View Full Version : Prawo jazdy
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Jakbym siedział na miejscu pasażera to chyba narobił bym w gacie:lol2:
Szczepan
14-06-2011, 15:17
Zna ktoś jakaś dobra szkołę jazdy w okolicach Tauzena?
http://www.szkolajazdy.katowice.pl/onas
Paru znajomych sobie zachwalało.
Tak jest zgodna z prawem :)
http://www.scigacz.pl/Przejezdzanie,miedzy,samochodami,motocyklista,a,pr awo,6370.html
Ja bym jeszce z miła chęcią otworzył drzwi zeby kutas nie przejechał. Już nie raz widziałem jak te ciule jeżdża stąd te nastawienie.
a dlaczego niby otwierać drzwi? Ja też ich nienawidzę ale w takim przypadku zawsze robię miejsce, tak samo jak jest korek na drodze z jednym pasem tylko, również zjeżdzam do prawej jak widzę z tyłu motocykliste i często mi za to dziękują. Nie widze sensu blokować, skoro ja nie mogę jechać, a on może to co mi szkodzi? co do daje te blokowanie? to jest tylko chamskie zachowanie kierowców. Troche kultury i wyobraźni. to samo dotyczy rowerów.
Zaznaczam że pisze to nie mając motoru, nie umiejąc na nim jeździć i zawsze sie wkurwiam jak widze jak szaleją ale ta sytuacja wyżej opisana nie ma nic z tym wspólnego
owszem - wkurwia, że gość przejedzie szybciej.
ale w każdym razie ja na tym nie stracę, więc blokowanie, otwieranie drzwi, to ze zwykłej jebanej zazdrości chyba, bo innego wyjaśnienia nie widzę...
Pisałem wyraźnie skąd te nastawienie. A pierwszą część zdania napisałem przez wkurwienie. Nie chodzi o to że on szybciej przejedzie. Niech jedzie jak chce ale niech nie stwarza zagrożenia na ulicy. Ostatnio miałem taką sytuację jadąc w strone Siemianowic od GieKSy. I nagle koło mnie pojawił się motocyklista. Nie dość że auta jadą z naprzeciwka cały czas to gdybym go nie zauważył w ostatniej chwili to bym na niego wjechał. Prosze mi nie pisać ze ma się lusterka w samochodzie bo pojazd który wyprzedza powinien uważać na to co robi i na auto które wyprzedza. Śmiech i wkurwienie ogarnia mnie jak widze takie awatary jak kolega Stach.
Śmiech i wkurwienie ogarnia mnie jak widze takie awatary jak kolega Stach.
Hmm... to bardzo dobrze że jest to dla Ciebie śmieszne i wkurwiające za razem, widać z tego że zauważalne (swoją funkcję więc spełnia w mniejszym czy większym stopniu). Ja takie nalepki zacząłem zauważać jakiś czas temu (3-4 lata wstecz) wtedy jeszcze nie wiedziałem że będę posiadał własny motocykl :) Fakt jest taki że nic sobie z nich nie robiłem (no może oprócz tego że byłem wkurwiony faktem że pierwsze kilka razy nie widziałem co jest na nich napisane i musiałem gnać za oklejonymi delikwentami żeby doczytać o co chodzi) :) Z czasem już z daleka wiedziałem co to za naklejka i powiem Ci całkiem szczerze że może nie dawało mi to za wiele do myślenia ale jak ta małpa popatrzyłem w lusterko w momencie czytania i pewnie jeszcze kilka razy puki nie zapomniałem (wydaje mi się że nawet takie jedno zerknięcie więcej może duuuuuużo dać, może to właśnie w tej chwili jakiś kretyn tnie 200 km\h a ja zamierzam skręcić w lewo) Nie koniecznie motocyklista a biorąc pod uwagę że często jeździmy zmęczeni mażąc jedynie o dotarciu do domu sami popełniamy karygodne błędy, brak spojrzenia w lustro, nie włączenie kierunku itp. itd.
Żeby było jasne nie rozgrzeszam motocyklistów i nie mam zamiaru kazać Ci jechać ze wzrokiem wlepionym w lusterko, a jedynie proszę o rozwagę w okresie letnim i o jedno czy dwa spojrzenia więcej. Jeżdżąc na motocyklu po Katowicach z prędkościami nie większymi niż 60-70 km/h a nie jestem zbyt doświadczony cały czas odczuwam że jestem niedostrzegany, a spora liczba kierowców miała by ochotę otworzyć drzwi...
Szkoda że tak jest ale cóż często wrzucamy wszystkich do jednego wora (motocykl = dawca)
Tak poza wszystkim zastanów się czy nie zdarzyła Ci się jakaś z tych sytuacji (jeżdżąc samochodem)
-nie włączenie kierunkowskazu
-przekraczanie prędkości
-przejazd na tak zwanym późnym żółtym
-wyprzedzanie na 3-go
-wyprzedzanie na ciągłej
-etc.
Jeśli nie jesteś idealnym kierowcą brawo (tylko czy tacy są) :) Jeśli tak to stwarzasz zagrożenie dla siebie i dla innych użytkowników naszych jakże pięknych dróg (również dla motocyklistów jadących jak i 50 tak i 200 km/h)
Reasumując szanujmy się na drodze (piętnujmy debilne zachowania) ale nie mówmy że jak motocyklista to dawca, tirowiec to debil, a przedstawiciel handlowy schumacher w białym sejczento :)
Pozdrawiam, biorę sprzęt i idę przewietrzyć się na dwóch kółkach
Stach masz racje zdarzyły mi się prawie wszystkie te punkty jadąc autem, ale auto to jednak coś innego niż motocykl. Autem jak wyprzedzam to zjeżdzam na drugi pas a nie mkne 10 cm od auta na tym samym pasie. I nie wyprzedzam na drogach gdzie jest wzmożony ruch. Tak jak właśnie droga na Siemce gdzie jedzie sznur aut, jak i z naprzeciwka jadą. Sam chciałbym mieć motor (i prawko na niego) i bałbym sie robić takie rzeczy jak niektórzy motocykliści na ulicy.
Nie jeden się wkurwia jak widzi moto przejeżdzające bokiem a ten musi stac w korku i cukier mu się dźwiga, tak to już jest. Kretynów na motorach idzie spotkac i to oni psują opinie reszcie.
Jak wygląda przeniesienie papierów z jednego Worda do innego,
idę proszę o papiery i sam zanoszę gdzie chce czy oni poczta wysyłają tam gdzie ja chce?
idę proszę o papiery i sam zanoszę gdzie chce czy oni poczta wysyłają tam gdzie ja chce?
z tego co sie orientuje to Word sie zajmuje przenosinami papierów
dariuszw
19-06-2011, 22:17
Witam, prosze o kontakt na PW kogoś kto ma prawo jazdy kat C+E
idziesz do wordu bierzesz kartkę tam ci dają wypisujesz i do chyba 3-5dni powinno dojść do tego drugiego
~~mały-1964
20-06-2011, 17:46
Robil ktos z Was prawko w kut"AS"ie na moniuszki? wszedzie sie reklamuje 850zl a problem polega na tym ze chce sie z tamtad przeniesc i czy da sie odzyskac chociaz czesc kasy?Przyblize Wam ze przez telefon dostaje sie informacje ze jest yaris a naprawde jest stare punto nawet nie te grande ino wczesniejsze,zapisalem sie nie ma zadnej karty ile chodziles na wyklady zadnej umowy a na jazdach nie dosc ze zdziwilem sie czym podjechal to powiedzial ze trzeba doplacic 150zł bo paliwo zdrozalo:) nowa cena to chyba nowej grupie sie ustala...Co robic?mam tylko potwierdzenie wplaty zadnej umowy materialow...Jak to dziala moze mi nie zwrocic kasy?mozna gdzies go udupic?word powinien robic jakies kontrole...?!?! ogolnie ODRADZAM!!!!!!
Gdzie zdam na karte moto rowerową ? musze czekać na jakiś festyn czy moge załatwic to po za jakimiś festynami ? PW
Robil ktos z Was prawko w kut"AS"ie na moniuszki? wszedzie sie reklamuje 850zl a problem polega na tym ze chce sie z tamtad przeniesc i czy da sie odzyskac chociaz czesc kasy?Przyblize Wam ze przez telefon dostaje sie informacje ze jest yaris a naprawde jest stare punto nawet nie te grande ino wczesniejsze,zapisalem sie nie ma zadnej karty ile chodziles na wyklady zadnej umowy a na jazdach nie dosc ze zdziwilem sie czym podjechal to powiedzial ze trzeba doplacic 150zł bo paliwo zdrozalo:) nowa cena to chyba nowej grupie sie ustala...Co robic?mam tylko potwierdzenie wplaty zadnej umowy materialow...Jak to dziala moze mi nie zwrocic kasy?mozna gdzies go udupic?word powinien robic jakies kontrole...?!?! ogolnie ODRADZAM!!!!!!
po samej nazwie tej 'firmy' bym im nie zaufal.
19Paweł64
05-08-2011, 08:27
Zdałem prawko, teraz trzeba zapłacić 84,5 zł i to się płaci przy odbiorze czy przed ? Jak przed to kaj to się płaci ?
SuchyTZN
05-08-2011, 09:02
Budynek obok, przed...
Budynek obok płacisz chyba dodatkowo jeszcze za przelew poczcie.
Normalnie masz kase UM na Pocztowej przy rynku. Tam płacisz i z kwitkiem jedziesz do Wydziału Komunikacji (obok WORDu ten wysoki) ... i załatwiasz plastik :)
szmajgel
05-08-2011, 17:46
R stare punto nawet nie te grande ino wczesniejsze,
punto na blachach SJ??
~~mały-1964
09-08-2011, 15:51
dokładnie te :)
19Paweł64
09-08-2011, 18:42
Zapłaciłem dzisiaj za prawko, długo się teraz czeka ? Jest szansa, że będzie w następnym tygodniu ?
Ptasior06
09-08-2011, 22:32
Marna szansa. Od zapłaty do 2 tyg. Papiery idą do wawy, a stamtąd plastik
Jest szansa. Zależy jak trafisz. Ja miałem po 3 dniach roboczych do odbioru.
czy dziś jest otwarty wydział, żeby prawo jazdy odebrać czy dopiero poniedziałek ?
szmajgel
13-08-2011, 16:51
dzis sobota tak wiec przykro mi :)
*Piotrko*
14-08-2011, 00:00
czy dziś jest otwarty wydział, żeby prawo jazdy odebrać czy dopiero poniedziałek ?
poniedziałek święto więc we wtorek :jezor:
19Paweł64
16-08-2011, 13:29
I jak odebrałeś ? Kiedy zdałeś ?
I jak odebrałeś ? Kiedy zdałeś ?
ja 2 lata temu :rotfl:
Pytałem o brata swojego tak odebrał we wtorek.
19Paweł64
18-08-2011, 14:29
a kiedy zdawał ?
19dobrzyk64
23-08-2011, 08:06
Ma ktoś znajomości wśród osób pracujących w Wordzie Katowice żeby dało radę umówić się na wcześniejszy egzamin? :)
PW!
Jak mniej więcej czasowo wygląda zrobienie kat. A /zajęcia w szkole jazdy itd./ + jaki termin oczekiwania na egzamin?
merr1000
25-08-2011, 09:03
Jakie szkoły polecacie własnie na kat. A najlepiej żeby można bylo się dogadać aby wypisali papiery i zapisać się odrazu na egzamin
19marek64
27-08-2011, 07:49
ja polecam ZDZ jak się dogadasz a można spokojnie to od razu siadasz i jeździsz, a jak koleś widzi że dajesz sobie rade to zdecydowanie szybciej odwiedzasz WORD:) ja kurs z egzaminem (bo nie trzeba było długo czekać coś koło 2 tyg) miałem jakoś w 1,5 miesiąca. W sekretariacie siedzi/siedział koleś od nas więc nie było z niczym problemu. Robiłem 3 lata temu więc dużo nie powinno się zmienić.
Zdałem we wtorek prawo jazdy i teraz takie moje pytanie:kiedy mogę iść za nie zapłacić?Egzaminator coś mówił ze za tydzień tylko nie wiem czy nie chodziło mu o to ze papiery zostaną dopiero wysłane.
Zdałem we wtorek prawo jazdy i teraz takie moje pytanie:kiedy mogę iść za nie zapłacić?Egzaminator coś mówił ze za tydzień tylko nie wiem czy nie chodziło mu o to ze papiery zostaną dopiero wysłane.
papiery masz w drodze postępowania administracyjnego , na stronie kierowca.pwpw.pl mozesz na bieżąco śledzic poczynania związane z wyrobieniem Twojego prawa jazdy, gdy już będziesz miał prawko do odbioru idziesz do swojego urzędu miasta wpłacasz w kasie 84,50 i prawko jest Twoje
jesli zdawałeś w Katowicach to oni te papiery wysla dopiero jak zapłacisz te 84,50 :)
musisz isc do wydziału komunikacji - budynek obok worda po druczek do zapłaty , tam zaraz obok jest poczta , płacisz i idziesz spowrotem im dac kwitek że zapłacone , i dopiero potem na stronce sprawdzasz kiedy do odbioru :)
ale tak podlegasz pod Katowice
Wiem,czyli jutro moge isc spokojnie zaplacic?
19WPTR64
06-10-2011, 20:51
Zdane wkoncu:) morda sama sie cieszy :) . Cos pieknego dostac papier z napisem Pozytywny:)
Orientuje sie może ktoś ile kosztuje wymiana prawa jazdy z brytyjskiego na Polskie?
19piotrek64
30-10-2011, 20:06
Jaką szkołę jazdy polecacie na zrobienie prawka ?:szpada:
anetta na tauzenie i piotro
OLAF'a również polecam (jakiś czas temu jeździł tam instruktor z "DASPRO" Pan Andrzej jesli sie nie mylę - chłop geniusz.. nie wiem czy dalej jeździ bo chyba wybierał się na emeryturkę, ale jeśli tak to 101% polecenia)
[/url];523117]OLAF'a również polecam (jakiś czas temu jeździł tam instruktor z "DASPRO" Pan Andrzej jesli sie nie mylę - chłop geniusz.. nie wiem czy dalej jeździ bo chyba wybierał się na emeryturkę, ale jeśli tak to 101% polecenia)
Jeździłem z Andrzejem, ale z tego co wiem to on chyba już nie jeździ w Olafie tylko gdzieś indziej, nie wiem gdzie, ale facet zna się na rzeczy.
Nie zbyt jestem w temacie,więc 1.zaczynajac prawko w grudniu i jesli do 12 lutego zalicze egzamin teoretyczny to zdaje według tych starych zasad? i Gdzie polecacie Olaf,Daspro?Z GÓRY DZIĘKI ZA ODP.
Ja polecam serdecznie Firmę OLAF i DASPRO .. Olaf'a za sprawny wóz i wysoką zdawalność patrząc na znajomych uczących się w owej firmie a DASPRO za profesjonalną, szybką teorię i bardzo dobre podejście wspominanego juz nie raz Pana Andrzeja :-)
Jo polecom ,LIDER-na Zawodziu,albo OLAF-w centrum:)
No właśnie Olaf i Daspro to chyba 2 z lepszych ośrodków..a nie wiecie jak długo zdaje sie prawko?w tych ośrodkach i jak wygląda sprawa z tymi przepisami..bo na logike to skoro zaczynam w grudniu to egzamin bede miał przed tym 12 lutym=stare przepisy..
No właśnie Olaf i Daspro to chyba 2 z lepszych ośrodków..a nie wiecie jak długo zdaje sie prawko?w tych ośrodkach i jak wygląda sprawa z tymi przepisami..bo na logike to skoro zaczynam w grudniu to egzamin bede miał przed tym 12 lutym=stare przepisy..
zapewne jeśli egzamin będziesz miał przed nowymi przepisami to będziesz zdawał na starych
Też tak myślę,ale wolałem zapytać+ popytam też w Olafie i Daspro jak tam będę sie zorientować
A od kiedy te nowe przepisy? prawda to ze jednak od 2013?
Jastrzab0407
08-01-2012, 00:25
Tak od 2013... Niema co się śpieszyć. Tera masa oblań jest. Mi się udało zdać co prawda za pierwszym, ale to było o 19:30. Przez dzień mało kto zdaje. Patrzą, aby jak najwięcej kasy natrzaskać.
Zapisz się wieczorem. Jak nie zrobisz rażących błędów to niema problemu.
Kedzior64
08-01-2012, 16:20
No jednak od 2013. Jeszcze się zdążę załapać. Jastrząb0407 moja siostra zdała za 4 razem i miała egzamin o 7.30 w dość dużym deszczu:)
Szpiechu
08-01-2012, 16:27
Przecież pora egzaminu nie ma żadnego znaczenia czy zdacie czy nie...
Jak się umie jeździć to się zda, jak się popełni błąd to nie
zapisywał się ktoś teraz na egzamin na "D" ? długo trzeba czekać?
Lepiej OLAF na 3maja czy OSK " CENTRUM " na Warszawskiej ?
Osobiście polecam DASPRO:),a też zastanawiałem się między dwoma wyżej:) ,ale jeśli chcesz koniecznie któreś z tych dwóch to OLAF.. kumpel z klasy chodzi i nie narzeka:D
Marcin DM
15-01-2012, 02:06
Polecam OLAFA, teorie machnąłem w 3 weekendy a jazdy chyba w miesiąc, mają dość dobrych i cierpliwych instruktorów :D
Bouni_Ledziny
17-01-2012, 08:41
Przecież pora egzaminu nie ma żadnego znaczenia czy zdacie czy nie...
Jak się umie jeździć to się zda, jak się popełni błąd to nie
Pozwol, ze nie zgodze sie z tobą.
Egzaminatorzy doszukaja sie błędu w byle pierdole, nawet w "braku dynamiki jazdy" a jesli jedziesz dynamicznie to tez błąd. Krótko mowiac, jesli chcą cie upierdolić to cie upierdolą:)
Szpiechu
17-01-2012, 10:10
Jasne, że Cie upierdolą jak chcą, ale nie wierze że upierdolą kogoś bo mają taki kaprys.
Są różne zadania na zaliczenie na egzaminie jak się je zaliczy i jeździ się w miarę dobrze to się zda i nie ma chuja.
Jeżeli jeździsz dynamicznie to na pewno nie jest błąd, ale jak jeździsz cały czas na 2 biegu gazując ten samochód to już nie jest jazda dynamiczna, a to też jest jeden z punktów na tej ich kartce :)
Szpiechu mylisz się. Jak ma zły humor to do byle piedoły się przypierdoli, a pora ma znaczenie.
Z mojej grupy na początku odsiew by niesamowity. Ja byłem przewidziany ostatni i bylem przerażony bo z ostatnich czterech osób przedemną przepuścił dwie i bałem się że dla statystyk dostanę po łbie. Tymczasem okazało sie że kolesiowi na koniec dnia już się jeździć nie chciało, wziął mega krótką trasę (dokoła muchowca) totalny lajt.
Szpiechu
17-01-2012, 13:13
Nie wiem ja miałem 3 egzaminy o różnych porach wszystkie zdane, a egzaminatorzy jakoś specjalnie się nie czepiali.
Może tak to jest jak ktoś nie zda to od razu egzaminator sie nagle przyczepił. Nie wiem może i macie racje, ale ja sie osobiście z czymś takim nie spotkałem
MixedMartialArts
17-01-2012, 19:45
zapisywał się ktoś teraz na egzamin na "D" ? długo trzeba czekać?
Ja na D czekałem max 2 tygodnie.
19dobrzyk64
17-01-2012, 21:08
Jasne, że Cie upierdolą jak chcą, ale nie wierze że upierdolą kogoś bo mają taki kaprys.
Są różne zadania na zaliczenie na egzaminie jak się je zaliczy i jeździ się w miarę dobrze to się zda i nie ma chuja.
Jeżeli jeździsz dynamicznie to na pewno nie jest błąd, ale jak jeździsz cały czas na 2 biegu gazując ten samochód to już nie jest jazda dynamiczna, a to też jest jeden z punktów na tej ich kartce :)
Jak jeździsz bezbłędnie to jasne że Cię nie upierdolą, ale mogą doprowadzić do tego że się zestresujesz i oblejesz na jakiejś błahostce.
Moja egzaminatorka, już po samym zrobieniu łuku zaczęła podchody :)
Wsiadła do auta i nagle z ryjem "No nie tak to nie będziemy na pewno jeździć", ja ją pytam czemu, a ona "Masz chusteczki? Ten nos to powinieneś wysmarkać zanim wszedłeś do auta. Wiesz ile to jest zarazków?!" no i zaczął się wykład... Jakby to było dziwne że w takie zimno człowiek złapał katar czekając na egzamin...
Potem, to już w ogóle jak wyjeżdżałem na tej górce z tyłu, to widzę że z lewej jedzie auto, więc myślę, nawet nie wyjeżdżam bo zaraz jakieś wymuszenie przypisze. A ona do mnie "Można wiedzieć na co czekasz?" Potem zaczęła pytać z kodeksu ruchu drogowego, w ogóle jakaś pojebana... Zacząłem się z nią wykłucać na temat interpretowania jakiegoś tam przepisu, to na koniec egzaminu powiedziała że jest ciekawa czy na studiach też tak będę dyskutował z profesorami, że oni mi pokażą już miejsce w szeregu :rotfl:
Szpiechu
18-01-2012, 09:28
Jak jeździsz bezbłędnie to jasne że Cię nie upierdolą, ale mogą doprowadzić do tego że się zestresujesz i oblejesz na jakiejś błahostce.
Moja egzaminatorka, już po samym zrobieniu łuku zaczęła podchody :)
Wsiadła do auta i nagle z ryjem "No nie tak to nie będziemy na pewno jeździć", ja ją pytam czemu, a ona "Masz chusteczki? Ten nos to powinieneś wysmarkać zanim wszedłeś do auta. Wiesz ile to jest zarazków?!" no i zaczął się wykład... Jakby to było dziwne że w takie zimno człowiek złapał katar czekając na egzamin...
Potem, to już w ogóle jak wyjeżdżałem na tej górce z tyłu, to widzę że z lewej jedzie auto, więc myślę, nawet nie wyjeżdżam bo zaraz jakieś wymuszenie przypisze. A ona do mnie "Można wiedzieć na co czekasz?" Potem zaczęła pytać z kodeksu ruchu drogowego, w ogóle jakaś pojebana... Zacząłem się z nią wykłucać na temat interpretowania jakiegoś tam przepisu, to na koniec egzaminu powiedziała że jest ciekawa czy na studiach też tak będę dyskutował z profesorami, że oni mi pokażą już miejsce w szeregu :rotfl:
heh no jasne, ale przez 30 godzin kursu nikt się nie nauczy jeździć idealnie i oni powinni o tym wiedzieć.
Nie wiem może tak myślę, bo wszystkie egzaminy zdałem za 1 razem, najbardziej pamiętam egzamin na kat. C jak przy skręcaniu najechałem na krawężnik, a egzaminator się po mnie wydarł że "kurwa po krawężnikach się nie jeździ, ja pierdole następny wielki kierowca te opony są w chuj drogie i jeszcze raz tak zrobisz to sie zamienimy miejscami" pamiętam, że przekleństw było dużo hehe ale zdałem więc nie narzekam może gdyby mnie oblał to bym myślał inaczej
Dobrzyk ta baba to taka starsza? Co jak co zawsze śmiałam się jak ktoś zwalał na egzaminatora,ale ta cipa to jest mega wredna i wjeżdża na psychikę.
Toczmek89
19-01-2012, 10:20
kurwa jazda przy egzaminatorze to jest pikuś! najwieksze wjazdy na psyche i wkurwianie sie jest jak sie jedzie z moja matka! tragedia! non stop komentarze, a kurwa sama prawka nie ma :cham:
19dobrzyk64
21-01-2012, 08:40
Dobrzyk ta baba to taka starsza? Co jak co zawsze śmiałam się jak ktoś zwalał na egzaminatora,ale ta cipa to jest mega wredna i wjeżdża na psychikę.
Taka pewnie koło 40. Krótkie włosy, jeśli dobrze pamiętam to coś podchodzącego bo ciemny brąz albo jakiś wiśniowy ciemny.
Też miałem z nią egzamin. Nie mogę powiedzieć na nią złego słowa, bo każdy inny by mnie ujebał, ale ona dała drugą szansę. Mianowicie, zjechałem z górki na placu, i z prawej mi jechał samochód, i dała mi po hamulcach... Chyba miała dobry dzień.
19dobrzyk64
21-01-2012, 15:04
Albo w moim przypadku zły dzień :)
Jeszcze tak jak sobie przypominam to też na sam koniec, już w ośrodku WORD powiedziała żebym zaparkował koło bordowego auta. No i tak myślę czy chodzi o te Yaris po prawej, w końcu ciemna czerwień, czy o inne, co stoi pod tym budynkiem z kasą. No więc spytałem "Chodzi o ten po prawej" to odpowiedziała: "A co daltonistą jesteś? Kolorów nie rozróżniasz? To może nie powinieneś jeździć." :lol2:
Trzeba jej bylo powiedziec ze "Bordo" to jest wino albo miasto we Francji a nie kolor :hihi: Mialbys zdane na bank :)
robi ktoś obecnie albo skończył niedawno kurs na C+E? Kaj najlepiej zrobić? Myślę o KLISiu, robiłem tam C i było pozytywnie... :jezor:
Ile się czeka w Katowicach na sam egzamin teoretyczny na B?
1 egzamin powinienes miec max miesiac od zlozenia papierow. Potem roznie. Warto przychodzic w piatki wieczorem tak 18.30 i pytac o wczesniejsze terminy.
Mam 3 termin już, a nie orientujesz się czy na samą teorie się czeka tyle samo co na teorię z praktyką ?
Jak ja byłam sie zapisywac w piatek na teorię z praktyką, to egzamin dostałam od razu na poniedziałek. Ludzie przede mną, którzy zapisywali się na samą praktykę mieli bardziej odległe terminy.
Zazwyczaj na teorie czeka sie krotko-cos okolo 2 tyg.
Bartas1964
08-02-2012, 20:58
Może ktos polecic jakas w miare dobra szkole ?
Toczmek89
08-02-2012, 21:01
na Witosa OSK 100% :) spokojnie można polecić, nie pierwszy raz już na tym forum :)
FANFOOTBALL
08-02-2012, 22:15
Może ktos polecic jakas w miare dobra szkole ?
Szkoda że wcześniej nie pisałeś, bo załatwione byś miał --> http://www.m-ce24.pl/bezpieczenstwo/items/zdawali-egzamin-na-prawo-jazdy-za-kursantow.html :cham:
W grouponie do wczoraj było prawo jazdy za 700zł w OSK Extreme :) osobiście polecam Daspro;)
sory,chyba dalej aktualną oferte maja http://www.groupon.pl/deals/slask-extra/osk-extreme/3223967?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_39&a=1754 :)
a ja polece Lady(Lejdi) tam gdzie skarbek na rynku. Z kolesiem można się spokojnie dogadać i od razu zaczynać jazdy;) a dobrze uczy jeździć i potrafi tłumaczyć.
sory,chyba dalej aktualną oferte maja http://www.groupon.pl/deals/slask-extra/osk-extreme/3223967?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_39&a=1754 :)
Chyba jesteś chory że takie coś mu polecasz. Nie od dziś wiadomo że w przypadku gruponów dotyczących kursów prawa jazdy kręcone są różne wałki. Kursant potem musi płacić za różne ciulstwa typu dodatkowe godziny jazdy tak, aby cena dobiła do tych standardowych 1300-1400 zł. Przecież szkoły nie mogą dopłacać do interesu.
19dobrzyk64
09-02-2012, 07:47
na Witosa OSK 100% :) spokojnie można polecić, nie pierwszy raz już na tym forum :)
Również polecam, jednak tam cena chyba trochę większa niż średnio u innych. Ale nadrobimy to, nie wykupując tylu godzin bo uczą świetnie.
FANFOOTBALL
09-02-2012, 15:17
Pomyliła pedał i rozbiła auto. Na egzaminie (Częstochowa) --> http://www.youtube.com/watch?v=zVqIbiPLiLs :lol2::lol2::lol2:
Najlepszy egzaminator,ktory heroicznie rzuca sie zeby zlapac to auto:)
Pomyliła pedał i rozbiła auto. Na egzaminie (Częstochowa) --> http://www.youtube.com/watch?v=zVqIbiPLiLs :lol2::lol2::lol2:
to nic, chyba kojarzycię tą blondynę (miała nawet swój program wTV) z "Nauki Jazdy" z panem Grzesiem Stasiakiem.
Pado jej: na rondzie jedziemy w lewo.
Finał chyba znacie:lol2: Jak ktoś może, niech to wrzuci:hihi:
Pablo NFG
10-02-2012, 11:28
to nic, chyba kojarzycię tą blondynę (miała nawet swój program wTV) z "Nauki Jazdy" z panem Grzesiem Stasiakiem.
Pado jej: na rondzie jedziemy w lewo.
Finał chyba znacie:lol2: Jak ktoś może, niech to wrzuci:hihi:
Haaaa
w Poldka chyba Seatem wdupczyła :haha:
1964Adaś1994
10-02-2012, 11:39
http://www.youtube.com/watch?v=kMz7F5Jgoyc
Haaaa
w Poldka chyba Seatem wdupczyła :haha:
nie, ona dosłownie na rondzie w lewo wjechała, a za pomocą pana Grzesie odbiła i wjechała w klomby kwiatów, które były na środku ronda:hihi:
ale, polonez też był.
Zajebisty był to program:lol2:
Polonez był przy skręcie w lewo też nie ogarnęła auta :)
Zapisałem się w czwartek 9 lutego na samą teorię i dostałem pierwszy wolny termin na 22 lutego. Takie małe info jak ktoś się chce zapisac na samą teorie i nie wie ile będzie czekac :)
http://www.youtube.com/watch?v=kMz7F5Jgoyc
o kurwwaaaa:lol2:
to je to.
I ona pochazi z Ligoty, dokładnie z Zadola:hihi:
ups, własnie byłem świadkiem jak na ceglanej dziewczyna oblała jazdy. Wjechała na czerwonym na skrzyżowanie, te na meteorologów. Fakt, faktem, że jest troche chujowe.
Blisko miala, bo juz jechała na baze.
FANFOOTBALL
10-02-2012, 18:07
http://www.youtube.com/watch?v=90HEgcYPjis&feature=related
nie ma słynnej blondyny, ale od 1.48 jest dobre :hihi:
http://www.youtube.com/watch?v=IaFXYD8zTAM&feature=related
zawracanie na rondzie :)
"... co Małgosiu" haha
Pytanko: czy jak kurs kończyłem w silesi to mogę sobie dodatkowe godziny wykupic w innej szkole ? i czy zna ktoś najtańszą i w miarę ok szkołę?
Szpiechu
22-02-2012, 09:54
Pytanko: czy jak kurs kończyłem w silesi to mogę sobie dodatkowe godziny wykupic w innej szkole ? i czy zna ktoś najtańszą i w miarę ok szkołę?
możesz
Kurde w olafie jest 40zł ale tylko dla kursantów olaf ;/ Wie ktoś ile za h w Lady chcą ? bo na www nie jest napisane i czy ten rabat dla SK1964 obejmuje też dodatkowe godziny czy tylko cały kurs?
NICKczemNICK
22-02-2012, 13:07
nie wiem czy to kawał, ale opowiadany jest jako autentyczna historia.
jakaś laska lub koleś miała egzamin na mieście i blisko do WORD-a. egzaminator mówi, że zaliczyła i jak chce, to może sobie teraz zatrąbić na wiwat z radości. laska trąbi a egzaminator na to- to jest teren zabudowany i nie wolno używać klaksonu. oblała bo to był chyba drugi błąd.
Kurde w olafie jest 40zł ale tylko dla kursantów olaf ;/ Wie ktoś ile za h w Lady chcą ? bo na www nie jest napisane i czy ten rabat dla SK1964 obejmuje też dodatkowe godziny czy tylko cały kurs?
Ja w listopadzie płaciłem 40 zł za dodatkową h jazdy w olafie, choć cały kurs zaliczyłem w innej szkole. Być może teraz cena poszła do góry, ale najlepiej upewnij się czy masz rację.
nie wiem czy to kawał, ale opowiadany jest jako autentyczna historia.
jakaś laska lub koleś miała egzamin na mieście i blisko do WORD-a. egzaminator mówi, że zaliczyła i jak chce, to może sobie teraz zatrąbić na wiwat z radości. laska trąbi a egzaminator na to- to jest teren zabudowany i nie wolno używać klaksonu. oblała bo to był chyba drugi błąd.
prawda potwierdzone :cham:
Najlepiej iść popytać do rożnych szkol jakie maja ceny i tyle ;)
W lady z tego co pamiętam 40 zł ale chujowo tłumacza łuk na "pachołki" :foch:
19dobrzyk64
23-02-2012, 21:40
Odezwij się na pw.
DarekP1964
06-03-2012, 14:44
W jakiej szkółce do sie zrobić B1 w Katowicach?
Dobra i tania szkoła na kurs kategorii A? Zaznaczam , że chce się nauczyć, a nie tylko zdobyć papierek.
Czy przy badaniach da się oszukać zakładając soczewki kontaktowe? Jakieś inne sposoby by bezterminowe na B nie zmieniło się w terminowe AB?
misz, tak z ciekawości - jaką masz wadę wzroku?
mała -0,75 ale nie chcę sobie wraz z prawkiem na A 'załatwić' cyklicznych badań przedłużających ważność prawka
Don Juan
08-03-2012, 14:08
W ZDZ robię teraz na 'A'. Jak i podczas badań na 'B' 6 lat temu tak i teraz dostałem 'bezterminowo' mimo astygmatyzmu. W brylach się jeździ pod kaskiem. Nie robią problemów.
W ZDZ robię teraz na 'A'. Jak i podczas badań na 'B' 6 lat temu tak i teraz dostałem 'bezterminowo' mimo astygmatyzmu. W brylach się jeździ pod kaskiem. Nie robią problemów.
Potwierdzam :) Ja jakieś też 6 lat temu tam robiłem. Nawet nie chciałem/ nie nastawiałem się na bezterminowe. Poszedłem sobie w brylach, a wadę mam sporą.
Także co nieco się zdziwiłem kiedy usłyszałem że mam bezterminowo :zabki: no ale spokój teraz chociaż!
Az sie musze pochwalic, zdane za pierwszym kjerwaaa
Trójkolorowy64
12-03-2012, 19:29
Groupon na kat.B:
http://www.groupon.pl/oferty/slask-extra/euro-klasa/4012910
michi1964
12-03-2012, 21:54
Ile kosztuje egzamin ze wszystkim na motor i od ilu lat już mogę przystąpić
Kurs na prawo jazdy kategorii A, można rozpocząć na 3 miesiące ( dokładnie należy mieć 17 lat, 9 miesięcy i 1 dzień) przed ukończeniem wymaganego wieku- 18lat.
btw. proszę o opinię OSK Silesia z Mickiewicza.
Co powiecie o szkole jazdy EURO KLASA z Wodnej?
http://www.groupon.pl/deals/katowice/euro-klasa/4011915?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_73&a=414
Warto takie coś brać?
I co powiecie o tych szkołach partnerach z SK 1964?
Szpiechu
13-03-2012, 21:55
Kosa wątpie, żeby Cię nauczyli w tej EURO KLASIE za 700zł on prawie nic nie zarabia na kursie przy czym Grupon zabiera chyba ok 50% czyli kurs za ok. 350zł więc musi dopłacić do kursanta, żeby wyjeździć 30 godzin. Jak mają 34 osoby które to wykupiły i do wszystkich trzeba będzie dopłacić to wątpie w wielkie zaangażowanie instruktorów.
michi1964
13-03-2012, 22:06
Kurs na prawo jazdy kategorii A, można rozpocząć na 3 miesiące ( dokładnie należy mieć 17 lat, 9 miesięcy i 1 dzień) przed ukończeniem wymaganego wieku- 18lat.
btw. proszę o opinię OSK Silesia z Mickiewicza.
No dzięki migot ;)
Kosa wątpie, żeby Cię nauczyli w tej EURO KLASIE za 700zł on prawie nic nie zarabia na kursie przy czym Grupon zabiera chyba ok 50% czyli kurs za ok. 350zł więc musi dopłacić do kursanta, żeby wyjeździć 30 godzin. Jak mają 34 osoby które to wykupiły i do wszystkich trzeba będzie dopłacić to wątpie w wielkie zaangażowanie instruktorów.
To tak nie działa. Cena 700zł idzie na konto grupona. Dlaczego tak tanio? Przychodzi tam przedstawiciel Grupona i oferuje od zaraz no. 50tyś. Firma się zgadza ale musi przyjąć każdego chętnego w określonym terminie. Firmy na tym tracą ale z drugiej strony mają gwarancję kasy.
19marek64
14-03-2012, 08:14
Migot a przypadkiem nie weszły już te nowe przepisy jeżeli chodzi o kat. A?
Marek, data wejścia przepisów: 19 STYCZNIA 2013r
19marek64
14-03-2012, 13:06
w sumie mnie to już nie dotyczy:P ale dzięki za info:)
Miłosz1964
14-03-2012, 13:48
WIem że to pytanie się przewijało ale cóz,tudno :]
Gdzie polecacie robić prawko? Bo nie wiem gdzie iść.
Jest jakaś szkoła godna uwagi blisko zawodzia/centrum ?
PS. Robie prawko,zdaję wszystko itd. ale nie podchodzę do egzaminu (te jazdy) bo nie ma mnie w tym czasie w Polsce. Ile mam czasu na zaliczenie tego?
Olaf przy placu wolności. Polecam w chuj.
WIem że to pytanie się przewijało ale cóz,tudno :]
Gdzie polecacie robić prawko? Bo nie wiem gdzie iść.
Jest jakaś szkoła godna uwagi blisko zawodzia/centrum ?
PS. Robie prawko,zdaję wszystko itd. ale nie podchodzę do egzaminu (te jazdy) bo nie ma mnie w tym czasie w Polsce. Ile mam czasu na zaliczenie tego?
Nie ma określonego czasu zdawania. Jedynym warunikem jest ukończenie kursu a na egzamin zapisujesz się kiedy chcesz
Nie ma określonego czasu zdawania. Jedynym warunikem jest ukończenie kursu a na egzamin zapisujesz się kiedy chcesz
dokłądnie ale on napisał jazd więc inaczej.
jeśli masz teorię zaliczoną a olałeś praktykę to teoria jest ważna pół roku ( 6 miesięcy )
Zdałem dzisiaj za 2 podejściem. Ino nie słuchałem go potem jak tłumaczył co dalej ;) Kaj mam iść do urzędu komunikacji coś wspominał ze do tygodnia ?? ile się płaci ?? Wyjaśnijcie od podstaw jak ktoś wie ;) pozdro
Idziesz do Wydziału komunikacj. Czy prawko masz już do odebrania sprawdzisz na kierowca.pwpw.pl. Płaciło się 80zł za wyrobienie (płacisz albo przy odbiorze, albo w WORDzie mogłeś zapłacić przy opłacie za egzamin) ale pewnie teraz jest nieco więcej ;)
Word wysyła Twoje dokumenty do wydziału komunikacji na francuskiej (trwa to jakoś tydzień) po tygodniu od zdania egzaminu idziesz płacić na pocztową 84,50zł (mówisz,że chcesz zapłacić za prawo jazdy) dostajesz kwitek ,idziesz do wydziału komunikacji na francuską na 1 piętro dajesz jej ten kwitek zapłaty i ona Ci mówi,że za tydzień prawko do odbioru i żeby sprawdzać na kierowca.pwpw.pl ;)
Ok wielkie dzięki za wyjaśnienie ;)
19dobrzyk64
20-03-2012, 15:46
+ Dostaje się sms'a że prawko do odbioru.
Lp. Ośrodki szkoleniowe Liczba egzaminów praktycznych Zdawalność na egzaminie praktycznym
1 OSK START MAŁGORZATA KURAS-B 144 41.80%
2 ROBERT ROKITA P.W. LOPECIK 113 40.20%
3 TOMASZ STEFAŃCZYK F.U. APOLLO 106 40.20%
4 M.DOBROWOLSKI, M.WYSZYŃSKI R.P 498 37.80%
5 ANDRZEJ TRACZ OSK EXTREME 195 37.80%
6 OSK MARKO MIKUŁA MAREK 116 37.70%
7 ANTONI KLIŚ FIRMA TRANSP.-SZKO 707 36.70%
8 OSK GLOB TADEUSZ WŁODARCZYK 138 36.20%
9 SŁAWOMIR PAPROTA. DASPRO SŁAWO 167 35.80%
10 CENTRUM EDUKACJI ZAWODOWEJ CA 221 35.50%
11 SŁAWOMIR BANASIK PLUS SŁAWOM 194 35.20%
12 OSK SILESIA PIOTR DONIEC 1090 35.00%
13 PRYWATNA SZKOLA JAZDY J.SZANDA 160 35.00%
14 AGNIESZKA KWASEK 507 33.30%
15 JOANNA LACH FHU OSK JOANNA 420 32.90%
16 OSK KRZYSZTOF ROJEWSKI 231 32.30%
17 FIRMA SZKOL.-USŁUG. KLIŚ JAROS 186 31.90%
18 OSK ELMAK - PIOTR MAKIOŁA 576 31.80%
19 OSK EURO KLAUDIUSZ KUBECZKO 237 30.90%
20 KRALEX JANUSZ KRALA 509 30.50%
21 TOMASZ GOŁOSZ OSK OLAF 596 30.40%
22 OSK AUTOSZKOŁA-FOX S.C. R. SZE 145 30.00%
23 JAROSŁAW WALUŚKIEWICZ 157 29.70%
24 FIRMA SZKOLENIOWO-HANDLOWA SE 182 29.60%
25 CENTRUM SZKOLENIA KIEROWCÓW MI 416 29.30%
26 CENTRUM KSZTALCENIA ZAWODOWEGO 332 29.00%
27 OSK BRONISŁAW KUŹMA 133 29.00%
28 OSK CENTRUM ROBERT SIUDA, KR 513 28.90%
29 ANDRZEJ KOMAR 134 28.80%
30 ZENON WOLNY NJ LUNA 168 28.70%
31 LIDER CZESŁAW OLCZYK 464 28.10%
32 OSK RYSZARD ŁĄCKI 134 27.70%
33 OSK ALFA GABRIELA WYSZKOWSKA 571 27.60%
34 OSK STANISŁAW WSZOŁEK 324 27.50%
35 RYSZARD MADEJCZYK 363 27.30%
36 SZKOŁA NAUKI JAZDY SOLO D. M 190 27.00%
37 ANDRZEJ JAROSZEWSKI OSK KIDAL 189 26.90%
38 LESZEK DANAK AUTO SZKOŁA 315 26.70%
39 KLAKSON MAŁGORZATA RECHUL 500 26.50%
40 OSK ZBYSZKO 114 26.50%
41 MIROSŁAW HACIA OSK GOMI 131 26.40%
42 JOLANTA POMIETŁO 129 26.40%
43 RUDZKA KATARZYNA CYWIL 206 26.30%
44 OSK RONDO 225 26.20%
45 M.MULAREWICZ MACIEJ MULAREWICZ 198 25.90%
46 OSK SLĄSK TOMASZ CHLEBOWSKI 156 25.80%
47 MICHAŁ BACZEWSKI HOLDEX 234 25.70%
48 LAUDA W.SEREDA 454 25.10%
49 OSK ELMAK PIOTR MAKIOŁA 167 24.40%
50 MAKIOŁA PIOTR ELMAK 213 24.00%
51 WSZOŁEK STANISŁAW 481 23.50%
52 OSK OLMAR - MARIAN GAWLIK 234 23.40%
53 ŻYWOT KRZYSZTOF U HENRYKA PLU 111 22.00%
54 OSK ANETTA 2 ELŻBIETA GNIEZI 554 21.90%
55 LADY URSZULA LEJDY 442 21.50%
56 OŚRODEK SZKOLENIA KIEROWCÓW K 158 21.10%
57 OSK POŁUDNIE K.TRZECIAK, P.D 209 20.50%
58 PRZEDSIĘBIORSTWO LECH OSK LEC 194 20.10%
59 ANDRZEJ MUCHA OSK EFEKT 101 20.00%
60 POLSKI ZWIĄZEK MOTOROWY OZDG S 172 19.80%
61 OSK LAGRAS GRZEGORZ SICZY?SK 100 19.60%
62 MAREK ŁATAK AS MAREK ŁATAK 127 19.40%
63 IWONA KROCZEK FSH MATRIX 234 19.30%
64 IZABELA KRZEWSKA OSK ALBATROS 145 18.30%
65 WAJANT JAN I PIOTR 199 18.10%
66 AGATA HAWEŁKA F.U. OSK MELMAC 118 17.40%
67 MAŁGORZATA ŻMUDA OSK KAMEL 109 16.80%
68 OSK - LOKUS 217 14.70%
69 OSK JAWOR 149 12.30%
by GóWno
Jaki jest koszt zrobienia Prawo jazdy C+E z kursem na przewóz rzeczy i całą resztą? Robił ktos cos ostatnio?
*Piotrko*
27-03-2012, 21:18
tylko żeby zrobić C+E to musisz najpierw mieć prawo jazdy na kategorie C.
Jak się myla to poprawcie
Chudy NFG
27-03-2012, 21:54
Tak najpierw robisz C a potem C + E ... ale to chyba oczywiste
BusDriver
02-04-2012, 17:41
Jaki jest koszt zrobienia Prawo jazdy C+E z kursem na przewóz rzeczy i całą resztą? Robił ktos cos ostatnio?
Podam Ci przykład z ośrodka szkolenia Chrzanowscy w Tychach.
Prawko (jak masz już C oczywiście)
Praktyczna naukę jazdy prowadzimy samochodem ciężarowym SCANIA z naczepą. Cena kursu wynosi 1900 zł i obejmuje 20 godzin wykładów oraz 25 godzin zegarowych jazd praktycznych.
Kurs na przewóz rzeczy w Twoim wypadku jakieś 3800 zł w Mikołowie na Rybnickiej 43 (podobno najtaniej na Śląsku) plus egzamin i lekarz. Najlepiej zadzwoń sobie do Mikołowa oni Ci dokładnie powiedzą bo ja nie jestem tego w stu procentach pewny. Oto numer do nich: 322263998
Ja tam robiłem przewóz osób i wyszedł mnie 1950 zł ale miałem już przewóz rzeczy. A przewóz osób i rzeczy to praktycznie jeden ch*j.
Robię prawko na B. W ośrodku zdałem ten wewnętrzny egzamin teoretyczny i mam teraz zaczynać jazdy. Ile mam maksymalnie czasu aby zwlekać do rozpoczęcia?
Egzaminy wewnętrzne nie mają terminu ważności :) więc teoretycznie ile dusza zapragnie, praktycznie.. aż biuro padnie ?
Zdałem wczoraj prawko :lol:
Polecam wszystkim Szkołe jazdy OSK100% na ul. Powstańców 1. Solidnie przygotowali mnie do egzaminu...Jeszcze raz POLECAM !
http://www.szkolajazdy.katowice.pl/
19dobrzyk64
03-04-2012, 16:35
Niegdyś na Witosa. Również polecam!
zdałem prawko 10 marca, dziś zapłaciłem w UM, czy teraz już prawko się "robi" czy gdzieś jeszcze muszę iść?
Z tego co pamiętam to juz sie robi,nigdzie nie musisz chodzić. Jedynie gdzie musisz isc to po jego odbiór ;)
a nie muszę w wydziale komunikacji pokazać tego dowodu wpłaty?
oni maja w systemie ze zapłaciłeś. ja nie musiałem mieć u siebie, a jestem z poza Katowic
a jednak musiałem iść do wydziału komunikacji na Francuskiej i pokazać kwit z opłatą, dopiero teraz prawko się robi
Mam pytanie, skoro wczoraj zdałem to powinienem poczekać aż papiery przejdą z WORDu czy już jutro mogę iść na francuską zapłacić ?
Dzięki i Pozdro !
Musisz poczekać ,bodajże tydzień od zdania ,a płacisz przy odbiorze,albo na pocztowej mówisz ,że chcesz zapłacić za prawko,albo w wydziale komunikacji..
*Piotrko*
04-05-2012, 01:16
Ja jak zdałem to od razu byłech zapłacić.
No nic podejdę na Francuską i spytam ;) Dzięki Chopy !
No tak,tylko po co po egzaminie iść od razu zapłacić na francuską.. jak można to zrobić w dniu odbioru.. daremnie 2 razy musisz tam chodzić :)
Artur1964
06-05-2012, 21:18
Na Grouponie jest oferta kursu prawa jazdy w szkole "Euro Klasa" z ul. Wodnej w Katowicach. Chcę zrobić prezent siostrze, ale nie znam opinii na temat tej szkoły. Wiecie coś na ten temat? Opłaca się tam zapisać? Do której szkoły w Katowicach warto pójść na kurs?
Na Grouponie jest oferta kursu prawa jazdy w szkole "Euro Klasa" z ul. Wodnej w Katowicach. Chcę zrobić prezent siostrze, ale nie znam opinii na temat tej szkoły. Wiecie coś na ten temat? Opłaca się tam zapisać? Do której szkoły w Katowicach warto pójść na kurs?
Chodzę tam i polecam.
19dobrzyk64
07-05-2012, 07:45
Zdecydowanie OSK 100% - http://www.szkolajazdy.katowice.pl/
Może i dużo kosztuje, ale uczą bardzo dobrze.
*Piotrko*
17-05-2012, 23:13
Gdzie najlepiej zrobić kurs na kat. C a później C+E ?
Macie do polecenia jakas szkole w Katowicach?
BusDriver
18-05-2012, 17:42
Gdzie najlepiej zrobić kurs na kat. C a później C+E ?
Macie do polecenia jakas szkole w Katowicach?
W Katowicach nie ale w Tychach to Chrzanowscy. Ja tam D robiłem ale paru kumpli robiło tam C i C+E i byli bardzo zadowoleni.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.