląskim koncert U2,a jeden z parkingów jest na Złotej. Więc od godz.15-16 Chorzowska i okolice mogą się korkować.

KrzYchU
05-08-2009, 17:15
Na pytanie kiedy można przyjechać, odpowiedź brzmiała może jutro,ale proszę dzwonić.

Mi zaś powiedzieli że w przyszłym tygodniu

glandi
05-08-2009, 17:19
Mi zaś powiedzieli że w przyszłym tygodniu

Jeśli to prawda to ciekawe jak wejdę na mecz w piątek bo zwykłego biletu nie mam zamiaru kupić.

KrzYchU
05-08-2009, 17:23
Jeśli to prawda to ciekawe jak wejdę na mecz w piątek bo zwykłego biletu nie mam zamiaru kupić.

Koleś przede mną kupił karnet i wygląda to tak że dostał bilet na mecz ze zniczem za free, a karnet mu przyślą i powiedzieli że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będą drukować, a ja chciałem wyrobić nową kartę to mi powiedzieli że też w przyszłym tygodniu będzie można wyrobić

żywiec
05-08-2009, 17:24
Hmmmmmmmmmm
Wszystko zależy od podejścia ludzi odpowiedzialnych za klub i tyle ….
Pamiętam jak RG startowało, pamiętam pierwsze mecze i ten cały bajzel
Mecz z Tychami sprzedawaliśmy bilety już nawet nie pamiętam do której, ale nikt nie odchodził z kwitkiem w dzień meczu jak już biletów nie było to się dodrukowywało i sprzedawaliśmy je przez kraty – te worki na śmieci pełne kasy  niezapomniane przeżycia .
Ktoś powie że wtedy były zwykłe bilety i brak systemu, ale my mieliśmy miliony innych kłopotów
i dawaliśmy rade – nikt z kwitkiem nie odchodził ( przynajmniej były to pojedyncze osoby )
A teraz po tylu latach doświadczeń w piątek będą dymy i wjazd na stadion z bramą i znowu będziemy na ustach całej Polski jako największa swołocz w tym kraju ………

Nash
05-08-2009, 18:27
To jest skandal jak wygląda sprzedaż karnetów. Dzisiaj po przyjeździe o 15.15 okazało się że nie ma w sprzedaży karnetów bo się ,,rolka skończyła".Na pytanie kiedy można przyjechać, odpowiedź brzmiała może jutro,ale proszę dzwonić.
kino.

Krzyś
06-08-2009, 05:18
zabraklo karnetów?
ojej, to jesteśmy lepsi od Lecha Poznań!

Rahim
06-08-2009, 06:06
To co z tymi karnetami za sprzątanie estadio ?

19dobrzyk64
06-08-2009, 07:07
Tak jak było mówione dzisiaj będą do odbioru.

ghost
06-08-2009, 08:26
W piatek rano sklepik bedzie otwarty czy bilety bedzie mozna kupic dopiero przed meczem ?

Zibowski
06-08-2009, 08:49
Dzwoniłem na GieKSę i powiedziano, iż karnety można dziś kupić gdyż te "tzw" plastiki zostały uzupełnione.

Wojta$
06-08-2009, 09:00
Tak jak było mówione dzisiaj będą do odbioru.

ale przydalo by sie jakies pewne info z tymi karnetami, dobrze wiesz ze na GieKSie wszystko jest nienormalne. aha jak bedziecie jechac po te karnety za te czyszczenie zicy to nie zapomnijcie dowodu z peselem. Bo je dopiero beda musieli nam wyrobic, jako ze na liscie w dniu sprzatania nie wpisalismy swych peseli

Rahim
06-08-2009, 09:23
Do tego karnetu trzeba będzie zdjęcie ?

Jak tak to da radę , podać kumplowi dowód i jakieś zdjęcie , żeby wyrobili ?

Wojta$
06-08-2009, 09:33
jezeli posiada aktywowana karte kibica to zdjecie na karnecie jest zbedne

glandi
06-08-2009, 09:34
Przed chwilą dzwoniłem do klubu i powiedziano mi że karnetów fizycznie dziś nie będzie,ale można go kupić w ten sposób: płacimy za karnet, dostajemy bilet na Znicz a karnet odbieramy osobiście lub przysyłają nam w przyszłym tygodniu.

Lars Ulrich
06-08-2009, 09:36
suty mi potarga zaraz

Krzychu_1977
06-08-2009, 09:44
idzie zgłupieć, tragikomedia...

DziEs
06-08-2009, 09:45
Panowie i Panie ciekawostka ...

Napisałem wczoraj do klubu maila w sprawie organizacji sprzedaży karnetów ... i dostałem odpowiedź od Prezesa Woracha, że jestem jedynym który uważa, że w tej sprawie coś nie funkcjonuje ...
Ponoć wszyscy są zadowoleni i nikt nie skarżył się w klubie, że został wczoraj odesłany z niczym ...

Ruszcie więc szanowne tyłki i kto ma jakieś żale to pisać maile do klubu - trzeba wyprowadzić naszego Prezesa z nieświadomości ... bo samo wypisywanie żali na forum nic nie da ...

19dobrzyk64
06-08-2009, 14:45
Nie wierze w to żeby prezes tego nie zauważył, ponieważ nie da się nie zauważyć tych kolejek.

Swoją drogą czy my nie mamy naprawdę kasy na to żeby zakupić najtańszego notebooka i sprzętu umożliwiającego sprzedawanie, drukowanie biletów i aktywującego karty? Mieliśmy podobno otrzymać trochę gotówki od p. Jędruchy. Stańmy się choć raz przykładem dobrej organizacji :)

MisiekWNC
06-08-2009, 15:09
Wie ktoś z osób bardziej kumatych ile sprzedaliśmy już karnetów, oraz ile sprzedano biletów na mecz ze zniczem?

Junior
06-08-2009, 15:15
Wie ktoś z osób bardziej kumatych ile sprzedaliśmy już karnetów, oraz ile sprzedano biletów na mecz ze zniczem?

Nikt w klubie nie byl mi w stanie dzis na takie pytanie odpowiedziec.

TedeGKS
06-08-2009, 15:18
Witam chce jechać dzis /jutro( od której mozliwosc kupna biletu?, aktywowania karty?) i mam pytanie ,które możliwe ze się powtórzyło nie raz,ale liczę na dobra dusze zorientowaną w temacie,znajomy z pracy prosi abym mu kupił bilet zwykły bez karty, czy potrzebuje jego dowód czy coć jeszcze?

dzięki za info <piwo>

nely
06-08-2009, 15:23
a czy numer biletu ma jakieś znaczenie ?

Izmo
06-08-2009, 15:27
Witam chce jechać dzis /jutro( od której mozliwosc kupna biletu?, aktywowania karty?) i mam pytanie ,które możliwe ze się powtórzyło nie raz,ale liczę na dobra dusze zorientowaną w temacie,znajomy z pracy prosi abym mu kupił bilet zwykły bez karty, czy potrzebuje jego dowód czy coć jeszcze?

dzięki za info <piwo>
Od niego potrzebujesz dowód osobisty i kasę rzecz jasna :zabki:

Budus
06-08-2009, 15:28

dzięki za info <piwo>
co do sprzedaży biletów i aktywowania kart - dzisiaj do 17 :) a na gieksa.pl powinna pojawic sie informacja od ktorej i gdzie jutro.

zeby znajomemu kupic musisz miec jakies jego dokument z numerem pesel

MisiekWNC
06-08-2009, 15:40
Czyli jutro jeszcze będzie można kupić bilet na mecz ze zniczem w godzinach porannych w sklepiku? (już nie przedsprzedaż?)

P.S - dzięki junior za odpowiedz :piwo:

JohnyManhattan
06-08-2009, 17:21
a czy numer biletu ma jakieś znaczenie ?

Mysle ze tak, bo bilety byly drukowane na bierzaco, a nie "na zapas".

lolo1989
06-08-2009, 17:37
Mnie zastanawia, czemu na chyba 4 kasy będą znów czynne tylko dwie ???

Kris
06-08-2009, 17:40
Kurwa kiedys to sie przylazilo 1,5 godizny przed meczem pod kasa po bilet potem na garaze pic i kozdy byl zadowolony. Powymyslali jakies glupie karty, czipy chuje muje i czlowiek gupieje.

scarface 1964
06-08-2009, 18:53
"Organizacja cichociemnych" - taki tytuł moich rozmyslań nasunął mi się po ostatnich moich odwiedzinach na Bukowej i bynajmniej nie ma on związku z odświeżanym w telewizji polskiej serialem "Czas honoru"/ Cichociemni - do rzeczy ...niecały tydzień temu w odpowiedzi na apel na stronie www.gieksa.pl o tym, by nie zwlekać z formalnościami przedmeczowymi do pierwszego meczu ligowego ze Zniczem Pruszków (tj. 07.08.2009r) postanowiłem osobiście udać się na stadion przy ul. Bukowej 1 celem kupna karnetu i aktywowania karty kibica...myślę sobie pojadę wcześniej, sprawnie wszystko załatwię, kupię sobie karnet jak Pan Bóg przykazał... i uniknę całego zamieszania. Po dotarciu na miejsce usłyszałem, że karnetów nie ma i że mogę co najwyżej aktywować swoją kartę... odrzekła miłym, acz pozbawionym skrupółów pani obsługujaca laptop. Mówię sobie... zaraz.... na stronie internetowej jest podany cennik karnetów, kasa jest, do pierwszego meczu na Bukowej został tydzień, był apel ... gdzie ja jestem ??!! podałem dowód osobisty, miła Pani sprawdziła , że się zgadza i przyozdobiła moją kartę "nowiuteńkim vlepko- gadżetem"...spytałem: Kiedy bedzie można zakupić karnet? bo bardzo mi zależy na obejrzeniu wszystkich meczów mojej ukochanej drużyny..."Będą komunikaty na stronie internetowej - proszę śledzić...- odparła sucho pani z politowaniem patrząc na biednego kibica. Tymczasem upłynęło kilka dni i pojawił się wreszcie komunikat na stronce , że to już i że już można przybywać w celu zakupu karnetów...myślę sobie - świetnie jutro podjadę i załatwię sprawę. Tymczasem doszły mnie wieści ludzi, którzy mieli podobną do mnie wizję, ale też i szybkość w działaniu (praca uniemożliwia mi niestety koczowanie pod stadionem), że karnetów nie ma i nie będzie. Postanowiłem zadzwonić do klubu - myślę dowiem się konkretów u źródła...zgadnijcie co usłyszałem na zadane pytanie : "Czy w piątek będę mógł rano podjechać po upragniony karnet?" - otóż usłyszalem, że "takiej możliwości nie będzie" (na stronie komunkiat też został zamieszczony)... żal mi się zrobiło, bo kocham Mój Klub i chciałbym go wspomóc...ale niestety widać nikomu nie zależy na stałym KLIENCIE - Oddanym Kibicu....jednak ja jestem wytrwały - jutro kupię zwykły bilet, wejdę na mecz bo jeżdżę od przysłowiowego małolata...i będę z Moim Klubem. Boję się tylko, że przed jutrzejszym wejściem na mecz zawiedzionych organizacją na Gieksie będzie więcej osób...obym się mylił. Pozdrawiam

glandi
06-08-2009, 20:44
Ja dzisiaj kupiłem karnet (a dokładnie mój wysłannik). Oczywiście zamiast karnetu dostałem bilet na jutrzejszy mecz oraz obietnice że karnety będą do odbioru w przyszłym tygodniu (podobno we wtorek). Jedynym dowodem że karnet został kupiony jest wpis na listę, żadnego paragonu ani kwitka. Jednym słowem pełen profesjonalizm.
Pozostaje wierzyć że w/w ,,lista" nie zniknie wraz z moją kasą.
Wierze że wszystkie karnetowe perypetie wynagrodzą nam jutro piłkarze zdobywając 3 punkty.

Pituś
06-08-2009, 21:12
Ja dzisiaj kupiłem karnet (a dokładnie mój wysłannik). Oczywiście zamiast karnetu dostałem bilet na jutrzejszy mecz oraz obietnice że karnety będą do odbioru w przyszłym tygodniu (podobno we wtorek). Jedynym dowodem że karnet został kupiony jest wpis na listę, żadnego paragonu ani kwitka. Jednym słowem pełen profesjonalizm.
Pozostaje wierzyć że w/w ,,lista" nie zniknie wraz z moją kasą.

chyba nie myślisz ze mogą Cie wychujac?

glandi
06-08-2009, 21:32
Nie myślę bo wierze w solidność pracowników klubu (sugeruje się jedynie tym co się działo z karnetami dla sprzątających, z tego co wyczytałem były jakieś niejasności) , ale sytuacja z karnetami była i jest bardzo denerwująca (nie z winy kibiców). Uważam że można było sprzedaż rozpocząć wcześniej a nie na ostatnią chwile.
Jest to kolejna lekcja dla Klubu jak nie należy postępować.

DziEs
06-08-2009, 21:52
Jedynym dowodem że karnet został kupiony jest wpis na listę, żadnego paragonu ani kwitka.

No właśnie się zorientowałem, że nie dostałem kwitka z kasy fiskalnej ... czyżby nowa ustawa zlikwidowała obowiązek fiskalizacji ??

A swoją drogą serio będą jaja jak się zapodzieje gdzieś karteczka z nazwiskami karnetowiczów ...

adamo7489
06-08-2009, 21:57
Mam pytanie. Do jakiego wieku dziecko może wchodzić z rodzicem na stadion bez biletu i karty. Czy są jakieś zasady, czy też dla 6 miesięcznego bobasa mam wyrabiać kartę kibica? I drugie pytanie - czy zasady wchodzenia na sektor rodzinny 1 + 2 pozostaną, czy dojdzie do nich 2 + 1 ( czyli dwoje rodziców i dziecko )? Tak było w ubiegłym sezonie i uważam, że to sprawiedliwe - sektor rodzinny jak sama nazwa wskazuje to nie ojciec czy matka z dwójką dzieci, ale może być ojciec + matka + 1 dziecko. Proszę o odpowiedź osoby kompetentne.

TedeGKS
06-08-2009, 22:10
zamieszanie jak skurwysyn a to mecz ze zniczem fakt 1 szpil ale zamieszniae,pomyślcie jakby na początek sezonu widzew przyjechał,klub by napisał ze kasy o 7:15 bo nowy system testują,oby all wlazło i jedziemy z pełnym pierdolnięciem,jak zawsze na przekór!:piwo:

JointGOS
06-08-2009, 22:17
Mam pytanie. Do jakiego wieku dziecko może wchodzić z rodzicem na stadion bez biletu i karty. Czy są jakieś zasady, czy też dla 6 miesięcznego bobasa mam wyrabiać kartę kibica? I drugie pytanie - czy zasady wchodzenia na sektor rodzinny 1 + 2 pozostaną, czy dojdzie do nich 2 + 1 ( czyli dwoje rodziców i dziecko )? Tak było w ubiegłym sezonie i uważam, że to sprawiedliwe - sektor rodzinny jak sama nazwa wskazuje to nie ojciec czy matka z dwójką dzieci, ale może być ojciec + matka + 1 dziecko. Proszę o odpowiedź osoby kompetentne.

Za bajtla nie musisz chyba płacić. Z tego co wiem jest 2+1 lub 1+2 z wejściem na rodzinny.

Bartek_TG
06-08-2009, 23:06
Skoro kasa jest otwarta od 10 rano to sobie wyskoczę w czasie roboty po bilet. tu moje pytanko, czy Mogę kupić 2 bilety jeśli będę posiadał pesel kolegi (sam pesel nie dowód)? Jeśli nie to pójdę z innym kumplem z pracy i on kupi tylko czy później jest to jakoś weryfikowane przy wejściu (na bilet będzie wchodziła inna osoba).

Na jaką trybunę kupić bilet (gdzie będzie ogarnięte towarzystwo)? Na "trybunie Centralnej"?

Pozdrawiam

Ja1964rek
06-08-2009, 23:45
ad1. Tak możesz kupić bilet dla kolegi jeśli posiadasz jego PESEL
ad2. Kup bilet na trybunę centralną towarzystwo Ci się spodoba :)
Pozdro

borg
07-08-2009, 00:01
mnie tez dziwi jedna rzecz.jak mozna pobierac kase nie dajac pokwitowania na cos za co sie zaplacilo.jedym dowodem jest pobazgrana kartka.wiem ze ona zaginac nie moze bo wszystko jest tak jak w Barcelonie,a tam takie kartki z zapisami na karnety nie gina wiec u nas tez nie zgina:)
ale skoro kupujac kubek, koszulke czy cos innego dostaje paragon czemu na karnet tego nie ma?w koncu chyba z tego odciagany jest podatek i klub rozlicza sie z tego...a skoro nie ma paragonow to do urzedu skarbowego skladane sa te kartki?

Krzyś
07-08-2009, 00:37
jednym słowem: CYRK!

i to robią ki ... ;/

czasy sie zmieniają, technika idzie naprzód, dlaczego u nas tego KURWA nie ma?

Chcemy tylko normalności, niby tak mało ....

kosa
07-08-2009, 09:54
Tylko, że akurat tak jak u nas, jest/będzie dzisiaj w calej Polsce. To nie wina klubu, tylko ustawy która po pierwsze jest niezgodna z Konstytucją, po drugie jest oderwana od rzeczywistości, po trzecie nie zapewnia w ani jednym % więcej bezpieczeństwa niż dotychczas.

Do klubu można mieć jedynie pretensje np. dlaczego tak mało bramek, dlaczego karnety sprzedawane tak późno etc.

donald
07-08-2009, 10:11
bramek jest tak mało, bo dostali tylko tyle specjalnego sprzętu, na którym można drukować te nowe karnety i bilety.

dostali całe 3 sztuki.

glandi
07-08-2009, 10:13
Ustawa obejmuje wszystkie kluby, która sobie jakoś poradziły i co chwila słychać że ten sprzedał tyle karnetów a ten tyle, a wieści z naszego klubu dotyczą np. tego że mamy płytki do opchnięcia.
Moim zdaniem inaczej by się szło na mecz ludziom którzy kupili bilet(karnet) nie stresując się, wtedy nawet kolejka do ,,jeża'' byłaby do przeżycia, a tak kolejka po bilet, kolejka żeby wejść na trybuny. To wszystko może się nawarstwić.

DziEs
07-08-2009, 10:18
bramek jest tak mało, bo dostali tylko tyle specjalnego sprzętu, na którym można drukować te nowe karnety i bilety.

dostali całe 3 sztuki.

Donald, a co ma ilość bramek na stadion - do ilości drukarek do karnetów ??
Zresztą od biedy bilety można wypisywać ręcznie ...

A co do dzisiejszego meczu ... ja tam nie martwię się za bardzo o szybkość działania "jeży" /chyba, że system padnie i będzie dupa/ - najbardziej martwię się o sprzedaż biletów przed meczem ...

Jeśli tempo sprzedaży biletów w kasach będzie takie jak w przedsprzedaży to będzie gorąco ...

kosa
07-08-2009, 10:33
Ustawa obejmuje wszystkie kluby, która sobie jakoś poradziły i co chwila słychać że ten sprzedał tyle karnetów a ten tyle, a wieści z naszego klubu dotyczą np. tego że mamy płytki do opchnięcia.

Tak wszystkie sobie poradziły... Włącz czasem inne strony niż forumgieksy.pl...

glandi
07-08-2009, 10:53
Czyli inni też zaczęli sprzedawać karnety na 3 dni przed pierwszym meczem,więc znowu jesteśmy w czołówce i nie ma się czym martwić.
Przypomnę że terminarz został podany 16 lipca ,a Motor czyli ostatnio drużyna dostała licencje 23 lipca.