View Full Version : Pytania/Odpowiedzi
Inteligo tak samo.
100zł/mies, jak korzystasz z karty i wszystko free.
ma ktoś cyfrę? Bo mi rachunki przychodzą raz na 3 miesiące (nie zbiorczy), a jak się o to upominam to zawsze zapewniają, że wysłali.
MisiekWNC
12-01-2012, 21:07
Posiada ktoś model kości udowej zrobionej z np. modeliny bądź masy solnej? Pożyczyć na 1 dzień za czteropak.
Jak dojechac na ul. Armi Krajowej w Lagiewnikach?
pepe samba ba
12-01-2012, 21:30
spytaj w bukmacherce
ing. ja za nic nie place, tylko nie wiem jak to z tą kartą jest. ale czasami mi brało po 2zl za uzywanie karty.
Jakos to dziala tak ze za 100 zl zakupy karta zrobisz to nie ma oplaty zadnej czy cos takiego.
Przelewy24 od razu wypelnia samo, np . jak przez allegro zawsze kupuje to od razu wypelnia tylko zawsze sms o autoryzacji przychodzi.
hmm tez mam ing i jak nie wydam 100zl na miesiac placac karta to mi sciagaja 7 zl czy tam 10. nie pamietam.
Czy eNke mozna odbierac tylko przez talerz?
A ja mam pytanie jakie istnieją telewizje ktore odbierają bez talerza ? i na jakiej podstawie działają ?
a drugie pytanie czy właściciel kamienicy moze nie zgodzic sie na zamontowanie talerza na dachu jak i na ścianach ?
SuchyTZN
12-01-2012, 22:51
hmm tez mam ing i jak nie wydam 100zl na miesiac placac karta to mi sciagaja 7 zl czy tam 10. nie pamietam.
Może masz jakieś inne konto. Ja mam zwykłe direct (chyba?) nie wiem... Zawsze po 2 z groszami coś szło. Ale ostatni raz płaciłem za to chyba 2 lata temu :)....
Wie ktoś może, o której godzinie w sobotę gra Spodek Katowice (siatkówka mężczyzn)?
*Piotrko*
13-01-2012, 00:05
Może masz jakieś inne konto. Ja mam zwykłe direct (chyba?) nie wiem... Zawsze po 2 z groszami coś szło. Ale ostatni raz płaciłem za to chyba 2 lata temu :)....
Czy w koncie Direct(darmowe) czy w koncie Comfort(płatne 10zł/mies. i masz do tego ubezpiecznie) jak nie zapłacisz kartą w miesiącu za 100zł, nie musi to być jednorazowy wydatek to pobierają Ci z konta 7zł.
MisiekWNC
13-01-2012, 19:24
Kupie dziś gdzieś gline? Albo ktoś ma worek i mógłby dosłownie troszczkę sprzedać? Moge podjechać dzisiaj. MEGA WAŻNE.
Był ktoś już z was na łyżwach w tym sezonie w spodku? Serio jest tak jak piszą że stoi się w kolejce godzine(!) i można nawet nie wejść? Uprzedzając mam swoje łyżwy, także wypożyczalnie omijam.
Serio jest tak jak piszą że stoi się w kolejce godzine(!) i można nawet nie wejść?
miasto wielkich wydarzeń :lol2:
Baudolino
14-01-2012, 12:44
Był ktoś już z was na łyżwach w tym sezonie w spodku? Serio jest tak jak piszą że stoi się w kolejce godzine(!) i można nawet nie wejść? Uprzedzając mam swoje łyżwy, także wypożyczalnie omijam.
niestety tak jest - wąsalopolityki ciąg dalszy.
Jest ograniczenie do 300 osób jednocześnie, potem jeśli ktoś wyjdzie to następny wchodzi.
Też mam w ING i za nic nie płacę, możę jakieś 3 lata temu pobierali chyba 2 zł.
Odnośni cyfry + dostaje rachunek zbiorczy co 2 miesiące regularnie.
No nic spróbuje i tak, zobacze jak to wygląda, jak nie to trzeba będzie wybrać Janów..
Ja czasem jestem w środy na wieczornej ślizgawce i jeszcze problemów z wejściem nie miałem.
No to zdaje relację: wszedłem dziś bez kolejki, w momencie jak wchodziłem na lodowisku było coś koło 260 osób (wchodziłem tak 15:10) także w sumie nie ma na co narzekać. Może dziś po prostu pogoda ludzi odstraszyła, albo bardziej zachęcił ten mecz gwiazd w spodku.
lodowisko na ceglanej juz czynne od tygodnia . wstęp za free ..
Jedyne minusy to to ze zmniejszyli te lodowisko a ludzi przybywa .. tafla w miare ok
Krist VB
16-01-2012, 07:10
Dostaliscie juz ksiażeczki/rozliczenia z vattenfala? Zawsze były pod koniec grudnia, jest pół stycznia i pewnie dowiem sie ile mam płacic jak mi licznik zdejmą. Listonosza pytałem, podobno poczta w tym roku nie nosi :huh:
Tez czekam. Na razie pusto.
Tauron przejmuje Vatenfalla (nie wiem czy nawet nie przejeli od nowego roku) i pewnie rozliczeniem zajmie sie juz Tauron po calym przejeciu rynku
przejął w połowie grudnia
Korzystał ktosik może z kursu ESKK?Jest to dobre czy nie warto?
nie zawracaj sobie nawet tym glowy
JohnyManhattan
16-01-2012, 15:42
Ja rozliczenia z Vattenfalla, na caly 2012, dostalem jakos w zeszlym tygodniu.
@Kapusta
Na Ceglanej jest wypozyczalnia?
Dezydery64
16-01-2012, 16:19
Na Ceglanej jest wypozyczalnia?
Nie Ma.. Wstęp póki co darmowy
Wstęp na ceglaną za 1 zł tygodniu
Dostaliscie juz ksiażeczki/rozliczenia z vattenfala? Zawsze były pod koniec grudnia, jest pół stycznia i pewnie dowiem sie ile mam płacic jak mi licznik zdejmą. Listonosza pytałem, podobno poczta w tym roku nie nosi :huh:
przyszło już. naliczyli 3000 kilowatów więcej niż na liczniku i trzeba było odkręcać temat...
Jakie są angielskie gazety sportowe? Takie coś jak hiszpańska Marca czy As.
19dobrzyk64
16-01-2012, 21:02
The Times, Daily Telegraph, The guardian
Takie mi przychodzą do głowy, przynajmniej o takich się często czyta na necie.
http://www.milanos.pl/vid-60089-Wielki-noworoczny-wybuch.html
Mega zajebisty efekt, wiadomo co to w ogóle jest?
Idzie to gdzieś dostać? :o
Panowie mam takie oto coś:
http://www.ebay.com/itm/Network-Associates-OC3-MMF-Optical-Interface-/160474991559
Co to jest? i gdzie to opchnąć? :-)
Toczmek89
17-01-2012, 10:45
kumpel pyta, czy zna ktos jakis dobry klub typu energy w Ostravie ?
Vienio_Sk
18-01-2012, 16:01
kumpel pyta, czy zna ktos jakis dobry klub typu energy w Ostravie ?
Typu Energy? to chyba nie ma ;D ale jest Fabric z takich wiekszych klubów.Ale z tego co wiem to tam grają przeważnie House/Trance.
Innych.. jeżeli są to nie zwiedziłem.
http://www.youtube.com/watch?v=4Y7C4idYDMk&fb_source=message
Gdzie najlepiej kupować łyżwy? Rekreacyjne, dla początkującego. Go Sport? Internet? Jakieś małe sklepy? Czym się kierować?
Jak nie masz problemów z butami, to przez neta najlepiej.
Ja np. nie mogę, bo (prawie) każdy but to inny rozmiar, więc muszę mierzyć.
Ewentualnie możesz np. GO Sport - przymierzyć i przez neta zamówić.
Ja tak zrobiłem (co prawda z rolkami) ale zaoszczędziłem coś 150 zł bodajże.
Dostane gdzies o tej porze Echo miasta ? Pilnie potrzebuje dzisiejszy numer a nigdzie wcentrum nie spotkałem rozdających.
Gdzie najlepiej kupować łyżwy? Rekreacyjne, dla początkującego. Go Sport? Internet? Jakieś małe sklepy? Czym się kierować?
Polecam Go sport
Jeśli jest na forum osoba która robiła uprawnienia na zagęszczarki i ubijaki wibracyjne prosił bym o kontakt na PM.
dawid1964
20-01-2012, 13:29
sprawa
mam plik zapisany w wordzie jest on na płycie i nie mogę go odczytać otwieram i plik jest pusty brak tekstu ktory był zapisany , sprawdzalem na drugim kompie to zamiast zapisanego tekstu mam na calej stronie xxxxx , co może być przyczyna , i jak moge to inaczej odczytaz bo zależy mi na tym co jest tam napisane .
___kaj w okolicy jest jakis kumaty basen ? ( jaworzno obecnie remont )....
Lędziny są fajne, tyle że basen 25 m jeśli Ci to odpowiada.
Potrzebuję nowe zawiasy do mojego lapka Compaq Presario c300. Na allegro oczywiście są, ale mnie bardziej interesuje ich montaż. Zajmuje się ktoś z was takim czymś, albo wie gdzie to mogę tanio zrobić? Najlepiej nawet od razu tam kupić i zamontować, mogą być używki.
Panowie od kiedy będą płatne bramki na A4 na odcinku Gliwice - Wrocław ???
Gdzie w Katowicach można wybrać się na śniadanie? jakieś restauracje itp? co by też zbyt drogo nie było. Byłem w jeff w silesii, generalnie dobre sałatki robią, w 20zł można się zamknąć i dobrze pojeść. Dobrze by było jakby restauracja była czynna od 9 i nie była to silesia.
Witam, ma ktoś ofertę All Inclusive 39 w sieci Play ?
Interesuję mnie sposób płatności. Rozumiem, że mam kupić doładowanie za 30 zł i 10 zł , ale w jaki sposób pobierają mi kwotę za pakiet internetowy ? Proszę o odpowiedź.
kupie gdzies w katowicach takie lampiony co sie podpala i one se furgają? na bank wiecie o co chodzi... na allegro są meeeeega tanio ale przesyłka 20 pln.... :/ dzieki za odpowiedź.
dawid1964
22-01-2012, 08:20
Lampiony szczęscia na to mówią .
Panowie od kiedy będą płatne bramki na A4 na odcinku Gliwice - Wrocław ???
od połowy marca, obecnie trwa rekrutacja-->szkolenie ludzi którzy będą pobierać kasę...
Gdzie w Katowicach zrobie kubek z wlasnym napisem i jaki jest czas oczekiwiania i koszty ?
to ta jedyna, jaaaaa? ;))))
kgk
Na pewno w Empiku, wejdź na stronke i tam powinieneś to znaleźć.
Junior Jaaa ;-)
Pasta Ok dzieki jutro tam kukne
jeżeli oddałem telefon na gwarancje do Orange i mi naprawili, to gwarancja się przedłuża, czy od daty zakupu 2lata się liczy?
PRT od daty zakupu. Gdybyś dostał nowy towar/ wymiana musiałbyś sie upomniec o nowa gwarancje i wtedy 2 lata od momentu odebrania nowego. Sprzedawcy rzadko kiedy o tym mówią.
Aha, ok, bo w książeczce gwarancyjnej pisze wymiana dotyku i data, nic więcej.
dziękówa
w karcie gwarancyjnej jest chyba napisane również, że gwarancja wydłuża się o okres pobytu sprzętu w serwisie
Kupie gdzies na Kato tę farbe??
http://i41.tinypic.com/10oql21.jpg
Potrzebny ktoś mający Panasonic Viere albo znający sie na telewizorach
Mam takie pytanie:
Czy orientuje się ktoś czy mając modem do laptopa - czytaj internet taki przenośny że wszędzie można go podłączyć to czy można go rozdzielić na 2 laptopy??chodzi mi konkretnie o internet z sieci Era...bo słyszałem że można ale niewiem ile w tym prawdy pozdrawiam
_Bartos_
23-01-2012, 17:26
Mam takie pytanie:
Czy orientuje się ktoś czy mając modem do laptopa - czytaj internet taki przenośny że wszędzie można go podłączyć to czy można go rozdzielić na 2 laptopy??chodzi mi konkretnie o internet z sieci Era...bo słyszałem że można ale niewiem ile w tym prawdy pozdrawiam
można tylko musisz kupić odpowiedni router no i jeden z tych laptopów musi miec WIFI
19slawkow64
24-01-2012, 09:57
Potrzebuje namiary na dobry sklep muzyczny z kinami domowymi , amplitunerami , kolumnami etc. najlepiej gdzieś na śląsku
Baudolino
24-01-2012, 11:10
belg w Katowicach http://www.studiohifi.pl/
MisiekWNC
24-01-2012, 11:11
Miałbym zlecenie dla ogarniętego grafika, PW!
Jakim busem najlepiej jechać do Agory do Bytomia?
Assmodeo
24-01-2012, 15:00
Jakim busem najlepiej jechać do Agory do Bytomia?
Najlepiej jedz bana. 6, 19 z rynku.
A kojarzysz może nazwę przystanku? Umówiłem się tam na konkretną godzinę, a nie wiem ile ona jedzie. Dzięki z góry.
Assmodeo
24-01-2012, 15:06
Bytom sąd, urząd miasta(któryś jest 2 min od Agory, a ten drugi 5-7min), lub pl. sikorskiego. (5 min piechota)
ok, fajnie. Dzięki bardzo : )
Ktoś wie ile kosztuje wynajęcie sali gimnastycznej w spodku ?
Ktoś wie ile kosztuje wynajęcie sali gimnastycznej w spodku ?
niedawno zmieniali ceny więc radzilbym dzwonic 322583261
do Bytomia najlepiej busem 820 albo 830,w niecałe 30 min jesteś ze Stawowej w Bytomiu,a z dworca autobusowego masz jakieś 400m do Agory. Tramwaj niemiłosiernie długo się telepie.
Gdzie mogę znaleźć regulacje dotyczące wymogów budowlanych dla stadionów w Polsce i Europie? Chodzi mi generalnie o to: co musi zawierać stadion, żeby grać w określonej lidze; jakie są podziały ze względu na posiadane wyposażenie etc.
FranklinWNC
25-01-2012, 13:45
Ogarnia ktos metrologie?
Potrzebowalbym zadanie 7 - bardzo pilnie. A pozostałe odpowiedzi to tylko jakby co do porownania.
http://images41.fotosik.pl/1275/8066b12b2163cda1.jpg
MaMut
Mam nadzieję, że pomogłem :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategorie_stadion%C3%B3w_UEFA
Całkiem niezłe resztę też już znalazłem dzięki :)
Czy Maciej Wolny z Rozwoju to kolega Berkiego - Venti? Nie wiem czy mam dobre skojarzenie i skąd.
Czy Maciej Wolny z Rozwoju to kolega Berkiego - Venti? Nie wiem czy mam dobre skojarzenie i skąd.
nie lepiej spytac na pw Berkiego?:szok:
Nie. Wolę tutaj, bo się wstydzę.
SuchyTZN
25-01-2012, 21:15
gdzie jest w k-ce jakis lombard co skupuje zegarki ?
MisiekWNC
25-01-2012, 22:21
Posiada ktoś jakiś referat/prezentacje zrobioną w wordzie lub w Power Poincie na jakiś temat (dowolny) na fizyke/biofizyka? Potrzebne na studia, bardzo bym prosił o PW! pozdr.
Graliśmy sporo czasu temu w jednej drużynie. i to w sumie byłoby na tyle.
Czy ktoś wie jakie są dokładne wymogi dla infrastruktury stadionów aby dostały licencje na grę w EKSTRAKLASIE? Na stronie pzpn są rozpisane wszystkie ligi ładnie i czytelnie oprócz ekstraklasy...
http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Federacja/Dokumenty/System-licencyjny
bo ekstraklasa zarzadza ekstraklasa SA
http://ekstraklasa.org/ w regulaminie rozgrywek, oraz FAQ na pewno znajdziesz interesujace informacje
Jak się nalicza opłaty w Taxi? Są strefy? Np. od Copacabany w Siemcach dzieli mnie 6 km, tyle, że ja mieszkam w Katowicach, a klub j/w w Siemcach. Więc będzie drożej bo strefa? Głupie pytanie, ale nie znam się, a nie wiem czy lepiej przejść te 6 km z buta w 30 min, niż zapłacić o 3 czy 4 rano xxx zł i być w 3 min w domu.
zwykle jest tak ze w swojej strefie ok 2zl za kilometr a po przekroczeniu strefy drozej ok 6zl za kilometr. oczwscie w zaleznosci od korporacji i pory dnia/nocy
Jak się nalicza opłaty w Taxi? Są strefy? Np. od Copacabany w Siemcach dzieli mnie 6 km, tyle, że ja mieszkam w Katowicach, a klub j/w w Siemcach. Więc będzie drożej bo strefa? Głupie pytanie, ale nie znam się, a nie wiem czy lepiej przejść te 6 km z buta w 30 min, niż zapłacić o 3 czy 4 rano xxx zł i być w 3 min w domu.
najlepiej podejdź do jakiegoś/złap taryfiarza i zapytaj czy Cie przewiezie poza taksometrem za taką i taką kasę. Kurde, gdybyś miał nie 6, a 16km to bym Cie podrzucił na zasadzie 'wilk syty, owca cała' :hihi: :faja: ale 6km to jest kiepska oferta dla taksiarza, więc domyślam się że o 3 w nocy zaśpiewa Ci niemałą sumę za to ;]
jak mi koleś ostatnio powiedział, że z Kwadratów na Ligocie do centrum (dokładnie 6km!) zawiezie o 1 w nocy za 25zł to myślałem że pierdolne:)
Marcin1964
26-01-2012, 15:34
Chopy jak dojechać z Katowic na boże dary, chodzi o Busa.
autobusy 688 i 689 i tyski 36
nieźle musisz zapier...ć jak 6 km w 30 minut przejdziesz :)
MisiekWNC
26-01-2012, 19:30
Ma ktoś jakiś referat na biofizyke dotyczący człowieka (choć po części)? Dowolny temat. PW! :)
jak mi koleś ostatnio powiedział, że z Kwadratów na Ligocie do centrum (dokładnie 6km!) zawiezie o 1 w nocy za 25zł to myślałem że pierdolne:)
No taka jest właśnie stawka na tej trasie i o tej porze :) i mało który taksiarz chce zejść poniżej tej kwoty i jechać poza taksometrem
SuchyTZN
26-01-2012, 20:31
gdzie jest w k-ce jakis lombard co skupuje zegarki ?
podbijam
+
gdzie mozna kupic folie barwiącą? Chodzi mi o taką folie by diody zabarwić np na niebiesko.
19CHUDY64
26-01-2012, 20:57
Jakaś kurwa złamała mi kluczyk w kłódce w komórce jest jakiś sposób żeby wyciągnąć ten złamany trzon???
podbijam
+
gdzie mozna kupic folie barwiącą? Chodzi mi o taką folie by diody zabarwić np na niebiesko.
niełatwiej byłoby wymienic tą LED na jakąs inną?
SuchyTZN
26-01-2012, 22:16
niełatwiej byłoby wymienic tą LED na jakąs inną?
ciężko.
najlepiej podejdź do jakiegoś/złap taryfiarza i zapytaj czy Cie przewiezie poza taksometrem za taką i taką kasę. Kurde, gdybyś miał nie 6, a 16km to bym Cie podrzucił na zasadzie 'wilk syty, owca cała' :hihi: :faja: ale 6km to jest kiepska oferta dla taksiarza, więc domyślam się że o 3 w nocy zaśpiewa Ci niemałą sumę za to ;]
No właśnie. Chujowa odległość, i chujowa strefa. Jakoś się trzeba będzie dogadać z ludźmi i taksiarzami.
nieźle musisz zapier...ć jak 6 km w 30 minut przejdziesz :)
To był strzał z tym czasem.
ciężko.
a w czym chcesz se zmienic kolor tej diody?
jak wyglada z przyjeciami na na kwk wujek ?
Zagadaj do Wojtka z Centrum, napewno Ci pomoze.
SuchyTZN
27-01-2012, 13:27
a w czym chcesz se zmienic kolor tej diody?
w listwie od przełączników, ale nie ma opcji zeby to wymienic... mimo wymiany diod i tak nie chca swiecic albo swieca raz tak raz tak, mimo tego że są dobrze przylutowane itp. dlatego wole kupic folie i wyjdzie mnie na to samo tylko mniej roboty.
Marcin1964
27-01-2012, 17:13
Dzięki Maras :piwo:
Witam! Ktoś poleci jakieś sprawdzone noclegi w Ustroniu? niekoniecznie max tanie
http://capri.ustron.pl/
W samym centrum.
Na dole mają zajebistą pizzerie do tego :)
JohnyManhattan
28-01-2012, 13:03
Gdzie mi dzisiaj w centrum wydrukuja z pendriv'a 33 strony tekstu za rozsadna cene?
Miłosz1964
28-01-2012, 13:06
Stawowa
8 gr strona
JohnyManhattan
28-01-2012, 13:08
W tej kafejce po lewej za Makiem?
jak obecnie sytuacja na roździeńskiego w kierunku Katowic? w radiu mówili że przez ten protest spore korki, a jak naprawde? wie ktoś?
Stawowa
8 gr strona
wydruk a ksero to jest roznica - wydruki drozsze sa
ma ktos namiary skad moge sciagnac tegoroczny mecz gwiazd NHL?
Pytanie do "brytyjczyków". Jesli teraz pojadę do pracy do anglii, dalej jest ważny mój stary National Insurance Number? Wyrabiałem go w 2006 i mieszkałem tam rok. Kartę dalej posiadam. Czy będe musiał wyrabiać numer od nowa?
JuzNieSpie
31-01-2012, 11:28
NIN wyrabiasz raz, musza Cie miec w systemie
ma ktos namiary skad moge sciagnac tegoroczny mecz gwiazd NHL?
poczekaj dzien lub dwa, powinno sie pojawic na torrentach
Lata coś taniego do Hamburga (ewentualnie Lubeka) od nas (tudzież okolice - Kraków, Ostrava, Wrocław)?
nie, tylko Warszawa (LOT) i Gdansk (OLT)
Czyli jednak dobrze szukałem ;) Podziękował.
MisiekWNC
31-01-2012, 22:07
O której TRZEBA skończyć pić, żeby rano o 7 móc prowadzić? oczywiście tak, żeby alkomat nic w razie łapanki policji nic nie pokazał. Mówie tu o piciu, nie jakimś konkretnym najebaniu się.
O której TRZEBA skończyć pić, żeby rano o 7 móc prowadzić? oczywiście tak, żeby alkomat nic w razie łapanki policji nic nie pokazał. Mówie tu o piciu, nie jakimś konkretnym najebaniu się.
no lepiej juz nie pij :rotfl:
Chujowe, bez sensu pytanie Misiek :D
Pablo NFG
31-01-2012, 22:18
Nie chodzi o czas a o ilość spożytego alkoholu...
Zawsze rano ktoś Cie może podrzucić na komisariat, aby sprawdzić ilość alko w organizmie...
To chyba najbezpieczniejszy sposób żeby mieć 100% pewności...
MisiekWNC
31-01-2012, 22:22
Hmm, tak było by najlepiej, ale nie bardzo bedize czas. Tak o 2, bedize okej?
na kazdego alko inaczej działa:)
o 2 to chyba i po 3 piwkach wyszlo
kepistol85
31-01-2012, 22:52
potrzebuje dla administracji podbite przez architekta pozwolenie na zlikwidowanie jednej sciany w mieszkaniu... ma ktos znajomego ktory sie takimi sprawami zajmuje?
bartek.kce
31-01-2012, 23:09
http://www.cnc.info.pl/pics/a5c51146e3cb.jpg
http://www.cnc.info.pl/pics/ce13da253f27.jpg
Musze oznaczyć na rysunku technicznym polską normą ten element gwintowy widoczny na zdjęciu. Wie ktoś jak to się może nazywać i w jakiej normie mogę tego szukać?
pepe samba ba
01-02-2012, 08:14
ma ktos znajomosci na stacji diagnostycznej , przeglad potrzeba
PW
Pokombinuj z wirtualnymi alkomatami, nie jest to narzędzie w 100% skuteczne, ale jednak daje pewien obraz sytuacji.
Wydaje mi się, że z 3 piwka do drugiej możesz wypić. Albo 4 do północy. Ale tutaj sporo zależy od predyspozycji, wagi itd.
MoDy BrW
01-02-2012, 14:34
nie wiem czy vylo, kiedy jest planowane odanie do użytkowania dworca w katowicach ?
nie wiem czy vylo, kiedy jest planowane odanie do użytkowania dworca w katowicach ?
hehe, z ciekawosci tez wczoraj szukalem tej informacji. w czerwcu tego roku ma byc oddany podziemny dworzec autobusowy i czesc nowego dworca. cala reszta w 2013
MoDy BrW
01-02-2012, 15:02
hehe, z ciekawosci tez wczoraj szukalem tej informacji. w czerwcu tego roku ma byc oddany podziemny dworzec autobusowy i czesc nowego dworca. cala reszta w 2013
Dzieki za odp;D
michi1964
01-02-2012, 18:31
Nie wiecie może gdzie kupię jakiegoś taniego starego laptopa. Chodzi mi tylko żeby był na chodzie i działał na nim net reszta mnie jebie ^^
Gdzie w Kato można dobrze i tanio (niekoniecznie tanio to bardzo tanio) zjeść obiad w większym gronie (kilkanaście osób) ważny jest również wystrój lokalu.
Zależy o jaki wystrój lokalu Ci chodzi.
Wiejskie klimaty - Chata z Zalipia na Wojewódzkiej
Fajny wystrój i dobre jedzenie było kiedyś też w Patio na Stawowej.
Dziś na gruponie jest kupon na 6 osób do Longmana na Gliwickiej - siostra mi zachwalała, że jedzenie też tam mają przednie
Gdzie w Kato można dobrze i tanio (niekoniecznie tanio to bardzo tanio) zjeść obiad w większym gronie (kilkanaście osób) ważny jest również wystrój lokalu.
dobre i nie drogie jedzenie jest obiadowe na Koszutce, ulica Morcinka w starej Dianie ;) za 13zł zestaw obiadowy, typu sharoma, Gołąbki, Placki po węgiersku, pierogi, Kotlety, Schaby, Karczki czy szaszłyk + zupa ;)
remontowany lokal, wygląda bardzo ładnie, elegancko ;) chodzą tam np pracownicy TV Silesia a ostatnio taka ciekawostka Marek Szczerbowski
dostaliście rozliczenie z Vattenfalla w końcu??
ie wiecie może gdzie kupię jakiegoś taniego starego laptopa. Chodzi mi tylko żeby był na chodzie i działał na nim net reszta mnie jebie ^^
allegro ?
kup IBMa r51, ten komputer jest nie do zajechania
http://allegro.pl/ibm-r51-1-5ghz-40-dvd-1gb-wi-fi-rs232-gw-fv-0442-i2067584679.html
Jak to wygląda w tej chwili w wojsku? Chodzi mi o przyjęcie. Czy jest to tak jak słyszałem że z cywila dostanie się graniczy z cudem a jak już się dostanie to kontrakt na 12 lat po czym "kopa w dupe i narazie" ? ( z cywila bez szkoły oficerskiej itp) I jak to wygląda z NSR bo doszły mnie słuchy że ta inwestycja ma być likwidowana a zamiast tego ma wejść Jednostka Strzelecka.
KOWAL WNC
03-02-2012, 14:03
potrzebuje zrealizować talony na 2 t węgla z KWK murcki-staszic, ma ktoś kontakt do osoby która się tym zajmuje?
Mam pytanie gdzie można zezłomować auto, żeby dostać papier do urzędu komunikacji??
Nie wiecie może gdzie kupię jakiegoś taniego starego laptopa. Chodzi mi tylko żeby był na chodzie i działał na nim net reszta mnie jebie ^^
Na giełdzie elektronicznej w sosnowcu jest dużo takich laptopów w cenie 150-450zł ,na pewno są na chodzie..tylko ich parametry są zapewne śmieszne.
Mam pytanie gdzie można zezłomować auto, żeby dostać papier do urzędu komunikacji??
Ja złomowałem w Marex-ie w Chorzowie Starym. Chyba nic innego nie znalazłem ale to było dwa lata temu.
z czego polecacie neta?
interesuje mnie sam internet, bez tv ani nic takiego.
Coś oprócz UPC
Czym najlepiej dojechać do Fashion Hausa??
http://www.fashionhouse.pl/sosnowiec/dojazd/282.html
dostaliście rozliczenie z Vattenfalla w końcu??
Dostałem wczoraj,nie wiem jak to jest w Katowicach
zadzwoniłem wczoraj z ciekawości zapytać - do końca miesiąca mają być wysłane.
Słyszał ktoś może o jakis SKI BUSach z centrum wisły pod soszów?
Albo może ktoś sie jutro wybiera i znalazłby miejsce w aucie ??:zabki:
Hej, bez problemu można zrobić kubek, koszulkę czy kalendarz ze swoim zdjęciem. Wiecie może, czy coś takiego można zrobić z... Metalowym pudełkiem? Lub bardzo twardym tekturowym?
Jakby ktoś chciał zapisać sie do Profesji na jakiekolwiek kierunek dawajcie znaka za każda osobe ktora powie że to ja polecilem szkole daje 10zl :)
PW
FirstToFight
07-02-2012, 16:38
Czym najlepiej dojechać do Fashion Hausa??
Autobusem lini J z centrum katowic baza PKS i wysiadasz Sosnowiec - Jęzor Centrum Handlowe.
Chciałem spytać czy zna ktoś szerzej może temat łks-u łódź? Czy ten klub już upadnie czy co z nim będzie?
http://www.90minut.pl/news/178/news1786731-LKS-zamierza-oglosic-upadlosc.html
Jakby ktoś chciał zapisać sie do Profesji na jakiekolwiek kierunek dawajcie znaka za każda osobe ktora powie że to ja polecilem szkole daje 10zl :)
PW
A to jest płatne?
Na bezpłatne kierunki dostaje się od 30 złotych netto, a płatne kierunki to jeszcze większa prowizja więc słabo masz.
jackss99
07-02-2012, 20:23
on daje 10zł, więc dostaje więcej;)
aaaa hehehhehehehe
Ujawniłem stawki :)
19WPTR64
08-02-2012, 09:50
http://allegro.pl/poduszka-recznie-malowana-walentynki-na-prezent-i2087363224.html kaj w Katowicach znajde takie poduchy??
Pytanko w imieniu kumpla...w 2010 w kwietniu był na egzaminie na prawko teoretycznym, oblał i do tej pory nie podchodził ponownie. Teraz zachciało mu się znowu spróbowac sił, ale mineły 2 lata...Czy teraz musi na nowo chodzic na cały kurs i oplacac te wyklady czy jak to wyglada?
Pawcio64
08-02-2012, 10:34
jak chce sama teorie to nie ma problemu gorzej z praktycznym bo musi wykupic iles tam godzin jazd zeby moc podejsc do praktycznego
jesli sie myle niech mnie ktos poprawi
czemu musi godziny wykupic? mial wyjezdzone normalnie 30
*Piotrko*
08-02-2012, 10:43
Przecież w WORDzie są jego papiery o ukończonym kursie więc wydaje mi się, że wystarczy zapisać się na egzamin teoretyczny i praktyczny.
Tylko pytanie brzmi czy da rade go zdać po tak długiej przerwie chyba, że cały czas jeździł.
http://allegro.pl/poduszka-recznie-malowana-walentynki-na-prezent-i2087363224.html kaj w Katowicach znajde takie poduchy??
Ślązak, Skarbek, Supersam i w SCC w takim sklepie obok Empika
Przecież w WORDzie są jego papiery o ukończonym kursie więc wydaje mi się, że wystarczy zapisać się na egzamin teoretyczny i praktyczny.
Tylko pytanie brzmi czy da rade go zdać po tak długiej przerwie chyba, że cały czas jeździł.
Też mi sie tak zdaje, dziekówka za odpowiedz:)
Kaj w centrum badz na Tauzenie mozna zrobic zdjecia dowodowe? Sztuk- minimum 4 (lepiej-wiecej), cena- najtaniej, czas- najszybciej ??
na placu miarki za chyba 17zł 4sztuki, czekasz 5min, tuż obok WBK
Ma ktoś dzis problemy z orange ? chodzi o to ze nigdzie nie idzie zadzwonic bo brak zasięgu
Pytanko w imieniu kumpla...w 2010 w kwietniu był na egzaminie na prawko teoretycznym, oblał i do tej pory nie podchodził ponownie. Teraz zachciało mu się znowu spróbowac sił, ale mineły 2 lata...Czy teraz musi na nowo chodzic na cały kurs i oplacac te wyklady czy jak to wyglada?
Nie bedzie mial zadnego problemu. Kurs ukonczyl i to jest najwazniejsze, a jesli chce miec prawko to musi zdac egzamin panstwowy.
Ma ktoś dzis problemy z orange ? chodzi o to ze nigdzie nie idzie zadzwonic bo brak zasięgu
Tia. Rano bylo mozna jeszcze dzwonic.Teraz problemy sa...
Ciekawe, bo u mnie cały dzień wszystko git
Adik1964
09-02-2012, 08:41
Jakim kurierem moge wysłać przesyłke (list) dzisiaj od 14 tak żeby była na miejscu jutro na godz. 10 rano? Kod dostawy 38-315.
Edward Teach
09-02-2012, 10:23
gdzie kupie w Katowicach baterie do telefonów ?
konkretnie do Blackberry 8900
sprawa pilna
Damianos
09-02-2012, 10:54
Jakim kurierem moge wysłać przesyłke (list) dzisiaj od 14 tak żeby była na miejscu jutro na godz. 10 rano? Kod dostawy 38-315.
Zaden nie da Ci gwarancji w tym okresie
Zobacz jakie mas zpociagi do Krynicy z przesyłka kurierska z KAtowic albo PKSy na Gorlice/Krynice i ten ktos niech podjedzie
FirstToFight
09-02-2012, 12:28
gdzie kupie w Katowicach baterie do telefonów ?
konkretnie do Blackberry 8900
sprawa pilna
http://allegro.pl/blackberry-8900-9500-9630-bateria-d-x1-oryginal-i2070678303.html
KOLES MA W TYCHACH SALON.
zwierzak
09-02-2012, 13:47
TNT, tyle, że nie wiem, czy załapiesz się w ich normalne widełki cenowe.
Mam pytanie . Mam głośniki 5+1 i działają normalnie ale gdy słucham muzyki w przeglądarce to działają tylko dwa . z czego to moze wynikać?
ja się tam nie znam, ale to chyba chodzi o to, że 5+1 lecą filmy, a muzyka to właśnie na 2
Mam pytanie . Mam głośniki 5+1 i działają normalnie ale gdy słucham muzyki w przeglądarce to działają tylko dwa . z czego to moze wynikać?
A moze dlatego ze 5+1 działa przy odtwarzaniu stereo, a pliki w przegladarce sa MONO
Zna ktoś jakomś organizacje która pomoga w wypełnieniu PIT-u a w zamian dostaje 1% podatku?
chocby na stronie www.pajacyk.pl jest do sciagniecia program do pit-ów.
Ktoś się orientuje jak wyglada sprawa znizek w pociagach IC/EX/EC dla studentów (cos slyszalem ze nie ma 51% a 26%). Do tego ile kosztuje miejscowka w tych pociagach?
Zna ktoś jakomś organizacje która pomoga w wypełnieniu PIT-u a w zamian dostaje 1% podatku?
ej masz wypełniasz online pit-11 i sam Ci konwertuje na pit-37
https://www.e-pity.pl/online/e-pity2011/opp.php?flash=1&KRS=0000050905
i przepisujesz i gotowe:)
chocby na stronie www.pajacyk.pl jest do sciagniecia program do pit-ów.
Ktoś się orientuje jak wyglada sprawa znizek w pociagach IC/EX/EC dla studentów (cos slyszalem ze nie ma 51% a 26%). Do tego ile kosztuje miejscowka w tych pociagach?
http://intercity.pl/pl/dokumenty/Przepisy%20i%20taryfy/Wykaz%20ulg%20ustawowych%20wa%C5%BCny%20od%2001.01 .2012.pdf
tu masz wykaz zniżek.
ostatnio jak jechałem do zniżki wystarczył dowód i wiek do 26 lat. nie pamiętam wysokości zniżki
Zniżki normalne czyli 51% studencka, 37% szkolna i 26% do 26 roku życia. Nie obowiązują w pierwszej klasie.
Ceny miejscówek w Ex to 12,50zł, w EIC to 16. a w EuroCity różne, ale nie większe niż 16 raczej.
z tabelki ktora wkleił Budus wynika ze w EC nie ma znizki dla studentów.
Pozostaje stare dobre IR:kac:
Budus , GieKSik dzieki :piwo:
uszaty64
09-02-2012, 22:58
ile sie jedzie do Wisły mniej wiecej i kaj najlepiej na snowboard w wisle? był ktos wybiera sie ktos w sobote ? jakie ceny wyporzyczenia i karnet na wyciag
Na stronie BonaFides masz specjalny kalkulator, który pomaga przy wypełnianiu PITów
Szukam strony, gdzie znajde zdjecia ktore byly/sa umieszczone w internetowych wydaniach gazet, a ktore sa w oryginalnej, badz w duzej rozdzielczosci. Zwykle wydania online gazet, maja male dostosowane do rubryk zdjecia. Wiem, ze taka strona byla , niestety nie moge sobie przypomniec, a wuja Google pomaga wyrzucajac ponad 20 tys stron do przeszukania...
SuchyTZN
10-02-2012, 11:38
czy gdzies w katowicach idzie kupic taka koszulke-> http://3.bp.blogspot.com/-fOJj1gWTdeE/Tkjd6nB1a6I/AAAAAAAAAOY/asNAB2Rj-DU/s1600/DSCF2719.jpg ? dosc pilna sprawa dla znajomego będę wdzięczny :)
Pawcio64
10-02-2012, 12:46
czy gdzies w katowicach idzie kupic taka koszulke-> http://3.bp.blogspot.com/-fOJj1gWTdeE/Tkjd6nB1a6I/AAAAAAAAAOY/asNAB2Rj-DU/s1600/DSCF2719.jpg ? dosc pilna sprawa dla znajomego będę wdzięczny :)
w realu na 3 stawach jak kupujesz bodajze Jacka 0,7 to dostajesz w prezencie taka koszulke ;p
Pablo NFG
10-02-2012, 12:51
w realu na 3 stawach jak kupujesz bodajze Jacka 0,7 to dostajesz w prezencie taka koszulke ;p
To jakieś weekendowe promocje czy aktualne cały czas ??
SuchyTZN
10-02-2012, 13:09
Tylko w sumie potrzeba to kupić jak najtaniej, na allegro jest tanio ale chodzi o JUŻ ;) Ale dzięki.
Pawcio64
10-02-2012, 14:21
co ja tam jestem to jest prawie caly czas :) a dosyc czesto tam bywam no jedynie ze ktos wykupi lub zastapia koszulke szolkami :)
SuchyTZN
10-02-2012, 14:34
Ile taka buteleczka Jacka kosztuje?
leci teraz cos fajnego w kinach?
_Bartos_
10-02-2012, 15:02
ile sie jedzie do Wisły mniej wiecej i kaj najlepiej na snowboard w wisle? był ktos wybiera sie ktos w sobote ? jakie ceny wyporzyczenia i karnet na wyciag
autem ok 1h, dla poczatkujacych polecam Nową Osadę, ewentualnie Soszów (wiekszy osrodek) albo Czantorie w Ustroniu. Ceny znajdziesz na stronkach tych ośrodków.
Miłosz1964
10-02-2012, 15:13
Byłem w poniedziałek-czwartek w Wiśle-Nowa Osada
Bardzo fajny stok. Jeden mniejszy obok a jeden duży.
Wjazd tą kolejką 5,50 zł a wynajęcie snowboardu gościu mnie policzył za 1,5 h = 15 zł.
Stok do 22:00 , Oświetlony.
Tyle z obserwacji mega amatora :)
jak sie nazywalo biuro nieruchomosci, ktore sponsorowalo SK1964 w relacjach radiowych?
-> www.aicoinvest.pl -> biuro nieruchomości (50% zniżki na prowizji na hasło "GieKSa"
http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=7468
Ma ktoś znajomości w księgarni Matras?
Mam pytanie . czy ochrona ma prawo nie wpuścic mnie na lodowisko z wytłumaczeniem ze "nie wejdziesz bo ja tak powieedziałem " ? dzis spotkałem sie z takim czyms w spodku gdy stałem w kolejce jakiś czas i podszedłem do wejścia ochroniarz powiedział "pan w czapce z GieKSy nie wchodzi " zapytałem dlaczego odpowiedział ze tak i zamknął dzwi . pytany jeszcze raz odpowiedział ze mam zapoznać sie zregulaminem więc ja sie zapoznałem i chciałem dowiedziec sie od niego o który punkt regulaminu chodzi ale on nie zwracał na mnie uwagi pytam bo jutro ide i jezeli mnie nie wpuści to wtedy tak tego nie zostawie . Moze być odpowiedz na PW
Mam pytanie . czy ochrona ma prawo nie wpuścic mnie na lodowisko z wytłumaczeniem ze "nie wejdziesz bo ja tak powieedziałem " ? dzis spotkałem sie z takim czyms w spodku gdy stałem w kolejce jakiś czas i podszedłem do wejścia ochroniarz powiedział "pan w czapce z GieKSy nie wchodzi " zapytałem dlaczego odpowiedział ze tak i zamknął dzwi . pytany jeszcze raz odpowiedział ze mam zapoznać sie zregulaminem więc ja sie zapoznałem i chciałem dowiedziec sie od niego o który punkt regulaminu chodzi ale on nie zwracał na mnie uwagi pytam bo jutro ide i jezeli mnie nie wpuści to wtedy tak tego nie zostawie . Moze być odpowiedz na PW
Wytłumaczył Ci czemu nie wejdziesz, bo miałeś czapkę z GieKSy a nie było to jego widzimisię jak to napisałeś, że spotkałeś się z czymś takim że nie wejdziesz bo nie. A punkt regulaminu który o tym mówi to już inna sprawa.
W regulaminie nie było zadnego punktu o tym dlaczego ja bym mogł nie wejść .. Oprócz mnie było wiele osób w czapkach z GieKSy i weszli
Mariuszz79
12-02-2012, 17:27
Żona uparła sie na papuge ( Nimfe ) kaj nojlepiyj kupic tako gadzina? Nojlepiyj ze klotkom itd. Oplaco sie kupowac po zoologicznych w realach, kakadach etc, czy szukac jakiyjs hodowli?
Nigdy nie kupuj ptaków w sklepach gdzie przebywają innego rodzaju zwierzeta.
Ptaki bardzo czesto zapadaja na choroby przeniesione przez gady ,płazy i inne .
Poszukaj hodowcow ktorzy mają tylko ptaki.
Gdzie można złożyć jakąś oficjalną skargę na sklep, który już od miesiąca nie potrafi rozpatrzyć mojej reklamacji ?
od jakiej kwoty trzeba się rozliczać?
jak chodzi o dochodowy to wedlug zasady miales jakikolwiek dochod to trzeba sie rozliczyc i zlozyc pita
Gdzie można złożyć jakąś oficjalną skargę na sklep, który już od miesiąca nie potrafi rozpatrzyć mojej reklamacji ?
Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta
ul: Pocztowa
Co to za sklep, co to za towar?
Nigdzie.
Sklep ma OBOWIĄZEK ustosunkować się do reklamacji w dwa tygodnie od jej złożenia i poinformowac o tym klienta. Jeśli tego nie zrobi,reklamacja uznana jest za ZASADNĄ !!
Wynika to z prawa UE.
dawid1964
13-02-2012, 17:07
kupiłem jakieś 3-4 miesiące nowy akumulator bosch, i ostatnio się rozładował i nie mogłem odpalić auta, z auta dzień wczesniej korzystalem, zdarzyło mi się to pierwszy raz bo wczesniej bralem akumulator z auta.
Słyszałem że nowy akumulator nie powinien się rozładować na mrozie co sądzicie dawać go możę na reklamację ??
Nie wyraziłem się precyzyjnie. Chodzi o część samochodową, którą zakupił warsztat, który naprawiał moje auto. Dowodem zakupu jest faktura na warsztat więc nie jestem tu stroną i nie obowiązuje tu prawo konsumenckie.
Już posprawdzałem i nie za bardzo mogę cokolwiek zrobić; warsztat niby ciśnie hurtownię, która ewidentnie gra na zwłokę tłumacząc, że część jest u producenta, który ma wydać opinię.
Słyszałem że nowy akumulator nie powinien się rozładować na mrozie co sądzicie dawać go możę na reklamację ??
Nowy akumulator wg. mnie powinien sprawiać takich problemów więc spokojnie możesz reklamować.
Pytanie czy coś innego ci nie "żre" prądu jak auto stoi....
SiurekGKS
13-02-2012, 17:38
Nowy akumulator wg. mnie powinien sprawiać takich problemów więc spokojnie możesz reklamować.
albo czy alternator go ładuje podczas jazdy.
Mam problem ze sterownikiem. Wychodzi taki błąd :
Error;Could not init 3D system
Shader Model 2.0 is required.
Please install the latest video drivers.
Mam taką karte : NVIDIA RIVA TNT2 Model 64\Model 64 Pro
Z tej strony mam sciągnąc sterownik http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl tylko ze nie wiem jaki. Pomoze ktos i rzuci linkiem do pobrania? Jestem zielony jesli chodzi o takie zabawy.
uszaty64
13-02-2012, 18:51
pracuje ktos w firmie kurierskiej ? pw jak cos albo jedzie w strone wrocławia
dawid1964
13-02-2012, 23:29
miałem wczesniej przed zimą sprawdzane bo wlaśnie wysiadał mi akuś przez to że mialem żle podlączone domykanie szyb elektrycznych , zrobili mi to i mialem wszystko dobrze, a teraz przyszla zima i problemy są , jak bralem akumulator do domu to było ok a jak zostawiłem ostatnio to już był problem .
Dam go lepiej do reklamacji bo znowu potem się okaże że gdy auto jest bardzo potrzebne to będzie lipa .
Dzięki za odpowiedz .
Ktoś ma do pochytania książeczke sanepidowską? PW proszę.
Takze prosze o pw w powyzszej sprawie;)
Ponadto pracuje ktos lub ma znajomego zajmujacego sie nieruchomosciami?
Ponadto pracuje ktos lub ma znajomego zajmujacego sie nieruchomosciami?
kurra z forum.
w drugiej sprawie mozesz sprobowac sie odezwac do DAWID1987
jak mam się rozliczyć z fiskusem?
uczę się, mam umowę zlecenie i za 2011 rok dochód około 2200zł, mieszkam z rodzicami, mogę rozliczyć się z nimi? Zgupłem trochę...
Geczu_WNC
14-02-2012, 16:21
to zalezy czt nie przekroczysz jakiegos progu czy jakos tak
chyba od 200-300 zł trzeba się już rozliczać ;)
MisiekWNC
14-02-2012, 18:03
Od 3XXX się rozliczamy, jeśli pless za 2011 zarobiłeś 2200zł to nic nie musisz się rozliczać.
Żona uparła sie na papuge ( Nimfe ) kaj nojlepiyj kupic tako gadzina? Nojlepiyj ze klotkom itd. Oplaco sie kupowac po zoologicznych w realach, kakadach etc, czy szukac jakiyjs hodowli?
Zoologiczne to kiła i mogiła pod każdym względem-chodzi o te sieciówki.
Giełda ptaków jest w Pszczynie.
http://www.gieldaptakow.com/ nawet w niedziele teraz jest.
Możesz jechac tez do Ostravy też teraz w niedziele jest giełda zajebista,ale od 8 do 12. W Czechach masz zwierzęta o połowę tańsze.
uczę się, mam umowę zlecenie i za 2011 rok dochód około 2200zł, mieszkam z rodzicami, mogę rozliczyć się z nimi? Zgupłem trochę...
Jak dostałeś od pracodawcy informację Pit-11/8B i miałeś pobrany jakiś podatek to rozlicz się , dostaniesz zwrot tego podatku
Z tymi 3XXX to chodzi o to że jeśli zarobiłeś mniej to rodzice dostaną za Ciebie jakiś zwrot, ale jeśli z tego 2200 się rozliczysz to jeszcze Ty dostaniesz.
Rozliczasz sie sam na podstawie pita 11 ktory Ci przysle pracodawca. Jesli nie przekroczysz jakiegos tam progu to Ci zwroca wszystko.
Rodzice sie rozliczaja i moga wziac ulge na Ciebie(pit-0)
MisiekWNC
14-02-2012, 21:19
Z tymi 3XXX to chodzi o to że jeśli zarobiłeś mniej to rodzice dostaną za Ciebie jakiś zwrot, ale jeśli z tego 2200 się rozliczysz to jeszcze Ty dostaniesz.
o właśnie, tak to jest. Ale obowiązku rozliczenia nie ma przy takiej kwocie, tak?
Chyba jest ale pewności nie mam a nie chce mi się szukać. Jest z tego kasa więc trzeba i tyle :)
19marek64
14-02-2012, 21:48
wie ktoś gdzie jest jakiś sklep który nie robi problemów z oddaniem/wymianą większej ilości flaszek po browarach? bo troszkę się już tego nazbierało:P
o właśnie, tak to jest. Ale obowiązku rozliczenia nie ma przy takiej kwocie, tak?
obowiazek jest zawsze. Do jakiegos progu(nie wiem czy 3XXX czy wiece/mniej) zwroca Ci caly podatek
ma ktoś pochytać tanią gorzołę?
wódka, whiskey?
bylem zapisany w profesji na jakims bezplatnym kierunku bo potrzebowalem legitki.Teraz znow jest mi potrzebna,a komplenie olalem profesje.Moge poniesc jakies konsekwencje? ewnetualnie moge sobie isc teraz poprostu do zaka i zapisac do nich na cos bezblatnego?
z zaka jak nie chodziles to po prostu po pol roku dzwonili ze jestem nieklasyfikowany i musisz napisac podanie do dyrektora o powtarzanie semestru/zmiane kierunku.
Konsekwencji zadnych nie było.
wie ktoś gdzie jest jakiś sklep który nie robi problemów z oddaniem/wymianą większej ilości flaszek po browarach? bo troszkę się już tego nazbierało:P
W Auchanie zobacz: był automat do odbioru butelek do 10sztuk
dosyć głupie pytanie szukam kalendarza adwentowego :-) taki z czekoladkami...
widział ktoś? może jakieś wyprzedaże?
bo czas raczej nie ten teges.
kaufland do 24 sztuk tyle że odliczają ci je przy kasie od towaru...
19marek64
15-02-2012, 12:39
nawet może być tak. w Auchanie zależy na kogo trafisz przy kasie, jedni nie robią problemów i również odliczają przy kasie a inni plują się o rachunki za te piwa
Zakończyłem na allegro aukcję przed czasem i nie pomyślałem, żeby zaznaczyć opcję z odwołaniem ofert. Co teraz? Czy to oznacza, że sprzedałem coś gościowi, który oferował najwyższą stawkę? Jak z tego wybrnąć
sprzedałeś temu gościowi :)
możesz się z nim dogadać - coś wymyśl, zepsuło się czy coś.
ew. jeśli nie to po tygodniu możesz przez allegro ubiegać się o zwrot prowizji
Jest jakiś nocny sklep w centrum Katowic ?
a jeśli kupujący nie będzie chciał odstąpić od umowy i będzie żądał wydania przedmiotu za wylicytowaną cenę?
Jak się bronić?
Się porobiło.. przez jedno niewłaściwe kliknięcie, ehh!!
Idź w zaparte z tym że odwołałeś ofertę z powodu awarii towaru.
SuchyTZN
15-02-2012, 21:38
Zamontowałem sobie drzwi przesuwne, i od ściany niestety mam bardzo dużą szparę, ponad 2 cm.
Zdjęcie: http://i.imgur.com/dTZrn.jpg
czy idzie gdzieś kupić jakies listwy z takim jakby "kotkiem" (tak mi sasiąd doradził) co wypełniło by te szpary i wygłuszyło w miare ?
Baudolino
15-02-2012, 21:50
zobacz na Zawodziu na ul. Karola albo Floriana, któraś z poprzecznych między 1-maja a czarnieckiego
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.