View Full Version : Wasze propozycje na zmiany w systemie i funkcjonowaniu KK
Czekam na Wasze sugestie i pomysly...
Prosze nie pisac rzeczy typu "Nie wprowadzac", "Zlikwidowac" itp.
Moze padnie kilka fajnych pomyslow badz rad o ktorych nie pomyslelismy wprowadzajac karty a moga okazac sie wazne i pomocne.
Ja bym zrobił tak:
Na mecz ze Śląskiem papierowe bilety wprawdzie o 5 zł droższe, ale te 5 zł idzie na wyrobienie karty dla danej osoby. Wiem, że to zajmie troche czasu, ale jeśli byśmy się wyrobili to byłoby to bardzo efektywne. Taka osoba mogłaby wyrobic sobie odrazu na tym meczu karte, która jak sami mówiliście przyszłaby pocztą. Myśle, że zachęcałoby to do przyjścia na następne mecze. A na kolejnych już normalnie - bilet bez kart 5 zł drożej.
kamilosgks
29-01-2008, 19:58
Ja chciałbym aby dało się doładować tą karte przez telefon komórkowy wysyłając sms-a.Bardzo by mi to ułatwiło i innym chyba też :zabki:
ale wtedy bys musial zaplacic 2zł wiecej za taka usluge zeby w ogole taki system uruchomic
Doladowania sms nie wchodza w gre, ta ksamo pomysl Teveza.
koles1989
29-01-2008, 20:40
Inne rozwiązanie dla tych co mieszkają poza Katowicami tzn. chodzi tu o odbiór osobisty co może po nie którym sprawić kłopot. Ja bym proponował także wysyłanie za opłatą tym co mieszkają dalej ale po uprzednim przesłaniu skanu dowodu do klubu. I jak by jeszcze szło przelać na kartę więcej kasy jednorazowo na więcej meczy od razu... też by to było ułatwienie.
Nad wysyłką myślimy. Jendak z pewnością składający zamówienie na karte choć raz będzie się musiał w sklepiku pojawić. Albo przy składaniu zamówienia, albo przy odbiorze karty.
hubertoo
29-01-2008, 22:32
myśle, że dobrym rozwiazaniem była by sytuacja gdy przez tą runde system kart byłby swego rodzaju eksperymentem...
jak dla mnie podwyższanie cen "zwykłych" biletów wcale nie zachęci do wyrabiania kart (zresztą nie rozumiem czemu są droższe) i na pewno nie poprawi i tak już słabej frekfencji na Bukowej.
z wyrobieniem karty powinnna wiązać się możliwość kupienia tańszego biletu. zwykły człowiek (piknik) jak widzi napis: "z kartą kibica wstęp tańczy o ileś tam" to moze go zachęcić. ale napis bez karty bilet droższy o 5 zł napewno nie podziała motywująco.
z kartą kibica wstęp tańczy o ileś tam" to moze go zachęcić. ale napis bez karty bilet droższy o 5 zł napewno nie podziała motywująco.
no ludzie tak dzialaja bo inaczej socjologowie i ludzie od reklamy nie mieliby co robic.
co za problem tak napisac?
hubertoo
30-01-2008, 01:01
no ludzie tak dzialaja bo inaczej socjologowie i ludzie od reklamy nie mieliby co robic.
co za problem tak napisac?
no w sumie tak, co za problem napisać, przecież papier przyjmie wszystko... ale chyba nie sugerujesz żeby klub okłamywał ludzi, dzięki którym istnieje...
a ja mam propozycje aby na dzielnicach mozna bylo wyrobic karty z wlasna grafiką (jedna czy dwoma dla calej dzielnicy) ...tylko przypadkiem nie ustalaną przez grafika co robil te obecne :D
Zibowski
30-01-2008, 07:49
Wynająć jakieś stoisko w np SKARBKU lub Dworcu - może Urząd Miasta - nie każdy ma blisko na Bukową aby zostawić dokumentację potrzebną do wyrobienia karty (odebrania) karty.
Wynająć jakieś stoisko w np SKARBKU lub Dworcu - może Urząd Miasta - nie każdy ma blisko na Bukową aby zostawić dokumentację potrzebną do wyrobienia karty (odebrania) karty.Junior pisal w innym temacie, ze jest rozpatrywana decyzja o takim punkcie w SCC lub Centrum.
Slimowski
30-01-2008, 13:03
Może była by możliwość dodania wniosku o bilet do jakiejś z gazet, np echo miasta?
nie oplaca sie bo ino 5% ludzi na tym skorzysta a koszt bedzie bardoz wysoki, nie wiem jaki jest naklad Echo miasta czy Metro ale obstawiam ze z 50 tys przynajmniej
ale i tak trzeba go będzie złożyć na Bukowej, więc się to nie opłaca.
a moze jakis GieKSiaz rozdaje te bezplatne gazetki badz sprzedaje wyborcza to moze wydrukowac takie formularze i informacje i rozdawac razem z tymi gazetkami
tylko nie wiem jak by to wygladalo u ich pracodawcow zeby nikt roboty przeze mnie nie stracil..
kamilosgks
30-01-2008, 18:14
Możnaby zrobić coś takiego podobnego ja na stacji BP że za każdy mecz dostaje się np. 5pkt i za 100pkt możesz sobie wziąść za darmo smyczke ze sklepiku a za jakieś większe punkty np, wejście na jakiś mecz.
Pod omawianą Kartę Kibica został stworzony system lojalnościowy – poprzez punkty zdobywane za uczestnictwo w meczach ligowych, poprzez kupno gadżetów, poprzez aktywność na rzecz klubu w innej formie, osoby te punkty zdobywające będą nagradzane zgodnie z katalogiem nagród. W przyszłości karta ma również spełniać rolę środka płatniczego na terenie stadionu – aby kibic mógł za jej pomocą zapłacić w Sklepiku Klubowym czy w punktach gastronomicznych.
GieKSa.pl
scarface 1964
31-01-2008, 08:08
Próbowałem zakupić KK przez kupbilet.pl - zalogowałem się, wpisałem dane, ale jak chcę zdjęcie dołączyć to wyskakuje komunikat, że "albo zdjęcie jest zbyt małe albo nie jest w rozszerzeniu .jpg" tymczasem zdjęcie jest jpgiem i ma właściwe rozmiary.
Taka moja uwaga : założenie takiego biletu przez interenet musi być maxymalnie proste.
Propozycja rozwiązania problemu: stworzyć specjalnego maila, na który przesyłanoby wszelkie informacje potrzebne do wyrobienia karty. Jakaś kumata osoba w klubie by wyrabiała te karty - wnioskuję że taka osoba już jest, bo ktoś musi wyrabiac karty osób którzy przyjdą na Gieksę osobiście.
PROSTO!
p.s Albo zgłosić do kupbilet.pl , żeby stworzyli taką opcje dla tych, którzy mają podobne problemy jak opisany wyżej.
scarface 1964
31-01-2008, 08:15
Kasa przelewem na konto SSK. Odbiór KK nawet przed meczem ze Śląskiem.
Pozbyc sie jakos tego, ze po wplaceniu kasy (kupbilet) nagle wypada nam cos nie mozemy isc na szpil, a kasa przepada :szok:
Zakladajac, ze kiedys to ma byc karta do gadzetow, gastro.
I co wplace sobie 50 zl. Wydam 30 i 20 przepada :?:
Eleganco by bylo moc wplacic jakas kase na zapas i nie martwic sie, ze przepadnie.
to sobie w kasie naladujesz jak pewny nie jestes... a jak jestes pewny ze idziesz na szpil .siadasz na kompa kupujesz bilet ..i idziesz na stadion
To nic nie zmienia. Bo zalozenie jest takie, ze maja byc mniejsze kolejki, a i tak bede stal zeby ja nabic przed szpilem.
Ale OK zgadzam sie z tym co nap. Ale sa plany by za to kupowac gadzety itd.
To co ja mam przed szpilem wiedziec, ze chce kupic 1 szal i 3 zestawy vlepek i jakas cole ? Oczywiste jest ze nie.
I pomimo tego, ze to plany pewnie dalekiej przyszlosci. To uwazam, ze ta kasa powinna na tej karcie "lezec" dluzej niz tylko do dnia meczu.
Jesli bedziecie kiedys ladowac kase to pewnie ona zostanie, lecz teraz kupujecie "bilet" i bedzie on mial swoja date waznosci - data meczu.
najprosciej kupic karnet.
ogolnie nie rozumiem niektorych piszacych ze kasa przepadnie. Na zachodzie kibice kupuja karnet i w ten sposob pompuja pieniadze w druzyne. Od razu jest zastrzyk gotowki z karnetow i mozna to poinwestowac
Próbowałem zakupić KK przez kupbilet.pl - zalogowałem się, wpisałem dane, ale jak chcę zdjęcie dołączyć to wyskakuje komunikat, że "albo zdjęcie jest zbyt małe albo nie jest w rozszerzeniu .jpg" tymczasem zdjęcie jest jpgiem i ma właściwe rozmiary.
Taka moja uwaga : założenie takiego biletu przez interenet musi być maxymalnie proste.
Propozycja rozwiązania problemu: stworzyć specjalnego maila, na który przesyłanoby wszelkie informacje potrzebne do wyrobienia karty. Jakaś kumata osoba w klubie by wyrabiała te karty - wnioskuję że taka osoba już jest, bo ktoś musi wyrabiac karty osób którzy przyjdą na Gieksę osobiście.
PROSTO!
p.s Albo zgłosić do kupbilet.pl , żeby stworzyli taką opcje dla tych, którzy mają podobne problemy jak opisany wyżej.
wejdź na kupbilet.pl =>dane podstawowe i zjedź niżej. załaduj zdjęcie i jeśli wyskoczy Ci komunikat o którym piszesz wtedy "Jeżeli nie dysponujesz zdjęciem w formacie podanym wyżej, zapraszamy do skorzystania z opcji automatycznego kadrowania.
Aby zmiany zostały dokonane należy po dokonaniu kadrowania odświeżyć stronę." i myślę, że po kłopocie
scarface 1964
01-02-2008, 06:33
robiłem to budus.
nic nie pomogło... w weekend jeszcze raz do tego podejdę. dzięki.
Moze by sie dało limit wprowadzić ze mozna wpłacic tylko określona sume pieniedzy??a w puzniejszym xczsie kiedy to bedzie mozna tymi kartami płacic za soki itp. na terenie stadionu to to odblokowac. Lbo gdy ktos kupuej karte kibica a potem idzie po karnet to w skelepiku płaci za karnet a obsługa ładuje ta karte za kwote 60 zł czy ile tam ten karnet kosztuje i jest kasa i nietrzeba sie martwic ze zniknie i wogóle
KRIS_BEMA
28-03-2008, 10:23
Zamówiłem bilet na kupbilet.pl na mecz ze Śląskiem tydzień przed meczem. Dzień przed meczem skasowano mi rezerwacje z powodu braku wpłaty. Po meczu wszedłem na kupbilet.pl i okazało się że mam nadpłatę. Krew mnie zalała, dlatego dziś wybieram się na Bukową po bilet. Chore to wszystko i zniechęca tylko ludzi. Jeżeli już ma być ten system kart obowiązkowy to niech klub powierzy to jakiejś odpowiedzialnej firmie, albo otworzy własną stronę na której kibice będą doładowywać sobie karty poprzez przelew.
Dokładnie. Zamawianie przez kupbilet to jest totalna pomyłka. Interfejs bardzo nie user-friendly, usuwane zamówienia mimo wpłacenia kasy i wiele, wiele innych niedogodności sprawiają że ja już nie skorzystam z tej formy kupna biletu.
Mi się jakoś nie zdarzyło usunięcie rezerwacji. Dzisiaj właśnie dostałem potwierdzenie zapłaty za szpil z Arką. Na Śląsk też tam kupowałem
Na razie i tak lepiej kupić bilet na miejscu. Troche czasu minie zanim to wszystko bedzie działać elektronicznie. Przeca to Polska :) tu na wszystko cza czekać (oby tylko sie opłacało)
a ja proponuje zwiekszenie liczby czytnikow przy bramach wejsciowych na stadion!!! jeden czytnik na jedna brame??? skutki widzielismy na wczorajszym meczu (GKS-arka) przy bramach powinno byc kilka czytnikow ktore umozliwia sprawne wejscie na stadion!!! przy 10 tys ludzi 3 czytniki to troche za malo!!! nie kazdy ma czas zeby 3godz przed meczem przyjsc na stadion!!!
KRIS_BEMA
31-03-2008, 10:00
O mały włos 10 minut przed meczem, przed wejściem na trybunę główna, sytuacja nie wymknęłaby się spod kontroli (ktoś zamknął bramę!?). A może by tak pomyśleć o dodatkowych wejściach?
Jakby byla taka mozliwosc to na pewno bylyby otwarte dodatkowe wejscia, tylko ze takich u nas nie ma.
Proponuję zobaczyć jak to zostało rozwiązane na Wiśle w Krakowie.
Tam zbudowano nowe wejscia, u nas dopiero beda na jesien.
i w tym problem... ruszyliśmy z tym niejako na siłe... na już...
nowych wejść nie będzie, ok... ale np po dodatkowym czytniku na te wejścia które już są da rade?
a ja mam takie pytanko jeśli kupię bilet przez neta i mam KK to karta jest doładowana automatycznie po uiszczeniu przelewu czy też muszę druknąć potwierdzenie przelewu i odbierać bilet w sklepiku lub w kasie przed meczem? Z góry dzięki za odpowiedź.
apropos propozycji: czy byłoby możliwe zbieranie na KK jakiś pkt. (coś w rodzaju kart paliwowych) za wydane pieniądze na bilety + np. akcesoria, gadżety.... a za zebrane pkt. można by było coś wymyslić.... dodatkowa motywacja do pójścia na mecz, kupna gadżetu etc. :) Wpadło mi to do głowy, gdyż przebywając obecnie na emigracji, podobnie to tu funkcjonuje... za zebrane punkty ma się zniżki na mecze (domowe i wyjazdowe), gadżety etc., i dodatkowo zebrana ilość pkt. decyduje czasami, kto ma pierwszeństwo kupna biletu na atrakcyjny wyjazd - tak na przykład było podczas derbów Manchesteru i wyjazdu na United, gdzie liczba chętnych kilka krotnie przekraczała ilość biletów... Pozdro... może się przyda ;)
Oczywiście KK było wprowadzone również z myślą o programie lojalnościowym, ale to temat przyszlościowy. Najpierw musimy usprawnić działanie systemu na zadach na jakich teraz działa.
Slimowski
09-04-2008, 16:44
Na całe szczęście udało mi się po pracy wyrobić z czasem żeby złożyć wniosek o karte dla mojej dziewczyny i brata. Ale widzę że jeszcze dużo problemów z tym całym systemem jest.
Moja propozycja, to stworzyć profesjonalny panel do obsługi kart, może to być poprzez kupbilet.pl a jeżeli oni nei podołają to wypadało by wynająć firmę która taki panel stworzy.
Oczywiście w takim panelu powinna być możliwość zarządzania kilkoma kartami, doładowaniem ich z jednego konta. Bo trochę nie praktyczne będzie dla mnie(potencjalnego użytkownika) zakładanie 3 kont żeby doładować kartę np jak w moim przypadku sobie, dziewczynie i młodszemu bratu.
Warto też rozwiązać problem co z biletem rodzinnym, płace raz, i jak zrobić żeby wszystkei 3 karty miały nabity kredyt? Tu też by się przydał taki wspólny panel dla tych kart
Największy minus kupbilet to brak szybkich płatności on-line (mTransfer, płacę z Inteligo, Płać z Nordea itp.), dziwię się, że tego nie mają a obsługują takie wydarzenia jak mecze reprezentacji...
Czy klub nie miał alternatywnej możliwości jak skorzystania z usług kupbilet.pl ?
Czy nie mogli zakupić odpowiedniego skryptu i rejestrować karty na stronie gieksa.pl, a nie robić zamieszanie z kupbilet.pl ?
chyba, ze to zalezy od jakichś tam ustaw czy pozwoleń...
Czy dało by się, w dzień meczu otworzyć więcej kas tak aby nie stać w kolejkach po 40 min?
Nie każdy przecież w tygodniu jest w stanie zdążyć podjechać na Bukową..., a przez internet nie zakupie biletu póki system nie będzie w 100% sprawny...
czy w dniu meczu można odebrać KK które są na bukowej?
czy w dniu meczu można odebrać KK które są na bukowej?
W tym dziale masz 2 tematy Pytania/Odpowiedzi. W jednym z nich ostatnią odpowiedzią - w tej chwili - jest odpowiedź na twoje pytanie! I jeszcze to osoba, co radzi, jak dawać ostrzeżenia innym...: nie ten temat i odpowiedź, jak byk stoi.
Żeby nie było - stoisko do kupowania biletów w centrum, otwarte przez cały tydzień. Najlepiej w Zenicie, tam na dole sporo placu, a może można by się było ze Społem dogadać (dla nich kibic to potencjalny klient ciastkarni i spożywczego). Jest tam dorabianie kluczy i komórki, ale może plac się znajdzie, ewentualnie na I piętrze! Tam ktoś w ogóle kupuje? Jakiś by z tego czynsz mieli niewielki i większy obrót może! Najlepiej tylko przedsprzedaż, bo przecież w dzień meczu pijani i hałasujący kibice się znajdą, co pewnie nie odpowiadałoby społem!
Ten cały system to jest jakiś żart , pozwolę sobie przytoczyć zdarzenie z ostatniego meczu z Piastem. Otóż normalnie w przedsprzedaży zakupiłem bilet na ten mecz , przyszedł dzień meczu, a że bałagan w portfelu u mnie się niestety czasem zdarza to i pare starych biletów nosze ze sobą. Przychodzi mecz ble ble ble wyciągam z portfela bilet z nieoderwanymi ciulstewkami po bokach. Jestem już w kolejce , jestem już przy tej maszynce i gostek tam skanuje kod i coś piko , skanuje drugi raz , skanuje trzeci cały czas piko i gostek pado dobra idź, no to ide , tam chłopaki mnie sprawdzają , ide na sektor , patrze na bilet iii wlaśnie wtedy odkryłem co było powodem pikania - otóż bilet ten który dałem temu gościowi był biletem na śląsk wrocław....
tyle odnosnie systemu
Z tego co piszesz to system dobrze zadzialal. Wina lezy po osobie sprawdzajacej, ze Cie wpuscila - chodzi mi o waznosc biletu.
No tak ale było nie było takie osoby również są elementem tworzącym ten system
mojemu koledze zaświeciło się na czerwono przy dobrym bilecie, zakupionym chwilę wcześniej w kasie.
Wiciowiec
15-04-2008, 10:40
Pozwolę sobie dzisiaj zabrać głos, jako że wcześniej byłem odcięty od neta. Na meczu z Piastem byliśmy odsylani z bramy do bramy, ze względu na to, że mamy karnety. Zawsze wydawało mi się, że kibic z karnetem powinien byc w pewien sposób uprzywilejowany a tu panowie ochroniarze odsyłają nas na druga bramę a następnie pod główną. Dobrze, że byli tam Wiechul z Herrflickiem, którzy nam bardzo pomogli i za to im Wielkie Dzięki. Niemniej mam nadzieję, że na następnym meczu wejdę normalnie na karnet, bez dodatkowych problemów. Jeżeli system nie czyta kart z karnetami, to może dodajmy papierowy wtórnik karnetu? No i jeszcze jedno, tak na marginesie-mam nadzieję, że karnetowcy również byli brani pod uwagę przy losowaniu biletów na Euro...
Pozdrawiam
Wiciowiec
lukasz1964
16-04-2008, 16:05
Mialem dokładnie taką samą sytułacje jak Wiciowiec i dopiero po dlugiej konwersacji z ochrona łaskawie pozwolili mi wejsc na mecz mimo że miałem karnet . Wiec mam nadzieje ze na meczu z jastrzebiem beda normalnie sprawdzane karnty na kartach a nie na jakis kartkach co na nich jest zapisanych 20 osob
Na całe szczęście udało mi się po pracy wyrobić z czasem żeby złożyć wniosek o karte dla mojej dziewczyny i brata. Ale widzę że jeszcze dużo problemów z tym całym systemem jest.
Moja propozycja, to stworzyć profesjonalny panel do obsługi kart, może to być poprzez kupbilet.pl a jeżeli oni nei podołają to wypadało by wynająć firmę która taki panel stworzy.
Oczywiście w takim panelu powinna być możliwość zarządzania kilkoma kartami, doładowaniem ich z jednego konta. Bo trochę nie praktyczne będzie dla mnie(potencjalnego użytkownika) zakładanie 3 kont żeby doładować kartę np jak w moim przypadku sobie, dziewczynie i młodszemu bratu.
Warto też rozwiązać problem co z biletem rodzinnym, płace raz, i jak zrobić żeby wszystkei 3 karty miały nabity kredyt? Tu też by się przydał taki wspólny panel dla tych kart
powinna być na stronie mozliwość zalogowania się do swojego profilu, w którym miałbyś dodane karty kibica, wybierasz kartę, doładowujesz za podaną kwotę i tyle w temacie...
PS jeżeli ktoś z osób zainteresowanych, a jednocześnie odpowiedzialnych za KK chciałby zobaczyć jak to wygląda np. na Manchesterze City mogę udzielić mojego loginu i hasła... :)
JanowskaGieKSa
11-06-2008, 20:01
moja sugestia jest taka... ŻEBY WPROWADZIĆ PROJEKTY KART Z JANOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
synek hola hola, o się tak wściekasz... nie ma i tyle wyrób se "ogólno katowicką" czyli taką jaka teraz jest
moja sugestia jest taka... ŻEBY WPROWADZIĆ PROJEKTY KART Z JANOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
synek hola hola, o się tak wściekasz... nie ma i tyle wyrób se "ogólno katowicką" czyli taką jaka teraz jest
jak nie ma. znajdz chyba 100 osob i zrob projekt jaki chcesz. tak bylo na poczatku
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.