View Full Version : Uczelnie Wyzsze
RobertSK
11-02-2008, 21:51
Tak w temacie Wojsko Kosa pisał o tym całym Żaku....
mam na oku kilka uczelni ale powiem szczerze ze nie wiem jak z kasą bo chciałem zaocznie...
i teraz pytanie do Ciebie Kosa....wiesz moze jaki w tym ZAKU jest poziom nauczania??
Lepiej niz w tych profesjach i innych takich wynalazkach??
pozdro
A ja mam pytanie czy ktoś z forum uczy się na UŚ albo dobrze zna realia dostania się na tę uczelnie, konkretnie chodzi i to, czy z maturą 3x podstawa jest szansa się dostać.
Po co Ci poziom nauczania jak i tak nikt tego potem nie bierze pod uwage...
RobertSK
11-02-2008, 22:26
Junior...mimo wszystko nie chce trafic do szkoły która mnie niczego nie nauczy a potem da tytuł Technika...
Mam zamiar isc na taki kierunek w którym pozniej bede mógł znalesc prace i mysle ze mam duze szanse zeby mi sie to udało...no ale wiadomo jak to bywa nie zawsze ma sie to co chce sie miec ....
Nie pomyslcie ze jestem jakis kurwa zajebisty uczen i ze szukam drugiego harwardu dla siebie....jak juz postanowiłem ze pojde na studia to chce sie czegos nauczyc w tej szkole i wybrac taką uczelnie na której sobie poradze i która da mi cos konkretnego a nie tylko wysle smsa z wiadomoscia ze zajęc nie ma...
pozdro
To chcesz isc na studia czy stiudium, bo piszesz w 2 postach o 2 roznych rzeczach?
RobertSK
11-02-2008, 22:43
Studia Lub Studium...troszke zle sie wyraziłem w 2 poscie ale tak jak wczesniej pisałem mam na oku kilka uczelni....rozbija sie wszystko o kase....
pozdro
Wszedzie jest tak że jak ktoś chce się czegoś nauczyć, to się nauczy.
i teraz pytanie do Ciebie Kosa....wiesz moze jaki w tym ZAKU jest poziom nauczania??
Lepiej niz w tych profesjach i innych takich wynalazkach??
Sądzę że poziomem są ciut wyżej od profesji i cosinusa, ale nie za wiele. Jednak jak chcesz to się tam nauczysz - tylko musisz to poważnie potraktować.
Jeśli rozważasz natomiast studia zaoczne, a nie jesteś super nastawiony na konkretny zawód itd, to daj sobie spokój. W chuj się płaci (za semestr więcej niż za całe kształcenie w ŻAKu), a chodzisz tam aż 5 lat (oczywiście jak Cie nie wyjebią).
Zapraszam do ŻAKa już teraz.
Pzdr
A ja mam pytanie czy ktoś z forum uczy się na UŚ albo dobrze zna realia dostania się na tę uczelnie, konkretnie chodzi i to, czy z maturą 3x podstawa jest szansa się dostać.
Jak tam zdawałem, to jeszcze były egzaminy wstępne. Najlepiej zobacz statystyki (są gdzieś na stronie UŚa) dotyczące ilości osób na jedno miejsce oraz dokładnych wymagań.
Damianos
15-02-2008, 11:16
Wszedzie jest tak że jak ktoś chce się czegoś nauczyć, to się nauczy.
Z wyjatkiem Gallusa ;):lol:
Kosa takie pytanko, czy zapisac sie do Zaka mozna bez przerwy czy tylko do ktoregos dnia?
Bo narazie jestem w cosinusie ale nie wiem czy jak nie bede jezdzil to mnie nie wyjebia!
No ta promocja jest chyba do konca lutego/początek marca.
Dla pewności możesz zapisać sie do nich teraz na bezpłatną administrację i to olać i nie chodzić.
A zawsze jak wyjebią z Cosinusa, to masz tam pewność nauki.
I jak Panowie i Panie zapisał się ktoś do ŻAKa?
Mam pytanie do kogos z AE :) Jak najlatwiej dojechac do budynku P na Pułaskiego? Z brynowa...
Mam pytanie do kogos z AE :) Jak najlatwiej dojechac do budynku P na Pułaskiego? Z brynowa...
Jedziesz Kościuszki w strone centrum:
1. Na szkrzyzowaniu koło zielonego oczka w prawo
2.Jedziesz do końca ulicy i na światłach w lewo
3. Dojezdzasz do świateł koło wordu i w lewo
4.Na nastepnych światłach koło jednostki wojskowej(cmentarz na francuskiej)w prawo
5.Jedziesz do drugich świateł koło pogotowia skrecasz w lewo
6. Jedziesz do świateł koło kościoła i skręcasz w prawo
7. Dojezdzasz do końca ulicy(garaży) i w prawo za jakieś 100 metrów masz ten budynek
Mail od Żaka:
Witam Panie Piotrze
Mam dla kibiców GKS-u atrakcyjną ofertę szkolenia z zakresu masażu leczniczego. Jeśli ktoś chciałby zrobić sobie taki kurs, a tym samy zdobyć nowe umiejętności i później wykorzystać je w praktyce, to zapraszam do nas.
Zajęcia odbywać się będą w naszej pracowni mieszczącej się przy ulicy Żwirki i Wigury 7 w Katowicach.
Koszt jest niewielki bo tylko 350 zł za 80 godzin (grupa musi liczyć minimum 10 osób).
Termin do uzgodnienia. Zajęcia odbywałyby się 2-3 razy w tygodniu między poniedziałkiem a piątkiem ( minimum 4 godziny tygodniowo).
Każdy z uczestników otrzyma oczywiście certyfikat potwierdzający ukończenie takiego kursu.
Sygnalizuję, że świadczenie usług przez masażystę jest w cenie. Cennik waha się od 20 do 50 zł za godzinę. To doskonała forma dodatkowego źródła zarobkowania. A tym samym koszt takiego kursu szybko się zwróci.
Tommywie
24-02-2008, 22:37
Ja planuje sie wybrac na politologie na UŚ - studiuje tam ktos stad?
Jedno jest pewne. Jak ktos nie lubi matematyki to niech mu sie nie wydaje ze na AE jest łatwo...
ultrasavanti
24-02-2008, 23:45
Studjuje kiery na górniczym w Gliwicach ?? , inno nazwa uczelni - ODDAM ZYCIE ZA WYDOBYCIE :) -chodzi mi o praca dyplomowo.
Tommywie
27-02-2008, 10:33
Hej! Ma ktos do pozyczenia lub ewentualnie do taniego odsprzedania materialow do nauki z WOSu? Pilnie potrzebne :)
politologia to sa lajtowe studia po ktorych najgorzej znalezc robote jak nie masz znajomych
znaczy no zawsze mozesz otworzyc gazete i znalezc ogloszenie szukajace managera, doradce sprzedazy etc. ale chyba po to konczy sie studia np inzynieryjne zeby byc inzynierem albo medycyne zeby byc lekarzem itd
Politologię kończy się, by być dziennikarzem, publicystą, pracownikiem administracji państwowej, samorządowej, pracować w organizacjach pozarządowych, w mediach, PR, pracownikiem opieki społecznej itd. itp.
Ja znalazłem pracę w "swojej" branży po roku studiowania...
zalezy jak sie na to patrzy, zeby byc dziennikarzem mozna skonczyc jakiekolwiek studia, ogladac wiadomosci i czytac gazety. wtedy masz wiedze ze swojej dziedziny i tym sie mozesz zajac. a konczac politologie moze i wiesz jak napisac artykul ale o czym to juz nie bardzo
z tych zawodow co wymieniles to ludize pokazujacy sie w tv zwykle maja inne zawody niz politolog
A ma ktoś zdanie na temat Zarządzania albo Socjologii?? Chciałbym w to celować na UŚ. Orientuje się ktoś na ile uczelni mogę próbować się dostać i na ile kierunków na danej uczelni??
zalezy jak sie na to patrzy, zeby byc dziennikarzem mozna skonczyc jakiekolwiek studia, ogladac wiadomosci i czytac gazety. wtedy masz wiedze ze swojej dziedziny i tym sie mozesz zajac. a konczac politologie moze i wiesz jak napisac artykul ale o czym to juz nie bardzo
z tych zawodow co wymieniles to ludize pokazujacy sie w tv zwykle maja inne zawody niz politolog
Na zarzadzaniu na AE jest spoko ale jak chcesz sie opierdalać to lepiej sobie odpusc i idz na socjologie. Socjo na Usiu lajtowe, przynajmniej pierwszy rok.
Na usiu mozesz na ile kierunków chcesz, pod warunkiem ze za kazdy zapłacisz. Nie pamietam na ile uczelni mozesz składac ale cos mi swita ze tez na ile Ci sie podoba. Ja sie starałem na 5.
A ma ktoś zdanie na temat Zarządzania albo Socjologii?? Chciałbym w to celować na UŚ.
Jak chcesz tylko skończyć socjologię to jak najbardziej UŚ*
Ale jak oprócz dyplomu chcesz się jeszcze czegoś nauczyć to polecam WSZiNS ;-)
*oczywiście to są moje (i nie tylko) odczucia z 2 lat uzupów, ale z tego co słyszałam podobnie jest na 5-letniej.
Ja potwierdzam, socjologia na UŚ git w moim mniemaniu, jak się chce to mozna się cos nauczyć. Studia wygladają tak, że dostać się jest ciężko, potem z górki, potem egzamin u dr hab G. po 2gim roku, a potem dalej z górki ino nie wiem jak finisz wygląda bo niektóre elementy z ww układanki jeszcze nie odhaczone ;]
Jeszcze do matury mam daleko(jakiś ponad rok :P) ale muszę powolutku się zastanawiać nad przedmiotami maturalnymi i kierunkiem studiów. Aczkolwiek wiem, że zasady rekrutacji mogą się zmienić. Teoretycznie: zdając przedmioty 3 x podstawa (pol, mat, ang) przyjęliby mnie na Politechnikę bądź AE?
Na AE masz teoretycznie szanse ale to wszystko i tak bedzie zalezec od tego jak mature naszkrobią inni z Twojego rocznika.
Również ta sama sytuacja ,którą przedstawił Florek tyczy się Politechniki.
Ja potwierdzam, socjologia na UŚ git w moim mniemaniu, jak się chce to mozna się cos nauczyć. Studia wygladają tak, że dostać się jest ciężko, potem z górki, potem egzamin u dr hab G. po 2gim roku, a potem dalej z górki ino nie wiem jak finisz wygląda bo niektóre elementy z ww układanki jeszcze nie odhaczone ;]
No ja piszę wszystko na podstawie, to mam w ogóle robić sobie nadzieje?? Bo pewnie na 100% matury nie napisze:czytaj:
Krzychu_1988
03-03-2008, 18:09
Może ktoś zrobić małe porównanie WSTI do GWSH ( informatyka ) zaoczne.
Może ktoś tam chodzi czy coś, każda informacja jest cenna :)
marcin GieKSa
11-03-2008, 07:17
a co tam pochwale sie.........wczoraj obronilem sie....
Damianos
11-03-2008, 08:29
a co tam pochwale sie.........wczoraj obronilem sie....
To kiedy mamy wpasc na oblewanie ??:cham:
marcin GieKSa
11-03-2008, 11:29
To kiedy mamy wpasc na oblewanie ??:cham:
wczoraj 1 czesc oblewania byla.........w sobote chyba dogrywka:hihi:
Co myślicie o AE, takich specjalnościach jak: e-biznes czy zarządzanie ryzykiem? Przyda mi się to wogóle?
Jaki kierunek i specjalnośc byście doradzali na tej uczelni?
fjodor1978
14-03-2008, 01:59
Co myślicie o AE, takich specjalnościach jak: e-biznes czy zarządzanie ryzykiem? Przyda mi się to wogóle?
Jaki kierunek i specjalnośc byście doradzali na tej uczelni?
Na AE najlepiej moim zdaniem Informatyka i Ekonometria - fajny kierunek, łączy wiedzę informatyczną z zastosowaniem metod ilościowych w zarządzaniu. Sam jestem jego absolwentem. Z pracą nie powiem, że jest różowo, ale zdecydowanie lepiej niż po zwykłym zarządzaniu. Atutem jest, że tych osób jest relatywnie mało, podczas gdy po zarządzaniu czy po finansach ludzi jest w ciul. Ja akurat poszedłem bardziej w kierunku statystyki i ekonometrii (sam jestem teraz wykładowcą), ale ludzie, którzy specjalizowali się potem w informatyce ekonomicznej wiem, że robili przy sieciach komputerowych, systemach informatycznych itp.
A gdybyś się (odpukać) nie dostał, to u nas w Tychach (www.wszins.tychy.pl) też mamy ten kierunek i mamy nawet jedną przewagę nad AE - studia pierwszego stopnia mamy nie licencjackie, a inżynierskie. Więc gdybyś robił inżyniera u nas, a potem uzupełniające na AE, masz od razu mgr inż. Ale rzecz jasna jeśli masz szansę się dostać na bezpłatne dzienne studia, to walcz najpierw tam:)
Oczywiście, jest to kierunek trochę trudniejszy od zwykłego zarządzania - jest większa porcja matematyki, statystyki i innych przedmiotów ścisłych. Ale jeśli nie miałeś w średniej jakichś ekstremalnych problemów z matmą (skoro startujesz na AE wnioskuję, że nie miałeś), to powinieneś sobie poradzić, a myślę, że warto. Gdybyś potrzebował jakichś bardziej szczegółowych informacji - pisz na PW.
A jeśli już koniecznie chcesz się zdecydować na kierunek zarządzanie, to e-biznes czy zarządzanie ryzykiem wydają się relatywnie dobrym wyborem. Zdecydowanie odradzam Ci takie specjalności jak "marketing", "przedsiębiorczość" czy "zarządzanie mała firmą" itp. Moim zdaniem te specjalności są za ogólne, to takie typowe sranie w banie, gdzie będziesz miał w ciul przedmiotów związanych z zarządzaniem i uczeniem się cech dobrego kierownika i innych pierdół na pamięć.
Pozdro
jak już rozmowa na temat AE to może powiedzcie coś jeszcze na temat Finansów i Rachunkowości, bo ten właśnie kierunek mnie interesuje :)
FiR - spoko. Co prawda jestem na zarządzaniu, ale wszyscy, których znam z finansów, mówią, że jest super, bo mają łatwiej niż my (mniej egzaminów).
Patrząc na to z drugiej strony, każdy kierunek ma swoje wady i zalety, no i każdy człowiek jest inny, np. Fjodora kręci matma i dlatego poszedł na IiE, co dla mnie byłoby samobójstwem :) Za to "moje" Zarządzanie, dla niego jest "nudne" i zbyt pospolite.
Jak chcesz więcej info, czegoś "ciekawszego" o uczelni, kierunkach, organizacjach studenckich, wyjazdach i o tym jak ja to widzę z perspektywy studenta nieroba to wal PW. Pzdr.
No dokładnie jak pisze Tomson.
AE to jest generalnie zajebista uczelnia, pod warunkiem ze sie na niej utrzymasz. Wiecej o tym bede w stanie napisać gdzieś tak koło wrzesnia :hihi:
Jak ktos jest ambitny to ma w chuj mozliwosci działania, wyjazdów zagranicznych i to naprawde dalekich jak Tajlandia i Australia. Fajna sprawa.
Słyszałem plote ze od przyszłego roku uruchamiają kierunek Logistyka.
Od nowego roku chyba wchodzą "Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze". Ja również polecam AE :P Tomson Ty się tak nie rozpływaj nad tymi finansami, bo oni w późniejszych latach też chyba nie będą mieli za różowo :)
Jak będziesz się chciał czegoś dowiedzieć o kierunku Informatyka i Ekonometria to również zapraszam na PW.
Acha - nie życzę nikomu z przyszłych studentów Mikroekonomii z prof. (celowo z małej) Musiał :D:D:D
Ja odradzam cwiczenia matemtyki z mgr Zeug. Z dwoch powodów. Raz ze trudno sie skupic na matemtycer podczas jej zajec :hihi: a dwa ze na zaliczeniu bywa eeeeee... troche zbyt konsekwentna ;)
Acha - nie życzę nikomu z przyszłych studentów Mikroekonomii z prof. (celowo z małej) Musiał :D:D:D
Napisałeś z dużej. hehe
Finanse mają łatwiej do samego końca z tego co wiem, niestety taki już nasz los :)
Jak myślicie: e-biznes, International business, przedsiębiorczość, logistyka? Co brzmi najlepiej?
Jesli się komuś nie chce iść na studia, albo sie nie dostanie na dzienne a nie ma kasy na zaoczne, to ja polecam http://www.medyk.katowice.pl/c2.wydzialy.htm Studium Medyczne na Dąbrówce. Najciekawsze wydziały to Ratownik Medyczny i Masażysta. 2 lata(masaż) a 2,5 roku(ratownik), dzienne i nie płaci sie w zasadzie nic poza tym, ze na semestr 60 zł na tzw. rada słuchaczy. Już w trakcie szkoły można (będąc na kierunku masażysta) zacząć masować prywatnie i zarabiać naprawdę niemałe pieniądze. Jakby ktoś chciał wiedzieć konkretniej to mogę opowiedzieć.
Damianos
15-03-2008, 11:50
Napisałeś z dużej. hehe
Finanse mają łatwiej do samego końca z tego co wiem, niestety taki już nasz los :)
Jak myślicie: e-biznes, International business, przedsiębiorczość, logistyka? Co brzmi najlepiej?
Logistyka....
Bardzo mi sie podoba ze otwiera sie kierunek na AE z Logistyki....Zas se moze postudiuje :napinka:
1. Studiuje ktos dziennikarstwo? Jesli tak to chcialbym uslyszec pare slow o danej uczelni:)
a) Mozna sobie wybrac kierunek studiow: np. dziennikarstwo sportowe?
2. AE - zarządzanie.
3. AWF:
a) Zarządzanie i marketing
b) Zarządzanie kryzysowe
c) Zarządzanie i sport
d) Turystyka
e) Wychowanie fizyczne
To są kierunki, które mnie interesują, w zależności od tego jak mi pójdzie matura wybiore jeden z nich. O każdym chcialbym sie czegos dowiedziec, jak to jest w praktyce :faja: moze byc na pw, dzieki :piwo:
1. Studiuje ktos dziennikarstwo? Jesli tak to chcialbym uslyszec pare slow o danej uczelni:)
a) Mozna sobie wybrac kierunek studiow: np. dziennikarstwo sportowe?
2. AE - zarządzanie.
3. AWF:
a) Zarządzanie i marketing
b) Zarządzanie kryzysowe
c) Zarządzanie i sport
d) Turystyka
e) Wychowanie fizyczne
To są kierunki, które mnie interesują, w zależności od tego jak mi pójdzie matura wybiore jeden z nich. O każdym chcialbym sie czegos dowiedziec, jak to jest w praktyce :faja: moze byc na pw, dzieki :piwo:
Pisz do mnie na gg.
Czy ktos moze udzielic mi jakis informacji na temat Politechniki slaskiej wydzial transportu? bo wlasnie tam bede skladal papiery i chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat. Nepewno matematyka i z czym sa jeszcze problemy?
AWF:
-Zarządzanie
UŚ:
-socjologia reklamy i komunikacji społecznej
-zarządzanie
-praca socjalna
Na pewno złożę papiery na te kierunki, jedyny który mnie jednak satysfakcjonuje to socjologia reklamy.... ale tam rok temu było 24 kandydatów na 1 miejsce, więc mam pozamiatane. Pisze mature z WOSu - wszystko na podstawie. Chce raczej studiować w Katowicach. Ma ktoś pomysł na jakie jeszcze ciekawe i perspektywiczne kierunki na danych uczelniach mógłbym złożyć papiery?? Czym więcej złożę, tym większa szanse że sie dostane. Acha...chcę iść na studia stacjonarne na uczelnię państwową.
EDIT: Orientuje się ktoś jak to teraz jest z rekrutacją tzn. czy mam limit uczelni, czy kierunków na którę się moge starać??
EDIT: Orientuje się ktoś jak to teraz jest z rekrutacją tzn. czy mam limit uczelni, czy kierunków na którę się moge starać??
slyszalem, ze od tego roku nie ma zadnych limitow. 'Papiery' skladamy przez internet na uczelnie, za zlozenie na kazdą uczelnie sie placi. System podobny do tego w gimnazjum - segregujesz uczelnie w kolejnosci na jaką chcesz sie dostac...
slyszalem, ze od tego roku nie ma zadnych limitow. 'Papiery' skladamy przez internet na uczelnie, za zlozenie na kazdą uczelnie sie placi. System podobny do tego w gimnazjum - segregujesz uczelnie w kolejnosci na jaką chcesz sie dostac...
Z tą segregacją mi coś nie pasuje, nie ma takiej stronki ogólnej przeciez jak po gimnazjum, gdzie to wszystko sobie ustawiasz. Przez internet składam na każdą osobno, więc jak by to posegregowali??
ja sie jeszcze nie orientowalem jak to bedzie wygladalo.. Kumpela mi jeszcze tlumaczyla, ze przy skladaniu wnioskow maturalnych do OKE podpisywalismy oswiadczenie *Zezwalam na przekazanie moich danych do uczelni*(czy jakos tak) i ze na tej stronie bedzie jakies info o danym maturzyscie (tak to zrozumialem)... W skrocie - chyba na stronie OKE bedzie jakies konto osobiste na ktorym bedzie ta segregacja? i kazda uczelnia, ktora jestesmy zainteresowani bedzie miala na to wgląd.
Ale tak jak mowie, najlepiej zeby sie wypowiedziala osoba, ktora jest w tym konkretnie zorientowana, bo ja mam info od kogos, więc.... :)
chcialem zapytac, czy studiuje ktos za granica?
planuje studia poza krajem i kazde doswiadczenie by sie przydalo:)
z gory dzieki za info, pozdrawiam!:)
pytanie z innej beczki
ma ktoś jakieś dobre opracowanie (najlepiej z przykładami) logiki z Zienkiewicz?
19Tauzen64
18-06-2008, 20:59
Witam , została mi mało czau a musiałbym wybrać studia... jakie polecacie szkoły prywatne, i nie drogie... i bez matematyki:d Interesuje mnie pedagogika, socjologia, turystyka, aha jak jest na Gallusie bo słyszałem rózne opinie, I czy na kieunku zarządzanie turystyką i rekreacją jest matma? Prosze o szybką odpowiedź:
.. i bez matematyki:
:cham: PDK :cham:
Wszystkie kierunki zwiazane z zarzadzaniem mają w programie jakies elementy matematyki, niestety.
Sam nad tym ubolewam i cos mi sie widzi ze bede ubolewałl do wrzesnia :cham:
Witam , została mi mało czau a musiałbym wybrać studia... jakie polecacie szkoły prywatne, i nie drogie... i bez matematyki:d Interesuje mnie pedagogika, socjologia, turystyka, aha jak jest na Gallusie bo słyszałem rózne opinie, I czy na kieunku zarządzanie turystyką i rekreacją jest matma? Prosze o szybką odpowiedź:
Jeśli socjologia to polecam WSZiNS w Tychach. Czesne nie jest najwyższe za to jakość kształcenia bardzo dobra. Spoko wykładowcy (sporo z USia), miły (co sie baaaaardzo rzadko zdarza) facet w dziekanacie i bardzo fajna pani w bufecie ;-)
No chyba że chcesz tylko skończyć jakąś uczelnię to nie polecam bo tam trzeba się uczyć.
Tommywie
18-06-2008, 23:03
jaki kierunek byscie polecali po maturze z polskiego, angola, niemca i wosu? zastanawiam sie nad politogia? gdzie warto sie na nia wybrac? jakie inne kierunki i szkoly polecacie?
zapisałem sie na WST na budownictwo zaocznie czy ktoś z forumowiczów tam uczęszcza???
Jest ktoś z transportu?
Potrzebuję zrobić pracę wg tych kryteriów:
1.Okreslenie potrzeb przewozowych
2. okreslenie tras przewozu
3. Okreslenie predkosci technicznej lub komunikacyjnej
4.Opracowac rozklad jazdy
5.Opracowac plan pracy dla busa i kierowcy
6.przepisy prawne
Może ktoś potrafi pomóc/robił taką pracę? Proszę o PW
No dokładnie jak pisze Tomson.
AE to jest generalnie zajebista uczelnia, pod warunkiem ze sie na niej utrzymasz. Wiecej o tym bede w stanie napisać gdzieś tak koło wrzesnia :hihi:
True, true...
hehe utrzymasz sie, spoko ;)
Jak ktos jest ambitny to ma w chuj mozliwosci działania, wyjazdów zagranicznych i to naprawde dalekich jak Tajlandia i Australia. Fajna sprawa.
True, true... i wcale nie trzeba byc ambitnym ;)
A co do tej Australii to nie slyszalem...:foch:
Ja mam kilka pytań:
1. studiuje ktoś AE na kierunku Międzynarodowe stosunki gospodarcze. (prosilbym o jakieś info)
2. Czy studiuje ktoś prawo na UŚ (to samo pytanie)
3. Czy to prawda że w tamtym roku, ostatni kandydat który skladal na stacjonarne studia z Ekonomii na AE mial 83/200 ( to wychozi po 60% z matury)
pozdro
Na który z kierunków na AE było się w zeszłym roku najtrudniej dostać? Interesują mnie praktycznie wszystkie oprócz IiE
Na który z kierunków na AE było się w zeszłym roku najtrudniej dostać? Interesują mnie praktycznie wszystkie oprócz IiE
Chyba na Ekonomie, ale nie jestem na 100% pewien.
jaki kierunek byscie polecali po maturze z polskiego, angola, niemca i wosu? zastanawiam sie nad politogia? gdzie warto sie na nia wybrac? jakie inne kierunki i szkoly polecacie?
Politologia na UŚu jest fajna, ale niebezpieczna dla wątroby :alcoholic:
phi nie wiesz co tracisz ;) IiE :piwo:
Też o tym myślałem, ale z tego co wiem to na IiE jest chyba najtrudniej się dostać i utrzymać. Tzn wszędzie w Polsce to jest jeden z trudniejszych kierunków. A ja wybitnym naukowcem nie jestem :)
Tevez czy najtrudniej dostać hmmm chyba jednak nie, jak ja zdawałem parę lat temu to akurat na WZ (Wydział Zarządzania), a w nim jest IiE wymagali najmniej punktów. Chociaż możliwe, że czasy się zmieniają. Od lat najbardziej popularnym wydziałem na AE jest Wydział Finansów i tam najwięcej ludzi stara się dostać
Odnośnie kierunku Informatyka i Ekonometria. Dostać się nie jest trudno, chociażby ze względu na to, że jest niedobór chętnych w stosunku do przydzielonych miejsc (tak przynajmniej było w zeszłym roku). Więc przyjmowali praktycznie "jak leci". Czy jest to najtrudniejszy kierunek .... nie wiem - zależy od punktu widzenia. Ja powiedziałbym, że najtrudniejsza jest ekonomia z uwagi na to, że mam problemy z przedmiotami ekonomicznymi na moim kierunku, więc ile osób, tyle opinii ...
W zeszłym roku próg punktowy był najwyższy na wydziale Ekonomii (coś ok. 140/200 punktów ale mogę się mylić).
Jedno jest pewne - jak ktoś bardzo chce studiować na AE to na pewno się dostanie :)
Także gorąco zachęcam i zapraszam :)
Czy jest to najtrudniejszy kierunek .... nie wiem - zależy od punktu widzenia.
Dokładnie tak jak Altik pisze, jednakże jak ktoś ma problemy z matmą to na IiE sobie nie da rady, a na innych kierunkach może sie jakoś prześliznąć.
W zeszłym roku próg punktowy był najwyższy na wydziale Ekonomii (coś ok. 140/200 punktów ale mogę się mylić).
Tak to wyglądało zaraz po ogłoszeniu wyników, jednak później ten próg spadał więc nie da sie tego okreslić, ale rzeczywiscie na Ekonomię było najtrudniej sie dostać.
Jedno jest pewne - jak ktoś bardzo chce studiować na AE to na pewno się dostanie :)
Także gorąco zachęcam i zapraszam :)
Tak samo dostać jak i utrzymać. Co do tego pierwszego: warto pisać odwołania w razie gdyby sie nie udało za pierwszym czy drugim razem i próbować do samego końca.
Co do "utrzymania się" - niektórych może to kosztować trochę więcej kasy ale... warto :) Nie ma co słuchać tych, którzy straszą studiami ... dla mnie to był najbardziej lajtowy rok w zyciu :alcoholic:, a może nawet zdam :hihi:
Jest ktos kto studiuje na GWSH kierunek Fizjoterapia ? Jesli tak , prosilbym o kontakt :) pw
EDIT :
juz nie wazne :)
Co do tej Ekonomii to w jednej gazecie byl wydruk z ptk na uczelnie. Na AE ostani kandydat na Ekonomie mial 87 na 200 ptk. Wiec nie jest tak zle .
A możecie mi powiedzieć jeszcze jak wygląda w ogóle ta cała rekrutacja? Bo chce złożyc papiery na polibude i na AE, z tym że wolałbym studiowac na AE. Ile trzeba czekać na te ostateczne listy przyjętych itd? Bo jeśli bym miał np. 100% z wszystkich matur (:D) i złożył papiery na obie uczelnie to zajmę komuś miejsca na obu. Jak to potem jest?
no i tam gdzie chcesz iść donosisz wszystkie niezbędne papiery. tam gdzie nie doniesiesz Cie skreślą, przynajmniej tak było rok temu :P jeśli dobrze pamiętam
Zaczyna byc w chuj niewesoło, jutro sie moze okazać ze mam wylot z uczelni:dead:
a wrzesień? Ja całą sesje tak przerzuciłem...
no wlasnie lipa bo z pierwszego semestru sie na wrzesien przerzucić nie da :cham:
Florek nie wiem kaj studiujesz ale jak na AE to nie takie rzeczy się robiło :) kwestia dogadania się z wykładowcą czy innym trolem
matik_gm3
25-06-2008, 17:41
Gdzie na śląsku najlepiej studiować zaocznie budownictwo??
Politechnika Śl. w Gliwicach.
Piter_Jaw
25-06-2008, 18:37
kosa jakim cudem dales rady przerzucic wszystko na wrzesien?
Ja na AE juz mam niby 2 poprawki i raczej mnie w ogole nie dopuszcza do sesji poprawkowej..trza miec jakies 18/30 pkt ects...czy to sciema?:dead:
U nas na polibudzie trzeba mieć 24/30 pkt ects , resztę (6 pkt) można wziąć warunkowo i odrobić w przyszłych semestrach. Jeśli chodzi o wrzesień , to można wszystko przenieść (nie biorą pod uwagę pkt ects)
kosa jakim cudem dales rady przerzucic wszystko na wrzesien?
Ja na AE juz mam niby 2 poprawki i raczej mnie w ogole nie dopuszcza do sesji poprawkowej..trza miec jakies 18/30 pkt ects...czy to sciema?:dead:
Teoretycznie musisz mieć te 18pkt, jednak na razie nikt tego nie sprawdzał.
Ja póki co ukulałem 14 ECTSów i powiem szczerze, że też żyje w głębokim stresie czy sie uda jeszcze te 4 dociułać.
Wszyscy mówią, że żeby wylecieć z tej uczelni trzeba sie bardzo postarać, więc wydaje mi sie, że wszystko jeszcze przede mną i przed nami. Trzeba kombinować i WALCZYĆ.:szpada:
jestem na prawie zaocznym. Nie wiem jak to zrobiłem, ale zrobiłem ;-)
na jakie kierunki na AE, nie trzeba bylo miec duzo punktow zeby sie dostac (nie piszac matmy)
wie ktos jak z dostawaniem sie na Polibude na Górnictwo?
na jakie kierunki na AE, nie trzeba bylo miec duzo punktow zeby sie dostac (nie piszac matmy)
Ogólnie w tym roku są zmienione kryteria, ale na Zarządzanie i Finanse chyba najłatwiej.
wie ktos jak z dostawaniem sie na Polibude na Górnictwo?
Na górnictwo przyjmują prawie wszystkich.Z roku na rok jest coraz mniej chętnych a zapotrzebowanie rośnie.Jedynym warunkiem , jak ja zaczynałem była matura z maty powyżej 40% bodajże (oprócz maty brali pod uwagę również fizykę oraz chemię).Od nowego roku na Górniczym otwierają dwa nowe kierunki : mechatronikę oraz inż.bezpieczeństwa. zapraszam ;)
Krzychu_1988
01-07-2008, 21:31
Wybiera sie ktos na WSTI tryb "weekendowy"
Gdzie na śląsku najlepiej studiować zaocznie budownictwo??
ja studiuje na WST na Rolnej. Powiem Ci tak, jeśli chcesz "przezimowac" etc. odpusc sobie ten kierunek, ponieważ jest on dosyc ciężki. Zresztą z 36 w grupie do pierwszej sesji podeszło 25, przed 2 tylko 13. Wykładowcy z polibudy (większości Częstochowskiej). Ogólnie nie jest tak źle ale uczyc się trzeba.
matik_gm3
01-07-2008, 22:10
No ja już jestem pewny WST BUDOWNICTWO.Simao dzięki za info.
Ma ktos moze wykaz ilosci punktow z jakimi przyjmowali na poszczegolne działy UŚ-u w zeszlym roku?
A moze chociaz ktos moglby przyblizyc, na co bylo latwo sie dostac, na co trudniej?
Bede bardzo wdzieczny (moze byc PW)
RobertSK
01-07-2008, 23:09
Pytałem w innym temacie ale sie potraciło...WSZOP na Bankowej kierunek BHP.Za wszelkie informacje dotyczące tej uczelni bedę wdzieczny.
pozdro
No ja już jestem pewny WST BUDOWNICTWO.Simao dzięki za info.
a zaocznie idziesz na WST na budownictwo bo ja też mam nadzieje że tam pójde :D
Damianos
02-07-2008, 08:19
ja studiuje na WST na Rolnej. Powiem Ci tak, jeśli chcesz "przezimowac" etc. odpusc sobie ten kierunek, ponieważ jest on dosyc ciężki. Zresztą z 36 w grupie do pierwszej sesji podeszło 25, przed 2 tylko 13. Wykładowcy z polibudy (większości Częstochowskiej). Ogólnie nie jest tak źle ale uczyc się trzeba.
:rotfl::rotfl::rotfl: Wykladowcy z Polibudy Czestochowskiej ...nic wiecej pisac nie musisz;)
Dobra budowlanka jest na Polibudzie Krakowskiej (jak wiekszosc kierunkow) ale musialbys poswiecaqc czas na dojazd i nocleg tam na likend..... Czasami warto sie przemeczyc i miec dyplom z renomowanej uczelni... Nieoreintuje sie jak na polibudzie Slaskiej ale podejrzewam ze napewo tez jest budowlanka
gieksiarz.wnc
02-07-2008, 10:42
Pytałem w innym temacie ale sie potraciło...WSZOP na Bankowej kierunek BHP.Za wszelkie informacje dotyczące tej uczelni bedę wdzieczny.
pozdro
Odpowiedzialem Ci tam ,ze Ci pomoge bo ja tam studiuje ,ale forum sie zmwiesilo i skasowalo troszku postow,pytaj o co chcesz to postaram sie ci pomoc:)
RobertSK
02-07-2008, 11:33
No chciałbym sie dowiedziec jak tam jest:)Jacy wykładowcy czy trzeba duzo zakuwac z czego najwiecej i tak dalej:)Ogolnie piszwszystko co mi sie przyda:)
pozdro
gieksiarz.wnc
02-07-2008, 13:14
No chciałbym sie dowiedziec jak tam jest:)Jacy wykładowcy czy trzeba duzo zakuwac z czego najwiecej i tak dalej:)Ogolnie piszwszystko co mi sie przyda:)
pozdro
ZAczne od przedmiotów w pierwszym semestrze trzeba sie uczyc z Mikroekonomii i Przede wszystkim z Prawa gospodarczego,ostry koles,reszte przedmiotow mozna ze tak powiem olac a i tak sie zda.Wracajac do prawa najlepiej zdac w 1 terminie bo w drugim trzeba miec 2pkt wiecej a w 3 terminie4:)ja sam zdalem za drugim razem,koles z Matmy super lajtowy mozna miec notatki na egzaminie na 6 zadan zrobilem 2 dobrze i dostalem 3+,z fizy mielismy gotowca,reszta przedmiotow praktycznie jak bedziesz mial ambicje tylko na 3 to Ci wpisza i mozesz isc do domu.
Gozej jest jezeli chodzi o miejsca zajec bo jest to kilka miejs:liceum na ścigały ,śląskie techniczne ,liceum Paderewskiego ,Dom lekarz fizyka na Usiu ,centrum sztuki filmowej
W drugim semestrze juz troszke podd gorke(wlasnie na tym jestem) mechanika wrrr(w pierwszym terminie zdalo niecale 10 procent roku) ,rachunkowość no i makroekonomia
matik_gm3
02-07-2008, 13:35
właśnie się dowiedziałem że na wst studia 1 stopnia trwają 4 lata ,a 2 stopnia kolejne 2 czyli 6 lat mgr.inż......:/
Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kuuuurwaaaaaaaa mega turbo fart.
:lol:
Chuj w dupe matematyce :cham:
Potwierdził sie fakt, ze z AE w Katowicach nie da sie wylecieć
:lol2:
Wiem, bo próbowałem :cham:
Czytam ten temat i nie umiem znalesc informacji na temat GWSH w Katowicach
Sa jacys GieKSiarze studiujacy tam chcialbym sie dowiedziec jaka opinie ma ta szkola jacy wykladowcy itd itp
Również chciałbym się dowiedzieć jak sie studiuje w GWSH i w Gallusie w Katowicach ?? pozdro
ktoś śmiga na filologię angielską? Jeśli tak to możecie opisać jak to wygląda?
Na galusa to sie lepiej nie wybierajcie.a GWSH to z tego co od znajomych slyszalem to troche drogo sie tam robi z czasem.
A jest tu ktoś z AWF, a konkretnie z Zarządzania Sportem?? Jak mi się po farci, to może się uda dostać, więc jakieś info na temat trudności nauki, wykładowców i ogólnie przedmiotów mile widziane:) To samo tyczy się Socjologii albo Zarządzania na UŚ(ale to raczej jestem bez szans).
Papiery złożone na:
*AWF- zarządzanie sportem
*UŚ-geologia
*Politechnika Śląska- Górnictwo i Geologia- Inżynieria bezpieczenstwa.
Jestem ciekawy czy gdzies sie dostane, mam nadzieje ze tak. Ktos sie orientuje kiedy jest ogłoszenie wyników rekrutacji na US-iu? Nie potrafie sie doczytac.
Kamil89- a co pisales na maturze? i jakie miales wyniki (PW?)- moze bedziemy razem na AWF-ie :)
Na USiu od 13-17 bodajże ogłoszenie wyników bydzie.
Ktos sie orientuje kiedy jest ogłoszenie wyników rekrutacji na US-iu? Nie potrafie sie doczytac.
14 lipca rozpoczynają się zapisy na studia, a więc już wtedy, najprawdopodobniej wyniki będą wywieszone na wydziale oraz umieszczone na stronie UŚ. Później zapewne dotrze również decyzja w wersji papierowej.
kurwa co za ciule w tym UŚ. 3 dni pod rząd trzeba jeździć po wpisy i to w takich godzinach jak ja pierdole. Przecież wiadomo, że ludzie pracują, a oni każą być o 15. Nie mogę, najchętniej chciałbym już kończyć szósty semestr i spadać stamtąd.
studiuje ktos z Was za granica?
wybiera sie ktoś na prawo??
Fajnie se w chuja polecieli i sie niemilo zaskoczyłem :/:/:/. Teraz musze trzymać kciuki żeby sie na AE dostać ( ale tam jest lajtowiej podbno wskoczyc).
nie martw się, mi w tamtym roku nie policzyli historii w ogóle. Różne rzeczy w tej szkole się zdarzają :)
Jaworzno
08-07-2008, 09:55
Wiecie może czy na Sląsku można studiować psychologie, i czy jest jeszcze rekrutacja?
Wiecie może czy na Sląsku można studiować psychologie, i czy jest jeszcze rekrutacja?
UŚ w Katowicach.
maks_wnc
08-07-2008, 10:18
A wydział jest jeśli sie nie myle to na Koszutce.
nie mylisz sie...
zlozyl ktos z forum na AWF na wychowanie fizyczne albo zarzadzanie kryzysowe?
nie martw się, mi w tamtym roku nie policzyli historii w ogóle. Różne rzeczy w tej szkole się zdarzają :)
Chodzi ci o prawo czy AE ( ps czy ten jest do mnie skierowany :P:P)
pozdro
Chodzi ci o prawo czy AE ( ps czy ten jest do mnie skierowany :P:P)
pozdro
o prawo na UŚ. I tak to by za wiele nie dało, ale byłbym dużo wyżej na liście. Tak to do ciebie skierowany był tamten post. A poza tym w chuja lecą z tym przelicznikiem maturalnym. Rozszerzona jest w pizdu trudniejsza, a przelicznik +1 pkt na każde 10 z podstawy. Nie wiem jak jest teraz, ale rok temu było właśnie tak fatalnie. Jeden wniosek - zawsze lepiej pisać na podstawie. Pozdro
o prawo na UŚ. I tak to by za wiele nie dało, ale byłbym dużo wyżej na liście. Tak to do ciebie skierowany był tamten post. A poza tym w chuja lecą z tym przelicznikiem maturalnym. Rozszerzona jest w pizdu trudniejsza, a przelicznik +1 pkt na każde 10 z podstawy. Nie wiem jak jest teraz, ale rok temu było właśnie tak fatalnie. Jeden wniosek - zawsze lepiej pisać na podstawie. Pozdro
Teraz przelicznik jest 1,5 :/ . A ja histe pisałem na podstawie :/ ,i teraz lekko ujmójąc moge sobie pomarzyć o prawie.
pozdro
a ja już 6 egzaminów mam zdanych. Jeszcze tylko poprawka za tydzień i jedna we wrześniu. Jak dobrze :)
Mam pytanie czy istnieją szanse żeby dostać się z 1 listy na AE z wynikami 76% ango , 84 hista (podstawy). Wiem że to zależy od kandydatów, ale chciałbym wiedzieć na czym stoję.
ps jakie progi były w tamtym roku??
jezeli patrzec na progi jakie byly w zeszlym roku to raczej lajtowo bys sie dostal. Ile masz pkt. po przeliczeniu na stronce AE? Rok temu slyszalem ze od 90 przyjmowali:> ja mam teraz 101,5 :zabki: i licze na byle jaki kierunek, byle do woja nie isc:) (oczywiscie jesli na AWF sie nie dostane...)
Jak to jest ze studiowaniem na dwóch uczelniach?
Czy gdybym np. po roku AE chciał dołączyć do tego powiedzmy transport na polibudzie to jest taka możliwośc? Jak to wtedy wygląda z wykładowcami itd?
Studiuje ktos transport na Politechnice? Jak jest z Matma i Fizyka? strasznie ciezko czy idzie jakos podolac?
jezeli patrzec na progi jakie byly w zeszlym roku to raczej lajtowo bys sie dostal. Ile masz pkt. po przeliczeniu na stronce AE? Rok temu slyszalem ze od 90 przyjmowali:> ja mam teraz 101,5 :zabki: i licze na byle jaki kierunek, byle do woja nie isc:) (oczywiscie jesli na AWF sie nie dostane...)
Ja licze ze sie dostane z 105,9 pkt na zarzadzanie, chociaz jako pierwszy w kolejce kierunek mam FiR no ale tam pewnie sie nie dostane wiec mam nadzieje ze sie dostane z pierwszej listy na zarzadzanie(w obwodzie jest jeszcze administracja na polibudzie ale tam raczej wolalbym nie isc).
BTW:
Wie ktos kiedy beda ogloszone listy przyjetych na Akademii Ekonomicznej??
Wie ktos kiedy beda ogloszone listy przyjetych na Akademii Ekonomicznej??
Jeśli się nie myle to 17 lipca.
Ile masz pkt. po przeliczeniu na stronce AE?
112 ptk i 1 kierunek to Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze, 2 Ekonomia. We wyborczej były kiedyś tabele z ptk ile trza mieć ptk/procent żeby sie dostać. Według gazety ostatni przyjęty kandydat na ekonomie mial 89 ptk, a na zarządzanie 64 chyba. Zobaczymy jak teraz będzie obu tylko progi nie poszły za bardzo do góry (jak narazie jestem powyżej zeszłorocznego ;-))
Czy gdybym np. po roku AE chciał dołączyć do tego powiedzmy transport na polibudzie to jest taka możliwośc? Jak to wtedy wygląda z wykładowcami itd?
Dołaczam sie pod to pytanie.
wtedy dostaniecie indywidualny tok studiów pewnie po odpowiednim zalatwieniu formalnosci i dogadujecie sie z wykladowcami na ilu zajeciach musicie byc.itd. W wiekszosci przypadkow trzeba zaliczyc 50% zajec.ale to roznie bywa.kwestia dogadania sie.
katowicer
13-07-2008, 04:00
a co z tym Gallusem,ze ma tak nieciekawe opinie?
a co z tym Gallusem,ze ma tak nieciekawe opinie?
Bardzo nieciekawą. Moj znajomy gdy przyszedł do nowej pracy,by złożyć CV usłyszał: "o,Kończył pan Gallusa,hehe.Prawie jak studia":)
Nazwy firmy i nazwiska kolegi nie podam:P
Co właściwie można robić po tych Międzynarodowych stosunkach na ekonomii? Warto na to iśc?
kiedys byly "plotki" ze w prasie pokazalo sie ogloszenie przyjme do pracy itd za wyjatkiem studentow z Galussa ile w tym prawdy to nie wiem ale cos w tym jest chyba:)
kiedys byly "plotki" ze w prasie pokazalo sie ogloszenie przyjme do pracy itd za wyjatkiem studentow z Galussa ile w tym prawdy to nie wiem ale cos w tym jest chyba:)
Też o tym słyszałem.Ogłoszenie okazało się bodajże w DZ :)
Co właściwie można robić po tych Międzynarodowych stosunkach na ekonomii? Warto na to iśc?
http://www.kandydaci.ae.katowice.pl/?contentid=4980
Mnie się wydaje że warto ;-)
Ehhh 'najgorzej' się stało, dostalem się wszędzie (uś, polibuda, awf).
Mam czas do jutra na decyzje... zarządzanie sportem na AWF-ie, czy Inżynieria bezpieczeństwa (wydział gornictwo i geologia) na Politechnice...
ciężko...
ciesz sie bo ja jak na razie wszedzie na rezerwie :dead: ta niepewność i oczekiwanie że ktoś odpadnie są najgorsze...
A ja się nie dostałem na dzienne na zarządzanie sportem, jutro jade przepisać papiery na zaoczne, może tam się uda, ale boję się, że dużo tych, którzy się nie dostali na dzienne przejdzie na ten kierunek na wieczorowe....za dużo. Obejrzałem liste z wieczorowych i na 75...40 ma wyniki gorsze ode mnie i sporo ma takie same, trzeba wierzyć.
nie przenos papierów tylko pisz odwolanie !! na awf jest sie najlatwiej zawsze dostac ludzie potem rezygnuja hurtowo.glowa do gory i pisac odwolania nie przenoscie papierów tak szybko zwlaszcza ze na zaoczne pewnie beda wszystkich przyjmowac bo to kasa dla nich.
Krzychu_1988
16-07-2008, 18:09
ciesz sie bo ja jak na razie wszedzie na rezerwie :dead: ta niepewność i oczekiwanie że ktoś odpadnie są najgorsze...
Nie pakusiaj napewno sie dostaniesz tam gdzie chcesz. :piwo:
Ja sie dostałem na WSTI zaoczne
wybiera sie tam ktoś?
tomekk_86
16-07-2008, 20:34
Studiuje ktos transport na Politechnice? Jak jest z Matma i Fizyka? strasznie ciezko czy idzie jakos podolac?
dołączam się do pytania
I mam prośbę, bo jutro jadę do Katowic a nie mam pojęcia gdzie jest AWF, może mi ktoś wytłumaczyć jadą od Mikołowa -> Piotrowice. Wiem, tylko że mają budynki na Mikołowskiej i Raciborskiej i nie wiem do którego mam przyjechać w sprawie rekrutacji. Wiem tylko, że mam iść do jakiegoś budynku B. Z góry dzięki za pomoc.
AWF masz na mikolowskiej wysiadasz pod stacja zaraz jak jedziesz busem z piotrowic. idziesz w gore mijasz budke parkingowego i idziesz do budynku B czyli skrecasz w lewo i zaraz za budynkiem od niedokonczonej biblioteki masz budynek B. o raciborska sie nawet nie pytaj bo to nizej jest i tam sa tylko jezyki i gimnastyka nigdy niema tam komisji.
Ja pojadę samochodem, to jest przed GWSH czy dalej?? Jak jedziesz od Mikołowa.
Jak co to popytam po drodze:) Dzięki za pomoc.
kieruj sie na centrum tylko na ulice mikolowska a nie na kosciuszki jak pojedizesz mikolowska to bedzie to po prawj stronie stacja i wjedz na stacje.AWF jest rzeczywiscie prawie w centrum.
tez jadę jutro przenieść papiery na zaoczne sportem, bo dzienne nie wypaliły.....oby zaakceptowali
System rekrutacji na AE jest chyba najgorszy z możliwych. Jest prawie 13, do 15 jest czas złożenia papierów na polibudzie, a ja dalej nie wiem czy jestem przyjęty na AE.
System rekrutacji na AE jest chyba najgorszy z możliwych. Jest prawie 13, do 15 jest czas złożenia papierów na polibudzie, a ja dalej nie wiem czy jestem przyjęty na AE.
Mam tak samo i pewnie nie zdaze zlozyc papierow na polibude ;/. Oby chociaz mnie przyjeli za te nerwy ktore dzis szargam niemozliwie.
Ktos sie wybiera na GWSH , informatyka zaocznie? kierunek ten związany z zarządzaniem sieciami. Lub moze ktos tam juz studiuje albo cos słyszał o tym kierunku?
A jaki jest problem w zapisaniu się na 2-3 uczelnie i podjęcia decyzji we wrześniu?
Za rekrutację już i tak przecież zapłaciliście.
Na dwie na raz nie ma problemu bo jest oryginał i odpis do świadectwa dojrzałości. Dzięki temu można skompletować dwie pełne teczki ;)
Pozdro dla studentów Polibudy zwłaszcza wydziału Budownictwa (Kogoś z forum spotkam na pierwszym roku?;)
Pozdro dla studentów Polibudy zwłaszcza wydziału Budownictwa (Kogoś z forum spotkam na pierwszym roku?;)Gliwice?
ja pierd^le juz na 3 uczelniach jestem na rezerwie, dzis doszlo AE :zabki:
Mam nadziej ze spadana progi na Akademii Ekonomicznej bo brakuje mi 5 pkt do zarzadzania i po ok 9-10 pkt do reszty kierunkow ;/
Czegoś tu nie czaję....studia niestacjonarne do wieczorowe, czy zaoczne?? Bo cały czas myślałem, że wieczorowe a teraz sie dowiaduje, że zaoczne... są na AWFie studia wieczorowe?? W ogóle nigdzie nic nie ma o wieczorowych tylko o niestacjonarnych, a np. moja siorka na UŚ studiuje wieczorowo. Może mnie ktoś oświecić??
z tego co wiem to nie ma wieczorowych na AWF:> a niestacjonarne to zaoczne...
A na UŚ są wieczorowe? Jeśli tak to czy nabór już skończony?
Ktos sie wybiera na GWSH , informatyka zaocznie? kierunek ten związany z zarządzaniem sieciami. Lub moze ktos tam juz studiuje albo cos słyszał o tym kierunku?
kumpel na to chodził. Dostał warunek z analizy matematycznej i zrezygnował pod koniec drugiego semestru. Tam trzeba się uczyć.
Tam trzeba się uczyć.
Tragedia. To nie o to chodziło?
dla niektórych tak jest. Więc nie zarzucaj mi, że tak napisałem.
Kurwa zabraklo mi 3 ptk do progu na AE kierunek ekonomia. Więc szanse są dostać sie z 2 listy ;-)
mi 1pkt na zarządzanie na awf.. wczoraj bylem dać świadectwo, licze ze za średnią sie dostane, bo inaczej Żaki, Cossinusy albo inne mnie powitają;/
na AE 8pkt zabrakło;/
MiRO, na które zarządzanie?
Ja bede chodzil na sportem. Wczoraj zlozlem papiery. Bylem tez dzis z kumplem ktory sie nie dostal i kobieta z rekrutacji powiedziala mu ze ciezko bedzie z rezerwy- bo bardzo malo osob rezynuje...
Kajkosz a na zaoczne czy dzienne?? Na zaoczne nie złożyłem i dlatego mam jedynie szanse w sierpniowym naborze, ale nic. Ide na dzienne do Raciborza na Socjologię, a jak się we wrześniu nie uda to w przyszłym roku wbijam na sport na zaoczne i jade z dwoma kierunkami:) Pożyjemy, zobaczymy.
No to gratulacje, ja miałem tylko 31pkt Ale na zaoczne spróbuje jak nie teraz, to za rok jako drugi kierunek, bo niesamowicie mi się podoba. Na pewno wypytam o wrażenia:)
MiRO, na które zarządzanie?kryzysowe, na sportem bym nawet na rezerwie nie był;P 32pkt mam.Bylem tez dzis z kumplem ktory sie nie dostal i kobieta z rekrutacji powiedziala mu ze ciezko bedzie z rezerwy- bo bardzo malo osob rezynuje...pocieszające...
Ja przy 34 się dostalem, kumpel przy 33 jest na rezerwie
Jakies opinie o Ziętku??trza wrócić do nauki :/
Kto jest na zaocznym prawie na UŚ ?? ;D
hehehe. No ale Ty na drugim roku :D. Fest przejebane ? hehe
Jeszcze na pierwszym.
Łatwo jest.
Tylko czasem się trzeba uczyć, a ja nie mam na to czasu. Pierwszy semestr bez komisów zaliczyłem. W sumie uczyłem się na niego chyba 8 godzin (czyli wychodzi po 2 h na jeden przedmiot), więc chyba nie dużo. Teraz narazie 0 godzin nauki i cztery poprawki na wrzesień.
AE poraz kolejny dała znać że jest pojebana, kurwa czekać do września to nie jest normalne :/:/:/
Są może jakieś opinie na temat WSB w Chorzowie?
mariuszeeek
24-07-2008, 21:26
THG na Awf dostał się ktoś ?
Tommywie
29-08-2008, 23:27
Zastanawiam sie: politologia na WSB w Chorzowie na dziennych czy politologia na USiu w Katowicach na zaocznych?
katowicer
26-09-2008, 13:43
Panowie ktoś ma jakies opinie ,znajomych sam uczęszcza do Wyższej Szkoły Humanitas ??
Dawać wiadomości.
Marcin niy targej mi koszuli,:rotfl:co to do szkoły na starość idziesz? ,kupia ci tako łodblaskowo rybka na tasia coby cie jaki Żuk niy potrącił jak bydziesz targoł do szkoły:lol:
19Tauzen64
26-09-2008, 15:27
Panowie ktoś ma jakies opinie ,znajomych sam uczęszcza do Wyższej Szkoły Humanitas ??
Dawać wiadomości.
Moja dupa tam chodzi, jest na drugim roku, jest zadowolona i dużo też nie trzeba płacić.
19Tauzen64
26-09-2008, 15:27
Idzie ktoś może na uczelnie TWP? na Katowickiej
Tommywie
26-09-2008, 23:22
jest ktos na politologii na USiu? ja sie dostalem na dzienne, to bym sobie chetnie jakies notatki od kogos zalatwil :)
Ja jestem :) Niestety, większości notatek już się pozbyłem... ale zawsze na każdym roku przed sesją krążą dyżurne skrypty, zdążysz pokserować :)
ktoś nowy na AWFie z zarządzania kryzysowego?
dziś pierwszy dzień, sajgon...
Co do politologii to ja również jestem. Notatek może za wiele nie posiadam, ale skyptów i jakiś skserowanych książek trochę mam i chętnie bym się pozbył. Jak co to PW.
uczy sie ktos na GWSH?
Jo :faja:
a zaczyna ktos edukacje w Ziętku na zarządzaniu??
Patyk TzN
03-10-2008, 16:23
politechnika śląska, ale na krasinskiego w katowicach... jest ktos obecny?
A tak jak wyzej ale Gliwice ?
zaocznie....ogolnie matma i fiza najgorsze wg mnie na 1 roku ( aktualnie jeszcze z tymi przedmiotami walcze ::szpada: ):hihi:
A tak jak wyzej ale Gliwice ?
tak.dziennie.najgorzej mata,fiza,ewentualnie mechanika.ogolnie da sie przejsc :-)
uf mechaniki nie mam :)
Ps. Jaki wydzial ?
Ja jestem na wydziale MT, kierunek Automatyka i Robotyka. Ogólnie to po pierwszych ćwiczeniach z maty i mechaniki mam dość. A będzie tylko gorzej...
Ibracadabra
03-10-2008, 20:32
na MT w gliwicach wszystko jest do przeskoczenia:) moze nie wyglada to za ciekawie na poczatku, ale jak sie nie olewa to nie ma problemów;) wiem bo jestem już na 4 roku, z tym, że na ZiIPie:)
sprzedam/oddam materiały z AE, wydział ekonomii
historia myśli ekonomicznej - skrypt z historii myśli ekonomicznej (zagóra-jonszta)
globalne i regionalne problemy rynku pracy - wykłady
polityka gospodarcza - opracowane pytania na egzamin (barteczek)
informatyka - wykłady, testy
podstawy rachunkowości - ćwiczenia, wykłady
podstawy rachunkowości - podręcznik (messner)
finanse - testy, ksera jakiś rozdziałów
ekonomia matematyczna - wykłady, ćwiczenia (przybylska-mazur)
analiza rynku - podręcznik (kędzior)
polityka społeczna - testy, notatki (przybyłka)
podstawy prawa (cywilnego)- wykłady, ćwiczenia, testy (witosz i jeszcze ktoś)
matematyka - skrypty, wykłady, ćwiczenia (szkutnik)
makroekonomia - ćwiczenia, wykłady, testy (gabryś)
mikroekonomia - podręcznik (klimczak)
RobertSK
09-10-2008, 18:32
osobe/osoby studiujące w wyzszej szkole zarzązdania ochroną pracy na bankowej;) prosze o kontakt na pw...mam kilka pytan i tak dalej:)
pozdro
jakby ktoś był zainteresowany to chętnie pozbędę się podręczników z pierwszego roku administracji na UŚ
Coraz rzadziej ... :hihi:
Ma ktoś jakieś podręczniki z mechaniki klasycznej albo z maty na I rok na Polibudzie?
Jeśli chodzi o mechane ,to z tego podręcznika korzystałem na I roku :
http://rapidshare.com/files/152711079/Mechanika_ogae___lna_-_statyka__150dpi_.pdf.html
A czegoś z materiałów budowlanych nie masz?
english in sports Poloka, ma ktos?
ja mam część 1 + kilka kserówek z pozostałych części
Zdaje sobie sprawę, że mam nikłe szanse na odpowiedź, ale co tam.
Zabieram się o kilka miesięcy za późno za pisanie mojej pracy (Politechnika Śląska), jej głównym tematem są "Piece Wgłębne" gdyby ktokolwiek miał jakieś zdjęcia, cokolwiek na ich temat byłbym wdzięczny, wiem, że jest tu niemało byłych i obecnych studentów tej "wspaniałej" uczelni :hihi:
Mam też zaskakujący problem z dr Rozpondkiem. Jeśli ktoś posiada jakieś prezentacje, które były robione u niego to czekam - odwdzięczę się jakoś. Ma chyba jobla na ich punkcie.
Tommywie
15-10-2008, 23:30
ma ktos moze ksiazki z politologii na UŚ? jakby ktos cos mial to dajcie znac, to napisze autorow :)
Jesteś na pierwszym roku? Mam Geografię Polityczną Stanisława Otoka.
Tommywie
17-10-2008, 22:35
tak jestem na pierwszym roku :) ale z geografii politycznej mam na razie tylko wyklady...
Dzięki wielkie karol :)
A nie masz może jeszcze czegoś z materiałów budowlanych i rysunku?
Ma ktoś jakieś podręczniki z mechaniki klasycznej albo z maty na I rok na Polibudzie?
Mam podręcznik do maty. "Matematyka zadania i odpowiedzi" Radosław Grzymkowski.
oraz "Geometria wykreślna" Bogusław Grochowski.
moge oddac za browarek sporo notatek z kierunku ZARZADZANIE LOGISTYKA I TRANSPORTEM - z Zietka
Elo mam pytanie i proszę o pomoc, muszę napisać dwa referaty na temat "Rozwój turystyki w Kołobrzegu" i drugi temat "Czynniki wewnętrzne i zewnętrzne w kształtowaniu sie atrakcji marketingowych". Szukam po necie ale nie ma tam tego za dużo (albo po prostu nie potrafię szukać przez Google hehe) Jeśli ktoś ma coś na kompie związane z tymi tematami bądź zna kogoś kto chodzi na studia kierunek turystyki i ma materiały odnośnie tych tematów bardzo proszę o odp. Jest to dla mnie niezmiernie ważne z góry dzięki
Studiuje ktos na polibudzie gornictwo i geologia? Jak cos to Pw bo mam kilka pytan odnosnie tej uczelnie, byłbym wdzieczny:piwo:
to i ja spytam:
studiuje ktoś tutaj prawo na UŚ?
bylbym wdzieczny za PW, mam kilka pytań:)
Mayek i eS dziennie.
Ja tam kiedyś zaocznie.
dzięki, odezwe się napewno do któregoś:)
Majk, z forum to jeszcze chyba Remek zaocznie.
ja mam kilku znajomych na dziennych, tez mozesz pytac jak chcesz i przekaze :)
Uczęszczam na II letnie studium informatyczne w Profesji. We wrześniu zaczyna mi się 4, ostatni semestr do ukończenia szkoły. Dzisiaj dostałem śmieszny telefon ze szkoły, że czesne od lipca zwiększają o 64 zł miesięcznie, bez podania konkretnego powodu itp. Został mi ostatni semestr i chcę szkołę skończyć do końca, ale może mi ktoś powiedzieć, cz jest jakakolwiek podstawa prawna, że szkoła w trakcie nauki "z dupy" podnosi mi czesne? W poniedziałek mam iść do szkoły, podpisać te oświadczenie, ale mam jakieś swoje prawa, żeby wywalczyć i płacić po staremu? Wiem, że pewnie i ich dotknął wymyślony kryzys gospodarczy, ale zdenerwowałem się tym telefonem, bo będę w tym całym semestrze około 400 zł więcej wydawać na czesne.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.