View Full Version : Fm 10
Wklejam tu do porównania dwóch zawodników.
Napasnicy.
Jeden-GKS Katowice, drugi Rozwój Katowice.
Oba kluby prowadzę ja. Grają identyczną taktyką. Oba zespoły grają w Ekstraklasie.
GKS-jeden z faworytów do mistrzostwa, Rozwój-beniaminek,pewniak do spadku.
Trudno tak porównywać dwóch graczy innych drużyn. Ten Zakrzewski ma opanowanie 10, a to bardzo ważny czynnik jeżeli chodzi o skuteczność.
Taka ciekawostka. Każdy gracz ma taki ukryty atrybut "consistency" zdaje się to nazywa. Atrybut ten decyduje o tym jak równą formę ma zawodnik. Każdy ma swoje CA (umiejętności) i może być tak, że gracz zagra 20 na 20 spotkań na poziomie swoich umiejętności, a może być tak, że taki gracz, który gołym okiem wygląda na świetnego zawodnika zagra na tym poziomie 3 mecze.
Trzecia rzecz, to pokazałeś słabego zawodnika, który nastrzelał goli. Pamiętasz Jarkę z pamiętnego sezonu z Górnika?;)
Ja tam się cieszę, że nie o wszystkim decyduję widoczne cyferki, bo byłoby to zbyt proste i na dłuższą metę jakieś przesadne różnice mi się nie pojawiały.
Ja jednak bym wolał,żeby w grze w której najważniejsze są cyferki, 15 to było 15.
Gra słaba do bólu. Dobre oceny uzyskuje,bo oceniający boją się skrytykować produkcje,która przecież praktycznie rozpoczęła tego typu gry na rynku.
Mógłbym tu wymienić miliard błędów tej gry. Dla mnie najbardziej irytująca jest hiperskuteczność komputera-nie schodzi poniżej chyba 75% .Nie ważne,że napastnik chujowy,a mój bramkarz z najwyższej półki. I tak strzeli. Na odwrót już nie,beznadziejny bramkarz dostaje powera i żaden z napastników nie daje mu rady :lol2:
Potem po meczu wynik 1-1. Komputer 2 strzały na bramkę,ja 11.
Obrońcy,którzy "odprowadzają " napastników,aż ci spokojnie strzelą. Zero ataku na nich,zero wejść. Czasem jakiś wślizg. Koszmar.
Przy rzucie rożnym,to już nie mówie. Defensywa w betonowych butach,a napastnicy komputera wręcz fruwają po polu karnym. Chuj,że skoczność 5,haha.
Więcej nie chce mi się pisać nawet. Czasem w to pogram,ale już nie tak chętnie jak kilka ładnych lat temu.
Mylisz się, to nie SI rozpoczęło produkcję tego typu gier, ale firma, która do niedawna produkowała Championship Managera. Nie wiem jak teraz z tą grą, ale chyba zawiesili produkcję, bo do FM'a się nie umywali. Bugi jak się nie podoba to nie graj i tyle, wylewanie żali nic nie da. FM ma mnóstwo błędów, sam nie raz dostawałem szału kiedy mi save padł przez jakieś crush dumps'y itd ale jednak nie ma konkurencji, bo za taką na pewno nie można uważać Fify Menagera, który mam wrażenie jest robiony z myślą o 10-latkach.
Bugi jak się nie podoba to nie graj i tyle, wylewanie żali nic nie da.
no nie żartuj sobie.
to po co w tym uczestniczysz w ogóle??
skoro coś tam działasz, to zwróć uwagę na błędy, które powodują, że odechciewa się grać.
FM ma mnóstwo błędów, sam nie raz dostawałem szału kiedy mi save padł przez jakieś crush dumps'y itd
nam nie chodzi o takie błędy, tylko o te, które wkurwiają w czasie gry, o których pisze Bugi.
z komputerem nie wygrasz....
Mylisz się, to nie SI rozpoczęło produkcję tego typu gier, ale firma, która do niedawna produkowała Championship Managera. Nie wiem jak teraz z tą grą, ale chyba zawiesili produkcję, bo do FM'a się nie umywali. Bugi jak się nie podoba to nie graj i tyle, wylewanie żali nic nie da. FM ma mnóstwo błędów, sam nie raz dostawałem szału kiedy mi save padł przez jakieś crush dumps'y itd ale jednak nie ma konkurencji, bo za taką na pewno nie można uważać Fify Menagera, który mam wrażenie jest robiony z myślą o 10-latkach.
no i takie podejście prezentuje ta firma- nie podoba się ,to nie graj. Dzięki temu co roku na półki sklepowe trafia większy syf,a szczytem był FM 2010,gdzie w europejskich pucharach z Polski grały zawsze te same drużyny,nawet jak zajęły 58 miejsce w okręgówce. Trzeba było czekać na patcha,żeby to poprawiać. Z resztą co roku błędy są taki wielkie,że granie bez patcha nie ma sensu!
Śmiech na sali.
Z Donaldem się zgadzam w 100% !
A Ty się kurwa Kamil zastanawiasz,czy lepiej dać ciemniejszy,czy jaśniejszy żółty na koszulki,hahahaha.
i tak najlepszy Cm 01/02 ;]
To teraz wy nie żartujcie, że myślicie, iż ja miałbym mieć jakikolwiek wpływ na FM'a. Ja tylko robię GieKSę w bazie danych tej gry i tyle. I tak, zastanawiam się kurwa jaki kolor, bo za to odpowiadam i to mnie interesuje. A robię to, bo mi to satysfakcję sprawia, że polska baza danych jest coraz lepsza, bo to co mi się w tej grze od zawsze podobało, to właśnie ogromna i coraz lepsza baza danych. Mnie znowu takie rzeczy o których pisze Bugi aż tak nie wkurzają, bo jak widzę, że mi łatają z rożnych jak chcą to zaczynam zmieniać ustawienie przy SFG itd. Stety, czy niestety, ale FM to już nie ta gra co 10 lat temu, kiedy miałeś dobrą pakę, taktykę killera i jechałeś kogo chciałeś jak chciałeś. Teraz trzeba się nieraz strasznie nagłowić, żeby zrobić coś co dobrze funkcjonuje. Pisanie Bugiego, że FM to coraz większy syf mnie nie przekonuje, bo moim zdaniem mimo swoich błędów gra ciągle idzie do przodu - rok w rok jej sprzedaż rośnie. Śmieszą mnie krytykanci, którzy piszą jaki to śmieć, a sami napierdalają po nocach w FM'a.
Błędy się zdarzają i to nie podlega w ogóle dyskusji, ale tak jest w każdej grze jaka wychodzi na rynek. Jednak śmieszą mnie argumenty Bugiego. To, że się czasem zdarzy komuś gorszemu strzelić bramkę, dobrze bronić, rozgrywać itd. od tego teoretycznie lepszego to co w tym złego? Przecież tak też jest w rzeczywistości. To również zależy od formy zawodnika, jego samopoczucia, odpowiedniej mobilizacji, atrybutów psychicznych, taktyki, słowem od wszystkiego! Ta gra właśnie to wszystko przewiduje i dzięki temu jest naprawdę interesująca. Ja jakoś aż takich problemów nie mam jak Ty wypisujesz... Czyżbym miał jakaś złotą wersje, która zdarza się raz na tysiąc egzemplarzy?
Widzę screeny dwóch zawodników. podejrzewam, że grasz GieKSą, w której lidze Ty jesteś, a w jakiej Rozwój? Przecież to też odgrywa dużą różnice w poziomie gry, dzięki czemu ten zawodnik z Rozwoju ma podobną liczbę bramek strzelonych co Twój.
To argument nie trafiony, bo Bugi napisał, że oba kluby grają w Ekstraklasie. Jeszcze jedna rzecz. Jak wydałeś 100zł na Managera to masz prawo narzekać, ale jak ściągnąłeś z neta i jeszcze masz pretensje, to szkoda słów.
Faktycznie to przeoczyłem.
19mÓzG64
04-08-2011, 19:24
wy gadacie o FM10 jak w temacie czy o 11?
bo jak narazie to najbardziej wkurzaja mnie błędy w tłumaczeniu
albo logiczne
ja np. ciągle gadam piłkarzom że jak będą tak słabo grali to ich zwolnię i od razu mają morale w górę a jak się stawiają, są obrażeni czy coś to nie dokańczam rozmowy i morale się nie zmniejsza...
taaaaki głupi błąd w grze i potrafię w ciągu tygodnia piłkarskiego 2,3 razy tak podbudować chłopaków
trzeba dobrze zorganizować sobie zespół :cham:
chopy pomozcie zainstalowalem wczoraj FM08 na netboku ale wyskakuje jakis blad ze nie mozna otwozyc w wersji fullscreen nie pomaga wpisanie w PPM-element docelowy jakichs komend typu -smallscreen itp ktore znalazlem na innych forach. Wiecie jak sobie z tym poradzic? jakis update jest zeby mozna grac na netbooku?
19mÓzG64
05-08-2011, 14:21
nie grałem więc nie powiem na 100% ale chyba tu jest OK
(?)
pisze na dole o jakiejś skorce-netbook
nie grałem więc nie powiem na 100% ale chyba tu jest OK
(?)
pisze na dole o jakiejś skorce-netbook
??
19mÓzG64
06-08-2011, 12:45
no nie domyślasz się :cham:
łap mam nadzieje ze pomoże
http://www.cmrev.com/sufler/problem/23992,windows-7-a-rozdzielczosc-ekranu-w-fm-08.html
a mnie wkurza, sytuacja z przesuwaniem do rezerw i pretensjami o to.
W którejś wersji te "humorki" piłkarzom po pewnym okresie przechodziły.
A tutaj np. sprowadziłem jakiegoś gościa w połowie sezonu - nie mógł zostać zgłoszony do rozgrywek. Przesunąłem go więc do rezerw żeby tam se pokopał. No i oczywiście od razu larmo zaraz po kliknięciu, że jest niezadowolony itp i prosi o rozmowę. W rozmowie to każda opcja której bym nie wybrał kończy się kłótnią i na drugi dzień żądaniem o wystawienie na listę transferową (tak - kilka dni po transferze do klubu). Po czym po upływie pół roku przesuwam gościa do seniorów i przez 1,5 sezonu gra w pierwszym składzie. A zmian w nastroju i prośby o usunięcie z listy nie ma...
To potem zależy od statusu jaki mu dałeś przy podpisywaniu kontraktu. Jak takiemu zawodnikowi obiecałeś pierwszy skład, to on tego "nie rozumie" czyt. gra nie uwzględnia co jest błędem, tego, że czas zgłoszenia do rozgrywek minął. Potem widocznie nie zmienił nastroju bo trafiłeś może do jego "nielubianych ludzi"?
Mnie wkurza to, że gdy mam podpisany kontrakt z chłopek i za pół roku do mnie przychodzi za darmo to nie ma możliwości negocjowania jego wcześniejszego transferu.
19mÓzG64
08-08-2011, 17:12
tego ostatniego ju nie ogarnem
ostatnio miałem śmieszny błąd ...mam przeładowany terminarz i grając rewanż pucharu anglii powiedzmy ćwierćfinał 2 zespoły grały normalnie półfinał
i komunikat że ja i mój rywal w ćwierćfinale otrzymaliśmy wolny los xD
czasem rusza mi się kamera ale nie ma piłkarzy a czas biegnie tak jakby podążał za akcją a nie "przewijał się"
mam też takie coś że grając z Sevillą moim klubem z 5 ligi anglii :cham: na konferencji pytają mnie tak jakbym był faworytem pomimo kursu 12.00
czasami jak mi się nudzi to cały czas gadam z piłkarzami że ich wywalę albo żeby starali się na treningach i od razu wzrasta morale ...może tak naszym zrobić... :cham:
takie wgl pytanko ... jest jakaś stronka na której są wypisane koszty ulepszeń? bo mam baze treningową na poziomie 3 szarych gwiazdek i tylko 7 milionów w kasie a ciężko się gra bo ciągle trzeba kupować nowych piłkarzy po awansie do wyższej ligi :/
nakupiłem se juniorów to ich zwolnię tych którym nic nie rośnie ale kiedyś w końcu musi coś puścić się do przodu
kupiłem szczesnego to z 4 gwiazdek spadło mu na 2 po roku gry ...
19mÓzG64
08-08-2011, 17:20
ja i mój ćwierćfinałowy rywal mamy wolny los w półfinale*
Kamil jeżeli się zajmujesz takimi szczegółami jak żółty kolor.
W zakładce bazy treningowej jest napisane, że nasz stadion nie ma dachu ;) Można to poprawić?
już kiedyś było pisane, że według FM'a "dach" oznacza, że stadion ma zamykany dach, więc przy ich standardach, to my dachu nie mamy.
19mÓzG64
09-08-2011, 14:57
to skombinuj żeby był :)
to skombinuj żeby był :)
To już z Uszokiem musisz gadać:lol2:
19mÓzG64
09-08-2011, 15:52
mieliśmy mieć drugą Irlandię, być drugą Japonią to zrobię mu tylko "drugi londyn" i chuj
:cham:
19mÓzG64
10-08-2011, 11:01
Mistrzostwa Europy Półfinał Niemcy zwyciężają
Niemcy były od początku jednym z outsiderów tych rozgrywek, więc kibice muszą być wniebowzięci na myśl o tym że teraz czekają ich mecze z takimi rywalami jak Francja(Mistrzostwa Europy 2012)
chyba nie znam znaczenia słowa outsider :szok:
tak wgl grają sobie na Stadionie Śląskim mecze :)
kurwa, po chyba 8 latach gry dzisiaj pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby bramkarz interweniował poza polem karnym.
i co? tylko żółtą kartkę dostał.... ;/
19mÓzG64
10-08-2011, 22:56
sędzia ch.. :jezor:
kupiłem se naismitha z rangersów do 4ligi angielskiej, ah ten mój zaciąg :zabki:
szczęsny jest na sprzedaż za ... 30 tys. zł a jak go kupowałem rok wcześniej (z wolnego) był wart 10 mil. zł
nie ma to jak grzanie ławy plus słaba baza treningowa :prasa:
pytanie ogólnoFMowe.
w trakcie zapisywania gry pierdolnął mi prąd w domu,komp się wyłączył. po włączeniu nie da się wczytać w/w gry. da się coś zrobić czy przepadło?
Raczej przepadło. Kiedyś w do FM robili program, który czyścił sejwy, ale od kilku Fm'ów już chyba tego nie robią.
pytanie ogólnoFMowe.
w trakcie zapisywania gry pierdolnął mi prąd w domu,komp się wyłączył. po włączeniu nie da się wczytać w/w gry. da się coś zrobić czy przepadło?
Dlatego własnie ja saveuje na dwóch plikach naprzemiennie. Jeżeli coś się stanie,to mam chociaż ten poprzedni.
19mÓzG64
11-08-2011, 11:13
@Es
zapewne ten plik ma już 0 bajtów więc nic z nim nie zrobisz
sprawdź w ścieżce z save'ami
ja mam taką:
C:\Users\xyz\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2011\games
ostatnio tak miałem gdy pokonałem w finale pucharu EURO Sevillę zagrałem jeszcze raz i znów 1:0 dla mnie :)
co było dla mnie graniczące z cudem ale udało się :)
mam pytanie :
da sie usunac "ktores rozgrywki" w edytorze ?
pytam, bo odpalilem sobie zupelnie z nudow fm 2008, tyle ze ze wszystkimi nowymi uaktualnieniami i chcialem sobie odpalic polska lige, ale cos tknelo mnie i wczesniej sprawdzilem - jest "puchar ligi polskiej", da rade to jakos usunac ?
obecnie nie ma juz tych rozgrywek, a polska lige wybralem celowo - malo druzyn, czyli niedużo spotkan do rozegrania(oszczednosc czasu).
z gory dzieki za pomoc !
W FM 2008 chyba jeszcze nie, od 2009 już chyba można się bawić rozgrywkami w edytorze.
kiedy mozna sie spodziewac FM2012?
21 pazdziernika ... a demo już jest
Juz jakis czas temu sie mialem zapytac.
Czy ktos wie czy jak prowadzac team z jednej ligi (GKS) i jednoczesnie przyjme oferte lub aplikuje na selekcjonera jakiejs reprezentacji (mialem oferty z U19 Czech i U21 Slowacji), to dalej zostaje w GKSie? Mam wtedy dwie druzyny do prowadzenia? I czy tak samo jest z doroslymi reprezentacjami?
I jeszcze jedno. Czy w takim wypadku mam dostep do bazy danych tego kraju czy tylko do tych ktore ustawilem na poczatku (w moim wypadku tylko Polska)?
Juz jakis czas temu sie mialem zapytac.
Czy ktos wie czy jak prowadzac team z jednej ligi (GKS) i jednoczesnie przyjme oferte lub aplikuje na selekcjonera jakiejs reprezentacji (mialem oferty z U19 Czech i U21 Slowacji), to dalej zostaje w GKSie? Mam wtedy dwie druzyny do prowadzenia? I czy tak samo jest z doroslymi reprezentacjami?
I jeszcze jedno. Czy w takim wypadku mam dostep do bazy danych tego kraju czy tylko do tych ktore ustawilem na poczatku (w moim wypadku tylko Polska)?
jesli mowa o wersji 2011 to nie ma problemow z prowadzeniem druzyny + reprezentacji (nawet z innego kraju). Co do bazy to i owszem masz dostep i w 'okienku' wyszukiwania pilkarzy masz dodatkowa opcje, ze wybierasz pilkarzy ktorzy moga zagrac w reprezentacji. Oprocz tego gdy wchodzisz na reprezentacji, ktora prowadzisz masz zazwyczaj juz dosyc duza liste proponowanych zawodnikow.
wczoraj była premiera FM12 a tu ani jednego wpisu
kupił ktoś tą grę, jak się sprawia?
wszyscy czekają na łatki...
dziwna cisza w tym temacie. Mial juz ktos okazje wyprobowac najnowszego FM'a? jak wyglada sytuacja z zainstalowaniem (przed kupnem orginalnej oczywiscie :) ) wersji pirackiej?
dziwna cisza w tym temacie. Mial juz ktos okazje wyprobowac najnowszego FM'a? jak wyglada sytuacja z zainstalowaniem (przed kupnem orginalnej oczywiscie :) ) wersji pirackiej?
instalacja jak oryginalna tylko bez steam: D kopiowanie cracka nowy patch 12.0.3 również wydany z crackiem już przez grupę skidrow
oj tam nowe FMy..
gram sobie dalej w 2009,udało mi się w końcu wygrać GieKSą ligę. zacząłem już sobie liczyć $$ za LM,a tutaj...zaczynam od 3 rundy Pucharu EURO (czyli UEFA),a w LM gra...Wisła,która zajęła drugie miejsce w lidze.
WTF??
Nie był to przypadkiem bug który się pojawiał ?
Jak masz trochę cierpliwości i czasu to wydaje mi się, że sytuacja była poruszana w temacie.
wczoraj była premiera FM12 a tu ani jednego wpisu
kupił ktoś tą grę, jak się sprawia?
Kupiłem, dla mnie lepsza od poprzedniej jak kazda dotychczas. Najwiekszy plus mozliwosc dodania lub odjecia ligi po kazdym sezonie. Oprocz tego fajnie sie sprawuje kamera rezyserska. Mnostwo nowych szczegolikow. Fajne rozmowy motywacyjne i ogolnie zebrania druzyny, mozliwosc wybierania nawet tonu głosu. Ogolnie poki co mało gram, ale pierwsze wrazenia zajebiste. GieKSa bardzo realistyczna:) chujowi napastnicy, malutko strzelonych goli:)
Kupiłem, dla mnie lepsza od poprzedniej jak kazda dotychczas. Najwiekszy plus mozliwosc dodania lub odjecia ligi po kazdym sezonie. Oprocz tego fajnie sie sprawuje kamera rezyserska. Mnostwo nowych szczegolikow. Fajne rozmowy motywacyjne i ogolnie zebrania druzyny, mozliwosc wybierania nawet tonu głosu. Ogolnie poki co mało gram, ale pierwsze wrazenia zajebiste. GieKSa bardzo realistyczna:) chujowi napastnicy, malutko strzelonych goli:)
Gieksa słaba ,realna ... też sie zgadzam
ale wkurwia mnie idiotyczna liga
np. dolcan - płock 1-6
pogoń - bytom 0-5
i do tego polkowice na czele ...pogon ostatnia
wtf?
Co do wyników nie zauwazylem takich pogromow. Ale Pogon i Arka w strefie spadkowej a Polkowice na czele to sie zgadza:)
jeszcze jedno mnie wkurwiło dzisiaj
bronił od poczatku sabela , kozik po 8 kolejkach wkurwiony odchodzi z klubu ,po kolejnych 2 kolejkach gorczyca ciepie sie ze chce grac , jesli nie to odejdzie ,akurat sabela zdupił szpil wiec obiecuje mu ze dostanie szanse ... mija 6-7 kolejek wszystkie broni gorczyca ,całkiem niezle po czym pisze mi ze jesli natychmiast nie zacznie grac to żąda wystawienia na liste transferową :)
Gieksa słaba ,realna ...
Ja po 16 kolejkach bilans 9-5-2 i lideruje w tabeli także mam łatwiej niż myślałem.
Realny jest poziom skautingu - Jasiu Furtok przez pol roku nikogo obiecującego mi nie zaproponował :cham:
i tak jak mówice, nowa kamera i rozmowy motywacyjne czy zwołanie zebrania drużyny bardzo fajna rzecz.
to ja 9 plac 5-5-6 ... bilans bramkowy 14-20
Ja jutro sobie to ściągnę,bo więcej się nie dam nabrać na płacenie za to gówno. Z ciekawości zagram i zdam relację :)
Cieszę się, że 'GieKSa' w FM przynajmniej większości się podoba. Beliancin i Farkas chyba powinni być trochę gorsi, ale ja dostałem ich z Radzionkowa i tak dużo lepszych, a jak wiadomo pierwszy z nich miał dobry początek. Minusem są Polkowice, które są za dobre w tej grze, chociaż nie chodzi o umiejętności bo mają dobrze dostosowane, ale prawdopodobnie mają zbyt wysoką stabilność formy. Dla mnie FM dużo lepszy od poprzednika. Szkoda, że nie mam czasu żeby pograć.
Ten nowy FM wgl do mnie nie przemawia. Napaćkane tam niemiłosiernie. Dużo nowych opcji na + ale za grafike i uklad pierdolny -
Zobaczymy będę sprawdzać tą wersje. 2010 kupiłem oryginała i sie na maksa zawiodłem. 2011 nawet nie grałem. Mam nadzieje, że wróci do mnie chęc grania w FM :)
Na razie widzę że jedno się nie zmieniło :)
kilka dni po premierze na stronach od FM,
Głównym newsem jest temat
"Patch 12.0.3 Juz JEST!!!!!" hahahahaha
... uklad pierdolny -
Układ kilku przycisków niepotrzebnie zmieniony. Przez kilka edycji nie zmieniali i nagle teraz ich pokusiło. Na tyle ile przegrałem w demie nie znalazłem opcji, którą lubiłem i była przynajmniej mnie przydatna - mianowicie ilość dni do meczu w terminarzu.
Może gdzieś idzie to przełączyć, dodać ??
Liczba dni w terminarzu jest.
Liczba dni w terminarzu jest.
Może już jestem stary i ślepy, ale zaglądałem jeszcze raz i widzę tylko datę kolejnego meczu bez liczby dni.
pytanie mam.
patch 12.03 w oryginałach instaluje sie sam i ściaga poprzez steam. Mam kopie zapasową i musze teraz ręcznie ściągać ten patch? ma go ktos ? W ogóle jakby ktos mi chciał pomóc w tej kwestii zapraszam na priv
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie nadążyłem ja pierdole :lol3::lol3::lol3::lol3:
no właśnie odpaliłem po 12.0.3 i zupełnie przez przypadek na jednej ze stron wyczytałem, że............
12.0.4 jest do pobrania :lol3::lol3:
Ja wczoraj zainstalowałem 12.0.3 - rozpocząłem nową karierę i mam fajny bilans GieKSą - 4 - 2 - 0 oraz bilans bramkowy 14-4 - broni Kozik. Po instalacji patch'a 12.0.4 muszę zaczynać grę od nowa?
I pytanie, ile wybieracie krajów i lig na początku rozgrywki? Ja wybrałem kilka krajów i wszystkie najniższe ligi z nich. Gra się wczytywała chyba z 30 min przy ustaleniu celów menagerskich :cham:
Ja wczoraj zainstalowałem 12.0.3 - rozpocząłem nową karierę i mam fajny bilans GieKSą - 4 - 2 - 0 oraz bilans bramkowy 14-4 - broni Kozik. Po instalacji patch'a 12.0.4 muszę zaczynać grę od nowa?
I pytanie, ile wybieracie krajów i lig na początku rozgrywki? Ja wybrałem kilka krajów i wszystkie najniższe ligi z nich. Gra się wczytywała chyba z 30 min przy ustaleniu celów menagerskich :cham:
nie musisz zaczynać od nowa ligi, zależy co kto chce ja tez zawsze daje najniższa ligę po 2 w czasie gry możesz dodawać i usuwać ligi a im większa baza tym dłużej bd ci się wczytywać szczególnie jak masz slaby procesor
gdzie znajdę najnowszą łatkę?
gdzie znajdę najnowszą łatkę?
http://www.skidrowgames.com/
dzięki, chyba mi się samo zaktualizowało przez tego Steam'a.
pierwsze spostrzeżenia, tak na szybko:
1. brzydszy niż w '11 obraz samego meczu (ruchy piłkarzy, zwody, itd.)
2. za silna piłkarsko GieKSa - ale to akurat mnie cieszy ;)
3. prawdziwa GieKSa nie przejmuje się brakiem funduszy i kontraktuje nowych zawodników, a tu udało mi się tylko jednego sprowadzić :))
Toczmek89
11-11-2011, 11:21
dzięki, chyba mi się samo zaktualizowało przez tego Steam'a.
pierwsze spostrzeżenia, tak na szybko:
1. brzydszy niż w '11 obraz samego meczu (ruchy piłkarzy, zwody, itd.)
2. za silna piłkarsko GieKSa - ale to akurat mnie cieszy ;)
3. prawdziwa GieKSa nie przejmuje się brakiem funduszy i kontraktuje nowych zawodników, a tu udało mi się tylko jednego sprowadzić :))
w chuj silna pilkarsko, awansowalem w pierwszym sezonie, po czym mlodziki warci niecaly milion wbijaja sie do pierwszego skladu :) zarzad po awansie znajduje sponsora i daje mi 350 tys na transfery :D cos pieknego :D
Nie zgodzę się z Donaldem, że gorszy obraz meczu, ruchy itd. Moim zdaniem dużo lepsze! Ostatnio mnie rozdupiło jak grałem Chelsea na Romie i kibice za bramką odpalili race!! Miazga:)
Nie zgodzę się z Donaldem, że gorszy obraz meczu, ruchy itd. Moim zdaniem dużo lepsze! Ostatnio mnie rozdupiło jak grałem Chelsea na Romie i kibice za bramką odpalili race!! Miazga:)
moim zdaniem animacje zostały poprawione na + bramkarze już nie stoją jak cioty jak są karne tylko starają się coś obronić. to z tymi racami jest dobre
Ja też uważam, że animacje zdecydowanie i to bardzo na plus. Co do GKS to moim zdaniem tylko Farkas i Beliancin za mocni, ale nie mogłem ich ruszać za bardzo, gdy ich z Radzionkowa dostałem. Poza tym, kto mógł się spodziewać, że będą przez większość rundy grać jak ostatnie łamagi.
Farkas w "mojej" GieKSie praktycznie najlepszy chop:), ogólnie póki co zniechęcony polska ligą gram Chelsea. Co do bramkarzy przy karnych serio wielki plus, szczególnie za Dudek Dance:) Dla mnie FM2012 we wszystkim jest lepszy od poprzednika.
Jak zainstalowałem grę i odpalam, to zaczynają się napisy, sponsorzy, loga lig i nagle wyskakuje mi na pulpit. Czym jest to spowodowane? Mam zintegrowaną kartę graficzną ale Football Manager 2011 bez problemu chodził.
a patche macie ?
Jak nie to inny crack - najlepiej z skidrowcrack.com
pacht wgrany, a crack - SKIDROW-CracFiX
Dobra już wszystko gra.
Nowy crack pomógł :)
Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanie. Jest może patch, gdzie są polskie herby klubów?
http://www.cmrev.com/grafika/plik/Polska-2011_2012-_Standard_.html
Dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanie. Jest może patch, gdzie są polskie herby klubów?
ja wgrywałem z 11 do 12 te wszystkie herby z wszystkich lig i działają : D
Mam pytanko; zacząłem sobie znowu grać w FM, zacząłem jakieś 3 miechy temu, zbliża mi się koniec rundy jesiennej; jak przygotowujecie tych gamoni zimą? Jaki macie sposób na przezimowanie?
PS chwale się :) i wklejam tabele; zwróćcie uwagę na stracone bramki :czytaj:
http://i42.tinypic.com/ng3wv5.jpg
Mam pytanko; zacząłem sobie znowu grać w FM, zacząłem jakieś 3 miechy temu, zbliża mi się koniec rundy jesiennej; jak przygotowujecie tych gamoni zimą? Jaki macie sposób na przezimowanie?
Ja ich zawsze zostawialem w treningu. Gra jest ustawiona pod ligi zachodnie gdzie gra sie cala zime, wiec oni nie przewidzieli przerwy zimowej na ladowanie akumulatorow.
Aktualnie testuje jak sie druzyna spisuje jak im sie zrobi trening "Preseason" przed sezonem. Wczesniej poprostu zostawialem tak jak bylo, czyli normalny trening. Sciagnalem z jakiegos forum ustawienia treningu i teraz testuje. Wczesniej nie robilem nic bo grali dobrze, poprzedni sezon prawie mi spadli z ligi i ich pogonilem do ciezkiego treningu. Teraz teoretycznie slabszym skladem jestem w czolowce. Zobaczymy czy nie zlapia jakiegos dola, jak to wczesniej bywalo, jak nie to maja "preseason" co sezon.
Polecam wyslac skaltow do RPA, idzie naprawde super zawodnikow znalezc. Ja wyczesalem 18latka Tiago Mokoena za ok £80tys po poltora roku jakas francuska druzyna mi go wykupila za £3mln. Zarzad nawet mi nie pozwolil odmowic, sprzedali go bez pytania mnie o zgode.:cham:
Ja zawsze im robiłem i robię przygotowania przed sezonem ale latem i zauważam różnice: mniej się męczą, mniej kontuzji etc.
Natomiast zimą szczerze mówiąc zawsze robiłem "na pałe": sparingi, urlop i takie tam.
Teraz wziąłem się za FM tak poważniej niż zwykle i myślę sobie co im tu zimą zorganizować.
Został mi już tylko jeden mecz wyjazdowy z Pogonią (do w/w tabelki dodać można jeszcze dzisiejsze zwycięstwo z Flotą 1:0). No nic jak coś wymyśle i da efekt lepszy niż zawsze to się odezwę ;)
W pierwszej lidze strasznie późno zaczyna się druga runda i żeby chłopakom się nie nudziło zrobiłem im prawie normalny sezon - mecz co tydzień dom i wyjazd na przemian. Ostatnie dwa spotkania z samymi ogórkami.
Szkoda, że nie da się już jak w poprzednich wersjach podreperować budżetu w sparingach. Najdziwniejsze jest to ze nawet zagranicznego wyjazdu nie da się zorganizować typu Turcja, Cypr itp.
podrzuci ktoś działający link do fm 2012 w formacie iso ?
19FanGieKSy64
27-11-2011, 00:01
podrzuci ktoś działający link do fm 2012 w formacie iso ?
A Chcesz płytę
Panowie cos coraz gorzej sie gra w Fm...pierwszy sezon 7 miejsce a gole ino pomocnicy szczelają zwłaszcza z karnych i wolnych... w Drugim zrobiłem zaciag wypozyczeń... zadłuzyłem sie zawodnicy niby lepsi od tych co miałem a po 5 meczach dwa remisy i 3 porazki:(
jaki jest najnowszy patch i skad mozna go sciagnac? :)
jaki jest najnowszy patch i skad mozna go sciagnac? :)
http://www.cmrev.com/newsroom/wiadomosc/Patch-12_0_4-gotowy-do-pobrania.html
Taka ciekawostka:
http://www.fmeurope.net/forum/viewtopic.php?f=194&t=315&start=15 :zabki:
Trwają prace nad oficjalną bazą danych do zimowego patcha/update'u.
Jeśli chodzi o GKS to prawie wszyscy pójdą z umiejętnościami w dół włącznie z juniorami (minęło kolejne pół roku a żaden się nie przebił, więc ich szanse na zrobienie jakiejkolwiek 'kariery' maleją). Do góry powędrują Chmiel, Sabela i trochę Zachara. Najbardziej obniżone CA będzie miał zaciąg z Radzionkowa, który był nieźle przepakowany.
19mÓzG64
29-01-2012, 20:02
jakież dopadło mnie dziś zaskoczenie...
http://i42.tinypic.com/htecr7.jpg
panowie jakie jest najnowsze uaktualnienie do FMa 2010?
Panowie cos coraz gorzej sie gra w Fm...pierwszy sezon 7 miejsce a gole ino pomocnicy szczelają zwłaszcza z karnych i wolnych... w Drugim zrobiłem zaciag wypozyczeń... zadłuzyłem sie zawodnicy niby lepsi od tych co miałem a po 5 meczach dwa remisy i 3 porazki:(
troche spóżnione ale
jaka ta gra jest realna :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:
kagan_sk
31-01-2012, 21:16
http://db.tt/SCIRyimJ
Czy to nie mogłoby się spełnić...
29 maj 2013 - jest szansa ;)
Artur2907
02-02-2012, 20:17
kagan sk,kazdy z nas by chcial zeby tak bylo ;)Pokaż jeszcze skład może masz rozwiązanie dla Góraka :D
a propo awansu,to udało mi się go zrobić w pierwszym sezonie,obecnym składem,jedynie tylko napastnika za free sprowadziłem ale i tak okazał się ciulaty,jak mi się uda to zrobię screena,podesle jutro.
przy wczytywaniu stanu gry po uruchomieniu FM2012 wyskakuje mi komunikat:
"/.../ This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support for more information."
Czy ktoś wie o co chodzi ?
Gra mi się nie chce zapisać, a mam miejsce na dysku. O co biega?
przy wczytywaniu stanu gry po uruchomieniu FM2012 wyskakuje mi komunikat:
"/.../ This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support for more information."
Czy ktoś wie o co chodzi ?
a masz tego patcha 12.0.3?? On chyba naprawiał ten bład..
a masz tego patcha 12.0.3?? On chyba naprawiał ten bład..
No on chyba się po STEAMIE z automatu wgrywa.
Wydaje mi się że doszło do uszkodzenia pliku z savem - musiałem rozpocząć od nowa grę a szkoda bo byłem już w Ekstraklasie i fajną paczkę montowałem ...
Druga kariera mi się wysypała w okolicach końca 2015 z błędem Microsoft Visual C++ Runtime Library - walczył ktoś z tym gównem ?
Druga kariera mi się wysypała w okolicach końca 2015 z błędem Microsoft Visual C++ Runtime Library - walczył ktoś z tym gównem ?
No właśnie ja - i dupa gram od nowa ...
Ostatno w fm11 gralem troche i zdobylem z GieKSa lige mstrzow, no fakt dopiero w 2020 roku, no ale zdobylem. Od 4 sezonow nie ma na mnie mocnych w lidze, w ostatnim wszystkie 30 meczy wygralem. Juniorzy zajebisci juz mi przychodza. Na maxa mam tez infrastrukture rozbudowana. Stadion ponad22 tys i jest prawie komplet zawsze wiec niedlugo pewnie rozbudowa. Tylko najgorsze jest to ze nie mozna starego sejva do nowej gry przeniesc, bo mam juz 12 tke, a szkoda takiego sejva stracic.
No właśnie ja - i dupa gram od nowa ...
W którym roku Ci się wysypała ? Jaka baza i ile zawodników oraz czy robiłeś jakieś edycje np. FMRTE ?
Czytałem na SI, że to może mieć wpływ na wyskakujący błąd, który jak na razie nie jest jeszcze rozwiązany - może w jakieś poprawce będzie....
Ostatno w fm11 gralem troche i zdobylem z GieKSa lige mstrzow.... Stadion ponad22 tys i jest prawie komplet zawsze wiec niedlugo pewnie rozbudowa.
Max budowa w FM11 to 17800 :szok:
w 2012 nie lepiej...jak nie zaczniesz wygrywac to i tak zarzad nie zezwoli na budowanie.
W którym roku Ci się wysypała ? Jaka baza i ile zawodników oraz czy robiłeś jakieś edycje np. FMRTE ?
Czytałem na SI, że to może mieć wpływ na wyskakujący błąd, który jak na razie nie jest jeszcze rozwiązany - może w jakieś poprawce będzie....
Max budowa w FM11 to 17800 :szok:
Sam sie zdziwilem. Nic w tej kwestii z fmrte nie robilem wczesniej. A teraz jak podpatruje w fmrte to max mam chyba okolo 26 tys.
Football manger real time editor. Mozesz edytowac np kase itp w czasie gry, znaczy sie oszukiwanie.
no nie pierdolcie, że używacie czegoś takiego??
to ja się teraz nie dziwię, że tu większość na szybkie awanse, mistrzostwa, itd.
normalnie jestem w szoku.
Tez sie dopiero o tym dowiedzialem, ale nie uzywam tego:p
to mój siostrzeniec lepiej robi:D po co kombinowac z jakim fmrte...bieresz drugiego menagera w okresie transferowym np. Barce .... kupujesz najgorszego grajka z GieKSy za cała kase na transfery i juz kilka baniek w kieszenie.:D potem emerytura i gra sobie dalej :D
No wiesz zalezy jak lubisz grac. Ja np lubie bez dodawania jiczego wtedy masz wieksza frajde.
19mÓzG64
17-02-2012, 22:13
dokładnie
a z tego co słyszę to w tym programiku nie chodzi tylko o kasę a nawet o pojemność stadionu, chyba że to suche info
czy jak będę grał przez50 lat to mi nie rozbudują/zbudują nowego stadionu bo mam w jakimś pliku/programie ustawioną jakąś wartość?
mam taką sytuację w grze że karnetów wydałem 7500
stadion na 9500 a siedzących 4500
i każdy mecz odwiedza 4500 widzów ... patola ;/
kazdy gra jak umie... ja np ... nie rozbudowuje stadionu bo i tak średniej nie zwieksze ...a dogonic Lecha czy Legie które maja po kilkanascie tysiecy na mecz jest niemozliwe. Za to majac mały stadionionik moge wygrywac w kompletach publicznosci na stadionie:)
Bzdura ja mam srednia 21 tys na mecz!!
ja 13.000 i 2025 rok :cham:
W FM 12 problem z frekwencją jak i reputacją został rozwiązany, wraz z sukcesami wzrastają. Jak już stadion nie może być bardziej rozbudowany to trzeba prosić o nowy.
ja mam jak narazie 2017 poprosiłem zarząd o wykupienie stadionu żeby moc do potem rozbudować, drużynę mam całkiem mocna i bardzo zagraniczna(bulgarzy,ukraincy,rosjanie i serbowie) za dużo polskie kluby chcą za swoich piłkarzy,dlatego w składzie mam aż 4zawodników polskich gonzo,hauffe,chrapek(z wisły) i małkowski. polecam mirenskiego młody bułgar za grosze,może grać jako prawy ofensywny lub napastnik.
Panowie mam problem z programem FM Genie Scout 12. Instaluje się normalnie, jednak w momencie uruchomienia wyskakuje błąd i zaczyna się otwierać multum okienek IE i nic nie da się zrobić. Nigdzie nie potrafiłem znaleźć opisu podobnego błędu, a może komuś przytrafiło się coś podobnego.
gdzie w wersji FM12 znajde liste 'lista zyczen' (zawodnicy dodani lub wczesniej obserwowani)?
http://pokazywarka.pl/zwvvkd/
Przy pierwszym odpaleniu działało teraz wyskakuje taki błąd. zmieniałem cracka i dalej to samo. Miał ktos kiedys z tym do czynienia ?
Patyk TzN
15-03-2012, 12:15
to mój siostrzeniec lepiej robi:D po co kombinowac z jakim fmrte...bieresz drugiego menagera w okresie transferowym np. Barce .... kupujesz najgorszego grajka z GieKSy za cała kase na transfery i juz kilka baniek w kieszenie.:D potem emerytura i gra sobie dalej :D
co w tym za przyjemnosc??
to tak jakbym nie rozgrywal wogole meczy tylko wpisal sobie w info ze zdobylem lige msitrzow... albo wpisal gotowy wynik meczu jaki mi sie podoba :|
Marcin DM
21-03-2012, 16:32
Panowie powiedzcie mi gdzie w FM 12 sie wczytuje swoją liste życzeń :) bo nie umiem znaleźć... :/
Lista zyczen to jest tam gdzie szuka sie zawodników sztab itd... Czyli klikasz swoja nazwe potem szukaj i masz tam lista życzen....
Patyk co ty chcesz od 10 letniego chłopca który chce miec najlepszych zawodników;)
Marcin DM
21-03-2012, 20:44
O kurde fakt jest :) dzięki wielkie Stoczek. Do wczoraj grałem cały czas w FM 08 i teraz próbuje sie przestawić, a troche się widze pozmieniało ;)
19FanGieKSy64
21-03-2012, 22:06
Niech mi ktoś powie czemu jak w FM12 składam ofertę testów (Klub grajek)je przyjmują po podpisaniu umów jest tak jakby nie było żadnej umowy tak jak było
testy ?? czyli te max 4 tygodnie??? to masz go na liscie na zielono ?? bo nie rozumie..Jesli jest na zielono to zostaje w klubie przez okres testów a potem albo go zakontraktuje albo odejdzie. No i grac ino moze w sparingach.
Ja raz miałem testowanego pomocnika ...spodobał mi sie ale nie popatrzyłem ze interesuja sie nim lepsze kluby i gdy złozyłem mu oferte ten juz podpisał kontrakt z innym klubem i po grajku...
19FanGieKSy64
22-03-2012, 16:50
Nie sprawa wygląda inaczej.
1.Widzę zawodnika z niższej ligi (GieKSy na razie nie stać na innych)
2.Składam ofertę testów (Tak to te do max 4 tygodni)
3 po pewnym czasie jego klub i zawodnik akceptują moją ofertę testów
4.Jest to o potwierdzenie umowy i klikam że by zakończyć pomyślnie negocjacje.
5 potem zawodnik w ogóle nie jest w mojej kadrze na zielono jak w poprzednich FM tylko siedzi w swoim klubie!!
6 Potem gdy klikam na niego znów mogę za niego ofertę składać
Gdzie znajdę patch 12.2.1 lub 12.2.0 z crackiem ?
19mÓzG64
22-03-2012, 19:37
czy to nie jest tak że łatka pobiera się automatycznie przez Steam?:huh:
Jakbym miał oryginała to bym nie pytał :foch:
chyba nie ma tej łatki scrackowanej;/
no jedynie widziałem do 12.0.4 ale miałem cicha nadzieję że ktoś gdzieś znalazł/ma dostęp,szkoda bo wyszedł edytor do granie nawet 4liga polska,szkoda :-)
jak zmienić żeby scout nie wyszukiwal tylko juniorow ?
jak zmienić żeby scout nie wyszukiwal tylko juniorow ?
Podejrzewam ze grasz GKSem, wiec w tym wypadku skaut wyszukuje ci realistycznych graczy (na takich na jakich cie stac), i widocznie stac cie tylko na takich. Przy wysylaniu skauta jak wybierasz gdzie go wysylasz, masz na dole maly kwadracik ktory mozesz odznaczyc i wtedy bedzie wyszukiwal wszystkich niezaleznie od tego czy Cie stac czy nie.
Jesli grasz jakims lepszym klubem to moze zaznaczyles sobie kiedys zeby szukal tylko juniorow i do puki tego nie zmienisz to bedzie szukal tylko juniorow.
Podejrzewam ze grasz GKSem, wiec w tym wypadku skaut wyszukuje ci realistycznych graczy (na takich na jakich cie stac), i widocznie stac cie tylko na takich. Przy wysylaniu skauta jak wybierasz gdzie go wysylasz, masz na dole maly kwadracik ktory mozesz odznaczyc i wtedy bedzie wyszukiwal wszystkich niezaleznie od tego czy Cie stac czy nie.
Jesli grasz jakims lepszym klubem to moze zaznaczyles sobie kiedys zeby szukal tylko juniorow i do puki tego nie zmienisz to bedzie szukal tylko juniorow.
ja gram GieKSa mam rok 2021 i sporo hajsu. Przeważnie wysylam scoutow przez ; podpowiedzi wspolpracownikow. dzieki
jak wysylasz scouta to tam masz opcje..wybierasz region lub kraj lub konkretne rozgrywki...kogo ma szukac..napastnikow,bramkarzy, jak pozycja czy lewa czy prawa ..w jakim wieku jaki indeks umiejetnosci...patrzac ze masz sporo pograne to siatke scoutu jak i samych scautow masz napewno dobrych. Wiec wszytskie te opcje musisz miec dostepne
ja gram GieKSa mam rok 2021 i sporo hajsu. Przeważnie wysylam scoutow przez ; podpowiedzi wspolpracownikow. dzieki
W którą wersję ciupiesz, bo chyba nie doczytałem ?
W dni wczorajszym wyszła wersja na Androida (od v2.2) - 12 lig, niestety nie ma polskiej i bez polskiej nakładki językowej. Koszt w markecie ok 33-34 zł
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=101269
tutaj go znajdziecie:)
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=101269
tutaj go znajdziecie:)
Ktoś juz grał ?
Ktoś juz grał ?
Ja nie najgorszy jak na telefon
Mam maly problem, otoz nie wiem jak wejsc w sklad "druzyny juniorskiej", gram Valencia i probuje wejsc w sklad Valencia - u19 i jak wchodze roznymi sposobami to wyskakuja mi tam gracze pierwszego skladu, co robic ?
a nie pogrzebałeś coś w filtrach?
a nie pogrzebałeś coś w filtrach?
faktycznie, dzieki !
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.