View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
maks_wnc
30-07-2008, 11:34
Sosina w Jaworznie
dokładnie:zabki: chyba najlepszy zalew w okolicy:fly:
Lecial juz ktos moze z firmy Wizzair i zamawial bilet przez internet ? Jak wyglada procedura co moge bez oplat i ile zabrac na poklad (chodzi mi o bagaz podreczny)? Jak wyglada odprawa i ile przed odlotem musze byc na lotnisku. Z góry dzieki za odpowiedz
N pokład do 10 kilo, musisz wydrukowac potwierdzenie biletu i im pokazac, POWINNNO sie przyjechac na lotnisko ok. 2 godziny przed lotem.
Odprawa: Podchodzisz tam gdzie sie bagaze daje, sprawdza bilet/potwierdzenie z neta nastepnie wazy bagaze, jezeli wszystko w normie, je pieczetuje i sa zabrane na pokład, wtedy masz troche czasu wolnego mozesz odrazu isc do strefy wolonocłowej (mozna kupic fajki alko jakies slodycze) lub poczekac na lotnisku głownym (jak wejdzie do tej strefy czyli kiedy Ci tam paszport sprawdzaja po bagazach to juz z niej wyjsc nie mozesz) nastepnie e tej strefie czekaz dosc sporo (1 godzine?) pozniej gdy juz zbliza sie godzina odlotu otwirane jest jest wejscie na płyte lotniska, ostatnia kontrola, wsiadasz do autobusu ktory transportuje Cie do samolotu lub idziesz bezposrednia jak samoloto jest blisko od wejscia
kilka minut pozniej juz lecisz.
Kto umie bronić na bramce?
Potrzebujemy na jutro na 19:00 jedną osobę.
tniecie w chuja, pozyskujecie graczy spoza stowarzyszenia
Dzieki pucha bo ja tam mam jakis kod potwierdzenia to to jest najwazniejsz podobno na lotnisku aby go miec ze soba tak mi mowil kumpel ale chce sie upewnic. Na trasie z Polski do Niemiec tez jest strefa wolno cłowa czy jak ?? Aha i czy lecac do Niemiec moge miec dowod tylko czy potrzebuje paszport??
tniecie w chuja, pozyskujecie graczy spoza stowarzyszenia
a moja wina że u Was będzie bronił członek Stowarzyszenia?
Dzieki pucha bo ja tam mam jakis kod potwierdzenia to to jest najwazniejsz podobno na lotnisku aby go miec ze soba tak mi mowil kumpel ale chce sie upewnic. Na trasie z Polski do Niemiec tez jest strefa wolno cłowa czy jak ?? Aha i czy lecac do Niemiec moge miec dowod tylko czy potrzebuje paszport??
sam dowód wystarczy. czasami nawet i bez potwierdzenia wejdziesz ale zawsze dobrze jest mieć je na wszelki wypadek.skąd lecisz? w Krakowie wolnocłowy to Baltona - ceny praktycznie jak w sklepach nic nadzwyczajnego.
i wiesz, że są ograniczenia co do przewożonych rzeczy w podręcznym?
Panowie jakies dobre Jeziorko niedaleko katowic ? co Polecacie? :>
Co do zalewów to Pogoria III ale najlepiej gdzieś na obrzeżach bo plaża w słoneczne dni przypomina przedszkole pingwinów ale można się czasem ubawić po pachy obserwując szusujące lanserki w szpilkach na piasku:-)
Na pogorii bywam w słoneczne dni codziennie i potwierdzam to co pisze Łysy, ale z drugiej strony - tak jest przecież wszędzie ;)
Co do zalewów to Pogoria III ale najlepiej gdzieś na obrzeżach bo plaża w słoneczne dni przypomina przedszkole pingwinów ale można się czasem ubawić po pachy obserwując szusujące lanserki w szpilkach na piasku:-)
byłem tam wczoraj, tragedia.. pełno ludzi (w sumie to można było przewidzieć) wolne miejsce znaleźć to jak na parkingu przed Silesia w święta, na plaży pełno butelek, śmieci, w wodzie tak samo - jak sie patrzy na wode od kierunku padania promieni słonecznych to widać, że ta woda to jeden wielki syf, jakieś plamy na wodzie jak z benzyny, nie mówiąc o zapachu :szok: odradzam... z drugiej strony, gdzie indziej jest jakieś otwarte kąpielisko? Prócz basenów (Bugla,Rolna,Fala)
Jak aktywuje pakiet 500 smsów w Erze za 5 zł to musze je wykorzystać do końca cyklu rozliczeniowego(w moim wypadku do 1 sierpnia) czy mam na to miesiąc?
Lecial juz ktos moze z firmy Wizzair i zamawial bilet przez internet ? Jak wyglada procedura co moge bez oplat i ile zabrac na poklad (chodzi mi o bagaz podreczny)? Jak wyglada odprawa i ile przed odlotem musze byc na lotnisku. Z góry dzieki za odpowiedz
na lotnisku potrzebujesz dowod tozsamosci - paszport albo dowod osobisty (na prawko nie chca przepuszczac zwykle)
do podrecznego nie mozesz zadnych plynow ani innych niebezpiecznych rzeczy ladowac (po przejsciu kontroli, na bezclowym, mozna plyny uzupelnic)
co do strefy bezclowej - jak latasz w obrebie Unii, to na bezclowce placisz normalnie. co do ilosci fajek, nie wiem jak jest w Niemczech, ale w Anglii sa limity
siemka mam nadzieje ze ktoś mi pomozę szukam wykonawcy i dokładnego tytułu piosenki fly stare techno 2 środku byłochoćby miałczenie zna ktoś ??
michal_91
31-07-2008, 17:07
Jest jakiś prawnik lub osoba znająca sie na prawie na forum? Musze o coś zapytać... prosze o kontakt na PW ważna sprawa.
siemka mam nadzieje ze ktoś mi pomozę szukam wykonawcy i dokładnego tytułu piosenki fly stare techno 2 środku byłochoćby miałczenie zna ktoś ??
Nie chodzi czasem o DJ T-Kay "The Flight" ?
Znajde gdzieś wszystkie (lub chociaz czesc) felietonów ktore ukazywały sie TMK? Moga byc skany lub zwykla skopiowana tresc.
BRANIK_GT
01-08-2008, 15:36
Pucha pisz na PW a zobaczymy co da sie zrobić.
BRANIK_GT wielkie dzieki za pomoc ! :piwo:
Pytanko dla ludzi co mają simplusa...
chce zmienić taryfe na EASY, po wpisaniu kodu (*147*80#). dostaje smsa zmiana niemozliwa:kurwa: pomozcie:drewno:
jarek1983sk
01-08-2008, 19:14
jak z katowic dojechac do huty katowice?
z gory dzieki za odp
autobusem z stawowej ;D
ps.
Jak dzis zrobilem przelew. Zaksięgują go jutro czy w poniedzialek rano ?
BRANIK_GT
01-08-2008, 20:27
jarek1983sk - spod Empica (Piotra Skargi) masz busy:
801
807
808
811
814
831
tu masz rozkład:
http://www.kzkgop.pl/rozklady/
Mar1964ciN
01-08-2008, 20:46
Jak dojechać z Janowa lub centrum na Kostuchne??
Z centrum to najlepiej 688 lub 689 ;)
Mar1964ciN
01-08-2008, 20:58
A w jakim miejscu w centrum mają te busy przystanek?
Na dworcu. 689 jedzie z przystanku gdzie busy odjeżdżają na Ochojec a 688 z tego na Tychy i Mikołów.
Gdzie polecacie jechac na dlugi weekend ? tatralandia ? Jak tam z cenami/dojazdem/zakwaterowaniem ? albo moze cos w gorach ? moze macie jakis znajomych co maja domek na 10 osob chodz wiem ze moze byc juz ciezko bo czasu duzo juz nie pozostalo...
Ostatnio byłem 7 dni w Tatralandii.
Dojazd: 200km z Katowic
Jedzenie: na terenie aquaparku dosyć tanie (zestawy 70-140 koron), ale raczej niesmaczne.
Zakwaterowanie: na terenie aquaparku słyszałem ze bardzo drogie(domki) , w niedalekiej okolicy bardzo ciezko cos znalezc. Ceny ok. 300 koron za dobe.
Aquapark: wstep na cały dzien dla osoby dorosłej ok. 700 koron. Lepiej karnet 5-dniowy ok 2100 koron.
Ogólnie polecam
Johan a masz jakeis sprawdzozne kwatery w okilicy liptovskiego mikulaszu?
mart84zaw
02-08-2008, 13:40
W Besenovej jest tez Aqua Park, a ulica do niego prowadzaca jest pelna kwater w cenach 180-max 300KC.
Do LM jest 15km
Polecam takze aqua-park w Orawicy blisko granicy Korbielowa około 1 h jazdy skuterkiem czyli okolo 30 minutek autem
Składał ktoś wniosek o mieszkanie w TBS, lub takowe ma? Chodzi mi o koszty związane z przyznaniem mieszkanie . Czy jest to w granicach 60.000 wpłaty w momencie przyznania mieszkania? Czy jakieś banki udzielają ciekawego niskooprocentowanego kredytu na takie mieszkania? Pytam o zarys ogólny, żeby wiedzieć mniej więcej jakie są koszta TBS.
sory Tukker, że się wepchnę, ale niech mi ktoś kurwa wytłumaczy jedna rzecz.
Chce ściągnąć plik z rapida jak to robię dzienne po 1200 razy, a on mi teraz pisze,
że nie mogę bo moje ip jest zajęte
Jakim cudem jest to możliwe ? (nic przed tym nie ściągałem)
walek ja to z rapida mam w ogóle jakies chujowe ograniczenie... maks dwie płyty na dzień u mnie
Panowie, prosze kogos o konkretna odpowiedz.
Ma ktos poloneza z kwadratowymi tarczami zegarow? nie wiecie, czy sa problemy, zeby wymienic je na okragle? czy ktos mpglby podac mi wymiary kwadratowych i jak mniej wiecej sa montowane? wielkie dzieki z gory
sory Tukker, że się wepchnę, ale niech mi ktoś kurwa wytłumaczy jedna rzecz.
Chce ściągnąć plik z rapida jak to robię dzienne po 1200 razy, a on mi teraz pisze,
że nie mogę bo moje ip jest zajęte
Jakim cudem jest to możliwe ? (nic przed tym nie ściągałem)
Jeżeli jedziesz na LANie to po prostu ktoś ściąga coś w Twojej sieci i ty wtedy nie możesz, jeśli nie masz osobnego, zewnętrzego IP.
pytanie dlo ludzi z Mysłowic
-co sie buduje w Kosztowach ?? tako dupno hala robiom i droga rozkopano?
pytanie dlo ludzi z Mysłowic
-co sie buduje w Kosztowach ?? tako dupno hala robiom i droga rozkopano?
Z tego co słyszałem, buduje się tam hala pod DPD ( będą dzierżawić ),
czyli centrum logistyczne :)
Też tak słyszałem, że w granicach marca DPD ma się przenosić z Porcelanowej i dzierżawić tam teren.
A ja słyszałem od pracownika Coca-Coli to samo co napisał Junior.
a może bedzie jedno i drugie ??
Wydaje mi się że dwie hale ta powstają jeszcze...tak wydaje mi sie
gdzie znajduje sie ulica Grazynskiego w Katowicach ? idzie latwo zaparkowac auto ?
gdzie znajduje sie ulica Grazynskiego w Katowicach ? idzie latwo zaparkowac auto ?
koszutka. Ulica tuz obok wydzialu pedagogiki US
Przy PiPSie jest spory parking, powinno dać radę.
mart84zaw
03-08-2008, 22:16
Da spokojnie radę, jeśli to będzie jutro;)
Za spodkiem na swiatłach w lewo,najpierw jest zjazd na Sokolska a nastepna ulica w lewo to Grazynskiego
CichyBob
04-08-2008, 08:48
Pile pytanie , gdzie dobrze i w ludzkich cenach montuja tłumiki ???????????
Kajś... ,
jest firma która się specjalizuje się tylko w tłumikach i maja do każdego auta tłumik. Nie trzeba się umawiać tylko podjeżdża się i montują odrazu, albo trzeba czekać chwile w kolejce.
Koleś proponuje np. 2-3rodzaje tłumików wraz z ceną i trzeba wybrać który się chce :)
CichyBob
04-08-2008, 09:07
Tzn ja juz posiadam swoj sportowy, chce tylko załozyc nic więcej , byłem na brynowie to myslałem ze rozniosne ten burdel, "dbałosc " o klienta zenująca.
http://szczegoly.pkt.pl/gawronscy_a_g_serwis_ukladow_wydechowych_tlumiki_k atalizatory_748bc45727262ad101c0c6f4fd6f79ee.html
dwa razy wymienialem i wszystko bylo ok.
gawronskich polecam, szybko stosunkowo nie drogo i przede wszystkm robota idzieod strzalu, jestem bardzo zadowolony.
Też polecam Gawrońskich na Sarmackiej.
Poszukuje jakiegos taniego noclegu dla kilku osob w Katowicach.Znajomi z Wawy jada na jakis tam koncert czy cus do Myslowiec i szukaja noclegu wlasnie a w Myslowicach juz wszystko zajete.Znacie moze cos nie drogiego??
prosze o nie wpisywanie glupot typu "Monopol" , "Qubus" itp.;p
CichyBob
04-08-2008, 17:56
Byłem u Gawronskich i nie wiem czy cena nie za wielka ... i dopiero na srode , 150 zl za montaz tłumika ? To normalna kwota czy nienormalna ?
Byłem u Gawronskich i nie wiem czy cena nie za wielka ... i dopiero na srode , 150 zl za montaz tłumika ? To normalna kwota czy nienormalna ?jedz jeszcze jak chcesz na ul.Dębową 50, tam jest koleś do którego przeważnie jest kolejka, nawet jak byłem w zakładzie z tłumikami na ul.Dobrego Urobku to mnie tam odesłali...bo podobno dobry fachowiec:> U Gawronskich jak byłem to robote wycenili mi najdrożej, ale sam zaklad jak i obsluga wyglądała najbardziej profesjonalnie.
Masz jeszcze serwis tłumików na ul.Kopernika w centrum...
CichyBob
04-08-2008, 18:47
Byłem na dębowej ale konkretne kolejki , ale widac ze ma branie od kilku juz osob slyszałem ze tam z sosnowca,zawiercia itd przyjezdzaja tlumiki montowac i rozne zaklady wlasnie ich polecają, u Gawronskich faktycznie wyglada to profesjonalnie zreszta widac renome, po tym jak podjechalem i widzialem jakie samochody poddaja sie operacji.
CichyBob
04-08-2008, 18:50
Poszukuje jakiegos taniego noclegu dla kilku osob w Katowicach.Znajomi z Wawy jada na jakis tam koncert czy cus do Myslowiec i szukaja noclegu wlasnie a w Myslowicach juz wszystko zajete.Znacie moze cos nie drogiego??
prosze o nie wpisywanie glupot typu "Monopol" , "Qubus" itp.;p Pokoje gościnne na słowackiego "Zacisze" ja tanszego nie znalazłem a tez kiedys poszukiwałem.
Szkielet
04-08-2008, 19:14
Dostałem telefon firmowy"Era biznes"
Dzwonić idzie,smsy dostaje,ale nie mogę wysłać sms.....ktoś wie dlaczego??
Gdzie w Katowicach znajdują się jakieś hufce pracy, czy jak to tam zwał ?
np. OHP na placu Grunwaldzkim (Koszutka)
Starego chopa po 50 można tam wysłac w poszukiwaniu roboty ?
Dostałem telefon firmowy"Era biznes"
Dzwonić idzie,smsy dostaje,ale nie mogę wysłać sms.....ktoś wie dlaczego??
może nie masz ustawionego numeru centrum sms?
mi się kiedyś jakoś zmienił ale w Orange i też nie mogłem wysyłać. popytaj znajomych jaki mają i sprawdź swój. powinno być gdzieś w ustawieniach sms
Starego chopa po 50 można tam wysłac w poszukiwaniu roboty ?tak
mam pytanko, czy ma ktoś pożyczyc na tydzień (max 10 dni), bagażnik na rowery ale przymocowany do haka. Moja hania nie posiada relingów ( nie wiem czy w ogóle można do niej zamocowac cos na dach), wiec pozostaje mi tylko taki sposób. Z góry dziekuje za pomoc
bo teraz w weekend jest OFF Festival,
Może nieche w M-ce ( wiem że to nie Katowice :hihi: ) w hotelu Gościniec, może coś będzie i może cena spasuje.
co do Katowic ( to może akademiki ?? )
prosze o nie wpisywanie glupot typu "Monopol" , "Qubus" itp.;p
Parę stron wcześniej ;-)
Panowie potrzebuje z miejsce do spania dla ok 20os w kace.
Co polecacie?
Oczywiscie chodzi o jakieś noclegi do 30zł.
kilka dni minęło ale może jeszcze sie przyda
http://ptsmkatowice.republika.pl/ssm-kat.html
będzie jakaś pizzeria (lub cos w tym stylu) jeszcze otwarta i zeby był dowóz do domu?:> PILNE;)
NeeMeezus
06-08-2008, 11:20
Siemka ! Znowu mam problem jak co rozpoczęcie sezonu ! Ile zapłace za mnie i za moją babe ? na sektor rodzinny ! KK posiadamy oboje !
Jakie są dokładnie różnice pomiędzy Full HD, a HD Ready?? Bo w cenie różnica dość zanczna:) Ogólnie jest ktoś na forum, kto "siedzi" w TV??
rozdzielczość wyświetlanego obrazu
LCD i plazmy HD Ready to w większości 1366 x 768, niekiedy 1024 x 768. Standard 1024 x 768 trzeba odrzucić - ta rozdzielczość jest nieproporcjonalna w stosunku do wymiarów ekranu. Z kolei rozdzielczość 1366x768px jest zgodna z proporcjami ekranu i bardzo dobra. Mało osób jest w stanie odróżnić takie HD Ready od Full HD
Aby dostrzec wszystkie szczegóły obrazu Full HD, trzeba albo mieć duży ekran, albo oglądać z bardzo małej odległości. Zakup full HD poniżej 40" mija się z celem, bo już z 2 metrów na ekranie 37" nie będzie widoczna żadna różnica pomiędzy HD Ready a Full HD.
Różnice pomiędzy HD Ready a Full HD
# Full HD: Rozdzielczość 1920x1080
# HD Ready to w większości 1366 x 768
W przypadku oglądania telewizji zwykłej nie będzie absolutnie żadnej różnicy. W przypadku oglądania tv cyfrowej również różnica nie będzie dostrzegalna. Różnice można dostrzec przy dobrym obrazie HD - np z urządzenia demo, Blue-ray ale ta różnica to też nie jest przepaść.
gdzie w Katowicach idzie kupic ciuchy JP ?
nie doczekalam sie niestety odpowiedzi na poprzednie pytanie, wiec zadam inne.
czy ktos wie, ktora drukarnia - za rozsadna cene - oferuje druk na plexi/folii? chodzi o niewielka grafike, nie 'ilosci hurtowe'
nie doczekalam sie niestety odpowiedzi na poprzednie pytanie, wiec zadam inne.
czy ktos wie, ktora drukarnia - za rozsadna cene - oferuje druk na plexi/folii? chodzi o niewielka grafike, nie 'ilosci hurtowe'
może nie drukarnia, a dosyc dobry punkt ksero jest na Korfantego (za spodkiem, w takim parterowym budynku), nazywa się Kserop czy jakoś tak. Nie mam niestety telefonu tam
rozdzielczość wyświetlanego obrazu
LCD i plazmy HD Ready to w większości 1366 x 768, niekiedy 1024 x 768. Standard 1024 x 768 trzeba odrzucić - ta rozdzielczość jest nieproporcjonalna w stosunku do wymiarów ekranu. Z kolei rozdzielczość 1366x768px jest zgodna z proporcjami ekranu i bardzo dobra. Mało osób jest w stanie odróżnić takie HD Ready od Full HD
Aby dostrzec wszystkie szczegóły obrazu Full HD, trzeba albo mieć duży ekran, albo oglądać z bardzo małej odległości. Zakup full HD poniżej 40" mija się z celem, bo już z 2 metrów na ekranie 37" nie będzie widoczna żadna różnica pomiędzy HD Ready a Full HD.
Różnice pomiędzy HD Ready a Full HD
# Full HD: Rozdzielczość 1920x1080
# HD Ready to w większości 1366 x 768
W przypadku oglądania telewizji zwykłej nie będzie absolutnie żadnej różnicy. W przypadku oglądania tv cyfrowej również różnica nie będzie dostrzegalna. Różnice można dostrzec przy dobrym obrazie HD - np z urządzenia demo, Blue-ray ale ta różnica to też nie jest przepaść.
Dzięki! Wreszcie czaje:) Czyli jeśli chce 32 cale, to najlepszym wyborem będzie HD Ready 1366x768 tak??
To jedziemy dalej, jak tak chodziłem po sklepach to zauważyłem, że w jakości obrazu sporą rolę odgrywa kontrast. I chciałbym mieć coś koło 10000:1. Jakieś rady:P Ogólnie to planuje kupić Samsunga albo Sharpa, bo jednak są sporo tańsze od Sony, czy Panasonica. LG mi odradzano....a o Toshibie mam mieszane uczucia.
A o co chodzi z jasnoćią i ilością gniazd HDMI??
stary, ja to skopiowałem z jakiejś stronki, bo nie byłem pewny tych liczb (pikseli)
i się na tym nie znam. Musisz zapytać jakiegoś fachowca. A tak w ogóle to ja mam LG HD Ready 26 cali - jak dla mnie wporzo (może dlatego, że wcześniej miałem 15 letni telewizor :))
ul.Stawowa - Chrom.
lipa wybór mało rozmiarów itd gdzieś jeszcze?
Krzychu_1977
07-08-2008, 13:46
A o co chodzi z ilością gniazd HDMI??
Przez gniazda HDMI podpinasz sprzęty (o ile te sprzety maja takie gniazda:) ) do swojego TV. Tak jak masz Eurozłącze, tak masz HDMI najproście mówiąć gdniazdo do "wysokiej rozdzeilczości" czyli właśnie do owego HD - High Definition.
Ilość gniazd to juz zależy jaki masz sprzęt albo jaki kupic zamierzasz.
Ze 3,4 gniazda by wypadało mieć.
Na 1 podepniesz np. dekoder cyfrowego UPC, albo n-kę czy cyfre Polsata, na drugim np. DVD-ka, na 3-cim jakąś konsolę do gier itp.
Generalnie 2 gniazda też stykną ale eewentualnie bedziesz musial kablami żonglować:).
Jak chcesz pogłębić wiedzę na temat TV i HD to to jest kopalnia wiedzy:
http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php
A swoją drogą to dlaczego LCD a nie plazma, i dlaczego tylko 32 cale????
Jaki masz budzet na to Twoje TV???
Do Kamil89 mom od 3 miechów samsunga lcd 32 cale full hd a dokładnie to takie cosik http://www.ceneo.pl/1438187 kontrast 15000:1 3x hdmi do tego usb. Porównanie w kilku sklepach obrazu z LG przekonało mie do samsunga. Dopłacanie z 1000 za napis sony czy panasonic tyż mie niy interesowało. I jeszcze jedno jak bydziesz kupować to omijej z daleka media,saturny i inksze super tonie sklepy. Jo wziołech ze agito i mom polsko gwarancja i wszysko co trza. Jak mosz jakieś pytania to pisz. " i dlaczego tylko 32 cale????" Krzychu 1977 a oglondołeś kiedyś lcd 40 cali abo wiynkszy ze dwóch metrów? Tragedia. Wszysko zależy wiela mosz placu w izbie.Pyrsk
moglby ktos polecic jakiegos laptopa ? chodzi mi glownie jak to teraz wyglada cenowo oraz gdzie najbardziej oplaca sie kupic(ktora siec sklepow + oczywiscie ktora firma najlepsza).
z gory dzieki
To jest tv do mojego pokoju i na pewno większy nie będzie się dobrze prezentował, zresztą 32 cale mi w pełni wystarczą. No chciałem kupić tv koło 2tyś, ale jak tak śmigam po sklepach to ceny są sporo wyższe, niż na www.ceneo.pl i bez 3tyś nie mam co myśleć o porządnym sprzęcie. Biore LCD bo to mi po prostu wystarczy:)
moglby ktos polecic jakiegos laptopa ? chodzi mi glownie jak to teraz wyglada cenowo oraz gdzie najbardziej oplaca sie kupic(ktora siec sklepow + oczywiscie ktora firma najlepsza).
z gory dzieki
zalezy ile $ chcesz na niego wydac,
jakies 3 tyg temu sam kupywalem dobrego w "srodku" sprzetowo Acer-a 16"
w sklepie komp na zalezu na gliwickiej (na przeciwko imax-a) porownywalem wczesniej ceny z innymi sklepami i tam bylo najtaniej (idzie ponegocjowac zeby cos dorzucili) warto zajrzec.
EDIT: nie wiem jak w rzeszowie;p
mysle dac kolo 2 tys, wiadomo zawsze trzeba popatrzec aby wyszlo niezadrogo a jak najlepiej.
moglbys napisac jakie ma "parametry"(grafika itp) ?
ps nie mieszkam w Rzeszowie ;)
Krzychu_1977
07-08-2008, 19:15
Res - ostatnio Saturn miał laptopa za 1 111 zł. i całkiem nienajgorsze parametry, a cena naprawę rewelka i jak zazwyczaj nie opłaca się w takich sklepach kupować, to tym razem była to dobra oferta.
Ja osobiście mam Benq'a - leciwy już, b ma ze 2 lata, ale nie narzekam, awaryjność zero. Ja osobiście nie przepacałbym i nie kupował jakiś HP czy Toshiba gdzie placisz za znaczek, ale wlasnie Acera czy Benq'a.
Sprawdź na Allegro, tam jest de facto najtaniej, a zazwyczaj sprzeedający tego typu sprzęt to sklepy internetowe.
Krzychu_1977
07-08-2008, 19:19
Kamil - sprawdź w tym sklepie - mają tanio:
http://www.maximedia.pl/telewizory_lcd/?p1=30,32%20cale
a mają też oddział w Katowicach na Warszawskiej, idzie na miejscu samemu se odebrać.
Ja u nich nie kupowałem, ale znajomi brali sprzęta AGD i nie mieli problemów.
Loui - tak jak piszesz, z odległości 2 metry to 32 cale, max 37 cali to rozsądny rozmiar - myślałem że chodzi o TV do głównego pokoju, stad moje pytanie czemu taki mały:)
aha dzieki wielkie za pomoc ! faktycznie patrzac na "parametry" to w niektorych przypadkach placi sie tylko za nazwe.
Kamil - sprawdź w tym sklepie - mają tanio:
http://www.maximedia.pl/telewizory_lcd/?p1=30,32%20cale
a mają też oddział w Katowicach na Warszawskiej, idzie na miejscu samemu se odebrać.
Ja u nich nie kupowałem, ale znajomi brali sprzęta AGD i nie mieli problemów.
Loui - tak jak piszesz, z odległości 2 metry to 32 cale, max 37 cali to rozsądny rozmiar - myślałem że chodzi o TV do głównego pokoju, stad moje pytanie czemu taki mały:)
Kupowałem u nich TV; dałem 3500 a w Media Markt ten model był po 4500 (nie dla idiotów ku@wa ich mać !). Z odbiorem na miejscu nie było problemu. Tak więc polecam...
Dzięki! Wreszcie czaje:) Czyli jeśli chce 32 cale, to najlepszym wyborem będzie HD Ready 1366x768 tak??
To jedziemy dalej, jak tak chodziłem po sklepach to zauważyłem, że w jakości obrazu sporą rolę odgrywa kontrast. I chciałbym mieć coś koło 10000:1. Jakieś rady:P Ogólnie to planuje kupić Samsunga albo Sharpa, bo jednak są sporo tańsze od Sony, czy Panasonica. LG mi odradzano....a o Toshibie mam mieszane uczucia.
A o co chodzi z jasnoćią i ilością gniazd HDMI??
najlepszym wyborem jest zawsze full HD - HD ready jednak troche kuleje przy podlaczeniu komputera
osobiscie wybralbym Samsunga - jedne z najlepszych matryc, przy tym w rozsadnej cenie (Sony tez korzysta/korzystalo z matryc Samsunga, ale ze starszych modeli i duzo drozej)
HDMI - im wiecej, tym lepiej - mniejsze szanse, ze braknie
Skąd w Krakowie odjeżdżają te busy Katowice - Kraków za 12 zł?
I czy jeżdżą też w niedziele?
I czy kasa na dworcu PKP w Mysłowicach jest czynna w niedzielę przed 7 rano.
szmajgel
08-08-2008, 20:48
http://www.uni-bus.com.pl/katowice.html
Hej:)
Czy będzie możliwość obejrzenia w internecie np na itvp tego co działo się w niedziele dzień później?? Wyjeżdżam na weekend i żal mi strasznie meczów Polaków w siatkówkę i ręczną jak i meczu Chiny-USA w kosza;/
Z góry dzięki za info
po ile w żabce jest "Leśny dzban" ? :hihi:
Mar1964ciN
08-08-2008, 21:52
Mam pytanie. Gdzie mogą mi zalać(lub cos z nią zrobić) pęknięcie na przedniej szybie samochodu(nie jest na wylot). Mam przegląd za miesiąc i wypadało by zrobić coś z tym.
Wielkie dzięki szmajgel :mordka:
A ktoś wie jak jest ta kasa czynna na dworcu????
po ile w żabce jest "Leśny dzban" ? :hihi:
jeśli mnie pamięc nie myli to 5,50 :hihi:
Proszę pilnie o przetłumaczenie tego na łacine
"Przeznaczenie zawsze znajdzie swoja droge..."
z góry dzięki
Mam pytanie. Gdzie mogą mi zalać(lub cos z nią zrobić) pęknięcie na przedniej szybie samochodu(nie jest na wylot). Mam przegląd za miesiąc i wypadało by zrobić coś z tym.
zerknij w ten katalog klik (http://www.moto.bigduo.pl/index.php?rs=1&branza=Szyby+samochodowe&miasto=Wszystkie)
wydaje mi się że większośc warsztatów zajmujących się serwisem szyb posiada to cudo do zalewania odprysków
jeśli mnie pamięc nie myli to 5,50 :hihi:
Pamięć Cie nie myli :D Ale odstawcie te dziadostwa :lol:
Prośba do ludzi z Załęza. Wczoraj zostałem tam okradziony z portfela. Napewno dowód i inne dokumenty wyrzucili jeśli ktoś by znalazł mógł by się odezwać na PW. Stalo sie to za kinem Imax niedaleko Mega koło Żabki pozdro i chuj w dupe tym ciulom
Szukam dla babci jakiegoś pakietu w obojętnie jakiej sieci. Wszystko jedno czy karta, mixy czy abonament. Chodzi o to, żeby pakiet był jak najtańszy. Babcia praktycznie nigdzie nie dzwoni, tylko odbiera połączenia.
Interceptor
12-08-2008, 15:33
Szukam dla babci jakiegoś pakietu w obojętnie jakiej sieci. Wszystko jedno czy karta, mixy czy abonament. Chodzi o to, żeby pakiet był jak najtańszy. Babcia praktycznie nigdzie nie dzwoni, tylko odbiera połączenia.
Najlepiej kup zestaw startowy z obojetnie jakiej sieci nie kosztuje to dużo . Z orange kiedyś były nawet po 9 zeta nie wiem czy jeszcze są ale na pewno są po 20 zeta. Abonamenty i mixy to oferty operatorów poczytaj sobie na ich stronach www.orange.pl , www.era.pl , www.plusgsm.pl , www.mobilking.pl .
Bouni_Ledziny
12-08-2008, 15:34
kup starter TakTak za 20 zł, doladuj babci za 150 i rok spokoju masz;)
Czy można pooglądać mecze z odtworzenia z danego dnia ?? Jakoś nie umiem znaleźć takiej opcji na pekin.itvp.pl a ponoć miała być taka możliwość;/ Bardzo mi zależy na tej informacji bo jutro chcę wieczorkiem pewne mecze piłki nożnej pooglądać ... ??
Panowie dostolech mandat w busie za brak biletu co mom zrobic?? Olac to nie pracuje wiec jak ??
Panowie dostolech mandat w busie za brak biletu co mom zrobic?? Olac to nie pracuje wiec jak ??
sprobuj z odwolaniem ,
napisz ze jestes osoba uczaca sie nie pracujaca itp itd
BRANIK_GT
13-08-2008, 14:29
Zapłacić Mandat* :)
Wiesz ja mam nie zapłacone 2 mamdaciki ok 6 i 4 lat i po za upomnieniem nic mi nie przyszło...
Ale mój kumpel dostał 1 mandacik i nie zapłacił... po roku miał komornika na głowie <-
Może twoje się przedawniły lub po prostu nie zawracają se takimi starociami głowy.
maks_wnc
13-08-2008, 15:09
Może twoje się przedawniły
mandat przedawnia sie już po roku od wypisania,jeśli nie zostaną podjęte żadne czynności:)
NeeMeezus
13-08-2008, 20:34
Oj Kolego zdzwiwił byś się ! z tym przedawnieniem ! Mój stary dostał teraz wezwanie do zapłaty za mandat z 1999 !!!!!!!!!!!! z tarnowskich gór bo gdzies tam go dojebali :)
Wie ktoś jak dodać napisy do filmu w telefonie?;>
maks_wnc
14-08-2008, 05:33
Oj Kolego zdzwiwił byś się ! z tym przedawnieniem ! Mój stary dostał teraz wezwanie do zapłaty za mandat z 1999 !!!!!!!!!!!! z tarnowskich gór bo gdzies tam go dojebali :)
nie chce się z Tobą kłócić,ale ma prawo tego nie płacić...
wiem,bo mam znajomego,który pracuje w KZK GOP-ie i czasami siedzi w dziale odwołań:) a raczej mówił prawde:D pozdro
Wie ktoś jak dodać napisy do filmu w telefonie?;>
wydaje mi się, że musisz mieć wbudowane z filmem
No chyba, że masz jakiś telefon z systemem operacyjnym - możliwe, że w nich się da coś takiego zrobić, ale nie wiem na pewno :)
Wiela tak normalnie można popierdalać DTŚ'ka, pomijając te niektóre ograniczenia ... ?
wiela tak normalnie można popierdalać dtś'ka, pomijając te niektóre ograniczenia ... ?
110 ?
No wlasnie o ten "?" Twoj tez mi chodzi :)
Tak tez mysle, tak tez tam jezdze, ale oprocz 70, ktore na szczescie teraz na wiaduktach posciagali to nie widzialem tam zadnego znaku.
kaos azul
14-08-2008, 11:52
jakies pomysly jak moglbym obejrzec szpil z Motorem nie majac dostepu do Cyfry + ,bedac w Hiszpanii?
b.wazne
Wiela tak normalnie można popierdalać DTŚ'ka, pomijając te niektóre ograniczenia ... ?
to jest droga dwujezdniowa poza terenem zabudownym wiec leci sie 100, bo to ekspresowka nie jest wtedy by bylo 110.
zalezy ile $ chcesz na niego wydac,
jakies 3 tyg temu sam kupywalem dobrego w "srodku" sprzetowo Acer-a 16"
w sklepie komp na zalezu na gliwickiej (na przeciwko imax-a) porownywalem wczesniej ceny z innymi sklepami i tam bylo najtaniej (idzie ponegocjowac zeby cos dorzucili) warto zajrzec.
EDIT: nie wiem jak w rzeszowie;p
Zdecydowanie polecam ale najpierw warto przejrzeć alledrogo z ich ofertą okazuje się bowiem ,że kompy w sklepie są ok 400 droższe niż oferta z Allego tego samego sprzętu poza tym idzie się z wszystkim dogadać i jakieś bonuusy zdobyć-Polecam!
to jest droga dwujezdniowa poza terenem zabudownym wiec leci sie 100,
a Czy jest tam pas zieleni ?? ( bo nie jeżdże więc nie wiem :) )
jeśli nie to tylko 90km/h
Nie zwrocilem uwagi czy tam jakies krzoki sa, ale chyba ja.
Dzieki za odp.
pas zieleni jest na pewno. jak by go nie bylo to by bylo 10 km/h mniej. z czystej ciekawosci czemu 110?
W sumie chyba 100? Nie ma tam juz znaku dorga ekspresowa? Pojebalo mi sie z przedluzeniem A4, a to przeciez DTŚ...
No właśnie tam nie ma żadnego znaku.
Jednak 100
http://sklepn.prawojazdy.com.pl/photo/1042.jpg
no jak jezdzilem na trasie witosa- bytom to korzystalem z odcinka od auchana do pietrzaka to po za ograniczeniami 70 i 50 nie spotkalem sie znakiem drogie ekspresowej chyba ze zle patrze, ale wiele razy sie nad tym zastanawialem jak jechalem ta trasa.
Ekstra hehe. Kilka lat jeżdże myśląc, że 110 tam jest, a tu proszę.
Ale te 10 km/h to dla większości i tak taka mała tolerncja :)
zmiana tematu- sorry.
jest burza, mówią że trzeba wyłączyć kompa, może śmieszne ale zapytam czy to prawda;D
mam gniazdko z uziemieniem... słyszałem że to zabezpiecza... prawda to?
Kattowitz
14-08-2008, 22:44
nikt ci nie odpowie , wszyscy wylaczyli komputery
A wiecie moze czemu tunel zas byl wczorej zamkniety ok. 23 ?
To już nie pierwszy raz jak w tych godz. po prostu go zamykaja.
Z tego co ja kiedys słyszałem oni go zamykaja na noc ( czy jak pada )
teraz nie jestem pewny ;)
niech ktos potwierdzi ;)
zmiana tematu- sorry.
jest burza, mówią że trzeba wyłączyć kompa, może śmieszne ale zapytam czy to prawda;D
Jeżeli piorun walnie gdzieś blisko ciebie to zasilacz może paść. I jak masz niefirmowy zasilacz to jest duża szansa że razem z nim uszkodzą się inne komponenty.
A wiecie moze czemu tunel zas byl wczorej zamkniety ok. 23 ?
To już nie pierwszy raz jak w tych godz. po prostu go zamykaja.
wczoraj akurat coś się tam 'z trzasło' (nie mam zielonego pojęcia jak to się piszę :cham: )
ma ktoś może filmik z Pekinu jak ciężarowiec łamie rękę - był na forum link ale on już nie działa
Witam w najbliższym czasie planuje kupić Gpsa do auta co polecacie rozgladałęm sie miedzy Tom-tomem i nokia jak z upgradem map ?
zmiana tematu- sorry.
zabezpiecza do pewnego stopnia.najlepszym sposobem jest odlaczenie go z gniazdka...ogolnie powinno sie wszystko wylaczyc w czasie burzy tv,mikrofalowki ,swiatlo,lecz zbyt duzo osob tak nie robi
(skuteczna tez jest ta listwa z wylacznikiem)...ona tez w jakims stopniu zwieksza bezpieczenstwo)
mi przez 2lata 3kompy padly 2 razy przez to ze poszlo po kablu od neta i raz spadek napiecia.
na moje szczescie zawsze trzeba bylo wymieniac kompa :/
wazne jest to aby tez w czasie burzy jak masz np. wlasnie neta osiedlowego by nie wyciagac wtyczki sieciowej i jej tak zostawiac(chyba ze masz mozliwosc wystawienia jej przez okno) bo jak nie a piorun przy... to moze jeszcze wiecej sie popalic
P.S
a co do GPS ja kupilem ostatnio SmartGps SG620 i wedlug mnie jest rewelacyjny (jesli chodzi o PL,bo tylko PL mape chcialem) jest naprawde dobry...dzieki niemu nie mialem problemow z dojazdem w kilka miejsc w wiekszych miastach (tylko ze cena 1200-1300jakos)...ale ta cena ciagle sie zmienia..bo teraz widzialem za 1000-1100 :/ tak samo bylo jak ogladalem blaupunkta lucca 5.3 to byl za 1100 a jak go chcialem brac po paru dniach to byl za 1400....dziwne to jest ze tak te ceny podskakuja :/
lecz blauka mi odradzono i mam smarta
ma ktoś może filmik z Pekinu jak ciężarowiec łamie rękę - był na forum link ale on już nie działa
http://www.mahalo.com/Janos_Baranyai
Bouni_Ledziny
15-08-2008, 17:48
zmiana tematu- sorry.
przy uderzeniu pioruna prąd jest tak duzy ze zadne uziemienie ci nic nie da, listwy to samo, dobre do przepiec. Zobacz jaki masz na niej bezpiecznik ( o ile ja masz) to taki prad ci wytrzyma. Zdazalo si enawet ze wylaczenie wtyczki chuja dawalo bo "prad przeskoczyl"
a juz nie daj Boze jak sie zrobi łuk elektryczny...
Wie może ktoś gdzie idzie dostać szybe do Fiata Uno Clip 3?
Bardzo pilne.
Ludu!
gdzie i za ile mogę dobrze przygotować się do matury z angielskiego?
zastrzegam, że moja znajomość jest na poziomie podstawowym, więc wiecie...
byle zdać na te 3
szkoda kasy na to :) jak chcesz mieć tylko 3 to poucz się słówek ( ale tydzien przed , nie wczesniej :lol2: ) i na lajcie dostaniesz 10 pkt (wiem z własnego doswiadczenia)
pozdro
pierdol maturę bo ona do życia ci nie jest potrzebna. Przecież uczysz się dla siebie, a nie dla tego zjebanego egzaminu. Ja już kilka lat chodzę do prywatnej szkoły razem z kumplem. Tylko, że on zrezygnował przed maturą i poszedł się przygotowywać pod jej kątem z jakimś znajomym nauczycielem. Potem żałował. A ja się śmiałem :cham:
Misiek1964
18-08-2008, 12:21
Czy mógłby ktoś wrzucić spolszczenie do PES08?
misiaczek
http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1686
Misiek1964
18-08-2008, 12:26
dzieki
na przyszłość polecam www.google.pl :)
maniekk91
18-08-2008, 14:31
gdzie w Katowicach mogę dostać Mołotowy 600 ml, nie biorąc pod uwagę Chromu na Stawowej ?
Ludu!
gdzie i za ile mogę dobrze przygotować się do matury z angielskiego?
zastrzegam, że moja znajomość jest na poziomie podstawowym, więc wiecie...
byle zdać na te 3
Sam się przygotuj.
Poćwicz troche to czytanie ze zrozumieniem (chociaż to akurat jest ciężko wyćwiczyć jeśli nie znasz języka za bardzo) i pisz co jakiś czas te listy itd (chodzi mi o te dwa ostatnie zadania).
Sam się przygotuj.
:czytaj: dokładnie!
Jak masz zdac to zdasz, jak nie to nie. Obecna matura to loteria, gdzie trzeba liczyc na szczescie :lol: Ja na 2dni przed matura z angola otwarlem ksiazke z gimnazjum, bo do liceum nawet nie mialem :cham:
:czytaj: dokładnie!
Jak masz zdac to zdasz, jak nie to nie. Obecna matura to loteria, gdzie trzeba liczyc na szczescie :lol: Ja na 2dni przed matura z angola otwarlem ksiazke z gimnazjum, bo do liceum nawet nie mialem :cham:
No to ładnie MiRO olałeś maturke;P ja tam do angola sie przygotowałem troszke, mój wuj uczy angola to u niego sie podszkoliłem i zdana nie najgorzej:D PdK!;p
olewac angola chyba nie ma co... u mnie z klasy duzo osób poleciało i na pisemnej i na ustnej...swoja droga byli niżej niż początkujący, ale w szkole niby sie uczyli...
Jest ktoś na forum kto "siedzi" w konsolach?? O co chodzi...po następnej wypłacie chcę sobie sprawić konsolę do gier, a dokładniej Xbox 360 elite albo ps 3. PlayStation jest mniej więcej 200zł droższy, nie ma jeszcze tyle gier co na xbox i ponoć nie można go przerobić, żeby chodziły piraty(ale to akurat mnie średnio interesuje). A więc jeśli ktoś ma jakieś wyrobione zdanie na temat tych konsol, czy doświadczenie z nimi związane, to rady mile widziane:)
zalezy na czym Ci zalezy, zeby ta konsola posiadala.
jezeli jestes fanem jakiejs super grafiki,to polecam Xboxa. mam juz ponad rok i smiga ekstra, a z wykupionym pakietem Xbox Live (NET W XBOXIE) mozesz sciagac z neta demówki za darmo i grac z innymi w swoje gry przez siec, ekstra zabawa. ps3 jest po pierwsze drozszy, po drugie grafike ma taką samą, czasem nawet gorszą, no i ile mozna grac w dziewiątą wersję tej samej gry?
jezeli natomiast zalezy Ci na grywalnosci i swietnej zabawie, to polecam WII. swietna zabawa, szczegolnie z kumplami, naprawde pod tym wzgledem nie ma sobie rownych. no i jest ze wszystkich tych konsol najtansza. Wii natomiast bardzo odstaje pod wzgledem grafiki, mimo ze gry i grywalnosc sa super, to jednak licz sie z grafika "piksel na piksel".
podsumowujac-ja bym wybral Xboxa:)
mam nadzieje ze choc troche pomoglem, staralem sie byc obiektywny w ocenie konsol.
pozdro!:)
Chudy NFG
18-08-2008, 21:26
Tak jak Majk wybral bym Xboxa jakos bardziej przemawia za mna ta konsola ... choc w domku posiadam PS 1 i 2 .
No ja właśnie zanim poczytałem co tu mi napisaliście, to przeleciałem wiele forum na ten temat i już jestem w 100% zdecydowany na xbox:) majk a jakiego masz xbox'a?? Na początku chciałem kupić elite, ale doszedłem do wniosku, że czarna obudowa i 120gb nie jest mi niezbędne, dlatego zdecyduję się na premium(hdmi). Jednak 500zł drogą nie chodzi, a za to kupię sobie drugiego pada i jakieś gierki.
Majk, a masz przerobionego na piraty??
jaki busem najlepiej dojechać do Plejady w Sosnowcu z Katowic ?
Misiek1964
19-08-2008, 12:39
Na jakiej dzielnicy jest sklep Real w Mysłowicach? i od której do której jest czynny??
ul. Katowicka 75
Godziny otwarcia:
pon. - czw.: 9.00 - 21.00
pt. - sob.: 8:00 - 22:00
niedziela: 10.00 - 20.00
jaki busem najlepiej dojechać do Plejady w Sosnowcu z Katowic ?
168, 808, 811, 815, 825, 835
Na jakiej dzielnicy jest sklep Real w Mysłowicach?
Na Bończyku.
nie, nic z nim nie kombinowałem.
mam tę podstawową wersję, kupiłem już dawno:)
Bedzie kiedys to u góry?
Chodzi ci o baner?
Ma byc nowy w najblizszym czasie :)
KrYpToN1
19-08-2008, 18:40
mam pytanie do posiadacza Amstafa wlasnie kupilem amstafa ma 6 tygodni i chcialem sie dowiedziec jak wychowac go na spokojnego psa na co zwracac uwage i wogole ?
Najpierw powinienes sie o to zapytac a pozniej dopiero kupic psa....
ale jak co:
http://www.lunlobster.prv.pl/amstafy.htm
http://www.geocities.com/Heartland/Prairie/1620/american.html
mart84zaw
19-08-2008, 22:36
Przede wszystkim, bez agresji,ale mocna reka.
Zdecydowanie, bezbicia, spokojnie, oswajac z innymi psami, niech od małęgo sie bawi z innymi, najlepiej z jakas zabawka, niech sie uczy oddawac zabawke, chodzic z tym psem do ludzi, oswajac z kagancem od malego, kupowac dobra karme-Bosch, eukanuba, sucha, do 2 roku czesto mieso z ryzem, ew kasza,amstaffy to sa bardzo towarzyskie psy,lubia ludzi, postepuj odpowiedzialnie i normalnie, prawie jak z jamnikiem.
W zarodku temperuj dziwne zachowania-np jakby dla zabawy skakal innemu psu do gardła.
Mam pytanie do tyskiej GieKSy: Nie wiecie kto chce tanio wynajac kawalerke w Tychach?? w ciul wazne jak cos to pv
KrYpToN1
20-08-2008, 05:05
Najpierw powinienes sie o to zapytac a pozniej dopiero kupic psa....
ale jak co:
http://www.lunlobster.prv.pl/amstafy.htm
http://www.geocities.com/Heartland/Prairie/1620/american.html
dzieki
KrYpToN1
20-08-2008, 05:06
Przede wszystkim, bez agresji,ale mocna reka.
Zdecydowanie, bezbicia, spokojnie, oswajac z innymi psami, niech od małęgo sie bawi z innymi, najlepiej z jakas zabawka, niech sie uczy oddawac zabawke, chodzic z tym psem do ludzi, oswajac z kagancem od malego, kupowac dobra karme-Bosch, eukanuba, sucha, do 2 roku czesto mieso z ryzem, ew kasza,amstaffy to sa bardzo towarzyskie psy,lubia ludzi, postepuj odpowiedzialnie i normalnie, prawie jak z jamnikiem.
W zarodku temperuj dziwne zachowania-np jakby dla zabawy skakal innemu psu do gardła.
dziekuje:)
Był dziś już ktoś może w tym Electro World ? Warto tam dzis jechac ?
w chuj ludzi, towar schodzi jak swieze bułeczki ;)
ale z tego co widze to ceny sa dobre skoro ludzie wyjezdzaja ze sklepu z pelnymi transitami (dzisiaj były dwa takie przypadki ;p)
Najlepiej schodza plazmy pozniej laptopy a nastepnie reszta rtv
No to se dam dzis chyba spokoj. Tym bardziej, ze po robocie w ciul ludzi jeszcze tam pocisnie.
Gdzie w Katowicach mozna nabyć najtaniej karnet miesieczny na basen?
Gdzie w Katowicach (ewentualnie w miastach ościennych) znajdę sklep związany z Radiestezją (wachadełka itp.)?
Gdzie w Katowicach mozna nabyć najtaniej karnet miesieczny na basen?
nie wiem gdzie najtaniej, ale pałac młodzieży ceni sobie 10 wejsć na 50 złotych... ugowy (niestety tylko do 18 lat, niezależnie czy uczeń czy nie) 30zł
w jakim wieku jezdzi sie za darmo komunikacją miejską ?
KrYpToN1
20-08-2008, 17:23
jesli chodzi ci o dziecko to bodajze do 3 lat
KrYpToN1
20-08-2008, 18:07
a to nie slyszalem o takim czyms ...
maks_wnc
20-08-2008, 18:15
a osoby dorosłe ?
Osoby, które ukończyły 70. rok życia, tj. od dnia ukończenia - na podstawie dokumentu umożliwiającego ustalenie tożsamości zawierającego zdjęcie i datę urodzenia.
cytat ze strony KZK GOP...fragment ustawy o taryfach,tytuł przejazdy bezpłatne:fly:
Kaj jest ten Electro World??
Jaworzno
20-08-2008, 19:05
Kaj jest ten Electro World??
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Electro+World&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
FranklinWNC
20-08-2008, 20:50
Gdzie w miescie moge złożyc zamowienie na naprasowankę na koszulke? Jakie sa tego koszta? ile sie czeka?
Ponoć coś takiego w Skarbku robią. Ale ile sobie za to liczą i jak długo się czeka to nie mam pojęcia.
Powiedzcie mi kaj jest jakaś wypożyczalnia filmów DVD ?
Niedaleko Tauzena, bo jedyną, którą jako tako kojarze to ta z Belga na 1 piętrze.
jaki odtwarzacz DVD polecacie ? taki co by się nie rozleciał po krotkim czasie, moze ktos zakupił taki sprzęt za rozsądną cene i jest zadowolony z jego uzytkowania ...?
mile widziane linki
z gory dzieki
Niedaleko Tauzena, bo jedyną, którą jako tako kojarze to ta z Belga na 1 piętrze.
Na Giszu jest
Lars Ulrich
21-08-2008, 09:28
damy a panove mam pytanie, czy istnieją jakieś TAXI na terenie Katowic które zawiezie mnie za rozsądną cenę w weekend z centrum na Świony ? proszę o namiary :)
damy a panove mam pytanie, czy istnieją jakieś TAXI na terenie Katowic które zawiezie mnie za rozsądną cenę w weekend z centrum na Świony ? proszę o namiary :)
Dobra i nie droga taryfa :)
Hallo-Taxi Katowice
zadzwoń sobie na numer 203 77 77
Orientuje się ktoś ile kosztowało by mnie dopisanie osoby do dowodu rejestracyjnego jako współwłaściciela ?
Czy tracę wtedy jakiekolwiek zniżki ?
Orientuje się ktoś ile kosztowało by mnie dopisanie osoby do dowodu rejestracyjnego jako współwłaściciela ?
Czy tracę wtedy jakiekolwiek zniżki ?
tyle ile za wyrobienie nowego dowodu, o ile sie myle 2 lata temu to robilem a co do znizek wtedy ty swoich nie tracisz ale na auto dokladaja sie znizki lub nadplaty drugiego wlasciciela i moze ci oc podrozec lub staniec.
Dobra i nie droga taryfa :)
Hallo-Taxi Katowice
zadzwoń sobie na numer 203 77 77
Echo Taxi ponoć najtansze :napinka:
Jak to jest z tymi przepisami, czy policjanci w czasie akcji (patrz. mydlniki)musza miec w widicznym miejscu identyfikator jezeli ich twarz jest zasłonieta (kominiarka)
Jezli ktos mialby link do ustawy byłbym bardzo wdzieczny
mart84zaw
21-08-2008, 16:53
Pioneer dv 300
170-250zł
Fergusony sa tez zaawansowane technicznie
Nie polecam LG
Moj kolega ma Mante za 99zl juz drugi rok, czyta wszystko i działa i działa...
jak najszybciej zmienić format z mov na avi ?
na Ligocie ---> Limbo
I chyba na Jankego Jest jakas ale nie pamietam nazwy. Niech Ktos z Ochojca powie czy nie myle sie.
o zadnych innych wiekszych wypozyczalniach nie slyszalem
na Ligocie ---> Limbo
I chyba na Jankego Jest jakas ale nie pamietam nazwy. Niech Ktos z Ochojca powie czy nie myle sie.
z Ochojca nie jestem ale => video world się nazywa
Video World nr 48
Katowice,
ul. Gen. Z. W Jankego 64
Video World nr 47
Katowice,
ul. Wojciecha 21
Video World nr 46
Katowice,
ul. Ordona 7
Video World nr 35
Katowice,
ul. Przemysłowa 3
http://www.videoworld.pl/index.php?str=19&mg=6&id_miasta=29 Tu masz jeszcze godziny otwarcia i telefony
Czy jest w Katowicach jakiś punkt skupu starych aparatów foto?
moze to juz bylo, ale probowal ktos podlaczac lapa do telewizora kablem vga-scart? dziala?
nie mam wyjscia s-video, a nie wiem, czy warto kombinwac.
Mam pytanko ma ktoś lub miał mp4
-sweex black pearl mp4
a dokładnie chodzi mi o małą drobnostkę czy w czasie odtwarzania muzy cały czas jest włączony wygaszacz a dokładnie cały czas są załączone tapety i myśle ze pobiera to dużo energii z baterii. Miał ktoś coś takiego i czy da się to zmienić i jak.
dzięki :)
KrYpToN1
21-08-2008, 22:01
ma ktos mieszkanie do wynajecia albo wie gdzie jest i ma namiary na osobe która chce je wynajac interesowalo by mnie 2 pokojowe gdzies do 500+media prosze o pomoc PILNE !!!
Budus, podziekowal. Kilkadzizestat min. temu dotarlem tam.
19Paweł64
21-08-2008, 22:39
Witam gdzie w Katowicach jest firma która odnawia bardzo porysowane płytki których nie czyta komputer i ps2 ?
na francuskiej na przeciw cmentarza jest szlyd jakiejś firmy od odzyskiwania danych możezajrzyj tam
szmajgel
21-08-2008, 23:32
http://www.ontrack.pl/
gdzie jest opcja ignorowania wybranych tematów?
Zna ktos sie na corel draf oraz technikach wektorowych bardzo prosze o PW WAZNE !!
zna ktoś moze kody resetujące pamieć w nokii? Dokłądnie chodzi o nokie 6680.
fantatic
22-08-2008, 14:26
Mam pytanie:
Mineła mi data ważności maści Cepan (na blizny) i nie wiem czy ta maść przestanie
działać czy moge jeszcze ją używac?
(b.ważne)
Zapoznaj sie z trescia ulotki dolaczonej do opakowania albo skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta :)
fantatic
22-08-2008, 14:57
Ostrzeżenia i zalecenia:
Preparat stosuje sie po calkowitym wyleczeniu rany.
W razie przypadkowego połkniecia kremu nalezy natychmiast zasiegnac porady lekarza i zastosowac leczenie objawowe.
Przechowanie:
Krem przechowywac w temp. od 8-20
Dawkowanie i sposób stosowania:
Krem Cepan nalezy nakładac na blizne cienka warstwa lekko masujac 2-3 razy dziennie.
Przy bliznach starych i stwardniałych oraz w przukurczach niewielką ilosc kremu
nalezy nałozyć na jałowy gazik i przyłozyc na blizne,na 30-60 min.
Wskazani do stosowania:
Krem stosuje sie zew. na skore,do miejscowego leczenia blizn i bliznowców po oparzeniach i zab. chirurgicznych oraz do leczenia przykurczy.Moze byc równiez stosowany do leczenia blizn powiek,a takze blizn po czyrakach,tradziku.
Przeciwkazania:
Nadwarażliwość na substancje czynne lub którykolwiek składnik podłoza.
TYLE PISZE oczywiście skład i itp. też jest
szmajgel
22-08-2008, 15:12
Mam pytanie:
Mineła mi data ważności maści Cepan (na blizny) i nie wiem czy ta maść przestanie
działać czy moge jeszcze ją używac?
(b.ważne)
a daje efekty ta maść w ogolę?
Ostrzeżenia i zalecenia:
Preparat stosuje sie po calkowitym wyleczeniu rany.
W razie przypadkowego połkniecia kremu nalezy natychmiast zasiegnac porady lekarza i zastosowac leczenie objawowe.
Przechowanie:
Krem przechowywac w temp. od 8-20
Dawkowanie i sposób stosowania:
Krem Cepan nalezy nakładac na blizne cienka warstwa lekko masujac 2-3 razy dziennie.
Przy bliznach starych i stwardniałych oraz w przukurczach niewielką ilosc kremu
nalezy nałozyć na jałowy gazik i przyłozyc na blizne,na 30-60 min.
Wskazani do stosowania:
Krem stosuje sie zew. na skore,do miejscowego leczenia blizn i bliznowców po oparzeniach i zab. chirurgicznych oraz do leczenia przykurczy.Moze byc równiez stosowany do leczenia blizn powiek,a takze blizn po czyrakach,tradziku.
Przeciwkazania:
Nadwarażliwość na substancje czynne lub którykolwiek składnik podłoza.
TYLE PISZE oczywiście skład i itp. też jest
to idz do lekarza
fantatic
22-08-2008, 16:26
Szmajgel:
Ta maść ma certyfikat Medalu Europejskiego i jest jednym z najbardziej popularnych
kremów na blizny.
Sam lekarz mi go zalecił...
Użyłem go kilka razy(gdzieś tak rok temu) i teraz sobie przypomniałem,ale
mysle że pomoże mimo wszystko =/
ja czasami biorę leki po terminie ważności i jakoś żyje.
ojciec ma maści i też mu nic nie ma
fantatic
22-08-2008, 16:29
dobra wiadomość,że nie jestem sam <hihi>
A tak to używa/ł ktoś z forum wspomnianego kremu?
otworzyłem wóde w sylwestra...czyli z 8miesiecy temu, czy teraz można ją wypić, czy należy wyjebać ?
odpowiedź potrzebna na szyyybko:P
nalezy ja szybko wlac w gardło:D
Ja sie pytam jakim prawem ona wytrzymala w barku te 8 miesiecy? :)
w takim razie wóda jedzie ze mną w pociągu:D:D
za GKS! <zdrowie>:D
to chyba Cie znajde:P:pijaki:
Nie ma picia na wyjazdach
Cepan bardzo dobra maść. Moja mama miała na policzku bliznę po oparzeniu gorącym olejem. Zaczęła smarować tą maścią i bardzo szybko zeszło. Teraz nie ma najmniejszego śladu.
A co do terminu ważności to pewnie zależy o ile jest przekroczony. Jeśli niewiele to pewnie jeszcze pomoże ale jak już jest sporo po terminie to może mieć juz słabe działanie.
Szybko wysiadzie, raczej wyskoczy...
Tak, podzielam zdanie Tojy =)
Zresztą można kupić ją za 14zł. (35g.)
Jak znam Piotrka to pewnie tak maść leży już 3 lata...
fantatic
22-08-2008, 21:18
Łaku
Data ważności 01.2007 :faja:
kurwa panowie jak zrobic w orange mix smsy za grosz ? zawsze wchodzilem na neta i tam to robilem teraz za chuj nie umiem tego znalezc !
oswieccie mnie
albo napiszcie jak to zrobic z telefonu, co wpisac i pod jaki numer wyslac
Aby włączyć pakiet należy
- wyślij SMS-a o treści PAKIET pod numer 140 (koszt SMS-a 20 gr) lub
- wejdź na www.orange.pl/on-line.
Gdzie są czynne dziś ksera i do której?
Cena nie gra roli.
WAŻNE.
Im bliżej mnie, tym lepiej
wiem że były już takie pytania, ale nie mogę znaleźć, mam zdjęcie na kompie, i chciałbym je wydrukować w dobrej fotograficznej jakości, gdzie można czegoś takiego dokonać? ile to kosztuje, i na czym te zdjęcie do nich zanieść ?
pozdrawiam
jesli czytnik Cd nie czyta mp3 a chce nagrac na plytke piosenki ktore mam na kompie w tym formacie to jak mam je nagrac w nero jako co??
banan88 co to znaczy dobra jakos?? jesli nic specjalnego poprostu zwykle zdjecie to w praktycznie w kazdym punkcie Ci to zrobia jesli jedno zdjecie to pewnie od reki. Empik, Saturn , na placu miarki, pewnie wiele innych tez.
Utworz audio cd. Powinna tam być taka opcja, wtedy na płytę powinno wejść średnio 10-15 piosenek;)
a co do mojego pytania to chce poprostu żeby to było błyszczące i wyglądalo jak normalne zdjęcie wywołane ze zwykłego aparatu. Orientujesz się może jaka tego może być cena?
Ok 50-60 groszy za zdjecie w formacie 10x15. Cena w zależności od punktu i ilości zdjeć. Czasem można taniej. Teraz to już chyba w każdym zakładzie fotograficznym przyjmują zdjęcia na płytkach.
Misiek1964
24-08-2008, 21:50
Szukam alfabetu tego co na zdjeciu
http://www.wrzucaj.com/392719
zdjecia nawet na pendrivach powinni CI przyjac.Tak jak pisze ToJa praktycznie wszedzie z nosników cyfrowych wywołaja Ci to zdjecie.koszty minimalne dla 1 zdjecia.
Zna ktos moze miejsce, gdzie w górach tanio wynajme domek na sylwestra?
czy kogos znajomy wraca na dniach z szkocji?? Potrzebował bym jedną bardzo ważną rzecz by mi kupił i przywiózł. Może ta osoba np. wrócic za tydzien, nawet dwa ale wazne by był w stanie cos kupic i to przywieź. PW jak coś
rajdon_Jaw
25-08-2008, 01:51
Orientuje się ktoś czy w ''Pentagonie'' mają zapalniczki beznynowe ;] ?
Jak co to w jakim przedziale cenowym ?
ok dzięki za odpowiedz :) ja jestem jeszcze starej daty i takie cuda jak fotki z kompa drukowane przez pendrive to nowość :P. Gdzie czasy jak sie klisze kupowało do aparatu heh :)
Orientuje się ktoś czy w ''Pentagonie'' mają zapalniczki beznynowe ;] ?
Jak co to w jakim przedziale cenowym ?
są .. cena to chyba kajs +/- 10 pln, tak mi sie wydaje ...
zobacz tez w Komandosie, tam tez beda.
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.