View Full Version : GieKSa - Górnik: Bukowa czy Śląski ?
Temat pierwsza liga kibicowsko zbyt się rozmył dywagacjami na temat Śląskiego Klasyku. uznałem że może warto by założyć odrębny temat dotyczący tego meczu i miejsca jego rozegrania.
Patyk TzN
09-06-2009, 17:13
chyba za wczesnie na takie spekulacje. najpierw dostanmy licencje.
ale skoro temat juz jest to moim zdaniem Bukowa. Nie uznaje czegos takeigo jak mecz na wiekszym stadionie, typu Stadion Śląski. Gramy u Siebie, to gramy u Siebie. Bukowa to Bukowa. Kazdy inny teren jest terenem neutralnym. Wyjazd mozemy zagrac na Śląskim.
chyba za wczesnie na takie spekulacje
Ja wiem czy za wcześnie, temat i tak już ruszył więc można podywagować, tym bardziej że sezon ogórkowy się rozpoczął.
koles1989
09-06-2009, 17:18
Śląski bo:
- rozgłos
- kolejny (miejmy nadzieję) argument dla Uszoka że potrzebujemy dużego stadionu bo potencjał jest
- wielkie widowisko
tylko i wyłącznie Bukowa 1. stadion GKS Katowice a nie jakiś moloch w chorzowie.
damiann37
09-06-2009, 17:21
Bukowa 1 to nasz stadion a nie jakiś śląski
SŚ.
Wczesniej juz pisalem dlaczego.
A gadanie, ze B1 a nie SŚ od tak sobie to takie samo jak Bukowa 1 a nie stadion w Jaworznie.
lub
Heniu Gornik a nie tam jakies nowe trenery typu Nawalka.
chyba za wczesnie na takie spekulacje. najpierw dostanmy licencje.
Za wczesnie?
Jesli jest opcja grania na SS to juz powoli powinnismy myslec o organizacji tego meczu.
Juz widze te wszystkie plakaty,transparenty i inne akcje reklamowe tego meczu.
Ogolnie to mam mieszane uczucia:golebie:
sląski, sląski. Bukowa na ten mecz będzie za mała.
tu są plusy i tu są plusy mecz powinien być rozgrywany przy sztucznym
oświetleniu.
moim zdaniem jednak Bukowa, mimo moze być mniej widzów kibicowsko
można się postarać o lepszy spektakl niż na stadionie śląskim.
Wybierajac Bukowa swiadomie wyjmujecie pieniadze z klubowej kasy!
Na tym meczu mozna zarobic nawet 300-400 tys zł.
Mozemy stac sie na 2-3 m-ce sponsorem klubu.
wolałbym Bukową... ALE! mając na względzie ew. korzyści dla SWOJEGO klubu, na ten jeden mecz mógłbym się poświęcić i przetrzymać te 90 minut na SŚ ;)
hubertoo
09-06-2009, 17:57
B1
Śląski. Wszystko zostało już o tym napisane w innym temacie, nie będę powtarzał za innymi.
Jakie sa Wasze argumenty za tym by grac na Bukowej ten wyjatkowy (jeden) mecz?
Lars Ulrich
09-06-2009, 18:00
no właśnie skoro oddajecie głos w ankiecie to wpisując posta może uzasadniajcie swoje decyzje,bedzie co poczytać- opinie a nie B1 - bo tak i chuj
niekumaty
09-06-2009, 18:00
Sląski, slaski i jeszcze raz slaski!
trzeba rownac do najlepszych!
Nie ma co ukrywac, Ruch i KSG ssa przed nami w swiecie kibicowskim, jezeli chcemywalczyc w najblizszych latach o lepsza pozycje, to musimy isc za ciosem, nie ma chuja we wsi, takie derby to same plusy.
Kosa pierdolisz tekstem ze wds ruchanym nie przyniosły iwekszego grona kibiców, BZDURA
nawet jak jakas osoba przyjdzie tylko ten jeden raz na mecz, to juz zawsze bedzie gadac ze jest za Ruchem, czy to bajtel czy stary, ale juz bedzie innym gadac ze jest niebieski ze było zajebiscie itd. i pozniej juz to idzie lawinowo, ja w robocie juz kurwicy dosyaje po robie w Katowicach i mi chuje wspominaja o ruchu a ino na kilku meczach byli, w tym na wds... ja juz jestem kibicem GIEKSY, ale jak bedzie oosba neutralna to predzej sie wybierze na ruch chocby z ciekawosci.
Ruch i KSG beda sie rozwijac a my bediemy stac w miejscu.
BRANIK_GT
09-06-2009, 18:06
Śląski
Bo bede miał 150m z domu na mecz :)
Miłosz1964
09-06-2009, 18:12
SŚ
Jesli możemy pomoc klubowi to trzeba to wykorzystać a to tylko jeden mecz!! Sprawdzimy na ile nas stac
Przy dużych kosztach wynajęcia SŚ, przy kosztach ochrony etc aby napewno taki zysk by był z szpilu na Sląskim ?
Śląski
To ino jeden szpil, a jak bedziemy grali na Śląskim to Więcej ludzi pójdzie. a im więcej tym lepiej.
Tylko problem może być z dopingiem...
Jakie sa Wasze argumenty za tym by grac na Bukowej ten wyjatkowy (jeden) mecz?
ponieważ nie ma kompetentych osób w klubie do zorganizowania meczu na Śląskim, można sobie zakładać ileś tam setek tysięcy zysku, ale co z tego jak przed meczem się okaże że ktoś zapomniał wydrukować biletów. i idę o zakład, że jak zapadnie decyzja o Śląskim to cała promocja meczu będzie znowu na plecach wolontariuszy, czyli kibiców którzy na własną rękę będą promować mecz...klub znając życie wydrukuje nam tylko plakaty.
ktoś pisał o tym, że przekonamy frekwencją Oszuka do nowego stadionu...a ja sądzę, że prędzej przekonamy go przez mega zapełnienie Bukowej niż na ryzykowny mecz na Śląskim, gdzie mogą być puste dziury na sektorach.
Jaworzno to Jaworzno, nie porównuj śmierdzącego chorzowa do J-tki. w Jawo czułem się jak u siebie, czego nie można powiedzieć o zapyziałym chorzowie.
koles1989
09-06-2009, 18:38
ponieważ nie ma kompetentych osób w klubie do zorganizowania meczu na Śląskim, można sobie zakładać ileś tam setek tysięcy zysku, ale co z tego jak przed meczem się okaże że ktoś zapomniał wydrukować biletów. i idę o zakład, że jak zapadnie decyzja o Śląskim to cała promocja meczu będzie znowu na plecach wolontariuszy, czyli kibiców którzy na własną rękę będą promować mecz...klub znając życie wydrukuje nam tylko plakaty.
ktoś pisał o tym, że przekonamy frekwencją Oszuka do nowego stadionu...a ja sądzę, że prędzej przekonamy go przez mega zapełnienie Bukowej niż na ryzykowny mecz na Śląskim, gdzie mogą być puste dziury na sektorach.
Jaworzno to Jaworzno, nie porównuj śmierdzącego chorzowa do J-tki. w Jawo czułem się jak u siebie, czego nie można powiedzieć o zapyziałym chorzowie.
kto nie ryzykuje ten nie ma
Każdą szanse trzeba wykorzystać, a uwierz mi że zarząd też zrobi wszystko by organizacyjnie było ok.
Zapełnić Bukową możemy na każdym innym meczu, a ten mecz jest wyjątkowy pod każdym względem i jak wszystko dobrze pójdzie pomoże nam zrobić dupny krok do przodu, trzeba tą sytuację wykorzysta a nie przejść obok
Marcin DM
09-06-2009, 18:46
SŚ tyle w tym temacie... Junior przedstawił chyba dośc mocne argumenty we wcześniejszym temacie ;]
- kolejny (miejmy nadzieję) argument dla Uszoka że potrzebujemy dużego stadionu bo potencjał jest A on Ci odpowie ,że po co budować duży stadion jak te ważniejsze mecze można grać na Śląskim wiec na B1 wystarczy 15 koła bo jak trzeba będzie większego stadionu to zagramy na Ślaskim
Śląski, argumentowałem w innych tematach. Już raz popełniliśmy błąd upierając się, że GieKSa musi mieć stadion przy Bukowej i teraz zamiast nowego stadionu od podstaw budowanego będziemy mieli paryzole nad głowami. GieKSa to MY!! A nie stadion.
SŚ to nie tylko zysk kasy nasz klub może zyskać nowych kibiców ,duży pozytywny szum w mediach co by nam się przydało ogarnąć to jest trudno ale na pewno da rade .Kto nie próbuje ten nie ma ;)
http://www.***************/Prezes-GKS-u-Katowice-Nawalka-zostaje-na-Bukowej,sport-slaski,8888,info.html
Anty rUCH
09-06-2009, 19:21
Śląski - zyskamy dużo dla naszego klubu , a po za tym zawsze będzie to coś nowego , więc myślę , że rozegranie tego meczu na Śląskim przyciągnie więcej kibiców.
STADION ŚLĄSKI !
Ja nie widzę innej opcji żeby ŚLĄSKI KLASYK rozegrany został gdzie indziej niż na Stadionie Śląskim... To jest jedyna okazja żeby sie pokazać w wspaniałej liczbie na meczu piłkarskim. Wy tu mówicie ze mamy swój stadion, no ok mamy swój stadion ale dla takiego święta piłkarskiego można przeciez zrobić wyjątek, żeby 3razy wiecej ludzi przyszło na mecz. Zrobić sporo stoisk z gadżetami, wusztami, przecież to tylko na dobre wyjdzie klubowi?!
Wy sie boicie że na SŚ bedzie dużo pikników? a jak smrody grały z Górnikiem to zaraz powiedziecie ze było 40tys fanatyków? :lol2:? Też byly pikniki, ale co z tego, jak przyszli na ten mecz, wsparli klub o te 20zł, pewnie też kupili sobie jakaś pamiątkę z tego meczu itp.
Kolejni boją sie że kibiców z Zabrza bedzie wiecej niż GieKSy, i że niby bedzie wstyd? Przypominam ze Górnik od 31lat grał cały czas na NAJWYŻSZYM stopniu rozgrywek piłkarskich w polsce, a My mimo że startowaliśmy od 4ligi to i tak po 3-4tyś ludzi przychodziło na mecze.
Moim zdaniem spokojnie zapełnimy trybuny, zrobimy akcje tak jak z BKSem że do biletu bedzie żółta koszulka, albo moze teraz cos nowego?
Co do meczów ze Śląskiem Wrocław i Arką Gdynią, to racja że nas było ponad 10tyś, i zrobiło to jakies wrażenie na Uszoku? Nie sądze... Większe wrażenie zrobi te 20tyś kibiców w naszych barwach na SŚ ;)
No i oczywiście musze sie zgodzić z whydackiem ze zarząd jest w stanie popełnić błedy (juz nas do tego przyzwyczaił), ale wierze, że panowie w zarządzie postarają podołać naszym wizją co do Śląskiego Klasyka.
bez ryzyka nima zabawy!!!!
oczywista oczywistosc ze SŚ! lepszego sposobu na przekonanie tumanow do 25-tysiecznika na Bukowej 1 nie ma niz ogromna frekwencja na tym szpilu! Junior wspomnial ze Zarzad juz wypytywal o mecz z KSG na SŚ, to swietna okazja do promocji,zdobycia nowych twarzy dla GieKSy,pozyskanie sponsorow przez odpowiedni marketing; wystarczy odpowiednio wczesnie zaczac przygotowania do tego spektaklu
Komanczz
09-06-2009, 19:52
Stadion śląski-medialny rozgłos na temat tego meczu może mieć ogromny wpływ na nasz klub np.zainteresowanie sponsorów,pokazanie się Uszokowi i przyciągnięcie nowych kibiców.Pozatym mecz z super oprawą ultras i brak jakichkolwiek aspektów chuliganskich-dla Nas bezcenne.
Poza tym,dwie kosy smrodów w ich mieście...hehehe
AllanKSG
09-06-2009, 20:03
Poza tym,dwie kosy smrodów w ich mieście...hehehe
:hihi:
fanatyki ruszku to chyba spać tydzień przed i po niy bydom umieć...
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana :-)
stara ekipa
09-06-2009, 20:17
Lans nie lans , piknik czy nie , liczą się cyfry .
Duża ilość kibiców to między innymi sprawdzian ilości sympatyków klubowych w danym mieście , możliwość pozyskania nowych kibiców , pokazanie możliwości organizacyjnych działaczy , świetna reklama która może przekształcić się w pozyskanie sponsorów , kasa dla klubu , itp ...
Nie jestem zwolennikiem rozgrywania ligowych meczów u siebie poza macierzystym stadionem , jednak Śląskie derby z Górnikiem to wyśmienita okazja do promocji GieKSy .
Potencjał jest ogromny , który może mieć duże znaczenie dla klubu , trzeba to wykorzystać , tak jak inni !!!
Geczu_WNC
09-06-2009, 20:17
A ja powiem tak iz ja bym widzial to na B1 z jednego powodu pierwszy mecz na otwarcie nowego sezonu godzina 20;00 swiatla pelne trybuny zdecydowanie B1
Przyczepili sie niektorzy do lokalizacji Stadionu Slaskiego. Kiedys chodzily sluchy ze miasto Chorzow mialo oddac caly park Katowicom bo ich nie stac na utrzymanie. Wystarczyla jedna decyzja wtedy i slaski bylby w Katowicach. Pozatym stadion lezy na granicy Chorzowa i Katowic, a zaraz obok jedno z najwiekszych katowickich osiedli. Dla mnie stadion slaski lezy bardziej w Katowicach niz w Chorzowie, a ze granica na mapie przebiega tak a nie inaczej to coz zrobic. Whydack nie boisz sie na Bukowa chodzic? Tez jest na granicy obu miast.
stara ekipa
09-06-2009, 20:35
Panowie , nie rozumie tych którzy są uparci aby akurat ten mecz odbył się na Bukowej 1 , to jedna z niepowtarzalnych okazji dla klubu i kibiców , liczba kibiców da wiele do myślenia miejskim urzędnikom , trzeba to porządnie zorganizować i wykorzystać szansę gry na dużym stadionie o "rzut beretem" , jednak w obcym mieście , "plony" mogą okazać się rewelacyjne !!!
Na Bukowej będzie gorąco do czerwoności; na Śląskim może i przyjdzie więcej osób niż na B1 ale doping i atmosfera będą totalnie do dupy...
[QUOTE=Foxu;181076Dla mnie stadion slaski lezy bardziej w Katowicach niz w Chorzowie, [/QUOTE]
Dla ciebie może tak ale w Polskę pójdzie, że GieKSa gra w Chorzowie. Pominę jakie będą komentarze smrodów przy te okazji...
stara ekipa
09-06-2009, 20:44
Na Bukowej będzie gorąco do czerwoności; na Śląskim może i przyjdzie więcej osób niż na B1 ale doping i atmosfera będą totalnie do dupy...
W takim razie siedźmy na dupskach i czekajmy na spadek śmierdzieli lub nasz awans do ekstraklasy ... wtedy zobaczysz jak inni robią nam koło dupy z atmosferą i dopingiem włącznie :dead:
stara ekipa
09-06-2009, 20:45
w Polskę pójdzie, że GieKSa gra w Chorzowie. Pominę jakie będą komentarze smrodów przy te okazji...
To wstyd dla nas czy hańba dla nich , nie rozumie ?!
W takim razie siedźmy na dupskach i czekajmy na spadek śmierdzieli lub nasz awans do ekstraklasy ... wtedy zobaczysz jak inni robią nam koło dupy z atmosferą i dopingiem włącznie :dead:
możesz to tak sobie tłumaczyć jak chcesz; ja w każdym bądź razie na dupsku nie siedzę a na śmierdzieli się nie oglądam
To wstyd dla nas czy hańba dla nich , nie rozumie ?!
Ani to, ani to.
Wyżej piszesz, ze ten mecz to dla nas okazja żeby dać do myślenia miejskim urzędnikom a jest wręcz odwrotnie - Uszok i jego ekipa będą mieli argument, że ważniejsze mecze GieKSa może rozgrywać na Śląski skoro z Górnikiem mogliśmy tam grać i on nie widzi problemu z tym, że wybuduje nam stadion na 15 000 z prześcieradłem zamiast dachu...
bez ryzyka nima zabawy!!!!
otóż to!
jest to ryzyko, ale damy radę!!!!!
stara ekipa
09-06-2009, 20:51
możesz to tak sobie tłumaczyć jak chcesz; ja w każdym bądź razie na dupsku nie siedzę a na śmierdzieli się nie oglądam
Jak się nie oglądasz to nie pisz o śmierdzących napinkach :zabki:
stara ekipa
09-06-2009, 20:56
Ani to, ani to.
Wyżej piszesz, ze ten mecz to dla nas okazja żeby dać do myślenia miejskim urzędnikom a jest wręcz odwrotnie - Uszok i jego ekipa będą mieli argument, że ważniejsze mecze GieKSa może rozgrywać na Śląski skoro z Górnikiem mogliśmy tam grać i on nie widzi problemu z tym, że wybuduje nam stadion na 15 000 z prześcieradłem zamiast dachu...
Jaki kurwa argument ?
To co chce nam wybudować UM , to totalny BUBEL dla miast 50-100 tysięcznych , zresztą w takich miastach są już w realu czy planach zdecydowanie ładniejsze i nowocześniejsze obiekty od tych które chce nam "zafundować" Uszok ...
Ps. Nie odchodźmy od tematu
Rowniez zdecydowanie za SŚ. Argumentacja moja w innym temacie.
Dla ciebie może tak ale w Polskę pójdzie, że GieKSa gra w Chorzowie. Pominę jakie będą komentarze smrodów przy te okazji...
Zdanie pachnących inaczej mnie chuj obchodzi...
Mnie naprawdę zastanawia hurraoptymizm dotyczący 20 tysięcy kibiców GieKSy na tym meczu... Chyba jeszcze nie teraz...
Bukowa bo.. będzie zapełniona...a na śląski przyjdzie max. 10 tyś GieKSy...+10tyś górnika a reszta stadionu pusta...
Bukowa.
Niby Junior mnie przekonał względem ekonomicznym, ale z drugiej strony jak nie zobaczę wyliczeń, to nie uwierzę w tak wielki zysk.
stara ekipa
09-06-2009, 21:18
Mnie naprawdę zastanawia hurraoptymizm dotyczący 20 tysięcy kibiców GieKSy na tym meczu... Chyba jeszcze nie teraz...
Zastanawiać i dyskutować możemy się po "Klasyku" , jedno jest pewne 10 tys GieKSiorzy to minimum na SŚ , MEGA promocja derbów i ogromne ciśnienie pokażą o ile to się zwiększy na złoto-zielono-czarnych sektorach ...
Jeżeli prawdopodobnie największą frekwencję w Polsce w sezonie 2009/2010 miałby mieć mecz w którym gospodarzem jest GKS Katowice, to wybaczcie, ale Śląski.
Jeżeli klub iść do przodu to nie może być innej opcji. Już nawet chciałbym żeby Jaszczymbioki zostały w lidze, bo dzięki temu sezon będzie lepszy. Stilon ma zostać, LKS i niech będzie Cracovia zamiast Korony, chyba większe ciśnienie. To jest okazja, a okazję trzeba chwytać, a nie pisać, że może jesteśmy za dużymi optymistami, że liczymy na to bądź na to.
trzeba napierw zapelnic Bukowa na szpilach a potem Ślaski .
Że niby jakim argumentem jest zapełnianie małego stadioniku, dla gry na Śląskim. Będzie nas - zapełnianie - średnio 5500 (9000 - 2500 północna, i mniejsza frekwencja na meczach z jakimiś np. z Dolcanem Ząbki), to przerzucamy się na 45.000 no może już 55000 stadion. Ludzie :szok: Ja bym chciał żeby tak myśleli działacze klubu za miedzą. Bo taka postawa jeżeli wygra to to donikąd nas nie zaprowadzi.
Anty rUCH
09-06-2009, 22:02
Kiedy potem ? Długo nie będzie takiej okazji poprawy sytuacji w klubie jak mecz z Górnikiem.Teraz kiedy się taka nadarza uważam , że trzeba ją wykorzystać,
i taka gadka mnie przeraża...
Jedno pytanie ile kibiców we Wrocławiu przyszło na mecz, kiedy GieKSa z nimi grała? 5tysiecy?,(u nas było 2razy tyle) kolejny przykład... mecz Sląska Wrocław z ich zgodą Motorem Lublin (wtedy padł pamietny wynik 10:1), i na meczu było TYLKO 6,5tyś.
a teraz popatrz jak bedzie nasz stadion wygladać za hmm 3lata a jak ich? Śmiech na sali...
http://bukowa1.pl/2009/06/09/koniec-klopotow-gieksy-wchodzi-centrozap/
Myslicie, ze teraz nie damy rady? :faja:
http://www.*********/pilka/1,65050,6706522,Spadek_Gornika_Zabrze_to_koszmar_d la_Ruchu_Chorzow.html
Warte poczytania odnosnie naszego meczu na SŚ
To zależy…
--> BUKOWA 1 - jeśli policja zgodzi się na wpuszczenie kibiców Górnika na całą trybunę północną i nas na łuk (stadion byłby wówczas pełny ze wszystkich stron).
Po pierwsze i najważniejsze, mielibyśmy wtedy absolutnie rekordową frekwencję i atmosferę, jakiej na Bukowej jeszcze nie było (na stadionie śląskim będzie za dużo pikników). A jestem pewien, że to właśnie głównie ona przyciąga nowych kibiców! I to właśnie na takich meczach, przy tak wspaniałej atmosferze, rodzi się miłość do klubu i do kibicowania.
Po drugie (co składa się na pierwsze) oprawa na naszym stadionie, dzięki możliwościom "dachowym" i nie tylko, byłaby lepsza niż na SŚ (mamy potencjał, żeby zrobić coś naprawdę niesamowitego i niepowtarzalnego!).
Po trzecie, u nas gralibyśmy przy światłach (nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej), natomiast grając na stadionie śląskim, obawiam się, że policja znów, z różnych względów, nakazała by grać o wcześniejszej porze (tak jak pierwsze WDŚ, drugie właściwie też bo tylko końcówkę grali po zmroku).
Nie musimy się wstydzić naszego stadionu (w porównaniu do kibiców niektórych klubów...), myślę, że na mecz na śląskim jeszcze przyjdzie czas, najlepiej wtedy, gdy wrócimy wraz z Górnikiem tam, gdzie nasze miejsce, czyli do ekstraklasy.
Sądzę, że to właśnie grając na naszym stadionie, mielibyśmy większe szanse pozyskać na stałe nowych kibiców. Tak jak napisałem, ta niesamowita atmosfera, emocje i doping na meczu głównie decydują o chęci przyjścia na kolejny szpil (a , te grając na stadionie śląskim, byłyby prawdopodobnie słabsze). Podam przykład: znajomy z uczelni poszedł z ciekawości na finał pucharu polski Ruch-Lech. Po meczu opowiadał, że owszem, było fajnie, ale że za kilka dni na tym samym stadionie, ta sama drużyna, walczy o utrzymanie w ekstraklasie z ŁKS-em, to już nie wiedział i niezbyt go to interesowało, podobnie jak to, czy w ogóle niebiescy w końcu się utrzymali, czy nie. I takich ludzi-których zainteresowanie klubem zakończyło się wraz z gwizdkiem sędziego- było z pewnością dużo więcej. Jestem pewien natomiast, że na Bukowej możemy zrobić istny kocioł i dopingować tak, że komentatorzy będą mieć problem, by się usłyszeć (:D).
Jeszcze jedna rzecz mi przeszkadza- grając na stadionie śląskim, pomimo bycia gospodarzem, byłoby nas tyle samo, co kibiców Górnika. A uważam, że jako gospodarz, naszych powinno być znacznie więcej. Nasi piłkarze chcą wiedzieć ,a przede wszystkim słyszeć, że grają u siebie...
--> STADION ŚLĄSKI- jeśli policja nie zgodzi się na wpuszczenie wszystkich przy Bukowej. Wtedy gra na naszym stadionie nie ma sensu. Tylko półtora tysiąca Górników, którzy mogą przyjechać w kilkakrotnie wyższej liczbie i nas, którzy w tej ilości przyjdą także na przykład na Cracovię czy ŁKS, to zdecydowanie za mało jak na tak wielkie święto.
Podobnie jak Kosa, musiałbym zobaczyć dokładne wyliczenia, żeby uwierzyć, że rzeczywiście klub może tyle zarobić na grze na SŚ. Dochodzą wszak koszty związane z wynajmem stadionu i promocją meczu. Poza tym, jak wspomniałem, trzeba brać pod uwagę, możliwości zdobycia nowych kibiców. A te uważam- są większe na naszym Estadio.
Najwieksze koszta organizacji takiego meczu to:
Wynajem: 80.000zł (tak mi sie obilo o uszy)
Ochrona: 100.000zł (mysle, ze nie mniej na taki mecz)
Na polnocna gosci mozna wpuscic TYLKO do klatki, wiec 2000 biletow dla żaboli to za malo.
http://bukowa1.pl/2009/06/09/koniec-klopotow-gieksy-wchodzi-centrozap/
Myslicie, ze teraz nie damy rady? :faja:
:mordka:
Jeżeli jeszcze Nawałka zostanie :lajkonik:
Duża w tym jednak zasługa magistratu, że żyjemy. Jeszce tylko ten stadion żeby na 20.000 powstał - oczywiście bez narożników :jezor:
:lajkonik::lajkonik::lajkonik::lajkonik:
http://www.*********/pilka/1,65050,6706522,Spadek_Gornika_Zabrze_to_koszmar_d la_Ruchu_Chorzow.html
Warte poczytania odnosnie naszego meczu na SŚ
No właśnie z tych samych powodów, ino że na odwrót, niektórzy próbują tu przekonać innych do meczu na Śląskim. I czego nie rozumiem niektórzy mają opory :szok:
MisiekWNC
10-06-2009, 00:25
Nie ma bata kurwa, tylko SŚ w meczu z KSG! Co to za radocha grać przy 10tys. kibiców na B1? 2tys. biletów dostanie ksg ktore im sie rozejda w 3h... Trzeba zrobić ten mecz na SŚ i pokazać że ślaski klasyk to GieKSa vs KSG a nie inne duperela. Kasa wpadnie na pewno (przeczytajcie artykuł do ktorego link dal JACA), ale nie to najważniejsze wg. mnie. Przyciągniecie kibicow/piknikow ktorzy beda chcieli zobaczyc widowisko, w ktorym sie nie beda bać. Wazne jest to zeby przyciagac piknikow, zeby ludzie mowili w Katowicach "o dzis GieKSa gra, moze pojdziemy na mecz zamiast do kina?" - tak to musi wygladac. Przede wszystkim musimy sie pokazac, i pokazac Polsce, ze mamy pozytywne emocje, ze umiemy zrobić prawdziwe widowisko, bez zadym i innych rzeczy. To sie bedzie podobac.
Ile dokladnie pomiesci SŚ?
Bukowa... przy światłach i będzie pięknie ! !
ciavinhos
10-06-2009, 06:58
są +/- kazdego obiektu jak będzie nie nom oceniac. Wedle mie mo to być szpil jakiego już kupa lot nie było! jo daja 50/50
Zibowski
10-06-2009, 07:35
śLąSKI - nie ma bata
Promocja, TV, rozgłos, sponsorzy
Tak jak ktoś napisał - REKORD I LIGI w ilości kibiców należy do GKS KATOWICE - gdzie na meczu z KSG zjawiło się 35.000 - 40.000 kibiców !!!
:lajkonik::lajkonik::lajkonik:
Po przemyśleniu tego wszystkiego jednak jestem za Śląskim pod warunkiem że nie będą to wakacje!
Zgadzam się z Rolmopsem, termin będzie miał kolosalne znaczenie. Jestem za Śląskim. Ogromną frekfencję na wielu stadionach europejskich robia pikniki czy komus się to podoba czy nie, ich pieniądze warte są tyle samo co każde inne. Taki mecz to promocja sama w sobie. O zgrozo, żeby tylko nie w wakacje.
Po przemyśleniu tego wszystkiego jednak jestem za Śląskim pod warunkiem że nie będą to wakacje!
druga połowa września, w pierwszej gra kadra, a jak kadra sie spisze i da fajny mecz, to bedzie dodatkowy też impuls dla ludzi, żeby przyszli na Derby:)
RavenFCB
10-06-2009, 09:57
Mysle ze jak to ma byc Slaski "klasik" to pewnie na Bukowej.
Jak "show" z tego zrobic ze by bylo 20 tys. GieKSy i Gornika,TV,sponzorzy itd to Stadion Slaski.
Tylko i wyłącznie Stadion Śląski. argumenty wymienione we wczesniejszych tematach. Jeden jednak mi jeszcze przyszedl do głowy a mianowicie zapełnienie stadionu. Pamietajcie że oprócz GKS&KSG bedzie cala masa kibiców(tez piknikow) z innych klubów( tlenione, Bytom itd) Zreszta wiecie jak bylo na derbach teraz i rok wczesniej: duza masa po prostu ciekawskich ludzi porwanych przez medialna wrzawę siedzacych pomiedzy kibicami Górnika i tlenionych. Niektórzy pewnie byli 1 raz na meczu.. To bedzie szansa której nie mozna zaprzepascic. a o liczby to bym sie nie martwil, jesli bedzie to zrobione z głową tzn np. - bilety w realnych cenach , -bilety rozprowadzane nawet z minimalnym zyskiem dla klubu w firmach gdzie pracujemy (nasze rodziny ,znajomi itp) czyli postawienie na zapenienie stadionu (nizszy wplyw z biletow zrekompensuje nam reklama widowiska w mediach , pokazemy sie jako solidny organizator potrafiacy przyciagnac taka widownie na mecz, Dodatkowym aspektem moze byc poprawa wizerunku naszego Klubu poprzez prowadzenie np. kampanii pod szyldem Derby Śląska - Pozytywna Energia ( wykorzystanie Urzedu Wojewodzkiego i Marszałkowskieg , o UM nie wspominajac oczywiscie) Jestesmy w tej komfortowej sytuacji ze mozemy wrecz zagwarantowac spokojny przebieg meczu (kolejne kampanie idace w media o kulturalnym dopingu , bez agresjii itp itd. Jest naprawde MASA pomysłow w mojej glowie (pewnie nie tylko) takze odpowiedzialni za to brac sie do roboty bo wbrew pozorom czasu jest naprawde niewiele!!! Mozemy naprawde zrobic cos waznego dla Naszej GIEKSY!
ps.kwestia terminarzu mysle tez jest do ustalenia (lesne dziadki nie beda miec nic przeciwko a dzialacze z Otwocka mysle tez nie :) )
My tu dywagujemy a Widzew przegrał sprawe w sądzie i może nie grac w ekstraklasie. Ciekawe kto będzie grał? Wolna amerykanka :kurwa:
Pewnie Podbeskidzie przesunie się na miejsce barażowe, a Korona bezpośredni awans.
co to ma wspolnego z tematem. ciac i planowac wielki szpil derbowy!!!
Derby:
Jeśli PKE zostanie z nami na next sezon, to jeśli chodzi o rozprowadzenie biltów ...:)
Dużo nas tu pracuje, plus znajomi:)
Frekwencja będzie na bank!
mimo że obstawiałem za Bukową zgodzę się z Juniorem
ze 2 tys biletów dla Górnika to zdecydowanie za mało że smRodami
było ich 12,5 tys i 7,5 tys więc jest to nie tylko po to by kasa
wpłyneła do klubu ale każdy zainteresowany mógł obejrzeć mecz,
a że moze nas być mniej róbmy wszystko by tak nie było,
a nawet jak tak będzie trudno potecjał kibicowski mamy
jaki mamy i dyskusja na forum tego nie zmieni.
Jedynie mozna nawiać młodych afiszować na dzielnicach i w
W fan-clubach.
Choć z drugiej strony na Bukowej tym bardziej mecz jest
zgodowy nasi ultrasi pokazali juz nie raz ze efekt na Bukowej
to piłkarska czołówka ekstraklasy.
Rostrzygnięcie i argumenty obu stron , nie są do końca
przekonywujące stąd dylematy.
Jak dla mnie Sląski.
I pytanie czy zebralibysmy 20kola. Jak bilety by byly w jakis sensownych cenach.
To na mecz poszlo by pelno osob ktore normalnie na mecze nie chodza.
Stadion Śląski sciaga jednak duzo ludzi nie zwiazanych z zadnymi klubami.
Procent "za" z dnia na dzien rosnie.
Marcin DM
10-06-2009, 13:22
i bardzo dobrze niech tak zostanie ja jestem za Śląskim, i jest masa argumentów za...
w końcu to Śląki Klasyk, więc wypadało by go zagrac na Śląskim :jezor::jezor::jezor:
w zwiazku z wejsciem Centrozapu,mysle ze teraz nie bedzie wykrecania sie ze nie ma funduszy na reklame Ślaskiego Klasyku,i zagramy na SŚ przy sporej widowni
Lans nie lans , piknik czy nie , liczą się cyfry .
Duża ilość kibiców to między innymi sprawdzian ilości sympatyków klubowych w danym mieście , możliwość pozyskania nowych kibiców , pokazanie możliwości organizacyjnych działaczy , świetna reklama która może przekształcić się w pozyskanie sponsorów , kasa dla klubu , itp ...
Nie jestem zwolennikiem rozgrywania ligowych meczów u siebie poza macierzystym stadionem , jednak Śląskie derby z Górnikiem to wyśmienita okazja do promocji GieKSy .
Potencjał jest ogromny , który może mieć duże znaczenie dla klubu , trzeba to wykorzystać , tak jak inni !!!
podpisuje sie.
Na śląskim jak najbardziej ale w ekstraklasie, chyba za rok, w radiu dziś słyszałem że Górnik będzie grał w barażach...
Adas32SK
10-06-2009, 13:36
Wybierajac Bukowa swiadomie wyjmujecie pieniadze z klubowej kasy!
Na tym meczu mozna zarobic nawet 300-400 tys zł.
Mozemy stac sie na 2-3 m-ce sponsorem klubu.
i nie tylko...taki spiel jak tyn spokojnie SŚ...juz nie raz gralismy tam WAZNE i CIEKAWE mecze i bylismy zwyciescy a frekwencja była dobra.
Adas32SK
10-06-2009, 13:42
jeszcze TO: http://www.gks.witaj.pl/65_66/opis_08.php
Na śląskim jak najbardziej ale w ekstraklasie, chyba za rok, w radiu dziś słyszałem że Górnik będzie grał w barażach...
moim zdaniem to jakas pomylka....:prasa:
Stadion Śląski, bo:
- media będą podgrzewać atmosferę i odmieniać nazwę klubu na wszelkie sposoby
- reklama klubu na całą Polskę - patrz sponsorzy
- szansa, by zdobyć nowych kibiców
- Bukowa1 będzie za mała dla wszystkich chętnych
- nie będziemy się musieli obawiać burd z wiadomych względów (chyba, że znajdzie się kilka oszołomów)
- na SŚ nie gramy codziennie, należy spróbować coś nowego.
- wyzwanie dla wszystkich kibiców GieKSy
- możliwość pokazania, że kibice GieKSy potrafią stworzyć coś wspaniałego i niepowtarzalnego
- nowe doświadczenia dla nas wszystkich
Adas32SK
10-06-2009, 14:05
zapatrzone od rywali-http://www.niebiescy.pl/?id=4443 czyli reasumujac SŚ to naprawde zajebisty pomysł:pijaki:
Dlaczego jako argument podajecie sponsorów, nowych kibiców - przeciez Ruch po derbach nie ma ani tego, ani tego...
Pozatym kto Wam da jakas kase po jednym meczu, tym bardziej jak na Bukowej sie nic nie bedzie działo...
Bukowa Bukowa i jeszcze raz Bukowa - to jest nasz stadion, tam bedzie jedyny niepowtarzalny klimat...
Smrody graja na SŚ od 2 lat, i dalej kombinuja z mlynem, oprawami itd. a Wy myslicie, ze my tam pochytamy wszystko odrazu?
Jak sie otworzy Górnikowi całą północną, to mysle ze sie spokojnie pomiescimy, i to dopiero bedzie argument dla Oszuka, że sa mecze, na które 10/15 tys to za mało.
Pozatym organizacja tego wszystkiego bedzie drogo kosztować, a podejrzewam, że z samych biletów sie to nie zwróci... A chyba lepiej zainwestować ta kase w druzyne, w akcje przeciwko Oszukowi, tym bardziej ze z tym Centrozapem to znajac zycie jeszcze nic pewnego.
A i tak jak pisał Kosa - zeby rozegrac taki szpil, to zarzad musiałby juz cos działac, musielibysmy wiedziec kiedy ten mecz, i jak stoimy z kasa...
BUKOWA1 - NASZA ŚWIĄTYNIA!
Oprócz tego rękami i nogami podpisuje sie pod postami Whydacka z pierwszych stron tego tematu.
Pozatym organizacja tego wszystkiego bedzie drogo kosztować, a podejrzewam, że z samych biletów sie to nie zwróci...
Poczytaj niektore posty, bo Twoje podejrzenia nijak sie maja do rzeczywistosci.
Jak sie otworzy Górnikowi całą północną, to mysle ze sie spokojnie pomiescimy, i to dopiero bedzie argument dla Oszuka, że sa mecze, na które 10/15 tys to za mało.
Nie otworzysz calej polnocnej.
Nie otworzysz calej polnocnej.
Dlaczego? Psiarnia sie nie zgodzi?
Stan techniczy/budowlany polnocnej mowi sam za siebie. Nie ma szans na otwarcie pozostalych sektorow, a mecz przy 8tys publice to nie to samo.
Rozpaczacie tak jakbysmy przeprowadzali sie tam na wieki, a to tylko 1 mecz, ktory moze przyniesc tylko korzysci.
Minusem sa tylko i wylacznie jakies sentymentalne argumenty.
katowicer
10-06-2009, 14:42
ja zagłosowałem na B1.
Argumenty mam podobne do JAhha.
Jeśli jakis cudem by Śląski wyszedł to :
po pierwsze Górnik musiałby 1 mecz grac u siebie.
Na taką organizacjie potrzeba czasu na cała organizację, na taką skalę jescze nic nie robiliśmy....
po 2 to ogromna robota czekałaby nas wszystkich by zapełnić i nie było plamy na Stadionie Śląskim.
Pamietajcie że ruch nad otoczka pracował całe zimy....
Mniej więcej znamy swój potencjał kibicowski,pamietajcie rozpiske Juniora co do naszego Estadio i jak on wygladał na naszym najlepszym spotkaniu(chodzi o ilość sprzedanych biletów)
By wogóle za to sie zabrac trzeba juz działać na wysokich szczeblach.bo my tu sobie możemy popisac....
Jak to było Setinio..... Wiara Czyni Cuda.....
Śląski bo:
- rozgłos
- kolejny (miejmy nadzieję) argument dla Uszoka że potrzebujemy dużego stadionu bo potencjał jest
- wielkie widowisko
Podpisuje się pod tym.
Pamiętam finał PP z 1986 z Górnikiem. Wtedy rozkład sił był zupełnie inny niż teraz. Chciałbym cos takiego przeżyć jeszcze raz.
Jestem za SŚ.
ja zagłosowałem na B1.
Argumenty mam podobne do JAhha.
Jeśli jakis cudem by Śląski wyszedł to :
po pierwsze Górnik musiałby 1 mecz grac u siebie.
Na taką organizacjie potrzeba czasu na cała organizację, na taką skalę jescze nic nie robiliśmy....
po 2 to ogromna robota czekałaby nas wszystkich by zapełnić i nie było plamy na Stadionie Śląskim.
Pamietajcie że ruch nad otoczka pracował całe zimy....
Jak to było Setinio..... Wiara Czyni Cuda.....
Jak tak będziemy myśleć to nigdy nie wyjdziemy poza nasz poziom.
Mecz powinien być na Śląskim i damy rade. Każdy weźmie kilku znajomych. I nie mówcie, że to niemożliwe, bo sam w przeciągu roku przytargałem na Bukową jakieś 10 osób które same w życiu by się tam nie pojawiły, a teraz może nie są jakimiś wielkimi fanatykami, ale na jakiś ważny mecz na pewno pójdą, zawsze pytają się o wyniki i ogólnie się interesują. Takimi meczami zwiększamy swój potencjał.
Uważam, że sami jesteśmy w stanie zapełnić przynajmniej z 25-30 tys miejsc. Trzeba tylko chcieć i mobilizować się na dzielnicach.
damiann37
10-06-2009, 15:28
przed chwilą przeczytałem we fakcie że smrody nie będą już grać na SŚ
[cytat] ... [/]
... B1 - bo tak i chuj ...
Myslicie ze nagle GieKSa bydzie miec 20-25 tysiecy swoich kibicow losz ciul ludzie kaj Wy zyjecie ????????
Szpil na Slaskim zdominuje KSG i bydymy wyglondac jak banda ciuli z gora 7 tysiacami fanatykow zoboczcie wiela na KSG bylo wiary jak walczyli o utrzymanie a u nos pomimo ze w Jaworznie , ktos powie ja w Jaworznie to niy nosz stadion itp. itd. , to nigdy niy byl komplet a tam jest raptem 6000 pojemnosci , normalnie katastrofa.
Jo jest i byda za BUKOWOM !!!!!!!!!!!!!
pyrsk Asta
MisiekWNC
10-06-2009, 15:32
Asta, ale z tego co pamiętam to nie mogliśmy dostać 6tys. biletów na Jaworzno.... Po 2. do Jaworzna trzeba było jechac i hujowy stadion, a SŚ to jest coś, co przyciąga ludzi. Damy rade, mysle ze 15tys. bedizemy miec bez problemu.
też jestem za SŚ bo moim zdaniem jak dobrze zareklamujemy ten mecz to damy rade w te 20 tyś zasiąść na śląskim ;) poza tym taki mecz to jest szansa że przyciągniemy nowe twarze którym sie spodoba i będą jeździć na bukową :)
Adik1964
10-06-2009, 15:41
[cytat] ... [/]
Myslicie ze nagle GieKSa bydzie miec 20-25 tysiecy swoich kibicow losz ciul ludzie kaj Wy zyjecie ????????Szpil na Slaskim zdominuje KSG i bydymy wyglondac jak banda ciuli z gora 7 tysiacami fanatykow zoboczcie wiela na KSG bylo wiary jak walczyli o utrzymanie a u nos pomimo ze w Jaworznie , ktos powie ja w Jaworznie to niy nosz stadion itp. itd. , to nigdy niy byl komplet a tam jest raptem 6000 pojemnosci , normalnie katastrofa.
pyrsk Asta
W Polsce a nie tak jak TY w Niemcach :hihi:.Stadion Śląski
- bo jest okazja do zajebistej promocji:)
Adas32SK
10-06-2009, 15:49
[cytat] ... [/]
Myslicie ze nagle GieKSa bydzie miec 20-25 tysiecy swoich kibicow losz ciul ludzie kaj Wy zyjecie ????????
Szpil na Slaskim zdominuje KSG i bydymy wyglondac jak banda ciuli z gora 7 tysiacami fanatykow zoboczcie wiela na KSG bylo wiary jak walczyli o utrzymanie a u nos pomimo ze w Jaworznie , ktos powie ja w Jaworznie to niy nosz stadion itp. itd. , to nigdy niy byl komplet a tam jest raptem 6000 pojemnosci , normalnie katastrofa.
pyrsk Asta
nie nagle ale MOMY tela kibicow,tylko trza pomyslec co zrobic aby oni przyszli w takiej sile...mysle ze lepiej było by z frekwencja na ślaskim niz w Jaworznie,odnosnie naszych rozegranych meczow.Przez tyle lat i tyle pokolen nazbierało sie nas a ty piszesz jakby to był 80 rok albo i wczesnij.pozdro.
wszystkim napalonym proponuje teraz kubeł z zimną wodą... i poczekać na nowy terminarz - wtedy bedziemy wiedziec czy jest szansa i sens organizowac ten szpil na śląskim.
Z frekwencjom nie powinno być zle jeżeli popiszemy sie z promocja tego szpilu. Przeca tyz jest z nami Banik. Ni ma lekko ale jest szansa by sie udało :)
wszystkim napalonym proponuje teraz kubeł z zimną wodą... i poczekać na nowy terminarz - wtedy bedziemy wiedziec czy jest szansa i sens organizowac ten szpil na śląskim.
Terminarz uklada sie pod takie wydarzenie. Teraz pileczka stoi po stronie zarzadu.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/to-jasne-widzew-zdegradowany,1321353,812
teraz to nie wiadomo jeszcze czy KSG nie bydzie w barażach
Z pezepeenem nic nigdy nie wiadomo. A mi się marzy dwumecz na Śląskim, Śląski Klasyk x2 i to byłaby przewaga nad WDŚ
Teraz pileczka stoi po stronie zarzadu.
Jezeli juz tak bardzo chcecie ten Śląski, to dobrze by było, gdyby SK1964 wystosowało jakies pismo, wtedy zarzad niemialby argumentow, ze "to tylko sonda na forum, i nikt nas oficialnie nie zawiadomił o takim pomyśle"
:zabki:
Zarzad sam wyszedl z inicjatywa.
To pomysł klubu.
Terminarz układa się pod kluby i wielkie mecze, a nie odwrotnie.
Dwumeczu nie będzie, bo KSG na 100% zagra na Roosvelta.
Adas32SK
10-06-2009, 17:30
To pomysł klubu.
Terminarz układa się pod kluby i wielkie mecze, a nie odwrotnie.
Dwumeczu nie będzie, bo KSG na 100% zagra na Roosvelta.
nie dziwia sie jesli u nich co spiel jest po 15 koła to po co na Śląski:prasa:
Murzyn81
10-06-2009, 18:38
Jesli chcecie sie skompromitowac na oczach calej Polski to sobie grajcie na slaskim. Nas jeszcze na zadnym meczu nie bylo wiecej niz 9000 takze z czym do ludu.
Jesli chcecie sie skompromitowac na oczach calej Polski to sobie grajcie na slaskim. Nas jeszcze na zadnym meczu nie bylo wiecej niz 9000 takze z czym do ludu.
gadasz jak kibic-sezonowiec, nie masz zadnych ambicji?z takim podejsciem nigdy nie dojdziemy do poziomu takiego jak chociazby reprezentuje Wiara Lecha... chodzi nam o to zeby miec stadion na 25 tys i zeby na spiele lazilo tyle chopa co np na KSG. Jak wierzysz ze 9 tys widzow na meczu to nasze maximum to nie mam wiecej pytan...
Murzyn81
10-06-2009, 18:55
Sezonowiec? na GieKSe jezdze od 93r ,a co do ambicji to poprostu patrze realnie skoro ani razu nie potrafilismy zapelnic naszego stadionu to watpie ze zapelnimy w polowie slaski. Zawsze mielismy problem pojechac duza liczba chocby nawet do chorzowa(wiadomo ze teraz bylo by o duzo lepiej). Dla przykladu ostatni mecz z KSG po tylu latach grania w nizszych ligach nie potrafilismy zapelnic stadionu ,i niech mi nikt nie mowi ze byla sroda dla przykladu Lech ktory konretnych spili mial mase potrafil przyjechac w wiecej osob niz bylo nas na meczu u siebie wlasnie z Gorniikiem
NIe porównuj nas do Lecha bo to ina bajka ale to że nie zapełniliśmy w meczu pucharowym stadionu nie ma żadnego przełożenia na ligę. Taki klasy wiąże się z odowiednią reklamą i przyjdzie pełno ludzi wcześniej nie związanychz Bukową. Na stadion Śląski wielu przyjdzie z ciekawości i niektórym sie może spodobać atmosfera i zaczną jeździć na szpile
Murzyn81
10-06-2009, 19:09
Chopy chcecie dobrze i ogolnie dobrze myslicie ale mowie wam ze to nie wyjdzie. A co do Lecha wiadomo (obecnie) nie ma sie co rownac ale chociaz 6000 (nie liczac Gornika) powinno nas przyjsc na derbowy dobry mecz po dlugiej przerwie.
chyba żartujesz że będzie nas tylko 6 tys. Górnik jest ostatnio u nas modny i mnóstwo ludzi będzie chciało być na tym meczu
A kurde na ruch wiela ludzi łaziło?? A jakoś na WDŚ umieli sie zmobilizować. Jest dużo ludzi tylko cza im kopa dać by na mecz sie chciało przyjść.
Chopy chcecie dobrze i ogolnie dobrze myslicie ale mowie wam ze to nie wyjdzie. A co do Lecha wiadomo (obecnie) nie ma sie co rownac ale chociaz 6000 (nie liczac Gornika) powinno nas przyjsc na derbowy dobry mecz po dlugiej przerwie.
Tyś jest na pewno od nas a nie z Chorzowa Zdroju że takie rzeczy nam pociskasz ?
Murzyn81
10-06-2009, 19:22
Co Ty dupisz o jakims pociskaniu poprostu pisze jak jest naprawde i powiem Ci jeszcze, ze temat slaskiego poruszalem juz wczesniej z kumatymi chlopakami od nas, gdyby nam przyszlo tam kiedys grac jak jeszcze nie bylo mowy o slaskim klasyku i kazdy mowil to co ja tu pisze
. Nas jeszcze na zadnym meczu nie bylo wiecej niz 9000 takze z czym do ludu.
Jestem za Bukową ale napisze ci wprost: dupisz od rzeczy i tyle w temacie...
ale chociaz 6000 (nie liczac Gornika) powinno nas przyjsc na derbowy dobry mecz po dlugiej przerwie.
6 000 na mecz z Górnikiem ?? A co my kurwa jesteśmy Odra Wodzisław ? Jeździsz ty w ogóle na GieKSe ?
gdyby nam przyszlo tam kiedys grac jak jeszcze nie bylo mowy o slaskim klasyku i kazdy mowil to co ja tu pisze
tak - co do innych szpili to oczywiscie ze by sie nie oplacalo ale z Górnikiem przyniesie duze zyski
Murzyn81
10-06-2009, 19:32
Napislem 6tys bo tyle moglo nas wejsc plus trybuna za bramka gdzie siedzial Gornik a jesli byles na mecz?:) to widziales ze bylo sporo wolnego miejsca a max moglo nas byc no moze nie 6 ale jakos chyba 7tys i nie dalismy rady i nie pisz mi tu faramzonow czy jezdze na GieKSe bo to nie znaczy ze musze kurwa pisac tu jakies brednie i udawac na swoim forum jacy to nie jestesmy zajebisci bo nie na tym to chyba polega.
Napislem 6tys bo tyle moglo nas wejsc plus trybuna za bramka gdzie siedzial Gornik a jesli byles na mecz?:) to widziales ze bylo sporo wolnego miejsca a max moglo nas byc no moze nie 6 ale jakos chyba 7tys i nie dalismy rady i nie pisz mi tu faramzonow czy jezdze na GieKSe bo to nie znaczy ze musze kurwa pisac tu jakies brednie i udawac na swoim forum jacy to nie jestesmy zajebisci bo nie na tym to chyba polega.
zgadzam sie z Tobą. to jest dupne ryzyko, ale damy rade.
trza poczekać na terminarz.
Murzyn81
10-06-2009, 19:46
Obym sie mylil i obysmy dali rade:)
Co Ty dupisz o jakims pociskaniu poprostu pisze jak jest naprawde i powiem Ci jeszcze, ze temat slaskiego poruszalem juz wczesniej z kumatymi chlopakami od nas, gdyby nam przyszlo tam kiedys grac jak jeszcze nie bylo mowy o slaskim klasyku i kazdy mowil to co ja tu pisze
Jak nie bylo jeszcze mowy o ŚK to nie mielismy jeszcze takiej organizacji na dzielnicach.
Klub sprzedawal po 400 wejsciowek na mecze w Jawo.
My dostalismy 2000 na mecz z Podbeskidziem z czego 1700 poszedl na dzielnicach. Wystarczy dobrze sie zorganizowac.
Dobrze, ze za SŚ optuja ludzie trzymajacy dzielnice i FC, to oznacza, ze np. z Myslowic smialo moglibysmy liczyc np. na 500-700 osob. Mysle, ze to jak najbardziej realna liczba.
Jest duzo osob, ktore wybraloby sie na taki mecz ze wzgledu na "piknik", to samo z ruchem. Normalnie na meczach po 7tys - 10tys a na WDŚ jak "krepli".
Krzychu_1977
10-06-2009, 20:01
Wytłumacz mi proszę jak to jest możliwe że na meczach GieKSy w pucharach była taka frekwencja:
SŚ rok 1986 - Fram Reykjavik - 20 000
SŚ rok 1988 - Glasgow - 30 000
B1 rok 1993 - Benfica 7 000
B1 rok 1994 - Bordeaux - 7 000
Lepiej kibicowsko staliśmy w latach 80-tych niż 90-tych, czy Reykjavik jest większym magnesem niż Bordeaux???
PS. A tak wogóle to witam ponownie wszystkich po chyba półrocznym niepisaniu na forum :)
przekazać np do zakładów pracy bilety, dla calych rodzin. Zapewniamy sobie kibiców i tych starszych i ich dzieci :) chocby mały odsetek zostal to zawsze na +. Wiadomo ze jak mozna isc za darmo to pewnie ktos sie wybierze. A jak nie pójdzie sam to da znajomym lub bajtlą na osiedlu.
Wytłumacz mi proszę jak to jest możliwe że na meczach GieKSy w pucharach była taka frekwencja:
SŚ rok 1986 - Fram Reykjavik - 20 000
SŚ rok 1988 - Glasgow - 30 000
B1 rok 1993 - Benfica 7 000
B1 rok 1994 - Bordeaux - 7 000
Lepiej kibicowsko staliśmy w latach 80-tych niż 90-tych, czy Reykjavik jest większym magnesem niż Bordeaux???
PS. A tak wogóle to witam ponownie wszystkich po chyba półrocznym niepisaniu na forum :)
argumenty zacne.
ale ja tam fafuła za Toba nie teskniłem ... buahahhahaaa
jak tam na Witosa, mosz branie?
Derby na Śląskim!
a ja przypominam wszystkim, którzy tak zaciekle się tu wykłócają o swoje racje, że wciąż zbieramy pieniądze na AKCJĘ STADION.
wpłaty idą kiepsko, a potrzeby są i będą spore.
nie olewajcie tematu, bo będziemy grali resztę życia w cyrku, a nie na stadionie!
szczegóły: http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=2983
na ruch na "normalne" mecze chodzi po 5 tys,jak mobilka to 9-10 tys, zas na WDS bylo ich jak krepli... a co wiecej polowa tych ludzi to pikniki,ktore traktuja to jako sposob na nude... mysle ze kibicow samych w sobie znalezlibysmy 15 tys,a reszta ok.5 tys to tez byly by takie pikniki... wiec 20 tys KSG i 20 nas wydaje mi sie realna liczba...po prostu nie widze powodu zeby przynajmniej nie sprobowac!
To chyba nie byłeś na meczu z BKS Bielsko .Wtedy w 4 lidze tez była mobilizacja i było bardzo duzo ludzi ponad 10000.
Ja jestem za SŚ. A ludzie napewno bedą chcieli iść na ciekawy mecz i fajny stadion . Z naszej strony napewno mobilizacja by była maksymalna. Wystarczy dobra reklama,promocja w całej Polsce , cena biletów a napewno te 30000 bedzie .
moglby tu ktos wciepnoc projekt/wizualizacje/makiete przebudowanego stadionu na bukowej?
tzn przyszlego stadionu jaki ma powstac
Miłosz1964
10-06-2009, 21:20
http://bukowa1.pl/2009/05/20/cyrk-na-bukowej/
anarhool
10-06-2009, 21:47
wez pod uwage ze mecz byl we wtorek o 16, z tego co pamietam to pogoda za ladna nie byla, a jak do tego dodamy owczesna forme naszych pilkarzy to wg mnie i tak Slaski Klasyk byl umiarkowanym sukcesem...
narazie chyba nie ma co za bardzo nad tym glowkowac bo wpierw trzeba by zobaczyc terminarz...
to chyba oczywiste ze ten mecz powinien odbys sie na Slaskim. praktycznie same plusy z tego plyna, moglbym tylko przytaczac te podawane wczesniej. szansa na zaistnienie w mediach, promocje, nowych kibicow, sponsorow, pieniadze etc etc etc etc SAME PLUSY!
to chyba oczywiste ze ten mecz powinien odbys sie na Slaskim. praktycznie same plusy z tego plyna, moglbym tylko przytaczac te podawane wczesniej. szansa na zaistnienie w mediach, promocje, nowych kibicow, sponsorow, pieniadze etc etc etc etc SAME PLUSY!
dokładnie.
a że tlenieni tego nie wykorzystali ... to ich sprawa.
TERAZ MY!
Dla mnie odpowiedz jest prosta: Stadion Śląski.
Tak jak pisal Rolmops termin rozegrania meczu tylko nie w wakacje...
Mysle ze przy pelnej mobilizacji na dzielnicach,fc,szkolach itd. moglibysmy osiagnac naprawde zajebista liczbe,rowna polowie stadionu,druga dla zaboli.
Bylem na finale z ruchem w 93 roku bylo nas niewiele,ale to o niczym nie swiadczy,w Katowicach jest boom na GieKSe i trzeba to wykorzystac!
I atmosfera pikniku bedzie z naszej strony bo Nas Górnik przekrzyczy! Piłkarze muszą czuć doping swoich kibiców a przypuszczam (mam nadzieję ze sie myle) Nasz doping bedzie porownywalny do tego w Jaworznie. Gornik juz ma doswiadczenie takze beda jak u siebie. Gospodarz to gospodarz i musi byc nas wiecej ku.wa! Nie wierze ze z piknika zrobisz kibica ktory bedzie chodzil na Bukowa pewnie nawet po meczu nie bedzie go interesowalo gdzie GieKSa ma stadion. Tylko kwestia finansowa przemawia jak dla mnie na korzysc tego meczu na SŚ.
Sajpress
10-06-2009, 23:28
Terminarz I ligi w sezonie 2009/2010
1. kolejka - 25/26 lipca 2009
2. kolejka - 1/2 sierpnia 2009
3. kolejka - 8/9 sierpnia 2009
4. kolejka - 15/16 sierpnia 2009
5. kolejka - 22/23 sierpnia 2009
6. kolejka - 29/30 sierpnia 2009
7. kolejka - 2 września 2009 - środa
8. kolejka - 5/6 września 2009
9. kolejka - 12/13 września 2009
10. kolejka - 16 września 2009 - środa
11. kolejka - 19/20 września 2009
12. kolejka - 26/27 września 2009
13. kolejka - 3/4 października 2009
14. kolejka - 10/11 października 2009
15. kolejka - 17/18 października 2009
16. kolejka - 24/25 października 2009
17. kolejka - 31 października/ 1 listopada 2009
18. kolejka - 7/8 listopada 2009
19. kolejka - 11 listopada 2009 - środa
20. kolejka - 13/14 marca 2010
21. kolejka - 20/21 marca 2010
22. kolejka - 27/28 marca 2010
23. kolejka - 3/4 kwietnia 2010 - Wielkanoc
24. kolejka - 10/11 kwietnia 2010
25. kolejka - 14 kwietnia 2010 - środa
26. kolejka - 17/18 kwietnia 2010
27. kolejka - 24/25 kwietnia 2010
28. kolejka - 1/2 maja 2010
29. kolejka - 8/9 maja 2010
30. kolejka - 12 maja 2010 - środa
31. kolejka - 15/16 maja 2010
32. kolejka - 19 maja 2010 - środa
33. kolejka - 22/23 maja 2010
34. kolejka - 26 maja 2010 - środa
Jeśli rozegrać mecz taki to proponuję wiosnę 2010 (jeden z terminów zaznaczonych na czerwono), wtedy będzie największy głód piłki. Rundę jesienną kończymy 11 listopada, a zaczynamy 21 marca - 3 miesiące przerwy i dość czasu na propagandę tego spotkania.
Piękna sytuacja jak by z Górnikiem grać ost mecz sezonu przy sytuacji w której tak my jak i oni świętujemy awans.
Terminarz I ligi w sezonie 2009/2010
20. kolejka - 13/14 marca 2010
21. kolejka - 20/21 marca 2010
22. kolejka - 27/28 marca 2010
24. kolejka - 10/11 kwietnia 2010
Jeśli rozegrać mecz taki to proponuję wiosnę 2010 (jeden z terminów zaznaczonych na czerwono), wtedy będzie największy głód piłki. Rundę jesienną kończymy 11 listopada, a zaczynamy 21 marca - 3 miesiące przerwy i dość czasu na propagandę tego spotkania.
Marzec 13/14, środek zimy, - 10 stopni celcjusza, śnieg, warunki jak na poligonie, ino schować się kaj nie ma, bo bez dachu nie no genau ... cudowny termin. Te twoje terminy to może i wiosna, ale kalendarzowa, bo na dworze to czasem środek zimy.
Sajpress
11-06-2009, 00:40
Marzec 13/14, środek zimy, - 10 stopni celcjusza, śnieg, warunki jak na poligonie, ino schować się kaj nie ma, bo bez dachu nie no genau ... cudowny termin. Te twoje terminy to może i wiosna, ale kalendarzowa, bo na dworze to czasem środek zimy.
Z takim podejściem to Ty powinieneś kibicować jakieś drużynie z Cypru lub Tunezji... Tam cały rok jest ciepło...:hihi:
Z takim podejściem to Ty powinieneś kibicować jakieś drużynie z Cypru lub Tunezji... Tam cały rok jest ciepło...:hihi:
No tak to moje podejście jest nienormalne skoro uważam, że prawdopodobnie najgorsze warunki pogodowa w roku to nie jest optymalny termin do wyboru na mecz sezonu, na który jakoś trzeba będzie nagabywać ludzi. Ja jestem za głupi żeby niektórych zrozumieć...
Stadion Śląski! Właściwie wszystko zostało już tutaj powiedziane. Oczywiście musi być spełnionych kilka czynników: przede wszystkim promocja i organizacja (tutaj nie ma nawet o czym dyskutować) ale również ,,nie zaszkodzi" dobra gra naszej drużyny czy też odpowiedni termin (pomysł rozgrywania tego meczu w marcu też mi się nie podoba - zimno jak cholera).
Generalnie podsumowując: na pewno, to będzie dla nas wszystkich spore wyzwanie, z którym wiąże się pewne ryzyko ale zyski marketingowo-promocyjne mogą być nieocenione. My po prostu MUSIMY podjąć to ryzyko i spróbować! Wycofanie się na B1 to byłaby kapitulacja naszych ambicji.
ja mysle termin majowy,taki mecz pod koniec sezonu bylby dobry...zakladamy ze pogoda bedzie dobra(bez deszczu) to mysle ze uda nam sie stworzyc niezapomniane widowisko...
stara ekipa
11-06-2009, 09:34
Jak to czytam to wychodzi istny koncert życzeń , jedni Bukowa drudzy SŚ , marzec , kwiecień , maj , wrzesień , sztuczne ognie , darmowe zakładowe bilety , pachnące kiełbaski do tego kajzerki prosto z pieca , super pogoda , zwycięstwo , awans ... jeszcze kurwa występ DoDy i darmowe lody :)
marcinek030
11-06-2009, 09:37
ale pomyślcie także o okresie rozbudowy śląskie nie wiem jak ten temat wygląda, i nie znam dokładnych terminów ale to może być faktycznie dość duży problem...
dwa mecze mecze bedzie grala jeszcze reprezentacja,wiec rozbudowa dopiero w pazdzierniku
Nasz mecz musiałby być we wrześniu
Dlaczego jako argument podajecie sponsorów, nowych kibiców - przeciez Ruch po derbach nie ma ani tego, ani tego...
Pozatym kto Wam da jakas kase po jednym meczu, tym bardziej jak na Bukowej sie nic nie bedzie działo...
Bukowa Bukowa i jeszcze raz Bukowa - to jest nasz stadion, tam bedzie jedyny niepowtarzalny klimat...
Smrody graja na SŚ od 2 lat, i dalej kombinuja z mlynem, oprawami itd. a Wy myslicie, ze my tam pochytamy wszystko odrazu?
Pozatym organizacja tego wszystkiego bedzie drogo kosztować, a podejrzewam, że z samych biletów sie to nie zwróci... A chyba lepiej zainwestować ta kase w druzyne, w akcje przeciwko Oszukowi, tym bardziej ze z tym Centrozapem to znajac zycie jeszcze nic pewnego.
A i tak jak pisał Kosa - zeby rozegrac taki szpil, to zarzad musiałby juz cos działac, musielibysmy wiedziec kiedy ten mecz, i jak stoimy z kasa...
BUKOWA1 - NASZA ŚWIĄTYNIA!
Oprócz tego rękami i nogami podpisuje sie pod postami Whydacka z pierwszych stron tego tematu.
Marcin według mnie nie masz racji. W takim meczu, chodzi przede wszystkim o promocję. Nie tylko nas ale obydwu klubów, stadionu i samego wydarzenia - Wielkiego Śląskiego Klasyku, którego chorzowscy boją się jak diabeł święconej wody (wystarczy poczytać ich wpisy na różnych forach). Dlaczego? Bo dobrze wiedzą jak to przyciągnie nowych kibiców do klubu! Piszesz, że nie pozyskali nowych sympatyków - nic bardziej błędnego. Ja akurat duże jeżdżę po Katowicach i już po samych ich świeżych gryzmołach na murach twierdzę, ze dostali dobrego kopa "w górę" w tym zakresie.
Oczywiście potrzeba tu potężnej pracy marketingowej, dystrybucji biletów (w promocyjnej cenie) po zakładach pracy, szkołach, w punktach handlowych, reklam, banerów itp. Ale czas jest - chorzowscy mieli całą zimę, my mamy całe lato. Ale na pewno się opłaci. Z resztą to nie musi być tylko ten mecz. Można przecież przy okazji zorganizować jakiś miniturniej dzieciaków z zaprzyjaźnionych szkół, mecz kibiców z Banikiem, może KSG miałby jakieś pomysły... To może, to powinno być wielkie śląskie święto futbolu, a dla nas czysty, marketingowy zysk!
Assmodeo
11-06-2009, 11:37
Dla mnie SŚ. Myśle, że grając na większym stadionie, pokażemy, że serio potrzeba nam dużego obiektu, bo jest w nas potencjał, i każdy dobrze o tym wie.
Jest to szansa to zaprezentowania się z bardzo fajnej strony kibicowsko.
Szansa do tego by więcej ludzi dopingowało...
Myśle również, że wykorzystamy całą pulę biletów i stworzymy atmosfere prawdziwego piłkarskiego świeta. Tyle odemnie. :)
Wszystko fajnie - promocja, pokazanie UM że potrzebujemy naprawdę większego stadionu niż 16 000 ...
... a co jeśli "coś" się popierdoli i na Śląski Klasyk przyjdzie 15 000 GieKSiarzy - wtedy UM będzie miał ŻELAZNY argument żeby zbuodwać nam pseudostadion... myślę, że lepiej dla przyszłości naszego Estadio będzie jeśli naprawdę duża ilość ludzi pocałuje klamkę w dniu meczu - wtedy racja jest po naszej stronie...
Dajcie juz kurwa spokój z tym ze nas nawet 15tys nie przyjdzie:dead:, uważacie że Katowice są wsią? co liczy pare tysiecy mieszkańców? Przypominam że w Katowicach jest ok 320.000 mieszkańców (nie licząc pobliski miast i FC), wiadomo że nie każda osoba jest fanem piłki nożnej, ale JAK BĘDZIE DOBRA REKLAMA to na pewno zapełnimy SŚ!
Co na temat tego targowiska co ma powstać na Bukowej1, to naprawde uważacie że p.Król bedzie chciał miec taki "stadion"? No nie bardzo..
PS. po ostatnich wiadomościach mam pełno optymizmu w sobie, i dlatego ten ostatni akapit, taki a nie inny :jezor:
JohnyManhattan
11-06-2009, 12:24
Ja mysle ze reklama reklama, ale frekwencja jest w naszych rekach. Na bank kazdy namowi znjamoych na ten mecz, ja mysle ze wyciagnalbym spokojnie 7-8 osob. Niech kazdy juz zacznie nakrecac znajomych i bedzie dobrze.
Wszystko fajnie - promocja, pokazanie UM że potrzebujemy naprawdę większego stadionu niż 16 000 ...
... a co jeśli "coś" się popierdoli i na Śląski Klasyk przyjdzie 15 000 GieKSiarzy - wtedy UM będzie miał ŻELAZNY argument żeby zbuodwać nam pseudostadion... myślę, że lepiej dla przyszłości naszego Estadio będzie jeśli naprawdę duża ilość ludzi pocałuje klamkę w dniu meczu - wtedy racja jest po naszej stronie...
Ja bym nie chciał z takim dniu i w takim meczu pocałować klamki, Ty pewnie też! Gdyby mecz odbył się za tydzień, to pewnie jakieś 15 tyś już jest zdecydowanych na obejrzenie tego meczu. Ile mieści Bukowa każdy wie.... Nie chciałbym widoku, że ja jestem na trybunie, a za płotem stoi kilkaset osób, bo nie ma miejsca.....
Piłka nożna jest nieprzewidywalna, ale prawdopodobnie Górnik zagości w I lidze tylko najbliższy sezon. Jeśli nie teraz to kiedy? Los daje nam szansę na wspaniałą promocję naszego klubu!
katowicer64
11-06-2009, 12:50
moim zdaniem SŚ jest zdecydowanie lepszym miejscem niz Bukowa, ale ma jeden minus...Zabole pod wzgledem liczby i dopingu nas zdeklasuja, dlatego jesli mialbym decydowac wybralbym zdecydowanie Bukowa...
to zdecydowanie piszesz ślaski i zdecydowanie Bukowa bo Nas przekrzycza. To sie zdecyduj.
MisiekWNC
11-06-2009, 13:25
moim zdaniem SŚ jest zdecydowanie lepszym miejscem niz Bukowa, ale ma jeden minus...Zabole pod wzgledem liczby i dopingu nas zdeklasuja, dlatego jesli mialbym decydowac wybralbym zdecydowanie Bukowa...
Czemu dopingiem nas zdeklasują? Bo 2x już tam grali i mają wprawe? Gówno prawda, my na Jaworznie graliśmy ileś tam spotkań i na każdym słaby doping zorganizowany - beznadziejny stadion. Też nie będą lepsi w dopingu. Ile dokładnie pomieści SŚ? Uważam, że my jako gospodarz powinniśmy mieć np. 20tys. a ksg 15tys. albo inaczej, tak żeby nas więcej było widać było, że to my gospodarze, znów z drugiej strony, jak ma to być ŚK, to raczej powinno być po połowie, mecz chodzby "bez gospodarza".
nie gadajcie że nas przekrzyczą ... bo to nie prawda my naprawde mamy potencjał tylko trzeba znaleść hasło żeby ten potencjał z nas wydobyć ...
katowicer64
11-06-2009, 13:45
Max1986 SŚ pod kazdym wgledem lepszy poza tym co napsialem,dlatego jesli mialbym wybierac JA to wybralbym Bukowa...
Zaby bez problemu wykorzystaja swoja pule plus beda kupowac bilety u nas, dlatego bedzie ich wiecej...Jesli chodzi o doping to atkualnie na Gieksie jest on bardzo slaby w przeciwienstwie do Gornika...Dodatkowo Gornik nie ma dachu nad swoim mlynem wiec juz sa przyzwyczajeni do prowadzenia dopingu w takiej liczbie w takich warunkach...a my w takiej samej lub mniejszej liczbie bedziemy tam stlamszeni...
stara ekipa
11-06-2009, 13:55
Panowie nie róbcie z igły widły , co to za nowinka że Górnika jest więcej ? ... bo jest i taka jest prawda , tak samo z Ruchem , gdyż kluby te istniały dużo wcześniej od GieKSy , dlatego zostało to zakorzenione w naszym mieście i naszych dzielnicach , jednak jest tego z roku na rok coraz mniej .
Teraz musimy gonić te kluby pod względem frekwencji , dlatego przede wszystkim to My potrzebujemy tego meczu na Śląskim , wychodzi że duża część ma jakieś dziwne obawy , kompleksy czy chuj wie co ?!
:szok:
Jakies argumenty?
Doping to MY zawsze mielismy dobry i zawsze lepszy od Gornika.
Marcin DM
11-06-2009, 13:58
Nie wierze w to co czytam i co wy kurwa za głupoty wypisujecie... Co nie damy rady jak nas bdzie nawet te 15 000 porządnie podopingowac ? Zastanówcie sie troche co wypiszecie, bo narazie wychodzi na to że jesteśmy jakimś tam klubikiem małym który ma problemy z dopingowaniem swojej ukochanej drużyny ;O Racja może i Żabole mają wprawe w dopingowaniu w takich warunkach ale to nie oznacza że my sobie nie poradzimy po za tym puki nie spróbujemy to się nie przekonamy ;] nie wiem czemu sie tak tego grania na Śląskim obawiacie skoro smrodki dały rade to co my nie damy ?
Może troche zagmatwałem ale mniejwięcej wiadomo o co chodzi :D
dzis miałem okazje się przekonać, do tego, że mecz na Śląskim! Dodatkowa mobilka!
Tlenieni juz sie z nas śmieją, że nie damy rady.
MisiekWNC
11-06-2009, 14:39
zazdroszczą... Oni ŚK nie będą mieć, a ŚK to GKS vs KSG. Z tego co mi wiadomo, to tlenieni wkurwieni bo będziemy mieć sponsora, tak to jest, mam nadzieję, że przyszły lepsze czasy :piwo:
[cytat] ... Zabole pod wzgledem liczby i dopingu nas zdeklasuja ... [/]
Ot calo prowda i niystety smutny fakt kiery wielu naszym kibicom niy umi przejsc przez gardlo.Bydymy mieli szpil "u siebie" (na Slaskim) a bydymy sie czuc jakbymy grali na wyjezdzie w Bialymstoku.
Bukowa 1 i chuj
pyrsk Asta
Assmodeo
11-06-2009, 15:24
[cytat] ... Zabole pod wzgledem liczby i dopingu nas zdeklasuja ... [/]
Ot calo prowda i niystety smutny fakt kiery wielu naszym kibicom niy umi przejsc przez gardlo.Bydymy mieli szpil "u siebie" (na Slaskim) a bydymy sie czuc jakbymy grali na wyjezdzie w Bialymstoku.
Bukowa 1 i chuj
pyrsk Asta
I może właśnie te wasze "obawy", będą jakimś sygnałem do mobilizacji. Może to waz przekona iż trzeba wreszcie zedrzeć gardło! Pokazać, że to my jesteśmy krajową czołówką w dopingu ! ! !
Pokażmy się ! ! !
KUrWA jak sie mówi że się nie da rady to się nie da rady.. przestańmy tak na to patrzeć ...
Ludzie ja was proszę!!! Nie róbcie z naszej GieKSy wiejskiego klubiku, którego kibice padają na kolana przed wielkim Górnikiem (z całym szacunkiem) i wielkim Ruchem I BOJĄ SIĘ grać z nimi na Śląskim. Jak to czytam, to przyznaje racje Uszokowi, że faktycznie starczy nam aż nadto ten stadionik na 15 tyś. bo my się po prostu boimy grać na większym! A pan Król to niech się zastanowi, czy wchodzić w ten klub, bo i po co? Awansować do ekstraklasy z kibicami, którzy obawiają się, że ich zakrzyczą na NORMALNYM stadionie? To już lepiej se siedzieć w tym I-ligowym grajdołku.
Ludzie dyskutujmy o normalnych argumentach - ekonomicznych, czy marketingowych. Ale skończcie p....ć, że nie możemy grać na SŚ bojąc się, ze nas kibice PRZYJEZDNI zakrzyczą BO TO JEST K...... DLA MNIE KIBICA GKS KATOWICE NORMALNIE ŻENUJĄCE!!!
katowicer
11-06-2009, 15:42
Jakies argumenty?
Doping to MY zawsze mielismy dobry i zawsze lepszy od Gornika
nie no to już jest przegięcie:)
sorry,ale jak porównasz nasze ilości kibiców na stadionie u nas i u nich to chyba wyjdzie co innego.
nieróbmy z siebie przeiez jakiś super spiewaków.
troche obiektywizmu,zawsze 15tys a taką mieli srednia bedie lepiej spiewac niz nasze powiedzmy 5tyś:)
Jesli zarządowi uda sie to pychatać i zostana spełnione warunki o których już wczesniej pisałem to kto wie moze i by sie udało.
Bukowa: na SŚ zginiemy...
Komanczz
11-06-2009, 15:47
Wszyscy Ci narzekający,stękający i bojazliwi powinni dać sobie spokój z GieKSą bo niezasługują kibicować temu klubowi.
Czy wy kuRwa żeście się z choinki urwali?myślcie jak rozreklamować ten mecz i kogo możecie ze sobą zabrać a nie srajcie że jesteśmy od kogoś gorsi,a jak macie wątpliwośći to przypominam "GieKSa to jest potęga..."
Śmierdziele na WDŚ to w 60% pikniki,którzy chuja wiedzieli o śpiewaniu więc wrzućcie na luz.
niy pynkać luloki!!!!domy rady ,i bydymy sie drić aż flama z dupy pudzie:hihi:
Junior pisał że w wypadku przyjazdu KSG na Bukową mogą dostać bilety tylko na klakę, a nie na całą północną.
Można wiedzieć czemu ?
Bo muszą być sektory buforowe?
Assmodeo
11-06-2009, 15:56
Tylko Bukowa.
Arkgumenty. No chyba, że jesteś kolejnym który powie "nie mamy szans z dopingiem" to se je daruj (te argumenty)
wg mnie im więcej ludzi tym lepsze widowisko, świetna szansa na reklame dobrej śląskiej piłki. Szansa na przyciągniecie nowych ludzi (wziąść ze sobą kogoś nowego na taki mecz... coś pięknego.
Co lepszego może przyciągnąć niż piękne piłkarskie świeto... Fakt finał ligi mkistrzów to nie będzie, ale okazja na taki mecz może się już nie powtórzyć w najbliższym czasie.
Kolejne jest to że na taki mecz, rodziny z dziećmi chetnie się wybiorą.
Doskonała zabawa na trybunach + dobry mecz. To mi się marzy. ;)
Jeszcze lepiej niż na PP z Górnikiem. Efekt byłby murowany...
Jakies argumenty?
sorry,ale jak porównasz nasze ilości kibiców na stadionie u nas i u nich to chyba wyjdzie co innego.
troche obiektywizmu,zawsze 15tys a taką mieli srednia bedie lepiej spiewac niz nasze powiedzmy 5tyś:)
Jesli zarządowi uda sie to pychatać i zostana spełnione warunki o których już wczesniej pisałem to kto wie moze i by sie udało.
Katowicer tą wysoką średnią zrobiły im:
1. Obniżenie cen biletów
2. Entuzjazm po wejściu Allianza, przyjściu Kasperczaka, mocarstwowych planach dla klubu
3. To, ze ich stadion tyle pomieści!
4. To, że grają w ekstraklasie
Choć życzę im jak najlepiej, to bardzo wątpię czy uda im się zachować choć w połowię tą średnią w I lidze.
Bo muszą być sektory buforowe?
No właśnie...ale czy na takich meczach muszą one być ?
Czy na meczach Wisły z Śląskiem, Lechią, Widzewa z Ruchem czy Arki z Cracovią one są ?
Bukowa: na SŚ zginiemy...
MY JESTEŚMY GKS KATOWICE, a nie jakiś Dolcan, czy Tur...
Ja już na ten temat nie bede wchodzić bo jak widze takie wpisy to mnie krew zalewa...
Śląski Klasyk na Stadionie Śląskim !
MisiekWNC
11-06-2009, 16:04
Od kiedy my kurwa mamy gorszy doping od ksg?... Będzie nas dużo, sam gadałem ze znajomymi, i powiedzieli, że poszliby, w dodatku dużo poszło by rodziców od młodych kibiców (po to, by zobaczyć jak to jest, a że jest to mecz na SŚ to tym bardziej obejrzeć stadion) damy rade 15-20tys. ! I zrobimy takie pierdolnięcie, że wszystkich z ksg zdmuchnie...
Jakies argumenty?
Najlepiej to w ogóle nie wychodźmy na boisko, bo przecież Górnik taki bogaty i tacy wielcy piłkarze, a my tacy malutcy.
MY JESTEŚMY GKS KATOWICE, a nie jakiś Dolcan, czy Tur...
Ja już na ten temat nie bede wchodzić bo jak widze takie wpisy to mnie krew zalewa...
Śląski Klasyk na Stadionie Śląskim !
Masz rację Gerdi, chyba też tak zrobię. Ale powiem jeszcze tylko na koniec, że gdyby ludzie, którzy w latach 80-tych zbudowali podwaliny pod wielką GieKSę też tak myśleli, to byśmy w życiu z tego zaścianka nie wyszli, a dziś grali co najwyżej derby z Rozwojem, MK lub Podlesianką....
DarekJ1968
11-06-2009, 16:36
Popieram. Zagłosowałem za Śląskim, ale ...
Jeśli termin szpilu będzie w sezonie urlopowym lub w listopadzie to nie będzie to miało żadnego sensu, bo nie zapełnimy nawet Bukowej, a co dopiero Śląskiego. Identycznie jeśli szpil będzie nie w weekend, ale w tygodniu, przypominam ostatni Śląski Klasyk, który mimo pewnego nagłośnienia nie zapełnił nawet Bukowej.
Idealny byłby termin jesienny we wrześniu albo wiosenny w maju. Z braku ciśnienia kibicowskiego ze strony obu ekip (przecież nie działamy na siebie z Górnikiem tak, jak na nas i na nich działa Ruch), obydwie drużyny musiałby być w czołówce tabeli, by podziałało ciśnienie czysto sportowe. Bez tego nawet największe zaangażowanie w reklamę tego meczu nie wystarczy.
Zorganizowanie jednego meczu na Śląskim jest dobrym pomysłem, pod warunkiem, że będzie spora frekwencja. Jest szansa, że w I lidze pozostanie Widzew. Może należałoby przemyśleć zorganizowanie szpilu z nimi na Śląskim, gdyby przypadł w lepszym terminie, niż z Górnikiem. Tutaj ze względu na brak derbów z Ruchem, spodziewam się większego ciśnienia, a więc bardziej pewnej wysokiej frekwencji.
Tym, którzy w ogóle nie wierzą w naszą frekwencję przypominam mecz ze Śląskiem Wrocław. 11 560 sprzedanych biletów (w tym 1150 goście), część chętnych odeszło spod kas z kwitkiem, a więc mogło być znacznie więcej. Na 20 tys. spokojnie nas stać (gdyby chodziło o derby z Ruchem byłbym spokojny o taką frekwencję z naszej strony).
Tych, którzy bredzą, że nie chcą grać w Chorzowie uświadamiam, że my cały czas gramy w ... Chorzowie. Płot naszego obiektu od strony ulicy Bukowej stanowi granicę administracyjną Katowic i Chorzowa, tak więc przekraczając bramy stadionu, równocześnie przechodzimy z Katowic do Chorzowa. Tylko adres ze względu na bramę od strony Katowic, mamy katowicki. Obydwa stadiony są w granicach tego samego chorzowskiego WPKiW, po jego przeciwległych stronach.
[cytat] ... ze nas kibice PRZYJEZDNI zakrzyczą ... [/]
Ale jo niy pisza ze nos zakrzyczom bo doping mozna stworzyc duzo lepszy nawet jak nos jest mniej ale chodzi mi wlasnie o frekwencja , mozliwe ze na tyn akurat szpil kibicow nazywajacych sie kibicami GKS przyjdzie cale mnostwo ale prowda jest tako ze GieKSa zawsze miala mniej kibicow niz Gornik i tlenieni , mie to akurat jebie ale wlasnie o to chodzi ze grajac na wlasnym stadionie wpuszczomy tyla przyjezdnych wiela oni nos wpuszczajom i po godce w koncu jestesmy u siebie i to my momy stworzyc widowisko na trybunach a niy na jakims molochu.Pewnie ze medialnie to tamto i owamto ale jestech 100% za rozegraniem tego szpilu na Bukowej.
I oczywiscie podpinom sie do wpisu Set-a z poprzednich stron o kuble zimnej wody i odczekaniu na terminarz.
Jak tak widza ta godka tu o graniu na Slaskim o tyj podniecie tym jednym szpilem to juz niy chca widziec tyj podniety calym sezonem jak i w oczach wielu z Wos mozliwym awansem jak juz wszystko bydzie podpisane i czorne na biolym , jo jednak dmuchom na zimne i niy obiecuja sie zaroz awansu niych pograjom w czubie ale skuli mie niy muszom od razu awansowac po leku budowac solidny zespol na oranzada ale znajac co niykierych ekspertow z tegoz forum to bydom chcieli za rok ligii mistrzow ;)
pyrsk Asta
100% za Bukowom 1 !!!!!!!!!!
katowicer
11-06-2009, 17:01
Najlepiej to w ogóle nie wychodźmy na boisko, bo przecież Górnik taki bogaty i tacy wielcy piłkarze, a my tacy malutcy.
nie pisałem o klubie tylko o tym że maja większa srednią widzów a i doping mieli przez to lepszty niż my.
sprawdz sobie na youtube albo popytaj tych co tam bywali.
kuma??
nie lubie zbędnej napinki.
jesli bedzie mecz na ślaskim to każdy bedzie mógł sie wykazac.
coraz bardziej sie w to wkrecam:)
Sląski,pod warunkiem,że mecz będzie rozegrany w weekend.
Według mnie same plusy przemawiają za tym,żeby ten mecz rozegrać na SŚ.
Mamy potencjał i trzeba go wykorzystać.
Jeśli chcemy to potrafimy,Slaski.
ewentualne 20tysięcy górnika to prawdopodobnie też nie będzie sama ekipa i fanatycy więc nie wiem o co się tak martwicie. pomijając już sam aspekt kibicowski, możemy to zrobić choćby dla dobra klubu - to chyba ważniejsze, niż uniknięcie kilku kretyńskich komentarzy na forum niebieskich. dobrze wiadomo, że na Bukowej nie sra się pieniędzmi...
A skąd pewnośc,że 20 000 Górnika będzie chętna na ten mecz??
I nie piszcie mi,że mam się o to nie martwić.Dla nich GieKSa to nie jest Ruch,pamiętajcie o tym.
to czekamy na date szpilu z KSG i sie wszystko okaże ;)!!
właśnie nie czekajmy kiedy pzpn ustali kiedy mamy zagrać z górnikiem tylko przeanalizujcie terminarz który się pojawił i wyślijcie(zarząd) do leśnych dziadków naszą propozycję powinni iść na rękę
Sam nie wiem gdzie chciał bym żebyśmy grali ale wydaję mi się że lepiej na SŚ
Pozdro
Miłosz1964
11-06-2009, 19:42
Junior pisał że w wypadku przyjazdu KSG na Bukową mogą dostać bilety tylko na klakę, a nie na całą północną.
Można wiedzieć czemu ?
Zły stan techniczny Północnej.
DarekJ1968
11-06-2009, 20:18
A skąd pewnośc,że 20 000 Górnika będzie chętna na ten mecz??
I nie piszcie mi,że mam się o to nie martwić.Dla nich GieKSa to nie jest Ruch,pamiętajcie o tym.
Identycznie jak dla nas Górnik to nie Ruch (wystarczy sobie przypomnieć pustki na trybunach obu stadionów, gdy GieKSa z Górnikiem spotykała się jeszcze w ekstraklasie). W 20 tys. Żaboli na tym szpilu nie wierzę, ale 10 tys. przy dogodnym terminie (weekend, poza marcem, listopadem i sezonem urlopowym), odpowiednim nagłośnieniu i ciśnieniu sportowym (oba kluby w górnej części tabeli, w co wierzę) jest realne, tak samo jak 20 tys. po naszej stronie.
Poczekajmy na terminarz i wtedy zobaczymy.
tępe chuje:hihi:jak koń z klapami,ryzyko to samo frajda:lool::lajkonik:
Rafał z Lędzin
11-06-2009, 21:08
Na Górniku na każdym meczu mosz full stadio nawet z Jagielloniom i Poloniom Wa-wa (z całym szacunkiem do tych ekip), to na meczu z GieKSom (raczej dla nas jak i dla nich najciekawszy rywal w 1 lidze) nie mo byc tyla ludzi. Na Roosvelta Górnika by sie upchalo z 20tys. nos jakby nom odstompili bufor to by nos wlazlo max 4,5-5tys.; ale gorzej sie sprawa mo u nos na Bukowej - połowa chetnych se nie zoboczy meczu, chyba ze przez brama :)
Także mecz na SŚ był by mażeniem które mo okazja sie spełnic.
tak se to czytom i mom pytanie do tych co godojam że Górnik bydzie głośnij nie bydzie nos 15 czy 20 tyś itp itd. Cytując Wos i Wasze przemyślynia to cyrk kiery chce nom Uszok zbudować to pewnie też Wom pasuje?? przeca 15k to jest max jaki mogymy osiongnoć w Waszym mniemaniu kuurwa 15k to jest pewnie szczyt szczytów, to po jakom kurwe wiynkszość z Wos nie chce B1 na 15k jak uszaty przedstawił w projekcie. SŚ i chuj
Katowicer tą wysoką średnią zrobiły im:
1. Obniżenie cen biletów
2. Entuzjazm po wejściu Allianza, przyjściu Kasperczaka, mocarstwowych planach dla klubu
3. To, ze ich stadion tyle pomieści!
4. To, że grają w ekstraklasie
Choć życzę im jak najlepiej, to bardzo wątpię czy uda im się zachować choć w połowię tą średnią w I lidze.
Te Twoje cztery punkty na pewno zrobiły swoje, ale frekwencje Górnik zawdzięcza świetnie działającemu Stowarzyszeniu Kibiców oraz grupie oddanych fanów, która to wszystko ruszyła.
I to jest ten punkt najważniejszy. Ten ktory napędził im rzeszę kibiców.
Adas32SK
11-06-2009, 22:31
bawia mnie co poniektore komenty odnosnie naszej frekwencji przez ludzi co maja po pora lot na GieKSie ,a nie były NIGDY na silesian stadium jak MY grali tam spiele...poczytejcie trocha historii,po dwa, mineło pre ładnych lot od TAMTYCH wydarzen i uwazam ze o frekwencje nie ma sie co martwic,bo NOS jeszcze przybyło,i nie tlko mi tu chodzi o rozmnazanie sie czy krzewienie wiary,ale dzis normalny człowiek rodzacy sie i mieszkajacy w katowicach,wie ze klubem tego miasta jest GKS a nie fto inny co akurat robi majstra co sezon albo blisko momy do tego co ich mo juz 14...Pozdro chopcy :piwo:
Zły stan techniczny Północnej.
W takim razie czy nie można czegoś zrobić z tym złym stanem technicznym? Inna sprawa, że kibice poza klatką niewiele będą widziec przez te płoty, bo będą im zasłaniać.
W takim razie czy nie można czegoś zrobić z tym złym stanem technicznym? Inna sprawa, że kibice poza klatką niewiele będą widziec przez te płoty, bo będą im zasłaniać.
to chyba najmniejszy problem ze niewiele zobacza na boisku,
Poczytaj troche a zrozumiesz ze na B1 nie ma kasy na podstawowe rzeczy a co dopiero renowacje trybuny, w dodatku stadion jest juz w pelni wlasnoscia miasta, wiec wszystko zalezy od UM
wylowilem pare cytatow i odniose sie do nich :
BodyS "trzeba napierw zapelnic Bukowa na szpilach a potem Ślaski ."
-ja to widze tak ze jesien na Bukowej (tam co mecz staramy sie jak najlepiej zapelnic stadion, przed kazdym szpilem bilety na dzielnicach zeby podbijac liczby co 2 tydnie :) i ostatni mecz jesieni albo pierwszy/ostatni na wiosne z zabolami na Slaskim i heja lecimy do oporu
19VIP64 "Dochodzą wszak koszty związane z wynajmem stadionu i promocją meczu. Poza tym, jak wspomniałem, trzeba brać pod uwagę, możliwości zdobycia nowych kibiców. A te uważam- są większe na naszym Estadio."
-na Bukowej tez bysmy cos wydali na promocje; pozyskac nowych kibicow mozna wszedzie ale trzeba sie postarac
Max1986 "I atmosfera pikniku bedzie z naszej strony bo Nas Górnik przekrzyczy! Piłkarze muszą czuć doping swoich kibiców a przypuszczam (mam nadzieję ze sie myle) Nasz doping bedzie porownywalny do tego w Jaworznie"
-naglosnienie, mlyn w odpowiednim miejscu, Junior z pomocnikami i robimy konkretne larmo ! na poczatek wszyscy besiktas, nasze firmowe przyspiewki i repertuar ktory bedzie latwy do podchwycenia przez reszte towarzystwa i powalczymy z nimi wokalnie :zabki:
Komanczz "brak jakichkolwiek aspektów chuliganskich"
-dzis gadalem z kumplami o tym, 'januszom' wystarczy powiedziec ze nie bedzie haji i troche ich przycisnie
UB1 "To chyba nie byłeś na meczu z BKS Bielsko .Wtedy w 4 lidze tez była mobilizacja i było bardzo duzo ludzi ponad 10000."
-no wlasnie chyba niektorzy zapomnieli czego dokonalismy na meczach z BKS i tyskymi w 4lidze...
4liga (http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_05_06/gks-tychy/0033.jpg)4liga (http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/wiosna_05_06/gks-bks/a_0067.jpg)2liga (http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/jesien_08_09/gks-gornik/0044.jpg)2liga (http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/wiosna_07_08/gks-slask/c_0037.jpg)
katowicer "Jak to było Setinio..... Wiara Czyni Cuda....."
no wlasnie Marcin nieraz MY KIBICE GKSu pokazalismy ze trzeba wierzyc, chciec i dzialac (DKD) a mozna wtedy osiagnac rzeczy o ktorych sie fizjologom nie snilo :faja:
Wiadomo ze przede wszystkim to trzeba poznac terminarz
z KSG my na Bukowej juz nieraz zagrali i pewno jeszcze X razy sie tam spotkamy, oni po tym jednym sezonie pewno nam uciekna z ligi a my mozemy od dnia tego szpilu rozpoczac jakas nowa ere GieKSy (kibicowska przed wszystkim,finansowa tez no i wykorzystac to dobrze ws stadionu)
Troche sie rozpisalem ale juz koncze krotkim przemysleniem. Powiem tak jak ten szpil bedziemy robic na Slaskim to JUNIOR PODAJ LICZBE I LECIMY :lajkonik: (mozesz mi dac te 20tys sprzedam na stoisku w empiku :lool: )
Górnik chyba będzie grał jeden mecz u siebie bez kibiców za "akcje" z Polonią W. Żeby się nie okazało, że akurat to będzie z GieKSą...
Orientuje się ktoś w jaki sposób PZPN układa terminarz? Czy bierze np. sugestie klubów co do konkretnych meczów?
Bo tu termin jest najważniejszy. Gdyby był korzystny (np. wrzesień lub maj-czerwiec) to tak jak pisałem zrobiłbym z tego maks rozkręconą, nagłośnioną imprezę. Pamiętacie nasz mecz na Bukowej z Banikiem parę lat temu? Wtedy wokoło tego meczu zrobiona całą imprezę. Myślę teraz o czymś podobnym - właśnie z udziałem Banika (niestety nie wiem jak układają się stosunki Czechów z kibicami Górnika, a to też jest ważne). Na Śląski odbywają się często jakieś imprezy - można by to połączyć i zaprosić do współpracy sam Stadion, WPKiW, wojewodę itp. Mamy tu ogromną przewagę nad Wielkimi Śląskimi Derbami, bo chorzowscy z wiadomych względów nigdy czegoś podobnego, takiej rodzinnej imprezy nie zorganizują.
Myślę też, że Allianz oraz Stowarzyszenie Kibiców Górnika (masz rację Kosa) będzie teraz mocno pracował nad tym, aby zainteresowanie klubem znacznie nie spadło więc i ich można by wciągnąć do współpracy przy całym marketingu. Oni się wypromują, ale my przecież też! Nie wierzę, aby kibiców Górnika miało być więcej (to już inne czasy). Ale niektórzy pamiętają pewnie jeszcze finał PP w 1986. Wtedy kibiców Górnika było 2-3 razy więcej. A tymczasem ten mecz dał nam takiego pozytywnego "kopa", jak chyba żaden dotąd.
Zibowski
12-06-2009, 07:26
12. kolejka - 26/27 września 2009
13. kolejka - 3/4 października 2009
Któraś z tych kolejek byłaby git - już po wakacjach i praktycznie studenci też po wolnym !
Wy chcecie mieć stadion na 25000 ludzi a strach Wam grać na Śląskim ??
Dla mnie jeśli to ma być ŚK - to w tej chwili tylko STADION ŚLĄSKI.
Będzie można zrobić pełną mobilizację i samemu się przekonać jaki mamy potencjał ...
Takie mecze jak ŚK powinny być wykorzystywane przez nas aby na stałe przyciągać na mecze więcej ludzi ...
Ale trzeba wciąż pamiętać,że to tylko 1 liga.Co innego gdyby mecz GKS-Górnik odbywałby się w ekstraklasie.
a mecz z Tyskimi był w IV lidze. Była spora akcja zwiazana z tym meczem i stadion był zapełniony. Dla mnie to w której lidze nie ma znaczenia... Teraz jest I liga i rywal znacznie mocniejszy i z najwyższej półki. Damy rade!
Zibowski
12-06-2009, 10:37
Tak czytam te posty i tak sobie myślę kto z nas myślał na początku lat 80 - tych jak nas w młynie było 100 osób, że w roku 2009 r. będziemy się zastanawiać czy przyjdzie nas na szpil z Górnikiem 15 - 20 tys. Z czego młyn może liczyć 5 - 8 tys. ???
Trochę wiary :huh:
Jak dla mnie weekend majowy 1-2 maj to najlepszy termin. Można go połączyc z niezłym piknikiem w parku.
jezeli mamy wypelnic 25000 to mysle ze przy mobilizacji na dzielnicach , FC i sciaganiu nowych twarzy spokojnie wypelnimy miejsca. Tylko czy bedzie kasa i czy nasz super zarzad bedzie chcial sie zajac taka impreza jak ŚK na SŚ ,bo kasa napewno sie zwroci jezeli to odpowiednio wczesniej i sprawinie zorganizujemy
w weekend majowy to połowa na mecz nie przyjdzie, bądźmy realistami.
Jak dla mnie weekend majowy 1-2 maj to najlepszy termin. Można go połączyc z niezłym piknikiem w parku.
3 maja ma być Finał PP, to nie wiem, jak oni to zrobią.
jezeli mamy wypelnic 25000 to mysle ze przy mobilizacji na dzielnicach , FC i sciaganiu nowych twarzy spokojnie wypelnimy miejsca. Tylko czy bedzie kasa i czy nasz super zarzad bedzie chcial sie zajac taka impreza jak ŚK na SŚ ,bo kasa napewno sie zwroci jezeli to odpowiednio wczesniej i sprawinie zorganizujemy
z tego co mi wiadomo, to dla zarządu (jeżeli wszystko pójdzie dobrze - Centrozap), bedzie to zadanie nr 1.
Takie swoiste ich pożegnanie (w najgorszym dla nich wypadku) ... :)
a taraz rozkminiajcie:)))
Nad terminem nie ma co się zastanawiać - z tego co wiem jedyna możliwość to druga połowa września (potem remont SŚ). Więc termin idealny, ciepło, po wakacjach.
Ja zdecydowanie jestem za Śląskim.
Przede wszystkim rozgłos, jaki dzięki temu możemy zdobyć (rekord frekwencji w I lidze!).
Wspomniany przez Juniora zysk ekonomiczny.
Szansa ściągnięcia nowych kibiców.
Pokazanie UM, że stadion na 15k to stanowczo za mało.
To tyle na szybko.
Będzie to trudne, bo czasu za dużo nie zostało, ale wierze, że przy pełnej mobilizacji WSZYSTKICH uda nam się osiągnąć założony cel!
Komanczz
12-06-2009, 16:43
i wszystkim maruderom post MARIO powinien wystarczyc
a kolesiowi o ksywie ZBIEG proponuje zajebać bana bo ledwo co się zalogował a już pierdoli i wkurwia ludzi
Panowie jest tylko jeszcze jedna kwestia - mecz z Górnikiem to będzie 1/34 sezonu. Pamiętać trzeba o pozostałych 33 meczach, bo na Górniku świat się nie kończy, a co z tego, że z pierdolnięciem odbędzie się Śląski Klasyk, jeśli na pozostałe nasze mecze (zwłaszcza przed ŚK, bo po to siłą rozpędu może być nieco więcej) będzie przychodziło 2-3 tysiące ludzi...
Takie okazje trzeba wykożystywać a nie zadowalać się minimalizmem. To co że trzeba będzie włożyć dużo pracy w organizacje meczu. Trzeba to trzeba. Inni mogą to my też. W przeciwnym razie sami stawiamy się na niższej pozycji kibicowskiej. Mecz na Śląskim to promocja klubu w mediach i wspomnienia całymi miesiącami co się działo. Górnika może też przyjechać bięcej niż na Bukową. Ostrożnie można się spodziewać frekwencji na poziomie 30 - 35 tys. To zrobiłoby wrażenie na co poniektórych. TEN MECZ TYLKO NA ŚLĄSKIM !!!
[cytat] ... Panowie jest tylko jeszcze jedna kwestia - mecz z Górnikiem to będzie 1/34 sezonu. Pamiętać trzeba o pozostałych 33 meczach, bo na Górniku świat się nie kończy, a co z tego, że z pierdolnięciem odbędzie się Śląski Klasyk, jeśli na pozostałe nasze mecze (zwłaszcza przed ŚK, bo po to siłą rozpędu może być nieco więcej) będzie przychodziło 2-3 tysiące ludzi ... [/]
Mysla ze sedno sprawy wszelkich dywagacji ale obawiom sie ze i tak tak sie stanie ...
pyrsk Asta
Asta, jak Cie lubia bo fajny z Ciebie chop, to fulosz w tym temacie nie do zniesienio... trocha wiary! :)
Lars Ulrich
12-06-2009, 20:00
no Asta trujesz w chuj :cham:
Stary jest, wybaczcie mu :))))
Jak tu niektórzy trują :sportowiec::lol2:
Jeden mecz w sezonie i 20 tysięcy nas nie przyjdzie !!!! przestańcie pieprzyć, 30 by nas przyszło na mecz z górnikiem - mecz bez stresu i obaw pełna kultura
Ten mecz musi być na Śląskim i to już powinno być załatwiana w PZPN-ie to dopiero by była wizytówka super atmosfera bez najmniejszych dymów sam miód
Dobra reklama i pochytac to profesjonalnie to biletów na 50 koła braknie
Karnety w tym sezonie powinny już być sprzedawane :hihi: ( no moze jeszcze poczekam
Jak tu niektórzy trują :sportowiec::lol2:
Jeden mecz w sezonie i 20 tysięcy nas nie przyjdzie !!!! przestańcie pieprzyć, 30 by nas przyszło na mecz z Górnikiem - mecz bez stresu i obaw pełna kultura
Ten mecz musi być na Śląskim i to już powinno być załatwiana w PZPN-ie to dopiero by była wizytówka super atmosfera bez najmniejszych dymów sam miód
Dobra reklama i pochytac to profesjonalnie to biletów na 50 koła braknie
Karnety w tym sezonie powinny już być sprzedawane :hihi: ( no moze jeszcze poczekam
Pozdro "mlode" ciuliki hahahahahahahahahaa , ktos musi trocha potruc coby niy bylo za rózowo ;)
A co do derbów pozyjemy zoboczymy jak narazie jutrzejsze baraze odwolane i burdel na kolkach w PZPN-ie w sumie nic nowego ale jakby to odymie zalezalo i bylbych w strukturach UEFA to bych Polskie ligii zawiesil na czas niyokreslony w rozgrywkach bo to co sie tam wyrobio to jest kurwa jakos farsa
pyrsk Asta
Asta, farsa to juz trwa od kiedy jestem na GieKSie czyli od 83 roku. Niektórzy z tych młodych ciulików byli jeszcze w poprzednim wcieleniu :hihi:.
Co by nie powiedzieć to największa frekfencja w historii była nas na SŚ a na
B1 chodziło nas wtedy dużo mniej. Jeżeli termin spasuje (optuje za długim weekendem majowym) to 15-20 tys. powinno nas być. Na WDŚ przyjechało dużo ekipy zza zachodniej granicy. Myślę że jak zrobisz dobry marketing to pół Dortmundu przyjedzie ;)
Jedyny mozliwy termin to wrzesien, zapomnijcie o maju, bo wtedy bedzie trwal remont.
Moim zdaniem lepiej na Śląskim. Bukowa nie pomieści wszystkich chętnych na mecz i dla Górnika by nie wystarczyło miejsca, też by oglądali szpil zza bramy. Na Sląskim dobra reklama i duża frekwencja co wyjdzie na zyski dla klubu. Duży stadion więc UG ma pole do popisu.
Adas32SK
13-06-2009, 12:52
Pozdro "mlode" ciuliki hahahahahahahahahaa , ktos musi trocha potruc coby niy bylo za rózowo ;)
A co do derbów pozyjemy zoboczymy jak narazie jutrzejsze baraze odwolane i burdel na kolkach w PZPN-ie w sumie nic nowego ale jakby to odymie zalezalo i bylbych w strukturach UEFA to bych Polskie ligii zawiesil na czas niyokreslony w rozgrywkach bo to co sie tam wyrobio to jest kurwa jakos farsa
pyrsk Asta
kufa jo sie juz zblizom po lekku do Twojego wieku,ale jak mom tak smedzic albo jak moj kolega wyjazdowy co mo juz 42 to chyba dom sie prywatnie uspac:hihi:
ostatnio sie go własnie zapytołech,czy takie marudzenie to jest po 40?bo jak ja to pierdola takie zycie zeby non toper smedzic:cham:pozdro ASTA:piwo: derby na silesian stadium :czytaj:
Marcin DM
13-06-2009, 13:02
ja bym był za jednym z terminów we wrześniu np sobota 12 albo 19 i powinniśmy zapełnic Śląski ;)
Łysy - Olkusz
13-06-2009, 13:58
nie chce krakac,a co bedzie jak go nie zapelnimy?
w Jaworznie nie bylo nas ani razu 4000,kiepskie liczby wyjazdowe...
wtedy damy Uszokowi pretekst do mniejszego stadionu.
Uszok i tak chce 15tysiecznik, wiec albo zaryzykujemy albo i tak bedziemy go miec jesli zagramy na B1.
to po co zbieracie kase na akcje stadion skoro wiesz z góry, ze to przesądzone?? ...a przeciez jeszcze tydzien temu kiedy juz zbierano kase nikt nie myslal o szpilu na slaskim.
stara ekipa
13-06-2009, 14:35
to po co zbieracie kase na akcje stadion skoro wiesz z góry, ze to przesądzone?? ...a przeciez jeszcze tydzien temu kiedy juz zbierano kase nikt nie myslal o szpilu na slaskim.
Wtedy to nic nie było wiadomo , oprócz pseudo projektu stadionu "perełki" . Tydzień temu dotarło do nas że się utrzymaliśmy i że realne jest wejście do klubu strategicznego sponsora oraz pozostanie dotychczasowych , to wiele zmieniło i będzie dalej zmieniać !!!
Chodzi o sama argumentacje stadionu, wiec aby zyskac chyba lepiej grac na SŚ?
To, ze zagramy na B1 i bedzie nas 8.000 nikogo nie przekona...
ale organizując akcje "ratujmy stadion" jeszcze nikt nie pomyslal o meczu na slaskim wiec jakis inny program tego ratowania musieliscie miec skoro wtedy zaczęto zbierac kase? ...a skoro nie macie to bida z nędzą bo jakos nie wydaje mi sie, ze ten śląski wypali w tej rundzie.
zamiast jedynego argumentu jakim jest szpil na śląskim moze warto pomyslec nad innymi.
Przeciez nikt nie napisal, ze to jest akcja ratujmy stadion, tylko, ze kolejny argument przy walce z Uszokiem.
Zacznij czytac wszystko a nie miedzy wierszami.
A SŚ jak najbardziej wypali w tej rundzie, bo jak nie teraz to kiedy? Nastepnej takiej okazji moze dlugo nie byc.
Marcin DM
13-06-2009, 15:30
Ja widze, że na GieKSie są sami kibice małej wiary (nie wszyscy ;) )
ludzie ja nei wiem czemu wy sie tak boicie spróbowac by ten 1 szpil był na Śląskim ;] jak tak bdziecie pisac że nas nawet 8 000 nie bdzie to przestańcie jeździc na mecze i kibicowac bo to nie ma sensu...
Musimy sie powoli rozwijac i jak już wcześniej pisali próbowac pozyskiwac nowych kibiców tymbardziej po informacji że trener Nawałka został i wszedł sponsor teraz my kibice pod każdym względem musimy się wykazac i zacząc jeździc we większych liczbach na mecze u siebie i wyjazdy...
Z tego co ja widze to większośc sie tak wypowiada jak by granie na Śląskim było dla nas nie wiem ujmą jakąś bo stadion w Chorzowie, bo kompromitacja jak nas nie bdzie te 15-20 000 to nie pierdolcie bez sensu tylko spróbujcie pogadac z kim sie da znajomi, większa mobilizacja na dzielnicy, dobra reklama meczu i damy rade !!
LUDZIE WIĘCEJ WIARY!!
Witam Panowie.
Z mojego (naszego) punktu widzenia wygląda to tak: na R81 przy komplecie (lub jak kto woli nadkomplecie) wchodzi ok 22 tys ludzi. Wiadomo, że podczas szpilu między nami nie będą musiały istnieć sektory buforowe. Sektor gości pomieści maksymalnie ok 2 tys. Dlatego ja osobiście nie widze problemu żebyście Wy dostali np. 3 tys biletów a z naszej strony zjawiło się te powiedzmy 19 tys widzów. Dlatego w przypadku gdy Górnik będzie gospodarzem mecz zdecydowanie powinien odbyć się w Zabrzu. Oczywiście to nie jest oficjalne stanowisko a tylko moje zdanie. Co do szpilu GieKSa - Górnik tu już piłka jest po Waszej stronie. My mamy pewne doświadczenia i z mobilizacją na Ślonski nie byłoby raczej problemu.
Pozdrawiam ( w szczególności pewnego GieKSiarza ze smRodliwych terenów ;) )
Wtedy to nic nie było wiadomo , oprócz pseudo projektu stadionu "perełki" . Tydzień temu dotarło do nas że się utrzymaliśmy i że realne jest wejście do klubu strategicznego sponsora oraz pozostanie dotychczasowych , to wiele zmieniło i będzie dalej zmieniać !!!
Rysku Ty niy medrkuj tyla ino sie szykuj na koniec lipca jak przyjada i sie za wczas szykuj jakies wolne w robocie bo jak niy to som zaleca do tego szefa badz piyknej szefowej i Ci zrobia wolne hahhahahahhahahahhaaa.
Adas ze Zolynzo powiym Ci ze jak bylech mlodszy wszystko brolech na zywiol i hura ale teroz Ci rzekna ze z tym coroz ciezyj niywiem czy to wiek czy cos inkszego ale jedno wiym napewno sie z Tobom chca napic zimnego browarka :piwo: czy to w lipcu czy to przy okazji derbów na kierych napewno byda ;)
pyrsk ekipa
onkel Asta
Przemo wiysz jo jest na dupne ZAangazowanie sie w wyjazd Brigade Germany na te derby i niy ino , momy fajny wyjazd do Gorzowa Szczecina Swinoujscia czy Lodzi mom nadzieja ze na derby sprobuja cos ukrecic , wiym ze jest nos tu sporo i chca cos stworzyc narazie udalo mi sie trocha wiara pozbierac ale co dalij niywiem.Byle bylo ino lepiej
pyrsk z GieKSiarskiego Nettetal Asta
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.